FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 september 2011

Kotsende zombies in deze Call of Duty-trailer

De nieuwe DLC die 22 september uitkomt voor Call of Duty: Black Ops heet Rezurrection en bevat zes nieuwe Zombie-maps. Om er zeker van te zijn dat de zombies het ook overleven op de meest opmerkelijke map genaamd Moon, hebben ze test uitgevoerd op echte zombies. 

De resultaten van deze test zijn te zien in onderstaande trailer. Let wel: de beelden zijn niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. 

[Serie A] Inter en AS Roma delen de punten

Internazionale en AS Roma hebben in de topper in de Serie A de punten gedeeld. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in Giuseppe Meazza: 0-0. Zowel Inter als Roma pakte het eerste punt door nederlagen een week eerder tegen respectievelijk Palermo en Cagliari.

Maarten Stekelenburg moest het veld verlaten met een hoofdblessure na een trap van Lucio. De Braziliaanse verdediger raakte de international van Oranje op het hoofd. Stekelenburg was daardoor enige tijd buiten bewustzijn en moest vervangen worden door Bogdan Lobont.

Naast de blessure van Stekelenburg stond de wedstrijd in het teken van Javier Zanetti. De 38-jarige Argentijn speelde zijn 756e wedstrijd voor Inter, een evenaring van het record van Giuseppe Bergomi.

Inter had voor eigen publiek een licht overwicht en kreeg vooral na rust een aantal goede mogelijkheden. Diego Forlan, Wesley Sneijder en Mauro Zarate hadden het vizier echter niet op scherp staan.


Internazionale en AS Roma delen de punten (Foto: Novum)

Nieuwe Suikoden voor de Playstation Handheld

Voor de fans van de Suikoden-serie is er goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er een nieuw deel uitkomt, het slechte nieuws is dat hij uitgebracht wordt op de PSP. Een erg vreemde keuze aangezien in december de PlayStation Vita al in de winkels ligt. Hierdoor kunnen we er al bijna van uitgaan dat de game niet naar Europa komt.

Veel is nog niet bekend over de titel, anders dan dat het iets met 100 jaar te maken heeft. Onze gok is dat "100 jaar" niet met een releasedatum te maken heeft, die vooralsnog onbekend is. Wel is er alvast een teaser die we vanuit onze luie Europese stoelen kunnen kijken. Veel plezier.

Silent Hill toont trailer met Korn

In de onderstaande trailer zien we nieuwe beelden van Silent Hill: Downpour. Silent Hill: Downpour is het achtste deel in de serie en heeft een veroordeelde als hoofdrolspeler. Konami wil de game hiermee nog spannender maken, omdat je niet altijd zeker bent of wat je ziet de zieke geest van je personage is, of dat er echt iets niet pluis is.

De trailer wordt voorzien van muziek door Korn. Bekijk de trailer hieronder.

Dodental vliegshow Reno opgelopen

Het dodental als gevolg van de crash tijdens de vliegshow in het Amerikaanse Reno vrijdag is opgelopen tot 9. Dit heeft de politie in de VS zaterdag laten weten.

Tot nu toe waren 3 doden gemeld, onder wie de piloot. Een oud gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog was tijdens de vliegshow neergestort vlakbij een tribune met toeschouwers. Naast de doden vielen er tientallen gewonden, van wie er velen slecht aan toe zijn.

Man wordt gedumpt: trekt aan handrem

Een auto is zaterdagmiddag in Zeeland in de sloot beland nadat een net gedumpte man aan de handrem trok. Het incident vond rond 13.55 uur plaats op de N57 in Serooskerke op Schouwen-Duiveland. De 36-jarige bestuurster verbrak de relatie met de 33-jarige man, die dit niet kon verkroppen en aan de handrem trok.

De auto slipte en kwam in de sloot terecht. De vrouw uit het Gelders Malden en de Utrechter zijn voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man krijgt een proces-verbaal.

Uitslag Feyenoord - De Graafschap

Om 20.45 uur begon er in de Eredivisie de wedstrijd tussen Feyenoord en De Graafschap. Hieronder vind je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

Feyenoord

4 - 0

De Graafschap

 47' Schaken
 59' Guidetti (pen)
 67' Leerdam
 79' G.Fernandez (pen)
   
 
 Gele kaart: , Breinburg, (De Graafschap)
 Rode kaart: , v.d. Pavert (58) (De Graafschap)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Leerdam
De Vrij
Vlaar
Ramsteijn
El Ahmadi (D.Fernandez/ 62)
Clasie
Bakkal (v.Haaren/72)
Cabral
Guidetti (G.Fernandez/76)
Schaken
  De Winter
Jansen
Wormgoor
v.d.Pavert
Evers (Abdulla/59)
Rose
Meijer
De Leeuw
Breinburg
Poepon (Sreckovic/73)
El Hassnaoui (Nalbantoglu/60)


Otmal Bakkal in duel met Gregor Breinburg (Foto: Pro Shots)

[Primera División] Barcelona haalt uit tegen Osasuna

FC Barcelona is het winnen niet verleerd. De regerend kampioen van Spanje haalde zaterdag voor eigen publiek uit tegen Osasuna: 8-0. Bij rust leidde de thuisploeg al met 5-0. Lionel Messi scoorde driemaal, David Villa twee keer. Cesc Fabregas en Xavi hadden ook succes. Rocha Valmiro Lopez werkte de bal in eigen doel.

FC Barcelona moest de laatste twee duels genoegen nemen met een gelijkspel. Zowel Real Sociedad als AC Milan hield de winnaar van de laatste editie van de Champions League op 2-2. Ibrahim Afellay mocht na een uur invallen.

ASO past eerste rit Tour 2012 aan voor Gilbert

De Tour-organisatie ASO heeft samen met afgevaardigden van de Belgische provincie Luik de finale van de eerste etappe van de Tour de France in 2012 aangepast. De finale van de eerste rit wordt meer afgestemt op de kwaliteiten van Philippe Gilbert, zo meldt het RTBF.

De eerste rit van de Tour, die op zondag 1 juli wordt verreden, zou eerst alle hellingen in de omgeving mijden zodat de koers niet erg zwaar was te noemen. Dit stuitte op verzet van de plaatselijke favoriet Gilbert, die al dreigde niet mee te doen aan de Tour de France.

De aankomst van de eerste rit wordt verschoven van de kristalfabriek Val-Saint-Lambert naar de Avenue du Centenaire. Op die manier zouden de klimmerstalenten van Gilbert in de laatste kilometers beter tot hun recht komen.

Super Smash Land gratis te downloaden

De maker van Super Smash Land voelt niet zo veel voor het maken van een prachtige wereld waarin Nintendo-karakters het tegen elkaar opnemen. Dan Fornace, ontwikkelaar van deze "Demake" is er iets minder dan een jaar mee bezig geweest. Nu biedt hij de game gratis aan voor wie het maar wil proberen.

Super Smash Land is een Indie-game die moet voorstellen hoe Super Smash Bros. eruit had gezien als het voor de originele Game Boy gemaakt werd. In traditioneel zwart-wit kun je de strijd aangaan als Link, Mario, Kirby en Pikachu. Hiernaast zijn nog twee andere personages vrij te spelen.

Op de website van Super Smash Land zijn links te vinden om deze game te downloaden.

Pirelli maakt compounds voor Japan en Zuid-Korea bekend

Bandenfabrikant Pirelli heeft voor de Grand Prix van Japan en Zuid-Korea bekend gemaakt. De Italiaane rubbermaker heeft goed naar de karakteristieken van de banen gekeken en besloten dat voor beide wedstrijden een andere aanpak gekozen zal gaan worden.

In Japan zullen de Formule 1-coureurs gaan racen met de zachte en mediumbanden. Deze keuze is met name ingegeven door de bochten Spoon en 130R op Suzuka die veel van het rubber eisen. Het circuit in Zuid-Korea is veel langzamer en heeft minder grip, waardoor net als op Singapore de superzachte en zachte banden beter tot hun recht komen.

[Video] Stekelenburg bewusteloos na trap Lucio

Maarten Stekelenburg is vanavond niet ongeschonden uit de wedstrijd tussen AS Roma en Internazionale gekomen. De goalie van Roma en het Nederlands elftal raakte bewusteloos na een trap op zijn slaap van Inter-speler Lucio.

Stekelenburg werd minutenlang behandeld waarna hij versuft van het veld werd gedragen. Volgens de laatste berichten is de oud-Ajacied inmiddeld weer bij kennis gekomen en wordt hij naar het ziektenhuis gebracht voor een MRI-scan. Lucio kreeg overigens geel voor de overtreding.


Stekelenburg hard op zijn slaap geraakt door Lucio.

Uitslagen Eredivisie (17/09/2011)

In  de Eredivisie begonnen om 19.45 uur twee wedstrijden in  de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken van deze duels.

Vitesse

5 - 0

Roda JC

 55' v. Ginkel
 71' Kashia
 73' Chanturia
 77' Büttner(pen)
 82' Jenner
   
 
 Gele kaart: v.d Heijden, (Vitesse), Wielaert, Delorge, Vormer, (Roda JC)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 14.982
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Yasuda
Kashia
Kalas (v.d. Struijk/80)
Büttner
Pröpper
Annan
v.d.Heijden
Chanturia
v.Ginkel (Pedersem/86)
Dávila (Jenner/69)
  Kieszek
Monteyne
Wielaert
Biemans
Hempte
Delorge
Vormer
Donald (Ramzi/77)
Fledderus
Sutchuin Djoum (Pluim/67)
Junker

VVV-Venlo

0 - 3

sc Heerenveen

     74' Narsingh 
 82' Dost 
 89' Assaidi 
 
 Gele kaart: , Zomer, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela (wildschut/85)
De Regt
Yoshida
Emenike
Maguire
Cullen (Linssen/75)
Molhoek
Uchebo
Nwofor
Musa
  Vandenbussche
Janmaat
Zomer
Gouweleeuw
El-Akchaoui
Kums
Elm
Djuricic
Narsingh
Dost
Assaidi (v.La Parra/90+2)

Kara Kennedy overleden

Kara Kennedy Allen, de dochter van wijlen de Amerikaanse senator Edward Kennedy, is vrijdag overleden. Dat heeft haar broer Patrick Kennedy bekendgemaakt. Kara Kennedy was 51 jaar.

Kara was de oudste van de drie kinderen van Edward Kennedy. Ze overleefde longkanker - in 2003 werd een kwaadaardige tumor bij haar verwijderd - maar de behandeling en daaropvolgende herstelperiode hebben mogelijk hun tol geëist. "Haar hart gaf het op", aldus haar broer.

Edward Kennedy, broer van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy, overleed in 2009. Hij vertegenwoordigde de staat Massachusetts meer dan veertig jaar als senator.

Arkham City's Deadshot getoond

Via Twitter liet Geoff Keighley eerder al weten dat de boef Deadshot in Batman: Arkham City zou zitten. Toen waren er echter nog geen beelden van de vaardige moordenaar en schutter te bewonderen. Inmiddels wel. In de meest recente aflevering van Game Trailers TV bezocht Keighley Rocksteady, de studio die verantwoordelijk was voor Arkham Asylum en nu natuurlijk ook bijna klaar is met de nieuwe game.

In Batman: Arkham City is een deel van Gotham City veranderd in een openluchtgevangenis waar continu gestreden wordt om dominantie. Het is aan Batman om escalatie te voorkomen en meer te weten te komen over de duistere praktijken die er gaande zijn. Dat Deadshot voor nog wat meer moeilijkheden voor de held gaat zorgen, lijkt duidelijk.

Batman: Arkham City - Deadshot bio

Batman: Arkham City komt 20 oktober uit op Xbox 360, PlayStation 3 en Windows. De gehele GTTV-aflevering is hier te bekijken.

Turkije arresteert 52 Koerden

De Turkse politie heeft 52 Koerden opgepakt als onderdeel van een campagne tegen het Koerdische verzet in het zuidoosten van het land. Dat heeft de Turkse staatszender TRT zaterdag gemeld.

De politie verrichtte in de stadjes Sirnak en Cizre, vlakbij de grens met Irak, invallen in diverse huizen en kantoren van de pro-Koerdische Vrede en Democratiepartij. In Cizre zou er een confrontatie tussen politie en Koerden zijn geweest, maar er was geen melding van slachtoffers.

Turkse gevechtsvliegtuigen hebben afgelopen maand herhaaldelijk luchtaanvallen uitgevoerd op vermoedelijke schuilplaatsen van Koerdische rebellen, die strijden voor autonomie voor het overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije.

Uitslag FC Groningen - Excelsior

FC Groningen is de 3-0 nederlaag tegen sc Heerenveen goed te boven gekomen. In de eigen Euroborg werd vanavond Excelsior met 2-0 opzij gezet. De Rotterdammers leden al weer hun vijfde nederlaag van het seizoen en staan laatste.

FC Groningen

2 - 0

Excelsior

 41' Tadic
 51' Andersson
 
 
 Gele kaart: , De Graaf, Te Vrede, (Excelsior)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Van Loo
Hiariej
Van Dijk
Kwakman
Burnet
Bacuna
Kieftenbeld
Andersson (Holla/83)
Sparv
Tadic
Texeira (Jones/88)
  De Ruiter
Nieveld
Smith
Van Steensel (Djellal/27)
Eekman
Vorthoren
De Graaf
Alberg
Broerse
Te Vrede (Wattamaleo/73)
Van Buren (Oost/63)


Texeira (Groningen) valt over Excelsior-doelman De Ruiter heen (Foto: Pro Shots)

Negen doden bij bermbomaanslag Afghanistan

Bij een aanslag met een bermbom in het noordwesten van Afghanistan zijn zaterdag negen burgers, onder wie vijf kinderen, om het leven gekomen. Dat heeft de politie gezegd. De aanslag vond plaats in het district Ghormach, in de provincie Faryab. De slachtoffers waren herders.

In de eerste helft van dit jaar zijn al 1462 Afghaanse burgers in de strijd tussen de Taliban en de internationale coalitie om het leven gekomen, blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. Dat is een stijging ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor, toen 1271 burgers de dood vonden.

Feyenoord stelt Fer op tegen De Graafschap

Voetballer Leroy Fer verkaste in de afgelopen transferperiode van Feyenoord naar FC Twente en speelde al enkele malen voor de Tukkers, maar kennelijk is nog niet iedereen bij de Rotterdamse club hiervan op de hoogte.

Tot verbazing van de Feyenoord-fans staat Fer namelijk vanavond volgens het programmaboekje in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gewoon in de basis. Martijn Krabbendam, journalist van Voetbal International, merkte het voorval op en plaatste hier een foto van op zijn Twitteraccount. De betreffende foto is hier te vinden.


Leroy Fer toch weer Feyenoorder? (Foto: Pro Shots)

Vinokourov wil toch nog jaar door

Alexandr Vinokourov weet niet helemaal wat hij wil. Eerst zou de Kazak na dit seizoen stoppen met wielrennen, maar vervolgens werd hij noodgedwongen in de Tour de France te stoppen na een zware val. Daar kwam hij echter pas geleden op terug en wilde alleen nog rijden in de Ronde van Lombardije. Vandaag kwam echter het bericht naar buiten de Vino ook in 2012 nog wil koersen.

"Astana heeft me nodig," zei Vinokourov tegen L'Équipe. "Zonder mij zal het team niet genoeg UCI-punten hebben om in de ProTour te blijven. Daarom wil ik in 2012 nog een jaar in het peloton blijven. Ik wil niet dat Astana verdwijnt. Kazachstan heeft dit team nodig. En ik wil natuurlijk absoluut blijven, maar er zijn altijd andere oplossingen. Ik heb al aanbiedingen van enkele teams die nog in mij geloven."

Toch zijn er bestuursleden die hem tegenwerken, waardoor hij mogelijk niet kan koersen in Lombarije, de afsluiter van het wielerseizoen. "Ze hebben aan de UCI verteld dat ik mijn contract heb ontbonden. Blijkbaar willen enkele mensen van mij af na mijn val in de Tour. Ik heb dit team opgebouwd. Dit doet echt pijn."

Van Vliet: "Boom krijgt beschermende status"

Lars Boom is één van de Nederlandse renners die volgende week zondag op het wereldkampioenschap wielrennen een beschermende status zal hebben. Dat zei Leo van Vliet, bondscoach van de ploeg, vandaag tegen De Telegraaf.

Het is niet de bedoeling dat hij al na 150 kilometer in de aanval gaat," aldus van Vliet over Boom, die deze week al twee etappes won in de Tour of Britain. "Hij zal zich moeten sparen voor de finale, maar dat geldt voor meer renners. Het is goed om te zien dat de Nederlanders de laatste weken goede vorm tonen. Voor de moraal van de ploeg is dat perfect natuurlijk."

Cancellara: "Vlaanderen wordt moordend"

Al vele renners lieten de afgelopen dag blijken dat ze het zonde vinden dat de Muur van Geraardsbergen uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen gehaald is, zo ook Fabian Cancellara. De winnaar van 2010 ziet desondanks ook voordelen.

"Ik vind het jammer dat de Muur eruit is," zei Spartacus tegen Het Nieuwsblad. "Zoals ik het ook jammer zou vinden dat de Poggio verdwijnt uit Milaan-Sanremo, of het Bos van Wallers-Arenberg uit Parijs-Roubaix, of Saint-Nicolas uit Luik-Bastenaken-Luik. Ik vind het jammer dat men aan deze elementen raakt, maar anderzijds is het voor de toeschouwers een pluspunt dat ze de Ronde sowieso in de lus drie keer zien passeren."

Candellara denkt dat het parcours zwaarder is geworden door de wijzigingen. "De Oude Kwaremont is een helling voor de pure power. Daarna komt dan nog de Paterberg, tot drie keer toe. Die helling is volgens mij ook al zwaarder dan de Muur. Het wordt moordend."

[MotoGP] Stoner verovert pole in Aragón

MotoGP-coureur Casey Stoner vertrekt morgen bij de Grand Pix van Aragón in Spanje van poleposition. De Australiër troefde teamgenoot bij Honda Dani Pedrosa uit Spanje af. De Amerikaan Ben Spies (Yamaha) noteerde de derde tijd.

Stoner is na dertien van de achttien races ook de leider in de stand om het wereldkampioenschap met 258 punten. De Spaanse titelverdediger Jorge Lorenzo, die zich als vierde kwalificeerde, volgt met 35 punten minder.


Stoner verovert pole in Aragón (Foto: Novum)

'Lage straffen voor wapenbezit'

Rechters leggen voor het bezit van zware wapens vrijwel altijd een lichte straf op. Het Openbaar Ministerie vindt de straffen voor het bezitten van vuurwapens en geweren te laag en wil hogere straffen eisen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.

De meeste opgelegde straffen zijn boetes of werkstraffen. De maximale straf, vier jaar cel en een boete van 76 duizend euro, werd nooit gegeven. Als er een boete wordt opgelegd ligt deze in het overgrote deel van de gevallen tussen de honderd en de vierhonderd euro.

Het OM is vooral bezorgd over jongeren die zich bewapenen. De richtlijnen voor wapenbezit worden aangepast, zegt de hoofdofficier van het OM in Amsterdam.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan vindt dat de straffen te ver uiteen lopen. Hij pleit in RTL Nieuws voor het uniform maken van straffen. Daarnaast hamert hij ook op preventie.

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vanmiddag werd de zesde speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. De grote vraag was uiteraard hoe Barendrecht zou gaan presteren na de zware straf eerder deze week, die de club in totaal elf punten kostte. De geplaagde ploeg van trainer Jack van den Berg richtte zich echter op en won van een andere laagvlieger, ARC. Uiteraard staat Barendrecht nog altijd ver achter op de andere staartploegen.

Bovenin werd GVVV begunstigd door de straf van Barendrecht, want de club kreeg zomaar twee punten cadeau en was dus ineens gedeeld koploper met Spakenburg. Die status kon GVVV niet vasthouden. Thuis werd verloren van Noordwijk. Spakenburg won zelf wel ruim van Harkemase Boys en staat nu weer alleen bovenaan. De toppers van de dag waren SC Genemuiden - IJsselmeervogels en de onvervalste derby Katwijk - Rijnsburgse Boys. Landskampioen IJsselmeervogels won in Genemuiden en sluit dus weer aan bovenin, terwijl Katwijk en Rijnsburg de punten deelden.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Barendrecht ARC 1-0
Capelle SVZW 1-0
Excelsior '31 FC Lisse 1-0
GVVV Noordwijk 0-2
HHC Hardenberg Montfoort 3-1
Katwijk Rijnsburgse Boys 1-1
SC Genemuiden IJsselmeervogels 2-3
Spakenburg Harkemase Boys 4-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 6 5 0 1 15 19-10
2 IJsselmeervogels 6 4 1 1 13 13-9
3 HHC Hardenberg 6 4 1 1 13 11-8
4 Rijnsburgse Boys 6 3 3 0 12 18-8
5 GVVV 6 4 0 2 12 18-13
6 Noordwijk 6 3 2 1 11 10-5
7 SC Genemuiden 6 3 2 1 11 12-8
8 Excelsior '31 6 3 1 2 10 8-7
9 Katwijk 5 2 3 0 9 10-4
10 Capelle 6 2 3 1 9 10-8
11 Harkemase Boys 6 1 1 4 4 6-13
12 Montfoort 6 0 3 3 3 5-11
13 ARC 6 0 1 5 1 9-18
14 SVZW 6 0 1 5 1 4-13
15 FC Lisse 6 0 1 5 1 5-16
16 Barendrecht 5 1 1 3 -6 1-8

Barendrecht 10 winstpunten in mindering

Ruim 182.000 bezoekers op Luchtmachtdagen

De Luchtmachtdagen in Leeuwarden hebben 182.000 bezoekers getrokken. Vrijdag wisten 50.000 mensen de vliegbasis te vinden en zaterdag 132.000 mensen. De Luchtmachtdagen zijn heel goed verlopen, zei een woordvoerder zaterdag.

Rond 17.00 uur uur zaterdagmiddag waren de shows en demonstraties voorbij en vertrokken de bezoekers. Dat was te merken op de wegen rond Leeuwarden, die behoorlijk vol waren.

Ruim 182.000 bezoekers op Luchtmachtdagen
Ruim 182.000 bezoekers op Luchtmachtdagen (Foto: ANP)

Kevin Costner niet in Django Unchained

Kevin Costner speelt niet langer een rol in Quentin Tarantino's western Django Unchained. Dit vernemen we via Variety.

Het lag in de bedoeling dat Costner de rol zou spelen van Ace Woody, één van de handlangers van de duivelse plantage-eigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Woody is verantwoordelijk voor het trainen van mannelijke slaven voor gevechten tot de dood en speelt daarnaast ook de pooier voor de vrouwelijke slaven.

Costner is uit het project gestapt vanwege een probleem met de planning. De acteur, die onlangs nog te zien was in The Company Men, is momenteel druk bezig met een aantal andere films.

Jamie Foxx speelt de hoofdrol in een verhaal over een bevrijde slaaf die samen met een Duitse premiejager zijn vrouw probeert te bevrijden uit de handen van Candie. Ook van Samuel L. Jackson is inmiddels bevestigd dat hij in de film te zien zal zijn.

Kevin Costner tweet
De tweet van Variety verslaggever Justin Kroll.

PvdA'ers zien Cohen niet als oppositieleider

Slechts 18 procent van de PvdA-achterban ziet Job Cohen als de oppositieleider. Vier op de tien PvdA-kiezers vindt dat SP-voorman Emile Roemer deze rol vervult, volgens 23 procent van hen is D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold de leider van de oppositie in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een enquête van Eenvandaag.

Van de ondervraagde PvdA'ers vindt 43 procent dat de partij het slecht doet in de oppositie. Veel van hen vinden het verwarrend dat de sociaaldemocraten het kabinet op sommige punten steunt, zoals bij het pensioenakkoord en de aanpak van de eurocrisis, en op andere punten aanvalt.

Cohen leverde zaterdag tijdens de politieke ledenraad van de PvdA in Amsterdam scherpe kritiek op het kabinet. Dat is volgens hem slecht voor Nederland. "De rekening van dit falende beleid komt op het bordje van gewone gezinnen", zei hij. Cohen riep gedoogpartner Geert Wilders (PVV) op om de stekker uit het kabinet te trekken.

[DC] Spanning terug in halve finales

Servië heeft de spanning teruggebracht in de halve finale van de Davis Cup. Viktor Troicki en Nenad Zimonjic waren met 7-6 (4), 6-4 en 6-2 de Argentijnen Juan Ignacio Chela en Juan Monaco de baas. De Zuid-Amerikanen hadden gisteren nog beide enkelspelen gewonnen. Spanje slaagde er tegen Frankrijk ook niet in om de wedstrijd te beslissen.

David Nalbandian en Juan Martin Del Potro bleken namens Argentinië respectievelijk te sterk voor Troicki en Janko Tipsarevic. Djokovic ontbreekt bij de Servische titelverdediger. Hij kampt met een onderrugblessure en heeft last van zijn ribben.

Jo-Wilfried Tsonga en Michaël Llodra verkleinden voor Frankrijk de achterstand naar 2-1. Het Spaanse duo Feliciano Lopez en Fernando Verdasco werd overtuigend met 6-1, 6-2 en 6-0 aan de kant gezet. Rafael Nadal versloeg gisteren nog Richard Gasquet en David Ferrer rekende af met Gilles Simon.

Morgen staan de laatste twee partijen op het programma.


Spanning terug in halve finales Davis Cup (Foto: Novum)

Pinstoring legt betalingsverkeer plat

In veel winkels in Nederland is het sinds zaterdagmiddag rond half 5 niet of nauwelijks mogelijk om met de pinpas te betalen. Dat heeft betaalorganisatie Currence gemeld.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om het pinnen op de nieuwe manier. "Het systeem hapert: soms lukt het wel, soms niet", aldus een woordvoerder. Volgens hem wordt met man en macht gewerkt om de storing te verhelpen.

Pinstoring legt betalingsverkeer plat
Pinstoring legt betalingsverkeer plat (Foto: ANP)

Schoorel verder in kwalificaties Boekarest

Thomas Schoorel heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van het ATP-toernooi in Boekarest. De 22-jarige Amsterdammer was met 7-6 (4), 3-6 en 6-3 te sterk voor Frantisek Cermak uit Tsjechië. Hij treft nu de Roemeense thuisspeler Luca George Tatomir. Schoorel moet in totaal drie wedstrijden winnen om het hoofdtoernooi te halen.

Schoorel wist zich dit jaar via de kwalificaties te plaatsen voor de ATP-toernooien van Doha en Marseille. Ook op Roland Garros sloeg hij zich succesvol door de kwalificaties.

Man pint boete van 36.000 euro

Een 57-jarige Nederlandse man bleek zaterdagmiddag bij aankomst op Schiphol nog een fikse boete te hebben openstaan. Hij moest nog 36.000 euro betalen, maar dit bleek geen enkel probleem voor hem. Hij pinde het hele bedrag, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld. Dat meldt een woordvoerder van de marechaussee.

Als de man, die in België woont, de boete met contant geld had betaald was er wel reden geweest om hem aan verder onderzoek te onderwerpen. Dat was nu niet het geval, omdat hij met pin betaalde.

Protest Europese bonden in Wroclaw

Tienduizenden vakbondsactivisten uit heel Europa hebben zaterdag in het centrum van Wroclaw, in het zuiden van Polen, gedemonstreerd tegen lage lonen en gedwongen ontslagen. De protestmars viel samen met een vergadering van Europese ministers van financiën over het mogelijke bankroet van enkele lidstaten van de eurozone.

Gekleed in kleurrijke T-shirts liepen de demonstranten al fluitend met spandoeken door de stad. Het protest werd geleid door Bernadette Segol, het hoofd van de Europese Confederatie van Vakbonden.

Gouden Koets

In een opiniestuk in nrc.next schreven Tweede Kamerleden Harry van Bommel (SP) en Mariko Peters (GroenLinks) gisteren dat de gouden koets moet worden aangepast. Volgens hen moet een afbeelding, ‘Hulde der Koloniën’, van de zijkant van de Gouden Koets worden gehaald. De tekening met halfnaakte zwarte mannen en vrouwen die hun rijkdommen aanbieden aan het koningshuis roept “grote weerstand” op, aldus de politici. Een belachelijke stellingname.

Gewapende Delftse scholier weer vrij

De 18-jarige jongen die vrijdagmiddag werd opgepakt omdat hij bij een school in Delft rondliep met een wapen is weer vrij. Dat meldt de politie. Zaterdag om 17.00 uur werd hij op vrije voeten gesteld op de voorwaarde dat hij het ROC Mondriaan zijn excuses aanbiedt. Vrijdag moet hij voorkomen.

Op de school ontstond paniek toen de jongen met een vuurwapen zou zijn gesignaleerd. De politie besloot tot ontruiming omdat de jongen, die les had op de school aan de Brasserskade, mogelijk naar binnen was gegaan. Een arrestatieteam kon hem even later aanhouden. Het wapen, dat een alarmpistool bleek te zijn, lag toen weer in zijn auto.

Matthew Fox niet vervolgd na busincident

Matthew Fox wordt niet vervolgd naar aanleiding van een incident waarbij hij een vrouw aanviel. De acteur zou vorige maand een buschauffeuse op haar borst en buik hebben geslagen toen hij een afgehuurde bus in wilde stappen.

"We zijn de feiten nagegaan en hebben besloten hem niet te vervolgen", zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie in Cleveland tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De 45-jarige Fox, bekend van de serie Lost, werd eind augustus tegengehouden door Heather Bormann toen hij een bus wilde binnengaan. Hij zou haar vervolgens hebben mishandeld door haar op haar borst, armen en benen en in haar kruis te slaan.

Bormann is verre van gelukkig met het besluit van het openbaar ministerie. "Dit is een enorme teleurstelling voor haar", vertelt haar advocaat. De chauffeuse maakte eerder bekend dat zij Fox aanklaagt wegens mishandeling en emotionele schade. Ze wil ruim 25.000 dollar van de acteur.

Papandreou zegt reis naar VS af

De Griekse premier Giorgos Papandreou heeft zijn voor zaterdag geplande reis naar de Verenigde Staten afgezegd, meldde persbureau DPA op basis van kringen in het ministerie van Financiën in Athene. Papandreou zou in New York een ontmoeting met IMF-directeur Christine Lagarde hebben.

Eerder was de komst op maandag van deskundigen van de EU, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) in Athene al voor de tweede keer uitgesteld. In plaats daarvan is er alleen een telefonische conferentie met de Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos met de drie topambtenaren. Griekenland maakt zich grote zorgen of het volgende deel van het financiële hulppakket wel op tijd komt.

Wilders teleurgesteld over schokanalyse De Jager

Geert Wilders vindt de risicoanalyse van minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) over de economie teleurstellend. De PVV-leider vindt dat de drie uitgewerkte scenario's, die De Jager vrijdag naar de Tweede Kamer stuurde, onvoldoende antwoorden geven. Dat laat Wilders zaterdag weten.

"Wat bijvoorbeeld nog steeds ontbreekt is een vergelijking tussen decennia lang doormodderen met het spekken van Griekenland, terwijl we dat geld nooit meer terugzien, en het onmiddellijk stoppen van alle financiële hulp." Wilders kondigt aan tijdens de Algemene Beschouwing, die volgende week plaatsvinden, nogmaals aan het kabinet te vragen om dit te onderzoeken.

De Jager zette, op verzoek van de Kamer, in de zogeheten schokanalyse uiteen dat als de problemen in de eurozone aanhouden, dit grote gevolgen kan hebben voor Nederland. De aandelenkoersen kunnen met 40 procent dalen en de huizenprijzen met 20 procent. Het aantal woningverkopen daalt in zo'n geval met 40 procent.

De Tweede Kamer wilde ook weten hoe de crisis in Griekenland Nederland kan raken. Omdat alles wat over Griekenland wordt gezegd de problemen kan verergeren, heeft de Kamer de informatie daarover vertrouwelijk ontvangen. Wilders vindt dit jammer.

Bale: "Heb nooit aan een vertrek gedacht"

Gareth Bale voelt zich op zijn plek bij Tottenham Hotspur. De Welshman verklaart nooit bezig te met eventuele belangstelling.

De linkermiddenvelder van Tottenham werd geregeld in verband gebracht met diverse topclubs, maar Bale voelt voorlopig niets voor een vertrek bij Spurs. "Ik heb er nooit echt aan gedacht om Tottenham te verlaten", zei Bale tegen Engelse media. 'Ik heb net een nieuw contract getekend."

"Ik geniet van mijn tijd hier. Ik ben nog jong en ik wil iedere week spelen. Op mijn leeftijd kan je je elke week verbeteren", aldus de linkspoot, die trainer Harry Redknapp dankbaar is. "De spelers kunnen bij de manager terecht. Hij biedt ook mogelijkheden om je je beste spel te laten spelen."

"Er is nu een frisse wind door de ploeg gegaan en dat hebben we tegen Wolverhampton (0-2) zeker laten zien. Ik maak me dus geen zorgen. We weten waartoe we in staat zijn", zei Bale, die deze zomer Emmanuel Adebayor, Scott Parker en doelman Brad Friedel begroette bij Tottenham.

'Eerste 3DS-flashkaart verschenen'

Het lijkt erop alsof de eerste flashkaart voor Nintendo 3DS in de maak is. Onder de naam Crown 3DS hebben de makers één game weten te kraken die te spelen is vanaf een flashkaart. Andere games werken op dit moment nog niet.

De game die op dit moment op deze, op het eerste oog omslachtige manier, te spelen is, is Splinter Cell: Chaos Theory 3D van Ubisoft.

Let op! Het is niet toegestaan om te linken naar sites met warez of verzoeken te doen naar illegale software of games.

Ritzege Bagdonas in Groot-Brittannië

De zevende etappe in de Ronde van Groot-Brittannië is gewonnen door Gediminas Bagdonas. De 25-jarige Litouwer was na 199,7 kilometer koersen de snelste van een kopgroep van zes man.

De kopgroep kreeg van het peloton de zegen om voor de dagoverwinning te strijden. De zes mannen wisten een maximale voorsprong te nemen van zes minuten. Onder aanvoering van HTC-Highroad, dat voor Mark Cavendish reed, probeerde het peloton het gat te verkleinen. Ze kwamen echter te laat om mee te kunnen dingen naar de dagzege.

Lars Boom behield de leiding in het algemeen klassement. Morgen is de laatste etappe, een individuele tijdrit.

Apple bant Phone Story uit AppStore

Apple heeft een game uit hun AppStore verbannen. Het betreft de game Phone Story die op ludieke wijze de donkere kant van smartphones weergeeft. De makers van de game hebben Phone Story nu beschikbaar gesteld voor Android-toestellen.

Phone Story is een game met minigames die je willen laten zien wat de slechte kanten van de smartphones zijn. Denk hierbij aan de slechte werkomstandigheden van arbeiders in de Apple-fabrieken. Het vreemde is dat de game in eerste instantie wel goedgekeurd was voor een release. Elke game of app moet namelijk eerst een Apple-keur krijgen. 

Op 9 september verscheen de game in de AppStore om op 13 september weer offline gehaald te worden. De officiële reden voor het offline halen van de game is de aanwezigheid van 'grof geweld' en 'kindermishandeling'.

[Premier League] Eigen doelpunten nekken Arsenal

Het seizoen in Engeland is pas zes speelronden oud, maar voor Arsenal begint deze voetbaljaargang nu al desastreuze vormen aan te nemen. Eerder vandaag gingen The Gunners met 4-3 onderuit in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers.

In de eerste helft zag het er nog veelbelovend uit. Arsenal kwam na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Gervinho, die door Alexandre Song werd bediend. Een kwartiertje later trok Yakubu de stand echter weer gelijk. Toch gingen de Londenaren met een voorsprong rusten, aangezien Mikel Arteta na iets meer dan een half uur spelen voor de bezoekers de tweede treffer maakte.

Na de thee ging het voor Arsenal helemaal mis. In de 50e minuut werkte Song de bal namelijk achter doelman Wojciech Szczesny, waarna Yakubu negen minuten later de wedstrijd op slot gooide. Hij maakte namelijk zijn tweede treffer van de middag en bracht Blackburn Rovers daarmee op een 3-1 voorsprong.

Twintig minuten voor tijd was er opnieuw een eigen doelpunt in het nadeel van Arsenal. Na Song passeerde ook Laurent Koscielny zijn eigen doelman. Met de tweede eigen goal van de middag was het duel beslist. De treffer van Marouane Chamakh, op aangeven van Robin van Persie, was er één voor de statistieken.

Na vijf speelronden staat Arsenal op de dertiende plaats en behaalde pas vier punten. De verwachting is echter dat de Londenaren na dit weekend nog een aantal plaatsen lager staan.

Klagende golfgamers krijgen niet direct geld terug

Nederlanders die klachten hebben over de pc-versie van het golfspel Tiger Woods PGA Tour 12 krijgen niet direct hun geld terug. De Nederlandse afdeling van uitgever EA heeft geen plannen voor een dergelijke teruggave, omdat het geen klachten ontvangen zou hebben. 

Het Amerikaanse hoofdkantoor beloofde gamers hun geld terug wanneer zij niet tevreden zijn met de pc-versie van de golfgame. Uit klachten op de forums van de uitgever blijkt dat gamers het niet eens zijn met de matige communicatie over de verschillen tussen versies voor de pc en de spelcomputers. "Ze hebben het gratis online spel gepakt, daar de naam van de Xbox-versie aangehangen en het zo in de winkel gelegd", reageerde een consument op het forum.

In de Nederlandse verkooptoptien van GfK ontbreekt ieder spoor van Tiger Woods PGA Tour 12. Ook ontbreekt de game in het lijstje specifiek voor pc-spellen. Erg populair is de golfgame dus niet.

Nederlanders die klachten hebben over Tiger Woods PGA Tour 12 kunnen contact opnemen met de helpdesk van Electronic Arts. De uitgever bekijkt per geval wat voor stappen worden ondernomen.

Dodental Pakistan loopt op

Het dodental als gevolg van overstromingen in Pakistan is opgelopen tot 342. Dat meldden de autoriteiten in het Zuid-Aziatische land zaterdag.

Sinds eind augustus kwamen grote delen van Pakistan onder water te staan. Meer dan 7 miljoen mensen ondervinden in meer of mindere mate overlast van het wassende water, dat elk jaar ontstaat als gevolg van moessonregens. Meer dan een half miljoen huizen raakten beschadigd.

Vorig jaar kwamen circa 2000 Pakistanen om het leven tijdens de zwaarste overstromingen in decennia.

Dodental overstromingen Pakistan loopt op
Dodental overstromingen Pakistan loopt op (Foto: ANP)

Wolf gezien op de Veluwe

Boswachter Harald van den Akker van Natuurmonumenten heeft de afgelopen week diverse meldingen van wandelaars gehad, dat zij een wolf hebben gezien op de Ramenberg op de Veluwe. De boswachter houdt er rekening mee dat die meldingen kloppen, aldus de organisatie zaterdag.

De Ramenberg ligt tussen Loenen en Hoenderloo aan de oostkant van de Veluwe. Enkele weken geleden meldde ARK Natuurontwikkeling dat er vrijwel zeker een wolf was gefotografeerd in Duiven. Dat ligt nog zo'n 20 kilometer oostelijker en wordt van de Veluwe gescheiden door een aantal snelwegen.

Wolf nu ook gezien op de Veluwe
Wolf nu ook gezien op de Veluwe (Foto: ANP)

Karthikeyan keert terug achter het stuur

Formule 1-coureur Narain Karthikeyan keert tijdelijk terug achter het stuur. De Indiër mag van zijn ploeg HRT op 30 oktober de Grand Prix van zijn thuisland rijden. Karthikeyan werd in juni aan de kant geschoven en vervangen door het Australische talent Daniel Ricciardo. Om ritme op te doen mag Karthikeyan volgende week in Singapore de vrijdagtraining voor zijn rekening nemen.

Het Hispania Racing Team kan ook in het tweede seizoen in de Formule 1 nog geen potten breken. De Spaanse renstal wacht nog altijd op het eerste WK-punt. Een dertiende plaats van Vitantonio Liuzzi in Canada was dit seizoen voorlopig het beste resultaat.

'Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer'

PVV-leider Geert Wilders pleegt verraad aan zijn kiezers en heeft hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten. Dat zei PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

Ploumen koppelde haar kritiek op Wilders aan de kabinetsplannen. Volgens haar gaat de huur voor de PVV-kiezer omhoog, wordt de zorg duurder, net als de kinderopvang, en gaat er geen cent naar onderwijs.

'Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer'
'Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer' (Foto: ANP)

'Europroblemen kunnen hard aankomen'

Als de problemen in de eurolanden aanhouden kan dat Nederland hard raken. De aandelenkoersen dalen dan met 40 procent en de huizenprijzen met 20 procent. Het aantal woningverkopen daalt in zo'n geval met 40 procent. Dat is de inschatting van een schokproef die minister van Financiën Jan Kees De Jager (CDA) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In de risico-analyse, die is gemaakt op verzoek van de Tweede Kamer, komen drie simulaties aan bod. Een scenario is de al genoemde aanhoudende Europese schuldencrisis. De andere is dat de problemen bij de banken zoals in 2008 en 2009 terugkeren en in de laatste variant wordt bekeken wat er gebeurt als de dollar onderuit gaat door onzekerheid over de Amerikaanse schulden.

Bij het terugkeren van de crisis dalen de aandelenkoersen volgens de schokproef met 40 procent en de huizenprijzen met 10 procent. Het aantal woningverkopen zou dan met een kwart dalen. Als de dollar onderuit gaat, zouden de aandelenkoersen halveren. De energieprijs zou dan met ruim een derde dalen. Een effect op de huizenprijzen wordt niet genoemd.

De onderzoekers benadrukken dat zij niet verwachten dat dit allemaal gebeurt, maar dat is bekeken hoe het Nederland raakt áls er sprake is van zulke 'forse financieel-economische schokken'.

In vergelijking met veel andere landen staat Nederland er volgens de schokproef goed voor. Dat zou mede komen door de goede uitgangspositie aan de vooravond van de crisis. Wel is Nederland als handelsland sterk afhankelijk van het buitenland, waardoor het volgens de onderzoekers kwetsbaar is voor schokken.

De schuld zou bij een grote schok beneden het niveau van veel andere rijke landen blijven door de betere uitgangspositie van Nederland. Omdat crises moeilijk te voorspellen zijn, is het volgens de onderzoekers belangrijk om voorbereid te zijn op toekomstige schokken. Met de bezuinigingen van achttien miljard euro zou het kabinet aan die voorbereiding werken.

De Tweede Kamer wilde ook weten hoe de crisis in Griekenland Nederland kan raken. Omdat alles wat over Griekenland wordt gezegd de problemen kan verergeren, heeft de Kamer de informatie daarover vertrouwelijk ontvangen.

Politie zoekt tenensabbelaar

De politie in de Amerikaanse staat Arkansas is op zoek naar een man die bij verschillende vrouwen geprobeerd heeft om aan hun tenen te sabbelen.

Een bejaarde vrouw was naar de politie in Conway gestapt met het verhaal dat zij, toen zij buiten voor haar appartement zat, was benaderd door een man die haar tenen in zijn mond stak. Een andere vrouw zei dat een man haar in een koopjeshal had gevraagd of hij aan haar tenen mocht sabbelen. Een derde vrouw zou hetzelfde zijn overkomen in een dierenwinkel.

Het is overigens de vraag of het in alle drie gevallen om dezelfde man ging. Volgens een van de vrouwen was haar belager van Latijns-Amerikaanse of Aziatische afkomst, de andere twee spraken van een blanke man.

In de jaren negentig is een man in Arkansas veroordeeld, omdat hij een vrouw had gedreigd haar voet af te hakken en aan haar tenen te sabbelen terwijl zij zou doodbloeden.

[Video] Samenvattingen Jupiler League

Gisterenavond stond de zesde speelronde van de Jupiler League op het programma. Een overzicht van deze speelronde werd eerder vanochtend al gepubliceerd. Hieronder vind je per gespeelde wedstrijd een korte samenvatting.

Almere City FC - Helmond Sport

FC Den Bosch - Sparta Rotterdam

FC Dordrecht - sc Cambuur

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles

MVV - Fortuna Sittard

FC Oss - AGOVV Apeldoorn

Willem II - Telstar

FC Zwolle - FC Volendam

Alderweireld ligt niet wakker van Matavz

Morgenmiddag staat de topper tussen PSV en Ajax weer op het programma. De Amsterdammers hebben het traditioneel moeilijk in Eindhoven. In de afgelopen 33 jaar wisten zij slechts drie keer te winnen.

Vorig seizoen eindigde beide wedstrijden tussen de twee Nederlandse voetbalgrootmachten in een doelpuntloos gelijkspel. Toch lijkt de koppositie van Ajax voor een extra opkikker binnen het Amsterdamse kamp te zorgen. "Dat wij daar als koploper naar toe gaan is heel belangrijk voor ons", liet Toby Alderweireld op de officiële website van zijn club weten. "We gaan daarheen om te winnen en moeten dat ook uitstralen."

De verdediger realiseert zich echter ook dat de laatste zege in Eindhoven inmiddels al weer een aantal jaar geleden is. "Dat moet ook de motivatie zijn daar een keer met drie punten te vertrekken. Ondanks dat PSV thuis gewoon heel sterk is met het publiek erachter, hebben wij genoeg kwaliteit om daar voor de winst te gaan."

Met die laatste uitspraak refereert de Belgisch international naar de brede selectie van Ajax. "Als je ziet wie er allemaal bij ons op de bank zitten, echt alleen maar goede spelers. Dat is de sterkte van onze groep. Iedereen kan het verschil maken en heeft zijn eigen kwaliteit."

De verwachting is dat Alderweireld morgenmiddag aan Tim Matavz wordt gekoppeld. De Sloveen verruilde in de transferperiode FC Groningen voor PSV. "Ik vind hem een goede speler, maar niet een waarvan ik 's nachts wakker lig", aldus de Belg. "Soms is hij twintig minuten onzichtbaar om vervolgens toe te slaan. Ik vind het wel lekker tegen hem te spelen. Hij is niet extreem snel of sterk, maar gewoon heel slim. Daarom moet je geconcentreerd blijven en goed 'staan'. Dan los je al veel op."

Maradona zelf beschuldigd van omkoping

Diego Maradona beschuldigde eerder deze week de voormalige Argentijnse bondscoach Sergio Batista van omkoping. Maar de voetballegende uit Argentinië heeft volgens zijn voormalige privésecretaris zelf absoluut geen schoon blazoen.

"Hij praat over omkoping, maar als we iemand zoeken die corrupt is, dan komen we toch echt als eerste bij hem terecht. Ik heb alle bewijs", aldus Garbiel Buono.

Volgens Maradona heeft Batista geld aangenomen om bepaalde spelers in de nationale selectie op te nemen. Hij werd in juli na de mislukte Copa America ontslagen.

Beckham: "Altijd fijn als je gewild bent"

David Beckham heeft niets te klagen over belangstelling. De middenvelder kan in Engeland en in Frankrijk aan de slag vanaf november.

De 36-jarige Beckham heeft bij LA Galaxy een aflopend contract. De Amerikanen hopen op een langer verblijf van de middenvelder, maar nu zijn verbintenis in Los Angeles zijn einde nadert, tonen diverse clubs interesse. Paris Saint-Germain, Queens Park Rangers en Tottenham Hotspur zijn drie clubs die wel oren hebben naar de komst van de 115-voudig Engels international.

Beckham hoeft niet zo nodig weg uit Los Angeles, maar hij waardeert de interesse van andere clubs. In november wil de Engelsman pas nadenken over een langer verblijf in Amerika of een terugkeer naar Europa. "Ik heb veel vrienden in teams in Engeland en Europa, dus ik heb veel contact met mensen. Ik heb de geruchten gehoord over Europese clubs die me willen halen."

"Het is altijd fijn als je gewild bent, zeker als grote clubs met goede trainers geïnteresseerd zijn", zei Becks tegen Sky Sports. "Maar op dit moment ben ik een speler van LA Galaxy en dat zal ik blijven. Na dit seizoen loopt mijn contract af, maar ik ben hier gelukkig. Ik heb al met de club gesproken, maar ik wacht tot het einde van dit seizoen. Dan kijk ik ook hoe ik er fysiek voorsta."

Parachutistenlanding Ginkelse Heide iets vertraagd

De landing van parachutisten op de Ginkelse Heide in Ede is zaterdag door windvlagen iets vertraagd. "Maar het loopt allemaal redelijk op schema", zegt een woordvoerder van de Landmacht.

Ter herdenking van de Slag om Arnhem, een onderdeel van Operatie Market Garden, landen zaterdag duizend parachutisten op de Ginkelse Heide. Zo veel zijn er niet eerder bij een herdenking van de slag geland. Vorig jaar waren er nog zevenhonderd parachutisten. Het aantal is dit jaar een stuk hoger omdat veel NAVO-militairen meedoen. Bij Operatie Market Garden landden overigens duizenden parachutisten.

Net als ieder jaar zijn er dit jaar ook enkele lichtgewonden doordat parachutisten verkeerd terechtkomen. "Dat kun je verwachten als duizend mensen uit een vliegtuig springen", zegt de woordvoerder. "We zagen net voor onze neus nog dat een parachutist werd meegenomen door een windvlaag en in een boom terechtkwam. Maar dat is goed afgelopen."

Opnieuw zoektocht naar vermiste militair

Familie, vrienden en kennissen zoeken ook zaterdag in het Meinweggebied in Midden-Limburg weer naar de sinds ruim een week vermiste Nederlandse militair. De zoektocht door de ruim 70 vrijwilligers concentreert zich zaterdag rond de bossen bij Sankt Ludwig in Vlodrop en het Duitse bos over de grens. Dat maakte de familie van de vermiste 30-jarige man zaterdag bekend.

In totaal hebben vrijwilligers en hulpdiensten sinds vorige week zaterdag al 1800 hectare afgezocht naar de man, die vorige week vrijdag in het Nationaal Park de Meinweg verdween.

Bekele komt naar Groningen

Op 9 oktober doet Kenenisa Bekele mee aan de 4 Mijl van Groningen. Dit heeft de organisatie vandaag laten weten.

Bij het WK atletiek vorige maand in Daegu slaagde de olympisch kampioen op de 5.000 en de 10.000 meter er niet in om zijn titel op de tien kilometer te prolongeren. Hij gaf halverwege de wedstrijd op.

Gisteren won Bekele de 10.000 meter in de beste tijd van het seizoen bij de Memorial Van Damme in Brussel.

Khamenei tegen Arabische landen: Waak voor VS en NAVO

Ayatollah Ali Khamenei heeft Arabische landen die dit jaar hun autocratische regimes zagen vallen door grote volksopstanden aangeraden bij het vormen van nieuwe regeringen geen vertrouwen te stellen in de Verenigde Staten en de NAVO. De hoogste Iraanse leider sprak zaterdag op de opening van een internationale islamitische conferentie in Teheran.

De VS en de NAVO zullen proberen de toekomstige regeringen in Egypte, Libië en Tunesië naar hun hand te zetten, waarschuwde Khamenei. Deze landen moeten hiervoor waken en hun islamitische tradities bewaren.

De Iraanse geestelijke stelde dat de omwentelingen in Egypte en Tunesië een gevoelige klap zijn voor de Amerikaanse invloed in de regio. Er is sprake van een 'islamitische ontwaking', zei hij.

Teheran vergelijkt de opstanden in het Midden-Oosten met de Islamitische Revolutie in Iran in 1979. Die revolutie maakte een einde aan de heerschappij van de Amerikaans-gezinde sjah van Iran en bracht aartsconservatieve geestelijken aan de macht.

FNV Bouw stemt in met aangepast pensioenakkoord

FNV Bouw heeft zaterdag ingestemd met het aangepast pensioenakkoord. Van de bestuurders stemden er 38 voor en 8 tegen, laat een woordvoerder weten.

Met de steun van FNV Bouw is een meerderheid binnen vakcentrale FNV voor het akkoord. Het bestuur was zaterdag bijeengekomen in Woerden. De bondsraad van FNV Bondgenoten besloot vrijdag in Utrecht unaniem dat verbeteringen nodig zijn. Ook Abvakabo FNV is tegen het akkoord.

Asscher wil kosten kinderopvang spreiden

Ouders moeten de kosten voor de opvang van hun kind over een langere periode kunnen afbetalen. De betaling moet kunnen worden uitgesteld tot na de vierde verjaardag van het kind, stelt de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) zaterdag in Het Parool.

Asscher, die Financiën en Jeugd in zijn portefeuille heeft, vreest dat alleen al in Amsterdam duizenden ouders met een lager inkomen zich door de bezuinigingen op de opvang genoodzaakt zien hun kind van de crèche te halen en te stoppen met werken. Ook kunnen ouders besluiten hun kind onder te brengen in minder goed gecontroleerde vormen van opvang.

Asscher waarschuwt dat mensen die ontslag nemen, over een paar jaar moeilijk weer aan een baan komen. Door de kosten te spreiden, zoals ook bij studiekosten gebeurt, hoopt hij hen aan het werk te houden. Hij wijst erop dat ouders nu een 'enorme piek' in hun lasten hebben doordat ze tot de vierde verjaardag van hun kind hele werkdagen kinderopvang moeten betalen. Zodra het kind naar school gaat, valt een groot deel van de lasten ineens weg. Dat maakt het volgens Asscher mogelijk de kosten te spreiden.

De wethouder hoopt het idee in te kunnen brengen in een overleg met minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD).

Kroatië ontvangt tekst EU-toetredingsverdrag

De Kroatische premier Jadranka Kosor heeft zaterdag uit handen van zijn Poolse ambtgenoot de tekst overhandigd gekregen van het toetredingsverdrag van de Europese Unie. Kroatië kreeg eerder dit jaar al groen licht om als 28e land toe te treden tot de Unie.

Het toetredingsverdrag wordt in december getekend, waarna Kroatië zich op 1 juli 2013, als de andere EU-lidstaten en Kroatië zelf het verdrag hebben geratificeerd, zal aansluiten bij de EU.

"Dit is een bijzonder belangrijk, historisch moment van vreugde en geluk voor ons allemaal", zei Kosor zaterdag.

Kroatië is, na Slovenië, de tweede voormalig Joegoslavische republiek die zich aansluit bij de EU.

Del Bosque ziet bondscoach in Guardiola

Bondscoach Vincente Del Bosque ziet in Barcelona-trainer Pep Guardiola een mogelijke opvolger voor de Spaanse nationale ploeg.

"Guardiola heeft de uitstraling en de geest om bondscoach te zijn", zegt Del Bosque tegen het Spaanse AS. "Hij is er goed op voorbereid en heeft ervaring. Maar er zijn ook andere trainers voor wie dat geldt. In Spanje zijn er erg goede coaches."

De 60-jarige Del Bosque leidde Spanje vorig jaar naar de wereldtitel en kwalificeerde zich onder zijn leiding voor het komende EK. "Het gaat tot nu toe erg goed, maar op het EK in 2012 staan ons sterke tegenstanders te wachten: Nederland, Duitsland, Engeland en Portugal hebben allemaal sterke teams."

"Ik krijg steeds vaker hoofdpijn van de keuzes die ik moet maken met verdedigers en middenvelders. We hebben negen of tien middenvelders van wereldklasse die ik moet verdelen over drie of vier posities. Cesc Fàbregas, David Silva en Xabi Alonso uit de ploeg te houden is niet iets dat je makkelijk doet", zegt de bondscoach over zijn luxeprobleem.

Oktoberfeest in München begonnen

Burgemeester Christian Ude van München heeft zaterdag om 12.00 uur de 178e editie van het Oktoberfeest geopend. Hij deed dat door op de Theresenwiese het eerste vat bier aan te slaan. De organisatoren van het evenement in Zuid-Duitsland verwachten in de komende 2 weken meer dan 6 miljoen bierliefhebbers uit binnen- en buitenland.

De traditie begon in oktober 1810. Toen werd ter ere van het huwelijk tussen kroonprins Ludwig van Beieren en prinses Therese van Saksen-Hildburghuizen een groot volksfeest georganiseerd. Destijds duurde het feest van 12 tot en met 17 oktober.

De burgers vermaakten zich zo goed, dat het evenement een jaarlijkse traditie werd. Later werd de begindatum wel vervroegd, om te kunnen profiteren van beter weer. Sinds 1810 werden de feesten 24 keer afgelast, wegens oorlogen en uitbraken van cholera.

Oktoberfeesten München begonnen
Oktoberfeesten München begonnen (Foto: ANP)

Pensioenakkoord splijt PvdA meer dan Griekenland

De steun die de PvdA deze week aan het pensioenakkoord heeft gegeven is onder de aanhang een grotere splijtzwam dan het ja van de partij voor de steun aan Griekenland. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond.

Van de PvdA-kiezers zegt 47 procent tegen het gesloten akkoord te zijn. Slechts 24 procent is voor en de rest weet het niet. Toen de politiek moest besluiten over steun aan Griekenland, was rond de 50 procent van de PvdA-kiezers voor.

Electoraal gezien pakt de steun die de PvdA aan de kabinetsplannen geeft volgens Maurice de Hond slecht uit. Voor ieder besluit geldt vaak wel dat er binnen een partij tegenstanders en voorstanders zijn. Een regeringspartij heeft als voordeel dat een minder welgevallig besluit relatief snel wordt 'vergeven', omdat er ook besluiten zijn die bij de aanhang beter vallen.

De PvdA kan als oppositiepartij geen mooie sier maken met nieuw beleid. Daardoor wordt de PvdA volgens De Hond nu gezien als de partij die het bij links niet geliefde kabinet twee keer uit de brand heeft geholpen. Beide keren was het kabinet namelijk niet zeker van een Kamermeerderheid, omdat gedoogpartner PVV tegen was.

Dit zou mede verklaren dat de PvdA in de peilingen tien zetels lager uitkomt dan bij de Tweede Kamerverkiezingen.

[WK Rugby] Overzicht zevende speeldag

Vandaag was een dag met een aantal mooie wedstrijden. Titelkandidaat Australië nam het op tegen de altijd lastige Ierland. Zuid-Afrika tegen Fiji is een herhaling van de kwartfinale van het vorige WK. Verder moest Argentinië winnen van Roemenië om ervoor te zorgen dat ze Schotland in het vizier houden.

(Poule B) Argentinië - Roemenië  43-8
Argentinië moest zich herstellen na hun nipte verlies tegen Engeland en in een vrij eenzijdige wedstrijd slaagden zij daar heel goed in. Vooraf werd verwacht dit een strijd zou worden tussen twee sterke teams maar Argentinië verraste Roemenië door vanaf het begin vol gas te gaan en dat hielden zij vol tot aan het eind. Roemenië kon er heel weinig tegenover stellen en moest lijdzaam toezien hoe Argentinië steeds verder uitliep. Met rust was de stand al 26-8. In de tweede helft kreeg Roemenië iets meer grip maar ze kwamen niet meer tot scoren. Na een interceptie ging Dimofte er nog vandoor en het leek veelbelovend maar Roemenië verspeelde de bal wat meteen de inleiding was voor de zesde try van Argentinië. Over een week staan Argentinië en Schotland tegenover elkaar voor, waarschijnlijk, de beslissing voor de tweede plaats in poule B.
Samenvatting Argentinië - Roemenië

Argentinië:
Tries: Fernandez, Leguizamón, Figallo, Amorosino, Imhoff, Fessia
Conversions: Rodrígues(5)
Penalties: Rodrígues
Drop goals: -

Roemenië:
Tries: Cazan
Conversions: -
Penalties: Dimofte
Drop goals: -

(Poule C) Australië - Ierland  6-15
Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen en er werd een spannende wedstrijd verwacht. Na een aantal minuten kreeg Australië de eerste kans. Na een gevaarlijke tackle door Rob Kearney mocht James O'Connor aanleggen voor een penalty maar hij schoot links naast de palen. Even later was hij wel succesvol maar Ierland kwam sterk terug en na een penalty en een drop-goal van Sexton stond Ierland op voorsprong. O'Connor trok na 25 minuten de stand weer recht na nog een penalty. In de 50e minuut nam Ierland, via de schoen van Sexton, weer de leiding: 6-9. O'Gara verdubbelde de voorsprong van Ierland en Australië leek in de problemen te komen met nog een kwartier te spelen. Met 72 minuten op de klok zorgde nog een penalty van O'Gara ervoor dat Australië ook een verlies bonuspunt dreigde mis te lopen. Na een hectische slotfase, met kansen op tries voor beide landen, floot de scheids af bij een stand van 6-15. Daarmee is de eerste stunt op het WK een feit.
Samenvatting Australië - Ierland

Australië:
Tries: -
Conversions: -
Penalties: O'Connor(2)
Drop goals: -

Ierland:
Tries: -
Conversions: -
Penalties: Sexton(2), O'Gara(2)
Drop goals: Sexton

(Poule D) Zuid-Afrika - Fiji  49-3
Zuid-Afrika was op zoek naar betere vorm dan in de wedstrijd tegen Wales. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Morné Steyn de kans om de score te openen met een penalty maar zijn poging ging naast de palen. Na dertien minuten was Frans Steyn wel succesvol met een penalty vanuit zijn eigen helft. Fiji kwam nog op gelijke hoogte door een penalty van Seremaia Bai maar daarna kwam Zuid-Afrika op stoom. Twee tries, een conversion en twee penalties zorgden voor een 21-3 ruststand. In de tweede helft was Morné Steyn, na een try van Frans Steyn, verantwoordelijk voor de honderdste WK try voor Zuid-Afrika en met een conversion van dezelfde Steyn zorgde hij voor een tussenstand van 35-3. Zuid-Afrika nam geen gas terug en liep verder uit tot 49-3 waarmee Zuid-Afrika de volle 5 punten bij kan schrijven.
Samenvatting Zuid-Afrika - Fiji

Zuid-Afrika:
Tries: Steenkamp, Fourie, F. Steyn, M. Steyn, Mtawarira, Rossouw
Conversions: M. Steyn(5)
Penalties: F. Steyn, M. Steyn(2)
Drop goals: -

Fiji:
Tries: -
Conversions: -
Penalties: Bai
Drop goals: -

Stand Poule B:

# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Schotland 2 2 0 0 49 30 4 2 1 9
2. Argentinië 2 1 0 1 52 21 6 2 2 6
3. Engeland 1 0 0 0 13 9 1 0 0 4
4. Georgië 1 0 0 1 6 15 0 0 0 0
5. Roemenië 2 0 0 2 32 77 3 10 0 0

Stand Poule C:
# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Ierland 2 2 0 0 37 16 3 1 0 8
2. Australië 2 1 0 1 38 21 4 0 1 5
3. Verenigde Staten 2 1 0 1 23 28 2 3 0 4
4. Rusland 1 0 0 1 6 13 0 0 1 1
5. Italië 1 0 0 1 6 32 0 4 0 0

Stand Poule D:
# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Zuid-Afrika 2 2 0 0 66 19 8 1 1 9
2. Samoa 1 1 0 0 49 12 6 2 1 5
3. Fiji 2 1 0 1 52 74 6 8 1 5
4. Wales 1 0 0 1 16 17 1 2 1 1
5. Namibië 2 0 0 2 37 98 4 12 0 0

Dronkenlap valt vakantiehuisje binnen

Een dronken 'vakantieganger' klopte in de nacht vrijdag op zaterdag aan bij een woning op een recreatiepark in Nieuwediep (Drenthe) en viel vervolgens in het huisje in slaap, meldde de politie zaterdag.

De bewoners hoorden buiten geschreeuw en besloten poolshoogte te nemen. Toen ze hun deur openden, viel er een stomdronken man naar binnen. Hij gedroeg zich vervelend en viel in de woning in slaap. De politie heeft de ongenode gast buiten de deur gezet. De dronkenlap kon zich niet identificeren en werd daarop ter ontnuchtering ingesloten.

Rookcontroleurs geschopt door cafébezoekers

In Nijmegen zijn vrijdagavond twee mannen aangehouden omdat ze rookcontroleurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) hadden mishandeld toen die een boete uitschreven omdat er in het café werd gerookt. Dat liet de politie weten.

De kroegbezoekers waren kwaad over de boetes en werkten de nVWA-controleurs naar buiten. Buiten kregen ze nog een paar schoppen. De politie zoekt nog een derde verdachte.

Dalglish waarschuwt Gerrard

Na zes maanden blessureleed lijkt Steven Gerrard weer fit te zijn. Toch heeft de 31-jarige aanvoerder van Liverpool niet meteen te rekenen op een basisplaats.

"Niemand krijgt een plek op basis van zijn verleden", aldus coach Kenny Dalglish. "De spelers met de beste vorm spelen. Spelers die al zo lang bij Liverpool zitten, weten dat. En ze zouden het zelf ook niet anders willen. Ze leggen de lat voor zichzelf enorm hoog."

2,5 miljoen kijkers finale Holland's Got Talent

De finale van Holland's Got Talent is vrijdagavond door 2,5 miljoen mensen bekeken. Het was daarmee het best bekeken programma van de dag. De RTL-talentenshow, die werd gewonnen door de 11-jarige zangeres Aliyah, vestigde net geen record. Vorig jaar zagen een kleine 2,6 miljoen mensen hoe de zingende bakker Martin Hurkens de overwinning op zijn naam schreef.

RTL4 beleefde ook voor de rest een goede avond. Op de tweede plaats van best bekeken programma's staat Goede Tijden, Slechte Tijden met 1,8 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gordons show Hotter than My Daughter blijft ook scoren: deze week keken 1,47 miljoen mensen.


2,5 miljoen kijkers finale Holland's Got Talent

Doodse stilte bij Pauw & Witteman-troonrede

'De Troonrede van het Volk', een initiatief van de VARA-talkshow Pauw & Witteman en Maurice de Hond, lijkt nog geen succes. Bij een aantal voorstellen bleef het vrijdagavond in de VARA-talkshow doodstil. Bij de Troonrede van het Volk kunnen mensen ideëen inzenden (crowd-sourcing) die uiteindelijk in de Troonrede zouden moeten komen.

Inmiddels heeft het initiatief al 700 inzendingen binnen. "Als politieke partijen die een minderheidsregering gedogen meer dan 30 procent van hun verkiezingsbeloftes verkwanselen: nieuwe verkiezingen", zo las Pauw een stelling voor. "Onzin", reageerde politiek analist Frits Wester meteen, waarop een doodse stilte volgde op de stelling.

Pauw vervolgde met een tweede ingezending: "Een oneven aantal zetels in de Tweede Kamer, zou dat een idee zijn?" "En dan?", reageerde cabaretier Raoul Heertje enigszins verbaasd. Het is dan ook te hopen voor Pauw & Witteman dat er maandag betere voorstellen naar boven komen drijven, als in de uitzending de Troonrede van het Volk definitief besproken wordt.

Het idee lijkt overigens niet bepaald nieuw, twee jaar geleden probeerde Rita Verdonk al ideëen in te zamelen via internet voor haar politieke partij Trots op Nederland.


Doodse stilte bij voorproefje Pauw & Witteman-troonrede

Muur van Geraardsbergen mogelijk wel in E3 Prijs

Gisteren was heel België en het wielerpeloton in rep en roer nadat bekend was geworden dat de Muur van Geraardsbergen vanaf volgend jaar niet meer in het parcours van de Ronde van Vlaanderen was opgenomen. De E3 Prijs Harelbeke wil het monument volgend jaar mogelijk in hun wedstrijd op gaan nemen.

"Het kan niet dat hét symbool van het Vlaamse wielrennen uit de boot valt," zei Jacques Coessens, secretaris van de E3, in Het Nieuwsblad. "Volgende week nemen we contact op met de stad Geraardsbergen. De Muur zal niet in onze finale zitten. Daarvoor ligt die helling te ver van de finish in Harelbeke. Maar we kunnen dit monument wel een eresaluut brengen."

De E3 Prijs is vanaf volgend jaar een WorldTour-wedstrijd. De Vlaamse koers zal worden verreden op vrijdag 23 maart.

[DC] Federer: "Hewitt leek Rafter wel"

Samen met Stanislas Wawrinka verloor Roger Federer in de Davis Cup in het dubbelspel van de Australische tennissers LIeyton Hewitt en Chris Guccione.

"Op sommige momenten dacht ik dat ik tegenover Pat Rafter stond in plaats van Lleyton Hewitt”, zo zei Federer na de nederlaag. "Zijn volleys waren echt zo goed.”

Hewitt was trots op de zege. "Vrijdag was Federer te goed voor mij, maar een wedstrijd in het dubbelspel is toch wat anders. Het is altijd speciaal voor mij om in een team te spelen. Ik heb al mijn passie op de baan gegeven”.

Sulejmani mogelijk maand uit roulatie

Ajax zal Miralem Sulejmani mogelijk een maand missen. Eerder werd nog gehoopt op maximaal twee weken, maar nu blijkt de hamstringblessure toch ernstiger dan verwacht. De Amsterdammers zullen de buitenspeler nu tijdens een zware en belangrijke periode moeten missen.

"Ik heb een mri-scan gehad en de uitslag viel tegen," zei Sulejmani tegen De Telegraaf. "Er was toch wat schade en er zat vocht in. Ik hoopt nog wel eerder weer te spelen. Maar het ziet ernaar uit dat het vier weken wordt."

Mogelijk moet Ajax de Serviër nu missen bij de wedstrijden tegen PSV, Noordwijk, FC Twente, Real Madrid, FC Groningen, AZ en Dinamo Zagreb. Aangenomen wordt dat zijn plaatsje in de wedstrijd zondag tegen PSV wordt overgenomen door Dimitri Bulykin.


Sulejmani maand uit de roulatie. (Foto: Pro Shots)

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 6

Gisteravond is de zesde speelronde Jupiler League afgewerkt. FOK!sport houdt je ook dit seizoen wekelijks op de hoogte van de gebeurtenissen rondom deze competitie. Hieronder vind je een korte impressie, de uitslagen en de stand.

FC Eindhoven is nog altijd de trotse koploper in de Jupiler League. De formatie van trainer Ernest Faber won met 1-0 van Go Ahead Eagles, hield dus opnieuw de nul en zag de periodetitel weer een beetje dichterbij komen.

In de eerste helft controleerde FC Eindhoven de wedstrijd. De Brabanders kregen wel een aantal kansen, maar misten de correcte afwerking. Bovendien werden de aanvallers, Youness Mokhtar, Josemar Makiavala en Serhat Koç, met regelmaat niet gevonden. Toch was Go Ahead Eagles het dichtst bij een treffer. Xander Houtkoop kwam alleen voor doelman Ruud Swinkels te staan, die zijn doel verkleinde en er daarmee voor zorgde dat het met de rust 0-0 bleef.

FC Eindhoven was na de thee sterker, wat al vrij snel een doelpunt opleverde. Josemar Makiavala ontving de bal van Koç, die vervolgens van Freek Heerkens draaide en de bal achter doelman Peter van der Vlag plaatste. Ook na de treffer kregen de Eindhovenaren nog wat kansen, maar het slotoffensief was voor Go Ahead Eagles. Kopballen van invaller Niklas Tarvajärvi en Freek Heerkens misten echter precisie.

sc Cambuur heeft de strijd om de eerste periodetitel moeten staken. De ploeg uit Friesland lange tijd 1-0 voor in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. In het tweede bedrijf draaide de wedstrijd 180 graden en gingen de Dordtenaren er met de volle buit vandoor.

sc Cambuur kwam in de vijftiende minuut op voorsprong door een doelpunt van Martijn Barto, die zijn eerste treffer in dienst van de Friezen maakte. In het vervolg van de eerste helft bleven de mannen van trainer Alfons Arts domineren en leken op weg naar de 2-0. Zo schoot Martijn van der Laan op de lat en waren ook Oghuzan Turk en Bob Schepers dichtbij een treffer.

Na de pauze leek er echter een ander sc Cambuur op het veld te staan. Het spel werd rommeliger, waardoor FC Dordrecht het idee kreeg dat er toch nog wat te halen viel. Dat gebeurde uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd. In de 85 minuut tekende Tom Beugelsdijk voor de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd kreeg FC Dordrecht een strafschop toegekend, nadat Kevin Tano in de zestien onderuit werd gehaald. Cecillio Lopes ging achter de bal staan en bezorgde zijn ploeg de volle buit.

Natuurlijk werden er ook nog andere wedstrijden gespeeld. Zo Willem II en FC Zwolle bleven in het spoor van koploper FC Eindhoven door hun wedstrijden tegen respectievelijk Telstar (3-2) en FC Voledam (3-1) te winnen. Morgenmiddag staat er een heuse degradatiekraker op de rol. sc Veendam neemt het dan namelijk op tegen FC Emmen.



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Oss AGOVV 1-0
FC Den Bosch Sparta 0-1
Almere City FC Helmond Sport 2-1
FC Eindhoven Go Ahead Eagles 1-0
FC Dordrecht SC Cambuur 2-1
MVV Fortuna Sittard 3-1
FC Zwolle FC Volendam 3-1
Willem II Telstar 3-2
SC Veendam FC Emmen zo, 14:30


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Eindhoven 6 5 1 0 16 9-1
2 FC Zwolle 6 4 1 1 13 14-7
3 Willem II 6 4 1 1 13 13-8
4 Almere City FC 6 4 0 2 12 16-11
5 SC Cambuur 6 3 1 2 10 13-8
6 FC Oss 6 3 1 2 10 13-10
7 MVV 6 3 1 2 10 12-11
8 Helmond Sport 6 3 0 3 9 11-11
9 FC Dordrecht 6 2 3 1 9 9-10
10 Sparta 6 2 2 2 8 6-7
11 Fortuna Sittard 6 2 1 3 7 13-11
12 Telstar 6 2 1 3 7 9-8
13 FC Den Bosch 6 1 4 1 7 7-7
14 Go Ahead Eagles 6 1 3 2 6 8-9
15 FC Volendam 6 1 3 2 6 6-9
16 SC Veendam 5 0 1 4 1 5-12
17 FC Emmen 5 0 1 4 1 3-13
18 AGOVV 6 0 1 5 1 4-18


Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

'Privékliniek opereert eerder dan ziekenhuis'

Chirurgen die in particuliere klinieken werken, gaan veel sneller over tot een operatie dan hun collega's in ziekenhuizen. Vaak is dit niet nodig en het kan zelfs meer kwaad dan goed doen, maar de klinieken verdienen er meer aan. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van onderzoek van Zorgverzekeraars Nederland.

De verzekeraars onderzochten verschillen in operatiegedrag tussen instellingen en tussen gemeenten. Vooral bij herniapatiënten is het verschil tussen instellingen groot. De ene instelling besluit 5,5 keer zo vaak te opereren als een andere. Ook gemeenten waar een particuliere kliniek is gevestigd, werden veel meer operaties geteld.

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie gaat een hernia in het leeuwendeel van de gevallen vanzelf over. Een operatie, hoe klein ook, beschadigt de rug. Vanuit commerciële overwegingen zouden privéklinieken hier toch vaak hernia-operaties aanbieden.

NRC Handelsblad wijst erop dat een operatie de privékliniek na onderhandelingen met de verzekeraar drie- tot zesduizend euro oplevert. Als de patiënt zonder operatie naar huis wordt gestuurd krijgt de kliniek maar een paar tientjes.

Vooral mondige patiënten zouden de weg naar een particuliere kliniek weten te vinden. "Zet ergens een herniakliniek neer en het aantal patiënten dat zich laat opereren neemt vanzelf toe. Het is net de warme bakker, om de hoek", zegt hoogleraar neurochirurgie Wilco Peul in de krant.

Krajicek: "Ben frisser dan de andere speelsters"

Michaëlla Krajicek bereikte vannacht de halve finales bij het WTA-toernooi van Québec. De Nederlandse wist Rebecca Marino te verslaan en versloeg daarmee voor het eerst in lange tijd een top 50-speelster.

"Het is heel fijn dat ik weer een speelster uit de top 50 heb kunnen verslaan," aldus Krajicek, die het als een voordeel ziet dat ze weinig toernooien heeft kunnen spelen voor de US Open door blessures. "Ik denk dat ik daardoor op dit moment toch frisser ben dan de meeste andere speelsters."

5-voudige milf doet 16-jarige Wow-speler

Angie Jenkins uit Lowell, in de Amerikaanse staat Michigan, draait voor ruim zeven jaar de bak in. De 34-jarige moeder van vijf kinderen heeft de liefde bedreven met een 16-jarige jongen die ze had leren kennen dankzij 'World of Warcraft'.

De struise blondine leerde de knul via de online game kennen toen hij 15 was. De knul was koud 16, toen zij vorig jaar de lange reis aflegde naar Buffalo in de staat New York. Daar leerde de geile milf op de achterbank van de auto de knul wat er zoal op liefdesgebied te koop is.

Al snel kregen de ouders van de jongen lucht van het avontuurtje van hun zoon. In zijn gsm zagen ze dat hij een aantal keren was gebeld door een nummer uit een andere staat. Zij gingen zoals het goede ouders betaamt naar de politie. Rechecheurs troffen later pornografische afbeeldingen van de knul aan die hij naar Jenkins had gestuurd.

Volgens de recherche had de jonge moeder een auto gehuurd om de reis van 600 kilometer af te leggen. Op de parkeerplaats van een warenhuis werd de vijfvoudige moeder zo mogelijk nog verder uitgewoond door de wellustige puber. Later noemde zij het slachtoffer een lafaard en dreigde ze zichzelf van kant te maken als hij de relatie zou verbreken.

De politie heeft Jenkins vorige maand opgepakt. Donderdag is zij veroordeeld tot meer dan zeven jaar celstraf wegens seks met een minderjarige. Ook moet zij hem 4.480 dollar schadevergoeding betalen voor dit schokkende misdrijf.


FOK! wenst de knaap veel sterkte toe

Pieters: "Best trots dat PSV bod afwees"

Hoewel Erik Pieters een transfer naar Newcastle United wel zag zitten, is hij toch 'een beetje trots' dat PSV een bod van 7,5 miljoen euro afwees.

Pieters leek afgelopen zomer een overstap naar de Premier League te maken, maar de Eindhovense club wilde de linksback niet kwijt. "Ik ben er wel een beetje trots op dat PSV een bod van 7,5 miljoen euro afwees", zegt Pieters in De Telegraaf. "En dat Fred Rutten zei een transfer niet te accepteren en Dries Mertens ervoor zou gaan liggen."

"Uiteindelijk zei PSV dat ze geen goede vervanger konden vinden", vertelt hij. "Over die handelwijze heb ik later een gesprek gevoerd met technisch directeur Marcel Brands en ik kan met zijn uitleg leven. Of ik volgende keer met mijn vuist op tafel sla? Dat ligt eraan hoe PSV zich opstelt. Dat was nu eerlijk, dus oké."

De verdediger zag een overstap naar de Engelse competitie best zitten. "Ik ben pas 23, maar voel me ook rijp om de stap naar de Premier League te maken. Anders had ik afgelopen zomer niet aan PSV gevraagd of ik met Newcastle United mocht praten", licht Pieters toe.

Inmiddels heeft Pieters zijn aandacht weer volledig op PSV gericht. "Ik ben niet iemand die z'n kont tegen de krib gooit", zegt hij. "Als de beslissing eenmaal is genomen moet je door en hebben je club, medespelers en jijzelf er niets aan om te gaan malen en mokken."

6K voor verneukt kapsel

Een 27-jarige vrouw uit het Engelse Nottingham heeft een mooi bedrag gekregen van haar kapper. Charlotte Jones heeft een bedrag van maar liefst 5250 pond, ruim 6.000 euro gekregen als schadevergoeding. De leerling-kapper had namelijk haar hele kapsel verneukt.

De vrouw betaalde in 2009 60 pond om haar haar te blonderen. Ze zat maar liefst elf uur in de stoel en onderging vijf blekingsbehandelingen. Hoewel de leerling haar ervan wilde overtuigen dat het kapsel was geslaagd, zag Jones er naar eigen zeggen uit als een vogelverschrikker.

De jonge vrouw moest drie maanden een pet dragen en was aan huis gekluisterd. Haar hoofdhuid was verbrand en tot overmaat van ramp viel haar haar uit. Na een hoop juridisch gesteggel kwamen zij en de kapper overeen dat zij het enorme bedrag zou krijgen als vergoeding voor het opgedane leed.

Om te oordelen of het kapsel echt mislukt was, check de bron voor foto's

Wientjes: Consumentenvertrouwen cruciaal

Het consumentenvertrouwen is cruciaal voor hoe het verder gaat met de economie in Nederland en Europa. Dit zegt voorzitter Bernard Wientjes van ondernemersorganisatie VNO-NCW in een interview met Het Financieele Dagblad van zaterdag.

Hij memoreert dat de autoverkopen halveerden na het faillissement van zakenbank Lehman Brothers in 2008, zonder dat er sprake was van een dalende koopkracht of een stijgende werkloosheid. "Het is allemaal psychologie", volgens de werkgeversvoorman. "Angst en onzekerheid leiden tot uitstelgedrag. Met economisch desastreuze gevolgen."

'Misbruik Heel in doofpot'

De zwakzinnigeninstelling Sint Joseph in Heel heeft zaken van seksueel misbruik jarenlang in de doofpot gestopt. Dat concludeert het Limburgs Dagblad zaterdag na het inzien van het proces-verbaal van verhoren van de rector, de in 1980 overleden Victor Tillemans.

Tillemans werd in 1967 in hoger beroep veroordeeld voor verschillende gevallen van 'ontucht met een aan zijn opleiding toevertrouwde minderjarige'. Bij zijn aanhouding in 1965 zou Tillemans al hebben gezegd dat het destijds beleid van de instelling was om te zwijgen over misbruik.

Tillemans moest een maand de cel in. De verplegers die hem hadden aangegeven moesten volgens de krant weg. Tillemans had een gratieverzoek ingediend omdat hij graag docent bij de opleiding van de Kinderbescherming wilde blijven, maar dat werd afgewezen.

Sint Joseph kwam vorige maand in het nieuws vanwege een opvallend hoog sterftecijfer bij het internaat in de jaren vijftig. Toen Tillemans in dienst kwam, in 1954, stopte deze reeks sterfgevallen. Hij zou zijn binnengehaald omdat iemand anders 'wegens verdachtmakingen' was vertrokken.

Begin deze maand verkondigde de oud-hoofdverpleegkundige in KRO Brandpunt dat een broeder hem had verteld dat diens voorganger in de jaren vijftig geestelijk gehandicapte jongen had omgebracht. In drie jaar tijd overleden in de instelling 34 jongens onder de 18 jaar. Justitie heeft laten weten met de oud-hoofdverpleegkundige in gesprek te gaan. Als het om moorden gaat, zijn de zaken inmiddels verjaard.

Nachtelijke Battlefield 3-actie

De volledige Xbox 360-trailer van Battlefield 3 Operation Guillotine is daarnet online gezet door EA. Nog even en we kunnen los met de langverwachte shooter van DICE en EA. In de trailer zien we een nachtelijke singleplayer missie waar de Amerikanen een dorpje proberen aan te vallen. Geniet van de filmische actie:

De game komt over één maand en één week uit. De beta zal niet meer lang op zich laten wachten.

VVD-prominent: Hype over moslims is over

Integratie is geen belangrijk thema meer in de politiek. "Het onderwerp is een beetje uitgepieterd", zegt VVD-prominent en voormalig KPN-topman Ben Verwaayen zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

"Goede mensen in de politiek hebben er een neus voor en weten: de hype is voorbij", stelt Verwaayen, doelend op de discussie over de integratie van moslims. "Nederland is natuurlijk geen anti-islamland. Het probleem was alleen het onderbuikgevoel. Ik mág er niet over praten, dus ik zál er godverdorie wèl over praten."

PVV-leider Wilders is volgens Verwaayen ook aan het veranderen. "Voor hem zijn Grieken de nieuwe moslims." Terecht is dat overigens niet. "Natuurlijk is alles wat de Grieken gedaan hebben fout. Maar het essentiële is dat we erbij stonden en niets gedaan hebben."

Verwaayen, nu topman van het Frans-Amerikaanse bedrijf Alcatel, is op de achtergrond een belangrijke adviseur van premier Mark Rutte (VVD). Diens kabinet is niet bevlogen, zegt Verwaayen. Het tweede kabinet-Rutte zal dat wel zijn, voorspelt hij. "Want Mark is geen premier voor vier jaar. Hij is er voor acht jaar. En na acht jaar moet Rutte dan wegwezen. Leiderschap is beperkt houdbaar."

Kantinejuf heeft seks met scholier

Laurie J. Matthews uit het Amerikaanse Meridian kan voor de rest van haar leven achter de tralies belanden. De voormalige kantinemedewerkster van Meridian High School heeft namelijk een seksrelatie gehad met een 17-jarige leerling op die school.

De 48-jarige Matthews ging in september vorig jaar voor het eerst met de knul naar bed. Dit beviel blijkbaar zo goed, dat zij het vijf maanden wisten vol te houden samen. De geile gehaktballendraaister, die twee jaar werkzaam was op de school, besloot echter in november ontslag te nemen.

De vrouw heeft zich maandag zelf gemeld bij de politie. Dinsdag zal zij zich voor de rechter moeten verantwoorden voor deze gruwelijke misdaad. De maximumstraf voor vrijwillige seks met een minderjarige is dan ook levenslang.

Karelse blij met 'snotapen' Schalk en Bayram

NAC Breda boekte vrijdagavond in Nijmegen de eerste zege van het seizoen. Een hoofdrol was weggelegd voor de jonge Alex Schalk en Ömar Bayram.

NAC nam het op tegen N.E.C. Nijmegen en wist in drie minuten tijd de wedstrijd te beslissen. De ploeg uit Breda begon slecht aan de wedstrijd. Na twee minuten stond NAC achter door een kopbal van Bram Nuytink. Dankzij jongelingen Schalk en Bayram kon de ploeg echter terugkomen.

Schalk tekende voor de gelijkmaker en Bayram maakte daarna de 2-1. NAC gaf de voorsprong niet meer uit handen, waardoor de eerste drie punten achter de naam geschreven mogen worden. De jonge spelers konden op complimenten van de trainer rekenen."Gelukkig hebben die twee snotapen er twee in kunnen schieten", zei John Karelse lachend na afloop van het duel tegen Omroep Brabant.

PS Vita is regiovrij

Shuhei Yoshida, baas van Sony Computer Entertainment, heeft in een reactie op twitter bevestigd dat de PS Vita regiovrij zal zijn. Dit houdt in dat Amerikanen en Europeanen de nieuwe handheld van Sony vanaf 17 december kunnen importeren vanuit Japan. Eerder in juni kwam de regiovrij-vraag ook al ter sprake.

Toen is er geantwoord dat het best goed mogelijk was dat de PS Vita regiovrij zou kunnen zijn, het was toen nog niet zeker, nu wel. Bekijk hieronder het antwoord van Yoshida.

Antwoord

[DC] Federer en Wawrinka geklopt in dubbel

Roger Federer en Stanislas Wawrinka hebben met Zwitserland in de play-offs van de Daviscup om een plaats in de wereldgroep tegen Australië verrassend het dubbelspel verloren. De olympisch kampioenen van Beijing verloren met 6-2, 4-6, 2-6 en 6-7 van Lleyton Hewitt en Chris Guccione.

Australië nam door de winst een voorsprong van 2-1. Hewitt verloor gisteren het enkelspel van Federer maar Bernard Tomic versloeg vervolgens Wawrinka.

Tomic speelt morgen tegen zijn idool Federer en Wawrinka tegen Hewitt.

Vrouw mishandeld voor wijdbeens tv kijken

Een 23-jarige man uit het Taiwanese Kaohsiung heeft zijn vrouw mishandeld. Vrouw Hsu zat namelijk wijdbeens televisie te kijken in hun huis.

De 22-jarige vrouw is al drie jaar samen met haar man Lau. Dit jaar heeft ze werk gekregen als kledingverkoopster en komt dan ook dikwijls laat thuis. Lau dacht echter dat zijn vrouw vreemdging en daarom telkens laat thuiskwam.

Onlangs nam Hsu een welverdiende douche om vervolgens met haar benen wijd op de bank voor de tv te ploffen. "Je laat je intieme delen zien", schreeuwde Lau uit. "Geen wonder dat je mannen verleidt." Hsu verdedigde zich door te zeggen dat ze juist thuis wat wilde ontspannen en er verder geen vreemden in huis waren.

Desondanks ontstak Lau in woede en bekogelde zijn vrouw achtereenvolgens met een stoel, een föhn en een asbak. Bij het afweren van de voorwerpen liep Hsu verwondingen aan haar armen op. Zij is inmiddels bij haar moeder ingetrokken.

Lau heft de politie verklaard dat hij jaloers was en zijn zelfbeheersing verloor. Hij heeft spijt en belooft zijn vrouw nooit meer pijn te doen.


Gelukkig hebben de mensen van NMA er weer een mooi filmpje van gemaakt...

Experts pleiten voor meer openbare toiletten

De teruggang van het aantal openbare toiletten moet een halt worden toegeroepen. Ouderen durven soms geen uitjes meer te maken uit vrees dat ze niet op tijd een toilet kunnen vinden. Soms gaan ze toch en lossen ze het op door de hele dag niks te drinken. Maar op hun leeftjid lopen ze juist veel risico op uitdroging. Daarvoor waarschuwen deskundigen zaterdag in het AD.

Uroloog Paul Kil wijst erop dat het aantal mannen met prostaatklachten toeneemt. Zo heeft een kwart van de mannen vanaf zijn 55e voortdurend de aandrang om te plassen. Schaamte en onzekerheid zouden deze mensen in een isolement drijven. Volgens promovenda industrieel ontwerp Marian Loth is een probleem bij de aanpak van het probleem dat er een taboe op rust. "De stoelgang is een groter taboe dan seks."

Een woordvoerder van ouderenbond ANBO zegt in een reactie op het artikel dat al hard aan oplossingen wordt gewerkt. "Binnen nu en een aantal jaren heb je in alle treinen en op alle stations een toilet. Bij onze dagtochten zorgen we altijd dat er plaspauzes op schone locaties zijn. Vaak kun je ook een winkel binnenlopen en naar het toilet vragen."

De bond is nog aan het inventariseren wat de problemen zijn. "We krijgen soms signalen dat de wc's niet te vinden zijn of vies zijn. We gaan echter niet iedereen aanschrijven dat het beter moet voordat we goed weten wat er speelt." De woordvoerder acht het mogelijk dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in de toekomst wordt benaderd. "Maar misschien gaan we het juist via de winkeliers spelen."


Experts pleiten voor meer openbare toiletten (Foto: Novum)

Topjaar voor appels

Veel fruitteeltbedrijven ontvangen zaterdag, de Nationale Appelplukdag, bezoekers die zelf de vruchten mogen plukken. De tuinders hebben dit jaar dan ook heel wat te doen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) raamt de oogst van de appels dit jaar op 418 miljoen kilo, een kwart meer dan vorig jaar. Bovendien zal de opbrengst uitkomen op 50 ton per hectare, de hoogste opbrengst ooit en 12 procent meer dan in het vorige topjaar 2009.

Toch zien veel Nederlandse tuinders kennelijk meer brood in peren dan in appels. De oppervlakte met appelbomen daalde dit jaar met 3,6 procent tot 8,4 duizend hectare. In 1992 was dat nog 17.000 hectare. In dezelfde tijd steeg het perenareaal met ruim 50 procent. Als dat zo doorgaat, is de oppervlakte met perenbomen volgend jaar groter dan het appelareaal.

Koeman: "Feyenoord komt frisser voor de dag"

Trainer Ronald Koeman is blij dat Feyenoord afgelopen week niet Europees in actie hoefde te komen. Hij verwacht dat de Rotterdammers frisser voor de dag zullen komen.

Doordat Feyenoord niet in de Europese competitie in actie hoeft te komen, heeft de trainer tijd voor andere dingen. "Ik heb nu de tijd om dingen neer te zetten en om goed te trainen met de spelers van Feyenoord", zegt Koeman tegen De Telegraaf.

"Ja, het is anders dan ik altijd gewend was als speler of trainer", zegt hij. "Maar dit moet ook de winst zijn die wij als club kunnen boeken. Dat merk je niet direct, maar als het seizoen vordert, verwacht ik dat Feyenoord frisser voor de dag komt. Wij hebben geen dubbel programma en ik kan veel werken met onze talenten."

Koeman traint bijna elke week minimaal een dag achter gesloten deuren. "Het gaat dan om tactische trainingen en daar heb ik geen pottenkijkers bij nodig", verklaart Koeman de behoefte aan afgeschermde oefensessies. Feyenoord neemt het dit weekeinde op tegen De Graafschap.

De Jager geeft Kamer simulaties crises

Een aanhoudende Europese schuldencrisis zou ertoe kunnen leiden dat in Nederland aandelenkoersen met 40 procent dalen en huizenprijzen met 20 procent. Het aantal woningtransacties kan dalen met 40 procent.

Dat blijkt uit een van drie simulaties die het kabinet heeft laten uitvoeren. De andere simulaties gaan over de gevolgen van een financiële en een mondiale economische crisis.

Bij een Europese schuldencrisis en een financiële crisis kan het bruto binnenlands product na vijf jaar met 5,4 procent dalen. In het geval van een mondiale crisis is dat zelfs 7,8 procent, zo hebben rekenmeesters opgemaakt.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft een rapport hierover vrijdag verstrekt aan de Tweede Kamer.

Afgelopen woensdag had PVV-leider Geert Wilders het kabinet gevraagd om op een rijtje te zetten welke scenario's worden voorbereid voor het noodlijdende Griekenland, en wat de opties kosten.

Inschattingen van mogelijke directe verliezen voor Nederland zijn, onder meer wegens de onzekerheden hierover, vertrouwelijk aan de Tweede Kamer verstrekt.

De Jager geeft Kamer simulaties crises
De Jager geeft Kamer simulaties crises (Foto: ANP)

Junks kunnen aan het gas

Amerikaanse drugsverslaafden hebben een nieuw snufje ontdekt om high van te worden. Ze gaan massaal aan het gas. Het gas dat in een airconditioning zit, welteverstaan.

De airco's, in groten getale aanwezig in het immer hete Las Vegas, zijn gevuld met CFK's. Talloze eigenaren van zo'n apparaat hebben zich al tot reparateurs moeten wenden omdat het gas op was. "We zien het de laatste tijd steeds vaker", vertelt manager van een aircobedrijf Lance Fernandez. "Vroeger zagen we het een of twee keer per maand, nu gebeurt het meerdere keren per maand."

Monteurs zien geregeld dat er geen gas meer in een airco zit, iets dat niet zou mogen gebeuren in een gesloten ruimte. Op internet zijn filmpjes te zien hoe pubers met een ventiel het gas binnenkrijgen. Iets dat niet zonder gevaar is.

Het gas kan namelijk leiden tot duizeligheid en zelfs de dood. Men kan er namelijk een hartstilstand van krijgen. Reparateurs brengen nu voor zo'n honderd dollar een slot aan op het ventiel, in de hoop dat dit junkies afschrikt.


Een nieuwsfilmpje over de nieuwe drug

Altidore: "AZ investeert in mij"

Spits Jozy Altidore heeft het prima naar zin bij AZ. Hij kijkt zijn ogen uit in Alkmaar en scoorde tot nu toe al vier doelpunten.

"Het team is flying", zegt de Amerikaan tegen De Telegraaf. "Ons voetbal spreekt voor zichzelf." Altidore werkt nog wel hard met trainer Verbeek om het beste uit zijn werk in de spits te halen. "Hij is inderdaad kritisch. Maar dat is goed, het maakt je beter", zegt Altidore.

Dat lijkt zijn vruchten al af te werpen, want de Amerikaans international maakte tot nu toe al vier doelpunten voor de ploeg uit Alkmaar. Hij vindt de insteek van AZ prettig. "Tot nu toe speelde ik bij ploegen die zich afvroegen hoe snel ik kon gaan bijdragen. Bij deze club wordt in mij geïnvesteerd."

Altidore stond eerder onder contract bij Villarreal, Hull City, Bursaspor en Xerez. Hij heeft het erg naar zijn zin, niet alleen bij de club, maar ook in Nederland in het algemeen. "I love it here in Holland", zegt hij. AZ neemt het dit weekeinde op tegen RKC Waalwijk.

Duizend blote mensen poseren bij Dode Zee

De Dode Zee is zaterdag het toneel van een massale naaktshoot. De wereldberoemde Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick legt op een strand duizend blote Israëliërs vast.

De fotoshoot brengt de Israëlische campagne onder de aandacht die ervoor moet zorgen dat het meer wordt erkend als een van de zeven wereldwonderen. Hierover is in november een internetstemming.

Orthodox-joodse rabbijnen en politici hebben tegen het initiatief geprotesteerd. De lokale autoriteiten hebben gedreigd de politie in te schakelen. De shoot zou aanstootgevend zijn voor omwonenden.

Man valt van balkon, vrouw aangehouden

De politie heeft vrijdagavond in Dordrecht een vrouw aangehouden nadat een man zwaargewond raakte door een val van een balkon. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd, meldt de politie.

Rond 20.30 uur werd een 'verdachte situatie' gemeld waarbij de man van het balkon van een flatwoning aan de Colijnstraat viel. Voor de hulpverlening werden meerdere ambulances en een traumahelikopter ingeschakeld. De man is afgevoerd naar een ziekenhuis.

In de woning waar hij uit viel, stuitte de politie op een 37-jarige vrouw uit Dordrecht. Zij is aangehouden en wordt verhoord.

Katamari Damacy naar Vita

De PlayStation Vita krijgt een Katamari Damacy-game, waarin functies van de handheld worden gebruikt om nieuwe gameplayelementen toe te voegen.

In Katamari Damacy voor de PlayStation Vita wordt de steeds groeiende bal waarop alles plakt gecontroleerd door het aanraken van het scherm om in de aangegeven richting te rollen. Een geheel nieuwe functie stelt spelers in staat om door middel van het touchpad aan de achterkant van de PlayStation Vita te gebruiken om de bal verticaal of horizontaal te rekken. Op deze manier kun je meer objecten tegelijkertijd vangen of door smalle doorgangen komen.

Het spel is 'coming soon', dus ergens in 2012, wanneer de PlayStation Vita ook hier verkrijgbaar is, zal een aardige gok zijn voor ons Europeanen.

Krajicek naar halve finale in Québec

Michaëlla Krajicek heeft de halve finale bereikt van het WTA-toernooi van Québec in Canada. De Nederlandse tennisster rekende in de kwartfinale in twee sets (6-1 en 6-3) af met de als vierde geplaatste Canadese Rebecca Marino.

Krajicek stuit nu op de als zesde geplaatste Barbora Strycova, die een Tsjechisch onderonsje met Andrea Hlavackova in haar voordeel beslechtte. De andere halve eindstrijd gaat tussen Tamira Paszek uit Oostenrijk en Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland.

Krajicek naar halve finale in Québec
Krajicek naar halve finale in Québec (Foto: ANP)

Zone of the Enders-aankondiging laat op zich wachten

Tijdens de Zone of the Enders-presentatie van Hideo Kojima is er geen nieuw deel aangekondigd, zoals geruchten eerder deden vermoeden. Er werd niets nieuws getoond, zelfs geen gameplaybeelden van de HD-remake.

Er werd lang gepraat over de eerdere delen van Zone of the Enders met de co-director en art director. Later kwamen er nog stemacteurs op het podium om hun herinneringen op te halen en nog eens oude scènes te doen. Er werden ondertussen beelden van de betreffende filmpjes getoond.

Daarna kwam voor de zoveelste keer de teaservideo van de HD-remake en dacht men even dat er een aankondiging kwam van een nieuw spel. Maar er kwam een logo van Guy Savage op het scherm zonder een aankondiging. Guy Savage is een mini-game hack-and-slash dat in Metal Gear Solid 3 zit en blijkbaar was het ooit de bedoeling er een volledig spel van te maken.

Toch kwam er nog een aankondiging: er komt merchandise van Jehuty, Vic Viper and Anubis uit Zone of the Enders uit in Japan zo rond november eind dit jaar. We moeten dus maar blijven wachten op nieuws over een derde deel of vervolg op de Nintendo 3DS.

Kingdom Hearts 3DS-details

Kingdom Hearts Dream Drop Distance is te spelen op de Tokyo Game Show en Tetsuya Nomura heeft wat basiselementen van de gameplay uitgelegd via zijn Twitter-account. Hij heeft drie nieuwe gameplay-elementen kort besproken:

Free Flow
Dit zijn de "flashy"-acties zoals Nomura ze noemt. Door het indrukken van Y kan jouw personage zich afzetten tegen muren, om palen heen draaien, glijden over rails, enzovoort. Deze acties kun je ook combineren met andere aanvallen of sprongen.


Reality Shift
Als je vijanden aanvalt, worden objecten en vijanden soms gemarkeerd met een cursor. Druk op X en A tegelijk en je kunt speciale aanvallen uitvoeren via het onderste scherm.


Dual link
In het spel vecht je met demonen samen die 'Dream Eaters' worden genoemd. In de TGS-demo zijn er twee in je team. Als je een speciale meter hebt opgebouwd begint er een Dream Eater-icoon te knipperen. Dan is het mogelijk een teamaanval te doen, ook met beide Dream Eaters in je team.

Kingdom Hearts Dream Drop Distance komt in 2012 uit voor Nintendo 3DS.

Doden en tientallen gewonden bij crash vliegshow VS

Bij de crash van een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog op een vliegshow in de Amerikaanse staat Nevada zijn drie doden en meer dan vijftig gewonden gevallen. Het vliegtuig, bestuurd door de 74-jarige ervaren stuntpiloot Jimmy Leeward, raakte in een spin en stortte op de grond.

De crash komt volgens de autoriteiten vermoedelijk door een mechanisch defect. De piloot deed mee aan een vliegrace. Een getuige die de crash op dertig meter afstand zag gebeuren, beschrijft dat iemand voor haar begon te bloeden nadat een stuk onderdeel van het vliegtuig tegen zijn hoofd was gevlogen. Ook lagen volgens haar overal ledematen.

Onder de doden is de piloot. Hij had zijn vliegtuig, een P-51 Mustang de naam Galloping Ghost gegeven. De piloot werd ingezet bij meerdere Hollywood-producties. Van de 56 gewonden verkeren er vijftien in kritieke toestand. Daarnaast zijn er dertien in de gevarenzone.


Crash tijdens vliegshow in Nevada

'Contactquotum moet bonnenquotum vervangen'

Agenten moeten vaker met verkeersdeelnemers in gesprek gaan in plaats van meteen een bon uit te schrijven. Het inmiddels verboden bonnenquotum moet worden vervangen door een contactquotum, zegt landelijk programmamanager bij de politie Egbert-Jan van Hasselt zaterdag in De Telegraaf. Hij werkt aan de 'verkeerspolitie nieuwe stijl' voor Nederland.

Officier van justitie en Hoofd Team Verkeer van het Landelijk Parket Willebrord Freijsen is volgens de krant groot voorstander van de nieuwe aanpak. De politie moet volgens hem uitleggen waarom zij aan handhaving doet. Voor veel mensen is het volgens hem echter al 'zonneklaar' dat de politie bekeuringen uitdeelt om de veiligheid te vergroten.

De jaren negentig

Ook het FOK!weblog doet mee aan 90's week die je op alle subsites kunt vinden. Bij ons echter geen thema zoals sport of games maar bij ons komt alles voorbij wat maf, gestoord of opvallend was in de jaren '90. Van gabber tot reclames. We hebben van alles voor jullie klaar staan.

We hopen dat jullie het leuk vinden en mochten we iets vergeten zijn gooi het dan in de submit.

Tales of the Abyss nog dit jaar in Europa

Namco Bandai Games Europe heeft bij de nieuwste Tales Of The Abyss-trailer bevestigd dat de langverwachte game in 2011 uitkomt in Europa. De eerder genoemde vertraging geldt voor de Verenigde Staten, daar komt de game pas in 2012 uit.

In de game speel je Luke von Fabre, erfgenaam van een familie van aristocraten. Hij was zeven jaar geleden ontvoerd en tijdens deze gebeurtenis verloor hij zijn geheugen. Hij leidt een rustig, saai leven in het bijzijn van zijn familie die hem afschermt van de buitenwereld, waar hij niets vanaf weet. Plotseling wordt hij in de buitenwereld geslingerd en komt hij in contact met de Order of Lorelei, bewakers van de voorspelling bekend als de Score. Luke bevindt zich in een verwarde en soms vijandige wereld waar hij geen idee heeft wie zijn vrienden of vijanden zijn. Luke strijdt voor vriendschap, opofferingen, lot en keuze dankzij zijn naïviteit en jaren van isolatie. Luke draagt het lot van vele en zijn acties bepalen uiteindelijk of de wereld gered wordt of ondergaat aan vernietiging.

Tales of the Abyss was in 2005 beschikbaar voor de PlayStation 2 in Japan en in 2006 in Amerika. Dit jaar komt een aangepaste versie van de PS2-titel voor de Nintendo 3DS en is dit tevens de eerste keer dat de game beschikbaar zal zijn in Europa.

UBS-handelaar aangeklaagd wegens fraude

De handelaar van de Zwitserse bank UBS die ervan wordt verdacht een verlies van 1,4 miljard euro te hebben veroorzaakt is vrijdag aangeklaagd wegens fraude en valsheid in geschrifte. Dat heeft de politie in Londen bekendgemaakt.

De 31-jarige Kweku Adoboli werd vrijdag voorgeleid aan de rechter. Tot de volgende zitting, die op 22 september plaatsvindt, blijft Adoboli in hechtenis. Een onderzoek waarbij onder meer de Britse autoriteit voor de financiële markten, de Serious Fraud Office en de Crown Prosecution Service - het Britse openbaar ministerie - zijn betrokken, is nog steeds gaande.

Adoboli werd donderdag in Londen gearresteerd.

Drenkeling Gouwzee overleden

De drenkeling die vrijdagmiddag uit de Gouwzee werd gevist, is overleden. Het gaat om een 55-jarige man uit Amsterdam, meldt het Korps Landelijke Politiediensten vrijdagavond.

De man sloeg rond 15.30 uur ter hoogte van Monnickendam overboord door vermoedelijk een klap van de giek. Het lukte de medeopvarende van de boot niet om hem aan boord te halen, waarna hij onder water verdween.

Na bijna anderhalf uur trof de reddingsbrigade de drenkeling aan. Hij werd naar de haven van Monnickendam gebracht, waar ambulancemedewerkers klaarstonden. Ze konden echter niets meer voor hem doen.

Akkoord over strengere begrotingsregels EU-lidstaten

De ministers van financiën van de 27 EU-lidstaten hebben na een jaar van strijd vrijdag een akkoord bereikt over strengere begrotingsregels. De nieuwe regels moeten het eenvoudiger maken een land te bestraffen als een te groot begrotingstekort ontstaat. De hoop is dat de nieuwe regelgeving tevens leidt tot een herstel van het vertrouwen in de financiën van de lidstaten.

De Poolse minister van financiën Jacek Rostowski maakte het akkoord bekend. De EU-ministers waren bijeen in het Poolse Wroclaw en stonden onder grote druk om vooruitgang te boeken in de strijd tegen de schuldencrisis.

Onder de nieuwe regels wordt het eenvoudiger om landen die een groter begrotingstekort hebben dan volgens EU-normen is toegestaan te straffen. Voorheen moest een meerderheid worden gevonden om een land te bestraffen, maar dat is nu omgekeerd: landen moet nu een meerderheid vinden om een eind te maken aan de strafmaatregelen.

President van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet was positief over het akkoord. "Ik zeg niet dat het perfect is, maar het is een zeer belangrijke verbetering." Trichet voegde daar aan toe dat op de middellange termijn verdere stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat regeringen een gezond financieel beleid voeren.

In het verleden hebben veel EU-lidstaten zich niet gehouden aan de Europese regels voor de overheidsbegrotingen. Een van de eisen is dat het begrotingstekort niet groter mag zijn dan drie procent. Onder andere Frankrijk en Duitsland hebben deze regels in het verleden overtreden.

Hoewel de nieuwe begrotingsregels niet direct de zorgen van de financiële markten over de schuldencrisis zullen wegnemen, is het wel een eerste teken dat de EU-lidstaten bereid zijn een deel van hun soevereiniteit over te dragen om zo het vertrouwen in de regio op de lange termijn te herstellen. De jarenlange vertragingen en de gecompliceerde stemprocedures over de maatregelen die vooraf gingen aan de overeenkomst van vrijdag doen echter vermoeden dat het moeilijk wordt nog meer vooruitgang te boeken.

De informele bijeenkomst in Wroclaw werd ook bezocht door de Amerikaanse minister van financiën Timothy Geithner. Het was de eerste keer dat een Amerikaanse minister van financiën bij een dergelijk overleg aanwezig was. Hij drong er bij de Europese ministers op aan de crisis op te lossen om te voorkomen dat die nog meer schade toebrengt aan de wereldeconomie.

Geen ja van FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten blijft dwarsliggen in de discussie rond het pensioenakkoord. De bondsraad besloot vrijdag in Utrecht unaniem dat verbeteringen nodig zijn. Voorzitter van de vakcentrale FNV Agnes Jongerius kreeg een gele kaart. "Dit is een laatste waarschuwing."

Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) deed donderdagavond toezeggingen rond het pensioenakkoord. "De bondsraad ziet de verbeteringen", zei voorzitter Henk van der Kolk. "Maar die zijn nog niet voldoende." De voorstellen van de minister zijn ook nog te weinig uitgewerkt, zei hij. "Wij kunnen maandag niet voorstemmen zoals het er nu voorstaat."

De bondsraad is zeer teleurgesteld over hoe de onderhandelingsdelegatie van de FNV zich gedragen heeft. "Agnes heeft niet geluisterd naar de achterban. Dit kan zo niet verder", gaf de bondsraad van de grootste bond binnen de vakcentrale aan. Van der Kolk wil daarom nu zelf aan de onderhandelingstafel plaatsnemen.

Eerder vrijdag reageerde Van der Kolk nog gematigd positief op het door de Tweede Kamer aangenomen akkoord. "Het casinopensioen lijkt van de baan", zei hij. "Wel moeten de voorwaarden nog goed ingevuld worden." De voorzitter ontkende dat hij is teruggeroepen door de bondsraad. "Ik was vanochtend ook al kritisch."

De negentien bonden van vakcentrale FNV komen maandag weer bijeen in de federatieraad. Zij buigen zich dan over het gewijzigde pensioenakkoord. Onder druk van de PvdA zegde Kamp toe om pensionering met 65 jaar voor lage inkomens mogelijk te maken. Zij leveren nu drie procent in op hun inkomen, in plaats van de eerder aangekondigde 6,5 procent.

De federatieraad kon het afgelopen maandag niet eens worden over het toen voorliggende akkoord. Naast FNV Bondgenoten wilde ook Abvakabo FNV toen niet instemmen met het pensioenakkoord. In een eerste reactie op de wijzigingen van donderdagavond gaf Abvakabo aan het akkoord nog steeds onvoldoende te vinden.

Het eerder ook kritische FNV Bouw reageerde positief op de wijzigingen afgedwongen door de PvdA. De 'positieve' bonden hebben hiermee wel een meerderheid in de federatieraad van de FNV.

Ruim 180 bruinvissen aangespoeld in augustus

In augustus zijn langs de Nederlandse kust zeker 184 dode bruinvissen aangespoeld. Normaal zijn dat er gemiddeld 56, meldt natuurcentrum Ecomare vrijdag.

De oorzaak is nog niet helemaal bekend. De harde wind uit westelijke richting heeft een duit in het zakje gedaan, maar volgens Ecomare moet er nog iets aan de hand zijn.

De kadavers worden onderzocht aan de Universiteit van Utrecht. Van de bruinvissen die tot nu toe onder de loep zijn genomen, bleek een aantal flinke onderhuidse kneuzingen te hebben. Hoe dat kan is nog niet duidelijk.

Op Texel spoelden in augustus achttien kadavers aan. In andere jaren waren dat er in dezelfde maand nooit meer dan acht. Ook in juli spoelden langs de Nederlandse kust al veel dode bruinvissen aan.

Een bruinvis is een walvisachtige, die 1,80 meter lang en zestig kilo zwaar kan worden. Ze komen vooral voor in de open zee, in water van maximaal tweehonderd meter diep en een temperatuur onder de 17 graden.

Finse politie arresteert terreurverdachten

De Finse autoriteiten hebben twee personen gearresteerd die ervan verdacht worden terrorisme te hebben gefinancierd. Bovendien zouden de twee terroristen hebben gerekruteerd. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat er in Finland terreurverdachten zijn opgepakt.

De twee verdachten werden 7 september in de kraag gevat. Voorafgaand aan de arrestaties werd een 'langdurig onderzoek' verricht, aldus de autoriteiten in een verklaring. Waar het tweetal werd opgepakt is niet bekendgemaakt.

Hoewel Finland terreuraanslagen bespaard zijn gebleven zijn andere Noordse landen de afgelopen jaren getroffen door een aantal aanslagen. Op 22 juli kwamen bij een dubbele aanslag in Noorwegen in totaal 77 mensen om het leven. Denemarken werd in mei opgeschrikt door de arrestatie van een Tsjetsjeen die een aanslag met een bombrief voorbereidde. Vorig jaar werd Stockholm vlak voor kerst getroffen door een zelfmoordaanslag.

Aanklacht tegen Van der Sloot terug naar OM

Het Openbaar Ministerie in de Peruaanse hoofdstad Lima moet zich opnieuw buigen over de aanklacht tegen Joran van der Sloot, die verdacht wordt van de moord op Stephany Flores. Dat heeft justitie in Lima vrijdag besloten.

Op de eerste openbare hoorzitting maandag 12 september had advocaat Edward Álvarez van de familie Flores aangegeven niet akkoord te gaan met de aanklacht. Volgens hem moest deze niet luiden 'moord gevolgd door roof’ maar 'roof gevolgd door moord’. Daarvoor staat volgens de advocaat een levenslange gevangenisstraf.

Het Openbaar Ministerie had 30 jaar geëist en een schadevergoeding van omgerekend ruim 50.000 euro. Ook deze vond Álvarez te laag.

Het feit dat de rechter de aanklacht terugstuurt naar het Openbaar Ministerie wil zeggen dat het proces tegen Van der Sloot vertraging oploopt.

In december zit hij achttien maanden in voorarrest en kan hij om die reden vrijkomen en zijn proces buiten de gevangenis afwachten. Achttien maanden is de maximale termijn voor voorarrest. Maar het Openbaar Ministerie kan verlenging aanvragen.

Joran van der sloot wordt beschuldigd van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, op zijn hotelkamer in Lima, op 30 mei 2010.

Mogelijk doodstraf voor verdachten bomaanslag VN

Vier mannen die ervan verdacht worden opdracht te hebben gegeven voor een autobomaanslag op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in Nigeria zijn vrijdag aangeklaagd door het Nigeriaanse openbaar ministerie. Op de aanklachten staat de doodstraf.

De vier mannen, Abdusalami Adamu, Danzumi Haruna, Salisu Mohammed en Musa Mukailu, maakten deel uit van een groep van negentien personen die vrijdag werd voorgeleid aan de rechtbank in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Alle negentien personen worden ervan beschuldigd lid te zijn van moslimsekte Boko Haram. De sekte heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag op het VN-gebouw opgeëist. De aanslag eiste de levens van 23 personen. Nog eens 116 mensen raakten gewond.

De sekte Boko Haram heeft banden met Al-Qaida in de Islamitische Maghreb en Al-Shabab in Somalië.

Politie eist bronnen The Guardian

De Britse politie wil via de rechter afdwingen dat dagblad The Guardian de bronnen prijsgeeft van zijn publicaties over het afluisterschandaal rond het inmiddels opgeheven boulevardblad News of the World. Dat heeft Scotland Yard vrijdag bekendgemaakt.

Volgens de politie wordt geheime informatie naar de pers gelekt en is het in het belang van het onderzoek dat dit stopt. Hoofdredacteur Alan Rusbridger van The Guardian sprak evenwel van een wraakactie. "Wij zullen ons tot het uiterste verzetten tegen deze buitengewone eis", zei hij.

Alle ministers boeten aan populariteit in

Het kabinet Rutte-Verhagen verliest aan populariteit bij de kiezers. Alle twaalf ministers krijgen van de kiezers een lager rapportcijfer dan in januari. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van Synovate. CDA-minister van Financiën Jan Kees de Jager wordt met een 6,3 het hoogst gewaardeerd. Zijn partijgenoot Hans Hillen van Defensie is hekkensluiter met een 4,7.

De Jager was ook in januari al de populairste bewindspersoon. Toen kreeg hij echter nog een 7,1 van de kiezer. VVD-Premier Mark Rutte staat op nummer twee in de lijst; hij krijgt een 6,1. Alle andere ministers scoren wat populariteit betreft minder dan een 6.

Aan de duizend personen die meededen aan het onderzoek werd ook gevraagd welke ministers ze kenden. Driekwart weet ongevraagd Rutte te noemen. De bekendheid van De Jager, die veel in het nieuws is vanwege de financiële crisis, is met een sprong gestegen. In januari noemde 26 procent van de ondervraagden hem spontaan. Nu is dat 47 procent.

Ook de waardering voor de oppositie houdt niet over. Het populairste gezicht van de oppositie is SP-leider Emile Roemer. Hij krijgt een 6,5. Alexander Pechtold van D66 en GroenLinks-leider Jolande Sap volgen met een 6 en een 5,8. Job Cohen, leider van de grootste oppositiepartij PvdA, bungelt met een 5 onderaan, net boven PVV-leider Geert Wilders.


Alle ministers boeten aan populariteit in (Foto: Novum)

Snoop Dogg werkt aan eigen comedyserie

Snoop Dogg gaat wellicht de hoofdrol spelen in een sitcom. De 39-jarige rapper ontwikkelt momenteel in samenwerking met productiebedrijf Warner Bros een familieserie.

Snoop Dogg gaat in de comedyserie de vader van een gezin vertolken, schrijft entertainmentsite The Hollywood Reporter. Don Reo zal tekenen voor de productie van de serie. Hij was eerder betrokken bij succesvolle comedyseries als Blossom, The Golden Girls en Two and a Half Men.

De sitcom is het zoveelste project in korte tijd waar de rapper mee aan de slag gaat. Onlangs kondigde hij al aan een talentenjacht voor rappers uit achterstandswijken op de buis te brengen. Eerder deze week werd nog bekend dat Snoop Dogg blueszanger Fillmore Slim gaat spelen in de film The Legend of Fillmore Slim.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.