FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 september 2016

Betere motor voor Verstappen in Singapore

Max Verstappen en Daniel Ricciardo krijgen over twee weken voor de Grand Prix van Singapore de beschikking over een verbeterde Renault-motor. Dit heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko na afloop van de Grand Prix van Italië laten weten. Naar verluidt levert de update vijftien paardenkrachten oftewel 0,2 seconde per ronde op.

Renault verbeterde na de problemen van 2015 de krachtbron afgelopen winter stevig en ook in Monaco en Canada werden nieuwe updates meegebracht. Er bleven nog 21 tokens over dit dit jaar besteed konden worden, maar de Fransen lieten doorschemeren dit jaar niet meer met verbeteringen te komen. De nieuwe update, die drie tokens kost, is dan ook goed nieuws voor Verstappen en Ricciardo.

Darter Suljovic boekt eerste grote zege bij de PDC

Benito van de Pas staat in de halve finales van de International Darts Open. Hij won in de kwartfinales met 6-5 van Simon Whitlock. Het werd een thriller waarin Whitlock zelfs een pijl voor de wedstrijd kreeg. Yordi Meeuwisse haalde de halve finales niet. Hij verloor met 6-1 van Mensur Suljovic. 

Van de Pas kwam tot twee keer toe een break voor, maar Whitlock wist tot twee keer toe de break ongedaan te maken. Op 4-4 was het Whitlock die op 4-5 kwam en kreeg een pijl voor tops om de partij uit te gooien. De Australiër miste, waarna Van de Pas met een 52-finish op 5-5 kwam. Een beslissende leg was nodig. 

Van de Pas wist een leg later de partij naar zich toe te trekken. In de halve finale speelt hij tegen Kim Huybrechts. De Belg won met 6-1 van Dragutin Horvat. 

Voor Meeuwisse zit het toernooi erop. Hij verloor met 6-1 van Mensur Suljovic. De Oostenrijker speelt voor een plek in de finale tegen James Wilson. Hij won met 6-1 van Andy Boulton. De halve finales gaan zo beginnen. Ook de finale zal later nog gespeeld worden. 

Kwartfinales
Yordi Meeuwisse 1-6 Mensur Suljovic
James Wilson 6-1 Andy Boulton
Simon Whitlock 5-6 Benito van de Pas
Dragutin Horvat 1-6 Kim Huybrechts

Halve finales
Mensur Suljovic v James Wilson
Benito van de Pas v Kim Huybrechts

Update 21.50 uur

Big Ben kwam op 1-0 met een 120-finish. Hij kon op 2-0 komen, maar verzuimde om de dubbel te raken. Het werd 1-1 en met een 85-finish kwam de Belg zelfs voor. Van de Pas maakte er wel 2-2 van. De Nederlander kon opnieuw op voorsprong komen, maar kon opnieuw de dubbel niet vinden. 

Huybrechts kwam opnieuw een break voor en met een dertiendarter werd het zelfs 5-2. Een leg later gooide de partij uit. Huybrechts speelt de finale tegen Mensur Suljovic, die won met 6-1 van James Wilson. 

Update 22.50 uur

Mensur Suljovic is de winnaar van de International Darts Open! Hij won in de finale met 6-5 van Kim Huybrechts. De 44-jarige Oostenrijker boekt zijn eerste grote zege bij de PDC. 

Mensur Suljovic boekt zijn eerste zege bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)
Mensur Suljovic boekt zijn eerste zege bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)

Marlou van Rhijn vlagdrager tijdens openingsceremonie Paralympics

Marlou van Rhijn draag komende woensdag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de Nederlandse vlag. Dat heeft chef de mission André Cats vandaag bekend gemaakt.

Van Rhijn won vier jaar geleden bij de Spelen van Londen goud op de 200 meter (T44) en zilver op de 100 meter. Op beide afstanden is ze ook wereldrecordhoudster. “Marlou heeft zich ontwikkeld tot het nationale en internationale boegbeeld van de paralympische sport in Nederland”, aldus Cats. "Ze probeert ook echt jonge kinderen te enthousiasmeren voor sport."

Van Rhijn is zelf ook vereerd dat ze de vlag mag dragen. "Bij de teampresentatie in Scheveningen zag ik André met de vlag zwaaien en dacht ik al: nu gaan we écht. Heel gaaf dat ik dat nu bij de opening mag doen."

Uitslagen WK Kwalificatie UEFA 04/09/2016

In Europa is men begonnen met de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De groepen C, E en F trappen het kwalificatietoernooi af. 

Groep C

San Marino 0-1 (0-1) Azerbaijan
 45' Gurbanow 0-1
 52' Brolli (San Marino)

Tsjechië 0-0 (0-0) Noord-Ierland  

Noorwegen 0-3 (0-2) Duitsland 
 16' Müller 0-1
 45' Kimmich 0-2
 60' Müller 0-3 


Groep E

Denemarken 1-0 (1-0) Armenië 
 17' Eriksen
Bijz: 72' Eriksen (Den) mist strafschop  

Kazachstan 2-2 (0-2) Polen
 9' Kaputska 0-1
 35' Lewandowski 0-2 (pen)
 51' Khizhnichenko 1-2
 55' Khizhnichenko 2-2

Roemenië 1-1 (0-0) Montenegro 
 85' Popa 1-0
 87' Jovetic 1-1 


Groep F

Litouwen 2-2 (2-0) Slovenië
 32' Cernych 1-0
 34' Slivka 2-0
 77' Krhin 2-1
 90+3' Cesar 2-2

Slowakije 0-1 (0-0) Engeland
 57' Škrtel (Slowakije/2g)
 90+5' Lallana 0-1 

Adam Lallana redt het debuut van bondscoach Sam Allardyce (PRO SHOTS/Action Images)
Adam Lallana redt het debuut van bondscoach Sam Allardyce (PRO SHOTS/Action Images)

Malta 1-5 (1-1) Schotland
 10' Snodgrass 0-1
 14' Effiong 1-1
 53' C. Martin 1-2
 58' Caruana (Malta)
 61' Snodgrass 1-3 (pen)
 78' Fletcher 1-4
 84' Snodgrass 1-5
 90+1' Gambin (Malta)

'Rebellen rukken op bij Syrisch-Turkse grens'

Door Turkije gesteunde rebellen zijn verder opgerukt in Noord-Syrië. De opstandelingen hebben strijders van Islamitische Staat verjaagd uit het gebied tussen Jarablus en Azaz, zeiden bronnen binnen de veiligheidsdiensten tegen het Turkse persbureau Anadolu.

De Turkse regering stuurde vorige maand troepen en tanks de Syrische grens over om de strijd met haar tegenstanders aan te gaan. Volgens Ankara is het offensief bedoeld om mensen die door IS waren verjaagd, bijvoorbeeld uit grensstad Jarablus, terug naar huis te laten keren.

Turkije en zijn medestanders onder de rebellengroepen in Noord-Syrië raakten niet alleen slaags met IS, maar ook met de Koerdische YPG: een bondgenoot van de Verenigde Staten. Ankara beschouwt de YPG als een verlengstuk van de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

'Rebellen rukken op bij Syrisch-Turkse grens'
'Rebellen rukken op bij Syrisch-Turkse grens' (Foto: ANP)

'Begin van einde kanselierschap Merkel'

De uitslag van de verkiezingen in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern zijn volgens de lijsttrekker van de populistische anti-immigratiepartij AfD van historische proporties. Leif-Erik Holm reageerde op de exitpolls van de Duitse omroepen ARD en ZDF die zijn partij als tweede uit de bus laten komen.

"Het is de kers op de taart dat we het CDU van plaats twee hebben verdrongen", zei Holm. "Misschien is vandaag het begin van het einde van het kanselierschap van Angela Merkel. Dat moet ons doel zijn."

Het was zondag voor het eerst dat de AfD in een deelstaat meedeed aan verkiezingen.

'Begin van einde kanselierschap Merkel'
'Begin van einde kanselierschap Merkel' (Foto: ANP)

Recordaantal roodharigen op foto

Tijdens de Redhead Days in Breda ging zondag een recordaantal van 1800 roodharigen op de foto. Dat gebeurde in de Willemstraat die daardoor voor deze gelegenheid voor een groot deel rood kleurde.

De fotoshoot is het hoogtepunt van het festijn, dat zijn elfde editie beleefde en 40.000 bezoekers uit meer dan tachtig landen trok. Het aantal bezoekers was daarmee even groot als vorig jaar.

Recordaantal roodharigen op foto
Recordaantal roodharigen op foto (Foto: ANP)

585.000 euro bijeen gefietst voor KWF

Circa 7000 deelnemers aan de Ride for the Roses hebben zondag een bedrag van 585.000 euro bijeen gefietst voor KWF Kankerbestrijding. Vanaf vliegveld Twenthe in Enschede legden zij diverse afstanden af in de buurt van Enschede, Almelo en Dinkelland.

Diverse prominenten namen deel aan de 19e editie van de Ride for the Roses, onder wie ambassadeurs als tv-presentator en journalist Frits Barend, olympisch kampioenen Hennie Kuiper (wielrennen) en Bob de Jong (schaatsen) en voormalig wielerploegleider Theo de Rooij.

De opbrengst van dit jaar wordt besteed aan onderzoek naar leukemie, uitgevoerd Ruud Delwel. "Doel is om kanker te reduceren tot een chronische ziekte en niet langer een ziekte waar mensen aan sterven", zei Sigrid Attema van KWF Kankerbestrijding.

585.000 euro bijeen gefietst voor KWF
585.000 euro bijeen gefietst voor KWF (Foto: ANP)

Trump wil Syrische vluchtelingen weren

Als Donald Trump de verkiezingen wint, hoeven Syrische vluchtelingen niet meer aan te kloppen in de Verenigde Staten. Trump zou als president het opvangprogramma voor Syriërs opschorten, zei zijn vicepresidentskandidaat Mike Pence in een interview met NBC News.

Door Syriërs op te vangen "wordt de veiligheid van het Amerikaanse volk ondergeschikt gemaakt aan de agenda van de Verenigde Naties of de liberalen in dit land", zei Pence. Volgens de Republikein wordt onvoldoende gekeken naar de achtergrond van de vluchtelingen: "Onze eigen FBI zegt dat we niet zeker kunnen weten wie deze mensen zijn."

Trump is volgens zijn vicepresidentskandidaat een voorstander van meer samenwerking met Arabische landen om "veilige zones"te creëren voor oorlogsvluchtelingen. De vastgoedmagnaat kondigde eind augustus al aan de migratie vanuit Libië en Syrië naar de VS te willen bevriezen.

Trump wil Syrische vluchtelingen weren
Trump wil Syrische vluchtelingen weren (Foto: ANP)

Vanavond nieuw op tv: Vlucht HS13 en nieuw seizoen ZML

Iets later dan had gemoeten, maar hier is een overzicht met wat er vanavond nieuw op je televisie te zien is!

Om 20:20 begint Vlucht HS13 op NPO3, een nieuwe spannende thrillerserie waarin Katja Schuurman de rol van een succesvolle zakenvrouw speelt. Haar leven wordt op zijn kop gezet als de vlucht die haar echtgenoot geboekt heeft, neerstort. Vanaf dat moment wordt ze geconfronteerd met bizarre ontwikkelingen. Naast Schuurman spelen ook Jeroen Spitzenberger en Daniel Boissevain in de serie. 

Wat ook om 20:20 begint, maar dan op NPO1, is het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt. Dit keer zonder Martine Bijl, die herstellende is van een hersenbloeding. André van Duin is haar invaller en zal dit seizoen de presentator zijn. Meepraten over het programma kan hier.

Ook Arjen Lubach is terug op televisie, met het nieuwe seizoen van Zondag met Lubach. Weer zal hij het nieuws van afgelopen week bespreken in zijn satirische late-nightshow. Vanaf 21:50 op NPO3. Op het forum is er een topic waar je mee kunt praten over ZML.

Tot slot zijn er op RTL4 twee 'nieuwe' series te zien. Om 20:00 begint Roots, een Amerikaanse miniserie over de slavenhandel. Daarna, om 21:55, begint Verjaagd door de oorlog: De gevaarlijke reis naar Europa, waarin vluchtelingen gevolgd worden die Europa proberen te bereiken.

Waar ben jij benieuwd naar, wat ga jij kijken? Laat het weten in de reacties.

Arjen Lubach is vanavond weer te zien op NPO3 met zijn programma Zondag met Lubach (Foto: ANP)
Arjen Lubach is vanavond weer te zien op NPO3 met zijn programma Zondag met Lubach (Foto: ANP)

Chardon tweede op WK vierspannen

Menner IJsbrand Chardon is bij de wereldkampioenschappen vierspannen in Breda tweede geworden. De titel ging voor de vierde maal op rij naar de Australier Boyd Exell.

Voor Chardon is het alweer zijn dertiende podium op een WK. Hij werd in 1986 al tweede. Zijn laatste wereldtitel dateerd van 2008. Achter Exell en Chardon werd Koos de Ronde derde, zijn beste prestatie ooit.

Door de prestaties van Chardon en De Ronde en de vijfde plaats van Theo Timmermans veroverde Nederland wel titel in de landenwedstrijd.

Recordaantal bezoekers Open Studio Dagen

De publieke belangstelling voor Hilversum als mediastad is groeiende, blijkt uit de bijna 30.000 bezoekers die dit weekeinde de Open Studio Dagen bezochten.

Het aantal bezoekers aan het Mediapark en andere omroepstudio's overtrof de verwachting van de organisatie, die op zaterdag en zondag op ongeveer 25.000 belangstellenden had gerekend. In 2014 kwamen 12.000 mensen op de Open Studio Dagen af, vorig jaar waren dat er al 18.000.

Het was voor de negende keer dat de Hilversumse omroepen hun studiodeuren gratis openden voor het publiek. Bezoekers konden zien hoe live radio wordt gemaakt en mochten rondneuzen in de decors van programma's als Zomergasten en Voetbal Inside. Alle publieke omroepen en RTL deden mee aan het evenement.

De stichting Open Studio Dagen wil Hilversum door middel van het evenement profileren als centrum van de media in Nederland. Om die reden werd dit jaar voor het eerst ook een Dutch Media Week gehouden, waarin onder meer werd gedebatteerd over nut en noodzaak van de lokale omroepen en het gebruik van drones voor het maken van reportages.

Recordaantal bezoekers Open Studio Dagen
Recordaantal bezoekers Open Studio Dagen (Foto: BuzzE)

Verstappen wijt slechte start aan softwareprobleem

Max Verstappen eindigde vandaag bij de Grand Prix van Italie op Monza na een inhaalrace als zevende. Die was nodig na een slechte start, waar hij terugviel van de zevende naar de twaalfde plaats. Volgens de Nederlander waren softwareproblemen de oorzaak.

"Ik liet de koppeling op een gewone manier los, maar de versnelling ging toch in de anti-stall", aldus Verstappen bij Ziggo Sport. De anti-stall is een modus die ervoor moet zorgen dat een Formule 1-bolide anders dan gewone auto's niet afslaat als je de koppeling te snel laat opkomen. "Mijn auto stond dus eigenlijk in een valse neutraal. Daardoor moest ik weer terugschakelen naar de eerste versnelling. Dat duurde lang en daarmee heb ik veel tijd verloren."

Uiteindelijk was Verstappen toch tevreden met zijn race en de uiteindelijke zevende plaats. Het ging dus nog redelijk goed, want het resultaat was uiteindelijk niet verkeerd voor ons."

'Iraanse banken komen naar Beieren'

Drie Iraanse banken zijn van plan filialen te openen in de Duitse stad München. Dat zei de Beierse minister Ilse Aigner (Economie) tegen de krant Münchner Merkur. De instellingen krijgen volgens de bewindsvrouw professionele hulp bij het opzetten van kantoren in de stad.

De Middle East Bank, Parsian Bank en Sina Bank zouden al toestemming hebben van de Iraanse Centrale Bank om vestigingen op te zetten in het buitenland, zei Aigner tegen de krant. Als Iraanse banken neerstrijken in München, wordt het volgens de minister vooral voor kleine en middelgrote Duitse bedrijven makkelijker om naar Iran te exporteren.

Bedrijven en landen kunnen sinds januari weer zaken doen met Iran. Toen werden de sancties opgeheven die waren afgekondigd vanwege het nucleaire programma van het land. Veel Europese bedrijven klagen echter dat het lastig is om financiering los te krijgen bij westerse banken, omdat de Amerikanen de financiële sancties tegen Iran niet volledig hebben afgebouwd.

'Iraanse banken komen naar Beieren'
'Iraanse banken komen naar Beieren' (Foto: ANP)

Far Eden redden in ReCore

Microsoft en Armature Studio hebben de releasetrailer van ReCore uitgebracht, twee weken voordat het spel in de winkels ligt.

ReCore wordt gemaakt door Keiji Inafune en de makers van Metroid Prime. ReCore vertelt het verhaal van Joule Adams die een groep Corebots leidt. Ze moet de mensheid redden in een gevaarlijke wereld die Far Eden heet.

ReCore komt 16 september uit op Xbox One.

Drie verhaal-uitbreidingen voor Mafia 3

2K Games en Hangar 13 hebben hun gratis en betaalde DLC-plannen voor Mafia 3 bekendgemaakt op PAX West. De gratis DLC bestaat uit kostuums, wapens, het pimpen van je auto en de mogelijkheid om races te doen.

Betaalde DLC levert drie extra verhalen op, waarin weer nieuwe wapens, voertuigen en gameplay zit. Als je elke DLC los koopt, kost het bbij elkaar 40 dollar, maar met een seizoenspas bespaar je een tientje, want deze kost 30 dollar. Het is nog even wachten op de euro-prijzen.

De eerste betaalde DLC heet 'Faster, Baby!' en heeft snelle auto's, achtervolgingen en stunts als Lincoln met zijn ex een corrupte sheriff aan gaan pakken. In de tweede DLC, 'Sign of the Times' genaamd, gaat Lincoln op zoek naar de sekte die rituele moorden uitvoert in de stad. In 'Stones Unturned'' wil Lincoln een ruzie rechtzetten die in zijn legertijd in Vietnam begon.

Er is ook nieuwe gameplay op PAX te zien. Bij een 'sit down' zit Lincoln met zijn crew om de rolverdeling te beslissen. Jij als speler helpt daarbij. Het heeft invloed op het verhaal en de tevredenheid van de overige teamleden.

Mafia 3 komt 7 oktober uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Onze preview na aanleiding van Gamescom kun je hier lezen.

For Honor laat zijn klassen zien

Ubisoft heeft drie trailers uitgebracht van de drie klassen die ook speelbaar zijn in de aankomende alpha-test van For Honor. De video's introduceren de Kensei, Raider, en Warden classes.

In For Honor strijd je in singleplayer door een verhaalmodus die je door samoerai, vikingen en ridders heen laat slaan. In de multiplayer ga je in allerlei spelmodi tegen menselijke en computergestuurde vijanden. De ervaringen met multiplayer die mij compleet anders over de game hebben gaan denken kun je hier lezen.

For Honor komt 14 februari uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De aankomende alpha-test is van 15 tot en met 18 september.

Zware crash MotoGP, eindelijk weer zege Suzuki

Maverick Viñales heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië in de MotoGP gewonnen. De 21-jarige Spanjaard was op zijn Suzuki oppermachtig, wat betekende dat de Japanse fabrikant eindelijk weer een zege boekte. Dat was al negen jaar niet meer gelukt: Chris Vermeulen was in 2007 in Frankrijk de laatste die op een Suzuki naar de zege reed.

Viñales kende een geweldige start en ging buitenom Valentino Rossi naar de leiding, voor polesitter Cal Crutchlow en de verrassend sterke Eugene Laverty. In de tweede bocht ging het echter helemaal fout achterin het veld: Pol Espargaro en Loris Baz kwamen met elkaar in aanraking en maakten een zware crash mee, waarbij het duo nog goed weg leek te komen: de motor van Espargaro stuiterde naast de twee op het asfalt en twee andere coureurs raasden op forse snelheid maar nipt langs hen heen. Espargaro werd snel op een brancard weggedragen en leek in orde te zijn, een tijdje later werd ook een zwaaiende Baz in de ambulance gezet. De race werd uiteraard onderbroken met een rode vlag, na een kleine twintig minuten was men klaar voor de herstart.

Crutchlow kende een uitstekende herstart en pakte de leiding, voor Rossi en Viñales. De Spanjaard kwam echter al snel naar voren, pakte Rossi en had nog voor het einde van de eerste ronde ook Crutchlow en dus de leiding te pakken. Rossi viel nog wat verder terug nadat ook Marc Marquez hem inhaalde. De inhaalactie van de eerste ronden kwam op naam van Andrea Iannone, die zijn Ducati in één klap voorbij twee coureurs gooide en zo de vijfde plek innam. 

Halverwege de race was Viñales nog altijd oppermachtig, de gevechten vonden ver achter hem plaats. Dat ging dan vooral tussen Rossi en Iannone, die een hevig duel uitvochten om de tweede plek. Crutchlow en Marquez zaten daar direct achter en ook Dani Pedrosa kon de aansluiting nog houden. Vijf ronden voor het einde ging Iannone onderuit, waar vooral Crutchlow van kon profiteren. Hij reed weg bij Marquez en Rossi, die een waar titanenduel uitvochten om de laatste podiumplaats.

Verrassend genoeg eindigde dat niet in tranen, maar twee ronden voor het einde slaagde Marquez er toch in zijn race - deels - te verkloten: een veel te aggressieve inhaalactie op de tweede plek van Crutchlow zorgde ervoor dat de Spanjaard wijd ging en achter Pedrosa op plek vijf terechtkwam. In de slotronden kon Marquez zijn teamgenoot nog wel inhalen, maar Rossi ging er met de derde plek vandoor. De zege was voor Viñales en een uitzinning team van Suzuki, dat eindelijk weer eens kon juichen om een grandprixzege. Ook het Britse publiek was dolgelukkig, want hun held Crutchlow eindigde op plek twee.

Splitscreen racen in WRC 6

Bigben en Kylotonn Racing Games onthullen dat WRC 6 splitscreen gaat hebben. Eindelijk weer eens een race-game met deze feature die veel ontwikkelaars blijkbaar niet meer interessant vinden.

De splitscreen-modus was een grote wens van de racing-community. Daar heeft Kylotonn gehoor aan gegeven en met WRC 6 kunnen twee spelers tegen elkaar racen op hetzelfde scherm en elkaar in de gaten houden. Het spel bevat alle 14 WRC-evenementen, alle officiële WRC-coureurs en –teams, en een brede selectie van WRC 2 en Junior WRC-coureurs.

WRC 6 verschijnt in oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

Quintana deelt tik uit, Vuelta lijkt beslist

De Italiaan Gianluca Brambilla heeft de vijftiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Nairo Quintana behield de rode leiderstrui, terwijl Christopher Froome zijn tweede plaats in het algemeen klassement verloor.

Aan het begin van de rit reed er een groep weg met Quintana en Contador. Froome had de slag gemist en zat in de groep erachter met geen enkele ploegmaat.

De maximale voorsprong van de groep Quintana was iets minder dan drie minuten. Zo'n 40 kilometer voor de finish begon men in de groep Froome te rijden waardoor die groep uiteenviel. De voorsprong van de groep Quintana/Contador liep terug al ging dat langzaam.

Aan de voet van de slotklim was het verschil nog twee minuten. De groep voorin dunde uit en de groep Froome leek de handdoek in de ring te gooien. Drie kilometer voor de finish reden nog alleen Quintana, Contador en Brambilla aan kop. Quintana bleef doortrekken en Contador moest lossen. Brambilla pakte de ritzege net voor Quintana. Contador verloor een halve minuut, Froome zo'n 2,5 minuut.

Veel Call of Duty-multiplayer in actie

Naast de nieuwe Call of Duty Infinite Warfare komt er ook Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Tijdens het Call of Duty XP-event heeft Activision meer laten zien van beide games.

Pre-order de Legacy Edition of Digital Deluxe Edition van Infinite Warfare en dan krijg je er Call of Duty: Modern Warfare Remastered bij. Helaas, geen losse verkoop van de klassieker. De remaster bevat de originele tien multiplayermappen, zoals Crash, Backlot, en Overgrown.

De multiplayer van Infinite War laat zien dat er weer specialisten zijn. De Phantom ziet er op het eerste oog erg krachtig uit, we zijn benieuwd of een sniper met stealth-mogelijkheden de mappen niet eenvoudig gaat domineren. Wall-running zit er weer in, net zoals in Black Ops 3.

Call of Duty Infinite War komt 4 november uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Meeuwisse en Van de Pas in kwartfinales International Darts Open

De darters van de PDC komen dit weekend in actie tijdens de International Darts Open, het zevende toernooi van de European Tour. Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Yoridi Meeuwisse hadden zich geplaatst voor de laatste zestien. Van de Pas en Meeuwisse wisten zelfs hun partij vanmiddag te winnen, waarna ze vanavond in het finaleblok te zien zullen zijn. 

Meeuwisse kwam als eerste in actie. Hij won met 6-2 van de Engelse debutant Ryan Meikle. Klaasen kwam daarna in actie, maar hij moest met 6-5 zijn meerdere erkennen in Mensur Suljovic. De Oostenrijker is in de kwartfinale de tegenstander van Meeuwisse. 

Van de Pas moest spelen tegen Robert Thornton en won met 6-2. Hij zal vanavond aantreden tegen Simon Whitlock, die met 6-3 te sterk was voor Peter Wright. Het toernooi gaat vanavond verder met de kwartinales. Ook de halve finales en finale zullen nog gespeeld worden. 

Grote afwezige dit weekend was Michael van Gerwen. De als eerste geplaatste darter meldde zich vrijdag af met een enkelblessure. De overige Nederlanders waren al vroegtijdig uitgeschakeld. Jemaine Wattinema wist de tweede ronde nog te halen. Jeffrey de Graaf, Jeffrey de Zwaan en Vincent Kamphuis werden vrijdag al in de eerste ronde uitgeschakeld. 

Uitslagen International Darts Open - achtste finales

Ryan Meikle 2-6 Yordi Meeuwisse
Jelle Klaasen 5-6 Mensur Suljovic
James Wilson 6-4 Terry Jenkins
Dave Chisnall 5-6 Andy Boulton
Peter Wright 3-6 Simon Whitlock
Benito van de Pas 6-2 Robert Thornton
Ian White 4-6 Dragutin Horvat
Kim Huybrechts 6-2 Robbie Green

Kwartinales

Yordi Meeuwisse v Mensur Suljovic
James Wilson v Andy Boulton
Simon Whitlock v Benito van de Pas
Dragutin Horvat v Kim Huybrechts

'Stuntend' duo omgekomen in vliegtuigcrash VS

Twee Amerikanen zijn om het leven gekomen toen hun vliegtuigje neerstortte in de rivier Trinity (Texas). Het duo probeerde volgens getuigen stunts uit te voeren, berichtten Amerikaanse media zondag.

Reddingswerkers vonden het eenmotorige vliegtuigje ondersteboven in de rivier. Voor de inzittenden, twee vrienden van 25 en 26 jaar oud, kwam de hulp te laat. Volgens getuigen crashte het toestel zaterdagavond na een mislukte achterwaartse looping, maar de autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

'Stuntend' duo omgekomen in vliegtuigcrash VS
'Stuntend' duo omgekomen in vliegtuigcrash VS (Foto: ANP)

Zweedse politie doet grote "drugsvondst"

De Zweedse politie is in verlegenheid geraakt door de arrestatie van een man in Skellefteå vanwege drugsbezit. De man werd volgens Britse media aangehouden toen de politie bij een verkeerscontrole twintig plastic zakken met wit poeder in de achterbak van zijn auto ontdekte en dacht een grote drugsvondst te hebben gedaan.

Toen de automobilist ook nog verklaarde dat hij in het bezit was van amfetamine, iets dat hij later herriep, werden de handboeien tevoorschijn gehaald en werd de man meegenomen naar het bureau. Lang heeft hij daar niet gezeten: nader onderzoek van de inhoud van de zakken wees namelijk uit dat het om druivensuiker ging.

Zweedse politie doet suikervondst
Zweedse politie doet suikervondst (Foto: BuzzO)

Telltales Walking Dead seizoen 3 krijgt releasedatum

Het derde seizoen van Telltales The Walking Dead heeft een releasedatum en een titel gekregen: The Walking Dead: A Telltale Series - A New Frontier. Een flinke mond vol dus voor het derde deel uit de interactieve dramagameserie, die in november moet uitkomen.

Het derde seizoen speelt zich zo'n vier jaar af na de start van de serie. Centraal staat opnieuw de kleine heldin Clementine, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot geharde tiener. Ook is er een nieuw personage, Javier, te verwelkomen. Een derde seizoen werd al verklapt tijdens E3 dit jaar, alsmede de informatie over een verbeterde engine. De game ziet er nu grafisch een stuk beter uit, wat duidelijk te zien is in de E3-trailer waarmee de aankondiging destijds vergezeld werd. Een dag hebben we dus nog niet, maar ergens in november zal seizoen 3 van The Walking Dead verschijnen voor Xbox One, PlayStation 4, pc, Mac, iPhone en iPad.

Worms W.M.D.

Worms is terug! Nu is dat niet ontzettend uniek, aangezien de franchise ieder jaar wel met minimaal één nieuw deel komt, maar met Worms W.M.D. doet Team17 bijna alles goed wat er goed te doen valt in de populaire artillerie/strategiefranchise. W.M.D. gaat back to basic, waarbij 'basic' Worms Armageddon is, en voegt naast een uiterst solide basis een heleboel toffe extra's toe.

Zwitser wint in Moto2 na crash concurrenten

Thomas Lühti heeft op het circuit van Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. Voor de Zwitserse veteraan is het zijn tweede zege van het jaar, nadat hij de openingsrace in Qatar ook al op zijn naam schreef.

De eerste helft van de race kende een flink gevecht tussen de vier voornaamste coureurs in de race: polesitter en thuisrijder Sam Lowes, regerend wereldkampioen Johann Zarco, Jonas Folger en Alex Marquez. Ook de als zesde vertrokken Franco Morbidelli kwam zich voorin melden en de Italiaan vocht zelfs gelijk mee om de voorste plekken. Dat gold niet veel later ook voor Lühti, die als tiende gestart was, maar het tempo er erg goed in had. 

Halverwege de race was het einde verhaal voor Marquez, die onderuit schoof en zijn race af kon schrijven. Dat gebeurde enkele ronden voor het einde ook voor twee man die op podiumkoers lagen: Zarco ging wijd en tikte Lowes onderuit, voor wie het over en uit was - ook al eindigde hij de wedstrijd nog wel, ruim buiten de punten. Zarco bleef overeind, maar viel terug naar plek zes op de finish. Lühti lag op het moment van de val op kop en werd daardoor niet meer bedreigd, terwijl Morbidelli en Nakagami de Maleisiër Hafizh Syahrin van zich afhielden en het podium compleet maakten. 

Na afloop kwam er overigens toch nog een melding binnen van de racedirectie: Zarco kreeg een drive through penalty en aangezien dat na de finish natuurlijk niet meer ingelost kan worden, kreeg hij een tijdstraf aan zijn broek. Daardoor eindigde de Fransman op plek 22. Alex Rins loopt na een moeizaam weekeinde plotseling punten in op Zarco en staat zo in het WK nog maar tien punten achter de Fransman. 

F1: Uitslag Grand Prix van Italië

Nico Rosberg heeft de Formule 1 Grand Prix van Italië op zijn naam geschreven. De Duitser greep met zijn Mercedes op Monza bij de start de leiding en boekte een eenvoudige zege. Kampioenschapsleider Lewis Hamilton werd tweede, voor Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Max Verstappen eindigde na een solide race op een zevende positie.

Hamilton startte de race van poleposition, maar kwam slecht weg. De Brit viel terug naar de zesde positie, waardoor Rosberg de eerste plaats kon grijpen voor de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Ook Max Verstappen had problemen, want de Nederlander kwam na een rondje slechts als twaalfde door. Enige opwinding achteraan was een botsing tussen de Renault van Joylon Palmer en de Sauber van Felipe Nasr. Beiden zouden uiteindelijk uitvaller worden.

Zowel Hamilton als Verstappen begonnen aan een inhaalrace die hen uiteindelijk nog de nodige posities op zou gaan leveren. Hamilton haalde eerst de Red Bull van Daniel Ricciardo in en kreeg later de vierde plaats van Valtteri Bottas in de schoot geworpen. Daarna was het een tactische strijd met Ferrari dat in tegenstelling tot Mercedes een extra stop ging maken. De Italianen gingen voor tweemaal supersoft, voordat ze de softs er onder legden. Mercedes ging voor soft en medium en had door de stop uit te sparen het voordeel op de concurrenten. Hierdoor kon Rosberg eenvoudig winnen, voor Hamilton, Vettel en Räikkönen.

Daarachter ontspon zich een mooie strijd om plek vijf tussen Bottas en Ricciardo. Bottas lag lange tijd voor op de Australiër die het tempo net niet leek te hebben de Fin te bedreigen, maar in de slotfase op nieuwere banden lukte het de Red Bull-coureur toch de Williams te passeren.

Ook om plek zeven was een interessante strijd. Sergio Perez bezette deze plaats lange tijd, maar in de slotfase was het Verstappen die de Mexicaan de plek afgriste. De Nederlander reed zich langzaam maar zeker naar voren in het veld en wist met zijn versere banden toe te slaan. Perez eindigde met de Force India nog wel als achtste, voor de Williams van Felipe Massa en de Force India van Nico Hülkenberg die het laatste punt greep.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Nico Rosberg Mercedes 1:17:28.089
2 Lewis Hamilton Mercedes +15.070
3 Sebastian Vettel Ferrari +20.990
4 Kimi Räikkönen Ferrari +27.561
5 Daniel Ricciardo Red Bull +45.295
6 Valtteri Bottas Williams +51.015
7 Max Verstappen Red Bull +54.236
8 Sergio Perez Force India +1:04.954
9 Felipe Massa Williams +1:05.617
10 Nico Hülkenberg Force India +1:18.656
11 Romain Grosjean Haas +1 ronde
12 Jenson Button McLaren +1 ronde
13 Esteban Gutiérrez Haas +1 ronde
14 Fernando Alonso McLaren +1 ronde
15 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso +1 ronde
16 Marcus Ericsson Sauber +1 ronde
17 Kevin Magnussen Renault +1 ronde
18 Esteban Ocon Manor +2 ronden
DNF Daniil Kvyat Toro Rosso +17 ronden
DNF Pascal Wehrlein Manor +27 ronden
DNF Joylon Palmer Renault +46 ronden
DNF Felipe Nasr Sauber +47 ronden


Coureursstand

# Rijder Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 250
2 Nico Rosberg Mercedes 248
3 Daniel Ricciardo Red Bull 161
4 Sebastian Vettel Ferrari 143
5 Kimi Räikkönen Ferrari 136
6 Max Verstappen Red Bull 121
7 Valtteri Bottas Williams 70
8 Sergio Perez Force India 62
9 Nico Hülkenberg Force India 46
10 Felipe Massa Williams 41
11 Fernando Alonso McLaren 30
12 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso 30
13 Romain Grosjean Haas 28
14 Daniil Kvyat Toro Rosso 23
15 Jenson Button McLaren 17
16 Kevin Magnussen Renault 6
17 Pascal Wehrlein Manor 1
18 Stoffel Vandoorne McLaren 1
19 Esteban Gutiérrez Haas 0
20 Jolyon Palmer Renault 0
21 Marcus Ericsson Sauber 0
22 Felipe Nasr Sauber 0
23 Rio Haryanto Manor 0
24 Esteban Ocon Manor 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 498
2 Red Bull 290
3 Ferrari 279
4 Williams 111
5 Force India 108
6 McLaren 48
7 Toro Rosso 45
8 Haas 28
9 Renault 6
10 Manor 1
11 Sauber 0

Merkel optimistisch over visumakkoord Turkije

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is optimistisch dat de Europese Unie en Turkije alsnog de meningsverschillen kunnen overbruggen over het visumvrij reizen voor Turkse burgers. Toch laat een overeenkomst vermoedelijk nog enkele weken op zich wachten, zei Merkel op de G20-top in China.

Europa heeft Turkije visumvrij reizen in het vooruitzicht gesteld in het kader van het vluchtelingenakkoord met Ankara, maar eist wel dat het land antiterreurwetten aanpast. De Turkse regering voelt daar weinig voor en dreigde eerder het akkoord op te zeggen als de EU niet over de brug komt met de beloofde visumvrijstelling.

Merkel sloeg evenwel een optimistische toon aan na een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Hangzhou. De bondskanselier hoopt binnen "enkele dagen"goed nieuws te hebben over een ander conflict: Turkije weigerde eerder Duitse parlementariërs toe te laten tot luchtmachtbasis Incirlik, waar 250 Duitse militairen werken.

Merkel optimistisch over visumakkoord Turkije
Merkel optimistisch over visumakkoord Turkije (Foto: ANP)

Matige opkomst in Mecklenburg-Vorpommern

De opkomst bij de verkiezingen in de noordoostelijke Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is zondag vooralsnog matig. Dit heeft Doris Petersen-Goes van de kiescommissie laten weten. De parlementsverkiezingen in de dun bevolkte krimpregio boeien de rest van het land normaal gesproken totaal niet, maar het succes van de populistische anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) maakt de stembusgang voor veel Duitsers, inclusief bondskanselier Angela Merkel, spannend.

Voor de AfD zij deze deelstaatsverkiezingen een primeur. De komst van de AfD gaat naar verwachting de meeste andere partijen veel stemmen kosten. Als de AfD zondag met meer stemmen dan Merkels CDU in het parlement komt, betekent dat een blamage voor Merkel. Haar politieke thuisbasis is deze deelstaat. De CDU is nu de tweede partij van Mecklenburg-Vorpommern en regeert samen met de grootste, de SPD onder leiding van Erwin Sellering. Merkel regeert in Berlijn samen met de SPD.

Opiniepeilingen geven aan dat de AfD circa 22 procent van de kiezers binnenhaalt, mogelijk net iets meer dan de CDU. De in 2013 opgerichte AfD hamert op problemen met vluchtelingen. Ondanks het feit dat in Mecklenburg-Vorpommern slechts 1,5 procent van de 1,6 miljoen inwoners vluchteling is, overheerst het vluchtelingenthema net als elders in de Bondsrepubliek de verkiezingsstrijd.

De regeringscoalitie van de sociaaldemocratische premier Sellering met de christendemocraten onder leiding van Lorenz Caffier hoeft volgens peilingen dus niet te rekenen op dankbare kiezers die het economisch beleid belonen. Sellingers SPD zou fors verliezen en naar 28 procent van de kiezers terugvallen. Volgens Sellinger is het de schuld van Merkel dat vluchtelingen het thema van deze stembusgang zijn.

Matige opkomst in Mecklenburg-Vorpommern
Matige opkomst in Mecklenburg-Vorpommern (Foto: ANP)

Eerste Nederlandse GP-podium in 22 jaar op motoren

Bo Bendsneyder heeft in de Moto3 voor een historische prestatie gezorgd. De pas 17-jarige Nederlander eindigde tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone na een zeer knappe race als derde. Het is de eerste keer in 22 jaar dat een Nederlander het podium mag bestijgen na een grand prix: in 1994 eindigde Wilco Zeelenberg in de 250cc in Assen als tweede, terwijl Loek Bodelier op dezelfde dag derde werd in de 125cc.

Bendsneyder kende een matige start en moest vanaf plek acht al direct vier plaatsen inleveren, terwijl ook teamgenoot Brad Binder flink terugviel. Francesco Bagnaia pakte vanaf poleposition de leiding en kreeg Joan Mir en Enea Bastianini in zijn nek. Gabriel Rodrigo kende een geweldige start, vertrok vanaf plek veertien en had na iets meer dan een rondje zelfs even de leiding in handen.

Ondertussen kwam Binder op stoom en schoof de Zuid-Afrikaan naar voren, met Bendsneyder die hem volgde. De Nederlander zette zelfs de snelste raceronde neer en pakte plek zes. Dat betekende dat Bendsneyder in de kopgroep zat, want die bestond na vijf ronden uit zeven man: Bagnaia, Binder, Bastianini, Mir, Rodrigo, Bendsneyder en Navarro. 

Niet veel later werd de kopgroep alsmaar groter. Fabio Di Giannantonio kon in zijn eentje met een razend tempo aansluiten, waarna ook Andrea Migno en Stefano Manzi volgden. Vooral die laatste was opvallend, want hij was als 34e gestart. Voor Bendsneyder werd het lastig, de jonge Nederlander moest alle zeilen bijzetten om zijn plekje in de kopgroep vast te houden. 

Rochting het einde van de race ging het alsmaar beter voor Bendsneyder, die steeds verder naar voren kon schuiven. Daar ontspon zich een fel gevecht met Binder en Bagnaia en het leek er steeds meer op dat die drie de podiumplekken zouden verdelen. De Nederlander nam zelfs een tijdje de koppositie in en een zege leek niet onmogelijk, maar zijn twee concurrenten kwamen nog onderdoor. Hij sloeg een aanval op zijn derde plek af en kwam als eerste Nederlander in 22 jaar bij de top-3 over de finish, achter winnaar Binder en Bagnaia. 

Klaassen: "Kunstgras. Dat is het ergste wat er is"

Davy Klaassen zou graag zien dat alle kunstgrasvelden verdwijnen. De aanvoerder van Ajax heeft er een ontzettende hekel aan. "Kunstgras. Dat is het ergste wat er is", vertelt Klaassen in het boek 'Weg met de Hollandse School' van Jan-Cees Butter.

"Voetbal op kunstgras is geen voetbal, vind ik. De bal rolt niet, hij glijdt, en stuitert ook niet lekker. Je kunt er als club ook niet op trainen, want elk type kunstgras is weer anders."

"Je ziet tegenwoordig ook dat teams die thuis op kunstgras spelen, minder goed op echt gras uit de voeten kunnen. Omdat het totaal anders is. Internationaal speelt iedereen op echt gras. Daarom is het cruciaal dat alle clubs in de Eredivisie op echt gras gaan spelen. Daarnaast is de belasting op kunstgras totaal anders. Ik merk dat een dag na de wedstrijd aan mijn gewrichten, zoals mijn knieën, enkels en rug."

Aanrijding tankstation A12 was opzet

De aanrijding bij tankstation De Andel langs de A12 bij Gouda die een grote brand tot gevolg had, was opzettelijk. Dat blijkt zondag uit de verhoren die zijn afgenomen bij de 33-jarige man uit Almere die met hoge snelheid tegen het station reed. Het voertuig kantelde en reed vervolgens tegen een pomp die direct vlam vatte.

De Almeerder verklaarde dat hij opzettelijk tegen het tankstation is gereden met de bedoeling zichzelf van het leven te beroven. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en brandstichting. Hij zit nog vast.

Een getuige trok de bewusteloos geraakte bestuurder uit het voertuig. De medewerker van het tankstation drukte direct de noodknop in waardoor alle leidingen werden afgesloten. De brand verspreidde zich snel over alle pompen waardoor in korte tijd het gehele platform in brand stond. Een groot deel van de winkel bij het station is verwoest.

Even na 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer heeft daarna nog enkele uren nodig gehad de brand te blussen. Het tankstation wordt als verloren beschouwd.

Behalve de automobilist raakte niemand gewond. De Almeerder is ter plaatse aangehouden en voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd een botbreuk aan zijn elleboog geconstateerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en in het ziekenhuis is bloed afgenomen om vast te stellen of hij alcohol had gedronken.

Aanrijding tankstation A12 was opzet
Aanrijding tankstation A12 was opzet (Foto: ANP)

Kamp wil geen nieuwe centrales sluiten

Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil geen nieuwe kolencentrales sluiten. Twee oude uit de jaren negentig dichtgooien is nog te verdedigen, maar de nieuwe centrales "zijn de schoonste van heel Europa, we zouden gek zijn als we die dicht doen", zei de bewindsman in WNL op Zondag.

De Nederlandse overheid moet van de rechter de CO2-uitstoot in 2020 met 25 procent hebben teruggedrongen ten opzichte van 1990. Om daaraan te kunnen voldoen zouden volgens onderzoekers van CE Delft een of twee nieuwe kolencentrales gesloten moeten worden.

Kamp voelt daar niks voor en komt binnenkort met berekeningen waaruit zou blijken dat dat ook niet nodig is. "Het is veel verstandiger de oude vervuilende centrales in Duitsland en Polen te sluiten", zei hij verder. In april schreef de minister al aan de Tweede Kamer het sluiten van de twee oude centrales te overwegen, bovenop de vijf centrales die al worden gesloten. Dit najaar hakt het kabinet de knoop daarover door.

Kamp wil geen nieuwe centrales sluiten
Kamp wil geen nieuwe centrales sluiten (Foto: ANP)

Geen internetcensuur bij G20 in China

China heeft voor journalisten bij de economische topconferentie van de G20 in Hangzhou de beperkingen op internetcommunicatie opgeheven. Er was opeens probleemloos toegang tot sites die normaal in de Volksrepubliek niet te bereiken zijn, zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Google.

Buiten het G20-perscentrum worden de belemmeringen zoals gebruikelijk gehandhaafd. China blokkeert op internet de toegang tot tal van buitenlandse media en websites. Op het Chinese internet worden boodschappen die als kritisch tegenover de regering worden gezien, snel verwijderd.

Geen internetcensuur bij G20 in China
Geen internetcensuur bij G20 in China (Foto: ANP)

Kylie Jenner boos over billboard

Kylie Jenner heeft ruzie met een afslankbedrijf. DoctorFatOff.com maakt reclame met een look-a-like van Kylie en dat zint de socialite niet, meldt TMZ. Ze wil dat de grote billboards uit het straatbeeld van Los Angeles verdwijnen.

Het bedrijf adverteert met behandelingen waarbij overtollig lichaamsvet wordt bevroren. Op die manier kunnen mensen afslanken. Kylie vindt dat ze misbruikt wordt door het bedrijf, ook al wordt haar naam niet genoemd en is het zonneklaar dat de vrouw op de posters een dubbelgangster is.

Het is overigens nog niet helemaal duidelijk of Kylie juridische stappen onderneemt tegen DoctorFatOff.com.

Kylie Jenner boos over bilboard
Kylie Jenner boos over billboard (Foto: BuzzE)

Paus verklaart Moeder Teresa heilig

Paus Franciscus heeft zondag tijdens een feestelijke kerkdienst in het Vaticaan Moeder Teresa heilig verklaard. Honderdduizenden mensen zijn volgens Italiaanse media naar Vaticaanstad gekomen om de plechtige heiligverklaring bij te wonen, velen op het Sint-Pietersplein. Moeder Teresa (1910-1997) geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu, werd de engel van de armen of van de sloppenwijken genoemd.

Sint-Teresa van Calcutta werkte in de armste buurten van het Indiase Calcutta, in het Bengaals Kolkata geheten. Ze kreeg voor haar werk en naastenliefde in 1979 de Nobelprijs voor de Vrede. De orde die ze stichtte voor het werk onder de armen heet Zusters van Naastenliefde.

Paus verklaart Moeder Teresa heilig
Paus verklaart Moeder Teresa heilig (Foto: ANP)

Ongeluk op set van Kitchen Impossible

Tijdens de opnames van het nieuwe Net5-programma Kitchen Impossible is vrijdag een verhuislift omgevallen, voor de ingang van het restaurant waar presentator Arie Boomsma en chef-kok Robert Kranenborg werkzaam waren.

Volgens een woordvoerster van Net5 raakten daarbij een productiemedewerker en de eigenaar van het restaurant bekneld. Ze zijn lichtgewond. De productiemedewerker is nog in behandeling, zegt de Net5-woordvoerster zondag. Arie Boomsma, Robert Kranenborg en de acht kandidaten van het tv-programma zijn ongedeerd. De verhuislift stond bij het naastgelegen restaurant. De inspectie SZW doet onderzoek naar het ongeluk.

In Kitchen Impossible stoomt Robert Kranenborg mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking klaar voor een baan in de horeca. De acht stagiaires hebben verschillende beperkingen, zoals Gilles de la Tourette, doofheid of het Syndroom van Down. Ze krijgen vier weken les van de topkok. Net5 zendt Kitchen Impossible vanaf woensdag 30 november uit.

Ongeluk op set van Kitchen Impossible
Ongeluk op set van Kitchen Impossible (Foto: BuzzE)

Fun met Funda #25 Watertoren in Roelofarendsveen

In Roelofarendsveen vinden we dit optrekje aan de Noordhoek. Op het eerste gezicht een vierkante betonnen bak, maar eenmaal binnen toch een bijzonder object. Met een prachtig utizicht vanaf de bovenste woonetage en authentieke details in het pand is het hier prima uit te houden. Grappig detail is dat de de tulp aan de buitenkant van de watertoren terugkomt in de schiliderijen in de woning. Het is voor jou vanaf 450.000 euro (kosten koper). 

Watertoren Roelofarendsveen (Foto: Funda)Watertoren Roelofarendsveen (Foto: Funda)

Lionel Richie mag niet over Bieber praten

Lionel Richie mag niets zeggen over Justin Bieber, het liefje van zijn dochter Sofia. Dat zei de zanger tegen TMZ. De showbizzsite spotte Lionel en Sofia toen ze een winkel uitkwamen.

"Daar ga ik niks over zeggen", zei Lionel toen de verslaggever vroeg hoe hij het vond dat Sofia met Justin gaat. "Ik mag daar ook helemaal niets over zeggen." Daarna kwam de vraag of hij instemde met de keuze van zijn dochter. De zanger mompelt dan iets dat op een ja lijkt. Sofia zegt dan dat ze dat als een goedkeuring beschouwt.

Als TMZ dan nog een vraag stelt, rent Sofia lachend weg. Lionel ontwijkt daarna de vraag of hij ooit met Justin zal werken. "Daar kijken we nog wel eens naar", laat hij zich ontvallen.

Lionel Richie mag niet over Bieber praten
Lionel Richie mag niet over Bieber praten (Foto: BuzzE)

Ivoorkust kan titel verdedigen op Afrika Cup

Ivoorkust kan volgend jaar hun titel verdedigen op de Afrika Cup. Het land speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Sierra Leone en dat was genoeg om eerste te worden in de kwalificatiegroep (groep I). 

Aston Villa-aanwinst Jonathan Kodjia bracht Ivoorkust wist na 37 minuten de 1-0 op het bord te zetten. De gelijkmaker van Kei Kamara bracht de spanning in de tweede helft volledig terug, maar uiteindelijk kon het publiek in Bouaké opgelucht ademhalen. Bij Ivoorkust speelde ADO-verdediger Wilfried Kanon de hele wedstrijd en stond Salomon Kalou onverwacht in de basis. Verwacht werd dat de oud-Feyenoorder de interland zou laten schieten na het recent overlijden van zijn vader en zijn tante.

Kaapverdië kan plaatsing voor de Afrika Cup vergeten. Met de geboren Rotterdammer Garry Mendes Rodrigues (oud-Dordrecht en oud-ADO) in de basis werd de thuiswedstrijd van froep F tegen Libië met 0-1 verloren. Kaapverdië kan door die nederlaag niet meer één van de twee beste nummers twee worden. 

Ook Mali, Guinee-Bissau, Egypte, Ghana, Algerije, Senegal, Zimbabwe en Kameroen zijn erbij, volgend jaar in Gabon. Guinee-Bissau zal hun debuut maken op de Afrika Cup. Het land wist in de kwalificatie af te rekenen met Congo, Zambia (kampioen in 2012) en Kenia. Egypte zal voor het eerst na hun hun laatste van drie titels in 2010 weer hun opwachting maken op het continentale eindtoernooi. Ze wisten Nigeria en Tanzania onder zich te houden. 

Zondag worden de laatste kwalificatieduels gespeeld. Zo spelen onder andere Tunesië tegen Liberia om de groepswinst van groep A. Ook DR Congo en Centraal Afrikaanse Republiek zullen onderling uitmaken wie er naar de Afrika Cup mag. 

Dance Dance Dance trekt 1,5 miljoen kijkers

Ruim 1,5 miljoen tv-kijkers stemden zaterdagavond af op de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Dance Dance Dance. De RTL4-show staat daarmee op de tweede plaats van de lijst met best bekeken tv-programma's.

Vorig jaar ging de door Chantal Janzen en Jandino Asporaat gepresenteerde show met 1,4 miljoen kijkers uit de startblokken. In het tweede seizoen danst actrice Robin Martens met GTST-collega Buddy Vedder. Het soapduo neemt het op tegen SBS-presentator Kees Tol en Annemarie Keizer, Antje en Romy Monteiro, Ferry Doedens en Inge de Bruijn en Jeroen van der Boom met zijn vrouw Dany.

Het programma Ik Vertrek begon het nieuwe tv-seizoen met 1,2 miljoen kijkers, goed voor een derde plaats in de Top 25 van Stichting Kijkonderzoek. De eerste aflevering van het tweede seizoen van De Jopie Parlevliet Show van Richard Groenendijk staat met 824.000 kijkers op de achtste positie. Het NOS Journaal staat bovenaan de ranglijst met bijna 1,6 miljoen kijkers.

Dance Dance Dance trekt 1,5 miljoen kijkers
Dance Dance Dance trekt 1,5 miljoen kijkers (Foto: BuzzE)

Roos snoept twee zetels af van Wilders

De bekendmaking dat Jan Roos optreedt als lijsttrekker van VNL (Voor Nederland) heeft de partij in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond twee zetels opgeleverd. De kiezers zijn afkomstig van de PVV, aldus de opiniepeiler zondag.

De VVD daalt een zetel en de SP krijgt er een bij. De PVV blijft met afstand de grootste partij in de peiling met 31 zetels. De VVD komt uit op 24 zetels, gevolgd door het CDA op zeventien. GroenLinks blijft met zestien zetels D66 en SP voor die beide uitkomen op veertien. PvdA (9), 50Plus (8), ChristenUnie (6), Partij voor de Dieren (4), SGP (3), DENK (2) en VNL (2) volgen op respectabele afstand.

De versnippering in het politieke landschap zorgt ervoor dat zonder de PVV geen enkele combinatie van 4 partijen meer dan 75 zetels haalt.

Het 'sorry' van premier Mark Rutte over het niet nakomen van zijn verkiezingsbeloften gedaan in 2012 wordt in grote meerderheid als negatief ervaren. Van de ondervraagden heeft 14 procent een positief oordeel, 63 procent is negatief en 23 procent neutraal. Alleen VVD-stemmers zijn in meerderheid positief (55 procent). Een overtuigende meerderheid (85 procent) van PVV- en SP-kiezers velt een negatief oordeel. Veel van de ondervraagden (81 procent) zien het sorry als een nieuwe verkiezingstruc van Rutte.

Roos snoept twee zetels af van Wilders
Roos snoept twee zetels af van Wilders (Foto: ANP)

De Vries pakt eerste GP3-zege

Coureur Nyck de Vries heeft zijn eerste zege in de GP3 te pakken. De 21-jarige Nederlander was op het circuit van Monza de beste in de tweede race van het weekeinde.

De Vries eindigde zaterdag in race één als zevende, waardoor hij zondag vanaf de tweede plek mocht starten. Dat ging niet heel goed, want hij viel gelijk al twee plekken terug. Die kon hij binnen enkele ronden echter weer goedmaken, waardoor hij weer vlak achter ART-teamgenoot Alexander Albon zat. De Vries liet de Thai kansloos en reed naar de kop, die hij vervolgens niet meer afstond. 

De Nederlander staat inmiddels op de vierde plek in het kampioenschap. De leider daar is nog altijd zijn teamgenoot Charles Leclerc, die geen lekkere dag kende. De Monegask werd door nota bene zijn eigen teamgenoot Nirei Fukuzumi afgeknepen, waardoor de Japanner in de muur belandde en ook voor Leclerc de race afgelopen was: 

Juncker beklemtoont nut TTIP-onderhandeling

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft zondag tijdens de topconferentie van de G20 in het Chinese Hangzhou beklemtoond dat de TTIP-onderhandelingen van de EU met de VS van groot belang zijn. Juncker zei dat de EU een helder mandaat heeft om een vrijhandelsakkoord met Washington te sluiten en dat de gesprekken hierover doorgaan. Het zou ook niet verstandig zijn als EU-landen dat afzonderlijk gaan regelen.

De onderhandelingen over het TTIP-verdrag, voluit Transatlantic Trade Investment Partnership, moeten volgens de Europese Commissie voor het eind van dit jaar rond zijn. Het zou dan de oogst van drie jaren van onderhandelen worden. De afgelopen week hebben vooraanstaande politici in Europa, met name de Duitse minister van Financiën Sigmar Gabriel en de Franse minister van Handel, Matthias Fekl, geklaagd dat onderhandelen geen zin meer heeft, vooral door de houding van de VS.

Juncker beklemtoont nut TTIP-onderhandeling
Juncker beklemtoont nut TTIP-onderhandeling (Foto: ANP)

VS helpen Erdogan met vervolging coupplegers

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zondag tijdens de top van de G20 in China tegenover zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan bevestigd dat de VS zijn land bijstaan bij het vervolgen van coupplegers. Militairen deden 15 en 16 juli een poging de macht te grijpen in Turkije. De poging tot staatsgreep mislukte en volgens Erdogan zit een rivaal van hem, Fethullah Gülen, achter de couppoging. Buiten Turkije wordt deze beschuldiging niet erg serieus genomen.

De 75-jarige moslimgeleerde Gülen woont al sinds 1999 in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Gülen was eerder een bondgenoot van Erdogan in de strijd tegen de wereldlijke elite in het land die vooral steunde op de militairen. De afgelopen jaren zijn Gülen en Erdogan in een bittere strijd verwikkeld geraakt over de koers van het land en de autoritaire regeerstijl van Erdogan die al dertien jaar aan de macht is.

VS helpen Erdogan met vervolging coupplegers
VS helpen Erdogan met vervolging coupplegers (Foto: ANP)

A12 weer helemaal vrij na brand tankstation

De snelweg A12 is tussen Gouda en Reeuwijk weer helemaal open voor verkeer. Vanwege de grote brand in tankstation De Andel werd in de nacht van zaterdag op zondag de weg in beide richtingen afgesloten. Rond 01.30 uur werd de weg uit Utrecht richting Den Haag vrijgegeven. Een uur later kon het verkeer ook de andere kant weer op. Om iets voor 08.00 uur werden ook de laatste twee rijstroken richting Utrecht vrijgegeven, meldde de VID.

Weggebruikers die maandagochtend de A12 bij Reeuwijk gebruiken moeten volgens de VerkeersInformatieDienst rekening houden met wat extra vertraging. De VID verwacht dat veel mensen zullen kijken naar de gevolgen van de brand en dat komt de doorstroming niet ten goede.

Het tankstation brandde volledig uit. De overkapping en de pompen zijn verwoest, de winkel raakte zwaar beschadigd. De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak. Een persoon is gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. Een deel van de overkapping is bovenop twee auto's terechtgekomen, maar het is niet duidelijk of daar mensen in zaten. Er wordt niemand vermist. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

A12 weer helemaal vrij na brand tankstation
A12 weer helemaal vrij na brand tankstation (Foto: ANP)

Lil Wayne twittert over stoppen met rappen

Het lijkt erop dat Lil Wayne denkt aan pensioneren. De 33-jarige rapper twitterde dat hij 'er klaar mee is'.

"Ik ben nu weerloos en mentaal verslagen. Ik vertrek stijlvol en dankbaar. Ik houd van mijn fans maar ik ben klaar", aldus een cryptische Lil Wayne. Even later schrijft de Lollipop-ster: "Ik ben niet op zoek naar sympathie, alleen gemoedsrust." En een paar uur daarna sluit hij af met: "Het gaat goed met mij, maak je niet druk."

Het gaat al een tijdje niet zo goed met Lil Wayne. De rapper heeft sinds 2012 last van epileptische aanvallen. Deze zomer kwam hij daardoor zelfs op de intensive care terecht. Daarnaast ruziet hij al twee jaar met zijn platenlabel. Hij wil dat het label zijn nieuwe album Tha Carter V uitbrengt of zijn contract ontbindt.

Lil Wayne twittert over stoppen met rappen
Lil Wayne twittert over stoppen met rappen (Foto: BuzzE)

AfD schiet wortel in noordoosten Duitsland

In de noordoostelijke Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern zijn zondag parlementsverkiezingen. Voor het eerst doet de populistische anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) er mee en dat gaat vrijwel alle andere partijen stemmen kosten. Peilingen geven aan dat de AfD circa 22 procent van de kiezers binnenhaalt. Een grote zege voor de AfD zou een klap betekenen voor bondskanselier Angela Merkel. Haar CDU die in de deelstaat meeregeert, lijkt grote moeite te hebben de AfD voor te blijven.

De in 2013 opgerichte AfD hamert op problemen met vluchtelingen. Ondanks het feit dat in Mecklenburg-Vorpommern slechts 1,5 procent van de 1,6 miljoen inwoners vluchteling is, overheerst het vluchtelingenthema net als elders in de Bondsrepubliek de verkiezingsstrijd.

De regeringscoalitie van de sociaaldemocratische premier Erwin Sellering met de christendemocraten onder leiding van Lorenz Caffier hoeft volgens peilingen dus niet te rekenen op dankbare kiezers die het economisch beleid belonen. Sellingers SPD zou fors verliezen en naar 28 procent van de kiezers terugvallen. Volgens Sellinger is het schuld van Merkel dat vluchtelingen het thema van deze stembusgang zijn.

Als heel Duitsland zondag naar de stembus zou gaan, werd de populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) de derde partij van het land. De beweging is de Groenen voorbijgegaan. Christendemocraten (CDU/CSU) en sociaaldemocraten (SPD) blijven de grootsten. CDU en zusterpartij CSU krijgen samen 34 procent van de stemmen. De SPD heeft 23 procent van de Duitsers achter zich. AfD is geklommen naar 12 procent, de Groenen staan op 11 procent, volgens een enquete van Bild am Sonntag.

AfD schiet wortel in noordoosten Duitsland
AfD schiet wortel in noordoosten Duitsland (Foto: ANP)

Ramkraak in Dwingeloo

Een supermarkt in het Drentse Dwingeloo is doelwit geweest van een ramkraak. Iemand ramde rond 3.00 uur de winkel om de pinautomaat te kunnen kraken. Volgens de politie is dat niet gelukt.

Na de kraak zijn de daders er vandoor gegaan. De politie ging in de achtervolging. De vluchtauto kwam tot stilstand op de A28 bij Spier, tussen Hoogeveen en Beilen. Een verdachte werd meteen opgepakt, twee anderen renden weg. Een van hen bleek in een boom in de buurt te zitten. Deze persoon werd opgepakt, de ander is nog spoorloos.

Vanwege politieonderzoek was de snelweg korte tijd dicht.

Lichaam vermiste jongen na 27 jaar gevonden

Een geruchtmakende vermissing in Amerika is na 27 jaar opgelost. Het stoffelijk overschot van een elfjarige jongen, Jacob Wetterling, is gevonden. Iemand had de politie verteld waar het lichaam lag.

De jongen verdween in oktober 1989, toen hij met zijn broer en een vriendje fietste in de buurt van zijn huis in de staat Minnesota. Een gemaskerde en gewapende man nam hem mee. Hij bleef spoorloos en er werd niemand opgepakt. Vorig jaar heropende de politie het onderzoek. Ze vonden een man die al eerder in beeld was en die andere jongetjes in de buurt had aangerand. Hij leidde de politie naar het graf van de jongen.

Jacobs moeder liet aan een lokale zender weten: "Jacob is gevonden, onze harten zijn gebroken. We hebben er geen woorden voor."

De verdwijning van het jongetje schokte Amerika. In 1994 nam het Amerikaanse parlement de Jacob Wetterling-wet aan, die staten verplicht om lijsten met zedendelinquenten bij te houden.

Lichaam vermiste jongen na 27 jaar gevonden
Lichaam vermiste jongen na 27 jaar gevonden (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer.. Een natte zondag

De afgelopen nacht regende het. Ook vandaag is het bewolkt en komen er buien voor. Onweer is ook mogelijk. In de middag nemen de buien in activiteit af en is er een kans dat het gaat opklaren. In het noorden nemen de buien in de avond weer toe. Middagtemperatuur rond de 19 graden en de wind is matig. Langs de kust en het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Zon op 06:58
Zon onder 20:19
Zonkracht

5 / 2

Nederland
 

Schitterende avondbewolking in Alkmaar (Foto: Papabear)
Schitterende avondbewolking in Alkmaar (Foto: Papabear)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1781 Los Angeles wordt gesticht.
1882 Thomas Edison schakelt 's werelds eerste elektriciteitsvoorziening in, waarmee hij 59 klanten rond zijn Pearl Street Station in beneden Manhattan van 110 Volt gelijkstroom voorziet.
1886 De Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo geeft zich over.
1888 George Eastman registreert de naam Kodak, en krijgt een octrooi voor zijn camera, die een filmrolletje gebruikt.
1941 USS Greer (DD-145) wordt beschoten door een Duitse onderzeeboot (U-652), alhoewel de VS neutraal zijn. Spanningen lopen op tussen de twee landen.
1948 Abdicatie van Wilhelmina en troonsaanvaarding van Juliana als Koningin der Nederlanden.
1998 Google Inc. wordt opgericht.
   

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.

Grote brand in tankstation A12 bij Gouda

Bij een tankstation langs de A12 bij Gouda is zaterdagavond laat een grote brand uitgebroken. De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak en over de omstandigheden ter plekke.

De brand woedt bij tankstation De Andel, tussen Gouda en Bodegraven, richting Utrecht.

Hardloopevenement Afsluitdijk afgelast

Het hardloopevenement op de Afsluitdijk zondag is vanwege weersomstandigheden afgelast. De kans op onweer is volgens de organisatoren aanzienlijk. Daarnaast worden windstoten boven windkracht 6 verwacht. Omwille van de veiligheid van deelnemers, bezoekers en vrijwilligers is zaterdagavond besloten om de Afsluitdijk Open af te gelasten.

De Afsluitdijk blijft nu in tegenstelling tot eerdere berichten over een stremming gewoon open voor het verkeer. Tussen 04.00 en 08.00 uur is er een grote kans op onweer en dat is precies wanneer de hardlopers over de Afsluitdijk lopen. De Afsluitdijk zou tussen 01.00 uur zaterdagnacht en 12.00 uur zondagmiddag gesloten zijn voor verkeer wegens de eenmalige hardloopwedstrijd.

Hardloopevenement Afsluitdijk afgelast
Hardloopevenement Afsluitdijk afgelast (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.