FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 januari 2012

Mirandes stunt in Copa del Rey

Het nietige Mirandes heeft de halve finale van de Copa del Rey bereikt. De ploeg die op het derde Spaanse niveau uitkomt klopte in eigen huis Espanyol met 2-1. Vorige week had de ploeg uit Miranda de Ebro in Barcelona nog een 2-0 voorsprong weggegeven om in de laatste vijf minuten tegen een 3-2 nederlaag aan te lopen.

In de eerste helft was er in Miranda de Ebro weinig te beleven en vlak na rust kreeg de thuisploeg meer slecht nieuws te verteren. Rui Fonte zette Espanyol toen op 1-0 waardoor de halve finale verder weg was dan ooit voor Mirandes.

Pablo Infante bracht de koploper in de Segunda División B2 echter na een klein uur weer op gelijke hoogte met een aangeraakt schot. In blessuretijd kopte Cesar Caneda de bal andermaal in het doel van Espanyol en haalde zo de zege binnen. In de halve finale wacht Athletic Bilbao of Real Mallorca.

Amauri verhuist naar Fiorentina

Aanvaller Amauri verruilt Juventus voor Fiorentina. De transfer van de 31-jarige Braziliaan naar Florence werd dinsdag afgerond. Juventus had in 2008 nog 22,8 miljoen euro over voor Amauri, maar hij kon de vorm die hij bij Palermo had nooit vinden in Turijn. Vorig seizoen werd hij al verhuurd aan Parma.

In zijn eerste twee seizoenen bij Juventus was Amauri nog een vaste waarde en scoorde hij respectievelijk twaalf en vijf doelpunten. In de eerste helft van het vorige seizoen vond hij het net niet voor de Italiaanse grootmacht en in januari werd hij verhuurd aan Parma. Daar was hij wel trefzeker, maar dit seizoen kreeg hij van Juventus-coach Antonio Conte geen kans.

Schumacher wil geen voorspellingen doen

Michael Schumacher wil nog geen voorspellingen doen over wie er komend seizoen in de Formule 1 mee kan gaan doen in de titelstrijd. De coureur van Mercedes Grand Prix vindt dat er pas na enkele races iets zinnigs over kan worden gezegd.

"Het is veel te vroeg om wat voor voorspelling dan ook te doen. De laatste jaren is namelijk wel duidelijk geworden dat de ware krachtsverhoudingen pas aan het licht komen als we echt aan het racen zijn. Zelfs de testdagen die voor februari gepland staan, bieden geen houvast," zei Schumacher op zijn site. "Het enige wat ik wel kan zeggen, is dat iedereen bij Mercedes keihard aan het werk is met de voorbereidingen voor het komende seizoen en alle spreekwoordelijke raderen op de fabriek voluit draaien."

De zevenvoudig wereldkampioen kan dan ook niet wachten om aan het seizoen 2012 te beginnen. "Qua training lig ik perfect op schema en ik voel me hartstikke goed. Wel begin ik wat ongeduldig te worden, want de winterstop lijkt dit jaar langer te duren dan voorheen, en ik kan echt niet wachten om weer in de auto te stappen. Ik krijg er elke dag meer zin in," zei de 43-jarige Duitser die weet dat Mercedes pas bij de tweede test van het seizoen met de nieuwe auto zal gaan komen.

Bestelbus leeggeroofd bij politie

Op het beveiligde parkeerterrein van het politiebureau in Drachten is zondagnacht een bestelbus grotendeels leeggeroofd. In de bestelbus lagen onder andere katalysatoren die eerder gestolen waren bij een autodemontagebedrijf in Gorredijk.

De daders, drie Polen van 29, 32 en 34 jaar, waren vrijdagnacht aangehouden op verdenking van heling. Naast de katalysatoren lagen er ook drie jerrycans, een trechter en een plastic slang in het busje.

Na hun vrijlating op zondag, brak het trio zondagnacht in in hun eigen busje. Niet alleen namen ze de helft van de katalysatoren mee, ook hun TomTom, die voor het onderzoek van de politie nog uitgelezen moest worden, werd ontvreemd.

Anouk stopt niet met optreden

Anouk ontkent dat ze stopt met optreden. Eerder verschenen in de media berichten dat de 36-jarige zangeres het niet meer zag zitten om op het podium te staan. "Ik heb nooit gezegd dat ik ging stoppen", beweert Anouk. "Ik moet mensen teleurstellen."

De zangeres treedt in maart op in het Gelredome in Arnhem. "Dat is goed want je verdient er veel geld mee", zegt Anouk in RTL Boulevard. "Dan hoef ik tenminste niet elke week op het podium te staan."

Anouk werkt momenteel liever in de studio. Vorige week werd bekend dat Anouk het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis produceert. "Ik wilde het wel doen, maar dan alles en niet één liedje", vertelt Anouk. "Toen werd het stil. En twee dagen later belden ze terug dat ze het wilden doen en zeiden dat ze het heel spannend vonden."

Veganiste (18) eet haar eigen kat op

Luna Nueva is een bijzonder meisje. Het 18-jarige meisje heeft haar eigen kat gedood en opgegeten. Dit terwijl de Mexicaanse overtuigd veganiste is.

Het meisje heeft haar weerzinwekkende daad uit de doeken gedaan op haar Facebookpagina. Heel 4Chan is vandaag over de dierenliefhebster heengevallen. Zij vinden het allen een schokkende daad en vinden het een staaltje zieke humor.

Luna heeft inmiddels een verklaring afgegeven. Volgens haar arts is ze namelijk stervende wegens proteïnegebrek, dit omdat ze veganiste is. Alleen het eten van vlees zou haar kunnen redden.

Omdat ze het eten van rund- of varkensvlees dierenmishandeling vindt, besloot ze haar eigen kat om zeep te helpen. Het beestje werd onthoofd en zijn vel afgestroopt. Vervolgens werd het vlees gekookt met wat aardappelen en een wortel.

Het meisje zegt dat ze het heeft gedaan omdat haar vader haar nooit heeft gesteund. Ze heeft spijt van haar daad, maar is niet van plan excuses te maken. Van het hele avontuur heeft ze een schokkende fotoreportage gemaakt. 

Meisje eet poes
Een lekker voedzame maaltijd...

[AC] Mali verslaat Guinee

Mali heeft zijn eerste poulewedstrijd bij het toernooi om de Afrika Cup gewonnen. Guinee werd in het Gabonese Franceville met 1-0 verslagen. Middenvelder Bakaye Traoré van het Franse AS Nancy scoorde in de eerste helft de enige goal. Mali staat samen met Ghana bovenaan in poule D. Dat land won eerder dinsdag van Botswana.

Guinee domineerde de wedstrijd, maar kreeg geen loon naar werken. Mali verscheen maar een aantal keren voor het doel aan de andere kant, maar sleepte zo wel de zege weg. Na een goede soloactie van Modibo Maïga kwam de afvallende bal voor de voeten van Traoré terecht. Zijn aangeraakte schot was goed voor de zege van de Adelaars.


Mali verslaat Guinee op Afrika Cup (Foto: Novum)

Süskind

Als de Tweede Wereldoorlog in volle gang is en in Amsterdam de Joden zich moeten registeren en gedeporteerd worden naar kamp Westerbork, komt schouwburgbeheerder Walter Süskind achter de verschrikkelijke waarheid van het lot dat hen daar wacht. Hij bedenkt een listig plan, wat niet alleen zijn leven zou kunnen kosten, maar ook dat van zijn familie.

Oud-ministers Cyprus aangeklaagd om explosie

Twee ex-ministers zijn aangeklaagd in verband met de verwoestende explosie vorig jaar op een marinebasis in Cyprus. De oud-ministers van buitenlandse zaken Markos Kyprianou en defensie Kostas Papakostas wordt nalatigheid met dodelijk gevolg verweten. Een hooggeplaatste bron bij de politie heeft dit dinsdag gezegd.

Dertien mensen kwamen om toen een grote partij in beslag genomen Iraanse munitie de lucht inging. De explosieven zaten in zeecontainers die al enkele jaren in de buitenlucht stonden en waren gaan roesten.

Dood door schuld kan met vier jaar gevangenis worden bestraft. Behalve de twee ex-ministers zijn ook drie legerofficieren en drie brandweerofficieren aangeklaagd.

Kyprianou en Papakostas traden na de explosie op 11 juli 2011 af. Door de explosie werd ook de grootste elektriciteitscentrale van Cyprus verwoest.


Oud-ministers Cyprus aangeklaagd om explosie (Foto: Novum)

[EK] Waterpolosters buigen laat voor Italië

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn dinsdag uitgeschakeld op het EK. In het Eindhovense Pieter van den Hoogenbandbad had Italië strafworpen nodig om een beslissing te forceren. Daarin waren ze met 4-2 de betere. Na de reguliere speeltijd was het 11-11, na de verlenging 13-13. Nederland speelt donderdag om de vijfde plaats.

Nederland liep in de wedstrijd lang achter de feiten aan. Italië had steeds een voorsprong van een punt waarna de Oranjevrouwen gingen bouwen aan een aanval. Keer op keer leverde dat een gelijkmaker op, maar steeds sloeg Italië snel terug. Na de eerste helft stonden de Zuid-Europeaanse vrouwen 6-5 voor, na het derde kwart was de stand 8-7.

In het laatste kwart keerde het tij. Oranje kwam nog wel met 9-8 achter, maar werd via twee goals op rij de 10-9 voorsprong versierd. Ondanks de aanmoedigingen van het publiek in Eindhoven kwam Italië weer terug. Met negentien tellen op de klok kwam Italië op 11-10, maar Lieke Klaassen redde de thuisploeg drie seconden voor tijd.

In beide verlengingen scoorde Italië opnieuw als eerste, maar beide keren sloeg Nederland terug zodat bij 13-13 de eindstand was bereikt en strafworpen uitkomst moesten bieden. Namens Nederland misten Mieke Cabout en Sabrina van der Sloot echter, terwijl alle Italiaanse vrouwen raak schoten.

'Servische legerchef pleegde oorlogsmisdaden'

De nieuwe Servische chef van het leger, Ljubisa Dikovic, zou tijdens de Balkanoorlog oorlogsmisdaden hebben begaan. Dat heeft althans mensenrechtenorganisatie Humanitarian Law Center dinsdag gezegd. De Servische minister van defensie Dragan Sutanovac wees de aantijgingen van de hand.

Volgens de organisatie zijn er 'meerdere zware en enorme' misdaden begaan in Centraal-Kosovo tijdens de oorlog die duurde van 1998 tot 1999. Burgers werden geëxecuteerd, er werd geplunderd en er vonden verkrachtingen plaats. In dat gebied voerde Dikovic het bevel over een brigade.

Het Humanitarian Law Center beschuldigt Dikovic ervan persoonlijk betrokken te zijn geweest bij de plundering van eigendommen van burgers. Bovendien had Dikovic volgens de organisatie de plicht oorlogsmisdaden te voorkomen. Hij zou echter niet hebben opgetreden. "Een officier als Dikovic is niet geschikt om leiding te geven aan het leger", aldus Natasa Kandic van het Humanitarian Law Center.

Dikovic wilde zelf niet reageren op de aantijgingen, maar de Servische minister van defensie wees ze van de hand. Hij noemde de aanklachten 'monsterlijk' en onwaar. Voordat Dikovic werd aangewezen als generaal werden zijn antecedenten grondig gecontroleerd. "We zijn er absoluut gerust op; de aantijgingen zijn vals", aldus de minister.

De Balkanoorlog kostte aan ongeveer tienduizend mensen het leven, met name etnisch-Albanezen. Het keiharde optreden van Servië tegen de opstand van de etnisch-Albanezen leidde er toe dat de NAVO ingreep en het land 78 dagen lang bombardeerde om Servië te dwingen zijn troepen terug te trekken.

Gigi Ravelli was 'heel depressief'

Gigi Ravelli is heel erg depressief geweest. "Toen ik 18 was, had ik een jaar waarin het voor mijn gevoel niet uitmaakte of ik dood was of niet", onthult de actrice in Grazia.

"Ik was heel depressief, zag nergens de zin van in en wilde overal een verklaring voor", doet Ravelli uit de doeken, die sinds 2007 de rol van Lorena speelt in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Daar kan ik snel in vervallen als ik alleen ben."

De actrice doet haar best om positief te blijven. "Ik probeer erg aan de lichte kant vast te houden. Mensen houden van vrolijke, leuke mensen."

Ook heeft de 29-jarige actrice er moeite mee om kritiek te krijgen. "Ik geef alles met acteren en als iemand het dan niets vindt, raakt me dat enorm."

Rob Riggle laat je twee MW3-maps zien

Eerder al gunde Activision ons een blik in twee nieuwe maps voor Call of Duty: Modern Warfare 3. Nu neemt Rob Riggle, bekend van de Amerikaanse Daily Show en Saturday Night Live, ons mee op een korte tour door deze twee maps die beschikbaar zijn voor Call of Duty Elite-members en alleen op Xbox 360.

De maps, Liberation en Piazza, zijn vanaf vandaag te downloaden door Elite-members voor Xbox 360 gedurende een periode van vier dagen.

Málaga mag voorlopig niet inkopen

Málaga moet eerst een openstaande rekening aan Osasuna voldoen, alvorens de Spaanse club weer inkopen mag doen op de transfermarkt.

De werkgever van onder meer Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy laat dit weten op zijn digitale thuis. Vermoedelijk gaat het om een bedrag wat naar Osasuna had moeten worden overgeschreven voor de verdediger Nacho Monreal.

Sinds een Quatarese sjeik Málaga overnam in 2011 heeft de club hoge ambities. De steenrijke eigenaar pompte al honderdtwintig miljoen euro in de ploeg. Vooralsnog levert het Málaga de tiende plaats op in de Spaanse Primera División.

Mathijsen en Van Nistelrooy kwamen allebei afgelopen zomer naar Spanje. Beide waren zij vóór hun vertrek naar de Primera División actief bij het Duitse Hamburger SV. Twee weken terug zat het tweetal nog op de bank tegen Atlético Madrid.

Poolse websites op zwart uit protest tegen ACTA

Verschillende populaire Poolse websites zijn dinsdagavond een uur lang op zwart gegaan uit protest tegen de steun van Poolse regering voor het ACTA-verdrag. In de hoofdstad Warschau gingen ook honderden mensen de straat op om voor het kantoor van de Europese Unie hun ongenoegen te uiten.

Al dagenlang wordt er op internet geprotesteerd tegen ACTA en de steun die de Poolse regering daar aan geeft. Critici vrezen dat het verdrag, dat gericht is op het bestrijden van online piraterij en copyright-schendingen, leidt tot censuur.

De meeste sites die op zwart gingen zijn populair onder jongeren. Een van de websites plaatste een banner met de tekst: 'Onder het vaandel van de strijd tegen piraterij en zorgen over intellectueel eigendom beperkt ACTA de rechten van ons allemaal'.

Premier Donald Tusk liet dinsdag weten dat de regering niet zal toegeven. "Er komen geen concessies aan brute chantage", zei hij. Enkele dagen geleden legde de hackersgroep Anonymous verschillende sites van de Poolse overheid plat. De meeste waren dinsdag weer in de lucht, maar de site van de premier was nog steeds onbereikbaar.

Een invloedrijke organisatie die schrijvers en componisten vertegenwoordigt, ZAiKS, heeft juist verklaard ACTA te steunen. Volgens de organisatie is het verdrag niet schadelijk voor de vrijheid op internet, maar zorgt het er wel voor dat de rechten worden beschermd. Piraterij berooft volgens ZAiKS jaarlijks artiesten en de staatskas van miljoenen euro's.

ACTA heeft enkele gelijkenissen met de omstreden SOPA-wetgeving die vorige week door het Amerikaanse Congres op de lange baan werd geschoven nadat Google en Wikipedia actie hadden gevoerd tegen het wetsvoorstel.

ACTA is bedoeld om intellectueel eigendom te beschermen, zoals boeken en muziek, maar ook farmaceutica en luxe merkartikelen. De Verenigde Staten ondertekenden het verdrag in oktober, samen met Australië, Canada, Zuid-Korea, Japan, Nieuw-Zeeland, Marokko en Singapore. Critici verwijten de deelnemers dat zij er in het geniep over hebben onderhandeld zonder andere belanghebbenden te consulteren.


Poolse websites op zwart uit protest tegen ACTA (Foto: Novum)

Pinto verlengt contract bij Barça

José Emanuel Pinto heeft dinsdag zijn contract verlengd bij FC Barcelona. De reservedoelman, die voornamelijk keept in de bekerwedstrijden, staat tot de zomer van 2013 onder contract bij de Catalanen.

"Fantastisch dat ik nog een seizoen langer aan deze geweldige club, de beste ter wereld, verbonden blijf. En dan te bedenken dat ik in 2008 over kwam van Celta de Vigo en dat de bedoeling in eerste instantie een huurperiode van een half jaar was", vertelde de 36-jarige sluitpost op de officiële website van de club.

Napoleon's Campaigns II aangekondigt voor derde kwartaal

Paradox Interactive heeft aangekondigd dat Napoleon's Campaigns II wordt uitgebracht in het derde kwartaal van 2012. In het tweede deel van de serie kun je de Napoleontische oorlogen naspelen die plaatsvonden tussen 1805 en 1815 van Egypte tot Waterloo.

Napoleon's Campaigns II

Je kunt er voor kiezen om te spelen als de Franse dictator zelf of als een van de 600 andere historische leiders die in het spel verwerkt zitten. Het zal een strategiespel worden dat alleen op pc uit gaat komen.

De vereiste pc-specifaties zijn:
Operating system: Windows XP/Vista/ Windows 7 (Does not support 98 or 2000)
Processor: Pentium® IV 1800+ MHz
Memory: 1024 Mo RAM
Hard disk space: 2Gb free on hard disk
Video: 128 Mo DirectX 9.0c
Sound: DirectX 9.0c compatible sound card
DirectX®: DirectX 9.0c or more
Controller support: 3-button mouse, keyboard and speakers
Special multiplayer requirements: Internet Connection for multiplayer
Multiplayer restriction: Play-by-Email only 

Sarkozy tekent genocidewet binnen twee weken

De Franse president Nicolas Sarkozy zal de omstreden wet die het ontkennen van de Armeense genocide in de nadagen van het Ottomaanse rijk strafbaar stelt binnen twee weken ondertekenen. Dat heeft een medewerker van het Elysée dinsdagavond meegedeeld.

Sarkozy is een voorstander van de wet, die maandagavond door de Franse Senaat werd aangenomen en eerder al door de nationale Assemblee. "Wij staan open voor een dialoog", zei de medewerker van de president. Hij verwees naar een brief die Sarkozy op 18 januari naar de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft gestuurd, nadat hij eerder had geweigerd twee telefoontjes uit Ankara te beantwoorden.

Turkije is woedend over de Franse wet. Premier Erdogan noemde de wet dinsdag 'racistisch en discriminerend' jegens Turkije. "Voor ons is deze wet nietszeggend en leeg", zei Erdogan. "We zijn de hoop nog niet verloren dat dit kan worden rechtgezet."

De wet kan alleen nog worden tegengehouden als de premier, de voorzitter van een van beide kamers van het parlement of een groep van zestig afgevaardigden of zestig senatoren het constitutionele hof verzoeken de grondwettelijkheid ervan te toetsen. "Ik hoop dat zestig senatoren zich tot de Constitutionele Raad wenden om deze schaduw over de Franse democratie uit te wissen", zei de Turkse president Abdullah Gül.

Als de wet toch in werking treedt 'zullen wij niet aarzelen de maatregelen te treffen die vantevoren hebben overwogen', liet het Turkse ministerie van buitenlandse zaken weten. Het ministerie weidde niet uit, maar Turkije heeft al de militaire, economische en politieke samenwerking met Frankrijk opgeschort.

Volgens Turkije zet Sarkozy de 'historische betrekkingen' tussen de twee landen op het spel om in de aanstaande presidentsverkiezingen in de gunst te komen bij de vijfhonderdduizend kiezers van Armeense afkomst in Frankrijk.

De Franse minister van buitenlandse zaken Alain Juppé zei dat hij het wetsvoorstel 'een beetje inopportuun' vindt. "Maar het parlement heeft beslist", zei hij. "Ik wil vandaag een beroep op onze Turkse vrienden doen om kalmte te bewaren." Juppé zei er zeker van te zijn dat de betrekkingen tussen beide landen worden hersteld. Die waren al enigszins bekoeld omdat Sarkozy een tegenstander is van de toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

Yankees-legende Posada stopt

De New York Yankees moeten het voortaan doen zonder clubicoon Jorge Posada. De catcher uit Puerto Rico heeft na een carrière van zeventien jaar besloten zijn loopbaan te beëindigen.

Posada maakte zijn debuut voor de Yankees in 1995 en kwam sindsdien voor geen enkele andere club uit. Samen met Derek Jeter, Mariano Rivera en Andy Pettitte vormde hij de 'grote vier'. Het kwartet was betrokken bij alle vijf de gewonnen World Series van de Yankees tussen 1996 en 2009.

"Voor een ander team had ik nooit kunnen spelen", aldus een emotionele Posada vandaag op een persconferentie. "Ik had nooit gedacht dat ik tot deze loopbaan zou komen." Zijn ex-teamgenoot Petitte was vol lof: "Jorge was een van de voornaamste krachten bij het behalen van al die kampioenschappen. Hij speelde altijd met ongelooflijk veel vuur, was één de beste ploeggenoten die ik me wensen kon."

'Rocksteady werkt aan Teenage Mutant Ninja Turtles-game'

Volgens de geruchten is Rocksteady Studios aan het werk aan een nieuwe game rond de Teenage Mutant Ninja Turtles met de naam Teenage Mutant Ninja Turtles: Manhattan Crisis. De geruchten zijn de wereld ingebracht door de website PaulGaleNetwork.

Volgens de site zijn in het spel alle vier turtles speelbaar in het spel, elk met zijn eigen unieke wapens. Het spel moet ook speelbare terugblikken bevatten met Master Splinter en zijn voormalige eigenaar Hamati Yoshi voordat deze werd vermoord.

Bebop, Dr. Baxter Stockman, Krang, Rocksteady en Shredder zijn volgens de site een aantal van boss fights die je gaat tegenkomen in het spel.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Manhattan Crisis wordt volgens het gerucht een donkerder spel dan we gewend zijn van de serie. Het is nog onbekend of het spel ook een mutliplayer gaat bevatten. Het spel moet gaan draaien op de Unreal 3-engine.

Als dit gerucht uiteindelijk waar blijkt te zijn wordt Teenage Mutant Ninja Turtles: Manhattan Crisis uitgebracht op Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U.

Azarenka kreunt wat af: 91,4 decibel

Tennissers, zowel mannen als vrouwen, kreunen wat af op de tennisbaan. Dit geldt ook voor Viktoria Azarenka, die er op de Australian Open in slaagde om een 'kreun' van 91,4 decibel te produceren. Dit staat gelijk aan het geluid van een grasmaaier.

De tegenstandster van Azarenka, de Poolse Agnieszka Radwanska, werd in de kwartfinale helemaal gek van het gekreun. "Natuurlijk heeft iedereen het recht om geluidjes te maken, dat hoort nu eenmaal bij tennis", blikte ze in AD Sportwereld terug. "Maar Azarenka gaat daar echt te ver in. Volgens mij is het niet nodig om zo luid te schreeuwen. Het zou goed zijn als de WTA, de organisatie van het vrouwentennis, daar eens iets zou tegen ondernemen."

Vorige week lanceerde Channel 7 een systeem, waarmee men kan meten hoeveel decibel een tennisster uitstoot. Azarenka behaalde daarin de hoogste score en liet zelfs schreeuwkoningin Maria Sharapova ruim achter zich.

De Women's Tennis Association (WTA) heeft inmiddels ook op het voorval gereageerd. "We zijn er ons van bewust dat zoiets storend overkomt. We zoeken middelen om die overlast in de toekomst te verminderen. We willen vooral inzetten op de jeugd, maar het kan ook niet de bedoeling zijn dat hun progressie daardoor verstoord wordt."

Azarenka voelde zich overigens niet direct aangesproken en wilde zelfs nog wat puntjes op de spreekwoordelijke 'i' zetten. "Ik denk niet dat Sharapova en ik de enigen zijn die zo schreeuwen. Ik kan niet in naam van anderen spreken, maar ik kan mijn speelstijl niet meer veranderen. De oorzaak ligt bij mijn ademhaling, die maakt nu eenmaal deel uit van mijn beweging."


Een fragment van de wedstrijd tussen Azarenka en Radwanska

Van der Rijt niet door medische keuring Willem II

Willem II is nog altijd druk bezig om de selectie te versterken. Zo kwamen de Brabanders onder meer terecht bij Ruud van der Rijt, die bij FC Eindhoven onder contract staat. Beide partijen hadden al een mondeling akkoord bereikt, maar er ging iets mis.

Van der Rijt kwam eerder vandaag namelijk niet door de medische keuring van Willem II. De oorzaak was een pijnlijke achillespees. Door het afketsen van de transfer loopt FC Eindhoven zo'n 20.000 euro mis.

De 24-jarige Van der Rijt is in Eindhoven aan zijn zesde seizoen bezig en speelde tot op heden 124 competitiewedstrijden. Daarin trof hij zes keer doel.

Enorme plasmawolk nadert de aarde

Het kan mogelijk zijn dat je dit nu niet kunt lezen omdat de stroom is uitgevallen. Vanmiddag heeft een enorme plasmawolk, afkomstig van de zon, de Aarde bereikt.

Gisterochtend 5 uur plaatselijke tijd heeft er een krachtige explosie plaatsgevonden op de zon. Hierna is een enorme wolk elektrische geladen deeltjes de ruimte ingeslingerd. Deze deeltjes zijn met een gangetje van 2.000 kilometer per seconde op weg gegaan naar onze planeet.

Volgens wetenschappers is dit de grootste zonnestorm sinds 2005 en kan deze satellietelektronica en radiocommunicatie verstoren. Mocht het niet zover komen, dan levert het in ieder geval wel mooie plaatjes op. Het kan namelijk het welbefaamde poollicht veroorzaken. In WKN, waar de plasmawolk op de voet wordt gevolgd, is te zien dat de wolk inmiddels het noorden van Scandinavië heeft bereikt. Met een beetje mazzel is het Noorderlicht vanavond ook in de noordelijke helft van Nederland te zien.


De zonnestorm werd vorig jaar al voorspeld, getuige dit filmpje

Engelse download-aankopen worden bijgehouden

De Engelse organisatie UKIE is van plan om volgende maand op regelmatige basis een lijst te maken met de verkochte digitale games voor de pc.

Het project is al een tijdje achter gesloten deuren bezig en ook voor de PSN- en XBLA-games zijn ze aan het kijken voor zo'n lijst. Uitgevers zoals Ubisoft, Warner Bros. Interactive, Square Enix en SEGA hebben aangegeven mee te helpen aan de lijst. Met de lijst hoopt UKIE dat de industrie meer inzicht zal krijgen en daar ook op kan sturen.

Ultraorthodoxen vallen vrouw aan in Israël

Een groep ultraorthodoxe en extremistische joden heeft dinsdag in het Israëlische stadje Beit Shemesh een vrouw aangevallen die posters van een loterij ophing. Dat heeft de Israëlische politie gezegd.

De vrouw werd door een tiental ultraorthodoxe joden omsingeld en bekogeld met stenen. Ook werden de banden van haar auto lekgestoken. De vrouw liep bij de aanval lichte verwondingen op. Het is niet duidelijk waarom de extremisten de vrouw tot doelwit maakten.

De spanningen tussen ultraorthodoxe extremisten en seculiere joden in Beit Shemesh zijn de laatste tijd scherp toegenomen. Onlangs kwam een 8-jarig meisje in het nieuws dat bang was om alleen naar school te lopen, omdat zij door extremisten werd uitgescholden en bespuwd.

Spekman afgezwaaid als Kamerlid

PvdA'er Hans Spekman heeft dinsdagmiddag afscheid genomen als Tweede Kamerlid. Spekman werd dit weekeinde gekozen als nieuwe voorzitter van de PvdA.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) omschreef het scheidend Kamerlid als een 'opvallende persoonlijkheid, zowel qua kleding als verbaal'. Spekman, vaak gehuld in boezeroen of zelfgebreide trui, is goed van de tongriem gesneden en 'nadert de grens van het toelaatbare in debatten', zei Verbeet.

Zo zei Spekman vorig jaar tijdens het debat over de verblijfsvergunning voor de Angolese asielzoeker Mauro dat minister voor Immigratie Gerd Leers (CDA) de jongen 'het mes op de keel zet en hem half doorsnijdt'. Maar volgens Verbeet zijn de scherpe uitlatingen van de sociaaldemocraat 'niet persoonlijk bedoeld'.

In zijn afscheidsbrief zei de PvdA'er zelf dat hij zich aanvankelijk verbaasd had over de geldingsdrang van veel collega's. "Ik zag collega's in draf door de gang gaan om de eerste spreker te zijn." Het achterlaten van een 'geurspoor' zou ten koste gaan van het zoeken naar een gezamenlijke oplossing. Niettemin worden de meeste Kamerleden door idealen gedreven, aldus Spekman.


Spekman afgezwaaid als Kamerlid (Foto: Novum)

Hamilton kan niet getuigen in zaak Sutil

McLaren-coureur Lewis Hamilton kan op 30 januari niet getuigen in de rechtszaak die door Eric Lux aangespannen is tegen Adrian Sutil. De Brit heeft volgens de BBC aan de rechtbank in München laten weten dat hij op die dag andere verplichtingen heeft. Wel wil hij graag op een andere dag zijn woordje doen.

Op de 30e januari begint de rechtszaak tegen Sutil die in een nachtclub in Shanghai Genii Capital-baas Lux aangevallen zou hebben met een glas. Hamilton was daar zijn zege van de Grand Prix van China aan het vieren in een kroeg waar ook veel teamleden van Lotus Renault GP aanwezig waren. Sutil was hier ook aanwezig en zou zich vervelend hebben gedragen tegenover de Renault-teamleden, waarna Lux hem vroeg te vertrekken. Hierbij is Lux geraakt door het glas en werd hevig bloedend aangetroffen. Sutil beweerde dat hij de Luxemburger alleen maar met champagne wilde overgieten en dat er van opzet geen sprake is.

Dodental lawines Afghanistan stijgt naar 46

Zware sneeuwval en lawines hebben sinds vorige week in het noordoosten van Afghanistan aan zeker 46 mensen het leven gekost. Dat hebben de Afghaanse autoriteiten bekendgemaakt. Zestig mensen zijn gewond geraakt als gevolg van het winterweer.

President Hamid Karzai heeft in de provincie Badakhshan de noodtoestand uitgeroepen en heeft beloofd een noodfonds op te zetten.

De strenge winters in Afghanistan en het bergachtige terrein in het noorden leidden elk jaar tot gevaarlijke situaties. In februari 2010 kwamen bij een lawine nabij de Salang Pas in het Hindu Kush-gebergte zeker 171 mensen om.

Winterswijker mishandeld in slaap

Een 41-jarige man uit Winterswijk is in de nacht van maandag op dinsdag in zijn woning mishandeld. De man werd dinsdagochtend gewond wakker en had geen idee wat er was gebeurd, meldt de politie.

De man is met een bekende naar het ziekenhuis gegaan en heeft zich daar laten behandelen. De Winterswijker heeft onder meer gekneusde ribben en letsel aan zijn gezicht. Hij hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis.

De politie onderzoekt wat er is gebeurd in de woning aan de Alma.

Snow Patrol en Elbow op Rock Werchter

Snow Patrol en Elbow staan dit jaar op Rock Werchter. Ook onder meer Blink 182, Kasabian en Garbage betreden het podium van het grootste muziekfestival van België. Dat heeft de organisatie van het festival dinsdag bekendgemaakt.

Ook The Cure gaat ook een optreden geven op Rock Werchter. Vorige week werd al bevestigd dat de Britse band zaterdag 26 mei optreedt tijdens Pinkpop in het Limburgse Landgraaf.

Rock Werchter vindt plaats van 28 juni tot en met 1 juli. Eerder werd bekend dat onder meer de Red Hot Chili Peppers en het Franse houseduo Justice optreden tijdens het festival.

Asura schopt kont in geschiedenis-trailer

Capcom heeft een korte 'geschiedenis'-trailer vrijgegeven voor Asura's Wrath. In de trailer zien we Asura vechten tegen verschillende vijanden en aan het einde lijkt alles voorbij.

Wie de demo gespeeld heeft of andere gameplayfilmpjes gezien heeft weet dat niks minder waar is en Asura een bijzonder krachtig personage is met behoorlijke vechtkunsten. Asura's Wrath heeft sinds vorige week een demo, de volledige game komt 24 februari uit voor PS3 en Xbox 360.

QPR huurt Milan-verdediger Taiwo

Queens Park Rangers heeft zich dinsdag versterkt met Taye Taiwo. De 26-jarige linksachter, die ook als middenvelder uit de voeten kan, wordt de rest van het seizoen gehuurd van AC Milan. Het is de eerste versterking die trainer Mark Hughes naar Londen haalt. De Welshman volgde begin deze maand de ontslagen Neil Warnock op op Loftus Road.

Hughes noemt het binnenhalen van Taiwo 'een geweldige slag'. "Hij kan geweldig voetballen, heeft een goede reputatie en een geweldige persoonlijkheid. Hij speelt met een glimlach op zijn gezicht." Taiwo is pas aan zijn eerste seizoen bij Milan bezig, maar krijgt weinig speelminuten. Daarvoor droeg de Nigeriaans international zeven seizoenen het shirt van Olympique Marseille.



Automobilist masturbeert in file

Een 44-jarige automobilist uit Maastricht is aangehouden wegens schennispleging. De man was namelijk aan het masturberen achter het stuur, terwijl hij in de file stond op de A2 bij Leende.

Diverse bestuurders maakten melding van het voorval bij de politie. Agenten konden de bestuurder echter niet snel genoeg traceren. Uiteindelijk slaagden agenten erin om de man te bellen. Hij werd verzocht om naar het politiebureau te komen.

De zaak werd via snelrecht afgehandeld.

Ecclestone: "Bahrein land met minste problemen in Golfregio"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt dat de Grand Prix van Bahrein dit jaar gewoon door zal moeten gaan. De onrust in het Koninkrijk houdt echter aan en ook de mensenrechten worden geschonden, maar de Brit lijkt zich daar niet druk over te maken.

"Iedereen praat veel over dat deel van de wereld, maar Bahrein is het land met de minste problemen in die regio," zei Ecclestone in de Salzburger Nachrichten. Hij was in Kitzbühl om daar de wereldbekerwedstrijden skiën bij te wonen. De Brit denkt dat ook de Formule 1 getroffen kan worden door de financiële crisis. "Door de lengte van onze contracten zijn we vrij immuun gebleven voor de globale problemen. Maar als de situatie niet verandert moeten ook wij ons schrap zetten voor barre tijden."

Op het gebied van races heeft Ecclestone over belangstelling niet te klagen. "We zouden vandaag nog vijf nieuwe promotors kunnen vastleggen. De vraag is hoog. Mexico heeft veel belangstelling. Meer races kosten ons en de teams meer geld, omdat ze hun personeelsbestand dan uit dienen te breiden. Maar er zijn altijd oplossingen."

Diepvriesdief Harderwijk slaat weer toe

Een man die al eerder is aangehouden voor het stelen van etenswaren uit vriezers van Harderwijkers, is waarschijnlijk weer op pad geweest. In de nacht van zondag op maandag is een vriezer in een schuur bij een woning aan de Ir. Lelystraat in Harderwijk geplunderd.

De politie vermoedt dat de dader een man is die eind oktober werd gepakt met een lading gestolen vlees bij zich. In december werd de man weer gearresteerd, toen hij met gehakt, kipnuggets en kippenbouten over straat liep. Ditmaal nam de dief ook gereedschap mee. Hij kwam gemakkelijk binnen, doordat de schuur niet op slot was.

De politie adviseert mensen die diefstal constateren altijd aangifte te doen, zelfs wanneer het om etenswaren gaat.

[AC] Zuinige zege Ghana op Botswana

Ghana is dinsdag het toernooi om de Afrika Cup begonnen met een kleine overwinning op Botswana. In de Gabonese stad Franceville werd het 1-0. Olympique Lyon-verdediger John Mensah knikte in de eerste helft de bal in het doel van Botswana. Na rust kreeg hij rood toen hij de doorgebroken Jerome Ramatlhakwane net buiten het strafschopgebied neerlegde.

Ghana is een van de favorieten voor de eindzege. De Black Stars lieten dat tegen Afrika Cupdebutant Botswana nauwelijks zien. Een moment van onachtzaamheid van de Zebra's was in de eerste helft voldoende voor Ghana om de voorsprong te pakken.

Na rust waren er ook kansen voor Botswana, maar een zekere goal werd van de doellijn gehaald. Even later werd ook Ramatlhakwane neergelegd terwijl hij alleen op de doelman afging. Dat gebeurde net buiten het strafschopgebied, zodat Botswana er geen penalty aan overhield. Met het numerieke overwicht konden ze in de resterende 23 minuten ook niets forceren.

Later dinsdag wordt in dezelfde poule Mali - Guinee gespeeld. Alle deelnemende landen hebben dan hun eerste wedstrijd erop zitten.

Jak and Daxter Trilogy 22 februari in Europa

Sony heeft op hun blog bekendgemaakt dat de Jak and Daxter Trilogy op 22 februari uit zal komen in Europa. De game kost €39,99 en zal volledig in 720p zijn en ondersteunt ook 3D.

Voor de mensen die houden van Trophy's is er ook goed nieuws, er zijn er namelijk meer dan honderd om te verzamelen verspreid over de drie delen. Hieronder zie je alvast een klein voorproefje van de Trophy's die je kan verdienen.

Pedal to the Metal Destroy Metal Kor at Nest Gold
Purple Pain Navigate the Purple Precursor Rings Bronze
The Super Orberator Collect 2000 Precursor Orbs Gold
Testosterone Pass the Tests of Manhood Silver
Just the Artifacts Ma’am Find 3 Artifacts in Mountain Temple Bronze
What’s That Smell? Escort Men Through Sewers Bronze
The Beast Beater Destroy Metal Head Beasts Bronze
Gate Crasher Masher Defend Spargus’ Front Gate Bronze
Pedal to the Metal Destroy Metal Kor at Nest Gold

Jak

Tandarts gebruikt paperclips in wortelkanaal

Een voormalige tandarts in de Verenigde Staten heeft dinsdag toegegeven paperclips te hebben gebruikt in plaats van stalen pennen bij wortelkanaalbehandelingen. De man, Michael Clair, krijgt volgende week maandag zijn straf te horen. Hij is onder meer aangeklaagd voor het oplichten van een overheidsinstelling, mishandeling, geweldpleging en het intimideren van getuigen.

De arts gebruikte volgens de Amerikaanse autoriteiten paperclips om geld uit te sparen. Paperclips kunnen echter leiden tot pijn en zelfs infecties. Volgens de openbaar aanklager kan in noodgevallen tijdelijk gebruik worden gemaakt van paperclips, maar niet als permanente oplossing, waar Clair zich schuldig aan maakte.

KNVB: aanwezigheid bij rel al strafbaar

De KNVB wil dat voetbalsupporters die betrokken zijn bij rellen harder worden gestraft. Bovendien wil de bond dat de bewijslast wordt versoepeld en dat alleen aanwezigheid bij ongeregeldheden al genoeg is om iemand een gebiedsverbod op te leggen. Dat zegt de KNVB dinsdagavond in het programma Eenvandaag.

Volgens de KNVB zijn er nu onvoldoende middelen om op te treden tegen mensen die aanwezig zijn bij rellen, maar niet aantoonbaar iets doen, zo staat in nog niet openbaar gemaakte plannen van de KNVB waar Eenvandaag over beschikt. Door deel uit te maken van een groep moedigen deze supporters volgens de KNVB anderen aan in hun gedrag.

Aanleiding van de oproep van de bond zijn recente rellen zoals de bestorming van het Maasgebouw in Rotterdam en de aanval op AZ-keeper Esteban bij een wedstrijd tegen Ajax.

Omgekeerde wereld in Darksiders II

In een Darksiders II-interview met Joe Madureira, ontwikkelaar en comic book-artiest, heeft hij aangegeven dat sommige concepten voor omgevingen eerder waren dan het verhaal.

Ze vonden sommige concepten zo cool om te doen dat ze hoe dan ook in de game moesten. Madureira gaf ook aan nog zat ideeën te hebben voor volgende delen. Tijdens het korte interview worden gameplaybeelden getoond van de game, bekijk hem hieronder.

Drietal opgepakt wegens uitbuiten illegalen

De politie heeft dinsdag drie mensen uit de omgeving van Alkmaar aangehouden. Ze worden verdacht van het uitbuiten van illegale werknemers, onder meer uit Oekraïne.

De drie zouden de illegalen naar Nederland hebben gehaald en hen aan het werk hebben gezet in de schoonmaak en de land- en tuinbouw. Ze worden verdacht van uitbuiting, mensensmokkel, valsheid in geschrifte en witwassen.

De politie doorzocht bij de arrestaties enkele huizen en een bedrijfspand. Daarbij is beslag gelegd op bijna dertigduizend euro aan contact geld, dure horloges, computers en administratie.

Van Ass in gesprek met Taekema en De Nooijer

Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeyers heeft het contact met de verbannen 'iconen' Teun de Nooijer en Taeke Taekema, op onder meer Twitter gemakshalve vaak als T&T aangeduid, nog niet verbroken.

"Donderdag praten we even bij met elkaar", liet de veelbesproken keuzeheer van Oranje dinsdag vanuit het trainingskamp in Alicante weten. Hij benadrukte dat de 'buitenwereld' daar verder (nog) niets van moet denken.

Datum QuakeCon 2012 bekend

QuakeCon 2012 heeft eindelijk een datum. 2 t/m 5 augustus zal het enorme evenement gehouden worden in het Hilton Anatole Hotel in Dallas, Texas.

Het evenement zal, zoals gewoonlijk, de grootste LAN-party van Noord-Amerika bevatten. Voor mensen die niet aan de LAN mee willen doen, zijn er games te spelen van Bethesda, id Software en andere ZeniMax-developers. Ook zullen verschillende hardware- en softwaremakers te zien zijn met hun producten.

QuakeCon

D'Ambrosio derde coureur van Lotus

Jérôme D'Ambrosio is vandaag door de Britse Formule 1-stal gepresenteerd als derde coureur van het team. De 26-jarige Belg zal de stand-in worden van de Fin Kimi Räikkönen en de Fransman Romain Grosjean.

Afgelopen seizoen deed de coureur uit Brussel ervaring op in de Formule 1 voor Marussia Virgin. Bij dit team nam Charles Pic onlangs zijn stoeltje over voor het seizoen 2012. Zodoende maakte D'Ambrosio de overstap naar Lotus.

De Dood leeft al een tijdje

THQ heeft een Darksiders II-trailer uitgebracht waarin we de lange geschiedenis van de hoofdrolspeler Death zien. Hij loopt al een tijdje mee zoals we kunnen zien.

In dit vervolg nemen we de gedaante aan van Death tijdens de gebeurtenissen in het eerste deel. Hij hoort dat zijn broer War de apocalypse eerder wilde laten beginnen. Death gelooft er niets van en gaat op zoek naar bewijs dat zijn broer niet corrupt is en dat iemand anders achter dit complot zit.

Darksiders II komt in juni uit voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360. Later komt er ook een Wii U-versie.

Mourinho stelt Pepe gewoon op

José Mourinho is niet van plan om Pepe aan de kant te houden tegen Barcelona. De Portugees speelt als hij fit is, zei de trainer van Real Madrid dinsdag. Pepe ging vorige week tijdens el Clásico op de hand van Lionel Messi staan. Woensdag staat de return in de kwartfinale van de beker op het programma.

De Spaanse voetbalbond schorste Pepe niet voor het incident, maar afgelopen weekeinde ontbrak hij toch tegen Athletic Bilbao. Officieel was hij geblesseerd, maar Spaanse media suggereerden dat Mourinho hem uit de wind wilde houden.

Diezelfde media melden ook dat Mourinho aan zijn laatste seizoen bezig is in Madrid. De 48-jarige Special One zou de constante kritiek in de Spaanse pers beu zijn. Hij is pas in zijn tweede seizoen van een vierjarig contract.

Wekelijkse Nintendo-downloads

Nintendo heeft elke week een aantal nieuwe titels die je kunt downloaden voor jouw DSi of 3DS in de vorm van DSiWare. 3DS heeft daarnaast ook oude klassiekers die je kunt downloaden via de Virtual Console. Dit is de lijst met titels die vanaf donderdag in de eShop staan.

3DS Virtual Console
Balloon Kid - € 3,-

DSiWare
Double Bloob - € 5,-
Successfully Learning Mathematics Year 3 - € 5,-

WiiWare
The Very Hungry Caterpillar's ABCs - 800 WiiPoints

KNVB seponeert 'spuugzaak' grensrechter

De aanklager betaald voetbal heeft onvoldoende bewijs om het spuugincident bij FC Zwolle en Almere City te onderzoeken. Almere City-speler Dennis Hollart liet voor de camera's van RTL weten dat grensrechter Richard Slot richtig hem had gespuugd bij een ingooi.

"Ik ga stappen ondernemen", zei Hollart na afloop. "Ik vind dat hij nooit meer mag vlaggen, want dit is onmenselijk", aldus de speler van Almere.

De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek gedaan naar het incident, maar hij er bleek niet voldoende bewijsmateriaal om tot vervolging over te gaan, meldt de KNVB. Behalve Hollart en Slot kon niemand getuigen. De aanklager besloot daarom de zaak te laten rusten.

Hollart had behalve het vermeende spuugincident meer reden tot klagen na het uitduel bij FC Zwolle. De ploeg van Dick de Boer kwam op een 0-2 voorsprong, maar mede door twee rode kaarten kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Zwolle won uiteindelijk met 3-2 in eigen huis.

'Video-editor op PS3 kost 10 euro'

Voor het einde van dit kwartaal rolt Sony een nieuwe video-editor uit voor PlayStation 3. Dit meldt Electricpig aan de hand van een presentatie van de software door Sony eerder vandaag in Londen.

Met de video-editor kun je met een normale controller inzoomen en knippen in video's alsmede tekst toevoegen, slow-motion- en andere visuele en geluidseffecten toevoegen. Volgens Electricpig werkt het allemaal heel soepel en gemakkelijk.

Het nadeel van de software is dat het waarschijnlijk zo'n 10 euro gaat kosten als het beschikbaar is. De software verschijnt rond dezelfde periode ook voor iOS en Android en zal daar gratis zijn.

Hogere straffen voor diamantroof Utrecht

Een groep Zuid-Amerikanen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen van 24 tot dertig maanden voor een diamantroof in 2008 in Utrecht. De rechtbank in Utrecht legde de zes in 2009 nog straffen op tot 22 maanden voor de diefstal van edelstenen ter waarde van vijf miljoen euro.

De groep stal de koffer met edelstenen van een diamantair die na een bezoek aan een juwelier op een terras in het centrum van Utrecht was gaan zitten. Vier van de zes verdachten waren betrokken bij de roof. De andere twee waren betrokken bij het opnieuw verpakken van de diamanten in een woning in Almere. Zij zijn veroordeeld wegens heling.

De politie wist alle zes verdachten binnen twaalf uur na de diefstal te arresteren, omdat gebruik werd gemaakt van een apparaat dat mobiele telefoons kan lokaliseren. De rechtbank vond het destijds 'uiterst ongelukkig' dat niet direct een compleet proces-verbaal is opgesteld over het gebruik van het apparaat en kende daarom strafvermindering toe. Het hof vond een korting van de straf echter niet nodig.

FIFA Street krijgt eigen netwerk

EA Sports heeft vandaag Street Network voor FIFA Street bekendgemaakt. Met Street Network kun je beelden van al je spectaculaire acties opnemen en je favoriete video's in de game aan je vrienden laten zien om je rivalen er flink mee te vernederen.

Je kunt elkaars EA Sports Football Club-status volgen en ook de prestaties van anderen vergelijken met die van jezelf, onder andere in het speltype World Tour en Head-to-Head Online Seasons.

"Straatvoetbal draait om de één-tegen-één duels, waarin je je tegenstander aftroeft met vette tricks", zegt producent Sid Misra. "Met Street Network kan iedereen zijn eigen persoonlijke stijl in de game brengen, net als in het echt. Spelers kunnen nu niet alleen beelden opnemen van hun beste acties en ze met iedereen in hun netwerk delen, maar ook elkaar volgen in het spel om prestaties te vergelijken."

Street Network is ook een aanvulling voor het verhaalspeltype World Tour. Je kunt nu een team vrienden samenstellen en ermee spelen tegen teams van andere FIFA Street-spelers die via het netwerk met elkaar zijn verbonden. Ook kun je bij het samenstellen van je team de status van andere spelers volgen en nieuwe tricks vrijspelen op weg naar de staatvoetbaltop. Je deelt en vergelijkt direct vanuit Street Network je voortgang met vrienden en houdt elkaar op de hoogte van nieuwe prestaties. Je kunt ook de video's bekijken die via Street Network in de game worden uitgezonden, zoals "Goals of the Week".

FIFA Street komt op 13 maart 2012 uit voor PlayStation 3 en Xbox 360. 

'Xbox 3-devkits verschijnen in maart'

Het lijkt erop dat we de eerste Xbox 3-devkits in maart of april kunnen verwachten. Dit concludeert Fudzilla naar aanleiding van bronnen die vertellen dat de productie al begonnen is.

Volgens deze bronnen zijn IBM en Global Foundries bezig met het produceren van een zogenaamde System on a Chip met de naam Oban. De chip zou gebaseerd zijn op een PowerPC-CPU en samenwerken met een ATI South Islands GPU. De eerste batch 32nm Oban-chips is specifiek voor developer consoles. 

Doordat we productie van devkits vrij recent pas gestart is lijken de eerdere geruchten over de release van de volgende Xbox steeds meer te kloppen. Deze stellen dat de derde Xbox pas in 2013 op de markt verschijnt.

Assassin's Creed: Revelations krijgt een map pack

De Mediterranean Traveler Map pack is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Assassin's Creed: Revelations. Dit is de tweede dlc voor Assassin's Creed: Revelations.

In de pack zitten drie nieuwe mappen: Jerusalem, Constatinople en Dyers. Ubisoft voegt ook drie oude mappen van Assassin's Creed: Brotherhood toe aan hun nieuwste map pack en er zijn nieuwe nieuwe Achievements en Throphies toegevoegd. De Mediterranean Traveler Map pack is verkrijgbaar voor Xbox360, pc en morgen voor PS3.

Betalen? Voor wat!

Ik ga dit jaar niet op vakantie, net zoals veel Nederlanders. Bij veel Nederlanders is het de schrik voor de crisis terwijl zij persoonlijk geen financiële crisis hebben. Een beetje domme angst dus. Ik heb dat niet, nooit gehad ook. Waarschijnlijk omdat ik bij de dag leef in het besef dat tienduizenden gespaarde euro's je een schijnzekerheid geven, alweer een dom gevoel dit te willen ervaren als zekerheid. Immers, stel voor dat je een Griek bent met tienduizend euro gespaard geld in een oude sok.

Nintendo Network hetzelfde als Nintendo WFC

Een aantal dagen geleden verscheen er een nieuw logo op de hoes van Final Fantasy Theatrhythm: Nintendo Network. Dit logo hadden we nog niet eerder gezien en daarop vroeg een user op My Nintendo News aan Nintendo wat het voor logo was.

Het antwoord van Nintendo of Europe is dat Nintendo Network hetzelfde is als Nintendo WiFi Connection, zoals de online service van Nintendo op dit moment heet. Of het ook officieel gaat om een naamswijziging, en eventuele inhoudelijke veranderingen aan de service, wil Nintendo op dit moment nog niet zeggen.

nintendo

Van Marwijk: "Oranje is heel kwetsbaar"

Bondscoach Bert van Marwijk weet dat verschillende Oranje-internationals geen topjaar beleven in aanloop naar het EK komende zomer.

Oranje geldt als één van de favorieten voor het EK deze zomer, maar de huidige situatie van diverse internationals is zorgwekkend. Gregory van der Wiel, Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben hebben dit seizoen al een deel gemist vanwege blessures.

Andere spelers zijn niet zeker van een basisplek; Eljero Elia, Nigel de Jong en Dirk Kuijt. "Het is heel interessant, maar ook heel ingewikkeld. We zijn heel kwetsbaar, dat heb ik al vaker gezegd", zei Van Marwijk tegen het Noordhollands Dagblad. "Veel creatieve jongens zijn weggevallen. Een aantal spelers heeft problemen met de fitheid", aldus de bondscoach, die in aanloop naar het EK wellicht ook meer rond gaat kijken in de Eredivisie. "Maar we moeten meteen inschatten of ze ook overeind blijven op een niveau dat twee, drie keer zo hoog is. Dat is enorm moeilijk. Het probleem is dat we richting het EK nauwelijks meer mogelijkheden hebben om spelers te testen."

Baby's hebben kaartje nodig op Olympische Spelen

Tijdens de Olympische Spelen in Londen zullen baby's een eigen toegangskaartje nodig hebben om te worden toegelaten. De organisatoren van de Spelen hebben dit besluit gemaakt. Echter zijn er veel ouders waarvan de baby nog niet geboren is op het moment dat ze een kaartje kopen.

Ouders die hun baby mee willen nemen naar de Olympische Spelen, zullen voor hun telg een extra kaartje moeten kopen, zo is beslist door de organisatoren. Dit heeft heel wat stof doen oplaaien bij ouders aangezien ze voor een extra kaartje voor hun baby ook nog de volle pond moeten betalen. Ook vragen ouders zich af of er voor de grote evenementen die ze bij willen wonen extra kaarten beschikbaar zullen zijn. "Dit is de grootste afzetterij in de geschiedenis van Londen", meldt een vrouw. "Dit is toch belachelijk? Er zijn mensen die zelfs al tickets hadden voor de geboorte van hun baby. Hoe moeten zij een ticket kopen voor iemand die nog niet bestaat?", wordt door een ander verteld. 

Een woordvoerder van de Olympische Spelen meldde aan de Huffington Post dat er vele telefoontjes binnen zijn gekomen van toekomstige ouders waarvan de baby nog maar enkele weken oud zal zijn tijdens de Spelen. Er werd hun verteld dat ze een extra kaartje nodig zullen hebben omdat de baby anders toegang wordt geweigerd.

'Britse kranten schetsen verkeerd beeld vrouwen'

Britse kranten schilderen vrouwen af als lustobjecten en doen onjuist verslag van verkrachtingen en huiselijk geweld. Dat heeft een vrouwenrechtenorganisatie dinsdag gezegd op een zitting van de onafhankelijke Britse commissie die onderzoek doet naar ethiek binnen de Britse media.

Anna van Heeswijk, van vrouwenrechtenorganisatie Object, zei dinsdag dat seksuele afbeeldingen van topless vrouwen of schaars geklede dames in de Britse schandaalkranten vrouwen tot object verlagen en schade toebrengen aan de manier waarop vrouwen over hun uiterlijk denken.

Volgens Van Heeswijk wordt in berichten over verkrachtingen of huiselijk geweld bovendien vaak de suggestie gewekt dat vrouwen het geweld zouden hebben uitgelokt.

De Britse premier David Cameron heeft opdracht gegeven om onderzoek te doen naar ethiek in de Britse media nadat aan het licht was gekomen dat sensatiekrant News of the World stelselmatig voicemails van personen afluisterde in de jacht naar scoops.

'Blinden zien door stamcellen'

Bij twee vrijwel blinde mensen zijn aanwijzingen gevonden dat ze beter zien na een experimentele operatie waarbij stamcellen zijn geplaatst afkomstig van een menselijk embryo. De omstreden transplantatie van stamcellen naar het beschadigde netvlies heeft volgens Amerikaanse wetenschappers tot verbetering geleid bij twee oudere vrijwilligers met oogziekten die als ongeneeslijk en officieel blind te boek stonden.

Het Britse dagblad The Independent berichtte dinsdag over een 'stamcelwonder'. Een derde vrijwilliger is een Brit die vorige week pas stamcellen 'kreeg'. De eerste twee zijn Amerikanen die vorig jaar aan één oog de behandeling ondergingen. Die blijkt geen bijwerkingen te hebben en wel een iets beter zicht op te leveren.

Onderzoekers spreken van een doorbraak. Hun resultaten staan in een later deze week te verschijnen editie van het medische vaktijdschrift The Lancet.

Ruimteveer Discovery in april naar museum

Het ruimteveer Discovery wordt in april overgebracht naar het Smithsonian National Air and Space Museum. De secretaris van het Smithsonian, Wayne Clough, zei dat de spaceshuttle op een Boeing 747 naar het Washington Dulles International Airport wordt gevlogen.

De Boeing met de Discovery maakt op 17 april een paradevlucht boven Washington. Daarna wordt het ruimtevaartuig opgeslagen in een grote hangar van het museum in Virginia. Een officiële welkomstceremonie voor de Discovery, die in 1984 zijn eerste vlucht maakte en onder meer de Hubble-telescoop in de ruimte bracht, staat twee dagen later gepland.

Ruimteveer Endeavour, die in 1992 voor het eerst de lucht inging en tien keer bij het ruimtestation ISS aanmeerde, wordt in het najaar naar het California Science Center gebracht.


Ruimteveer Discovery in april naar museum (Foto: Novum)

'Megastallen gebouwd met ontwikkelingsgeld'

De bouw van megastallen in het buitenland wordt deels gefinancierd met Nederlands geld dat bestemd is voor ontwikkelingssamenwerking. Dit meldt Stichting Wakker Dier.

Nederlandse veeboeren die hier niet verder mogen uitbreiden en naar het buitenland vertrekken kunnen geld meekrijgen dat bestemd is voor ontwikkelingshulp. Op deze wijze kreeg een varkensboer 700.000 euro subsidie voor een megastal in Bosnië.

Een subsidie van 750.000 euro ging naar een bedrijf in Rusland. Dat kon daardoor uitbreiden naar 500.000 varkens. Dit bedrijf is eigendom van de Russische miljardair Abramovich.

PvdA'er Sjoera Dikkers heeft een debat in de Tweede Kamer over deze kwestie aangevraagd. De regering moet opheldering verschaffen over deze uitgaven.

Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen (CDA) geeft aan de kwestie te gaan onderzoeken. "Uiteraard is mij er veel aan gelegen dat het geld goed wordt besteed, gericht op lokale economische ontwikkeling. Ik laat uitzoeken of dat hier ook is gebeurd." Volgens Knapen zijn slechts 'enkele procenten' van de subsidies naar veehouderijprojecten gegaan.

De Jager: Stop met HRA-discussie

Minister Jan Kees de Jager (Financiën) vindt dat de discussie over de hypotheekrenteaftrek de onrust op de woningmarkt verder aanwakkert. Dat zei hij dinsdag tegen RTL Z, waar hij reageerde op AFM-topman Ronald Gerritse, die pleit voor een deltaplan om de huizenmarkt te reanimeren.

"Misschien is het wel verstandig dat we nou niet iedere keer in het openbaar allerlei dingen roepen en gewoon de onrust op de woningmarkt niet verder aanwakkeren", zei De Jager. Hij zei wel dat Autoriteit Financiële Markten als onafhankelijke toezichthouder kan zeggen wat ze wil.

De Jager: niet meer roepen over renteaftrek
De Jager: Stop met HRA-discussie (Foto: ANP)

Meisje (16) vast voor fatale steekpartij

Een 16-jarig meisje uit Arnhem is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij vorige week in de Gelderse stad, waarbij een 15-jarige plaatsgenote om het leven kwam. Voor de steekpartij zitten al een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 17-jarige Rotterdammer vast.

Het slachtoffer raakte op vorige week zondag zwaargewond toen ze werd neergestoken op de Stadhoudersstraat. Ze overleed afgelopen donderdag aan haar verwondingen. Bij de steekpartij raakte ook de 49-jarige vader van het meisje gewond.

De 14-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werd kort na de steekpartij op aanwijzing van getuigen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het meisje te hebben neergestoken. De Rotterdammer werd enkele dagen later aangehouden.

Het meisje werd dinsdagochtend in haar woning aangehouden. Het is nog niet duidelijk welke rol ze heeft gespeeld bij het incident.

Eigenaar kinderdagverblijf Ens moet cel in

De 51-jarige Jan R. uit Ens moet 14 maanden de cel in. Daarnaast legde de rechtbank in Lelystad de voormalig eigenaar van kinderdagverblijf 'Onze Boerderij' in Ens dinsdag 8 maanden voorwaardelijk op met een proeftijd van 5 jaar.

R. werd schuldig bevonden aan onder meer misbruik van een 5-jarig meisje en zijn toen 10-jarige nichtje. Daarnaast vond de rechtbank hem schuldig aan vier gevallen van ontucht, maar sprak hem ook vrij van een aantal ontuchthandelingen.

Eigenaar kinderdagverblijf Ens moet cel in
Eigenaar kinderdagverblijf Ens moet cel in (Foto: ANP)

Hockeymannen winnen opnieuw van Ierland

De Nederlandse mannen hebben ook hun laatste oefenduel tegen Ierland gewonnen. In het derde onderonsje won Oranje met 3-1. In het Spaanse Alicante opende Sander de Wijn na twintig minuten de score uit een cornervariant. Roderick Weusthof verdubbelde kort daarop de marge: 2-0.

Chris Cargo bracht Ierland tien minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd, waarna Valentin Verga met een backhand de 3-1 eindstand op het bord zette. Bij Oranje zaten Robbert Kemperman, Billy Bakker en Marcel Balkestein op de tribune. Keepers Jaap Stockmann en Pirmin Blaak keepten beiden een helft.

Zondag versloeg Oranje de Ieren met 2-1. Vrijdag trok de ploeg van Paul van Ass met 4-1 aan het langste eind. Woensdag keert de Nederlandse equipe terug in het land. Op 31 januari pakken de internationals hun koffers weer voor een verblijf van 22 dagen in Australië.

Brein eist ook blokkade Pirate Bay bij UPC

De Stichting Brein heeft internetproviders UPC en T-Mobile aangeschreven met het verzoek de omstreden downloadsite The Pirate Bay te blokkeren. Beide internetproviders bevestigen dinsdag berichtgeving hierover op het internetportaal Webwereld.

Ziggo en XS4All waren eerder al door de rechtbank gesommeerd om The Pirate Bay voor hun klanten af te schermen in een zaak die stichting Brein had aangespannen. Beide providers zijn al bezig om voor hun abonnees een blokkade op te zetten. Die moet uiterlijk 1 februari in werking treden.

UPC en T-Mobile zeggen het verzoek van Brein te bestuderen. Meer willen de bedrijven er momenteel niet over zeggen. 

Brein eist ook blokkade Pirate Bay bij UPC
Brein eist ook blokkade Pirate Bay bij UPC (Foto: ANP)

Musical Awards slaan een jaar over

De Musical Awards worden dit theaterseizoen niet uitgereikt. De organisatie van de jaarlijkse prijzen heeft tijd nodig om tot een nieuwe opzet te komen. Gedacht wordt aan een combinatie met de VSCD Theaterprijzen. De uitzending van het Musical Awards Gala bij RTL 4 kreeg afgelopen jaar veel kritiek.

Het idee om de twee prijzen samen te voegen wordt onderzocht door de twee organisatoren en het Bureau Promotie Podiumkunsten en de AVRO. Als de combinatie slaagt, worden de musicalprijzen op dezelfde gala-avond uitgereikt als de podiumprijzen, waaronder de Louis d'Or en de Theo d'Or.

Omdat de voorbereiding en organisatie van de nieuwe opzet veel tijd vergen, heeft het bestuur van de Stichting Musical Awards (SMA) besloten dit seizoen geen prijzen uit te delen. Alle energie en financiële middelen worden besteed aan de nieuwe opzet.

Het is de bedoeling dat alle theaterproducties door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. De gesprekken zijn 'veelbelovend', laten de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), Stichting Musical Awards (SMA), Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP) en de AVRO weten.

RTL 4 zond het Musical Awards Gala vorig jaar voor het eerst uit. De zender had de avond overgenomen van AVRO, die jarenlang voor de uitzending tekende. Onder meer Sanne Kraaijkamp noemde de uitreiking van de naar haar vader John Kraaijkamp vernoemde prijzen 'een aanfluiting'. Ze miste het 'officiële galakarakter'.

Naar aanleiding van de kritiek besloot een aantal theaterproducenten geen nominaties meer in te sturen. Zo zei Albert Verlinde dat de awardshow 'geen toegevoegde waarde meer heeft'. Ook theatermakers Ruud de Graaf en Hans Cornelissen haakten af.

'J. Verhoek in belangstelling Wigan Athletic'

Volgens de Wigan Post staat John Verhoek in de belangstelling van Wigan Athletic. De ploeg uit de Premier League, waar ook Ronnie Stam onder contract staat, zou de aanvaller na de zomer naar Engeland willen halen.

Mocht Wigan de Nederlandse spits willen halen, dan zal het er eerst moeten uitkomen met Stade Rennes. Verhoek wordt op dit moment door de Franse ploeg verhuurd aan ADO Den Haag, de ploeg waar ook zijn broertje Wesley Verhoek speelt.

Rihanna stoot Lady Gaga van YouTube-troon

Rihanna is de meest bekeken vrouwelijke artiest op YouTube. Daarmee stoot ze Lady Gaga van de troon, die sinds oktober 2010 op nummer één stond. De nummers van Rihanna zijn nu meer dan twee miljard keer bekeken, berekende het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

De nieuwste hit van Rihanna, We Found Love, staat nu drie maanden online en is meer dan 115 miljoen keer bekeken. De populairste zanger op YouTube is Justin Bieber. Zijn nummers werden meer dan 2,2 miljard keer bekeken.

Lady Gaga was de eerste muzikant die meer dan één miljard kijkers op de muzieksite had. Fans van Gaga en Justin Bieber maakten er eerder een wedstrijd van welke video op YouTube als eerste 250 miljoen clicks haalde. De clip Baby van Justin Bieber won van Bad Romance van Lady Gaga.


Rihanna - We Found Love

'Bestuur TU Delft te luxe op reis'

Het college van bestuur van de Technische Universiteit Delft is jarenlang te luxe op reis gegaan. De drie leden bezochten dure hotels en restaurants en overtraden zo de eigen declaratieregels. Dat schrijft NRC Handelsblad dinsdag.

Voorzitter Dirk Jan van den Berg maakte de meeste kosten met bijna zeventigduizend euro voor veertig dienstreizen in vier jaar tijd. Hij ging onder meer tien keer naar China. In totaal declareerde het college tussen 2008 en 2011 voor meer dan 900.000 euro.

De universiteit zegt in een reactie in de krant dat de hoge reiskosten direct verband houden met Van den Bergs verantwoordelijkheid om de positie van de TU Delft internationaal te verstevigen. De universiteit zegt nu een maximum bedrag in te stellen voor declaraties.

Maandag stapte al een decaan van de faculteit Werktuigbouwkunde op. De man kwam vorige week in het nieuws vanwege zijn hoge declaratiegedrag.

Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) zegt in de krant dat hij opheldering gaat vragen bij de TU Delft. "Mocht blijken dat er ondoelmatig geld is besteed, dan zal ik dat terugvorderen, zoals ik dat in eerdere gevallen ook heb gedaan", zegt hij in een reactie.

Dortmund zeker zes weken zonder Götze

Mario Götze is zes tot acht weken niet inzetbaar voor Borussia Dortmund. De 19-jarige aanvallende middenvelder kampt met een blessure aan zijn schaambeen. Dat maakte de Duitse landskampioen bekend. Götze ontbrak afgelopen weekeinde al tijdens het treffen met HSV in de Bundesliga (5-1) vanwege een kwetsuur aan zijn lies.

Götze mist naast zo'n zeven competitieduels van Dortmund ook de oefeninterland van Duitsland tegen Frankrijk op 29 februari. De spelmaker van de landskampioen, die in december al aan de kant stond met een dijbeenblessure, scoorde dit seizoen vijf keer in veertien wedstrijden.


Dortmund zeker zes weken zonder Götze (Foto: Novum)

Winst McDonald's elf procent hoger

De nettowinst van McDonald's is in het laatste kwartaal van 2011 ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met elf procent gestegen tot 1,38 miljard dollar (1,08 miljard euro). De omzet groeide tien procent tot 6,82 miljard dollar. Dat meldt de Amerikaanse fastfoodketen dinsdag.

De winst van omgerekend 1,33 dollar per aandeel was hoger dan wat door Factset geraadpleegde analisten hadden verwacht. Zij voorspelden gemiddeld 1,29 dollar winst per aandeel. Vorig jaar werd een winst behaald van 1,24 miljard dollar oftewel 1,16 dollar per aandeel.

Over het gehele jaar is de nettowinst van McDonald's uitgekomen op 5,5 miljard dollar bij een omzet van 27 miljard dollar. In 2010 lag de winst elf procent lager op 4,9 miljard dollar.

Topman van McDonald's Jim Skinner kondigde aan dit jaar dertienhonderd nieuwe restaurants te willen openen. Momenteel heeft de grootste hamburgerketen ter wereld al meer dan 33.000 vestigingen over de gehele wereld.

Daarnaast kondigde Skinner aan extra geld opzij te blijven zetten voor het renoveren van 2400 bestaande restaurants. Dergelijke renovaties hebben geholpen nieuwe klanten aan te trekken, maar hebben tot wrevel geleid bij sommige franchisenemers, omdat zij opdraaien voor een gedeelte van de kosten.

Vriendin: "Boateng geblesseerd door seks"

Kevin-Prince Boateng is de komende maand niet inzetbaar voor AC Milan. De Ghanees kampt met een spierblessure. Zijn vriendin heeft verteld hoe deze kwetsuur tot stand is gekomen.

"We doen het zo'n 9 à 10 keer per week en daarom is hij zo vaak geblesseerd", aldus Melissa Satta, de vriendin van Boateng tegenover de Zuid-Afrikaanse zender Supersport. In het verleden had Satta ook relaties met voormalig profvoetballer Christian Vieri en de Noorse spits John Carew.

Politie schiet op verwarde man

Politieagenten hebben in het Zuid-Hollandse Honselersdijk dinsdagmiddag geschoten op een verwarde man. De man bedreigde de agenten met een mes. De man is niet gewond geraakt en is aangehouden.

Het incident speelde zich af aan de Noorduynstraat. De man ging volgens een woordvoerder van de politie 'volledig door het lint', waarop buren de politie inschakelden. Omdat de agenten zich bedreigd voelden, trokken ze hun pistolen en losten ze een onbekend aantal schoten. Er vielen geen gewonden.

De arrestant, over wie verdere gegevens ontbreken, is overgebracht naar het bureau. De politie verricht technisch onderzoek op de plaats van het incident.

Dievegges tonen berouw met taart

In het Zuid-Hollandse Ter Aar heeft een winkelmanager een taart aangeboden gekregen na een winkeldiefstal. De drie vrouwen die de diefstal pleegden, willen hiermee berouw tonen.

Het regionale opsporingsprogramma Team West zond beelden uit van de diefstal waarop te zien is hoe de vrouwen spelcomputers en andere spullen in hun jas stoppen en weglopen. De dievegges herkenden zichzelf op de beelden en kregen spijt van hun acties. Hierop hebben ze de manager een taart gestuurd en excuses aangeboden.

De vrouwen worden deze week verhoord door de politie. 

Derksen: Ik heb me volgestopt met coke

Johan Derksen heeft zich maandag weer uitermate schunnig uitgelaten in de RTL 7-talkshow Voetbal International. Nadat de journalist minutenlang stevig oreerde over scheidsrechters zei presentator Wilfred Genee tegen Derksen: "Je bent weer fit hè? Je bent er weer helemaal klaar voor dit jaar."

"Ik heb me helemaal volgestopt met coke vanmiddag", antwoordde de Loden Leeuw-winnaar van 2011 droog, waarop Hans Kraay jr. helemaal plat ging. "Jij ook volgens mij, Hans, maar dat geheel ter zijde", schoffeerde Genee vervolgens de Lachen om Home Video's-presentator. Kraay jr. was echter not amused over de opmerking.

"Misschien een tip voor die Arno Vermeulen (Studio Voetbal, red.), maar nee, ga verder",
grapte René van der Gijp op de ontstane commotie.


Derksen: Ik heb me volgestopt met coke

Bos: "Beelden hebben me bereikt en geraakt"

Theo Bos strijdt op dit moment tegen een levensbedreigende ziekte. Daarin werd hij zondag gesteund door iedereen in de Gelredome.

Bij de Gelderse derby tussen Vitesse en N.E.C. applaudisseerden alle supporters na vier minuten een minuut lang voor de oud-speler van Vitesse, bij wie alvleesklierkanker is geconstateerd. Voor de wedstrijd had de fanatieke aanhang van de Arnhemmers nog een groot spandook gemaakt.

Daarop stond de tekst Theo pak 'm terug, een strijdkreet waarmee de robuuste oud-verdediger in zijn actieve periode bij Vitesse werd aangemoedigd. Bos was zelf niet aanwezig het stadion omdat hij bij FC Dordrecht (waar hij trainer is) op bezoek was. Toch kreeg hij de steunbetuiging mee.

"Het doet me ontzettend goed dat zo veel mensen met mij en mijn familie meeleven. De beelden hebben me uiteraard wel bereikt. En geraakt. Ik haal hier veel kracht uit en voel me erg gesteund", aldus Bos op de clubsite van Vitesse. De oud-verdediger was ook trainer in Arnhem.

Assange lanceert tv-programma

Julian Assange, de voorman van klokkenluiderswebsite WikiLeaks, zet een nieuwe stap: hij gaat een eigen praatprogramma maken. De gasten zijn nog niet bekendgemaakt, maar de 40-jarige Australiër heeft beloofd zijn kijkers te bieden waar hij al jaren in grossiert: controverse.

In een verklaring zei Wikileaks dat de programma bedoeld is om 'controversiële stemmen vanuit het hele politieke spectrum samen te brengen - iconoclasten, visionairs en mensen die dicht bij het vuur zitten'.

Wie het programma gaat produceren en welke zender het gaat uitzenden is nog niet bekendgemaakt. WikiLeaks verwijst naar de website van het onbekende Quick Roll Productions, wier website pas twee weken geleden gemaakt lijkt te zijn.

Internetbankieren ING weer offline

Klanten van ING kunnen dinsdag voor de derde dag op rij niet of nauwelijks internetbankieren. Gebruikers van Mijn ING en de app voor mobiel bankieren kunnen niet inloggen. Bovendien is het niet mogelijk om gebruik te maken van iDeal.

"Wij werken hard aan het oplossen van het probleem en bieden onze excuses aan voor het ongemak", meldt de bank dinsdag op de site. Zondag en maandag kampte ING ook al met meerdere storingen, die urenlang duurden. Maandag liet een woordvoerder al weten dat het niet de 'schoonheidsprijs' verdiende. Alle storingen hebben een technische oorzaak.

Smit start zaterdag met olieberging Costa Concordia

Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit kan naar verwachting zaterdag beginnen met het wegpompen van de brandstof uit het gestrande cruiseschip Costa Concordia. Medewerkers zijn dinsdag druk bezig met de voorbereidingen van de berging.

Smit begint met het legen van zes tanks die gemakkelijk te bereiken zijn. Wanneer die leeg zijn, is volgens de autoriteiten vijftig procent van de aanwezige brandstof weggepompt. In totaal is er nu nog bijna twee miljoen liter brandstof aan boord van het rampschip.

De Italiaanse autoriteiten gaven maandag groen licht voor de olieberging. Smit stond toen al ruim een week paraat om te kunnen beginnen, maar reddingsoperaties kregen voorrang. Het schip loopt nu niet langer risico om af te glijden naar een lager gelegen deel van de zeebodem.

De Costa Concordia liep bijna anderhalve week geleden op een rots voor de kust van Toscane en kapseisde vervolgens. Het dodental staat tot nu toe op vijftien slachtoffers. Nog zeventien andere opvarenden worden vermist.


Smit start zaterdag met olieberging rampschip (Foto: Novum)

I Am Alive in maart verkrijgbaar als download

Het actie-avonturenspel I Am Alive wordt 7 maart uitgegeven voor de Xbox 360. Dat heeft Microsoft dinsdag bekendgemaakt. Het spel komt niet in de winkel te liggen, maar kan voor omgerekend vijftien euro gedownload worden. Behalve voor de Xbox 360 wordt het spel ook voor de PlayStation 3 gemaakt, maar daar is nog geen releasedatum van bekend.

Dat de game, die in juli 2008 werd aangekondigd, nu alleen te downloaden is, komt doordat de uitgever heeft gekort op het budget. Ook de gamestudio werd tussentijds gewijzigd. Aanvankelijk werkte gamestudio Darkworks aan het spel, maar in 2009 werd bekend de ontwikkeling was overgeheveld naar de eigen gamestudio Ubisoft Shanghai.

Het spel speelt zich af in een stad die is verwoest door een natuurramp. De speler moet de vrouw en dochter van de hoofdpersoon terug te vinden. Instortingsgevaar, nieuwe natuurrampen en plunderende mensen vormen de obstakels waar de held van het verhaal mee te maken krijgt.


I Am Alive in maart verkrijgbaar als download (Foto: Novum)

Mourinho ontkent geruchten over vertrek

José Mourinho is niet van plan om Real Madrid te verlaten. De Portugese coach weet ook niet of zijn populariteit dalende is.

"Ik weet het niet", zei Mourinho volgens AS op een vraag of hij minder populair is bij de fans van Real, die hem uitfloten na de verloren bekerwedstrijd tegen Barcelona (1-2). "Vraag het maar aan de fans, niet aan mij." Een vertrek bij De Koninklijke is volgens de Portugees niet aan de orde.

"Zoiets heb ik niet zelf gezegd. Dat moet je aan de betreffende journalist vragen", zei Mourinho. Real maakt volgens de coach nog een kans om Barça uit te schakelen in de Copa del Rey. "In de competitie hebben we ook vijf punten voorsprong op het volgens velen beste team ter wereld."

Mourinho vindt niet dat hij zijn reputatie als succescoach niet heeft waargemaakt in Madrid. "Vorig jaar wonnen we de beker terwijl de club in de jaren daarvoor tegen kleine clubs uitgeschakeld werd. Toen ik hier kwam waren we al jaren niet zo ver gekomen in de Champions League. We staan nu ook op een recordaantal zeges", zei Mourinho, die woensdag op bezoek gaat bij Barça.

[AO] Nadal rekent af met Berdych, treft Federer in halve finale

Rafael Nadal en Roger Federer zullen donderdagochtend voor de 27e keer tegenover elkaar staan in een officiële tenniswedstrijd. Nadat de Zwitser vanmorgen al afrekende met Juan Martin Del Potro, was vanmiddag ook Nadal te sterk voor zijn opponent. In de kwartfinale van de Australian Open rekende hij namelijk af met de Tsjech Tomas Berdych; 6-7 (5), 7-6 (6), 6-4 en 6-3.

Berdych, als zevende geplaatst, verkocht zijn huid duur tegen de nummer twee van de wereld. In de eerste set leverde het hem dat zelfs de winst op, al had hij daar wel vijf setpoints voor nodig. In de tweede set nam Nadal een vroege 4-1 voorsprong, maar ook nu wist Berdych daar een tiebreak uit te slepen. Daarin had hij een setpunt, maar was het Nadal die het op zijn tweede setpunt afmaakte.

In het begin van de derde set pakte Berdych, die bij vlagen zeer goed tennis liet zien, een break voorsprong, maar zag Nadal de daaropvolgende vier games pakken en daarna ook de set. In het vervolg van de partij kwam Nadal nauwelijks meer in de problemen en behaalde daardoor na ruim vier uur tennis de halve finale.

Op zoek naar vrouwlief in I Am Alive-trailer

Alles aan I Am Alive lijkt de afgelopen jaren te zijn veranderd. Sinds de game in 2008 werd aangekondigd is de game van grote retail-release naar downloadable gegaan en speel je in plaats van een kantoor-medewerker een zwerver. Toch staat er nog steeds één ding in de game centraal: overleven!

In onderstaande trailer krijgen we wederom een mooi beeld van hoe lastig dit is in de verwoeste stad waar niemand te vertrouwen is en iedereen op zoek is naar eten en water.

I Am Alive zal ergens dit jaar moeten verschijnen op Xbox Live en PlayStation Network.

Goldie Hawn gaat na tien jaar weer acteren

Goldie Hawn heeft getekend voor een rol in de tv-serie The Viagra Diaries. De actrice maakte haar laatste film in 2002 en heeft sindsdien niet meer geacteerd. De komedieserie van betaalzender HBO wordt gemaakt door Bridesmaids-regisseur Paul Feig, schrijft schrijft de Amerikaanse film- en tv-website Deadline.

De laatste film van de 66-jarige Hawn was The Banger Sisters met Susan Sarandon uit 2002. Sindsdien heeft de actrice haar filmcarrière op een laag pitje gezet. In The Viagra Diaries speelt Hawn een vrouw die voor het eerst sinds lange tijd weer single is, nadat haar man een midlifecrisis heeft gekregen en ervandoor is gegaan. De serie is bedacht door Darren Star, die ook Sex and the City creëerde.

De acteur Ben Stiller heeft getekend voor een komedieserie bij HBO. Hij gaat spelen in All Talk, geschreven door de auteur Jonathan Safran Foer. Stiller gaat de komedie ook regisseren. Alan Alda is in onderhandelingen voor de serie, over een joodse familie uit Washington.

Wanneer The Viagra Diaries en All Talk op de Amerikaanse tv te zien zijn, is nog onbekend.

Jason Segel krijgt Hasty Pudding Award

Jason Segel krijgt dit jaar de Hasty Pudding Award Man of the Year. De 32-jarige acteur krijgt de prijs van het theatergezelschap van de Amerikaanse universiteit Harvard volgende week vrijdag, is dinsdag bekendgemaakt.

De acteur wordt niet alleen geprezen om zijn acteerwerk, maar ook om zijn scenario's. Zo schreef hij het script voor de poppenfilm The Muppets die dit jaar uitkomt. "Segel is briljant als acteur, schrijver en producent," laat de organisatie weten. "In The Muppets combineerde Segel theater, komedie en muziek. Precies zoals we dat graag zien bij de Hasty Pudding."

Segel werd als acteur bekend door zijn rol in How I Met Your Mother. Ook had hij een terugkerende gastrol in CSI: Crime Scene Investigation. In 2008 speelde hij de hoofdrol in de film Forgetting Sarah Marshall. Deze film werd door hem geschreven.

Het theatergezelschap van Harvard reikt jaarlijks onderscheidingen uit aan mannen en vrouwen die een blijvende en belangrijke bijdrage aan entertainment hebben geleverd. Onlangs werd al bekend dat de prijs bij de vrouwen dit jaar gaat naar de actrice Claire Danes.

Brad Pitt trots op regiedebuut Angelina

Brad Pitt is erg trots op vriendin Angelina Jolie die met de film In the Land of Blood and Honey haar regiedebuut maakt. "Ik kan me nog herinneren dat ze wakker werd met het idee en zes maanden later begonnen de opnames", vertelt de acteur aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

De film speelt zich af tijdens de oorlog in Bosnië in de jaren negentig. "Het betekent veel voor haar en de mensen uit het land omdat het beide partijen samenbrengt", aldus de 48-jarige acteur. "Het is een mooie prestatie."

Hoewel het stel dit seizoen getipt wordt voor verschillende prijzen, houden ze het hoofd koel. Tijdens de bekendmaking van de Oscarnominaties dinsdagmiddag hebben ze volgens Angelina andere dingen te doen. "We zijn vast druk met de kinderen."


Brad Pitt trots op regiedebuut Angelina (Foto: Novum)

Geschil over remake The Crow geschikt

De rechtszaak over de remake van de horrorfilm The Crow uit 1994 is geëindigd met een schikking. Filmmaatschappij The Weinstein Company (TWC), dat de exclusieve rechten bezit, laat de aanklacht tegen Relativity Media, dat het scenario opnieuw wil verfilmen, vallen. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Relativity Media laat tegelijkertijd de aanklacht tegen het bedrijf van de broers Harvey en Bob Weinstein vallen. Die rechtszaak over de distributie van de filmmusical Nine was het bedrijf begonnen als reactie op het feit dat ze zelf aangeklaagd werden. Met de schikking komt een eind aan de kwestie die sinds april vorig jaar speelde.

The Crow, een film uit 1994, gaat over een rockster die met zijn verloofde Shelly op een gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Een jaar later herrijst hij uit de dood. De plannen voor een remake van de film circuleren al jaren.

Vorig jaar was Bradley Cooper nog in de race voor de hoofdrol in de remake, maar hij is uit het project gestapt vanwege tijdgebrek. Wie nu de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend. Juan Carlos Fresnadillo, die vorig jaar de horrorthriller Intruders met Clive Owen en Carice van Houten in de hoofdrollen, tekende onlangs voor de regie.


Geschil over remake The Crow geschikt (Foto: Novum)

Wilders neemt niets terug van kritiek op Beatrix

Geert Wilders heeft geen spijt van de kritiek die hij uitte op het moskeebezoek van koningin Beatrix in Qatar en Oman. "We hadden absoluut een punt", zei hij in een interview met RTL Z.

Het staatshoofd noemde de kritische uitlatingen van Wilders over de hoofddoek die zij tijdens het staatsbezoek droeg 'echt onzin'. Volgens de koningin is de hoofddoek in de twee landen geen symbool van vrouwenonderdrukking. De PVV-leider is het daar niet mee eens, maar vindt wel dat ook Beatrix 'recht heeft op vrijheid van meningsuiting'.

Vorige week verschenen in diverse media berichten dat ook binnen de PVV-fractie ongenoegen was over de kritiek die Wilders uitte over de koningin. De PVV-leider ontkende dat hij vanuit de fractie bekritiseerd is. "Ik zou het zo nogmaals doen", zei hij over de Kamervragen die hij stelde.

Wilders ging ook in op de affaire rond het Limburgse Statenlid Cor Bosman. Die werd uit de fractie gezet nadat hij in een interne e-mail racistische taal had uitgeslagen over een PvdA'er van Turkse afkomst. "Wat Bosman zei kan niet", zei Wilders. "Ik steun het besluit om hem uit de fractie te zetten"

Het verwijt dat Wilders direct na de affaire niet bereikbaar was voor commentaar begreep hij. "Maar je hoeft niet altijd alle vragen van de media te beantwoorden", zei hij tegen interviewer Frits Wester. Wilders weidde niet uit over waarom Bosman pas een jaar na het versturen van zijn mail uit de fractie werd gezet. "Dat is intern."

De PVV-leider waarschuwde voor de SP, die hij een 'wolf in schaapskleren' noemde. "Ik hou mijn hart vast als ze het ooit voor het zeggen krijgen." Volgens Wilders wil SP-leider Roemer dat Europa een politieke unie wordt en meer geld naar ontwikkelingshulp, iets waar Wilders mordicus tegen is.

Wilders moet binnenkort met coalitiepartijen VVD en CDA om tafel om te praten over extra bezuinigingen die hoogstwaarschijnlijk nodig zijn. Hij schat de kans dat hij eruit komt vijftig procent. "Het worden keiharde onderhandelingen." De PVV wil in ruil voor pijnlijke maatregelen ook dingen terug krijgen, en de partij heeft bovendien zijn 'piketpaaltjes', zoals de hypotheekrenteaftrek die heilig is voor Wilders.

"Ik ga mijn best doen", beloofde Wilders, die niet uitziet naar nieuwe verkiezingen. "Dan komen de SP en de PvdA wellicht aan de macht en gaat het nog slechter met Nederland." Hij noemde dit een rampscenario. "Dan wordt Nederland een land waar je niet zou willen wonen."

Het hele interview terug te zien op de site van RTLZ.


Wilders neemt niets terug van kritiek op Beatrix (Foto: Novum)

De Boer traint mee door blessureleed

Door de vele blessures in de A-selectie, was Ajax-trainer Frank de Boer genoodzaakt om mee te doen aan het partijspel tijdens de dinsdagtraining van de Amsterdammers.

Toby Alderweireld, Nicolai Boilesen (beiden hamstring), André Ooijer (kuit), Bruno Silva (schouder) en Gregory van der Wiel (lies) kampen allen met blessures, waardoor er qua defensieve krachten weinig meer over is.

De Boer besloot daarom al om Stefano Denswil van de A1 over te hevelen naar de A-selectie. Toch was dit nog niet voldoende om aan genoeg spelers te komen voor een partijspel, waarna De Boer besloot om zelf plaats te nemen in de defensie.

De afgelopen maanden kent de selectie van Ajax erg veel blessureleed. Zo is ook Derk Boerrigter de komende twee weken nog uitgeschakeld en is het de vraag of Kolbeinn Sigthórsson dit seizoen überhaupt nog in actie komt voor de Ajacieden.

"De Vita kan dunner"

Designer van de PlayStation Vita, Takashi Sogabe, heeft tijdens een rondvraag gezegd dat hij de PlayStation Vita in de toekomst graag dunner zou willen maken dan het launchmodel dat nu beschikbaar is. Volgens Sogabe zou de PlayStation Vita eigenlijk een stuk dunner worden dan hij uiteindelijk is geworden.

Volgens Sogabe is het altijd een strijd tussen de designers en de engineers. De designers willen graag een mooier, dunner model terwijl de engineers hun best doen om alle functies erin te stoppen. Sogabe zou graag een dunner model van de Vita willen zien maar dat zou wel betekenen dat de engineers een manier moeten vinden om alles er alsnog in te proppen.

"Maybe it will become thinner in the future, but the engineers would have to come up with a means to do that. The main effort for me was to make this product happen."

Als designer had hij ook een aantal andere wensen die helaas niet verwezenlijkt kon worden. Zo had hij graag de knoppen en de analoge sticks op een andere plek gezien en had hij veel liever metaal gebruikt in plaats van plastic. Dit laatste kon niet gedaan worden omdat de antennes die in het apparaat zitten niet goed zouden functioneren.

Vita
"PlayStation Vita kan dunner"

Horeca vreest onrust in Amsterdam op 30 april

Het afblazen van het grote Koninginnedagfeest in Amsterdam kan voor problemen zorgen. Dat stelt Ton Poppes, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, dinsdag in het Parool.

Het feest van Radio 538 moest kleiner worden om de veiligheid te garanderen. Nu het evenement helemaal niet doorgaat, vreest Poppes een averechts effect. "Veel activiteiten in Amsterdam gaan niet door op Koninginnedag. Als jonge mensen toch naar de stad komen en zich gaan vervelen, heb je een ander probleem", zegt hij in de krant.

Volgens Poppes is het 'een wetmatigheid' dat rottigheid ontstaat als 'verwachtingen niet worden waargemaakt'. "En dan heb je maar een klein groepje nodig."

Radio 538 besloot maandag om op 30 april geen feest te geven. Het radiostation werd het niet eens met de gemeente. Burgemeester Eberhard van der Laan wil het aantal mensen dat de binnenstad bezoekt op 30 april beperken tot zestigduizend. Alleen het feest van 538 trekt jaarlijks al driehonderdduizend bezoekers.

Een feest bij de RAI als alternatief voor het Museumplein bleek na onderzoek geen optie voor 538. Overigens staat ook een evenement van radiostation SLAM!FM op losse schroeven. Het feest, dat niet langer op het Rembrandtplein mag worden gehouden, verhuist mogelijk naar de Zuidas of het Java-eiland.

De VVD in Amsterdam laat weten teleurgesteld te zijn. De partij gaat vragen stellen aan de raad over de gevolgen van de beslissing.

"Ronaldinho van toen beter dan Messi van nu"

Juliano Belletti, voormalig speler van FC Barcelona, is van mening dat zijn voormalig ploeg op dit moment niet het beste team is dat de Catalaanse grootmacht ooit heeft voortgebracht. De Braziliaanse rechtsback, die op dit moment in eigen land speelt voor Ceará, liet weten dat hij Lionel Messi niet ziet als de beste voetballer ooit van de Catalanen.

"Ronaldinho had concurrenten die ervoor zorgden dat hij nog hoger moest pieken", aldus Belletti, die tussen 2004 en 2007 onder contract stond bij Barcelona. "Hij moest het opnemen tegen Zidane en Figo. Daar komt bij dat hij meer titels heeft gewonnen. Messi krijgt nu veel meer hulp. Als ik moet kiezen tussen de Ronaldinho van toen of de Messi van nu, dan kies ik overduidelijk voor Ronaldinho."

Verder vindt Belletti dat de ploeg van Josep Guardiola nog niet beter is dan het team onder Frank Rijkaard, dat in 2006 de finale van de Champions League won. In de eindstrijd wist Belletti destijds de winnende treffer te scoren tegen Arsenal (2-1 winst).  "Ik sla ons team van destijds hoger aan omdat we veel meer tegenstand hadden", aldus Belletti. "We speelden tegen Real met Zidane, Ronaldo en Figo. Ook het Milan van Kaka en Liverpool dat toen een grootse periode beleefde."

Win de dvd The Boxer

Omdat vandaag de demo van UFC Undisputed 3 uit is gekomen verblijdt THQ ons met drie exemplaren van de dvd The Boxer waarin onder anderen UFC-vechters Rashad Evans en BJ Penn hun opwachting maken.

Wil je kans maken op één van deze dvd's? Dat doe je door antwoord te geven op de volgende vraag: Met wie kun je aan de slag buiten Wanderlei Silva in de PRIDE modus van de UFC 3 demo, welke beschikbaar is op Xbox Live en PSN?

Je kunt je antwoord tot en met 25 januari achterlaten op de volgende pagina.

The Boxer

'Ook Milan mengt zich in strijd om Chivu'

Behalve Real Madrid, Ajax en Paris Saint-Germain heeft volgens het Italiaanse medium Corriero dello Sport ook AC Milan belangstelling getoond in Christian Chivu. De Roemeen heeft bij Internazionale een aflopend contract.

Milan zou volgens de krant niet vrezen voor de leeftijd van de inmiddels 31-jarige Chivu. De rossoneri zijn ervan overtuigd dat de Roemeen nog altijd van toegevoegde waarde kan zijn. Tussen 1999 en 2003 kwam Chivu uit voor Ajax. In deze periode speelde hij meer dan honderd duels voor de Amsterdammers, waarin hij dertien keer wist te scoren.

Ethiopië heft schorsing atleten op

De atletiekbond van Ethiopië heeft de schorsing van 35 atleten, onder wie ook tweevoudig olympisch kampioen Kenenisa Bekele, opgeheven. Vorige week heeft de atletiekbond besloten de atleten voorlopig te schorsen na het missen van verplichte centrale trainingen.

De atletiekbond had deze trainingen ingesteld omdat de bond ontevreden is over de huidige prestaties van de atleten. "We hebben nu besloten over alle zaken die met die problemen te maken hebben, te gaan bespreken", aldus de voorzitter van de Ethiopische atletiekbond Bisrat Gashawten Tirfe.

UFC 3-demo nu beschikbaar

De demo van de nieuwste UFC-game is zojuist uitgekomen. De demo is nu beschikbaar op de Xbox 360 en verschijnt later deze dag ook op de PlayStation 3. In de UFC 3-demo kun je twee type wedstrijden spelen die beide een ronde lang duren. Het gaat hier om een wedstrijd in de UFC-federatie en de Pride-groepering.

Wanneer je een wedstrijd in de UFC speelt kun je kiezen uit de vechters Jon Jones en Anderson Silva. Bij Pride gaat het om Quinton Jackson en Wanderlei Silva. Wanneer je voor een Pride-wedstrijd kiest zullen er andere regels gelden, zo mag bijna alles, zolang je elkaar maar niet in de ogen en in het kruis slaat. 

De volledige game komt op 17 februari van dit jaar uit. Tot dan zullen de vechtfans het moeten doen met de demo. Naast een nieuwe trailer geeft THQ drie dvd's met bekende UFC-vechters in de hoofdrol weg. Wil je kans maken op deze prijs? Check dan deze prijsvraag.

NS zet 'Lovetrain' in

In aanloop naar Valentijnsdag laat de NS eenmalig een 'Lovetrain' rijden. Het doel is om singles de kans te geven om onder het genot van een romantische lunch en speciale muziek in contact te komen met een nieuwe liefde.

Ieder jaar vinden ruim vierduizend singles in de trein een partner. De NS wil dit aantal graag uitbreiden. De Lovetrain begint en eindigt zijn romantische reis op 8 februari bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Via het invulformulier op de website van de NS kunnen mensen zich inschrijven om voor een plekje in aanmerking te komen.

Tijdens de trip kunnen de deelnemers via korte speeddates zien of er voor hen een leuke toekomstige partner bij is. Er is plek voor veertig vrijgezellen en aanmelden kan tot en met 29 januari.

Burgermeisje gezocht

Burgernet is cool. Burgernet is awesome. Iedere keer als er in de buurt een overval wordt gepleegd, personen worden aangereden, brandjes worden gesticht of verwarde bejaarden zijn ontsnapt uit een instelling, krijg jij, de dappere burger, daar een oproep van. Even een privédetective, samen met duizenden anderen. Je kijkt goed om je heen en je moet en zal de eerste zijn die de politie belt met het bericht dat jij een aanwijzing hebt. Want jij bent de held waar alles om draait.

Vertonghen en Ajax in maart om tafel

Ajax en aanvoerder Jan Vertonghen gaan begin maart met elkaar om tafel om contractverlenging te bespreken. De huidige verbintenis loopt door tot 2013.

Mocht Ajax er niet in slagen om Vertonghen een nieuw contract te laten tekenen, dan lijkt het erop dat de Belgisch international komende zomer uit Amsterdam zal vertrekken. Tijdens de transferpriode tussen mei en september 2012 kan Ajax nog een aardige transfersom vragen voor de centrale verdediger.

De afgelopen dagen kwamen er berichten in het nieuws dat Vertonghen zijn langste tijd in Amsterdam wel zou hebben gehad. "Soms worden antwoorden uit je mond getrokken door de pers en ik geloof dat dat bij Jan ook gebeurd is", zei Ajax-trainer Frank de Boer tegen Eredivisie Live.

"We weten dat zijn contract in 2013 afloopt. Dus het is of verlengen of verkassen naar een goede club in het buitenland, waar Ajax ook een voordeel uit haalt met een transfersom.Vorig jaar in Turkije hebben we al aangegeven graag verder te willen met Jan. De komende periode, begin maart, zullen we daar over gaan praten met hem", aldus De Boer.

Makers Runescape winnen zaak over sjoemelsoftware

Jagex, het bedrijf achter het online spel Runescape, heeft een twee jaar durende rechtszaak gewonnen tegen twee softwareprogrammeurs. De twee maakten software waarmee in het online spel op een oneerlijke manier geld verdiend kon worden. De twee moeten volgens het gamebedrijf een schadevergoeding betalen. De hoogte is niet bekend.

De sjoemelsoftware, iBot geheten, was gemaakt door de broers Mark en Eric Snellman om in Runescape gemakkelijk geld te verdienen. Met de botjes van iBot verstoorden ze de game-economie. Ze verkochten hun creatie ook aan andere spelers. De twee moeten al hun websites, domeinnamen, de gemaakte software en klantgegevens doorspelen aan Jagex.

"We gaan voorop in de strijd, ondanks dat deze rechtszaak ons een bedrag met zeven getallen heeft gekost", zei voorzitter Mark Gerhard van Jagex in een verklaring.

Gamers kunnen het populaire Runescape gratis spelen in een webbrowser. Ze kunnen echter ook geld investeren om hun virtuele ridder of tovenaar krachtiger te maken, wat met iBot en soortgelijke software niet meer hoefde.

Jagex beweert dat 98 procent van de illegale softwareprogramma's niet meer werkt sinds het in oktober het spel heeft aangepast.


Makers Runescape winnen zaak over sjoemelsoftware (Foto: Novum)

Kuipers aangesteld voor Klassieker

De KNVB heeft vandaag bekendgemaakt dat Björn Kuipers komende zondag de leiding in handen krijgt bij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De wedstrijd begint komende zondag om 12:30 uur.

Kuipers, die als enige Nederlandse scheidsrechter naar het EK 2012 gaat, wordt in Rotterdam bijgestaan door assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Reinold Wiedemeijer fungeert in De Kuip als de vierde official.

Goed jaar voor uitzendbureaus

Het afgelopen jaar was geen slecht jaar voor uitzendbureaus. Het aantal uitzenduren steeg met vijf procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet kwam zes procent hoger uit. Dat meldt uitzendbrancheorganisatie ABU dinsdag.

Met name in de technische sector nam het aantal uren en de omzet flink toe, beide met zeventien procent. Ook in de industriële en administratieve sector werden positieve cijfers genoteerd. In de zorg wisten uitzendbureaus elf procent uren minder te verkopen, waardoor de omzet met veertien procent daalde.

In de laatste meetperiode van de ABU, van week 49 tot en met 52, nam het aantal uitzenduren met vier procent toe. De omzet steeg met zes procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.


Goed jaar voor uitzendbureaus (Foto: Novum)

'Rasmussen eist 5,6 miljoen van Rabobank'

Michael Rasmussen eist een schadevergoeding van maar liefst 5,6 miljoen euro van zijn voormalige wielerploeg Rabobank. De Deense wielrenner werd door Rabobank uit de Tour de France van 2007 gezet. Op dat moment reed hij in de gele trui.

Rasmussen, die vervolgens werd ontslagen, beweert nu  dat hij enorme financiële schade heeft opgelopen door het onterechte ontslag. "Nu kan ik aantonen wat de gevolgen van deze beslissing op termijn zijn", aldus Rasmussen in De Telegraaf. "Als Tourwinnaar had ik een contract van enkele miljoenen voor een paar jaar kunnen tekenen. We eisen ruim 5,6 miljoen euro. Daarmee zetten we niet eens te hoog in."

In juli 2008 gaf een rechtbank in Utrecht de Deense wielrenner deels gelijk. Rabobank had Rasmussen terecht ontslagen, maar de wielerploeg was volgens de rechtbank van genoeg feiten op de hoogte om eerder maatregelen te weten. Het team had daardoor Rasmussen niet op staande voet mogen ontslaan. De rechter oordeelde vervolgens dat de wielerploeg een bedrag van 715.000 euro moest betalen aan Rasmussen.

Het hoger beroep dat Rasmussen nu heeft aangespannen tegen zijn voormalig werkgever komt op vrijdag 25 mei voor de rechtbank in Arnhem.

Rhedenaar vrijgesproken van misbruik meisjes

Een 50-jarige man uit het Gelderse Rheden is vrijgesproken van het seksueel misbruiken van twee 6-jarige meisjes. Er is niet genoeg bewijs, oordeelde de rechtbank in Arnhem dinsdag.

De man werd ervan beschuldigd dat hij in 2010 een toen 6-jarig meisje onder meer seksueel zou zijn binnengedrongen. Tussen 1999 en 2002 zou hij ook een toen 6- tot 9-jarig meisje hebben misbruikt.

Naast het verhaal van de meisjes was het bewijs dat de moeder van het jongste slachtoffer gedragsveranderingen bij haar dochter had geconstateerd en dat het meisje door een psycholoog wordt behandeld. Haar klachten zouden te maken kunnen hebben met seksueel misbruik.

Dat de gedragsveranderingen en de psychische klachten door de verdachte komen staat volgens de rechters echter niet vast. De man heeft wel gezegd dat hij op de meisjes heeft gepast, maar daarmee staat niet vast dat hij ze ook heeft misbruikt. De man is daarom vrijgesproken.

Agüero neemt het op voor Balotelli

Manchester City-aanvaller Sergio Agüero is van mening dat ploeggenoot Mario Balotelli niet te hard moet worden aangepakt. Volgens de Argentijn heeft iedereen zijn mankementen.

In gesprek met The Sun laat Agüero weten dat hij Balotelli een geweldige voetballer vindt. "In de eerste plaats staan zijn kwaliteiten buiten kijf", aldus de spits. "Buiten het veld bewandelt iedereen zijn eigen pad. Degenen die dicht bij Mario staat, weten dat hij ook buiten het veld een heel aardige jongen is. Net als zoveel spelers heeft hij af en toe zijn fratsen, maar hij wordt te veel beoordeeld op wat mensen van hem op het veld zien."

"Ik weet dat hij naast het veld een prima jongen is, die weinig mensen kwaad doet", besluit de Argentijn. Balotelli is momenteel weer in opspraak nadat hij Tottenham Hotspur-middenvelder Scott Parker afgelopen zondag tegen het hoofd schopte. De Italiaan hangt een schorsing van vier duels boven het hoofd.

FOK!filmtips van de dag: Open Range

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Na het magere aanbod van gisteren is het vandaag weer huilen met de pet op. Daarom stippen we twee films aan die de moeite waard zijn en staan we even stil bij een film die recentelijk op DVD is uitgebracht.

Rapid Fire is een kultklassieker die vanavond om 00:10 op RTL 7 te zien is. De film gaat over een groep anarchistische vrijbuiters die een stuk land willen hebben waar ze zich kunnen vestigeren. Omdat hiervoor nu eenmaal geld nodig is besluiten ze een bank te overvallen. Als dit helemaal fout gaat zit de sterke arm hen al snel op de hielen. 

De FOK!filmtip van vanavond is Open Range. Deze western uit 2003, heeft Kevin Costner, Robert Duvall en Anette Benning in de hoofdrollen. Charley Waite (Costner) is een veedrijver in het team van Boss Spearmann. Wanneer ze op een dag door het dorpje Harmonville komen worden ze bedreigd door een corrupte sheriff. Nu moeten ze in actie komen en ontmoeten bovendien een mooie jonge vrouw. 

Trailer van Open Range

Tot slot voor vandaag nog een DVDtip. Melancholia van Lars von Trier heeft al vele prijzen gewonnen en een introductie lijkt dan ook nauwelijks nog nodig. De film gaat over Justine (Kirsten Dunst) die met Michael gaat trouwen op de dag dat de planeet Melancholia op weg is naar de aarde. Ondanks dat men beweert dat de twee planeten elkaar net niet zullen raken wordt toch rekening gehouden met het einde van de wereld. Justine zegt op haar trouwdag dolgelukkig te zijn, betwijfelt iedereen dat. Als haar ouders dan ook nog 'en public' ruzie maken lijkt Justine steeds verder van haar eigen feest verwijderd te raken.

Trailer Melancholia

Tim Akkerman kruipt in huid Buddy Holly

Tim Akkerman wordt Buddy Holly. De voormalig frontman van Di-rect speelt de hoofdrol in de musical The Buddy Holly Story. Dat bevestigt een woordvoerder van Albert Verlinde Entertainment. Het stuk, dat ruim twaalf jaar op West End te zien was, beleeft volgend jaar februari zijn Nederlandse première.

Rock-'n-rollzanger Buddy Holly overleed in 1959 op 22-jarige leeftijd. De Amerikaan, bekend van nummers als Peggy Sue, That'll Be the Day en Well Allright, kwam om tijdens een vliegtuigongeluk.

The Buddy Holly Story, de musical over het leven van de zanger, beleefde in 1989 zijn première in Londen. Het doek viel in 2002, wat de musical het langstlopende stuk in de geschiedenis van West End maakt. The Buddy Holly Story was in de jaren negentig ook korte tijd te zien op Broadway.

De Nederlandse versie van de musical gaat volgend jaar op 3 februari, de sterfdag van Holly, in première.


Tim Akkerman wordt Buddy Holly

Symonds: "Aanpassingen bij Marussia kosten tijd"

Marussia-adviseur Pat Symonds vindt dat er bij de Russische renstal veel potentie is, maar om dit volledig te benutten zal nog jaren gaan duren. In de afgelopen twee jaar ging het niet goed, waarna er op technisch vlak ingegrepen is.

Marussia Virgin Racing, zoals het team vorig jaar heette, had vorig jaar veel problemen met de aerodynamica van de door Nick Wirth ontworpen bolide. Wirth werd met zijn team aan de kant geschoven, waarna Marussia meer in eigen beheer deed en uiteindelijk eind vorig jaar een contract met McLaren afsloot. Om alles te stroomlijnen werd Symonds als adviseur aangetrokken. De Brit mag vanwege crashgate, dat in 2009 plaatsvond, tot medio 2013 geen officiële functie bij een team uitoefenen.

Om de verbetering door te voeren trekt Marussia veel nieuw personeel aan. "We zijn het team ontzettend aan het uitbreiden. Op het moment hebben we 170 mensen in dienst, maar dat zal gedurende 2012 toenemen tot boven de 200. Het enige probleem is dat veel mensen binnen de Formule 1 vaak een opzegtermijn hebben van een half jaar, dus de invloed van dit soort wijzigingen merken we pas echt als we met de ontwikkeling van de auto voor 2013 beginnen," zei Symonds tegen Autosport.

Hij benadrukt dat er wel degelijk aan de 2012-bolide gewerkt is. "Onze hele ontwerpfilosofie is op de schop gegaan en we kijken nu heel anders naar de aerodynamische zijde van het ontwikkelingsproces. Onze vorige auto was op mechanisch vlak namelijk best goed. Hij was makkelijk bestuurbaar, simpel om af te stellen en deed het prima in de langzame bochten, maar qua aerodynamica kwam hij schromelijk tekort," zei de Brit die benadrukt dat aerodynamica zeer belangrijk is geworden.

De auto voor komend seizoen is vooralsnog simpel van ontwerp en zal voor de tweede test in Barcelona gereed zijn. "Dit is voor ons niet de juiste tijd om iets radicaals te probereren. Als je op zo'n grote achterstand staat als wij, dan moet je je werk gewoon zo goed mogelijk doen en proberen je op elk mogelijk vlak zoveel mogelijk te verbeteren. Natuurlijk neem je altijd wel iets van de vorige auto mee in het ontwerp van de nieuwe bolide, maar bij ons is dat veel minder het geval dan je normaal gesproken zou doen."

Vitesse wil Velthuizen langer binden

Vitesse wil op korte termijn het contract met doelman Piet Velthuizen verlengen. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek over een verlenging van de verbintenis voor vier jaar.

"Het ziet er goed uit. De intentie is om 4 jaar langer door te gaan. Op korte termijn verwachten we duidelijkheid", aldus een woordvoerster van de Arnhemse ploeg. Velthuizen keerde dit seizoen terug bij Vitesse na een mislukt avontuur bij de Spaanse club Hércules Alicante.

Aanbesteding politiepistool moet over

De aanbestedingsprocedure voor het nieuwe dienstwapen van de politie moet worden overgedaan. De order mag niet zomaar gaan naar fabrikant Heckler & Koch. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald.

Het ministerie zag in november af van de aanschaf van een nieuw pistool bij Sig Sauer. Dat ging niet door omdat het wapen niet betrouwbaar genoeg zou zijn. Het ministerie koos daarom automatisch voor de nummer twee van de aanbestedingsprocedure, Heckler & Koch.

Twee concurrerende fabrikanten Beretta en Walther vonden dat niet eerlijk en stapten naar de rechter. Die stelt hen in het gelijk waardoor de procedure over moet.

Deense prinses Marie bevallen van dochter

De Deense prinses Marie is dinsdag bevallen van een dochter. De baby weegt bijna drie kilo en is 49 centimeter lang, zo heeft het Deense koningshuis bekendgemaakt.

De 35-jarige prinses en haar kersverse dochter maken het goed. Maries echtgenoot, prins Joachim, was aanwezig tijdens de geboorte. Het meisje, van wie de naam pas bekend wordt gemaakt bij haar doop, is tiende in de lijn van troonopvolging in Denemarken.

Prinses Marie en prins Joachim, de jongere broer van kroonprins Frederik, hebben al een zoon. Henrik Carl Joachim Alain kwam op 4 mei 2009 ter wereld. Joachim heeft bovendien nog twee zoons uit een eerder huwelijk.

Vrouw verkracht door tuinkabouters

Een gezin uit het Zimbabwaanse Entumbane heeft al sinds de jaren tachtig vijf tuinkabouters. Het ging decennia goed, maar sinds kort hebben de kabouters zich tegen het gezin gekeerd. Zo plast de man des huizes constant bloed uit, terwijl zijn vrouw door de kabouters stelselmatig wordt verkracht.

Malibeni Mhlanga kocht de kabouters jaren geleden van een medicijnman. Zij zouden hem namelijk rijkdom brengen. Sinds de tovenaar dood is, gedragen de kabouters zich als echte trollen. Zelfs buurtbewoners klagen dat vrouwen voortdurend worden aangerand.

"Ik had vijf kabouters", vertelt Mhlanga aan de Zimbabwaanse pers. "Twee zijn echter gebleven. Ik kan niet meer in dit huis wonen. Ik plas altijd bloed en het heeft telkens seks met mijn vrouw."

Vrouw Margaret omschrijft een van de kabouters als een geest die het stel terroriseert. "Hij loopt als een geit", vertelt ze. "Telkens als hij seks met mij heeft, spuug ik bloed en voel ik me moe." Het stel heeft een profeet ingehuurd om de kabouters te verjagen, maar dat heeft niet mogen baten.

De best verkochte PSN-content van 2011

Sony heeft een lijst gepubliceerd met de best verkochte PSN-games en downloadable content van het PlayStation Network over het jaar 2011.

Tetris, Resident Evil 4 en Infamous Festival of Blood zijn de top drie digitale PSN-titels. Call of Duty scoort goed in de betaalde content, zo is te zien dat de mappacks als warme broodjes over de toonbank gingen.

Top 10 best-selling PSN Games of 2011 (digital games only):

Tetris
Resident Evil 4
Infamous Festival of Blood
Back to the Future: The Game - Full Series
Dungeon Hunter: Alliance
Castle Crashers
Limbo
Battlefield 1943
Mortal Kombat Arcade Kollection
Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers 2012

Top 10 betaalde downloads van de PlayStation Store in 2011 (inclusief betaalde PS Plus aanbiedingen):

Call of Duty: Black Ops First Strike
Call of Duty: Black Ops Escalation: Content Pack 2
Call of Duty: Black Ops Annihilation: Content Pack 3
MLB 11 The Show Road to the Show Training Points
FIFA Soccer 12 Premium Gold Pack
Call of Duty: Black Ops Rezurrection: Content Pack 4
Angry Birds (PlayStation Mini)
FUT - Premium Gold Pack
MLB 10 The Show Road to the Show Training Points
FIFA Soccer 12 Premium Gold Jumbo

Servers Megaupload deels in Nederland

Megaupload.com, de website die op internet ruimte aanbiedt waar bestanden kunnen worden geparkeerd en uitgewisseld, heeft die ruimte voor een aanzienlijk deel in Nederland gehuurd.

Dat laat een woordvoerder van het verhurende bedrijf, Leaseweb, dinsdag weten. Het gaat om meer dan 600 servers in Nederland met naar schatting 15 petabyte aan ruimte. Een petabyte is duizend terabyte.

De website Megaupload.com is vorige week op last van de Amerikaanse autoriteiten uit de lucht gehaald, omdat op grote schaal illegaal werk zou worden uitgewisseld waar rechten op rusten.

Galaxy Tab mag in de winkel blijven

De tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 van Samsung in de Nederlandse winkels blijven liggen. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag het verzoek dat Apple had ingediend voor een verkoopverbod in hoger beroep afgewezen.

Apple claimde dat de tablet van Samsung inbreuk maakte op een patent van het Californische bedrijf uit 2004. De tablet zou daarnaast wat dikte en minimalistische vormgeving betreft te veel lijken op de succesvolle iPad van Apple, die in 2010 werd geïntroduceerd, mede op basis van het eerdere patentmodel.

De rechtbank besloot eerder dat de Galaxy Tab niet mag worden vergeleken met de iPad, alleen met het patent uit 2004. De tablet van de Koreanen zou voldoende verschillen van het gepatenteerde model. Het gerechtshof is het hier nu mee eens.

Samsung en Apple vechten in verschillende landen juridische geschillen uit. Beide partijen claimen dat de ander diens patenten schendt. Achter de schermen gaat het gevecht echter om het wereldwijde marktaandeel.

Eerder werd in Nederland bepaald dat een aantal modellen telefoons van Samsung, waaronder de Galaxy S II, niet meer verkocht mochten worden omdat de manier van scrollen teveel leek op die van Apple. Omdat Samsung de software vervolgens aanpaste, zijn de modellen nooit uit de handel genomen.

FC Emmen moet zes punten inleveren

FC Emmen heeft vandaag een dubbele straf gekregen van de licentiecommissie van de KNVB. De ploeg uit de Jupiler League kreeg tweemaal drie punten in mindering.

De ploeg uit Drenthe boet op deze manier omdat het voor de tweede en derde keer niet heeft voldaan aan de vastgelegde verplichtingen in het plan van aanpak. De ploeg heeft niet voldaan aan de gestelde normen ten aanzien van de totale personeelskosten en de liquiditeit voor het lopende seizoen.

Emmen stond na dit weekend op de zestiende plaats in de Jupiler League met negentien punten. Ondanks de puntenaftrek van zes punten blijft Emmen met dertien punten op diezelfde plaats staan.

'Chelsea wil Pepe losweken bij Real'

Pepe is de laatste tijd niet geliefd meer in Spanje. De verdediger van Real Madrid beging de laatste tijd een aantal grove overtredingen met als toppunt afgelopen woensdag tegen FC Barcelona. Tijdens de eerste ontmoeting tussen beide topclubs in de Copa del Rey ging Pepe opzichtig op de hand van Lionel Messi staan.

De Portugees kreeg na deze actie een hoop kritiek te verwerken. Chelsea hoopt te profiteren van deze situatie en wil proberen Pepe naar de Premier League te krijgen. Chelsea-trainer Andre Villas-Boas is ontevreden met de defensie van zijn ploeg en ziet in Pepe een welkome versterking.

Resident Evil: Revelations had een nummer moeten krijgen

Resident Evil: Revelations had eigenlijk een nummer in de titel moeten hebben, dit geeft producer Masachika Kawata aan. De reden daarvoor is dat Masachika Kawata vindt dat gamers er nu niet van uitgaan dat het een compleet nieuwe Resident Evil-game is maar dat het nu een spin-off is geworden omdat er geen nummer aanwezig is in de titel.

Met andere woorden, Resident Evil: Revelations had eigenlijk Resident Evil 6 moeten heten. Verder hadden ze dan ook dat logo willen gebruiken.

"Maybe I shouldn't say this, but looking at the finished game makes me think why we didn't slap a number on the title," aldus Revelations producer Masachika Kawata.

Resident Evil: Revelations moet uitkomen op 27 januari 2012.

Van Persie ontkent probleem met Wenger

Arsenal-aanvaller heeft de geruchten tegengesproken dat hij een conflict zou hebben met manager Arsène Wenger. Volgens de spits berust dit op een misverstand.

Van Persie was afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Manchester United teleurgesteld dat uitblinker Alex Oxlade-Chamberlain het veld moest verlaten voor Andrei Arshavin. De wissel leverde op het veld en de tribune verontwaardigde gezichten op.

Volgens Van Persie heeft hij zich wegens de wissel niet laten gaan richting Wenger, al waren de woorden "No" en "Fuck" duidelijk op te maken uit de lichaamstaal van de Rotterdammer. "Ik was simpelweg teleurgesteld dat Alex het veld moest verlaten. Hij gaf me de assist op onze enige treffer", zegt Van Persie daarover.

"Aan het beoordelingsvermogen van Wenger twijfel ik absoluut niet. Ik weet dat ik niet de juiste persoon ben om met hem in discussie te gaan. Chamberlain had een kuitblessure. Dat wisten wij niet, maar Wenger wel en daarom bracht hij Andrei in het veld."

Klacht PVV'er Brinkman over Elsevier

PVV'er Hero Brinkman heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen het weekblad Elsevier. De raad meldde dinsdag die klacht te hebben ontvangen.

Brinkman is kwaad op het magazine dat volgens hem suggereert dat hij achter dreigementen zit tegen trendwatcher René Boender. Hij verwijt het weekblad, dat Brinkman in verband brengt met een 'Twitterknokploegje', "leugens en stemmingmakerij".

Boender besloot onlangs de Willem Arondéuslezing niet te houden, na kritiek van Brinkman die behalve Tweede Kamerlid van de PVV ook PVV-Statenlid in Noord-Holland is. Boender zei zich geïntimideerd te voelen.

Klacht PVV'er Brinkman over Elsevier
Klacht PVV'er Brinkman over Elsevier (Foto: ANP)

Leerplichtclub: laat Laura met rust

Leerplichtambtenaren moeten Laura Dekker, die zaterdag haar zeilreis rond de wereld voltooide, voorlopig met rust laten. Dat adviseert de brancheorganisatie voor leerplichtambtenaren Ingrado zijn leden, bevestigt voorzitter Carry Roozemond na een bericht hierover in het AD.

De 16-jarige Laura moet volgens haar eerst rust krijgen. Roozemond wil er eigenlijk niet meer over praten. "Er is al meer dan genoeg over deze zaak gezegd. Al die druk op Laura is niet goed geweest."

Pas als ze weer naar Nederland komt, is volgens Roozemond sprake van een nieuwe situatie. "Als ze hier weer naar school wil gaan, kan ze altijd aankloppen als ze vragen heeft." Laura heeft maandag in het AD aangegeven dat ze haar havodiploma wil gaan halen. "Niet omdat het moet. Maar omdat ik het zelf graag wil."

Haar manager ziet volgens de krant voor zich dat zij dit gaat doen op Bonaire. Ze zou dan bij zijn gezin intrekken en op het eiland naar school gaan. "Ze heeft al eerder vijf weken bij ons gezeten en dat ging prima."

Begin deze maand bleek dat leerplichtambtenaren de vader van Laura hadden ontboden voor een gesprek omdat zijn dochter niet genoeg werk zou maken van school. Laura valt niet onder de Nederlandse leerplicht omdat ze zich bij het begin van haar wereldreis had uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie.

Het Regionaal Bureau Leerplicht Oosterschelderegio dacht echter een nieuwe juridische weg te hebben gevonden om iets met de zaak te doen. Die zaak lijkt echter met een sisser af te lopen.


Leerplichtclub: laat Laura met rust (Foto: Novum)

Birgit Schuurman wil met Katja in 'Psycho Sluts'

Birgit Schuurman speelt samen met haar zus Katja in de actiefilm Black Out en ziet een vervolgfilm ook wel zitten. Ook regisseur Arne Toonen is enthousiast. "Psycho Sluts from Hell. The Sequel. We gaan de trailer maken", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws bij de première van de actiefilm.

"Heel goed, dat wil ik ook", reageert Birgit op het voorstel van haar man Toonen. In Black Out zijn de zussen te zien als sexy gangsters. Birgit vindt dat er te weinig vrouwelijke misdaadhelden zijn. "Als er dan vrouwelijke rollen die mean badass zijn, is het uit wraak voor hun man of kind, of om iets te bereiken. Maar niet om gewoon de grootste en de beste te zijn."

In Black Out zijn de zusjes Schuurman voor het eerst samen op het witte doek te zien en dat smaakt naar meer. Ze spelen twee criminele meiden en die rol is de 34-jarige Birgit uitstekend bevallen. "Hoe leuk is het om naar je werk te gaan, beplakt te worden met tatoeages, pakje aan, haartjes mooi en dan met je zus samen auto's in elkaar slaan met bijlen en cricketbats, en je man maakt er een filmpje van."

In Black Out speelt Raymond Thiry een ex-crimineel die zijn leven heeft gebeterd. De dag voordat hij gaat trouwen met Caroline, een rol van Kim van Kooten, wordt hij echter wakker naast een lijk en weer teruggezogen in de wereld van de cocaïnehandel.

Van Kooten vond het jammer om een nette vrouw te spelen. "Ik kwam heel hoopvol de make-up in 's ochtends en dan keken ze en dan zeiden ze: nee dat is wel goed zo. Dan mochten Katja en Birgit helemaal met tattoos en haar en dan moest ik wel even slikken."

Black Out is de tweede film van de Boxmeerse regisseur Arne Toonen, Dik Trom uit 2010 was zijn eerste. Hij werkt momenteel aan de verfilming van het jeugdboek De Kleine Kapitein van Paul Biegel en is ook van plan het boek Vals Beeld van Elvin Post op het witte doek te brengen.

Black Out draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Birgit Schuurman wil met Katja in 'Psycho Sluts' (Foto: Novum)

Ibrahimovic beste speler Serie A

Zlatan Ibrahimovic is gisteren tijdens het voetbalgala van Italië, de Oscar del Calcio, door zijn collega's verkozen tot beste voetballer van de Serie A. Daarnaast wist de voormalig spits van Ajax ook de prijs voor beste buitenlander in de Serie A in ontvangst nemen.

De Zweedse spits wist afgelopen seizoen kampioen met AC Milan te worden. Op dit moment is Ibrahimovic topscorer van de Serie A. Ook zijn coach Massimiliano Allegri viel in de prijzen. De Italiaanse trainer van AC Milan werd uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

AC Milan greep als team wel naast de prijs voor Team van het Jaar. Deze trofee ging naar Udinese, dat dit seizoen opnieuw bovenin meedraait. Udinese staat op dit moment op de derde plek, twee punten achter AC Milan en drie punten achter koploper Juventus.


Zlatan Ibrahimovic verkozen tot beste speler Serie A (Foto: Pro Shots)

Olympische Spelen ver weg voor Vuijsters

De kans is klein dat judoka Grim Vuijsters deze zomer zijn opwachting kan maken bij de Olympische Spelen in Londen. Hij heeft half november bij het trainingskamp in Malaga de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd. De Brabantse zwaargewicht heeft de afgelopen tijd niet optimaal kunnen presteren bij wedstrijden en heeft geen punten kunnen verdienen voor de olympische kwalificatie.

Hij kreeg maandag na testen wel toestemming de training te hervatten. "Afgelopen tijd veel krachttraining gedaan, het heeft geholpen. Op naar mijn eerste judotraining sinds december", aldus Vuijsters op zijn website. "De kans op de Spelen is minder dan 10 procent, maar ik ga er toch voor."

Wozniacki na verliespartij: "Ik kom terug"

Caroline Wozniacki verloor eerder vandaag in de kwartfinales van de Australian Open in twee sets van Kim Clijsters (6-3 en 7-6). Door het verlies raakt de Deense haar eerste plaats op de wereldranglijst kwijt.

Deze plaats had ze 67 weken in handen en in deze periode kreeg ze voortdurend kritiek te verwerken. Ze won namelijk nog nooit een Grand Slam-toernooi. Toch gaat Wozniacki niet zitten treuren: "Ik lach om al die verhalen in de media dat mijn carrière al voorbij is. Mag ik er even op wijzen dat ik nog heel wat jaren voor me heb en nog steeds verbeter. Ik kom zeker terug aan de top, daar twijfel ik niet aan.”

Wozniacki was teleurgesteld na haar verliespartij tegen Clijsters, maar de 21-jarige Deense gaf wel toe dat Clijsters beter was: "Kim is zeer ervaren. Ze is een fantastische speelster. Het is uiteraard niet leuk om te verliezen, maar ik heb echt alles gegeven. Zoals ik ook alles ga geven in de toernooien die gaan komen. We zijn pas in januari en pas aan het einde van jaar zien we wie het meest constant heeft gepresteerd", besloot Wozniacki.


Caroline Wozniacki ging onderuit tegen Kim Clijsters (Foto: Pro Shots)

Gerets wijt verlies aan tactische discipline

Marokko ging maandagavond met 2-1 onderuit tegen Tunesië in de eerste wedstrijd van de Afrika Cup. Hierdoor moet de ploeg van bondscoach Eric Gerets vol aan de bak.

De ploeg neemt het aankomende vrijdag op tegen gastland Gabon, waarna in de laatste poulewedstrijd Niger nog wacht. "De les die we moeten onthouden, is dat we verloren hebben, omdat we ons niet aan ons tactische plan hebben gehouden", zei Gerets na afloop tegen diverse media.

"We blijven met nul punten achter. Onze tweede wedstrijd (vrijdag tegen Gabon, red.) wordt alles of niets. Natuurlijk is er nu meer druk", weet de Belgische oefenmeester. Aanvoerder Houssine Kharja kon zich vinden in de woorden van Gerets. "We speelden soms meer met het hart dan met ons hoofd."

Bij Marokko heerste vooraf aan het toernooi veel optimisme. Onder bondscoach Gerets zou de ploeg meer als collectief spelen en niet meer vervallen in dezelfde fouten. In de laatste twee poulewedstrijd zal dit echter nog moeten blijken.

Mario Party 9-trailer toont minigames

Het is alweer even geleden dat er een nieuwe Mario Party verscheen, maar binnenkort is het weer zover. Mario Party 9 verschijnt in maart 2012 in de winkels en Nintendo heeft alvast een nieuwe trailer online gezet die je kunt bekijken.

In de trailer zien we onder andere een aantal minigames en een bossfight met Lakitu. Het digitale bordspel is weer te spelen met 1 tot 4 spelers en om te winnen heb je een combinatie van skills en geluk nodig.

Inkomsten lokale overheden omhoog

Lokale overheden halen dit jaar 12,2 miljard euro binnen aan heffingen. Vooral bij gemeenten en waterschappen stijgt de verwachte opbrengst.

Vergeleken met vorig jaar is er een toename van 3,2 procent. Dat meldde vandaag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral door stijgingen bij de onroerendezaakbelasting (ozb) en de rioolheffingen krijgen gemeenten meer geld in kas. Aan bouwvergunningen verwachten de gemeenten bijna 4 procent minder aan inkomsten. Die dalen voor het derde opeenvolgende jaar. Dat komt vooral door teruglopende bouwactiviteiten als gevolg van de verslechterde economische situatie.

Raikkonen tevreden na eerste dag in R30

Kimi Raikkonen kijkt tevreden terug op zijn eerste dag achter het stuur van de R30 van zijn nieuwe team Lotus F1 Team. Op het Circuito Ricardo Tormo in Valencia reed de Finse coureur ongeveer driehonderd kilometer in zijn nieuwe bolide.

"Het was een goede eerste dag. Er zijn veel dingen waar ik aan moet wennen, nadat ik twee jaar niet in een Formule 1-wagen heb gereden. Bovendien is dit een nieuw team voor me", aldus Raikkonen over de tests. "Ik ben blij, want ik kwam behoorlijk snel in het ritme."

"Het duurde niet lang voordat ik wist wanneer ik in moest sturen, moest remmen en weer gas geven. Het goede is dat nu iets in handen heb om te vergelijken met de nieuwe auto. Dus daar kijk ik naar uit. Hopelijk zijn we vanaf het begin snel en wordt het een interessant seizoen", besloot de Finse coureur.

Hudson blijft behouden als merknaam

Hoewel Hudson Soft ophoudt te bestaan, blijft de naam van de gamestudio voortleven. Dat heeft de Japanse gamestudio bekendgemaakt. Hudson wordt een merknaam van de Konami Group. Hierdoor worden er nog gewoon spellen gemaakt die het label Hudson opgeplakt krijgen.

"Wij blijven nieuw vermaak bieden aan onze fans", laat een woordvoerder van Hudson Soft weten. Het Japanse bedrijf, dat vooral bekend is van zijn werk aan de actiegameserie Bomberman, wordt op 1 maart volledig opgenomen in game-uitgever Konami.

Vorig jaar februari werden de deuren wel gesloten van de Amerikaanse tak van Hudson, Hudson Entertainment. In maart werd bekend dat Hudson de productie van Bomberman voor de Nintendo 3DS had stopgezet. Het is niet bekend aan welke spellen Hudson Soft op dit moment werkt.

Ouder zorgpersoneel wil wel blijven werken

Veel oudere verpleegkundigen en verzorgenden willen wel doorwerken tot hun pensioen, maar alleen als de werkgever extra rekening met hen houdt. Dat kan door hen minder zwaar werk te laten verrichten en hun regelmatigere werktijden te geven.

Als de werkgever dat niet mogelijk maakt, dreigt voortijdige uitval, blijkt uit een vandaag gepubliceerde panelenquête van Nivel, het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Van het zorgpersoneel is 14 procent ouder dan 55 jaar. In de toekomst dreigt een personeelstekort in de zorg, onder meer door de vergrijzing.

Ouder zorgpersoneel wil wel blijven werken
Ouder zorgpersoneel wil wel blijven werken (Foto: ANP)

'Ook Everton wil El Hamdaoui overnemen'

Gisteren meldden we dat Espanyol zich opnieuw bij Ajax heeft gemeld voor Mounir El Hamdaoui. Het Italiaanse Sport Mediaset weet te melden dat ook Everton overweegt om op korte termijn contract op te nemen met de Amsterdammers voor de Marokkaanse spits.

Everton-trainer David Moyes is nog op zoek naar een aanvallende versterking. De ploeg uit Liverpool zou snel willen handelen om een eventuele overgang van El Hamdaoui naar Espanyol te dwarsbomen. De Marokkaanse spits is sinds begin dit seizoen overbodig bij Ajax en mag tegen de juiste prijs vertrekken uit Amsterdam.

Technisch manager Danny Bild liet gisteren weten contract te hebben gehad met Espanyol. Het Spaanse Sport weet vandaag te melden dat de Spaanse ploeg de deal snel rond wil hebben en dat daardoor de gesprekken vandaag worden hervat.


'Everton heeft interesse in Mounir El Hamdaoui' (Foto: Pro Shots)

Grienden opnieuw aangespoeld in Nieuw-Zeeland

Een groep van ongeveer 40 grienden is vandaag opnieuw aangespoeld op een strand in Nieuw-Zeeland. De dieren waren een dag eerder ook al gestrand en door vrijwilligers weer in het water geholpen. Dat meldden de plaatselijke autoriteiten.

Maandag spoelden ongeveer 100 grienden aan. Daarvan konden er 34 niet meer worden gered. Gevreesd wordt dat de dieren die nu opnieuw het strand op zijn gezwommen, het evenmin zullen halen.

Grienden zijn een soort dolfijnen. De soort komt veel voor in de wateren rond Nieuw-Zeeland. Het gebeurt vaker dat de zeezoogdieren in grote aantallen aanspoelen. Hoe dat komt, is niet bekend.

De Boer haalt talent Denswil bij selectie

Komend weekend maakt er mogelijk opnieuw een jong talent zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Trainer Frank de Boer heeft Stefano Denswil, verdediger uit de A1, bij de A-selectie gehaald. Komende zondag wacht de confrontatie met Feyenoord.

De Boer kampt met de nodige problemen achterin. Toby Alderweireld raakte afgelopen weekend geblesseerd, terwijl André Ooijer vorige week tijdens de training een blessure opliep. Ook Nicolai Boilesen en Gregory van der Wiel zijn er zondag nog niet bij en zodoende heeft De Boer achterin weinig opties meer over. Eerder werden ook al verdedigers Ricardo van Rhijn, Dico Koppers en Ruben Ligeon overgeheveld naar de A-selectie.

Daar komt nu ook Denswil bij, die vanaf vandaag zijn opwachting zal maken op het trainingsveld. Door alle blessures bestaat er voor de jongeling een grote kans dat hij bij de selectie zal zitten voor De Klassieker tegen Feyenoord van komende zondag.

[NBA] Boston heeft geen kind aan Orlando

Boston Celtics heeft een ruime overwinning op Orlando Magic in de NBA geboekt. Paul Pierce en Brandon Bass leidden hun ploeg met ieder negentien punten naar een 87-56 zege. Bij Boston ontbraken basisspelers Ray Allen en Rajon Rondo, maar de ploeg had zijn zaakjes prima op orde. Dwight Howard was met 18 punten topscorer bij Orlando.

Dallas Mavericks zette voor eigen publiek Phoenix Suns met 93-87 aan de kant. Shawn Marion was met 29 punten de uitblinker bij de titelverdediger. Zonder sterspeler Dirk Nowitzki behaalden de Mavericks de zevende thuisoverwinning op rij.

Chicago Bulls was met 110-95 te sterk voor New Jersey Nets. Derrick Rose had bij zijn rentree direct een belangrijk aandeel in de zege met 22 punten. Hij miste vier duels door een teenblessure. Ook Richard Hamilton maakte 22 punten voor de thuisploeg.

Overige uitslagen
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 103-83
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 92-97
New Orleans Hornets - San Antonio Spurs 102-104
Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 99-79
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 92-107
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 101-89
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 90-91


Boston heeft geen kind aan Orlando (Foto: Novum)

Bakkal sluit Russische club niet uit

Feyenoord-middenvelder Otman Bakkal weet nog niet waar hij volgend seizoen voetbalt en houdt voorlopig alle opties open. Ook de Russische competitie is een mogelijkheid.

In gesprek met NUsport laat Bakkal weten dat een langer verblijf in Rotterdam een serieuze optie is, al staat hij zeker open voor het buitenland. "Wonen en werken in een ander land lijkt me een mooie uitdaging. Daarvan groei je niet alleen als voetballer, maar ook als mens. En laat ik eerlijk zijn: het financiële aspect speelt ook mee."

"Naar Dubai zie ik mezelf voorlopig nog niet gaan, maar naar Rusland? Waarom niet? Spelers als Balázs Dzsudzsák en Pontus Wernbloom zijn op redelijk jonge leeftijd die kant op gegaan, dat zegt natuurlijk wel iets", vervolgt de van PSV gehuurde middenvelder.

"Ik zou best in de Russische competitie willen spelen, al lijkt het me nóg mooier om in één van de vier grootste competities van Europa uit te komen. In Engeland en Duitsland leeft het voetbal enorm, in Spanje wordt in mijn ogen het beste voetbal gespeeld en met een Italiaanse club is ook niks mis. Een uitgesproken voorkeur heb ik eigenlijk niet."

In Eindhoven lijkt zijn langste tijd erop te zitten, waardoor Feyenoord een goede kans maakt op een permanent contract met de middenvelder. Technisch directeur Martin van Geel liet onlangs al weten druk bezig te zijn met een langer verblijf van Bakkal.

Seal wil beschaafde scheiding

Ondanks de pijnlijke breuk met Heidi gelooft Seal dat ze een lelijke scheiding kunnen vermijden. Het paar voelt nog steeds veel liefde en respect voor elkaar.

De duidelijk aangeslagen zanger vertelt dat in een interview met Travis Smiley dat vrijdag wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender PBS. "Als twee mensen dit voor elkaar voelen is het makkelijker om de overgang naar vriendschap te maken", aldus de 48-jarige zanger. Hij voegt eraan toe dat de kinderen de hoogste prioriteit hebben. "Er zijn andere dingen waar we aan moeten denken, zoals familie."

Hoewel Seal verdrietig is over de breuk, kan hij het ook relativeren. "We zijn niet de enigen op de wereld die dit meemaken, het hoort helaas bij het leven."

Vier mannen vast na vondst dode vrouw in Eindhoven

Na de vondst van een dode vrouw in een woning in Eindhoven heeft de politie maandagavond vier mannen aangehouden. De mannen waren aanwezig in de woning aan de Boschdijk waar de vrouw rond 21.30 uur werd gevonden, zegt een politiewoordvoerder.

De doodsoorzaak van de vrouw is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of de vrouw de bewoonster is van het pand en wat de mannen daar deden. Zij worden vandaag verhoord. De politie verwacht later meer naar buiten te kunnen brengen.

FC Twente koopt contract Vujicevic af

FC Twente en middenvelder Dario Vujicevic nemen per direct afscheid van elkaar. De verbintenis van de Kroatische jeugdinternational wordt afgekocht.

De 21-jarige middenvelder wist tijdens zijn verblijf in Enschede nooit door te breken. In de plannen van nieuwe trainer Steve McClaren komt Vujicevic niet voor. VVV-Venlo was in de race om Vujicevic over te nemen, maar dat zag de speler zelf niet zitten. De Kroaat speelde vorig seizoen al op huurbasis in Venlo, en de Limburgers waren erg tevreden over de middenvelder. Eerder was ook het Duitse Greuther Fürth geïnteresseerd, maar ook die club werd door Vujicevic afgezegd. Vujicevic kwam 23 keer in actie voor FC Twente. 

Parijs roept Turkije op tot kalmte

De Franse minister Alain Juppé heeft Turkije dinsdag opgeroepen tot kalmte nadat de Franse Senaat een wet had aangenomen die het ontkennen van de genocide op Armeniërs illegaal maakt. Ankara heeft woedend gereageerd op het besluit.

De Turken erkennen dat veel Armeniërs zijn vermoord in de nadagen van het Ottomaanse Rijk, bijna 100 jaar geleden. Maar Ankara ontkent dat er sprake was van volkerenmoord.

Minister Juppé zei tegen het tv-station Canal+ dat de wet slecht is getimed. Hij zei er persoonlijk ook op tegen te zijn. "Ik hoop dat de realiteit van de situatie niet wordt overweldigd door emoties."

Parijs roept Turkije op tot kalmte
Parijs roept Turkije op tot kalmte (Foto: ANP)

Juve en City willen 16-jarige Willem II'er

Vrijdagavond zaten scouts van Juventus en Manchester City op de tribune bij Willem II - FC Eindhoven voor een zestienjarige speler. Jeroen Lumu viel een kwartier voor tijd in bij Willem II en scoorde meteen een doelpunt. Met zijn zestien jaar werd hij meteen de jongste doelpuntenmaker ooit van Willem II.

Maar vooral zijn talent blijft niet onopgemerkt. Vandaar dat topclubs als Juventus en Manchester City op de tribune zaten voor hem, meldt VI. Zijn club Willem II was al langer bekend met de buitenlandse interesse.

Manager technische zaken Marc van Hintum was er daarom ook snel bij om de speler van Oranje onder 17 een driejarig contract te laten tekenen vorige maand.

[AO] Federer naar negende halve finale op rij

Roger Federer heeft zijn duizendste wedstrijd op de ATP-Tour in winst om weten te zetten. De Zwitserse nummer drie van de wereld wist in drie sets af te rekenen met de Argentijn Juan Martin Del Potro; 6-4, 6-3 en 6-2.

Federer pakte in alle drie de sets een vroege break voorsprong, waarna hij alleen in de eerste set de nummer elf van de plaatsingslijst terug zag komen. Die gaf de eerste set echter weg met een dubbele fout en wist ook in de tweede set geen vuist meer te maken. In de derde set was het verzet van de winnaar van de US Open van 2009 helemaal gebroken en kon Federer eenvoudig zijn negende halve finale op rij bereiken op de Australian Open.

In de halve finale treft hij de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Tomas Berdych, die later deze ochtend wordt gespeeld.

Pauwels: "Stybar is op het WK topfavoriet"

Komende zondag wordt in het Belgische Koksijde het WK veldrijden verreden. Kevin Pauwels, die afgelopen weekend de wereldbeker wist te winnen, ziet Zdenek Stybar als dé favoriet voor de zege in Koksijde.

"Mijn topfavoriet voor zondag is Zdenek Stybar. Als hij een superdag heeft, zal er weinig aan te doen zijn", aldus Pauwels, die ontspannen naar het WK toeleeft. Tegenover Sporza liet hij daarover weten: "Nu voel ik geen druk meer na mijn eindoverwinning in de WB. Ik vind dat ik geen topfavoriet ben voor het WK, maar het zou fantastisch zijn als ik het voor mekaar krijg."

Romney geeft belastinggegevens vrij

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft in 2010 drie miljoen dollar (2,3 miljoen euro) aan inkomstenbelasting betaald. Romney's gegevens werden dinsdag gepubliceerd in The Wall Street Journal en The Washington Post.

Romney stond de afgelopen weken onder druk om zijn belastinggegevens vrij te geven. De gegevens tonen aan dat het grootste deel van Romney's inkomen van 21,7 miljoen dollar (20,8 miljoen euro) uit zijn investeringen komt. Romney doneerde in totaal zo'n drie miljoen dollar aan goede doelen en de Mormoonse kerk, zodat zijn belastingpercentage daalde naar ongeveer veertien procent.

Romney's rivaal Newt Gingrich maakte zijn gegevens zaterdag bekend. Hij betaalde ongeveer één miljoen dollar (767 duizend euro) belasting.


Romney geeft belastinggegevens vrij (Foto: Novum)

KPN verkoopt Getronics International

Telecomconcern KPN verkoopt IT-dochter Getronics International. Alleen de Nederlandse activiteiten blijven voor KPN behouden. De verkoop vindt plaats in twee delen. Financiele details maakte KPN dinsdag niet bekend.

De Europese en Aziatische activiteiten, met een omzet van 450 miljoen euro, gaan naar het Duitse beursgenoteerde bedrijf Aurelius. De Latijns-Amerikaanse activiteiten, met een omzet van 115 miljoen euro, gaan naar de private investeerder OpenGate Capital.

De transactie is nog onder voorbehoud van onder meer de toestemming van mededingingsautoriteiten en moet nog worden voorgelegd aan de betrokken ondernemingsraden. Naar verwachting zullen beide transacties in het tweede kwartaal van 2012 worden afgerond.

KPN nam Getronics in 2007 over. Het IT-bedrijf had toen al moeilijke jaren achter de rug. Vorig jaar schrapte het telecomconcern de naam Getronics. Getronics Nederland heet nu KPN Corporate Market.

KPN verkoopt Getronics International
KPN verkoopt Getronics International (Foto: ANP)

Schippers krijgen compensatie voor kapotte sluis

Binnenvaartschippers en verladers die inkomsten mislopen door de kapotte sluis in het Twentekanaal bij Eefde krijgen schadevergoeding. Dat heeft minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) besloten, meldt haar ministerie dinsdag.

De 'bijzondere situatie' voor de schippers is volgens de minister genoeg aanleiding voor een compensatieregeling. "Ik wil zoveel mogelijk voorkomen dat schippers of bedrijven in financiële moeilijkheden raken door langdurige discussies over schade of aansprakelijkheid."

Ze maakt hiervoor gebruik van een regeling uit 1999. Die maakt het mogelijk schade te vergoeden die is ontstaan door bijvoorbeeld onderhoud of de aanleg van waterstaatswerken. De regeling maakt het mogelijk een voorschot uit te keren, waarna het precieze schadebedrag wordt berekend.

De sluis in het Twentekanaal bij het Gelderse Eefde is sinds 3 januari gestremd. Die nacht viel een van de sluisdeuren naar beneden. Ruim veertig binnenvaartschepen liggen sindsdien vast voor de sluis. Veel bedrijven die hun goederen normaal via het kanaal vervoeren, hebben daarnaast kosten moeten maken voor vervoer over de weg.

Vrijdag kondigde verladersorganisatie EVO al aan een gezamenlijke schadeclaim voor te bereiden. De organisatie schatte de totale kosten voor alle bedrijven op vele miljoenen.

Het Twentekanaal is in handen van het rijk en wordt beheerd door Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat verwacht dat de sluis over zeven weken weer volledig kan worden gebruikt. Ook richt Rijkswaterstaat een noodhefconstructie in. Daardoor moet over drie weken al zestig tot tachtig procent van de schepen weer door de sluis kunnen.

Een langs het kanaal gevestigd bedrijventerrein in Hengelo en schippersorganisatie Koninklijke Schuttevaer schatten de schade eerder in op 2,5 tot 5 miljoen euro per week. De totale schade zou dan uitkomen op 12,5 tot 25 miljoen euro.

Vijftien doden bij twist tussen Filipijnse vissers

Schutters hebben maandag in het zuiden van de Filipijnen het vuur geopend op drie vissersboten. Volgens de autoriteiten zijn daarbij vijftien vissers om het leven gekomen. Vermoedelijk gaat het om een actie van een rivaliserende groep vissers die de lucratieve visgronden voor zichzelf willen houden.

De slachtoffers bevonden zich in hun vissersboten voor de kust van het eiland Sibago in de provincie Basilan toen ongeveer tien mannen in speedboten de boten onder vuur namen en er vervolgens vandoor gingen.

Omdat het geweld zich in een afgelegen gebied afspeelde, bereikte het nieuws de autoriteiten laat en zijn er nog geen arrestaties verricht, aldus de politie. De gouverneur van Basilan is, geëscorteerd door militairen en agenten, op weg naar het gebied om de moorden te onderzoeken.

Er zijn berichten dat de slachtoffers in het gebied van andere vissers visten en de grote dure netten hadden vernield waarmee tonijn wordt gevangen, een van de belangrijkste exportproducten van de Filipijnen.

Hockeysters winnen in aanloop naar CT

De Oranjevrouwen hebben maandagavond Australië verslagen in een oefenduel. Op Argentijnse bodem trok Nederland in de tweede krachtmeting in twee dagen met 1-0 aan het langste eind. Marilyn Agliotti maakte voor rust de enige treffer voor Oranje, dat zondag nog met 4-1 verloor van de Hockeyroos.

Floortje Engels, die zondag niet in actie kwam, verdedigde de hele wedstrijd het Nederlandse doel. Joyce Sombroek maakte maandag dus geen minuten. Ook Kitty van Male kwam niet in het veld. De spits bleef aan de kant omdat zij zondag een tik op haar knie kreeg.

Oranje begint zaterdag aan de Champions Trophy in Rosario. De eerste tegenstander van de ploeg van Max Caldas is China.

Twee autobommen ontploft in Bagdad

Twee bommen in geparkeerde auto's zijn dinsdag ontploft in het sjiitische deel van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Daarbij kwamen minstens 10 mensen om en raakten er 31 gewond, aldus politie en ziekenhuizen.

De eerste explosie vond plaats bij een groep mannen die wachtten op werk. De tweede bom ging af bij een kruispunt in het noordoostelijke Sadrstadsdeel van Bagdad.

Het aantal bomaanslagen op sjiieten is onlangs toegenomen door een politieke crisis. De vrees voor sektarisch geweld is toegenomen sinds de Amerikaanse troepen in december Irak hebben verlaten.

Twee autobommen ontploft in Bagdad
Twee autobommen ontploft in Bagdad (Foto: ANP)

'Raad van State kritisch op boerkaverbod'

Het wetsvoorstel voor een boerkaverbod kan niet zonder ingrijpende wijzigingen naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Dat vindt de Raad van State, schrijven de GPD-bladen dinsdag op basis van ingewijden.

Het wetsvoorstel is in september door toenmalig minister van binnenlandse Zaken Piet Hein Donner voor advies naar de Raad van State gestuurd. Dat advies is in november uitgebracht. Het wetsvoorstel zou een van de meest kritische oordelen hebben gekregen die mogelijk zijn.

Het kabinet is volgens de GPD al acht weken bezig het voorstel aan te passen. Het definitieve voorstel zou nog deze week naar de Kamer moeten gaan. Zo moet de indruk worden vermeden dat Donner over zijn eigen wetsvoorstel adviseert. Hij begint volgende week namelijk als vicevoorzitter van de Raad van State.

Intrekken van het wetsvoorstel is geen optie omdat onder druk van de PVV in het gedoogakkoord is afgesproken dat het verbod er komt. In de vorige kabinetsperiode had de PVV ook al een wetsvoorstel voor een boerkaverbod ingediend. De Raad van State noemde dat destijds in strijd met de godsdienstvrijheid en discriminerend.

Daarom wordt in het nieuwe wetsvoorstel niet het dragen van boerka's, maar het dragen van 'gelaatsbedekkende kleding' in het openbaar verboden. Donner vergeleek dat met naakt lopen over straat.

Johansson voor 4,5 jaar naar AZ

AZ lijkt de Zweedse verdediger Mattias Johansson te hebben gekocht. Alleen de laatste details moeten nog worden uitgewerkt.

De Alkmaarse ploeg heeft een principeakkoord bereikt met de 19-jarige Zweed. AZ moet alleen nog de laatste financiële puntjes op de 'i' zetten met zijn ploeg Kalmar FF. Zondag zat Johansson al op de tribune bij de wedstrijd AZ - Ajax. Hij komt waarschijnlijk donderdag weer naar Alkmaar voor een medische keuring. De rechtsback zal een contract gaan tekenen voor 4,5 jaar bij de koploper van de Eredivisie. AZ betaalt Kalmar ongeveer een miljoen euro voor Johansson.

Totti over EK 2012: "Zeg nooit nooit"

De 35-jarige veteraan Francesco Totti heeft de deur opengezet voor een mogelijke terugkeer in het Italiaanse team. Bondscoach Cesare Prandelli onthulde zondag dat het clubicoon van AS Roma tot de mogelijkheden behoort voor het EK 2012 als hij tot het einde van het seizoen fit blijft.

Totti zelf reageerde met open vizier. "Het nationale team? Zeg nooit nooit", vertelde hij aan ANSA. "We zullen zien hoe ik het doe in mei", zei Totti, die na het WK 2006 stopte als international. "Ik ben erg blij dat Prandelli mij nog overweegt, want ik heb een fantastische relatie met hem. Ik heb goede verhalen over hem gehoord als coach en hij heeft goede dingen gedaan met het nationale team."

Kabinet bekijkt lagere reisvergoeding tegen files

Het kabinet overweegt de onbelaste kilometervergoeding van maximaal negentien cent te verlagen om de files aan te pakken. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) en minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) laten uitzoeken wat de effecten zijn als de maximaal onbelaste vergoeding wordt verlaagd naar twaalf of dertien cent per kilometer, schrijft het Nederlands Dagblad dinsdag.

De ANWB vreest volgens de krant dat dit de gemiddelde werknemer die met de auto naar zijn werk gaat vierhonderd euro per jaar gaat kosten. De organisatie gaat dan uit van een werknemer die 29 kilometer van zijn werk woont en 45 weken per jaar werkt. De maatregel levert de staat volgens ANWB-directeur Guido van Woerkom anderhalf miljard euro op.

Maandag bracht het ministerie van Financiën een bericht naar buiten waarin staat dat de voorstellen van een werkgroep om files te bestrijden worden bekeken. Daarin wordt onder meer gewezen op een variabele kostenvergoeding voor zakelijke rijders met een auto van de zaak en een 'persoonlijk mobiliteitsbudget' voor werknemers zonder auto van de zaak.

Dat het verlagen van de kilometervergoeding ook wordt overwogen, stond er echter niet in.

'Verdachte overval Brink's legt link naar België'

Een Amsterdammer die is opgepakt voor de gewelddadige overval op geldtransportbedrijf Brink's legt een duidelijke link met België. De 25-jarige verdachte van Marokkaanse afkomst is 20 december al opgepakt, maar vanwege het onderzoeksbelang werd de arrestatie geheim gehouden. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Uit een dna-spoor zou blijken dat de verdachte in de buurt van het misdrijf is geweest. De man is een bekende van de politie en is vaker in beeld geweest in verband met overvallen. Hij zou minimaal als voorbereider bij de overval zijn betrokken. De man stond in contact met een andere verdachte, die al in oktober werd aangehouden.

Bij de roof in Amsterdam in juni vorig jaar werd meerdere keren op de politie geschoten. Na een lange achtervolging over onder meer de A2 werd de achtervolging gestaakt. De overvallers met automatische geweren hadden namelijk een hinderlaag voor de achtervolgende agenten opgeworpen.

Rechercheurs zijn volgens de krant nog volop bezig met het natrekken van sporen. Ook het telefoonverkeer van de verdachten wordt onderzocht. Onderzoeksleider van de Amsterdamse recherche noemt het volgens de krant 'zeer reëel' dat een aantal verdachten van de roof uit België komt. Er is volgens hem echter nog geen link met de zogenoemde Scarface-bende die in België actief is.

In de media werd na een soortgelijke roof in april in Rotterdam, vermoedelijke door dezelfde overvallers, al een link gelegd met deze bende. De Scarface-bende kreeg zijn naam toen de overvallers werden herkend op bewakingsbeelden tijdens een tankbeurt in België. Een van de mannen was gekleed en had hetzelfde loopje als de drugsdealer Tony Montana in de film Scarface.

Storing digitale tv Ziggo

Ziggo, leverancier van onder andere het tv-signaal, kampt dinsdag met een grote storing in het westen van het land. Dat meldde een woordvoerder.

Door een stroomstoring in een ontvangststation is de digitale televisie uitgevallen en zitten duizenden mensen zonder signaal.

Hoe lang de storing gaat duren is niet bekend. ,,We doen er alles aan om het zo snel mogelijk te verhelpen, aldus de zegsman. Hij kon niet zeggen hoeveel klanten er precies door de storing zijn getroffen.

Storing digitale tv Ziggo
Storing digitale tv Ziggo (Foto: ANP)

'Weinig kans dat vonnis Van der Sloot verandert'

Het Peruaanse hooggerechtshof dat zich moet buigen over het verzoek tot de nietigverklaring van de veroordeling van Joran van Der Sloot, zal het vonnis hoogstwaarschijnlijk geldig verklaren. Dat zegt de Peruaanse strafrechtdeskundige Giovanna Gismondi. Zij denkt dat er weinig grond is om het vonnis van 28 jaar cel nog te wijzigen.

Het hooggerechtshof kan de veroordeling nietig verklaren, deze aanpassen of geldig verklaren. José Jiménez Navarro, de advocaat van Van der Sloot, liet begin vorige week weten dat zijn cliënt wil proberen de celstraf van 28 jaar nietig te laten verklaren. Tegen Peruaanse media verklaarde hij maandag dat het hem nu te doen is om een lagere straf.

De advocaat toonde zich na de veroordeling van zijn cliënt op 13 januari teleurgesteld over het vonnis. Hij had gehoopt dat de straf lager zou uitvallen omdat Van der Sloot schuld had bekend en volgens hem altijd had meegewerkt. De rechtbank hechtte hier voor de strafmaat niet veel waarde aan. De raadsman is bovendien van mening dat de eerste bekentenis van Van der Sloot nooit 'op waarde is geschat'.

Het hooggerechtshof buigt zich alleen over het schriftelijke vonnis van de lagere rechtbank. Mogelijk is er nog wel een zitting waar de verdediging van Van der Sloot het verzoek moet toelichten. Volgens Jiménez zou er uiterlijk in april uitsluitsel moeten zijn over de beslissing van het hooggerechtshof.


'Weinig kans dat vonnis Van der Sloot verandert' (Foto: Novum)

[AO] Clijsters zet Wozniacki aan de kant

Kim Clijsters is ten koste van Caroline Wozniacki doorgedrongen tot de halve finales van de Australian Open.

De als elfde geplaatste Belgische, die in Melbourne haar titel verdedigt, was in twee sets te sterk voor de Deense nummer 1 van de wereld: 6-3 7-6 (4).

Clijsters neemt het in de halve finale op tegen de Wit-Russische Victoria Azarenka, de nummer drie van de plaatsingslijst. Zij schakelde de Poolse Agnieszka Radwanska uit. Wozniacki raakt door de nederlaag haar toppositie op de wereldranglijst kwijt.

Clijsters zet Wozniacki aan de kant
Clijsters zet Wozniacki aan de kant (Foto: ANP)

FC Utrecht test neefje Walcott

Jan Wouters krijgt mogelijk versterking bij FC Utrecht. Jacob Walcott, het neefje van Arsenal-speler Theo, is deze week op proef bij de club.

De 20-jarige speler staat onder contract bij het Engelse Reading FC, dat uitkomt in de Engelse Championship, een divisie onder de Premier League. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Telstar in de Jupiler League. De voormalige jeugdinternational van Engeland speelt dinsdag mee met de beloften van FC Utrecht tegen Elinkwijk.

Voor technisch directeur Foeke Booy is het een geval van 'mooi meegenomen'. "We waren niet op zoek", zegt hij op de clubsite. "Maar we kijken of deze speler een versterking zou kunnen zijn. En als dat het geval is dan kost hij weinig, want hij is transfervrij."

'Microsoft stopt met Microsoft Points'

Volgens een bericht op de website InsideMobileApps stopt Microsoft eind 2012 met de Microsoft Points, het betaalmiddel binnen onder andere Xbox Live Arcade. Als de geruchten kloppen stapt het bedrijf gefaseerd over op betaling in lokale valuta. 

De overstap heeft niet alleen gevolgen voor Xbox Live Arcade, maar ook voor Zune Marketplace en Windows Phone. Of de recente berichten over gehackte Xbox Live-accounts achter deze mogelijke beslissing liggen is niet bekend.

Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Ministers eens over noodfonds

Het permanente noodfonds (ESM) komt er deze zomer. De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zijn het maandagavond eens geworden tijdens hun overleg in Brussel over de algemene voorwaarden van het fonds. Bij hun volgende ontmoeting in februari zal het zogeheten stichtingsverdrag ondertekend worden.

Het fonds komt een jaar eerder dan aanvankelijk gepland. Het ESM zou het tijdelijke noodfonds (EFSF) in juli 2013 vervangen, maar zal nu naast dit fonds actief zijn. Het ESM heeft een vuurkracht van 500 miljard euro, maar in maart zal bekeken worden of deze capaciteit voldoende is. Een meerderheid (van 85 procent) zal beslissingen nemen over de hulpprogramma's van het fonds, niet meer met unanieme stemmen.

De ministers spraken ook af dat landen die het begrotingsverdrag, dat strengere begrotingsdiscipline afdwingt, niet ondertekenen, geen beroep kunnen doen op steun uit het ESM.

[AO] Azarenka door naar halve finale

Tennisster Victoria Azarenka uit heeft de halve finales bereikt van de Australian Open.

De als derde geplaatste Wit-Russische versloeg dinsdag Agnieszka Radwanska uit Polen, de nummer acht van de plaatsingslijst, in drie sets: 6-7 (0) 6-0 6-2.

Het is de eerste keer dat de 22-jarige Azarenka in Melbourne de laatste vier bereikt. Vorig jaar was ze al wel halvefinaliste op Wimbledon.

Victoria Azarenka door naar halve finale
Victoria Azarenka door naar halve finale (Foto: ANP)

360-versie The Witcher 2 wordt donderdag onthuld

CD Projekt RED houdt donderdag 26 januari een livestream waarin zij de details The Witcher 2: Assassins of Kings zullen onthullen voor Xbox 360. De ontwikkelaar heeft een releasedatum, Xbox-specificaties en een nieuwe trailer beloofd. De livestream is donderdag om 19.00 uur te volgen via de Facebook-pagina van het spel. 

The Witcher 2: Assassins of Kings wordt door de makers omschreven als 'aanpassing' en niet als een port. CD Projekt RED durft het zelfs het mooist uitziende spel ooit op Xbox 360 te noemen.

Capcom komt met de Capcom Digital Collection

Capcom komt in maart met de Capcom Digital Collection. Het is een disc-based versie van acht spellen die eerder als download-only beschikbaar waren via Xbox Live Arcade. Alle spellen hebben hun eigen online features en Xbox-achievements.

De collectie betreft de volgende spellen:
- Joint Strike
- Bionic Commando Rearmed
- Final Fight Double Impact
- Flock!
- Rocketmen: Axis of Evil inclusief Rocketmen: It Came From Uranus expansion
- Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix
- Super Street Fighter II Turbo HD Remix
- Wolf of the Battlefield: Commando 3

De Capcom Digital Collection komt 30 maart uit op Xbox 360.

Xs4all: blacklist Brein is dubieus

De lijst van internetadressen die Xs4all en Ziggo van Brein moeten blokkeren om The Pirate Bay ontoegankelijk te maken is volgens Xs4all bedenkelijk. Een aantal adressen zou onschuldige informatie bevatten. Brein stelt zich enkel aan het vonnis te houden en zegt dat Xs4all leugens verspreidt.

Omstreeks 1 februari zullen Xs4all en Ziggo de toegang tot The Pirate Bay volgens een gerechterlijk vonnis gaan blokkeren. De stichting Brein is bevoegd om extra domeinnamen en ip-adressen welke naar de site wijzen aan te leveren, die de isp's vervolgens ook moeten blokkeren. Een aantal door Brein opgevoerde adressen bleek tijdens de rechtszaak al niet meer naar The Pirate Bay te leiden en die werden dan ook uit Breins meest recente blacklist geschrapt. Twee adressen die respectievelijk computerfoto's en de kreet 'yeah' tonen wil de stichting echter niet verwijderen.

Logo Xs4all op kantoor (bron: Wikimedia, foto: Pachango, licentie: CC BY-SAXs4all spreekt van een 'volstrekt willekeurige aanpassing van het vonnis'. "Als Brein het woord 'yeah' al een reden vindt om een heel ip-adres te blokkeren, houd ik mijn hart vast voor de gevolgen van dit vonnis", aldus woordvoerder Niels Huijbregts op het bedrijfsblog. De betreffende ip-adressen, 194.71.107.18 en 194.71.107.19, houden echter wel verband met The Pirate Bay, sterker: de hele range 194.71.107.0 tot en met 194.71.107.255 staat bij whois-lookups als adressen van de torrentsite te boek.

Xs4all concludeert niettemin dat de 'partijdige, private club Brein op eigen houtje het vonnis aanpast'. Brein reageert tegenover Computeridee met de stelling dat de isp leugens rondstrooit: het zou Xs4all al lange tijd duidelijk zijn dat de torrentsite via de betreffende adressen wordt 'opgebouwd'. De belangenbehartiger van de entertainmentindustrie wijst er verder op dat er op basis van verwijzingen naar The Pirate Bay ip-adressen aan de blacklist mogen worden toegevoegd. In het vonnis staat echter dat de website The Pirate Bay via dergelijke adressen zou moeten opereren, en dat is in ieder geval op het moment van schrijven niet zo.

Icon The Pirate BayDe advocaat van Brein heeft volgens Xs4all aangegeven dat de stichting niet garant wil staan voor de juistheid van de blacklist. Bijgevolg heeft de rechtbank een belangrijk punt genegeerd, meent de isp. "En daarmee hebben we een lastig probleem. Want wie moet het dan doen? Wij kunnen het niet doen, want onze verbindingen zijn straks geblokkeerd", aldus Huijbregts.

Ongetwijfeld is het genoemde verband tussen de bewuste ip-adressen en The Pirate Bay niet aan Xs4all voorbijgegaan. Voor de provider draait het echter om een principiële kwestie over censuur op de content waar de gewraakte ip-adressen naar wijzen, wat dan ook een prominente rol zal spelen in de op handen zijnde hogerberoepszaak. Maar voor de stichting Brein lijkt de zaak niet minder principieel. Blijkbaar gaat het de copyrightwaakhond evenwel niet om de inhoud van de pagina's die op een zeker moment achter een ip-adres hangen, maar om de (toekomstige) bedoeling van de beheerder. Het is de vraag of dat wel binnen de reikwijdte van de gerechtelijke uitspraak valt.

Cast Hell and Back uitgebreid

Rob Riggle, Brian Posehn en Kumail Nanjiani zijn toegevoegd aan de cast van de stop motion animatiefilm Hell And Back. T.J. Miller en Nick Swardson spelen de hoofdrollen in de film die wordt geregisseerd door Tom Gianas en Ross Shuman.

Het verhaal gaat over een tweetal boezemvrienden die hun vriend moeten zien te redden die per ongeluk in de hel terecht gekomen is. Riggle speelt een 20-jarige die volwassen begint te worden, tot woede van zijn vrienden Augie en Remy. Posehn speelt een oudere heavy-metal fan die is blijven hangen in de jaren tachtig en Nanjiani speelt de rol van Sal de demon, een medewerker uit de hel.

Hell And Back zal worden geproduceerd door Corey Campodonico, Eric Blyler en Alex Bulkley. Riggle is binnenkort ook op het witte doek te aanschouwen in Dr. Seuss' The Lorax en 21 Jump Street. Posehn is te zien in The Five-Year Engagement.

Storingen ING voorbij

Klanten van ING konden maandag tot twee keer toe urenlang niet of nauwelijks internetbankieren. De storing, waardoor ook mobiel bankieren plat lag en klanten geen gebruik konden maken van iDeal, begon omstreeks 16.00 uur.

Internetbankieren kon maandagavond geleidelijk aan weer, mobiel bankieren en het verrichten van betalingen via iDeal werd vanaf 23.00 uur weer mogelijk, meldde een woordvoerder van de bank omstreeks 22.15 uur.

Eerder op de dag en zondag kampte ING ook al met een storing. Eerder maandag konden gebruikers van MijnING anderhalf uur lang al niet inloggen. De storing zondag met internetbankieren bij ING duurde toen een groot deel van de middag.

Alle storingen hebben een technische oorzaak. Volgens de zegsvrouw staan de incidenten echter los van elkaar.

De zegsvrouw gokte maandagavond dat circa twintigduizend klanten last hadden van de storing. De woordvoerder betreurt de storingen. "Dit is ver beneden het niveau dat we klanten willen aanbieden. We bieden onze excuses aan en proberen in de toekomst te voorkomen dat dit soort situaties opnieuw ontstaat."

Onderzoek naar misbruik door VN-politie Haïti

De Verenigde Naties stellen een onderzoek in naar nieuwe beschuldigingen van misbruik en seksuele uitbuiting van kinderen door de VN-politie in Haïti. Een zaak betreft politieagenten in de hoofdstad Port-au-Prince, bij de andere zaak zijn een of meer agenten in de noordelijke stad Gonaïves betrokken.

Een VN-woordvoerder wilde niets zeggen over de nationaliteit van de agenten, noch andere bijzonderheden verschaffen. "De Verenigde Naties zijn woedend over deze beschuldigingen en nemen hun verantwoordelijkheid om ze aan te pakken uiterst serieus."

Enkele maanden geleden werden zes Uruguayaanse soldaten van de VN-vredesmacht in Haïti beschuldigd van verkrachting van een jonge Haïtiaan. Die zaak is overgedragen aan de Uruguyaanse autoriteiten. Dat is al er militairen bij betrokken zijn gebruikelijk, maar als politiemensen van de VN over de schreef gaan, treedt de volkerenorganisatie zelf op.

Eerder kwamen VN-soldaten in Congo in opspraak, omdat ze meestal in ruil voor wat eten of geld seks hadden met Congolese vrouwen en meisjes. Hierop heeft de afdeling vredesoperaties van de VN een zero tolerance-beleid tegenover seksueel misbruik ingevoerd, maar het probleem blijkt hardnekkig te zijn.

Vermoorde vrouw gevonden in Hengelo

In een woning in Hengelo is maandag het lichaam van een dode vrouw gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf. Een verdachte is aangehouden bij een politiebureau in Goor, meldt de politie.

Het lichaam werd rond 16.30 uur door agenten aangetroffen in een woning aan de Heraklesstraat. Slechts enkele minuten na de vondst werd een man op het politiebureau in Goor opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Vanwege het onderzoek is in Goor ook een auto in beslag genomen.

De woning aan de Heraklesstraat wordt de hele nacht bewaakt. Die bewaking gaat door totdat het onderzoek daar is afgerond. Over de identiteit van het slachtoffer en de verdachte wil de politie geen mededelingen doen. Ook wil de politie niet bekendmaken hoe de vrouw vermoedelijk om het leven is gebracht.

Parijzenaar verwondt drie agenten

Een 21-jarige man uit Parijs met een nepvuurwapen op zak heeft maandag op Rotterdam Centraal drie medewerkers van de spoorwegpolitie verwond. De verwondingen van de medewerkers vallen mee. De politie wilde de man oppakken, omdat hij zonder geldig kaartje met een internationale trein mee wilde, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De Parijzenaar probeerde zonder vervoerbewijs op perron 4 in een gereedstaande internationale trein te stappen. De hoofdconducteur weigerde echter de man mee te nemen. Toen de politie erbij kwam, ging de man volledig door het lint, aldus het KLPD.

Tijdens de daaropvolgende worsteling trok de man een op een Glock gelijkend vuurwapen. Deze kon hem afhandig worden gemaakt. De man zit vast.

Ritzege Chicchi, rentree Contador in San Luis

Francesco Chicchi heeft de eerste etappe in de Ronde van San Luis gewonnen. De Italiaanse renner van het Belgische Omega Pharma-Quick Step toonde zich na 189 kilometer de snelste in een sprint. Alberto Contador, die zijn rentree maakt na een lange rustperiode, finishte keurig in de eerste groep, die uit een kleine veertig renners bestond.

Chicchi klopte in de sprint in Villa Mercedes de Argentijnen Juan José Haedo en Mauro Richeze, al was er wel een fotofinish nodig om de winnaar aan te wijzen. De Argentijnse rittenkoers, die vorig jaar werd gewonnen door de Chileense wielrenner Marco Arriagada, duurt tot en met zondag.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.