FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 mei 2012

Lille-aanvaller Hazard kiest voor Chelsea

Eden Hazard speelt na de zomer voor Chelsea. Dat heeft de Belgische aanvaller van Lille maandag op Twitter bekendgemaakt. "Ik teken bij de winnaar van de Champions League", meldde hij. Diverse clubs hengelden naar de diensten van de 21-jarige Belg die afgelopen seizoen twintig keer scoorde in 38 competitieduels bij de Noord-Franse ploeg. Hij gaf ook zestien voorzetten.

Hazard staat al jaren te boek als een enorm talent en flirtte al het hele seizoen openlijk met diverse clubs. Manchester United, Manchester City en Chelsea werden daarbij het vaakst genoemd. Tot nu was echter onbekend bij welke club de 27-voudig international zou tekenen.


Lille-aanvaller Hazard kiest voor Chelsea (Foto: Novum)

Doden bij brand in winkelcentrum Qatar

Bij een brand in een winkelcentrum in Doha, de hoofdstad van Qatar, zijn maandag zeker negentien doden en zeventien gewonden gevallen. Onder de doden zijn dertien kinderen. Dat heeft het Qatarese ministerie van binnenlandse zaken gezegd.

Rond de middag zagen getuigen zwarte rookwolken opstijgen uit het luxe Villaggio-winkelcentrum. Inmiddels is de brand geblust, zei het ministerie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Veel slachtoffers bevonden zich in een kinderopvang. Vier kinderen die omkwamen waren Spaans, liet het Spaanse ministerie van buitenlandse zaken weten. Ook vonden vier leraren en twee medewerkers van defensie de dood.

Het Villaggio opende zijn deuren in 2006 en is een van populairste winkelplekken in Qatar. Het winkelcentrum herbergt een schaatsbaan en mensen kunnen er in een nagebouwd overdekt Venetië boottochtjes maken.

Onderzoeksraad voor Veiligheid bekijkt vliegtuigje

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar het ongeluk met het vliegtuigje dat maandagmiddag neerstortte. Twee experts zijn vanaf 18.30 uur op de Tweede Maasvlakte om gegevens te verzamelen. Dat meldt een woordvoerder van de raad.

De vier inzittenden van het éénmotorige propellervliegtuig raakten zwaargewond bij het ongeluk. Het toestel verdween rond het middaguur van de radar. Mogelijk is het vliegtuigje in de problemen geraakt door de dichte mist aan de kust. Het toestel was onderweg van het vliegveld Midden-Zeeland bij Middelburg naar Rotterdam-The Hague Airport.

De inzittenden waren twee volwassenen en twee tieners. Over de oorzaak is niets bekend.

Sion degradeert ondanks 36 punten aftrek niet

FC Sion zal ook volgend jaar uitkomen in de hoogste Zwitserse voetbaldivisie. De voetbalclub kreeg eerder dit jaar een aftrek van 36 punten en leek op degradatie af te stevenen, maar heeft zich op het laatste moment gered door de promotie-degradatieduels tegen Aarau winnend af te sluiten.

Sion kreeg van de Zwitserse bond 36 strafpunten opgelegd omdat de club ondanks een transferverbod van de FIFA toch zes spelers had aangetrokken en deze ook opstelde. Dit leidde er ook al toe dat de ploeg uit de Europa League gezet werd. Beide beslissingen leidden tot een beroep van Sion, maar de club haalde zowel bij de UEFA als bij het sporttribunaal CAS bakzeil.

Dat Sion nu toch niet degradeert heeft het te danken aan Xamax Neuchâtel dat uit de competitie werd gezet vanwege het overleggen van valse bankdocumenten door de Tsjetsjeense eiganaar Bulat Chagaev. Hierdoor kon Sion het vege lijf redden door het eerste duel tegen Aarau met 3-0 te winnen en het tweede met 1-0 te verliezen.

Aanhouding in Geleense moordzaak

Een 22-jarige man uit Geleen is maandag aangehouden in verband met de moord op een 45-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd zaterdagavond dood aangetroffen in een appartement aan de Graaflandstraat in de Limburgse plaats. Een buurtbewoner had lawaai gehoord en de politie gebeld.

De politie zette een team van dertig man op de zaak. Het is onduidelijk wat de relatie is tussen het slachtoffer en de verdachte.

Rabiës-patiënt Londen overleden

Een vrouw in Groot-Brittannië die aan hondsdolheid, of rabiës, leed is aan de ziekte overleden. Dat hebben de Britse gezondheidsdiensten (NHS) maandag bekendgemaakt.

Hondsdolheid komt in Groot-Brittannië vrijwel niet meer voor. Het laatste ziektegeval dateerde uit 2008. Doorgaans nemen sommige reizigers de ziekte mee, met name wanneer zij landen hebben bezocht waar rabiës zich veel vaker voordoet.

Dat was ook het geval met het laatste slachtoffer. De vrouw was tijdens een reis in Zuid-Azië gebeten door een hond. In het weekeinde overleed ze.

Sharia4Holland-lid weer vrij

De 29-jarige man uit Woerden die zondagavond werd aangehouden voor zijn uitlatingen tijdens een persconferentie van Sharia4Holland is weer vrij. Justitie heeft hem met een dagvaarding heengezonden. De man wordt verdacht van bedreiging aan het adres van Geert Wilders.

De politie en het Openbaar Ministerie Stelden een onderzoek in naar de uitspraken die leden van Sharia4Holland vrijdagmiddag op de Dam deden. De sharia zou volgens de aangehouden woordvoerder wel met Wilders 'dealen' zoals in het verleden vaker met 'dergelijke figuren' is gebeurd.

"Trek lering, ook uit het geval van Theo van Gogh", zei hij. Wilders werd ook vergeleken met een hond van de Romeinen. PVV-leider Geert Wilders heeft vervolgens aangifte gedaan.

Ernstige droogte in Noord-Korea

Noord-Korea heeft te kampen met ernstige droogte. Sinds 27 april is er geen regen meer gevallen, waardoor de voedselvoorraden dreigen op te raken. Het is niet waarschijnlijk dat Zuid-Korea of de Verenigde Staten te hulp schieten vanwege de wijd en zijd bekritiseerde lancering van een raket door Pyongyang in april.

Met name de kustprovincies in het westen van het land worden zwaar getroffen door de droogte, meldde het weerbureau van de regering. De oogst dreigt te mislukken, terwijl de voedselvoorraden snel slinken.

Journalisten van Associated Press mochten een gebied in de provincie Zuid- Phyongan bezoeken en kregen daar door de zon gebakken en door de droogte gebarsten akkers te zien. Boeren klaagden over de extreme weersomstandigheden.

"Ik werk al meer dan dertig jaar op de boerderij, maar ik heb deze extreme droogte nog nooit meegemaakt", zei An Song Min, een boer op een landbouwcoöperatie in de regio Nampho.

Of de omstandigheden in Nampho representatief zijn voor een groter gebied is onduidelijk. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft de getroffen gebieden nog niet bezocht en kan de ernst van de droogte daarom niet goed inschatten.

Noord-Korea heeft de afgelopen twee decennia meerdere hongersnoden meegemaakt als gevolg van natuurrampen en economisch en agrarisch wanbeleid. Bij een hongersnood in de jaren negentig kwamen honderdduizenden mensen om het leven.

Verzoeken om hulp aan het buitenland worden dikwijls met scepsis ontvangen, omdat algemeen de vrees bestaat dat hulpgoederen onder legerleiders en de elite van Pyongyang worden verdeeld en de hongerigen niets krijgen.

De VS besloten in februari tot de levering van voedselhulp in ruil voor het bevriezen van het atoom- en raketprogramma van Noord-Korea. Hier werd een streep doorheen getrokken toen Pyongyang vorige maand toch besloot tot een (mislukte) rakettest.

Zuid-Korea legde de voedselhulp in 2008 stil en eist dat het noorden stappen neemt richting nucleaire ontwapening.

Ondertussen zijn arbeiders gemobiliseerd om akkers te bevloeien, waterputten te herstellen en waterpompen draaiende te houden. Het Noord-Koreaanse meteorologisch instituut verwacht dat het aan het einde van deze maand gaat regenen.

Hamstringblessure Mathijsen lijkt mee te vallen

De hamstringblessure van Joris Mathijsen lijkt alleszins mee te vallen. Dit heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) vanavond via Twitter bekend gemaakt.

Volgens de bond is de linkerhamstring van Mathijsen verrekt. In de komende dagen zal blijken hoe de kwetsuur zich verder ontwikkelt en of dit gevolgen gaat hebben voor zijn deelname aan het EK voetbal. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal wordt op 9 juni gespeeld.

Mathijsen liep de blessure afgelopen weekend tijdens de oefeninterland met Bulgarije (1-2) op. De verdediger van Malaga CF moest zich na iets meer dan een kwartier al laten vervangen door Wilfred Bouma.

'Griekse banken krijgen 18 miljard'

De vier grootste Griekse banken hebben maandag in totaal 18 miljard euro ontvangen om hun buffers te versterken. Dat meldden verscheidene media op gezag van Griekse overheidsfunctionarissen.

De Nationale Bank, de grootste van Griekenland, kreeg het hoogste bedrag: 6,9 miljard euro. Piraeus ontving 5 miljard, Eurobank 4,2 miljard en Alpha 1,9 miljard euro. Het geld is bijeengebracht door het tijdelijke Europese noodfonds EFSF en via de Griekse overheid aan de banken verstrekt.

De Griekse banken hebben zware klappen moeten incasseren als gevolg van een feitelijk gedwongen kwijtschelding van schulden die de Griekse staat had bij private partijen. Door het nieuwe kapitaal, waarvan al bekend was dat het er op korte termijn aan zat te komen, kunnen zij weer toegang krijgen tot krediet van de Europese Centrale Bank (ECB).

Opnieuw zege cricketers in CB40-toernooi

De Nederlandse cricketers hebben opnieuw een wedstrijd gewonnen in het prestigieuze CB40-toernooi. Oranje, dat bij het toernooi Engelse countyprofs als tegenstanders treft, won vandaag van Lancashire.

Op het het veld van Excelsior'20 won Oranje met één wicket. de Engelsen viel hun laatste wicket na 39,4 runs. In totaal kwamen ze tot 236 runs. Oranje moest daarna gaan batten en overtrof dat totaal twee ballen voor het einde: 237/9. Beste speler was Michael Swart met 41 runs.

Nederland staat met 6 punten uit vier wedstrijden voorlopig bovenaan. Het heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan Gloucs en Worcs, die met 4 punten uit drie wedstrijden tweede en derde staan.

Elise Schaap is droomvrouw Najib Amhali

Elise Schaap vertolkt naast Najib Amhali de vrouwelijke hoofdrol in Valentino. De Bride Flight-actrice speelt in de romantische komedie de droomvrouw van Dino Valentino, het titelpersonage gespeeld door de cabaretier.

"Elise zet heel goed een stoere en tegelijkertijd gevoelige vrouw neer", laat Amhali weten over zijn tegenspeelster. "Al bij de eerste casting was er enorme chemie tussen ons." Schaap was onder meer te zien in de film Bride Flight en de tv-series Hotnews.nl en Hart tegen Hard.

Amhali speelt in Valentino de Marokkaan Fahrid, die zich voordoet als een Italiaan. De opnames vinden deze zomer plaats en de film verschijnt eind januari. Filmliefhebbers kunnen als 'associate producer' meehelpen aan de totstandkoming van Valentino. Deze medeproducenten krijgen diverse beloningen en kunnen het project van begin tot eind volgen.

[RG] Bertens baalt van nederlaag

Tennisster Kiki Bertens werd vandaag bij haar debuut op een grandslamtoernooi op Roland Garros al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlandse moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Christina McHale en stapte niet met een voldaan gevoel van de baan af.

"Ik baal nu nog verschrikkelijk, had in de tweede ronde kunnen staan. Maar ja, ik had in de kwalificaties ook al na één ronde naar huis kunnen gaan. Ik kreeg een matchpoint tegen, heb veel geluk gehad," zei Bertens die eerst drie kwalificatieronden moest spelen voor ze in Parijs naar het hoofdschema ging.

"Ik begon goed, won de eerste set en kwam een break voor. Daarna werd zij constanter en ik werd wisselvalliger. De ene keer was mijn niveau heel hoog, het andere zat ik ver onder mijn basisniveau. Het ging bij mij iets te veel op en af."

Plan om voetbalhooligans harder aan te pakken

De PvdA, PVV en CDA willen voetbalvandalisme harder aanpakken. De drie partijen hebben een gezamenlijk plan opgesteld dat de overlast van hooligans moet inperken. Met de initiatiefnota 'voetbal weer een feest voor iedereen' willen ze de Voetbalwet aanscherpen.

Kamerleden Tjeerd van Dekken (PvdA), Richard de Mos (PVV) en Coskun Çörüz (CDA) willen dat relschoppers harder worden gestraft. Zo moet een stadionverbod worden uitgebreid naar alle stadions in Nederland. Ook zijn veroordeelde relschoppers niet langer welkom bij grote evenementen. De verboden moeten bovendien veel langer geldig blijven.

Tegelijkertijd pleiten de drie partijen voor meer 'gastheerschap voor uitsupporters'. Ze willen dat de clubcard wordt afgeschaft en dat ook de combiregeling niet langer verplicht is. De combiregeling bepaalt dat supporters van de uitspelende clubs verplicht met de bus of de trein moeten reizen.


Plan om voetbalhooligans harder aan te pakken (Foto: Novum)

Olsen mist scherpte bij Eriksen

Volgens Morten Olsen, bondscoach van Denemarken, moet het spel van Christan Eriksen nog verbeteren. De trainer van de Deense nationale ploeg is van mening dat de fans op dit moment te veel van de jonge Ajacied verwachten.

Denemarken begon de voorbereidingen op het EK voetbal met een nederlaag tegen de Olympische ploeg van Brazilië (1-3). "Christian was er nog niet klaar voor", liet Olsen vervolgens aan de Deense pers weten. "We hadden gehoopt dat hij verder was. We werken hard met hem, omdat we in hem geloven. Maar hij was niet scherp, dat kon iedereen zien."

De Deense supporters hopen dat hun ploeg aan de hand van Eriksen succes gaat boeken, maar volgens Olsen is dit niet terecht. "Het nationale team is niet afhankelijk van hem. De ene keer is het fantastisch wat hij doet, de andere keer niet. We moeten hem stabiel zien te krijgen."

Denemarken begint het EK voetbal op 9 juni met de groepswedstrijd tegen het Nederlands elftal.

[RG] Radwanska eenvoudig door

Agnieszka Radwanksa heeft zich kinderlijk eenvoudig voor de tweede ronde van Roland Garros geplaatst. De Poolse tennisster rekende in twee sets af met de Servische Bojana Jovanovski. De setstanden waren 6-1 en 6-0.

Het lijkt nu al zeker te zijn dat Radwanska in de volgende ronde waarschijnlijk meer moeite moet doen om verder te komen. Ze treft namelijk de Amerikaanse Venus Williams, die drie set nodig hadden om van de Argentijnse Paula Ormaechea te winnen. De standen in deze partij waren 4-6, 6-1 en 6-3.

Cech blijft tot 2016 bij Chelsea

Doelman Petr Cech heeft zijn contract bij Chelsea tot 2016 verlengd. Dat maakt de Champions League-winnaar maandag bekend.

De 30-jarige sluitpost, die nog een contract tot het einde van het volgende seizoen had, kwam in 2004 naar de Londense club. Hij heeft de meeste wedstrijden voor Chelsea op zijn naam staan van alle buitenlandse spelers.

Cech speelde al 369 keer voor Chelsea en won behalve de Champions League ook drie Engelse titels. Hij won vier keer de FA Cup, waaronder dit jaar toen Liverpool in de finale werd geklopt. Twee keer mocht hij de League Cup in de lucht steken in dienst van The Blues.

In het seizoen 2010-2011 werd hij door de Londenaren tot speler van het jaar gekozen. In 48 procent van zijn wedstrijden hield hij zijn doel schoon.


Cech blijft tot 2016 bij Chelsea (Foto: Novum)

Demouge wil graag bij FC Utrecht blijven

Frank Demouge heeft vooralsnog geen plannen om FC Utrecht te verlaten. Dit heeft de aanvaller van de ploeg uit de Domstad laten weten naar aanleiding van de geruchten, die in de afgelopen weken rond gingen.

"Ik weet niet welke debiel dat bedacht heeft, maar er is helemaal niets van waar", liet Demouge aan RTV Utrecht weten. Toch kon de aanvaller een langer verblijf ook nog niet 100 procent zeker garanderen.

"Het hangt voor een groot gedeelte van FC Utrecht af, maar de kans is het grootst dat ik niet zal blijven. Er zijn privéomstandigheden en daar wil Utrecht vanaf."

Vettel ontkent Ferrari-geruchten

Afgelopen weekend werd tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel wederom in verband gebracht met Ferrari. De Red Bull-coureur zou zelfs al een voorcontract voor het seizoen 2014 getekend hebben bij de Italiaanse renstal, maar zelf zegt hij van niets af te weten.

"Ik denk dat iemand gewoon nog wat ruimte in zijn krant moest opvullen. Ik heb helemaal niets getekend," zei Vettel in duidelijke bewoordingen tegen het Duitse Auto Motor und Sport. De Duitser heeft bij Red Bull nog een contract tot eind 2014. Wel bevat het een clausule dat hij weg mag als de Oostenrijkse renstal er niet in slaagt en competitieve auto te bouwen. Mocht hij toch weg willen dan moet het contract afgekocht worden, maar goedkoop zal dit niet zijn.

[RG] Titelverdedigster Na Li probleemloos verder

Na Li heeft zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De titelverdedigster, als zevende geplaatst, won met 6-2 en 6-1 van Sorana Cirstea uit Roemenië. Li, die in de volgende ronde speelt tegen Barbora Zahlavova Strycova of Stéphanie Foretz Gacon, leverde geen enkele keer haar opslag in.

Nummer één van de wereld Victoria Azarenka had het beduidend lastiger. De Wit-Russische kwam tegen Alberta Brianti met 6-7 (6) en 0-4 achter, maar sleepte uiteindelijk toch de overwinning uit het vuur: 6-7 (6), 6-4 en 6-2. Azarenka kwam in Parijs nooit verder dan de kwartfinale.

In het mannentoernooi wist Thomas Berdych de tweede omloop te bereiken. De als zevende geplaatste Tsjech was Dudi Sela uit Israël met 6-3, 6-4 en 6-1 de baas. Berdych neemt het in de tweede ronde op tegen Michaël Llodra. De Fransman ontdeed zich van de Spaanse gravelbijter Guillermo Garcia-Lopez: 7-6 (5), 6-2, 3-6 en 6-3. Blaz Kavcic klopte de voormalig nummer een van de wereld Lleyton Hewitt uit Australië met 7-6 (2), 6-3, 6-7 (4) en 6-3 en zal nu spelen tegen Novak Djokovic.

De Rus Alex Bogomolov werd op bijzondere wijze uitgeschakeld. In de vijfde set tegen de Franse oudgediende Arnaud Clément moest hij bij een 5-4 achterstand op breakpunt tegen opgeven met kramp. Omdat Bogomolov voor die blessure al behandeld was, kon hij niet nogmaals de fysiotherapeut laten komen. Met al een waarschuwing op zak wachtte hij een tweede berisping niet af en dus strompelde de Rus naar het net: 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (2), 5-4 en 30-40, opgave Bogomolov.

Zieke L. de Jong verlaat training Oranje

Luuk de Jong heeft maandag al na twintig minuten de training van het Nederlands elftal verlaten. De aanvaller van FC Twente is ziek. Oranje kwam maandag in Hoenderloo weer bijeen na een dag vrij met Pinksteren. Ibrahim Afellay sloot maandag ook aan, waardoor de complete selectie van Bert van Marwijk voor het eerst bijeen is.

Joris Mathijsen trainde niet mee bij het Nederlands elftal. De Malaga-verdediger viel in het met 2-1 verloren oefenduel met Bulgarije al vroeg uit. Bij een loopactie greep hij naar zijn hamstring. Een scan op maandagavond moet duidelijkheid geven over de ernst van de blessure.

22 aanhoudingen tijdens Pinkpop

De politie heeft sinds het begin van muziekfestival Pinkpop in Landgraaf tot maandagmiddag 22 mensen aangehouden voor kleinere vergrijpen. Het gaat om diefstal, dealen, drugsgebruik en twee gevallen van dronkenschap, maakte een woordvoerster van de politie maandagavond bekend.

De politie spreekt van een "heel rustig verlopende en leuke Pinkpop". "De festivalgangers smachtten vooral naar zonnebrandcrème en water", aldus een woordvoerster.

22 aanhoudingen tijdens Pinkpop
22 aanhoudingen tijdens Pinkpop (Foto: ANP)

Israëlische militairen vervolgd door Turkije

Een rechtbank in Istanbul heeft een aantal Israëlische militairen, onder wie vier kopstukken, maandag formeel in staat van beschuldiging gesteld voor hun rol in de raid op een hulpschip voor Gaza, waarbij in mei 2010 negen Turkse activisten werden gedood. Dit heeft het Turkse staatspersbureau Anadola gemeld.

Aangeklaagd zijn Israëls toenmalige legerchef generaal Gabi Ashkenazi, alsmede de toenmalige hoofden van de inlichtingendiensten van het leger, de marine en de luchtmacht. Volgens de rechtbank moeten de vier tot negen maal levenslang worden veroordeeld 'omdat zij hebben aangezet tot het op monsterlijke wijze en door marteling doden van mensen'. Ook tegen de militairen die de raid hebben uitgevoerd zijn aanklachten geformuleerd.

Het proces in deze zaak, dat bij verstek van de beklaagden gevoerd zal worden, kan maanden, zo niet jaren voortslepen. De raid op het Turkse hulpschip, dat Israëls blokkade van de Gazastrook probeerde te breken, vond bijna twee jaar geleden plaats, op 31 mei 2010. Het lijkt geen toeval dat de aanklachten uitgerekend nu bekend worden.

Turkije heeft er tevergeefs bij Israël op aangedrongen om zijn excuses aan te bieden voor de raid en om de nabestaanden van de slachtoffers smartengeld te doen toekomen. Israël heeft niet verder willen gaan dan zijn spijt te betuigen voor het feit dat er doden zijn gevallen.

[RG] Djokovic eenvoudig verder

Novak Djokovic heeft de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Servische nummer één van de wereld versloeg de Italiaan Potito Starace met 7-6, 6-3 en 6-1.

Djokovic geldt op het gravel van Parijs als één van de favorieten voor de eindzege. Hij won het toernooi tot nu toe nooit. In de tweede ronde treft Djokovic de Sloveen Blaz Kavcic, die de Australiër Lleyton Hewitt versloeg.

"Potito is een specialist op deze ondergrond, maar ik speelde goed, zeker omdat het toch de eerste wedstrijd was," zo zei Djokovic vanmiddag na afloop. "Ik hoop dat ik hier zo door kan gaan, maar ik ga nu nog niet praten over de finale.”

Lamouchi nieuwe bondscoach Ivoorkust

Voormalig Frans international Sabri Lamouchi is de nieuwe bondscoach van Ivoorkust. Voor de 40-jarige oud-middenvelder is het zijn eerste baan als trainer. Lamouchi vervangt François Zahoui. Diens contract liep af nadat Ivoorkust in de finale van de Afrika Cup na strafschoppen van Zambia had verloren. Beide partijen waren echter al maanden in onderhandeling over verlenging.

Lamouchi kwam als speler onder andere uit voor Auxerre, AS Monaco, Internazionale, Parma en Olympique Marseille. Hij speelde tussen 1996 en 2001 twaalf interlands voor Les Bleus. Eén keer scoorde hij voor zijn land.

Löw laat Cacau en Draxler thuis

Duitsland gaat met twee spitsen naar het EK. De Duitse bondscoach Joachim Löw maakte vandaag bekend Cacau niet mee te nemen naar Polen en Oekraïne. De in Brazilië geboren aanvaller maakte twee jaar geleden op het WK nog wel deel uit van Die Mannschaft. Schalke-speler Julian Draxler moet nog wachten op zijn debuut. De pas 18-jarige aanvallende middenvelder werd door Löw gepasseerd.

Ook de 20-jarige doelman Marc-André ter Stegen van Borussia Mönchengladbach mist het EK. Lars Bender moet het tijdens het titeltoernooi zonder zijn tweelingbroertje Sven stellen. Die speler van Borussia Dortmund viel ook af na het trainingskamp.

De volledige Duitse EK-selectie:

Keepers: Manuel Neuer (Bayern München), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Verdedigers: Holger Badstuber (Bayern München), Jerome Boateng (Bayern München), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Arsenal), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)

Middenvelders: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Mario Götze (Borussia Dortmund), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid), Lukas Podolski (FC Köln), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Andre Schürrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München)

Aanvallers: Mario Gomez (Bayern München), Miroslav Klose (Lazio)

'Krimp economie neemt af'

De Nederlandse economie krimpt in juni minder hard dan in mei. Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat de Nederlandse economie zich herstelt. Dat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer voor de conjunctuur van zakenwebsite Z24, die maandag is gepubliceerd.

Z24 voorspelt een krimp van 0,7 procent in juni, ten opzichte van 1,7 procent in mei. "Dit is de bekende eerste zwaluw, die nog geen zomer maakt", zegt hoofdredacteur Arend van den Berg van Z24.

Positieve factor is dat het aantal onlinebanen, geturfd door carrièresite Monsterboard, voor het eerst in 6 maanden licht stijgt. De groei komt echter vooral op het conto van het onderwijs, niet uit het bedrijfsleven. Tegelijkertijd zijn consumenten gepolst door ING somberder over de positie van de arbeidsmarkt en de staat van de economie.

De Stand van Nederland berekent sinds september 2011 de stand van de economie op basis van 24 verschillende actuele indicatoren, op basis van een model ontwikkeld door de Vrije Universiteit.

'Krimp economie neemt af'
'Krimp economie neemt af' (Foto: ANP)

Prijs op gouden tip over moord Dordrecht

Justitie looft vijftienduizend euro uit in het onderzoek naar de moord op een 44-jarige man in Dordrecht. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden dinsdag beelden uitgezonden van mensen die zich voor de moord opvallend gedroegen in de straat van het slachtoffer, meldt de politie maandag.

Het slachtoffer, Gideon Ritmeester, werd in februari neergeschoten op de Mijlweg en overleed korte tijd later. Een 46-jarige Dordtenaar werd na een onderzoek aangehouden. Hij werd later werd bij gebrek aan bewijs vrijgelaten, maar is nog wel verdachte in de zaak.

De politie houdt rekening met meerdere scenario's en sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

Bejaarde vrouw overlijdt na botsing met wielrenner

Een 78-jarige fietsster uit Best is overleden nadat zij maandagochtend in Oisterwijk frontaal op een wielrenner botste. Dat maakte de politie bekend.

De aanrijding vond plaats op de Logtsebaan in het Brabantse dorp. Een groep wielrenners passeerde de vrouw. Door nog onbekende oorzaak reed de laatste in de rij de bejaarde vrouw aan. Zij kwam daardoor ten val. De vrouw is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed zij vlak voor het middaguur aan haar verwondingen.

Druk pinksterweekeinde voor attractieparken

De Nederlandse attractieparken zijn druk bezocht tijdens het pinksterweekeinde. Ze profiteerden van het mooie weer. Dat hebben de parken maandag laten weten.

De Efteling in Kaatsheuvel meldde ,,een prima weekeinde" achter de rug te hebben. Madurodam in Den Haag zag het bezoekersaantal stijgen van 8900 in het pinksterweekend van 2011 tot 12.500 dit jaar. Dat had volgens een woordvoerster niet alleen met het weer te maken, maar ook met de recente vernieuwing van de miniatuurstad.

Pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen trok 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar liet ook weten tevreden te zijn. De bungalows en de camping waren vol, mede dankzij veel last minute boekingen.

Ook de dierenparken zijn goed bezocht. Het Dolfinarium in Harderwijk, Dierenpark Emmen en Ouwehands Dierenpark Rhenen spraken van een geslaagd weekeinde met veel dagjesmensen.

Blair ontliep confrontaties met de pers

Tony Blair heeft nooit het gevecht willen aangaan met de invloedrijke Britse pers, omdat die strijd hem grote politieke schade zou opleveren. Dat heeft de Britse oud-premier maandag gezegd in een getuigenis voor de commissie die de Britse perszeden tegen het licht houdt.

Blair, die van 1997 tot en met 2007 premier van Groot-Brittannië was, en zijn Labour-partij werden er vaak van beticht er ongezonde banden met de media op na te houden. In zijn getuigenis zei de oud-premier echter dat er niet zozeer sprake was van nauwe banden met journalisten, maar dat hij ervoor terugdeinsde Britse mediabaronnen voor de voeten te lopen.

"Ik nam een strategische beslissing om deze mensen in toom te houden en niet de confrontatie met hen te zoeken", zei Blair. "Ik zeg niet dat ik bang voor ze was (...) maar als je had aangestuurd op een confrontatie, zou alles in het teken daarvan hebben gestaan. Het zou een grote strijd hebben geleverd, waarvan het nog maar de vraag was of die gewonnen zou worden."

De onderzoekscommissie werd in het leven geroepen na de publieke verontwaardiging over het afluisterschandaal rond de sensatiekrant News of the World. De krant, eigendom van Rupert Murdochs mediabedrijf News Corp., is inmiddels opgedoekt.

Ten tijde van het premierschap van Blair zou met name News Corp. er warme banden met Labour op na hebben gehouden. Blair is zelfs peetvader van een van de kinderen van Murdoch.

De oud-premier bood geen verontschuldigingen aan voor de vriendschappelijke wijze waarop hij met Murdoch omging. De tycoon was slechts een van vele mediabaronnen die je het leven zuur konden maken, zei hij. Blair ontkende overigens dat hij het ooit met Murdoch op een akkoordje had gegooid.

De getuigenis van Blair werd korte tijd onderbroken toen een man de kamer binnenviel en riep: "Deze man moet worden gearresteerd voor oorlogsmisdaden!"

NAVO-helikopter in Afghanistan neergestort

In het oosten van Afghanistan is maandag een NAVO-helikopter neergestort. De crash heeft aan twee NAVO-militairen het leven gekost.

Op het moment van de crash deden zich in het gebied geen vijandelijkheden voor. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld. Dit heeft het bondgenootschap bekendgemaakt.

De NAVO liet de nationaliteit van de slachtoffers onvermeld. Evenmin werd de exacte locatie van de crash onthuld.

Lichaam Maasheld gevonden

Het lichaam van de Rotterdammer die donderdag vermist raakte bij een poging een kind te redden uit de Nieuwe Maas is gevonden. Schippers vonden het stoffelijk overschot in de IJsselhaven, meldt de politie maandagmiddag. De brandweer heeft het lichaam uit het water gehaald.

De 35-jarige man was bij het Schiehoofd in het water gesprongen omdat een zwemmende jongen in nood leek te verkeren. De man sprong in het water, maar kwam niet meer boven. De 12-jarige jongen werd door een passerende boot uit het water gehaald.

De zoekactie was vrijdagavond gestopt. Maandag wilden de hulpdiensten de zoekactie vervolgen, maar nog voor ze aan het werk gingen was het lijk al gevonden.

'Reckoning 2 was al in ontwikkeling'

Een anonieme bron heeft tegenover Joystiq aangegeven dat 38 Studios en Big Huge Games al bezig waren met Kingdoms of Amalur: Reckoning 2. Er waren ook al gesprekken met uitgevers gaande voor het uitgeven van het tweede deel.

Alle werkzaamheden aan dit tweede deel zijn vermoedelijk binnenkort in handen van de staat en 38 Studios vindt de prijs te hoog om het project over te nemen en eigen te houden. De ontwikkelaar kwam in de problemen nadat het een lening van de staat niet kon terugbetalen. Dit is uiteindelijk wel gelukt maar vlak hierna zijn alle medewerkers ontslagen.

Het tweede deel van het spel zou verbeterde graphics moeten krijgen, geen laadtijden tussen zones, verbeterde animaties en meer invloed op de wereld om de speler heen.

Avalanche bevestigt samenwerking Square Enix

Avalanche heeft bekendgemaakt samen met Square Enix aan een game te werken. Ze werken aan een actiegame met een open wereld en zou baanbrekend moeten zijn. Klinkt als een Just Cause 3 maar de grote vraag is of de game deze generatie nog wel uitkomt.

Avalanche heeft namelijk meerdere projecten lopen voor de huidige generatie en de volgende generatie consoles. In april heeft één van de ontwikkelaars nog aangegeven dat Just Cause 3 perfect is voor de volgende generatie consoles. Avalanche heeft in totaal drie projecten lopen waarvan twee gebaseerd zijn op films en comics.

'Assassin's Creed III en Ghost Recon naar Vita'

Twee verschillende retailers hebben 'per ongeluk' Assassin's Creed III en Ghost Recon: Final Mission online gezet op hun website voor de PS Vita. Beide games zijn alweer offline gehaald maar bekijk hieronder nog een plaatje van de hoesjes.

Van Assassin's Creed III was al bekendgemaakt dat hij op de Vita uit zal komen. Alleen of het dezelfde versie als de consoleversie zou worden was niet bekendgemaakt, het hoesje van de PS Vita-versie geeft aan dat de art van het hoesje snel bekendgemaakt wordt. Er staat niet vermeld dat de titel een werktitel is.

Ghost Recon: Final Mission was nog helemaal niet bekendgemaakt en moet volgens de retailer dit jaar uitkomen. Verwacht wordt dat tijdens de E3 beide games officieel bekendgemaakt worden en er meer informatie over uitkomt.

Vita

Engeland mist Barry op EK

Engeland moet het tijdens het EK zonder Manchester City-middenvelder Gareth Barry stellen. De 31-jarige international heeft een scheurtje in een buikspier. Bondscoach Roy Hodgson heeft Phil Jagielka van Everton opgeroepen als vervanger. Uiterlijk dinsdag moet Hodgson zijn definitieve selectie bekendmaken.

Hodgson laat weten teleurgesteld te zijn dat 52-voudig international Barry het EK mist. "Niet alleen was hij onderdeel van mijn eerste selectie van 23 spelers, maar hij heeft de afgelopen jaren ook een prominente rol gespeeld in de Engelse ploeg."

Hodgson laat al doorschemeren dat Barry niet uitgespeeld is bij Engeland. "Ik weet zeker dat hij nog een rol heeft in het team na het EK. Ik wens hem een snel herstel."

Explosie in Nairobi

In een gebouw in de Keniaanse hoofdstad Nairobi heeft zich maandag een zware explosie voorgedaan. Daarbij zijn zeker 28 mensen gewond geraakt. Een deel van het dak van het gebouw, waarin diverse winkeltjes gevestigd zijn, werd eraf geblazen.

Een van de slachtoffers zei dat de explosie plaatsvond kort nadat een bebaarde man een tas had achtergelaten bij haar stalletje. De man liep driemaal langs het stalletje en deed alsof hij iets wilde kopen, zei de vrouw, Irene Wachira. De derde keer kwam hij met een tas die hij achterliet, waarna de explosie volgde.

Terreurbeweging Al-Shabab, die actief is in het buurland Somalië, dreigt al heel lang met aanslagen in Kenia. Een bron bij de politie zei dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat de explosie is veroorzaakt door een bom. Volgens de zegsman wordt eerder gedacht aan kortsluiting.

Premier Raila Odinga leek echter te suggereren dat wel degelijk een aanslag was gepleegd. "Dit is een gruwelijke daad. Ze willen ons bang maken, maar we laten ons niet bang maken."


Explosie in Nairobi (Foto: Novum)

Neergestoken agente van de intensive care

De agente die zaterdagochtend in Den Haag werd neergestoken is van de afdeling intensive care af. Dat meldt korpschef Henk van Essen van de politie Haaglanden. Volgens hem gaat de politievrouw goed vooruit.

De agente werd neergestoken nadat haar collega een 45-jarige Hagenaar had geraakt met een kogel. De man bezweek kort na de agente te hebben gestoken aan zijn verwondingen. De man had de twee agenten met een mes bedreigd in een woning aan de Naarderstraat. Omdat hij weigerde zich over te geven werd hij beschoten, maar hij zag nog wel kans de collega van de schutter neer te steken.

F-16's doen mee aan grote internationale oefening

Zeven Nederlandse F-16's vliegen maandag naar Noorwegen om mee te doen aan een grote internationale oefening. De Tigermeet wordt sinds de jaren zestig jaarlijks in verschillende landen georganiseerd. Twee jaar geleden was Volkel de uitvalsbasis van de enkele tientallen eskaders.

De Tigermeet is vernoemd naar de deelnemende eenheden. Alle hebben ze een tijger of andere grote katachtige in hun embleem of logo. Waar het evenement voorheen vooral een verbroederingsbijeenkomst was, is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste militaire oefening van Europa.

De training in het Noorse Ørland begint dinsdag en duurt tot volgende week vrijdag. Volgende week maandag kunnen vliegtuigspotters komen kijken naar de 85 vliegtuigen en helikopters. Een dag later vindt een vliegshow plaats.

De straaljagers worden ingezet bij de oefening van complexe missies. Zulke grootschalige trainingen vinden door bezuinigingen steeds minder vaak plaats. Volgens commandant luitenant-kolonel André Steur zijn de oefenmissies nodig om de F-16-vliegers 'uitzendgereed' te houden.

Volgens Steur bewijzen de oefeningen hun waarde tijdens missies zoals in Bosnië, Kosovo, Afghanistan en vorig jaar in Libië. "Het helpt dat je als coalitiepartners weet wat je van elkaar kunt verwachten. Het motto 'train as you fight' voert de boventoon tijdens dit soort oefeningen. Hiermee creëren we standaardisatie en vertrouwen."


F-16's doen mee aan grote internationale oefening (Foto: Novum)

Annan ontzet over bloedbad in Houla

Kofi Annan, de gezant voor Syrië van de Verenigde Naties en de Arabische Liga, is maandagmiddag in Damascus gearriveerd voor overleg met de Syrische president Bashar Assad. Directe aanleiding voor het overleg vormt het bloedbad in de stad Houla, waar door ingrijpen van Syrische regeringstroepen vrijdag 108 burgers, onder wie veel vrouwen en kinderen, de dood vonden.

Annan betuigde zich 'met afschuw vervuld' over het gebeurde in Houla. Hij deed een beroep 'op ieder individu met een vuurwapen' om dat wapen neer te leggen en geen mensen meer te doden. "De boodschap van vrede is bestemd voor iedereen, voor ieder individu met een vuurwapen", aldus Annan.

Samsom had twee jaar later PvdA-leider willen worden

Diederik Samsom had volgens zijn eigen schema pas over twee jaar leider van de PvdA moeten worden. Dat zegt de voorman van de sociaaldemocraten maandag in gesprek met De Volkskrant.

Samsom had in 2008 al een poging gedaan om PvdA-fractievoorziter te worden. "Toen dat niet was gelukt heb ik bedacht, in 2014 kan het zover zijn", zegt Samsom tegen de krant. "Zoiets is een meerjarenplan. Je wordt niet in een keer van gewoon Kamerlid leider van de sociaaldemocratie. Ik vind het niet gek als je daar een paar jaar voor neemt."

Nadat Samsom het in 2008 aflegde tegen Mariëtte Hamer, bereidde hij zich uitgebreid voor om zijn gewenste functie in 2014 wel binnen te halen. Zo is hij meerdere keren bij de grotere regionale afdelingen van de PvdA langsgegaan om speeches te houden.

Ook zijn keuze om straatcoach te worden in Amsterdam-West had als doel om zich voor te bereiden. De voormalig Greenpeace-medewerker ruilde zelfs zijn portefeuille milieu in om zich bezig te houden met immigratie.

Samsom werd uiteindelijk afgelopen maart al fractievoorzitter, nadat Job Cohen de handdoek in ring gooide. Cohen was naar eigen zeggen 'onvoldoende effectief' als leider.

Cohen schutterde vaak tijdens debatten binnen en buiten de Kamer door een gebrek aan feitenkennis. Samsom geeft aan dat hij vaak heeft geprobeerd Cohen hierbij te helpen. "Ik begrijp wel dat dat niet ging, dat hij zo niet in elkaar zat."

Mark Rutte (VVD), Andre Rouvoet (ChristenUnie) en Jan Peter Balkende (CDA), Cohens tegenstander in de campagne, waren juist 'ultranerds', stelt Samsom. "Je móet het weten", zegt hij. "Een politicus die dat niet weet, gaat dweilen. Mark Rutte, die geeft gewoon antwoord. Omdat hij weet hoe het zit. Hij is heel slim. Wat hij vervolgens doet met al die kennis, dat is uiteraard het politieke meningsverschil."


Samsom had twee jaar later PvdA-leider wil worden (Foto: Novum)

Man vast na vondst dode vrouw in Utrechtse woning

In een woning in Utrecht is maandagmiddag een dode vrouw aangetroffen. Een man die in de woning aan de Marco Pololaan aanwezig was is aangehouden. Dat meldt de politie.

De vrouw is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Wat er precies is gebeurd kan de woordvoerder van de politie niet zeggen. Ook de identiteit van de vrouw en van de verdachte is niet bekendgemaakt. De politie kon wel melden dat de man die is aangehouden naar alle waarschijnlijkheid ook degene was die de politie heeft gebeld om het incident te melden.

De politie is een onderzoek gestart. Het lichaam van de vrouw ligt nog in de woning.

Wrak vermist vliegtuigje gevonden, 4 gewonden

Reddingsdiensten hebben op de Tweede Maasvlakte het wrak gevonden van een vliegtuigje dat rond het middaguur van de radar verdween. De vier inzittenden zijn zwaargewond. Dat zegt een woordvoerder van de Kustwacht.

Het toestel ligt volgens de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij aan land. De reddingshelikopter van de KNRM staat ernaast. Ambulances zijn onderweg.

Het éénmotorige propellervliegtuig is mogelijk in de problemen geraakt door de dichte mist aan de kust. Het toestel was onderweg van het vliegveld Midden-Zeeland bij Middelburg naar Rotterdam-The Hague Airport. De piloot heeft geen noodsignaal afgegeven.

Het lot van het toestel was urenlang onduidelijk, maar toen het na enige tijd nog niet terecht was werd het ergste vermoed. Er werden acht schepen, een reddingshelikopter en een vliegtuig van de Kustwacht ingezet bij de zoektocht. De mist zorgde er wel voor dat met name vanuit de lucht moeilijk kan worden gezocht.

Vrouw na twee dagen uit lift gered

De Amsterdamse brandweer heeft vanmiddag een vrouw gered die al twee dagen in een lift opgesloten zat.

De vrouw, een 31-jarige schoonmaakster, werd al twee dagen vermist. Ze bleek al sinds zaterdagmiddag vast te zitten in de lift van een advocatenkantoor aan de Weteringschans te Amsterdam. Na een kleine 48 uur opgesloten te zitten, werd ze maandag rond 12.15 uur pas bevrijd.

Volgens de politie gaat het naar omstandigheden goed met de vrouw. Ze is wel een beetje verzwakt. Haar man stond haar maandagmiddag met open armen op te wachten.

Ze had geen telefoon bij zich, die zat in haar handtas die ze niet op dat moment bij zich had. Ze had geen eten of drinken in de lift. De ruimte in de lift was nog beperkter omdat de vrouw een schoonmaakkarretje bij zich had.

De kans is groot dat de vrouw vast kwam te zitten door de stroomstoring in het centrum van afgelopen zaterdag. De politie onderzoekt dit nog.

[RG] Federer evenaart record Conners

Roger Federer heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Zwitser schoof de Duitser Tobias Kamke met 6-2, 7-5 en 6-3 en staat nu tegenover de winnaar van het duel tussen de Roemeen Adrian Ungur en de Argentijn David Nalbandian.

Met de zege op Kamke boekte Federer zijn 233e zege op een grandslamtoernooi en evenaarde hiermee het record van legende Jimmy Connors. Ook wist hij zijn vijftigste partij op het Parijse gravel te winnen. "Als ik goed speel, komen die cijfers vanzelf. Het is geweldig om hier zo vaak te hebben gewonnen en ik hoop dat dit doorgaat", zei Federer.

Criscito niet naar EK wegens omkoopverdenking

Domenico Criscito doet volgende maand niet mee met Italië aan het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De 25-jarige verdediger is vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een omkoopschandaal door bondscoach Cesare Prandelli buiten de selectie gelaten. Criscito maakte nog wel deel uit van de voorlopige groep.

Criscito, voormalig speler van Genoa en Juventus, kreeg maandagochtend bij het trainingskamp van de Italiaanse ploeg nabij Florence bezoek van de politie. Zowel de hotelkamer van de speler als zijn huis in Genoa werd doorzocht. Hij wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij het manipuleren van wedstrijden.

Stefano Mauri (Lazio) en Omar Milanetto (Padova) werden maandag voor hun mogelijke betrokkenheid bij de zaak gearresteerd. Ook Antonio Conte zit in het beklaagdenbankje. De trainer van Juventus is ondervraagd en zijn huis werd doorzocht. Conte is mogelijk in de fout gegaan toen hij in seizoen 2010-2011 trainer was van Siena. Zelf ontkent hij elke betrokkenheid.

Domenicali: "Ferrari moet kwalificatiesnelheid verbeteren"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali vindt dat zijn team zich moet gaan richten op het verbeteren van de snelheid in de kwalificaties. De Italiaanse renstal gaat nu met Fernando Alonso aan de leiding in de titelstrijd, maar weet dat er veel moet gebeuren wil dit aan het eind van de rit nog het geval zijn.

De sleutel om dit te bereiken is het verder vooraan starten. "Als je vecht om poleposition of er zelfs op staat dan zal de race totaal anders gaan verlopen. We moeten ons hier op focussen en stappen in zetten," zei Domenicali die weet dat het na de start vooraan rijden een groot voordeel is. De Pirellibanden spelen hierin een grote rol.

Ferrari kende een lastige start van het seizoen 2012, met een gebrek aan snelheid, maar desondanks won Alonso onder vochtige omstandigheden de Grand Prix van Maleisië. In Spanje kwam er een update voor de F2012 en dit bleek duidelijk een stap voorwaarts te zijn. Domenicali beseft dat er meer updates nodig zijn om Alonso mee te kunnen laten blijven doen in de titelstrijd.

"Iedereen werkt op de thuisbasis hard om de prestaties van de auto te verbeteren en dat moeten we blijven doen. Ik ben blij dat we aan de leiding staan, maar in dit kampioenschap moeten we er vooral voor zorgen dat we geen punten verspelen. Er vechten nu zoveel teams en coureurs voor de zege dat je er altijd bij moet zitten."

Gers Pardoel krijgt platina plaat op Pinkpop

Gers Pardoel is maandagmiddag op Pinkpop verrast met een platina plaat voor zijn debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou. De cd van de rapper werd sinds de verschijning eind vorig jaar meer dan vijftigduizend keer verkocht.

Gers kreeg de prijs van zijn broertje en Giel Beelen. Volgens Beelen is Deze Wereld Is Van Jou de eerste Nederlandse hiphopplaat die de platina status weet te behalen. Het album bevat onder meer de hit Ik Neem Je Mee en de nieuwe single Zijn. Pardoels optreden op Pinkpop werd vastgelegd voor de videoclip bij het nummer. "Jullie komen er allemaal in, maak je niet druk", beloofde hij het publiek.

De rapper werd maandag op het podium van Pinkpop bijgestaan door Sef en The Opposites. "Jullie zouden jezelf moeten zien, jullie zien er echt fantastisch uit", zei Gers tegen het publiek. "Ik heb veel meegemaakt afgelopen jaar, maar dit is wel heel gaaf."

Swansea betaalt recordbedrag voor Sigurdsson

Swansea City heeft voor een recordbedrag van 8,5 miljoen euro de IJslandse middenvelder Gylfi Sigurdsson overgenomen van de Duitse club Hoffenheim. Nooit eerder betaalde de club van Michel Vorm zoveel geld voor een speler.

Het afgelopen half jaar kwam Sigurdsson al op huurbasis uit voor Swansea. Dat beviel de Engelse club kennelijk zo goed dat het bereid was veel geld neer te leggen voor een definitieve overname.

[RG] Ook Bertens in eerste ronde onderuit

Tennisster Kiki Bertens is bij haar debuut op een Grand Slam niet verder gekomen dan de eerste ronde. Op Roland Garros moest de 20-jarige Nederlandse na een lange partij met 6-2, 4-6 en 4-6 haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Christina McHale.

Bertens begon goed aan de partij en had al snel de eerste set te pakken. In de tweede set begon het spel van de Nederlandse te haperen en ze moest deze dan ook laten aan de nummer 36 van de wereld. Bertens kwam in de derde en laatste set nog wel met 4-3 voor, maar moest vervolgens de partij laten aan McHale.

Pattinson ontkent geruchten Hunger Games

Robert Pattinson heeft geen hoofdrol in Catching Fire, het vervolg op The Hunger Games. Dat zei de acteur tijdens het filmfestival in Cannes tegen de Amerikaanse krant USA Today.

"Ik werd 's ochtends wakker en zag overal berichten over dat ik de rol van Finnick in The Hunger Games zou spelen", zegt de 26-jarige Brit. Finnick is de stoere held die in de boeken de race op leven en dood in The Hunger Games heeft overleefd. "Ik werd nogal nieuwsgierig, dus ik belde mijn pr-medewerker op."

Diens antwoord was echter kort en simpel. "Hij begon te lachen en zei: nee, die rol zouden ze jou echt nooit aanbieden", vertelt Pattinson lachend. "Ik zei: bedankt voor de geruststelling."

Pattinson, die wereldfaam verwierf met zijn rol als vampier Edward Cullen in de Twilight-films, heeft wel vaker laten weten dat hij niet zit te wachten op een rol in nog een populaire tienerfilmreeks. De rol in Catching Fire ziet hij dan ook liever aan zich voorbij gaan.

Daarbij is de rol hem allerminst op het lijf geschreven, aangezien Finick een zeer gespierde, blonde vent is. De andere acteurs die worden genoemd voor de rol voldoen echter ook niet aan die eisen, zoals Zac Efron, Chace Crawford en Jesse Williams.

Pattinson is vanaf 7 juni te zien in Cosmopolis van David Cronenberg.


Pattinson ontkent geruchten Hunger Games (Foto: Novum)

Whitmarsh: "McLaren doet nog mee in titelstrijd"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt dat zijn team in de Formule 1 nog gewoon volop meedoet in de titelstrijd. De Britse renstal begon goed aan het seizoen 2012, maar in de afgelopen drie races werd er nauwelijks gescoord, waardoor het team achterop is geraakt.

"We hebben twee topcoureurs en een competitieve auto, dus we doen nog gewoon volop mee om de titel," zei Whitmarsh die toegeeft dat zijn team een mindere periode beleeft. "We moeten de auto blijven doorontwikkelen en de banden beter leren begrijpen, zodat we competitief blijven. We hebben de banden namelijk niet zo goed onder de knie als we zouden willen, en dat is ook waarom we niet altijd het maximale uit onze auto hebben kunnen halen, maar het is dan ook een behoorlijke uitdaging om dat voor elkaar te krijgen."

De Brit weet dat McLaren echter niet het enige team is dat dit seizoen wisselvallig presteert. "Volgens mij is het echter zo dat veel teams niet weten waarom ze soms wel snel zijn en soms niet. Er is namelijk niemand die precies weet hoe de banden nou werken, dus we zijn niet het enige team dat het hier moeilijk mee heeft."

Gisteren in de Grand Prix van Monaco werd McLaren-coureur Lewis Hamilton vijfde na als derde te zijn gestart, terwijl Jenson Button na een moeizame race en een crash helemaal niet over de eindstreep kwam.

[RG] Krajicek snel onderuit in Parijs

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om de tweede ronde van Roland Garros te bereiken. De 23-jarige Nederlandse ging uiteindelijk met 2-6 en 5-7 onderuit tegen de Kroatische Petra Martic.

Dat Krajicek in Parijs kon spelen was al een wonder, omdat ze nog maar kortgeleden aan haar knie geopereerd is. De nummer 73 van de wereld begon redelijk aan haar partij, maar moest na een 2-2 stand de eerste set laten aan Martic. De nummer 50 van de wereld nam ook in de tweede set al snel een break voorsprong, maar Krajicek knokte zich terug naar 5-5. De Nederlandse kon niet doorzetten en moest de partij aan Martic laten.

Door de uitschakeling lijkt er een einde te komen aan de olympische droom van Krajicek. Alleen een wildcard kan haar nog toegang verschaffen tot Londen.

Gameplaybeelden Halo 4 gelekt

Op YouTube is onlangs nieuwe video met Halo 4-gameplay verschenen. De video is helaas van een lage kwaliteit, schuddend camerawerk en slecht geluid, maar wat je er uit kan opmaken is dat de speler een Slayer-match speelt in de map Warehouse.

De gameplay, het bewegen en wapens wisselen lijkt sneller dan de vorige versies van Halo. Rennen lijkt, net zoals developer 343 Industries aangaf, een standaard ability te zijn en langer te duren dan de Sprint ability in Halo: Reach. Tevens is de respawntijd eruit gehaald, je kunt weer meteen meedoen. Als je goed kijkt kun je ook het nieuwe Railgun-wapen zien, nieuwe animaties, Personal Ordinance en de Promethean Vision die de speler door muren laat kijken.

Microsoft reageerde op het lekken van de beelden als volgt: "We are conducting an internal beta test of Halo 4 which is a standard development practice for most video games. We have no plans for a public multiplayer beta for Halo 4."

Ook Hoogendijk naar vrouwenteam Ajax

Anouk Hoogendijk speelt komend seizoen voor het vrouwenteam van Ajax. De 27-jarige international komt over van FC Utrecht, waarvoor ze sinds 2007 uitkwam. Hoogendijk volgt het voorbeeld van Daphne Koster, die de overstap maakt van Telstar. Die transfer werd zaterdag afgerond.

Ajax maakte eerder deze maand bekend in het vrouwenvoetbal te stappen. De oprichting van de BeNe League, waarin de beste clubs van Nederland en België hun krachten meten, trok de Amsterdammers over de streep.

Hoogendijk speelde tot nu toe 78 interlands voor Nederland. Net als Koster maakte ze deel uit van het team dat in 2009 de halve finale van het EK bereikte.

Justin Bieber verdacht van mishandelen fotograaf

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar Justin Bieber. De 18-jarige zanger wordt verdacht van het mishandelen van een paparazzo, die aangifte heeft gedaan. Dat schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Het vermeende incident vond zondagmiddag plaats, in Biebers woonplaats Calabasas in de Amerikaanse staat Californië. Volgens ooggetuigen blokkeerde de fotograaf de auto van de zanger en zijn vriendin Selena Gomez om een foto van hen te nemen. Toen Bieber de man verzocht uit de weg te gaan weigerde hij dat en ontstond een vechtpartij.

De paparazzo belde de politie en werd met klachten over pijn aan zijn borst overgebracht naar een ziekenhuis. Bieber en Gomez waren toen al vertrokken. De politie laat weten snel hun kant van het verhaal te willen horen.

Vos: "Londen haal ik wel"

Marianne Vos brak dit weekend haar sleutelbeen tijdens de Valkenburg Hills Classic. De Nederlandse veelwinnaar denkt dat ze wel op tijd fit zal zijn voor de Olympische Spelen, die over twee maanden van start gaan.

"Londen ga ik wel halen", zei Vos, rijdend voor Rabobank tegen NUsport. "Tenminste, daar ga ik vanuit. Maar de voorbereiding is wel verstoord Het herstel gaat even duren. En week of zes is te veel, dus ik hoop sneller. Over twee maanden zijn de Spelen al."

"Ik zal er niet als een vaatdoek aan de start verschijnen, maar de kans is aanwezig dat ik niet honderd procent zal zijn. Natuurlijk loop je wel wat trainingsachterstand op en mis je wedstrijdritme. Balen, want juist bij de Spelen wil je 102 procent zijn en niet 98 procent."

De komende dag moet Vos in ieder geval complete rust houden, om de (schone) breuk goed te laten herstellen. Daarna zal ze weer op de rollerbank gaan rijden om haar conditie op pijl te houden.

[Indy 500] Sato: "Franchitti gaf me te weinig ruimte"

Takuma Sato leek gisteren in de slotfase van de Indianapolis 500 op weg naar de zege. De Japanner zette bij het ingaan van de laatste ronde zijn IndyCar naast die van Dario Franchitti en spinde. De Japanner vindt dat hij van de racewinnaar te weinig ruimte kreeg om zijn actie te laten slagen.

"Bij de laatste herstart wist ik vanaf de zevende plaats op te klimmen naar de tweede plaats. Ik bleef pushen en inhalen. In de laatste ronde ging ik voor de zege. Bij het uitkomen van Bocht 4 zag ik een goede kans en ik ging bij Bocht 1 binnendoor. We reden naast elkaar en hij gaf me eigenlijk niet genoeg ruimte. Ik werd voorbij de witte lijn gedrukt en daar is natuurlijk geen grip. Ik verloor dan ook de controle over mijn auto," zei Sato die de eerste Japanner had kunnen worden die de legendarische race op zijn naam wist te schrijven.

Sato belandde met de bolide van Rahal Letterman in de muur en werd uiteindelijk nog als zeventiende geklasseerd. De Japanner was als negentiende aan de wedstrijd begonnen en had gedurende de race in totaal 31 ronden aan de leiding gereden.

[RG] Azarenka boekt zwaarbevochten zege

Victoria Azarenka heeft in de eerste ronde van Roland Garros een zwaarbevochten zege geboekt. De als eerste geplaatste Wit-Russische wist te winnen van de 32-jarige Alberta Brianti, de nummer 105 van de wereld. De Italiaanse speelde uitstekend en bezorgde de huidige nummer één van de wereld een knotsgekke wedstrijd. Uiteindelijk won Azarenka met 2-1; 6-7, 6-4 en 6-2.

De eerste set ging gelijk op, maar de eerste break was voor Brianti, die verrassend fris oogde en op vrijwel elke bal van Azarenka antwoord had. De beide dames lieten het publiek dan ook enkele zeer mooie rally's zien. Azarenka brak op tijd terug om de set naar een tiebreak te leiden, waarin het niveauverschil andermaal nihil leek. Brianti kwam wel al vlug op setpoint, maar Azarenka knokte nog voor lijfsbehoud en wist terug te komen tot 6-6. De volgende twee punten waren echter voor de Italiaanse laagvliegster, die de tiebreak en daarmee de set pakte.

In de tweede set ging het aanvankelijk bergafwaarts voor de Wit-Russische. Ze speelde niet slecht, maar had naast een oerdegelijke tegenstander ook wat pech dat vrijwel elke rally in het voordeel van Brianti viel. Al in de eerste game moest ze haar servicebeurt inleveren, en nadat de Italiaanse de hare had binnengesleept werd Azarenka meteen weer gebroken. Het werd 4-0. Om de vijfde game werd hard gevochten; Brianti kreeg keer op keer een breakpunt op deuce, maar Azarenka wist die steevast weg te werken en na enkele zeer spannende minuten wist ze toch haar servicebeurt te behouden. Dat maakte blijkbaar iets los bij de winnares van de Australian Open, want ze brak Brianti direct daarna vrij eenvoudig, en ook haar daaropvolgende servicebeurt werd in het licht van deze wedstrijd relatief simpel gewonnen.

Azarenka ging steeds beter spelen en plotsklaps werd duidelijk waarom de twee speelsters op de ranglijst door 104 plaatsen worden gescheiden. Ze pakte de servicebeurt van de Italiaanse en serveerde rustig en dominant haar eigen servicebeurt uit. Daarna brak ze Brianti eenvoudigweg opnieuw en won de set alsnog, door zes games achter elkaar te winnen.

De derde set begon zoals de tweede; Brianti brak Azarenka meteen in de eerste game weer. Maar ook zij kon haar eigen service niet behouden, en het werd direct weer 1-1. De beide dames lieten het publiek weer erg goed tennis zien, en de rally's waren om van te smullen. Op 3-2 voor Azarenka domineerde de Wit-Russische weer en brak ze de Italiaanse met een love game. Ook haar eigen servicebeurt won ze zonder enige punten van Brianti te incasseren en met 5-2 was de wedstrijd beslist. Brianti, die bij vlagen zo goed stond te spelen, wist in de laatste drie games geen enkel punt te pakken. Ze verloor dus ook haar laatste eigen servicebeurt kansloos, en Azarenka, die miraculeus terug kwam, mag verder bekeren.

Tévez ontloopt straf van FA

Carlos Tévez wordt niet geschorst voor zijn aandeel in het opstootje met Joey Barton tijdens de kampioenswedstrijd van Manchester City tegen Queens Park Rangers. De massale confrontatie tussen spelers van City en QPR leverde Barton een rode kaart en een schorsing van liefst twaalf wedstrijden op.

Aanleiding voor het incident was een botsing met Tévez, die volgens Barton weggestuurd had moeten worden. De Argentijn werd dat niet en wordt ook niet achteraf geschorst door de FA. Onder meer scheidsrechter Mike Dean werd gehoord door de tuchtcommissie. "De scheidsrechter en zijn assistenten hebben niet waargenomen dat Tévez Barton zou hebben geslagen", luidt de verklaring van de commissie.

Manchester City won het duel met QPR in de laatste minuut, waardoor het kampioenschap werd veiliggesteld.

Agüero blijft Manchester City trouw

Sergio Agüero heeft geen enkele intentie om Manchester City de rug toe te keren. De aanvaller ziet nog genoeg uitdaging bij de Engelse club. Onlangs gingen er geruchten dat de 23-jarige Argentijn de steenrijke Engelse club wil verlaten, maar volgens Agüero is daar niets van waar.

De aanvaller kan terugkijken op een uitstekend seizoen en wil komend jaar weer met City om de prijzen meedingen. "Ik kan hier alles winnen wat ik wil. We hebben nu één titel binnen en kunnen daar meer prijzen aan gaan toevoegen. Er zijn altijd geruchten, maar er zit geen enkele waarheid in", benadrukte de international tegenover The Times. "Ik peins er niet over om naar Real Madrid of een andere club te gaan. City heeft mij altijd netjes behandeld, al vanaf de dag dat ik hier arriveerde. Ik heb mijn plek gevonden bij deze club en mijn familie is gelukkig in Manchester. Ik wil hier blijven."

Agüero geeft toe dat de onlangs behaalde landstitel naar meer smaakt. "Als je eenmaal de eerste hebt, verlang je ook naar de tweede, derde en de vierde. Dat geldt ook voor ons. We hebben de Premier League dit seizoen gewonnen. Waarom zouden we er niet in geloven dat we dat de aankomende jaren ook gaan doen?"

Paula van der Oest maakt film over Lucia de B.

Paula van der Oest gaat een film maken over Lucia de B. De Black Butterflies-regisseur start begin volgend jaar met de opnamen, naar een scenario van Moniek Kramer. Dat heeft Independent Films maandag bekendgemaakt.

Lucia de Berk zat ruim zes jaar in de gevangenis, wegens de moord op meerdere ziekenhuispatiënten. In 2010 werd ze echter vrijgesproken. Het verhaal van de film wordt verteld vanuit het perspectief van een medewerker van het Openbaar Ministerie die er achter komt dat Justitie grote fouten heeft gemaakt en ontlastend bewijs achterhoudt. Ook De Berk zelf is betrokken bij de ontwikkeling van de film.

Paula van der Oest was eerder verantwoordelijk voor films als Zus & Zo en Black Butterflies met Carice van Houten. Laatstgenoemde film won prijzen in New York en Zuid-Afrika.


Paula van der Oest maakt film over Lucia de B. (Foto: Novum)

Marokkanen in de tent!

Na het passeren van enkele karren met breedgeschouderde, veelal in inkt gedoopte, mannen en hoogblonde vrouwen besloten wij ook richting het feestterrein te gaan. Voor ieder van ons was een eigen fiets geregeld. Negen fietsen. In Amsterdam kost dat grapje, afhankelijk van de drugshonger van de junk, ongeveer 50 à 150 euro. Nu kon het zonder borgsom geleend worden. Aangekomen bij het feestterrein vielen we van de ene sociologische verbazing in de andere

Scott wil Ford in Blade Runner-sequel

Ridley Scott heeft er wel oren naar om Harrison Ford te laten terugkeren in het vervolg op Blade Runner. "Ik moet Harrison erin hebben, dat is lachen", zegt de regisseur tegen de Britse krant The Guardian. De Amerikaanse acteur speelde de hoofdrol in Scotts klassieker uit 1982.

Geruchten over Fords terugkeer in een eventueel vervolg, waarvan overigens nog geen letter op papier staat, blijven hardnekkig standhouden. Zelfs nadat een van de producenten in februari stelde dat het 'absoluut niet waar' was dat er gesprekken plaatsvonden over een rol voor Harrison Ford in de nieuwe Blade Runner.

Ford zelf, inmiddels 69 jaar oud, houdt zich een beetje op de vlakte. Hij wil alleen meedoen als het scenario goed genoeg is, liet hij meermalen weten.

Het nog titelloze vervolg op Blade Runner staat gepland voor 2014. Voor die tijd heeft de 74-jarige Scott in zijn hoedanigheid als producent nog negen andere projecten op de rails staan, waaronder twee tv-series en twee documentaires. Zijn volgende film is Prometheus, de langverwachte prequel van zijn succesfilm Alien uit 1979, die donderdag in de bioscoop verschijnt.


Scott wil Ford in Blade Runner-sequel (Foto: Novum)

Strandgangers zitten in de kou

Een koude zeemist gooit op pinkstermaandag roet in het eten voor de vele bezoekers aan de Nederlandse westkust. De mist zorgt ervoor dat het rond het middaguur in veel kustplaatsen slechts 13 graden is, meldt Weeronline.

De mist is ontstaan boven de Noordzee en blijft ook in de middag nog boven de smalle kuststrook hangen. Alleen bezoekers aan de Zeeuwse kust hebben geen trui nodig.

In het binnenland lost de mist snel op en is het rond 12.00 uur wel al boven de 20 graden. In het zuiden van het land wordt later op maandag zelfs de 25 graden gehaald, voorspelt Weeronline.

Later op de dag ontstaat in het oosten en zuidoosten van het land stapelbewolking. Enkele wolken kunnen zorgen voor een bui.

De zeemist is een voorbode voor het weer in de komende dagen. Uit het noorden komt koele lucht ons land binnen waardoor de temperatuur overal zakt. Volgend weekend is de maximale temperatuur rond de 15 graden.


Strandgangers zitten in de kou (Foto: Novum)

Magere opening MIB3 in Amerika

De derde Men In Black heeft in Amerika een magere 55 miljoen dollar opgebracht dit pinksterweekend. De opbrengst val vooral tegen omdat de film 350 miljoen kostte (inclusief marketing) en het de comeback was van Will Smith.

Smith speelde in 2008 voor het laatst in een film. MIB3 is zijn comeback. In de film reist J, terug naar 1969 om K. (Tommy Lee Jones) van de dood te redden. Buiten de VS doet MIB3 het redelijk goed, samen met de Amerikaanse boxoffice heeft MIB3 dit eerste weekend zo'n 200 miljoen opgehaald. De film moet echter onegveer 700 miljoen opbrengen om breakeven te draaien.

The Avengers doet het beter. Die heeft wereldwijd in vier weken 1,2 miljard opgehaald wereldwijd. Disney maakt hiermee de megaflop John Carter weer goed.
 

Montage van verwoesting voor Battlefield 3: Close Quarters

Nadab Göksu, senior VFX artist van DICE, heeft een filmpje gemaakt om de HD-effecten te laten zien van de verwoesting die je kunt aanrichten in Battlefield 3: Close Quarters. Het filmpje werd intern getoond en is daarom vertraagd zodat de details goed te zien zijn.

Een Close Quarters-map moet volgens Göksu 'totaal anders aanvoelen dan aan het begin van een spel'. In de Close Quarters-DLC zijn veel van de effecten veranderd zodat deze meer impact hebben op de omgeving. Kogels richten meer schade aan en voorwerpen die kapot zijn gemaakt laten meer puin achter.

De explosies van de RPG en handgranaten zijn ook aangepast zodat deze gemakkelijker te onderscheiden zijn. De straal van een C4-explosief is aangepast en een claymore richt nu schade aan in een bepaalde richting. Dit was allemaal nodig om goed in kleine ruimtes te kunnen spelen.

RKC'er Van Hout voor twee jaar naar Sparta

Roald van Hout verruilt RKC Waalwijk voor Sparta Rotterdam. De 24-jarige aanvaller ondertekent op korte termijn een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen, meldt hij aan RTV Rijnmond.

Van Hout zat sinds 2008 bij de selectie van RKC, maar moest afgelopen seizoen genoegen nemen met een rol als invaller. De speler bereikte vrijdag een principeakkoord met Sparta. "Ik ben er erg blij mee", zegt hij. "Bij RKC Waalwijk zat ik op een dood spoor en dus was ik op zoek naar iets nieuws."

De aanvaller kwam dit seizoen twintig wedstrijden binnen de lijnen voor RKC Waalwijk, waarvan zeventien keer als invaller. In totaal heeft hij 54 competitieduels en vier goals achter zijn naam staan.

'Tottenham Hotspur jaagt op Toivonen'

Tottenham Hotspur gaat proberen Ola Toivonen los te weken bij PSV. Dit schrijft The Daily Mail op zijn website. De aanvoerder van de ploeg uit Eindhoven moet de voorhoede van de Engelse formatie gaan versterken.

Toivonen heeft bij PSV nog een contract tot medio 2013. Mochten de Eindhovenaren nog geld willen vangen, dan zal de Zweed deze zomer verkocht moeten worden. Afgelopen week liet technisch directeur Marcel Brands al weten dat de voetballer ongeveer negen miljoen euro moet opbrengen.

Eerder liet Toivonen al weten open te staan voor een vertrek uit Eindhoven. "Als PSV nog wat geld aan mij wil verdienen, moeten zij mij nu verkopen. Als er iets leuks voorbijkomt, wil ik daar zeker naar kijken."

Tottenham Hotspur is overigens niet de enige ploeg die achter Toivonen aanzit. Ook de Italiaanse ploegen Fiorentina en Genoa zouden interesse hebben getoond.

Hodgson bouwt team rond geschorste Rooney

Ondanks dat Wayne Rooney de eerste twee wedstrijden op het EK 2012 is geschorst, wil bondscoach Roy Hodgson een team rond de sterspeler bouwen. Engeland zal op het EK met twee spitsen gaan spelen. Eén van die plekken is weggelegd voor Rooney, in zijn favoriete rol.

"In mijn tijd bij Engeland zullen we met twee spitsen spelen, aangezien we Wayne Rooney hebben", openbaart Hodgson tegenover SkySports"Hij is dan niet direct beschikbaar op het EK, maar dat is slechts een tijdelijk probleem. Na het EK wordt er nog veel voetbal gevoetbald en als je een speler als Rooney hebt, die uitstekend is in dit systeem, zou het vreemd zijn als we slechts met één spits zouden spelen."

Rooney is voor twee duels geschorst vanwege zijn rode kaart in de EK-kwalificatie-wedstrijd tegen Montenegro.

855.000 kijkers huurmoorduitzending De Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft zondagavond 855.000 kijkers getrokken. Het SBS 6-programma toonde alsnog beelden van de arrestatie van twee mannen die waren ingehuurd voor een moord. De rechtbank stak aanvankelijk een stokje voor de uitzending.

De rechtbank verbood De Vries de beelden te gebruiken, onder meer vanwege de veiligheid en privacy van het duo. Het gerechtshof in Amsterdam gaf dinsdag in hoger beroep echter groen licht voor de uitzending. De mannen moesten van het hof wel onherkenbaar worden gemaakt.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries eindigde met 855 duizend kijkers op de vierde plaats in de lijst van best bekeken progamma's van de zondag. Een Tegen 100 trok de meeste kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Ruim 1,4 miljoen mensen zagen de spelshow op Nederland 1.

De Gendt: "Derde plaats is beter dan gehoopt"

Thomas de Gendt eindigde gisteren op een knappe derde plaats in de Giro d’Italia. De Belg verklaarde na afloop tegenover Sporza dat hij hoopt dat hij het in de toekomst nog beter zal kunnen doen.

"Vijfde in de tijdrit wel, maar van derde in het klassement had ik zelfs nooit gedacht dat ik dat in mijn carrière kon behalen", zei de renner van Vacansoleil. "Nu is het gekomen zonder er echt een doel van te maken. Misschien is dat wel het geheime recept."

"Ik kreeg gewoon de opdracht van de ploeg om te kijken hoe ver in kon komen. Ik moest niet per sé een klassement rijden. Uiteindelijk schoof ik bijna iedere dag een plaats op. Ik denk dat ik als klassementsrenner wel een toekomst heb. Ik wilde hier gewoon mijn best doen. De derde plaats is beter dan gehoopt. Hopelijk is dit het begin van iets meer."

De Gendt had vooraf vooral problemen met de steile aankomsten, maar na deze Giro heeft hij daarop veel vertrouwen gekregen. "Ik moet niet zoveel schrik hebben van de steile aankomsten. Ze liggen mij niet echt, maar ze gaan mij er ook niet zomaar afrijden."

Van Geel: "Geen geld voor Drenthe"

De kans is klein dat Royston Drenthe in het nieuwe seizoen voor Feyenoord gaat spelen. Volgens technisch directeur Martin van Geel hebben de Rotterdammers de komst van de middenvelder inmiddels uitgesloten.

Van Geel liet aan Radio 1 weten nog financiële middelen te hebben voor een nummer negen en een nummer tien. "Drenthe is een fantastische speler en zou ook zeker een toevoeging zijn aan de selectie, maar ons budget kan dat niet dragen."

"Hij zou als linksback uit de voeten kunnen, maar we hebben net het contract van Bruno Martins Indi verlengd", verklaarde Van Geel de keuze over Drenthe, die in de zomer van 2007 voor een avontuur bij Real Madrid koos.

Drenthe kwam bij De Koninklijke echter niet aan de bak en werd in de jaren daarna uitgeleend aan Hércules Alicante en Everton. In Spaanse dienst speelde de middenvelder in vier seizoenen slechts 46 wedstrijden en trof daarin twee keer doel.

Zeefuik: "Ik kreeg zeer goed gevoel bij Groningen"

Género Zeefuik is sinds een week officieel speler van FC Groningen. De voormalig aanvaller van PSV tekende in Groningen een contract voor de duur van vier jaar.

Zeefuik liet op de officiële website van zijn nieuwe werkgever weten dat hij al wist van de interesse. Daaruit zou ook blijken dat FC Groningen de aanvaller graag wilde hebben. "Ik kreeg een zeer goed gevoel bij FC Groningen waardoor de keuze duidelijk was. Er hebben enkele grote namen in de spits gelopen en FC Groningen is een club waar ik me verder kan ontwikkelen."

In het afgelopen seizoen speelde Zeefuik op huurbasis voor N.E.C. Nijmegen, maar stond eigenlijk onder contract bij PSV. Volgens hem is de weg van de Nijmeegse formatie naar FC Groningen een stap omhoog. Daarnaast komt hij bij de Groningers Leandro Bacuna, collega in Jong Oranje, tegen. "Ik heb met Leandro Bacuna gesproken en ik heb ook nog contact gehad met Virgil van Dijk. Zij hebben gezegd dat ik het direct moest doen en ook uit die gesprekken kreeg ik een goed gevoel."

[NBA] San Antonio wint eerste duel van Oklahoma

San Antonio Spurs heeft de eerste wedstrijd in de finale van de Western Conference in de NBA gewonnen. De basketballers waren door een goede eindsprint in het vierde kwart met 101-98 nipt te sterk voor Oklahoma City Thunder. Dinsdagavond is de tweede wedstrijd in de best-of-sevenserie, opnieuw in Texas.

San Antonio, de best presterende ploeg van de Western Conference in het reguliere seizoen, boekte al de negentiende zege op rij in de play-offs. Dat betekent een evenaring van het record van Los Angeles Lakers, dat dateert uit 2001. De Lakers werden voor die goede serie uiteindelijk beloond met de titel.

Manu Ginobili was met 26 punten de productiefste man aan de zijde bij de Spurs. Namens Oklahoma nam Kevin Durant zelfs 27 punten voor zijn rekening.

Afellay voegt zich bij selectie Oranje

Bert van Marwijk beschikt sinds vandaag over zijn volledige selectie. Ibrahim Afellay heeft zich namelijk ook bij de spelers van het Nederlands elftal gevoegd, waardoor de voorbereidingen op het EK voetbal nu echt van start kunnen.

Afellay zat afgelopen vrijdag nog in de selectie van FC Barcelona in de finale om de Spaanse beker, maar kwam overigens niet in actie. Onze landgenoot zag zijn club uiteindelijk met 3-0 van Athletic de Bilbao winnen.

Later vandaag zal ook meer duidelijkheid geschept worden over de blessure van Joris Mathijsen. In de oefeninterland tegen Bulgarije (1-2) liep de verdediger van Málaga CF een hamstringblessure op. Uit een MRI-scan moet blijken hoe ernstig deze is.

NS zet dubbeldekkers in naar Zandvoort

De Nederlandse Spoorwegen zetten op pinkstermaandag extra personeel en extra materiaal in op de route naar Zandvoort. Daarmee wil het spoorbedrijf de grote drukte in verband met strandverkeer en bezoekers van de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort opvangen.

De trein tussen Haarlem en Zandvoort rijdt tussen 09.00 en 12.00 uur en 15.00 en 19.00 uur vier keer in het uur in plaats van de normale frequentie van twee treinen. Daarnaast vervangen dubbeldekkers de normale sprinters. "Hierdoor kunnen we meer dan duizend passagiers vervoeren per uur", vertelt de zegsvrouw van de NS. "Daarmee is de capaciteit meer dan verdubbeld."

Op de route naar Den Haag Centraal - het station om naar het strand in Scheveningen te reizen - wordt geen extra materiaal ingezet. "Onze ervaring van zondag heeft geleerd dat dat niet noodzakelijk is."

De Verkeersinformatiedienst en de ANWB hebben maandag zonaanbidders aangeraden om het openbaar vervoer te pakken naar het strand in verband met verkeersdrukte. "Vooral rond de badplaatsen Scheveningen, Zandvoort/Bloemendaal en Hoek van Holland verwachten we opnieuw parkeerproblemen", twitterde de verkeersdienst van de ANWB.


NS zet dubbeldekkers in naar Zandvoort (Foto: Novum)

[RG] Krajicek en Bertens vandaag in actie

Op de tweede dag van Roland Garros komen Michaëlla Krajicek en Kiki Bertens in actie. Krajicek treft de Kroatische Petra Martic, Bertens neemt het op tegen Christine McHale uit de Verenigde Staten.

Bertens wist via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken. Krajicek werd twee weken geleden nog aan haar knie geopereerd en vreesde dat ze maanden aan de kant zou staan, maar de blessure bleek mee te vallen waardoor ze in Parijs in actie kan komen.

Morgen komen Robin Haase en Arantxa Rus op het gravel van Parijs in actie.

Lazio-captain aangehouden in omkoopschandaal

De Italiaanse politie heeft negentien mensen gearresteerd in een onderzoek naar vermeende omkoping. Eén van hen is Lazio-aanvoerder Stefano Mauri.

Ook voormalig Genoa-middenvelder Omar Milanetto behoort tot de negentien verdachten. Zij zijn vandaag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid in een illegale internationale gokorganisatie.

De betrokkenheid van Zenit Sint-Petersburg-verdediger Domenico Criscito wordt nader onderzocht. Hij kreeg vanmorgen een bezoekje van de politie tijdens het trainingskamp van Italië in voorbereiding op het EK 2012. Het huis van Juventus-coach Antonio Conte werd doorzocht door de autoriteiten.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een groter onderzoek naar omkoping in het Italiaanse voetbal.

Rodríguez nieuwe leider UCI World Tour

Joaquim Rodríguez is de nieuwe leider in de UCI World Tour. De Spanjaard van Katusha eindigde gisteren als tweede in de Giro d’Italia en nam met 404 punten de leiding over van Tom Boonen (366 punten).

Giro-winnaar Ryder Hesjedal maakte een reuzensprong van zestig plaatsten en staat nu achtste op de ranglijst met 197 punten. Beste Nederlander is nog altijd Bauke Mollema die met 132 punten zeventiende staat.

Bij de ploegen heeft het Katusha van Rodríguez de leiding overgenomen van Omega Pharma-Quick Step. De Russische formatie heeft 708 punten en staat daarmee 75 punten voor op nummer twee Liquigas. Vacansoleil steeg door de goede prestaties van Thomas de Gendt naar de elfde plek (318 punten), terwijl Rabobank zakte naar de veertiende plaats (273 punten).

ANWB en politie advies: met OV naar het strand

Politiekorpsen langs de kust adviseren mensen maandag met klem om met het openbaar vervoer het strand te gaan. Ook de ANWB doet deze oproep maandag.

De verkeersdienst verwacht op Tweede Pinksterdag weer kilometerslange files richting en parkeerproblemen in kustplaatsen als Zandvoort, Scheveningen en Hoek van Holland. Het mooie zomerweer leidde zondag ook al tot veel problemen op de wegen naar de kust en het strand.

"Het staat mensen uiteraard altijd vrij om te doen wat ze zelf willen", aldus een zegsman van de politie Haaglanden. "Maar met de trein, tram of bus heb je meer zekerheid de kust daadwerkelijk te bereiken." Ook de politiekorpsen Zeeland en Kennemerland sluiten zich bij dit advies aan. "Het aantal parkeerplaatsen in de badplaatsen is zeer beperkt", stelt een woordvoerder van Kennemerland.

Zondag slibden diverse wegen naar de kust aan het eind van de ochtend dicht.

Fàbregas: "Zal honderd procent fit zijn"

Cesc Fàbregas belooft dat hij honderd procent fit zal zijn bij de start van het EK 2012. De Spaanse middenvelder kampt met een spierblessure.

Fàbregas liep de kwetsuur op tijdens de bekerfinale van FC Barcelona tegen Athletic Bilbao, waarin hij als invaller in actie kwam. De middenvelder moet tien dagen toekijken, alvorens hij weer beschikbaar is voor de Spaanse nationale ploeg.

Op Twitter stelde hij de fans van Spanje gerust. "Het gaat goed en ik heb geen pijn. Ik zal snel honderd procent fit zijn om mij voor te bereiden op het EK met de nationale ploeg."

Nog een blessure van een belangrijke speler kan bondscoach Vicente Del Bosque niet gebruiken. David Villa en Carles Puyol haakten eerder al af.

'Zwem niet achter paarse krokodil aan'

Strandgangers moeten maandag rekening houden met een oostenwind en een uitgaande stroming. "Wees voorzichtig met paarse krokodillen op het water. Ga er niet achteraan als die op zee wegdrijven", zei directeur van de Reddingsbrigade Raymond van Maurik op Radio 1.

Het lukt volgens hem nog wel om de opblaasbare krokodil in te halen. "Maar terugkomen lukt dan niet meer. Vraag desnoods aan iemand van de reddingsbrigade of hij tijd heeft om de krokodil op te halen."

Het zomerse weer leidde zondag tot massale drukte op het water. De Reddingsbrigade herenigde ruim honderd zoekgeraakte kinderen met hun ouders. "Het is hetzelfde als met koeien die voor het eerst de wei in mogen. Dat gaat ook alle kanten op."

In een geval duurde het meer dan drie uur voordat een kind onder de 10 jaar met de ouders was herenigd. "De ouders hadden hun kind op het strand achtergelaten om zelf wat te gaan eten." Zij zijn streng toegesproken.

Ook maandag, de tweede pinksterdag, wordt stralend weer verwacht. Van Maurik wees erop dat de Reddingsbrigade 125 duizend polsbandjes voor kinderen uitdeelt waarop ouders de naam van hun kind en hun mobiele nummer kunnen schrijven. "Dat kan veel ellende voorkomen." De methode om met een stift het mobiele nummer op de arm van het kind te zetten is volgens hem niet waterdicht. "Ook een watervaste stift wordt vaak door het zeewater weggewassen."


'Zwem niet achter paarse krokodil aan' (Foto: Novum)

Oranje hervat voorbereiding in Hoenderloo

De definitieve selectie van het Nederlands elftal verzamelt zich vandaag in Hoenderloo om de voorbereiding op het EK te hervatten.

De laatste speler die zich bij bondscoach Bert van Marwijk meldt is Ibrahim Afellay, die vrijdag nog de Spaanse beker veroverde met FC Barcelona. Vanwege die wedstrijd was de aanvaller er tijdens het trainingskamp in Lausanne en de oefenwedstrijden tegen Bulgarije en Bayern München nog niet bij.

Die oefenduels verloor Nederland verrassend. Dinsdag werd het in München 3-2, zaterdag ging Oranje met 1-2 onderuit tegen de Bulgaren. Joris Mathijsen liep al vroeg in die wedstrijd een hamstringblessure op.

Vandaag traint Oranje één keer, morgen twee keer. Een dag later komt Slowakije op bezoek. De nationale ploeg sluit de voorbereiding af met een wedstrijd tegen Noord-Ierland.

Grote lading DLC in aantocht voor SFxT

Er is een grote lading DLC in aantocht voor Street Fighter x Tekken. Het gaat voornamelijk om nieuwe gems en nieuwe kostuums. Volgens een bericht op het Japanse Capcom-blog komen de verschillende DLC's op 5 juni uit.

De DLC-packs die gaan komen zijn de volgende:

DLC Prijs
Pallet met vier extra kleuren Gratis
Wild Card Booster Pack 3 Gratis (beschikbaar van 5 tot en met 19 juni
SF Boost Gem Pack 5 $0,99/80 MSP
SF Boost Gem Pack 6 $0,99/80 MSP
TK Boost Gem Pack 5 $0,99/80 MSP
TK Boost Gem Pack 6 $0,99/80 MSP
World Warrior Gem Pack 2 $0,99/80 MSP
Iron Curtain Gem Pack 2  $0,99/80 MSP
Lighting Legs Gem Pack 2 $0,99/80 MSP
Cross Arts Pack Gem Pack 2 $0,99/80 MSP
King of Iron Fist Gem Pack 2 $0,99/80 MSP
SF/TK Swap Costume Complete Pack $17,99/1440 MSP 

Win goodies op FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Wij hopen op een mooie zomer,  dus geven we twee hemden voor hem en haar van Your Shape, Fitness Evolved 2012 weg. Wil je kans maken op deze prijs? Dan zul je de Ubi-moeilijke vraag moeten beantwoorden: Welke modus zit niet in Your Shape, Fitness Evolved 2012?

Je kunt je antwoord vandaag tot middernacht op de volgende pagina achterlaten.

Prijs

Verloofde trots op 'prinses' Britney

De verloofde van Britney Spears heeft de hele wereld laten weten dat hij trots op haar is. Jason Trawick zette een filmpje online nadat de zangeres voor de eerste keer had plaatsgenomen achter de jurydesk van X Factor.

"Prinses, we hebben net ons eerste X Factor-weekend achter de rug in Austin", vertelt de 40-jarige Trawick in de videoboodschap. "Ik wil je laten weten dat ik enorm trots op je ben en ontzettend veel van je hou. Gefeliciteerd."

Tijdens de opnamen van de talentenjacht ontstond ophef toen het leek alsof Spears wegliep van haar plaats, nadat een van de kandidaten een liedje van de zangeres had vertolkt. "Britney loopt weg?", reageerde de blondine na afloop via Twitter. "Ik had gewoon even een kleine pauze genomen. Ik heb het enorm naar mijn zin!"

De 30-jarige popprinses werd in december ten huwelijk gevraagd door Trawick. De twee hebben niet bekendgemaakt wanneer ze gaan trouwen. Eerder gaf Britney haar jawoord aan Kevin Federline, met wie ze twee zoons kreeg, en aan jeugdliefde Jason Alexander.

Tibetaanse monniken steken zich in brand

Twee Tibetaanse monniken hebben zichzelf in brand gestoken in de hoofdstad Lhasa. Dat meldde de radiozender Radio Free Asia zondag (plaatselijke tijd). De twee deden dit net buiten een boeddhistische tempel in de stad.

Sinds begin 2011 hebben al enkele tientallen monniken zichzelf levend verbrand, al dan niet met dodelijke afloop. Het algemene motief van de geestelijken voor hun daad is het protest tegen de onderdrukking door de Chinese machthebbers. Die namen controle over Lhasa na bloedige rellen in 2008.

Tibetaanse monniken steken zich in brand
Tibetaanse monniken steken zich in brand (Foto: ANP)

"Waarom studeer je Engels?"

Franse woorden: Engels zit er vol mee. Crown, castle, court, obedience, justice, treason, prison, merchant, money, price, discount, bargain, contract, partner, embezzle, courtesy, honor, questing, damsels, jousting, tournament, cavalry, chivalry, romance, villain, vassal, laborer, bailiff, factor, serfs, measure, mallet, chisel, pulley, bucket, trowel, abbey, attire, censor, defend, figure, malady, music, person, parson, plead, sacrifice, scarlet, spy, stable, virtue, martial, park, rain, beauty, clergy, cloak, country, fool, air, et cetera. 

Twee doden bij ongeval met crossauto

In het Drentse dorpje Elim zijn twee jongemannen verongelukt bij een eenzijdig ongeval met een crossauto. Dat liet een woordvoerder van de politie Drenthe weten. Het tweetal reed met veel te hoge snelheid over de Ritmeesterweg tegen een boom en belandde daarna met hun autootje in een sloot.

Over de identiteit en de leeftijd van de slachtoffers kon de politie nog niets zeggen. Beide mannen waren op slag dood.

Kyteman imponeert opnieuw op Pinkpop

Kyteman maakte zondag grote indruk op Pinkpop. Trompettist Colin Benders, die drie jaar geleden imponeerde op het festival met zijn hiphoporkest, stond dit keer met zijn Kyteman Orchestra op Pinkpop.

Vanaf de eerste tonen had Benders het publiek te pakken. De festivalweide werd stil en luisterde aandachtig naar Kytemans orkest, dat zowel ingetogen als bombastische klanken bracht. Waar de 25-jarige trompettist met zijn hiphoporkest nog in het middelpunt stond, cijfert hij zich dit keer weg om de tientallen muzikanten en koorleden te dirigeren.

De Pinkpoppers maakten op hun beurt grote indruk op Kyteman. "Je wil niet weten wat een eer het is om hier te mogen spelen", glunderde Benders. Niet alleen Kyteman was onder de indruk van het publiek, ook Racoon genoot van de vele aandacht van de festivalgangers. "Heel tof dat we hier weer mogen zijn", jubelde zanger Bart van der Weide.

Racoon liet zich zondag eveneens vergezellen door strijkers en blazers, zij het minder dan Kyteman. Met het ensemble bracht de Zeeuwse band grote hits als Feel Like Flying en No Mercy ten gehore. Met Don't Give Up the Fight raakte de band bij veel festivalgangers een gevoelige snaar. Ook de Beatles-cover Eleanor Rigby viel in de smaak bij het publiek.

De Duitse band The BossHoss had minder succes met covers. De mannen voorzagen Outcasts Hey Ya en Word Up van Cameo van een countrysausje, wat wisselend werd ontvangen.

Festivalgangers die voor gitaargeweld naar Landgraaf waren gekomen, moesten ook op de tweede dag tot het eind van de middag wachten. Hun geduld werd rijkelijk beloond door metalband Mastodon en het herenigde Soundgarden. De band, die in 2010 na twaalf jaar weer bij elkaar kwam, speelde voor het eerst sinds 1997 weer in Europa.

De tweede festivaldag werd afgesloten door Linkin Park, dat nieuwe nummers voorstelde aan de Pinkpoppers. "Ik denk niet dat we onze tournee beter hadden kunnen starten", zei frontman Chester Bennington. Linkin Park toert in het kader van de nieuwe plaat Living Things, die volgende maand verschijnt, tot half juni door Europa. De Amerikaanse rockband trapte zaterdag af in Lissabon. "Jullie zijn een geweldig publiek."

Luchtaanval NAVO doodt acht Afghaanse burgers

Acht Afghaanse burgers zijn zaterdagavond gedood door een luchtaanval van de NAVO. Die beschuldiging hebben de Afghaanse autoriteiten zondag uitgesproken.

De NAVO geeft toe in de oostelijke provincie Paktia een bombardement te hebben uitgevoerd en heeft een onderzoek ingesteld. Vooralsnog zegt de NAVO dat er geen bewijs is dat er burgerslachtoffers zijn gevallen.

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft een delegatie naar Paktia gestuurd om vast te stellen wat er precies gebeurd is.

De ergernis in Afghanistan over de burgers die omkomen in de oorlog tussen de internationale troepen en de Taliban groeit. President Karzai dreigde eerder deze maand dat nieuwe burgerdoden de zojuist overeengekomen militaire samenwerking tussen Kabul en de internationale coalitie op het spel zetten.

De zaterdag omgekomen dorpelingen uit Suri Khail hadden niets met de Taliban te maken, beweerde de woordvoerder van de gouverneur van Paktia stellig. Mohammad Shafi, zijn vrouw en hun zes kinderen waren onschuldige burgers. "Shafi was geen Taliban, noch lid van enige andere oppositiebeweging", zei Rohullah Samon.

Zondag kostte een bermbom twee burgers in de zuidelijke provincie Helmand het leven. In 2011 kwamen meer burgers om dan in enig ander jaar sinds het conflict in Afghanistan begon. Volgens de Verenigde Naties lieten vorig jaar 3021 mensen het leven. Veertien procent van de burgerdoden was te wijten aan operaties van de Afghaanse en internationale strijdkrachten.

De NAVO meldde zondag de dood van drie coalitiesoldaten - twee bij een aanval van opstandelingen en een door een bermbom. Bij verschillende aanslagen met bermbommen sneuvelden zaterdag ook al vier NAVO-militairen, onder wie een Brit. Deze maand kwamen tot dusver 37 NAVO-manschappen om het leven. Het dodental voor heel dit jaar staat op 169.


Luchtaanval NAVO doodt acht Afghaanse burgers (Foto: Novum)

Turkse soldaat in gevecht met Koerden gedood

Bij gevechten met Koerdische rebellen is volgens de Turkse staatstelevisie zondag een Turkse soldaat gedood. Het leger is daarop in het zuidoosten een groot offensief begonnen, meldt de TRT.

De militair sneuvelde in de provincie Sirnak, nabij de grens met Irak.

Ondertussen heeft de Koerdische Arbeiderspartij PKK de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bomaanslag vrijdag, waarbij een politieman werd gedood en zeventien mensen gewond raakten. De PKK vecht sinds 1984 voor autonomie in het zuidoosten van Turkije.

FOK!filmtips van de dag: A Walk in the Sun (1945)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

A Walk In The Sun 01

Vandaag hebben we als FOK!filmtip van de dag gekozen voor een klassieker. A Walk In The Sun, in Nederland uitgebracht onder de titel Opmars Zonder Genade is een film die op indringende wijze de waanzin van een oorlog laat zien. De film laat de mens zien die de oorlog maakt.

A Walk In The Sun 02
Uit de Leeuwarder Courant van 4 oktober 1951.

Regisseur Lewis Milestone maakte eerder naam met films als All Quiet on the Western Front, Paris in Spring en The Purple Heart. A Walk in the Sun is om 12.35 uur te zien op BBC2. Een fijne film voor deze pinkstermaandag.

A Walk In The Sun 03

Veel kijkplezier.

Veiligheidsraad veroordeelt regering Syrië

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zondag "in de sterkst mogelijke bewoordingen" de regering van Syrië veroordeeld voor het bloedbad in de stad Houla. De raad meent dat degenen die schuldig zijn, ter verantwoording moeten worden geroepen. Alle leden van de raad steunden de verklaring, inclusief Rusland, de grootste bondgenoot van het Syrische bewind.

Volgens het hoofd van de internationale waarnemersmissie zijn 108 mensen omgekomen en 300 personen gewond geraakt door de beschieting van een woonwijk in de stad in centraal-Syrië.

Veiligheidsraad veroordeelt regering Syrië
Veiligheidsraad veroordeelt regering Syrië (Foto: ANP)

[RG] V. Williams met moeite door

Venus Williams heeft met de nodige moeite de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De verliezend finalist van 2002 zegevierde zondag ondanks het verlies van de eerste set over de Argentijnse Paula Ormaechea: 4-6, 6-1 en 6-3. De ongeplaatste Williams krijgt in de volgende ronde mogelijk te maken met Agnieszka Radwanska. De mondiale nummer drie moet dan eerst afrekenen met Bojana Jovanovski uit Servië.

Angelique Kerber kende geen problemen met de Chinese Shuai Zhang. De Duitse, als tiende gerangschikt, won met 6-3 en 6-4. Kerbers volgende opponent is de Zwitserse Romina Oprandi of Olga Govortsova uit Wit-Rusland.

Ook bij Ana Ivanovic (13) ging het van een leien dakje. De winnares van 2008 serveerde met tweemaal 6-1 de Spaanse Lara Arruabarrena-Vecino af. Ivanovic treft nu de Israëlische Shahar Peer, die met tweemaal 6-2 de Canadese Stephanie Dubois versloeg.

De als 21e geplaatste Sara Errani maakte eveneens geen fout, al had ze wel drie sets nodig tegen Casey Dellacqua uit Australië: 4-6, 6-2 en 6-2. De Amerikaanse Melanie Oudin gaat met Errani strijden om een plek in de derde ronde.

Nederlander steekt in België familieleden

Een Nederlander heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Moerbeke in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen zijn broer en diens vrouw met een mes gestoken. De twee slachtoffers zijn in levensgevaar.

De steekpartij gebeurde tijdens een familiefeest in Moerbeke. De Nederlander zou ruzie hebben gekregen met zijn broer en schoonzus. Na de steekpartij sloeg hij op de vlucht. De man is in Nederland bij de politie bekend vanwege geweldsdelicten. De politie zette een helikopter in om hem te vinden, maar hij is nog spoorloos.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.