FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 februari 2011

Agent geschorst na ruzie met Winnie Mandela

Een blanke Zuid-Afrikaanse politieagent is geschorst, nadat hij ruzie had gekregen met Winnie Mandela, de ex-vrouw van oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika.

Agent Jannie Odendaal had de beroemde vrouw op 30 december aangehouden wegens roekeloos rijden en overschrijding van de snelheidslimiet. Daarna ontstond een woordenwisseling met Winnie, haar chauffeur en haar bodyguard.

Odendaal zou op boze toon gevraagd zijn of hij wel wist wie hij voor zich had. Dit wist hij niet, zo verklaart hij zelf, omdat er 'wit poeder, of crème of iets anders wits' op haar gezicht zat. De lijfwacht zou hierop zijn uitgestapt en de diender een duw hebben gegeven en hem hebben verteld dat er van apartheid geen sprake meer is in Zuid-Afrika. De diender was niet van de duw gediend en ging terug naar zijn wagen om een taser te pakken, om naar eigen zeggen de bodyguard 'een beetje te intimideren', zodat hij zou kalmeren.

De agent werd daarop overgeplaatst naar een ander bureau, in afwachting van een intern onderzoek. Maandag maakte zijn vakbond bekend dat hij was geschorst en mogelijk wordt ontslagen. Volgens de bond deed Odendaal slechts zijn werk.

Winnie is in 1992 gescheiden van Nelson Mandela. Ze was kort ervoor beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op een jongetje. In 2003 is ze veroordeeld voor fraude. Ze is nog parlementslid voor de regerende partij African National Congress (ANC).

Agent geschorst na ruzie met Winnie Mandela
Agent geschorst na ruzie met Winnie Mandela (Foto: ANP)

Tunesië krijgt miljoenen van EU

De Europese Unie geeft Tunesië tot 2013 258 miljoen euro. Een deel van de hulpgelden, 17 miljoen, wordt direct overgemaakt. Dat heeft EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton maandag gezegd tijdens haar bezoek aan het Noord-Afrikaanse land.

Ashton sprak met leden van de Tunesische interim-regering, onder wie premier Mohamed Ghannouchi. Ook had zij een onderhoud met diverse hulpverleners.

Tunesië wil een internationale conferentie organiseren om economische en politieke steun te vergaren voor de op handen zijnde veranderingen, waaronder het plannen van verkiezingen. De onrust in Tunesië, die het vertrek inluidde van voormalig president Zine El Abidine Ben Ali, heeft het land zo'n 2,5 miljard euro gekost, zei minister van Regionale Ontwikkeling Nejib Chebbi.


Tunesië krijgt miljoenen van EU (Foto: Novum)

Italië vraagt 100 miljoen wegens immigranten

Italië heeft de Europese Commissie maandag om 100 miljoen euro hulp gevraagd wegens de massale toestroom van Tunesische vluchtelingen. Premier Silvio Berlusconi zei EU-president Herman Van Rompuy in een telefoongesprek dat de situatie 'urgent is en iedereen in de Europese Unie aangaat. Het moet op die manier worden aangepakt', aldus een regeringsverklaring.

De noodkreet van Berlusconi kwam nadat in vijf dagen circa vijfduizend illegale immigranten, vooral Tunesiërs, op het kleine Italiaanse eiland Lampedusa waren aangekomen.

Minister Roberto Maroni (Binnenlandse Zaken) verwijt Brussel te weinig mee te werken. "In Brussel vragen ze om een formeel verzoek voordat ze in actie kunnen komen. Wel, dat verzoek is vandaag uitgegaan."

Van Rompuy zei bereid te zijn de zaak snel aan de orde te stellen bij regeringsleiders van de EU-landen.

Italië vraagt 100 miljoen wegens immigranten
Italië vraagt 100 miljoen wegens immigranten (Foto: ANP)

Kabinetsbeleid inzet van debat

De lijsttrekkers voor de Eerste Kamer van coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV kwamen in het televisiedebat maandag onder vuur te liggen vanwege het beleid van de regering. Vooral op het gebied van onderwijs, economie en integratie werden de drie partijen aangevallen, terwijl provinciale kwesties nauwelijks aan bod kwamen.

Marleen Barth van de PvdA verweet het kabinet de rekening van de crisis niet eerlijk te verdelen. Net als D66-lijsttrekker Roger van Boxtel laakte ze de bezuinigingen in het onderwijs, die volgens haar fnuikend zijn voor de innovatie. Van Boxtel noemde het onderwijsbeleid van het kabinet een 'gotspe'.

Loek Hermans van de VVD wees erop dat een efficiëntieslag het onderwijs moet verbeteren. Bezuinigingen zijn volgens hem nodig om volgende generaties niet op te zadelen met de huidige economische problemen.

Machiel de Graaf verdedigde het voorstel van zijn PVV om hoofddoekjes in het provinciehuis te verbieden. Terwijl Tof Thissen (GroenLinks) en Roel Kuiper (ChristenUnie) hamerden op een mildere toon in het integratiedebat noemde De Graaf de hoofddoek 'een symbool van onderdrukking' waarvoor geen plaats zou moeten zijn bij overheidsfuncties.

Elco Brinkman (CDA) distantieerde zich op dit punt van de gedoogpartner van het kabinet. Voor de stabiliteit van dat kabinet zou het volgens hem goed zijn als mensen op het CDA zouden stemmen. De partij staat er in de peilingen belabberd voor en zou in de Eerste Kamer wel eens gehalveerd kunnen worden. Net als Hermans benadrukte Brinkman het belang van een meerderheid in de senaat voor de VVD, CDA en PVV.

Van Boxtel noemde dit een 'rare oproep'. Hij wees erop dat de Eerste Kamer geen kabinetten laat vallen. Wat hem betreft is de inzet van de statenverkiezingen dan ook niet of het kabinet van Mark Rutte wel of niet moet vallen, maar in hoeverre dat kabinet bijgestuurd kan worden. Volgens Tiny Kox (SP) kan het huidige kabinetsbeleid niet doorgaan als de drie partijen geen meerderheid behalen.

Dopingexpert: "Zaak Contador nog lang niet voorbij"

Volgens de Nederlandse dopingexpert Douwe de Boer is de zaak rond wielrenner Alberto Contador nog lang niet voorbij. De Spaanse bond RFEC sprak hem vandaag vrij van het gebruik van clenbuterol en De Boer snapt wel waarom.

"Ik speculeer, maar de Spaanse wielerbond zat natuurlijk met die hele affaire rond Contador in de maag. Het feit dat de Duitse tafeltennisbond in een nagenoeg vergelijkbaar geval een tafeltennisser vrijsprak en wereldantidopingbureau WADA daar niet tegen in beroep is gegaan, is denk ik door de Spanjaarden aangegrepen om Contador ook vrij te spreken," zei De Boer.

De Nederlander is biochemicus in het Maastricht Universitair Medisch Centrum en werd door de verdediging van Contador toen de renner betrapt was op clenbuterol. Contador verklaarde dat de positieve test kwam door besmet vlees en dat de gevonden hoeveelheid daarom minimaal was. De Spaanse bond worstelde met de kwestie en kwam met een voorstel voor een jaar schorsing.

"Contador had tien dagen om te reageren. Het team rond de wielrenner heeft in het verweer aangegeven dat de Spaanse bond een aantal zaken verkeerd heeft geïnterpreteerd. Die zaken vereisten een toelichting," ging De Boer verder.

"Dat voorstel van een jaar schorsing was eigenlijk ook vlees noch vis. Of je straft hem of je spreekt hem vrij. Uit het voorstel kon je afleiden dat de Spaanse wielerbond eigenlijk geen mening had in de zaak, maar door de regelgeving gedwongen was iets te doen."

Ondanks de vrijspraak is de kwestie nog lang niet uitgegeten. "We hebben in oktober al gezegd: deze zaak gaat uiteindelijk naar het internationaal sporttribunaal CAS."

Belgacom niet blij met parodie reclame

Het Belgische bedrijf Belgacom is niet blij met een parodie van Neveneffecten op de reclame die het bedrijf rondom het programma Basta had ingepland.

Basta, het programma dat zes weken geleden een actie heeft gehouden omtrent de helpdesk van Mobistar, had vandaag een parodie op de reclame van Belgacom uitgezonden. De reclame, waarin een drietal callcenteragents continu standby zitten om de Neveneffecten direct te woord te staan, liet Belgacom uitzenden direct nadat Basta was afgelopen.

In de parodie kon je een van de callcenteragents zien hyperventileren nadat iemand van de Neveneffecten heeft gebeld en het personeel zich nogal misdraagt op de helpdesk. Direct na de uitzending heeft Belgacom direct op Twitter het volgende geschreven: "@belgacom: In het echt huilen onze operatoren niet als ze een klant aan de lijn krijgen, we helpen graag klanten! #basta"

Wekelijkse Engelse top 40

De Engelse game top 40 van zondag 06-01-2011 t/m zaterdag 12-02-2011 is er weer. Klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien. Test Drive Unlimited 2 neemt plaats één en twee over, Dead Space 2 zakt naar plaats zes en acht. Test Drive Unlimited 2 is ook direct de hoogste binnenkomer.

Deze week zakt Need For Speed: Hot Pursuit voor de Xbox 360 het meest met zeventien plaatsen. Stijger van de week is Mario and Donkey Kong: Mini-Land Mayhem! die negen plaatsen stijgt in de top veertig.

In de lijst bestaat uit elf Wii-games, dertien Xbox 360-games, tien PlayStation 3-games, twee PC-games, geen PSP-game en vier DS-games.

chart

Duitse aardbeving tot in Nederland gevoeld

Een aardbeving ten zuidoosten van de Duitse plaats Koblenz is maandagmiddag tot in Nederland gevoeld. Dat meldde het KNMI.

De beving op ongeveer 10 kilometer diepte had een kracht van 4,5 op de schaal van Richter. Meetstations in Limburg, Drenthe en Groningen registreerden de schokken. In Duitsland werden meldingen gedaan van omgevallen voorwerpen en scheuren in muren. Ook uit Maastricht kwam een melding van schade.

De beving duurde zo'n 80 seconden. Voor Duitsland is de beving vrij bijzonder, meldde het instituut voor bodemonderzoek Geoforschungszentrum Potsdam (GFZ).

Britse militairen omgekomen in Afghanistan

Bij een aanslag met een bermbom in het zuiden van Afghanistan is maandag een Britse militair gesneuveld. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie bekendgemaakt. De aanslag vond plaats in het district Nahr-e Saraj, in de provincie Helmand.

Eerder maandag vonden twee Britse soldaten de dood bij een brand op de basis Camp Bastion, de belangrijkste legerbasis van de Britse troepen in Afghanistan. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Sinds de door de Amerikaanse geleide invasie in Afghanistan in 2001 zijn 357 medewerkers van de Britse strijdmacht, militairen en burgers, om het leven gekomen.

Clinton steunt demonstranten in Teheran

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft haar steun uitgesproken voor de tienduizenden demonstranten in Teheran. De demonstranten verdienen dezelfde rechten waar in Egypte voor gevochten werd, zei ze maandag.

Clinton noemde het hypocriet dat de Iraanse regering de massademonstraties in Egypte toejuichte, maar de oppositie in Iran onderdrukt. Het regime moet het politieke systeem openen, aldus de ministers, en luisteren naar de oppositie en de burgermaatschappij.


Hillary Clinton (Foto: Novum)

Geen straf geëist tegen vastgeketende raadsleden

Twee Rotterdamse gemeenteraadsleden die zich in 2009 lieten vastketenen aan een bouwkraan krijgen als het aan justitie ligt geen straf. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) gemeld.

GroenLinkser Arno Bonte en SP'er Leo de Kleijn moesten zich maandag voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden omdat ze zich in juni 2009 hadden vastgeketend aan een bouwkraan om het plaatsen van een C2000-communicatiemast in de deelgemeente Delfshaven tegen te gaan.

De politie eiste het vertrek van de in totaal zeven actievoerders op de Essenburgsingel. Toen ze daaraan geen gehoor gaven, werden ze losgeknipt en afgevoerd.

Justitie vindt dat de raadsleden en de vijf anderen strafbaar zijn, omdat ze het bevel van de politie hebben genegeerd. Het OM heeft echter begrip voor de bezwaren over de locatie van de zendmast en eiste geen straf.

De rechtbank in Rotterdam doet over twee weken uitspraak.

Zlatan sloeg megasalaris City af

Zlatan Ibrahimovic werd van de zomer door FC Barcelona verhuurd aan AC Milan, maar naar verluidt kon de Zweedse spits ook een contract tekenen bij Manchester City. De club van de Dubaise sjek Sulaiman Al Fahim bood hem een contract aan waarin hij maar liefst 550.000 euro per week kon gaan verdienen.

Ibrahimovic koos uiteindelijk voor Italië, waar hij momenteel met AC Milan bovenaan staat in de Serie A. "City is bezig aan een geweldig project, maar ik ben niet zo'n speler die zich laat beïnvloeden door geld." Ibrahimovic koos daarom ook voor het nu. "De nabije toekomst is belangrijk voor mij. Ik denk dat City over drie jaar een absolute topclub is, maar nu was nog niet het moment voor mij."

Ook de leeftijd van de Zweed was beslissend voor hem. "Ik ben nu 29 jaar oud en wil nu bij de absolute top zitten. En wanneer je een goede voetballer bent, dan kan je overal veel geld verdienen."

'EU draagt 500 miljard bij aan noodfonds'

De EU gaat 500 miljard euro bijdragen aan het permanente noodfonds voor de euro. Voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep, de zeventien landen die de euro hanteren, heeft dat maandag gezegd.

De ministers van Financiën van de eurolanden bespraken het toekomstige noodfonds in Brussel. Volgens minister Jan Kees de Jager is er nog geen overeenstemming. "We hebben pas een akkoord als we over alles een akkoord hebben", liet hij weten.

Het permanente noodfonds moet vanaf 2013 het huidige, tijdelijke noodfonds voor de euro vervangen. Ook daaraan draagt de EU 500 miljard bij: 440 miljard van de eurolanden en 60 miljard van de Europese Commissie. Het Internationaal Monetair Fonds legt nog eens 250 miljard op tafel, zodat er in totaal 750 miljard beschikbaar is.

'EU draagt 500 miljard bij aan noodfonds'
'EU draagt 500 miljard bij aan noodfonds' (Foto: ANP)

Scheepvaart Rijn vrijgegeven

De vaarweg op de Rijn langs de Lorelei, waar half januari een zwavelzuurtanker door een nog onbekende oorzaak kapseisde, is maandagmiddag vrijgegeven. Dat hebben de Duitse autoriteiten maandag gezegd.

De scheepvaart was nog geblokkeerd omdat de bodem van de plek des onheils werd gecontroleerd op ondiepe stukken. Aan het begin van de middag werd allereerst de scheepvaart stroomopwaarts vrijgegeven. Daarna volgde al snel de dalvaart (richting Nederland).

Het gehavende schip is zondagavond naar de haven Lorelei gesleept. Het gekantelde wrak met aan boord 2400 ton zwavelzuur blokkeerde de doorgang voor het scheepvaartverkeer in eerste instantie volledig. Na enige tijd konden weer mondjesmaat vaartuigen passeren.

Vorige week besloten de Duitse autoriteiten een groot deel van het zwavelzuur in de Rijn te lozen, nadat volgens bergingsbedrijf Mammoet overpompen te veel risico's met zich meebracht voor het personeel en de omwonenden.

Bij een zoektocht aan boord van de tanker werd een vermist bemanningslid gevonden. Een ander bemanningslid is nog niet gevonden.

Scheepvaart Rijn vrijgegeven
Scheepvaart Rijn vrijgegeven (Foto: ANP)

Zlatan vindt Spurs gevaarlijke tegenstander

Zlatan Ibrahimovic vindt dat AC Milan Tottenham Hotspur morgen niet moet onderschatten. De twee teams staan dan in de Champions League tegenover elkaar.

"Tottenham heeft een geweldig team met grote spelers en het wordt niet makkelijk. Dat ze meer dan 30 jaar niet op dit niveau hebben gespeeld, betekent niet dat we ze niet respecteren."

De afgelopen drie jaargangen verloor AC Milan steeds in de achtste finale, de laatste twee seizoenen van een Engelse tegenstander. Die statistiek zegt Zlatan echter niet zo veel. "We gaan het veld op als AC Milan en spelen ons eigen spel. Dan zien we wel wat er gebeurt."

AC Milan-coach Massimiliano Allegri denkt dat de uitschakelingen in de voorgaande jaren zijn ploeg alleen maar zullen motiveren. "De Champions League is een belangrijk doel voor de club en voor de ploeg. We zijn gemotiveerd om zo ver mogelijk te komen."

De Italiaan denkt dat de Spurs niet tegen zijn ploeg opgewassen is. "We hebben een goede kans om door te gaan. Dan moeten we wel de beide wedstrijden met veel beleving en technische kwaliteit spelen."

Jazzpianist George Shearing (91) overleden

De Brits-Amerikaanse jazzpianist en componist George Shearing is maandag op 91-jarige leeftijd overleden in New York. Dat maakte zijn agent bekend.

Shearing, die blind ter wereld kwam, werd beroemd met zijn nummer Lullaby of Birdland. De pianist werd geboren in Groot-Brittannië, maar emigreerde in de jaren veertig naar de Verenigde Staten. Daar maakte hij onder andere furore met zijn eigen jazzkwintet. Shearing componeerde meer dan driehonderd stukken en ontving twee Grammy's.


George Shearing overleden

Veertien doden bij vliegtuigongeluk Honduras

Een klein passagiersvliegtuig is maandag nabij de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa neergestort. Bij de crash kwamen alle veertien inzittenden om het leven. Dat heeft luchtvaartmaatschappij Central American Airlines bekendgemaakt.

Het toestel was op weg naar de internationale luchthaven Toncontin in Tegucigalpa en was vertrokken vanuit de kuststad San Pedro Sula. Aan boord van het toestel waren twaalf passagiers en twee piloten. Mogelijk was mist de oorzaak van het ongeluk.

Na de crash was een van de piloten van het toestel nog in leven. Hij stierf echter op weg naar het ziekenhuis.

Bulletstorm gaat voor groen

Waar sommige games weinig doen aan promotie zal je de uitgever EA daar niet op betrappen voor het spel Bulletstorm. Wekelijks komt er wel een nieuwe trailer of een nieuwtje over de game. Logisch want de game komt volgende week vrijdag, 25 februari, uit voor de PS3 en Xbox 360 en veel mensen wachten erop.

Ook vandaag hebben we een korte trailer die laat zien hoe je kan doden in Bulletstorm. Dit keer gaat Bulletstorm vriendelijk om met een cactus in de omgeving. Bekijk hieronder de trailer.

Braamhaar komende week actief in EL

Eric Braamhaar is komend week actief in de Europa League. Dat heeft de Europese voetbalbond vandaag bekend gemaakt. De arbiter heeft aanstaande donderdag de leiding over het duel tussen SL Benfica en VfB Stuttgart.

De wedstrijd tussen deze twee ploegen wordt in Lissabon gespeeld en begint om 18:00 uur. Braamhaar wordt in de Portugese stad bijgestaan door Arend Brink en Rob van de Ven. Pol van Boekel fungeert tijdens de wedstrijd in de Europa League als vierde man. Daarnaast bekleden Reinold Wiedemeijer en Tom van Sichem van vijfde en zesde official.

Het is voor Braamhaar de 19e keer, dat hij een wedstrijd in de Europa League mag leiden.

Geen CO2-opslag in noorden van het land

De omstreden plannen van opslag van CO2 in lege gasvelden in het noorden van het land zijn van de baan. Het kabinet kiest in plaats daarvan voor de opslag van het broeikasgas onder zee. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) maandag bekendgemaakt.

Het vorige kabinet had drie lege aardgasvelden (Boerakker en Sebaldeburen op de grens van Groningen en Friesland en Eleveld bij Assen in Drenthe) aangewezen voor opslag. Het besluit van Verhagen om hiervan af te zien, is een grote meevaller voor tegenstanders daarvan.

Het kabinet mikt nu op een demonstratieproject onder zee. Momenteel wordt er in de regio Rijnmond gewerkt aan een voorstel hiervoor. Daarnaast zijn er volgens Verhagen nog enkele 'interessante' voorstellen ingediend. De minister heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over het besluit.

Geen CO2-opslag in noorden van het land
Geen CO2-opslag in noorden van het land (Foto: ANP)

Nederlandse op Spaans vliegveld gepakt met coke

Een 21-jarige Nederlandse vrouw is zaterdag op het internationale vliegveld Barajas in Madrid door de Spaanse politie aangehouden met 1,2 kilo cocaïne in haar bagage. Dat meldt een woordvoerder van de Madrileense politie maandag.

Het gebeurt relatief weinig dat op Barajas Nederlanders worden aangehouden. Meestel gaat het om Spanjaarden of Latijns-Amerikanen, laat de zegsman weten. De vrouw kwam van de Dominicaanse Republiek, een veel gebruikte doorvoerhaven voor drugs uit Zuid-Amerika.

Uit cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag blijkt dat eind vorig jaar 342 Nederlanders in een Spaanse cel zaten, waarvan 215 voor een drugsgerelateerde zaak.

Slepende elleboogblessure nekt Henin

Ze consulteerde drie artsen en kreeg drie keer hetzelfde te horen. "Ik moest een punt achter mijn carrière zetten", zo verklaarde de Belgische Justine Henin maandag haar beslissing om voor de tweede keer een einde aan haar tennisloopbaan te maken. "Het feit dat ik omwille van blessureleed moest stoppen, was meer een vonnis dan een beslissing."

Henin had maandag in een restaurant in Brussel de media uitgenodigd, waar ze haar verhaal deed. Ze besefte na haar rentree al snel dat een terugkeer op het allerhoogste niveau niet mogelijk was. "Toch heb ik geen spijt, omdat ik alles gegeven heb. Ik hoop dat ik word herinnerd omwille van mijn oprechtheid en het feit dat ik nooit vals heb gespeeld. Het is te makkelijk om mensen op die manier te beschuldigen", verwees Henin naar toespelingen over vermeend dopegebruik na haar terugkeer in competitie na een onderbreking van twee jaar.

Slepende elleboogblessure nekt Henin
Slepende elleboogblessure nekt Henin (Foto: ANP)

'Van Gastel vervangt Pastoor bij Excelsior'

Er circuleren hardnekkige geruchten dat Alex Pastoor, nu nog trainer van Excelsior, plaats moet gaan maken voor Jean-Paul van Gastel. De voormalig speler van Feyenoord heeft nu de leiding over het opleidingselftal A1 van de Rotterdammers en maakt een uitstekende ontwikkeling door.

Feyenoord zou echter graag zien dat Van Gastel aan het echte werk gaat beginnen. Excelsior is daarvoor de uitgelezen ploeg, maar de sattelietclub van de formatie uit Rotterdam-Zuid heeft al een trainer, namelijk Pastoor. Deze heeft echter een aflopende verbintenis, waardoor zijn toekomst onzeker is.

Pastoor had vandaag een onderhoud met Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord. "De naam van Van Gastel is daarbij niet gevallen," liet de trainer van Excelsior aan Voetbal International weten. "En als Feyenoord dat echt zou willen, zou ik dat wel hebben gehoord."

Toch is het nog maar de vraag of Pastoor ook komend seizoen de leiding over de selectie van Excelsior zal hebben. De trainer is bezig aan zijn tweede jaar op Woudestein, maar heeft nog altijd een contract met Feyenoord, dat mogelijk niet wordt verlengd.

Excelsior vecht momenteel tegen degradatie en staat op de zestiende plaats in de Eredivisie. Komend weekend wacht de belangrijke wedstrijd tegen Willem II, dat nu nog op de laatste plaats in de hoogste Nederlandse voetbalklasse staat.

[WK] Vonn niet meer in actie

Lyndsey Vonn zal niet meer in actie komen bij het WK skiën in Garmisch Partenkirchen wat nu bezig is. Dit maakte ze bekend.

In de aanloop naar het WK kwam de Amerikaanse skiester zwaar ten val waarbij ze onder meer een hersenschudding opliep. Mede daardoor stelde ze teleur op de eerste drie onderdelen. Alleen op de afdaling wist ze een medaille (zilver) te pakken.

Vonn heeft besloten om twee weken rust nemen en mist hierdoor de reuzenslalom en de slalom op het WK.

Whiting inspecteert F1-circuit India

FIA-directeur Charlie Whiting heeft het nieuwe Formule 1-circuit in India geïnspecteerd. Nabij de hoofdstad New Delhi wordt de baan gebouwd waar op 30 oktober de eerste Grand Prix van India zal worden gehouden. Tot nu toe is Whiting zeer tevreden over de vorderingen.

De ondergrond van het nieuwe circuit is inmiddels gereed en op 15 maart zal het asfalt worden gelegd. De uitloopstroken naderen inmiddels hun voltooiing en er wordt hard gewerkt aan de infrastructuur rond de baan. Op 30 juni moet alles gereed zijn, want dan is de laatste inspectieronde van de FIA.

"De progressie sinds het vorige bezoek van meneer Whiting is enorm en iedereen, inclusief meneer Whiting, is tevreden over waar we momenteel staan. We kijken uit naar de Grand Prix van India en de baan is voor de deadline klaar," zei Sameer Gaul, directeur van race-organisator JPSI.

Cambuur haalt Van der Heide voor komend seizoen

SC Cambuur heeft nog een speler binnengehaald voor het komende seizoen. Marco van der Heide tekende vandaag zijn contract bij de club.

De nieuwe aanwinst speelt nu nog in de Topklasse voor Flevo Boys. De 22-jarige aanvaller tekende contract voor twee seizoenen bij Cambuur. Dat meldt de club uit Leeuwarden op de website.

Naar verluidt was ook FC Zwolle geïnteresseerd in Van der Heide. Cambuur staat zevende in de Jupiler League en is bezig aan een wisselvallig seizoen. De club lijkt daardoor al druk bezig nieuwe spelers vast te leggen om de prestaties komend seizoen te verbeteren.

Eerder versterkte Cambuur zich ook al met Martijn Barto, die momenteel in de Topklasse uitkomt voor de Harkemase Boys. Barto speelde al eerder profvoetbal bij RKC Waalwijk en Helmond Sport.

Nederlandse Green Lantern-trailer

Er is eigenlijk weinig tot niks bekend over de aankomende Green Lantern-game Green Lantern: Rise of the Manhunters. De game is een actiegame en komt waarschijnlijk in juni tegelijk uit met de film. Maar voor nu alleen nog een trailer.

Een Nederlandse trailer wel te verstaan, die zien we niet vaak voorbij komen. In de game speel je de nieuweling Hal Jordon die zich moet opwerken en bewijzen. Ben je benieuwd naar je vijanden en de krachten die je kunt gebruiken? Bekijk dan hieronder de trailer. De film Green Lantern komt 17 juni uit.

PVV: schaf 80-kilometerzones af

De 80-kilometerzones die voornamelijk rond de grote steden te vinden zijn, kunnen wat de PVV betreft worden opgeheven. Onderzoeksresultaten zouden namelijk hebben aangetoond dat de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid nauwelijks te lijden hebben onder een snelheidsverhoging.

Tweede Kamerlid Leon de Jong zegt dat middels een proef is aangetoond dat het aantal voertuigverliesuren sterk is gedaald waar de maximumsnelheid van 80 naar 100 kilometer per uur werd verhoogd. "Dit in tegenstelling tot wat de linkse partijen steeds geroepen hebben. Dat is complete onzin. Jarenlang is de automobilist door de linkse kliek gepest met snelheidsbeperkende maatregelen in het kader van verkeersveiligheid, geluidsbelasting of luchtkwaliteit. Die tijd is nu voorbij!"

Steve Gibson praat over Duke Nukem Forever

Vice President Steve Gibson van Gearbox Software heeft een kort praatje gehouden over Duke Nukem Forever. Dit praatje staat ook op film en wordt begeleid door beelden van Duke himself. Het spel staat gepland voor een release op 6 mei en is al sinds 1997 in ontwikkeling.

In het filmpje heeft hij het over hoe de Duke nu uiteindelijk bij Gearbox is gekomen maar ook dat gamers ge-entertained willen worden. Opmerkelijk is dat veertien van de vijftien mensen die de E3 2001-trailer hebben gemaakt, nu ook voor Gearbox werken aan de nieuwe Duke.

Theron in sciencefictionfilm Prometheus

Actrice Charlize Theron heeft getekend voor een rol in de sciencefictionfilm Prometheus van regisseur Ridley Scott. Welke rol ze gaat spelen is nog onduidelijk, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Theron stapte vorige maand nog uit de biografische film over het leven van J. Edgar Hoover, onder regie van Clint Eastwood. De Zuid-Afrikaanse actrice wilde liever in de nieuwe sciencefictionthriller van Scott te spelen en dat is haar kennelijk gelukt.

Het project van Scott, bekend van films als Gladiator uit 2000 en American Gangster uit 2007, is in nevelen gehuld. In eerste instantie zei de Brit dat Prometheus een prequel wordt op zijn Alien-films. Later nam hij die woorden terug en liet hij doorschemeren dat het een originele film wordt, waarvoor hij slechts het 'DNA' van Alien heeft gebruikt.

De Duitse Inglourious Basterds-acteur Michael Fassbender en de Zweedse Noomi Rapace, bekend van haar rol van Lisbeth Salander in de Millenium-trilogie, hadden al getekend voor de film. De opnames voor Prometheus beginnen in het voorjaar. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Charlize Theron (Foto: Novum)

Leven soullegende Marvin Gaye verfilmd

Het getroebleerde levensverhaal van soulzanger Marvin Gaye wordt verfilmd. De Britse regisseur Julien Temple gaat de film genaamd Sexual Healing maken, vernoemd naar het bekendste nummer van Gaye. "Het was een lang gevecht", zegt de producent van de film Jean-Luc Van Damme tegen Novum Nieuws.

De makers zijn al vijf jaar bezig de biografische film te realiseren, maar kregen de muziekrechten steeds niet rond. "De afgelopen jaren hebben verschillende producenten de muziekrechten gekocht, maar ze maakten nooit een film", zegt Van Damme. Zijn productiebedrijf Banana Films heeft de muziekrechten van het album Midnight Love een paar dagen geleden gekocht.

Sexual Healing speelt zich af in het begin van de jaren tachtig, toen Gaye Midnight Love opnam in Brussel. Zijn carrière zat in het slop door zijn drugsverslaving, maar de Belgische muziekpromotor Freddy Cousaert hielp hem met zijn comeback. Midnight Love, waarop ook de hit Sexual Healing staat, werd zijn bestverkopende album. Gaye werd in 1984 na een ruzie op 44-jarige leeftijd door zijn vader doodgeschoten. 

Regisseur Temple is bekend van muzikale documentaires als The Filth and the Fury over de Britse punkband Sex Pistols. Wie de rol van Marvin Gaye gaat spelen is nog onbekend. De film wordt gefinancierd door Belgische en Luxemburgse filmfondsen. De opnames beginnen dit jaar in het Belgische Ostende, waar Gaye destijds woonde.


Marvin Gaye (Foto: Novum)

Anne Hathaway wil met Tom Cruise in musical spelen

Oscarpresentatrice Anne Hathaway is in beeld om in de musical Rock of Ages te spelen met Tom Cruise. In de muzikale komedie zijn veel hits uit jaren tachtig te horen. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De 28-jarige Hathaway onderhandelt met productiemaatschappij New Line Cinema en regisseur Adam Shankman over een rol in Rock of Ages. Als ze eruit komen, speelt ze een journalist die rockster Tom Cruise wil ontmaskeren, maar verliefd op hem wordt.

Samen zingen ze het duet I Want to Know What Love Is van Foreigner, waarna ze een gepassioneerde nacht beleven. Tom Cruise brengt in de film ook het nummer Wanted Dead or Alive van Bon Jovi ten gehore.

De Brit Russell Brand speelt de manager van nachtclub The Bourbon, waarvan Alec Baldwin eigenaar is. De twee acteurs zingen samen het duet Can't Fight This Feeling van REO Speedwagon.


Anne Hathaway wil met Tom Cruise in musical spelen (Foto: Novum)

Ook Klim gaat weer zwemmen

Michael Klim is al de vierde Australische zwemmer in korte tijd die zijn terugkeer aangekondigd heeft. De 33-jarige Klim volgt hiermee het voorbeeld van Ian Thorpe, Libby Trickett (Lenton) en Geoff Huegill die allen al eerder besloten om weer in het diepe te duiken.

Klim is voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter vrij en 100 vlinder, maar stopte in 2007 noodgedwongen door aanhoudende schouderklachten. "Als ik de trials voor de Spelen haal, zou dat geweldig zijn en als ik naar Londen kan, is dat helemaal ongelooflijk," zei Klim in een radio-interview.

'Nieuwe planeet in ons zonnestelsel ontdekt'

Wetenschappers hebben hoogstwaarschijnlijk een nieuwe planeet ontdekt. Deze bevindt zich echter niet in een 'galaxy far, far away', maar in ons eigen zonnestelsel.

Twee astronomen van de Universiteit van Louisiana in het Amerikaanse Lafayette zijn ervan overtuigd dat ons zonnestelsel toch negen planeten telt. De nieuwste telg is Tyche gedoopt en zou maar liefst vier keer zo groot zijn als Jupiter, officieel de grootste planeet van ons zonnestelsel.

Wie de nieuwe planeet wil bezoeken, is wel een poosje onderweg. Tyche bevindt zich namelijk 15.000 keer verder van de zon dan onze eigen planeet. Helaas is de kans dat de planeet buitenaards leven bevat zeer klein. Men vermoedt dat deze is opgebouwd uit helium en waterstof.

Ontdekkers John Matese en Daniel Whitmire houden echter nog wel een slag om de arm. Een telescoop van de NASA is momenteel bezig bewijzen van het bestaan van Tyche te verzamelen. In april zullen de eerste resultaten openbaar worden gemaakt.

Homefront komt gebundeld met Xbox 360

Microsoft en THQ hebben een deal gesloten waarbij de game Homefront ook beschikbaar zal zijn in een bundel samen met de Xbox 360-console. De bundel zal naast de game ook een Xbox 360 250GB Slim-console bevatten en één controller. Er is nog geen prijs bekendgemaakt.

De bundel komt hoogstwaarschijnlijk op 18 maart uit, net als de shooter. De game komt naar de Xbox 360, PS3 en de PC. De Xbox 360-versie zal timed-exclusive DLC krijgen na de release van het spel. De PS3 krijgt geen bundel.

Bundel

Acties openbaar vervoer mogen doorgaan

De voorgenomen acties in het openbaar vervoer in de regio's Den Haag en Rotterdam mogen gewoon doorgaan, zonder beperkingen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam maandag bepaald in een kort geding.

Het stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam vroegen de rechter de actie te verbieden, omdat deze onevenredig veel reizigers zou treffen en bedrijven en overheden te veel schade zou berokkenen. Ze noemden het prematuur om nu al te staken. De aanbesteding van het busvervoer in de grote steden is onlangs uitgesteld en de aanbesteding van bus en tram volgt pas in 2017. Ook is de omvang van de bezuinigingen 'nog niet duidelijk'.

Verstoringen dinsdag 15 februari in Den Haag:
Tram 10 (spitslijn) en 19 rijden de hele dag niet.
RandstadRail 3 en 4 rijden de hele dag niet.
Bus: 18, 22, 24 en 25 rijden de hele dag niet.
Na 20.00 uur rijden er geen bussen meer van HTM.

Verstoringen woensdag 16 februari in Rotterdam:
Metrolijn E (Rotterdam Centraal – Den Haag Centraal v.v.) rijdt de gehele dag niet.
RandstadRail 3 en 4 van HTM rijden wel volgens dienstregeling.
De metrolijnen A, B, C en D rijden wel, maar volgens vakantiedienstregeling.
Tramlijn 4 (Molenlaan – Marconiplein v.v.) rijdt niet.
Tramlijn 20 (Rotterdam Centraal – Lombardijen v.v.) rijdt niet.
Tramlijn 23 (Holy – Beverwaard v.v.) rijdt niet.
De overige tramlijnen rijden wel, maar volgens vakantiedienstregeling.
Buslijn 33 (Rotterdam Centraal – Rotterdam-The Hague Airport v.v.) rijdt niet.
Buslijn 35 (Station Noord – Station Alexander v.v.) rijdt niet.
Buslijn 38 (Station Schiedam Centrum – Crooswijk v.v.) rijdt niet.
Buslijn 44 (Zuidplein – Rotterdam Centraal v.v.) rijdt niet.
Buslijn 50 (Rotterdam Airport – Meijersplein v.v.) rijdt niet.
Buslijn 56 (Station Vlaardingen West – Holy Noord v.v.) rijdt niet.
Buslijn 66 (Zuidplein – Feijenoord v.v.) rijdt niet.
Buslijn 70 (Zuidplein – Keizerswaard v.v.) rijdt niet.
Buslijn 76 (Zuidplein – Keizerswaard v.v.) rijdt niet.
De overige buslijnen rijden wel, maar volgens vakantiedienstregeling.

Acties openbaar vervoer mogen doorgaan
Acties openbaar vervoer mogen doorgaan (Foto: ANP)

KNVB wil Verbeek voor één duel schorsen

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft AZ-coach Gertjan Verbeek een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing gedaan. Afgelopen weekend werd Verbeek in de competitiewedstrijd tegen PSV naar de tribune gestuurd door arbiter Bas Nijhuis nadat hij had aangedrongen op een tweede gele kaart voor PSV'er Rodriguez.

"Het is te gek voor woorden. Hollandse kneuterigheid dat ik word weggestuurd. De scheidsrechter moet dan een persoonlijkheid zijn. Hij moet het belang van de wedstrijd inzien. Het was gewoon spelbederf wat die speler deed. Ik heb me niet misdragen en geen onwelvoeglijke taal gebruikt,” aldus Verbeek eerder.

Kate Moss als een beest tekeer in seksshop

Kate Moss heeft het afgelopen weekend flink huisgehouden in een Londense seksshop. Het broodmagere topmodel bezocht de winkel in beschonken toestand en testte ter plekke enkele seksspeeltjes uit.

"Ze begon glijmiddel met aardbeiensmaak over de grond te spuiten en speelde met een zwart seksspeeltje", vertelt een klant aan Britse media. "Ze sloeg ermee tegen haar gezicht en simuleerde vervolgens orale seks. Het topmodel snoof ook nog aan een flesje poppers. Vrijwel meteen daarna viel Kate op de grond en schreeuwde ze dat ze heel opgewonden was."

Kate Moss, die over enkele maanden als getrouwde vrouw door het leven gaat, verliet de seksshop met maar liefst zeven seksspeeltjes. Boze tongen beweren dat ze inmiddels in verwachting is van haar tweede spruit. Haar wangedrag van afgelopen weekend lijkt er echter op te duiden dat een tweede zwangerschap nog ver weg is.

Verhagen: Wilders heeft recht op kritiek

PVV-leider Geert Wilders mag kritiek hebben op de prestaties van het minderheidskabinet van VVD en CDA. Wel is hij misschien een beetje 'ongeduldiger dan de praktijk vraagt'.

Dat zei vicepremier en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandag tijdens de opnamen van het NTR-programma College Tour. Het programma, dat werd opgenomen bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle, wordt donderdag uitgezonden.

In De Telegraaf klaagde Wilders maandag dat het kabinet te veel praat en te weinig doet, vooral op de terreinen van veiligheid en justitie.

"Hij heeft dit recht voor zover het gaat over onderdelen waar hij zijn handtekening onder heeft gezet, niet het totale beleid", aldus Verhagen over de kritische noten van de gedoogpartner.

Hacker Geohot rapt over Sony

De hacker Geohot die momenteel in de clinch ligt met Sony vanwege de PS3-hack, heeft een rap opgenomen. De rap is bedoeld voor een rapwedstrijd en de hacker doet in de rap een woordje over zijn rechtszaak en over Sony. Bekijk hieronder de video en de tekst van de rap.

Yo it's geohot
And for those that don't know
I'm getting sued by Sony Let's take this out of the courtroom and into the streets
I'm a beast, at the least, you'll face me in the northeast
Get my ire up, light my fire
I'll go harder than Eminem went at Mariah
Call me a liar
Pound me in the ass with no lube, chafing
You're fucking with the dude who got the keys to your safe and
Those that can't do bring suits
Cry to your Uncle Sam to settle disputes
Thought you'd tackle this with a little more tact
But then again fudgepackers, I don't know Jack I shed a tear everytime I think of Lik Sang
But shit man, they're a corporation
And I'm a personification of freedom for all
You fill dockets, like thats a concept foreign to y'all
While lawyers muddy water and TROs stall
Out of business is jail for me
And you're suing me civilly

Exhibit this in the courtroom
Go on, do it, I dare you

'Leger Israël op alles voorbereid'

De Israëlische strijdkrachten zijn op alles voorbereid. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu maandag gezegd naar aanleiding van de ontwikkelingen in Egypte en andere islamitische landen in de regio.

"Een aardbeving doet de Arabische landen en grote delen van de islamitische wereld op hun grondvesten schudden en wij weten nog niet hoe deze zaken zullen uitpakken", zei Netanyahu. "Wij zijn op alles voorbereid, omdat wij weten dat ons voortbestaan en ons vermogen om onze buren te overtuigen in vrede met ons te leven, gebaseerd zijn op het Israëlische leger."

Netanyahu sprak tijdens de beëdiging van generaal-majoor Benny Gantz tot bevelhebber van de krijgsmacht. Gantz leidde in het verleden de Israëlische strijdkrachten in de grensgebieden met Libanon en Syrië. Ook diende hij als militair attaché bij de ambassade in de Verenigde Staten.

Weg afgesloten na gaslek Rotterdam

Vanwege een gaslek in het centrum van Rotterdam is maandagmiddag de Mariniersweg afgesloten. De brandweer en politie zijn massaal uitgerukt, maar er is geen gevaar voor een explosie, meldt een woordvoerder van de politie.

Het gas werd rond 16.50 uur geroken. Mogelijk is door een lek in de aardgasleiding bij de Vogelenzang gas in het riool terechtgekomen. De brandweer onderzoekt de zaak. Er zijn geen mensen geëvacueerd.

Krajicek naar tweede ronde Memphis

Michaella Krajicek heeft zich bij het WTA-toernooi in het Amerikaanse Memphis voor de tweede ronde geplaatst. De Nederlandse tennisster versloeg verrassend de als eerste geplaatste Barbora Záhlavová-Strýcová met 6-1 en 6-3.

Het was voor Krajicek, de nummer 151 op de wereldranglijst, haar eerste overwinning in een WTA-toernooi sinds april vorig jaar. Toen bereikte ze in Charleston de tweede ronde.

In de tweede ronde treft Krajicek Alexa Glatch, de nummer 288 van de wereld.

Politie botst met betogers Bahrein

De oproerpolitie in Bahrein is maandag in botsing gekomen met duizenden activisten die zich opmaakten voor een betoging later op de dag. De betogers zeiden niet de monarchie omver te willen werpen, maar grotere politieke vrijheid en veranderingen in het landsbestuur na te streven.

Ooggetuigen melden dat de politie traangas en rubberkogels afschoot om demonstranten uiteen te jagen in Newidrat, een overwegend sjiitisch dorp in het zuidwesten van het eiland. Daarbij zouden verscheidene gewonden zijn gevallen. Ook elders in het koninkrijkje, qua oppervlakte half zo groot als de provincie Utrecht, kwam het tot confrontaties.

Oppositiegroepen in Bahrein hebben voor later maandag grote demonstraties aangekondigd. Sjiieten, die in Bahrein de meerderheid van de bevolking vormen, voelen zich stelselmatig gediscrimineerd door de regerende soennitische dynastie. Zij willen dat het parlement meer bevoegdheden krijgt en dat de grip van de monarchie op belangrijke posten in de regering verslapt.

In Bahrein is de belangrijkste Amerikaanse marinebasis in het Golfgebied.

Paxton is speelbaar in F.E.A.R. 3

Uitgever Warner Bros heeft bekendgemaakt dat Paxton Fettel een speelbaar personage wordt in de singleplayer van F.E.A.R. 3. Om dit kracht bij te zetten heeft de uitgever ook een nieuwe trailer met deze Paxton Fettel in de hoofdrol vrijgegeven. De game staat gepland voor een release in mei.

Om met Paxton Fettel te kunnen spelen zal je eerst een level met Point Man moeten uitspelen. Waar Point Man meer van de wapens is zal Paxton Fettel meer te maken krijgen met bijzondere gaven. Bekijk hieronder de trailer. F.E.A.R. 3 komt uit voor de PS3, PC en de Xbox 360.

Stel aangehouden voor mishandelen baby

De politie heeft vorige week een 23-jarige vrouw en 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat ze hun baby van vijf maanden mogelijk hebben mishandeld. Het kindje werd in augustus na ademhalingsproblemen onderzocht in een ziekenhuis. Daaruit bleek dat de baby hoofdletsel had, vermoedelijk als gevolg van geweld.

De baby is in augustus al elders ondergebracht. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er met de baby is gebeurd en wat de rol van de ouders is geweest. Ze werden vorige week maandag en donderdag aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld, laat een politiewoordvoerder weten. Het stel blijft wel verdachte.

PSV tegen Lille op waardeloze grasmat

PSV speelt donderdag in Frankrijk tegen OSC Lille op een dramatisch slechte grasmat. Althans, zo ziet de thuisploeg dat. "Het is onmogelijk om hier een serie goede duels te spelen", verzuchtte trainer Rudi Garcia van de lijstaanvoerder van Frankrijk vandaag in de aanloop van het duel met de koploper van de Eredivisie.

Lille voetbalde gisteren voor eigen publiek tegen Toulouse (2-0). De bal stuiterde tijdens dat duel alle kanten op. "Om heel eerlijk te zijn, moet dit veld meteen worden vervangen", aldus middenvelder Florent Balmont geciteerd door De Telegraaf na afloop van het gewonnen duel.

Het slechte veld eiste gisteren een eerste slachtoffer. Adil Rami, international van Frankrijk, verzwikte zijn enkel en moest zich laten vervangen. PSV speelt donderdag om vijf over negen in het Stade Lille Métropole.

Hongaar aangeklaagd voor oorlogsmisdaden WOII

Aanklagers in de Hongaarse hoofdstad Boedapest hebben maandag een voormalige Hongaarse militair aangeklaagd voor oorlogsmisdaden. Hij zou deze misdaden hebben begaan in 1942 in Servië.

De inmiddels 96-jarige Sandor Kepiro nam tijdens de Tweede Wereldoorlog deel aan een inval van het Hongaarse leger in Novi Sad, in het noorden van Servië. Bij die operatie kwamen meer dan twaalfhonderd burgers om het leven.

Kepiro woonde tientallen jaren in Argentinië, maar keerde in 1996 terug naar zijn vaderland. Hij staat op de lijst van meest gezochte oorlogsmisdadigers van het Simon Wiesenthal Centrum.

Begroting VS $3,7 biljoen in 2012

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag tegenover het Amerikaanse Congres aangekondigd dat de begroting van de Amerikaanse overheid voor het fiscale jaar van 2012 3,7 biljoen dollar bedraagt.

De begroting houdt rekening met extra uitgaven voor infrastructuur en onderwijs, maar bezuinigt op andere overheidsprogramma's in een poging het tekort terug te dringen.

Het tekort over 2011 wordt geschat op 1,6 biljoen dollar, terwijl de prognose voor 2012 een tekort voorziet van slechts 1,1 biljoen dollar. De begroting zal naar verwachting kritisch worden ontvangen door Republikeinen van het Congres, die zwaardere bezuinigingen eisen.


Barack Obama presenteert begroting van 3,7 biljoen dollar (Foto: Novum)

Drie nieuwe maps voor Halo: Reach

Halo: Reach krijgt nieuwe multiplayer-maps. Eerder deze week zijn er al screenshots uitgelekt, nu is het dus officieel. De nieuwe mappack gaat 800 Microsoft Points kosten en is volgende maand beschikbaar op Xbox Live.

Condemned speelt zich af op een ruimtestation boven de planeet Reach, waar Halo: Reach zich afspeelt. De map is bedoeld voor 6-12 spelers, de map is geschikt gemaakt voor verschillende team-modi en Free For All. Highlands speelt zich af in een bosrijk trainingsgebied en is geschikt voor Big Team Battle, Team Slayer en Team Objective. In laatste map, Unearthed, ga je op bezoek in een verlaten titaniummijn. Deze map is bedoeld voor Firefight.

Je kan met deze mappack 250 Gamerpoints extra scoren bovenop de gebruikelijk 1000 Gamerpoints van Halo: Reach. De mappack is gemaakt in samenwerking met Certain Affinity, een team van Bungie veteranen bekend van: Age of Booty, Call of Duty: Black Ops, World at War en Halo 2.

 

Anderhalf miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders gaan de komende weken met voorjaarsvakantie. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Vorig jaar had het bureau voorspeld dat er 1,1 miljoen op vakantie gingen, maar dat werden er uiteindelijk veel meer.

Ongeveer 700.000 vakantiegangers blijven in Nederland. 800.000 Nederlanders brengen hun vakantie in het buitenland door.

De meeste scholen hebben vanaf zaterdag een week vakantie, maar sommige regio's wijken van het advies van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap af. Zo viert het zuiden met het oog op carnaval later vakantie. Ook Den Haag en Rotterdam wijken af, waardoor de vakantie over drie weken wordt verspreid.

In de officiële vakantieweek gaan ongeveer 750.000 Nederlanders op vakantie, waarvan er 300.000 in eigen land blijven. Dat is ongeveer evenveel als er vorig jaar in de officiële week op vakantie gingen.

TomTom levert geïntegreerde navigatie aan Lancia

TomTom heeft dinsdag de overeenkomst met Fiat uitgebreid naar het merk Lancia, na aanvankelijk bepaalde modellen van Fiat te voorzien van het zogeheten Blue&Me-systeem en vervolgens modellen van Alfa Romeo en Iveco.

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt het semigeïntegreerde navigatiesysteem leverbaar op de nieuwe Lancia Ypsilon. Het eerste jaar is het gebruik van de live-diensten, waaronder de verkeersinformatiedienst van TomTom, gratis.

Het eerste model dat voortvloeiend uit de overeenkomst met TomTom leverbaar werd met het semigeïntegreerde navigatiesysteem was de Fiat Punto Evo in augustus 2009. Sindsdien heeft de Italiaanse autoproducent meer dan 50.000 auto's en busjes verkocht met een dergelijk navigatiesysteem waarmee verschillende functies centraal kunnen worden bediend.

Een woordvoerder spreekt van een 'goed adoptiepercentage', maar lager dan de 40 procent die bij Renault wordt gehaald. "Wat daarvoor de reden is, weten wij nog niet precies. Ook verschilt het adoptiepercentage bij Fiat sterk per model."

TomTom levert verschillende navigatieoplossingen aan verschillende autoproducenten. Met Renault heeft de overeenkomst betrekking op de levering van een volledig geïntegreerd navigatiesysteem, terwijl de overeenkomst met Mazda voortkomt uit de samenwerking van TomTom met de Japanse elektronicaproducent Sanyo.

Ook heeft TomTom overeenkomsten met de Japanse autoproducenten Toyota en Subaru. Of de navigatieoplossing van TomTom op nog meer modellen van Lancia beschikbaar komt, kon de woordvoerder niet zeggen.


TomTom levert geïntegreerde navigatie aan Lancia (Foto: Novum)

Dissidia 012: Final Fantasy krijgt Europese-datum

Square Enix heeft bevestigd dat Dissidia 012: Final Fantasy vanaf 25 maart beschikbaar is in de Europese winkels voor de PlayStation Portable. De zogenaamde 'Legacy Edition' zal hier als standaard in de winkel liggen. De inhoud van deze versie kun je hieronder bekijken.

De Legacy Edition zal naast zes mooie kaarten, een mooi hoesje ook een 50% kortingscoupon bevatten voor de originele Final Fantasy die deze week beschikbaar is op het PSN. Ook zit er een code bij voor een downloadbaar kostuum voor Tifa en Squall. Bekijk hieronder de Legacy Edition van Dissidia 012: Final Fantasy.

Legacy

 

Schapentocht door Leeuwarden tegen bezuinigingen

Uit protest tegen de bezuinigingen op natuur wordt zaterdagmiddag een grote kudde schapen door het centrum van Leeuwarden geleid, onder begeleiding van zes jachthoornblazers. De betoging wordt georganiseerd door zeven natuur- en landschapsorganisaties, die Friese stemmers duidelijk willen maken dat elke 'groene stem' telt.

De schapentocht is dus ook een opmaat voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart. De dierenoptocht is onderdeel van het landelijk actieweekeinde onder de naam Hart voor Natuur en wordt onderbroken voor een openluchtconcert van het Friese zangduo Die Twa.

De pakweg honderd schapen, hun herder en twee honden beginnen rond 14.00 uur aan hun tocht. Tijdens de manifestatie delen vrijwilligers flyers uit en wordt winkelend publiek aangesproken om het belang van de natuur in Friesland te verwoorden. Maandag wordt in de Friese hoofdstad het 'Groene verkiezingsdebat' gehouden, waarin aandacht wordt besteed aan de plannen en standpunten van de Friese provinciale partijen.

De organisaties die de tocht ondersteunen zijn Landschapsbeheer Friesland, Friese Milieu Federatie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Waddenvereniging en Natuurmuseum Fryslân.

'Twee kandidaten voor CDA-voorzitterschap'

Ruth Peetoom en Sjaak van der Tak maken de beste kans om de nieuwe voorzitter van het CDA te worden. Dat schrijft NRC Handelsblad maandag.

Peetoom is predikante in Utrecht en maakte deel uit van de partijcommissie die de verkiezingsnederlaag onderzocht. Zij wordt gesteund door negen provinciale afdelingen, schrijft de krant. Peetoom is kritisch over de samenwerking met de PVV; tijdens het congres over regeringsdeelname stemde zij tegen. Peetoom wil haar kandidatuur niet toelichten tegenover de krant.

Van der Tak is momenteel burgemeester van Westland. Eerder was hij wethouder in Rotterdam, waar het CDA met de LPF in het college zat. Naar verluidt is hij wel voor samenwerking met de partij van Geert Wilders. In de krant zegt Van der Tak dat hij is benaderd om zich te kandideren.

Een woordvoerder van het partijbureau wilde maandag niet reageren op hun eventuele kandidatuur. De namen van de kandidaten worden op 4 maart bekendgemaakt.

De partij zit al sinds de verkiezingen van 9 juni zonder voorzitter, toen Peter van Heeswijk opstapte vanwege de teleurstellende stembusuitslag. CDA-coryfee Wim Deetman en Ferdinand Grapperhaus trokken zich eerder terug als kandidaat-voorzitter. Beide heren waren alleen beschikbaar als zij de enige kandidaat zouden zijn.

Moslims Indonesië gewaarschuwd voor Valentijnsdag

De voorzitter van de islamitische Indonesische Raad van Geestelijken, Amidhan Shaberah, heeft maandag zijn jonge volgelingen gewaarschuwd geen Valentijnsdag te vieren. Volgens hem staat het vieren van de dag van de liefde gelijk aan het aanprijzen van andere geloven en kan het leiden tot verboden seksuele gemeenschap.

Volgens Shaberah komt Valentijnsdag voort uit de christelijke traditie. Het uiten van de genegenheid met een kus zou een verboden seksuele relatie tussen twee ongetrouwde mensen tot gevolg kunnen hebben.

Kleine groepen Indonesiërs protesteerden maandag in verschillende steden in het land tegen de viering van Valentijnsdag.

Hoofdaannemer Stedelijk Museum failliet verklaard

Bouwbedrijf Midreth is maandag officieel failliet verklaard. De rechtbank in Utrecht bezegelde maandag het faillissement van het bedrijf dat onder meer het Stedelijk Museum in Amsterdam renoveerde en de Ziggo Dome, een concertzaal bij de ArenA, bouwde.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan liet vorige week weten dat hij zich gaat bemoeien met het verdere verloop van de renovatie van het museum voor moderne kunst. De renovatie en nieuwbouw van het museum werd in januari stilgelegd, toen hoofdaannemer Midreth in de financiële problemen kwam.

Het Stedelijk Museum wordt al sinds 2004 verbouwd en is sindsdien gesloten voor publiek. Door vertragingen werd de heropening al enkele keren uitgesteld, hoewel in de oudbouw al weer wat activiteiten zijn georganiseerd. Verantwoordelijk wethouder Carolien Gehrels wil zich niet vastleggen op een nieuwe datum, maar voor 2014 zou het moeten lukken.


Hoofdaannemer Stedelijk Museum failliet verklaard (Foto: Novum)

Jan Smit gaat trouwen

Jan Smit heeft zijn vriendin Liza ten huwelijk gevraagd. Dat heeft zijn manager maandag bevestigd. De 25-jarige zanger vroeg Liza (28) om middernacht op Valentijnsdag in Parijs. Onder de Eiffeltoren ging hij op zijn knieën.

Jan kreeg in 2009 een relatie met de Volendamse Liza, nadat hij en Yolanthe Cabau van Kasbergen een einde aan hun relatie van ruim twee jaar hadden gemaakt. Yolanthe trouwde in juli met voetballer Wesley Sneijder.

In november werd Jan en Liza's dochter Emma geboren. Liza heeft al een dochter uit een eerder huwelijk. Wanneer de bruiloft van Jan en Liza plaatsvindt is nog niet bekend.


Jan Smit (Foto: Novum)

Ronaldo had door willen voetballen

Ronaldo heeft met pijn in het hart besloten een punt te zetten achter zijn carrière. De oud-PSV'er kampt al jaren met knieblessures. "Mentaal wilde ik wel door, maar ik heb moeten luisteren naar mijn lichaam", zei de 34-jarige Braziliaan vandaag op een persconferentie.

Toch is hij dankbaar voor wat hij heeft meegemaakt. "Mijn loopbaan was schitterend. Ik heb een paar dieptepunten gekend, maar ook heel veel hoogtepunten." Ronaldo begon zijn voetbalcarrière in 1993 bij Cruzeiro, maar maakte vooral naam in Europa. Hij kondigde zijn afscheid vorige week al aaan.

Met PSV, Barcelona, Real Madrid, Internazionale en AC Milan pakte de spits de Champions League, de Europa Cup 2, de UEFA Cup, de KNVB Beker, de landstitel in Spanje, de Wereldbeker, de Europese Supercup, de Spaanse supercup en de Copa del Rey.

De 97-voudig international werd met Brazilië twee keer wereldkampioen.

Een special over Ronaldo kan je hier vinden.

FOK!film helpt je met Valentijnsdag

Valentijnsdag op FOK!

Het is vandaag Valentijnsdag! Het ideale moment om eens lekker met jouw vriend(in) wat leuks te gaan doen. Een hotel, een etentje of een avondje naar het theater is altijd leuk. Maar wat als je hier geen zin in hebt? Welke films kun je voor vandaag het beste met jouw geliefde gaan kijken? FOK!film heeft speciaal voor die mensen een selectie gemaakt van de vijf beste of leukste Valentijnsdagfilms.

Er is voor ieder wat wils, van een bloederige slasher tot de bekendere romkoms, je hoeft je vanavond niet te vervelen. Ben je benieuwd welke vijf films het zijn geworden? Door hier te klikken kun je het resultaat bewonderen. Wij van FOK! wensen jou en jouw vriend(in) een magische en vooral bijzondere avond toe. Mocht je geen vriend(in) naast je hebben zitten, de dag is nog niet voorbij dus grijp je Valentijnskans nu het nog kan.

Alonso: "Inhalen niet eenvoudiger in 2011"

Ondanks de terugkeer van het Kinetic Energy Recovery System en de komst van de beweegbare achtervleugel denkt Fernando Alonso dat het inhalen in de Formule 1 er dit jaar niet makkelijker op zal worden. De teams experimenteren nu met de systemen, maar de invloed ervan zal pas tijdens de race in Bahrein duidelijk worden.

Voor het gebruik van de achtervleugel stelt de FIA een inhaalzone van 600 meter in, maar omdat de auto's zo competitief zijn zal het volgens Alonso lastig inhalen worden. "Als de auto die voor je rijdt slechts een tiende per ronde langzamer is dan is de verstelbare achtervleugel niet genoeg," zei de Ferrari-rijder tegen La Gazetta dello Sport.

"Het kan handig zijn om een auto die één of twee seconden langzamer is in te halen. Misschien dat de regel bedoeld is om een langzamere auto die je race verpest, zoals mij met Vitaly Petrov in Abu Dhabi overkwam, in te kunnen halen. Het inhalen van de voorsten zal ook in 2011 lastig worden."

Tiendalli niet mee naar Moskou

Dwight Tiendalli gaat woensdagmorgen niet mee met de selectie van FC Twente naar Rusland. De verdediger kampt al weken met knieklachten.

Hij is niet tijdig hersteld om de defensie te versterken in het duel voor de Europa League. Onderzoek bij Tiendalli wees tot nu toe op niets uit, meldt het regionale nieuwsblad T/C Tubantia. De Europa Leaguewedstrijd tegen Rubin Kazan wordt in Moskou gespeeld. De ploeg vertrekt woensdagmorgen naar de Russische stad.

De verwachting is dat het donderdag, tijdens het duel, minimaal veertien graden onder nul zal zijn, maar de temperatuur kan zelfs dalen tot dertig graden onder nul. FC Twente gaat gewapend met heatpacks en skibroeken richting Rusland.

[WK] Svindal prolongeert titel op supercombinatie

Aksel Lund Svindal heeft zijn wereldtitel op de supercombinatie geprolongeerd. De 28-jarige Noorse skiër hield in Garmisch-Partenkirchen na een afdaling en een slalom de Italianen Christof Innerhofer en Peter Fill achter zich. Svindal ging na de afdaling al aan de leiding en bleef Innerhofer uiteindelijk met 2.54,51 minuten ruim een seconde voor.

Svindal bezorgde Noorwegen de eerste medaille van dit WK skiën. In het verleden waren de Noren al zes keer de beste op de supercombinatie. Voor Innerhofer is het na goud op de Super-G en brons op de afdaling al de derde medaille.

Thaise koppels verbreken wereldrecord zoenen

Zeven koppels hebben maandag het wereldrecord zoenen verbroken: ze houden hun lippen al ruim 36 uur op elkaar. Ze verbraken daarmee ruimschoots het oude record van 32 uur, 7 minuten en 14 seconden dat op naam van een Duits koppel stond. Met de recordpoging werd Valentijnsdag gevierd.

De wedstrijd ging zondagochtend van start met veertien koppels. Maandagmiddag waren er nog zeven koppels over. Het laatste koppel dat overblijft wint een diamanten ring met een waarde van ruim 1100 euro en zo'n 2300 euro aan prijzengeld.

Volgens de regels mogen de tortelduifjes hun lippen niet van elkaar halen. Ze mogen wel water, koffie, melk of vruchtensap drinken, maar alleen via een rietje. Ook moeten de stelletjes elkaar blijven omhelzen tijdens een toiletbezoek. Met camera's wordt in de gaten gehouden of ze dat ook daadwerkelijk doen. De strengste regel is echter dat de twee geliefden niet mogen slapen of zitten.

"We dachten niet dat we iemand konden vinden die het record zou kunnen verbreken", aldus de bedrijfsleider van het wassenbeeldenmuseum in Pattaya dat de wedstrijd heeft georganiseerd. Hij noemde het 'waanzinnig' dat de zeven koppels het record hebben verbroken.


Thaise koppels verbreken wereldrecord zoenen (Foto: Novum)

Box Office Nederland

Sonny Boy staat voor het derde weekend achtereen op de eerste plaats. Black Swan moet het weer met de tweede plaats doen omdat deze nog altijd niet op genoeg schermen (47) draait om de eerste plaats te behalen.

Er zijn in totaal drie nieuwkomers in de lijst te vinden. Op de derde plaats is Gulliver's Travels binnengekomen en op de vierde plaats is dat True Grit. Season of the Witch is op de zesde plaats te vinden.

Als we naar de gemiddelden gaan kijken dan is Black Swan net als vorige week de beste film, gevolgd door True Grit. Buiten de top tien zou alleen Biutiful aanspraak maken op een plekje bij de beste vijf qua gemiddelden namelijk 3.309 euro gemiddeld. Maar dankzij 22 schermen komt deze slechts op plaats twaalf in de lijst met totalen.

Hieronder staat een lijst met opgehaalde bedragen:


Film Weekend Schermen Gemiddeld Totaal
1 Sonny Boy € 403.555 115 € 3.509 € 1,7 mil.
2 Black Swan € 367.594 47 € 7.821 € 885.375
3 Gulliver's Travels € 283.384 83 € 3.414 € 283.384
4 True Grit € 222.966 52 € 4.287 € 222.966
5 The Tourist € 195.523 86 € 2.273 € 1,7 mil.
6 Season of the Witch € 158.646 63 € 2.518 € 184.157
7 TRON: Legacy € 146.859 85 € 1.727 € 1,1 mil.
8 Alpha and Omega € 122.477 103 € 1.189 € 331.224
9 Loft € 119.550 99 € 1.207 € 3,3 mil.
10 The Dilemma € 114.540 38 € 3.014 € 336.186

Spaanse media melden vrijspraak Contador

Alberto Contador is door de Spaanse wielerbond vrijgesproken van het gebruik van doping. Dit meldden althans diverse Spaanse kranten.

Vorig jaar, tijdens de door hem gewonnen Tour de France, testte Contador positief op het verboden middel Clenbuterol. De Spaanse wielerbond deed de renner een voorstel van één jaar schorsing. Contador ging daar niet mee akkoord omdat hij beweert dat het eten van vlees de reden is dat er een geringe hoeveelheid clenbuterol in zijn bloed werd gevonden

Mönchengladbach benoemt Favre tot nieuwe trainer

Borussia Mönchengladbach heeft Lucien Favre aangesteld als nieuwe trainer. De 53-jarige Zwitser wordt in Mönchengladbach de opvolger van de zondag ontslagen Michael Frontzeck, laat de Duitse club weten. Favre moet Borussia zien te behoeden voor degradatie. De ploeg staat na 22 wedstrijden onderaan in de Bundesliga.

Favre keert na twee jaar afwezigheid terug in Duitsland. Van 2007 tot 2009 was hij de eindverantwoordelijke bij Hertha BSC. De club uit de hoofdstad haalde onder zijn leiding de vierde plaats in de Bundesliga. Inmiddels is de ploeg van de Nederlandse keeper Maikel Aerts gedegradeerd naar de Tweede Bundesliga.


Mönchengladbach benoemt Favre tot nieuwe trainer (Foto: Novum)

Fraude bij tuinders Westland iets teruggedrongen

Tuinders in het Westland zijn vorig jaar minder vaak op fraude betrapt dan in het jaar daarvoor. 18 procent van de driehonderd gecontroleerde tuinders in de streek ten zuiden van Den Haag had illegaal mensen in dienst of betaalde onder het minimumloon, meldt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag.

Het jaar daarvoor fraudeerde nog 26 procent. Toch is het huidige percentage nog ruim twee keer zo hoog als in de rest van het land, daar ligt het percentage op 7.

"Er zijn nog steeds te veel fraudeurs", concludeert minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD). "We zijn er nog lang niet." Wel wijst hij erop dat de tuinders in het Westland minder last hebben van oneerlijke concurrentie dan in 2009.


Fraude bij tuinders Westland iets teruggedrongen (Foto: Novum)

Gelderse verkrachtingsverdachte langer in cel

Een 46-jarige man uit het Gelderse Millingen aan de Rijn die verdacht wordt van het verkrachten en mishandelen van meerdere jonge vrouwen, blijft voorlopig vastzitten. De rechtbank in Arnhem heeft zijn voorlopige hechtenis met negentig dagen verlengd. Dat meldt de politie maandag.

De man werd eind vorige maand aangehouden voor seksueel misbruik, mishandeling en mensenhandel. Drie vrouwen beweren dat ze over een langere periode door de man werden gedwongen zich te prostitueren in een Duitse seksclub. Ze moesten ook werken in de escortbranche en werden uitgebuit.

Een van zijn slachtoffers heeft mogelijk blijvend letsel aan de mishandelingen overgehouden.

RTL 4-show Tijl Beckand kijkcijferflop

Het RTL 4-programma VriendenLoterij Holland's Next Millionaire blijkt een grote kijkcijferflop te zijn. Voor de tweede week op rij heeft de spelshow van presentator Tijl Beckand zondag kijkers verloren, zo blijkt uit maandag gepubliceerde data van Stichting KijkOnderzoek.

De derde aflevering van VriendenLoterij Holland's Next Millionaire trok slechts 485.000 mensen. Komiek Beckand, vooral bekend uit het improvisatieprogramma De Lama's, wist hier mee ver onder het zendergemiddelde van RTL 4 te scoren.

Ook wisten zondag maar liefst vijf andere zenders op hetzelfde tijdstip meer kijkers te trekken dan de hoofdzender van RTL. Het programma van tv-producent John de Mol lijkt dan ook jammerlijk gefaald te hebben.


RTL 4's VriendenLoterij Holland's Next Millionaire van Tijl Beckand blijkt kijkcijferflop

Seniorenpartij populair bij homo's

De nieuwe seniorenpartij 50Plus is populair onder homo's. De partij van Jan Nagel kaapt 10,7 procent van de 'roze' kiezers, blijkt uit een 'trendsettende' peiling onder ruim 1500 lezers van de Gay Krant.

VVD, CDA en PVV krijgen geen meerderheid in de Eerste Kamer, als het aan homoseksueel Nederland ligt. De gedoogcoalitie blijft steken op 36,7 procent.

De populariteit van deze partijen is tanende. Was de PVV in november 2009 nog goed voor 25,4 procent van de stemmen, afgelopen herfst was dit 22,3 procent en nu staat Wilders op 19 procent. De VVD zakte sinds november weg van 16,6 naar 14,2 procent. Het CDA - nooit populair onder homo's - daalde licht naar 3,5 procent, een laagterecord.

Ook D66 (van 18,2 procent in november naar 15,7) en GroenLinks (van 10,8 naar 8,9 procent) dalen. Alleen de linkse oppositiepartijen SP en PvdA boeken winst. De partij van Job Cohen stijgt van 13 naar 13,9 procent; de SP gaat van 7,4 naar 8,6 procent.

De ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren haalden minder dan 1 procent.

De kiezersonderzoeken van de Gay Krant zijn trendsettend, meldt het blad. Zo werd de opkomst van D66 en later de PVV het eerst bij de homokiezer zichtbaar. Dat gold ook voor de 'vrije val' van de PvdA de afgelopen jaren.

Horner: "Mogelijk budgetlimiet in F1"

Max Mosley lijkt anderhalf jaar na zijn vertrek als president van de FIA toch nog zijn zin te krijgen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het goed mogelijk dat de Formule 1-teams besluiten om meer regels omtrent het besparen van de kosten in te voeren, waardoor de budgetlimiet er alsnog komt.

De F1-teams voelden destijds niets voor de plannen van de FIA en voerden de Resource Restriction Agreement in, waardoor er wel op de kosten bespaard werd, maar veel minder dan Mosley voorstelde. Zo is het testen beperkt en mogen er maar een maximum aantal werknemers in dienst zijn, maar het laat de renstallen wel vrij om in andere zaken te investeren.

Dit wordt nu meer aan banden gelegd. "Het gaat de goede kant op. Het is tijd om al dit soort zaken voor eens en altijd op een goede en transparante wijze af te spreken," zei Horner in The Observer. Hij vindt dat de RRA een goede basis vormt om mee verder te gaan. "Wij hebben er veel geld door bespaard. De RRA zorgt er voor dat teams op een efficiënte en zuinige manier werken."

Red Bull werd deze winter er van verdacht vorig jaar zich niet aan de RRA gehouden te hebben en te veel uitgegeven te hebben, maar Horner ontkent dit stellig.

Rechtbank Moskou behandelt geding tegen Poetin

Voor de rechtbank in Moskou is maandag de behandeling van een kort geding tegen de Russische premier Vladimir Poetin begonnen. Tegenstanders van de premier hebben de zaak aangespannen omdat hij hen in een televisieshow voor dieven had uitgemaakt.

Dat de zaak tegen Poetin in behandeling is genomen, is opmerkelijk, gelet op de Kremlin-getrouwe houding van de rechtbanken. Volgens waarnemers kan het een zorgvuldig gechoreografeerde poging zijn de rechtbank toch objectief te laten lijken. Net zo goed kan het een poging zijn de tegenstanders van Poetin het zwijgen op te leggen, als de advocaten van de premier met bewijzen komen die zijn beweringen staven.

Poetin stelde in december dat drie tegenstanders die voorheen in de regering of het parlement zaten, in de jaren negentig miljarden hebben gestolen uit de staatskas. Voormalig vicepremier Boris Nemtsov, ex-onderminister van Energie Vladimir Milov en oud-parlementslid Vladimir Ryzjkov zouden nu aan de grond zitten en weer aan de macht willen komen om hun zakken te vullen.

Van de drie klagers was alleen Ryzjkov niet present. Poetin liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. De klagers eisen dat Poetin zijn woorden terugneemt en 1 miljoen roebel (25.000 euro) schadevergoeding betaalt. Nemtsov liet voor het geding weten niet te verwachten dat hij zal winnen, maar het al als een overwinning te zien dat de zaak in behandeling is genomen.

Nemtsov voert met Ryzjkov, Milov en andere activisten onder wie ex-premier Michail Kasianov een nieuwe politieke partij aan die - mits goedgekeurd door het ministerie van Justitie - in juni een kandidaat gaat aanwijzen voor de presidentsverkiezingen van 2012. Poetin en de huidige president Dmitri Medvedev hebben gezegd dat een van hun tweeën de kandidaat van het Kremlin zal zijn.

Medvedev heeft bij zijn aantreden in 2008 beloofd het 'juridisch nihilisme' in Rusland aan te pakken, maar er lijkt nog weinig te zijn verbeterd. In december werd ex-tycoon Michail Chodorkovski na een bedenkelijk proces opnieuw veroordeeld. Zijn lot werd feitelijk bezegeld toen Poetin in hetzelfde televisieprogramma verklaarde dat hij achter de tralies behoorde te zitten.

Nemtsov zelf werd 31 december na een demonstratie tegen Poetin opgepakt; hij werd tot vijftien dagen celstraf veroordeeld wegens deelname aan een betoging waarvoor geen vergunning was afgegeven.


Rechtbank Moskou behandelt geding tegen Poetin (Foto: Novum)

Autobedrijf ontruimd na vondst granaat

Een autobedrijf in Utrecht is maandagochtend ontruimd nadat er een granaat was gevonden, meldt de politie. Het gaat om het bedrijf Edison op de Hudsondreef. De granaat is inmiddels onschadelijk gemaakt.

De politie liet rond 09.00 uur het pand ontruimen. Ook een gedeelte van de Hudsondreef werd uit voorzorg afgesloten. Rond 10.15 uur wist De Explosieven Opruimingsdienst het projectiel onschadelijk te maken.

Niet lang daarna is het pand weer vrijgegeven. Om wat voor granaat het gaat is nog niet bekend.

Roberto Carlos kan naar Rusland

Roberto Carlos lijkt zijn loopbaan te vervolgen in Rusland. De 37-jarige Braziliaan van Corinthians staat op het punt een contract te tekenen bij FC Anzhi Makhachkala. "Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur", zegt de linkervleugelverdediger in de Spaanse krant AS over zijn keuze voor de hoofdstad van Dagestan in de Kaukasus.

"Het geld speelde geen doorslaggevende rol", benadrukt Carlos, die in zijn carrière onder meer drie keer de Champions League won met Real Madrid. Hij speelde daarnaast voor Internazionale en Fenerbahce voordat hij in 2010 terugkeerde naar zijn vaderland, waar hij een contract tekende bij Corinthians.

Ruim twee maanden voor de start van de Braziliaanse competitie verliest Corinthians twee ervaren spelers. Ronaldo maakte zondag al bekend een punt achter zijn carrière te zetten. De voormalig wereldvoetballer van het jaar kon het niet meer opbrengen vanwege zijn vele blessures.

SSX: Deadly Descents komt laat 2012 of vroeg 2013

In een preview in het blad OXM maakte Creative Director Todd Batty bekend dat SSX: Deadly Descents nog zo'n goede vijftien maanden ontwikkelingswerk voor zich heeft. Dit houdt in dat de game waarschijnlijk pas eind 2012 of vroeg 2013 uitkomt.

Naast dit onplezante nieuwtje zijn er ook wat andere dingen besproken. Zo heeft het spel een verhaal waar de speler onderdeel is van de SSX Corporatie. Daarnaast komen Elise en Zoë Briggs terug als speelbare personages en hebben de negen verschillende bergen tussen de twee- en driehonderd verschillende banen.

Je kunt zelf je routes bepalen en aangeven waar de helikopter jou moet afzetten. Trucjes en dergelijk kun je met twee knoppen doen in plaats van met de complete controller. De scoremultiplier komt ook weer terug maar veel minder 'flashy' als in eerdere delen.

SSX: Deadly Descents staat gepland voor een release op de PS3 en Xbox 360.

SSX
Uit in 2012 of 2013?

Vriendin: "Toestand Kubica is verslechterd"

De toestand van Robert Kubica is na de operatie van afgelopen zaterdag niet verbeterd. De Pool werd geholpen aan zijn rechtervoet en - schouder. Kubica ligt volgens zijn vriendin Edyta weer op de intensive care omdat de fysieke en mentale gezondheid van de Lotus Renault GP-rijder achteruit is gegaan.

"Zijn conditie is ietwat achteruit gegaan, zowel op fysiek als op psychologisch vlak. Robert heeft slechte dagen achter de rug, maar hij is sterk en beseft dat een verblijf op de intensive care momenteel het beste voor hem is. Zijn leven is niet in gevaar," zei Edyta tegenover het Poolse TVN24.

Weer protestmars in Sanaa

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa werd maandag voor de vierde achtereenvolgende dag gedemonstreerd. Ruim duizend studenten, mensenrechtenactivisten en parlementsleden hielden een protestmars. Zij eisten politieke hervormingen en het aftreden van de door de Verenigde Staten gesteunde president Ali Abdullah Saleh.

Onderweg dreigde een confrontatie met een groep aanhangers van Saleh. De oproerpolitie haalde beide groepen uiteen.

In Salaa wordt al sinds vrijdag betoogd. Die dag gingen hervormingsgezinde Jemenieten de straat op om het vertrek van de Egyptische president Hosni Mubarak te vieren. De demonstranten voelden zich gesterkt door de ontwikkelingen in Tunesië en Egypte, waar de presidenten na grootschalige volksprotesten hun macht afstonden.

Saleh is al meer dan dertig jaar aan de macht en werkt in het geheim samen met de VS bij de strijd tegen Al-Qaida in zijn land. Toch heeft zijn regime maar weinig controle over de stammengebieden in Jemen.

Saleh heeft geprobeerd de onrust de kop in te drukken door te beloven zich niet herkiesbaar te stellen wanneer zijn termijn in 2013 ten einde komt en de macht niet te zullen overdragen aan zijn zoon.

Zondag greep de oproerpolitie hard in en ook begaven zich agenten in burger onder de betogers. Met stokken en dolken hielpen zij de oproerpolitie de menigte terug te drijven. De betogers wilden naar het Tahrir-plein in het centrum van de stad.


Weer protestmars in Sanaa (Foto: Novum)

Partij loopstoeltjes uit de handel gehaald

Kruidvat en Trekpleister halen een partij loopstoelen uit de handel wegens kwaliteitsproblemen. Dat maakten de winkels maandag bekend. Volgens een woordvoerder zijn er in totaal een paar duizend stoeltjes verkocht.

Op de stoeltjes zit een speelboog met daaraan een speelgoedbij die kan loslaten als er hard aan wordt getrokken. In het bijtje zitten kraaltjes die gevaarlijk zijn als kinderen ze inslikken.

Klanten die een loopstoel hebben gekocht, wordt verzocht de speelboog van het stoeltje te verwijderen en niet langer te gebruiken. Ze krijgen een nieuwe boog als ze zich melden bij de servicelijn. Het stoeltje zelf is veilig.

Het gaat om de Bambino loopstoel die sinds september vorig jaar bij Trekpleister en sinds oktober bij Kruidvat te koop waren.


Partij loopstoeltjes uit de handel gehaald (Foto: Novum)

Geen Pokémon Grey op komst

Gamefreak, de ontwikkelstudio achter de populaire Pokémon-spellen, heeft kenbaar gemaakt dat er geen derde titel deze generatie uit gaat komen. Er zal dus naast de de witte en zwarte Pokémon-spelvarianten geen Pokémon Grey of iets dergelijks uitkomen.

Normaal gesproken is er altijd wel een derde titel per generatie Pokémon. Denk aan de gele versie naast de blauwe en rode varianten. Ook Pokémon Diamond en Pokémon Pearl hadden een derde variant, namelijk Platinum.

Pokémon Black en White voor de Nintendo DS liggen vanaf 4 maart in winkel.

Pokemon
Geen grijs oude dametje erbij

Vrouw redt man uit klauwen van tijger

Een vrouw uit een nederzetting in de jungle in het noorden van Maleisië heeft zaterdag haar man uit de klauwen van een tijger gered. Zij sloeg het beest met een houten soeplepel op zijn kop tot hij haar man losliet en het bos in vluchtte, zegt de politie.

De man werd zaterdag door de tijger overvallen terwijl hij op eekhoorns joeg. Hij probeerde te ontkomen door in een boom te klimmen, maar het roofdier greep hem beet en probeerde hem naar beneden te trekken. Zijn 55-jarige vrouw hoorde hem schreeuwen en rende erop af.

"Ik was bang en probeerde het beest met al mijn kracht op zijn kop te slaan, maar het wilde niet loslaten", zei Tambun Gediu tegen de New Straits Times. "Ik moest vechten om uit zijn kaken te blijven en hij zou me met zijn klauwen hebben gedood als mijn vrouw niet te hulp was geschoten."

Wildbeheerders zitten nu de tijger achterna. Ze willen het dier dieper het bos in jagen, verder van menselijke bewoning vandaan.


Vrouw redt man uit klauwen van tijger (Foto: Novum)

'Mubarak buiten westen'

De vrijdag afgetreden president van Egypte, Hosni Mubarak (82), is buiten westen. Egyptische kranten hebben maandag gemeld dat de president ziek is en sinds zaterdagavond niet meer bij bewustzijn zou zijn geweest.

Mubarak vertrok donderdagavond uit zijn paleis in Heliopolis, een voorstad van Caïro, naar zijn residentie in de badplaats Sharm al-Sheikh in het zuiden van Sinaï. Diezelfde avond werd ook een toespraak uitgezonden van de president, die bekendmaakte bevoegdheden over te dragen aan vicepresident Omar Suleiman. Volgens geruchten in Caïro viel Mubarak twee keer flauw tijdens de opnames van die toespraak, berichtte maandag de nieuwszender al-Arabiya.

De voormalige president is onder behandeling in zijn woning in Sharm al-Sheikh. Het is nog onduidelijk of hij naar een ziekenhuis moet worden gebracht. Hij werd vorig jaar maart in Duitsland geopereerd.

[Upd] Protesten in Teheran

In Iran zijn vandaag demonstraties tegen het bewind van Ali Khamenei, hoogste leider in Iran sinds 1989, en president Mahmoud Ahmadinejad van start gegaan. De protesten zijn georganiseerd door de Green Movement, de oppositie in Iran.

De demonstraties zijn verboden door de regering, maar massaal uitgerukte veiligheidsagenten van het regime zouden de opdracht hebben gekregen geen geweld tegen de demonstranten te gebruiken. Naar verluidt zouden er ongeveer vierduizend demonstranten in Teheran lopen, maar de aantallen lopen nog op.

De demonstranten roepen leuzen als: "Dood aan Khamenei", en er gaan berichten dat er traangas is ingezet tegen de demonstranten. Ook zijn er onbevestigde berichten van gevechten op verschillende plekken in de stad. Alle oppositieleiders hebben een huisarrest opgelegd gekregen en hun huizen worden bewaakt.

Sites van de overheid, maar ook van de oppositie, zijn platgelegd. Het internet is traag en sms-diensten zouden niet meer beschikbaar zijn. Zondag blokkeerde het Iraanse regime het woord Bahman al op Twitter. Bahman is de naam van deze maand, waarop veel Iraniërs informatie zoeken over de protesten. De huidige meestgebruikte zoekterm voor informatie is #IranElection.

Update 14.05 uur
Op steeds meer plekken in de hoofdstad worden gevechten tussen betogers en ordetroepen in burger op oude motoren gemeld. Camera's worden vernield en groepen demonstranten hebben aangegeven via Perzische radio dat ze op weg zijn naar het gebouw van de staatstelevisie en -radio. Ook in andere steden in Iran worden nu demonstraties gemeld, onder meer in Shiraz, Tabriz en Isfahan.

Pirelli: "Hogere slijtage is gepland"

Pirelli is het niet eens met de kritiek van de Formule 1-coureurs dat de banden te snel slijten. De rijders klaagden hier bij de tests in Jerez en Valencia over, maar de rubbermaker zegt dat het zo gepland is om zo verschillende strategieën op het circuit mogelijk te maken.

"De teams komen uit een situatie waarin ze vijftig, zestig ronden met een setje banden konden rijden. Wij kunnen dat niet doen, want dan blijft er geen tactiek meer over. Wij zoeken naar een mooie balans tussen levensduur en teams dwingen om banden te wisselen," zei de motorsportdirecteur van Pirelli, Paul Hembery.

"Wat we nu bij de tests hebben gezien is precies volgens plan. Het is een zeer complex iets om te doen. Als de banden het te lang volhouden kunnen de teams het met één stop af. Dan ga je al snel naar banden toe die het 100 tot 110 kilometer volhouden, aangezien een race minstens 305 kilometer duurt."

"Uit de data die we verzameld hebben denk ik niet dat iemand vier stops zal moeten maken. Drie stops behoort bij sommigen wel tot de opties, maar dat is per team verschillend. Ik ga uit van twee stops en in het slechtste geval drie, maar vier stops lijkt me niet nodig, dat zou raar zijn," ging hij verder.

"We zijn bescheiden genoeg om te beseffen dat we na zes maanden testen nog lang niet alles kunnen weten. Mocht een aanpassing noodzakelijk zijn, bespreken we dat met de FIA. Niet met de teams, want dan loop je het risico dat je een bepaald team bevoordeelt."

Pirelli zal ook dit seizoen nog blijven testen om de banden te verbeteren. Hiervoor wil het Italiaanse merk te beschikking krijgen over een meer recente bolide. Daarom wordt met de Formula One Teams' Association overlegd om dit geheel zo goed mogelijk vorm te geven. Belangrijk is hierbij dat de bandenfabrikant onafhankelijk blijft. Het aanpassen van de banden zal niet met de FOTA overlegd worden.

Meisje met negen pruiken wordt verfilmd

Het boek Meisje met negen pruiken van de Nederlandse schrijfster Sophie van der Stap wordt in Duitsland bewerkt tot film. Dat heeft haar agent maandag gemeld.

De Duitstalige productie moet nog dit jaar worden gedraaid. Acteurs zijn nog niet bekend. In het autobiografische boek vertelt de nu 27-jarige Van der Stap over haar strijd tegen kanker.

De producent van de film is Andreas Bareiss, die een Oscar won voor zijn oorlogsdrama Nowhere in Africa. De regie is in handen van Marc Rothemund, die eerder het waargebeurde verhaal van de Duitse verzetsheldin Sophie Scholl verfilmde.

Het derde boek van de schrijfster, En wat als dit liefde is, ligt vanaf maandag in de winkel. De roman, haar literaire debuut, vertelt over de vriendschap tussen een 28-jarige meisje en een 63-jarige dame.

Meisje met negen pruiken wordt verfilmd
Meisje met negen pruiken wordt verfilmd (Foto: ANP)

'Mirrors Edge 2 staat in de wacht'

Volgens de Zweedse blogger v!cachu! en wat hulp van Google Translate schijnt dat er bij EA achter gesloten deuren een demo getoond is van Mirrors Edge 2. Helaas zijn degenen die hiermee bezig waren nu ergens anders mee bezig en lijkt het gehele project in de wacht te staan.

EA zelf gaat niet in op dit soort speculaties maar in 2009 is door iemand van EA Games nog bevestigd dat er een klein team bezig was met een vervolg. Voorlopig lijkt het erop dat we nog langer zullen moeten wachten op een vervolg van Mirrors Edge uit 2008.

ME

Inception-ster Cotillard in Batman-film

De Franse actrice Marion Cotillard speelt in de nieuwe Batman-film. De zwangere actrice heeft dit weekeinde getekend voor een rol in The Dark Knight Rises, meldt de Franse krant Le Parisien.

De film wordt geregisseerd door Christopher Nolan, die vorig jaar succes boekte met de dromenthriller Inception waarin Cotillard ook speelde. De 35-jarige Française kreeg in 2008 een Oscar voor haar vertolking van Edith Piaf in de film La Vie en Rose en is sindsdien een veelgevraagd actrice in Hollywood. Ze is in verwachting van haar eerste kindje van acteur Guillaume Canet.

Naast Cotillard zijn nog enkele Inception-acteurs in de nieuwe Batman-film te zien. Tom Hardy speelt de slechterik Bane en ook Joseph Gordon-Levitt heeft een rol, mogelijk die van The Riddler. Christian Bale neemt weer de dubbelrol van Bruce Wayne en Batman voor zijn rekening en Anne Hathaway speelt zijn aartsrivale Catwoman. Welke rol Cotillard speelt is nog onduidelijk.

The Dark Knight Rises verschijnt op 19 juli volgend jaar in de Nederlandse bioscopen, een dag voor de Amerikaanse première.


Marion Cotillard (Foto: Novum)

Hongaar Simon vijf maanden naar Excelsior

Excelsior heeft András Simon tot het einde van dit seizoen vastgelegd. Dat meldt de club op zijn website. De 20-jarige spits zat zonder club nadat hij in december vertrok bij Liverpool. De Hongaar speelde in drie jaar geen enkele competitiewedstrijd bij de Reds, die hem wel een seizoen uitleende aan het Spaanse Córdoba.

Simon is Hongaars jeugdinternational. Bij Excelsior moet de aanvaller voor meer scorend vermogen zorgen. De ploeg van trainer Alex Pastoor maakte in 23 wedstrijden 25 doelpunten en staat op de zestiende plaats in de Eredivisie.

Feyenoord wil geen cent betalen voor Van Geel

Feyenoord is absoluut niet van plan om een afkoopsom voor Martin van Geel te betalen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De huidige technisch directeur van de club uit Kerkrade kan in Rotterdam eenzelfde functie gaan vervullen.

Van Geel is de voornaamste kandidaat op de op non-actief gestelde Leo Beenhakker te vervangen. "We hebben afgesproken dat Martin dat zelf oplost met Roda JC", zegt algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde.

De eerste gesprekken over een samenwerking zijn inmiddels achter de rug. De algemeen directeur wil daar echter nog weinig over kwijt. "We praten over de inhoud van de samenwerking en daar doen we nu nog geen mededelingen over. We hebben ook geen deadline."

Wüst gaat voor WR op 1.500 meter

Ireen Wüst werd gisteren voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioene allround schaatsen. De Nederlandse zette hierbij met 1:52,59 een zeer goede tijd op de 1.500 meter neer. Die tijd was slechts een fractie boven haar eigen persoonlijk record, waardoor ze komend weekend in Salt Lake City voor het wereldrecord wil gaan.

Dat staat nu nog met een tijd van 1:51,79 op naam van Cindy Klassen, maar is volgens Wüst voor verbetering vatbaar. "Het hangt er vanaf hoe ik herstel van dit toernooi en hoe het ijs straks in Salt Lake is. Ik kan me nog goed herinneren dat toen ik daar in 2007 een wereldrecord wilde rijden tijdens de WK afstanden, het ijs gewoon minder was dan hier, terwijl ik toen beter was dan nu. Ik zou zeggen: Salt Lake City doe je best, dan doe ik een poging."

Reuzenschildpadden paren op Valentijnsdag

De reuzenschildpadden in Artis hebben op Valentijnsdag met elkaar gepaard. Het 60-jarige mannetje van 180 kilo klom in alle vroegte op het 80 kilo wegende vrouwtje, dat 50 jaar oud is.

Ze maakten zoals gebruikelijk een heel hard, karakteristiek geluid tijdens de daad, meldt de Amsterdamse dierentuin maandag. De paring is gefilmd. Het filmpje is te bekijken op de site van Artis.

De Aldabra reuzenschildpad is een van de grootste landschildpadden ter wereld en kan wel 120 jaar worden. Aldabra is een atol in de Seychellen.

[Upd] Palestijnse regering stapt op

Het voltallige Palestijnse kabinet heeft zijn ontslag ingediend bij president Mahmoud Abbas.

Dat hebben regeringsfunctionarissen maandag gemeld. Op verzoek van Abbas stelt premier Salam Fayyad een nieuwe regeringsploeg samen.

Update 13.20 uur:
De beslissing van Fayyad om zijn kabinet te ontbinden lijkt ingegeven door de ontwikkelingen in Tunesië en Egypte. De Palestijnse Autoriteit liet in het weekend al weten dat voor later dit jaar algemene verkiezingen worden uitgeschreven.

Fayyad hoopt veel technocraten op te nemen in zijn nieuwe regering, zei een naaste medewerker. Fayyad krijgt zes weken de tijd om een kabinet te vormen.

Palestijnse regering stapt op
Palestijnse regering stapt op (Foto: ANP)

Grammy voor het eerst aan game uitgereikt

De strategiegame Civilization IV is het eerste spel in de geschiedenis dat een Grammy Award in de wacht heeft gesleept. Het openingsnummer van het spel Baba Yetu won in de categorie Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist. De Grammy Awards werden in de nacht van zondag op maandag in Los Angeles uitgereikt.

Het pc-spel Civilization IV stamt uit 2005. Het nummer heeft gewonnen omdat het op het nieuwste album Calling All Dawns van componist Christopher Tin staat. Het Afrikaanse nummer is een versie van het christelijke Onzevadergebed, maar dan gezongen in het Swahili.

De Civilization-serie is een van de bekendste strategiegameseries. Er zijn zo'n negen miljoen exemplaren verkocht sinds de release van het eerste deel in 1991. Het nieuwste deel Civilization V ligt sinds eind vorig jaar voor de pc in de winkel.


Buemi sterker geworden om strijd aan te kunnen

Sébastien Buemi is om bij Scuderia Toro Rosso de strijd aan te kunnen gaan met teamgenoot Jaimi Alguersuari deze winter drie kilo aangekomen. Waar andere rijders vanwege het Kinetic Energy Recovery System afvielen is Buemi juist drie kilo spieren gaan kweken.

Zowel Buemi als Alguersuari staan bij Toro Rosso onder hoge druk om te presteren. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft al verschillende malen aangegeven dat er rijders staan te trappelen om de stoeltjes bij de renstal over te nemen. "Ik ben nu 66 kilogram," zei Buemi die 1,75 meter meet. "In Bahrein moet ik in zowel de kwalificatie als in de race voor Alguersuari zitten."

Onyewu: "FC Twente is een stap vooruit"

Oguchi Onyewu staat onder contract bij AC Milan, maar hij vindt het niet erg om nu voor FC Twente uit te komen. In Milaan kwam de Amerikaanse verdediger onder meer vanwege blessureleed niet veel aan spelen toe. "Het is mooi dat ik de kans kreeg om bij FC Twente te gaan spelen. Ik vind dat ik daarmee een stap vooruit heb gemaakt", zegt Onyewu op de website van de UEFA.

"Mijn eerste indruk van deze club is heel erg goed. Twente heeft een geweldig stadion en er hangt hier een warme sfeer. Iedereen is hier heel vriendelijk", gaat Onyewu verder. Donderdag speelt de verdediger met de Tukkers in de tweede ronde van de Europa League tegen Rubin Kazan.

Onlangs sprak Onyewu al de wens uit om het toernooi met FC Twente te winnen. "Ik ben hier gekomen om kampioen te worden en de Europa League te winnen. Waarom niet?" Twente is in de Eredivisie gedeeld koploper met PSV, dat wel een beter doelsaldo heeft.

Senna: "Team heeft ervaren rijder nodig"

Bruno Senna begrijpt dat Lotus Renault GP dit seizoen een ervaren coureur in wil zetten om Robert Kubica te vervangen. De Braziliaan is reserverijder bij de renstal, maar ondanks de test van gisteren in Jerez snapt hij dat hij op dit moment niet de juiste man is om het team naar voren te helpen.

"Dit was geen proef. Door onfortuinlijke omstandigheden heb ik een geweldige kans gekregen om te rijden. Vooral omdat ik nog maar drie weken bij het team zit, was dit een goede manier om de auto en het team te leren kennen. Ik heb nu een dag in de auto gezeten en dat is goed, maar voor een goede voorbereiding is meer nodig, en het team heeft daar een geschikte coureur voor nodig," zei Senna.

Nick Heidfeld lijkt vrijwel zeker de vervanger van Kubica te worden. De Duitser mocht afgelopen zaterdag in Jerez al even rijden en maakte daar indruk door de snelste tijd van de dag te klokken.

De screentest van Ovide

Soms zie je bij een middageditie van het Journaal een televsie op de achtergrond waarop datzelfde Journaal te zien is. Op dat scherm zie je dus weer een scherm met daarop een scherm, daarop nog een scherm, daarop nog één, enzovoorts. Een digitale matroesjka. Als ik dat zie, tel ik de schermen, maar moet ik daarna nog een keer het Journaal kijken, omdat ik nog geen idee heb wat er nu in de wereld gebeurt.

Volgende week Okamiden demo

Okami was een onverwacht pareltje op de PlayStation 2 en  als je de game gespeeld hebt zul je realiseren waarom de game zo goed tot zijn recht kwam met de motion controls van de Wii-versie van de game. Okamiden zal om diezelfde reden perfect passen op de NDS.

Of dit het geval is zul je 21 februari kunnen testen als de demo verkrijgbaar is op de ‘Nintendo Channel’. Helaas heeft Capcom nog niet bevestigd of de release van de demo wereldwijd is, maar omdat de game 18 maart in Europa verschijnt is het zeer waarschijnlijk dat de demo ook hier te spelen zal zijn.

Hoop doet leven!

Vitesse blijft onder curatele

Vitesse blijft onder curatele staan. De eredivisieclub heeft een beroepszaak tegen de licentiecommissie van de KNVB verloren. Dat meldde de Arnhemse club vandaag.

Vitesse werd begin december door de voetbalbond ingedeeld in categorie 1, wat inhoudt dat de club feitelijk onder curatele staat. Daartegen was beroep aangetekend.

Vitesse had het seizoen 2009-2010 afgesloten met een netto positief bedrijfsresultaat van 1,6 miljoen euro, maar werd desondanks teruggezet van de 'veilige' categorie 2 naar de laagste klasse. De inschaling was gebaseerd op de jaarrekening over het betreffende seizoen.

Daarvan werd begin november een herziene versie ingeleverd, maar die werd niet meer geaccepteerd. Bij de beoordeling van de niet-herziene versie kwam Vitesse één punt tekort voor een indeling in categorie 2, de categorie waarin de club sinds 2007 vertoefde.

Zonnige en droge lente verwacht

Nederland kan een zonnige en relatief droge lente tegemoetzien. De temperaturen komen uit rond normale waarden. Dat voorspelt MeteoVista maandag.

Het aanhouden van het klimaatfenomeen La Niña, een koude Atlantische golfstroom, wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden. Hierdoor valt de komende maanden weinig neerslag rondom de Noordzee en laat de zon zich goed zien. La Niña zorgt elders in de wereld juist voor stormen en overstromingen.

De lente wordt niet alleen mooi, verwacht meteoroloog Hans Roozen, die vooral in maart en april goede zonkansen ziet. "Er wordt minder vocht aangevoerd en dus is er minder bewolking. Bovendien zien we dit voorjaar een grote kans op hoge luchtdruk boven West-Europa. Ook dat komt rustig en zonnig weer ten goede."

"We zien de invloed van La Niña op de Atlantische Oceaan de afgelopen maanden steeds verder toenemen", legt klimaatanalist van MeteoVista Rolf Schuttenhelm uit. Hij voorziet ook een goed begin van de zomer. "Tijdens een droge lente neemt het bodemvochtgehalte langzaam af. In Nederland maakt de zomer dan vaak een warme start."


Zonnige en droge lente verwacht (Foto: Novum)

Van der Vaart fit voor AC Milan

Rafael van der Vaart is fit genoeg om dinsdag met Tottenham Hotspur in actie te komen tegen AC Milan in de achtste finale van de Champions League. De 28-jarige middenvelder had last van zijn kuit. "Ik heb gisteren een hele pittige test ondergaan en dat ging uitstekend."

Van der Vaart kijkt uit naar de ontmoeting met Milan in de Italiaanse stad. "Ik verwacht een mooie open wedstrijd", zei hij tegen Novum Nieuws. De Nederlander onderschat de kwaliteiten van de tegenstander niet. "Milan is beter dan vorig jaar. Met Zlatan Ibrahimovic en Robinho zijn ze ook gevaarlijker."

Met Zlatan treft Van der Vaart een oud-ploeggenoot uit zijn periode bij Ajax. In het verleden was er nog wel eens frictie tussen de twee. De spelmaker focust zich echter volledig op de wedstrijd. "Ik wil gewoon winnen. Als ik hem daarna nog door de benen kan spelen zou dat wel mooi zijn."

Van der Vaart verwacht niet hetzelfde spektakel als in het uitduel tegen Internazionale in de groepsfase van de Champions League. Toen kwam Tottenham Hotspur van een 4-0 achterstand terug tot 4-3. "Het gaat nu om een achtste finale. In een grote wedstrijd als deze gaat dat niet weer gebeuren."


(Foto: Novum)

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Hierbij de Japanse verkoopcijfers van 31 januari 2011 tot en met 6 februari 2011. Ondanks een complete nieuwe top vier van games blijft de verkochte hardware deze week hangen of daalt lichtjes. Ook de aantallen van verkochte software zijn in tegenstelling tot vorige keer aardig gedaald.

 

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 DS
Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth 2 132.266
2 PSP
Macross: Triangle Frontier 55.513
3 PSP
White Knight Chronicles Episode Portable: Dogma Wars 40.603
4 DS
Dragon Ball Kai: Ultimate Butouden 31.108
5 PSP
Kenka Bancho 5: Laws of Manhood 28.000
6 PSP
Monster Hunter Freedom 3 27.861
7 Wii
The Last Story 19.178
8 PSP
Valkyria Chronicles 3 17.927
9 Wii
Donkey Kong Country Returns

16.493

10 PSP
My Little Sister Can't Be This Cute Portable 11.721

Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.
Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
30.475 -4.173
2 PS3
23.846 -1.303
3 Wii
14.972 -4.476
4 DSi XL
11.555 -336
5 DSi
9.954 -57
6 Xbox 360
2.282 -1.231
7 PS2
1.897 -41
8 DSL
1.056 -3
9 PSPgo
136 -144
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.
Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 181.625 30.611
DS 163.374 22.565
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL).

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 181.625 56.354
Microsoft - 2.282
Nintendo 199.045 37.537
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware  Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 159.322 16.649.106
Wii 126.805 11.406.442
PS3 165.589 6.253.079
DSiXL 96.740 2.044.322
DSi 80.457 5.624.184
DS Lite
10.109 18.084.027
Xbox 360
14.628 1.435.126
PS2
9.847 21.705.943
PSPgo 5.906 166.330
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal.  
Handheld Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 165.228 16.815.436
DS 187.306 32.338.004
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de twee handhelds van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal. 

Vettel tegen kunstmatige spanning in F1

Wereldkampioen Sebastian Vettel vindt dat de Formule 1 wel zonder zaken als het Kinetic Energy Recovery System en de verstelbare achtervleugel kan. De Red Bull-rijder is tegen het gebruik van kunstgrepen om de spanning te verhogen, maar zal er toch aan moeten geloven voor dit seizoen.

"Het bedienen van de achtervleugel is best tricky. Het is qua werking vergelijkbaar met de F-duct, dus als coureur wil je het eigenlijk zoveel mogelijk gebruiken, maar het is niet iets waar je heel snel aan gewend raakt. Qua werking zit er ook nogal wat verschil tussen of je de achtervleugel gebruikt als je banden nog goed zijn of als ze versleten zijn," zei Vettel.

Ook KERS is lastig voor hem, omdat het team nog niet eerder met het systeem rondgereden heeft. In 2009 werd namelijk de voorkeur gegeven aan aerodynamica boven KERS. "Ook dat is een kwestie van wennen. Het is niet zo makkelijk om te gebruiken, dus er is veel oefening voor nodig."

Het kunstmatig verhogen van de spanning is Vettel een doorn in het oog. "Er wordt steeds meer geld geïnvesteerd om de show te verbeteren, maar ik vraag me af of dat wel noodzakelijk is. De Formule 1 legt zijn oor nu namelijk te luister bij de kleine schare fans voor wie het nooit genoeg is en die altijd meer spektakel en inhaalacties willen zien. Ik vind dat een gevaarlijke ontwikkeling, want het betekent dat de Formule 1 steeds radicalere manieren moet vinden om dat voor elkaar te krijgen."

De Duitser stelt dat bij het verbeteren van de show de veiligheid van de rijders niet niet in het geding mag komen. Daarom verwacht hij dat rijdersvakbond GPDA in zal grijpen mocht er gevaar voor de veiligheid dreigen. "Als het zover komt, zullen we met alle coureurs bij elkaar komen en in beraad gaan, want de veiligheid staat voor ons natuurlijk voorop."

Zynga veel geld waard

Heb jij interesse om Zynga over te nemen? Zorg dan dat je veel geld klaar hebt liggen. Zynga maakt spellen voor sociale media-sites, de meest bekende zijn de spellen op Facebook zoals Cityville en Farmville. Zynga is volgens een rapport negen miljard dollar waard, omgerekend ongeveer vier euro zeventig.

Dit is bekendgemaakt in een rapport opgesteld door Wall Street Journal. Het rapport is opgemaakt omdat Zynga op zoek is naar 250 miljoen dollar om haar imperium uit te breiden. Kennelijk is de overige negen miljard niet genoeg. Wat Zynga met het geld van plan is, is niet bekend. Misschien een pakhuis vullen met muntjes?

zyn ga

PlayStation-telefoon in april in Nederland

De eerste PlayStation-telefoon is vanaf 1 april verkrijgbaar in Nederland. De Sony Ericsson Xperia Play is de eerste telefoon die gebruikmaakt van PlayStation Suite. Via deze dienst kunnen klassieke PlayStation-spellen op de telefoon gespeeld worden. Vodafone Nederland heeft aangegeven per 1 april een abonnementsbundel aan te bieden.

De telefoon wordt naar verluidt geleverd met het spel Crash Bandicoot. Games kunnen gekocht worden via de online Playstation Store. Onder andere de voetbalgame FIFA, de actiespellen Assassin's Creed en Dead Space en het strategische Dungeon Defenders zijn genoemd.

Naast de mogelijkheid spellen te spelen en te bellen, beschikt de Sony Ericsson Xperia Play over een 5,1 megapixel camera waarmee foto's en video's direct op internet geplaatst kunnen worden. Filmpjes kunnen gestreamd worden en de Xperia Play beschikt over diverse verbindingsmogelijkheden.

De Sony Xperia Play moet de concurrentie op de smartphonemarkt aangaan met de iPhone. De PlayStation Suite-service verschijnt later ook in andere Android-telefoons.


 

PVV niet bij lijsttrekkersdebat VARA

De PVV is woensdag niet vertegenwoordigd bij het lijsttrekkersdebat in het VARA-programma Pauw & Witteman. PVV-voorman Geert Wilders eiste zaterdag dat de omroep de cartoon waarin het plan voor 'tuigdorpen' wordt vergeleken met concentratiekampen van zijn website joop.nl zou halen. Dat is niet gebeurd.

Wilders liet zaterdag weten dat de VARA de cartoon 'acuut' van de website moest halen en dreigde de omroep te boycotten als dat niet zou gebeuren. De VARA gaf geen gehoor aan de oproep, met als gevolg dat de PVV woensdag niet bij het lijsttrekkersdebat is.

Wilders kwam vorige week met het idee asociale veelplegers te verbannen naar tuigdorpen. In de cartoon is te zien dat Wilders het 'tuig' naar de douche leidt, waarmee een vergelijking wordt gemaakt met gevangenen in concentratiekampen die tijdens de oorlog werden vergast.

Kort geding tegen OV-acties Rotterdam en Den Haag

De stadsregio's van Rotterdam en Den Haag hebben maandag een kort geding aangespannen om acties in het gemeentelijk openbaar vervoer te voorkomen. Het kort geding dient om 11.30 uur bij de rechtbank in Rotterdam, zegt een woordvoerder van het Stadsgewest Den Haag.

De bonden voeren maandag actie in Amsterdam. Daar rijden 40 procent minder bussen, trams en metro's. De bonden willen zo illustreren wat er gebeurt als de geplande bezuinigingen op en aanbesteding van het gemeentelijk openbaar vervoer doorgaan. Dinsdag en woensdag volgen respectievelijk Den Haag en Rotterdam.

Volgens de woordvoerder worden de reizigers 'disproportioneel' getroffen. "We probeerden er vanochtend nog in een gesprek met de bonden uit te komen, maar dat is niet gelukt." Het is de bedoeling dat de rechter maandag nog besluit of de acties mogen doorgaan of niet..


Kort geding tegen ov-acties Rotterdam en Den Haag (Foto: Novum)

Betoging Iran van 'Groene' activisten gaat door

Activisten van de Groene Beweging in Iran zijn van plan maandag de straat op te gaan, ondanks een verbod van het bewind van president Mahmoud Ahmadinejad gecombineerd met uiterst strenge veiligheidsmaatregelen. Dat heeft een lid van protestbeweging laten weten, berichtte dagblad The Guardian zondagavond.

Oppositieleiders Mir Houssein Mousavi en Mehdi Karroubi hadden toestemming gevraagd voor een demonstratie waarin ze hun steun wilden uitspreken voor de Egyptenaren en Tunesiërs, die hun dictators hebben weggestuurd. Een woordvoerder van de oud-presidentskandidaten beschuldigde het regime van hypocrisie, omdat ze de volksprotesten in Egypte en Tunesië steunde maar die in eigen land de kop indrukt.

Ahmadinejad noemde het verzet tegen de Egyptische president Hosni Mubarak eerder 'een islamitisch ontwaken', dat volgens hem vergelijkbaar is met het Iran van 1979. Toen keerde ayatollah Ruhollah Mousavi Khomeini (1902-1989) uit ballingschap terug en maakte hij een einde aan het bewind van de sjah, Mohammad Reza Shah Pahlavi (1919-1980).

In verband met de demonstratie hebben de autoriteiten tientallen activisten en journalisten opgepakt. Karroubi is donderdag onder huisarrest geplaatst. Bloggers klagen over censuur en het feit dat de toegang tot honderden nieuwssites is geblokkeerd. "Ze zijn bang voor hun eigen volk", legde de woordvoerder van de oppositieleiders uit. "De hernieuwde oproep tot straatprotesten in Iran is een duidelijk teken dat de Groene Beweging nog leeft, dat is waarvoor ze bang zijn."

De Amerikaanse regering heeft een Twitteraccount geopend in de Iraanse taal Farsi (Perzisch) om met de gebruikers van sociale media in Iran te kunnen communiceren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken uitte in meerdere Tweets kritiek op de Iraanse regering op de gang van zaken.

'Groene' activisten zetten betoging Iran door
Mahmoud Ahmadinejad (Foto: ANP)

CD: Daniël Lohues - Hout Moet

Na zijn vierdelige Allenig-reeks (waarin hij zich tussen 2006 en 2010 door de jaargetijden liet inspireren) komt voormalig Skik-frontman Daniël Lohues met een nieuwe, op zichzelf staande cd, Hout Moet. De fans van de Allenig-serie kunnen gerust zijn: een andere muzikale weg - zoals hij bijvoorbeeld wel deed toen hij na Skik ging touren met de door hemzelf geformeerde Louisiana Blues Club - slaat de geboren Drent niet echt in. De twaalf composities zijn in dialect en het zijn veelal singer-songwriter-achtige liedjes. Geholpen door muziekvrienden Guus Strijbosch (contrabas) en Bernard Gepken (gitaar, mandoline en drum) heeft Lohues naast aandacht voor de vergankelijkheid van dingen ook ruimte voor een optimistische en relativerende kijk op het leven.

Hout Moet Hoesje

Boek: Thomasina Miers - Mexicaans!

Ben je een fanatieke aanhanger van het TV-programma Masterchef of kook je zelf graag? Dan is Mexicaans! van Thomasina Miers, winnaar van de Engelse masterchef wellicht een boek wat in je interesseveld valt. In 2005 won ze de veelbekeken competitie en vanuit daar heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt. Ze begon met een kookprogramma en vanuit daar is ze doorgegroeid tot eigenaar van een restaurant. Daar serveren ze voornamelijk Mexicaans, dit omdat het haar passie binnen het koken is.

Provincies geven 1,2 miljard uit aan wegen

De twaalf provincies geven dit jaar bij elkaar 1,2 miljard uit aan onderhoud en aanleg van wegen. Dat is ruim anderhalf keer zo veel als in 2005. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De uitgaven vallen hoger uit door de aanleg van gescheiden rijbanen en ongelijkvloerse kruisingen. Ook is de kostprijs voor het aanleggen en onderhouden van wegen, bruggen en viaducten flink hoger ten opzichte van 2005.

Gelderland besteedt met ruim 209 miljoen euro van alle provincies het meeste aan de aanleg en het onderhoud van wegen. Friesland geeft er nog geen 36 miljoen aan uit. Gemiddeld besteden de provincies 74 euro per inwoner aan wegen. Zeeland geeft met zo'n 180 euro per inwoner het meeste uit. Dit hangt samen met het relatief dichte wegennetwerk en de relatief geringe bevolkingsdichtheid in die provincie.

KNVB: "Vandaag besluit over spandoeken Willem II"

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) beslist vandaag of er actie wordt ondernomen tegen de fans van Willem II die zaterdag enkele provocerende spandoeken in hun stadion hadden opgehangen.

De supporters uitten hun woede over scheidsrechter Kevin Blom. Die benadeelde de Tilburgers vorige week met een onterechte strafschop voor FC Groningen en rode kaart voor Arjan Swinkels. Zaterdag, bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) waren spandoeken te lezen met teksten als 'Met een corrupte voetbalbond is de bal nooit rond' en 'Onze directe concurrent: de KNVB'.

Opvallend genoeg mochten de spandoeken de hele wedstrijd blijven hangen. Naast de KNVB moest ook Kevin Blom het ontgelden. 'Blom, hoe rijdt je Ferrari?' was er bijvoorbeeld te lezen. De fans beschuldigden de KNVB van corruptie met de leus 'Liefde niet te koop, drie punten wel'.

Vandaag beslist de KNVB of het actie onderneemt tegen de provocerende fans. Dat schrijft De Telegraaf. Onlangs waren ook bij Feyenoord diverse spandoeken te zien, maar die werden al snel weggehaald door medewerkers van de club.

Wilders mag Schalken en Jansen horen

Het hele proces tegen Geert Wilders wordt opnieuw gevoerd. De PVV-leider mag zowel raadsheer Tom Schalken als arabist Hans Jansen als getuige horen. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank maandag besloten.

Rechter Marcel van Oosten acht het niet uitgesloten dat de rechtbank 'gevolgen kan verbinden aan de nieuwe feiten en omstandigheden die in deze kwestie aan het licht zouden kunnen komen'.

Wilders' raadsman Bram Moszkowicz wil met dit verhoor aantonen dat Jansen tijdens een etentje bij een wederzijdse vriend door Schalken was aangesproken over het proces tegen Wilders. Omdat Schalken medeverantwoordelijk was voor het bevel van het hof aan het Openbaar Ministerie (OM) om Wilders te vervolgen, was dit volgens de PVV-leider een poging tot beïnvloeding van een getuige.

Het verzoek om Schalken en Jansen te horen werd door de vorige rechtbank nog afgewezen. Dit leidde vervolgens tot een verzoek van Moszkowicz om nieuwe rechters, dat werd gehonoreerd.

Behalve Schalken en Jansen wordt ook Bertus Hendriks gehoord. De Midden-Oostendeskundige was de gastheer van het bewuste etentje. In het 'belang van de openbaarheid' wordt het drietal gehoord ter zitting in de rechtszaal, aldus de rechter.

Wilders wilde ook een aantal andere getuigen horen, onder wie de rechtsgeleerde Afshin Ellian en de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri. Deze verzoeken werden opnieuw afgewezen.

Het proces is nu voor onbepaalde tijd geschorst. Bij hervatting worden eerst zogeheten preliminaire betogen gehoord. Dan wordt de vraag beantwoord of het Openbaar Ministerie wel ontvankelijk is in deze zaak. Is dat niet het geval, dan wordt de zaak geseponeerd en komt het ook niet tot een uitspraak.

Wordt het OM wel ontvankelijk verklaard, zoals de verwachting is, dan begint de inhoudelijke behandeling van de zaak opnieuw.

[Video] Eto'o mist voor open doel

Gisteren verloor Internazionale op bezoek bij Juventus met 1-0. Toch had de ploeg van trainer Leonardo met een punt huiswaarts terug kunnen keren. Samuel Eto'o verzuimde echter om in de slotfase de gelijkmaker te scoren. Hij wist de bal van een meter of vijf niet in het lege doel te schieten.

De bal belandde vanaf rechts voor de voeten van de Kameroener en de spits had vervolgens een leeg doel voor zich om de bal binnen te schieten. Eto'o presteerde echter om de bal tegen de lat van het lege doel te trappen en zodoende de gelijkmaker niet te scoren.

Hieronder de beelden van de blunder:

Van Hanegem moet bijna lachen om platform Ajax

Willem van Hanegem adviseert Johan Cruijff om niet mee te doen aan het platform dat bij Ajax vorige week werd geïntroduceerd.

"Het kost me echt moeite om niet in de lach te schieten bij al die inspraakgroepjes bij Ajax die ze daar vorige week geïntroduceerd hebben. Platforms, het woord alleen al brengt me van slag", schrijft Van Hanegem in zijn AD-column. "Ik zou mijn oud-collega Johan Cruijff willen adviseren om er niet aan mee te doen. Straks gaat er iets fout en dan krijgt hij de schuld terwijl hij in feite niks te zeggen heeft gehad."

"Je kwam het ook in het verhaal van Marco van Basten tegen dat zaterdag eveneens in deze krant stond. Bestuurders zitten zo graag op hun stoel, daar wijken ze nooit vanaf. Ze bewaken hun clubstropdas alsof die van goud is. Behalve als er publicitaire onrust aankomt, dan hebben ze een bekend iemand nodig om achter te kruipen. Ik vind dat zo zwak altijd."

Van Hanegem is wél positief over Ryo Miyaichi, de huurling van Arsenal die tegen Heracles een fraaie goal maakte. "Je moet wel haast blind zijn als je niet ziet dat deze jongen een topper kan worden. Heerlijke acties heeft hij in huis en hij kan ook nog scoren. Ik zie er alleen ook direct weer een nadeel aan. Dit kereltje ben je straks weer gewoon kwijt."

NS vreest voor overlast Koninginnedag

De NS vreest de situatie in de treinen met Koninginnedag niet in de hand te kunnen houden vanwege beschonken en 'van pilletjes stuiterende' reizigers. Die zouden niet alleen elkaar, maar ook de goedwillende reizigers en het personeel bedreigen.

"Er hoeft maar iets mis te gaan en er is een reële kans op een groot openbare-ordeprobleem", schrijft NS-regiodirecteur Joost Ravoo in een brandbrief aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, meldt Metro maandag.

De NS staat dan ook achter de plannen van de burgemeester om de evenementen een uur eerder te laten stoppen, zodat de reizigers meer gespreid naar huis gaan. De NS vraagt ook om extra politie-inzet voor alcoholcontroles op stations en in treinen. Verder vraagt de NS om alternatieve vertrekroutes om de stations te ontlasten.

Ieder jaar reizen honderdduizenden mensen op Koninginnedag met de trein naar Amsterdam. Vooral in de treinen en de stations tussen de kop van Noord-Holland en Amsterdam zou sprake zijn van een groot gedrags- en veiligheidsprobleem. "Als dank voor vervoer worden vernielingen aangebracht en afval, braaksel en urine achtergelaten in treinen en op stations."

Clijsters nieuwe nummer één, Rus, Krajicek zakken

Zoals al bekend was, is Kim Clijsters de nieuwe nummer één op de wereldranglijst bij de vrouwen. De Belgische wisselde van positie met Caroline Wozniacki die nu tweede staat. Voor de rest waren er geen verschuivingen in de toptien.

Arantxa Rus zakte een plek maar is met de 112e plaats nog altijd de beste Nederlandse op de lijst. Ook Michaëlla Krajicek moest een plaats inleveren en staat nu op de 151e plek.

MLB 2K11 vs 2K10

De nieuwe honkbalcompetitie gaat binnenkort beginnen en dat betekent dat er weer enkele games zullen uitkomen. 2K Sports brengt ons MLB 2K11, een game voor praktisch elke console, handheld en PC. De grote vraag is nu natuurlijk, wat is er veranderd sinds vorig jaar, toen 2K10 uitkwam.

Een groot verschil dat men zal merken, is de look van de game. 2K Sports heeft veel werk verricht om dit beter te maken en is daar dan ook trots op. We konden dit al zien in de trailer die uit is gekomen. Voorlopig komt 2K zelf met weinig nieuws, we kunnen echter wel de nieuwe baard van pitcher Wilson laten zien.

wilson beard mlb
Links 2K10, rechts 2K11

Moeder vindt vermiste tweeling Corsica niet

De moeder van de vermiste Zwitserse tweeling heeft zondag samen met de politie wanhopig gezocht naar haar beide dochters op het Franse eiland Corsica.

Volgens een bron die dicht bij de familie staat, is er niets nieuws ontdekt. De 44-jarige moeder zei na de zoektocht desondanks dat ze hoopt dat haar dochters nog leven. Ook deed ze opnieuw een oproep aan ooggetuigen zich te melden bij de politie.

De tweelingzusjes Livia en Alessia (6) zijn ongeveer twee weken geleden voor het laatst gezien op een veerboot naar Corsica met hun vader. Ooggetuigen hebben de vader, een Zwitserse ingenieur, alleen zien terugreizen met de veerboot van Corsica naar Marseille. In het zuidoosten van Italië gooide hij zichzelf begin februari voor een trein. De politiekorpsen van Zwitserland, Frankrijk en Italië zetten een grote zoekactie op touw naar de meisjes, die nog niets heeft opgeleverd.

Lucidi beschreef de zoektocht van zondag als 'lang en moeilijk'. Ze vloog samen met haar broer over een aantal plaatsen die haar ex-man in de brief had genoemd. Ze bezochten plaatsen waar het gezin was geweest tijdens een vakantie in 2008. Ook keken ze naar plekken waar ooggetuigen zeiden dat ze de vader en kinderen hadden gezien.

Lucidi kreeg van haar ex-man een brief dat hij de twee meisjes heeft vermoord. Die had hij verstuurd kort voordat hij zelfmoord pleegde. "Ze hebben niet geleden. Je zult ze niet terugzien." Volgens de familie van zijn ex-vrouw had de man ernstige mentale problemen en was hij onder behandeling bij een psycholoog.

[Primera División] Uitslagen speelronde 23

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División weer volop gevoetbald. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

Real Madrid met tien man langs Espanyol

Real Madrid heeft afgelopen weekend met een minimaal verschil van subtopper Espanyol gewonnen. De formatie van trainer José Mourinho moest echter al na twee minuten met tien man verder, omdat keeper Iker Casillas de rode kaart kreeg voorgehouden.

Voor Casillas zat de wedstrijd er na 91 seconden al op. De keeper greep in toen Óscar Callejón alleen op hem afkwam. De aanvaller ging gewillig naar de grond, nadat de sluitpost van De Koninklijke hem licht raakte. De arbiter van dienst trok resoluut de rode prent, waardoor de international kon inrukken.

De rode kaart had echter geen gevolgen voor het scoreverloop, aangezien Real Madrid na 24 minuten alsnog op voorsprong kwam. Marcelo ontving de bal van Cristiano Ronaldo, waarna de eerstgenoemde speler keeper Carlos Kameni kansloos liet. In de tweede helft gingen de bezoekers op jacht naar een tweede treffer, maar deze bleef uit. Dit was vooral te danken aan het uitstekende keeperswerk van Kameni.

De verrassingen van het weekend... Deportivo La Coruña en Sporting Gijón

Deportivo La Coruña verraste gisteren vriend en vijand door met een minimaal verschil van Villarreal te winnen. FC Barcelona leed dit weekend na zestien wedstrijden op rij puntverlies door gelijk te spelen tegen Sporting Gijón, dat op de zestiende plaats in de Primera División staat.



Uitslagen speelronde 23:

Thuis Uit Uitslag
Atletico Madrid Valencia 1-2
Sporting de Gijón FC Barcelona 1-1
Racing Santander Sevilla FC 3-2
Hercules CF Real Zaragoza 2-1
Malaga CF Getafe CF 2-2
Levante UD UD Almeria 1-0
Real Sociedad Osasuna 1-0
Deportivo la Coruna Villarreal 1-0
Espanyol Real Madrid 0-1


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona 23 20 2 1 62 71-12
2 Real Madrid 23 18 3 2 57 53-19
3 Valencia 23 14 5 4 47 38-25
4 Villarreal 23 14 3 6 45 41-23
5 Athletic de Bilbao 22 12 2 8 38 37-31
6 Espanyol 23 12 1 10 37 30-31
7 Getafe CF 23 9 4 10 31 35-37
8 Sevilla FC 23 9 4 10 31 35-38
9 Real Sociedad 23 10 1 12 31 34-37
10 Atletico Madrid 23 9 3 11 30 32-31
11 Real Mallorca 22 8 4 10 28 24-30
12 Hercules CF 23 7 4 12 25 24-37
13 Racing Santander 23 6 7 10 25 20-33
14 Deportivo la Coruna 23 6 7 10 25 20-34
15 Levante UD 23 7 3 13 24 24-34
16 Sporting de Gijón 23 5 8 10 23 23-31
17 Real Zaragoza 23 5 8 10 23 22-36
18 Osasuna 23 5 7 11 22 21-30
19 UD Almeria 23 4 8 11 20 23-39
20 Malaga CF 23 5 4 14 19 30-49


Kijk voor meer statistieken uit de Primera División op deze pagina!

Weer een plek winst voor Haase

Op de nieuwste editie van de wereldranglijst is er in de top weinig veranderd. Alleen de Oostenrijker Jurgen Melzer steeg een plek en is nu de nummer tien.

Rafael Nadal voert nog altijd de lijst aan voor Roger Federer en Novak Djokovic. Thiemo de Bakker is met de vijftigste plaats de beste Nederlander. Robin Haase steeg een plek en is nu de nummer 54 van de wereld. Hesse Huta Galung, de derde Nederlander, bleef op de 112e plaats staan.

Viskotter maakt water na botsing met vrachtschip

Een viskotter is maandagochtend ten westen van Den Helder zwaar beschadigd geraakt bij een aanvaring met een vrachtschip. Een reddingsboot en een sleepboot zijn gestuurd omdat het schip water maakt, meldt de kustwacht.

De vijf mensen aan boord van de viskotter, de UK33, proberen het binnenkomende water weg te pompen. De opvarenden lopen volgens de kustwacht geen direct gevaar. Het vrachtschip, de Birka Transporter, liep nauwelijks schade op en heeft zijn weg vervolgd.

Waardoor het tot een botsing kwam tussen de Nederlandse viskotter en het Finse vrachtschip is nog niet bekend.

Leger Egypte dreigt betogers te arresteren

De militaire machthebbers in Egypte hebben de laatste demonstranten die nog zijn overgebleven op het centrale Tahrir-plein in de hoofdstad Caïro maandagochtend gesommeerd te vertrekken. Doen zij dat niet, dan worden zij opgepakt. Volgens ooggetuigen heeft de militaire politie de betogers omsingeld.

President Hosni Mubarak droeg vrijdag de macht over aan het leger na bijna drie weken van massale protesten tegen zijn bijna dertigjarige, autoritaire bewind. Desondanks zijn enkele tientallen betogers op het Tahrir-plein gebleven. Zij vrezen dat de strijdkrachten hun belofte om Egypte naar een democratischer toekomst te leiden, niet zullen nakomen.

Leger Egypte dreigt betogers te arresteren
Leger Egypte dreigt betogers te arresteren (Foto: ANP)

Secret Story trekt 541.000 kijkers

De eerste aflevering van de groots aangekondigde realityserie Secret Story heeft zondagavond 541.000 kijkers getrokken, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Het programma van NET5, waarbij vijftien mensen drie maanden zitten opgesloten in een huis en daar ieder een geheim moeten zien te bewaren, wordt elke werkdag uitgezonden.

Secret Story haalde daarmee net niet de Dag Top 25 van de kijkcijfers. De laatste plek in deze lijst is voor CSI Miami, met 560.000 kijkers. Secret Story is veruit het grootste en kostbaarste tv-programma uit de geschiedenis van NET5. Om de Nederlandse versie te kunnen maken, heeft de vrouwenzender het aantal dramaseries dit jaar teruggebracht van vier naar twee.

Direct na de uitzending raakten de servers van de zender overbelast. De site van het programma en de livestreams waren hierdoor gedurende langere tijd compleet onbereikbaar.

Ook FOK! besteedt aandacht aan de realityshow. Zoals bij bijna elke realityshow in de afgelopen elf jaar heeft FOK! een speciaal forum geopend waar liefhebbers van het genre hun ei kwijt kunnen.

Secret Story trekt 541.000 kijkers
Secret Story trekt 541.000 kijkers (Foto: ANP)

Proces radicale moslimgeestelijke Indonesië

In Jakarta is maandag een nieuw proces geopend tegen de radicale moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir. Deze keer wordt de 72-jarige beschuldigd van het oprichten van een terroristische cel die aanslagen wilde plegen op westerlingen en vooraanstaande Indonesiërs, onder wie president Susilo Bambang Yudhoyono. Als hij schuldig wordt bevonden, kan Bashir de doodstraf krijgen.

"Deze aanklachten tegen mij zijn verzonnen", zei Bashir, die met een glimlach op zijn gelaat bij het zwaarbewaakte gerechtsgebouw aankwam. "Alles wat ik wilde doen was opkomen voor de islam."

Bashir wordt gezien als de grondlegger van de radicale groep Jemaah Islamiyah, die met Al Qaida verbonden zou zijn. De groep pleegde verschillende bomaanslagen, die sinds 2002 aan meer dan 260 mensen het leven kostten, onder wie een groot aantal buitenlandse toeristen. Bashir werd de afgelopen jaren berecht op beschuldiging van het beramen van deze aanslagen, maar alleen lichtere aanklachten, zoals overtreding van de immigratiewetten, werden bewezen geacht; hij zat daarvoor 26 maanden in de gevangenis.

Nu wordt Bashir beschuldigd van het helpen oprichten, financieren, bewapenen en het mobiliseren van strijders voor een nieuwe terreurcel die een jaar geleden in de provincie Atjeh werd ontdekt. Deze groep, Al Qaida in Atjeh, zou aanslagen zoals in het Indiase Mumbai voorbereiden. De groep pleegde volgens de politie ook commando-achtige aanvallen op banken om aan geld te komen.

De door tweeduizend politieagenten omringde rechtszaal zat vol met aanhangers van Bashir, die telkens 'Allahu akbar' riepen toen diens naam genoemd werd. Nadat de openbare aanklager had gesproken werd de zitting tot volgende week verdaagd. Dan komt de verdediging aan het woord.

Hoewel Jemaah Islamiyah door het optreden van de Indonesische autoriteiten danig is verzwakt en de overgebleven leden van de groep zeggen dat zij geweld om een islamitische staat te stichten hebben afgezworen, blijven nieuwe groepen zoals die in Atjeh de kop opsteken.

Indonesië heeft bovendien te kampen met geweld door groepen fanatieke moslims. Op 6 februari sloeg een menigte fanatiekelingen drie aanhangers van de gematigde Ahmadiya-sekte dood. Enkele dagen later werden twee kerken in brand gestoken omdat een christelijke man te mild zou zijn bestraft voor godslastering.


Proces radicale moslimgeestelijke Indonesië (Foto: Novum)

DVD: Amazon

Bruce Parry is via de BBC bekend geworden door het programma Tribe, waarvoor hij een tijdje bij verschillende inheemse stammen leefde. Van Gabo, tot India, Brazilië, Siberië of Bhutan, hij probeerde het allemaal in drie seizoenen. In 2008 gooide hij het roer een klein beetje om en besloot de Amazone rivier in Zuid-Amerika te volgen. Parry zou Parry niet zijn als hij daar ook niet met de bevolking in contact probeerde te komen. Deze docuserie Amazon van zes afleveringen is nu verkrijgbaar op DVD.

Rentree Van Wolfswinkel aanstaande

Ricky van Wolfswinkel keert op korte termijn weer terug bij de eerste selectie van FC Utrecht. Dit liet de aanvaller na afloop van het duel tussen de Domstedelingen en Willem II (3-3) weten.

"Dinsdag (morgen, red.) speel ik een wedstrijdje met Jong Utrecht tegen amateurs, zodat ik er komend weekeinde weer bij kan zijn," aldus Van Wolfswinkel, die niet kan wachten om weer in actie te komen. "Gelukkig maar, want er is niks erger dan naar je eigen ploeg te moeten kijken. Ik sta te trappelen om weer te beginnen."

Van Wolfswinkel brak half december, tijdens het Europa League-duel tegen Liverpool, zijn sleutelbeen en stond sindsdien aan de kant. FC Utrecht krijgt vrijdag a.s. bezoek van Heracles Almelo, dat afgelopen weekend met 2-1 van Feyenoord verloor.

[Serie A] Uitslagen speelronde 25

Dit weekend is in Italië de 25ste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na 25 speelronden.

Sampdoria - Bologna

Sampdoria kende zondag een succesvolle middag tegen Bologna (3-1). In het eerste kwartier wist de ploeg van Domenico Di Carlo maar liefst drie doelpunten te scoren. Angelo Palombo beet het spits af in de achtste minuut. In de daaropvolgende zeven minuten wisten Daniele Gastaldello en Massimo Maccarone het voorbeeld van hun ploeggenoot te volgen.

Vervolgens bleven de blucerchiati kalm en volgden geen treffers meer. De ploeg uit Genoa kreeg in de tweede helft echter wel een tegengoal te verwerken. Namens Bologna trof Daniele Paponi het doel. De bezoekende ploeg bleek echter niet in staat om Sampdoria het leven zuur te maken.

AC Milan - Parma

Het duel met Parma was voor AC Milan niet meer dan een koud kunstje (4-0). Acht minuten na de aftrap was het routinier Seedorf die bewees dat hij nog altijd een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De middenvelder tikte de openingstreffer binnen, nadat spits Zlatan Ibrahimovic een assist aan de Nederlander afleverde. De toon was gezet.

Na een ruim kwartier spelen wist Antonio Cassano de voorsprong te verdubbelen. Parma leek een voet tussen de deur te krijgen, maar Fantantonio liet met de 2-0 weten wie de baas was. Op aangeven van Gennaro Gattuso schoot de voormalige Real Madrid-speler de bal binnen. Robinho bezorgde zijn ploeg vervolgens twee treffers en een eenvoudige overwinning was het eindresultaat.

Uitslagen

Datum Thuis Uit Uitslag
13/02/2011 Brescia Lazio 0-2
13/02/2011 Cesena Udinese 0-3
13/02/2011 Palermo Fiorentina 2-4
13/02/2011 Catania Lecce 3-2
13/02/2011 Bari Genoa 0-0
13/02/2011 Juventus Internazionale 1-0*
13/02/2011 Sampdoria Bologna 3-1
13/02/2011 Cagliari Chievo 4-1
12/02/2011 AS Roma Napoli 0-2*
12/02/2011 AC Milan Parma 4-0

* =  Klikken voor verslag

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 AC Milan 25 15 7 3 52 44 - 19
2 Napoli 25 15 4 6 49 40 - 22
3 Lazio 25 13 6 6 45 32 - 22
4 Internazionale 24 13 5 6 44 44 - 28
5 Udinese 25 13 4 8 43 42 - 30
6 Juventus 25 11 8 6 41 41 - 30
7 Palermo 25 12 4 9 40 44 - 35
8 AS Roma 24 11 6 7 39 35 - 32
9 Cagliari 25 10 5 10 35 32 - 27
10 Fiorentina 24 8 8 8 32 27 - 26
11 Chievo 25 7 10 8 31 27 - 27
12 Sampdoria 24 7 9 8 30 23 - 26
13 Genoa 24 7 8 9 29 19 - 22
14 Bologna 24 8 8 8 29 26 - 33
15 Parma 25 6 8 11 26 23 - 34
16 Catania 25 6 8 11 26 22 - 33
17 Lecce 25 6 6 13 24 26 - 46
18 Brescia 25 6 4 15 22 20 - 33
19 Cesena 25 5 6 14 21 17 - 34
20 Bari 25 3 6 16 15 14 - 39

'Colombia weet waar groep Tanja Nijmeijer is'

De Colombiaanse autoriteiten weten vrij nauwkeurig waar de Nederlandse Tanja Nijmeijer is. Met apparatuur die lichaamswarmte kan meten worden alle bewegingen van de FARC-groep van Nijmeijer in de jungle gevolgd. Dat schrijft Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel maandag in zijn column op basis van aanklaagster Lucy Laborde.

Het Colombiaanse leger wacht volgens Van den Heuvel alleen nog op een geschikt moment om in actie te komen. "In dat geval is het lot van Tanja bezegeld. Of ze sterft door een bombardement of vuurgevecht of ze wordt gearresteerd."

Het Colombiaanse leger heeft overigens vaker beweerd dat een FARC-groep een bombardement boven het hoofd hangt. Het valt niet uit te sluiten dat dit niet zo is en dat dit alleen wordt gezegd om de druk op de groep te verhogen.

Nijmeijer werd zondag 34 jaar. De Twentse sloot zich bijna tien jaar geleden aan bij de rebellenbeweging FARC. Haar groep werd in september gebombardeerd, waarbij haar commandant om het leven kwam. Sindsdien is niets meer van Nijmeijer vernomen. Het is dan ook onzeker of ze nog leeft.


Tanja Nijmeijer (Foto: Novum)

Concurrenten NS eisen toegang tot hoofdrailnet

De concurrenten van de NS moeten ook een kans krijgen om op het hoofdrailnet te rijden. De Tweede Kamer neigt ernaar de nieuwe concessie, die van 2015 tot 2030 loopt, onderhands aan de NS te gunnen. Daarvoor waarschuwen Arriva, Connexxion en Veolia maandag in een open brief in NRC Next.

Zij wijzen erop dat reizigers op regionale lijnen hogere rapportcijfers geven sinds zij die hebben overgenomen. Ook zouden die verbindingen sinds de overname meer worden gebruikt, terwijl de regionale lijnen die de NS beheert steeds minder worden gebruikt.

"Wat met de regionale lijnen kan, kan ook met delen van het hoofdrailnet", stellen de vervoerders. "Aanbesteden, opdat de samenleving voor hetzelfde geld beter vervoer en dus meer reizigers krijgt."

De NS zou van twee walletjes eten door in Nederland aanbesteding tegen te houden en tegelijkertijd mee te bieden op spoornetten in Duitsland en Groot-Brittannië. Ook biedt het met dochterbedrijven mee op het busvervoer in Nederland. "Maar wij mogen niet bieden op de NS-concessie. Dat is unfair."

De vervoerders hoeven niet meteen alle intercity's over te nemen. "Maar we willen wel delen van het hoofdrailnet. Bijvoorbeeld alle stoptreinen in bepaalde proefgebieden." Ze wijzen op de Valleilijn die in Ede en Amersfoort eindigt. "De reizigers willen graag zonder overstap van Ede naar Arnhem reizen. Waarom mag dat niet?"

Zimling: "Vleminckx heeft rekening vereffend"

Niki Zimling kende in gisteren, tijdens het duel tegen Excelsior, de dag van zijn leven. De Deen van N.E.C. Nijmegen trof in die wedstrijd twee keer doel en zorgde daarmee voor de 2-0 overwinning van de Nijmegenaren.

"De laatste keer dat ik twee keer scoorde in een wedstrijd? Pfoe... dat kan wel een jaar of tien geleden zijn," liet Zimling op de officiële website van N.E.C. Nijmegen weten. "Ik wist wel dat ik kon scoren, in Denemarken deed ik dat vaak genoeg, maar hier was het me nog niet gelukt."

Zimling maakte zijn tweede doelpunt op aangeven van Björn Vleminckx, clubtopscorer in Nijmegen. "Hij stond nog bij me in het krijt omdat hij me een doelpunt door de neus boorde in de uitwedstrijd bij de Graafschap. Nu heeft hij die rekening eindelijk vereffend," verklaarde de lachende Deen.

Elia snapt reserverol bij HSV niet

Eljero Elia viel woensdag op met een uitstekende invalbeurt tegen Oostenrijk, maar bij zijn club HSV zat hij zaterdag gewoon weer op de bank. De vlugge buitenspeler snapt daar weinig van. "Blijkbaar is er niet zoveel vertrouwen in me. Dat doet pijn. Daarom is dit zeer frustrerend", zegt Elia volgens Voetbal International. "Ik snap het ook niet. Dit seizoen ben ik acht keer in de basis begonnen en zeven keer wonnen we. Zo slecht kan ik het dus niet hebben gedaan."

"Ik weet niet waarom ik ernaast sta. Ik heb zelf geen reden gehoord. Ik weet in ieder geval dat ik geen slechte speler ben en ook dat ik in goede vorm steek", gaat Elia verder. "Of denk je dat zo'n goede wedstrijd in Oranje zo maar uit de lucht komt vallen? Alleen kun je je wel afvragen waarom ik in Oranje wel zo goed kan spelen en bij HSV niet..."

Pas na dit seizoen wil Elia, die zondag 24 jaar werd, nadenken over zijn toekomst. "Ik zal gewoon keihard door blijven werken en elke training laten zien dat ik er klaar voor ben. Dat doe ik al het hele seizoen en dat zal niet veranderen. Maar aan het einde van het seizoen zullen we dan toch eens moeten kijken wat dat heeft opgeleverd. Niet alleen voor mij maar ook voor de club."

Penders: "Er is altijd wel wat aan de hand"

Rob Penders baalt niet alleen van de nederlaag van NAC Breda tegen sc Heerenveen, maar ook van de voortdurende onrust binnen de club. NAC ging dit weekend op eigen terrein met 0-2 onderuit. Leonardo werd voorafgaand aan het duel uit de selectie gezet door trainers John Karelse en Gert Aandewiel. "We hebben dit aan onszelf te wijten", reageert Penders in De Telegraaf. "Ik wil dit niet afschuiven op alle onrust, maar er is steeds wat."

"De club slaagt er maar niet in de boel rustig te krijgen. Het duurt te lang", aldus de aanvoerder, die na dit seizoen stopt met voetballen. "Zoals wij die twee doelpunten tegen kregen, mag echt niet gebeuren. We haken nu even af voor het linkerrijtje."

Komend weekend gaat NAC op bezoek bij streekgenoot PSV. Daarna volgen lastige wedstrijden tegen ADO Den Haag, FC Twente, Feyenoord en FC Groningen. De Brabanders staan in de Eredivisie nu op de elfde plaats met dertig punten uit 23 wedstrijden.

Barça te vermoeid om te trainen

Pep Guardiola heeft zijn spelers gisteren een vrije dag gegeven. Volgens de Spanjaard waren de spelers van Barcelona te moe om te trainen.

De Spaanse kampioen liet zaterdag voor het eerst sinds begin oktober punten liggen in de Primera Division. Op bezoek bij Sporting Gijon werd het 1-1. Woensdag speelt Barcelona de heenwedstrijd in de achste finales van de Champions League tegen Arsenal. Het duel wordt gespeeld in Londen.

The Daily Mail schrijft dat trainer Guardiola zich met zijn spelers vandaag gaat voorbereiden op het duel. Zondag kreeg de ploeg een dagje vrij na de moeizame wedstrijd in Gijon. "Ze maakten het ons heel moeilijk door ervoor te zorgen dat Xavi en Iniesta niet hun eigen spel konden spelen", reageerde David Villa, die de 1-1 maakte.

FC Barcelona kan woensdag overigens niet beschikken over Carles Puyol. De routinier is geblesseerd. "We hebben ook heel veel wedstrijden zonder hem gewonnen", aldus Guardiola. Eric Abidal zal waarschijnlijk centraal in de verdediging staan, naast Gerard Pique.

Wüst: "Ik verbaas mezelf"

Ireen Wüst greep gisteren op de Olympic Oval in Calgary de wereldtitel allround. De Nederlandse schaatsster bleef Christine Nesbitt en titelverdedigster Martina Sábliková voor.

Wüst was na afloop superblij. "Ik zag Sábliková vallen, dat was zonde, maar ik durf wel te stellen dat ik anders ook had gewonnen. Het was echt heel bizar."

"Ik verbaas mezelf op de vijf kilometer. Ik dacht rustig te beginnen, maar dat ging niet echt. Ik was gewoon heel goed en ben zo ongelooflijk blij. Ik ben gewoon voor de tweede keer wereldkampioen allround. En laten we eerlijk zijn, alleen titels tellen. Ik ga hier echt huppelend vandaan," zo besloot de schaatsster van TVM.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over artikel 140 van het strafwetboek.

Kardinaal Ad Simonis vindt dat hij bij de benoeming van een veroordeelde pedofiele priester in 1991 'naar de maatstaven van toen' zorgvuldig heeft gehandeld. Wel geeft hij toe dat hij argwanender had moeten zijn. Simonis reageerde gisteravond in KRO Brandpunt op de kwestie, waar hij zich 'hoogst ongelukkig' en 'ellendig' over voelt. Jaja…
 
Niet alleen Ad Simonis voelt zich ongelukkig. Dat geldt ook voor de vele honderden slachtoffers van de Kinderkerk Van Rome, dunkt me.

[NBA] Boston wederom Miami de baas

In de NBA heeft Boston Celtics voor de derde keer dit seizoen gewonnen van Miami Heat. Boston won met 85-82 en kwam daarmee weer aan de leiding in de Eastern Conference.

Golden State Warriors was Oklahoma City Thunder met 100-94 de baas. Bij Golden State bleef de Nederlander Dan Gadzuric de gehele wedstrijd aan de kant.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Boston Miami 85-82
Orlando LA Lakers 89-75
Cleveland Washington 100-115
Detroit Portland 100-105
Toronto LA Clippers 98-93
Memphis Denver 116-108
Golden State Oklahoma 100-94
Phoenix Sacramento 108-113

Waarschuwing: 'tragisch einde' Suu Kyi

Staatsmedia van Myanmar hebben hun eerste directe kritiek gepubliceerd op oppositieleidster Aung San Suu Kyi sinds ze niet meer onder huisarrest staat.

De verboden Nationale Liga voor Democratische Verandering (NLD) en zijzelf zullen 'tragisch aan hun einde komen' als ze westerse sancties tegen het regime blijven steunen, zo waarschuwden staatskranten.

Dat berichtte de BBC zondagavond. Het huisarrest van de Nobelprijswinnares werd in november opgeheven, kort nadat zij en de NLD niet mee hadden kunnen doen aan de eerste 'verkiezingen' van Myanmar in 20 jaar tijd. Myanmar heeft momenteel een burgerregering, maar het leger domineert het parlement nog.

Volgens de staat 'negeren Aung San Suu Kyi en haar NLD het feit dat Myanmar een nieuw tijdperk is ingeslagen, met een nieuw systeem en nieuwe politieke platforms die de weg vrijmaken voor democratie'.

Waarschuwing:'tragisch einde' Suu Kyi
Waarschuwing:'tragisch einde' Suu Kyi (Foto: ANP)

China tweede economie van de wereld

China heeft de plaats van Japan overgenomen als tweede economie van de wereld. Dat blijkt uit cijfers uit Tokio, berichtte de BBC maandag. De economie van Japan was aan het eind van vorig jaar 4,05 biljoen euro waard. Die van China naderde de 4,29 biljoen euro.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde net als veel economen vorig jaar al dat China Japan aan het eind van 2010 definitief zou inhalen. China had Japan eerder al wel ingehaald op kwartaalbasis. Het is onwaarschijnlijk dat Japan de tweede positie terugwint.

Hoewel Japan omhoog klimt uit een zware recessie van 2009, blijft zijn economie fragiel met deflatie, een gigantische schuldenberg, een dure yen en zwakke consumentenbestedingen.

Analisten verwachten dat de economie van China in het huidige tempo over ongeveer tien jaar even groot kan worden als die van de nummer één, de Verenigde Staten.

China tweede economie van de wereld
China tweede economie van de wereld (Foto: ANP)

Skobrev: "Nu tegen opa Bob de Jong"

Ivan Skobrev pakte bij het wereldkampioenschap allround de wereldtitel. De Europees kampioen wist op de afsluitende 10.000 meter genoeg over te houden om de wereldtitel voor zich op te eisen.

"Het is fantastisch. Nu op naar het WK afstanden", aldus Skobrev die al gelijk vooruit keek. "Dan moet ik het op de lange afstanden opnemen tegen opa Bob de Jong. Dat wordt weer zwaar", aldus de Rus lachend.

'Piloten veroorzaakten vliegramp Faro'

De vliegramp die in 1992 in het Portugese Faro aan 56 mensen het leven kostte is niet veroorzaakt door slecht weer, maar door fouten van de bemanning. Uit het officiële onderzoek is cruciale informatie weggelaten om te voorkomen dat schadeclaims worden neergelegd bij vliegmaatschappij Martinair, schrijft het AD maandag.

De krant baseert zich op een nieuw onderzoek dat in opdracht van nabestaanden is uitgevoerd. Over de oorzaak van de vliegramp bestaat al jaren onenigheid. De toenmalige Nederlandse Raad voor de Luchtvaart weet het ongeluk aan harde rukwinden.

Die zouden de rechtervleugel plotseling naar beneden hebben gedrukt, waardoor het toestel met een klap op de grond kwam en rechts een wiel afbrak. De rechtervleugel raakte vervolgens de grond, waardoor het vliegtuig om zijn as tolde en in stukken brak. Van de 327 inzittenden kwamen er 56 om. Er vielen 106 zwaargewonden.

Uit de data van de zwarte doos blijkt echter niets van plotselinge windstoten of turbulentie. Dat concludeert onafhankelijk vliegtuigexpert en voormalig luitenant-kolonel bij de luchtmacht Harry Horlings in zijn onderzoek.

Hij stelt volgens de krant dat de bemanning grote fouten maakte. Zo hadden ze op vier momenten moeten besluiten tot een doorstart. Onder meer toen de verkeerstoren twee keer meldde dat de landingsbaan blank stond. Ook week het vliegtuig te veel af van de aanvliegroute en was het niet stabiel bij de landing. De piloot zou per ongeluk het rechterwiel hebben geblokkeerd. Daardoor zou het zijn afgebroken toen het toestel de grond raakte.

De piloten corrigeerden voor zijwind, vlogen te langzaam en zouden fouten hebben gemaakt met de automatische piloot. Volgens Horlings zijn 'bewust' belangrijke gegevens uit het rapport weggelaten. Zo ontbreken de laatste seconden uit de zwarte doos.

Canadees Raonic verrast Verdasco in San Jose

De Canadese tennisser Milos Raonic is verrassend winnaar geworden van het toernooi van San Jose. Raonic (20) versloeg de als eerste geplaatste titelverdediger Fernando Verdasco uit Spanje in twee sets: 7-6 7-6.

De ongeplaatste Raonic keek in de tiebreak van de eerste set tegen een 6-2-achterstand aan maar Verdasco wist geen van de vier setpunten te benutten. Bij het derde wedstrijdpunt in de tiebreak van de tweede set werd Verdasco mogelijk gehinderd door een toeschouwer die de harde service van Raonic met een 'yes' begroette. De Spanjaard retourneerde in het net maar de umpire weigerde het punt te laten overspelen.

Raonic werd de eerste Canadees die een titel op de ATP Tour veroverde sinds Greg Rusedski, die later voor Groot-Brittannië uitkwam, dat deed in 1995.

Canadees Raonic verrast Verdasco in San Jose
Canadees Raonic verrast Verdasco in San Jose (Foto: ANP)

Lady Antebellum grote winnaar bij de Grammy's

Countrytrio Lady Antebellum uit Tennessee heeft zondagavond in Los Angeles bij de Grammy's de meeste awards in ontvangst genomen.

Het album en gelijknamige nummer Need You Now van de band uit Tennessee leverde de makers maar liefst vijf beeldjes op, onder meer voor Beste Nummer en Beste Country-album van 2010, meldden Amerikaanse media.

Beste Popzangers waren Lady Gaga en Bruno Mars. De 24-jarige zangeres kreeg de award voor het nummer Bad Romance, Mars voor Just The Way You Are. Lady Gaga mocht nog twee beeldjes mee naar huis nemen, onder meer voor Beste Popalbum.

Ook Jay-Z had een goede avond met drie awards, onder meer voor het nummer Empire State of Mind. Het duet met Alicia Keys won in de categorie Beste Rapnummer. Eminem werd onderscheiden met onder meer de award voor Beste Rapalbum: Recovery Hij was genomineerd voor tien awards, maar wist er slechts twee te verzilveren.

Verder viel ook Afrojack in de prijzen. De 23-jarige Nederlandse dj werd onderscheiden voor zijn remix van het nummer Revolver van Madonna.

Lady Antebellum grote winnaar bij de Grammy's
Lady Antebellum grote winnaar bij de Grammy's (Foto: ANP)

Regering moet van Wilders haast maken

De uitvoering van belangrijke punten uit het gedoogakkoord laat te lang op zich wachten. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders maandag in De Telegraaf. Het gaat om punten waarmee de PVV zich met de verkiezingen in het vooruitzicht wil profileren. Wilders spreekt echter niet van het intrekken van zijn gedoogsteun als 'zijn' punten uit het gedoogakkoord niet snel worden ingevoerd.

Wilders wijst er in de krant op dat de invoering van minimumstraffen nog steeds op zich laat wachten. "Dat is ons kroonjuweel, maar ik heb er nog niets van gezien of gehoord."

Ook het plan om de mogelijkheden voor preventief fouilleren uit te breiden zou te ver vooruit worden geschoven. Net als de invoering van een strafdienstplicht voor jonge vandalen of bedreigers.

De PVV wil verder dat werk wordt gemaakt van het plan om gecombineerde teams van leger en politie in te voeren. Daarnaast is het nog niet mogelijk criminelen zo nodig te denaturaliseren.

"Er gebeurt niets. Geen wetsvoorstellen, geen concepten", stelt Wilders. Volgens hem zijn minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en staatssecretaris Fred Teeven (VVD) steeds in het nieuws, zonder dat ze echt iets realiseren. "Het is zaak dat het kabinet wat minder praat en wat meer doet."

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie zegt in de krant dat het regeerakkoord juist 'voortvarend' wordt uitgevoerd. Zo wijst het ministerie op de hogere strafmaat voor agressie tegen hulpverleners. Ook worden mensen niet meer in de boeien geslagen als zij zich met geweld verweren tegen een inbreker. Verder zou hard worden gewerkt aan een wetsvoorstel voor minimumstraffen.

Pubers bekrassen zestig auto's in Den Haag

Twee pubers hebben zondagavond met een mes ongeveer zestig auto's in Den Haag bekrast. De 17-jarigen werden betrapt door een politieman in zijn vrije tijd, meldt de politie.

De agent zag de jongens rond 18.45 uur op de Nunspeetlaan in de wijk Rustenburg-Oostbroek en waarschuwde zijn collega's. Toen de jongens waren aangehouden, bleken vrijwel alle auto's aan een kant van de straat lakschade te hebben.

In totaal zijn 56 aangiftes van gedupeerde autobezitters opgenomen. De politie sluit niet uit dat het aantal verder oploopt. De jongens zijn ingesloten.

Acties openbaar vervoer beginnen in Amsterdam

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB begint maandag als eerste van de drie grote steden met actievoeren tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. In de hoofdstad rijden minder trams, bussen en metro's. Na Amsterdam volgt dinsdag Den Haag en woensdag is het de beurt aan Rotterdam.

Het GVB zet tram 14 en 25 stil en schrapt een flink aantal buslijnen. Ook de veerponten naar het IJplein en de NDSM-werf in Amsterdam-Noord varen niet in de spits. De overige trams, bussen en metro's rijden minder vaak.

Door de acties willen de vakbonden de reiziger de gevolgen van de voorgenomen besparingen laten merken. De regering wil 120 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Hierdoor zouden veel tram- en buslijnen komen te vervallen en worden routes korter.

Rond 09.00 uur begint voor het Centraal Station in Amsterdam een manifestatie. Onder anderen fractieleiders in de Tweede Kamer Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP) en Jolande Sap (GroenLinks) zijn erbij om hun steun te betuigen.

Canadese organisatie blundert met volkslied

De Canadese organisatoren van de wereldkampioenschappen allround schaatsen hebben zondagavond (lokale tijd) een flater geslagen bij het spelen van de volksliederen.

Toen Ivan Skobrev zijn muts afdeed om te luisteren naar het Russische volkslied, herkende de wereldkampioen geen enkele klank. In plaats van het 'Volkslied van de Russische Federatie' speelden de Canadese muzikanten naar verluidt de Bulgaarse nationale hymne.

Toen de Russen enigszins geïrriteerd duidelijk maakten dat men het verkeerde volkslied had gespeeld, boden de Canadezen hun excuses aan en deden ze direct een poging de fout te corrigeren. Vervolgens speelden ze doodleuk het volkslied van Wit-Rusland. "Dit is onbegrijpelijk", reageerde Jan Dijkema, vicevoorzitter van de internationale schaatsunie ISU. Ook de Russische bondscoach Kosta Poltavets was verbolgen, maar bleef zoals altijd netjes: "Dit is een beetje vreemd."

Gelukkig voor Ireen Wüst hadden de Canadese muzikanten wel het Wilhelmus in hun repertoire opgenomen.

De g@pende g3neratiekloOf

Al snel bleek een Youtubefilmpje niet goed af te spelen. Het geluid werkte niet. De man keek weifelend de zaal in en vroeg of er wellicht een whizzkid aanwezig was. Ik moest opeens denken aan -ik geloof- minister Opstelten, die het laatst had over 'cyberveiligheid en cybercrime'. Degenen die dat soort idiote termen gebruiken zijn doorgaans degenen die zoals Wim Kok, nog nooit een muis hebben gezien. Uiteindelijk wist iemand het audiokabeltje van de beamer in de computer te steken. Hulpeloze docent was hem eeuwig dankbaar. Over de muur schalde door de zaal.

Holla: "Ik dacht niet na en schoot"

Een prachtige treffer van Danny Holla was voor FC Groningen niet voldoende om te winnen van De Graafschap (1-1). Holla opende in de eerste helft de score met een bijzonder fraaie lob.

"Ik kreeg 'm perfect ingespeeld, dacht niet na en schoot", zei de middenvelder tegen De Telegraaf. "Ik dacht: laat ik eens gek doen. Hij zat er prachtig in." Groningen verliet Doetinchem met slechts een punt.

Rydell Poepon trok de stand namelijk gelijk met hulp van doelman Luciano da Silva. Groningen verzuimde daarmee de derde positie van Ajax over te nemen. Holla verklaart dat de formatie van Pieter Huistra zich vooral op zichzelf moet richten en niet op de concurrentie. "Wij zijn zelf niet zo bezig met een eventuele titel, we focussen ons alleen op de volgende wedstrijd."

"We hadden vandaag moeten winnen om bovenin mee te blijven draaien en dat hebben we nagelaten. We waren vandaag niet op ons best, voetbalden meer tegen onszelf dan tegen een tegenstander", besluit Holla. Groningen staat op één punt van Ajax, dat gelijkspeelde bij Roda JC.

Honderden Tunesiërs arriveren op Italiaans eiland

Honderden Tunesiërs zijn zondag per boot aangekomen op het Siciliaanse eilandje Lampedusa. De Tunesiërs proberen de onzekerheid in hun land, die is ontstaan na massale demonstraties en het vertrek van president Zine El Abidine Ben Ali, te ontvluchten, zei de kustwacht in Palermo. In nog geen week tijd zijn vierduizend Tunesiërs naar het eiland vertrokken.

In een tijdsbestek van nog geen 24 uur zijn zestien boten aangekomen op Lampedusa, een eilandje dat op zo'n 200 kilometer van Sicilië en 100 kilometer van de Tunesische kust ligt. De opvarenden hebben naar verluidt honderden euro's betaald om met krakkemikkige vissersbootjes en gemotoriseerde rubberboten te worden overgezet.

Sommigen zijn op zoek naar werk, anderen vreesden het geweld in Tunesië, terwijl er ook mensen tussenzitten die 'tot de entourage' van de uitgeweken Ben Ali behoorden en een veilig heenkomen zoeken.

De meeste migranten werden door de autoriteiten op een omheind voetbalveld gehouden, in afwachting van veerboten die hen naar het vasteland brengen. Op het vasteland worden hun papieren bekeken. Diegenen die niet in aanmerking komen voor een asielaanvraag worden teruggestuurd.

[WK allround] Titel Skobrev, brons Blokhuijsen

Ivan Skobrev is voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen allround geworden. De werd tweede op de 10.000 meter en dat was genoeg om Harvard Bøkko en Jan Blokhuijsen voor te blijven. Koen Verweij zakte ondanks een sterke slotafstand naar de vierde plaats.

In de strijd om de titel kwamen Jan Blokhuijsen en Harvard Bøkko als eerste op het ijs en moesten dus een sterke tijd neerzetten. De Noor en de Nederlander hielpen elkaar naar een goede tijd. Blokhuijsen verpulverde zijn oude persoonlijk record en zette 13.00,03 neer. Hij had Bøkko echter moeten laten gaan, nadat hij een flinke versnelling liet zien. De Noor was met 12.53,89 voor het eerst onder de dertien minuten gedoken en liet een lastig karwei achter voor Skobrev en Verweij.

Verweij koos direct aanval en had al snel zijn achterstand op Skobrev goedgemaakt. Hij nam wel veel risico, want hij kwam vaak erg dicht, en wellicht zelfs over, de lijn heen. De rondetijden van de Nederlander liepen gaandeweg de race ook op, terwijl Skobrev zijn rondes aan het afbouwen was.

Na 7.600 meter was het verschil met Verweij weer in het voordeel van Skobrev, die ook Bøkko nog voorbleef in het virtuele klassement, die echter zijn late versnelling nog had. Die achterstand liep op tot zeven seconden, waar Skobrev er acht mocht verliezen.

Met nog twee ronden te gaan wist de Rus zijn rondetijd nog verder naar beneden te drukken, waarna hij finishte in 12.58,35. Hierdoor werd hij voor het eerst in zijn carriere wereldkampioen allround. Verweij finishte in 13.08,97, waardoor hij uiteindelijk nog een podiumplaats verloor aan zijn landgenoot Blokhuijsen.

Een mooie tijd was er ook te noteren voor Shane Dobbin die een nieuw Nieuw-Zeelands record reed in 13.06,17. Wouter Olde Heuvel (13.17,75) en Renz Rotteveel (13.33,94) konden niet imponeren, maar eindigden toch nog in de top tien van het eindklassement.

The King's Speech wint BAFTA Beste Film

Het drama The King’s Speech is zondagavond de grote winnaar geworden van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. Dit werd vanavond tijdens een groot gala in Londen bekendgemaakt. De BAFTA’s worden gezien als een van de belangrijke graadmeters voor de Oscars, die eind februari worden uitgereikt.

Behalve de prijs voor Beste Film sleepte The King’s Speech ook de beeldjes binnen voor Beste Acteur (Colin Firth), Bijrolacteur (Geoffrey Rush), Bijrolactrice (Helena Bonham Carter), Scenario en Muziek. Het waargebeurde drama verhaalt over de Britse koning George VI (vertolkt door Firth) die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog probeert van zijn stotteren af te komen.

De prijs voor Beste Actrice ging naar Natalie Portman, voor haar rol in het balletdrama Black Swan. Zij speelt een danseres die in een neerwaartse spiraal terechtkomt als zij zich voorbereidt op de hoofdrol in Het Zwanenmeer. Black Swan was voor twaalf BAFTA's genomineerd maar won er uiteindelijk maar één.

De mysterieuze actiefilm Inception won ook een aantal BAFTA's. De beeldjes voor Beste Geluid, Mooiste Special Effects en 'Best Production Design', wat staat voor Best Vormgegeven Verhaal. Inception stond met acht nominaties ook erg hoog op de lijst.

Kleinere maar daarom niet minder belangrjike awards zijn gewonnen door: David Fincher voor Beste Regisseur, The Girl With The Dragon Tattoo voor Beste Niet Engelstalige Film, Toy Story 3 voor Beste Animatiefilm, Alice In Wonderland voor Mooiste Kostuums en Mooiste Make-up en Haar. De volledige lijst met winnaars staat hier.

Speciale aandacht tijdens de uitreiking ging uit naar Sir Christopher Lee. De beroemde acteur kreeg de 'Academy Fellowship'. Hij werd geroemd voor zijn gehele filmcarrière. Deze award is de hoogste onderscheiding die kan worden toegekend aan een enkel persoon. Voorgangers van Lee zijn onder anderen: Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg en Sean Connery.

The King’s Speech wint BAFTA beste film
The King's Speech wint BAFTA Beste Film (Foto: ANP)

[WRC] Hirvonen wint Rally van Zweden

Mikko Hirvonen heeft de openingsrace van het World Rally Championship seizoen 2011 op zijn naam geschreven. De Fin bleef in de Zweedse sneeuw de verrassende Mads Ostberg en Jari-Matti Latvala voor. Veelvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb werd teleurstellend zesde.

Loeb had had de pech om op de openingsdag als eerste over de sneeuw te moeten rijden en verloor hierdoor veel tijd. Verder had hij twee lekke banden en sneeuw die de op de grill van de auto zat, waardoor de Fransman zijn normale snelheid met de Citroën niet kon halen.

Ostberg maakte indruk door in zijn eerste wedstrijd in een competitieve auto brutaal de leiding te grijpen, maar Hirvonen wist zich er alsnog voorbij te rijden en de zege te grijpen. Latvala werd derde, nadat op de slotdag Petter Solberg naar plaats vijf terugviel.

De Noor reed in de auto van Peter Merksteijn die deze rally oversloeg. Solberg had op het podium kunnen eindigen als hij niet in de fout was gegaan door op de laatste dag tussen de proeven te snel te rijden en zijn rijbewijs in te moeten leveren. Bijrijder Chris Patterson moest het stuur overnemen en zorgde er zo voor dat ze als vijfde eindigden. Kimi Räikkönen eindigde als achtste, terwijl Dennis Kuipers als dertiende werd afgevlagd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.