FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 april 2012

[Jupiler League] Telstar wint van tien Emmenaren

Telstar heeft maandag de uitwedstrijd bij FC Emmen in de Eerste Divisie gewonnen. Tegen tien man van de thuisploeg werd het 2-0. Johan Plat scoorde beide doelpunten voor de Velsenaren. Eerst profiteerde de Purmerender van een fout in de verdediging van Emmen en schoof makkelijk binnen. Na het wegsturen van Kay Velda scoorde hij ook nog met een fraaie lob.

Voor de stand in de Eerste Divisie had de wedstrijd weinig gevolgen. Emmen stond al laatste en blijft dat ook. Telstar komt ook niet van de vijftiende plaats weg, maar verkleinde de achterstand op nummer veertien FC Oss wel naar vijf punten. Omdat er geen clubs uit de Topklasse willen promoveren, degradeert er dit jaar geen club uit de Jupiler League.

Extra agenten waken over ov-personeel België

België trekt vierhonderd extra agenten aan om de veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen. Dat heeft minister Joëlle Milquet van binnenlandse zaken volgens Belgische media maandag de vakbonden beloofd.

De vakbonden eisten na de gewelddadige dood van controleur Iliaz Tahiraj van zaterdag maatregelen om de veiligheid van het ov-personeel te garanderen. Tot die maatregelen waren genomen legden zij het werk neer.

Met de toezegging van Milquet is er volgens de directie van het Brusselse vervoerbedrijf MIVB niet langer reden om de werkonderbreking nog voort te zetten. De vakbonden hielden maandagavond volgens de Belgische krant De Standaard echter nog een slag om de arm.

Maandagochtend trokken ongeveer negenhonderd mensen in stilte door Brussel en hield het Belgische openbaar vervoer twee minuten halt als eerbetoon aan de overleden collega. De 56-jarige MIVB-controleur overleed zaterdag aan de verwondingen die hij opliep toen hij tijdens zijn onderzoek van een busongeval zwaar werd toegetakeld.

Een opgetrommelde vriend van de beschonken automobilist die de botsing met de bus had veroorzaakt mishandelde Tahiraj zo ernstig dat de controleur eenmaal in het ziekenhuis slechts met moeite bleek te identificeren. De vermoedelijke dader zit vast op verdenking van mishandeling met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden.

Brands: "Cocu gaat terug naar A1"

Phillip Cocu is volgend seizoen gewoon weer trainer van PSV A1. Dat zegt technisch directeur Marcel Brands. Cocu heeft aangegeven bij de clubleiding dat hij niet wil afwijken van zijn planning om eerst ervaring op te doen in de jeugd.

"Phillip is heel duidelijk geweest, hij gaat naar de A1, geen discussie mogelijk", aldus Brands volgens Voetbal International. Kort na zijn aanstelling kon Cocu nog niet duidelijk zeggen of hij wel of niet langer wilde aanblijven als hoofdtrainer van het eerste elftal. PSV is ondertussen nog altijd in gesprek met Dick Advocaat. Hij lijkt de voornaamste kandidaat om de nieuwe hoofdcoach te worden.

Advocaat, die nu bondscoach van Rusland is, moet eerst nog het EK in Polen en Oekraine afwerken. Zondag veroverde PSV onder leiding van Cocu de KNVB Beker. In de finale in De Kuip werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen.

Indonesië redt Afghanen van lek houten schip

De Indonesische reddingsbrigade heeft honderdtwintig Afghaanse vluchtelingen van een lek houten schip gered. De drijvende doodskist was onderweg naar Australië.

De Nationale Zoek- en Reddingsdienst ontving zondag een noodsignaal van de kapitein van het schip en schoot te hulp, zei medewerker Joko van de NSRA. Zijn collega's brachten de opvarenden met een tanker naar een veilige haven op West-Java.

De politie was er maandag volgens ooggetuigen nog altijd niet in geslaagd de geredde migranten op de tanker te overreden van boord te gaan. De politie wil de Afghanen overdragen aan de Indonesische immigratiedienst, zei Joko. Migranten zonder geldig identiteitsbewijs worden doorgaans teruggestuurd naar hun thuisland.

Migranten met bestemming Australië gebruiken de duizenden eilanden van de Indonesische archipel vaak als springplank naar hun einddoel.


Indonesië redt Afghanen van lek houten schip (Foto: Novum)

Israël vraagt VS weer om vrijlating spion

De Israëlische president Shimon Peres heeft zijn Amerikaanse evenknie Barack Obama maandag gevraagd om de vrijlating van een Amerikaan die in het verleden voor Israël spioneerde. Peres deed in een brief aan Obama een beroep op diens mededogen, omdat Jonathan Pollards gezondheid zou verslechteren.

Pollard (57) kreeg in 1987 een levenslange gevangenisstraf omdat hij tijdens zijn loopbaan bij de inlichtingendienst van de Amerikaanse marine geheime informatie aan Israël had doorgespeeld. Tal van Israëlische hoogwaardigheidsbekleders hebben de afgelopen jaren op gratie voor Pollard aangedrongen, maar zij kregen tot dusver nul op het rekest. Het Witte Huis liet maandag weten dat het niet van mening is veranderd.


Israël vraagt VS weer om vrijlating spion (Foto: Novum)

7sloten and a funeral

"Frits is dood", vertelt mijn moeder mij aan de telefoon, "Kom jij ook op zijn begrafenis?" Frits is een vroegere buurman van mij. Op de kop af heb ik achttien jaar lang naast hem gewoond. Dat is een behoorlijk deel van mijn leven. Dus ja, ik kom. Mijn moeder is dan zo’n iemand die meteen daarop met 'inside information' komt: "Frits is onderverzekerd." "Dus we moeten zelf een thermos koffie meenemen?", reageer ik. "En zorg jij dan voor de cake?", vervolg ik. Ik denk vaak gelijk in oplossingen. De term 'American funeral' schiet meteen door mijn hoofd. Ja, soms draaf ik een beetje door.

[Primera División] Van Nistelrooy trefzeker voor winnend Málaga

Málaga heeft maandagavond goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. In eigen huis won de ploeg met 3-0 van Racing Santander, Ruud van Nistelrooy scoorde.

De wedstrijd begon voor de thuisploeg zeer voorspoedig. Racing Santander-speler Francis kreeg namelijk al na drie minuten spelen een rode kaart. Málaga kreeg daardoor een penalty, die werd gemist door Santi Cazorla. Na 22 minuten spelen zette de Zuid-Spaanse ploeg het voordeel wel om in een treffer. Het was Isco die de score, op aangeven van Monreal, opende: 1-0.

Málaga ging vervolgens op zoek naar meer en had weinig tegenstand van de tien van Santander. Het duurde tot de 64e minuut voordat het duel definitief beslist werd. Cazorla, die afgelopen zomer overkwam van Villarreal, scoorde nu wel op aangeven van Enzo Maresca en schoot zijn ploeg in veilige haven. Zes minuten voor tijd scoorde Ruud van Nistelrooy eindelijk weer eens en bepaalde de eindstand op 3-0.

Málaga staat door de driepunter nu op de derde plaats, met vijftig punten uit 31 gespeelde wedstrijden. Doordat Valencia gelijkspeelde tegen Real Madrid, staat die ploeg nu op de vierde plaats. Levante, eveneens uit Valencia, doet het met een vijfde plaats bovengemiddeld goed dit seizoen.

[Premier League] Chelsea lijdt duur puntenverlies

Chelsea en Fulham deelden de punten op Craven Cottage. De gasten kwamen door een penalty van Frank Lampard op voorsprong, maar Clint Dempsey zette de stand vlak voor tijd gelijk.

Voor beide ploegen waren de punten hard nodig. Chelsea is volop in de strijd om een ticket voor de Champions League, terwijl Fulham nog kleine hoop had op de Europa League voor volgend seizoen. Het eerste bedrijf kwam maar moeilijk los en veel kansen waren er niet op Craven Cottage. Voor de thuisploeg waren Clint Dempsey en Kerim Frei dicht bij een doelpunt, maar het was Frank Lampard die vlak voor de pauze de score opende vanaf elf meter.

Danny Murphy beging een domme overtreding, waarbij hij met twee gestrekte benen weliswaar de bal speelde, maar de manier van inkomen billijkte de beslissing van scheidsrechter Clattenburgh. De protesten van de Fulham-spelers waren uiteraard tevergeefs en Lampard schaarde zich achter de bal. Evenals enkele dagen geleden tegen Benfica maakte de Engels international geen fout en schoot de bal onhoudbaar achter Mark Schwarzer.

In de rust had manager Roberto Di Matteo waarschijnlijk zijn ploeg verteld om niet te veel meer aan te dringen, want The Blues werden nauwelijks meer gesignaleerd op de helft van Fulham. De ploeg zakte steeds meer in en liet Fulham vooral komen. Dit kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan, want acht minuten voor tijd kopte Clint Dempsey uit een corner de verdiende gelijkmaker binnen. De Amerikaan zorgde net als op Boxing Day voor de gelijkmaker tegen Chelsea en tevens duur puntenverlies voor The Blues.

Di Matteo bracht direct na de gelijkmaker nog wel Didier Drogba in de ploeg, maar het leed was reeds geschied. Door het resultaat profiteert Chelsea niet optimaal van de nederlaag van Tottenham Hotspur eerder op de dag en is Newcastle United de grote winnaar van de subtop. The Magpies en The Spurs hebben nu beide 59 punten, terwijl Chelsea twee punten minder heeft. Fulham klimt over Sunderland heen en staat nu met Norwich City en Liverpool op de achtste plaats.

Ten Hag en Koeman kandidaten bij RKC

Erik ten Hag en Erwin Koeman zijn de kandidaten om de nieuwe trainer van RKC Waalwijk te worden. De directie van de club heeft inmiddels met beide trainers gesproken. RKC moest op zoek naar een nieuwe trainer omdat Ruud Brood na dit seizoen vertrekt naar Roda JC.

Ten Hag vertrok onlangs bij PSV toen hij zich solidair verklaarde met de ontslagen Fred Rutten. Koeman is momenteel interim-trainer bij FC Eindhoven om de naar PSV vertrokken Ernest Faber te vervangen. Wanneer Ten Hag en Koeman beiden zouden afhaken, is ook Gert Aandewiel nog kandidaat. Hij is momenteel assistent-trainer bij NAC Breda.

Morgen kans op overbelasting Vodafone-netwerk

Vodafone heeft het grootste deel van de netwerkproblemen maandag opgelost. Het telecombedrijf waarschuwt klanten echter wel dat er dinsdag bij het begin van de werkweek opnieuw storingen kunnen voorkomen door overbelasting.

Het netwerk is nog niet stabiel genoeg om de piekuren op te vangen, meldt Vodafone maandagavond. Wel heeft het naar eigen zeggen 'goede vooruitgang geboekt met het herstel van het netwerk'. Bel-, sms- en mobiel internetverkeer in de getroffen regio rond Rotterdam en Den Haag is nu praktisch overal mogelijk.

Vodafone noemt de storing 'één van de meest omvangrijke en complexe uit de internationale geschiedenis' van het bedrijf. Monteurs blijven de hele nacht bezig om de problemen te verhelpen.

Het netwerk klapte er woensdag uit toen er brand ontstond in een centrale in Rotterdam. Honderdduizenden mensen konden daardoor dagenlang niet of nauwelijks bellen, sms'en en mobiel internetten.


Dinsdag kans op overbelasting Vodafone-netwerk (Foto: Novum)

Vennegoor vertrekt na dit seizoen bij PSV

Jan Vennegoor of Hesselink vertrekt na één seizoen alweer bij PSV. Hij hoeft niet te rekenen op contractverlenging.

De technische staf van de Eindhovenaren zien geen rol voor de 33-jarige aanvaller, komend seizoen. De ervaren goalgetter werd dit seizoen aangetrokken als stand-in voor eerste aanvaller Tim Matavz. Technisch directeur Marcel Brands reageert tegenover Voetbal International.

"We hebben Jan voor één seizoen gecontracteerd, omdat de jonge spitsen uit de opleiding van PSV nog niet klaar waren voor een rol in de A-selectie", legt Brands uit tegenover het medium. Brands erkent dat die talenten zich dit seizoen dermate goed hebben ontwikkeld, dat ze een kans maken voor de A-selectie.

"Gedurende dit seizoen hebben jongens als Jürgen Locadia en Ruben Bentancourt zich goed kunnen ontwikkelen. Zij zijn gegroeid naar een bepaald niveau waardoor wij niet van ons voornemen afstappen om alleen dit seizoen met Jan in te vullen", aldus de technische man.

'Groningen haalt Kostic als vervanger Tadic'

FC Groningen zag Dusan Tadic onlangs een contract tekenen bij FC Twente. Als vervanger gaat de club wederom in zee met een Servische speler.

De pas negentienjarige Filip Kostic verhuist komende zomer naar de Euroborg, meldt Voetbal International. De jonge Kostic komt over van FK Radnicki en zal in Groningen een contract voor meerdere jaren ondertekenen.

Groningen was niet de enige gegadigde voor het jonge talent. Er waren meerdere kapers op de kust. Vooral het Belgische Club Brugge het vergaande interesse in zijn diensten, maar tot een overeenkomst kwam het niet. Kostic wordt in Het Hoge Noorden gezien als de vervanger van Tadic, die deze zomer naar FC Twente zal verkassen. De aanvaller tekende onlangs een contract voor drie seizoenen bij de Enschedese club.

Oprichter Commodore overleden

Jack Tramiel is afgelopen zondag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Tramiel is de oprichter van Commodore International, het bedrijf verantwoordelijk voor onder andere de destijds immens populaire Commodore 64. Hij speelde daarmee een cruciale rol in de opkomst van de personal computer.

Tramiel is geboren in Polen in 1928, als kind van Joodse ouders. In de Tweede Wereldoorlog werd hij met zijn familie naar Auschwitz gestuurd en werd hij later met zijn vader tewerkgesteld in een werkkamp in de buurt van Hannover. Hij werd in 1945 gered en emigreerde in 1947 naar de VS, waar hij een zaak begon in het repareren van typemachines. Tramiel hield de technologische voortuitgang goed bij. Hij ging van typemachines naar calculators naar uiteindelijk computers.

Zijn bedrijf lanceerde in 1982 de Commodore 64 home computer, die de bestverkochte personal computer ooit zou worden. Toen Tramiel in 1984 gevraagd werd te vertrekken uit het bedrijf dat hij zelf had opgericht, kocht hij de noodlijdende Atari Inc.’s Consumer Division en richtte Atari Corporation op.

Tramiel laat zijn vrouw en drie zonen met hun gezinnen achter.

jack tramiel

'Kuijt in gesprek met Feyenoord'

Feyenoord gaat een serieuze poging wagen om Dirk Kuijt naar de Rotterdamse Kuip te halen. Dat meldt RTV Rijnmond vanavond. Er gaan zelfs geruchten dat beide partijen al met elkaar om de tafel hebben gezeten.

Toch is een rentree van Kuijt nog ver weg, omdat er een aantal haken en ogen aan zitten. Zo zal de aanvaller in financieel opzicht veel gaan verliezen, mocht hij bij Feyenoord terugkeren. Het is echter ook zo dat Liverpool de selectie wil verjongen, waardoor de aanvaller van het Nederlands elftal mogelijk op het tweede plan terecht komt.

Rob Jansen, zaakwaarnemer van Kuijt, gaf onlangs nog aan dat de kans op een terugkeer bij Feyenoord erg klein was. Mocht een rentree in de Eredivisie toch aan de orde komen, dan kiest de aanvaller honderd procent zeker voor Feyenoord.

Barbarian hakt er op los in Diablo III

Diablo III verschijnt over een kleine maand, en in de game kun je kiezen uit vijf personages. Blizzard Entertainment kwam eerder al met een trailer van de demon hunter en nu maken we kennis met de barbarian die zijn krachten laat zien.

De trailer vertelt het verhaal van de barbarian en laat onder andere de verschillende aanvallen zien. Diablo III komt 15 mei uit op pc en Mac.


Nederlander neergeschoten door Israëlische agent

De politie in de Israëlische stad Bat Yam heeft maandag een Nederlandse man neergeschoten. Volgens lokale media gebeurde dat nadat de man dreigde met een slachtpartij. Hij zou in kritieke toestand in een ziekenhuis liggen.

De man woonde het afgelopen jaar bij een echtpaar in de stad in. Hij zou maandag tegen de twee hebben gezegd dat hij van plan was de straat op te gaan en daar iedereen af te maken die hij tegenkwam. Het echtpaar waarschuwde daarop de politie.

Toen twee agenten aankwamen, sloeg de Nederlander op de vlucht. De politie probeerde hem eerst met traangas te stoppen, later werd ook gevuurd. Volgens hun advocaat waren de agenten in levensgevaar en was schieten 'een laatste redmiddel'. De Nederlander zou volgens buren nooit eerder problemen hebben veroorzaakt.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van het bericht, maar kan nog niet bevestigen of het klopt. "We zoeken uit wat er is gebeurd", aldus de zegsman.

'Zoet wil langer bij RKC Waalwijk blijven'

Jeroen Zoet hoopt op een langer verblijf bij RKC Waalwijk. Dit maakte Johan Derksen vanavond in het tv-programma Voetbal International bekend. De doelman komt dit seizoen op huurbasis voor de Waalwijkers uit.

Zoet staat van origine onder contract bij PSV, dat hem aan het begin van het seizoen aan RKC Waalwijk uitleende. Sinds zijn komst in Waalwijk speelde de jonge keeper elk duel en is mede verantwoordelijk voor de uitstekende prestaties van de Brabantse club.

Zou Zoet er na dit seizoen voor gekozen hebben om naar Eindhoven terug te keren, dan was de kans op speelminuten erg klein. Przemyslaw Tyton is inmiddels de eerste keus onder interim-trainer Philip Cocu. Daarnaast staan ook Andreas Isaksson en Khalid Sinouh bij de Eindhovenaren onder contract.

In de komende week worden in Waalwijk een aantal knopen doorgehakt, waarna dus ook zal blijken of de huurovereenkomst met Zoet wordt voortgezet.

Costa Ricaanse diplomaat in Venezuela ontvoerd

Een Costa Ricaanse diplomaat is zondagavond in Venezuela ontvoerd. Voor Guillermo Cholele, een attaché van de Costa Ricaanse ambassade in Caracas, is volgens de ambassadeur een losgeld geëist.

De ontvoerders sloegen toe toen Cholele bij zijn huis in het oosten van de Venezolaanse hoofdstad arriveerde, zei ambassadeur Nazareth Avendano. Ze gingen er met hun gijzelaar vandoor in Cholele's auto.

Niet veel later belden de ontvoerders naar het huis van hun slachtoffer met de geruststelling dat Cholele niets mankeert, liet het Costa Ricaanse ministerie van buitenlandse zaken weten. Het ministerie wilde niet zeggen hoe hoog het bedrag is dat de daders bij die gelegenheid voor de vrijlating van hun gijzelaar hebben gevraagd.

Betogers Tunis slaags met politie

Demonstranten zijn maandag in de Tunesische hoofdstad Tunis slaags geraakt met de politie. Die belette hen de doorgang op Bourguiba Avenue, waar de betogers de Dag van de Martelaren wilden vieren.

Zo'n tweeduizend leden van maatschappelijke organisaties en vakbonden trotseerden maandag een demonstratieverbod en maakten zich op om met een mars het bloedbad te herdenken dat Franse koloniale troepen in 1938 aanrichtten onder demonstranten die om een grondwet vroegen. De politie zette traangas in en trok de wapenstok om de betogers te verjagen. Die antwoordden met een salvo straatstenen. Het is nog onduidelijk hoeveel gewonden er bij de schermutselingen zijn gevallen.

Sinds de volksopstand die dictator Zine El Abidine Ben Ali vorig jaar verdreef is Bourguiba Avenue het populairste podium voor actievoerders in Tunesië. Maar de regering ontzegde betogers vorige week voortaan de toegang tot de door bomen omzoomde hoofdstraat van Tunis, omdat de openbare orde in gevaar zou zijn.

Het verbod volgde op weken van verhitte betogingen en tegenbetogingen van voor- en tegenstanders van de invoering van de sharia. Tunesië voerde voorheen een uitgesproken seculier beleid, maar de verkiezingen van oktober vorig jaar brachten het gematigd islamistische Ennahda aan de macht.

Sinds de revolutie van 2011 bloeit het politieke debat in Tunesië, maar de economie ondervindt veel hinder van de veelvuldige stakingen en het wegblijven van toeristen.

Fans Marseille hopen dat eigen ploeg verliest

Komende week speelt Olympique Marseille de competitiewedstrijd tegen Montpellier, dat nog volop meedoet om de landstitel. Ook Paris Saint-Germain strijdt nog om het Franse landskampioenschap en zodoende hopen de supporters van Marseille dat hun ploeg komende woensdag verliest van Montpellier.

Paris Saint-Germain geldt namelijk als hun aartsrivaal en zij willen absoluut niet dat de ploeg uit de Franse hoofdstad met het landskampioenschap aan de haal gaat. Marseille is op dit moment bezig aan een slechte reeks en staat momenteel op de negende plek. Afgelopen weekend ging de ploeg nog met 2-1 ten onder bij aartsrivaal Paris Saint-Germain.

Montpellier geldt dit seizoen als de verrassing uit de Ligue 1 en hoopt komende woensdag de koppositie in de Franse competitie te verstevigen. Als het aan de South Winners 87, de harde kern van Olympique Marseille ligt, zal dit ook gaan gebeuren. "Laten we Montpellier niets in de weg leggen, zodat PSG geen kampioen wordt dit jaar", valt er op de website van de South Winners 87 te lezen.

'Veel burgers actief met serieuze politietaken'

Veel politiekorpsen zetten burgers steeds vaker in voor serieuze politietaken. Het gaat om duizenden mensen die bijvoorbeeld worden ingezet om te surveilleren of voor licht recherchewerk, meldt RTL Nieuws maandag op basis van eigen onderzoek.

De rol van de vrijwilligers wordt bij de vorming van de nationale politie nog actiever, zeggen bronnen bij de politie. Op dit moment werken veertien van de 25 korpsen met burgers die meehelpen bij het verbeteren van de veiligheid in hun buurt.

Volgens RTL heeft het korps Haaglanden de meeste vrijwilligers tot haar beschikking. Eind dit jaar moeten daar 550 burgers ingezet kunnen worden bij tal van politietaken. In sommige gevallen dragen de vrijwilligers ook politie-uniformen.

Om hoeveel burgers het precies gaat, is niet duidelijk. Eind vorig jaar werd wel bekend dat zo'n 600.000 mensen meewerken aan Burgernet, het netwerk dat Nederlanders betrekt bij het oplossen van misdrijven. Deelnemers krijgen een telefoontje of sms met het verzoek om uit te kijken naar een persoon of voertuig.

[Serie A] Uitslagen speelronde 31

Afgelopen weekend stond de 31e speelronde in de Italiaanse Serie A op het programma. AC Milan ging met 1-2 onderuit tegen Fiorentina. Juventus nam daardoor de koppositie over, aangezien zij met 0-2 wonnen van Palermo. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor speelronde 32.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Cesena Bologna 0-0
Chievo Catania 3-2
AC Milan Fiorentina 1-2
Novara Calcio Genoa 1-1
Cagliari Internazionale 2-2
Udinese Parma 3-1
Lecce AS Roma 4-2
Atalanta AC Siena 1-2
US Palermo Juventus 0-2
Lazio Roma Napoli 3-1


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Juventus 31 17 14 0 65 51-17
2 AC Milan 31 19 7 5 64 61-26
3 Lazio Roma 31 16 6 9 54 47-38
4 Udinese 31 14 9 8 51 43-29
5 Napoli 31 12 12 7 48 55-38
6 AS Roma 31 14 5 12 47 49-41
7 Internazionale 31 13 6 12 45 45-44
8 Catania 31 10 13 8 43 41-41
9 Chievo 31 11 9 11 42 30-39
10 AC Siena 31 10 9 12 39 36-32
11 US Palermo 31 11 6 14 39 44-49
12 Cagliari 31 9 11 11 38 33-38
13 Atalanta 31 10 13 8 37 34-33
14 Bologna 31 9 10 12 37 32-38
15 Fiorentina 31 9 9 13 36 32-38
16 Parma 31 8 11 12 35 39-50
17 Genoa 31 9 8 14 35 42-57
18 Lecce 31 7 10 14 31 35-47
19 Novara Calcio 31 5 10 16 25 27-52
20 Cesena 31 4 8 19 20 18-47


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Zlatan Ibrahimovic AC Milan 23
2 Antonio Di Natale Udinese 20
3 Edinson Cavani Napoli 19
4 Diego Milito Internazionale 18
5 Rodrigo Palacio Genoa 17


Programma speelronde 32

Datum Thuis Uit
di 10 apr, 20:45 Chievo AC Milan
wo 11 apr, 20:45 Napoli Atalanta
wo 11 apr, 20:45 Genoa Cesena
wo 11 apr, 20:45 Juventus Lazio Roma
wo 11 apr, 20:45 Catania Lecce
wo 11 apr, 20:45 Parma Novara Calcio
wo 11 apr, 20:45 Fiorentina US Palermo
wo 11 apr, 20:45 Internazionale AC Siena
wo 11 apr, 20:45 AS Roma Udinese
do 12 apr, 20:45 Bologna Cagliari

Salafisten delen 25 miljoen gratis korans uit

Een salafistische groepering wil 25 miljoen gratis korans uitdelen in Duitsland. Tijdens de paasdagen is in 35 steden een begin gemaakt met de verspreiding van 300.000 exemplaren.

Dit heeft Bild, de grootste Duitse krant, maandag gemeld. De binnenlandse veiligheidsdienst maakt zich zorgen. "Doel is om de mensen niet alleen over te halen naar de islam, maar naar het salafisme", aldus een zegsvrouw. Het salafisme is een fundamentalistische stroming binnen de islam.

Tegen de iniatiefnemer van de actie, Ibrahim Abou Nagie, begon het Openbaar Ministerie vorig jaar een onderzoek omdat hij op internet had opgeroepen tot geweld tegen mensen van een ander geloof.

Salafisten delen 25 miljoen gratis korans uit
Salafisten delen 25 miljoen gratis korans uit (Foto: ANP)

Gemeente Alphen onderschatte nazorg schietdrama

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de behoefte aan nazorg voor de slachtoffers van de schietpartij vorig jaar in winkelcentrum De Ridderhof onderschat. Dat zei burgemeester Bas Eenhoorn maandagavond in het televisieprogramma Eenvandaag.

"Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren. Daar hadden we niet direct rekening mee gehouden", aldus Eenhoorn, die maandag rond het middaguur de herdenking precies een jaar na het incident leidde. De burgemeester verwacht dat de nazorg nog jaren nodig is. "Mensen zullen hun hele leven last hebben. Begeleiding is daarbij heel belangrijk."

Eenhoorn reageerde indirect ook op stevige kritiek van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Die meldde vorige week dat een deel van de slachtoffers zich in de steek gelaten voelt en dat de gemeente te weinig doet aan nazorg.

Volgens Eenhoorn kan dat niet anders. "We hebben er veel energie ingestoken. Misschien hadden we iets meer aandacht aan de getuigen moeten besteden, maar we konden niet iedereen bereiken."

De burgemeester beaamt dat er een jaar na dato nog altijd veel vragen zijn bij de slachtoffers. "Dat kan ook niet anders", verwees hij naar het feit dat de dader Tristan van der Vlis zelfmoord pleegde.

Maandag werd bij De Ridderhof een monument voor de zes dodelijke slachtoffers onthuld. Ook in het winkelcentrum zelf werd de schietpartij herdacht met gezangen en toespraken.


Gemeente Alphen onderschatte nazorg schietdrama (Foto: Novum)

[Premier League] Tottenham verliest dure punten

Tottenham Hotspur heeft maandag terrein verloren in de strijd om Champions League-voetbal. De Londenaren, waar Rafael van der Vaart twintig minuten voor tijd inviel, gingen met 2-1 onderuit tegen Norwich City. The Spurs blijven vierde, maar zagen nummer vijf Newcastle dankzij een 2-0 zege op Bolton Wanderers langszij komen.

Anthony Pilkington zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong tegen de Spurs, maar twintig minuten later tekende Jermain Defoe voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft legde Elliott Bennett White Hart Lane het zwijgen op toen hij de winnende treffer maakte.

Newcastle United won wel, met 2-0 van Bolton Wanderers. The Magpies van doelman Tim Krul komen daardoor net als Tottenham Hotspur op 59 punten. Hatem Ben Arfa bezorgde Newcastle in de 73e minuut de voorsprong. Papiss Cissé trof tien minuten later ook doel.

Everton won thuis ruimschoots van Sunderland, namelijk 4-0. Magaye Gueye, Steven Pienaar, Leon Osman en Victor Anichebe scoorden allemaal na rust.

Mass Effect 3-patch komt deze week

BioWare heeft een nieuwe patch aangekondigd voor Mass Effect 3. Deze patch moet onder andere het probleem oplossen met het importeren van de savegame uit de eerdere games. In sommige gevallen werd de aangepaste beeltenis van Shepard niet goed overgenomen.

De patch zal beschikbaar zijn voor pc op 9 april en op 10 april voor Xbox 360 en PlayStation 3. Hieronder een volledige lijst van de bugfixes:

  • Fixed issues when in some cases Shepard’s customized facial features from ME1/ME2 may not be properly imported to ME3
  • Fixed an issue when quickly and repeatedly selecting to Resume a Save could result in Player Level reset and a potential locking of powers
  • Fixed an issue when selecting Multiplayer in the Main Menu while under a poor network connection could result in an unresponsive state
  • Fixed a potential crash while accessing an in-game terminal from Eden Prime level
  • Fixed an issue when attempting to login while Server is down. It would display a Server Down message and accepting the Server Shutdown message would shut down the game
  • Fixed a potential memory crash while loading a Quick Save of a custom FemShep
  • Fixed an issue when restarting missions and acquiring an above max amount of weapon mods results in displayed debug text on-screen
  • Fixed an issue when an unresponsive game state could occur during transition after the Conduit level
  • Fixed an issue when DLC game saves can be accessed from an account without DLC if another account on the same computer has access to the related DLC (PC Only)
  • Fixed an issue when saves from different accounts on the same computer may become locked if one account has access to DLC which the other account does not (PC Only)
  • Fixed an issue when potentially the game could enter unresponsive state when transitioning from the Holding Docks area to the Normandy Docks area of the Citadel (PS3 Only)

me3

Cocu haalt Depay bij A-selectie PSV

Memphis Depay maakt per direct deel uit van de selectie van PSV. Dit meldt de Eindhovense club op de officiële website. De aanleiding voor deze keuze is de vooruitgang die de 18-jarige voetballer in de afgelopen maanden heeft geboekt.

"Hij heeft zich met name na zijn knieblessure goed doorontwikkeld. Dit is een logische stap in zijn ontwikkeling", liet trainer Philip Cocu in een reactie weten. "Ik heb het hem vandaag verteld, hij mag voortaan in de kleedkamer van de PSV-selectie. Een belangrijke stap, maar tegelijkertijd een waarbij er nog meer van hem geëist wordt. Er moet veel tegenover staan."

Depay was logischerwijs zeer te spreken over de keuze van Cocu. "Trainer Cocu heeft me beloond. Vanaf nu in de kleedkamer! Ben heel blij", liet hij via zijn Twitter-pagina weten. De aanvaller kwam dit seizoen tot drie invalbeurten in de competitie en trof daarin eenmaal doel. Ook scoorde hij tot twee keer toe in de KNVB beker.

Memphis Depay (rechts) viert de bekerwinst met Zakaria Labyad (Foto: Pro Shots)

Cameraman Libanon gedood door Syrisch vuur

Een Libanese cameraman is aan de grens met Syrië door Syrisch geweervuur gedood. De auto van Ali Shabaan werd volgens zijn collega in de noordelijke grensplaats Wadi Khaled met kogels doorzeefd.

De filmploeg werd overvallen door zwaar geweervuur, dat van alle zijden 'als regen neersloeg', zei verslaggever Hussein Khreis. De salvo's kwamen volgens Libanese veiligheidsambtenaren die voorlopig ongenoemd willen blijven uit het Syrische dorp Armouta.

Khreis bleef ongedeerd, maar Shabaan werd in zijn borst geraakt. Twee uur ging voorbij voor het Libanese leger en omwonenden de belaagde journalisten te hulp schoten. Shabaan, een dertiger, overleed onderweg naar het ziekenhuis.

''Als je de auto ziet denk je dat we in oorlogsgebied zijn geweest'', snikte Khreis op Al Jadeed TV. ''Hij is volkomen aan flarden geschoten. Ik vraag Ali's nabestaanden vergiffenis dat ik niets voor hem heb kunnen doen.''

Eerder maandag openden Syrische troepen volgens de Turkse autoriteiten het vuur op een Syrisch vluchtelingenkamp in Turkije. Ten minste vijf mensen raakten daarbij gewond.

Dodelijke explosie op Somalische groentemarkt

Een ontploffing op een groentemarkt in het zuidelijke binnenland van Somalië heeft maandag zeker acht mensen het leven gekost en vijftien verwond.

Een bermbom die onder het plaveisel was begraven was volgens politieman Abdullahi Ahmed de boosdoener. Groenteventer Nur Yusef, die getuige was van de explosie, bestreed de lezing van de politie. Volgens Yusef was de bom verstopt in een koelbox.

De politie houdt rekening met een stijging van het dodental, liet Ahmed weten. Een verdachte zou inmiddels zijn aangehouden.

Baidoa was een bolwerk van Al-Shabab tot Ethiopische en Somalische troepen de rebellenbeweging in februari uit de strategisch gelegen stad verdreven. Zo'n honderd soldaten zijn nu onderweg naar Baidoa, de op twee na grootste stad van het land, om kwartier te maken voor een garnizoen van de Afrikaanse Unie.

Bekijk de art van Assassin's Creed III

Er is een nieuwe video verschenen van Assassin's Creed III, waarin de art van hoofdpersonage Conner centraal staat. De art wordt gemaakt door Alex Ross, onder andere bekend van zijn werk voor Marvel en DC Comics.

Assassin's Creed III speelt zich af in de periode van de Amerikaanse revolutie en volgt het verhaal rondom Connor Kenway. Assassin's Creed III staat gepland voor 31 oktober 2012 op PlayStation 3, Xbox 360 en Windows. Er is ook een Wii U-versie in de maak.

Tieners gepakt voor brand in Friese molen

De politie heeft maandagmiddag twee tieners in het Friese Burum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand die zondag een monumentale molen in het dorp verwoestte. Het gaat om twee jongens van 12 en 14 jaar, meldt de politie.

De pubers maakten deel uit van een groep jongeren die zondagavond met vuurwerk speelde. Na verhoor bleek dat de twee verdachten in ieder geval bij de molen in de buurt zijn geweest. De politie hoopt via de jongens de anderen uit de groep op het spoor te komen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het vuur in de molen brak zondag rond 23.00 uur uit. Brandweerkorpsen in de buurt rukten met groot materieel uit, maar het pand was niet meer te redden. In de buurt van de molen werden resten van afgeschoten vuurpijlen gevonden.

Ook zoon Bossi stapt op om zelfverrijking

De zoon van Umberto Bossi, de gevallen leider van de Italiaanse anti-immigrantenpartij Lega Nord, stapt op uit de Regionale Raad van Lombardije. Renzo Bossi maakte maandag bekend zijn zetel 'in het belang van de partij' ter beschikking te stellen.

Bossi junior lag net als zijn vader onder vuur omdat hij meermalen een greep in de partijkas zou hebben gedaan. Hij maakte zijn aftreden wereldkundig in een interview met televisiezender Tgcom24. Bossi beweerde dat naar zijn handel en wandel geen onderzoek is ingesteld en hij een gerust gemoed heeft.

Vorige week stapte Renzo's vader, Umberto Bossi, op als partijleider van de Lega Nord. Diens ontluisterende val was des te pijnlijker omdat de aartsvader van de Lega de strijd tegen de corruptie en de vriendjespolitiek in Italië ooit het bestaansrecht van zijn partij noemde.

'Eurozone moet bezuinigingen versoepelen'

Een wereldwijde groep van banken vindt dat de vele bezuinigingen in het eurogebied de economie in deze regio naar beneden haalt. Het Institute of International Finance (IIF), dat 450 financiële instanties vertegenwoordigt, riep daarom maandag op tot meer bestedingen door landen als Duitsland.

"De nadruk op de bezuinigingen, die tot op zekere hoogte nodig zijn voor landen met financieringsproblemen, zijn buitensporig wanneer die over de hele linie worden uitgevoerd", aldus IIF-chef Charles Dallara in een brief aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De strakkere uitgaven door regeringen in de eurozonelanden "hebben al bijgedragen tot een sterke inkrimping van de binnenlandse vraag in het eurogebied als geheel", zei Dallara.

'Eurozone moet bezuinigingen versoepelen'
'Eurozone moet bezuinigingen versoepelen' (Foto: ANP)

Protest tegen Pasen

Paas maandag, of zoals we het ook wel kennen,Tweede Paasdag. Eén van die dagen waarvan eigenlijk niemand weet waarom het een feestdag is. Wat bekent Pasen überhaupt nog in een land waarvan het merendeel van de bevolking, ketters dat we zijn, niet weet hoe deze traditie verschilt van Pinksteren? Alsof het uitmaakt; je bent vrij, ‘s avonds staat er een gourmetset op tafel en hoop je dat jij niet hoeft af te wassen. Verder is er een zaalvoetbaltoernooi en het enige verschil met Kerst is dat er geen paasfilms bestaan tenzij je 'The Passion of the Christ' meerekent. Dat, en heel veel eieren.

Bárta wint Rund um Köln

Jan Bárta heeft de 96e uitvoering van Rund um Köln gewonnen. De Tsjechische wielrenner van Team NetApp kwam na 196 kilometer in Keulen alleen over de meet.

Met nog veertig kilometer voor de wielen sprong Bárta weg uit een kopgroep, die op dat moment een voorsprong had van ruim vijf minuten op het peloton. Bárta bouwde vervolgens geleidelijk zijn voorsprong uit en zou met een marge van ruim twee minuten als winnaar over de streep rijden.  De Litouwer Gediminas Bagdonis (An Post-Sean Kelly) won de sprint van de achtervolgende groep voor de tweede plaats. De Pool Tomasz Marczynski van Vacansoleil-DCM werd derde.

Tom Dumoulin (Argos-Shimano) werd vijfde. Ook de zesde plaats was voor een Nederlander, Wilco Kelderman van Rabobank.

[Upd] Twee duikers vermist in Zeeland

Bij de Zeelandbrug bij Zierikzee worden maandagmiddag twee duikers vermist. Dat maakte de Veiligheidsregio Zeeland bekend. De melding kwam 1,5 uur nadat de duikers het water waren ingegaan binnen. Het gaat vermoedelijk om twee Belgische vrouwen, die deel uitmaakten van een duikgezelschap.

Reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Belgische reddingshelikopter zijn een zoekactie begonnen. Vaartuigen van Rijkswaterstaat, politie en brandweer leveren ondersteuning. De brandweer heeft ook duikers ingezet.
 

Update 17:47 uur
De twee duiksters die maandag vermist werden nadat zij in de Oosterschelde waren gaan duiken zijn weer terecht. Zij werden rond 16.30 uur op de wal aangetroffen. Volgens kustwachtcentrum KNRM zijn de twee door een boot opgepikt.

De twee Belgische vrouwen begonnen om 11.30 uur aan hun duik bij de Zeelandbrug samen met hun echtgenoten. De vier hadden afgesproken zo'n 35 minuten onder water te blijven, maar de vrouwen kwamen niet meer boven. Een van de mannen sloeg daarna alarm, weet een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Rond 13.25 uur zijn de hulpdiensten met een zoekactie begonnen. Deze werd bemoeilijkt door de sterke stroming in het gebied. Wat zich precies onder water heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Mogelijk zijn de vrouwen door de stroming op een andere plaats boven water gekomen.

Motorcrosser Cairoli soeverein in Valkenswaard

Waar Jeffrey Herlings beide manches in de MX2-klasse won, was de Italiaan Antonio Cairoli de heerser in de MX1. Bij de Grand Prix van Valkenswaard won de vijfvoudig wereldkampioen eenvoudig beide manches. 

Tweede in beide wedstrijden werd de Belg Clement Desalle op de zandbaan van het Eurocircuit. De Fransman Steven Frossard moest genoegen nemen met de derde plek op het podium.

Messi richt vizier op record Gerd Müller

Lionel Messi is op weg om dit seizoen een Europees record van Gerd Müller te verbreken. Müller maakte in het seizoen 1972-1973 liefst 67 doelpunten in 49 officiële duels bij Bayern München, weet Voetbal International. Messi staat sinds dit weekend al op zestig. Tegen Real Zaragoza was de Argentijn tweemaal trefzeker en mede daardoor won Barcelona met 4-1.

Sinds Müller het record neerzette is Messi de eerste speler die de grens van zestig treffers heeft bereikt. Drie spelers kwam in een verder verleden wel tot die mijlpaal, namelijk Ferenc Deák (66 namens Szentlorinc in het seizoen 1945-1946), Henk Groot (64 goals voor Ajax in 1960-1961) en Dixie Dean (63 doelpunten voor Everton, seizoen 1927-1928).

Lionel Messi heeft nog minstens tien wedstrijden om acht goals te maken en zo het record van Müller uit de geschiedenisboeken te schieten. Als hij zijn gemiddelde van dit seizoen (1,2 goals per wedstrijd) volhoudt, dan komt hij op 72 doelpunten uit.

N.E.C. bezorgd om sportieve toekomst

N.E.C. Nijmegen wil graag stadion De Goffert uitbreiden, maar de gemeente Nijmegen wil de club daarbij niet steunen. "Dat is heel slecht voor N.E.C.", stelt directeur Jacco Swart volgens Voetbal International.

De Nijmeegse club is niet in staat om de begroting op te schroeven als de capaciteit van het stadion (12.500 plaatsen) hetzelfde blijft. Ondertussen zijn clubs als VVV-Venlo en Heracles Almelo wel bezig met uitbreiding. N.E.C. maakt zich zorgen dat clubs van onderaf de Nijmegenaren passeren, terwijl het gat met de club erboven groter wordt. "Die tendens zie je de laatste jaren al. De bovenkant scheidt zich steeds verder af, terwijl het onder in de Eredivisie dichter bij elkaar komt te staan."

"Dat zie je nu ook terug op de ranglijst. Ik ben erg benieuwd wat clubs als NAC Breda en ADO Den Haag gaan doen. Die zitten in hetzelfde schuitje", aldus Swart. Op dit moment staat N.E.C. op de achtste plaats in de Eredivisie.

Man opgepakt met tien kilo wiet in koffer

Een 23-jarige man is zondag in Nederweert aangehouden met tien kilo wiet in zijn koffers. De man uit St. Annaparochie was per touringcar uit Spanje gekomen. Dat meldt de politie.

De zaak kwam aan het rollen toen de buschauffeur bij het inladen van de koffers in Spanje een sterke wietlucht rook. Aangekomen in Nederland besloot hij de politie te bellen. Agenten controleerden de koffers van de man en zagen dat deze nagenoeg helemaal vol met gedroogde henneptoppen zaten.

De verdachte gaf aan dit al enkele keren te hebben gedaan. Hij had de drugs aan de Spaanse kust gekocht.

'Lindsay Lohan niet betrokken bij gevecht'

Vrienden van Lindsay Lohan ontkennen dat de actrice donderdagavond betrokken raakte bij een gevecht. Een vrouw heeft in West-Hollywood een aanklacht ingediend omdat Lindsay de vrouw zou hebben aangevallen tijdens een avondje stappen. Maar volgens de ingewijden heeft Lohan die bewuste avond haar huis niet eens verlaten.

De vrienden vertellen aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat de 25-jarige actrice donderdagvond thuis televisie heeft gekeken. Lohan zou behoorlijk gefrustreerd zijn door de beschuldiging dat ze op de vuist is gegaan met de vrouw.

Lindsay Lohan heeft pas sinds twee weken haar vrijheid terug. Een rechter heeft na 4,5 jaar een einde gemaakt aan de proeftijd van de actrice. Lohan werd in 2007 aangehouden wegens rijden onder invloed en kwam vervolgens geregeld in aanraking met justitie.

Grote brand verwoest woning en bedrijvenpand

Een grote brand in het Flevolandse Biddinghuizen heeft maandagmiddag een bedrijvenpand en woning in de as gelegd. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak even voor 16.00 uur in het pand op een bedrijventerrein aan de Noorderbaan. In eerste instantie was onduidelijk of de bewoners nog in de woning waren, maar dat bleek later niet het geval. Naast het woonhuis zijn in het pand nog vier bedrijven gevestigd.

Naar verwachting heeft de brandweer nog uren werk. Bedrijven in de buurt worden natgehouden om overslaan te voorkomen.

Nasri: "City wint eerder een prijs dan Arsenal"

Samir Nasri staat nog steeds achter zijn besluit om Arsenal te verruilen voor Manchester City. De Fransman ging zondag met City onderuit tegen The Gunners. Door de 1-0 nederlaag tegen Arsenal lijkt City dit seizoen zonder prijzen af te sluiten.

De achterstand op Manchester United is al acht punten. CNN-journalist Piers Morgan, die fan van Arsenal is, herinnerde Nasri via Twitter aan een interview dat hij gaf toen hij naar City ging. "Kun je je dit nog herinneren? Ik vroeg me af hoe het nu met die prijzenkast gaat?" schreef Morgan. "Ik weet wat ik heb gezegd over titels en ik weet zeker dat ik met City eerder een prijs win dan Arsenal", stuurde Nasri als reactie terug. De Fransman werd zondag regelmatig uitgefloten door een deel van het thuispubliek.

Morgan verwees naar een interview waarin Nasri zijn vertrek bij Arsenal toelichtte. "Ik zit nu bij een team dat prijzen kan winnen. Je voetbalt natuurlijk omdat je het leuk vindt, maar vooral omdat je prijzen wil winnen", zei de kleine middenvelder toen.

VS sturen tweede vliegdekschip naar Perzische Golf

De Verenigde Staten hebben een tweede vliegdekschip naar de Perzische Golf gezonden. Dat heeft de Amerikaanse marine maandag bekendgemaakt.

Het kwam de afgelopen tien jaar slechts drie keer eerder voor dat de VS twee vliegdekschepen paraat hielden in de Perzische Golf, zei schout bij nacht Amy Derrick-Frost maandag. De spanningen tussen Iran en de Amerikaanse regering en haar bondgenoten over het Iraanse kernprogramma zijn de afgelopen maanden toegenomen.

De USS Enterprise voegt zich bij de Abraham Lincoln die waakt over de belangrijke vaarroutes voor de olie-export in de Golf. De regering in Teheran heeft gedreigd die af te sluiten om economische strafmaatregelen tegen Iran te wreken. Ook heeft de versterkte vloot de taak de piraterij rond Somalië te bestrijden en de Amerikaanse legermacht in Afghanistan te ondersteunen.

De operatie in het Midden-Oosten is de laatste missie die het oudste nucleair aangedreven vliegdekschip van de Amerikaanse marine uitvoert. De Enterprise, die in 1961 van stapel liep, gaat dit najaar met pensioen.

Scarlett Johansson op visitekaartje van seksshop

Een foto van Scarlett Johansson prijkt op een visitekaartje van een seksshop. Een afbeelding van de schaars geklede actrice is door een pornobedrijf uit Californië gebruikt om een winkel aan te prijzen. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De manager van de zaak zegt niet te weten hoe de foto op het visitekaartje terecht is gekomen. "Ik weet niet eens wie Scarlett Johansson is", vertelt hij. "De eigenaar heeft kaartjes besteld en gezegd dat we een foto nodig hadden van een meisje om reclame te maken voor ons bedrijf."

Eerder was Johansson, bekend van films als The Other Boleyn Girl en The Island, slachtoffer van hacker Christopher Chaney. De man had haar e-mailaccount gehackt en vervolgens naaktfoto's van de 27-jarige actrice op internet geplaatst.

[Jupiler League] Zwolle heeft titel bijna binnen

FC Zwolle is maandag weer een stap dichter bij de titel in de Jupiler League gekomen. De ploeg van trainer Art Langeler won met 1-0 bij Fortuna Sittard. Arne Slot kopte tien minuten na rust raak. De Zwollenaren kregen kort na de aftrap wel een tegenvaller te verwerken. Doelman Diederik de Boer moest met een hoofdblessure naar de kant.

Omdat FC Eindhoven met 0-2 verloor bij Almere City FC, is Sparta weer de naaste achtervolger van Zwolle. De Rotterdammers, die met 2-0 te sterk waren voor SC Cambuur, hebben met drie duels te gaan een achterstand van acht punten. Eindhoven staat negen punten achter op de lijstaanvoerder.

Iliass Bel Hassani opende in de 63e minuut de score voor Sparta. Lars Lambooij maakte gelijk, maar in blessuretijd werd Jaime Bruinier matchwinnaar.

Eindhoven moest twaalf minuten voor tijd met tien man verder na een rode kaart voor Jens van Son. Almere profiteerde via Rihairo Meulens en Gianluca Nijholt optimaal.

Helmond Sport legde beslag op de vierde periodetitel. De ploeg van trainer Hans de Koning won met 0-3 bij AGOVV Apeldoorn. Emrullah Güvenc, Erik Quekel en Nito Sequeira maakten de doelpunten. Met een duel te gaan in de vierde periode is Helmond niet meer te achterhalen.

Overige uitslagen Jupiler League:
SC Cambuur - Willem II 0-2
FC Oss - FC Volendam 1-3
FC Den Bosch - MVV 3-0
Go Ahead Eagles - FC Dordrecht 4-2

Hardlopers Utrecht nemen verkeerde afslag

Deelnemers aan de tien kilometer van de Utrecht Marathon hebben maandag een te korte afstand afgelegd. Recreatielopers liepen door een verkeerde afslag zo'n 8,5 kilometer. De organisatie heeft excuses aangeboden, meldt RTV Utrecht. Ook de website was uren onbereikbaar, waardoor deelnemers geen start- en eindtijden konden bekijken.

De Oekraïner Alexander Babarika schreef de hele marathon op zijn naam. De 27-jarige hardloper kwam na 2:19.08 uur over de finish. Hij bleef de Nederlander Olfert Molenhuis voor. Bij de vrouwen ging de zege naar Sharon Tavenga uit Zimbabwe.

Ook Rotterdam in halve finales EHL

De hockeyers van Rotterdam hebben zich weten te plaatsen voor de halve finales van de Euro Hockey League. Het versloeg vandaag op eigen veld met 3-1 het Engelse East Grinstead.

Jeroen Hertzberger scoorde vandaag twee keer, Roderick Weusthof trof eenmaal doel. Gisteren plaatste Amsterdam zich ten koste van Bloemendaal ook al voor de halve finales. De andere twee ploegen in de halve finales zijn het Duitse Ühlenhorst en het Belgische KHC Dragons. De halve finales en de finale worden tijdens het pinksterweekeinde gespeeld op een nog te bepalen locatie.

Een duel tussen Rotterdam-speler Roderick Weusthof en Gareth Carr van Grinstead (Foto: Pro Shots)

Motorcrosser Herlings oppermachtig in Valkenswaard

Motorcrosser Jeffrey Herlings is het seizoen in de MX2-klasse sterk begonnen door beide wedstrijden in Valkenswaard op zijn naam te schrijven. De 17-jarige Brabander had in de twee manches een ruime voorsprong op de Belg Joel Roelants en de Brit Tommy Searle.

Herlings gaat dit seizoen voor de wereldtitel in de MX2 en was vandaag in het Brabantse zand onnavolgbaar. Hij wil de eerste Nederlander sinds Pedro Tragter in 1993 worden die het kampioenschap op zijn naam schrijft. De Brabander had in de eerste manche 55 seconden voorsprong op zijn naaste belager en in de tweede 36 seconden. Glenn Coldenhoff eindigde in de tweede manche op een mooie zesde plaats.

Vliegtuigje in Papoea beschoten

Een klein verkeersvliegtuig is zondag bij de landing in de Indonesische provincie Papoea beschoten. Een van de acht inzittenden kwam om het leven, vier anderen onder wie de piloot en copiloot raakten gewond.

De politie zegt op zoek te zijn naar de daders. Het incident speelde zich af in de provincie Puncak Jaya, een bolwerk van Papoea-separatisten. De omgekomen passagier was een Indonesische journalist, de 35-jarige Leiron Kogoya.

Agent schiet op banden drankrijder

Een agent heeft zondagochtend in Alkmaar geschoten op de banden van de auto van een drankrijder die op hem inreed. De automobilist en een 30-jarige passagier, een vrouw uit Schagen, zijn later klemgereden en aangehouden, meldt de politie maandag.

De 33-jarige man uit Alkmaar was eerder in de nacht op de Gedempte Nieuwesloot door agenten aangesproken toen hij met drank op in zijn auto wilde stappen. Een agent stond met zijn fiets voor de auto, maar de man reed vol gas weg. De agent kon nog opzij stappen, maar zijn fiets werd geschept.

De drankrijder ramde ook een fietsenrek, reed meerdere keren door rood en negeerde stoptekens. Op de Nauertogt stopte hij, waarna een agent voor zijn auto stopte en uitstapte. Toen reed de man echter op de agent in. De agent trok zijn pistool en schoot op de banden. Het is niet duidelijk of hij de banden heeft geraakt. Er vielen geen gewonden.

De automobilist werd uiteindelijk op de N245 bij Dirkshorn klemgereden, waarbij een politiewagen beschadigd raakte. De automobilist bleek twee keer zo veel gedronken te hebben als is toegestaan.

Miley Cyrus ontkent eetstoornis

Miley Cyrus ontkent dat ze zichzelf uithongert om slank te blijven. "Voor iedereen die denkt dat ik anorexia heb: ik ben allergisch voor gluten en lactose", zegt de actrice via Twitter. "Het gaat niet om je gewicht, het gaat om je gezondheid."

De 19-jarige zangeres verloor de afgelopen tijd een behoorlijk aantal kilo's, maar volgens Cyrus is dat te wijten aan haar glutenvrije dieet. "Iedereen zou een week lang geen gluten moeten eten. Je huid, lichaam en geestelijke gezondheid verbeteren enorm, je wilt nooit meer anders!"

Vervolgens richt Cyrus zich tot haar jongste zusje Noah. "Je hebt gezien hoeveel ik vandaag tijdens de paaslunch heb gegeten! Maar het was allemaal gezond, gezondheid is geluk."

Vacansoleil zonder Leukemans in klassiekers

Björn Leukemans komt dit voorjaar niet meer in actie voor Vacansoleil. De 34-jarige Belg heeft teveel last van een knieblessure. Hij moest daardoor zondag al Parijs-Roubaix aan zich voorbij laten gaan. Een mri-scan moet dinsdag meer duidelijkheid geven over de ernst van de kwetsuur, maar artsen vrezen voor schade aan de meniscus.

Leukemans liep de blessure op bij een valpartij in de Ronde van Vlaanderen. Voor de Nederlandse formatie is het wegvallen van de Belgische troef een fikse tegenvaller. Leukemans eindigde vorig jaar respectievelijk als zevende en negende in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

"Het is moeilijk om niet te kunnen rijden in de koersen waar ik naartoe heb gewerkt", laat Leukemans weten. "Het ziet er niet goed uit met mijn knie en men vreest voor een operatie."

Spaanse bond vervroegt El Clásico

De Spaanse voetbalbond heeft de topper in de Primera División tussen FC Barcelona en Real Madrid met een dag vervroegd. El Clásico stond gepland voor 22 april, maar zal nu op 21 april om 20.00 uur afgewerkt worden.

De reden voor de aangepaste datum is de Champions League waarin beide ploegen nog actief zijn. Real moet op 24 april spelen tegen Bayern München, terwijl Barcelona een dag later bij Chelsea op bezoek moet. In de Primera División bedraagt het gat op de ranglijst tussen beide ploegen vier punten. Hierdoor kan El Clásico ervoor zorgen dat het weer spannend wordt of dat Real op de titel afstevent.

F1-teams willen uitstel GP Bahrein

De Formule 1-teams dringen er bij autosportfederatie FIA op aan om de Grand Prix van Bahrein van 22 april wederom niet door te laten gaan of in ieder geval uit te stellen, zo meldt The Guardian. De reden hiervoor is de aanhoudende onrust in het koninkrijk.

"Het voelt niet goed om naar Bahrein af te reizen," zei één van de belangrijkste teambazen uit de F1. "Als ik eerlijk ben is de enige manier om de race zonder incidenten af te gelasten een militaire ingreep. Dat zou zowel voor de Formule 1 als Bahrein onacceptabel zijn. Maar ik zie geen andere manier waarop ze het zouden kunnen doen."

De teams en de sponsoren hebben zich vooralsnog niet ingelaten met het al of niet doorgaan van de race. FIA-president Jean Todt en Formule 1-baas Bernie Ecclestone laten de race vooralsnog doorgaan, maar de teams hopen dat de FIA terugkomt op het besluit.

Alle lichten om te gaan staan op groen, maar in Bahrein zijn nog iedere dag incidenten en demonstraties. Vaak komt hier ook geweld bij kijken, iets waar de teambazen zich zorgen over maken. Daarom hebben de teams zich verzekerd voor mocht het toch misgaan.

Komend weekend staat de Grand Prix van China op het programma. Enkele teams houden er al rekening mee dat de race in Bahrein dan afgelast wordt en hebben daarom naast de tickets voor de vliegreis naar Bahrein ook tickets voor de reis naar huis geboekt.

FOK!weblog is anders geworden

Zoals de trouwe bezoekers van het FOK!weblog misschien al hebben opgemerkt is er iets veranderd aan onze site. Voor jullie is het beperkt gebleven tot een paar kleine cosmetische ingrepen. Maar achter de schermen op de plek waar wij onze blogjes maken is de grootste verandering. Want na jaren trouwe dienst heeft BurningCat (ja, dat was echt de naam van de software waar wij de blogjes mee maakten) plaats gemaakt voor het DPS wat ook door de andere sites van FOK! wordt gebruikt.

We zijn afgelopen weekend overgestapt, onze computerspecialisten hebben er hard aangewerkt en hopelijk hebben jullie er niets van gemerkt. Mochten jullie nog dingen tegenkomen die wij nog niet hebben opgemerkt dan mag je ze in dit topic in FB melden.

[Upd] Boze buurman knuppelt vrouwen ziekenhuis in

In het Brabantse Fijnaart heeft een 63-jarige man twee vrouwen met een honkbalknuppel het ziekenhuis ingemept. De vrouwen hadden zich bij hem beklaagd hoe hij met op straat spelende kinderen omgaat.

De man ergerde zich zondag aan de spelende buurtkinderen, iets waarover hij al geruime tijd klaagt. "Als er een bal in de tuin komt geeft hij die niet terug, dat soort dingen", aldus een buurtbewoner.

De buurman zou zondag met wijdse gebaren en veel stemverheffing zijn ongenoegen aan het spelende grut hebben geuit. Toen de moeder van een van hen bij hem aanbelde om zich daarover te beklagen, pakte de man een honkbalknuppel en sloeg de vrouw bewusteloos.

Een andere vrouw die te hulp schoot kreeg ook een afranseling. Beiden hebben behoorlijke hoofdwonden opgelopen en liggen in het ziekenhuis. De boze buurman is aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag.

Update 16.04 uur
De knuppelaar blijkt nog een derde slachtoffer te hebben gemaakt. De vriend van een van de twee geslagen vrouwen kreeg ook klappen, en zou er slecht aan toe zijn. Volgens buurtbewoners zijn er al jarenlang spanningen tussen de 63-jarige man en de buurt.

De situatie liep volgens een getuige uit de hand toen de 46-jarige moeder van een 13-jarig meisje, dat grof door de man zou zijn toegesproken, verhaal ging halen. Toen de man haar aanviel schoten haar 25-jarige nichtje en diens 27-jarige vriend te hulp, maar ook zij kregen er met de honkbalknuppel van langs. De twee vrouwen zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar de vriend ligt er nog. "Hij heeft een zwelling in zijn hersenen", aldus een familielid.

Stem o.a. Bob de Bouwer overleden

Acteur, regisseur en voice-over Bram Bart is overleden. Hij stierf op 49-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Leuven aan de gevolgen van kanker. Dat staat op zijn Facebookpagina.

Bart sprak onder meer de stemmen in van Bob de Bouwer en Baby Beer van Sesamstraat. Ook was hij een van de de stemmen van TomTom, voorzag hij de film over Anne Frank van commentaar en was hij te horen op Discovery Channel.

Hij acteerde onder meer bij Toneelgroep de Appel en Joop van den Ende. Bart stond onder meer op het toneel naast Willem Nijholt en wijlen John Kraaijkamp.

Schaken twijfelgeval bij Feyenoord

Ruben Schaken moet de wedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller trainde maandag apart van de groep met hersteltrainer Marcel Cas. Dat schrijft de club op de officiële website. Schaken is nog herstellende van een lichte blessure, waardoor achter zijn naam nog een vraagteken staat.

Feyenoord speelt woensdag om 20:00 uur tegen Roda JC in Kerkrade. Vervolgens staan de Rotterdammers ook nog tegenover Excelsior (thuis), ADO Den Haag (uit), AZ (thuis), Heracles Almelo (thuis) en sc Heerenveen (uit). De ploeg van Ronald Koeman staat nu vijfde.

Dinsdag werkt Feyenoord de laatste (besloten) training af in de aanloop naar het duel van woensdag. Roda JC bezet momenteel de tiende plaats in de Eredivisie. Eerder dit seizoen won Feyenoord in De Kuip met 3-0, maar vorig jaar won Roda in Kerkrade met dezelfde cijfers. 

Zwolse keeper Boer loopt zware hoofdblessure op

Diederik Boer, doelman van Jupiler League-club FC Zwolle, heeft vandaag een schijnbaar flinke hoofdblessure opgelopen. De sluitpost kwam in het uitduel met Fortuna Sittard hard in botsing met Rowin van Zaanen.

Het incident gebeurde al in de eerste minuten van de wedstrijd. Boer verliet het veld op een brancard en met een nekbrace om.

Wat Boer precies mankeert is nog niet bekend. Eerste berichten spreken van een gebroken oogkas.

Kwart minder kroegen in Duitsland

Duitsland kent steeds minder kroegen. In vergelijking met 2001 is het aantal drinklokalen er met een kwart gedaald, van bijna 48.000 tot 36.000. Vooral in de noordelijke deelstaten Hamburg en Nedersaksen zijn er minder kroegen. In de hoofdstad Berlijn en in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg is het aantal cafés juist flink gestegen, in Berlijn zelfs met bijna 100 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek en de krant Welt am Sonntag. De brancheorganisatie Dehoga wijt de vermindering van het aantal kroegen aan de steeds grotere concurrentie van de detailhandel, zoals de supermarkten en de benzinestations. Ook het aantal restaurants neemt af, al is de vermindering minder groot dan bij de kroegen.

'Wereldwijde werkloosheid loopt op'

Het aantal werklozen wereldwijd loopt dit jaar op tot 204 miljoen, zo verwacht de internationale arbeidsorganisatie ILO. In 2013 stijgt het aantal werklozen zelfs tot 209 miljoen. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt.

"Het lijkt erop dat de economische situatie dit jaar verder verslechtert en dat er pas in 2013 herstel optreedt", aldus Guy Rider, vice-voorzitter van de organisatie in een voorpublicatie van het interview dat dinsdag in de Duitse krant verschijnt.

Het aantal werklozen ligt met het huidige aantal van 200 miljoen nog altijd 27 miljoen hoger dan in de periode van voor de wereldwijde financiële crisis, die in 2007/2008 begon.

Ryder wijst in het interview op het hoge werkloosheidspercentage onder jongeren, dat wereldwijd rond de 12,7 procent ligt. ,,Het is een tijdbom met een groot destructief potentieel, die zal zorgen voor sociale onrust. We lopen het gevaar om een hele generatie te verliezen."

'Wereldwijde werkloosheid loopt op'
'Wereldwijde werkloosheid loopt op' (Foto: ANP)

Ontvoering blijkt studieproject

De politie in de Achterhoek heeft zondag de handen vol gehad aan een ontvoering die in scene was gezet. Het bleek te gaan om een opname van een 20-jarige Duitser die een opleiding tot regisseur volgt. Dat meldt de politie.

De politie ontving zondag rond 16.45 uur twee meldingen van getuigen die gezien hadden hoe een man in de kofferbak van een zwarte auto werd gestopt. De politie sloeg groot alarm en ontving vervolgens tips dat de auto op een camping in Eibergen zou zijn gezien.

Omstreeks 23.00 uur werden de acht bewoners van het campinghuisje aangehouden. Allen kwamen uit Velbert in Duitsland en waren tussen de 19 en 22 jaar oud. Na verhoor bleek dat één van hen voor zijn studie tot regisseur de ontvoering in scene had gezet en alles had gefilmd. Het 'slachtoffer' bleek een vriend van deze man.

De politie heeft de film gezien waarna de mannen naar huis zijn gestuurd. Geprobeerd wordt om de kosten van het politieoptreden op de mannen te verhalen.

Jennifer Love Hewitt weigert naaktscènes

Jennifer Love Hewitt is niet van plan om voor een rol uit de kleren te gaan. In de nieuwe televisieserie The Client List speelt de actrice een callgirl, maar ze is blij dat ze haar kleding aan mag houden. "Naaktscènes had ik niet gedaan", zei ze tijdens een persconferentie tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Hewitt, bekend van tv-series als Ghost Whisperer en Party of Five, geeft aan dat ze zich er 'ongemakkelijk' bij voelt als ze te veel van haar lichaam blootgeeft. "Ik vind het ook sexier om niet alles te laten zien. Fantasieën zijn vaak veel spannender."

De 33-jarige actrice is momenteel vrijgezel en heeft weinig tijd om te daten. "De enige mannen die op het moment een rol spelen in mijn leven zijn mijn mannelijke collega's op de set. En mijn hond, die erg jaloers is omdat ik nu veel weg ben."

Terug in de tijd met Men In Black III-commercial

Gisteren is in de Verenigde Staten de tweede televisiespot voor de aankomende Men In Black III uitgezonden. In vergelijking met de vorige commercial is Tommy Lee Jones meer in actie te zien en ontmoeten we de leidinggevende van de organisatie, gespeeld door Emma Thompson.

In Men In Black III moet Agent J (Will Smith) terug in de tijd reizen om een aanslag op zijn collega Agent K (Tommy Lee Jones) te voorkomen. Terug in 1969 moet Agent J samenwerken met de nog jonge Agent K (zeer overtuigend neergezet door Josh Brolin) om de moordaanslag te voorkomen.

Men In Black III

Jaag dit jaar vanaf 23 mei weer mee met de mannen in het zwart.

Twee derde voor bloeddonatie homo's

Uit onderzoek onder de bezoekers van FOK.nl blijkt dat ruim twee derde vindt dat homoseksuelen bij de bloedbank bloed moeten kunnen doneren. Nu staat bloedbank Sanquin dit nog niet toe. Homoseksuelen worden uitgesloten voor het feit dat ze met een man seks hebben, ongeacht of hun gedrag risicovol is of niet. Volgens de bloedbank is dit terecht omdat het gaat om een risicogroep.

Bij de peiling ontstaat een levendige discussie. Zo zegt Jinglebones: "Gewoon testen, geen ziektes dan gewoon laten doneren totdat iemand onveilige seks heeft gehad, dan weer controleren. Dat zou met hetero's ook moeten." Terwijl Yl-Long zegt: "Ik ben 100% voor gelijkheid en homorechten en alles, maar dat betekent niet dat we nu risico's moeten toestaan met onze gezondheid puur en alleen om misplaatst 'politiek correct' te zijn."

Van de 5800 respondenten kiest ruim 68 procent voor het toestaan van bloeddonatie door homoseksuelen, ruim 21 procent wil deze groep blijven uitsluiten, ruim 8 procent wil bij voorkeur 'hetero-bloed' als ze de keuze hebben en een kleine 2 procent heeft geen mening.

Poster Looper vrijgegeven, trailer verschijnt donderdag

Deze week staat volgens regisseur Rian Johnson in het teken van de film Looper. De aankomende dagen verschijnen kleine stukjes van de trailer, waarvan donderdag de volledige video wordt vrijgegeven. Om de actie in te luiden heeft Johnson vandaag de eerste, officiële poster uitgebracht.

Looper speelt zich af in een wereld waar tijdreizen mogelijk maar zeer illegaal en gelimiteerd is. Niet alleen goede personen, ook criminelen kunnen gebruik maken van de technologie. Zo ook de zogenaamde Loopers, een criminele organisatie dat tijdsprongen maakt om slachtoffers in het heden terug te sturen naar het verleden om ze hier te vermoorden. Joe (Joseph Gordon-Levitt) is een van deze Loopers die zijn vak zeer goed verstaat. Hij werkt in het verleden en voert het vieze werk voor zijn opdrachtgever uit. Hoe tevreden hij ook is met zijn werkzaamheden, nu staat hem het onmogelijke te wachten: zijn meest recente doelwit is de toekomstige versie van zichzelf.

Looper

De film Looper verschijnt op 11 oktober in de Nederlandse bioscoopzalen.

Zombies willen borsten in Zomboobies

Soms komt er een trailer voorbij waar enkel met ongeloof naar kan worden gekeken. Vandaag hebben wij ook zo'n video ontvangen, namelijk van de Japanse horrorkomedie Zomboobies (Opai-Zuki-Zombie!).

Het project is nog in post-productie en wordt tegen het einde van 2012 verwacht. Het in Los Angeles-opgenomen project is volledig in het Japans met een Aziatische cast. De film wordt het debuut van regisseur Francois Fujimoto.

Naast veel bloed en ondoden begint de film met het ultieme experiment naar de perfecte borsten. Als een groep laboranten een proef ernstig laat mislukken, onstaan er vijandige vleeseters die uit zijn op borsten. De laatste zin van de synopsis spreekt boekdelen: "Zie hoe lekkere vrouwen moeten vechten om hun perfecte borsten uit de kwade mutantenhanden te houden!!!"

L. de Jong lijkt fit voor treffen met AZ

Luuk de Jong lijkt fit voor de competitietopper van FC Twente woensdag tegen AZ. De 21-jarige aanvaller trainde maandag volledig mee met de groep van trainer Steve McClaren. De Jong stond sinds 21 maart aan de kant met een blessure aan zijn rechterenkel.

De tukkers moeten het in Alkmaar waarschijnlijk wel stellen zonder Peter Wisgerhof. De aanvoerder heeft nog teveel last van zijn hamstringkwetsuur. Het is nog onduidelijk of doelman Nikolay Mihaylov inzetbaar is. De Bulgaar kampt met een knieblessure.

Middenvelders Wout Brama en Willem Janssen missen het treffen met AZ vanwege een schorsing.


De Jong lijkt fit voor treffen met AZ (Foto: Novum)

Bobbi Kristina wil Whitney spelen in film

Bobbi Kristina wil graag Whitney Houston spelen als er een film komt over het leven van haar moeder. De tiener zegt volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ tegen haar vriendinnen dat alleen zij de rol goed zou kunnen spelen.

Bobbi Kristina vindt dat ze geschikt is voor de rol omdat niemand haar moeder zo goed kende als zij. De dochter van Houston en Bobby Brown heeft haar eerste acteerbaantje al te pakken. Ze gaat een paar afleveringen meespelen in de komedieserie For Better Or Worse.

Houston overleed in februari op 48-jarige leeftijd aan hartproblemen door haar drugsgebruik. De tienerdochter van Houston vindt dat ze haar moeder kan spelen net zoals de zoon van Eazy-E zijn vader gaat spelen in een biografische film over zijn rapgroep N.W.A. .

Begin deze maand liet zangeres Rihanna zich ontvallen graag Whitney Houston te willen spelen in een film. Of een film over Houston er ook komt, is nog niet bekend. Veel geruchten doen de ronde, maar nog niets is officieel bevestigd.

CD: Soulfly - Enslaved

Biologen maken zich tegenwoordig zorgen over de wereldwijde bijensterfte. Liefhebbers van metal hoeven echter niet te vrezen. Er is een bezige bij, Max Cavalera genaamd, die in rap tempo je cd-rek vol krijgt. Nog geen jaar na het laatste album met zijn andere band Cavalera Conspiracy, zag afgelopen maand het nieuwe werk van zijn troetelkind Soulfly het daglicht. Enslaved is de naam ervan.

'Bevestigingsjaar' voor Raboploeg

Met de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik in aantocht staan er belangrijke weken op het programma voor de wielerploeg van Rabobank. De mannen in het oranje reden de afgelopen weken goed, maar vergaten te winnen.

"We hebben geen prijs gepakt", zegt teambaas Harold Knebel. "Het is allemaal van behoorlijk niveau, maar er had meer ingezeten." Sprinter Theo Bos behaalde woensdag de derde plek in de Scheldeprijs, Lars Boom deed tot in de diepe finale mee om de podiumplaatsen in Parijs-Roubaix.

Knebel ziet 2012 als een bevestigingsjaar voor de ploeg. "Ik zie wél dat de ploeg blijft knokken. Dat is ook topsport: blijven strijden. Dit is een belangrijk seizoen en onze renners doen voor de prijzen mee."

Ereplaatsen zijn mooi, maar volgens Knebel is het belangrijk dat er ook zeges worden geboekt. "Links en rechts moet er een uitschieter zijn. Hier zaten we dicht tegen het podium aan. Maar tevreden ben je nooit, want je wil winnen."

Stop de generatieoorlog

De zondagochtend op televisie is altijd een fijne graadmeter voor de stand van Nederland. Of in ieder geval, we kunnen te weten komen hoe de politieke en intellectuele elite vindt dat de stand van Nederland is. Wie Eva Jinek en Buitenhof bekijkt weet waar de opiniemakers in de landelijke dagbladen zich de komende week mee bezighouden. Gisteren was het echter een verwarrende ochtend. Hero Brinkman verklaarde bij Jinek dat hij zich in zijn politieke werk meer op de ouderen wil richten, omdat deze niet voldoende vertegenwoordigd zouden worden in de kamer. Amper twee uur later hoor ik voormalig LAKS-voorzitter Sywert van Lienden de oprichting van G500 uitspreken, een organisatie die jongeren meer invloed wil geven in de politiek

Herdenkingsplek Ridderhof vernoemd naar slachtoffer

In winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn is maandag een gedenkplek vernoemd naar één van de slachtoffers van het schietincident van een jaar geleden. Een straatnaambord met de titel Margrietplein herdenkt Margriet ter Haar, die omkwam toen ze anderen in veiligheid probeerde te brengen.

De herdenking ging om 11.30 uur van start met koorzang. Daarna hield onder anderen burgemeester Bas Eenhoorn een toespraak. Omdat het winkelcentrum aan de Troubadourweg niet veel ruimte biedt, zijn buiten grote tv-schermen neergezet.

Maandag is het precies een jaar geleden dat schutter Tristan van der V. zes mensen doodschoot in het winkelcentrum. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Eto'o: "Ik kan niet scoren door slechte velden"

Samuel Eto'o heeft voor zijn ploeg Anzhi Makhachkala in de laatste vijf wedstrijden geen doelpunt gemaakt. Volgens de Kameroener is dit simpel te wijten aan de erbarmelijke staat van de voetbalvelden in Rusland.

"Voor mij is het belangrijkste dat we op goede velden spelen, dan komen de doelpunten vanzelf", zo liet Eto'o optekenen in de Russische krant Sport Express. "Rusland heeft een goede competitie, maar als het om de velden gaat... Het is moeilijk om daarop te spelen. Op een goed veld kunnen we iedereen verslaan, maar op een slecht veld is het moeilijk om uit te blinken."

Mede doordat miljoenenaankoop Eto'o het scoren verleerd lijkt te zijn is de ploeg van trainer Guus Hiddink op een zevende plek terug te vinden in de Russische competitie. 

Loadout is gratis om te spelen

Op de PAX East-beurs in Amerika heeft G4 met de game Loadout mogen spelen en nu is bekendgemaakt dat de game gratis speelbaar is met de mogelijkheid om cosmetische dingen aan te schaffen.

De ontwikkelaars hebben wel aangegeven dat alles wat aan te schaffen is ook gratis verkrijgbaar is als je het spel speelt. Wie dus veel tijd in de game steekt zal dus beloond worden met dezelfde content als iemand die dit allemaal aanschaft. De game is momenteel in een gesloten bèta en zal ergens tegen de zomer aan overgaan op een open bèta. G4 noemt Loadout een kruising tussen de gekheid van Team Fortress 2 en de wapen-customisatie van Borderlands.

De game moet dit najaar uitkomen voor Steam, er gaan ook geruchten voor een Xbox Live-release. Bekijk hieronder enkele opgenomen gameplaybeelden van de game op PAX East.

Dost heeft eerste topscorerstitel al binnen

Bas Dost is de topscorer geworden van de KNVB Beker. De spits van sc Heerenveen maakte zes doelpunten in vijf wedstrijden. Dost pakt de titel ondanks de uitschakeling van de Friezen door PSV in de halve finale.

In de finale tussen PSV en Heracles Almelo wist echter niemand de topschutter te achterhalen. Zakaria Labyad en Tim Matavz bleven op vier goals steken. Ola Toivonen, Dries Mertens en Jeremain Lens kwamen wel tot scoren in de eindstrijd in Rotterdam, maar kwamen niet in de buurt van Dost. PSV schreef de beker op zijn naam door met 3-0 te winnen van Heracles.

Dost kan dit seizoen nóg een topscorerstitel pakken. De aanvaller voert met 25 doelpunten het topscorersklassement in de Eredivisie aan.

Details WWE '13 pas in juni

THQ komt in mei met een speciale Wrestlemania-editie van WWE '12 maar in juni kunnen we de eerste details verwachten van WWE '13.

Een fan van de serie vroeg via Twitter aan creative director Cory Ledesma of hij nieuwe informatie kon bekendmaken. Cory reageerde daarop dat dit pas ergens in juni zal gaan gebeuren. Wanneer en voor welke platformen WWE '13 uit zal komen is allemaal nog niet bekend.

Muamba hoopt Londen deze week te verlaten

Bolton Wanderers-manager Owen Coyle heeft laten weten dat Fabrice Muamba nog steeds fantastische vooruitgang boekt in zijn revalidatie van een hartaanval. De 24-jarige middenvelder stortte tijdens de FA Cup-wedstrijd bij Tottenham Hotspur op 18 februari neer op het veld.

Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar het London Chest Hospital, waar hij nog steeds ligt. Muamba hoopt het ziekenhuis deze week nog te verlaten om naar het noordwesten van Engeland terug te keren. "Het gaat goed met hem", zegt Coyle tegen The Sun. "Mijn hoop is dat hij een geweldig leven met zijn familie kan doorbrengen en alles wat hij daarnaast kan doen is meegenomen."

Er wordt in Engeland zelfs gespeculeerd over een spectaculaire rentree Muamba op het voetbalveld. "Met de manier waarop hij revalideert is er altijd hoop, maar we moeten niet op de zaken vooruitlopen", aldus Coyle.

[Moto3] Iwema: "Race maar snel vergeten"

Jasper Iwema kende een ongelukkige start van het nieuwe motorrace seizoen. De Nederlandse coureur uit de Moto3-klasse schakelde zichzelf uit bij de start en reed vervolgens een kansloze race in Qatar.

"Deze race maar snel vergeten", aldus Iwema, die nog als 24e eindigde ondanks een fout bij de start. "Ik wilde de motor in de versnelling zetten en raakte de stopknop op het stuur, waardoor de motor afsloeg. Dan weet je dat het over en uit is. Zonder strijd, zonder slipstreams en inhaalacties duren 18 ronden heel erg lang."

Voorkeur De Roon gaat uit naar Heerenveen

Marten de Roon speelt volgend seizoen het liefst voor sc Heerenveen. Het talent van Sparta verkiest de Friese club boven andere geïnteresseerde partijen. Eerder bevestigde algemeen directeur Robert Veenstra van sc Heerenveen al aan Voetbal International dat er gesprekken met de 21-jarige middenvelder gaande waren.

"Of hij nu ook daadwerkelijk komt, is aan hem. Er hebben meer clubs interesse", aldus Veenstra. De transfer is nog niet beklonken. Alvorens de komst van De Roon bekend wordt gemaakt moeten de laatste formaliteiten nog worden afgerond. De jongeling moet de opvolger worden van Viktor Elm, die de club deze zomer dreigt te verlaten.

Ook AZ en Heracles Almelo waren geïnteresseerd in De Roon. Het Heerenveen van toekomstig trainer Marco van Basten is echter als winnaar uit de strijd gekomen.

Liuzzi blijft hopen op Formule 1

Vitantonio Liuzzi blijft proberen om terug te keren op de Formule 1-grid. De Italiaan reed afgelopen seizoen voor het HRT F1 Team, maar zag ondanks een doorlopend contract zijn zitje naar Pedro de la Rosa gaan. Toch geeft hij de hoop niet op.

"Natuurlijk mis ik de Formule 1 want dit is het hoogst haalbare en het ultieme doel van iedere coureur. Ik zou dolgraag weer terug willen keren in de toekomst. Aan de andere kant ben ik blij met hoe alles nu is, waarbij ik in de Superstars Series rij en goed ben begonnen met twee keer op het podium en een overwinning in Monza. Dit is een andere stap in mijn carrière en ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om in dit kampioenschap uit te komen," zei Liuzzi.

"Als ik dit jaar ergens midden in het seizoen een stoeltje in de Formule 1 zou kunnen krijgen zal ik de situatie erg voorzichtig moeten evalueren. Ik ben natuurlijk nog verbonden met de Formule 1 doordat ik de derde coureur van HRT ben, maar als de kans zich voordoet om weer in de Formule 1 te racen zal ik erover na gaan denken. Je weet nooit wat de toekomst zal brengen."

Legende Mokone: "Trots op Heracles"

Heracles Almelo-legende Steve Mokone kon vanwege gezondheidsklachten niet aanwezig zijn tijdens de bekerfinale tegen PSV. Tot grote teleurstelling hoorde de Zuid-Afrikaan in zijn woonplaats Washington dat zijn grote liefde met 3-0 had verloren van PSV.

"Toch denk ik dat ze het heel goed hebben gedaan door zo ver te komen. Grote teams als FC Twente en Ajax hebben de finale niet bereikt. Ik ben trots op Heracles en zal dat altijd blijven." De Zwarte Meteoor was onder de indruk van het grote aantal aanwezigen in De Kuip. "Ik hoop dat Heracles dan volgend jaar de beker kan winnen, voor Almelo en al die supporters van de club."

Heracles verloor de bekerfinale met 3-0 van PSV door doelpunten van Ola Toivonen, Dries Mertens en Jeremain Lens.

Mancini wil Balotelli mogelijk verkopen

Manchester City-trainer Roberto Mancini lijkt zijn geduld met Mario Balotelli te verliezen. Mancini sluit niet uit dat hij de 21-jarige aanvaller komende zomer probeert te slijten. "Hij is een fantastische speler, maar het is heel jammer dat hij zijn talent blijft verkwisten", zei de oefenmeester tegen de BBC na de 1-0 nederlaag zondag bij Arsenal.

Balotelli liep in de slotfase van het duel tegen zijn tweede gele kaart aan, nadat hij eerder nog ontsnapte voor een grove charge op Alexandre Song. De arbitrage nam dat incident niet waar, waardoor hij alsnog geschorst kan worden. "Als hij wil blijven spelen moet hij veranderen", zei Mancini, die verklaarde dat hij Balotelli mogelijk gaat verkopen.

Volgens Mancini is het onwaarschijnlijk dat Balotelli deze competitie nog aan spelen toekomt. Manchester City zag de achterstand op lijstaanvoerder Manchester United oplopen tot acht punten.


Mancini wil Balotelli mogelijk verkopen (Foto: Novum)

Labyad verbindt toekomst bij PSV aan Cocu

Zakaria Labyad laat een beslissing over zijn toekomst voor een groot deel afhangen van wie volgend seizoen hoofdtrainer bij PSV is. Dat zei de Marokkaanse middenvelder van PSV zondag na de gewonnen bekerfinale tegen Heracles Almelo (3-0). "Het gaat niet eens zo zeer om het aanbod van PSV, maar vooral om wie volgend seizoen trainer is. Als Phillip Cocu hoofdtrainer blijft, is de kans groot dat ik blijf", aldus Labyad.

Volgens de 19-jarige Utrechter is Cocu, interim-trainer na het ontslag van Fred Rutten, bijzonder populair onder de spelers en supporters. "Hij heeft een goede band met iedereen. Hoe lang is het niet geleden dat de fans de naam van de trainer scandeerden?"

Verdachte doodslag pleegt zelfmoord in gevangenis

Een man die verdacht werd van doodslag op zijn ex-vrouw heeft in zijn cel zelfmoord gepleegd. Het incident vond afgelopen weekeinde plaats in de gevangenis in Vught. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch.

De 51-jarige man werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 44-jarige Jolande Weber. Zij werd op 14 februari aangetroffen in een bosperceel aan de Urnenweg in het Brabantse Knegsel. De man legde begin maart een bekentenis af. Beiden kwamen uit Helmond.


Verdachte doodslag pleegt zelfmoord in gevangenis (Foto: Novum)

CD: James Vincent McMorrow - Early in the Morning

Het debuut Early in the Morning van James Vincent McMorrow is al een tijd uit. Begin 2010 zag deze plaat het levenslicht in het thuisland van McMorrow, Ierland. Een jaar later was Groot-Brittannië aan de beurt en nog later Nederland. De Ierse songsmid uit Dublin was vorig jaar ook al te zien tijdens Motel Mozaique en Crossing Border. 

Dit album is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen, maar dat is misschien maar goed ook. McMorrow heeft de tijd genomen voor zijn muziek. Hij speelde vroeger drums bij verschillende post-hardcore bandjes, maar besloot uiteindelijk om zich meer te gaan verdiepen in muziek en solo dingen uit te proberen. Deze autodidactische manier van spelen en leren duurde meer dan vijf jaar, alvorens hij werd opgemerkt door EMI. Hij kreeg een bescheiden platendeal en zou in Londen materiaal op gaan nemen. Helaas was de inspiratie en productiviteit ver te zoeken in de drukke stad. Het scheelde niet veel of we hadden dit album nooit in de schappen gehad.
 

'Sony schrapt tienduizend banen'

Sony wil dit jaar nog wereldwijd tienduizend banen schrappen. Het gaat om zes procent van het personeelsbestand, meldt de Japanse krant Nikkei maandag op basis van ingewijden.

Het elektronicabedrijf heeft vier jaar op rij rode cijfers geschreven. De nieuwe topman Kazuo Hirai staat daarom onder zware druk om het bedrijf winstgevend te maken. Het bedrijf verwacht over vorig jaar een nettoverlies van 220 miljard yen. Hirai, die dinsdag de leiding overnam, presenteert donderdag een bedrijfsplan.

Haase heeft top vijftig in vizier

Robin Haase heeft enkele plaatsen terreinwinst geboekt op de wereldranglijst. De 25-jarige Hagenaar klom van de 53e naar de 51e positie. Haase blijft de enige Nederlander in de top honderd. Igor Sijsling steeg vier plaatsen en staat nu 120e, zijn hoogste positie ooit. Thomas Schoorel is de mondiale nummer 131.

Haase, Schoorel en Sijsling versloegen afgelopen weekeinde met het Davis Cupteam Roemenië. Door de overwinning speelt Nederland later dit jaar een promotie/degradatiewedstrijd voor toetreding tot de Wereldgroep.

Bij de vrouwen wist Michaëlla Krajicek weer een plekje te stijgen. De geboren Delftse, die vorige week niet in actie kwam, staat nu 68e. Arantxa Rus verruilde de 97e voor de 95e plek. De Monsterse werd zaterdag al in de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in Barcelona uitgeschakeld.

In de top van de ranglijsten verandert weinig. Novak Djokovic en Victoria Azarenka blijven de klassementen aanvoeren. Serena Williams boekte door haar zege in Charleston een plaatsje winst. Ze staat nu negende. Jo-Wilfried Tsonga (5) en David Ferrer (6) wisselden bij de mannen van positie.


Haase heeft top vijftig in vizier (Foto: Novum)

iOS game van App Store geweerd vanwege Pedobeer

Childhood's End, een schattige tower defense-game voor de iPad, werd teruggefloten door Apple omdat de game 'misschien gebruikt zou worden om pedofielen te rekruteren'.

Toen de ontwikkelaar, Pixel Brain, de game een maand geleden aanbood voor de App Store kwam Childhood's End gewoon door de keuring. Maar toen er een week later een bug fix werd uitgebracht, besloot iemand bij Apple wat nader naar de game te kijken. De conclusies die deze persoon trok waren, volgens de ontwikkelaar, 'een beetje vreemd'.

De vijanden die je in Childhood's End moet bevechten zijn de teddyberen uit je jeugd. Apple besloot dat deze beren wel heel erg op de Pedobeer leken. Samen met de titel van de game zou dat, volgens de medewerker van Apple, wel erg duistere zaken kunnen betekenen.

De ontwikkelaar heeft de aanstootgevende teddyberen een make-over gegeven en Childhood's End is nu weer te downloaden via de App Store.

De vijandelijke teddyberen zouden volgens Apple lijken op Pedobeer

China roept Syrië op bestand uit te voeren

De Chinese regering heeft Syrië maandag opgeroepen zich aan de afspraken over een wapenstilstand te houden. Volgens de overeenkomst die de internationale gezant Kofi Annan met de regering in Damascus heeft gemaakt, trekt het Syrische leger zich uiterlijk dinsdag terug uit steden waar wordt gevochten. Het bewind in Damascus eist nu echter eerst schriftelijke garanties dat opstandelingen niet meer schieten en geen hulp meer krijgen van landen als Saudi-Arabië.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking zei dat zowel de regering als de oppositie "de belangrijke kansen" moet aangrijpen die de wapenstilstand biedt. China en Rusland hebben zich tot twee keer toe in de VN-Veiligheidsraad verzet tegen een resolutie waarin president Bashar al-Assad van Syrië werd opgeroepen af te treden. Wel stemden zij in met een niet-bindende verklaring van de voorzitter van de raad waarin het vredesplan van Annan steun krijgt.

China roept Syrië op bestand uit te voeren
China roept Syrië op bestand uit te voeren (Foto: ANP)

In Zwitserland gezochte Chileen gearresteerd

Een 24-jarige Chileense crimineel die werd gezocht in Zwitserland is zaterdag aangehouden in Zoetermeer. De man zou betrokken zijn geweest bij een plofkraak in Zwitserland waarbij een zeer groot geldbedrag was buitgemaakt. Dat meldt de politie.

Agenten sloegen zaterdag een man in de boeien die verdacht werd van een straatroof. In de woning van deze man troffen ze ook de Chileen aan. Toen de agenten zijn personalia natrokken, bleek dat de man gezocht werd door de Zwitserse autoriteiten. Hij is aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid, om daarna te worden overgedragen aan Zwitserland.

Yolanthe speelt vriendinnetje Mark Wahlberg

Yolanthe Sneijder-Cabau speelt in de actiethriller Pain and Gain de vriendin van Mark Wahlberg. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Haar personage heet Barbara. De actrice werd vorige week al gespot in sexy outfits op de filmset van de Hollywoodfilm.

De 27-jarige Yolanthe wordt geregisseerd door Transformers-regisseur Michael Bay. Pain and Gain wordt de eerste Hollywoodfilm voor de Spaans-Nederlandse actrice en presentatrice. Hoe groot haar rol in de film is, is niet duidelijk.

Yolanthe liet vorige week maandag via Twitter al weten aan een spannend project te werken. "Het maakt me het gelukkigste meisje op aarde." Sneijder-Cabau speelde vanaf 2005 tot 2008 in de soapserie Onderwerg naar Morgen en had een rolletje in de film Het Geheim van Mega Mindy uit 2009.

Bay werkt al jaren aan de film, maar wilde volgens filmstudio Paramount pas beginnen met de productie nadat hij een perfecte cast bij elkaar had verzameld. De actrice is in de film te zien naast Dwayne 'The Rock' Johnson, Ed Harris, Rob Corddry en Tony Shalhoub.

Pain and Gain is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een groep bodybuilders uit Florida die de criminaliteit in gaan. Ze starten een krijgstocht vol ontvoeringen, afpersing en moord, maar dat gaat niet helemaal zoals gepland. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Yolanthe speelt vriendinnetje Mark Wahlberg (Foto: Novum)

Bezopen Wasilewski kan EK vergeten

Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski is uit de selectie van de nationale ploeg van Polen gezet nadat hij zich afgelopen weekend misdroeg in Duitsland. De Pool ging met zijn landgenoot Slawomir Peszko van FC Köln een avondje stappen. De twee raakten bezopen en kregen het aan de stok met een taxichauffeur.

De politie moest eraan te pas komen om de relschoppers uit elkaar te halen en arresteerde de twee voetballers zelfs. Het duo kan door het incident het EK in eigen land wel vergeten. "Dit alcoholgebruik kan ik niet tolereren. Ik zal deze situatie niet negeren", zei bondscoach Franciszek Smuda in de Poolse pers.

"Bij deze verwijder ik ze uit mijn EK-selectie. Er is absoluut geen kans dat ik ze zal selecteren. Schamen zij zich niet? Ze zorgen ervoor dat Polen weer slecht in het nieuws komt in Duitsland", aldus de keuzeheer.

FOK!filmtips van de dag: The Reader

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Op Tweede Paasdag zijn er meerdere films die de moeite van het bekijken waard zijn. Voor de piepjonge FOK!kers onder ons is er om te beginnen een sprookjesverfilming. Rumpelstilzchen, naar een sprookje van Grimm,  is een Oostenrijkse film uit 2007. Het gaat over een arme molenaar met een bloedmooie dochter. In gesprek met de koning beweert hij dat zijn dochter stro in goud kan spinnen. De koning besluit hierop om haar op de proef te stellen. De film is om 10.10 te zien op Nederland 3.

Om 20:30 is The Curious Case of Benjamin Button op televisie te zien. Niet heel lang geleden is deze film ook al eens aangestipt tijdens de FOK!filmtip. De film vertelt het verhaal van Benjamin Button (een rol van Brad Pitt) die als vijftiger verliefd wordt op een vrouw van 20 jaar jonger. Button heeft een bijzondere eigenschap: hij wordt elk jaar jonger in plaats van ouder. Wat voor toekomst staat hen dan te wachten? De film is te zien op SBS 6.

De FOK!filmtip van de dag is vandaag voor de sterke film The Reader. Het wordt om 22:15 uitgezonden op Nederland 2. De cast is ook goed met onder andere Ralph Fiennes, Kate Winslet en David Kross. De film gaat over Michael Berg, een Duitse scholier die tramconductrice Hanna ontmoet. Hanna is tweemaal zo oud als Michael maar hij raakt desondanks helemaal geobsedeerd door haar. Ze geven zich volledig over aan de liefde en later leest hij haar het ene na het andere literaire werk voor. Op een dag is Hanna plotseling verdwenen. Michael gaat naar haar opzoek en komt zo achter een ontstellend geheim uit haar verleden.

Voor de nachtbrakers is er tenslotte nog een aardige film op BBC 2. La faute à Fidel wordt om 02:30 uitgezonden. Deze film speelt zich af in 1970 en gaat over de 9-jarige Anna. Ze pendelt tussen Bordeaux en Parijs, tussen (groot)ouders en school. Het lijkt een rustig leventje, maar Anna heeft een oom die in Spanje woont en Franco bevecht. Als haar oom opgepakt wordt en gedood is dit het begin van vele gebeurtenissen. Aardige film vanuit het perspectief van een kind.

'Post-launch DLC' voor Borderlands 2

De game is nog niet eens uit, maar er is nu al downloadable content aangekondigd voor Borderlands 2. Deze DLC brengt een nieuw personage naar de game: de Mechromancer.

De Mechromancer werkt samen met een grote robot genaamd Deathtrap. Het is nog niet bekend wanneer de content precies uitkomt, maar de ontwikkelaars verwachten dat dat zo'n 2 tot 3 maanden na de release zal zijn. Wie de game pre-ordert, krijgt de DLC gratis.

Borderlands 2 komt op 21 september uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Mechromancer


Toivonen: "Rood? Nee, dat denk ik niet"

Ola Toivonen liet zich zondagavond tijdens de KNVB Bekerfinale weer eens van zijn mindere kant zien. De Zweed ontsnapte aan een rode kaart. De buit was zondag al lang binnen toen Toivonen een zware overtreding maakte op Willie Overtoom.

Bij een 3-0 stand trapte de Zweedse aanvoerder van PSV zijn tegenstander op zijn enkel en leek daarbij geen enkele intentie om de bal te spelen. Hij werd bestraft met geel, daar waar een rode kaart wellicht op zijn plaats had geweest. "Het was een terechte gele kaart", zei Toivonen na de wedstrijd tegen Goal.com. "Ik raakte zijn enkel of kuit denk ik. Ik heb daarna mijn excuses aangeboden aan Overtoom. Of het een rode kaart waard was? Nee, dat denk ik niet. Ik ging voor de bal."

Overtoom moest het veld geblesseerd verlaten na de overtreding van Toivonen. Aanvoerder Antoine van der Linden was na de wedstrijd niet te spreken over de actie van Toivonen. "Dat was niet netjes, om het maar zacht uit te drukken. Hij had totaal geen intentie om de bal te spelen. Laten we hopen dat het mee valt met Overtoom en dat hij er snel weer bij kan zijn."

[NBA] New York verslaat koploper Chicago

New York Knicks heeft in de Eastern Conference van de NBA koploper Chicago Bulls op een nederlaag getrakteerd. In de Madison Square Garden werd het na verlenging 100-99. Carmelo Anthony was de grote man bij de thuisploeg met 43 punten. Hij maakte in de slotfase een belangrijke driepunter en zorgde in de verlenging voor de laatste vijf punten.

Derrick Rose kon de derde nederlaag in vier duels van de Bulls niet voorkomen. De point guard, die twaalf wedstrijden aan de kant stond, maakte 29 punten, maar dat bleek net niet voldoende.

Miami Heat rekende af met Detroit Pistons. Mede dankzij 26 punten van LeBron James werd het 98-75. Chris Bosh sloot af op 22 punten. Miami bezet de tweede positie in de oostelijke afdeling.

San Antonio Spurs behaalde de elfde overwinning op rij in de Western Conference. De koploper was zondag een maatje te groot voor Utah Jazz met 104-114. Tony Parker en Manu Ginobili waren met respectievelijk 28 en 23 punten het meest succesvol. Oklahoma City Thunder blijft in het spoor van de Spurs. Oklahoma stuurde Toronto Raptors met een 91-75 nederlaag naar huis. Kevin Durant was met 23 punten topscorer.

Overige uitslagen
New Jersey - Cleveland 122-117 n.v.
Sacramento - Houston 87-104
Boston - Philadelphia 103-79 

Zombies voeren op iOS

Er zijn talloze games waarin je een restaurant moet runnen of voedsel moet bereiden, maar er is nu een game uit die daar een draai aan geeft: Zombie Feast! Inderdaad. Zombies.

In de game hebben de zombies de wereld veroverd en jij moet nu hun favoriete gerechten maken. Het concept is natuurlijk al jaren oud, maar waar je klanten in een soortgelijke game zouden kunnen vragen om 'salade, salade, bacon', vragen ze in deze game om 'salade, salade, hersenen'. Ook de graphics geven de game zowel een hilarisch als luguber karakter.

Zombie Feast! is voor €0,79 te downloaden voor iPhone en iPad.

Zombies voeren

Politie houdt 23 supporters aan bij bekerfinale

De politie heeft bij de strijd om de KNVB Beker tussen PSV en Heracles in de Rotterdamse Kuip 23 supporters aangehouden. De arrestaties werden onder meer verricht voor openbare dronkenschap, baldadigheid, afsteken van vuurwerk en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, meldt de politie.

Voor aanvang van de wedstrijd zag de politie een groep Feyenoordsupporters in een horecagelegenheid aan de Pannekoekstraat. Onder hen waren enkele leden van de harde kern, daarom werden alle 42 supporters gecontroleerd en werden hun namen opgeschreven.

Op de grond vond de politie twee messen, een boksbeugel en een kleine hoeveelheid harddrugs. Een supporter werd aangehouden omdat hij geen identificatiebewijs bij zich had.

De door PSV gewonnen wedstrijd is volgens de politie goed en beheersbaar verlopen. Heracles stond voor het eerst in de bekerfinale en dat had een complete volksverhuizing tot gevolg.

Vanuit Almelo waren bijna negentienduizend supporters in 218 bussen en 825 auto's naar de Kuip afgereisd. Vanuit Eindhoven waren bijna tweehonderd bussen, vijf treinen en meer dan honderd auto's naar Rotterdam getrokken. Daarnaast waren vanuit Gorinchem twee boten naar Rotterdam gevaren.

Brand verwoest woningen Bunschoten-Spakenburg

Bij een brand in Bunschoten-Spakenburg zijn zondagnacht ongeveer zeven woningen verloren gegaan. De woningen zaten boven winkels nabij de Visserssteeg, meldt de brandweer. Bij de brand vielen voor zover bekend geen gewonden. De brandweer bracht vier bewoners in veiligheid, zegt een woordvoerder.

De woningen en winkels zaten volgens de woordvoerder in een ingewikkeld gebouw. "Alles is in en op elkaar gebouwd, dat maakte het blussen lastig." De brand begon rond 02.30 uur buiten aan de achterkant van het gebouw, maar was al snel naar de woningen overgeslagen. Rond 05.30 uur was de brand onder controle en bijna helemaal geblust.

Twee gewonden bij schietpartij in Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam zijn maandagochtend twee gewonden gevallen. Na een melding rond 06.30 uur vonden agenten buiten op de Brede Hilledijk een vrouw met een verwonding aan haar voet, meldt de politie. Na de schietpartij zou een auto zijn weggereden.

In een woning aan de straat lag een gewonde man. Hij was nog aanspreekbaar, maar de brandweer moest er aan te pas komen om hem veilig uit de woning te halen. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt wat de aanleiding was voor de schietpartij en praat met de slachtoffers en getuigen.

Watson wint Masters na play-off

Bubba Watson heeft zondag de Masters in Augusta op zijn naam geschreven. De 33-jarige Amerikaanse golfer versloeg in de afsluitende play-off de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen. Beide spelers waren na vier ronden op 278 slagen (-10) geëindigd.

Voor Watson is het zijn eerste zege op een major. Hij volgt de Zuid-Afrikaan Carl Schwartzel op, die het toernooi vorig jaar won. De Zweed Peter Hanson, die na de derde dag aan de leiding ging, zakte naar de derde plaats. Die positie deelt hij met de Engelsman Lee Westwood en de Amerikanen Phil Mickelson en Matt Kuchar.

Tiger Woods en Rory McIlroy, vooraf gezien als kanshebbers in Georgia, speelden geen rol van betekenis. Zij eindigden als veertigste met 293 slagen, vijf boven par. "Ik heb hier nooit van durven dromen", zei Watson na afloop. "Ik kan daarom niet zeggen dat een droom is uitgekomen." De Amerikaan stijgt door zijn overwinning naar de vierde plaats op de wereldranglijst.


Oosthuizen sloeg een albatross op de Par-5 tweede hole, iets wat zelden gebeurt op de Masters.

Veel zwart-wit in Killer is Dead-artwork

Er is een set artwork vrijgegeven voor Grasshopper Manafactures nieuwste titel Killer is Dead. De afbeeldingen zijn een vervolg op de officiële aankondiging van het spel in het Japanse magazine Famitsu.

De afbeeldingen zijn voornamelijk zwart-wit, de twee gekleurde plaatjes hoorden bij de Famitsu-aankondiging.

Killer is Dead moet ergens in 2013 gaan uitkomen op Xbox 360 en PlayStation 3.

 

 

 

 

Skylanders heeft drie nieuwe personages

Het aantal personages in Skylanders: Spyro's Adventure is uitgebreid met drie nieuwe beestjes. Sinds kort zijn de personages Warnado, Camo en Wham Shell te koop voor in het spel. Om de spelers alvast een blik op de drie te gunnen hebben de makers een hele reeks screenshots uitgebracht.

Skylanders: Spyro's Adventure is beschikbaar op Xbox 360, PlayStation 3, pc, Nintendo Wii en Nintendo 3DS.

  

  

  

  

 

 

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 29

In de Bundesliga werd afgelopen weekend de 29e speelronde gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen en andere statistieken.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit uitslag
za 7 apr, 15:30 Bayern München FC Augsburg 2-1
za 7 apr, 15:30 SC Freiburg 1.FC Nürnberg 2-2
za 7 apr, 15:30 FC Kaiserslautern 1899 Hoffenheim 1-2
za 7 apr, 15:30 VFB Stuttgart FSV Mainz 05 4-1
za 7 apr, 15:30 1.FC Köln Werder Bremen 1-1
za 7 apr, 15:30 VFL Wolfsburg Borussia Dortmund 1-3
za 7 apr, 18:30 Borussia Mönchengladbach Hertha BSC 0-0
zo 8 apr, 15:30 FC Schalke 04 Hannover 96 3-0
zo 8 apr, 17:30 Hamburger SV Bayer Leverkusen 1-1

Stand:

# Club Wed. w g v p v - t
1 Borussia Dortmund 29 20 6 3 66 66-22
2 Bayern München 29 20 3 6 63 69-19
3 FC Schalke 04 29 18 3 8 57 64-35
4 Borussia Mönchengladbach 29 15 7 7 52 41-20
5 VFB Stuttgart 29 12 7 10 43 52-39
6 Bayer Leverkusen 29 11 8 10 41 40-39
7 Werder Bremen 29 11 8 10 41 42-44
8 Hannover 96 29 10 11 8 41 37-42
9 VFL Wolfsburg 29 12 4 13 40 41-52
10 1899 Hoffenheim 29 9 10 10 37 34-40
11 FSV Mainz 05 29 8 9 12 33 43-48
12 1.FC Nürnberg 29 9 5 15 32 27-41
13 SC Freiburg 29 8 8 13 32 39-55
14 Hamburger SV 29 7 10 12 31 33-51
15 FC Augsburg 29 6 12 11 30 31-44
16 1.FC Köln 29 8 5 16 29 36-59
17 Hertha BSC 29 6 9 14 27 30-52
18 FC Kaiserslautern 29 3 11 15 20 18-41

topscorers:

# speler club goals
1 Gomez Bayern München 25
2 Huntelaar Schalke 04 24
3 Robert Lewandowski Borussia Dortmund 19
4 Podolski 1. FC Köln 17
5 Pizarro Werder Bremen 16

Programma volgende speelronde:

Datum Thuis Uit
di 10 apr, 20:00 Werder Bremen Borussia Mönchengladbach
di 10 apr, 20:00 FSV Mainz 05 1.FC Köln
di 10 apr, 20:00 FC Augsburg VFB Stuttgart
di 10 apr, 20:00 Hertha BSC SC Freiburg
wo 11 apr, 20:00 Borussia Dortmund Bayern München
wo 11 apr, 20:00 Bayer Leverkusen FC Kaiserslautern
wo 11 apr, 20:00 Hannover 96 VFL Wolfsburg
wo 11 apr, 20:00 1.FC Nürnberg FC Schalke 04
wo 11 apr, 20:00 1899 Hoffenheim Hamburger SV

Alphen staat stil bij schietpartij Ridderhof

In winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn wordt maandag het schietincident herdacht waarbij precies een jaar geleden zes mensen en schutter Tristan van der V. omkwamen. Na de officiële herdenking wordt een gedenkplek bij het winkelcentrum onthuld, die bestaat uit een monument, een bank en een boom.

De herdenking gaat om 11.30 uur van start met koorzang. Twintig minuten later houdt burgemeester Bas Eenhoorn een toespraak. Na een moment van stilte en meer zang komt de voorzitter van de winkeliersvereniging aan het woord, waarna winkeliers een glasplaat onthullen.

Omdat het winkelcentrum aan de Troubadourweg maar beperkt ruimte biedt, worden buiten grote tv-schermen neergezet. Iedereen is welkom, maar 'provocerende' camouflagekleding en legerkisten zijn niet toegestaan.

Liesbeth List zingt dan het nummer Heb het Leven Lief, waarna bloemen worden gelegd bij het gedenkteken. Om 13.30 uur volgt een gebedsdienst die het thema 'Om niet te vergeten' heeft gekregen. Voor mensen die hulp nodig hebben bij de verwerking zijn zorgverleners beschikbaar.

De hulpverlening en begeleiding van slachtoffers en andere betrokkenen is ook na een jaar nog volop gaande. In het najaar bleek dat bij nabestaanden weinig behoefte bestaat aan een lotgenotenbijeenkomst, zodat is gekozen voor persoonlijk contact.

Wel zijn in oktober en februari twee lotgenotenbijeenkomsten voor gewonden georganiseerd. Meer dan de helft van de gewonden was aanwezig, van wie velen met familieleden. Zestien mensen raakten gewond door kogels van de dader, maar daarnaast vielen nog tientallen gewonden door bijvoorbeeld rondvliegend glas.

Burgemeester Eenhoorn zei dit weekend in een documentaire van Alphen Stad FM/TV dat twee gewonden nog altijd niet zelfstandig kunnen lopen. Een vrouw liep een dwarslaesie op en kan de rest van haar leven niet meer lopen en een mannelijk slachtoffer is nog aan het revalideren.

Wat Eenhoorn betreft organiseert de gemeente geen jaarlijkse herdenking. Hij wil vooral verwerken en vooruitkijken.

tepelsap

Al deze gorigheid valt echter in het niet bij wat me vandaag overkwam. Buiten ravotten de eerste buurtkindertjes in korte broek. Bij de buurtsuper verdwenen dozen vol raketten in big shoppers en voor het tankstation stonden de eerste zakken houtskool. Het wordt lente. Langer liegen dat mijn niet zo goddelijke lijf bikini-proof is, heeft geen zin. Het is tijd voor een nieuwe fase: het badpak. Op naar de stad dus.

Meer zelfmoorden onder Canadese meisjes

Canadese meisjes plegen de laatste decennia steeds vaker zelfmoord. Dat blijkt uit een onderzoek van Canadese wetenschappers dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Canadian Medical Association Journal. Jongens pleegden juist minder vaak zelfmoord, zo blijkt uit het onderzoek.

Met name onder meisjes van 15 tot 19 jaar oud was een stijging te zien. In 1980 pleegden 3,7 op de 100.000 meisjes zelfmoord, in 2008 waren dat er 6,2 op 100.000. Ook hun methodes zijn de laatste decennia veranderd. Gebruikten meisjes eerst wapens of vergif, tegenwoordig plegen ze vaker zelfmoord door verstikking.

Waarom de meisjes vaker zelfmoord plegen, is volgens de onderzoekers niet bekend.

Oppositie Rusland betoogt op Rode Plein

De Russische autoriteiten hebben zondag niet ingegrepen toen enkele honderden activisten van de oppositie samenkwamen op het Rode Plein in Moskou. Toen oppositieleidster Jevgenija Tsjirikova echter een tentje probeerde op te zetten werd ze samen met twee betogers gearresteerd.

De activisten droegen witte linten, het symbool van de vreedzame protesten tegen premier Vladimir Poetin. Ze werden strak in de gaten gehouden door de politie.

Tientallen demonstranten volgden Tsjirikova toen ze werd afgevoerd en eisten bij het politiebureau waar ze werd vastgehouden haar vrijlating.

De Russische politie heeft in het recente verleden demonstraties waar geen vergunning voor was afgegeven uiteengedreven. De organisatoren van de actie van zondag zeiden dat ze geen toestemming nodig hadden omdat het geen formeel protest was. "Het is onze stad en we lopen waar we willen", zeiden de betogers op Facebook.

Oppositieleider Sergej Oedaltsov, de leider van de oppositiebeweging Links Front, was ook op het Rode Plein aanwezig. Hij riep op tot een groter protest op 6 mei, de dag voordat Poetin wordt geïnaugureerd als president.

"We moeten onze eisen luid en duidelijk overbrengen op een open en vrije manier", aldus Oedaltsov. "Hoe meer van dit soort initiatieven er vanuit de bevolking komen, hoe beter. Het bekent dat onze samenleving wakker begint te worden en dat mensen zich niet meer laten afschrikken of het zwijgen laten opleggen."

Terreurcel opgerold in Irak

Iraakse veiligheidstroepen hebben leden van een aan Al-Qaida gelieerde terreurcel opgepakt die verantwoordelijk wordt gehouden voor een aantal dodelijke aanvallen en overvallen in Bagdad. Dat hebben de Iraakse autoriteiten zondag bekendgemaakt.

De terreurcel, die uit 25 leden bestond, hoorde bij Ansar al-Islam, aldus de politie. Deze radicale soennitische beweging heeft banden met terreurorganisatie Al-Qaida. De autoriteiten maakten bij de arrestaties ook een aantal bommen en pistolen met geluidsdempers buit.

Toestand gewonde cameraman paasvuur redelijk

De cameraman van RTV Oost die zondagavond gewond is geraakt door een losgeschoten staalkabel bij het paasvuur in Espelo, is er redelijk aan toe. Volgens een woordvoerster van de politie was hij behoorlijk aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Volgens de politie was de cameraman over de omheining geklommen. Die staat ongeveer 80 meter van het vuur af en daar binnen komen mag officieel niet. "Die omheining staat er niet voor niets. Zo'n paasvuur kan gevaarlijk zijn" aldus de woordvoerster.

De man werd in de rug geraakt door een staalkabel die losschoot door de hitte. De kabel diende als spankabel om de paal die in het midden van het paasvuur stond rechtop te houden.

In Espelo is zondag het grootste paasvuur ter wereld aangestoken.

'Productiekosten Wii U geschat op $180'

Volgens de site Forget The Box is de kostprijs van het materiaal om de Wii U te maken $180. Dat is inclusief de nieuwe controller. De controller zelf wordt geschat op $50. De verkoopprijs zou echter $300 zijn. Nintendo probeert de productiekosten van de Wii U te drukken om investeerders tevreden te houden, wat de lage kostprijs kan verklaren.

“Cutting production costs to maximize profits is Nintendo’s main concern with the Wii U. They are cutting costs in the Wii U’s hardware to build back confidence in investors. Nintendo wants investors to view Wii U as a less risky proposition”, vertelt een anonieme bron tegen de site.

Over de nieuwe controller heeft de bron dit te melden: “The cameras in the Wii U controller are an estimated manufacturing cost of $6. They are slightly better quality than the 3DS and DSi cameras. The touch screen has a manufacturing cost estimated at $14."

Dit is niet de eerste keer dat Nintendo een soortgelijke strategie uitvoert. De Nintendo 3DS kreeg bij de lancering een verkoopprijs van $250 mee, terwijl de site iSuppli de totale kosten van de hardware schatte op $100,71. Dit was, net zoals bij de toekomstige Nintendo Wii U, nog zonder de kosten voor onder andere de software, R&D, transport, marketing, belastingen en verpakkingskosten. 

wii u

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.