FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 mei 2012

Community Shield dit jaar op Villa Park

De strijd om de Community Shield, de Engelse Supercup, wordt komend seizoen op Villa Park afgewerkt. Dat meldt de Engelse voetbalbond FA vrijdag. Het stadion van Aston Villa is de vervanger van Wembley waar de wedstrijd normaliter wordt gespeeld. Vanwege de Olympische Spelen kan dat echter niet. Een dag voor de Community Shield wordt daar namelijk de olympische voetbalfinale gespeeld.

De FA koos voor Villa Park vanwege het rijke verleden. Het stadion in Birmingham was bijvoorbeeld het decor van 55 halve finales in de FA Cup. Dat zijn er 22 meer dan welk ander stadion in Engeland. De Engelse nationale ploeg speelde negen interlands in het stadion van Aston Villa.

De strijd om de eerste prijs van het seizoen gaat op 12 augustus tussen kampioen Manchester City en bekerwinnaar Chelsea. De tijd waarop de aftrap wordt verricht wordt later pas bekendgemaakt.

Duitse politie houdt honderden Occupy-betogers vast

De Duitse politie heeft vrijdag in Frankfurt ongeveer vierhonderd Occupy-betogers korte tijd vastgehouden. De betogers werden opgepakt bij een overwegend vreedzaam verlopen betoging van de Occupy-beweging.

Volgens de politie in Frankfurt waren er ongeveer duizend mensen op de been. Voor de demonstraties was geen toestemming verleend. De activisten wierpen barricades op, hielden sit-in protesten en haalden verkeersborden naar beneden.

Occupy is van plan om dit weekeinde te protesteren en heeft mensen opgeroepen de toegang tot de Europese Centrale Bank in Frankfurt te versperren. Het gebouw van de ECB ligt in het centrum van het zakendistrict en is het grootste financiële centrum van Europa. Ongeveer vijfduizend agenten moeten ervoor zorgen dat de protesten niet uit de hand lopen.

Uit voorzorg heeft de politie woensdag een tentenkamp dat voor de ECB stond ontmanteld. Zondagavond mogen de betogers van de Duitse autoriteiten weer terugkeren.

Federer met overmacht naar laatste vier

Roger Federer neemt het in de halve finale in Rome op tegen Novak Djokovic. De Zwitser gaf in de kwartfinale van het masterstoernooi de thuisspelende Andreas Seppi tennisles. In 54 minuten werd de 6-1 en 6-2 eindstand bereikt. De andere halve finale is een Spaans onderonsje tussen Rafael Nadal en David Ferrer.

Vooral in de eerste set stond er geen maat op Federer. De nummer twee van de wereld pakte iedere bal van Seppi aan en werd daarbij geholpen door de haperende eerste service van de Italiaan. De hele eerste set kreeg hij slechts een op de drie eerste opslagen binnen de lijnen. Na negentien minuten was de eerste set beslist.

In de tweede set kon Seppi vier games lang beter weerstand bieden. Toen volgde een break voor Federer en werd Seppi weer van het kastje naar de muur gestuurd. Na een tweede Zwitserse break was het snel afgelopen.

Eerder bereikte Angelique Kerber ten koste van Petra Kvitova de halve eindstrijd. De als twaalfde geplaatste Duitse had drie sets nodig om zich van de nummer vier van de wereld te ontdoen: 7-6 (2), 1-6 en 6-1. Door haar zege komt Kerber maandag op de nieuwe wereldranglijst de top tien binnen. In de halve finale neemt ze het op tegen Maria Sharapova.


Federer met overmacht naar laatste vier (Foto: Novum)

Pirelli wil geen hoofdrol in F1 spelen

Het Formule 1-seizoen 2012 wordt tot nu toe gekenmerkt door de onvoorspelbaarheid. Bandenfabrikant Pirelli speelt hier volgens velen een grote rol in, maar de Italianen zelf stellen zich bescheiden op en willen geen hoofdrol in de F1 vertolken.

"Wij willen niet het belangrijkste element van de Formule 1 zijn. Het moet neerkomen op de engineers, coureurs en auto's, dus vanuit dat perspectief willen we niet dat het nog spannender gaat worden," zei Pirelli's motorsportbaas Paul Hembery.

De Brit verwacht dat de onvoorspelbaarheid later dit jaar af zal gaan nemen. "Met de tijd zullen de engineers volledig onder de knie krijgen wat zij aan het doen zijn. Over een paar races zal alles op zijn plek vallen. We hadden enkele aanwijzingen in Spanje dat drie of vier teams wat vooruitgang hadden geboekt. Wij vinden dat dat overeenkwam met enkele van de resultaten die wij gezien hebben."

Britse politie pakt Ierse terreurverdachten op

De Noord-Ierse politie heeft drie vooraanstaande Ierse dissidenten opgepakt op beschuldiging van terrorisme. De mannen van 41, 42 en 43 jaar worden verdacht van het beramen van moord, het beramen van het veroorzaken van een explosie, het voorbereiden van terroristische daden en het verzamelen van informatie die bruikbaar is voor terrorisme.

De politie zei vrijdag dat de mannen maandag in het kader van een 'proactief onderzoek' werden opgepakt in Lurgan, County Armagh, in Noord-Ierland. De Britse inlichtingendiensten hebben hun inspanningen in Noord-Ierland de laatste tijd opgevoerd, omdat de dreiging van Ierse dissidenten als zeer reëel wordt beschouwd.

De aanklachten zijn wel gebruikt tegen verdachten van het islamitische terreurnetwerk Al-Qaida, maar zijn in Noord-Ierland zelden in stelling gebracht. De drie Ierse dissidenten zouden het niet gemunt hebben op de olympische fakkelestafette, noch met de Olympische Spelen van Londen of de viering van het 60-jarig ambtsjubileum van koningin Elizabeth II.

De drie mannen zullen zaterdag worden voorgeleid. Drie andere mannen en een vrouw die op 12 mei in het kader van hetzelfde onderzoek werden opgepakt zitten nog steeds vast.

Poetin beloont arbeider met erebaantje

Een arbeider van een tankfabriek in de Oeral die had aangeboden met collega's naar Moskou te komen om oppositiebetogers te verjagen, wordt door de Russische president Vladimir Poetin beloond met een hoge post bij de overheid.

Poetin zei vrijdag dat hij Igor Cholmanskich tot presidentiële gezant in de Oeral zal maken. In die functie kan hij helpen de belangen van arbeiders te verdedigen, zei Poetin.

Cholmanskich, afdelingshoofd in de Oeralvagonzavod, een fabriek van gevechtstanks in de stad Nizjni Tagil, werd bekend toen hij december in een live-televisieprogramma waarin Poetin vragen van kijkers beantwoordde zijn gal spuwde over de anti-Poetinbetogers. Hij zei dat hij en zijn collega's wel even naar Moskou zouden komen om de demonstranten van straat te jagen als de politie dat niet voor elkaar kreeg.

Poetin werd in maart voor een derde termijn als president gekozen, ondanks een reeks ongekende demonstraties tegen hem. In zijn campagne richtte Poetin zich vooral op fabrieksarbeiders, landarbeiders en overheidspersoneel en schilderde hij de demonstranten af als rijke, verwende stadsmensen die zich door de Verenigde Staten lieten manipuleren.

Will Smith slaat zoenende journalist

Will Smith heeft vrijdag een Oekraïense journalist een tik op zijn wang verkocht. De acteur kon het niet waarderen dat de man hem op zijn mond probeerde te kussen bij de première van zijn film Men in Black 3 in Moskou.

"Wat is jouw probleem?", reageert de 43-jarige Smith toen de journalist hem eerst omhelsde en daarna trachtte te zoenen op de rode loper. Op een filmpje op entertainmentwebsite TMZ is te zien hoe de acteur de flikflooiende man aan de kant duwt en hem vervolgens een mep geeft.

Naar verluidt is de Oekraïner een televisieverslaggever die vaker beroemdheden probeert te zoenen.


Will Smith slaat zoenende journalist

Dibi toch kandidaat lijsttrekkerschap GroenLinks

Tofik Dibi is toch een van de twee kandidaten die in de race zijn voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Dat heeft partijvoorzitter Heleen Weening vrijdagavond gezegd in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Eerder vrijdag meldde omroep NTR nog dat Dibi geen kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks wordt. Jolande Sap zou de lijsttrekker worden. De partij zou geen referendum houden en de leden zouden dus niet hoeven te stemmen.

Weening verklaarde dat Dibi volgens de kandidatencommissie van de partij niet binnen het profiel voor de lijsttrekker van de partij past. Het partijbestuur besloot na raadpleging van veel verschillende mensen binnen GroenLinks dat hij toch mee mag doen aan de strijd om het lijsttrekkerschap. De andere kandidaat is de huidige fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer Jolande Sap, die in de ogen van de kandidatencommissie wel past binnen het profiel.

Weening stelt dat de beslissing gehoor is gegeven aan een verzoek van de leden. "Wat wij heel belangrijk vonden, is dat Sap ook aangaf dat ze graag de strijd aangaat in een referendum en Dibi wil meedoen aan het referendum."

Sap gaf eerder vrijdag nog aan het te betreuren als er geen referendum zou komen. "Ik ga graag de strijd om het lijsttrekkerschap aan", twitterde ze. Saps voorganger Femke Halsema wilde als lid van GroenLinks 'kunnen kiezen en zich niet hoeven schamen'. Kamerlid Mariko Peters pleitte voor openheid, spreekvrijheid en democratie. "Laat de leden kiezen."

Kamerlid Ineke van Gent gaf aan voorstander te zijn van een 'feest van de democratie'. "Laat de leden van GroenLinks stemmen over de lijsttrekker." Haar collega Liesbeth van Tongeren sloot zich daar, eveneens via Twitter, bij aan.

De 31-jarige Dibi maakte zondag bekend een gooi te willen doen naar het lijsttrekkerschap. Diverse mensen binnen de partij, onder wie Sap, hadden hem geadviseerd van zijn plan af te zien. Hij zei dat als hij zou verliezen, hij zich toch verkiesbaar zou stellen als Kamerlid.


Dibi toch kandidaat lijsttrekkerschap GroenLinks (Foto: Novum)

Boksster De Jong pakt brons op WK

Marichelle de Jong heeft op het wereldkampioenschap boksen in het Chinese Qinhuangdao in de klasse tot 69 kilogram brons gepakt. De Nederlandse kon in eerste instantie de Oekraïense Marija Badoelina (3-3) bijhouden, maar ging daarna met 2-4, 3-5 en 2-6 hard onderuit.

"Helaas verloren, maar ik ben blij met brons," luidde de reactie van De Jong die vorig jaar in Rotterdam Europees kampioen werd en bij de EK van 2007 en de WK van 2010 brons veroverde.

HRT opent nieuw hoofdkwartier in Madrid

Het HRT F1 Team heeft vandaag in Madrid haar nieuwe hoofdkwartier geopend. De Spaanse renstal betrok een deel van het Caja Mágica en liet zo de eerdere fabriek in Duitsland achter zich. Met de verhuizing wordt de Spaanse identiteit van het team verder benadrukt.

"We zijn extreem trots dat we eindelijk onze deuren voor iederen hebben geopend en kunnen laten zien wat sinds een een aantal maanden het thuis van HRT is. Het is een enorm zwaar werk geweest, maar het is een droom die eindelijk uitkomt en een opwindend project. Dit is het heden, maar we blijven kijken naar de toekomst om dit tot een centrum van topniveau te maken op sportief en technologisch gebied. Met de hulp van iedereen zullen we dat zeker bereiken," zei HRT-teambaas Luis Pérez-Sala.

Bij de opening in Madrid waren onder meer de burgemeester van Madrid Ana Botella en vice-president van de FIA en hoofd van de Spaanse motorsportfederatie Carlos Gracia aanwezig. Zij kregen een rondleiding door het pand dat in enkele maanden tijd voor een Formule 1-team geschikt is gemaakt.

Suriprofs winnen met 3-0 van FC Groningen

De Suriprofs hebben hun jaarlijkse wedstrijd gewonnen. Op het Kasteel van Sparta Rotterdam werd FC Groningen met 3-0 verslagen. Clarence Seedorf scoorde twee treffers voor de voetballers van Surinaamse afkomst nadat Rydell Poepon al snel voor de 1-0 had gezorgd.

Het gelegenheidsteam van de Suriprofs, dat door trainers Stanley Menzo en Dean Gorré het veld in werd gestuurd, was in Rotterdam van plan lekker aanvallend te voetballen. Met Seedorf als grote vedette en spelverdeler werd de bal zo snel mogelijk naar voren gespeeld.

Groningen legde bovendien de rode loper uit, want Poepon kwam na vijf minuten door slecht uitverdedigen van de Noorderlingen in balbezit. De spits van De Graafschap zorgde met een bekeken schotje voor de voorsprong.

Daarna bleven de beste kansen voor de Suriprofs, al lag het tempo laag. Seedorf zette met een afgemeten pass na een mooie actie Poepon nogmaals vrij, maar die schoot nu naast. Vijf minuten voor rust zorgde Seedorf vervolgens zelf voor de 2-0. Zijn vrije trap van de linkerflank werd door Maikel Kieftenbeld weliswaar nog aangeraakt, maar verdween daardoor wel in het doel.

In de tweede helft was de stadionspeaker de enige die het tempo hoog hield. Zijn niet aflatende stroom aanmoedigingen ten spijt zag het publiek het duel inzakken. Tien minuten voor tijd deed Seedorf de aanwezige fans nogmaals opveren door de 3-0 aan te tekenen.

Maastrichtse advocaat Tripels vermist

De bekende Maastrichtse advocaat Fernand Tripels wordt sinds maandag 14 mei vermist. Hij werd maandagmiddag rond vier uur het laatst gezien op een parkeerplaats van hotel Eurotel in de Belgische grensgemeente Lanaken bij Maastricht. Dat maakte de politie van Lanaken vrijdag bekend.

De politie vond er zijn auto, een grijze Maserati. De Belgische politie is naar hem op zoek en heeft een opsporingsbericht over Tripels verspreid. De politie in Maastricht bevestigde vrijdagavond dat Tripels als vermist is opgegeven. De zaak wordt onderzocht, zei een woordvoerder van de politie Limburg Zuid. Meer wilde hij hierover niet zeggen.

Van Marwijk geeft Emanuelson tekst en uitleg

Urby Emanuelson kreeg eerder deze week te horen dat hij niet met het Nederlands elftal mee mag naar het EK. Bondscoach Bert van Marwijk heeft hem inmiddels uitleg gegeven. De voormalig speler van Ajax werd geschrapt uit de voorselectie voor het naderende EK. De linkspoot reageerde teleurgesteld via zijn Twitteraccount.

Hij gaf aan dat hij het nieuws had vernomen via internet. Van Marwijk heeft hem alsnog gebeld en uitgelegd waarop hij zijn keuze heeft gebaseerd.  Erik Pieters moet het EK missen en Emanuelson leek zijn logische vervanger. Van Marwijk zag dat niet zo. "Hij gaf aan dat ik niet in beeld was voor de linksbackpositie. Daar had ik naar zijn mening de laatste 2,5 jaar te weinig gespeeld. Bovendien had ik volgens hem tijdens mijn optreden op die plek tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije geen goede indruk achtergelaten", vertelde de speler van AC Milan in gesprek met NUsport.

De bondscoach vertelde hem eveneens dat hij zich moet gaan richten op de positie van aanvallende middenvelder. "Maar op die positie kwam ik tekort ten opzichte van Sneijder, Van der Vaart en Afellay, vond hij. Nu weet ik in ieder geval wat de reden is en waar ik me op moet richten. Natuurlijk vind ik het nog steeds jammer dat ik niet de kans heb gekregen om me te laten zien. Ik voel me heel sterk, ga graag de concurrentie aan."

"Het was een goed, verhelderend gesprek. Het verzacht de teleurstelling. Ook dat er zo veel mensen verbaasd waren over mijn 'afvallen' deed me goed. Het is ook geen supergroot drama, ik ga nu mijn kop leegmaken en op vakantie. Daarna wil ik een topseizoen draaien. Hopelijk kom ik dan vanzelf weer in beeld bij Oranje."

Button: "McLaren MP4-27 is te traag"

Formule 1-coureur Jenson Button vindt dat zijn McLaren MP4-27 racesnelheid tekort komt. De Brit worstelde het afgelopen weekend in Spanje met de auto en werd slechts negende, één plaats achter zijn achteraan gestarte teamgenoot Lewis Hamilton die ook in de wedstrijd wat tempo tekort leek te komen.

"Mijn snelste rondetijd in de race was 2.6 seconden langzamer dan de snelste raceronde en dat vind ik raar, net zoals ik het raar vind dat ik niet weet waarom ik zo traag was," zei Button tegen Press Association Sport. "Hoewel mijn teamgenoot Lewis Hamilton een beter weekend had dan ik, kwam ook hij snelheid tekort. We eindigden niet op de posities waarop je ons verwacht te zien."

"Het was echt bizar dat we allebei snelheid tekort kwamen en op die matige posities rondreden. Normaal kunnen we na een slechte kwalificatie vaak alsnog aardig wat punten pakken in de race, dus het is zorgwekkend dat ons dat in Spanje niet is gelukt. Dat is echt iets waar we aan moeten werken en een oplossing voor moeten vinden."

Ook andere teams die eerder dit jaar nog vooraan reden lieten punten liggen. "Red Bull heeft het daar beter gepresteerd dan wij hebben gedaan, maar vergeleken met Williams, Ferrari, Lotus en Sauber waren ze alsnog langzaam. Als gevolg daarvan hebben we vijf verschillende winnaars gezien in vijf races tijd, dus we weten echt niet wat we er nou van moeten maken, maar ik denk dat dat voor iedereen in de pitstraat geldt."

Wilders geeft kabinet tot maandagmiddag

PVV-leider Geert Wilders geeft het kabinet tot maandagmiddag 16 uur om het permanente noodfonds voor de euro (ESM) minstens tot na de verkiezingen op 12 september van tafel te halen. Anders zet hij zijn eerder aangekondigde kort geding door, zo bevestigt hij vrijdagavond berichtgeving van de NOS.

In een brief zijn premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager (Financiën) geïnformeerd. Volgens Wilders is het onrechtmatig als het demissionaire kabinet door medewerking aan het eurofonds bevoegdheden overdraagt aan Brussel zonder dat de kiezer zich daarover kan uitspreken.

Wilders geeft kabinet tot maandagmiddag
Wilders geeft kabinet tot maandagmiddag (Foto: ANP)

[Giro] Keizer: "Was even punten veiligstellen"

Martijn Keizer had er vandaag weer zin in om aan te vallen in de Giro d’Italia. Voor de vijfde keer was hij in de ontsnapping van de dag te vinden en voor de vierde dag op rij. Vandaag werd hij wel voor de vierde keer ingelopen voor de finishstreep.

"Even de punten veilig stellen", zo zei de Vacansoleil-renner, die leidt in het tussensprintenklassement, na de finish over waarom hij weer ten aanval trok. "Als iemand mij van de leiding in het tussensprintklassement wil rijden, moet hij al minimaal drie keer het volle aantal punten pakken. Dat zie ik in de resterende etappes nog niet zo snel gebeuren."

In de lastige bergetappes zullen we Keizer waarschijnlijk niet van voren zien. "Misschien dat ik nog eens een dagje uitzoek, maar eerst ga ik mijn ploeggenoten helpen. Ik zal proberen om hen zo goed mogelijk aan de bergen af te zetten. Iedereen vindt het knap. Ik zat nu vijf keer mee en ik zal ook altijd een aanvallende renner blijven, maar ik wil wel meer voor een resultaat gaan rijden. Ik baal er nog wel van dat ik donderdag net een fractie tekort kwam om mee te strijden om de ritoverwinning."

Van der Laan: ontruiming kraakpand ziet er niet goed uit

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan vindt de beelden van de ontruiming van een kraakpand afgelopen zondag in de hoofdstad er niet goed uitzien. Volgens hem is er zeker iets misgegaan. Dat heeft hij vrijdag gezegd tegen de Amsterdamse stadszender AT5.

Een groep van ruim vijftig krakers kraakte zondagavond een pand aan de Simon Stevinstraat dat al twee jaar leeg zou staan. De politie greep in en stelt dat het pand nog niet was gekraakt en dat alleen een kraak is voorkomen. Op beelden van AT5 is te zien dat daarbij flink op de krakers werd ingeslagen. Vooral één agent sloeg verschillende keren met zijn wapenstok in op de arm in arm staande krakers.

Van der Laan zegt vrijdag in een reactie op de beelden dat 'dit er niet goed uitziet'. "Daar draait de politie zelf ook niet omheen. Er wordt altijd een geweldsrapportage gemaakt. En die zal hier wel aanleiding zijn om goed erop te reflecteren wat daar nou mis is gegaan want er is iets misgegaan."

Een dergelijk optreden vindt ook de politie volgens Van der Laan niet normaal. "Dus daar wordt direct door de leiding van de politie op ingegrepen en een punt van gemaakt." De burgemeester zal waarschijnlijk volgende week al een door hem opgevraagd feitenrelaas krijgen. Pas daarna wil hij zijn eindoordeel geven.

SP-raadslid Gerard van de Molen, die eerder aangaf furieus te zijn over de politieactie, heeft ondertussen een brief gestuurd aan politiecommissaris Hans Schönfeld. In de brief somt hij op wat er volgens hem is gebeurd en geeft hij aan dat de politiewoordvorming onjuiste uitspraken heeft gedaan over de actie. Zo waren de krakers volgens hem al het pand binnengegaan, terwijl de politie beweert dat pas werd ingegrepen toen de krakers de deur probeerden te openen. Van de Molen vraagt in de brief om een reactie van de commissaris.

'Cole, Snake en Drake in PlayStation All-Stars'

Eric Laden, stemacteur voor Cole in inFamous 2, heeft vandaag zijn rol bevestigd voor PlayStation All-Stars Battle Royale. Opmerkelijk is dat hij de stemacteurs voor Nathan Drake (Uncharted) en Snake (Metal Gear Solid) ook noemt als onderdeel van de game.

Sony heeft zelf nog niet officieel bekendgemaakt dat één van deze drie personages in de vechtgame zal komen maar kijkend naar de tweet hieronder zal dit niet lang achterblijven. De game moet dit najaar uitkomen en is exclusief voor de PS3.

IGN

'Briatore werkt aan GP1 Series'

Voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore werkt volgens het Duitse Auto Motor und Sport aan de GP1 Series. Dit kampioenschap kan van de grond komen mocht autosportfederatie FIA zich niet scharen achter het nieuwe Concorde Agreement waar momenteel in de Formule 1 over onderhandeld wordt.

De Formule 1 bevindt zich momenteel in roerig vaarwater, terwijl de klasse op het punt staat om naar de beurs in Singapore gebracht te worden. De problemen strekken zich niet alleen uit naar Mercedes dat het Concorde Agreement in eerste instantie niet wilde tekenen en nu in onderhandeling is over een nieuwe deal, maar ook naar de FIA.

De toekomst van de raceklasse zal verzekerd moeten worden door het beperken van de kosten. Tien van de twaalf teams willen dat de FIA deze kosten controleert en negen renstallen gaan zelfs zover dat ze de budgetlimiet steunen. Deze maatregelen zouden opgenomen moeten worden in de Sportieve Reglementen. F1-baas Bernie Ecclestone heeft geen hechte band met FIA-president Jean Todt en twijfelt er zelfs over of hij de organisatie van de Fransman nodig heeft om de regels te maken en te controleren.

Daarom zou Briatore werken aan nieuwe versimpelde regelgeving die zou moeten gelden voor de GP1 Series. Deze kunnen snel gepresenteerd worden en zouden kostenverlagingen in de hand werken. Ferrari-president Luca di Montezemolo zou al voorstander zijn, omdat de aerodynamica een minder belangrijke rol zou gaan spelen in de nieuwe regels.

Of de GP1 Series er ooit zal komen is nog maar de vraag. Voorlopig wordt er nog onderhandeld over het nieuwe Concorde Agreement en staan de teams nog in een ruime meerderheid achter autosportfederatie FIA. Mocht de door de teams gewenste kostenbesparingen in het Sportief Reglement opgenomen moeten worden dan zal dit voor 13 juli moeten gebeuren als ze voor het jaar 2013 moeten gaan gelden.

Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso zijn in ieder geval tegen de regels die onder meer beperkingen opleggen aan het aantal aanwezige personeelsleden op het circuit en een verdere beperking van het windtunnelgebruik.

'Merkel oppert Grieks referendum over euro'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft geopperd dat Griekenland een referendum houdt over de euro. Dat zou moeten samenvallen met de parlementsverkiezingen op 17 juni, onthulden medewerkers van de Griekse premier vrijdag.

"In een telefoongesprek met de Griekse president Carolos Papoulias, heeft Merkel wat ideeën naar voren gebracht over een referendum, met de vraag of de Griekse burgers in de eurozone willen blijven", aldus het kantoor van de premier Panagiotis Pikrammenos.

Agustien tot medio 2014 bij Swansea City

Kemy Agustien heeft zijn contract bij Swansea City verlengd. De 25-jarige Nederlander heeft een krabbel gezet onder een contract dat hem tot medio 2014 bij de club houdt. Hoewel hij regelmatig last heeft van blessures, kwamen beide partijen toch tot een overeenstemming.

Vanuit beide kampen wordt alles in perspectief bekeken. "Ik ben al begonnen met toewerken naar het nieuwe seizoen. Het is mijn doel om fris en fit terug te keren", vertelde hij in de Engelse media in een reactie op zijn vernieuwde contract.

Agustien is blij met het verlengen van zijn contract bij de Premier League-club. "Het is prachtig om deel uit te maken van deze club. Ik wil helpen om de club hoger en hoger te brengen. Het team heeft het heel erg goed gedaan dit seizoen, maar we willen nog beter worden. Daar wil ik deel van uitmaken."

Het was een lange weg voor de middenvelder. "Spelen in de Premier League is iets wat ik altij al heb willen doen", meent hij. "Ik heb hard gewerkt om deze droom realiteit te laten worden", besloot een blije Agustien, die eerder onder contract stond bij AZ en RKC Waalwijk.

EA steunt Crowd Funding met Origin

Electronic Arts heeft aangegeven dat volledig ontwikkelde games die gemaakt zijn na een succesvol Crowd Funding-project (zoals Kickstarter) negentig dagen geen distributiekosten hoeven te betalen voor Origin.

Hiermee wil Electronic Arts kleine ontwikkelaars de mogelijkheid geven een veel groter aantal gamers te bereiken. Jane Jensen, bekend van Gabriel Knight, heeft een eigen Kickstarter-project lopen en is blij met het initiatief van Electronic Arts. inXile's Brian Fargo heeft aangegeven dat dit idee kleine ontwikkelaars een financiële bonus bezorgd en hij kijkt er naar uit Wasteland 2 via Origin aan te bieden.

Betalen met acceptgiro kan tot 2019

De papieren acceptgiro is nog tot uiterlijk 1 januari 2019 een bruikbaar betaalmiddel. De Nederlandsche Bank gaat het papiertje aanpassen, zodat het voldoet aan nieuwe Europese regels en ook na 2014 geldig blijft.

Vanaf 1 februari 2014 is het zogeheten International Banking Account Number (IBAN) ook verplicht voor alle binnenlandse betalingen. De acceptgiro wordt aangepast zodat het nieuwe langere rekeningnummer is in te vullen.

De bank laat weten dat er 'een duidelijke maatschappelijke behoefte' is om de acceptgiro nog enkele jaren te laten bestaan. Voor de trouwe gebruikers van de acceptgiro, die niet kunnen of willen internetbankieren, worden voor na 2019 alternatieven ontwikkeld.

President Malawi wil anti-homowetten intrekken

President Joyce Banda van Malawi wil de wetten die homoseksuele handelingen in haar land verbieden intrekken. Dat heeft zij vrijdag in haar eerste beleidstoespraak tot de natie gezegd. Banda werd in april president toen haar voorganger, Bingu wa Mutharika, overleed.

Met de aankondiging gaat Banda in tegen een trend in Afrika, waar de haat tegen homo's eerder lijkt toe dan af te nemen. Het is nog onduidelijk of er voldoende politieke steun voor haar voornemen bestaat. Voor het intrekken van een wet is een parlementaire meerderheid vereist.

Malawi kreeg in 2010 internationale kritiek te verduren toen twee mannen na de viering van hun verloving werden opgepakt en wegens 'onnatuurlijk en onzedelijk' gedrag tot veertien jaar gevangenisstraf werden veroordeeld. Toenmalig president Bingu verleende gratie, maar 'alleen op humanitaire gronden'; hij hield vol dat de twee mannen 'een misdrijf tegen onze cultuur, onze religie en tegen onze wetten' hadden begaan.

Zuid-Afrika is het enige Afrikaanse land waar discriminatie op basis van seksuele geaardheid volgens de grondwet is verboden. Mensen kunnen er sinds 2006 ook met iemand van hetzelfde geslacht trouwen. "Het is echt belangrijk dat andere Afrikaanse landen dan Zuid-Afrika in deze richting bewegen", zei Mark Heywood, een activist in Zuid-Afrika.

In Uganda is een wetsvoorstel ingediend om de doodstraf te zetten op homoseksualiteit. Een Ugandese krant heeft na de indiening van het voorstel een lijst van 'top-homo's' gepubliceerd, niet lang waarna een van de mensen op die lijst werd vermoord.

Het hogerhuis van Nigeria wil homo's die met elkaar trouwen, groepen die voor homorechten opkomen en mensen die in het openbaar hun affectie voor iemand van hetzelfde geslacht tonen, met maximaal tien jaar gevangenis straffen.

Een anti-homogroep in Liberia verspreidde vorige maand een dodenlijst van mensen die voor de rechten van homo's opkomen. Een initiatiefwet wil op homoseksualiteit gevangenisstraf zetten. President Ellen Johnson Sirleaf, winnaar van de Nobel-vredesprijs, wil een bestaande wet die 'vrijwillige sodomie' strafbaar stelt handhaven.


President Malawi wil anti-homowetten intrekken (Foto: Novum)

Verdachten 'verkrachtingsfilmpje' weer thuis

De vier jongens uit Tilburg die dinsdag werden aangehouden omdat ze verdacht werden van het misbruiken van een meisje (14), zijn terug bij hun ouders. De jongens (13, 15 en 16 jaar) hadden van het misbruik een filmpje gemaakt en op internet gezet. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt vrijdag dat er onvoldoende juridische redenen zijn om de jongens langer vast te houden op verdenking van verkrachting. Toch is er nog geen besluit genomen of er vervolging komt, zegt het OM.

Het meisje had dinsdag al een verklaring bij de politie afgelegd nadat ze zich daar had gemeld. De Brabantse politie was door een ander korps geattendeerd op het filmpje, dat maandagavond te zien was bij PowNews. De politie kreeg tientallen tips.

Verdachten internetfilmpje weer thuis
Verdachten internetfilmpje weer thuis (Foto: ANP)

Homo-opvanghuizen in Belgrado

De autoriteiten in de Servische hoofdstad Belgrado gaan tijdelijke huisvesting regelen voor homo's en lesbiennes die om hun geaardheid door hun familie verstoten worden. Dat heeft burgemeester Dragan Djilas vrijdag gezegd. "Het is schandalig dat wij in een land leven waar iemand zijn eigen kind afwijst om zijn of haar seksuele geaardheid", zei hij.

Een homorechtengroep, Gay Straight Alliance, meldde vrijdag in een rapport dat geweld en intimidatie tegen homo's en lesbiennes in Servië toenemen. De pro-EU-regering belooft in het kader van door de Europese Unie verlangde hervormingen de rechten van homo's te beschermen, maar daar is volgens critici nog weinig van terecht gekomen.

Een gay pride-optocht werd vorig jaar na bedreigingen geannuleerd, terwijl in 2010 meer dan honderd mensen gewond raakten toen deelnemers werden aangevallen.

Zwembaddrama zorgt voor ruzie in Tilburgse politiek

VVD-fractievoorzitter in Tilburg Cecile Franssen moet open kaart spelen over haar rol in het debat over het zwembaddrama. Fractievoorzitter Joost van Puijenbroek van Trots op Tilburg eist dat in een open brief. Een meisje van vijf maanden kwam in november om het leven doordat een speaker op haar hoofd viel in zwembad de Reeshof in Tilburg.

Van Puijenbroek verwijst in zijn brief naar een opgenomen telefoongesprek waarin Franssen zou bevestigen dat zij afspraken heeft gemaakt over de te volgen strategie tijdens het debat. De VVD'er zou met de PvdA hebben afgesproken dat de twee collegepartijen elkaars wethouders de hand boven het hoofd houden.

Van Puijenbroek noemt de 'achterkamertjespolitiek' van Franssen in de brief een 'smet op de Tilburgse politiek'. Hij laat vrijdag in een toelichting weten dat wie binnen zijn partij zo zou handelen als Franssen uit de fractie zou worden gezet. Franssen heeft nog niet op de open brief gereageerd.

Vorige maand werd duidelijk dat de gemeente al in 2006 was gewaarschuwd over de ophanging van de geluidsboxen in het zwembad. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of iemand aansprakelijk kan worden gesteld. De gemeente heeft vooruitlopend op de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek een medewerker voorwaardelijk ontslagen. Tegen twee anderen worden maatregelen overwogen.

VVD-wethouder voor gemeentegebouwen Joost Möller overleefde twee weken terug een motie van wantrouwen.

Aandeel Facebook voorzichtig omhoog

Het aandeel Facebook noteerde in het eerste kwartier na het handelsdebuut op de beurs in New York 5 tot 6 procent hoger op ruim 40 dollar. Bij de opening schoot het aandeel nog met ruim 10 procent omhoog. Verwachtingen dat de koers direct zou exploderen, werden niet bewaarheid. In de eerste paar minuten na de introductie wisselden al wel meer dan 100 miljoen aandelen van de socialenetwerksite van eigenaar.

De introductiekoers werd donderdag vastgesteld op 38 dollar per aandeel, waarmee Facebook zo'n 18,4 miljard dollar kon ophalen. Daarmee werd Facebook gewaardeerd op meer dan 100 miljard dollar. In totaal werden 421 miljoen aandelen Facebook in de handel gezet.

Hoe de koers van het aandeel zich de komende tijd zal ontwikkelen, valt moeilijk te voorspellen. Met een prijskaartje van ruim 100 keer de winst lijkt het voor veel marktvorsers een riskante belegging. Zo heeft Apple momenteel een koers van 14 keer de winst en Google 19 keer de winst.

Agent houdt brokkenmaker aan met gevorderde fiets

Een agent heeft donderdag in het Noord-Hollandse Waarland een fiets gevorderd om een 42-jarige man die er na een botsing vandoor ging te pakken te krijgen. De politie wist de man tot stoppen te brengen door te dreigen met pepperspray. De man uit het dorp Sint Maarten bleek dronken te zijn, meldt de politie vrijdag.

Het ongeval vond plaats op de Slootgaardweg. De 42-jarige automobilist botste frontaal op de auto van een vrouw. De voorkant van haar wagen raakte flink beschadigd, maar de vrouw bleef ongedeerd.

De 42-jarige man reed vervolgens achteruit. Daarbij verloor hij de controle over zijn voertuig en belandde met hoge snelheid in een sloot. Getuigen zagen de man wegrennen in de weilanden in de richting van de Middenweg. Daarop vorderde de agent de fiets, om samen met een getuige achter de verdachte aan te gaan. De man is in een cel gezet.

Vacansoleil lijft talent Lammertink in

Wielerploeg Vacansoleil kan vanaf 25 juni beschikken over Maurits Lammertink. De 21-jarige rijdt nu nog voor amateurploeg Jo Piels, maar tekende een verbintenis die hem tot 2013 aan de Nederlandse Worldtourformatie bindt. Lammertink was oorspronkelijk in gesprek over een stageplaats bij Vacansoleil, maar door goede resultaten wilde die ploeg hem meteen vastleggen.

Dit jaar won de uit Enter afkomstige Lammertink al vier keer. Onder meer de Hel van Voerendaal en het eindklassement in de Poolse etappekoers Carpathia Couriers Paths prijken op zijn palmares. Lammertink is verguld met zijn overstap. "Het is een droom die uitkomt en sneller dan ik had verwacht. Er was een klik en ik heb het gevoel dat deze ploeg bij me gaat passen."

Cech wil CL-beker voor verjaardag

Petr Cech heeft gezegd dat wat hem betreft de finale van de Champions League morgenavond tegen Bayern München uitdraait in een ellenlange reeks strafschoppen maar dat hij dan de laatste pakt. De doelman van Chelsea wordt om middernacht 30 jaar en als cadeau wil hij de belangrijkste Europese beker.

"Dat is mijn liefste wens. Mocht het onverhoopt anders uitpakken, dan vier ik m'n verjaardag niet eens, denk ik”, aldus de Tsjechische routinier.

Sharapova schakelt V. Williams uit in Rome

Maria Sharapova staat in de halve finale van het masterstoernooi in Rome. De als tweede geplaatste Russin won met 6-4 en 6-3 van Venus Williams. De Amerikaanse, met een wildcard toegelaten in de Italiaanse hoofdstad, had in de vorige ronde nog gewonnen van Samantha Stosur (5).

Sharapova treft in de halve eindstrijd Angelique Kerber uit Duitsland of de Tsjechische Petra Kvitova. De nummers twaalf en vier van de plaastingslijst nemen het later vandaag tegen elkaar op.

'Bleker ziet af van plaats op CDA-lijst'

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Landbouw Henk Bleker wil niet voor het CDA de Tweede Kamer in nu hij niet de nieuwe lijsttrekker van zijn partij is geworden. Dat meldt de Volkskrant vrijdag op basis van ingewijden.

Vrijdag werd bekend dat de huidige voorzitter van de Tweede Kamerfractie Sybrand van Haersma Buma door de partijleden in één ronde werd verkozen tot lijsttrekker van het CDA. Hij kreeg meer dan de helft van de stemmen van de ruim dertigduizend leden die een stem uitbrachten op een van de zes kandidaten.

De 58-jarige Bleker gaf eerder aan dat hij wel in de Tweede Kamer zou plaatsnemen als hij de interne verkiezingsstrijd zou winnen. Of hij ook beschikbaar zou zijn voor de lijst als hij geen lijsttrekker zou worden, liet hij in het midden.


'Bleker ziet af van plaats op CDA-lijst' (Foto: Novum)

Lady Gaga zorgt voor ophef in christelijk Filipijnen

Opnieuw is ophef ontstaan rond de Aziatische Born This Way Ball-tournee van Lady Gaga. Christelijke Filipijnse jongeren gingen vrijdag de straat op om een verbod te eisen op de concerten die de popzangeres maandag en dinsdag geeft in Manila.

Afgelopen week weigerde de Indonesische regering al een vergunning voor een optreden van Gaga in Jakarta. De zangeres zou daar op 3 juni op het podium staan. Eind april werden fans onder de 18 jaar geweerd bij Gaga's shows in Seoul na klachten dat de songteksten en kleding van de zangeres provocerend waren.

Ongeveer zeventig leden van een groep genaamd Biblemode Youth Philippines voerden actie voor het gemeentehuis van Manila. De jongeren voelen zich naar eigen zeggen beledigd door de muziek en videoclips van Lady Gaga. Zo zou haar lied Judas de spot drijven met Jezus. Protestleider Benny Abante wil een aanklacht indienen tegen de Amerikaanse zangeres als ze dat lied ten gehore brengt. Ook heeft de groepering aangekondigd zaterdag een protestmars te houden.

Ondanks de protesten heeft de 26-jarige Gaga, die in september naar Nederland komt voor twee optredens, gewoon toestemming voor de concerten. Burgemeester Antonio Calixto zegt er wel voor te zorgen dat de regels strikt worden nageleefd. "We hebben de producenten van de show op het hart gedrukt dat er absoluut geen naakt te zien mag zijn en dat obsceen gedrag niet wordt getolereerd."

Van Haaren wint vierde rit Olympia's Tour, Freiberg nieuwe leider

De vierde etappe van Olympia’s Tour is gewonnen door Bart van Haaren. De renner van het Koga Cycling Team versloeg in een sprint van een kopgroep van acht Michael Freiberg en Vjatsjeslav Koeznetsov.

Freiberg kon ondanks zijn tweede plaats nog wel het podium op na afloop van de etappe. De Australiër nam namelijk de leiderstrui over van Jenning Huizenga. Huizenga was donderdag ten val gekomen en kon vandaag het tempo door de Limburgse heuvels niet meer aan.

Morgen worden de laatste ritten gereden Olympia’s Tour. Eerst staat er een tijdrit van 13,8 kilometer op het programma, waarna er wordt afgesloten met een korte rit van 96,3 kilometer.

Homorechten

Shane en Tom zijn een stelletje in het vrije Amerika, waar relifreaks de scepter zwaaien en het homohuwelijk nog steeds taboe is. De consequenties daarvan worden pas pijnlijk duidelijk als het mis gaat. Het filmpje heeft een hoog dramagehalte en wederhoor ontbreekt totaal, maar dat doet niets af aan de boodschap.

Met dank aan metromuis voor de submit.

Mourinho: "Goals van Messi niks waard"

José Mourinho vindt dat Cristiano Ronaldo moet worden uitgeroepen tot speler van het jaar in Spanje. In de Primera Division kroonde Lionel Messi zich tot topscorer met vijftig goals. Cristiano Ronaldo werd tweede met 46 treffers.

"Maar zijn doelpunten hebben ons wel de landstitel bezorgd. Daarom moet Ronaldo speler van het jaar worden. De vijftig goals van Messi zijn niks waard", sprak Mourinho volgens Bild"Cristiano Ronaldo is de meest complete speler ter wereld. Hij scoort met zijn hoofd, uit vrije trappen, van grote afstand. Hij is een speler die alles kan. Als er gerechtigheid is, wordt hij Voetballer van het Jaar."

Ronaldo zei zelf ook dat hij zichzelf beter vindt dan Messi, al wordt hij wel eens moe van de vergelijking. "Je kan een Ferrari niet met een Porsche vergelijken omdat ze een verschillende motor hebben. Maar toch denk ik dat ik momenteel beter ben dan Messi."

'IAEA-chef naar Teheran'

Het hoofd van het Internationaal Atoomenergie Agentschap, Yukiya Amano, gaat volgende week naar Teheran om een overeenkomst te sluiten met Iran. Dat hebben diplomaten vrijdag gezegd. Met de overeenkomst krijgt het IAEA toestemming om het onderzoek naar het Iraanse atoomprogramma voort te zetten.

Volgens een van de diplomaten, die anoniem wil blijven, vertrekt Amano zondag naar Iran. De reis is een sterke aanwijzing dat er een eindelijk een overeenkomst over het onderzoek is bereikt. Vier jaar lang heeft Iran zich verzet tegen het toelaten van IAEA-medewerkers tot bepaalde locaties en het vrijgeven van documenten.

Koeman blij met 'fantastische waardering'

Ronald Koeman is erg blij met de Rinus Michels Award die hij vrijdag mocht ontvangen. Hij werd uitgeroepen tot coach van het jaar. "Dit is een fantastische waardering. Niet alleen voor mij, maar voor de hele technische staf."

"We hebben met elkaar uitstekend gefunctioneerd, wat heeft geleid tot een mooi seizoen en de uiteindelijke tweede plaats", reageerde Koeman op de website van Feyenoord. "De verwachtingen voor komend seizoen zullen hooggespannen zijn, maar die uitdaging gaan we graag aan met zijn allen."

Feyenoord wil nog verder in de prijzen, want de jeugdopleiding van de Rotterdammers werd verkozen als beste van Nederland. "Op Varkenoord wordt uitstekend werk verricht, daar hebben wij dit seizoen met het eerste elftal de vruchten van kunnen plukken", aldus Koeman.

Algemeen directeur Eric Gudde is ook zeer vereerd. "Deze prijs voor Ronald is dik verdiend. Daarnaast is het uniek dat de jeugdopleiding drie jaar op rij is verkozen tot beste van Nederland, zeker omdat het voor de club niet de meest gemakkelijke jaren zijn geweest. Dat het nu zichtbaar beter gaat is prettig, maar er staan ons nog genoeg uitdagingen te wachten."

Maldonado blaakt van zelfvertrouwen

Williams-coureur Pastor Maldonado blaakt van het zelfvertrouwen na zijn eerste grandprixoverwinning die hij vorige week in de Grand Prix van Spanje behaalde. De Venezolaan denkt dat er nog veel meer in het vat zit.

"Toen ik vanochtend in de fabriek aankwam, werd ik door iedereen die ik tegenkwam gefeliciteerd. Iedereen lijkt erg optimistisch over wat we dit jaar nog meer kunnen bereiken. We hadden in de ochtend een bijeenkomst om de overwinning te vieren met alle werknemers in de fabriek, wat mij de kans gaf om iedereen te bedanken voor hun inzet," zei Maldonado na alle feestelijkheden.

Hij hoopt volgende week in Monaco ook weer goed voor de dag te kunnen komen. "We zullen daar zeker ons best weer gaan doen. We hebben op het moment niet de snelste auto, maar we zijn er wel heel erg snel progressie mee aan het boeken. Daarnaast heeft het circuit van Monaco mij altijd wel gelegen en na afgelopen zondag heb ik er alle vertrouwen in dat we ook daar voor een goed resultaat kunnen gaan."

De Venezolaan weet dat dit seizoen als dag en nacht van vorig jaar verschilt toen er vijf schamele punten werden binnengehengeld en er naar aanleiding daarvan ingegrepen is op het technische vlak. "We hebbben een nieuwe technische afdeling die voor veel verbetering zorgt. Verder heb ik meer ervaring als coureur. Ik zou niet één ding kunnen noemen waardoor we het nu beter doen. Het gaat om een combinatie van kleine veranderingen die ertoe hebben geleid dat we dit jaar sterker zijn."

Maldonado brengt veel sponsorgeld binnen, waardoor hij te boek staat als een pay-driver, maar hij denkt nu wel aangetoond te hebben wel degelijk goed te kunnen rijden, zeker na het ongeval dat hij in de laatste ronde in Australië had. Toen crashte de Venezolaan terwijl hij in gevecht was met Fernando Alonso, afgelopen zondag bleef hij de Spanjaard in diens eigen huis voor.

"Ik ben erg blij met alle steun die ik uit Venezuela krijg. Het financiële pakket dat ik kon meenemen, heeft me echter niet alleen geholpen om in de Formule 1 te komen, maar heeft er ook toe bijgedragen dat we een betere auto konden ontwikkelen, wat cruciaal is als je succesvol wilt zijn."

"Ik besteed verder geen aandacht aan de opmerkingen over het pay-driver zijn, maar het motiveert me wel om mezelf te bewijzen op het circuit. Hopelijk heeft mijn overwinning in Spanje echter aangetoond dat ik de potentie heb om een van de beste coureurs in de Formule 1 te worden," zei de 27-jarige coureur die in het verleden kampioen is geworden in de GP2 Series.

Hoofdverhaallijn Elder Scrolls Online is solo

De hoofverhaallijn in The Elder Scrolls Online zal honderd procent solo worden. Game director Matt Firor wil dat spelers het gevoel hebben dat zij 'awesome' en een 'echte held' zijn, zoals in de oorspronkelijke Elder Scrolls-games.

"In de Elder Scrolls-games ben je altijd de held, of je nou wilt of niet. Je gaat er op uit en doodt draken in Skyrim, vermoord Mehrunes Dagon in Oblivion en in Morrowind versla je de Tribunal," zegt Firor. "Dit zijn grote, epische gebeurtenissen waar je niet in de rij voor wilt gaan staan in een MMO. Het laatste wat je wilt is de confrontatie aangaan met Mehrunes Dagon, terwijl je ziet dat er achter je een rij van 15 man staat omdat zij ook met dezelfde quest bezig zijn."

Bij bepaalde belangrijke quests worden spelers in instances gezet. Dat zijn aparte zones die afgescheiden zijn van de rest van de wereld. Hierdoor zijn spelers alleen in een ruimte en kunnen zij in alle rust verder gaan met hun quest. "Een groot gedeelte van de game is solo, de hoofdverhaallijn. De wereld draait om jou, jij bent de held en de wereld reageert op jouw daden."

ZeniMax luistert naar de kritiek uit de community. Firor vindt de kritiek belangrijk: "Ik heb al een lange tijd aan MMO's gewerkt. Ik weet en ken de community. Het is een luidruchtige groep. Maar deze mensen halen jouw game uit elkaar en nemen de tijd om over elk stukje iets te schrijven. Dit zijn de mensen waarvoor je een game maakt. Een community waarin niemand iets zegt is slecht, want dan is het duidelijk dat niemand iets om het spel geeft."

The Elder Scrolls Online komt volgend jaar naar pc en Mac.

[UPD] Maniakale eerste trailer van Maniac

De eerste trailer van Maniac is vandaag tijdens het Cannes-festival gepresenteerd. Naast bloed en borsten (met andere woorden: NSFW) slaat en hakt Elijah Woods er vrolijk op los.

Elijah Woods in Maniac

Maniac is geregisseerd door Franck Khalfoun en geproduceerd door Alaxandre Aja en Gregory Lavasseur. De film is een remake van William Lustigs klassieker uit 1980 en draait om een gestoorde moordenaar, gespeeld door Elijah Woods, die antieke mannequins verkoopt. Hij vindt al zijn slachtoffers via internet en stalkt ze vanuit de duisternis. Dit alles gebeurt tussen hallicunaties door naar het verleden, waar Woods' personage is misbruikt door zijn moeder. Iedere moord brengt hem dichter bij wraak, zo maakt hij zichzelf wijs.

Op dit moment is de film is post-productie. Een releasedatum is nog niet vrijgegeven, het is wel bekend dat we tot 2013 op de film moeten wachten.

Update 17:17

Wegens auteursrechten is de trailer van YouTube gehaald. Er wordt gezocht naar een mirror.

Update 17:34

De video is HIER te bekijken.

[Giro] Derde ritzege Cavendish

Mark Cavendish heefft zijn derde ritzege geboekt tijdens de Giro d’Italia. De Britse wereldkampioen van Sky bleek de snelste in de etappe over 121 kilometer van Savona naar Cervere in de de massasprint.

Martijn Keizer lijkt er in deze Giro d’Italia nog steeds zin in te hebben, want voor de vijfde keer ging de Nederlander van Vacansoleil in de aanval. Dit keer kreeg hij de Italiaan Francesco Failli van Farnese Vini mee. Al snel bleek dat deze vlucht, in tegenstelling tot gisteren, het niet tot het einde zou gaan volhouden.

Op 21 kilometer van de streep werd het duo dan ook ingelopen. Op een klein klimmetje op zeven kilometer voor het einde kwam er een nieuwe aanval met Julien Bérard, Fabio Felline en Julien Vermote, maar die aanval kwam niet ver.

Cavendish kreeg een mooi treintje van zijn ploeg Sky voor zich, maar zag dat GreenEdge zich in de laatste kilometer ertussen drong. De Brit kwam wat vast te zitten, maar kwam er op tijd uit en wist zijn derde zege te boeken. Hij bleef Alexander Kristoff en Mark Renshaw voor.

Uitslag etappe 13 

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GBr Sky 3.02,07
2 Alexander Kristoff Noo Katusha z.t.
3 Mark Renshaw Aus Rabobank z.t.
4 Sasha Modolo Ita Colnago-CSF z.t.
5 Elia Favilli Ita Farnese Vini z.t.
6 Matthew Goss Aus GreenEdge z.t.
7 Arnaud Demare Fra FdJ-Bigmat z.t.
8 Lucas Sebatian Haedo Arg Saxo Bank z.t.

Helmonders gaan agenten te lijf

Twee agenten zijn donderdagavond in Helmond lichtgewond geraakt toen ze werden aangevallen door een automobilist. Toen twee andere personen zich met de situatie bemoeiden escaleerde de zaak. De agenten liepen diverse verwondingen op aan het hoofd. Een politie-uniform overleefde de worsteling niet.

De politie probeerde rond 19.00 uur een 32-jarige automobilist uit Helmond aan te houden aan de Braakse Bosdijk. De man gedroeg zich agressief toen hij weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek waarna de agenten pepperspray in zijn gezicht spoten. De man zette het op een rennen naar een woning aan het Hercules Seghersplantsoen. Vervolgens probeerde hij de voordeur in te trappen.

De agenten zagen kans hem aan te houden, maar de man verzette zich hevig waarna een worsteling ontstond. Daarbij sloeg de man meerdere keren tegen het hoofd van de dienders. Toen de 28-jarige vrouw van de automobilist opdook bemoeide ze zich met de arrestatie en trok een van de agenten aan de haren. Een andere man, een 43-jarige Helmonder, probeerde vervolgens een agent weg te trekken.

De drie konden uiteindelijk worden aangehouden. Ook werd nog een vierde arrestatie verricht. Een 44-jarige Helmonder werd gepakt omdat hij de agenten uitschold. Hij kon na verhoor naar huis. De rest zit nog vast.

Russische spion veroordeeld om lekken raketgeheimen

Een medewerker van een Russisch defensiebedrijf is vrijdag tot een gevangenisstraf van acht jaar veroordeeld voor het doorspelen van geheime informatie over raketten aan buitenlandse inlichtingendiensten. Ook kreeg hij een boete van honderdduizend roebel (2500 euro). Dat heeft de rechtbank in Jekaterinenburg bekendgemaakt.

Aan welk land Aleksandr Gnitejev geheime informatie over de Boelava-raket doorspeelde is niet bekendgemaakt. De nieuwste generatie Russische kernonderzeeërs wordt met dit geavanceerde type raket bewapend.

Limburger ronselt meisjes voor orale seks

De politie heeft woensdag een 33-jarige automobilist uit het Limburgse Urmond opgepakt nadat hij diverse meisjes had gevraagd hem oraal te bevredigen in Urmond, Meers en Stein. Na zeker drie pogingen werd hij van de weg geplukt, meldt de politie vrijdag.

De man koos even voor 15.00 uur een 8-jarig meisje uit in de Boudewijnhofstraat in Meers. Even later probeerde hij het bij twee 13-jarige meisjes in de buurt van een winkelcentrum in Stein. De meisjes gingen niet op zijn avances in en waarschuwden de politie. Die kreeg hem op de Kapelaan Berixstraat in Stein in het oog en haalde hem van de weg.

Tijdens zijn arrestatie kreeg de politie nog een melding binnen dat hij eerder woensdag op zoek was geweest naar andere slachtoffers in zijn eigen woonplaats. De man zit nog vast.

'Donna Summer weet kanker aan aanslagen 9/11'

Donna Summer dacht dat ze longkanker had gekregen door de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001. Dat vertelt een ingewijde aan entertainmentsite TMZ. De discolegende woonde tijdens de aanslagen in New York en was naar verluidt bang dat ze te veel schadelijke stoffen inademde.

Summer, die donderdag op 63-jarige leeftijd aan de ziekte overleed, was volgens een ingewijde ervan overtuigd dat de stoffen ervoor zorgden dat ze longkanker kreeg. De zangeres spoot naar verluidt ontsmettingsmiddel in de lucht en hing lakens in haar kleedkamer om te voorkomen dat er stof binnenkwam.

De zangeres van I Feel Love en Hot Stuff Summer wilde volgens de bron niet luisteren naar mensen die zeiden dat ze misschien longkanker had gekregen doordat ze rookte en veel in clubs was waar werd gerookt.

Degradatie zorgt voor leegloop bij Bolton

Vijftien Bolton Wanderers-spelers keren volgend seizoen niet terug bij de uit de Premier League gedegradeerde club. Onder meer oud-Eredivisiespelers Grètar Steinsson en Ryo Miyaichi vertrekken bij de Noord-Engelse club, laat Bolton vrijdag weten.

Oud-Feyenoorder Miyaichi keert terug naar Arsenal, dat hem sinds de winterstop verhuurde. Het contract van Steinsson loopt af, net als de contracten van Paul Robinson, Sean Davis, Ricardo Gardner, Ivan Klasnic en zeven anderen. Waar hun toekomst ligt is nog onduidelijk.

Nigel Reo-Coker, een voormalig Engels jeugdinternational, mocht vertrekken bij degradatie en doet dat ook. Sanli Tuncay keert na een halfjaar verhuurd te zijn terug naar VfL Wolfsburg. Kevin Davies en Sam Ricketts blijven de club wel trouw. Davies, al negen jaar actief voor de Noord-Engelse club, heeft zijn contract met een jaar verlengd. Vleugelverdediger Ricketts deed dat voor twee jaar.

Bolton was dit seizoen met Queens Park Rangers en Aston Villa verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Het kwam uiteindelijk een paar punten tekort en moest na elf jaar Premier League een stapje terug doen.


Degradatie zorgt voor leegloop bij Bolton (Foto: Novum)

Notering Facebook van start

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft vrijdag om 15.30 uur Nederlandse tijd met een slag op de gong bij het hoofdkantoor van Facebook in Californië de beursgang van zijn bedrijf bekrachtigd. De socialenetwerksite staat vanaf vrijdag genoteerd aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

Om 17.00 uur Nederlandse tijd gaat de handel in het aandeel Facebook van start. De Nasdaq opende in afwachting van het begin van de handel in Facebook bijna 0,2 procent lager.


Notering Facebook van start (Foto: Novum)

Top-dj's eenmalig 'te voelen' in de bioscoop

Internationale top-dj's als Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack, David Guetta en Carl Cox geven een kijkje achter de schermen van hun glitter en glamour-bestaan in de documentaire Can U Feel It. De film van de Nederlandse regisseur Charly Friedrichs is zaterdag 26 mei eenmalig te zien in vijftien Pathé-bioscopen. Dat liet de filmmaker vrijdag weten.

In Can U Feel It laten de wereldsterren hun licht schijnen op de doorbraak van elektronische dancemuziek in Amerika. "Ik noem het zelf een rockumentary, gemaakt om het publiek te rocken. Een opbouwend verhaal met overrompelende climaxen, zoals een dj zijn set aan het publiek presenteert", aldus Friedrichs.

Top-dj's eenmalig in de bioscoop
Top-dj's eenmalig in de bioscoop (Foto: ANP)

'GroenLinks houdt kandidatuur Dibi tegen'

Tofik Dibi wordt geen kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Het partijbestuur heeft besloten dat Jolande Sap de enige lijsttrekker is. Dat meldt omroep NTR op basis van bronnen binnen GroenLinks. De partij houdt geen referendum en de leden hoeven dus niet te stemmen.

Het partijbestuur wil het bericht bevestigen noch ontkennen. "De sollicatieprocedure loopt nog en de gesprekken vinden nog plaats", zegt een woordvoerder, die aangeeft dat de uitkomst daarvan later op de dag naar buiten wordt gebracht door partijvoorzitter door Heleen Weening . Er wordt met meerdere kandidaten gepraat.

Dibi was vrijdagmiddag onderweg naar een uitzending toen hij werd gebeld door het partijbestuur van GroenLinks. Hem werd gevraagd met spoed naar Utrecht te komen, bevestigt de partij.

Deelname aan het tv-programma De Halve Maan zou een schending zijn van de interne partijregels, meldt de NTR. Dat Tofik Dibi eerder deze week te gast was bij een KRO-programma zou eveneens tegen de regels zijn geweest.

De 31-jarige Dibi maakte zondag bekend een gooi te willen doen naar het lijsttrekkerschap. Diverse mensen binnen de partij, onder wie Sap, hadden hem geadviseerd van zijn plan af te zien. Hij zei dat als hij zou verliezen, hij zich toch verkiesbaar zou stellen als Kamerlid.

GroenLinks zou volgende week drie debatten tussen Sap en Dibi organiseren. De leden van de partij zouden daarna via internet hun stem uitbrengen, waarna op 4 juni bekend zou worden wie de lijst gaat trekken bij de verkiezingen op 12 september.

Dibi was vrijdagmiddag niet direct bereikbaar voor een reactie.


'GroenLinks houdt kandidatuur Dibi tegen' (Foto: Novum)

Diablo III verovert Nederlandse charts

Het actierollenspel Diablo III voor de pc is de populairste game van Nederland. In de verkooptoptien neemt het de plaats van het schietspel Sniper Elite V2 over, dat is weggezakt naar de tiende plaats. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Een andere nieuwkomer is de actiegame Max Payne 3. De actiegame van Rockstar Games, onder meer bekend van Grand Theft Auto, staat op de derde en vierde plaats met de Playstation 3- en Xbox 360-versies van het spel.

Opmerkelijk is de tweede plaats van Udraw Studio Instant Artist voor de Wii. Uitgever THQ maakte deze week bekend te stoppen met het maken van spellen voor het Udraw-tekentablet.

De complete verkooptoptien van Nederland:
01. Diablo 3 (pc)
02. Udraw Studio Instant Artist (Nintendo Wii)
03. Max Payne 3 (Playstation 3)
04. Max Payne 3 (Xbox 360)
05. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Playstation 3)
06. Skylanders: Spyro's Adventure (Nintendo Wii)
07. Mario Party 9 (Nintendo Wii)
08. Just Dance 3 (Nintendo Wii)
09. Battlefield 3 (Playstation 3)
10. Sniper Elite V2 (Playstation 3)


Diablo 3 verovert Nederland (Foto: Novum)

IKEA ontslaat spionerende managers

Meubelgigant IKEA heeft vier topmanagers in Frankrijk ontslagen na aantijgingen dat ze het personeel en klanten bespioneerden. De top had politieagenten omgekocht om informatie uit strafregisters te krijgen. Ze betaalden circa 80 euro per keer voor de illegale informatie.

De ontslagen managers zijn de voormalige uitvoerend directeur, het hoofd personeelszaken, de financieel directeur en de huidige risicomanager. Ze vroegen onder meer gegevens op over een klant die een proces had aangespannen tegen IKEA.

De Franse politie heeft vorige maand een strafonderzoek geopend. De zaak was onthuld door weekblad Le Canard Enchaîné.

IKEA ontslaat spionerende managers
IKEA ontslaat spionerende managers (Foto: ANP)

Sacha Baron Cohen wordt liever niet herkend

Sacha Baron Cohen wordt liever niet herkend op straat. De komiek geeft daarom ook meestal interviews als zijn personages uit films als The Dictator en Borat. "Als ik word herkend dan doet dat af aan mijn film", vertelt de acteur aan de BBC.

De Brit neemt in zijn films mensen op de hak die niet doorhebben dat hij een rol speelt. De acteur is bang dat hij dit niet meer kan doen als hij te veel als zichzelf in beeld is. "Als ik op tv vertel hoe ik mensen op de hak neem en er zijn foto's van mij, dan kunnen mensen dat zien en kan het fout gaan."

Baron Cohen gaf de afgelopen tijd voornamelijk interviews als generaal Aladeen uit zijn laatste film The Dictator. "Zo bescherm ik de komedie en mijn film." De 40-jarige acteur is momenteel op het witte doek te zien als de dictator van de fictieve olierepubliek Wadiya.

Dictator

Sean Bean betreedt het Vierde Rijk

Sean Bean is vanaf heden verbonden aan het filmproject The 4th Reich. Dit nieuws is vandaag tijdens het filmfestival in Cannes bekendgemaakt.

Bean, bekend van zijn rollen in Game of Thronesthe Lord Of The Rings en 006 / Alec Trevelyan in Goldeneye, neemt in deze film de rol van een charismatische Britse sergeant voor zijn rekening. De film gaat over een brigade van Britse soldaten die in een bezet Europa moeten vechten tegen een zeer speciale vijand. Nazi-wetenschappers hebben een krachtige soldaateenheid gemaakt dat mogelijk kan zorgen voor het Vierde Rijk.

Naast Bean zijn ook Sean Pertwee, Tom Savini en Craig Conway in de door Shaun Robert Smith-geregisseerde actiehorror te zien. Uitvoerend producent Michael J. Bassett heeft de deal met Sean Bean rond kunnen krijgen. Bassett werkte eerder met de acteur samen voor de film Silent Hill: Revelations 3D, dat in het najaar gaat verschijnen.

The 4th Reich

Contador: "Kom sterker terug dan ooit"

Wielrenner Alberto Contador heeft zijn concurrenten alvast gewaarschuwd. De Spanjaard die momenteel een dopingschorsing uitzit vanwege gebruik van clenbuterol heeft laten weten dat zijn tegenstanders meer dan ooit rekening met hem moeten houden.

"Ik ben geen man van grote woorden, maar ik zeg je: ik kom sterker dan ooit terug. Wie me kent, weet dat ik altijd en overal start om te winnen. Ik ben blij dat ik bij mijn comeback mijn eerste grote ronde voor eigen volk kan rijden. Ik ga voor de eindwinst in de Vuelta, maar wielrennen is geen wiskunde. Ook Igor Anton, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde zullen dezelfde ambitie hebben voor eigen volk," zei Contador tegen Het Nieuwsblad.

De Spanjaard is tot net na de Olympische Spelen geschorst en heeft daarom zijn doelen voor dit seizoen bij moeten stellen. Een week na afloop van de Vuelta is het wereldkampioenschap op de weg in Valkenburg. "Ik wil wereldkampioen worden, de regenboogtrui is een droom," zei de Spanjaard.

Ferrer en Nadal naar halve finale Rome

David Ferrer en Rafael Nadal zullen elkaar morgen in de halve finale van het ATP Masters Series-toernooi van Rome voor de negentiende keer treffen. Ferrer was in de kwartfinale van het toernooi in twee sets te sterk voor de Fransman Richard Gasquet; 7-6 (4) en 6-3.

Nadal had meer moeite met Tomas Berdych. De Tsjech speelde sterk, maar was op de beslissende momenten net te slordig. In de tweede set nam hij een break voorsprong, maar stond deze ook direct weer af. Nadal, nummer drie van de wereld, won uiteindelijk met 6-4 en 7-5.

Deels slang, deels piranha in Piranhaconda-trailer

Wil je altijd al een film zien met een monster dat de eigenschappen heeft van een piranha en anaconda? Jouw gebeden zijn verhoord: op 16 juni is de wereldrelease van de B-film Piranhaconda op de Amerikaanse televisiezender SyFy Channel.

Aangezien het een 'internationale trailer' is, kan er een kans bestaan dat de Nederlandse tak van de televisiezender de film ook gaat uitzenden. Hier is echter nog niets over bekend.

De film Piranhaconda laat zich het beste omschrijven door de synopsis van de Facebook-pagina: "Half vis! Half slang! Volledige moordenaar! In Roger Cormans meest recente B-film valt een hybride wezen - deels piranha en deels anaconda - een filmcrew aan die op locatie bij een nest zonder ei aan het filmen is. Het team moet rennen voor hun leven en de piranhaconda vermoorden en de gestoorde wetenschapper stoppen die het ei heeft gestolen - voordat ze worden opgegeten. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Michael Madsen (Reservoir Dogs, Kill Bill: I & II) en Rachel Hunter (The Benchwarmers)."

Ronald Koeman wint Rinus Michels Award

Ronald Koeman heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor beste trainer van het afgelopen seizoen. De 49-jarige oefenmeester van Feyenoord kreeg de voorkeur boven de andere genomineerden Frank de Boer (Ajax), Gertjan Verbeek (AZ), Peter Bosz (Heracles Almelo) en Art Langeler (PEC Zwolle).

Koeman genoot de voorkeur van zijn collega-trainers tijdens een congres in Zwolle. De 78-voudig international leverde dit seizoen een knappe prestatie door met Feyenoord als tweede te eindigen in de Eredivisie. Vorig jaar kwam de ploeg met Mario Been aan het roer niet verder dan de tiende plaats.

De Rotterdammers zagen bovendien vaste waarden als Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos vertrekken. Daar kwam onder anderen Manchester City-huurling John Guidetti voor terug.

Koeman volgt Michel Preud'homme op als winnaar van de prijs. De Belg greep vorig seizoen net naast de titel met FC Twente. Feyenoord en Excelsior mochten voor het derde jaar op rij de prijs voor beste jeugdopleiding in ontvangst nemen.

Eerste afbeeldingen Taken 2 vrijgegeven

De eerste foto's van de actiefilm Taken 2 zijn officieel vrijgegeven. De film met Liam Neeson, Famke Janssen en Maggie Grace is een vervolg op de eerste Taken en speelt zich chronologisch gezien een jaar na dit deel af.

Liam Neeson keert in Taken 2 terug als Bryan Mills, de gepensioneerde CIA-agent die voor niets stopte om zijn ontvoerde dochter Kim van Albanese kidnappers te redden. Als de vader van een van de kidnappers wraak zweert, ontvoert hij Bryan en zijn vrouw tijdens een familievakantie in Istanbul. Bryan weet Kim te bereiken. Zij moet dezelfde geavanceerde politietechnieken gebruiken om haar ouders te bevrijden en de gijzelnemers een voor een uit te schakelen.

Taken 2

Taken 2

Taken 2

Naar verwachting verschijnt Taken 2 op 31 oktober in de bioscoop.

Dozijn Noord-Hollandse straatrovers opgepakt

De politie heeft in een onderzoek naar een serie straatroven in Heemskerk, Beverwijk, Haarlem en Wognum twaalf verdachten aangehouden. Daarmee denkt het rechercheteam dertien straatroven te hebben opgelost.

De verdachten komen uit Heemskerk, Beverwijk en Assendelft en zijn 14 tot 22 jaar oud. Bij de verdachten werden drie nepvuurwapens gevonden die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. De straatrovers werkten in wisselende samenstellingen. Ze zochten vaak jeugdige slachtoffers uit en beroofden die van merkkleding of telefoons.

Acht van de twaalf opgepakte verdachten zitten nog vast.

Trio randt jonge vrouw aan in Zutphen

Een 18-jarige vrouw is woensdag in Zutphen op klaarlichte dag door drie onbekende mannen aangerand. De vrouw uit de Gelderse gemeente Voorst werd een steeg ingetrokken en vervolgens over haar hele lichaam betast, meldt de politie vrijdag.

De vrouw liep rond 14.00 uur over de Beukerstraat toen ze van achteren werd vastgepakt en een steeg werd ingetrokken. Daar klemden drie grote blanke mannen haar tegen de muur en randden haar aan. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Treinverkeer Zaandam ontregeld door aanvaring brug

Door een aanvaring met een spoorbrug rijden er vrijdagmiddag geen treinen tussen de stations Zaandam en Zaandam Kogerveld. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. Dat meldt spoorbeheerder Prorail vrijdag.

Treinreizigers tussen Zaandam en Hoorn wordt geadviseerd om te rijden via Alkmaar. Naar verwachting zijn de problemen rond 16.00 uur opgelost.

'Budgetlimiet in Formule 1 aanstaande'

Het is goed mogelijk dat er vanaf volgend seizoen een budgetlimiet zal gaan gelden in de Formule 1. Het idee komt oorspronkelijk in 2009 uit de koker van voormalig FIA-president Max Mosley. In dat jaar werd het echter van tafel geveegd.

De team kozen destijds massaal voor een Resource Restriction Agreement welke voor besparingen moest gaan zorgen. Omdat nu niet meer alle teams in hoeven te stemmen om een wijziging van de regels doorgevoerd te kunnen krijgen en er meningsverschillen over de RRA zijn ontstaan is de budgetlimiet weer terug op de agenda. "Tien van de twaalf teams zijn ervoor," schrijft Auto Motor und Sport over het beperken van de kosten en een door de FIA gereguleerde controle. Negen renstallen willen de budgetlimiet.

Alleen de twee Red Bull-teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso zouden tegen zijn. "De kosten om op dit moment competitief in de Formule 1 te zijn, zijn te hoog. Ik denk niet dat iemand daar over kan twisten," liet Red Bull-teambaas Christian Horner eerder al optekenen over de noodzaak om de kosten te drukken. "De vraag is op welke manier we dat gaan bereiken."

De bedoeling van de budgetlimiet is om te starten met een plafond van 170 miljoen euro en dit in een aantal jaren tijd af te bouwen naar 100 miljoen euro.

Valve teaset ons met de Pyro

Terwijl de wereld in spanning wacht op de aankondiging van een nieuwe Half Life-game, is Valve druk bezig hoedjes te maken en gratis leveldesigners te werven. Naast deze werkzaamheden hebben ze nog een belangrijke aankondiging. Na de Scout, Soldier, Demoman, Heavy, Engineer, Medic, Sniper en Spy is als laatst de Pyro aan de beurt om te laten zien wie hij in het dagelijkse leven is.

Met een teaser op de site die "Coming in 2012" zegt, is het volgens de officiële Valve Time nog onzeker wanneer het filmpje en de updates voor de Pyro uitkomen. Je kunt op de Team Fortress 2 website al wel een plaatje zien. Zodra je daar op klikt word je gelinkt naar een pagina met de filmpjes van de vorige updates Met geinige filmpjes die het zeker waard zijn om even te bekijken.

Je kunt de compilatiepagina van de filmpjes hier bezoeken.

Pyro

Bekende sterren in gamecommercials

Youtube-user TheOriginalPSP heeft een filmpje geupload waarbij bekende sterren als Christian Bale en Jack Black te zien zijn in hun jonge jaren. TheOriginalPSP plaatst vaker filmpjes online in de serie "Before they Were Stars". Vandaag is er een speciale videogame-editie online gezet.

Wie dit filmpje kijkt, zal misschien moeite hebben te begrijpen waarom de jongens van de Zelda-rap nooit beroemd zijn geworden. De wereld is nou eenmaal oneerlijk soms. Bekijk het filmpje met de sterren hieronder.

Releasedatum voor Carrier Command-remake

De remake van de klassieker Carrier Command zal op 27 september uitgebracht worden. Dit meldt ontwikkelaar Bohemia Interactive. Tevens zal de game, naast PC, ook beschikbaar zijn voor Xbox 360. Of de game een fysiek exemplaar kijgt of in de marketplace geplaatst zal worden is nog onbekend.

Voor fans die de beta van deze game willen spelen, is die mogelijkheid er wanneer je alvast geld voor het uiteindelijke product neerlegt. Om te zien hoe dit werkt en je eventueel in te schrijven, kun je hier klikken. Bekijk hieronder een korte teaser van de game

Ook PSV en FC Eindhoven starten vrouwenelftal

PSV en FC Eindhoven starten een project onder de naam FCE/PSV om gezamenlijk een vrouwenteam te gaan beginnen. Beide clubs maken vandaag bekend dat de oprichting van de BeNe League de aanleiding vormt om samen snel de mogelijkheden van vrouwenvoetbal in Eindhoven serieus te onderzoeken, zo meldde de directie.

Het wordt een project dat geheel zelfstandig in een aparte stichting zal worden opgezet, indien een aantal randvoorwaarden ingevuld kan worden. De clubs verwachten binnenkort een definitieve beslissing te nemen over deelname aan de BeNe League in het seizoen 2012-2013.

CDA kiest Buma als lijsttrekker

De leden van het CDA hebben fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma meteen al in de eerste ronde gekozen tot lijsttrekker. Hij kreeg de meerderheid van het aantal uitgebrachte stemmen.

Later vrijdag wordt hij op het partijkantoor gepresenteerd en worden de precieze percentages bekendgemaakt.

Van de leden bracht 54,9 procent de afgelopen week zijn stem uit. Omdat er meteen een kandidaat de meerderheid behaalde, is er geen tweede stemronde meer nodig. Van Haersma Buma nam het in de strijd om het lijsttrekkerschap op tegen de bewindslieden Henk Bleker en Liesbeth Spies, zijn fractiegenoot Madeleine van Toorenburg, onderwijsbestuurder Marcel Wintels en de Purmerendse wethouder Mona Keijzer. Met name die laatste deed het goed in peilingen onder CDA-kiezers.

Tijdens het partijcongres op 29 en 30 juni moet het lijsttrekkerschap van Van Haersma Buma formeel worden bekrachtigd.

CDA kiest Buma als lijsttrekker
CDA kiest Buma als lijsttrekker (Foto: ANP)

Schaatster Van der Geest gestopt

Lisette van der Geest zal vanaf komend seizoen niet meer terug te vinden zijn op de schaatsbanen. De 28-jarige langeafstandspecialist zag eerder haar contract bij het team van Renate Groenewold niet verlengd worden en heeft nu besloten niet meer verder te zoeken naar een nieuwe ploeg.

"Jarenlang mocht ik ervan dromen, maar nu weet ik zeker: ik word nooit wereld- of olympisch kampioen", aldus Van der Geest op haar website. Haar beste prestaties zette ze neer in 2009, toen ze brons haalde op het NK afstanden op zowel de drie als vijf kilometer.

Aston Villa wil Solskjær als trainer

Aston Villa is in gesprek met Ole Gunnar Solskjær over een eventueel trainersschap van de Noor. De club uit Birmingham zoekt naarstig naar een vervanger voor de onlangs ontslagen trainer Alex McLeish.

Solskjær traint dit seizoen de club Molde uit zijn geboorteland Noorwegen, maar naar verluidt is de oud-aanvaller van Manchester United op het moment op weg naar Birmingham in het privévliegtuig van Aston Villa-eigenaar Randy Lender.

Het nieuws is afkomstig van de Noorse club zelf. Op hun website geven zij aan op de hoogte te zijn van de interesse van de Engelsen, en dat er onderhandelingen worden gevoerd. In 2011 won Solskjær met Molde de Noorse titel en met die club maakt hij aankomend seizoen kans op Champions League-voetbal. Zijn contract bij de Noren loopt nog drie jaar.

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjær is in gesprek met Aston Villa. (Foto: Creative Commons)

Lijk opgegraven op camping Landsmeer

De politie heeft donderdagmiddag op een camping in Landsmeer het stoffelijk overschot van een vrouw opgegraven. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend, maar het gaat mogelijk om een in 2002 als vermist opgegeven Poolse. Dat laat de politie vrijdag weten.

De politie stelde een onderzoek in op Camping Het Rietveen na een tip uit Engeland. Een 35-jarige vrouw uit Birmingham vertelde de Britse politie maandag dat op de Noord-Hollandse camping een vrouw begraven zou liggen die het slachtoffer zou zijn van een misdrijf.

De tipgeefster en een 39-jarige plaatsgenoot zijn door de Britse politie aangehouden en verhoord. Nederland gaat om uitlevering van de twee verdachten vragen.

BNN komt met nieuw pestprogramma

BNN zendt deze zomer een nieuw programma over pesten. It Gets Better wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers. Dat maakte de omroep vrijdag bekend.

It Gets Better is gebaseerd op het gelijknamige Amerikaanse format. Het programma is ontstaan naar aanleiding van verontrustende zelfmoordcijfers onder jongeren.

In het programma wordt een gepeste jongere gekoppeld aan een rolmodel. Onder hen Jan Jaap van der Wal, die vroeger gepest werd met zijn hazenlip. It Gets Better is vanaf 26 juni op Nederland 1 te zien.

Ajax start volgend seizoen vrouwenteam

Ajax wil in het seizoen 2012/2013 gaan meedoen aan de nieuwe BeNe League voor vrouwen. Na overleg met de KNVB en CTO is besloten dat de landskampioen vanaf volgend seizoen een vrouwenteam zal gaan beginnen dat zal gaan spelen en trainen op De Toekomst.

Marleen Molenaar zal normaal gesproken het management van de vrouwentak op zich gaan nemen. De oud speelster van het Nederlands elftal deed dit eerder al bij AZ, dat in de beginjaren drie jaar landskampioen werd in de Eredivisie voor vrouwen.

"Voetbal is mijn passie", zei Molenaar op de website van Ajax. "Ik vond het heel jammer dat AZ stopte met vrouwenvoetbal en ik ben blij dat ik nu bij Ajax de kans krijg mijn kennis en ervaring in het vrouwenvoetbal verder toe te passen. Ajax is een ambitieuze en grote club, waar ik me ongetwijfeld op mijn gemak ga voelen. Het belangrijkste is nu om zo snel mogelijk de staf en de selectie samen te stellen."

"Het team dat Ajax gaat inschrijven bestaat voor een deel uit speelsters van het Talententeam van de KNVB maar zal worden aangevuld met andere speelsters. Het is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren de komende weken, maar daar kijk ik optimistisch naar uit. Ik heb enorm veel zin om aan deze klus te beginnen."

Grieks parlement na een dag ontbonden

Het Griekse parlement, dat donderdag symbolisch voor één dag werd beëdigd, wordt weer ontbonden. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor de parlementsverkiezingen, die 17 juni zullen worden gehouden. Een interim-regering bestuurt het land in de tussentijd, maar heeft niet de bevoegdheid om bindende maatregelen te treffen.

Na de verkiezingen van 6 mei slaagden de politieke partijen er niet in een coalitie te smeden, waarna de beslissing volgde nieuwe verkiezingen uit te schrijven. In een symbolisch gebaar werden de driehonderd op 6 mei gekozen parlementsleden toch beëdigd.

Het onvermogen om een regering te formeren en het vooruitzicht dat de nieuwe verkiezingen opnieuw geen werkbaar resultaat opleveren, dragen bij aan de zorg of Griekenland wel in staat is aan zijn financiële verplichtingen te voldoen en in de eurozone kan blijven.


Grieks parlement na een dag ontbonden (Foto: Novum)

Tentenkamp Ter Apel voorlopig niet ontruimd

De gemeente Vlagtwedde gaat het tentenkamp in Ter Apel voorlopig niet ontruimen. Er is momenteel geen sprake van verstoring van de openbare orde en de situatie is daarmee beheersbaar. Dat meldt een woordvoerder van minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) vrijdag namens de gemeente.

Volgens een laatste telling op vrijdag bestaat het kamp nu uit driehonderd uitgeprocedeerden, zegt een woordvoerder van de Iraakse vluchtelingen. De gemeente Vlagtwedde spreekt dit volgens de zegsman tegen. De gemeente gaat uit van een harde kern van zo'n tachtig mensen die permanent in het kamp verblijven. De overige mensen zouden alleen spullen komen brengen en weer gaan.

Leers liet dinsdag in antwoord op Kamervragen van de PVV weten dat het tentenkamp niet lang kan blijven, omdat het de openbare orde zou verstoren en het asielbeleid in gevaar zou brengen. Leers liet toen weten nog niet vooruit te willen lopen op een ontruiming.

De actie begon vorige week dinsdagmiddag, toen zo'n vijftig uitgeprocedeerde Iraakse asielzoekers hun tenten opsloegen bij het asielzoekerscentrum uit protest tegen hun uitzetting. Ze willen dat hun asielverzoek opnieuw wordt bekeken omdat het niet veilig genoeg zou zijn in hun land van herkomst. Inmiddels hebben ook asielzoekers uit Somalië, Iran, Eritrea, Azerbeidjan en Afghanistan zich bij de groep aangesloten.

[OS 2012] Spitz vs Phelps

Op 27 juli gaan de Olympische Spelen in Londen van start. In aanloop naar het grootste sportevenement aller tijden brengen wij jullie een reeks van specials over de vele facetten van de Spelen. Elke vrijdag kun je een special lezen die over Londen, Nederlandse sporters, olympische historie en andere mooie verhalen rond dit grote evenement.

De zevenklapper van Mark Spitz in München gold als dé graadmeter van goudoogst. Zeven titels op één Spelen leek niet te evenaren. Michael Phelps deed het in Peking echter nog één gouden medaille beter en geldt daarom als nieuwe goudstandaard. Tijd om beide kampioenen langs de meetlat te leggen.

De EK-prognose van... Bas van den Brink (speler Perth Glory)

Het EK voetbal begint te naderen. Vrijdag 8 juni 2012 staat in het Poolse Warschau het openingsduel tussen Polen en Griekenland op het programma. FOK!sport benaderde de afgelopen tijd een aantal mensen uit de voetbalwereld en vroegen ze naar hun voorspellingen voor het komende EK. Vorige week publiceerden we het interview met Jeroen Verhoeven, vandaag is het de beurt aan Bas van den Brink, speler van het Australische Perth Glory.

Van den Brink gaf ons, nog voordat de voorselectie van Oranje bekend was, zijn favoriete opstelling voor het komende EK. Verrassenderwijs heeft hij hierin een plekje ingeruimd voor Clarence Seedorf. De vedette van AC Milan zou samen met Mark van Bommel en Wesley Sneijder het middenveld vormen.

Zijn volledige opstelling bestaat uit: "Stekelenburg, Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters, Van Bommel, Seedorf, Sneijder, Robben, Van Persie en Van der Vaart." Wel liet hij met een knipoog weten: "Voor alle partijen.. gelukkig ben ik geen bondscoach."

Van den Brink zal het EK voetbal te volgen in Australië:"Het EK zal ik wel weer ergens 's nachts in onze woonkamer volgen. Net als met het WK verblijf ik dan in Australië en dan zijn de wedstrijden 's nachts. Helaas mis ik dan het echte oranje gevoel, aangezien het hier niet leeft. Dat sjaaltje en shirtje wat m'n vrouw en ik dragen, maakt nog iets goed."

Perth Glory-speler Bas van den Brink: "Oranje moet dit EK beloond worden"

De speler van Perth Glory verwacht Duitsland als eindwinnaar: "Door de manier waarop Nederland is verslagen. Maar ik hoop natuurlijk op Nederland. Ze hebben tot nog toe geweldige prestaties geleverd en het zou mooi zijn als ze daarvoor beloond worden."

Gevraagd naar zijn grootste EK-ervaring tot nu toe, neemt ook Van den Brink ons mee terug naar het EK van 1988. "Marco van Basten, 1988... Lijkt me duidelijk waarom", aldus Van den Brink. Op de vraag welk advies hij de bondscoach mee zou kunnen geven, antwoordde Van den Brink: "Ik wou dat ik hem advies kon geven, maar ik denk dat hij een betere kijk op het spel heeft dan ik. Geen advies, wel geluk."

Robin van Persie of Rafael van der Vaart zijn spelers waarvan Van den Brink hoopt dat ze speler van het toernooi worden. "Van beide spelers kan ik onwijs genieten", aldus de verdediger. Een speler die potentie toont om later in Oranje te schitteren, is een speler die bij de voorlopige Oranje-selectie zit. "Luciano Narsingh", liet Van den Brink weten.

Mocht Van den Brink de kans hebben om een EK te spelen, dan zou hij het liefst Engeland treffen. "Engeland lijkt me gaaf, door de spelers en alle media daar om heen." Als laatst vroegen we hem één ding dat hij aan het EK zou mogen veranderen. "Camera's op de doellijn", aldus Van den Brink.

Verkooppunten tabak in grensstreek onder druk

Door de voorgenomen accijnsverhoging op tabak zullen tabakszaken en pompstations in de grensstreken in zwaar weer komen. Daarvoor waarschuwen brancheorganisatie voor de tabakshandel NSO en pomphouderskoepel BETA vrijdag.

De organisaties vrezen dat mensen hun rookwaar over de grens met België en Duitsland gaan kopen, omdat het daar veel goedkoper is. "Daardoor haal je niet de beoogde opbrengst met de accijnsverhoging en zullen tabakswinkel failliet gaan", aldus directeur Janwillem Burgering van de NSO.

Beide organisaties pleiten voor een geleidelijke invoer van een hogere accijns. Sigaretten worden 35 cent duurder, shag 60 cent.

EK-winnaar Oranje onder 17 in Kuip gehuldigd

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar wordt 30 mei tijdens de rust van de oefeninterland tussen Oranje en Slowakije gehuldigd. De ploeg van trainer Albert Stuivenberg veroverde woensdag in Slovenië voor het tweede jaar op rij de Europese titel. In de finale werd Duitsland na strafschoppen verslagen.

Voor het duel van het Nederlands elftal in de Kuip zijn al 35 duizend kaarten verkocht. Het treffen met Bulgarije volgende week zaterdag in de Arena kan tot dusverre op 37 duizend belangstellenden rekenen. Ruim 41 duizend fans hebben al een kaartje gekocht voor de ontmoeting met Noord-Ierland op 2 juni.

De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk vertrekt 4 juni naar het Poolse Krakau. Voor Oranje begint het EK vijf dagen later met een wedstrijd tegen Denemarken.

Twee posters voor Amazing Spider-Man

Sony Pictures heeft, na de vier minuten durende video-preview van eerder deze week, twee nieuwe posters voor hun Spider-Man reboot vrijgegeven. 

De posters tonen het nieuwe Spider-Man logo in het stratenmotief van New York, met Spider-Man in de voorgrond. De tweede poster werpt bovendien een expliciete blik op het apparaat waarmee Peter Parker zijn webben afschiet zodat hij door de stad kan slingeren. De keuze voor deze toepassing kenmerkt een terugkeer naar de comics en een afwijking van de Sam Raimi films, waarin het spinrag direct uit Parkers aderen kwam.

De posters zijn klikbaar voor een grotere versie.

The Amazing Spider-Man draait vanaf 4 juli.

Ubisoft laat Brothers In Arms: Furious 4 schieten

Ubisoft heeft de merknaam Brothers In Arms: Furious 4 niet geregistreerd. De Franse uitgever heeft niet tijdig gereageerd op verzoeken van het Amerikaans patentbureau, waardoor de aanvraag vorige maand geannuleerd werd. Dat blijkt uit gegevens van het patentbureau. Het is niet bekend wat dit betekent voor de productie van het schietspel.

De aanvraag voor de merknaam Brothers In Arms: Furious 4 werd vorig jaar juni ingediend door Ubisoft. Het is de naam van een schietspel dat gemaakt wordt door de Amerikaanse gamestudio Gearbox Software.

Furious 4 is een nieuwe richting voor de Brothers In Arms-reeks. De serie draaide altijd om de emoties van een groep soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Furious 4 zou een over-de-topschietspel moeten worden over een groep soldaten, in de stijl van de film Inglourious Basterds.


Ubisoft laat Brothers In Arms: Furious 4 schieten (Foto: Novum)

Bourne-regisseur maakt docu over FC Barcelona

Paul Greengrass gaat een documentaire maken over de Spaanse voetbalploeg FC Barcelona. Dat heeft distributeur FilmNation Entertainment bekendgemaakt op het filmfestival van Cannes. De Britse regisseur is bekend van films als The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum.

Barça wordt een cinematografisch portret van de voetbalclub. Het gaat specifiek over de reis die van FC Barcelona een club maakte die door bijna de hele voetbalwereld wordt bewonderd.

"Ik wil het bijzondere verhaal vertellen van Barça en van de geweldige prestaties die ze onder Pep Guardiola hebben bereikt", zegt Greengrass in een verklaring. "Ze hebben de wereld een uitzonderlijk kijkje op sportperfectie gegeven."

Wanneer de documentaire uitkomt, is nog niet bekend.

Slechterik in Iron Man 3 gecast

James Badge Dale gaat de slechterik spelen in Iron Man 3. Dat meldt Variety. Hij zal te zien zijn naast Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow en Don Cheadle, die ook in de eerdere films te zien waren, en nieuwe castleden Ben Kingsley, Guy Pearce en Rebecca Hall.

Iron Man 3 wordt geregisseerd door Shane Black, die het scenario scheef samen met Drew Pearce. Jon Favreau, regisseur van de eerste twee films, blijft betrokken als producer. De verhaallijn van de film is gebaseerd op de Extremis verhaallijn van Marvel Comics waarin een crimineel een nanotechnologische drug geïnjecteerd krijgt in een poging het Super Soldier serum opnieuw te creëren. De behandeling geeft hem bovenmenselijke gaven.

De keuze voor deze verhaallijn lijkt te passen bij de eerdere verhalen uit het Marvel Cinematic Universe: de supersoldaat is een terugkerend thema dat de oorsprong van helden als Captain America en de Hulk verklaart. De Extremis verhaallijn uit de comics wordt door critici gezien als één van de beste Iron Man-verhalen.

De opnames voor Iron Man 3 beginnen deze maand. Over een jaar is de film in de bioscopen te zien.

Larry King (78) gaat toch weer presenteren

Larry King krijgt een nieuwe talkshow. De 78-jarige presentator gaat voor de nieuwe online zender Ora.TV Larry King Now presenteren. Twee jaar geleden stopte hij na 25 jaar nog met zijn talkshow Larry King Live op CNN, omdat hij meer tijd wilde doorbrengen met zijn gezin.

King geeft toe dat hij het bespreken van de actualiteit meer mist dan hij had verwacht. "De avond dat ik het gemis erg voelde en het echt tot me doordrong, was de avond dat Osama bin Laden werd gedood", zegt hij.

De presentator wil met zijn nieuwe talkshow profiteren van de huidige 'politieke hectiek' in de Verenigde Staten. De Democraten en Republikeinen maken zich op voor de presidentsverkiezingen. De eerste aflevering van Larry King Now is deze zomer te zien.

'Game van Respawn nog hooguit twee jaar wachten'

Het schietspel waar Respawn Entertainment aan werkt, moet uiterlijk in maart 2014 in de winkel liggen. Dat schrijft marktanalist Michael Pachter van marktonderzoeksbureau Wedbush. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat uitgever Activision het verschijnen het spel nog dwars zal zitten.

Het spel van Respawn Entertainment wordt uitgegeven door Electronic Arts. Activision beweerde dat EA twee gameontwikkelaars had opgezet tegen het bedrijf. Activision eiste vierhonderd miljoen dollar, maar de twee partijen besloten donderdag de strijdbijl te begraven.

Wel wordt volgende week in Los Angeles een zaak behandeld tussen Activision en twee gameontwikkelaars, Vince Zampella en Jason West. De twee zouden contractbreuk hebben gepleegd. West en Zampella vinden dat ze recht hebben op een bonus van enkele miljoenen dollars.


'Game van Respawn nog hooguit twee jaar wachten' (Foto: Novum)

The Walking Dead miljoen keer verkocht

Het avonturenspel The Walking Dead, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, is binnen twee weken een miljoen keer verkocht. Het is het snelst verkopende spel ooit van gamestudio Telltale. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf donderdagavond bekendgemaakt.

"Het laat zien dat het waardevol is om het verhaal en de gameplay met elkaar te combineren", zegt topman Dan Conners over het verkoopsucces. Het spel vertelt een verhaal waarin mensen een zombie-uitbraak moeten overleven. Rustige momenten worden in de game afgewisseld met paniek.

Het spel rond The Walking Dead is beschikbaar voor PlayStation 3, pc, Xbox 360 en Mac. De game wordt in losse afleveringen aangeboden, maar de vijf afleveringen van het seizoen kunnen ook in een keer gekocht worden.


The Walking Dead miljoen keer verkocht (Foto: Novum)

Kaiserslautern zet trainer Balakov alweer op straat

Kaiserslautern heeft zijn trainer Krasimir Balakov de laan uit gestuurd. Dat heeft voorzitter Dieter Rombach vrijdag gezegd tegen de Duitse omroep SWR. De 46-jarige Bulgaar kon zijn ploeg niet voor degradatie behoeden. Hij zat er slechts 57 dagen.

Kaiserslautern eindigde met 23 punten op de laatste plaats in de Bundesliga. Van de acht wedstrijden dat Balakov het team onder zijn hoede had, wist de ploeg er slechts een te winnen. Balakov, oud-speler van onder meer Sporting Portugal en VfB Stuttgart, volgde eind maart Marco Kurz op.

Kaiserslautern, in het verleden vier maal kampioen van Duitsland, promoveerde twee seizoenen geleden naar de hoogste divisie. Vorig jaar eindigde de club als zevende.

Leden Buma/Stemra stemmen tegen nieuw bestuur

De leden van Buma/Stemra hebben deze week tegen het voorgestelde nieuwe bestuur gestemd. Op de ledenvergadering woensdag moest minstens twee derde van de leden instemmen met de voorgestelde directie, maar dat werd niet gehaald, meldt de muziekauteursrechtenorganisatie.

De leden konden alleen voor of tegen het gehele bestuur stemmen. Een meerderheid zag dat niet zitten en wil verkiezingen om leden van het nieuwe bestuur afzonderlijk te kunnen kiezen. Eerder dit jaar bepaalden de leden van de organisatie al dat het bestuur wordt gehalveerd naar twaalf leden.

De nieuwe statuten die werden voorgesteld konden wel op instemming van de leden rekenen. De nieuwe regels moeten de kwaliteit van het bestuur verbeteren en de werkwijze van de bestuursleden transparanter maken.

Op de auteursrechtenorganisatie is al tijden felle kritiek. Zo zou de macht van de uitgevers doorgeschoten zijn en toezicht van buitenaf ontbreken. Ook is de organisatie volgens sommigen niet transparant genoeg. Een nieuwe bestuursstructuur moet de onvrede over de organisatie uit de wereld helpen.

Vakbond FNV Kiem is blij dat de leden van Buma/Stemra het voorgestelde bestuur niet geaccepteerd hebben. De vakbond had ze opgeroepen tegen te stemmen. "We zijn tevreden over het signaal dat de leden hiermee afgeven", zegt bestuurder Caspar te Kiefte. "Ik hoop dat dit de voorbode is van de komst van een Buma/Stemra-bestuur dat wel kan rekenen op de steun van de auteurs."

Volgende week droog en stabiel lenteweer

Het lijkt erop dat de tweede helft van mei fraaier lenteweer oplevert dan de eerste. Na het weekeinde laat de zon zich steeds meer zien en wordt het droger. Dat voorspellen meteorologen van weeronline.nl vrijdag.

"Tot dinsdag is er kans op buien, maar een hogedrukgebied dat vanaf woensdag boven Nederland hangt, kan stabiel lenteweer opleveren", zegt een woordvoerder. Hoe warm het wordt, is nog onzeker. "Als de wind uit het noorden komt, wordt het 15 graden, maar als de wind juist uit het zuiden komt is het uiteraard een stuk warmer."

Tot woensdag is een paraplu geen overbodige luxe. Vooral zondag en maandag is er kans op regen en onweer. Het is dan wel warm, met temperaturen rond de 20 graden.

In vergelijking met de afgelopen jaren verloopt het voorjaar vooralsnog koud en nat. Alleen halverwege maart was er een periode van enkele dagen fraai lenteweer, daarna was dat slechts incidenteel mooi weer.

Of het ook tijdens de Pinksterdagen goed weer blijft, is nog niet met zekerheid te zeggen. "Dat is eigenlijk nog te ver weg", aldus de meteoroloog.


Volgende week droog en stabiel lenteweer (Foto: Novum)

Details van Blade Runner-vervolg drijven boven

Terwijl Ridley Scott aan de vooravond staat van de release van Prometheus, heeft hij nog een ander sci-fi project op de rol staan, waar fans al jaren naar uit kijken: een nieuwe Blade Runner film.

Productie voor de film is nog niet begonnen, maar nieuwe details zijn deze week al wel bekend geworen. Zo is scenarioschrijver Hampton Fancher aangesteld als schrijver voor de nieuwe film. Hij was in de jaren '70 verantwoordelijk voor het script van de eerste film, die gebaseerd was op Philip K. Dicks Do Androids Dream of Electric Sheep?.

De film wordt ook daadwerkelijk een vervolg op Blade Runner, met een verhaal dat enkele jaren na de eerste film plaatsvindt. De hoofdpersoon wordt volgens Scott een vrouw. Een eventuele betrokkenheid van Harisson Ford, hoofdrolspeler uit het eerste deel, is daarmee nog steeds onduidelijk. Maar met nog maanden te gaan voordat er gefilmd wordt kan er nog van alles gebeuren.

Featurette: Men in Black 3

Volgende week wordt Men in Black een trilogie, met het nieuwste deel van de comicverfilming over de organisatie die buitenaardse activiteiten op Aarde monitort. Will Smith en Tommy Lee Jones zijn terug en worden aangevuld met onder andere Josh Brolin.

Eén van de dingen waar de eerste twee films bekend om staan is het onderscheidende design van de aliens. Make-up artist Rick Baker is al sinds de eerste film, in 1997, verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de protheses. SuperHero Hype heeft een featurette over zijn werk.

Men in Black 3 is vanaf 23 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.

[NBA] Pacers op voorsprong tegen Heat

Indiana Pacers is donderdag in de tweede ronde van de play-offs in de NBA op voorsprong gekomen tegen Miami Heat. De Pacers waren in Indianapolis met 94-75 te sterk en namen daarmee een 2-1 voorsprong in de best-of-sevenserie. Roy Hibbert was met negentien punten en achttien rebounds van grote waarde voor de thuisploeg.

Bij de Heat deed de aan zijn buikspier geblesseerde Chris Bosh niet mee. Hij moet het restant van de tweede ronde waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Mario Chalmers was met 25 punten het vaakst trefzeker bij de ploeg uit Miami. LeBron James was goed voor 22 punten, Dwyane Wade maakte er slechts vijf.

San Antonio Spurs won ook het tweede duel met Los Angeles Clippers. In San Antonio werden de bezoekers met 105-88 verslagen. Tony Parker nam op zijn dertigste verjaardag 22 punten voor zijn rekening. Tim Duncan voegde daar achttien punten aan toe voor de Spurs, die al zestien duels op rij ongeslagen zijn.


Pacers op voorsprong tegen Spurs (Foto: Novum)

'Van Persie wacht op andere aanbiedingen'

Robin van Persie heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst bij Arsenal. De 28-jarige aanvoerder van de Londenaren zou mogelijke aanbiedingen van andere clubs willen afwachten, bericht de Engelse krant The Guardian vrijdag. Zijn contract in het Emirates Stadium loopt volgend jaar zomer af.

Van Persie bereidt zich met het Nederlands elftal voor op het EK in Polen en Oekraïne. Het lijkt daarom niet waarschijnlijk dat er snel duidelijkheid komt. Van Persie leidde zijn ploeg dit seizoen met dertig treffers naar een derde plaats in de Premier League. Hij werd zowel door zijn collega's als door de Engelse sportpers uitgeroepen tot speler van het jaar.

De aanvaller kan bij Arsenal een nieuw vierjarig contract tekenen. Dat zou hem zo'n 165 duizend euro per week opleveren. Manchester City en Juventus zitten echter op het vinkentouw voor Van Persie, die Feyenoord in 2004 verruilde voor de Engelsen.

Van Persie verblijft sinds donderdag met Oranje in het Zwitserse Lausanne. De selectie van bondscoach Bert van Marwijk keert volgende week zaterdag terug naar Nederland.


'Van Persie wacht op andere aanbiedingen' (Foto: Novum)

Najib Amhali speelt hoofdrol in film Valentino

Najib Amhali gaat de hoofdrol spelen in de romantische komedie Valentino. De 40-jarige cabaretier gaat de Marokkaan Fahrid spelen, die zich voordoet als een Italiaan omdat hij bij het automerk Maserati wil werken. Dat heeft producent Lemming Film vrijdag bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat Amhali een hoofdrol in een film krijgt. "Toen producent Lemming Film mij benaderde voor deze rol, wist ik dat deze rol mij op het lijf geschreven was", vertelt de komiek. "Want als je aan een romantische, charmante Italiaan denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan mij."

Amhali vertelt dat zijn personage van plan is zijn dekmantel af te leggen als hij eenmaal bij Maserati werkt. "Maar dan wordt hij verliefd op de dochter van de Nederlandse baas", vertelt Amhali aan De Telegraaf. "En de dochter Monique is meer dan gecharmeerd van zijn Italiaanse maniertjes, dus hij houdt het nog maar even vol."

Amhali, die eerder in films als Doodslag en Spion van Oranje te zien was, geeft toe dat hij in het verleden ook wel eens heeft gedaan alsof hij een Italiaan of Spanjaard was. "Dat was handig om een discotheek binnen te komen."

De opnames van Valentino gaan deze zomer van start. De regie ligt in handen van Remy van Heugten, bekend van onder meer de tv-serie Van God Los. Amhali is tevens creatief producent van de film. "Er is een origineel Frans script, dat we bewerken. Het is een fantastisch project."

Valentino is vanaf 31 januari te zien in de Nederlandse bioscoop.

'Marion Cotillard duikt in filmrol'

Actrice Marion Cotillard leeft zich helemaal uit in haar filmpersonages. Dat vindt regisseur Jacques Audiard. "Er zijn veel acteurs, maar weinig die echt in een personage duiken zoals Marion dat kan", vertelt de Fransman op het filmfestival in Cannes tijdens een persconferentie over zijn drama De Rouille et d'Os. "Ze kan daar heel ver in gaan."

Audiard, die drie jaar geleden in Cannes een prijs won voor zijn film Un Prophète, wilde Cotillard graag in zijn drama na het zien van haar werk. "Ik was diep onder de indruk van La Vie en Rose en Marions rol daarin. Ze is een heel sensuele en vitale actrice." Voor haar rol als Édith Piaf in La Vie en Rose won de 36-jarige Cotillard een Oscar.

In het drama De Rouille et d'Os speelt de Franse actrice een orkatrainster die na een ongeluk tijdens haar werk haar beide benen verliest. Haar uitbundige leven verandert in een klap.

Cotillard kon zich haar personage niet meteen voorstellen. Dat was de reden om de rol te spelen, vertelt ze. "Het idee om het personage in de loop der tijd te leren kennen, vond ik heel spannend. Ieder avontuur is anders, dat vind ik leuk aan acteren."

Naast Cotillard is ook de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts te zien. Hij speelt een gesloten bokser die bevriend raakt met Stéphanie. De Franse actrice voorspelt een glansrijke carrière voor hem. "Hij is net als DiCaprio en Daniel Day Lewis. Hij springt in een project", aldus de actrice.

De Rouille et d'Os dingt mee naar de Gouden Palm die op de laatste dag van het festival op 27 mei wordt uitgereikt. De film draait vanaf 14 juni in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 21 juli is Cotillard bovendien te zien in Christopher Nolans The Dark Knight Rises.

'Kompu Gacha'-systeem verboden in Japan

Het Japanse ministerie van consumentenzaken heeft vandaag bepaald dat het "Kompu Gacha"- of "Complete Gacha"-systeem verboden wordt. Het verkoopsysteem wordt voornamelijk gebruikt bij mobiele games en op sociale netwerksites.

Kompu Gacha-games zijn over het algemeen gratis games waarbij de speler kan betalen om extra items te krijgen. Deze items worden echter willekeurig gegenereerd. De speler weet dus van tevoren niet welk item hij krijgt. Als je een volledige set van items hebt verzameld, krijg je een prijs. Hierdoor staat het Kompu Gacha-systeem gelijk aan een loterij of ander kansspel.

De Japanse overheid heeft het systeem verboden, omdat het overeenkomt met het illegale "cards combination". Dit loterijsysteem werkt op eenzelfde manier, waarbij bedrijven kaarten aan klanten verkopen. De persoon met een volledige set mag dan een prijs ophalen.

Hoewel de meeste Kompu Gacha-games gratis zijn, worden er vanwege het systeem soms grote bedragen neergeteld. Het onderzoek van de Japanse overheid begon naar aanleiding van klachten over de hoge kosten voor de games. Zo was een jongen in Japan zo vastbesloten zijn "set compleet te krijgen" dat zijn rekening opliep naar 400.000 yen (bijna 4.000 euro) na een maand spelen.

Vanaf 1 juli krijgen bedrijven die het systeem nog toepassen een boete.  Niet alleen kleine bedrijven moeten zich aanpassen, ook sociale games van onder andere Konami en Namco Bandai worden door het verbod geraakt. Veel bedrijven zagen het verbod echter al aankomen en hebben al aangegeven het Gacha-systeem uit hun games te verwijderen.

Joss Whedon twijfelt over Avengers 2

The Avengers is na enkele weken internationaal in de bioscopen gedraaid te hebben uitermate succesvol gebleken, wat betekent dat niemand twijfelt aan een tweede deel. Regisseur Joss Whedon weet echter niet zeker of hij hier weer bij betrokken zou willen zijn.

Whedon, die het scenario voor The Avengers schreef en de film regisseerde, sprak voor de Amerikaanse release op 4 mei met de Los Angeles Times. "Weet je, ik ben er nog niet over uit. Het is een enorme berg werk om iets te vertellen wat uiteindelijk andermans verhaal is, ook al heb ik er veel van mezelf in kunnen stoppen. Maar tegelijkertijd heb ik een hoop ideeën die me allemaal heel cool lijken."

Veel van Whedons eerdere werk draait om personages en verhalen die van hemzelf komen. Zijn vorige film als regisseur, Serenity, was de finale van de tv-serie FireFly, die na een kwakkelend eerste seizoen door tv-zender FOX geannuleerd werd. Deze serie, maar ook zijn eerdere series Buffy the Vampire Slayer en Angel, staan bekend om hun gevarieerde castsamenstellingen, een kenmerk dat ook geldt voor The Avengers.

Op fansite Whedonesque, waar de schrijver af en toe zelf ook van zich laat horen, bedankte Whedon zijn fans voor het succes van The Avengers. "Ik heb de slimste, meest loyale, gepassioneerde, uitgesproken groep -- ik ga niet eens fans zeggen, ik ga voor 'peeps' -- waar een cultrariteit als mijzelf van kan dromen."

Whedon heeft naast The Avengers en The Cabin in the Woods dit jaar een derde film in de pijplijn: een verfilming van Shakespeare's Much Ado About Nothing, die hij met bevriende acteurs en crew opnam in zijn eigen huis tijdens de postproductiefase van The Avengers. Daarnaast is hij bezig met nieuwe onlineprojecten, zoals hij eerder al Dr. Horrible's Sing-Along-Blog maakte. 

VN-baas: al-Qaeda zit achter aanslagen Syrië

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN verdenkt terreurgroep al-Qaeda van twee bloedige bomaanslagen waarbij in Syrië 55 mensen om het leven kwamen. Honderden mensen raakten gewond. "Ik denk dat al-Qaeda hierachter zit", stelde Ban donderdag.

Ban deed die uitspraak tijdens een evenement voor jongeren in het VN-hoofdkwartier in New York. De bomaanslagen begin mei waren de dodelijkste incidenten in de Syrische hoofdstad Damascus sinds het begin van de onrust in het land.

VN-baas: al-Qaeda zit achter aanslagen Syrië
VN-baas: al-Qaeda zit achter aanslagen Syrië (Foto: ANP)

Wandeltocht voor vluchtelingen levert twee ton op

De Nacht van de Vluchteling heeft ruim twee ton opgeleverd. Zo'n elfhonderd mensen liepen in de nacht van donderdag op vrijdag mee met de veertig kilometer lange tocht van Rotterdam naar Den Haag. Dat laat Stichting Vluchteling, die de tocht organiseerde, vrijdag weten.

De deelnemers aan de tocht werden gesponsord en liepen samen een recordbedrag bij elkaar. De opbrengst gaat dit jaar naar ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen in Kenia, Tsjaad en Darfur.

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb gaf rond middernacht het startschot voor de wandeltocht. De deelnemers kwamen vanaf 07.00 uur bij de finish in Den Haag aan, waar masseurs en een ontbijt voor ze klaarstonden. Vrijwel alle deelnemers hebben de tocht helemaal uitgelopen.

Sly Cooper naar PS3 en PS Vita

Het is al weer een tijdje geleden maar hier is hij weer, Sly Cooper komt terug in Sly Cooper: Thieves in TimeDe game komt naar PlayStation 3 en PS Vita en staat gepland voor de herfst dit jaar.

Sly is natuurlijk niet helemaal weg geweest want hij kwam nog voor in andere games zoals Playstation Move Heroes, maar Sly krijgt nu weer zijn eigen game. De game gaat verder waar Sly Cooper 3 eindigde. De Vita-game krijgt Vita specifieke controls en moet op dezelfde dag uitkomen als de PlayStation 3-variant.

Carmelita

Sly Cooper: Thieves in time

Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time

Prometheus: poster en viral video's

Met nog een kleine twee weken tot de release van Prometheus is er nog genoeg voorpret te beleven. Deze week zijn een nieuwe viral video en een poster verschenen. 

De video toont Noomi Rapace als Elizabeth Shaw die een video-voicemail achterlaat voor Peter Weyland. De video is onderdeel van een crewdossier van het project Prometheus.

Als viral volgt deze video op twee eerdere video's die we niet eerder geplaatst hadden. De eerste is een TED Talk van Peter Weyland (Guy Pearce) uit 2023. Weyland geeft ons een introductie van waar het verhaal van Prometheus staat in de geschiedenis van de technologie, en noemt het bestaan van 'synthetische mensen' zoals we die kennen uit de Alien-films.

De tweede is een advertentie voor wat inmiddels de achtste generatie synthetische mens is. Michael Fassbenders personage David vertelt erin iets over zichzelf als product.

En dan is er nog de poster. Deze toont een fragment uit de trailer als freeze frame en geeft een mooi beeld van één van de meer spectaculaire scènes uit de film.

Prometheus poster

Prometheus, met Noomi Rapace, Michael Fassbender, Idris Elba, Guy Pearce en Patrick Wilson, is geregisseerd door Ridley Scott en verschijnt op 31 mei in de bioscoop en zal dan in 3D en IMAX te zien zijn.

Gesink ziet goede tijdrit als bevestiging

Robert Gesink ziet zijn sterke optreden donderdag in de tijdrit in de Ronde van Californië als een bevestiging van zijn groeiende vorm. De renner van Rabobank eindigde in de 29,7 kilometer lange race tegen de klok als vierde, 39 seconden achter de Amerikaanse winnaar David Zabriskie. In het algemeen klassement steeg hij naar de derde plek.

"Ik stond al geruime tijd te springen om een goed resultaat en als je dat dan kan neerzetten in een tijdrit is het gevoel nog uitbundiger", zegt Gesink op de website van de wielerploeg. "Het gaat hier op alle fronten heel soepel. Bergop is het oude gevoel weer een beetje terug. Ik ben er nog niet, maar het gaat wel soepeler dan eerder dit voorjaar."

De 25-jarige Gesink zag zijn voorjaar door ziekte in het water vallen. Eerder stond hij al maanden aan de kant met een gebroken been. "Nu blijkt ook dat de weg terug naar de top een hele lange is. Na een beenbreuk duurt dat toch nog wel even. Langer dan ik hoopte, maar niet langer dan ik eigenlijk wel wist."

De Ronde van Californië duurt nog tot en met zondag. Vrijdag en zaterdag staan twee bergetappes op het programma.

Van Ginkel: "Europees zou ultieme beloning zijn"

Marco van Ginkel zette donderdag met Vitesse een grote stap richting de Europa League. Toch blijft de middenvelder voorzichtig. Na de overtuigende 1-3 zege in de eerste finale van de play-offs tegen RKC Waalwijk mag het niet meer misgaan voor Vitesse. Voor het eerst in tien jaar lonkt Europees voetbal. Zondagmiddag kunnen de Arnhemmers de klus definitief klaren en Van Ginkel beseft dan ook dat het nu moet gebeuren. “Europees voetbal zou de ultieme beloning zijn.”

Rijk rekent de middenvelder zich echter nog allerminst. “Of het klaar is? Nee, dat zeg ik niet. Je weet hoe het vorig jaar gelopen is, toen ADO Den Haag zijn thuiswedstrijd met 5-1 won, maar FC Groningen dat vervolgens ook deed. We hebben dus nog helemaal niks, hoewel die drie uitdoelpunten natuurlijk wel heel lekker zijn. Hopelijk kunnen we het thuis definitief afmaken. Hier hebben we het hele seizoen heel hard voor gewerkt.”

Europa League-voetbal zou voor de jonge Van Ginkel een nieuw hoofdstuk in zijn nog prille carrière zijn. De jeugdinternational kijkt er dan ook enorm naar uit. “Ik ben nog jong en als je op 19-jarige leeftijd Europees voetbal kan spelen is dat heel mooi. We gaan het zien”, zei Van Ginkel tegen Goal.com. De middenvelder gaat zich net als heel voetbalbeminnend Nederland eerst richten op het aankomende EK.

Van Ginkel geeft Oranje een uitstekende kans op de Europese titel. De Vitesse-spelers vulden deze week een poule in. “Ik heb goede verwachtingen van het EK, hoewel er natuurlijk wel goede landen meedoen. Mijn verwachting van Oranje? Ik heb Nederland gewoon als Europees kampioen ingevuld natuurlijk. De finale? Nederland – Duitsland.”

Beurs Tokyo naar laagste punt in vier maanden

De beurs in Tokyo is vrijdag met drie procent gedaald naar het laagste niveau in vier maanden. Japanse investeerders maken zich zorgen door de acute crisis in Griekenland en de verlaging van de kredietwaardering van zestien Spaanse banken door kredietbeoordelaar Moody's donderdag.

De Nikkei-index van de grootste Japanse bedrijven daalde vrijdag met 265,28 punten naar het laagste punt sinds 18 januari. Door de problemen in de eurozone steeg de Japanse yen ook weer verder ten opzichte van de euro. Dat is slecht voor de Japanse export, omdat Japanse producten door de sterke munt relatief duur zijn.

Tafeltennissters Heerlen landskampioen

De tafeltennissters van Lybrae Consultants Heerlen zijn donderdag in Hilversum landskampioenschap geworden. De ploeg uit Limburg verloor geen geen set tegen  Scylla uit Leiden en won met 4-0. 

Kopvrouw en international Li Jie won de openingspartij. Linda Creemers en de 15-jarige Melissa Bours wonnen eveneens hun partijen. Jie en Creemers maakten het af door het dubbelspel te winnen.

Windows Phone in China al groter dan iPhone

Net twee maanden na lancering heeft de Windows Phone in China al een groter marktaandeel te pakken dan Apple's iPhone. De Windows Phone is goed voor 7% van de markt, terwijl de iPhone maar 6% heeft. Android domineert de markt in China met een marktaandeel van 69%.

Volgens Michel van der Bel, operationeel directeur voor de China-regio bij Microsoft, is het succes van de Windows Phone te danken aan zijn multifunctionele inzetbaarheid. "Onze smartphone en pc-tablet zijn hybride, waardoor geschikt voor de consument, maar ook makkelijk in te voegen binnen een bestaande bedrijfsinfrastructuur. Hierdoor kunnen we beter dan menig concurrent inspelen op de 'consumerization of IT.'" Van der Bel verwacht dat de populariteit van de Windows Phone nog flink zal groeien.

Wat betreft games en apps loopt de Windows Phone nog wel achter op zijn concurrenten. "Daar hebben we inderdaad nog een slag te maken. Momenteel werken er 2.500 mensen bij onze R&D-afdeling in China. Daar investeren we flink in," volgens Van der Bel. 

Toch plannen voor nieuw Feyenoordstadion

Twee grote bouwbedrijven hebben toch plannen voor een nieuwe Kuip. Dat melden de NOS en RTV Rijnmond op basis van interne bronnen. Eerdere plannen voor een nieuw Feyenoordstadion sneuvelden voortijdig.

De bouwbedrijven BAM en Volker Wessels werken ieder los van elkaar aan de nieuwe plannen. In beide gevallen moet het nieuwe stadion voor de Rotterdamse club plaats bieden aan 63 duizend tot 65 duizend bezoekers en worden de kosten beraamd op zo'n driehonderd miljoen euro.

In het ontwerp van BAM, die samenwerkt met Siemens en Eneco, wordt het huidige stadion grondig verbouwd. In de tussentijd zou het huidige stadion gewoon gebruikt kunnen worden. Volker Wessels wil een nieuw stadion direct naast de huidige Kuip.

In september kiezen de directies van Feyenoord en het stadion voor een van de twee opties. Die optie wordt vervolgens voorgelegd aan het stadsbestuur. De gemeenteraad beslist dan voor het einde van het jaar of er een nieuwe Kuip komt. De bouw zou in 2018 af kunnen zijn.

Japan lanceert eerste buitenlandse satelliet

Japan heeft voor het eerst met succes een commerciële buitenlandse satelliet gelanceerd. Het gaat om een in Zuid-Korea ontwikkelde satelliet, KOMPSAT-3, die het milieu op aarde gaat observeren.

De lancering voltrok zich vanaf een verafgelegen eiland in het zuidwesten van de Japanse archipel.

Naast de Zuid-Koreaanse observatiesatelliet werden nog drie kleinere Japanse satellieten in een baan om de aarde gebracht.

Mogelijk Yakuza 5-onthulling eind mei

SEGA heeft de officiële Japanse Yakuza-website aangepast. Het laat nu een bouwplaats zien met afgeschermde steigers en rondlopende bouwvakkers. Op een soort aankondigingsbord worden alle vier de Yakuza-spellen getoond met als afsluiting een verwijzing naar een evenement op 24 mei aanstaande.

In november 2011 heeft SEGA al aangekondigd dat Yakuza 5 eraan gaat komen. Ook hebben zij bekendgemaakt dat het spel zich gaat afspelen in vijf verschillende steden.

Na deze bekendmaking is het angstvallig stil gebleven rond Yakuza 5, maar het ziet er dus naar uit dat deze stilte eind deze maand verbroken zal worden.

'Een derde privéklinieken in geldnood'

Bijna een derde van de private medische klinieken in Nederland verkeert in zwaar weer. De zorgen lopen op omdat veel klinieken nog geen overeenkomst met een zorgverzekeraar hebben gesloten. Dat zegt Theo Roos, directeur van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) vrijdag in Trouw.

Vooral kleine ondernemingen en starters hebben het moeilijk. "Zij hebben meestal weinig reserves. Sommige hebben al mensen moeten ontslaan of extra geld moeten lenen voor de salarissen", aldus Roos.

De zorgverzekeraars houden zich voornamelijk bezig met het contracteren van de ziekenhuiszorg en houden minder rekening met privéklinieken, die zo'n vier procent van de markt innemen. Alleen Achmea is volgens Roos een uitzondering.

ZKN heeft met de verzekeraars afgesproken dat er voor 1 juni duidelijkheid moet komen. Of die datum gehaald wordt, is nog maar de vraag. Veel verzekeraars zijn er ook nog niet uit met de ziekenhuizen.

Nieuwe Dragon Ball-game op komst

Namco Bandai heeft aangegeven dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Dragon Ball-game. Dragon Ball Sparking Omega moet nog dit jaar verschijnen voor PlayStation 3 en Xbox 360. Naast Dragon Ball Sparking Omega komt er nog een Dragon Ball-game dit jaar uit: Dragon Ball Z Kinect.

Dragon Ball Sparking Omega is het laatste deel in de Tenkaichi-reeks en beschikt over de meeste personages tot op heden. Onder andere Super Saiyan 4 Goku en Vegeta zijn daar onderdeel van. We gaan ongetwijfeld meer te weten komen over Dragon Ball Sparking Omega op de aankomende E3.

DBZ

Quantum Conundrum zet de tijd stil

Square Enix heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Quantum Conundrum. In de video krijgen we een wetenschappelijke uitleg over het fenomeen tijd en hoe het onze levens beïnvloedt. Aan het eind van de trailer krijgen we te zien hoe er in Quantum Conundrum een speciale handschoen zit verwerkt waar je de tijd mee kunt stil zetten.

Quantum Conundrum komt komende zomer uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Zabriskie wint tijdrit, Gesink vierde

David Zabriskie heeft in de Ronde Californië uitstekende zaken gedaan. De Amerikaanse specialist van Garmin-Barracuda won de 29,7 kilometer lange tijdrit in Bakersfield en is de nieuwe leider. Robert Gesink werd knap vierde en stijgt in het algemeen klassement van de 26e naar de derde plaats.

De achterstand van Gesink op Zabriskie bedraagt 39 seconden. Tejay van Garderen staat op 34 seconden tweede. De Duitser Jens Voigt, die tweede werd in de tijdrit, speelt in het klassement geen rol van betekenis. Hij had al een achterstand van meer dan zeven minuten.

Peter Sagan besloot zich na zijn vier opeenvolgende ritzeges eens een dagje minder in te spannen. De Slowaak kreeg 3,5 minuut aan zijn broek en verloor daarmee zijn leiderstrui. Door in de laatste kilometer uitgebreid de tijd te nemen om te zwaaien naar het Amerikaanse publiek, liet hij zien zich daar niet wakker van te liggen.

Twee NAVO-militairen gedood in Afghanistan

Bij een aanval van opstandelingen in het oosten van Afghanistan zijn vrijdag twee NAVO-militairen om het leven gekomen. Dat heeft het bondgenootschap bekendgemaakt. De nationaliteit van de gesneuvelden bleef onvermeld.

De felste confrontaties tussen de NAVO-troepen en het Afghaanse leger aan de ene kant en opstandelingen aan de andere kant voltrekken zich in het zuiden en oosten van het land. De opstandelingen slagen er evenwel steeds meer in ook in het noorden en westen en in de hoofdstad Kabul toe te slaan.

Tot dusverre zijn dit jaar 154 NAVO-militairen in Afghanistan gesneuveld.

Bomaanslag op vogelmarkt in Bagdad

Een bomaanslag op een vogelmarkt in het oosten van de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft vrijdag aan vier mensen het leven gekost. Zeker 34 mensen raakten gewond. Volgens de polite gingen er drie bommen af op de markt in de sjiitische wijk Sadr City.

Hoewel het geweld in zijn algemeenheid is afgenomen in Irak, slagen opstandelingen er nog altijd regelmatig in toe te slaan. Met aanslagen op zowel militairen en politiemensen als burgers proberen zij de door sjiieten geleide regering te ondermijnen.

'Kroongetuige La S. volgende maand op vrije voeten'

De kroongetuige in het Amsterdamse liquidatieproces Peter la S. komt vermoedelijk volgende maand al op vrije voeten. Dat zegt zijn advocaat Jan Peter van Schaik vrijdag in De Telegraaf. La S. krijgt een andere identiteit en ruim een miljoen euro om in het buitenland een nieuw bestaan op te zetten.

Dat beeld is volgens Van Schaik wel misplaatst. "Uit dreigingsanalyses blijkt dat La Serpe een zeer groot risico loopt en in feite de rest van zijn leven over zijn schouder moet kijken. Als je jezelf misschien wel tientallen jaren moet beveiligen én een heel nieuw leven wil opbouwen kost dat veel geld", aldus de advocaat over het grote bedrag dat La S. vermoedelijk ontvangt.

De vrijlating is volgens Van Schaik het gevolg van de afspraken die La S. met justitie maakte in ruil voor zijn verklaringen. De advocaat suggereert verder dat getuigen zijn gekocht om La S. een extra moord in de schoenen te schuiven. Van Schaik noemt dat 'onvoorstelbaar'. "Geen middel werd onbenut gelaten om mijn cliënt aan de schandpaal te nagelen."

'Kinderen mishandeld in opvanghuis Nieuwleusen'

In een opvanghuis in Nieuwleusen zijn kinderen mogelijk jarenlang zowel lichamelijk als geestelijk mishandeld. Drie mensen hebben aangifte gedaan, schrijven de Wegenerkranten vrijdag.

In de aangiften staat dat kinderen tussen 1984 en 2010 onder meer met stokken en mattenkloppers werden geslagen, moesten ze voor straf in de kou op de gang slapen, werden ze buiten in de kou gezet of onder een koude douche gezet. Ook werden ze vastgebonden aan stoelen en soms publiekelijk vernederd en getreiterd. Daarnaast zijn er serieuze signalen van seksueel misbruik.

De mishandelingen zouden voornamelijk zijn gepleegd door een vrouw die jarenlang als pleegmoeder optrad. Het opvanghuis De Loot valt onder de zwaar christelijke gemeenschap De Terebint in de gemeente Staphorst. Toezichthouder Willem Schikker Groep, die de pleegkinderen in het huis plaatst, zou diverse signalen hebben gekregen, maar greep niet in.

De Willem Schikker Groep heeft de misstanden nu onder druk van familieleden zelf ook gemeld bij de politie. Ook wordt intern onderzoek gedaan om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Far Cry 3 krijgt multiplayer bèta

Far Cry 3 krijgt in de aankomende zomer een gesloten bèta, dat heeft Ubisoft aangegeven. De bèta gaat voorlopig twee weken duren, wanneer de bèta daadwerkelijk begint heeft Ubisoft niet aangegeven. De bèta verschijnt exclusief voor PlayStation 3 en Xbox 360.

In de bèta is het mogelijk om met maximaal zestien spelers tegelijk te spelen op meerdere maps. De bèta bevat in totaal zes verschillende klassen, diverse wapens en meer dan honderd upgrades en aanpasmogelijkheden. Voor Amerikaanse gamers is het mogelijk om een code te verkrijgen door Ghost Recon: Future Soldier op de release aan te schaffen. Of een soortgelijke actie ook in Europa komt, heeft Ubisoft niet aangegeven. Daarnaast is het mogelijk om één van de vijfhonderd codes te bemachtigen via Facebook. Meer manieren om een code te bemachtingen zal ongetwijfeld in de komende maanden worden onthuld. Far Cry 3 moet op 6 september verschijnen voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

FC3

Allochtone leerling presteert steeds beter

Allochtone kinderen doen het steeds beter op de basisschool. Hun prestaties gaan met sprongen vooruit, vooral in de grote steden. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van de Onderwijsinspectie, schrijft het AD vrijdag. Ze scoren nu nog maar nauwelijks minder dan hun autochtone leeftijdsgenoten.

De prestaties van allochtone kinderen in het basisonderwijs bleven jarenlang achter bij die van autochtone leerlingen. Die achterstand begint nu te verdwijnen, blijkt uit de meest recente resultaten van de Cito-toets. De score over heel Nederland bleef vrijwel gelijk, maar de gemiddelde score van achterstandsleerlingen steeg met 0,8 procentpunt.

Vooral de leerlingen met een niet-westerse allochtone achtergrond scoren volgens de inspectie beter. Ze beginnen de basisschool vaak met een achterstand, maar in groep 8 blijken ze die behoorlijk te hebben ingelopen. De prestaties van achterstandsleerlingen van Nederlandse afkomst blijven echter achter.

De verbeteringen zijn volgens deskundigen vooral te danken aan de investeringen in het basisonderwijs van de afgelopen jaren. Scholen krijgen extra geld als ze veel leerlingen hebben van wie de ouders laagopgeleid zijn. Daarmee kunnen ze meer aandacht besteden aan dit soort kinderen.

Veel doden bij busongeluk in Vietnam

Een busongeluk heeft in Vietnam aan zeker 34 mensen het leven gekost. De bus knalde donderdagavond op een brug over de rivier de Serepok door de vangrail en belandde zestien meter lager, deels in het water. Naast de 34 doden vielen er 21 gewonden.

De bus was onderweg van de provincie Dak Lak in het centrale hoogland naar Ho Chi Minh Stad in het zuiden. De beide chauffeurs van de bus zijn bij het ongeluk omgekomen. Van de 21 gewonden zijn zestien er slecht aan toe, zei een woordvoerder van het centrale ziekenhuis van Dak Lak.

Naar de oorzaak van het ongeluk wordt een onderzoek ingesteld.


Veel doden bij busongeluk in Vietnam (Foto: Novum)

Drie arrestaties na steekpartij in Arnhem

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen aangehouden na een steekpartij in Arnhem. Bij het incident raakte een 22-jarige man uit Duiven gewond. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is niet duidelijk. Hij is naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht. Dat meldt de politie vrijdag.

Het slachtoffer werd rond middernacht op de Varkensstraat neergestoken. Kort daarna konden agenten de drie verdachten inrekenen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

VN onderzoekt ontduiking sancties Noord-Korea

De Verenigde Naties onderzoeken of Noord-Korea zich schuldig maakt aan het ontduiken van sancties. Experts van de VN zoeken onder meer uit of het land heimelijk wapens verkoopt aan dictatoriale staten als Syrië en Myanmar.

Dat blijkt uit een vertrouwelijk conceptrapport. De VN legde het geïsoleerde land diverse strafmaatregelen op na een serie nucleaire tests in 2006 en 2009. Zo mogen de Koreanen geen luxegoederen, wapens of rakettechnologie invoeren.

Het stalinistische land zou zich weinig aan de sancties gelegen laten liggen. Vooral luxegoederen zoals auto's, computers, drank en cosmetica zouden massaal via China worden ingevoerd. De Chinese douaniers zien het merendeel van deze spullen naar eigen zeggen niet als 'luxegoederen'.

VN onderzoekt ontduiking sancties Noord-Korea
VN onderzoekt ontduiking sancties Noord-Korea (Foto: ANP)

Twitter sluit zich aan bij privacyinitiatief

Berichtendienst Twitter stopt met het opslaan van het onlinegedrag van internetters die daar geen behoefte aan hebben. De site liet donderdag weten het zogenoemde Do Not Track (Volg Me Niet) initiatief te steunen.

Diverse browsers bieden internetters de mogelijkheid om aan te geven dat ze hun onlinegedrag geheim willen houden. Websites bepalen zelf of ze gehoor geven aan dat verzoek. Veel sociale netwerksites doen dat niet, omdat ze voor hun inkomsten deels afhankelijk zijn van de mogelijkheid om advertenties af te stemmen op de internetgeschiedenis van gebruikers.

Twitter sluit zich aan bij privacyintiatief
Twitter sluit zich aan bij privacyintiatief (Foto: ANP)

Spannende dag voor kandidaat-lijsttrekkers CDA

De kandidaat-lijsttrekkers gaan een spannende dag tegemoet. De partij maakt vrijdag de uitslag van de eerste stemronde bekend. De verwachting is dat geen van de kandidaten een absolute meerderheid haalt en een tweede stemronde noodzakelijk is. Daarin nemen de twee kandidaten die de meeste stemmen kregen het tegen elkaar op.

Uit de peilingen blijkt dat in elk geval fractieleider Sybrand van Haersma Buma hoge ogen gooit. Daarna wordt het moeilijk om conclusies te trekken: bij Maurice de Hond was de Purmerendse wethouder Mona Keijzer favoriet na Buma terwijl in een peiling van Ipsos Synovate staatssecretaris Henk Bleker op de tweede plek eindigde.

Donderdag bleek uit een peiling van De Hond dat 35 procent van de CDA-kiezers de voorkeur geeft aan Van Haersma Buma tegen 31 procent voor Keijzer. De andere kandidaten zijn demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies, onderwijsbestuurder Marcel Wintels en Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg. Zij worden op minder dan tien procent van de stemmen gepeild.

De campagne werd overschaduwd door kritiek van partijprominenten op de samenwerking met de PVV. Oud-ministers Ab Klink, Ernst Hirsch Ballin - beiden verklaard tegenstanders van het minderheidskabinet - en oud-informateur Herman Wijffels pleitten voor een 'buitenstaander'. Kandidaten die hebben samengewerkt met de PVV zouden de partij kwetsbaar maken.

Wijffels hekelde vooral de rol van Bleker, die tijdens de formatie volgens hem een 'ethisch dubieuze' rol heeft gespeeld. "Bleker heeft voor mij vooral toekomst bij zijn pony's", zei hij. Bleker noemde dit in een reactie 'onder de gordel'. Hij riep verder op om de toekomst niet te laten vertroebelen door de PVV-geschiedenis.

De eventuele tweede ronde duurt van 22 mei tot en met 1 juni. Dan wordt bekend wie de nieuwe leider is van het CDA.

PSN-games downloaden voor releasedatum

Het PlayStation Network gaat een nieuwe feature krijgen en die moet vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het gaat er om dat je PSN-games van te voren kan aanschaffen en downloaden zodat je op de release direct kan spelen.

Op Steam is dit al veel langer mogelijk en het PSN lijkt nu te volgen. Sorcery, die volgende week uitkomt, zal de eerste titel zijn waar deze nieuwe PSN-feature mogelijk is.

Bug toegevoegd in Street Fighter x Tekken-patch

Door een recente patch van Street Fighter x Tekken is een nieuwe, gamebrekende bug toegevoegd. De bug zorgt ervoor dat het spel volledig vastloopt en opnieuw opgestart moet worden. Het gaat voornamelijk om het personage Rolento dat hiervoor zorgt.

Zoals je hieronder kunt bekijken ontstaat het probleem als Rolento een mes gooit en die in aanraking komt met een vuurbal. Niet zomaar een vuurbal, elke vuurbal van verschillende tegenstanders. Bekijk in het filmpje hieronder het probleem.

Fenerbahçe zes duels zonder fans

De Turkse topclub Fenerbahçe is opnieuw slecht in het nieuws. Na rellen op het veld en buiten het stadion met supporters van Galatasaray wordt de club hard gestraft.

Fenerbahçe en Galatasaray werkten afgelopen zaterdag de Derby van de Eeuw af in het Sükrü Saracoglu-stadion van Fenerbahçe, maar tien gele kaarten, twee rode, nul doelpunten en het achttiende kampioenschap van Galatasaray later brak de hel los. Een klein legertje ME kon de Galatasaray-spelers beschermen op de middencirkel terwijl om hen heen Fenerbahçe-hooligans hun frustraties botvierden.

Buiten het stadion was het er nog erger aan toe, legers in blauw-geel en rood-geel gingen met elkaar op de vuist terwijl de Turkse bond voor de zoveelste keer dit seizoen met de handen in het haar zat. Fenerbahçe krijgt de straf die deze jaargang al eerder uitgedeeld werd: het moet wedstrijden afwerken in een stadion waar alleen vrouwen en kinderen worden binnengelaten.

Zes thuiswedstrijden lang zal de club voor dit vriendelijker publiek moeten spelen. Op deze manier hoopt de bond het zoveelste brandje te blussen in de eeuwige oorlog die tussen Fenerbahçe en Galatasaray woedt.

Lyon wint Champions League voor vrouwen

De voetbalsters van Olympique Lyon hebben voor het tweede jaar op rij de Women's Champions League gewonnen. In het Olympiastadion in München werd FFC Frankfurt met 2-0 verslagen. De goals van Eugénie le Sommer en Camille Abily vielen in de eerste helft.

De Champions League voor vrouwen werd in het seizoen 2001-2002 in het leven geroepen. De finale van dit jaar trok met 50.212 een record aantal toeschouwers.

'City wil 31 miljoen voor Ibrahimovic betalen'

Manchester City zou Zlatan Ibrahimovic 19,5 miljoen euro aan jaarsalaris willen bieden om in het Etihad Stadium te komen spelen en zou AC Milan 31 miljoen willen betalen om de transfer te laten slagen, zo meldt The Sun. Volgens het Britse tabloid The Sun heeft City met Mario Balotelli, Edin Dzeko, Carlos Tévez, Sergio Agüero en John Guidetti niet genoeg aanvallers in de selectie zitten.

Roberto Mancini werkte in zijn tijd bij Internazionale ook al eens samen met de excentrieke spits en zou in hem de ideale man zien om zijn elftal nog verder mee te versterken. City zou een bod van 31 miljoen euro voldoende achten om diens werkgever AC Milan over te halen zijn aanvaller te laten vertrekken. Ibrahimovic zelf verklaarde vorige week nog dat zijn toekomst in Milaan ligt en dat hij de Scudetto wil heroveren.

Met enfant terribles als Carlos Tévez, Micah Richards en vooral Mario Balotelli lijkt het binnenhalen van een speler als Zlatan Ibrahimovic vragen om problemen. Roberto Mancini is er echter de man niet naar om in problemen te denken, hij kijkt vooral naar Ibrahimovic' exceptionele kwaliteiten.

Federer heeft drie sets nodig tegen Ferrero

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het masterstoernooi van Rome. De Zwitser had drie sets nodig om voormalig nummer één van de wereld Juan Carlos Ferrero te verslaan: 6-2, 5-7 en 6-1. Federer wist het graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad nog nooit te winnen.

Andreas Seppi is de volgende tegenstander van Federer. De Italiaan was te sterk voor Stanislas Wawrinka, die in de eerste ronde Robin Haase uitschakelde: 6-7 (1), 7-6 (6) en 7-6 (6).

Richard Gasquet zorgde voor de verrassing van de dag. De Fransman versloeg de als vierde geplaatste Brit Andy Murray met 6-7 (1), 6-3 en 6-2. Rafael Nadal bleef eenvoudig overeind. De vijfvoudig winnaar gaf tegen Marcel Granollers slechts twee games prijs: 6-1 en 6-1.


Federer heeft drie sets nodig tegen Ferrero (Foto: Novum)

Sharapova klopt Ivanovic in Rome

Maria Sharapova heeft de kwartfinale van het graveltoernooi in Rome bereikt. De nummer twee van de wereld won met 7-6 (4) en 6-3 van Ana Ivanovic.

Sharapova, die in Rome haar titel verdedigt, speelt in de kwartfinale tegen Venus Williams. De Amerikaanse versloeg Samantha Stosur, de verliezend finaliste van vorig jaar, met 6-4 en 6-3. Sharapova en Williams stonden in 2009 voor het laatst tegenover elkaar.

Serena Williams bereikte eveneens de laatste acht. De winnares van 2002 won met 6-3 en 6-1 van de Spaanse Anabel Medina Garrigues en blijft dit seizoen voorlopig ongeslagen op gravel. Flavia Pennetta mag in de volgende ronde proberen daar verandering in te brengen.


Sharapova klopt Ivanovic in Rome (Foto: Novum)

[PL darts] Taylor wint zesde premier league titel

Phil Taylor heeft voor de zesde keer de premier league darts op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij Simon Whitlock met 10-7. Deze overwinning levert The Power 150.000 Engelse pond op. 

Eerder deze avond won Taylor van James Wade en Whitlock van Andy Hamilton. The Power was direct goed in vorm en won zeven van  de eerste negen legs. In het tweede deel van de partij kwam Whitlock op gelijke hoofte mede doordat Taylor dubbels ging missen. Uiteindelijk gaat gas erop bij Taylor en wint mede door een twaalf en 14-darter. 

Taylor verloor deze premier league slechts één duel en speelde twee keer gelijk. Adrian Lewis wist drie punten te pakken tegen Taylor en Gary Anderson ook een punt. Taylor gooide in de competitie een toernooigemiddelde van bijna 108 en bewees hiermee nog steeds zijn klasse. 

Tentenkamp Ter Apel blijft groeien

Het aantal vluchtelingen in het tentenkamp bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel neemt steeds meer toe. Volgens een woordvoerder van de asielzoekers verblijven donderdagavond circa 325 vluchtelingen in het kamp, zo'n 75 meer dan twee dagen geleden.

De actie begon vorige week dinsdagmiddag, toen een groep van zo'n vijftig uitgeprocedeerde Irakese asielzoekers hun tenten opsloegen bij het asielzoekerscentrum uit protest tegen hun uitzetting. Ze willen dat hun asielverzoek opnieuw wordt bekeken omdat het niet veilig genoeg zou zijn in hun land van herkomst.

Inmiddels bestaat het kamp uit 225 Irakezen, tachtig Somaliërs, vijftien Iraniërs, twee mensen uit Eritrea, een uit Azerbeidzjan en een onbekend aantal Afghanen. Volgens de woordvoerder is er vanwege de forse toestroom aan nieuwe 'bewoners' een tekort aan tenten en dekens.

De demonstranten spreken dit tegen en vrezen voor hun leven. Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) gaf dinsdag nog aan dat het tentenkamp er niet lang kan blijven. De uitgeprocedeerde asielzoekers zouden een verstoring van de openbare orde kunnen vormen en het vreemdelingenbeleid zou door het kamp in gevaar komen.

Leers wilde dinsdag echter niet vooruitlopen op een eventuele ontruiming. Volgens het ministerie is de situatie in het thuisland van de uitgeprocedeerden overigens voldoende veilig om terug te keren.

Openingskoers aandeel Facebook $38

Facebook gaat 38 dollar per aandeel vragen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De onderneming verwachtte eerder tussen de 34 tot 38 dollar te kunnen ophalen. De beursgang kan Facebook maximaal 18,4 miljard dollar (14,5 miljard euro) opleveren.

De handel in aandelen Facebook begint vrijdag. Woensdag werd bekend dat Facebook een kwart meer aandelen uitgeeft dan eerder aangekondigd vanwege een hoger dan verwachte vraag. Het totale aantal uit te geven aandelen komt daarmee op 421 miljoen. Als de vraag toch nog hoger uitvalt, kunnen nog eens zestig miljoen aandelen uitgegeven worden.

Als de oprichters van Facebook inderdaad zo'n 18,4 miljard dollar aan de beursgang overhouden, dan is dat meer dan een beursgang van een internetbedrijf ooit heeft opgeleverd. Voorheen was Google recordhouder. Dat haalde bij zijn beursgang in 2004 bijna twee miljard dollar op.

Facebook werd begin 2004 opgericht door studenten van de Harvard universiteit in de Verenigde Staten. Het aantal gebruikers steeg daarna snel. Volgens Facebook maken nu 845 miljoen mensen minimaal één keer per maand gebruik van het sociale netwerk. In oktober vorig jaar werd Facebook ook in Nederland het grootst. Met bijna zes miljoen gebruikers is het nu populairder dan Hyves.


Facebook vraagt 38 dollar per aandeel (Foto: Novum)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.