FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 april 2018

Premier Orban winnaar Hongaarse verkiezingen

De regerende Fidesz-partij van premier Viktor Orbán is de grote winnaar van de Hongaarse parlementsverkiezingen. De partij kreeg 49,5 procent van de stemmen nadat 74,6 procent van de stemmen was geteld. Dat meldde de kiescommissie zondag in Boedapest.

Volgens een peiling zal Fidesz daardoor op 134 zetels kunnen komen in het parlement met 199 zetels. Orbán zou daarmee opnieuw een veilige absolute meerderheid hebben en een vierde termijn als premier zeker stellen.

De rechts-nationalistische partij Jobbik kreeg 20 procent van de stemmen, goed voor 26 zetels en de Socialistische Partij 11,85 procent (20 zetels).

De aankondiging van de eerste voorlopige resultaten werd enkele uren vertraagd, omdat twee stembureaus in Boedapest niet in staat waren het grote aantal 'kiezers van buiten' dat aan hen was toegewezen te verwerken. De opkomst was met 70 procent uitzonderlijk hoog.

In de Europese Unie wordt verwacht dat een nieuwe editie van de regering-Orbán zal leiden tot verdere conflicten tussen Boedapest en Brussel, met name over het asielprobleem.

Premier Orban winnaar Hongaarse verkiezingen
Premier Orban winnaar Hongaarse verkiezingen (Foto: ANP)

Bertens bereikt finale Charleston na overwinning op Keys

Kiki Bertens heeft de finale van het WTA-toernooi in Charleston bereikt. De Nederlandse, nummer 27 van de wereld won in die drie sets van de Amerikaanse Madison Keys: 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5).

Tot aan 3-3 in de eerste set ging het gelijk op tussen de beide speeltsters. Bertens wist het eerste gaatje te slaan en liep uit naar een 5-3 voorsprong. Keys wist haar service nog wel te houden, maar 5-4 wist ze op haar tweede setpunt toe te slaan. 

Brtens kwam in de tweede set terug van 3-5 achterstand, maar miste op 6-5 twee wedstrijdpunten. In de tiebreak was de Nederlandse kansloos tegen Keys, de nummer dertien van de wereld.

Bertens begon de derde set met serveren. Tot aan de 4-4 wist beide speelsters hun service te behouden, maar in de negende game werd de Nederlandse gebroken. In de volgende game kreeg Keys een matchpoint, maar Bertens werkte die weg en brak door de service van de Amerikaanse. Bertens verloor op haar beurt weer haar service, maar omdat ook Keys haar service inleverde werd het een tiebreak. Daarin was de Nederlandse met 7-5 te sterk.

Bertens tegenstandster in de finale is Julia Görges. De Duitse versloeg Anastasia Sevastova met 7-6 en 6-3.

Door zware regenval moesten zaterdag alle wedstrijden in Charleston uitgesteld worden, waardoor zowel de halve finales als finale op zondag gespeeld worden.

Gomes: "Ik leef de droom die alle kinderen willen leven"

André Gomes heeft geen enkele interesse om momenteel te denken aan een vertrek bij Barcelona, ondanks vermeende interesse van Manchester United.

De Portugese middenvelder kwam in de zomer van 2016 voor 35 miljoen euro over van Valencia en kende een lastige tijd bij de Catalanen. Gomes kon niet omgaan met de druk en kritiek en ging, zoals hij zelf zij, door een hel.

Zijn persoonlijke problemen zorgden voor speculaties over een vertrek en Manchester United en AC Milan zouden interesse hebben. Gomes heeft zich echter herpakt en speelde zaterdagavond misschien wel zijn beste wedstrijd voor Barcelona in de 3-1 zege op Legánes.

In gesprek met Barça TV wordt er gevraagd naar zijn plannen voor de zomer, en hij reageert: "Op dit moment denk ik daar niet aan. Ik geniet en leef de droom die alle kinderen willen leven."

De 24-jarige middenvelder verving zaterdagavond Sergio Busquets in het hart van het middenveld. "Er is slechts één Busquets. Ik werk zo hard als ik kan zodat de trainer weet dat hij op mij kan vertrouwen."

Napoli in blessuretijd langs Chievo Verona

Napoli heeft op het nippertje puntenverlies tegen Chievo Verona voorkomen. In de slotminuten boog het een achterstand om in een zege.

Napoli zag Juventus zaterdag met 2-4 winnen bij Benevento en kon zich niet nog meer puntenverlies veroorloven in de Italiaanse titelstrijd. Afgelopen weekend hield Sassuolo de nummer twee van de Serie A op 1-1.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft verschillende mogelijkheden om te scoren. Schoten van José María Callejón, Lorenzo Insigne en Elseid Hysaj leverden geen treffers op.

Zes minuten na rust kreeg het elftal van Maurizio Sarri de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dries Mertens kreeg een strafschop maar zag zijn inzet gekeerd worden door Chievo-doelman Stefano Sorrentino. Geheel tegen de verhouding kwamen de gasten in de 73ste minuut op voorsprong. Mariusz Stepinski werd de gevierde man voor de nummer veertien van de ranglijst.

Napoli ging op jacht naar de gelijkmaker en deze viel een minuut voor tijd. Oud-Ajax-aanvaller Arkadiusz Milik tekende voor de 1-1. In de blessuretijd viel ook nog de 2-1. Amadou Diawara voorkwam nieuw puntenverlies voor zijn ploeg en daardoor blijft de achterstand op koploper Juventus vier punten.

Overige wedstrijden Serie A
Benevento - Juventus 2-4
AS Roma - Fiorentina 0-2
SPAL - Atalanta Bergamo 1-1
Sampdoria - Genoa 0-0
Torino - Internazionale 1-0
Crotone - Bologna 1-0
Hellas Verona - Cagliari 1-0
Napoli - Chievo 2-1
Udinese - Lazio 1-2
AC Milan - Sassuolo nog bezig

Internazionale onderuit tegen Torino

Internazionale heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van AS Roma. De Milanezen gingen zelf onderuit op bezoek bij Torino.

AS Roma ging zaterdagavond op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Fiorentina en bij een zege kon Internazionale de Romeinen passeren en de derde plek bemachtigen in de Serie A.

De thuisploeg, dat de tiende plek bezet, kwam negen minuten voor rust op voorsprong. Lorenzo De Silvestri gaf vanaf de rechterflank de voorzet op Adem Ljacic en de Serviër kon de bal in het lege doel schuiven.

In de tweede helft ging Internazionale op jacht naar de gelijkmaker en João Miranda zag een inzet van de doellijn gehaald worden door Nicolas N'Koulou en Rafinha schoot de bal op de paal en daardoor bleef het bij 1-0. De ploeg van Luciano Spaletti kan zondag zakken naar plek vijf als Lazio weet te winnen op bezoek bij Udinese.

Crutchlow wint knotsgekke GP van Argentinië, Marquez beukt Rossi omver

Cal Crutchlow heeft de Grand Prix van Argentinië in de MotoGP gewonnen. Op het circuit van Termas de Rio Hondo werd het een werkelijk knotsgekke race, van start tot finish, waarbij vooral wereldkampioen Marc Marquez zich van zijn allerslechtste kant liet zien.

De start werd uitgesteld door de nodige chaos: iedereen, behalve polesitter Jack Miller, wilde van start gaan op regenbanden, maar kort voor de start werd het droog. Een ieder, behalve uiteraard Miller, trok snel naar binnen om slicks te halen, wat voor chaotische taferelen zorgde. Na lang wikken en wegen werd een aparte oplossing bedacht: Miller vertrok van poleposition, de rest startte meerdere rijen achter de Australiër.

Dat ging overigens ook nog niet makkelijk: Marquez rende ineens naar voren, want zijn Honda sloeg af. Hij kreeg de machine toch weer aan de praat, reed snel terug naar zijn startplek en de race kon eindelijk van start. Uiteraard nam Miller de leiding, ruim voor Dani Pedrosa, Johann Zarco, Marquez, Alex Rins, Crutchlow en Andrea Dovizioso.

Voor men met de ogen kon knipperen zaten Marquez en Pedrosa in het achterwiel van Miller en voor Pedrosa ging het fout: met een flinke highsider werd hij van zijn machine geslingerd en zijn race zat erop. Teamgenoot Marquez opende al gelijk met succes de aanval op Miller, terwijl Rins plek drie pakte. 

Na een handvol ronden had Marquez een mooie voorsprong op Miller, maar dat viel in het water: vanwege zijn actie vlak voor de start kreeg hij een drive through penalty. Miller nam dus weer de leiding over, met Rins, Zarco en Crutchlow achter zich, gevolgd door een gat van bijna zeven seconden naar Andrea Dovizioso en Tito Rabat.

Marquez was ondertussen op oorlogspad: de testosteron spoot hem uit de oren en vol agressie passeerde hij Aleix Espargaro en Franco Morbidelli rond de vijftiende plek. Dat ging de wedstrijdleiding allemaal iets te hard en dus moest Marquez wel weer een plekje inleveren. Rins opende vooraan volle bak de aanval op Miller, maar keer op keer pareerde de Australiër nadat Rins zijn Suzuki iets te wijd de bocht in stuurde.

Negen ronden voor het einde lukte het Rins dan eindelijk om de leiding langer dan een paar meter vast te houden, terwijl de hele kopgroep van vier man - met ook nog Zarco en Crutchlow - alsmaar meer aan het bakkeleien raakte. Rins gaf al snel de leiding weer weg en moest zelfs even afhaken bij de andere drie, hoewel Miller na een fout dan weer achter de Spanjaard terecht kwam, met Crutchlow op kop.

Vijf ronden voor de finish had Marquez zijn weg gevonden naar Rossi, en dat kon met een gefrustreerde Marquez maar één ding betekenen: gedoe. Niet geheel verrassend duurde het anderhalve seconde voor het fout ging, want Marquez ramde zijn Honda met volle gang binnendoor bij Rossi, die met zijn Yamaha tegen de vlakte ging. 

Zarco nam voorin de leiding over, maar Crutchlow kwam uit de slipstream en nam de koppositie over. Dat was dan eindelijk de laatste wisseling van de kop, want Zarco slaagde er niet meer in om de Brit serieus aan te vallen, waardoor hij wederom naast zijn eerste zege greep. Rins pakte de derde plek en kon juichen, want de Suzuki-coureur pakte zijn eerste MotoGP-podium.

De vierde plek was voor Miller, terwijl Marquez als vijfde over de streep kwam nadat hij Maverick Viñales ook vol agressie aan de kant zette. De wedstrijdleiding was klaar met de wereldkampioen, die gelijk na de finish dertig seconden tijdstraf kreeg en zo alsnog buiten de punten viel...één plek voor Rossi.

Tarquini aan de leiding van WTCR na eerste raceweekend

Zaterdag en zondag is in Marrakesh de eerste ronde van het FIA WTCR verreden. Oudgediende Gabriele Tarquini was de winnaar van de weekend.

 

FIA WTCR in Marrakesh (Bron: Youtube)

Tarquini nam in de eerste race de leiding in de wedstrijd en gaf die niet meer uit handen. De Italiaan versloeg zijn merkgenoot Thed Björk. De Brit Rob Huff eindigde met een Volkswagen Golf van Sebastien Loeb Racing op de derde plaats. Tom Coronel viel uit met een gebroken ophanging nadat hij was aangetikt door de Belg Fred Vervisch.

Race 1
1. Gabriele Tarquini Hyundai 23 ronden
2. Yvan Muller Hyundai +2.524
3. Thed Björk Hyundai +2.922
4. Yann Ehrlacher Honda +4.645
5. Norbert Michelisz Hyundai +5.937
6. Mehdi Bennani Volkswagen +6.631
7. Robert Huff Volkswagen +8.121
8. James Thompson Honda +9.932
9. Jean-Karl Vernay Audi +10.743
10. Pepe Oriola Cupra +13.740

De tweede race werd gewonnen door de Fransman Jean-Karl Vernay. De Audi-coureur versloeg lokale held Mehdi Bennani. De Spanjaard Pepe Oriola werd derde. Dit keer wist Coronel wel de finish te bereiken. De Noord-Hollander werd tiende.

Race 2
1. Jean-Karl Vernay Audi 20 ronden
2. Mehdi Bennani Volkswagen +0.890
3. Pepe Oriola Cupra +3.270
4. Yann Ehrlacher Honda +3.631
5. Thed Björk Hyundai +6.570
6. James Thompson Honda +7.916
7. Norbert Michelisz Hyundai +11.929
8. Esteban Guerrieri Honda +13.630
9. Yvan Muller Hyundai +14.555
10. Tom Coronel Honda +14.959

In de laatste race had Tarquini vanaf de eerste rij de beste start. Yvan Muller vanaf plaats twee verging het minder en moest zijn plaats verdedigen tegen de opstormende Norbert Michelisz. De Fransman en Hongaar maakten contact met elkaar met als gevolg dat Björk naar de tweede plaats kon opschuiven. Vanwege een tijdelijk technisch probleem verloor Björk snelheid en kon Muller de tweede plaats weer overnemen. Coronel werd twaalfde.

Race 3
1. Gabriele Tarquini Hyundai 23 ronden
2. Yvan Muller Hyundai +2.524
3. Thed Björk Hyundai +2.922
4. Yann Ehrlacher Honda +4.645
5. Norbert Michelisz Hyundai +5.937
6. Mehdi Bennani Volkswagen +6.631
7. Robert Huff Volkswagen +8.121
8. James Thompson Honda +9.932
9. Jean-Karl Vernay Audi +10.743
10. Pepe Oriola Cupra +13.740

Blunder KNVB: Jong Ajax - N.E.C. moet over

De wedstrijd in de Eerste Divisie tussen Jong Ajax en N.E.C. van afgelopen vrijdag (2-0) moet worden overgespeeld. Bij de Amsterdammers deed Teun Bijleveld mee, maar de middenvelder was niet speelgerechtigd. 

De 19-jarige Bijleveld ontving tegen FC Dordrecht (2-3) zijn vijfde gele kaart van het seizoen en had daardoor vrijdag normaal gesproken geschorst moeten zijn. Door een administratieve fout van de KNVB dacht de voetbalbond en Ajax dat Bijleveld slechts op vier gele kaarten stond en dus speelgerechtigd was. Dit bleek niet het geval. 

Een nieuwe datum voor de wedstrijd moet nog worden gevonden. Bijleveld zal voor dit duel nu wel geschorst zijn. De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax. 

Drie verschillende winnaars bij start nieuwe BTCC-seizoen

Zondag was op Brands Hatch de eerste ronde van het British Touring Car Championship. De drie races werden onder wisselende weersomstandigheden verreden en kenden drie verschillende winnaars.

Op zaterdag was Jack Goff het snelste in de kwalificatie en mocht daarom vanaf pole vertrekken in de eerste race van de dag. Na de start pakte Goff de leiding. Sam Tordoff mocht vanaf plaats twee vertrekken maar had een mindere start en verloor zijn positie aan Colin Turkington. Vervolgens was er gedurende de race een spannende strijd tussen Goff en Turkington voor de eerste plaats. Vanwege een crash tussen Tordoff en Matt Simpson, waarbij ook Honda-coureur Matt Neal betrokken raakte was er een safety car periode.

“Dat was een perfecte start van het seizoen voor WIX Racing/Eurotech en al onze sponsoren.”, vertelde Goff. “In de winter hebben we achter de schermen hard gewerkt en als we het seizoen op deze positie eindigen ben ik zeer blij.”

Race 1
1 Jack GOFF (GBR) WIX Racing with Eurotech 25 ronden
2 Colin TURKINGTON (GBR) Team BMW +0.547s
3 Andrew JORDAN (GBR) BMW Pirtek Racing +2.481s
4 Tom INGRAM (GBR) Speedworks Motorsport +3.577s
5 Tom CHILTON (GBR) Team Shredded Wheat Racing with Gallagher +11.290s
6 Adam MORGAN (GBR) Mac Tools with Ciceley Motorsport +12.263s
7 Ashley SUTTON (GBR) Adrian Flux Subaru Racing +14.578s
8 Dan CAMMISH (GBR) Halfords Yuasa Racing +15.087s
9 James COLE (GBR) Team Shredded Wheat Racing with Gallagher +15.612s
10 Chris SMILEY (GBR) BTC Norlin Racing +15.715s
11 Brett SMITH (GBR) WIX Racing with Eurotech +16.352s
12 Ollie JACKSON (GBR) AmD with Cobra Exhausts +24.724s
13 Rory BUTCHER (GBR) AmD with AutoAid/RCIB Insurance Racing +25.244s
14 Aiden MOFFAT (GBR) Laser Tools Racing +27.530s
15 Rob COLLARD (GBR) Team BMW +28.106s
16 Tom OLIPHANT (GBR) Ciceley Motorsport +28.689s
17 James NASH (GBR) BTC Norlin Racing +29.739s
18 Tom BOARDMAN (GBR) AmD with AutoAid/RCIB Insurance Racing +30.860s
19 Bobby THOMPSON (GBR) Team HARD with Trade Price Cars +31.281s
20 Jason PLATO (GBR) Adrian Flux Subaru Racing +32.190s
21 Michael CAINE (GBR) Team HARD with Trade Price Cars +36.255s
22 Stephen JELLEY (GBR) Team Parker Racing +36.635s
23 Josh PRICE (GBR) Autoglym Academy Racing +40.825s
24 Sam SMELT (GBR) AmD with Cobra Exhausts +52.214s
25 Jake HILL (GBR) Trade Price Cars with Brisky Racing +1 ronde
26 Sam TORDOFF (GBR) Team GardX Racing with Motorbase +2 ronden
27 Senna PROCTOR (GBR) Power Maxed TAG Racing +2 ronden
NC Josh COOK (GBR) Power Maxed TAG Racing +9 ronden
DNF Rob AUSTIN (GBR) DUO Motorsport with HMS Racing +21 ronden
DNF Matt NEAL (GBR) Halfords Yuasa Racing
DNF Matt SIMPSON (GBR) Simpson Racing
DNF Mike BUSHELL (GBR) Trade Price Cars with Brisky Racing

2018 BTCC Alfa Romeo Giulietta
Rob Austin (Foto: BTCC)

Bij de start van de tweede race was het gestopt met regenen echter het circuit was nog nat. Het grootste deel van de grid had gekozen voor regenbanden. Andrew Jordan had de beste start, gevolgd door Goff en Tom Ingram. Echter op een opdrogende baan kwamen de coureurs met de regenbanden in de problemen. Senna Proctor wist het meest te profiteren en klom op naar de leiding in de wedstrijd en wist die positie vast te houden. Voor de coureur van Power Maxed TAG Racing was het zijn eerste overwinning in zijn BTCC- carrière.

Race 2
1 Senna PROCTOR (GBR) Power Maxed TAG Racing 27 ronden
2 Jake HILL (GBR) Trade Price Cars with Brisky Racing +0.568s
3 Ollie JACKSON (GBR) AmD with Cobra Exhausts +1.761s
4 Tom BOARDMAN (GBR) AmD with AutoAid/RCIB Insurance Racing +2.393s
5 Aiden MOFFAT (GBR) Laser Tools Racing +3.348s
6 Rob AUSTIN (GBR) DUO Motorsport with HMS Racing +9.395s
7 Matt SIMPSON (GBR) Simpson Racing +16.386s
8 Mike BUSHELL (GBR) Trade Price Cars with Brisky Racing +17.145s
9 Rory BUTCHER (GBR) AmD with AutoAid/RCIB Insurance Racing +17.770s
10 Jack GOFF (GBR) WIX Racing with Eurotech +22.213s
11 Tom INGRAM (GBR) Speedworks Motorsport +24.101s
12 Ashley SUTTON (GBR) Adrian Flux Subaru Racing +25.780s
13 Adam MORGAN (GBR) Mac Tools with Ciceley Motorsport +27.807s
14 James NASH (GBR) BTC Norlin Racing +28.166s
15 Josh COOK (GBR) Power Maxed TAG Racing +28.514s
16 Dan CAMMISH (GBR) Halfords Yuasa Racing +30.268s
17 Chris SMILEY (GBR) BTC Norlin Racing +31.456s
18 Sam TORDOFF (GBR) Team GardX Racing with Motorbase +31.638s
19 James COLE (GBR) Team Shredded Wheat Racing with Gallagher +36.923s
20 Brett SMITH (GBR) WIX Racing with Eurotech +38.708s
21 Andrew JORDAN (GBR) BMW Pirtek Racing +40.609s
22 Jason PLATO (GBR) Adrian Flux Subaru Racing +41.774s
23 Josh PRICE (GBR) Autoglym Academy Racing +42.342s
24 Michael CAINE (GBR) Team HARD with Trade Price Cars +48.575s
25 Sam SMELT (GBR) AmD with Cobra Exhausts +1 ronde
26 Rob COLLARD (GBR) Team BMW +1 ronde
27 Colin TURKINGTON (GBR) Team BMW +1 lap
28 Tom CHILTON (GBR) Team Shredded Wheat Racing with Gallagher +1 ronde
29 Matt NEAL (GBR) Halfords Yuasa Racing +3 ronden
30 Bobby THOMPSON (GBR) Team HARD with Trade Cars +5 ronden
31 Tom OLIPHANT (GBR) Ciceley Motorsport +9 ronden
32 Stephen JELLEY (GBR) Team Parker Racing

In de laatste race van de dag mocht Rob Austin met zijn Alfa Romeo van pole vertrekken. Ondanks zijn elfde startplaats was Tom Ingram na de eerste ronde al opgeklommen naar de zesde plaats. Niet veel later lag de Brit al op de vierde plaats. Inmiddels liggend op de tweede zette Ingram de aanval in op Austin. De aanval was succesvol en de Toyota-coureur won de wedstrijd en nam ook meteen de leiding in het kampioenschap.

“Fantastisch! Wat een geweldig einde van het weekend.”, aldus Ingram. “Er was een hoop druk op ons in de aanloop naar dit weekend maar het ging niet eenvoudig. Tijdens training en kwalificatie hadden we wat problemen met de auto maar mijn engineer en teambaas hebben een geweldige job gedaan en voor een geweldige auto gezorgd vandaag.”

Race 3
1 Tom INGRAM (GBR) Speedworks Motorsport 27 ronden
2 Adam MORGAN (GBR) Mac Tools with Ciceley Motorsport +3.237s
3 Rob AUSTIN (GBR) DUO Motorsport with HMS Racing +4.202s
4 Ashley SUTTON (GBR) Adrian Flux Subaru Racing +8.939s
5 Mike BUSHELL (GBR) Trade Price Cars with Brisky Racing +10.376s
6 Rory BUTCHER (GBR) AmD with AutoAid/RCIB Insurance Racing +10.500s
7 Matt SIMPSON (GBR) Simpson Racing +10.992s
8 Jack GOFF (GBR) WIX Racing with Eurotech +11.913s
9 Colin TURKINGTON (GBR) Team BMW +12.068s
10 Josh COOK (GBR) Power Maxed TAG Racing +12.503s
11 Dan CAMMISH (GBR) Halfords Yuasa Racing +12.894s
12 Matt NEAL (GBR) Halfords Yuasa Racing +14.628s
13 Sam TORDOFF (GBR) Team GardX Racing with Motorbase +15.033s
14 Ollie JACKSON (GBR) AmD with Cobra Exhausts +15.127s
15 Senna PROCTOR (GBR) Power Maxed TAG Racing +15.634s
16 Chris SMILEY (GBR) BTC Norlin Racing +17.254s
17 Andrew JORDAN (GBR) BMW Pirtek Racing +17.321s
18 Tom BOARDMAN (GBR) AmD with AutoAid/RCIB Insurance Racing +20.438s
19 Jason PLATO (GBR) Adrian Flux Subaru Racing +21.777s
20 Tom OLIPHANT (GBR) Ciceley Motorsport +22.413s
21 Aiden MOFFAT (GBR) Laser Tools Racing +22.831s
22 Brett SMITH (GBR) WIX Racing with Eurotech +26.435s
23 Stephen JELLEY (GBR) Team Parker Racing +26.775s
24 Michael CAINE (GBR) Team HARD with Trade Price Cars +26.953s
25 Sam SMELT (GBR) AmD with Cobra Exhausts +28.041s
26 Bobby THOMPSON (GBR) Team HARD with Trade Price Cars +29.288s
27 Tom CHILTON (GBR) Team Shredded Wheat Racing with Gallagher +2 ronden
28 Josh PRICE (GBR) Autoglym Academy Racing +2 ronden
29 Jake HILL (GBR) Trade Price Cars with Brisky Racing +2 ronden
30 James NASH (GBR) BTC Norlin Racing +20 ronden
31 James COLE (GBR) Team Shredded Wheat Racing with Gallagher +26 ronden
32 Rob COLLARD (GBR) Team BMW +26 ronden

Darter Mansell stunt met eerste PDC-titel

Darter Michael Mansell heeft voor het eerst in zijn carrière een toernooi bij de PDC weten te winnen. De Noord-Ier is al jarenlang actief bij de PDC, maar nooit een hoogvlieger. Tijdens Players Championship 8 viel alles op zijn plaats en won in de finale van Adrian Lewis. Het werd 6-4. 

Mansell begon de dag uitmuntend met een 6-0-zege op Kim Huybrechts, daarna won hij op weg naar de finale ook Gary Eastwood (6-0), Alan Norris (6-1), Robert Thornton (6-0), Gerwyn Price (6-3) en Josh Payne (6-3). Hij stond in zijn eerste PDC-finale. Hij is de honderdste darter die in de finale komt van een PDC-toernooi en de zeventigste darter die een PDC-toernooi wint. In de finale maakte de Mansell van het verschil. Hij gooide zes van de zevwn pogingen raak. 

Raymond van Barneveld was samen met Mario Robbe de beste Nederlander deze zondag. Barney versloeg onder meer Peter Wright, om in de laatste zestien te verliezen van Mark Webster met 6-3. Robbe ging in deze ronde onderuit tegen James Wilson met 6-5. Danny Noppert kwam tot de derde doorgang. De overige Nederlanders waren na de tweede ronde al klaar. Michael van Gerwen deed dit weekend niet mee. 

De Pro Tour gaat volgend weekeinde verder met de  German Darts Open in Saarbrucke. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Bentio van de Pas zijn al zeker van deelname aan dat toernooi. De overige Nederlanders kunnen zich plaatsen via het kwalificatietoernooi op donderdagavond. 

Uitslagen Players Championship 8 - vanaf derde ronde 
Raymond van Barneveld 6 | 5 Steve West
Mark Webster 6 | 1 Zoran Lerchbacher
Simon Whitlock 6 | 2 Michael Barnard
Ryan Joyce 6 | 5 Alan Tabern
Mario Robbe 6 | 5 Devon Petersen
James Wilson 6 | 1 Kirk Shepherd
Keegan Brown 6 | 3 Joe Cullen
Adrian Lewis 6 | 3 Luke Humphries
Jamie Lewis 6 | 1 Madars Razma
Gerwyn Price 6 | 1 Danny Noppert
Robert Thornton 6 | 5 Gary Anderson
Mickey Mansell 6 | 1 Alan Norris
Max Hopp 6 | 4 Justin Pipe
Josh Payne 6 | 3 Andrew Gilding
Toni Alcinas 6 | 5 Adam Hunt
Ricky Evans 6 | 2 Steve Beaton

Achtste finales
Mark Webster 6 | 3 Raymond van Barneveld
Simon Whitlock 6 | 3 Ryan Joyce
James Wilson 6 | 5 Mario Robbe
Adrian Lewis 6 | 4 Keegan Brown
Gerwyn Price 6 | 4 Jamie Lewis
Mickey Mansell 6 | 0 Robert Thornton
Josh Payne 6 | 3 Max Hopp
Toni Alcinas 6 | 2 Ricky Evans

Kwartfinales
Simon Whitlock 6 | 3 Mark Webster
Adrian Lewis 6 | 2 James Wilson
Mickey Mansell 6 | 3 Gerwyn Price
Josh Payne 6 | 5 Toni Alcinas

Halve finale
Adrian Lewis 6 | 1 Simon Whitlock
Mickey Mansell 6 | 3 Josh Payne

Finale
Mickey Mansell 6 | 4 Adrian Lewis

Politie onderzoekt uit de hand gelopen burenruzie

De politie kreeg zaterdagavond rond 20:00 uur een melding dat er vanuit een woning in de Pastoor Gillestraat in Rijen met een luchtbuks naar de tuin van een andere woning zou zijn geschoten. In die tuin waren op dat moment diverse mensen aanwezig. Een 35-jarige man uit Sprang-Capelle heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Een projectiel zou rakelings langs hem zijn gegaan.

Agenten stelden direct een onderzoek in en hielden in één van de woningen een 35-jarige man uit Rijen aan op verdenking van poging tot zware mishandeling en de Wet Wapens en Munitie. In zijn woning troffen ze een luchtbuks aan. Het wapen is in beslag genomen. Omdat de verdachte naar alcohol rook, hebben de agenten op grond van de Wet Middelenonderzoek bij Geweldsituaties (WMG) onderzocht of de verdachte onder invloed van alcohol was. Dat bleek zo te zijn, hij blies 770 ug/l.  De politie heeft diverse getuigen gesproken en zet het onderzoek voort.

Selby opnieuw de beste op het China Open

Mark Selby heeft zondag zijn titel in het China Open verlengd. De titelverdediger won in de finale met 11-3 van Barry Hawkins. De 34-jarige Engelse snookerspeler noteerde in de finale zeven breaks van boven de vijftig: 65, 53, 90, 75, 112, 83 en 132.

Het is voor Selby zijn veertiende rankingtitel in zijn carrière, en de tweede van dit seizoen. Begin november was hij al de sterkste in China. Toen was hij de beste bij het International Championship.

Selby houdt 225.000 pond (258.000 euro) over aan zijn zege in het China Open, na het WK het rijkst gedoteerde toernooi, en verstevigde zo zijn eerste plaats op de wereldranking. Hawkins kreeg 90.000 pond (103.000 euro) bijgeschreven op zijn bankrekeningnummer en steeg van de achtste naar de zesde plaats.

Negen jongeren gepakt om openlijk geweld

De politie heeft zondagochtend vroeg op de Muldersweg in Etten-Leur negen jongeren aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen goederen. Het gaat om zes jongens en drie meisjes, afkomstig uit Etten-Leur, Breda, Roosendaal en ’s Gravenmoer, van 15 (2), 18 (6) en 19 (1) jaar oud.

Ze worden ervan verdacht op verschillende plekken, onder andere in de Barbierstraat, de Brouwerstraat, de Schipperstraat en de Gruiterstraat vernielingen te hebben gepleegd aan auto’s en verkeersborden. Ook zouden ze over het hek van een school zijn geklommen en op speeltoestellen hebben staan springen.

Een aantal van de jongeren probeerde aan de politie te ontkomen, wat mislukte. De politie heeft diverse getuigen gesproken, die gezien hebben dat de jongeren de vernielingen pleegden. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Ze werden zondag verhoord. Hun ouders zijn hiervan op de hoogte gebracht.

De politie roept mensen die schade hebben op zich te melden bij de politie (onder vermelding van zaaknummer 2018078873). De groep jongeren zou groter zijn geweest. Kort voordat de politie arriveerde, zou een aantal jongeren in een auto zijn vertrokken. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.

Pasini zegeviert na prima Moto2-race in Argentinië

De Grand Prix van Argentinië in de Moto2 is een prooi geworden voor Mattia Pasini. In een fraaie race op het circuit van Termas de Rio Hondo was de Italiaan de beste op een baan waar buiten de ideale lijn nog flink wat vocht lag.

Xavi Vierge pakte vanaf poleposition de leiding, maar stond deze aan het eind van de eerste ronde af aan Lorenzo Baldassarri, die gevolgd werd door Miguel Oliveira, Alex Marquez, Pasini, Sam Lowes en Remy Gardner, de teamgenoot van de rond de 25e plek rijdende Bo Bendsneyder.

In de gevechten voorin nam Pasini de leiding over, terwijl Marquez na een duel met Oliveira wat tijd verloor. Halverwege de race reed een duidelijke kopgroep van drie man vooraan: Pasini, Oliveira en Baldassarri, met zo nu en dan wat positiewisselingen en met Vierge als leider van de achtervolgers.

Baldassarri moest het tempo niet veel later wat laten gaan, waardoor hij Vierge alsmaar meer in zijn nek had hijgen, terwijl ook Marquez nog niet geklopt was. Zes ronden voor het einde sloot Vierge aan en pakte hij na Baldassarri ook Oliveira in rap tempo, waardoor hij plek twee in handen nam.

Pasini dook als leider de slotronde in, met Vierge en ook nog Oliveira vlak achter zich. Een echte aanval plaatsen lukte de twee achtervolgers niet meer en dus won Pasini, voor Vierge, Oliveira, Baldassarri en Marquez, Bendsneyder eindigde als 28e, bijna een ronde achter de winnaar.

EU roept om reactie 'chemische aanval' Syrië

Bewijsmateriaal wijst op het gebruik van chemische wapens door de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad tegen een belegerde rebellenstad in Syrië, zei de Europese Unie zondag. De EU roept op tot een onmiddellijke reactie van de internationale gemeenschap.

Het EU-blok roept de VN-Veiligheidsraad op opnieuw controles in te stellen om daders van chemische aanvallen te identificeren. Ook doet de EU een oproep aan Rusland en Iran om hun invloed op Assad te gebruiken om verdere aanvallen te voorkomen.

De Syrische staat ontkent dat regeringstroepen een chemische aanval hebben gelanceerd in de stad Douma.

EU roept om reactie 'chemische aanval' Syrië
EU roept om reactie 'chemische aanval' Syrië (Foto: ANP)

Ruim helft voor referendum over orgaandonatie

Iets meer dan de helft van de kiezers (52 procent) is voor het houden van een referendum over de donorwet. Mocht dat referendum er komen, dan zullen kiezers van D66 (de partij die het initiatief nam voor de wet), GroenLinks en PvdA vooral voor stemmen. Tegenstemmen komen met name van CDA, FvD, PVV en 50PLUS. Een en ander blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Hoogopgeleiden geven in meerderheid aan voor de wet te zijn, laagopgeleiden zijn vooral tegen. De Hond denkt dat veel voorstemmers de neiging hebben om daadwerkelijk hun stem uit te brengen, wat volgens zijn verwachting uiteindelijk leidt tot een opkomstpercentage ruim boven de vereiste 30 procent.

GeenStijl probeert op de valreep een raadgevend referendum af te dwingen over de wet op de orgaandonatie. Die wet kwam met een nipte meerderheid door de Tweede en Eerste Kamer en moet in 2020 in werking treden. Mochten de benodigde 300.000 handtekeningen binnen zijn om het referendum van de grond te krijgen, dan wil een meerderheid dat dit referendum doorgaat, wat de Eerste Kamer ook gaat beslissen over de wet over het raadgevend referendum. Uit de peiling van De Hond blijkt dat 56 procent wil dat de Eerste Kamer stemt tégen het afschaffen van het referendum.

Volgens de donorwet is iedereen in beginsel orgaandonor, tenzij hij of zij daar bezwaar tegen aantekent.

Ruim helft voor referendum over orgaandonatie
Ruim helft voor referendum over orgaandonatie (Foto: ANP)

Herlings wint MXGP van Trentino en neemt leiding in WK

Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Trentino gewonnen. De Nederlander won beide races en is ook terug aan de leiding in het wereldkampioenschap.

Best moments MXGP of Trentino 2018 (Bron: Youtube)

Na mindere starts in de voorgaande races was Herlings in de eerste race wel goed weg. De Nederlander pakte direct de leiding. Zijn rivaal Antonio Cairoli was als vierde weg maar verloor toen enkele plaatsen vanwege problemen met zijn motor.

Clement Desalle op de tweede plaats kon Herlings goed volgen al had de Nederlander de situatie onder controle. Als de Belg versnelde stak Herlings ook een tandje bij. Bij het vallen van de finishvlag had de KTM-coureur ruim vijf seconden voorsprong op Desalle. Op de derde plaats finishte de Fransman Romain Febvre. De regerend wereldkampioen Cairoli moest zich met een vierde plaats tevreden stellen.

In race twee had Cairoli de kopstart gevolgd door Glenn Coldenhoff en Herlings. In de eerste ronde passeerde Herlings zijn landgenoot en vervolgens zette hij Cairoli meteen onder druk. Twee ronden later ging Herlings de Italiaan voorbij. Vervolgens was het de beurt aan Cairoli om druk uit te oefenen op de leider, echter Herlings bezweek niet en reed naar de overwinning. Voor de Nederlander was dit zijn zeventigste GP-overwinning in zijn carrière. Clement Desalle finishte als op de derde plaats.

Door de winst in Italië neemt Herlings de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap over van Cairoli. Volgend weekend is de MXGP van Portugal.

Eerste Grand Prix-winst voor Bezzecchi in Moto3

Marco Bezzecchi heeft de Grand Prix van Argentinië in de Moto3 gewonnen. De 19-jarige Italiaan was op het circuit van Termas de Rio Hondo de beste in listige omstandigheden, waar de baan vrijwel de hele race een beetje halfnat was.

Bezzecchi pakte vanaf de tweede plek de kop, voor Enea Bastianini, Gabriel Rodrigo, Fabio DiGiannantonio en Adam Norrodin. Jorge Martin kwam gelijk na de opwarmronde al naar binnen om zijn regenbanden om te ruilen voor slicks en dus vertrok hij, net als Philipp Öttl, met de nodige vertraging.

Het werd al snel een wat onoverzichtelijk geheel, want een deel van de coureurs reed op regenbanden en een deel op slicks. In het begin was de baan duidelijk nog nat en dus waren de jongens met regenbanden in het voordeel, waardoor polesitter Tony Arbolino - rijdend op slicks - al snel terugviel naar de 21e plek.

Bezzecchi sloeg al snel een alsmaar groter wordend gat, terwijl daarachter onder meer door rookie Jaume Masia gestreden werd om de tweede plek. In het achterveld waren de mannen op slicks, zoals Martin, een klap sneller, maar de achterstand naar de kop was nog erg groot. 

Met nog drie ronden te rijden lag Bezzecchi nog altijd ver voor de rest, terwijl in de strijd daarachter Dennis Foggia vanaf plek zeven onderuit ging. Martin bleef maar versnellen en de punten kwamen binnen bereik voor de Spanjaard, net als voor de ver teruggevallen polesitter Arbolino.

Masia was met DiGiannantonio aan het vechten om de derde plek, maar dat ging fout: de jonge Spanjaard overschatte zichzelf en ging onderuit. Vooraan stond er geen maat op Bezzecchi, die zijn eerste GP-zege pakte. Plek twee was voor Canet, voor DiGiannantonio. Arbolino en Martin werkten zich op hun slicks op naar de tiende en elfde plek.

Uitslag Ajax - Heracles Almelo

Om 16.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen Ajax en Heracles Almelo. De thuisploeg kreeg vele kansen, maar won uiteindelijk slechts met 1-0, Neres maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Hieronder vind je hiervan de karakteristieken.

Neres met het enige doelpunt van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Neres met het enige doelpunt van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Joep Leenen)

AFC Ajax

1 - 0

Heracles Almelo

 63' Neres    
 
 Gele kaart: Wöber, (AFC Ajax),
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 52.495
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Kristensen (S.de Jong/75)
De Ligt
Wöber
Tagliafico
Ziyech
Schöne
v.d.Beek
Neres (Mazraoui/81)
Huntelaar (Dolberg/86)
Kluivert
  Castro
Breukers
Droste
Wuytens
Baas
Duarte (Darri/81)
Monteiro
Navrátil
v.Ooijen (Vermeij/ 87)
Gladon
Kuwas (Jakubiak/65)

F1: Uitslag Grand Prix van Bahrein

Sebastian Vettel heeft ook de tweede race van het Formule 1-seizoen 2018 gewonnen. De Duitser startte in de Grand Prix van Bahrein met de Ferrari van poleposition en had op de streep slechts een kleine voorsprong op de Mercedes van Valtteri Bottas. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton eindigde als derde. Max Verstappen viel uit na een aanrijding in de beginfase met diezelfde Hamilton.

Vettel kende op het woestijncircuit een goede start, voor Bottas die Kimi Räikkönen voor de eerste bocht al passeerde. Pierre Gasly had met de Toro Rosso ook een goede start waarbij hij de Red Bull van Daniel Ricciardo passeerde, maar de Australiër haalde de Fransman al snel weer in. Hamilton startte voorzichtig en reed op plek negen, de plaats waarop hij ook gestart was. Verstappen moest van verder komen, maar de Nederlander lag na een rondje al elfde. Snel hierna haalde Fernando Alonso Hamilton in die hierdoor terugviel naar plek tien.

Dit gaf de kans aan Verstappen om Hamilton te proberen te passeren. De Nederlander slaagde hier bij de eerste bocht in, maar schoot hierbij iets door. Hamilton hield hier geen rekening mee, waardoor Verstappen over de voorvleugel van de Mercedes van de Brit stuiterde en een lekke band opliep. De Nederlander moest hierdoor langzaam naar de pits en viel uiteindelijk met schade uit. Teamgenoot Ricciardo was er toen door een elektrisch probleem al niet meer bij. Ook was er een botsing tussen Brendon Hartley en Sergio Perez, waarbij laatstgenoemde spinde. Hartley kreeg hiervoor tien seconden stop-and-go opgelegd.

De organisatie besloot een virtuele safety car in te zetten. Toen deze eindigde profiteerde Hamilton optimaal van het moment door Alonso, Esteban Ocon en Nico Hülkenberg in één actie te passeren. De Brit was nog niet klaar, want ook Kevin Magnussen en Pierre Gasly gingen er snel aan. Vettel was echter al een flink eind weggelopen.

De eerste coureurs stopten al na dertien ronden, terwijl Vettel als leider in rondje achttien van de 57 naar binnen kwam, snel gevolgd door Bottas en Räikkönen. Dit gaf de eerste plaats aan Hamilton die Vettel snel zag naderen. Halverwege had Vettel de eerste plek terugveroverd. Ferrari leek op een tweestopper te zitten en dat bleek wel toen Räikkönen na 35 rondjes binnenkwam. Bij de Fin ging het linksachter helemaal mis, maar toch kreeg hij groen licht om weg te rijden. Hierbij reed de Fin over een been van een monteur heen en moest opgeven.

Terwijl Ferrari zich bekommerde om de gewonde monteur betekende dit dat Vettel door moest rijden op zijn oude banden. De Duitser reed op zacht rubber, terwijl Bottas achter hem mediums had gestoken. Deze keuze zorgde ervoor dat Bottas in de slotfase het gat kon dichten, maar ondanks dat de banden van Vettel in de slotrondjes tot op de draad versleten waren kwam het niet meer tot een aanval. Achter dit duo eindigde Hamilton op plek drie.

Gasly reed een fantastische race met de Toro Rosso Honda, waarbij hij na zijn stops telkens andere rijders in moest halen, maar de Fransman eindigde op een mooie vierde plek, voor Magnussen, Hülkenberg, Alonso, Stoffel Vandoorne, Marcus Ericsson en Ocon, waardoor er acht constructeurs punten pakten. Williams heeft nog veel werk voor de boeg, want het team uit Grove eindigde op de twee laatste plaatsen.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:32:01.940
2 Valtteri Bottas Mercedes +0.699
3 Lewis Hamilton Mercedes +6.512
4 Pierre Gasly Toro Rosso +1:02.234
5 Kevin Magnussen Haas +1:15.046
6 Nico Hülkenberg Renault +1:39.024
7 Fernando Alonso McLaren +1 ronde
8 Stoffel Vandoorne McLaren +1 ronde
9 Marcus Ericsson Sauber +1 ronde
10 Esteban Ocon Force India +1 ronde
11 Carlos Sainz Jr. Renault +1 ronde
12 Sergio Pérez Force India +1 ronde
13 Brendon Hartley Toro Rosso +1 ronde
14 Charles Leclerc Sauber +1 ronde
15 Romain Grosjean Haas +1 ronde
16 Lance Stroll Williams +1 ronde
17 Sergey Sirotkin Williams +1 ronde
DNF Kimi Räikkönen Ferrari +22 ronden
DNF Max Verstappen Red Bull +54 ronden
DNF Daniel Ricciardo Red Bull +56 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Sebastian Vettel Ferrari 50
2 Lewis Hamilton Mercedes 33
3 Valtteri Bottas Mercedes 22
4 Fernando Alonso McLaren 16
5 Kimi Räikkönen Ferrari 15
6 Nico Hülkenberg Renault 14
7 Pierre Gasly Toro Rosso 12
8 Daniel Ricciardo Red Bull 12
9 Kevin Magnussen Haas 10
10 Max Verstappen Red Bull 8
11 Stoffel Vandoorne McLaren 6
12 Marcus Ericsson Sauber 2
13 Carlos Sainz Jr. Renault 1
14 Esteban Ocon Force India 1
15 Sergio Perez Force India 0
16 Charles Leclerc Sauber 0
17 Brendon Hartley Toro Rosso 0
18 Lance Stroll Williams 0
19 Romain Grosjean Haas 0
20 Sergey Sirotkin Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Ferrari 65
2 Mercdes 55
3 McLaren 22
4 Red Bull 20
5 Renault 15
6 Toro Rosso 12
7 Haas 10
8 Sauber 2
9 Force India 1
10 Williams 0

Bestuur erewacht Waalsdorp: iedereen welkom

Iedereen "met het hart op de goede plaats" is welkom om in de erewacht te staan tijdens de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte. Dat laat het bestuur van de vereniging Erepeloton Waalsdorp zondag weten. Afgelopen week ontstond ophef nadat uit de notulen van de vereniging was gelekt dat dikkerds niet meer in de erewacht mochten staan. Er waren klachten over hun postuur binnengekomen.

"Wij zijn daar niet goed mee omgegaan", zegt voorzitter Vincent Gaal. "Wij zijn de laatsten om mensen uit te sluiten. Van oudsher willen wij juist dat onze erewacht een afspiegeling is van de maatschappij." Het bestuur zegt de commotie te betreuren en hoopt dat die geen negatieve invloed zal hebben op de stille tocht op 4 mei.

De klachten waren volgens secretaris Wendy Broer afkomstig uit eigen gelederen en moesten eerder worden gezien als waarschuwing: 'Kijk uit dat je niet te dik wordt, anders pas je niet meer in de overall die de erewacht draagt'. De overalls zijn er tot confectiemaat 60, "een flinke maat", zei Broer vrijdag.

Bestuur erewacht Waalsdorp: iedereen welkom
Bestuur erewacht Waalsdorp: iedereen welkom (Foto: ANP)

Aanslag bij halve marathon Berlijn verijdeld

De politie in Berlijn heeft een aanslag bij de halve marathon die zondag in de Duitse hoofdstad was, verijdeld. Een man zou met een mes hebben willen insteken op de deelnemers. De politie arresteerde de verdachte zondag, ook werden er nog drie medeverdachten opgepakt, zo meldt de Duitse website Die Welt.

De man wilde zijn terreurdaad met twee scherp geslepen messen plegen. In het huis van een van de medeverdachten sloegen speurhonden aan op springstof. Het is niet duidelijk of die ook zijn aangetroffen.

De hoofdverdachte zou nauwe banden hebben gehad met de Tunesiër Anis Amri die in 2016 de aanslag op de kerstmarkt van Berlijn pleegde. Het motief voor de aanslag zou wraak zijn voor Amri die op 23 december door Italiaanse agenten werd doodgeschoten.

De veiligheidsdiensten hadden de verdachten al langere tijd in het vizier. Echt gevaar dat de aanslag zou plaatsvinden, was er dan ook niet, schrijft Die Welt.

Aanslag bij halve marathon Berlijn verijdeld
Aanslag bij halve marathon Berlijn verijdeld (Foto: ANP)

Sagan wint Parijs-Roubaix, Terpstra derde

Peter Sagan heeft de 116e editie van Parijs-Roubaix gewonnen.  De wereldkampioen viel aan op 52 kilometer van de meet en klopte vroege vluchter Silvan Dillier op de piste in Roubaix. Niki Terpstra reed in het slot nog weg bij de andere favorieten voor de derde plaats.

Na veel pogingen ontstond er uiteindelijk een kopgroep van negen renners: Jimmy Duquennoy en Ludovic Robeet (WB Aqua Protect Veranclassic), Silvan Dillier (AG2R), Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Marc Soler (Movistar), Geoffrey Soupe (Cofidis), Sven Erik Bystrom (UAE Team Emirates), Jay Robert Thomson (Dimension Data) en Gatis Smukulis (Delko Marseille). Ze kregen uiteindelijk een maximale voorsprong van acht minuten op het peloton.

Nog voor de eerste kasseistroken waren er al verschillende valpartijen met als belangrijkste slachtoffer Geraint Thomas. Op de tweede kasseistrook kwam Michael Goolaerts naar ten val. De renner van Veranda's Willems-Crelan kreeg een hartstilstand en moest worden gereanimeerd. Ook Sebastian Langeveld en Matteo Trentin moesten de strijd staken door een valpartij op een kasseistrook.

In het Bos van Wallers viel de kopgroep uit elkaar en bleven nog vijf renners over. Ook in het peloton was er wat actie. Op het einde van de strook trok Mike Teunissen door. De Nederlander van Sunweb kreeg Philippe Gilbert met zich mee, maar lang zou het duo niet voor het peloton uitrijden. Daarna was het aan Zdeněk Štybar om het te proberen, maar ook hij kreeg niet voldoende ruimte van het peloton. Soler en Robert waren inmiddels afgehaakt in de kopgroep en werden opgeslokt door het peloton.

Met nog 55 kilometer te gaan probeerde Greg van Avermaet het. De winnaar van vorig jaar werd onmiddelijk teruggepakt, waarna Sagan het probeerde. De wereldkampioen had wel meteen een gat te pakken van twintig seconden. Sagan reed op de kasseistrook van Bersée naar de drie koplopers toe. Wout van Aert probeerde samen met Jasper Stuyven ook de sprong naar voren te maken, maar de twee Belgische renners bleven steken op vijftien seconden en werden op iets meer dan veertig kilometer gegrepen door Terpstra, Vanmarcke, Phinney en Van Avermaet.

Sagan nam op de kasseistroken de kop en op de tussenstroken bleef de Slovaak goed samenwerken met Wallays en Dillier. waardoor de voorsprong van de koplopers opliep tot een minuut. Op 25 kilometer van het einde moest Wallays vooraan afhaken, maar Dillier en Sagan bleven uitlopen op de eerste achtervolgers.

Bij aanvang van de lastige strook Carrefour de l'Arbre hadden de koplopers een voorsprong van anderhalve minuut op de eerste achtervolgers. Dillier bleef op de kasseien in het wiel van Sagan. De achtervolgers onder leiding van Terpstra bracht het verschil terug tot 45 seconden, maar dichter kwamen ze niet. Dillier draaide als eerste de wielerbaan op in Roubaix. Sagan bleef lang in het wiel van de Zwitser, maar kwam er op tijd uit. Daarmee pakte Sagan zijn tweede monument in zijn carrière; in 2016 wist hij de Ronde van Vlaanderen te winnen.

Niki Terpstra was in de slotfase uit de groep der favorieten ontsnapt en zou een kleine minuut later als derde finishen.

  

Peter Sagan wint Parijs Roubaix voor Dillier en Niki Terpstra. (PRO SHOTS/George Deswijzen)
Peter Sagan wint Parijs Roubaix voor Dillier en Niki Terpstra. (PRO SHOTS/George Deswijzen)

Uitslag FC Twente - Feyenoord

De donkere wolken pakken zich steeds verder samen voor FC Twente. De nummer laatst verloor vandaag in de Eredivisie met 1-3 van Feyenoord, waardoor het gaatje op Sparta Rotterdam, dat gisteren won, gegroeid is naar vier punten.

Feyenoord nam in Enschede via Boëtius de leiding, maar Maher bracht de thuisploeg snel op gelijke hoogte na wijfelend optreden van doelman Jones. In plaats van te vechten voor de laatste kans gaf Twente na rust niet thuis. Feyenoord rook de zege, waardoor de ploeg via Berghuis en Jørgensen naar 1-3 uit kon lopen. Twente ging daarna nog wel op zoek naar een treffer, maar kwam tot slechts enkele pogingen. 

Ongeloof bij (L-R) FC Twente speler Adam Maher en FC Twente speler Peet Bijen na afloop. (PRO SHOTS/Lars Smook)
Ongeloof bij FC Twente-spelers Adam Maher en Peet Bijen na afloop. (PRO SHOTS/Lars Smook)

FC Twente

1 - 3

Feyenoord

22' Maher   18' Boëtius
67' Berghuis
75' Jørgensen
 
Gele kaart: Boere (FC Twente), Berghuis, Van der Heijden (Feyenoord)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 25.600
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Van der Lely
Thesker (Hooiveld/78)
Bijen
Cuevas (R.Jensen/82)
Lam
F.Jensen
Maher
Tighadouini
Boere (Slagveer/65)
Assaidi
  Jones
Diks
Van Beek
Van der Heijden
Haps
El Ahmadi
Toornstra (Van Persie/64)
Vilhena
Berghuis
Jørgensen (Amrabat/81)
Boëtius (Larsson/63)

Uitslag sc Heerenveen - FC Groningen

De Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Door de afwezigheid van Stijn Schaars was er bij Heerenveen een eerste basisplaats voor Jordi Bruijn. Hij zag ploeggenoot Reza Ghoochannejhad in de beginfase een grote kans verprutsen. De spits kreeg de bal van Michel Vlap en schoot in het strafschopgebied over.

Het was Vlap die zelf na een half uur spelen uiteindelijk voor de voorsprong zorgde. De middenvelder kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot in de verre hoek raak. Het was het vierde competitiedoelpunt van dit seizoen voor de vervanger van Martin Ödegaard.

Tien minuten na rust herstelde FC Groningen de achterstand. Bij een voorzet van Mimoun Mahi stond Tom van Weer helemaal vrij en de spits kopte raak: 1-1. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar deze waren niet besteed aan onder meer Van Weert en Ghoochannejhad en daardoor deelden de ploegen de punten.

sc Heerenveen

1 - 1

FC Groningen

 31' Vlap    55' v.Weert
 
 Gele kaart: Dumfries, Thorsby, Veerman, (sc Heerenveen), Bacuna, v.Weert, (FC Groningen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 23.150
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Hansen
Dumfries
Höegh
Pierie (Bulthuis/69)
Woudenberg
Kobayashi
Thorsby
Bruijn (Veerman/75)
Vlap
Ghoochannejhad
Zeneli (v.Amersfoort/57)
  Padt
Zeefuik
Te Wierik
Memisevic
Absalem
v.d.Looi
Mahi (v.Nieff/75)
Bacuna
Doan
v.Weert
Hrustic (Drost/46)

Arrestatie bij 'Dutch Ride Out 2018'

Door het tijdig anticiperen van de politie op het onverwachte evenement ‘Dutch Ride Out 2018’ waarbij motorrijders in één grote groep een bepaalde route rijden, heeft dit niet geleid tot ernstige problemen op de openbare weg. Om 13:13 uur vertrok een grote groep motorrijders vanaf de parkeerplaats Tol Negen langs de A1 bij Barneveld in de richting van Almere.

Al vrij snel werd de groep daar ontmanteld en daarna ging ieder zijn weegs. Door langs het hele parcours zichtbaar aanwezig te zijn, konden excessen worden voorkomen en had het overige verkeer nagenoeg geen hinder van de motortoertocht.

Net voor het begin van het evenement heeft een motorrijder uit Nijkerk, die de snelheid zeer fors overschreed, een aanrijding veroorzaakt met een motoragent die daarbij ten val kwam. Het ongeval vond plaats in de bosrijke omgeving van Nijkerk.

De motorrijder uit Nijkerk ging er vervolgens vandoor maar werd vanuit de lucht gevolgd door een politiehelikopter, zodat hij na enige tijd thuis kon worden aangehouden. Doorrijden na aanrijding is een misdrijf. De man moest mee naar het bureau, zijn motor werd inbeslaggenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verder zijn er enkele tientallen bekeuringen uitgeschreven aan deelnemers van het evenement. Ook werden drie rijbewijzen ingevorderd.

Politie zoekt tips over gewonde met ernstig hersenletsel

De politie kreeg zondagochtend rond 02:00 uur de melding dat op de Hoogstraat in Eindhoven een gewonde man op straat was aangetroffen. De man was buiten bewustzijn en het is vooralsnog onduidelijk wat er met hem is gebeurd. De politie is  dan ook op zoek naar getuigen die daarover meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

Toen de agenten zondagochtend op de Hoogstraat in Eindhoven aankwamen waren de ambulancemedewerkers al druk in de weer met het slachtoffer, dat ernstig hersenletsel opgelopen bleek te hebben. De 32-jarige man uit Son en Breugel is overgebracht naar het ziekenhuis en is nog altijd buiten bewustzijn. Het slachtoffer werd door voorbijgangers zwaar gewond op straat aangetroffen, op de Hoogstraat ter hoogte van de Edenstraat. Ter plekke zijn een aantal getuigen gehoord en zijn er verklaringen van hen opgenomen. Daarnaast is de situatie ter plaatse onderzocht, maar dat geeft vooralsnog geen helder beeld van hetgeen het slachtoffer is overkomen.

Er zijn tot nu toe geen concrete aanwijzingen dat de man het slachtoffer is van een aanrijding, hoewel het ook niet volledig uitgesloten kan worden. Een andere mogelijkheid is dat de man het slachtoffer van een mishandeling is geworden. Ook andere mogelijkheden worden nog door de politie onderzocht. 

Politie zoekt tips over gewonde met ernstig hersenletsel (Foto: Stockfoto politie.nl)
Politie zoekt tips over gewonde met ernstig hersenletsel (Foto: Stockfoto politie.nl)

Keniaanse debutant wint marathon Rotterdam, Choukoud haalt finish niet

De Keniaan Kenneth Kipkemoi heeft enigszins verrassend de marathon van Rotterdam op zijn naam geschreven. De mararthondebutant was in de slotfase nog ijzersterk en klopte zijn concurrenten met de Coolsingel in zicht.

Een Keniaans/Ethiopische kopgroep werkte zich na een wat chaotische start los van de rest, waarbij de groep halverwege nog uit zo'n tien man bestond. Na het uitstappen van de hazen bleven vier Kenianen en drie Ethiopiërs over, waarvan Kelkile Gezahegn versnelde toen er nog kilometer te gaan waren.

De groep viel door de aanval uit elkaar, maar Gezahegn bleek te diep te gaan. Kipkemoi had meer over en pakte de Ethiopiër terug, samen met diens landgenoot Aberu Kuma, de winnaar van 2015. In de slotkilometer was Kipkemoi vervolgens de beste en na 2:05.44 uur passeerde hij de finish.

De gehele top-4 van de mannen eindigde binnen de 2:06, een in de breedte sterke prestatie. Bij de vrouwen ging de winst naar Visiline Jepkesho, die een eindtijd van 2:23.47 liet noteren. 

Khalid Choukoud moest het namens Nederland doen, maar dat lukte niet. Al vroeg raakte hij betrokken bij een valpartij en gelijk was duidelijk dat het niet zijn dag was. "Na die klap wilde ik het proberen, maar helaas", aldus Choukoud, die na zo'n veertig kilometer gedesillusioneerd uit moest stappen.

Dat gebeurde vorig jaar overigens ook al: destijds viel het doek tien kilometer eerder, nadat Choukoud teveel last had van een grote blaar onder zijn voet. Edwin de Vries werd met 2:17.46 de beste Nederlander op de veertiende plaats.

Trump uit felle kritiek op Syrië om gifaanval

President Donald Trump heeft fel uitgehaald naar de Syrische president Assad. "Beest Assad gaat een hoge prijs voor deze dodelijke aanval met chemische wapens betalen." Volgens Amerikaanse media doelt Trump op een vergeldingsactie.

Trump houdt Rusland en Iran medeverantwoordelijkheid omdat zij het regime van Assad steunen. Ook bekritiseerde hij zijn voorganger Obama: "Als hij standvastig was geweest, was de Syrische ramp al lang verleden tijd."

Ook paus Franciscus heeft de gifaanval veroordeeld: "Niets kan de inzet van zulke wapens tegen onschuldige mensen rechtvaardigen."

Bij de aanval met mogelijk giftige chemicaliën in Douma zouden minstens zeventig mensen om het leven zijn gekomen. Syrië ontkent de aanval.

Trump uit felle kritiek op Syrië om gifaanval
Trump uit felle kritiek op Syrië om gifaanval (Foto: ANP)

Voetbaltalent Le Havre (18) overleden

Voetballer Samba Diop is plotseling overleden. De verdediger van het Franse Le Havre werd zaterdagochtend dood gevonden in het huis van zijn ouders. Over de doodsoorzaak van Diop is nog niks bekend. De talentvolle voetballer werd slechts 18 jaar.

Diop speelde vooral in het reserve-elftal van Le Havre, maar trainde af en toe mee met het eerste, dat uitkomt in de Ligue 2. "Hij heeft deze week normaal meegetraind en had verder ook geen bijzondere medische geschiedenis", aldus een woordvoerder van Le Havre.

De wedstrijden van alle teams van Le Havre zijn dit weekeinde afgelast.

Krakers Amsterdam moeten in acht weken weg

De gekraakte panden aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam moeten binnen acht weken leeg zijn. De krakers, een groep asielzoekers, moeten eruit. Dat heeft het Openbaar Ministerie zondag besloten.

Woningcorporatie Ymere had geklaagd over incidenten bij de panden in Amsterdam-Oost, zoals intimidatie van medewerkers en andere bewoners die zich niet meer veilig zouden voelen. De krakers - uitgeprocedeerde asielzoekers, verenigd in de actiegroep We Are Here - zouden daarvoor verantwoordelijk zijn, maar die ontkennen dat. Zaterdag organiseerden ze een buurtfeest voor omwonenden om elkaar beter te leren kennen.

Premier Mark Rutte heeft vrijdag ook gereageerd op de incidenten en noemde die verschrikkelijk.

Geen spoedprocedure
Volgens het OM is besloten om niet tot een spoedprocedure (onmiddellijke ontruiming) over te gaan, maar om de groep te laten weten dat ze acht weken de tijd krijgt. De krakers kunnen zelf nog wel naar de kantonrechter stappen.

Bij de politie was een aangifte binnengekomen van een bewoner wiens huis werd opengebroken. Een andere bewoonster belde 112 omdat haar woning gekraakt dreigde te worden terwijl ze stond te douchen.

OM: krakers Amsterdam moeten in acht weken weg
OM: krakers Amsterdam moeten in acht weken weg (Foto: ANP)

Belangrijke zege hockeysters Bloemendaal op Groningen

De hockeysters van Bloemendaal leken een paar weken geleden zonder play-outs in de Hoofdklasse het seizoen te kunnen eindigen, maar zaten vorige week na de nederlaag tegen Huizen plots weer in de rats. Op 't Kopje kan coach Teun de Nooijer na zondag weer wat gemakkelijker adem halen. Hij won met zijn ploeg met 1-0 van Groningen. Bovenin maakten SCHC, Oranje-Rood en Laren in de strijd om de resterende twee play-offtickets ook geen fouten.

SCHC - Kampong (3-2)
7' 1-0 Charlotte Stapenhorst
10' 2-0 Claire Verhage
27' 2-1 Karlijn van der Linden
36' 2-2 Michelle Fillet
44' 3-2 Roos Drost
SCHC leek na tien minuten spelen op een eenvoudige zege af te stevenen. Door treffers van Charlotte Stapenhorst en Caire Verhage was het toen al 2-0 voor de thuisploeg. Maar Kampong gaf zich in Bilthoven niet zo gemakkelijk gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Het was niettemin Roos Drost die SCHC aan de belangrijke 3-2 zege hielp en ervoor zorgde dat haar ploeg achter Amsterdam en Den Bosch de beste papieren heeft voor een play-offticket.

Bloemendaal - Groningen (1-0)
2' 1-0 Myrthe van Kesteren
Myrthe van Kesteren was in Bloemendaal de meest bejubelde speelster van de thuisploeg. Ze had waarschijnlijk zelf ook niet verwacht dat haar doelpunt in de tweede minuut voldoende zou zijn voor de zege op Groningen. Bloemendaal heeft nu, met veertien punten, liefst zes punten voorsprong op Huizen dat wel op een play-outplek staat. Groningen staat nog steeds laatste.

Amsterdam - Den Bosch (3-1)
3' 1-0 Charlotte Vega
8' 1-1 (sc) Ireen van den Assem
11' 2-1 Kitty van Male
69' 3-1 (sc) Marijn Veen
Amsterdam won voor het eerst sinds 2014 van Den Bosch en nam daarmee een voorschot op het kampioenschap van de reguliere competitie. 

Nijmegen - HDM (1-2)
27' 1-0 Liselot Timmermans
48' 1-1 Demi Lefranc
59' 1-2 (sc) Demi Lefranc
Nijmegen heeft dit seizoen pas vijf punten gehaald, maar de ploeg van coach Matthijs Brouwer blijkt sinds de winterstop wel een ploeg die lastig te verslaan is. Tegen HDM kwam Nijmegen knap 1-0 voor en had lange tijd zicht op een goed resultaat tegen de Haagse formatie. Uiteindelijk velde Demi Lefranc met twee treffers het oordeel over de Gelderse formatie.

Laren - Hurley (4-3)
10' 1-0 Laurien Leurink
22' 2-0 Laura Marell
32' 2-1 Teuntje Horn
43' 3-1 Laura Marell
45' 3-2 (sb) Lisa Visser
60' 3-3 Tess van Ramshorst
67' 4-3 Josien Galama
De overwinning van Laren moest zondagmiddag uit de tenen komen, terwijl de thuisploeg nog zo voortvarend uit de startblokken was gekomen. Eerst was er de 2-0 voorsprong, later het 3-1 voordeel, maar Hurley liet zich niet van de wijs brengen stond na een uur spelen brutaal op 3-3. Drie minuten voor tijd zorgde Josien Galama er met een treffer voor dat Laren zich handhaaft op plek vier. Met net zo veel punten, maar een wedstrijd minder dan nummer vijf Oranje-Rood.

Oranje-Rood - Huizen (2-0)
25' 1-0 Hazuki Nagai
52' 2-0 Fiona Morgenstern
Oranje-Rood speelde tegen Huizen de frustratie van de nederlaag tegen SCHC van vrijdagavond van zich af. Als de Eindhovense formatie en concurrent Laren de komende wedstrijden winnen, gaan zij op de laatste speeldag (op 22 april) onderling uitmaken via mag deelnemen aan de play-offs. Nu al een duel om naar uit te kijken.

'Gifaanval Douma fake news'

Rusland wijst berichten over het gebruik van gifgas in het Syrische Douma stellig van de hand. Volgens een hoge militair gaat het om "in elkaar gezette beschuldigingen". Rusland steunt de Syrische president Bashar al-Assad.

Twee hulporganisaties, waaronder De Witte Helmen, meldden eerder dat er tientallen doden waren gevallen door een aanval met mogelijk giftige chemicaliën in Douma. Er is sprake van zeventig tot honderdvijftig mensen die om het leven zijn gekomen. Op Twitter circuleerden beelden van slachtoffers die in kelders door de gifaanval gestikt zouden zijn.

Officiële bronnen hebben de aanval en het dodental niet bevestigd.

Douma is de laatste stad in de regio Oost-Ghouta die in handen is van de rebellengroep Jaish al-Islam.

'Gifaanval Douma gemaakte beschuldiging'
'Gifaanval Douma gemaakte beschuldiging' (Foto: ANP)

Ogier wint ook Rally van Corsica na dominant optreden

Rallyrijder Sebastien Ogier heeft ook de Rally van Corsica op zijn naam geschreven. De Fransman, al vijf jaar op rij wereldkampioen, boekte op het Franse eiland al zijn derde zege in vier rally's - alleen in Zweden, waar hij problemen kende, won Ogier niet.

Ogier won vrijdag de eerste proeven al en gaf de leiding geen moment meer uit handen. Na de eerste drie proeven won hij er geen één meer, maar zondag kwam hij niet meer in de problemen. De dag begon met een 55 kilometer lange marathonproef, de langste van de rally, waarin Ogier in zijn Ford Fiesta dertien seconden inleverde op winnaar Ott Tänak en zijn Toyota Yaris.

De Est maakte zo in het klassement wat tijd goed, waardoor Ogier in de slotproef een halve minuut moest verdedigen. Dat lukte zonder problemen en dus schreef de Fransman de rally op zijn naam. Tänak eindigde op 36 seconden als tweede, de Belg Thierry Neuville ging op de marathonproef met zijn Hyundai i20 bijna zwaar de fout in, maar herstelde zich nog en pakte op 1:07 minuten de derde plek.

Toyota-coureur Esapekka Lappi begon zondag met nog volop kans op het podium, maar op de lange proef kreeg hij een klapband. De Fin eindigde de rally zo als zesde, nog achter Dani Sordo en Elfyn Evans.

UItslag FC Utrecht - ADO

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben zondagmiddag de punten gedeeld. FC Utrecht pakte in de laatste minuut een punt.

Bij ADO debuteerde Indy Groothuizen onder de lat en de doelman liet zich in het begin van de wedstrijd uitspelen door Zakaria Labyad, die de bal teruglegde op Mateusz Klich, maar zijn stiftballetje was te zwak. Sean Klaiber kreeg een kans op de 1-0, maar de verdediger had te veel tijd nodig waardoor ADO uit kon verdedigen.

FC Utrecht had het beste van het spel en Groothuizen hield Klich van het scoren af. De doelman moest zich twee minuten voor rust gewonnen geven. Op aangeven van Rico Strieder schoot Sander van de Streek net buiten het strafschopgebied zuiver raak: 1-0.

Negen minuten na rust kwam ADO langszij. Clubtopscorer Björn Johnsen kapte Ramon Leeuwin uit en schoot prachtig raak in de verre hoek: 1-1. De thuisploeg verzuimde tien minuten later om weer op voorsprong te komen. Groothuizen tikte een inzet van Klich tegen de paal en de rebound werd door Labyad tegen de lat geschoten.

ADO profiteerde optimaal en na 69 minuten werd het 1-2. Uit een hoekschop kopte Tom Beugelsdijk kopte geheel vrijstaand raak. FC Utrecht rechtte de rug en vier minuten later was de stand alweer gelijk. Invaller Giovanni Troupée gaf vanaf de rechterflank een voorzet en Gyrano Kerk kopte raak. In de blessuretijd leek ADO alsnog de zege te pakken, Hooi knalde via de onderkant van de lat raak: 2-3. Toch zou Utrecht nog een punt overhouden aan het duel, Zakaria Labyad knalde een vrije trap tegen de touwen. FC Utrecht blijft vijfde, met twee punten achterstand op Feyenoord, en ADO bezet de achtste plek na dertig wedstrijden.

FC Utrecht

3 - 3

ADO Den Haag

 43' v.d.Streek
 73' Kerk
 90+4' Labyad
   54' Johnsen
 69' Beugelsdijk
 90+1' Hooi
 
 Gele kaart: Kerk, (FC Utrecht), Hooi, (ADO Den Haag)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20.145
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Klaiber (Troupée/ 70)
Leeuwin
Janssen
v.d.Maarel
Klich (Dessers/65)
Strieder
v.d.Streek
Emanuelson (Görtler/79)
Kerk
Labyad
  Groothuizen
David
Beugelsdijk
Kanon
Meijers
Bakker
El Khayati
Immers
Goppel (Lorenzen/60)
Johnsen (Falkenburg/88)
Becker (Hooi/ 25)

Reanimatie bij Goolaerts na hartstilstand in Parijs-Roubaix

Michael Goolaerts is op de tweede kasseistrook van Parijs-Roubaix hard ten val gekomen. De 22-jarige Belg van Veranda's Willems-Crelan is daarbij getroffen door een hartaanval. Goolaerts werd gereanimeerd en werd overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt zijn ploeg op Twitter. 

De Vries vijfde in Formule 2 na strategische gok

Artem Markelov heeft de tweede race van het Formule 2-seizoen gewonnen. De Rus van Russian Time was de beste tijdens de sprintrace in Bahrein, waar Nyck de Vries vanaf de derde plek vertrok.

De derde plek van De Vries werd bij de start al effectief een tweede plek, want teamgenoot Sean Gelael bleef staan tijdens de opwarmronde en moest vanuit de pitstraat starten. De start van de Nederlander was heerlijk en polesitter Maximilian Günther was nog voor de eerste bocht ingehaald.

Lando Norris, een dag eerder oppermachtig in de hoofdrace, kreeg na drie ronden ineens problemen en verloor snelheid, maar enkele seconden later deed alles het weer. Voorin werd Günther gepasseerd door Markelov, die zo de jacht op De Vries kon openen.

De Rus staat bekend als iemand die erg goed met de banden om kan gaan, iets wat vaak niet het sterke punt van De Vries is. Na acht van de 23 ronden begon Markelov in te lopen, voor De Vries en zijn Prema-team het teken om naar binnen te komen voor nieuwe banden.

In het tweede deel van de race was De Vries duidelijk de snelste op de baan en hij stoomde aanvankelijk in rap tempo naar voren. Vanaf de vijfde plek hield het op: een groep van drie man bleef voor hem, en achter leider Markelov, bleek een paar seconden teveel voorsprong te hebben.

Markelov pakte zo de zege, Günther, Sergio Sette Camara en Norris eindigden in die volgorde achter de Rus. De Vries pakte de vijfde plek, de positie die hij nu ook in het kampioenschap heeft. 

Valverde gunt de zege aan ploeggenoot Amador in de Klasika Primavera

Andrey Amador heeft de Klasika Primavera gewonnen. De Costa Ricaan reed op de voorlaatste klim weg. Alejandro Valverde maakte snel de aansluiting met zijn ploeggenoot, waarna de Spanjaard Amador de zege gunde. De Colombiaan Wilmar Paredes kwam als derde over de streep.

Vier renners vormden de kopgroep, maar voordat ze bij de eerste klim van de dag waren, zeventig kilometer van de meet, werden de vluchters alweer gegrepen door het peloton. Movistar hield het tempo hoog en op de tweede klim was het peloton al uitgedund naar twintig renners.

Op de voorlaatste klim, twaalf kilometer van de streep, ging Amador in de aanval. De Costa Ricaan had meteen een mooie voorsprong te pakken op het uitgedunde peloton, waarna Valverde de sprong naar zijn ploeggenoot maakte. De twee van Movistar reden de laatste tien kilometer samen naar de streep, waarna Valverde de zege gunde aan zijn ploegmaat. Het was voor Amador de eerste zege van het jaar. De 31-jarige Costa Ricaan boekte zijn eerste zege van het jaar.

Griezmann: "Graag voor het WK duidelijkheid over mijn toekomst"

Atlético Madrid-aanvaller Antoine Griezmann wil graag voor het WK van komende zomer in Rusland duidelijkheid hebben over zijn toekomst.

De 27-jarige aanvaller is bezig aan zijn vierde seizoen bij Atlético, maar hij heeft mogelijk zijn langste tijd in de Spaanse hoofdstad gehad. Griezmann wordt de laatste tijd nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Barcelona komende zomer.

"Om vrij te zijn en alleen aan het Franse team te denken, zou ik graag voor het WK duidelijkheid hebben over mijn toekomst, anders wordt er van links of rechts veel dingen geroepen", vertelt Griezmann in gesprek met Téléfoot. "Ik ga door zoals ik nu doe en geef alles voor de club."

Gesprekken tussen Barcelona en Atlético zouden in een vergevorderd stadium zijn, maar daar wil Griezmann niks van weten. "Ik weet niet waar je deze informatie vandaan hebt, maar het is niet waar."

Gerbrands: "Everton heeft zich onlangs bij Brands gemeld"

Marcel Brands werd de afgelopen week in verband gebracht met Everton en Toon Gerbrands erkent de interesse in de technisch directeur van PSV.

"De relatie die wij binnen de club hebben is als wie dan ook door een club wordt gevraagd, dat direct gedeeld wordt. Ook al is het antwoord ‘nee’. Dat is ter voorkoming van allerlei geruchten en andere moeilijke dingen", vertelt de algemeen directeur van PSV bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

"Marcel is meerdere keren gebeld in de afgelopen jaren, er komt weleens wat naar buiten toe, maar hij is in het buitenland gewoon een populair technisch directeur. Over het algemeen waren dat Engelse clubs. Hij houdt mij daarvan op de hoogte. Everton heeft zich onlangs bij hem gemeld, daar kunnen we kort over zijn. Maar ook al twee keer daarvoor, ik geloof een jaar geleden of een half jaar geleden en toen ging het dus twee keer niet door."

The Toffees hebben zich nog niet officieel gemeld in Eindhoven en een vertrek van Brands is dus ook nog geen gelopen koers. "Als je hem kent is het nog geen gelopen koers, dat weet ik wel. Zijn gevoel moet honderd procent goed zijn, hij zet duidelijke structuren neer, dat heeft hij bij AZ gedaan en ook bij PSV. Zo’n stap moet honderd procent kloppen en als het niet helemaal klopt en zijn gevoel is niet goed, dan zegt hij gewoon ‘nee’."

Kraakpand ontruimd door de ME

De Mobiele Eenheid (ME) heeft zondagochtend een gekraakt pand aan de Olympiaweg in Maastricht ontruimd op grond van de openbare orde. Hierbij zijn 9 personen aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag kwamen diverse klachten van geluidsoverlast uit het betreffende pand - een sporthal - bij de politie binnen. In het kraakpand werd een feest gehouden.

De aanwezigen, zo’n 60 à 70 personen, weigerden gehoor te geven aan de vordering van de politie het feest te staken en te vertrekken. Eén persoon werd aangehouden. Politiemensen werden vervolgens belaagd en met allerlei voorwerpen bekogeld. Enkelen raakten hierbij licht gewond en de politie zag zich genoodzaakt zich terug te trekken.

Op grond van de openbare orde (Gemeentewet) keerde de politie in de loop van zondagochtend terug om het pand te ontruimen. Hierbij werd de hulp van de Mobiele Eenheid ingeroepen in verband met de gevaarzetting eerder die nacht. Enkele personen waren nog in de sporthal aanwezig en zij weigerden gehoor te geven aan het bevel van de politie de sporthal te verlaten of hun ID te tonen.

Buiten de sporthal zijn nog eens twee personen aangehouden. Zij wilden in een busje op weg gaan met de geluidsapparatuur die bij het feest gebruikt was. Bij de aanhoudingen door de ME is geen geweld gebruikt. De aanwezige geluidsapparatuur en het voertuig zijn in beslag genomen. De aangehouden verdachten, 2 vrouwen en 7 mannen tussen de 20 en 40 jaar oud, zijn meegenomen naar het politiebureau.

De sporthal is eigendom van de gemeente Maastricht en zou gesloopt worden. Het pand werd sinds begin maart van dit jaar gekraakt. De gemeente was een procedure gestart om de krakers uit de gekraakte sporthal te krijgen.

Mishandeling leidt naar hennepkwekerij

Een 31-jarige vrouw uit Hank belde zaterdagavond de politie en deed aangifte van mishandeling tegen haar 48-jarige vriend uit Waalwijk. Hij zou haar in een pand aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle hebben mishandeld.

Agenten hielden de man, die zich verzette, aan. Tijdens de aanhouding rook de man sterk naar alcohol en naar hennep. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol was, hebben ze hem op het bureau op basis van de Wet Middelenonderzoek bij Geweldsituaties (WMG) een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat hij inderdaad teveel gedronken had (925 ug/l).

Ook hebben ze verder onderzoek gedaan naar waar de henneplucht vandaan kwam. Op het terrein aan de Tilburgseweg troffen ze vervolgens een aanhanger aan, waarin een in werking zijnde hennepkwekerij van 252 planten zat. De kwekerij is geruimd. De verdachte is voor nader onderzoek in de cel gezet en wordt vandaag verhoord.

Over auto's lopen mag niet

Agenten hebben zaterdagavond rond 21:50 uur in de Dorpsstraat in Goirle drie Roemenen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en/of vernieling.

Het drietal zou op de Tilburgseweg over geparkeerd staande auto’s hebben gelopen. Het is nog niet bekend of daarbij schade aan auto’s is ontstaan, bij de politie zijn in ieder geval nog geen aangiftes binnengekomen. Agenten zullen vandaag nog een buurtonderzoek houden.

De verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag verhoord. Blijkt er geen schade aan voertuigen te zijn, dan krijgen de boefjes een bekeuring voor baldadigheid en worden zij vandaag in vrijheid gesteld.

Onana: "Ik besloot te blijven omdat ik wil spelen"

André Onana erkent dat hij dit seizoen een mindere jaargang beleeft onder de lat bij Ajax dan afgelopen seizoen, het seizoen van zijn doorbraak.

De goalie uit Kameroen is met 28 tegendoelpunten de minst gepasseerde doelman in de Eredivisie en hield dit seizoen tot dusver tien keer de nul. "Mijn seizoen is niet zo goed, niet zoals vorig seizoen", vertelt Onana in gesprek met de NOS. "Ik weet niet wat er anders is."

"Ik train nog steeds iedere dag, doe mijn best, maar ik kreeg dit seizoen een paar goals tegen die ik vorig jaar niet tegen kreeg. Ik sprak met keeperstrainer Carlo l'Ami en hij zei me dat het tweede jaar altijd moeilijk is voor een keeper, omdat de mensen veel van je verwachten. Maar ik ben op de goede weg, hopelijk gaat het volgend jaar beter."

Ajax nam de 22-jarige doelman in januari 2015 over van Barcelona en hij is gelukkig in Amsterdam. "Maar als ik moet gaan, ga ik. Een droomclub? Die heb ik niet. Natuurlijk zou het mooi zijn om ooit terug te gaan naar Barcelona, maar voetbal wordt overal gespeeld, niet alleen in Barcelona. Ook in Madrid. Of bij Chelsea..."

Een voorkeur heeft Onana dus niet. "Overal waar ze me willen hebben. Ik ben geen David De Gea, een keeper die iedereen wil hebben. Voor mij is het een moeilijker verhaal. Ik wil spelen. Ik had in de winterstop de mogelijkheid bij Ajax te vertrekken, maar ik besloot te blijven omdat ik wil spelen."

Onderwijsstakingen op 13 april in Limburg en Noord-Brabant

Op 13 april maart zullen leraren en onderwijspersoneel in Limburg en Noord-Brabant gaan staken. In beide provincies wordt een centrale bijeenkomst gehouden, in Eindhoven op het Stadhuisplein, in Sittard op de Geer. 

De presentatie van het programma is in handen van muzikant en schrijver Frans Pollux. In het programma is ruimte voor verschillende sprekers en muziek. Het ochtendprogramma vindt plaats in Eindhoven. In de middag is er een hoofdprogramma in Sittard. Aan het eind van de dag wordt het ‘estafettestokje’ overgedragen aan leraren in Gelderland en Overijssel die op woensdag 30 mei actie gaan voeren.

Het PO-Front organiseert de estafettestaking omdat de kwaliteit van het onderwijs zwaar onder druk staat door het stijgende lerarentekort: "Het is daarom essentieel dat het kabinet meer geld investeert in de lerarensalarissen."

Turkije 'neutraliseert' terroristen

Turkije heeft de afgelopen week naar eigen zeggen 108 Koerdische militanten "geneutraliseerd" bij acties in het zuidoosten van het land en het noorden van Irak. De personen kunnen zijn gedood maar ook verwond of opgepakt.

Bij de acties werden 77 Koerden uitgeschakeld in het noorden van Irak. Zaterdag meldde het leger zes mensen te hebben "geneutraliseerd" met bombardementen in de regio Hakurk. Op diverse plaatsen in het zuidoosten van Turkije werden nog eens 31 Koerden uitgeschakeld.

Update 08-04 12:10 uur
User Triggershot wees ons op de verklaring  waarin gesteld wordt er er 108 terroristen zijn uitgeschakeld. Het zou gaan om leden van de groeperingen PKK, KCK, PYD-YPG en Islamitische Staat. Verder zouden er 10 soldaten gedood zijn, terwijl er 29 gewond raakten. 

Turkije 'neutraliseert' Koerden
Turkije 'neutraliseert' Koerden (Foto: ANP)

Toro Rosso verrast door grote sprong voorwaarts

Het Formule 1-team Toro Rosso heeft ten opzichte van de eerste race van het seizoen een grote stap voorwaarts gezet. In Australië kwamen coureurs Pierre Gasly en Brendon Hartley er totaal niet aan te pas, maar gisteren tijdens de kwalificatie in Bahrein klokte Gasly een zesde tijd en werd Hartley elfde, een grote opsteker voor het Italiaanse team.

Twee weken geleden in Melbourne werden de Toro Rosso's al in Q1 uitgeschakeld en in de race bleken de punten ver weg te zijn. Dit weekend heeft de renstal nieuwe onderdelen meegebracht en die werken veel beter dan verwacht. Het gaat om een nieuwe bodemplaat en onderdelen voor de remtrommels.

Hartley: "Dat we zoveel verbetering in de prestaties zien is zeer bemoedigend. Toro Rosso verwachtte een kleine stap te maken, maar het blijkt een grote sprong te zijn. Normaal is het namelijk andersom. Wel zouden we sowieso beter voor de dag zijn gekomen dan in Melbourne. Maar zo'n prestatieverbetering met de onderdelen die ik vandaag op de auto heb gekregen had ik niet verwacht."

Teamgenoot Gasly reed vrijdag al met de nieuwe onderdelen en was er toen al over te spreken. Al tekent de Fransman erbij aan dat een veel betere setup ook meehelpt. Het circuit in Melbourne is vrij hobbelig, terwijl Bahrein een biljartlaken is en lijkt op Barcelona waar Toro Rosso ook goed voor de dag kwam. Door de sterk verbeterde setup kon Gasly gisteren Q3 halen. "Ik wist niet of we Q3 konden halen, maar toen dat eenmaal gelukt was heb ik mijn beste ronde ooit in de Formule 1 gereden en dat in mijn eerste Q3. Daar was ik ontzettend blij mee."

Gasly mag vanmiddag in Bahrein als vijfde van start gaan, omdat voor hem Lewis Hamilton een gridstraf van vijf plaatsen kreeg. Hartley start als elfde.

Drietal aangehouden na vuurwapenmelding

Agenten hielden zaterdag op zondagnacht drie jongens uit Vlaardingen aan, na een melding dat bij een groepje jongens aan de Van Hogendorplaan een vuurwapen was gezien. De melding kwam van een getuige die zag hoe een voorwerp dat leek op een vuurwapen uit de kleding van een jongen viel. Omdat de jongens op de vlucht gingen en één van hen herhaaldelijk geen gehoor gaf aan de bevelen van de politie, loste een agent tijdens een achtervolging een waarschuwingsschot.

De melding kwam rond 02:45 uur bij de meldkamer binnen. Het zou gaan om een groepje van vijf jongens van wie er eentje een vuurwapen uit zijn kleding had laten vallen. Meerdere politie-eenheden gingen hierop richting de Van Hogendorplaan op zoek naar het groepje jongens. Bij het zien van de politie, splitsten de jongens zich op en sloegen op de vlucht. Agenten zetten per auto en te voet de achtervolging in om de jongens in de kraag te vatten en het eventuele vuurwapen van straat te halen.

De zoekactie van de agenten resulteerde uiteindelijk in drie aanhoudingen: jongens van respectievelijk 15, 16 en 17 uit Vlaardingen. Bij een van hen werd tijdens het fouilleren een grote zak met munitie voor een balletjespistool gevonden. Een politiehond vond in de struiken een patroonhouder van een balletjespistool. De spullen zijn in beslag genomen.

Tijdens de achtervolging van een andere jongen uit het groepje loste een agent een waarschuwingsschot. Zelfs nadat hij meermaals was aangeroepen en gewaarschuwd, staakte hij zijn vlucht niet. Ook het waarschuwingsschot maakte weinig indruk. De jongen wist te ontkomen. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet. 

Zatlap trapt agent vol op bovenbeen

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03:20 uur, werd door de portiers van een café in het centrum van Middelburg assistentie gevraagd van politiebikers, omdat er een lastige klant in het café zat. De stomdronken man moest eruit omdat hij andere klanten lastigviel. In eerste instantie liep de man netjes weg, maar een ogenblik later kwam hij terug en wilde opnieuw het café in.

Hij werd tegengehouden door de agenten die hem vroegen zich te legitimeren. De man vertelde dat hij niets bij zich had en toen hij vervolgens weer werd weggestuurd door de agenten begon de man tegen te werken. Hij is met licht verzet aangehouden. De man moest toen vervoerd worden naar het politiecellencomplex, daarom kwamen collega’s in een dienstauto naar de plek waar de man was aangehouden. Hij werd in de auto gezet en naar het cellencomplex gebracht.

Daar aangekomen wilde een van de agenten de handboeien van de man losmaken. De man wenste verder niet meer mee te werken en liet zich niet ontboeien. Toen de agent nogmaals probeerde om de handboeien af te doen bij de man gaf hij een keiharde trap naar achteren en raakte de agent vol op zijn bovenbeen. De aangehouden verdachte werd naar de grond gewerkt door de agent en een medewerker van het cellencomplex.

De man bleef zich verzetten en is uiteindelijk met vereende krachten toch in een cel gezet. De man zit nog vast en zal vandaag gehoord worden. De identiteit van de man is nog niet bekend, omdat er nog geen gelegenheid was om die te verifieren. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Keniaanse dubbelslag op marathon Parijs

De marathon van Parijs heeft zondagochtend een Keniaanse dubbelslag opgeleverd. De organisatie had de starttijden van de mannen en vrouwen zo ingedeeld dat de leiders rond het einde bij elkaar zouden kunnen komen en dat kwam ook precies zo uit.

Bij de mannen verdween titelhouder Paul Lonyangata even uit beeld, maar plots was hij er weer: de Keniaan liet zijn medekoplopers achter zich en maakte jacht op de leidende vrouwen. Daar ging het duel tussen de Keniaanse debutante Betsy Saina en landgenote Ruth Chepngetich.

Chepngetich is een teamgenote van Lonyangata - de twee zitten bij dezelfde manager - en zij sloot dan ook gelijk aan op het moment dat de leider bij de mannen langs kwam. Dat pakte echter niet goed uit, want Chepngetich kon het tempo nauwelijks volgen en zag Saina hetzelfde proberen.

Saina ging iets langer mee met Lonyangata en op het moment dat ze moest lossen kon Chepngetich haar niet meer bijbenen. Lonyangata kwam 2:06.25 uur als winnaar over de streep, Saina won bij haar marathondebuut in 2:22.55, vier seconden voor Chepngetich.

Mathew Kisorio kwam elf seconden na Lonyangata over de finish als nummer twee bij de mannen, enkele tellen voor Ernest Ngeno. Amane Gobena was bij de vrouwen een van de grote favorieten, maar de Ethiopische struikelde bij een tafel waar drinken te pakken was.

Bokser Hurd voegt twee wereldtitels toe, soepele KO voor Yoka

Bokser Jarrett Hurd mag zich sinds zaterdagavond bij drie verschillende bonden wereldkampioen noemen in het lichtmiddengewicht (-69,9kg). In Paradise, nabij Las Vegas, won de 27-jarige Amerikaan van de Cubaan Erislandy Lara.

Hurd stapte de ring in met de IBF-wereldtitel, Lara verdedigde zijn titels bij de WBA en IBO. Het werd een competitief gevecht, waarin nauwelijks te zien was wie de verdiende winnaar zou zijn. Dat veranderde pas in de twaalfde en laatste ronde: Hurd wist Lara naar het canvas te slaan.

Dat was weliswaar geen knock-out, maar het leverde wel een 10-8 ronde voor Hurd op en dat bracht de beslissing. Eén jurylid wees Lara met 114-113 als winnaar aan, de andere twee juryleden gaven dezelfde score, maar dan in het voordeel van Hurd.

Hurd - Lara, met de uiteindelijk beslissende 'knockdown' na 35:45 minuten (Bron: YouTube)

De 32-jarige Brit James DeGale nam in het supermiddengewicht (-76,2kg) revanche tegen Caleb Truax. De 34-jarige Amerikaan won in december in Londen van DeGale en nam diens IBF-wereldtitel over, maar in Paradise waren de rollen omgedraaid.

Een geweldig gevecht was het geenszins, met constant aan elkaar hangen en kopstoten. Na twaalf matige ronden waren de juryleden het er echter wel over eens: DeGale won het gevecht en pakte zo zijn IBF-wereldtitel bij de eerste kans weer terug.

In Parijs kwam olympisch superzwaargewichtkampioen Tony Yoka na dopingproblemen - hij miste drie tests - in actie in zijn vierde profgevecht. Zijn Franse landgenoot Cyril Léonet hield het een kleine vijf ronden vol, alvorens Yoka met een gortdroge stoot het licht uit deed.

Newgarden klopt Wickens in eerste ovalrace van IndyCar-seizoen

Josef Newgarden heeft de tweede race van het IndyCar-seizoen gewonnen. De coureur van Penske was de beste op de ISM Raceway nabij Phoenix, waar hij aan het einde van de eerste ovalrace van 2018 een fraai duel uit moest vechten met Robert Wickens.

Polesitter Sebastien Bourdais had aanvankelijk de leiding, maar nadat Pietro Fittipaldi zijn auto na 41 ronden in de muur zette ging het fout: Bourdais en ook Alexander Rossi werden bestraft voor het raken van een monteur tijdens de pitstop en moesten een drive-through penalty incasseren.

Will Power nam de leiding over, maar voor de Australiër eindigde de race later in de muur nadat Rossi zijn ronde achterstand goed wilde maken. Door strak te rijden en een goede strategie te hanteren nam Wickens de leiding over van teamgenoot James Hinchcliffe.

Kyle Kaiser en Ed Jones kwamen later in de muur terecht en de crash van Jones bleek van groot belang. Veel coureurs gingen nog snel naar binnen voor nieuwe banden, maar de top-3 niet: Wickens, Hinchcliffe en Rossi. Newgarden had wél nieuwe banden en sneed als een warm mes door de boter naar voren, waarbij alleen Wickens flink wat tegenstand kon bieden.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)

UFC 223: uiteindelijk makelaar vs berenworstelaar als hoofdpartij

Khabib Nurmagomedov heeft de UFC-titel in de lichtsgewichtsklasse weten te winnen. Na vijf ronden lang dominant geheerst te hebben in de octagon claimde de 29-jarige krachtpatser zijn langverwachte titel. Al Iaquinta, zaterdag pas als tegenstander van de Dagestani aangewezen, vocht een harde strijd, maar kon het niet bolwerken tegen de sambo-koning die als kind al met beren worstelde.

Nurmagomedov, deze week nog aangevallen door Conor McGregor, ging onverstoord te werk in het Barclays Center in Brooklyn en pakte die laatste kampioensgordel die McGregor nog had af.

'Al Iaquinta is de echte gangster. Waar is Conor? Dit gaat niet over kipburgers. Gaat hij met bussen vechten? Ik vecht met echte mannen', sprak Nurmagomedov nog gekscherend over de Burger King reclame van McGregor waarin hij reclame maakt voor kipburgers. 

Nurmagomedov zou eerst tegen Tony Ferguson vechten, maar hij raakte een week voor het gevecht geblesseerd. Vervanger en vedergewichtkampioen Max Holloway werd een dag voor het gala door de artsen van de UFC niet fit geacht om te vechten, dus vocht Nurmagomedov tegen Iaquinta die eigenlijk tegen Paul Felder zou knallen en in het dagelijks leven flink geld verdiend als makelaar.

"Dit was echt de meest vreemde week ooit", aldus een opgeluchte directeur Dana White. "Drie gevechten gecanceled door die aanval van Conor en gister wisten we niet eens of we wel een main event hadden." White was vol lof over de mentale kracht van zijn nieuwe kampioen. "Mentaal, fysiek en emotioneel is dit enorm vermoeiend, wat hij allemaal meegemaakt heeft deze week is niet normaal."

Iaquinta deed bewonderenswaardig zijn best, maar kon duidelijk geen zware tegenstand geven tegen de kwaliteiten van de Dagestani. In de eerste twee ronden bracht Nurmagomedov Iaquinta naar de grond en sloeg erop los. Na die rondes durfde Nurmagomedov de strijd wel staande aan en ook daar was geen echte uitdaging, zodat de juryleden de dominantie weergaven in de puntentelling (50-44, 50-43 x2).

Rose Namajunas vs Joanna Jedrzejczyk
Vijf maanden geleden zorgde Namajunas voor één van de grootste verrassingen in MMA in jaren door de Poolse UFC-kampioene al vroeg in de eerste ronde knock-out te slaan. Niemand had ooit gedacht dat de dominante Jedrzejczyk ooit nog zou verliezen en al helemaal niet tegen de timide en vrij onzichtbare Namajunas. JJ gaf na dat verlies de schuld aan haar diëtist, die prompt ontslagen werd, voor haar tekort aan energie tijdens dat eerste gevecht en ze eiste een rematch.

En die kreeg ze, maar Namajunas bracht JJ haar tweede achtereenvolgende verlies. Alle drie de juryleden vonden dat Namajunas ook deze keer de beste van de twee was. 

De voormalig kampioene was zwaar teleurgesteld. Ze raakte haar tegenstander het meest, 143-maal tegenover 85-maal geraakt te zijn door Namajunas. De stoten van de kampioene waren echter veel zwaarder en brachten meer schade toe dan de stoten en trappen van Jedrzejczyk. JJ wankelde in de eerste ronde na een rake stoot van Namajunas en brak waarschijnlijk haar neus in de vijfde. Vooral in die laatste ronde was Namajunas onnavolgbaar en het opgezwollen gezicht van JJ raakte meer en meer beschadigd.

"Ik ben gewoon de betere", aldus de weinig spraakzame Namajunas, direct na afloop van het gevecht. "Ik heb de beste coach en het was simpelweg heerlijk."

Hoogepuntje van de avond was toch wel het gevecht tussen Zabit Magomedshapirov en Kyle Bochniak. Uit onderstaande beelden blijkt dat beide heren het samen prima naar hun zin hadden en hun gevecht uiteindelijk volkomen terecht tot Gevecht van de Avond werd uitgeroepen.

Volledig uitslag UFC 223
Khabib Nurmagomedov verslaat Al Iaquinta na jurybesluit (50-44, 50-43 x2).
Rose Namajunas verslaat Joanna Jędrzejczyk na jurybesluit (49-46 ×3).
Renato Moicano verslaat Calvin Kattar na jurybesluit (29-28 x2, 30-27).
Zabit Magomedsharipov verslaat Kyle Bochniak na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Chris Gruetzemacher verslaat Joe Lauzon door TKO (handdoek in de ring, ronde 2).
Karolina Kowalkiewicz verslaat Felice Herrig na jurybesluit (29-28 x2, 28-29).
Olivier Aubin-Mercier verslaat Evan Dunham door TKO (knie op het lichaam, ronde 1).
Ashlee Evans-Smith verslaat Bec Rawlings na jurybesluit (30-27 ×3)
Devin Clark verslaat Mike Rodriguez na jurybesluit (29-28, 30-27 x2) 

Golfer McIlroy drie slagen verwijderd van 'grand slam', Reed leidt

Golfer Patrick Reed gaat na drie van de vier dagen aan de leiding op het eerste major van het jaar, The Masters op de beroemde baan van Augusta. Reed kende een wisselvallige dag, maar dankzij twee eagles op de back nine ging hij rond in 67 slagen, vijf onder par.

Reed kwam zo uit op een score van -14, drie slagen beter dan Rory McIlroy. De Noord-Ier hoopt op Augusta zijn career grand slam te voltooien: het winnen van alle vier majors. McIlroy won de US Open, The Open en het PGA Championship al en kan de zesde speler in het moderne tijdperk worden die alle majors wint. Mclroy sloeg vijf birdies en één eagle op de derde dag, goed voor een ronde van 65 slagen. 

Rickie Fowler staat op de derde plek met negen slagen onder par, één slag beter dan de in topvorm verkerende Spanjaard Jon Rahm. Zondag wordt het toernooi beslist, wederom live te zien op Ziggo Sport en de BBC.

Grote ontruiming Paderborn voor blindganger

Meer dan 26.000 inwoners van de Duitse stad Paderborn moeten zondag hun huis uit omdat een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk wordt gemaakt. Het gaat om een Britse blindganger van 1,8 ton die door een familie in het centrum van de plaats in de tuin werd gevonden.

In een straal van 1,5 kilometer rond de vindplaats wordt de boel tot zondagmiddag ontruimd. De evacuatie kwam zondagochtend op gang. Onder andere twee ziekenhuizen, de universiteit en diverse tehuizen voor ouderen liggen in het gebied.

Er zijn drie opvangplaatsen ingericht, onder andere in het stadion van de plaatselijke professionele voetbalclub.

Grote ontruiming Paderborn voor blindganger
Grote ontruiming Paderborn voor blindganger (Foto: ANP)

MLB: Fenomenale homerun Bogaerts helpt Red Sox naar ruime zege

Honkballer Xander Bogaerts heeft zijn geweldige seizoensstart een bijzonder indrukwekkend gevolg gegeven. De kortestop van de Boston Red Sox hielp zijn ploeg in het eigen Fenway Park langs de Tampa Bay Rays: 10-3.

In de eerste inning was het al raak voor Bogaerts: hij sloeg een double, waardoor Andrew Benintendi en Hanley Ramirez konden scoren. Eén inning later deed hij dat echter al verbleken: met een werkelijk magistrale klap ramde Bogaerts de bal, nota bene met alle honken bezet, vol het stadion uit.

Het betekende dus een grand slam, een homerun die vier runs in één keer oplevert. Voor de Red Sox was het pas de eerste grand slam sinds september 2016, terwijl het voor Bogaerts de tweede uit zijn loopbaan was. Dat hij dat tegen Rays-pitcher Jake Faria deed was overigens een mooi staaltje revanche: Faria gooide vorig jaar een bal hard op de hand van Bogaerts, waardoor hij vrijwel het hele seizoen niet meer in echt goede doen was.

Bogaerts schittert bij de Red Sox (Bron: YouTube)

De Houston Astros wonnen in eigen huis op opvallende wijze van de San Diego Padres. Negen innings honkbal leverden geen enkele score op, maar in de tiende inning was het raak. Alex Bregman van de Astros sloeg een bal hoog in de lucht - maar zeker niet ver - en dat leverde paniek op bij de Padres.

Eerste honkman Eric Hosmer, een van de betere eerste honkmannen die er zijn, verkeek zich volledig en zag de bal van Bregman achter zich landen in plaats van in zijn handschoen. Derek Fisher was scherp en liep vanaf het tweede honk over de thuisplaat: 1-0 winst voor de Astros.

De Astros winnen op het nippertje (Bron: YouTube)

De Philadelphia Phillies deelden klappen uit aan de Miami Marlins. In Philly sloegen Maikel Franco en Aaron Altherr binnen drie innings allebei een grand slam, wat de Phillies uiteindelijk op weg hielp naar een monsterzege: 20-1, één run meer dan de Phillies in hun eerste zes wedstrijden bij elkaar scoorden.

Tot slot gaan we nog even naar San Francisco, waar de Giants bezoek kregen van de Los Angeles Dodgers. De Giants kwamen in de veertiende inning met 4-5 achter, maar Andrew McCutchen redde de boel: met twee man op de honken mepte hij de bal de tribunes in voor een three run home run, waarmee de wedstrijd gelijk voorbij was, 7-4.

McCutchen slaat de wedstrijd binnen voor de Giants (Bron: YouTube)

Uitslagen MLB zaterdag
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 10-3
New York Yankees - Baltimore Orioles 8-3
Washington Nationals - New York Mets 2-3
Chicago White Sox - Detroit Tigers 1-6
Minnesota Twins - Seattle Mariners 4-11
St.Louis Cardinals - Arizona Diamondbacks 5-3
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 2-5
Cleveland Indians - Kansas City Royals 0-1
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 20-1
San Francisco Giants - Los Angeles Dodgers 7-5
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 4-7
Houston Astros - San Diego Padres 1-0
Texas Rangers - Toronto Blue Jays 5-1
Colorado Rockies - Atlanta Braves 3-2
Los Angeles Angels - Oakland Athletics 3-7

Belgen uitgeschakeld in kwartfinales Davis Cup

Voor de Belgische tennissers eindigt de Davis Cup in de kwartfinales. In het Amerikaanse Nashville stonden de Belgen, zonder kopman David Goffin, na dag één met 2-0 achter, waarna Ryan Harrison en Jack Sock in het dubbelspel te sterk waren voor Sander Gillé en Joran Vliegen.

De twee Belgen wisten verrassend de eerste set te winnen en boden opvallend goed partij tegen Harrison en Sock, beiden aanzienlijk meer ervaren op het hoogste niveau, maar het mocht niet baten: 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3), 6-4. Met twee enkelspelpartijen te gaan zijn de Amerikanen zo niet meer in te halen.

Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut zetten Frankrijk op voorsprong door Simone Bolelli en Fabio Fognini in hun eigen Italië te kloppen. In Genoa was het Franse topduo, goed voor twee Grand Slam-titels, simpelweg te sterk: 6-4, 6-3, 6-1.

Duitsland kwam in Valencia verrassend op voorsprong tegen Spanje. Tim Pütz en Jan-Lennard Struff namen het op gravel op tegen gravelspecialisten Feliciano en Marc López (geen familie), winnaars van Roland Garros in 2016. De Spanjaarden verloren de eerste twee sets, maar sleepten toch een vijfde set uit het vuur. Daarin waren Pütz en Struff echter weer te sterk: 6-3, 6-4, 3-6, 6-7 (4), 7-5.

In het Kroatische Varazdin kwam de thuisploeg tot slot op voorsprong tegen Kazachstan. Ivan Dodig en Nikola Mektić maakten hun favorietenrol tegen Timur Khabibulin en Aleksandr Nedovyesov waar en wonnen na een stroef begin in vier sets: 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2.

Doden aanslag Münster geïdentificeerd

De twee slachtoffers die door de aanslag met een kampeerbusje in het Duitse Münster zijn omgekomen zijn geïdentificeerd. Het zijn een 51-jarige vrouw uit de regio Lüneburg in Nedersaksen en een man van 65 uit de regio Borken in Noordrijn-Westfalen.

De politie en het openbaar ministerie bevestigden tevens dat de bestuurder van de bus zichzelf heeft doodgeschoten. "Volgens de huidige stand van het onderzoek is de bestuurder vermoedelijk een 48-jarige man uit Münster", meldde de openbaar aanklager. Wat zijn motief was blijft onduidelijk.

Tijdens het doorzoeken van het voertuig troffen agenten het vuurwapen aan waarmee de dader zichzelf van het leven heeft beroofd, een neppistool en vuurwerk. Het busje werd voorzichtig benaderd omdat verdacht uitziende draden in de auto waren gezien. Explosieven zijn echter niet aangetroffen.

Twintig gewonden

Ook het huis van de verdachte is doorzocht. Uit voorzorg blies de politie eerst de voordeur op voordat agenten naar binnengingen. In het huis vonden ze een sierwapen en meer vuurwerk. De politie deed verder geen mededelingen over de geruchten dat mogelijk twee handlangers uit het voertuig waren gesprongen en waren gevlucht.

Bij de aanslag raakten meer dan twintig mensen zwaargewond. Ook een Nederlandse vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Doden aanslag Münster geïdentificeerd
Doden aanslag Münster geïdentificeerd (Foto: ANP)

'Tientallen doden door gifaanval Douma'

Bij een aanval met mogelijk giftige chemicaliën in Douma zouden minstens zeventig mensen om het leven zijn gekomen. Hulporganisatie De Witte Helmen twitterde beelden van slachtoffers die in kelders door de gifaanval gestikt zouden zijn en meldt dat het aantal slachtoffers drastisch oploopt. Officiële bronnen hebben het dodental niet bevestigd, stelt de BBC.

De Syrische rebellengroep Jaish al-Islam beschuldigde regeringstroepen zaterdag van het gooien van een bom met giftige chemicaliën op burgers in Douma, de laatste rebellenstad in Oost-Ghouta. "het regime van Assad en zijn bondgenoten gaan door met hun misdaden", vertelde de militaire woordvoerder van de rebellen Hamza Birqdar aan al-Hadath TV. Volgens de rebellen zijn meer dan duizend mensen gewond geraakt.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een oorlogsmonitor in Groot-Brittannië, meldde elf doden in de stad als gevolg van verstikking door rook, na aanvallen door Syrische gevechtsvliegtuigen. De organisatie kon niet bevestigen dat chemische wapens zijn gebruikt.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van "verontrustende" berichten en laat weten de situatie in de gaten te houden. De Verenigde Staten zullen Rusland hoe dan ook verantwoordelijk houden als dodelijke chemicaliën zijn gebruikt.

Syrische staatsmedia ontkenden dat er chemische aanvallen zijn uitgevoerd. Volgens de regering zijn de beschuldigingen vals.

De regering lanceerde vrijdag een zware aanval op Douma, waardoor alleen al de laatste 24 uur 48 mensen omkwamen. De staatstelevisie toonde dikke rookwolken uit Douma, waar Jaish al-Islam nog stand houdt. Andere opstandelingen in andere delen van Oost-Ghouta accepteerden eerder het aanbod van veilige doorgang naar door rebellen bewaakte gebieden in het noorden van het land.

Zes burgers werden zaterdag gedood tijdens mortierbeschietingen in woonwijken van de hoofdstad Damascus, en 38 anderen raakten gewond, meldden de Syrische staatsmedia. Ze beschuldigden Jaish al-Islam van de aanslagen. Woordvoerder Birqdar van de rebellengroep ontkende die beschuldiging.

'Tientallen doden door gifaanval Douma'
'Tientallen doden door gifaanval Douma' (Foto: ANP)

NHL: Avalanche en Flyers pakken laatste play-offplekken

Alle zestien teams die zich hebben geplaatst voor de play-offs in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn bekend. De laatste twee plekken werden zaterdagavond vergeven aan de Colorado Avalanche en de Philadelphia Flyers.

De Avalanche ontving de St Louis Blues en in het Pepsi Center werd het een rechtstreeks duel om het laatste beschikbare plekje. Samuel Girard en Tyson Barrie schoten Colorado naar een 2-0 voorsprong, waarna Jaden Schwartz wat terug kon doen. 

Nathan MacKinnon bracht de Avs met een 3-1 voorsprong de derde periode in, wat met ruim drie minuten te spelen uitgebreid werd door Gabriel Landeskog: 4-1. Brayden Schenn scoorde in de laatste minuut nog namens de Blues, maar Matt Nieto gooide het definitief op slot: 5-2.

De Flyers namen het in het eigen Wells Fargo Center op tegen de New York Rangers en Ivan Provorov zorgde al snel voor 1-0. De Rangers kwamen er niet aan te pas en via een hattrick van Claude Giroux en een goal van Michael Raffl wonnen de Flyers met 5-0, goed voor het play-offticket.

Een speciale vermelding was er voor Mark Jankowski. De Canadese rookie bij de Calgary Flames scoorde maar liefst vier keer en hielp zijn ploeg zo met 7-1 langs de Vegas Golden Knights als fraaie afsluiter van het seizoen, want de play-offs werden niet gehaald.

Uitslagen NHL zaterdag
Philadelphia Flyers - New York Rangers 5-0
Boston Bruins - Ottawa Senators 5-2
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 3-2 OT
Detroit Red Wings - New York Islanders 3-4 OT
Florida Panthers - Buffalo Sabres 4-3
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 4-2
Washington Capitals - New Jersey Devils 5-3
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 4-1
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 4-2
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 0-3
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 5-2
Calgary Flames - Vegas Golden Knights 7-1
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 3-2 SO
Los Angeles Kings - Dallas Stars 2-4
San Jose Sharks - Minnesota Wild 3-6

Landeskog beslist de wedstrijd en de strijd om het play-offticket (Bron: YouTube)

Dode bij brand in Trump Tower in New York

In de Trump Tower in New York heeft zaterdag een brand gewoed. Daarbij is een man om het leven gekomen en raakten zes brandweerlieden lichtgewond.

De brandweer rukte uit voor een brand in een appartement op de 49e verdieping van het gebouw. Op beelden is te zien hoe zwarte rook en vlammen hoog uit de toren op 5th Avenue kwamen. Zeker tweehonderd brandweermannen waren ter plaatse en de omgeving was afgezet.

De brandweercommandant liet weten dat de brand lastig was te blussen. Niet alleen vanwege de hoogte, maar ook door de grootte van het appartement, dat bijna geheel in brand stond. Desondanks was het vuur snel gedoofd.

Donald Trump
Het slachtoffer werd bewusteloos aangetroffen in zijn appartement waar de brand woedde. De 67-jarige kunsthandelaar werd in het ziekenhuis doodverklaard. Todd Brassner zou volgens de New York Daily News een vriend zijn geweest van Andy Warhol en meerdere keren in zijn autobiografie worden genoemd.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in de Trump Tower een kantoor en een woning. Hij en zijn familie zijn zelf momenteel in Washington. Trump meldde op Twitter dat de brand uit is. Hij bedankte in de tweet de brandweerlieden en meldde dat de wolkenkrabber "goed gebouwd" is.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand. Begin dit jaar woedde op het dak van de beroemde toren ook al een brand. Die was veroorzaakt door een elektrische installatie. Daarbij raakten minstens twee mensen gewond.

Dode bij brand in Trump Tower in New York
Dode bij brand in Trump Tower in New York (Foto: ANP)

Rutte op zakenreis in China

Met een flinke kabinetsdelegatie en 250 vertegenwoordigers van zo'n 165 bedrijven begint premier Mark Rutte zondag aan een grote economische missie in China. Het wordt zijn derde en tot dusver grootste handelsmissie naar dat land.

Rutte doet vier steden aan. Hij begint met twee dagen Hongkong. Op een economische conferentie in Hainan heeft hij vervolgens een gesprek met president Xi Jingping. Daarna is hij in Guangzhou. Hij eindigt in Peking waar hij een ontmoeting heeft met premier Li Keqiang.

"Het moment voor de missie is perfect", zei voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW, de lobbyorganisatie voor het bedrijfsleven, deze week. Het bezoek vindt plaats op een moment dat het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten oploopt.

China is de tweede economie van de wereld, na de VS. Aan de handelsmissie, die tot en met vrijdag duurt, nemen bedrijven deel uit de logistiek, e-commerce, land- en tuinbouw, gezondheidszorg, afvalverwerking en duurzame mobiliteit.

Behalve de premier reizen ook ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel), Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Bruno Bruins (Medische Zorg) mee, evenals staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Rutte op zakenreis in China
Rutte op zakenreis in China (Foto: ANP)

Twintig aanhoudingen bij rellen Utrecht

In Utrecht hebben voetbalhooligans zaterdagavond voor ongeregeldheden gezorgd. De politie heeft twintig mensen aangehouden. Ook de A12 moest bij De Meern tijdelijk dicht vanwege de relschoppers.

Een woordvoerder van de politie meldt dat het op verschillende plekken in Utrecht zaterdagavond onrustig was. De ongeregeldheden verplaatsten zich naar een wegrestaurant bij de A12, waar mensen met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie arriveerde sloegen de relschoppers op de vlucht. Ze liepen onder meer over de rijbaan, waardoor de politie de snelweg tijdelijk liet afsluiten.

De woordvoerder weet niet van welke club de 'supporters' waren. Volgens hem is de rust inmiddels teruggekeerd. Ook Rijkswaterstaat meldt dat alle afsluitingen zijn opgeheven.

Twintig aanhoudingen bij rellen Utrecht
Twintig aanhoudingen bij rellen Utrecht (Foto: ANP)

NBA: Nuggets schakelen Clippers uit voor play-offplek

De basketballers van de Los Angeles Clippers kunnen na het reguliere seizoen definitief op vakantie. In het Staples Center in LA waren de Denver Nuggets te sterk, waardoor de ploeg uit de Mile High City nog kans houdt op de play-offs, maar dat er ook voor zorgde dat de Clippers uitgeschakeld zijn.

De Clippers begonnen nog wel redelijk, maar al in het eerste kwart namen de Nuggets het heft in handen. Dat stonden ze de hele wedstrijd niet meer af, terwijl ze de voorsprong langzaam uit bleven bouwen. Onder leiding van Will Barton (31 punten) en Nikola Jokic (27 punten, 11 assists, 11 rebounds) wonnen de Nuggets met 115-134.

De Nuggets strijden nog met de Utah Jazz, New Orleans Pelicans, San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder en Minnesota Timberwolves om vijf beschikbare play-offplekken in de Western Conference. De Nuggets en Timberwolves staan op 45 zeges, de rest op 46, met nog twee wedstrijden te spelen - drie wedstrijden voor de Utah Jazz.

Uitslagen NBA zaterdag
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 115-134
New York Knicks - Milwaukee Bucks 102-115
Chicago Bulls - Brooklyn Nets 96-124
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 120-126
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 102-108
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 116-105

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)

Uitslaande brand Trump Tower in New York geblust

In New York is de brandweer zaterdag massaal uitgerukt: de Trump Tower staat in de hens. Op de 50e verdieping is brand uitgebroken en dat lijkt zich serieus te verspreiden. Inmiddels slaan de vlammen al uit het gebouw en komt zelfs al de nodige troep naar beneden vallen.

In het gebouw in hartje Manhattan heeft president Donald Trump een kantoor en een woning, maar hij verblijft zelf doorgaans in Washington. Het is nog lastig te zeggen hoe ernstig de brand precies is, maar het lijkt er wel op dat het nog verre van onder controle is.

Update 00.46 uur
De brand is alweer geblust, zo heeft niemand minder dan de Grote Leider himself ons laten weten, waarbij hij er nog aan toevoegde dat het een fantastisch gebouwde toren is.

Babos en Muguruza naar WTA-finale in Mexico

Tennissters Timea Babos en Garbiñe Muguruza hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey. Muguruza, de mondiale nummer drie, had het één set lastig tegen de Roemeense Ana Bogdan (WTA-90): 6-0, 7-5.

Babos stond dit seizoen in Taiwan al in de finale en won daar ook. Dit keer mag ze het opnemen tegen Muguruza, nadat ze de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-91) na een stroeve start duidelijk de baas was: 1-6, 6-2, 6-2.

Lula geeft zichzelf aan bij de politie

De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft zichzelf bij de politie aangegeven. Hij wordt naar een cel gebracht in de stad Curitiba in het zuiden van Brazilië.

Lula moest zich van de rechter vrijdag al melden bij de politie om een straf van twaalf jaar uit te zitten. Die deadline liet hij verstrijken en hield zich schuil in het hoofdkwartier van de metaalbewerkersbond in São Bernardo do Campo. Daar werd hij omringd door honderden aanhangers.

Lula, die in oktober opnieuw aan de verkiezingen wil meedoen, is veroordeeld wegens het aannemen van steekpenningen.

Lula geeft zichzelf aan bij de politie
Lula geeft zichzelf aan bij de politie (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.