FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 juli 2010

Duiven poepen Kings of Leon weg

Duiven zijn blijkbaar geen fan van Kings of Leon. Een groep duiven heeft er zelfs voor gezorgd dat de band een optreden moest staken.

De band gaf een concert in St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri. De bandleden kregen echter een bombardement van duivenpoep over zich heen. Zo veel zelfs dat ze al na drie nummers het optreden staakten. "Ze probeerden het echt uit te zingen. Omdat ze het anders oneerlijk vonden voor de fans", aldus hun manager. De duiven zaten in het dak van het Verizon Amphitheatre.

Vooral de bassist van de band, Jared Followil, was het doelwit. Hij werd volledig op zijn hoofd en in zijn mond geraakt. "Als we alle twintig nummers hadden gespeeld, had ik van top tot teen onder gezeten" Behalve irritant vond Followil het ook een gevaar voor de gezondheid.

Alleen de Kings of Leon was doelwit, de fans bleven bespaard van duivenpoep. De band heeft hun excuses aangeboden en een nieuwe datum gepland.

Springen, vechten en kwasten in Epic Mickey Comic-Con footage

Op Comic-Con is Epic Mickey ook weer van de partij. In het filmpje kan je wat van de footage die op het evenement getoond werd zien. Op het begin is er een cutscène die niet duidelijk in beeld is en later kan je Mickey in een 2D- en later in een 3D-omgeving zien. Ook is er op het begin van de gameplay nog een tussenfilmpje van Pluto te zien.

Mickey wordt in een spiegel gezogen naar 'Cartoon Wasteland', in deze wereld wil Oswald, Mickeys halfbroer, wraak nemen op Mickey, want die heeft al de roem gekregen terwijl hij opgesloten zat. Daar aangekomen moet Mickey, gewapend met een kwast, Oswalds vertrouwen winnen en de "Phantom Blot", de badguy uit dit verhaal, verslaan om 'Cartoon Wasteland' te redden.

Evenement: Zwarte Cross 2010

Hoe pech, euforie en verdriet zo dicht bij elkaar kunnen liggen.

Zwarte Cross 2010 was een jaargang die iedereen –en zeker de medewerkers van het festival- nog wel even zal bijblijven. Om te beginnen het noodweer in de week voor het festival, dat een spoor van vernieling en enkele gewonden achterliet. Keihard is er vervolgens gewerkt om het festival toch doorgang te kunnen laten vinden. En dat is gelukt. 

 Zwarte Cross 2010 door Ania

Menchov mogelijk in Vuelta

Dennis Menchov zal mogelijk eind augustus starten in de Vuelta. De Rus gaat komende week met Rabobank overleggen hoe de rest van zijn seizoen eruit gaat zien.

Menchov, die vandaag als nummer drie van de Tour de France in Parijs het podium beklom, won twee keer eerder de Ronde van Spanje, namelijk in 2005 en 2007. "We moeten eerst bekijken hoe hij herstelt van deze ronde, want het was toch een extreem zware Tour, maar de moraal zal wel goed zijn", aldus technisch directeur Erik Breukink op de website van Rabobank. "Het belangrijkste doel, een topklassering in de Tour, is al bereikt. Er is nu niet veel meer te verliezen."

Teleurstellende dag voor Williams

Het Formule 1-team van Williams leek na de kwalificatie voor de grand prix van Duitsland op weg te kunnen gaan naar een dubbele puntenfinish in de race, maar zowel Rubens Barrichello als Nico Hülkenberg kenden een slechte start en beëindigden de race uiteindelijk buiten de punten.

"Ik kwam niet goed van mijn plek en was vervolgens de dupe van een actie van Kobayashi in de hairpin, waar hij geen ruimte gaf en iedereen ophield," mokte Barrichello die als achtste vertrokken was. Hij kon zich niet meer terugvechten in de race en eindigde uiteindelijk als twaalfde. "Zowel op de zachte als de harde banden deden we niet onder voor de auto's voor ons, maar het snelheidsverschil was niet groot genoeg om mensen in te halen."

"Ik had net als Rubens een slechte start en kon de posities die ik verloor daarna nooit meer goed maken. De start heeft hier echt de uitkomst van de race beslist," vulde de als tiende gestarte Hülkenberg aan. "De auto was vandaag niet echt snel en het was een saaie race, waarin geen onverwachte dingen gebeurden en zich dus ook geen kansen meer voordeden."

Chavez dreigt met stop olieverkoop VS

Als Venezuela wordt aangevallen door Colombia, legt Caracas de verkoop van olie aan de Verenigde Staten stil. Daarmee dreigde de Venezolaanse president Hugo Chavez zondag in een toespraak voor duizenden toehoorders.

De Venezolaanse leider verbrak de banden met Colombia donderdag nadat de regering van president Álvaro Uribe foto's, video's en kaarten verspreidde waarop Colombiaanse rebellenkampen in Venezuela zouden staan. Chavez verwierp deze aantijgingen en zei dat Uribe mogelijk, gesteund door de VS, een gewapend conflict voorbereidt.

De Colombiaanse regering ontkent een conflict met Caracas te willen en zei het bewijsmateriaal openbaar te hebben gemaakt, omdat Venezuela niet bereid leek de rebellen aan te pakken.

De VS is de grootste koper van Venezolaanse olie.

Geithner: Geen nieuwe recessie

De economie van de Verenigde Staten zal niet terugzakken in een nieuwe recessie. Dit heeft de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner zondag gezegd in verschillende tv-optredens. "Ik denk dat de economie zich geleidelijk zal herstellen de komende twee jaar", aldus de bewindsman.

Er zijn volgens Geithner al tekenen van het aantrekken van de economie, "maar we hebben nog steeds een lange weg te gaan".

Daarnaast vindt Geithner het noodzakelijk om de belastingvoordelen van de rijkste Amerikanen terug te draaien om zo werk te maken van het enorme begrotingstekort. Het gaat om inkomens van hoger dan 250.000 dollar. "We denken dat dit verantwoord is, omdat we de wereld moeten laten zien dat we als land bereid zijn onze tekorten terug te te dringen", aldus Geithner.

Deze hoge inkomens profiteren nu nog van de belastingmaatregelen van president Barack Obama's voorganger, George W. Bush. Of het Congres ook instemt met het stoppen van de fiscale voordelen, is nog maar de vraag.

Republikeinen verwijten de Democratische Obama-regering ordinaire belastingverhogingen en dat die de economie zullen schaden. Volgens Geithner hebben de maatregelen echter helemaal geen negatief effect op de economische groei, omdat slechts een heel klein deel van de bevolking door de maatregelen wordt geraakt.


VS-minister van Financiën Timothy Geithner: Geen nieuwe recessie

Verdachte en agent gewond bij aanhouding

Tijdens een worsteling bij een aanhouding in Margraten zijn vrijdagavond een agent en een verdachte gewond geraakt. De agent en de verdachte zijn tijdens de schermutseling door de ruit van een voordeur gevallen. Ze hebben hierbij flinke snijwonden opgelopen.

De 40-jarige verdachte was zijn ex-vriendin en haar zoon tegengekomen, en kreeg ruzie met het tweetal. Hij deelde daarbij rake klappen uit. De gealarmeerde politie trachtte de man te arresteren, maar deze verzette zich tegen zijn aanhouding. Na behandeling in het ziekenhuis werd hij alsnog ingesloten.

'Ook Márquez vertrekt naar New York Red Bulls'

In navolging van Thierry Henry kan New York Red Bulls volgens diverse Spaanse media nog een speler van FC Barcelona verwelkomen. Het zou gaan om de Mexicaanse verdediger Rafael Márquez, die onlangs namens de nationale ploeg van zijn vaderland actief was op het WK in Zuid-Afrika.

Marca en El Mundo beweren dat het slechts een kwestie van tijd is, voordat Márquez en Barcelona het onderling eens zijn geworden over ontbinden van het contract van de Mexicaan. Vervolgens kan de 31-jarige verdediger probleemloos naar New York verkassen om daar zijn carrière voort te zetten.

Evenals Henry kende Màrquez het afgelopen seizoen geen gelukkige periode bij Barça. Henry was niet tevreden met zijn aantal speelminuten bij de Catalanen. In overleg met de clubleiding werd vervolgens zijn contract ontbonden en vond Henry in de Verenigde Staten een nieuwe uitdaging.

Márquez is het vorige seizoen evenmin succesvol geweest. Een significant verschil is wel dat de Mexicaan, die in 2003 bij Barça in dienst trad, eerder grote successen vierde. Met Barcelona won hij twee keer de Champions League, vier keer het Spaanse landskampioenschap, één keer het Spaanse bekertoernooi en één keer de wereldbeker.

Taylor te sterk voor Van Barneveld

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de finale te winnen van het World Matchplay Darts in Blackpool. Phil Taylor was na 30 legs te sterk voor de Nederlander, 18-12 werd het in de finale.

Het begin ging lange tijd gelijk op totdat er een onverlaat uit het publiek floot terwijl Van Barneveld een pijl op een dubbel had. De Hagenaar miste de dart en kwam hierdoor een break achter. Nadat Taylor deze break verzilverde en Barney het niet lukte om terug te komen in de wedstrijd leek al snel de wedstrijd gespeeld. Taylor kwam een dubbele break voor maar Van Barneveld wist daarna alsnog eenmaal terug te breaken.

Toen Taylor na de onderbreking opnieuw een break wist te forceren was het wel afgelopen. Van Barneveld kan terugkijken op een prima rentree. Op Taylor lijkt opnieuw geen enkele maat te staan en hij heeft zijn elfde titel op de World Matchplay te pakken.

'Topman BP wordt vervangen'

Tony Hayward, topman van olieconcern BP, wordt vervangen. Dat heeft een bron binnen de Amerikaanse regering zondag gezegd. Hayward lag al langer onder vuur voor de wijze waarop hij de olieramp in de Golf van Mexico aanpakte.

Een officiële aankondiging van het aftreden van Hayward wordt maandag verwacht. De bron hoorde het nieuws eind vorige week van een leidinggevende van het olieconcern.

Wie Hayward vervangt en wanneer dat gebeurt is nog niet bekend. Een van de meest waarschijnlijke vervangers is Bob Dudley, een van de directeuren van BP.

Ook Kovalainen krijgt waarschuwing

De stewards van de grand prix van Duitsland hebben na Force India ook Heikki Kovalainen een waarschuwing opgelegd. De Lotus-coureur ging in de slotfase van de race als achterblijver niet genoeg aan de kant voor Sauber-coureur Pedro de la Rosa waarna beide rijders elkaar raakten.

De la Rosa moest binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel, terwijl Kovalainen zijn bolide uiteindelijk in de pits parkeerde. De Fin heeft na de race toegegeven dat het zijn fout was. Hij zei dat hij de Williams van Rubens Barrichello erlangs gelaten had, maar daarna de Sauber van De la Rosa over het hoofd heeft gezien.

Voorvleugels Ferrari en Red Bull goedgekeurd

De stewards van de grand prix van Duitsland hebben de voorvleugels van Ferrari en Red Bull Racing goedgekeurd. Gedurende het weekend waren er geruchten dat de vleugels te flexibel waren en hierdoor niet aan de regels voldeden. De platen aan de zijkant zouden namelijk lager hangen dan toegestaan.

Ferrari en Red Bull hebben hierdoor in de bochten met hoge snelheden meer downforce dan de andere teams. De FIA is zich hier bewust van en hield de situatie in de gaten. Na afloop van de race zijn de voorvleugels van beide teams uitgebreid bekeken en uiteindelijk goedgekeurd.

De concurrerende teams voerden eerder dit weekend fotobewijs aan om hun claim kracht bij te zetten. De FIA heeft dit beeldmateriaal uitgebreid bekeken, maar is tot de conclusie gekomen dat ze niet als bewijs kunnen dienen, omdat ze vanuit verschillende hoeken waren genomen, vanaf verschillende hoogtes en dat de auto's gereden hebben met verschillende brandstofhoeveelheden. Hierdoor is een goede vergelijking onmogelijk.

Screenshots van Super SFIV voor 3DS

Capcom heeft op de Comic-Con beelden getoond van de 3DS-versie van Super Street Fighter IV. Verder werd er geen inhoudelijk nieuws over deze game gegeven, maar de beelden spreken verder voor zich. De foto's zijn genomen door iemand van 1up.com die zijn excuses geeft voor de slechte kwaliteit van de foto's. Hij wijt het aan zijn gebrek aan kunde en omdat het toestel van zijn vriendin prut is.

Dat gezegd hebbende, als dit inderdaad op een 3DS mogelijk is, ziet het er puik uit.

Super SFIV voor 3DS
Super SFIV voor 3DS
Super SFIV voor 3DS
Super SFIV voor 3DS
Super SF4 voor 3DS

 

 

[Tour] Rabobank verdient 192.978 euro in Tour

De Rabobankploeg heeft de afgelopen drie weken 192.978 euro verdiend tijdens de Tour de France. Daarmee eindigde de Nederlandse wielerploeg op een derde plaats. Astana en Team Saxo Bank verdienden een stuk meer.

Astana, met Tour-winnaar Alberto Contador in de gelederen, verdiende een bedrag van 488.886 euro. Dit is bijna twee ton meer dan nummer twee Team Saxo Bank. De ploeg van nummer twee Andy Schleck haalde een bedrag van 292.392 euro binnen.

Hieronder een overzicht van het geldklassement van de Tour de France 2010:

# Ploeg Bedrag (in euro's)
1. Astana 488.886
2. Saxo Bank 292.392
3. Rabobank 192.978
4. Caisse d'Epargne 114.604
5. Euskaltel 94.746
6. RadioShack 92.018
7. Omega Pharma 90.424
8. HTC-Columbia 88.988
9. Lampre 81.796
10. Quick-Step 78.085
11. Bbox Bouygues 76.074
12. Garmin 55.352
13. AG2R 47.776
14. Cervélo 39.542
15. Katoesja 38.966
16. Team Sky 36.992
17. Liquigas 33.096
18. Milram 27.118
19 Française de Jeux 25.922
20. Cofidis 20.372
21. BMC 15.872
22. Footon 13.492

Ferrari niet in beroep tegen boete

Ferrari heeft besloten niet in hoger beroep te gaan tegen de boete die het team vandaag kreeg vanwege de teamorders in de GP van Duitsland. Ook moet het team zich verantwoorden voor de World Motor Sport Council (WMSC), waar nog verdere straffen kunnen volgen.

"In het belang van de sport, hebben we besloten geen beroep aan te tekenen", aldus teambaas Stefano Domenicali. Ze hebben vertrouwen in de verdere uitspraken van de WMSC. "We hebben er veel vertrouwen in dat de World Council de feiten op correcte wijze zal evalueren."

Felipe Massa, die zijn eerste plaats moest afstaan aan Fernando Alonso, liet nog weten dat hij zijn tweede plaats wil opdragen aan Fernando Marins. "Het is een goede bekende van me, die eerder deze week is overleden", aldus de Braziliaan. 
 

Eindelijk schot in Belgische kabinetsformatie

Er lijkt schot te komen in de vorming van een nieuwe Belgische regering. Preformateur Elio Di Rupo heeft zondag voor het eerst om de tafel gezeten met vertegenwoordigers van zeven partijen.

Het werk gaat gepaard met zeer veel discretie. Zo is onbekend waar de groep bijeen is gekomen. De woordvoerder van Di Rupo wilde zelfs niet bevestigen om welke partijen het gaat. Maar ingewijden menen dat het de partijen zijn die de Vlaamse regering vormen (N-VA, sp.a en CD&V), het Waalse PS en cdH evenals de twee groene formaties, Groen en Ecolo.

De eerste vijf partijen zouden samen de regering vormen, met een gewone meerderheid. De groene partijen zouden de regering alleen willen steunen bij de staatshervorming, waarvoor een twee derde meerderheid nodig is.

De parlementsverkiezingen op 13 juni werden gewonnen door het Vlaams-nationalistische N-VA van Bart De Wever. Hij wil de formatie en het premierschap echter overlaten aan de Waalse socialistenleider Elio Di Rupo.

'Taliban willen dode marinier ruilen'

De Taliban hebben zondag aangeboden het lichaam van een dode Amerikaanse militair te ruilen voor gevangen opstandelingen. Dat heeft een bron binnen het bestuur van de provincie Logar zondag gezegd. De Verenigde Staten en de NAVO bevestigden dat twee Amerikaanse mariniers vrijdag in het oosten van Afghanistan verdwenen.

Zabiullah Mujahid, woordvoerder van de Taliban, zei echter niets over een mogelijke ruil. Wel liet hij weten dat het tweetal 'in handen van de Taliban is'. De twee reden in een gebied dat onder controle van de opstandelingen staat. Bij een kort vuurgevecht kwam één militair om het leven. De andere werd gevangengenomen.

Tussenpersonen zouden de uitruil hebben voorgesteld. De opstandelingen zouden daarop hebben laten weten met hun superieuren te moeten overleggen alvorens tot een overeenkomst te komen.

[Tour] Cavendish: "Ik kijk uit naar het feestje"

Mark Cavendish was vandaag opnieuw de rapste op de Champs-Elysées tijdens de laatste etappe van de Tour de France. Daarmee pakte de razendsnelle Brit zijn vijfde etappezege van deze Ronde.

Cavendish begon moeizaam aan de Tour, maar liet met vijf ritzeges zien dat hij nog altijd de snelste sprinter van het peloton is. "Dit is het perfecte einde van een mooie tour", aldus het sprintkanon van HTC Columbia.

Zijn ploeggenoten leverden vandaag opnieuw perfect werk af en Cavendish rondde dit opnieuw perfect af: "We reden een slimme koers. Tony Martin hoefde niet te werken in de ontsnapping. Tony kon me ook in de perfecte positie naar de laatste bocht loodsen. Toen vroeg ik me alleen nog af op welk moment ik zou toeslaan."

In het begin van de Tour had hij het erg moeilijk, maar de Brit herpakte zich geweldig: "Winnen in de moeilijkste koers ter wereld is niet makkelijk, maar na mijn eerste zege kreeg ik veel vertrouwen. Nu kijk ik uit naar het feestje."

Honkballers winnen ook van Oekraïne

Het Nederlandse honkbalteam heeft ook de tweede wedstrijd op het EK in Duitsland gewonnen. Nederland had aan zes innings genoeg om met 12-2 te winnen van Oekraïne. De eerste wedstrijd tegen Frankrijk werd gisteren al met 10-0 gewonnen. Oranje is op jacht naar een zesde titel op rij. In totaal kan het de 21e Europese titel worden.

Nederland speelt maandag twee wedstrijden. Morgenochtend staat eerst de inhaalwedstrijd tegen Tsjechië op het programma. Die wedstrijd werd vrijdag bij een 2-0 voorsprong gestaakt vanwege de regen. Later op de dag volgt het duel tegen gastland Duitsland.

[Tour-quiz] De achtste ronde

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde in de FOK!sport Tour-quiz. Ronde 7 zit er op en hieronder geven we je de antwoorden. Ook hebben we weer drie nieuwe vragen in de achtste en tevens laatste ronde.

Ook voor deze vragen heb je weer drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen, de deadline ligt op maandag 26 juli om 20.00 uur. De antwoorden kunnen weer gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl. Vergeet niet in de mail je username te vermelden.

De antwoorden:

1) Lance Armstrong
2) Melchor Mauri
3) Christian Vandevelde

Vooral vraag drie bleek een pittige. Hierdoor hebben met nog één ronde te gaan nog maar twee users nog de maximale score. Daarachter hebben vier users tot nu slechts één fout gemaakt.

Vragen ronde 8:

1) Welke wielrenners droegen ooit namens Rabobank de gele trui in de Tour de France?

2) Op welke klim werd Eddy Merckx ooit op zijn lever geslagen door een toeschouwer?

3) Van welk jaar is dit routeschema:

[Tour] Uitslag 20e etappe en eindstand

Vandaag werd de twintigste etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

 


Uitslag twintigste etappe

# Naam ploeg tijd
1 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 2.42,21
2 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre z.t.
3 Julian Dean (NZl) Garmin z.t.
4 Jurgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto z.t.
5 Oscar Freire (Spa) Rabobank + 3,00
6 Gerald Ciolek (Dui) Milram z.t.
7 Thor Hushovd (Noo) Cervélo z.t.
8 Matti Breschel (Den) Saxo Bank z.t.
9 Robbie McEwen (Aus) Katusha z.t.
10 Daniel Oss (Ita) Liquigas z.t.
11 Martijn Maaskant Garmin z.t.
18 Lars Boom Rabobank z.t.

Eindklassement

# Naam ploeg tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 91.58,48
2 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 0,39
3 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,01
4 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 3,40
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 6,54
6 Robert Gesink
Rabobank + 9,31
7 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 10,15
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 11,37
9 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 11,54
10 Chris Horner (VS) RadioShack + 12,02
52 Koos Moerenhout Rabobank + 1:40,45

Eindklassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre 243
2 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 232
3 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 222
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 179
5 Robbie McEwen (Aus)
Katusha 179
29 Robert Gesink Rabobank 54


Eindklassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Anthony Charteau (Fra)
Bouygues 143
2 Christophe Moreau (Fra) Caisse d'Epargne 128
3 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 116
4 Alberto Contador (Spa) Astana 112
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre 99
13 Robert Gesink Rabobank 62


Eindklassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 91.59,27
2 Robert Gesink Rabobank + 8,52
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 11,15
4 Julien el Fares (Fra) Cofidis + 52,43
5 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 1:24,33


Eindstand Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 RadioShack 276:02,02
2 Caisse d'Epargne + 9,15
3 Rabobank + 27,49
4 AG2R + 41,10
5 Omega Pharma-Lotto + 51,01
6 Astana + 56,16

Geen Nederlanders in ziekenhuis na Loveparade

Het lijkt erop dat er geen Nederlanders zijn onder de zwaargewonden die vielen bij het drama op de Loveparade in Duisburg. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat er geen enkele aanwijzing is dat er van de 342 gewonden die vielen, Nederlanders in het ziekenhuis liggen.

Wel waren er berichten over Nederlanders die bijvoorbeeld schaafwonden hadden opgelopen als gevolg van de verdrukking die rond een tunnel ontstond. De tunnel leidde naar het festivalterrein. Door de paniek die ontstond kwamen in totaal negentien mensen om het leven, onder wie een 22-jarige Nederlander.

'Sladame' opgepakt in hoofdstad Jordanië

Een dierenrechtenactiviste is in de Jordaanse hoofdstad Amman korte tijd in hechtenis genomen omdat ze gehuld in slabladeren de inwoners van de stad trachtte over te halen vegetariër te worden. De 'sladame' trok al vlug een grote schare nieuwsgierigen.

De vrouw, Amina Tarek, voerde actie namens de dierenrechtengroep PETA. Samen met een collega stond ze op een plein langs een van de hipste straten van Amman. In haar hand hield ze een plakkaat met de tekst: 'Laat het vegetarisme op je groeien'. Ze zei dat ze Jordaniërs ertoe wilde bewegen 'een nieuwe 'blad'-zijde om te slaan'.

De politie rekende het tweetal in en hield ze drie uur vast.

[Tour] Kroon: "Heb de hele Tour niets gedaan"

Karsten Kroon begon in de slotrit van de Tour de France naar Parijs nog aan een bijna onmogelijke missie om met een kopgroep vooruit te blijven. De renner van BMC sprong met een groepje weg en werd pas op zes kilometer teruggepakt door het peloton.

"Ik had vanmorgen al besloten dat ik zou proberen aan te vallen, want je moet hier agressief koersen," zei hij tegen de NOS. "Ik ben blij dat ik de Tour goed heb kunnen afsluiten. De eerste weken heb ik in dienst van Evans gereden. Dat is in eerste instantie goed gegaan. Hij pakte de gele trui, maar brak vervolgens helaas zijn elleboog."

"Ik heb de hele Tour niets gedaan. Voor een aanvaller als ik is hier weinig te halen. Dit is meer voor sprinters en klimmers. Maar ik heb wel echt een mooie tijd gehad hier. Ik denk dat ik als één van de weinigen niet ben gevallen. En het moment waarop je de Champs-Élysées oprijdt is écht gaaf en kicken."

 

Gewonde bij explosie in Sint-Annaparochie

Het Friese Sint-Annaparochie is zaterdagnacht in alle vroegte opgeschrikt door een explosie. De 56-jarige bewoonster is met behulp van een ladder uit de woning gehaald en werd met ademhalingsproblemen naar het Medisch Centrum Leeuwarden overgebracht. De woning is geheel vernield.

Een 61-jarige man uit het dorp is zondagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie in de woning aan de Jakkele Weidemastraat. Hij wordt momenteel verhoord.

De explosie vond rond 02.30 uur plaats bij de voorzijde van de woning waarna er brand uitbrak in de hal. Kozijnen raakten door de explosie zwaar beschadigd. Door de knal is ook een groot deel van de gemetselde voorgevel naar beneden gekomen. De brand was snel onder controle. De naastgelegen woning liep ook ernstige schade op. De bewoners waren niet thuis.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend.

Schaken loopt liesblessure op

Ruben Schaken is het afscheidsduel van Giovanni van Bronckhorst met zijn ploeg Feyenoord tegen Real Mallorca niet ongeschonden uitgekomen. De rappe buitenspeler liep een liesblessure op.

Door de blessure moest Schaken in de tweede helft noodgedwongen gewisseld worden. Trainer Mario Been verwacht dat zijn rechtsbuiten twee tot drie weken buitenspel staat. Feyenoord verloor de wedstrijd met 0-1 dankzij een eigen doelpunt van verdediger Stefan de Vrij.

Van Ass maakt selectie Champions Trophy bekend

Paul van Ass heeft achttien spelers aangewezen die vanaf volgend weekeinde namens Nederland meedoen aan de Champions Trophy in het Duitse Mönchengladbach. De nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeymannen liet Pirmin Blaak, Constantijn Jonker, Robert Tigges, Bob de Voogd en Teun Rohof als laatsten afvallen.

Dat betekent dat de jonge Oranje-Zwart-verdedigers Mink van der Weerden en Sander Baart wel mee naar Duitsland mogen. Het duo bevindt zich bij Oranje in bekend gezelschap, want ook OZ-keeper Mark Jenniskens en aanvoerder Marcel Balkestein zijn geselecteerd.

Oranje-Zwart is overigens geen hofleverancier. Die eer gaat naar landskampioen Bloemendaal, dat maar liefst zes spelers levert. De voltallige selectie ziet er als volgt uit:

Sander Baart (OZ), Billy Bakker (Amsterdam), Marcel Balkestein (OZ), Floris Evers (Amsterdam), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Rogier Hofman (Bloemendaal), Robert van der Horst (Rotterdam), Roderik Huber (Laren), Mark Jenniskens (OZ), Tim Jenniskens (Bloemendaal), Wouter Jolie (Bloemendaal), Robert Kempermann (Rot-Weiss Köln), Eby Kessing (Bloemendaal), Teun de Nooijer (Bloemendaal), Jaap Stockmann (Bloemendaal), Valentin Verga (Amsterdam), Klaas Vermeulen (Amsterdam), Mink van der Weerden (OZ).

Stewards geven Force India waarschuwing

De grand prix van Duitsland is voor Force India uitgelopen op een sportief drama. De kwalificatie van Liuzzi viel door een crash in het water en Sutil zag zijn versnellingsbak gewisseld worden waardoor hij teruggezet werd op de grid. In de race ging het voor het Indiase team niet veel beter.

Na de eerste ronde kwam Sutil binnen en kreeg de banden en de voorvleugel die bedoeld waren voor teamgenoot Liuzzi. De Italiaan kreeg op zijn beurt de banden die bestemd waren voor Sutil. Het team moest beide rijders snel daarna binnenhalen om de gemaakte fout te herstellen.

Uiteindelijk kwam Liuzzi als zestiende over de streep, terwijl Sutil een plaats lager eindigde. Bovenop dit drama kreeg het team een officiële waarschuwing voor het verkeerde gebruik van de banden. Een verklaring van de stewards luidde dat het incident had kunnen leiden tot het terugzetten op de grid bij de volgende race of zelfs diskwalificatie bij de vandaag verreden race.

[Video] Vrouw steelt kip in vagina

In Rusland heeft een jonge vrouw op een opmerkelijke manier een hele kip gestolen. In de supermarkt liet de blondine haar slipje zakken en liet heel voorzichtig het vlees tussen haar benen verdwijnen.

Hoewel de supermarkt beschikt over bewakingscamera's, is de actie van de vrouw niet voor de bewakers te zien. De vrouw wordt namelijk geholpen door enkele handlangers, die de hele actie met borden afschermen.

Na de diefstal weet de vrouw doodleuk naar buiten te wandelen. Hoe de kip heeft gesmaakt, is niet bekend.

De vrouw in kwestie maakt deel uit van een groep kunstenaars met de naam Voina. Voina, Russisch voor 'oorlog', is verantwoordelijk voor veel opmerkelijke kunstprojecten. Zo wisten ze vorige maand nog het nieuws te halen door een enorme penis op een brug te schilderen.

Benieuwd naar het filmpje. De hele actie is hier te zien (NSFW!)

'Júlio Baptista onderweg naar Olympiakos'

AS Roma-spits Júlio Baptista mag zich binnenkort speler van het Griekse Olympiakos noemen, zo weet Sky Sports te melden. De Braziliaan behoorde het vorige seizoen bij de Romeinse ploeg vooral tot de reservespelers.

Mirko Vucinic en Francesco Totti stonden daarbij ook een stuk hoger in de pikorde, waardoor het voor Júlio Baptista erg moeilijk werd om een basisplaats te veroveren.

De komst van Adriano zal het Júlio Baptista in dat kader allerminst gemakkelijker maken. Volgens de laatste berichtgeving zou de oud-speler van Real Madrid en Arsenal dan ook binnen een paar uur een overstap maken naar de Griekse topclub.

Naar verluidt zal Olympiakos ongeveer vijf miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller betalen. Het zou de tweede grote aankoop van de Grieken binnen een aantal dagen zijn. Onlangs legde Olympiakos namelijk ook al Albert Riera van Liverpool vast.

Rotterdammer overlijdt na arrestatie

Een 45-jarige man is zaterdagnacht na zijn arrestatie overleden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht, waar hij onwel werd. Daarna werd de man naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht, waar hij overleed. De man uit Rotterdam bleek een hersenbloeding te hebben gehad, meldt de politie.

De man werd door agenten liggend in het Museumpark aangetroffen. De Rotterdammer stond gesignaleerd voor een eerder vergrijp. Een rechercheteam onderzoekt wat er precies gebeurd is.

Zes gewonden bij frontale botsing Tilburg

Bij een frontale botsing op de N261 in Tilburg zijn zondag zes mensen gewond geraakt. Twee auto's botsten frontaal op elkaar. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur op de Burgemeester Bechtweg ter hoogte van het Hazennest. Waarschijnlijk was een van de voertuigen op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Onder de zes gewonden zijn ook enkele kinderen.

Ferrari krijgt boete en moet naar WMSC

Het Formule 1-team van Ferrari heeft naar aanleiding van de teamorders in de grand prix van Duitsland door de wedstrijdleiding een boete opgelegd gekregen. Het team moet 100.000 euro betalen en zich later dit jaar voor de World Motor Sport Council verantwoorden. Deze beslist over verdere sancties.

Fernando Alonso kreeg dankzij de teamorders de leiding in de 48e ronde door teamgenoot Felipe Massa toegespeeld. Ferrari had even hiervoor over de boordradio tegen de Braziliaan geroepen dat Alonso sneller was dan hij. Na afloop van de race ontkende Alonso het gebruik van teamorders, maar de wedstrijdleiding was een andere mening toegedaan.

De stewards riepen teambaas Stefano Domenicali, teammanager Massimo Rivola, Alonso en Massa na afloop van de race op het matje. In een verklaring besloten de stewards dat de regels gebroken waren. Er werd op gewezen dat volgens regel 39.1 teamorders verboden zijn. Daarnaast werd regel 151c aangehaald, waarin staat dat de sport in diskrediet gebracht is.

Het is nog niet bekend wanneer de WMSC de zaak gaat behandelen.

[Upd] Grote explosie in flat Amsterdam Noord

In een flatgebouw in Amsterdam Noord is vanmiddag een grote explosie geweest. Volgens ooggetuigen liggen er door de explosie verschillende brandweerlieden op de grond.

De woning op de eerste verdieping waar de explosie heeft plaatsgevonden is van voor tot achter in een grote ravage veranderd. Brokstukken zijn 50 meter verderop terecht gekomen. Er is tenminste één persoon naar buiten geslingerd.

De brandweer was in eerste instantie aanwezig in de flat aan de Viermasterstraat om onderzoek te doen naar de gaslucht die er rond hangt.

Volgens een woordvoerder van de politie zou iemand in de flat een aansteker hebben gebruikt. De politie heeft de omgeving van de flat afgesloten.

Update 18:12

De vermoedelijke bewoner is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Er zijn ook minstens drie mensen die aan de overkant van de straat stonden, gewond geraakt. Ze kregen glas tegen zich aan. Het is niet bekend of deze mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. 

De explosie gebeurde in de woning zelf, de oorzaak ervan is nog niet bekend. Volgens de politie is er als gevolg van de explosie geen brand uitgebroken.

Explosie

Explosie

Explosie

Explosie

Explosie

Explosie
Foto's: FOK!fotograaf DigiPire

Alonso weet niets van teamorders

Fernando Alonso denkt niet dat Ferrari teamorders toegepast heeft in de grand prix van Duitsland. De Spanjaard haalde op Hockenheim na 48 ronden teamgenoot Felipe Massa in en kon zo de race winnen. Red Bull-rijder Sebastian Vettel legde beslag op plaats drie.

"Ik weet niet precies wat er gebeurd is. Ik zag alleen dat Felipe wat langzamer reed, dus maakte ik gebruik van de mogelijkheid en haalde hem in," zei Alonso op de vraag of er teamorders waren geweest. "In sommige delen van de race was ik duidelijk sneller, maar op een gegeven moment reed Felipe weg bij mij en Sebastian. Het is moeilijk te zeggen wie er uiteindelijk de snelste was."

[Video] Tienerborstjes massaal platgestreken

Hoewel borstontwikkeling bij tienermeisjes in veel Westerse landen wordt gezien als een teken van puberteit, denkt men er in Kameroen heel anders over. Daar laat een kwart van de meisjes hun priemende borstjes op pijnlijke wijze platstrijken. Hiermee hopen de inwoners van het Afrikaanse land het hoge aantal tienerzwangerschappen en aanrandingen de kop in te drukken.

Het vlakmaken van de nog kleine borsten gaat niet bepaald zachtzinnig. De voorgevel wordt namelijk vlakgestreken met onder andere lege kokosnoten en hete stenen.

De moeders van de meisjes denken dat hun barbaarse praktijken ervoor zorgen dat mannen zich niet meer tot hun hun dochters voelen aangetrokken. Kameroen telt namelijk veel zwangerschappen onder zeer jonge meisjes. Mede door het verbeterde voedingspatroon in het land, beginnen meisjes al op hun negende borsten te krijgen.

Hoewel de gevolgen naar het strijken van meisjesborsten nog niet goed zijn onderzocht, wijzen veel moeders deze methode af. Volgens hen kan het leiden tot tal van fysieke problemen, waaronder brandwonden en verminking, om nog maar niet te spreken over psychische problemen. Deze praktijken worden al vergeleken met vrouwenbesnijdenis en genitale verminking van vrouwen.


Een filmpje over deze barbaarse praktijken

Street Fighter 3: 3rd Strike komt terug

Naast de twee nieuwe Street Fighter-games die Capcom heeft aangekondigd (Street Fighter X Tekken en vice versa) zal het spel nu ook met een digitale release komen van Street Fighter 3: 3rd Strike. De game zal naar alle waarschijnlijkheid uitkomen op de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Capcom wilde niet vertellen of het hier ging om een HD-remake zoals zij hadden gemaakt van Street Fighter 2, of een port van de oude Dreamcast-versie zoals Marvel vs Capcom 2. Hij vertelde er ook nog bij dat het spel niet binnenkort uitkomt, waarschijnlijk zijn ze net begonnen met het maken van het spel.

Street Fighter

[Tour] Contador wint 97e editie, Cavendish wint rit

Alberto Contador is de winnaar geworden van de 97e Tour de France. De leidende positie van de Spanjaard kwam in de slotrit naar Parijs niet in gevaar en daardoor won de Astana-renner zijn derde Tour. De slotrit ging naar Mark Cavendish, maar de groene trui was voor Alesandro Petacchi, die tweede werd.

De eerste twee uur van de rit werd aan een wandeltempo van 25 kilometer per uur afgewerkt. Het meest opvallende aspect hiervan waren de shirts van RadioShack met daarop het nummer 28, wat stond voor de 28 miljoen mensen ter wereld die lijden aan kanker. De UCI vond de nieuwe shirts echter geen goed idee en sommeerde de Amerikaanse ploeg hun normale tricots aan te trekken.

Op de Champs-Élysées ging Astana tempo maken en dat werd daarna overgenomen door onder andere Koos Moerenhout, die zijn laatste Tour de France in Parijs ten einde bracht. Een eerste aanval kwam er met Lars Boom en Sylvain Chavanel, maar ze kregen geen ruimte van het peloton.

Vlak voor de eerste sprint reed een groep weg met Maarten Tjallingii en die bleven het peloton net voor, waardoor de sprinters geen punten behaalden voor de groene trui. Na die sprint reed er een nieuwe groep weg van elf man met onder andere Karsten Kroon daarin. Die groep, waar verder ook Tony Martin, Sandy Casar en Christian Knees inzaten, kreeg maximaal 25 seconden.

Onder aanvoering van Team Sky en HTC-Columbia kwam het peloton beetje bij beetje dichterbij. Knees vond het niet hard genoeg gaan in de kopgroep en sprong samen met Kroon en Nicky Sörensen weg. Het peloton hing met nog een ronde te gaan op amper tien seconden van de drie koplopers, waardoor een sprint toch oververmijdelijk leek.

Alessandro Petacchi zette zijn manschappen op kop om de laatste seconden dicht te rijden, wat op zes kilometer van de streep ook gebeurde. De laatste uitlooppoging was van Carlos Barredo, maar die kreeg niet meer dan 15 meter voorsprong, voordat hij werd ingelopen.

De aanloop naar de sprint liep vrij chaotisch en het was Cervélo dat als eerste uit de laatste bocht kwam. Cavendish sprintte echter iedereen uit het wiel en won, zoals verwacht, de massasprint, voor Petacchi en Julien Dean. Contador kwam in de grote groep over de streep en won dus zijn derde Tour de France.

 

Ryanair maakt noodlanding na botsing met vogels

Een Boeing 737 van Ryanair heeft zaterdag noodgedwongen moeten omkeren naar de Brusselse luchthaven Charleroi nadat het toestel in botsing was gekomen met een groep vogels. Dat heeft de luchthaven bekendgemaakt.

Vlak voor opstijgen vloog een vogel in een van de motoren van het toestel en de piloten besloten daarop uit veiligheidsoverwegingen rechtsomkeert te maken. Er waren geen gewonden. De passagiers, onderweg naar het Italiaanse Bergamo, konden met een andere vlucht mee.

Jong-A-Pin: "Ik speel nu echt om mijn toekomst"

Calvin Jong-A-Pin zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen alles op alles zetten om coach Ron Jans ervan te overtuigen dat hij in de selectie van sc Heerenveen thuishoort.

Het vorige seizoen speelde de verdediger op huurbasis voor Vitesse. Jong-A-Pin weet dat de druk steeds hoger wordt, maar hij is vastberaden om alsnog te slagen bij sc Heerenveen. "Ik speel nu echt om mijn toekomst. Laat dat duidelijk zijn, het liefst blijf ik bij Heerenveen", aldus de geboren Amsterdammer op de clubsite van sc Heerenveen.

Wanneer Jong-A-Pin toch niet in Friesland kan blijven dan geeft hij zijn carrière het liefste een vervolg in het buitenland. "Ik wil niet met een andere club weer in het Abe Lenstra Stadion spelen. Dat geeft een heel vreemd gevoel", zo laat de 24-jarige speler weten.

Het Cypriotische AEL Limassol toonde serieuze interesse in Jong-A-Pin, maar de voormalige Jong Oranje-international ziet hier niets in. "Al moet ik zeggen dat ik twijfelde toen ik het salaris zag... Haha, nee, ik doe het niet voor het geld. Ik ben nu 24 jaar, ik zou misschien wel voor zo'n optie kiezen als ik dertig jaar was geweest. Dan kan ik afbouwen, maar daar vind ik het nu wat te vroeg voor."

Ferrari moet zich bij wedstrijdleiding melden

Het Formule 1-team van Ferrari moet zich bij de wedstrijdleiding van de grand prix van Duitsland melden. Reden hiervoor is dat het Italiaanse team koploper Felipe Massa de opdracht gaf om teamgenoot Fernando Alonso voorbij te laten zodat de Spanjaard weer mee ging doen in het kampioenschap.

Massa kreeg op de boordradio van engineer Rob Smetley te horen dat Alonso sneller dan hem was en de vraag of hij dat begrepen had. De Braziliaan ging hierop aan de kant. Na afloop van de race kreeg Massa te horen dat hij het juiste besluit had genomen, maar werden er voor de teamorder ook excuses gemaakt.

Na de race sprak bijna de gehele Formule 1-wereld schande van de teamorders. Deze zijn verboden sinds Ferrari in de grand prix van Oostenrijk in 2002 Rubens Barrichello vlak voor de finish stil liet houden en Michael Schumacher liet winnen. Vanwege het verbod moeten de teammanager en de teambaas zich melden bij de stewards in Hockenheim.

[Tour] Relletje rond RadioShack bij start laatste rit

Het afscheid van Lance Armstrong van de Ronde van Frankrijk heeft nog voor de nodige ophef gezorgd. De zevenvoudig tourwinnaar wilde zijn tweede wielerleven afsluiten met een statement. Dat werd niet op prijs gesteld door de officials van de internationale wielrenunie UCI.

De 38-jarige Amerikaan en diens ploeggenoten van RadioShack droegen bij de start van de laatste etappe een zwart shirt met 28 erop. Aan de zijkant stond Livestrong vermeld, de organisatie waarmee de Amerikaan wereldwijd tegen de ziekte kanker strijdt. De 28 stond voor de 28 miljoen mensen die aan kanker lijden. Nog voor de officiële start moesten de shirts op last van de UCI uit. Regels zijn regels, kreeg Armstrong voor het laatst in zijn wielerleven te horen.

Door het gekrakeel rond het verwisselen van shirts en rugnummers liep de start van de rit een kwartier vertraging op en moest Armstrong na een zoekactie naar zijn officiële startnummer 21 in de achtervolging op het rustig peddelende peloton, dat er op de slotdag tot het bereiken van Parijs altijd een feesttocht van maakt.

Juryvoorzitter Francesco Cenere was onverbiddelijk. "Het is verboden van shirt te wisselen tijdens een ronde zonder toestemming van de UCI. De renners hebben de startlijst getekend in hun traditionele rode shirts en kwamen op het laatste moment in zwarte tricots aan de start. Ze moesten hun oude shirts aan, anders zouden ze uit de Tour worden gegooid."

Horner: "Duidelijkste teamorder ooit"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was duidelijk over de inhaalactie van Fernando Alonso op Ferrari-teamgenoot Felipe Massa in de grand prix van Duitsland eerder vandaag. "Dit was de duidelijkste teamorder die ik ooit zag."

Massa kreeg op driekwart van de race op de boordradio te horen dat teamgenoot Alonso sneller dan hem was. De Braziliaan besloot hierop plaats te maken voor zijn Spaanse teamgenoot die vervolgens de race won. Horner wijst er op dat de situatie identiek is aan die van de grand prix van Oostenrijk in 2002 toen Rubens Barrichello vlak voor de finishlijn aan de kant ging voor teamleider Michael Schumacher. Deze race zorgde ervoor dat teamorders verboden werden.

"Ik moet zeggen dat dit waarschijnlijk de duidelijkste teamorder was die ik ooit heb gezien. Vooral omdat het team zich naderhand bij één van zijn coureurs verontschuldigde. Ik ben benieuwd wat de wedstrijdleiding ervan vindt want juist vanwege het voorval in 2002 werd besloten bepaalde regels in te voeren om herhaling te voorkomen. De regels zijn helder: teamorders zijn verboden. En dit was volgens mij toch echt een teamorder. Massa was vandaag de beste van de twee," zei Horner tegen de BBC.

Marc Reus (deel 1)

Ik ben een enorm liefhebber van squash en sta dan ook regelmatig op de baan om mijn kunsten te vertonen. Nu zijn míjn kunsten niet spectaculair, maar ik ken iemand wiens vaardigheden oogstrelend zijn om naar te kijken.
Een openhartig gesprek met een voormalig topsquasher. Een gesprek over de liefde voor squash, over doorzettingsvermogen, over hoe squash in Nederland er qua promotie voor staat en natuurlijk over het spelletje zelf. Ik stel u voor: 

[IndyCar] Duno onder toezicht gesteld

De organisatie van de IndyCar Series heeft Milka Duno onder toezicht gesteld. Reden hiervoor is dat de Venezolaanse coureur veel langzamer is dan de rest van het veld, waardoor ze een potentieel gevaar vormt.

De reden dat Dale Coyne Racing Duno laat rijden is dat ze veel sponsorgeld meeneemt. Dit weekend in Edmonton is ze zes tot acht seconden per ronde langzamer dan de rest van het veld en dit is in meer races het geval. Het team hoopte dat ze door meer ervaring te krijgen sneller zou worden, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Daarom heeft ze bij de recente races ook niet meegedaan aan de kwalificaties.

De organisatie van de IndyCar Series heeft laten weten dat "Duno binnen afzienbare tijd een substantiële verbetering van haar rijderskwaliteiten in de rest van het jaar moet laten zien. Substantiële verbetering houdt in dat ze consistent moet voldoen aan de prestatiestandaarden die door de organisatie aangegeven worden. Op normale- en op stratencircuits wordt hiervoor een richttijd (107% van de leiders) en op ovals een richtsnelheid (10 mijl per uur langzamer dan de leidende auto) aangegeven. Andere verplichtingen zijn de wagenbeheersing en de interactie met andere auto's op het circuit."

Bij Dale Coyne Racing staat de positie van Duno inmiddels onder druk. Teambaas Randy Bernard zegt dat de raceklasse geloofwaardig moet zijn voor de fans. Hij voegt er wel aan toe dat hij niet wil dat er sponsoren door het wegsturen van de Venezolaanse weggejaagd worden.

Straaljagerpiloot overleeft flinke crash

Een 36-jarige Canadese straaljagerpiloot heeft vrijdag ternauwernood een crash overleefd. Vlak boven de grond raakte de CF-18 Hornet van de Canadese luchtmacht plotseling onbestuurbaar. Brian Rews kon net op tijd de schietstoel activeren voor zijn vliegtuig op de grond uiteenknalde.

De piloot was aan het oefenen voor een vliegshow dit weekend op een vliegveld in de buurt van Calgary. "Toen hij op lage hoogte het vliegveld kruiste, kreeg de CF-18 Hornet van de Canadese luchtmacht plots kuren", vertelt een andere piloot die getuige was van het ongeluk. "Meteen daarna zagen we dat de piloot zijn schietstoel gebruikte. Net op tijd, een oogwenk later sloeg het vliegtuig te pletter en veranderde het toestel in een enorme vuurbal."

Voor het leven van de ervaren piloot werd gevreesd, maar die vrees bleek gelukkig ongegrond. "De wind dreef zijn parachute in de richting van het brandende wrak. Maar uiteindelijk kwam hij ver genoeg van de vlammen neer. Hij leek oké, hij stond toch zelf rechtop", vertelt een ooggetuige.

Naar de oorzaak van de crash tast de luchtmacht nog in het duister. Voorlopig slaat het ontplofte toestel een gat van 35 miljoen euro in de portemonnee van de luchtmacht. "Zijn ego is behoorlijk beschadigd", laat zijn zus weten, die de piloot in het ziekenhuis opzocht. "Maar daar zit ik eerlijk gezegd niet mee. Het belangrijkste voor ons is dat hij heelhuids deze crash overleefde."

Het filmpje met de spectaculaire crash is hier te zien

Görges wint eerste WTA-titel

Voor de eerste maal in haar loopbaan heeft de Duitse speelster Julia Görges een toernooi uit de WTA Tour gewonnen. De 21-jarige Görges versloeg vanmiddag in de finale in Bad Gastein de Zwitserse Timea Bacsinszky met 6-1 en 6-4.

In de finale vanmiddag leek Görges weinig last te hebben van de partij eerder op de dag tegen de Française Alizé Cornet. Deze halve finale zou gisteren worden gespeeld, maar werd vanwege de aanhoudende regen verplaatst naar vanmorgen.

Van Bronckhorst zwaait af in De Kuip

Giovanni van Bronckhorst heeft vanmiddag in De Kuip afscheid genomen als profvoetballer. De 35-jarige Rotterdammer kreeg aan het einde van de eerste helft van de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Real Mallorca een publiekswissel. "Dit was 'm dan echt, de allerlaatste", sprak algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord tot Van Bronckhorst, die daarna een ereronde door het stadion liep.

Van Bronckhorst speelde zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord in 1993 tegen het toenmalige 'Dreamteam' van FC Barcelona. Na een periode te zijn verhuurd aan RKC Waalwijk voetbalde Van Bronckhorst tussen 1994 en 1998 in De Kuip. Via Glasgow Rangers (1998-2001), Arsenal (2001-2003) en FC Barcelona (2003-2007) keerde hij drie jaar geleden terug in Rotterdam. "Je hebt een fenomenale carrière achter de rug", concludeerde Gudde.

Van Bronckhorst kwam 106 keer uit voor het Nederlands elftal. De linksback was aanvoerder van Oranje op het afgelopen WK, waarbij Nederland de finale verloor van Spanje.


Goal Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay in halve finale WK 2010

Veel caravans bij controle overbeladen

Tijdens een caravancontrole zaterdag in het Limburgse Elsloo bleken ongeveer vijftien caravans te zwaar beladen. De caravans waren te zwaar om nog verder te mogen rijden. De eigenaars kregen een proces-verbaal opgelegd. In totaal werden 51 auto's met caravan gecontroleerd.

Een auto bleek te licht om een caravan te mogen trekken en een andere auto werd uit het verkeer gehaald omdat het voertuig te erg was doorgeroest. De inzittenden moesten de caravan verlaten en voor ander vervoer zorgen.

ManUnited begint zonder Ferdinand

Manchester United moet het in de eerste weken van het nieuwe voetbalseizoen nog doen zonder Rio Ferdinand. De aanvoerder van Engeland raakte in de aanloop naar het WK geblesseerd aan zijn knie. Ferdinand heeft volgens manager Alex Ferguson nog zes weken nodig om fit te worden, zo liet hij zondag weten op de website van ManUnited.

Ferguson kan bij de start van het seizoen, op 8 augustus om het Community Shield tegen Chelsea, ook nog niet beschikken over Michael Owen, Owen Hargreaves en Anderson. Hargreaves maakte in mei na ruim anderhalf jaar zijn rentree op het veld, maar kreeg daarna toch weer last van zijn knieën. De middenvelder werd eerder al aan beide knieën geopereerd. "Hij blijft bij zijn specialist in de Verenigde Staten totdat hij klaar is om weer te voetballen", aldus Ferguson.

[F1] Uitslag grand prix van Duitsland

Fernando Alonso heeft de grand prix van Duitsland op zijn naam geschreven. De Spanjaard kon de zege pakken dankzij een teamorder. Teamgenoot Felipe Massa eindigde op plaats twee. Red Bull-coureur Sebastian Vettel werd derde. Lewis Hamilton blijft het kampioenschap leiden.

Sebastian Vettel trainde gisteren naar de poleposition, nipt voor de Ferrari van Fernando Alonso. Op de tweede rij stonden de tweede Ferrari van Felipe Massa en de Red Bull van Mark Webber. De McLarens van Jenson Button en Lewis Hamilton stonden daarachter. Adrian Sutil moest na een versnellingsbakwissel als negentiende starten, terwijl de Virgins van Lucas di Grassi en Timo Glock na straffen achteraan begonnen.

De beste start was voor Felipe Massa die teamgenoot Fernando Alonso voorbleef. Vettel was meer bezig met Alonso, waardoor hij twee plaatsen inleverde. Lewis Hamilton kende een goede start en haalde voor de hairpin Webber in voor plaats vier. Michael Schumacher klom van plaats elf naar plaats acht. Bij de hairpin raakten de Toro Rosso's elkaar, waarbij Sébastien Buemi zijn achtervleugel verloor en op moest geven. Adrian Sutil (Force India) kreeg een nieuwe voorvleugel, terwijl ook Jaime Alguersuari binnenkwam. Jarno Trulli reed langzaam en moest opgeven.

Force India haalde Sutil en Vitantonio Liuzzi voor de tweede maal binnen, waardoor beiden achteraan kwamen te liggen. Reden hiervoor was dat beiden met de banden die voor de andere coureur bestemd waren rondreden. Vooraan reden de Ferrari's de snelste rondetijden en liepen weg bij het veld. Trulli werd weer de baan opgestuurd, maar de Italiaan kreeg geen tempo in zijn Lotus.

Na twaalf ronden was de eerste van de toppers die stopte Vettel. De Duitser kwam als zesde terug op de baan, voor Robert Kubica. Een ronde later volgde Alonso die zo voor de Red Bull-coureur bleef. Ook Webber werd binngengehaald, maar hij viel terug naar plaats negen, achter Nico Rosberg, maar voor Kamui Kobayasi.

Na zestien ronden was van de toppers Button de enige die nog niet gestopt was. Massa reed erachter op plaats twee, maar werd hevig onder druk gezet door Alonso. Vettel volgde daarachter, terwijl Kubica Hamilton, Rosberg en Webber ophield.

Button had een lange eerste stint, waardoor hij veel tijd won op enkele coureurs die achter hem reden. Massa leek niet het vertrouwen te hebben in de harde banden, terwijl Alonso het gat met zijn teamgenoot dichtreed. Ook Vettel kwam dichterbij. Achterblijvers zorgden ervoor dat Alonso een inhaalpoging bij Massa kon wagen, maar de Braziliaan verdedigde goed ten opzichte van zijn teamgenoot. Button maakte uiteindelijk toch zijn stop en hij kwam als vijfde naar buiten, achter Hamilton, maar voor Webber.

Opvallend was dat Massa na het incident het tempo weer had gevonden en een gat van twee seconden op Alonso creëerde. Laatstgenoemde zag wel Vettel dichterbij komen. Verder naar achteren zette Vitaly Petrov voor plaats elf de druk vol op Michael Schumacher. De Rus kwam bij de hairpin tekort, waardoor de Duitser weer lucht had.

De Ferrari's waren halverwege de race duidelijk de snelste auto's op de baan, terwijl Vettel genoegen moest nemen met plaats drie. Hamilton kon niet aandringen bij de Duitser, maar had in plaats daarvan McLaren-teamgenoot Button en Webber in zijn spiegels. Op ruime afstand daarachter hield de nog niet gestopte Williams van Nico Hülkenberg het veld op. Hij moest na 35 ronden zijn plaats inleveren aan De la Rosa die zelf ook nog moest stoppen. De andere Williams van Barrichello worstelde ook met het tempo en lag op plaats veertien.

Na veertig ronden had Alonso het gat naar Massa weer dichtgereden tot een seconde. De leider in de race had veel last van het verkeer, waardoor hij veel tijd inleverde. Verder naar achteren moest Webber een gat laten vallen ten opzichte van Button. Waarschijnlijk had hij koelingsproblemen in de auto.

Na 48 ronden kreeg Massa het bericht dat Alonso sneller was dan hij, waarna de Braziliaan zijn teamgenoot even later voorbij liet gaan. Reden hiervoor was dat Alonso ver voor ligt op zijn teamgenoot in het kampioenschap en er in de race een lange rij auto's voor de Ferrari's opdoemde. Vettel was op dat moment iets sneller dan de leiders, waardoor hij de druk erop hield.

Terwijl de leiders zich door een grote groep auto's een weg baanden, spinde Lucas di Grassi. De Braziliaan kon echter wel verder rijden, maar parkeerde even later zijn bolide in de pits. De la Rosa haalde voor plaats dertien Nico Hülkenberg in en opende direct daarna de aanval op Barrichello.

Alonso baande zich eenvoudig een weg door het verkeer en pakte een grote voorsprong op Massa die onder druk van Vettel kwam te staan. Verder naar achteren raakte De la Rosa na zestig ronden bij het inhalen van achterblijver Heikki Kovalainen de bolide van de Fin en moest binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel. Voor Kovalainen was de race voorbij.

Na 67 ronden kwam Alonso als eerste over de streep, voor Ferrari-teamgenoot Massa en Red Bull-coureur Vettel. Hamilton werd vierde, voor Button, Webber, Kubica, Rosberg, Schumacher en Petrov.

Voorlopige uitslag

Pos. Rijder Team Tijd
1 Fernando Alonso Ferrari 1:27:38.844
2 Felipe Massa Ferrari +4.196
3 Sebastian Vettel Red Bull Racing +5.121
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +26.896
5 Jenson Button McLaren-Mercedes +29.482
6 Mark Webber Red Bull Racing +43.606
7 Robert Kubica Renault +1 Ronde
8 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix +1 Ronde
9 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix +1 Ronde
10 Vitaly Petrov Renault +1 Ronde
11 Kamui Kobayashi Sauber +1 Ronde
12 Rubens Barrichello Williams +1 Ronde
13 Nico Hulkenberg Williams +1 Ronde
14 Pedro de la Rosa Sauber +1 Ronde
15 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso +1 Ronde
16 Vitantonio Liuzzi Force India F1 +2 Ronden
17 Adrian Sutil Force India F1 +2 Ronden
18 Timo Glock Virgin Racing +3 Ronden
19 Bruno Senna HRT F1 Team +4 Ronden
DNF Heikki Kovalainen Lotus F1 +11 Ronden
DNF Lucas Di Grassi Virgin Racing +17 Ronden
DNF Sakon Yamamoto HRT F1 Team +48 Ronden
DNF Jarno Trulli Lotus F1 +64 Ronden
DNF Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso +66 Ronden


Voorlopige stand bij de coureurs

Pos. Rijder Team Punten
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 157
2 Jenson Button McLaren-Mercedes 143
3 Sebastian Vettel Red Bull Racing 136
4 Mark Webber Red Bull Racing 136
5 Fernando Alonso Ferrari 123
6 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 94
7 Robert Kubica Renault 89
8 Felipe Massa Ferrari 85
9 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 38
10 Adrian Sutil Force India F1 35
11 Rubens Barrichello Williams 29
12 Kamui Kobayashi Sauber 15
13 Vitantonio Liuzzi Force India F1 12
14 Vitaly Petrov Renault 7
15 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 7
16 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 3
17 Nico Hulkenberg Williams 2
18 Pedro de la Rosa Sauber 0
19 Heikki Kovalainen Lotus F1 0
20 Karun Chandhok HRT F1 Team 0
21 Lucas Di Grassi Virgin Racing 0
22 Bruno Senna HRT F1 Team 0
23 Jarno Trulli Lotus F1 0
24 Timo Glock Virgin Racing 0
25 Sakon Yamamoto HRT F1 Team 0


Voorlopige stand bij de constructeurs

Pos. Team Punten
1 McLaren-Mercedes 300
2 Red Bull Racing 272
3 Ferrari 208
4 Mercedes Grand Prix 132
5 Renault 96
6 Force India F1 47
7 Williams 31
8 Sauber 15
9 Scuderia Toro Rosso 10
10 Lotus F1 0
11 HRT F1 Team 0
12 Virgin Racing 0

Treinen NS rijden beter op tijd

In het tweede kwartaal van dit jaar reed 95 procent van de treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) op tijd. Dat wil zeggen dat ze minder dan vijf minuten vertraging hadden. En dat is voor het eerst over een kwartaal gemeten het geval, zo meldde NS zondag.

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de punctualiteit van de treinen van NS juist laag uit, op 92,7 procent. Dat kwam door het winterweer, waar de treinen niet zo goed tegen bestand bleken.

Wel zagen de spoorwegen nu in de oordelen van de klant terug dat er een schoonmaakstaking was geweest. Net iets meer dan de helft van de klanten gaf NS het rapportcijfer 7 of hoger voor reinheid, waar dat in hetzelfde kwartaal vorig jaar de 60 procent naderde.

Over de hele linie gaf 76 procent van de klanten NS een 7 of hoger voor het op tijd rijden, beschikbaarheid van stoelen, informatie, reinheid, veiligheid en service.

In het tweede kwartaal reed 98,8 procent van de treinen. Dat was bijna een procentpunt meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar en ongeveer even hoog als in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Gewonden door explosie in Bangkok

Door een explosie bij een bushalte in het winkelgebied in het centrum van Bangkok zijn zondag zeker negen mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk.

De explosie vond plaats in hetzelfde gebied waar duizenden mensen wekenlang betoogden tegen de regering van Thailand. De bewuste bushalte bevindt zich tegenover Central World, een winkelcentrum dat door de betogers in mei in brand werd gezet.

Zondag vond in Bangkok een tussentijdse verkiezing plaats, die beschouwd wordt als een referendum over de politieke onrust waarin het land al lange tijd verkeert.

Farrar twee jaar langer bij Garmin

Tyler Farrar heeft zijn contract met Garmin voor twee jaar verlengd. De Amerikaanse sprinter rijdt sinds 2008 voor de Amerikaanse ploeg, en heeft nu bijgetekend tot 2012. Dit weet de Franse sportkant L'Equipe te melden.

Farrar boekte dit jaar al vier etappeoverwinningen. Hij won twee etappes in de Ronde van Italië, alsmede het eindklassement en puntenklassement in de Delta Tour Zeeland.

Guti na 25 jaar weg bij Real Madrid

Na 25 jaar trouwe dienst vertrekt Ivan Guti bij Real Madrid. De 33-jarige Spaanse aanvaller verkast waarschijnlijk naar het Turkse Besiktas.

Toen Guti acht jaar was, begon hij bij de jeugdopleiding van de Koninklijke. Tien jaar later maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Hij veroverde met Real Madrid vijf landstitels en drie keer de Champions League. In 542 duels wist Guti 86 maal te scoren.

Schumacher: "Testverbod Formule 1 belachelijk"

Michael Schumacher heeft geen goed woord over voor het testverbod dat al bijna twee jaar van kracht is in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen mocht in zijn eerste periode als formule 1-coureur nog onbeperkt testen.

"Als je weet op welk hoog niveau we ons bevinden, maar toch de enige sport zijn waarin tijdens het seizoen niet getest mag worden, dan is dat belachelijk", zei de 41-jarige Duitser voorafgaand aan de grand prix van Duitsland op Hockenheim.

De internationale autosportfederatie FIA heeft testen tijdens het seizoen verboden om de hoge kosten in de Formule 1 te drukken. Schumacher beaamde op Hockenheim dat de situatie vroeger wat overdreven was. "De topteams reden soms wel 90.000 testkilometers tijdens het seizoen. Maar de huidige nul kilometer is helemaal idioot. Er moeten een aantal tests worden toegestaan. Ik hoop dat we hier een oplossing voor vinden."

Schumacher, na drie jaar terug in de Formule 1, kan wel wat testkilometers gebruiken. De recordkampioen presteert vooralsnog ondermaats met zijn Mercedes. Schumacher gaf eerder deze week toe de wereldtitel uit zijn hoofd te hebben gezet. "Maar dat doel wil ik volgend jaar wel proberen te bereiken", aldus Schumi.

Ribéry na roerige zomer terug in München

Franck Ribéry heeft zich vandaag gemeld bij trainer Louis van Gaal. De Franse middenvelder stond na een roerige zomer weer op het trainingsveld bij zijn club Bayern München. Ribéry stelde met Frankrijk op het WK zwaar teleur, liet zich vervolgens opereren aan zijn lies en zat tot slot afgelopen week vast op een politiebureau in Parijs voor verhoor over zijn aandeel in een seksschandaal.

"Hij heeft het moeilijkste jaar uit zijn carrière achter zich", zei sportief directeur Christian Nerlinger vandaag dan ook treffend. Ribéry werkt in München verder aan zijn herstel na de operatie. Van Gaal hoopt dat de creatieve Fransman op 20 augustus bij de start van het nieuwe seizoen in de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg inzetbaar is.

Behalve Ribéry meldde vandaag ook de Argentijn Martin Demichelis zich bij Van Gaal. De Nederlandse trainer moet nog een week wachten op acht Duitse internationals en de Nederlandse WK-gangers Mark van Bommel, Arjen Robben en Edson Braafheid. Bij gebrek aan spelers zette Van Gaal gisteren tijdens een oefenwedstrijd zelfs de conditietrainer van Bayern in.

Nooit meer een Loveparade na ramp Duisburg

Nooit meer een Loveparade. Dat hebben de autoriteiten en organisatie van het dansevenement in Duitsland besloten na de tragedie, die zaterdag aan negentien bezoekers het leven kostte. Voor 2011 stond het evenement gepland in Gelsenkirchen.

Zestien van de negentien dodelijke slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om twaalf Duitsers en vier personen uit Nederland, Australië, China en Italië tussen de twintig en veertig jaar oud. Zeker 342 mensen raakten gewond toen paniek uitbrak in de menigte op weg naar het festivalterrein.

"Dit ongeval is zo verschrikkelijk, dat het niet in woorden te vatten is", zei Adolf Sauerland, burgemeester van stadsdistrict Duisburg, tijdens een persconferentie zondag. Hij bezoekt zondag gewonden in de ziekenhuizen in de omgeving. Het is onduidelijk wat hun gezondheidstoestand is en wat hun nationaliteit is.

De autoriteiten wilden geen uitspraken doen over wie schuld heeft aan het drama. Pas als het onderzoek van het Duitse Openbaar Ministerie (OM) is afgerond kan over mogelijke fouten in de voorbereiding en uitvoering van de Loveparade gesproken worden.

De veiligheid is voorafgaand aan het evenement doorgenomen daaruit zouden geen mogelijke problemen aan het licht zijn gekomen. Het festivalterrein kon maximaal 300.000 mensen herbergen maar volgens eerdere schattingen waren 1,4 miljoen mensen op en onderweg naar het terrein. De politie kon dat aantal niet bevestigen.

Het is de eerste keer dat het technofestijn, dat in 1989 is ontstaan in Berlijn, grote veiligheidsproblemen heeft opgeleverd ondanks dat het eind jaren negentig circa 1,5 miljoen mensen trok.

Honkballers morgen tweemaal in actie

De Nederlandse honkballers zullen morgen tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland tweemaal in actie komen. De organisatie van het toernooi maakte vandaag bekend dat de wegens regenval gestaakte wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Tsjechië geheel overgespeeld moet worden.

Nederland leidde met 2-0, maar zal morgen om 10:30 uur weer vanaf nul moeten beginnen. Morgenavond start om 18:30 uur het duel tegen het gastland Duitsland.

Boullier: "Renault niet in financiële problemen"

Teambaas Eric Boullier heeft de geruchten dat het Formule 1-team van Renault in de financiële problemen zit ontkend. Volgens de geruchten zou het team F1-baas Bernie Ecclestone gevraagd hebben om de commerciële gelden voor 2011 vervroegd te mogen ontvangen, iets wat de andere teams tegengehouden hebben.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport hebben de recente sponsordeals niet genoeg bijgedragen aan het binnenbrengen van geld, terwijl de betalende coureur Vitaly Petrov slechts één miljoen euro heeft binnengebracht. Naar verluidt had de Rus ongeveer vijftien miljoen beloofd.

"Dat zijn de gebruikelijke spelletjes die gespeeld worden om ons imago te schaden. Er is niets over te zeggen, er zijn geen problemen," zei Boullier tegen persbureau AFP.

Wel geeft hij toe dat de ontwikkeling van de bolide vertraging oploopt omdat er niet genoeg geld voorhanden is om nieuwe delen te ontwikkelen. "Ik moest geld uitgeven om de R30 te voltooien en de ontwikkeling van de R31 te starten. Zoals bij een normaal bedrijf heb ik de aandeelhouders gevraagd om ons te helpen. We hebben televisiegelden die er aan zitten te komen, dus waarom deze niet eerder opeisen?"

"We hebben drie sponsoren voor de auto vastgelegd en er zitten nog twee aan te komen. Gun ons wat tijd, want als je een contract tekent dan wordt het geld de volgende ochtend nog niet meteen overgemaakt."

Görges naar finale Bad Gastein

De Duitse Julia Görges heeft zich vanmorgen voor de finale geplaatst van het WTA-toernooi in Bad Gastein. Görges won in de halve eindstrijd met 6-1 en 6-4 van de Française Alize Cornet.

Overigens zou deze wedstrijd gisteren worden gespeeld, maar aanhoudende regen gooide roet in het eten.

Later vandaag speelt de Duitse de finale tegen Timea Bacsinszky. De Zwitserse versloeg gisteren de Oostenrijkse Yvonne Meusburger met 1-6, 6-4 en 6-3.

Pool weigert eigen traktatie te betalen

Een 29-jarige Pool kreeg vrijdagmiddag in een winkel in Heemskerk een boete opgelegd nadat hij weigerde te betalen voor een flesje drinken en twee gebakjes. Tijdens het boodschappen doen had de man deze al opgedronken en opgegeten. Hij heeft de overige boodschappen wel betaald. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De man kreeg een boete opgelegd en is inmiddels vrijgelaten. Het flesje drinken en twee gebakjes zijn nog steeds niet betaald.

[GP2] Uitslag Race 2 Hockenheim

Sergio Perez heeft op de Hockenheimring de tweede GP2-race op zijn naam geschreven. De Mexicaan bleef in Duitsland Oliver Turvey en Adrian Zaugg voor. Giedo van der Garde werd uiteindelijk als negende afgevlagd.

Turvey mocht van poleposition vertrekken, maar kwam slecht weg en zag zowel Zaugg als Marcus Ericsson voorbijkomen. Turvey passeerde Ericsson echter weer bij de hairpin, waarna de race voor de Zweed in een drama eindigde nadat hij in de tweede ronde zijn voorvleugel verloor en binnen moest komen voor een nieuwe.

In de tweede ronde was het Zaugg die bij de hairpin in de fout ging en plaats één verloor aan Turvey. Perez had ondertussen duidelijk de beste auto van het veld en reed vele coureurs voorbij. Nadat hij ook Turvey gepasseerd was, reed de Mexicaan onbedreigd naar de overwinning. Kampioenschapsleider Pastor Maldonado kwam niet aan de finish nadat hij na een mislukte inhaalactie van Romain Grosjean de Fransman raakte en beiden hierdoor uitvielen.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Sergio Perez Addax 38:02.071
2 Oliver Turvey iSport International +6.338
3 Adrian Zaugg Trident Racing +8.111
4 Jules Bianchi ART Grand Prix +13.576
5 Sam Bird ART Grand Prix +14.940
6 Dani Clos Racing Engineering +17.090
7 Luca Filippi Super Nova International +17.380
8 Michael Herck DPR +21.280
9 Giedo van der Garde Addax +22.490
10 Christian Vietoris Racing Engineering +23.700
11 Giacomo Ricci DPR +24.530
12 Alberto Valerio Coloni Motorsport +27.980
13 Luiz Razia Rapax +28.230
14 Ho-Pin Tung DAMS +29.197
15 Vladimir Arabadzhiev Coloni Motorsport +32.532
16 Max Chilton Ocean Racing Technology +37.938
17 Charles Pic Arden International +40.261
18 Davide Valsecchi iSport International +41.174
DNF Romain Grosjean DAMS +3 Ronden
DNF Pastor Maldonado Rapax +3 Ronden
DNF Rodolfo Gonzalez Arden International +4 Ronden
DNF Johnny Cecotto Jr. Trident Racing +13 Ronden
DNF Marcus Ericsson Super Nova International +25 Ronden
DNF Fabio Leimer Ocean Racing Technology +26 Ronden


Stand na Hockenheim

Pos. Rijder Team Punten
1 Pastor Maldonado Rapax 66
2 Sergio Perez Addax 45
3 Dani Clos Racing Engineering 43
4 Jules Bianchi ART Grand Prix 39
5 Giedo van der Garde Addax 27
6 Sam Bird ART Grand Prix 24
7 Charles Pic Arden International 23
8 Luiz Razia Rapax 20
9 Oliver Turvey iSport International 18
10 Davide Valsecchi iSport International 17
11 Marcus Ericsson Super Nova International 11
12 Michael Herck DPR 10
13 Fabio Leimer Ocean Racing Technology 8
14 Giacomo Ricci DPR 8
15 Jerome d` Ambrosio   7
16 Adrian Zaugg Trident Racing 6
17 Christian Vietoris Racing Engineering 5
18 Alberto Valerio Coloni Motorsport 4
19 Johnny Cecotto Jr. Trident Racing 3

Red Dead Redemption kaapt kopers van UFC 2010

THQ heeft afgelopen maand teleurstellende cijfers gepubliceerd voor hun tweede UFC Undisputed-game. Vorig jaar waren de verkopen bijna 50 procent beter. Jon Rooke, marketing director in Groot-Brittannië, heeft de volgens hem meest logische verklaring voor dit verlies: "That's largely down to Red Dead Redemption," dus Red Dead Redemption is hier de grote boosdoener.

Volgens Jon Rooke heeft Rockstar een redelijk groot deel van hun marktaandeel weggekaapt. Daar waar Undisputed 2010 2,6 miljoen games kon leveren had Rockstar er 5 miljoen beschikbaar, "taking a lot of consumer dollars."


"Ik ging naar de winkel voor UFC, maar Red Dead zag er toch stoerder uit."

De Cler: "Denk dat ik beter ben dan Lumb"

Tim de Cler heeft er een concurrent bij in de verdediging van Feyenoord. Aankoop Michael Lumb beschouwt hij echter nog niet als een bedreiging.

Feyenoord huurt komend seizoen de Deense linkerverdediger Michael Lumb van Zenit Sint-Petersburg. Een concurrent voor Tim de Cler in eerste instantie.

"Mijn situatie verandert niet", zegt De Cler echter in Voetbal International. "Ik wist wel dat de club een extra linksback zocht, omdat ze vinden dat die positie na het vertrek van Van Bronckhorst onderbezet is", legt De Cler uit.

"Ik raak er niet van in de war. Ik heb een doel: spelen. En dat gaat gebeuren. Die nieuwe jongen is nog erg jong en bovendien denk ik dat ik beter ben. Ik ben 31 jaar, topfit nu, heb me in het verleden op deze plek bewezen en zelfs het Nederlands elftal gehaald."

"Als ik gewoon normaal doe, vertrouwen krijg en voel, moet ik zonder problemen de plek van Gio kunnen overnemen", besluit De Cler. "Ik heb altijd zonder morren geaccepteerd dat hij als linksback de voorkeur kreeg boven mij. Ik vond alleen wel dat we ook samen hadden kunnen spelen: hij op het middenveld, ik als back."

Juanes en meer in Rock Band DLC van komende week

Sinds Rock Band uit is, komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week trakteert Harmonix ons op niet één maar twee packs, namelijk van de band Avenged Sevenfold en van de Spaanse zanger Juanes, die iedereen kent van zijn zomerhit van een aantal jaar geleden, La Camisa Negra.

Avenged Sevenfold – “Nightmare”
Avenged Sevenfold – “Scream”
Avenged Sevenfold – “Seize the Day”
Juanes – “A Dios le Pido”
Juanes – “Fíjate Bien”
Juanes – “Gotas de Agua Dulce”
Juanes – “La Camisa Negra”
Juanes – “Mala Gente”
Juanes – “Yerbatero”


De liedjes zijn niet te downloaden voor Lego Rock Band


De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 27 juli voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf woensdag 28 juli voor de PlayStation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het 'Juanes Pack 01' is in zijn volledigheid te downloaden voor 800 MS Points of €7,99 en het 'Avenged Sevenfold Pack 01' is in zijn volledigheid voor 440 MS Points of €3,99 te downloaden.

Daily Star verspreidt leugens over Rockstar

De Engelse tabloid-krant Daily Star heeft zijn excuses naar Rockstar toe aangeboden naar aanleiding van een controversieel bericht over een nieuwe GTA-game, dat achteraf gelogen bleek te zijn. Volgens de Daily Star zou Rockstar van plan zijn om een nieuwe game in de GTA-franchise te baseren op de gebeurtenissen rondom ene Raoul Moat. Raoul Moat was een crimineel die begin deze maand na het uitzitten van een gevangenisstraf prompt zijn ex-vriendin, haar nieuwe vriend en een politieagent heeft aangevallen met een jachtgeweer met afgezaagde loop, waarna er vervolgens een klopjacht op hem werd begonnen die eindigde met de zelfmoord van Raoul Moat.

De rectificatie van de Daily Star hield een uitgebreide verontschuldiging in naar Rockstar toe, waarbij de krant toegaf dat er geen enkele poging gedaan was om de feiten en bronnen voor het artikel te checken. De Daily Star heeft verder een nog onbekend geldbedrag voor geleden schade overgemaakt naar Rockstar, die dat geheel aan goede doelen heeft geschonken. Rockstar heeft vervolgens bekendgemaakt dat hiermee de zaak afgesloten is en er verder niet meer op zal reageren.

Hieronder een vertaling van de volledige tekst:

"Op 21 juli hebben we een artikel gepubliceerd waar we claimden dat videogames-ontwikkelaar Rockstar Games van plan was om een versie van hun populaire Grand Theft Auto videogame-serie uit te brengen genaamd 'Grand Theft Auto Rothbury'. We publiceerden ook iets waarvan we claimden dat dat de cover voor deze game zou worden, hebben familieleden die getroffen zijn door de recente tragedie om reacties gevraagd en hebben Rockstar Games bekritiseerd om hun plannen.

We hebben geen poging gedaan om de accuraatheid van het verhaal voor de publicatie te checken en hebben geen contact met Rockstar Games opgenomen voor we tot publicatie overgingen. We hebben ook geen vragen gesteld over waarom in een goed verkopende en kritisch hoogstaande fictieve game-serie men zou besluiten een van hun meest populaire games te baseren op deze verschrikkelijke echte misdaad. 

We hebben nu geaccepteerd dat er nooit enige plannen van Rockstar Games waren om zo'n game uit te brengen en dat het artikel gelogen was. We bieden onze excuses aan voor het publiceren van het artikel gebruikmakende van de valse cover, ons eigen commentaar hierover en het vragen naar commentaar van rouwende familieleden. We bieden zonder reservering onze verontschuldigingen aan en we hebben ons voorgenomen onze claims niet te herhalen. We hebben ons ook voorgenomen om een substantieel bedrag voor geleden schade aan hen te betalen, dat ze aan een goed doel zullen doneren"

GTA Rothbury

Doden bij overstromingen in Indonesië

Minstens 21 mensen zijn zondag in de Indonesische provincies Maluku en Zuid-Kalimantan omgekomen. Zij werden getroffen door overstromingen en grondverschuivingen die werden veroorzaakt door de hevige regenbuien.

Een grondverschuiving in het Oosten van Maluku richtte de meeste schade aan. Huizen werden compleet verwoest en er vielen achttien doden. In Zuid-Kalimantan vielen drie doden en wordt nog iemand vermist. Meer dan drieduizend families zijn zaterdag door het natuurgeweld getroffen.

Indonesië wordt jaarlijks van juni tot en met augustus getroffen door hevige regenbuien, de zogeheten moussonregen. De buien veroorzaken dan overstromingen en grondverschuivingen waarbij tientallen doden vallen.

Stanford nieuwe teammanager bij Williams

Dickie Stanford keert terug als teammanager bij Williams. De Brit had de afgelopen vijf jaar een functie op de fabriek van de renstal, in Grove.

Stanford was eerder tussen 1994 en 2005 al teammanager van Williams en maakte tijdens die periode de wereldtitels van Damon Hill en Jacques Villeneuve van dichtbij mee. Vijf jaar geleden deed hij een stapje terug binnen het team en de afgelopen jaren gaf hij de leiding aan het testteam. Stanford zal nu terugkeren op de paddock als vervanger van Tim Newton, die aan de slag gaat in de fabriek.

Stanford zal vanaf de grand prix in België, de functie volledig overnemen.

Neil Patrick Harris in Spider-Man: Shattered Dimensions-video's

Spider-Man heeft al een behoorlijke stapel aan games gekregen en deze stapel wordt dit jaar nog groter. Op 1 september zal Spider-Man: Shattered Dimensions verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en Nintendo DS.

In Spider-Man: Shattered Dimensions krijgt Spider-Man te maken met verschillende dimensies waarin hij verschillende vormen aanneemt. In elke dimensie zal Spider-Man een andere voice-actor krijgen. Zo komt de legendarische Dan Gilvezan voorbij in de futuristische dimensie. Josh Keaton, die we onder andere kennen van games als Kingdom Hearts, Ninja Gaiden en No More Heroes, sprak de stem in van Ultimate Spider-Man.

Hou je vast, want ook de van How I Met Your Mother bekende Neil Patrick Harris zal de stem van Spider-Man in gaan spreken. Of deze Spider-Man een Playbook heeft of zich aan de Bro Code zal houden is nog niet bekend.

Deze drie kerels zijn te horen in de onderstaande video's. Het betreft de intro van de game alsmede twee cinematics van verschillende dimensies.

Vijftig graven vernield in Heerde

Op een begraafplaats in het Gelderse Heerde zijn vijftig graven vernield. De vernielingen zijn volgens een politiewoordvoerder vermoedelijk zaterdagnacht aangericht. Wie dit heeft gedaan is niet bekend.

De politie kreeg rond 10.00 uur een melding over de aangerichte vernielingen. Verschillende grafstenen zijn omgetrapt en ook moesten plantjes en bloemen die op de begraafplaats staan het ontgelden. Niet alle graven op het terrein zijn vernield.

De politie onderzoekt de zaak.

Krajicek naar tweede kwalificatieronde Stanford

Michaëlla Krajicek heeft gewonnen in de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in Stanford. Krajicek, die als vierde geplaatst is voor het kwalificatietoernooi, rekende eenvoudig af met Valerie Tetreault: 6-1, 6-1. De Canadese staat niet op de plaatsingslijst.

Krajicek speelt in de tweede kwalificatieronde, van de in totaal drie, tegen Natalie Grandin. De Zuid-Afrikaanse won haar partij van de Amerikaanse Lindsay Burdette met 6-4, 6-2.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Edmonton

Will Power heeft de poleposition gepakt in de straten van Edmonton in de IndyCar Series. De Australische Penske-coureur domineerde de kwalificatie en bleef teamgenoot Helio Castroneves en Ganassi-rijders Scott Dixon en Dario Franchitti ruim voor.

In het eerste deel van de kwalificatie bleek de eerste groep duidelijk de sterkere groep te zijn. Zo gingen de drie Penske-rijders door, evenals Franchitti en Justin Wilson. De overige rijders streden om één plaats, een strijd die gewonnen werd door Raphael Matos. In de tweede groep was het al snel voorbij voor Tony Kanaan die over de grens ging en zijn bolide met een kapotte linker achterwielophanging moest parkeren. Dixon kon zich eenvoudig voor het tweede deel plaatsen. Hij kreeg Simona de Silvestro, Ryan Hunter-Reay, EJ Viso, Hideki Mutoh en Tomas Scheckter mee.

In het tweede deel van de kwalificatie kwalificeerden Power en Castroneves zich eenvoudig voor de Fast Six. Daarachter sloegen Dixon, Briscoe, Franchitti en Viso pas op het laatste moment toe. Zij dreven zo alsnog Hunter-Reay, Wilson, De Silvestro en Matos uit de Fast Six.

Omdat slecht weer dreigde ging Power in het laatste deel van de kwalificatie meteen naar buiten om een snelle tijd te rijden. De Australiër brak het ronderecord en zorgde er zo voor dat geen van de andere coureurs meer aan zijn tijd kon komen. Catroneves probeerde het nog wel, maar kwam net als de andere rijders tekort.

Uitslag kwalificatie

Pos Coureur Team Tijd
1 W. Power Penske 1:00.713
2 H. Castroneves Penske + 0.076
3 S. Dixon Ganassi Racing + 0.527
4 D. Franchitti Ganassi Racing + 0.535
5 R. Briscoe Penske + 0.667
6 E. Viso KV Racing + 0.900
7 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 0.831
8 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 0.847
9 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 0.876
10 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 0.989
11 H. Mutoh Newman/Haas + 1.481
12 T. Scheckter Dreyer & Reinbold + 2.163
13 T. Sato (R) KV Racing + 1.206
14 M. Moraes KV Racing + 1.420
15 P. Tracy KV Racing + 1.614
16 Mo. Andretti Andretti Autosport + 1.434
17 M. Romancini (R) Conquest Racing + 1.706
18 A. Lloyd Dale Coyne + 1.508
19 A. Tagliani FAZZT + 1.811
20 B. Baguette (R) Conquest Racing + 1.807
21 D. Patrick Andretti Autosport + 1.867
22 D. Wheldon Panther + 2.027
23 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 2.038
24 T. Kanaan Andretti Autosport geen tijd
25 M. Duno Dale Coyne geen tijd

FOK!games: Tofste baas - dag 19

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

LeChuck (Monkey Island)
LeChuck, de piraat die in de Monkey Island-reeks het leven van Guybrush Threepwood lastig maakt. Zelf heeft hij geen leven, want hij is een zombiepiraat. Hij wil heel graag met Elaine Marley trouwen, waar hij al levend een oogje op had. Of hem dat ooit zal lukken, is twijfelachtig, zombies vallen over het algemeen niet goed bij vrouwen.

The End (Metal Gear Solid 3)
Een sluipschutter die meer dan 100 jaar oud is en door het mos dat op zijn lichaam groeit uren, dagen of weken kan blijven liggen wachten om op het goede moment toe te slaan. Dat is The End, baas uit Metal Gear Solid 3. Het gevecht met The End speelt zich af in een gigantische open ruimte waarbij je continu op moet letten of hij je niet in zijn vizier heeft. Door zijn goede camouflage is The End moeilijk te spotten. Alleen zijn papegaai, glimmend hoofd en gesnurk als hij weer eens in slaap was gevallen, konden zijn positie verklappen. Het gevecht met The End is een duidelijk voorbeeld van hoe een snipergevecht moet zijn en staat daardoor in onze lijst.

Bowser (Mario-serie)
Wie Mario zegt, zegt eigenlijk ook meteen Bowser. Deze aartsvijand van de besnorde loodgieter komt vrijwel in elke Mario-game terug. In de meeste games doet hij zijn best om Princess Peach te ontvoeren, maar in andere games strijdt hij tegen Mario en zijn vrienden in kartraces en tennismatches. Wat Bowser zo speciaal maakt is moeilijk uit te leggen want de gevechten met hem zijn vaak niet erg speciaal en ook heeft hij niet heel erg veel diepgang. Toch heeft Bowser bij de meesten een warm plekje in het hart en is hij één van de meest bekende games-bazen aller tijden.

LechuckThe EndBowser

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Tomb Raider-kleding voor je avatar

Ben je een groot van Lara Croft en haar avonturen in diepe grotten en exotische locaties? Dan kan je nu een gat in de lucht springen want Lara Croft komt nu ook naar je avatar en je dashboard. Er zullen verschillende kledingstukken voor je avatar beschikbaar worden en ook nog eens een aantal thema's voor je dashboard.

De DLC zal tussen de 40 en 240 microsoft points gaan kosten en zal vanaf 29 juli beschikbaar zijn. Hieronder alvast een impressie.

KledijKledijKledijKledij

Brazilië en Rusland in finale World League

De finale van de World League gaat tussen de volleybalploegen van Brazilië en Rusland. De titelverdediger uit Zuid-Amerika bereikte de eindstrijd door Cuba in de halve finale met 3-1 te verslaan: 21-25 25-19 25-21 25-20. Rusland won in het Orfeo Superdomo van het Argentijnse Cordoba met overtuigende cijfers van Servië: 26-24 25-15 25-20.

Deze finale betekent een herhaling van de eindstrijd van 2007. Brazilië won toen met 3-1. In totaal kwamen de twee grootmachten elkaar al drie keer tegen in de finale van het prestigieuze landentoernooi; Rusland won alleen in 2002. De Brazilianen gaan vanavond voor hun negende World League-titel en kunnen daarmee een record neerzetten.

De Nederlandse volleyballers waren in de groepsfase een van de tegenstanders van Brazilië. Oranje zorgde toen voor een sensatie door de titelverdediger op eigen bodem met 3-0 te verslaan.

[GP3] Uitslag Race 2 Hockenheim

Esteban Gutierrez heeft de tweede GP3-race op de Hockemheimring gewonnen. De Mexicaan bleef in de race die achter de safety car eindigde Daniel Juncadella en Stefano Coletti voor. De Nederlanders Nigel Melker en Renger van der Zande vielen door verschillende incidenten uit.

Juncadella mocht van poleposition vertrekken en hij hield die plaats na de start vast. Gutierrez kende een goede start en klom naar plaats twee ten koste van Mirko Bortolotti. Daarachter ging het in de eerste ronde mis voor zes coureurs. Van der Zande viel hierbij uit na een spin in de hairpin, terwijl Tobias Hegewald de auto van Oliver Oakes van achteren ramde. Laatstgenoemde kon wel doorrijden.

Ook Pal Varhaug en Rio Haryanto liepen schade op en vielen uit. Simon Trummer was te wild bij een inhaalactie op Roberto Merhi, want de Zwitser lanceerde zich over de bolide van de Italiaan heen. Beiden vielen hierdoor uit. Om de rommel op te ruimen werd de safety car naar buiten gestuurd.

Pas in de achtste ronde volgde een herstart. Juncadella kwam onder druk te staan van Gutierrez, maar wist ondanks een foutje toch de leiding te behouden. Een ronde later wist Gutierrez na wederom een fout van Juncadella de leiding te pakken in het Motodrom. Melker probeerde ondertussen bij de hairpin Ivan Lukashevich in te halen, maar verremde zich en reed vol tegen de auto van Leonardo Cordeiro, waarna de race voor beiden voorbij was.

Felipe Guimaraes had de derde plaats weer van Coletti overgenomen, maar ging wijd, waardoor de Monegask de plaats weer terug kon pakken. In de slotfase van de race schatte James Jakes bij een inhaalpoging de situatie verkeerd in en reed tegen de bolide van Josef Newgarden aan. Hiervoor kwam de safety car naar buiten. Doru Sechelariu reed tijdens deze neutralisatie tegen de auto van Oakes aan, waardoor het rechte stuk bezaaid was met brokstukken en de coureurs onder de safety car moesten finishen.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Esteban Gutierrez ART Grand Prix 32:14.652
2 Daniel Juncadella Tech 1 Racing +0.357
3 Stefano Coletti Tech 1 Racing +1.110
4 Mirko Bortolotti Addax Team +1.684
5 Robert Wickens Status Grand Prix +6.404
6 Pedro Nunes ART Grand Prix +7.896
7 Felipe Guimaraes Addax Team +8.635
8 Alexander Rossi ART Grand Prix +9.532
9 Daniel Morad Status Grand Prix +9.880
10 Michael Christensen MW Arden +12.924
11 Pablo Sanchez Lopez Addax Team +14.841
12 Dean Smith Carlin Motorsport +15.583
13 Ivan Lukashevich Status Grand Prix +16.593
14 Lucas Foresti Carlin Motorsport +18.273
15 Miki Monras MW Arden +19.588
16 Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +20.708
17 Nico Muller Jenzer Motorsport +21.804
18 Doru Sechelariu Tech 1 Racing +23.552
19 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +24.029
20 Josef Newgarden Carlin Motorsport +25.485
DNF Oliver Oakes Atech CRS GP +1 Ronde
DNF James Jakes Manor Racing +4 Ronden
DNF Leonardo Cordeiro MW Arden +8 Ronden
DNF Nigel Melker Mücke Motorsport +8 Ronden
DNF Rio Haryanto Manor Racing +16 Ronden
DNF Roberto Merhi Atech CRS GP +16 Ronden
DNF Renger van der Zande Mücke Motorsport +17 Ronden
DNF Simon Trummer Jenzer Motorsport +17 Ronden
DNF Pal Varhaug Jenzer Motorsport +17 Ronden
DNF Tobias Hegewald Mücke Motorsport +17 Ronden


Stand na Hockenheim

Pos. Rijder Team Punten
1 Esteban Gutierrez ART Grand Prix 64
2 Robert Wickens Status Grand Prix 34
3 Alexander Rossi ART Grand Prix 26
4 James Jakes Manor Racing 23
5 Nico Muller Jenzer Motorsport 23
6 Rio Haryanto Manor Racing 21
7 Daniel Morad Status Grand Prix 15
8 Roberto Merhi Atech CRS GP 12
9 Miki Monras MW Arden 12
10 Pal Varhaug Jenzer Motorsport 10
11 Dean Smith Carlin Motorsport 10
12 Stefano Coletti Tech 1 Racing 9
13 Felipe Guimaraes Addax Team 9
14 Jean-Eric Vergne Tech 1 Racing 9
15 Lucas Foresti Carlin Motorsport 7
16 Mirko Bortolotti Addax Team 7
17 Daniel Juncadella Tech 1 Racing 6
18 Renger van der Zande Mücke Motorsport 6
19 Tobias Hegewald Mücke Motorsport 6
20 Nigel Melker Mücke Motorsport 4

Epic Mickey komt als comic

De makers van de alternatieve Disney-game Epic Mickey zijn niet alleen van plan om Mickey naar de Wii te laten komen. Ook voor de iPhone, PSP en op papier komt er een comic uitgave met de titel Epic Mickey.

Het verhaal van de comic, genaamd Tales of the Wasteland, zal om het karakter Oswald the lucky rabbit gaan. het verhaal is een proloog op het verhaal van de game en zal het verhaal wat meer uitdiepen.

Je kunt hier alvast wat screenshots bekijken.

Epic Mickey Comic

Afdankertje Ajax voor 14 miljoen euro naar Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft Filipe Luis Kasmirski overgenomen van Deportivo La Coruña. De oud-Ajacied kost Atlético liefst veertien miljoen euro. De linksback speelde in 2004 op huurbasis voor Ajax. Hij wist niet door te breken in de hoofdmacht van de Amsterdammers en speelde louter wedstrijden in Jong Ajax.

Doordat hij zijn arm brak tijdens zijn verhuurperiode in Amsterdam kon hij de clubleiding niet overtuigen. Na een half jaar bij Ajax vertrok hij naar Zuid-Amerika om te spelen voor het Uruguayaanse CA Rentistias. Hij verdiende een transfer naar het tweede elftal van Real Madrid en maakte daar indruk op Deportivo La Coruña. Daar werd hij een basisspeler met deze transfer als gevolg.

Felipe moet alleen nog de medische keuring doorstaan. Wanneer hem dat lukt tekent hij een contract voor vier seizoenen bij Atlético.

Fish naar finale na zege op Roddick

De Amerikaan Mardy Fish heeft zich gisteravond, lokale tijd, geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in Atlanta. Landgenoot Andy Roddick, die als eerste geplaatst was, moest met 7-6 (5), 6-3 het hoofd buigen. In de eindstrijd treft de als zesde geplaatste Fish in John Isner opnieuw een landgenoot.

Isner rekende in zijn halve finale in drie sets af met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-3, 6-7 (7), 6-3. De Amerikaan is als tweede geplaatst voor het toernooi in eigen land. Anderson stond niet op de plaatsingslijst. De finale wordt vanavond, lokale tijd, gespeeld.

Grachtengordel wellicht werelderfgoed

Komende week beslist de VN-commissie voor werelderfgoed of de Amsterdamse grachtengordel een plekje op de werelderfgoedlijst krijgt. Nederland telt reeds acht werelderfgoedlocaties.

De commissie vergadert tot en met dinsdag 3 augustus in Brazilië. Er wordt beslist over zes natuurgebieden, 24 culturele locaties en twee gemengde locaties. Het antwoord kan 'ja', 'nee' of 'misschien' zijn. Een eventuele afwijzing is definitief en voor altijd.

De molens bij Kinderdijk hebben al een plaatsje op de lijst gekregen. (Foto: FOK!)

25 juli, wat gebeurde er zoal vandaag?

25 juli is helaas een dag met een paar ernstige rampen. Zo vond er dertig jaar geleden een treinramp plaats in het Groningse Winsum. Negen mensen vonden hierbij de dood.

Tien jaar geleden stortte er een Concorde neer bij Parijs. Deze vliegramp eiste maar liefst 113 mensenlevens.

Ondanks alles nog wel een leuk vliegtuigfeitje. Het is vandaag 101 jaar geleden dat Louis Blériot als eerste Het Kanaal overvliegt.

Uiteraard weer een paar felicitaties. Groot feest in het Wassenaarse bejaardentehuis. Connie Breukhoven aka Vanessa wordt al weer 59. Paul Groot, bekend van Koefnoen en Matt LeBlanc, beter bekend als Joey uit Friends worden allebei 43 vandaag. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Nog geen 18+ rating in Australië

Elk land of regio heeft zo zijn eigen rating-systeem waarmee games een leeftijdsaanduiding krijgen zodat ouders kunnen zien of sommige games wel geschikt zijn voor hun kroost. In Australië zou er deze zomer worden gesproken over een uitbreiding op het huidige rating-systeem maar die gesprekken zijn nu uitgesteld.

In Australië bestaat er een rating-systeem met als hoogste leeftijdscategorie 16+. Doordat er geen categorie voor 18+ bestaat, worden games voor volwassenen uit Australië verbannen of wordt er hevige censuur toegepast. Meest recente voorbeeld hiervan is Left 4 Dead dat niet ongecensureerd in de winkels mocht liggen.

De Australia's Standing Committee of Attorneys-Generals (SCAG) had deze zomer rond de tafel willen gaan zitten om een 18+ rating mogelijk te maken. Deze gesprekken zijn nu tot november uitgesteld omdat er op dit moment verkiezingen zijn. De Australische gamers zullen dus nog even moeten wachten voordat zij ook games voor volwassenen mogen gaan spelen.

Rock Band 3 komt met nieuwe artiesten en hun liedjes

Ontwikkelaar Harmonix heeft tijdens de Comic-Con zes nieuwe artiesten en hun nummers bekendgemaakt voor hun aankomende game Rock Band 3. De soundtrack voor Rock Band 3 zal 83 liedjes bevatten en de DS-versie 25. Rock Band 3 komt op 26 oktober uit voor de Xbox 360, PS3, Wii en DS.

De volgende zes artiesten zijn bekendgemaakt:

  • Marilyn Manson - Beautiful People
  • B-52S - Rock Lobster
  • Def Leppard - Foolin
  • Tears for Fears - Everybody Wants to Rule the World
  • Filter - Hey Man Nice Shot
  • Foreigner - Cold as Ice

Bekijk hier de volledige van de tot nu toe bekende line-up van Rock Band 3 en bekijk hieronder nog een filmpje van IGN met uitleg over de echte gitaar in Rock Band 3.

 

DVD: Roué Verveer - Voorwaardelijk Vrij

Roué Verveer is een cabaretier waarvan ik tot nu toe altijd gezegd heb dat het mij niets leek en dat ik weinig zin had om naar zijn voorstellingen te gaan. Toen ik het aanbod kreeg zijn nieuwe dvd te reviewen twijfelde ik dus of ik het moest doen of niet. Uiteindelijk besloot ik er toch voor te gaan omdat mijn mening puur op gevoel gebaseerd was en niet op feiten.

Stevens ziet eerste thuisduel in het water vallen

Red Bull Salzburg heeft gisteravond geen competitiewedstrijd kunnen spelen. De ploeg van coach Huub Stevens moest in eigen huis aantreden tegen Wacker Innsbruck, maar de scheidsrechter moest besluiten om het duel af te lasten.

Na langdurige regenval nam de leidsman het besluit. Salzburg besloot onlangs om het kunstgrasveld in het stadion te vervangen door echt gras. Het drainagesysteem kon de hevige regenval echter niet aan.

"Natuurlijk vinden we het jammer dat het duel niet doorgaat. We hadden graag gespeeld", reageert coach Stevens op het besluit van de scheidsrechter. "Ook voor ons ritme was het belangrijk om te spelen. Maar we maken er het beste van en gaan nu trainen op ons trainingscomplex."

Wanneer het duel ingehaald wordt, is momenteel nog onbekend. Salzburg kende een valse start in de competitie. De ploeg van de Nederlandse oefenmeester speelde met 0-0 gelijk tegen Kapfenberg. Wel bereikte de ploeg de volgende ronde in de voorronde van de Champions League.

Ook Nederlands slachtoffer Loveparade

Een Nederlandse 22-jarige man is om het leven gekomen bij de paniek die zaterdag uitbrak bij de Loveparade in het Duitse Duisburg. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondagmorgen te horen gekregen van de Duitse autoriteiten, aldus een woordvoerder van het departement.

De woonplaats van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. Het dodental in Duitsland is inmiddels opgelopen tot negentien.

"Hitman 5 niet voor kerst 2011"

Veel gamers zitten al sinds 2006 te wachten op Hitman 5. Velen zullen hun geuk dan ook niet op hebben gekund toen vorige week ineens twee posters opdoken waarbij Number 47 te zien was met het jaartal 2011. Toch zullen we nog even moeten wachten tot de nieuwe Hitman in de winkels zal liggen.

De vijfde game met huurmoordenaar Number 47 zal op z'n vroegst met kerst 2011 in de winkels liggen. Dat heeft een insider bij IO gezegd tegen Eurogamer. Dat betekent dat we dus wellicht nog tot 2012 moeten wachten op Hitman 5.

Hitman 5

Verkleedpartij in Super Street Fighter IV

Street Fighter IV en Super Street Fighter IV hebben samen al meer dan vier miljoen stuks verscheept en daarmee ook een grote community gecreëerd. En in deze community is er blijkbaar een grote vraag naar nieuwe, alternatieve kleding voor de vechters. Capcom kan dit niet negeren en er zal dus meer komen.

Er zijn op de Comic-Con in Amerika twee dia's getoond met daarop de nieuwe kleding, helaas zijn er nog geen officiële plaatjes beschikbaar dus heb ik alleen nog twee onduidelijke plaatjes van de dia's. We zien onder andere een Cammy in een catsuit en Chun-Li met haar Alpha-outfit.

Nieuwe kledingNieuwe kleding

Piqué: "Ik beloof dat we door zullen gaan met winnen"

Gerard Piqué heeft in zijn loopbaan bijna alle prijzen al gewonnen die hij maar kan winnen. Ondanks dat heeft de verdediger van Barcelona nog altijd honger naar meer prijzen.

"Ik weet zeker dat Guardiola ons niet zal toestaan om het rustig aan te doen", zegt de Spaanse verdediger tegenover Barça tv. "Als we geen titels pakken dit jaar, zal dat niet zijn omdat wij te weinig ambitie hebben. Ik beloof dat we door zullen gaan met winnen."

In de Spaanse competitie strijden jaarlijks alleen Real Madrid en FC Barcelona mee om de titel. Afgelopen seizoen eindigde de nummer drie op meer dan twintig punten achter Real Madrid en Barcelona.

"Het beste voor het voetbal zou zijn als het niet tussen twee clubs zou gaan. Barça en Real Madrid zijn zeker de beste twee clubs in de competitie zowel wat betreft de begroting, als de kwaliteit van de selecties, maar het zou beter zijn als de competitie competitiever zou zijn", aldus Piqué.

Moordenaar Panama is mogelijk Nederlander

Een man in Panama die wordt verdacht van de moord op vier mensen in het Midden-Amerikaanse land komt mogelijk uit Nederland. De Panamese autoriteiten proberen contact op te nemen met de politie in Nederland over de zaak.

De vermoedelijke dader William Adolfo Cortez Reese, alias Wilde Bill, en zijn echtgenote Jane zijn voortvluchtig. "Cortez komt mogelijk uit Nederland. We weten niet zeker wat zijn identiteit is. We hebben een vals paspoort gevonden", verklaarde het hoofd van de Panamese onderzoekspolitie Javier Carrillo tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. Panamese media publiceerden eerder een kopie van het paspoort.

Een van de slachtoffers is een Amerikaanse vrouw die in Panama woonde. Haar lichaam lag begraven op het erf van de woning van Cortez. Carrillo vermoedt dat Cortez mensen vermoordde om hun eigendommen over te nemen. De Amerikaanse was eigenares van een hotel.

Slachtoffers busongeluk Spanje willen rust

Het is vrijdag een jaar geleden dat er aan de Spaanse Costa Brava een bus verongelukte met daarin Nederlandse toeristen. Zes personen kwamen om het leven en tientallen passagiers belandden in een ziekenhuis. Volgens Sundio Group, de organisatie waarmee de getroffenen op reis waren, vindt er geen officiële herdenking plaats.

"Mensen willen met rust worden gelaten", zei financieel directeur Marcel Neomagus. Volgens hem heeft van de gewonden bijna niemand blijvend letsel overgehouden aan het ongeluk. "Van één kind weten we het nog niet. Hij heeft waarschijnlijk wel functieverlies in zijn been. Dat kunnen we pas definitief vaststellen als hij is volgroeid." De meeste schadezaken zijn volgens Neomagus inmiddels afgehandeld.

Het ongeval gebeurde in het noordoosten op tolweg C-32 tussen Barcelona en de badplaats Lloret de Mar. De bus was op de terugweg van een dagje Barcelona naar de badplaatsen waar de vakantiegangers verbleven. In totaal zaten er 65 passagiers in het voertuig plus de Spaanse chauffeur.

Onder de doden waren vier licht verstandelijk gehandicapten. Zij maakten deel uit van een groep van zestien deelnemers en drie begeleiders. Volgens directeur Leo Duijvestijn van de stichting Het Buitenhof uit Gouda, die de reis had georganiseerd, heeft er in oktober al een uitgebreide herdenkingsplechtigheid plaatsgevonden voor deze groep. Hierbij waren ook de nabestaanden en familie van de slachtoffers aanwezig. "We hebben toen geprobeerd er min of meer een streep onder te zetten."

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag wordt de twintigste en laatste etappe verreden in de Tour de France. Het klassement is in zijn plooi gevallen en het enige interessante wat nog rest is de strijd om de groene trui. Op de Champs-Élysées in Parijs zal er worden gesprint om de dagzege en om de meest begeerde trui onder de sprinters.

Longjumeau
Longjemeau mag voor het eerst de Tour de France begroeten. Het stadje kent net iets meer dan 21.000 inwoners en ligt twintig kilometer van Parijs.

Parijs
Parijs, de Lichtstad, is de traditionele finishplaats van de Tour de France. Er wordt nu al voor het 35e jaar op rij op de Champs-Élysées gefinisht, waarvan veel etappes in een sprint eindigden.

De meest memorabele finish was echter in 1989 toen Laurent Fignon en Greg LeMond in een tijdrit moesten uitmaken wie de Tour de France zou gaan winnen. Het werd uiteindelijk een secondenspel, waarin LeMond aan het langste eind trok. Het verschil in het klassement was slechts acht seconden, het kleinste verschil tussen de nummers één en twee ooit.


Etappebeschrijving
De slotrit heeft de laatste jaren een zelfde verloop. Het eerste deel wordt meestal gebruikt voor grappen en grollen op de fiets, waarna er in Parijs op het parcours hard gekoerst zal gaan worden. Dit zal dit jaar niet anders zijn.

Er is dit jaar gekozen voor een relatief korte slotrit, waardoor Parijs al snel bereikt zal worden en dus eerder gekoerst zal gaan worden. Uiteindelijk zal het waarschijnlijk dus gaan uitdraaien op een massasprint. Mark Cavendish was vorig jaar de winnaar van de slotrit.

Profiel


Algemeen klassement na de negentiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 89.16,27
2 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 0,39
3 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,01
4 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 3,40
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 6,54
6 Robert Gesink
Rabobank + 9,31
7 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 10,15
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 11,37
9 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 11,54
10 Chris Horner (VS) RadioShack + 12,02
52 Koos Moerenhout Rabobank + 1:40,45


FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Cavendish
* Dean, Rojas, Freire, Petacchi, McEwen, Freire, Ciolek, Hushovd, Boasson Hagen

Mafia 2 demo komt in augustus

Ontwikkelaar 2K Games heeft aangekondigd dat er op tien augustus een demo voor Mafia 2 zal verschijnen op de Xbox 360, PS3 en de PC. In Mafia 2 gaan we terug naar de jaren '40 en '50 waar we in de fictieve stad Empire Bay leven als Vito Scaletta en eigenhandig meemaken hoe hard de wereld van de Amerikaanse Mafia kan zijn.

In de demo kunnen we het Buzzsaw-level spelen waarin Vito en zijn vrienden, Joe en Henry, de opdracht krijgen om een gangster genaamd 'The Fat Man' te laten verdwijnen. Het spel doorkruist de jaren '40 en '50, maar de demo zal zich afspelen in de zomer van de jaren '50. We zullen in de demo veel actie zien maar ook een stuk van de stad Empire Bay.

Mafia 2 komt uit in Europa op 27 augustus.

Nieuw insect kwam in boomkluit naar Nederland

De 'kraakcicade' (cicada orni), een insect dat onlangs voor het eerst in Nederland is aangetroffen, is in de boomkluit van uit Frankrijk geïmporteerde grote iepen naar Nederland gekomen. Dat blijkt uit onderzoek van bioloog Baudewijn Odé zo heeft radioprogramma Vroege Vogels zondag heeft bekendgemaakt. Inmiddels heeft hij al vier van die beesten waargenomen.

Odé had het insect in een boom ontdekt vlakbij het Amsterdamse museum De Hermitage. Hij stelde voor het dier 'kraakcicade' te noemen naar het geluid dat hij voortbrengt. Odé zegt zeker vier mannetjes te hebben waargenomen en heeft een huidje van een van de uitgekropen larven gevonden.

Bent dacht na over beëindigen interlandloopbaan

Darren Bent heeft er serieus over nagedacht om zijn interlandloopbaan afgelopen zomer te beëindigen. De 26-jarige aanvaller uit Engeland was uitermate teleurgesteld over de beslissing van bondscoach Fabio Capello om hem niet mee te nemen naar het WK in Zuid-Afrika.

De spits van Sunderland werd nog wel geselecteerd om mee te gaan naar het trainingskamp welke Engeland had belegd in Oostenrijk. "Dat zag ik als een belangrijk gebaar", zegt Bent in de Engelse media.

Na het trainingskamp verwachtte de aanvaller dat hij mee mocht naar Zuid-Afrika. Het liep echter anders. "Hij nam me mee op trainingskamp, gaf me 45 minuten de tijd en omdat ik niet twee keer kon scoren, was dat het dan. Dat deed pijn, ik kan niet ontkennen hoe ik me toen voelde", gaat Bent verder met zijn verhaal.

"Mensen zeggen me dat ik in de pikorde ben gestegen na de resultaten in Zuid-Afrika. Al wat ik zelf kan doen, is doorgaan, in mezelf blijven geloven en goals maken. Ik ga Engeland niet opgeven om wat er in deze zomer heeft plaatsgevonden", besloot Bent.

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Ik presenteer jullie de wekelijkse Japanse verkoopcijfers van 12 juli tot en met 18 juli.

We zien deze week zes nieuwe games, waarvan drie voor de PSP, opmerkelijk want hoewel de PSP het goed doet in Japan staan er weinig PSP games in de top tien. Wii Party zakt naar de vierde plek want de eerste drie plaatsen zijn vergeven aan drie nieuwkomers.

 
Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 DS
Fire Emblem: New Mystery of the Emblem - Hero of Light and Shadow 136.367
2 Wii Dragon Quest: Monster Battle Road Victory 135.783
3 PS3 Jikkyou Powerful Pro Baseball 2010 120.199
4 DS Wii Party 112.850
5 PSP
Last Ranker 60.757
6 PSP
Jikkyou Powerful Pro Baseball 2010 51.778
7 DS
Inazuma Eleven 3: World Challenge!! 46.014
8 PS3
White Knight Chronicles: Awakening of Light and Darkness 34.285
9 DS Harvest Moon: Twin Villages 20.269
10 PSP
Momotaro Railway Tag Match: Friendship - Cooperation - Winning Volume! 18.614
Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.

Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
26.786 +2.365
2 DSi XL
25.884 -3.032
3 Wii
22.239 -2.365
4 PS3
19.473 +1.128
5 DSi
16.318 -1.038
6 Xbox 360
5.936 +248
7 DS Lite
4.895 -97
8 PS2
1.507 -51
9 PSP Go
1.155 +109
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP

131.149

27.941
DS 202.650 47.097
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL).

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 301.217 48.921
Microsoft - 5.936
Nintendo 451.283 69.336
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.115.112 14.782.445
PS3 794.143 5.295.510
Wii 865.788 10.470.987
DSiXL 682.916 1.189.823
DSi 469.057 4.808.003
DS Lite
126.608 17.974.364
Xbox 360
117.593 1.327.265
PSP GO
39.962 115.717
PS2 48.437 21.658.614
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

Handheld Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.155.074 14.898.162
DS 1.278.581 30.557.661
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de twee handhelds van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

Reeds 19 doden door paniek Loveparade

Het dodental als gevolg van gedrang gisteren tijdens de Loveparade staat inmiddels op negentien. Een politiewoordvoerder spreekt verder over 342 gewonden. Hoe de gewonden eraan toe zijn, is nog onduidelijk.

Er ontstond paniek in een tunnel, die als toegangsweg naar het evenemententerrein diende, toen een aantal mensen van een brandtrap naar beneden viel en in de menigte belandde. Vervolgens probeerden mensen op alle mogelijke manieren weg te komen, waarbij dus negentien mensen zijn omgekomen.

Het festivalterrein was berekend op maximaal 500.000 bezoekers, maar volgens schattingen waren er ongeveer 1,4 miljoen mensen op het evenement afgekomen. Onder de bezoekers waren ook veel Nederlanders. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan nog niet zeggen of er ook Nederlanders onder de slachtoffers zijn. Een politiebron meldt dat er een Nederlander onder de doden is, schrijft de Volkskrant.

De Abendzeitung en Der Spiegel hebben foto's online staan.

Hodgson: "Talent Aguilani nooit ter discussie gestaan"

Alberto Aquilani was een dure aankoop van Liverpool, maar heeft nog niet weten te overtuigen bij Liverpool. Manager Roy Hodgson heeft vertrouwen in de Italiaan.

Door blessures kon de voormalige speler van AS Roma niet veel spelen. "Alberto's talent heeft nooit ter discussie gestaan. Het is duidelijk voor iedereen dat hij een begaafde voetballer is. De grootste teleurstelling voor hem is dat hij hier arriveerde met een blessure die heel veel tijd vergde om te genezen", zegt Hodgson op de clubwebsite van Liverpool.

"Hij heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen gebruikt om alle teleurstellingen achter zich te laten en zijn vertrouwen te vergroten, maar wat ik de afgelopen drie weken heb gezien was bemoedigend", vervolgt de manager. "Je kunt elke dag zien dat hij hard werkt om zijn fitheid te verbeteren. Hij wil duidelijk het niveau halen dat hij liet zien voordat hij bij Liverpool kwam en dat is een goed teken."

A20 Vlaardingen afgesloten door brandend hooi

De snelweg A20, ter hoogte van Vlaardingen (Zuid-Holland), is zondagochtend in beide richtingen korte tijd afgesloten geweest wegens brandend hooi. Het vuur veroorzaakte veel rookoverlast in de omgeving. Dat meldde de brandweer zondagochtend vroeg.

Rond 07.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Een kleine dertig hooibalen stonden in brand ter hoogte van de oprit Holysingel. Tegen het ochtendgloren wisten brandweerlieden de balen hooi met een shovel uit elkaar te trekken waarna het vuur gemakkelijk kon worden geblust.

De hooibrand was in de directe omgeving goed te ruiken, de wind blies de rook Vlaardingen in. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk. De balen lagen naast de snelweg, na het maaien van het gras.

VS en Zuid-Korea beginnen legeroefening

De Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn begonnen aan hun gezamenlijke legeroefening, ondanks dreigementen van Noord-Korea kernwapens in te zullen zetten tegen de "provocaties". Het Amerikaanse vliegdekschip USS George Washington verliet zondag samen met andere schepen de Zuid-Koreaanse haven van Busan naar de Japanse Zee, berichtte het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De militaire oefening ten oosten van het Koreaanse schiereiland duurt vier dagen. Ongeveer achtduizend militairen, tweehonderd vliegtuigen en twintig marineschepen nemen deel aan de training.

De oefening moet "een heldere boodschap aan Noord-Korea sturen dat zijn agressieve gedrag moet stoppen", zeiden de ministers van Defensie Robert Gates (VS) en Kim Tae-young (Zuid-Korea) eerder deze week. Volgens Zuid-Korea torpedeerde Noord-Korea in maart een Zuid-Koreaans oorlogsschip, waardoor 46 bemanningsleden omkwamen. Noord-Korea ontkent dat.

Noord-Korea dreigt standaard met oorlog in reactie op legeroefeningen van de twee bondgenoten, die het stalinistische regime "repetitie voor oorlog" noemt.

Familiefoto's Brits koningshuis op internet

Het Britse koningshuis deelt sinds zondag familiefoto's met het grote publiek via foto-website Flickr. Dat heeft een woordvoerster van de koninklijke familie zondag bekendgemaakt.

Op de website zijn ruim zeshonderd foto's geplaatst, die vanaf nu continu aangevuld worden. Naast foto's uit het recente nieuws, zijn er ook babyfoto's te vinden van de koningin en officiële portretfoto's van koning George VI. Een van de oudste foto's op de website is die van koningin Victoria en prins Albert, genomen in Buckingham Palace in het jaar 1854.

Volgens een woordvoerster is Flickr het nieuwste middel van de Britse koninklijke familie om mee te gaan met de tijd. In 2007 lanceerde het Britse koningshuis al een eigen videokanaal op YouTube. Sinds 2009 is het koningshuis ook actief op berichtenwebsite Twitter. De foto's van de Britse koninklijke familie zijn hier te zien.

Liefhebbers van de Nederlandse koninklijke familie moeten het doen met een videokanaal op YouTube, dat in maart werd gelanceerd. Het kanaal biedt zowel historisch als actueel beeldmateriaal over het werk van leden van het Koninklijk Huis. De oudste beelden zijn van de dag van de inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 17-07 tot en met 23-07-2010.

Aangezien er vorige week maar één game op de releaselijst stond is er geen grote verandering opgetreden in de top tien. Er zijn twee games die terugkomen in de top tien en opmerkelijk is dat Crackdown 2 er nu alweer uit is.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 Wii
Super Mario Galaxy 2
1
7
2 PS3
Red Dead Redemption 2 10
3 Xbox 360
Red Dead Redemption 4 10
4 PS3
COD: Modern Warfare 2 5 16
5 Wii
New Super Mario Bros 9 34
6 DS
Pokemon Soulsilver
 3 6
7 Wii
Mario Kart
RE
3
8 DS
Pokemon Heartgold
6
5
9 PC
Pro Cycling Manager 2010 10 2
10 PC
The Sims 3/Ambities
RE 6
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Wekelijkse releaselijst week 29

Releaselijst week 29, 19-07-2010 t/m 25-07-2010, Europese retailgames.

Komkommertijd is uitgebroken maar gelukkig zien we deze week in plaats van één game op zes verschillende platformen, drie games op één platform.

DS

  • Cats & Dogs: Revenge of Kitty Galore (Speel als de filmkarakters in deze actie/avonturen-game)
  • Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies (Een traditionele RPG waarbij je je karakters kunt customizen)
  • Zhu Zhu Pets (de game als je ooit voor hamsters wilt zorgen maar dit niet mag van je moeder/vader)

Deze wekelijkse lijst is onder voorbehoud en kan dagelijks veranderen, het gaat alleen om Europese retail-releases.

 

Viergever: "We hebben een hecht collectief"

Nick Viergever werd deze transferperiode overgenomen door AZ. De voormalige Spartaan heeft het naar zijn zin bij de club uit Alkmaar.

"Het gaat zeker niet slecht, maar dat komt ook doordat de omstandigheden ons heel goed bevallen", zegt Viergever tegenover Voetbal International. "Het was prettig dat ik samen met Erik (Falkenburg) de overstap kon maken, omdat ik hem al heel lang ken. Samen kwamen we in een nieuwe groep terecht en dan kun je je aan elkaar optrekken."

"Ook Dirk Marcellis kende ik, van Jong Oranje, maar verder was iedereen nieuw voor me", vervolgt Viergever. "Toch ben ik me ondanks de grote verschillen met Sparta al heel snel thuis gaan voelen. De spelers en mensen binnen AZ zijn heel hartelijk en hebben ons goed opgevangen."

"Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar ik ben heel positief over de huidige situatie bij AZ. We hebben een hecht collectief, met een mix van ervaren krachten en jongens die een enorme drang hebben zichzelf te laten zien. Ook zonder Dembélé en El Hamdaoui heeft de trainer de beschikking over een grote selectie met spelers die aan elkaar gewaagd zijn."

Stuttgart wil met Degen concurrent voor Boulahrouz halen

VfB Stuttgart hoopt snel Philipp Degen en Adnré Ayew te presenteren. Trainer Christian Gross heeft de interesse in de twee spelers bevestigd.

Degen is een rechtsback en zou dus concurrentie vormen voor Khalid Boulahrouz. Hij staat momenteel onder contract bij Liverpool, maar mag daar vertrekken. "Een goede speler die bij ons een thema kan worden. We moeten nog bekijken of zijn komst haalbaar is", zegt Gross in de Stuttgarter Nachrichten.

De Ghanees Ayew maakte met zijn land op het WK in Zuid-Afrika veel indruk. Hij was één van de spelers die zich voor Ghana ontpopte tot vaste waarde. Ayew speelt bij Olympique Marseille. Daar heeft hij nog een contract voor een seizoen.

"Een zeer interessante speler die zich op het WK in de kijker heeft gespeeld en goed bij ons zou passen", aldus Gross over Ayew.

In 2014 de ruimte in vanaf Curaçao

Over vier jaar moet het mogelijk zijn om commerciële ruimtevluchten te maken vanaf Curaçao. Het Nederlandse bedrijf Space Experience Curaçao (SXC) heeft vrijdagmiddag (lokale tijd) een intentieverklaring getekend met Curaçao Airport Holding (CAH). Daardoor wordt het mogelijk vluchten te maken vanaf de Curaçaose luchthaven.

Het bedrijf wil over vier jaar vanaf Hato International Airport de ruimte in met een eigen ruimtevaartuig. Per vlucht kan, zoals het er nu naar uitziet, een passagier de ruimte in. De vlucht duurt een half uur en kost tienduizenden euro's.

Naast de inzet voor ruimtevaarttoerisme kan het ruimtevaartuig ook gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Directeur van CAH Maurice Adriaens is enthousiast over het plan en denkt dat de vluchten goed zijn voor het toerisme en de industriële ontwikkeling van het eiland.

SXC is opgericht door oud-bevelhebber der luchtstrijdkrachten Ben Droste en F-16 piloot Harry van Hulten.

Twee miljoen 'spookhuizen' ontdekt in Italië

In Italië zijn 2.077.048 huizen ontdekt die officieel niet bestaan. Het ministerie van Economische Zaken in Rome heeft dat de afgelopen twee jaar in kaart laten brengen met behulp van luchtfoto's.

Dit heeft de krant Corriere della Sera zaterdag gemeld. 'Spookhuizen' die niet bij het kadaster geregistreerd staan, zijn vooral te vinden in het zuiden van Italië, in de streek rond Napels, in Calabrië en op Sicilië, maar ook in de hoofdstad Rome.

De regering heeft speciale software laten maken om de luchtfoto's automatisch te kunnen vergelijken met de kaarten van het kadaster. In meer dan 864.000 gevallen zijn al legaliseringsprocedures opgestart, die alsnog 452 miljoen euro aan achterstallige leges en belastingen hebben opgeleverd.

[MotoGP] Uitslag kwalificatie Laguna Seca

Jorge Lorenzo heeft op Laguna Seca de poleposition voor de grand prix van de Verenigde Staten gepakt. De Yamaha-rijder bleef in Californië Casey Stoner en Andrea Dovizioso voor.

Lorenzo leek op weg naar de poleposition, maar het was Stoner die met luttele minuten te gaan 1:21,169 klokte. Met nog negen seconden te gaan in de sessie perste Lorenzo er alles uit dat hij had en zette uiteindelijk een zeer snelle 1:20,978 neer. Dovizioso wist met zijn laatste kwalificatie ronde zijn zesde stek nog te verbeteren tot plaats drie. Valentino Rossi start morgen nu als zesde.

[Upd] Minstens achttien doden bij Loveparade

Tijdens de Loveparade, een dance-evenement waar 1,4 miljoen mensen op af zijn gekomen, zijn inmiddels al achttien doden gevallen. De eerste berichten kwamen vlak voor 18.00 uur via onder andere de Twitter-stream van Mental Theo naar buiten.

"Duisburg in de stress! was het een aanslag? vielen er honderden van een muur? In ieder geval veel gewonden en doden? Echt heel erg", aldus Mental Theo.

De Duitse politie heeft een noodnummer geopend voor bezorgde kennissen en familieleden: 0049-203/94000

Update 18.25 uur:

Volgens de laatste berichten zou er paniek in een tunnel zijn uitgebroken. Traumahelikopters zijn al ter plaatse en ook Nederlandse traumahelikopters zijn aangevraagd. De festivalorganisatie roept iedereen op naar huis te gaan. Het Duitse blad Bild spreekt inmiddels van een elfde dode.

Update 18.41 uur:

NOS Teletekst meldt nu dat er naast de overledenen in ieder geval ook tien zwaargewonden zijn gevallen, waarvan enkelen moesten worden gereanimeerd. Er ontstond massapaniek in een tunnel, wat leidde tot de doden en gewonden. Het festival lijkt vooralsnog door te gaan. De toegangswegen zijn wel afgesloten inmiddels en staan vol met traumahelikopters en wagens van hulpdiensten.

Update 18.55 uur:

Het dodental is inmiddels opgelopen tot vijftien. En er zijn 45 zwaargewonden.

Update 19.07 uur:

De reden dat het festival doorgaat is om verdere paniek bij de bezoekers te proberen te voorkomen, er kunnen echter geen nieuwe bezoekers meer bij. Iedereen die al onderweg is wordt verzocht huiswaarts te keren. Er gaan ook geruchten dat het gsm-netwerk er inmiddels uitligt. Er zijn 1.200 extra politieagenten op de been en 120 bussen besteld om de mensen straks rustig van het terrein af te kunnen krijgen.

Update 19.35 uur:

Een cameravrouw van de WDR, die op het moment van het ontstaan van de paniek in de tunnel aanwezig was, meldt dat de tunnel werd afgesloten omdat het terrein vol was. Vervolgens werden er een aantal mensen die het terrein op wilden agressief, wat leidde tot de paniek. Het festival had oorspronkelijk ruimte voor 500.000 bezoekers, maar dit aantal was al ruim overschreden.

Update 19.45 uur:

De WDR meldt dat ooggetuigen al meer dan een half uur voor de massapaniek de politie gewaarschuwd hebben. Nadat ze een stuk voor de poort tot stilstand kwamen en uiteindelijk geen lucht meer kregen, hadden ze zich met ellebogenwerk eruit kunnen werken. De ooggetuigen hebben daarna de politie gewaarschuwd voor paniek omdat er ook al meerdere mensen gevallen waren. De hekken waren dichtgegaan om te zorgen dat er niemand meer vanuit het station het festivalterrein op kon.

Ondertussen is ook bekend geworden dat de vijftien doden bestaan uit negen vrouwen en zes mannen.

Update 20.10 uur:

Ondanks dat de trucks met de muziek nog volop blijven rijden raakt het festivalterrein steeds leger. Ook de treinen zijn weer begonnen met rijden om alle mensen weg te krijgen.

Update 20.20 uur:

Eigenlijk had het publiek eerst twee kilometer om moeten lopen naar het festivalterrein. De politie was echter bang dat de mensen andere manieren zouden zoeken om op het terrein te komen, en heeft daarom de weg via de tunnel geopend.

Mensen die via een trap naar boven wilden vluchten zijn daar enkele meters naar beneden gevallen.

Update 20.30 uur:

De WDR maakt melding van 130 gewonden in totaal.

Update 23:35 uur:

Inmiddels weet Bild te melden dat het dodental is opgelopen tot achttien, waarvan zestien nabij het festivalterrein en twee die later in het ziekenhuis kwamen te overlijden. Het is niet uit te sluiten dat dit aantal nog verder gaat oplopen. Er zijn nog altijd minstens honderd gewonden, waarvan veertig ernstig.

Mental Theo sprak in het NOS Journaal van 22.00 uur over wat hij gezien had. De dj stond vlak bij de tunnel en zag mensen wegrennen. Theo vroeg aan een Duitse ooggetuige wat er aan de hand was, en die riep dat er vuur in de tunnel was uitgebroken. Dat misverstand is waarschijnlijk ontstaan vanwege het vuil op de gezichten en handen van de bezoekers die uit de tunnel kwamen rennen. Mental Theo vertelde dat hij de lijken had zien liggen toen hij het terrein over liep.

Update 0:32 uur:

In het late NOS Journaal werd door verslaggever Theo Verbruggen, staand in een noodhospitaal op het festivalterrein, verteld dat het feest inmiddels geheel stopgezet was en dat bezoekers nu naar huis wilden, maar niet konden. Een politieversperring blokkeerde hen de weg, treinen en taxi's rijden op dit ogenblik niet. De Deutsche Bahn kon eerder op de avond de grote stroom al niet aan en probeerde extra bussen in te zetten.

Diverse Duitse en Nederlandse ooggetuigen meldden dat mensen in de drukte op de grond vielen en verdrukt werden. Velen probeerden via een noodtrap - die eigenlijk versperd was - naast de tunnelwand de plaats des onheils te ontvluchten. De Duisburgse politie meldt dat de massapaniek waarschijnlijk is uitgebroken toen mensen van die trap in de menigte vielen. Eén persoon die viel zou volgens de WDR daarbij zijn rug gebroken hebben. Anderen werden door omstanders en politie die boven stonden uit de mensenmassa gehesen, of renden de heuvels op die rond de tunnel liggen. Bild.de heeft een treffende foto van de wegvluchtende bezoekers.

Aanvankelijk waren de meeste bezoekers helemaal niet op de hoogte van het drama. Het mobiele netwerk lag er geruime tijd uit, en de organisatie koos ervoor de mensen niets te vertellen om verdere paniek te voorkomen.

De Duitse en Nederlandse regeringsleiders, waaronder ook bondskanselier Angela Merkel, hebben hun afschuw uitgesproken en hun medeleven betuigd met de slachtoffers en de nabestaanden. Er zal een onderzoek worden ingesteld. Buitenlandse Zaken meldt dat nog niet bekend is of zich onder de slachtoffers ook Nederlanders bevinden. Pas op zijn vroegst morgenochtend verwacht het ministerie daar meer duidelijkheid over te hebben.

Zie onder andere de website van Der Spiegel voor meer foto's.

Eerdere foto's:

Foto's van de tunnel waar de problemen zijn ontstaan.

"Ik weet niet of CSKA Honda alweer wil verkopen"

Keisuke Honda staat in verregaande belangstelling van AC Milan. Volgens zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. is het nog maar de vraag of CSKA Moskou de Japanner nu al weer wil verkopen.

Een half jaar geleden kocht CSKA Honda voor negen miljoen euro van VVV-Venlo. Hij maakte in Moskou indruk en datzelfde deed hij op het WK in Zuid-Afrika.

"Ik weet er niets vanaf", zegt de zaakwaarnemer van Honda in de Italiaanse media over de vermeende interesse van AC Milan. "Niemand heeft nog met mij contact opgenomen. Een enkele club heeft om informatie gevraagd, maar dat waren informele gesprekken. Uiteindelijk werd niemand concreet. Ik weet ook niet of CSKA klaar is hem alweer te verkopen."

"Het is natuurlijk een eer om bij grote clubs genoemd te worden, maar een verrassing is het ook weer niet", aldus Ploegsma.

Williams blij met beide wagens in top tien

Beide rijders van Williams, Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg, mogen bij de eerste tien plaatsnemen tijdens de grand prix van Duitsland. Bij het gehele team is tevreden gereageerd, er is nu namelijk uitzicht op punten.

"Het is erg positief om beide wagens in de top tien te hebben staan", was het commentaar van Hülkenberg na de kwalificatie. "Ik had alleen niet zo'n geweldige run aan het einde van de kwalificatie, dus ik denk dat er nog iets meer had ingezeten. Maar goed, we hebben een goed fundament gelegd voor de race."

"Het was een prima dag", aldus Barrichello. "Tijdens het tweede kwalificatiedeel reed ik een fantastische ronde, maar in de volgende sessie kreeg ik om een of andere duistere reden last van wat onbalans. Dat was erg jammer, want ik denk dat de zevende tijd mogelijk was geweest. Het is echter goed dat we met beide auto's in de top tien zijn gekomen. We zouden nu veel punten moeten kunnen scoren."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.