FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 juli 2012

Bospop trekt 22.000 feestende bezoekers

Het tweedaagse festival Bospop in Weert heeft dit weekend 22.000 bezoekers getrokken. Dat maakte een woordvoerder van het festival bekend. "Vanaf vrijdagavond, toen het feest op de camping begon, zat de sfeer erin", zei hij zondagavond.

Acts als Wolfmother en Lenny Kravitz brachten het zaterdagpubliek, bestaande uit 12.500 zielen, in vervoering. De zondag van het festival trok 9500 man naar de weide. Die dag speelden onder andere Gavin DeGraw en Alanis Morissette.

Het weer viel de organisatie alles mee. "Overdag hadden we vooral zon. Ik heb veel mensen in T-shirts zien lopen", aldus de woordvoerder. Alleen in de nacht van zaterdag op zondag plensde het stevig in Weert. Vrachtwagenladingen houtsnippers werden daarna over de weide verspreid om de ergste drassigheid te lijf te gaan.

Bospop trekt 22.000 feestende bezoekers
Bospop trekt 22.000 feestende bezoekers (Foto: ANP)

Barnetta: "Tijd voor nieuwe stap"

Tranquillo Barnetta hoopt bij Schalke 04 zijn carrière nieuw leven in te blazen. De loopbaan van Barnetta belandde bij Bayer Leverkusen op een dood spoor. Door vele blessures kon hij geen indruk maken bij de Duitse topclub. Ook Lazio wilde hem uit zijn lijden verlossen, maar op basis van ambities koos hij voor Schalke.

"Het was tijd voor een nieuwe stap", beseft de middenvelder zich. "De fans bij Schalke zijn uniek. Daarnaast ligt er een mooie uitdaging met het spelen van de Champions League. Bij deze club is het ieder jaar een doelstelling om de beste te worden."

Barnetta besloot in het komende seizoen niet met rugnummer zeven te spelen. In het voorbije seizoen droeg publiekslieveling Raúl het shirt met rugnummer zeven. "Ik wilde bewust niet met dat nummer spelen. Ik wil mezelf niet vergelijken met Raúl."

Acteur Ernest Borgnine overleden

De Amerikaanse acteur Ernest Borgnine is op 95-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Dat heeft zijn woordvoerder zondag bekendgemaakt.

Na rollen in From Here to Eternity en Vera Cruz kreeg Borgnine de hoofdrol in de Film Marty, waarvoor hij in 1956 een Oscar won. Ook schitterde hij in The Dirty Dozen in 1967, The Wild Bunch in 1969 en The Poseidon Adventure in 1972.

Op latere leeftijd speelde Borgnine vooral in televisieseries of -films.

'Arsenal richt zich op Jovetic'

Arsenal heeft na Lukas Podolski en Olivier Giroud de derde aanvallende versterking op de korrel. Stevan Jovetic van Fiorentina zou hoog op het verlanglijstje van de Londenaren staan. Dat melden Engelse media. De aanvaller zou in Londen in de voetsporen van Robin van Persie moeten treden. Die vertrekt binnen een jaar bij The Gunners.

Arsenal vecht de strijd om Jovetic uit met Chelsea. De club, met Arsène Wenger aan het roer, moet vermoedelijk opboksen tegen de financiële middelen van haar stadsgenoot. Fiorentina zou rond de 25 miljoen euro vragen voor de Montenegrijn.

Om in te spelen op een mogelijk vertrek van Van Persie haalde Arsenal Podolski en Giroud naar Engeland. Eerstgenoemde kwam over van 1. FC Köln, terwijl Giroud het Franse Montpellier verliet.

Doelman Buffon eigenaar Serie C-club

Gianluigi Buffon heeft zich opgeworpen tot de eigenaar van Carrarese, uitkomend op het derde niveau van Italië. De doelman kocht alle aandelen van de club uit zijn geboortestad. Hij wil met de Italianen de weg omhoog inslaan middels het bijspijkeren van de jeugdopleiding. Ook een voetbalschool is een optie, zo zei hij tijdens een persconferentie omtrent de overname.

Buffon wil niet alleen op sportief gebied een inhaalslag maken met Carrarese. Hij wil de samenwerking met bedrijven uit de regio intensiveren. Volgens de geroutineerde sluitpost hebben de bedrijven op dit moment te weinig vertrouwen in de vooruitgang van de club.

De goalie stond deze zomer nog in de finale van het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Hij was het gehele toernooi een basisspeler bij de Italiaanse nationale ploeg, die in de eindstrijd tegen Spanje kansloos ten onder ging.

Zijspancrosser Willemsen wint GP van België

Zijspancrosser Daniël Willemsen heeft, samen met bakkenist Kenny van Gaalen, de Grand Prix van België op zijn naam geschreven. De negenvoudig wereldkampioen kwam in Genk in beide manches als eerste over de finish. In de daguitslag bleef de motorcrosser uit Lochem de Belgen Ben Adriaenssen en Joris Hendrickx voor.

Etienne Bax werd negende in het totaaloverzicht. In de eerste manche vergaarde hij geen punten door een technisch mankement. In de tweede rit werd Bax knap tweede, ondanks een oogblessure. In het algemeen klassement blijft Bax aan de leiding met 198 punten, gevolgd door Willemsen (182 punten).

"Deschamps juiste man op juiste plaats"

Frédéric Thiriez hoopt dat Frankrijk met de aanstelling van Didier Deschamps nieuwe successen kan boeken. De voorzitter van de LFP maakt via een communiqué duidelijk dat hij het ziet zitten in Deschamps.

"Hij is absoluut de juiste man op de juiste plek. De Franse nationale ploeg heeft iemand nodig van zijn kaliber en met zijn ervaring. Dat is wat ik Deschamps ook telkens heb voorgehouden sinds het vertrek van Laurent Blanc", aldus Thiriez.

Volgens Thiriez is het onmogelijk om negatief naar de aanstelling van Deschamps als Franse bondscoach te kijken. "Ieder persoon uit de professionele voetbalwereld steunt hem. Daarbij wil ik wel aantekenen dat mijn respect uitgaat naar Laurent Blanc voor zijn werkzaamheden vanaf 2010."

Blanc legde zijn functie als bondscoach van Frankrijk neer na de vroege uitschakeling op het EK. Nadat Deschamps opstapte bij Olympique Marseille lag de weg naar de Franse voetbalbond voor hem open. Zondag bevestigde de FFF het akkoord met de oefenmeester.

Gevaarlijke bedrijven vaker gewaarschuwd

Gevaarlijke bedrijven worden sinds de brand bij Chemie-Pack strenger gecontroleerd en vaker tot de orde geroepen. De 250 risicovolste bedrijven van Nederland kregen vorig jaar in totaal 96 waarschuwingen wegens onveilige bedrijfsvoering, tegenover 71 in 2010. Dat blijkt zondag uit een rondgang van de NOS langs de twaalf provincies.

Ook werd vorig jaar vaker een dwangsom opgelegd: 36 keer tegenover twintig keer in 2010. Nederland telt 250 bedrijven die vallen onder het Besluit Risico's Zware Ongevallen, dat onder meer verplichte veiligheidsrapportages voorschrijft. De provincies houden toezicht op 163 BRZO-bedrijven, de rest wordt gecontroleerd door gemeenten.

In Zuid-Holland, dat met 57 de meeste BRZO-bedrijven onder haar beheer heeft, steeg het aantal waarschuwingen van dertien naar 37 en het aantal dwangsommen van twee naar elf. Het toezicht in die provincie wordt uitgevoerd door milieudienst DCMR, dat zegt strikter te zijn gaan handhaven. Daar had staatssecretaris van Milieu Joop Atsma (CDA) na de brand bij Chemie-Pack in januari 2011 op aangedrongen.

In Zeeland werd veertien keer gewaarschuwd, terwijl dat in 2010 vijf keer gebeurde. Het aantal dwangsommen steeg van vijf naar dertien. In Limburg (25 BRZO-bedrijven) veranderde weinig. Noord-Brabant (21 bedrijven) waarschuwde iets minder, maar legde wel iets meer dwangsommen op.

De branchevereniging voor de chemische industrie (VCNI) laat weten dat de cijfers niet betekenen dat de sector onveiliger is geworden. "Ik zie dat bedrijven heel erg hun best doen om de veiligheid op orde te hebben", zegt VCNI-directeur Colette Alma in een reactie tegen de NOS.

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren stelt voor als aanvulling burgerinspecties een rol te geven bij het toezicht op de gevaarlijke bedrijven. Lokale teams zouden periodiek een bezoek moeten brengen aan de BRZO-bedrijven in de omgeving. VNCI-directeur Alma denkt dat burgers de deskundigheid daarvoor missen.

Noors duel afgelast wegens mogelijke fraude

Een voetbalwedstrijd in de tweede divisie van de Noorse competitie is zondag vlak voor het eerste fluitsignaal afgelast, omdat er vermoedens bestaan van fraude. De wedstrijd tussen Ullensaker/Kisa en Hamarkameratene werd wegens de aantijgingen niet gespeeld. 

"We hebben informatie binnengekregen die het vermoeden deed rijzen dat er manipulatie in het spel zou zijn", aldus een woordvoerder van de Noorse bond NFF. De NFF liet weten dat er meer onderzoek nodig is om de precieze fraude in kaart te brengen. Of beide clubs verdacht worden is niet bekend.

In Noorwegen loopt al een onderzoek naar mogelijke afspraken in de derde divisie. De wedstrijd tussen Ostsiden II en Follo PK eindigde vorige maand in een 4-3 overwinning voor Ostsiden II, nadat ze eerder met 0-3 achterkwamen.

boerkabeuken

Deze week een berichtje in de krant in een piepklein kadertje op pagina zeven. Twee homo’s zijn op klaarlichte dag in elkaar gemept in een grote stad. De schade: scheldwoorden die pijn doen aan je oren, bloedneus en een kapot getrapte bril. De daders waren in dit geval een paar Marokkaanse jongens die het nodig vonden om zich lekker uit te leven. Zo maar. Omdat homofielen zich niet conformeren aan de standaard van onze Marokkaanse vriendjes.

Monaco huurt Bajrami van Twente

AS Monaco tracht komend seizoen met de komst van Emir Bajrami een gooi te doen naar de Ligue 1. De gevallen topclub huurt de Zweed van FC Twente, zo weet TC/Tubantia. Hij kon bij de Enschedeërs nooit een onomstreden kracht worden en mag zich nu bewijzen in de Franse Ligue 2. Bij Monaco komt hij jeugdinternational Nacer Barazite tegen.

Bajrami kwam door blessures nooit uit de verf bij Twente. In de twee seizoenen die hij tot dusver bij de Tukkers speelde, kwam hij tot 43 competitieduels. Daarin kwam de international, die met Zweden meereisde naar Polen en Oekraïne voor het EK voetbal, tot vijf treffers.

De buitenspeler verdiende zijn strepen als profvoetballer in het shirt van IF Elfsborg. In zijn geboorteland groeide hij uit tot international. Na zijn transfer naar Twente kwam ook zijn plek in de Zweedse selectie onder druk te staan.

Assad beschuldigt VS van voeden opstand

De Syrische president Bashar Assad heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd een gewelddadige opstand tegen zijn bewind te voeden. Washington spant met 'terroristen' samen, 'met wapens, geld of publieke en politieke steun bij de Verenigde Naties', zei Assad in een interview dat zondag werd uitgezonden door de Duitse publieke zender ARD. "Zij bieden een paraplu en politieke steun aan deze bendes om Syrië te destabiliseren."

Assad zei verder dat hij niet zal aftreden. "De president moet niet weglopen voor de uitdaging en wij hebben nu een nationale uitdaging in Syrië", zei hij. Volgens Assad staat de meerderheid van de bevolking nog achter hem. "De meerderheid vraagt om hervormingen, politieke hervormingen, geen vrijheid." Assad zei dat hij bereid is tot een dialoog met de oppositie, maar dat hij korte metten zal maken met 'terroristen'. "Je kunt geen dialoog voeren wanneer ze jouw mensen en jouw leger vermoorden."

Het interview is volgens de ARD afgelopen donderdag in Damascus afgenomen en opgenomen door de Syrische staatstelevisie. Het is pas de derde keer sinds de opstand in maart 2011 uitbrak dat Assad een westerse nieuwsorganisatie te woord heeft gestaan. Volgens de Syrische oppositie zijn bij de opstand al meer dan veertienduizend doden gevallen.

Assad zei dat hij niet bang is dat hij hetzelfde lot zal ondergaan als de Egyptische president Hosni Mubarak of de Libische leider Moammar Gadhafi. De situatie in zijn land is heel anders dan die in Egypte of Libië.

De voornaamste obstakels voor een vreedzame oplossing vormen volgens Assad de landen die de oppositie steunen, met name Saudi-Arabië en Qatar, Turkije en de VS. Hij verwierp de suggestie dat zijn veiligheidstroepen verantwoordelijk zijn voor het geweld in Syrië. De verantwoordelijken zijn volgens hem een 'mengsel, een amalgaam van Al-Qaida en andere extremisten'. De dood van meer dan honderd burgers in het Syrische dorp Houla in mei weet hij aan bendes die 'met honderden van buiten de stad kwamen'.

Op een vraag van interviewer Jürgen Todenhöfer hoe Syrië zou reageren op militair ingrijpen, waarschuwde Assad dat Syrië zich zal verdedigen. "Je moet je land verdedigen, je moet voorbereid zijn", zei hij.

Kamer dient voorstel drankverbod jongeren in

Het wetsvoorstel dat jongeren onder de 18 jaar verbiedt om bier of wijn te bezitten en drinken wordt maandag ingediend door de Tweede Kamer. Dat bevestigt ChristenUnie-Kamerlid en initiatiefnemer Joël Voordewind zondagavond. Hij dient het voorstel in met PvdA, CDA, SGP en PvdD en krijgt steun van SP en GroenLinks.

Er wordt al lang gesproken over de maatregel, maar pas nu is er een meerderheid. Op de congressen van SP, PvdA en GroenLinks werd eind juni in de verkiezingsprogramma's vastgelegd dat de verkoop van alle drank aan jongeren onder de 18 verboden moet worden."Na vijf jaar eindelijk een meerderheid", reageerde Voordewind destijds. Hij zei toen al zijn initiatiefwetsvoorstel in de week daarna officieel in te dienen bij de Tweede Kamer.

Bij het CDA stond de maatregel al in het verkiezingsprogramma. ChristenUnie en SGP pleiten er al langer voor en de Eerste Kamer heeft zich al uitsproken voor het verbod. De vier grote steden pleitten vorig jaar voor een dergelijke maatregel bij minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD). Zij wilde er toen echter niet aan, hoewel ze er geen principiële bezwaren tegen heeft. De tegenstanders hebben vooral vraagtekens bij de handhaving van het verbod.

Jongeren mogen nu nog vanaf hun zestiende lichtalcoholische dranken als bier en wijn kopen. Voor sterke drank geldt al een minimumleeftijd van 18 jaar.

Israël wil laatste Ethiopische joden halen

Israël wil de laatste Ethiopische joden in de komende twee jaar naar Israël halen. Het kabinet van premier Benjamin Netanyahu heeft plannen hiervoor zondag goedgekeurd.

Na verschillende immigratiegolven wonen nu meer dan 120 duizend Ethiopische joden in Israël. Er zouden nu nog 2200 joden in Ethiopië zijn. Het gaat om Falash Mura, een gemeenschap die zich ruim een eeuw geleden uit nood tot het christendom bekeerde, maar later naar het joodse geloof is teruggekeerd.

Sommigen in Israël betwijfelen of Falash Mura wel echte joden zijn. De Ethiopische immigranten worden als regel onderworpen aan een religieus conversieprogramma. Eenmaal in het land krijgen velen te maken met assimilatieproblemen door cultuurverschillen of racisme.

[Tour] Uitslagen en standen na achtste etappe

Vandaag werd de achtste etappe verreden in de Tour de France. Deze ging van Belfort naar Porrentruy over 157,5 kilometer  Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag achtste etappe

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Thibaut Pinot FDJ FRA 3:56:10
2 Cadel Evans BMC AUS +0.26
3 Tony Gallopin RNT FRA z.t
4 Bradley Wiggins SKY GBR z.t
5 Vincenzo Nibali LIQ ITA z.t
6 Jurgen Van den Broeck LTB BEL z.t
7 Chris Froome SKY GBR z.t
8 Denis Mensjov KAT RUS z.t
9 Haimar Zubeldia RNT SPA z.t
10 Fränk Schleck RNT LUX +0.30
27 Laurens ten Dam RAB NED +2.21
60 Johnny Hoogerland VCD NED +4.58
76 Bauke Mollema RAB NED +10.17
85 Koen de Kort ARG NED +12.19
91 Rob Ruijgh VCD NED z.t
98 Sebastian Langeveld OGE NED z.t
99 Steven Kruijswijk RAB NED z.t
105 Pieter Weening OGE NED +16.30
116 Robert Gesink RAB NED +16.41
152 Lieuwe Westra VCD NED +22.19
154 Roy Curvers ARG NED z.t
157 Albert Timmer ARG NED z.t
160 Karsten Kroon STB NED z.t
162 Kenny van Hummel VCD NED +23.31
168 Bram Tankink RAB NED z.t
172 Tom Veelers ARG NED z.t


Algemeen klassement na achtste etappe

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Bradley Wiggins SKY GBR 38:17.56
2 Cadel Evans BMC AUS +0.10
3 Vincenzo Nibali LIQ ITA +0.16
4 Denis Menchov KAT RUS +0.54
5 Haimar Zubeldia RNT SPA +0.59
6 Chris Froome SKY GBR +1.32
7 Maxime Monfort RNT BEL +2.08
8 Jurgen van den Broeck LOT BEL +2.11
9 Nicolas Roche AG2 IER +2.21
10 Rein Taaramäe COF EST +2.27
37 Bauke Mollema RAB NED +14.27
49 Laurens ten Dam RAB NED +19.54
51 Steven Kruijswijk RAB NED +20.44
56 Robert Gesink RAB NED +23.12
71 Pieter Weening OGE NED +28.30
98 Koen de Kort ARG NED +33.09
100 Johnny Hoogerland VCD NED +33.18
118 Rob Ruijgh VCD NED +39.14
139 Lieuwe Westra VCD NED +48.06
148 Kenny van Hummel VCD NED +50.42
150 Roy Curvers ARG NED +51.12
156 Karsten Kroon STB NED +53.59
161 Bram Tankink RAB NED +56.42
165 Sebastian Langeveld OGE NED +57.33
172 Tom Veelers ARG NED +1:01.19
175 Albert Timmer ARG NED +1:08.09


Klassement groene trui na achtste etappe

# naam ploeg land Punten
1 Peter Sagan LIQ SLW 217
2 Matthew Goss OGE AUS 185
3 André Greipel LOT Dui 172
4 Mark Cavendish SKY GBr 129
5 Alessandro Petacchi LAM ITA 109
7 Tom Veelers ARG NED 76


Klassement bolletjes trui na achtste etappe

# Naam Ploeg Land punten
1 Fredrik Kessiakoff AST ZWE 21
2 Chris Froome SKY GBR 20
3 Cadel Evans BMC AUS 18
4 Thibaut Pinot FDJ FRA 16
5 Bradley Wiggins SKY GBR 12


Klassement witte trui na achtste etappe

# naam ploeg land Tijd
1 Rein Taaramäe COF EST 38:20.23
2 Tony Gallopin RNT FRA +0.46
3 Thibaut Pinot FDJ FRA +1.14
4 Tejay Van Garderen BMC USA +1.41
5 Gorka Izagirre EUS SPA +3.38
11 Steven Kruijswijk RAB NED +18.17


Ploegenklassement na achtste etappe

# ploeg land Tijd
1 RadioShack LUX 114:56.52
2 Sky GBR +2.51
3 Liquigas ITA +10.06
4 Katoesja RUS +10.40
5 Omega Pharma-Quick Step BEL +13.07
15 Vacansoleil-DCM NED +33.05
20 Rabobank NED +38.47
22 Argos-Shimano NED +1:33.24

Revelatie Romarinho kan naar Juventus

Romarinho kan zijn carrière voortzetten bij Juventus. De Braziliaanse speler heeft de clubs intussen voor het uitkiezen. De aanvaller van Corinthians maakte indruk tijdens de finale van de Copa Libertadores. Hij scoorde de 1-1 tegen Boca Juniors.

Volgens La Gazzetta dello Sport kwam Juventus Romarinho op het spoor tijdens die finale. De Italiaanse topclub heeft echter niet alleen de 21-jarige Braziliaan op het oog. Ook Stevan Jovetic en Mattia Destro komen op het verlanglijstje van De Oude Dame voor.

Romarinho zou met Juventus bij de regerend landskampioen van Italië terechtkomen. De ploeg hoefde in het afgelopen seizoen geen nederlagen te incasseren en kroonde zich tot de winnaar van de Serie A.

'Amsterdammers moeten hun straatje schoonvegen'

Alle Amsterdammers zouden elke week een halfuur de straat op moeten gaan om hun buurt schoon te ruimen. Daartoe roept de Amsterdamse wethouder Erik van der Burg op. "Kijk niet bij alles naar de overheid, kijk ook wat je zelf kan doen." Hij pleit er ook voor om er iets van te zeggen als iemand wat op de grond gooit.

De VVD-wethouder lanceerde dit weekend een discussie op Twitter onder het motto Amsterdamschoner. Hij had op diverse plekken in de stad een enorme rotzooi gezien en gaf zelf het goede voorbeeld door zondagavond gedurende een halfuur de straat te kuisen.

Roma nadert akkoord met Bradley

AS Roma hoopt zo snel mogelijk bekend te maken dat Michael Bradley de gelederen van de Italiaanse club komt versterken. De middenvelder kende een sterk seizoen in dienst van Chievo Verona. Roma toonde daarop interesse en de transfer zit inmiddels bijna in kannen en kruiken. Op enkele details na is Roma eruit met de oud-speler van onder meer sc Heerenveen.

Bradley kan de derde versterking van deze zomer worden voor de Romeinen. "We moeten nog een paar zaken regelen", zegt sportdirecteur Walter Sabatini van de Italiaanse topclub. "Ik vertrouw erop dat er binnen twee dagen een akkoord op tafel ligt."

Roma slaagde er al in om Tomas Svedlauskas en Adrian Stoian te strikken. Het eerstgenoemde 19-jarige talent komt over van Fiorentina. Hij zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Stoian maakt de overstap van Bari naar Roma.

Maceo Parker krijgt Soul & Jazz Icon Award

Maceo Parker is de winnaar van de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award. De 69-jarige saxofonist speelt zondagavond op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

De vakjury eert hem omdat hij al vijftig jaar zijn stempel drukt op soul, funk, jazz en rhythm & blues en deze stijlen met elkaar weet te verbinden. Parker kreeg de prijs zondag uit handen van Radio 6-dj's Sylvana Simons en Jaap Brienen.

"Door zijn samenwerking met soul- en jazzartiesten zoals James Brown, George Clinton en Bootsy Collins, maar ook met popformaties zoals Living Colour, Bryan Ferry, Red Hot Chili Peppers en Dave Matthews Band kwam een groot publiek in aanraking met het unieke saxofoongeluid van Parker", aldus de jury. "De muziek van Maceo Parker is een bron van inspiratie in de hiphopwereld. Hij is één van de meest gesampelde muzikanten ter wereld."

Juryvoorzitter en zendermanager Wilbert Mutsaers ziet in Parker een muzikale vernieuwer. "Zijn muzikaliteit en vakmanschap maken hem tot een groot soul- en jazzicoon."


Maceo Parker krijgt Soul & Jazz Icon Award (Foto: Novum)

Taekema haalt uit naar bondscoach Van Ass

Een week na het bekend worden van de olympische hockeyselectie heeft Taeke Taekema hard uitgehaald naar bondscoach Paul van Ass. De strafcornerspecialist werd namelijk niet geselecteerd en is des duivels.

"Het proces van de afgelopen maanden is in mijn ogen een bondscoach onwaardig", aldus Taekema, die al 239 interlands achter zijn naam heeft staan. "Toen Teun de Nooijer en ik terugkeerden, zijn er duidelijke afspraken gemaakt over hoe we de komende periode zouden gaan aanpakken. Daar heb ik me aan gehouden. Teleurstellend dat de bondscoach dat niet heeft gedaan. Wat voor afspraken dat waren, daar ga ik nu niet op in. Zeker niet zo vlak voor de Spelen."

Taekema is van mening dat Van Ass een spelletje met hem speelt. "Sinds mijn terugkeer bij het team, heb ik vaak gehoord dat ik absoluut op de goede weg zat. Dat de bondscoach blij was met mijn ontwikkeling. Hij roemde openlijk mijn fantastische mentaliteit. Zelfs tot op de laatste dag voor de bekendmaking is er geen enkel signaal gegeven voor mijn verwijdering uit de selectie. Ik begrijp het simpelweg niet en vind het ook niet eerlijk."

Toch blijft de hockeyer hopen op een terugkeer in Oranje. "Het is de grootste eer om je land te vertegenwoordigen. Wie na de Spelen ook de coach is, als die mij wil selecteren, zal ik altijd beschikbaar zijn."

PVV'er De Mos hakt in vakantie knoop door

PVV'er Richard de Mos, die niet opnieuw in de Tweede Kamer komt, besluit na zijn vakantie of hij voor de PVV gemeenteraadslid in Den Haag blijft. Eén ding is al wel zeker: als hij niet doorgaat in de raad, dan gaat z'n zetel naar de PVV.

"Ik zou nooit aan zetelroof doen", zei het Tweede Kamerlid zondag nadat hij had uitgewaaid bij de Nieuwe Waterweg. PVV-leider Geert Wilders heeft De Mos gevraagd in de gemeenteraad te blijven. De Mos verkeert echter in tweestrijd, sinds hij vrijdagavond van Wilders te horen kreeg dat hij niet op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 12 september staat.

PVV'er De Mos hakt in vakantie knoop door
PVV'er De Mos hakt in vakantie knoop door (Foto: ANP)

Webber dolblij met zege op Silverstone

Red Bull-coureur Mark Webber won vandaag de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. Na afloop was de Australiër dolblij, omdat hij in de slotfase van de wedstrijd kans had gezien om alsnog de zege te grijpen. Hij haalde hiervoor kampioenschapsleider Fernando Alonso in die bijna de gehele wedstrijd geleid had.

"Ik heb inmiddels al een paar Grands Prix gewonnen, maar het gaat even duren voordat deze is verwerkt. Het leek in eerste instantie misschien niet heel spectaculair met Fernando, maar we gingen er vol voor. Ik wist dat hij een andere strategie had en in de eerste stint dacht ik dat hij de winst op zak had, maar tegen het einde kwam het toch onze kant op en ik ben er dolblij mee."

Webber staat er met de zege op Silverstone goed voor. Hij heeft in het kampioenschap 116 punten verzameld en staat hiermee dertien punten achter op Alonso. "Ik heb momenteel heel veel zelfvertrouwen. Het gaat heel goed. We gaan genieten van dit resultaat, we moeten beseffen hoe hard we hiervoor gewerkt hebben. En vanaf morgen werken we aan Hockenheim."

WO1-uitbreiding voor Strategic Command

De uitbreiding voor Strategic Command WWI: The Great War, WWI Breakthrough!, is uitgekomen en brengt heel wat content met zich mee. Spelers krijgen maar liefst twintig campaigns erbij die bijna elke veldslag van de Eerste Wereldoorlog behandelen.

Een andere toevoeging is de Deployment Phase, waarin je belangrijke troepen kunt plaatsen voordat een missie begint. Een campaign uit de originele game is aangepast zodat spelers nu als Duitsers de keuze krijgen om de neutraliteit van België te respecteren, wat meer strategische mogelijkheden beschikbaar stelt.

De andere, nieuwe campaigns zijn onder andere de 1914 Ostaufmarsch waarin je het grootste gedeelte van het Duitse leger naar het Oostfront meeneemt, een campaign in Oost-Afrika en zelfs de Russische Burgeroorlog die duurde van 1917 tot 1923.

Strategic Command is een reeks turn-based strategy games. Het eerste deel, Strategic Command: European Theater, kwam uit in 2002.

WW1 Breakthrough!WW1 Breakthrough!
WW1 BreakthroughWW1 Breakthrough
WW1 BreakthroughWW1 Breakthrough
WW1 BreakthroughWW1 Breakthrough

Boete en waarschuwing voor Maldonado

Pastor Maldonado heeft na de Grand Prix Groot-Brittannië een boete van 10.000 euro en een waarschuwing vanwege roekeloos rijden gekregen. De Venezolaan wordt verantwoordelijk gehouden voor de crash met Sergio Perez.

Het ongeluk gebeurde op Silverstone in de twaalfde ronde, waarna Perez niet meer verder kon. Maldonado kon de race wel voortzetten en eindigde uiteindelijk als zestiende. Perez was na afloop niet te spreken over de actie van Maldonado. "Hij respecteert andere rijders niet", aldus de Mexicaan die ook verwees naar de reputatie van Maldonado. "Deze jongen leert het niet als hij niet duidelijk wordt terechtgewezen. Iedereen maakt zich zorgen over hem."  

Russen boos na overstromingen

De Russische president Vladimir Poetin is zondag ijlings naar de Zwarte Zee-kust gevlogen om volkswoede naar aanleiding van zware overstromingen te bezweren. In de getroffen regio vielen minstens 153 doden toen vrijdagnacht na zware regenval de straten in kolkende modderstromen veranderden.

Veel inwoners lagen te slapen toen duizenden huizen blank kwamen te staan. Het water was zo snel komen opzetten, dat veel mensen dachten dat sluisdeuren van een stuwdam waren opengezet. De lokale autoriteiten verklaarden dat dit technisch niet mogelijk was, maar federale onderzoekers gaven zondag toe er op natuurlijke wijze water uit het reservoir was geloosd. Volgens hen was dit echter niet de oorzaak van de wateroverlast.

Inwoners van de stad Krimsk toonden zich niet overtuigd. De regionale gouverneur werd in de rede gevallen en uitgejoeld toen hij uitlegde dat het reservoir niet de bron was van de overstromingen. Uiteindelijk stemde hij erin toe dat vijf inwoners en een journalist een helikoptervlucht over de dam zouden maken.

President Poetin stuurde in eerste instantie zijn minister voor calamiteiten op inspectiemissie. Vladimir Poetsjkov meldde later dat hij een inspectievlucht over de dam geen schade had kunnen vaststellen.

Poetin, die in het verleden het verwijt kreeg dat hij zich bij rampen nauwelijks liet zien, vloog vervolgens zelf naar de regio om te tonen dat hij de touwtjes in handen nam. Hij droeg het hoofd van de Russische Onderzoekscommissie op na te gaan of er genoeg was gedaan om mensen te waarschuwen. Hij liet zich echter niet zelf bij de bewoners zien, mogelijk om niet het mikpunt van hun woede te worden.

Het ministerie van binnenlandse zaken meldde zondag dat 153 doden waren geborgen, 142 in en rond Krimsk en negen in Gelendzjik. De meeste doden waren bejaarden, die zich niet snel genoeg in veiligheid hadden kunnen brengen. In de hele regio Krasnodar stonden zo'n vijfduizend huizen onder water.

Inwoners van Krimsk beschreven een muur van water die over de motorkappen van geparkeerde auto's spoelde en gelijkvloerse woningen blank zette. Viktor Nikoljoetsjini zei dat hij en zijn vrouw door een dochter waren gewekt die een blok verderop woonde. "Ik ging naar buiten en het water stond al tot aan mijn middel", zei hij tegen het persbureau RIA-Novosti. Het echtpaar vluchtte naar een buurman, die een verdieping op zijn huis heeft.

Vrouw baart meteen na jawoord in stadhuis

Een Franse vrouw is zaterdag al enkele minuten na het jawoord bevallen van een zoon. Dat gebeurde nog in het stadhuis waar zij net was getrouwd. Dit heeft burgemeester Jean-Robert Gachet van het West-Franse Jallais zondag laten weten.

De vrouw was uitgerekend op 14 juli en durfde de bruiloft nog maar net aan. Meteen na de foto's op de stoep van het stadhuis werd zij onwel. Haar vliezen bleken gebroken; zij werd weer naar binnen gebracht en beviel in het stadhuis. Moeder en kind maken het goed.

Vrouw baart meteen na jawoord in stadhuis
Vrouw baart meteen na jawoord in stadhuis (Foto: ANP)

Herleef de Eerste Wereldoorlog in The Trench: 1916

De Franse ontwikkelaar Gallica Game Studio werkt aan The Trench: 1916, een shooter die spelers meeneemt naar het Westerse front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn nu alleen nog pre-alpha beelden te zien en er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Het spel begint drie dagen voor de Slag om Verdun, de grootste veldslag ooit. Je kunt deze tijd gebruiken om luchtsteun aan te vragen in bepaalde gebieden, troepen positioneren en klaarzetten om een stuk van de loopgraven aan te vallen en artillerie in een zone plaatsen. De keuzes die je maakt hebben invloed op het verloop van de veldslag.

De Slag om Verdun vond plaats in de loopgraven van het Westerse front, waar de Franse soldaten Verdun verdedigden tegen het oprukkende Duitse leger. Het kwam echter tot een patstelling: alles wat werd ingenomen werd snel daarna weer verloren, zonder enige vooruitgang aan beide zijden. De slag leidde tot de dood van meer dan 700.000 soldaten.

Hieronder zijn pre-alpha beelden te bekijken van The Trench: 1916.

Nieuwe poster The Hobbit: An Unexpected Journey

Eerder deze week kon op FOK!film gelezen worden dat regisseur Peter Jackson de opnames van The Hobbit afgrond heeft. De regisseur van de eerdere Lord of the Rings trilogie trakteert ons om die reden of omdat Comic Con binnen enkele dagen van start gaat op een nieuwe poster van de aanstaande films van de The Hobbit, waarvan het eerste deel The Hobbit: An Unexpected Journey eind dit jaar in de bioscoop verschijnt. Op onderstaande poster zien we acteur Ian McKellen als het personage Gandalf, ons allen uiteraard wel bekend.

An Unexpected Journey verschijnt op 13 december en het afsluitende deel The Hobbit: There and Back Again verschijnt een jaar later, 12 december 2013.

De nieuwe poster van The Hobbit: An Unexpected Journey

Sturridge behoudt kans op Spelen

Daniel Sturridge lijkt misschien toch mee te kunnen naar de Olympische Spelen. Hij herstelt snel en krijgt een kans van de bondscoach.

De 22-jarige speler van Chelsea kreeg vorige week een hersenvliesontsteking en leek de Olympische Spelen te missen. Alleen verloopt het herstel van Sturridge dermate snel dat hij wellicht toch mee kan met 'Team GB', het team van Groot-Brittannië.

Bondscoach Stuart Pearce zette hem in elk geval in de voorlopige selectie. "Hij moet nog een week onder toezicht blijven. Het trainingskamp in Spanje maakt hij in elk geval niet mee. Als hij zich goed voelt dan sluit hij een week later aan. We zullen het zien", legde Pearce uit aan Sky Sports.

Voor 25 juli valt het besluit over Sturridge. "We hebben dus nog een paar weken. We kijken rond die tijd hoe de infectie zijn lichamelijke gesteldheid heeft aangetast. Daarna zullen we zien of hij kan deelnemen aan het toernooi."

Jeugdzorg vindt format Talpa 'onvoldoende'

Jeugdzorg wil met productiemaatschappij Talpa overleggen over de nog te maken televisieserie, waarin pleegkinderen vanaf 12 jaar hun pleegouders kiezen.

Volgens het bestuur van Jeugdzorg Nederland biedt "het huidige format - waarin een jeugdige publiekelijk voor een pleegouder kiest - onvoldoende waarborgen en is het daarom niet passend".

De organisatie laat weten wel blij te zijn met het idee achter de serie. "Het bestuur van Jeugdzorg Nederland juicht positieve aandacht op de tv voor de pleegzorg toe. Daarvoor moet een format worden gekozen dat de belangen van de jeugdige, ouders en pleegouders niet schaadt."


Voorproefje?

NOS heeft spijt van Merkel-snor

De hoofdredacteur van het NOS-journaal heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor een ongelukkige afbeelding van Angela Merkel. De Duitse bondskanselier leek in het zesuurjournaal een snorretje te hebben, wat vervelende associaties kan opwekken.

Het gezichtsbedrog werd veroorzaakt door het recent vernieuwde decor. "Dat was uiteraard niet de bedoeling", twittert hoofdredacteur Marcel Gelauff. "Excuus."


NOS heeft spijt van Merkel-snor (Foto: Novum)

[WBD] Federer pakt zevende titel

Roger Federer heeft zijn zeventiende grand slamtitel binnen. De Zwitser won vandaag Wimbledon door in de finale publiekslieveling Andy Murray met 4-6, 7-5, 6-3 en 6-4 te verslaan. Het is voor Federer zijn zevende Wimbledon-titel waarmee hij op gelijke hoogte komt met Pete Sampras en William Renshaw. Bovendien is hij vanaf morgen weer de nummer één van de wereld.

Federer had last van de spanning en leverde met een gemiste simpele forehand-volley zijn eerste servicebeurt in. De Zwitser kwam na een aantal games in zijn ritme. Hij brak Murray terug en leek de regie over te nemen. Toch verspeelde hij met een slordige negende game de eerste set.

Murray speelde ook erg sterk in de tweede set en vond op kritieke momenten steeds een passend antwoord. Federer ging vaker onnodig de fout in maar ook hij wist te overleven. De opslag van Murray vertoonde in de twaalfde game de eerste haperingen en Federer sleepte de set vervolgens met een dropshot binnen. 

Aan het begin van de derde set werd de wedstrijd even onderbroken vanwege de regen. Voor het eerst in de geschiedenis werd het dak in de finale dicht geschoven.

Na zo'n 40 minuten pauze ging de partij verder. Federer bleek met het dak dicht de betere speler. Zonder wind was zijn precisie groter en het iets gladdere gras kwam het loopvermogen van Murray niet ten goede. Murray wist vijf breekpunten in de zesde game weg te werken, maar de zesde werd hem te machtig. Met een ace sloot Federer de set af.

In de vierde set maakte Murray het Federer nog drie games lastig. Daarna verloor de service van de Schot aan kracht en moest hij het in de rally afleggen tegen de Zwitser.

Mishandelde Zwollenaar overleden

Een 40-jarige man uit Zwolle die vrijdagnacht in Harderwijk werd mishandeld is zondagmiddag overleden. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, laat de politie weten. Een 31-jarige man uit Harderwijk is zaterdagmiddag aangehouden als verdachte.

Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer een hartstilstand heeft gehad. Of hij uitsluitend door de mishandeling zo ernstig gewond raakte, is nog onduidelijk.

Agenten kregen rond 01.30 uur bericht van een conflict in de Schoenmakersstraat in Harderwijk. Daar troffen zij even later de zwaargewonde man aan, die bleek te zijn geslagen door een man. Enkele artsen die toevallig in de buurt waren hebben de Zwollenaar gereanimeerd, waarna hij met een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht.

De recherche kwam al snel een verdachte op het spoor en hield de man uit Harderwijk zaterdagmiddag aan in zijn woning. Hij is in een cel gezet om nader te worden verhoord. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen.

Ruzie escaleert, man spoorloos

Twee gewapende mannen hebben zaterdagmiddag na een schermutseling een man uit een vakantiehuisje in Posterholt gehaald en in een auto meegenomen. Sindsdien is de man spoorloos. Een vierde man die in het huisje aan de Zwembadweg in het Limburgse dorp aanwezig was, werd door de belagers op zijn hoofd geslagen.

De politie weet niet of de man gedwongen werd om mee te gaan en of hij ergens wordt vastgehouden. Onduidelijk is wat zich in het huisje heeft afgespeeld, op welke manier de mannen elkaar kennen en wat hun identiteit is. De man die werd achtergelaten, komt uit Slovenië. Hij liep een hoofdwond op.

[Tour] Pinot: "Langste 10 kilometer uit mijn leven"

De jongste deelnemer aan deze Tour de France was vandaag in de achtste etappe ook de beste. De 22-jarige Thibaut Pinot won vandaag de bergrit die eindigde in het Zwitserse Porrentruy.

"Dit is een droom. Ik heb de langste laatste 10 kilometer van mijn leven gereden", zo zei de renner van het Franse FDJ-BigMat die overigens aanvankelijk niet eens tot de voorselectie van de ploeg voor de Tour behoorde. "Ik heb aangedrongen, want ik wist wat ik kan. Ik hoop dat mijn ploegleider nu geen spijt meer heeft."

Politie vraagt hulp na vondst dode vrouw Rotterdam

In Rotterdam is zondagochtend een dode vrouw op straat gevonden. Haar identiteit en de doodsoorzaak zijn nog onbekend. De politie is op zoek naar mensen die hier meer over kunnen vertellen.

Agenten troffen de vrouw rond 10.30 uur aan op de hoek van de Donkersingel en de De Pintostraat. Onbekend is hoelang ze op straat heeft gelegen. Ook mensen die zondagochtend op de hoek van de Donkersingel en de De Pintostraat zijn geweest toen de vrouw daar nog niet lag, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen.

Python leidt agenten naar drugswoning Purmerend

Een rondkruipende python in een tuin in Purmerend heeft geleid tot de aanhouding van twee inwoners van die plaats. Een 50-jarige vrouw en een 32- jarige man werden aangehouden op verdenking van wietteelt en -bezit en zijn in een cel gezet.

Diverse mensen hadden de politie gebeld over de slang in de tuin van de woning aan de Walakker. Agenten gingen vrijdagavond poolshoogte nemen en constateerden dat er binnen geen kooi was voor de python. Wat ook opviel was de sterke wietlucht. Er bleken zakken vol marihuana en kweekmateriaal in de woning te liggen.

De python is naar een logeeradres gebracht en de softdrugs en andere spullen zijn in beslag genomen, laat de politie zondag weten.

[Tour] Ten Dam: "We kwamen tekort in afwerking"

Laurens ten Dam toonde zich na afloop van de achtste etappe in de Tour de France tevreden over de aanvalslust van de Raboploeg. "Ik denk dat we als ploeg strijdlust hebben getoond", vertelde hij voor de camera van de NOS. "We hebben naar vermogen gereden. In de afwerking komt het echter aan op vermogen en dat misten we vandaag."

Ten Dam trok op weg naar het Zwitserse Porrentruy net als zijn ploeggenoten Bauke Mollema en Steven Kruijswijk ten aanval. Op de voorlaatste klim van de dag moesten de Nederlanders echter passen. "Helaas liep ik in de finale leeg", zei Ten Dam, die pas in een later stadium bij de kopgroep aansloot. "Ik was in het begin niet direct mee, maar ik voelde me goed en reed in een keer naar de kopgroep toe."

Volgens Mollema kregen de renners in de finale de rekening gepresenteerd voor de hectische openingsfase. ''De eerste anderhalf uur ging het heel hard en toen was ik eigenlijk al kapot. De samenwerking in onze groep was niet optimaal. Eigenlijk draaide het voor geen meter.''

Rabo-kopman Robert Gesink toonde zich niet van voren en kwam op grote achterstand binnen. ''Door de valpartij van vrijdag moeten we ons nu richten op dagzeges. Ik hoorde dat een paar jongens van ons goed hebben gereden. Hopelijk lukt het een dezer dagen om een etappe te winnen met de ploeg. Zelf ben ik niet helemaal top, ik ben hard gevallen en ga daar blijkbaar niet makkelijk mee om de dagen erna."

Wilders blij met steun Amerikaanse senator

Geert Wilders is blij dat zijn pleidooi voor een bouwstop voor moskeeën gehoor vindt in de Verenigde Staten. "Geweldig", laat hij zondag per sms weten over de uitspraak van de senator Kevin Grantham uit Colorado dat Wilders' voorstel ook in de VS zou moeten worden overwogen.

Wilders hield vorige week een toespraak in Denver, waarin hij de islam opnieuw een totalitaire gevaarlijke ideologie noemde. De PVV-leider riep Amerikaanse parlementariërs op de bouw van moskeeën te verbieden. Het is voor het eerst dat dit voorstel op dat niveau in de VS wordt ondersteund, meldt Wilders, die voor Granthams standpunt verwijst naar de website presstv.com.

Die site citeert de krant Colorado Statesman, waarin de Republikein Grantham zegt dat Wilders' vrees voor de islam gerechtvaardigd is en dat het antimoskeeplan het overwegen waard is. Volgens de senator denken moslims via moskeeën een voet aan de grond te kunnen krijgen in de maatschappij, terwijl kerken uitsluitend worden gebruikt voor religieuze doeleinden.

Het idee is overigens ook in de VS niet origineel. De voormalige Republikeinse presidentskandidaat Herman Cain opperde vorig jaar al een bouwstop voor moskeeën. Ook de bouw van de Ground Zero-moskee in de buurt van het World Trade Centre in New York kon op veel protest rekenen.

Iran waarschuwt voor 'catastrofe'

De Iraanse onderminister van buitenlandse zaken Hossein Amir Abdollahian heeft zondag gewaarschuwd voor een 'catastrofe' in het Midden-Oosten als er geen politieke oplossing wordt gevonden voor de crisis in Syrië.

Tevens waarschuwde hij dat Syrië een sterk leger heeft en ook zonder hulp van Iran een aanval kan afslaan.

Iran is de hechtste bondgenoot van Syrië en steunt het bewind van president Bashar Assad tegen de opstand.

Abdollahian deed zijn uitspraken in Jordanië. Eerder zei speciaal gezant Kofi Annan dat de inspanningen om een politieke oplossing voor het escalerende geweld in Syrië te vinden zijn mislukt. In sommige kringen van de Syrische oppositie wordt opgeroepen tot buitenlands militair ingrijpen om aan het bloedvergieten een eind te maken.

Pastoor verheugd met komst Breuer

Michel Breuer verruilde sc Heerenveen deze zomer voor N.EC. Nijmegen. Trainer Alex Pastoor is erg te spreken over de versterking. De 32-jarige verdediger kwam transfervrij naar Nijmegen na acht jaar Heerenveen. Pastoor was assistent-trainer bij Heerenveen van 2006 tot 2008 en kent hem dus nog.

"Typisch een jongen uit de categorie 'onderschatte voetballers'. Ervaring op alle posities achterin. Vrijwel nooit geblesseerd. Sneller dan menigeen denkt. Enthousiast. Michel kan voor deze groep echt een belangrijke speler worden", aldus Pastoor tegenover De Gelderlander.

Voor Breuer is N.E.C. pas de derde club voor welke hij actief is. In het seizoen 1998/99 debuteerde hij voor Excelsior in het profvoetbal. Na zes seizoenen stapte hij over naar Heerenveen.

Rabobank met vier Nederlanders naar Polen

Rabobank start aankomende dinsdag met vier Nederlanders in de Ronde van Polen. Lars Boom, Theo Bos Wilco Kelderman en Tom-Jelte Slagter zullen de Raboploeg vertegenwoordigen in Karpacz. Zij worden bijgestaan door Matti Breschel, Graeme Brown, Paul Martens en Michael Matthews. 

Kelderman wordt ingezet voor een goede positie in het klassement, Bos is de aangewezen persoon om etappes via de sprint op zijn naam te schrijven. De voormalig baanwielrenner is hersteld van zijn rugblessure, welke hij opliep in de Giro. "Mijn rug voelt weer goed aan, we moeten zien hoe het loopt, maar ik heb er vertrouwen in dat ik in Polen weer voluit kan sprinten", zo laat Bos weten.

Forlán haalt uit: "Inter functioneerde niet"

Diego Forlán verliet Internazionale vrijdag voor het Braziliaanse Internacional. Hij kon het niet laten om zijn voormalige club even flink af te breken. De 33-jarige Uruguayaan kon bij de Italiaanse club van Wesley Sneijder geen potten breken. Als een van de sterren van het WK 2010 stelde hij teleur, maar dat lag niet aan hemzelf, vindt Forlan.

"Het team functioneerde totaal niet. Ik speelde ook op een positie waar ik nog nooit had gespeeld", aldus de spits tegen verschillende Braziliaanse media. "Ik deed het toch, want een andere mogelijkheid was er niet."

De man die na een aantal moeilijke jaren bij Manchester United furore maakte bij Villarreal en Atlético Madrid is blij dat hij zich weer kan bewijzen. "Ik krijg hier de kans om op mijn natuurlijke positie te spelen, in de spits."

Falcao zwijgt over mogelijk Atlético-vertrek

Radamel Falcao is een van de meest gewilde spitsen in Europa. De Colombiaan houdt zelf echter zijn lippen stijf op elkaar. De 26-jarige Falcao arriveerde vorige zomer bij Atlético Madrid vanaf FC Porto en schoot de ploeg naar winst in de Europa League en de vijfde plek in de Primera División. Hij scoorde 36 goals in vijftig wedstrijden.

Er was echter sprake van dat Atlético wellicht wilde cashen op de spits, die deze zomer langere tijd vrij kreeg om zijn batterijen op te laden. Hij werd de afgelopen week gelinkt met Barcelona en Manchester City.

"Ik kan nergens over praten", meldde Falcao aan AS, toen hij in Madrid terugkwam van vakantie. "Ik kijk er naar uit om terug te keren bij Atlético." De club zelf heeft gezegd Falcao niet te willen laten gaan.

Brands: "Praten met Sporting over Labyad"

Marcel Brands is dan toch in gesprek met Sporting Lissabon over Zakaria Labyad. De technisch directeur van PSV wil de hoog opgelopen soap netjes afronden. Labyad wil graag naar Sporting en beweerde dat zijn contract bij PSV was afgelopen. Eerder deze week poseerde hij zelfs in een Sporting-shirt op de website van de Portugese club. Dat viel niet lekker bij PSV.

"We zijn in gesprek met Sporting over een transfersom, ik hoop dat het tot iets leidt", meldde Brands aan NUsport. "Dan is een rechtsgang waarschijnlijk niet nodig. Hoewel we er nog steeds van overtuigd zijn dat we in ons recht staan."

Brands is ervan overtuigd dat Labyad nog onder contract staat. PSV kon hem namelijk langer houden als hij meer dan dertig wedstrijden voor de Eindhovenaren zou spelen. "Dat staat zwart op wit. Keurig ondertekend door z'n vader. Daar heb ik nog de meeste moeite mee. Je maakt afspraken met elkaar en nu komt één partij erop terug. Ik ben nog van een man een man, een woord een woord, maar helaas zit niet iedereen zo in elkaar."

Spaanse politie pakt bende kunstvervalsers

De Spaanse politie heeft een bende opgerold die werken van beroemde schilders vervalste. Negen mensen zijn aangehouden en zestig vervalsingen in beslag genomen, maakte het ministerie van binnenlandse zaken zondag bekend.

De nepschilderijen moesten doorgaan voor werk van onder anderen Pablo Picasso, Francisco Goya en Joaquín Sorolla. Behalve vervalsingen trof de politie bij invallen in Madrid, Cordoba en Albacete ook vier vermoedelijk illegaal verworven olifantenslagtanden, dertig kunstvoorwerpen van bewerkt ivoor, 35 goudstaven en een vuurwapen aan.

De namaakschilderijen stonden klaar om via een bekende Madrileense galerie te gelde te worden gemaakt. De vervalsers leverden bij elk werk een eigenhandig gemaakt certificaat van echtheid.


Spaanse politie pakt bende kunstvervalsers (Foto: Novum)

Dodental watersnood Rusland passeert 150

Het dodental van de zware overstromingen aan de Russische Zwarte Zee-kust is tot boven de honderdvijftig opgelopen. In een mum van tijd sloeg ruim 28 centimeter regen neer. Meer dan vijfduizend huizen staan blank.

Het water kolkte zo snel het gebied rond de zwaargetroffen stad Krimsk binnen dat de bewoners lokale bestuurders ervan betichtten de sluizen van een stuwmeer in de bergen te hebben opengezet. Onderzoekers van de Russische regering gaven zondag toe dat er water uit het reservoir is geloosd, maar houden vol dat dat de overstromingen niet heeft veroorzaakt.

Van de honderdvijftig tot dusver geborgen lijken komen er 139 uit Krimsk, zei het ministerie van binnenlandse zaken zondag. De watervloed heeft vrijdagnacht en in de vroege zaterdagochtend veel mensen in hun slaap verrast.


Dodental watersnood Rusland passeert 150 (Foto: Novum)

Elia van Juventus naar Werder

Eljero Elia verkast van Juventus naar Werder Bremen. Volgens Voetbal International wordt de rappe vleugelspeler op dit moment gekeurd in Bremen alvorens de overgang wordt beklonken. Bij Werder tekent Elia een contract dat hem voor vier jaar aan de club verbindt.

De Duitse club maakt naar verluidt zesenhalf miljoen euro over naar de bankrekening van de Italianen. De 25-jarige aanvaller werd in de vorige zomertransperiode door Juventus nog voor tien miljoen euro van Hamburger SV overgenomen.

In Turijn kwam Elia echter weinig aan spelen toe. Bij De Oude Dame speelde hij slechts in vier competitiewedstrijden mee.

Brand beschadigt restaurant Avifauna

In het restaurant in Vogelpark Avifauna heeft zondagmiddag een brand gewoed. De buffetten die voor zondagavond stonden gepland, waarbij ongeveer vijfhonderd gasten werden verwacht, zijn afgelast. Dat laat een woordvoerder van het park in Alphen aan den Rijn weten. "Vervelend, maar we zijn blij dat het goed is gegaan."

De brand ontstond iets na het middag uur in het plafond van de keuken. De brandweer gaf ongeveer anderhalf uur later het sein brand meester. De gasten uit het parkrestaurant zijn opgevangen in het hotel. "Er was geen paniek en de schade lijkt mee te vallen", aldus de zegsvrouw. De technische dienst onderzoekt de oorzaak van de brand.

Kort nadat het besluit was gevallen om het park te sluiten werd dat weer ingetrokken, omdat er toch nog bezoekers voor de poort stonden. Op het moment van de brand waren er ongeveer vijfhonderd mensen in het park, dat eigendom is van het Van der Valk-concern.

[Tour] Pinot wint onstuimige rit naar Porrentruy

Thibaut Pinot heeft op fraaie wijze de onstuimige achtste etappe in de Tour de France gewonnen. De Fransman soleerde naar de zege in de rit die de renners over 157,5 kilometer van Belfort naar het Zwitserse Porrentruy voerde.

In de etappe van vandaag was het al vanaf de eerste kilometer van de dag koers. Veel renners die gisteren de slag misten gingen de strijd aan. Er volgde een spervuur van demarages waarbij de Nederlanders veelvuldig aan het front te vinden waren. Nadat de stofwolken opgetrokken waren reden Jérémy Roy en Fredrik Kessiakoff aan de leiding. Achter hen reed een grote groep waarin naast de latere ritwinnaar Pinot ook de Nederlanders Steven Kruijswijk, Johnny Hoogerland, Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Pieter Weening reden.

Roy en Kessiakoff werden gegrepen, maar omdat de samenwerking tussen de renners niet op gang kwam demareerde Kessiakoff op de twee na laatste klim van de dag. De Zweed bouwde een voorsprong van bijna twee minuten op zijn achtervolgers op. Pinot en Tony Gallopin gingen in de tegenaanval en reden al snel een minuut van het gat dicht.

Op de laatste berg van de dag, de Col de la Croix, liet de pas 22-jarige Pinot eerst Gallopin achter zich en achterhaalde vlak onder de top Kessiakoff. De Fransman soleerde hierna in de laatste zestien kilometer naar de finish. Kessiakoff werd nog achterhaald door de groep met de klassementsrenners waarin Cadel Evans naar plaats twee sprintte. Grootste slachtoffers in het klassement waren Nicolas Roche, Maxime Monfort en Rein Taaramäe.

Bezoekersaantal Marinedagen ingezakt

De Marinedagen hebben de afgelopen drie dagen ongeveer honderdduizend bezoekers naar Den Helder getrokken. Vorig jaar waren dat er nog ruim 150.000. Na een zonovergoten zaterdag was de regenachtige zondag vooral een dag voor diehards, meldt het ministerie van Defensie.

Zaterdag werden 55.000 bezoekers geteld en zondag 35.000. Vrijdag hadden ongeveer tienduizend scholieren en veteranen al een bezoek gebracht aan de Nieuwe Haven, waar onder meer mijnenjagers en een door mariniers beveiligd koopvaardijschip te zien waren. Verder konden liefhebbers genieten van buitenlandse fregatten, een lichtshow, de laatste technische snufjes en demonstraties met helikopters, amfibievaartuigen en speedboten.

De Marinedagen worden volgend jaar gehouden van 20 tot en met 23 juni. Het evenement is dan groter van opzet vanwege het 525-jarige jubileum van de marine en de combinatie met Sail Den Helder 2013.


Bezoekersaantal Marinedagen ingezakt (Foto: Novum)

Fuglsang wint Ronde van Oostenrijk

De Deense wielrenner Jakob Fuglsang heeft de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. In de laatste etappe kwam de leidende positie in het klassement van de RadioShack-Nissan-Trek-renner niet meer in gevaar.

In de slotetappe kwam Daniele Colli in de massasprint in Wenen als eerste over de meet. Tweede werd Alexey Tsatevich (Katusha) voor Blaz Jarc (Team Netapp) en Danilo Napolitano (Acqua & Sapone). De Nederlander Boy van Poppel (UnitedHealthcare) werd vijfde in de sprint. 

Deschamps nieuwe bondscoach van Frankrijk

Didier Deschamps is door de Franse voetbalbond FFF aangesteld als de nieuwe bondscoach. De 43-jarige Deschamps, die onlangs vertrok bij Olympique Marseille, volgt bij Frankrijk Laurent Blanc op, die na het EK opstapte.

De bond laat weten dat voorzitter Noël Le Graët en Deschamps zaterdag een ontmoeting hebben gehad in Parijs, waar details van de samenwerking zijn besproken. Deschamps heeft volgens diverse Franse media een contract getekend met de FFF voor twee jaar, met een automatische verlenging van nog twee jaar als Frankrijk zich plaatst voor het WK in Brazilië in 2014.

De 43-jarige Deschamps werd met Marseille een keer landskampioen en drie keer bekerwinnaar. Afgelopen seizoen eindigde de oud-international met Olympique echter op een teleurstellende tiende plaats.

Zijn debuut als bondscoach maakt de voormalige verdediger op 15 augustus in het oefenduel met Uruguay. In de WK-kwalificatiepoule zijn de Fransen ingedeeld bij EK-winnaar Spanje, Wit-Rusland, Georgië en Finland. Deschamps speelde zelf 103 interlands.

LittleBigPlanet Karting binnenkort in bèta

Sony's San Diego Studio heeft nog niet zo lang geleden een aantal creatieve gamers uitgenodigd om naar de studio te komen en de LittleBigPlanet Karting Create Tools uit te proberen. De resultaten waren kennelijk positief, want de studio heeft aangekondigd dat de game binnenkort in bèta zal gaan.

De bèta voor de nieuwe game begint op dinsdag 10 juli en zal lopen tot 31 juli. Wie zich via de bèta-site van PlayStation Network heeft opgegeven, maakt kans op een code voor de bèta. Helaas hebben al zo veel mensen zich opgegeven dat er geen nieuwe aanmeldingen meer gedaan kunnen worden voor LittleBigPlanet Karting.

Het team heeft aangegeven dat er meerdere golven van bèta-invites zullen volgen, dus niet getreurd als je je hebt opgegeven en niet meteen in de eerste week een code ontvangt.

LittleBigPlanet Karting is een racegame met de bekende Sackboy in de hoofdrol en zal eind dit jaar uitkomen voor PlayStation 3.

Stuk spoor verzakt bij Bilthoven

Treinen rijden de rest van zondag stapvoets in de buurt van Bilthoven, omdat het spoor daar enigszins is verzakt. Tussen Utrecht Centraal en Den Dolder worden minder treinen ingezet, de vertraging kan oplopen tot een halfuur. Het spoor wordt komende nacht vervangen, laat een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail weten.

Het spoor is een klein beetje verzakt, het blijft binnen de marges, aldus de zegsman. Mogelijk komt dat door de regenval, maar de oorzaak is nog onduidelijk. "Dat kunnen we komende nacht beter zien." De werkzaamheden beginnen om 00.30 uur en zijn naar verwachting om 05.30 uur afgerond, zodat reizigers er in de ochtendspits geen last van hebben.

VVV-Venlo legt Heimann vast

VVV-Venlo heeft doelman Niclas Heimann aangetrokken. De 21-jarige Duitser liet op een trainingsstage een positieve indruk achter, waardoor hij in Venlo een contract verdiend heeft. De details van de verbintenis moeten nog ingevuld worden en ook moet de goalie nog medisch gekeurd worden.

Technisch manager Wim Dusseldorp over de keuze voor Heimann: "Onze trainer Ton Lokhoff kende deze keeper al uit zijn tijd bij Red Bull Salzburg en tijdens de afgelopen week training en met de oefenwedstrijden keepte Niclas zodanig dat de technische staf ervan overtuigd is dat deze jongen door kan groeien. Wij zien in hem een jonge keeper die de juiste kwaliteiten bezit om de concurrentiestrijd met Niki Mäenpää aan te gaan om de plaats onder de lat in het eerste elftal."

Schut vertrekt naar Mamelodi Sundowns

FC Utrecht-icoon Alje Schut zoekt eindelijk het buitenlandse avontuur op. Hij vertrekt naar het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns. Schut verlaat FC Utrecht na dertien trouwe dienstjaren. Bij Mamelodi Sundowns komt hij een andere Nederlander tegen.

Johan Neeskens is er namelijk trainer. De selectie bestaat voornamelijk uit Zuid-Afrikanen en andere Afrikaanse spelers. "Mamelodi Sundowns FC is een gerespecteerde club in de Zuid-Afrikaanse hoogste divisie en heeft in Neeskens een goede en ervaren trainer. Daarbij is ook het leven daar een verrijking voor ons."

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag ooit in het buitenland te willen spelen", vertelde Schut op de website van FC Utrecht. "Nu ben ik op een leeftijd gekomen dat ik nog op niveau kan spelen."

Amerikanen snakken naar einde hittegolf

Na de hitterecords van zaterdag kijken veel inwoners van het midwesten en noordoosten van de Verenigde Staten reikhalzend uit naar de voor zondag voorspelde temperatuurdaling. Zeker dertig mensen zijn al aan de hitte bezweken.

Zaterdag bereikte de temperatuur in grote delen van de VS de veertig graden. Zondag stroomt koelere lucht het oosten binnen, en daalt het kwik wellicht tot onder de dertig. Dat gaat op tal van plaatsen gepaard met zware onweersbuien. Duizenden huishoudens moesten het daardoor zonder stroom stellen.

De afwisseling van hevig onweer en extreme hitte bracht veel Amerikanen de afgelopen dagen in het nauw. Airconditioning en koelkasten lieten hen in de steek, omdat door blikseminslag de elektriciteit her en der uitviel. Vooral ouderen werd de hitte fataal.

Chicago, waar tien mensen bezweken, en de staat Maryland, met negen doden, zijn het zwaarst getroffen. Ook in Wisconsin en Tennessee werd de warmte mensen teveel. In Indianapolis kwam een meisje van vier om dat in een oververhitte auto was achtergelaten. Een meisje van zestien maanden vecht nog voor haar leven in het ziekenhuis.

In Maryland raakten spoorrails door de hitte ontwricht, en ontspoorde een passagierstrein. Alle inzittenden bleven ongedeerd.


Amerikanen snakken naar einde hittegolf (Foto: Novum)

Vertonghen: "Er valt iets van mijn schouders"

De overgang van Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur werd zondag eindelijk definitief. De Belg is blij dat zijn langverwachte transfer nu eindelijk rond is. Na langdurige onderhandelingen tussen Ajax en Tottenham werd er zondag dan toch een definitief akkoord bereikt.

Vertonghen wordt voor twaalf miljoen euro overgenomen door de Londense club, zo valt er te lezen op zowel de clubsite van Ajax als Tottenham. Vertonghen is blij dat zijn transfer nu eindelijk definitief is en hoopt te slagen in Engeland.

"Ik ben blij dat de soap rondom mijn transfer voor bij is. Er valt iets van mijn schouders af. Ik ben blij dat ik me geen zorgen meer hoef te maken", aldus Vertonghen. "Nu alles officieel is, kan ik me weer op andere dingen gaan richten. In de afgelopen tijd heb ik een paar keer gedacht dat ik aan mijn laatste training bezig was. Maar natuurlijk gaf het me een apart gevoel toen het besef kwam dat ik echt aan mijn laatste training bezig was."

Ondanks dat Vertonghen uitkijkt naar het spelen voor zijn nieuwe club, doet het de Belg ook pijn om afscheid te moeten nemen van Ajax. "Ik bewaar de meest fantastische herinneringen aan Ajax en Amsterdam. De club en de stad hebben mij gemaakt als mens. Ik ben iedere ochtend met een leuk gevoel opgestaan, want ik kwam altijd graag bij Ajax. Ik heb er de mooiste momenten uit mijn leven meegemaakt. De kampioenschappen in 2011 en 2012 zijn onvergetelijk."

Verdwenen reuzenkat duikt op in Hoogvliet

De serval die donderdag verdween uit zijn verblijf in Pernis, is weer terecht. Agenten vingen de luipaardachtige kat zondagochtend in een tuin in Hoogvliet.

De politie kreeg in de vroege ochtend meldingen van mensen die het dier hadden gezien. Diverse eenheden, waaronder medewerkers van de dierenpolitie en de hondenbrigade, zetten een zoektocht in gang, waarbij ook een boswachter en de eigenaars van het exotische dier zich aansloten.

Het dier werd uiteindelijk aangetroffen in een tuin aan de Heersdijk in Hoogvliet. Met een vangstok en netten kon de serval worden gevangen. Het beest is ongedeerd overgedragen aan de eigenaars.

Een inwoner van Pernis maakte donderdag melding van de vermissing. Hoe het dier kon ontsnappen uit zijn kooi is nog onduidelijk. Mogelijk ging het om diefstal.

De serval is een middelgrote kat met lange poten die in het midden en zuiden van Afrika leeft. Het dier heeft iets weg van een jachtluipaard.


Verdwenen reuzenkat duikt op in Hoogvliet (Foto: Novum)

Sensation haalt 342 duizend euro op voor Dance4Life

Sensation heeft bijna 342 duizend euro opgehaald voor Dance4Life. Zaterdag vond de première van Sensation Source of Light plaats in de Amsterdam Arena, waarbij de organisatie Dance4Life werd gesteund. Topmodel Doutzen Kroes nam een cheque in ontvangst voor de organisatie die wereldwijd jongeren voorlichting geeft over seks, hiv en aids.

De cheque werd gedekt door een deel van de opbrengst van de kaartverkoop en van een veiling. Onder meer Otazu-sieraden die gedragen zijn door Lady Gaga, een exclusieve preview in het Stedelijk Museum en een wedstrijd voetballen met vrienden in de Amsterdam Arena werden geveild.

Kaarten voor de modeshow van Victoria's Secret werden voor 25 duizend euro verkocht. "Ik vind het heel gaaf dat ik dit jaar de tickets voor de Victoria's Secret show heb kunnen inbrengen voor de veiling!", reageerde Dance4Life-ambassadrice Doutzen Kroes. "Het is zo bijzonder dat Victoria's Secret dit aanbiedt aan een goed doel, dat gebeurt normaal nooit! We organiseren de veiling nu voor de vierde keer, en elke keer is het weer een groot succes. Dat maakt me zo trots!"

Lange Frans, die de avond presenteerde, besloot spontaan een huiskamerconcert aan te bieden. De show ging voor negenduizend euro onder de hamer. De gehele opbrengst van de veiling, ruim 168 duizend euro, komt ten goede aan wereldwijde scholenprojecten.

Justin Bieber klaagt paparazzo aan

Justin Bieber heeft een paparazzo aangeklaagd die hem vrijdag in Los Angeles achtervolgde. De 18-jarige zanger werd tijdens een autorit aangehouden omdat hij te hard reed en geeft de fotograaf de schuld van zijn rijgedrag. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Volgens het tieneridool was de fotograaf een gevaar op de weg en heeft de man met zijn actie levens in gevaar gebracht. De zanger diende, nadat hij een bekeuring had gekregen, een aanklacht in tegen de fotograaf. De zaak wordt nu onderzocht.

Het is niet de eerste keer dat het popidool last heeft van de paparazzi. Een beveiliger van Bieber heeft in februari nog gevochten met een fotograaf die niet luisterde naar de lijfwacht.

[Upd] Keita weg bij Barcelona

Seydou Keita is weg bij Barcelona. De Malinese international heeft gebruik gemaakt van een clausule in zijn contract. Daarin staat dat hij zou mogen vertrekken als hij minder dan de helft van het aantal wedstrijden van Barcelona in een seizoen zou spelen.

Keita speelde de afgelopen vier jaar bij Barcelona en won in die tijd onder meer met de club tweemaal de Champions League. Naar alle waarschijnlijkheid zal de 32-jarige middenvelder zijn loopbaan voortzetten in China.

Update 15.44 uur
Keita heeft zijn handtekening gezet onder een contract van 2,5 jaar bij het Chinese Dalian Aerbin, aldus Goal.com. Op 15 juli zal de Malinees zich vervoegen bij zijn nieuwe club.

[MotoGP] Uitslag Grand Prix Duitsland

Dani Pedrosa heeft de MotoGP-race van Duitsland gewonnen. De Honda-rijder won op de Sachsenring voor de derde maal op rij. Zijn ploeggenoot Casey Stoner, die van polepositie was begonnen, ging in de laatste ronde onderuit.

Stoner was aan een sterke race bezig en reed lange tijd vooraan. Pedrosa ging de Australiër echter in de tweede helft van de race voorbij en behield de leiding tot het einde. Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso werden respectievelijk tweede en derde.

Lorenzo profiteerde van de val van Stoner. De Yamaha-coureur werd tweede in de race en nam daardoor alleen de leiding in het GP-klassement. Pedrosa staat nu tweede op veertien punten, gevolgd door Stoner.

In de Moto2-race werd de Spanjaard Marc Marquez de winnaar, voor Mika Kallio en Alex de Angelis.


Dani Pedrosa wint op Sachsenring (Foto: Novum)

[Tour] [Video] Opgave S. Sánchez na sleutelbeenbreuk

Samuel Sánchez heeft tijdens de achtste etappe van de Tour de France moeten opgeven. Na 56 kilometer raakte de Spanjaard betrokken bij een valpartij en hij sloeg hard tegen het asfalt. De regerend olympisch kampioen heeft zijn sleutelbeen en hand gebroken, bericht de officiële website van de Tour de France. De 34-jarige Sánchez won vorig jaar een etappe en het bergklassement.

Na enige tijd op het wegdek te zijn behandeld, moest hij afgevoerd worden in een ambulance. Euskaltel raakt met het uitvallen van Sanchez zijn kopman in de Ronde van Frankrijk kwijt. Ook Alejandro Valverde was betrokken bij de valpartij, maar de Movistar-renner kon verder.


Beelden van de val van Samuel Sánchez (Bron: NOS.nl)

[F1] Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië

Mark Webber heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Red Bull-coureur haalde in de slotfase Fernando Alonso in die nog wel tweede werd. In het kampioenschap blijft Alonso leiden, maar de Ferrari-rijder zag Webber wel dichterbij komen.

De race op Silverstone begon in tegenstelling tot de kwalificatie van gisteren op een droge baan op Silverstone met Fernando Alonso op poleposition. De beste start was voor Alonso die Mark Webber, Michael Schumacher en Felipe Massa voorbleef. Force India-coureur Paul di Resta kende grote problemen, want al na enkele bochten spinde de Schot met een lekke band. Ook Nico Rosberg kende een mindere start, want de Mercedes-coureur lag vijftiende. Caterham-rijder Vitaly Petrov ging helemaal niet van start.

Vooraan kon Alonso door zijn hardere banden geen gat slaan met de coureurs die achter hem lagen. Dit zorgde ervoor dat achter hem enkele gevechten ontstonden. Zo viel Massa aan bij Schumacher, maar moest inhouden. Dit gaf Sebastian Vettel de kans om bij de Brazilaan aan te kloppen, maar de Ferrari-rijder hield de deur dicht. Di Resta moest ondertussen zijn auto met schade in de pits parkeren. Grosjean moest de pits opzoeken met schade. De Lotus-coureur kwam als laatste weer de baan op.

Na vijf ronden wisten Alonso en Webber weg te lopen bij Schumacher die een seconde per ronde langzamer reed dan de leiders. Omdat Schumacher iedereen ophield was Vettel de eerste die na tien ronden de pits opzocht. De Duitser kwam als vijftiende weer op de baan. Meer coureurs volgden zijn voorbeeld. Massa was ondertussen Schumacher voorbij en sloeg meteen een gat met de Duitser. Voor Perez was de race na twaalf ronden voorbij toen Maldonado hem raakte bij een inhaalactie.

Alle pitsstops schudden het veld flink door elkaar. Na achttien ronden was Hamilton de enige die nog niet was gestopt. De Brit ging aan de leiding, voor Alonso, Webber, Vettel, Massa, Schumacher, Räikkönen, Grosjean, Kobayashi en Hülkenberg. Alonso had veel nieuwere banden dan Hamilton en profiteerde na een spannend duel hiervan door de McLaren te passeren. Na 21 ronden kwam Hamilton eindelijk binnen, waardoor hij terugviel naar de zevende plaats.

De Brit zat achter het gevecht tussen Schumacher en Räikkönen. De Fin wist de Duitser na 25 ronden te passeren, waarna Hamilton enkele bochten later volgde, waardoor Schumacher terugviel naar de zevende plaats. Opvallend was dat Hamilton snel naar zijn eerste stop wederom binnenkwam voor nieuw rubber om zo de laatste 23 ronden van de race te rijden. De Brit viel terug naar de twaalfde plaats, achter Rosberg en nipt voor de Lotus van Grosjean.

Hamilton en Grosjean baanden zich langzaam een weg naar voren door al snel Rosberg en Button te passeren. Het tweetal had een rondenlang gevecht, waarbij Grosjean over een betere auto leek te beschikken. De Fransman beslechtte na 35 ronden het pleit in zijn voordeel. Ondertussen kwamen langzaam maar zeker de coureurs binnen voor hun tweede stop. Van de toppers was Alonso na 38 ronden de laatste.

Alonso had een voorsprong van vier seconden op Webber die erg snel was met de Red Bull. Vettel lag derde, voor Vettel, Massa, Räikkönen, Grosjean, Hamilton, Schumacher, Hülkenberg en Senna. In de slotfase ontstonden her en der gevechten. Zo reed Webber het gat met Alonso vrijwel dicht en hield Hülkenberg Senna en Button rondenlang op. Iets daarvoor pakte Schumacher de zevende plaats van Hamilton af met nog zes ronden te gaan.

Vijf ronden voor het einde profiteerde Webber optimaal van zijn snellere auto en haalde Alonso in met behulp van KERS en DRS. De Spanjaard wilde zich niet gewonnen geven, maar moest wel toen Webber voor hem kwam. In de voorlaatste ronde wist Senna de negende plaats van Hülkenberg af te pakken. De Duitser wilde terugslaan, maar ging wijd en vond zichzelf hierna terug op de twaalfde stek.

Na 52 ronden op Silverstone werd Webber voor de tweede keer dit jaar als eerste afgevlagd. Met hem gingen Alonso en Vettel naar het podium. De laatste punten waren voor Massa, Räikkönen, Grosjean, Grosjean, Schumacher, Hamilton, Senna en Button.

Uitslag

Pos Coureur Team Tijd
1 Mark Webber Red Bull 1:25:11.288
2 Fernando Alonso Ferrari +3.060
3 Sebastian Vettel Red Bull +4.836
4 Felipe Massa Ferrari +9.519
5 Kimi Räikkönen Lotus +10.314
6 Romain Grosjean Lotus +17.101
7 Michael Schumacher Mercedes +29.153
8 Lewis Hamilton McLaren +36.463
9 Bruno Senna Williams +43.347
10 Jenson Button McLaren +44.444
11 Kamui Kobayashi Sauber +45.370
12 Nico Hulkenberg Force India +47.856
13 Daniel Ricciardo Toro Rosso +51.241
14 Jean-Eric Vergne Toro Rosso +53.313
15 Nico Rosberg Mercedes +57.394
16 Pastor Maldonado Williams +1 Ronde
17 Heikki Kovalainen Caterham +1 Ronde
18 Timo Glock Marussia +1 Ronde
19 Charles Pic Marussia +1 Ronde
20 Pedro de la Rosa HRT +2 Ronden
21 Narain Karthikeyan HRT +2 Ronden
DNF Sergio Perez Sauber +41 Ronden
DNF Paul di Resta Force India +50 Ronden
DNS Vitaly Petrov Caterham +52 Ronden


Voorlopige coureursstand

Pos Coureur Team Punten
1 Fernando Alonso Ferrari 129
2 Mark Webber Red Bull 116
3 Sebastian Vettel Red Bull 100
4 Lewis Hamilton McLaren 92
5 Kimi Räikkönen Lotus 83
6 Nico Rosberg Mercedes 75
7 Romain Grosjean Lotus 61
8 Jenson Button McLaren 50
9 Sergio Perez Sauber 39
10 Pastor Maldonado Williams 29
11 Paul di Resta Force India 27
12 Michael Schumacher Mercedes 23
13 Felipe Massa Ferrari 23
14 Kamui Kobayashi Sauber 21
15 Bruno Senna Williams 18
16 Nico Hulkenberg Force India 17
17 Jean-Eric Vergne Toro Rosso 4
18 Daniel Ricciardo Toro Rosso 2
19 Heikki Kovalainen Caterham 0
20 Vitaly Petrov Caterham 0
21 Timo Glock Marussia 0
22 Charles Pic Marussia 0
23 Narain Karthikeyan HRT 0
24 Pedro de la Rosa HRT 0


Voorlopige constructeursstand

Pos Team Punten
1 Red Bull 216
2 Ferrari 152
3 Lotus 144
4 McLaren 142
5 Mercedes 98
6 Sauber 60
7 Williams 47
8 Force India 44
9 Toro Rosso 6
10 Caterham 0
11 Marussia 0
12 HRT 0

Vertonghen nu definitief naar Spurs

De overgang van Jan Vertonghen van Ajax naar Tottenham Hotspur is nu definitief. De Belgische verdediger levert de Amsterdamse club een transferbedrag van maximaal twaalf miljoen euro op, meldt Ajax op zijn website. Ook werden Vertonghen en Ajax het eens over het ontbinden van zijn contract.

Club en speler waren het aanvankelijk oneens over het percentage van het transferbedrag dat Vertonghen zou ontvangen van Ajax. De laatste hordes werden zondag echter genomen, en ook Ajax en Spurs kwamen eruit. De landskampioen ontvangt een vast bedrag voor de Belg en incasseert daarnaast enkele prestatiebonussen. De totale transfersom kan zo oplopen tot twaalf miljoen euro.

"Ik ben blij dat de soap rondom mijn transfer voorbij is", reageerde Vertonghen opgelucht. "Het is geweldig dat ik tijdens de voorbereiding al bij Tottenham kan starten. Voor mij was dat een belangrijk punt."

De 25-jarige Vertonghen werd dit en vorig jaar landskampioen met Ajax. Hij speelde 220 officiële wedstrijden voor de club waarin hij 28 goals maakte. De Belgische international maakte zijn debuut voor Ajax 1 in 2006. Hij was in zijn laatste seizoen bij Ajax aanvoerder.

Angelina Jolie geëerd bij Sarajevo Film Festival

Angelina Jolie heeft zaterdag de Citizen of Sarajevo Award in ontvangst genomen. De 37-jarige actrice bracht een bezoek aan Bosnië voor het Sarajevo Film Festival in verband met haar film In the Land of Blood and Honey.

Jolie maakte met de oorlogsfilm over het conflict in voormalig Joegoslavië, die in februari in Nederland in première ging, haar regiedebuut. Jolie sprak tijdens het festival over haar ervaringen.

"De tijd die ik in Bosnië heb doorgebracht en de mensen die ik ontmoette, hebben mijn leven veranderd", zegt de actrice tegen entertainmentzender E! "De ervaring was zo uniek dat ik mij diep verbonden voelde met de mensen."

In the Land of Blood and Honey gaat over een relatie tussen de moslimkunstenares Ajla en de Servische politieagent Danijel. Als de oorlog uitbreekt en escaleert, wordt hun relatie bijna onmogelijk.


Angelina Jolie geëerd bij Sarajevo Film Festival (Foto: Novum)

FOK!filmtips van de dag: Papillon

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Voor de jonge FOK!ker is vandaag om 15:30 de film Misa en de Wolven te zien en de autofreaks uit PTA komen uurtje later aan hun trekken met Herbie Rides Again op BBC 2. Misa en de Wolven gaat over het meisje Misa dat na de dood van haar moeder bij haar oma in Lapland intrekt. Daar ontmoet ze Gustav en zijn familie en maakt ze kennis met de nomadisch kultuur die nog sterk gelooft in het leven na de dood. Misa sluit in Lapland een bijzondere vriendschap met een wolvin en haar twee welpjes. De film Herbie Rides Again heeft nauwelijks nog introductie nodig. Is de film toch onbekend? Bekijk dan hieronder de trailer.

Vanavond om 20:00 is dan op RTL 7 de FOK!filmtip van de dag te zien: Papillon uit 1973. Deze film vertelt het verhaal van Henri Charriere, een kleine crimineel die onterecht veroordeeld wordt voor moord en een levenslange gevangenisstraf opgelegd krijgt. Henri zet alles op alles om te ontsnappen maar helaas mislukt de eerste poging. Als straf wordt hij overgeplaatst naar een gevangenis van waaruit nog nooit iemand is ontsnapt.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

[WBD] Murray vergelijkt zichzelf met LeBron James

Andy Murray vergelijkt zichzelf het liefst met basketballer LeBron James. Dat zei de Schot gisteren toen hem door de pers werd gevraagd of hij aan een andere sporter denkt die net als hij grote verwachtingen creëerde, en die nagenoeg niet inloste. Murray stond in drie Grand Slam-finales, en won daarin nog nooit een set.

"Ik denk dat LeBron James een goed voorbeeld is", aldus de nummer vier van de wereld. "Hij is heel vaak erg dichtbij winst geweest." James speelde van 2003 tot 2010 bij de Cleveland Cavaliers, waar hij niks won. Na zijn overgang naar Miami Heat stond hij in 2011 meteen in de play-offs van de NBA, waarin werd verloren van de Dallas Mavericks. Pas dit jaar won LeBron met Miami Heat de NBA-titel. Tegelijkertijd sleepte hij de prijs in de wacht voor 'Meest Waardevolle Speler'.

"Ik zit in eenzelfde soort situatie", vervolgt Murray. "Ik heb heel dicht bij de zege gestaan, en die nooit verkregen. Er waren veel mensen die niet wilden dat LeBron won. Er waren veel mensen die zeiden dat hij nooit zou winnen. Er waren veel mensen die zeiden dat hij nooit op zijn beste niveau speelt in de finales, nooit op zijn niveau speelt in het beslissende quarter. En toen gebeurde er wat er dit jaar gebeurde. Soms duurt het voor sommigen wat langer dan voor anderen."

Giggs aanvoerder Brits voetbalteam

Ryan Giggs is benoemd tot aanvoerder van het Britse olympische voetbalteam. De veteraan van Manchester United is een van de drie zogenaamde dispensatiespelers bij de ploeg. "Ik hoop dat ik mijn ervaring aan de jonge spelers in de ploeg kan overbrengen", aldus Giggs vandaag op de website van de Britse voetbalbond FA.

Giggs speelde 64 interlands voor Wales, maar hij heeft nooit op een EK of WK gespeeld. Craig Bellamy en Micah Richards zijn de andere twee dispensatiespelers. David Beckham werd niet geselecteerd. De Britten spelen op 20 juli de eerste wedstrijd tegen Brazilië.

Russische en Letse basketballers naar Spelen

De basketballers van Rusland en Letland hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen. Beide landen haalden de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Caracas en verzekerden zich zo van een ticket.

De verliezers van de halve finale, Nigeria en de Dominicaanse Republiek, strijden nog tegen elkaar voor de laatste beschikbare plaats op de Olympische Spelen.

Duits stadje reserveert parkeervakken voor mannen

Achteruit inparkeren kunnen vrouwen in het Duitse Triberg maar beter aan mannen overlaten.

Dat vindt althans burgemeester Gallus Strobel. Hij heeft op twee 'erg moeilijk bereikbare parkeervakken' in de plaatselijke parkeergarage een marssymbool laten aanbrengen, liet hij in Der Spiegel weten.

Mannen gaat het inparkeren nu eenmaal wat makkelijker af, stoft de burgemeester een omstreden gemeenplaats af op de website van het Duitse opinieblad. En daarom wil hij vrouwen de overige, eenvoudiger parkeervakken in zijn gemeente gunnen. Maar, geeft Strobel toe, het is een maatregel met een knipoog: ''Het gaat ook om humor en marketing.''

Tot dusver vielen er volgens de burgemeester pas twee boze e-mails op de mat in het stadhuis van het plaatsje in het Zwarte Woud. ''We krijgen juist veel bijval. Ook van vrouwen.''

De vrouwen in Triberg zien het volgens Strobel juist als een uitdaging. ''Er zijn er veel die de mannenparkeerplaats gebruiken. En dat is ook niet verboden.''

Student kritiek na nachtelijke duik in Breda

Een 21-jarige student ligt in levensgevaar in het ziekenhuis na door brandweerduikers uit de rivier de Mark bij Breda te zijn gehaald. De man uit Delft ging 's nachts na het stappen met drie vrienden zwemmen, maar kwam na een sprong van een brug niet meer boven. Hij werd aan de kant gereanimeerd, meldt de politie zondagochtend.

De vrienden van het slachtoffer sloegen rond 05.15 uur alarm. Ze zochten zelf ook naar de vermiste student. Brandweerduikers konden hem na twee minuten boven water halen. Voor de andere zwemmers en overige omstanders werd slachtofferhulp ingeschakeld.

Het slachtoffer en de anderen zijn lid van een studentenvereniging. Ze gingen na een verjaardag nog de stad in en gingen bij terugkomst zwemmen. Twee van hen sprongen ook van de brug. Bij de derde sprong ging het fout.

Huisgenoten vluchten voor man met hamer en mes

Vier huisgenoten van een 19-jarige man uit Schijndel zijn zaterdagnacht gevlucht nadat hij ze aanviel met een hamer en een mes. Een van de slachtoffers was het dak op gevlucht in afwachting van de politie, anderen hadden zich verschanst in hun kamers. De belager was ook het dak op geklauterd, maar werd daar door de politie van af gehaald.

De slachtoffers waren gestoken in benen en in hun gezicht geslagen, maar zijn niet in levensgevaar. De mannen van 27 tot 34 jaar zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

De aanleiding van de belaging is nog niet bekend.

Button verrast door prestaties Ferrari

McLaren-coureur Jenson Button is verrast door de prestaties van het Formule 1-team Ferrari dit seizoen, zo meldt hij aan Autosport. De Italianen zaten er in de eerste race van het jaar niet bij, maar inmiddels leidt Fernando Alonso het kampioenschap, heeft de Spanjaard al twee races gewonnen en start hij vandaag op Silverstone van poleposition.

"Ik was verbaasd over de achterstand van Ferrari na de eerste race. Maar met Ferrari weet je dat ze zich altijd verbeteren. Ik vind het alleen verbazingwekkend hoe snel ze dat hebben gedaan. Ze hebben geluk gehad, zoals in Maleisië, maar over het algemeen hebben ze gewoon geweldig werk geleverd. Met name Fernando presteert heel sterk en constant. Ze hebben het maximale gehaald uit het beschikbare materiaal en geen fouten gemaakt."

Button won zelf in Australië de eerste race van het seizoen en zakte daarna ver weg. Ook in de Grand Prix van Groot-Brittannië zal hij vandaag van ver moeten komen. Hij start vanaf plaats achttien. "In deze weersomstandigheden worden meer fouten gemaakt. Daar moet je van profiteren door zelf je hoofd koel te houden. Als je een redelijke race rijdt is het aannemelijk dat je in de punten eindigt. Je moet slim zijn en zorgen dat je er aan het eind nog bij bent."

Lokale PvdA wil schade verhalen op weervoorspellers

De PvdA in Hoek van Holland is zo boos over onjuiste weersvoorspellingen voor de Zuid-Hollandse kustplaats dat het een schadeclaim wil indienen tegen de voorspellers. Volgens de partij wordt vaak ten onrechte slecht weer voorspeld en blijven daardoor onnodig strandgangers weg, waardoor ondernemers geld mislopen.

Volgens de PvdA kost een misgelopen stranddag strandtenthouders en andere ondernemers in de deelgemeente van Rotterdam samen honderdduizend euro. Zowel woensdag als donderdag werd slecht weer voorspeld terwijl het prima strandweer was.

De partij zegt er geen begrip voor te hebben dat 's ochtends het weer voor de rest van de dag niet goed kan worden voorspeld. Het dagelijks bestuur van Hoek van Holland moet volgens de PvdA een statement maken en alle weerbureaus een rekening sturen.

De Graafschap: hoogste begroting in Jupiler League

De Graafschap heeft voor komend seizoen de hoogste begroting in de Jupiler League. De Doetinchemmers degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie en hebben voor komend seizoen 6,5 miljoen euro te besteden. Vorig seizoen was dit nog 10,3 miljoen euro, zo weet Voetbal International te melden.

Sparta Rotterdam heeft de begroting opgevoerd tot zes miljoen euro. FC Volendam, SC Cambuur en FC Den Bosch zitten met respectievelijk 4, 3,8 en 3,7 miljoen euro ook in de top qua begrotingen. AGOVV Apeldoorn heeft met 1,5 miljoen euro de laagste begroting in het profvoetbal.

Club Begroting 2011/12 * Begroting 2012/13 *
De Graafschap 10,3 6,5
Sparta Rotterdam 5,5 6
FC Volendam 4,2 4
SC Cambuur 3,7 3,8
FC Den Bosch 3 3,7
Go Ahead Eagles 3 3
MVV Maastricht 2,6 2,8
FC Emmen 2,3 2,4
Excelsior 2,9 2,4
Fortuna Sittard 2,4 2,4
Helmond Sport 2,1 2,4
SC Telstar 2,6 2,37
Almere City FC 1,8 2,3
FC Dordrecht 2,075 2,2
FC Eindhoven 1,6 2,2
SC Veendam 1,6 2,1
FC Oss 1,7 1,9
AGOVV Apeldoorn 1,75 1,5

* in miljoenen euro's

Kerkklokken luiden spontaan in de nacht

FOK!weblog lezer 'Frans' mailde dit opmerkelijke filmpje naar mij toe. Hij is speciaal 's nachts naar de kerkklokken toe gegaan in Ens, om dit mysterie te filmen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Kerkklokken gaan spontaan bengelen! Wil God ons iets vertellen? Heeft het met 2012 te maken? Dit zei Frans tegen FOK! Weblog: "Ik had gezellig met de buren achter gezeten en was aan het opruimen toen de klok ineens in beweging kwam." "Een jaar of 30 geleden is dezelfde klok ook wel eens in beweging gekomen. Toen was er wel spraken van baldadigheid. Een paar jongeren waren toen door een openstaand raam naar binnengeslopen en hadden de klok toen aangezet."

Hopelijk kunnen jullie users er achter komen, hoe dit heeft kunnen gebeuren...

PVV goed idee

Ondanks dat de FOK!-crew en gebruikers elkaar soms behoorlijk de tent uit kunnen vechten zodat FOK! soms wel eens wat 'Haags' overkomt, is er wel een grote solidariteit. We zijn wel eens wat verdeeld, maar eigenlijk nooit zo ver dat we elkaar niet meer kunnen vinden zonder Henk-Henk, Mo-Mo of andere sociale routeplanners. Ook de gebruikers dan wel reageerders binnen de community zijn van zeer uiteenlopende diversiteit. Dat maakt de FOK! community best wel uniek. Een soort van SP-achtig systeem geeft een ieder de kans om op PVV-achtige wijze hun vaak ongezouten mening te verkondigen op nieuws, columns en in de fora.

CampZone komt er weer aan

De zevende maand van het jaar is begonnen, wat betekent dat CampZone weer voor de deur staat. De grootste gamevakantie ter wereld zal van start gaan op 27 juli 00.01 uur en doorgaan tot 6 augustus 11.00 uur.

Andere grote LAN-evenementen, zoals DreamHack en The-Party, duren een lang weekend. CampZone duurt maar liefst elf dagen. Het CampZone terrein in Oirschot is afgelopen weekend voor het eerst van dit jaar in gebruik genomen tijdens een gezellige ‘Pre-CampZone Barbecue’. Daarnaast zal partner P&G Rental volgende week de eerste voorbereidingen treffen voor de opbouw van het evenement. Het CampZone seizoen is dus geopend.

CampZone is kamperen met extra’s. Deelnemers nemen hun eigen computer mee en sluiten deze aan op een razendsnel netwerk, waardoor ze de mogelijkheid hebben om vanuit tenten en caravans tegen en met elkaar te gamen. OnsBrabantNet stelt in samenwerking met de Gemeente Oirschot een internetverbinding van 1 Gigabit per seconde over glasvezel ter beschikking. Deze verbinding wordt gemaakt vanaf het nieuwe bedrijventerrein Westfields. "Het eerste bedrijf heeft zich inmiddels al op bedrijventerrein Westfields gevestigd en geniet van een erg sterke internetverbinding", aldus Caroline Smets, projectleider van Westfields van de Gemeente Oirschot. “Om potentiële andere bedrijven en consumenten een goed beeld te geven wat er in deze regio mogelijk is qua internet, is CampZone natuurlijk perfect.” De gamers op CampZone zullen niets tekort komen qua internet. De door OnsBrabantNet geleverde verbinding is vijftig keer sneller als de ADSL-verbinding waarmee ze thuis moeten gamen.

Met competities als League of Legends, StarCraft II en Call of Duty 4 zal er weer genoeg gegamed gaan worden. Gamen staat op CampZone echter niet per se centraal. Buiten de tenten en caravans is er namelijk meer dan genoeg te doen. Zo worden er naast diverse kampvuuravonden ook vier feestavonden georganiseerd in de ‘Maintent’. In deze zelfde tent staan ook consoles met de nieuwste games, een podium, een voetbaltafel, een pooltafel en stands. Activiteiten als bingo, SingStar en Dance Dance Revolution zullen hier ook worden georganiseerd. Hoofdsponsor Rabobank GICT zal daarnaast met een meeting point in deze tent vertegenwoordigd zijn, met als uitgangspunt om de vele technisch aangelegde bezoekers van CampZone te ontmoeten. Buiten de Maintent vinden activiteiten als live Cluedo, zeepvoetbal, een QR-code-speurtocht en Casemodding plaats.

Voor meer informatie over CampZone kunt u terecht op www.campzone.nl. Ook kun je ons op Facebook volgen via www.facebook.com/CampZoneEvent.

[Tour] Argos ziet Fröhlinger opgeven

Johannes Fröhlinger zal vandaag in de achtste etappe van de Tour de France niet meer van start gaan. De renner van Argos-Shimano kampt met een gebroken pink, opgelopen in een van de zware valpartijen twee dagen geleden.

Fröhlinger stapte gisteren nog wel op, maar heeft in overleg met de ploegleiding besloten om zijn tocht naar Parijs niet meer voort te zetten. De renner die in de bergen zich had moeten laten zien is na Marcel Kittel de tweede renner van Argos die afgestapt is.

Golfster Choi neemt de leiding op US Open

Na Yeon Choi heeft de leiding genomen op de Women's US Open. De golfster uit Zuid-Korea behaalde op de derde dag van het toernooi een score van 65, voor 7 onder par, waarmee zij een voorsprong van zes slagen nam op nummer twee Amy Yang. De 65 van Choi betekende de op drie na beste ronde ooit op de Open.

"Ik kan niet geloven dat ik acht birdies heb gehaald vandaag", zei de 24-jarige Choi. "Maar het lukte en daar ben ik heel blij mee." Waar de meeste speelsters last hadden van de wind, daar brachten de weersomstandigheden het beste in Choi boven.

Door haar uitstekende derde ronde kwam Choi op 8 onder par voor het toernooi. Yang, de nummer twee in de derde ronde met 69 slagen, volgt haar op de ranglijst met 2 onder. De Nederlandse Claire Schreefel staat met vijftien slagen boven par gedeeld zestigste. Christel Boeljon miste de cut.

Vierendertig aanhoudingen Sensation

De politie heeft 34 aanhoudingen verricht rond het dansfeest Sensation in de Amsterdam ArenA. Dat maakte een woordvoerster zondag bekend. De mensen werden aangehouden om uiteenlopende redenen, zoals openbare dronkenschap en het gebruik van verdovende middelen. Ook waren er wat kleine vechtpartijen. Alle aangehouden personen zijn inmiddels weer heengezonden.

Sensation werd bezocht door 37.000 mensen. Op korte afstand van de ArenA waren twee concerten, van Madonna en De Dijk. Madonna trok in Ziggo Dome 15.000 bezoekers en bij het concert van De Dijk in de Heineken Music Hall waren 5000 mensen.

Groot gaslek in Hilversum

In een verdeelstation van een gasleiding in Hilversum heeft een explosie plaatsgevonden. De brandweer sprak aanvankelijk ook over een brand, maar daarvan was geen sprake, zegt een woordvoerder van de politie. Er werd groot alarm geslagen en brandweer uit de wijde omgeving werd opgeroepen. Niemand raakte gewond.

Uit de geknapte leiding spoot een bruine substantie omhoog, vermoedelijk een mengsel van gas en aarde. De leiding werd binnen een halfuur afgesloten, waardoor er geen gas meer ontsnapt.

De brand ontstond in het verdeelstation op de hoek van de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg. Enkele flats en een bejaardentehuis in de buurt zijn ontruimd. De bewoners kunnen naar verwachting na het onderzoek ter plaatse weer naar huis.

The Dark Knight's Fall: een vooruitblik op The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises is het slotstuk van Christopher Nolans Batman-trilogie. Na de successen van Batman Begins en The Dark Knight bij zowel publiek als critici, kijkt de filmliefhebbende wereld richting de derde film, die het verhaal van Bruce Wayne afrondt. De verwachtingen zijn hoog door de hoge kwaliteit van de eerdere films en Nolans reputatie, maar er is nog niet veel bekend over het uiteindelijke verhaal. Hoewel dat in zekere zin alleen maar goed kan zijn, is het interessant eens te kijken naar wat we kunnen verwachten. Met de eerdere films en de comics als basis kijken we naar elementen die ons kunnen vertellen waarover The Dark Knight Rises ons uiteindelijk gaat vertellen.

VVD stijgt na presentatie program, PVV zakt weg

De VVD heeft na de presentatie van zijn verkiezingsprogramma een sprongetje gemaakt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De partij van premier Mark Rutte kreeg er drie zetels bij en is met 29 zetels na de SP de grootste partij. De SP verliest een zetel, maar houdt er 31 over.

Het programma van de VVD, waarin 24 miljard wordt bezuinigd, wordt goed ontvangen door de achterban. Ook bij de voor de partij succesvolle verkiezingen van 2010 werd het program gewaardeerd.

De onrust door opstappende Kamerleden heeft de PVV drie zetels gekost en staat nu op 20. De partij zag Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven ontevreden vertrekken en na de bekendmaking van de kandidatenlijst voor de verkiezingen splitste ook Jhim van Bemmel zich af.

D66 en GroenLinks verliezen beide een zetel en houden er respectievelijk zeventien en vijf over. De PvdA krijgt er een zetel bij en staat daarmee op 19 zetels, nog altijd elf minder dan momenteel in de Tweede Kamer. Ook het CDA en de ChristenUnie krijgen er een zetel bij. Het CDA staat nu op veertien, de ChristenUnie op zeven.

[Tour] Etappe van vandaag

De overgebleven renners in de Tour de France krijgen vandaag een korte, maar pittige rit voor de kiezen in de Tour de France. Liefst zeven heuvels moeten worden beklommen alvorens er wordt gefinisht in het Zwitserse Porrentruy.

Belfort
Het wordt alweer de dertigste keer dat de Tour de France Belfort aandoet. In 1988 werd er een rit door een Nederlander geworden, toen Jean Paul van Poppel een massasprint won in Besançon. Het was zijn eerste van vier ritzeges in die Tour.

Het meest in het oog springende bouwwerk in de stad van 50.000 inwoners is de Leeuw van Belfort. De uit rood zandsteen gemaakte leeuw is 22 meter land en 11 meter hoog en is gemaakt door Frédéric Bartholdi, die ook het Vrijheidsbeeld heeft ontworpen.

Porrentruy
Porrentruy is een dorp gelegen in het Jura in Zwitserland met een kleine 7.000 inwoners. Het is het snelst bereikbare Zwitserse plaatsje vanuit Parijs, zeker nu in de startplaats van vandaag, Belfort, een gloednieuw station is geplaatst voor de TGV. Vanuit Parijs kan je er met de trein in ruim twee en een half uur zijn.

Het gehele oude stadscentrum van Porrentruy maakt onderdeel uit van het Inventory of Swiss Heritage Sites en is daardoor een beschermd gebied. Het is de eerste keer dat de Tour aankomt in het Zwitserse dorp.

Etappebeschrijving
Na de eerste aankomst bergop van gisteren hebben de renners weinig tijd om bij te komen. Er moeten liefst zeven heuvels worden beklommen, waarvan vier van tweede categorie en de laatste, de Col de la Croix, van de eerste categorie.

De opbouw is relatief rustig, met eerst een klim van vierde en daarna derde categorie. Na 50 kilometer gaat het echter los met de Côte de Maison Rouge, Côte de Saignelégier en de Côte de Saulcy, die elkaar binnen vijftig kilometer opvolgen. De Saulcy is de kortste van de drie klimmen, 4,6 kilometer, maar wel de steilste met zijn 8,6%.

Na dertig kilometer dalen en rijden op een plateau volgt het lastige slot van de koers met eerste de Côte de la Caquerelle (4,3 kilometer aan 7,6%) en vervolgens de Col de la Croix. De slotklim is nauwelijks vier kilometer lang, maar kent een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 9% met pieken tot liefst 17% en is daarmee een lastige klim te noemen. Na de top volgt er nog een afdaling en een vlak stuk van samen zestien kilometer; op papier een ideale kans voor vluchters.

Profiel


Overzicht etappe 8 Tour de France 2012 (Bron: letour.fr)

Algemeen klassement na etappe zeven

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Bradley Wiggins SKY GBR 34:21.20
2 Cadel Evans BMC AUS +0.10
3 Vincenzo Nibali LIQ ITA +0.16
4 Rein Taaramäe COF EST +0.32
5 Denis Menchov KAT RUS +0.54
6 Haimar Zubeldia RNT SPA +0.59
7 Maxime Monfort RNT BEL +1.09
8 Nicolas Roche AG2 IER +1.22
9 Chris Froome SKY GBR +1.32
10 Michael Rogers SKY AUS +1.40
30 Bauke Mollema RAB NED +4.36
39 Robert Gesink RAB NED +6.57
41 Steven Kruijswijk RAB NED +8.51
52 Pieter Weening OGE NED +12.26
73 Laurens ten Dam RAB NED +17.59
93 Koen de Kort ARG NED +21.16
121 Lieuwe Westra VCD NED +26.13
127 Rob Ruijgh VCD NED +27.21
133 Kenny van Hummel VCD NED +27.37
139 Johnny Hoogerland VCD NED +28.46
143 Roy Curvers ARG NED +29.19
148 Karsten Kroon STB NED +32.06
153 Bram Tankink RAB NED +33.37
164 Tom Veelers ARG NED +38.14
176 Sebastian Langeveld OGE NED +45.40
177 Albert Timmer ARG NED +46.16


FOK!sport favorieten voor de etappe
***** David Moncoutié
**** Jelle Vanendert
*** Rein Taaramae
** Johnny Hoogerland, Pierre Rolland
* Samuel Sanchez, Pierrick Fedrigo, Luis-Leon Sanchez

North Sea Jazz gaat laatste dag in

Het North Sea Jazz Festival 2012 gaat zondag zijn derde en laatste dag in. Tony Bennett (85), een oude bekende van het festival, staat op het podium. Bennett nam onlangs nog duetten op met onder anderen Amy Winehouse en Lady Gaga.

Op de podia in Ahoy Rotterdam staan zondag verder onder anderen Benjamin Herman, Aloe Blacc, Janelle Monáe, Waylon, D'Angelo en Wayne Shorter. Mike Stern (gitaar) speelt met Richard Bona (zang/bas) en Dave Weckl (drums). En natuurlijk is ook saxofonist Maceo Parker weer van de partij.

Veel sterren treden op in een speciaal eerbetoon aan Miles Davis. Onder de titel Miles Smiles (naar het album van de trompettist uit 1967) komen onder anderen Joey DeFrancesco (trompet/orgel), Darryl Jones (bas), Omar Hakim (drums) en Robben Ford (gitaar) samen op het podium. Zij hebben allemaal ooit met Davis gewerkt.

Wie er na zondag nog niet genoeg van heeft, kan eind augustus terecht op de overzeese editie van het NSJ: Curaçao North Sea Jazz. Daar staan onder anderen Paquito D'Rivera, Ruben Blades, Santana en Randy Crawford met Joe Sample op de lijst. Nederland is er vertegenwoordigd door Caro Emerald en Waylon.

North Sea Jazz gaat laatste dag in
North Sea Jazz gaat laatste dag in (Foto: ANP)

Klitschko blijft kampioen zwaargewicht

Wladimir Klitschko blijft de beste zwaargewicht onder de profboksers. De 36-jarige reus uit de Oekraïne sloeg gisterenavond in het Stade de Suisse van Bern een aanval van Tony Thompson op zijn heerschappij af. De titelhouder van de IBF, WBO, WBA en IBO zegevierde in de zesde ronde na interventie van de arbiter.

Het was de tweede zege van Klitschko tegen Thompson. Vier jaar geleden verloor de Amerikaan in Hamburg op knock-out in de 11de ronde van de wereldkampioen. De inmiddels veertigjarige Thompson won na zijn eerste nederlaag tegen Klitschko vijf partijen op knock-out. Daarmee verdiende hij weer de status van uitdager bij de IBF. De Amerikaan bokste echter zijn laatste partij 14 maanden geleden.

Thompson was gisteren vrijwel kansloos tegen de oersterke Klitschko. In de zesde ronde verloste de arbiter hem uit zijn lijden en stopte de ongelijke strijd. Voor Klitschko was het zijn 58ste profzege, tegen drie nederlagen.

Verbeek: "Sommigen lopen op hun tenen"

AZ-coach Gertjan Verbeek merkt dat enkele nieuwe spelers moeite hebben om zich aan te passen aan het spel van de Alkmaarders. Toch is Verbeek tevreden.

AZ won met 0-6 van BKC. Vaak winnen de Alkmaarders de oefenduels met deze tegenstanders met grotere cijfers. "Normaal winnen we hier met dubbele cijfers. De tegenstander hing massaal voor het doel, dan moet je precies zijn in de passing", aldus Verbeek na afloop van het duel.

"Door de vele trainingen ontbrak echter de nauwkeurigheid. Het gaat in deze fase vooral om het op kracht brengen van het fysiek. De nieuwe jongens? Sommigen lopen op hun tenen om aan te haken bij de gevestigde orde. Daarom halen ze nog niet hun gebruikelijke niveau."

"Het is wel een goed teken. Zo boeken ze vooruitgang, waar we straks de vruchten van plukken. Het zijn prima jongens die snel in de groep zijn opgenomen", zo concludeert Verbeek.

Freire mist Spelen door val in Tour

Oscar Freire kan deelname aan de Olympische Spelen op zijn buik schrijven. Afgelopen vrijdag, tijdens de zesde etappe van de Tour de France, liep de oud-renner van Rabobank drie gebroken ribben en een geperforeerde long op tijdens een valpartij. De olympische wegwedstrijd op 29 juli komt te vroeg voor hem.

Freire zal in de Spaanse selectie waarschijnlijk worden vervangen door Francisco Ventoso. Dit zei bondscoach José Luis de Santos. José Joaquin Rojas, die ook uitviel in de Tour, is naar verwachting wel op tijd hersteld voor de Spelen.

Bryant en James gaan weer voor olympisch basketbalgoud

De selectie van het Amerikaanse basketbalteam voor de Olympische Spelen later deze zomer in Londen is bekendgemaakt. Vijf spelers, die vier jaar geleden goud wonnen in Beijing, zijn opnieuw opgenomen in de selectie. 

LeBron James, Kobe Bryant, Chris Paul, Carmelo Anthony en Deron Williams gaan op voor hun tweede olympische titel.  Met drie spelers is Oklahoma City Thunder hofleverancier. Mede door het afzeggen van Dwyane Wade en Chris Bosh levert kampioen Miami Heat alleen James.

De volledige selectie

Durant, Harden, Westbrook (Oklahoma), Paul, Griffin (LA Clippers), Anthony, Chandler (New York), Iguodala (Philadelphia) ,James (Miami), Williams (New Jersey), Bryant (LA Lakers) en Love (Minnesota).

Vader claimt miljoen bij jeugdzorg

Een 31-jarige alleenstaande vader heeft een schadeclaim van een miljoen euro ingediend bij Bureau Jeugdzorg Rotterdam. Dat is de hoogste schadeclaim ooit in Nederland.

Jeugdzorg wordt beschuldigd van het onrechtmatig afpakken van zijn zoon. Hij spreekt zelfs over kinderroof. "Ik ben mijn kind al acht jaar kwijt. Jeugdzorg verzint steeds nieuwe dingen om dat zo te houden." De vader heeft zijn claim opgesteld met hulp van Quist & Eskes Advocaten in Zwijndrecht.

Hij stelt de schade te hebben geleden omdat hem door jeugdzorg de mogelijkheid is ontnomen zijn zoon naar eigen inzicht en goeddunken op te voeden en met zijn zoon een hechte band op te bouwen. De hoogte van de claim is berekend op basis van het systeem dat geldt voor verdachten die onterecht in de gevangenis hebben gezeten.

De vader zei verder "Als ik een kind zou ontvoeren, is Nederland te klein. Als Jeugdzorg hetzelfde doet, geeft niemand thuis." De dagvaarding die hij samen met zijn advocaat opstelde telt 33 pagina's. "Ik kan er wel een boek over schrijven, maar mijn advocaat adviseerde me het kort te houden." De advocaat heeft veel aansprakelijkheidszaken gevoerd, maar nog nooit tegen jeugdzorg.

Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam bevestigt dat de claim is ingediend maar wil niet op de zaak ingaan. "We zien de rechtsgang met vertrouwen tegemoet", wil de woordvoerder alleen kwijt. Volgens Jeugdzorg komt het sporadisch voor dat schadeclaims worden ingediend bij jeugdzorginstellingen.

Klachten over het werk van Jeugdzorg zijn niet onbekend, zelfs onder de kinderen. "Schadeclaims zijn geen thema. Dat geldt wel voor kritiek via websites en twitter. Dat neemt hand over hand toe en daarbij worden medewerkers vaak met naam en toenaam aan de schandpaal genageld." aldus woordvoerder Onno Hoorn.

Update
Linkjes toegevoegd 


Jeugdzorg rukt twee kinderen bruut uit hun veilige omgeving weg

Stramaccioni in de fout inzake Sneijder

nternazionale-coach Andrea Stramaccioni liet zaterdag weten dat ook Wesley Sneijder verkocht kan worden. Later benadrukte hij dat dit niet verkeerd opgevat moet worden.

"Vandaag sprak ik tijdens de persconferentie over Wesley toen ik het over het verkopen van spelers had, want ik vermoed dat hij bij Inter de speler met de hoogste marktwaarde is", aldus Stramaccioni tegenover Sky Sport Italia.

"Ik kreeg onmiddelijk daarna een bezorgd telefoontje van hem, maar ik heb hem op het hart gedrukt dat hij mijn nummer 10 is en dat hij helemaal nergens anders naartoe gaat", zo voegde de coach van de Nerazzurri eraan toe.

Stramaccioni maakte ook van de gelegenheid gebruik om voorzitter Massimo Moratti te bedanken voor het vertrouwen dat de preses in hem heeft.

"Ik heb al eens gezegd dat het vertrouwen van de voorzitter in mij de meeste voldoening geeft. In het Italiaanse voetbal is het mediacircus belangrijk. Mijn mening is dat de coach hierin de grootste verantwoordelijkheid draagt om de club te vertegenwoordigen en dat gaat ook zo buiten het veld."

"Het lijkt misschien een bijzaak, maar het doet me wel degelijk wat en het geeft me ook veel energie als de voorzitter mij belt en mij duidelijk maakt dat ik het goed doe", zo meldt Stramaccioni.

Twee grote branden in het Gooi

De brandweer in het Gooi moest in de nacht van zaterdag op zondag in korte tijd twee keer uitrukken om grote branden te blussen. In Laren brandde een opslagruimte waar onder meer een rijdende supermarktwagen in stond compleet af. Een halfuur later vatte in het nabijgelegen Huizen een leegstaande villa vlam, meldde de brandweer.

De woning moet als verloren worden beschouwd. Ook de supermarktwagen in Laren viel niet meer te redden. Naar de oorzaak van de branden en een eventueel verband wordt onderzoek gedaan.

Niemand raakte gewond. De brandweer had de vuurhaarden snel onder controle.

Twee grote branden in het Gooi
Twee grote branden in het Gooi (Foto: ANP)

Een op vijf caravans niet in orde bij controle

Bij een grote verkeerscontrole voor vertrekkende vakantiegangers bij Brielle bleken zaterdag veel caravans niet in orde. Veel mensen hadden hun wagen te vol geladen. In totaal zijn 25 bekeuringen uitgeschreven. In vijftien gevallen ging het om overbelading, meldt de politie.

De politie controleerde de vakantiegangers op de N57 in samenwerking met de ANWB. Volgens de politie leert de ervaring dat mensen vaak te veel spullen meenemen. In totaal werden 127 voertuigen gecontroleerd.

Van de te volle auto's en caravans moesten vijf weggebruikers spullen achterlaten of anders indelen. Een bestuurder maakte het wel erg bont. Zijn auto was 48 procent zwaarder beladen dan de toegestane limiet, zijn aanhanger meer dan honderd procent.

De politie deelde verder boetes uit voor spiegels die niet aan de eisen voldeden, onjuiste kentekenplaten en -bewijzen en gladde banden. Een bestuurder had helemaal geen rijbewijs op zak. Monteurs van de ANWB repareerden vijftien auto's.


Een op vijf caravans niet in orde bij controle (Foto: Novum)

Weer schietpartij bij Franse nachtclub

Voor het tweede weekend op rij heeft een geweigerde discotheekbezoeker in Frankrijk het vuur geopend. In een nachtclub bij Cambrai raakten volgens de brandweer acht mensen gewond. Een bron dicht bij het onderzoek sprak van vijf lichtgewonden, melden Franse media.

De geweigerde bezoeker zou rond 04.40 uur zeker drie keer hebben geschoten met een geweer of shotgun. Volgens de brandweer vond de schietpartij binnen in discotheek Vamos plaats, maar dat is nog onzeker. De dader ging er in een auto vandoor en is nog voortvluchtig.

Vorige week kwamen bij een soortgelijk incident in de stad Lille twee mensen om en raakten zes anderen gewond. De dader van die schietpartij werd vrijdag aangehouden in Spanje.

De zomerhit van 2012: Todd Terje - Inspector Norse

Wat moet de zomerhit van 2012 worden? Misschien wel Yellow Claw feat. Sjaak & Mr. Polska - Krokobil, of wel Project Bongo - Dancing Monkey? Al vind ik deze, Major Lazer feat. Amber - Get Free, ook wel erg lekker klinken. Uiteraard niet vergeten de al reeds geplaatste mogelijke zomerhits:

Vorige week hoorde ik op de radio 'Todd Terje - Inspector Norse' en ik was meteen verkocht. Oh, wat is dit een leuke plaat! Bij deze nomineer ik hem als potentiële zomerhit van 2012.

De Hef als Rotterdamse attractie

De Hef in Rotterdam kan een toeristische attractie worden. Op de plannen daarvoor is in Rotterdam enthousiast gereageerd. Maar eerst moet er toestemming komen om het gezichtsbepalende Rijksmonument uit 1927 te schilderen. Maar volgens de Arbowet is dat nog niet toegestaan.

De trappen van de oude spoorbrug zijn te steil en er ontbreken verplichte bordessen in het trappenhuis. Om daaraan tegemoet te komen wil de gemeente Rotterdam, eigenaar de Hef een lift bouwen in het monument en veiligheidsvoorzieningen aanbrengen bij de trappen. Monumentenzorg moet zich daarover buigen.

Op het idee om de Hef nieuw leven in te blazen als toeristische attractie, is positief ontvangen, zegt architect Robbert Dommisse, oprichter van Stichting Hef Experience. Vanaf 2015 moet een bungeejump vanaf de 50 meter hoge Koningshavenbrug, zoals de Hef officieel heet, tot de mogelijkheden behoren. "Gewoon genieten van het uitzicht over de Rotterdamse binnenstad en de Nieuwe Maas mag ook", aldus Dommisse.

Hij becijfert dat minimaal 50.000 betalende bezoekers per jaar nodig zijn om exploitatie van de spoorbrug, die sinds de opening van de Willemsspoortunnel in 1993 geen functie meer heeft, kostendekkend te maken.

De openbaar aan te besteden verfbeurt zou in 2015 klaar kunnen zijn.

De Hef als Rotterdamse attractie
De Hef als Rotterdamse attractie (Foto: ANP)

Opkomst verkiezingen Libië rond 60 procent

Ongeveer 60 procent van de 2,8 miljoen Libiërs die zich hebben geregistreerd voor de verkiezingen, heeft zaterdag zijn stem uitgebracht. Dat heeft de kiescommissie in het Noord-Afrikaanse land bekendgemaakt. Het gaat om een voorlopig resultaat.

De Libiërs kiezen een grondwetgevende raad van 200 leden. Het waren de eerste vrije verkiezingen in Libië sinds de val van Muammar Kaddafi, die sinds 1969 de macht in handen had.

Opkomst verkiezingen Libië rond 60 procent
Opkomst verkiezingen Libië rond 60 procent (Foto: ANP)

Schietpartij in woning in Kerkrade

In een woning in Kerkrade is zaterdagavond een man in zijn been geschoten. De politie ging naar de woning na een melding over schoten, maar trof daar niemand aan. In een auto in Landgraaf werden kort daarna vijf mannen gevonden, van wie een met een schotwond. Alle vijf zijn aangehouden.

De gewonde man is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hij is er niet ernstig aan toe. Over de toedracht van de schietpartij en de relatie van de vijf mannen is nog niets bekend.

Eerste homohuwelijk Amerikaans Congreslid

Het Amerikaanse Congreslid Barney Frank (72) is sinds zaterdag de eerste parlementariër van zijn land die is getrouwd met iemand van hetzelfde geslacht. Frank geldt als een van de meest prominente homoseksuele politici van de Verenigde Staten. Hij trouwde in Boston met zijn 30 jaar jongere partner James Ready.

Homoseksuele inwoners van de staat Massachusetts kunnen sinds 2004 met elkaar trouwen. De staat was de eerste van de VS waar dat mogelijk was.

President Barack Obama sprak onlangs voor het eerst zijn steun uit voor het homohuwelijk. Zijn Republikeinse tegenstrever Mitt Romney vindt dat het huwelijk voorbehouden moet zijn aan hetero's.

Eerste homohuwelijk Amerikaans Congreslid
Eerste homohuwelijk Amerikaans Congreslid (Foto: ANP)

Serven herdenken hun Srebrenica-slachtoffers

Zo'n 2000 Bosnische Serven hebben zaterdag in Srebrenica de 3260 Servische slachtoffers herdacht die tijdens de oorlog in Bosnië (1992-1995) in de Oost-Bosnische streek zijn gevallen.

Tot nu toe vond die herdenking op 12 juli plaats, daags na de herdenking van de meer dan 7000 moslims die slachtoffer werden van de genocide in 1995. Dit jaar duurt de herdenking voor het eerst meerdere dagen en vindt deze ook plaats op 11 juli, als 30.000 moslims worden verwacht op de begraafplaats voor de moslimslachtoffers vlakbij het voormalige Dutchbat-hoofdkwartier in Potocari.

'Grieken moeten targets halen of geen steun'

Griekenland moet de bezuinigingsdoelen halen waar het voor heeft getekend; anders dreigt het land de noodhulp van het buitenland te verliezen. Dit zei de nieuwe minister van Financiën Yannis Stournaras zaterdag in zijn eerste beleidstoespraak voor het parlement.

Griekenland, dat gebukt gaat onder grote schulden, heeft bij verschillende hulpprogramma's in totaal meer dan 237 miljard euro aan hulp toegezegd gekregen. In ruil daarvoor voert Griekenland grote bezuinigingen en hervormingen door die het Griekse volk hard treffen.

Zondag heeft er in het parlement een vertrouwensstemming plaats over het nieuwe kabinet.

'Grieken moeten targets halen of geen steun'
'Grieken moeten targets halen of geen steun' (Foto: ANP)

[WBD] Serena pakt ook dubbeltitel met Venus

Serena Williams heeft zaterdag na de enkelspeltitel ook het vrouwendubbel gewonnen op Wimbledon. Samen met zus Venus klopte ze het Tsjechische duo Andrea Hlavackova en Lucie Hradecka in twee sets: 7-5 en 6-4. Voor Serena en Venus was het na 2000, 2002, 2008 en 2009 de vijfde Wimbledontitel. De beide zussen won ook de enkelspeltitel elk vijf keer.

In de eerste set serveerden alle vier de vrouwen uitstekend waardoor er lang geen kansen waren op een break. Pas bij een 5-5 stand was er een breakpunt voor de Williams zussen en de Amerikaanse vrouwen, die volgende maand op Wimbledon op jacht gaat naar hun derde olympische gouden plak als dubbel, benutten dat meteen. Vervolgens serveerden ze de set simpel uit.

In de tweede set kwam de break van Venus en Serena al in de vijfde game. Hlavackova en Hradecka verweerde zich vervolgens nog lang dapper, maar konden de achterstand niet meer goed maken. Op 5-4 was er een overtuigende lovegame voor de Amerikaanse vrouwen en kon Serena voor de tweede keer op de dag een trofee in ontvangst nemen.

Eerder zaterdag won de Canadese Eugénie Bouchard de meisjestitel op de All England Club. De nummer vijf van de plaatsingslijst was met 6-2 en 6-2 veel te sterk voor Elina Svitolina (3) uit Oekraïne.


Serena pakt ook dubbeltitel met Venus (Foto: Novum)

[Tour] Poels mogelijk maandag naar Nederland

Wout Poels kan mogelijk maandag terug naar Nederland. De renner van Vacansoleil moet tot die tijd op de intensive care van het universitair ziekenhuis in Nancy blijven. Als complicaties uitblijven kan hij na het weekeinde in Maastricht verder worden behandeld. Zijn toestand is stabiel en de 24-jarige Limburger is bij kennis.

Poels scheurde vrijdag bij een massale valpartij zijn milt en een nier. Ook kneusde hij zijn longen en brak hij drie ribben. Vanuit het militair hospitaal in finishplaats Metz werd hij naar Nancy overgebracht.

Manager Daan Luijkx bezocht Poels twee keer in het ziekenhuis. "Hij moet veel rusten en hij vertelde dat hij veel pijn heeft. Hij is een klein beetje aanspreekbaar. Hij is momenteel niet de Wout zoals we hem kennen", laat Luijkx weten.

Sprinter Hoogmoed bergt spikes op

Guus Hoogmoed stopt met wedstrijdatletiek. Dat maakt de 30-jarige Assendelfter zaterdag bekend. Hoogmoed haalde zijn grootste succes op het WK in Parijs in 2003. Als onderdeel van de 4x100 meter estafetteploeg werd hij daar vierde. Na de diskwalificatie van de Britse ploeg won Nederland een bronzen medaille.

Sinds 2004 werd Hoogmoed zes keer Nederlands kampioen, vier keer op de 200 meter, twee keer op de 100 meter. Op de 60 meter en de 200 meter voegde hij daar nog vier nationale indoortitels aan toe. In 2008 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Beijing met de estafetteploeg.

Twilight Realm Zelda-marathon in volle gang

Een kleine zes uur geleden is een 72 uur durende Zelda-marathon gestart met een Nederlands-FOK!-tintje. Chanty87, eigenaresse van Twilight Realm, is begonnen met een marathon voor het goede doel Child's Play.

Je kunt live meekijken via deze Link (hihi), op dit moment wordt Majora's Mask gespeeld. De volgende game die gespeeld gaat worden is Skyward Sword. Meer info over de marathon kun je vinden op de website waar je onder andere het complete team kunt ontmoeten. Iedereen die vijf of meer dollar doneert maakt automatisch kans op een kleinigheid als bedankje.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.