FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 juli 2010

Dinsdag Patapon 3 demo

Patapon 3 werd op de E3 getoond, maar het duurt niet lang meer voordat we er zelf mee aan de slag kunnen. Dinsdag komt namelijk een Multiplayer-demo uit in de Playstation Store. Hierin kan je de grootste nieuwe toevoeging proberen, namelijk de multiplayer zelf.

Ook zijn er nieuwe Patapon personages, zoals de Patapon Superhero. Helaas is nog niet bekend wat deze aan de gameplay gaan toevoegen. Patapon 3 komt ergens dit jaar uit, maar een exacte datum is nog niet bekend. Als deze bekend wordt gemaakt lees je dat natuurlijk op FOK!games.

Tracklist Test Drive Unlimited 2 bekend

Test Drive Unlimited was een redelijk succesvolle openworld racegame, waarin jij op Hawaii rondreed en andere mensen kon uitdagen voor een race. Ontwikkelaar Eden Games is terug met Test Drive Unlimited 2 die weer vol met exotische auto's zit. Maar lekker scheuren gaat natuurlijk gepaard met een lekker achtergrondmuziekje. Gelukkig is de tracklist vrijgegeven die je hieronder ziet:

Deadmau5 (Ghosts 'n' Stuff)
Ellie Goulding (Under The Sheets)
Paul van Dyk (For An Angel)
Phoenix (1901)
Metric (Gold, Guns, Girls)
Passion Pit (Little Secrets)
The Temper Trap (Fader)
Neon Indian (Ephemeral Artery)
Dum Dum Girls (Bhang, Bhang - I'm A Burnout)
Danko Jones (Code of the Road)
Murder City Devils (Hey Sailor)
Surfer Blood (Floating Vibes)

Test Drive Unlimited 2 komt uit op de PC, Playstation 3 en de Xbox 360.

Greenpeace wil nieuw logo voor BP

BP ligt sinds de olieramp in de Golf van Mexico ernstig onder vuur. Het Britse olieconcern zou te weinig doen om de ramp binnen de perken te houden. Greenpeace is daarom een ludieke protestactie gestart.

Volgens de milieu-organisatie staat BP tegenwoordig voor 'beyond petroleum' en is een logo met een groengele zon ongepast. Greenpeace roept mensen dan ook massaal op om een nieuw logo te bedenken.

De actie is tot nu toe een succes. In nog geen week hebben al een kleine tweeduizend knutselaars een nieuws, bijpassend logo ontwerpen. Wie er ook eentje wil ontwerpen, kan deze naar Greenpeace sturen.

Voor meer informatie en enkele voorbeelden, klik hier

BP is hard aan een nieuw logo toe!

Greaanpeace is woedend op BP. Dankzij hun miljarden liters gelekte olie sterven er nu veel zeehondjes, vogels en andere dieren. Bijzonder sneu natuurlijk, en om voor deze dieren op te komen, vindt de milieubeweging dat BP niet meer kan aankomen met een vrolijk zonnetje als logo. Zij roepen dan ook iedereen op om een nieuw logo te ontwerpen. Hoe je zelf kunt meedoen, lees je op de Greenpeace-site.

Enkele leuke logo's zie je hieronder:

Paranormal Activity komt met deel 2

De succesvolle film 'Paranormal Activity' komt in oktober van dit jaar met een tweede deel. Het eerste deel had een budget van slechts 19.000 dollar en had in de bioscopen internationaal vele miljoenen opgebracht.

Er is geen twijfel mogelijk dat dit deel een veel groter budget heeft gekregen. Of het ook daadwerkelijk daardoor een betere film zal worden kun je zelf beoordelen.

Veroordelingen voor schieten op Franse politie

Vijf jongemannen zijn zondag door een Franse rechter schuldig bevonden aan het schieten op een tiental politieagenten tijdens rellen in de Parijse buitenwijken in 2007. Twee van hen werden veroordeeld tot twaalf en vijftien jaar gevangenschap. Een derde kreeg negen jaar, de anderen elk drie jaar.

De dood van twee tieners als gevolg van een botsing van een motor met een politieauto in het stadje Villiers-de-Bel in november 2007 was de aanzet tot grootschalige rellen. Toen het gerucht de ronde deed dat de twee om het leven waren gekomen door politiegeweld, schoten jongeren met een jachtgeweer op de politie. Verschillende agenten raakten gewond.

Abderhamane Kamara en zijn halfbroer Adama Kamara, beiden 29 jaar oud, werden beschouwd als het gezamenlijk brein achter de schietpartij en kregen de hoogste straffen: Abderhamane kreeg vijftien jaar, Adama twaalf. Ibrahima Sow (26) kreeg negen jaar, Maka Kante (24) en Samuel Lambalamba (24) kregen drie jaar.

Volgens de advocaat van de veroordeelden is het vonnis politiek gemotiveerd, omdat president Nicolas Sarkozy het geweld in de buitenwijken zou willen neerslaan.

De rellen in Villiers-le-Bel brachten de woede in de Franse achterbuurten aan het licht, waar veel Arabieren, zwarten en andere minderheden wonen, over het algemeen afgezonderd van de rest van de Franse maatschappij.

Gewonden bij onafhankelijkheidsdag-viering Bellevue

In Bellevue in de staat Iowa is een parade ter gelegenheid van Independence Day uitgelopen op een drama. Tegen het einde van de parade sloegen twee paarden op hol, die vervolgens in hun paniek ten minste 24 mensen verwondden. Onder de gewonden zijn 13 kinderen, vijf mensen zijn er ernstig aan toe.

De paarden trokken een rijtuig toen ze ergens van schrokken. Vervolgens renden ze in blinde paniek door de straat, waarbij ze auto’s en borden ramden en ook toeschouwers raakten. De gewonde kinderen zaten op de stoep naar de parade te kijken toen ze onder de voet werden gelopen. Een paar straten verder sloeg het rijtuig om en werden de twee inzitten uit het rijtuig geslingerd.

Onder de toeschouwers waren veel reddingsmedewerkers, die direct na de gebeurtenissen toesnelden om de gewonden te helpen. De meeste gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, sommigen zijn van daar uit per helikopter verder vervoerd.

[Tour] Contador loopt lichte averij op

Voor Tourfavoriet Alberto Contador is de eerste etappe in de Tour de France niet geheel zonder problemen verlopen. De Spanjaard ging in de laatste kilometer in Brussel naast Fabian Cancellara onderuit, maar de schade lijkt mee te vallen.

"Er waren veel valpartijen in de slotfase en ik kon Fabian Cancellara die naast me viel niet meer ontwijken. Ik klapte op wat renners die al waren gevallen, maar ik ben er redelijk ongeschonden uitgekomen. Ik heb een flinke tik op mijn linkerbeen gehad, maar het is geen serieuze blessure. Zeker niet iets wat niet met wat ijs verholpen kan worden," zei de tweevoudig Tour-winnaar.

Exhibitionistische junk krijgt voogdij over dochter (5)

In Australië heeft de uitspraak in een voogdijzaak voor veel commotie gezorgd. De rechter wees de voogdij over een vijfjarig meisje toe aan haar vader. Vaderlief blijkt echter een aan heroïne verslaafde zedendelinquent te zijn. Daarnaast bezit hij een indrukwekkende verzameling messen en zwaarden.

Volgens de rechter was het alternatief echter nog slechter. De moeder van het meisje is ettelijke malen opgepakt wegens prostitutie en winkeldiefstal. Daarnaast heeft ze een lange historie van drugsgebruik. Sterker nog, ze was nog maar net klaar met de bevalling van het meisje, of ze liet haar in de steek om elders drugs te kopen.

Hoewel de verslaafde vader al tien jaar werkloos is, heeft de rechter nog minder vertrouwen in de moeder. Zo is haar huis geen geschikte plek voor het meisje. Het huis ligt bezaaid met braaksel en uitwerpselen. Omdat de rechter denkt dat het meisje, dat veelvuldig werd mishandeld, door haar moeder wordt verwaarloosd, heeft de rechter de voogdij toegewezen aan haar vader. Wel mag ze twee weekenden per drie weken naar haar moeder.

Ontwerp kampioensvlag al klaar

De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) wil het eventuele wereldkampioenschap van Oranje ten volle benutten en heeft alvast een kampioensvlag ontworpen. Het bedrijf vindt het zelf een pakkend ontwerp.

De kleur van de vlag is natuurlijk oranje en hij bevat de tekst ‘Holland Kampioen 2010’. De vlag gaat vanaf maandag in productie en kan vanaf dinsdag via internet besteld worden, ongeacht of Oranje de halve finale dinsdagavond doorkomt. “Een kwestie van positief denken”, aldus directeur Robert-Jan Hageman. De vlag wordt voor 15 euro inclusief verzenden thuisbezorgd.

Miss Nederland 2010 gekozen

Desirée van den Berg is de Miss Nederland 2010. De 23 jarige schone uit Santpoort werd zondag door de jury gekozen in Theater de Efteling. De tweede plaats was voor Jana Voyvodich uit Haarlem. Gladys Fraenk uit Rotterdam eindigde als derde.

Twaalf missen streden om de titel. Na een voorstelrondje liepen de beauty's de bikinironde en de galaronde in jurken van Addy van den Krommenacker. De modeontwerper was ook voorzitter van de jury. Verder zaten daarin styliste Rosanna Lima, journaliste Wilma Nanninga en visagist Thijs Willekes.

Desirée strijdt op 23 augustus om de titel Miss Universe in Las Vegas. In oktober gaat ze naar Miss World in China en op 4 december naar Miss Earth in Vietnam.

Caro Emerald
Jochie: "Niceeee" (Foto: ANP)

[WBD] Paes en Black pakken gemengd dubbel

Leander Paes en Cara Black hebben op Wimbledon het gemengd dubbelspel gewonnen. Het duo uit India en Zimbabwe was vandaag in de finale met 6-4 en 7-6 (5) te sterk voor de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie en de Amerikaanse Lisa Raymond.

De 37-jarige Paes en en de 31-jarige Black spelen al vele jaren samen als duo. Vorig seizoen waren ze op Wimbledon de verliezend finalist. Ze wonnen eerder dit jaar samen al de Australian Open en in 2008 de US Open. Met de winst van vandaag strijken ze in totaal 92.000 pond op.

Eerste namen TGS '10 bekend

De Tokyo Game Show, het Japanse antwoord op de E3, zal dit jaar van 16 tot 19 september gehouden worden in (hoe kan het ook anders) Tokyo. De TGS is een groot game-event waar voornamelijk Japanse producers zoals Konami hun grote aankondigingen doen. Dit jaar zal er naast de games ook speciale aandacht voor cosplayers zijn.

De lijst met developers die langskomen is sinds vandaag bekend. Uiteraard staan er veel Japanse namen tussen:

- Alchemist
- Capcom
- Konami
- Square Enix
- Sega
- Namco Bandai Games
- Microsoft
- Level-5
- Arc System Works
- Ignition Entertainment Ltd
- Tecmo Koei Games
- The Behemoth
- Sony Computer Entertainment
- D3 Publisher

Dit is overigens nog niet de volledige lijst, maar in elk geval de belangrijkste namen. Voor de volledige lijst kun je even een kijkje op de site van de TGS nemen.

Zijn er nog Japanse developers waar jij grote announcements van verwacht?

 

[Tour] Fietsen na proloog en eerste rit door scanner

De jury van de Ronde van Frankrijk heeft na de proloog en de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk diverse fietsen van de renners door de scanner gehaald. De controle moest vaststellen of niemand met zijn fiets had geknoeid.

Na de proloog werden de vehikels van winnaar Fabian Cancellara, Andy Schleck, Jakob Fuglsang, Lance Armstrong, Bradley Wiggins, Juan Antonio Flecha, Edvald Boasson Hagen, Ivan Basso, David Zabriskie, Tony Martin, Maxime Montfort, Nicolas Vogondy, Luis León Sánchez en Rui Costa nog eens extra gecontroleerd op ongeoorloofde hulpmiddelen. De jury liet gisteravond weten dat alle fietsen goed zijn bevonden. Vandaag waren etappewinnaar Alessandro Petacchi, Tyler Farrar, Kanstantsin Sivtsov, Danilo Hondo en Mirco Lorenzetto de klos. Ook bij hen werd niks bijzonders aangetroffen.

De maatregel is een gevolg van het gerucht eerder dit seizoen dat Cancellara gebruik zou maken van een hulpmotortje. De Zwitser, wereldkampioen tijdrijden, had bij zijn klassiekerzeges in Vlaanderen en Parijs-Roubaix zoveel indruk gemaakt dat hij de dupe werd van allerlei verdachtmakingen. Cancellara noemde de maatregel van de UCI lachwekkend. Steekproefsgewijs worden de komende weken na elke etappe van een aantal coureurs de fietsen nader bekeken.

Britse politie zoekt dader driedubbele schietpartij

De Britse politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt in het noorden van Engeland drie mensen te hebben neergeschoten. Raoul Thomas Moat zou zijn ex-vriendin en een politieagent hebben verwond en de nieuwe vriend van de vrouw hebben vermoord.

De 37-jarige Moat kwam vorige week vrij na het uitzitten van een gevangenisstraf wegens aanranding. Zijn ex-vriendin, de 22-jarige Samantha Stobbart, werd zaterdag voor haar huis in Gateshead aangevallen. Haar vriend, de 29-jarige Charles Brown, werd kort daarna voor het huis in zijn borst geschoten.

Volgens de politie is er een verband tussen dit incident en de schietpartij enkele uren later in Newcastle, waarbij een agent gewond raakte.

[Tour] Raborenners komen met schrik vrij

De renners van Rabobank hebben de eerste etappe van de Tour de France zonder kleerscheuren doorstaan. De verschillende valpartijen in de slotfase van de rit van Rotterdam naar Brussel leverden bij geen enkele Rabo-coureur noemenswaardig letsel op. "Dat is voor ons het beste nieuws van de dag", vond ploegleider Frans Maassen.

Oscar Freire had nog de meeste reden tot klagen. De Spanjaard maakte zich net op voor een massasprint toen hij door twee renners voor hem onderuit werd gereden. "Het is nu een beetje pijnlijk, maar ik denk dat het allemaal wel goed komt", zei de renner, die wel flink baalde van de gemiste kans. "Ik voelde me erg goed, zat in een goede positie en dan is het ineens voorbij."

Van de renners die ten val kwamen, lijkt Adam Hansen voorlopig het grootste slachtoffer. De Australiër viel al vroeg in de etappe hard op zijn sleutelbeen en gaat morgen waarschijnlijk niet meer van start. Ook Levi Leipheimer hoort bij de gekwetsten, maar bij de Amerikaan van RadioShack lijkt de schade mee te vallen.

Syrische mensenrechtenactivist krijgt drie jaar

Een prominente mensenrechtenactivist is in Syrië tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het verspreiden van valse informatie. Dat hebben Syrische rechtengroepen zondag gezegd. Zij noemden de veroordeling 'hard en onrechtvaardig'.

De 79-jarige Haitham al-Maleh werd eveneens veroordeeld voor het 'verzwakken van nationale sentimenten', een leus die over het algemeen wordt gebruikt tegen diegenen die het regime aanvechten.

Al-Maleh verkeert sinds oktober vorig jaar in hechtenis. Hij zat eerder al vast, van 1980 tot 1986, voor het eisen van grondwettelijke hervormingen.

'Lockerbie-Libiër leeft nog tien jaar'

De Libiër Abdel Baset al-Megrahi, de enige die is veroordeeld in verband met de bomaanslag van Lockerbie in december 1988 en vorig jaar werd vrijgelaten, kan nog tien jaar leven. Dat heeft de kankerdeskundige gezegd wiens oordeel bepalend was voor de vrijlating van Al-Megrahi.

Vorig jaar onderzocht Karol Sikora Al-Megrahi namens de Libische autoriteiten en kwam tot de conclusie dat de Libiër nog drie maanden had te leven. Al-Megrahi heeft prostaatkanker en werd op humane gronden vrijgelaten uit een Schotse gevangenis, waarna hij terugkeerde naar Libië.

De Libiër werd in 1988 veroordeeld voor de bomaanslag op een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Pan Am. Het vliegtuig explodeerde boven het Schotse Lockerbie, er kwamen 270 mensen om het leven.

De Britse krant The Sunday Times citeerde Sikora, die zei dat Al-Megrahi nog tien jaar kan leven. Ook zou de deskundige hebben gezegd dat het 'beschamend is dat hij nog zo lang leeft'.

'Lockerbie-Libiër leeft nog tien jaar'
'Lockerbie-Libiër leeft nog tien jaar' (Foto: Novum)

Franse ministers weg om rel met belastinggeld

Twee Franse ministers zijn opgestapt omdat ze met belastinggeld gesmeten hebben terwijl de bevolking flink moet bezuinigen. Dat heeft het kantoor van president Nicolas Sarkozy zondag bekendgemaakt.

Alain Joyandet, minister van Ontwikkelingssamenwerking, kreeg kritiek omdat hij een privévliegtuig had gehuurd voor 116.500 euro voor een spoedvergadering in Martinique over de aardbeving in Haïti. Christian Blanc, onderminister belast met de ontwikkeling van de regio Parijs, kwam onder vuur te liggen nadat in juni bekend was geworden dat hij 12.000 euro aan belastinggeld aan sigaren had besteed.

ANP197860
Franse ministers weg om rel met belastinggeld

Hockeysters verliezen finale van Argentinie

De Nederlandse hockeysters zijn er niet in geslaagd de Rabo Trophy op hun naam te schrijven. In de finale van het toernooi verloor de ploeg van bondscoach Herman Kruis in Valkenswaard met 3-0 van Argentinië. Eerder deze week was Oranje nog met 6-1 te sterk voor de Zuid-Amerikanen.

In de eerste helft van het duel werd er niet gescoord. Nederland was sterker, maar in de tweede helft was het Argentinië dat de leiding nam. Daarna was het gedaan met het verzet van Oranje en liepen de Argentijnse dames uit naar een 3-0 zege. Brons was er voor Nieuw-Zeeland dat China met 3-2 klopte.

Komende zaterdag gaat in Nottingham de Champions Trophy van start. Nederland zal daar haar eerste wedstrijd gaan spelen tegen Nieuw-Zeeland. Andere deelnemers aan het toernooi zijn onder meer Engeland, Argentinië, China en Duitsland.

Del Bosque: "Duitsland oogt fris en speelt leuk"

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque is onder de indruk van Duitsland, dat woensdag de tegenstander is van Spanje.

Beide ploegen stonden twee jaar geleden tegenover elkaar in de finale van Euro 2008. De eindstrijd van het EK in Oostenrijk en Zwitserland werd beslist door een doelpunt van Fernando Torres (1-0). De ploeg van Spanje bleef sindsdien zo goed als hetzelfde, maar Die Mannschaft heeft nieuwe impulsen gekregen.

"Ze hebben recent een verandering van speelstijl ondergaan, waardoor ze een stuk frivoler spelen. De ploeg oogt fris, speelt leuk en laat een goed staaltje voetbal zien", verklaart Del Bosque bij een persconferentie. Met name jongelingen Mesut Özil en (de tegen Spanje geschorste) Thomas Müller maken indruk op dit WK.

Del Bosque zal de tactiek van Spanje niet aanpassen aan de ploeg van Joachim Löw, die eenvoudig afrekende met Engeland en Argentinië. "We moeten niet denken aan het stoppen van Duitsland. We moeten proberen om onze stijl en passie vast te houden. We hebben het al laten zien en willen dat blijven doen."

Binnenvaartschip vaart roeiboot doormidden

Een binnenvaartschip heeft zondag op de Gelderse IJssel bij Terwolde een roeiboot in tweeën gevaren. De twee roeiers raakten te water maar konden uit het water worden gehaald. De wedstrijdboot, met een nieuwwaarde van zo'n tienduizend euro, werd compleet vernield, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het ongeluk gebeurde rond 09.30 uur. De roeiers zagen het schip aanvankelijk, maar op dat moment was er nog geen gevaar. Even later zag de bemanning van het binnenvaartschip dat de roeiboot recht op hen afkwam. Geluidsseinen van de scheepshoorn mochten niet meer baten, de roeiboot voer tegen het schip aan.

De roeiers raakten te water. Een van hen werd opgevangen door een recreatievoertuig, de ander door collega-roeiers. De twee kwamen er met wat schaafwonden en bloeduitstortingen vanaf, maar zijn wel flink geschrokken.

Jam van haar prinses Diana te koop

Jam, gemaakt van een van de haren van prinses Diana, gaat grif van de hand op een kunsttentoonstelling in Londen. Sam Bompas, oprichter van cateringbedrijf Bompas en Parr, kocht de haar voor tien dollar op Ebay van een Amerikaanse verzamelaar en besloot er jam van te maken.

Bompas liet de haar trekken in gin en voegde er later melk en suiker bij om de jam te maken. Hij zei zondag dat het product, dat hij 'occulte jam' noemt, bedoeld is om mensen aan het denken te zetten over de marketing achter voedsel en over wat ze dagelijks eten.

De jam wordt getoond op een tentoonstelling van surrealistische kunst in kunstgalerij Barbican. In de eerste week werden vijfhonderd potten van zo'n 2,5 kilo verkocht voor zes euro per stuk.

Inwoners Beieren stemmen over rookverbod

Inwoners van de Duitse deelstaat Beieren konden zondag hun stem uitbrengen in een referendum naar de vraag of er een rookverbod moet worden ingevoerd. Het verbod, indien aangenomen, geldt voor de hele deelstaat en staat ook geen uitzonderingen toe voor clubs, cafés of biertenten.

Meer dan negen miljoen stemgerechtigden moeten een einde maken aan jarenlange onenigheid over de vraag of sigaretten op sommige plekken wel mogen, of dat roken volledig uitgebannen moet worden.

Beieren had een van de strengste rookbeperkingen in Duitsland, maar versoepelde de regelgeving vorig jaar. Roken was sindsdien toegestaan in cafés van maximaal 75 vierkante meter en in biertenten. Grotere cafés kunnen speciale rookruimtes aanwijzen.

De Groenen en de Sociaaldemocraten lobbyden voor een referendum in de hoop een algeheel verbod af te dwingen.

Bulgaren weer te sterk voor volleyballers

Bulgarije bleek vandaag weer te sterk voor de Nederlandse volleybalheren. De Bulgaren wonnen voor de vierde wedstrijd op rij met 3-0 van Oranje in de World League. Dit keer hadden de mannen van Peter Blangé meer in te brengen dan gisteren, maar toch bleek het verschil groot.

Het werden drie close sets, waar Bulgarije toch net iets te sterk bleek. De eerste twee sets gingen met 25-22 en 25-22 naar de Bulgaren. In de derde set kon Oranje langer bijblijven, maar werd uiteindelijk toch met 32-30 verloren. Oranje speelt volgende week zijn laatste twee wedstrijden in de World League, dan komen de Zuid-Koreanen op bezoek.

Tour 2: Met je kont op het asfalt

En weer was de Erasmusbrug afgeladen met mensen. Dit keer regende het niet gelukkig. Het enige water dat neerdaalde, kwam van de boten op de Nieuwe Maas.
Het vertrek van de eerste etappe was groots opgezet. De Marseillaise werd ingezet door een muziekkorps en daarna klonk het Wilhelmus. Volgens mij sloegen die volksliederen nergens op. Het nummer dat ze hadden moeten spelen was het nummer dat begint met: ‘Toen wij uit Rotterdam vertrokken.’ Ketelbinkie.

[Tour] Terpstra: "Was een zware dag"

Niki Terpstra is ziek aan de Tour de France begonnen. Gisteren voelde de nationaal kampioen op de weg zich al niet lekker en dat werd de afgelopen nacht niet beter. Toch zette Terpstra door en haalde na een zware dag de finish met het peloton.

"Vanmorgen dacht ik er aan om niet op te stappen," zei Terpstra tegen NUsport. "Maar gelukkig ging het na het ontbijt al wat beter. Het was vandaag een kwestie van volgen en in het peloton zien te blijven."

"Het was een heel zware dag. Tegen het slot van de rit ging het alweer wat soepeler. Ik hoop de komende dagen te kunnen herstellen. Ik had gelukkig geen last van de valpartijen op het eind. Ik ben nu wel van mijn rood-wit-blauwe wolk af"

'Berlusconi had erotische danseressen'

Silvio Berlusconi, de premier van Italië, zou afgelopen week op een reis in Brazilië een feestje hebben gebouwd op zijn hotelkamer in het gezelschap van zes erotische danseressen. Hij zou de vrouwen banen bij de Italiaanse televisie hebben beloofd. Berlusconi heeft namelijk grotendeels de Italiaanse media in eigen handen.

De premier was deze week officieel op bezoek in Brazilië om te praten met zakenlui en de Braziliaanse president Lula da Silva. De woordvoerder ontkent het hotelfeest van Berlusconi niet, maar zegt dat de Italiaanse premier "genoot van een spektakel van typisch Braziliaanse folklore".

Alexandra Valença
Eén van de danseressen, Alexandra Valença, zei echter dat ze een erotische dans voor Berlusconi moest uitvoeren. Hij zou haar en andere vrouwen uitgenodigd hebben voor een diner in zijn suite.

Daar vertelde Berlusconi hen over programma's op zijn televisiezenders en dat hij op zoek was naar een paar knappe Braziliaanse meisjes. Valenca zou de kamer na haar optreden verlaten hebben, maar het feestje met de andere vrouwen ging nog even door.

120 jaar
Berlusconi was duidelijk in vorm tijdens zijn bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land. Zo stelde 'Ome Berlus' dat hij zeker 120 jaar zou worden. En sinds zijn echtgenote van hem wil scheiden, zou de premier naar eigen zeggen al een hoop huwelijksaanzoeken gekregen hebben.


Danseres Alexandra Valença in actie

Golfer Derksen verspeelt topklassering bij Frans Open

Golfer Robert-Jan Derksen heeft een goede eindklassering op het Franse Open weggegooid. Op hole 16 van de laatste ronde had Derksen liefst 10 slagen nodig voor een par-4 baan en werd daardoor gedeeld zestiende.

Uiteindelijk kostte het hem wellicht de eindzege, aangezien hij zes slagen eindigde achter de winnaar Miguel Angel Jimenez. Jimenez eindigde gelijk met twee andere golfers en won daarna de beslissende play-off. De Spanjaard streek een half miljoen op met zijn eindzege, terwijl Derksen het met slechts 40.000 euro moest doen.

Collina scheidsrechtersbaas UEFA

Voormalig topscheidsrechter Pierluigi Collina wordt de nieuwe baas van de scheidsrechters van de Europese voetbalbond UEFA. Dat meldden verscheidene media vandaag.

De 50-jarige Italiaan krijgt door zijn aanstelling een belangrijke stem in de discussie over het toestaan van technologische hulpmiddelen voor de arbitrage. Die discussie is door de vele dubieuze beslissingen op het WK in Zuid-Afrika in alle hevigheid losgebarsten.

In 2005 stopte Collina met actief fluiten. Hij was een sponsorcontract aangegaan met Opel. Daarop werd hij door de Italiaanse bond gedegradeerd naar de Serie B waarvoor hij bedankte. Collina komt over van de Italiaanse voetbalbond waar hij dezelfde functie bekleedde.

RBS: Aankoop ABN Amro was fout

Het was een 'grote fout' om ABN Amro over te nemen. Dit zegt Stephen Hester, de nieuwe topman van de Britse Royal Bank of Scotland (RBS), dat samen met de twee bankverzekeraars Banco Santander en Fortis het Nederlandse ABN Amro in 2007 overnam.

Volgens Hester bezat RBS onder zijn voorganger Fred Goodwin nauwelijks enige strategie, maar kocht de bank alles waartoe zich een goede gelegenheid bood. ABN Amro kopen was "zowel in financieel als in strategisch opzicht fout", aldus de topman.

Bij het uitbreken van de financiële crisis in 2008, korte tijd na de verkoop van ABN Amro, bleek RBS zozeer te zijn verzwakt dat de bank door de Britse overheid met miljarden te hulp moest schieten om een bankroet van RBS te voorkomen. RBS is nog steeds grotendeels in handen van de staat.

Hester laat in de krant weten dat RBS inmiddels de crisis voor een belangrijk deel te boven is: "Wij heben weer wat nieuwe ruimte".

Exit polls: Komorowski wint in Polen

De liberale interim-president Bronislaw Komorowski (58) heeft zondag volgens de eerste exit poll de Poolse presidentsverkiezingen gewonnen met 53 procent van de stemmen. Zijn opponent, de conservatief Jaroslaw Kaczynski (61) komt op 47 procent uit volgens de exit poll van de staatstelevisie TVP.

De exit poll van televisiezender TVN houdt het op 51,09 voor Komorowski en 48,9 procent voor Kaczynski. De oppositiekandidaat is de broer van de overleden president Lech Kaczynski, die in april overleed door een vliegtuigcrash in het westen van Rusland.

De verkiezingen zijn de tweede ronde. In de eerste ronde op 20 juni won Komorowski met 41,5 procent van de stemmen. Kaczynski bleef steken op 36,4 procent. Komorowski is voorstander van een intensieve samenwerking met de Europese Unie en de buurlanden Duitsland en Rusland. Kaczynski geldt als een euroscepticus en een nationalist.

De president heeft in Polen niet alleen een ceremoniële rol, maar echte politieke bevoegdheden, vooral op het terrein van buitenlands en veiligheidsbeleid.

ANPID197863
Exit polls: Komorowski wint in Polen (Foto: ANP)

Ga als VIP naar de Superleague Formula op Zolder!

De afgelopen weken konden jullie kaarten winnen voor de Super League Formula over een kleine twee weken op het circuit van het Belgische Zolder. Als afsluiting mogen we een Superprijs weggeven: Een VIP-behandeling voor jou en een vriend/vriendin op 18 juli tijdens de Superleague Formula op Zolder!

Wat houdt de VIP-behandeling in:

- Toegang tot de VIP-parking
- Shuttledienst
- Algemeen toegangsticket met Paddock
- Toegang tot de gepersionaliseerde VIP ruimte met terras en tribune
- Uitzonderlijk uitzicht op het circuit
- Grote tv-schermen
- Permanente Open bar
- Koffie-bar met zoetigheden
- Exclusieve warme en koude buffetten
- Dessertenbuffet
- Pitwalk
- Ontmoeting met coureurs en voetballers
- Zolder Paddock Club geschenk
- Officieel programma

Zolder 2008

Wil jij in aanmerking komen voor deze fantastische prijs, beantwoord dan onderstaande vraag: Hoeveel coureurs met de Nederlandse nationaliteit hebben er in de Superleague Formula gereden (of rijden er nog) ?  Vul hier het goede antwoord in.

Meedoen kan tot 8 juli 20:00 uur

Van de winnaar of winnares verwachten we natuurlijk wel een sfeerverslag op FOK!sport!

[Tour] Petacchi: "Grootse zege"

Zes jaar geleden deed Alessandro Petacchi voor het laatst mee in de Tour de France. Amper een dag na zijn rentree boekte de Italiaan van Lampre zijn zesde ritzege in de Tour, mede geholpen door enkele valpartijen.

"Ik nam wel een risico door van ver aan te zetten, maar het loonde. Ik lever een grootse sprint af die een grootse zege oplevert," zei Petacchi tegen Sporza. "Ik moet mijn ploeg, die heel sterk reed, hiervoor bedanken."

"Ik heb nu de groene trui aan, maar de Tour duurt nog veel te lang om er nu al een doel van te maken om die te houden. Vandaag was de eerste rit en ik bekijk het liever zo, dag per dag"

Vanaf woensdag weer stijgende temperaturen

Nadat de temperatuur de afgelopen dagen iets gezakt was ten opzichte van vorige week, gaat het kwik na dinsdag weer omhoog. Vrijdag nadert de temperatuur de dertig graden, zaterdag wordt het zelfs warmer dan 30 graden, voorspelt het KNMI.

Maandag is er kans op wat regen en wordt het niet veel warmer dan 22 graden. Ook dinsdag is het relatief koel, al is het met 25 graden nog steeds prima toeven in de buitenlucht. Vanaf woensdag stijgt het kwik weer, met landinwaarts kans op tropische temperaturen. De kans is groot dat ook na volgend weekeinde het warme weertype aanhoudt.

Onderzoek: Liever discs dan digitaal

64% van de mensen heeft liever hun games op discs dan digitaal. Dat heeft een onderzoek van Iphos MediaCT uitgewezen. Iphos stelde de vraag of mensen liever de spellen digitaal of op een schijf hadden aan 1000 mensen.

"I believe the preference for physical discs amongst next-gen gamers reflects the potential value they derive from the pre-owned market, which is holding up the preference for physical - this is unlike the music and film markets, Physical games discs have a long and well-established history, which is a deep mindset to change - particularly when gamers build a physical collection as they fear losing digital versions. In-store browsing is also important to buyers." aldus Ian Bramley, directeur van Iphos MediaCT

Wat vinden jullie FOK!kers, hebben jullie de content liever digitaal of op een DVD of Blu-ray?

Hockeyers verliezen van Duitsland

De Nederlandse hockeyheren zijn vandaag tijdens de laatste wedstrijd van de Hamburg Masters hard onderuit gegaan tegen Duitsland. De mannen van kersverse bondscoach Paul van Ass verloren met 5-1. Gisteren was Japan ook al met 3-2 te sterk voor Oranje.

Nederland kwam door goals van Florian Fuchs, Moritz Fürste en Christopher Zeller al snel met 3-0 achter. In de tweede helft tekende Fürste voor de 4-0, voordat Tim Jenniskens tegen kon scoren. Fuchs zorgde met een slotakkoord voor de 5-1 eindstand.

Van Ass speelde in Duitsland met een sterk gewijzigde ploeg ten opzichte van het team dat vorig jaar bij het WK in India brons veroverde.  De negen spelers die nu ontbraken zullen eind deze maand er bij de Champions Trophy in Mönchengladbach wel bij gaan zijn.

BioShock 2 Protector Trials in beeld

BioShock 2 krijgt binnenkort een nieuw DLC-pakket. Deze Protector Trials bestaan uit 6 single-player omgevingen waarin het de bedoeling is je Little Sister te beschermen tegen vijanden. Met deze DLC zijn er ook 7 nieuwe achievements/trophies te verdienen.

Van deze DLC is onlangs een trailer online gezet die je hieronder kunt bekijken. De Protector Trials zijn vanaf 3 augustus beschikbaar op de Playstation Store en Xbox Live Marketplace tegen een prijs van ongeveer 5 euro.

Nadal: "Dit is meer dan een droom"

Rafael Nadal pakte vandaag zijn tweede titel op Wimbledon. Nadat hij in 2008 de trofee al won, pakte hij dit jaar ook de eindzege. Vorig jaar moest de Spanjaard afhaken vanwege een knieblessure, maar nu is hij dus weer terug.

"Dat ik deze trofee opnieuw in mijn handen krijg, is meer dan een droom," zei Nadal na de wedstrijd op het centercourt. "Vorig jaar was een van de zwartste momenten uit mijn carrière."

Net als in de halve finale tegen Andy Murray verontschuldigde Nadal zich tegenover Tomas Berdych. "Tomas, je speelt een fantastisch seizoen. Sorry voor vandaag, maar ik wens je het beste voor de rest van het jaar."

[Tour] Freire wil maatregelen bij sprint

Oscar Freire was één van de slachtoffers bij de valpartijen in de slotfase van de eerste etappe van de Tour de France. Freire werd in één van de laatste bochten onderuit gereden en zag zijn eventuele winstkansen in rook opgaan. De renner wil dat er maatregelen komen tegen gevaarlijke acties in de sprint.

"Ik nam de bocht goed maar werd van achteren aangereden, volgens mij door iemand van Lampre," zei de Rabobank-renner achteraf. "Ik heb last van mijn schouder en heup, maar het is niets ernstigs."

"Het sprinten wordt steeds gevaarlijker. De jury moet iets verzinnen. Van mij mogen ze een renner die door een domme actie een ander laat vallen uit de koers zetten. Of de laatste tien kilometer niet mee laten tellen voor het klassement. Er moet iets gebeuren."

Dinand gaat biografie Kane schrijven

Al twaalf jaar zijn ze actief en succesvol in de Nederlandse muziekbranche: Kane. Zanger Dinand Woesthoff heeft aangekondigd een biografie te schrijven over het bestaan van de band. Maar, zo zegt hij zelf, dan moeten ze wel eerst gestopt zijn.

Dinand deed deze uitspraak in een interview met boekenwinkelketen Bruna. "We hebben te veel meegemaakt om het niet te vertellen. Ik ga zeker een boek schrijven over mijn Kane-tijd van zodra we ermee stoppen. Dat moet dan een eerlijke, hopelijk scherpe en humoristische autobiografie worden over het wel en wee van dromen en rocken in de klei."

En Kane heeft nogal wat op te schrijven; sinds de start in 1998 heeft de band negentien bandleden versleten, er kwamen negen albums op de markt en ze brachten 24 singles uit die in de Top 40 terecht kwamen. Ook scoorden ze vier keer een nummer 1 hit: Dreamer (Gussie's song), Something to Say, Fearless en Shot of a Gun.

[Tour] Boom: "Was niet goed vandaag"

Lars Boom gaat de boeken in als allereerste aanvaller in de Tour de France van 2010. De renner van Rabobank ging er direct bij de start vandoor en kreeg twee collega's mee. De ontsnapping redde het niet, maar Boom was weer onder de indruk van het publiek onderweg.

"Het was heel bijzonder om voor zoveel volk te rijden in eigen land," aldus Boom tegen de camera's van de NOS. "Het was weer een orkaan van geluid, net als gisteren in Rotterdam."

"Ik had jammer genoeg niet mijn beste dag, dat was wel jammer want dan rijd je nog langer op kop en kan je met Wynants mee. Maar ik was niet goed, dus het is niet anders."

Drie ontvoerde zeelieden weer vrij

Twee Russen en een Litouwer die in mei door piraten werden ontvoerd, zijn vrijgelaten. Dat heeft de Russische vakbond voor zeelieden zondag gezegd. Of een losgeld is betaald werd niet bekendgemaakt.

De twee Russen werden in mei voor de kust van Kameroen ontvoerd. De piraten ontvoerden twee dagen later van een ander schip de Litouwer.

De drie zeelieden zijn voor een medisch onderzoek overgebracht naar Lagos, in Nigeria.

Oranje heeft al 15 miljoen euro verdiend

Het Nederlands elftal heeft al 15 miljoen euro aan premies op het WK in Zuid-Afrika verdiend. Wereldvoetbalbond FIFA keert 18 miljoen dollar, omgerekend zo'n 15 miljoen euro, uit aan alle halve finalisten op de mondiale eindronde. De wereldkampioen ontvangt 30 miljoen dollar. De verliezend finalist incasseert 24 miljoen dollar en de winnaar van de troostfinale strijkt 20 miljoen dollar op.

De Wereldvoetbalbond verdeelt uiteindelijk een bedrag van 420 miljoen dollar over de 32 deelnemende landen. De meeste nationale voetbalbonden geven een deel van deze inkomsten aan de trainers en spelers. Zo ontvangen de voetballers van Spanje een recordbedrag van bijna 600.000 euro per persoon als ze wereldkampioen worden. De nationale voetbalbonden van Argentinië (500.000 euro), Engeland (470.000 euro) en Brazilië (450.000 euro) wilden hun voetballers ook rijkelijk voor de wereldtitel belonen.

De KNVB doet in tegenstelling tot veel andere voetbalbonden geen mededelingen over het premiestelsel voor de spelers van het Nederlands elftal. Volgens onbevestigde mediaberichten krijgen de voetballers van Oranje bijna 300.000 euro als ze wereldkampioen worden. Plaatsing voor de halve finale zou 160.000 euro hebben opgeleverd.

NL 11
Oranje heeft al 15 miljoen euro verdiend (Foto: ANP)

Twente verhuurt Chery aan Emmen

FC Twente verhuurt middenvelder Tjaronn Chery komend seizoen opnieuw. Nadat de middenvelder eerder al op huurbasis voor SC Cambuur en RBC Roosendaal speelde, zal hij nu een jaar bij FC Emmen gestald worden.

De aanvallende middenvelder debuteerde in het seizoen 2008/09 als prof bij FC Twente. Hij speelde één keer in het eerste elftal. Tijdens de tweede helft van dat seizoen kwam Chery op huurbasis uit voor SC Cambuur, waar hij zestien wedstrijden speelde. Afgelopen seizoen werd de 22-jarige speler uitgeleend aan RBC Roosendaal. Daar speelde hij dertig keer mee in de Jupiler League en scoorde één doelpunt.

Inzetbaarheid Lugano tegen Oranje onzeker

Het is nog onzeker of Diego Lugano aankomende dinsdag voor Uruguay in actie kan komen in de halve finale op het WK tegen Nederland.

De aanvoerder liep in het duel met Ghana van afgelopen vrijdag een knieblessure op en is daar momenteel herstellende van. "Ik heb op de training in een rechte lijn gerend en dat deed geen pijn dus dat is een goed teken. Maar nu is het gewoon afwachten. De pijn maakt me niet uit, maar ik moet me wel volledig kunnen geven."

Meeste Chinezen wonen binnenkort in steden

De stedelijke bevolking in China neemt de komende vijf jaar waarschijnlijk toe tot boven de zevenhonderd miljoen mensen. Daarmee wordt voor het eerst het aantal plattelandsbewoners overschreden. Dat heeft de Chinese commissie voor nationale bevolking en familieplanning zondag gezegd.

Deze demografische verschuiving heeft grote gevolgen voor de regering die al te kampen heeft met overbevolking in de steden, overbelasting van de infrastructuur en de groeiende kloof tussen arm en rijk.

De Chinese bevolking neemt tot 2015 toe tot 1,4 miljard mensen. Nu zijn dat er nog 1,3 miljard. Tegen die tijd zullen ook tweehonderd miljoen Chinezen ouder zijn dan 60 jaar.

De regering probeert de problemen aan te pakken door veel industrieën naar het binnenland te verplaatsen om die zo dichter bij de plattelandsbevolking te brengen. Het één-kind-beleid van de regering moet er binnen enkele decennia bovendien toe leiden dat de bevolking niet langer toeneemt. Op dat moment wacht wel het volgende probleem: China zal dan waarschijnlijk een te kleine beroepsbevolking hebben om voor alle ouderen te zorgen.

Braziliaan Melo op de vlucht

De terugkeer van de Braziliaanse selectie op eigen bodem verliep vandaag nogal rumoerig. Honderden fans op het vliegveld van Rio de Janeiro uitten hun boosheid en frustratie over de uitschakeling van de vijfvoudig wereldkampioen bij het WK in Zuid-Afrika. Nederland versloeg de Goddelijke Kanaries vrijdag met 2-1 in de kwartfinale.

Met name Felipe Melo had het zwaar te verduren. De middenvelder van Juventus verzuimde bij de gelijkmaker van Oranje, die uiteindelijk op naam van Wesley Sneijder kwam, de bal goed weg te koppen en kreeg daarna de rode kaart voor een smerige overtreding op Arjen Robben. Met bondscoach Dunga werd hij voor een van de "vaders van de nederlaag" uitgemaakt.

Omringd door stewards en lijfwachten zocht Melo op de luchthaven een veilig heenkomen. Zijn vader wachtte hem met de auto op bij een onopvallende zij-uitgang, maar een geruisloos vertrek naar huis zat er voor de belaagde international niet in.

Doelman Júlio César kon nog wel op enige sympathie bij zijn landgenoten rekenen. De doelman van Internazionale nam zelfs nog even de tijd voor een kort praatje. "Ik ben heel emotioneel. Ik wil de Braziliaanse fans bedanken. We hebben er 3,5 jaar hard voor gewerkt", zei hij voordat hij met zijn moeder wegreed bij de luchthaven.

Cristiano Ronaldo onthult vaderschap

De Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo heeft bekendgemaakt dat hij vader is geworden. Het kind, een jongetje, zou vorige maand al geboren zijn, zo meldt de voetballer op zijn officiële Facebookpagina en Twitter. Het heuglijke nieuws wordt bevestigd door zijn management.

Zondagnacht verscheen het bericht op zijn Facebookpagina. "Het is met veel plezier en emotie dat ik jullie mag aankondigen dat ik onlangs vader ben geworden van een zoontje. Zoals afgesproken met de moeder, die haar identiteit liever niet bekend maakt, zal het kind volledig onder mijn voogdij vallen. Ik zal geen extra informatie geven en ik vraag nadrukkelijk dat iedereen mijn privacy en die van het kind respecteert."

Aardbeving voor Peruaanse kust

Een aardbeving met een magnitude van 5,6 trof zondag een gebied in de Stille Oceaan, net ten noorden van Peru. Er zijn nog geen meldingen binnengekomen van slachtoffers of schade.

Het epicentrum van de beving, die zich op 1.57 uur lokale tijd (10.57 uur Nederlandse tijd) voordeed, bevond zich 158 kilometer ten zuidwesten van Peruaanse plaatsje Trujillo.

De meting is gebaseerd op de open-einde Moment Magnitude schaal, de schaal die tegenwoordig door Amerikaanse seismologen gehanteerd wordt. De meting gaat uit van het oppervlak van de breuk in de aardkorst en de in totaal vrijgekomen energie.

Nadal wint voor tweede maal Wimbledon

Rafael Nadal heeft voor de tweede maal in zijn loopbaan het grastoernooi van Wimbledon gewonnen. De Spanjaard versloeg in de finale vanmiddag Tomas Berdych met 6-4, 7-5 en 6-4.

Vanwege de wind, die stevig was, kon er geen goed spel worden gespeeld. Het aantal onnodige missers lag hoog en Berdych miste het vertrouwen wat hij eerder in het toernooi wel had laten zien.

Nadal kreeg het vroeg in de tweede en derde set nog wel even lastig. Voordat de Tsjech echter het idee had dat er iets voor hem te halen viel, had de Spanjaard, die door zijn winst zijn eerste plaats op de wereldranglijst verstevigde, aan alle Tsjechische illusies alweer een einde gemaakt.

[F2] Uitslag Portimão Race 2

Dean Stoneman heeft de tweede Formule 2-race op het circuit van Portimão op zijn naam geschreven. Hij bleef Joylon Palmer en Nicola de Marco voor. Kelvin Snoeks zag vandaag wederom de finish niet.

Palmer mocht van poleposition vertrekken, maar hij kwam slecht weg waardoor Stoneman naast hem kon komen. In de eerste bocht reden beide kemphanen naast elkaar, maar Stoneman had de betere lijn en kon zo de eerste plaats pakken. Verder naar achteren raakten Armaan Ebrahim en Kazim Vasiliauskas elkaar waarna de race voor hen voorbij was. Dat gold ook voor Snoeks die door Jack Clarke uit de wedstrijd gereden werd.

Stoneman kon eenvoudig naar de zege rijden, voor Palmer. Daarachter vochten De Marco en Benjamin Bailly om de derde plaats. Ondanks een fout van de Italiaan kon Bailly de derde plaats nimmer pakken.

Uitslag Portimão Race 2

Pos. Rijder Tijd
1 Dean Stoneman 31:37.784
2 Jolyon Palmer +4.098
3 Nicola de Marco +4.583
4 Benjamin Bailly +4.964
5 Mihai Marinescu +15.048
6 Will Bratt +19.432
7 Philipp Eng +19.919
8 Ivan Samarin +26.786
9 Natalia Kowalska +27.129
10 Benjamin Lariche +28.455
11 Parthiva Sureshwaren +36.230
12 Sergei Afanasiev +41.114
DNF Ricardo Teixeira +3 Ronden
DNF Plamen Kralev +5 Ronden
DNF Kelvin Snoeks +19 Ronden
DNF Jack Clarke +19 Ronden
DNF Armaan Ebrahim +19 Ronden
DNF Kazimieras Vasiliauskas +19 Ronden


Klassement na Portimão

Pos. Rijder Punten
1 Jolyon Palmer 182
2 Dean Stoneman 156
3 Philipp Eng 86
4 Benjamin Bailly 79
5 Will Bratt 78
6 Kazimieras Vasiliauskas 77
7 Sergei Afanasiev 65
8 Armaan Ebrahim 48
9 Mihai Marinescu 42
10 Jack Clarke 39
11 Ivan Samarin 30
12 Nicola de Marco 29
13 Ricardo Teixeira 22
14 Johan Jokinen 21
15 Kelvin Snoeks 18
16 Paul Rees 18
17 Benjamin Lariche 16
18 Natalia Kowalska 3
19 Plamen Kralev 1

Grootayatollah Mohammed Fadlallah overleden

De grootayatollah van Libanon, Mohammed Hussein Fadlallah, een van de belangrijkste figuren binnen de sjia-islam die wereldwijd aanzien genoot, is zondag na een lang ziekbed overleden. Hij werd 75 jaar. Dat maakte de sjiitische geestelijke Abdullah al-Ghuraifi op een persconferentie bekend.

Fadlallah, bekend om zijn anti-Amerikaanse standpunten, speelde de afgelopen decennia een grote rol bij de opkomst van de Libanese sjiitische gemeenschap. Hij was een van de stichters van de regerende Dawa-partij van de Iraakse premier Nouri al-Maliki.

In de jaren tachtig werd Fadlallah omschreven als de spirituele leider van de Libanese extremistische groepering Hezbollah -een bewering die zowel hij als de groepering ontkende-.

Fadlallah werd in 1935 in Irak geboren en woonde tot zijn 30e in de heilige sjiitische stad Najaf. Later verhuisde hij naar Libanon, waar hij lezingen gaf over religie. Tijdens de burgeroorlog in Libanon, tussen 1975 en 1990, werd Fadlallah in verband gebracht met sjiitische strijders die Amerikanen en andere westerlingen ontvoerden en de Amerikaanse ambassade en marinebasis in Libanon bombardeerden. De aanslagen kostten 260 Amerikanen het leven.

Hoewel hij altijd ontkende bij deze terreurdaden betrokken te zijn geweest, zei hij wel dat dergelijke daden gerechtvaardigd waren als de dialoog niet langer mogelijk is. Zelf overleefde hij diverse moordaanslagen.

Lang riep Fadlallah op tot een boycot op Amerikaanse en Israëlische producten, maar wel zei hij, ondanks zijn scherpe kritiek op de VS, de aanslagen van 11 september 2001 in New York te veroordelen.

Ondanks zijn reputatie als hardliner, viel Fadlallah eveneens op door zijn soms opmerkelijke fatwa's. Zo stelde hij dat vrouwen het recht hebben hun echtgenoten te slaan wanneer zij mishandeld worden.

De geestelijke leed al langer aan diabetes en een hoge bloeddruk. De afgelopen twee weken lag hij in het ziekenhuis, maar zijn toestand verslechterde vrijdag toen complicaties bij een leverprobleem resulteerden in interne bloedingen. Eén van zijn artsen liet weten dat Fadlallah uiteindelijk aan een maagbloeding overleed.

Ooijer denkt na over Cyprus

André Ooijer speelt volgend seizoen mogelijk op Cyprus. De verdediger van het Nederlands elftal bevestigde vandaag dat de club AEK Larnaka in hem is geïnteresseerd.

Jordi Cruijff werkt bij Larnaka als technisch directeur. Hij heeft de bijna 36-jarige verdediger een aanbod gedaan. Ooijer neemt pas na het WK een beslissing over zijn toekomst. PSV liet onlangs weten niet met de vrije verdediger verder te willen.

[Tour de France] Uitslag eerste etappe

Alessandro Petacchi heeft de eerste etappe gewonnen van de Tour de France. De Italiaan van Lampre was de sterkste in de massasprint, die ontsierd werd door enkele valpartijen. Slachtoffers hierbij waren onder andere Mark Cavendish en Tyler Farrar. Omdat er geen bonificaties werden uitgedeeld blijft Fabian Cancellara de leider.

Na de plichtplegingen in Rotterdam werd de koers direct opengebroken. Lars Boom (Rabobank) sprong vanaf kilometer nul weg en kreeg twee renners mee, namelijk Maarten Wynants (Quick Step) en Alan Perez (Euskaltel).

Het peloton liet ze al vrij snel begaan en gaf de drie een maximale voorsprong van 7:30. Het peloton werd wel opgeschrikt door een hond die er midden doorheen liep. Hierdoor vielen onder andere David Millar, maar ook Adam Hansen van HTC-Columbia. De Australiër had last van zijn schouder en bleef lang achter het peloton bungelen.

Het peloton had geen zin om de drie koplopers te laten strijden om de dagzege en bracht al snel de voorsprong terug tot een minuut of drie en controleerden lange tijd die voorsprong. Op amper vijftig kilometer van de streep was dit nog maar anderhalve minuut en leek een sprint een kwestie van tijd.

Wynants bleek nog de meeste puf te hebben en ging er op dertig kilometer van de streep solo vandoor. Vanuit het peloton ging de Moldavisch kampioen Pljoesjkin ervandoor en sloot al snel bij de Belg aan. De twee kregen een klein minuutje van het peloton, maar toen Garmin (Farrar) en Cervélo (Hushovd) aan kop gingen sleuren liep de voorsprong weer terug. Uiteindelijk werden Wynants en Pljoejskin op negen kilometer van de streep ingelopen.

De treintjes van de sprinters werden in gereedheid gebracht, waarbij die van Cavendish en Petacchi het meest indrukwekkend leken. Bij de laatste serieuze bocht voor de finish gingen er een aantal renners onderuit, waarbij onder andere Rabobank-sprinter Oscar Freire lag. Ook Cavendish was betrokken bij die val, waardoor het een open sprint werd.

Echter was er nog een valpartij te noteren, waardoor ook Tyler Farrar voor de dagzege werd uitgeschakeld. De overige sprinters waren nog wel voorin te vinden en gingen sprinten om de dagzege. Bernhard Eisel ging daarna vroeg aan, evenals Lancaster. Die werden voorbij gespurt door Petacchi die verreweg de snelste bleek en dus de rit won, voor Mark Renshaw en Thor Hushovd.

[Tour] Petacchi wint chaotische sprint in Brussel

Alessandro Petacchi heeft de eerste etappe gewonnen van de Tour de France. De Italiaan van Lampre was de sterkste in de massasprint, die ontsiert werd door enkele valpartijen. Slachtoffers hierbij waren onder andere Mark Cavendish en Tyler Farrar. Omdat er geen bonificaties warden uitgedeeld blijft Fabian Cancellara de leider.

Na de plichtplegingen in Rotterdam werd de koers direct opengebroken. Lars Boom (Rabobank) sprong vanaf kilometer 0 weg en kreeg twee renners mee, namelijk Maarten Wynants (Quick Step) en Alan Perez (Euskaltel).

Het peloton liet al vrij snel begaan en gaf de drie een maximale voorsprong van 7:30. Het peloton werd wel opgeschrikt door een hond dat er midden door heen liep. Hierdoor vielen onder andere David Millar, maar ook Adam Hansen van HTC-Columbia. De Australiër had last van zijn schouder en bleef lang achter het peloton bungelen.

Het peloton had geen zin om de drie koplopers te laten strijden om de dagzege en bracht al snel de voorsprong terug tot een minuut of drie en controleerden lange tijd die voorsprong. Op amper 50 kilometer van de streep was dit nog maar anderhalve minuut en leek een sprint een kwestie van tijd.

Wynants bleek nog de meeste puf te hebben en ging er op 30 kilometer van de streep solo vandoor. Vanuit het peloton ging de Moldavisch kampioen Pljoesjkin ervandoor en sloot al snel bij de Belg aan. De twee kregen een klein minuutje van het peloton, maar toen Garmin (Farrar) en Cervélo (Hushovd) aan kop gingen sleuren liep de voorsprong weer terug. Uiteindelijk werden Wynants en Pljoejskin op negen kilometer van de streep ingelopen.

De treintjes van de sprinters werden in gereedheid gebracht, waarbij die van Cavendish en Petacchi het meest indrukwekkend leken. Bij de laatste serieuze bocht voor de finish gingen er een aantal renners onderuit, waarbij onder andere Rabobank-sprinter Oscar Freire lag. Ook Cavendish was betrokken bij die val, waardoor het een open sprint werd.

Echter was er nog een valpartij te noteren, waardoor ook Tyler Farrar voor de dagzege werd uitgeschakeld.De overige sprinters waren nog wel voorin te vinden en gingen sprinten om de dagzege. Bernhard Eisel ging daarna vroeg aan, evenals Lancaster. Die werden voorbij gespurt door Petacchi die verreweg de snelste bleek en dus de rit won, voor Mark Renshaw en Thor Hushovd.

Uitslag etappe 1: Rotterdam - Brussel 223,5 kilometer

 

# Renner Ploeg Tijd
1 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre 5.09.38
2 Mark Renshaw (Aus) HTC-Columbia z.t.
3 Thor Hushovd (Noo) Cervélo z.t.
4 Robbie McEwen (Aus) Katusha z.t.
5 Matthieu Ladagnous (Fra) Francaise des Jeux z.t.
6 Daniel Oss (Ita) Liquigas z.t.
7 Jose Joaquin Rojas (Spa) Caisse d'Epargne z.t.
8 Christian Knees (Dui) Milram z.t.
9 Ruben Perez Moreno (Spa) Euskaltel z.t.
10 Jürgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto z.t.

Klassement na etappe 1

# Renner Ploeg Tijd
1 Fabian Cancellara (Zwi) Saxo Bank 5.19.38
2 Tony Martin (Dui) HTC Columbia +0.10
3 David Millar (GB) Garmin +0.20
4 Lance Armstrong (VS) RadioShack +0.22
5 Geraint Thomas (GB) Team Sky +0.23
6 Alberto Contador (Spa) Astana +0.27
7 Tyler Farrar (VS) Garmin +0.28
8 Levi Leipheimer (VS) RadioShack z.t.
9 Edvald Boasson Hagen (Noo) Team Sky +0.32
10 Linus Gerdemann (Dui) Milram +0.35

Van Marwijk begeeft zich met hoofd nog niet in finale

Bert van Marwijk wil zich nog niet met zijn hoofd in de finale begeven. De bondscoach van het Nederlands elftal benadert het duel tegen Uruguay van dinsdag als één van de belangrijkste ooit.

De Nederlandse voetbalfans verwachten dat Oranje het karwei wel even klaart dinsdag. De Zuid-Amerikanen zijn echter bijzonder gevaarlijk, meent Van Marwijk.

"Juist na een zege op Brazilië moeten we oppassen. Daarbij is Uruguay sowieso een levensgevaarlijke tegenstander. Die ploeg staat niet voor niets in de halve finale", aldus de keuzeheer op de persconferentie.

"Als je ons al in verband brengt met de finale dan snap je er helemaal niets van", vindt Van Marwijk. Uruguay mist onder meer Luis Suárez, maar de trainer kan daar niks mee. "Volgens mij beginnen zij ook gewoon met elf man. Bovendien missen wij Gregory van der Wiel en Nigel de Jong."

Politie vindt 'oud' lijk na frontale botsing

De Duitse politie heeft na een dodelijk ongeval een macabere vondst gedaan. In Noord-Duitsland vond een frontale botsing plaats tussen twee auto's, waardoor beide bestuurders omkwamen. In een van de wrakken vond de politie echter het lijk van een naakte vrouw, die vermoedelijk al eerder is overleden.

Het ongeval gebeurde rond vijf uur 's ochtends op een weggetje bij de plaats Dolle, tussen Hannover en Berlijn, meldden Duitse media zondag. De 59-jarige mannelijke bestuurder met het lijk in zijn kofferbak stierf ter plekke. De 27-jarige bestuurster verbrandde in haar voertuig, aldus de politie.

Het stoffelijk overschot toonde tekenen van mishandeling. De vrouw die in de kofferbak lag is vermoedelijk een bekende van de bestuurder. Sectie moet meer duidelijkheid verschaffen over de doodsoorzaak van de nog onbekende vrouw.

[Tour-quiz] De eerste ronde

Morgen begint in Rotterdam de Tour de France. Tijdens deze Ronde kun je op FOK!sport meedoen aan de Tour-quiz. Vandaag begint de eerste ronde.

Het zijn drie vragen en je hebt ook drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen. Dit kan tot maandag 21.00 uur. Deze kunnen gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl.

De vragen:

1) In de Tour de France van 1992 reed een onbekende Fransman tien etappes in het geel, alvorens Indurain toesloeg. Wie was deze renner?

2) Wie won de eerste lapjestrui in de Tour en in welk jaar was dat?

3) Welke twee Britten droegen het geel in de Tour van 1994?

PvdA wil verloskundig systeem aanpakken

De PvdA wil het verloskundig systeem aanpakken om onnodig hoge babysterfte tegen te gaan. Tweede Kamerlid Khadija Arib van de PvdA heeft zondag daarover vragen gesteld aan demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid).

Zo vraagt Arib aan Klink onmiddellijk maatregelen te nemen om een betere samenwerking tussen gynaecologen en verloskundigen te organiseren.

Uit een zogeheten signalementstudie van een groep wetenschappers van Erasmus Medisch Centrum bleek eerder deze week dat veel risicozwangerschappen niet worden herkend. Daardoor is de babysterfte in Nederland erg hoog. In ons land selecteren verloskundigen de risicozwangerschappen en geven dat aan bij de gynaecoloog. De onderzoekers pleiten voor een andere opzet met een intensievere samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen.

ANPID197847
PvdA wil verloskundig systeem aanpakken (Foto: ANP)

Rooney had geen blessure tijdens WK

Wayne Rooney heeft verklaard dat zijn teleurstellende optredens op het WK in Zuid-Afrika niks te maken hadden met zijn fitheid, daar hij volledig fit was. De Engelse aanvaller van Manchester United leek in de vorm van zijn leven te verkeren. Afgelopen seizoen maakte hij in 32 Premier League-wedstrijden liefst 26 doelpunten. Een gemiddelde dat veel goeds beloofde voor het WK.

In de Engelse media werd na de teleurstellende prestaties van Rooney bericht dat de aanvaller een blessure had. "Wayne was echter helemaal fit. In de afgelopen zes maanden is hij niet fitter geweest", zei een anonieme, goed geïnformeerde bron tegenover The People.

"Hij vond echter dat Engeland niet de kracht had om te vlammen", vervolgde de bron. "Als hij al niet fit zou zijn, dan had hij op geen enkele manier de afstanden kunnen afleggen die hij tegen Duitsland aflegde. Wayne vertelde dat het gewoon niet wilde vlotten bij Engeland."

[DTM] Uitslag Race Norisring

Vandaag heeft op de Norisring weer een DTM-race plaatsgevonden. Ralf Schumacher wist verrassend beslag te leggen op de poleposition. Hiermee behaalde de Mercedes-coureur zijn eerste poleposition ooit in een DTM race.

De voormalig Formule 1-coureur wist deze poleposition echter niet om te zetten in een overwinning. Jamie Green pakte voor de derde keer op rij de eerste plaats. Het was voor Green echter geen makkelijke overwinning, hij werd vooral in de tweede helft van de eerste race op de huid gezeten door Mattias Ekström die als tweede over de streep kwam.

Ralf Schumacher verloor al snel de leiding in de race aan Green, omdat hij bestraft werd voor een jumpstart. In de eerste helft van de race had Green daarna geen enkele moeite om weg te rijden van Bruno Spengler. Ekström pakte na de laatste serie pitstops de tweede plaats en zette direct druk op de leider. Elke ronde kwam de Audi-coureur dichterbij en werkte zodoende een achterstand van vijf seconden weg. De laatse veertien rondes reden de twee coureurs binnen één seconde van elkaar.

Bruno Spengler wist het tweetal aan het einde ook nog bijna bij te halen, maar er waren net niet genoeg rondes over om echt aansluiting te krijgen bij het tweetal, waardoor hij genoegen moest nemen met de derde plaats. Oliver Jarvis scoorde zijn eerste punten van het seizoen met een vierde plaats, Timo Scheider en Gary Paffett kwamen respectievelijk als vijfde en zesde over de streep.

Alexandre Premat en Martin Tomczyk pakten de laatste punten. Beide coureurs hadden moeilijke eerste rondes, maar wisten uiteindelijk alsnog punten te pakken. Tomczyk had problemen bij de start en viel ver terug, waar Premat een botsing had met Paul di Resta in bocht twee.

Gemengde gevoelens bij Van Gaal

In Nederland en Duitsland juichen de voetballiefhebbers om de successen van de twee landen op het WK. Louis van Gaal ziet het echter allemaal met gemengde gevoelens aan.

De trainer van Bayern München ziet de voorbereiding van zijn ploeg op het nieuwe seizoen voor een groot deel in rook opgaan. Negen van zijn spelers zijn namelijk nog actief op het WK.

Na het WK hebben de internationals drie weken vakantie. Van Gaal ziet zijn spelers dus pas begin augustus terug. "Ik betreur het, maar het is niet anders. Het is een probleem, zowel voor mij als voor de WK-spelers."

Greipel pakt dagzege in Oostenrijk

André Greipel is de eerste leider in de Ronde van Oostenrijk. De Duitse sprinter van HTC-Columbia won in de eerste etappe de massasprint voor Ben Swift (Sky) en Greame Brown (Rabobank).

Greipel gaf met zijn sprintzege aan dat hij zijn vorm en motivatie behouden heeft. Eerder werd de Duitser niet geselecteerd voor de Tour de France, omdat de kopman van die ploeg, Mark Cavendish, in onmin met hem leeft.

Sicilië jaagt op panter en python

De politie van Sicilië jaagt deze dagen niet op maffiosi, maar op een panter en een python. In Palermo, de hoofdstad van het Italiaanse eiland, werd een panter gezien. Even verderop jaagde een slang toeristen de schrik op het lijf.

Dierenvangers hebben een val met een biggetje als lokaas opgesteld voor de panter, maar het roofdier heeft nog niet toegehapt, meldden Italiaanse media zondag. Het is nog niet duidelijk waar de panter vandaan komt.

Ten oosten van Palermo in de buurt van Cefalù is door toeristen bij een hotel een python gezien. Ook van dit dier ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Carragher houdt het definitief voor gezien als international

Jamie Carragher heeft Engeland uit de brand geholpen bij de afwezigheid van aanvoerder Rio Ferdinand door op zijn besluit om zijn interlandcarrière te beëindigen terug te komen. Het blijkt echter slechts een tijdelijke beslissing.

"Dit was eenmalig", gaf de centrumverdediger aan tegenover LFC Online. "De manager heeft me verteld dat hij met enkele afwezigen kampte en daardoor heb ik besloten om hem uit de brand te helpen."

"Ik ben blij dat ik nog heb mogen deelnemen aan het WK in Zuid-Afrika en heb mogen samenwerken met bondscoach Fabio Capello. Maar het belangrijkste voor mij is en blijft Liverpool", zegt Carragher, die zijn brood bij Liverpool verdient.

De achterhoedespeler heeft zin in het nieuwe seizoen. "We hebben een nieuwe manager in de persoon van Roy Hodgson en ik wil echt alles geven wat in me zit om hem te helpen en de club terug te brengen op het niveau waar we thuishoren."

Onderzoekscommissie Israël meer bevoegdheden

De Israëlische onderzoekscommissie die in beperkte mate de recente aanval op schepen met activisten onder de loep neemt, de commissie Turkel, krijgt iets meer bevoegdheden. Dat heeft het Israëlische kabinet zondag besloten. Getuigen staan volgens het besluit straks onder ede. Ze kunnen dus wegens meineed worden vervolgd als ze voor de commissie liegen.

De taakomschrijving van de commissie van drie man, plus twee buitenlandse waarnemers, blijft echter beperkt. Ze wil slechts opheldering verschaffen en doet geen onderzoek naar verantwoordelijkheden. De militairen doen een eigen onderzoek. De commissie mag de betrokken militairen geen vragen stellen. Alleen minister van Defensie Ehud Barak en chef-van-staven Gaby Ashkenazi zullen hun opwachting maken.

Bij de aanval in internationale wateren werden 31 mei negen Turkse activisten van de naar Gaza varende 'Vloot van de Vrijheid' gedood. Het zorgde voor enorme internationale verontwaardiging. VN-chef Ban Ki-moon stelde een internationaal onderzoek voor, maar Israël weigerde dat. Ban heeft wel twee waarnemers aan de commissie onder de voormalige opperrechter Jacob Turkel mogen toevoegen.

ANPID197841
Onderzoekscommissie Israël meer bevoegdheden (Foto: ANP)

Prinses Maxima zet lange traditie voort

Prinses Máxima doopte zondag in Venetië de Nieuw Amsterdam, het nieuwste cruiseschip van rederij Holland America Line (HAL). Máxima is daarmee het elfde lid van de koninklijke familie dat een schip van de in Nederland opgerichte rederij een behouden vaart wenst.

De traditie begon vreemd genoeg meer dan tachtig jaar geleden met prins Hendrik, terwijl het gemeengoed is dat een vrouw haar zegen geeft aan een nieuw schip. Hij doopte in 1929 de Statendam III. Al eerder wierp een lid van het koninklijk huis een fles champagne tegen de romp van een schip met de naam Nieuw Amsterdam. Dat was de Nieuw Amsterdam II waarbij koningin Wilhelmina in 1937 de handeling verrichtte.

Koningin Beatrix doopte al een HAL-schip toen zij nog prinses was en één in haar hoedanigheid als koningin. Koningin Juliana deed het in 1958, prinses Margriet werd maar liefst vier maal doopvrouwe van een varend HAL-hotel.

De Nieuw Amsterdam die Máxima heeft gedoopt, is het vijftiende schip in de vloot van de HAL en is samen met de Eurodam, dat in 2008 door schoonmoeder Beatrix werd gedoopt, het grootste passagiersschip in de Nederlandse koopvaardijvloot. Het schip biedt plaats aan ruim 2100 passagiers. Vooralsnog komt de Nieuw Amsterdam niet naar Amsterdam of New York, het schip gaat varen in het Middellandse Zeegebied en vertrekt in oktober naar Fort Lauderdale.

Rederij HAL werd in 1873 in Rotterdam opgericht, veel emigranten maakten met schepen van HAL de oversteek naar het beloofde land.

[MotoGP] Uitslag Race Barcelona

Jorge Lorenzo heeft met overmacht de MotoGP-race in Barcelona op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef op zijn Yamaha de Honda van Dani Pedrosa en de Ducatie van Casey Stoner voor.

Lorenzo vertrok van poleposition en kreeg in het eerste deel van de race onverwacht veel tegenstand. De Yamaha-rijder had veel concurrentie aan Andrea Dovizioso en Casey Stoner. Laatstgenoemde haakte na zes ronden af nadat hij in de eerste bocht wijd ging en terugviel naar plaats vijf.

Dovizioso kon Lorenzo lang bijhouden, maar halverwege de race ging de Italiaan in de strijd onderuit, waarna Lorenzo eenvoudig naar de zege kon rijden. Dovizioso kon wel weer opkrabbelen, maar meer dan een veertiende plaats zat er voor de Honda-rijder niet in. Pedrosa had zoals gewoonlijk een uitstekende start, maar hij ging wijd in de eerste bocht van de race en viel terug naar plaats vijf. Uiteindelijk wist hij voor Stoner alsnog tweede te worden.

De race in de 125cc werd een prooi voor Marc Marquez. De Spanjaard vertrok van poleposition en won de race uiteindelijk met ruime voorsprong op Bradley Smith en Pol Espargaro. Jasper Iwema viel al in de eerste ronde uit, terwijl Michael van der Mark twintigste werd.

In de Moto2 wist Yuki Takahashi zijn eerste overwinning te pakken. De Japanner profiteerde van een drive-through-penalty voor Andrea Iannone die eerder in de race onder geel Takahashi had gepasseerd. Thomas Luthi werd uiteindelijk tweede, voor Julian Simon.

Khedira ontbreekt op training Duitsland

Sami Khedira heeft de training van de Duitse nationale selectie vandaag aan zich voorbij laten gaan. De 23-jarige middenvelder heeft last van een dijbeenblessure die hij gisteren in de wedstrijd tegen de Argentijnen opliep.

Een woordvoerder van Die Mannschaft meldt dat Khedira morgen waarschijnlijk weer kan beginnen met de looptraining.

Reservespits Cacau moest vandaag de training afbreken omdat hij last kreeg van zijn rug. Cacau is één van de kandidaten om in de halve finale tegen Spanje de geschorste Thomas Müller te vervangen.

Waddenorka Morgan twintig kilo aangekomen

Orka Morgan is in een week in het Dolfinarium in Harderwijk twintig kilo aangekomen. Het dier, dat ernstig verzwakt in de Waddenzee werd aangetroffen, eet dagelijks zo'n 25 kilo haring, makreel en inktvis. Dat meldt het Dolfinarium zondag.

Morgan blijft naar verwachting nog drie tot zes maanden in het Dolfinarium en moet nog zeker 160 kilo aankomen om op haar normale gewicht van zeshonderd kilo te komen.

Dierenartsen zijn optimistisch over het herstel van Morgan, maar houden er rekening mee dat er nog aandoeningen aan het licht komen. Zo zijn de bloedwaarden van het 3,5 meter lange roofdier nog niet helemaal op peil.

Vechten in de ruimte met Halo Reach

In de aankomende en tevens laatste Halo-game van Bungie, Halo: Reach, zul je dit keer achter het stuur van een ruimteschip zitten en al het vijandelijk gespuis dood moeten maken.

In deze prequel speel je op de planeet Reach, maar op sommige momenten in de game wordt de speler meegenomen in de ruimte. In de onderstaande gameplay-trailer zie je onder andere hoe het 'mothership' van de Covenant kapot wordt geschoten door de Spartans. Halo: Reach komt 17 september exclusief uit voor de Xbox 360.

 

Trine in 3D te spelen

Trine, het paradepaardje van de Finse ontwikkelaar Frozenbyte, is vandaag één jaar oud geworden, en om dit te vieren hebben de steamklanten een update van het spel ontvangen.

Vanaf vandaag kunnen de mensen met Nvidia 3D Vision technologie in hun pc genieten van het spel in 3D. Wie het spel niet via steam heeft krijgt de update op een latere datum. Deze patch zorgt ook voor betere anti-aliasing en verbetert enkele gameplay-foutjes. Of de Playstation 3-bezitters het spel ook in 3D zullen kunnen ervaren wordt niet vermeld.

Trine

Zwemster Steffen niet op EK

Britta Steffen doet niet mee aan het EK zwemmen komende maand in Boedapest. De olympisch kampioene op de 50 en 100 meter vrije slag heeft door fysieke problemen niet genoeg kunnen trainen.

Steffen heeft sinds het WK van vorig jaar in Rome, waar ze twee titels won, geen internationale wedstrijd meer gezwommen. "Het laatste half jaar wilde ik veel, maar ik kon niets," aldus de Duitse zwemster.

Steffen wil zich nu richten op het EK kortebaan in november in Eindhoven.

Dubbel platina voor Caro Emerald

Het debuutalbum van Caro Emerald heeft dubbel platina te pakken. Als kroon op dit geweldige succes kreeg Caro zaterdagavond tijdens de uitzending van Voetbal International een dubbel platina award uitgereikt door radio 3FM-dj Rob Stenders. De CD 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor' ging sinds de release op 29 januari al ruim 100.000 keer over de toonbank.

Ook in het buitenland is Caro Emerald druk aan de slag. Haar eerste single 'Back It Up' is inmiddels uit in Frankrijk, Zwitserland en België en wordt nog deze zomer gereleased in de rest van Europa. In het najaar is de rest van Europa, inclusief Engeland, aan de beurt. Na de festivals in Nederland vertrekt Caro met haar band dus snel naar het buitenland om het album te promoten.

Om haar succesvolle jaar in stijl af te sluiten geeft ze echter nog één extra bijzonder optreden op Nederlandse bodem. Op 23 december pakt Caro Emerald uit in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Caro Emerald
Dubbel platina voor Caro Emerald (Foto: Serena Cloodt)

Nigeriaanse voetbalbond ontslaat voorzitter

De Nigeriaanse voetbalbond heeft de voorzitter en de vicevoorzitter ontslagen. Sani Lulu en Amanze Ugbulam zijn van hun taak ontheven. Dat maakte de bond bekend. Ook een lid van het technische comité kan zijn biezen pakken. Eerder schorste de Nigeriaanse president het nationale team al voor twee jaar.

De beslissingen werden genomen naar aanleiding van het teleurstellend verlopen WK. Nigeria verloor van Argentinië en Griekenland en speelde gelijk tegen Zuid-Korea. Sinds 1998 hebben de Super Eagles geen WK-duel meer gewonnen.

Het technisch comité van de bond bood excuses aan voor de prestaties in Zuid-Afrika. Het heeft de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan echter wel gevraagd zijn beslissing te overwegen. De FIFA heeft Jonathan tot morgen gegeven om zijn beslissing terug te draaien. Anders riskeert het land een uitsluiting van het gehele internationale voetbal.

Dode door woningbrand Den Haag

Bij een brand zondagochtend in een woning in Den Haag is een dode gevallen. De identiteit van deze persoon is nog onbekend. Vier woningen werden uit voorzorg ontruimd, meldt de brandweer.

Rond 03.30 uur kreeg de brandweer melding van de brand in de woning aan de Morelstraat, waarop meerdere voertuigen uitrukten. Uit de woning kwam rook. De brandweer ging direct naar binnen, waar het slachtoffer werd gevonden. Hij werd gelijk naar buiten gebracht, maar bleek inmiddels te zijn overleden.

De brand was snel onder controle. De bewoners van de ontruimde woningen konden na een uur weer terug. De brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand.

Bewusteloze dreumes uit warme auto bevrijd

Een anderhalf jaar oud kind is zaterdagmiddag in Assen uit een auto bevrijd. De dreumes moet twintig minuten in de auto in de brandende zon bij een winkelcentrum hebben gestaan en was bewusteloos geraakt. Dat meldt de politie zondag.

De auto stond geparkeerd aan de Nobellaan. Drie omstanders forceerden een portier. Gealarmeerde ambulancemedewerkers ontfermden zich over het kind. Het kind maakt het inmiddels goed en kon met haar 26-jarige moeder mee. Bij bureau jeugdzorg wordt melding gemaakt van het voorval.

Tientallen drugssmokkelaars Afghanistan gedood

Tijdens een tweedaagse operatie tegen drugssmokkelaars in het zuiden van Afghanistan zijn 63 smokkelaars en terroristen omgebracht en is zestien ton drugs en chemicaliën vernietigd. Dat heeft het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken zondag meegedeeld.

Tien gewapende strijders en smokkelaars, onder wie enkele buitenlanders, zijn gearresteerd. Veertien Afghanen, die in handen van de smokkelaars waren gevallen, zijn bevrijd. Een eenheid van de drugspolitie werd bij de operatie in de provincie Helmand door coalitietroepen bijgestaan.

Ook zijn tal van wapens, explosieven en zelfmoordvesten in beslag genomen en twee drugslaboratoria vernietigd.

Rus stuit op een qualifier in Bastad

De eerste tegenstandster van Arantxa Rus in het WTA-toernooi van Bastad zal voortvloeien uit het kwalificatietoernooi. Voor de Nederlandse Rus is het haar derde optreden op rij in een WTA-toernooi.

De Unicef Open was het eerste toernooi en daar strandde de tennisster uit Monster in de tweede ronde. Op Wimbledon was het echter al iets eerder afgelopen en bleef Rus hangen in de eerste ronde.

Richel Hogenkamp kan het toernooi uit haar hoofd zetten, zij werd in de eerste ronde met 6-1, 1-6 en 6-1 aan de kant gezet door Mirjana Lucic. Deze tennisster uit Kroatië hield eerder al Michaëlla Krajicek uit het hoofdtoernooi van Wimbledon.

[NASCAR] Uitslag Coke Zero 400

Kevin Harvick heeft op de Daytona International Speedway de Coke Zero 400 op zijn naam geschreven. De kampioenschapsleider bleef in een incidentvolle race koel en won zo voor Kasey Kahne en Jeff Gordon.

Vanwege de regenval kon er niet gekwalificeerd worden op de 2,5 mijl lange oval. Hierdoor mocht Kevin Harvick van poleposition starten. De race zelf werd enkele uren uitgesteld omdat er wederom regen naar beneden kwam. Toen het veld eindelijk los werd gelaten vocht Harvick met Jimmie Johnson in de eerste ronden een verbeten strijd uit om de leidende positie.

Op de superspeedway bemoeiden ook Jeff Gordon, Greg Biffle en Kyle Busch zich met de eerste plaats, voordat na vijftien ronden de wedstrijd door de wedstrijdleiding geneutraliseerd werd. Na de hervatting waren het wederom vele rijders die zich vooraan meldden. Na vijftig ronden kwam Johnson binnen voor banden en brandstof waarbij later bleek dat de rechterachterband op het punt stond het te begeven.

Juan Montoya had zich ondertussen naar de leidende positie gereden, maar een neutralisatie vanwege rommel op de baan afkomstig van de bolide van J.J. Yeley maakte hier na 58 ronden een einde aan. A.J. Allmendinger verloor tien ronden later de macht over zijn bolide en raakte hierbij Kyle Busch, wederom een neutralisatie. Na de herstart waren er wederom vele leiderswisselingen totdat Busch deze plaats na 86 ronden pakte.

Hij kon er echter maar tot ronde 103 van genieten, want in die ronde leek hij door Montoya de muur in gereden te worden en kon uitstappen. In ronde 116 verloor David Ragan de macht over zijn bolide waarbij hij Jamie McMurray meenam. Voor beiden zat de race er op. Ook voor David Stremme zat de race er voortijdig op nadat hij in de 136e ronde de muur raakte.

Deze indicenten vielen echter in het niet bij The Big One. Met nog twaalf van de 160 ronden te gaan raakten zeker twaalf bolides elkaar, waarna vele favorieten uit konden stappen. Onder meer Mark Martin, Montoya, Ryan Newman, Johnson, Marcos Ambrose en Joey Logano waren er bij betrokken. De race werd daarom tijdelijk stilgelegd.

Nadat de brokstukken waren opgeruimd pakte Clint Bowyer de leiding. Hij wist de eerste plaats te behouden totdat één ronde voor het einde Sam Hornish jr. samen met Kurt Busch de muur in ging. Hierna werd de race met enkele ronden verlengd om onder groen te kunnen finishen. Met nog één ronde te gaan nam Harvick de leiding weer over om deze niet meer af te staan. Kahne werd tweede, voor Gordon. Bowyer werd uiteindelijk slechts als zeventiende afgevlagd.

In het klassement deed Harvick met de winst goede zaken. Hij staat met 2.684 punten er 212 voor op Jeff Gordon. Jimmie Johnson zakte dankzij de grote crash naar plaats drie in het klassement, voor Kurt Busch. Nieuw in de top twaalf is Dale Earnhardt jr. die dankzij een vierde plaats twee plaatsen klom in de ranking.

Uitslag Coke Zero 400

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 1 Kevin Harvick Chevrolet 195/10 166  
2 20 Kasey Kahne Ford 170/0 166  
3 5 Jeff Gordon Chevrolet 170/5 166  
4 13 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 160/0 166  
5 8 Jeff Burton Chevrolet 160/5 166  
6 12 Carl Edwards Ford 150/0 166  
7 6 Kurt Busch Dodge 151/5 166  
8 24 Reed Sorenson Toyota 142/0 166  
9 35 Mike Bliss Chevrolet 138/0 166  
10 27 Scott Speed Toyota 134/0 166  
11 19 David Reutimann Toyota 130/0 166  
12 32 Robby Gordon Toyota 132/5 166  
13 39 Steve Park Toyota 129/5 166  
14 33 Kevin Conway * Ford 121/0 166  
15 7 Matt Kenseth Ford 118/0 166  
16 37 Bobby Labonte Chevrolet 115/0 166  
17 15 Clint Bowyer Chevrolet 117/5 166  
18 23 Paul Menard Ford 109/0 165  
19 41 J.J. Yeley Dodge 106/0 164  
20 10 Greg Biffle Ford 108/5 163  
DNF 30 Sam Hornish Jr. Dodge 105/5 159 Accident
DNF 29 Elliott Sadler Ford 102/5 159 Accident
23 34 Robert Richardson Jr. Ford 94/0 159  
24 4 Denny Hamlin Toyota 96/5 158  
25 9 Tony Stewart Chevrolet 93/5 158  
DNF 14 Ryan Newman Chevrolet 85/0 148 Accident
DNF 22 Juan Montoya Chevrolet 87/5 148 Accident
DNF 11 Mark Martin Chevrolet 84/5 148 Accident
DNF 16 Joey Logano Toyota 76/0 148 Accident
DNF 26 Brad Keselowski Dodge 78/5 147 Accident
DNF 2 Jimmie Johnson Chevrolet 75/5 147 Accident
DNF 28 Marcos Ambrose Toyota 67/0 147 Accident
DNF 31 Regan Smith Chevrolet 64/0 147 Accident
DNF 38 Travis Kvapil Ford 61/0 145 Accident
35 18 Martin Truex Jr. Toyota 58/0 141  
36 21 A.J. Allmendinger Ford 55/0 136  
DNF 36 David Stremme Ford 57/5 135 Accident
DNF 25 David Ragan Ford 49/0 116 Accident
DNF 17 Jamie McMurray Chevrolet 46/0 116 Accident
DNF 3 Kyle Busch Toyota 48/5 103 Accident
DNF 42 Joe Nemechek Toyota 40/0 38 Electrical
DNF 40 Max Papis Toyota 37/0 6 Vibration
DNF 43 Dave Blaney Toyota 34/0 4 Transmission
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na 18 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 2684 Leader 18 0 2 8
2 Jeff Gordon 2472 -212 18 0 0 9
3 Jimmie Johnson 2459 -225 18 0 5 8
4 Kurt Busch 2439 -245 18 2 2 7
5 Denny Hamlin 2400 -284 18 0 5 7
6 Kyle Busch 2376 -308 18 2 2 5
7 Matt Kenseth 2322 -362 18 0 0 4
8 Jeff Burton 2319 -365 18 0 0 4
9 Tony Stewart 2251 -433 18 1 0 4
10 Greg Biffle 2234 -450 18 0 0 2
11 Dale Earnhardt Jr. 2177 -507 18 1 0 2
12 Carl Edwards 2170 -514 18 0 0 1

Naast voetbal ook wielrennen goed bekeken

Naast het voetbal is ook de start van de Tour de France goed bekeken op de televisie zaterdag. De NOS meldt vandaag dat 910.000 kijkers afstemden op Nederland 2 voor het verslag van de proloog in Rotterdam.

Ondanks de regen waren bijna een half miljoen wielerfans naar Rotterdam gekomen om de tijdrit met eigen ogen te aanschouwen. De avondetappe, met Mart Smeets, werd gezien door gemiddeld 825.000 mensen. Dit programma volgde op Studio Sportzomer met Jack van Gelder, met analyses van de WK-wedstrijden, en werd daardoor extra laat uitgezonden.

Vorig jaar trok de eerste uitzending van De avondetappe 735.000 kijkers.

Spaanse kranten blij met "zwaarbevochten overwinning"

Alle Spaanse kranten spraken vandaag van een zwaarbevochten zege. Spanje plaatste zich door een goal van David Villa ten koste van Paraguay voor de halve finale.

AS sprak van "Bloed, zege en een overwinning. Paraguay was een zeer sterke tegenstander die Spanje tot het uiterste heeft gedwongen."

"Spanje kan verder op weg naar glorie", was er in El Pais te lezen. "Het was een zwaarbevochten zege met een mooi doelpunt van David Villa en een geweldige wedstrijd van doelman Iker Casillas."

Vreugde was er ook in overvloed nu Spanje eindelijk door de kwartfinales zijn gekomen op een WK. "Het is gelukt", stelt El Periodico met grote letters op de voorpagina. Ook Marca verwees naar eerder mislukte pogingen. "Het einde van een vloek."

De kranten uit Engeland hadden meer oog voor de bepalende rol van aanvaller David Villa. News of the World kopt dat "Met Villa in de basis alles mogelijk is voor Spanje". The Sunday Times was eveneens lyrisch over de topspits. "Het antwoord van Spanje is altijd David Villa."

Nablussen heidebrand duurt nog hele dag

Het nablussen van de brand op de Strabrechtse heide duurt zeker nog de hele dag. Dat liet een woordvoerder van de brandweer weten. Hoewel de brand onder controle is, is het blussen lastig doordat verschillende brandhaarden zich onder humuslagen bevinden. Hierdoor moeten deze plekken opgespoord worden met schoppen.

Om de brandweer beter toegang tot het gebied te verschaffen is de rechter rijstrook van de A67 tussen Geldrop en Someren richting Eindhoven net als zaterdag afgesloten. Hierdoor is een file van vijf kilometer ontstaan, meldt een woordvoerder van de ANWB. Naar verwachting breidt de file zich aan het einde van de middag nog wat uit.

De brand brak vrijdagmiddag uit. Zo'n tweehonderd brandweermannen en dertig brandweervoertuigen bestrijden inmiddels de brand. Zij kregen zondagochtend steun van zo'n honderd extra militairen en materieel. In ieder geval honderdvijftig hectare heide ging in vlammen op.

[F3] Uitslag Norisring Race 2

Valtteri Bottas heeft de tweede race van de Formule 3 Euroseries op de Norisring gewonnen. De Fin bleef op het circuit Marco Wittmann en Edoardo Mortara voor.

Mathias Laine mocht van poleposition vertrekken, maar hij kwam slecht weg bij de start en zakte terug tot een plaats buiten de punten. Roberto Merhi nam de eerste plaats over, maar hij zag al snel Alexander Sims en Bottas voorbijkomen. Merhi viel even later tot de laatse plaats terug nadat hij gespind was dankzij Laurens Vanthoor en Laine. Sims leek af te gaan op de winst, maar halverwege de race haalde Bottas hem in. Later deden ook Wittmann en Mortara dit, waarna hij uiteindelijk buiten het podium als vierde eindigde.

Uitslag Norisring Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Valtteri Bottas ART Grand Prix 39:42.130
2 Marco Wittmann Signature-Plus +1.937
3 Edoardo Mortara Signature-Plus +2.524
4 Alexander Sims ART Grand Prix +7.891
5 Laurens Vanthoor Signature-Plus +13.458
6 Daniel Juncadella Prema Powerteam +26.079
7 Matias Laine Motopark Academy +32.415
8 Jim Pla ART Grand Prix +35.582
9 Carlos Munoz Mücke Motorsport +35.778
10 Nicolas Marroc Prema Powerteam +36.746
11 Roberto Merhi Mücke Motorsport +43.436
DNF Antonio Felix da Costa Motopark Academy +16 Ronden


Stand na Norisring

Pos. Rijder Team Punten
1 Edoardo Mortara Signature-Plus 54
2 Marco Wittmann Signature-Plus 39
3 Valtteri Bottas ART Grand Prix 32
4 Alexander Sims ART Grand Prix 28
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport 27
6 Daniel Juncadella Prema Powerteam 14
7 Laurens Vanthoor Signature-Plus 12
8 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 9
9 Kevin Magnussen Motopark Academy 8
10 Adrian Quaife-Hobbs Motopark Academy 7
11 Nicolas Marroc Prema Powerteam 6
12 Carlos Munoz Mücke Motorsport 3
13 Jim Pla ART Grand Prix 3
14 Matias Laine Motopark Academy 2

J. Cole: "We betalen nu de prijs"

Joe Cole, die momenteel zonder club zit, betwijfelt of jong Engels talent voldoende de kans krijgt om door te groeien. Aangezien de Premier League de beste competitie ter wereld is, krijgen jongere spelers in Engeland nauwelijks de kans om op de juiste manier ervaring op te doen.

"Of de Engelse jeugd goed kan doorbreken? Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Toen ik begon door te breken bij West Ham United was de Premier League de vijfde competitie ter wereld. Nu is de Premier League de sterkste ter wereld. Dat betekent dat jongeren moeilijker kunnen rijpen en niet regelmatig kunnen spelen. Misschien betalen we nu de prijs voor de beste competitie ter wereld", aldus Cole tegenover Sunday Mirror.

"Dit is zo'n zware competitie. Je vecht voor de titel, voor Europees voetbal of tegen degradatie. Dat betekent dat clubs spelers kopen die al het één en ander bewezen hebben. Er is maar heel weinig ruimte voor ontwikkeling. Engeland Onder-17 won een paar weken terug het Europees kampioenschap en een aantal van die jongens speelt bij Chelsea. Het zijn goeie jongens, maar ze moeten in het eerste elftal gaan spelen en dat is momenteel heel moeilijk, vooral bij Chelsea."

De middenvelder speelde sinds 2008 bij Chelsea. Zijn contract liep onlangs af en nu is Cole op zoek naar een nieuwe werkgever.

"Ik heb bij Chelsea gemerkt dat een aantal spelers na twee of drie wedstrijden aan de dijk werd gezet. Ik lag er na twintig minuten slecht spel al uit. Ik heb nog veel meer te bieden en mijn beste jaren moeten nog komen. Ik wil alleen onder een goede coach spelen, een coach die me mag en mij in het team zet", zo laat Cole weten.

Iniesta: "We hebben flink geleden"

Ten koste van Paraguay mag Spanje zich tot de laatste vier op het WK rekenen. Middenvelder Andrés Iniesta liet na afloop van de halve finale weten hoe de Spanjaarden de resterende opgave tegemoet zullen treden.

"We hebben veel geleden, maar we behoren nu tot de beste vier ploegen van het WK", aldus de middenvelder van FC Barcelona tegenover Marca. Iniesta heeft Paraguay als een zware tegenstander ervaren.

"Op deze hoogte zijn alle wedstrijden erg moeilijk en zwaarbevochten. Paraguay is een ploeg die erg agressief is en ze waren dan ook moeilijk te verslaan", zo vervolgde Iniesta zijn verhaal. Iniesta wil nog geen inschatting van Duitsland, de tegenstander van Spanje in de halve finale, geven.

"Het resultaat tegen Argentinië heeft niets van doen met de halve finale, geen enkel resultaat uit dit toernooi doet ertoe in de halve finale. Elke wedstrijd is een duel op zich. We hebben de halve finale behaald en nu moeten we ervoor gaan", zo besloot de Spanjaard.

'Ferguson woedend over mistasten Silva'

Volgens Sunday Mirror is Manchester United-coach Alex Ferguson woedend over de verloren slag om Valencia-middenvelder David Silva. De Spaanse international is al rond met Manchester City, alhoewel het contract nog ondertekend moet worden.

Ferguson zou hebben gehoopt dat Silva de vervanger zou worden van Paul Scholes, wiens carrière als speler steeds dichterbij het einde komt. De transfersom en het weeksalaris van Silva zouden voor United echter te hoog geweest zijn waardoor de club uit moet kijken naar een andere versterking.

Nu zou United een poging wagen om Stephen Ireland vast te leggen. Het feit dat de Ier bij Manchester City onder contract staat, zou een obstakel kunnen zijn. De stadsrivaal van United zou niet van plan zijn om mee te helpen aan versterking van de concurrentie.

Bij City lijkt Ireland echter geen grote kans meer te maken op een basisplaats. De geplande komst van Silva en de reeds vastgelegde Yaya Touré hebben de speelkansen van Ireland doen slinken.

'Raúl naar Schalke 04'

Raúl González zal volgens de Spaanse krant AS na zestien seizoenen Real Madrid in gaan ruilen voor Schalke 04. Volgens de krant zal de 33-jarige aanvaller op 15 juli bekend gaan maken dat hij de komende twee seizoenen in Gelsenkirchen te bewonderen zal zijn.

Raúl is met 311 doelpunten uit 722 officiële wedstrijden clubtopscorer allertijden bij Real, maar is desondanks op het tweede plan geraakt. Hij moet in de Spaanse hoofdstad Gonzalo Higuaín en Karim Benzema voor zich dulden. Ook Cristiano Ronaldo zorgt er voor dat de legende op de bank moet zitten.

Overigens is Raúl niet de eerste aanvaller die Madrid verruilt voor de Bundesliga. Vorige zomer verkaste Arjen Robben naar Bayern München en afgelopen winter verruilde Ruud van Nistelrooy Madrid voor Hamburger SV.

[WTCC] Coronel wisselt motor

Tom Coronel heeft na afloop van de kwalificatie voor de WTCC-wedstrijd op het circuit van Portimão in Portual toestemming gekregen van de stewards om zijn motor te wisselen.

Gedurende de kwalificatie ondervond de Nederlander namelijk grote problemen met zijn SEAT Leon TDI. De motor lekte olie waardoor de coureur circa 0,8 seconde per ronde verloor en daardoor op een vijftiende startplaats terechtkwam. Coronel is er niet al te rouwig om: "Gelukkig gebeurde het tijdens de kwalificatie en niet tijdens de race, want ik moet punten gaan pakken. Ik ben niet verontrust en ga voor een top acht plaats in de eerste race."

Wolven krijgen het zwaar in Fable III

De collega's van de videogameblog Joystiq hebben een nieuwe video van Fable III online gezet, waarin te zien is dat het hoofdpersonage het opneemt tegen een groep wolven die een weerloos meisje aanvallen.

Hiermee wil Lionhead Studios het gevechtssysteem tentoonstellen. Met een aantal zwaardslagen en melee-aanvallen, doet de held er nog een schepje bovenop door zich als een flinke opschepper te gedragen.

In oktober moet Fable III uitkomen voor de Xbox 360 en PC, geheel op disc of in delen te downloaden. Klik hier voor de video.

Duitse pers lyrisch over nationale ploeg

De Duitse kranten hebben euforisch gereageerd op de prestatie van de nationale ploeg, die ten koste van Argentinië (4-0) de halve finales van het WK wist te bereiken.

"Dank je wel, jullie helden", aldus de kop op de voorpagina van Bild. "Ja, jullie zijn onze helden. Ja, we zullen dit nooit vergeten. Ja, we staan in de halve finales", zo vervolgden de lovende woorden van de boulevardkrant over de prestatie van hun landgenoten.

Bild publiceerde tevens een foto van een huilende Diego Maradona voorzien van de tekst 'Don't cry for me Argentina'. De Berliner Kurier spreekt van "de zoetste overwinning ooit". De krant raadt alle lezers aan om hun zonen 'Jogi' te noemen, de bijnaam van bondscoach Joachim Löw.

Welt am Sonntag is eveneens lovend over Die Mannschaft. "Ohhh, dat was goed! Dit was de mooiste tango van Duitsland ooit. De voetbalwereld ligt aan de voeten van Duitsland."

Der Tagesspiel drukte de jaartallen af waarin alle wereldtitels van Duitsland werden behaald. "1954, 1974, 1990..." Daarnaast werd met opzet een ruimte open gelaten voor 2010.

Twee video's van Gran Turismo 5

Sony heeft twee nieuwe gameplayvideo's van Gran Turismo 5 vrijgegeven. De eerste video toont de basis automodellen, de nachtelijke rijsessies en de schade die de auto's aangebracht kan worden en de tweede video toont de fotomodus en zet auto's neer voor een exotische achtergrond.

In november moet het spel verschijnen, nadat het spel vijf jaar in ontwikkeling is geweest en flink is geteisterd met uitstel van releases.

 

 

Deelnemers / uitvallers

De Tour de France is op zaterdag 3 juli begonnen en zal duren tot en met zondag 25 juli, als de finish in Parijs is. Op deze pagina zijn de deelnemers terug te vinden. Ook is terug te zien welke van deze renners daadwerkelijk nog meedoen en wanneer ze eventueel uitgevallen zijn.

Astana

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
1 Alberto Contador Spa  
2 David de la Fuente Spa  
3 Andrij Grivko Oek  
4 Jesus Hernandez Spa  
5 Maksim Iglinski Kaz  
6 Daniel Navarro Spa  
7 Benjamin Noval Spa  
8 Paolo Tiralongo Ita  
9 Alexandre Vinokourov Kaz  


Saxobank

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
11 Andy Schleck Lux  
12 Matti Breschel Den  
13 Fabian Cancellara Zwi  
14 Jakob Fuglsang Den  
15 Stuart O'Grady Aus  
16 Fränk Schleck Lux  derde etappe
17 Chris Sorensen Den  
18 Nicki Sorensen Den  
19 Jens Voigt Dui  


RadioShack

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
21 Lance Armstrong VS  
22 Janez Brajkovic Slo  
23 Chris Horner VS  
24 Andreas Klöden Dui  
25 Levi Leipheimer VS  
26 Dmitri Moeravjev Kaz  
27 Sergio Paulinho Por  
28 Jaroslav Popovitsj Oek  
29 Greogory Rast Zwi  


Team Sky

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
31 Bradley Wiggins UK  
32 Michael Barry Can  
33 Steven Cummings UK  
34 Juan Antonio Flecha Spa  
35 Simon Gerrans Aus  Niet van start in 9e etappe
36 Edvald Boasson Hagen Noo  
37 Thomas Lövkvist Zwe  
38 Serge Pauwels Bel  
39 Geraint Thomas UK  


Liquigas

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
41 Ivan Basso Ita  
42 Francesco Bellotti Ita  
43 Krisjan Koren Slo  
44 Roman Kreuziger Tsj  
45 Aljaksin Koetsjynski Wru  
46 Daniel Oss Ita  
47 Manuel Quinziato Ita  
48 Sylvester Szmyd Pol  
49 Brian Vandborg Den  


Garmin

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
51 Christian Vandevelde VS  Niet van start in derde etappe
52 Julian Dean NZl  
53 Tyler Farrar VS  Afgestapt in 12e etappe
54 Ryder Hesjedal Can  
55 Robert Hunter ZAf  Niet gestart in elfde etappe
56 Martijn Maaskant NED  
57 David Millar UK  
58 Johan Vansummeren Bel  
59 David Zabriskie VS  


Francaise des Jeux

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
61 Christophe le Mével Fra  
62 Sandy Casar Fra  
63 Rémy di Gregorio Fra  
64 Anthony Geslin Fra  
65 Matthieu Ladagnous Fra  
66 Anthony Roux Fra  
67 Jérémy Roy Fra  
68 Wesley Sulzberger Aus  
69 Benoît Vaugrenard Fra  


Katusha

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
71 Vladimir Karpets Rus  Niet gestart in 9e etappe
72 Pavel Broett Rus  
73 Sergei Ivanov Rus  
74 Alexandr Kolobnev Rus  
75 Robbie McEwen Aus  
76 Aleksander Pljoesjkin Mol  
77 Joaquim Rodríguez Spa  
78 Stijn Vandenbergh Bel  Buiten tijdslimiet etappe 7
79 Edoeard Vorganov Rus  


AG2R

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
81 Nicolas Roche Ier  
82 Maxime Bouet Fra  
83 Dimitri Champion Fra  
84 Martin Elmiger Zwi  
85 John Gadret Fra  
86 David le Lay Fra  etappe 3
87 Lloyd Mondory Fra  
88 Rinalo Nocentini Ita  
89 Christophe Riblon Fra  


Cervélo

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
91 Carlos Sastre Spa  
92 Xavier Florencio Spa Niet gestart
93 Vladimir Goestov Oek  
94 Jeremy Hunt UK  
95 Thor Hushovd Noo  
96 Andreas Klier Dui  
97 Ignatis Konovalovas Lit  
98 Brett Lancaster Aus  
99 Daniel Lloyd UK  


Omega Pharma-Lotto

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
101 Jurgen van den Broeck Bel  
102 Mario Aerts Bel  
103 Francis de Greef Bel  
104 Mickaël Delage Fra  2
105 Sebastian Lang Dui  
106 Matthew Lloyd Aus  
107 Daniel Moreno Spa  
108 Jürgen Roelandts Bel  
109 Charlie Wegelius UK  Niet gestart in elfde etappe


HTC-Columbia

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
111 Mark Cavendish UK  
112 Bernhard Eisel Oos  
113 Bert Grabsch Dui  
114 Adam Hansen Aus  Niet gestart in 2e etappe
115 Tony Martin Dui  
116 Maxime Monfort Bel  
117 Mark Renshaw Aus  Na elfde etappe uit Tour gezet
118 Michael Rogers Aus  
119 Kansantin Sivtsov WRu  


BMC Racing Team

# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
121 Cadel Evans Aus  
122 Alessandro Ballan Ita  
123 Brent Bookwalter VS  
124 Markus Burghardt Dui  
125 Mathias Frank Zwi Proloog
126 George Hincapie VS  
127 Karsten Kroon NED  
128 Steve Morabito Zwi  
129 Mauro Santambrogio Ita  Afgestapt in 15e etappe

Quick-Step
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
131 Sylvain Chavanel Fra  
132 Carlos Barredo Spa  
133 Kevin de Weert Bel  
134 Dries Devenys Bel  
135 Jérôme Pineau Fra  
136 Francesco Reda Ita  Afgestapt in achttiende etappe
137 Kevin Seeldraeyers Bel  
138 Jurgen van de Walle Bel  
139 Maarten Wynants Bel  

Milram
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
141 Linus Gerdemann Dui  
142 Gerald Ciolek Dui  
143 Johannes Frölinger Dui  
144 Roger Kluge Dui  Niet van start in 9e etappe
145 Christian Knees Dui  
146 Luke Roberts Aus  
147 Thomas Rohregger Oos  
148 Niki Terpstra NED  Niet van start in derde etappe
149 Fabian Wegmann Dui  

Bbox-Bouygues Telecom
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
151 Thomas Voeckler Fra  
152 Yukiya Arashiro Jap  
153 Anthony Charteau Fra  
154 Pierrick Fédrigo Fra  
155 Cyril Gautier Fra  
156 Pierre Rolland Fra  
157 Matthieu Sprick Fra  
158 Sébastien Turgot Fra  
159 Nicolas Vogondy Fra  

Caisse d’Epargne
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
161 Luis León Sánchez Spa  
162 Rui Costa Por  
163 Imanol Erviti Spa  
164 José Ivan Gutiérrez Spa  
165 Vasil Kirjenka WRu  
166 Christophe Moreau Fra  
167 Mathieu Perget Fra  
168 Rubén Plaza Spa  
169 José Joaquin Rojas Spa  

Cofidis
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
171 Rein Taaramäe Est  Afgestapt in 13e etappe
172 Stéphane Augé Fra  
173 Samuel Dumoulin Fra  Niet gestart in 12e etappe
174 Julien el Farès Fra  
175 Christophe Kern Fra  
176 Sébastien Minard Fra  
177 Amaël Moinard Fra  
178 Damien Monier Fra  
179 Rémi Pauriol Fra  

Euskaltel-Euskadi
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
181 Samuel Sánchez Spa  
182 Iñaki Isasi Spa  
183 Egoi Martinez Spa  
184 Juan José Oroz Spa  Niet gestart in zevende etappe
185 Alán Pérez Spal  
186 Rubén Pérez Spa  
187 Amets Txurruka Spa  Niet gestart in vijfde etappe
188 Iban Velasco Spa  
189 Gorka Verdugo Spa  

Rabobank
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
191 Denis Mentsjov Rus  
192 Lars Boom NED  
193 Óscar Freire Spa  
194 Juan Manuel Gárate Spa  
195 Robert Gesink NED  
196 Koos Moerenhout NED  
197 Grischa Niermann Dui  
198 Bram Tankink NED  Niet van start in 16e etappe
199 Maarten Tjallingii NED  

Lampre
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
201 Damiano Cunego Ita  
202 Grega Bole Slo  
203 Mauro da Dalto Ita  
204 Francesco Gavazzi Ita  
205 Danilo Hondo Dui  
206 Micro Lorenzetto Ita  
207 Adriano Malori Ita  
208 Alessandro Petacchi Ita  
209 Simon Spilak Slo  Afgestapt in 17e etappe

Footon-Servetto
# Renner Nat. Uitgevallen in etappe
211 Eros Capecchi Ita  
212 José Benítez Spa  
213 Manuel Cardoso Por  Proloog
214 Arkaitz Durán Spa  
215 Markus Eibegger Oos  etappe 9
216 Fabio Felline Ita  Niet van start in 9e etappe
217 Iban Mayoz Spa  Niet van start in 16e etappe
218 Aitor Pérez Spa  
219 Rafael Valls Spa  

PSV en Wisla Krakow akkoord over Marcelo

Wisla Krakow en PSV hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Marcelo. Dit heeft de Poolse club vandaag op zijn website laten weten. Beide partijen hebben een maand nodig gehad om de onderhandelingen af te ronden.

Marcelo, een 23-jarige verdediger, zal PSV 2,3 miljoen euro kosten. Wisla Krakow wilde aanvankelijk nog een miljoen meer hebben, maar deed uiteindelijk water bij de wijn.

De Braziliaan is al op weg naar Eindhoven, waar hij medisch gekeurd zal worden. Marcelo moet in Eindhoven André Ooijer en Dirk Marcellis gaan opvolgen. Het contract van Ooijer werd niet verlengd en Marcellis zet zijn carrière voort bij AZ.

Crackdown Agent speelbaar in Perfect Dark

Rare heeft bekendgemaakt dat de Xbox LIVE Arcade heruitgave van Perfect Dark meelift op de populariteit van de Crackdown door Agent 4 uit het spel als speelbaar personage vrij te geven voor iedereen die een Crackdown 2 save file op zijn harde schrijf heeft staan.

Het personage kan alleen gebruikt worden in de multiplayer mode. Het komt niet in de buurt van een geschiedenis schrijvende game als Halo, maar geeft Crackdown 2 een unieke bonus. Volgende week komt Crackdown 2 uit, dus je hebt nog tijd zat Perfect Dark aan te schaffen.

 

Vijf man vast voor trappen agenten

De politie heeft zondagochtend in Hengelo vijf mannen aangehouden voor onder meer het trappen van twee agenten tegen het hoofd. De agenten waren bij een worsteling op de grond terechtgekomen. De twee moesten naar het ziekenhuis, meldt de politie zondag.

Zondag rond 03.30 uur zagen twee surveillerende agenten dat een groep mannen zich verveeld en luidruchtig gedroeg in de Langestraat. Toen de politie de mannen hierop aansprak, gooide een van de mannen uit de groep een glas stuk richting de agenten. Toen de twee agenten deze man wilden aanhouden, keerde de hele groep zich tegen de politie.

De man die het glas gooide verzette zich hevig bij zijn aanhouding, waarna een van de agenten hem vasthield. Zijn collega dreigde pepperspray te gebruiken. Zowel de mannen als de andere politieagent kregen vervolgens pepperspray in het gezicht. De agent viel vervolgens op de grond en werd door de mannen getrapt. De andere agent werd ook overmeesterd en getrapt toen hij op de grond lag.

Andere toegesnelde politieagenten en portiers van nabijgelegen horecagelegenheden ontzetten de agenten. Nadien konden vijf mannen van 20 tot 26 jaar worden aangehouden. Zij zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging. De agenten hielden blauwe plekken en bulten op het hoofd over aan het geweld. Na behandeling konden zij terug naar het politiebureau.

Johan Derksen heeft last van groupies

Voetbalanalist Johan Derksen heeft de laaste weken veel last van vrouwelijke groupies. Steeds vaker krijgt hij aanzoeken van vrouwen via mailtjes dat ze de 62-jarige journalist 'lekker vinden' en dat Derksen zijn jasje wel eens uit mag doen. Tijdens het WK2010-programma VI Oranje heeft Derksen namelijk, ondanks de hittegolf, altijd stoïcijns zijn nette pak aan.

Ook willen vrouwelijke fans voor en na de uitzending van VI Oranje steeds vaker al zoenend met Derksen op de foto. Zaterdagavond bereikte de populariteit van Derksen een kookpunt. Een dame begon in de rubriek 'Dat zeg ik' met Derksen te flirten: "Johan, dat lekkere ding. Ik ben het helemaal met hem eens. We worden echt wereldkampioen."

Derksen kon het commentaar van de exotische dame wel waarderen: "Mag ik nog even wat zeggen tegen dat meisje!? Kamer 475." Of de vrouw van de voetbalanalist de vele aandacht kan waarderen moet nog blijken na het WK. Voorlopig zit Derksen alleen zonder zijn vrouw in het Kurhaus, waar VI Oranje wordt opgenomen.


Johan Derksen steeds populairder onder vrouwen (fragment op 5:10)

Man (20) overleden na val door ruit

Een 20-jarige man is afgelopen nacht om het leven gekomen nadat hij door een ruit van een binnendeur in een woning in IJmuiden was gevallen. Uit onderzoek blijkt volgens de politie dat van een misdaad niets is gebleken.

De man uit Haarlem was in de woning op bezoek bij vrienden. Rond 03:00 uur struikelde hij en viel hij door de ruit. De man liep zulke grote fatale snijwonden in zijn hals op dat hulp door de gealarmeerde hulpverleningsdiensten niet meer mocht baten.

FIFA: "Australië heeft geen regels overtreden"

De Australische voetbalbond heeft zich niet schuldig gemaakt aan omkoping bij een poging om het WK van 2018 of 2022 binnen te halen. De FIFA heeft de FFA ingelicht dat een onderzoek niet heeft uitgewezen dat de Australiërs de regels hebben overtreden.

Zondag liet de FFA weten dat de FIFA heeft onderzocht of de Australische bond niet volgens de regels heeft gehandeld. Hier is dus geen sprake van. Onlangs berichtte de krant Fairfax dat de Australische commissie voor de kandidatuur sieraden en gratis reizen zou hebben aangeboden aan de vrouwen van bestuursleden van de FIFA.

Dit zou voor de Australiërs een ongeoorloofde manier zijn geweest om de keuze van de FIFA te beïnvloeden. De FFA zou in ruil ook miljoenen steun hebben aangeboden in Afrika, Oceanië en Azië.

Toen de berichten wereldkundig werden gemaakt, ontkende de Australische voetbalbond deze beschuldigingen direct. De Australiërs zijn een concurrent van Nederland in de strijd om de organisatie van het WK in 2018 of 2022.

Van Persie en Mathijsen weer op het veld

Robin van Persie en Joris Mathijsen hebben zich vanmorgen weer gemeld op het trainingsveld van Oranje. Beide spelers raakten op de speeldag tegen Brazilië geblesseerd, maar zijn inmiddels weer voldoende hersteld om aan de training te kunnen deelnemen. De internationals zijn ook voldoende fit voor de halve finale tegen Uruguay.

Na een scan in het ziekenhuis van Johannesburg kreeg zowel Van Persie als Mathijsen groen licht om weer aan de training deel te nemen, zo meldt Algemeen Dagblad. Tijdens de besloten training legden beide spelers wel een aparte oefensessie af.

Mathijsen moest vlak voor aanvang van de kwartfinale tegen Brazilië afhaken vanwege pijnlijke steken in zijn linkerknie. Routinier André Ooijer verving de verdediger van Hamburger SV. Van Persie beschadigde gedurende het duel met de Zuid-Amerikanen een pees in zijn elleboog.

Dinsdag kan bondscoach Bert van Marwijk niet beschikken over Gregory van der Wiel en Nigel de Jong. De rechtsback en de defensieve middenvelder zijn geschorst. Naar verwachting worden ze vervangen door respectievelijk Khalid Boulahrouz en Demy de Zeeuw.

Frankrijk: Europese banken gezond en stabiel

De resultaten van de zogenoemde 'stress-tests' voor banken worden rond 23 juli gepubliceerd en zullen laten zien dat de sector 'stabiel en gezond' is. Dat zei de Franse minister van Financiën Christine Lagarde zondag.

Europese leiders hebben afgelopen maand afgesproken dat de banken onderworpen worden aan toetsen om te zien of zij een volgende crisis zouden kunnen doorstaan. Om onrust onder beleggers te voorkomen, is besloten om de resultaten van de onderzoeken te publiceren.

Er worden in totaal ongeveer honderd Europese banken aan de onderzoeken onderworpen. Beleggers maken zich onder meer zorgen over de gevolgen voor de banken van de slechte situatie van de overheidsfinanciën van landen als Griekenland, Spanje en Portugal.

Etappes

De Tour de France is op zaterdag 3 juli begonnen en zal duren tot en met zondag 25 juli, als de finish in Parijs is. Op deze pagina zijn alle voorbeschouwingen en de etappeverslagen terug te vinden.

Proloog: Rotterdam 8,9 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag

Etappe 1: Rotterdam - Brussel 223,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag

Etappe 2: Brussel - Spa 201 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag

Etappe 3: Wanze - Arenberg Porte du Hainaut 213 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na derde etappe

Etappe 4: Cambrai - Reims 153,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na vierde etappe

Etappe 5: Épernay - Montargis 187,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na vijfde etappe

Etappe 6: Montargis - Gueugnon 227,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na zesde etappe

Etappe 7: Tournus - Station des Rousses 165,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na zevende etappe

Etappe 8: Stadion des Rousses - Morzine 189 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na achtste etappe
Etappe 9: Morzine-Avoriaz - Saint Jean-de-Maurienne 204,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslagen en stand na negende etappe

Etappe 10: Chambéry -  Gap 179 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslagen en stand na de tiende etappe

Etappe 11: Sisteron - Bourg-lès-Valence 184,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslagen en stand na de elfde etappe

Etappe 12: Bourg-de-Péage naar Mende 210 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslagen en stand na twaalfde etappe


Etappe 13: Rodez - Revel 196 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslagen en stand na dertiende etappe

Etappe 14: Revel - Ax 3 Domaines 184,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslagen en stand na veertiende etappe

Etappe 15: Pamiers - Bagnères-de-Luchon 187 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na de vijftiende etappe

Etappe 16: Bagnères-de-Luchon - Pau 199,5 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na zestiende etappe

Etappe 17: Pau - Col du Tourmalet 174 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeverslag
Uitslag en stand na zeventiende etappe

Etappe 18: Salies de Bearn - Bordeaux 198 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeuitslag
Uitslag en stand na achttiende etappe

Etappe 19: Bordeaux - Pauillac 52 kilometer
Voorbeschouwing
Etappeuitslag
Uitslag en stand na negentiende etappe

Etappe 20: Longjumeau - Parijs (Champs-Élysées) 102 km
Voorbeschouwing

Bruyneel: "Landis wordt vermoeiend"

Johan Bruyneel is de beschuldigingen van Floyd Landis meer dan zat. De ploegleider van Team RadioShack wil het onderwerp verder laten rusten. "Hij doet maar, het wordt langzaamaan voor veel mensen vermoeiend."

Bruyneel ontkende opnieuw de beschuldigingen. "Ik heb geen idee wat zijn motivatie is. Of eigenlijk wel, maar dan staan we er zo twee uur over te praten." De Belg begrijpt de Amerikaanse business-krant Wall Street Journal ook niet goed. "Ik heb er mijn twijfels over waarom zo'n krant met dit verhaal op de proppen komt," zei Bruyneel, die vindt dat Landis in herhaling valt. "Er wordt eigenlijk hetzelfde gezegd als een maand geleden."

"Wij zijn hier om de Tour de France te winnen en we laten ons niet uit het veld slaan," sloot Bruyneel het verhaal af. "De prestatie van Lance Armstrong is een mooi voorbeeld van een geprikkelde atleet. Hoe meer olie op het vuur, hoe beter voor ons." De ploegleider van de zevenvoudig Tour-winnaar denkt niet dat de beschuldigingen negatief uitpakken. "Het zal ons misschien nog wel ten goede komen."

Starcraft II krijgt 3D-patch

Vlak nadat Starcraft II is uitgekomen zal voor dit spel een patch beschikbaar zijn die 3D mogelijk maakt, volgens production director Chris Sigaty.

"We brengen in de eerste paar maanden 3D uit, die door Nvidia-kaarten en schermen ondersteund wordt," aldus Sigaty. Hoewel Nvidia, dat laatst ook aanwezig was op een Starcraft II-evenement in Seoul, specifiek genoemd werd, verzekerde Sigaty dat de patch voor alle systemen zal werken.

Naast 3D effecten zal Blizzard ook andere updates geven voor Starcraft II als na verloop van tijd de gemiddelde hardware in gebruik door consumenten steeds krachtiger wordt. Hoewel Sigaty bevestigt dat de game bij aanvang geen anti-aliasing ondersteunt, zou ook deze techniek die groffe randen in 3D graphics gladder maakt misschien mogelijk kunnen zijn middels een downloadbare patch.

Starcraft II: the Wings of Liberty zal op 27 juli uitkomen.

 

Starcraft II

FOK!sport Tour de France specials

De Tour de France is op zaterdag 3 juli begonnen en zal duren tot en met zondag 25 juli, als de finish in Parijs is. Voor en tijdens de Tour zal FOK!sport diverse specials plaatsen welke op deze pagina terug te vinden zijn.

Tour-starts in Nederland
[1954] Jacques I schenkt werkzame volk wielerfestijn
[1973] Chaotische en spectaculaire ouverte op Scheveningse boulevard
[1978] Clash tussen organisaties verstoord Tour-start
[1996] Tour drie dagen in Nederland

Foto reportages
Ploegenpresentatie
Proloog

'Graag meer geweld tegen Marokkanen'

Nogmaals, je kunt je het nut afvragen van registratie naar etniciteit. Zowel van slachtoffers als van daders. Maar de Monitor Rassendiscriminatie heeft een eind gemaakt aan alle twijfel. We registreren de etniciteit van slachtoffers (en iedereen vindt dat normaal, althans, ik heb in het publieke debat niemand bezwaar horen maken tegen deze registratie), dus voortaan ook van daders, wat mij betreft (want dat is precies net zo normaal).

Ravelli sneuvelt in halve finales Victorian Open

Bart Ravelli is er niet in geslaagd de eindstrijd te bereiken van de Victorian Open 2010 in het Australische Melbourne. De 22-jarige squasher kon in de halve finale geen vuist maken tegen topfavoriet Zac Alexander, die op de wereldranglijst bijna honderd plekken (75 om 171) hoger staat dan de Nederlander. Een verschil dat op de baan ook tot uiting kwam. De Australiër, die het later vandaag in de finale moet opnemen tegen zijn landgenoot Matthew Karwalski (2), zegevierde dan ook met duidelijke cijfers: 11-4, 11-6, 11-5.

Ondanks zijn nederlaag kan Ravelli terugkijken op een geslaagd toernooi. De Hoofddorper was tijdens het Super Satelliet toernooi in Australië als zevende geplaatst en had in de eerste twee rondes geen problemen om zijn plaatsing waar te maken. James Skiffington (Nieuw-Zeeland) en Se Hyun Lee (Zuid-Korea) werden eenvoudig aan de kant gezet. In de kwartfinales versloeg Ravelli vervolgens verrassend ook de Australiër Peter Taylor, de nummer vier van de plaatsingslijst, in straight games. Met zijn halve finale plaats verdiende Ravelli 42 punten voor de wereldranglijst. Volgende week komt hij in actie in Tasmanië.

Ook Frank Hartkoren kwam in Melbourne in actie. In zijn eerste proftoernooi buiten de landsgrenzen toonde de eveneens uit Hoofddorp afkomstige squasher gelijk zijn potentie door Josh Cardwell, als achtste gerangschikt, in de openingsronde uit te schakelen. In de tweede ronde moest de Nederlander echter zijn meerdere erkennen in Reiko Peter uit Zwitserland: 9-11, 4-11, 6-11. Net als zijn trainingsmaatje Ravelli reist ook Hartkoren komende week door naar Hobart om mee te doen aan de Tasmanian Open 2010.

Vier op de tien kiezers willen Paars-plus

Ruim vier op de tien kiezers hebben een voorkeur voor een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Dat blijkt zondag uit de peiling van Maurice de Hond, een dag nadat de paars-pluspartijen hebben besloten om komende week te beginnen met onderhandelingen over een nieuw kabinet.

Bijna een even grote groep, 43%, ziet liever dat VVD, PVV en CDA een kabinet gaan formeren. Direct na de verkiezingen van 9 juni is ook als eerste geprobeerd deze coalitie te smeden met de grootste partij, VVD, en de grootste winnaar, PVV, maar dat mislukte.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Waterpolosters VS winnen World League

De waterpolosters van Amerika hebben de World League op hun naam geschreven. De Amerikaanse vice-olympisch kampioen, versloeg na een spannende finale Australië na strafworpen.

Na de reguliere speeltijd stond het 7-7, waardoor de strafworpen de beslissing moesten brengen. De Amerikaanse ploeg miste geen één keer in San Diego, terwijl Australië er één miste. De Nederlandse dames eindigden na een teleurstellende week slechts als zevende.

 

Capello: "We moeten fris zijn bij het volgende toernooi"

Voor Fabio Capello, bondscoach van Engeland, veranderde het WK in een fiasco. Na een teleurstellende groepsfase kregen The Three Lions een oorwassing van Duitsland. Volgens de Italiaanse keuzeheer is het vooral belangrijk dat de selectie het volgende grote toernooi fris aan de start verschijnt.

Tegenover Sunday Mirror verklaarde Capello dat de Engelse ploeg een goede kans maakt op het volgende internationale toernooi. De Engelsen hopen dat ze het EK in 2012 weer van de partij zijn en volgens Capello kan Engeland een goede prestatie leveren.

"Als we fris op het toernooi verschijnen, maken we zeker een kans. Als dat niet het geval is, maken we geen kans. We moeten het proberen en begrijpen wat er gebeurd is, maar in beleving was er niet alleen sprake van lichamelijke vermoeidheid, maar er was ook geestelijke vermoeidheid."

"Waarschijnlijk is een langere vakantie na het einde van het seizoen in de Premier League nodig. Toen Denemarken in 1992 verteld werd dat ze een toernooi moesten spelen, lagen ze op het strand. Aan de andere kant is de druk op Denemarken ook niet hetzelfde als de druk op Engeland."

Capello ziet in dat hij zijn ploeg te zwaar belast heeft voor aanvang van het WK, maar vindt niet dat hij op voorhand iets verkeerd heeft gedaan. "Ja, ik betreur dat nu. Je kunt zaken in de toekomst veranderen, maar het is mij te gemakkelijk om na een gebeurtenis met dit soort verklaringen te komen."

[Tour] Contador: "Kon mijn ritme niet vinden"

Alberto Contador verloor gisteren in de proloog van de Tour de France vijf seconden op één van zijn grootste concurrenten voor de eindzege; Lance Armstrong. De tweevoudig Tour-winnaar denkt dat het verlies lag aan het gebrek van wedstrijdritme.

"Ik heb een aantal dagen geen competitie gehad en dat merkte ik," vertelde Contador achteraf in Rotterdam. "Ik kon mijn normale ritme niet vinden. Mijn doel was niet om de proloog te winnen. Ik heb geen risico's genomen."

 

Sauber heeft goed gevoel voor Silverstone

Nadat er in het Spaanse Valencia een goede race is gereden vertrekt het Sauber-team met een goed humeur richting Silverstone. Silverstone, het circuit dat beide rijders van Sauber goed ligt.

De grote man van Sauber in Spanje was Kamui Kobayashi, hij wist een goede zevende plaats te bewerkstelligen. Dat hij positief is over Silverstone is daarom ook weinig verrassend. "Ik heb een goed gevoel voor de komende race", zegt hij.

"Silverstone is een leuke baan", vervolgt de Japanner. "Dankzij de snelle bochten is het zelfs één van mijn favoriete circuits. Ik kijk er naar uit om de nieuwe baansecties te zien."

Wat Kobayashi ook trekt is de sfeer. Volgens de Japanner is die prima op Silverstone. "Er is altijd veel publiek, en nu twee Britse coureurs het kampioenschap aanvoeren, zullen ze nog enthousiaster zijn dan normaal."

Pedro de la Rosa is heel benieuwd naar hoe het is om te rijden op het nieuwe circuit, zo geeft hij aan: "We moeten openstaan voor verandering", stelt de ervaren Spanjaard. "De wijzigingen aan de baan zien er goed uit. Zo te zien zijn de basiseigenschappen van de baan - met een nadruk op gemiddelde en snelle bochten - niet veranderd. Ik denk dat onze auto hierdoor beter bij dit circuit past dan bij Valencia."

Wie ook benieuwd is naar de nieuwe baandelen is technisch directeur James Key. "Het is duidelijk een andere baan dan vroeger, maar dat is iets waar iedereen mee te maken krijgt."

"Op Silverstone was inhalen altijd moeilijk, hopelijk is dat door de veranderingen aan de baan verbeterd, maar dat weten we pas als we er echt racen. In de fabriek hebben we in ieder geval wat aanpassingen aan de auto gemaakt die we nodig denken te hebben."

Key denkt dat het een leuk raceweekend gaat worden op Silverstone, vooral vanwege de technische uitdagingen die de teams te wachten staan nu de baan onderhanden is genomen: "Er is veel bij het oude gebleven, maar we hebben waarschijnlijk ook het één en ander te leren."

Man breekt uit handboeien en slaat agent

Een 41-jarige man is er vrijdagavond in Utrecht in geslaagd uit de handboeien die hem waren omgedaan te breken en een agent een paar rake klappen te geven. De man was onder invloed van alcohol, meldt de politie zondag.

Rond 21.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Bakkerstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, kon de man worden aangehouden en werd hij geboeid. De beschonken man bleef zich verzetten tot hij zijn handboeien kapot wist te maken en zijn woede op de agent koelde.

Meerdere politiemensen waren er nodig om de man onder controle te krijgen. Uiteindelijk kon de man alsnog worden aangehouden.

Huntelaar droomt van winnende doelpunt

Klaas-Jan Huntelaar ziet zichzelf op 11 juli in de finale van het WK het winnende doelpunt maken. De spits van Oranje moet in Zuid-Afrika vooralsnog genoegen nemen met een rol als invaller, maar hij is er klaar voor. "Ik heb er een goed gevoel over. Hopelijk sluiten we de halve finale ook goed af."

"Het zou mooi zijn als dat gebeurt", zei Huntelaar over een mogelijk winnend doelpunt in de finale. "Maar eerst moeten we ons rustig op de halve finale focussen." De 26-jarige aanvaller van AC Milan denkt niet dat Oranje het eenvoudig krijgt. "Iedereen denkt nu we van Brazilië hebben gewonnen, dat we het volgende duel ook wel winnen. Zo werkt het echter niet. We moeten stapje voor stapje naar de finale".

Nederland speelt dinsdag in de halve finale tegen Uruguay. Niet direct de voorkeur van Huntelaar. "Ghana kennen we iets beter, maar het maakt niet zoveel uit. Ik heb Luis Suárez al een sms gestuurd, dat ik hem zie in de halve finale", zei Huntelaar over zijn oud-ploeggenoot bij Ajax. Suárez moet echter wel vanaf de tribune toekijken. Hij is door een handsbal tegen Ghana voor een duel geschorst.

'Chelsea wil ruim 24 miljoen besteden aan Agüero'

Volgens Daily Mail is Chelsea-coach Carlo Ancelotti van plan om de Argentijnse international Sergio Agüero naar Londen te halen. De spits van Atlético Madrid zou bovenaan het verlanglijstje van Ancelotti staan.

De 22-jarige schoonzoon van Diego Maradona heeft op het WK niet één keer een basisplaats gehad. De Argentijn viel wel een aantal keren in en kan bogen op een aardig prestatie van acht doelpunten in 24 interlands. Daily Mail beweert dat Chelsea zodoende geïnteresseerd is in de aanvaller.

Didier Drogba en Nicolas Anelka, de huidige spitsen van Chelsea, beginnen op leeftijd te raken en naar verwachting is Ancelotti naarstig op zoek naar versterkingen in de voorhoede. De Italiaanse oefenmeester is ook van plan om het komende seizoen verder te komen in de Champions League.

Naar verluidt is Roman Abramovich, de eigenaar van Chelsea, bereid om 24,2 miljoen euro te besteden aan Agüero. Het is echter nog niet duidelijk of Atlético Madrid bereid is om de 22-jarige aanvaller te laten vertrekken voor die prijs.

Kluivert: "Oranje kan nog beter"

Oud-international Patrick Kluivert is niet ontevreden over de WK-resultaten van Oranje, maar volgens de voormalige aanvaller kan de ploeg van Bert van Marwijk nog beter presteren.

"Qua resultaat hebben ze gedaan wat ze moeten doen, maar qua spel zou het wat mij betreft nog beter kunnen", aldus Oranje's topscorer aller tijden tegenover De Telegraaf. Kluivert voorspelde overigens dat Nederland de Brazilianen met 2-1 zou verslaan, hetgeen ook gebeurde.

De voormalige spits van Ajax en FC Barcelona gaf eerder al te kennen dat Robin van Persie, die dit WK nog niet uitzonderlijk goed heeft gepresteerd, hem altijd kan bellen voor advies. "Spits zijn is een vak apart en als ik hem een aantal nuttige tips kan geven, doe ik dat met plezier", zo liet hij weten.

Mogelijk weet Van Persie dinsdag wel te schitteren. Nederland neemt het dan in de halve finale op tegen Uruguay. Ajacied Luis Suárez is er vanwege een schorsing dan niet bij, maar Oranje zal uiterst waakzaam moeten zijn voor Diego Forlán, de andere sterspeler van de Uruguayanen.

Onderscheiding voor Libische arts

De Libische arts Sedig Bendala, die na de vliegtuigcrash in Tripoli het gewonde jongetje Ruben onder zijn hoede nam, heeft een Nederlandse koninklijke onderscheiding gekregen. Sinds zondagochtend is hij Officier in de Orde van Oranje Nassau. De Nederlandse ambassadeur in Libië, Bart von Bartheld, speldde het lintje op als beloning voor zijn inzet.

De 9-jarige Ruben overleefde als enige van 104 inzittenden op 12 mei de crash van een vliegtuig van de Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah. Nadat hij was gered, werd hij overgebracht naar het El Khadra-ziekenhuis in de Libische hoofdstad, waar Bendala hem opereerde. De arts vloog ook met de jongen mee toen hij werd teruggebracht naar Nederland.

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag vindt de eerste etappe plaats van de Tour de France. Met Fabian Cancellara in het geel wordt vanuit Rotterdam koersgezet naar België, waar na 223,5 vrijwel vlakke kilometers wordt gefinisht in de hoofdstad Brussel.

Rotterdam
Rotterdam is gelegen in de provincie Zuid-Holland en telt ruim 600.000 inwoners. De stad bezit het grootste havengebied van Europa, wat lange tijd zelfs de grootste haven was van de wereld. Grote trekpleister in de stad is de Euromast, terwijl de Erasmusbrug sinds de opening in 1996 het nieuwe symbool is van de stad.

De Tour finishte tot gisteren één keer eerder in Rotterdam. Etappe 1A van de Tour van 1973 werd gewonnen door de Belg Willy Teirlinck.

Brussel
Brussel is naast de hoofdstad van België ook de stad waar de Europese Unie is gevestigd. In Brussel en omgeving wonen ruim 1.000.000 mensen. Brussel ontstond in de tiende eeuw rond een Romeins legerkamp op een eiland in de Zenne. Het groeide uiteindelijk in de negentiende eeuw uit, nadat het eerst de hoofdstad was van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, tot de hoofdstad van België. Grote trekpleisters in de stad zijn onder andere het Atomium, wat een vergroot ijzerkristal voorstelt. Dit monument werd geplaatst voor de wereldtentoonstelling van 1958.

De stad heeft elf keer de Tour de France mogen begroeten, waarbij het in 1958 ook de Tourstart had. In 1992 werd voor het laatst gefinisht in Brussel, toen was Laurant Jalabert de winnaar.

Etappebeschrijving
De eerste etappe van 223,5 kilometer gaat van Rotterdam naar Brussel. Via de Zuid-Hollandse- en Zeeuwse eilanden wordt koersgezet naar België. Dit biedt perspectief voor eventuele waaiervorming, zoals het ook in de Giro d'Italia gebeurde eerder dit jaar. Echter is de rit daarna nog dermate lang, dat eventuele tweede en derde groepen nog genoeg tijd hebben om terug te keren.

Uiteindelijk wordt er gefinisht in Brussel, waar naar alle waarschijnlijkheid de sprinters om de dagzege zullen gaan strijden.

 

Profiel

 

Algemeen klassement na de proloog

# Renner Ploeg Tijd
1 Fabian Cancellara (Zwi) Saxo Bank 10,00
2 Tony Martin (Dui) HTC Columbia 10,10
3 David Millar (GB) Garmin 10,20
4 Lance Armstrong (VS) RadioShack 10,22
5 Geraint Thomas (GB) Team Sky 10,23
6 Alberto Contador (Spa) Astana 10,27
7 Tyler Farrar (VS) Garmin 10,28
8 Levi Leipheimer (VS) RadioShack 10,28
9 Edvald Boasson Hagen (Noo) Team Sky 10,32
10 Janez Brajkovic (Slo) RadioShack 10,35

FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Cavendish
**** Farrar
*** Petacchi, Hushovd
** Freire, Ciolek
* Rojas, Isasi, Boasson Hagen

[Tour] Frank eerste uitvaller

Mathias Frank heeft zijn laatste Tour de France etappe dit jaar alweer gereden. De Zwitser ging gisteren in de straten van Rotterdam onderuit en brak zijn rechter duim en scheurde een spier. BMC liet vandaag weten dat de blessures zodanig waren dat verder rijden geen optie meer is.

Frank over zijn val: "Mijn achterkant slipte weg op de witte strepen. Ik dacht dat ik mijn fiets weer onder controle had maar ging te dicht langs de afzettingen rijden die ik daarna raakte met een behoorlijke snelheid." De verwachting is dat de Zwitserse wielrenner ongeveer een week is uitgeschakeld.

'Nederland en Spanje spelen finale'

Volgens de 'match predictor' van Castrol zal Oranje volgende week zondag om 20.30 uur in Johannesburg de finale van het WK voetbal spelen. Castrol heeft met zijn match predictor berekend dat het elftal Bert van Marwijk een kans van 65% heeft om de finale te spelen.

De tegenstander in de finale zal dan Spanje moeten worden. Zij hebben volgens Castrol een kans van 60% op het behalen van de finale ten koste van Duitsland. 

Nadal op jacht naar tweede titel

Rafael Nadal hoopt zondag zijn tweede titel op Wimbledon te veroveren. De als twaalfde geplaatste Tomas Berdych uit Tsjechië is zijn tegenstander. Nadal was in 2008 de sterkste en moest zich vorig jaar geblesseerd afmelden. Het tennispubliek in Londen wachtte na de heroïsche finale twee jaar geleden op een nieuw duel met Roger Federer, maar Berdych versloeg de Zwitser in de kwartfinales.

Het is de eerste keer sinds 2002 dat Federer niet in de finale staat. Nadal hoopt deze keer uitgeslapen aan de partij te beginnen: "Twee jaar geleden sliep ik de nacht voor de finale weinig. Ik was erg nerveus." De Spaanse nummer één van de wereld is topfavoriet. Berdych haalde nooit eerder de eindstrijd van een grandslamtoernooi.

De nummer dertien van de wereldranglijst versloeg Nadal al drie keer. De laatste vijf ontmoetingen waren echter een prooi voor de gravelspecialist. In 2007 verloor Berdych op Wimbledon al eens van Nadal in de kwartfinales.

Nederland-Brazilië in kijkcijfer-top 5

In totaal 11,2 miljoen voetballiefhebbers hebben vrijdagmiddag - geheel of gedeeltelijk - de WK-kwartfinale van het Nederlands elftal tegen Brazilië gevolgd. Het duel kwam daarmee in de top vijf 5 van de best bekeken voetbalwedstrijden aller tijden.

Dat heeft de NOS, die de wedstrijden van het WK Voetbal in Zuid-Afrika uitzendt, zondag bekendgemaakt. Het gaat om het totaal aantal Nederlanders dat keek naar de tv-uitzending, zowel thuis als buitenshuis in cafés, op het werk of in de open lucht.

Nieuwe Twilightfilm stevent af op record

De derde Twilightfilm stevent in de Verenigde Staten af op een record. In drie dagen tijd heeft Eclipse, zoals de film heet, meer dan 120 miljoen dollar opgebracht.

De verwachting is dat de stand voor het vampierenepos aan het eind van het weekend op meer dan 200 miljoen dollar staat. Dat zou een record zijn voor een film die uit gaat in het weekend van 4 juli, oftewel de nationale feestdag Independence Day, wanneer Amerikanen traditioneel massaal naar de bioscoop gaan.

Het record voor een film die in het weekend van 4 juli in première gaat, staat nu nog op naam van Spider-Man 2. De actiefilm over de spinnenman bracht in 2004 in het eerste weekend 180 miljoen dollar in het laatje.

Drugsonderzeeër in Ecuadoraanse jungle gevonden

In de Ecuadoraanse jungle is een zelfgemaakte onderzeeër onderschept waarin tonnen cocaïne vervoerd kunnen worden. De onderzeeër was op een afgelegen plek in de jungle gebouwd en werd gevonden in een rivier nabij de grens met Colombia. Een man werd aangehouden.

Het gevaarte, dat drie meter hoog en 31 meter lang is, was gecamoufleerd en heeft een periscoop en airconditioning. Volgens de DEA, die Ecuador hielp bij de inbeslagname, was de onderzeeër bedoeld om drugs over zee te vervoeren.

Colombiaanse drugskartels smokkelen met zelfgemaakte onderzeeërs grote hoeveelheden cocaïne naar de Verenigde Staten. De afgelopen jaren zijn af en toe dergelijke onderzeeërs onderschept.

Petraeus officieel bevelhebber Afghanistan

Generaal David Petraeus is officieel de bevelhebber geworden van de internationale troepenmacht van 130 duizend militairen in Afghanistan. Zijn voorganger, generaal Stanley McChrystal werd vorige maand ontslagen nadat hij zich kritisch uitliet in een interview met het blad Rolling Stone.

De nieuwe bevelhebber sprak zo'n 1700 genodigden toe op de Amerikaanse ambassade in Afghanistan. Hij liet weten onder meer de coördinatie tussen de troepen en burgers op het slagveld te willen verbeteren. Petraeus riep op tot samenwerking, in een tijd dat de twijfel over de oorlog en het aantal slachtoffers toeneemt.

In juni vielen 102 doden, waarmee het de bloedigste maand was sinds het begin van de oorlog in oktober 2001.

Twaalf dames hopen op titel Miss Nederland

Twaalf missen strijden zondagmiddag om de titel Miss Nederland 2010 tijdens een bijna drie uur durende show in Theater de Efteling.

Na het voorstelrondje lopen de beauty's de bikinironde en de galaronde in jurken van Addy van den Krommenacker. De modeontwerper is tevens voorzitter van de jury, waarvan ook styliste Rosanna Lima, journalist Wilma Nanninga en visagist Thijs Willekes deel uitmaken.

Vijf finalisten gaan door naar de vragenronde. Avalon-Chanel Weyzig, Miss Nederland 2009, reikt tot slot de felbegeerde tiara en sjerp uit aan de winnares. Die strijdt op 23 augustus om de titel Miss Universe in Las Vegas. In oktober gaat ze naar Miss World in China en op 4 december naar Miss Earth in Vietnam.

Kanshebbers zijn Madilon Bos (21) uit Almere, Sharifa Henar (25) uit Alkmaar, Bojoura Verwey (24) en Jana Voyvodich (23) uit Haarlem, Amanda van der Meule (24) uit Oostkapelle, de 23-jarige Desirée van den Berg uit Santpoort, de Amsterdamse Hester Winkel (25), Sherien Sirvania (22) uit Hoorn, Gladys Fraenk (27) en Sevtap Ergec (22) uit Rotterdam, Karin de Boer (23) uit Woerden en Petra Smits (24) uit Borne.

Londen bereidt zwaardere bezuinigingen voor

De Britse regering heeft aan haar ministeries gevraagd om vergaande bezuinigingen voor te bereiden. De departementen moeten nagaan hoe ze hun begrotingen tot 40 procent kunnen verlagen. Dat heeft het ministerie van Financiën in Londen bekendgemaakt.

De ministeries van Defensie en Onderwijs worden enigszins gespaard. Zij moeten zich voorbereiden op bezuinigingen van respectievelijk 10 en 20 procent. Alleen de gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking ontspringen de dans. Een woordvoerder van Financiën benadrukt dat de streefcijfers niet definitief zijn.

Groot-Brittannië heeft een begrotingstekort van ongeveer 163 miljard pond (ruim 197 miljard euro). Dit is meer dan 11 procent van het bruto binnenlands product.

Twee doden na botsing tegen boom

Twee inzittenden van een auto zijn zaterdagnacht om het leven gekomen toen het voertuig in het Limburgse Nederweert tegen een boom reed. Waarschijnlijk gebeurde dit met hoge snelheid, meldt de politie zondag.

Het ongeval gebeurde rond 02.45 uur op de Houtsberg in Nederweert-Eind. Bij de crash waren geen andere voertuigen betrokken. Over de identiteit van de slachtoffers wordt later meer bekend. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Joran klaagt advocaat aan

Joran van der Sloot heeft zijn advocate, die hem bijstond bij zijn bekentenis van de moord op Stephany Flores tijdens een politieverhoor, aangeklaagd. Dat heeft zijn huidige advocaat Maximo Altez bekendgemaakt. Hij diende vrijdag de aanklacht in tegen de advocate Luz Romero Chinchay.

Chinchay heeft Van der Sloot volgens Altez niet op de juiste manier bijgestaan en wordt verdacht van machtsmisbruik en samenzwering. Volgens Altez deed Chinchay zich voor als een advocaat die Van der Sloot door de staat was toegewezen, terwijl zij eigenlijk een privé advocaat is. Altez wil weten wie haar heeft betaald.

Volgens de Peruaanse wet wordt een verdachte die zich niet zelf door een advocaat laat bijstaan, een advocaat toegewezen van het ministerie van justitie. Chinchay staat volgens Altez niet op een lijst met advocaten van het ministerie. Ook de politiechef Miguel Canella, die het verhoor leidde, is door Altez aangeklaagd.

Een Peruaanse rechter verwierp vorige week vrijdag de claim van Van der Sloot die zegt dat zijn aanvankelijke bekentenis onder druk werd gedaan. Van der Sloot zou 7 juni de moord op Flores in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima hebben bekend. Als hij wordt veroordeeld, ziet hij een celstraf van tussen de 15 en 35 jaar tegemoet.

Joran klaagt advocaat aan
Joran klaagt advocaat aan

Presidentsverkiezingen Polen

In Polen kunnen de kiezers zondag opnieuw naar de stembus om hun nieuwe president te kiezen. De verkiezingsstrijd gaat tussen de conservatieve nationalist Kaczynski en de pro-Europese kandidaat Komorowski.

De tweede stemronde is nodig omdat geen van de presidentskandidaten in de eerste ronde een meerderheid kreeg. Toen kon Komorowski op 41 procent van de stemmen rekenen en Kaczynski op 37 procent.

Jaroslaw Kaczynski is de tweelingbroer van Lech Kaczynski, de voormalige president van Polen. Lech kwam in april samen met zijn vrouw en tientallen andere Poolse hoogwaardigheidsbekleders om het leven bij een vliegtuigramp in Smolensk, Rusland. Sindsdien is Komorowski interim-president.

Polen die in Nederland verblijven kunnen ook hun stem uitbrengen. Dat kan tot zondagavond acht uur en daarvoor moeten ze naar Den Haag, Amsterdam of Brunssum.

Extra militairen naar heibrand Mierlo

In de loop van zondagochtend krijgt de brandweer hulp van honderd extra militairen bij de nabluswerkzaamheden op de Strabrechtse Heide bij Mierlo. Zij zullen de brandweer bijstaan met terreinvoertuigen en waterwagens.

Door de regenval van zaterdag en het bluswater is het terrein moeilijk begaanbaar geworden. Legervoertuigen waren al ter plaatse om vastgelopen brandweerwagens los te trekken. Om ervoor te zorgen dat de brandweerwagens, indien nodig, dieper het gebied in kunnen worden er graafmachines ingezet om brandgangen te maken.

De brand op de Strabrechtse Heide ontstond afgelopen vrijdag. Sindsdien is er al meer dan 150 hectare bos en heide in vlammen opgegaan.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 26-06 tot en met 02-07-2010.

In de Nederlandse top tien is het vrij rustig, de top drie blijft onveranderd en er komt één nieuwe game binnen, The Transformers. Pokemon Soulsilver klimt langzaam omhoog in de lijst en CoD: Modern Warfare 2 voor de Xbox 360 valt buiten de lijst.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 Wii
Super Mario Galaxy 2
1
4
2 PS3
Red Dead Redemption 2 7
3 Xbox 360
Red Dead Redemption
3 7
4 Wii
New Super Mario Bros
5 31
5 PS3
CoD: Modern Warfare 2 4 13
6 PC
The Sims 3: Ambitites  6 5
7 DS
Pokemon Soulsilver 10
3
8 PS3
FIFA 2010 World Cup South Africa 7
8
9 DS
Pokemon Heartgold
9 2
10 PS3
The Transformers: War for Cybertron
NIEUW 1
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Tour-start prima verlopen

De organisatie van de Tour de France in Rotterdam is content met het verloop van de eerste dag. De proloog werd door ongeveer 450.000 mensen bekeken.

Ondanks de grote drukte bij de NS zijn ook daar geen problemen geweest. Door de inzet van extra lange treinen konden de 50.000 extra reizigers probleemloos naar Rotterdam vervoerd worden.

De proloog werd gewonnen door de Zwitser Cancellara, die in de eerste etappe de gele trui zal dragen. Deze etappe, die om twaalf uur start vanaf de Erasmusbrug, voert de renners via de Zeeuwse eilanden naar Brussel.

Van Hanegem: "Oranje kan nog zoveel beter spelen"

Voormalig assistent-bondscoach Willem van Hanegem denkt nog altijd dat Oranje zijn ware kracht niet heeft getoond.

Van Hanegem schrijft in zijn column bij AD/Sportwereld dat Brazilië in de eerste helft het duel met Oranje had kunnen beslissen. "Als die gasten in de eerste helft 2-0 of 3-0 maken, hebben we helemaal niets te zeggen", aldus De Kromme.

"Als voetballiefhebber ben ik nog niet één keer aan mijn trekken gekomen. We kunnen nog zo veel beter spelen", vervolgt Van Hanegem, die blij is dat Brazilië is uitgeschakeld. "Wat deden die Brazilianen trouwens overspannen. Met dat gekke gedrag ben ik extra blij dat Brazilië eruit ligt", vervolgt de oud-international.

Van Hanegem heeft een advies voor Bert van Marwijk voor de halve finale. "Als liefhebber zou ik graag zien dat Rafael van der Vaart of Ibrahim Afellay de geschorste Nigel de Jong vervangt, maar Van Marwijk zal voor De Zeeuw kiezen en dat is zijn goed recht. Maar ik hoop niet dat hij het me kwalijk neemt dat ik graag beter voetbal wil zien."

Friedrich: "Ik ben zo blij"

Duitsland scoorde vier treffers tegen Argentinië en behaalde zodoende met overtuiging de halve finales van het WK. Tussen de doelpuntenmakers stond een opvallende naam.

Thomas Müller en Miroslav Klose, die respectievelijk één en twee keer scoorden tegen los Albicelestes, zijn het inmiddels gewend om het doel te treffen. Dat geldt niet voor verdediger Arne Friedrich, die ook een treffer voor zijn rekening nam.

De verdediger heeft in 77 interlands namelijk nog nooit weten te scoren en beleefde dus een mijlpaal in zijn carrière. "Ik had niet verwacht dat ik zou scoren. Ik ben zo gelukkig", zo meldt de 31-jarige oud-speler van Hertha BSC.

"Het is echter nog belangrijker dat we de overwinning op zak hebben. We hebben nu nog maar één doel voor ogen", aldus Friedrich, die hiermee op het wereldkampioenschap duidt.

Nijland: "Suárez is van onschatbare waarde voor Uruguay"

Daar waar Bert van Marwijk vindt dat Uruguay niet onderschat moet worden, denkt Hans Nijland dat Nederland in de halve finale met speels gemak over Uruguay heen gaat. Dit vertelde de algemeen directeur van FC Groningen tegenover het ANP.

Bij Uruguay mist in de halve finale Luis Suárez. De voormalige speler van de Groningers kreeg in de kwartfinale een rode kaart nadat hij op de doellijn hands maakte. "Het is mooi om te zien dat een jongen van FC Groningen zo belangrijk kan zijn op het WK", aldus Nijland over Suárez.

"Hij is van onschatbare waarde voor Uruguay, een absolute winnaar. Daarom ben ik er ook zeker van dat Nederland wint van een Uruguay zonder de geschorste Suárez. Voor het Nederlands elftal scheelt dat heel veel, maar voor Luis is het dood- en doodzonde", gaat de algemeen directeur verder.

"Het had voor Groningen bovendien ook mooi geweest om Arjen Robben tegenover Luis Suárez op het veld te zien staan. Zoals Suárez van doorslaggevende waarde is voor Uruguay, is Robben dat voor Oranje. Twee jongens die bij Groningen zijn doorgebroken", besloot Nijland zijn verhaal.

Heinze: "Duitsland was formidabel"

Gabriel Heinze, verdediger van Argentinië, zag de strijd om een plaats in de halve finale verloren gaan tegen Duitsland. Toch is de verdediger van Olympique Marseille optimistisch over de toekomst.

"Vanaf het moment dat we als ploeg een voet op het veld zetten, gingen de zaken niet zoals we verwacht hadden. We kwamen al snel op een achterstand te staan en we probeerden daar goed op te reageren. Niets werkte", aldus de verklaring van Heinze tegenover de pers.

"We hebben van alles geprobeerd, maar niets werkte. Duitsland was formidabel, de Duitsers speelden gewoon erg goed. Ik ben erg verdrietig", zo vervolgde de voormalige speler van Real Madrid. "Ik heb vier jaar gevochten om hier te kunnen zijn en het is echt moeilijk om weer naar huis te moeten gaan."

Ondanks deze tegenslag ziet Heinze de toekomst voor de nationale ploeg van Argentinië rooskleurig in. "De toekomst ziet er nog goed uit voor Argentinië, aangezien we een jonge generatie achter ons hebben die altijd blijft groeien en briljant is."

Casillas: "Reina vertelde me in welke hoek Cardozo ging schieten"

Doelman Iker Casillas vertegenwoordigde in de gewonnen kwartfinale tegen Paraguay een cruciale waarde voor de Spanjaarden. Hij stopte een strafschop van Óscar Cardozo en in de slotfase pareerde hij een poging van Roque Santa Cruz.

Volgens Casillas heeft reserve-doelman Pepe Reina een belangrijke rol vervuld gedurende de wedstrijd. "Reina heeft me verteld in welke hoek Cardozo ging schieten. Hij is echt fenomenaal", aldus Casillas over zijn collega-keeper die bij Liverpool onder de lat staat.

De aanvoerder van Spanje prijst tevens het team voor de zwaarbevochten zege op Paraguay. Tegelijkertijd is de doelman van Real Madrid ook erg op zijn hoede voor de volgende tegenstander, Duitsland. "We moeten voorzichtig zijn tegen Duitsland, ze hebben een geweldig team dat we moeten respecteren", zo meldt Casillas aan de pers.

Toch overheerst bij Casillas de vreugde. "We zijn door een psychologische barrière heen gedrongen en nu moeten we er helemaal voor gaan", aldus de Spaanse aanvoerder over het vervolg van het WK.

Hof VS verwerpt bewijs tegen terreurverdachte

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie moet met beter bewijs komen dat de geboren Algerijn Belkacem Bensayah, die vastzit in Guantanamo Bay, betrokken is bij al-Qaida. Dat heeft een hof van beroep in de hoofdstad Washington bepaald.

Een lagere rechtbank had in 2008 geoordeeld dat Bensayah voor onbepaalde tijd zonder vorm van proces vast kan blijven zitten. In de nieuwe uitspraak stelt de beroepsrechter echter dat "het bewijs op basis waarvan de rechtbank concludeerde dat Bensayah al-Qaeda steunde, onvoldoende is om aan te tonen dat hij deel uitmaakte van de organisatie." Een lagere rechtbank moet het proces nu opnieuw behandelen.

Bensayah was in oktober 2001 opgepakt in Bosnië. Sinds januari 2002 zit hij vast in Guantanamo Bay. Volgens de aanklagers moest hij na 11 september 2001 Amerikaanse doelen op de Balkan aanvallen. Ook zou hij moslims uit Europa in contact hebben gebracht met al-Qaida.

[WK pool] Tussenstand na dag 21

Gisteren werden de andere twee wedstrijden in de kwartfinales van de knock-outfase van het WK voetbal gespeeld, dus het is weer hoog tijd voor de tussenstand in de FOK! WK 2010 Pool. Hieronder vind je de top vijf van deelnemers en subleagues.

Bij de deelnemers gaat Ki08 aan de leiding met 1630 punten. Droid heeft nu 1620 punten en staat op de tweede plaats. Op de derde positie vinden we TLC met 1615 punten. Op nummer vier staat op dit moment RemyRR met 1605 punten. De top vijf wordt afgesloten door nogeenoudebekende met 1540 punten.

In het subleague-klassement zijn de verschillen iets groter. ~~Rush Addict~~ staat daar op kop en heeft 1020 punten verzameld. WKSC pakte de tweede plaats met 990 punten. Op de derde positie vinden we FOK!sportcrew met 972 punten. De vierde positie wordt bezet door FOK!crew met 950 punten. ouwe sluit de rij met 934 punten.

Wil je het algemeen klassement nog eens rustig nalezen? Klik dan hier (subleagues)

Ilse DeLange wint Gouden Appel

Ilse DeLange is sinds vanavond de trotse bezitter van de Gouden Appel Award. De onderscheiding kreeg zij omdat zij na een lange afwezigheid weer eens een optreden op het Betuws Spektakel gaf, een heuse 'back home'-award. Zij volgt daarmee Golden Earring op, die de award vorig jaar in ontvangst nam.

DeLange trad vanavond voor het eerst sinds tien jaar weer op bij het Betuws Spektakel. Voorafgaand aan haar optreden mocht ze de award in ontvangst nemen. De award werd uitgereikt door Stichting Vlinders. Dit is een lokale stichting die kinderen opvangt die om uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Dit kan gaan om tijdelijke opvang of om permanente inwoning. De Gouden Appel staat symbool voor alle kinderen die ooit bij de stichting zaten, en die weten dat ze altijd een plek hebben om naar terug te keren.



Foto door Paula van Eldik

Skate 3 'Hawaiian Dream' DLC komt 6 juli

Nadat vorige maand de Maloof Money Cup uit kwam als downloadable content voor Skate 3, zal er op 6 juli weer een nieuwe DLC klaarstaan, dit keer met het eiland Hawaii erin.

Op 6 juli zal de DLC uitkomen die 'Hawaiian Dream' heet. Het spel zal een nieuw gebied en een nieuwe skater bevatten, namelijk Danny Way. Hieronder is de trailer te zien, de DLC komt uit voor de PlayStation 3 en de Xbox 360, de prijs is nog niet bekend.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Watkins Glen

Will Power is er in de IndyCar Series in geslaagd om de poleposition te pakken op Watkins Glen. De Australiër bleef in de Fast Six zijn Penske-teamgenoten Helio Castroneves, Ryan Briscoe en Ganassi-rijder Dario Franchitti voor.

In het eerste deel van de kwalificatie gebeurde er in beide groepen weinig. Belangrijkste afvaller was Tony Kanaan die in de vorige race nog zegevierde. Het tweede deel leverde veel meer spektakel op, omdat er maar zes rijders door mochten naar de finale ontstond er een spannende strijd tussen Briscoe, Takuma Sato en Scott Dixon. Laatstgenoemde miste de top zes nipt.

In de Fast Six zetten de Penske-rijders meteen snelle tijden neer waarbij Power en Castroneves zeer dicht bijeen zaten. Briscoe lag wat verder achter. Franchitti, Sato en Justin Wilson waren niet in staat om er meer iets aan te veranderen, hoewel Castroneves bij zijn laatste poging nog in het grind stuiterde. Hij had geluk dat de finishvlag uithing, anders was hij zijn snelste kwalificatietijd kwijtgeraakt.

Uitslag kwalificatie Watkins Glen

Pos Coureur Team Tijd
1 W. Power Penske 1:29.316
2 H. Castroneves Penske + 0.144
3 R. Briscoe Penske + 0.618
4 D. Franchitti Ganassi Racing + 0.644
5 T. Sato (R) KV Racing + 0.825
6 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 0.950
7 S. Dixon Ganassi Racing + 0.823
8 Mo. Andretti Andretti Autosport + 0.888
9 M. Moraes KV Racing + 0.948
10 A. Carroll (R)   + 1.172
11 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 1.211
12 P. Tracy   + 1.525
13 T. Kanaan Andretti Autosport + 1.877
14 H. Mutoh Newman/Haas + 1.856
15 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 2.010
16 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 2.117
17 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 2.092
18 M. Romancini (R) Conquest Racing + 2.263
19 A. Tagliani FAZZT + 2.205
20 D. Wheldon Panther + 2.282
21 D. Patrick Andretti Autosport + 2.216
22 A. Lloyd Dale Coyne + 4.667
23 B. Baguette (R) Conquest Racing + 2.872
24 M. Duno Dale Coyne + 11.175

Japan loopt niet warm voor 3D

Japanners lopen niet warm voor 3D. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 70% van de ondervraagden geen plannen heeft om 3D technologie aan te schaffen.

Van die 70% zei nogmaals 70% dat ze het geklungel met de 3D bril niet zien zitten, 57% zei dat de prijzen van 3D te hoog zijn en 40% zei dat er niet genoeg aanbod in 3D is. Er werden 8957 mensen ondervraagd. 

Deze cijfers maken pijnlijk duidelijk dat de 3D bril nog een te groot obstakel is voor veel mensen. Gisteren verdedigde Sony de 3D bril nog

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.