FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 juli 2016

Politieman in Kansas City doodgeschoten

In de Amerikaanse stad Kansas City is dinsdag in een buitenwijk een politieman doodgeschoten. Het hoofd van de gemeentelijke politie, Terry Zeigler, liet weten dat zijn collega in kritieke toestand naar het academisch ziekenhuis was overgebracht en daar later aan zijn verwonding was overleden.

Er zijn twee verdachten, van wie er een is opgepakt. De ander is voortvluchtig. De toedracht is nog niet duidelijk.

Direct na de schietpartij omsingelde de politie met veel mensen de plek waar hun collega was neergeschoten. Een vrouw gaf zich al snel over.

Politieman in Kansas City doodgeschoten
Politieman in Kansas City doodgeschoten (Foto: ANP)

Van Gerwen met grote cijfers langs Kyle Anderson op World Matchplay

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de World Matchplay. De titelverdediger won in de achtste finales eenvoudig met 11-3 van Kyle Anderson. 

Van Gerwen kwam 5-0 voor voordat Anderson met een 160-finish zijn eerste leg kon pakken. Pijn deed het Van Gerwen amper, hij sloeg terug met finishes van 128 en 117 voor 7-1. Anderson mocht nog twee legs pakken, maar Mighty Mike was heer en meester. De nummer één geplaatst treft in de kwartfinale Dave Chisnall. Chizzy won vanavond met 11-2 van Robert Thornton. 

Er zijn nog twee wedstrijden vanavond. Peter Wright won met 11-6 van Dave Chisnall en momenteel staan Adrian Lewis en Gerwyn Price op het podium voor een plek voor de volgende ronde. Woensdag staan er nog vier duels uit de tweede ronde op het programma. 

Woensdag 20 juli - tweede ronde
Mervyn King v Brendan Dolan
Michael Smith v Steve Beaton
Phil Taylor v Mensur Suljovic
Gary Anderson v Terry Jenkins

Update 23.45 uur

Adrian Lewis staat in de kwartfinale na een 11-5 zege op Gerwyn Price. In de volgende ronde treft hij Peter Wright. 

Santos langer bondscoach bij Europees Kampioen

Fernando Santos, die met Portugal het EK won, blijft langer bij het Portugees voetbalelftal. Hij tekende een contract wat hem tot 2020 een baan geeft als bondscoach bij het team met sterspeler Cristiano Ronaldo. Hij werd aangesteld na het afgelopen WK, waar Portugal tegenviel door de groepsfase niet door te komen. Daarvoor was hij ook al bondscoach, van het Grieks elftal.

De Portugezen behaalden toch wel licht verrassend de Europese titel, na een moeizame groepsfase met drie gelijke spelen. Drie keer was ook een verlenging nodig in de knockout fase. Toch wisten de Portugezen, op basis van een sterke defensie, zelfs nadat Ronaldo uitviel in de finale, de Europese titel te behalen. Deze eerste titel uit de geschiedenis voor het land is de basis voor een nieuw contract voor de oefenmeester.

Boris Johnson zegt geen sorry

Zijn beledigende uitspraken aan het adres van onder anderen regeringsleiders zijn volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson veelal uit hun verband gerukt. Dat zei hij dinsdag op de vraag of hij zich nog ging verontschuldigen bij wereldleiders over zijn botte opmerkingen in het verleden.

"We kunnen het tot vervelens toe gaan hebben over dingen die ik in de afgelopen dertig jaar heb geschreven en die in mijn ogen allemaal uit hun context zijn getrokken, maar belangrijkere zaken vragen vandaag onze aandacht."

Johnson sprak de media toe na zijn ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry. De nieuwe premier Theresa May benoemde de voorvechter van een Brexit ondanks zijn ondiplomatieke gedrag vorige week tot minister van Buitenlandse Zaken. Zo beledigde Johnson in het verleden onder anderen president Barack Obama, Hillary Clinton, Tony Blair en zelfs de Queen.

Boris Johnson zegt geen sorry
Boris Johnson zegt geen sorry (Foto: ANP)

Regenboogvlag-emoji snel beschikbaar

Er komt op korte termijn een emoji van een regenboogvlag. Dat heeft het Unicode Consortium, het orgaan dat beslist over emoji, besloten. Door de emoji van een witte vlag en die van de regenboog samen te gebruiken, verschijnt de regenboogvlag.

Het Unicode Consortium kreeg in juni 2015 al eens een verzoek om een regenboogvlag-emoji toe te voegen. De Amsterdammer Maurice Beljaars deed vorige maand ook een aanvraag.

Door twee bestaande emoji te combineren kan de nieuwe emoji snel door softwaremakers worden ingevoerd. Anders had er tot juni 2017 gewacht moeten worden als versie 10 van de Unicode-richtlijn uitkomt.

Regenboogvlag-emoji snel beschikbaar
Regenboogvlag-emoji snel beschikbaar (Foto: BuzzT)

NASA heeft record: verste postzegel ooit

Een record dat elke seconde wordt aangescherpt en dat eigenlijk nooit meer verbroken kan worden. De NASA heeft dat in handen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft de verste postzegel ooit verstuurd. En de prestatie is nu ook erkend door Guinness World Record, de organisatie achter het beroemde recordboek, meldde de NASA dinsdag.

Het gaat om een postzegel van 29 dollarcent uit 1991. Die is gewijd aan de dwergplaneet Pluto. De postzegel ging als bagage mee met de sonde New Horizons, die in januari 2006 begon aan een vlucht naar Pluto. Daar vloog hij in juli 2015 langs na een reis van ruim 5 miljard kilometer.

De sonde en de postzegel aan boord zijn inmiddels al 441 miljoen kilometer voorbij Pluto. Met een snelheid van ruim 14 kilometer per seconde vliegen ze naar rotsblokken aan de rand van ons zonnestelsel. En zolang de New Horizons doorvliegt, blijft het record steeds een beetje steviger in handen van de NASA.

NASA heeft record: verste postzegel ooit
NASA heeft record: verste postzegel ooit (Foto: ANP)

Kerk boos op Pokémon

Voor de categorie 'onbedoelde humor' doen we vanavond even een copy/paste van de jongerencommunity RefoWeb. Een site voor en door mensen die een sobere, doch innige band met god hebben (om welke god het gaat zeggen ze er helaas niet bij).

De website biedt de gereformeerde jongere de mogelijkheid om vragen te stellen over het dagelijkse leven, het geloof en het ongeloof. Een inzender heeft ontdekt dat de Pokémon Go-rage niet aan het huis van god voorbij is gegaan en heeft wat moeite met een virtueel wezentje dat je, in tegenstelling tot de huidige bewoner, wél echt kan zien. Vraag en antwoord geven wij hieronder weer.

Vraag:
De Pokemon-rage heeft helaas ook onze kerk bereikt. Sinds kort zit er blijkbaar een Charmander binnen. Zelf kan ik hem niet zien, maar ik hoor het van kinderen. Ik heb er geen enkel probleem mee dat het beest kinderen mee naar de kerk trekt. Maar de aanwezigheid van de Charmander tast mijn geloofsbeleving aan. Ik vind het de grootst mogelijke blasfemie dat in het huis van Gods nu een onzichtbaar afgodsbeeld huist. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

 
Het onbedoeld ironische antwoord:
Als een niet bestaand en onzichtbaar wezen uw geloofsbeleving (welke dan ook) aantast adviseren we als eerste een goed gesprek met een psycholoog. Het tweede advies is de mobieltjes tijdens de kerkdienst uit te zetten of thuis te laten en uiterst geconcentreerd naar de preek van de dominee te luisteren. Daarmee warmt men zich aan het vuur van de Heilige Geest, in plaats van aan het vage vuurtje aan de staart van Charmander.
 
Dat u even weet hoe de kerk over niet-bestaande wezens denkt.
 

Uitslagen tweede voorronde Champions League 19/07/2016

In de Champions League werden de eerste returns gespeeld in de tweede voorronde. Woensdag komen nog meer landskampioenen in actie. Dan staat ook de clash tussen de Lincoln Red Imps en Celtic op het programma. De kampioen van Gibraltar wist vorige week te stunten door thuis met 1-0 te winnen. 

FC Kopenhagen was deze avond het trefzekerst. Thuis werd er met 6-0 gewonnen van Crusaders, nadat er uit al met 3-0 was gewonnen. Ook Red Bull Salzburg is door. Ze wonnen met 2-0 van FK Liepāja. Jody Lukoki heeft Ludogorets met twee goals langs Mladost Podgorica geholpen. De Bulgaarse ploeg won uiteindelijk met 3-0 nadat er vorige week ook al gewonnen was. 

Uitslagen tweede voorronde Champions League - returns - 19/07/2016

Thuis Uit Uitslag Agg.
Alashkert FC (Arm) Dinamo Tbilisi (Geo) 1-1 1-3
FK Liepāja (Let) Red Bull Salzburg (Oos) 0-2 0-3
APOEL FC (Cyp) The New Saints (Wales) 3-0 3-0
SJK Seinäjoki (Fin) BATE Borisov (W-Ru) 2-2 2-4
Sheriff Tiraspol (Mol) Hapoel Be'er Sheva (Isr) 0-0 2-3
FC Kopenhagen (Den) Crusaders FC (N-Ie) 6-0 9-0
Rode Ster Belgrado (Ser) Valletta FC (Mal) 2-1 4-2
FK Mladost Podgorica (Mon) PFC Ludogorets Razgrad (Bul) 0-3 0-5
Legia Warschau (Pol) HSK Zrinjski Mostar (Bos) 2-0 3-1

Hockeysters verslaan Spanje in uitzwaaiwedstrijd

Bij dertig graden Celsius sloegen de vrouwen van Nederland en Spanje af op Hockeyclub Breda. Voor Oranje was het het zevende en laatste oefenduel in de voorbereiding op de Olympische Spelen. Dit was de zogenaamde uitzwaaiwedstrijd. Zondag vertrekt de selectie naar Rio de Janeiro. Er werd gewonnen met 3-0. 

Veel spelers hadden zichtbaar moeite de de hitte op de donderdagavond. In het spel van Oranje uitte dat zich een aantal keer tot slordig balverlies. Het had geen ernstige gevolgen; defensief stond Nederland, met Maartje Paumen, Marloes Keetels, Margot van Geffen en Willemijn Bos en Caia van Maasakker doorwisselend achterin, goed.

In het tweede kwart werden de zuid-Europeanen, die eerder deze week twee keer verloren van Jong Oranje, sterker. Het meeste gevaar kwam van Carola Salvatella en in mindere mate van Berta Bonaste. Nederland kwam dichtbij met Xan de Waard en Kitty van Male.

Oranje leek frisser uit de kleedkamers dan de opponent. De Spaanse offensieven stierven een vroege dood en de hockeysters drukten door. Het resulteerde in een voorsprong van de stick van Van Male op aangeven van Carlien Dirkse van den Heuvel. Ellen Hoog en opnieuw Van Male hadden de 2-0 op hun stick, maar het was uiteindelijk Laurien Leurink die in de 44e minuut die stand op het scorebord bracht.

De verwachting was dat Nederland zou door drukken in het afsluitende kwart en de score verder zou uitbreiden, maar Spanje consolideerde. Halverwege pas kreeg Oranje weer wat kansen; Van Male schoot uit de draai op de zijplank en strafcorner nummer twee, drie en vier volgden. Zonder resultaat, de laatste corner van Paumen vloog onhoudbaar de rechterkruising in, maar de scheidsrechters zagen dat de bal binnen de cirkel gestopt werd.

De 3-0 kwam alsnog. In een snel uitgevoerde counter stonden Van Male en De Waard in een twee tegen één. De speelster van Amsterdam wilde voorzetten op haar ploeggenoot, maar haar assist belandde achter keepster Maria Lopez de Eguilaz Zubiria die ook op een voorzet rekende. In de slotseconden mocht Paumen nog aanleggen voor haar vijfde corner, maar deze pakte de Spaanse goalie goed met haar handschoen.

Oranje speelde dinsdag zonder Naomi van As. De Larense speelster deed donderdag tegen Duitsland in de tweede helft ook al niet mee. Michelle van der Pols was de vervanger van Van As.

Brand bij methanolopslag Rotterdamse haven

Bij een methanolopslag aan de Merwedeweg in de Rotterdamse haven heeft dinsdagavond een flinke brand gewoed. Bij het overladen van de chemische grondstof vanaf een schip was er ook een explosie, meldt de veiligheidsregio. Er waren toen elf mensen op het terrein, niemand raakte gewond.

De brand woedde in een tank, omliggende tanks werden gekoeld zodat de brand niet kon overslaan.

Methanol is een van de meest gebruikte grondstoffen in de chemische industrie en zeer brandbaar. Daarom werd de brand met schuim geblust en niet met water.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk, de politie doet onderzoek.

Brand bij methanolopslag Rotterdamse haven
Brand bij methanolopslag Rotterdamse haven (Foto: ANP)

Queen maant Trump wéér

De rockband Queen heeft ten tweeden male Donald Trump verzocht nou eens op te houden met het spelen van hun muziek op zijn bijeenkomsten. De Republikeinse presidentskandidaat liet dinsdag tijdens de Republikeinse Conventie in Cleveland het bekende We Are The Champions door de Quicken Loans Arena schallen.

Een niet-geautoriseerd gebruik, tegen onze wens, zo twitterde de band dinsdag in een reactie. Gitarist Brian May toonde zich onlangs al behoorlijk geïrriteerd dat Trump de muziek van Queen gebruikt. In juni gebruikte Trump het nummer ook al eens.  May dreigde bij die gelegenheid met gerechtelijke stappen. Of dat nu daadwerkelijk zal gebeuren, vermeldt het bericht niet.

Queen maant Trump wéér
Queen maant Trump wéér (Foto: BuzzE)

Autoroute du soleil dicht vanwege zwaarbewapende man

Het zuidelijke deel van de Autoroute du soleil is dinsdagmiddag gesloten voor verkeer. Tussen de afritten Montélimar en Piolenc is de Franse A7 dicht in beide richtingen. De maatregel is getroffen omdat een man zich in een hotel nabij de drukke vakantiesnelweg heeft verschanst. Hij is vermoedelijk zwaar bewapend aldus Transport Online. 

Het hotel in het Rhônedal is ontruimd door de politie en de omgeving is afgezet. Volgens sommige Franse media heeft de man zijn rekening niet betaald, maar geheel zeker is dit niet. Ook is niet duidelijk of de man een gijzelaar heeft of niet. Door de actie zijn lange files ontstaan. 

Cavendish stapt af in Tour

Mark Cavendish gaat morgen niet meer van start in de zeventiende etappe van de Tour de France. Naar eigen zeggen is de sprinter te vermoeid om nog door te gaan. Hij gaat zich nu voorbereiden op de Olympische Spelen in Rio.

Cavendish won deze Tour vier etappes, wat zijn totaal aantal ritwinsten in de Ronde van Frankrijk op 30 brengt. Alleen Eddy Merckx deed het in het verleden beter in de Tour, hij was goed voor 34 dagzeges.

Mark Cavendish houdt de Tour voor gezien (Foto: Action Images)

Britse Labourpartij iets minder de lul

De evenknie van de PvdA aan de overkant van de Noordzee heeft een klein kansje om in september van de uiterst linkse leider Jeremy Corbyn af te komen. Mevrouw Angela Eagle heeft zich namelijk teruggetrokken als uitdager, en meneer Owen Smith blijft over. Zelf zegt hij 'net zo radicaal' te zijn maar wel een betere verkoper van het sociaal-democratische praatje.

De oud-vakbondsman Corbyn werd vorige zomer met overweldigende meerderheid door partijleden en sympathisanten gekozen. Maar hij voerde een sjagrijnige campagne om het Verenigd Koninkrijk in de EU te houden, en mede daardoor zouden Labourkiezers massaal Leave hebben gestemd.

Corbyn wordt door veel parlementsleden als onverkiesbaar beschouwd in het geval van vervroegde verkiezingen. Sommigen zien hem als een straf voor de partij, omdat de ooit zeer populaire maar in ongenade gevallen oud-premier Tony Blair het land onder valse voorwendselen de Irak-oorlog inloodste.

Na het Brexit-referendum raakte Corbyn de steun van 80 procent van de Labour-Lagerhuisleden kwijt. Maar de koppige voorman vertikte het om op te stappen. Ondanks dat hij geen 51 parlementariërs kan vinden om zich opnieuw verkiesbaar te stellen, besloot de kiescommissie vorige week dat hij als zittende Labourchef automatisch op de kieslijst mag.

'Tijd voor een vrouw'
De vrees was dat een onderlinge strijd tussen Eagle en Smith de stemmen ten faveure van Corbyn zou splitten, en dat winst voor Corbyn gegarandeerd zou zijn. Omdat meer Lagerhuisleden zich achter Smith schaarde besloot Eagle zich echter alsnog terug te trekken. Eerder zei ze overigens op Corbyaanse wijze dat ze dat niet wilde. Het was immers ook bij Labour wel eens een keertje tijd voor een vrouw.

Op 24 september wordt de winnaar van de strijd bekendgemaakt. De kans dat Corbyn er opnieuw met de winst vandoorgaat blijft aanzienlijk. Een dinsdag gepubliceerde poll zette hem op meer dan de helft van de stemmen. Corbyn wordt gesteund door de speciale volksbeweging Momentum die veel nieuwe leden aantrok. Mocht hij weer winnen dan is het risico groot dat de partij in tweeën splitst.

Relschoppers bekerfinale aangehouden

De politie heeft vijf mannen aangehouden die zouden hebben meegedaan aan vechtpartijen tussen supporters van Feyenoord en FC Utrecht tijdens de KNVB Bekerfinale op zondag 24 april. De vijf worden beschuldigd van poging tot zware mishandeling dan wel openlijke geweldpleging, liet de politie dinsdag weten.

De vijf zijn een 34 jarige man uit Utrecht, een 32-jarige man uit Abcoude, een 19-jarige man uit De Bilt, een 43-jarige man uit Wijk bij Duurstede en een 22-jarige man uit Nieuwegein. Ze zijn weer op vrije voeten, maar zullen zich te zijner tijd voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Rond de bekerfinale in Rotterdam kwam het tot een treffen tussen de verschillende supportersgroepen. Op de dag zelf werden in totaal 59 mensen aangehouden wegens belediging, baldadigheid en vechtpartijtjes. Drie agenten raakten gewond.

Relschoppers bekerfinale aangehouden
Relschoppers bekerfinale aangehouden (Foto: ANP)

Rise of the Tomb Raider in oktober naar PlayStation 4

Vorig jaar verscheen het hooggewaardeerde Rise of the Tomb Raider voor Xbox One en begin dit jaar voor pc. Fans op PlayStation 4 hadden lang geen uitzicht op de titel, maar daar is eindelijk verandering gekomen. Lara Croft schiet zich een weg naar PlayStation 4 op 11 oktober.

Uiteraard komt de game met alle eerder vrijgegeven DLC, maar ook met een compleet nieuwe misse genaamd 'Blood Ties.' Deze missie is bovendien compleet te spelen in VR. Daarnaast is er nieuwe Endurance co-op gameplay, extra outfits en wapens en expedition cards. Deze content, met uitzondering van de VR, komt ook naar pc en Xbox One voor degene met een season pass.

Ga jij voor Rise of the Tomb Raider op PlayStation 4?

Rise of the Tomb Raider PlayStation 4

Metalfans kunnen beter omgaan met sterfelijkheid dan niet-Metalfans

Metalheads zijn (zoals bekend) niet alleen prettig in de omgang, vaak hoog opgeleid, zijn minder snel depressief dan anderen en draaien muziek waar je geest van tot rust komt, maar nu blijkt dat ze ook nog beter kunnen omgaan met hun eigen sterfelijkheid. Universitaire wetenschappers uit het eigen kikkerland in nauwe samenwerking met collegae uit het land van Merkel hebben hier onderzoek naar gedaan. Dit werkje werd gepubliceerd in het presitgieuze Journal of Psychology of Popular Media.

Aan het onderzoek deden maar liefst 30 deelnemers mee. Hierbij werd er gekeken wat voor rol Metal in hun leven speelt. Deze vraag kregen ze voor en nadat ze een stukje moesten schrijven met als thema 'de dood'. Gezellig. Na het opsplitsen in twee groepen mocht een gedeelte van het gezelschap genieten van de verfijnde muzikale klanken van 'Angel of Death' van Slayer. De overgebleven pechvogels moesten het doen met een verhaaltje uit een luisterboek.

Volgens de psychologen wezen de testen die daarna kwamen uit dat het luisteren naar de betere teringherrie bevorderlijk is voor het zelfvertrouwen. Bovendien konden de kandidaten daarna beter omgaan met het idee van de onvermijdelijke dood van zichzelf.

"Heavy Metal wordt vaak geassocieerd met de dood en doodgaan door niet-ingewijden", vertelt een der psychologen. "Dit terwijl leden van die subcultuur vertellen dat het luisteren naar Metal hun manier is om een depressie te voorkomen en het zou ook heilzaam zijn tegen de gedachte zelf dood te gaan".

Helaas werkt het niet voor mensen die niet van deze muziek houden. Alleen bij liefhebbers van dit genre schijnt het zo te werken, leert het onderzoek.

De conclusie van de studie sluit naadloos aan bij een psychologisch idee met de naam Terror Management Theory. Volgens TMT spelen culturele waarden een rol bij hoe mensen omgaan met zingeving van het leven en het omgaan met de eigen sterfelijkheid.

Diyanet-Turken meppen Hizmet-Turk in Nederland

De klik-turken van Erdogan beperken zich niet tot hun NSB-praktijken, maar helpen ook graag een handje met het uitvoeren van lijfstraffen. Ze beperken zich zelfs niet tot Turkije, ook in het Nederlandse Haarlem doen de Erdo-fans zich gelden met intimidatie.

Dat ondervond de Haarlemse Gülenist Necmi Kaya aan den lijve. Necmi dacht dat hij in het vrije Nederland, waar vrijheid van geloof hoog in het vaandel staat, onbezorgd een Diyanet-moskee kon betreden. Diyanet is AKP en pro-Erdogan, dus werd Necmi de Hizmet-Turk niet alleen aangegeven in Turkije als landverrader, hij kreeg ook vast een voorproefje van wat hem te wachten staat in Turkije als hij onverhoopt toch uitgeleverd mocht worden.

Geheel volgens de islamitische traditie en cultuur werd de brute mishandeling uitgevoerd door een meerderheid. In dit geval waren twee Erdo-Turken zo dapper om Necmi zonder waarschuwing in elkaar te trappen omdat Necmi niet ‘Sieg! Heil! Erdogan!’ wil roepen maar meer in de liberale Gülen-versie van islam ziet. Necmi hield aan de confrontatie met Erdogans lange armen verwondingen en kapotte kleding over.

Omdat dit in Nederland plaatsvond heeft Necmi wel aangifte kunnen doen en heeft de Nederlandse politie de twee Erdo-Turken opgepakt voor verhoor in plaats van Necmi voor landverraad, zoals ondertussen in Turkije gebruikelijk is.

Ook de verslaggever van Zaman Vandaag, Hüseyin Atasever, mocht kennismaken met de Diyanet-versie van vrijheid en werd bedreigd tijdens het uitvoeren van zijn werk als journalist. Het is bekend dat Erdogan behalve een hekel aan Gülen, ook een hartgrondige hekel aan pers heeft die niet jubelend berichten over de Turkse dictator democraat.

Ana toegevoegd aan Overwatch

Na een uitgebreide testperiode in PTR is de nieuwste Overwatch-patch eindelijk live. De patch voegt Support Sniper Ana toe, de moeder van Pharah, en voegt diverse balance changes toe.

De complete patchnotes kun je hier lezen. Momenteel is de patch enkel voor pc beschikbaar, PlayStation 4 en Xbox One volgen later. Momenteel zijn de servers enigszins instabiel door de vele spelers die met de wijzigingen willen spelen, dus houdt rekening met disconnects.

Overwatch Ana

Jennifer Lopez langer in Las Vegas

De concertreeks van Jennifer Lopez in Las Vegas is wegens succes verlengd. Met de 21 optredens die maandag werden toegevoegd, loopt de show door tot en met juni van volgend jaar.

De zangeres en actrice startte in januari met All I Have, een concert met als vaste thuishonk het Planet Hollywood hotel aan de strip in Las Vegas.

Jennifer geeft haar concerten in Las Vegas niet het hele jaar door. In het najaar stonden al drie maanden geen optredens gepland en voor 2017 zijn er vooralsnog alleen All I Have shows in februari, mei en juni.

Volgens de Las Vegas Sun heeft de eigenaar van Planet Hollywood een contract met Jennifer waarin bij een goede kaartverkoop 120 shows in drie jaar zijn opgenomen.

Jennifer Lopez langer in Las Vegas
Jennifer Lopez langer in Las Vegas (Foto: BuzzE)

Afghaan wilde dood van vriend wreken

De 17-jarige Afghaan die dinsdagochtend in een trein nabij het Duitse Würzburg vijf mensen met een bijl en een mes verwondde, schrijft in een afscheidsbrief dat hij handelde met de wil te vernietigen. Hij vraagt zijn vader voor hem te bidden.

De officier van justitie Erik Ohlenschlager zegt dat de dader vermoedelijk wraak wilde nemen voor de dood van een vriend in Afghanistan. Hij zou daar zaterdag over hebben gehoord. In de brief heeft hij het over de daden van de ongelovigen. Hij wil dat zijn vader bidt dat hij zich kan wreken en dat hij in de hemel komt.

Nadat de jongen over de dood van zijn vriend hoorde, heeft hij zeer veel getelefoneerd. Met wie en waarover, dat trekt de politie nog na. Hij wilde na het vernemen over de dood van zijn vriend per se doden, zo blijkt volgens het Openbaar Ministerie in Beieren uit het schrijven dat de dader heeft achtergelaten. De Afghaan kwam op 30 juni vorig jaar naar Duitsland.

Afghaan wilde dood van vriend wreken
Afghaan wilde dood van vriend wreken (Foto: ANP)

Brazilië blokkeert WhatsApp opnieuw

Een rechter in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft dinsdag de berichtendienst WhatsApp in het hele land lamgelegd omdat de onderneming weigert informatie af te staan voor een politieonderzoek. Het is volgens het Braziliaanse medium O Globo inmiddels de derde keer dat het in Brazilië populaire communicatiemiddel wordt platgelegd wegens een conflict met justitie.

WhatsApp van de mediagigant Facebook heeft het vaker aan de stok met de Braziliaanse justitie. In maart bijvoorbeeld werd een vicepresident van Facebook in Brazilië, Diego Dzodan, aangehouden omdat er volgens justitie "herhaaldelijk was geweigerd informatie te verstrekken die nodig was in een onderzoek naar de georganiseerde misdaad en drugssmokkel".

Brazilië blokkeert WhatsApp opnieuw
Brazilië blokkeert WhatsApp opnieuw (Foto: ANP)

Sporthorloges belangrijker voor TomTom

TomTom verdient steeds minder geld aan navigatiekastjes, waar het bedrijf groot mee is geworden. Sportproducten als sporthorloges en actiecamera's worden juist steeds belangrijker. Dat zei topman Harold Goddijn dinsdag bij de presentatie van de cijfers.

TomTom verdiende in het afgelopen kwartaal ruim 157 miljoen euro aan de verkoop aan consumenten. Daarvan komt 15 procent uit het sportsegment. Goddijn verwacht dat dat aandeel de komende tijd gestaag toeneemt.

De grootste groei voor TomTom zit niet bij de consument, maar bij de industrie. De verkoop van navigatieproducten en -diensten aan de auto-industrie leverde afgelopen kwartaal een kleine 35 miljoen euro aan omzet op. Dat is een derde meer dan een jaar eerder. De opbrengsten uit wagenparkbeheer stegen met 14 procent.

De totale opbrengsten kwamen in het tweede kwartaal uit op 265 miljoen euro. Daarop behaalde TomTom een nettowinst van 12,2 miljoen euro, bijna vijf keer zo veel als in het tweede kwartaal van 2015. De brutomarge steeg van 51 naar 55 procent.

Sporthorloges belangrijker voor TomTom
Sporthorloges belangrijker voor TomTom (Foto: BuzzT)

Lady Gaga weer vrijgezel

Lady Gaga en haar verloofde Taylor Kinney zijn uit elkaar. Dat meldt showbizzsite TMZ dinsdag op basis van een bron dichtbij de twee ex-geliefden. De zangeres en Kinney zouden na een relatie van vijf jaar eerder deze maand een punt achter de verloving hebben gezet. Het is niet bekend wie de relatie heeft verbroken en waarom.

Gaga werd vorige week in Malibu gefotografeerd zonder haar verlovingsring en zonder haar verloofde, die die dag zijn 35e verjaardag vierde.

Op Valentijnsdag vorig jaar vroeg Kinney de wereldster ten huwelijk. Een trouwdatum werd nooit publiekelijk bekendgemaakt.

Lady Gaga weer vrijgezel
Lady Gaga weer vrijgezel (Foto: BuzzE)

Zwarte Cross nadert bezoekersrecord

Het muziek- en motorcrossfestival Zwarte Cross stevent dit jaar af op een bezoekersrecord. Het festijn in Lichtenvoorde, dat komend weekend zijn twintigste editie beleeft, verkocht maandag de laatste weekendkaarten. Eerder gingen alle dagkaarten voor zaterdag en zondag al over de toonbank. Er zijn alleen nog tickets beschikbaar voor de vrijdag.

De organisatie van het evenement laat dinsdag weten dat ongeveer 86 procent van de vrijdag-kaarten inmiddels is verkocht. "Het bezoekersrecord van 2015 -ruim 197.000 festivalgangers- zal naar alle waarschijnlijkheid sneuvelen en de magische grens van 200.000 bezoekers is in zicht."

De twintigste editie van Zwarte Cross begint donderdag (alleen voor campinggasten) en duurt tot en met zondag. Het festivalterrein in de Achterhoek telt 31 podia, een crossbaan en een camping en biedt muziek, theater, motorcross en stunts. Op het muziekprogramma staan onder anderen Douwe Bob, Typhoon, Kensington, Lucas Hamming, De Staat, KT Tunstall en Jovink.

Zwarte Cross nadert bezoekersrecord
Zwarte Cross nadert bezoekersrecord (Foto: BuzzE)

Deelnemers historisch olympisch golftoernooi bekend

De Internationale Golffederatie IGF heeft dinsdag de officiële deelnemerslijst voor het golf op de Olympische Spelen bekendgemaakt. De sport zal in Rio de Janeiro terugkeren na meer dan een eeuw afwezigheid.

Vele toppers trokken zich in de afgelopen weken terug, waarbij ze het zikavirus als weinig geloofwaardig excuus opgaven. Er blijft echter een uitstekende deelnemerslijst over, aangevoerd door Bubba Watson, winnaar van de Masters in 2012 en 2014. De Zweed Henrik Stenson won zondag op magistrale wijze The Open en staat als tweede op de deelnemerslijst genoteerd. Met Rickie Fowler (7e op de wereldranglijst), Danny Willett (9), Sergio Garcia (10) en Justin Rose (11) is het deelnemersveld alsnog erg sterk. 

Voor Nederland doet Joost Luiten mee. Hij staat 21e op de olympische ranglijst en is de huidige nummer 67 van de wereld. Luiten is niet een van de favorieten voor de medailles, maar in een goede week is hij daar ook zeker niet kansloos voor. 

Bij de vrouwen doen vrijwel alle topgolfsters uit de wereld mee, zoals de gehele top-9 van de wereldranglijst. De pas 19-jarige Australische Lydia Ko is daar de grote favoriete voor het goud: ze is met afstand de nummer één van de wereld, won de laatste major van vorig jaar en de eerste van dit jaar en eindigde als tweede en derde in de andere majors die dit jaar gespeeld zijn. 

'Top VW stopte dieselschandaal in doofpot'

Topbestuurders van Volkswagen, onder wie oud-topman Martin Winterkorn, hebben het gesjoemel met de uitstoot van dieselmotoren jarenlang in de doofpot gestopt. Dat stelt de openbaar aanklager van de Amerikaanse staat New York in een dinsdag aangekondigde rechtszaak tegen het Duitse autobedrijf.

Volgens openbaar aanklager Eric Schneiderman werd al sinds 1999 gesjoemeld met uitstoottesten van dieselmotoren om die schoner te laten lijken dan ze zijn. Nadat het schandaal in september vorig jaar aan het licht kwam, probeerden topbestuurders, onder wie Winterkorn, de zaak op allerlei manieren nog te verdoezelen. Volgens de aanklacht waren tientallen werknemers van Volkswagen betrokken bij de fraude.

Schneiderman spreekt van een "diepgewortelde zakelijke arrogantie bij Volkswagen, gecombineerd met een bewuste minachting voor de wet, de bescherming van de publieke gezondheid en het milieu". Het bedrijf heeft de milieuwetten overtreden, aldus de aanklacht.

Schadevergoeding
De staat New York eist nu honderden miljoenen aan schadevergoeding van Volkswagen. Ook de staten Maryland en Massachusetts hebben rechtszaken aangespannen tegen het autoconcern. De Duitse justitie is vorige maand een onderzoek begonnen naar Winterkorn.

Wereldwijd zijn ruim 11 miljoen auto's van Volkswagen uitgerust met software om de uitstoot te manipuleren. De autofabrikant uit Wolfsburg heeft inmiddels al ruim 16 miljard euro vrijgemaakt voor boetes, rechtszaken en kosten voor het terugroepen van auto's. Onlangs werd een schikking van meer dan 15 miljard dollar getroffen in de Verenigde Staten om gedupeerde klanten te compenseren.

'Top VW stopte dieselschandaal in doofpot'
'Top VW stopte dieselschandaal in doofpot' (Foto: ANP)

Iedereen kan Twitter-vinkje krijgen

Iedereen kan vanaf vandaag een blauw vinkje op Twitter krijgen om aan te geven dat hij echt is wie zijn account zegt dat hij is. De berichtendienst stelt daarvoor een aanvraagformulier beschikbaar. Tot nu toe kregen vooral sterren, sporters, politici, organisaties en merken zo'n vinkje van Twitter. Er zijn 187.000 geverifiëerde accounts

Bij een aanvraag moet worden aangegeven waarom een vinkje nuttig zou zijn. Twitter onderzoekt dan de aanvraag en de account wordt geverifieerd als dat volgens het bedrijf "in het publieke belang" is.

"We willen het nog makkelijker maken voor mensen om trendsetters en makers te vinden en dus is het een logische stap om mensen een aanvraag voor verificatie in te laten dienen", liet Twitter-topvrouw Tina Bhatnagar in een verklaring weten. "We hopen dat meer mensen nu geweldige accounts met een hoge kwaliteit vinden om te volgen."

Iedereen kan Twitter-vinkje krijgen
Iedereen kan Twitter-vinkje krijgen (Foto: BuzzT)

1206 afvallers op eerste dag Vierdaagse

1206 deelnemers van de 100e Vierdaagse hebben op de eerste dag, de dag van Elst, de finish niet gehaald, of zijn zelfs helemaal niet gestart. Dat maakte de organisatie bekend. De hitte van vandaag is de voornaamste reden voor het uitvallen van zoveel deelnemers.

Eerder werd al bekend gemaakt dat er 141 wandelaars bevangen waren geraakt door de hitte, veel daarvan waren tijdens het lopen flauwgevallen. Ambulancediensten reden op en neer, maar hadden het niet drukker dan gewoonlijk. Vooral voor de alleroudste Vierdaagselopers was het vandaag zwaar.

45.960 deelnemers hebben de finish wél gehaald, en maken zich klaar voor dag 2: de dag van Wijchen. Het wordt morgen nog warmer dan vandaag, dus heeft de organisatie besloten dat de 30 en 40km een half uur eerder mogen starten. FOK! is er de hele week bij, volg onze berichtgeving over de Vierdaagse hier.

1206 afvallers op eerste dag Vierdaagse
1206 afvallers op eerste dag Vierdaagse (foto: ANP)

Pippa Middleton bevestigt verloving

Pippa Middleton en haar vriend James Matthews gaan volgend jaar trouwen. De zus van de hertogin van Cambridge heeft de verloving zelf bevestigd.

"Pippa Middleton en James Matthews hebben het genoegen bekend te maken dat ze zondag 17 juli zijn verloofd. Ze zijn van plan volgend jaar te trouwen", luidt een persverklaring. Volgens een woordvoerder van Kensington Palace, de residentie van prins William en zijn vrouw Catherine, de zus van Pippa, is het verloofde koppel opgetogen over de aanstaande bruiloft.

Pippa liet zich dinsdag met verlovingsring voor haar woning fotograferen. Juwelenexperts schatten de waarde van de ring op 200.000 pond, omgerekend 238.000 euro. Haar vader Michael Middleton heeft gereageerd. ''Het is een prachtig stel en we wensen hen alle geluk samen", zegt hij tegen People.

Pippa (32) en James (40) hadden in 2012 een korte relatie. Daarna was ze drie jaar samen met bankier Nico Jackson. Die relatie werd in oktober vorig jaar verbroken. Daarna werd Pippa weer met James gezien en werd hun relatie almaar sterker. Ze delen hun liefde voor buitensporten zoals hardlopen, skiën, zwemmen en fietsen. Ze vierden de jaarwisseling samen op het Caribische eiland St Barth. James' ouders zijn daar de uitbaters van het Eden Rock Hotel. Onlangs zaten Pippa en James op de tribune van Wimbledon.

De huwelijksdatum is nog niet bekend.

Pippa Middleton bevestigt verloving
Pippa Middleton bevestigt verloving (Foto: BuzzE)

Minister Schippers: Spelen naar Nederland

Minister Edith Schippers (Sport) wil graag de Olympische Spelen naar Nederland halen. De VVD-bewindsvrouw zegt dat dinsdagavond in een uitzending van EenVandaag. "Ik zou dat heel graag willen. Het is prachtig als je hier ooit de Olympische Spelen zou kunnen organiseren", aldus Schippers.

Bij de vorming van het huidige kabinet in 2012 werd nog geconcludeerd dat er te weinig draagvlak is voor de organisatie van de Spelen in Nederland.

"We moeten kijken dat we het zo kunnen doen dat ook de belastingbetaler het een goed idee vindt", zegt Schippers nu. "Ik wil dat we ervaring opdoen met het organiseren van grote evenementen. En hoe wij het bedrijfsleven erbij kunnen betrekken."

Het plan bestond om de Olympische Spelen in 2028 in Nederland te houden, precies honderd jaar nadat Amsterdam gaststad was. Over het jaar 2028 wil Schippers niet speculeren: "Ik wil er geen jaartal aan koppelen. Ik wil dat we er klaar voor zijn."

Minister Schippers: Spelen naar Nederland
Minister Schippers: Spelen naar Nederland (Foto: ANP)

Cummings vervanger Kennaugh in Rio

Stephen Cummings vervangt Peter Kennaugh in de Britse wielerselectie voor de Olympische Spelen volgende maand in Rio. Twee maanden geleden brak Kennaugh zijn sleutelbeen in de Ronde van Californië en hij heeft zijn vorm nog niet terug.

Cummings was eerste reserve. Momenteel doet hij mee aan de Tour de France waar hij de eerste Pyreneeënrit won.

Chris Froome is kopman van de Britse ploeg. De huidige drager van de gele trui in de Tour de France komt zowel in actie op de tijdrit als in de wegrace.

Tief op met je respect en politieke correctheid

Schijtziek word ik er van. Zit mijn vrouw weer eens TLC te kijken, komt er een reclame voorbij van die mediahoer, Caitlyn Jenner. Je hebt misschien wel van haar gehoord omdat haar bakkes steeds op TV verschijnt wanneer ze weer een prijs voor haar moed heeft gewonnen. Ik kan alleen maar denken: "Je hebt iemand doodgereden en bent er mee weg gekomen omdat je een transgender bent". Maar dat mag je niet hardop zeggen, want dan ben je intolerant naar alle transgenders.

Haase wint Nederlands onderonsje in Gstaad

Tennisser Robin Haase heeft bij het ATP-toernooi in Gstaad het Nederlandse onderonsje met Thiemo de Bakker gewonnen. In Zwitserland werd het 6-7(4), 6-3 en 6-1 voor de kopman (ATP-95) van het Nederlandse tennis.

In de eerste set won Haase de meeste punten, maar er vielen geen breaks, waardoor een tiebreak noodzakelijk werd. Daarin was De Bakker (ATP-136) de beste. In de tweede set plaatste Haase een snelle break en gaf deze niet meer uit handen. Daarna was de tegenstand van De Bakker gebroken en kon Haase de wedstrijd eenvoudig binnen halen. In de tweede ronde wacht Horacia Zeballos (ATP-73) die lucky loser Agustin Velotti (ATP-253) met 6-4 en 6-2 klopte.

ING maakt Fylax blij (met een dooie mus)

De functie ING Mobiel Betalen, waardoor je smartphone een pinpas wordt, is voor jongeren uitgesteld. De app is al langer beschikbaar voor volwassenen, maar vanaf vandaag zouden ook jongeren van 16 en 17 er gebruik van kunnen maken.

Waarom de functie voor jongeren is uitgesteld, is nogal vaag. Uw reporter Fylax kreeg van de helpdesk te horen dat er 'nog te veel dingen mis gingen'. Raar, als de app wel gewoon goed werkt voor volwassenen. Wanneer de app nou eindelijk eens wel voor jongeren beschikbaar wordt, kon ING nog niet zeggen.

De vrouw van de helpdesk kon zich voorstellen dat ik, Fylax, er naar uitgekeken had, en daar heeft ze gelijk in. Al weken wacht ik op deze dag dat ik eindelijk van deze functie gebruik kan maken. Nou, mooi niet dus. Ze bood nog wel haar excuses aan, een lichtpuntje in deze kwalijke zaak.

Update 17.24 uur:
Mijn gebeden zijn verhoord (of ING heeft dit bericht gelezen). De app werkt nu namelijk ook voor mij! Omdat ik maar niet kon accepteren dat het niet werkte, bleef ik maar proberen, en met resultaat. Nu kan ik, samen met alle andere jongeren van 16 en 17 jaar, gebruik maken van Mobiel Betalen.

INGING maakt Fylax blij met dooie mus (Foto: ANP)


Ik kreeg zelfs nog dit kaartje. Jullie worden bedankt, ING.
Ik kreeg zelfs nog dit kaartje. Jullie worden bedankt, ING.

Ook razzia's in Turks onderwijs

Erdogan is goed op dreef met zijn razzia’s die de democratie moeten beschermen. Ook de onderwijssector blijft niet gevrijwaard van zijn Gülen-smetvrees. Ruim 15.000 leraren mogen wegens heel misschien wel betrokken zijn bij de staatsgreep verhuizen naar een varkensstal.

Het ruimen van de vermoedelijk besmette Turken beperkt zich niet tot de steden, ook op het platteland wordt er fanatiek geruimd. Uiteraard volgt er wel een onderzoek om achteraf de feiten aan de gewenste realiteit aan te passen.

Om de smetvrees bij de Turkse dictator democraat te bevredigen moet ook het overheidsapparaat netjes in de pas lopen, dus werd er ook 9300 man aan overheidspersoneel elders gestald. Als grote boosdoener en rechtvaardiging voor zijn razzia’s voert dictator president Erdogan Fethullah Gülen op.

Een ieder die dus niet gevraagd of ongevraagd enthousiast ‘Sieg! Heil! Erdogan’ scandeert is een Gülenist en wordt gedeporteerd naar een concentratiekamp. Inmiddels zijn er al duizenden militairen, politieagenten en leden van de rechterlijke macht geëlimineerd door het Turkse schrikbewind.

Vice-premier Numan Kurtulmus wilde nog graag even uitleggen dat de Hizmet-beweging van Gülen gelijk is aan Islamitische Staat en dat daarom alle middelen nooit erger dan de kwaal kunnen zijn. Kurtulmus wist verder nog te vertellen dat Turkije maar ternauwernood is ontsnapt aan een terugval van 76 40 tot 50 jaar in de tijd.

Getinten trappen hoogzwangere van fiets

De politie van het Twentse Losser is naarstig op zoek naar getuigen van een grove en laffe daad. Drie getinte mannen hebben namelijk gisterochtend een hoogzwangere vrouw van haar fiets getrapt.

De vrouw fietste rond tienen op de Gronausestraat/Kerkstraat aldaar toen ze door drie personen werd uitgescholden. Vervolgens schopte het drietal tegen haar fiets.

De trap was zo hard, dat de mama in spé voorover van haar rijwiel viel. Het stuur kwam hierbij in haar buik terecht. Het laffe trio ging er hierop als een haas vandoor, de vrouw hulpeloos achterlatend.

De politie wil niets kwijt over de afkomst van de daders. Dit zou namelijk stigmatiserend werken. Wel wil de Twentse politie kwijt dat het hier om getinte mannen gaat.

De vrouw is na deze laffe daad afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier werden een gekneusde buik en een geschaafd bovenbeen geconstateerd. De baby maakt het gelukkig goed. De burgemeester van het dorp roept getuigen op zich te melden.

Dennis stapt af in Tour met oog op Rio

Rohan Dennis zal morgen niet meer van start gaan in de zeventiende etappe van de Tour de France. De specialist op de tijdrit gaat zich nu richten op de Olympische Spelen volgende maand.

"Het zijn twee extreem zware weken geweest", aldus Yvon Ledanois, sportief directeur bij BMC, de ploeg van Dennis. Dennis eindigde vorige week als vijfde in de enige tijdrit tot nu toe in de Tour.

Marokkaan steekt moeder en dochters neer wegens geen burka

In een vakantieparadijs in Frankrijk zijn een moeder en haar dochters neergestoken door de 37-jarige Marokkaanse Mohamed B. Moeders en dochters droegen wegens de zomerse temperaturen en omdat ze op vakantie waren luchtige kleding. Zoals bekend is mag dat niet van de islam.

Mohammed B. besloot om de hoeren dames duidelijk te maken dat luchtige kleding niet getolereerd wordt. Moeder en dochters neersteken leek hem de enige gepaste manier en straf om duidelijk te maken dat ook in een Frans vakantieparadijs vrouwen een burka dienen te dragen.

De Franse officier van Justitie is nog aan het uitzoeken of hij de islam uit beeld kan houden in dit incident. “Het motief van de aanval is erg onduidelijk” zei hij.

De moeder en haar 14-jarige dochter raakten tijdens de Marokkaanse uitleg ernstig gewond en moesten per helikopter naar het ziekenhuis. De achtjarige verkeert in zorgwekkende conditie en de derde dochter hield geen ernstige verwondingen over aan de islamitische les.

Beveiliger stal goederen uit kazerne

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag een 37-jarige man veroordeeld voor de diefstal van goederen uit een militaire kazerne in Oirschot. De man werkte er als beveiliger. Tussen november 2012 en april 2014 stal hij onder meer kistjes met geld, VVV-bonnen, elektrisch gereedschap en apparatuur zoals een spelcomputer, fotocamera en een beamer.

De man is veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van negen maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist. De rechter hield er echter rekening mee dat de man na zijn aanhouding is ontslagen en mede daardoor in financiële problemen is geraakt. "Onder deze omstandigheden is het op dit moment niet meer passend en noodzakelijk de man terug te sturen naar de gevangenis", aldus het vonnis.

Beveiliger stal goederen uit kazerne
Beveiliger stal goederen uit kazerne (Foto: ANP)

Donald Trump huurt deelnemer realityshow in

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft een deelnemer van zijn realityshow The Apprentice ingehuurd voor zijn politieke campagne. Omarosa Manigault wordt de directeur van het programma dat meer contact met Afro-Amerikaanse kiezers moet leggen.

De 42-jarige deed in 2004 mee met het programma en keerde in 2013 terug voor de sterreneditie van de show. Daarin gingen kandidaten een afvalrace aan waarvan de winnaar een baan kreeg binnen het concern van Trump. Omarosa was een impopulaire kandidaat en eindigde zelfs op een lijst met 'de naarste tv-slechteriken aller tijden' van TV Guide. Naast The Apprentice was ze te zien in verschillende andere realityseries, zoals Fear Factor en Surreal Life.

Omarosa had een relatie met acteur Michael Clarke Duncan, bekend uit The Green Mile, toen hij overleed in 2012. Ze spande een rechtszaak aan tegen LaToya Jackson, toen die tijdens Celebrity Apprentice insinueerde dat Omarosa achter de dood van Michael zat. Uiteindelijk liet ze die zaak vallen.

Donald Trump huurt deelnemer realityshow in
Donald Trump huurt deelnemer realityshow in (Foto: BuzzE)

'Karazhan of Ulduar wordt het nieuwe Hearthstone-avontuur'

De laatste uitbreiding voor Hearthstone, Whispers of the Old Gods, is nu al een tijdje uit en als we de cyclus van Blizzard aanhouden dan zal de volgende aankondiging hoogstwaarschijnlijk een avontuur zijn. En de geruchtenmolen draait nu al op volle toeren, want het lijkt aannemelijk dat de setting van het volgende Hearthstone-avontuur Karazhan of Ulduar gaat worden.

De eerste hint die Blizzard zelf gaf was een uitnodiging aan deelnemers aan een fireside gathering op de universiteit van Californië. In het bericht staat dat ontvangers van harte uitgenodigd zijn voor een majestueus en geweldig magisch evenement zoals ze nog nooit eerder hebben gezien. Blizzard deed dit ook met de aankondiging voor onder andere The Grand Tournament en Whispers of the Old Gods, dus we weten zeker dat nieuwe content heel dichtbij is voor Hearthstone. Het gaat om de volgende uitnodiging:

Uitnodiginghearthstone

Tot zover wat bekend is, nu over naar het gissen. De reden waarom Karazhan en Ulduar de meest waarschijnlijke opties zijn komt vanwege een post van een Chinese forum-poster, die beweerde dat er onder andere een nieuwe shaman-hero gaat komen die vrij te spelen zou zijn via een verwijs-een-vriend-systeem (wat ook bleek te kloppen). Het zou dus goed kunnen dat de volgende bewering, namelijk dat het volgende avontuur de setting van een raid zou zijn die drie Chinese karakters lang is, ook waar zou kunnen zijn. Dat kunnen dan de volgende raids zijn:

  • 卡拉赞 Karazhan
  • 奥杜尔 Ulduar
  • 永春台 Terrace of Endless Spring
  • 悬槌堡 Highmaul

Van die vier zijn Karazhan en Ulduar de meest waarschijnlijke kandidaten, omdat dit zeer populaire raids waren in World of Warcraft. Als er één optie zou moeten worden gekozen is het Karazhan. Met de recente Warcraft-film en Karazhan als een prominente plek in die film zou het mooi met elkaar overlappen, en het gebruik van het woord 'magical' zou je eerder laten denken aan mages dan aan de titans, die het voornaamste thema waren in Ulduar. Als laatste argument kan worden aangevoerd dat Eric Dodds in maart 2015 heeft gezegd dat 'we veel over Karazhan gepraat hebben, en dat het ons niet zou verbazen als we het in de toekomst zouden toevoegen.'

We zullen snel zien of we gelijk hebben. Hearthstone is speelbaar op pc en mobiele apparaten.


Karazhan2
'Karazhan of Ulduar wordt het nieuwe Hearthstone-avontuur'

Megaboete EU vrachtwagenkartel met DAF

Vrachtwagenconcern DAF en Volvo/Renault, Daimler en Iveco moeten bijna 2,93 miljard euro boete betalen wegens verboden prijsafspraken en het doorberekenen van kosten voor nieuwe uitstootnormen aan de klant. Truckbouwer MAN, die ook deel uitmaakt van het kartel, ontspringt de dans als verklikker.

EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) maakte de megaboete dinsdag in Brussel bekend. Volgens Vestager is er sprake 'van serieuze inbreuk op de EU-regels' tussen 1997 en 2011.

"Het is onacceptabel dat MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco en DAF, die samen negen van de tien middelgrote en zware trucks produceren in Europa, een kartel vormden in plaats van met elkaar te concurreren", aldus de Deense commissaris.

In januari 2011 al viel Brussel samen met nationale mededingingsautoriteiten onaangekondigd binnen bij onder meer DAF in Eindhoven. In 2014 volgde een officiële klacht.

Megaboete EU vrachtwagenkartel met DAF
Megaboete EU vrachtwagenkartel met DAF (Foto: ANP)

'Alcohol onderbelicht aspect bij borstkanker'

Slechts één op de tien Nederlanders is op de hoogte van de relatie tussen het drinken van alcohol en borstkanker. Dat stelt het Nederlands instituut voor alcoholbeleid (STAP) dinsdag op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend mensen.

Volgens de organisatie krijgt elk jaar één op de acht vrouwen in ons land borstkanker, ofwel 14.500 in totaal. Naar schatting worden hiervan tussen de 1000 en 3000 gevallen veroorzaakt door alcoholgebruik. "Niet alleen het gebruik van enkele glazen alcohol per dag, maar ook matig gebruik van één glas per dag verhoogt dit risico al", aldus het instituut.

De belangenclub pleit voor een campagne om de risico's onder de aandacht te brengen, juist omdat de alcoholindustrie zich de afgelopen jaren steeds meer is gaan richten op vrouwen.

'Alcohol onderbelicht aspect bij borstkanker'
'Alcohol onderbelicht aspect bij borstkanker' (Foto: ANP)

VN raden herinvoering doodstraf Turkije af

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN heeft Turkije gewaarschuwd de doodstraf niet opnieuw in te voeren. ,,Het herinvoeren van de doodstraf zorgt voor een breuk in de verplichtingen die Turkije heeft ten aanzien van internationaal humanitair recht. Het is een stap in de foute richting", aldus Zeid Ra'ad al-Hussein. De Hoge Commissaris heeft de Turkse regering dinsdag opgeroepen de klok niet terug te draaien wat betreft het waarborgen van mensenrechten.

Al-Hussein heeft Turkije erop gewezen dat het land in 2006 het mensenrechtenverdrag heeft aangenomen dat de afschaffing van de doodstraf nastreeft. Volgens het internationale recht mag een staat niet op dat besluit terugkomen, als het verdrag eenmaal is geratificeerd. Ook drukte hij de Turkse regering op het hart de rechtsstaat te handhaven.

VN raden herinvoering doodstraf Turkije af
VN raden herinvoering doodstraf Turkije af (Foto: ANP)

Tactical Legends krijgt online bèta

Tactical Legends is een free to play strategisch puzzelspel, dat lijkt op schaken in Xcom-stijl. De willekeur en geluksfactor zijn compleet afwezig en het richt zich puur op strategisch inzicht. Je kunt je nu inschrijven voor de besloten online bèta-test.

Je speelt met verschillende eenheden, die ieder eigen eigenschappen hebben. Het doel van het spel is de koning van de tegenstander uit te schakelen. Tel daarbij op dat het een vierkant speelbord heeft met rechte hoeken en de overeenkomst met schaken is rond.

Tactical Legends - speelveld

Op het moment kun je de offline alfaversie gratis downloaden om te kijken of je het iets vindt. Tactical Legends is er eigenlijk op gericht om PvP te spelen, maar daar is dus de bèta-test voor. Naast gewone potjes die tussen een kwartier en 20 minuten duren, kun je ook puzzels oplossen. De ontwikkelaars werken nog aan onder andere een ‘drie tegen drie’-modus, meer verschillende eenheden en omgevingen en een toernooisysteem. Er is reeds een puzzel editor waar gamers gebruik van maken, dus aan afwisseling geen gebrek.

De gesloten bèta begint 15 oktober en je kan je hier vast opgeven. Voor degenen met koudwatervrees is hier de offline alfaversie. De uiteindelijke game draait op pc, MacOS, iOS, Linux, Android, Xbox One en PlayStation 4. Een releasedatum is nog niet bekend.

Tactical Legends - speelveld (2)

Groots afscheid Cancellara in België

Fabian Cancellara is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner en de Zwitser krijgt een groots afscheid in het land waar hij grote successen behaalde, België.

Op 12 november zal er op de indoorwielerbaan Het Kuipke in Gent een feestelijke terugblik op de rijke carrière van Spartacus worden georganiseerd. Onder meer wordt er een korte tijdrit verreden. Cancellara, die driemaal de Ronde van Vlaanderen op zijn naam wist te schrijven, heeft gezegd dat hij zich vereerd voelt met het eerbetoon.

Cancellara is momenteel actief in de Tour de France, dat vandaag een rustdag kent.

Fabian Cancellara bezig aan laatste seizoen (Foto: Pro Shots)

Nóg meer nieuwe Pokémon Sun en Moon

Je zou het bijna vergeten met al het mediageweld rondom Pokémon Go, maar er komt ook nog een 'grote' Pokémongame uit dit najaar, namelijk Pokémon Sun and Moon. Vandaag heeft Nintendo op het twitteraccount van Pokémon een filmpje gepost waarin zes nieuwe Pokémon geshowd worden, en nieuwe features zoals competities opzetten in Global Link.

De eerste Pokémon die we te zien kregen is Wimpod, een insect-achtige Pokémon met als speciale ability Wimp Out, waarmee Wimpod snel uit het gevecht kan vluchten. De twede Pokémon is Bounsweet, een Pokémon die lijkt op een bes met als ability leaf guard en oblivious. Derde in het lijstje is Comfey, een Pokémon die lijkt op een bloemenkrans en de ability flower veil of triage. Mudsdale is de laatste Pokémon die lijkt op een wild paard met de abilities own tempo en stamina. 

We kregen ook Mimikyu en Bewear te zien, de Pokémon waar wij al eerder over berichtten. Ook laat nintendo nieuwe features zien zoals het opzetten van online competities via global link, en iets wat hyper training gaat heten.

Bekijk het filmpje hieronder. Pokémon Sun and Moon komen op 18 november uit voor de Nintendo 3DS. 

Nóg meer nieuwe Pokémon Sun en Moon

Vrouw heeft haarbal poes in vagijn

Het wtf-verhaal van de dag neemt ons vandaag mee naar Baltimore. Michelle Barrow uit die Amerikaanse stad is namelijk gek op haar twee katten. De liefde gaat zelfs zo ver, dat ze een haarbal van vijf centimeter in haar flamoes had.

De vrouw in kwestie meldde zich enige tijd geleden bij de gynaecoloog voor een routinecontrole. Ze vertelde de beste vrouw dat ze de laatste maand nogal last had van een onverklaarbare pijn in haar onderbuik.

Barrow werd in alle gaten en kieren onderzocht. Uiteindelijk ontdekte de kuttenkijkster waar de pijn vandaan kwam. In de poes van de Amerikaanse bleek een bal van kattenhaar met een doorsnee van ruim vijf centimeter te zitten.

De patiënte dacht direct aan Cricket en Donut, haar twee katten. Hoewel Barrow keurig getrouwd is, blijft het duo 's nacht bij hen in bed slapen.

Zij en manlief slapen te allen tijde naakt. Vermoed wordt nu dat de kattenharen telkens ongemerkt aan de spermaspeer van haar man bleven plakken. En telkens als mevrouw Barrow snoeihard werd genomen, kwam er weer een nieuwe dosis kattenharen naar binnen.

Overigens liet de haarbal zich niet gemakkelijk verwijderen. De arts moest de haarbal namelijk letterlijk wegsnijden uit de punani van haar patiënte.

Koeman denkt aan EK-winnaar William Carvalho

Everton-manager Ronald Koeman geeft aan interesse te hebben in William Carvalho. Everton liet eerder al weten een bod rond de 17 miljoen pond genoeg te vinden om de Europees Kampioen los te krijgen van Sporting Clube de Portugal. Sporting zelf gaf echter aan dat zijn waarde rond de 30 miljoen pond zou liggen en een bedrag lager dan dat niet besproken wordt. 

The Toffees moeten de concurrentiestrijd winnen van Napoli, Inter Milaan en Leicester City, die ook interesse in de Portugees zouden hebben. Koeman geeft aan dat het middenveld hoog op het prioriteitenlijstje staat. 

Michael J. Fox deelt podium met Coldplay

Coldplay heeft bezoekers van de show in New Jersey verrast met een gastoptreden van Michael J. Fox. De acteur, die al sinds 1990 aan de ziekte van Parkinson lijdt, speelde een aantal nummers uit de film Back to the Future mee.

Coldplay trad op in het MetLife Stadium. Tijdens de show kwam een videoboodschap langs van Moses Martin, de 10-jarige zoon van Coldplay-zanger Chris Martin en zijn ex Gwyneth Paltrow. Moses vroeg zijn vader nummers uit hun favoriete film Back to the Future te spelen.

Niet lang daarna introduceerde Chris Martin de hoofdrolspeler uit de beroemde film op het podium. Michael J. Fox nam een gitaar en speelde mee met de nummers Earth Angel en Johnny B. Goode. "Een droom komt uit", zei Chris Martin tijdens zijn dankwoord voor het gastoptreden. Op YouTube staan beelden van de show.

Coldplay gaf in juni twee uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA. Coldplay's A Head Full Of Dreams-tour eindigt 14 december in Sydney.

Vierdaagse neemt hittemaatregelen

Vierdaagselopers op de 30 en 40 kilometer mogen woensdag een half uur eerder starten. Dat heeft het bestuur van de Vierdaagse dinsdag besloten, omdat in Gelderland en Brabant het nationaal hitteplan van kracht is. De tweede etappe van de Vierdaagse voert door die twee provincies. Militaire lopers moeten vooralsnog gewoon hun verplichte tien kilo bepakking blijven dragen.

Vierdaagse neemt hittemaatregelen
Vierdaagse neemt hittemaatregelen (Foto: ANP)

'Zo. Nu eerst naar de cloud' mag als slogan

YourHosting mocht in een radiospotje de slogan "Zo. Nu eerst naar de cloud" gebruiken. Bierbrouwer Bavaria vond dat de tekst te veel leek op "Zo. Nu eerst een Bavaria'' en stapte daarom naar de rechter. De rechtbank gaf Bavaria eerst gelijk, maar in hoger beroep won het Zwolse YourHosting dinsdag.

Bavaria gebruikt sinds 1985 de slagzin "Zo, nu eerst 'n Bavaria". Die werd later veranderd in "Zo. Nu eerst een Bavaria". De brouwer registreerde de zin in 2006. Volgens het gerechtshof in Den Haag geeft het auteursrecht geen bescherming voor de tekst "Zo. Nu eerst ...".

'Zo. Nu eerst naar de cloud' mag als slogan
'Zo. Nu eerst naar de cloud' mag als slogan (Foto: BuzzT)

Battlefield 4-DLC Naval Strike gratis op Xbox One

De trend van gratis uitbreidingen voor Battlefield 4 zet zich voort: de DLC Naval Strike is door EA gratis beschikbaar gemaakt voor Xbox One-spelers die beschikken over een Gold-abonnement.

Het is de zoveelste DLC die wordt weggegeven en is onderdeel van een reeks promoties in de aanloop naar Battlefield 1, die gepland staat voor release in oktober van dit jaar. Eerder al zagen we gratis uitbreidingen voor zowel Battlefield 4 als Battlefield Hardline, zoals Dragon's Teeth en Robbery

Ten tijde van schrijven is Naval Strike alleen nog gratis op Xbox One, maar andere platforms volgen ongetwijfeld later.

Seizoen 7 Game of Thrones telt 7 afleveringen

Het zevende seizoen van Game of Thrones beslaat zeven afleveringen in plaats van de gebruikelijke tien. Eind deze zomer beginnen de opnames, waardoor kijkers tot de zomer van 2017 moeten wachten op nieuwe afleveringen. Dit heeft HBO bekendgemaakt.

Het zevende seizoen van de Amerikaanse hitserie wordt opgenomen in Noord-Ierland, Spanje en IJsland. Het einde van het zesde seizoen speelde zich af in de winter, dus besloten de makers de opnames uit te stellen. "Nu het wintert in Game of Thrones leek het producenten David Benioff en D.B. Weiss beter om met de opnames te wachten tot het weer verslechtert, wat de verhaallijn ten goede komt", heeft programmabaas Casey Boys laten weten.

Game of Thrones heeft vorige week 23 nominaties gekregen voor de Emmy Awards. De serie was in 2015 de grote winnaar van de Emmy's met twaalf awards en won toen onder meer het felbegeerde beeldje voor beste drama. Ook dit jaar maakt Game of Thrones hier kans op.

Seizoen 7 Game of Thrones telt 7 afleveringen
Seizoen 7 Game of Thrones telt 7 afleveringen (Foto: BuzzE)

Hitteplan voor vier provincies van kracht

Het Nationaal Hitteplan is vanaf dinsdag in werking voor de provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning 's middag te beperken en veel in de schaduw te blijven.

Ook moet iedereen er voor zorgen dat het in huis niet te warm wordt: airconditioning, zonwering en ventilatoren kunnen daarbij van pas komen. Ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen.

Vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn van aanhoudende hitte. De komende dagen zal de temperatuur oplopen naar waarden boven de 30 graden. Ook de nacht wordt niet kouder dan een graad of 20.

Hitteplan voor vier provincies van kracht
Hitteplan voor vier provincies van kracht (Foto: ANP)

Noord-Korea vuurt weer raketten af

Noord-Korea heeft dinsdagochtend vroeg (lokale tijd) drie ballistische raketten afgevuurd. De projectielen kwamen volgens de Zuid-Koreaanse strijdkrachten terecht in zee.

De raketten zouden een bereik hebben gehad van tussen de vijfhonderd en zeshonderd kilometer. Het stalinistische regime in Pyongyong lanceerde vorige maand ook al meerdere projectielen. Dat leidde tot felle kritiek van de internationale gemeenschap.

Noord-Korea vuurt weer raketten af
Noord-Korea vuurt weer raketten af (Foto: ANP)

Kim Kardashian vraagt zeven ton voor uur werk

De organisator van een feestje waar Kim Kardashian dit weekend poseerde voor selfies, legde daar 700.000 dollar (630.000 euro) voor neer.

Volgens The New York Post werd de realityster daarnaast ingevlogen met een privéjet en had ze de beschikking over zo'n 25 bodyguards. Voor haar aanzienlijke gage stelde Kim zich ruim een uur beschikbaar voor selfies met bloggers en postte ze over het event op Snapchat en andere sociale media.

Het feestje werd gegeven door designwebshop Reverse. De organisator wil het precieze bedrag dat voor de aanwezigheid van Kim was betaald niet bekendmaken, maar bevestigt dat het bedrijf tussen een half en heel miljoen heeft neergelegd voor de komst van de realityster.

Kim Kardashian vraagt zeven ton voor uur werk
Kim Kardashian vraagt zeven ton voor uur werk (Foto: BuzzE)

Van Boxtel langer topbestuurder bij NS

Roger van Boxtel blijft langer aan als president-directeur van de NS. Vorig jaar zomer was hij voor de duur van een jaar aangesteld. Op verzoek van de raad van commissarissen gaat hij nog een tijdje door.

"Hij blijft aan totdat is voorzien in de definitieve invulling van de positie van president-directeur. Naar verwachting zal dit begin volgend jaar het geval zijn", aldus de NS dinsdag.

Bij zijn aantreden kreeg Van Boxtel de opdracht de NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen. Hij volgde Timo Huges op. Die moest vertrekken, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. In het onderzoek naar de aanbesteding voor openbaar vervoer in Limburg waren onregelmatigheden opgedoken. Huges kreeg geen geld mee bij zijn vertrek.

Van Boxtel was voor D66 minister en lid van de Tweede en Eerste Kamer. Van 1998 tot 2002 was hij minister zonder portefeuille voor grote steden- en integratiebeleid. Ook is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis geweest.

Van Boxtel langer topbestuurder bij NS
Van Boxtel langer topbestuurder bij NS (Foto: ANP)

'Turken DdoS'en Wikileaks'

WikiLeaks laat via Twitter weten last te hebben van een aanval op de servers. De site is voornemens om 300K aan e-mails en 500K aan documenten van Erdogan’s AKP te publiceren. Mede daarom vermoedt WikiLeaks dat de verstoring door de Turken wordt veroorzaakt.

Het is niet geheel duidelijk om wat voor aanval het precies gaat. Twitteraars zeggen dat het hier een DdoS-aanval betreft. WikiLeaks verklaarde verder dat de informatie niet over de recentelijke staatsgreep gaan.

'Man Utd biedt 125 miljoen euro op Pogba'

Manchester United is bereidt om alles uit de kast te halen om Paul Pogba terug te halen naar Old Trafford. Er wacht een riant salaris in Engeland voor de middenvelder. Volgens La Gazetta dello Sport hebben de Mancunians 125 miljoen euro geboden om de Fransman los te weken bij Juventus.

De totale overeenkomst gaat Manchester naar verluidt €185 miljoen kosten, omdat de club een contract van vijf jaar met een jaarsalaris van €12 miljoen in gedachten heeft. Volgens de Italiaanse sportkrant ontvangt Pogba twintig procent van de transfersom, wat neerkomt op €25 miljoen.

Amsterdam maakt zich op voor EuroPride

Amsterdam is vanaf zaterdag het toneel van de EuroPride. Het festival voor homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen vindt sinds 1991 elk jaar in een andere Europese stad plaats. Onder het motto 'Join our freedom, feel free to join us' staan er vijftien dagen lang ruim tweehonderd activiteiten, congressen en debatten op het programma.

De EuroPride begint met de 39e editie van Roze Zaterdag. Dit evenement is jaarlijks in een andere stad in ons land en de laatste keer in Amsterdam was in 1994. Overdag zijn er allerlei activiteiten in het Vondelpark en 's avonds is er de zogeheten Pride Walk, een wandeling van het Vondelpark naar de Dam, als signaal tegen homofobie en anti-homogeweld en voor tolerantie en verdraagzaamheid. Op de Dam wordt het stokje vervolgens overgedragen aan de burgemeester van Den Bosch, de plek waar Roze Zaterdag volgend jaar staat gepland. Daarna volgt de officiële openinsgceremonie van de EuroPride, die tot en met 7 augustus duurt.

Zondag is er op de Dam het 'mensenrechtenconcert', met onder anderen Candy Dulfer, Conchita Wurst, Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, O'G3NE en Anita Meijer. De AVROTROS registreert het concert, dat van 16.00 uur tot 23.00 uur duurt.

De organisatie van de EuroPride is in handen van de Amsterdam Gay Pride. Op zaterdag 6 augustus zijn de grachten weer gevuld met een bonte verzameling boten voor de roemruchte Canal Parade.

Dinsdagmiddag dient er nog een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam, omdat bewoners van de binnenstad vinden dat de gemeente meer maatregelen moet nemen om overlast van het evenement tegen te gaan.

Amsterdam maakt zich op voor EuroPride
Amsterdam maakt zich op voor EuroPride (Foto: ANP)

'Slaafvrije chocoladerepen stap dichterbij'

Chocolademaker Tony's Chocolonely slaat de handen ineen met de Belgisch-Franse toeleverancier Barry Callebaut. De samenwerking moet ervoor zorgen dat de chocolade in de repen van het Amsterdamse bedrijf binnenkort alleen nog gemaakt wordt van duurzame en volledig traceerbare cacaobonen.

Om dat te kunnen garanderen, installeert Barry Callebaut speciaal voor Tony's Chocolonely een nieuwe cacaobotertank. Daarin worden alleen cacaobonen verwerkt die zijn ingekocht bij coöperaties in Ivoorkust en Ghana waar het Nederlandse bedrijf mee samenwerkt. Van die producenten staat vast dat zij geen gebruikmaken van slavenarbeid.

'Slaafvrije chocoladerepen stap dichterbij'
'Slaafvrije chocoladerepen stap dichterbij' (Foto: ANP)

Nederlander dood na val Alpen

Een Nederlander is om het leven gekomen door een val in de Franse Alpen. Hij viel in de afgrond bij de afdaling van de Col des Thurges, een berg van 2679 meter bij de grens met Italië.

Volgens Franse media dinsdag is er een "technische fout"gemaakt bij het afdalen. Daardoor gleed de man uit op een besneeuwde helling. Hij beklom de berg met drie anderen. Zij zijn door bergredders in veiligheid gebracht.

Nederlander dood na val Alpen
Nederlander dood na val Alpen (Foto: ANP)

IS claimt Afghaanse treinaanvaller

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) bestempelt de Afghaanse tiener die maandag passagiers aanviel in een Duitse trein als een van haar "strijders". De beweging deed dat dinsdag via het aan IS verbonden persbureau Amaq, zonder erbij te vermelden of de organisatie hem aanstuurde.

De Duitse autoriteiten troffen bij huiszoeking in de kamer van de Afghaanse migrant een zelfgemaakte IS-vlag aan. De jongen zou islamitische kreten hebben geslaakt toen hij in de regionale trein bij het Beierse Würzburg met een bijl en een mes passagiers aanviel. Daardoor vielen zeker vier gewonden van wie er twee in kritieke toestand verkeren. Speciale eenheden van de politie schoten de zeventienjarige jongen kort daarna dood.

IS claimt Afghaanse treinaanvaller
IS claimt Afghaanse treinaanvaller (Foto: ANP)

Eerste Vierdaagseloper alweer binnen

De Brit Simon Brownlee is dinsdagmorgen rond tien uur als eerste Vierdaagseloper weer in Nijmegen gearriveerd. Brownlee schept er al jaren een eer in om elke Vierdaagsedag als eerste te finishen. Hij loopt voor de twintigste keer mee en legt elke dag 50 kilometer af.

De 25 'erelopers' die maandag al aan een extra rondje van 50 kilometer waren begonnen, zijn dinsdagmorgen vroeg fit in Nijmegen teruggekeerd, zegt de organisatie. De lopers zijn dinsdagmorgen om 04.00 uur begonnen met hun gewone Vierdaagse.

Dinsdagmiddag gaat een tweede groep wandelaars op pad voor het ererondje vanwege de honderdste Vierdaagse. Deze deelnemers hebben dan al 50 kilometer achter de rug, lopen een extra ronde van 50 kilometer en starten zodra ze weer in Nijmegen zijn met hun gewone tweede Vierdaagsedag.

Eerste Vierdaagseloper alweer binnen
Eerste Vierdaagseloper alweer binnen (Foto: ANP)

'Pippa Middleton gaat trouwen'

Pippa Middleton gaat trouwen. Een goede vriend van Pippa en haar verloofde James Matthews heeft geruchten hierover bevestigd aan Hello!. James zou de schoonzus van de Britse prins William afgelopen weekend ten huwelijk hebben gevraagd tijdens een wandeling in het Engelse nationaal park Lake District. Daarmee verraste James de 32-jarige Pippa.

Daily Mail weet dat James (40) voorafgaande aan zijn huwelijksaanzoek bij haar vader Michael Middleton langsging om de hand van zijn dochter te vragen. "James is erg traditioneel ingesteld en wil het graag op het juiste manier doen", zegt een bron van de krant. "Dat betekent dus dat hij langs zijn schoonvader moest om toestemming te vragen."

Pippa's ouders Michael en Carole zijn erg blij met hun schoonzoon. "Ze zijn er zeker van dat hij Pippa gelukkig gaat maken", weet een vriend van de familie Middleton. Pippa en James hadden in 2012 een korte relatie. Daarna was ze drie jaar samen met bankier Nico Jackson. Die relatie werd in oktober vorig jaar verbroken. Daarna werd Pippa weer met James gezien en werd hun relatie almaar sterker. Ze delen hun liefde voor buitensporten zoals hardlopen, skiën, zwemmen en fietsen.

Ze vierden de jaarwisseling samen op het Caribische eiland St Barth. James' ouders zijn daar de uitbaters van het Eden Rock Hotel. Onlangs zaten Pippa en James op de tribune van Wimbledon.

Nieuwe fatale longziekte ontdekt

Wetenschappers hebben een nieuwe genetische afwijking ontdekt die leidt tot een longontsteking bij jonge kinderen met dodelijke afloop. In totaal zijn nu vier overleden kinderen uit een Nederlandse en een Amerikaanse familie geïdentificeerd met deze chromosoomafwijking, meldt het Universitair Medisch Centrum Utrecht dinsdag.

De aandoening kenmerkt zich door een verhoogde gevoeligheid voor infecties en leidt tot een ernstige, snel ontwikkelende luchtweginfectie bij kleine kinderen. Het gaat daarbij om de mutatie van een bepaald gen, dat een rol speelt bij de productie van eiwitten die onder meer DNA-reparatie verzorgen. Hierdoor raakt dit systeem ontregeld waardoor bij patiënten bepaalde chromosomen in het bloed beschadigd raken. Het gaat om een erfelijke afwijking.

Het nieuwe syndroom wordt deze week beschreven in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Clinical Investigation.

Nieuwe fatale longziekte ontdekt
Nieuwe fatale longziekte ontdekt (Foto: ANP)

Di-rect treedt voor Unicef op in Kurhaus

Di-rect sluit zondag 25 september het Just Peace Festival af met een concert in het Kurhaus in Scheveningen. De rockband treedt daarmee in de voetsporen van de Rolling Stones die er het laatste concert gaven in 1964. De opbrengst van de avond gaat naar Unicef. Woensdag begint de kaartverkoop van het benefietconcert.

Den Haag staat van 21 september tot en met 25 september volledig in het teken van het Just Peace Festival. Met ruim veertig activiteiten wordt vijf dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd. Het Kurhaus werkt graag mee aan het initiatief voor Unicef. "Nu de Kurzaal weer in gebruik is als concertzaal, wordt het weer eens tijd voor een rockband. Het is geweldig dat de Haagse band Di-rect zich verbindt aan dit goede doel en we kijken enorm uit naar het concert!'', zegt manager Marcel Bosman van het hotel.

Vorig jaar gaf Di-Rect een jubileumconcert nog op het strand in Scheveningen. Op 16 september brengt de band een nieuwe ep Fired Up uit.

Di-rect treedt voor Unicef op in Kurhaus
Di-rect treedt voor Unicef op in Kurhaus (Foto: BuzzE)

'Seksrabbijn' uitgeleverd aan Israël

Zuid-Afrika heeft de zogenoemde seksrabbijn Eliezer Berland uitgeleverd aan Israël. De rabbijn sloeg drie jaar geleden op de vlucht nadat hij ervan werd beschuldigd dat hij vrouwen in zijn geloofsgemeenschap seksueel had misbruikt.

Volgens Israëlische media kwam hij dinsdag aan op het vliegveld van Tel Aviv. Berland is de leider van de Shuvu Banim-geloofsgemeenschap. Hij werd in april in Zuid-Afrika aangehouden. Hij verbleef tijdens zijn vlucht voor de Israëlische justitie ook enige tijd in Nederland.

'Seksrabbijn' uitgeleverd aan Israël
'Seksrabbijn' uitgeleverd aan Israël (Foto: ANP)

Gravity Rush 2 komt eind november

Sony heeft nu eindelijk de releasedatum van Gravity Rush 2 bekendgemaakt. Wij Eruopeanen krijgen de game als eerst, op 30 november. Als bonus krijgen we een nieuwe trailer te zien waarin Kat weer alles op zijn kop zet, samen met een nieuw personage.

Japan moet tot 1 december wachten, Amerika nog een dagje later. Kat, Raven en Syd zijn weer terug in deel 2, maar in de nieuwe trailer zien we een beschermengel met de toepasselijke naam Angel. Ze is een superheld met een aggresieve wilde vechtstijl. Ze kan haarzelf ook snel genezen, altijd handig in de zwaartekracht tartende wereld van het spel.

Gravity Rush 2 komt 30 november uit in Europa, exclusief voor PlayStation 4.

Lopers 4daagse gewaarschuwd voor 'asfaltbrand'

Door de tropische temperaturen moeten deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse rekening houden met asfaltbrand. Daarvoor waarschuwt Weerplaza dinsdag. De meeste wandelaars weten wel dat ze zich moeten insmeren, een hoofddeksel tegen de zon kunnen opzetten en genoeg moeten drinken, maar asfaltbrand is een relatief onbekend fenomeen.

"Asfaltbrand treedt op zodra het oppervlak waar je overheen loopt extreem opwarmt", legt een woordvoerder uit. Het veroorzaakt rode vlekken, vaak aan de onderkant van de kuit. "De hitte van het asfalt zorgt er langzaam maar gestaag voor dat je huid te heet wordt en er dus verbranding optreedt."

De beste bescherming is volgens hem om niet met blote benen te wandelen, ondanks de hitte. De kuiten insmeren met zonnebrandcrème helpt niet tegen asfaltbrand. "Ook is het slim geregeld de schaduw op te zoeken en daar waar mogelijk het asfalt te mijden."

Weerplaza verwacht dat het dinsdag op de meeste plaatsen in het zuiden en oosten 30 graden wordt en woensdag plaatselijk zelfs 34 graden.

Lopers gewaarschuwd voor 'asfaltbrand'
Lopers gewaarschuwd voor 'asfaltbrand' (Foto: ANP)

Treinbotsing België mogelijk door mobieltje

Een treinongeval begin vorige maand in België, waardoor drie mensen om het leven kwamen, is mogelijk veroorzaakt doordat de machinist van een van de voertuigen werd afgeleid door zijn mobiele telefoon. Dat meldden Belgische media dinsdag.

Op 5 juni botsten een passagierstrein en een goederentrein op elkaar in Saint-Georges-sur-Meuse. Onderzoekers stelden vast dat op het moment van de crash de mobiele telefoon van de machinist van de passagierstrein actief was. De bestuurder had ook aangegeven dat hij twee gele seinen had gezien die waarschuwen voor een mogelijk rood sein. Hij remde echter niet af. De machinist kwam door de botsing om het leven.

Uit technisch onderzoek van spoorbeheerder Infrabel blijkt dat alles normaal functioneerde.

Treinbotsing België mogelijk door mobieltje
Treinbotsing België mogelijk door mobieltje (Foto: ANP)

Commotie VS over speech Melania Trump

In de VS is commotie ontstaan over de toespraak die de vrouw van presidentskandidaat Donald Trump, Melania, heeft gehouden tijdens de conventie van de Republikeinen in Cleveland. Passages uit de speech lijken soms letterlijk op uitspraken die Michelle Obama, vrouw van de huidige Amerikaanse president, deed tijdens de conventie van de Democraten in 2008.

In Amerikaanse media worden de passages tegenover elkaar gezet en vergeleken en daaruit blijken frappante overeenkomsten. Zo blikt Melania met dezelfde woorden terug op haar jeugd als Michelle en somt zij in enkele gevallen morele waarden op in dezelfde woorden en in dezelfde volgorde.

Melania verklaarde voorafgaand aan haar toesprak dat ze de speech "met zo weinig mogelijk hulp" zelf had geschreven. Trump liet na de toespraak via Twitter weten "bijzonder trots" te zijn op zijn eega.

Commotie VS over speech Melania Trump
Commotie VS over speech Melania Trump (Foto: ANP)

Leslie Jones doelwit van racisme op Twitter

Ghostbusters-actrice Leslie Jones is het zat op Twitter racistische opmerkingen naar haar hoofd geslingerd te krijgen. Maandag retweette ze urenlang beledigende opmerkingen, om aandacht te krijgen voor het probleem.

De actrice wil met de actie laten zien wat ze zoal te horen krijgt op het sociale medium. "Je zal het kwaad niet geloven, dit is doodeng", schreef ze over de haattweets, waarin ze onder meer herhaaldelijk werd vergeleken met een aap.

Regisseur van Ghostbusters Paul Feig reageerde woedend op Twitter. "Leslie Jones is een van de beste mensen die ik ken. Een persoonlijke aanval op haar is een persoonlijke aanval op ons allemaal", verklaarde hij zich solidair. De regisseur startte de hashtag #LoveForLeslieJ, die al snel opklom in Twitter's lijst met trending topics.

Spinazie
In veel steunbetuigingen vroegen twitteraars zich af waarom het sociale medium zelf niet ingreep. Ook adviseerden veel volgers Leslie om zich niet te veel van de tweets aan te trekken en ze zelfs te negeren, maar daar wilde de komiek niet aan. "Zeg me niet dat ik moet doen alsof dit niet gebeurt. Laat domme mensen niet altijd het luidst zijn."

De actrice toonde toch nog enige hoop. "Ik ben het zat dat mensen denken dat we de wereld niet kunnen veranderen. We zijn gestopt met spinazie eten toen we dachten dat dat slecht voor ons was. Ik weiger te geloven dat we haat dan ook niet kunnen stoppen."

Leslie Jones doelwit van racisme op Twitter
Leslie Jones doelwit van racisme op Twitter (Foto: BuzzE)

'Bill Cosby blind en aan huis gebonden'

De gevallen komiek Bill Cosby kan niets meer zien en is daardoor veroordeeld tot een bestaan binnenshuis. Dat vertelt 'een welingelichte bron' aan de New York Post.

De insider zegt in de krant: "Zijn vermeende slachtoffers vinden er misschien troost in te weten dat hij zich in een persoonlijke hel bevindt. Hij is compleet blind en al zijn bekende vrienden hebben hem de rug toegekeerd." Naast zijn vrouw Camille zouden zijn advocaten nog de enige zijn die achter Cosby staan.

De komiek en acteur wordt verdacht van meer dan vijftig gevallen van seksueel misbruik. Hij moet binnenkort terechtstaan voor de aanranding van Andrea Constand. Eerder maandag kreeg hij van een rechter in Pennsylvania toestemming haar ook aan te klagen, wegens contractbreuk. De twee troffen in 2006 een regeling in de zaak, waarin Constand tekende voor geheimhouding. Zij heeft zich in de media en op Twitter toch uitgelaten over Cosby.

'Bill Cosby blind en aan huis gebonden'
'Bill Cosby blind en aan huis gebonden' (Foto: BuzzE)

Cosby Show-actrice in verwachting van dochter

Keshia Knight Pulliam, die Rudy Huxtable speelde in The Cosby Show, is zwanger. De inmiddels 37-jarige actrice maakte dat nieuws maandag zelf bekend op Instagram en verklapte gelijk ook dat ze een dochter krijgt.

Keshia was vijf jaar oud toen ze de Huxtables jongste dochter Rudy ging spelen. Eigenlijk was de rol bedoeld voor een jongetje, maar de producenten konden geen geschikte jonge acteur vinden en gingen voor Keshia, die al eens te zien was geweest in de Amerikaanse versie van Sesamstraat. In 1986 werd ze genomineerd voor een Emmy voor haar rol in The Cosby Show, met haar zes jaar was ze de jongste actrice met een nominatie ooit.

Na het einde van The Cosby Show ging Keshia terug naar school en studeerde ze sociologie. Ze deed eerder mee aan een aantal realityshows voor sterren en had een rol in een comedyshow van Tyler Perry.

Vader van de baby is oud-footballspeler Ed Hardwell, die in Amerika ook bekend is van realityserie Real Housewives Of Atlanta.

Cosby Show-actrice in verwachting van dochter
Cosby Show-actrice in verwachting van dochter (Foto: BuzzE)

Laatste kans tegen Donald Trump faalt

Tegenstanders van Donald Trump hebben maandag (lokale tijd) amok gemaakt op de Republikeinse conventie in Cleveland. Het anti-Trump-kamp wilde dat gedelegeerden de mogelijkheid zouden krijgen om andere kandidaten te steunen.

De tegenstanders van Trump eisten een hoofdelijke stemming over het plan, zodat vertegenwoordigers van alle staten hun mening konden geven. De partijleiders verklaarden daarop dat er te weinig steun was voor zo'n stemming. Dat leidde tot woedende reacties. Zo vertrok onder meer de delegatie uit Colorado.

Trump wordt tijdens de conventie formeel aangewezen als Republikeinse presidentskandidaat. De kans dat tegenstanders hem nu nog kunnen dwarsbomen is nagenoeg nul, omdat de vastgoedmagnaat tijdens de voorverkiezingen meer dan genoeg gedelegeerden achter zich kreeg.

Ondanks de tweespalt die de opkomst van Trump binnen de Republikeinen zaaide wil de partij tijdens de conventie zijn beste beentje voorzetten. Het thema van maandagavond was 'Make America Safe Again'. Zo werd er verwezen naar het gevaar dat politiemensen lopen met de leuze Blue Lives Matter, en benadrukten verscheidene sprekers de strijd tegen de radicale islam.

Opvallend was de oproep Hillary Clinton gevangen te zetten vanwege haar email-schandaal, hoewel de FBI heeft geadviseerd de Democratische presidentskandidate niet te vervolgen. De oproep kon rekenen op gescandeer uit de zaal: "Lock her up!" CNN-analisten zagen hierin een zwakte binnen het Trump-kamp, en een aanwijzing dat het lastig is voor de Republikeinen om de tegenpartij inhoudelijk aan te pakken.

Tegenstanders Trump verstoren conventie
Laatste kans tegen Donald Trump faalt (Foto: ANP)

Britse premier May eist Brexit-succes

De Britse premier Theresa May eist van haar ministers dat ze allemaal hun best doen om een succes te maken van de Brexit. Ze gebruikt de eerste ministersvergadering op dinsdag om deze boodschap over te brengen.

May was voor haar benoeming zelf tegen een Brits vertrek uit de EU, maar benoemde afgelopen week veel voorstanders in haar regering, zoals de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Toch bestaat twee derde van haar ministers uit mensen die voor hun benoeming tegen de Brexit waren. Cynici zeggen dat de Brexiteers zijn aangesteld om 'hun eigen rotzooi op te ruimen'.

May's woordvoerder zegt dat ze tijdens de vergadering ook gaat benadrukken dat de regering de nieuwe kansen moet grijpen die een Brexit met zich meebrengt: "Groot-Brittannië staat nog steeds open voor zakendoen."

De premier ontmoette vrijdag de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon. De Schotten stemden er overwegend voor om in de EU te blijven. Sturgeon overweegt dan ook op een nieuw Schots onafhankelijkheids-referendum aan te sturen. May zegde echter toe om Artikel 50 uit het Verdrag van Lissabon, dat het EU-vertrek formeel binnen twee jaar regelt, pas in werking te stellen als alle landsdelen het eens zijn over de aanpak. Dat wordt door sommigen opgevat als een Schots veto.

Britse premier May eist brexit-succes
Britse premier May eist Brexit-succes (Foto: ANP)

Johnny Depp wil 50 miljoen voor landgoed

Het Franse landgoed van Johnny Depp staat weer te koop, nu voor twee keer zoveel als de acteur ruim een jaar geleden vroeg. De nieuwe vraagprijs voor het stuk land waar twaalf gebouwen op staan, is 50 miljoen euro.

De makelaar van de Pirates Of The Caribbean-ster verklaart tegenover de Wall Street Journal dat zijn klant van mening is dat het landgoed in eerste instantie niet goed was getaxeerd. "Meneer Depp vindt dit een gepaste prijs voor deze aanwinst." De makelaar zegt in het artikel al interesse te hebben van verschillende miljardairs.

Tijdens zijn relatie met de Franse zangeres Vanessa Paradis verbleven het stel en hun twee kinderen geregeld op het landgoed, zo'n 25 kilometer van Saint-Tropez. Op het terrein, dat ooit een heel dorp was, staan onder meer een apart restaurant, een garage en een wasserette. Het is voorzien van twee zwembaden, een skatepark en er is een wijnkelder met een Pirates Of The Caribbean-thema.

Johnny Depp wil 50 miljoen voor landgoed
Johnny Depp wil 50 miljoen voor landgoed (Foto: BuzzE)

Vervallen deel van De Pier wordt gesloopt

Het vervallen noordelijke deel van De Pier bij Scheveningen wordt gesloopt. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in augustus nog, aldus een woordvoerster van de attractie.

De sloop van het zogenaamde 'stalen eiland' is noodzakelijk door de slechte staat van onderhoud en het asbest in het gesloten deel van de pier. Bovendien heeft het verroeste gebouw op pijlers in zee geen enkele functie meer. "Het is een lelijke pukkel die net achter de eigenlijke pier staat", zegt de woordvoerster. Bij de aankoop in 2014 hebben de huidige eigenaren van De Pier afspraken gemaakt met de gemeente over verwijdering.

Sloop betekent wel een omvangrijke operatie. Zo moet er een vaargeul in zee worden gegraven om de werkzaamheden en de afvoer van het overbodige deel van de pier mogelijk te maken. De Pier dateert van 1961.

Vervallen deel van De Pier wordt gesloopt
Vervallen deel van De Pier wordt gesloopt (Foto: ANP)

Man overleden na val uit raam in Den Haag

Een man is om het leven gekomen na een val uit het raam aan de Gouverneurlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerder van de politie kwam in de nacht van maandag op dinsdag een melding binnen dat er een gewonde man op straat zou liggen. Hij bleek uit een raam op de derde verdieping gevallen te zijn.

Ambulancemedewerkers hebben vervolgens geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onbekend. De politie is begonnen met een onderzoek en heeft de directe omgeving afgezet.

Man overleden na val uit raam in Den Haag
Man overleden na val uit raam in Den Haag (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: tropische warmte

Ook vandaag wordt het tropisch warm, met temperaturen tot 31 graden in het zuiden van het land. Aan de kust blijft het iets koeler, 'slechts' 24 graden, maar warm genoeg om niets te willen doen. Er waait een zwak briesje vanuit het zuidwesten.

Extra zonkrachtwaarschuwing
Het wordt vandaag zonkracht 8, wat zoveel inhoudt dat je binnen tien tot 15 minuten al kunt verkleuren en zeer snel verbrand. Het is dus aan te raden om je goed in te smeren. Zeker (kleine) kinderen en mensen met een lichte huid zijn vatbaar voor zonnebrand!. 

Zon op 05:43
Zon onder 21:48
Zonkracht

8 / 4

Nederland
 

Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud
Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud (foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1597 Terechtstelling in Brussel van Anna van den Hove. Zij was hiermee het laatste slachtoffer dat vanwege haar geloof in de Nederlanden werd terechtgesteld.
1692 Vijf vrouwen werden opgehangen als gevolg van de heksenprocessen van Salem.
1908 Oprichting van de Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
1970 De Belgische wielrenner Eddy Merckx won de Ronde van Frankrijk, vóór de Nederlander Joop Zoetemelk.
1999 Op deze dag werd volgens de Verenigde Naties de zes miljardste mens geboren.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen. 

[4daagse] Loeiende koeien op de dag van Elst

Goedemorgen! Vanmorgen om 04.00u is in Nijmegen de eerste dag van de Vierdaagse van start gegaan.

De eerste wandelaars van de honderste Nijmeegse Vierdaagse zijn dinsdagochtend vroeg vertrokken. Het startschot voor de lopers die vijfenvijftig en vijftig kilometer afleggen werd om 04.00 uur gegeven. In totaal hopen 47.166 lopers vrijdag op de Via Gladiola in Nijmegen aan te komen en hun Vierdaagsekruisje in ontvangst te kunnen nemen.

Omdat het de honderdste editie van de wandeltocht is waren er dit jaar 50.000 plaatsen, wat er 6.000 meer zijn dan vorig jaar. Van de 54.325 aanmeldingen werden er 4.325 uitgeloot. Nog een kleine tweeduizend lopers haalden hun startbewijs niet af.

De Route

Kaart

Na de iconische tocht over de waalbrug lopen de lopers richting Lent, vanwaar de 30km-lopers meteen al linksafslaan richting Elst, maar de andere wandelaars eerst nog Bemmel aandoen. Even daarvoorbij slaan ook de militaire 40km-lopers linksaf richting Elst, waar de normale 40 en 50km-lopers doorgaan richting Huissen.

Vlak voor de stadsgrenzen van Arnhem slaan de 40 kilometers af richting de Rijkerswoerdse plassen. De 50km-lopers maken nog een mooie extra tour langs Huissen ("Nee, Huusen!!!" zal het plaatselijke klootjesvolk je verbeteren, dus pas op je uitspraak!), Elden en de wijk De Laar in Arnhem. Daarna sluiten ze weer aan bij de 40km-lopers en gaan ze over de rijksweg door naar Elst. Daar sluiten ze bij de rest van de lopers aan en kan het grote feest beginnen. 

De festivalesque tocht door het dorpje Elst (wereldwijd bekend van de fabriek van Heinz!!!!11einz) leidt de wandelaars richting valburg, waar de 55km-lopers een extra rondje door de weilanden mogen lopen om oog- in oog met de plaatselijke koeien te staan. Voorbij Valburg liggen de Slijk-Ewijkse plassen (vroeger stond daar een bazenfort van hout op het strand) richting het gelijknamige dorp te gaan. Vervolgens lopen de wandelaars langs Oosterhout. Omdat Brabant wel erg ver bleek hebben ze bij Nijmegen ook een dorpje met die naam neergelegd. Scheelt toch een kilometer of 200 omlopen. Vervolgens nog even Lent aandoen, waar ze tegenwoordig een enorm nieuw eiland hebben. Zouden ze dat islent noemen? Tot slot nog even de waalbrug over en dan sta je al praktisch bij de finish.

Deze olijke dame heeft er zin in. "Heel veel zelfs." Het is de vijfde keer dat ze de Vierdaagse meeloopt. "Elke keer 40", zegt ze met haar mooie glimlach, "En wel gaaf dat ik er nu bij mag zijn de 100e keer".
Deze olijke dame heeft er zin in. "Heel veel zelfs." Het is de vijfde keer dat ze de Vierdaagse meeloopt. "Elke keer 40", zegt ze met haar mooie glimlach, "En wel gaaf dat ik er nu bij mag zijn de 100e keer".

Zoals niet geheel ongebruikelijk maar wel behoorlijk onvoorspelbaar wordt het goed warm de komende dagen, met een piek van 34 graden op woensdag. De start wordt vooralsnog niet vervroegd en de route wordt niet ingekort, maar er worden wel extra waterposten ingericht en ook op de wedren zijn extra waterpunten.


'Dit jaar geen visumvrij reizen voor Turken'

De couppoging in Turkije heeft mogelijk ook gevolgen voor het geplande visumvrij reizen van Turken naar de Europese Unie. EU-commissaris Günther Oettinger zei tegen Duitse media niet te verwachten dat Turken dit jaar al zonder visum naar de EU kunnen komen.

De EU en Turkije spraken eerder af dat het land bootvluchtelingen terugneemt. In ruil zouden Turken op termijn visumvrij naar de EU mogen reizen, mits hun land aan alle voorwaarden voldoet. Oettinger verwacht niet dat voor het einde van het jaar groen licht wordt gegeven voor het schrappen van de visumverplichting.

Binnen de EU klinken bezorgde geluiden over het harde optreden van de Turkse autoriteiten na de mislukte staatsgreep. Volgens de EU-commissaris lijkt het er momenteel niet op dat president Recep Tayyip Erdogan van plan is de zorgen weg te nemen over het functioneren van de Turkse rechtsstaat.

'Dit jaar geen visumvrij reizen voor Turken'
'Dit jaar geen visumvrij reizen voor Turken' (Foto: ANP)

Netflix groeit langzamer

Netflix heeft het afgelopen kwartaal wereldwijd 1,7 miljoen nieuwe klanten aangetrokken. Dat heeft de aanbieder van internettelevisie maandag bekendgemaakt. Eerder verwachtte het bedrijf nog 2,5 miljoen nieuwe klanten, terwijl in het tweede kwartaal van 2015 nog 3,3 miljoen nieuwe klanten Netflix-abonnee werden. De meeste groei kwam buiten de Verenigde Staten.

De lagere groei wordt deels veroorzaakt door hogere prijzen, meldt Netflix zelf. Toen begin april in de media werd gemeld dat de prijzen voor een deel van de Netflix-abonnees omhoog zouden gaan, leidde dat tot meer opzeggingen.

De inkomsten van het bedrijf stegen wel, maar in de handel nabeurs zakte de koers van Netflix toch met zo'n 15 procent.

Netflix groeit langzamer
Netflix groeit langzamer (Foto: BuzzT)

Gewonden bij aanval met bijl in Duitse trein

In de omgeving van Würzburg, Duitsland zijn gewonden gevallen tijdens een aanval in een trein.

De dader zou met slag- en steekwapens passagiers hebben aangevallen. Het aantal slachtoffers is nog niet bekend, maar er wordt gesproken over minstens 20.

Update, dinsdag 01.28 uur
Er zou sprake zijn van drie zwaar- en een lichtgewonde, in de regionale trein van Treuchtlingen naar Würzburg. De dader viel passagiers aan met bijl. De overige veertien reizigers die in de coupés zaten, kwamen met de schrik vrij. Een aantal verkeert in shock.

De aanvaller, die ook een mes bij zich had, is doodgeschoten toen hij probeerde te vluchten. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van Beieren in München bevestigd. De politie heeft over mogelijke motieven voor de aanval nog geen mededelingen gedaan. Wel is duidelijk dat de dader een 17-jarige Afghaan was.

De trein staat op een vrij baanvak, na tussen Ochsenfurt en Heidingsfeld tot stilstand te zijn gebracht.

 

Hamilton overweegt dubbele motorwissel

Mercedes-coureur Lewis Hamilton overweegt ergens dit jaar een dubbele motorwissel te ondergaan. De bolide van de Britse Formule 1-coureur is sinds de race in Oostenrijk uitgerust met de vijfde turbo en hybrid energy recovery system, waardoor een straf onontkoombaar is.

Door alle zes motorcomponenten bij één race uit te laten komen op zeven, in plaats van de toegestane vijf, incasseert Hamilton weliswaar een enorme gridstraf. Door de regels hoeft de Mercedes-coureur dan echter slechts eenmaal achteraan te starten. Nadeel is dan wel dat als Mercedes verbeteringen aan een motorcomponent doorvoert Hamilton daar dit jaar geen gebruik meer van kan maken. Het grote voordeel is dat Hamilton, na de problemen van eerder dit jaar, wel voldoende motorcomponenten ter beschikking heeft om het jaar vol te kunnen maken zonder verdere straffen.

Hamilton is zelf met het plan van de dubbele motorwissel gekomen, maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff denkt niet dat het zover zal komen. Hij denkt dat er een kansje bestaat dat de Brit helemaal geen gridstraf hoeft te incasseren, maar dat deze kans slechts gering is.

Hamilton overweegt dubbele motorwissel
Hamilton overweegt dubbele motorwissel (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.