FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 augustus 2012

Dr. Phil is zijn luxe wagen kwijt

Dr. Phil, bekend van zijn show, The Dr. Phil show, is zijn wagen kwijt. Niet omdat hij teveel gezopen heeft en nu niet meer weet waar hij staat maar omdat hij gejat is.

De kale tv-dokter haalde gisteren zijn '57 Chevy uit de garage om er samen met een vriend een leuk rondje in te rijden. Toen ze de oldtimer echter niet aan de praat kregen lieten ze hem ter reparatie naar een garage verplaatsen.

Nog dezelfde avond kreeg Phil een telefoontje waar geen enkele autoliefhebber op zit te wachten. Zijn schatje bleek namelijk te zijn gestolen uit de garage. De 100.000 dollar kostende auto is meegenomen door een roldeur open te breken.

De politie heeft de zaak in behandeling. Of Dr. Phil psychische hulp nodig heeft is op dit moment nog onbekend. Klik hier voor een foto van Dr. Phil en zijn lieveling.

Nizzolo en Popovych langer bij RadioShack

De wielerploeg van RadioShack-Nissan heeft de contracten met Giacomo Nizzolo en Yaroslav Popovych verlengd. Dat maakte de Amerikaanse formatie maandag bekend. De 23-jarige Nizzolo tekende bij tot en met 2014, terwijl de 32-jarige Popovych in ieder geval volgend jaar nog voor het team van manager Johan Bruyneel rijdt.

Nizzolo behaalde begin deze maand in de vijfde etappe van de Eneco Tour zijn eerste overwinning op World Tour-niveau. Eerder dit jaar won de Italiaanse sprinter onder meer een rit en het eindklassement in de Ronde van Wallonië. "Hij is een van de grootste talenten van dit moment", laat Bruyneel weten.

Voor Popovych was de keuze om bij de Amerikaanse formatie te blijven geen lastige. "Deze ploeg is als een tweede familie voor mij", zei de Oekraïner, die in 2007 als achtste eindigde in de Tour de France. Bruyneel was er veel aangelegen om Popovych te behouden. "Er zijn weinig renners zo loyaal als Popo. Hij staat er altijd."

Nizzolo en Popovych rijden niet in de Ronde van Spanje voor RadioShack.

[Jupiler League] Dordrecht boekt bij Den Bosch eerste zege

FC Dordrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer Harry van den Ham was maandagavond op bezoek bij FC Den Bosch met 2-4 te sterk. Dordrecht bezet de achtste plek met vier punten, de Brabanders staan na drie duels in de Jupiler League nog altijd met lege handen.

Het duel in Noord-Brabant bood in de openingsfase genoeg vertier. Al na tien minuten stond het 2-1 voor de bezoekers, die dankzij Jessy Mayele twee keer op voorsprong kwamen. Tussendoor deed Tom van Weert iets terug namens Den Bosch. In de 23e bracht Lars Veldwijk de marge op twee voor Dordrecht.

Een kwartier voor tijd tekende Garry Mendes Rodrigues vervolgens voor de beslissing. Een van richting veranderde vrije trap die via Van Weert in het doel belandde kon de spanning niet meer terug brengen.

SP'ers: Roemer niet de beste

Emile Roemer heeft het ook volgens zijn eigen achterban niet al te best gedaan tijdens het 'premiersdebat' zondag bij RTL. Van zijn kiezers zet 36 procent de SP-leider op de eerste plaats terwijl veertig procent hem op plek twee plaatst, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond over het verkiezingsdebat.

Het optreden van PvdA-leider Diederik Samsom is de SP-achterban beter bevallen; 61 procent van de SP-kiezers roept hem uit als winnaar. Nog eens 58 procent van de SP-stemmers geeft aan dat zij meer van Roemer hadden verwacht tijdens het debat.

De peiling bevestigt verder het beeld dat zondagavond na de uitzending ontstond: ook de 1200 ondervraagde kijkers roepen Samsom uit als winnaar van het debat, gevolgd door Mark Rutte (VVD). Geert Wilders (PVV) en Roemer eindigen vrijwel gelijk op de derde plaats.

Emile Roemer
Ook eigen achterban vindt Roemer niet de beste (Foto: Novum)

'Ajax moet meebetalen aan huldiging'

Als het aan burgemeester Van der Laan ligt gaat Ajax in de toekomst meebetalen aan een eventueel kampioensfeest.

Dit schrijft Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad. "Ik wil met Ajax de afspraak maken dat alle kosten behorende bij een huldiging in de toekomst verdeeld worden over de betrokken partijen", stelt de burgemeester.

De huldiging in mei van dit jaar kostte de gemeente 443.000 euro. Ongeveer evenveel als in 2011, toen de huldiging (als je de tonnen aangerichte schade aan gebouwen rond het Museumplein niet mee rekent), 421.000 euro kostte.

In verband met de uit de hand gelopen huldiging in 2011 werd Ajax dit jaar bij de ArenA gehuldigd. Deze locatie is Van der Laan goed bevallen en de burgemeester schrijft dan ook dat een eventueel toekomstig Ajax-feestje opnieuw naast het stadion plaats zal vinden.

Tramhalte Den Haag dicht door loslatend plafond

Tramhalte Grote Markt in Den Haag is maandagavond afgesloten nadat deeltjes uit het plafond naar beneden kwamen. Vervoersbedrijf HTM start dinsdagochtend met een onderzoek naar het vallende gruis. Totdat de resultaten daarvan bekend zijn blijft de tramhalte gesloten voor reizigers, meldt een woordvoerder van de vervoerder.

De eerste stukjes van het plafond vielen rond 19.30 uur naar beneden, waarna werd besloten het station te sluiten voor reizigers. Lijnen 2, 3, 4 en 6 rijden wel door de tramtunnel langs de halte, maar stoppen niet. De afsluiting geldt voor beide richtingen.

[Serie A] Uitslagen speelronde 1

Afgelopen weekend werd er ook weer voor het eerst afgetrapt in de Italiaanse Serie A. Internazionale won met 0-3 van promovendus Pescara, terwijl AC Milan tegen een andere promovendus, Sampdoria, met 0-1 verloor. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Fiorentina Udinese 2-1
Juventus Parma 2-0
AC Milan Sampdoria 0-1
Atalanta Lazio Roma 0-1
Chievo Bologna 2-0
Genoa Cagliari 2-0
US Palermo Napoli 0-3
AS Roma Catania 2-2
AC Siena Torino 0-0
Pescara Internazionale 0-3


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Internazionale 1 1 0 0 3 3-0
2 Napoli 1 1 0 0 3 3-0
3 Chievo 1 1 0 0 3 2-0
4 Genoa 1 1 0 0 3 2-0
5 Juventus 1 1 0 0 3 2-0
6 Fiorentina 1 1 0 0 3 2-1
7 Lazio Roma 1 1 0 0 3 1-0
8 Sampdoria 1 1 0 0 2 1-0
9 Catania 1 0 1 0 1 2-2
10 AS Roma 1 0 1 0 1 2-2
11 Torino 1 0 1 0 0 0-0
12 Udinese 1 0 0 1 0 1-2
13 AC Milan 1 0 0 1 0 0-1
14 Bologna 1 0 0 1 0 0-2
15 Cagliari 1 0 0 1 0 0-2
16 Parma 1 0 0 1 0 0-2
17 US Palermo 1 0 0 1 0 0-3
18 Pescara 1 0 0 1 0 0-3
19 Atalanta 1 0 0 1 -2 0-1
20 AC Siena 1 0 1 0 -5 0-0


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1. Stevan Jovetic Fiorentina 2

Programma speelronde 2

Datum Thuis Uit
za 1 sep, 18:00 Torino Pescara
za 1 sep, 20:45 Bologna AC Milan
zo 2 sep, 18:00 Udinese Juventus
zo 2 sep, 20:45 Cagliari Atalanta
zo 2 sep, 20:45 Catania Genoa
zo 2 sep, 20:45 Internazionale AS Roma
zo 2 sep, 20:45 Lazio Roma US Palermo
zo 2 sep, 20:45 Napoli Fiorentina
zo 2 sep, 20:45 Parma Chievo
zo 2 sep, 20:45 Sampdoria AC Siena

Brit is Breivik-fan

De Noorse terrorist Anders Breivik krijgt dagelijks stapels fanmail. De meeste van zijn fans schuwen de publiciteit, maar een van zijn Britse fans doet dat niet. In een interview met dagblad The Sun vertelt hij voluit over zijn bewondering voor de massamoordenaar.

De anti-islamitische Philip Horn (44) zegt dat Breivik deed wat gedaan moest worden om Noorwegen te beschermen tegen de moslims. Volgens hem is Breivik een held en heeft hij bewezen dat hij niet gek is, maar dat hij "net zoals zovelen wenst dat zijn land weer wordt zoals het was voor de mosliminvasie." Het vermoorden van de jongeren is volgens Horn te legitimeren, aangezien het jongeren zou betreffen die 'politiek gehersenspoeld' werden. Horn zou een soortgelijke slachting in Engeland dan ook wel zien zitten, wanneer dat tenminste voldoende effect zou hebben.

Bang voor eventuele strafbaarheid van zijn uitspraken is hij niet. Hij zegt het geen probleem te vinden om ervoor de gevangenis in te moeten en dat hij zijn uitspraken sowieso niet terug zal nemen.

"Martin, wil je met me trouwen?"

Vorige week ben ik - voor de derde keer binnen één maand - ten huwelijk gevraagd. Alle keren was dat door een meisje van nog maar net tien jaar. Ze is de helft van een eeneiige tweeling van een vriendin. Zij is helemaal fan van mij, terwijl haar zusje op haar beurt juist meer naar mijn eigen vriendin trekt. We kennen elkaar zo'n halfjaar. Meteen vanaf het begin klikte het en zo ontstond er een heuse vriendschap. Een paar maanden geleden vroeg ze me: "Wil jij mijn papa zijn?" Mijn hart sloeg over en ik moest even slikken.

Dode Ossenaar geëlektrocuteerd in wietkwekerij

De 25-jarige man uit Oss die donderdagavond overleed na een sterke stroomstoot, liep die schok op tijdens werkzaamheden in een wietkwekerij. Dat meldt de politie maandag.

De hulpdiensten werden donderdag halverwege de avond gewaarschuwd dat een man ernstig gewond was geraakt nadat hij in een woning aan de Groen van Prinstererstraat aan elektriciteit was blootgesteld. Het slachtoffer werd in kritieke toestand aangetroffen en moest worden gereanimeerd. Niet veel later bezweek hij in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Sectie heeft uitgewezen dat het slachtoffer zo goed als zeker is gestorven aan de gevolgen van een stroomstoot. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat een kamer op de eerste verdieping van de woning was ingericht als wietkwekerij. De kwekerij is ontmanteld, de planten en bijbehorende spullen zijn in beslag genomen.

De 40-jarige hoofdbewoner van de woning werd na het incident aangehouden. De rechter-commissaris besloot maandag dat hij langer mag worden vastgehouden.

[US Open] Duitse tenissters uitgeschakeld

De Duitse tennissters Sabine Lisicki en Julia Goerges zijn al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. Lisicki verloor van Sorana Cirstea terwijl Goerges onderuit ging tegen Krystina Pliskova.

De als zestiende geplaatste Lisicki won nog wel de eerste set met 6-4. Daarna ging het echter mis en verloor ze de volgende set met 6-2. Na een regenonderbreking ging ook de derde set met 6-2 naar Cirstea. Goerges  was kansloos tegen qualifier Pliskova. Het werd 6-7 (4) en 1-6 voor de Tsjechische.

Mart Smeets basketbalcommentator bij Sport1

Mart Smeets gaat als basketbalcommentator bij de digitale zender Sport1 aan de slag. De 65-jarige Arnhemmer zal komend seizoen geregeld te horen zijn bij duels uit de NBA en de Euroleague Basketball. Dat heeft Sport1 maandag bekendgemaakt.

De general manager van Sport1 Will Moerer is in zijn nopjes met het binnenhalen van Smeets. "Naast dat hij een schat aan ervaring meeneemt, weet hij als geen ander zijn liefde voor het basketbal op de kijker over te brengen", laat Moerer weten. De presentator speelde zelf tien jaar professioneel basketbal in Haarlem.

Smeets laat weten zijn nieuwe baan als basketbalcommentator te zien als 'weer een nieuwe uitdaging in zijn leven'. Smeets zal ook bij de NOS te zien blijven.

Cannabisgebruik verlaagt IQ

Het gebruik van cannabis maakt op de lange termijn dommer. Dit concluderen wetenschappers van de Duke University in het Amerikaanse Durham in een studie die bijna 40 jaar heeft geduurd.

Hasjconsumptie beschadigt het centrale zenuwstelsel. De schade is des te groter hoe jonger de proefpersoon is op het moment dat hij of zij begint te blowen. Cannabisgebruik heeft ook consequenties voor het geheugen en het vermogen om zich te concentreren, blijkt uit de studie die maandag is gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences.

Cannabisgebruik verlaagt IQ
Cannabisgebruik verlaagt IQ (Foto: ANP)

Bethesda: 'Prey 2 leeft nog, maar haalt 2012 niet'

Prey 2 is niet geannuleerd, aldus Bethesda. De uitgever reageert hiermee op de geruchten dat de game sinds maart aan de kant is gezet. Het enige dat gebeurd is, is dat de game haar kwaliteitseisen niet had gehaald en daardoor een release in 2012 niet meer mogelijk was. De game is wel nog steeds in ontwikkeling.

De game werd als eerste aangekondigd in maart 2011. Het moet een vervolg zijn op de originele Prey, maar zal qua toon totaal anders zijn. In plaats van een indiaan speel je nu een premiejager die op verschillende planeten zijn prooi moet najagen. De game komt dus niet dit jaar uit. Misschien dat we op de volgende E3 of Gamescom meer horen.

Bekijk hieronder de trailer van 2011. Het enige teken van levne dat we tot nu toe gehad hebben.

Ferrari gooit V6-motor op testbank

Het Formule 1-team Ferrari heeft bekendgemaakt dat het de 1,6 liter V6 turbomotor op de testbank heeft liggen. De krachtbron die in 2014 moet debuteren zal de komende periode doorontwikkeld gaan worden.

Baas van de motorenafdeling Luca Marmomini geeft uitleg. "Het is een zeer uitdagende periode voor de mensen van de motorenafdeling. We werken aan de 2012-aandrijflijn en de rest van het seizoen is nog erg belangrijk, maar niemand noemt dat we ook hard aan de 2013-motor die een heel nieuw pakket bevat werken. Daarnaast hebben we ook de V6-krachtbron en de eerste ligt nu op de testbank. Het is een interessant project."

Naast Ferrari hebben ook Mercedes en Renault hun 2014-motoren al aan tests onderworpen. Het lot van PURE, dat enkele weken geleden de ontwikkeling stil moest leggen, blijft onduidelijk. Ook of Cosworth mee zal gaan doen in 2014 is niet bekend, maar gezien het gebrek aan nieuws lijkt deze fabrikant zich na volgend seizoen terug te trekken.

Miljoenen jaren oude beestjes gevonden in barnsteen

Wetenschappers hebben in in het noordoosten van Italië gevonden barnsteen twee microscopisch kleine mijten en de resten van een vliegje ontdekt. De diertjes zijn naar schatting 230 miljoen jaar oud, honderd miljoen jaar ouder dan de tot dusver oudste in barnsteen ontdekte beestjes.

In steenfossielen zijn vaker oudere geleedpotigen ontdekt, maar de mijten en het vliegje zijn veel beter bewaard gebleven, zei David Grimaldi, onderzoeker van het Amerikaanse Natuurhistorisch Museum in New York.

De drie diertjes werden gevonden in enkele van zeventigduizend druppels fossiele hars. De mijten zijn te klein om met het blote oog waar te nemen, het vliegje is net iets kleiner dan een fruitvliegje.

Maandag verscheen een artikel over de vondsten in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Gouden Notekrakers voor Caro Emerald en Kees Prins

Caro Emerald en Kees Prins hebben maandagavond een Gouden Notekraker gewonnen. De prestaties van de twee zijn volgens hun collega-musici en -acteurs het meest lovenswaardig.

Emerald liet Glennis Grace en Waylon achter zich en ging naar huis met de Gouden Notekraker in de categorie muziek. Prins versloeg Peter Blok en Sigrid ten Napel. Hij won de prijs in de categorie televisie.

De Gouden Notekrakers worden sinds 1974 jaarlijks uitgereikt. Alle bij auteursrechtenorganisaties Norma en Sena aangesloten kunstenaars mogen stemmen op de winnaars. Vorig jaar vielen Anna Drijver en Eric Vloeimans in de prijzen.

Liquidatieboek Bin Laden bestudeerd door geheime diensten

Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft een manuscript ontvangen over de commando-operatie die het einde betekende van het leven van terreurleider Osama bin Laden. De tekst wordt tegen het licht gehouden om te voorkomen dat mogelijke geheime informatie aan de buitenwereld bekend wordt. Ook de inlichtingendienst CIA heeft een manuscript ontvangen.

Het boek, No Easy Day (Geen gemakkelijke dag), moet op 11 september in de winkels verschijnen. Die dag is het precies twaalf jaar geleden dat de Verenigde Staten werden getroffen door een reeks omvangrijke terreuraanslagen waar Bin Laden het meesterbrein achter was. Het boek is een geschreven door een voormalige Navy SEAL die deelnam aan de operatie.

Een speciale lobbygroep, Special Operations-OPSEC, heeft justitie verzocht publicatie van het boek tegen te houden totdat de regering kan garanderen dat er geen geheime informatie wordt gelekt. De groep beschuldigt president Barack Obama ervan de operatie tegen Bin Laden te misbruiken voor de campagne voor zijn herverkiezing.

In de verkooptop van Amazon nam het nog te verschijnen boek vrijdag al de nummer 1 plek in. Het verhaal van de missie die een einde maakte aan de aartsvijand van de VS verdrong de erotische thriller Fifty Shades of Gray.

The World Ends With You voor iOS

De grote verassing van een week geleden is niet uitgelopen op een vervolg van The World Ends With You. Square Enix heeft via de website aangekondigd dat The World Ends With You nu beschikbaar is op iOS. Naast iets scherpere graphics zal de game een geremixte tracklist kennen.

De game is vanaf vandaag meteen te downloaden in de App Store. Als je hem voor de je iPhone wilt halen ben je €14,49 kwijt terwijl je op de iPad €15,99 kwijt bent. Het origineel verscheen voor €40,- in de winkel, dus als je een goeie deal voor dit spel wilt, is dit een goeie kans.

The World Ends With You

The world Ends With You

'Hoog bod CSKA op Van Wolfswinkel'

CSKA Moskou heeft vooralsnog tevergeefs geprobeerd om Ricky van Wolfswinkel los te weken bij Sporting CP. De Russen zouden twaalf tot dertien miljoen euro voor hem overhebben.

Sporting CP telde vorig seizoen 5,4 miljoen euro neer voor Van Wolfswinkel. De oud-speler van FC Utrecht ziet het zelf wel zitten om de overstap te maken, maar zijn Portugese werkgever is volgens Voetbal International niet van plan om het bod van CSKA te accepteren.

Van Wolfswinkel kende een indrukwekkend eerste seizoen bij Sporting. Hij scoorde veertien keer in de eerste veertien duels. Daarna moest hij lang toekijken met een blessure. Hij heeft nog een vierjarig contract bij de grootmacht.

De 23-jarige spits begon zijn carrière bij Vitesse. Na twee seizoenen vond hij onderdak bij Utrecht. In twee seizoenen groeide hij uit tot een sensatie in de eredivisie. Hoewel er geruchten gingen over interesse van Liverpool en Manchester United, koos hij vorige zomer voor Sporting.

Interview LL12: Kees van Hondt

De naam Kees van Hondt zal de niet-Lowlandsganger weinig zeggen. Voor de meeste trouwe bezoekers van het Biddinghuizense festival is het echter dé fenomeen van het festival. Al sinds jaar en dag sluit Kees het weekend af op zijn eigen manier. Waar het qua muziek misschien niet helemaal bij Lowlands past, het feestje mag er zeker zijn. Woorden zijn eigenlijk overbodig en je moet het beleven, maar een aardige benadering is te zien in onderstaande video.

Douwe Bob 'beste singer-songwriter van Nederland'

De 19-jarige Douwe Bob Posthuma is de winnaar van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

De Amsterdammer wist in de finale, bedenker van het programma, Giel Beelen en zijn vrienden te overtuigen van zijn schrijf- en zangkunsten. Douwe Bob wint hiermee een plaats op het podium van het Songbird-festival en airplay op 3FM.

In het programma ging Giel op zoek naar een nieuwe singer-songwriter. Hij kreeg hierbij hulp van onder andere 3FM-vrienden Eric Corton, Gerard Ekdom en Claudia de Breij. Het idee van het programma ontstond na een succesvolle zoektocht naar 'de nieuwe Birdy'.

Éen van de overige 6 overgebleven finalisten, Nielson Littooij, wist met zijn auditie voor het programma een hit te scoren. Het nummer 'Beauty & De Brains' belandde in de top 10 van de Nederlandse hitlijsten. Douwe Bob's finalenummer en single 'Multicolored angel’ zal met de beloofde radioaandacht waarschijnlijk snel volgen.


Douwe Bob's auditie tijdens het programma

ICO-producer verlaat Sony

Kenji Kaido, de rechterhand van Fumito Ueda, zal Sony verlaten. Dit laat hij via twitter weten. Kaido was onderdeel van team ICO en verscheen vaak samen met Ueda bij de promotie van ICO en Shadow of the Colossus. Wat zijn hand is in The Last Guardian is niet bekend. 

Team ICO is bekend van de twee prachtige games ICO en Shadow of the Colossus. De games worden gekenmerkt door hun sfeer en bijzondere grafische stijl, waarbij volgens de makers geen gebruik gemaakt wordt van motion capturing. Na de aankondiging van The Last Guardian in 2009 is er jammer genoeg maar weinig van de derde titel van deze studio vernomen. 

Koe duikt zwembad in

In het Gelderse plaatsje Heukelum is maandag een koe in een zwembad terechtgekomen. Dat meldde de brandweer.

Het dier stond in een weiland in de omgeving en wist aan het eind van de middag via een sloot in de tuin van de buren te komen. Die hoorden een luide plons en troffen het dier vervolgens aan in hun grote privé-zwembad.

De brandweer moest het bad helemaal leegpompen om de koe met een takel weer op het droge te krijgen. Het beest hield aan de 'spontane duik' en het takelwerk geen letsel over en staat weer in de wei.


Ik had nog zo gezegd: Geen bommetje!

'Eerste mens op aarde Neil Armstrong overleden'

Een pijnlijke vergissing door de Telegraaf. De grote Nederlandse krant meldde zaterdag als een van de eerste de dood van astronaut Neil Armstrong, maar wel met het verkeerde hemellichaam. Neil Armstrong zou namelijk de eerste mens op aarde zijn geweest. Zoals iedereen weet was dat natuurlijk gewoon Adam.

De Telegraaf herstelde de fout al snel, maar toen werd er op vele internetfora al schande over gesproken.

Neil Armstrong faal (bewerkt)
Verkeerde bol

Barcelona gaat rode kaart Vilanova aanvechten

Barcelona gaat beroep aantekenen tegen de rode kaart van trainer Tito Vilanova. De 42-jarige Spanjaard werd zondag tijdens het competitieduel met Osasuna twintig minuten voor tijd naar de tribune gestuurd. Vilanova bleef ondanks een waarschuwing hevige aanmerkingen maken op de leiding, zo stelt de arbitrage.

De coach zelf beweert evenwel dat hij de arbiter slechts op een overtreding van de tegenstander wees. De rode kaart voor Vilanova kon de Catalanen tegen Osasuna niet deren. Door twee treffers van Lionel Messi in de 75e en 80e minuut werd een achterstand omgebogen.


Barcelona gaat rode kaart Vilanova aanvechten (Foto: Novum)

'Eerste mens op de maan Neil Young overleden'

Een pijnlijke vergissing door NBC. De grote Amerikaanse televisiezender meldde zaterdag als een van de eerste de dood van astronaut Neil Armstrong, maar wel met de verkeerde naam. Astronaut Neil Young zou zijn overleden. De 66-jarige zanger verkeert echter in goede gezondheid.

NBC maakte na 7 minuten melding van de fout, maar toen werd er op vele internetfora al schande over gesproken. De zender verontschuldigde zich voor de fout.

De Canadese zanger heeft geen commentaar gegeven op de blunder. Armstrong overleed op 82-jarige leeftijd, nadat hij eerder deze maand een hartoperatie had ondergaan.


Astronaut Neil Young...

SP wil tóch hogere AOW-leeftijd

In tegenstelling tot wat in het verkiezingsprogramma staat, verhoogt ook de SP de AOW-leeftijd. De oudedagsvoorziening wordt vanaf 2015 inkomensafhankelijk voor 65- en 66-jarigen en in 2025 gaat de AOW-leeftijd voor iedereen omhoog naar 67 jaar. Dan wordt de AOW ook gekoppeld aan de levensverwachting, blijkt uit de doorrekening van het SP-programma door het Centraal Planbureau (CPB).

De maatregel houdt in dat 65- en 66-jarigen met een hoog inkomen vanaf 2015 vijftien procent worden gekort op hun AOW-uitkering. In de periode tot 2025 loopt deze korting op tot honderd procent en gaat deze ook gelden voor 65- en 66-jarigen met een laag inkomen. Door de AOW-leeftijd vanaf 2025 te koppelen aan de levensverwachting, loopt de SP in de maat met de afspraken uit het begrotingsakkoord, stelt het CPB.

De passage uit de doorrekening is opmerkelijk omdat in het verkiezingsprogramma staat dat de AOW-leeftijd tot 2020 'in ieder geval' wordt gehandhaafd op 65 jaar. Over de periode na 2020 valt niets te lezen. In de Tweede Kamer verzette de SP zich nog met hand en tand tegen de verhoging van de AOW-leeftijd, zoals VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie in het begrotingsakkoord afspraken.

Financieel specialist Wouter Koolmees (D66) toonde zich maandag in het televisieprogramma Half Acht Live verbaasd over de plannen van de SP. Het Kamerlid sprak van een 'hele grote draai' in een paar maanden. Volgens Koolmees moest de partij een 'noodgreep' doen om 'financieel wat degelijker over te komen'. De maatregel levert volgens het CPB namelijk 1,25 miljard euro op.

In het begrotingsakkoord is afgesproken dat de pensioenleeftijd vanaf januari elk jaar met een aantal maanden omhoog gaat, te beginnen met één maand in 2013. In 2019 moet de AOW-leeftijd dan 66 jaar zijn en in 2023 67 jaar. Daarna wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Het parlement heeft hiermee al ingestemd.

Forse loonstijging horecajongeren

Jongeren in de horeca kunnen komend jaar rekenen op flink meer salaris. Zo wordt het basisloon van een beginnend medewerker bediening met 6,4 procent verhoogd. Een beginnend barkeeper gaat ruim 7 procent meer verdienen.

Dat is het resultaat van een maandag gesloten akkoord tussen de Koninklijke Horeca Nederland en de vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen. Naast deze aanpassing van de salarisschalen, worden per oktober tevens alle horecalonen met 0,75 procent verhoogd en datzelfde gebeurt opnieuw op 1 juli volgend jaar.

De looptijd van de nieuwe cao is van 1 augustus dit jaar tot en met 31 december volgend jaar.

Jongeren in horeca krijgen fors meer loon
Jongeren in horeca krijgen fors meer loon (Foto: ANP)

Baby Barbie lijkt niet op de melkboer

Het pasgeboren dochtertje van Barbie lijkt volgens de realityster sprekend op haar vader. "Ze lijkt heel veel op Michael, niet meer normaal", vertelde Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, maandag aan RTL Boulevard. De blondine beviel donderdag.

"Ze lijkt als twee druppels water op Michael", zegt een emotionele Barbie over haar dochter Angelina. "Gelukkig maar", kopt Michael in. "Zo bedoel ik het niet", verontschuldigt de Hagenaar zich direct. "Maar ik ben blij dat ze niet op de buurman lijkt."

Barbie geniet met volle teugen van haar dochter, die na een zware bevalling ter wereld kwam. "Dan zie ik haar liggen en kan ik niet geloven dat ze van mij is." Volgens Michael kan de kersverse moeder haar ogen niet van het meisje af houden. "Ik denk dat ze vanaf de bevalling naar haar heeft liggen kijken en er nog niet mee opgehouden is."

Barbie, wier avonturen als moeder vanaf dinsdag te volgen zijn in Barbie's Baby, is in de zevende hemel. "Dat zo'n klein iets zoveel liefde kan geven. Misschien ligt het aan de hormonen, maar ik voel me heel gelukkig met m'n kind en mijn man."

Nieuwe tongzoen Spears, Aguilera en Madonna in de maak

Britney Spears en Christina Aguilera klimmen mogelijk weer op het podium met Madonna. Spears en Aguilera zijn in oktober beiden aanwezig tijdens het concert dat de Queen of Pop in Los Angeles geeft.

Aguilera verzorgt tijdens de shows op 10 en 11 oktober 'een speciaal optreden', blijkt uit tweets die ter promotie van Madonna's laatste album en tournee de wereld in zijn geslingerd. Spears woont de eerste van de twee shows bij, maar wat haar inbreng is, is niet bekend. Woordvoerders van zowel Madonna als Spears laten volgens The Hollywood Reporter nog niets los over de concerten.

Madonna, Britney en Christina zorgden in 2003 voor wereldnieuws toen ze het podium deelden. Tijdens de MTV Video Music Awards zongen Aguilera en Spears samen met Madonna's een medley van onder andere Like a Virgin. Tijdens het optreden wisselden zowel Britney als Christina speeksel uit met de Queen of Pop.

Eerder gaven de drie afzonderlijk van elkaar al aan wel heil te zien in een vervolg op die kus.

Plassen op moslimlijken blijft onbestraft

Drie Amerikaanse militairen die zich lieten filmen terwijl zij op dode Afghanen plasten, zullen niet worden berecht. De zaak wordt afgedaan met een disciplinaire sanctie, zoals een reprimande, degradatie of de inhouding van een deel van de soldij. Dit hebben de Amerikaanse strijdkrachten maandag bekendgemaakt.

Het incident zorgde voor grote verontwaardiging, toen de video in januari publiek werd.

President Hamid Karzai van Afghanistan noemde het gedrag van de plassende militairen "onmenselijk" en eiste een openbaar proces.

Estelle: Badr hele intelligente man

Nederland heeft een compleet verkeerd beeld van kickbokser Badr Hari. Althans; dat vindt zijn vriendinnetje Estelle Cruijff, die haar geliefde "een hele intelligente man, eigenlijk het tegenovergestelde van wat je nu over hem hoort", noemt. Hari zit vast op verdenking van zes grove geweldsdelicten.

Estelle vertelt in een interview met Evert Santegoeds dat ze boos is. "Het is heel veel wat er gebeurt", zegt de blondine over de beschuldigingen aan het adres van Hari. "Ik zit zelf ook in een scheiding, dit komt er nog eens overheen. Iets wat me heel verdrietig maakt, waar ik boos om ben."

De mishandelingen door Hari kwamen aan het licht na Sensation, waar miljonair Koen Everink toegetakeld werd. Later stapten meer slachtoffers van Hari naar de politie. Estelle ging samen met Badr naar Sensation en heeft volgens meerdere getuigen gezien wat er is gebeurd.

Toch zei de blondine tegen de politie dat ze niets meekreeg van een vechtpartij, blijkt uit het proces-verbaal dat RTL Boulevard in handen heeft. Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel wordt Estelle begin september opnieuw verhoord, omdat haar eerste verklaring lijnrecht tegenover het verhaal van andere getuigen staat.


Badr Hari vechtend IN de ring (foto: Novum)

Campagneborden PvdD langs A4 moeten weg

De gemeente Haarlemmermeer wil dat de Partij voor de Dieren onmiddellijk twee campagneborden naast de A4 verwijdert. Op straffe van een dwangsom van tienduizend euro per dag moet de PvdD enorme borden, waarvan er een 150 vierkante meter groot is, weghalen. De gemeente beroept zich op het bestemmingsplan en het welstandsbeleid.

De borden staan in een weiland langs de A4 bij de afslag Nieuw-Vennep bij Schiphol. In 2010 eiste de gemeente ook al dat de campagneborden werden weggehaald. Toen liet Haarlemmermeer weten dat de borden geplaatst waren op de grond van een boer die pachtte van de gemeente. Het pachtcontract zou plaatsing van de borden niet toelaten.

Dit jaar zijn de campagneborden geplaatst op het eigen terrein van een boer. Nu verwijst de gemeente naar het bestemmingsplan en het welstandsbeleid.

Lieke Keller, campagneleider van de Partij voor de Dieren, is verbaasd over de sommatie van de gemeente. "Het lijkt makkelijker megastallen te plaatsen op het platteland dan megabillboards die daartegen ageren. Ik kan me niet herinneren dat er ooit is opgetreden tegen eerdere massaal aanwezige weilandborden van CDA en VVD".

"Juist in campagnetijd zou de vrijheid van meningsuiting niet beperkt mogen worden door lokale voorschriften die daaraan voorwaarden stellen wanneer de openbare orde of veiligheid niet in gevaar is", stelt de PvdD. "De gemeente Haarlemmermeer maakt met een onmogelijke verwijderingstermijn en een buitenproportionele dwangsom inbreuk op een landelijke verkiezingscampagne op een onoorbare manier."

De Partij voor de Dieren maakt bezwaar tegen de verwijdering van de campagneborden. Mocht dat bezwaar niet worden gehonoreerd dan wil de partij 'politiek asiel' aanvragen in een andere gemeente.


PvdD moet campagneborden langs A4 verwijderen (Foto: Novum)

Taliban onthoofden zeventien mensen wegens muziek en dans

Talibanstrijders hebben zondag in het zuiden van Afghanistan zeventien mensen onthoofd. Dat hebben de Afghaanse autoriteiten maandag bekendgemaakt. De precieze aanleiding voor de slachtpartij is vooralsnog onduidelijk.

De slachtoffers waren samengekomen voor een feest waarbij werd gedanst en muziek werd gespeeld. Volgens Neyamutallah Khan, een woordvoerder van het lokale bestuur, was dit aanleiding voor de slachtpartij. Muziek en dans zouden in strijd zijn met de strikte vorm van de islam die de Taliban aanhangen.

Daoud Ahmadi, een lid van het provinciebestuur, zei later echter dat de slachtoffers omkwamen bij een vuurgevecht tussen twee bevelhebbers van de Taliban, die vochten om twee vrouwen. Volgens Ahmadi is het niet duidelijk of de muziek en de dansende mensen de aanleiding vormden voor het geweld. Bovendien is niet duidelijk of er alleen burgers zijn omgekomen of dat er ook Talibanstrijders onder de slachtoffers zijn.

De slachtpartij had plaats in het district Musa Qala in de provincie Helmand. Het gebied, dat meer dan honderd dorpen omvat, is sinds 2001 grotendeels in handen van de Taliban. Zij hebben de sharia, de strenge islamitische wet, ingevoerd en handhaven deze met harde hand.

Arrestatie om lichaamsdelen Toronto

De Canadese politie heeft de ex-vriend opgepakt van een vrouw die werd vermoord en wier lichaamsdelen over heel Toronto verspreid lagen. De man is aangeklaagd voor moord. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De man, de 40-jarige bouwvakker Chun Qi Jiang, is aangeklaagd voor het vermoorden van zijn ex-vriendin Lui Guanghau, moeder van drie kinderen. De bouwvakker en de vrouw zijn beiden Canadezen van Chinese afkomst. Ze hadden vier jaar een relatie, maar die liep kortgeleden op de klippen.

Het hoofd, de voeten en handen van Lui werden eerder deze maand aangetroffen in een rivier ten westen van Toronto. Een paar dagen later werden haar onderbenen, een dij en een arm aangetroffen in een kreek ten oosten van de stad. De vrouw werd op 10 augustus voor het laatst in leven gezien. Nog steeds worden er lichaamsdelen van de vrouw vermist.

De ontdekking van de lichaamsdelen kreeg veel aandacht, omdat eerder dit jaar porno-acteur Luka Magnotta werd opgepakt in verband met de verminking van een Chinese student. De lichaamsdelen van de Chinees zou Magnotta hebben opgestuurd naar politieke partijen en een school. De politie sluit een verband tussen de twee zaken uit.

Veel bewoners Kanaleneiland claimen schade

Tientallen bewoners van de Utrechtse asbestwijk Kanaleneiland hebben een schadeclaim ingediend bij woningcorporatie Mitros. Dat bevestigt een woordvoerder maandag. De bewoners zeggen dat ze schade hebben geleden door de evacuatie na asbestgevaar in de wijk. Om welk bedrag het gaat wil de woningcorporatie niet zeggen.

Onder meer kosten voor aangeschafte kleding en reiskosten worden geclaimd, meldt de woordvoerder. Ook claimen winkeliers omzetderving. Een enkeling wil gecompenseerd worden voor emotionele schade. Hoelang het gaat duren voordat alle schadeclaims zijn behandeld kan de woordvoerder niet zeggen.

Directeur van Mitros Rob Rötscheid zei maandag in het NRC Handelsblad dat de evacuatie van de wijk misschien onnodig was, vanwege de te strenge asbestnormen. Volgens de directeur stond zijn woningcorporatie aan de zijlijn bij die beslissing en was de gemeente Utrecht verantwoordelijk.

Vorige maand werd in een flat aan de Stanleylaan asbest ontdekt bij werkzaamheden. Daarop moesten zo'n driehonderd bewoners woningen hun huizen verlaten. Nog steeds kan een deel van de evacués niet naar huis. De gemeente heeft hun geld aangeboden voor de tijd dat ze niet in hun huis terechtkunnen.

FC Twente moet Bjelland missen door voetbreuk

Andreas Bjelland is voorlopig niet inzetbaar voor FC Twente. De centrale verdediger heeft zondag tijdens het duel met NEC een middenvoetsbeentje gebroken, laten de Tukkers maandag weten. Het is niet duidelijk hoelang Bjelland precies is uitgeschakeld. Mogelijk staat hij zo'n twee maanden aan de kant.

De 24-jarige Bjelland moest in Nijmegen vijf minuten voor rust worden gewisseld. Ondanks het uitvallen van de Deen won Twente met 3-1. Bjelland, die deze zomer overkwam van FC Nordsjaelland, heeft zich ten koste van Peter Wisgerhof opgewerkt tot basisspeler in de ploeg van trainer Steve McClaren.

Malafeev stopt als international

Vyacheslav Malafeev stopt als international bij het Russisch elftal. De 33-jarige doelman van Zenit Sint-Petersburg wil zich voorlopig richten op de club en het gezin. 

De vrouw van Malafeev kwam vorig jaar om het leven door een auto-ongeluk en hij wil meer tijd kunnen besteden aan de opvoeding van zijn twee jonge kinderen. "Afscheid nemen van het nationale team was een erg moeilijk besluit, zowel puur menselijk als professioneel, maar ik denk dat het op dit moment het beste is voor mijn familie", verklaarde de keeper. Hij had bondscoach Fabio Capello, de opvolger van Dick Advocaat, al eerder op de hoogte gebracht van zijn beslissing.

De achievements van Halo 4

Speciaal voor gamers die van tevoren willen weten waar ze voor moeten gaan heeft Microsoft de volledige achievementlijst vrijgegeven voor Halo 4. De lijst bevat een zekere mate van spoilers, dus als je die niet wil moet je nu stoppen met lezen.

"Our primary goal when creating Halo 4’s achievements was to reward milestones and increase replay value while balancing both difficulty and the breadth of game modes," zegt een woordvoerder van 343 Industries. "Our secondary goal was to live up to Halo tradition with weird ass names for some of them."

Halo 4 komt 6 november uit op Xbox 360.

  • Dawn - Complete Mission 1 on any difficulty (10G)
  • Requiem - Complete Mission 2 on any difficulty (10G)
  • Forerunner - Complete Mission 3 on any difficulty (10G)
  • Infinity - Complete Mission 4 on any difficulty (10G)
  • Reclaimer - Complete Mission 5 on any difficulty (10G)
  • Shutdown - Complete Mission 6 on any difficulty (10G)
  • Composer - Complete Mission 7 on any difficulty (10G)
  • Midnight - Complete Mission 8 on any difficulty (10G)
  • Wake up John - Complete the Campaign on Normal or harder (20G)
  • I Need a Hero - Complete the Campaign on Heroic or harder (40G)
  • The Legend of 117 - Complete the Campaign on Legendary difficulty (70G)
  • Lone Wolf Legend - Complete the Campaign solo on Legendary difficulty (90G)
  • Skullduggery - Complete any Campaign mission with 3 or more Skulls on Heroic or harder (15G)
  • Bropocalypse - Complete any Campaign mission co-operatively on Heroic or harder (10G)
  • Bromageddon - Complete the Campaign co-operatively on Heroic or harder (40G)
  • Contact the Domain - Find a Terminal in the Campaign (10G)
  • Terminus - Find all of the Terminals in the Campaign (50G)
  • Digging up the Past - In Mission 1, find and access Chief's record (20G)
  • Midnight Launch - In Mission 2, get significant air in the Warthog at midnight (20G)
  • This is my Rifle, this is my Gun - In Mission 3, carry a UNSC weapon all the way through on Heroic or harder (20G)
  • Bros to the Close - Make it through Mission 4 without one preventable Marine death on Heroic or harder (20G)
  • Mortardom - In Mission 5, hijack a Wraith and use it to kill at least four enemy Wraiths on Heroic or harder (20G)
  • Explore the Floor - In Mission 6, trick or force a Hunter to fall to his demise (20G)
  • Give Him the Stick - In Mission 7 in solo Campaign, take out both Hunters using only the Sticky Detonator (20G)
  • Chief, Smash! - In Mission 8, kill 3 Crawlers in one hit with the Gravity Hammer (20G)
  • Not Some Recruit Anymore - Rank up your Spartan-IV to SR-5 (15G)
  • Movin' on Up - Rank up your Spartan-IV to SR-20 (30G)
  • I ♥ Red vs Blue - Win 5 War Games matchmaking matches (10G)
  • The Dongblainer - Win 20 War Games matchmaking matches (30G)
  • Operation Completion - Complete a Spartan Ops Mission on any difficulty (15G)
  • A Legendary Episode - Complete all chapters in Spartan Ops Episode 1 on Legendary difficulty (40G)
  • Dedicated to Crimson - Complete all chapters in the first 5 episodes of Spartan Ops on any difficulty (80G)
  • Crimson Alone - Complete a Spartan Ops chapter solo on Legendary (20G)
  • Roses vs Violets - Find one of the RvB Easter Eggs in Spartan Ops (20G)
  • Rescue Ranger - Save at least one Marine in Chapter 3 of Episode 2 of Spartan Ops on Heroic or harder (20G)
  • Knight in White Assassination - Assassinate a Knight in any Spartan Ops mission (20G)
  • What Power Outage? - Complete Chapter 4, Episode 5 of Spartan Ops without losing a generator on Heroic or harder (20G)No Easy Way Out - In Ch 1, Ep 5 of Spartan Ops survive all enemy waves during the defense on Normal or harder (20G)
  • The Challenged - Complete a Challenge (10G)
  • The Challenger - Complete 25 Challenges (20G)
  • Armorer - Change your Spartan's armor in the Spartan Armor card (5G)
  • Badge - Change your Emblem in the Spartan ID card (5G)
  • PWND - Change your Service Tag in the Spartan ID card (5G)
  • What a Poser! - Change your Spartan's pose in the Spartan ID card (5G)
  • The Cartographer - Create and save a Custom Map in Forge (5G)
  • Game Changer - Create and save a Custom Game type in War Games (5G)
  • Snapshot! - Save a Screenshot from the Theater (5G)
  • The Director - Save a Film Clip from the Theater (5G)
  • Sharing is Caring - Upload a File to your File Share (5G)

Buurtwachten maken geen indruk op oude actiehelden

Het is The Watch niet gelukt om meer bezoekers naar de Nederlandse bioscopen te trekken dan The Expendables 2. De nieuwe komedie met onder meer Ben Stiller en Vince Vaughn die een burgerwacht oprichten was de op twee na best bezochte film van dit weekeinde.

The Expendables 2, met oude rotten als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis, trok net als vorige week de meeste bezoekers. Ook Christopher Nolans Batman-film The Dark Knight Rises behoudt zijn plek en staat weer op plaats twee in de biocooplijst.

De top vijf wordt gecompleteerd door Madagascar 3: Europe's Most Wanted en Step Up 4 Miami Heat. De animatiefilm blijft staan op de vierde positie, de dansfilm levert twee plaatsen in en sluit de top vijf af.

The Expendables 2

Irakezen protesteren bij gemeentehuis Vlagtwedde

Een groep van ongeveer vijftien Irakezen heeft een tentenkamp opgezet bij het gemeentehuis van Vlagtwedde in Sellingen. Van tevoren is toestemming gevraagd, die de gemeente niet kan weigeren op basis van de Wet openbare manifestaties. Wel is een aantal voorwaarden en beperkingen gesteld, meldt de gemeente maandag.

De demonstranten mogen blijven tot de vroege middag van 14 september. 's Nachts mogen er maximaal zestig mensen in het kamp verblijven. Ook mogen kinderen jonger dan 16 jaar er niet overnachten.

Het kampje werd zondag opgezet. De afgelopen tijd vinden in de gemeente geregeld demonstraties plaats van uitgeprocedeerde asielzoekers die vinden dat het in hun thuisland niet veilig genoeg is. Vrijdag werd nog een groep van ongeveer twintig uitgeprocedeerde Somaliërs, die sinds donderdagavond voor de deur van het asielzoekerscentrum in Ter Apel protesteerde, opgepakt. Voor deze demonstratie was geen vergunning afgegeven.

Ook wilden de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente voorkomen dat eenzelfde situatie zou ontstaan als eerder dit jaar bij het tentenkamp in Ter Apel. In mei verrees bij het azc in Ter Apel een kamp van protesterende uitgeprocedeerde Irakezen en Somaliërs. Het kamp groeide in korte tijd uit tot ruim driehonderd demonstranten.

De gemeente besloot destijds tot een ontruiming. De rechtbank oordeelde later dat die ontruiming niet had mogen plaatsvinden. De gemeente stelde vervolgens de regel op dat bij het asielzoekerscentrum geen demonstraties meer tegen het asielbeleid mogen plaatsvinden.

[US Open] Titelverdedigster Stosur simpel verder

Titelverdedigster Samantha Stosur heeft maandag een vliegende start gemaakt op de US Open. De als zevende geplaatste Australische had geen kind aan Petra Martic uit Kroatië: 6-1 en 6-1. Stosur sloeg tien aces in de vijftig minuten durende partij en noteerde zowel in de eerste als tweede set drie breaks.

Stosur stuit in de tweede ronde op Flushing Meadows op de winnaar van de partij tussen haar landgenote Anastasia Rodionova en de Amerikaanse Julia Cohen.


Titelverdedigster Stosur simpel verder op US Open (Foto: Novum)

Australian Open verandert prijzengeld mogelijk

Toernooidirecteur Craig Riley van de Australian Open kan zich vinden in kritiek van tennissers op de verdeling van het prijzengeld. Riley is van mening dat er een andere structuur moet komen, zodat meer spelers van de sport kunnen leven. Dat zegt hij maandag in een interview met Bloomberg.

De tennissers van de ATP Tour zouden dreigen met een boycot van de Australian Open, omdat ze meer prijzengeld willen zien voor spelers die al vroeg in het toernooi worden uitgeschakeld en veel geld kwijt zijn aan reis- en verblijfskosten.

Op Roland Garros en Wimbledon werd het prijzengeld dit jaar verhoogd voor de eerste ronden. Daar ziet Riley, die verwacht dat alle spelers gewoon van de partij zijn in Melbourne, echter geen structurele oplossing in. "Niet-fitte spelers willen dan mogelijk toch op de baan stappen, waarmee je blessures in de hand werkt."

Riley komt dinsdag met de directeuren van de andere drie grandslamtoernooien bijeen en wil dan naar een oplossing zoeken. "Het doel is dat ook spelers die tussen plaats tachtig en tweehonderd staan op de wereldranglijst een goede carrière kunnen hebben. Momenteel moet je zo rond de honderdste plek staan om alleen al quitte te draaien."

Uitvaart Neil Armstrong vrijdag

De uitvaart van astronaut Neil Armstrong vindt plaats op vrijdag. Dat meldden media in Armstrongs thuisstaat Ohio maandag.

The Cleveland Plain Dealer schrijft dat de uitvaart vrijdag in de stad Cincinnati wordt gehouden.

De eerste man op de maan overleed zaterdag. Hij is 82 jaar geworden. Armstrong zette op 20 juli 1969 voet op de maan. Hij landde op de maan als commandant van de Apollo 11.

Uitvaart Neil Armstrong vrijdag
Uitvaart Neil Armstrong vrijdag (Foto: ANP)

Reclame maakt ongelukkige kinderen hebberig

Ongelukkige kinderen die veel televisiereclames zien, worden materialistischer. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschappers van de Universiteit van Amsterdam dat in september in het Amerikaanse tijdschrift Pediatrics verschijnt.

De uitkomsten van het onderzoek verbazen de onderzoekers niet. Volgens hen geeft reclame de indruk dat spullen gelukkig maken en zijn kinderen die ongelukkig zijn vatbaarder voor dat idee.

Voor het onderzoek lieten de wetenschappers bijna vijfhonderd kinderen tussen de 8 en 11 jaar vragenlijsten invullen over materiële bezittingen, hun mate van tevredenheid over het leven en reclame. Een jaar later werden dezelfde kinderen opnieuw bevraagd. Vervolgens werd bekeken op welke manier de variabelen elkaar beïnvloedden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat materialisme bij kinderen niet leidt tot ontevredenheid. Die resultaten staan haaks op hetzelfde onderzoek onder volwassenen, waaruit blijkt dat materialisme wel de oorzaak kan zijn van ontevredenheid.

Volgens de onderzoekers werkt het effect van bezittingen anders bij volwassenen en kinderen omdat kinderen emotioneel nog sterk afhankelijk zijn van hun ouders. De wetenschappers denken dat voor kinderen, ongeacht hoe materialistisch ze zijn, bezittingen minder belangrijk zijn dan een fijne gezinssituatie.

Olielek vervuilt natuur Curaçao

Een olielek heeft de afgelopen week voor zware vervuiling gezorgd in een natuurgebied op Curaçao. Daardoor zijn stranden besmeurd en de flamingo's die er leven zitten onder de olie. Dat meldt Stichting Schoon Milieu op Curaçao. De olie is afkomstig uit een opslagtank van een raffinaderij op het eiland, Refineria Isla.

Een opslagtank is vermoedelijk niet op de juiste manier geleegd, waardoor olie in de wateren bij natuurgebied Jan Kok terecht is gekomen. Het bedrijf onderzoekt hoe dit kon gebeuren. De milieuorganisatie op het eiland vreest voor de flora en fauna in het natuurgebied. De schoonmaakwerkzaamheden zijn zondag begonnen.

Ook GroenLinks en D66 maken zich zorgen over het natuurgebied. De partijen willen dat snel uitgezocht wordt groot de olieramp is, wie verantwoordelijk is en hoe de schade beperkt kan worden. Volgens GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent verziekte de raffinaderij eerder de natuur op het eiland en is de maat nu vol.


Olielek besmeurt natuurgebied Curaçao (Foto: Novum)

Goud voor jeugdfilm Brammetje Baas

De familiefilm Brammetje Baas heeft meer dan honderdduizend bezoekers welkom mogen heten. De Nederlandse jeugdfilm van Anna van der Heide heeft hiermee de gouden filmstatus behaald. Dat maakte het Nederlands Film Festival maandag bekend.

Actrice Katja Herbers en Van der Heide verrasten hoofdrolspeler Coen van Overdam na afloop van zijn eerste schooldag met de Gouden Film. Brammetje Baas draait sinds twee maanden in de bioscoop.

De film gaat over de energieke 7-jarige Brammetje. Als hij naar groep 3 gaat, krijgt hij les van meester Vis en die geeft nogal streng les. Daar moet Brammetje behoorlijk aan wennen.


Goud voor jeugdfilm Brammetje Baas (Foto: Novum)

Vrouw rijdt met 190km/u wegens klem gaspedaal

Dat mannen veelal aannemen dat vrouwen beroerd kunnen autorijden is algemeen bekend, maar van Lori Ubelstad kan dat beslist niet gezegd worden. Toen vorige week het gaspedaal van haar Kia Sorento blokkeerde met het gas vol open wist ze met een snelheid van 190 kilometer per uur al zigzaggend door het verkeer de hulpdiensten te bellen.

Het voorval gebeurde op de I35 in de Amerikaanse staat Missouri. De politie stond in eerste instantie machteloos en kon niets meer doen dan haar volgen en het verkeer waarschuwen.

Intussen deed de vrouw er alles aan de auto tot stilstaan te dwingen. Ze trapte op de rem, schakelde de handrem in, zette de wagen - een automaat - in 'Neutral' (in z'n vrij), maar niets hielp.

Na zo'n 35 helse minuten wisten ze met behulp van een politieagent de auto tot stilstand te brengen.


Kijk, een vrouw die wél kan autorijden!

Twee gewonden door kantelen paard en wagen

Twee vrouwen zijn zondagavond in Etten-Leur gewond geraakt doordat hun door een paard getrokken wagen omsloeg. Het dier raakte zo ernstig gewond aan een been dat het is afgemaakt, meldt de politie maandag.

Het voorval vond rond 19.30 uur plaats in de bossen nabij de Hoge Bremweg in Etten-Leur. Door nog onbekende reden sloeg het rijtuig om en belandden de vrouwen op de grond. Een 23-jarige vrouw uit Breda liep vermoedelijk een beenbreuk op, een 18-jarige vrouw uit Terheijden raakte lichtgewond.

'Lotus F1 heeft schuld van 55 miljoen pond'

Het Lotus F1 Team heeft voor dit seizoen met de E20 een auto afgeleverd die kan strijden om de prijzen in de Formule 1. Op het financiële vlak vergaat het de renstal uit Enstone helaas een heel stuk minder. Het Oostenrijkse Sportwoche meldt dat de schuld van het team opgelopen is tot 55 miljoen pond.

Een ander probleem voor het team is dat de naamgever van het team Lotus Cars in de problemen verkeert en de renstal de rechten op het gebruik van de naam Lotus tot 2018 geleaset heeft. Mocht het merk verkocht worden en het recht op gebruik van de naam vervallen dan kan het Lotus F1 Team verder in de zorgen gedrukt worden omdat door een naamswijziging het recht op televisie- en andere gelden komt te vervallen. Dit is vastgelegd in de regels in de Formule 1.

Blessure velt Juventus-aanvaller Giovinco

Juventus moet het enige tijd stellen zonder aanvaller Sebastian Giovinco. De 25-jarige Italiaan heeft zaterdag tijdens het duel met Parma een scheurtje opgelopen in zijn linkerenkelband. Giovinco moest kort voor tijd naar de kant en is op zijn minst twee weken uitgeschakeld, meldt Juventus maandag.

De Oude Dame was in de seizoensopener met 2-0 te sterk voor Parma door treffers van Stephan Lichtsteiner en Andrea Pirlo. Verdediger Lucio moest die wedstrijd al aan zich voorbij laten gaan vanwege een enkelbandblessure.

Overigens mist Giovinco ook de WK-kwalificatiewedstrijden van Italië tegen Bulgarije en Malta, begin september. De spelmaker speelde vorige seizoen nog op huurbasis voor Parma.


Blessure velt Juventus-aanvaller Giovinco (Foto: Novum)

Thiago terug op trainingsveld Barcelona

Thiago heeft maandag voor het eerst sinds mei weer met de selectie van Barcelona getraind. De 21-jarige middenvelder deed aan een deel van de oefensessie mee, zo melden de Catalanen maandag. Thiago kwam eind mei voor het laatst in actie in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao (3-0).

Tijdens het duel met de Basken liep de Spaanse spelmaker een blessure op aan zijn rechterscheenbeen. Hij miste daardoor onder meer het EK en de Olympische Spelen. Het is nog niet duidelijk wanneer Thiago zijn rentree kan maken.


Thiago terug op trainingsveld Barcelona (Foto: Novum)

Pussy Riot in hoger beroep

Drie leden van de feministische Russische punkband Pussy Riot gaan in beroep tegen hun veroordeling tot twee jaar gevangenisstraf wegens vandalisme. Dat heeft hun advocaat, Violetta Volkova, maandag gezegd.

De drie werden vrijdag in Moskou veroordeeld, omdat ze in februari in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kerk van Moskou een 'punkgebed' ten gehore brachten, waarin de woorden 'Moeder Maria, bevrijd ons van Poetin' voorkwamen.

Op de strafzaak tegen Pussy Riot was de afgelopen tijd internationaal veel kritiek.

Ook Jamie Bell in Von Triers seksfilm

Jamie Bell heeft zich gevoegd bij de cast van Nymphomaniac van Lars von Trier. De Britse Billy Elliot-acteur heeft een nog onbekende rol in de film over een seksverslaafde vrouw, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het wordt de eerste keer dat de 26-jarige Bell de samenwerking aangaat met de Deense regisseur. De acteur brak door met zijn hoofdrol in dansfilm Billy Elliot uit 2000 en was vorig jaar te zien in Steven Spielbergs Kuifje-film The Adventures of Tintin. Dit jaar had hij een rol in de actiethriller Man on a Ledge.

Charlotte Gainsbourg speelt de titelrol in Nymphomaniac. Het verhaal begint als het personage van Stellan Skarsgård een in elkaar geslagen Joe, de titelrol, vindt en haar mee naar huis neemt. Daar vertelt zij hem over haar seksleven dat vijftig jaar beslaat.

Ook Shia LaBeouf heeft een rol in de film. Nicole Kidman en Willem Dafoe worden ook genoemd als castleden, maar die namen zijn nog niet bevestigd. LaBeouf zei vorige week dat alle seksscènes in Nymphomaniac echt worden uitgevoerd, maar producenten van de film zeggen nu dat er ook stand-ins worden en visuele effecten worden gebruikt.

Von Trier begint dinsdag met de opnamen van de film in Duitsland. In totaal verwacht de Deen elf weken te filmen. Hij wil uiteindelijk twee versies afleveren. Een hardcore pornoversie en een milde versie voor het grote publiek.


Ook Jamie Bell in Von Triers seksfilm (Foto: Novum)

Vanavond 19.30 Piratenpartij live op FOK!: interview Dirk Poot

Vanavond van 19:30 tot 20:30 uur zal Dirk Poot van de Piratenpartij live op FOK! in een topic in het Verkiezingen forum aanwezig zijn om jouw prangende vragen te beantwoorden. Hij heeft daarvoor tijd vrij gemaakt in deze drukke campagnetijd in de aanloop naar de verkiezingen, waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn.

Dirk Poot
Dirk (44) heeft bedrijfskunde en geneeskunde gestudeerd. Hij is werkzaam als programmeur en ontwikkelt medische applicaties. Voor Dirk is een vrij internet een voorwaarde voor een open en democratische samenleving, een bron van inspiratie en kennis, en vooral ook een bron van kritische informatievoorziening.

Vanuit zijn achtergrond als medicus en programmeur maakt hij zich zorgen over de risico's van het ongelimiteerd opslaan van privacygevoelige informatie in overheidsdatabases in het algemeen en in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in het bijzonder. Hij schrijft al jaren over de risico's van het patentsysteem voor de betaalbaarheid van geneesmiddelen en de bruikbaarheid van software. Vanuit deze achtergrond maakt hij zich sterk voor een vrij en open internet. Sinds eind 2010 is hij bestuurslid en woordvoerder van het bestuur van de Piratenpartij.

Single Will.i.am beleeft première op Mars

De nieuwe single van Will.i.am wordt de ruimte in geslingerd. Het nummer Reach for the Stars beleeft dinsdag zijn première op Mars, schrijft de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post.

Will.i.ams nieuwste deuntje wordt door NASA naar de Marsrover Curiosity gestuurd. Het robotvoertuig, dat sinds begin deze maand speurt naar leven op Mars, speelt Reach for the Stars vervolgens af. De première van Will.i.ams nummer wordt gevolgd door studenten van het Jet Propulsion Laboratory in Padadena in Californië. Daar luistert de rapper ook zelf mee.

Will.i.am is niet de enige ster die een lijntje heeft met Curiosity. Britney Spears voelde de Marsrover vorige week aan de tand over de planeet. "Ziet Mars er nog steeds zo uit als in 2000?", vroeg de popprinses via Twitter. "Hey Brit Brit. Mars ziet er nog steeds goed uit", antwoordde Curiosity.

Roemer: Rutte vertelt waarheid niet

Volgens SP-leider Emile Roemer nam VVD-lijsttrekker Mark Rutte zondag tijdens het premiersdebat van RTL een 'loopje met de waarheid'. Rutte ontkende het eigen risico in de zorg te willen verhogen, maar volgens Roemer is dat wel het geval. "Een premier onwaardig", vindt Roemer.

De SP-voorman wil niet spreken van liegen. "Dat schijnt een beladen woord te zijn. Maar hij heeft in ieder geval een loopje met de waarheid genomen", zei Roemer maandag tegen de NOS. Hij verwijst naar de verhoging van het eigen risico van 220 euro dit jaar naar 350 euro volgend jaar.

De VVD laat maandag weten dat Roemer de plank mis slaat. "Roemer neemt een loopje met de feiten. Of het nou uit opzet is of uit onbegrip, zijn bewering dat wij het eigen risico verhogen is niet waar", zegt fractievoorzitter Stef Blok.

Volgens hem is de verhoging van het eigen risico afgesproken in het Kunduz-akkoord. Dit is dus geen VVD-plan.

VVD-fractievoorzitter Stef Blok: Verhoging eigen risico komt uit het Kunduz-akkoord en is dus geen VVD-plan (Foto: Novum)

Kiezen of delen?

Zal ik het maar vast verklappen? In 2014 mogen we weer naar de stembus. Ik hoor het je denken, van een bon-vivant / idiot-savant zoals schrijver dezes had je meer verwacht dan een stuk over de verkiezingen en zelf hoop ik ook spoedig iets te tikken met meer culturele waarde. Maar goed, als opiniemaker, want ook dat ben ik, kan ik natuurlijk niet voorbij gaan aan dit steeds nuttelozer wordende spektakel der volksmenners. Want jongens jongens, wat krijgen we weer een hoop broodjes poep met mayo door onze strot geduwd. Het erge is, hiervan kunnen we de partijen geen schuld geven; wij zijn het ten slotte die het slikken voor zoete koek. Loze belofte met pinda iemand? Ja lekker, nomnom.

CPB: PVV scoort goed met groei en werk

De plannen van de PVV scoren op de korte termijn goed op terreinen als economische groei, werkgelegenheid en koopkracht. Dat blijkt maandag uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) die 10 verkiezingsprogramma's onderzocht.

Bij de PVV neemt de economische groei toe tot 0,7 procent in 2017, terwijl bij de andere partijen een daling is te zien. Bij de PvdA is die het grootst met 2,3 procent. Ook bij de bestrijding van werkloosheid komt de PVV goed uit de bus, met een afname van 0,5 procent in 2017 ten opzichte van de huidige verwachtingen.

De PVV doet het met name goed door forse bezuinigingen op overheidsuitgaven, zoals defensie, veiligheid, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking en door dat geld in te zetten voor lastenverlichting.

De koopkracht verbetert het meest door de plannen van de SP. Het CPB spreekt van een stijging van 3 procent, bij de PVV is dat 2 procent. Bij het CDA is sprake van een daling van de koopkracht met 3,25 procent.

De VVD zorgt voor de grootste daling van het overheidstekort met 16 miljard euro. Alle partijen brengen het begrotingstekort terug, maar bij niemand is het weg in 2017. Het beste komt de VVD uit de bus, met een tekort van 1,1 procent in 2017, het slechtste de SGP met 1,9 procent.

PVV scoort goed met groei en werk
PVV scoort goed met groei en werk (Foto: ANP)

Johnny Hallyday opgenomen met hartproblemen

Johnny Hallyday ligt in het ziekenhuis met hartproblemen. De Franse rocker belandde dit weekeinde in het hospitaal omdat zijn hart abnormaal snel klopte, schrijven diverse Franse media.

De 69-jarige Hallyday vierde vakantie op het Caribische eiland St. Barth toen hij onwel raakte en werd met spoed naar een ziekenhuis op Guadeloupe gebracht. Volgens de Franse zender TF1 is Hallyday, die in zijn thuisland erg populair is, bij bewustzijn maar ligt hij wel op de intensive care. Volgens RTL Radio is Hallydays familie bij de zanger en willen zij hem over laten brengen naar Martinique.

Hallyday, wiens nieuwe album in november zou moeten verschijnen, lag eind 2009 weken in het ziekenhuis. De rocker onderging in Parijs een herniaoperatie, maar die mislukte. In Los Angeles herstelden artsen de schade, waarna Hallyday kunstmatig in coma werd gehouden.

Onderzoek naar lawineongeluk Friso afgerond

Het onderzoek naar het lawineongeluk waardoor Prins Friso een half jaar geleden werd bedolven in het Oostenrijkse Lech, is afgerond. Dat melden media in het Alpenland.

Het onderzoek van het plaatselijk Openbaar Ministerie in Feldkirch is naar de hoofdstad van de deelstaat Tirol, Innsbruck, doorgestuurd voor verdere beoordeling. Over de inhoud is nog niets bekend.

Prins Friso ligt een half jaar in coma. De prins kwam op 17 februari onder een lawine terecht in het skigebied van Lech. Door dat ongeluk liep Friso een ernstige hersenbeschadiging op en raakte hij in coma.

Onderzoek naar lawineongeluk Friso afgerond
Onderzoek naar lawineongeluk Friso afgerond (Foto: ANP)

Twee duels schorsing voor Gudmundsson

AZ moet het twee duels zonder Johann Berg Gudmundsson stellen. De IJslandse aanvaller is door de KNVB geschorst voor de rode kaart die hij kreeg tegen sc Heerenveen. Gudmundsson kreeg ook een wedstrijd voorwaardelijke schorsing met een proeftijd van een jaar opgelegd.

Gudmundsson werd zondag met nog negen minuten op de klok weggestuurd. Hij had even daarvoor Heerenveen-verdediger Marten de Roon hard onderuitgehaald. Het duel in Alkmaar eindigde in 0-0.

'Evacuatie asbestwijk was onnodig'

Bewoners van de Utrechtse asbestwijk Kanaleneiland hadden misschien geen ander onderkomen hoeven te zoeken als er betere normen waren voor kortdurende blootstelling aan asbest. Dat zegt Rob Rötscheid, directeur van woningcorporatie Mitros, maandag in het NRC. Een woordvoerder van Mitros bevestigt het verhaal.

Momenteel zijn er alleen regels voor mensen die beroepsmatig met asbest werken. Voor een kortdurende blootstelling aan asbest zijn er geen regels. "Daardoor is het lastig om in te schatten of een evacuatie nodig is of niet", legt de zegsvrouw van de woningcorporatie uit.

De gemeente zou stellen dat de landelijke normen worden gevolgd omdat bewoners en andere betrokkenen geen risico mogen lopen. Utrecht besloot daarop te ontruimen. Rötscheid zegt in NRC Handelsblad dat de gemeente verantwoordelijk was en dat Mitros aan de zijlijn stond.

De directeur van Mitros vindt dat duidelijker afspraken moeten worden gemaakt over de leiding bij een dergelijke evacuatie. Bovendien liep de communicatie met de bewoners moeizaam. "Ik zag een sneeuwbal steeds groter worden, we konden niets doen", aldus Rötscheid.

Nog steeds kan een deel van de evacués niet terug naar hun woning. In totaal moesten zo'n driehonderd mensen een ander onderkomen vinden.

'Legaliseren wiet levert half miljard op'

Het legaliseren van softdrugs levert een half miljard euro op. Dat blijkt volgens GroenLinks uit de doorrekeningen van het Centraal Planbureau. De vijfhonderd miljoen euro die het uit de criminaliteit van softdrugs halen oplevert moet worden gestoken in preventie en wijkagenten, stelt Kamerlid Tofik Dibi.

"Het is tijd voor gezond verstand in het drugsbeleid. Nederland moet het accent verleggen van het strafrecht naar de volksgezondheid, net als Portugal al heeft gedaan", zegt Dibi. "Sinds drugs daar uit de criminaliteit zijn gehaald is er meer grip op de bijkomende problemen."

Volgens Dibi zorgt de in Zuid-Nederland ingevoerde wietpas ervoor dat coffeeshophouders vierhonderd tot vijfhonderd miljoen euro minder aan inkomstenbelasting betalen. Bovendien moeten agenten zich meer gaan bezighouden met straatdealers, zodat die zich minder op andere zaken kunnen richten.


'Legaliseren wiet levert half miljard op' (Foto: Novum)

League of Legends-teams worden gediskwalificeerd

Gisteravond speelden Curse en Dignitas, beide teams in League of Legends, in de finale van de Major League Gaming in Noord Amerika. Helaas hebben beide teams de regels gebroken en zijn ze gediskwalificeerd.

Met een eerste plek van $20.000 en een tweede plek van $12.000 zou je denken dat het hard tegen hard zou gaan. Helaas dachten de teams daar anders over. Nadat in de eerste game van de vijf er een 'All Random All Mid' werd toegepast (meer een fun-mode) bleek achteraf nog eens, dat de uiteindelijk door Curse gewonnen, finale compleet gefixed was.

Aangezien niet alleen geld maar ook punten te verdelen waren voor de uiteindelijke finale, hebben de teams onderling besloten het geld te splitsen en Curse te laten winnen zodat Dignitas in de grote finale (aankomende evenement) een mindere tegenstander zou treffen. Aangezien dit niet is toegestaan volgens de regels van MLG zijn zowel Curse als Dignitas gediskwalificeerd. Het prijzengeld en de punten van de eerste en tweede prijs worden dus niet uitgekeerd. De nummer drie en vier behouden hun eigen prijzen.

Vooral kritiek op Wilders van oud-PVV'ers

Het optreden van de lijsttrekkers van VVD, SP, PvdA en PVV werd zondagavond scherp becommentarieerd op Twitter. De hardste kritiek op Geert Wilders tijdens het 'premiersdebat' was echter niet afkomstig uit de hoek van zijn direct verbale opponenten, maar kwam van opgestapte PVV'ers. Wim Kortenoeven, Marcial Hernandez en Jhim van Bemmel hadden hun pen in azijn gedoopt en namen in hun tweets geen blad voor de mond.

"Wilders geeft als enige weer eens geen hand aan iedereen. #opvoeding", twitterde Van Bemmel direct nadat het debat was begonnen. Van Bemmel splitste zich begin juli af van de PVV nadat hij niet op de lijst voor de komende verkiezingen terecht was gekomen.

"Wilders heeft gewoon geen oplossingen. Hij is de grote bangmaker van deze tijd", schreef Hernandez later. "Wilders brengt Nederland in gevaar met dat simpele gekrakeel en komt nergens meer binnen", voegde hij daar kort daarna aan toe.

Ook Kortenoeven, die samen met Hernandez uit de PVV stapte en bij hun vertrek hun oud-broodheer keihard bekritiseerden, roerde zich tijdens het debat op Twitter. "Rutte heeft helemaal gelijk. Wilders heeft geen oplossingen, alleen maar geschreeuw! Wilders brengt NL in gevaar", twitterde hij. "Waarom heeft Frits Wester niet gevraagd hoe Wilders de kopvoddentaks denkt te gaan innen? Waanzin PVV-program nog niet aan de kaak gesteld", volgde daarna.

Toen het klappen van het Catshuisoverleg aan de orde kwam, kwam Van Bemmel met een opvallende tweet. "Wilders heeft Catshuisoverleg laten klappen om andere reden dan dat Rutte denkt. Het antwoord staat in mijn komende boek over de PVV." Van Bemmel heeft al eerder gezegd dat hij van plan is een boek te schrijven over zijn tijd in de PVV.

Ook Hernandez nam de gelegenheid te baat om de aandacht op zijn boek te vestigen. Als Mark Rutte Wilders voor de voeten werpt dat hij in het Catshuis had ingestemd met het aanpakken van de hypotheekrente, iets dat maandag door CDA-leider Sybrand Buma werd onderschreven, twitterde Hernandez. "Wilders jokt! Lees mijn boek voor meer op 8 september."

Volgens Hernandez heeft Wilders in de fractievergadering toegegeven dat hij behoud van de hypotheekrente als eerste had opgegeven in de Catshuisbesprekingen. Ook Van Bemmel zegt dat Wilders 'akkoord was op dit dossier'. Wilders houdt bij hoog en bij laag vol dat hij nergens zijn handtekening onder heeft gezet en dus ook nergens akkoord mee was.


Oud-PVV'ers fulmineren tegen Wilders op Twitter (Foto: Novum)

Spelen met water en vuur in Orcs Must Die! 2

Robot Entertainment heeft vandaag bekendgemaakt dat aanstaande donderdag de eerste Booster Pack van Orcs Must Die! 2 beschikbaar zal zijn. Deze uitbreiding zal het thema van water en vuur met zich meebrengen.

De uitbreiding zal drie nieuwe levels bevatten, nieuwe levels voor de 'Endless'-mode, nieuwe vallen, nieuwe monsters en een nieuwe manier om een extra schedel te verdienen per level. Weet je namelijk alle orcs te doden zonder een val of dergelijke te gebruiken dan moet dit wel beloond worden.

Donderdag zal de uitbreiding te downloaden zijn via Steam voor $4,99.

orcs

Wii U biedt prettige verrassing ontwikkelaars

Steve Lycett, ontwikkelaar voor Sonic And All-Stars Racing Transformed, heeft aangeven dat de Wii U enkele positieve verrassingen had voor de ontwikkelaar. Lycett gaf aan bang te zijn van alles opnieuw te moeten maken maar de GPU (Graphics Processing Unit) van de Wii U was volledig compatible.

Daarnaast heeft de Wii U meer geheugen waardoor er minder gecomprimeerd hoeft te worden. De graphics zien er even goed uit als die van de andere HD-platformen.

"The Wii U looks as good as any of the HD platforms. The Wii U has way more memory, so we can take advantage of that with less compression on elements and textures, so it will look all lovely and shiny", aldus Lycett

Wester: Roemer niet lekker in zijn vel

Volgens politiek verslaggever Frits Wester zat SP-lijsttrekker Emile Roemer zondag niet lekker in zijn vel bij het Premiersdebat op RTL 4. Dit zei hij maandag op Radio 538.

Wester leidde het eerste grote lijsttrekkersdebat voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 12 september waarbij tevens Diederik Samsom (PvdA), Geert Wilders (PVV) en Mark Rutte (VVD) de degens met elkaar kruisten. Volgens Stichting KijkOnderzoek kon het debat op 1,7 miljoen kijkers rekenen.

Samsom werd met 51 procent van de stemmen de grote winnaar, maar Roemer moest het doen met slechts 6 procent van de stemmen. De SP-voorman is dan ook de verliezer van het debat vertelt Wester: "Roemer was de vorige keer sterk in de debatten, omdat hij toen de nieuwe man was en met een grap en een grol heel ver kwam. Nu moest hij meer op de inhoud. Hij zat niet zo heel lekker in zijn vel."

De RTL-journalist had het idee dat Roemer niet altijd de moeite nam om precies antwoord te geven op vragen. Wester verwacht dat Samsom goede zaken heeft gedaan in het debat en dat hij zetels gaat afsnoepen van de SP. Op sociale media is echter kritiek op de rol van Wester: hij zou Roemer weinig hebben laten uitpraten en veel hebben afgekapt.

Wester: Roemer niet lekker in zijn vel

Orgasme na orgasme voor verpleegster

Een 44-jarige verpleegster uit de Amerikaanse stad Montclair komt wel heel makkelijk klaar. De vrouw heeft al sinds 2008 zo'n honderd orgasmes per dag. De geringste beweging is voor haar al genoeg om tot een hoogtepunt te komen. Dat schrijft The Sun.

Hoewel veel vrouwen een dergelijke aandoening misschien op het eerste gezicht wel zouden zien zitten, blijkt het in de praktijk helemaal niet zo'n spetterend bestaan. De vrouw zegt er voornamelijk heel veel last van te hebben. Volgens haar zijn de orgasmes pijnlijk en uitputtend. Een normale seksuele relatie is voor haar dan ook niet vol te houden.

De vrouw liep de orgastische aandoening waarschijnlijk op nadat ze jaren geleden van de trap was gevallen. Daarbij raakte haar ruggengraat beschadigd, waarna cystes ontstonden die door hun positie bepaalde zenuwen overmatig stimuleren.

Gele 3DS populair in Japan

In Japan zijn verschillende 'Pokémon Centers' en hier kun je de komende tijd een exclusieve Pikachu 3DS XL in de pre-order zetten. Deze 3DS XL is alleen verkrijgbaar op deze locaties en zaterdag konden mensen de eerste pre-orders plaatsen.

Om 10:00 uur in de ochtend stond er al een rij van zo'n 300 mensen te wachten in Tokyo om deze speciale 3DS te bestellen. Na zo'n vier uur waren alle wachtenden in blij bezit van een bewijsje dat ze recht hebben op een Pikachu 3DS XL. De speciale 3DS is tot 14 september te bestellen en zal vanaf 15 september geleverd worden aan iedereen die hem besteld heeft.

Pikachu

Ontmoet Jeremy in Blood Knights

De hoofdpersonage Jeremy staat centraal in de tweede trailer van de hack & slasher Blood Knights. In deze video zien we iets meer van deze vampierenjager die verandert in zijn grootste vijand: een vampier.

Blood Knights speelt zich af in de middeleeuwen. Jeremy, een vampierenjager, die tijdens een van zijn jachten het bloed van de onsterfelijke vampier Kain moet beschermen, is gebeten door de sexy mysterieuze vampier Alysa. Door het lot moeten de twee vijanden samenwerken om het bloed van Kain niet in handen te laten vallen van andere vampieren anders zal Kain weer op aarde rondlopen. 

Blood Knights komt ergens in het derde kwartaal voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc uit.

Belg Colsaerts in Ryder Cup-team

De Belgische golfer Nicolas Colsaerts debuteert dit jaar in de Ryder Cup. De 29-jarige kreeg, net als Ian Poulter uit Engeland, een wildcard van de Europese captain Jose Maria Olazabal. Colsaerts, die net tekort kwam om zich direct in de Europese ploeg te spelen, is de eerste Belgische deelnemer in de 85-jarige geschiedenis van het toernooi.

Naast de twee wildcards heeft Olazabal de beschikking over nog tien spelers, van wie Rory McIlroy, de nummer één van de wereld, de bekendste is. McIlroy is niet de enige Noord-Ier in de ploeg, ook Graeme McDowell komt daarvandaan.

Engeland is met Justin Rose, Luke Donald, Lee Westwood en Poulter vertegenwoordigd, terwijl Paul Lawrie de enige Schot is. Francesco Molinari uit Italië, de Spanjaard Sergio Garcia, Peter Hanson uit Zweden en de Duitser Martin Kaymer brengen het aantal nationaliteiten in de Europese ploeg op acht.

De samenstelling van de Amerikaanse ploeg is nog niet bekend. Op 4 september maakt de Amerikaanse captain Davis Love III zijn vier wildcards bekend. De Ryder Cup wordt van 28 tot en met 30 september in Chicago gespeeld. Europa is titelverdediger en won vier van de laatste vijf ontmoetingen.


Belg Colsaerts in Ryder Cup-team (Foto: Novum)

Longarts VUmc hoopt op terugkeer

Longarts Piet Postmus hoopt dat met het vertrek van twee bestuursleden bij het VUmc de kans weer wat groter is geworden dat hij terug kan keren in het ziekenhuis. Hij werd vorige week op non-actief gezet toen hij zijn zorgen uitte over het langlopende conflict op de longafdeling.

"Vorige week ging de deur steeds verder dicht. Nu er twee nieuwe mensen in de raad van bestuur komen, kijken ze misschien met een frisse blik naar de situatie", laat Postmus' advocaat Tijmen Noordoven maandag weten.

De advocaat heeft sinds vorige week niets meer van het VUmc gehoord, maar zegt de situatie voorlopig af te wachten. "Ik kan me voorstellen dat ze daar wel iets anders aan hun hoofd hebben", zegt hij daarover.

In het Amsterdamse ziekenhuis is al tijden sprake van strubbelingen tussen de medisch specialisten. Dinsdag werd het VUmc onder verscherpt toezicht gesteld vanwege het conflict. Donderdag werd klokkenluider Postmus op straat gezet. Vrijdag legden twee bestuursleden hun functie neer. Naar verwachting moeten nog deze week nieuwe leden aantreden.

'Mugabe opent jacht op groot wild'

Altijd al willen jagen op olifanten, neushoorns of leeuwen? Dat kan wellicht als je vriendjes bent met president Mugabe van Zimbabwe. Hij heeft namelijk het grootste particuliere wildpark van Afrika in beslag genomen: het Save Valley Conservancy. Dit onder het mom van landhervorming.

Deskundigen vrezen dat dit slecht uitpakt voor veel diersoorten die in het park leven. Mugabe zou de eerste jachtvergunningen al verleend hebben aan vertrouwelingen.

Het westen is het uiteraard niet eens met de onteigening van het Save Valley Conservancy en overweegt als sanctie de ontwikkelingshulp aan het Afrikaanse land te beperken. Geopperd wordt om de steun aan een groot toerismecongres in te trekken. "Zimbabwe hangt voor de organisatie geheel af van internationale hulp," aldus een diplomaat.

FOK!filmtips van de dag: Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vandaag gaan Wallace & Gromit op jacht naar een geheimzinnig beest dat uit is op de groente van een dorpje. Aangezien er binnenkort een groentenwedstrijd is moeten de inwoners het beest snel zien in te rekenen. De FOK!filmtip van de dag is een leuke animatiefilm met goede grappen. Echter de korte Wallace & Gromit films zijn beter te pruimen. Walace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit, stamt uit 2005 en is om 16:30 uur te zien op BBC 1.


Vanavond is ook Pirates of the Caribbean: The Curse of The Black Pearl nog eens te zien en wel om 20:30 uur op Veronica. Afgelopen zaterdag was deze film als de FOK!filmtip van de dag. Lees dan hier voor meer informatie.

Wil je ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

Vrouw laat naakte man uit

Een vrouw in het Duitse Bochum heeft maandag een naakte man 'uitgelaten'. De vrouw had de man aan de riem en voorbijgangers die het tafereel zagen alarmeerden de politie.

De politie ging op de melding af en de stomverbaasde dienders troffen een 33-jarige vrouw in lederen kleding aan die een 55-jarige man 'uitliet'. De twee verklaarden dat de vrouw de man slechts hielp bij 'de roep van de natuur'. De agenten geboden de twee een eind te maken aan de toestand en droegen de man op zich aan te kleden. Het paar werd 'verstoring van de openbare orde' ten laste gelegd.

Oprichter Hyves-pagina tegen Wilders vrijgesproken

De oprichter van een Hyves-pagina tegen PVV-leider Geert Wilders is maandag vrijgesproken van bedreiging. De rechtbank in Amsterdam stelt dat de 55-jarige man als beheerder van de groepspagina door anderen geplaatste bedreigingen weliswaar had moeten verwijderen, maar vindt hem daarmee niet medeverantwoordelijk voor die teksten.

Onder de logofoto van de 'anti-Wilders Hyve' stond onder meer dat 'iemand die mafkees door zijn kop moet schieten'. De dreigementen werden in 2008 geplaatst. Voor de bedreigingen is een aantal personen inmiddels al veroordeeld.

Tegen de oprichter van de pagina was een werkstraf van tachtig uur geëist. Door de bedreigende teksten niet te verwijderen, heeft de man volgens de officier van justitie de gelegenheid geboden bedreigingen te uiten, waarmee hij er medeplichtig aan zou zijn.

De rechtbank oordeelt dat de 55-jarige man als beheerder inderdaad de verantwoordelijkheid had de boel beter in de gaten te houden, zodat hij de teksten had kunnen verwijderen. Om hem echter te veroordelen, had de man de bedreigingen gewild moeten hebben en er opzettelijk de gelegenheid voor moeten hebben geboden. Daarvan is volgens de rechtbank niets gebleken.

Of de verdachte de teksten daadwerkelijk heeft gezien, is onduidelijk gebleven. De man had wel de mogelijkheid uitgeschakeld om berichten op de hoofdpagina te plaatsen om te voorkomen dat er bedreigingen op werden gezet. Ook had de man in de gedragsregels van de pagina opgenomen dat het er verboden was Wilders te bedreigen.

Wat kiest Nederland? Het consoledebat

Gisteravond heeft RTL 4 het premierdebat uitgezonden. Een nutteloze live-uitzending vol ingestudeerde stukken tekst en zogenaamd felle debatten, met de vier potentiële nieuwe ministers-presidenten. Dat zette me aan het denken: zou RTL niet een programma kunnen maken over wie nou de beste consolefabrikant is? Met Nintendo, Sony, Microsoft en uiteraard Sega. Een tekstuele uitzending, compleet met veertigjarige social media-expert.

Oud-PvdA-politica Edith Mastenbroek (37) overleden

Voormalig PvdA-Europarlementariër Edith Mastenbroek is op 37-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de PvdA maandag op haar website. Mastenbroek overleed donderdag. Een woordvoerder van de partij laat weten dat hartfalen de doodsoorzaak is.

Mastenbroek was een van de grondleggers van de beweging Niet Nix, die in de tweede helft van de jaren negentig de PvdA wilde vernieuwen. Zij was ook degene die de beweging later ophief. "Volgens Edith waren wij onszelf aan het herhalen en niet meer bezig om te vernieuwen. We dreigden deel te worden van het establishment - en dat mocht natuurlijk nooit gebeuren", schrijven mede-Niet Nixers Erik van Bruggen en Tino Wallaart op de site van de PvdA.

Van 2004 tot 2008 zat Mastenbroek in het Europees Parlement namens de PvdA. Ze verliet Brussel vanwege een burn-out.

"Het was voor ons een groot genoegen om Edith te mogen kennen", schrijven Van Bruggen en Wallaart. "We zullen haar onuitwisbare persoonlijkheid enorm missen."

 PvdA-europarlementslid Edith Mastenbroek

Edith Mastenbroek (23 maart 1975 - 23 augustus 2012)

Transfer T. Janssen naar Vitesse nu écht rond

Ajax en Vitesse hebben vanmiddag alsnog een akkoord bereikt over de transfer van Theo Janssen naar Arnhem. Dit meldt Sport Promotion, die de belangen van de middenvelder behartigt, op de website.

Janssen is de komende drie seizoenen speler van Vitesse en dat maakt hem een blij man. "Dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd", liet de voetballer opgelucht weten. "Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren. Gevoel is voor mij belangrijker dan euro's. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs."

Vorige week berichtten verschillende media dat de transfer al rond was, maar Vitesse wilde ineens 100.000 euro minder overmaken. Volgens hen liet de deal namelijk veel te lang op zich wachten. Hierdoor koos Ajax ervoor om het eerder bereikte akkoord in te trekken.

Zaakwaarnemer Rob Janssen kon de keuze van de Amsterdammers wel begrijpen. "Ajax heeft vorig jaar zo'n drie miljoen euro voor Theo betaald. Het bedrag dat ze nu vroegen is zeer realistisch. Dat laat je niet op een ton stuklopen. Bovendien heeft Theo zich bereid getoond bijna de helft van zijn salaris in te leveren bij Vitesse. Onder die omstandigheden kun je het als kopende club ook té gek willen maken door maar te blijven drammen op minder en nog eens minder."

Onderbroek Elvis Presley wordt geveild

Een onderbroek van Elvis Presley gaat volgende maand onder de hamer. Op een veiling in het Britse Stockport worden op 8 september verschillende bezittingen van de in 1977 overleden King of Rock-'n-roll verkocht.

Volgens de BBC brengt de onderbroek naar verwachting ongeveer tienduizend pond op. Het broekje is niet gewassen sinds Elvis het onder een van zijn beroemde witte pakken droeg, in 1977.

Ook een bijbel van de zanger, die eerder deze maand precies 35 jaar geleden stierf, gaat onder de hamer. Het boek brengt naar verwachting rond de 25 duizend pond in het laatje. Presley kreeg de bijbel in 1957 met kerst en maakte hierin verschillende aantekeningen.

Daarnaast wordt een persoonlijke film van Priscilla Presley, die tussen 1967 en 1973 met Elvis getrouwd was, verkocht. Op de beelden zijn onder meer hun trouwerij en vakanties te zien.

We Bought A Zoo

Wanneer de moeder van Rosie (Maggie Elisabeth Jones) en Dylan (Colin Ford) overlijdt, moet vader Benjamin (Matt Damon) het gezin in We Bought A Zoo draaiende houden. Dit is niet altijd gemakkelijk en dat blijkt wanneer Dylan van school wordt getrapt voor stelen. Bij wijze van 'een nieuwe start' gaan Benjamin en Rosie op huizenjacht. Hun droomhuis blijkt echter bij een dierentuin te horen...

Ex Dutroux waarschijnlijk dinsdag vrij

Michelle Martin, de ex-vrouw van kindermoordenaar Marc Dutroux, hoort dinsdag of ze vrijkomt. Als het Hof van Cassatie geen procedurefouten heeft gevonden in het vonnis van haar vervroegde vrijlating, mag ze de gevangenis definitief verlaten. Volgens Belgische media wordt algemeen aangenomen dat de 52-jarige Martin vrijkomt.

De zogeheten strafuitvoeringsrechtbank bepaalde vorige maand dat Martin vervroegd vrij mag komen, op voorwaarde dat ze wordt opgenomen in het klooster van de Arme Klaren in Malonne, in de buurt van Namen. Zowel Justitie als de ouders van enkele slachtoffers ging hiertegen in beroep.

In België is er protest tegen de vrijlating van Martin. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zijn de lokale autoriteiten in Namen klaar voor haar komst. "Om veiligheidsredenen kunnen we geen details geven over de inzet van de politie", zegt de burgemeester van Namen Maxime Prévot in de digitale editie van de krant. "Ik kan wel zeggen dat de agenten niet enkel zullen instaan voor de bescherming van mevrouw Martin, maar voor de openbare orde."

Martin probeert al langer vervroegd vrij te komen. Vorig jaar had ze een klooster in Frankrijk op het oog, maar die uitnodiging werd ingetrokken nadat er ophef was ontstaan over haar eventuele komst. Omdat terugtrekking in een klooster een voorwaarde is voor haar vrijlating werd destijds bepaald dat ze in de cel moest blijven.

Martin werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel voor medeplichtigheid aan de misdaden van Dutroux. Omdat ze al sinds 1996 vastzit, komt ze in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Dutroux zelf zit een levenslange celstraf uit voor de ontvoering en verkrachting van zes meisjes en de moord op An Marchal en Eefje Lambrecks.

FC Eindhoven oefent opnieuw tegen RSC Anderlecht

FC Eindhoven en RSC Anderlecht speelden vorig seizoen een oefenwedstrijd tegen elkaar. Op 6 september aanstaande zal dit opnieuw gaan gebeuren. De plaats van handeling is het Constant Vandenstock Stadion in Brussel.

Zowel FC Eindhoven als RSC Anderlecht hebben volgend weekend geen competitieverplichtingen in verband met de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2014. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, eindigde de wedstrijd in een 2-0 zege voor de Belgen. Nathan Kabasele en Elis Koulibaly waren destijds trefzeker.

Enoh hervat training bij Ajax

Het voetbalseizoen is inmiddels drie speelronden oud, maar Eyong Enoh is nu pas begonnen met de voorbereidingen. De middenvelder van Ajax stond namelijk twee maanden aan de zijlijn met een gekwetste knie.

Enoh liep de blessure op tijdens een oefeninterland tussen Kameroen en Guinea. "Eerst dacht ik dat het wel meeviel, want ik heb gewoon de hele wedstrijd uitgespeeld", liet de voetballer op de officiële website van Ajax weten. "Later bleek echter dat er meer aan de hand was. Ik bleef pijn houden en bovendien werd mijn linkerknie steeds dikker."

De blessure van Enoh was in elk geval bijzonder te noemen. Aanvankelijk constateerde men een breuk in de knieschijf, waarop het been in het gips werd gezet. Bij een controle in het ziekenhuis bleek het echter om een aangeboren afwijking te gaan. In dit geval bestond de knieschijf van de voetballer uit twee delen en er was bovendien een kneuzing ontstaan. Door het gips was alle spierkracht uit het been weggevloeid, waardoor hij afgelopen maand pas met de revalidatie kon starten.

Inmiddels is Enoh verlost van alle problemen en richt zich op zijn rentree bij Ajax. Hij kon echter nog niet zeggen wanneer dit gaat plaatsvinden. "Dat is meer iets voor de dokter en de fysio. Ik train in ieder geval vol overgave en kan elke dag iets meer geven op de training. Het gaat dus in ieder geval de goede kant op. Hopelijk kan ik snel weer minuten maken voor Ajax."

Agent beschiet automobilist

Een agent heeft maandagochtend in Breda een bestuurder van een auto beschoten. De man werd geraakt in zijn bovenbeen, maar verkeert niet in levensgevaar, laat het Openbaar Ministerie in Breda weten.

Agenten waren aan het surveilleren in Breda-Noord en zagen een auto waarvan de eigenaar nog meer dan zeshonderd dagen cel open heeft staan. De bestuurder ging ervandoor toen de agenten hem een stopteken gaven. De achtervolging eindigde toen de chauffeur een voortuin van een woning binnenreed. Toen de verdachte vluchtte zag een van de agenten zich genoodzaakt te schieten.

De rijksrecherche onderzoekt of de politie het vuurwapen terecht heeft gebruikt. De man wordt na behandeling in een ziekenhuis in een cel gezet. Wat hij op zijn kerfstok heeft is niet bekendgemaakt.

Brinkman noemt CPB communistisch

Volgens Hero Brinkman kan het Centraal Plan Bureau (CPB) wel opgeheven worden. Ook zegt hij dat CPB eigenlijk staat voor Communistisch Plan Bureau. De Algemene Rekenkamer zou het werk van het CPB er volgens Brinkman net zo goed bij kunnen nemen. Dat schrijft de Volkskrant.

De doorrekeningen van de partijprogramma's zoals die vanochtend openbaar gemaakt werden, zijn volgens hem niets meer dan 'een verplichte winkelnering' waar we vanaf zouden moeten. Alle partijen, behalve de zijne, zouden voor Sinterklaas spelen en cadeautjes uitdelen om maar zoveel mogelijk kiezers aan te trekken.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september zal blijken of Brinkmans partij DPK opgeheven kan worden. Naar het schijnt zou de PVV het werk van het DPK er net zo goed bij kunnen nemen. In de peilingen staat Brinkmans partij consequent op nul zetels.

1/3e FOK!kers overweegt Piratenpartij

33 procent van de stemmers op de FOK!poll of je een stem voor de Piratenpartij overweegt doet dat.  Dat blijkt na 3200 stemmen.

62 procent zegt het niet te overwegen. Vier procent heeft geen mening. Zoefschildpad gaat niet op de partij stemmen: "Ik ben het met hun speerpunten grotendeels eens, maar er zijn heel veel andere belangrijke zaken in nederland, zoals het terugdringen van het begrotingstekort." En EvilFatboss zegt: "Stemmen op kleine partijen zoals Piratenpartij of 50Plus et cetera zijn sowieso verloren stemmen. Je kan beter op GroenLinks gaan stemmen als je voor de piratenpartij bent."

AngryAngel ziet het wel zitten. "een stem op de piratenpartij is daarmee heel nuttig. zeker als ze 2 zetels kunnen krijgen, dan kunnen ze nog eens heel belangrijk worden." En tomatenrood zegt: "Ik heb het een seconde overwogen: de standpunten staan me op zich wel aan, maar ik kies toch liever voor een partij die al in de kamer zit en die beter bij me past."

Heb je vragen aan de PiratenPartij? Vanavond kun je live op FOK! met hem van gedachten wisselen. 

Hockeyers ontlopen Duitsland bij Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers ontlopen in de poulefase van de Champions Trophy Duitsland. Wel moeten de zilveren olympiërs het opnemen tegen gastland Australië, België en Pakistan. Duitsland, dat Nederland in Londen van het olympisch goud afhield, treft India en Nieuw-Zeeland.

De Champions Trophy voor mannen wordt dit jaar van 1 tot en met 9 december afgewerkt in Melbourne. Voor het eerst wordt in twee poules van vier landen gespeeld waarna er kwartfinales volgen.

Australië won de laatste vier edities van de Champions Trophy, maar stelde op de Spelen teleur met een bronzen medaille. In 2007 was Duitsland het laatste andere land dat het prestigieuze landentoernooi won. Nederlands laatste overwinning dateert uit 2006. Oranje werd de laatste twee keer derde.

Twente wil duidelijkheid van Douglas

FC Twente heeft verdediger Douglas een deadline gesteld over een mogelijke transfer naar Engeland. De Tukkers willen voor morgenavond duidelijk hebben of de verdediger vertrekt of nog een jaar in Nederland speelt, zo meldt TC/Tubantia.

Onder meer Fulham en Newcastle United hebben meermalen hun belangstelling getoond voor Douglas die zelf nu heeft laten weten nog graag in Nederland te willen blijven. Mocht het toch richting een transfer gaan, dan moeten de belangstellende clubs snel zijn, want Twente wil niet pas op 31 augustus nog zaken moeten doen.

Anti-Obama-docu boert goed in Amerikaanse bioscoop

De anti-Obama-documentaire 2016: Obama's America staat op nummer acht in de Amerikaanse bioscooptoptien. De documentaire van de conservatieve Dinesh D'Souza en John Sullivan heeft al ruim negen miljoen dollar opgehaald, blijkt uit cijfers van de Box Office. Afgelopen weekeinde was goed voor 6,2 miljoen dollar.

Met een totaalopbrengst van negentig miljoen dollar vielen de bioscoopcijfers van het weekend tegen. De best bezochte film van de Verenigde Staten was dit weekeinde de actiefilm The Expendables 2 met een opbrengst van 13,5 miljoen dollar. De beste nieuwkomer was de actiefilm Premium Rush op de zevende plaats met een opbrengst van 6,3 miljoen dollar.

De documentaire ging een maand geleden in een beperkt aantal Amerikaanse bioscopen in première. De film is sinds dit weekeinde in meer plaatsen te zien. De filmmakers wilden de film extra groot brengen in de week voor de Republikeinse conventie, die dinsdag van start gaat in Florida.

2016: Obama's America staat boven aan de lijst van meest verdienende documentaires van Conservatieven en op de zesde plaats van die van politieke documentaires. De film is gebaseerd op het boek van D'Souza The Roots of Obama's Rage en is een conservatieve kijk op hoe de VS eruit zou zien als Obama nog een termijn president zou zijn.

Barack Obama stelt campagne uit voor bezoek aan zijn zieke oma

Britse politie zoekt loslopende leeuw

De politie in het Britse Essex is massaal uitgerukt vanwege een melding van een loslopende leeuw. Gewapende agenten, helikopters met hittezoekende apparatuur en medewerkers van de lokale dierentuin gewapend met verdovingsgeweren zijn ingezet.

Waar de leeuw vandaan zou komen is een raadsel. De dierentuin mist geen grote katachtigen en ook een lokaal circus is geen roofdieren kwijt. De autoriteiten denken desondanks niet dat het om een grap gaat. Inwoners van Essex is geadviseerd alert te zijn.

De melding van een ontsnapte leeuw is niet aan de Britse media voorbijgegaan. The Daily Mail plaatste een foto van een brullende leeuw op de voorpagina.

Levenslang geëist voor doden Jennefer

Anthony K. gaat als het aan justitie ligt levenslang de cel in voor het verkrachten en doden van de 10-jarige Jennefer van Oostende. Volgens de officier van justitie is er geen sprake van moord omdat K. niet met voorbedachten rade handelde.

De 26-jarige K., de ex-vriend van een zus van het slachtoffer, wordt ervan verdacht Jennefer op 8 oktober vorig jaar in een woning aan de Boergoensestraat in Rotterdam te hebben gewurgd. Hij zou haar daarvoor verkracht en mishandeld hebben. K. bekende tijdens de zitting verantwoordelijk te zijn voor de dood van het meisje.

De zaak kreeg veel aandacht in de media omdat vlak voor de dood van Jennefer een Amber Alert werd uitgegeven voor het vermiste meisje. K. werd nog dezelfde avond aangehouden toen uit telefoongesprekken bleek dat hij mogelijk achter haar vermissing zat.

K. verklaarde toen dat Jennefer wel bij hem thuis was geweest, maar dat ze na een ruzie naar haar vader was vertrokken. Het meisje kwam daar echter nooit aan. Jennefer werd de volgende dag dood gevonden in het huis van K.

Na de dood van Jennefer kreeg de familie honderden steunbetuigingen. Een stille tocht, ruim een week na het incident, werd door zo'n duizend mensen gelopen.

De uitspraak is naar verwachting over twee weken.

Lachend rijk worden

“Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen”, houden Bassie en Adriaan ons voor. Er is geen beroepsgroep die dit beter in de oren heeft geknoopt dan radiosidekicks. Co-presentatoren op de radio lachen namelijk enorm veel. Sterker nog, als je met je lachspieren zou kunnen vechten dan zou zelfs Badr Hari het niet winnen van sidekicks. Daar hoeft niet eens een slechte grap over afwassen aan te pas te komen. Het is mij een raadsel waarom ooit bedacht is dat sidekicks moeten lachen. Moeten zij het publiek er van overtuigen dat de presentator toch echt een hele grappige meneer is?

Argos-Shimano met wildcard naar Beijing

Wielerploeg Argos-Shimano heeft maandag een wildcard gekregen voor de Ronde van Beijing. Door de wildcard doen er drie Nederlandse ploegen mee aan de Chinese rittenkoers. Rabobank en Vacansoleil waren als Worldtour-ploegen al zeker van deelname.

Argos heeft zijn wildcard te danken aan de goede resultaten van de laatste weken. In de Vuelta a Espana won de ploeg al drie ritten via sprinter John Degenkolb. Ook heeft de Nederlandse ploeg in Ji Cheng een Chinees onder contract staan. De 25-jarige werd dit seizoen al de eerste Chinees aan de start van een aantal grote koersen, waaronder Milaan-San Remo.

De Ronde van Beijing wordt van 9 tot en met 13 oktober verreden in en om de Chinese hoofdstad. Of Argos ook deel mag nemen aan de Ronde van Hangzhou is niet bekend. Die nieuwe Chinese etappekoers staat van 17 tot en met 21 oktober op de kalender.

Gestolen schapen gevaarlijk om op te eten

Degenen die zondagavond in het Gelderse Lienden drie schapen hebben gestolen doen er goed aan ze niet op te eten. De dieren hebben onlangs een injectie tegen rotkreupel gehad en daardoor is hun vlees een kleine twee maanden niet eetbaar, waarschuwt de politie.

Vooral voor kinderen vormt het vlees een ernstig gevaar voor de gezondheid. De micotil-injectie moet bij schapen al zeer nauwkeurig worden gedoseerd omdat die anders fataal kan uitpakken.

In de buurt van het weiland aan de Marsdijk waar de schapen werden gestolen is een grote plas bloed gevonden. De politie gaat er daarom van uit dat de schapen meteen al zijn geslacht. "Drie schapen is wat veel voor eigen consumptie, dus wij vrezen dat het vlees wordt doorverkocht", zegt een politiewoordvoerder.

De politie is nog op zoek naar getuigen die rond 18.00 uur iets verdachts hebben gezien.

Olieveld ontdekt voor Noorse kust

Het Noorse Statoil heeft een olieveld van hoge kwaliteit ontdekt in de Noordzee voor de kust van Stavanger. De opbrengst van het Geitungen-veld wordt geschat op 140 tot 270 miljoen vaten. Dat meldde het door de staat gecontroleerde oliebedrijf maandag.

Het veld ligt vlak bij het Johan Sverdrup-veld, dat vorig jaar werd ontdekt en 0,5 tot 1,2 miljard olievaten moet opleveren. Die vondst betekende de grootste ontdekking op het Noorse grondgebied tot nu toe. Het werk op het Geitungen-veld wordt gecombineerd met het Johan Sverdrup-veld, meldde Statoil.

Statoil heeft veertig procent van de aandelen in het olieveld in handen en voert de werkzaamheden uit. De overige partners zijn Petero met dertig procent, Det norske oljeselskap met twintig procent en Lundin Norway met de overige tien procent.


Olieveld ontdekt voor Noorse kust (Foto: Novum)

Blok: ''VVD als banenkampioen uit de bus''

VVD-fractievoorzitter Stef Blok is blij dat de VVD als 'banenkampioen' uit de doorrekeningen van het CPB is gekomen. "Het speerpunt van de VVD is de banenmachine aan de gang krijgen", zei hij maandag in een reactie op de cijfers.

De structurele werkgelegenheid neemt in de plannen van de liberalen toe met 3,75 procent. In 2017 zijn er 275 duizend banen bijgekomen, zei Blok. "Daarmee zijn we ruimschoots banenkampioen."

Blok wees er ook op dat de staatsschuld met het programma van zijn partij na 2017 daalt. Overigens is er ook in de plannen van de VVD in 2017 een begrotingstekort. Dat bedraagt 1,1 procent. Blok verwacht evenwel niet dat dit stuit op problemen uit Brussel. "Het structurele tekort brengen we terug", aldus Blok.


Blok prijst VVD als banenkampioen (Foto: Novum)

Onderzoek Badr Hari: huiszoeking bij Estelle Cruijff

De politie heeft vanwege Badr Hari's vermeende mishandeling van miljonair Koen Everink een huiszoeking gedaan bij Estelle Cruijff. Dat meldt RTL Boulevard maandag op basis van politiedocumenten waar het programma de hand op heeft weten te leggen.

De kickbokser wordt verdacht van poging tot doodslag en zit in voorarrest. Zijn vriendin Estelle was aanwezig bij het voorval tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Ze is meerdere keren door de politie ondervraagd, blijkt ook uit de documenten. RTL Boulevard openbaart maandagavond de verklaringen die ze aflegde. Ook maakt het programma verklaringen van andere getuigen van de vechtpartij openbaar.

Estelle zou tegen de politie hebben gelogen en wordt binnenkort nog een keer aan de tand gevoeld. Ze heeft topadvocaat Bram Moszkowicz ingeschakeld om haar daarin bij te staan.

Kuipers fluit Champions Leagueduel

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft dinsdag de leiding over het play-offduel tussen Udinese en Sporting Braga in de Champions League. Dat meldt de KNVB maandag. De inzet van de wedstrijd in het Italiaanse Udine is een plaats in de poulefase van het kampioenenbal. De eerste wedstrijd in Portugal eindigde in 1-1.

Kuipers krijgt in Italië ondersteuning van assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Erwin Zeintsra, terwijl Berry Simons als vierde official optreedt. Ook de scheidsrechters die op de achterlijn het starfschopgebied in de gaten houden, komen uit Nederland. Pol van Boekel en Richard Liesveld posteren zich naast de doelen.

'Ex Usher in beroep tegen uitspraak over voogdij'

De ex van Usher is van plan haar verloren voogdijstrijd aan te vechten. Tameka Foster vindt het niet eerlijk dat de voogdij over hun twee kinderen is toegewezen aan de zanger en is daarom van plan om in hoger beroep te gaan, vertellen bronnen aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Een rechter heeft vrijdag de voogdij over hun twee zonen toegewezen aan Usher. De advocaat van Usher zou volgens Foster banden hebben met de rechter die de uitspraak deed. Dat heeft volgens Ushers ex de uitspraak beïnvloed.

Ook snapt Foster niet dat de kinderen zijn toegewezen aan Usher omdat de zanger een hectisch leven heeft. Volgens hun moeder zijn de kinderen beter af bij haar omdat de zanger constant op pad is.

Het huwelijk van Usher en Foster strandde in 2009 na twee jaar. Sindsdien zijn de twee verwikkeld in een heftige voogdijstrijd. Het is niet bekend hoeveel tijd de ex-vrouw van de zanger voortaan mag doorbrengen met haar kinderen.

Don Diablo maakt muziek Bellicher; Cel

Don Diablo verzorgt de titelsong van de Nederlandse speelfilm Bellicher: Cel met Daan Schuurmans in de hoofdrol als Michael Bellicher. Ook schreef de dj de muziek voor een aantal scènes. Dat laat producent Independent Films maandag weten.

Don Diablo wist meteen dat hij voor de titelsong zou tekenen toen hij werd gevraagd. "Ik was al fan van de tv-serie Bellicher: De Macht van Meneer Miller, dus ik hoefde niet lang na te denken." Hij maakte ook meteen een beltoon voor de telefoon die Bellicher in de film gebruikt.

Bij het zien van de eerste filmbeelden wilde de 32-jarige dj een nummer maken met daarin een aantal sterke tegenstellingen. "Een combinatie van filmische dramatiek en een rauwe elektronische sound om de actiescènes te ondersteunen. Het is wat dat betreft zeker geen luchtige radioplaat geworden, maar echt een soundtrack die de sfeer van de film versterkt."

Don Diablo is vooral bekend van de singles Who's Your Daddy, This Way en Hooligans. Zijn muziek was ook al te horen in de Amerikaanse tv-serie CSI, in een beltoon voor Blackberry en in meerdere games, waaronder het racespel Need for Speed.

In Bellicher: Cel wordt Michael na getuige te zijn geweest van een ernstig auto-ongeluk verhoord en tot zijn grote verbazing opgesloten. Het blijkt dat iemand zijn identiteit gestolen heeft. Hij weet te ontsnappen en gaat koortsachtig naar de dader op zoek. De film verschijnt op 4 oktober in de bioscoop.

Don diablo

Star Wars Episode II & III 3D bioscoop in

Star Wars - Episode II: Attack of the Clones en Episode III: Revenge of the Sith worden opnieuw in de bioscoop uitgebracht, ditmaal in 3D. Dat laat producent Lucasfilm weten. De films verschijnen volgend jaar op respectievelijk 20 september en 11 oktober in de Amerikaanse bioscopen. Nederlandse datums zijn nog onbekend.

Het eerste deel, Star Wars - Episode I: The Phantom Menace, verscheen op in februari in 3D. Er werd afgewacht of de film wel genoeg zou opbrengen om ook Episode II en III in 3D uit te brengen. Met alleen in de Verenigde Staten al een weekendopbrengst van bijna 22,5 miljoen dollar was dat geen enkel probleem.


Star Wars Episode II en III in 3D in de bioscoop (Foto: Novum)

Duo Wachowski gevraagd voor Justice League

Broer en zus Andy en Lana Wachowski zijn door filmstudio Warner Bros. gevraagd om de regie van Justice League te doen. De makers van onder meer de Matrix-trilogie zijn hiermee de potentiële opvolgers van Ben Affleck, die vorige week bekendmaakte toch niet aan de film te werken.

Justice League van DC Comics is de tegenhanger van The Avengers van stripconcurrent Marvel. Onder anderen Superman, Wonder Woman, Green Lantern en The Flash behoren tot de leden.

Voorlopig is nog bijna niets bekend over de Justice League-film bekend, behalve dat Will Beall het script voor zijn rekening neemt. Beall is scenarist van het nog te verschijnen Gangster Squad en is tevens getipt als schrijver van Lethal Weapon 5. Wanneer Justice League in de bioscoop moet komen, is nog niet bekend.

Andy & Lana Wachowski

Door speer getroffen scheidsrechter gestorven

De atletiekscheidsrechter die zondag in Düsseldorf door een speer werd getroffen, is aan zijn verwondingen overleden. Dat melden Duitse media maandag. De 75-jarige man was in zijn halsslagader getroffen. Na het ongeval was hij nog wel naar de universiteitskliniek overgebracht, maar daar bezweek hij uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag tijdens een lokale atletiekwedstrijd. Het slachtoffer liep het veld op terwijl een zojuist geworpen speer nog in de lucht was. Dat is eigenlijk verboden, maar in de praktijk doen scheidsrechters dat wel vaker. Het slachtoffer was al tien jaar scheidsrechter.

Nadat de man door het projectiel was getroffen werd hij op het veld gereanimeerd voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De wedstrijd is direct afgelast.

PvdA benadrukt koopkrachtbehoud

De PvdA laat zien dat het mogelijk is de economie op orde te brengen zonder de verzorgingsstaat af te breken of de rekening door te schuiven naar volgende generaties. Dat zegt PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk in reactie op de maandag verschenen doorrekening van de verkiezingsprogramma's door het Centraal Planbureau (CPB).

Plasterk benadrukt dat iedereen tot twee keer modaal er niet op achteruitgaat in de PvdA-plannen. "Ik ga dan ook niet beloven dat iedereen er duizend euro bij krijgt. Partijen die dat wel doen, zetten alle inkomens een paar procent achteruit", zegt Plasterk. Hij verwees naar de belofte van VVD-leider Mark Rutte om alle werkenden duizend euro erbij te geven.

Volgens het CPB zorgt de PvdA voor 2,3 procent minder economische groei vergeleken met het huidige beleid. Plasterk stelt echter dat dat nog altijd een economische groei van gemiddeld een procent per jaar betekent. Ook stelt Plasterk dat de PvdA het overheidstekort wegwerkt. Volgens het CPB zorgt de PvdA in 2017 voor een tekort van 1,5 procent. Volgens een andere rekenmethode is er wel een overschot, zei Plasterk.

Win goodies op FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Dit keer geven we een T-shirt van Assassin's Creeed III weg, beschikbaar in verschillende maten. Wil je kans maken op deze prijs? Dan zul je de Ubi-moeilijke vraag moeten beantwoorden: Hoeveel extra singleplayermissies zitten er in de Freedom Edition van Assassin's Creed III?

Je kunt je antwoord vandaag tot middernacht op de volgende pagina achterlaten.

Prijs
Wil je meer prijzen winnen? Ga dan naar de facebookpagina van Ubisoft en 'like 'em.

[Upd] CPB rekent verkiezingsprogramma's door

Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft de verkiezingsprogramma’s van de partijen die deelnemen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen doorgerekend.  Behalve 50PLUS en de Partij voor de Dieren hebben alle partijen hun verkiezingsprogramma’s aan het CPB voorgelegd.

Het CPB heeft het rapport zojuist tijdens een persconferentie gepresenteerd. Daar werden kort de kaders van de doorberekening toegelicht en een voorbehoud gemaakt voor de betrouwbaarheid ervan. Er zijn nogal wat economische invloeden waar nu eenmaal weinig over te zeggen valt. Bovendien zijn de doorberekeningen gebaseerd op gegevens die door de partijen zelf aangeleverd worden.

Het uitvoeren van het partijprogramma van de PVV dringt het overheidstekort het minste terug. Wel levert dit programma als enige economische groei op, waarbij ook nog eens de werkeloosheid zou dalen. De PVV behaalt die winst door te bezuinigen op onderwijs, veiligheid, defensie en ontwikkelingshulp en dat geld te gebruiken voor lastenverlichting.

De middeninkomens gaan er bij de SP, GroenLinks en de PVV het meest op vooruit. Bij D66 en het CDA leveren zij juist het meeste in.

Mensen met een laag inkomen winnen met het partijprogramma van de SP het meest. De VVD-plannen vergroten de inkomensverschillen juist. Mensen met een uitkering gaan er bij de SP, de PvdA en de SGP op vooruit.

Waar het gaat om koopkracht, scoort het CDA het slechtst. De SP scoort daar beter dan de andere partijen. Het VVD-programma levert op de lange termijn de meeste banen op, terwijl de SP het op dat terrein juist het slechtst doet.

Update 11.55 uur:

De partijen reageren inmiddels op de doorrekeningen door te claimen dat ze op basis van die berekeningen het beste programma hebben. Zo stelt GroenLinks dat hun programma 'veel beter scoort dan welke partij ook op financiële degelijkheid, werkgelegenheid, sociaal en groen beleid'. D66-leider Pechtold zegt over het eigen programma: "D66 brengt niet alleen de schatkist op orde, maar zorgt er ook voor dat de economie blijft groeien. Ik ben er trots op dat onze plannen voor het onderwijs het beste werken van alle partijen." De PvdA ziet in de CPB-doorrekening dat de partij het land sterk en sociaal uit de crisis loodst. Ook de ChristenUnie is erg blij met het eigen programma: "De ChristenUnie scoort het hoogst met haar pakket aan maatregelen op het terrein van de overheidsfinanciën en houdbaarheid, werkgelegenheid, effecten op de economie en koopkracht." De VVD hamert op de berekende banenstijging en het belang daarvan.

'Armstrong had vijf Tourzeges kunnen houden'

Lance Armstrong had vijf Tourzeges kunnen behouden als hij had meegewerkt aan het onderzoek het USADA, zo meldt de voorzitter van het Amierkaanse dopingagentschap Travis Tygart aan USA Today. In plaats daarvan zocht de wielrenner de aanval, maar vorige week staakte hij zijn pogingen.

Normaal gesproken geldt in het wielrennen een verjaringstermijn van acht jaar voordat uitslagen definitief vaststaan. Voor Armstrong wordt een uitzondering gemaakt door het USADA. "Als Armstrong eerlijk zou zijn, dan had de verjaringsregeling kunnen gelden." De Amerikaan had dan de wielerresultaten tussen 1998 en 2003 kunnen behouden, maar het USADA zet nu een streep door al zijn overwinningen en ereplaatsen.

Tygart besloot met zijn organisatie de zevenvoudig Tourwinnaar voor het leven te schorsen. Dat de straf zo hoog is komt doordat er rond Armstrong en zijn voormalig teamgenoten een groot dopingnetwerk operationeel was. "Als hij de waarheid had verteld en de sport een goede dienst had bewezen, hadden we de straf kunnen verlagen. Daar staan we overigens nog steeds voor open." Armstrong zelf heeft al verklaard dat niet te doen en niet meer over de kwestie te willen spreken.

[WSR] Uitslag Race 2 Silverstone

Sam Bird heeft de tweede race van de World Series by Renault op Silverstone op zijn naam geschreven. Antonio Felix da Costa en Jules Bianchi mochten ook naar het podium. Robin Frijns eindigde als negende, terwijl Nigel Melker uitviel.

Na een slechte start van Bianchi greep Marco Sorensen de leiding, maar in de voorlaatste ronde kreeg hij een lekke band, waardoor Bird met de overwinning aan de haal ging. In de wedstrijd reed Frijns lange tijd op de derde plaats, maar de coureurs achter hem bleken over een snellere bolide te beschikken. In de twaalfde ronde werd hij gepasseerd door Bianchi en Felix da Costa die meteen ook Bianchi passeerde. Mikhail Aleshin leek vierde te worden, maar viel in de laatste ronde uit, waardoor Arthur Pic deze plaats pakte. Voor Frijns was er niet meer dan een negende stek weggelegd.

In het kampioenschap leidt Frijns met 131 punten, voor Bird die na een goed weekend maar vijf punten achter de Nederlander staat. Eén punt hierachter staat Bianchi die afgelopen weekend fors dichterbij is gekomen. Melker staat zeventiende met vijftien punten.

Meer toeristen in Nederland

Het aantal toeristen dat vorig jaar in Nederland overnachtte is met 2,2 procent gestegen naar 30,7 miljoen. Het opgetelde aantal overnachtingen dat zij in Nederlandse accommodaties doorbrachten steeg met 0,6 procent naar 85,4 miljoen, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Toeristen lijken vaker voor luxe te kiezen. Bij hotels en bungalowparken neemt het aantal overnachtingen sterker toe, terwijl het bij campings en groepsaccommodaties juist afneemt.

Het CBS concludeert dat het herstel van de recessie zich voortzet. Hierdoor kiezen Nederlanders ook vaker voor een lange vakantie in het buitenland.

Als alleen naar de Nederlanders wordt gekeken, steeg het aantal dat bij een accommodatie in eigen land werd verwelkomd nog licht met 1,3 procent tot 19,4 miljoen, maar hun totaal aantal overnachtingen daalde met 0,8 procent naar 57,6 miljoen.


Meer toeristen in Nederland (Foto: Novum)

Transfer Janssen naar Vitesse nog niet rond

De transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse is nog niet beklonken. Beide clubs blijken nog niet akkoord te zijn over de transfersom voor de 31-jarige middenvelder. Dat liet zaakwaarnemer Rob Jansen zondagavond weten in Studio Voetbal. De onenigheid zou gaan over een extra premie van een ton.

Janssen maakt er geen geheim van dolgraag terug te keren naar Arnhem, waar hij ook tussen 1998 en 2008 al onder contract stond. In afwachting van de definitieve afronding van de transfer maakt hij bij Ajax al geen deel meer uit van de selectie.

Modric van Spurs naar Real Madrid

De langverwachte transfer van Luka Modric naar Real Madrid gaat door. Dat meldt zijn huidige club Tottenham Hotspur maandag. De Kroatische middenvelder moet nog wel medisch gekeurd worden in de Spaanse hoofdstad. De Spurs melden tegelijkertijd dat een samenwerkingsverband met Real is gesloten. De clubs gaan kennis over spelers, coaching en commerciële relaties uitwisselen.

Modric stond al geruime tijd in de belangstelling van Real, maar Tottenham wilde hem in eerset instantie niet laten gaan. De Kroaat probeerde een transfer te forceren door niet meer te willen spelen voor de Londenaren. Hoeveel de Spurs, waar Modric nog een contract tot 2016 had, voor de sterspeler ontvangt is niet bekendgemaakt.

Modric kwam in 2008 van Dinamo Zagreb over naar Tottenham. Hij speelde 160 wedstrijden voor de Premier Leagueclub en scoorde daarin zeventien keer.


Modric van Spurs naar Real Madrid (Foto: Novum)

Microsoft komt met gratis spel voor Xbox 360

Vanaf deze herfst wordt voor het eerst een spel gratis aangeboden voor Xbox 360. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt. De online actiegame Happy Wars is het eerste spel voor de spelcomputer dat het zogenoemde free-to-play-verdienmodel hanteert. Gamers kunnen tegen betaling extra kledingstukken voor hun gamepersonage downloaden.

De game wordt alleen gratis aangeboden aan abonnementhouders. Het is niet duidelijk of gamers die geen abonnement hebben voor Xbox Live het spel ook kunnen downloaden. Deze gamers kunnen sowieso geen Happy Wars spelen, want voor online wedstrijden is een Xbox Live-abonnement vereist.

Microsoft heeft altijd een minimale vraagprijs van enkele euro's gehanteerd voor het aanbieden van spellen. Happy Wars is de eerste stap van de gamegigant in een nieuwe richting waarbij spellen niet als product maar als dienst worden aangeboden. Als spelers de dienst leuk vinden, kunnen ze geld investeren.


Microsoft komt met gratis spel voor Xbox 360 (Foto: Novum)

'Pim Fortuyn' belt met Giel Beelen

Giel Beelen werd vanochtend verrast door een telefoongesprek met Pim Fortuyn. Het gesprek was in het kader van de Giel-Mobiel.

De imitator die Fortuyn nadeed gaf Beelen letterlijk kippevel zoals te zien op de webcam. Beelen wist niet goed hoe hij er mee om moest gaan maar de DJ complimenteerde de imitator. Luisteraars waren verdeeld, sommigen vonden het ontatsoenlijk. 'Fortuyn' bleef zeven minuten in zijn rol en gaf nog een weinig verkapte Hero Brinkman promotie. Brinkman had hiervoor de Giel-Mobiel dus dat is niet zo heel vreemd. Bekijk hieronder het fragment.

Minder deelnemers gemeentelijke baanzoekprojecten

Het aantal deelnemers aan gemeentelijke projecten om mensen weer aan het werk te krijgen is vorig jaar met bijna zeventienduizend gedaald. In totaal volgden bijna 230 duizend mensen een dergelijk re-integratieproject, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

Via re-integratieprojecten proberen gemeentes met trainingen, scholing of subsidies mensen aan een baan te helpen. Twee derde van de deelnemers is uit de bijstand afkomstig.

Personen onder de 45 jaar volgen volgens het CBS naar verhouding vaker een traject om weer aan een baan te komen dan 55-plussers. Ouderen ontvangen daarnaast relatief vaak loonkostensubsidies. De werkgever krijgt daarbij een bijdrage om iemand uit een re-integratietraject aan te nemen. Vijftien procent van de 55-plussers nam deel aan deze vorm van gesubsidieerde arbeid. Een deel hiervan bestaat nog uit 'Melkert-banen' van voor 2004.

Kinderombudsman platgebeld om thuiszitters

Kinderombudsman Marc Dullaert wordt platgebeld om het maandag geopende meldpunt voor kinderen die wel leerplichtig zijn, maar om uiteenlopende redenen niet naar school gaan. Dat zegt hij op Radio 1. Op de eerste dag zijn er al meer dan honderd meldingen binnen.

Dullaert heeft het meldpunt geopend om na te gaan hoe groot het probleem is. Hij onderzoekt onder meer hoe het kan dat ondanks de leerplicht en het leerrecht zoveel kinderen thuiszitten. Naar schatting gaat het om zo'n zestienduizend kinderen.

Het aantal meldingen nam volgens Dullaert een vlucht toen eerder deze maand de dyslectische zeilbroers Enrique en Hugo aandacht vroegen voor kinderen die niet naar school kunnen. De twee jongens zitten zelf al ruim een jaar thuis vanwege hun leesblindheid. Vrijdag begonnen ze met hun zeilreis naar onder meer Engeland, Spanje en België.

De voorbereidingen voor het meldpunt liepen echter al in juli. "Helaas is het al veel langer actueel", aldus Dullaert. Het gaat volgens hem vooral om kinderen die een handicap of stoornis hebben.

De kinderombudsman wil voor zijn onderzoek ook in gesprek met leerplichtambtenaren, scholen en het ministerie van Onderwijs. De eerste resultaten worden in februari aan de minister aangeboden.

Haase zakt twee plaatsjes op wereldranglijst

Tennisser Robin Haase is deze week twee plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De Hagenaar staat nu 48e. Haase sneuvelde in Winston-Salem in de tweede ronde waar hij vorig jaar nog de halve finale haalde. Igor Sijsling moest een positie inleveren en is de nieuwe nummer 78 van de wereld.

Thiemo de Bakker boekte wel winst. Hij klom een positie van 188 naar 187. Boy Westerhof nadert ondertussen de top 200. Dankzij twee plaatsen winst staat hij deze week 201e, zijn hoogste positie ooit.

Bij de vrouwen blijft Arantxa Rus 61e en daarmee de beste Nederlandse. Kiki Bertens zakte van 72 naar 74, Michaëlla Krajicek staat net als vorige week 83e. Bibiane Schoofs boekte wel winst en steeg twee plaatsen naar de 155e positie.

In de top van de ranglijsten verandert weinig. Roger Federer staat bij de mannen voor de 294e week op de eerste plaats. De Zwitser wordt gevolgd door Novak Djokovic, Rafael Nadal en Andy Murray. Bij de vrouwen is Victoria Azarenka nummer één. De Wit-Russin houdt Agnieszka Radwanska, Maria Sharapova, Serena Williams en Petra Kvitova achter zich.

Caroline Wozniacki zakte van acht naar negen nadat ze haar titel in New Haven niet kon prolongeren. Na Li legt de omgekeerde weg af.

'Ajax legt Fulham-spits Hoesen vast'

Ajax versterkt zich met aanvaller Danny Hoesen. De 21-jarige spits tekent binnenkort een driejarig contract in de ArenA, meldt de Telegraaf maandag. In dat contract zou een optie voor nog een vierde seizoen worden opgenomen. Hoesen speelt sinds 2008 voor Fulham, dat hem bij Fortuna Sittard wegplukte.

Hoesen kon op Craven Cottage niet doordringen tot het eerste elftal. In 2010 werd hij een half seizoen aan het Finse HJK Helsinki verhuurd. Afgelopen seizoen verhuurde Fulham Hoesen weer aan zijn oude liefde Fortuna. In 34 duels scoorde hij daar veertien keer.

Armored Kill-releasedata staan vast

De nieuwe Battlefield 3-uitbreiding Armored Kill heeft vaste releasedata gekregen. Eerst stonden alle data op 'september' maar de eerste mensen kunnen vanaf volgende week al aan de slag met de uitbreiding.

Bekijk hieronder alle releasedata voor Armored Kill:

4 september: PS3-premiumleden
11 september: Pc- en Xbox 360-premiumleden
18 september: algemene PS3-spelers
25 september: algemene pc- en Xbox 360-spelers

De DLC bevat enkele nieuwe voertuigen, een nieuwe mode en een paar multiplayermaps en zal volledig draaien om gevechten met voertuigen.

Stelling: Jongeren zijn zelf verantwoordelijk om werk te vinden

Dit weekend maakte de PvdA bekend dat ze jongeren meer willen ondersteunen bij het vinden van een baan. Als jongeren drie maanden werkeloos zijn dan moeten ze vanuit hun gemeente een aanbod krijgen.

De stelling voor vandaag luidt daarom als volgt:

Jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van werk en hoeven hier niet bij geholpen te worden.

'Angelina Jolie' verkracht taxichauffeur

In Roemenïe heeft een lookalike van Angelina Jolie een taxichauffeur onder bedreiging gedwongen haar te palen. De vrouw had zich doelbewust zo opgemaakt dat ze sterke gelijkenis met de filmster vertoonde, zo meldt the Sun.

Luminita Perijoc (30) vroeg de chauffeur, een getrouwd man met drie kinderen, na een ritje haar te helpen haar koffers naar binnen te dragen. Toen de man in de keuken aankwam vroeg ze de 34-jarige chauffeur haar te nemen. Toen hij weigerde werd ze woest en trok ze een mes.

Nadat ze dreigde de man te vermoorden werkte hij alsnog mee aan de brute verkrachting. Toch stak de vrouw na de daad nog zes keer in op de man, die uiteindelijk wist te ontsnappen door zich te verschansen in de badkamer en de politie te bellen.


Het origineel. De lookalike vind je hier

Vande Velde wint USA Pro Challenge

Christian Vande Velde heeft de tweede editie van de USA Pro Challenge, een rittenkoers door Colorado, gewonnen. De 36-jarige Amerikaan van Garmin-Sharp reed in de afsluitende tijdrit zijn landgenoot Levi Leipheimer, de winnaar van vorig jaar, uit de leiderstrui.

Vande Velde, die vorig jaar nog genoegen moest nemen met de tweede plaats, had na de 15,3 kilometer in Denver zijn achterstand van negen seconden op Leipheimer omgebogen in een voorsprong van 24 tellen. De renner van Omega Pharma moest zelfs Tejay van Garderen in de stand voor laten gaan en duikelde naar de derde plaats.

De slotetappe werd gewonnen door Taylor Phinney. De winnaar van de korte tijdrit in de afgelopen Giro d'Italia had voor de afstand 17.25 minuten nodig.

Lollipop Chainsaw is hit voor Grasshopper

Tijdens een Japans evenement heeft de baas van ontwikkelaar Grasshopper Manufacture, Suda 51, aangegeven dat Lollipop Chainsaw hun best verscheepte game is. De game is namelijk 700.000 keer wereldwijd verscheept.

Om dit te vieren hebben ze tijdens het evenement een video laten zien van hun nieuwe game waar aan ze werken: Killer is Dead. In de video zien we een man vechten met zijn linkerarm vervangen door die van een robot en in zijn rechterarm hield hij een katana vast. Killer is Dead krijgt cell shaded-graphics zoals No More Heroes en de effecten tijdens het vechten liggen meer in het straatje van Lollipop Chainsaw en Shadows of the Damned.

De nieuwe game zal een mannelijk hoofdpersoon bevatten maar zal daarnaast ook zat jongedames bevatten volgens de ontwikkelaar. Er zijn helaas nog geen beelden van de nieuwe game te vinden.

Estelle Cruijff in tranen door reacties

Estelle Cruijff moet weleens huilen als ze leest hoe slecht mensen over haar denken. Ze maakte in juni bekend dat ze Ruud Gullit na twaalf jaar huwelijk heeft verlaten voor kickbokser Badr Hari.

"Wat nemen ze me kwalijk? Dat ik op zoek ben geweest naar liefde, die ik in mijn jeugd met mijn vader en in de laatste jaren met Ruud zo heb gemist?", zegt Estelle maandag in De Telegraaf. "Als ik soms ook de reacties zie op internet. Natuurlijk moet ik wel eens huilen als ik lees hoe slecht mensen over me denken en dan die eeuwige P.C. Hooftstraat die er altijd wordt bijgehaald."

Intussen zit Hari, die wordt verdacht van poging tot doodslag, voorlopig nog in voorarrest. "Ik had het me wel anders voorgesteld, ja. Maar ik ben de laatste jaren veel alleen geweest en kan er goed tegen", vervolgt ze. "Het is het me waard te wachten. Omdat ik iemand zie die de wil heeft om te veranderen en ik heb de wil om hem daarbij te helpen."

Hari zou tijdens dancefeest Sensation miljonair Koen Everink hebben mishandeld. Estelle zou vervolgens tegen de politie hebben gelogen in de zaak tegen haar nieuwe liefde. Volgens haar is er geen sprake van meineed, omdat ze nooit onder ede is verhoord. "Laat het duidelijk zijn; voor dat slachtoffer vind ik het allemaal net zo erg als iedereen, hoor."

Tien doden door Isaac op Hispaniola

De tropische storm Isaac heeft op Hispaniola, het eiland dat Haïti en de Dominicaanse Republiek delen, aan tien mensen het leven gekost. De storm trok zaterdag over het eiland heen.

Acht doden vielen in Haïti en twee in de Dominicaanse Republiek. Uiteindelijk lag het aantal slachtoffers minder hoog dan werd gevreesd. Ook de schade viel mee.

Veel slachtoffers vielen als gevolg van overstromingen of instortingen. In het noorden van Haïti werd een man meegesleurd door het wassende water toen hij probeerde een rivier over te steken. In het zuiden van het land kwam een vrouw om toen een boom op haar huis viel, en een 10-jarig meisje overleed toen ze werd bedolven door een instortende muur.

Dodelijke slachtoffers door noodweer in het straatarme Haïti komen vaak voor. In Haïti is sprake van zware ontbossing, waardoor overstromingen en aardverschuivingen vrij spel hebben. Vorig jaar kostten aardverschuivingen, veroorzaakt door een tropische storm, in de hoofdstad Port-au-Prince aan twintig mensen het leven.

Wilders komt met EU-ganzenbord

Met een ganzenbordspel heeft PVV-leider Geert Wilders maandag in De Telegraaf zijn visie op de rol van Nederland in de Europese Unie uitgebeeld. Spelers beginnen met tien munten die ze regelmatig moeten afstaan aan andere spelers.

De traditionele put waar de spelers in kunnen belanden is vervangen door 'een van de vele bodemloze putten van Europa'. Ook kan het nog altijd gebeuren dat spelers op het veld terugmoeten. "U protesteert tegen toetreding van Turkije tot de Europese Unie. U wordt weggehoond door de EU-elites. Ga drie plaatsen achteruit, vrouwelijke spelers zes plaatsen", aldus een van de vakjes op het bord.

Er zijn ook vakjes met een positieve inhoud. Zo kan een speler gebombardeerd worden tot directeur van het Europese Noodfonds ESM. "Hoeveel zakken heeft u om te vullen? Voor elke zak 1 plek naar voren."

Voor de derde keer heeft De Telegraaf in aanloop naar verkiezingen de grote partijen ieder twee pagina's gegeven om naar eigen inzicht in te vullen. Op de pagina naast het ganzenbord heeft Wilders de gezichten van SP-leider Emile Roemer en VVD-leider Mark Rutte samengevoegd. Volgens Wilders lijken zij in veel opzichten op elkaar.

Andere partijen doen ook hun best de aandacht van de Telegraaflezers te trekken. De PvdA kopt met 'Blinde beroofd van hond' om uit te leggen dat blinden door bezuinigingen hun geleidehond dreigen te verliezen. De VVD prijkt onder meer met investeringen in de infrastructuur, de SP opent met 'Handen af van onze agenten!'.

Lekker baantje

Maandag. Voor de meesten van ons altijd even balen als de wekker 's ochtends gaat. Maar denk vandaag op je werk eens aan Devi Lal (43) en misschien ben je toch wat blijer met je baan. Devi werkt als een sewer diver in Delhi India. Hij duikt zonder bescherming in de riolen van Delhi om daar de rotzooi uit te vissen en ze te ontstoppen. Voor dit werk krijgt hij wel 3 dollar 50 per dag en een fles goedkope drank die hij 's ochtends naar binnen giet, om zijn zintuigen wat te verdoven. Volgens schattingen sterft 70% van de sewer divers tijdens het werk. In de laatste 6 maanden zouden er al 61 overleden zijn. Maar in een land waar het grootste deel van de bevolking moet rondkomen van minder dan 2 dollar per dag en 38% onder de armoedegrens leeft, wegen de risico's blijkbaar op tegen de opbrengsten.

sewer diver

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 1

In de Bundesliga werd afgelopen weekend de eerste speelronde gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen en andere statistieken.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Borussia Dortmund Werder Bremen 2-1
Borussia Mönchengladbach 1899 Hoffenheim 2-1
SC Freiburg FSV Mainz 05 1-1
FC Augsburg Fortuna Düsseldorf 0-2
Hamburger SV 1.FC Nürnberg 0-1
SpVgg Greuther Fürth Bayern München 0-3
Eintracht Frankfurt Bayer Leverkusen 2-1
VFB Stuttgart VFL Wolfsburg 0-1
Hannover 96 FC Schalke 04 2-2

Stand:

# Club Wed. w g v p v - t
1 Bayern München 1 1 0 0 3 3-0
2 Fortuna Düsseldorf 1 1 0 0 3 2-0
3 Borussia Dortmund 1 1 0 0 3 2-1
4 Borussia Mönchengladbach 1 1 0 0 3 2-1
5 Eintracht Frankfurt 1 1 0 0 3 2-1
6 1.FC Nürnberg 1 1 0 0 3 1-0
7 VFL Wolfsburg 1 1 0 0 3 1-0
8 Hannover 96 1 0 1 0 1 2-2
9 FC Schalke 04 1 0 1 0 1 2-2
10 SC Freiburg 1 0 1 0 1 1-1
11 FSV Mainz 05 1 0 1 0 1 1-1
12 Bayer Leverkusen 1 0 0 1 0 1-2
13 1899 Hoffenheim 1 0 0 1 0 1-2
14 Werder Bremen 1 0 0 1 0 1-2
15 Hamburger SV 1 0 0 1 0 0-1
16 VFB Stuttgart 1 0 0 1 0 0-1
17 FC Augsburg 1 0 0 1 0 0-2
18 SpVgg Greuther Fürth 1 0 0 1 0 0-3

topscorers:

speler club goals
Schahin Fortuna Düsseldorf 2
20 spelers - 1

Programma volgende speelronde:

Datum Thuis Uit
vr 31 aug, 20:30 FSV Mainz 05 SpVgg Greuther Fürth
za 1 sep, 15:30 FC Schalke 04 FC Augsburg
za 1 sep, 15:30 Bayer Leverkusen SC Freiburg
za 1 sep, 15:30 Werder Bremen Hamburger SV
za 1 sep, 15:30 1.FC Nürnberg Borussia Dortmund
za 1 sep, 15:30 1899 Hoffenheim Eintracht Frankfurt
za 1 sep, 18:30 Fortuna Düsseldorf Borussia Mönchengladbach
zo 2 sep, 15:30 VFL Wolfsburg Hannover 96
zo 2 sep, 17:30 Bayern München VFB Stuttgart

Rutte vreest voor lange formatie

VVD-lijsttrekker Mark Rutte vreest voor een lange formatie na de verkiezingen. Dat is volgens hem onder meer het gevolg van het recente besluit van de Tweede Kamer om het staatshoofd geen rol meer te geven bij de kabinetsformatie, zegt de VVD-lijsttrekker in een interview in het AD van maandag.

"Dat is een slechte zaak. Het huidige proces is maximaal transparant. De koningin ontvangt alle fractievoorzitters na de verkiezingen, die vertellen wat zij willen en zij volgt de meerderheid", zegt Rutte. Dat is dus veranderd: "De nieuwe Kamer komt pas negen dagen na de verkiezingen bijeen. Voor die tijd krijg je een periode waarin iedereen elkaar belt en dingen belooft. Dat kon vroeger niet, omdat de koningin al meteen na de verkiezingen iedereen ontving."

'Scholen weten zich geen raad met burgerschapsles'

Veel scholen worstelen met de verplichting aandacht te geven aan burgerschap. De opdracht die de regering hun heeft gegeven is onduidelijk en ingewikkeld. Scholen krijgen te weinig steun bij het uitvoeren van de opdracht en de kennis die ze hiervoor nodig hebben is niet aanwezig, schrijft Trouw maandag op basis van een rapport van de Onderwijsraad dat maandag wordt gepubliceerd.

Sinds 2006 moeten scholen in het basis- en voortgezet onderwijs aandacht besteden aan burgerschap. Toen de onderwijsinspectie merkte dat hier weinig van terecht kwam, vroeg minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) de Onderwijsraad om advies.

De regels rond burgerschapsonderwijs zijn volgens de raad sterk gekleurd door vrees dat islamitische scholen de integratie in de weg staan. Het woord democratie zou niet eens in de regels te vinden zijn, terwijl dat volgens de raad juist de kern moet zijn.

De minister zou moeten zorgen dat scholen steun krijgen bij het ontwikkelen van lesstof waarin deze kern wordt verwerkt. Ook moet ze de boodschap uitdragen dat burgerschap net zo belangrijk is als taal en rekenen en dat er structureel aandacht aan moet worden gegeven. Nu beperkt de aandacht die hieraan wordt gegeven zich vaak tot hapsnapactiviteiten.

Als goed voorbeeld noemt de krant de openbare basisschool Overvecht in Utrecht. Deze school afficheerde zich als eerste in Nederland als Vreedzame School. Alle groepen krijgen iedere week één les over 'positief met elkaar omgaan'. Ze leren bijvoorbeeld hoe om te gaan met meningsverschillen.

Moordenaar en verkrachter Jennefer hoort strafeis

Antonhy K., die ervan wordt verdacht in oktober de tienjarige Jennefer van Oostende te hebben verkracht en vermoord, hoort naar verwachting vandaag hoe lang hij daarvoor de bak in draait als het aan de officier van justitie ligt. Vandaag gaat de Rotterdamse rechtbank aan de slag met de inhoudelijke behandeling.

Het lichaam van het meisje werd op 10 oktober verpakt in vuilniszakken gevonden in de Rotterdamse wijk Charlois, nadat ze eerder op de dag als vermist werd opgegeven. De verdachte is de ex-vriend van Jennefers oudere zus.

FOK! wat een weer... Beter weer op komst

Goedemorgen! Na een onrustig weekend komen we nu in rustiger vaarwater. De meeste buien zijn nu verdwenen en vandaag blijft het wel overwegend droog. Het is voor veel mensen jammer dat ze nu net vandaag weer aan het werk moeten en het afgelopen weekend werden getrakteerd op soms heel zware buien. 

Op sommige plaatsen is dit weekend 50 tot 70 mm regen gevallen. Dit leidde soms tot overlast. Zaterdagnacht in het noordwesten en zondag het meest in het binnenland, terwijl de buien in het westen langzaam minder werden.

Vandaag is van dat alles geen sprake meer. Voor het het midden van het land is dit de laatste week van de vakantie en het belooft de eerste dagen zeker niet onaardig te worden. Er zijn perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. De temperatuur zal wat hoger liggen dan gisteren, het kan zelfs terrasjesweer worden met 20 graden langs de kust, tot 23 graden in het zuiden van het land.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

wolkje
Stephan maakte deze foto van een mooie lucht in de avond (Foto: Stephan)

Borderlands 2 krijgt GeForce GTX PhysX-trailer

Hardwareproducent Nvidia wil gamers graag laten zien hoe mooi zij Borderlands 2 eruit kunnen laten zien. In de onderstaande video laten zij zien hoe de graphics van het spel eruit zien wanneer je het speelt met een GeForce GTX PhysX-videokaart. Nvidia is zo enthousiast over Borderlands 2 dat je het spel zelfs gratis krijgt bij aanschaf van een GeForce GTX PhysX.

Borderlands 2 komt 21 september uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Het zaad des ongeloofs

Al op de basisschool had ik het er moeilijk mee: christendom. Of in elk geval de variatie die wij meekregen, namelijk die van de bevindelijk gereformeerden. Mij werd verteld dat onze kerk de enige ware was en dat de andere kerkgenootschappen van katholiek tot hervormd en jehova tot iets-lichter-gereformeerd eigenlijk maar halfslachtig geloofden, dat ze selectief waarheid betrachtten en uitblokten wat hen niet aanstond. Het was liefde hier, Jezus daar en handjeklap zus, maar zonde? Predestinatie? De rechtvaardige kant van God? Verdwenen als sneeuw voor de zon.

Rutte tegen proefverlof Volkert van der Graaf

Premier en VVD-leider Mark Rutte zal nooit toestaan dat Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, proefverlof krijgt. Dat heeft Rutte zondagavond gezegd tijdens het 'premiersdebat' op RTL4.

Rutte noemde het in reactie op een stelling van debatleider Frits Wester 'ondenkbaar' dat Van der Graaf, die een celstraf van achttien jaar uitzit, proefverlof krijgt. "Als het stelsel dit toelaat, moeten we het stelsel veranderen." Als een minister van Justitie Van der G. toch proefverlof wil geven, zal Rutte hem tot aftreden dwingen.

Ook PVV-leider Geert Wilders is tegen proefverlof voor Van der G. PvdA-leider Diederik Samsom zei ook te willen dat Van der Graaf zo lang mogelijk achter de tralies blijft, maar benadrukte dat de rechter erover gaat. SP-leider Emile Roemer zei niet op de stoel van de rechter te willen gaan zitten.

Tientallen lijken gevonden bij Damascus

In een dagenlang belegerde voorstad van de Syrische hoofdstad Damascus zijn zondag de lijken van 32 burgers gevonden. Dat hebben activisten gezegd. Met die vondst inbegrepen zou het aantal deze week in Daraya gevallen slachtoffers de 320 zijn gepasseerd.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de lichamen op straat gevonden. Sommige mensen kwamen door beschietingen om, anderen waren standrechtelijk geëxecuteerd. Onder de slachtoffers waren drie vrouwen en twee kinderen, aldus het Observatorium.

De Lokale Coördinatiecomités telden zaterdag driehonderd lijken in Daraya, van wie een aantal in massagraven was begraven. Zij spreken van een weektotaal van 633 doden. Het Syrische leger bestormde het opstandige Daraya donderdag, na een dagenlang durend bombardement.

De Britse regering heeft de 'brute slachtpartij' zondag veroordeeld. Staatssecretaris van buitenlandse zaken Alistair Burt zei dat als de verhalen waar zijn, 'dit een gruwelijkheid is van een nieuw niveau, die unaniem moet worden veroordeeld door de internationale gemeenschap'. Volgens Burt bewijst dit eens te meer dat de internationale gemeenschap dringend moet ingrijpen om het geweld in Syrië een halt toe te roepen.

Louisiana roept noodtoestand uit

Uit vrees dat de tropische storm Isaac onderweg naar de kust een gevaarlijke orkaan wordt, heeft de Amerikaanse staat Louisiana zondag de noodtoestand uitgeroepen. Dat maakt het voor gouverneur Bobby Jindal en andere autoriteiten makkelijker voorzorgsmaatregelen te treffen en hulp te bieden waar nodig.

Het National Hurricane Centre heeft zondag voor een orkaan gewaarschuwd aan de kusten langs de noordelijke Golf van Mexico.

Isaac bereikt vermoedelijk ten zuidwesten van Florida maandag de kracht van een orkaan en trekt naar het noordwesten richting Louisiana waar hij woensdag wordt verwacht.

[Serie A] Sneijder wint met Inter, valse start Milan

Wesley Sneijder is met Internazionale aan het seizoen begonnen met een eenvoudige uitzege. Het gepromoveerde Pescara werd met 3-0 verslagen. Sneijder opende na ruim een kwartier spelen de score. Stadsgenoot AC Milan verging het op de eerste speeldag van de Serie A minder voorspoedig. Sampdoria was in San Siro met 1-0 te sterk.

Twee minuten na Sneijder, die scoorde op aangeven van nieuwkomer Antonio Cassano, maakte Diego Milito er 0-2 van. De wedstrijd werd negen minuten voor tijd met de tweede goal van Milito definitief in het slot gegooid.

Milan leverde zondag nog niet het bewijs het verlies van belangrijke krachten als Zlatan Ibrahimovic, Cassano, Mark van Bommel en Clarence Seedorf goed opgevangen te hebben. Andrea Costa bezorgde Sampdoria met een rake kopbal tot veler verbazing drie punten. Voormalig AZ-goalie Sergio Romero hield zijn doel schoon.

De keeper van het Nederlands elftal Maarten Stekelenburg kreeg met AS Roma twee doelpunten om zijn oren. Door een goal van Nicolas Lopez diep in blessuretijd sleepte de ploeg in het eigen Stadio Olimpico tegen Catania toch nog een punt uit het vuur: 2-2.


Sneijder wint met Inter, valse start Milan (Foto: Novum)

[Primera División] Real op flinke achterstand na verlies bij Getafe

Real Madrid heeft zichzelf op de tweede speeldag van de Spaanse competitie lelijk in de vingers gesneden. De ploeg van trainer José Mourinho werd door het kleine Madrileense broertje Getafe met 2-1 verslagen. Omdat vorige week al averij werd opgelopen tegen Valencia (1-1), bedraagt de achterstand op koploper Barcelona al vijf punten.

Real, dat bovendien midweeks het eerste duel in de Super Cup verloor van Barcelona, kwam in de eerste helft nog prima voor de dag. Getafe mocht van geluk spreken dat voor rust alleen Gonzalo Higuain het net wist te vinden. Mesut Özil had even daarvoor de lat geraakt.

Getafe kwam veel feller uit de kleedkamer en bracht Real daarmee meteen het in het nauw. Uit een vrije trap kopte Juan Valera in de 53e minuut de gelijkmaker binnen en een kwartier voor tijd maakte Abdelaziz Barrada de sensatie compleet. De Marokkaan profiteerde van zwak verdedigen van Raul Albiol.

Vorig seizoen leed Real Madrid slechts twee competitienederlagen in een heel seizoen. Alleen Levante en Barcelona wisten de latere landskampioen te verslaan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.