FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 juli 2011

Akkoord eurozoneleiders over Grieks reddingsplan

De Eurozoneleiders hebben donderdagavond tijdens de Europese top in Brussel overeenstemming bereikt over een tweede reddingsplan voor Griekenland, waarmee het financieringstekort van het noodlijdende Zuid-Europese land volledig wordt gedekt.

De officiële financiering zal oplopen tot 109 miljard euro, waarbij een netto bijdrage van de particuliere sector naar schatting 37 miljard euro zal bedragen. De looptijd van de 'steun'-leningen aan Griekenland uit de European Financial Stability Facility (EFSF) zal tevens worden uitgebreid tot een minimum van 15 jaar en een maximum van 30 jaar met een aflossingsvrije periode van 10 jaar.

"Het programma en reddingspakket waartoe nu is besloten biedt een duurzaam pad tot herstel voor Griekenland", aldus de Griekse premier George Papandreou.

Papandreou meldde tevens dat de Griekse regering vastbesloten is de macro-economische maatregelen te nemen die noodzakelijk zijn om aan de eisen van het reddingspakket te voldoen.

De premier voegde er tevens aan toe dat het besluit van donderdag "een sterke boodschap van steun betekent aan het bankwezen".

Europese regeringsleiders voegden eraan toe dat de bijdrage van de particuliere sector beperkt zal worden tot Griekenland.

Jose Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, zei dat het 'glashelder' is dat de betrokkenheid van de particuliere sector een unieke oplossing is voor Griekenland.

Zes aanhoudingen voor overval op boerderij

De politie heeft zes verdachten aangehouden in verband met een overval op een boerderij in Aalsmeer, begin april. Dat heeft de politie donderdag gemeld.

Drie van de verdachten, afkomstig uit Den Haag, zouden de overval hebben gepleegd. Zij drongen de boerderij binnen, waar een echtpaar woonde. De man werd zwaar mishandeld. Hij lag nadien geruime tijd in het ziekenhuis. De overvallers vertrokken met een kluis, in de auto van de echtgenote.

De auto werd in mei aangetroffen in Den Haag. De bestuurder werd aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en is inmiddels weer op vrije voeten. Twee andere verdachten worden verdacht van medeplichtigheid. Zij komen uit Aalsmeer.

Schwarzenegger wil geen alimentatie betalen

Arnold Schwarzenegger wil Maria Shriver geen alimentatie betalen. Dat heeft de acteur en ex-politicus aangegeven in rechtbankdocumenten. De twee waren 25 jaar getrouwd, maar liggen momenteel in scheiding.

Verder weigert Schwarzenegger de kosten van Shrivers advocaat te betalen in de scheidingszaak. Het koppel kondigde in mei aan uit elkaar te gaan. Later werd bekend dat de acteur een buitenechtelijk kind heeft.

Schwarzenegger en Shriver zijn het wel eens over de voogdij van hun twee zoons van 17 en 13 jaar oud. Ze willen die verantwoordelijkheid delen.

Courtois verhuurd aan Atlético Madrid

Thibaut Courtois wordt vrijdag officieel gepresenteerd bij Atlético Madrid. De Belgische doelman wordt door zijn huidige werkgever Chelsea uitgeleend aan de Spanjaarden. In Madrid zal hij David de Gea opvolgen die onlangs vertrok naar Manchester United.

Donderdagavond stapte Courtois op het vliegtuig naar Spanje, hij bevestigde zijn 'voorlopige' transfer aan TV Limburg: "Uit de manier waarop ze met Chelsea en mijn manager hebben onderhandeld, kreeg ik het gevoel dat ze me in Madrid echt willen hebben."

Onlangs tekende de Belg een contract bij The Blues voor vijf seizoenen. Bij de club uit Londen staat momenteel Petr Cech tussen de palen. Courtois zal ervaring moeten opdoen in Spanje voordat hij het stokje van Cech kan overnemen.

Man of Steel half jaar vertraagd

Man of Steel, de nieuwe Superman-film die gepland stond voor december 2012, is een half jaar verschoven. Dat maakte Warner Brothers deze week bekend. De film wordt nu gepositioneerd in de zomer van 2013, op 14 juni.

Het besluit zorgt ervoor dat de film niet hoeft te concurreren met het eerste deel van The Hobbit, Disney's Lone Ranger of de nieuwe Quentin Tarantino, Django Unchained, die allen in de feestmaand uitkomen. In plaats daarvan wordt Superman onderdeel van de selectie superhelden die de zomer van 2013 bevolken, zoals Iron Man en Thor, waarvan Marvel respectievelijk films 3 en 2 uitbrengt.

Het besluit kan ook te maken hebben met scenarioproblemen waar al geruchten over de ronde deden. Het script, geschreven door David S. Goyer op basis van een verhaal van hemzelf en Christopher Nolan, schijnt problemen in de derde act te hebben, traditioneel het slotdeel van films. Het script wordt wellicht herschreven door Jonathan Nolan, die ook betrokken is bij de Dark Knight-trilogie en Kurt Johnstad, die met Man of Steel-regisseur Zack Snyder samenwerkte aan 300.

Man of Steel zal, wanneer deze uitkomt, Henry Cavill laten zien als een Clark Kent die zijn rol in Metropolis nog moet vinden, Amy Adams als Lois Lane en Diane Lane en Kevin Costner als Martha en Jonathan Kent. Verwacht wordt dat de opnames starten in augustus.

Air France-KLM overweegt 100 vliegtuigen te kopen

Het bestuur van Air France-KLM zal volgende week een mogelijke order voor honderd widebody langeafstandsvliegtuigen - 50 Airbus A350 en 50 B787 van Boeing Co (BA) - bespreken, meldt de Franse zakenkrant La Tribune in zijn vrijdag-editie.

Volgens de krant is de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij van plan de order in september aan te kondigen. Daarnaast meldt de krant dat in het geval van plaatsing de helft van de order definitief zou zijn en het resterende deel optioneel.

Volgens de catalogus van beide vliegtuigbouwers zou de waarde van de opdracht uitkomen op een totaal van 25 miljard dollar.

Hulporganisatie IHH kan weer bij banktegoeden

De Stichting Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland (IHH) kan weer over haar banktegoeden beschikken. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevroor de tegoeden in april, nadat onderzoek had uitgewezen dat IHH-Nederland geld had gegeven aan IHH-Duitsland. De Duitse overheid had deze zusterorganisatie eerder verboden, omdat die de islamitische Palestijnse beweging Hamas zou hebben gefinancierd.

De stichting stapte naar de rechter. Die oordeelde dat is gegarandeerd dat geld van IHH-Nederland op dit moment niet terechtkomt bij de radicale Hamas, dat de Gazastrook bestuurt. De Duitse rechter heeft namelijk recent het verbod van IHH-Duitsland opgeschort en daaraan de voorwaarde verbonden dat deze organisatie geen geld overmaakt aan met Hamas verbonden organisaties.

Er zijn ook geen aanwijzingen dat IHH-Nederland geld via een andere route wil overmaken aan Hamas of daaraan verbonden organisaties, aldus de rechtbank.

Parker: "Mijn tijd bij FC Twente zit erop"

Bernard Parker vindt dat zijn tijd bij FC Twente erop zit. In 2009 werd de Zuid-Afrikaan naar de Tukkers gehaald door toenmalig coach Steve McClaren. De aanvaller wist echter nooit te overtuigen.

De Zweedse clubs Helsingborgs en Malmö FF hebben interesse in Parker. "Ik wil heel graag naar Zweden. Ik hoop dat ik snel kan vertrekken. Mijn tijd zit er hier op", zo vertelde hij aan TC/Tubantia.

Parker werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan het Griekse Panserraikos FC, in twaalf wedstrijden voor de club was hij één keer trefzeker. Voor FC Twente kon de Zuid-Afrikaanse international in zeventien duels nog geen bal tussen de palen krijgen.

[EL] Uitslagen tweede voorronde (21/07/2011)

Vanavond werden de returns uit de tweede voorronde van de Europa League afgewerkt. Hieronder de uitslagen van deze partijen.

Uitslagen returns tweede voorronde Europa League

Thuis Uit Uitslag
St. Patricks (Ier)* Shakhtyor Karagandy (Kaz)  2-0 (1-2)
Irtysh Pavlodar (Kaz) FC Metallurg Rustavi (Geo)*  0-2 (1-1)
Dundee United (Sch) Slask Wroclaw (Pol)*  3-2 (0-1)
Olymp. Volou (Gri)* Rad Belgrade (Ser)  1-1 (1-0)
Jablonec (Tsj)* Flamurtari (Alb)  5-1 (2-0)
Gaz Metan Medias (Roe)* KuPS Kuopio (Fin)  2-0 (0-1)
ADO Den Haag (Ned)* FK Tauras Taurage (Lit)  2-0 (3-2)
Varteks Varazdin (Kro)* Iskra-Stali (Mol)  3-1 (1-1)
Austria Vienna (Oos)* Rudar Pljevlja (Mne)  2-0 (3-0)
Westerlo (Bel)* TPS Turku (Fin)  0-0 (1-0)
Bnei Yehuda Tel Aviv (Isr)* Sant Julia (And)  2-0 (2-0)
FC Gagra (Geo) Anorthosis (Cyp)*  2-0 (0-3)
Gaziantepspor (Tur)* FC Minsk (Wru)  4-1 (1-1)
Aalesund (Noo)* Ferencvaros (Hon)  3-1 (1-2)
Honka (Fin) Hacken (Zwe)*  0-2 (0-1)
FK Sarajevo (Bos)* Orebro (Zwe)  2-0 (0-0)
Ventspils (Let)* Shakhtyor Soligorsk (Wru)  3-2 (1-0)
FC Mika (Arm) Valerenga Oslo (Noo)*  0-1 (0-1)
AEK Larnaca (Cyp)* Floriana (Mlt)  1-0 (8-0)
Khazar Lenkoran (Aze) Maccabi Tel Aviv (Isr)*  0-0 (1-3)
Din. Tbilisi (Geo)* Llanelli (Wal)  5-0 (1-2)
Tallinna FC Levadia (Est) Differdang03 (Lux)*  0-1 (0-0)
FK Karabakh (Aze)* EB/Streymur (Fae)  0-0(1-1)
Trnava (Slw)* KF Tirana (Alb)  3-1 (0-0)
Bohemians (Ier) Olimpija Ljubljana (Slo)*  1-1 (0-2)
Tromso (Noo) Paks (Hon)*  0-3 (1-1)
Elfsborg (Zwe)* Suduva (Lit)  3-0 (1-1)
FC Midtjylland (Den)* The New Saints (Wal)  5-2 (3-1)
Vojvodina Novi Sad (Ser) Vaduz (Lie)*  1-3 (2-0)
Aktobe (Kaz)* Kecskemeti TE (Hon)  0-0 (1-1)
Rabotnicki (Mac)* Juvenes/Dogana (Sma)  3-0 (1-0)
RB Salzburg (Oos)* L. Metalurgs (Let)  0-0 (4-1)
Thun (Zwi)* Vllaznia (Alb)  2-1 (0-0)
FC Sheriff (Mol) Zeljeznicar (Bos)*  0-0 (0-1)
Fulham (Eng)* Crusaders (NIe)  4-0 (3-1)
Lokomotiv Sofia (Bul)* Fk Metalurg Skopje (Mac)  3-2 (0-0)
Vorskla Poltava (Oek)* Glentoran (NIe)  3-0 (2-0)
Rnk split (Kro)* NK Domzale (Slo)  3-1 (2-1)
Nacional (Por)* Hafnarfjordur (IJs)  2-0 (1-1)
Zilina (Slw) Reykjavik (IJs)*  2-0 (0-3)

Meisjesmoeder

Misschien valt er wel niet zo heel veel meer te puberen tegenwoordig. Mijn bloedjes weten dat ik fouten maak en bij lange na niet perfect ben. De schijn van alwetend opvoeder en orakel wil ik beslist niet ophouden. We bespreken veel. Bijna alles eigenlijk. Masturbatiepogingen, natte dromen en schaamharen vliegen tijdens het avondeten zonder gêne over tafel. In figuurlijke zin bedoel ik dat natuurlijk. Tussen een hap aardappels en de sperziebonen door. Ze stellen zonder enige vorm van schaamte elke denkbare vraag op seksgebied. En krijgen antwoord. Dat spreekt voor zich. Toen ik van de week thuiskwam zei zoonlief nonchalant: ‘oh mam, ik had batterijen nodig voor de afstandsbediening van de Wii. Die heb ik even uit je vibrator gehaald hoor.’ Wat goed was natuurlijk. Maar het getuigt wel van een verregaande openheid.

België op weg naar overleg over nieuw kabinet

Ruim 13 maanden na de verkiezingen is België weer op weg naar overleg over een nieuwe regering. Donderdagavond praten acht partijen over de manier waarop de coalitieonderhandelingen moeten worden gevoerd.

Dat meldden Belgische media. Volgens formateur Elio Di Rupo gingen donderdag de laatste partijen akkoord met de eisen van de Vlaamse christendemocraten (CD&V), die op voorhand tegemoetkomingen wilden. Di Rupo heeft de CD&V nodig om de gewenste staatshervormingen door te kunnen voeren.

België op weg naar overleg over nieuw kabinet
België op weg naar overleg over nieuw kabinet (Foto: ANP)

Nog twee doden in insuline-zaak Engeland

Nog eens twee patiënten van een Engels ziekenhuis waar onlangs met insuline verontreinigde zoutoplossingen zijn aangetroffen zijn overleden. De politie onderzoekt of hun overlijden in verband staat met de zaak, zei een woordvoerder donderdag.

Woensdag arresteerde de politie een 27-jarige verpleegkundige die ervan verdacht wordt de zoutoplossingen te hebben verontreinigd door deze te mengen met insuline.

Vorige week overleden drie patiënten van het ziekenhuis in Stockport. De verontreinigingen kwamen aan het licht door het ongewoon hoge aantal patiënten met een te lage bloedsuikerspiegel.

De twee patiënten die donderdag overleden zijn een 83-jarige man en een 84-jarige vrouw.

Mensenrechtencommissie opgericht in Ivoorkust

ABIDJAN - De Ivoriaanse president Alassane Ouattara heeft een onafhankelijke commissie in het leven geroepen die mensenrechtenschendingen begaan in de nasleep van de verkiezingen eerder dit jaar moet onderzoeken. Dat heeft een woordvoerder van de Ivoriaanse regering woensdag gezegd.

Ouattara won de presidentsverkiezingen in Ivoorkust vorig jaar van toenmalig president Laurent Gbagbo. Die laatste weigerde echter af te treden, wat leidde tot wijdverspreid geweld in het land. De commissie word geacht haar bevindingen binnen zes maanden te presenteren.

Volgens de woordvoerder gaat de commissie ook de beschuldigingen aan het adres van Outtara's strijders onderzoeken. Die zijn ervan beticht na de arrestatie van Gbagbo in april vergeldingsmoorden te hebben begaan. Ouattara heeft meermaals beloofd alle mensen die misdaden hebben begaan aan te pakken, ongeacht hun politieke kleur. Zijn regering heeft echter meerdere keren beschuldigingen tegengesproken van organisaties als Amnesty International en Human Rights Watch, die zeggen dat Outtara's commandanten verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen.

Tientallen leden van de vorige regering, onder wie Gbagbo en zijn vrouw, worden nog steeds vastgehouden op verschillende locaties in het noorden van Ivoorkust. Tot dusver is echter niemand uit Outtara's kamp aangehouden of een misdaad ten laste gelegd.

Evans: "A. Schleck heeft sterk gereden"

Andy Schleck won vandaag de achttiende etappe in de Tour de France. Achter de Luxemburger streed Cadel Evans in zijn eentje een moedige strijd om het verschil op de flanken van de Galibier te beperken en slaagde hier in, waardoor de Tour nog enkele mooie dagen te wachten zal staan.

"Ik heb de boel toch kunnen controleren op de slotklim," zei Evans die de groep favorieten op sleeptouw nam en zo hard doorreed dat de ene na de andere renner moest lossen. In de slotmeters moest de Australiër alleen nog dulden dat Fränk Schleck hem passeerde om zo de tweede plaats in de etappe te pakken achter zijn broer Andy.

"De Schleck-tandem is in de bergen de sterkste van het peloton. Ze hebben vandaag alles op het spel gezet met een lange aanval, maar toen kon ik dat nog niet onder controle houden. In de vallei hebben we met veel volk achter Andy gereden, maar de achterstand liep op. Andy en co moeten sterk gereden hebben. Of ik tevreden ben? Ik moet de stand nog eens goed bekijken, maar zolang we op één tot twee minuten staan van elkaar ligt alles nog open voor de slottijdrit."

Lindsay moet van rechter opschieten met taakstraf

Lindsay Lohan moet van de rechter haast maken met haar taakstraf. De 25-jarige actrice moet in een jaar tijd 480 uur voltooien, maar heeft er pas 33 uur op zitten.

Lohan verscheen donderdag in een rechtszaal in Los Angeles om rechter Stephanie Sautner bij te praten. De actrice kreeg een voorwaardelijke straf opgelegd vanwege diefstal van een ketting en rijden onder invloed. Eind mei zat ze een huisarrest van 35 dagen uit.

Sautner waarschuwde dat Lohan er geen minuut van haar taakstraf af gaat, ook niet als ze bezig is met een film. De actrice tekende eerder dit jaar voor rollen in Gotti: Three Generations en Mob Street.

Lindsay moet op 19 oktober opnieuw voor Sautner verschijnen.

Onderzoek naar schade door neppillen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt hoeveel schade in Nederland wordt veroorzaakt door vervalste geneesmiddelen. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) heeft om het onderzoek gevraagd, zo heeft zij donderdag aan de Tweede Kamer gemeld.

De schade door vervalste medicijnen is moeilijk te onderzoeken, omdat de neppillen vaak alleen in het laboratorium van echte zijn te onderscheiden. Als iemand ziek wordt of overlijdt, wordt dat vaak ten onrechte niet toegeschreven aan het gebruik van neppillen, vermoedt Schippers.

Volgens Schippers is de handel in vervalste medicijnen in opkomst. Er zou alleen al in Nederland zo'n tachtig miljoen euro per jaar in omgaan. Het gaat vooral om erectiepillen, slaappillen, afslankmiddelen en spierversterkende middelen. Ze worden meestal via internet verkocht.

Neppillen kunnen gevaarlijk zijn omdat ze geen werkzame stof bevatten, of juist te veel. Ook zijn er schadelijke stoffen in aangetroffen, zoals insecticiden, en worden ze vermoedelijk vaak op niet al te hygiënische wijze geproduceerd.

[EL] Uitslag ADO Den Haag - FK Tauras

ADO Den Haag heeft zich voor de derde voorronde van de Europa League geplaatst. In eigen huis was de Haagse formatie met 2-0 te sterk voor FK Tauras. Vorige week speelden beide ploegen het eerste duel, waarbij de ploeg van trainer Maurice Steijn met 3-2 zegevierde.

ADO Den Haag was in eigen huis oppermachtig, maar slaagde er aanvankelijk niet om dit ook in doelpunten uit te drukken. Voor rust kregen de Hagenezen al een aantal opgelegde kansen. Jens Toornstra was uiteindelijk de enige die het net ook daadwerkelijk wist te vinden. Dit gebeurde echter pas in blessuretijd van de eerste helft.

Na de pauze ging ADO Den Haag verder met waar het in de eerste helft gebleven was. Lex Immers kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar slaagde er niet in om doelman Borysenko te passeren. Tien minuten voor tijd was diezelfde Immers echter wel betrokken bij de tweede goal van de Haagse formatie. Hij bediende Tjaronn Chery, die vervolgens de tweede treffer van de avond binnen werkte.


ADO Den Haag

2 - 0

FK Tauras

 45+1' Toornstra
 80' Chery
 
 
 Gele kaart: Coutinho (ADO Den Haag), Gnedojus, Soares, Arlauskis (FK Tauras)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 14.000
Arbiter: Pamporidis (Gri)
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi
Leeuwin
Derijck
Kum
Toornstra
Radosavljevic
Chery (v. Duyn/86)
Verhoek
Immers
Höcher (Vicento/71)
  Borysenko
Arlauskis
Lukosevicius
Gnedojus
Zubavicius
Gedgaudas (Misiuk/77)
Martisauskis
Soares
Savastas (Borisovs/61)
Seedorf
Jerkovic

Samenwerking FOK! en weeronline.nl

Weeronline.nl, een van de grootste Nederlandse online uitgevers van weerinformatie, zal FOK! vanaf deze week voorzien van actuele weerberichten. Via een blokje op de frontpage en via frontpage.fok.nl/weer kun je nu altijd op de hoogte blijven van het laatste weer.

Speciaal voor de FOK!kers die buiten durven komen, is er een blokje gecreëerd waarin het terrasweer, het BBQ-weer en het korte-rokjes-weer met cijfers worden beoordeeld. De slogan 'altijd jouw weer' is dus vanaf nu ook op ons FOK!kers van toepassing.


Weerbericht nu via weeronline.nl

Shell: dagelijks 100.000 vaten gestolen in Nigeria

Royal Dutch Shell meldt donderdag dat in Nigeria naar schatting ongeveer 100.000 vaten olie per dag worden gestolen van zijn activiteiten in de Nigerdelta.

"We hebben geen officiële cijfers wat de diefstal van olie betreft, maar wij schatten dat wij pakweg 100.000 vaten olie per dag aan diefstal verliezen", aldus Nick Wood, een woordvoerder van de divisie Upstream International.

Het Brits-Nederlandse concern meldt donderdag dat gedurende de afgelopen vijf jaar 75% van de olielekken in de regio werden veroorzaakt door sabotage. "Sabotage van de olie-infrastructuur is in de Nigerdelta aan de orde van de dag en wordt vaak veroorzaak door lokale milities en de lokale bevolking, die olie stelen voor eigen gebruik of illegale raffinage.

Experts schatten dat sinds in 1958 in de Nigerdelta met de productie van olie is begonnen zeker 9 miljoen vaten ruwe olie zijn gelekt - bijna twee keer zoveel als vorig jaar in de Golf van Mexico vrijkwam uit BP's Macondo-put.

Volgens Shell-bestuurder Godson Njoku ligt de eindverantwoordelijkheid voor het voorkomen van diefstal bij de Nigeriaanse overheid.

"Uiteindelijk heeft de olie-industrie niet de capaciteit om zijn volledige olie-infrastructuur voortdurend te bewaken. Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om dit probleem aan te pakken", aldus de bestuurder.

Slachtoffers loverboys krijgen ruim vier ton

Twee 25-jarige vrouwen die de Noord-Hollandse prostitutie in waren gedwongen, krijgen een schadevergoeding van ieder 217.500 euro. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag bepaald. Twee pooiers werden veroordeeld tot celstraffen van zes en drie jaar, twee anderen tot twintig en zes maanden.

Advocaat Richard Korver, die de slachtoffers van Surinaamse afkomst juridisch bijstond, spreekt van een 'baanbrekende' uitspraak. Twee ton is ter compensatie van afgepakte inkomsten, de rest is een vergoeding voor de immateriële schade.

"Je kunt hele grote bedragen dus ook terugvragen", zegt de raadsman, die geen vonnissen kent met een hogere schadevergoeding. "Ik wilde een reëel bedrag, ze hadden nog veel meer verdiend." De advocaat had drie ton geëist.

De vrouwen werden tewerkgesteld in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Purmerend. De slachtoffers zijn om veiligheidsredenenen verhuisd, zegt Korver.

Bengaal moet steen aan geslachtsdeel dragen

Een dorpsraad in Bangladesh heeft een 30-jarige man gedwongen om met een steen aan zijn geslachtsdeel naakt door zijn woonplaats te lopen. De lokale autoriteiten wilden de man straffen omdat hij een 12-jarige meisje had gedwongen met hem te trouwen.

De politie heeft dat donderdag laten weten. Het incident had plaats in een dorp dat ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dhaka ligt. Volgens de politie moest de gestrafte man voor het oog van zeker 200 mensen boete doen.

Dorpstribunalen hebben in Bangladesh de bevoegdheid om uitspraak te doen bij onenigheid over landbezit, erfenissen en andere kleine geschillen. Ze mogen echter geen fysieke straffen opleggen.

Nieuwe Spider-Man: Edge of Time trailer

Spider-Man: Edge of Time, de tweede game die studio Beenox ontwikkelt rond de populaire superheld, heeft er een nieuwe trailer bij. Met name aan de introductie van de wulpse Black Cat wordt veel tijd besteed. Beenox maakte eerder Spider-Man: Shattered Dimensions en qua gameplay lijken de games vergelijkbaar. Ook zijn twee van vier Spideys terug: Peter Parker, de Spider-Man die wij allemaal kennen, en Miguel O'Hara, beter bekend als Spider-Man 2099.

De game, die in oktober zal verschijnen, draait om het ietwat vreemde gegeven dat Spider-Man gedood wordt door toedoen van een schurk die, vanuit de toekomst, terug in de tijd reist. Dat levert weinig gameplay op, zou je zeggen, maar niets is minder waar: Spider-Man 2099 merkt namelijk op dat zijn wereld er daardoor erg op achteruit is gegaan en probeert vanuit de toekomst het verleden te veranderen. Zijn doel: Peter Parker redden van de dood.

Plots rond tijdreizen mogen dan vaak voor verwarring zorgen, maar het gegeven is in Spider-Man: Edge of Time wel de kern van de gameplay: de helden kunnen op de een of andere manier met elkaar communiceren en moeten samenwerken om alles tot een goed einde te brengen. Kun je als Spider-Man 2099 niet verder? Dan is er een oplossing te vinden in de andere tijdsperiode. De speler kan, wanneer het nodig is, tussen de twee personages overschakelen en zo obstakels uit de weg ruimen of juist objecten plaatsen die vereist zijn voor je voortgang.

Spider-Man: Edge of Time zal uitkomen op de Xbox 360, Playstation 3, Wii en pc. Ook komen er versies naar de Nintendo DS en 3DS.

Nederland geeft 6,5 miljoen voor noodhulp in Sudan

Nederland stelt 6,5 miljoen euro beschikbaar voor noodhulp in Sudan. Dat maakte staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen (CDA) donderdag bekend.

Miljoenen Sudanezen zijn kwetsbaar als gevolg van geweld, chronische onderontwikkeling, gebrek aan basisvoorzieningen en natuurrampen. De Nederlandse bijdrage gaat naar het Gemeenschappelijke Humanitaire Fonds voor Sudan van de Verenigde Naties. Dit fonds kan zaken als voedselzekerheid, gezondheidszorg en veilig drinkwater volgens Knapen snel en verantwoord financieren

Voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika stelde Nederland onlangs vijf miljoen euro beschikbaar. Donderdag was daarnaast in totaal ruim vijf miljoen euro binnengekomen op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). De actie ging 11 juli van start.

De droogte in de regio zou de ergste zijn in zestig jaar. Tien miljoen mensen in de Hoorn van Afrika worden door hongersnood getroffen.

FC Barcelona heeft Sánchez binnen

FC Barcelona heeft zich versterkt met aanvaller Alexis Sánchez. De 22-jarige Chileen komt over van het Italiaanse Udinese en tekent voor vijf seizoenen. Eerst moet hij nog wel een medische keuring doorstaan. Barça betaalt de Italianen direct 26 miljoen euro. Sánchez kan de Catalanen nog 11,5 miljoen euro kosten, maar dat hangt af van prestaties van de speler en zijn nieuwe team.

Sánchez maakte in 2006 de overstap van Cobreloa in zijn vaderland naar Udinese. De eerste twee seizoenen dat hij in Italiaanse dienst was, werd hij echter verhuurd. Eerst aan het Chileense Colo Colo en vervolgens aan River Plate in Argentinië. In drie seizoenen in de Serie A scoorde hij twintig keer in 95 wedstrijden.

Sánchez was tot afgelopen weekeinde nog met Chili actief in de Copa America. Daar werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld. El nino maravilla is inmiddels veertigvoudig international.


FC Barcelona heeft Sánchez binnen (Foto: Novum)

Directeur: PVV kan trots zijn op KNMI

De Partij voor de Vrijheid kan trots zijn op het KNMI, ondanks dat de partij van Geert Wilders 'zich meer dan eens sceptisch uitlaat over zaken als klimaatverandering'. Dat stelt KNMI-hoofddirecteur Frits Brouwer in het donderdag gepubliceerde jaarverslag.

"Diezelfde politieke stroming houdt ook erg van Nederland; ze zijn ook trots op nationale verdiensten", aldus Brouwer. "In die laatste categorie is een geweldig kennisinstituut als het KNMI ook iets om trots op te zijn, dunkt mij."

PVV-Kamerlid Richard de Mos heeft in het verleden aandacht gevraagd voor vermeende fouten van het KNMI rond het klimaatbeleid. Zo zei hij in 2009 dat de betrouwbaarheid en degelijkheid van het instituut een flinke deuk hadden opgelopen in de discussie rond de opwarming van de aarde als gevolg van klimaatverandering.

"Stel je toch voor dat Nederland afhankelijk zou worden van bijvoorbeeld een nationale weerdienst van een ander land. Ik denk niet dat de PVV dat zou willen". Zegt Brouwer.

Het KNMI in De Bilt had vorig jaar 457 medewerkers en een budget van ruim vijftig miljoen euro. Hoewel het kabinet bezuinigt op het instituut en beziet of de uitvoering van het takenpakket kan worden geprivatiseerd, vindt Brouwer het een 'aangename verrassing' dat 'zijn' instituut zo nadrukkelijk genoemd wordt in het regeerakkoord.

"Hoe je het wendt of keert, het impliceert dat het KNMI er toe doet", zegt de directeur. "Het KNMI vervult tenslotte heel belangrijke taken op veel verschillende terreinen, zowel nationaal als internationaal. Denk aan weeralarmen, klimaatverandering en aardbevingen."

Brouwer gaat ook in op de ascrisis na de vulkaanuitbarsting van april vorig jaar onder de gletsjer Eyjafjallajökull op IJsland, waardoor het Europese vliegverkeer werd lamgelegd. "Het was een moment waarop wij ertoe moesten doen en we stonden er. Die ascrisis heeft bewezen dat het KNMI op kritieke momenten het verschil kan maken. Daar ben ik heel trots op."

Ook vanuit de VVD was er kritiek op het KNMI. VVD-Kamerlid René Leegte zei in juni dat het KNMI moet worden opgeheven wegens partijdigheid. Zonder onderbouwing stelde hij dat twintig procent van de wetenschappers van het KNMI niet onafhankelijk is. Het weerinstituut zou zich verder blindstaren op CO2 als oorzaak van de stijging van de temperatuur op de aarde. De VVD'er opperde het weeralarm en het klimaatonderzoek voortaan uit te besteden.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu liet in een reactie weten dat de onafhankelijkheid van het KNMI onbetwist is. "Er loopt een gesprek over de toekomstige taken, maar dat laat onverlet dat er altijd een publieke taak zal zijn voor het KNMI."

PVV ziet 'dekmantelpolitiek' rond Hooijmaijers

De coalitiepartijen CDA en VVD in de provincie Noord-Holland zijn bezig de affaire rond oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) onder het tapijt te schuiven en te traineren. Dat zegt Statenlid Hero Brinkman (PVV), nadat hij donderdag geen meerderheid kreeg voor het voorstel Provinciale Staten een eigen onderzoek te laten verrichten.

De 49-jarige Hooijmaijers wordt verdacht van belangenverstrengeling en corruptie, onder meer bij vastgoedprojecten. De provincie heeft zelf een onderzoek ingesteld, maar dat is volgens Brinkman 'dekmantelpolitiek'. Op verzoek van de fractievoorzitters van de PVV, 50Plus en de Ouderenpartij Noord-Holland kwamen de partijen terug van reces om het voorstel voor een onafhankelijk onderzoek te bespreken.

"CDA en VVD hebben echt een probleem", zegt Brinkman. "Zo was CDA-gedeputeerde Jaap Bond met Hooijmaijers betrokken bij de ondertekening. En de VVD heeft twee oud-gedeputeerden die van het een en ander wisten." Hij denkt dat het provinciebestuur op de hoogte was van de 'geheime deal' rondom het bouwproject Distriport.

"Alle reden voor die twee coalitiepartijen om dit onder het tapijt te schuiven", vervolgt Brinkman. "Het onderzoek van de provincie is als een slager die zijn eigen vlees keurt. En wij weten niet hoe het onderzoek eruitziet. Dit onderzoek moet heel kritisch worden bekeken." Het is volgens hem aangedragen door commissaris van de koningin Johan Remkes. "Ook een VVD'er, die de zaak wil traineren en onder het tapijt vegen."

Bond heeft volgens de PVV-politicus vorige week tijdens een vergadering gelogen over zijn betrokkenheid bij de affaire. "Wij wilden alleen een enquête houden om te beoordelen of Bond de waarheid sprak, en daarvoor tien mensen horen", zegt Brinkman. "Zelfs dat was de coalitie te gevaarlijk."

Greenpeace-kantoor in Sydney gesloten door politie

De Australische politie heeft het kantoor van Greenpeace in Sydney gesloten nadat activisten van de milieuorganisatie een partij genetisch gemodificeerde tarwe hadden vernietigd. De politie heeft bij de inval in het kantoor van de milieuorganisatie 'materialen als bewijs in beslag genomen'. Er zijn geen arrestaties verricht.

De activisten braken vorige week donderdag in bij een experimentele boerderij van de overheid in de Australische hoofdstad Canberra. Vervolgens vernietigden ze de tarwe met behulp van elektrische maaiers.

De tarwe zou in Australië voor het eerst getest worden op mensen. Greenpeace was bezorgd over de effecten van de tarwe op de volksgezondheid, kruisbesmetting en de geheimhouding van de experimenten.

Volgens de Australische regering heeft de experimentele tarwe geen nieuwe genen aan de plantensoort toegevoegd en is het graan veilig voor menselijke consumptie.

Glennis Grace weer bijna aangereden

Glennis Grace is voor de tweede keer in korte tijd ontsnapt aan een ernstige aanrijding. De 33-jarige zangeres was voor een fotoshoot in Amsterdam, toen een vrachtwagen voorbijraasde. De wagen miste haar zoontje op een haar na.

"Er kwam een vrachtwagen aan, en ik pakte nog net m'n kleine op", vertelt Glennis aan RTL Boulevard. "Hij reed echt met een bloedgang voorbij. Als ik m'n zoontje niet had opgetild, had hij onder de wagen gelegen." Volgens RTL Boulevard gaat de zangeres aangifte doen.

Vorige maand was Glennis ook al betrokken bij een auto-ongeluk. De wagen waarin ze zat werd van achteren aangereden door een vrachtwagen. Iedereen bleef ongedeerd bij de kleine aanrijding. In mei werd Grace tijdens een interview bedreigd door een agressieve automobilist. Hij wilde haar het ziekenhuis 'inbeuken' omdat zij hem 'klerelijer' noemde.

Flinke hap roet voor hardlopers bij snelweg

Hardlopers ademen langs snelwegen vier tot tien keer meer schadelijke stoffen in dan op de schoonste punten van hun route. Langs drukke wegen in steden is dat drie keer zo veel. Dat stelt natuurorganisatie Natuur en Milieu donderdag na onderzoek naar de luchtkwaliteit langs populaire hardlooproutes in de vier grote steden.

De organisatie stelt dat een beperkt aantal oude voertuigen als brommers, bestelbusjes en vrachtwagens de grootste boosdoeners zijn. "Telkens als zo'n oude brommer of auto voorbijkomt, krijg je een flinke hap roet binnen, vergelijkbaar met iemand die de rook van een sigaret in je gezicht blaast", zegt projectleider van Natuur en Milieu Karin Blaauw.

Gemeenten zouden volgens Blaauw 'echt vieze voertuigen' moeten verbannen. Ook kunnen steden bestelbusjes en oude dieselauto's weren uit hun milieuzones, het elektrisch vervoer stimuleren en werktuigen als veeg- en graafmachines schoner maken.

Wie wil hardlopen zonder te veel schadelijke stoffen binnen te krijgen moet zo'n tweehonderd meter van snelwegen vandaan blijven, adviseert Natuur en Milieu. Ook kan beter in de vroege ochtend in plaats van na de avondspits worden gerend.

Hackers opnieuw aan het werk

Nee, geen LulzSec of Anonymouse in het nieuws, voor de verandering. De website van Sarif Industries, vooraanstaand producent van hoogwaardige transplantaten, wordt vandaag gehackt door activisten van de "Purity First"-groepering. Door Purity First is een video vrijgegeven waarin hun beweegredenen worden uiteengezet.

Wil je de hackers een lesje leren? Deus Ex: Human Revolution komt 26 augustus uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

[Tour] Voeckler kreeg geen lucht meer

Thomas Voeckler kwam vanmiddag volledig uitgeput boven op de Galibier. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde de Fransman erin om ook morgen in de gele trui te starten.

"Ik kreeg in de laatste 600 meter nauwelijks lucht meer vanwege de hoogte", aldus Voeckler. "Toen Andy weg sprong, heb ik niet geprobeerd hem te volgen. Ik heb me volledig op Cadel Evans gericht. Schleck deed vandaag zijn ding en ik het mijne."

In het algemeen klassement heeft Voeckler vijftien tellen voorsprong op Andy Schleck.

Doden door noodweer Oost-Europa

Polen, Hongarije, Tsjechië en Roemenië hebben te kampen met zware onweersbuien en windstoten. Tot dusver zijn twee mensen door het noodweer om het leven gekomen.

In Polen kwam een vrouw om toen een deel van een metalen dak op haar viel. Vijf mensen raakten gewond. Een man in Roemenië overleed nadat hij door de bliksem was getroffen, zei de politie.

Volgens de Poolse brandweer heeft het noodweer meer dan 180 daken beschadigd. Hoogspanningslijnen knapten en meer dan duizend bomen werden door het noodweer uit de grond gerukt. Ook overstroomden op verschillende plekken in het land straten en kelders.

In Tsjechië moesten tientallen kinderen geëvacueerd worden uit zomerkampen toen zware regenval tot overstromingen dreigde te leiden. Vooral in de Noord-Tsjechische regio Liberic heeft het water in rivieren gevaarlijke hoogtes bereikt.

Amsterdam organiseert wapeninleverdag

Mensen met een wapen kunnen hun wapens op 1 oktober in Amsterdam straffeloos inleveren bij alle politiebureaus in de stad. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) heeft daar toestemming voor gegeven, zei burgemeester Eberhard van der Laan donderdag tegen de lokale tv-zender AT5.

Dergelijke acties waren in het verleden vrij succesvol, zei de burgemeester. Naast vuur- en steekwapens zijn ook slagwapens welkom. Het illegaal bezit van wapens kan normaal vier jaar celstraf opleveren.

Nieuwe trailer Dream House

Universal heeft een trailer online gezet voor de film Dream House. In de film, die werd geregisseerd door Jim Sheridan (In the Name of the Father), zien we Daniel Craig, Rachel Weisz en Naomi Watts, als een gelukkig gezinnetje, in hun nieuwe droomhuis. Al snel ontdekken ze dat het huis een geschiedenis van moorden heeft.

Voordat je de trailer gaat bekijken willen we melden dat het filmpje een hoog spoiler gehalte heeft. Maar voor welke trailer geldt dat niet vantegenwoordig? Als je nog niet wilt weten welke verrassingen de film in petto heeft, klik dan hier voor de poster van Dream House.


De trailer voor Dream House (bevat SPOILERS!!!)

[WK] Cielo: "De waarheid heeft gezegevierd"

Eerder vandaag werd bekend dat Cesar Cielo niet word geschorst na een positieve dopingtest in mei. Hoewel de zwemwereld vol verontwaardiging reageerde is de Braziliaan blij dat hij gewoon kan meedoen aan wereldkampioenschappen in Shanghai.

"De waarheid heeft gezegevierd", aldus de regerend wereldkampioen op de 50 en 100 meter vrij. "Ik probeer dit hoofdstuk in mijn leven nu af te sluiten en probeer verder te gaan." Cielo kreeg na zijn positieve test een waarschuwing van de Braziliaanse bond, waarna de FINA besloot naar het CAS te stappen. het hoogste sporttribunaal besloot dus vandaag om hem niet te schorsen

Carice van Houten ruikt fris bij vrijscènes

Carice van Houten laat tijdens het filmen van intieme scènes niets aan het toeval over. De 34-jarige actrice wil niet worden betrapt op onaangename geurtjes.

"Als ik een vrijscène moet doen, zorg ik wel dat ik driedubbel gewassen en gescrubd ben", vertelt Carice aan RTL Boulevard. Haar tegenspelers denken daar niet altijd hetzelfde over. "Het is heel persoonlijk. En van sommigen kun je zweetlucht hebben, van sommigen niet." De actrice bekent overigens dat ze zelf een tijd last heeft gehad van zweetvoeten.

Woensdag werd bekend dat Van Houten een rol gaat spelen in de Amerikaanse HBO-serie Game of Thrones. "Ik kende het niet, maar ik heb natuurlijk wel even een paar afleveringen gezien. Ik dacht: dat is wel iets waar ik in pas. In het tweede seizoen ben ik in een paar afleveringen te zien, daarna wordt mijn rol groter."

Aantal inhaalacties in Formule 1 spectaculair gestegen

Het aantal inhaalacties in de Formule 1 is dit seizoen spectaculair gestegen. Volgens de officiële statistieken zijn er in de eerste negen races dit seizoen 623 inhaalmanoeuvres geweest. Vorig seizoen waren dit er 547 over alle negentien races.

De stijging komt grotendeels door de invoering van het drag reduction system (DRS). Daarmee kan een coureur op een vooraf door de wedstrijdleiding aangewezen deel van het circuit zijn achtervleugel open zetten als hij op minder dan twee seconden achter zijn voorganger rijdt. Volgens Mercedes GP zijn er van de 623 inhaalacties ongeveer 180 te danken aan DRS.

Bij het aantal inhaalacties zijn ook de momenten meegenomen dat coureurs van mindere teams als Virgin en Hispania op een ronde worden gezet.

Jongeren mogen langer werken in de vakantie

Vanaf 1 augustus mogen 15-jarige jongeren in hun vakantie niet tot 19.00, maar tot 21.00 uur werken. Dit maakte een woordvoerster van de arbeidsinspectie donderdag bekend. Volgens de inspectie zouden jongeren tegenwoordig 'realistischer en mondiger zijn' waardoor ze beter in staat zijn zelf te bepalen tot hoe laat ze kunnen werken.

Nu mogen 15-jarige in hun vakantie tot 19.00 uur werken, met een maximum van acht uur per dag. Op een normale schooldag mogen zij maar twee uur werken en niet voor 7.00 en na 19.00 uur. Uit onderzoek van de inspectie bleek donderdag dat veel overtredingen te maken hadden met vakantiemedewerkers in de horeca die na 19.00 nog werkten.

[Tour] Uitslagen en standen na achttiende etappe

Vandaag stond in de Tour de France de achttiende etappe op het programma. Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 6:07,56
2 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 2,07
3 Cadel Evans Aus BMC + 2,15
4 Ivan Basso Ita Liquigas + 2,18
5 Thomas Voeckler Fra Europcar + 2,21
6 Pierre Roland Fra Europcar + 2,27
7 Damiano Cunego Ita Lampre + 2,33
8 Rein Taaramäe Est Cofidis + 3,22
9 Tom Danielson VS Garmin + 3,25
10 Ryder Hesjedal Can Garmin + 3,31
21 Robert Gesink NED Rabobank + 5,35
25 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 7,25
39 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 17,23
47 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 20,43
50 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 21,51
65 Laurens ten Dam NED Rabobank + 31,17
68 Lieuwe Westra NED Vacansoleil z.t.
128 Addy Engels NED Quick-Step + 35,40
132 Bauke Mollema NED Rabobank z.t.
164 Niki Terpstra NED Quick-Step z.t.


Klassement na achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 79:34,06
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek + 0,15
3 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 1,08
4 Cadel Evans Aus BMC + 1,12
5 Damiano Cunego Ita Lampre + 3,45
6 Ivan Basso Ita Liquigas + 3,46
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 4,44
8 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 5,20
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo + 7,08
10 Jean-Chris.Péraud Fra AG2R + 9,27
19 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 16,43
32 Robert Gesink NED Rabobank + 52,25
61 Laurens ten Dam NED Rabobank + 1:34,09
71 Johnny Hoogerland NED Vacansolei + 1:52,14
77 Bauke Mollema NED Rabobank + 1:55,38
94 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 2:14,23
106 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 2:25,38
134 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 2:48,25
142 Niki Terpstra NED Quick-Step + 2:54,37
145 Addy Engels NED Quick-Step + 2:57,41


Stand groene trui na achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 300
2 José Joaquin Rojas Spa Movistar 285
3 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 230
4 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 215
5 Cadel Evans Aus BMC 180
33 Maarten Tjallingii NED Rabobank 42


Stand bolletjestrui na achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Jelle Vanendert Bel Omega Pharma-Lotto 74
2 Samuel Sánchez Spa Euskaltel 72
3 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 70
4 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek 56
5 Cadel Evans Aus BMC 50


Stand witte trui na achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Rein Taaramäe Est Cofidis 79:43,42
2 Pierre Rolland Fra Europcar + 0,33
3 Rigoberto Uran Col Team Sky + 3,10
4 Jérôme Coppel Fra Sau + 5,54
5 Arnold Jeannesson Fra FDJ + 5,56
6 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 10,29


Stand ploegenklassement na achttiende etappe

# Ploeg Tijd
1 Garmin 238:16,08
2 AG2R + 10,30
3 Leopard-Trek + 11,06
4 Katusha + 28,42
5 Europcar + 29,21
14 Vacansoleil + 1:48,01
17 Rabobank + 2:00,30

Wekelijkse Nintendo-downloads

Nintendo heeft elke week een aantal nieuwe titels die je kunt downloaden voor jouw DSi of 3DS in de vorm van DSiWare. Nintendo 3DS heeft daarnaast ook oude handheld-klassiekers die je kunt downloaden via de Virtual Console. Dit is de lijst met titels die deze week nieuw in de eShop staan.

Nintendo 3DS Download Software
3D Classics Xevious

Virtual Console (Nintendo 3DS)
Game & Watch Gallery

Nintendo DSiWare
99Bullets
AfterZoom
Jagged Alliance

'Batman: Arkham City krijgt DLC'

Batman heeft gezegd dat er toekomstige avonturen van hemzelf te downloaden zijn om verder te spelen. Nou, ok, niet Batman zelf maar wel Kevin Conroy, de stemacteur van Batman in Batman: Arkham City. De beste man was namelijk te gast op een beurs en kreeg de vraag wat hij na dit project ging doen.

Toen gaf de man antwoord dat het een groots spel was en dat hij nog bezig was met inspreken voor 'Future Episodes' die je zou kunnen downloaden in de toekomst. Ontwikkelaar Rocksteady en uitgever Warner hebben beide met nog geen woord gerept over toekomstige DLC voor deze game. We zullen dus nog even moeten wachten.

Batman: Arkham City komt 21 oktober uit voor PS3, Xbox 360 en PC. Er komt ook een Wii U-versie maar daar is nog geen datum voor bekendgemaakt.

Oorlogje spelen met Resistance 3 Survivor Edition

Sony heeft een trailer gemaakt voor de Resistance 3 Survivor Edition. In deze editie krijg je verschillende voorwerpen om zelf de oorlog mee te overleven of juist oorlog mee te voeren. Daarnaast kan je ook nog eens wat ingame content verwachten van gericht op de multiplayer van het spel.

Bekijk de trailer voor de details van wat je allemaal krijgt waaronder een tas, een heupfles en speelgoedsoldaatjes om zelf oorlog mee te voeren. Resistance 3 is exclusief voor de PS3 en verschijnt op 9 september.

[Tour] Contador berust in nederlaag

Na afloop van de achttiende etappe in de Tour de France legde Alberto Contador zich neer bij het feit dat hij dit jaar de Tour niet zal winnen. De Spanjaard moest op 1,5 kilometer van de meet lossen uit de groep Evans en verloor uiteindelijk bijna vier minuten op ritwinnaar Andy Schleck.

"De eindzege in de Tour is voor mij nu onmogelijk," moest Contador vanmiddag erkennen. "Ik had een slechte dag. Mijn benen wilden niet, Ik het al zwaar vanaf het begin."

Contador zei dat hij bewondering had voor de tactiek van Andy Schleck. "Hij speelde het goed door zijn ploeggenoten mee te sturen in de aanval."

Drentse heideschapen vreten Friese kade schoon

Drentse weideschapen worden ingezet om een kade in het Friese Delfstrahuizen stabiel te houden. Wetterskip Fryslân wil dat ze de reuzenberenklauwen daar verwijderen, omdat die de stabiliteit van de waterkering in gevaar brengt. Sinds deze week grazen 250 schapen langs de Pier Cristiaan-sloot.

Het waterschap heeft op verschillende locaties in de provincie te maken met de reuzenberenklauw en wil minder chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Omdat maaien alleen op de korte termijn resultaat geeft, is de hulp van de schapen ingeroepen.

De plant kan wel vier meter hoog worden, waardoor de onderbegroeiing verdwijnt en zich op de kaden geen goede grasmat kan ontwikkelen. Juist gras geeft de kade stevigheid.

De schapen eten de reuzenberenklauw tot de stengel of wortel kaal. De plant gaat niet direct dood, de dieren moeten nog een paar keer terugkomen om de klus te klaren. Herderin Hilde Groen en honden begeleiden de kudde op de kade bij Delfstrahuizen.

De reuzenberenklauw komt van oorsprong niet voor in Nederland. Naast de ecologische problemen is het sap van de plant gevaarlijk voor mensen. Dit sap bevat chemicaliën die worden geactiveerd door zonlicht, met brandwonden tot gevolg.

'Nepambulance' bij Vierdaagse

Het Rode Kruis en de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse waarschuwen voor een man met een nepambulance. De man stond de afgelopen dagen bij de finish, maar is geen officiële hulpverlener van het Rode Kruis of de Vierdaagse.

''Een man bij de ambulance geeft zich onterecht uit als hulpverlener,'' aldus een woordvoerster van het Rode Kruis. Het is nog niet bekend of de man ook daadwerkelijk mensen heeft geholpen. Het Rode Kruis heeft inmiddels de politie ingeschakeld.

Vier jaar wachten op eerste game Respawn Studio

Gamers moeten waarschijnlijk nog vier jaar wachten op het spel dat de mannen achter het schietspel Call of Duty: Modern Warfare met hun eigen bedrijf Respawn Studio maken. Dat schrijft de gamewebsite Eurogamer. Volgens een medewerker van de gamestudio duurt het nog tot 2015 voordat de nieuwe game het levenslicht ziet.

Iain McCaig van Respawn Studio deed zijn uitspraak op een beurs voor ontwikkelaars in Groot-Brittannië. De designer vertelde prachtige dingen te maken, maar hekelde het feit dat het nog zo lang duurt voordat het publiek die te zien krijgt. Hij noemt zijn werkzaamheden bij de gamestudio een hoogtepunt in zijn carrière, terwijl hij eerder aan drie Star Wars-films en het avonturenspel The Secret of Monkey Island heeft gewerkt.

Jason West en Vince Zampella werden vorig jaar wegens contractbreuk bij uitgever Activision ontslagen. Hierop hebben de voormalig Infinity Ward-bazen een eigen gamestudio opgericht en een rechtszaak tegen Activision aangespannen voor onbetaalde royalty's over hun laatste game Modern Warfare 2.


Vier jaar wachten op eerste game Respawn Studio (Foto: Novum)

Angry Birds-maker gaat voor werelddominantie

De Angry Birds uit het gelijknamige computerspel moeten net zo beroemd worden als Mickey Mouse. Dat is het doel van de Finse gamestudio Rovio, dat zich voorlopig niet op andere games gaat richten. Rovio-directeur Peter Vesterbacka zegt in een gesprek met technologiewebsite VentureBeat dit binnen drie jaar te willen bereiken.

Rovio wil van Angry Birds een product maken dat consumenten op verschillende manieren bereikt. Zo is zijn er een televisieserie, speelgoed en spellen op zoveel mogelijk platformen in de maak. Hierbij richt de gamestudio zich vooral op de Chinese markt.

Waar veel gamestudio's na een hit ook andere spellen maken blijft Rovio trouw aan Angry Birds. "Het is gemakkelijk om grootheidswaanzin te krijgen en te denken dat je hit na hit kunt scoren. Het is echter ongelofelijk moeilijk om een succesvol spel te maken en daarom zetten we alles in op Angry Birds", aldus Vesterbacka.

Het puzzelspel waarin vogels biggetjes moeten aanvallen, is met meer dan 250 miljoen downloads een van de grootste gamesuccessen van de laatste jaren. Het spelletje maakte furore op de iPhone en is tegenwoordig op andere telefoons, de iPad, PC, PlayStation 3 en in een webbrowser te spelen.


Angry Birds-maker gaat voor werelddominantie (Foto: Novum)

Poison en Steve bevestigd voor SF x Tekken

Op Comic-Con heeft Capcom een nieuwe trailer laten zien van Street Fighter x Tekken. Hierin is er genoeg gameplay te zien en worden er twee nieuwe personages voorgesteld. Het gaat om Poison, een veel geziene personage dat nooit eerder speelbaar is geweest en Steve, zoon van Tekken-vechters Nina Williams en de samurai Yoshimitsu.

Street Fighter x Tekken komt maart 2012 uit op pc, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Vita.

Sony ontevreden over kwaliteit 3D-games

Sony is niet tevreden over de kwaliteit van sommige games met 3D-ondersteuning. Dat schrijft de gamewebsite Eurogamer. Volgens een woordvoerder van Sony moeten ontwikkelaars meer hun best doen om te zorgen dat een 3D-modus iets aan de spelervaring toevoegt.

Hoewel de verkoop van televisies met 3D-brillen volgens Sony goed loopt, zijn er nog te weinig games die de extra diepte goed benutten. Zo zou er nog geen game zijn met een 3D-effect dat in de buurt komt van de succesvolle 3D-film Avatar uit 2009. Een dergelijk spel zou gamers van de mogelijkheden van 3D overtuigen.

Sony heeft het afgelopen jaar verschillende spellen met 3D-ondersteuning uitgebracht. Zo bieden het schietspel Killzone 3 en de racegames Gran Turismo 5 en MotorStorm: Apocalypse de mogelijkheid om in 3D te spelen. Het aankomende actieavonturenspel Uncharted 3: Drake's Deception is volgens Sony een perfect voorbeeld van een 3D-effect dat de spelervaring verrijkt.


Sony ontevreden over kwaliteit 3D-games

De Bakker niet direct toegelaten op US Open

Thiemo de Bakker moet zich via de kwalificaties plaatsen voor de US Open. De nummers één tot en met 101 van de wereld zijn direct toegelaten. De Bakker staat 104e. Normaal was die plaats voldoende geweest, maar Fernando Gonzalez, Tommy Haas en Ivo Karlovic maken gebruik van een beschermde ranking. Robin Haase kan wel gewoon meedoen.

De Bakker moet nu hopen dat drie man zich afmelden voor het Amerikaanse grandslamtoernooi. Als dat zo is, kan hij alsnog direct worden toegelaten. Anders is hij net als onder meer Thomas Schoorel en Jesse Huta Galung veroordeeld tot het kwalificatietoernooi. Daar zijn nog zestien startbewijzen te verdienen.

Vrijdag drukste dag voor Schiphol

De luchtverkeersleiders op Schiphol hebben naar verwachting vrijdag hun handen vol aan het begeleiden van alle vliegverkeer. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) verwacht die dag meer dan veertienhonderd vluchten te moeten afhandelen. In totaal verwerkt de grootste luchthaven van Nederland die dag naar verwachting 171.000 passagiers.

Met dat aantal passagiers wordt het ook in passagiersaantallen de drukste dag van het jaar. Veel mensen vertrekken die dag op vakantie of komen juist terug. De laatste keer dat op één dag meer dan veertienhonderd vliegtuigen landden of opstegen was in 2008. Op 23 mei van dat jaar werden er 1409 vluchten afgehandeld.

Het record van de afgelopen elf jaar dateert van 27 april 2007. Toen waren er 1439 vluchten van en naar Schiphol. Bij LVNL werken ongeveer tweehonderd luchtverkeersleiders. Zeventig van hen werken op Schiphol.


Vrijdag drukste dag voor Schiphol (Foto: Novum)

'DJ Hero was slecht voor Guitar Hero'

De muziekgame DJ Hero heeft een negatieve invloed op de Guitar Hero-serie gehad. Dat geeft Activision-directeur Bobby Kotick in een interview met het tijdschrift Forbes aan. De uitgever heeft begin dit jaar de Guitar Hero-serie wegens tegenvallende verkoopcijfers stopgezet.

Volgens Kotick is er onzorgvuldig met de Guitar Hero-serie omgesprongen. Door de serie uit te breiden met een game waarin spelers met een draaitafel kunnen spelen, zou Guitar Hero niet de aandacht hebben gekregen die het verdiende. Daarnaast geeft Kotick aan dat de markt voor DJ Hero achteraf gezien erg klein bleek te zijn.

Activision lijkt het vizier tegenwoordig te hebben gericht op dansgames. Volgens het Amerikaanse weblog Kotaku zou de dansgame Dance Hero in productie zijn. De uitgever heeft het spel nog niet officieel aangekondigd.


'DJ Hero was slecht voor Guitar Hero'

Duitsland arresteert vermoedelijk Al-Qaidalid

De Duitse autoriteiten hebben woensdag een 21-jarige man gearresteerd op verdenking van lidmaatschap van Al-Qaida. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie donderdag gezegd. Ook zou de man, Omid H., lid zijn van de radicale Islamitische Beweging van Oezbekistan.

Omid H. wordt ervan verdacht zo'n zestig berichten en video's te hebben geplaatst op een extremistische website. Volgens de aanklager was 'het doel van zijn activiteiten bezoekers van de website te radicaliseren en aan te zetten tot ideologisch geïnspireerd geweld'.

De man werd woensdag in Kassel in het midden van Duitsland gearresteerd. Ook werden de huizen van twee andere verdachten in de westelijke staat Noordrijn-Westfalen doorzocht.

Ook Miley Cyrus krijgt mariniersuitnodiging

Als de Amerikaanse mariniers hun zin krijgen, loopt half Hollywood in november rond op het mariniersgala. Na Mila Kunis, Justin Timberlake en Betty White heeft nu Miley Cyrus een uitnodiging gehad van een jonge spierbundel.

In een filmpje op YouTube smeekt marinier Hart om een date met Cyrus. "Ik zou graag de trotse Amerikaanse, Miley Cyrus, willen uitnodiging voor het bal. Alsjeblieft", roept hij, waarna Mileys nummer Party in the USA klinkt. De zangeres heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging.

Volgens Hart is het uitnodigen van beroemdheden het begin van een traditie. Kunis was de eerste die toehapte na een videoboodschap van een sergeant. Ze moest schoorvoetend toegeven nadat ze onder druk werd gezet door Timberlake, die later ook een uitnodiging kreeg. De zanger en acteur zegt ook te komen, maar alleen 'als zijn agenda het toelaat.'

Ook White ontving een smeekbede van een jonge marinier. De bejaarde actrice voelde zich gevleid, maar kan niet komen omdat ze moet werken. Linda Hamilton heeft echter wel zin om haar plaats in te nemen. De actrice, die onder meer speelde in de Terminator-films, zegt in een video op Youtube dat ze kapot was van het idee dat de marinier nu geen date had. "Ik ben geen Betty White, maar als je echt niemand anders vindt, wil ik wel met je naar het bal."

Het mariniersgala vindt op 18 november plaats in Greenville in de Amerikaanse staat North Carolina.


Ook Miley Cyrus krijgt mariniersuitnodiging (Foto: Novum)

Hoosbui treft wandelaars Vierdaagse

Een fikse regenbui treft donderdag de deelnemers van de Vierdaagse van Nijmegen. De bui begon iets voor 15.00 uur, waardoor de wandelaars die toen nog niet binnen waren goed nat werden. Op radarbeelden is te zien dat de bui vrijwel bewegingsloos boven het gebied ligt.

"Het lijkt alsof alle de hele week voorspelde regen in één keer over de wandelaars wordt uitgestort", zegt burgemeester van Nijmegen Thom de Graaf op Twitter. Hij houdt de moed erin voor de laatste dag van de langeafstandswandeltocht. "Wat nu valt, valt morgen niet." Vrijdag worden de wandelaars feestelijk binnengehaald.

De etappe van donderdag voerde de bijna veertigduizend wandelaars door de heuvels ten zuidoosten van de stad. Het was de 'bergetappe' van de Vierdaagse. Van hen haalden er 38.596 de eindstreep; 643 vielen donderdag uit. Dat waren er woensdag op de tweede dag 868, maar de derde dag kent traditioneel weinig uitvallers. Dinsdag gingen 41.316 mensen van start, maar 1209 van hen haakten onderweg af.


Hoosbui treft wandelaars Vierdaagse (Foto: Novum)

[Tour] Cavendish krijgt clementie in Tour

Mark Cavendish mag in de Tour blijven, hoewel hij vandaag te laat aankwam. De Britse groenetruidrager kwam in een bus op 35.40 minuten van etappewinnaar Andy Schleck boven op de Col du Galibier, terwijl maar ruim 33 minuten was toegestaan. Omdat er 88 renners in de groep zaten, streek de tourjury met de hand over het hart.

Voor Cavendish heeft de late binnenkomst wel een naar gevolg. De Brit krijgt twintig strafpunten in de strijd om de beste sprinter. Daardoor zakt zijn puntentotaal van 320 naar driehonderd punten. Zijn naaste belager Jose Joaquin Rojas blijft op 285 punten staan en ziet zijn achterstand krimpen naar slechts vijftien punten.

[WK] Kromowidjojo al in series estafette in actie

Ranomi Kromowidjojo zal bij het WK in Shanghai al in de series van de estafette op de 4x100 meter vrije slag in actie gaan komen. De Nederlandse vervangt hiermee Inge Dekker die vanwege haar series op de 100 meter vlinderslag gespaard wordt.

Kromowidjojo, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en debutante Maud van der Meer zullen in de series zwemmen van het nummer waarom Oranje de wereldtitel verdedigt. Bondscoach Jacco Verhaeren zet Ilse Kraaijveld bewust niet in, omdat hij verwacht dat een team met haar er in mogelijk nipt tekort gaat komen voor een finaleplaats.

[Tour] Andy Schleck: "Ik ben klaar voor geel"

Andy Schleck zegt dat hij klaar is voor de gele trui. Dat zei de Luxemburger vandaag nadat hij op imposante wijze de etappe naar de top van de Galibier had gewonnen.

"De hele ploeg heeft hard gewerkt om dit resultaat te halen. Maar zoals aangekondigd wilde ik vandaag toeslaan. Ik weet dat er geluiden waren dat ik niet goed genoeg zou zijn. Maar ik heb vandaag bewezen klaar te zijn voor de gele trui. We hebben nog een zware bergrit en een tijdrit voor de boeg dus we zijn er nog niet,” aldus Schleck die nu tweede staat in het algemeen klassement, vijftien seconden achter Thomas Voeckler.

Vrouw hoort 14 maanden eisen voor meesleuren agent

Tegen een 27-jarige vrouw uit Wassenaar is donderdag veertien maanden cel geëist omdat ze op 23 januari in Den Haag opzettelijk een agent zou hebben meegesleurd met haar auto. Volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag werd de vrouw boos toen de agent haar vroeg haar rijbewijs te tonen nadat ze was betrapt op te hard rijden.

De Wassenaarse begon te schreeuwen en haalde een voorwerp uit haar tas dat ze onder de bijrijderstoel legde. De agent vermoedde dat het om een vuurwapen ging, waarna hij haar meerdere malen verzocht uit te stappen. Toen de vrouw dit bleef weigeren, probeerde de agent het portier te openen door zijn arm door het autoraam te steken.

De vrouw gaf volgens de officier van justitie vervolgens gas, terwijl de arm van de agent nog in de auto stak. Hij moest steeds harder rennen om niet te vallen. Op een gegeven moment wist de agent los te komen, wat hem een gebroken schouder opleverde.

Tijdens de daaropvolgende achtervolging, negeerde de vrouw met hoge snelheid een rood verkeerslicht en raakte onderweg ook nog een andere auto. Ook ramde ze tot twee keer toe een politieauto, waarbij een andere agent gewond raakte. Uiteindelijk is de vrouw klemgereden en aangehouden.

Bij geweld tegen mensen met een publieke taak verdubbelt justitie de strafeis. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Skil-Shimano behoudt Franse renners

Skil-Shimano zal langer doorgaan met de Franse wielrenners Yann Huguet en Thierry Hupond. De 27-jarige Huguet zal een jaar langer in Nederlandse dienst rijden en de 26-jarige Hupond twee seizoenen, zo maakte de ploeg vandaag bekend.

Grootste verdienste van Huguet is vorig jaar de winst in de Hel van het Mergelland. Dit jaar moest hij lang toekijken met een gebroken bekken. Hupond moet het doen met een aantal ereplaatsen, zoals dit jaar een tweede plaats in de Les Boucles du Sud Ardèche.

[Tour] Ruijgh vond het een "pittige rit"

Rob Ruijgh kwam vandaag in de etappe naar de Galibier als 25e over de meet, zeven minuten achter ritwinnaar Andy Schleck. Hierdoor steeg de Nederlander naar de 20e plaats in het algemeen klassement.

"Het was een pittig ritje. Ik denk dat ik alles gedaan heb wat ik kon, maar ik moet nog wat sterker worden. Ik blies me een beetje op tijdens de vorige klim. Ik had last van mijn rug, m'n lichaam liet me een beetje in de steek. Uiteindelijk kwam ik terug en aan de voet van de Galibier kon ik lang aanklampen. Ineens werd het me teveel, de benen waren leeg. Ik heb gewoon m'n eigen tempo gereden, maar dat was natuurlijk niet zo snel als het zou moeten zijn. Ik wil altijd beter," aldus de Nederlander van Vacansoleil na afloop van de etappe.

Bin Hammam bijt weer van zich af

Mohamed Bin Hammam heeft weer van zich laten horen. De geschorste Qatarees ziet het lekken van informatie in het onderzoek naar zijn vermeende omkooppraktijken als bewijs dat er een campagne liep om hem op voorhand al schuldig te verklaren, zo meldde hij op zijn eigen website.

Bin Hammam krijgt zaterdag te horen of wereldvoetbalbond FIFA hem schuldig acht aan omkoping. De voormalig voorzitter van de Aziatische voetbalbond zou met geld stemmen hebben geronseld om FIFA-president te worden. "Er kan geen twijfel over bestaan dat er binnen zekere kringen een campagne tegen mij wordt gevoerd," zei de Qatarees die vertrouwen houdt in de ethische commissie van de FIFA. Hij komt vrijdag aan het woord om zijn standpunt in de zaak toe te lichten, evenals twee officials van de Caraïbische voetbalbond aan wie hij steun zou hebben gegeven.

Netwerk STV blijft toch in A-League

Volleybalvereniging Netwerk STV uit Tilburg speelt volgend jaar toch in de A-League, de hoogste mannencompetitie. De Tilburgse club gaf vorige week zijn licentie terug omdat het de begroting niet rond kreeg. Zes dagen daarna kwam de vereniging echter met een nieuw plan, dat leidde tot een nieuwe licentieaanvraag. De Nederlandse volleybalbond Nevobo verstrekte die vandaag.

Topsportmanager Mark Broere van de Nevobo stelt dat zowel de teruggave van de licentie als de nieuwe aanvraag onverwachts kwam. "Als een vereniging terugkomt op haar besluit en met nieuwe energie haar ambities wil waarmaken zijn wij altijd bereid om te luisteren."

Behalve Netwerk STV gaven ook VC Nesselande en Twente '05 er de brui aan. Die laatste club is inmiddels vervangen door Zalsman/Reflex uit Kampen, dat promoveert uit de B-League. Voor de plaats van Nesselande is de Nevobo in gesprek met Zaanstad, dat mogelijk ook een stap omhoog gaat zetten.

Jennifer Lawrence getipt als liefje Mark Wahlberg

Jennifer Lawrence staat bovenaan de verlanglijst van de makers van The Silver Linings Playbook. De 20-jarige Winter's Bone-actrice zou in de film een romance krijgen met hoofdrolspeler Mark Wahlberg, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Enkele grote namen hebben al geauditeerd voor de rol. Zo zouden onder anderen Rachel McAdams, Blake Lively en Anne Hathaway in de race zijn. Ook worden Robert de Niro en Elizabeth Banks genoemd voor de film.

Lawrence is momenteel te zien in de superheldenfilm X-Men: First Class als Raven en Mystique. Ze staat deze maand op de set van de sciencefictionthriller The Hunger Games. The Silver Linings Playbook zou haar volgende filmproject worden.

The Silver Linings Playbook is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matthew Quick. Een leraar aan een middelbare school (Wahlberg) wordt opgenomen wegens depressie. Als hij uit de kliniek wordt ontslagen, moet zijn moeder voor hem zorgen. Hij probeert nog zijn ex-vrouw terug te winnen, maar krijgt ook gevoelens voor zijn excentrieke buurvrouw. Lawrence wordt getipt voor de laatstgenoemde rol.

De opnames van The Silver Linings Playbook gaan dit najaar van start onder regie van David O. Russell en moet in 2013 in de bioscoop verschijnen. Zijn boksdrama The Fighter was dit jaar nog in de race voor de Oscar voor beste film. Ook daarin speelde Wahlberg een van de hoofdrollen.


Jennifer Lawrence getipt als liefje Mark Wahlberg (Foto: Novum)

Grace Jones boos op Lady Gaga

Grace Jones is niet blij met Lady Gaga. Het jaren 80-icoon beschuldigt Lady Gaga ervan dat ze haar outfits kopieert.

Na Bette Midler heeft ook Jones kritiek geuit op het kopieergedrag van Lady Gaga. "Ik heb outfits van haar gezien die ik ook heb gedragen. En daar word ik behoorlijk boos van", vertelt de 63-jarige zangeres aan de Britse boulevardkrant The Sun.

Jones heeft al eerder laten weten dat zij geen fan is van Lady Gaga. Toen Gaga haar vroeg of ze een duet met haar wilde opnemen, heeft ze nee gezegd. "Ik werk liever samen met originele mensen die me niet kopiëren."

 
Grace Jones met haar eigen staaltje extravanganza

Zelda-trailer vers van de comicbeurs

Ook Nintendo is bezig met Comic-con. Het bedrijf heeft vandaag een trailer van The Legend of Zelda: Skyward Sword uitgebracht. In deze trailer zien we erg in het kort het begin van verhaal en natuurlijk de gevechten die tekenend zijn voor de reeks.

We zien Skyloft, een eiland dat hoog boven de wolken zweeft. Link ontmoet Zelda tijdens een ceremonie, waarin hij een van de deelnemers is. Link wint deze wedstrijd en daarmee een onderonsje met Zelda. Terwijl ze samen rondvliegen, verschijnt plots een reusachtige tornado, waardoor Zelda naar beneden valt en Link, heldhaftig als hij is, Zelda gaat redden van de vele monsters in de wereld onder de wolken.

The Legend of Zelda: Skyward Sword komt eind dit jaar uit op Nintendo Wii.

[Tour] A. Schleck wint op Galibier, Contador grote verliezer

De achttiende etappe van Tour de France, met finish op Galibier-Serre-Chavelier, is gewonnen door Andy Schleck. De Luxemburger, die al vroeg in de aanval ging, kwam alleen aan boven op de Galibier. Thomas Voeckler behield net het geel. Verliezer van de dag was Alberto Contador.

Vanuit de start probeerden verschillende renners te ontsnappen.  Zestien renners, onder wie Johnny Hoogerland, Joost Posthuma en Maarten Tjallingii, wisten een gat te slaan. Al gauw was de voorsprong vijf minuten. Tussen de kopgroep en het peloton reden nog Delage, Silin en Burghardt. Zij wisten zich uiteindelijk bij de koplopers aan te sluiten. De koplopers begonnen met een voorsprong van acht minuten aan de 23,7 km lange beklimming van de Col d'Agnel, een col van de buitencategorie.

In het peloton was het erg onrustig. Verschillende renners probeerden in het steilste gedeelte van de klim uit de kopgroep weg te rijden. Zeits, Gilbert, Di Gregorio, Leipheimer, Barredo, Riblon en Koren pakten een gaatje terwijl Hondo, Burghardt en Delaplace uit de kopgroep moesten lossen. Westra en even later ook Gesink reden weg uit het peloton em sloten zich bij Leipheimer aan. Het verschil met het peloton was echter klein. In de kopgroep moesten ook Duque en Delage lossen. Iglinskij kwam als eerste boven op de Col Agnel. Hoogerland als tweede en pakte zestien punten. De groep Gesink kwam op vier minuten en 43 seconden boven, het peloton op 5,27.

In de afdaling sloot de kopgroep weer bij Iglinskij aan. Westra moest de groep Gesink laten gaan en keerde vervolgens terug in het peloton. Het peloton wust de groep met Gesink weer terug te pakken onderaan de Col d'Izoard. Pérez en Tjallingii en ook Hoogerland moesten uit de kopgroep, waar Posthuma het tempo bepaalde, lossen. In het peloton, dat erg was uitgedund, was Leopard-Trek dat het tempo bepaalde. Posthuma loste uit de kopgroep terwijl Iglinskij wegsprong. Andy Schleck viel vervolgens aan en geen van de anderen kon volgen. In korte tijd pakte Schleck 50 seconden voorsprong.

Iglinskij was als eerste boven op de Col d'Izoard. Net voorbij de top haalde Schleck zijn ploegmaat Monfort bij. De groep met favorieten kwam twee minuten en dertien seconden na Schleck boven. In de groep met favorieten was er geen organisatie waardoor de jongste van de broers Schleck uitliep. Dertig kilometer voor de meet pakte de groep met Andy Schleck koploper Iglinskij terug.

Onder aan de voet van de Galibier Serre-Chevalier was de voorsprong van de groep Schleck op de groep met favorieten drie minuten en die voorsprong liep verder op. Monfort moest 17 kilometer voor de streep lossen uit de kopgroep en ook Devenyns en Silin konden tempo niet meer bijbenen. In het peloton leek niemand echt zin te hebben om te rijden waardoor Andy Schleck alleen maar uitliep. Roche moest lossen terwijl Evans in het peloton in de aanval ging. Het peloton slonk hierdoor en onder meer Gesink moest lossen.

Dankzij het tempo van Evans was de voorsprong acht kilometer voor de streep teruggelopen naar drie minuten en 50 seconden. Iglinskij moest lossen bij Schleck  waardoor de Luxemburger alleen aan kop reed. Evans leidde de achtervolging en bracht die terug naar drie minuten en 25 seconden. Contador zat nog in de groep Evans, maar wel in laatste positie.

De laatste vier kilometer waren de zwaarste. Evans had op zes man na iedereen achter hem eraf gereden. Het verschil met Schleck was inmiddels iets meer dan drie minuten. Contador moest lossen uit de groep Evans. Hij wist even aan te haken maar moest toen de groep Evans, waarin Voeckler gewoon nog zat, echt laten gaan. Andy Schleck kwam ondanks een zware laatste kilometer solo over de meet. Fränk Schleck maakte het familiefeest compleet door als tweede over de meet te komen, Evans als derde. Voeckler behield net het geel.

Uitslag achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 6:07,56
2 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 2,07
3 Cadel Evans Aus BMC + 2,15
4 Ivan Basso Ita Liquigas + 2,18
5 Thomas Voeckler Fra Europcar + 2,21
6 Pierre Roland Fra Europcar + 2,27
7 Damiano Cunego Ita Lampre + 2,33
8 Rein Taaramäe Est Cofidis + 3,22
9 Tom Danielson VS Garmin + 3,25
10 Ryder Hesjedal Can Garmin + 3,31


Klassement na achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 79:34,06
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek + 0,15
3 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 1,08
4 Cadel Evans Aus BMC + 1,12
5 Damiano Cunego Ita Lampre + 3,45
6 Ivan Basso Ita Liquigas + 3,46
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 4,44
8 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 5,20
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo + 7,08
10 Jean-Chris.Péraud Fra AG2R + 9,27

Nieuwe steun Griekenland op komst

Europese regeringsleiders bespreken donderdag de laatste details van een tweede financieel steunpakket voor Griekenland, ook als dit betekent dat Griekenland niet aan al zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Met het nieuwe reddingsplan willen de leiders in de woorden van de Duitse bondskanselier Angela Merkel 'de problemen bij de wortel aanpakken' door de Griekse schuldenlast te verlichten en het concurrerend vermogen van het land te herstellen. Daar valt ook een bijdrage van private partijen onder, die zou moeten leiden tot een zogenoemde 'selective default', waarbij de looptijd van een deel van de Griekse schulden wordt verlengd of de rente op leningen wordt verlaagd omdat het land anders niet aan al zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Economen vrezen dat een default, zelfs een gedeeltelijke, leidt tot onrust op de financiële markten als deze niet wordt vergezeld door een substantieel nieuw steunpakket van de eurozone aan Griekenland en een flinke verlaging van de schuldenlast.

Weinig economen geloven dat Griekenland zijn schulden, in totaal zo'n 340 miljard euro, kan terugbetalen zonder een verlaging van de totale schuldenlast. Tot dusver sloten de landen in de eurozone een verlaging van de Griekse schuld uit, uit vrees voor paniek op de financiële markten. Ook bestaat de vrees dat een verlaging van de Griekse schuldenlast kan leiden tot een destabilisatie van grotere economieën in de eurozone, zoals Italië of Spanje.

In plaats daarvan werken de zeventien landen in de eurozone aan een plan waarbij enerzijds banken en andere private investeerders Griekenland meer tijd geven om zijn schulden af te lossen, terwijl anderzijds de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds het land overeind houden met meer noodleningen. De voorwaarden van deze leningen moeten wel te veroorloven zijn voor noodlijdende landen, zei de Oostenrijkse kanselier Werner Faymann, waarmee hij bedoelde dat de leningen van de Europese Unie en het IMF een lagere rente en een langere looptijd zouden moeten krijgen.

Kredietbeoordelaars waarschuwen echter al weken dat elke vorm van private bijdrage aan de steun aan Griekenland, ook als deze op vrijwillige basis geschiedt en geen afwaardering van de Griekse schulden behelst, zal worden gezien als een 'selective default'. Een dergelijke situatie is niet eerder voorgekomen in een land in de eurozone.

Maar zelfs als Griekenland tijdelijk de bij een 'selective default' behorende kredietwaardering krijgt, kan dat het reddingsplan voor het land bemoeilijken omdat de Europese Centrale Bank (ECB) heeft aangegeven geen staatsobligaties als onderpand te accepteren van landen met deze kredietwaardering. Dat zou betekenen dat de Griekse banken, die voor hun voortbestaan afhankelijk zijn van financiële ondersteuning van de ECB, niet langer bij de ECB kunnen aankloppen.

Even leek het er deze week op dat de eurozone een 'selective default' wilde voorkomen door een zogenoemde bankenbelasting in te voeren, waarmee een deel van de nieuwe leningen aan Griekenland zou kunnen worden bekostigd. Dit plan, waar banken die geen Griekse obligaties in hun portefeuille hebben fel op tegen zijn, is woensdagavond in het overleg van Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy afgewezen.

Oostenrijk en België hopen dat er donderdag overeenstemming wordt bereikt, gebaseerd op het gedeelde standpunt van Frankrijk en Duitsland, maar sommige landen hebben hun twijfels. Het Frans-Duitse standpunt stelt bijvoorbeeld niet hoe groot de bijdrage van private partijen dient te zijn. Landen als Nederland en Finland zijn daarom nog niet zonder meer bereid met het plan in te stemmen.


Nieuwe steun Griekenland op komst (Foto: Novum)

Pas land in na geven blowjob

De Kroatische douane heeft een effectief middel gevonden om ongewenste buitenlanders te weren. Zij worden ervan beschuldigd twee Slowaakse meisjes te hebben gevraagd hen een pijpbeurt te geven.

Volgens Slowaakse media vond het oneerbare voorstel deze week plaats bij de grens bij Plovanija. "We moesten stoppen voor enkele douanebeambten omdat ze ons verdachten van het smokkelen van drugs", zo vertelt een van de meisjes vandaag aan de pers. "Zij vertelden ons dat wij hen oraal moesten bevredigen indien wij het land in wilden." Zij voegde eraan toe dat zij na enige tijd alsnog het land in mochten.

"We zijn dankzij de Slowaakse ambassade op de hoogte van deze zaak", zo verklaart de Kroatische politie. "Er is echter geen officieel rapport opgemaakt. Zo doende kunnen we dus niet nagaan of dit incident werkelijk heeft plaatsgevonden."

Man opgepakt na dubbele overval Amsterdam

De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige man opgepakt die in het centrum van Amsterdam kort na elkaar twee overvallen had gepleegd. Agenten slaagden er na een grootscheepse klopjacht door tientallen politiemensen en een helikopter in de verdachte te arresteren.

De man probeerde eerst de Albert Heijn bij de Dam te overvallen. Dat mislukte, waarna hij richting de Kalvertoren rende. Daar beroofde hij een cadeauwinkel door met een vuurwapen de inhoud van de kassa te eisen. De omvang van de buit is onbekend. Bij de overvallen raakte niemand gewond, meldt de politie.

De man werd in de Reguliersbreestraat gearresteerd. Hij had een alarmpistool en de mogelijke buit van de overval in de Kalverstraat bij zich. De verdachte is in een cel gezet en wordt vrijdag voorgeleid bij een officier van justitie.

[Upd] EA vraagt geen geld voor pre-orders

Het lijkt erop dat wanneer je de pc-versie van een bepaalde EA-game wil hebben, je het tegenwoordig moet bestellen via hun eigen onlineshop genaamd Origin. Nou lijkt het erop dat EA het namelijk niet helemaal begrijpt, want ze vragen extra geld om een game te pre-orderen.

Hieronder staat een voorbeeld met de aankomende MMO The Old Republic. Wanneer je de game op dag één wil hebben kost je dat maar liefst vijf pond meer. Of dit om een fout gaat is nog niet zeker, maar het is zeker een rare zaak.

Update 17:32: Het lijkt erop dat je uiteindelijk bij het afrekenen niet hoeft te betalen voor een pre-order. In je mandje gaat er vijf pond vanaf, welke er weer bijkomt als ''pre-order fee'' bij het afrekenen. Een beetje frappant, maar uiteindelijk zijn er geen extra kosten.

ea

ea

Beyoncé wil gaan regisseren

Beyoncé Knowles heeft grootste plannen voor de toekomst. De bijna 30-jarige zangeres en actrice wil voor haar veertigste niet alleen moeder worden, maar ook films regisseren.

"Ik wil graag regisseren, meer leren over videoclips en misschien ooit een film maken", vertelt Beyoncé aan het Amerikaanse programma Access Hollywood. "Een korte film, ik houd van documentaires."

Beyoncé heeft al een gevarieerde filmcarrière achter de rug. Zo speelde zij onder meer in de komedies Austin Powers Goldmember en The Pink Panther, de muziekfilm Dreamgirls en de thriller Obsessed. Het vierde album van Beyoncé, met de titel 4, verscheen vorige maand in de winkels. Details over een eventuele concerttoer zijn nog onbekend.


Beyoncé wil gaan regisseren (Foto: Novum)

Prins Albert slaat terug naar roddelpers

Prins Albert heeft zijn woede geuit over alle geruchten die in de media verschenen over hem zijn vrouw Charlene. De prins van Monaco sprak na terugkeer van zijn huwelijksreis met journalisten van verschillende media, waaronder de Franse krant Nice-Matin.

"Wij willen onze boosheid uiten over alle roddels", verklaarde de 53-jarige Albert met zijn vrouw aan zijn zijde. De prins trouwde begin deze maand met de Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock. Voor en na de bruiloft doken verschillende geruchten op. Zo wilde Wittstock naar verluidt daags voor het huwelijk vluchten omdat Albert een derde buitenechtelijk kind zou hebben.

"Ik betreur het dat de media niet de moeite hebben genomen om deze roddels te verifiëren", klaagde Albert. "Ik heb de vrijheid van meningsuiting altijd gerespecteerd, maar het verkondigen van onjuiste informatie is beklagenswaardig en strafbaar."

Albert heeft naar eigen zeggen ook kunnen lachen om sommige praatjes. "Zoals toen de media zeiden dat de prinses en ik apart sliepen toen we in Zuid-Afrika waren. Terwijl dat natuurlijk vanwege praktische redenen was." De prins denkt dat sommige mensen het slecht met hem voor hebben. "Er zijn mensen in Monaco die ons pijn willen doen."

'Rampmast' Hoogersmilde vanaf maandag ontmanteld

De vrijdag deels ingestorte toren in Hoogersmilde wordt vanaf maandag ontmanteld. Er hangen en liggen nog veel losse stukken aan en rond de mast. "De veiligheid staat voorop, we zijn nu bezig de volgorde van het werk te bepalen", meldt een woordvoerder van toreneigenaar Novec donderdag.

Kabels en stalen delen die nog aan het beton hangen kunnen van de mast vallen, stelt de zegsman."Daarom maken we nu een plan van aanpak met het bergingsbedrijf." Maandag beginnen de grootschalige werkzaamheden aan de toren die voorheen bijna driehonderd meter hoog was.

De noodmast op een kazerne in Assen van een meter of honderd is woensdagavond overeind gezet. Momenteel wordt de zendapparatuur van klanten en providers in de mast 'gehangen'. Dat duurt 'sowieso' tot zondag. Dan zijn alle zenders weer in de lucht, maar het bereik is nog niet volledig als vanouds.

Vietnamees met tumor van 80 kilo

Artsen in Vietnam staan voor een behoorlijke opgave. Zij moeten proberen om een tumor van 80 kilo te verwijderen bij een 31-jarige Vietnamese man, zo meldt het ziekenhuis in Ho CHi Minstad.

Diverse artsen uit verschillende ziekenhuizen hebben zich al over de man gebogen. Het probleem is dat de tumor zodanig is gegroeid dat de grote bloedvaten in het gezwel een operatie bijzonder riskant maken.  Daarbij komt dat de man door de tumor andere gezondheidsproblemen heeft gekregen. Zijn heup en wervelkolom zijn beschadigd en hij kampt met ademhalingsproblemen en problemen met zijn bloedsomloop.

De man, die ondanks alles blijft lachen, is met de tumor geboren. Veertien jaar geleden zetten artsen zijn onderbeen af in de hoop de tumor de stoppen. Dat mocht niet baten en inmiddels is het gezwel uitgegroeid tot het grootste ooit in Vietnam gemeten.

Zijn familie is afhankelijk van liefdadigheid om de behandelingen mogelijk te maken. Een filmpje is te bekijken in het bronartikel.

Trulli kan bijtekenen bij Team Lotus

Jarno Trulli kan zijn contract bij Team Lotus verlengen. De 37-jarige Italiaan is veteraan in de Formule 1 en voert momenteel met teambaas Tony Fernandes gesprekken om er nog een jaar aan vast te plakken.

"Ik kan bevestigen dat we met Jarno in gesprek zijn over volgend jaar. We zullen zeer binnenkort meer hierover bekendmaken. Jarno is erg belangrijk voor ons team en ik hoop dat we hem snel een auto kunnen geven waarin hij zich wel thuisvoelt," zei Fernandes kort na het nieuws dat Trulli de Grand Prix van Duitsland aan zich voorbij zal laten gaan en dat Karun Chandhok mag rijden.

Voor Trulli is het te hopen dat eind deze maand in Hongarije de problemen met de stuurbekrachtiging voorbij zijn. Bij die race neemt Team Lotus een nieuw pakket mee voor de Italiaan zodat hij meer naar voren moet kunnen komen.

Agenten niet schuldig aan val van negen hoog

Politieagenten zijn niet schuldig aan de val van een man van de negende verdieping, eind maart in Amsterdam-Zuidoost. Dat concludeert het Openbaar Ministerie op grond van een onderzoek door de rijksrecherche.

De politie belde op 27 maart aan bij een appartement op negen hoog na een klacht over geluidsoverlast. Toen er niet werd opengedaan, gingen de agenten de woning binnen. Op het balkon van de buren troffen zij een man aan, die probeerde weg te komen. Hij gleed uit en viel naar beneden.

De man raakte zwaargewond, maar heeft het overleefd. Hij heeft verklaard dat hij probeerde te vluchten omdat hij illegaal in Nederland was. De agenten valt volgens het OM niets te verwijten.

'Team Europcar wil Hushovd en Chavanel'

Team Europcar wil zich voor het volgende wielerseizoen flink gaan versterken en richt de pijlen daarom op onder meer Thor Hushovd en Sylvain Chavanel. Dit meldt de Italiaanse website Tuttobiciweb.

Hushovd zou al hebben aangegeven te willen vertrekken bij zijn huidige werkgever, Team Garmin. Er gaan geruchten dat de manager van Team Europcar, Jean Rene Bernaudeau, al in verregaande onderhandelingen met de Noor zou zijn. De drager van de regenboogtrui won in de huidige Tour de France twee ritten.

Naast Hushovd wil Team Europcar ook proberen Chavanel in te lijven. De Franse renner heeft een aflopend contract bij Quick-Step en kan daardoor naar een andere werkgever uitkijken.

De komst van Hushovd en Chavanel zou gefinancierd kunnen worden door fietsenfabrikant Colnago. Dit bedrijf is van plan de sponsorgelden voor Team Europcar voor 2012 flink op te schroeven.

[UPD3] Gameplay en unlock info Battlefield 3 Alpha

Sinds de release van de Battlefield 3 closed Alpha tests, verschijnen er overal screenshots en filmpjes op het net met wat multiplayer-actie van de game. We zien niets nieuws, anders dan wat Destruction 2.0. De kaart die men speelt was ook beschikbaar op E3, genaamd Metro die zich afspeelt in Parijs.

en de trailer

Battlefield 3 moet 28 oktober uitkomen voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3

Update 3, 15:56 - Er zijn nog meer filmpjes verschenen, die bolt-action sniperrifle, shotgun en wat voertuigactie laat zien. Daarnaast is er een nieuwe trailer uitgebracht, zie hierboven. Overigens kun je een poging wagen op de alpha website om te kijken of je in aanmerking komt voor een invite. Het schijnt zo te zijn dat je veteranenstatus en het inschrijven voor de nieuwsbrief je kans hierop zou verhogen.

Update 2, 13:37 - We hebben een dubbel zo lang filmpje kunnen vinden, nu met wat Sniper-actie en wat MCOM-station gevechten in de Metro. Let op! Doe jezelf een lol en zet je geluid zachter vóór 6:28.

Update 12:32 - Onlangs heeft een fan alle informatie op het scherm verzameld, en daar interessante dingen mee opgepikt zoals mogelijke unlocks en class costumization. 

* Killing an enemy displays "Enemy Down 100"
* MCOM is 200 points
* Dogtags are 300 points it seems
* "Handgun Ribbon" 200 points. (seems to be a handgun killstreak award).
* "Combat Efficiency Ribbon" 200 points.
* You have to hold [R] to pick up a kit- this notification hovers over the kit
* Crosshairs on knife and shock paddles are a small white dot.
* Tripods on the AK74
* Grenade blew tall trees down
* 3D spotting appears confirmed
* Exiting the combat area only displays a small red warning sign centrescreen.

* The engineer had :
- 5 mags of 30 for his M4
- 5 Rockets for his SMAW
- 4 mags of 16 for his M9 pistol.
- 18 rounds per mag on the MP 443
* The SVD had 6 magazines of 11 rounds.

* First rank is "Pvt 1st class1"
* There are at least 3 classes of Pvt 1st class (1,2,3)
* Highest score seen was 4070

UNLOCKS:
* Engineer gets a G36C as a primary unlock
(Other new weapons):
- SV- 98
- MK11
- RPK
- Not sure about the M27 IAR
- AKS-74u
- AK-74M

* Medikit is an unlock.
* "Sprint boost" - Customization unlock. What do you make of this?

*Vehicle unlocks:
- MBT Smoke grenade luancher.
- IFV -AT missle launcher.
- Mobile AA- Smokegrenade launcher.
- Attack helicopter, jets, scout? - "Stealth".

* Interesting stats:
- "Highest streak".
- "Longest headshot".
- "Highest nemetag? nemesis streak".

And lastly:

* We have seen 5 different 1HK equipped knife attacks from behind:
- The grab from behind and knife to the heart (a la Crysis 2)
- The same but from the front.
- The grab from behind and backstab.
- The leg sweep and downward chopping blow to the chest.
- And a simple backhand sweep with the knife to the throat.

Roken verboden in duingebied Bergen

In het bos- en duingebied van de gemeente Bergen mag vanaf volgende week donderdag niet meer worden gerookt. Ook open vuren worden verboden. De gemeente hoopt hiermee het grote aantal branden in het gebied te verminderen.

De verboden gelden tot 1 oktober, daarna wordt gekeken of ze geholpen hebben. Volgens burgemeester Hetty Hafkamp moet het rookverbod mensen duidelijk maken dat ze voorzichtig moeten zijn. "De meeste natuurbranden ontstaan door menselijk handelen, we hopen dat mensen zich dat realiseren." Bij de belangrijkste ingangen van het gebied zijn ook informatieborden geplaatst, waarop wordt gewaarschuwd voor brandgevaar.

Langs de Helmweg in Bergen aan Zee komt verder tot 1 oktober een watertank, die moet zorgen voor extra bluswater. De tank van zes bij 2,4 meter heeft een opslagcapaciteit van 21.000 liter. Na de zomer hoopt de gemeente een permanente watervoorziening te realiseren.

Inspectie dreigt Maasstad met opnamestop

Als het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam niet uiterlijk vrijdag zijn afspraken nakomt, gaat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) alsnog over tot het afkondigen van een opnamestop. Dat zei inspecteur-generaal Gerrit van der Wal donderdag tegen Radio Rijnmond.

Het ziekenhuis kampt al maanden met de uitbraak van de gevaarlijke klebsiellabacterie. De IGZ stelde het ziekenhuis woensdag onder verscherpt toezicht. De inspectie voert de komende tijd intensieve, extra en onaangekondigde controles uit.

Het urgentiebesef is in het ziekenhuis niet bij iedereen voldoende aanwezig, zegt de inspectie. De leiding schiet daarin tekort. Ook werken verschillende afdelingen onvoldoende samen bij de bestrijding van de bacterie. Van der Wal benadrukt dat ieder ziekenhuis de bacterie onder controle moet kunnen krijgen als het de bestaande richtlijnen en protocollen volgt.

Het afkondigen van een opnamestop acht Van der Wal donderdag nog niet nodig. "Mensen kunnen er nog wel naartoe gaan", aldus de inspecteur-generaal, die daarmee reageert op berichten dat patiënten het ziekenhuis mijden.

Bij drie van de vier nieuwe besmettingen die de NOS woensdag meldde, blijkt het om reeds bekende gevallen te gaan. Alleen van de vierde patiënt is dat nog niet zeker.

Het ziekenhuis kampt al sinds september met de multiresistente bacterie. Bij zeker 70 mensen is de bacterie vastgesteld; 25 besmette patiënten zijn overleden. Ruim 1800 patiënten die zijn behandeld in het ziekenhuis zijn mogelijk drager van de bacterie. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van de besmetting.

Overigens is de bacterie ook opgedoken bij het Rotterdamse revalidatiecentrum Rijndam. Dat bevestigt Rijndam na berichtgeving hierover in Metro. De bacterie is bij twee patiënten aangetroffen, die overigens niet ziek zijn. De twee zijn geïsoleerd van de overige patiënten van het revalidatiecentrum.

Later donderdag moet meer duidelijk worden over hoe het Maasstad Ziekenhuis de bacterie eronder probeert te krijgen. Om 16.00 uur begint een persconferentie.

Ubisoft Uplay Passport kost 10 euro

Ubisoft volgt o.a. uitgevers THQ, Activision, Codemasters en EA met het invoeren van een 'Online Pass'. Spellen die gebruik zullen maken van een 'Uplay Passport' vragen gamers een registratie-code in te voeren om het betreffende spel online te kunnen spelen. Deze codes zijn eenmalig inwisselbaar. Mensen die 'Uplay Passport'-spellen tweedehands kopen moeten dus een Uplay-code aanschaffen.

Volgens Ubisoft kost een Uplay-code 10 euro voor de PC/PS3 bezitters. Xbox 360 spelers zullen er 800 MSP voor moeten neertellen.

Driver: San Francisco wordt de eerste titel die gebruik zal maken van dit systeem.

U-play logo

 

Kinderpornoverzamelaar moet kinderfonds betalen

Een man die donderdag is veroordeeld voor het bezit en verspreiden van kinderporno, moet van de rechtbank in Middelburg tienduizend euro overmaken aan de kinderrechtenorganisatie Defence for Children.

De man is tevens veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Als hij het geld niet overmaakt, moet hij de celstraf uitzitten. Ook moet de man zich onder het toezicht van de reclassering stellen.

De rechtbank acht bewezen dat de man, die zelf een gezin met kinderen heeft, bijna twaalfduizend afbeeldingen met kinderporno had en zelf ook kinderporno verspreidde. Het verspreiden was nodig om zelf weer nieuwe kinderporno te kunnen downloaden.

De opgelegde straf is bijna gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Alleen de storting die hij van de rechter moet doen is hoger. Het OM wilde dat de man drieduizend euro zou overmaken aan de stichting. Dat het OM geen onvoorwaardelijke celstraf had geëist, kwam doordat de man lang heeft moeten wachten op zijn berechting nadat zijn huis was doorzocht en hij was verhoord.

De eis van de officier van justitie doet volgens de rechter geen recht aan de ernst van de zaak. Het aantal afbeeldingen en films noemt de rechter zeer groot en het zou gaan om kinderporno van de 'walgelijkste soort'. Dat de man kinderporno verspreidde om zelf andere kinderporno te kunnen downloaden, maakt het nog erger. Daarom heeft de rechtbank besloten tot een hoger bedrag. De man moet het geld binnen drie maanden betalen.

Vrijspraak hennepkwekers vanwege onbevoegde hulpofficier

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft in hoger beroep een man en een vrouw uit Lottum vrijgesproken, omdat in hun zaak een onbevoegde hulpofficier van justitie was opgetreden. Het tweetal was eerder veroordeeld voor het kweken van hennep.

Het tweetal was veroordeeld tot werkstraffen, omdat ze bijna vijfhonderd hennepplanten in bezit hadden. Het bewijs tegen de twee werd door het Hof in Den Bosch echter ongeldig verklaard. De hulpofficier van justitie die de machtiging om de woning van de twee binnen te gaan had afgegeven, was gezakt voor zijn examen en dus niet bevoegd.

Hulpofficieren van justitie zijn politiemedewerkers die bepaalde taken van justitie uitvoeren. Eerder dit jaar zijn al vier Limburgse hulpofficieren gestraft die hun papieren niet in orde bleken te hebben.

Capdevila van Villarreal naar Benfica

Benfica heeft zich versterkt met Joan Capdevila. De Portugese topclub neemt de Spaans International over van Villarreal. De verdediger heeft voor twee jaar getekend bij O Glorioso. Capdevila stond nog twee jaar onder contract bij Villarreal.

Benfica vult met de transfer het gat op dat Fábio Coentrão achterliet met zijn overstap naar Real Madrid. De vereniging uit Lissabon meldt dat belangstellende clubs twintig miljoen euro moeten betalen als het Europees en wereldkampioen Capdevila wil overnemen.

Hilary Swank leidt opstand op Venus

Hilary Swank gaat de hoofdrol spelen in Shrapnel. De Amerikaanse actrice gaat de stripverfilming ook produceren, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De sciencefictionstrip gaat over een vrouwelijke ex-officier die een opstand op Venus leidt.

Shrapnel speelt zich af in het jaar 2250, een tijdperk waarin de mensheid het zonnestelsel koloniseert. De meeste planeten vallen onder het regime van de Solar Alliance die met ijzeren vuist regeert. Alleen Venus is nog een bastion van de democratie. Maar de ogen van de Alliance zijn al een tijdje gericht op de zogenoemde morgenster.

Barry Levine, president van producent Radical Pictures, is enthousiast over de samenwerking met Swank. "Hilary keek erg uit naar het spelen van een krachtige heldin waarmee ze kan laten zien wat ze op actiegebied in huis heeft. Ze is een klassiek geschoolde actrice, dus dat kan nog wat worden."

Van Shrapnel bestaan momenteel drie stripboeken en een simpele game op de iPhone. Ontwikkelaar Zombie Studios is bezig met een gratis online game gebaseerd op de strips.

Regisseur John McTiernen is ook bezig met een film die Shrapnel heet, maar zijn project staat los van de film van en met Swank. Het is niet bekend wanneer de versie van Swank in de bioscopen verschijnt.

RAGE toont Wasteland in video

ID-software is de afgelopen jaren druk bezig geweest met RAGE, een postapocalyptische shooter. De game combineert shooter-actie met race-elementen en biedt een grote open wereld om te verkennen. De ontwikkelaar brengt zes video's uit waarin we meer leren over de wereld van RAGE.

Vandaag is het de beurt aan deel vier van de zesdelige video-reeks. Deze video staat in het teken van de Wasteland, de woestijnachtige omgevingen van RAGE. We zien de omgevingen, karakters en missies die zich af zullen spelen in deze dynamische wereld. De vier-en-een-halve minuut durende video is hieronder te bekijken. RAGE verschijnt in oktober dit jaar voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Cel voor ex-directeur hogeschool Windesheim

Een voormalig directeur van hogeschool Windesheim in Zwolle is donderdag veroordeeld tot twee jaar cel voor fraude. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de man zich ruim achthonderdduizend euro toe-eigende door valse facturen op te stellen, ze in te dienen en ze vervolgens zelf te ondertekenen.

De man was directeur marketing en communicatie bij de onderwijsinstelling en stuurde de valse facturen jarenlang. Hij stopte pas op het moment dat hij was betrapt. Het geld besteedde hij aan luxe goederen voor zichzelf en naasten.

De voormalig directeur is volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar. Daarbij is er veel media-aandacht voor de zaak geweest en is de man zijn baan kwijtgeraakt. Dat pleit allemaal in zijn voordeel, aldus de rechter.

Een vordering van de Vereniging voor Christelijk Hoger Onderwijs, waar Windesheim onder valt, is door de rechtbank afgewezen, omdat de man eerder al is veroordeeld tot het terugbetalen van ruim vijfhonderdduizend euro. Wel moet de overheid de vereniging helpen een deel van het geld, ruim honderdduizend euro, terug te vorderen. Als de ex-directeur dit niet betaalt, moet hij nog eens een jaar de cel in.

Historische Beatles-foto's leveren kwart miljoen op

Foto's van het eerste Amerikaanse Beatles-concert in Washington hebben bij een veiling in New York zo'n 250 duizend euro opgeleverd. Ook foto's van een optreden in Baltimore gingen onder de hamer.

De foto's zijn gemaakt door de destijds 18-jarige Mike Mitchell. Hij bewaarde de kiekjes sindsdien in de kelder van zijn woning. De prentjes uit 1964 werden vorige maand tentoongesteld in een galerie in Londen en werden woensdag geveild door Christie's. Het veilinghuis hoopte vooraf ruim 70 duizend euro op te halen.

Topstuk was een foto waarop de vier Beatles, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr, van achteren te zien zijn, tegen het licht in. Voor de foto is bijna vijftigduizend euro betaald.

Man langer vast na bedreigen kinderen

Een 42-jarige man uit Didam die maandag is opgepakt omdat hij zijn kinderen iets dreigde aan te doen mag in ieder geval nog veertien dagen worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Zutphen donderdag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie.

De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex-vrouw en voormalige schoonouders. Tegen hen heeft hij gezegd dat hij zijn kinderen iets aan zou doen, legt een woordvoerder van het OM uit. Dat wordt opgevat als een bedreiging aan hun adres. "Zijn kinderen heeft hij niet zelf bedreigd." Hem wordt geen gijzeling meer ten laste gelegd.

De man werd maandag in de woning van zijn ex aan de Zonnebloemstraat aangehouden. Het incident zorgde voor de nodige opschudding in de buurt. Daarom werd op een bepaald moment de straat afgezet. De man dreigde zijn kinderen iets aan te doen als de politie gewaarschuwd zou worden.

Desondanks werd de politie aan het begin van de middag ingeschakeld. De man kwam uiteindelijk zelf even naar buiten, waar agenten hem overmeesterden.

StarFox 64 3D komt 9 september

Nintendo zou natuurlijk geen Nintendo zijn als ze niet op een handheld console-spellen van veertien jaar oud opnieuw zouden uitbrengen voor de volle prijs. Dit keer vliegt StarFox 64 3D 9 september naar de winkels.

Volgens Nintendo is het echter geen rechtstreekse port. Men kan door de 3DS te kantelen het vliegtuigje van Fox McCloud besturen. Het spel zal ook geheel nieuwe voice-acting bevatten en zullen er voor de multiplayer-modus gloednieuwe power-ups beschikbaar zijn.

Nintendo luidt dat dit een van de grote 'first-party titles' zal zijn voor de 3DS die gepland staan voor eind dit jaar.

Starfox 64

'Anonymous kraakte NAVO-beveiliging'

Het hackers-collectief Anonymous heeft de beveiliging van de NAVO gekraakt en zich hiermee toegang verschaft tot een grote hoeveelheid geheim materiaal. Dat heeft de groep donderdag op Twitter gezegd. De groep plaatste een pdf-document waarop de woorden 'NAVO geheim' stonden.

Het zou 'onverantwoordelijk' zijn om alle informatie te publiceren, aldus Anonymous. De groep zegt een gigabyte aan documenten in zijn bezit te hebben.

Anonymous is een los verband van hackers uit de hele wereld, dat zijn sympathie voor klokkenluiderswebsite Wikileaks uitdraagt. De groep heeft wereldwijd digitale aanvallen uitgevoerd op websites van bedrijven en overheden.

Rayman Origins wint onofficiële prijzen

Rayman Origins gaat terug naar de roots van de serie. Dat betekent een 2D platformer met een hoop humor. In de trailer die is verschenen voor de ComicCon laten ze zien dat het met de humor wel goed zit. De game heeft namelijk op de E3 van 2011 een hoop officiële awards gewonnen en, volgens de makers, ook een aantal onofficiële.

Rayman Origins zal in november in de winkels liggen voor de PlayStation 3, Wii en Xbox 360.

Pechvogel Ben Arfa opnieuw geblesseerd

Hatem Ben Arfa zit opnieuw in de ziekenboeg. De Fransman liep tijdens een oefentrip van Newcastle United in de Verenigde Staten een blessure op aan zijn linkerenkel na een tackle van een speler van Sporting Kansas. De middenvelder was net hersteld van een dubbele beenbreuk, opgelopen door een onbesuisde actie van Nigel de Jong in oktober.

Gisteravond werd uit voorzorg een röntgenfoto genomen in een ziekenhuis in Kansas. De 24-jarige aanvallende middenvelder verlaat de Magpies en keert terug naar Engeland, waar verder onderzoek wordt gedaan.

Swaziland wil hele bevolking testen op hiv

Het koninkrijk Swaziland wil de hele bevolking controleren op hiv en aids. Het Afrikaanse land (1,2 miljoen inwoners) krijgt daarbij hulp van internationale donoren, waaronder de Nederlandse organisatie Stop Aids Now! en het Clinton Health Access Initiative van oud-president Bill Clinton van de Verenigde Staten.

Swaziland is het land met het hoogste percentage hiv-patiënten ter wereld. Volgens de officiële statistieken zijn circa 200.000 burgers besmet met het virus dat aids veroorzaakt.

Banken overvallen in Saints Row: The Third

Een van de games waar iedereen het meest naar uitkijkt moet toch wel Saints Row: The Third zijn. Deze bizarre sandboxgame lijkt een topper te gaan worden, en het begint er ook met elke trailer steeds meer op te lijken. Nu heeft THQ een trailer vrijgegeven die wat meer over het verhaal zegt.

We laten de trailer hieronder voor zichzelf spreken, maar kunnen niet anders zeggen dan dat het er episch uitziet. Saints Row: The Third komt op 15 november uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de pc. Wij kunnen niet wachten.

Speelfim Lotus in première op NFF

De Nederlandse speelfilm Lotus gaat in september in première op de 31e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat maakt de festivalorganisatie donderdag bekend.

De film met onder anderen Jack Wouterse, Monic Hendrickx en Georgina Verbaan volgt gedurende een ochtend, middag en avond enkele anonieme mensen in onze drukke maatschappij. De film geeft een eerlijke kijk op het verschijnsel eenzaamheid en daagt de kijker uit zelf vragen te stellen over hun eigen eenzaamheid en die van anderen, zeggen de makers.

Lotus is de eerste speelfilm van regisseur Pascale Simons. Zij werkte eerder aan de tv-series Costa! en Rozengeur en Wodka Lime en maakte de tv-film Kinkerstraat. Het scenario is van Philip Delmaar, co-scenarist van de Nederlandse films Skin en Raak. De Nederlandse zangeres Sanne Hans, bekend van de band Miss Montreal, levert een muzikale bijdrage met haar nummer This Is My Life.

Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van 21 september tot en met 30 september.

A10 dicht na ongeval

De A10 van Watergraafsmeer naar de Nieuwe Meer is afgesloten na een ongeval. Ook de rechterrijstrook van de verbindingsweg van de A4 naar de A10 richting Zaandam is dicht, meldt de Verkeersinformatiedienst. Op beide wegen staan files.

Het ongeval vond rond 12.45 uur plaats op het knooppunt de Nieuwe Meer. Bij het ongeval zouden in ieder geval een vrachtwagen en een auto betrokken zijn.

Door de afsluitingen staat er vijf kilometer file op de A10 tussen knooppunt Amstel en Sloten. Op de A4 van Delft richting Amsterdam staat drie kilometer stilstaand verkeer tussen de knooppunten Badhoevedorp en de Nieuwe Meer.

Elektronisch betalen blijft groeien

De Nederlandse consument betaalt steeds meer met pinpas en via Ideal. Het aantal Ideal-transacties steeg het afgelopen halfjaar met veertig procent, pinnen werd bijna twaalf procent vaker gedaan. Dat maakte pinbeheerder Currence donderdag bekend.

Mei en juni waren recordmaanden voor Ideal. In beide maanden werd rond de acht miljoen keer via het internetbetaalplatform betaald. Currence verwacht ook voor de komende maanden een stijging, omdat online winkelen steeds populairder wordt.

Pinnen is nog altijd het meest gebruikte betaalmiddel met 1,153 miljard betalingen in het afgelopen halfjaar. Vooral voor bedragen tot tien euro werd de pinpas vaker getrokken.

Het nieuwe pinnen, waarbij niet meer de magnetische strip wordt gebruikt maar een chip, maakt inmiddels veertig procent van het totaal uit. Begin maart werd de campagne voor deze omschakeling opgestart. De pinbeheerder verwacht dat het betalen met magneetstrip eind dit jaar volledig is verdwenen.

Het Nederlandse pinverkeer voldoet dan volledig aan de voorwaarden voor de Single Euro Payments Area (SEPA). Door de introductie van SEPA kan voortaan in alle Europese landen met dezelfde pinpas worden betaald. Nationale merken, zoals het Nederlandse Pin, verdwijnen.


Elektronisch betalen blijft groeien (Foto: Novum)

R. Koeman nieuwe trainer Feyenoord

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van Feyenoord, zo maakte de club vandaag op haar website bekend. De oefenmeester tekent een contract voor één seizoen zo is bekend geworden. Hij krijgt in Rotterdam-Zuid Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst als assistenten. Met Patrick Lodewijks wordt nog onderhandeld.

"Overbodig om te zeggen dat Feyenoord voor mij een geweldige club is om de draad als hoofdtrainer weer op te pakken. Met Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst heb ik straks geweldige assistenten naast me, die ik bovendien al goed ken. Het is mijn stellige overtuiging dat we nog wel eens zeer verrassend voor de dag kunnen komen dit seizoen. Er zit immers volop kwaliteit en talent in deze jonge selectie. Met de spelers en de hele club deel ik de brandende ambitie om te laten zien dat we veel meer kunnen dan uit het recente verleden is gebleken", zei een blije Koeman.

Sneeuwvlokje, zoals de bijnaam van de trainer luidt, kwam in het verleden ook als speler voor Feyenoord uit. Hij kwam tussen 1995 en 1997 uit in 61 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers. Bij Feyenoord is hij de opvolger van Mario Been die vorige week door de spelersgroep weggestuurd werd. Ook diens assistent Leon Vlemmings pakt nu zijn biezen, waardoor Koeman nu Van Gastel en Van Bronckhorst als assistenten naast zich krijgt.

Werkgevers overtreden regels jonge vakantiewerkers

Werkgevers gaan vaak slordig om met de regels voor kinderen en jongeren met een vakantiebaantje. Dat blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie in de horeca, bij supermarkten en in de land- en tuinbouw.

In de horeca bleek vorig jaar zestig procent van de ondernemers zich niet te houden aan de werk- en rusttijden voor jongeren. Veel werkgevers lieten 15-jarigen na 19.00 uur en 16- en 17- jarigen na 23.00 uur werken, terwijl dat niet mag.

In de land- en tuinbouw overtrad de helft van de werkgevers de regels. Ze gingen vooral de fout in door kinderen te laten werken met gewassen die korter dan twee weken daarvoor waren behandeld met een bestrijdingsmiddel.

Twee keer legde de inspectie tijdens de controles het werk stil vanwege acuut gevaar voor de medewerkers. In totaal werden 55 boetes en 661 waarschuwingen uitgedeeld.


Werkgevers overtreden regels jonge vakantiewerkers (Foto: Novum)

Gratis DLC voor 'Splosion Man

Twisted Pixel heeft vandaag een gratis DLC-pakket uitgegeven voor 'Splosion Man. Nee daar bedoelen we niet de nieuwe Ms. 'Splosion Man mee, maar we bedoelen de game uit 2009! De DLC is een prologue op Ms.  'Splosion Man en bevat een geheel nieuwe wereld.

De DLC is gratis te downloaden voor de Xbox 360 en dat kun je hier doen. Om de DLC te gebruiken is het uiteraard wel nodig dat je de oude 'Splosion Man in bezit hebt. De nieuwe Ms. 'Splosion Man scoort overal goed, zo kreeg die op FOK!Games een dikke negen vanwege de geweldige gameplay. Ms. 'Splosion Man is nu te koop voor 800 MS Points.

splosion

Thai hebben geen moeite met corrupte regering

Bijna twee op de drie inwoners van Thailand tolereren corrupte regeringen zolang ze zelf meeprofiteren. Vooral jongeren hebben geen moeite met een corrupte overheid, blijkt uit een peiling die de krant Bangkok Post donderdag publiceerde.

De mensen stellen hun eigenbelang boven dat van het land, concludeerde de directeur van het onderzoeksbureau. Van de 2559 ondervraagden stelde 64,5 procent dat ze prima met corruptie kunnen leven, zolang ze er zelf voordeel van hebben.

Tilburg wil kermis op Unesco-lijst

De Tilburgse kermis moet worden opgenomen op de Unesco lijst van immaterieel werelderfgoed. Dat heeft de gemeente Tilburg donderdag bepleit. De kermis, die vrijdag van start gaat, bestaat al sinds 1570 en is het op één na grootste evenement van Nederland.

"De eeuwenoude kermistraditie van Tilburg mag nooit verloren gaan", zegt wethouder Joost Möller (VVD) donderdag. Kermis is volgens hem een essentieel onderdeel van de Nederlandse cultuur. Nergens anders heeft de kermis een zo centrale plaats in de geschiedenis als in Tilburg, stelt Möller.

Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra (VVD) ondertekent waarschijnlijk later dit jaar het verdrag over de immateriële Unesco-lijst. Ook het bloemencorso in Zundert, de Boxmeerse Vaart en de Nederlandse koeien moeten volgens verschillende organisaties in aanmerking komen.

Het verdrag voor de bescherming van immaterieel erfgoed, zoals rituelen, dialecten, tradities of ambachten, bestaat sinds 2003. Onder meer de Franse gastronomische maaltijd en het carnaval in het Vlaamse Aalst staan op de lijst.


Tilburg wil kermis op Unesco-lijst (Foto: Novum)

Automobilist rijdt vijf uitgebroken koeien dood

Vijf uitgebroken koeien zijn in de nacht van woensdag op donderdag vroeg om het leven gekomen bij een aanrijding in het Limburgse Grubbenvorst. De dieren liepen op de Horsterweg en een 55-jarige automobilist kon ze niet ontwijken. De man raakte niet gewond, zijn auto is total loss, meldt de politie.

De aanrijding vond rond 03.00 uur plaats. De dieren overleden ter plaatse. De koeien hadden via een gat in het hek een weiland aan de Horsterweg verlaten en waren de weg opgelopen. De 29-jarige eigenaar ontdekte dat uit de wei ook een kleine tractor was gestolen. Deze bleek in een naastgelegen weiland te staan.

DVD: Middle Men

In den beginne was er internet, en de mens zag dat het goed was. Maar er miste nog wel iets, dat op alle andere vormen van media alom aanwezig was: porno.
Gelukkig was er Jack Harris (Luke Wilson, Old School, Idiocracy), die de eerste 'online billing company' voor internetporno oprichtte. In Middle Men zien we met hoeveel pijn, moeite en absurde momenten dit gepaard ging.

Toch geen remake Escape from New York

Het lijkt erop dat Escape from New York toch niet opnieuw op het witte doek verschijnt. Producenten New Line en Warner Bros hebben de remake van de actieklassieker met Kurt Russell als de keiharde ex-bankrover Snake Plissken van tafel geveegd. De filmrechten liggen nu voor het grijpen, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Onduidelijk is waarom de studio's hiertoe hebben besloten. De remake stond al jaren op de planning, met Brett Ratner, Len Wiseman en Jonathan Mostow als beoogde regisseurs. Grote namen als Josh Brolin, Gerard Butler en Jeremy Renner hebben zelfs recentelijk gecirculeerd als opvolgers van Russell voor de hoofdrol in de postapocalyptische actiefilm.

In het origineel uit 1981 wordt Snake Plissken uit een zwaarbeveiligde gevangenis gehaald om de Amerikaanse president te bevrijden van een stel gijzelnemers in Manhattan. Als hij hier binnen 23 uur in slaagt, is hij een vrij man. Als hij echter probeert te vluchten of de deadline mist, scheidt een chirurgisch ingebrachte zender een dodelijke dosis gif af. Compleet met stoere motor en dito ooglap trekt Snake er op uit om binnen de tijd zijn missie te volbrengen, waarbij een litertje bloed meer of minder er uiteraard niet toe doet.

Het scenario van Escape from New York was al bewerkt door Alan Loeb, die eerder onder meer 21, Wall Street: Money Never Sleeps en Just Go With It schreef. Ook Jamie Moss, bekend van het script van X-Men: First Class, had zich al aan een bewerking van het scenario gewaagd.


Toch geen remake Escape from New York (Foto: Novum)

[WK] Wereldkampioen Heister trekt zich terug

Zwemster Linsy Heister verdedigt in Shanghai haar wereldtitel op de 25 kilometer open water niet. Trainer Marcel Wouda trok de 23-jarige Eindhovense vandaag terug. Volgens de coach is het medisch onverantwoord om de langste zwemafstand af te werken bij een watertemperatuur van rond de 30 graden celsius.

"We hebben na lang overleg met de medische staf besloten Linsy terug te trekken", meldt Wouda. "Het is onverantwoord om vijf tot zes uur te zwemmen in water van rond de dertig graden. Naast dat het levensgevaarlijk is, vergt het ook een zeer langdurig herstel."

Heister eindigde in de Chinese stad op de tien kilometer op plaats twintig. Volgens Wouda staat de afzegging los van deze teleurstellende prestatie. "Het is puur op medische gronden. Wij willen graag dat onze sporters op een veilige manier races zwemmen. Er zitten altijd risico's aan, maar dit is iets wat we van tevoren kunnen inschatten en daar staan we niet voor."

Wouda is van mening dat de wereldzwembond zijn verantwoordelijkheid moet nemen. "Gezien het overlijdensgeval vorig jaar, ook onder zeer warme omstandigheden, zou je denken dat de FINA een belangrijke les heeft geleerd. Ik ben als coach van mening dat de FINA onder deze omstandigheden de wedstrijd af moet blazen. Het is onverantwoord."

In oktober overleed de Amerikaan Francis Crippen tijdens een openwaterwedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. Onderzoek wees uit dat de hoge temperatuur van het water mede oorzaak was voor zijn overlijden. "Dit moeten we onze sporters niet aandoen. Ik hoop dat er meer coaches en teams zijn die net als wij zo'n besluit nemen."

Britney Spears ontkent ranzig gedrag

Britney Spears ontkent dat ze vaak in haar neus peutert en veel scheten laat. Een ex-bodyguard van de zangeres klaagt haar aan wegens seksuele intimidatie en beweert tevens dat het met haar lichamelijke hygiëne niet zo goed gesteld is.

Britney doet de beschuldigingen simpelweg af als leugens. "Hij is een leugenaar", stelt de zangeres kortweg, laten bronnen weten aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Fernando Flores was korte tijd in dienst van Britney, die hem gedurende die periode meerdere keren seksueel geïntimideerd zou hebben. Hij beweert onder meer dat ze hem verzocht in haar kamer te komen, waar ze hem vervolgens naakt opwachtte.

Levenslang voor dader badkuipmoord

Een rechtbank in Japan heeft donderdag de dader van de geruchtmakende badkuipmoord veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De 32-jarige Tatsuya Ichihashi verkrachtte en vermoordde in 2007 een tien jaar jongere Britse lerares.

Het slachtoffer werd naakt gevonden in een met zand gevulde badkuip, die op het balkon van het appartement van de verdachte in Tokio stond. De ouders van het slachtoffer, Lindsay Ann Hawker, hoopten dat de moordenaar de doodstraf zou krijgen. Dat gebeurde niet. In Japan wordt de doodstraf alleen in uitzonderlijke gevallen opgelegd aan seriemoordenaars.

Na de moord sloeg Ichihashi op de vlucht. Hij onderging zelfs plastische chirurgie om te ontsnappen aan de politie. Eind 2009 werd hij toch nog gearresteerd na een tip van een burger.

De dader schreef een boek over zijn leven als voortvluchtige. Hij bood de ouders van zijn slachtoffer de inkomsten uit de boekverkoop aan, maar vader en moeder Hawker wilden daar niets van weten.

Levenslang voor dader badkuipmoord
Levenslang voor dader badkuipmoord (Foto: ANP)

Schalk: "Ik blijf gewoon bij NAC"

Celtic, Manchester City, PSV en Feyenoord hebben zich al bij NAC gemeld voor Alex Schalk. Het talent uit Breda is duidelijk over de interesse van andere ploegen: "Ik wil gewoon bij NAC spelen".

Schalk weet zelf niet eens welke clubs er allemaal interesse hebben: "Ik weet het allemaal niet precies. Op een gegeven moment heb ik niet eens meer met makelaars gepraat. Iedereen belde maar. Ik wil gewoon bij NAC spelen."

Schalk is ook realistisch: "Vorig jaar maakte ik mijn debuut. Man, dat gevoel toen ik mijn naam op het lichtbord zag staan. Dat is veel waard. Daarbij heb ik ook nog helemaal niks laten zien. Van de jeugd naar de Eredivisie is een enorme stap. Het is echt niet zo dat je die stap maar even maakt. De afgelopen weken was het zwaar." aluds de man die tot nu toe veertien maal het net wist te vinden in de voorbereiding.

Ook John Karelse, trainer van de Brabanders ziet de kwaliteiten van Schalk. "Alex scoort niet alleen tegen amateurs, maar ook tegen Cercle Brugge en Sparta. Dan ben je een serieuze basiskandidaat."

Beenderen Rudolf Hess opgegraven en verbrand

De beenderen van Rudolf Hess zijn uit hun graf in Beieren verwijderd en verbrand. De as is uitgestrooid over een meer waarvan de locatie geheim wordt gehouden om het niet tot een bedevaartoord voor neonazi's te laten verworden, zoals de plaats waar de overblijfselen begraven lagen. Dat heeft de beheerder van de begraafplaats in Wunsiedel, Andreas Fabel, donderdag meegedeeld.

Fabel zei dat de beenderen van Hess, de plaatsvervanger van Adolf Hitler, woensdagochtend waren opgegraven. Dat gebeurde met instemming van de familie en de lutherse kerk in het stadje.

Hess werd in 1941 gevangengenomen nadat hij aan een parachute in Schotland was geland voor een bizarre vredesmissie. Zijn poging werd door Hitler afgekeurd. Hess hing zichzelf in 1987 op 93-jarige leeftijd op in de Spandau-gevangenis in West-Berlijn waar hij een levenslange gevangenisstraf uitzat, waarna hij in het familiegraf in Wunsiedel werd bijgezet.


Beenderen Rudolf Hess opgegraven en verbrand (Foto: Novum)

Drie toeristen verzwolgen in waterval Yosemite

Drie jonge toeristen zijn woensdag in het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië waarschijnlijk om het leven gekomen toen ze boven aan de Vernal-waterval in het water vielen en voor de ogen van andere wandelaars bijna honderd meter naar beneden vielen.

Een man en een vrouw waren over een stalen afzetting geklommen om zich op een rots in het midden van de kolkende rivier Merced te laten fotograferen. De vrouw gleed uit. De man probeerde haar te pakken, maar viel ook in het water, evenals een andere man die hen probeerde te helpen. Andere toeristen, onder wie een aantal kinderen uit de groep van de ongelukkigen, zagen hoe ze over de rand van de waterval verdwenen.

De lichamen van de slachtoffers zijn nog niet gevonden. Ze behoorden tot een groep Assyrische christenen, een hechte gemeenschap die zich in de vorige eeuw in Californië vestigde.

Bij de waterval staan borden in verschillende talen waarin wordt gewaarschuwd niet over de afzetting te klimmen. De top van de Vernal-waterval is altijd verraderlijk, maar dit jaar nog meer vanwege de ongewoon grote hoeveelheid smeltwater. Bij waterongelukken in Yosemite zijn dit jaar al zes mensen omgekomen.


Drie toeristen verzwolgen in waterval Yosemite (Foto: Novum)

'Nederlanders slecht geïnformeerd over selectie ziekenhuis'

De meeste Nederlanders vinden dat ze door hun zorgverzekeraar onvoldoende worden geïnformeerd over de reden om wel of geen contract met een ziekenhuis af te sluiten. Bijna 85 procent wil meer informatie over de criteria die verzekeraars gebruiken, blijkt uit een enquête van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

Ruim zestig procent van de ondervraagden vindt het goed dat een verzekeraar een zorgaanbieder selecteert op kwaliteit. Ze willen alleen wel geïnformeerd worden over de criteria die hun verzekeraar hanteert.

Minder dan de helft van de ondervraagden vindt het acceptabel als de verzekeraar ook selecteert op betaalbaarheid. Als dat betekent dat ze in minder ziekenhuizen terechtkunnen, vindt nog maar een kwart dat een goed idee. "Dus verzekerden staan er minder positief tegenover als verzekeraars het kostenaspect laten meewegen bij het selecteren van zorgaanbieders", constateert NPCF-directeur Wilna Wind. "Dat vind ik opmerkelijk, want mensen betalen de zorg toch echt zelf."

Bulgaar met nog tien jaar cel tegoed opgepakt

Een 65-jarige Bulgaar die in Nederland nog tien jaar celstraf moet uitzitten na een veroordeling in 1994, is deze week aangehouden in Bulgarije. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

De man was in januari 1992 betrokken bij een schietpartij met dodelijke afloop aan de Beukelsdijk in Rotterdam. De Bulgaar lokte het slachtoffer met een medeverdachte uit zijn woning en schoot hem buiten meerdere keren in de rug.

De rechtbank in Rotterdam sprak de man in 1993 vrij, waardoor hij op vrije voeten kwam. In hoger beroep werd hij een jaar later door het hof veroordeeld tot twaalf jaar cel. Een cassatieberoep werd afgewezen, waardoor het vonnis onherroepelijk was. De man was echter onvindbaar.

Een speciaal opsporingsteam hield de Bulgaar begin 2009 aan in Frankrijk. Een Franse rechter stelde de man echter in afwachting van de uitleveringsprocedure vanwege zijn gezondheidstoestand in vrijheid, waarna hij weer onvindbaar was.

Dinsdag werd hij aangehouden in het Bulgaarse Sofia. Een dag later is hij naar Nederland overgebracht, waar hij zijn strafrestant van 3982 dagen zal uitzitten.

Lelijke mensen

Qua uiterlijk heeft die vrouw wel alles tegen, zeg. Ze is dik. Afgezien daarvan heeft ze maar een dun bosje piekhaar. Jammer. Als vrouwen dik zijn, horen ze ook een volumineuze haarbos te hebben. Dat is eerlijk. Van alles veel en alles dik. Bij deze vrouw is alles dik, behalve haar haar. De vrouw zit te lezen, maar kennelijk voelt ze toch mijn starende blik. Ze kijkt even naar me. Ik glimlach, maar wend beschaamd mijn blik af.

Blu-ray: TRON: Legacy 3D

In 1982 kwam de film TRON uit en was één van de allereerste films die intensief gebruik maakte van door computers gegenereerde beelden. Ondanks dat de film destijds 'slechts' 24 miljoen euro opbracht, is het wel uitgegroeid tot een populaire cultfilm. Ruim 20 jaar later besloot Disney om een vervolg te maken onder de titel TRON: Legacy. Acteurs Jeff Bridges en Bruce Boxleitner keerden terug en eveneens toenmalig regisseur Steven Lisberger werkte mee aan het vervolg als schrijver en producer.

Slachtoffers Grolsch Veste willen schadevergoeding

Een aantal slachtoffers van het drama in het stadion van FC Twente twee weken geleden wil een vergoeding voor de door hen geleden schade. Zeven slachtoffers hebben zich tot nog toe gemeld bij letselschadeadvocaat Yme Drost, meldt hij donderdag.

Bij de meesten is sprake van geestelijke schade. Bij een of twee is ook sprake van lichamelijk letsel, zegt Drost. De claim van de slachtoffers wordt ingediend bij de verzekeraar van de bouwcombinatie. "In dit geval hadden alle partijen dezelfde polis."

Hoeveel de slachtoffers exact gaan claimen, is nog onduidelijk. "Daarvoor moet de medische eindtoestand bekend zijn. Voordat alles duidelijk is, kun je maanden en soms zelfs een of twee jaar verder zijn."

Cielo actief op WK na uitspraak CAS

Cesar Cielo mag meedoen aan het WK zwemmen in Shanghai. De olympisch en wereldkampioen op de 50 meter vrije slag kreeg vandaag groen licht van internationaal sporttribunaal CAS. Dat meldt een hooggeplaatste bron binnen het CAS aan AP. De Braziliaan testte in mei in Rio de Janeiro positief op furosemide, een vochtafdrijvend middel dat dopinggebruik kan maskeren.

Cielo meldde dat het middel in zijn lichaam was gekomen na het eten van een besmet voedingssupplement. De Braziliaanse zwembond gaf hem slechts een waarschuwing voor de overtreding, waardoor hij zijn titel mocht verdedigen op het WK. Wereldzwembond FINA ging echter bij het CAS in beroep tegen deze uitspraak.


Cielo actief op WK na uitspraak CAS (Foto: Novum)

Beenderen in tuin blijken van bewoonster

De beenderen die in april in een tuin in Enschede werden gevonden, blijken van de destijds 77-jarige bewoonster. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Die vergeleek het DNA-materiaal van de botten met dat van een vrouwelijk familielid. Waarschijnlijk is de vrouw eind jaren negentig begraven. De politie gaat uit van een misdrijf.

Het rechercheteam onderzoekt de doodsoorzaak van de vrouw die in het huis aan de Eenhoornstraat woonde en de precieze toedracht van haar dood. De politie geeft in het belang van het onderzoek verder geen details vrij.

De beenderen werden gevonden door de huidige bewoner van de woning. Die deed zijn vondst tijdens werkzaamheden in de tuin en sloeg direct alarm.


Beenderen in tuin blijken van bewoonster (Foto: Novum)

Uitlevering Hadzic waarschijnlijk vrijdag al

Goran Hadzic kan vrijdag al worden uitgeleverd aan het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag. Dat heeft zijn advocaat Tom Fila donderdag gezegd. De laatste grote verdachte van oorlogsmisdaden in de Balkan zal zijn uitlevering niet aanvechten.

Hadzic' echtgenote, zus en zoon bezochten hem donderdag in het detentiecentrum van het oorlogstribunaal in Belgrado.

De nu 53-jarige Hadzic werd in 2004 door het Joegoslaviëtribunaal in staat van beschuldiging gesteld wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Hij zou deze misdaden hebben begaan toen hij de leider was van de Servische republiek Krajina, een gebied in Kroatië dat de Serviërs innamen toen Kroatië zich in 1991 onafhankelijk verklaarde van het toenmalige Joegoslavië.


Uitlevering Hadzic waarschijnlijk vrijdag al (Foto: Novum)

Spaceshuttle terug van laatste reis

De Amerikaanse spaceshuttle Atlantis is donderdag in de VS geland, rond 06.00 uur plaatselijke tijd in de ochtend. Daarmee komt na 30 jaar een einde aan de reizen van de Amerikaanse ruimteveren.

Voor de Atlantis was het de 32e vlucht. De spaceshuttle was in de voorbije 13 dagen in de ruimte om nieuwe voorraad te brengen bij het ruimtestation ISS. Russische raketten gaan die taak overnemen.

De shuttle wordt tentoongesteld op het Kennedy Space Center in Florida.

Spaceshuttle terug van laatste reis
Spaceshuttle terug van laatste reis (Foto: ANP)

Rotsblok doodt Nederlander in Nepal

Een 28-jarige Nederlandse man is woensdag om het leven gekomen bij een trektocht in Nepal. De man kreeg een rotsblok op zijn hoofd, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De man trok samen met zijn broer onder begeleiding van een gids door het Langtang-gebied, waar het momenteel hard regent. De gids en broer sloegen alarm, maar door het slechte weer kon een helikopter niet meteen komen. Toen de helikopter wel kon landen, was de Nederlander al overleden.

Berichten dat een andere Nederlander gewond zou zijn geraakt, zijn bij Buitenlandse Zaken volgens de woordvoerder niet bekend.

Aardverschuivingen als gevolg van de zware regenval zouden woensdag aan minstens twaalf Nepalezen het leven hebben gekost, zo heeft een woordvoerder van het leger gezegd tegen persbureau AFP. De landverschuivingen vonden op vijf verschillende plekken plaats. Een 17-jarig meisje kwam om toen haar huis werd bedolven onder puin.

Chandhok vervangt Trulli in Duitsland

Team Lotus heeft bekend gemaakt dat Karun Chandhok de Grand Prix van Duitsland zal mogen rijden. De Indiër vervangt eenmalig vaste rijder Jarno Trulli tijdens het weekend dat op de Nürburgring gehouden zal gaan worden. Chandhok maakte vorig jaar zijn Formule 1-racedebuut bij Hispania Racing.

"Ik wil Tony Fernandes (teameigenaar, red.), Kamarudin Meranun en SM Nasarudin bedanken dat ik dit weekend voor Team Lotus mag gaan racen. Sinds ik bij dit team ben gekomen heb ik al naar deze kans verlangd en ik ben vastberaden om het team hun vertrouwen in mij terug te betalen. Ik probeer het team dit jaar en in de jaren die nog gaan komen vooruit te helpen. Ik ga mijn best doen om tot het maximale te gaan en hoop zoveel mogelijk te leren om zo met de engineers en de rest van het team een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten," zei Chandhok.

Teamgenoot Trulli zal de Indiër dit weekend zoveel mogelijk gaan ondersteunen. De Italiaan maakt een lastig jaar door, omdat hij worstelt met de stuurbekrachtiging. Hij hoopt dat het vanaf de volgende race in Hongarije voorbij is en dat hij dan weer volledig zijn best kan gaan doen om het team vooruit te helpen.

Minderjarige vandalen houden huis in Oisterwijk

Een groep jongeren heeft donderdag in de nachtelijke uren een grote ravage aangericht in het centrum van Oisterwijk na een bezoek aan de kermis. Ze vernielden tientallen auto's en beschadigden meerdere gebouwen. De politie heeft zeven jongens en een meisje opgepakt. Extra agenten zijn aan het werk gezet om alle aangiften op te nemen.

De eerste meldingen kwamen binnen rond 03.15 uur. Een groep jongeren zou luidruchtig door het centrum van de Brabantse plaats trekken. Agenten troffen een grote ravage aan. In het donker telden ze al circa twintig vernielde auto's. Ook een terras, een schoolgebouw en de pastorie van een kerk waren beschadigd. Het beeld werd gecompleteerd door vernielde fietsen en bloembakken en straatmeubilair dat uit de grond was getrokken.

Drie tienervandalen konden bij een speeltuintje in de kraag worden gevat. Vier anderen werden door de politie ingerekend na een achtervolging door een getuige. Het gaat in totaal om drie jongens van 16 jaar oud en vier van 17 jaar. Het meisje is 16 jaar. Ze worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging.

De politie heeft haar handen vol aan de zaak. Aangiften moeten worden opgenomen en de arrestanten moeten worden verhoord. Een buurtonderzoek moet de schade in beeld brengen. De ouders van de jongeren zijn op de hoogte gebracht van de misdragingen van hun kroost.

Duitse industrie en dienstensector vertragen

De Duitse inkoopmanagersindex voor zowel de industriële als de dienstensector is in juli sneller dan verwacht gedaald. Dat blijkt donderdag uit cijfers van bronnen in de markt.

De index voor de industriesector daalde in juli naar 52,1, van 54,6 in juni. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen hadden gerekend op een kleinere daling tot 54,1.

De index voor de dienstensector daalde naar 52,9, volgens een eerste raming van bronnen, van 56,7 in juni. Hier was gerekend op een daling tot 56,3.

De economische activiteit groeit als het indexcijfer hoger is dan 50 punten. Een score van minder dan 50 punten wijst op een krimp.

De samengestelde index daalde naar 52,2, volgens de voorlopige cijfers, van 56,3 in juni.

Schrijver Dautzenberg wordt lid van pedoclub

Schrijver A.H.J. Dautzenberg wordt lid van pedofielenvereniging Martijn. Hij kondigde zijn besluit woensdag aan in een blog op zijn website. "Uit sympathie. Uit mededogen. Uit protest ook", motiveert hij zijn actie.

Dautzenberg spreekt zijn steun uit voor de vereniging, die onlangs weer onder vuur kwam. "Ik geef het je te doen, eerlijk verslag doen van je fantasieën en wensen, daar ook nog over willen praten, verantwoording afleggen zelfs." Hij vindt het kwalijk dat door de 'heksenjacht' op pedofielen juist een aanspreekpunt verloren gaat.

De 43-jarige schrijver van Samaritaan en Vogels met Zwarte Poten Kun Je Niet Vreten vindt dat we zijn teruggeworpen in de tijd, nu 'andersdenkenden' tegenwoordig moeten worden 'vernietigd'. Martijn is de laatste tijd veel in het nieuws. Eind maart werd voorzitter Ad van den Berg opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno. Begin deze maand werd zijn voorarrest verlengd.

Afgelopen weekend schreef penningmeester Marthijn Uittenbogaard een brandbrief aan premier Mark Rutte (VVD). Hij zei daarin ernstig bedreigd te worden vanwege zijn standpunt over pedofilie en vroeg om extra beschermingsmaatregelen. De Tweede Kamer debatteert na het zomerreces over een verbod van de vereniging.

Lara Stone weer uit de kleren

Lara Stone heeft zich weer van haar beste kant laten zien. Het Nederlandse model is opnieuw uit de kleren gegaan. Dit keer wierp ze haar kleren af voor de Italiaanse fashiondesigner Riccardo Tisci, meldt VK Magazine. Op de kiekjes laat Stone niets aan de verbeelding over. Ze is alleen nog gekleed in touwen.

Het gaat Stone de laatste tijd voor de wind. Vorige week werd bekend dat ze het nieuwe gezicht is van een onderbroekenlijn van Calvin Klein. In december won Stone de Model of the Year-award tijdens de British Fashion Awards.

Siem de Jong langer bij Ajax

Ajax en Siem de Jong hebben een overeenstemming bereikt over verlenging van het contract van De Jong. De nieuwe verbintenis loopt tot medio 2015.

De Jong kwam in 2007 via De Graafschap als B-junior bij de jeugdopleiding van Ajax. In september 2007 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij speelde tot nu toe 130 wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax waarin hij 36 maal scoorde.

"Siem heeft het afgelopen seizoen veel stappen gemaakt, zowel op het veld als daarbuiten. Dat straalt hij ook uit. Daarbij scoort hij vaak op belangrijke momenten. Voor de spelersgroep en voor de supporters is het een goed signaal dat hij heeft bijgetekend. Ik heb veel vertrouwen in Siem en hij kan nog belangrijker voor Ajax worden dan hij nu al is," aldus trainer Frank de Boer.

Top Chemie-Pack terecht vrijgelaten

De top van Chemie-Pack is terecht op vrije voeten gesteld. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Breda bepaald. Het Openbaar Ministerie had beroep ingesteld tegen een eerdere beslissing van de rechtbank om de directeur en twee medewerkers vrij te laten.

De directeur, de productieleider en een veiligheidscoördinator werden eind vorige maand aangehouden op verdenking van het op een verkeerde manier opslaan en bewerken van gevaarlijke stoffen. De rechter bepaalde een paar dagen later dat ze het proces in vrijheid mochten afwachten, maar omdat tijdens een verhoor een nieuwe verdenking ontstond werden ze direct weer opgepakt.

De drie hebben volgens justitie zo roekeloos gehandeld, dat er sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting. De rechtbank in Breda oordeelde dat er onvoldoende reden is om aan te nemen dat er van brandstichting sprake zou zijn en stelde ze opnieuw op vrije voeten.


Top Chemie-Pack terecht vrijgelaten (Foto: Novum)

Hedendaags Wild West in Call of Juarez: The Cartel-gameplaytrailers

Sinds twee dagen ligt Call of Juarez: The Cartel in de schappen. De nieuwe game binnen de Call of Juarez-franchise brengt je naar het 'moderne' Wilde Westen. Niet cowboys, maar drugskartels vechten hier hun onderlinge vetes uit. Vanuit het eerstepersoonsperspectief dient de speler dit tuig uit te roeien.

De eerste reviews van The Cartel zijn al verschenen en een bepaald goede indruk lijkt de game niet te wekken. Mocht je nog twijfelen of je deze titel in huis haalt, bekijk dan even de volgende drie gameplayvideo's.

 

 

FOK!tv: USA Sports bikini-fotoshoot

Vorige week vond op het strand van Scheveningen een fotoshoot plaats voor de bikini-editie van het USA Sportsmagazine.

FOK!tv verslaggever Stefan Tetelepta was erbij voor FOK! en filmde behind the scenes. Ook sprak hij met de meiden over het hoe en waarom van de shoot en wat hun ambities zijn. Zo studeert covergirl Anne Strik medicijnen omdat ze arts wil worden. Maar voor ze arts is, hebben we gelukkig eerst de foto's nog.

 

Download de flv en speel af met oa VLC Media Player.

Minderjarige overvallers mishandelen zwangere vrouw

Drie minderjarige woningovervallers hebben woensdagavond in Amsterdam een zwangere vrouw mishandeld. De jongens zijn aangehouden, meldt de politie.

Een van de jongens belde met een smoes bij het huis van de vrouw aan de Hendrik Dienskestraat aan. Toen ze opendeed werd ze door drie jongens naar binnen geduwd, mishandeld en vastgebonden.

Een buurtbewoner zag wat er gebeurde en belde de politie. Toen de drie de woning verlieten, ging de politie tot aanhouding over. Twee verdachten werden in de Frits Conijnstraat in de kraag gevat. De derde probeerde via een sloot te ontkomen en verborg zich in het riet, maar kon alsnog worden aangehouden omdat een politiehelikopter hem kon zien zitten.

De drie overvallers zitten vast. De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Isner met moeite langs Blake in Atlanta

John Isner is doorgedrongen tot de kwartfinale van het ATP-toernooi van Atlanta. De lange Amerikaan versloeg landgenoot James Blake in de tweede ronde na bijna drie uur tennis met 7-6 (8), 6-7 (3) en 7-5. In de volgende ronde treft het servicekanon de Taiwanees Yen-Hsun Lu, die zich in drie sets ontdeed van qualifier Marinko Matosevic: 3-6, 6-1 en 6-2.

Blake kreeg dertig aces om zijn oren, maar kwam desondanks tot acht breakkansen, aanzienlijk meer dan Isner. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht in de eerste twee sets, waarna het derde bedrijf de beslissing bracht. Blake kreeg vijf breakpunten, maar Isner serveerde deze allemaal weg. Aan het slot van de set sloeg Isner direct toe op zijn enige breakkans.

Gilles Müller plaatste zich met een 7-6 (6), 2-6 en 6-2 zege op Robby Ginepri voor de kwartfinale. De Luxemburger treft daarin Kevin Anderson, de nummer 34 van de wereld. De Zuid-Afrikaan was met 6-1 en 7-5 te sterk voor Michael Russell.


Isner met moeite langs Blake in Atlanta (Foto: Novum)

Deen doneert kapitaal via kledingcontainer

Een onbekende Deen heeft willens en wetens een bedrag van een miljoen kroon (135.000 euro) in een container voor gebruikte kleding gegooid. Het geld is bestemd voor het Rode Kruis, zo bleek uit het opschrift van een van de enveloppen waarin het was verpakt.

Dat heeft een woordvoerster van het Deense Rode Kruis donderdag gezegd. De hulporganisatie heeft het geld overgedragen aan de politie, die onderzoekt of het afkomstig is van criminele activiteiten.

Pornofilm Marilyn Monroe onder de hamer

Een pornografische film met Marilyn Monroe in de hoofdrol is binnenkort voor een schijntje te koop. De 6,5 minuut durende video gaat onder de hamer. Bieden kan vanaf 350.000 euro.

Een kopie van de film werd in 1997 al eens geveild door de Spaanse verzamelaar Mikel Barsa. Diezelfde man wil nu opnieuw wat extra zakcenten aan de seksuele escapades van Marilyn verdienen. De vorige veiling leverde 1,2 miljoen dollar op.

Kenners van Monroe zeggen er overigens niet zeker van te zijn dat het daadwerkelijk om de legendarische actrice gaat. Zo zouden de kin, lippen en tanden helemaal niet lijken op die van Monroe. Barsa weet het echter zeker. "Deze film laat Marilyn zien voordat ze werd ontdekt door de grote filmstudio's en haar volledig veranderden."

In het pikante filmpje, dat werd gemaakt voor 1947, is te zien hoe een Marilyn seks heeft. Destijds was ze nog geen 21 en ging Marilyn nog door het leven als Norma Jean Baker. De actrice stierf in 1962 op 36-jarige leeftijd aan een overdosis slaappillen. De veiling vindt op 7 augustus plaats in Buenos Aires.


Pornofilm Marilyn Monroe onder de hamer (Foto: Novum)

VVD-Statenlid Drenthe stapt op om fraude

VVD-Statenlid in Drenthe Berthold Ziengs is opgestapt. Hij wordt verdacht van fraude met een van zijn bedrijven. Dat bevestigt voorzitter van de VVD in Drenthe Ewout Klok donderdag. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) nam vorige week de administratie van Ziengs in beslag.

De bedrijfsadviseur zou hebben gefraudeerd met de in- en verkoopfacturen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de VVD'er de fiscus daarbij voor tonnen getild. Ziengs was secretaris van de VVD-fractie in de Provinciale Staten van Drenthe. Ook hield hij zich bezig met de communicatie en de pr van de VVD in de provincie. In die hoedanigheid heeft hij drie verkiezingscampagnes geleid.

Voor de VVD komt de affaire als een verrassing. "Het is een zeer gerespecteerd lid van de partij", aldus Klok. Hij spreekt van een persoonlijk drama voor Ziengs. "Het siert hem dat hij de VVD niet wil beschadigen."

FIA wil stille F1-pitstops vanaf 2014

Autosportfederatie FIA heeft gisteren een eerste versie van het Formule 1-reglement voor het seizoen 2014 gepubliceerd. Dat is het jaar dat er met de nieuwe 1,6 liter zescilinder turbomotoren geracet zal gaan worden. Duidelijk is wel dat er voor de teams veel zal gaan veranderen.

Het Kinetic Energy Recovery System (KERS) zal krachtiger gaan worden. Het huidige vermogen zal opgevoerd worden van 60kW naar 120 kW, wat neerkomt op een extra 160 pk bovenop wat de motor levert. Ook kan er per ronde maximaal vier Megajoule aan energie door het systeem vrijgegeven worden, wat betekent dat er 33,3 seconden met extra hulp gereden kan worden.

Het opnamevermogen van remenergie mag maar maximaal twee Megajoule per ronde zijn, wat neerkomt op 16,6 seconden aan extra boost per ronde. Dit betekent dat coureurs goed moeten bedenken wanneer het systeem in te zetten. Het is wel een stuk meer dan de huidige 6,6 seconden per ronde. Uitbreiding van KERS maakt het mogelijk om volledig op de accu's de pitstop uit te voeren. De motor mag hierbij niet werken. Een en ander heeft tot gevolg dat een coureur vanuit de cockpit de krachtbron weer moet kunnen starten. Voordeel hierbij is ook dat het af laten slaan van motoren tot het verleden moet behoren.

De nieuwe motor moet aan enkele eisen voldoen. Zo moeten de cilinders in een hoek van 90 graden staan en is de boring van de diameter van de cilinder vastgelegd op 80 millimeter. De krachtbron mag inclusief KERS niet meer wegen dan 155 kilogram, terwijl de accu's voor KERS twintig tot 25 kilogram mogen wegen.

Verder mag er maar 100 kilogram brandstof per uur verbrand worden en deze hoeveelheid daalt met negen kilogram per uur per duizend toeren dat er onder de 10.500 toeren per minuut gereden wordt. Tot slot is bepaald dat de teams voor het seizoen op moeten geven met welke versnellingen ze willen gaan rijden. Nu kan nog voor ieder weekend gekozen worden uit dertig mogelijkheden, maar dat wordt straks voor het hele seizoen beperkt. Om tegemoet te komen aan de problemen die gaan gelden, wordt er een achtste versnelling ingevoerd. Zo moeten de rijders van Monaco tot Monza er mee uit de voeten kunnen.

Het volledige voorstel voor het seizoen 2014 kun je hier lezen (pdf).

TROS stopt mogelijk met Calimero en Barbapapa

De TROS overweegt een groot deel van de kinderprogramma's, waaronder Calimero, Kabouter Plop en Barbapapa, te schrappen. De omroep werd onlangs opnieuw beboet omdat het volgens het Commissariaat van de Media ongeoorloofd bijdroeg aan de winst van commerciële partijen. Een woordvoerder zegt woensdag dat de mediawet niet duidelijk is over wat wel en wat niet is toegestaan.

De populaire omroep kreeg een boete voor het programma Het Sprookjesboomfeest. Volgens het Commissariaat, dat toezicht houdt op naleving van de mediawet, draagt de TROS door het programma uit te zenden te veel bij aan inkomsten die derden, zoals bijvoorbeeld producenten, verdienen aan merchandise. De kinderprogrammering wordt tot 1 januari langzaam afgebouwd.

De eigen programmering, zoals Zapp en Zappsport, blijft wel bestaan. Toch slaat de maatregel een gat van ongeveer achthonderd uur in de TROS-programmering, zegt de zegsman. Het besluit is een 'statement', omdat het belang van de kinderprogramma's bij de TROS groot is, en de kwestie daar 'enorm leeft'.

Maar de belangrijkste reden om te stoppen met kinderprogramma's waar veel merchandising omheen gebeurt, is dat de omroep niet de reputatie wil krijgen van de 'omroep die weer een boete krijgt'. Eerder werd de TROS beboet voor het uitzenden van de Bibaboerderij. Volgens de rechtbank had de zendgemachtigde zich via het programma dienstbaar gemaakt aan winst voor supermarkt C1000. Omroepen moeten zelf bewijzen dat ze niet ongeoorloofd bijdragen aan de inkomsten van derden.

Volgens de zegsman is dat moeilijk, vooral zonder duidelijke regelgeving. De TROS hoopt dat de richtlijnen over commercie nog voor volgend jaar worden aangescherpt.

Johnny Hoes (94) in ziekenhuis na hartinfarct

Het gaat niet goed met smartlaplegende Johnny Hoes. De 94-jarige zanger heeft vorige week een hartinfarct gehad en ligt sindsdien in kritieke toestand in een ziekenhuis, schrijft De Telegraaf donderdag.

Volgens een ingewijde is er inmiddels sprake van complicaties en is de toestand kritiek. Een operatie is niet mogelijk omdat Hoes bloedverdunners slikt. "Hij heeft ook vocht achter de longen. Het is nu levensbedreigend, het ziet er niet best uit", aldus de bron.

De familie van Hoes houdt er rekening mee dat het snel afgelopen kan zijn. "Toegegeven, er bestaan wonderen. Maar zo'n zware ingreep op die hoge leeftijd is natuurlijk niet niks."

De bejaarde Hoes is vooral bekend van de klassieker Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven en schreef daarnaast duizenden nummers voor anderen. Bekende artiesten als De Alpenzusjes, de Zangeres Zonder Naam, De Wilmari's, Eddy Wally, de Heikrekels, Normaal, Doe Maar, the Classics, Henk Wijngaard en the Walkers werden door hem ontdekt en brachten platen uit onder zijn label. Daarnaast was hij de producent van de wereldhit "De Vogeltjesdans."

De Jager: Griekenland heeft 90 miljard nodig

Griekenland heeft tot 2014 nog zo'n negentig miljard euro extra nodig. Dat is het financieringsgat op basis van de laatste cijfers, zei minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) donderdag tijdens een ingelast overleg in de Tweede Kamer over de Europese schuldencrisis.

De Kamer is teruggekomen van reces om met de bewindsman te praten over een nieuw noodpakket voor het noodlijdende Griekenland. De Europese regeringsleiders praten daar donderdagmiddag in Brussel over.

Frankrijk en Duitsland zijn het inmiddels eens geworden over de aanpak van de schuldencrises. Details zijn nog niet bekendgemaakt, maar banken en andere financiële instellingen zouden ook meebetalen.

Dat is ook een eis van De Jager en van oppositiepartij PvdA. De Jager heeft de steun van de sociaaldemocraten nodig, omdat gedoogpartij PVV niets ziet in verdere steun aan Griekenland.

Blu-ray: True Grit

Joel en Ethan Coen (ook wel 'The Coen Brothers') vormen samen een enorm populair Amerikaanse regisseursduo met een aantal klassiekers op hun naam. Onder andere Fargo, The Big Lebowski en No Country For Old Men zijn door het duo geregisseerd. Vorig jaar maakten de twee heren de western True Grit, niet te verwarren met de 1969-versie met John Wayne. Wel zijn beide gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Portis. Onlangs is de nieuwe Coen Brothers verschenen op dvd en blu-ray.

Vrouwen en dates

Op een date is het altijd even afwachten of het wel gaat klikken. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Gelukkig heeft Jenna, die van het filmpje over hoe je mannen fopt dat je er geweldig uit ziet, nu een handig filmpje gemaakt over hoe de vrouwen zich het beste kunnen voorbereiden op een date. Hoop dat mijn volgende date zich hier goed aan houdt, scheelt een hoop werk.

Ze is nogal expliciet in haar taalgebruik dus het is niet super geschikt voor de werkvloer.

Wrekende 9-11 Texaan geëxecuteerd

Een Amerikaan die in 2001 twee mensen doodschoot en een derde verwondde uit wraak voor de aanslagen van 11 september waarbij zijn zus omkwam, is woensdag in de gevangenis van Huntsville in Texas terechtgesteld. Het overlevende slachtoffer, Rais Bhuiyan een belijdende moslim, had tevergeefs bij de rechter gevraagd het leven van de dader te sparen.

In een korte verklaring voor zijn executie door middel van een dodelijke injectie zei de 41-jarige Mark Stroman dat er een einde moest komen aan alle haat in de wereld. Hij had eind 2001 geschoten op mensen van wie hij dacht dat ze uit het Midden-Oosten kwamen, maar alle drie waren afkomstig uit Zuid-Azië.

Stroman zijn laatste woorden: "God zegene Amerika. God zegene iedereen. Kom maar op!".

'Eenjarig contract voor Koeman bij Feyenoord'

Feyenoord en Ronald Koeman vervolgen morgen de onderhandelingen. Als de laatste plooien worden gladgestreken, tekent hij een eenjarig contract bij de Rotterdamse club. Het was een voorwaarde van zowel Feyenoord als Koeman om een contract van een seizoen te tekenen. Op die manier hoeft de club niet diep in de buidel te tasten om de trainer naar Rotterdam te halen.

Bij een eventuele verlenging kan de oud-speler wel aanzienlijk meer verdienen, schrijft het Algemeen Dagblad. Bovendien kan Feyenoord volgend seizoen opnieuw een poging wagen bij droomkandidaten Louis van Gaal, Co Adriaanse en Dick Advocaat. Die coaches hebben nu al werk of nemen - in het geval van Van Gaal - een sabbatical. De clubleiding gaat vrijdag alles afstemmen met de raad van commissarissen, zodat Koeman maandag voor de groep staat.

Koeman wordt waarschijnlijk geassisteerd door ras-Feyenoorders Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. Van Bronckhorst was gekwetst door de manier waarop Mario Been moest vertrekken bij de club, maar de aanstaande komst van Koeman geeft hem nieuwe motivatie.

Koeman wilde weinig loslaten over de gesprekken met Feyenoord. "Ik heb al eerder aangegeven dat ik de ambitie heb en anders was ik ook niet gaan praten met Feyenoord. De intentie is er dus, zeker."

'Stekelenburg onderweg naar AS Roma'

De transfer van doelman Maarten Stekelenburg naar AS Roma lijkt eindelijk in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen. De 28-jarige keeper van Ajax werd de hele zomer al gelinkt aan de club uit de Italiaanse hoofdstad, maar tot nu toe was er nog geen akkoord.

Gisteren kwam een zware delegatie uit Rome naar Nederland om met Ajax te onderhandelen over een transfer van Stekelenburg. Een delegatie onder leiding van technisch directeur van de Romeinen, Walter Sabatini, sprak nabij de ArenA met Stekelenburgs zaakwaarnemer Rob Jansen, advocaat Haro Knijff en een delegatie van Ajax. De Amsterdammers hopen dat de Italianen het nog een jaar doorlopende contract van de keeper voor een mooi bedrag af willen kopen.

Ajax bereidde zich gisteren in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Bröndby IF alvast voor zonder een toekomst van de international onder de lat, want Stekelenburg werd niet door coach Frank de Boer ingezet. De keeper zelf is inmiddels al rond met Roma.

'Karthikeyan vrijdagrijder bij HRT'

Narain Karthikeyan lijkt voorlopig niet de zoveelste coureur te worden die na in de Formule 1 vervangen te zijn de rest van het seizoen moet toekijken. Volgens Motorsport-Total wil Hispania Racing de Indiër bij een aantal races als vrijdagrijder in gaan zetten.

Karthikeyan raakte eerder dit jaar zijn stoeltje bij HRT kwijt aan Red Bull-protegé Daniel Ricciardo. De coureur mag nog wel zijn thuisrace in India gaan rijden, maar voor de rest is het toekijken voor hem. Daarom mag hij van HRT bij enkele races, te beginnen in Duitsland, het stoeltje op de vrijdagochtend overnemen van Vitantonio Liuzzi.

Een andere coureur die op de vrijdagen waarschijnlijk mag rijden is zoals we eerder al meldden Javier Villa. De Spanjaard profiteert van de nieuwe eigenaar Thesan Capital dat graag een rijder uit het eigen land in de Formule 1 wil hebben rijden. Daarom lijkt het er op dat ook hij op een aantal vrijdagen in actie mag gaan komen.

'Topbestuurders zorg weigeren salarisverlaging'

Topbestuurders uit de zorg weigeren hun hoge salarissen te verlagen naar de nieuwe salarisnorm in de sector. Ze vinden verlaging niet noodzakelijk, omdat de salariscode in oude gevallen een verlaging juridisch niet kan afdwingen, schrijft de Volkskrant.

Elf bestuurders verdienen nog altijd meer dan het maximale normbedrag van 247.500 euro bruto, zo blijkt uit onderzoek van de krant naar de salarissen bij de vijftig grootste zorginstellingen in Nederland. Het gemiddeld brutosalaris inclusief bonussen van de voorzitters is ruim 248 duizend euro. Dat is ruim 25 duizend euro meer dan in 2009.

Alle elf veelverdieners vinden verlaging niet nodig. De bestuurders beroepen zich op hun oude contracten en hun bijzondere capaciteiten. "Mijn salaris was al zo hoog toen ik in 2004 begon", zegt voorzitter van het Maasstad Ziekenhuis Paul Smits. Het Rotterdamse ziekenhuis ligt onder vuur vanwege een grootschalige bacteriële infectie van patiënten. Smits verdiende met 329 duizend euro aan salaris en bonus in 2010 veruit het hoogste bedrag.

Herre Kingsma, voorzitter van Medisch Spectrum Twente beroept zich op zijn reputatie en lange historie als specialist en bestuurder. "Mijn salaris is gebaseerd op het feit dat het Medisch Spectrum Twente al jarenlang wisselende bestuurders had, die struikelden over een lastige stad destijds", legt hij in de krant uit. "Ik ben benaderd als specialist van goede reputatie, als clinicus en bestuurder."

In 2009 verdienden nog veertien bestuurders meer dan de norm.

[Tour] De etappe van vandaag

De Tour de France komt in zijn beslissende fase terecht. Er volgen nog twee Alpenritten en een tijdrit op zaterdag, voordat er wordt gefinisht in Parijs. Vandaag is de aankomst op de Galibier, nadat eerder al twee hoge cols moeten worden beklommen.

Pinerolo
Er werd gisteren voor het eerst gefinisht in Pinerolo, dat de eerste Italiaanse finishplaats was sinds de Prato Nevoso in 2008. Die rit werd gewonnen door de Australiër Simon Gerrans, die de Spanjaard Egoi Martínez voor wist te blijven.

Pinerolo was in het verleden zowel Frans als ook Italiaans. Na lang getouwtrek is het uiteindelijk een Italiaanse stad geworden. Het heeft 36.000 inwoners en ligt niet ver van Turijn. In de stad werd in 2006 tijdens de Olympische Winterspelen de curlingwedstrijden gehouden.

Galibier Serre-Chevalier
Vorig jaar werd er in het kader van het 100-jarig jubileum van de Pyreneeën besloten om een etappe te finishen op de Tourmalet. Dit jaar is het de beurt aan de Alpen en is er besloten een finish te doen op de beroemde Galibier, die 100 jaar geleden voor het eerst werd beklommen.

Het is pas de eerste keer in de Tourhistorie dat er bovenop de mythische berg wordt gefinisht. Het wordt met 2.645 meter ook de hoogste finish ooit in de Tour de France. Het vorige record was ooit op de Col du Granon, waar op een hoogste van 2.413 meter werd gefinisht.

Etappebeschrijving
Een lastige etappe vandaag in de Tour de France. In de Alpen moeten drie reuzencols wrden beklommen door de renners. Na een relatief rustige aanloop wordt er eigenlijk na 34 kilometer al begonnen met klimmen. De officiële klim van de Col Agnel (buitencategorie) is echter 23,7 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%. De top is na 107 kilometer, waarna er wordt gedaald naar de voet van de Col d'Izoard (14,1 kilometer aan 7,3%).

Na de afdaling wordt er koers gezet naar de Galibier, de slotklim. De Galibier wordt aan de ‘makkelijke' maar wel lange kant beklommen. De klim is 22,8 kilometer lang en kent een stijgingspercentage van gemiddeld 5,1%. De klim begint vrij makkelijk en pas na 14 kilometer klimmen wordt het lastiger voor de renners. Het zwaartepunt ligt in de slotfase, waarin er gemiddelde percentages van 9% worden bereikt.

Profiel

Profiel slotklim
 


Klassement na zeventiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 73:23,49
2 Cadel Evans Aus BMC + 1,18
3 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 1,22
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek + 2,36
5 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 2,59
6 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 3,15
7 Damiano Cunego Ita Lampre + 3,34
8 Ivan Basso Ita Liquigas + 3,49
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo + 6,04
10 Rigoberto Uran Col Team Sky + 7,36
22 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 15,01
44 Robert Gesink NED Rabobank + 49,11
58 Laurens ten Dam NED Rabobank + 1:05,13
71 Bauke Mollema NED Rabobank + 1:22,19
89 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 1:37,12
105 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 1:56,01
118 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 2:06,08
138 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 2:19,29
142 Niki Terpstra NED Quick-Step + 2:21,18
144 Addy Engels NED Quick-Step + 2:24,22


FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Alberto Contador
**** Andy Schleck, Cadel Evans
*** Samuel Sanchez, Ivan Basso
** Frank Schleck, Damiano Cunego
* Jelle Vanendert, Robert Gesink, Rigoberto Uran 

'UFO gecrasht in Oostzee'

Een Zweeds onderzoeksteam heeft onlangs een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens een zoektocht naar drank hebben ze op de bodem van de Oostzee een cirkelvormig object gevonden. Mogelijk gaat het hier om een gecrasht ruimteschip.

Het Ocean Explorer team van de Zweed Peter Lindberg trof in 1997 een paar flessen stokoude drank aan. Omdat de vondst het team geen windeieren heeft gelegd, zoekt Linderberg overal ter wereld zeebodems af naar drank.

Op 19 juni zag hij iets bijzonders op zijn sonarscherm, namelijk een grote, ronde schijf. De vondst hield hij een poos geheim, om zo geen pleefiguur te slaan mocht het een zeemijn of algen zijn. Nu deze voorwerpen zijn uitgesloten, heeft Lindberg besloten de vondst in de openbaarheid te brengen.

"Op 87 meter diepte, tussen Zweden en Finland, hebben ze een ronde schijf gezien", vertelt de teamleider aan lokale media. "Deze heeft een diameter van ongeveer 20 meter. Ik doe dit werk al 18 jaar, maar heb nog nooit zoiets gezien. Het voorwerp is volmaakt rond, een cirkel."

Het Ocean Explorer team heeft ook sleepsporen ontdekt achter de UFO. De sporen van zo'n 300 meter lang kunnen erop duiden dat het voorwerp is verplaatst. Hoewel Lindberg vermoedt dat het wel eens een buitenaards object zou kunnen zijn, kan hij het zich niet veroorloven het ding nader te onderzoeken.


Een filmpje met de gecrashte UFO

The Last Guardian-video's bij aanschaf Team Ico Collection

Fans van The Last Guardian moeten goed opletten. Bij aanschaf van de Team Ico HD Collection, waar de HD-versies van Ico en Shadow of the Colossus inzitten, krijg je namelijk enkele leuke extra's. Onder andere videomateriaal van The Last Guardian om je lekker te maken.

Daarnaast krijg je een voucher voor twee nieuwe themes en 'een heleboel exclusieve video content van Ico en Shadow of the Colossus'. De remakes komen uit op 28 september voor PlayStation 3. The Last Guardian heeft nog geen releasedatum.

Boeren gewelddadiger dan stadsen

De gedachte dat het er op het platteland een stuk gemoedelijker aan toe gaat dan in de stad kan men voortaan wel uit zijn hoofd zetten. Dorpsjongeren, ook wel bekend onder de geuzennaam 'boeren', blijken gewelddadiger te zijn dan jeugd uit de stad. Deze opmerkelijke conclusie valt te trekken uit een onderzoek van de Universiteit Wageningen.

De hoeveelheid genuttigde alcohol speelt hierbij geen rol. Zelfs als beide groepen even veel hebben gedronken, blijven plattelandsjongeren gewelddadiger. Zij zijn dan ook vaker betrokken bij vechtpartijen.

Het drinken van enorme sloten bier vormt een essentieel onderdeel van de jongerencultuur op het platteland. Onderzoeker Don Weenink heeft voor zijn studie ruim vijfduizend jongeren tussen de 14 en 22 jaar ondervraagd.

Zelfs personeel trapt in nepwinkel Apple

De Chinese passie voor iPads en iPhones leidt in China tot veel namaak. Zelfs een complete Apple Store is nagemaakt. In de stad Kunming ontmaskerde een Amerikaanse blogger een winkel, waarvan zelfs het personeel dacht dat het echt voor het Amerikaanse concern werkte. Op de voorkant staat 'Apple Store', terwijl op de echte winkels alleen het beroemde logo prijkt.

Om de hoek waren nog twee nepwinkels. Eén had de naam zelfs verkeerd overgeschreven op een uithangbord met 'Apple Stoer'.

Zelfs personeel trapt in nepwinkel Apple
Zelfs personeel trapt in nepwinkel Apple (Foto: ANP)

Klaas-Jan Huntelaar opnieuw trotse vader

Klaas-Jan Huntelaar heeft er een zoon bij. De vriendin van de voetballer is woensdag bevallen. De baby heet Axel, zo laat hij weten op zijn website.

De tweede spruit van Klaas-Jan kwam om 09.30 uur ter wereld. De voetballer was er net op tijd bij. Hij moest hals over de kop naar huis toen hij hoorde dat zijn vriendin moest bevallen. De voetballer van Schalke 04 zat in Oostenrijk voor een trainingskamp.

Moeder en kind maken het goed. Klaas-Jan en zijn vriendin kregen in 2009 ook al een zoontje, genaamd Seb.

Wespen leggen loodje door kloteweer

De groei van wespennesten is ernstig belemmerd door het noodweer van eind juni. Dat meldt natuurbericht.nl donderdag aan de vooravond van het wespenseizoen. Het stormachtige weer op 28 juni heeft tot grote sterfte onder de werksters geleid.

Ondanks de sterfte zijn er deze zomer ongeveer 20 procent meer wespennesten in Nederland dan vorig jaar. Hoe groot de overlast zal zijn is nog niet duidelijk. Dat wordt sterk bepaald door het weer van de komende weken. Rond deze tijd raken wespennesten volgroeid en gaan de werksters op zoek naar zoetigheid.

In april meldde natuurbericht.nl nog dat wespen er dit jaar door het zonnige en warme weer vroeg bij zijn. Veel koninginnen ontwaakten eerder uit hun winterslaap.

Katy Perry grossiert in VMA-nominaties

Katy Perry heeft maar liefst negen nominaties voor de MTV Video Music Awards in de wacht gesleept. De 26-jarige zangeres maakt onder meer kans op de prijs voor beste video van het jaar en beste video van een vrouwelijke artiest voor Firework en op die voor de beste popvideo voor haar laatste hit Last Friday Night (T.G.I.F.).

Perry mocht de nominaties woensdag zelf bekendmaken in een speciale show. Naast de zangeres werden ook Adele en Kanye West volop genomineerd. Zij maken ieder kans op zeven beeldjes. Ook Bruno Mars, Lady Gaga, Beyoncé en Eminem konden rekenen op meerdere nominaties. De prijzen worden op 28 augustus uitgereikt in Los Angeles.

[Tour] Riis: "Contador is beter dan vorig jaar"

Bjarne Riis keek vooruit naar de etappe van vandaag met aankomst op de Galibier. Zijn kopman Alberto Contador staat in het algemeen klassement zesde met drie minuten en 15 seconden achterstand op Thomas Voeckler.

"De laatste tien kilometer van de Agnello zijn heel zwaar. Als daar gekoerst wordt, zijn er later op de Galibier hele grote verschillen te verwachten", aldus de ploegleider van Saxo Bank. "Alberto heeft de laatste twee dagen laten zien dat hij alert en goed is. Hij is klaar voor de beslissende strijd. En hij is beter dan vorig jaar, toen Andy alleen maar dicht bij hem in de buurt kon komen omdat Alberto minder was”.

Playboy wil naakte Britt

Playboy wil realityster Britt Dekker uit de kleren hebben. Hoofdredacteur Jan Heemskerk ziet een naaktreportage met de 18-jarige blondine, die bekend werd door de RTL-programma's Take Me Out en Echte Meisjes in de Jungle, wel zitten.

"Ze is momenteel razend populair. Verder zijn er weinig belemmeringen. Britt is net meerderjarig en ziet er ook niet bepaald verkeerd uit", zegt Heemskerk donderdag in het AD. Volgens hem is de Purmerendse al vier keer bij hem thuis geweest om de mogelijkheden te bespreken.

Het management van Britt weet niets van eventuele onderhandelingen. Haar woordvoerder noemt het tegen de krant 'een uit de hand gelopen grap.' Ook Britt zelf wilde niets zeggen over de interesse van Playboy.

Zach Braff valt toch niet op mannen

Acteur Zach Braff ontkent dat hij homoseksueel is. Woensdagochtend viel op zijn website een bericht te lezen waarin de Scrubs-ster uit de kast komt. Dat blijkt echter het werk van een hacker te zijn geweest.

"Mijn oude website is gehackt. Iemand heeft namens mij een 'coming out'-verklaring geplaatst", schrijft Braff op Facebook. "Ik ben nog steeds hetero en verliefd op mijn vriendin. Maar niet te hetero: ik hou nog steeds van musicals, brunch en (de comedyserie) Doogie Howser."

De 36-jarige Braff is vooral bekend van de comedyserie Scrubs, waarin hij de hoofdrol speelde. De serie was in 2001 voor het eerst op de buis te zien en kwam vorig jaar ten einde.

[Copa] Paraguay tegenstander Uruguay in finale Copa

Paraguay heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa America. Het land versloeg Venezuela in de halve finale na strafschoppen.

Paraguay en Venezuela konden zich niet van elkaar onderscheiden in 120 minuten voetbal. In een emotioneel gevecht in Mendoza kwamen beiden ploegen niet tot scoren, waardoor penalty's uitkomst moesten geven. Paraguay, dat de wedstrijd uitspeelde met tien man wegens een blessure van invaller Roque Santa Cruz, won die reeks met 5-3.

Schlemiel van de dag aan de kant van Venezuela was Franklin Luceno, die als enige zijn penalty gestopt zag worden. Omdat Paraguay alle vijf de strafschoppen wist te benutten, zag Venezuela de droom over een eerste finaleplek in de Copa America hardhandig uiteen spatten.

Het is de eerste keer sinds 1989 dat Paraguay zich plaatst voor de finale van het toernooi. Het land rekende in de kwartfinale af met topfavoriet Brazilië, ook na een strafschoppenserie. In de finale nemen de mannen van Gerardo Martino het op tegen Uruguay, dat zich ten koste van Peru wist te kwalificeren voor de eindstrijd. De finale wordt gespeeld in Monumental.

Langere ski's moeten blessures voorkomen

Vanaf het seizoen 2012/2013 moeten skiers op langere latten naar beneden. De internationale skifederatie FIS hoopt daarmee zware blessures te voorkomen. Dat maakte de federatie bekend. Aan de beslissing ging een onderzoek van zes jaar vooraf dat geleid werd door Pernilla Wiberg. De Zweedse was in 1992 olympisch kampioen op de reuzenslalom.

Het zijn ook precies de reuzenslalomskiërs die met de grootste veranderingen te maken krijgen. Bij de mannen wordt de maximale lengte van de ski's verhoogd met tien centimeter tot 1,95 meter. Bij de vrouwen mogen de latten 1,88 meter, acht centimeter langer dan nu, worden.

Ook ski's voor de afdaling worden langer. Die van mannen worden minimaal 2,18 meter, die voor vrouwen minimaal 2,15 meter.

Aan het onderzoek werkten onderzoekers uit Oostenrijk en Noorwegen mee. Zij ontwikkelden prototype ski's die tijdens het afgelopen seizoen werden getest.

'Taxichauffeur continu in de gaten gehouden'

Taxichauffeurs die een klant mishandelen of onder invloed van alcohol rijden, raken voortaan direct hun vergunning kwijt. Dat maakt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) donderdag bekend, schrijft het AD. Hij wil doorlopend controleren of chauffeurs zich fatsoenlijk gedragen.

Nu moeten taxichauffeurs om de vijf jaar aantonen dat ze een schoon blazoen hebben door een verklaring van goed gedrag te laten zien. Die methode wordt vervangen door een voortdurende screening, omdat grove misstappen van chauffeurs anders mogelijk pas na vijf jaar aan het licht komen.

Ook personeel in het onderwijs wordt straks waarschijnlijk vaker gecontroleerd. Hoe die screening eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Teeven praat daar nog over met minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA).

Eerder deze maand werd al bekend dat medewerkers in de kinderopvang voortaan permanent in de gaten worden gehouden. Om kinderen en andere kwetsbare groepen te beschermen worden ook medewerkers in de zorg straks verplicht een verklaring omtrent goed gedrag te tonen.

'Tandarts wil samenwerken met huisarts'

Tandartsen, masseurs, kappers en schoonheidsspecialisten willen een betere samenwerking met huisartsen. Ze stuiten tijdens hun werk soms op ziekten of aandoeningen bij klanten en willen daarom ook meer aandacht voor medische aspecten in hun opleiding, schrijft het Nederlands Dagblad donderdag.

"Wij zien onze patiënten jaarlijks, dus we zien het ook als mensen verslechteren", zegt tandarts en voorzitter van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde Rob Barnasconi in de krant. "Mensen worden bovendien ouder en houden langer hun eigen gebit. Dus kom je vaker in aanraking met patiënten die medisch belast zijn." Barnasconi pleit daarom voor een betere onderlinge afstemming met de huisarts. "Dat gebeurt nu nog niet genoeg."

Voorzitter van de branchevereniging voor schoonheidsspecialisten Herman van Venetië herkent zich hierin. "In ons geval willen we nauwer gaan samenwerken met dermatologen", zegt hij in de krant. "We willen beter kijken naar de rol die schoonheidsspecialisten kunnen vervullen als het om vroegsignalering gaat." Het aantal huidaandoeningen stijgt volgens hem explosief door de vergrijzing en buitenlandse vakanties.

Ook de Nederlandse Brancheorganisatie van Sportverzorgers en Masseurs zegt regelmatig mensen tegen te komen met klachten waarmee ze naar een dokter zouden moeten gaan. "Denk aan rugklachten die op een beginnende hernia duiden, of vreemdvormige moedervlekken met haren", legt secretaris Andy van der Hoeven uit.

Ruim vijf miljoen voor Hoorn van Afrika

Voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika is na negen dagen ruim vijf miljoen euro binnengekomen op giro 555. Dat melden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

De SHO spreekt van een 'hoopvolle voortgang'. De actie ging 11 juli van start. De opbrengsten van de SHO worden gebruikt om noodhulp te bieden aan de mensen die door de honger worden bedreigd. Het gaat hierbij om water, voedsel en medische zorg.

De droogte in de regio zou de ergste zijn in zestig jaar. Tien miljoen mensen in de Hoorn van Afrika worden door hongersnood getroffen.


Ruim vijf miljoen voor Hoorn van Afrika (Foto: Novum)

Aliens schieten op je DS

SEGA heeft Aliens: Infestation aangekondigd voor de Nintendo DS. Het spel is een zijwaarts-scrollende verkenningsgame die deel uitmaakt van Aliens-universe. Leid je eigen geselecteerde team van marines de strijd in om gevangen kameraden te redden en de hordes Xenomorphs te verslaan met een grote hoeveelheid wapens uit de legendarische film Aliens.

Spelers kunnen negentien verschillende marines (elk met hun eigen unieke dialoog) rekruteren en besturen om bekende omgevingen uit de filmreeks te verkennen, waaronder de Sulaco, het Derelict-schip en LV-426. Er zijn in ieder geval wapens genoeg om de Xenomorphs te bevechten, zoals de pulse rifle, smart gun en vlammenwerper. "In tegenstelling tot de andere Aliens-titel waar we op dit moment aan werken, is Aliens: Infestation meer gericht op de verkenning van de expanded universe", aldus Gary Knight, Senior Vice President of Marketing, SEGA West. "WayForward heeft al haar passie in Aliens: Infestation gestopt, zodat het de onbetwiste Aliens-ervaring wordt die je in je broekzak kunt stoppen."

Aliens: Infestation is in september 2011 verkrijgbaar voor de Nintendo DS.

Aliens: InfestationAliens: Infestation

Aliens: InfestationAliens: Infestation

Aliens: Infestation 

Mooie morgen

Wat is het heerlijk rustig op straat! Normaal stikt het van de schoolgaande jeugd; nu is het vakantietijd. Het lijkt wel of ik de enige op deze wereld ben. Dat is niet zo. Kijk, daar heb je de jonge vrouw die mij iedere morgen tegemoet fietst. Ze berijdt een transportfiets met voorop een grote mand die is versierd met plastic bloemen. Haar lange donkerblonde haren dansen in de wind. Ze komt voorbij. Ik ruik een zoet parfum. Hmmm.

Laatste verdachte strandrellen spoorloos

Het Openbaar Ministerie is nog steeds op zoek naar een verdachte relschopper die zich flink zou hebben misdragen tijdens het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland in 2009. Dat heeft officier van justitie Maurice van Heemst woensdag laten weten.

De verdachte, een man uit de regio Rotterdam, is een bekende van het OM en houdt zich schuil. Twee keer werd een broer, die veel op hem lijkt, per abuis opgepakt.

Laatste verdachte strandrellen spoorloos
Laatste verdachte strandrellen spoorloos (Foto: ANP)

Geen straf voor invoer reuzenkat

Een man uit Eindhoven die in 2008 een beschermde reuzenkat uit de Verenigde Staten heeft ingevoerd, is schuldig aan overtreding van de faunawet, maar krijgt geen straf. Hetzelfde geldt voor een vrouw die optrad als vertegenwoordiger van het bedrijf dat de kat verkocht. Dat heeft de rechtbank in Haarlem woensdag bepaald.

De koper had 22 duizend euro betaald voor de Ashera-kat, die het formaat heeft van een flinke hond. Omdat de kat een beschermde diersoort is, werd het dier in januari 2008 bij aankomst op Schiphol in beslag genomen.

De koper en de vertegenwoordigster hadden moeten nagaan of ze het dier zomaar mochten importeren, vindt de rechtbank. Omdat er geen opzet in het spel was en beiden geen strafblad hebben, kregen ze echter geen straf opgelegd. Daarbij speelt ook mee dat het Openbaar Ministerie pas vorig jaar vervolging heeft ingesteld en dat de kat in 2009 is overleden.


Geen straf voor invoer reuzenkat (Foto: Novum)

Schedel Japanse piloot gevonden in Pearl Harbor

Op de bodem van Pearl Harbor, een Amerikaanse marinebasis in de Hawaï-archipel, is een menselijke schedel gevonden. Volgens archeologen gaat het om de schedel van een Japanse piloot die tijdens de historische aanval van Japan op de basis op 7 december 1941 de dood vond.

De schedel werd in april opgedoken, zei archeoloog Jeff Fong. Het is volgens de deskundigen uitgesloten dat deze in een oude Hawaïaanse begraafplaats lag of dat het hier gaat om een lichaamsdeel van een vermist persoon. Van wie de schedel was, wordt nog onderzocht.

Dat het om een Japanse vliegenier gaat, maakten de archeologen op uit andere voorwerpen die eveneens boven water zijn gehaald, zoals een Coca Cola-flesje uit de jaren veertig. De schedel lag in een kanaal nabij de scheepswerf van Pearl Harbor.

Diddy mogelijk aangeklaagd wegens schietpartij

Diddy moet mogelijk voor de rechter verschijnen wegens een schietpartij. Een platenbaas werd vorig jaar neergeschoten op het parkeerterrein van het restaurant van de rapper. Hij heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Diddy, omdat hij hem medeverantwoordelijk houdt voor het incident.

De schietpartij vond plaats in november bij Justin's restaurant in Atlanta, dat eigendom is van de rapper. Dat schrijft de Britse muziekwebsite NME. Tony Austin zat met een andere persoon in zijn auto op het parkeerterrein toen iemand enkele kogels afvuurde op de wagen. De mannen liepen ieder meerdere schotwonden op, waaraan ze in een ziekenhuis werden behandeld.

Wat de aanleiding is geweest van de schietpartij is onduidelijk. Austin beweert in zijn aanklacht dat Diddy heeft nagelaten om voor een veilige omgeving te zorgen. Daarnaast stelt hij dat de rapper wist van de 'gevaarlijke en riskante situatie' en dat hij niet voor de nodige bescherming heeft gezorgd. De advocaten van Diddy hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Rotterdams jazzcafé Dizzy dicht

Het beroemde jazzcafé Dizzy in Rotterdam sluit zijn deuren. De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag op verzoek van de eigenaar het faillissement uitgesproken. Dennis Bunsee vocht jarenlang om het jazzcafé op de 's Gravendijkwal, waar trompettist Chet Baker nog heeft opgetreden, overeind te houden.

Bunsee en zijn vriendin besloten na een lekkage vorige week de zaak te sluiten, zo meldt RTV Rijnmond woensdag. Door de waterschade had de elektriciteit het begeven. Volgens de lokale omroep was het achterstallig onderhoud al een tijd een discussiepunt tussen de eigenaar van het pand, Heineken, en huurder Bunsee. Ook draaide het jazzcafé minder omzet.

Dizzy had in Rotterdam een legendarische status. Behalve Chet Baker stonden ook saxofonist Candy Dulfer en trompettist Eric Vloeimans op het jazzpodium. Op de concertagenda op de site van het café staan geen optredens meer gepland. Brunsee en de curator waren woensdag niet voor commentaar bereikbaar.

Nigeria: splitsing binnen Boko Haram

De eenheid binnen de Nigeriaanse radicale beweging Boko Haram lijkt onder druk te staan. Een deel van de groepering, die de afgelopen tijd verantwoordelijk was voor diverse aanslagen, heeft zich afgesplitst. Dat heeft een woordvoerder van het Nigeriaanse leger woensdag gezegd.

Volgens legerofficieren is er onlangs verschillende malen verklaard dat een factie zich heeft gescheiden van Boko Haram, wat letterlijk 'Westers onderwijs is heiligschennis' betekent. Een groep die zichzelf de Yusuffiya Islamitische Beweging noemt zegt in onbevestigde berichten dat 'mensen met kwaadaardige motieven onze oprechte strijd hebben geïnfiltreerd'.

Game of the Decade-toernooi - Dag 4

Vandaag dag vier van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Anno 1404 Venice
Deze uitbreiding voor Anno 1404 bracht nieuwe scenarios met zich mee. Daarnaast werd er een derde niet speelbare kracht geïntroduceerd: Giacomi Garibaldi.

Civilization Revolution
De diepgaande gameplay van de Civilization-serie kwam met Revolution voor het eerste naar de consoles. De gameplay was zo getweakt dat de muis en het toetsenbord niet werden gemist.

Final Fantasy Tactics Advance
In Final Fantasy Tactics Advance is het natuurlijk weer het doel om de wereld te redden van een kwade macht. Deze versie voor de Game Boy Advance is een spin-off van de normale serie waarin tactiek centraal staat.

Heavy Rain
Heavy Rain wist de harten van spelers te veroveren door de onorthodoxe manier van spelen, de prachtige graphics waarbij de personages niet van echte acteurs zijn te onderscheiden en het diepgaande en serieuze verhaal.

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Het langverwachte vervolg op het eerste deel in de MGS-serie. In de game speelde niet Snake de hoofdrol maar was het Raiden die de show stal. De game had interessante karakters zoals de verschillende eindbazen en door het ingewikkelde verhaal waren veel fans nog nieuwsgieriger over wat ze allemaal stond te wachten in de rest van de serie.

Prince of Persia: The Sands of Time
Na lang weg te zijn geweest kwam de Prins in 2003 terug met The Sand of Time. De game bevatte een innovatief en origineel gameplayelement waarin de tijd terug gedraaid kon worden om jezelf zo te kunnen helpen en vijanden te verslaan. Daarnaast was het verhaal erg intrigerend waardoor de game moeilijk was om neer te leggen.

Sim City 4 Rush Hour
Met de Rush Hour-uitbreiding voor Sim City 4 staat het transporteren van je Sims centraal. Zo kreeg je de mogelijkheid om onder andere zeppelins en helikopters te gebruiken om je Sims van A naar B te vervoeren.

The Settlers II 10th Anniversary
Het zeer succesvolle The Settlers II kreeg in 2006, tien jaar na dato, een remake waarin spelers konden genieten van betere graphics en vernieuwde gameplaymechanieken.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.