FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 maart 2010

Uitslagen oefeninterlands

Naast het oefenduel tussen Nederland en de Verenigde Staten van vanavond werder er door heel Europa verschillende ander oefenduels gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

 

Thuis Uit Uitslag
Algerije Servië
Pantelic, Kuzmanovic, Tosic
0-3
Australië
Milligan
Indonesië* 1-0
Duitsland Argentinië
Higuaín
0-1
Engeland
Crouch (2), Wright-Phillips
Egypte
Zidan
3-1
Frankrijk Spanje
Villa, Ramos
0-2
Griekenland Senegal
Ndaw, Niang
0-2
Italië Kameroen 0-0
Ivoorkust Zuid-Korea
D. G. Lee, T. Kwak
0-2
Japan
Honda, Okazaki
Bahrein* 2-0
Nieuw-Zeeland Mexico  
Oostenrijk
Schiemer, Wallner
Denemarken
Bendtner
2-1
Portugal
Hugo Almeida, Liédson
China 2-0
Zuid-Afrika
Mphela
Namibië
Bester
1-1
Nigeria DR Congo 5-2
Slovenië
Novakovic, Cesar, Kirm, Jokic
Qatar
Montezine
4-1
Slowakije Noorwegen
Moldskred
0-1
Turkije
Güngör, Hamit Altintop
Honduras 2-0
Zwitserland
Inler
Uruguay
Suárez, Forlán, Cavani
1-3
Bosnië-Herzegovina
Ibisevic, Pjanic
Ghana
Muntari
2-1
Armenië
Pachajyan
Wit-Rusland
Putsila, Hleb, Rodionov
1-3
Macedonië
Naumoski, Pandev
Montenegro
Basa
2-1
Cyprus IJsland 0-0
Georgië
Kobiashvili, Siradze
Estland
Purje
2-1
Angola
Job
Letland
Karlsons
1-1
Moldavië
Epureanu
Kazachstan 1-0
Malta
M. Mifsud
Finland
R. Eremenko, Vuorinen
1-2
Hongarije
Vanczak
Rusland
Bilyaletdinov
1-1
Roemenië Israël
Benayoun, Barda
0-2
Luxemburg
Strasser
Azerbeidzjan
Guliyev, Mammadov
1-2
Polen
Blaszczykowski, Lewandowski
Bulgarije 2-0
Albanië
Skela
Noord-Ierland 1-0
België Kroatië
Kranjcar
0-1
Wales Zweden
Elmander
0-1
Schotland
Brown
Tsjechië 1-0

 

* kwalificatieduel Azië Cup

Ierland verhoogt pensioenleeftijd

De Ierse regering verhoogt de pensioengerechtigde leeftijd van 65 naar 66 in 2014, in 2021 naar 67 en in 2028 naar 68 jaar als maatregel om de toenemende staatsschuld te beperken. De regering presenteerde deze plannen vandaag. 

Volgens de Ierse minister van sociale zaken Mary Hanafin zijn tegemoetkomingen van de staat niet berekend om vijftien jaar of langer pensioenen te betalen. De levensverwachting, momenteel 76 jaar voor mannen en 81 jaar voor vrouwen, stijgt de komende twintig jaar met acht jaar, zei ze. "Mensen worden veel ouder. Het is nooit de bedoeling geweest dat je zo lang op een pensioen leefde."

Ierland heeft een vierjarenplan aangenomen om het torenhoge begrotingstekort te beperken.

Droogte treft zes miljoen Chinezen

Chinese arbeiders hebben ondergrondse waterreservoirs aangeboord om bijna zes miljoen mensen te helpen die te kampen hebben met de ergste droogte in de Zuid-Chinese provincie Yunnan in zestig jaar. Dat heeft de directeur van het landbouwbureau van Yunnan vandaag gezegd.

Een ernstig watertekort voor gewassen en vee bracht het plaatselijk bestuur ertoe tientallen teams van arbeiders naar de getroffen gebieden te sturen om daar water uit ondergrondse bronnen op te pompen.

De bergachtige provincie Yunnan heeft sinds 2009 maar weinig regenval gehad, wat leidde tot economische verliezen van wel een miljard euro. Zeker tien miljoen mensen kunnen slachtoffer worden als de droogte in mei nog altijd aanhoudt.

Vrouwenrechten in Midden-Oosten verbeterd

In vijftien van de achttien landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn de vrouwenrechten de afgelopen vijf jaar verbeterd. Dat staat in een rapport van Freedom House, een waakhond voor de democratie, dat vandaag is gepubliceerd.

In werkgelegenheid, onderwijs en politiek is een vooruitgang waar te nemen, die de tegenwerking door religieuze en culturele elites overstijgt, aldus het rapport.

Over het algemeen hebben vrouwen in deze regio te maken met een grotere ongelijkheid dan elders in de wereld, hoewel ze ten opzichte van vijf jaar geleden nu wel meer economische mogelijkheden genieten, meer toegang tot onderwijs hebben en een grotere deelname aan het politieke proces.

Toch zijn er nog steeds een aantal grote obstakels. Vrouwen in Saudi-Arabië kunnen tegenwoordig wel afstuderen in de rechten, maar ze mogen hun cliënten nog altijd niet vertegenwoordigen in de rechtbank.

De meeste vooruitgang werd geboekt in Koeweit, Algerije en Jordanië. Irak, Jemen en de Palestijnse gebieden hadden de afgelopen jaren te kampen met interne strijd en religieus extremisme. Hier was het dan ook dat de enige afname van vrouwenrechten waren waar te nemen.

Geweld tegen vrouwen komt nog altijd wijdverspreid voor en ook eerwraak blijft nog vaak onbestraft. Alleen Tunesië en Jordanië bieden specifieke bescherming tegen huiselijk geweld.

Uitslag Nederland - Verenigde Staten

Het Nederlands elftal heeft in de Amsterdam ArenA een zuinige zege op de Verenigde Staten geboekt. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. Daarnaast was het voor het eerst in zes wedstrijden, dat Oranje weer een tegengoal kreeg.

De laatste drie wedstrijden van het Nederlands elftal eindigden allemaal in een doelpuntloos gelijkspel. Men hoopte daarom ook op enig spektakel, maar hier was gedurende het duel niets van te merken.

Vooral voor rust lag het tempo veel te laag. Beide ploegen maakten veel fouten, waardoor er nauwelijks wat te beleven viel. De enige twee wapenfeiten van Oranje waren schoten van Wesley Sneijder en Eljero Elia. Amerika zette daar een schot van Torres tegenover.

Op slag van rust kwam het Nederlands elftal toch op voorsprong. Sneijder speelde zich met een mooie voetbeweging vrij, maar werd vervolgens licht vast gehouden. De speler van Internazionale ging naar de grond en kreeg vervolgens een strafschop. Deze werd door Dirk Kuijt binnen geschoten.

In de tweede helft gebeurde er, ondanks de vele wisselingen, iets meer. Het tempo werd een beetje opgeschroefd en Nederland produceerde zowaar een aantal kansen. Zo had Elia de voorsprong van Nederland moeten verdubbelen, maar faalde oog in oog met Howard.

Kort daarna was het via Klaas-Jan Huntelaar alsnog raak. Het schot van de aanvaller van AC Milan werd van richting veranderd en verdween in het Amerikaanse doel. Het slotakkoord was echter voor de Verenigde Staten, dat door slap verdedigen via Bocanegra de eer kon nog redden.


 

Nederland

2 - 1

Verenigde Staten

 40' Kuijt(pen)
 70' Huntelaar
   89' Bocanegra
 
 Gele kaart: de Jong, Braafheid (Nederland)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 46.630
Arbiter: Çakir (Tur)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen (Vlaar/46)
van Bronckhorst (Braafheid/67)
van Bommel (Afellay/74)
Sneijder
de Jong(van der Vaart/60)
Robben (Huntelaar/46)
Kuijt (Babel/81)
Elia
  Howard
Spector
DeMerit (Pearce/70)
Bocanegra
Bornstein (Goodson/86)
Holden (Beasley/34)
Bradley
Torres (Edu/46)
Donovan (E.Johnson/76)
Findley (Bedoya/63)
Altidore

PVV favoriet in peiling Tweede Kamerverkiezingen

Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden plaatsvinden, dan zou de PVV van Geert Wilders met 27 zetels de grootste partij worden. Het CDA volgt met een zetel minder. De PvdA wordt de derde partij met 24 zetels en de VVD de vierde partij met 21 zetels, zo blijkt vandaag uit een peiling van Maurice de Hond.

Uit de resultaten blijkt dat de PVV in de peiling de grootste winnaar is. Bij de vorige verkiezingen wist de partij van Wilders nog negen zetels binnen te slepen. Het CDA en de SP zijn de grootste verliezers met beide vijftien zetels minder. De SP wordt in de peiling de zevende partij. De PvdA verliest negen zetels en de VVD één.

Ook D66 gaat er flink op vooruit met zestien zetels en wordt daarmee de vijfde partij. Bij de vorige verkiezing voor de Tweede Kamer wist de partij slechts drie zetels te halen. GroenLinks zou er zeven zetels bij krijgen en wordt met totaal veertien zetels de zesde partij. De ChristenUnie wint er eentje en komt daarmee uit op zeven zetels.

Zoen nooit een vrouw die langer is dan jij!

Gelukkig heb ik een kleinere vrouw gevonden, want met met mijn geringe lengte van 165 centimeter is het knap lastig een vrouw te treffen die niet langer is dan ikzelf. Naast dat het absoluut geen gezicht is, een man naast een vrouw die een halve kop groter is, kun je ook nog eens raar staan te kijken als je met een langere vrouw tongt. Waarom dit een slecht idee is, maakt de volgende fotostrip wel pijnlijk duidelijk...

Gouden en Zilveren Harpen uitgereikt

Dj Armin van Buuren, artiestenmanager Jaap Buys en zangeres Wende Snijders hebben tijdens het Buma Harpen Gala een Gouden Harp gewonnen. De Zilveren Harpen gingen naar trompettist Colin Benders (Kyteman), zangeres Giovanca en singer-songwriter Bertolf. Dat meldde organisator Buma Cultuur, opgericht ter promotie van Nederlandse muziek in binnen- en buitenland, vanavond.

Net als vorig jaar ontving André Rieu de Buma Exportprijs, voor best verkopende Nederlandse artiest in het buitenland. Tijdens het gala, dat live te zien was op Nederland 3, werd voor het eerst ook de titel 'beste Nederlandse lied' toegekend. Het publiek koos uit de tien meest verkochte of gespeelde Nederlandse nummers van 2009 voor Gerard Jolings hit Engel van mijn hart.

De Gouden Harpen, een oeuvreprijs voor personen die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek, werden in Studio 22 in Hilversum uitgereikt door oud-winnaars Candy Dulfer en Paul de Leeuw. De Zilveren Harpen, bedoeld om jonge artiesten aan te moedigen, werden overhandigd door Herman van Veen, Frank Boeijen en Ilse DeLange.

Een vakjury, die dit jaar bestond uit onder anderen Frits Spits, Daniël Dekker en John Ewbank, kende de Gouden Harpen toe. De jury over Armin van Buuren; "Armin heeft een ongekend groot bereik met zijn muziek en weet al die mensen te beroeren. Dat is een bijzondere gave". De Volendamse manager Jaap Buys kreeg de prijs als waardering voor zijn tientallen jaren managerschap. "Hij is daarmee een stuwende kracht achter veel topartiesten." Wende Snijders werd geroemd om het "behoeden voor de vergetelheid van een compleet genre; de chansons", en voor haar baanbrekende werk om de kleinkunst zichtbaarder te maken.

Geen Formule 1-avontuur voor Stefan GP

De hoop van Stefan GP om dit jaar op de Formule 1-grid te mogen verschijnen is vervlogen. De FIA heeft vandaag bekendgemaakt dat er na het wegvallen van Team US F1 maar twaalf teams op de grid te zien zullen zijn. Hiermee komt een einde aan wekenlange speculaties over het lot van het Servische team.

De FIA gaf op haar site een verklaring voor de beslissing om maar twaalf teams op de grid te hebben. "Na verschillende opties afgewogen te hebben heeft de FIA gemeend dat het niet mogelijk is voor een vervangend team om in dit late stadium nog toegelaten te worden tot het kampioenschap," zo staat te lezen. "In de komende dagen zal de FIA details gaan publiceren over de nieuwe selectieprocedure om lege plaatsen voor het begin van het seizoen 2011 op te vullen."

De autosportfederatie maakte daarnaast de definitieve inschrijflijst voor het seizoen 2010 bekend. Hierbij zijn de door het wegvallen van US F1 vrijgekomen startnummers opgevuld door Sauber. Pedro de la Rosa zal rijden met startnummer 22 en Kamui Kobayashi met nummer 23.

De volledige startlijst:

Startnummer Coureur Team
1 Jenson Button Vodafone McLaren Mercedes
2 Lewis Hamilton Vodafone McLaren Mercedes
3 Michael Schumacher Mercedes GP Petronas Formula One Team
4 Nico Rosberg Mercedes GP Petronas Formula One Team
5 Sebastian Vettel Red Bull Racing
6 Mark Webber Red Bull Racing
7 Felipe Massa Scuderia Ferrari Marlboro
8 Fernando Alonso Scuderia Ferrari Marlboro
9 Rubens Barrichello AT&T Williams
10 Nico Hülkenberg AT&T Williams
11 Robert Kubica Renault F1 Team
12 Vitaly Petrov Renault F1 Team
14 Adrian Sutil Force India F1 Team
15 Vitantonio Liuzzi Force India F1 Team
16 Sébastien Buemi Scuderia Toro Rosso
17 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso
18 Jarno Trulli Lotus Racing
19 Heikki Kovalainen Lotus Racing
20 TBA HRT F1 Team
21 Bruno Senna HRT F1 Team
22 Pedro de la Rosa BMW Sauber F1 Team
23 Kamui Kobayashi BMW Sauber F1 Team
24 Timo Glock Virgin Racing
25 Lucas di Grassi Virgin Racing

Jonge agente smeekte collega's om seks

Een ex-politieagente die een zaak heeft aangespannen nadat zij onrechtmatig werd ontslagen heeft dit geding echter verloren. De destijds negentienjarige Jessica Parfrey wilde met het hele politiekorps van het Australische Waratah het bed induiken.

Binnen enkele dagen na haar aanstelling stelde de blondine haar begeleider al voor om een verhouding met elkaar te beginnen. Toen de beste man de boot afhield, stelde Parfrey hem een maand later de vraag: "Kunnen we niet gewoon neuken? Ik ben een meisje van negentien, wat mankeert je?"

De rechtbank van Sydney moest vandaag aanhoren hoe de geile agente een andere agent al eens een pijpbeurt had aangeboden op het toilet in een kroeg en op een parkeerplaats. Een andere collega werd onder het motto 'Ik weet dat je me wil' ook al een dergelijk voorstel gedaan. Beide agenten bleven echter professioneel en sloegen het aanlokkelijke aanbod af.

De hang naar seks bleef Parfrey parten spelen. Een jonge collega probeerde ze maar liefst twaalf maal te bellen. Daarnaast stuurde ze hem zes SMS'jes, waarna ze hem voorstelde hem te helpen met zijn studie door te strippen. Voor elke vraag die hij goed zou beantwoorden, zou zij een kledingstuk uittrekken. Maar ook hij liet haar in de kou staan.

In september 2007 kreeg de bloedgeile Jessica een ontslagbrief, met de mededeling dat haar gedrag volledig in strijd was met de normen van een politieagent. Tijdens haar ontslag zat ze net vijf maanden in haar proeftijd. Desondanks beweerde de struise meid ten onrechte te zijn ontslagen. De seksueel getinte voorstellen werden volgens haar allemaal gedaan buiten werktijd, tijdens het drinken met haar collega's. De arbeidsrechter heeft echter haar verklaring dat ze slechts een grapje maakte vandaag afgewezen, waarmee de zaak is afgedaan.

Parfrey, die vandaag niet bij de zitting aanwezig was, heeft inmiddels werk gevonden als barmeisje. Volgens haar advocaat overweegt zij in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Wellicht waren de agenten bang voor een pijnlijke verrassing

Uilenhoed maakt rentree op EK judo

Carola Uilenhoed maakt bij de Europese kampioenschappen judo in Wenen haar rentree op de mat. De Haagse moest de afgelopen twee maanden de wereldbekerwedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Bondscoach Van Unen: “Carola kampt met een blessure aan haar knie, opgelopen tijdens een training. We hopen bij het EK weer helemaal fit aan de start te verschijnen en werken daar hard aan. De komende weken zal blijken of het EK haalbaar is.” Uilenhoed liep de laatste twee edities van de Europese titelstrijd mis door blessures. In 2006 en 2007 behaalde het zwaargewicht zilver op het EK.

Henk Grol (-100 kg) keert na een ruim een half jaar terug op de tatami. In augustus won Grol ondanks een afgescheurde knieband zilver op het WK in Rotterdam. De revalidatie verliep voorspoedig en de knie is inmiddels weer helemaal hersteld. Een in januari opgelopen schouderblessure weerhield Grol onlangs van een rentree op de Grand Prix van Düsseldorf. Bondscoach Maarten Arens: “Henk is na de wereldkampioenschappen in Rotterdam niet meer in wedstrijdverband uitgekomen. Hij heeft dus ook nog geen kennis kunnen maken met de nieuwe wedstrijdregels. Daarom hopen we voor de EK nog aan een wedstrijd mee te kunnen doen. Hiervoor moet Henk echter wel 100% fit zijn.”

Bondscoaches Van Unen (dames) en Arens (heren) reizen met een nagenoeg volledige selectie af naar de Oostenrijkse hoofdstad. Alleen in de gewichtsklasse -66 kg komt er geen Nederlandse judoka in actie. Meest opmerkelijke naam in de selectie van Van Unen is Juul Franssen. De 20-jarige judoka, onlangs in Warschau goed voor zilver op een wereldbekerwedstrijd, maakt haar debuut op het hoogste Europese niveau.

Ongelimiteerd proefritten maken

Atari heeft vandaag in een persbericht laten weten dat Test Drive Unlimited 2 aangekondigd is voor de Xbox 360, Playstation 3 en de PC.

Deel twee gaat verder op het succes van deel een, met M.O.O.R (Massive Open Online Racing) kan je met vrienden of anderen met elkaar of tegen elkaar racen in de online wereld van TDU2. Deze open wereld bied realistische weeromstandigheden, autoschade, dag en nacht ritme en een gloednieuw eiland.

TDU2 gaat zich richten op het naadloos integreren van online en offline content, door altijd live te zijn wordt de wereld constant ge-update. Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk de game offline te spelen maar zoals het eruit ziet zal je er het meeste uit kunnen halen als je ook online bent.


TDU2 zal de meest geavanceerde auto's in het spel zetten die je kan aanpassen naar je wensen, net als het kunnen aanschaffen van huizen en kleding.

Hieronder alvast drie, grote screenshots.

TDU2
TDU2
TDU2

 

"Sven blies huldiging in Heerenveen niet af"

Ron Mulder, de zaakwaarnemer van Sven Kramer, zegt dat het niet waar is dat Kramer een huldiging in Heerenveen heeft afgeblazen. Dit meldde Mulder als reactie op eerdere berichten dat de Fries de feestelijkheden niet vindt passen bij zijn gemoedstoestand.

"Pertinent niet waar. Sven wordt hiermee ten onrechte in een kwaad daglicht geplaatst. De gemeente Heerenveen had zonder enig overleg met ons de datum van de huldiging al vastgesteld én bekend gemaakt. Voor Sven kwam die dag echter gewoon niet uit. De beslissing wanneer één en ander plaatsvindt is aan hem, lijkt mij. Dat kan niet van te voren én buiten hem om worden besloten," aldus Mulder.

De gemeente is nu met het voorstel gekomen de festiviteiten naar 15 april te verschuiven. "Dat hebben wij in beraad genomen en zeker nog niet afgezegd. We moeten dat nog bespreken," besloot Mulder.

Ten Dam binnen drie weken terug

Laurens ten Dam verwacht binnen drie weken weer aan de koersen te kunnen deelnemen. De Rabocoureur liep op Op 22 februari liep de Raborenner bij een val in de Ruta del Sol een scheurtje in het bekken op.

"Zoals het er nu naar uit ziet maak ik mijn rentree in de Ronde van Catalonië", aldus Ten Dam. "Het is nu een kwestie van rustig aan opbouwen en goed luisteren naar mijn lichaam. Misschien valt het dan straks allemaal nog heel erg mee." De Ronde van Catalonië zal op 22 maart van start gaan.

Keukeleire wint GP Samyn

De 41e editie van de GP Samyn is gewonnen door Jens Keukeleire. De 21-jarige renner van Cofidis was Grégory Joseph en Cedric Pineau te snel af in de sprint.

Vijf renners zorgen voor de vlucht van de dag. Steve Chanail, Jean Pen en Fabrice Jeandesboz lieten zo'n 65 kilometer voor de finish hun twee medevluchters achter maar ook zij werden uiteindelijk teruggepakt. In de slotfase van de koers probeerden verschillende renners tevergeefs nog weg te komen. Keukelaire had vervolgens in de licht stijgende aankomst de beste benen.

Herstel Cabañas kan jaren duren

Het herstel van de in januari neergeschoten Salvador Cabañas kan wel twee tot drie jaar duren. Volgens dokter Ernesto Martinez realiseert de international van Paraguay nog steeds niet wat hem overkomen is.

"Hij heeft zichzelf in de spiegel gezien, maar gaf geen enkele reactie. Hij keek alleen maar, verder niets". Cabañas, die een belangrijke rol speelde in de succesvolle WK-kwalificatie van Paraguay, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en verblijft nu in een hersteloord.

Duitsland wil Iran niet in VN-raad

Als Iran later dit jaar probeert een zetel te bemachtigen in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties doen andere landen er verstandig aan daar tegen te stemmen. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle vandaag gezegd.

Iran in de Mensenrechtenraad zou een 'belediging' voor de mensenrechten zijn, zo zegt Westerwelle. Hij vindt dit omdat het land de rechten van zijn eigen burgers schendt, onder meer in de nasleep van de presidentsverkiezingen, vorig jaar juni.

Naar verwachting stelt Iran zich kandidaat zodra landen in mei een zetel in de raad toekennen. Het land werd vorige maand nog scherp bekritiseerd door de raad over de wijze waarop het met de mensenrechten omgaat.

Manager López haalt uit naar US F1

De manager van José Maria López heeft hard uitgehaald naar de teambaas van Team US F1, Ken Anderson. Felipe McGough zegt dat de teambaas de oorzaak er van is dat de Amerikaanse renstal dit jaar niet op de Formule 1-grid staat.

"De grootste dader hiervoor is Anderson," zei McGough tegen het Argentijnse FOX Sports in een telefonisch interview. "Deze mensen hebben de FIA, de FOTA, alle teams, het FOM, alle werknemers, 'Pechito' Lopez en Milos Pavlovic, de andere coureur die ze vast hadden gelegd, voor de gek gehouden. Argentinië is slechts een klein deel van het probleem dat erg groot is voor de Formule 1."

McGough voegde er aan toe dat hij niet van de problemen op de hoogte was. "We hebben het contract getekend 48 uur nadat een inspecteur van de FIA gezegd had dat het project nog op de rails zat," zei de manager van López, die bevestigde dat de rijder op het punt staat om reservecoureur van Hispania Racing te worden. "We hebben de hele dag gesproken met het US F1-team en uiteindelijk is hij door dat team vrijgegeven. We hebben hiervoor gesproken met Anderson, vertegenwoordigers van Chad Hurley, Peter Windor en advocaten."

Tenslotte zei McGough dat teambaas Anderson of sportief directeur van US F1 Windsor beloofd heeft naar Argentinië te vliegen om excuses aan te bieden en de situatie uit te leggen.

Pijpers: "Handhaving gaat een hele klus worden"

Arno Pijpers werd bij Willem II afgelopen zaterdag aangesteld als opvolger van de ontslagen Alfons Groenendijk. De trainer van de Tricolores heeft de taak gekregen om de club uit Tilburg volgend seizoen ook nog op het hoogste niveau te laten acteren.

Op zijn eerste werkdag zat hij ook meteen op de bank. Tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo zag hij zijn nieuwe ploeg met 2-1 winnen van de ploeg van Jan van Dijk. "Handhaving gaat een hele klus worden, maar het is zeker geen mission impossible, anders was ik er natuurlijk nooit aan begonnen", zegt Pijpers tegenover Voetbal International. "Mijn eerste indruk van de selectie is positief en de zege op VVV moet de spelers vertrouwen geven."

Voordat Pijpers aan de slag ging bij Willem II, was hij onder meer bondscoach van Estland en Kazachstan. "Er wordt nog wel eens denigrerend over het buitenland gedaan, maar ik heb meer dan honderd officiële kwalificatieduels achter mijn naam staan. Ik heb voldoende bagage om met vertrouwen met mijn werk in Tilburg aan de slag te gaan. Het wordt een mooie uitdaging."

Zware knieblessure Erik Pieters

PSV-linksback Erik Pieters is tijdens Jong Oranje - Jong Polen zwaar geblesseerd geraakt. Bondscoach Cor Pot stelde na afloop van het met 3-2 gewonnen duel dat Pieters de binnenband van zijn linkerknie beschadigd en misschien zelfs gescheurd heeft. Voor de verdediger is het in dat geval twijfelachtig of hij dit seizoen nog kan spelen.

Pieters lag na 63 minuten plotseling op de grond en greep naar zijn knie zonder dat er een overtreding op hem werd gemaakt. Uit de herhaling bleek dat hij bij een poging een Pool te verdedigen zijn knie overstrekte.

[WK Hockey] Nederland, Zuid Korea pakken overwinning

De vierde dag op het WK Hockey in India. Nederland kwam in actie en nam het op tegen Nieuw-Zeeland. Zuid-Korea moest het opnemen tegen Argentinië

Zuid Korea - Argentinië

In een matige wedstrijd speelde Zuid-Korea het vertrouwde defensieve spel. De Aziaten gunden Argentinië het balbezit, maar counterden een aantal keer gevaarlijk naar de cirkel van de Zuid-Amerikanen. De grootste kans in de eerste helft was voor Lucas Víla. De speler van Tilburg was de gevaarlijkste aanvaller bij de Argentijnen, maar kon het in zijn eentje niet bolwerken tegen de stugge Koreanen. De andere Vila, Matias, ontbrak in tegen in de eerste wedstrijd van Argentinië en was ook tegen Zuid-Korea niet van de partij.

Argentinië kwam zeventien minuten na rust op voorsprong door een intikker van Facundo Callioni. De Argentijnen leken door de treffer van de speler van Orée uit Brussel op rozen te zitten, maar negen minuten voor het eindsignaal tekende Nam-Yong Lee uit een spaarzame Koreaanse aanval voor de gelijkmaker. Drie minuten voor het einde kreeg Pedro Ibarra de kans om Argentinië de zege te schenken, maar de SCHC-er miste. Hondervijftig tellen later pushte Hyan-Woo Nam de Koreanen naar de overwinning. Zuid-Korea komt daardoor op vier punten en doet volop mee om de strijd voor een plaats in de halve finales.

Nederland - Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeymannen hebben op het WK in India ook hun tweede wedstrijd gewonnen. De formatie van bondscoach Michel van den Heuvel was in New Delhi met 3-1 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Oranje keek al binnen een minuut tegen een achterstand aan, maar stelde vervolgens via Ronald Brouwer, Taeke Taekema en Jeroen Hertzberger orde op zaken. Bij de 3-0 zege van maandag op Argentinië kwam de volledige Oranje-productie voort uit strafcorners, maar tegen Nieuw-Zeeland zaten er twee veldgoals tussen. Een minuut nadat Rotterdam-speler Phillip Burrows Nieuw-Zeeland aan de leiding had gebracht, maakte Brouwer met een schot uit de rebound gelijk.

Vijf minuten later kwam Oranje dankzij een strafcorner van specialist Taekema zelfs op voorsprong. Nog voor de pauze zette Herzberger van dichtbij de 3-1 op het scorebord, waarna Nederland in de tweede helft de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspeelde. Nederland is het enige team in groep A dat de eerste twee duels op het WK heeft gewonnen en gaat dan ook aan de leiding. Duitsland en Zuid-Korea volgen met elk vier punten.

Canada - Duitsland

In een eenzijdige wedstrijd heeft Duitsland zijn eerste overwinning van het WK behaald. Canada werd met 6-0 verslagen. Door de zege gaan de Duitsers voorlopig aan kop in poule A.

Het duel tussen de regerend wereldkampioen en de nummer elf van de wereldranglijst was zeventig minuten eenrichtingsverkeer. Toch duurde het, na de vroege openingstreffer van Benjamin Wess, nog even voordat Duitsland de Canadezen op de knieën kreeg. En daarvoor hadden de Duitsers ook nog drie strafcorners nodig.

Na de pauze nam Duitsland in het warme New Delhi (30 graden Celsius) gas terug. En toen werd duidelijk dat op tijdens WK van Canada - vrijdag de tegenstander van de Nederlandse hockeyploeg - geen wonderen hoeven te worden verwacht. De Pan-Amerikaanse kampioen kwam niet verder dan een strafcorner, die tot overmaat van ramp niet werd gestopt. Florian Fuchs zorgde in de eerste wedstrijd van de vierde speeldag voor het slotakkoord. Het 18-jarige supertalent schroefde met twee velddoelpunten zijn totaal op naar drie treffers, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Taeke Taekema.

 

Moslims woedend om nieuwe kroegnaam

De moslimgemeenschap van Dundee staat op haar achterste benen nadat een kroeg in de Schotse stad van naam is veranderd. De naam 'Medina' is hen in het verkeerde keelgat geschoten. De boze moslims klagen dat Medina een heilige stad is en niet mag worden geassocieerd met alcoholische dranken.

Met de oude naam 'Bar Rio' was weinig mis, totdat men besloot het over een andere boeg te gooien. Het drinklokaal sloot een tijdje de deuren om na een grondige verbouwing opnieuw de deuren te openen. Met de nieuwe naam 'Medina Bar and Grill' hoopt men weer vele klandizie te lokken, tot groot verdriet van de lokale moslims.

Het Saoedi-Arabische Medina is namelijk na Mekka de tweede heilige stad volgens de Koran. Daarnaast wordt de naam gebruikt om oude stadsdelen van Arabische steden aan te duiden.

"Mensen zijn woedend omdat Medina een heilige stad is", verklaarde Mohammed Bashir Chohan, voorzitter van de moslimgemeenschap van Dundee gisteren. "Het doet pijn als deze naam wordt misbruikt, zeker als het wordt gebruikt om sterkedrank te verkopen."

De kwestie laat ook de plaatselijke politiek in de 143.000 zielen tellende stad niet ongemoeid. De gemeenteraad gaat zelfs proberen om beide partijen bij elkaar te krijgen. Ze hopen zo tot een oplossing te komen.

Een woordvoerder van de gehate kroeg heeft gemeld dat ze geen strafbaar feit hebben gepleegd. Ze zijn dan ook niet van plan de naam van hun etablissement weer aan te passen. "De bar heeft een Marokkaans thema", laat de woordvoerder weten. "Voor zo ver bij ons bekend is Medina een oude stadswijk in een noord-Afrikaans land. Het is nooit onze opzet geweest de link te leggen met de heilige stad."

Lariche naar Formule 2

Het laatste stoeltje in de Formule 2 is vergeven. Benjamin Lariche, afkomstig uit de Formule Renault, heeft inmiddels al vier dagen getest in de Formule 2-wagen.

De 22-jarige Fransman verklaart: "Ik hoop veel te kunnen leren in de Formule 2. In de Formule Renault had ik geen teamgenoot, dus kon ik mijn data niet vergelijken met die van een ander. In de Formule 2 is de data voor iedereen beschikbaar. Ook kan ik de videobeelden van de snelste rijder bestuderen. Dit zijn erg interessante hulpmiddelen. Hopelijk word ik hierdoor een betere rijder en kan ik dit jaar vaak op het podium eindigen."

RUSE beta volgende week

Na een succesvolle 'VIP' betaperiode, heeft Community Developer Aymeric Evennou van Ubisoft aangekondigd dat er op 9 maart een public beta zal zijn. Iedereen kan meedoen, mits je Steam op je computer hebt staan.

De real-time strategy speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog waarin de speler de controle krijgt over een kleine troepenmacht. De nadruk ligt zwaar op deceptie en psychische oorlogsvoering, waarbij er zogenaamde 'Ruses' kunnen worden ingezet. Je kan bijvoorbeeld een nepaanval uitvoeren en jezelf verbergen voor de vijand om uiteindelijk guerrillatactieken toe te passen.

Sinds de VIP-Beta zijn er een hele hoop gameplay-elementen aangepast en toegevoegd, waardoor de game voor een Beta al iets beter zal spelen. Ben je benieuwd hoe de game speelt, kijk dan dit superinteressante filmpje (uiteindelijk schakelt het filmpje over naar in-game, dan zie je wat de spreker bedoelt).

Uitslag Jong Oranje - Jong Polen

Jong Oranje blijft ongeslagen in de kwalificatie voor het EK 2011. In Doetinchem won de ploeg van bondscoach Cor Pot met 3-2 van Jong Polen. Nederland kwam voor rust op achterstand, maar slechtte in de tweede helft de Poolse verdediging. Diego Biseswar scoorde twee keer, Siem de Jong trof een keer doel. Jong Oranje won ook de voorgaande vijf duels in poule 4.

Op de Vijverberg leek Nederland wat gemakkelijk te denken over de ontmoeting met de Polen, maar kwam bedrogen uit. De bezoekers uit Oost-Europa wierpen een muur op voor de eigen goal en bleken levensgevaarlijk uit de counter.

Halverwege de eerste helft was het Mateusz Cetnarski die dat duidelijk maakte door te scoren. Toen de jarige Rens van Eijden de bal in de verdediging niet kon vinden, werd Cetnarski bereikt en schoot de Pool in de korte hoek raak. Bij verdere Poolse uitvallen moest Oranje-doelman Tim Krul handelend optreden en ook de lat werd nog eenmaal geraakt door de bezoekers.

In de tweede helft was Van Eijden vervangen door Nick Viergever en ging Oranje beter voetballen. De gelijkmaker in de wedstrijd kwam uit een doodspelmoment. De Poolse doelman kreeg een vrije trap van De Jong niet onder controle en Biseswar werkte de bal alsnog binnen.

Daarna werden de flanken beter gebruikt en kwamen er meer kansen. Biseswar werd twintig minuten voor tijd door Feyenoord-maatje Leroy Fer weggestuurd en de oud-speler van De Gaafschap scoorde ook de 2-1. Vijf minuten later bekroonde De Jong, afkomstig uit de jeugd van De Graafschap, zijn terugkeer op de Vijverberg ook met een goal.

Invaller Jacek Kielb, die even daarvoor met rood van het veld had moeten worden gestuurd na een tackle van achteren, bracht acht minuten voor tijd de spanning nog terug: 3-2. Een Pools slotoffensief bleef voor Jong Oranje echter zonder gevolgen.

Door de twee zeges van Nederland op Polen gaat de strijd in de poule tussen Jong Oranje en Jong Spanje. Nederland won al een duel van Spanje en is dus al zo goed als zeker van plaatsing voor de play-offs voor het EK. Daar doen alle poulewinnaars en de vier beste nummers twee aan mee. De zeven winnaars van de play-off strijden samen met gastland Denemarken om de Europese titel.

Onrechtmatigheden verkiezingen Rotterdam

De gemeente Rotterdam zet in de wijk Feijenoord extra stadstoezichthouders in die moeten voorkomen dat meerdere mensen een stemhokje ingaan. Ook is de voorzitter van een stembureau in de wijk vervangen. Hetzelfde is gebeurd met alle medewerkers op een ander stembureau in Delfshaven, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Het gaat vooral om allochtone kiezers die met meerdere personen de stemhokjes in gaan. "Zij geven elkaar hulp, omdat ze de taal niet altijd machtig zijn. Althans, dat denken we."

De vervangen voorzitter zat op het stembureau aan het Afrikaanderplein. Hij had volgens de woordvoerder moeite met het nemen van maatregelen tegen mensen die met meerdere personen het stemhokje in willen. "Dat mag niet volgens de Kieswet." Op het stembureau aan het Afrikanerplein zijn twee stadstoezichthouders ingeschakeld om dit te voorkomen.

De medewerkers op het bureau aan de Albrecht Engelmanstraat zijn om dezelfde reden vervangen. Tevens zijn extra stadstoezichthouders ingezet die langs de verschillende stembureaus in Feijenoord gaan om in de gaten te houden of alles goed verloopt. Gebeurt dit niet, dan grijpen ze in.

Zeven Italianen opgepakt voor wapenverkoop aan Iran

In Italië zijn zeven personen opgepakt voor het illegaal verkopen van wapens aan Iran. Volgens de politie in Milaan werden de wapens via Oost-Europa gesmokkeld.

Twee verdachten komen oorspronkelijk uit Iran maar wonen in Italië. De overige vijf personen komen uit Italië. Er zitten nog twee Iraniërs vast, zij worden verdacht van spionage.

Een negen maanden durend onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachten. Hierbij werd telefoon- en emailverkeer afgeluisterd. De wapens werden via Roemenië, Duitsland, Engeland en Zwitserland gesmokkeld.

De overheden van deze landen, behalve Duitsland, sloten zich aan bij het onderzoek en wisten zo verschillende vrachten te onderscheppen. De vrachten bestonden uit een stuk of duizend vizieren, kogelvrije vesten, parachutes en zelfs een helikopter.

Batman: Arkham Asylum in 3D

De 'Game Of The Year' editie van Batman: Arkham Asylum heeft een verrassing in petto. Later dit jaar zal deze versie van het spel uitkomen op de PlayStation 3 and Xbox 360. Volgens een reclame in India moet dat in eind maart gebeuren.

Maar dat is nog niet alles. Volgens de reclame zal het spel in 3D te spelen zijn op beide consoles. Dat er zoiets aan zat te komen hebben we al kunnen ontfutselen in een eerder exclusief interview. De speler krijgt er twee 3D brillen bij, dat gemaakt is op de Trioviz 3D technologie. Deze techniek werkt op alle tv's, ook oudere CRT's. Trioviz staat los van de update die Sony in een nieuwe firmware wil stoppen.

Ook staat er bij dat Eidos, de uitgever, zes extra levels erbij zal doen, ieder met weer andere uitdagingen. Vier daarvan waren al te downloaden als DLC. De Scarecrow Nightmare, Crime Alley, Totally Insane en Nocturnal Hunter Challenge maps zullen in ieder geval weer beschikbaar zijn.

Dit alles zou €49,99 moeten gaan kosten.

Batman Arkham Asylum

Bewondering Dunga voor oud-Feyenoorder Bastos

De kans is groot dat Michel Bastos in de WK-selectie van Brazilië wordt opgenomen. De oud-speler van Feyenoord stond gisteren bij de oefeninterland tegen Ierland (2-0) in de basis en maakte een goede indruk op bondscoach Dunga.

"Michel heeft het heel goed gedaan. Aanvallers springen meer in het oog maar als je naar het spel van Bastos kijkt, zie je dat hij het spelletje goed begrijpt en goed leest", zei Dunga tegen FIFA.com over de aanvaller van Olympique Lyon. "Hij heeft nu twee of drie keer voor ons gespeeld en je ziet dat zijn vertrouwen groeit. Wat voor hem nog lastig is, is dat hij nieuw in het elftal is. Hij weet bijvoorbeeld nog niet zo goed hoe Robinho speelt. Maar goed, dat komt vanzelf. Tijdens trainingen en wedstrijden kun je daar aan werken."

Bastos maakte in 2001 zijn entree bij Feyenoord. Maar de Braziliaan kwam niet in actie voor de Rotterdammers. De 26-jarige aanvaller kwam wel in actie voor Excelsior gedurende een huurperiode. Met de kleine broer van Feyenoord degradeerde hij in 2002 naar de Eerste Divisie.

Doden op cruiseschip na golven

Grote golven hebben vandaag voor doden en gewonden op een cruiseschip gezorgd. Het schip werd voor de Spaanse kust getroffen door reusachtige golven. Twee mensen kwamen om, zes anderen raakten gewond.

Het cruiseschip Louis Majesty uit Cyprus was met 1350 toeristen en 580 bemanningsleden onderweg naar Barcelona. Het schip was vertrokken uit Marseille. Het schip zal naar verwachting later vanavond in Barcelona aanmeren.

De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Sutil: "Force India moet meer allround zijn"

Adrian Sutil hoopt dat de wagen van Force India het op alle circuits goed zal gaan doen. Vorig jaar presteerde de wagen het best op circuits waarin veel lange, rechte stukken zitten, zoals Monza en Spa-Francorchamps.

Tegenover GPUpdate.net verklaarde de Duitser: "Het zal een hele uitdaging worden, maar we willen ergens tussen de posities acht en twaalf rijden. Daar zal ik ergens te vinden moeten zijn. Ik denk dat Williams en Scuderia Toro Rosso ook heel sterk zullen zijn. Over het team van Renault ben ik nog niet helemaal uit, maar zij zullen waarschijnlijk ook daar in de buurt rijden."

Sutil verwacht met de VJM03 een sterk wapen in handen te hebben om de strijd aan te gaan tegen de andere teams: "We hebben dit jaar een completer pakket. We hebben de zwakke plekken van vorig jaar aangepakt en gezocht naar meer downforce. Onze wagen was al snel, zoals in België en Italië te zien was, maar op stratencircuits als Monaco en Singapore hadden we het nog zwaar. Hopelijk hebben we nu een pakket die op alle circuits goed werkt."

Armin van Buuren op klassieke Radio 4

Muziek van dj Armin van Buuren is morgen te horen op de klassieke radiozender Radio 4. Het radiostation zendt een concert uit van het Noord Nederlands Orkest. Daarin zijn 'Classical Interpretations van hits van Armin van Buuren' te horen. De uitzending begint om 22:30 uur.

Bij het concert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) is ook Armin van Buuren present. Onder leiding van dirigent Hans Leenders worden hits van de wereldberoemde dj in georkestreerde arrangementen ten gehore gebracht.

Op het programma staan klassieke vertolkingen van In and out of Love, Touch me, Communication, Hymn, Wall of Sound, Exhale, The Sound of Goodbye, Shivers, Serenity, Zocalo en Blue Fear.

'Stembureaus ongeschikt voor gehandicapten'

Stembureaus in Den Haag zijn slecht toegankelijk voor mensen met een handicap. Deuren zijn te smal, stoepen te scheef en drempels te hoog. Dat concludeert Voorall, een Haagse belangenorganisatie voor gehandicapten.

Medewerkers van Voorall bezochten vandaag 22 stembureaus in Den Haag. Volgens de gemeente zijn ze allemaal toegankelijk voor mindervaliden, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Al bij het eerste stembureau kon de rolstoel niet naar binnen, omdat de deur te smal was.

Volgens Voorall wordt er onvoldoende gecontroleerd of stembureaus toegankelijk zijn voor gehandicapten. In sommige gevallen zijn er wel voorzieningen aangebracht, maar maken die de situatie niet beter. Veel hellingbanen, waar rolstoelen overheen kunnen rijden, blijken onveilig.

De organisatie is wel positief over de tafelbladen in de stemhokjes, die in hoogte verstelbaar zijn. Ook zijn de medewerkers van de stembureaus doorgaans erg hulpvaardig.

Niet dokken na seks met hoer is verkrachting

Wie wel eens gebruikmaakt van de hand- en spandiensten van een hoertje en na het afvegen meteen wegloopt, kan dit maar beter niet meer in Italië doen. De Italiaanse Hoge Raad heeft vandaag bepaald dat het niet betalen van een prostituee gelijk is aan verkrachting.

De rechtbank van Genua veroordeelde zo'n 'hoerpiraat' onlangs tot vier jaar cel, maar hiertegen ging de dader in cassatie. Hij kreeg echter nul op het rekest. De hoogste rechters van Italië gaven hun lagere collega gelijk.

De uitspraak blijft hetzelfde. De vrouw met wie de man destijds het bed indook, had voor de wip gezegd dat zij zonder geld geen seks wilde. Dat de dader na tijd de portier van het hotel verzocht zijn naam uit het gastenboek te schrappen, versterkt de uitspraak alleen maar. Hieruit blijkt volgens het hooggerechtshof dat de man zich wel bewust was van zijn foute gedrag.

Bondscoach Egypte: "We moeten niet bang zijn voor Rooney"

Op Wembley staan vanavond Engeland en Egypte tegenover elkaar. Hassan Shehata, bondscoach van de Afrika Cup-winnaar, vindt dat Engeland zijn ploeg niet moet onderschatten.

Alle ogen zullen tijdens deze interland gericht zijn op de spits in vorm: Wayne Rooney. Shehata vertelt zijn ploeg dat Engeland niet alleen uit Rooney bestaat. "Het is een grote naam en een geweldige speler, maar mijn spelers moeten niet bang zijn voor Rooney", zegt hij tegen The Guardian. "De Engelse ploeg bestaat uit meer goede spelers dan alleen Rooney. Ze hebben ook Steven Gerrard, Emile Heskey en Frank Lampard."

Egypte slaagde er niet om zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Wel wonnen de Afrikanen de Afrika Cup. "Engeland moet ons niet onderschatten."

Shehata ziet Engeland wel als kanshebber voor de wereldtitel. "Ze hebben een sterk team, een goede technische staf en hun trainer, Fabio Capello is erg goed. Alles in ogenschouw nemende denk ik dat Engeland een goede kans heeft om wereldkampioen te worden.

Man duwt vriendin door ruit

Gisterochtend is in Groningen een 28-jarige man aangehouden. Hij had ruzie met zijn vriendin. Het bleef echter niet bij een woordenwisseling, er kwam ook geweld aan te pas.

De tortelduifjes waren aan het ruziën op straat. De vrouw moest hierbij enkele klappen in haar gezicht incasseren. Ook werd ze door een ruit geduwd. Ze raakte hierbij gelukkig niet gewond en kwam met de schrik vrij. De vriend is opgepakt.

Einde DOTO lijkt nabij

Het einde van zaterdaghoofdklasser DOTO lijkt in zicht. Trainer Nico Jalink gooide gisteren de handdoek in de ring. In navolging van Jalink besloten ook de overige leden van de technische staf, alsmede de medische staf, om per direct te stoppen. Zij zien geen oplossing meer voor de financiële malaise bij DOTO.

Eerder al stapte een groot aantal spelers per direct op, omdat zij al tijden geen vergoedingen meer hebben ontvangen. Daarom moest DOTO met een tweede garnituur aantreden tegen Noordwijk. Die wedstrijd werd afgelopen zaterdag met 0-6 verloren. Maandag kon Jalink slechts zes spelers verwelkomen op de training. Daarna had hij een gesprek met het bestuur en daaruit trok hij de conclusie dat de problemen groter zijn dan werd gedacht.

Het bestuur sprak de wens uit om aanstaande zaterdag gewoon te spelen tegen Katwijk, maar Jalink ziet daar niets in. Volgens hem heeft de situatie niets meer met hoofdklassevoetbal te maken. Jalink betreurt de gang van zaken, maar denkt niet dat DOTO nog te redden valt. Interim-voorzitter Joop Wijnholds heeft die hoop nog wel. Hij wil de terugkeer van geldschieter Simon de Jong, die morgen weer arriveert na een verblijf op Cuba, afwachten. Mocht die echter ook willen stoppen, dan is DOTO volgens Wijnholds verleden tijd.

Inmiddels heeft een aantal spelers, dat vorige week niet wilde spelen, een initiatief opgestart om DOTO te redden. Het twaalftal is te boeken voor het spelen van oefenduels, het opluisteren van feesten en partijen en het doen van verbouwingen. Middels deze ludieke actie hopen zij geld op te halen voor de noodlijdende vereniging. Zie www.dotosduiven.nl voor meer informatie.

[WK Hockey] Nederlandse hockeyers winnen ook tweede duel

De Nederlandse hockeymannen hebben op het WK in India ook hun tweede wedstrijd gewonnen. De formatie van bondscoach Michel van den Heuvel was in New Delhi met 3-1 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Oranje keek al binnen een minuut tegen een achterstand aan, maar stelde vervolgens via Ronald Brouwer, Taeke Taekema en Jeroen Hertzberger orde op zaken.

Bij de 3-0 zege van maandag op Argentinië kwam de volledige Oranjeproductie voort uit strafcorners, maar tegen Nieuw-Zeeland zaten er twee veldgoals tussen. Een minuut nadat Rotterdam-speler Phillip Burrows Nieuw-Zeeland aan de leiding had gebracht, maakte Brouwer met een schot uit de rebound gelijk.

Vijf minuten later kwam Oranje dankzij een strafcorner van specialist Taekema zelfs op voorsprong. Nog voor de pauze zette Herzberger van dichtbij de 3-1 op het scorebord, waarna Nederland in de tweede helft de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspeelde.

Nederland is het enige team in groep A dat de eerste twee duels op het WK heeft gewonnen en gaat dan ook aan de leiding. Duitsland en Zuid-Korea volgen met elk vier punten.

Vrouwen weigeren bodyscan op Britse luchthaven

Twee vrouwen, die weigerden op de luchthaven van Manchester door een bodyscanner te gaan, mochten niet met het vliegtuig mee. Dat deelde het Britse vliegveld vandaag mede.

De vrouwen, die naar verluidt een vlucht naar Islamabad wilden nemen, weigerden op medische en religieuze gronden in de bodyscanner te stappen. Zij kregen daarop geen toestemming aan boord van het vliegtuig te gaan.

Groot-Brittannië wil meer bodyscanners op de vliegvelden om de veiligheid te waarborgen, maar critici en voorvechters van privacy zeggen dat het in de praktijk neerkomt op 'virtuele uitkleedpraktijken'.

Agenten belaagd na boete voor niet dragen gordel

Enkele agenten zijn vanmiddag in Oosterhout belaagd door omstanders, nadat ze een man een boete voor het rijden zonder gordel wilden geven. Verschillende politie-eenheden moesten eraan te pas komen om de gemoederen te bedaren. Drie mensen zijn aangehouden, meldt de politie.

Agenten hielden de man staande omdat hij zonder gordel reed. Aanvankelijk verliep het gesprek normaal, maar de man uit Oosterhout werd gaandeweg steeds agressiever en viel de dienders aan.

Enkele jongeren begonnen zich er vervolgens mee te bemoeien, waarop de agenten om assistentie vroegen. Tijdens de schermutseling werden nog twee mannen, een 19-jarige en een 25-jarige Oosterhouter, aangehouden. Alle verdachten zitten nog vast. Hen wordt onder meer openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

gordel
Gordels voorkomen ongelukken (Foto: FOK! archief)

Politie rukt uit voor hete sneeuwpop

Een gezin uit Rahway, uit de Amerikaanse staat New Jersey, kreeg vorige week bezoek van de politie. Er was een anonieme tip op het bureau binnengekomen over de sneeuwpop die de familie Conneran had gemaakt. De sneeuwpop stelde namelijk een naakte vrouw voor.

Het gezin had vorige week veel tijd besteed aan het maken van een replica van het wereldberoemde beeld 'Venus van Milo. De sculptuur, een vrouw zonder ledematen of zelfs een hoofd, was perfect nagemaakt in sneeuw. Helaas vond de buurt de sneeuwpop toch te aanstootgevend.

Om de gemoederen te bedaren, had de familie na de klacht de sneeuwpop een groen bikinibovenstukje en een blauwe wikkelrok aangetrokken. Het probleem heeft zich verder vanzelf opgelost. Nu ook in de VS de temperaturen zijn gestegen, is er van de sneeuwpop nog maar weinig meer over.

Benieuwd naar de aanstootgevende sneeuwpop? De foto's vind je hier

Rutten teleurgesteld in Lazovic

Danko Lazovic vertrekt bij PSV en tekent een contract bij Zenit St. Petersburg. Trainer Fred Rutten is niet blij met de transfer van de Serviër.

"In de steek gelaten is een groot woord, maar het is wel een teleurstelling," is de eerste reactie van Rutten op de website van PSV. "Ik voelde me door Danko voor het blok gezet Hij heeft afgelopen weekeinde een signaal afgegeven waar ik niet gelukkig van werd. En dat is wel jammer."

"Danko heeft bij mij aangegeven dat hij een lucratieve aanbieding had uit Rusland en dat hij daarvoor wilde kiezen," vervolgt Rutten. "Ik werd daardoor verrast omdat ik geen rekening meer hield met het vertrek van spelers dit seizoen. Na een aantal gesprekken heeft Danko aangegeven dat hij er ‘mentaal niet klaar’ voor was om te spelen tegen RKC Waalwijk. Dat is het signaal waarin ik teleurgesteld was. Wij hebben veel in hem geïnvesteerd."

Graftombe van Egyptische koningin blootgelegd

Franse archeologen hebben de graftombe blootgelegd van een mysterieuze Egyptische koningin uit het tijdperk van het Oude Egyptische Koninkrijk -bijna vierduizend jaar geleden.

De necropolis van Saqqara, even buiten Caïro en bekend vanwege de enorme trappiramide, heeft een reeks van ontdekkingen opgeleverd. Tien verschillende teams van archeologen zijn bezig met de uitgraving van een voorheen onaangetast gebied.

Leider van het Franse team, Philippe Collombert, zei dat de mummie van koningin Behenu vernietigd was, maar dat de religieuze teksten goed bewaard zijn gebleven. De tekst gaat voornamelijk over het beschermen van de koninklijke resten en de transitie naar het leven na de dood.

Collombert noemde de koningin 'mysterieus' en zei dat het niet duidelijk was of ze de vrouw van koning Pepi I of van koning Pepi II was. Beide koningen stammen uit de zesde dynastie.

Het grafveld van Saqqara bevat tombes uit de vroegste geschiedenis van Egypte tot de Romeinse tijd.

Graftombe van Egyptische koningin blootgelegd
Graftombe van Egyptische koningin blootgelegd (Foto: Novum)

Alle benzinepompen op Curaçao gesloten

Op Curaçao is sinds vanochtend (lokale tijd) geen benzine meer te krijgen bij de benzinepompen. Dat is het gevolg van een zondag begonnen staking bij de Isla-raffinaderij. Stakers houden de toegangsdeuren naar de olieraffinaderij dicht waardoor er geen tankwagens in en uit kunnen.

Voor de brandweer, politie en ambulances is een noodpomp opengesteld, voor de rest zijn alle pompen gesloten omdat de tankstations door hun voorraad heen zijn. Gisteren hebben veel automobilisten lange tijd in de rij gestaan om te hamsteren.

De oorzaak van de staking ligt in problemen op de raffinaderij. Volgens de vakbond zijn er te vaak storingen en moet er te vaak worden opgestart. Afgelopen zondag lag de raffinaderij plat. De kans op ongelukken neemt daardoor toe, stelt Angelo Meijer van de vakbond van raffinaderij-personeel PWFC.

De vakbond vindt dat er niets is gedaan met de klachten die in de afgelopen maanden zijn geuit. Overheid, vakbonden en raffinaderij overleggen over een oplossing.

Holocaust-monument Berlijn vertoont scheuren

Slechts vijf jaar na de opening zitten in veel van de 2711 stenen van het Holocaust-monument in Berlijn al scheuren. Dat heeft de directeur van de oprichting van het monument, Uwe Neumärker, vandaag gezegd.

Dagblad Bild meldde dat als gevolg van de strenge winter zeker 2200 stenen zijn beschadigd. Volgens Neumärker is er geen gevaar voor bezoekers. Hij denkt dat herstel van de schade mogelijk is, al hebben deskundigen nog geen manier gevonden waarop dat zou moeten gebeuren.

Jaarlijks bezoeken 2,2 miljoen mensen het monument nabij de Brandenburger Tor.

Scheuren in Holocaust-monument Berlijn (foto: Novum)

Ik wil rijk worden!

En als het gaat binnen niet al te lange tijd. Want bij het zien van dit ontwerp voor een megajacht denk ik maar een ding en dat is: hebben, hebben, hebben.

Even wat specs, het bootje meet 58 x 38 meter, heeft  drie verdiepingen en de suite op de bovenste etage is 200 vierkante meter, verder zijn er 5 logeerkamers, een bioscoop en muziekruimte aanwezig.

Kostenplaatje: onbekend maar mensen die er verstand van hebben gaan uit van minimaal 100 miljoen euro..

Griekenland kondigt nieuwe bezuinigingen aan

Griekenland heeft vandaag een nieuw pakket bezuinigingsmaatregelen aangekondigd waarmee 4,8 miljard euro bespaard moet worden. De helft van dit bedrag moet worden geput uit nieuwe inkomstenbronnen zoals belastingverhogingen, de andere helft moet komen uit besparingen. Bovendien sluit de Griekse regering niet uit dat zij naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stapt voor hulp bij het oplossen van de crisis. De Europese Commissie heeft aangekondigd Griekenland te steunen bij de nieuwe bezuinigingen.

Volgens ambtenaren, die anoniem wilden blijven, weigerde de Griekse premier George Papandreou woensdag tijdens een kabinetsvergadering uit te sluiten dat hij naar het IMF stapt. Het IMF geeft Griekenland advies over de crisis, maar de Europese Unie is tegen een reddingsplan van het fonds.

De aankondiging van de nieuwe maatregelen kwam nadat de Unie Griekenland duidelijk te kennen had gegeven nog meer te bezuinigen om het torenhoge Griekse begrotingstekort terug te dringen. Volgens Papandreou is Griekenland 'in staat van oorlog' en zijn de maatregelen 'noodzakelijk voor het overleven van ons land en onze economie'.

Griekenland wil de uitgaven drukken door pensioenen te bevriezen en verder te bezuinigen op bonussen en stipendia. Daarnaast moet het vakantiegeld van ambtenaren met dertig procent worden verlaagd. Normaal gesproken kregen Grieken hun jaarsalaris in veertien blokken uitbetaald, waarvan de laatste twee worden beschouwd als vakantiebonus. De bedoeling is dat het laatste blok wordt geschrapt. Vakbonden hebben gezegd dat het schrappen van de 'veertiende maand' gelijkstaat aan een 'oorlogsverklaring'.

Griekenland heeft ook de belastingen verhoogd. De btw gaat van 19 naar 21 procent en ook de accijnzen op alcohol, sigaretten, luxe auto's, jachten, diamanten en leren producten zijn verhoogd.

Papandreou zei gisteren dat alle Grieken pijnlijke offers zullen moeten brengen en hij waarschuwde voor 'catastrofale gevolgen' als het land niet tegen een lager tarief geld kan lenen op de kapitaalmarkt. De vakbonden hebben grote moeite met de bezuinigingen. "Het is een erg moeilijke dag voor ons. (...) Deze bezuinigingsmaatregelen brengen ons aan de rand van de afgrond. Brussel wil dat er bezuinigd wordt en de regering doet er niets aan om dat te stoppen," aldus de voorzitter van de ambtenarenvakbonden, Panayiotis Vavouyios.

De Europese Commissie en de ministers van financiën van de zestien euro-landen steunen de extra maatregelen van Griekenland. Zij menen dat die helpen bij het stabiliseren van de munteenheid.

Voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso en het hoofd van de groep Europese ministers van financiën, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, zeiden afzonderlijk van elkaar dat ze er vertrouwen in hebben dat de Grieken nu in staat zijn het begrotingstekort met vier procent terug te dringen. Ze verklaarden dat het ambitieuze bezuinigingsprogramma van de Grieken 'geloofwaardig is en op de rails is gezet'.

Vrijdag zal de Griekse premier in Berlijn een onderhoud hebben met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Volgens Ben May, een econoom, is het zeer waarschijnlijk dat de steun van euro-landen noodzakelijk zal blijven. "De ontmoeting van de Griekse premier met Angela Merkel zou wel eens cruciaal kunnen zijn," aldus May.

Griekenland kondigt nieuwe bezuinigingen aan
Griekenland kondigt nieuwe bezuinigingen aan (Foto: Novum)

Playstation 3-verkoop streeft Xbox 360 voorbij in NL

Voor het eerst zijn er meer exemplaren van de Playstation 3 verkocht in Nederland dan van de Xbox 360. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK.

De Xbox 360 is sinds het najaar van 2005 beschikbaar in Nederland. De Playstation 3 kwam pas in het voorjaar van 2007 uit in ons land. Het is de eerste keer dat er meer exemplaren van de Playstation 3 verkocht zijn.

Hoewel de concurrentie tussen de Playstation 3 en Xbox 360 nog altijd heftig en spannend is, is Nintendo de lachende derde. Van de Nintendo Wii zijn meer exemplaren verkocht dan van de Xbox 360 en PlayStation 3 tezamen. De Nintendo DS steekt zelfs daar nog met kop en schouders bovenuit.

Playstation 3 achterhaalt Xbox 360 in Nederland
Playstation 3 achterhaalt Xbox 360 in Nederland (Foto: Novum)

Zalm verdedigt DSB-provisies

ABN Amro-topman Gerrit Zalm vindt niet dat de DSB Bank, waar hij financieel directeur was, klanten te hoge provisies in rekening heeft gebracht. "Die provisies werden overal gevraagd," zegt Zalm in een interview met NRC Handelsblad dat morgen verschijnt.

Moreel verwerpelijk vindt Zalm de provisies niet. "Dat is nou eenmaal de prijsvorming in de vrije markteconomie. Wie weet hoe hoog de provisie is die de schoenenboer verdient? Die heeft waarschijnlijk ook een provisie van zestig procent." Zalm erkent wel dat klanten van DSB vaak niet van tevoren wisten hoeveel provisie ze zouden moeten betalen. "Daar viel nog wel een en ander te verbeteren."

Oud-minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) noemde de provisies van zo'n tachtig procent die DSB berekende bij koopsompolissen vorig jaar 'totaal idioot'. Het inmiddels failliete DSB werd groot door dit soort polissen te verkopen bij hypotheken, ook als klanten die helemaal niet nodig hadden.

Zalm wil aanblijven bij ABN Amro. Hij vindt dat zijn reputatie gezuiverd is nu De Nederlandsche Bank heeft geoordeeld dat hij geschikt is als bankbestuurder, ook al denkt de Autoriteit Financiële Markten daar anders over. "Ik ben er klaar mee," zegt Zalm.

Bekijk ook de EénVandaag-reportage 'Economen verdeeld over positie Zalm'.


Archieffoto Gerrit Zalm

Ombudsman laakt gemeenteposter bij wietkwekerij

De gemeente Tilburg mag geen posters ophangen bij panden waar een wietkwekerij is ontmanteld. Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer tikte de gemeente op de vingers omdat in 2008 een poster met de tekst 'hennepkwekerij ontmanteld' werd geplakt op een pand. De bewoner diende vervolgens een klacht in.

Volgens de Tilburger wordt hij door de poster onterecht als dader aangemerkt, omdat mensen in zijn omgeving geen onderscheid kunnen maken tussen de bewoner van het pand en de exploitant van de kwekerij. Hij voelt zich gestigmatiseerd en aangetast in zijn persoonlijke levenssfeer.

De Tilburger verhuisde naar een andere wijk. Brenninkmeijer is het eens met de klager dat de poster een schending is van de persoonlijke levenssfeer.

[Gerucht] Six Days in Fallujah komt toch nog uit

De shooter die zelfs politiek Nederland op zijn kop zette, Six Days in Fallujah, lijkt na een lange stilte alsnog uit te gaan komen. Volgens een anonieme bron is het spel inmiddels af en zou het uit moeten komen.

Toen vorig jaar april bekend werd dat er een shooter zou komen over de meeste gewelddadige strijd in de laatste Irak-oorlog, de strijd om de stad Fallujah, maakte de aankondiging veel reacties los. In deze veldslag zijn veel onschuldige burgers om het leven gekomen wegens het gebruik van wit fosfor en napalm, maar ook zijn zwaargewonde Irakeese troepen zonder pardon alsnog doodgeschoten. De game zou een realistische weergave van deze veldslag moeten geven, maar kon desondanks rekenen op een regen van kritiek. Ook de Nederlandse politiek had een mening over de game, GroenLinks vond de game smaakloos en het CDA wilde het spel zelfs verbieden.

Door al deze commotie rondom de game besloot toenmalige uitgever Konami om het spel niet meer uit te brengen, waardoor het einde van de shooter in zicht leek. Developer Atomic Games had echter nog wel aangegeven nog steeds door te willen werken aan het spel en dat lijkt nu zijn vruchten afgeworpen te hebben.

Welke uitgever het lef heeft om de game uit te brengen is nog niet bekend, evenals een mogelijke releasedate. Als het spel echter al klaar ligt, zou deze best snel kunnen verschijnen, ware het niet dat voor een game uitkomt vaak een strak georganiseerd PR-offensief plaatsvindt om de verkopen te maximaliseren. Kortom, we houden jullie op de hoogte!

Six Days in Fallujah

'Aandachttrekkende' crimineel al acht maanden vast

De in augustus opgepakte crimineel Rodney G. doet zich groter voor dan hij is. Justitie spreekt van een uitzonderlijk geval. "Wij hebben de indruk dat hij zich met de grote jongens wil meten en daarom steeds de media opzoekt," zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag.

Hij noemt G. een ongebruikelijk geval. "De grote jongens proberen meestal te doen alsof hun misdaden allemaal wel meevallen, maar nu lijkt het omgekeerde te gebeuren." Daarom heeft justitie in een pro-formazitting om een psychologisch onderzoek gevraagd.

De 43-jarige G. wordt verdacht een moord op een hooggeplaatste politieman te hebben gepland. Een kennis van hem waarschuwde justitie, waarop hij werd opgepakt. In zijn huis werd een handgranaat gevonden. Berichten dat justitie denkt dat hij deel uitmaakt van een bende die geldwagens overvalt, zouden niet kloppen. Ook zijn er geen aanwijzingen dat hij officier van justitie Koos Plooy met de dood heeft bedreigd.

"Hij belt steeds journalisten op met fantastische verhalen," zegt de woordvoerder. "Die bellen ons dan weer en dan moeten wij het steeds weer uitleggen." G. is afpersing en voorgenomen poging tot doodslag ten laste gelegd. Onduidelijk is wanneer zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Dagzege Hunter in Murcia

De eerste etappe in de Ronde van Murcia is vanmiddag gewonnen door Robert Hunter. De Zuid-Afrikaan, die zijn eerste zege voor zijn nieuwe ploeg Garmin boekte, was na 166,5 kilometer koersen Rabo-renner Graeme Brown en Vicente Reynes te snel af in de massasprint.

Lieuwe Westra liet zich vandaag van voren zien. De renner van Vacansoleil reed met drie medevluchters bijna 130 kilometer in de aanval. Op 25 kilometer van de meet werden ze teruggepakt door het peloton waarna Hunter vervolgens de dagzege pakte.

Regering Timosjenko weggestemd

De regering van de Oekraïense premier Joelia Timosjenko is vandaag door het parlement weggestemd. Van de 450 parlementsleden stemden er 243 voor een motie van wantrouwen. Dit heeft de voorzitter van het Oekraïense parlement, Volodimir Litvin, vandaag bekendgemaakt.

Gisteren zei Litvin al dat de 'Oranje' coalitie van Timosjenko uiteen was gevallen. De coalitie, die een meerderheid in het parlement had, slaagde er niet in een eenheid te blijven na Timosjenko's nederlaag bij de presidentsverkiezingen. De verkiezingen werden gewonnen door Viktor Janoekovitsj, die vorige week werd beëdigd als president.

De partijen in het parlement moeten nu binnen dertig dagen een nieuwe meerderheid zien te vormen. Het meest waarschijnlijke scenario is dat een coalitie zal worden gevormd rond de Partij van de Regio's van Janoekovitsj. Als dat echter niet lukt kan Janoekovitsj het parlement ontbinden en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

Voordat er werd gestemd zei Timosjenko tegen het parlement dat ze haar nieuwe rol als oppositieleider zal omarmen. Haar nieuwe doel was volgens Timosjenko om Janoekovitsj en zijn team verantwoording te laten afleggen voor elke beslissing die ze nemen.

Regering Timosjenko weggestemd
Regering Timosjenko weggestemd (Foto: Novum)

Met Lego kun je alles maken

En dat gaan we dan ook merken. De uitgever van eerdere Lego-games, Warner, heeft het contract tussen hen en Lego verlengd. Nu mag de bij Warner ondergebrachte TT Games verder bouwen met de populaire blokjes en wel tot 2016. Dat betekent dus dat er een nog heel wat Lego-titels kunnen worden uitgegeven deze jaren.

Het eerste spel zal het al aangekondigde Lego Harry Potter-spel zijn. Maar meer Star Wars, Batman, Indiana Jones en Rock Band zijn daarna niet uitgesloten. De al bestaande spellen in de Legoserie zijn in totaal al bijna 50 miljoen keer verkocht.

"We zijn erg gelukkig met het feit dat we de kans krijgen om de succesvolle samenwerking voort te zetten tussen het talentvolle TT Games en het wereldberoemde Lego. Hierdoor kunnen we onze lijn verder uitbreiden met herkenbare spellen voor het hele gezin", zegt Kevin Tsujihara, baas van de Warner Bros. Home Entertainment Group.

Henrik Taudorf Lorensen, hoofd van Lego Digital geeft aan blij te zijn met de contractverlenging. Ze zijn erg tevreden over TT Games, die zorgen dat hun spellen creatief, sociaal en niet gewelddadig zijn. Dat is ook precies de boodschap dat Lego uit wil dragen met hun speelgoed.

Welk personage zou jij wel eens in een Lego game willen zien?

Lego Harry Potter

Verkeerscontrole Utrecht: 'Hard he'

Tijdens een controle van de Utrechtse politie rond de Berenkuil zijn vanmiddag twintig automobilisten van de weg gehaald. Er werden boetes uitgedeeld om uiteenlopende redenen, zoals ontbreken van juiste papieren, te snel rijden, rijden zonder gordel en bellend rijden.

De agenten, die overigens allemaal in opleiding zijn, hadden bij het begin van de controlepost een bord neergezet met de tekst 'Hard he'.

Foto's van de controlepost zijn hier te vinden. Meepraten over dit onderwerp op het forum kan hier.

Doornbos: "Ik wil alles of niets"

Robert Doornbos zit dit autosportjaar zonder een stoeltje bij een team. De Rotterdammer had in de IndyCar Series een contract bij HVM Racing, maar kon daar niet aan zijn verplichtingen voldoen. Afgelopen weekend bezocht de Nederlander de laatste Formule 1-test in Barcelona en hij is duidelijk: "Ik wil alles of niets."

"Het is leuk om alle gezichten weer eens te zien, na anderhalf jaar niet in de paddock te zijn geweest. De jongens van Red Bull zijn niet veranderd en het ziet er naar uit dat ze komend seizoen weer een topjaar zullen hebben. Niemand is me hier vergeten en ik heb mooie dingen met die gasten gedaan. Ik heb dan wel niet gewonnen, maar wel geholpen met het opbouwen van het team. Veel coureurs, zoals Robert Kubica, zijn ook erg geïnteresseerd in me. Ze zijn erg benieuwd naar hoe dat nou gaat in Amerika, op de ovals," zei Doornbos tegen GPUpdate.

De Rotterdammer racete in de Formule 1 voor Jordan, Minardi en Red Bull, maar een vast stoeltje in de hoogste klasse van de autosport zat er voor hem in. "Alles draait om timing en ik tel mijn zegeningen. Ik heb in de Formule 1 geracet, helaas niet om de zege, maar om de plaatsen negen en tien. Maar ik heb er destijds het maximale uitgehaald. Ik was sneller dan mijn teamgenoot. Maar als je ziet dat Vettel wint en Webber derde wordt, dan weet je dat je dus ook op het podium had kunnen staan. Vettel is natuurlijk wel heel erg snel, die perst nog net even wat meer uit die auto."

Toch ziet hij de Formule 1 als een afgesloten hoofdstuk. Zijn doel is racen in de Verenigde Staten. "De IndyCar Series hebben het een beetje moeilijk, net als veel andere series. Ze hadden tijdens de laatste test wel een aantal rijders in de auto, maar dat was eigenlijk steeds een eendaagse test. Het seizoen begint over drie weken en ik heb nog nooit in februari zonder een contract gezeten. Het is een rare positie en ik moet zeggen dat ik momenteel ook niet altijd de leukste ben, thuis. Maar ik bijt me wel vast in dingen. Ik ben keihard aan het trainen, doe halve triathlons. Je hebt toch die stille hoop dat het toch goed gaat komen. We zitten momenteel met een sponsorprobleem. Als een volledig seizoen niet lukt, zal ik proberen later in te stappen. Ik wil in ieder geval de Indy 500 rijden met een goede auto. Ik móet racen, testrijden in de Formule 1 is niet interessant. Horner vertelde me al dat dat voornamelijk simulatorwerk is. Dan ben je geen topsporter. Ik richt me op Amerika, daar ligt mijn doel."

"Ik wil alles of niets. Ik wil racen op topniveau. Naast de Formule 1 is de IndyCar het hoogst haalbare. Dat is het doel en als ik daarnaast Superleague kan doen, is dat leuk. Maar als je alleen Superleague rijdt, ben je niet op topniveau bezig, je maakt er inderdaad geen carrière in," zei Doornbos die wel een aanbieding van een team uit de Superleague Formula op zak heeft. "In Amerika kan je, zoals Dario Franchitti, op je 37ste nog kampioen worden. Dat betekent dat ik nog tien goede jaren voor me heb. En ik wil ooit nog een keer Le Mans rijden, dat lijkt me fantastisch. De prestige in die klasse is enorm. Ik heb in Monaco gereden, Indy 500... Dan hoort Le Mans er wel bij. De naam van Gijs van Lennep moet niet voor eeuwig in de boeken blijven staan, haha!"

Kind werkt als luchtverkeersleider

Een kind heeft in februari in de verkeerstoren van het Amerikaanse vliegveld John F. Kennedy in New York, een van de drukste vliegvelden van de Verenigde Staten, piloten aanwijzingen gegeven. Dat bleek uit audio-opnames uit de toren. De Amerikaanse Federale Luchtvaartdienst (FAA) liet vandaag weten de zaak te onderzoeken.

Vorige maand werden opnames geplaatst op een website voor hobbyisten die naar het radioverkeer van de luchtverkeersleiders luisteren. Op de opnames is te horen hoe een kind vijf keer radiocontact maakt met piloten die zich voorbereiden op de start. Op een van de opnames zegt het kind: "JetBlue 171 contact departure", waarop de piloot antwoordt: "Over to departure JetBlue 171, awesome job."

Het kind leek onder supervisie van een volwassene te staan, want even later is een mannenstem te horen die lachend zegt: "Dat krijg je ervan jongens, als de kinderen niet op school zitten."

Volgens de FAA is de verkeerstoren een zwaarbewaakt gebied en alleen bedoeld voor luchtverkeersleiders en andere mensen die daar beroepshalve moeten zijn. Een woordvoerder van de FAA zei echter wel dat kinderen van luchtverkeersleiders soms een bezoekje mogen brengen aan de toren, maar alleen als ze daarvoor toestemming hebben gekregen van de FAA.

De medewerkers die betrokken waren bij het incident zijn volgens de FAA op non-actief gesteld. "Dergelijk gedrag is onacceptabel en laat niet de professionaliteit zien die verwacht wordt van alle FAA-medewerkers." Ook de vakbond voor luchtverkeersleiders keurde de actie af.

Kind werkt als luchtverkeersleider
Kind werkt als luchtverkeersleider (Foto: Novum)

"Game marketing niet effectief voor gamers"

Volgens een studie van het marketingbureau Blitz is de marketing van games niet effectief, ze beïnvloeden amper de aankoopbeslissingen van "gretige gamers" (gamers die meer dan zeven uur per week gamen). De belangrijkste factor voor die groep blijkt de mening van vrienden te zijn.

Gelukkig voor de uitgevers van games heeft Blitz ook enkele tips waarmee de doelgroep van "gretige gamers" beter bereikt kan worden. Zo wordt aangeraden om veelvuldig gebruik te maken van sociale netwerken als Twitter, Facebook en Hyves, moeten websites voor games relevant zijn voor de gamers, zouden incentives zoals cheats of kortingen kunnen helpen om gamers zich te laten registreren, is het handig om bij sequels je te richten op wat nieuw is in de game en helpt het ook om reclame te maken met echte gameplay footage.

Hier bij FOK!games hopen we in ieder geval dat de aanbevelingen het eind betekenen van de bullshots en de CG trailers die zogenaamd gameplay zouden zijn.


Bullshot

Van dit soort praktijken willen gamers dus niet meer zien, geretoucheerde afbeeldingen die niets met de echte game te maken hebben (zie ook de halve speler op het veld)

Blur racet 28 mei de winkels in

De nieuwe racegame van Bizarre Creations, Blur, komt 28 mei uit voor de Xbox 360, PC en de PlayStation 3. Dit houdt in dat de game een week later uitkomt dan een grote concurrent van hen, Split/Second.

In deze nieuwe racer van de makers van Project Gotham Racing zullen power-ups centraal staan. De game ziet er uit als een Project Gotham Racing game, maar dan met power-ups zoals die bekend zijn uit Mario Kart. Op 8 maart zal er een multiplayer beta verschijnen, of deze ook voor het publiek beschikbaar komt is nog niet bekend.

Blur

Ongeluk door seks achter stuur

Dronken achter het stuur zitten mag sowieso al niet, maar als je dan tegelijkertijd ook nog seks hebt met een passagier gaat het vaak fout. De chauffeur van een pickup heeft in het Amerikaanse Lewiston dan ook een ongeluk veroorzaakt. De wagen kwam tot stilstand in een huis.

Bill en Teresea Roesner uit Lewiston waren verwikkeld in 'seksuele activiteiten', zoals The Lewiston Post dat zo mooi zegt. De bestuurder van de pickup was ook nog eens onder invloed van alcohol. Hierdoor ramden ze de voorgevel van een huis.

Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt bij het ongeval. De bewoners van het huis konden nog net op tijd aan de kant springen. De inzittenden van de auto konden ook ongedeerd uitstappen. De chauffeur is opgepakt.

Het koppel heeft behoorlijk wat schade veroorzaakt met hun activiteiten onder het rijden. De schade aan het huis wordt rond de 37.000 euro geschat.

Velthuizen kijkt uit naar stapje hoger

Piet Velthuizen is bij Vitesse de eerste keus onder de lat. De derde doelman van het Nederlands elftal is tevreden over zijn ontwikkeling en wil graag de volgende stap zetten.

Bij Vitesse kan hij de laatste tijd regelmatig vissen. Het loopt niet bij de club uit Arnhem. Ondanks dat weet Velthuizen dat hij goed bezig is. Hij wordt namelijk niet voor niets opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Dat is een teken dat ik goed bezig ben", zegt hij tegenover Voetbal International.

"Bovendien helpt het in mijn ambities. Ook ik kijk uit naar een stapje hoger. Ik keep een goed seizoen, het is aan andere teams te beoordelen of het voldoende is."

Over de huidige vorm van Vitesse zegt Velthuizen het volgende: "Ik word er moedeloos van. Wekelijks geven we de punten op een schandalige manier weg. Het is toch belachelijk hoe we ons voor het thuispubliek te kijk laten zetten? Eerst vorige week tegen Ajax, nu weer dit. We moesten eens goed bij elkaar gaan zitten om een oplossing te vinden, want ons programma is nog ontzettend zwaar."

Activision vreest het ergste voor WoW

Activision heeft een duidelijke waarschuwing afgegeven in haar jaardocument over 2009. De toekomst van World of Warcraft ziet er somber uit. Activision geeft in het document aan dat het snel achterhaald zal zijn.

Het bedrijf verwacht dit door de nieuwe vormen van concurrentie, zoals iPhone-toepassingen en andere mobiele telefoongames. Maar ook games, die ontwikkeld zijn voor sociale netwerksites, zijn een bedreiging. Het populaire Farmville op Facebook is daar een voorbeeld van.

Als de consument meer naar dat soort games zal gaan, die ook onderweg op hun mobiel beschikbaar zijn, kan dat resulteren in een afname van software dat voor één platform of console is geschreven. Waaronder World of Warcraft. De groei van World van Warcraft is ook tot stilstand gekomen, volgens Mike Morhaime, baas van Blizzard. Het aantal gebruikers is sinds eind 2008 blijven steken op 11,5 miljoen.

World of Warcraft

Zijn steden straks uitgestorven?

Zoon gaat met mes en vork achter vader aan

Vanmorgen is in Vlaardingen een man aangehouden die met mes en vork achter zijn vader aan zat. Hij is opgepakt voor poging tot doodslag.

De politie kreeg vanmorgen een melding binnen over een ruzie waar vader en zoon bij betrokken waren. De zoon zou zijn vader hebben geprobeerd te steken. Paps ging er toen vandoor en verstopte zich op straat. Agenten hebben zoonlief toen aangehouden. De 25-jarige man uit Vlaardingen had te veel gedronken.

Voorzitter Russisch Olympisch Comité stapt op

Leonid Tvagachev is opgestapt als voorzitter van het Russisch Olympisch Comité. Hij verbindt zijn conclusies aan het zwakke optreden van de Russische sporters in Vancouver. Met drie gouden, vijf zilveren en zeven bronzen plakken eindigde het land als elfde op de medaillespiegel, een plaats onder Nederland.

De 63-jarige Tvagachev was sinds 2001 werkzaam als hoofd van het Olympisch Comité van Rusland. De voormalig minister van sport was een van de drijvende krachten achter het binnenhalen van de Olympische Spelen in 2014, wanneer Sochi de gaststad is van de winterspelen.

In Rusland ontstond veel commotie door de tegenvallende prestaties van de nationale equipe in Vancouver. President Dmitri Medvedev en premier Vladimir Poetin verkondigden dat als de verantwoordelijke bestuurders niet vrijwillig een stapje terug wilden doen, ze hen daar wel een handje bij zouden helpen.

Baby come back

Jongen wil zijn vriendinnetje terug en maakt een video om aan te tonen dat hij zoveel van haar houdt. Wat romantisch...alleen is het fake, kwaliteit is bijna zo goed als een HD videoclip, en de naam van de uploader: Modena Records...toevallig de platenmaatschappij van de band van de achtergrondmuziek.

Maar dat maakt te clip met prettige muziek niet minder leuk!

[Update] Jetpacks en explosies in Halo: Reach multiplayer trailer

Veel mensen vragen zich af: wat zal de Halo: Reach multiplayer beta ons brengen? Een trailer die vandaag op internet verscheen geeft in ieder geval een paar antwoorden: skulls, explosies, actie en... jetpacks!

Uit de trailer wordt duidelijk dat we verschillende spelmodi kunnen gaan proberen, waaronder "Assassinations", "Invasion", "Headhunter", "Active Roster", "Spartans vs. Elites" en "The Arena".

De Halo: Reach multiplayer beta is exclusief voor de mensen die Halo 3: ODST nog in hun bezit hebben en zal 3 mei van start gaan, uiteraard exclusief op de Xbox 360.

Update 17:00

De trailer is nu ook officieel uitgekomen, een versie met hogere bitrate dan de uitgelekte video is hieronder te vinden:

 

Turnbond schorst coach Epke Zonderland

Epke Zonderland kan in de voorbereiding op het Europees kampioenschap turnen twee weken niet beschikken over zijn trainer Gerard Speerstra. De Nederlandse turnbond heeft de coach voor die periode geschorst.

Topsportmanager Hans Gootjes bevestigde vandaag dat Speerstra de schorsing krijgt vanwege diens uitlatingen in een interview met de Leeuwarder Courant. "Inhoudelijk ga ik nu niet op de zaak in, maar er was naar onze mening voldoende aanleiding voor deze maatregel. We realiseren ons dat er een lastige situatie ontstaat", aldus Gootjes.

In het betreffende interview zei Speerstra ondermeer: "Epke heeft veel te veel op zijn programma. Naast het turnen neemt zijn studie medicijnen natuurlijk een forse hap van zijn tijd. Maar Epke plant zelf ook nog van alles. Daarnaast overlegt zijn manager (Johan Boesjes, red.) veel te weinig en hebben we een fysiotherapeut die ook maar doet wat en wanneer hij zelf wil. Vind je het raar dat Epke vaak moe op een training komt of dat een training in de soep loopt omdat de fysio opeens komt om te behandelen?"

Duits dorp verkoopt gaten in weg

Het Duitse dorpje Niederzimmern heeft, in tegenstelling tot vele Duitse overheden, een goede oplossing gevonden om de reparaties van gaten in het wegdek te betalen. De gaten zijn grotendeels ontstaan door de vorst van de afgelopen tijd. Het dorp Niederzimmern in de deelstaat Thüringen gaat de gaten gewoon verkopen.

Voor 50 euro kun je een gat kopen. Met dit geld zullen de reparaties van het wegdek betaald worden. De kopers krijgen er ook nog iets voor terug, bij de herstelwerkzaamheden zal er een plaquette in het wegdek verwerkt worden. De tekst die op de plaquette komt te staan mag de eigenaar zelf bepalen.

Tuitert en Wüst willen weer schaatsen

Mark Tuitert genoot gisteren zichtbaar van de huldigingen in Den Haag, maar de olympisch kampioen op de 1.500 meter zal ook blij zijn als de ijzers weer onder zijn voeten zitten. Morgen vertrekt hij namelijk naar Erfurt, waar komend weekend wedstrijden voor de wereldbeker op de sprintafstanden worden gehouden.

"Dit is allemaal heel mooi en speciaal. Maar ik vind het heerlijk om nog een paar weken in het stramien van een sporter te kunnen leven. Ik kijk daar echt naar uit", liet Tuitert in een reactie weten.

Ook Ireen Wüst, die olympische kampioene op de 1.500 meter bij de vrouwen werd, heeft weer zin in een wedstrijd. Later deze maand geeft ze acte de présence op het WK allround, dat in Heerenveen wordt verreden. "Allrounden is heel gaaf en het is super om voor Nederlands publiek te kunnen rijden. Ik heb er veel zin in."

Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen Overijssel 'bekend'

Lokale omroep RTV Oost is erg voortvarend geweest met de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. FOK!-er Boldface kwam er vanmorgen achter dat de uitslagen voor de gemeenten Zwolle, Raalte, Hellendoorn, Ommen en Hengelo al op de teletekst van RTV Oost stonden.

Inmiddels zijn de uitslagen alweer verwijderd, maar een aantal screenshots zijn nog wel voorradig. Discussieer mee over dit opvallende voorval in het forum over de verkiezingen en bekijk de andere uitslagen.

 

Ze zijn snel bij RTV Oost

 

Geen straf voor filmen in campingdouche

De man die op een camping op Texel mannen fotografeerde en filmde terwijl zij aan het douchen waren is vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had 120 uur werkstraf geëist tegen de 30-jarige Arnhemmer, maar de rechter oordeelde dat geen sprake was van een handeling van seksuele aard.

De man maakte met zijn mobiele telefoon foto's van mannen die in het hokje naast hem onder de douche stonden. Een man merkte de telefoon op en deed aangifte. Later bleek dat op het mobieltje van de Arnhemmer meerdere opnamen stonden van naakte mannen.

De advocaat van de verdachte bepleitte dat het heimelijk maken van foto's en filmpjes van naakte mannen geen ontucht is. Hoogstens is sprake van voyeuristisch gedrag of het schenden van privacy, maar deze zaken waren niet ten laste gelegd. De rechter vond ook dat van aanranding geen sprake is. Onduidelijk blijft wat de man precies met de opnamen wilde doen.

Duitser geeft gevonden 109.000 euro aan

Tijdens het uitbreken van een badkuip in een leegstaande woning in Duitsland deed een 23-jarige gas- en waterinstallateur uit München een bijzondere ontdekking. Achter het bad trof hij namelijk een tas vol geld aan. "Toen ik het bad weggehaald had, zag ik ineens een donkergroene tas liggen. Ik deed de tas open en die zat vol met briefjes van 500 euro," vertelt installateur Kai Struve.

In de tas zaten maar liefst 218 briefjes van 500 euro. De man heeft nog getwijfeld wat hij met het geld zou doen. Ik moest eerst even gaan zitten. "Zoveel geld had ik nog nooit gezien. En eerlijk gezegd heb ik een paar minuten nagedacht over wat ik met het geld zou doen. Ik dacht aan de reizen die ik ermee zou kunnen maken, maar toch was de beslissing snel genomen," zegt de eerlijke vinder.

Kai heeft het geld aan de politie gegeven. Na een onderzoek kwam de politie erachter dat het geld van een 88-jarige demente man was. Die wist niet eens meer dat hij nog zo veel geld had.

De vinder kan een vindersloon verwachten van minstens 3000 euro. Hij heeft al plannen voor dat geld: "Met dat geld kan ik eindelijk mijn rijbewijs halen," vertelt hij.

Waarschuwing tegen roken op grafsteen

De laatste wens van een Britse roker die stierf aan longemfyseem is in vervulling gegaan. Hij wilde op zijn grafsteen en op de lijkwagen bordjes met daarop de tekst 'Smoking killed me' ('Ik ben gestorven door het roken'). De man gaf zijn rookverslaving de schuld van zijn longziekte.

De roker zei, voordat hij in februari op 85-jarige leeftijd overleed, dat hij wilde dat de bordjes jongeren zou waarschuwen voor de gevaren van roken. De bordjes zagen er uit als de waarschuwingen op een pakje sigaretten.

De lijkwagen waarin de Brit naar de begraafplaats werd vervoerd had de waarschuwingsbordjes achter de ramen. De bordjes op zijn graf zullen een week blijven zitten.

Vlaar start op de bank

De kans is groot dat Bert van Marwijk, bondcoach van het Nederlands elftal, vanavond in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten met John Heitinga zal starten. Voor Ron Vlaar is dit minder goed nieuws, aangezien hij op de bank zal starten.

De verwachting is echter wel dat de verdediger van Feyenoord nog wel zal invallen. Op die manier kan Van Marwijk hem op het hoogste niveau in actie zien. Verder zullen er in de opstelling nauwelijks verrassingen zijn.

Het doel is in elk geval wel tijdens de wedstrijd een aantal doelpunten te maken. In de laatste drie oefenduels, tegen respectievelijk Australië, Italië en Paraguay, stond er na negentig minuten voetbal 0-0 op het scorbord.

Vermoedelijke opstelling:
Stekelenburg; van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst; de Jong, van Bommel; Robben, Sneijder, Elia; Kuyt

Air France-KLM verlaagt zomercapaciteit

Air France-KLM gaat de capaciteit in de zomerdienstregeling met 0,3% terugnemen ten opzichte van een jaar geleden. De maatschappij ziet voorzichtige tekenen van herstel in sommige markten, maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vandaag bekend.

De maatschappij zegt de capaciteit op het intercontinentale netwerk met 0,8% te laten groeien. De capaciteit op middellange routes neemt met 4% af.

Nieuwe bestemmingen in de zomerdienstregeling zijn Aruba en Den Pasar voor KLM en Abu Dhabi en Bata voor Air France. Bari zal als codeshare bestemming worden toegevoegd op door Alitalia SpA uitgevoerde vluchten.

'PSV laat ook Dzsudzsák gaan'

Er bestaat een mogelijkheid dat Balász Dzsudzsák in de zomer naar een andere club zal verhuizen. De directie van PSV, de huidige werkgever van de Hongaar, had vorige week een gesprek met de zaakwaarnemer van de 23-jarige vleugelspeler, Ferenc Fülöp. Daaruit bleek dat de ploeg niet onwelwillend tegenover een eventueel vertrek van de speler staat.

De zaakwaarnemer van Dzsudzsák was in Eindhoven om over een verbeterde overeenkomst te praten. De clubleiding was echter van mening dat een verhoging van het salaris nog niet bespreekbaar was. De huidige overeenkomst tussen de Eindhovense formatie en de vleugelspeler loopt nog tot medio 2013.

"PSV wil wachten tot de zomer," liet Fülöp, zaakwaarnemer van de Hongaar, in een reactie weten. "Dan kan het twee kanten op: of we gaan alsnog praten over een nieuw contract, of ze verkopen Balasz aan een andere club. PSV is bereid om te luisteren als de goede prijs op tafel komt."

"Welk bedrag ze dan bedoelen, weten we ook niet. We accepteren het standpunt van PSV. In ieder geval hebben we nu wat meer duidelijkheid," vervolgde Fülöp zijn verhaal. Daarnaast hield hij zich een beetje op de vlakte omtrent de toekomst van Dzsudzsák. "Balasz is erg ambitieus, maar hij is ook gelukkig in Eindhoven. Hij hoeft niet per se weg. Maar als na dit seizoen een grotere club op zijn pad komt, is hij zeker geïnteresseerd."

Experts oneens over 'slaapwandelende' schutter

Deskundigen op het gebied van slaapwandelen oordelen zeer verschillend over een schietincident op nieuwjaarsnacht 2007, waarbij een 55-jarige vrouw uit Wezep op een 26-jarige man uit Nunspeet schoot terwijl zij zou slaapwandelen. Een aantal experts vindt het slaapwandelverhaal van de vrouw aannemelijk terwijl anderen het juist onwaarschijnlijk achten. Dat bleek vandaag tijdens de behandeling van het hoger beroep van de zaak bij het gerechtshof in Arnhem.

De verdachte, Maria S., werd in november 2007 door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken, mede omdat deskundigen toen oordeelden dat het goed mogelijk was dat S. slaapwandelde toen zij vier keer de trekker van haar geweer overhaalde. Het OM had toen een celstraf van twintig maanden geëist voor een poging tot doodslag. In hoger beroep eiste justitie vandaag dezelfde straf.

S., die ten tijde van het incident 25 jaar lid was van een schietvereniging, hield tijdens de behandeling van haar zaak vol zich niets van het incident te kunnen herinneren. "Ik heb in ieder geval niet bewust geschoten. Als dat wel zo zou zijn, dan zou ik mijn verantwoordelijkheid daarvoor nemen." Hoewel de vrouw zegt zich het incident niet meer voor de geest te kunnen halen, ruimde S. wel een aantal kogelhulzen op die zij in haar kamer en voortuin vond. "Dat heb ik waarschijnlijk gedaan om sporen uit te wissen," vertelde S. de rechters.

Volgens justitie heeft de verdachte, die staat ingeschreven in Wezep maar in Egypte woont, in de bewuste nacht rond 01.50 uur met een geweer vanuit haar slaapkamerraam op een groepje mensen geschoten. Een 26-jarige man uit Nunspeet raakte bij het incident aan de Duinweg gewond toen hij in zijn buik werd geraakt. Omdat er vuurwerk werd afgestoken, merkten omstanders het geluid van het vuurwapen niet direct op.

Het OM stelt dat de vrouw schoot omdat zij kwaad was op feestgangers die veel lawaai zouden hebben gemaakt. "Ik ergerde me inderdaad aan het lawaai omdat de hond daar last van had, maar dan bewust op mensen schieten, dat is niets voor mij," zei S. De advocaat van de 55-jarige eist vrijspraak voor zijn cliënt. Hij stelt net als S. dat de verdachte niet bewust heeft geschoten. Het gerechtshof in Arnhem doet 17 maart uitspraak.

Subsidie voor groene monumenten

Eigenaars van 'groene monumenten', zoals tuinen en parken van buitenplaatsen en kloosters, kunnen aanspraak maken op subsidie. Staatssecretaris van OCW Marja van Bijsterveldt (CDA) heeft hiervoor vier miljoen euro uitgetrokken.

Het is voor het eerst dat er geld beschikbaar komt voor tuinen en parken van monumentale buitenplaatsen, villa's en kloosters, en voor stadsparken en begraafplaatsen met een monumentstatus. De vier miljoen euro komt bovenop de 47 miljoen euro die al was uitgetrokken voor het onderhoud van 'gewone' monumenten.

Vanaf 1 april kunnen eigenaren van groene monumenten een subsidieaanvraag indienen. Er zijn ongeveer dertienhonderd groene monumenten in Nederland.

Afghaanse mullahs steunen actief anticonceptie

Mullahs in Afghanistan steunen openlijk gezondheidsorganisaties bij het aansporen van de bevolking om meer tijd tussen zwangerschappen te nemen. De religieuze leiders deelden daarvoor condooms uit en citeren de koran. Het blijkt een belangrijk wapen in de strijd voor de gezondheid van moeder en kind.

Afghanistan heeft ondanks jaren van oorlog en een groot gebrek aan medische zorg een van de hoogste geboortecijfers ter wereld met gemiddeld zes kinderen per vrouw. Daarentegen heeft het land ook het hoogste sterftecijfer rond de geboorte. Veel stellen hebben geen toegang tot anticonceptie en weten er te weinig van. Het kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef, schat dat slechts tien procent van de vrouwen een vorm van geboortebeperking gebruikt.

Gezondheidsorganisaties merken nu dat anticonceptie eindelijk voet aan de grond begint te krijgen in Afghanistan. Volgens een rapport in het tijdschrift van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het gebruik van de pil, condooms en andere vormen van anticonceptie in drie plattelandsgebieden in acht maanden met 27 procent toegenomen nadat medewerkers van gezondheidsorganisaties de voordelen een-op-een uitlegden. In één gebied betekende dit dat de helft van de vrouwen nu anticonceptiemiddelen gebruikt.

"Het is dubbel zo tragisch als vrouwen sterven aan een zwangerschap die ze eigenlijk niet wilden, vooral als we hun hadden kunnen helpen", zei Douglas Huber, een van de schrijvers van het rapport. Hij verrichtte het onderzoek voor een Amerikaanse non-profitorganisatie op het gebied van gezondheidszorg. "De snelste, goedkoopste en gemakkelijkste manier om sterfte rond de zwangerschap te voorkomen is anticonceptie."

In Afghanistan sterven achttienhonderd op de honderdduizend vrouwen bij de bevalling. Dit cijfer is alleen in Sierra Leone hoger, volgens Unicef. In de Verenigde Staten is dit elf op honderdduizend bevallingen.

Er werden citaten uit de koran gebruikt om borstvoeding te bevorderen en lokale religieuze leiders legden samen met medewerkers uit dat het van groot belang is om meer tijd tussen zwangerschappen te nemen om zo moeder en kind de beste kans op overleven te geven.

In totaal steunden 37 mullahs het gebruik van anticonceptiemiddelen als een manier om de periode tussen zwangerschappen te vergroten. Sommigen riepen hier tijdens het vrijdaggebed toe op. "Alle mullahs weten dat de profeet Mohammed dit ook adviseerde aan zijn volgelingen", zegt Huber. "Dit was geen harde noot om te kraken." De islam is niet, zoals het katholicisme, tegen geboortebeperking. Ingrepen als vasectomie en abortus worden in verschillende delen van de moslimwereld zonder problemen uitgevoerd.

Veel Afghaanse mullahs zijn voor gezinsplanning zegt Farhad Javid, medewerker van een Britse gezinsplanningsorganisatie in Kabul. De organisatie heeft al 35 honderd religieuze leiders getraind en meer dan twee miljoen condooms uitgedeeld.

Voor de studie van 2005 tot 2006 werkte het Afghaanse ministerie van volksgezondheid samen met non-profitorganisaties om de bevolking duidelijk te maken dat het in Afghanistan driehonderd keer veiliger is om anticonceptiemiddelen te gebruiken dan om te bevallen. Ze betrokken ook de echtgenoten bij het project en probeerden fabels de wereld uit te helpen, zoals het idee dat anticonceptie een negatief effect op de vruchtbaarheid zou hebben.

Matthews Mathai, deskundige van de WHO op het gebied van sterfte rond de zwangerschap, waarschuwde dat het programma wellicht lastig landelijk is uit te voeren vanwege de hoge kosten, de intensieve training en de voortdurende oorlog in het gebied. Bovendien geven sommige vrouwen de voorkeur aan een groot gezin uit angst voor kindersterfte. "Het is goed om te zien dat er resultaten uit Afghanistan komen", zei Mathai, die niet bij het onderzoek betrokken was. "Het is duidelijk dat we de religieuze leiders en de mannen nodig hebben om verandering te bewerkstelligen. Het zou goed zijn om dit te kunnen herhalen, maar het moet ook op de lange termijn vol te houden zijn." Het Afghaanse ministerie voor volksgezondheid is van plan het programma ook landelijk voort te zetten.

Jans: "Matavz is complete spits"

Ron Jans noemt de doorbraak van Tim Matavz een grote verrassing. De trainer van FC Groningen had namelijk het idee dat de mentaliteit van de speler niet voldoende was. Het talent van de spits was in elk geval overtuigend aanwezig.

"Tim is in Slovenië altijd, en dat is terecht, als één van de grootste talenten gezien en stond daarom heel verwend in het leven. Hij was af en toe een ergernis, ik had de moed wel een beetje opgegeven," liet Jans in een reactie weten. "Maar nu is het een genot met hem te werken."

Daarnaast is Jans van mening dat Matavz, die sinds november negen keer scoorde, in de komende jaren tot een grote spits kan uitgroeien. "Hij heeft de gedrevenheid opgepakt en laat zien wat hij in huis heeft. Tim is een complete en doelgericht spits en heeft de potentie om zich tussen Suárez en Berg te scharen."

Q-koortsbacterie uit menselijk weefsel gekweekt

Het is onderzoekers gelukt de Q-koortsbacterie uit menselijk weefsel te isoleren en kweken. Volgens het Centraal Veterinair Instituut (CVI) kan het onderzoek hierdoor in een stroomversnelling raken. Door de bacterie zelf te kweken, kunnen wetenschappers veel gemakkelijker uitproberen welke medicatie effect heeft op de bacterie.

Tot nu toe was het alleen gelukt de bacterie uit dierlijk materiaal te isoleren en kweken. De onderzoekers van het CVI verwachten dat ook het ontstaan van chronische Q-koorts nu beter kan worden onderzocht. Daarvoor wordt het genetisch materiaal van de bacterie bij mensen vergeleken met genetisch materiaal van dierlijke Q-koortsbacteriën.

Het menselijk materiaal waar de bacteriën uit zijn gewonnen kwam van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Chauffeur zet homo uit bus

Een buschauffeur in het Zweedse Danderyd, nabij Stockholm, heeft een homoseksuele passagier uit de bus gegooid. De chauffeur ergerde zich eraan dat de onderbroek van de man boven zijn broek uit kwam.

Toen de passagier bij het ziekenhuis in Danderyd de bus naar zijn woonplaats Täby wilde nemen, maakte de chauffeur een opmerking over de onderbroek. "Denk je nou echt dat ik het leuk vind om je onderbroek te zien?! Weet je, je kan maar beter uitstappen voor ik opgewonden raak."

De man raakte door de opmerking van slag en ging achteraan in de bus zitten. De chauffeur weigerde echter te vertrekken en liet de man door twee beveiligingsbeambten van de busmaatschappij uit het voertuig verwijderen. De man kreeg daarbij te horen dat hij blij mocht zijn dat de chauffeur geen klacht ingediend had.

Naar eigen zeggen voelde de passagier zich door het incident "belachelijk gemaakt, beledigd en seksueel lastiggevallen". Zijn familie reageerde woedend en ging verhaal halen bij de busmaatschappij. Deze wilde de zaak afdien met een paar filmtickets en een bloemetje, maar daar ging de moeder van de man niet mee akkoord. Zij eiste een schadevergoeding van 1.500 euro. De vrouw stapte hiervoor naar de ombudsman tegen discriminatie, die nu in gesprek is met de busmaatschappij.

'Hogere opkomst in Almere en Den Haag'

In de twee 'PVV-gemeenten' Almere en Den Haag is de opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen om 14.00 uur een stuk hoger dan vier jaar geleden. Dat meldt Maurice de Hond althans, die met hulp van twitterende stembusgangers de opkomst peilt.

Almere en Den Haag zijn de enige gemeenten waar de partij van Geert Wilders meedoet aan de verkiezingen. Of de hogere opkomst komt door de deelname van de PVV is niet bekend. De eerste voorlopige uitslagen worden pas ruim na sluiting van de stembussen om 21.00 uur verwacht.

De landelijke opkomst blijft volgens de opiniepeiler een procent achter op het schema van de verkiezingen in 2006. Om 14.00 uur had volgens De Hond 22 procent van de stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen lag de totale opkomst uiteindelijk op 58,6 procent. In Almere lag dat op 47,9 procent en in Den Haag op 47,7.

Honda scoort voor winnend Japan

De Japanse voetbalploeg heeft de druk op bondscoach Takeshi Okada wat verlicht. De tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase van het WK in Zuid-Afrika versloeg vandaag Bahrein met 2-0 en eindigde daardoor op de eerste plaats in de kwalificatiegroep voor het toernooi om de Azië Cup.

Japan was na een reeks mindere prestaties ook wel weer eens toe aan een succesje. Shinji Okazaki bracht Japan in Toyota tien minuten voor rust op voorsprong. Ver in blessuretijd maakte Keisuke Honda met een kopbal het tweede doelpunt van de thuisploeg. Okada had in de aanloop naar de confrontatie met Bahrein zijn hoop al gevestigd op de voormalige spelmaker van VVV-Venlo.

Honda, die momenteel voor CSKA Moskou speelt, zei gisteren dat zijn landgenoten hem niet als de verlosser moeten zien. "Ik ben Cristiano Ronaldo niet hoor", bromde de middenvelder. Vandaag speelde hij echter wel een belangrijke rol in de bevrijdende zege van Japan, zo had ook Okada gezien. "Hij voegt iets toe aan de ploeg. Hij houdt het simpel en zijn gedrevenheid gaf het team een impuls."

In de aanloop naar het WK speelt Japan op zondag 30 mei in Graz (Oostenrijk) een oefenwedstrijd tegen Engeland.

Onoplettende bestuurder rijdt water in

Een 45-jarige Amsterdammer is gisternacht het water ingereden omdat hij zijn autoradio interessanter vond dan de weg. De man zei dat hij naar zijn autoradio keek toen hij plotseling de stoep zag naderen. In plaats van te remmen drukte hij echter het gaspedaal diep in, waardoor de auto over de berm in het water belandde.

De man kon door omstanders uit het water worden gehaald. Hij heeft door zijn onoplettendheid een steiger en een boot beschadigd. De bestuurder heeft de eigenaar beloofd de schade te vergoeden. Het ongeval vond plaats in Oostzaan.

Voor foto's kun je hier terecht.

Geen reactie op je email?

Doe dan alsof! Krijg je maar geen antwoord op je mail die je dagen of weken geleden hebt verstuurd, verzin dan wat de ontvanger naar je had kunnen reageren en reageer daar weer op!

Man doet sollicitatie en diverse tests bij werkgever, hij krijgt geen reactie, dan besluit hij het anders aan te pakken en schrijft "Hallo, bedankt voor de baan. Ik zal maandag op kantoor verschijnen, tot dan!"

En dan mailen ze opeens wel terug...

Orie krijgt gouden 'Coach Award'

De gouden 'Coach Award' is door sportkoepel NOC*NSF toegekend aan schaatscoach Jac Orie. Zilver was er voor Maarten Sauerbreij, de vader van Nicolien, en brons ging naar Gerard Kemkers.

Op de Olympische Spelen in Vancouver behaalde Orie's pupillen eenmaal goud, een zilveren en een bronzen plak. Vader Sauerbreij begeleidde zijn dochter naar de eerste sneeuwmedaille ooit voor ons land op de Spelen. Kemkers zag zijn pupillen Ireen Wüst en Sven Kramer naar individueel goud rijden op resepectievelijk de 1.500 en 5.000 meter.

Goederentrein rijdt tegen vrachtwagen

Een goederentrein op de Rail Terminal in Born is tegen een stilstaande vrachtwagen aangereden. De schade valt mee omdat de trein langzaam reed. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend, de zaak wordt onderzocht.

De botsing vond vanmorgen iets voor negen uur plaats. Hierbij raakte niemand gewond. Er is wel materiële schade ontstaan, waarbij geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Een foto van het ongeval is hier te zien.

Pellizotti: "Alleen eindzege in Giro telt"

Voor Franco Pellizotti telt in het nieuwe wielerseizoen maar één ding; de Giro d'Italia winnen. Dit heeft de 32-jarige renner van Liquigas-Doimo vandaag laten weten.

"Mijn hele seizoensopbouw staat in het teken van de Giro, ik zal honderd procent zijn. Het parcours is een kolfje naar mijn hand: veel bergetappes en weinig tijdritten, mijn tijd is gekomen om toe te slaan," was de duidelijke taal van Pellizotti, die afgelopen jaar de derde plaats in het eindklassement van de Italiaanse wielerronde bezette.

De top twee van vorig jaar, Denis Menchov en Danilo di Luca, zijn om verschillende redenen afwezig, waardoor voor Pellizotti de weg vrij ligt om de eindzege te pakken. "Carlos Sastre wordt mijn belangrijkste concurrent," aldus de Italiaan. "Ik ben ook benieuwd waartoe Alexandre Vinokourov en Cadel Evans in staat zijn. De regenboogtrui geeft Evans vermoedelijk vleugels."

Toch zal Pellizotti niet zomaar voor de winst in de Giro d'Italia mogen gaan. De renner zal zich ook in zijn eigen ploeg moeten bewijzen. Daar staat hij namelijk naast onder meer Ivan Basso, Vincenzo Nibali en Roman Kreuziger. "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt," liet hij weten. "Basso en ik zijn de leiders in de Giro. We beseffen beiden dat we moeten samenwerken om de kans te vergroten dat een van ons triomfeert in mei."

Nieuwe trailer van de Prince of Persia-film

Verfilmingen van games zijn vaker slecht dan goed. Dat is een feit. Gelukkig zijn wij gamers vergevingsgezind en geven we na iedere trailer die films toch weer het voordeel van de twijfel. Trailer zijn nu eenmaal per definitie cool. Nu speelt Jake Gyllenhaal de hoofdrol in de Prince of Persia film en dat is niet de eerste de beste acteur. Hier is in ieder geval de nieuwe trailer gevonden op IGN!

 

[Gerucht] Portal 2 op de GDC

Gisteren bracht Valve ons een zeer mysterieuze update voor Portal, deze bevat naast 2 doodnormale achievements ook eentje genaamd: Transmission Received. Als men Valve vraagt wat de bedoeling van deze update is zeggen ze enkel "We hebben de radiofrequentie veranderd om te voldoen aan federale en nationale regelgeving rond het spectrumbeheer".

Toen een nieuwsgierige fan eens diep in de spel-bestanden ging graven kwam hij enkele vreemde geluidsbestanden tegen. Als deze (door middel van pure computer-tovenarij) omgezet worden in afbeeldingen kom je enkele zeer vreemde prentjes uit. Klik hier om alle ontcijferde afbeeldingen te zien.

Vreemde Portal pic

Sommige geluidsbestanden zijn echter niet als afbeelding, maar wel als morse-code bedoeld. Bij het vertalen ervan worden we ook niet veel wijzer, aangezien ze ons niets meer vertellen dan "LOL" of "The quick brown fox jumps over the lazy dog".

Nu zeggen enkele snuggere Steam-gebruikers dat glaDOS (de excentrieke robot uit het eerste deel) V3.11 was, als je dit getal als een datum interpreteert kom je op 11 maart, de dag dat Gabe Newell (de baas van Valve) zijn Pioneer Award in ontvangst neemt op de Game Developers Conference in San Francisco.

De mensen op het Steam-forum zijn nog druk bezig met alles te ontcijferen, hier kun je hun voortgang volgen.

 

Piloot vliegt dertien jaar met nepvliegbrevet

De politie heeft gisteravond op Schiphol een 41-jarige Zweedse copiloot aangehouden die al dertien jaar zonder geldig vliegbrevet vloog. De man stond op het punt om met een Boeing 737 met 101 passagiers naar Ankara te vertrekken. Hij is vastgezet voor valsheid in geschrifte en vliegen zonder geldig vliegbrevet.

De copiloot gebruikte een valse Airline Transport Pilot Licence. Dat vliegbrevet is nodig voor het besturen van grote verkeersvliegtuigen. De man heeft ooit wel een geldig Commercial Pilot Licence gehaald, maar dat was verlopen en is alleen bedoeld voor kleinere vliegtuigen.

Na een tip uit Zweden werd de Zweed door de luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) om 22.45 uur uit de cockpit gehaald. De luchtvaartmaatschappij, het KLPD wil niet zeggen welke, heeft voor een vervangende copiloot gezorgd, waarna het toestel alsnog naar Turkije vertrok.

De piloot verklaarde na zijn aanhouding dat hij al dertien jaar voor verschillende maatschappijen in België, Groot-Brittannië en Italië vloog. Hij heeft in die periode minstens tienduizend vlieguren gemaakt. De man, die in Milaan woont, zei blij te zijn dat hij betrapt was en deed bij zijn aanhouding direct zijn strepen af. Hij wordt overmorgen voorgeleid.

Chauffeur taxibusje krijgt klappen

Een chauffeur van een taxibusje dat gehandicapte kinderen ging ophalen is vandaag mishandeld. De chauffeur blokkeerde de weg voor een andere auto, om zo de autistische kinderen te laten instappen. De automobilist was daar niet van gediend en begon op het busje en de chauffeur in te slaan.

Het busje stond al stil op de weg toen de automobilist luid claxonnerend aan kwam scheuren. De bestuurder van de auto stapte uit en begon door het open raam op de chauffeur in te slaan. De chauffeur probeerde zich te verweren door door het raam heen te trappen. Daarop trapte de automobilist een spiegel van het busje.

De vrouw van de automobilist bemoeide zich er ook mee, en wist wel enkele raken klappen uit te delen aan de chauffeur. Bij de vechtpartij sneuvelde naast de spiegel ook een ruit.

De politie zegt dat de automobilist en zijn vrouw boos waren omdat ze hun kind naar het ziekenhuis wilden brengen. De chauffeur heeft geprobeerd aangifte te doen, maar de politie 'had geen tijd'. Het incident was niet ernstig genoeg om de aangifte meteen in behandeling te nemen.

De autistische kinderen, die enkele angstige ogenblikken hebben beleefd, zijn door specialisten opgevangen op hun school. Ouders van de kinderen zijn razend over het optreden van de politie. Een interview van RTV Utrecht met één van de vaders is hier te beluisteren.

'Ajax hengelt naar Tosic'

Ajax maakt jacht op Dusko Tosic. Dat schrijft de Engelse tabbloid The Daily Mail.De 25-jarige verdediger was vorige maand rond met Portsmouth, maar omdat de Engelse club zeer grote financiële problemen heeft, ging de transfer niet door.

Omdat de FA de transfer naar Pompey niet goedkeurde, mag Tosic transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Voor Ajax, dat eveneens rode cijfers noteerde, lijkt Tosic een mooie oplossing. Naast Ajax, Wigan Athletic en Stoke City zou ook Real Sociedad in de markt zijn. Tosic speelde eerder al voor Portsmouth, Werder Bremen, Sochaux en het Servische OFK Beograd.

Hockeyster Schopman stopt na WK

Na een succesvolle carrière van zeventien jaar heeft Janneke Schopman aangegeven te stoppen met tophockey na het WK, dat later dit jaar plaatsvindt in Rosario, Argentinië. De hockeyster vindt het tijd voor andere zaken en kiest voor haar maatschappelijke carrière.

Daarnaast heeft de aanvoerder van de Oranjevrouwen de ambitie om de komende jaren in de hockeysport actief te blijven op het gebied van trainen en coachen. "De staf en speelsters van het Nederlands team vinden het uiteraard heel jammer dat Janneke na het WK gaat stoppen," laat bondscoach Herman Kruis weten. "We zijn heel dankbaar voor de inbreng die zij de afgelopen jaren heeft gehad en nog steeds heeft. We hopen haar tijdens het WK dan ook een waardig afscheid te geven."

Schopman debuteerde als international  op 15 januari 2001 in Kuala Lumpur. Tegenstander was Maleisië, dat door Nederland met 13-0 werd verslagen. Schopman scoorde bij haar debuut drie keer. Op dit moment staat haar teller op 189 caps en 37 goals.

Den Bosch-voorzitter Mieke van den Akker-Lathouwers noemt het besluit van Schopman een grote aderlating voor haar club. "De boodschap van Janneke kwam niet geheel onverwacht. We wisten dat ze begin maart een beslissing zou maken. Het is spijtig voor Den Bosch, Janneke is een enorm waardevolle kracht. We hopen dat ze aan Den Bosch verbonden blijft. Janneke is een groot talent in de trainerswereld. Met meisjes A1 werd ze in de afgelopen zes jaar vijf keer landskampioen. We gaan er alles aan doen om haar voor de vereniging te behouden."

Lazovic vertrekt naar Rusland

Danko Lazovic verlaat PSV en gaat voor Zenit St. Petersburg spelen. Dit is vandaag door de ploeg uit Eindhoven bekend gemaakt. De Servische aanvaller was in Eindhoven aan zijn derde seizoen bezig.

"Vorige week meldde Danko zich bij de trainer dat er een aanbieding lag uit Rusland," liet Jan Reker, algemeen directeur van PSV, weten. "Fred Rutten is daarvan geschrokken, waarna er een aantal behoorlijke gesprekken zijn geweest."

"Na lang beraad is besloten om Danko te laten gaan. Welke beslissing je ook neemt in deze, het is nooit een goede beslissing. We deden het ook niet van harte. Maar Danko had zaterdag aangegeven dat hij 'mentaal niet klaar was' om te spelen tegen RKC Waalwijk."

PSV heeft Andy van der Meyde inmiddels vastgelegd als vervanger van Lazovic, die sinds de zomer van 2007 bij de ploeg uit de Lichtstad onder contract stond. Daarvoor droeg de aanvaller het shirt van Partizan Belgrado, Feyenoord en Bayer Leverkusen.

[Upd] Van der Meyde naar PSV

Een verrassende wending lijkt er plaats te gaan vinden met Andy van der Meyde. De oud-speler van Everton traint bij Jong Ajax mee, maar zou het seizoen wel eens af kunnen maken bij koploper PSV.

Volgens De Telegraaf staat alleen een fitheidstest een overgang naar Eindhoven nog in de weg. Na zijn vertrek bij Everton is Van der Meyde transfervrij. Hij traint mee bij Ajax om zijn conditie op peil te houden.

Van der Meyde zou in Eindhoven de opvolger moeten worden van Danko Lazovic. Hoewel de transfer naar Zenit Sint-Petersburg nog niet beklonken is, houdt men in Eindhoven wel rekening met een vertrek van de Servische spits. Trainer Fred Rutten zou in de dertigjarige Van der Meyde wel een prima opvolger zien van Lazovic. Tien jaar geleden werkte de oefenmeester al met succes samen met Van der Meyde.

De rechtsbuiten is achtvoudig international en verliet Ajax in 2003 om zijn geluk te beproeven bij Inter Milaan. Na een weinig succesvol avontuur in Milaan volgden ook vier ongelukkige jaren in Liverpool bij Everton. Mede door blessureperikelen kwam hij amper aan spelen toe.

Update:

Andy van der Meyde maakt het seizoen af bij PSV. Dit is op de officiële website van de club uit Eindhoven te lezen. In de overeenkomst is ook opgenomen dat de Eindhovenaren het contract nog eens met twee jaar kunnen verlengen.

Thomas Dekker twee jaar geschorst

Thomas Dekker is voor de duur van twee jaar geschorst. Dit heeft de wielerbond van Monaco vandaag bekendgemaakt. De voormalig renner van Rabobank reed namelijk op de licentie van dat land.

Door deze uitsluiting kan Dekker op zijn vroegst in 2011 weer aan de Tour de France deelnemen. Vlak voor aanvang van de editie van afgelopen jaar werd bekendgemaakt dat een staal van de Nederlander uit 2007 toch positief was.

In oktober 2009 kwam het bericht naar buiten dat ook de contra-expertise positief was uitgevallen. Vlak daarna werd Dekker dan ook definitief schuldig bevonden aan het gebruik van verboden middelen.

Dekker is het eerste slachtoffer van deze retropositieve test. Dat houdt in dat de internationale wielrenunie (UCI) oude urinestalen aan de hand van nieuwe methoden nogmaals test.

US F1 wil nog steeds in 2011 naar Formule 1

Teambaas van US F1 Ken Anderson zegt dat hij de droom nog niet heeft opgegeven om met een team in de Formule 1 te debuteren. Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse renstal voorlopig de stekker uit het Formule 1-project heeft getrokken en dat de werknemers ontslag aangezegd hebben gekregen. Voor het jaar 2011 wil hij een nieuwe poging wagen.

US F1 heeft bij de FIA het verzoek ingediend om de inschrijving voor 2011 te gelde te kunnen maken. De autosportfederatie moet hierover nog een besluit nemen. "We hebben de FIA gevraagd om ons inschrijving tot 2011 te bevriezen. Het had vertrouwelijk moeten blijven, dus ik kan hierover niets over zeggen," zei Anderson tegen Autosport. "We wachten nog op het antwoord van de FIA. In de tussentijd is er voor de werknemers niets te doen, dus we hebben ze gevraagd het werk aan de huidige auto stil te leggen totdat we een antwoord hebben gekregen."

Omdat US F1 niet op de grid in 2010 zal staan kan de FIA enkele dingen doen. Zo kan de autosportfederatie Stefan GP uitnodigen om plaats te nemen op de F1-grid, maar ook besluiten om met maar twaalf teams te gaan racen in 2010. In dat laatste geval zal er later dit jaar een nieuwe inschrijfprocedure volgen om voor volgend jaar een dertiende team te vinden, tenzij de inschrijving van US F1 een jaar opgeschoven wordt.

Giel Beelen weer rijbewijs kwijt

Giel Beelen is zijn rijbewijs weer eens kwijt. Hij mag tien maanden niet rijden. Daarbij komt nog een voorwaardelijke rijontzegging van tien maanden. De voorwaardelijke straf krijgt hij omdat hij al anderhalf jaar geen bon meer aan zijn broek heeft gehad.

Beelen reed in twee maanden tijd vier keer meer dan veertig kilometer per uur te hard. Hij kreeg hiervoor 2430 euro aan boetes opgelegd. Volgens Beelen reed hij zo hard omdat hij zich in een 'labiele fase in zijn leven bevond'. Hij wilde zo snel mogelijk thuis zijn omdat hij net een nieuwe relatie had. De 3FM-dj benadrukte nog dat hij niemand in gevaar gebracht heeft omdat het stil was op de weg.

Het is nu de vierde keer dat de dj zijn rijbewijs mag inleveren. De vorige keren raakte hij ook zijn rijbewijs kwijt wegens te hard rijden. "Iemand die zo vaak gewaarschuwd is en toch vier forse overtredingen maakt, verdient een ontzegging," zo zegt de officier van justitie.

De laatste keer dat Beelen zijn rijbewijs kwijt was liet hij zich steeds door een taxi naar de studio brengen. "Dat is ook lekker, dan kan ik werken op de achterbank."

 

'Een goed hart met 4 bakken koffie per dag'

Uit Amerikaans onderzoek blijkt mensen die vier of meer koppen koffie per dag drinken minder kans hebben op hartritmestoornissen. Onderzoekers komen tot deze conclusie nadat zij 130.000 mensen tien jaar lang hebben gevolgd.

Het drinken van één tot drie koppen koffie, leidt tot een zeven procent lagere kans op hartritmestoornissen. Bij vier of meer koppen was zelfs een verminderde kans van achttien procent te zien.

Onderzoeker Arthur Klatsky zegt dat uit dit onderzoek niet de verkeerde conclusie moet worden getrokken. "Koffie drinken is dan wel gerelateerd aan lager risico op ziekenhuisopname voor ritmeproblemen, maar oorzaak en gevolg zijn niet voldoende bewezen." Mensen met (een grote kans op) hartritmestoornissen hoeven koffie niet te laten staan, maar "het onderzoek betekent niet dat mensen koffie moeten drinken om hartritmestoornissen te voorkomen."

Griekenland verlaagt salaris publieke sector

De Griekse overheid heeft vandaag een nieuw bezuinigingspakket aangekondigd. De salarissen in de publieke sector zullen worden verlaagd en het BTW-tarief zal worden verhoogd.

Het nieuwe bezuinigingspakket bestaat volgens een overheidsfunctionaris uit een verhoging van de BTW van 19 naar 21 procent, een verlaging van de salarissen in de publieke sector met twaalf procent en een bevriezing van de ambtenarenpensioenen dit jaar. Daarnaast zullen de ambtenaren niet langer een veertiende maand ontvangen.

De totale besparingen zullen volgens de functionaris meer dan vier miljard euro bedragen.

Mogelijk opnieuw stemmen in Amsterdam Zuidoost

De verkiezingen in Amsterdam Zuidoost moeten mogelijk worden overgedaan. In het stadsdeel is de naam van VVD-lijstduwer Eric van den Burg door een fout weggevallen. De stembureaus wijzen mensen op de fout, maar ze kunnen nu nog niet op Van den Burg stemmen. Er komen vanmiddag nieuwe stembiljetten.

Op de nieuwe stembiljetten staat de naam van de VVD'er, die voor de gemeenteraad lijsttrekker van de partij is, wel. Mensen die per se op hem willen stemmen, moeten terugkomen als de nieuwe biljetten geleverd zijn.

Volgens een woordvoerder van de Dienst Persoons- en Geo-informatie is de oorzaak van de fout nog niet bekend. Het oplossen van het probleem is op dit moment volgens de zegsvrouw belangrijker dan het achterhalen van de oorzaak.

Of de fout inderdaad betekent dat mensen in het stadsdeel opnieuw naar de stembus moeten, wordt volgende week donderdag bekend. Dan moeten de nieuwe deelraadsleden hun geloofsbrief aanbieden aan de zittende raadsleden. Bij die gelegenheid wordt besloten of de deelraad de fout een nieuwe stembusgang waard vindt.

Conflict homo's en RK-kerk bijgelegd

Homo's mogen ook ter communie gaan. Dat zijn het kerkbestuur van de Sint-Jan in Den Bosch en homobelangenorganisaties volgens hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol overeengekomen.

Voorwaarde is wel dat zij geloven in de "waarachtige aanwezigheid van het lichaam van Christus, in de heilige communie en leven in eenheid en overeenstemming met Christus en de kerk". Over een 'correcte beleving van de seksualiteit' wordt in een verklaring van de kerk die op de website van de Gay Krant is gezet niets gezegd.

Het kerkbestuur en de homo-organisaties waren vandaag in gesprek vanwege een incident in Reusel. Pastoor Luc Buyens weigerde een prins carnaval de communie omdat die homoseksueel is. Twee zondagen geleden bezochten homo's daarom de ochtendmis in Reusel. De communie werd toen op aanraden van bisschop Antoon Hurkmans helemaal niet uitgereikt.

De bisschop zei dat homo's, net als hertrouwde mensen, niet ter communie mogen gaan. Daarop bezochten honderden homo's en sympathisanten zondag de ochtendmis in de Sint-Jan. Het bisdom reikte ook hier geen communie uit en ging in op wat een 'correcte beleving van de seksualiteit' zou zijn, waarop tientallen homo's boe-roepend de kerk verlieten.

COC Nederland riep homo's op de kerk in Den Bosch de komende zeven weken te blijven bezoeken. Die oproep is nu van de baan, zegt Krol. Dat komt niet doordat de kerk heeft toegegeven. "We hebben gemerkt dat grote groepen buiten onze achterban dit willen aangrijpen om de mis te verstoren. We gaan niet door met een actie waar we geen controle op hebben."

De homo's blijven met de kerk in gesprek. "We willen dit soort situaties in de toekomst voorkomen", legt Krol uit. "Overigens spelen deze problemen niet alleen bij de katholieke kerk. Met de islam hebben we ook nog een appeltje te schillen."

DC-duel Chili-Israël begint dag later

Aankomend weekend is de wedstrijd in de Davis Cup tussen Chili en Israël in de eerste ronde van de Wereldgroep. De wedstrijd zou aanvankelijk vrijdag van start gaan, maar op verzoek van Israël wordt dit een dag later. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

De Israëlische ploeg vroeg om uitstel omdat het, door transportproblemen na de aardbeving in het Zuid-Amerikaanse land, veel later dan gepland is aangekomen in Chili. Chili liet eerder al weten dat het de wedstrijd liever uitstelt omdat zij met dezelfde problemen kampen.

Automobilist rijdt in op hoogzwangere vrouw

Een automobilist is gisteren in Den Haag expres ingereden op een hoogzwangere vrouw. Ze liep volgens de politie rond 8.30 uur op de Kiwistraat. Op dat moment zou een kleine auto hard achteruit zijn gereden in haar richting. Omdat de bestuurder haar waarschijnlijk niet zag, zette ze zich met haar handen af tegen de auto. Zo kon ze de auto in eerste instantie ontwijken.

Toen ze naar de bestuurder gebaarde, keek hij haar boos aan. Omdat de man aanstalten maakte om uit te stappen, liep de vrouw snel verder. Daarna hoorde ze piepende banden, waarop ze van achteren werd aangereden.

De auto reed over haar voet. De bestuurder keek de vrouw nog eens aan en ging er vervolgens snel vandoor. De politie vermoedt dat hij in een Nissan Sunny of Toyota Starlet reed en zoekt getuigen.

Zaakwaarnemer Dembélé: "Nederlandse competitie uitgesloten"

De kans dat Moussa Dembélé de overstap maakt naar Ajax is zeer gering. De Belg wordt in Amsterdam genoemd als de eventuele opvolger van Luis Suárez. Het lijkt er op dat Dembélé inzet op een vertrek naar het buitenland.

Patrick Vervoort, de zaakwaarnemer van de Belgische aanvaller, verklaarde dat hij niet verwacht dat de speler van AZ zal verkassen naar Amsterdam. "De Nederlandse competitie is normaal gesproken uitgesloten", reageerde Vervoort. In een eerder stadium was er vanuit Italië interesse voor Dembélé. Fiorentina werd genoemd als mogelijke nieuwe werkgever.

De kans dat Dembélé na dit seizoen uit Alkmaar vertrekt lijkt aannemelijk. De begaafde Belgische aanvaller zit in een dip en lijkt toe aan een nieuwe uitdaging.

Soltani hoeft niet te rekenen op contractverlenging

Karim Soltani hoeft niet te rekenen op een langer verblijf bij ADO Den Haag. De aanvaller kon in een eerder stadium een contractverlenging ondertekenen, maar weigerde toen. Nu lijkt hij erop terug te komen, maar is hij te laat.

Soltani is momenteel bezig aan zijn tweede en vermoedelijk laatste seizoen bij ADO. Voormalig technisch directeur André Wetzel legde hem een contractverlenging voor, maar Soltani twijfelde destijds. Nu zijn contract over enkele maanden afloopt, lijkt hij toch bij te willen tekenen. "Ik heb ook gelezen dat Karim wil blijven", vertelt Raymond Atteveld, ook verantwoordelijk voor het technisch beleid, aan VI. "Daar kan ik weinig mee."

Atteveld geeft te kennen dat er op korte termijn niet gepraat wordt met de buitenspeler. "Hij wilde een paar maanden geleden verder kijken. Prima hoor. Maar op dat moment besloten wij om datzelfde te doen. We zijn best tevreden over Karim, maar we zijn niet van plan binnenkort met hem rond de tafel te gaan."

Autofoldertjes

Toegegeven, je moet een beetje een auto nerd zijn wil je dit leuk vinden, maar Autoweek heeft een heel archief online gezet met allerlei oude autofoldertjes. Van Aixam tot Yugo, alle merken staan er met een of meer foldertjes. Erg leuk, maar nogmaals je moet een beetje een auto nerd zijn.

Enig minpunt is dat je een autoweek account moet hebben, maar goed, een spam email adresje hebben we allemaal wel, en het is gratis.

Campos Meta wordt Hispania Racing

Net voor de start van het nieuwe seizoen heeft Campos Meta zijn naam gewijzigd. De Spaanse renstal, die zijn debuut maakt in de Formule 1, zal als nieuwe naam Hispania Racing dragen. Dat maakte teammanager Colin Kolles vandaag bekend.

"Deze nieuwe naam staat voor de wedergeboorte van onze formule 1-ambities. Ook benadrukt dit de enorme inspanningen die we achter de schermen hebben gedaan om op 14 maart in Bahrein een succesvol debuut te kunnen maken," aldus Kolles.

Vorige maand nam de Spaanse zakenman José Ramón Carabante de noodlijdende renstal over van oprichter Adrián Campos. Het team is nog op zoek naar een tweede coureur naast Bruno Senna.

[upd] Debat zonder Wilders bij P&W

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart 2010 organiseert het praatprogramma Pauw & Witteman (NPS/VARA) vanavond een live debat vanuit de Melkweg in Amsterdam. De uitzending zal plaatsvinden om 23:05 op Nederland 1.

Dit keer zullen Wouter Bos (PvdA), Pieter van Geel (CDA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Agnes Kant (SP) elkaar het leven zuur maken.

Geert Wilders (PVV) zal vanavond niet aanwezig zijn bij het debat dat geleid zal worden door de presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman. Dat zijn volgens Wilders namelijk "verschrikkelijke mensen", aldus de PVV-leider in een interview met de Playboy.

Update 12:22
Femke Halsema heeft het debat gewonnen. Dit concluderen deskundigen van het Nederlands Debat Instituut na het analyseren van haar optreden. De GroenLinks-leider bleek vooral tijdens het thema integratie het meeste in staat regie te nemen en het debat naar de inhoud te sturen.

De strategie van Wouter Bos, die in voorgaande debatten goed werkte, was gisteren minder effectief. Volgens Stichting KijkOnderzoek keken gisteren 1,1 miljoen mensen live naar het debat.

Bekijk via de P&W-site het debat terug.


Geen Geert Wilders bij Peacock & Whiteman

[Upd] FOK! Formule 1-manager 2010 gelanceerd!

Hij is er weer: de (vernieuwde) FOK! Formule 1-manager! Weer als vanouds met een team van twee coureurs, een chassis en een motor. Daarmee kun je punten halen voor de plek waarop die onderdelen in het echt zijn geëindigd. Voor die punten krijg je geld, waarmee je je team weer kunt verbeteren.

We hebben dit jaar echter een nieuwe feature: de onderdelen gaan variëren in waarde, al naar gelang ze beter of slechter gepresteerd hebben in een raceweekend! Als een onderdeel veel punten heeft gehaald, gaat het in waarde omhoog en wordt het lastiger dit onderdeel aan te kopen. Maar blijft een onderdeel onder het aantal van 60 punten in één raceweekend, dan wordt het goedkoper. Wel zit er een maximum en minimum aan de waarde.

Kun je niet wachten om aan de FOK! Formule 1-manager deel te nemen? Schrijf je dan snel in! De eerste ronde begint op vrijdag 12 maart 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot willen we je komend seizoen veel succes wensen. En uiteraard ook veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!


Update 3 maart

Zoals je gemerkt hebt is de Formule 1-manager enkele dagen niet te bereiken geweest. Er bleek een probleem te zijn met de verandering van prijzen van de onderdelen. Dit is nu opgelost, maar heeft als consequentie dat iedereen zich opnieuw in moet schrijven.

In het spelconcept zijn ook enkele wijzigingen aangebracht, want je krijgt nu als tegemoetkoming voor de verwachte moeilijkheden met het stijgen en dalen van de waarde van onderdelen een hoger budget om je team samen te stellen. Namelijk 150 miljoen euro in plaats van 140 miljoen. Daarnaast krijg je per punt dat je met je team behaalt nu 19.000 euro in plaats van 18.000, zodat je sneller en makkelijker een beter team samen kunt stellen.

We wensen je veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!



Nog een paar opmerkingen vooraf:


Het zal je vast opvallen, maar in je teammanagementpagina staat een veld waar de banden nog genoemd worden. Die doen uiteraard niet mee en hoef je niet te vullen. Er komt zo snel mogelijk een goed veld voor in de plaats.

Verder ben je wellicht gewend vanuit de FOK! Voetbalmanager dat er plaatjes getoond worden als je een onderdeel selecteert, maar hier (nog) niet. Dat zal ook zo snel mogelijk ingevuld worden, dus wees niet verbaasd als er ineens een plaatje verschijnt bij een onderdeel dat er eerst nog geen had. Het zal een voor een in de code worden ingevuld.

Omdat het ontbreken van plaatjes geen belemmering vormt voor het gebruik van de FOK! Formule 1-manager wilden we niet langer wachten met de lancering!

 

Kramer, Tuitert en Sauerbreij krijgen een lintje

Sven Kramer, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij, allen goed voor goud bij de Olympische Winterspelen in Vancouver, zijn vanmorgen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Het bijbehorende lintje werd vanmorgen in de Ridderzaal opgespeld door demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Ireen Wüst won in Vancouver goud op de 1.500 meter. Zij werd al in 2006 onderscheiden na haar olympische titel op de 3.000 meter bij de Spelen in Turijn.

Oranje nog steeds derde op FIFA-ranglijst

Op de nieuwste editie van de FIFA-wereldranglijst is Griekenland van de twaalfde naar de tiende plaats gestegen. Het Nederlands elftal staat nog altijd derde achter koploper Spanje en Brazilië.

In de top tien deden zich verder kleine verschuivingen voor. Duitsland (nu vijfde) en Portugal (zesde) wisselden van positie net als Engeland (achtste) en Argentinië (negende). Egypte, dat eerder dit jaar de Afrika Cup won, zakte van de tiende naar de zeventiende plek.

Kameroen staat van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase van het WK in Zuid-Afrika het hoogst. Het Afrikaanse land bezet de 20e plaats. Denemarken zakte zeven plekken is is nu 33e en Japan staat op de 46e plaats.

'Orgaan weghalen voor donor sterft'

De medische wereld moet serieus overwegen of het mogelijk moet zijn bij opgegeven donoren organen weg te nemen vlak voordat ze sterven. Er zouden op die manier meer nieren "van optimale kwaliteit" beschikbaar komen, waardoor de wachtlijst zal krimpen.

Deze mening geven twee artsen van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) vandaag in het jongste nummer van het artsenblad Medisch Contact. De twee, Erwin Kompanje en Yorick de Groot, noemen het zelf een "zeer controversieel voorstel" dat door veel vakbroeders "intuïtief" zal worden afgewezen.

Op dit moment wordt na het staken van een behandeling (meestal het uitschakelen van de beademing) enige tijd gewacht totdat een orgaan wordt weggenomen. Volgens de twee artsen van EMC gaan organen in die periode achteruit in kwaliteit en komt het in de helft van de gevallen niet meer tot een orgaandonatie.

Australiër beveiligde huis met nepbommen

De politie van het Australische Sydney heeft explosieven gebruikt om bommen te laten ontploffen die in en rondom het huis van een overleden man lagen. De bommen bleken echter nep. Dat heeft de politie vandaag gezegd.

De 69-jarige man, een kluizenaar die vorige week in het ziekenhuis overleed, plaatste meer dan vijftig 'bommen'. Waarschijnlijk deed hij dat om mensen af te schrikken, zei politiechef Gavin Dengate.

De politie was gealarmeerd door vrienden van de man die na zijn dood het huis moesten leegruimen en toen de 'bommen' hadden zien liggen. Omwonenden werden geëvacueerd, waarna het explosievenopruimingsteam robots naar binnen stuurde die zes exemplaren onklaar maakten. Ze bleken nep, evenals de andere tientallen 'bommen' die werden aangetroffen.

"Ik geloof niet dat hij iemand wilde verwonden", zei Dengate. "Hij was een kluizenaar en dat wilde hij blijven."

Een bloeddorstige Roodkapje

American James McGee is zijn carrière begonnen bij iD Software en heeft meegewerkt aan titels zoals Doom en Quake. Na een periode bij o.a. Electronic Arts en een aantal projecten zoals American McGee's Alice en American McGee's Grimm heeft hij in 2007 een eigen studio opgericht met de naam Spicy Horse. Met een aantal concept art afbeeldingen wil McGee de aandacht vestigen op een game van zijn studio waar hij dolgraag een publisher voor zou vinden. RED is de titel en de game is gebaseerd op het bekende sprookje van Roodkapje, maar dan wel met een bloediger tintje en aan de concept art te zien ook meer dan een enkele wolf.

Hij heeft al aangegeven om deze maand op de Games Developer Conference in San Francisco te gaan proberen om een publisher te strikken. Wat denken jullie, heeft McGee hier een mogelijke topper in handen?

RED

 

RED concept

Cabañas uit ziekenhuis

Salvador Cabañas heeft het ziekenhuis in Mexico Stad verlaten. De Paraguayaans international, die eind januari in een bar in zijn hoofd werd geschoten, gaat naar een speciale kliniek om daar verder te herstellen. Specialisten spreken van een spectaculair herstel, maar durven nog niet te zeggen of de 29-jarige aanvaller ooit weer op een voetbalveld kan staan.

Cabañas werd op 25 januari om onduidelijke redenen neergeschoten in een bar in de Mexicaanse hoofdstad, waar hij uitkomt voor Club América. Chirurgen durfden niet het risico te nemen om de kogel uit het hoofd van de aanvaller te verwijderen, maar desondanks verliep het herstel voorspoedig. Twee weken geleden mocht Cabañas de intensive care in het ziekenhuis al verlaten.

De verdachte van de schietpartij werd kort na het incident opgepakt. Ook de eigenaar van de bar zit voorlopig vast.

Schorsing Slijngard geschrapt

De beroepscommissie van de KNVB heeft de schorsing van Spartaan Donovan Slijngard voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk geschrapt. Dit maakte Sparta vandaag bekend.

Twee weken geleden, in de wedstrijd tegen VVV-Venlo werd de linksback met rood van het veld gestuurd omdat hij volgens scheidsrechter Kevin Blom een grove tackle had gemaakt. De aanklager betaald voetbal en de tuchtcommissie wilden Slijngard voor drie duels schorsen. De beroepscommissie sprak Slijngaard echter vrij.

Miljard schade door noodweer in Frankrijk

De storm die in het afgelopen weekeinde over Europa trok, heeft in Frankrijk voor circa een miljard euro schade aangericht. Deze schatting van verzekeraars stond vandaag in het dagblad Le Figaro.

De storm werd Xynthia genoemd en veroorzaakte in Frankrijk de dood van 52 mensen. Twee mensen worden nog steeds vermist. Het zwaarst getroffen gebied, in de westelijke departementen Vendée en Charente-Maritime, is uitgeroepen tot rampgebied. Dat maakt de uitkering van schadevergoedingen makkelijker. De regering heeft de verzekeringsmaatschappijen opgeroepen claims snel en coulant af te handelen.

Meer vakanties gevierd in Nederland

Nederlandse bungalowparken en kampeerterreinen hebben vorig jaar meer gasten gehad. De omzet van de parken steeg met vier procent, de sterkste groei sinds 2002, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van april tot en met september, de belangrijkste periode, boden de bungalowparken, groepsaccommodaties en campings onderdak aan 7,8 miljoen mensen. In 2008 was dat aantal nog iets meer dan zeven miljoen.

Al jaren komt ongeveer tachtig procent van de gasten uit Nederland. Door de crisis vieren meer mensen vakantie in eigen land, maar het percentage is gelijk gebleven doordat ook uit het buitenland meer gasten komen.

Cavendish onzeker voor Milaan - San Remo

Mark Cavendish won vorig jaar Milaan-San Remo door in de finale Heinrich Haussler te achterhalen. Toch weet de renner van Team Columbia nog niet of hij ook dit jaar aan de start van de Italiaanse voorjaarskoers zal staan.

Cavendish twijfelt door zijn zwakke start van dit seizoen of hij bij de Italiaanse klassieker mee kan doen om de prijzen. "We zullen een beslissing nemen na Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico", aldus Rolf Aldag, ploegleider van Columbia.

Mocht Cavendish niet aan de start staan van Milaan - San Remo, dan heeft Team Columbia nog een troef met sprinter André Greipel die al zesmaal dit seizoen winnend over de finish kwam.

Bobsleeër Van Calker in tegenaanval

Na een week een "hele strontkar" over zich heen te hebben gekregen, vindt bobsleeër Edwin van Calker het wel voldoende. De piloot van de Nederlandse twee- en viermansslee is het zat sportief en privé op een nare wijze besmeurd te worden na zijn beslissing de wedstrijd in de grote slee op de Olympische Spelen te schrappen.

"Mijn besluit is voor alle betrokken partijen verschrikkelijk geweest, maar nog het meeste voor mezelf en mijn team", reageert de bobsleeër op alle negatieve uitspraken die over hem zijn gedaan. "Ik sta nog steeds honderd procent achter mijn beslissing. Er wordt nu echter vreselijk op de man gespeeld." Van Calker twijfelde na de tweemanswedstrijd- die hij met Sybren Jansma teleurstellend als veertiende afsloot - wat hij moest doen. Die twijfels sprak hij intern ook uit. "Door een engel ben ik steeds op vier ijzers beneden gekomen. De viermansslee is totaal anders, weegt 250 kilo zwaarder en gaat veel harder naar beneden. Door alles wat er in Whistler gebeurde, ben ik gaan twijfelen. Ik neem ook nog drie andere atleten mee naar beneden. Daarop heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen."

Sponsoren, de voorzitter van zijn eigen bond en andere partijen lieten zich vervolgens kwetsend uit over de noorderling. Hij was een angsthaas, geen topsporter. Een rondgang langs oud-piloten als Eline Jurg, Vincent Kortbeek, Rob Geurts, Johan Niemeijer en tal van oud-remmers leerde dat er toch wel enig begrip voor zijn besluit is. De conclusie: een piloot zonder zelfvertrouwen is op een bobbaan - en zeker die van Whistler waar voor het eerst in de geschiedenis snelheden van ver boven de 150 kilometer per uur werden gehaald - een gevaar voor zichzelf en zijn teamleden.

"Dan voelen sommige uitspraken van betrokkenen als een dolksteek in de rug." "Elke bobpiloot is in zijn leven ergens op een baan wel een keer voor dezelfde keuze komen te staan", zegt Van Calker. "Doorgaans los je het probleem wel op. Mij lukte dat in Whistler niet. We hebben jankend bij elkaar gezeten, iedereen heeft zijn zegje kunnen doen. Het heeft me echter niet op andere gedachten gebracht. We hebben vier jaar voor dat evenement getraind, als eerste Nederlandse mannen in een bobslee succes gehad. De teleurstelling was bij iedereen groot en bij mezelf misschien wel het grootst."

Van Calker geeft toe dat hij het mentale aspect na een zware crash een jaar eerder in het ijskanaal van Whistler heeft onderschat. "Er komt veel op de schouders van een piloot terecht. In het verleden zijn jongens daardoor ook afgehaakt. Ik had dat onderdeel beter kunnen en moeten aanpakken. Ik heb wel een gesprek gevoerd, maar structureel behoorde mentale begeleiding niet tot ons programma. Als ik na die crash in Whistler helemaal had vastgezeten, was ik daar trouwens niet meer van start gegaan. Ik heb de signalen dat het niet goed zat kennelijk genegeerd." Inmiddels heeft Van Calker wel externe hulp ingeroepen om alles op een rijtje te krijgen. "Bobsleeën is in Nederland een hele kleine sport. Ik laat me niet veroordelen door mensen die er geen verstand van hebben."

Sherlock Holmes naar Nintendo DS

Ontwikkelaar Frogwares en uitgever Focus Home Interactive hebben een nieuwe Nintendo DS-game voor speurneuzen aangekondigd. In 'Sherlock Holmes and the Mystery of Osborne House' moet de beroemde Engelse detective het koninklijk huis een handje helpen.

Wanneer de gynaecologische rapporten van koningin Victoria worden gestolen, is de koninklijke familie van Engeland natuurlijk in rep en roer. De familie besluit om Holmes de leiding te geven over de zaak, en nu is het aan de speler van deze game om het probleem op te lossen.

Met behulp van je logische denkwerk en observerende kwaliteiten dienen raadsels en puzzels opgelost te worden. Wanneer je kunt puzzelen in 'Sherlock Holmes and the Mystery of Osborne House' is nog niet bekendgemaakt.

Sherlock Holmes naar Nintendo DS
Sherlock Holmes naar Nintendo DS (Foto: Novum)

Film: Chloe

Na het zien van een nogal suggestief berichtje op zijn mobieltje heeft gynaecoloog Catherine (Julianne Moore) het vermoeden dat haar jongensachtige, frequent flirtende echtgenoot David (Liam Neeson) haar bedriegt. Dat ze onzeker is over haar in haar ogen tanende looks en het feit dat David docent is en dientengevolge vaak mooie studentes treft, maakt Catherines achterdocht alleen maar groter. Als ze in een restaurant het hoertje Chloe (Amanda Seyfried) ontmoet, besluit Catherine na aanvankelijke aarzeling om er via haar achter te komen of haar man tot vreemdgaan in staat is. Ze stuurt Chloe op hem af met de opdracht te kijken wat hij doet als zij zich aan hem aanbiedt. Chloe's motieven om hieraan mee te werken zijn onduidelijk. Wel duidelijk is dat Catherine Chloe niet onder controle heeft...

Poster

Turkse familie zet ziekenhuis op stelten

Een turkse familie heeft maandag in het Vlietlandziekenhuis in Schiedam personeel bedreigd en met meubilair gegooid. De 25-koppige familie wilde op de intensive care-afdeling afscheid nemen van een overleden familielid, maar het ziekenhuis was het daar niet mee eens. De politie moest ingrijpen om escalatie te voorkomen.

Volgens de zegsvrouw is de ic niet bedoeld voor afscheid en zeker niet met zo'n grote familie. Andere patiënten en medewerkers zouden last hebben gehad van de drukte. Om die reden werd voorgesteld het lichaam, zoals gebruikelijk, te verplaatsen naar het mortuarium, waar wel gelegenheid is tot afscheid nemen.

De familie wilde daar niets van weten en bedreigde ziekenhuismedewerkers en gooide met meubilair. Niemand raakte gewond en de schade viel volgens het ziekenhuis mee. De politie was snel ter plaatse om de familie tot kalmte te manen. Uiteindelijk is niemand aangehouden.

Het ziekenhuis zegt begrip te hebben voor de emoties die komen kijken bij een sterfgeval, maar vraagt ook om begrip van de familie. "Zij moeten begrijpen dat we ons werk doen en dat ze ons niet op zo'n manier kunnen bejegenen."

Bezoekers van het ziekenhuis kunnen gele of rode kaarten krijgen bij ongepast gedrag, maar of dat nu ook gebeurt is nog niet bekend. "Normaliter zijn die kaarten bedoeld om incidenten te voorkomen." Het ziekenhuis heeft geen plannen om met de familie in gesprek te gaan over het incident.

Dergelijke incidenten gebeuren volgens de zegsvrouw in elk ziekenhuis wel eens. Zij heeft niet de indruk dat er sprake is van een toename. "Het zijn nog steeds incidenten. We zitten hiermee al drie of vier jaar op hetzelfde niveau."

Geen Mario of Zelda op Facebook

Nintendo staat een beetje bekend om hun behouden houding ten opzichte van het internet, maar ze staan nog meer bekend om de bescherming van hun belangrijkste karakters. Waarbij een heleboel mensen zich afvragen of ze daar niet te ver ingaan.                            

Het zal je niet ontgaan zijn dat Microsoft aan het experimenteren is met Facebook-games en daarop heeft de Amerikaanse sales en marketing afdeling van Nintendo gelijk gereageerd door te zeggen dat Ninteno niets in die richting van plan is. Cammie Dunaway van Nintendo meldde op VentureBeat: “Mario en Zelda zijn belangrijke geheime wapens van Nintendo. Zo belangrijk dat wij er zorg voor dragen dat je ze nooit op andere platforms zult gaan zien. “

Het is de vraag of dit wel zo verstandig is. Een Facebook-game kan relatief gemakkelijk gebruikt worden als reclamecampagne en dergelijke. Nintendo lijkt er de gewoonte van te maken actuele ontwikkelingen enigszins te negeren en zich alleen te concentreren op hun eigen uitvindingen. Zal dat ze nog een keer de das omdoen?

Sneijder zal niet zeuren bij geen basisplek bij WK

Wesley Sneijder is al geruime tijd zeker van een basisplek bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Internazionale heeft gezegd dat hij geen stampij zal maken mocht het gebeuren dat hij tijdens het WK voetbal komende zomer bij bondscoach Bert van Marwijk op het tweede plan zal geraken.

"Natuurlijk wil ik spelen, maar als de bondscoach een andere beslissing neemt, moet je niet gaan zeuren," aldus Sneijder in Het Parool. "Als het WK begint, moet ik zorgen dat ik er klaar voor ben. Natuurlijk wil ik spelen, maar als de bondscoach een andere beslissing neemt, moet je niet gaan zeuren. Het zou sportief gezien een enorme tegenvaller zijn, maar als je dat niet kunt accepteren, kun je beter thuisblijven."

'Woods slaat weer tegen een golfbal'

Tiger Woods heeft zijn golfclubs weer uit de kast gepakt. Volgens een bron die dichtbij de Amerikaanse vedette staat, is Woods voorzichting in training gegaan. Woods besloot in december voorlopig te stoppen met golfen nadat bekend was geworden dat hij diverse buitenechtelijke affaires had. De zaak kwam aan het rollen toen Woods een bizar auto-ongeluk had gehad in zijn eigen voortuin.

De beste golfer ter wereld, die veertien keer een Major won, betuigde twee weken geleden ten overstaan van zijn vrouw Elin, familie, vrienden en sponsors openlijk spijt van zijn ,,onverantwoordelijke en egoïstische gedrag''. Woods vertelde therapie te volgen om van zijn seksuele driften af te komen.

Een bron verklaarde dinsdag dat Woods nog steeds hard aan het werk is om zijn huwelijk te redden. ,,Maar hij heeft ook al wat ballen geslagen en werkt aan zijn fysieke gesteldheid.'' De 34-jarige Woods heeft al aangegeven terug te keren op de Tour. Hij wilde echter geen datum noemen.

Nachtelijke verkiezingen Groningen slaan beter aan

De nachtelijke gemeenteraadsverkiezingen hebben vannacht in Groningen veel meer kiezers getrokken dan in Den Haag. In Groningen stemden achthonderd mensen tussen middernacht en 02.30 uur. In Den Haag brachten tot 02.00 uur ruim 250 inwoners een stem uit, laten de gemeenten weten.

Om meer jongeren naar de stembus te lokken, hebben Rotterdam, Groningen en Den Haag een feest georganiseerd. Mogelijk werden in Groningen meer stemmen uitgebracht omdat daar al tijdens het feest kon worden gestemd. In Den Haag kon dat pas na het feestprogramma. In Groningen trok het feest 2200 bezoekers, in Den Haag twaalfhonderd. Van Rotterdam zijn nog geen cijfers bekend.

In Groningen bracht burgemeester Peter Rehwinkel vlak na middernacht als eerste zijn stem uit. In Den Haag werd na een feest op de Grote Markt de eerste stem uitgebracht door ADO-voetballer Lex Immers. Zijn stem werd in ontvangst genomen door burgemeester Jozias van Aartsen.

Diaz en Timberlake samen in komedie

Justin Timberlake en Cameron Diaz zullen samen te zien zijn in de komedie 'Bad teacher'. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. De casting is opvallend, aangezien Diaz en Timberlake meer dan drie jaar lang een stelletje geweest zijn. De popster en de actrice waren van voorjaar 2003 tot en met eind 2006 samen.

Het is nog niet bekend wat Justin's nieuwe vriendin Jessica Biel ervan vindt dat haar man met zijn ex in een film gaat spelen. Met haar heeft de popzanger sinds voorjaar 2007 een relatie. Ook is het nog niet duidelijk of Timberlake en Diaz in 'Bad Teacher' ook liefdesscènes met elkaar moeten spelen.

In 'Bad Teacher' zullen de voormalige geliefden twee onderwijzers spelen. Cameron Diaz speelt een matige lerares, die gedumpt wordt door haar vriend. Vervolgens wordt zij jaloers op een collega van haar, die een relatie heeft met de leukste leraar van de school. Deze populaire onderwijzer zal worden gespeeld door Timberlake. Ook komiek Jason Segel zal in de film te zien zijn, evenals actrice Lucy Punch. Regie is in handen van Jake Kasdan. Wanneer de film uit moet komen is nog niet bekend.

Diaz en Timberlake samen in komedie
Diaz en Timberlake samen in komedie (Foto: Novum)

Film: Invictus

'Fussbal ist Fussbal, politik ist politik', aldus Ernst Happel. Deze voetbaltrainer behaalde met Feyenoord in 1970 als eerste Nederlandse voetbalclub de Europcup I voor landskampioenen. Je kan zijn uitspraak interpreteren dat sport en politiek niets met elkaar te maken hebben. Invictus bewijst het tegendeel. Sport en politiek kunnen wel degelijk elkaar overlappen voor een hoger doel. Nelson Mandela droomt van een natie waarin blank en zwart gemoedelijk naast elkaar kunnen leven. Het nationale rugbyteam van Zuid-Afrika versnelt dit proces door in 1995 wereldkampioen rugby te worden in eigen huis. Sport verbroedert, ook in Zuid-Afrika.

Klassiekers naar het witte doek

Van diverse franchises zijn er de laatste jaren al films gemaakt, veelal met wisselend succes. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Streetfighter, Mortal Kombat, Tomb Raider en Postal om er maar een paar te noemen. Lang niet alle films zijn goed ontvangen maar de verschillende filmstudio's lijken toch nog steeds brood te zien in films die gebaseerd zijn op games. De laatste trend lijkt nu te zijn om de echte oude klassiekers te verfilmen.

Zo heeft Universal Studios vorig jaar de rechten gekocht om een film te kunnen maken van Asteroids. Matthew Lopez is verantwoordelijk voor het script en Lorenzo di Bonaventura, de producer van o.a. de film GI Joe: The Rise of Cobra, zal de film regisseren. Asteroids is in 1979 door Atari uitgebracht en het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te halen door met met je ruimteschip rond te vliegen en asteroïden en andere ruimteschepen neer te schieten.

Missile Command is een tweede klassieker waarvan we wellicht over niet al te lange tijd een versie in de bioscopen kunnen verwachten. Fox Studios is namelijk in gesprek met Atari om de rechten van de game, die voor het eerst op de Atari 2600 verscheen, over te nemen. Ook Missile Command bevat net als Asteroids genoeg elementen om er een spetterende science-fiction film van te maken. 

Daarmee is het echter voorlopig nog niet gedaan. Iedereen kent vast Space Invaders wel. De game waarin je in je eentje achter een drietal bunkers verschuilt en tientallen buitenaardse wezens neer moet knallen voordat ze de grond raken. Warner Bros. probeert momenteel om van Taito daar de rechten voor een film van te verkrijgen.

De vraag rijst in hoeverre er van deze klassiekers een goede film gemaakt kan worden. Zal het een voordeel zijn dat de games zelf simplistisch zijn, zodat er makkelijk een goed verhaal van geschreven kan worden? Of zijn dit soort projecten gedoemd te mislukken, zodat we alleen maar films krijgen waarin een paar ruimteschepen, aliens en asteroïdes te zien zijn? Voor Asteroids zou onderstaande cast en script misschien wel eens waarheid kunnen worden....

Asteroids Film

 

INT. OVAL OFFICE - DUSK, WHITE HOUSE CHIEF OF STAFF
"Mr. President, I'm sorry to interrupt this meeting."

- The PRESIDENT puts down his copy of "Maxim."

 PRESIDENT
"This had better be good, Johnson."

 WHITE HOUSE CHIEF OF STAFF
"Your eminence, the planet is in grave danger. From... asteroids."

 PRESIDENT
"Are they hurtling towards the earth? What if they only took out France? Would that really be a big deal?"

 WHITE HOUSE CHIEF OF STAFF
"Actually, sir, they're floating around aimlessly. Very, very slowly."

 PRESIDENT
"Enough is enough! I want these motherf--g asteroids out of their motherf--g geosynchronous orbit!"

 - INT. FARMHOUSE IN INDIANA - NIGHT

 WIFE (shrewishly)
"I just don't see why you've gotta go off and shoot them there space rocks. Your life is here. In this farmhouse. In Indiana."

 JOE BOB
"Dammit, Maggie, that's exactly what it's about. Making a better life for you and me. And Joe Bob Jr. A life free of... of asteroids."

 WIFE
"Those asteroids never hurt anybody! All they do is sit there peaceful-like and float around very slowly!"

 JOE BOB
"Dammit, Maggie, if our President says we have to shoot the rocks, that means we have to shoot the rocks. You don't want our neighbors reporting us as Communists."

 WIFE
"We'd never work in Hollywood again."

 - EXT. OUTER SPACE - NIGHT? DAY? NOT SURE

- PEW PEW PEW of lasers firing. Loud BANGS as rocks break apart.

 JOE BOB
"Dammit, Tully, what did I tell you? Don't shoot them danged big asteroids until I've finished shooting all of the smaller ones that came out of the first big asteroid!"

 TULLY
"Hey, if you can't handle the heat, get out of the kitchen, old man!"

 PEET
"White Squad, we've got unidentified bogey in the lower right hand corner of the screen."

 JOE BOB
"Sweet mother of God. What is that thing?"

 TULLY
"That ain't no rock."

 PEET
"Looks like a... flying saucer."

 - PEW PEW PEW.

 TULLY
"Incoming fire! Oh my God, it's right on me! Backup!"

 PEET
"We can't help you! You're all the way on the other side of the screen!"

 - JOE BOB turns his ship backwards, and fires a bullet in the opposite direction. PEET and TULLY watch their viewscreens to see the bullet leave one side of the screen, then wrap around and destroy the saucer on the other.

 JOE BOB
"Looks like this old dog still knows some new tricks."

 PEET
"Behind you!"

 - A large ASTEROID, played by William H. Macy, bears down on JOE BOB. Eyes widening, he frantically presses the Hyperspace button and disappears.

 TULLY
"Joe Bob? JOE BOB!"

 - A single tear drips down his cheek

 

Aids belangrijkste doodsoorzaak vrouwen

Aids is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak en ziekte onder vrouwen in de leeftijd tussen 15 en 49 jaar. De VN-organisatie Unaids heeft gisteren een vijfjarenplan gelanceerd om dit tij te keren. Een belangrijk onderdeel van het plan vormt een campagne die beoogt geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen. De zangeres Annie Lennox is het boegbeeld van de campagne.

Volgens Unaids-directeur Michel Sidibe is het merendeel van de huidige hiv-preventieprogramma's niet afgestemd op vrouwen en meisjes, terwijl aidsbesmetting juist onder vrouwen de afgelopen tien jaar dramatisch is toegenomen. Geweld tegen vrouwen -verkrachting en gedwongen prostitutie- vormt een van de hoofdoorzaken van de toename.

In Afrika ten zuiden van de Sahara is 60 procent van de hiv-patiënten vrouw. In zuidelijk Afrika hebben vrouwen in de leeftijd tussen 15 en 24 jaar drie keer zo veel kans om met aids te worden geïnfecteerd als mannen van dezelfde leeftijd.

In Afrika worden ieder jaar vierhonderdduizend kinderen met hiv geboren, hetgeen betekent dat de moeders van die kinderen -vierhonderdduizend vrouwen in de vruchtbare leeftijd- niet op hiv waren gecontroleerd en er ook niet voor werden behandeld, zei Sidibe. Omdat daar verandering in moet komen komt Unaids met een vijfjarenplan. Het aantal hiv-besmettingen moet omlaag en er moeten specifiek op vrouwen gerichte preventie- en behandelingsprogramma's komen, aldus Sidibe.

Munsterman haalt uit naar eigen aanhang

De voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, heeft gisteren hard uitgehaald naar de eigen aanhang die Blaise N'Kufo en Bernard Parker tijdens de laatste duels van de club uitfloten.

"Waar zijn we verdomme mee bezig?", aldus de voorzitter van de club uit Enschede op de jaarlijkse supportersavond in de Grolsch Veste. Munsterman zegt dat hij verbaasd is over de kritische houding van de supporters. "We moeten met beide benen op de grond blijven staan", aldus Munsterman tegen TC Tubantia.

Al eerder haalde coach Steve McClaren uit naar de aanhang van Twente nadat zij applaus gaven bij een wissel van N'Kufo.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een stelende politieman en een matsende rechter.

Politiemensen hebben een voorbeeldfunctie. Juist zij! Het doet dan ook pijn aan mijn ogen als ik zeker twee keer per week een politieauto ondanks een stopverbod langdurig stil zie staan voor een afhaalturk, zodat de collega’s op kantoor lekker verse broodjes Döner kunnen nuttigen. Maar nóg erger is natuurlijk een stelende agent.

In Rotterdam. Daar jatte een agent in opleiding tientallen computers en toebehoren. Hij verpatste de handel op Marktplaats, en liep tegen de lamp. De rechter veroordeelde hem tot een opmerkelijk lichte straf. Drie maanden cel, daarnaast nog drie maanden voorwaardelijk plus een taakstrafje. Maar dat is nog niet alles:

Balkenende sluit PvdA niet uit

Premier Balkenende sluit de PvdA helemaal niet uit als regeringspartner. Dat misverstand zette hij gisteravond recht in het programma Moraalridders. In verschillende media was op basis van een interview bij RTL te lezen dat Balkenende oud coalitie-genoot Wouter Bos uitsluit. Maar Balkenende heeft daar niet gezegd dat hij de PvdA uitsluit, hij heeft alleen het woord 'ongeloofwaardig' in de mond genomen.

"Als twee partijen vaststellen dat er geen vertrouwen is. dan is de vraag of het geloofwaardig is om te zeggen na de verkiezingen ga je weer verder", aldus de premier.

Dat betekent volgens hem dus niet dat de PvdA niet meer met het CDA in één regering kan zitten. "Ik heb het niet gehad over uitsluiten, want het woord is aan de kiezer." CDA-fractieleider Pieter van Geel benadrukte gisteravond in een debat bij Pauw & Witteman nog een keer dat zijn partij niemand uitsluit.

Gerrard: "Rooney is de beste speler ter wereld"

Wayne Rooney draait een fenomenaal seizoen. De spits van Manchester United scoort in alle competities en wordt door de Engelsen gezien als de troef tijdens het WK in Zuid-Afrika. Ook Steven Gerrard denkt dat de aanvaller een cruciale speler wordt tijdens het mondiale eindtoernooi.

De Engelsen stuiten vanavond op Egypte tijdens een oefenwedstrijd. Aan de vooravond van dat treffen, werd Steven Gerrard gevraagd over de vorm van landgenoot Wayne Rooney. "Voor Engeland hoop ik dat Wayne zijn vorm tot medio juli kan volhouden", reageerde de Liverpool-captain. "Als hij deze vorm kan vasthouden, dan wordt hij een cruciale speler voor de Engelse ploeg."

Het belang van een scorende Rooney is duidelijk voor Gerrard. "Engeland heeft veel goede spelers, maar in de vorm waarin Wayne verkeert, is het vitaal dat we hem fit houden. In zijn huidige vorm is hij voor mij de beste speler ter wereld."

Ook hoopt Gerrard dat de Engelse ploeg zich focust op het WK en zich kan afsluiten voor de media, doelende op het conflict tussen John Terry en Wayne Bridge. "Spelers hebben een verantwoordelijkheid om te vergeten wat er geschreven wordt en zich te richten op wat er in het veld gebeurt."

Nissan roept ruim half miljoen auto's terug

De Japanse autofabrikant Nissan roept wereldwijd bijna 540.000 auto's terug naar de garage wegens problemen met het rempedaal en een defect aan de brandstofmeter. Dat heeft Nissan Motor vandaag bekendgemaakt.

Het gaat voornamelijk om auto's in de Verenigde Staten. Nissan is van plan om de rempedalen en brandstofmeters van een aantal trucks en kleine bedrijfsauto's te inspecteren en zo nodig te repareren. "Er zijn geen verwondingen of ongelukken gerapporteerd wegens deze kwesties", aldus Nissan.

Naomi Campbell gezocht voor mishandeling

De New Yorkse politie is naarstig op zoek naar supermodel Naomi Campbell nadat zij haar chauffeur gisteren zou hebben mishandeld. Dat meldde de BBC vanmorgen.

Campbell zou het hoofd van de 27-jarige bestuurder meerdere malen hardhandig tegen het stuurwiel hebben gebeukt en hem hebben geslagen, toen ze samen op weg waren van haar hotel naar de studio. Na het incident parkeerde de chauffeur de auto en waarschuwde de politie. Nog voordat deze arriveerde was het model echter verdwenen.

Over de aanleiding van het incident is niets bekend. Een woordvoerder van het 39-jarige model zegt dat er "geen overhaaste conclusies moeten worden getrokken" en dat Campbell "niet op de vlucht zou zijn en zij vrijwillig mee zal werken aan een verhoor".

Het is niet voor eerst dat Campbell's explosieve gedrag in opspraak raakt. In 2000, 2007 en 2008 werd het model al eens schuldig bevonden aan geweldpleging. Voormalig medewerkers van het model erkennen ook dat Campbell regelmatig last heeft van woede-uitbarstingen.

Developers twitteren over situatie Activision Infinity Ward

De hele commotie rond de situatie met betrekking tot Activision en Infinty Ward gaat ook andere developers niet in de koude kleren zitten. Veel concullega's leven mee met de werknemers van Infinity Ward en zijn benieuwd naar de uitkomst van heel dit verhaal. Twitter, een veelgebruikt medium om de buitenwereld te laten weten wat er speelt bij developers, staat intussen dan ook vol met berichten hierover. De meeste tonen bezorgdheid en verbazing. Een greep wat er zo allemaal te lezen is:

 

"Man. The goings on at Infinity Ward is just nuts."
-- Dave Feltham, Senior Designer, BioWare

"I hope they're all ok! I wish someone would saying something definitive about the situation,"
-- Megan Sawyer, Environmental Artist, Bethesda

"Man. I bet IW execs Vince and Alex (sic) feel like they just played their own game IRL. All the way to the end of the level only to get betrayed."

"IW falling apart? Way to go Activision, you just shot your cash cow. Dumbasses. Respect for those at IW if true."
-- Alan Kertz, Sr. Designer van Battlefield Bad Company 2

"If anyone from Infinity Ward reads this, hang in there. This is nuts."
-- Casey Malone, Designer bij Harmonix

"Thoughts go out to the guys at Infinity Ward."
-- Michael Heilemann, Level Designer bij Io Interactive

"Infinity Ward drama = scary/sad. What's next? Miyamoto leaving Nintendo?"
-- Ed Boon, Co-Creator van Mortal Kombat

"wtf is going on? i go watch the hurt locker and come back from forgetting there's a world around me to emerge in bizarro world re: IW"
-- Arne Meyer, Community Manager, Naughty Dog

 

Als laatste heeft ook Tim Schafer een tweet geplaatst. Schafer en Activision zijn allesbehalve koek en ei na de problemen die er waren met de release van Brutal Legend. Deze game zou in eerste instantie uitgebracht worden door Activision, maar na de fusie met Vivendi leek het erop dat dit niet zou gebeuren. Schafer stapte op zijn beurt naar EA om de game alsnog op de markt te kunnen brengen. Activision was van mening dat dat niet volgens afspraak was en stond op het punt om naar de rechter te stappen. De reactie van Schafer dan ook inzake de situatie:

"Getting mad at Activision for this kind of thing is like getting mad at an ape for throwing feces. It's just how the beast communicates."

 

Jason West LinkedIn

Medaillewinnaars op bezoek bij koningin

De Nederlandse medaillewinnaars op de Olympische Spelen gaan vandaag op bezoek bij koningin Beatrix. De vorstin ontvangt de winnaars van eremetaal in Canada aan het einde van de ochtend op Paleis Huis ten Bosch. Daarna trekken de sporters in een open koets door Den Haag richting het Binnenhof, waar ze in de Ridderzaal worden gehuldigd in aanwezigheid van de volledige olympische equipe.

De medaillewinnaars Sven Kramer, Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Mark Tuitert, Ireen Wüst, Bob de Jong, Nicolien Sauerbreij, Jan Blokhuijsen en Simon Kuipers beginnen de dag in het Torentje bij demissionair premier Jan-Peter Balkenende. Vervolgens gaan ze naar de Ridderzaal, waar ze samen met hun coaches en begeleiders worden toegesproken door (demissionair) minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De volgende halte is Paleis Huis ten Bosch.

De gemeente Den Haag heeft de mensen die langs de route wonen opgeroepen de vlag uit te hangen. Op het Binnenhof zijn speciale vakken ingericht waar het publiek de sporters kan verwelkomen.

Van Marwijk spreekt zich niet uit over keepers

Sinds het vertrek van Edwin van der Sar is Maarten Stekelenburg de onbetwiste nummer één in het doel van Oranje. De keuzes voor de overige keepers is wat lastiger voor bondscoach Bert van Marwijk.

De afgelopen interlands waren Michel Vorm en Piet Velthuizen de nummers twee en drie achter de Ajax-doelman. De kans dat er een ervaren keeper in de vorm van Sander Boschker meegaat is echter zeer denkbaar. De doelman van FC Twente vervangt vanavond de geblesseerde Vorm tegen de Verenigde Staten. "Ik hou m'n handen graag vrij tot het einde van het seizoen", reageerde Van Marwijk in De Telegraaf.

"Als ik nu zeg dat ik kies voor een ervaren man, die vervolgens iedere week twee onnodige tegengoals incasseert, heb ik een probleem." Op Stekelenburg na lijkt geen doelman nu al zeker van het WK in Zuid-Afrika. "Ik zal de vorm van de keepers in de slotfase van het seizoen zeker meenemen in mijn beoordeling. Dat gaat zwaar wegen."

Stembureaus gemeenteraadsverkiezingen geopend

Om half acht zijn vanmorgen de stembureaus opengegaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. In ruim 390 gemeenten kunnen kiezers hun stem uitbrengen. Hoewel de landelijke partijen op de stemlijsten de overhand hebben, doen er ook veel lokale partijen mee.

In Den Haag Rotterdam en Groningen kon al vanaf middernacht op één plek worden gestemd. Ruim twaalf miljoen mensen kunnen met een rood potlood hun favoriete kandidaat aankruisen. In totaal zijn 8700 raadszetels te verdelen. De stembureaus blijven open tot 21.00 uur.

Daarna begint het tellen. Dat duurt langer dan normaal omdat dat handmatig gebeurt. Bij deze gemeenteraadsverkiezingen komen de stemmachines niet in actie.

Het weer hoeft niemand ervan te weerhouden de gang naar het stembureau te maken. Het weerinstituut KNMI voorspelt dat het woensdag vrijwel overal droog blijft. De temperatuur ligt tussen de vijf graden in het Waddengebied en acht graden in het zuidwesten. Deskundigen menen overigens dat het weer in Nederland voor zover valt na te gaan geen invloed heeft op verkiezingsuitslagen en opkomstcijfers. Het gaat te ver om te zeggen wie er voordeel of nadeel heeft bij 'een mooie dag om te stemmen' , zei eerder deze week een woordvoerder van het Instituut voor Publiek en Politiek (Stemwijzer). Dat er verband bestaat tussen het weer en het stemgedrag is volgens hem een "broodjeaapverhaal".

Jankovic stelt ook in Monterrey teleur

Jelena Jankovic heeft haar status bij het WTA-toernooi in Monterrey geen moment waar kunnen maken. De Servische tennisster, als eerste geplaatst, werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door Anastasija Sevastova uit Letland: 5-7 6-4 6-4.

Jankovic (25) presteert dit seizoen toch al ondermaats. Tijdens de Australian Open bereikte de nummer negen van de wereld nog de derde ronde, maar verder wist ze alleen in Dubai haar eerste partij te winnen. In Sydney werd Jankovic net als in Monterrey al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Servische nam in 2008 nog de eerste plaats op de wereldranglijst in.

Film: Zwart Water

De occulte thriller is in de Nederlandse filmwereld een zeldzaam genre. Het is maar zeer zelden dat een Nederlandse maker er weer eentje aflevert. Zwart Water is er echter wel eentje, zo’n thriller met horrorelementen. Het is het speelfilmdebuut van regisseur Elbert van Strien. De hoofdrollen zijn voor Hadewych Minis (Moordwijven), Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter). Isabelle Stokkel en Charlotte Arnoldy.

 

filmposter

Alle bioscopen vertonen Alice in Wonderland

Na Pathé zien ook alle andere Nederlandse bioscoopexploitanten af van hun boycot van de nieuwe film Alice in Wonderland. Ook bioscoopketens als Minerva, Wolff, Utopolis en Jogchem's gaan de film gewoon vertonen. Dat heeft distributeur Disney gisteren gemeld.

De bioscopen waren boos op Disney omdat het bedrijf Alice in Wonderland al begin juni op dvd uitbrengt. De bioscopen stelden daardoor te weinig tijd te hebben om de film te vertonen voor de dvd-release.

Disney blijft bij haar standpunt per titel te bepalen hoeveel tijd er tussen de bioscoop- en dvd-release van een film zit. Eerder zag ook een groot aantal Britse bioscoopketens al af van de voorgenomen boycot. Alice in Wonderland is vanaf volgende week in 169 Nederlandse zalen te zien.

Bill Murray niet zeker over Ghostbusters III

Bill Murray lijkt nog niet helemaal zeker over 'Ghostbusters III'. De acteur verscheen maandag 1 maart in de talkshow van David Letterman, waarin hij zich duidelijk niet al te enthousiast uitliet over dit onlangs aangekondigde vervolg op de hitkomedie uit 1984. "Die film is mijn nachtmerrie", aldus de 59-jarige komiek.

Tegelijk vindt Murray het wel tijd voor een goed vervolg, want 'Ghostbusters 2' vond hij maar niets. Toen Letterman hem vroeg naar deze film uit 1989 gaf Murray een cynisch antwoord: "Technisch gesproken bestaat die film inderdaad".

Eind vorig jaar liet Sigourney Weaver zich ontglippen dat Bill Murray's personage in 'Ghostbusters III' zelf een spook zal zijn. In de show van Letterman leek de komiek op deze geruchten in te spelen: "Ik zei dat ik alleen mee zou doen als ik in het begin meteen doodga. Nu hebben ze dus een manier gevonden waarop ze dat kunnen laten gebeuren", aldus Murray. Hiermee impliceert de komiek dat zijn rol als spook bedacht is als constructie om aan zijn wens tegemoet te komen.

Eind december werd bevestigd dat 'Ghostbusters' een derde deel krijgt. Medio januari liet Ivan Reitman, regisseur van beide Ghostbusters-films, weten dat hij ook dit derde deel voor zijn rekening zal nemen.

Volgens IMDBpro wordt momenteel gewerkt aan de tweede draft van het screenplay.  Verder zouden onder meer Annie Potts en Eliza Dushku een rol krijgen in het derde Ghostbusters deel.

Bill Murray niet zeker over Ghostbusters III
Bill Murray niet zeker over Ghostbusters III (Foto: Novum)

Rapper Guru ligt in coma

Rapper Guru is in coma geraakt na een hartaanval. Dat meldt de website HipHopDX. Keith Elma, zoals zijn echte naam luidt, ligt momenteel in een ziekenhuis in New York. De 43-jarige rapper kreeg zondag een hartaanval.

Maandag wordt Guru geopereerd. Het nieuws werd naar buiten gebracht door zijn zus Tricia. De artiest maakte zes albums met DJ Premier als het rapduo Gang Starr en produceerde nog eens zeven soloalbums. Guru is een acroniem voor Gifted Unlimited Rhymes Universal. De rapper staat bekend om zijn ingewikkelde rapteksten, uitgevoerd op monotone wijze, en zijn project Jazzmatazz, waarbij hij met diverse grote namen in de muziek samenwerkte.

Jongens maken Cito-toets iets beter

Jongens hebben de Cito-toets dit jaar ietsje beter gemaakt dan meisjes. Vooral de rekenopgaven deden zij beter. Meisjes waren daarentegen wel beter in taal. Gemiddeld haalden de leerlingen een score van 535,8. Hierbij hoort het advies van de gemengde theoretische leerweg (vroeger de mavo).

De gemiddelde score ligt dit keer 0,3 punt hoger dan vorig jaar. Sinds 2007 maken de kinderen de toets elk jaar een beetje beter. Dat wil niet zeggen dat de leerlingen nu gemiddeld slimmer zijn, stelt het Centraal Instituut Toetsontwikkeling (CITO) uit Arnhem dat het examen opstelde. "Ten eerste zijn de verschillen klein. Daarbij kun je de verschillende groepen niet met elkaar vergelijken", liet een woordvoerster weten.

De test is in de vier grote steden net als voorgaande jaren een beetje slechter gemaakt dan het landelijke gemiddelde. In Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht lag de gemiddelde score op 533,6 wat neerkomt op hetzelfde advies als het landelijke gemiddelde. Drie kinderen rondden dit jaar de Cito-toets foutloos af. Achttien anderen maakten slechts een fout. Vroege leerlingen (vaak meisjes) deden over het algemeen de test beter dan de andere klasgenoten.

Ruim 154.000 kinderen uit de groepen 8 van 6300 basisscholen (85 procent) vulden begin februari de toets in. De test, die drie dagen duurde, bepaalt mede de studiekeuze voor het voortgezet onderwijs. Ook het advies van de leerkracht en de wens van de ouders en de leerling spelen een rol.

Enkele tientallen basisscholen in de regio's Assen, Roermond, Wijchen en Elburg doen mee aan een proef waarbij zij pas eind maart de toets afnemen. Die proef moet uitwijzen of daardoor de overstap naar de middelbare school soepeler verloopt, omdat scholen meer tijd krijgen om hun leerlingen meer kennis van rekenen en taal bij te brengen.

Schiphol verwerpt handelswijze vakbonden

Luchthaven Schiphol hekelt de houding van FNV Bondgenoten openlijk steun te geven aan de schoonmakers van de avondploeg van Schiphol die gisterenavond het werk neerlegden. Dat laat de luchthaven in een reactie weten.

De schoonmaakploeg van vijftig man voerde spontaan actie nadat Schiphol in de Telegraaf van gisteren aangekondigde bij het geplande schoonmaakprotest van 9 maart voor een betere CAO andere schoonmakers te gaan inzetten. Dat is volgens de luchthaven niet juist weergeven.

Schiphol doelde met de uitspraak slechts op het feit dat de luchthaven in het kader van dienstverlening haar verantwoordelijkheid zal nemen. Schiphol vindt het onverantwoordelijk dat FNV Bondgenoten heeft nagelaten de berichtgeving in de Telegraaf te verifiëren en roept de partijen opnieuw op om het conflict aan de onderhandelingstafel op te lossen.

Nederland kiest nieuwe gemeenteraden

Nederland gaat vandaag naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Landelijk gezien zijn vooral de deelname van de PVV en de opmars van de PvdA opvallend.

Volgens de laatste peilingen is de PvdA in de kiezersgunst gestegen nadat de partij twee weken geleden uit het kabinet stapte. Volgens de laatste Politieke Barometer van het bureau Synovate gaat de PvdA omhoog naar 17,5 procent, vergeleken met 13,9 procent vóór de val van het kabinet.

De PvdA zit nog wel ruimschoots onder de 23,4 procent van de stemmen die de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 kreeg. Het CDA is sinds de val van het kabinet gedaald in de peilingen, maar stevent nog wel af op winst ten opzichte van vier jaar geleden, toen de partij 16,9 procent van de stemmen haalde.

Het is voor het eerst dat de PVV van Geert Wilders meedoet aan gemeenteraadsverkiezingen. De PVV is alleen present in Almere en Den Haag. In Almere wordt de PVV volgens een recente peiling meteen de grootste partij, gevolgd door de PvdA. In Den Haag moet de PVV de PvdA voor zich laten gaan, en mogelijk ook de VVD.

De voorspellingen over de opkomst lopen nogal uiteen. Vier jaar geleden bracht ruim 58 procent van de kiezers een stem uit voor de gemeenteraad.

De uitslag van de verkiezingen wordt in politiek Den Haag gezien als een belangrijke graadmeter voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, die op 9 juni worden gehouden. Wel wordt het beeld vertekend doordat mensen vandaag ook op lokale partijen kunnen stemmen. Die waren in 2006 goed voor ongeveer een kwart van alle stemmen.

Neem ook eens een kijkje in het FOK!-themaforum Verkiezingen 2010.

C&C 4 pre-order bonus missie onthuld

Als het je nog niet opgevallen was is het de laatste tijd een trend om bepaalde bonussen te geven als je een game pre-ordert. Zo is dat nu ook bij de nieuwe Command & Conquer 4: Tiberian Twilight.
Als je de game nu pre-ordert krijg je er namelijk een bonus missie bij "Night Moves" genoemd. Deze missie is een prequel op het verhaal van C&C 4 zelf, de missie speelt zo'n 12 uur van te voren af en je neemt hierin controlle over Gideon en zijn kornuiten, iemand die zichzelf als de opvolger van Kane ziet.

Natuurlijk spreken beelden beter voor zich dan woorden dus hierbij de trailer met meer info.

 

Rellen bij de gemeenteraadsverkiezingen

"De sfeer wordt hier grimmiger. Diverse stembureaus zijn door de ME ontzet en er kan mondjesmaat gestemd worden, maar er zijn ook een aantal heroverde stembureaus weer in handen van de actievoerders gevallen. Versterking is onderweg en het schijnt dat het leger de Hollandse Burg en de Stichtse Brug geblokkeerd heeft om verdere toestroom van actievoerders te voorkomen. Terug naar de studio."

Call of Duty gaat andere genres verkennen

Activision heeft aangekondigd dat een volgende deel uit de Call of Duty reeks gemaakt zal worden door Sledgehammer Games. Dit komt kort na de eerdere melding van de problemen bij Infinity Ward.

De ontwikkeling van de titel zal worden geleid door Dead Space-veteranen en voormalige Visceral Games bazen Glen Schofield en Michael Condrey. Scofield en Condrey zijn vorig jaar uit het EA-kamp overgelopen. Volgens Activision gaat Sledgehammer de reeks uitbreiden met een actie-avontuur spel. Dus geen shooter?

Het bedrijf kondigde ook de oprichting van een speciaal team aan, dat de taken van Infinity Ward gaan overnemen. Dit team zal elk jaar een nieuwe Call of Duty maken.

"2010 zal een belangrijk jaar worden voor de Call of Duty franchise", verklaarde Mike Griffith, hoofd van Activision Publishing. "Naast de normale catalogusverkoop en nieuwe DLC van Infinity Ward zal er een nieuwe Call of Duty worden geïntroduceerd. Wij zijn blij om de franchise naar nieuwe regio's, maar ook naar nieuwe genres en dus nieuwe spelers te brengen".

Call of Duty: MW2

We gingen toch naar Vietnam?

Nachtelijke stemlokalen druk bezocht

De drie nachtelijke stemlokalen in Rotterdam, Groningen en Den Haag zijn in het eerste uur van openstelling druk bezocht. De sfeer is gemoedelijk en met de grote opkomst tot zover lijkt een belangrijk doel bereikt: de jongeren naar de stembus krijgen.

Het is voor het eerst in Nederland dat stemlokalen 's nachts al geopend zijn. In Groningen stond er voor twaalven een rij voor de deur van het stemlokaal. Rond een uur hadden zo'n 450 voornamelijk jonge stemmers de weg naar de stembus gevonden. "De sfeer is uitstekend, er zijn tot zover nog geen incidenten", aldus een medewerker van het stembureau.

In Den Haag loopt het ook storm. "Al vanaf de opening hebben mensen continu in de rij gestaan", verklaart een lid van het stemlokaal "Je merkt dat mensen hier speciaal op af komen omdat ze het spannend vinden 's nachts te stemmen." Het eerste uur hebben in de Hofstad zo'n tweehonderd mensen hun stem uitgebracht.

In Rotterdam is het iets minder druk. Maar ook hier zijn na een uur zeker vijftig stemmen reeds geteld. De stemlokalen zijn gedurende de hele nacht geopend.

[WK Hockey] Schorsing Indiase spits Singh teruggebracht

De beroepscommissie van de internationale hockeyfederatie FIH heeft de schorsing van de Indiase international Shivendra Singh teruggebracht tot twee wedstrijden.

De aanvaller moest in eerste instantie drie wedstrijden van zijn land tijdens het WK in New Delhi toekijken vanwege gemeen spel. Singh sloeg zondag in het duel met Pakistan zijn tegenstander Fareed Ahmed met de stick boven het oog.

Singh kreeg zijn straf maandag opgelegd nadat toernooidirecteur Ken Read de videobeelden van de wedstrijd, die India won met 4-1, nog eens had bekeken. Zijn conclusie was dat Singh opzettelijk uithaalde naar Fareed en van geluk mocht spreken dat hij de Pakistaan geen zwaar letsel toebracht. De beroepscommissie oordeelde een dag later dat de actie van de spits niet doelbewust was en reduceerde de schorsing daarom tot twee duels.

De international moet de groepswedstrijden tegen Australië en Spanje vanaf de tribunes in New Delhi bekijken. Tegen Engeland is Singh weer beschikbaar voor de Indiase bondscoach.

Brazilië boekt zuinige oefenzege op Ierland

Brazilië heeft met pijn en moeite afgerekend met Ierland. De Europeanen hadden in de eerste helft het beste van het spel, maar wisten geen doelpunt af te dwingen. Brazilië deed dat wel, al had moest het op weg worden geholpen door Ierland-middenvelder Keith Andrews, die zijn eigen goalie verschalkte.

De beginfase was overduidelijk voor de Ieren, die via Robbie Keane de eerste goede kans van de wedstrijd kregen. Brazilië-doelman Julio César had echter een goede parade in huis en keerde het schot. Kort daarop moest César wederom in actie komen door een schot van Kevin Doyle.

Brazilië kwam in de eerste helft tegen de verhouding in toch op voorsprong. Nadat de weer opgeleefde Adriano een mogelijkheid niet wist te verzilveren, deed Andrews dat wel. De middenvelder van Ierland tikte een voorzet van Robinho in eigen doel: 0-1.

In het tweede bedrijf kantelde het spelbeeld. Brazilië dicteerde en wachtte in het Emirates Stadium van Arsenal rustig op een fout van Ierland. De tweede treffer voor de vijfvoudig winnaar van het WK leek na zeventig minuten dan ook te vallen, maar Robinho zag zijn doelpunt geannuleerd worden.

Bij Ierland, dat het WK op een haar miste door de beruchte handsbal van Thierry Henry, raakten de krachten op. Brazilië kreeg veel ruimte en strafte dat met een prachtige treffer af. De ploeg van bondscoach Dunga tikte er lustig op los, waarna Robinho aan het eindstation van een puike aanval stond. Eindstand: 0-2.

Toni maakt wellicht rentree in Italiaanse topper

De kans is groot dat AS Roma komend weekeinde in de topper tegen AC Milan weer kan beschikken over Luca Toni. De Bayern München-huurling stond een maand langs de kant met een kuitblessure.

Sinds eind januari revalideerde Toni van een kuitblessure, maar hij is nu zo goed als hersteld van de kwetsuur. De Italiaanse spits leek al in een eerder stadium zijn rentree te maken, maar hij kreeg een terugslag.

Door de blessure speelde Toni pas 188 minuten in het shirt van Roma. Daarin maakte hij echter wel een uitstekende indruk; hij maakte twee treffers. AS Roma is bezig met een goede reeks in de Serie A en is samen met Milan de enige club die zich enigszins kan meten met de ongenaakbare koploper Internazionale.

Aan de andere kant moet een collega-aanvaller van Toni de topper aan zich voorbij laten gaan. Alexandre Pato liep tijdens het duel met Atalanta Bergamo een verrekking in zijn dijbeen op en staat een week buitenspel.

Slijngard heeft goede hoop op vrijspraak na rode kaart

Donovan Slijngard heeft goede hoop op vrijspraak voor de tuchtcommissie van de KNVB. De verdediger van Sparta Rotterdam ging in hoger beroep naar aanleiding van zijn rode kaart in het Eredivisieduel met VVV-Venlo.

De Amsterdammer was dinsdagavond op het KNVB-centrum in Zeist om nog maar eens te verklaren dat hij tegenstander Ruben Schaken niet heeft geraakt, waardoor in zijn ogen de rode kaart van scheidsrechter Blom onterecht was. De tuchtcommissie schorste Slijngard destijds voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De beroepscommissie doet woensdagochtend uitspraak, zo meldt RTV Rijnmond.

Ondanks het hoger beroep zat de Spartaan reglementair al wel één wedstrijd geschorst op de tribune. Als Slijngard wordt vrijgesproken kan hij in de comptitiewedstrijd tegen Ajax meedoen.

"Opvolger Splinter Cell: Conviction kan op de PS3"

Creative Director van Splinter Cell: Conviction, Max Beland, heeft tegen Edge-Online gezegd dat een volgend deel in de Splinter Cell-serie op de Playstation 3 zou kunnen verschijnen. Splinter Cell: Conviction verschijnt exclusief op de Xbox 360 en op de PC medio april.

Microsoft heeft nu een exclusieve deal met Ubisoft Montreal, waardoor Splinter Cell: Conviction alleen op de Xbox 360 en de PC verschijnt. Over een volgend deel is geen deal gemaakt. Deze kan dus ook op andere consoles verschijnen, zegt Beland. Conviction zal echter niet op de Playstation 3 verschijnen. Verder voegde Beland nog toe dat het volgende deel ook exclusief op de Playstation 3 zou kunnen verschijnen, het ligt gewoon aan de partij die de grootste zak geld op tafel legt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.