FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 november 2012

[CL] Uitslagen (6/11/2012)

Vanavond stonden in de groepen A tot en met D de vierde ronde van de groepsduels in de Champions League op het programma. Ajax speelde uit met 2-2 gelijk tegen Manchester City, waardoor de Amsterdammers derde met vier punten uit vier duels staan.

Groep A

Paris Saint Germain (Fra) - Dinamo Zagreb (Kro) 4-0
16' Alex 1-0
61' Matuidi 2-0
65' Menez 3-0
80' Hoarau 4-0

Dinamo Kiev (Oek)  - FC Porto (Por) 0-0

Stand

# team wedstrijden gewonnen gelijk verloren punten doelsaldo
1 Porto* 4 3 1 0 10 6-2
2 Paris Saint-Germain 4 3 0 1 9 10-2
3 Dinamo Kiev 4 1 1 2 4 5-7
4 Dinamo Zagreb 4 0 0 4 0 0-10


Programma 21 november

FC Porto (Por) - Dinamo Zagreb (Kro)
Dinamo Kiev (Oek) - Paris Saint Germain (Fra)


Groep B

Schalke 04 (Dui) - Arsenal (Eng) 2-2
18' Wallcott 0-1
26' Giroud 0-2
45+2' Huntelaar 1-2
67' Farfán 2-2

Olympiakos Pireaus (Gri) - Montpellier (Fra) 3-1
4' Machado 1-0
67' Belhanda (pen) 1-1
80' Greco 2-1
87' Mitroglou 3-1

Stand

# team wedstrijden gewonnen gelijk verloren punten doelsaldo
1 Schalke 04 4 2 2 0 8 8-5
2 Arsenal 4 2 1 1 7 7-6
3 Olympiakos Piraeus 4 2 0 2 6 7-7
4 Montpellier 4 0 1 3 1 5-9


Programma 21 november

Arsenal (Eng) - Montpellier (Fra)
Schalke 04 (Dui) - Olympiakos Pireaus (Gri)


Groep C

Anderlecht (Bel) - Zenit St Petersburg (Rus) 1-0
17' Mbokani 1-0

AC Milan (Ita) - Málaga (Spa) 1-1
40' Eliseu 0-1
73' Pato 1-1

Stand

# team wedstrijden gewonnen gelijk verloren punten doelsaldo
1 Málaga* 4 3 1 0 10 8-1
2 AC Milan 4 1 2 1 5 4-4
3 Anderlecht 4 1 1 2 4 1-4
4 FC Zenit 4 1 0 3 3 3-7


Programma 21 november

Zenit St Petersburg (Rus) - Málaga (Spa)
Anderlecht (Bel) - AC Milan (Ita)


Groep D

Manchester City (Eng) - Ajax (NED) 2-2
10' De Jong 0-1
17' De Jong 0-2
22' Y. Touré 1-2
74' Agüero 2-2

Real Madrid (Spa) - Borussia Dortmund (Dui) 2-2
28' Reus 0-1
34' Pepe 1-1
45' Arbeloa (e.d.) 1-2
89' Özil 2-2

Stand

# team wedstrijden gewonnen gelijk verloren punten doelsaldo
1 Borussia Dortmund 4 2 2 0 8 6-4
2 Real Madrid 4 2 1 1 7 10-7
3 Ajax 4 1 1 2 4 6-8
4 Manchester City 4 0 2 2 2 6-9


Programma 21 november

Ajax (NED) - Borussia Dortmund (Dui)
Manchester City (Eng) - Real Madrid (Spa)

*= door naar achtste finales

[CL] Uitslag Manchester City - Ajax

Ajax heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Manchester City. De Amsterdammers kwamen op 0-2 in de eerste helft, maar zagen City nog op gelijke hoogte komen.

Nog meer dan twee weken geleden waren de lichtblauwen van Manchester favoriet voor het treffen met de Amsterdammers. De druk op de ploeg van Roberto Mancini was wel behoorlijk toegenomen na de wisselvallige prestaties van de afgelopen weken, maar het sterrenensemble van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan zou in het eigen Etihad Stadium toch wel even afrekenen met de Amsterdammers.

In de openingsfase leek het daar echter niet op. City probeerde de ploeg van Frank de Boer al vroeg onder druk te zetten. De Ajax-trainer had zijn ploeg op één plek gewijzigd ten opzicht van de vorige wedstrijd tegen City; Tobias Sana begon op de bank in plaats van Derk Boerrigter. Ajax had in de eerste helft niet veel moeite met de pressie die City uitoefende. Ajax liet de bal redelijk makkelijk lopen, al was City wellicht iets sterker in het eerste bedrijf.

Toch kwam Ajax op voorsprong via captain Siem de Jong. De middenvelder was na negen minuten heel attent bij een hoekschop en gleed een afvallende bal bij de eerste paal binnen. Joe Hart had geen kans en ook Pablo Zabaleta, die op de doellijn stond, kon de bal niet keren. Zeven minuten later maakte De Jong zelfs 0-2, enigszins tot zijn eigen ongeloof. Wederom uit een hoekschop, ditmaal met het hoofd bij de eerste paal. Vervolgens deed City wel wat terug via Yaya Touré, die een voorzet op de borst controleerde en à la Graziano Pelle in de korte kruising jaagde.

De thuisploeg had dus nog 45 minuten om het Europese seizoen te redden en begon sterk aan de tweede helft. De ploeg zette Ajax onder druk en dit leidde tot wat kleine kansjes. Naarmate de tijd verstreek verdween bij The Citizens echter het geloof in een goed resultaat. Voor Ajax was dit juist weer aanleiding om de aanval wat meer te zoeken, maar tot heel grote kansen leidde dit niet. De Jong was met een hard schot van afstand nog verantwoordelijk voor gevaar, maar Hart wist de bal te pareren.

Juist op het moment dat Ajax wat sterker werd kwam City dan toch op gelijke hoogte. Een lange trap van achteruit werd door Invaller Mario Balotelli doorgekopt en Sergio Kun Agüero was slim doorgelopen. De Argentijn liet Kenneth Vermeer vervolgens met een schuiver kansloos en gaf het startsein van een slotoffensief. City bleef drukken en dit leidde nog tot enkele kansen. Zo was Balotelli met een kopbal nog dichtbij, maar Vermeer stond andermaal zijn mannetje. Een andere invaller Edin Dzeko had zijn vizier niet op scherp staan, anders had de Bosniër de winnende nog gemaakt.

Door dit resultaat staat Ajax op vier punten na evenzoveel wedstrijden. Manchester City staat op de laatste plaats met twee punten uit vier duels. In de volgende speelronde komt Ajax in eigen huis uit tegen Borussia Dortmund. Manchester City ontvangt Real Madrid.

Manchester City

2 - 2

AFC Ajax

 22' Y. Touré
74' Agüero
   10' S. de Jong 
 17' S. de Jong 
 
 Gele kaart: , Blind, C. Poulsen, (AFC Ajax)
 
Stadion: Etihad Stadium, Manchester
Toeschouwers: 40.222
Arbiter: Rasmussen (Den)
 
Opstelling:   Opstelling:
Hart
Zabaleta
Kompany
Nastasic
Clichy
Nasri
Garcia (Balotelli/46)
Y.Touré
Barry (Kolarov/85)
Agüero
Tévez (Dzeko/66)
  Vermeer
v.Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
S.de Jong
C.Poulsen (Fischer/87)
Schøne (Enoh/78)
Boerrigter (Sana/90 3)
Eriksen
Babel

Aantal aanhoudingen 'Haren' gaat richting 100

Nog eens tien personen zijn dinsdag aangehouden naar aanleiding van de rellen rond het uit de hand gelopen Facebookfeest in Haren, in de avond en nacht van 21 op 22 september. De tien werden gearresteerd nadat ze vorige week herkenbaar in beeld werden gebracht in het programma Opsporing Verzocht. Ze worden verdacht van vernielingen, plundering en openlijke geweldpleging, zo meldde de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht. Het aantal arrestaties komt daarmee op bijna 80.

Vorige week werden op de tv voor het eerst herkenbare beelden uitgezonden van relschoppende jongeren. De helft daarvan is herkend. In totaal kwamen zo'n 200 tips binnen. De politie heeft nog 20 relschoppers in beeld, waarmee het totaal aantal aanhoudingen op 100 zou komen.

Aantal aanhoudingen'Haren' gaat richting 100
Aantal aanhoudingen'Haren' gaat richting 100 (Foto: ANP)

Feyenoord wil nieuw trainingscentrum

Naast een nieuwe stadion is Feyenoord ook op zoek naar een nieuw trainingscomplex. Het huidige complex is niet goed genoeg meer.

De Rotterdamse club maakte een aantal weken geleden bekend dat het een nieuwe Kuip wil bouwen. Maar ook Varkenoord, het huidige trainingscomplex, voldoet niet meer aan de eisen. Alles moet moderner voor de Rotterdamse club.

"We verzamelen alle goede elementen en gaan vervolgens, hopelijk binnenkort, keuzes maken", vertelde algemeen directeur Eric Gudde aan RTV Rijnmond over de jacht op het nieuwe trainingsonderkomen.

Gudde gaat binnenkort naar Vitesse om daar inspiratie op te doen. "Maar we hebben al diverse accommodaties in zowel binnen- als buitenland gezien. De afgelopen jaren zijn we daar met Stanley Brard, Martin van Geel en nog een aantal mensen mee bezig geweest", aldus Gudde.

'Provinciale bijdrage van vijftig miljoen voor Thialf'

De Gedeputeerde Staten van Fryslân willen 50 miljoen euro reserveren om de vernieuwbouw van Thialf te realiseren. Dat  heeft gedeputeerde Hans Konst (PvdA) vanavond bekend gemaakt.

"We hebben vanmiddag in ons college het besluit genomen om het project Nieuw Thialf te omarmen. Dat betekent dat wij de vernieuwbouw van Thialf steunen, dat wij vinden dat die moet worden ingevuld, niet alleen door het huidige stadion, maar ook een tweede ijsbaan." Die tweede ijsbaan is een voorwaarde van de KNSB. Daarmee is er altijd ijs voor de Nederlandse schaatstoppers om te kunnen trainen. Nu moet het ijs in Thialf nog gedeeld worden met recreanten.

"Recreanten en topsporters zitten elkaar nu in de weg. Wat er nu gaat gebeuren: topsporters gaan in aparte hal trainen. De wedstrijdhal is dan beschikbaar voor de recreatie. Dat is een concept dat helemaal nieuw is voor het schaatsen. Daarmee lopen we weer voorop. In het zwemmen bestaat dat al," aldus Gerben Eggink, kwartiermaker bij de stuurgroep Nieuw Thialf.

De ambitie is om na de verbouwing de beste schaatsbaan ter wereld te hebben. Niet dat hiermee dan de strijd om de wereldrecords aangegaan kan worden met de hooglandbanen, maar wel op het gebied van horeca, kleedkamers en bedrijfsruimtes. Ook moet de nieuwe baan energiezuiniger en moderner worden.

De provincie vind het bedrag van 50 miljoen gerechtvaardigd omdat het stadion belangrijk is voor de regio en het land. "De bijdrage van de provincie is een prima fundament, maar er zijn bijdragen van anderen nodig. We kijken naar het Rijk, andere bedrijven en de aanbesteding van het complex." De totale kosten voor het stadion worden geschat op 106 miljoen. Konst is positief dat ook de rest ingevuld kan worden. “Ik denk dat we dat gat gaan dichten. Het plan past in nationale ambities. Dat is de boodschap waar wij de boer mee op willen.”

Als de financiering rond komt kan na de Olympische Spelen van Sochi met de bouw begonnen worden en in 2016 afgerond zijn.

Doden bij schietpartij VS

Een man heeft dinsdag in Fresno in de Amerikaanse staat Californië vier mensen neergeschoten in het bedrijf waar hij werkte. Een overleed ter plekke en een ander stierf later in het ziekenhuis. Twee anderen raakten gewond.

Vervolgens ging de man naar buiten, waar hij zichzelf door het hoofd schoot. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

Over het motief van de 42-jarige schutter is nog niets bekend. Hij was volgens medewerkers al een paar uur aan het werk toen hij opeens een vuurwapen trok.

Dossiers Duits extreemrechts per abuis vernietigd

De inlichtingendienst van de Duitse deelstaat Berlijn heeft per abuis tientallen mappen met dossierstukken over rechtsextremisten vernietigd. Dat heeft het Duitse opinieblad Der Spiegel dinsdag op zijn website gemeld. De stukken waren bestemd voor het archief.

Geen van de versnipperde documenten hield waarschijnlijk verband met de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU), tekende Der Spiegel uit de mond van korpschef Frank Henkel op. De NSU wordt verdacht van tien tussen 2000 en 2007 gepleegde moorden.

Blunders in het onderzoek naar die zaak hebben het afgelopen jaar al vier belangrijke veiligheidsfunctionarissen genoopt ontslag te nemen.

Ook superlicenties worden duurder

Na de Formule 1-teams gaan ook de coureurs het voelen dat autosportfederatie FIA meer geld in het laatje wil krijgen. Waar de teams hun inschrijfgeld voor het seizoen 2013 flink verhoogd zagen worden zijn het nu de coureurs die meer moeten lappen voor een superlicentie.

Deze speciale licentie van de FIA is nodig om tijdens grandprixweekenden een Formule 1-bolide te mogen besturen. Naast een basisbedrag van 10.000 dollar wordt er 1.000 dollar gevraagd per behaald punt in het afgelopen seizoen. Zo betaalde Button dit jaar 200.000 dollar voor zijn licentie, maar zou hij volgens The Times volgend seizoen het dubbele kwijt zijn.

De FIA hoopt door de regelwijzigingen in totaal een bedrag van veertig miljoen dollar binnen te slepen. Dit bedrag komt niet alleen van de coureurs en de teams, maar ook uit het nieuwe Concorde Agreement. Uit dit nieuwe akkoord met Formule 1-baas Bernie Ecclestone had de FIA het volledige bedrag van veertig miljoen willen halen.

Egyptische lerares gestraft om afknippen haar

Een lerares uit het zuiden van Egypte heeft dinsdag zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen omdat zij bij twee schoolmeisjes die geen hoofddoek droegen de haren had afgeknipt. Ook moet zij omgerekend 6,25 euro boete betalen.

Eman Abu Bakar, een ultraconservatieve lerares die zelf gehuld gaat in een nikab die alleen de ogen vrij laat, zei dat zij de meisjes meermalen had gewaarschuwd dat zij hun hoofd moesten bedekken. In eerste instantie was zij slechts overgeplaatst naar een andere school. De vader van een van de meisjes en een landelijk centrum voor kinderrechten dienden echter een aanklacht in wegens mishandeling.

Veel moslimvrouwen in Egypte gaan gesluierd, hoewel dat wettelijk niet verplicht is. Met de opkomst van islamisten in de Egyptische politiek sinds de val van president Hosni Mubarak in 2011 vrezen veel minder religieuze Egyptenaren dat met name de radicale islamisten strengere kleding- en gedragsregels willen doorvoeren.

Syrië speelt thuisduels in Iran

Syrië speelt zijn komende drie kwalificatieduels voor de Asian Cup in Teheran. Dat meldt het Iraanse persbureau IRNA dinsdag. De Aziatische voetbalbond AFC heeft daar zijn akkoord voor gegeven. De wedstrijden worden begin volgend jaar gespeeld als Syrië het in kwalificatiewedstrijden opneemt tegen Jordanië, Oman en Singapore.

Syrië wordt al negentien maanden geteisterd door een burgeroorlog waardoor Damascus te onveilig is om te voetballen. Iran is een van de belangrijkste supporters van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad.

Moeder en manager Brooke Shields overleden

De moeder van actrice Brooke Shields is op 79-jarige leeftijd overleden. Teri Shields, die jarenlang als manager voor haar dochter werkte, stierf vorige week in New York. Dat maakt Brookes woordvoerder bekend. Volgens The New York Times stierf Teri na een lang ziekbed.

Teri Shields kampte met dementie. In 2009 werd ze vanuit een tehuis meegenomen door een verslaggever en fotograaf van roddelblad The National Enquirer. Brooke Shields was destijds woedend en voelde zich gedwongen een boekje open te doen over de gezondheidstoestand van haar moeder. De actrice en het blad troffen uiteindelijk een schikking.

Teri wilde graag dat haar dochter in de showbizz zou gaan werken omdat Brooke volgens haar 'het mooiste kind ooit was'. Toen Brooke nog geen jaar oud was, was ze al te zien in een reclame. Vervolgens startte Brooke, met haar moeder als manager, een modellencarrière. Later ging Brooke ook acteren.

In 1995 gingen moeder en dochter Shields zakelijk uit elkaar, op initiatief van Brooke. De actrice noemde dat later het moeilijkste besluit dat ze ooit heeft genomen. Teri zei in 1996 dat ze trots was op haar dochter, die het heft in eigen handen nam.

Assurantiebelasting eerder omhoog

De verhoging van de assurantiebelasting wordt drie maanden eerder ingevoerd dan gepland. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) heeft dat met de verzekeringsbranche afgesproken om het ontwijken van de hogere belasting op verzekeringen zo veel mogelijk te voorkomen.

Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA wilde de assurantiebelasting in maart verhogen van 9,7 naar 21 procent. Zo hadden de verzekeringsmaatschappijen voldoende tijd om de tariefsverhoging te verwerken. Weekers heeft nu besloten de verhoging per 1 januari in te voeren, omdat veel verzekerden anders aan het begin van het jaar de hele jaarpremie konden betalen tegen het oude tarief, zo schrijft hij aan de Tweede Kamer.

De verhoging van de assurantiebelasting moet volgend jaar ruim 1,2 miljard euro opbrengen.

'Taken 2' met Liam Neeson & Famke Janssen

Liam Neeson keert terug als gepensioneerd CIA agent Bryan Mills in de bloedstollende actiethriller Taken 2. In het eerste deel, Taken, werd zijn dochter Kim ontvoerd door de Albanese maffia in Parijs. Bryan weet zijn dochter te redden, maar de maffia zint op wraak.

Ze besluiten Mills en zijn vrouw Lenore, een rol van de Nederlandse Famke Janssen, te ontvoeren tijdens hun vakantie in Istanbul. Maar Bryan is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, hij doet er alles aan om zijn gezin te beschermen.

Taken 2 draait vanaf 22 november in de Nederlandse bioscopen.

Jared Leto gaat weer acteren

Jared Leto gaat voor het eerst in jaren weer acteren. De 30 Seconds to Mars-frontman heeft een rol in Dallas Buyers Club, een film over aids. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

In Dallas Buyers Club, waarvoor de opnamen volgende week beginnen in New Orleans, zijn naast Leto ook Matthew McConaughey en Jennifer Garner te zien.

McConaughey speelt de hoofdrol, een elektricien uit Texas die te horen krijgt dat hij nog een half jaar te leven heeft omdat hij aan aids lijdt. Vervolgens gaat hij illegale medicijnen voor hemzelf en andere aidspatiënten naar de Verenigde Staten smokkelen.

Leto kruipt in de huid van een hiv-besmette flamboyante travestiet die de elektricien helpt. De 40-jarige Leto vergaarde in de jaren negentig faam met zijn rol in de dramaserie My So-Called Life. Later speelde hij in films als Requim for a Dream en Lord of War. In 2009 was Leto voor het laatst te zien in een film, Mr. Nobody.

EU schikt met Apple over e-books

Apple mag van de Europese Commissie schikken in een zaak die draait om prijsafspraken voor elektronische boeken. Dat meldden bronnen in Brussel. De voorstellen die Apple samen met enkele grote uitgevers daarover heeft gedaan, zijn voor de Commissie afdoende, aldus de bronnen.

Een dergelijke uitkomst is gunstig voor Amazon, omdat de online-winkelier nu makkelijker de concurrentie met Apple kan aangaan en e-books onder de prijs van de iPad-fabrikant kan aanbieden.

Niet alleen de Europese Unie, ook de Amerikaanse justitie onderzoekt de verboden prijsafspraken die Apple met uitgevers zou hebben gemaakt. Apple heeft de aantijgingen altijd ontkend en zei juist de monopolistische positie van Amazon op de markt voor e-books te hebben doorbroken.

EU schikt met Apple over e-books
EU schikt met Apple over e-books (Foto: ANP)

Arrestatie om flashen tieten in Walmart

In Lackawanna County, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, is een 23-jarige in de boeien geslagen omdat diegene klanten een blik gunde op diens blote boezem. Op zich al opmerkelijk natuurlijk, maar dit incident heeft een staartje. Letterlijk. De arrestant is namelijk een man.

Jeremy Owens beschikt over een stel borstimplantaten. De beste man, die zichzelf liever Jamie noemt, liet gisteren verrukt zijn tieten zien aan het winkelend publiek. Hierna verliet hij de winkel en stapte de bus in, waar hij door de politie hardhandig uit werd gemept.

Eenmaal in de politieauto sloeg hij zijn hoofd kapot tegen het raam en spuugde hij bloed naar de politie. Owens is gearresteerd wegens openlijke geweldpleging, drugsbezit en het uiten van terroristische bedreigingen. Gek genoeg wordt met geen woord over exhibitionisme gerept.

[WTF] Rojer debuteert met verlies

Dubbelspecialist Jean-Julien Rojer heeft zijn eerste wedstrijd bij de ATP World Tour Finals in Londen verloren. Samen met zijn Pakistaanse dubbelpartner Aisam-ul-Haq Qureshi boog hij in twee sets voor het Indiaas-Tsjechische dubbel Leander Paes en Radek Stepanek: 4-6 en 5-7.

Rojer en Qureshi waren gewaagd aan Paes en Stepanek, maar die tegenstanders gingen beter met hun kansen om. De Idiaas-Tsjechische combinatie sloeg in de negende game van het eerste bedrijf toe. Rojer en Qureshi hadden ook al twee breakkansen gehad, maar benutten die niet.

De tweede set was van hetzelfde laken een pak. Het Nederlands-Pakistaanse dubbel kreeg in die set vier breakkansen, maar Paes en Stepanek werkten ze allemaal weg. In de elfde game braken de nummers vier en zes van de wereldranglijst voor dubbelspelers zelf wel en ze serveerden de partij vervolgens uit.

In dezelfde poule wonnen de Engelsman Jonny Marray en zijn Deense dubbelpartner Fredrik Nielsen verrassend van Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna uit India. Het werd 6-4, 6-7 (1) en 12-10.

Halo 4 kampt met serverproblemen

Sommige Halo 4-spelers rapporteren dat zij problemen hebben met het maken van een connectie met de servers van het spel. Hierbij krijgen de spelers de melding dat de servers niet beschikbaar zijn.

De Xbox Live-statuspagina heeft eerder vandaag al aangegeven dat er inderdaad problemen waren, maar toont nu op het moment dat er geen problemen meer zijn. Ondanks deze statuspagina wordt er op het Halo Waypoint forum nog steeds gerapporteerd dat er problemen zijn. Microsoft is van deze problemen op de hoogte, en zegt dat er aan gewerkt wordt.

Nieuwe storm bedreigt New York

Een week na monsterstorm Sandy moeten New Yorkers in laaggelegen gebieden opnieuw evacueren. Er is een nieuwe storm op komst. Burgemeester Michael Bloomberg besloot dinsdag daarom opnieuw tot evacuaties. Het betrokken gebied is echter kleiner dan vorige week.

Ook de parken en de stranden in de grootste stad van de VS worden woensdag voor zeker 24 uur gesloten.

Weer evacuaties wegens storm in New York
Weer evacuaties wegens storm in New York (Foto: ANP)

Voorlopig geen Halo 4 voor pc

Hoewel er sinds Halo 2 in 2007 geen Halo meer is uitgekomen op pc, dachten sommige gamers dat de nieuwe studio 343 Industries hier met Halo 4 verandering in zou brengen. Een vertegenwoordiger van Microsoft meldt echter dat er momenteel geen pc-versie van Halo 4 in ontwikkeling is.

Halo 4 is specifiek ontworpen voor Xbox 360 en hoewel we altijd nieuwe manieren zoeken om de franchise uit te breiden en de Halo-ervaring de delen met zo veel mogelijk fans, hebben we voorlopig geen plannen voor een Halo 4-port voor pc.

Halo 4 duurste spel Microsoft ooit (Novum)

Merkel noemt christenen meest vervolgd

Haar stelling dat het christendom 'de meest vervolgde godsdienst ter wereld' is, is de Duitse bondskanselier Angela Merkel op veel kritiek komen te staan. De Duitse oppositie en verscheidene mensenrechtenorganisaties vielen dinsdag over Merkel heen.

Het Groene Bondsdaglid Jerzy Montag noemde Merkels woorden 'onjuist' en 'niet erg behulpzaam'. Mensenrechtenorganisaties verklaarden dat het geen zin heeft religies naar mate van vervolging te rangschikken. Human Rights Watch tekende aan dat in Birma moslims, in China leden van Falun Gong en in veel andere landen joden worden vervolgd.

De domineesdochter Merkel vroeg maandagavond aandacht voor christenvervolging op de jaarvergadering van de synode van de Evangelische Kirche in Deutschland, de Duitse PKN. Duitsland moet het in haar ogen opnemen voor christenen die in het nauw zitten in het buitenland. De bondskanselier sprak zich verder uit tegen een strikte scheiding van kerk en staat en wees op de christelijke wortels van Europa.


Merkel noemt christenen meest vervolgd (Foto: Novum)

Bronzen Oezbeekse worstelaar betrapt in Londen

De Oezbeekse worstelaar Soslan Tigiev raakt zijn bronzen olympische medaille uit Londen kwijt. Tigiev, die de medaille pakte in de klasse tot 74 kilogram, legde een positieve dopingtest af, maar dat resultaat werd pas na afloop van de Spelen bevestigd. Anonieme bronnen bevestigden dat tegen persbureau AP. Een officiële bevestiging van het IOC is er nog niet.

In Tigievs dopingstaal werd het verboden middel methylhexanamine aangetroffen. Dat middel werkt als een stimulant, maar zou ook vetverbrandende kwaliteiten hebben. Der staal werd afgenomen op 10 augustus na de wedstrijd om het brons waarin hij de Hongaar Gabor Hatos versloeg. Hatos wordt bij diskwalificatie van Tigiev de nieuwe bronzenmedaillewinnaar.

Tigiev wordt de tweede medaillewinnaar van de Spelen van Londen die zijn plak kwijtraakt vanwege doping. De Wit-Russische kogelstootster Nadezya Ostapchuk werd betrapt op het gebruik van de steroïde metenolon. Haar gouden plak werd aan nummer twee Valerie Adams uit Nieuw-Zeeland gegeven.

Tigiev is de negende atleet die rond de Spelen positief is bevonden. Het IOC nam meer dan vijfduizend bloed- en urinestalen af. Die blijven nog acht jaar bewaard zodat het IOC er eventueel later opnieuw naar kan kijken als er nieuwe opsporingsmethoden ontwikkeld zijn.

City meldt zich voor 16-jarig toptalent PSV

Manchester City heeft een Nederlands talent op de korrel. De Engelse landskampioen heeft zich officieel gemeld voor Riechedly Bazoer, bevestigt een woordvoerder van zijn club PSV dinsdag. De 16-jarige verdediger was afgelopen weekend al op bezoek in Manchester, waar hij sprak met een delegatie van City.

Technisch manager Marcel Brands van PSV hoopt dat hij Bazoer kan behouden voor de Eindhovense club. "Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. Brands heeft vrijdag een afspraak met de zaakwaarnemers van Bazoer, die buiten de selectie is gelaten voor het duel van de A1 woensdag bij Aston Villa.

De laatste jaren is het halen van buitenlandse talenten door Engelse topclubs schering en inslag. Zo werden in Nederland onder meer Nathan Ake, Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt op jonge leeftijd opgevist door Chelsea, verkaste Karim Rekik naar Manchester City en kwam Nacer Barazite uit voor Arsenal. Aan het halen van talenten zijn wel regels gebonden. Zo mag een 16-jarige voor het eerst een contract voor maximaal drie jaar ondertekenen.

'Verkoop smartphones naar 1,2 miljard'

De wereldwijde verkopen van smartphones en tablets komen dit jaar uit op 821 miljoen stuks en stijgen volgend jaar naar de 1,2 miljard. Deze voorspelling doet het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner dinsdag.

Gartner stelt dat consumenten steeds vaker kiezen voor mobiele apparaten in plaats van personal computers. Ook in de zakelijke markt nemen smartphones en tablets in populariteit toe. In 2016 zal twee derde van de mobiele werknemers een smartphone bezitten, terwijl 40 procent van de beroepsbevolking dan mobiel werkt, zei vicepresident Carolina Milanesi van Gartner.

Volgens haar zijn tabletcomputers steeds belangrijker voor de mobiliteit van werknemers. Dit jaar zijn er voor de zakelijke markt 13 miljoen van verkocht, en dit zal oplopen tot 53 miljoen in 2016.

'Verkoop smartphones naar 1,2 miljard'
'Verkoop smartphones naar 1,2 miljard' (Foto: ANP)

Pleidooi voor Brits onderzoek misbruik kinderen

Britse parlementsleden hebben dinsdag aangedrongen op een nationaal onderzoek naar misbruik van kinderen. Er zijn toenemende verwijten dat de autoriteiten beschuldigingen van misbruik in de afgelopen decennia niet afdoende hebben onderzocht.

Recente onthullingen dat BBC-kindertelevisiepresentator Jimmy Savile zich aan honderden jongeren heeft vergrepen hebben een nationale discussie losgemaakt. Tientallen volwassenen hebben zich bij de autoriteiten gemeld over vergelijkbare gevallen van seksueel misbruik in het verleden. Een slachtoffer van een misbruikschandaal in de jaren zeventig en tachtig in Noord-Wales zegt dat eerder onderzoek naar de affaire lang niet alles boven water heeft gehaald en voorbij is gegaan aan de mogelijke betrokkenheid van een toentertijd belangrijke politicus. Het gaat om een lid van de Conservatieve Partij wiens naam tot nog toe niet in het openbaar is genoemd.

"Ik wil hem voor de rechter zien, in de gevangenis, want hij verdient het", zei het slachtoffer, Steve Messham, tegen de BBC-radio.

Premier David Cameron heeft opdracht gegeven tot twee aparte onderzoeken naar de zaak in Wales. Een gaat over het eerdere openbare onderzoek, het andere over de vraag waarom de politie de door jongeren geuite beschuldigingen niet serieus heeft genomen.

Met de veelheid aan onderzoeken naar de zaak-Savile - een van de politie, twee interne onderzoeken van de BBC en een onderzoek van de National Health Service naar het liefdadigheidswerk van de televisiester in ziekenhuizen - denken sommige Lagerhuisleden dat een nationaal onderzoek naar hoe met beschuldigingen van kindermisbruik in het verleden is omgegaan op zijn plaats is.

"In plaats van elke week te ontdekken dat er weer een nieuw instituut in dit moeras zit, wordt het niet tijd dat er één allesomvattend, robuust openbaar onderzoek komt naar het falen van de bescherming van kinderen?" vroeg parlementslid en voormalig staatssecretaris voor jeugdzaken Tim Loughton. Yvette Cooper, Labour-woordvoerder voor gezinszaken, sloot zich bij de oproep aan. "Wij zijn bang dat deze meervoudige onderzoeken niet de gemeenschappelijke thema's, de problemen en de te leren lessen kunnen bundelen."

Minister van binnenlandse zaken Theresa May wil een breder onderzoek niet op voorhand uitsluiten, maar zegt dat eerst de politie haar onderzoeken moet afronden.

Burgemeester gaat praten met kampers Waalre

Burgemeester van Waalre Henri de Wijkerslooth gaat 20 november praten met de bewoners van het woonwagenkamp in de Brabantse plaats. Dat heeft de advocaat van de woonwagenbewoners Peter van de Laar dinsdag bekendgemaakt, meldt Omroep Brabant.

De Wijkerslooth zei vorige maand woonwagenkampen langzaam te willen laten uitsterven. Van de Laar liet daarop namens de bewoners van het kamp weten aangifte te willen doen tegen De Wijkerslooth wegens discriminatie.

Toen het gemeentehuis van Waalre in juli grotendeels afbrandde door een aanslag, wezen bewoners en media naar het woonwagenkamp aan de Broekweg. Aanleiding daarvoor was een aanvaring die burgemeester De Wijkerslooth voor de aanslag had met de bewoners. De burgemeester wees die beschuldigingen toen van de hand.

Justitie zou inmiddels weten wie er achter de aanslag zat, meldde de NOS vorige week. Een woonwagenbewoner uit Waalre die wordt gezocht in verband met een drugsonderzoek zou opdracht tot de aanslag hebben gegeven. Het bewijs zou echter onvoldoende zijn om de daders en opdrachtgever te vervolgen.

Advocaat Van de Laar stuurde hierop een brief naar justitie in Den Bosch, waarin hij de beschuldiging 'nodeloos grievend' noemde.

De gemeente Waalre was dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

VVD-senatoren: grote moeite met zorgpremie

De Senaatsfractie van de VVD heeft 'grote moeite' met de afspraken die VVD en PvdA hebben gemaakt over de zorgpremie. Voorzitter Loek Hermans heeft dat dinsdagavond gezegd.

Het gaat de VVD-senatoren volgens Hermans niet om het feit dat er via een inkomensafhankelijke zorgpremie aan nivellering wordt gedaan. Waar de liberale senatoren vooral grote vraagtekens bij zetten, is of de voorstellen voor de zorgpremie wel bijdragen aan kostenbeheersing in de zorg.

Nivelleren past volgens Hermans in het geheel van uitruilen in een regeerakkoord met de PvdA. "Dat gaat ons tegen het zere been, absoluut, maar in een coalitie met de PvdA moet je dingen inleveren, zoals ook de PvdA doet." Hermans houdt wel vast aan dezelfde kaders als die waarmee de VVD-fractie in de Tweede Kamer rekent: grosso modo 4 procent koopkrachtverlies voor de hoge inkomens.

Hermans zegt dat zijn fractie pas een eindoordeel velt als het kabinet de plannen heeft uitgewerkt. Hij sprak er dinsdag over met Halbe Zijlstra, voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de VVD. "Ons signaal is duidelijk doorgekomen", aldus Hermans. De plannen zoals ze er nu in het regeerakkoord liggen, vindt hij 'niet voldoende duidelijk'.

Heidi Klum doet 'een Bodyguardtje'

Heidi Klum is tot over haar oren verliefd. Het model, dat in januari aankondigde te gaan scheiden van zanger Seal, vond de liefde bij haar bodyguard Martin Kristen. "We zijn erg gelukkig", bekende Klum in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Voor haar nieuwe liefde dook de Duitse in de filmarchieven, waaruit ze The Bodyguard uit 1993 opdiepte. "Ik heb de film gekeken nadat ik verliefd werd op Martin", zegt de 39-jarige Klum over de romantische klassieker met Whitney Houston en Kevin Costner. "Ik moest wel."

Klum en Seal waren zeven jaar getrouwd en kregen drie kinderen, Lou (3), Johan (5) en Henry (7). Het oudste kind van de Duitse schone, de 8-jarige Leni, kwam voort uit haar relatie met Formule 1-baas Flavio Briatore. Seal adopteerde het meisje.

Eerste rookietestdag Abu Dhabi (6/11/2012)

Kevin Magnussen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste rookietestdag op het circuit van Abu Dhabi. De zoon van oud-coureur Jan Magnussen was in de McLaren Red Bull-rijder António Félix da Costa tweederde van een tiende te snel af. Gary Paffett reed de derde tijd in de McLaren.

Robin Frijns maakte zijn eerste meters in de Sauber en reed naar de vierde tijd. De Nederlander was 1,1 seconden langzamer dan Magnussen. Nicolas Prost, zoon van oud F1-coureur en -teameigenaar Alain Prost zette de vijfde tijd neer in de Lotus, gevolgd door Luiz Razia in de Toro Rosso. Ook Giedo van der Garde kwam in actie: hij kwam in de Caterham echter niet verder dan de laatste plaats, op meer dan een seconde van Razia.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 K. Magnussen McLaren-Mercedes 1:42.651 -.--- 40
2 A. Félix da Costa Red Bull Racing 1:42.717 +0.066 79
3 G. Paffett McLaren-Mercedes 1:43.407 +0.756 44
4 R. Frijns Sauber 1:43.775 +1.124 78
5 N. Prost Lotus 1:44.194 +1.543 55
6 L. Razia Toro Rosso 1:44.691 +2.040 67
7 G. van der Garde Caterham 1:45.936 +3.285 57

AFW komt met eigen filmprijs

Amsterdam gaat zijn eigen filmprijs uitreiken. De prijs heet de Adam en wordt waarschijnlijk vanaf volgend jaar uitgereikt tijdens de Amsterdam Film Week. Dat bevestigt medeoprichter van het festival Matthijs ten Berge dinsdag na berichtgeving door stadszender AT5.

"Het wordt de eerste en enige filmprijs van puur goud", vertelt Ten Berge. "Die wordt uitgereikt voor het beste van het beste." De meeste filmprijzen zijn groot en verguld, maar de Adam moet een klein maar fijn vierkant blokje gaan worden.

Het voornemen is om drie prijzen uit te reiken, waaronder twee publieksprijzen. Één prijs wordt uitgereikt aan de beste al bekroonde film van het afgelopen jaar. De tweede wordt door het publiek gekozen uit de films die tijdens het festival als preview te zien zijn. Daarnaast wordt een Lifetime Achievement Adam uitgereikt.

De Amsterdam Film Week wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Er worden films gedraaid die al belangrijke prijzen op festivals voor A-films hebben gewonnen. De aftrap van het festival werd maandagavond gegeven door eregast Susan Sarandon.

De organisatie van de filmweek werkt samen met het Tribeca filmfestival in New York. Sinds de oprichting tien jaar geleden is dat evenement uitgegroeid tot één van de prominentste filmfestivals ter wereld.

Susan Sarandon en Willem Holleeder in College Tour (Novum)

F1 Race Stars krijgt demo

Codemasters heeft vandaag bekendgemaakt dat Xbox 360-gebruikers vanaf vandaag de demo voor F1 Race Stars kunnen spelen. De game is morgen voor pc- en PS3-gebruikers te spelen. De game komt op 16 november uit voor deze drie systemen.

In de demo kunnen spelers op de Duitse racebaan racen in hun eentje of tot vier spelers via splitscreen. De game laat spelers met bekende F1-coureurs racen over racebanen die geen echte coureur zou aandurven. Bekijk een nieuwe trailer hieronder.

Werknemer overlijdt bij ongeluk in zeecontainer

Een werknemer van een bedrijf in Etten-Leur is dinsdagmiddag om het leven gekomen toen hij klem kwam te zitten tussen de wand van een zeecontainer en een grote machine die daarin geplaatst werd met een vorkheftruck. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde bij een bedrijf aan de Pauvreweg in de Brabantse plaats. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De Inspectie SZW onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Sytze van der V. heeft weer onderdak

De veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. zwerft niet over straat, maar heeft tijdelijk onderdak. Dat heeft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) laten weten in antwoord op Kamervragen.

Van der V. werd na zijn vrijlating in 2009 geweerd uit de gemeente Eindhoven. Sindsdien leidt hij een zwervend bestaan. Eerder dit jaar meldde hij een woning te hebben gevonden, maar vanwege zijn verleden zou de verhuurder uiteindelijk toch zijn afgehaakt.

Het CDA had Teeven gevraagd of Van der V. nu over straat zwerft, 'met alle mogelijke gevolgen van dien'. Volgens Teeven is dat niet het geval. Van der V. heeft 'tijdelijke huisvesting' gevonden. Het adres is bekend bij de reclassering, die hem heeft aangeboden te helpen bij het zoeken naar permanente woonruimte.

Ouders Tim: rouwadvertentie was oproep pesters aan te pakken

De ouders van de 20-jarige Tim Ribberink, die donderdag zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest, namen de afscheidsbrief van hun zoon op in de rouwadvertentie om aandacht te vragen voor pesten. Dat blijkt uit de verklaring die dinsdag namens de familie werd voorgelezen in het gemeentehuis van de Twentse gemeente Dinkelland.

De ouders laten daarin weten tot enkele dagen voor de zelfmoord van hun zoon nauwelijks iets af te weten van het pesten. Ze besloten de afscheidsbrief bewust te publiceren 'opdat dit nooit meer mag gebeuren'. "We willen dat zelfdoding, zeker vanwege pestgedrag, uit het verdomhoekje moet komen."

Rouwbegeleider Marinus van der Berg, die de verklaring voorlas, riep het kabinet op pesten aan te pakken. Een wetsvoorstel voor incidentenregistratie op scholen, dat in de loop van volgend schooljaar zou worden ingevoerd, moet volgens hem 'met verhoogde aandacht worden doorgevoerd'. Ook wil hij dat anoniem pesten op internet verboden wordt en dat er op scholen weerbaarheidstrainingen komen.

De maandag geplaatste rouwadvertentie van de ouders riep veel emotionele reacties op. Dinsdag werd bekend dat ze melding hebben gemaakt bij de politie van een onbekende persoon die onder de naam van hun zoon verklaringen op internet had gezet.

Holleeder legt het bij met kaakbreker

Willem Holleeder kan weer door een deur met de freefighter die hem eind vorige maand op een terras in Amsterdam een gebroken kaak bezorgde. De topcrimineel schrijft deze week in zijn column in Nieuwe Revu dat hij en de gespierde vechtsporter Dick Vrij vorige week alles hebben uitgepraat.

De 54-jarige Holleeder, die nog zeker enkele weken vloeibaar voedsel met een rietje tot zich moet nemen, wil verder niet ingaan op de gebeurtenissen op het terras in Amsterdam-Zuid. "Bij de politie heb ik geen verklaring afgelegd, en dat ga ik nu ook niet doen in mijn column", schrijft hij. Wel wil hij kwijt dat alles is uitgepraat 'en er dus geen reden is voor mijn collega-journalisten om er spannende verhalen van te maken die niet kloppen en nergens op slaan'.

De vechtpartij zou te maken hebben gehad met een conflict tussen Holleeder en Dino S. Laatstgenoemde zit een celstraf uit voor een drugszaak en is verdachte in het langlopende liquidatieproces Passage.

De Heineken-ontvoerder gaat in zijn column vooral in op het royement van advocaat Bram Moszkowicz, die de hem jarenlang bijstond. Holleeder vindt de straf die de Raad van Discipline de strafpleiter eind vorige maand oplegde te ver gaan. "Mocht Bram toch iets fout hebben gedaan, dan nog is het geen reden om hem levenslang van het tableau te schrappen", vindt Holleeder. "Dat is geen straffen, maar het uitschakelen van een jaloersmakend bekende collega."

Moszkowicz stopte in 2007 met de verdediging van Holleeder, tot grote teleurstelling van de topcrimineel. De strafpleiter was naar eigen zeggen echter 'te beschadigd' geraakt om hem nog langer bij te staan. Hij lag toen onder meer onder vuur omdat hij Holleeder verdedigde terwijl hij eerder een van diens veronderstelde slachtoffers Willem Endstra bijstond.

VVD gehalveerd in peiling

De VVD krijgt in de peilingen opnieuw een dreun. In de peiling van TNS Nipo wordt de partij van Mark Rutte nagenoeg gehalveerd. De liberalen houden dinsdag nog 21 zetels over van de 41 die er bij de verkiezingen werden veroverd. Ook de PvdA levert zetels in, maar blijft met 33 stuks ruimschoots de grootste. Op 12 september kreeg de partij van Diederik Samsom er 38.

In een peiling van Maurice de Hond die zaterdag werd gepubliceerd, viel de VVD in een week tijd ook al terug van 38 naar 27 zetels. De Hond sprak toen van een recordverlies. Het verlies heeft te maken met de golf van negatieve publiciteit die de partij van Mark Rutte vorige week over zich heen kreeg, nadat bekend werd dat de VVD heeft ingestemd met inkomensafhankelijke zorgpremies.

Uit het onderzoek van TNS Nipo blijkt dat ook de Nederlanders overwegend negatief tegenover het plan staan: een derde vindt het een goed idee om de zorgpremies inkomensafhankelijk te maken. Een grotere groep, 43 procent, vindt van niet. Ongeveer een vijfde vindt het een goede noch een slechte zaak.

De VVD-achterban vindt verder dat Rutte slecht heeft onderhandeld: 85 procent vindt dat de PvdA genoeg heeft binnengehaald bij de onderhandelingen, terwijl slechts 27 procent vindt dat de VVD genoeg heeft binnengehaald. Van de PvdA'ers vindt 63 procent dat de eigen partij voldoende heeft binnengehaald.

Nog maar 45 procent van de Nederlanders die op 12 september VVD hebben gestemd, zou dat nu weer zouden doen. De liberalen raken stemmen kwijt op rechts (CDA, D66 en PVV) en ook aan 50Plus. Een aanzienlijk deel van de achterban (zeventien procent) laat weten het nu even 'niet meer te weten'.

Voor het CDA (van dertien naar zeventien), SP (van vijftien naar 21), PVV (van vijftien naar twintig), D66 (van twaalf naar zeventien) en 50Plus (van twee naar acht) is er daardoor forse winst. Ook de SGP pakt een zetel en komt op vier uit. Verlies is er voor de ChristenUnie (van vijf naar vier) en GroenLinks (van vier naar drie). De Partij voor de Dieren blijft op twee zetels staan.

Het nieuwe kabinet dat maandag werd beëdigd, geniet niet veel vertrouwen onder de bevolking. Dertig procent heeft veel vertrouwen in het tweede kabinet-Rutte, bijna zestig procent juist weinig. Dat is overigens iets minder dan bij het aantreden van het eerste kabinet-Rutte, dat gedoogsteun kreeg van de PVV. Toen had 63 procent er geen vertrouwen in.

AZ maakt 1,4 miljoen euro winst

AZ heeft in het seizoen 2011-2012 een winst gemaakt van een kleine 1,4 miljoen euro. Dat heeft de Alkmaarse club dinsdag bekendgemaakt. Een seizoen eerder werd nog een verlies van meer dan 4,1 miljoen euro geleden. Het boekjaar 2010-2011 duurde bij AZ overigens wel achttien maanden.

AZ heeft de winst grotendeels te danken aan de goede prestaties in de Europa League. Die leverden de club 5,8 miljoen euro op. Ook kwam er 3,6 miljoen euro terug van Eredivisie Live als gevolg van de verkoop aan Fox International. Aan spelersverkopen haalde AZ 8,3 miljoen euro minder op.

[WTF] Federer overtuigend langs Tipsarevic

Titelverdediger Roger Federer is de ATP World Tour Finals in Londen dinsdag goed begonnen. De 31-jarige Zwitser (2) gaf Janko Tipsarevic (8) geen enkele kans en zegevierde met 6-3 en 6-1. Later dinsdag wordt het andere groepsduel uit poule B tussen David Ferrer (4) Juan Martin Del Potro (6) afgewerkt.

Federer won de eerste vijf ontmoetingen van Tipsarevic en ook in het zesde treffen was de Zwitser de betere. Hij brak Tipsarevic in diens eerste servicegame en legde daarmee de basis voor de winst in de eerste set: 6-3. In de tweede acte moest de kansloze Tipsarevic, die zelf geen enkel breakpoint kreeg, nog driemaal zijn opslag inleveren.

Door de overwinning is Federer de succesvolste speler ooit op het officieuze WK. Hij boekte zijn veertigste zege, een meer dan Ivan Lendl. Federer won de Tour Finals al zes keer, waarvan ook de laatste twee edities.

O'Sullivan komt voorlopig niet in actie

Ronnie O'Sullivan zet nu al een punt achter het snookerseizoen 2012-2013 en zal niet meer in actie komen op de World Tour. Dat liet de 36-jarige Engelsman vandaag weten aan World Snooker, de wereldsnookerbond. O'Sullivan zal zijn wereldtitel in mei niet verdedigen. Django Fung, de manager van O'Sullivan, liet in het midden of zijn carriere definitief over is.

"Ik heb met Ronnie gesproken en hij heeft beslist om zich uit alle toernooien waarvoor hij zich had ingeschreven, terug te trekken. Hij zal de rest van dit seizoen niet meer in actie komen", vertelde Barry Hearn, voorzitter van World Snooker. "Ronnie kampt met enkele persoonlijke problemen die hij moet oplossen. We wensen hem het beste voor de toekomst."

The Rocket won in mei het WK door in de finale Ali Carter te verslaan. Na zijn vierde wereldtitel kondigde hij al een pauze van zes maanden aan. Hij was het snooker naar eigen zeggen even beu en wilde meer tijd met zijn kinderen doorbrengen.

In augustus bevestigde O'Sullivan nog dat hij eind oktober zijn comeback zou maken en hij tekende een nieuw spelerscontract bij World Snooker. O'Sullivan zou zijn rentree maken op het toernooi van het Chinese Chengdu vorige week, maar een paar dagen voor aanvang gaf hij op wegens medische redenen. 

Internationale trailer voor Lincoln

Distributeur 20th Century Fox heeft de internationale trailer voor Lincoln online gezet. Na afbeeldingen, een teaser trailer en blijkbaar een nationale trailer is er nu een kans om nieuwe beelden van de film te bekijken.

Lincoln heeft rollen voor Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones, James Spader, Jared Harris, John Hawkes, Sally Field en David Strathairn.

In de Verenigde Staten gaat de film draaien op 9 november. De Nederlandse bioscopen volgen op 31 januari 2013.

[NK Afstanden] Kramer van start op de 5000m

Sven Kramer zal van start gaan op de NK Afstanden in Heerenveen, het begin van het nieuwe schaatsseizoen. De Olympisch kampioen op de 5000m twitterde: "No guts no glory. See you Friday @Thialf".

Dit houdt in dat Kramer de 5000m zal schaatsen, dit is de openingsafstand van het Nederlands kampioenschap.  De schaatser uit Heerenveen liep afgelopen maand een rugblessure op. "Ik heb meer last van mijn rug dan ik zou willen", zei hij vrijdag nog tijdens de presentatie van TVM.

Kramer liep zijn kwetsuur op bij een val van de schommel. De rugblessure had een uitstraling naar zijn linkerbeen. Door een blessure aan z’n andere been miste de Fries het seizoen 2010/2011.

Dopingautoriteit vraagt stukken over Boogerd op

De Nederlandse Dopingautoriteit gaat bij de Oostenrijkse justitie opnieuw alle stukken opvragen waarin de naam van Michael Boogerd voorkomt. "Althans dat ga ik proberen", zegt directeur Herman Ram dinsdag. NRC Handelsblad bericht dinsdag dat justitie in Oostenrijk beschikt over informatie dat Boogerd bloeddoping heeft gebruikt.

De krant heeft de hand weten te leggen op een proces-verbaal waarin de veroordeelde dopinghandelaar en manager Stefan Matschiner verklaart dat de oud-Raborenner verboden bloedtransfusies heeft ondergaan. Matschiner noemde de Nederlander tijdens een informeel gesprek met justitie. "Twee keer werd Michael Boogerd met het apparaat in Steyrermühl behandeld."

Ram heeft delen van het Oostenrijkse dossier al geruime tijd in handen, maar niet het volledige dossier. "Dit zal wel aanleiding zijn om het dossier nog eens te bekijken als ik alle informatie heb. Op basis van de nieuwe informatie kan worden besloten of het onderzoek weer wordt geïntensiveerd."

Het is niet de eerste keer dat Ram bij de Oostenrijkse justitie aanklopt. "Ik heb in 2009 naar aanleiding van alle berichtgeving al de officier aangeschreven, maar toen niet alles ontvangen. Met wat ik nu weet zal justitie denk ik anders reageren op mijn verzoek."

Omdat de dopingwaakhond geen overheidsinstantie is, noch strafrechtelijke bevoegdheden heeft, kunnen rechterlijke instanties waar ook ter wereld zelf beslissen welke vertrouwelijke informatie worden gedeeld met de Dopingautoriteit."Dat is soms best lastig, je krijgt niet alle informatie tot je die je eigenlijk wilt hebben."

Matschiner zelf zei in een interview met de Volkskrant in mei van dit jaar dat Boogerd een van zijn klanten was in Wenen. De oud-renner die in 2007 zijn wielercarrière beëindigde, heeft dopinggebruik altijd ontkend. Ook dinsdag verklaarde hij tegenover verschillende media nooit in Wenen te zijn geweest.

Drie jaar geleden verklaarde Bernard Kohl, die 'klant van Matschiner was, dat de Nederlander gebruik heeft gemaakt van een apparaat om zijn bloed te verrijken. De Oostenrijkse justitie liet Boogerd naar Wenen komen als getuige, maar ondernam verder geen actie.


Dopingautoriteit vraagt stukken over Boogerd op (Foto: Novum)

Sigaret wordt man fataal

Een 49-jarige man is maandagavond om het leven gekomen door een brand in zijn woning in Amsterdam-West. Hij lag op bed toen zijn matras in brand vloog. Het slachtoffer was hulpbehoevend en lag aan de zuurstof. Hij was een roker, laat de politie weten.

Een thuiszorgmedewerker zag rond 18.45 uur rook en een rode gloed in de woning op de begane grond aan de Van der Hoopstraat, in de wijk Westerpark. Ze belde direct 112 en probeerde met hulp van een buurman bij het slachtoffer te komen. Dat bleek onmogelijk door de rook. De buurman sloeg nog wel een ruit in en probeerde het vuur uit te krijgen met een brandblusser.

Uiteindelijk werd de brand geblust door de brandweer, waarna het stoffelijk overschot op bed werd aangetroffen. Dinsdag is vastgesteld dat het gaat om de bewoner. Onderzoek heeft uitgewezen dat de brand op bed is begonnen.

2,5 K boete voor plassende peuter

Dillan, een driejarig ventje uit Piedmont, Oklahoma, heeft zijn ouders heel wat gezeik bezorgd. De peuter is namelijk betrapt op wildplassen. Niet ergens in een steeg of een andere openbare plek, maar in zijn eigen voortuin.

Moeder Ashley Warden is flink over de zeik. Haar zoontje is namelijk bezig zindelijk te worden. Omdat het kereltje te ver van de wc was, opende hij zijn gulp om vervolgens de aardappels af te gieten in de voortuin.

Het ventje was nog niet eens begonnen, of Bromsnor stond al voor zijn neus. "Hij vroeg naar mijn rijbewijs", vertelt zijn moeder. "Hij wilde me een boete wegens wildplassen geven. Ondanks dat het in onze eigen tuin was, vertelde de agent me dat iedereen het kon zien en dus in het openbaar was."

De boete voor wildplassen bedraagt maar liefst 2.500 dollar. Warden weigert echter te betalen aangezien haar zoontje zijn blaas niet had leeggeplast. Zij zal volgende maand voor de rechter moeten verschijnen.

België en Nederland willen band aanhalen

België en Nederland willen de samenwerking verder intensiveren. Dat is de uitkomst van het kennismakingsbezoek dat minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) dinsdag had met zijn Belgische ambtsgenoot Didier Reynders.

Timmermans wijst erop dat België de tweede handelspartner ter wereld is, na Duitsland. "Voor economisch herstel in Nederland moeten we ook de grensoverschrijdende samenwerking en handel met dichtbijgelegen markten versterken", aldus de bewindsman.

Ook is geproken over de toekomst van de EU. De bewindslieden spraken af dat de Beneluxlanden beter moeten samenwerken bij de vormgeving van Europa. Ook willen de ministers in de EU naar gezamenlijke stellingnamen zoeken om in de wereld een zo sterk mogelijk EU-geluid te kunnen laten horen. Verder is bekeken hoe Nederland en België op diplomatiek niveau meer kunnen samenwerken.

Timmermans heeft dinsdag ook een gesprek gehad met de secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen. Dat gesprek ging over een versterkte samenwerking op defensiegebeid van de NAVO-landen in tijden van bezuinigingen. Ook de situatie in Afghanistan kwam ter sprake.

Voor dinsdagmiddag staat nog een gesprek gepland met eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) en de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz. Timmermans bezoekt woensdag de Luxemburgse minister van buitenlandse zaken Jean Asselborn.

'Vrijgeleide voor Assad mogelijk'

De Syrische president Bashar Assad kan een vrijgeleide krijgen als dat een eind kan maken aan de bloedige burgeroorlog in zijn land. Dat opperde de Britse premier David Cameron dinsdag.

"Ik bied hem zeker geen uitweg naar Groot-Brittannië aan. Maar als hij wil vertrekken, dan kan hij vertrekken. Dat kan worden geregeld", verzekerde Cameron voor de camera van televisiezender Al-Arabiya.

De Britse premier toonde zich opnieuw gefrustreerd over het onvermogen van de grote mogendheden Assad een halt toe te roepen. De internationale gemeenschap moet volgens Cameron iedere mogelijkheid overwegen 'om die man het land uit te krijgen en een veilige machtswisseling in Syrië' mogelijk te maken.

"Natuurlijk zie ik liever dat hij de kracht van het internationaal recht zal voelen en hij zijn verdiende loon krijgt", zei Cameron. Volgens Britse diplomaten mag in de woorden van hun premier niet worden gelezen dat voor Assad een ongestoord leventje in het buitenland lonkt, en hij aan gerechtelijke vervolging kan ontkomen.

Eerste beeld komedie Last Vegas vrijgegeven

Hieronder zie het eerste beeld van de komedie Last Vegas waarin Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman en Kevin Kline de hoofdrollen spelen. De opnames van de film begonnen afgelopen weekend onder leiding van Jon Turtletaub.

Het scenario van de film is geschreven door Dan Fogelman, Mary Steenburgen en Jerry Ferrera. Naast Las Vegas zal de productie ook nog Atlanta aandoen. De film gaat over vier oude vrienden die in Las Vegas een vrijgezellenfeest geven voor de enige onder hen die nog single is.

Vanaf 20 december 2013 is Last Vegas in de bioscopen te zien.

Eerste beeld komedie Last Vegas

Tiener vast na worsteling met ov-controleur

Een 15-jarige Rotterdammer is maandagavond aangehouden voor een vechtpartij met een RET-controleur. De 51-jarige man is voor controle naar een ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij enkele schaafwonden had opgelopen en een kniewond die gehecht moest worden. Bovendien had hij een hersenschudding.

De controleur wilde hem rond 21.00 uur bekeuren omdat hij met een verkeerd kaartje reisde, waarop de jongen probeerde te vluchten. Dat liep uit op een worsteling op metrostation Ambachtsland, waarbij de twee tegen de zijkant van een rijdende sneltram aankwamen.

Beiden vielen vervolgens van het perron af. De 15-jarige rende daarop weg langs het metrospoor, maar verloor enkele pasjes. Agenten konden hem daardoor een uur later in zijn woning aanhouden. De jongen zit dinsdag nog vast en wordt verhoord.

The Muppets 2: oude en nieuwe bekenden gepresenteerd

Terwijl iedereen gefocust lijkt te zijn op wat Disney met de volgende Star Wars-film gaat doen, is er gisteren een ander interessant filmnieuwtje door het filmbedrijf onthuld. Bret McKenzie keert als componist terug voor The Muppets 2.

Met McKenzie heeft ook producent Todd Lieberman aangegeven weer aan de Muppets te werken. Hij bouwt het project op met de regisseur en mede-scenarist van de eerste The Muppets-film, respectievelijk James Bobin en Nicholas Stoller. Natuurlijk zijn ook weer veel van de bekende Jim Henson-poppen van de partij. Zoals eerder bekend was gemaakt speelt Jason Segel deze keer geen rol in het project, omdat hij met de eerste film zijn missie heeft volbracht: het terugbrengen van The Muppets en ze in goede handen achterlaten.

De eerste acteur die is bevestigd is niemand minder dan Christoph Waltz. Volgens de eerste geruchten speelt hij de rol van een Interpol-agent in de op Europa gerichte Muppets-film. Andere belangrijke personages zijn 'een Russische femme fatale en een man van wie zijn beweegredenen altijd een mysterie zijn', zo meldt Screenrant.

Producent Lieberman heeft verder verklapt dat de kans groot is dat er een nieuwe Muppet uit de doeken wordt gedaan in The Muppets 2.

The Muppets 2 verschijnt op 20 december 2013 in de bioscoop.

McKellen chagrijnige homo in Vicious

Ian McKellen heeft een hoofdrol te pakken in de komedieserie Vicious. De 73-jarige Brit, vooral bekend als tovenaar Gandalf uit de Lord of the Rings-films, speelt een chagrijnige homo die de hele dag niets anders doet dan kibbelen met zijn partner. Die rol wordt gespeeld door de 74-jarige Gladiator-acteur Derek Jacobi.

In Vicious wordt het leven van de twee, die al vijftig jaar samen in de hetzelfde huis wonen, verstoord als een jongeman in het appartement boven hen intrekt. De 68-jarige Harry Potter-actrice Frances de la Tour speelt de beste vriendin van de oude zuurpruimen, schrijft de Britse krant The Guardian. McKellen en Jacobi zijn ook in werkelijkheid openlijk homoseksueel.

Vicious wordt geschreven door Gary Janetti, die betrokken was bij Will & Grace en nu één van de mensen achter animatieserie Family Guy is. De sitcom wordt uitgezonden op de Britse zender ITV.


Ian McKellen is chagrijnige homo in sitcom Vicious (Foto: Novum)

Gran Turismo-spellen 68 miljoen keer verkocht

In de raceserie Gran Turismo zijn ruim 68 miljoen spellen verkocht sinds het eerste spel in 1997 uitkwam voor de eerste PlayStation. Het laatste spel, Gran Turismo 5, is met negen miljoen verkochte exemplaren de op drie na meest succesvolle in de serie. Dat heeft gamestudio Polyphony Digital bekendgemaakt.

Het populairste deel in de serie is Gran Turismo 3: A-Spec voor PlayStation 2. Van dit racespel zijn wereldwijd bijna vijftien miljoen exemplaren verkocht. De reeks is alleen verschenen voor PlayStation-spelcomputers. Gran Turismo voor PSP, de enige versie voor een draagbare spelcomputer, is met 3,8 miljoen stuks een van slechtst verkochte.

Hoewel 68 miljoen verkochte spellen een aanzienlijke hoeveelheid is, moet de reeks buigen voor andere raceseries. Zo zijn er in de Need for Speed-serie ruim honderd miljoen games verkocht voor verschillende spelcomputers. De Forza-reeks, exclusief voor Xbox-spelcomputers, doet het met tien miljoen spellen sinds 2005 een stuk minder goed.

'Gezinsvoogd bij vechtscheiding geeft valse hoop'

Bij een vechtscheiding heeft een gezinsvoogd te weinig macht om bij de ouders een omgangsregeling af te dwingen. Daarom is het beter al zo vroeg mogelijk te kijken of de ouders er samen uit kunnen komen, voordat een gezinsvoogd wordt toegewezen. Dat concluderen de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer en Kinderombudsman Marc Dullaert dinsdag.

Soms wordt via een zogeheten ondertoezichtstelling toch overgegaan tot het aanstellen van een gezinsvoogd. In dergelijke gevallen is het volgens de ombudsmannen de overweging waard een curator aan te stellen die opkomt voor de belangen van het kind.

Ook vinden ze het niet goed dat verschillende regio's op verschillende manieren werken. Bij sommige regio's is Bureau Jeugdzorg erbij als de rechter oordeelt over een ondertoezichtstelling, zodat meteen afspraken worden gemaakt. Bij andere regio's is dat niet het geval.

De toewijzing van een gezinsvoogd zou vaak valse hoop geven. De ene ouder denkt dat de voogd de andere ouder zal verbieden het kind nog te zien, terwijl de andere ouder denkt dat hij het kind nu vaker te zien krijgt.

Bij ondertoezichtstellingen is volgens een woordvoerder van de ombudsmannen vaak sprake van een escalatieladder. "Er is natuurlijk al heel wat gebeurd als een rechter moet bepalen hoe vaak beide ouders het kind mogen zien. Ook als de rechter de ouders een omgangsregeling oplegt blijven ze zich vaak verzetten. De gezinsvoogd kan hier moeilijk wat tegen doen."

De ouders zouden Bureau Jeugdzorg vaak partijdigheid verwijten. "Dan stappen ze naar ons. Vervolgens wordt ons ook vaak partijdigheid verweten." De ombudsmannen gaan hun eigen werkwijze aanpassen om te voorkomen dat zij als trede in de escalatieladder worden gebruikt.

Bij vechtscheidingen wordt het kind ook vaak door de ene ouder tegen de andere ouder opgezet. "Hierdoor kun je ook niet blind varen op wat het kind zegt te willen. Het zijn lastige kwesties."

De Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en rechters zouden zich meer moeten afvragen of een ondertoezichtstelling nut heeft. De ombudsmannen hebben hierover een brief naar rechters gestuurd.

Rechter zet Amerikaanse te kijk met 'ezelsbord'

Een Amerikaanse automobiliste die uitweek naar de stoep om een leegstromende schoolbus te passeren is door de rechter aan de schandpaal genageld. De 32-jarige Shena Hardin moet twee dagen op rij met zoveel als een ezelsbord op een kruispunt in Cleveland, Ohio gaan staan.

Net als leerlingen van strenge onderwijzers uit een grijs verleden staat Hardin volgende week te kijk met een spotbord. Dat draagt de tekst: 'Alleen een idioot rijdt over de stoep om een schoolbus te passeren'. De straf geldt tijdens de ochtendspits.

De rechter trok verder Hardins rijbewijs in voor dertig dagen, en veroordeelde haar tot het betalen van 250 dollar (bijna tweehonderd euro) aan proceskosten.

Berdych kopman Tsjechië in finale Davis Cup

Tomas Berdych is de kopman van de Tsjechen in de Davis Cup-finale volgende week tegen Spanje. De mondiale nummer zes neemt in Praag samen met Radek Stepanek hoogstwaarschijnlijk de enkel en de dubbel voor zijn rekening. Lukas Rosol en Ivo Minar maken het Tsjechische team compleet.

Berdych en Stepanek bewaren geen goede herinneringen aan de Spanjaarden. Beide spelers leidden Tsjechië in 2009 al eens naar de Davis Cup-finale waarin Spanje aan het langste eind trok. De 27-jarige Berdych komt deze week in actie op de ATP World Tour Finals in Londen. De 33-jarige Stepanek bezet plaats 37 op de wereldranglijst.

Spanje, dat Rafael Nadal vanwege een blessure moet missen, treedt in de Praagse O2 Arena aan met David Ferrer, Nicolas Almagro, Marcel Granollers en Marc Lopez. Spanje gaat op voor de vierde Davis-Cup titel in vijf jaar. De Tsjechen wonnen het toernooi eenmaal, toen nog als Tsjecho-Slowakije, in 1980. De laatste drie ontmoetingen tussen de landen werd gewonnen door de Spanjaarden. De finale wordt gespeeld van 16 november tot en met 18 november.


Berdych kopman Tsjechië in finale Davis Cup (Foto: Novum)

Disney onderhandelt over Hasbro

Afgelopen week werd bekend dat George Lucas zijn bedrijf LucasFilm voor zo'n $4 miljard verkocht aan The Walt Disney Company. Het wereldberoemde bedrijf was de laatste jaren al eerder actief aan het overnamefront door Pixar ($7,4 miljard) en Marvel Entertainment ($4,3 miljard) aan te kopen. Een artikel op MTV beweert dat de honger van Disney voorlopig nog niet gestild is. De volgende prooi zou namelijk Hasbro zijn.

Volgens MTV zijn beide partijen al in overleg. Aangezien de deal tussen Disney en Lucas in een half jaar tijd rondkwam, zouden we binnen enkele maanden een nieuwe miljardenovername kunnen verwelkomen. Hasbro zou een logische kandidaat zijn, aangezien het de rechten in handen heeft voor het speelgoed en de bordspellen van onder meer de titels van Marvel.

Hasbro heeft zich de laatste jaren ook gericht op het maken van films over hun speelgoed- en spellenassortiment, zoals G.I. JoeTransformers en Battleship. Waarschijnlijk gaat het Disney echter niet direct om de filmrechten, eerder om het versterken van de Disney-parken en de speelgoeddivisie.

Walt Disney

Maniakale Elijah Wood snijdt om zich heen

De film Maniac heeft vandaag een red band-trailer. Elijah Wood laat in het bloederige filmpje zich van zijn meest duistere kant zien.

De film is een remake van William Lustigs klassieker uit 1980 en draait om een gestoorde moordenaar, gespeeld door Elijah Woods, die antieke mannequins verkoopt. Hij vindt al zijn slachtoffers via internet en stalkt ze vanuit de duisternis. Dit alles gebeurt tussen hallicunaties door naar het verleden, waar Woods' personage is misbruikt door zijn moeder. Iedere moord brengt hem dichter bij wraak, zo maakt hij zichzelf wijs.

Maniac verschijnt op 26 december in Frankrijk, een Nederlandse release wordt rond dezelfde periode verwacht.

Kirstie Alley en Patrick Swayze waren verliefd

Kirstie Alley en Patrick Swayze waren in de jaren tachtig smoorverliefd. De actrice en acteur vielen voor elkaar op de set van de serie North and South, terwijl ze beiden getrouwd waren. De twee konden de verleiding om met elkaar het bed in te duiken weerstaan, maar dachten wel aan 'een toekomst samen'.

"We waren allebei getrouwd, we hebben geen verhouding gehad", benadrukt Alley in het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight. "Maar ik denk dat wat ik deed erger was. Want als je verliefd wordt op iemand als je getrouwd bent zet je het huwelijk van jezelf en dat van de ander op het spel. Het is dubbel zo fout."

De inmiddels 61-jarige Alley was na North and South te zien in onder meer de sitcom Cheers en te horen in de film Look Who's Talking. Swayze maakte later furore met rollen in de films Dirty Dancing en Ghost. Hij overleed in 2009 op 57-jarige leeftijd aan kanker.

Alley lijkt een zwak te hebben voor tegenspelers. De actrice liet vorige week nog weten dat ze tijdens de opnamen van Look Who's Talking als een blok viel voor John Travolta. "Ik moest er alles aan doen om er niet met John vandoor te gaan en met hem te trouwen, en voor de rest van mijn leven bij hem te blijven", zei ze. "Hij is de grootste liefde van mijn leven."

WB wil vervolg Casablanca

Al jarenlang zwerven er in Hollywood ideeën rond om een vervolg op de filmklassieker Casablanca uit 1942 van regisseur Michael Curtiz te maken. Met name een script van de originele scenario-schrijver Howard Koch zou lange tijd kans hebben gemaakt om verfilmd te worden. Filmstudio Warner Bros. trok echter in 1989 de stekker uit het vervolg, die de klassieker met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart moest opvolgen. In een artikel van de New York Post wordt beweerd dat Warner Bros. nu opnieuw interesse heeft in dit vervolg.

Het verhaal van de opvolger zou zo'n twintig jaar na Casablanca afspelen. Een door Rick (Bogart) en Ilsa (Bergman) geadopteerd kind, met de naam Richard, zou in het tweede deel afreizen naar het Midden-Oosten om meer te weten te komen over zijn echte vader. Uiteindelijk zou hij verliefd raken op een Arabische vrouw en zet hij zich in om oud-Nazi's op te sporen.

In het artikel zegt de journalist en filmhistoricus Aljean Harmetz: “There really are not many solid 20-year-old actors. Certainly not Robert Pattinson, though maybe that guy who’s popping up everywhere, Joseph Gordon-Levitt.” Ook Stephen Bogart, de zoon van Humphrey Bogart, heeft zijn bedenkingen bij een vervolg: “If they want to make a movie about intrigue in North Africa, that’s fine, but bringing the specter of one of the greatest movies of all time into it makes it just another feeble attempt at Casablanca 2. There are certain films, like The Wizard of Oz, Gone With the Wind and, of course, Casablanca that need to stay as pristine and perfect as they are.’’

Het zeventig jaar oude Casablanca wordt gezien als één van de beste films ooit gemaakt. Het won in 1943 de Oscars voor Beste Film, Beste Regie en Beste Script.

Casablanca

Hitman: Absolution leert spelers improviseren

Verleer de oude manier van gamen: volgens de directeur van Hitman: Absolution, Tore Blystad, zul je dan het meeste plezier beleven aan Absolution.

Dit heeft hij gezegd in een interview met Gamasutra. Volgens Blystad geven de hedendaagse games veel vaste paden en zullen gamers het dus moeilijk krijgen om te kunnen genieten van de vrijheid in Absolution. Verder gaf hij aan dat de vele paden naar Rome een bepaalde mate van speelsheid meegeven aan het spel: de eerste methode die je toepast kan wellicht falen, door middel van improvisatie kun je de missie alsnog tot een goed einde brengen.


Hitman: Absolution komt wereldwijd uit op 20 november 2012, behalve in Japan. Daar ziet Absolution pas het daglicht op 24 januari 2013.

Absolution

Hitman: Absolution beste speelbaar door improvisatie

Hannibal Lecter-acteur speelt Yves Saint Laurent

De Franse acteur Gaspard Ulliel gaat de rol van Yves Saint Laurent spelen in een biografische film over de Franse couturier. Dat schrijft het Britse filmblad Screen Daily. Ulliel werd vooral bekend door zijn rol als de mensenetende Hannibal Lecter in de thriller Hannibal Rising uit 2007.

De 27-jarige Fransman is geen vreemde van de modewereld. Ulliel is model voor grote merken als Chanel en Longchamp en stond in januari 2007 met Doutzen Kroes op de cover van de Franse editie van Vogue.

De film, waarvan de opnames volgend voorjaar van start moeten gaan, gaat over de periode van 1965 tot 1967 toen de invloed van Saint Laurent op zijn hoogtepunt was. In 1976 verscheen ook de zogenoemde Russische collectie, die door kenners als zijn beste wordt gezien.

Saint Laurent werd in 2007 benoemd tot officier van het Erelegioen, de hoogste onderscheiding van de Franse staat. Het jaar erop overleed hij aan de gevolgen van een hersentumor. In 2009 werd hij door het Amerikaanse blad Forbes benoemd tot meest verdienende overleden ontwerper.

Liegende Lindsay Lohan mogelijk zwaar bestraft

Een leugentje over het auto-ongeluk dat Lindsay Lohan in juni veroorzaakte kan de actrice duur komen te staan. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ wordt Lohan deze week aangeklaagd omdat ze in eerste instantie tegen de politie zei dat ze niet achter het stuur zat.

De actrice kwam later terug op haar verhaal en zei toen onder meer dat haar remmen het niet deden en ze daarom met de gehuurde Porsche tegen een vrachtwagen was geknald. Lindsay komt nu mogelijk in de problemen vanwege het schenden van de voorwaarden van haar proeftijd. De rechter zou haar naar de gevangenis kunnen sturen.

De 26-jarige Lohan komt sinds 2007 regelmatig in aanraking met justitie. Ze werd onder meer veroordeeld wegens rijden onder invloed en diefstal van een ketting.

Warner Bros. start Mortal Kombat-reboot op

Warner Bros. heeft vandaag bevestigd dat Mortal Kombat gereboot wordt. Inmiddels is er een nieuwe filmversie dat is gebaseerd op het bekende videospel, zo laat de filmstudio weten.

Uitvoerend producent Lance Sloan heeft aangegeven dat de film in pre-productie is en er al een regisseur is aangenomen. “We bereiden ons voor om een film met Kevin Tancharoen als regisseur, die eerder de digitale miniserie voor ons maakte. Hij heeft nu de leiding over het veertig tot vijftig miljoen dollar kostende filmproject.”

Volgens geruchten gaat het verhaal over een supermarktmedewerker die ontdekt dat hij bizarre, bovennatuurlijke krachten bezit die hem voor een zeer moeilijke keuze stellen: goed of kwaad.

Wanneer de film verschijnt is nog onbekend.

MK

Schippers laat tabaksdossier aan staatssecretaris

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) beheert niet langer de portefeuille rond tabak en het rookverbod. De bewindsvrouw heeft het dossier maandag overgedragen aan haar staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA).

"Dat sluit aan bij de portefeuille jeugd van Van Rijn, waarbij ook leefstijlbeleid en preventie horen", licht Schippers' woordvoerder dinsdag toe. "Bij een nieuwe ploeg wordt altijd wel wat geschoven met dossiers." De werkverdeling wordt binnenkort op de website van het ministerie gezet.

Twee longartsen pleiten er dinsdag in het vakblad Medisch Contact voor dat Schippers van het tabaksdossier wordt afgehaald. Pauline Dekker en Wanda de Kanter, ook oprichters van de Stichting Rookpreventie Jeugd, wijzen op een bericht van RTL Nieuws van zondag, dat volgens hen opnieuw aantoont dat de minister 'haar oren laat hangen naar de tabaksindustrie'.

"Het heeft ertoe geleid dat het aantal rokers sinds 2001 weer is toegenomen en dat Nederland achteraan loopt bij de maatregelen die nodig zijn om het roken tegen te gaan", schrijven de longartsen verder. "Een minister van Volksgezondheid die een nicotineverslaving verwart met de vrijheid van de roker en die liever aan tafel zit met de tabakslobby dan met het antirookfront, deugt niet voor het dossier tabak."

Schippers ontkent de aantijgingen en zegt een 'weloverwogen' rookbeleid te voeren waarin 'bescherming van de volksgezondheid en tabaksontmoediging goed in balans zijn met het belang van individuele verantwoordelijkheid en keuzevrijheid'. Zo zijn de boetes voor kroegen die het rookverbod overtreden afgelopen jaar verdubbeld. Ook gaat de accijns op tabak verder omhoog. Daarnaast wordt extra geld beschikbaar gesteld aan de preventiekant, waarbij speciale aandacht is voor jongeren en sport.

Critici beschuldigen Schippers ervan een loyale bondgenoot van de tabaksindustrie te zijn. Zelf zegt ze de rooklobby nauwelijks te woord te staan.


Schippers laat tabaksdossier aan staatssecretaris (Foto: Novum)

Truck vol vuurwerk onderschept bij grenscontrole

Bij een grenscontrole bij het Drentse Zwartemeer op de A37 is een vrachtwagen vol illegaal vuurwerk onderschept. In de truck zaten tien pallets met in totaal bijna 7500 kilo vuurwerk, meldt de marechaussee dinsdag.

De 48-jarige bestuurder gaf in eerste instantie aan dat er tuingereedschap in zijn wagen lag. Bij controle bleek het echter om vuurwerk te gaan. De man uit Ter Apel is aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal. Het vuurwerk heeft naar schatting een straatwaarde van ruim dertigduizend euro.


Truck vol vuurwerk onderschept bij grenscontrole (Foto: Novum)

Ferguson krijgt standbeeld op Old Trafford

Manchester United eert manager Alex Ferguson met een eigen standbeeld op Old Trafford. Het beeld komt te staan voor de ingang van de tribune die vorig jaar al naar hem werd vernoemd. Het wordt onthuld op 23 november voorafgaand aan de wedstrijd tegen Queen's Park Rangers, de club waartegen de 70-jarige Schot voor de Mancunians in 1986 voor het eerst op de bank zat.

De afgelopen 26 jaar won Manchester United onder leiding van Ferguson twaalf landskampioenschappen, twee keer de Champions League en eenmaal de Europa Cup II. Ook bezorgde hij de club vijf maal de FA Cup en vier keer de League Cup.

Vanwege zijn verdienste voor het Britse voetbal werd Ferguson in 1999 geridderd. De oud-voetballer van onder meer Glasgow Rangers, die sindsdien door het leven gaat als Sir Alex, is tevens de langstzittende trainer in de Premier League.


Ferguson krijgt standbeeld op Old Trafford (Foto: Novum)

Killerkerstman in Silent Night-remake

Anchor Bay Films heeft vandaag de trailer van de Silent Night vrijgegeven. Het gaat echter niet om de bekende 1984-kerstslachtfilm, maar om de gelijknamige remake.

De remake is geregisseerd door Steven C. Miller en heeft onder meer Malcolm McDowell, Jamie King, Donal Logue, Ellen Wong, Lisa Marie enBrendan Fehr in de hoofdrollen. De film volgt het verhaal van de 1984-film met wederom een moordlustige Kerstman die helemaal losgaat.

Als een klein dorpje zich klaarmaakt voor de jaarlijkse Kerstparade ontdekken de sheriff (McDowell) en zijn hulpje (King) een spoor van lijken. Een moordenaar in een Kerstmannenpak straft de mensen die hij ziet als ‘stout’. Porno, hebzucht, overspel en nog veel meer van deze redenen zorgen ervoor dat de Kerstman jou overhoop snijdt.

De film komt in beperkte vertoning alleen uit in de Amerikaanse bioscoopzalen, maar is vanaf 4 december op dvd en Blu-ray te koop.

'Ook Boogerd gebruikte bloeddoping'

Na Thomas Dekker zou ook oud-wielrenner Michael Boogerd bloeddoping gebruikt hebben, zo bericht het NRC. De krant is in bezit van documentatie van de Oostenrijkse justitie waarin staat dat het Nederlandse duo naar Oostenrijk is geweest voor behandelingen.

De veroordeelde dopinghandelaar Stefan Matschiner heeft in 2009 kort na zijn aanhouding in een informeel gesprek tegenover de Oostenrijkse recherche verklaard dat zowel Boogerd als Dekker klant bij hem zijn geweest. De arts was tussen voorjaar 2007 en mei 2008 actief in het dorp Steyrermühl waar de verboden handelingen uitgevoerd werden.

De politie heeft een aantekening van het gesprek gemaakt. "Eenmaal werd ook Dekker Thomas, twee keer werd Michael Boogerd met het apparaat in Steyrermühl behandeld. Bij Boogerd werd het bloed niet ingevroren, maar direct door hem meegenomen." In officiële verklaringen van Matschiner komen de namen van de Nederlandse wielrenners niet voor.

Delen van de documentatie zijn ook in handen van de Nederlandse Dopingautoriteit die een onderzoek instelde. De verklaring van Matschiner heeft een rol gespeeld bij de schorsing van Dekker in 2009. Zijn teammanager bij Garmin, Jonathan Vaugthers, verklaarde gisteren al dat Dekker in het verleden bloeddoping gebruikt heeft. Boogerd werd niet geschorst. Hij ontkent dat hij ooit bloeddoping gebruikt heeft. Ook verklaart hij niet naar Oostenrijk te zijn gereisd.

Del Toro wil nieuw superheldenteam maken

Regisseur Guillermo del Toro geeft al tijden aan dat hij graag een volgend stripboek wil verfilmen. Met de zeer positieve kritieken van Warner Bros. op zijn nieuwste film Pacific Rim heeft Del Toro waarschijnlijk een vrije keus in de stripboekencollectie van de studio.

Volgens Total Film News krijgt Del Toro de keuze uit de projecten die Warner Bros. nog wil opstarten. De regisseur heeft aangegeven dat hij niet in de regiestoel van Justice League wil plaatsnemen, maar dat hij een volledig nieuw project wil aanboren. Het idee van Del Toro is om een volledig nieuwe superheldenfilm te maken met meerdere DC-personages.

De film met de titel Heaven Sent zou de stripboekfiguren Hellblazer, Swamp Thing, The Spectre, Deadman, Phantom Stranger en meer bevatten om de rivaliteit tussen Justice Leage en The Avengers aan te kunnen. Om dit te kunnen verwezenlijken moeten nog vele juridische zaken worden geregeld, maar Warner Bros. heeft aangegeven hun advocaten op de zaak te zetten om te zien of een dergelijk project mogelijk is.

Officieus wereldrecord voor schaatsster Richardson

De Amerikaanse Heather Richardson heeft bij de nationale schaatskampioenschappen in Milwaukee een aantal scherpe tijden gereden. Ze won de 500 meter in 37,96, de 1000 meter in 1.14,00, de 1500 meter in 1.55,26 en de 3000 meter in 4.09,39 seconden.

De 23-jarige Richardson verbeterde met de tijden officieus het wereldrecord op de kleine vierkamp. De tijden bij elkaar opgeteld betekenen een puntentotaal van 154,946 punten, een verbetering van het mondiale record van Cindy Klassen. De Canadese noteerde in 2001 155,576 punten over de vier afstanden.

De serie wordt echter niet erkend als wereldrecord door de internationale schaatsunie. Dit omdat de tijden niet op een toernooi zijn gereden waarbij een klassement wordt opgemaakt.

Shani Davis was op de overdekte laaglandbaan een klasse apart op 'zijn' afstanden. Davis liet net als Richardson zien al vroeg in het seizoen in vorm te zijn. De olympisch kampioen op de 1000 meter klokte op die afstand een tijd van 1.08,45. Op de 1500 was Davis goed voor 1.44,94.

Ontuchtzaak Valkenswaard breidt zich uit

De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden voor 'grensoverschrijdend zedengerelateerd gedrag' op een school in Valkenswaard. Het gaat om een 34-jarige medewerker van de particuliere school voor autistische kinderen, meldt de politie.

Eind oktober werd de directeur van Agnus Dei, een 48-jarige man, al aangehouden op verdenking van ontucht met een leerling. De politie wil verder niets zeggen over wat de twee precies hebben gedaan. De ouders van de leerlingen, jongeren van 8 tot 18 jaar, zijn inmiddels geïnformeerd.

Nominatielijst BIFA 2012 bekendgemaakt

De jury van de vijftiende Moët British Independent Film Awards heeft vandaag de nominatielijst bekendgemaakt. Op de lijst staat als favoriet de film Broken met maar liefst negen vermeldingen.

Op de gedeelde tweede plaats zijn de films Sightseers van Ben Wheatley en Berberian van Peter Strickland te zien. Beide films hebben zeven nominaties, waaronder de nominatie voor Best British Independent Film. Vorig jaar ging de film Tyrannosaur er met deze prestigieuze prijs vandoor.

De BIFA’s zijn filmprijzen die niet alleen beginnende filmcast en –crew te bejubelen, te stimuleren en aan te aanmoedigen, maar ook om de Britse filmindustrie meer in het zonnetje te zetten. De genomineerden zijn als volgt:

BEST DIRECTOR

Bart Layton – The Imposter
Ben Wheatley – Sightseers
John Madden – The Best Exotic Marigold Hotel
Peter Strickland – Berberian Sound Studio
Rufus Norris – Broken

THE DOUGLAS HICKOX AWARD [BEST DEBUT DIRECTOR]

Bart Layton – The Imposter
Ben Drew – Ill Manors
Rowan Athale – Wasteland
Rufus Norris – Broken
Sally El Hosaini – My Brother The Devil

BEST SCREENPLAY

Abi Morgan – The Iron Lady
Alice Lowe, Steve Oram, Amy Jump – Sightseers
Mark O'Rowe – Broken
Paul Andrew Williams – Song For Marion
Peter Strickland – Berberian Sound Studio

BEST ACTRESS

Alice Lowe (Tina) – Sightseers
Andrea Riseborough (Colette McVeigh) – Shadow Dancer
Elle Fanning (Ginger) – Ginger & Rosa
Judi Dench (Evelyn Greenslade) – The Best Exotic Marigold Hotel
Meryl Streep (Margaret Thatcher) – The Iron Lady

BEST ACTOR

Riz Ahmed (Aaron) – Ill Manors
Steve Oram (Chris) – Sightseers
Terence Stamp (Arthur) – Song For Marion
Tim Roth (Archie) – Broken
Toby Jones (Gilderoy) – Berberian Sound Studio

BEST SUPPORTING ACTRESS

Alice Englert (Rosa) – Ginger & Rosa
Eileen Davies (Carol) – Sightseers
Maggie Smith (Muriel Donnelly) – The Best Exotic Marigold Hotel
Olivia Colman (Queen Elizabeth) – Hyde Park On Hudson
Vanessa Redgrave (Marion) – Song For Marion

BEST SUPPORTING ACTOR

Billy Connolly (Wilf) – Quartet
Cillian Murphy (Mike Kiernan) – Broken
Domhnall Gleeson (Connor) – Shadow Dancer
Rory Kinnear (Bob Oswald) – Broken
Tom Wilkinson (Graham Dashwood) – The Best Exotic Marigold Hotel


MOST PROMISING NEWCOMER

Elliott Tittensor (Tits) – Spike Island
Eloise Laurence (Skunk) – Broken
James Floyd (Rashid) – My Brother the Devil
Paul Brannigan (Robbie) – The Angels' Share
Zawe Ashton (Joyce Vincent) – Dreams Of A Life

BEST ACHIEVEMENT IN PRODUCTION

Berberian Sound Studio
Ill Manors
Sightseers
The Imposter
The Sweeney

BEST TECHNICAL ACHIEVEMENT

Nic Knowland Bsc– Cinematography – Berberian Sound Studio
Joakim Sundström, Stevie Haywood AMPS IPS– Sound Design – Berberian Sound Studio
Electric Wave Bureau – Music – Broken
Robbie Ryan – Cinematography – Ginger & Rosa
Andrew Hulme – Editing – The Imposter

BEST DOCUMENTARY

Dreams Of A Life
London: The Modern Babylon
Marley
Roman Polanski: A Film Memoir
The Imposter

BEST BRITISH SHORT

Friday
Junk
Skyborn
Swimmer
Volume

BEST INTERNATIONAL INDEPENDENT FILM

Amour
Beasts Of The Southern Wild
Rust & Bone
Searching For Sugar Man
The Hunt

THE RAINDANCE AWARD

Frank
Strings
Love Tomorrow
City Slacker
Jason Becker: Not Dead Yet

Mumford & Sons in voorjaar naar Nederland

Mumford & Sons komt in het voorjaar naar Nederland. De Britse folkband geeft op 30 maart een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakte concertorganisator Mojo dinsdag bekend.

Het optreden maakt onderdeel uit van de Europe 2013 Tour van Mumford & Sons, dat onder meer bekend is van de nummers Little Lion Man en I Will Wait. Het debuutalbum van de Britten, Sigh No More, dateert uit 2009. In september verscheen de opvolger Babel, dat in verschillende landen, waaronder Nederland, hoog in de hitlijsten stond.

De voorverkoop voor het optreden in maart begint vrijdag.


Mumford & Sons in voorjaar naar Nederland (Foto: Novum)

ChristenUnie in actie tegen korten ontwikkelingshulp

De ChristenUnie overlegt woensdag met hulporganisaties over acties tegen het kabinetsplan om een miljard euro te korten op ontwikkelingssamenwerking. Dat kan donderdag resulteren in moties om het regeerakkoord om te buigen, zegt CU-Kamerlid Joël Voordewind dinsdag.

Procentueel gezien is de bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking volgens hem de grootste bezuiniging van het kabinet. "Het budget wordt gehalveerd", stelt hij.

Het Kamerlid beklaagde zich er vrijdag op Twitter over dat er nauwelijks woede is over de 'bezuiniging op de allerarmsten'. Op het PvdA-congres werden er relatief weinig woorden aan gewijd. Voordewind riep zijn volgers op mee te denken over acties. De reacties variëren van een oproep zelf geld in te zamelen tot de suggestie aan alle Nederlanders om 'ter compensatie' een kind in Afrika te adopteren.

Voordewind vraagt mensen om geld dat ze zouden besteden aan vuurwerk uit te sparen voor ontwikkelingshulp. Naast hulporganisaties overlegt de partij met 'mediadeskundigen' en andere politieke partijen. "We kunnen dit niet zo stilletjes voorbij laten gaan."

Tim

Een rouwadvertentie over Tim Ribberink, 20 jaar. Niemand kan er meer omheen. Het is ontzettend aangrijpend dat een jong iemand zelfmoord heeft gepleegd en dan ook nog eens dit bericht nalaat aan zijn ouders. Het toont een jongen die het gepest zat was en dit als de enige manier zag om eruit te komen. Het toont ook een jongen die zich altijd heeft thuisgevoeld bij zijn ouders, en sterk aan hen heeft gedacht bij zijn beslissing om uit het leven te stappen.

Acteur en zanger Leandro Favio (74) overleden

Regisseur, acteur en zanger Leandro Favio is maandag overleden. Hij gold als een prominente figuur in het Argentijnse culturele leven. Favio overleed aan een chronische ziekte, liet een woordvoerder van het nationale filminstituut van Argentinië weten. De acteur is 74 jaar oud geworden.

Favio was als zanger bekend van zijn romantische liedjes. Hij hielp een genre tot bloei komen waar vele Zuid-Amerikaanse balladezangers na hem invulling aan zouden geven. Zijn carrière als filmster, begonnen in de jaren vijftig, werd onderbroken toen hij vluchtte voor de militaire dictatuur in 1976.

Na het herstel van de democratie in Argentinië maakte Favio onder meer films waarin hij zijn held, voormalig president Juan Domingo Perón, eert. Zijn laatste film, Gente Querible, kwam in 2010 uit.


Acteur en zanger Leandro Favio (74) overleden (Foto: Novum)

Kinderpostzegelactie levert recordomzet op

De kinderpostzegelactie heeft dit jaar een recordomzet opgeleverd van 11,6 miljoen euro. Dat is 1,6 miljoen euro meer dan vorig jaar. Dat heeft Stichting Kinderpostzegels dinsdag bekendgemaakt.

De portretten van de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op de postzegels hebben zeker bijgedragen aan de hoogste opbrengst ooit, zegt een woordvoerder. "Tevens was het aanbod uitgebreid met pleisters, wat ook een pijler van het succes was."

Ruim tweehonderdduizend leerlingen uit groep 7 en 8 gingen dit najaar langs de deur om kinderpostzegels, kaarten en pleisters aan de man te brengen. Volgens de stichting deed zeventig procent van alle basisscholen mee aan de actie.

Het thema van dit jaar was 'Geef kinderen een veilig huis'. Ongeveer negentig procent van de opbrengst wordt besteed aan een veilige opvang voor kinderen in onveilige thuissituaties. "Elk jaar worden 25.000 kinderen in Nederland uit huis geplaatst. Wij ondersteunen pleeggezinhuizen waar zij in een beschermde thuissituatie met een pleegpapa en -mama worden opgevangen."

De stichting steunt ook projecten in het buitenland. "In Nicaragua dragen wij bij aan een opvanghuis voor rondzwervende dakloze kinderen", licht de woordvoerder toe.

Kinderen konden dit jaar voor het eerst ook online postzegels verkopen. Volgens de stichting is het aandeel in de omzet daarvan nog minimaal, maar past het wel in de tijdgeest. "Het was fantastisch te zien dat kinderen via Hyves, Facebook en Twitter mensen aanspoorden in de buidel te tasten voor een goed doel."

PostNL bezorgt dinsdag alle postzegels, kaarten en pleisters op de deelnemende scholen, zodat de kinderen de dag daarop de bestellingen bij de klanten kunnen afleveren.


Kinderpostzegelactie levert recordomzet op (Foto: Novum)

Dordrecht en AZ openen achtste finales KNVB-beker

FC Dordrecht en AZ openen op dinsdag 18 december de achtste finales van de KNVB-beker. Dat maakte de voetbalbond dinsdag bekend. De woensdag daarna ontvangt sc Heerenveen Feyenoord. Een dag later komt uit de confrontatie FC Groningen - Ajax de laatste kwartfinalist.

De amateurs van Rijnsburgse Boys spelen 18 december thuis tegen PSV. Vitesse komt een dag later in Arnhem in actie tegen de amateurs van ADO'20. De derby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle wordt eveneens afgewerkt op woensdag. De KNVB heeft het duel aangemerkt als risicowedstrijd.

Overzicht:

Dinsdag 18 december

18.45 uur: FC Dordrecht - AZ
20.00 uur: FC Den Bosch - SC Cambuur
20.45 uur: Rijnsburgse Boys - PSV

Woensdag 19 december

18.45 uur: NAC Breda - Heracles Almelo
19.45 uur: Go Ahead Eagles - PEC Zwolle
20.00 uur: Vitesse - ADO'20
20.45 uur: sc Heerenveen - Feyenoord

Donderdag 20 december

20.00 uur: FC Groningen - Ajax

Albert Verlinde in bestuur Musical Awards

De Musical Awards keren terug. De prijzen zijn dit jaar niet uitgereikt wegens onenigheid over de opzet. Die is nu op de schop genomen met de aanstelling van een vakjury. Tevens is het bestuur uitgebreid met drie leden, onder wie showbizzdeskundige en theaterproducent Albert Verlinde.

De vakjury, die de nominatiecommissie vervangt, bestaat uit onder anderen voorzitter Cornald Maas en Gijs Staverman. Het gezelschap is verantwoordelijk voor de selectie en keuze van de Musical Award-winnaars. Het evenement wordt naar verwachting weer live uitgezonden op tv.

Assassin's Creed Anthology op komst

Het lijkt erop dat uitgever Ubisoft binnenkort een Assassin's Creed-bundel gaat uitbrengen, want voor de liefhebbers van deze franchise is er een Assassin's Creed Anthology-pakket verschenen op de Franse website van Amazon.  

De Assassin's Creed Anthology moet volgens de Franse Amazon 150 euro kosten en is vanaf 29 november verkrijgbaar. De bundel bestaat uit vijf games van de serie:

- Assassin’s Creed
- Assassin’s Creed 2
- Assassin’s Creed: Brotherhood
- Assassin’s Creed: Revelations
- Assassin’s Creed 3

Het pakket brengt ook alle multiplayer-DLC's en add-ons met zich mee.

Assassin's Creed Anthology 

Braben roept gamers op productie Elite te steunen

Gameontwikkelaar David Braben wil zijn sciencefictionklassieker Elite met behulp van crowdfunding nieuw leven inblazen. Gamestudio Frontier Developments denkt 1,56 miljoen euro nodig te hebben om Elite: Dangerous te kunnen realiseren. Gamers kunnen via crowdfundingwebsite Kickstarter geld inleggen voor de productie van het computerspel.

Binnen een dag heeft het gamebedrijf bijna een ton opgehaald. De inzamelingsactie loopt nog 59 dagen. Voor 25 euro kunnen gamers zich verzekeren van het spel. Daarnaast wordt hun naam in de game verwerkt. Fans die 6250 euro neerleggen, worden voor een diner uitgenodigd door Braben. Ook wordt een virtueel sterrenstelsel naar hen vernoemd.

De eerste versie van Elite verscheen in de jaren tachtig en plaatste gamers in een virtuele ruimteschip in een ogenschijnlijk driedimensionale wereld. Frontier, de opvolger van Elite, verscheen tien jaar later. In de spellen moeten spelers een bestaan opbouwen in de ruimte als piraat, handelaar of ontdekker.


Braben roept gamers op productie Elite te steunen (Foto: Novum)

ABN AMRO schakelt pinnen buiten Europa ook uit

Ook ABN AMRO zet de mogelijkheid om te pinnen buiten Europa standaard uit. De maatregel gaat 1 januari in, meldde de bank dinsdag. De maatregel heeft bij de Rabobank tot 85 procent minder schade door geskimde passen geleid.

Rabobank schakelde de mogelijkheid tot pinnen buiten Europa voor de zomer uit. Reden voor het uitzetten is dat veel van de schade met skimmen buiten de Europese grenzen plaatsvindt. Het uitzetten heeft volgens Rabobank deze zomer 1,2 miljoen euro aan schade voorkomen.

Klanten van ABN AMRO kunnen het pinnen buiten Europa zelf weer aanzetten via de telefoon of internetbankieren. Bij klanten die vorig jaar buiten Europa hebben gepind wordt de mogelijkheid al automatisch aangezet.


ABN AMRO schakelt pinnen buiten Europa ook uit (Foto: Novum)

Vader vastgebonden en beroofd door zonen

Twee mannen zijn maandag in het Drentse Smilde aangehouden nadat ze hun vader hadden vastgebonden en beroofd. Dat meldt de politie dinsdag.

De mannen, een 44-jarige man uit Heythuysen en een 49-jarige man uit Beerta, bonden hun vader vast in zijn woning aan de Prins Bernardstraat in Smilde en beroofden hem vervolgens. Het slachtoffer wist even later de politie te waarschuwen.

De zonen kwamen vervolgens om nog onduidelijke reden terug naar de woning, waar ze direct werden aangehouden door de gealarmeerde agenten. De vader heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Obama sluit campagne af in Iowa

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn campagne voor de presidentsverkiezingen afgesloten in de staat Iowa. Op de laatse campagnebijeenkomst vroeg hij de kiezers in Iowa hem te helpen om af te maken waar ze vier jaar geleden mee zijn begonnen.

In zijn toespraak zei Obama dat de kiezers in Iowa geholpen hebben 'een beweging op gang te brengen die zich uitbreidde naar de rest van het land'. Meer dan twintigduizend luisterden naar de toespraak van Obama in de buitenlucht.

In 2008 stond Obama in de peilingen ruim achter op zijn rivalen voor de Democratische nominatie. In Iowa boekte Obama echter een overwinning, waarna zijn gooi naar het presidentschap momentum kreeg.


Obama sluit campagne af in Iowa (Foto: Novum)

Vader Tristan van der V. toch gehoord

Twee slachtoffers van de schietpartij van vorig jaar in Alphen aan den Rijn mogen de vader van schutter Tristan van der V. toch in de rechtbank laten verhoren. Ook een vriend van Van der V. en de voorzitter van de schietvereniging waar Van der V. lid van was mogen worden gehoord in een getuigenverhoor waarmee de slachtoffers na willen gaan of er genoeg bewijs is om anderen aansprakelijk te stellen. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald.

Van een proces is nog geen sprake. De 24-jarige Tristan van der V. schoot in april vorig jaar in winkelcentrum de Ridderhof zes mensen dood voordat hij een einde aan zijn eigen leven maakte. De vriend die mag worden gehoord wordt ervan verdacht dat hij wist van de plannen, maar desondanks de politie niet waarschuwde.

De slachtoffers wilden ook onder anderen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), een korpschef van de politie, de directeur van een GGZ-instelling die Van der V. behandelde en een hoogleraar informatietechnologie horen, maar die verzoeken zijn afgewezen, omdat zij niet zelf met Van der V. te maken hebben gehad.

Eerder wees de rechtbank het verzoek tot het horen van getuigen in zijn geheel af. De rechtbank vond dat er al genoeg onderzoek naar de schietpartij was gedaan. Het hof oordeelt echter dat de onderzoeken die al zijn gedaan niet gericht waren op het vaststellen van aansprakelijkheid. Ook hebben de slachtoffers in die onderzoeken zelf geen rol kunnen spelen.

De verhoren vinden plaats bij de rechtbank in Den Haag. Daar moet nog een datum voor worden geprikt.

Drugscrimineel Gwenette M. weer aangehouden

Drugscrimineel Gwenette M. is vorige week donderdag weer aangehouden. Hij is vrijdag voorgeleid, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam dinsdag weten. Het voorarrest van M. werd in augustus door het Amsterdamse gerechtshof opgeschort, op voorwaarde dat hij zich wekelijks op het politiebureau meldt en geen contact opneemt met getuigen. Ook moest hij zijn paspoort inleveren.

Waarom M. nu weer is aangehouden wil het OM niet zeggen. Hij zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat mag praten en verder geen contact mag hebben met de buitenwereld.

Zijn advocaat Nico Meijering kan niet zeggen of hij de voorwaarden waar hij onder werd vrijgelaten heeft overtreden. "Dan zou ik mij inhoudelijk over de zaak moeten uitlaten en dat mag niet."

M. zat sinds 2007 vast, maar ontsnapte in mei 2008 uit de gevangenis. In oktober 2009 werd hij in Antwerpen opgepakt. Een jaar later kreeg hij acht jaar celstraf opgelegd voor onder meer witwassen, zware mishandeling en het verhandelen van ruim zeventien kilo heroïne.

De Hoge Raad bepaalde eerder dat het deel over de heroïnehandel in de zaak over moet worden gedaan. Het hof wilde daarvoor nog een aantal getuigen horen. De inhoudelijke behandeling kan daardoor pas op zijn vroegst komend voorjaar plaatsvinden. Het hof besloot daarom M. in afwachting van het vervolg van het proces vrij te laten.

Vorige maand werd in Antwerpen de Amsterdamse crimineel Najib B. doodgeschoten. Hij hoorde bij de criminele organisatie die door M. zou worden geleid. B. zou de leiding hebben overgenomen toen M. na zijn ontsnapping werd opgepakt. De liquidatie heeft mogelijk te maken met een langslepend conflict over een partij van tweehonderd kilo cocaïne. De vluchtauto van de daders werd teruggevonden in Turnhout.

[NBA] New York en San Antonio nog ongeslagen in NBA

New York Knicks is ook na drie duels nog ongeslagen in de NBA. De ploeg uit de Big Apple won uit bij Philadelphia 76'ers gemakkelijk met 110-88. Voor New York betekent het de beste seizoenstart sinds 1999.

Ook San Antonio Spurs is nog zonder nederlaag. De ploeg uit Texas kende in eigen huis geen moeite met Indiana Pacers en boekte met 101-79 de vierde overwinning op rij.

Carmelo Anthony was andermaal de man van de avond bij de Knicks. Net als in de eerste twee duels werd hij topscorer, met 21 punten. Zes spelers noteerden dubbele cijfers, van wie Raymond Felton met zestien punten en acht assists het grootste aandeel leverde.

Philadelphia kon in het eigen Wells Fargo Center geen vuist maken. De eerste twee kwarten gingen nog redelijk gelijk op, maar toen New York in het derde kwart het verschil boven de twintig punten tilde was de wedstrijd beslist.

San Antonio is als enige team in de Western Conference nog ongeslagen. Tegen de Pacers waren de Spurs ditmaal niet afhankelijk van spelverdeler Tony Parker, die in de laatste twee wedstrijden met scores in de laatste minuut San Antonio de overwinning bezorgde. Gary Neal werd dit keer met zeventien punten topscorer van de avond, terwijl Tim Duncan veertien punten en elf rebounds liet optekenen.

Titelhouder Miami Heat wist voor eigen publiek Phoenix Suns te verslaan: 124-99. Le Bron James hielp Miami met 23 punten aan de derde zege in vier wedstrijden.

Overige uitslagen
Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 101-108
Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 96-107
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 103-94
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 114-91
Sacramento Kings - Golden State Warriors 94-92

Ford, Fisher en Hamill zien Star Wars-rol nog zitten

Harrison Ford is bereid om weer in de huid van Han Solo te kruipen. De Hollywoodacteur heeft wel oren naar een nieuwe Star Wars-film, zegt een anonieme bron tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

De 70-jarige Ford liet eerder nog weten met weinig genoegen terug te kijken op zijn rol als Han Solo, die hij vertolkte in de eerste drie Star Wars-films en waarmee hij doorbrak in Hollywood. "Als personage was hij niet zo interessant voor mij", zei hij in een interview in 2010. "Hij had dood moeten gaan in de laatste film om het personage wat meer body te geven", zegt hij over Return of the Jedi.

Luke Skywalker-acteur Mark Hamill heeft ook aangegeven open te staan voor de drie nieuwe Star Wars-films. Ook Carrie Fisher zou wel terug willen keren als Princess Leia. George Lucas, de bedenker van de sciencefictionfilms, verkocht vorige week zijn filmmaatschappij Lucasfilm aan Disney, dat meteen aankondigde de komende jaren te werken aan vervolgfilms die zich afspelen na Return of the Jedi uit 1983.

In de drie Star Wars-films die verschenen tussen 1999 en 2005 waren Ford, Hamill en Fisher niet te zien. De eerste nieuwe Star Wars-film, Episode VII, staat gepland voor 2015.

World War Z-teaser toont zombies en destructie

De eerste teaser trailer voor de film World War Z is verschenen. Het project dat vele tegenslagen ondervond verschijnt naar verwachting op 21 juni 2013 in de bioscoop.

De teaser is een promo voor een exclusieve blik achter de schermen, dat over drie dagen op de Amerikaanse zender ET te zien is. Het verhaal van de film World War Z is een aanpassing op Max Brooks' post-apocalyptische verhaal met dezelfde titel. Een VN-werknemer heeft een race tegen de klok en het lot als hij de wereld rond moet reizen om een dodelijke zombieuitbraak te stoppen. In de hoofdrollen zijn onder meer Brad Pitt, Bryan Cranston, Mireille Enos, James Badge Dale, Elyes Gabel en Julia Levy-Boeken te zien

De film is geregisseerd door Marc Forster (Quantum of Solace), die deze herfst voor zeven weken aan heropnames moest maken. Het scenario dat Matthew Michael Carnahan eerder schreef is dit jaar door Damon Lindelof (Prometheus) in de prullenbak gegooid en uiteindelijk flink herschreven, met adviezen door Drew Goddard (Cabin In The Woods).

Zoals hierboven al geschreven verschijnt World War Z op 20 juni 2013 in de bioscoop.

Di Montezemolo eist winnende auto voor Austin

Ferrari-president Luca di Montezemolo eist dat zijn Formule 1-team over twee weken in Austin, Texas, mee zal gaan doen om de overwinning. Fernando Alonso werd afgelopen weekend in Abu Dhabi weliswaar tweede, maar had onder normale omstandigheden niet mee kunnen doen om de zege.

Ferrari introduceerde een pakket onderdelen dat minder goed bleek te werken dan verwacht. Di Montezemolo was hier duidelijk over. "Ik wil graag van het team weten waarom de nieuwe onderdelen die we hadden meegenomen naar Abu Dhabi maar gedeeltelijk voor verbetering hebben gezorgd."

"Ze waren niet voldoende om Fernando voor de voorste plekken op de grid te kunnen laten vechten, terwijl onze engineers dat wel hadden verwacht. Desondanks reed Fernando wel weer een geweldige race, waarin hij het maximale gaf en tot aan het einde toe meedeed om de overwinning. Maar het is duidelijk dat we de komende races nog meer moeten laten zien."

De Italiaan eist verbetering. "De tien dagen die nu komen, worden cruciaal. We zullen keihard moeten werken om in Austin een auto te hebben waarmee wel gewonnen kan worden. Ons doel is nog steeds beide kampioenschappen te winnen."

THQ zoekt 100 miljoen dollar

Gamebedrijf THQ zit dermate in de financiële problemen dat de uitgeverij op zoek is naar een investeerder flink wat geld in het bedrijf wil stoppen. Het bedrijf moet een financiële injectie van honderd miljoen dollar krijgen om te kunnen blijven bestaan. Dat is maandagnacht bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Voor augustus 2014 moet THQ ruim honderd miljoen dollar aan openstaande rekeningen betaald hebben. Daarnaast heeft de uitgever nog geld nodig om zijn spellen, waaronder het rollenspel South Park: The Stick of Truth en het strategiespel Company of Heroes 2, te kunnen financieren.

THQ heeft het consultancybureau Center View Partners aangenomen om het bedrijf te begeleiden bij zijn zoektocht naar investeerders. Het gamebedrijf benadrukt dat het niet van plan is de productie van zijn games op te schorten. Het heeft wel South Park, Company of Heroes 2 en het schietspel Metro: Last Light uitgesteld om de ontwikkelaars meer tijd te geven een kwaliteitsproduct neer te zetten.

Als gevolg van de financiële onzekerheid weigert THQ uitspraken te doen over de volgende twee kwartalen van zijn boekjaar. Ook heeft het Amerikaanse bedrijf eerdere voorspellingen over zijn boekjaar ingetrokken.


THQ zoekt 100 miljoen dollar

Cage bevestigd voor Expendables 3

Syvester Stallone heeft acteur Nicholas Cage kunnen boeken voor zijn actiefilm The Expendables 3. Dit is een van de vele nieuwe namen die de voormaling Rambo-acteur aan zijn collectie heeft weten te voegen.

Stallone heeft bevestigd dat Cage in de film met bekende actiehelden gaat meespelen. "We bereiden de film met dezelfde liefde en passie voor zoals wij dat bij de vorige twee ook deden", zo legt Stallone uit. "Wij hebben Nicholas Cage kunnen krijgen, een geweldige acteur die een intellectuele laag kan meegeven aan de groep." Met Cage is Stallone echter nog niet klaar. "Hopelijk kunnen wij Harrison Ford, Wesley Snipes en Mickey Rourke nog krijgen. Dat is de missie van de producent."

Er is nog geen releasedatum voor The Expendables 3 bekend, we houden je op de hoogte.

Feyenoord boekt winst van 6,5 miljoen euro

Feyenoord heeft over het seizoen 2011-2012 een winst van 6,5 miljoen euro geboekt. Dat maakte de club uit Rotterdam dinsdag bekend. 4,8 miljoen euro komt uit een positief transferresultaat. 

De club verwacht voor de lopende voetbaljaargang 2012-2013 ook positieve cijfers en zo de schuld, die de afgelopen 2 jaar al sterk daalde, nog verder af te bouwen. "Een positief operationeel resultaat, een positief transferresultaat, kapitaalinjecties en de goede sportieve prestaties zijn de vier factoren die maken dat de wereld er voor Feyenoord veel beter uitziet dan pakweg 3 jaar geleden", stelt algemeen directeur Eric Gudde vast.

De omzet steeg met 0,6 miljoen naar 38,7 miljoen euro. Dit zat hem vooral in de wedstrijdbaten en sponsoring. De mediabaten en merchandising namen wel af. Feyenoord betaalde afgelopen seizoen 17,2 miljoen aan salarissen en sociale lasten. Dit is 3,3 miljoen minder in vergelijking met het seizoen 2010-2011, dit komt door lagere personeelskosten van de contractspelers. Het negatieve eigen vermogen is verbeterd van 21,5 miljoen naar 9,5 miljoen euro. 

"We zullen zal de strakke bedrijfsvoering van de laatste jaren doorzetten. Dit om de ingezette koers en laatste stap naar een financieel volledig herstel te kunnen maken. Alleen een deel van de inkomende transfergelden zal gebruikt mogen worden bij het aantrekken van nieuwe spelers", aldus Gudde. 

Budweiser wil onherkenbaar in film Flight

Bierfabrikant Anheuser-Busch heeft filmstudio Paramount Pictures gevraagd de logo's van hun biermerk Budweiser in de film Flight onherkenbaar te maken. Dat liet de producent maandag weten. De film gaat over een piloot met een alcoholprobleem en daar wil de producent niet mee geassocieerd worden.

Anheuser-Busch wist niet dat het merk in de film zou worden gebruikt. "Wij zouden misbruik van onze producten nooit toejuichen. We hebben een lange geschiedenis in het promoten van verantwoord alcoholgebruik en zijn fel tegen gebruik van alcohol in het verkeer. Mede daarom betreuren wij het zeer dat Paramount Pictures een van onze producten op deze manier gebruikt", luidt de verklaring van Anheuser-Busch. "We hebben de filmmakers gevraagd om ons merk onherkenbaar te maken in de film en alle afgeleiden daarvan."

Paramount Pictures heeft nog niet op het verzoek gereageerd.

Budweiser wil onherkenbaar in film Flight
Budweiser wil onherkenbaar in film Flight (Foto: ANP)

Onderzoek na vondst dode vrouw in huis Eindhoven

In een woning in Eindhoven is maandagnacht een dode vrouw gevonden. Ze is vermoedelijk slachtoffer geworden van een misdrijf, laat de politie weten. Er is een onderzoek ingesteld.

Het lichaam van de vrouw werd rond 02.45 uur aangetroffen in een flatwoning aan de Bessenvlinderstraat, nadat iemand had gemeld dat er mogelijk iets was gebeurd. Of het slachtoffer de bewoner is, is nog niet duidelijk. Haar identiteit is nog niet vastgesteld.

'Nog geen contact tussen Tanja en familie'

De familie Nijmeijer is van plan af te reizen naar Cuba zodra duidelijk wordt dat ze Tanja daar kunnen ontmoeten. Dat zegt Tanja's oom Paul Olde Dubbelink dinsdag tegen het ANP.

Er is echter nog geen contact geweest tussen Tanja en haar familie, zegt haar oom. Als de reis doorgaat, zullen de ouders en zussen van Tanja op het vliegtuig stappen, vertelt Olde Dubbelink.

Tanja Nijmeijer is maandag op Cuba aangekomen, zo meldde een FARC-delegatie. Nijmeijer is lid van de onderhandelingsdelegatie van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC).

Oppositie overlegt over koopkracht

De fractieleiders van SP, D66, PVV en CDA zijn dinsdag om 10.00 uur begonnen aan overleg over een gezamenlijke reactie op de maatregelen uit het regeerakkoord. De vier oppositiepartijen willen meer informatie over de gevolgen van de plannen voor de koopkracht. Het kabinet is daar tot nu toe te vaag over, vinden ze.

De vier partijen overwegen aan te dringen op uitstel van het debat over de regeringsverklaring, dat voor donderdag gepland staat. Aanleiding is de commotie over de gevolgen voor de koopkracht, met name van de invoering van de inkomensafhankelijke zorgpremie. Volgens sommige berekeningen kunnen mensen met hogere inkomens er tientallen procenten op achteruitgaan. Premier Mark Rutte (VVD) stelde maandag dat huishoudens maximaal vier procent inleveren.

Josje betrapt met vreemde kerel

Josje Huisman lust er duidelijk wel pap van. Meldden we eerder deze week nog dat ze bijna dagelijks met Johnny de Mol het bed induikt, nu blijkt ze het echter ook niet zo nauw te nemen met relationele trouw. Ex-vriendje Levi van Kempen beweert deze week in de Vlaamse Story haar destijds met een vreemde kerel te hebben betrapt.

Een halfjaar lang deelden Levi en Josje lief en leed, nadat ze dankzij Studio 100 verliefd op elkaar werden. Ineens was de liefde over, en daar is de beste man nog steeds bedroefd over. "De breuk met Josje was ontzettend heftig", vertelt hij.  "Ik dacht dat ik er gauw overheen zou zijn maar ik was er echt kapot van."

Hoewel Levi al gauw werd ingewisseld voor de rijkere Gert (van Samson), was de Studio 100-baas niet degene met wie het blonde sletje van K3 vreemdging. "Ik heb haar niet betrapt met Gert. Dat ze later een relatie met hem kreeg, staat hier los van. Gert was niet de man met wie ik haar zag."

Gert Verhulst is inmiddels ingeruild voor Johnny de Mol. Zijn vader is namelijk multimiljardair, en dat is voor Josje nu eenmaal interessanter dan een kindervriend met enkele tientallen miljoenen op de bank.

Ram- en plofkraak op pinautomaat levert buit op

Ramkrakers hebben maandagnacht een pinautomaat van een bankfiliaal in Wezep opgeblazen. Er is geld buitgemaakt, laat de politie IJsselland weten.

De politie werd rond 04.00 uur ingelicht over de plofkraak aan de Meidoornpassage. De gevel bleek te zijn geramd, waardoor flinke schade is ontstaan. Diverse buurtbewoners hadden de knal gehoord.

De daders zijn er na de kraak vandoor gegaan. Agenten hebben nog tevergeefs naar hun auto gezocht. De politie is op zoek naar getuigen. Hoeveel de dieven hebben buitgemaakt is niet bekendgemaakt.

Schotland ontslaat bondscoach Levein

Schotland heeft maandag afscheid genomen van bondscoach Craig Levein. De 48-jarige trainer werd de laan uit gestuurd vanwege de tegenvallende resultaten van zijn ploeg in de WK-kwalificatiereeks. Leveins taken worden tijdelijk waargenomen door Billy Stark, de coach van Jong Schotland.

Levein werd in december 2009 aangesteld als vierde bondscoach sinds 2007 en had nog een contract tot en met het WK van 2014. In de plaatsingsreeks voor dat titeltoernooi haalden de Schotten slechts twee punten uit de eerste vier duels. Het eerstvolgende kwalificatieduel tegen Wales staat pas in maart op de kalender. Over anderhalve week wordt nog wel geoefend tegen Luxemburg.


Schotland ontslaat bondscoach Levein (Foto: Novum)

Manager: T. Dekker gebruikte ook bloeddoping

Thomas Dekker heeft tot 2008 naast epo ook bloeddoping gebruikt. Dat laat zijn huidige manager Jonathan Vaughters van Garmin weten op een forum op de website van Cyclingnews. Vaughters gaf Dekker een tweede kans nadat de Nederlander zijn schorsing van twee jaar voor dopinggebruik had uitgezeten.

Vaughters wist vanwege het dopingverleden van Dekker niet of hij wel echt talent had. "Ik had mijn twijfels. Daarom hebben we hem ook meer getest dan andere renners", schrijft de Amerikaan, een van de kroongetuigen in de zaak tegen Lance Armstrong, op het forum. "Voor het nieuwe seizoen verwacht ik veel van hem."

De 28-jarige Dekker liep in 2009 tegen de lamp toen bij de herbeoordeling van oude bloedstalen epogebruik aan het licht kwam. Hoewel hij aanvankelijk ontkende, biechtte de Noord-Hollander later zijn fouten op. Na zijn schorsing vond Dekker onderdak bij Garmin. Daar kon hij het afgelopen seizoen geen potten breken.

Kramer begrijpt dunnere spoeling bij allrounden

Schaatser Sven Kramer zegt tegenover NUsport te begrijpen dat steeds meer schaatsers het allrounden links laten liggen en zich steeds meer gaan richten op één afstand waarop ze goed zijn. De Nederlander vindt dit wel jammer, want het komt het niveau van het allrounden niet ten goede.

"Daardoor wordt de top te smal. En terecht dat ze weglopen, want het allrounden is niet olympisch. Nu kan een goede allrounder nog wereldkampioen op de vijf kilometer worden, maar een meerkamper in de atletiek wint de individuele 800 meter niet, omdat hij ook moet kunnen speerwerpen." Kramer vindt het jammer dat schaatsers niet proberen meer afstanden te rijden. "Ik vind het van armoede getuigen als sporters alleen voor hun eigen afstand kiezen."

Kramer zelf zat tot voor kort in de lappenmand. De Fries blesseerde enkele maanden geleden zijn rug bij een valpartij in de tuin. Hij was hierdoor enige tijd uitgeschakeld, maar heeft inmiddels de training weer hervat. Tijdens de NK afstanden in Heerenveen zal hij waarschijnlijk alleen de vijf kilometer rijden.

Poetin ontslaat minister van defensie

De Russische president Vladimir Poetin heeft minister Anatoli Serdjoekov van defensie ontslagen. Serdjoekov is betrokken bij een corruptieschandaal.

Twee weken geleden werd een onderzoek geopend naar fraude bij de verkoop van vastgoed van het leger, dat ver onder de marktprijs van de hand ging. Volgens de officiële Onderzoekscommissie heeft de staat daardoor voor zeker drie miljard roebel (ruim 74 miljoen euro) schade geleden.

Poetin maakte het ontslag maandag bekend. Serdjoekov wordt vervangen door regionaal gouverneur Sergej Sjoigoe.

Derde algemene staking in Griekenland

Voor de derde keer in zes weken wordt dinsdag in Griekenland een algemene staking gehouden. Met de 48 uursstaking hopen de Griekse vakbonden politici ervan te overtuigen geen steun te verlenen aan nieuwe bezuinigingsmaatregelen.

Vliegtuigen worden dinsdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur aan de grond gehouden. Tijdens de 48 uursstaking blijven de scholen dicht. Treinen rijden twee dagen niet en veerboten blijven in de havens liggen. Ziekenhuizen draaien alleen nooddiensten.

De Griekse regering stemt woensdag over een wet waarin is vastgelegd dat de komende twee jaar 13,5 miljard euro wordt bezuinigd op de overheidsuitgaven.

Nicole Kidman gaat voor telepathische seks

Nicole Kidman heeft zich helemaal laten gaan op set van de thriller The Paperboy. De actrice speelt een ordinaire del in de film en deinsde daarbij nergens voor terug. "Nicole zou tijdens de opnamen alles gedaan hebben", vertelt regisseur Lee Daniels aan Novum Nieuws over een scène waarin de actrice telepathische seks heeft met John Cusack.

"Die twee zaten helemaal in de scène en dat was ongelofelijk om te zien", gaat Daniels verder. "Ik had alleen gezegd dat ze ervoor moest gaan en dat heeft ze gedaan." In de scène bezoekt Kidmans personage haar ter dood veroordeelde verloofde samen met een journalist gespeeld door Matthew McConaughey en zijn broertje, een rol van Zac Efron.

McConaughey liet zich meeslepen door de erotische scène. "Mijn personage raakte er wel opgewonden van", verklapt de Texaanse acteur. "Lee heeft wat gunstig geknipt in de film." Voor de 25-jarige Efron was de scène de eerste opnamedag en hij raakte meteen geïnspireerd door Kidman. "Ik wilde net zo onbevangen en zonder angst zijn als zij", aldus de jonge acteur.

Efron en Kidman hebben nog een andere pikante scène. Het personage van Efron wordt gebeten door een kwal en raakt buiten westen, waarna Kidmans personage over hem heen plast. "Dat was de tweede opnamedag", aldus de jonge acteur. "Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar al snel ontdekte ik dat ze heel leuk is om mee samen te werken."

Ook Cusack had een heftige eerste draaidag met Kidman. "De eerste opname die we hadden was een gewelddadige verkrachting", vertelt hij. "Dat was een compleet gestoorde actie van Lee", gaat Cusack verder. "En daarom wilde ik graag met hem samenwerken."

In The Paperboy, die vanaf donderdag in de bioscopen gaat draaien, onderzoekt het personage van McConaughey de moordzaak. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn familie en een collega-journalist en krijgt hulp van Kidmans personage, die verliefd werd op de ter dood veroordeelde moordenaar.

Neem Justin Bieber in zijn sterretje!

Ben je homo en heb je er altijd al van gedroomd om Justin Bieber eens snoeihard in zijn achterste te nemen, dan is er nu goed nieuws. Een Amerikaanse fabrikant van seksspeeltjes lanceert binnenkort een opblaaspop van het kleuteridool.

De producten van Pipedream Production liggen al jarenlang onder het bed van menig FOK!ker. Nadat onder anderen Lady Gaga, Beyoncé, Christina Aguilera en Pamela Anderson al van een ventieltje waren voorzien, vond de fabrikant het tijd worden om eens aan homo's en eenzame vrouwen te denken.

Men hoopt dat de 'Just-in-Beaver'-pop net zo gretig aftrek zal vinden als zijn vrouwelijke collega's. Om de prijs hoef je het niet te laten. Voor slechts 26 dollar kun je net zo vaak met het sterretje tekeer gaan als je zelf wilt.

De sekspop is bedoeld voor de ware fan, de zogeheten Beliebers. Maar uiteraard mogen haters er ook eentje aanschaffen. Je kunt het irritante ventje namelijk ook keihard op zijn bakkes slaan. Het is echter niet bekend of je ook op het paarsgepunte lansje kunt blazen.

Leuk, neem een sterretje in zijn sterretje!

'AAA-titels worden minder belangrijk'

Blacklist director Patrick Redding (Splinter Cell) heeft in een recent interview opgemerkt dat de videogamesindustrie verandert. Er is een verschuiving van grote titels naar kleinere, onafhankelijke games.

"The market as a whole is going to undergo a critical shift in priorities, a shift away from the absolute primacy of graphics and production values and content creation toward systemic depth," aldus Redding. "This trend is going to trigger a reality check for developers like me who work on established franchises with a large succession of sequels, and it's also going to be a call-to-arms for smaller game creators, including a number of people who are sitting in this room, I hope."

De reden hiervoor ligt bij de opkomst van verschillende digitale distributiekanelen en de stijgende ontwikkelingskosten.

'Van der Sar directeur bij Ajax'

Edwin van der Sar wordt directeur bij Ajax. Dat schrijft de Telegraaf dinsdag. De voormalig doelman van de Amsterdammers zou positief hebben gereageerd op een verzoek van de nieuwe Raad van Commissarissen.

Van der Sar werd eerder al gevraagd voor een functie binnen het bestuur van de club, maar vorig jaar vond hij een toetreding nog te vroeg. De recordinternational was destijds net gestopt met zijn spelerscarrière. Hij sloot zijn loopbaan anderhalf jaar geleden af bij Manchester United.

Van der Sar wordt de tweede voormalige voetballer in de top van Ajax. Oud-ploeggenoot Marc Overmars trad afgelopen zomer al toe tot de directie van de club naast Jeroen Slop en Henri van der Aat. Andere namen die volgens de krant kandidaat waren zijn AZ-directeur Toon Gerbrands en NOS-directeur Jan de Jong. Ajax wil de komst van Van der Sar in de krant niet bevestigen.

Frijns: ANP dikte verhaal aan

Coureur Robin Frijns heeft via Twitter ontkend dat hij gezegd heeft dat een rijder in het opleidingsprogramma bij Red Bull als een hond behandeld wordt. Het ANP bracht gisteren deze opmerkelijke uitspraak van de kampioen in de World Series by Renault naar buiten.

Frijns neemt vandaag en donderdag deel aan de Young Driver Test in Abu Dhabi. Vandaag test hij voor het Formule 1-team Sauber, terwijl hij donderdag in de bolide van Red Bull Racing stapt. De Nederlander verkocht laatstgenoemde renstal tweemaal nee voor een plaats in het opleidingsprogramma. De reden hiervoor is dat hij het programma niet bij zich vindt passen, 'je daar niet echt fair behandeld wordt' en dat je weinig inspraak hebt in welke raceklasse je wilt gaan rijden.

Posthuma bergt fiets op

Joost Posthuma heeft een punt achter zijn wielercarrière gezet. Dat heeft de RadioShack-renner dinsdag bekendgemaakt op zijn website. Hij zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

"Een paar weken geleden heb ik de knoop doorgehakt, besloten dat het klaar is", licht de 31-jarige Posthuma toe. "Ik merkte dat ik er niet zoveel plezier meer aan beleefde en ik voelde dat mijn motivatie minder werd. Dan ga je denken waar je eigenlijk mee bezig bent en op dat moment vallen alle puzzelstukjes als vanzelf op hun plaats."

De dopingperikelen rondom Lance Armstrong hebben volgens Posthuma niets te maken met zijn beslissing om te stoppen. "De beslissing om te stoppen heb ik een paar weken geleden al genomen en toevallig loopt dit nu parallel aan elkaar. Dat is echt puur toeval."

Posthuma kwam het grootste deel van zijn carrière, van 2004 tot 2010, uit voor Rabobank. In 2011 stapte hij over naar Team Leopard-Trek. Hij won onder meer een etappe in Parijs-Nice, het eindklassement van de Ronde van Luxemburg en de Driedaagse van De Panne.

Koninginnedag in De Rijp en Amstelveen

Koningin Beatrix viert Koninginnedag volgend jaar in Noord-Holland. Ze doet op 30 april zowel De Rijp als Amstelveen aan. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

De burgemeesters van de twee gemeenten hadden de koninklijke familie uitgenodigd. Hoe de dag wordt ingevuld, wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

Beatrix en haar familie bezoeken traditiegetrouw twee plaatsen op Koninginnedag, de verjaardag van koningin Juliana. Dit jaar bezocht het gezelschap de Utrechtse plaatsen Rhenen en Veenendaal. Het was het eerste grootschalige optreden van de familie sinds prins Friso in februari werd bedolven door een lawine in Oostenrijk.


Koninginnedag in De Rijp en Amstelveen (Foto: Novum)

'Nederlandse bisschop verzweeg misbruik in IJsland'

Jo Gijsen heeft in zijn tijd als bisschop in IJsland een brief van een slachtoffer van seksueel misbruik vernietigd. Dat staat in een rapport van een IJslandse commissie die onderzoek doet naar seksueel misbruik binnen de katholieke kerk, meldt de NOS dinsdag.

Gijsen was van 1996 tot 2007 bisschop van de katholieke kerk in IJsland. Een man had hem in die tijd geschreven dat hij was misbruikt door een IJslandse priester. Door de brief te vernietigen is Gijsen volgens de IJslandse commissie nalatig geweest. Hij had een onafhankelijk onderzoek moeten instellen.

In een reactie aan de commissie stelt Gijsen dat de man slechts het vermoeden had dat de priester een seksuele relatie met hem wilde beginnen. Dat zou zijn gebleken uit een gesprek met de man. Daarop zouden ze samen hebben besloten de brief te vernietigen.

Het is niet de eerste keer dat Gijsen in verband wordt gebracht met seksueel misbruik in de kerk. Hij zou in 1959 als surveillant bij seminarie Rolduc meerdere keren een jongen hebben begluurd toen die zichzelf aan het bevredigen was. Het verhaal van de inmiddels 65-jarige betrokkene werd door de klachtencommissie voor seksueel misbruik in de katholieke kerk gezien als geloofwaardig en oprecht.

Deze commissie zei eind vorig jaar zich voor te kunnen stellen dat de klager zich destijds 'bijzonder onplezierig, opgelaten en bekeken' heeft gevoeld. De klacht is echter niet-ontvankelijk verklaard omdat het gluren niet valt onder de definitie van seksueel misbruik. Gijsen heeft altijd ontkend dat hij de jongen heeft begluurd.

Tanja Nijmeijer rapt in FARC-clip

De Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft maandag een muziekvideo op Youtube gezet waarin de Nederlandse strijder Tanja Nijmeijer rappend is te zien. Op een video die dinsdag online is gezet is de aankomst van Nijmeijer, met zwarte baret, in Cuba te zien. Ze is daar voor vredesbesprekingen van de FARC met de Colombiaanse regering.

In de muziekvideo zingt Nijmeijer samen met enkele andere strijders op verschillende locaties in de jungle. Ze is onder meer te zien met zwarte baret en in Che Guevara-shirt, speelt op een akoestische gitaar en rapt enkele stukken.

Het lied gaat over hoe ze de reis naar Cuba verdiend heeft en gaat later over in een ode aan FARC-veldmaarschalk Jorge Briceno. Hij kwam in 2010 om bij een bombardement van de overheid dat Nijmeijer overleefde.

Het is niet de eerste keer dat een muziekvideo van Nijmeijer op internet verschijnt. In 2010 zong ze het nummer Don't cry for me Argentina in voor haar ouders. Het werd uitgezonden op radiozender 3FM en op de website van de Wereldomroep geplaatst.

De 34-jarige Nijmeijer, die zich tien jaar geleden aansloot bij de Colombiaanse guerrillabeweging, kon naar Cuba reizen omdat eind vorige maand de arrestatiebevelen die in Colombia tegen haar lopen tijdelijk werden ingetrokken. De besprekingen beginnen officieel op 15 november.

Nijmeijers deelname aan de besprekingen is niet onomstreden. Colombiaanse senatoren beklaagden zich er vorige maand over dat de FARC haar inzet bij de vredesonderhandelingen om sympathie in Europa te winnen. De beweging zou het beeld willen uitstralen van een jonge revolutionaire beweging die niets met terrorisme te maken heeft.


Tanja Nijmeijer rapt in FARC-clip (Foto: Novum)

Vastgoed blijft SNS dwarszitten

De vastgoedbezittingen van SNS Reaal blijven de bank en verzekeraar dwarszitten. Het verlies op het vastgoedonderdeel Property Finance liep op tot 99 miljoen euro. De instelling schrijft desondanks nog wel zwarte cijfers, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde derdekwartaalcijfers.

SNS Reaal als geheel maakte een winst van 34 miljoen euro. Een winst van 133 miljoen op de kernactiviteiten werd hierbij gedeeltelijk teniet gedaan door een verlies van 99 miljoen op Property Finance. In de vier voorgaande kwartalen leed SNS steeds tussen de 61 en 69 miljoen euro verlies op dit onderdeel.

Bij SNS Bank werd een winst gemaakt van 45 miljoen euro. Vorig jaar in dezelfde periode was dat 50 miljoen euro. Vooral bij de retailbank werd winst gemaakt, bij SNS Zakelijk restte nog een winst van een miljoen euro na een hoge afschrijving op slechte leningen.

Mede door de verliesneming op Property Finance daalde de kernkapitaalratio, oftewel de core-tier-1-ratio, tot 8,8 procent. Dat is lager dan het in Europa vereiste percentage van negen procent. Eind juni was de ratio nog 9,6 procent.

SNS gaat de vastgoedactiviteiten van SNS Zakelijk afstoten en samenvoegen met Property Finance, en wil deze vervolgens afstoten. Vorige week berichtte Het Financieele Dagblad al over een oprichting van een 'bad bank' die de slechte leningen moet absorberen. De andere grootbanken in Nederland zouden in eerste instantie echter weinig trek hebben om hierin te investeren.

De bank gaat hier dinsdag in het persbericht niet verder op in. "We boeken vooruitgang met het besturen van een breed scala aan scenario's gericht op zowel strategische herstructurering als de versterking en vereenvoudiging van onze kapitaalbasis", zegt topman Ronald Latenstein.


Vastgoed blijft SNS dwarszitten (Foto: Novum)

In Nederland geboren moslims vaker naar moskee

Het aantal moslims van de tweede generatie dat minstens een keer per week een moskee bezoekt is de afgelopen jaren gestegen. Ging in 1998 nog minder dan een op de tien Marokkaanse in Nederland geboren moslims wekelijks naar een gebedshuis, vorig jaar was dat een op de drie. Bij moslims van Turkse afkomst steeg het percentage moskeegangers van 23 naar 35, hoewel het aantal dat nooit een moskee van binnen ziet toenam van tien naar 22 procent.

Het toegenomen moskeebezoek blijkt uit het dinsdag verschenen rapport Moslim in Nederland 2012 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Bij een eerder onderzoek in 2004 constateerde het SCP bij moslims nog een lichte trend richting secularisering.

Nederland telt naar schatting 825 duizend moslims. Van de Turkse Nederlanders beschouwt 94 procent zichzelf als islamitisch. Onder Marokkanen is dit 97 procent, maar in beide groepen bestaat een grote diversiteit in geloofsbeleving. Wel geldt dat het geloof steeds minder belangrijk wordt naarmate iemand een hogere opleiding heeft gevolgd.

Een op de vijf Turkse moslims doet niets aan zijn of haar geloof, en een even grote groep houdt zich alleen aan de voedselvoorschriften door halal te eten en aan de ramadan mee te doen. Van de Marokkaanse en Somalische moslims is vrijwel iedereen praktiserend. Van de moslims van Iraanse komaf doet ruim de helft niets aan het geloof. De Irakezen en Afghanen zitten daartussenin. Voor alle groepen geldt dat de islam een belangrijke leidraad blijft.

Een ruime meerderheid van de ondervraagden vindt het vervelend als hun kind zou trouwen met een niet-moslim. Bij huwelijken blijft mede daarom een sterke voorkeur bestaan voor een islamitische partner, doorgaans uit dezelfde etnische groep, maar die is wel steeds vaker in Nederland geboren.

Ook op het gebied van bidden bestaan grote verschillen. Van de Marokkaanse moslims bidt 76 procent vijf keer per dag, bij Turken is dat maar 27 procent. Hoewel vrouwen van beide groepen minder vaak naar de moskee gaan dan mannen, zeggen ze vaker vijfmaal daags te bidden.

Marokkanen doen ook vaker aan ramadan dan Turkse moslims (93 procent tegenover 66). Van de Turks-Nederlandse moslima's draagt bijna de helft een hoofddoek, terwijl dit bij Marokkaanse 64 procent is. Het aandeel hoofddoekdragers ligt bij tweedegeneratiemoslims overigens aanzienlijk lager dan bij hen die niet in Nederland zijn geboren.

Vier op de vijf Marokkaans-Nederlandse moslims vinden dat Nederlanders veel te negatief staan tegenover de islam. Bij Turkse Nederlanders is dit 63 procent. Bij vluchtelingengroepen is ongeveer de helft deze mening toegedaan. Opmerkelijk is dat moslima's die een hoofddoek dragen niet meer discriminatie ervaren dan niet-draagsters.

'Ouders Tim Ribberink doen aangifte na zelfmoord'

De ouders van de 20-jarige man die donderdag zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest hebben aangifte gedaan tegen een nog onbekende persoon. Die persoon heeft onder de naam van Ribberink valse verklaringen op internet gezet, schrijft De Telegraaf dinsdag.

De ouders willen dat de politie uitzoekt wie twee keer onder de naam van hun zoon berichten heeft gezet op een recensiewebsite voor horecagelegenheden. De eerste keer, in 2010, verspreidde de anonieme schrijver laster over de werkgever van de echte Ribberink, ijssalon Happy Days. De tweede keer, afgelopen zomer, zou Ribberink zijn afgeschilderd als een 'loser en een homo'.

De ouders lieten maandag een confronterende rouwadvertentie plaatsen in De Twentsche Courant Tubantia. Daarin werd de tekst van zijn afscheidsbriefje afgedrukt: "Lieve pap en mam, ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."

De advertentie belandde op verschillende websites en op Twitter en leverde veel emotionele reacties op. Vanwege de grote media-aandacht besloten de ouders te reageren. Namens de familie leest een rouwbegeleider dinsdag op een persconferentie in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland een tekst voor. De ouders van de jongeman zijn zelf niet aanwezig.

Female Turians in Mass Effect 3-DLC

Op Twitter zijn twee afbeeldingen verschenen van twee vrouwelijk Turian-personages. Het is nog niet bekend wie deze personages zijn of  welke rol ze gaan spelen in de komende uitbreiding, die einde deze maand uitkomt.

Hoewel er in de serie wel naar gerefereerd werd, is het voor het eerst dat we vrouwelijke Turians in actie zullen zien. We zijn in ieder geval benieuwd of ze daadwerkelijk zo 'flexibel' zijn als wordt beweerd.

ME3 Female Turian 2

Garrus: "I had reach, but she had flexibility"

ME3 Female Turian

FOK! wat een weer...Meer van hetzelfde

Goedemorgen! Vooral in de ochtend zal de zon nog even zichtbaar zijn, maar de bewolking en regen liggen alweer op de loer. Rond 4 uur zal het in het grootste gedeelte van het land alweer bewolkt zijn geworden en na de avondspits zal het ook weer gaan regenen. Limburg heeft nog het beste weer vandaag, want daar zal de zon nog een tijdje kunnen schijnen.

De hoogste temperaturen worden pas in de avond bereikt bij het binnenstromen van warmere lucht. Tegen die tijd zal het in het westen rond de 11 graden gaan worden en deze luchtsoort breidt zich dan over de rest van het land uit.  De wind komt morgen uit een westelijke richting en neemt in de avond langs de kust toe tot krachtig of hard. Voor de rest van de week lijkt er in het huidige weerpatroon weinig te veranderen. Alleen vrijdag en zaterdag zouden wel eens droge dagen kunnen gaan worden.

En zo blijven de regenmeters maar gevuld worden. Op sommige plaatsen in het westen van het land zal er een jaarsom van rond de 1000 mm er wel inzitten. Met name zondagmiddag- en avond viel er in de regio Haarlem (!) opnieuw weer 20 tot 30 mm regen. Mijn jaarsom staat nu al bijna op 1000 mm en daar ga ik als alles meezit wel overheen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Vogel in de regenEen vogeltje schuilt in de regen bij Lindsey in Utrecht. Leuke foto!

THQ stelt drie spellen uit

THQ heeft tijdens de presentatie van haar cijfers over het tweede kwartaal laten weten dat de releases van South Park: The Stick of Truth, Metro: Last Light en Company of Heroes 2 zijn uitgesteld. Alle drie de spellen hebben nog niet de kwaliteit die het bedrijf wil zien.

Metro: Last Light en Company of Heroes 2 zijn uitgesteld tot ergens in maart. De release van South Park is gewijzigd van 5 maart naar 'ergens vroeg in het nieuwe boekjaar'. Dit laatste betekent dat het spel op zijn vroegst in april gaat uitkomen, maar mogelijk nog later.

THQ-baas Jason Rubin heeft aangegeven dat dit aantoont dat het bedrijf voor de hoogst mogelijke kwaliteit van haar spellen gaat. "Our fourth quarter releases are the first titles that I have had the ability to materially impact, and experience told me that the games needed additional development time to be market-ready."

De omzet is in het afgelopen kwartaal gedaald van 146 miljoen dollar naar 107,4 miljoen dollar. Het kwartaal is afgesloten met een verlies van 19,1 miljoen dollar, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het verlies van 92,4 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Arbeider, verheft u liever niet

Weet je wat ook hypocriet is? Dat verscheidenheid gevierd moet worden, maar er tegelijkertijd op gehamerd wordt dat we ook allemaal gelijk zijn. Dit is nu een onderwerp dat mij al tijden dwars zit en dat ik, ondanks mijn status als Neerlands meest begaafde schrijver van onbeduidende stukjes, nog nooit onder woorden heb weten te brengen. Weet u wat lieve lezer, ik doe een poging. Het probleem kennen is het oplossen, dus laat ik eens beginnen met het stellen van de vraag “Goh, Henk, vind jij dan soms niet dat een ieder gelijk is?” Ik zou dan antwoorden dat ik er veel woorden aan vuil zou kunnen maken, maar dat een groot varken, slimmer dan ikzelf, dit al eens had gedaan. “We zijn allemaal gelijk,” riep hij, “maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.”

Mogelijk evacuaties door nieuwe storm VS

Een nieuwe storm die richting de oostkust van de Verenigde Staten trekt kan tot evacuaties leiden. Dat liet de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, maandag weten. "Mocht het noodzakelijk zijn te evacueren, dan beginnen we daar vroeg mee", voegde Cuomo daaraan toe.

"Normaal gesproken is de nieuwe storm niet levensbedreigend, maar we verkeren niet in een normale situatie", aldus de gouverneur. Hij waarschuwt dat de storm het puin van superstorm Sandy in de lucht kan zuigen en met hoge snelheden rond kan slingeren, met alle gevolgen van dien.

Volgens meteorologen kan de nieuwe storm woensdag (plaatselijke tijd) aan land komen bij de staten New York en New Jersey.

Mogelijk evacuaties door nieuwe storm VS
Mogelijk evacuaties door nieuwe storm VS (Foto: ANP)

De Boer: "Ajax moet lef tonen"

Ajax moet dinsdag in het uitduel in de Champions League bij Manchester City lef tonen. Dat vindt trainer Frank de Boer van de Amsterdammers. "Vooral in balbezit. Net als in Amsterdam." In eigen huis won Ajax met 3-1 van City. "We willen door in de Champions League", stelt De Boer. "Na een goed resultaat tegen City ben je ineens weer heel dichtbij."

Ook Niklas Moisander wil dat hij en zijn ploeggenoten zonder angst het veld opstappen. "Ik denk dat we er klaar voor zijn. We moeten veel durf tonen. Ik zie zeker kansen."

Utrecht weken zonder Van der Gun

Cedric van der Gun is ongeveer zes weken uitgeschakeld. De aanvaller van FC Utrecht liep zaterdag tegen Willem II een beschadiging aan de binnenband van zijn rechterknie op. Dat melden de domstedelingen maandag. Het is onduidelijk of Van der Gun voor de winterstop nog aan spelen toekomt.

Ook Marcus Nilsson is nog niet inzetbaar voor Utrecht. De Zweed viel vorige week tijdens een duel van Jong Utrecht tegen Jong Feyenoord uit met een hoofdblessure. Hij is nog niet hersteld van de hersenschudding die hij daaraan overhield en moet nog een week rust houden.

Indringer Miley Cyrus krijgt contactverbod

De man die in september het huis van Miley Cyrus probeerde binnen te dringen heeft een tijdelijk contactverbod gekregen. Jason Luis Rivera zit momenteel achter de tralies, maar Cyrus wil hem ook uit haar buurt houden als hij vrijkomt.

De zangeres heeft de aanvraag woensdag ingediend, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Het contactverbod werd dezelfde dag nog toegewezen. Rivera moet minstens negenhonderd meter uit de buurt van Cyrus blijven.

Later deze maand wordt bepaald of het tijdelijke verbod wordt omgezet naar een permanent contactverbod. Cyrus zou alvast het tijdelijke omgangsverbod hebben geregeld omdat ze bang is dat Rivera vervroegd vrij komt.

Rivera zit vast sinds zijn arrestatie op 8 september. Hij heeft een celstraf van achttien maanden gekregen. De indringer had een schaar bij zich toen hij werd opgepakt bij het huis van Cyrus. Hij probeerde agenten wijs te maken dat hij een bekende was van de 19-jarige zangeres.

Rebellen strijden onderling in noorden Syrië

Twee rebellengroepen zijn in het noorden van Syrië in gevechten verwikkeld om de controle over een grenspost. Dat heeft een bron bij de Syrische oppositie gezegd.

Volgens de bron gaat het om de Noordelijke Stormbrigade en de Amr bin al-Aas Brigade, die veel islamitische hardliners binnen de gelederen heeft. Een Turkse bron in het grensstadje Kilis bevestigde dat twee Syrische groepen in gevechten zijn verwikkeld bij de grensovergang Bab el-Salamah. Turkije probeert echter nog vast te stellen om welke groepen het gaat, aldus de Turkse bron.

007 Legends

Vijftig jaar lang is James Bond, de Britse geheime agent, te zien op het witte doek. Tot op heden zijn er al 23 films gemaakt, een perfecte gelegenheid om een game te maken over de films. Een gigantisch verjaardagsfeestje inclusief zijn grote vrienden Goldfinger, Blofeld en Jaws. Helaas blijkt al snel dat 007 Legends niet een cadeau is dat het jubileum van James Bond eert…

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.