FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 november 2017

Lil' Kleine wint MTV EMA in Londen

Rapper Lil' Kleine is zondagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de MTV European Music Awards (EMA's), die dit jaar in Londen zijn uitgereikt. De rapper sleepte een MTV EMA voor Best Worldwide Act in de wacht. Hij is daarmee de eerste Nederlander ooit die in deze categorie wint.

Lil' Kleine won afgelopen week al tijdens een pre-party in de categorie Best Dutch Act. Hij liet daarmee Chef'Special, Boef, Roxeanne Hazes en Lucas & Steve achter zich. De rapper maakte daarmee kans op de prijs voor Best Worldwide Act, waarin alle nationale winnaars het tegen elkaar opnamen.

De Amsterdamse rapper, die in het echt Jorik Scholten heet, was zondagavond niet de enige Best Worldwide Act. In totaal waren er zeven winnaars in deze categorie.

Lil' Kleine wint MTV EMA in Londen
Lil' Kleine wint MTV EMA in Londen (Foto: BuzzE)

Gene: vrouw moet kiezen tussen kind of baan

Gene Simmons vindt dat vrouwen moeten kiezen tussen kinderen of een succesvolle carrière. Je kan het niet allebei hebben, zegt de 68-jarige KISS-rocker tegen New York Post.

Gene heeft een boek geschreven over zijn weg naar succes. In On Power: My Journey Through the Corridors of Power and How You Can Get More Power geeft Simmons tips over het verkrijgen van succes en macht. De gitarist en zanger van KISS blijkt er ook een aantal controversiële gedachten over vrouwen op na te houden.

Zo is Gene van mening dat vrouwen het snelst machtig worden als ze hun seksualiteit inzetten. "Vrouwen hebben een keus. Ze kunnen een jutezak aantrekken, maar zodra ze zichzelf mooi maken met lippenstift, de boel omhoog tillen en het onze kant op laten wijzen dan krijgen ze een reactie. Mannen zijn eikels. We kopen villa's en huizen voor ze. Allemaal vanwege seks."

Biologische drang

Ook vindt Simmons dat vrouwen een kinderwens en een carrière niet kunnen combineren. "Zet je over je biologische drang heen. Het is iets natuurlijks om kinderen te willen, maar sorry, je kan het niet allebei hebben. Je moet je toewijden aan je carrière of je gezin."

Verder denkt Gene dat iedereen stiekem verlangt naar macht en geld. "Ik heb sukkels ontmoet in mijn leven die zeiden: 'ik heb alleen genoeg nodig om rond te komen'. Zij liegen tegen zichzelf." De rocker voelt zich dan ook totaal niet schuldig dat hij stinkend rijk is: "Als de rijken er niet zouden zijn, dan zouden er ook geen banen zijn voor mensen. Er zou geen filantropie bestaan. Er zou niets zijn. Een arm persoon heeft mij nooit een baan gegeven."

Gene: vrouw moet kiezen tussen kind en baan
Gene: vrouw moet kiezen tussen kind en baan (Foto: BuzzE)

Groningse volleyballers kansloos uitgeschakeld in Champions League

De volleyballers van het Groningse Abiant Lycurgus zijn in de laatste kwalificatieronde van de Champions League kansloos uitgeschakeld door het Belgische Noliko Maaseik.

In Groningen verloor Lycurgus eerder al met 1-3, in Maaseik werd het er niet beter op. De Groningers kregen in de eerste en derde set wel kansen op de setwinst, maar die werden niet verzilverd: 25-21, 25-17, 25-23.

De Belgen gaan naar de groepsfase van de Champions League, Lycurgus zal in actie komen in de achtste finales van de CEV Cup, het tweede Europese niveau.

Kroatië houdt stand en gaat naar WK voetbal

Kroatië heeft zich zondagavond met gemak weten te plaatsen voor het WK van volgend jaar. De voorsprong tegen Griekenland kwam niet in gevaar. Voor Kroatië was er voorafgaand aan het duel geen vuiltje aan de lucht. De ploeg had de heenwedstrijd met 4-1 gewonnen en ging het duel in Piraeus dus in met een ruime marge.

Vroeg in de wedstrijd appelleerde Griekenland voor een strafschop, maar die kende Björn Kuipers niet toe. Sokratis Papastathopoulos stichtte voor het eerste gevaar, maar zijn schot verdween net langs het Kroatische doel. Griekenland slaagde er, behoudens het schot, niet in om gevaarlijk te worden en zocht bijna met een 0-1 achterstand de kleedkamer op. Vanaf een meter of twintig schoot Ivan Perišić op doel, maar zijn schot kwam op de paal.

Na rust was het eerste gevaar er voor de Grieken, maar Konstantinos Mitroglou schoot naast. Toch bleek Kroatië gemakkelijk op de been en voetbalde het de wedstrijd professioneel uit. De ploeg onder leiding van aanvoerder Luka Modrić mag zich zodoende volgend jaar melden in Rusland.

Kroatië via de herkansing alsnog naar het WK. (PRO SHOTS/Action Images)
Kroatië via de herkansing alsnog naar het WK. (PRO SHOTS/Action Images)

Basketballers Donar zijn Zwolle de baas

De basketballers van Donar hebben in de Dutch Basketball League hun vijfde overwinning op rij geboekt, nadat ze het seizoen met een nederlaag begonnen. In het Martiniplaza in Groningen moest Landstede Basketbal uit Zwolle eraan geloven.

Onder meer dankzij Thomas Koenis was Donar in het eerste kwart een maatje te groot voor Landstede, maar de Zwollenaren sloegen in het tweede kwart terug. Dat resulteerde in een stand van 36-38 op het moment dat het bijna rust was, waarna Jason Dourisseau nog voor 40-38 halverwege zorgde.

In de tweede helft nam Donar definitief de regie in handen, vooral dankzij Evan Bruinsma. Het Zwolse toptrio Sherron Dorsey-Walker, Franko House en Noah Dahlman werd min of meer lamgelegd en Donar liep weg naar 64-53 na het derde kwart. Olaf Schaftenaar bracht Landstede met twee heerlijke driepunters nog even in de wedstrijd, maar de Groningers maakten het vakkundig af: 79-68.

Leiden leidt de competitie met zes zeges uit zes wedstrijden, Donar en Landstede hebben er vijf, maar de Zwollenaren hadden daar wel zeven wedstrijden voor nodig in plaats van zes.

Volleyballers Orion winnen spannende topper in Eredivisie

De volleyballers van Seesing Orion hebben de Eredivisie-topper tegen Draisma Dynamo gewonnen. In Apeldoorn moest een beslissende vijfde set gespeeld worden en de bezoekers uit Doetinchem waren daarin net de sterkere ploeg.

Wegens Europese verplichtingen kwam Abiant Lycurgus uit Groningen gedurende het weekeinde niet in actie. Orion staat zo met negentien punten uit zeven wedstrijden aan de leiding, de Groningers hebben er achttien uit zes wedstrijden. Dynamo staat op zeventien punten, maar heeft dan weer acht wedstrijden gespeeld.

Uitslagen Eredivisie volleybal mannen
SV Land Taurus 3 Vallei Prins 2
(25-15,21-25,24-26,25-19,15-10)

Draisma Dynamo 2 Seesing Orion 3
(25-22,17-25,19-25,25-23,17-19)

Talentteam 1 Advisie/SSS 3
(15-25,25-17,21-25,21-25)

Zaanstad 3 Inter Rijswijk 2
(25-19,29-31,25-23,23-25,15-12)

Bij de vrouwen rekende VC Sneek in vier sets af met Regio Zwolle. Net als Lycurgys bij de mannen, moest Sliedrecht Sport het weekeinde in de Eredivisie wegens verplichtingen in Europa aan zich voorbij laten gaan. Met negentien punten uit acht wedstrijden leidt Sneek, Sliedrecht staat na zes wedstrijden op achttien punten.

Uitslagen Eredivisie volleybal vrouwen
Talentteam 1 Springendal/Set-Up'65 3
(16-25,19-25,25-15,29-31)

Nering Bögel Weert 1 Eurosped 3
(25-21,21-25,26-28,23-25)

VC Sneek 3 Regio Zwolle 1
(25-20,17-25,26-24,25-20)

Peelpush 1 Coolen-Alterno 3
(16-25,25-22,22-25,18-25)

Eerste nederlaag voor handballers Limburg Lions

De handballers van de Limburg Lions hebben hun eerste nederlaag geleden in het seizoen in de BeNe League. De Limburgers gingen op bezoek bij het Belgische Initia Hasselt. Halverwege het duel stond het 16-14 voor de Belgen, die dat gedurende de tweede helft langzaam uit wisten te breiden naar een 32-28 zege.

Achilles Bocholt, de regerend kampioen, kreeg in België bezoek van het Nederlandse JMS/Hurry Up. Het werd een duel voor spektakel, met een forse lading goals: 43-34. Door de zege pakte Bocholt de koppositie na negen wedstrijden over van de Lions. De Belgen verloren ook één keer, maar wonnen hun overige acht wedstrijden, terwijl de Lions ook één gelijkspel in de boeken hebben staan.

Uitslagen BeNe League handbal
Visé BM (BEL) - Herpertz Bevo (NED) 30-28
Achilles Bocholt (BEL) - JMS/Hurry Up (NED) 43-34
Sporting Neerpelt  (BEL) - Callant Tongeren (BEL) 26-21
Wematrans/Quintus (NED) - Sasja HC (BEL) 27-34
Initia Hasselt (BEL) - OCI-Lions (NED) 32-28
Fiqas/Aalsmeer (NED) 25 Kras/Volendam (NED) 23

Burgemeester Enschede: actie Pegida walgelijk

De Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen distantieert zich van de actie van de extreemrechtse organisatie Pegida. ,,Walgelijk, dit is niet onze ethiek", aldus Van Veldhuizen die maandag wil bekijken of er juridische stappen mogelijk zijn.

Een veertiental leden van Pegida voerde zondagochtend vroeg actie tegen de bouw van een moskee. Op een filmpje dat de organisatie op Twitter en Facebook plaatste is te zien dat iemand in een donker gewaad op het toekomstige bouwterrein een houten kruis besmeurt, naar verluidt met varkensbloed.

Dit moet je niet willen, aldus Van Veldhuizen die dit ,,Ku Klux Klan-achtig" noemt. ,,Als je zo tekeer gaat met een kruis in de vroege ochtend, krijg ik die associatie." Hij roept inwoners van zijn stad op zich niet te laten provoceren door ,,veertien mensen die hiervoor naar Enschede komen".

Burgemeester Enschede: actie Pegida walgelijk
Burgemeester Enschede: actie Pegida walgelijk (Foto: ANP)

Rojer en Tecau geven winst weg op ATP Finals

Tennissers Jean-Julien Rojer en Horia Tecau zijn de groepsfase van de ATP Finals in Londen begonnen met een nederlaag. Het Nederlands-Roemeense duo ging onderuit tegen de Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut.

Rojer en Tecau, als derde geplaatst, wonnen de eerste set nog overtuigend. In set twee ging het naar een tiebreak, waarin het duo een matchpoint kreeg. Die maakten ze echter niet en vanaf dat moment ging het bergafwaarts.

De Fransen pakten de tiebreak, waarna ze in de supertiebreak net iets te sterk waren voor Rojer en Tecau: 6-1, 6-7 (7) [8-10].

Dronken stel ramt auto's en vernielt tuinen

In Waalwijk zijn twee mensen aangehouden die met een auto veel schade hadden aangericht. In de Putstraat reden ze tegen een aantal geparkeerde auto's aan en ook dwars door een paar tuinen. Overal lagen brokstukken van de auto.

Even verderop, in de Touwerij, werd de auto aangetroffen. De twee inzittenden, een vrouw van 29 uit Polen en een 23-jarige man uit Tilburg, stonden ernaast. Ze bleken dronken. Omdat beiden volgens getuigen achter het stuur hadden gezeten, zijn ze allebei ingerekend.

Dronken stel ramt auto's en vernielt tuinen
Dronken stel ramt auto's en vernielt tuinen (Foto: ANP)

Amerikaanse tennissters winnen Fed Cup voor 17e keer

De Amerikaanse tennissters hebben voor de zeventiende keer de Fed Cup gewonnen. In Minsk was de VS te sterk voor Wit-Rusland, dat voor het eerst in de geschiedenis de finale haalde.

Na dag één, met twee wedstrijden in het enkelspel, stond het 1-1. Coco Vandeweghe, die zaterdag haar partij won, opende de zondag door Aryna Sabalenka in twee sets aan de kant te schuiven: 7-6 (5), 6-1.

Sloane Stephens kon het vervolgens afmaken, maar net als op zaterdag - en zoals al wekenlang - was de nummer dertien van de wereld zichzelf absoluut niet. Aliaksandra Sasnovich was Stephens in drie sets de baas: 4-6, 6-1, 8-6.

Er moest zo een beslissende partij in het dubbelspel gespeeld worden, waarin Sabalenka en Sasnovich het opnamen tegen Vandeweghe en Shelby Rogers. Het Wit-Russische duo verloor set één, maar kwam in set twee op 5-2. Dat gaven ze echter weg en in de tiebreak sleepten Vandeweghe en Rogers de eindzege naar Amerikaanse zijde: 6-3, 7-6 (3).

Vrouwen Ajax pakken koppositie in Eredivisie terug

De vrouwen van Ajax hebben de koppositie in de Eredivisie weer terug. Op De Toekomst werd zondag afgerekend met sc Heerenveen: 2-1.

Marjolijn van den Bighelaar kopte Ajax binnen twintig minuten naar een voorsprong. De doorgebroken Toni Payne werd kort voor de rust neergehaald door Heerenveen-speelster Chantal Schouwstra, die van het veld gestuurd werd.

Met tien vrouwen hadden de Friezinnen het nog lastiger en dik tien minuten na rust werd de voorsprong van Ajax verdubbeld: verdedigster Davina Philtjens maakte haar eerste goal in het Amsterdamse shirt, waar ze sinds vorig seizoen in speelt. 

Een fout van Ajax-keepster Lize Kop zorgde ervoor dat Fenna Kalma namens Heerenveen nog wat terug kon doen, maar het bleef bij 2-1. Met zeventien punten uit zeven wedstrijden staat Ajax nu weer bovenaan, FC Twente heeft er zeventien uit acht wedstrijden.

Kustwacht waarschuwt voor spookschip

De Nederlandse Kustwacht waarschuwt voor een onbemand zeiljacht op de Noordzee dat al ruim een dag stuurloos ronddobbert op zee. Het op drift geraakte schip bevond zich zondagmiddag elf nautische mijlen ten westen van Scheveningen. De zeiler, een 63-jarige Canadees, is zaterdag tijdens een reddingsactie door de Kustwacht van boord gehaald. Zijn schip is daarna onbemand achtergelaten op zee.

De zeiler had volgens een woordvoerder van de Kustwacht zijn schip pas gekocht in het Engelse Lowestoft en was op de Noordzee in problemen gekomen. Pas op de vierde dag werd een van zijn vuurpijlen opgemerkt, waarna de Kustwacht een helikopter stuurde. ,,De man maakte het goed, maar had geen idee waar hij was. Bovendien had hij geen goede maritieme communicatieapparatuur aan boord", vertelt de woordvoerder van de Kustwacht. De Canadees is zaterdag veilig aan wal gebracht bij Hoek van Holland.

Kustwacht waarschuwt voor onbemand zeiljacht
Kustwacht waarschuwt voor onbemand zeiljacht (Foto: ANP)

Zware aardbeving in Irak

Het noorden van Irak is zondagavond getroffen door een zware aardbeving. De schok werd in grote delen van het land gevoeld, waaronder de hoofdstad Bagdad.

De Amerikaanse seismologische dienst USGS registreerde om 18.18 uur Nederlandse tijd een beving met een kracht van 7,2, op een diepte van 33 kilometer en ongeveer 32 kilometer ten zuid-zuidwesten van Halabja. Deze stad ligt niet ver van de grens met Iran. Volgens de Iraanse staatstelevisie had de beving zelfs een kracht van 7,4.

Er zijn nog geen berichten over schade of slachtoffers.

Zware aardbeving in Irak
Zware aardbeving in Irak (Foto: ANP)

Zwitserland naar WK voetbal na gelijkspel tegen Noord-Ierland

Zwitserland is volgend jaar zomer aanwezig op het WK in Rusland. In de play-offs van de kwalificatie schakelde het Noord-Ierland uit. Zwitserland verdedigde een 1-0 voorsprong, die het donderdag had meegenomen uit de eerste wedstijd.

Een eerste gevaar was er in Basel voor de gasten. Chris Brunt nam het doel van Yann Sommer onder vuur, maar de doelman bracht redding. Vervolgens nam Zwitserland het initiatief. Haris Seferovic kreeg een kopbal niet tussen de palen en een schot van zijn voet uit een moeilijke hoek verdween naasst. Ook Xherdan Shaqiri liet zich gelden, maar de vleugelaanvaller zag zijn schot gekeerd worden door Michael McGovern.

Nog voor rust kreeg het thuisland twee mogelijkheden om de score te openen. Steven Zuber kreeg de bal in een mooie positie, maar hij schoot op de voeten van McGovern. De speler van TSG 1899 Hoffenheim schoot ook nog naast, waardoor beide ploegen met 0-0 de thee opzochten.

Na rust ontstond er hetzelfde spelbeeld en al snel creëerde Ricardo Rodríguez de volgende kans, maar het schot van de linksback ging naast. Toch liet ook Noord-Ierland zich gelden. Conor Washington kopte naast, terwijl George Saville niet verder kwam dan een matig schot.

Gedurende de tweede helft namen de kansen af. Zwitserland controleerde de wedstrijd, waar Noord-Ierland niet bij machte was om grote kansen te creëren. In de slotfase kreeg Seferovic de kans om het tweeluik in het voordeel van de Zwitsers definitief te beslissen, maar hij schoot over. Het zou het land niet opbreken, aangezien er in de resterende minuten niet meer gescoord werd.

BDO'er Menzies schakelt Whitlock uit op Grand Slam of Darts

Darter Simon Whitlock is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. In Wolverhampton verloor de Australiër zondag ook zijn tweede groepsduel: Berry van Peer was hem zaterdag de baas, zondag verloor Whitlock met 5-2 van BDO-speler Cameron Menzies. Gary Anderson speelde in dezelfde groep geweldig tegen Van Peer, die juist bijzonder beroerd stond te gooien. Het resulteerde in een 5-1 zege voor Anderson, die met één wedstrijd te gaan zeker is van de achtste finales.

In groep E viel het doek voor Corey Cadby, de 22-jarige Australiër die vooral groot fan van zichzelf is. Tegen Peter Wright speelde hij weliswaar niet slecht, de Schot was veel te sterk: 5-0. Glen Durrant, het beste wat dartsbond BDO te bieden heeft, speelde opnieuw ijzersterk. Zaterdag versloeg hij Wright, dit keer was hij Alan Norris de baas, waardoor Durrant al zeker is van een plek in de achtste finales. Cadby en Durrant spelen maandag nog tegen elkaar, maar Cadby is al uitgeschakeld.

Jeffrey de Zwaan verloor in groep F voor de tweede keer, dit keer van BDO-speler Scott Scotty Dog Mitchell: 3-5. Stephen Bunting was Dave Chisnall met 5-2 de baas en boekte zo zijn tweede zege. Mensur Suljovic versloeg Michael Smith in groep G met 5-4, terwijl James Wilson BDO-speler Mark McGeeney diens tweede nederlaag bezorgde. Zowel in groep F als in groep G hebben alle vier de spelers nog kansen om zich te plaatsen.

Vanaf 20.00 uur wordt de tweede speelronde in groep A tot en met D gespeeld, live te zien op RTL7.

Milieudefensie daagt de Staat voor de rechter

De Nederlandse staat moet stoppen met het schenden van het mensenrecht op gezondheid. Dat eist Milieudefensie in haar rechtszaak voor gezonde lucht tegen de staat die dient op dinsdag 14 november. De staat doet te weinig aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en daardoor loopt de gezondheid van haar inwoners ernstige schade op. De staat overtreedt bovendien de luchtkwaliteitswet van de Europese Unie.

‘De overheid laat ons stikken’
Anne Knol, campagneleider Duurzame Mobiliteit Milieudefensie: “De overheid laat ons stikken. Ongezonde lucht zorgt op dit moment voor tienduizenden zieken en duizenden doden per jaar. Ongemerkt roken we in Nederland gemiddeld het equivalent van vijf sigaretten per dag mee, alleen door te ademen. Wij eisen dat dit zo snel mogelijk stopt.”

In september oordeelde de kortgedingrechter al dat de overheid met een nieuw luchtkwaliteitsplan moest komen. Uit het plan dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven hiervoor opstelde blijkt echter dat zij op korte termijn geen doeltreffende maatregelen neemt om de kwaliteit van de lucht te verbeteren. Anne Knol: “Het is niet te geloven. Zelfs na de uitspraak van de kortgedingrechter voelt de overheid nog steeds geen urgentie om een einde te maken aan deze aanslag op onze gezondheid. Dat vinden wij ontoelaatbaar.”

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceerde eind oktober haar jaarlijkse rapportage over de luchtkwaliteit in Nederland. Daarin staat dat de luchtvervuiling door stikstofdioxide in 2016 zelfs iets is toegenomen sinds 2015. Voor fijnstof nam de vervuiling iets af ten opzichte van het jaar daarvoor, maar het is de vraag of die daling in de toekomst door zal zetten. Het RIVM voorspelt dat in 2020 de luchtkwaliteitsnormen nog steeds overschreden zullen worden.

Milieudefensie heeft de rechtszaak aangespannen samen met 57 mede-eisers, dit zijn bezorgde burgers en stichting "Adem in Rotterdam”. De crowdfundingsactie die Milieudefensie had opgezet om de rechtszaak te bekostigen, leidde tot overweldigende steun. Binnen een maand doneerden 1.700 Nederlanders in totaal 30.000 euro, waarmee de zaak kon worden bekostigd.

Luchtwachters
Om het Rijk en gemeenten aan te sporen tot meer actie, gaat Milieudefensie volgend jaar met Luchtwachters aan de slag. Dat zijn inwoners die als luizen in de pels gaan controleren of er snel en effectief wordt gewerkt aan gezonde lucht. Inwoners van Amsterdam Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Eindhoven kunnen zich aanmelden, maar ook mensen die niet in deze steden wonen zijn uitgenodigd.

FOK! sportfoto-onderschrift week 45

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week (volgens de sportredactie) is X11 met het volgende onderschrift: "Praatpalen zijn zó 2016"

De opgave van deze week:

Bij de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en HFC zagen we deze typisch Spakenburgse fan, wat zou een leuk onderschrift zijn bij deze foto? (Pro Shots / Remko Kool)
Bij de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en HFC zagen we deze typisch Spakenburgse fan, wat zou een leuk onderschrift zijn bij deze foto? (Pro Shots / Remko Kool)

Pinoké stunt tegen Rotterdam, Bloemendaal nieuwe koploper

In de Hoofdklasse van het Nederlandse mannenhockey werd zondag de twaalfde speelronde gespeeld, een herhaling van de eerste speelronde. Toen wonnen Kampong, Amsterdam, HGC, SCHC en Rotterdam. Den Bosch en Bloemendaal verdeelden de punten. Hoe staan de zaken er nu, na een half seizoen, voor?

Pinoké – Rotterdam 3-2 (2-0)
Pinoké heeft het voor elkaar gekregen om thuis met 3-2 te winnen van Rotterdam. De Steekneuzen pakten al de voorsprong via de stick van Gijs van Wagenberg. Marlon Landbrug en Diego Arana zorgden zelfs voor een 3-0 voorsprong. Rotterdam kwam nog terug, maar kon de achterstand niet meer goed maken.

'5 Gijs van Wagenberg 1-0 (sc)
'10 Marlon Landbrug 2-0
'38 Diego Arana 3-0
'52 Sebas Molkenboer 3-1 (sc)
'68 Simon Egerton 3-2

Oranje-Rood – Kampong 3-3 (3-2)
Het was een kraker van jewelste in Eindhoven, waarbij de toeschouwers vooral in de eerste helft werden getrakteerd op veel doelpunten. Constantijn Jonker opende al in de tweede minuut de score voor de Utrechters, maar Oranje-Rood liet ook van zich horen, waardoor er met een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg gerust werd. Na rust duurde het lang voor er een doelpunt viel, maar Jonker bepaalde uiteindelijk in de 68ste minuut met zijn tweede van de dag de einduitslag op 3-3, waardoor de punten worden verdeeld. Het kost Kampong de koppositie: die wordt nu ingenomen door Bloemendaal, op doelsaldo.

'2 Constantijn Jonker 0-1
'16 Niek van der Schoot 1-1
'17 Bob de Voogd 2-1 (sc)
'19 Martijn Havenga 2-2 (sc)
'22 Thomas Briels 3-2
'68 Constantijn Jonker 3-3

SCHC – Almere 3-2 (0-1)
SCHC maakte vandaag een come-back van jewelste tegen Almere. Twee rake strafcorners van Erwin Kruisbrink zette Almere aanvankelijk goed in het zadel, maar in het laatste kwart kwam SCHC ijzersterk terug. Bram Weers was belangrijk met twee goals, en Thomas Vis bepaalde de eindstand in de voorlaatste minuut op 3-2. Daardoor houdt de thuisploeg de drie punten in Bilthoven en staat de promovendus nu knap achtste op de ranglijst.

'27 Erwin Kruisbrink 0-1 (sc)
'52 Erwin Kruisbrink 0-2 (sc)
'58 Bram Weers 1-2
'63 Bram Weers 2-2
'69 Thomas Vis 3-2 (sc)

Tilburg – Amsterdam 0-2 (0-2)
Twee vroege goals van Amsterdam-spits Mirco Pruyser waren voldoende om Tilburg op de knieën te dwingen. Dat levert geen veranderingen op in de ranglijst. Amsterdam staat nog altijd derde, Tilburg zit nog in de gevarenzone. De Brabanders staan tiende en hebben Almere en hdm nog onder zich.

'8 Mirco Pruyser 0-1
'12 Mirco Pruyser 0-2

Bloemendaal – Den Bosch 1-0 (0-0)
Wie op veel doelpunten hoopte, waar Bloemendaal thuis dit seizoen toch een garantie voor lijkt, kwam bedrogen uit vandaag. In de 50ste minuut maakte Yannick van der Drift de enige goal van de wedstrijd, uit een strafcorner. Een nipte overwinning, maar wel eentje die Bloemendaal de eerste plaats van de ranglijst oplevert. Dit ten koste van Kampong, dat gelijkspeelde tegen Oranje-Rood.

'50 Yannick van der Drift 1-0 (sc)

hdm – HGC 0-5 (0-2)
HGC had weinig moeite met hekkensluiter hdm. De Haagse derby werd eigenlijk nooit spannend. Voor HGC was vooral Tristan Algera goed op schot. Hij scoorde een hattrick, allen uit de strafcorner.

'17 Tristan Algera 0-1 (sc)
'28 Tristan Algera 0-2 (sc)
'37 Rik van Kan 0-3
'45 Dick Mohlmann 0-4
'66 Tristan Algera 0-5 (sc)

ANPR inzetten om effectiever te werken

Om voertuigen van bijvoorbeeld vermisten en verdachten sneller te kunnen opsporen, worden ook op binnenwegen ANPR-camera’s geplaatst. Met Automatic Number Plate Recognition kan de politie vermisten en verdachten dan eerder vinden, ook als zij snelwegen mijden.

Het gaat om voertuigen van vermisten, maar ook bijvoorbeeld voortvluchtigen en mensen die nog een boete hebben openstaan. Ook verdachten van ernstige misdrijven, zoals overvallen en autodiefstallen kan de politie met ANPR opsporen.

De politie gebruikt ANPR nu op twee manieren. Als het kenteken van degene die wordt gezocht bij de politie bekend is, maar de politie weet niet waar deze persoon zich bevindt, werkt de politie met zogeheten referentielijsten. Deze lijsten met gezochten worden in overleg met het Openbaar Ministerie samengesteld. De ANPR-camera’s leggen het dan alleen vast als een kenteken van die lijst door een camera is gezien.

Als de politie wel weet op welke plaats er iets aan de hand is, maar niet weet wie dit doet, is de werkwijze anders. Het gaat dan bijvoorbeeld om ladingdiefstallen langs de snelweg of een inbraakgolf in een woonwijk. In dat geval kan de politie in opdracht van de Officier van Justitie op een beperkte locatie gedurende een beperkte tijd alle ANPR-waarnemingen voor een beperkte periode vastleggen. Dit gebeurt alleen voor een opsporingsonderzoek.

Op dit moment hebben 150 politieauto’s ANPR aan boord. Verder gebruikt de politie op tachtig plaatsen in Nederland ANPR-camera’s. Deze ANPR-camera’s hangen nu nog vooral boven snelwegen (niet te verwarren met de camera’s die van dezelfde techniek gebruik maken, maar alleen worden gebruikt voor trajectcontroles). De komende weken worden op drukke plekken bij provinciale wegen200 flitspalen geplaatst waar ook ANPR in zit. Dit maakt onderdeel uit van de geplande uitbreiding van het ANPR netwerk waaraan de afgelopen jaren is gewerkt.

Ido Nap, landelijk programmamanager Sensing bij de politie: "We willen graag zicht hebben op de meest belangrijke knooppunten en verkeersstromen, zodat we met zo min mogelijk camera’s zoveel mogelijk kunnen bereiken. We hebben nu alleen zicht op de snelwegen, maar mensen rijden natuurlijk ook op wegen daarbuiten."

Dinsdag buigt de Eerste Kamer zich over de vraag of de politie ook in andere gevallen ANPR-data mag opslaan en hoe lang.

Vrouw parkeert blokhak in oog oom agent

Haar dronken bui levert een 23-jarige Haagse zondag wellicht een zwaar hoofd op. Maar dat is niets vergeleken met de pijn waar een agent van de eenheid Rotterdam nu mee te kampen heeft. De Haagse trapte hem zaterdagnacht met haar blokhak vol in zijn gezicht.

In zijn linkeroog om precies te zijn. Even daarvoor hadden de mensen waar zij mee op stap was geweest, de vrouw van straat geraapt op de Kruiskade. Ze was dronken en kon niet meer op haar benen staan. De agenten die arriveerden, spraken met de vrienden van de vrouw af, dat zij er voor zouden zorgen dat ze thuis zou komen. De vrienden hielpen de vrouw naar een taxi, maar ze schreeuwde moord en brand.

De vrienden kregen haar niet onder controle en toen ze ook nog eens begon te braken, vonden de agenten het genoeg. Ze besloten de vrouw aan te houden voor openbare dronkenschap. Daar werd haar humeur niet veel beter van. Ze verzette zich tijdens de aanhouding en een van de agenten wist een trap net te ontwijken.

De andere agent had minder geluk en kreeg de blokhak van de dronken verdachte met volle vaart tegen zijn linkeroog. De politiemedewerker raakte gewond; hij heeft veel pijn en zag enige tijd wazig. De vrouw kreeg de mededeling dat ze was aangehouden voor zware mishandeling.

Luiten twaalfde in Zuid-Afrika, Grace wint

Joost Luiten is bij de NedBank Challenge in Sun City op de gedeelde twaalfde plaats geëindigd. De Nederlandse golfer zou op de slotdag een ronde van 71 lopen, één onder het baangemiddelde. Luiten zou in zijn ronde één eagle en drie birdies slaan, maar daar stond tegenover twee bogeys en één double bogey.

Branden Grace pakte de zege in Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaan begon de slotdag op een derde plaats met drie slagen achterstond op Scott Jamieson. Grace liep een uitstekende slotronde van 66 slagen en zou met één slag verschil winnen van de Schot Jamieson, die een ronde van 70 liep. De Fransman Victor Dubuisson werd derde op twee slagen achterstand van de Zuid-Afrikaan.

FOK! Wat een weer: minder buien

In november komt de sint, de winter wint.

Hallo daar!

Dat was een leuke dag vandaag! Althans voor wie van echte herfstbuien houd. Ik ben er daar één van. Ik heb werkelijk genoten! De ene bui was nog heviger dan de andere en het zag zelfs even helemaal wit van de hagel. Onweer kwam er ook bij voor. Dit weerbeeld hield hier een groot deel van de dag stand. Ik kon rond 18.00 toch ruim 15 mm aftappen. Toch was het niet overal kommer en kwel. In het oosten en deels noorden bleven de buien vrij beperkt en werd er toch nog ruim vijf tot zes uur zon gemeten. In het zuiden was het dan weer geheel bewolkt met regelmatig regen, maar uiteindelijk klaarde het ook daar op. De actiefste buien bleven de hele dag door voor de kustprovincies bestemd. De wind draaide in de loop van de dag naar noord-noordwest. Bij buien kwamen soms flinke windstoten voor.

Verder zagen we de eerste sneeuwval in de Ardennen en in de Eifel. In de Alpen sneeuwde het nog harder en viel er plaatselijk méér dan een halve meter.

Hoe gaan we verder? Nou de komende uren blijven de buien nog wel actief, maar beperken zich steeds meer tot de kuststrook. In het binnenland wordt het wel overwegend droog. Door de huidige windrichting vallen de meeste buien in Zuid-Holland en Zeeland. In het oosten koelt het flink af tot een graad of 2, met kans op vorst aan de grond. In de kustprovincies moeten we het doen met 7 graden. De wind neemt wel geleidelijk wat af.

In de loop van morgen komt er een rug van hogedruk naderbij. Dat wil zeggen dat de buien die er in de ochtend nog vallen, in de loop van de dag gaan verdwijnen. Ook is of komt er meer ruimte voor de zon. De maxima liggen tussen de 10 in het westen en 7 in het oosten. De wind neemt verder af en is noordwestelijk.

Ik wens jullie een fijn begin van de nieuwe week!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Zon en strand (Foto: Stephan5)
Het is (allang) weer voorbij die mooie zomer, althans de zomer van vorig jaar dan. Dit jaar was maar matig. ( foto: Stephan5)

Zilver voor Van Riessen bij wereldbeker baanwielrennen

Laurine van Riessen heeft bij de wereldbeker baanwielrennen in Manchester zilver gepakt op de sprint. De 30-jarige baanwielrenster was in de finale kansloos tegen de Duitse wereldkampioene Kristina Vogel.

Van Riessen, die uitkomt voor het commerciële team Matrix, pakte zaterdag ook al een medaille op het onderdeel keirin. Van Riessen kwam toen als derde over de streep achter de Duitse Vogel en de Nederlandse Shanne Braspennincx.

Braspennincx zou in het sprinttoernooi tot de halve finale komen. De Nederlandse, die uitkomt voor de nationale baanselectie, verloor in twee heats van Vogel. In de strijd om de derde plaats zou Braspennincx het opnemen tegen Anastasiia Voinova. De Nederlandse won nog wel de eerste heat, maar in de twee volgende heats was de Russische te sterk voor de 26-jarige sprintster.

Turkije noemt ontvoeringsplan 'belachelijk'

Turkije noemt de berichten over een plan om de Turkse geestelijke Fethullah Gülen in de Verenigde Staten te ontvoeren en uit te leveren in ruil voor miljoenen dollars, belachelijk. Dat liet de Turkse ambassade in Washington zondag in een verklaring weten.

In de verklaring herhaalde de ambassade wel het verzoek van Ankara om de uitlevering van de geestelijke. Maar het land benadrukt dat het niet buiten de wet zou opereren om dat doel te bereiken. Gülen, die in de Verenigde Staten woont, wordt door Turkije ervan beschuldigd achter de mislukte staatsgreep van 2016 te zitten.

De verklaring volgt op een bericht uit de Wall Street Journal. De krant meldde vrijdag dat de voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Flynn, en zijn zoon door Turkije een beloning van 15 miljoen dollar is beloofd, mocht het ontvoeringsplan slagen. Dat zou aan het licht zijn gekomen in het onderzoek onder leiding van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

Uitlevering'
"Turkije en het Turkse volk verwachten de onmiddellijke uitlevering van Fethullah Gülen aan Turkije zodat hij voor het gerecht kan verschijnen", aldus de verklaring van de ambassade. Het is de eerste officiële Turkse reactie op het krantenbericht. "Alle beweringen dat Turkije gebruik zou maken van buitenwettelijke middelen om zijn uitlevering te rechtvaardigen, zijn volstrekt vals, belachelijk en ongegrond."

De advocaten van Flynn zeiden vrijdag dat de beschuldigingen tegen hun cliënt "schandalig en vals" zijn.

Turkije noemt ontvoeringsplan ,,belachelijk''
Turkije noemt ontvoeringsplan ,,belachelijk'' (Foto: ANP)

Jongen (16) scheurt in gestolen auto over A2

Een jongen van zestien uit Zeist is zaterdag in een auto op de snelweg bij het Gelderse Culemborg aangehouden. Dat hij als minderjarige achter het stuur zat was slechts één van de zaken die niet deugde. Volgens een politiewoordvoerster reed hij 140 kilometer per uur, was hij niet-handsfree aan het bellen en bleek de auto waarin hij reed te zijn gestolen. Agenten gingen hem met hoge snelheid achterna en reden hem klem bij knooppunt Deil (A2, A15).

Dat de auto was gestolen, bleek eerder uit een scan met automatische nummerplaatherkenning (ANPR).

De jongen is op het politiebureau verhoord. Of hij de auto zelf had gestolen of dat iemand anders de autodiefstal pleegde moet uit onderzoek blijken. Hij zal vermoedelijk worden vervolgd voor onder meer gevaarlijk rijden en rijden zonder rijbewijs.

Jongen (16) scheurt in gestolen auto over A2
Jongen (16) scheurt in gestolen auto over A2 (Foto: ANP)

Kerstparade SBS6 keert terug

Na vier jaar afwezigheid keert dit jaar de SBS6 Kerstparade terug. De zender organiseert voor de achtste keer een verlichte praalwagenoptocht in aanloop naar de kerstdagen, dit jaar op 10 december in Eindhoven.

De traditie begon in 2007 met een grootse optocht door Almere, het jaar daarop deed de bonte stoet drie verschillende steden aan en in 2012 werd het festijn voor het laatst georganiseerd. In die jaren deed de kerstoptocht onder meer Hoofddorp, Sittard, Eindhoven, Beverwijk en Groningen aan.

SBS laat weten dat er op dit moment hard wordt gewerkt aan de invulling van de parade. Waarschijnlijk zullen enkele bekende gezichten meerijden op de praalwagens, zoals eerdere jaren onder anderen Tooske Ragas en Piet Paulusma. De registratie van het evenement wordt in de week voor kerst op tv uitgezonden.

Kerstparade SBS6 keert terug
Kerstparade SBS6 keert terug (Foto: BuzzE)

F1: Uitslag Grand Prix van Brazilië

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Brazilië op zijn naam geschreven. De Duitser profiteerde met zijn Ferrari van een goede start en had daarna geen enkele moeite om polesitter Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen achter zich te houden. Lewis Hamilton moest vanuit de pits starten en reed naar plek vier, voor Max Verstappen.

Hamilton moest na zijn crash in de kwalificatie van gisteren uit de pits starten, omdat Mercedes zijn hele wagen onder handen had genomen. Teamgenoot Bottas startte op Interlagos vanaf poleposition, maar het was Vettel die in de eerste bocht de eerste plek voor zich opeiste en een klein gat kon slaan. Bottas lag tweede, voor Räikkönen en Verstappen.

Diens McLaren-teamgenoot Stoffel Vandoorne kwam in de sandwich tussen Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo terecht, waarna Magnussen en Vandoorne op moesten geven met schade en Ricciardo spinde. Niet veel later gleed Romain Grosjean met de Haas weg, tegen de Force India van Esteban Ocon aan die ook op moest geven. De chaos zorgde voor een safety car, waarbij diverse rijders meteen een stop maakten. Hamilton profiteerde en lag al na een rondje op plek veertien.

Nadat de safety car naar binnen was gegaan sneed de Brit met zijn Mercedes al een warm mes door de botor. Hij had hierbij de beschikking over een nieuwe motor die hij naar hartelust maximaal kon gebruiken. Dit zorgde ervoor dat Hamilton na negen ronden al weer in de punten reed en tien ronden later plek vijf van Massa afpakte. Massa had op zijn beurt direct na de safety car de vijfde plek gepakt van Fernando Alonso.

Vooraan had Vettel een gat van enkele seconden op Bottas die op zijn beurt een klein gaatje met Räikkönen had. Om de race proberen te winnen haalde Mercedes Bottas na 28 ronden als eerste van de toppers binnen. Ferrari reageerde direct, waardoor Vettel zijn voorsprong op Bottas kon behouden. Omdat ook Räikkönen en Verstappen stopten was het Hamilton die de leiding greep en deze tot de 44e van de 71 ronden behield. Daarna wisselde de Brit de softs in voor de supersofts om op jacht te gaan naar een podiumplek.

Vooraan gebeurde er weinig, behalve dat Hamilton van de top vijf de snelste was. Met de Mercedes-motor op volle toeren haalde hij Verstappen twaalf ronden voor het einde in. De Nederlander worstelde met zijn banden en maakte vlak hierna een stop om de race op veilig uit te rijden, maar niet voordat hij de snelste raceronde had laten noteren. Hamilton drong in de slotfase nog aan bij Räikkönen, maar kon niet voorkomen dat de Fin plek drie pakte, achter de superieure Vettel en Bottas.

Achter Hamilton eindigde Verstappen als vijfde, voor Ricciardo en de afscheid nemende Felipe Massa die de gehele race Fernando Alonso in zijn kielzog had. Vlak hierachter greep Sergio Perez plek negen, terwijl Nico Hülkenberg het laatste puntje meenam.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:31:26.260
2 Valtteri Bottas Mercedes +2.762
3 Kimi Räikkönen Ferrari +4.600
4 Lewis Hamilton Mercedes +5.468
5 Max Verstappen Red Bull +32.940
6 Daniel Ricciardo Red Bull +48.691
7 Felipe Massa Williams +1:08.882
8 Fernando Alonso McLaren +1:09.363
9 Sergio Perez Force India +1:09.500
10 Nico Hülkenberg Renault +1 ronde
11 Carlos Sainz Jr. Renault +1 ronde
12 Pierre Gasly Toro Rosso +1 ronde
13 Marcus Ericsson Sauber +1 ronde
14 Pascal Wehrlein Sauber +1 ronde
15 Romain Grosjean Haas +2 ronden
16 Lance Stroll Williams +2 ronden
DNF Brendon Hartley Toro Rosso +31 ronden
DNF Esteban Ocon Force India +71 ronden
DNF Stoffel Vandoorne McLaren +71 ronden
DNF Kevin Magnussen Haas +71 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 345
2 Sebastian Vettel Ferrari 302
3 Valtteri Bottas Mercedes 280
4 Daniel Ricciardo Red Bull 200
5 Kimi Räikkönen Ferrari 193
6 Max Verstappen Red Bull 158
7 Sergio Perez Force India 94
8 Esteban Ocon Force India 83
9 Carlos Sainz Jr. Renault 54
10 Felipe Massa Williams 42
11 Lance Stroll Williams 40
12 Nico Hülkenberg Renault 35
13 Romain Grosjean Haas 28
14 Kevin Magnussen Haas 19
15 Fernando Alonso McLaren 15
16 Stoffel Vandoorne McLaren 13
17 Jolyon Palmer Renault 8
18 Pascal Wehrlein Sauber 5
19 Daniil Kvyat Toro Rosso 5
20 Marcus Ericsson Sauber 0
21 Pierre Gasly Toro Rosso 0
22 Antonio Giovinazzi Sauber 0
23 Brendon Hartley Toro Rosso 0
24 Paul di Resta Williams 0
25 Jenson Button McLaren 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 625
2 Ferrari 495
3 Red Bull 358
4 Force India 177
5 Williams 82
6 Toro Rosso 53
7 Renault 49
8 Haas 47
9 McLaren 28
10 Sauber 5

Federer begint ATP Finals met overwinning

Roger Federer is de ATP Finals in Londen met een overwinning begonnen. De Zwitser versloeg de Amerikaan Jack Sock met 6-4 en 7-6 (4).

Federer brak Sock al vroeg en kende verder geen problemen in de eerste set. De Amerikaan hield in de tweede set lang stand. Hij overleede vijf breakpoints en dwong een tiebreak af. Daarin wist Sock terug te komen van een 2-4 achterstand, echter leverde hij vervolgens vier punten op rij in.

Büchli pakt goud op keirin bij wereldbeker in Manchester

Baanwielrenner Matthijs Büchli heeft in Manchester de wereldbeker op het onderdeel keirin gewonnen. De renner van BEAT Cycling Club was net zoals vorige week op de wereldbekerwedstrijden in Polen de beste. Andrii Vynokurov werd tweede voor Juan Peralta.

Een dag eerder was Büchli in de halve finale van het sprinttoernooi nog hard ten val gekomen. De Nederlander besloot zaterdag om de wedstrijd om de derde plaats te laten schieten in sprintoernooi, waar Harrie Lavreysen het goud won.

Theo Bos eindigde zondag als vierde op de kilometer tijdrit. De 34-jarige baanwielrenner klokte in de finale een tijd van 1.01,610.Het goud ging naar de Australiër Matthew Glaetzer met een tijd van 1:00.081.

Winst voor Van Aert na pech Van der Poel

Zondag heeft Wout van Aert de vijfde wedstrijd van de Superprestige in Gavere gewonnen. Mathieu van der Poel ging het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding maar door problemen met de derailleur viel hij terug naar de derde plaats. De tweede plaats was voor Toon Aerts.

Op het zware modderige parcours gingen Van der Poel en Van Aert als een speer van start. Na de eerste ronde had het tweetal al een voorsprong van veertien seconden op de eerste achtervolgers Michael Boros en Tom Meeusen.

In de tweede ronde sloeg de Nederlander een gaatje naar Van Aert. Inmiddels was Aerts opgeklommen naar de derde plaats en een ronde later zou hij de wereldkampioen zelfs voorbij gaan. Aerts reed vervolgens ook langzaam richting Van der Poel echter een lekke band voor de Belg voorkwam een spannend duel.

In de voorlaatste ronde kreeg Van der Poel zelf een lekke band. Na zijn fietswissel was de voorsprong gehalveerd tot minder dan vijftien seconden. Echter toen sloeg de pech opnieuw toe. Dit keer een kapotte derailleur. Zowel Van Aert en Aerts gingen Van der Poel voorbij. In de sprint voor de derde plaats wist hij nog wel Vantornout voor te blijven.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Ellen van Loy. De Belgische versloeg in de sprint Nikki Brammeier. Op de derde plaats finishte verrassend Kim van de Steene.

Uitslag mannen
1. Wout van Aert (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Mathieu van der Poel (NED)
4. Klaas Vantornout (BEL)
5. Tom Meeusen (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Kevin Pauwels (BEL)
9. Michael Vanthourenhout (BEL)
10. Vincent Baestaens (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Ellen Van Loy (BEL)
2. Nikki Brammeier (GBR)
3. Kim Van de Steene (BEL)
4. Alice Maria Arzuffi (ITA)
5. Sanne Cant (BEL)
6. Sophie de Boer (NED)
7. Christine Majerus (LUX)
8. Jolien Verschueren (BEL)
9. Annemie Worst (NED)
10. Katherine Compton (USA)

Zieke Kramer wint 5.000m

Sven Kramer heeft de 5.000 meter voor mannen gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De ietwat zieke Fries, die de ploegachtervolging en de 1.500 meter moest laten schieten vanwege een infectie, was met 6.12,88 duidelijk de snelste.

Ted-Jan Bloemen, die voor Canada uitkomt, werd tweede in 6.14,95. Sverre Lunde Pedersen, die lang de snelste tijd had, eindigde als derde in 6.15,81. Jan Blokhuijsen (6.16,70) eindigde net naast het podium als vierde, voor Erik-Jan Kooiman (6.17,14). Jorrit Bergsma viel tegen. Hij werd zevende in 6.18.56. Bob de Vries tenslote eindigde als twaalfde in 6.22,96.

Niets kan Sven Kramer tegenhouden. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Niets kan Sven Kramer tegenhouden. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

3000 jaar oud kasteel ontdekt in Turks meer

Turkse onderzoekers hebben in het Vanmeer in Oost-Turkije de resten ontdekt van wat vermoedelijk een 3000 jaar oud kasteel is. Dat meldt de Turkse krant Daily Sabah zondag.

De onderzoekers vermoeden dat de ruïnes dateren uit de achtste tot zevende eeuw voor Christus, ten tijde van de Urartu beschaving, ook wel bekend als het koninkrijk Van.

,,Het gerucht ging dat er misschien iets onder het water zou kunnen zijn, maar de meeste archeologen vertelden ons dat we niets zouden vinden", aldus het hoofd van het duikteam, Tahsin Ceylan.

Vulkaanuitbarsting

Volgens de onderzoeker is het Vanmeer, dat in de Oost-Anatolische regio bij de grens met Iran ligt, ontstaan door een uitbarsting van de vulkaan Nemrut. De huidige waterstand van het meer is ongeveer 150 meter hoger dan tijdens de Urartu beschaving. Volgens de onderzoekers bouwden de beschavingen rond het meer grote dorpen en nederzettingen toen het waterpeil laag was, maar moesten ze het gebied verlaten toen het weer steeg.

De onderwaterruïnes zullen naar verwachting duizenden toeristen en duikers trekken vanwege hun historische waarde.

3000 jaar oud kasteel ontdekt in Turks meer
3000 jaar oud kasteel ontdekt in Turks meer (Foto: ANP)

LB:'Kylie Jenner verloofd en met jong geschopt'

Lekker belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Kylie Jenner wakkert de geruchtenmachine weer flink aan. Zo plaatste ze zaterdag een foto op Snapchat van haar linker hand met een enorme diamanten ring om haar ringvinger. Volgens Mirror is dat het definitieve bewijs dat de celebrity zich onlangs heeft verloofd met rapper Travis Scott. En ze zou nog meer hints geven via het sociale medium. Een dag eerder verschenen al allemaal uiteenlopende foto's met roze items, volgens fans een indicatie dat ze zwanger is van een meisje.

De zwangere Kylie maakte de meest recente foto met verlovingsring toen ze onderweg was naar de babyshower van haar halfzus Kim Kardashian. Kim deelde een reeks foto's van haar uitbundig versierde woning, waar ze met familie en vrienden de aanstaande komst van haar derde kindje vierde. Kim en haar man Kanye West verwachten eind januari hun derde telg via een draagmoeder.

'Kylie Jenner verloofd'
'Kylie Jenner verloofd' (Foto: BuzzE)

De Jong verpest Japans feestje

De Japanse vrouwen hebben dan toch niet alle afstanden gewonnen bij de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen in Heerenveen. Antoinette  de Jong verpestte dat door de 3.000 meter voor vrouwen te winnen. De Jong kwam in 4:03.53 over de meet.

De Russin Natalia Voronina werd tweede in 4.04,00, brons ging naar de Canadese Ivanie Blondin in 4.04,16. Irene Schouten (4.05,41) werd vijfde, voor Ireen Wüst die 4.05,54 op de klok zette. Martina Sábliková eindigde als zevende.

De winst van De Jong is de eerste zege voor Nederland dit weekend.

'Mijn advies: neem een wachtwoordmanager'

Een wachtwoord voor Facebook, een wachtwoord voor Twitter. Een wachtwoord voor LinkedIn, voor Gmail, voor Netflix, voor Spotify, voor Tinder of Grindr. Wachtwoorden voor DigiD, voor internetbankieren, voor loonstrookjes, voor wifi-netwerken, voor webwinkels en om in te loggen op kantoor, en dan heb je natuurlijk nog je account op FOK!. De gemiddelde Nederlander heeft tientallen wachtwoorden. Sommigen worden dagelijks gebruikt, anderen hooguit een paar keer per jaar. En iedereen heeft wel een account ergens dat nooit meer wordt gebruikt. Een garantie voor gevaar.

"De adviezen die we krijgen zijn allemaal fout", zegt Mikko Hyppönen, topman van beveiliger F-Secure. "Je moet een moeilijk te raden wachtwoord gebruiken, met een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens, dat je moet onthouden en nergens mag opschrijven. Dat kon in de jaren 80, toen je maar twee wachtwoorden had. Maar het is nu 2017. Ik heb laatst gekeken, ik heb ongeveer 400 wachtwoorden."

Als mensen zo'n wachtwoord moeten kiezen, nemen ze iets dat voor de hand ligt. Een woord uit het woordenboek, de naam van hun kind of hun huisdier, hun geboortejaar. Dat is gemakkelijk te onthouden. Soms vervangen ze letters in een woord door cijfers die er op lijken, bijvoorbeeld w4sm4ch1n3 in plaats van wasmachine. Hackers kennen al die trucjes en kunnen gokken. En als een inbraakpoging lukt of als een gebruikerslijst van een site uitlekt, weten hackers dat ze zo'n wachtwoord ook op andere sites kunnen uitproberen. Want veel mensen gebruiken een wachtwoord op meerdere plekken, omdat dat gemakkelijker is.

En daarom het advies van Hyppönen: neem een goede wachtwoordmanager. Zo'n programma maakt voor elke site een apart wachtwoord aan. Die wachtwoorden zijn volstrekt onlogisch, met willekeurige letters en cijfers, en dus moeilijker te raden. De wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen en gaan niet naar de fabrikant, maar blijven bij de gebruiker. Ze kunnen dus niet worden onderschept. En als zo'n wachtwoord onverhoopt een keer uitlekt door een datalek bij bijvoorbeeld een webshop, dan heeft een hacker alleen toegang tot dat account. Om in zo'n manager te komen, heeft de gebruiker één extreem moeilijk wachtwoord nodig.

'Mijn advies: neem een wachtwoordmanager'
'Mijn advies: neem een wachtwoordmanager' (Foto: BuzzT)

Hamilton start vanuit pits in Brazilië

Lewis Hamilton zal vandaag de Grand Prix van Brazilië aan gaan vangen vanuit de pits. De reden hiervoor is dat Mercedes veel onderdelen op de bolide van de Brit heeft vervangen vanwege een crash in de kwalificatie.

In de kwalificatie vallen de auto's al onder de regels van het parc fermé wat betekent dat er niet aan gesleuteld mag worden tot de bolides voor de race vrijgegeven worden. Daarna mogen enkele onderdelen met toestemming van de stewards vervangen worden.

Daarom heeft Mercedes starten vanuit de pits geaccepteerd omdat het meer wilde doen aan de auto van Hamilton. "Eén van die veranderingen bestaat uit een nieuwe motor, aangezien dit in deze omstandigheden toch geen extra straf oplevert. We kunnen Lewis zo maximaal laten profiteren van het feit dat hij morgen achteraan start. Daar heeft hij in Abu Dhabi ook weer voordeel van. Zo kunnen we echt letterlijk tot de allerlaatste ronde van dit seizoen pushen."

Bij de auto van Hamilton is naast een nieuwe motor ook een nieuwe turbo gemonteerd. Daarnaast heeft de bolide een nieuwe versnellingsbak gekregen.

Rellen in Brussel na WK-plaatsing Marokko

Bij rellen in het centrum van Brussel zijn laat op zaterdagavond 22 agenten gewond geraakt en enkele auto's in brand gestoken en winkels geplunderd. De rellen ontstonden nadat Marokko zich in een wedstrijd tegen Ivoorkust had geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

Belgische media meldden dat mensen zich in de Stalingradlaan in het zuiden van het centrum verzamelden om de Marokkaanse overwinning te vieren. Ze trokken naar het Beursplein waar de viering uit de land liep en naar schatting driehonderd 'keetschoppers' slaags raakten met de politie.

Er zijn geen arrestaties verricht. De Brusselse politie heeft beelden van bewakingscamera's opgevraagd om plunderaars aan te kunnen houden.

Rellen in Brussel na WK-plaatsing Marokko
Rellen in Brussel na WK-plaatsing Marokko (Foto: ANP)

'Dump Trump'-protest in Manilla

Kort voor de aankomst van de Amerikaanse president Donald Trump in de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn betogers tegen zijn beleid zondag naar de Amerikaanse ambassade getrokken. De oproerpolitie is ingezet om demonstranten op een kilometer afstand van het ambassadepand te houden. Daar is ook een waterkanon bij ingezet.

De betogers zijn volgens hun spandoeken tegen fascisme, imperialisme en tegen Trump. Met de slogan 'Dump Trump' wordt de afkeer van het Amerikaanse beleid naar voren gebracht.

Trump is op de Filipijnen aan de vooravond van een regionale topconferentie. Hij dineert zondagavond met de leiders van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (Asean) die maandag aan hun top beginnen.

Manilla is de laatste bestemming op de Azië-reis van Trump die hem naar Japan, Zuid-Korea en China voerde. Hij gaat dinsdag terug naar de VS.

'Dump Trump'-protest in Manilla
'Dump Trump'-protest in Manilla (Foto: ANP)

Skiër Neureuther wint eerste wedstrijd als vader, Brit geeft historische winst weg

Alpineskiër Felix Neureuther heeft de eerste slalom van het World Cup-seizoen gewonnen. Voor de 33-jarige Duitser was het een bijzonder moment, want het was de eerste wedstrijd sinds Neureuther en biatlete Miriam Gössner ouders werden van een dochter.

De leiding was na de eerste run in handen van de Brit Dave Ryding, die 0,14 seconden sneller was dan Neureuther. Met 0,18 seconden achterstand deed ook de Noor Henrik Kristoffersen nog volop mee, de van een blessure terugkerende Marcel Hirscher hield de schade (+0,46) ook nog prima beperkt. 

In run twee maakte Mattias Hargin grote indruk. De Zweed stond na één manche nog op de twaalfde plek, maar zag de een na de ander zich stukbijten op zijn tijd. Zo ook landgenoot André Myhrer, die hard op weg was om de snelste tijd te pakken, maar kort voor het einde een poortje mistte.

Hirscher viel vervolgens ver terug en werd uiteindelijk zeventiende, Kristoffersen pakte de leiding. Die nam Neureuther gelijk over, maar hij zag hoe Ryding bloedsnel onderweg was. De Brit leek op weg naar de eerste Britse World Cup-zege ooit, tot hij een fout maakte en onderuit ging, waardoor het Neureuther was die kon juichen.

Kentekenregistratie nu ook langs binnenwegen

De inzet van camera's die kentekens registreren wordt uitgebreid naar de provinciale wegen. Daar worden 200 flitspalen de komende weken uitgerust met zogeheten ANPR-camera's, bevestigt de politie na berichtgeving van de NOS. Er hangen al 130 van zulke apparaten langs de snelwegen.

Met ANPR (automatische nummerplaatherkenning) worden kentekens gescand en vergeleken met gegevens in de politiecomputers over mensen die worden gezocht of boetes hebben openstaan. Komt de naam in de politiebestanden voor, dan wordt de automobilist beboet of staande gehouden. Zijn of haar gegevens worden net zolang bewaard tot de kwestie is afgehandeld.

Komt de naam niet voor, dan worden de gescande gegevens gewist. Maar er is wetgeving in de maak om ook het bewaren van die gegevens toe te staan.

Kentekenregistratie nu ook langs binnenwegen
Kentekenregistratie nu ook langs binnenwegen (Foto: ANP)

Kulizhnikov klasse apart op 1.000m

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen is de 1.000 meter gewonnen door  Pavel Kulizhnikov. De tweevoudig wereldkampioen sprint reed met 1.07,97 bovendien een nieuw wereldrecord op een laagbaan.

Kai Verbij eindigde als tweede in 1.08,12. Brons ging naar Håvard Holmefjord Lorentzen in 1.08,28. Koen Verweij werd zesde in 1.08,84, Kjeld Nuis zevende in 1.09,06.

Thomas Krol won eerder vanmorgen de B-groep in 1.09,11.

Marquez wereldkampioen MotoGP, Pedrosa wint slotrace na mooi duel

Marc Marquez is net als in 2013, 2014 en 2016 wereldkampioen in de MotoGP. De Spaanse Honda-coureur eindigde in een tumultueuze Grand Prix in Valencia als derde, wat ruimschoots voldoende was voor de titel. Teamgenoot Dani Pedrosa pakte de overwinning.

Marquez kende de beste start en nam vanaf poleposition de koppositie, voor teamgenoot Pedrosa. Andrea Iannone volgde, met achter hem Jorge Lorenzo, Johann Zarco en Andrea Dovizioso. Voor Dovizioso was de opdracht duidelijk: de Italiaan moest de race winnen en dan hopen dat Marquez als twaalfde of lager zou eindigen, in elk ander geval zou de wereldtitel voor de Spanjaard zijn. Michael van der Mark liet overigens ook een indrukwekkende start zien: van de 25e en laatste plek, waar hij het hele weekeinde al reed, schoot hij naar de achttiende stek bij de start.

Zarco had het mes gelijk al tussen de tanden en pakte Lorenzo, Iannone en vervolgens ook Pedrosa op fraaie wijze. De Fransman ging door en een rondje later nam hij de koppositie over van Marquez. Na een dikke handvol ronden ontstond een duidelijke kopgroep van vijf man: Zarco, Marquez, Pedrosa, Lorenzo en Dovizioso, met op groeiende afstand onder meer Iannone, Valentino Rossi en Jack Miller. Van der Mark vocht ondertussen met manen als Loris Baz en Karel Abraham om de zestiende plek.

Echt gevochten werd er niet, maar op plek vier leek Lorenzo de opdracht te krijgen om teamgenoot Dovizioso voorbij te laten. Dat gebeurde niet en in de ronden daarna probeerde Ducati nog meer dan eens duidelijk te maken dat Dovizioso toch echt de vierde plek moest krijgen. Zeven ronden voor de finish liep het de mannen in de Honda-pitbox even bijzonder dun door de broek: Marquez pakte Zarco, maar verremde zich en wist nog maar ternauwernood overeind te blijven. Hij viel wel terug naar plek vijf, maar wat de WK-strijd betreft was dat nog geen probleem.

Bij Honda ging het bijna fout, bij Ducati ging het twee ronden later helemaal fout. Lorenzo schoof onderuit, een paar bochten later eindigde ook Dovizioso in het grind en daarmee was de titelstrijd voorbij. Zarco en Pedrosa hadden zo nog vijf ronden om om de winst te strijden, Marquez reed weer in podiumpositie en Alex Rins kwam plotseling tevoorschijn op de vierde plek.

In de eerste bocht van de slotronde trok Pedrosa alles uit de kast om de leiding van Zarco over te nemen, met succes. De Fransman probeerde terug te vechten, maar dat lukte niet meer en hij eindigde als tweede. Marquez kwam staand op zijn Honda als derde over de finish en pakte zijn vierde wereldtitel. Rins eindigde knap als vierde, voor Rossi en Iannone. Van der Mark kwam als zeventiende en laatste over de finish.

Olifant doodt Nederlander en Belgische vrouw

In een wildpark in Zambia zijn een 64-jarige Nederlander en een Belgische vrouw van 57 gedood door een olifant. Volgens de Zambiaanse politie werden ze in Maramba River Lodge in Livingstone door de olifant vertrapt toen ze het dier van dichtbij wilden fotograferen.

De krant Lusaka Times meldt dat politieagenten de dode man en vrouw aantroffen met diverse zware verwondingen. Omdat nabestaanden nog niet op de hoogte zijn gebracht, is de identiteit van de slachtoffers nog niet vrijgegeven. Hun lichamen zijn voor onderzoek overgebracht naar het mortuarium van een ziekenhuis in Livingstone.

Olifant doodt Nederlander en Belgische vrouw

Olifant doodt Nederlander en Belgische vrouw (Foto: ANP)


Update 14.30 uur: 
Volgens een medewerker van de lodge kwam de dame heel dichtbij de dieren om foto’s te maken. Dat beviel één van de olifanten niet en zette de aanval in. De Nederlandse man probeerde de vrouw te redden, maar ook hij werd vertrapt.  Dat meldt het AD.

Kodaira ook klasse apart op 1.000m

Nao Kodaira is nu al in een grootse vorm. De wereldkampioene sprint, die eerder dit weekend bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen beide 500 meters won, was vandaag ook de beste op de 1.000 meter. Met 1.13,99 was ze verreweg de beste.

Miho  Takagi, de winnares van de 1.500 meter, eindigde als tweede in 1.14,45. Jorien ter Mors pakte brons met 1.14,65. Met 1.15,28 kwam Marrit  Leenstra net buiten het podium. Ireen  Wüst stelde ietwat teleur met plek elf. Lotte van Beek, gisteren goed voor brons op de 1.500 meter, kwam tot 1.16,66 en werd zestiende.

Eerder vandaag won wereldrecordhoudster Brittany  Bowe de B-groep in 1.14,95.

F1-teams steunen invoeren budgetlimiet

De Formule 1-teams zien de plannen van sporteigenaar Liberty Media om een budgetlimiet in te voeren wel zitten, zo meldt Chase Carey. Hij wilde tegenover Autosport niet tot in detail ingaan op de plannen, maar op hoofdlijnen bestaat er bijna consensus over te te volgen richting.

Volgens Carey moeten nu tussen Liberty Media, de FIA en de teams nu de details nog uitgewerkt worden. Dat gaat op bepaalde punten botsen. "Het is echter onze taak daarbij de juiste compromissen te vinden, zodat iedereen het gevoel heeft dat hij er beter van wordt." De voorstellen zouden voor iedereen eerlijk en voor de sport beter zijn. "De Formule 1 wordt er veel gezonder van."

In 2019 zou er volgens Auto Motor und Sport al een proef moeten zijn met een budgetlimiet. Die zou zich alleen beperken tot de uitgaven, terwijl salarissen voor coureurs en topmensen binnen renstallen er buiten vallen. Ook zouden er geen beperkingen zijn op het aantal personeelsleden en op de productie van onderdelen.

Het uiteindelijke doel van Carey is dat het runnen van een Formule 1-team veel lonender wordt voor de huidige renstallen en dat nieuwe partijen op een fatsoenlijke manier in kunnen stappen. Ook moet de competiviteit tussen de teams vergroot worden. "Het moet niet gaan om hoeveel geld je uitgeeft, maar om hoe je je geld uitgeeft."

Oliveira wint weinig boeiende slotrace Moto2-seizoen

Motorcoureur Miguel Oliveira heeft het Moto2-seizoen afgesloten met zijn derde Moto2-zege ooit en tevens zijn derde overwinning op rij. De Portugees was vooral in de slotfase een maatje te groot voor wereldkampioen Franco Morbidelli, die na dit seizoen verkast naar de MotoGP.

Alex Marquez nam vanaf poleposition de leiding, hoewel hij daar wel flink om moest knokken met teamgenoot Morbidelli. Mattia Pasini nam plek drie in, voor Oliveira, Brad Binder, Dominique Aegerter en Francesco Bagnaia. Voor Pasini duurde het niet lang, na drie ronden schoof hij vanaf plek drie onderuit.

Morbidelli reed al snel wat weg van de rest, Marquez en KTM-teamgenoten Oliveira en Binder streden om de tweede plek, drie seconden voor een door Hafizh Syahrin aangevoerde groep. Lang gebeurde er weinig, maar zeven ronden voor het einde sloot Oliveira dan toch aan bij Morbidelli en de Portugees nam zelfs de leiding over.

Binder reed ruim achter Morbidelli onbedreigd op plek drie, maar daarachter moest Marquez lijdzaam toekijken hoe Bagnaia hem binnen hengelde en vervolgens passeerde. Oliveira reed uiteindelijk naar de zege, Morbidelli pakte plek twee en Binder stond net als zijn Portugese teamgenoot voor de derde keer op rij op het podium.

'Groei stagneert door tekort aan vakmensen'

De economische groei dreigt tot stilstand te komen door een gebrek aan vakmensen. Daarvoor waarschuwde Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, in het tv-programma WNL op Zondag. Volgens de voormalige FNV-voorzitter moet de overheid met een 'nationaal plan' komen om het probleem aan te pakken.

Heerts, in het verleden Kamerlid van de PvdA, noemde het daarbij 'onbestaanbaar' dat er meer dan een miljoen vacatures zijn, terwijl honderdduizenden mensen een uitkering ontvangen. Zij moeten aan de slag geholpen worden, en op weigeren moeten uiteindelijk sancties staan, vindt Heerts.

'Groei stagneert door tekort aan vakmensen'
'Groei stagneert door tekort aan vakmensen' (Foto: ANP)

Emirates koopt veertig Boeings

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Emirates, heeft aan het begin van de luchtvaartshow in Dubai veertig toestellen van het type Boeing 787 10X besteld. Daar zou bijna 13 miljard euro mee zijn gemoeid.

De tweejaarlijkse luchtvaartshow van Dubai is van start gegaan. De heerser over het emiraat, sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum, heeft de show zondag geopend. Op de vijf dagen die de luchtvaartbeurs telt, bieden 1200 partijen hun waar aan, meldde Gulf News. Twee jaar geleden werd op deze show voor 32 miljard euro aan contracten getekend.

De show wordt overschaduwd door de opgelaaide conflicten in de regio. Die worden vooral veroorzaakt door wrijvingen tussen de Arabische Golfstaten en het 150 kilometer van Dubai verwijderd liggende Iran.

Emirates koopt veertig Boeings
Emirates koopt veertig Boeings (Foto: ANP)

Kwestie dividendbelasting kost kabinet krediet

De kwestie rond de dividendbelasting lijkt een voortijdig eind te maken aan de wittebroodsweken van het kabinet-Rutte III. Niet alleen kiezers van de oppositie zijn minder positief over de regering geworden, ook de eigen achterban is er niet meer zo over te spreken, blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Twee derde van de ondervraagden vindt dat het onderwerp de positie van de regering verzwakt. Nog maar 32 procent denkt dat het kabinet de rit zal uitzitten. Twee weken geleden was dat 38 procent.

Een meerderheid van 57 procent van alle kiezers vindt dat het kabinet het plan om de dividendbelasting af te schaffen, moet intrekken. Onder VVD-kiezers is dat maar 28 procent, maar bij alle andere partijen - ook die van de coalitiepartners - ligt die score een stuk hoger.

Hoogste score

Bedrijven betalen dividendbelasting wanneer ze een deel van hun winst uitkeren aan de aandeelhouders. Het kabinet wil die taks afschaffen om het voor buitenlandse bedrijven aantrekkelijker te maken zich hier te vestigen. Ook zou het Nederlandse bedrijven veel administratieve rompslomp schelen.

Twee derde van de ondervraagden is het eens met de stelling dat het plan laat zien dat grote ondernemingen het in Nederland voor het zeggen hebben. Van de VVD-achterban is maar 38 procent het daarmee eens. En maar een klein deel van alle ondervraagden begrijpt dat coalitiegenoten CDA, D66 en ChristenUnie met het plan akkoord zijn gegaan bij de vorming van dit kabinet. Alleen onder VVD-kiezers is dat 61 procent, bij de partnerpartijen is het nog geen 40 procent en bij de oppositiepartijen is 27 procent de hoogste score.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, dan zou de coalitie geen meerderheid meer hebben. De combinatie VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zou nog maar 65 zetels halen, tegen de huidige krappe meerderheid van 76.

Kwestie dividendbelasting kost kabinet krediet
Kwestie dividendbelasting kost kabinet krediet (Foto: ANP)

Bloederig gevecht beëindigt UFC Fight Night 120

De Amerikaan Dustin Poirier blijft zicht houden op een gevecht om UFC-goud na zijn overtuigende overwinning op voormalig kampioen Anthony Pettis. Na een hard gevecht wist Poirier Pettis op te laten geven, waarschijnlijk door een tijdens het gevecht opgelopen ribblessure. Pettis heeft inmiddels vijf van zijn laatste zeven gevechten verloren en lijkt geen schim van de kampioen die hij ooit was.


Pettis vs Poirier tijdens UFC Fight Night 120 (Foto: Getty images)

Pettis gaf op in de derde ronde, op het moment dat Poirier de bovenliggende partij werd tijdens het grondgevecht. Hoogstwaarschijnlijk dwong een ribblessure de al hevig gehavende Pettis op te geven nadat zijn Amerikaanse tegenstander het gehele gevecht had gedomineerd.

'Iedereen wijst mij altijd aan en zegt dat ik in grote gevechten niet presteer', aldus een getergde winnaar. 'Nu heb ik achter elkaar twee oud-kampioenen verslagen, dus kom op dan? Waar is dat commentaar nu?' Poirier leek even te vergeten dat zijn vorige gevecht tegen Eddie Alvarez onderbroken werd en later werd omgezet in een 'onbeslist' vanwege ongeoorloofde trappen van de oud-kampioen.

Hoe controversieel dat laatste gevecht ook mocht zijn, zaterdagnacht was er geen discussie mogelijk over wie de betere man in de octagon was. Poirier landde in de drie rondes bijna tweemaal zoveel stoten als Pettis en de zichtbare schade aan de neus van de Mexicaan zorgde voor een bloederig spektakel. De scheidsrechter onderbrak het gevecht in de tweede ronde om de ringarts de schade te laten beoordelen, maar Pettis mocht met zijn gebroken neus lekker doorknallen.

Poirier wil na deze mooie overwinning het liefst tegen de winnaar van het gevecht tussen Justin Gaethje en Eddie Alvarez, niet in de laatste plaats omdat hij denkt dat een winst tegen één van beiden een titelgevecht in zijn schoot zal werpen.

Nog wat hoogtepunten van UFC Fight Night 120
Oudgediende Clay Guida wil graag contractverlenging bij de UFC en de razendsnelle overwinning op Joe Lauzon helpt daarbij.

Raphael Assunção verslaat Matthew Lopez door knockout.

 Matt Brown slaat met zijn elleboog Diego Sanches knockout in wat misschien wel zijn laatste gevecht voor de UFC zal zijn geweest. 

Volledige uitslagen UFC Fight Night 120
Dustin Poirier verslaat Anthony Pettis door TKO (ribblessure) in ronde 3
Matt Brown verslaat Diego Sanchez door knockout (elleboog) in ronde 1
Andrei Arlovski verslaat Junior Albini na jurybeslissing (29-28, 30-27 x2)
Cezar Ferreira verslaat Nate Marquardt na jurybeslissing (28-29, 29-28 x2)
Raphael Assunção verslaat Matthew Lopez door knockout (stoten) in ronde 3
Clay Guida verslaat Joe Lauzon door TKO (stoten) in ronde 1.
Marlon Moraes verslaat John Dodson na jurybeslissing (30-27 x2, 27-30)
Tatiana Suarez verslaat Viviane Pereira na jurybeslissing (30-27 x2, 30-26)
Sage Northcutt verslaat Michel Quinones na jurybeslissing (30-27 x3)
Nina Ansaroff verslaat Angela Hill na jurybeslissing (29-28 x3)
Sean Strickland verslaat Court McGee na jurybeslissing (30-27, 29-28 x2)
Jake Collier verslaat Marcel Fortuna na jurybeslissing (30-27, 29-28 x2)
Karl Roberson verslaat Darren Stewart na opgave door verwurging (rear-naked choke) in ronde 1

Knappe derde plek golfster Van Dam

Golfster Anne van Dam is op de Hero Women's Indian Open, een toernooi op de Ladies European Tour, als gedeeld derde geëindigd. Op de par-72-baan kende de Nederlandse een uitstekende derde en laatste ronde van 67 slagen, het (gedeeld) beste resultaat van allemaal.

Van Dam begon de slotdag met twee bogeys en één birdie op de eerste drie holes, maar kwam daarna op dreef. Drie birdies op rij op de zevende, achtste en negende hole werden opgevolgd door een bogey op de elfde. In de resterende holes sloeg de 22-jarige Nederlandse er nog vier birdies bij, waardoor ze op een score van vijf onder par uitkwam.

Het leverde Van Dam een totale score op van acht slagen onder par, waardoor ze de derde plek deelt met de Spaanse Carlota Ciganda en de Australische Sarah Kemp. Michele Thomson eindigde op -11, de zege ging met -12 naar de Française Camille Chevalier, die nooit eerder in de buurt van een top-10-klassering kwam. Voor Van Dam is het de derde keer dat ze de beste tien haalt op de European Tour.

Motorcoureur Martin pakt eindelijk eerste GP-zege, Bendsneyder 12e

Motorcoureur Jorge Martin heeft op de valreep nog zijn eerste zege in de Grand Prix-racerij gepakt. In de laatste race van het Moto3-seizoen, in Valencia, was de Spanjaard mede door een vroege crash ongenaakbaar. 

Martin pakte bij de start vanaf poleposition de leiding, voor Gabriel Rodrigo en wereldkampioen Joan Mir, met Enea Bastianini en de Japanners Ayumu Sasaki en Tatsuki Suzuki daar weer achter. Bo Bendsneyder kende vanaf plek tien geen lekkere start en moest drie plaatsen inleveren.

Na twee ronden reed Rodrigo nog altijd op de tweede plek, maar voor de Argentijn is het bepaald geen gegeven dat hij overeind blijft. Dat bleek: vanaf positie twee ging hij al snel onderuit, zijn negentiende crash dit seizoen. Het was ideaal voor Martin, want de Spanjaard had plotseling een relatief groot gat achter zich naar een groep met onder meer Rodrigo's teamgenoot, Juanfran Guevara, Bastianini, Sasaki en Fabio di Giannantonio.

Vier ronden later reed Di Giannantonio weer uiterst sterk, tot het fout ging: op het rechte stuk tikte hij bij ruim 220 kilometer per uur het achterwiel van Marcos Ramirez aan, waarna de Italiaan hard tegen het asfalt smakte. Iedereen lette gelukkig op en hij kwam er ogenschijnlijk ongedeerd vanaf.

Halverwege de race was er voor Martin nog niks aan de hand: hij reed vijf seconden voor de rest en was hard op weg naar zijn eerste Moto3-zege ooit. De pas 16-jarige Dennis Foggia maakte ondertussen grote indruk: in pas zijn derde Grand Prix ooit reed hij van de vijftiende naar de tweede plek, met nog ruim tien ronden te rijden.

In de slotfase veranderde aan de leiding van Martin niks meer, waarmee hij na acht polepositions en tig podiumplekken ook eindelijk zijn eerste zege pakte.  De groep daarachter vocht hard en uiteindelijk was het Mir die plek twee pakte, voor Ramirez, Romano Fenati, Bastianini en Foggia. Bendsneyder eindigde na een wat onzichtbare race als twaalfde.

Doordat Mir niet won blijft Valentino Rossi overigens houder van het record wat meeste zeges in één seizoen in de lichtste klasse betreft: Il Dottore won er in 1997 elf, Mir blijft op tien steken, net als Marc Marquez in 2010 en Fausto Gresini in 1987.

Bale kostte Real Madrid 1.060.377 euro per duel

Gareth Bale raakte deze week opnieuw geblesseerd en zal vier weken langs de kant staan. Hierdoor kan hij opnieuw niet in actie komen voor Real Madrid.

De aanvaller valt van de ene in de andere blessure. In september raakte hij geblesseerd aan zijn kuit en sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer voor Real Madrid. Deze week raakte hij opnieuw geblesseerd. Dit keer aan zijn bovenbeen. Real Madrid betaalde in 2013 honderd miljoen euro voor de diensten van Bale, maar door verschillende blessures heeft hij veel wedstrijden moeten laten schieten. Het Spaanse Marca schrijft dat de club in totaal 168,6 miljoen euro heeft betaalt voor Bale. Dit bedrag bestaat uit de transfersom en zijn salaris. De sportkrant rekende uit dat Real Madrid omgerekend 1.060.377 euro per duel heeft betaald voor Bale.

Marca schrijft dat Real 13,59 euro betaalde voor iedere minuut die Bale tot nu toe op het veld stond. "Het lijdt geen twijfel dat Bale zijn kracht en snelheid heeft laten zien, maar hij heeft het geduld van de supporters nu wel erg op de proef gesteld. Hij is er niet in geslaagd om op basis van zijn prestaties een vitaal onderdeel te worden van de ploeg", schrijft de krant.

Fun met Funda #76 Opmerkelijke inrichting

In Maurik, aan de Raadhuisstraat om precies te zijn, vinden we dit pand. Aan de buitenkant ziet het er nog redelijk gewoon uit, maar de inrichting is redelijk opmerkelijk te noemen.  Toch krijg je voor slechts drie ton een flink woonoppervlakte tot je beschikking, en daarbij ook een een vrijstaande hobbyschuur van bijna 70 vierkante meter groot. 

Raadhuisstraat Mourik - 1 (Foto: Funda)
Raadhuisstraat Maurik - 1 (Foto: Funda)

'De Vrij is alternatief voor De Ligt'

Barcelona wil deze winter een centrale verdediger toevoegen aan de selectie en denkt daarbij aan Matthijs de Ligt, maar ook aan Stefan de Vrij.

De Ligt staat bovenaan het lijstje van de Catalanen en de club lijkt deze winter een bod uit te willen brengen op de mandekker. Ook de Colombiaan Yerry Mina is in beeld bij Barcelona, maar de club wil een speler aantrekken die er direct kan staan.

Dat verwacht de club wel van De Ligt. Omdat hij een vaste basisspeler is bij Ajax, Europees heeft gespeeld en international is van het Nederlands elftal, acht Barcelona hem klaar voor een stap. De verdediger speelt op de manier zoals hoe Barcelona wil voetballen en staat daarom bovenaan het lijstje.

Mocht De Ligt niet naar Barcelona vertrekken, dan is De Vrij het alternatief, zo meldt El Mundo Deportivo. Hij krijgt echter ook concurrentie van José María Giménez en Lucas Hernández.

Shorttrackster Schulting vijfde in finale 1.000m

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Shanghai is Suzanne Schulting  er niet in geslaagd een medaille te veroveren  
 op de 1.000 meter. Ze werd vijfde in de finale. Kim Boutin won de wedstrijd.

De Amerikaanse shorttrackers stuntten door de 5.000 meter aflossing  te winnen en bovendien het wereldrecord te verbeteren. Thomas Insuk Hong,J.R.Celski,John-Henry Krueger en Keith Carroll kwamen tot 6.29,052. Ze waren 1,906 sneller dan het vijf jaar oude record van Canada.

Wu Dajing won na de 500 meter ook de 1.000 meter in Shanghai. In de finale was hij de Hongaarse broertjes Liu de baas.

Snowboardster Maas zesde in World Cup big air Milaan

Snowboardster Cheryl Maas is het olympische seizoen prima begonnen. Tijdens de eerste big air-wedstrijd van het World Cup-seizoen, gehouden in Milaan, eindigde de ervaren Nederlandse als zesde.

Maas plaatste zich in de kwalificaties dankzij een prima tweede sprong voor de finale, waar zes dames aan meedoen. In die finale ging het minder lekker: bij de eerste sprong ging Maas onderuit en ook de tweede sprong lukte niet. De derde liet ze vervolgens schieten.

Anna Gasser was de enige die kon overtuigen in de finale. De Oostenrijkse, vorig jaar al dominant, won met 160,25 punten, ruim voor de 143,25 van de jonge Britse olympische hoop, Katie Ormerod. De Zwitserse Sina Candrian eindigde als derde.

Bij de mannen was de zege voor de 18-jarige Amerikaan Chris Corning. De wereldkampioen junioren op de slopestyle boekte daarmee zijn eerste grote big air-zege - in 2016 werd hij er wel wereldkampioen op bij de junioren. De nog een jaar jongere Amerikaan Redmond Gerard eindigde als tweede, Kyle Mack maakte het Amerikaanse feest compleet.

Een speciale vermelding was er nog voor de jonge Fin Rene Rinnekangas: bij zijn beste big air-optreden tot nu toe liet hij een aantal zeer fraaie capriolen zien, maar de zeer vrolijke tiener slaagde er niet in overeind te blijven.

De hoogtepunten van de vrouwenwedstrijd (Bron: YouTube)

De hoogtepunten van de mannenwedstrijd (Bron: YouTube)

Islanders kloppen Blues in NHL, Devils winnen eindelijk weer

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben na drie opeenvolgende overwinningen een nederlaag geleden. In het eigen Scottrade Center waren de New York Islanders te sterk, nadat de bezoekers in de eerste periode al drie goals lieten noteren: 2-5. De Blues houden nog wel de leiding in de Western Conference.

In het oosten kenden de New Jersey Devils een fantastische seizoensstart, maar met vier nederlagen op rij ging het de laatste dagen weer minder. Tegen de Florida Panthers kwam daar in het Prudential Center in Newark verandering in: Damon Severson en Kyle Palmieri hielpen de Devils naar een 2-1 zege en de derde plek in de conference.

In Nashville kregen de Predators bezoek van kampioen Pittsburgh Penguins en dat werd een fraai duel. De Penguins kwamen in de eerste periode op voorsprong, maar de Predators openden de tweede periode met drie goals in een handvol minuten. Toch werkten de Penguins zich terug naar 4-4 en moesten shoot-outs de doorslag geven. Daarin waren de Predators net te sterk.

Uitslagen NHL zaterdag
New York Rangers - Edmonton Oilers 4-2
Ottawa Senators - Colorado Avalanche 4-3
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1-4
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 3-4 OT
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 1-2 SO
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2-1 OT
New Jersey Devils - Florida Panthers 2-1
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 0-1
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 5-4 SO
St Louis Blues - New York Islanders 2-5
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 1-4
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 5-0

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)

Brandstichting in arbeidsmigrantenhotel Tilburg

In een vormalig hotel aan de Spoorstraat in Tilburg, waar nu voornamelijk arbeidsmigranten wonen, brak zondagochtend rond 05:50 uur brand uit. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar de bewoners van het pand hadden de verschillende brandhaarden verspreid over meedere verdiepingen zelf al geblust.

Er is niemand gewond geraakt. De bewoners, die korte tijd buiten moesten wachten, konden allemaal terug hun woonvertrekken. Omdat er op verschillende verdiepingen brandhaarden waren, gaat de politie uit van opzet. De forensische en tactische dienst van de politie zullen de brandstichting onderzoeken. 

Van Gerwen en Van Barneveld winnen op Grand Slam, Noppert onderuit

Op de Grand Slam of Darts kwamen zaterdagavond drie Nederlanders in actie. BDO-speler Danny Noppert verloor, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld versloegen hun van de BDO afkomstige opponenten.

Van Gerwen stond in groep A tegenover de Schot Ross Montgomery en echt spannend werd dat geen moment: 5-1. Dat gold ook voor de andere wedstrijd in de groep, want een wederom ijzersterk spelende Rob Cross was met 5-1 een maat te groot voor Joe Murnan.

Van Barneveld opende groep B tegenover Jamie Hughes, halve finalist op de vorige twee edities van Lakeside, het WK bij de BDO. Barney speelde prima en won met 5-1, terwijl Gerwyn Price een goede pot liet zien en de eveneens prima spelende Ier Steve Lennon met 5-3 versloeg.

Noppert kreeg in groep C de in topvorm verkerende Daryl Gurney tegenover zich en dat was net wat te lastig. De Noord-Ier liet de Fries geen moment in zijn spel komen en won met 5-1. In het duel der Websters was voormalig Lakeside-winnaar Mark Webster te sterk voor Darren Webster: 5-3.

Groep D leverde tot slot een niet al te ingewikkelde zege op voor Phil Taylor, die won van Peter Machin (5-1). De Australiër plaatste zich voor de Grand Slam door eerder dit jaar als qualifier verrassend de BDO World Darts Trophy te winnen. De ernstig afgevallen Robbie Kong Green versloeg James Wade met 5-1.

Massagraven IS geëxecuteerde burgers ontdekt

In de Iraakse provincie Kirkuk zijn massagraven ontdekt van honderden burgers die door Islamitische Staat (IS) zijn geëxecuteerd. Dat meldden Iraakse autoriteiten bij een persconferentie zaterdag, waar ook CNN aanwezig was.

De persbijeenkomst werd gehouden bij het ontdekte massagraf in het gebied al-Bakara, net boven de stad Hawija. Die regio was in Amerikaanse handen voor 2011. ,,We staan hier bij de plek waar zeker vierhonderd burgers naar toe zijn gesleept en barbaars om het leven zijn gebracht door IS'ers", zei de gouverneur van Kirkuk Rakan Saeed.

De gouverneur heeft de Iraakse regering en een mensenrechtencommissie gevraagd om naar de massagraven (vijf in totaal) te komen om met DNA-testen de lichamen te identificeren.

Het olierijke gebied Kirkuk, in het noorden van Irak, werd in 2014 ingenomen door IS. Koerdische troepen verdreven IS later weg uit het gebied en weigerde het gebied af te staan. Iraakse regeringstroepen namen het gebied in oktober over.

Massagraven IS geëxecuteerde burgers ontdekt
Massagraven IS geëxecuteerde burgers ontdekt (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: guur met veel buien

Wie houdt van wind, november bemint.

Hallo daar!

Het was een wisselvallig dagje gisteren. Op de ene plek scheen de zon wat vaker dan op de andere, maar er vielen ook enkele buien. Vergeleken met de dag ervoor stond er wel wat minder wind.

Vandaag belooft dan een gure dag te worden. In de ochtend vallen er al een paar buien, maar dat aantal neemt steeds verder toe en zullen ook flink activeren. Er is een goede kans op onweer en hagel en mogelijk ook zware windstoten. Toch zal de zon zich ook niet helemaal onbetuigd laten. Tussen de buien door zijn er prachtige wolkenluchten zichtbaar. In de loop van de middag trekken de meeste buien zich terug richting het westen en wordt het in het binnenland droger. Het is koud met maxima van hooguit 7 graden. In een bui nog wat lager. De wind is westelijk en draait later naar noordwest. Aan zee kan een krachtige tot harde wind komen te staan. In het binnenland houden we het op kracht 4 tot 5.

Prettig weekend!

Update 09:30 uur
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor onweersbuien en zware windstoten in de kustprovincies. 

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Portugal qltel (Foto: qltel)
Nog een mooi plaatje van qltel op zijn reis naar Portugal. (foto:qltel)

Trump wil bemiddelen in twist Zuid-Chinese Zee

De Amerikaanse president Donald Trump is bereid om als bemiddelaar op te treden in het conflict omtrent de Zuid-Chinese Zee. Dat zei Trump zondag in Hanoi bij de start van een ontmoeting met de Vietnamese president Tran Dai Quang.

,,Als ik kan helpen als mediator, laat het me weten", bood Trump de helpende hand aan. Onder meer Vietnam en China claimen het recht op de Zuid-Chinese Zee. Peking vindt dat het recht heeft op de zee en Trump erkende dat die houding problemen geeft. ,,Maar ik ben een zeer goede bemiddelaar en scheidsrechter."

De Zuid-Chinese Zee is rijk aan vis, aardolie en aardgas en daarmee van enorme economische betekenis. Behalve China en Vietnam liggen onder meer Singapore, Thailand, Indonesië, Maleisië en de Filipijnen aan het druk bevaren water. Er worden voortdurend schermutselingen gemeld waarbij soms slachtoffers vallen.

Trump wil bemiddelen in twist Zuid-Chinese Zee
Trump wil bemiddelen in twist Zuid-Chinese Zee (Foto: ANP)

Trump gelooft conclusies Russische inmenging

De Amerikaanse president Donald Trump is het eens met de beoordeling van Amerikaanse inlichtingendiensten over de Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen in de VS.

Amerikaanse inlichtingendiensten stellen dat er Russen zijn geweest die zich wel degelijk met de verkiezingscampagne in de VS wilden bemoeien om Trump te helpen. Trump zei eerder dat hij de Russische president Vladimir Poetin op zijn woord gelooft als ,,hij zegt dat hij zich absoluut niet met onze verkiezingen heeft bemoeid".

Een dag later kwam Trump terug op die woorden tijdens zijn bezoek aan Vietnam. ,,Hij gelooft wat hij gelooft. Ik heb geen zin om hierover met Poetin te discussiëren. We moeten met Rusland gaan werken aan de wereldproblemen."

Trump gelooft conclusies Russische inmenging
Trump gelooft conclusies Russische inmenging (Foto: ANP)

'Britse parlementsleden eisen ontslag May'

Veertig parlementsleden van de regerende Conservatieve Partij hebben een brief ondertekend waarin ze het vertrouwen opzeggen in de Britse premier Theresa May. Dat meldt de Sunday Times zondag. Met acht stemmen meer is het mogelijk om de partijleider te dwingen om af te treden.

Mocht dat het geval zijn dan wordt de nieuwe partijleider ook direct de premier van Groot-Brittannië. Nieuwe verkiezingen zijn daarvoor niet nodig.

May kreeg een flinke klap te verwerken tijdens de vervroegde parlementsverkiezingen in juni. De Conservatieven verloren hun absolute meerderheid in het lagerhuis. Ook de moeizame brexit-onderhandelingen worden haar aangerekend. De laatste weken sijpelen steeds meer berichten naar buiten over partijgenoten die het vertrouwen hebben verloren in May.

De wanklanken zwollen recentelijk weer aan na de chaotisch verlopen speech van May op de jaarlijkse conferentie van de Conservatieve partij, waarin ze werd onderbroken door een komiek met een ontslagbrief. Ook had ze last van hoestbuien. Die speech had haar leiderschap juist moeten onderstrepen.

'Britse parlementsleden eisen ontslag May'
'Britse parlementsleden eisen ontslag May' (Foto: ANP)

Vrachtvliegtuig van baan geraakt bij landing

Op het vliegveld Maastricht Aachen Airport is zaterdagavond een vrachtvliegtuig van de landingsbaan geraakt. Een Boeing 747 van Saudi Cargo afkomstig van de Saudi-Arabische havenstad Jeddah landde rond 23.32 uur op het vliegveld in Beek. Bij de landing schoot het toestel van de baan en belandde in het gras.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Het is niet bekend of er brand woedt in het vliegtuig. Ook over eventuele slachtoffers en schade is nog niets duidelijk.

Vrachtvliegtuig van baan geraakt bij landing
Vrachtvliegtuig van baan geraakt bij landing (Foto: ANP)

Leidse basketballers na inhaalrace ook te sterk voor Den Bosch

Zorg en Zekerheid Leiden blijft maar winnen in de Dutch Basketball League. Zaterdagavond kreeg de ploeg bezoek van New Heroes Den Bosch en ook die gingen onderuit, zij het nipt.

Het werd een bijzonder vermakelijk potje tussen de twee ploegen, met Carrington Love (Leiden) en Keshun Sherrill (Den Bosch) die het publiek op de nodige individuele hoogstandjes trakteerden. Na een goed begin van Leiden nam Den Bosch langzaam maar zeker de leiding over en na het derde kwart stond het 59-66.

Den Bosch leek de wedstrijd af te gaan maken, drie minuten voor tijd stond het 70-78. Love ging zijn ploeg echter voor en met vijf punten in krap een halve minuut was het gat bijna gedicht. Een driepunter van diezelfde Love zorgde ervoor dat de laatste minuut begon met een 79-81 stand.

Love maakte het ook nog eens af door Leiden met nóg een drietje op 82-81 te zetten, waarna hij ook nog de eindstand op 83-81 bepaalde met een vrije worp. Het zal geen verrassing zijn dat vooral Love de score droeg, hij kwam tot 34 punten. 

Aris Leeuwarden boekte thuis een knappe 79-73 zege op Apollo Amsterdam, Forward Lease Rotterdam was met 79-62 te sterk voor Basketbal Academie Limburg uit Weert.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.