FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 februari 2012

Cesare Deve Morire wint Gouden Beer in Berlijn

Vanavond zijn de prijzen van de 62e editie van het Internationale Film Festival van Berlijn weer uitgereikt. De Gouden Beer voor de Beste Film ging naar de documentaire Cesare Deve Morire (Caesar Must Die) van Paolo & Vittorio Taviani.

Cesare deve morire is een documentaire over de zwaarbewaakte Rebibbia gevangenis in Rome waar een groep tot levenslang veroordeelde gevangenen het stuk Julius Caesar opvoeren. De Hongaar Bence Fliegauf kreeg een Zilveren Beer als Beste Nieuwkomer met zijn dramafilm Csak a szél (Just The Wind) over de lotgevallen van een Roma familie die een racistische aanval op hun buren meemaakt. Just The Wind is gebaseerd op waar gebeurde feiten die tussen 2008 en 2009 plaatsvonden. In die tijd werden zestien Roma woningen in Hongarije aangevallen met Molotov cocktails, pistolen en geweren. Er kwamen zes mensen bij de geweldsexplosie om die nog steeds door de politie onderzocht wordt.

Christian Petzold mocht een Zilveren Beer als Beste Regisseur mee naar huis nemen voor zijn film Barbara, over een Oost-Duitse arts die naar het vrije Westen probeert te vluchten. De Zilveren Beer voor Beste Acteur ging naar Mikkel Boe Foelsgaard met zijn rol in de film En Kongelig Affære (A Royal Affair). De film van Nikolaj Arcel en Rasmus Heisterberg won eveneens een prijs voor het Beste Scenario. In de Deense film zien we hoe een jonge koningin, getrouwd met een zwaar gestoorde koning, verliefd wordt op haar hofarts en een revolutie ontketent. 

Rachel Mwanza mocht als Beste Actrice, met haar rol in Kim Nguyen's Rebelle (War Witch), een beeldje mee naar huis nemen. Een mooie prestatie met een debuutfilm. Tabu, van de Portugees Miguel Gomes werd beloond met de Alfred Bauer Prijs. De 80-koppige international jury werd geleid door Mike Leigh en bestond uit onder meer Charlotte Gainsbourg en Jake Gyllenhaal.

Bij de 62e Berlinale deden 53 films uit 37 landen mee aan de competitie waarbij meer dan 23500 keer werd gestemd.


Een fragment uit de winnende film Cesare deve morire.

Badmintonsters lopen finale EK mis

De Nederlandse badmintonsters zijn er niet in geslaagd de finale van het EK in Amsterdam te bereiken. De ploeg ging in de Sporthallen Zuid met 3-1 onderuit tegen Duitsland. Een bronzen medaille is nu het hoogst haalbare. Dan moet er zondag wel worden gewonnen van Rusland.

Judith Meulendijks zette Nederland op een 1-0 voorsprong door Juliane Schenk met 21-17 en 21-19 te verslaan. De overige drie partijen werden echter een prooi voor Duitsland. Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen verloren hun partij in het dubbelspel en ook Patty Stolzenbach redde het niet. Een nederlaag van het koppel Selena Piek en Ilse Vaessen betekende vervolgens de beslissing.

Als Nederland beslag weet te leggen op het brons levert dat een ticket op voor het WK in mei in China. De verliezer is afhankelijk van de resultaten van de Aziatische kampioenschappen die momenteel in Macau plaatsvinden.

China steunt vredesplan Arabische Liga voor Syrië

China zoekt naar een oplossing voor het conflict in Syrië op basis van het vredesplan van de Arabische Liga. Die verrassende verklaring, die Beijing zaterdag deed uitgaan, lijkt moeilijk te rijmen met het veto dat de Chinese regering onlangs uitsprak over een VN-resolutie met een vergelijkbare strekking.

De paradox weerspiegelt China's streven naar een bemiddelaarsrol in Syrië, zonder bemoeienis van de Verenigde Naties. Het schrikbeeld van militair ingrijpen door de internationale gemeenschap staat de regering in Beijing na de VN-resoluties en daaropvolgende NAVO-campagne tegen Libië nog scherp voor ogen.

Volgens de Chinese verklaring heeft onderminister van buitenlandse zaken Zhai Jun zaterdag tijdens zijn bezoek aan Damascus president Bashar Assad zijn steun voor het plan van de Arabische Liga uitgesproken. Zhai riep na afloop van het onderhoud alle partijen op onmiddellijk een einde te maken aan het bloedvergieten.

De Chinese gezant sprak voorts zijn steun uit voor het referendum over de grondwet dat de Syrische president heeft aangekondigd. Zhai zei te hopen dat de autoriteiten de orde in het land spoedig weten te herstellen.

Dode door steekpartij in IJsselstein

Een man is zaterdagavond in een ziekenhuis in Utrecht overleden, nadat hij in IJsselstein met een mes was gestoken. De politie kon nog niet zeggen om wie het gaat.

De politie kreeg rond 19.45 uur een melding van een vechtpartij in een steeg in het centrum van de stad. Agenten troffen een man aan met steekwonden. Hij was zwaargewond en buiten bewustzijn. De man is ter plekke gereanimeerd en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht.

De dader is nog voortvluchtig. Volgens de politie kunnen er ook meerdere daders zijn.

Wintersporters stuiten op fikse files in Duitsland

Nederlanders die op wintersport gaan hebben zaterdag vooral in Duitsland en Oostenrijk te kampen gehad met fikse files. Elders viel het fileleed mee, meldt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst.

Onder meer op de Duitse A7 en de A8 zijn vakantiegangers in files terechtgekomen. De opstoppingen ontstonden al vroeg en staan er zaterdagavond nog altijd. Het verkeer daar komt op sommige plekken maar nauwelijks vooruit.

De scholen in het midden en zuiden van Nederland gingen vrijdag dicht voor de voorjaarsvakantie. Verwacht werd dat ruim honderdtachtigduizend Nederlanders richting de sneeuw trekken.

Vanwege de sneeuwval afgelopen woensdag was verwacht dat wintersporters te maken zouden krijgen met veel vertraging. "Maar het lijkt er op dat de wegen toch goed begaanbaar waren", zegt de woordvoerder van de VID.

In Frankrijk viel het echter erg mee. "Hoewel het daar zaterdagmiddag wel wat drukker was." De files zijn daar inmiddels opgelost.

Klink in denktank bondskanselier Merkel

Oud-minister Ab Klink (CDA) is toegetreden tot een denktank van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De denktank adviseert Merkel over de politieke koers voor de komende tien jaar. In het radioprogramma Andersdenkenden zegt Klink zondagavond dat hij een half jaar geleden is gevraagd deel te nemen in de club.

De voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertelt inmiddels enkele stukken te hebben geschreven over het migratiebeleid en een leeftijdsonafhankelijke leerplicht, die volgens hem 'echt noodzakelijk is'. "Het is echt idioot dat iemand die in Nederland of in Duitsland geboren wordt zeker vijftienduizend uur scholing krijgt, terwijl een migrant die hier binnenkomt maar zeshonderd uur krijgt. Dan investeer je niet in die mensen."

De belangrijkste aanbevelingen van de groep van vijftien deskundigen waarvan de CDA'er deel uitmaakt, zullen in de loop van het voorjaar volgens Klink hun weg vinden naar de Duitse politiek en Merkel.

Guidetti mist PSV-uit na uittrekken shirt

John Guidetti heeft zijn ploeg Feyenoord een goede en slechte dienst in één bewezen. Hij zette zijn ploeg een kwartier voor tijd tegen RKC Waalwijk vanaf elf meter op voorsprong. Vervolgens trok hij zijn shirt uit, terwijl de Zweed al een gele kaart op zak had.

Arbiter Danny Makkelie aarzelde niet en trok de tweede gele kaart en dus rood voor Guidetti. Daardoor mist de spits de ontmoeting met PSV in Eindhoven. Feyenoord-trainer Ronald Koeman was uiterst ontevreden met de oliedomme actie van zijn spits.


Guidetti viert doelpunt (Foto: Pro Shots)

[WTT] Federer knokt zich naar finale

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Makkelijk ging het echter niet in de halve finale tegen de Rus Nikolay Davydenko.

Federer verloor zelfs de eerste set 4-6. Daarna kwam de Zwitser terug en won de tweede set met 6-3. In de derde set kreeg Federer op een 4-3 achterstand zelfs drie breakpoints tegen. Davydenko slaagde er echter niet in deze te benutten en werd direct daarna zelf op love gebroken. Vervolgens serveerde Federer zelf de wedstrijd uit.

"Ik heb in het verleden grote wedstrijden gespeeld tegen Nikolay. De laatste tijd ging het wat minder met hem. Ik ben blij hem weer op dit niveau te zien. Gelukkig was hij net niet goed genoeg om mij te verslaan", aldus Federer na afloop.

In de finale treft Federer morgen de Argentijn Juan Martín del Potro, die eerder vandaag de Tsjech Tomas Berdych versloeg.

[FA Cup] Arsenal uitgeschakeld

Arsenal is er niet in geslaagd de kwartfinale van de FA Cup te bereiken. De Londense club ging met 2-0 onderuit bij Sunderland, waarvan vorige week in competitieverband nog werd gewonnen. Een volley van Kieran Richardson en een eigen doelpunt van Alex Oxlade-Chamberlain beslisten de wedstrijd.

Door de uitschakeling in de FA Cup sluit Arsenal het seizoen zo goed als zeker af zonder prijs. De club verloor drie dagen geleden in de achtste finales van de Champions League met 4-0 van AC Milan. In de Premier League staan de Gunners vierde, zeventien punten achter koploper Manchester City. In de League Cup was de kwartfinale het eindstation.

Everton plaatste zich, mede dankzij Royston Drenthe, wel voor de kwartfinale. De Nederlander opende tegen Blackpool al in de eerste minuut de score. Denis Stracqualursi maakte er vervolgens 2-0 van. Norwich City, de nummer acht in de Premier League, ging thuis met 2-1 onderuit tegen tweededivisionist Leicester City.

Nys en Vos zegevieren op Cauberg

Sven Nys en Marianne Vos hebben de internationale veldrit in Valkenburg op hun naam geschreven. Ze wonnen de tweede Cauberg Cyclocross.

Bij de mannen kwam Nys solo over de meet, op een halve minuut gevolgd door zijn Belgische landgenoot Klaas Vantornout, terwijl Niels Albert het Vlaamse feestje compleet maakte met plaats drie. Thijs van Amerongen was met plaats zes beste Nederlander, terwijl Gerben de Knegt achtste werd.

Bij de vrouwen was Vos oppermachtig, want op anderhalve minuut werd Daphny van den Brand tweede, voor de Britse Nikki Harris.

Uitslag Heracles Almelo - Roda JC

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen Heracles almelo en Roda JC. De ploeg uit Kerkrade kwam nog wel met 0-1 voor, maar uiteindelijk won Heracles de wedstrijd met 2-1.

Heracles Almelo

2 - 1

Roda JC

 65' Everton
 78' Overtoom (pen)
   40' Malki 
 
 Gele kaart: Duarte, Belterman (Heracles Almelo), Monteyne (Roda JC)
 Rode kaart: Kieszek (75) (Roda JC)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.431
Arbiter: Smet (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Rienstra
v.d.Linden
Looms
Duarte
Overtoom
Bruns (Belterman/90 1)
Douglas
Armenteros
Everton
  Kieszek
Monteyne
Vukovic
Wielaert
Hempte (Biemans/22)
Sutchuin Djoum
Vormer
Donald (Pluim/86)
Ramzi
Junker (Prus/77)
Malki

DLC: The Game laat zien hoe het niet moet

DLC. Sommigen hebben er een hekel aan, anderen prijzen het de lucht in. Vaak is de manier waarop DLC ontvangen wordt afhankelijk van hoe de ontwikkelaars hiermee omgaan in de game die ze uitbrengen. Sommige games lijken hierdoor soms niet af, omdat er voor de release al een berg aan DLC gepland staat. Een recent voorbeeld hiervan is Final Fantasy XIII-2.

In het onderstaande filmpje neemt Mega64 het principe DLC op de hak. Bekijk hier onder het promofilmpje van DLC: The Game.

Premier Rutte stelt vakantie uit

Minister-president Mark Rutte (VVD) heeft zijn vertrek voor een wintersportvakantie uitgesteld vanwege het ski-ongeval van prins Friso. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft zaterdag laten weten dat de premier de ontwikkelingen in de gezondheidstoestand van de prins afwacht.

Prins Friso raakte vrijdag in de omgeving van het Oostenrijkse Lech bedolven onder een lawine. Hij lag ruim twintig minuten onder de sneeuw voordat hij werd gevonden en kon worden uitgegraven. De prins ligt op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck. Zijn toestand is stabiel, maar de prins is nog niet buiten levensgevaar. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden.

Vrijdag meldde de RVD dat de artsen die de prins behandelen pas over enkele dagen een prognose kunnen geven over de toestand van Friso.


Premier Rutte stelt vakantie uit (Foto: Novum)

KNMI waarschuwt voor gladheid maandag

Het verkeer in het hele land moet maandagochtend rekening houden met gladheid. Daarvoor waarschuwt het KNMI zaterdagavond. De waarschuwing, code geel, geldt vanaf middernacht tot ongeveer 09.00 uur.

De gladheid wordt veroorzaakt door bevriezing van natte weggedeelten. Zaterdagavond en zondag valt geregeld neerslag, zondag gaat het zelfs om winterse buien. Zondagavond klaart het op en daalt de temperatuur tot onder het vriespunt.

Van Calker na twee runs elfde op WK

Bobsleeër Edwin van Calker en zijn remmer Sybren Jansma zijn in Lake Placid halverwege het wereleldkampioenschap elfde in de tweemansslee. De Nederlanders zetten een totaaltijd neer van 1.52,58. Morgen worden de twee andere runs afgewerkt.

Aan de leiding gaan de Canadezen Lyndon Rush en Jesse Lumsden met 1.51,59. Zij hebben 0,12 seconden voorsprong op de Amerikanen Steven Holcomb en Steven Langton.

Sterren herdenken Houston op uitvaartdienst

Whitney Houston wordt zaterdag herdacht tijdens een uitvaartdienst in de New Hope Baptist Church in Newark, de kerk waar ze als kind zong. Onder anderen Alicia Keys en Stevie Wonder hebben een muzikaal eerbetoon gebracht.

Acteur Kevin Costner, de tegenspeler van Houston in de film The Bodyguard, vertelde tijdens een korte toespraak dat Houston in staat was haar twijfels te overwinnen en grootsheid te bereiken. Ook roemde hij haar opvallende talent.

Houstons peettante Aretha Franklin zou eigenlijk zingen, maar liet verstek gaan omdat ze ziek was. Ook Bobby Brown, de ex-man van de zangeres, was er even. Hij kwam binnen toen de dienst begon, liep naar de kist en raakte die even aan. Inmiddels is Brown weer vertrokken.

Houstons fans kunnen niet persoonlijk afscheid nemen van de zangeres, maar de dienst is live te volgen op internet.

Whitney Houston overleed vorige week zaterdag op 48-jarige leeftijd, aan de vooravond van de Grammy Awards. Ze werd gevonden in een badkuip in een hotel in Beverly Hills.

Over de doodsoorzaak doen verschillende geruchten de ronde. Zo zou Houston zijn gestorven aan een combinatie van het antidepressivum Xanax en alcohol. Het feit dat ze in een badkuip is gevonden, wijst erop dat ze mogelijk is verdronken. De officiële doodsoorzaak wordt pas bekend na toxicologisch onderzoek. De uitslag daarvan wordt over vier tot zes weken verwacht.

Houston wordt volgens Amerikaanse media zondag begraven in Fair View Cemetery in Westfield, waar haar vader ook ligt.

Uitslagen Eredivisie (18/02/2012)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. ADO Den Haag speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Excelsior. VVV-Venlo won het degradatieduel uit tegen De Graafschap met 1-4. Het betekende voor VVV de eerste uitzege sinds november 2010.


Excelsior speler Kevin Jansen in duel met ADO Den Haag Speler Aleksandar Radosavlievic. (Foto: Pro Shots)

ADO Den Haag

1 - 1

Excelsior

 35' De Graaf (e.d)
   49' Alberg 
 
 Gele kaart: Radosaljevic, (ADO Den Haag), Vincken, Broerse, v. Steensel, Smith, (Excelsior)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi (N'Toko/54)
Kum
Visser
Luk ík
Immers
Radosavljevic
Toornstra
Chery
J.Verhoek (Lalkovic/66)
Boussaboun
  De Ruiter
De Graaf
Schenkeveld (Smith/21)
v.Steensel
Scheimann
Jansen
Alberg
Broerse
Maatsen (Te Vrede/76)
Janga (Oost/80)
Vincken


VVV Venlo speler Maya Yoshida met De Graafschap speler Rydell Poepon. (Foto: Pro Shots)

De Graafschap

1 - 4

VVV-Venlo

 13' Poepon
   50' Holla 
 52' Yoshida 
 65' v.d Pavert (e.d)
 81' Berghuis 
 
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 11.566
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
De Winter
Nalbantoglu
Wormgoor
Saeijs
v.d.Pavert (El Hassnaoui/67)
Rose (De Leeuw/58)
Vermouth (Breinburg/58)
Meijer
Badibanga
Poepon
Sreckovic
  Gentenaar
Timisela (De Regt/88)
Vorstermans
Yoshida
Leiwakabessy
Holla
Meeuwis
Kruysen
Berghuis
Nwofor (Uchebo/73)
Wildschut (Cullen/46)

[Bundesliga] Bayern verspeelt punten bij hekkensluiter

Bayern München heeft in de Bundesliga punten verspeeld bij hekkensluiter SC Freiburg. Het werd slechts 0-0. Arjen Robben viel bij de ploeg van trainer Jupp Heynckes pas na rust in.

In de tussenstand staat niet alleen regerend kampioen en koploper Borussia Dortmund boven Bayern, maar ook Borussia Mönchengladbach dat eerder vandaag 1. FC Kaiserslautern met 1-0 versloeg.

Belgische kasteelheer is doodgeschoten

De Belgische kasteelheer Stijn Saelens is doodgeschoten. De 34-jarige zakenman was in zijn rechterlong getroffen door een kogel en stikte daardoor in zijn eigen bloed. Dat meldde het parket van Brugge op basis van de autopsie.

Vrijdag meldde justitie dat het lichaam van Saelens was gevonden in een bos in het Vlaamse Maria-Aalter bij Brugge. Saelens was toen al weken vermist. Zijn vrouw trof eind januari in het kasteel van Wingene enkel een enorme plas bloed en kogelhulzen in de hal aan. Van de hal naar de oprit liep een bloedspoor.

De Vlaamse media waren daarna weken in de ban van de 'kasteelmoord'. Drie hoofdverdachten, onder wie Saelens' schoonvader, zitten vast. Zij moeten dinsdag voor de rechter verschijnen. Dan wordt bepaald of zij langer vastgehouden mogen worden. Tot die tijd wil het parket niets meer zeggen over de zaak.

Azarenka en Stosur in finale Doha

Victoria Azarenka en Samantha Stosur staan zondag tegenover elkaar in de finale van het WTA-toernooi van Doha. Azarenka, de nummer één van de wereld, won op het hardcourt van Qatar met 6-2, 6-4 van Agnieszka Radwanska. Stosur (3) zag haar tegenstandster Marion Bartoli geblesseerd opgeven. De Australische had toen de eerste set al met 6-3 gewonnen.

Azarenka kreeg tegen Radwanska ook te maken met fysiek ongemak. De Wit-Russische kwam aan het begin van de tweede set ten val en blesseerde daarbij haar rechterenkel. Ze strompelde even over de baan, leverde haar service in, maar bleek uiteindelijk toch in staat de partij naar zich toe te trekken.

Uitslag Feyenoord - RKC Waalwijk

In de Kuip werd vanavond het duel tussen Feyenoord en RKC Waalwijk gespeeld. Het eindigde in een 1-1 gelijkspel. Guidetti benutte de strafschop en trok daarna zijn shirt uit. De Zweed had al geel op zak en moest met twee keer geel vertrekken. Hij zal hierdoor het duel tegen PSV missen. Braber scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker. 

Feyenoord

1 - 1

RKC Waalwijk

  77' Guidetti (pen)
   87' Braber
 
 Gele kaart: Leerdam, Bakkal (Feyenoord), Duits, Németh (RKC Waalwijk)
 Rode kaart: Guidetti (77/2xg) (Feyenoord)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 44500
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Leerdam (De Vrij/46)
Vlaar
Martins Indi
Nelom
El Ahmadi
Mokotjo
Bakkal
Schaken(Swerts/85)
Guidetti
G. Fernandez (Cabral/63)
  Zoet
Martina
Drost
Ramos
v. Peppen
Duits (Castillion/78)
Braber
Meijers
Schet
Németh
Ten Voorde (v. Hout/78)


Guidetti, zowel de held als de schlemiel bij Feyenoord (Foto: Pro Shots)

Nieuwe voorzitter Rode Kruis

Inge Brakman is de nieuwe bestuursvoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Dat laat de hulporganisatie zaterdag weten. Ze volgt CDA'er Elco Brinkman op, die vorig jaar afscheid nam wegens zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer.

Brakman zit in de raad van toezicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Universiteit van Amsterdam en Staatsbosbeheer. Eerder was ze onder meer voorzitter van het Commissariaat voor de Media en secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Brakman noemt het een eer om haar steentje bij te dragen aan het werk van het Rode Kruis. Vooral de combinatie van de hulpverlening van het Rode Kruis in binnen- en buitenland spreekt haar aan.


Nieuwe voorzitter Rode Kruis (Foto: Novum)

Skullgirls' walgelijkste karakter onthuld

In Skullgirls kunnen we niet enkel het gevecht aangaan met getekende mooie dames, er is namelijk ook ruimte voor walgelijke monsters. Reverge Labs heeft Double onthuld, het walgelijkste karakter uit de game.

Double is een zweterig, op een hand lijkend wezen dat van vorm kan veranderen. Double verandert in één van de andere karakters en neemt zo een aangepaste vechtstijl van dit karakter aan. De special moves die zij kan zijn veelal moves die het net niet gehaald hebben bij de andere karakters. Daarnaast heeft zij ook haar eigen specialiteiten, zo kan ze veranderen in een Paaseiland-Moai die raketten uit zijn mond schiet. Hieronder is een afbeelding te zien van Double.

double

Files vallen mee, behalve richting Oostenrijk

Automobilisten die zaterdag vertrokken richting wintersportgebieden in onder meer Zwitserland hebben tot nu toe weinig last van vertraging. Maar wintersporters die via Duitsland Oostenrijk binnen probeerden te komen, staan al urenlang in de file. Dat liet de ANWB weten.

"Het valt best mee. Er is wel wat vertraging in andere richtingen dan Oostenrijk, maar dat lost snel weer op", aldus een woordvoerder. Op de Duitse A7, die via de Fernpass in Oostenrijk overgaat in de B179, was echter heel veel vertraging. "Daar staan nog steeds mensen vast." Het verkeer trekt volgens de ANWB 'als een schildpad' door de Alpen met 5 kilometer per uur.

CD Projekt werkt aan games voor volgende generatie

CD Projekt heeft aangegeven dat ze bezig zijn met twee titels voor een release in 2014 en in 2015. Beide moeten naar pc en de volgende generatie consoles komen. Met de console-projecten zijn ze net begonnen.

CD Projekt is al bezig met de 'Red Engine' voor de volgende generatie consoles. Ze hebben daarnaast al een lijstje met features klaarliggen die ze willen realiseren naarmate er meer informatie bekend wordt over de nieuwe consoles. Het ene project zal iets groots en multiplatform worden en het andere project moet een nieuwe RPG worden.

Momenteel is er een klein, nieuw team bezig met de nieuwe games. De games uit 2014 en 2015 moeten AAA-titels worden. Maar dit is niet alles wat er op het programma staat want CD Projekt is nog bezig met twee A-titels voor dit jaar en een AA-titel voor volgend jaar.

Fans Amnesia ontdekken meer hints rond opvolger

Sinds de teasersite van de mogelijke opvolger van Amnesia: The Dark Descent online is gegaan, zijn fans van de horrorgame druk op zoek naar aanwijzingen die de makers hebben achtergelaten. Tot dusver lijkt het ontrafelen van de hints al een game op zich.

De afbeelding op de teasersite is niet langer vaag als voorheen, maar laat nu een bloederige tunnel zien waarin een ledemaatloos lichaam hangt. De site linkt ook niet langer door naar China op Google maps, maar naar de Smith Tower in Seattle. Eerder linkte de site naar de site van Boreray Island. De Smith Tower heeft toevallig een Chinese kamer, waar op Wikipedia de volgende quote over te vinden is: "The Chinese Room is on the 35th floor, which also has a wraparound public observation deck. The furniture and the hand-carved ceiling were gifts from the Empress of China. They include the famous Wishing Chair. It is said that a single woman who sits in the chair will marry within a year. The legend came true for Smith's daughter, who married in the Chinese Room itself."

Wellicht wijst deze aanwijzing echter richting de ontwikkelaar van Dear Esther, die ook thechineseroom heet. De setting van Boreray Island heeft ook wel wat weg van de setting van Dear Esther en op de site van de ontwikkelaar is te lezen dat zij bezig zijn met een survival horrorgame die Q4 2012 uit zal komen. Dit zou dus kunnen wijzen op een samenwerking met Frictional Games. 

Maar dit is nog niet alles. Een fan heeft zitten puzzelen in de HTML van de teasersite en kwam zo bij een interactief gedeelte, een verborgen ARG. Wanneer er USER THOMAS getypt wordt in deze ARG, wordt er een afbeelding getiteld fragment_ebola.jpg gedownload. In deze afbeelding zijn de letters p, f, c, i, n, c, m, i, o, i, s, g en g te lezen, wat bijvoorbeeld kan staan voor 'gif pics coming', maar het kunnen ook letters zijn die je verder laten vorderen in de ARG.

Zover zijn de fans tot nu toe gekomen met het uitpluizen van de aanwijzingen voor de opvolger van Amnesia: The Dark Descent, terwijl Frictional Games zich uiteraard stilhoudt. De laatste ontwikkelingen zijn te volgen op dit forum. Afbeelding fragment_ebola.jpg is hieronder te bekijken. 

ebola

Heffen administratiekosten bij boete mag niet

Justitie mag geen administratiekosten in rekening brengen aan mensen die een geldboete hebben gekregen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een door hoogleraar recht en bestuur bij de Wageningen Universiteit Bernd van der Meulen aangespannen zaak. Volgens de rechter kan de uitzondering die wordt gemaakt voor geldboetes niet door de beugel.

Van der Meulen was het niet eens met de zes euro administratiekosten die hij moest betalen voor een verkeersboete van 99 euro. Hij betaalde de 99 euro wel, maar tekende bezwaar aan tegen de 6 euro administratiekosten.

De rechtbank stelt dat het uitgangspunt is dat de kosten van handhaving van bepalingen waarbij overtreding wordt gestraft voor rekening van de staat komen. Dat voor geldboetes een uitzondering is gemaakt omdat die bijdrage bescheiden is en de incasso niet veel kosten met zich meebrengt, kan volgens de rechtbank niet. "Het zojuist genoemde uitgangspunt verdraagt geen uitzondering", aldus de rechter.

Mojang en vrienden zitten al op kwart miljoen

De Zweedse ontwikkelaar Mojang, bekend van Minecraft, is samen met wat ontwikkelaarsvriendjes een weekendje aan het programmeren. Ze gaan binnen zestig uur enkele games maken die donateurs kunnen krijgen na een donatie aan het goede doel.

Op het moment van schrijven zijn de ontwikkelaars al zo'n 36 uur bezig en hebben zo'n 45.000 mensen een donatie gedaan voor een totale waarde van zo'n $256.000. Alle opbrengsten van dit weekend programmeren en doneren gaat naar vier goede doelen waar donateurs zelf kunnen bepalen wat voor een deel van hun donatie naar welk goed doel gaat.

Mojang is samen met Wolfire na een poll onder 100.000 mensen bezig met een 'real-time strategy shoot 'em up' met een 'steampunk, ancient Egypt theme'. Oxeye Game Studios is momenteel bezig met een 'dungeon crawler beat 'em up' in een 'post-apocalyptic World War II'.

Wil je het hele gebeuren volgen en ben je benieuwd naar wat de opbrengsten allemaal zijn over enkele uren? Volg het project dan via deze officiële website.

Gearbox had licentie Heat

Randy Pitchford, baas van Gearbox Software, geeft aan dat zij de licentie hadden om een game te maken rondom actiefilm Heat uit 1995 met Robert DeNiro, Val Kilmer en Al Pacino.

Pitchford vermoedt dat de licentie al verlopen is op dit moment omdat hij er al jaren niet meer naar omgekeken heeft. Pitchford gaf aan dat er wel dingen geprobeerd waren als zoiets uit de Heat-film. Kane & Lynch is daar een voorbeeld van maar ook een bepaalde missie in Grand Theft Auto IV.

Pitchford heeft aangegeven ook interesse te hebben gehad in een project rondom Sin City en Blade Runner, van deze laatste titel was al bekend dat er interesse was vanuit het bedrijf. Momenteel is het bedrijf bezig met Aliens: Colonial Marines en Borderlands 2.

Oppositie Duitsland wil neutrale opvolger Wulff

De Duitse oppositie wil een neutrale kandidaat voor de opvolging van de afgetreden bondspresident Christian Wulff steunen. Oppositieleider Sigmar Gabriel van de sociaaldemocratische SPD heeft dat zaterdag verklaard.

Een onafhankelijke kandidaat moet volgens Gabriel het aanzien van het ambt, dat door Wulffs optreden ernstig is beschadigd, herstellen. Een kabinetslid of actief politicus komt voor de sociaaldemocraten noch voor mede-oppositiepartij de Groenen in aanmerking.

Wulff trad vrijdag af na aanhoudende beschuldigingen van vriendjespolitiek.

Schrijver Mass Effect en The Old Republic verlaat Bioware

Drew Karpyshyn, hoofdschrijver bij Bioware, heeft het succesvolle bedrijf verlaten. Hij wil zich meer gaan richten op zijn boeken en andere, niet game-gerelateerde projecten. Dat heeft hij laten weten in zijn weblog.

"For the past twelve years I've had the privilege to work at one of the best companies in the video game industry, side by side with the most talented and incredible group of people I've ever had the good fortune to know. I've enjoyed my time at BioWare immensely, but it's time for me to move on," aldus Karpyshyn. Hij benadrukt dat de split met de Canadese ontwikkelaar in goede sfeer is gegaan, en 100% zijn eigen beslissing was.

Karpyshyn stond in het verleden aan het hoofd van de schrijversteams van Mass Effect 1 en 2, Star Wars: Knights of the Old Rupublic en The Old Republic. Ook droeg hij bij aan Jade Empire, Baldur's Gate en Neverwinter Nights, en schreef hij boeken in de Mass Effect en Star Wars universa.

Drew Karpyshyn

[Upd] Judoka Elmont plaatst zich voor Spelen

Judoka Dex Elmont komt komende zomer in actie op de Olympische Spelen. Onze landgenoot  toonde vormbehoud bij de Grand Prix in het Duitse Düsseldorf en plaatste zich daarmee voor de Spelen van Londen.

Elmont, vice-wereldkampioen in de klasse tot 73 kilogram, voldeed in Düsseldorf aan de eis door de halve finales van het toernooi te halen. Drie opeenvolgende zeges waren daarvoor voldoende. Later vandaag wordt het toernooi voortgezet.

Update 18.14 uur

Dex Elmont heeft de bronzen medaille gewonnen in Düsseldorf. Onze landgenoot verloor in de halve finales van Nyam-Ochir Sainjargal uit Mongolië.

Klik hier om een lijst van alle geplaatste Nederlandse sporters tot nu toe te zien.

Verbrand lichaam is van Helmondse vrouw

Het verbrande lichaam dat dinsdagmiddag in een bos in het Brabantse Knegsel is gevonden, is van een 44-jarige vrouw uit Helmond. De vrouw werd dinsdagochtend voor het laatst gezien in de Helmondse wijk de Eeuwsels, meldt de politie zaterdag.

De vrouw fietste vermoedelijk dinsdagochtend over het Piet van Bokhovenpad. Rond 14.30 uur vond een voorbijganger haar verbrande lichaam in een bos aan de Urnenweg in Knegsel. De politie is op zoek naar mensen die het slachtoffer dinsdag hebben gezien of gesproken en naar de fiets waarop de vrouw zat.

Boete Neymar voor beledigen arbiter

Neymar heeft 8700 dollar betaald aan een scheidsrechter die in 2010 werd uitgemaakt voor 'dief' op de twitterpagina van de aanvaller. De 20-jarige Braziliaan van Santos beweert dat een vriend het bericht plaatste. Er stond ook dat leidsman Sandro Meira Ricci het stadion beter kon verlaten 'onder begeleiding van de politie'.

Neymar speelde zelf niet mee en keek op tv naar de betreffende wedstrijd. Ricci kreeg twee maanden geleden al gelijk van een rechtbank, maar ontving het geld pas zaterdag. Hij heeft het bedrag, omgerekend 6600 euro, aan goede doelen geschonken.


Boete Neymar voor beledigen arbiter (Foto: Novum)

Jeugdfilm Kauwboy in de prijzen bij Berlinale

De jeugdfilm Kauwboy heeft een prijs in de wacht gesleept tijdens het internationale filmfestival van Berlijn. De film won de Grand Prix of the Deutsches Kinderhilfswerk voor beste jeugdfilm, meldt producent Waterland Film.

"Deze Grand Prix van de internationale jury is het hoogst haalbare op kinderfilmgebied, een fantastisch resultaat", reageert producent Jan van der Zanden. "We voelden meteen dat dit een bijzondere film zou worden en we gaan er alles aan doen om zo veel mogelijk kinderen met deze film te bereiken."

Kauwboy gaat over de 10-jarige Jojo die op een dag een kauw vindt en deze mee naar huis neemt. Hij houdt de vogel verborgen voor zijn wispelturige vader. Jojo komt klem te zitten tussen loyaliteit aan zijn vader en de zorg voor de kauw. De film draait vanaf 18 april in de Nederlandse bioscopen.


Jeugdfilm Kauwboy in de prijzen bij Berlinale (Foto: Novum)

[FA Cup] Drenthe belangrijk voor Everton

Everton heeft de kwartfinales van de FA Cup gehaald. In eigen huis werd Blackpool, uitkomend in de Championship, met 2-0 verslagen. Ook Bolton Wanderers en Leicester City bereikten de laatste acht.

De 2-0 uitslag in het voordeel van Everton stond na zeven minuten al op het scorebord. Drenthe wist na één minuut de score al te openen en zes minuten later bracht Denis Stracqualursi de eindstand op het scorebord. Behalve Drenthe stond ook John Heitinga in de basis bij The Toffees. Beide Nederlanders speelden de volledige wedstrijd mee.

Bolton Wanderers moest op bezoek bij Millwall, dat eveneens uitkomt in de Championship. Ryo Myaichi, gehuurd van Arsenal en vorig jaar nog spelend voor Feyenoord, opende al na vier minuten de score. Na een uur spelen verdubbelde David N'Gog namens Bolton de score en dit was tevens de eindstand.

Norwich City verslikte zich in eigen huis in Leicester City, dat ook uitkomt in de Championship. Norwich, zelf spelend in de Premier League, kwam na vijf minuten spelen al op achterstand door een doelpunt van Sean St.Ledger. Via Wesley Hoolahan kwam Norwich twintig minuten later weer op gelijke hoogte, maar David Nugent schoot Leicester twintig minuten voor tijd naar de kwartfinales.

Chemische stoffen gelekt bij Odfjell

Vandaag is er bij chemisch opslagbedrijf Odfjell in het Botlekgebied vijfhonderd liter nafta en benzine gelekt. Het bedrijf stelde meteen de DCMR Milieudienst Rijnmond op de hoogte. Het bedrijf ruimt de gelekte stoffen zelf op met een vacuümwagen. Zodra de stoffen opgeruimd zijn zal een saneringsbedrijf de grond analyseren. 

Dat Odfjell zelf de Milieudienst op de hoogte gesteld heeft, is een 'goed teken' volgens de dienst. In het verleden is het bedrijf in opspraak geraakt wegens het veelvuldig lekken van gevaarlijke stoffen. Hier werd lang niet altijd melding van gedaan. Behalve de melding door het bedrijf zelf, heeft de DCMR verder geen meldingen ontvangen.

Emilio, lastig of makkelijk?

Hij is nu zowat twee jaar bij ons. Het fascinerende van pleegouder zijn is de enorme variatie in pleegkinderen. Er zit echt van alles tussen, meestal nogal wat alarmerende dingen ook. Maar goed, dat is het mooie ervan. Je gaat ervan uit dat je weet hoe het mot, want je hebt eigen kinderen en die zijn  grotendeels netjes opgedroogd. O, dat was hoofdzakelijk mazzel? Best hoor, willen we meteen toegeven, maar het resultaat was goed, dus is het iets om op te gaan bouwen.

[Bundesliga] Dortmund en Gladbach maken geen fout

In de titelstrijd hebben Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach geen misstap begaan. Beide ploegen wonnen hun uitduel. Dortmund won op bezoek bij Herths BSC met 0-1, terwijl Mönchengladbach met 1-2 bij 1. FC Kaiserslautern won.

Dortmund ging op bezoek bij Hertha BSC. De regerend landskampioen had moeite om de defensie van de stugge Berlijners te slechten, maar had aan een treffer van het talent Kevin Grosskreutz voldoende. De middenvelder trof in de 66e minuut doel. Dortmund blijft door de nipte zege voor minimaal een week de koploper in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kan rustig achterover leunen en kijken hoe achtervolgers Bayern München en Schalke 04 het er dit weekend van afbrengen.

Het uitstekend presterende Gladbach kende een bliksemstart in het Fritz Walter Stadion. Al na een kwartier stonden de bezoekers op een comfortabele 2-0 voorsprong dankzij treffers van Patrick Hermann en Juan Fernando Arango. Kaiserslautern kwam in de tweede helft via Leon Jessen nog wel terug tot 2-1, maar daar zou het uiteindelijk bij blijven. Gladbach blijft door de overwinning in het spoor van de koplopers. De ploeg staat derde en heeft drie punten minder dan koploper Dortmund.

Leverkusen kende geen enkele moeite met de ploeg van trainer Jos Luhukay. De Champions League-deelnemer kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via aanvaller Stefan Kiessling. Vijf minuten na rust kwam Augsburg nog wel verrassend op gelijke hoogte via Ja-Cheol Koo, maar tien minuten later stelde Leverkusen alweer orde op zaken. Gonzalo Castro, opnieuw Kiessling en Andre Schürrle brachten de thuisploeg uiteindelijk een ruime overwinning.

Andere uitslag:
1. FC Nürnberg - 1. FC Köln 2-1

Grootste fraudezaak uit geschiedenis Iran begonnen

Voor een rechtbank in Teheran staan sinds zaterdag 32 personen terecht die verdacht worden van de grootste bankfraudezaak in de Iraanse geschiedenis. Dat heeft de staatstelevisie bericht.

De verdachten, die omgerekend twee miljard euro zouden hebben buitgemaakt, stonden zaterdag in gevangenisuniform voor het hekje van het Revolutionaire Hof in de Iraanse hoofdstad.

Volgens de aanklager hebben de zwendelaars met behulp van vervalste documenten van een van de grootste financiële instellingen in het land een reeks leningen losgekregen. Met dat geld kochten zij aandelen in onder meer enkele grote staatsondernemingen.

Door op grote schaal fraude te plegen en zich voortdurend te bedienen van steekpenningen hebben de verdachten volgens justitie de economische staatsveiligheid in gevaar gebracht.

De hoofdverdachte in de zaak staat terecht voor 'wereldse corruptie', wat hem in Iran tot 'vijand van God' zou maken. Bevindt de rechter hem schuldig, dan wacht hem de doodstraf.

Call of Duty komt in de herfst naar de Vita

Activisions populaire shooterfranchise Call of Duty komt deze herfst naar de PlayStation Vita. Dat heeft Guy Longworth, Sony’s senior vice president of marketing, gezegd in een interview met GameTrailers.

"In the Autumn, [my kids] are really looking forward to Call of Duty on Vita, and that's going to be an absolute game changer for the platform," aldus Longworth.

In oktober van het vorige jaar had Treyarch al een vacature uitgebracht voor hulp om de zeer succesvolle serie naar een nieuwe console te brengen. Toen was echter niet duidelijk of het om de Vita ging, of misschien over de Wii U.

Nu blijkt dus Sony's nieuwe boreling deze herfst aan de beurt te zijn. Longworth heeft niet nader toegelicht of het om een port of om een nieuw deel, speciaal ontwikkeld voor de handheld, zou gaan.

Activision heeft voor zowel de Wii U als de Vita nog geen officiële aankondigingen gedaan. In het verleden heeft de firma wel aangegeven beide platformen te gaan ondersteunen. 

call of duty vita

Kramer: "Niet gedacht dat het zo zou gaan"

Sven Kramer greep vandaag tijdens de vijf kilometer van de WK allround in Moskou de macht. Onze landgenoot won de afstand en gaat daardoor aan de leiding in het algemeen klassement. Na afloop sprak hij over een goede en strakke rit.

"Ik had echt niet gedacht dat het zo zou gaan. Vorige week bij de wereldbeker in Hamar lukte het gewoon niet. Dan is het moeilijk om rustig te blijven en het vertrouwen te houden. Ik heb dat toch gedaan. Dit is de beloning", aldus Kramer, die in het klassement de Nederlanders Jan Blokhuijsen en Koen Verweij achter zich heeft staan.

"Dat is mooi. Op dit moment is het belangrijkste echter dat ik weer een 5 kilometer van niveau reed. Daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat ik er in het klassement goed voor sta", aldus Kramer over zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Het verschil tussen Kramer en zijn concurrenten was op de vijf kilometer behoorlijk groot. "Het begint weer een beetje ouderwets te lijken", waarmee hij doelde op zijn haast ongeslagen periode voor zijn bovenbeenblessure. "Het enige 'smetje' was dat ik het laatste rondje niet onder de 30 seconden kon blijven", grapte Kramer.

Villas-Boas: "Natuurlijk een slecht resultaat"

Chelsea blameerde zich zaterdagmiddag in eigen huis door met 1-1 gelijk te spelen tegen Birmingham City. Trainer Andre Villas-Boas was echter niet helemaal ontevreden.

De positie van de Portugees komt steeds zwaarder onder druk te staan. Chelsea wist vandaag voor de vierde keer op rij niet te winnen, waardoor de ontevredenheid toeneemt. Ook vandaag in de vijfde ronde van de FA Cup was het pover wat de Londenaren lieten zien. Birmingham, dat uitkomt in de Championship, stond zelfs lange tijd op voorsprong.

"Natuurlijk was het een slecht resultaat, maar het was een uitstekend optreden van ons in de tweede helft", vond Villas-Boas na afloop tegenover Sky Sports. "Het team probeerde om het tweede doelpunt te vinden. Het geeft ons een nieuwe kans bij Birmingham om toch door te gaan in dit bekertoernooi."

De voormalig trainer van FC Porto had ook complimenten over voor de tegenstander. "Normaal speel je tegen een ploeg die dezelfde verlangens en ambities als ons heeft. Birmingham had dat vandaag ook en haalde motivatie uit het doelpunt. Dat inspireerde ze om uiteindelijk gelijk te spelen."

Stomdronken bruidegom zet hotel op stelten

Een onlangs getrouwd stel uit Sneek zal zich hun huwelijksnacht nog lang herinneren. Niet omdat de seks zo lekker was, maar omdat de bruidegom stomdronken het Van der Valkhotel op stelten heeft gezet. De 26-jarige man sloeg zonder enige reden het alarmkastje in de bruidssuite in. De brandweer werd gealarmeerd maar rukte voor niets uit.

Onder de hotelgasten was enige commotie ontstaan aldus de politie die naast de brandweer ook ter plaatste was. Tussen het bruidspaar en het hotelpersoneel waren in de tussentijd de gemoederen hoog opgelopen. Het stel gaf het personeel de schuld dat ze deur van hun suite niet open konden krijgen. Het stel werd met een proces-verbaal op zak door de politie thuis afgeleverd.

Hertha BSC vindt in Rehhagel nieuwe trainer

Otto Rehhagel is de nieuwe trainer van Hertha BSC. De trainer, die in 2004 Europees kampioen werd met Griekenland, heeft de taak meegekregen om Hertha te behoeden voor degradatie. De 73-jarige trainer tekende een contract tot het einde van dit seizoen bij de ploeg uit Berlijn.

Op dit moment bivakkeert Hertha in de onderste regionen van de Duitse Bundesliga. De ploeg staat op de vijftiende plek, slechts drie punten boven hekkensluiter SC Freiburg. Rehhagel werkte voor het laatst in Duitsland bij 1. FC Kaiserslautern. Bij Hertha volgt hij de ontslagen Michael Skibbe op.

Zweed overleeft maanden onder sneeuw

Een automobilist die eind vorig jaar ingesneeuwd raakte in een afgelegen bosgebied in het noorden van Zweden, heeft zijn hachelijke avontuur op bijzondere wijze overleefd. Hij werd vrijdag meer dood dan levend aangetroffen in een slaapzak in zijn voertuig. De politie vermoedt dat de man zichzelf in leven heeft gehouden door sneeuw te eten.

De Zweed, een veertiger, heeft zijn leven vermoedelijk te danken aan een toevallige passant op een sneeuwscooter. Die zag het dak van de auto boven het sneeuwdek uitsteken. Hij waarschuwde politieagenten, die geschokt waren door wat ze aantroffen. De bestuurder van de auto bleek in een slaapzak te liggen en nauwelijks in staat te zijn tot praten of bewegen.

Het is nog onduidelijk hoe de man ingesneeuwd is geraakt. Hij is mogelijk half december verrast door hevige sneeuwval. De man heeft nog geen uitgebreide verklaring kunnen afleggen over wat hem is overkomen. Hij gaf wel aan dat hij in december voor het laatst had gegeten.

Guardiola twijfelt nog over contractverlenging

Josep Guardiola heeft nog steeds geen besluit genomen over zijn toekomst bij Barcelona. Het contract van de 41-jarige trainer loopt aan het einde van het seizoen af. "Ik moet eerst de motivatie vinden om door te gaan", laat Guardiola weten, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij de Catalanen.

"Ik had graag eerder een besluit genomen, maar ik ben er nog niet uit." Guardiola won al dertien prijzen sinds hij in mei 2008 de teugels overnam van Frank Rijkaard. Dit seizoen kijkt Barcelona tegen een achterstand van tien punten aan op Real Madrid in de Primera Division.

Guardiola bekijkt sinds 2010 per jaar of hij doorgaat bij de Champions Leaguewinnaar. Hij had de afgelopen twee seizoenen zijn keuze in deze periode al gemaakt.

[WK allround] Kramer wint 5km en leidt klassement

Sven Kramer heeft goede zaken gedaan om zijn vijfde wereldtitel te veroveren. In de laatste rit van de vijf kilomter klopte hij zijn directe concurrent Jan Blokhuijsen met een tijd van 6.14,23. Kramer staat hiermee eerste in het klassmeent. Blokhuijsen klokte 6.19,99 en werd tweede.

Het podium werd gecompleteerd door de titelverdediger Ivan Skobrev. Het podium van het klassment is volledig Nederlands. Morgen worden de 1500 meter en de afsluitende tien kilomter nog verreden. 

Uitslag

# Naam Land Tijd
1 Sven Kramer Ned 6.14,23
2 Jan Blokhuijsen Ned 6.16,99
3 Ivan Skobrev Rus 6.19,79
4 Koen Verweij ned 6.20,70
5 Håvard Bøkko Nor 6.22,21
14 Ted-Jan Bloemen Ned 6.32,85

Klassement

# Naam Land Punten 1500m
1 Sven Kramer Ned 74,123  
2 Jan Blokhuijsen Ned 74,259 +0,41
3 Koen Verweij Ned 74,330 +0,63
4 Håvard Bøkko Nor 74,691 +1,71
5 Ivan Skobrev Rus 70,028 +2,72
15 Ted-Jan Bloemen Ned 76,603 +7,44

ALDI introduceert eigen smartphones

Apple, Samsung en HTC hebben er een concurrent bij. Supermarktketen ALDI komt namelijk met smartphones van eigen merk. Deze zullen in de eigen winkelketen worden verkocht en vallen allemaal onder de 'Wolfgang'-noemer.

De toestellen zullen gefabriceerd worden door het Nederlandse Ambiance Technology, een bedrijf dat al enkele jaren elektronica in Azië laat maken.

Er staan momenteel drie modellen op de planning. De eerste is voornamelijk gericht op social messaging en werkt niet op Android. Dit dual-sim model is voorzien van een volwaardig QWERTY-toetsenbord en zal vanaf 22 februari in de winkels liggen met een prijskaartje van 49,99 euro.

Later in 2012 zullen er nog eens twee dual-sim modellen in de schappen komen te liggen, die wel voorzien worden van Android. De goedkoopste variant daarvan met een 2,8-inch scherm moet minder dan 100 euro gaan kosten. Voor dat bedrag kan men nu ongeveer 0,15 keer een iPhone 4S van concurrent Apple kopen.

Het duurdere model heeft een groot 4,3-inch scherm, een snellere processor en twee camera's. De prijs van het ALDI-smartphonevlaggenschip moet ruim onder de 200 euro liggen.

Vrouw verkoopt huiden beschermde dieren

Bij een 60-jarige vrouw uit Halsteren zijn vrijdag 109 dierenhuiden in beslag genomen. De vrouw had huiden van onder meer servallen, panters, stinkdieren, bevers en otters, die ze via Marktplaats op internet te koop aanbood, meldt de politie.

De dierenhuiden zijn van beschermde dieren. Agenten vonden ook twee opgerolde slangenhuiden, het schild van een schildpad en twee stukken wit koraal. De vrouw heeft volgens de politie verklaard dat ze niet op de hoogte was van de wetgeving rond beschermde diersoorten.

De spullen worden door een expert nader onderzocht. Op basis van dit onderzoek kijkt de politie of proces-verbaal moet worden opgemaakt tegen de vrouw.

Cocaïne gevonden op haar kapitein Costa Concordia

Op een haarmonster van kapitein Francesco Schettino van het gekapseisde cruisechip Costa Concordia zijn sporen van cocaïne aangetroffen. Dat heeft de Italiaanse consumentenorganisatie Codacons zaterdag laten weten.

Omdat in de haarvezels noch in een urinestaal cocaïne is aangetroffen lijkt Schettino het verdovende middel echter niet te hebben ingenomen. Codacons, dat de belangen van overlevenden van de ramp behartigt, heeft justitie om een tweede test gevraagd.

Schettino voerde het gezag toen de Costa Concordia op 13 januari met 4200 mensen aan boord op de rotsen liep bij het eiland Giglio. Hij wordt verdacht van dood door schuld, het veroorzaken van een scheepsongeluk en het verlaten van zijn schip voordat alle passagiers van boord waren.

Zeven passagiers schoolbus India verdronken

Een schoolbus is zaterdagochtend in het westen van India in de rivier de Kalvi gestort. Reddingswerkers hebben de lijken geborgen van zes kinderen en een volwassene. Acht leerlingen zijn nog spoorloos. Legerhelikopters, duikers van de politie en omwonenden in kano's speuren in het water naar de vermiste passagiers.

Volgens de politie was de chauffeur ongeveer dertig kilometer buiten Panaji, de hoofdstad van de deelstaat Goa, de macht over het stuur verloren. Hij sprong samen met de conducteur van de bus. Het tweetal bleef ongedeerd, maar hun voertuig raakte te water.

Brand verwoest bedrijfsgebouw Lichtenvoorde

Een brand heeft zaterdagochtend een bedrijfsgebouw in het Gelderse Lichtenvoorde verwoest. Dat meldt de gemeente Oost Gelre, waar Lichtenvoorde onder valt. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

De brand in het pand op het bedrijfsterrein aan de Lievelderweg brak rond 06.00 uur uit. Vanwege rookontwikkeling kregen omwonenden het advies ramen en deuren dicht te houden. Een naastgelegen woning werd ontruimd. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Kort voor 10.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het asbest dat is vrijgekomen is beperkt gebleven tot het bedrijfsterrein en een naastgelegen weiland. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om het op te ruimen.

In het pand zijn vier bedrijven gevestigd, waaronder een computer- en een constructiebedrijf. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

[FA Cup] Chelsea niet langs Birmingham

Chelsea moet op herhaling in de achtste finale van de FA Cup. De ploeg van trainer André Villas Boas kwam zaterdag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Birmingham City. De club uit de Championship, het tweede Engelse niveau, kwam na twintig minuten zelfs op voorsprong via David Murphy.

Voor Chelsea had Juan Manuel Mata enkele minuten later de mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen, maar de Spanjaard zag zijn strafschop gekeerd worden. In de 62e minuut vond Daniel Sturridge wel het net voor de Londenaren. Daar bleef het echter bij, waardoor Chelsea op 6 maart naar Birmingham moet.

[WTT] Del Potro eerste finalist in Rotterdam

Juan Martin del Potro heeft vandaag eenvoudig de finale bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament. In de halve eindstrijd won de als derde geplaatste Argentijn met 6-3 en 6-1 van de Tsjech Tomas Berdych, die als tweede ingeschaald was in Rotterdam.

Vanavond wordt bekend tegenover wie Del Potro morgen in de finale staat van het toernooi. Roger Federer treft vanavond in de tweede halve eindstrijd de Rus Nikolai Davydenko.

Nibali wint koninginnenrit in Oman

Vincenzo Nibali heeft de koninginnenrit in de Ronde van Oman gewonnen. De 27-jarige Italiaan van Liquigas was zaterdag na 158 kilometer tussen Muscat en Jabal al Akhdhar de sterkste bergop. Hij troefde de Slowaak Peter Velits van Omega Pharma-Quick Step af op de Green Mountain.

De Fransman Sandy Casar van Française des Jeux werd derde. Tom-Jelte Slagter van Rabobank kwam als zesde over de streep in de vijfde etappe. Velits neemt door zijn tweede plek de leiderstrui over van de Duitse sprinter André Greipel. Hij heeft een voorsprong van één seconde op Nibali.

Albert Timmer van Project 1t4i zat samen met onder andere Bernhard Eisel en Gregory Henderson in de vluchtpoging van de dag, maar veel meer dan drie minuten kregen de aanvallers niet.

De Ronde van Oman, die vorig jaar werd gewonnen door Robert Gesink, eindigt zondag met een rit over 130 kilometer van Al Khawd naar Matrah Corniche.

Ordetroepen beschieten rouwstoet Damascus

Syrische ordetroepen hebben zaterdag in Damascus met scherp geschoten op duizenden mensen die deelnamen aan een rouwstoet die in een betoging verkeerde. Volgens activisten is zeker een dode gevallen.

De demonstratie begon als laatste eerbetoon aan drie betogers die vrijdag door veiligheidstroepen waren gedood. De betoging, die volgens activisten vijftienduizend deelnemers telde, was een van de grootste in de Syrische hoofdstad sinds de opstand tegen het bewind van president Bashar Assad elf maanden geleden begon.

Verscheidene demonstranten zijn gewond geraakt. Volgens het Britse Observatorium voor de Mensenrechten joegen ordetroepen de menigte uiteen, deden ze tal van invallen en verrichten ze een reeks arrestaties.

De nieuwe uitbarsting van geweld vond plaats tijdens het bezoek van de Chinese onderminister van buitenlandse zaken aan Syrië. Zhai Jun riep in Damascus alle partijen op onmiddellijk een einde te maken aan het bloedvergieten. China loopt spitsroeden om de wereldwijde verontwaardiging tot bedaren te brengen over het stokje dat Beijing onlangs in de VN-Veiligheidsraad stak voor een Syrië-resolutie.

Zhai Jun sprak na afloop van een onderhoud met Assad China's steun uit voor het referendum over de grondwet dat de Syrische president heeft aangekondigd. Jun zei te hopen dat de autoriteiten de orde in het land spoedig weten te herstellen.

Actrice Judi Dench vecht tegen blindheid

Judi Dench lijdt aan een oogziekte die kan leiden tot blindheid. Het zicht van de actrice, bekend uit de James Bond-films, is al zo slecht dat ze gezichten vlakbij haar niet kan herkennen.

"Ik kan geen scripts meer lezen", bekent de 77-jarige actrice in een interview met de Britse boulevardkrant Daily Mirror. "En dus moet iemand ze me voorlezen, net zoals je een verhaaltje voorleest." Dench schakelt vaak de hulp in van bekenden. "Dat is fijn, want ik vorm dan een verhaal in mijn hoofd."

Dench is onlangs behandeld, maar weet niet of de ziekte daarmee kan worden geremd. "Het ergste is dat ik de persoon tegenover me niet eens kan zien als ik uit eten ga." Ze laat zich echter niet uit het veld slaan. "Je raakt eraan gewend. Ik heb lenzen en een bril. Met fel licht kan ik dingen beter zien."

De actrice heeft ook nog geen plannen om met pensioen te gaan. "Zolang ik de mogelijkheid heb om te werken, doe ik dat. Ik ben me er heel goed van bewust dat ik werk doe wat maar voor weinigen is weggelegd. Daar ben ik heel dankbaar voor."

Artsen willen minder bezoeken aan Friso

Het medische team dat prins Friso behandelt, heeft verzocht het aantal bezoeken aan de prins de komende tijd beperkt te houden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). In de gezondheidssituatie van Friso is geen verandering, wat betekent dat zijn toestand nog altijd stabiel is, maar dat de prins nog niet buiten levensgevaar is.

Koningin Beatrix, Friso's vrouw Mabel en broers kroonprins Willem-Alexander en prins Constantijn zijn met hun vrouwen en alle kinderen in Oostenrijk. Prins Friso raakte vrijdag in de omgeving van het Oostenrijkse Lech bedolven onder een lawine. Hij lag ruim twintig minuten onder de sneeuw voordat hij werd gevonden en kon worden uitgegraven.

De prins ligt op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck en wordt kunstmatig in slaap gehouden. De artsen die de prins behandelen kunnen volgens de RVD pas over enkele dagen een prognose geven over de toestand van Friso.

Oostenrijkse media meldden vrijdag dat Friso een schedelbasisfractuur heeft, maar zijn behandelend arts zou tegen een verslaggever van NRC Handelsblad hebben gezegd dat dit niet zo is. Neurochirurg Claudius Thomé zou hebben verteld dat het enige serieuze probleem de ademnood is waarin de prins twintig minuten heeft verkeerd nadat hij werd bedolven onder de sneeuw. Het ziekenhuis weerspreekt het verhaal van de NRC-verslaggever overigens en noemt de berichtgeving incorrect.

[WK allround] Wüst neemt leiding na drie kilometer

Ireen Wüst gaat na de drie kilometer aan de leiding van het klassement van het wereldkampioenschap allround in Moskou. Ze werd achter Martina Sábliková tweede en nam de leiding over van Christine Nesbitt.

Jorien Voorhuis moest al direct in de eerste rit in actie komen. Haar tijd van 4.12,47 betekende uiteindelijk de elfde plaats. Marrit Leenstra was duidelijk niet in goede doen nadat ze vannacht ziek was geworden. Ze kwam niet verder 4.15,33 en de achttiende plaats. Deelname aan de vijf kilometer lijkt er daardoor niet meer in te zitten voor haar.

Linda de Vries nam het rechtstreeks duel op tegen Nesbitt, de winnares van de 500 meter. Lang ging het gelijk op tussen de twee, maar in de slotronde stortte de Canadese  in en nam De Vries afstand. De Vries reed 4.07,06 en Nesbitt kwam uit op 4.09,55. In de slotrit reden Wüst en Sábliková tegen elkaar. de Nederlandse slaagde erin bij de Tsjechische in de buurt te blijven en daardoor haar ook voor te blijven in het klassement. Bovendien maakte ze met haar tijd van 4.02,69 haar achterstand op Nesbitt goed. Sábliková won de afstand in 4.01,80.

Uitslag 3.000 meter:

# Naam Land Tijd
1 Martina Sábliková Tsj 4.01,80
2 Ireen Wüst Ned 4.02,69
3 Linda de Vries Ned 4.07,06
4 Claudia Pechstein Dui 4.07,14
5 Cindy Klassen Can 4.07,50
6 Christine Nesbitt Can 4.09,55
11 Jorien Voorhuis Ned 4.12,47
18 Marrit Leenstra Ned 4.15,33

Klassement na de 3.000 meter:

# Naam Land Punten 1.500m
1 Ireen Wüst Ned 79.818  
2 Christine Nesbitt Can 79.891 0,22
3 Martina Sábliková Tsj 80.610 2,38
4 Linda de Vries Ned 80.966 3,45
5 Jekaterina Lobysheva Rus 81.181 4,09
12 Jorien Voorhuis Ned 82.408 7,77
15 Marrit Leenstra Ned 82.555 8,22


Sábliková en Wüst na hun rit. (Foto: Pro Shots)

Vonn wint wereldbeker afdaling

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn heeft voor het vijfde jaar op rij de wereldbeker op de afdaling gewonnen. Ze had zaterdag op de olympische piste in Sotsji aan een derde plaats voldoende. De Duitse Maria Höfl-Riesch was de snelste in Rusland, voor Elisabeth Görgl uit Oostenrijk.

Vonn gaat ook in de wereldbeker algemeen aan de leiding, die ze al drie keer veroverde. De 27-jarige skiester uit Minnesota was in de Super G en supercombinatie respectievelijk drie en twee keer de beste.

'Dagen Ranieri bij Inter lijken geteld'

Internazionale verloor gisteren opnieuw kostbare punten. De ploeg leed in eigen huis een pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Bologna. De directie van Inter lijkt het compleet gehad te hebben met trainer Claudio Ranieri.

Er gaan zelfs al geruchten dat deze week zijn ontslag bekend zal worden gemaakt. De namen van Fabio Capello en Figo gaan rond als mogelijke opvolger van Ranieri. Capello legde onlangs zijn functie als bondscoach van Engeland neer. De Engelse bond besloot John Terry de aanvoerdersband af te nemen en daar kon Capello niet mee leven.

Figo is oud-speler van Inter. Hij speelde van 2005 tot 2009 vier seizoenen voor de ploeg en sloot er na het seizoen 2008/09 zijn actieve voetballoopbaan af. Hij sprak in september al eens met de directie van Inter over een mogelijk dienstverband, maar destijds werd er voor Ranieri gekozen.

Volgens Corriero dello Sport is ook Roberto Baggio een kanshebber om de nieuwe trainer van Inter te worden. Baggio, die vandaag 45 jaar is geworden, behaalde onlangs zijn benodigde certificaat om als hoofdtrainer aan de slag te kunnen.

[WK allround] Leenstra: "Twijfelde over afmelden"

Marrit Leenstra werd vannacht ziek en verscheen daardoor niet fit op het ijs in Moskou bij het WK allround. Ze twijfelde over deelname, maar besloot toch van start te gaan. Na haar zwakke 500 meter was zwaar teleurgesteld.

"Toen ik vanmorgen ging inrijden, dacht ik dat het wel ging", zei Leenstra tegen de NOS. "Ik voelde me steeds beter worden, maar dat bleek niet het geval. Ik had meteen zere benen. Ik twijfelde of ik me zou afmelden of niet. Maar met een veertiger vraag je je achteraf wel af of je een goede beslissing hebt genomen. Ik ga wel de 3000 meter rijden en maar hopen dat ik me morgen beter voel."

Rehhagel aan de slag bij Hertha BSC

Hertha BSC heeft volgens Duitse media de veteraan Otto Rehhagel aangesteld als nieuwe trainer. Volgens onder andere persbureau DPA tekent de 73-jarige Rehhagel een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit Berlijn.

Rehhagel is de opvolger van Michael Skibbe die na iets meer dan anderhalve maand en vier verliezen op rij alweer op straat werd gezet door Hertha. De club strijdt momenteel tegen degradatie in de Bundesliga, het staat op de vijftiende plek.

'Koning Otto' keert hierdoor na 47 jaar terug bij Hertha BSC. Tussen 1963 en 1965 was hij speler van die club. Daarna was hij lang actief voor 1.FC Kaiserslautern.

Maar zijn grootste successen behaalde hij als trainer. Met Fortuna Düsseldorf won hij een DFB Pokal. Met Werder Bremen herhaalde hij dat twee keer, en won hij ook een landstitel en de UEFA Cup. Met Bayern München pakte hij een landstitel.

Het grootste succes behaalde hij met het Griekse voetbalteam, toen hij in 2004 Europees kampioen werd. Tussen 2001 en 2010 was hij daar bondscoach. Na die tijd zat hij zonder baan.

Medeleerlingen houden flyeractie voor vermist tweetal

Voor de twee meisjes, Jaimy en Lisa, uit Utrecht die sinds een aantal dagen vermist worden, wordt vandaag een flyeractie gehouden op station Utrecht Centraal. De actie is een initiatief van leerlingen op de UniC in Utrecht. Lisa zit ook op deze school.

Hoewel de politie (nog) niet uitgaat van een misdrijf, bestaat bij de ouders het vermoeden dat de kinderen in handen zijn gevallen van loverboys. Het tweetal is voor het laatst gezien in een stadsbus in Utrecht, sindsdien zijn ze spoorloos. De leerlingen hopen dat de flyeractie tot bruikbare tips zal leiden.

Jarige Paris Hilton wint in het casino

Paris Hilton heeft een aardig bedrag kunnen toevoegen aan haar fortuin. De socialite won tijdens een avondje in het casino maar liefst dertigduizend dollar.

Hilton vierde vrijdag haar 31e verjaardag in een casino in Las Vegas. "Ik heb net dertigduizend dollar gewonnen met het spelen van Blackjack, yes!", twittert de blondine. "Ik hou van gokken!"

Paris vloog naar Las Vegas om te feesten met familie en vrienden. "Wat een geweldig feest, ik ben blij dat we het met z'n allen hebben gevierd."

President Haïti aangevallen in carnavalsstoet

De Haïtiaanse president Michel Martelly is vrijdag aangevallen tijdens de carnavalsstoet in het centrum van de hoofdstad Port-au-Prince. Hij bleef volgens het presidentieel paleis ongedeerd.

Volgens het paleis waren 'oproerkraaiers', die een veilig heenkomen hebben gezocht in de universiteit van Haïti, verantwoordelijk voor de aanval. Ooggetuigen zagen dat de president vanaf het universiteitsterrein met stenen werd bekogeld en dat zijn schouder werd geraakt. "President Martelly viel bijna, maar twee lijfwachten vingen hem op en duwden hem de auto in", verklaarde toeschouwer Stanley Lazard (25).

De politie antwoordde met traangas en een reeks geweersalvo's in de lucht. Aanhangers van de president bestormden daarna het universiteitsterrein om wraak te nemen op de veronderstelde aanvallers. Ze sloegen er onder meer enkele ruiten van geparkeerde auto's in.

Martelly werd sinds hij in mei vorig jaar werd beëdigd al tweemaal aangevallen. Die incidenten illustreren dat de spanningen tussen de president en zijn tegenstanders oplopen.

[WK allround] Brodka blijft Verweij net voor op 500 meter

Zbigniew Brodka heeft de 500 meter gewonnen bij het WK allround in Moskou. De Pool bleef Koen Verwij met 36,24 net voor. De derde plaats was ook voor een Pool, namelijk Konrad Niedzwiedzki.

Harvard Bøkko wist voor het eerst Sven Kramer voor te blijven op de eerste afstand van een WK allround. De Noor werd vijfde en was Jan Blokhuijsen (0,10) en Kramer (0,24) te snel af. Grote tegenvaller was regerend kampioen Ivan Skobrev, die pas twaalfde werd met 37,04. Kramer moest trouwens even vrezen voor diskwalificatie, nadat hij met zijn schaats twee keer over de lijn zou zijn gegaan. Uit de herhaling bleek dat hij niet volledig met zijn schaats over de lijn was en dus niet uit de uitslag werd geschrapt. 

De laatste Nederlander die meedoet bij het toernooi, Ted-Jan Bloemen, werd vijftiende met 37,32. Later vandaag wordt de 5.000 meter nog verreden.

Uitslag 500 meter

# Schaatster Nat. Tijd
1 Zbigniew Brodka Pol 36,24
2 Koen Verweij NED +0,02
3 Konrad Niedzwiedzki Pol +0,08
4 Haralds Silovs Let +0,18
5 Havard Bøkko Noo +0,23
6 Jan Szymanski Pol +0,28
7 Jan Blokhuijsen NED +0,32
8 Sven Kramer NED +0,46
15 Ted-Jan Bloemen NED +1,08

André Kuipers' nieuwe carrière

Alles wat André Kuipers doet is nieuws. Zijn lancering richting het ISS, de aankomst daar, foto’s en tweets die hij vanuit de ruimte stuurt en het feit dat hij daar nog wat langer blijft dan gepland, alles is nieuws. Hij is een bekende Nederlander geworden. Daar zou hij straks bij terugkomst gebruik van moeten maken. Zijn jongensdroom om astronaut te worden is met dit lange verblijf in de ruimte wel waargemaakt. Tijd voor een nieuwe carrière. Ik zie de berichten al voor me.

Porto ontkent racisme-aantijging Man City

FC Porto heeft ontkend dat de aanhang racistische uitlatingen zou hebben gedaan tegen Manchester City-spelers deze week in de Europa League. De twee ploegen ontmoetten elkaar in Porto. Manchester City won de wedstrijd met 2-1. Na afloop claimde City dat er oerwoudgeluiden van de tribunes kwamen, voornamelijk jegens Mario Balotelli en Yaya Touré.

Woordvoerder Rui Cerqueira ontkent de aantijgingen en zegt dat de oerwoudgeluiden ook makkelijk verward konden worden met 'Hulk, Hulk, Hulk' of 'Kun, Kun, Kun', verwijzend naar Porto-spits Hulk en City-spits Sergio 'Kun' Agüero. "Er gebeurde niets abnormaals, niemand bemerkte vreemde gebeurtenissen, niet eens UEFA-mensen die bij de wedstrijd waren. Wij zijn er trots op een multiraciaal team te hebben. Porto-spelers hebben nog nooit een vleug van racisme gevoeld, dus we waren erg verrast door de beschuldigingen."

Castaignos in opspraak door spugen

Luc Castaignos kan mogelijk een lange schorsing verwachten. De Italiaanse voetbalbond onderzoekt een incident waarbij de Nederlander zou hebben gespuugd.

De oud-speler van Feyenoord zou vrijdagavond in het duel Internazionale - Bologna (0-3) in de slotfase hebben gespuugd naar een tegenstander. Op videobeelden is te zien dat Castaignos inderdaad 'richting' een Bologna-speler spuugt. De scheidsrechter is het incident ontgaan, maar op basis van de camerabeelden is de Italiaanse bond een vooronderzoek gestart, melden Italiaanse media.

Castaignos viel twintig minuten voor tijd in het veld voor Marco Faraoni. Op dat moment stond Inter al met 2-0 achter.

ATWT-acteur blij met hysterische fans

Grayson McCouch houdt van hysterische fans. De ATWT-acteur, die Dusty Donovan speelde in de serie, zou er geen problemen mee hebben als ze de kleren van zijn lijf rukken.

"Ze zijn heel beleefd hier", vertelt McCouch aan Novum Nieuws over de Nederlandse fans. "Ze praten wel over je, maar benaderen je meestal niet." De 43-jarige acteur zou het echter niet erg vinden als zijn fans fysiek worden. "Daar kijk ik juist naar uit", grapt hij. "Ze mogen best proberen mijn kleren uit te trekken, dat zou ik geweldig vinden. Maar dat doen ze hier niet, ze zijn te lief. Dat moet ook gewaardeerd worden."

Ook Austin Peck, die in As The World Turns te zien was als Brad Snyder, weet wel raad met hysterische fans. "Normaal ga ik meteen in de karatestand", waarschuwt hij. "Ik word fysiek en ik ga slaan. Ik kan er niks aan doen."

Pecks vrouw Terri Conn, die Katie Peretti vertolke in de soap, is juist teleurgesteld dat ze niet wordt achternagezeten door bezeten fans. "Alle acteurs die al in Nederland zijn geweest, zeiden: je bent daar een superster", vertelt ze. "Maar wij lopen hier over straat en mensen herkennen ons amper. Eigenlijk vind ik dat ook wel fijn, want dan hoef ik me niet altijd bezig te houden met hoe ik eruitzie."

As The World Turns wordt sinds 1990 uitgezonden op de Nederlandse televisie. De soap kwam twee jaar geleden ten einde, maar is nog tot dit jaar op de Nederlandse buis te zien.

[WK allround] Nesbitt zet concurrentie op flinke achterstand

Christine Nesbitt heeft een eerste grote slag geslagen bij het wereldkampioenschap allround schaatsen in Moskou. De Canadese zette in de Russische hoofdstad een sterke 38,30 neer en was daarmee alle directe concurrentes voor de titel minstens een seconde te snel af.

Regerend kampioene Ireen Wüst kwam nog als dichtste in de buurt van de favorieten. Ze had 1,07 langer nodig dan Nesbitt, terwijl Martina Sábliková 2,02 verloor. Claudia Pechstein eindigde 0,01 achter de Tsjechische.

Van de overige Nederlanders deed Linda de Vries het het beste. Ze werd zesde in 39,79 en zette daarmee een persoonlijk record neer. De zieke Marrit Leenstra werd tiende, terwijl Jorien Voorhuis zestiende werd.

Uitslag 500 meter vrouwen

# Schaatster Nat. Tijd
1 Christine Nesbitt Can 38,30
2 Yekaterina Lobysheva Rus +0,65
3 Ireen Wüst NED +1,07
4 Miho Takagi Jap +1,22
5 Yuliya Skokova Rus +1,42
6 Linda de Vries NED +1,49
7 Ida Njatun Noo +1,57
8 Brittany Schussler Can +1,62
10 Marrit Leenstra NED +1,70
16 Jorien Voorhuis NED +2,03

Sno in gesprek met Roda JC

Evander Sno lijkt zijn voetballoopbaan volgend seizoen bij Roda JC voort te zetten. De 25-jarige middenvelder van RKC, die afgelopen winterstop dichtbij een overgang naar FC Utrecht was, heeft de eerste gesprekken met de Limburgse ploeg inmiddels achter de rug.

Roda-trainer Harm van Veldhoven en technisch directeur Gerard Wielaert werden in een hotel gespot met Sno en zijn zaakwaarnemer. Eerder gaf Wielaert al aan dat de ploeg in Sno de ideale opvolger ziet van de naar Feyenoord vertrekkende Ruud Vormer. "We hebben een eerste gesprek gevoerd met Roda JC en praten binnenkort verder", aldus Chiel Dekker, zaakwaarnemer van Sno, in De Telegraaf.

Sno speelde in het verleden onder meer in het shirt van Feyenoord, NAC Breda, Celtic en Ajax.

Erven Jackson in oorlog met oud-manager

De nabestaanden van Michael Jackson zijn in een juridische oorlog verwikkeld met een oud-manager van de zanger, Tohme R. Tohme beweert dat hij recht heeft op miljoenen, terwijl Jacksons familie stelt dat Tohme Michael heeft belazerd.

Tohme, die de zaken van de zanger behartigde van januari 2008 tot maart 2009, zegt recht te hebben op een aanzienlijk deel van de inkomsten die de nabestaanden van Jackson na zijn dood opstreken. De familieleden van de zanger hebben sinds zijn dood, in juni 2009, meer dan 300 miljoen dollar opgestreken. Ook acht Tohme zichzelf verantwoordelijk voor het 'weer tot leven wekken' van Michaels carrière nadat hij was beschuldigd van seksueel misbruik.

Michaels nabestaanden stellen daarentegen dat Tohme de zanger heeft overgehaald om allerlei contracten te tekenen die zijn eigen zakken vulden. Met een van de deals, over de herfinanciering van Michaels landgoed Neverland, streek Tohme 2,3 miljoen dollar op. Verder wilde hij honderdduizend dollar per maand innen in de periode van Jacksons comebacktoer This Is It. De zanger overleed uiteindelijk voor de concertreeks.

"Uit de feiten zal blijken dat de claims van meneer Tohme ongegrond zijn en dat hij Michael Jackson heeft belazerd", reageert de advocaat van Jacksons familie. De twee partijen ruziën al meer dan een jaar over geld.

Zwaanswijk opnieuw belangrijk voor Mariners

Patrick Zwaanswijk heeft zijn ploeg Central Coast Mariners met een doelpunt aan de zege geholpen. Onze landgenoot wist namens de Mariners de 2-0 te maken in het duel met Wellington Phoenix. Door de 2-0 overwinning gaat de ploeg met een voorsprong van acht punten op nummer twee Brisbane Roar nog altijd aan kop in de Australische A-League.

De treffer van Zwaanswijk betekende alweer zijn vijfde doelpunt dit seizoen in twintig duels. Later vandaag komt ook Bas van den Brink nog in actie. Hij speelt met zijn ploeg Perth Glory, de huidige nummer vier van de A-League, in eigen huis tegen nummer zes Newcastle Jets.

Rus verder in kwalificaties Dubai

Arantxa Rus heeft de tweede ronde bereikt van het kwalificatietoernooi van het WTA toernooi van Dubai. In de eerste rondes van de kwalificaties versloeg ze de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova in een door zandstormen geteisterde partij in drie sets; 2-6, 6-1 en 6-4.

In de volgende ronde treft ze de winnares van de partij tussen Jie Zheng en Ons Jabeur. Zheng, de nummer 33 van de wereld, is als eerste geplaatst bij de kwalificaties.

Vrachtwagen Frans Duijts gestolen

Frans Duijts is vrijdagnacht bestolen van een vrachtwagen. "Alarm, er is een vrachtauto gestolen bij ons op de zaak", schrijft de zanger op Twitter.

Duijts zingt niet alleen, maar is ook werkzaam in het sloopbedrijf van zijn familie. Hij benadrukt dat het niet om een grap gaat. "Dit is echt geen Bananasplit. Help me alsjeblieft mijn vrachtauto terug te vinden. Het is een witte met onze reclame."

Onlangs werd er ook bij een andere zanger een vrachtwagen weggehaald. De containertruck van Jannes werd echter weer teruggevonden na een oproepje op een radiostation.

Telefonica wint havenrace in Sanya

Telefonica heeft de havenrace in Sanya Haitang in de Volvo Ocean Race gewonnen. De boot van de Spaanse schipper Iker Martinez klopte in de Chinese haven Puma met klein verschil. Telefonica boekte zijn tweede succes in de havenraces. Eerder won de Spaanse boot, die ook al drie etappes op zijn naam schreef, in Kaapstad.

Abu Dhabi Ocean Racing legde zaterdag beslag op de derde plaats, voor de Nieuw-Zeelandse boot Camper.

Telefonica loopt in het klassement verder uit op de concurrentie. Met 101 punten bedraagt de voorsprong op nummer twee Camper achttien punten. Het Franse Groupama volgt met 73 punten op de derde plaats.

Zondag gaat de vierde etappe van start. Die voert de zes deelnemers over 5220 nautische mijlen naar Auckland.

Trulli berust in vertrek bij Caterham

Jarno Trulli berust in zijn vertrek bij het Caterham F1 Team. De Italiaan werd gisteren vervangen door Vitaly Petrov die sponsorgeld meeneemt naar het team van Tony Fernandes. Giedo van der Garde blijft de derde coureur.

"Persoonlijk ben ik niet ontdaan: ik was voorbereid op een mogelijk vertrek bij Caterham, in de wetenschap dat de moeilijke economische situatie het team ertoe noopten een betalende coureur aan te trekken. Kleinere teams hebben bepaalde behoeftes en de contracten zijn daarin duidelijk. Ik hoop dat door de bijdrage van Petrov alle werknemers een stabiele toekomst kunnen hebben," zei de Trulli tegen het Italiaanse persbureau ANSA.

De Italiaan kwam vanaf zijn debuut in 1997 tot een totaal van 256 races in de Formule 1. Hij reed voor Minardi, Prost, Jordan, Renault, Toyota en Lotus/Caterham. Door het vertrek van Trulli staat er voor het eerst sinds 1970 geen Italiaan aan de start van een F1-seizoen. Trulli zelf zal doorgaan met racen, al dan niet in de Formule 1.

Vastelaovend in Venlo: De aftrap van het carnaval

Het kan niemand ontgaan zijn, in het zuiden van het land barst het jaarlijkse carnaval weer los.  De Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo luidt het Limburgse carnaval in, en ook elders in het land trekken al diverse optochten en zijn er feesten. Voor velen is het een geweldig feest, vol traditie, lol en plezier. Anderen moeten er niets van hebben, carnaval, dat is toch drie dagen zuipen en neuken tot je erbij neervalt? FOK! zoekt het uit, en duikt daarvoor het feestgedruis in Venlo in.

[NBA] New Orleans stuit opmars van New York

New Orleans Hornets heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van New York Knicks in de NBA. In de Madison Square Garden ging de thuisploeg met 89-85 onderuit. Voor vrijdag boekten de Knicks zeven overwinningen op rij.

Jeremy Lin moest zijn eerste nederlaag als basisspeler incasseren. De 23-jarige point guard van New York, die de afgelopen weken uitgroeide tot een sensatie, stond in zes van de zeven gewonnen duels in de basis. Hij maakte tegen de Hornets 26 punten.

Miami Heat was met 111-87 te sterk voor Cleveland Cavaliers. LeBron James had met 28 punten een belangrijk aandeel in de zege op zijn voormalige werkgever. Ook Dwyane Wade was met 22 punten trefzeker voor Miami, dat nu vijf duels op rij won.

Oklahoma City Thunder was in eigen huis Golden State Warriors de baas. Mede dankzij 25 punten van James Harden werden de bezoekers met 110-87 aan de kant gezet. Oklahoma boekte dit seizoen 23 overwinningen in dertig wedstrijden.

Dallas Mavericks maakte geen fout bij Philadelphia 76ers: 82-75. Dirk Nowitzki was topscorer bij de titelverdediger met 28 punten en twaalf rebounds. Bij Philadelphia kreeg Francisco Elson geen speeltijd. Orlando Magic versloeg voor eigen publiek Milwaukee Bucks met 94-85. Dwight Howard was met 26 punten en twintig rebounds de uitblinker aan de kant van Orlando.

Overige uitslagen
Toronto Raptors - Charlotte Bobcats 91-98
Detroit Pistons - Sacramento Kings 114-108
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 103-102
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 98-111
Utah Jazz - Washington Wizards 114-100
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 111-99

Van Aartsen wil dat Occupy Den Haag inpakt

De Occupyers die sinds 15 oktober op het Malieveld in Den Haag bivakkeren, moeten daar voor het einde van de maand weg zijn. Dat schrijft burgemeester Jozias van Aartsen in een brief aan de gemeenteraad.

De burgemeester vindt dat het kampement een steeds permanenter karakter krijgt en dat is volgens hem niet de bedoeling. Ook is er volgens Van Aartsen een verandering gekomen in het karakter va de demonstratie en de opstelling van de demonstranten. "Tijdens controles is gebleken dat de politie en gemeente niet welkom zijn op het kampement", schrijft hij.

Van Aartsen vindt dat het moment is aangebroken dat de manifestatie tot een einde komt. Hij wil dat de betogers uiterlijk 29 februari weg zijn.

De actievoerders zijn van mening dat Van Aartsen voor zijn beurt praat, omdat maandag een kort geding over het tentenkamp dient bij de rechtbank in Den Haag. De Haagse occupyers daagden Van Aartsen omdat die eerder een verzoek tot uitbreiding van het kamp afwees.

Vorige maand verbood de rechter de gemeente nog het kamp te ontruimen. De gemeente vond het vanwege de kou niet langer verantwoord dat de betogers op het Malieveld daar overnachtten. De actievoerders van Occupy Den Haag wilden hun tentenkamp echter niet ontruimen en waren naar de rechter gestapt.


Van Aartsen wil dat Occupy Den Haag inpakt (Foto: Novum)

Veel testtijd Pic bij Marussia

Het Marussia F1 Team zal coureur Charles Pic veel tijd geven om te wennen aan de Formule 1. De Fransman is nieuw bij het Russische team en mag daarom bij de komende test in Barcelona drie dagen rijden. Hij zal op dinsdag, woensdag en vrijdag gaan rijden, terwijl Timo Glock op donderdag rijdt met de oude bolide die op 2012-banden wordt gezet.

Het plan van Marussia was oorspronkelijk om bij de eerste test in Barcelona de nieuwe auto al gereed te hebben, maar in januari bleek al dat de MR01 dat niet ging halen. Daarom zal deze pas begin maart in de derde testweek gaan debuteren.

Recordprijs benzine nog hoger

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter benzine komt zaterdag uit op 1,795 euro en dat is opnieuw een record. Het ongekend hoge prijsniveau werd vrijdag in de loop van de ochtend neergezet, nadat in de vroege ochtend al een nieuw record van 1,791 euro werd bereikt.

Dat meldde consumentencollectief UnitedConsumers. Volgens de organisatie paste een van de oliemaatschappijen de adviesprijs in de loop van de vrijdagochtend nog aan waardoor de benzine nog duurder werd. De benzineprijs loopt in het kielzog van de olieprijs rap op.

Vanaf midden 2008 duurde het tot april 2011 voordat de benzineprijs weer tot recordhoogte steeg. Sinds begin dit jaar volgt record op record. Ook een liter LPG kost nu met 0,889 euro meer dan ooit, diesel is met een prijs van 1,495 euro ook niet ver meer verwijderd van het hoogste niveau van juli 2008, te weten 1,503 euro.

Recordprijs benzine nog hoger
Recordprijs benzine nog hoger (Foto: ANP)

[Bundesliga] Hoffenheim wint ook onder Babbel niet

In de Bundesliga heeft 1899 Hoffenheim het eerste duel onder trainer Markus Babbel niet weten te winnen. De ploeg kwam tegen FSV Mainz niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Babbel werd eerder deze week aangesteld als vervanger van de ontslagen Holger Stanislawski.

Hoffenheim begon goed aan het duel en stond via Nikolce Noveski al na negen minuten op voorsprong. Mohamed Zidan zette na een half uur de ploegen op gelijke hoogte, waardoor de eindstand al bereikt was. Beide ploegen blijven in de middenmoot staan. Edson Braafheid en Ryan Babel begonnen bij Hoffenheim op de bank.

Jans: "Was niet nodig meer te scoren"

Trainer Ron Jans wilde de 1-0 zege op NAC Breda niet een benauwde overwinning noemen. Filip Djuricic maakte de enige goal van de wedstrijd en bracht daarmee Heerenveen verder in een goede positie in de Eredivisie. Jans vond dat ene doelpunt wel genoeg.

"Het was niet nodig meer dan één keer te scoren", vertelde hij na afloop aan diverse media. "We hebben het te lang spannend gehouden. Maar het belangrijkste is dat je de kansen maakt als het resultaat oplevert. Vandaag was het niet nodig meer dan één keer te scoren", verwees hij naar de vele kansen die zijn ploeg kreeg.

"Die doelpunten komen wel. We zijn de enige ploeg die dit seizoen elke wedstrijd gescoord heeft. De laatste twee duels maar één keer. Dat moeten we over negen dagen maar beter doen."

Dan is AZ aan de beurt. "Het leeft wel. Dat is een echte topper, waarin we kunnen laten zien hoe ver we zijn. We hebben dit seizoen drie toppers verloren en we zijn drie keer weggespeeld. Eentje hebben we gewonnen, en dat was tegen AZ."

'KNVB moet zich hard maken voor homo's'

De homowebsite Gay.nl is een petitie gestart om de KNVB op te roepen zich actiever uit te spreken tegen homofobie. Dat heeft hoofdredacteur Kristiaan Schimmel zaterdag gemeld. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door in de jeugdopleiding aandacht te besteden aan seksuele diversiteit.

"Er is niemand in Nederland die homoseksuele voetballers ondersteunt", stelt Schimmel. "De KNVB moet het voortouw nemen en zich actiever uitspreken tegen homofobie." De petitie was binnen een paar uur door bijna 2000 mensen ondertekend.

Gay.nl lanceert de petitie aan de vooravond van de jaarlijkse dag tegen homofobie in het voetbal.

Hogenkamp niet naar finale in Sydney

Richel Hogenkamp is er niet in geslaagd de finale van het ITF-toernooi in Sydney te bereiken. De 21-jarige Gelderse ging in drie sets onderuit tegen de als tweede geplaatste Olivia Rogowska uit Australië: 6-3, 0-6, 2-6. Hogenkamp was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdschema.

"Goed gespeeld eerste set. Derde set nog wat kansjes gehad, maar niet gepakt. Goede week gehad, nu door op gras", liet de speelster uit Doetinchem weten. Hogenkamp dolf vorige week al het onderspit in de halve eindstrijd in Launceston. Haar landgenote Lesley Kerkhove bleek daar te sterk.

EA Mobile brengt Monopoly, De Sims naar mobiel

Naast de sale dit weekend heeft EA deze week meer mobile apps uitgebracht en geüpdatet. Monopoly Hotels is uitgekomen voor iOS, er is een update voor Theme Park voor iOS en The Sims Freeplay is beschikbaar voor Androidgebruikers.

EA heeft Monopoly Hotels uitgebracht. Dit spel is gratis in iTunes te downloaden voor iOS-apparaten. In het spel bouw je hotels, waarbij Mr. Monopoly je helpt. Door nieuwe kamers en luxueuze voorzieningen te bouwen krijg je meer geld van hotelgasten, die door de voorzieningen extra aangetrokken worden. Ieder type kamer heeft een uniek thema en zal personages unlocken, inclusief zeer speciale bezoekers, zoals Mr Potato Head.

Theme Park voor iOS heeft een update gekregen waardoor er meer attracties, doelen en eettentjes beschikbaar komen. Het spel is hier te downloaden. EA belooft dat de komende weken meer updates beschiknaar zullen komen.

The Sims FreePlay is nu beschikbaar in de Android Market. De game biedt de fans van de franchise de mogelijkheden die ze kennen en waar ze van houden, inclusief 1.200 verschillende manieren om hun droomhuis en buurt in te richten. Maak jouw stad nog leuker met dierenwinkels, autohandelaren en supermarkten. De mogelijkheden zijn eindeloos om de stad uit te breiden en de 16 Sims hun leven te laten leiden. Vervul doelen om Lifestyle Points te verdienen die je vervolgens weer kunt besteden. De tijd in de game staat gelijk met de tijd waarin je het zelf speelt, dus ben je een nachtmens zul je je Sims veel in het donker zien. De game is gratis en in het spel kun je items kopen.

Theme ParkThe Sims Freeplay

Monopoly Hotels

'Dragon Ball Z Kinect krijgt classificatie in Korea'

Het ziet er naar uit dat er in de nabije toekomst een nieuwe variant in de Dragon Ball-serie aankomt. De Korean Game Ratings Board heeft een classificatie afgegeven voor Dragon Ball Z Kinect. Volgens de berichten is Namco Bandai, de vaste uitgever in de Dragon Ball-serie, ook de uitgever van dit spel.

Het lijkt er dus op dat spelers kunnen gaan oefenen op hun bewegingen en op het "Kamehameha" schreeuwen naar hun Kinect-controller. Er is verder nog niets bekend over het spel. Wanneer het spel gaat uitkomen en of het ook naar het westen komt zal nog moeten blijken.

Monteur verongelukt in Gelderse steenfabriek

Bij een bedrijfsongeval in een steenfabriek in het Gelderse Spijk is zaterdagochtend een 47-jarige man uit Tolkamer om het leven gekomen. De man was bekneld geraakt tussen een wand en een machine en was op slag dood, meldt de politie.

De man was als storingsmonteur opgeroepen om een vastgelopen wagen met duizenden stenen weer in beweging te krijgen. Het levenloze lichaam van de man werd even na 07.00 uur gevonden.

De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk.

Trailer: Quiz

Hieronder staat een nieuwe trailer van de binnenkort te verschijnen film Quiz. De film werd geregisseerd door Dick Maas en heeft onder andere Barry Atsma, Pierre Bokma en Hanna Verboom in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over een bekende quizmaster (Atsma) die in een restaurant lastig wordt gevallen door een man. De man beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Het gevolg is een macaber spel waarin de quizmaster ineens de kandidaat is. Als hij het wil overleven moet hij nu zelf de goede antwoorden gaan geven. Quiz is vanaf 22 maart in de bioscopen te zien.

Logo voor Windows 8 onthuld

Microsoft heeft het nieuwe logo voor Windows 8 onthuld. Dit nieuwe besturingssysteem voor computers en tablets verschijnt later dit jaar en kent een compleet nieuwe interface die het Metro-uiterlijk wordt genoemd.

Het bedrijf Pentagram heeft met Microsoft samengewerkt om het logo te ontwerpen. Vanuit Pentagram kwam in het begin al de vraag "de naam is Windows, waarom is het logo een vlag?" Vanuit die basis is men gaan ontwerpen zodat het logo weer een raam is geworden. Dit keer is het logo 'klassiek, en in de stijl van het nieuwe Metro-uiterlijk'.

In onderstaande afbeelding kun je de verschillende Windows-logo's door de jaren heen bekijken.

windows

'Eerwraak in Nederland toegestaan'

Een Haagse rechter heeft gisteren een opmerkelijke uitspraak gedaan die verregaande gevolgen kan hebben. Volgens de magistraat staat religie boven de wet. Hiermee zou het in principe zelfs mogelijk zijn om eerwraak ongestraft te laten.

De zaak diende gisteren voor de Haagse kantonrechter. Een orthodoxe jood had een zaak aangespannen omdat hij op 8 oktober zijn identiteitsbewijs niet kon tonen. Het was echter zaterdag, oftewel sabbat, en joden mogen dan geen spullen bij zich dragen. De man kreeg van de politie een boete van 150 euro.

De rechter sprak de man echter vrij. Volgens hem heeft de jood voldaan aan zijn religieuze plicht. "De religieuze plicht weegt zwaarder dan de plicht om te voldoen aan de wettelijke voorschriften in Nederland", verklaart persrechter Elkerbout.

Een belangrijke uitspraak, waar veel religieuzen wel eens profijt van kunnen hebben. "Bijvoorbeeld voor het boerkaverbod. Het zou zo maar kunnen zijn dat moslima’s met deze uitspraak in de hand stellen dat zij de wet niet overtreden omdat de boerka een godsdienstige verplichting is", weet professor Herman Loonstein.

Niet alleen het boerkaverbod kan dan in de prullenbak. Ook andere, minder fijne kanten van religies zouden dan onder het mom van 'religieuze plicht' oogluikend worden toegestaan. Denk dan bijvoorbeeld aan ritueel slachten, het uithuwelijken van jonge meisjes, het slaan van vrouwen en zelfs eerwraak.

EA Mobile Weekend Sale

EA Mobile biedt dit weekend verschillende games aan voor de prijs van 79 cent. De onderstaande titels zijn vanaf nu enkele dagen flink lager geprijsd.

Product Platform   Product Platform
Scrabble iPad iPad   FIFA 12 iPhone iPhone
FIFA 12 iPad iPad   Sims 3 iPhone
FIFA 11 iPad iPad   Sims Ambitions iPhone
Monopoly iPad iPad   Sims WA iPhone
Tiger Woods iPad iPad   Madden 12 iPhone iPhone
Madden 12 iPad iPad   Scrabble iPhone iPhone
C&C iPad iPad   NFS Hot Pursuit iPhone iPhone
Mirrors Edge iPad iPad   Shift 2 iPhone iPhone
Shift 2 iPad iPad   Fight Night iPhone iPhone
UMK iPad iPad   Dead Space iPhone iPhone
Trenches 2 iPad iPad   Trenches 2 iPhone iPhone
Reckless Racing iPad iPad   FIFA 11 iPhone iPhone

'Prins Friso heeft geen schedelbasisfractuur'

Prins Friso heeft geen schedelbasisfractuur overgehouden aan zijn skiongeluk vrijdag in Oostenrijk. Hij heeft ook geen verwondingen aan de rest van zijn lichaam. Dat zegt zijn behandelend arts zaterdag in NRC Handelsblad.

Een verslaggever van de krant was vrijdag met haar man, die arts is, in het ziekenhuis in Innsbruck waar de prins ligt en sprak met arts Claudius Thomé. Hij vertelde dat het enige serieuze probleem de ademnood is waarin de prins twintig minuten heeft verkeerd nadat hij werd bedolven onder de sneeuw.

De prins had een lichaamstemperatuur van 32 graden toen hij onder de sneeuw vandaan werd gehaald. Volgens de arts duurde de reanimatie 'vrij lang'. Hij wilde niet zeggen hoe lang precies. Friso wordt de komende dagen in slaap gehouden. Zaterdag wordt een MRI-scan gemaakt om te kijken of het brein van de prins is gaan zwellen.

Hints naar Black Ops 2 maken wat los

De Franse Amazon heeft Call of Duty: Black Ops 2 op hun site gezet voordat Activision zelf maar iets gezegd heeft over de titel. De site heeft de bewuste pagina met de onaangekondigde game weer offline gehaald.

De Franse gamesite Gameblog heeft op opheldering gevraagd bij Activision France. Ze werden verzocht het nieuwtje te verwijderen, wat ze niet gedaan hebben. De site geeft nu aan dat ze op de blacklist staan. Een tweet van een medewerker bij een andere site met dat nieuwtje geeft hetzelfde aan. Ze hebben een verklaring op de site gezet. Het verhaal kwam op meerdere sites te staan, maar die hebben wel gehoor gegeven aan Activision France om het te verwijderen. 

Naast de zaken die in Frankrijk afspelen zijn er meer hints naar Call of Duty: Black Ops 2. De titel komt ook voor op de LinkedIn-cv van een medewerker van tekenstudio Nerve Software die door ontwikkelstudio Treyarch is ingehuurd. Nerve Software heeft eerder meegewerkt aan James Bond: Quantum of Solace en de eerste Black Ops.

Activision zei tijdens een beleggersoverleg eerder deze maand dat er een nieuw deel in de Call of Duty-franchise met "betekenisvolle innovatie" wordt verwacht dit jaar. Infinity Ward en Treyarch wisselen releases van hun titels om de twee jaar met elkaar af. Met Call of Duty: Modern Warfare 3 achter de rug is het geen rare gedachte dat het dit jaar om Call of Duty: Black Ops 2 gaat.

Black Ops 2-hint

Veto gouverneur New Jersey tegen homohuwelijk

De gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey heeft vrijdag zijn veto uitgesproken over een wet die homohuwelijken toestaat. Chris Christie had al aangekondigd het wetsvoorstel, dat donderdag nog werd goedgekeurd door de assemblee, te zullen blokkeren.

De gouverneur wil dat de kiezers zich in een referendum over het homohuwelijk uitspreken. Democraten zeggen echter dat het homohuwelijk een burgerrecht is dat door de grondwet wordt beschermd en geen onderwerp is voor een volksraadpleging.

Zeven Amerikaanse staten erkennen nu het homohuwelijk. Dertig staten hebben echter amendementen aangenomen die homohuwelijken tegengaan, voornamelijk door het huwelijk te omschrijven als een verbintenis tussen een man en vrouw.

Aangifte tegen shariageleerde om uitspraken debat

Oprichter van het inmiddels opgeheven comité van ex-moslims Ehsan Jami heeft aangifte gedaan tegen Haitham al-Haddad. Aanleiding zijn uitspraken die de omstreden shariageleerde vrijdagavond deed tijdens een debat in het Amsterdamse debatcentrum De Balie.

Al-Haddad ging vrijdagavond in debat met GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi en journalist Kustaw Bessems. De drie spraken onder meer over de positie van de islam in het Westen en de controverse over de komst van de shariageleerde.

De Iraans-Nederlandse Jami vindt dat de shariageleerde tijdens het debat opriep tot geweld door te zeggen dat afvallige moslims gedood moeten worden. Jami toog na het debat meteen naar de politie om aangifte te doen, liet hij weten op Twitter.

Jami was in tussen 2003 en 2007 lid van de PvdA. In 2009 ging hij aan de slag voor de PVV, als rechterhand van Kamerlid Hero Brinkman. Vorig jaar stapte hij op bij de partij van Geert Wilders, omdat hij zijn politieke werkzaamheden naar eigen zeggen niet kon meer combineren met zijn studie.

Geen nieuwe informatie over toestand prins Friso

Tot zaterdagochtend is er geen nieuwe informatie bekendgemaakt over de toestand van prins Friso, die vrijdag in Oostenrijk werd bedolven onder een lawine. De prins ligt nog altijd op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck. Zijn toestand is stabiel, maar hij is nog niet buiten levensgevaar.

Friso lag ruim twintig minuten onder de sneeuw voordat hij werd gelokaliseerd en kon worden uitgegraven. Vrijdag liet de Rijksvoorlichtingsdienst al weten dat de artsen die de prins behandelen pas over enkele dagen een prognose kunnen geven over zijn toestand. Oostenrijkse media meldden vrijdag dat de prins een schedelbasisfractuur heeft opgelopen en dat hij hersendood is als gevolg van zuurstoftekort. Dit laatste is inmiddels ontkent.

Het ongeval vond plaats in de omgeving van Lech, waar de koninklijke familie al jaren op wintersportvakantie gaat. Vrijdagavond reisden kroonprins Willem-Alexander en prins Constantijn af naar Oostenrijk om hun broer bij te staan. Ook prinses Máxima, prinses Laurentien en alle kinderen zijn mee. Koningin Beatrix en Friso's vrouw Mabel waren al in Oostenrijk.


Geen nieuwe informatie over toestand prins Friso (Foto: Novum)

Gratis Assassin's Creed: Recollection voor iPad

Wat nou als jij je in de les verveelt en je denkt terug aan die tijd, gisteravond, dat je nog lekker met Ezio door Constantinopel aan het wandelen was? Dan pak je jouw iPad erbij en download je vandaag nog de Assassin's Creed: Recollections-app. Hij is alleen vandaag gratis. Op andere dagen zul je ervoor moeten betalen.

Het doel van Assassin's Creed: Recollections is om zo veel mogelijk kaarten te verzamelen om zo gebieden te veroveren. Natuurlijk is er een verhaal-modus en een multiplayer-modus. En het belangrijkste natuurlijk: je hidden blades. Pak de app nu hij nog gratis is, want het is best een vermakelijke game. En dat voor noppes.

Assassin's Creed: Recollections

Mass Effect 3 op Origin zal geen DRM bevatten

In een gesprek met gameswebsite CVG heeft Hudson, ontwikkelaar van Mass Effect 3, aangegeven dat Origin niet veel anders is dan de andere digitale services die nu beschikbaar zijn, omdat het toegang verleent tot een digitaal product. Hudson snapt de onrust rond het gebruik van Origin niet, aangezien het gewoon een weg is tot online content die PC-games tegenwoordig hebben.

"We use Origin, and it's interesting because really, it's just a way to get access to the online and digital features that, you know, generally, PC games have now," Aldus Hudson. "I think people are going to be fine with it."

Wat betreft de DRM geeft Hudson aan dat spelers zich geen zorgen hoeven te maken. Je hoeft je slechts één keer online aan te melden en kunt de game daarna evengoed online als offline spelen. De DRM zal niet van je verwachten dat je online bent wanneer je de game speelt.

Mass Effect 3 komt 9 maart uit in Europa.

Polen voelen zich gediscrimineerd door meldpunt PVV

Het overgrote deel van de Polen die in Nederland een baan hebben gevonden voelt zich gediscrimineerd door het meldpunt dat de PVV vorige week instelde. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Debat op 2.

Bij 85 procent van de ruim vijfhonderd ondervraagden overheerst een gevoel van discriminatie. 83 procent vindt dat Nederland minder tolerant is dan zij tot nu toe dachten. Toch zeggen bijna alle Polen te willen blijven. Bijna de helft van de Poolse werkers voelt zich nog welkom in Nederland. Veel van hen denken in Nederland een betere toekomst te hebben.

Los van alle commotie rond het PVV-meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen voelt drie op de vier zich wel eens gediscrimineerd. De helft vindt dat Nederland te weinig doet voor arbeidsmigranten.

Veel Polen ontkennen niet dat sommige landgenoten zich misdragen. Vier van de vijf zegt zich daar ook voor te schamen.

Bankensysteem klaar om Iran te boycotten

Het interbancaire overboekingencentrum Swift in België staat klaar om het geldverkeer met Iran stil te leggen. De blokkade gaat in zodra EU-wetten daartoe zijn goedgekeurd, aldus het centrum vrijdag. Het is dan de eerste keer dat bankoverschrijvingen naar een land worden geblokkeerd.

De maatregel zal het zakenverkeer met Iran praktisch onmogelijk maken.

Swift heeft een hoofdkantoor net buiten Brussel. Het centrum verzorgt dagelijks gemiddeld 18 miljoen overschrijvingen tussen banken en andere financiële instellingen in 210 landen.

De EU, VS en andere landen proberen Iran te isoleren. Ze willen het land zo dwingen om de nucleaire activiteiten te staken. Het Westen is bang dat de streng-islamitische republiek een atoombom bouwt.

Bankensysteem klaar om Iran te boycotten
Bankensysteem klaar om Iran te boycotten (Foto: ANP)

Paus installeert Wim Eijk als kardinaal

Aartsbisschop van Utrecht Wim Eijk wordt zaterdag in het Vaticaan tot kardinaal benoemd. Paus Benedictus XVI maakte Eijks promotie vorige maand bekend. Naast Eijk worden nog 21 andere kardinalen gecreëerd.

De ceremonie, het zogeheten consistorie, begint zaterdag met een gebedsviering. Hierbij krijgen alle kardinalen hun bonnet, de kenmerkende rode hoed, en een kardinalenring.

De RKK zendt de ceremonie van de kardinaalscreatie zaterdag live uit via zijn website. De omroep doet dat zondagochtend ook met de eucharistieviering van de paus met de nieuwe kardinalen.

De kardinalen komen enkele keren per jaar in het Vaticaan samen met de paus om zich over belangrijke thema's te buigen. Ze worden ook wel de senaat van de paus genoemd, licht een woordvoerder van het aartsbisdom Utrecht toe.

Het College van Kardinalen kent momenteel al een Nederlands lid, Ad Simonis, onder meer voormalig aartsbisschop van Utrecht. Binnen het college wordt onderscheid gemaakt tussen kardinalen die ouder dan 80 en jonger dan 80 zijn. De kardinalen die hun tachtigste verjaardag hebben gevierd blijven wel lid van het college, maar hebben geen stemrecht meer bij de verkiezing van een nieuwe paus.

Simonis vierde zijn tachtigste verjaardag in november. Eijk is 58 jaar.

Vaarwel Olav

"Ga je met de trein of rij je mee? Ik kan je thuis afzetten." Riep hij uit het raampje. Het was zijn manier om onze irritatie over de telefoon goed te maken. Een zoenoffer. En ik had er geen zin in, ik had gewoon even geen zin in Olav en een drie kwartier durende rit naar ons dorp. Drie kwartier lang om een onderwerp waar hij niet over wilde praten heen draaien. Hij had al jaren verschrikkelijke ruzie met zijn vader. En elke keer als het over ouders in het algemeen ging werd hij kwaad. Met mijn moeders verjaardag voor de boeg, de reden waarom ik terug ging, zou dat de hele rit als zwaard van Damocles boven onze hoofden hangen.

Hoorzitting over aanpak Q-koorts

Een aantal sleutelfiguren bij de overheid die betrokken waren bij de aanpak van Q-koorts worden gehoord door de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. Hij hoopt zo meer informatie te krijgen over de keuzes die de overheid heeft gemaakt bij de uitbraak van de ziekte.

De openbare hoorzitting is onderdeel van Brenninkmeijers onderzoek naar de wijze waarop patiënten een schadevergoeding kunnen krijgen van de overheid. Veel Q-koortspatiënten, van wie sommige chronisch ziek zijn geworden, voelen zich volgens de ombudsman niet gehoord. De overheid heeft nooit serieus naar een passende oplossing gezocht.

Wie er precies worden opgeroepen is nog niet duidelijk. Het gaat mogelijk om oud-ministers Gerda Verburg en Ab Klink. De hoorzitting moet nog voor de zomer plaatsvinden.

De Q-koortsepidemie brak enkele jaren geleden uit bij geitenhouderijen in onder meer Gelderland en Noord-Brabant. Veel mensen in de omgeving liepen zonder het te weten een besmetting op. Zeker enkele honderden patiënten zijn chronisch ziek geworden.

Regisseur Atsuo Okunaka overleden

De Japanse regisseur Atsuo Okunaka is gisteren overleden. De 81-jarige regisseur overleed aan de gevolgen van een hartkwaal.

Okunaka begon zijn loopbaan aan het begin van de jaren zeventig met de tv-serie Kamen Raidâ bui surî. In 1982 regisseerde de Japanner een aantal episodes van Uchû keiji Gyaban (Space Sheriff Gavan). Okunaka's laatste werk was de cultfilm Time of the Apes uit 1987.


Space Sheriff Gavan

Megadeth voor Rock Band

Harmonix gaat ditmaal metal-fans plezieren met de nieuwste Rock Band DLC; maak je gereed voor 'Megadeth Pack 01'. Dit is niet de eerste keer dat Megadeth op Rock Band verschijnt, 'Peace Sells... But Who's Buying?' en 'Rust in Peace' zijn al een tijdje verkrijgbaar.

Je kunt zoals gewoonlijk het hele pakket of individuele nummers kopen:

Megadeth Pack 01 (440 MSP / 550WP / €3,99)

"Symphony of Destruction"* (160 MSP / 200 WP / €1,49)
"À Tout le Monde" (160 MSP / 200 WP / €1,49)
"Public Enemy No. 1" (160 MSP / 200 WP / €1,49) 

*Pro Bass/Guitar-versie te verkrijgen (80 MSP / 100 WP / €0,79)

Verkrijgbaar op 21 februari voor Xbox 360/Wii en 22 februari voor PS3.

Rock Band

Facebook-hacker de cel in

Een Britse hacker die was doorgedrongen tot de geheime gegevens van een Facebookmanager is vrijdag in Londen veroordeeld tot 8 maanden celstraf. De informaticastudent Glenn Mangham (26) heeft bekend de actie te hebben gepleegd vanuit zijn slaapkamertje in Yorkshire in april en mei vorig jaar.

"Ik wilde de kwetsbare plekken aantonen in het systeem. Die wilde ik dan aan Facebook melden", was zijn verweer. Zijn acties werden echter ontdekt, waarna agenten van de Amerikaanse geheime dienst FBI zijn woning binnenvielen.

De rechter erkende dat de student geen financiële motieven had of de systemen wilde vernielen. Maar de rechter vond een zware straf nodig omdat de gevolgen voor het wereldwijde sociale netwerk ernstig hadden kunnen zijn.

Jami: aangifte tegen shariageleerde

De Iraans-Nederlandse politicus Ehsan Jami wil aangifte doen tegen de omstreden shariageleerde Haitham al-Haddad. Dat zei hij vrijdagavond na afloop van een debat in het Amsterdamse debatcentrum De Balie.

De oprichter van het inmiddels opgeheven comité voor ex-moslims vindt dat Haddad opriep tot geweld en moord door te zeggen dat afvallige moslims gedood moeten worden. Haddad ging in debat met GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi en De Pers-journalist Kustaw Bessems.

Ehsan Jami: aangifte tegen al-Haddad
Jami: aangifte tegen shariageleerde (Foto: ANP)

Verhit debat met omstreden shariageleerde in De Balie

Een verhit debat vond vrijdagavond in het Amsterdamse debatcentrum De Balie plaats met shariageleerde Haitham Al-Haddad. De omstreden islamgeleerde wist het spervuur van vragen van directeur van De Balie Youri Albrechts, GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi en journalist Kustaw Bessems met breedsprakige vertogen veelal te ontwijken, maar liet zich ook enkele zeer controversiële uitspraken ontlokken.

Zo zei Al-Haddad onder meer voorstander te zijn van steniging als straf voor overspel in islamitische landen en onderschreef hij dat moslims die van hun geloof afstappen de doodstraf verdienen in landen waar de sharia geldt. Geconfronteerd met andere radicale uitspraken die hij in het verleden zou hebben gedaan, onder meer over joden, antwoordde hij ontwijkend.

Vooral de positie van vrouwen kwam in het soms emotionele debat vaak ter sprake. Al-Haddad weigerde donderdagavond in Nieuwsuur te verschijnen omdat hij niet met presentatrice Mariëlle Tweebeeke aan tafel wilde zitten. "Ik zou dat hypocriet vinden", zei hij.

Al-Haddad vindt dat mannen en vrouwen 'in een bepaalde context' verschillende rechten hebben en dat vrouwen wat hem betreft niet in de media mogen werken. Hij ontkende echter dat hij die visie dwingend aan iemand wilde opleggen. Toen publiciste Ebru Umar onaangekondigd aan de tafel kwam zitten, maakte hij geen bezwaar en ontkende hij haar inferieur te vinden.

"Islam is de enige waarheid", verklaarde hij. "Ik geloof dat de islam het licht is en dat wil ik aan andere mensen geven."

Directeur Albrechts van De Balie sprak na afloop van een 'zeer geslaagde, maar ook erg heftige avond'. "Ik sta voor een samenleving die verschillen accepteert en daar horen dit soort debatten bij."

In de zaal was niet iedereen tevreden met de manier waarop het debat verliep. Meerdere aanwezige moslims vonden dat Al-Haddad veel te kritisch werd benaderd. "Dit is toch geen debat? Dit lijkt meer op een celebrity-roast", zei een van de studenten van de VU die de islamgeleerde naar Nederland had gehaald. De komst van Al-Haddad deed de afgelopen dagen veel stof opwaaien. Woensdag blies de Vrije Universiteit in Amsterdam een debat waarvoor Al-Haddad was uitgenodigd af nadat over zijn komst ophef was ontstaan. Een Kamermeerderheid vroeg woensdag aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) Al-Haddad niet toe te laten tot Nederland, omdat die zou oproepen tot geweld.

Al-Haddad liet donderdag weten toch naar Nederland te komen. Opstelten gaf daarna aan dat hij de omstreden shariageleerde de toegang tot Nederland niet kan ontzeggen. "Dat is de wet, er is geen juridische mogelijkheid hem te weigeren", zei Opstelten vrijdag na de ministerraad. "Maar ik verafschuw zijn uitspraken."

FOK!focus: Japanse films

Dat de Japanners bekwaam zijn op het gebied van het produceren van Anime weten we onderhand wel. Series als ‘Dragonball Z' en ‘Pokemon' zijn internationaal een groot succes geworden. Iedereen heeft het wel eens gezien, of er in ieder geval van gehoord. Hoe zit het echter met de internationale successen van de ‘echte' Japanse cinema?

In de jaren vijftig en zestig kende Japan zijn gouden jaren, films van Akira Kurosawa werden alom geroemd en wonnen op verscheidene filmfestivals prijzen. Het verval barstte los in het begin van de jaren 70', dankzij de expansie van het medium televisie. De belangstelling werd beduidend minder en vele filmmaatschappijen gingen hierdoor failliet. Internationaal gezien stelde het toentertijd ook weinig meer voor. De wedergeboorte vond plaats in de jaren negentig; toen er weer internationale belangstelling ontstond. Sindsdien neemt het enthousiasme steeds meer toe, en produceren ze tot op heden prachtige films. Kenmerkend aan Japanse films: de sadistische ondertoon, het wraak concept en de hunkering naar stilistische verfijning. Bij deze een kleine tiplijst om een indruk te wekken van wat de Japanse cinema zoal heeft voortgebracht. Lets go!

Wellens mag weer trainen

Wielrenner Bart Wellens mag van zijn artsen de training voorzichtig weer hervatten. De 33-jarige Belg heeft in het ziekenhuis in Geel een fietstest met goed gevolg afgelegd. Ook werd een cardiogram gemaakt.

Wellens werd begin januari met ernstige hartklachten in het ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand was enige tijd kritiek, maar nadat een ontstoken tandwortel was hersteld verbeterde zijn toestand snel. De veldrijder gaat nu naar Spanje op vakantie, maar wel zonder fiets. Als hij gaat trainen dan is dit voorlopig voor maximaal een half uur bij een maximum hartslag van 150.

Harry Potter in 60 Seconds

Altijd al eens een Harry Potter film willen zien maar nooit gedaan vanwege de lengte van die films? Voor het Virgin Radio Fake Film Fest is een prachtig filmpje gemaakt getiteld Harry Potter in 60 Seconds waarin we in een minuut het verhaal van acht Harry Potter films kunnen zien voorbijkomen.

Harry Potter in 60 Seconds 01

Harry Potter in 60 Seconds is een film van Ian Holliday, Alex Mangnall en Kori DePauw. Mackenzie Sheppard was verantwoordelijk voor de visuele effecten. Allen spelen ze ook mee in de film. Zo zien we Holliday als Harry Potter, Mangnall als onder meer Hagrid, DePauw als Hermione en Voldemort en Sheppard als Ron.

Harry Potter in 60 Seconds 02

Op de vraag van FOK!film waarom men niet voor één Harry Potter-film heeft gekozen maar voor de complete octologie zeggen de filmmakers: "From the beginning, it just seemed like the thing to do. We couldn't pinpoint just one movie. Besides, we enjoy a challenge!"

Harry Potter in 60 Seconds heeft ook een eigen Facebook pagina. Als je op deze film wilt stemmen voor de Fake Film Fest wedstrijd moet je hier zijn.

Radwanska tegen Azarenka in Doha

Agnieszka Radwanska neemt het in de halve finale van het WTA-toernooi in Doha op tegen Victoria Azarenka. De Poolse tennisster won vrijdagavond met gemak haar kwartfinalepartij tegen Christina McHale uit de Verenigde Staten: 6-1 en 6-1.

Azarenka, de nummer een van de wereld, had zich eerder vrijdag al verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Zij klopte Yanina Wickmayer uit België met 6-0 en 6-4.

De andere halve finale van het Qatarese toernooi gaat tussen Samantha Stosur en Marion Bartoli. Stosur, de winnares van de US Open, had haar handen vol aan Monica Niculescu maar klopte de Roemeense met 6-2, 2-6 en 6-3. Bartoli had ook drie sets nodig om zich van Lucie Safarova te ontdoen. De Française trok met 7-5, 4-6 en 6-1 aan het langste eind.


Radwanska tegen Azarenka in Doha (Foto: Novum)

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 23

FC Zwolle heeft voor de tweede week op rij puntenverlies geleden in de Eerste Divisie. In Zwolle hield MVV Maastricht de koploper op 1-1. Tom van Hyfte zette de bezoekers na een halfuur op voorsprong, maar twee minuten later trok Nassir Maachi de stand alweer gelijk. Daar bleef het in het restant van de wedstrijd bij.

Naaste achtervolger FC Eindhoven kon niet profiteren en deed het zelfs nog slechter. Op bezoek bij FC Oss werd met 1-0 verloren. Tim Nelemans tekende vlak voor rust voor de enige treffer. In de tweede helft kregen beide ploegen een rode kaart. Eerst werd Oss-verdediger Bart van Muyen weggestuurd, kort daarna moest ook Eindhoven-middenvelder Van Son inrukken.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
FC Oss FC Eindhoven 1-0
Almere City FC Fortuna Sittard 1-4
SC Veendam FC Dordrecht 1-1
FC Volendam Willem II 1-2
FC Zwolle MVV Maastricht 1-1
Helmond Sport Telstar 3-2
SC Cambuur Sparta Rotterdam 18/2
AGOVV Apeldoorn Go Ahead Eagles 19/2
FC Emmen FC Den Bosch 20/2
SC Veendam FC Volendam 20/2


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Zwolle 22 16 4 2 52 52 - 22
2 FC Eindhoven 21 11 6 4 39 31 - 17
3 Sparta Rotterdam 20 11 5 4 38 36 - 19
4 FC Den Bosch 20 10 6 4 36 38 - 17
5 Willem II 22 10 4 8 34 38 - 31
6 SC Cambuur 21 9 6 6 33 44 - 31
7 Helmond Sport 22 9 6 7 33 38 - 41
8 FC Oss 21 9 4 8 31 41 - 41
9 FC Dordrecht 21 8 7 6 31 32 - 40
10 FC Volendam 21 9 3 9 30 36 - 34
11 MVV Maastricht 21 8 6 7 30 36 - 39
12 Almere City FC 22 8 5 9 29 39 - 40
13 Go Ahead Eagles 21 7 6 8 27 37 - 35
14 Fortuna Sittard 21 6 5 10 23 36 - 36
15 Telstar 21 6 2 13 20 33 - 48
16 FC Emmen 20 5 4 11 13 19 - 40
17 SC Veendam 21 2 6 13 12 30 - 45
18 AGOVV Apeldoorn 20 1 3 16 6 16 - 56

CD: Gonjasufi - MU.ZZ.LE

Wie fan is van het platenlabel WARP is waarschijnlijk niet vies van een dosis onconventionele muziek. Eerdere pioniers als Aphex Twin hebben ruim baan gemaakt voor hedendaagse, meer door hiphop beïnvloede artiesten als Flying Lotus en The Gaslamp Killer. Laatstgenoemde was voor een groot deel verantwoordelijk voor de productie van één van de verassingen van 2010: Gonjasufis A Sufi And A Killer. Tijdens een negentiental nummers werden de meest onvoorspelbare geluiden, invloeden en beatpatronen tevoorschijn getoverd. Met zwarte magie weliswaar, want Gonjasufi is geen muziek om vrolijk van te worden, zo blijkt ook op het onlangs verschenen MU.ZZ.LE.

Muzzle
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.