FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 december 2009

Dronken man verstopt zich in tuin

Een 39-jarige inwoner van Nieuwe Pekela is opgepakt na een bijzonder autoritje. De man vond het namelijk nodig om met 1,35 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur te kruipen. Hij werd gearresteerd nadat getuigen zijn auto gevolgd waren en de politie gebeld hadden, omdat de vonken er vanaf sprongen. De man reed namelijk op een velg.

De man parkeerde de auto op de Grote Belt in Veendam, waar hij in de tuin van een woning werd gevonden. De drinkbroer werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Ook de auto is meegenomen en voor verder onderzoek achter het politiebureau geplaatst.

Met dank aan vulli voor het herschrijven en submitten.

Betoging tegen minaretverbod Zwitserland

Ongeveer vijfduizend mensen hebben vanavond in het Zwitserse Lausanne betoogd tegen het verbod om minaretten te bouwen. Eergisteren sprak een meerderheid van de kiezers zich in een referendum uit voor het verbod. Het werd voorgesteld door rechtse, nationalistische partijen.

De betogers gingen van de kathedraal van de stad naar de moskee en riepen onder meer "nee tegen discriminatie", "voor een solidair Zwitserland" en "we zijn allen moslims". De actiegroep Beweging voor Strijd tegen Racisme had tot het protest opgeroepen en werd daarin gesteund door joodse, islamitische, protestantse en rooms-katholieke gemeenschappen in de stad.

Het verbod heeft tot onrust geleid in Zwitserland vooral in steden waarvan de uitslag met enige verbazing kennis is genomen en waar ook een economische weerslag wordt gevreesd. Eergisteren sprak zich 57,5 procent van de kiezers uit voor het verbod. Sommige media zagen vandaag een diep verdeeld Zwitserland tussen enerzijds het traditioneel en nationalistisch ingestelde deel van de bevolking en anderzijds het modern en internationaal gerichte deel.

Zwitsers betogen tegen minaretverbod  (foto: ANP)

Begrafenis Ramses Shaffy 8 december

Ramses Shaffy (76) wordt dinsdag 8 december in besloten kring begraven. Dit maakte de manager van de vandaag overleden acteur en chansonnier bekend.

Volgens de manager volgt na de uitvaartdienst op een nog bekend te maken datum een openbare bijeenkomst "om zijn leven te vieren". De locatie van Shaffys laatste rustplaats wordt niet bekendgemaakt.

Ramses Shaffy wordt 8 december begraven  (foto: ANP)

Eerste testdag Jerez 01/12/2009

Andy Soucek heeft vandaag in de Williams de snelste tijd neergezet tijdens de rookie-testdag op het circuit van Jerez. Paul di Resta reed de tweede tijd voor het team van Force India, terwijl Gary Paffett beslag legde op de derde tijd. Daniel Ricciardo zette de vierde tijd neer, en Jules Bianchi maakte de top vijf compleet.

PosCoureurTeam Tijd RondenAfkomstig uit
1 A. Soucek Williams 01:19.158 87Formule 2
2 P. di Resta Force India F1 01:19.369 46DTM
3 G. Paffett McLaren 01:19.426 54DTM
4 D. Ricciardo Red Bull 01:19.534 113Brits F3
5 J. Bianchi Ferrari 01:19.626 91F3 Euroseies
6 M. Conway Brawn GP 01:19.920 58IndyCar
7 A. Rossi BMW 01:19.920 82Formule BMW
8 M. Ericsson Brawn GP 01:20.227 82Japans F3
9 B. Baguette Renault 01:20.511 105World Series By Renault
10 J.R. Hildebrand Force India F1 01:20.537 49Indy Lights
11 O. Turvey McLaren 01:20.856 27Formule Renault 3.5
12 B. Hartley Scuderia Toro Rosso 01:21.325 69F3 Euroseies

Geven Wilders' tegenstanders het op? Wildersjournaal (5)

Ken je die mop van die politicus die naar Turkije ging? ..... Hij ging niet! De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft waarschijnlijk geen idee hoe dankbaar Geert Wilders hem is. Dat hij Wilders niet wil ontvangen als die in januari naar Turkije zou reizen past perfect in de Calimerostrategie van de PVV. In het PVV hoofdkwartier zullen Geert, Hero en Fleur elkaar wel op de schouders geslagen hebben. Maar de kurken knalden in de PVV-achterkamertjes pas echt van de champagneflessen toen de reactie van de Nederlandse parlementaire delegatie waarmee Geert naar Turkije zou reizen bekend werd.

Slang eet zichzelf op

In het Britse Faygate heeft een slang zichzelf in zijn staart gebeten. Langzaamaan verdween het lichaam van de slang steeds verder in zijn eigen bek.

Een dierenarts stelt dat slangen vaker de neiging hebben om in hun eigen staart te bijten. Dit komt vooral voor bij slangen die te weinig leefruimte hebben.

Gelukkig kon de eigenaar van slang Reggie zijn huisdier op tijd redden. Reggie is een koningsslang. In het wild jagen deze dieren, die ruim twee meter lang kunnen worden, zelfs op hun eigen soortgenoten.

FOK! gaat vanavond nog uit de lucht

Vanavond na 21 uur zal er als gevolg van werkzaamheden aan de servers downtime optreden. De verwachting is dat we circa 2 uur offline zijn. Het kan echter korter of langer duren.

We gaan in de downtime het OS van onze fileserver upgraden. Dit hangt samen met de periodieke kernelpanics. De statuspagina zal online komen, eventuele bijzonderheden zullen daar vermeld worden.

Uiteraard is er ook nog de FOK!onderhoudstwitter

Assassin's Creed 2 DLC onderweg

Ubisoft heeft zojuist op hun eigen Duitse forum 2 DLC pakketten aangekondigd. Deze zullen in januari en februari verschijnen op de Xbox 360 en de Playstation 3.
In januari komt ''Battle of Forli'' en in februari komt "The Bonfire of the Vanities". Deze DLC zullen 1,0 GB wegen en uiteraard heb je Assassin's Creed 2 er voor nodig, meer informatie over deze DLC pakketten komen later deze maand.

In Assassin's Creed 2 spelen we met Ezio, een Italiaan ten tijde van de Renaissance die uit is op wraak. De game kent drie grote steden en een Toscaans landschap om in rond te dwalen en biedt vele missiesoorten.

Aanklacht om stempel 'Dood' brief Irak

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Minnesota klaagt de staat aan om een stempel. Ze had haar in Irak dienende zoon een brief gestuurd, maar de vrouw was geschrokken toen deze brief enige tijd later onbestelbaar bleek. Met een grote stempel met het woord 'deceased' (dood-red.) viel de bewuste brief weer terug op haar deurmat.

Joan Najbar besloot haar zoon drie jaar geleden eens te verrassen met een brief. Enige weken later kreeg ze de brief weer terug met de bewuste stempel. De verontruste moeder nam gelijk contact op met het Rode Kruis maar haar zoon bleek nog springlevend.

Anderhalf jaar geleden besloot ze de Amerikaanse posterijen aan te klagen. Ze zou namelijk te kampen hebben met emotionele stress. De rechter wees de aanklacht echter van de hand omdat de postbodes niet nalatig zouden zijn geweest. Ze hoopt nu bij Uncle Sam alsnog haar gram te halen.

Schoenengooier zelf met schoen belaagd

De Iraakse journalist Muntazer al-Zaidi, die vorig jaar zijn schoenen gooide naar de toenmalige Amerikaanse president George Bush, is vandaag zelf het doelwit van een aanval met schoeisel geworden. Een man met een Iraaks accent gooide in Parijs een schoen naar Zaidi en verweet hem voor een dictatuur te werken.

Het incident had plaats op een persconferentie van Zaidi. De man met het Iraakse accent probeerde het hoofd van Zaidi te raken, maar die kon de schoen net ontwijken. In een korte verklaring in het Arabisch liet de schoenengooier, die volgens getuigen een asielzoeker met de naam Khayat is, weten dat hij achter de Amerikaanse militaire actie staat tegen het regime van de toenmalige dictator Saddam Hussein.

Zaidi gooide vorig jaar een schoen naar Bush, omdat hij juist een tegenstander van de Amerikaanse invasie in Irak was. Na de actie tegen Zaidi werd Khayat weggevoerd.

Schoenengooier zelf met schoen belaagd  (foto: ANP)

Wilders moet getuigen

De advocaat van rapper Mo$heb, Haroon Raza, verklaarde vandaag dat Geert Wilders vrijdag moet getuigen in de strafzaak tegen de Rotterdamse rapper. Mo$heb zou de PVV voorman via een raptekst hebben bedreigd. Bij deze rechtszaak, die in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam zal plaatsvinden, is Wilders verplicht om aanwezig te zijn. Raza wist te vertellen dat Wilders inderdaad aanwezig zal zijn.

Mo$heb heeft het in de tekst van zijn rapnummer Wie Iz De Volgende, over dat het "bam bam" is als hij de PVV-er tegen zou komen. De rapper verklaart dat je de tekst "niet moet zien als een bedreiging, maar als een meningsuiting", "ik wil juist vrede en rust." en „Je veroorzaakt onrust.”

Het nummer, dat op internet verscheen, verwijst verder naar Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Zij hadden gepraat over moslims en werden vervolgens 'afgeknald'. „Als je zo doorgaat, ben jij de volgende.”

Mo$heb verklaarde verder, dat het niet door hem zal gebeuren. „Een echte moslim doet geen vlieg kwaad.”

Met dank aan vulli voor de submit!

School voor wietkwekers

De 24-jarige Amerikaan Nick Tennant heeft een gat in de markt gevonden. Hij heeft in de staat Michigan een school opgericht waar de leerlingen leren hoe ze wiet moeten kweken.

Cursisten leren in zes weken tijd hoe ze de wiet het beste kunnen laten groeien. Het lesgeld bedraagt 485 dollar, ongeveer 320 euro. De theoretische achtergronden leren ze uit het boek 'Marijuana Horticulture', geschreven door Jorge Cervantes.

In een aantal Amerikaanse Staten, waaronder Michigan, is het kweken van wiet om medische redenen sinds kort toegestaan. Op doktersvoorschrift mogen patiënten maximaal twaalf planten hebben. Tennant speelt hier met zijn nieuwe school handig op in. "Michigan heeft nieuwe banen nodig en dankzij de marihuana om medische redenen worden er honderden nieuwe banen geschapen," verklaart hij tegenover The New York Times.

Ontmoet de Sheriff in Red Dead Redemption Trailer

Er is vandaag weer een nieuwe trailer verschenen en wel voor Red Dead Redemption, het vervolg op Red Dead Revolver, die op de Xbox en Playstation 2 verscheen. In deze trailer zie je hoofdpersoon John Marsten weer schieten en knallen in het wilde westen en hij gaat op bezoek bij de plaatselijke Sheriff. Tevens valt aan het eind van de trailer te zien dat de sandbox-game gereleased wordt op 27 april 2010.

In Red Dead Redemption speel je voormalig crimineel John Marsten, aan het begin van de 20ste eeuw. In de game zal je achter Bill Williamson moeten gaan, waarbij veel geweld en bloed niet geschuwd worden. De game wordt ontwikkeld door Rockstar San Diego.

Nog geen extra Duitsers en Fransen naar Kabul

Frankrijk stuurt geen extra militairen naar Afghanistan. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy beslist na een Amerikaans verzoek om meer manschappen. "Het antwoord is nee", bevestigde vandaag de Franse minister van Europese Zaken, Pierre Lellouche, in een vraaggesprek met de Franse televisie.

Het Franse dagblad Le Monde meldde dat Washington aan Frankrijk vijftienhonderd man, aan Duitsland tweeduizend man, aan Groot-Brittannië duizend man en aan Italië vijftienhonderd extra militairen heeft gevraagd. Londen meldde begin deze week dat er vijfhonderd extra militairen naar het zuidwesten van Afghanistan worden gestuurd. Italië stuurt een nog niet nader genoemd aantal extra militairen.

Duitsland neemt nog geen beslissing. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei vandaag dat de Duitse regering dat 28 januari doet op een internationale conferentie over Afghanistan in Londen.

De Amerikaanse president Barack Obama maakt in een toespraak vanavond in de staat New York formeel bekend dat hij binnen zes maanden het aantal Amerikaanse militairen in Afghanistan met naar schatting 34.000 opvoert tot 102.000 man.

Nog geen extra Duitsers en Fransen naar Kabul  (foto: ANP)

Jol neemt geen risico met Emanuelson en Anita

Ajax-trainer Martin Jol beslist vlak voor de uitwedstrijd tegen FC Timisoara in strijd om de Europa League of hij Vurnon Anita en Urby Emanuelson in de opstelling opneemt. Beide spelers zijn licht geblesseerd en oefenden vandaag nog apart van de selectie. "Ik ga geen risico met ze nemen", aldus Jol.

Mocht Ajax niet verliezen van Timisoara overwintert het in Europa. De laatste poulewedstrijd tegen het Belgische Anderlecht gaat dan alleen nog om de koppositie in de poule. "Ik heb de neiging om spelers rust te geven", verklaarde Jol. "Maar we zijn ook geen Manchester United. Ik kan niet elf andere spelers opstellen. We moeten wel een punt pakken."

Middenvelder Jan Vertonghen lijkt fit voor het duel met Timisoara. Hij had de laatste dagen last van een blessure aan zijn teen, maar trainde dinsdagavond zonder problemen mee. Jol kan zeker geen beroep doen op de geblesseerde Gabri, Kennedy Bakircioglü, Siem de Jong en Timothée Atouba.

Recordaantal faillissementen in België

In België is dit jaar een recordaantal bedrijven over de kop gegaan. Van januari tot november gingen 8684 ondernemingen failliet, zo blijkt uit vandaag gepresenteerde cijfers van het economische onderzoeksbureau Graydon. Over heel 2008 bedroeg het aantal faillissementen in België 8518.

Vooral de horeca werd zwaar getroffen. Eén op de 33 cafés en restaurants moest dit jaar de deuren sluiten. Ook in de bouw, de transportsector en de telecommunicatie vielen raken klappen.

Recordaantal faillissementen in België  (foto: ANP)

Taak- en celstraffen voor Friese hooligans

De rechtbank in Leeuwarden heeft vandaag werkstraffen tot 240 uur en een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd aan acht Friese voetbalvandalen wegens geweldpleging na de wedstrijd SC Cambuur - Roda JC in juni van dit jaar.

Nadat Cambuur had verloren van Roda JC, zetten honderden jongeren in en buiten het stadion de boel op stelten. Ze duwden met hekken en containers en gooiden stenen naar ME'ers en stewards van het stadion. Bij de rellen raakten 25 agenten gewond.

Het was vandaag de laatste dag van een lange reeks 'Cambuurzaken', waarbij bijna vijftig verdachten terechtstonden. De hoogste straf die werd opgelegd was drie maanden cel.

De rechtbank buigt zich in een later stadium nog over de zaken tegen een aantal andere verdachten. De behandeling van deze zaken liep vertraging op omdat het onderzoek vertraging heeft opgelopen.

Euskaltel start antidopingprogramma

Naar aanleiding van de positieve testen van hun renners Iñigo Landaluze en Mikel Asterloza heeft Euskatel-Euskadi besloten om met een eigen antidopingprogramma te starten. De ploeg wil op deze manier meer transparantie in de ploeg krijgen.

"We willen informatie over alles wat gebeurd, zodat we de juiste, indien nodig drastische, beslissingen kunnen nemen," aldus teammanager Igor González de Galdeano, oud-gele trui drager in de Tour. "Daarom hebben we samen met de sponsor besloten met dit project te beginnen, zodat we volledige controle hebben. Bovendien zal het ook de renners helpen. Een onafhankelijk laboratorium zal de verantwoordelijkheid krijgen over de interne tests."

Landaluze werd betrapt op het gebruik van verboden middelen tijdens de Franse rittenkoers Dauphiné-Libéré. Astarloza werd eveneens in Frankrijk betrapt, echter was dat tijdens de afgelopen Tour de France. Hij won tijdens La Grande Boucle de tweede alpenrit.

Pranjic: "Dacht dat het makkelijker zou zijn"

Daniel Pranjic maakt vooralsnog een moeizaam seizoen door bij Bayern München. De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van sc Heerenveen, is lang niet zeker van een basisplaats bij het team van Louis van Gaal.

Afgelopen week mocht hij wel twee keer opdraven in de wedstrijden tegen Maccabi Haifa en Hannover 96, waarbij hij in de laatste wedstrijd de 3-0 voorbereide. "Die assist was heel belangrijk voor mijn zelfvertrouwen,"aldus de Kroaat op de website van zijn club. "In de laatste twee wedstrijden heb ik laten zien dat ik het voetballen nog niet verleerd ben. Ik heb nog maar 60 à 70% laten zien van wat ik kan. Ik kan beter, maar moet aan zelfvertrouwen winnen. In het begin speelde ik niet op mijn beste positie. Als linkervleugelverdediger heb ik vaak problemen, omdat ik geen verdediger ben."

"Het was een grote stap van Heerenveen naar Bayern. Bayern moet elke wedstrijd winnen. Ik dacht echt dat het makkelijker zou zijn, maar de Bundesliga is veel sterker dan de Eredivisie."

Nadal: "Onderschat de Tsjechen niet"

Aankomend weekend wordt in Barcelona de finale van de Davis Cup gespeeld. Tsjechië speelt dan tegen Spanje, dat de nummer twee en acht van de wereld herbergt in zijn selectie. Toch waakt Rafael Nadal, de mondiale nummer twee, voor onderschatting.

"Davis Cup is altijd een speciale competitie, waarin iedere wedstrijd belangrijk is.Voordat het seizoen begon heb ik al gezegd dat de Davis Cup voor mij een belangrijk doel was. Dat is het nog steeds." Vorig jaar miste Nadal nog de gewonnen finale tegen Argentinië vanwege een blessure. Ook kwam hij in 2009 alleen in de eerste ronde in actie.

"Het was moeilijk voor mij, maar ik heb het team aangemoedigd en ik hoop dat ik ze aan de vierde Davis Cup-titel kan helpen," aldus Nadal, die dit seizoen de Australian Open op zijn naam schreef. Spanje mocht thuisspelen en verkoos om in Barcelona op gravel te spelen. "Thuis spelen is altijd speciaal voor mij, want je tennist voor eigen publiek. De atmosfeer is dan ongelooflijk. Dat is een voordeel, maar we moeten Tsjechië niet onderschatten. Zij hebben ook goede spelers voor gravel."

Dante's Inferno demo deze maand

De demo voor Dante's Inferno komt er aan namelijk voor de Xbox360 en de Playstation 3. De PS3 zal de demo 2 weken eerder ontvangen, namelijk op de tiende. De Xbox360 demo staat geplant voor de vierentwintigste.



De demo zal het complete openings-level van de game bevatten, namelijk zijn reis naar de poorten van de hel om zijn geliefde Beatrice te redden. De uitvoerendproducer van het spel hoopt dat iedereen zal genieten van het voorproefje op de hel en dat iedereen zin zal hebben in meer wanneer het spel negen febuari uit komt.
"We hope gamers enjoy this tease of hell, and come away from the experience lusting for more when the game comes out on February 9."

Bos positief over komst Alberda

Theo Bos juicht de entree van Joop Alberda als algemeen manager bij Cevélo toe. Dit zegt de renner, die volgend jaar zijn debuut maakt in het profpeloton, tegen Sportweek.

Oud-baanwielrenner Bos maakte Alberda al eerder mee als Chef de Mission tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004. "Ik was erg te spreken over die samenwerking. Het was mede aan hem te danken dat bij mij alles klopte, Joop liet niets aan het toeval over."

Alberda, die eerder ook al bij de Russische voetbalbond in dienst was, is een onbekende in de wielerwereld. Toch hoeft dit volgens Bos geen nadeel te zijn. "Dat kan verfrissend werken. Hij heeft in veel andere sporten rondgekeken door zijn baan bij NOC*NSF. Van een structuur opzetten en coaching weet hij veel. En Joop zet overal zijn tanden in. Ik zie het helemaal zitten. Perfectionisten als hij en ik zitten hier prima op onze plaats. Er is ruimte voor nieuwe ideeën. Het motto van de ploeg is: hoe gekker hoe beter."

CEV Cup: Verlies Weert

Het vrouwenteam van PND VC Weert heeft de heenwedstrijd in de eerste ronde van de CEV cup verloren. In Turkije was Eczackibasi duidelijk te sterk en won met 3-1 van de nummer drie van de DELA-League.

De eerste set ging nog naar de Limburgse formatie, maar daarna namen de Turkse dames het heft in handen en wonnen drie sets op rij; 25-19, 25-12 en 25-10. Volgende week woensdag volgt de return in Weert. Morgen komen in dezelfde Europa Cup ook de dames Sliedrecht Sport in actie. Zij spelen in Frankrijk tegen Le Cannet.

Ruiz onzeker voor Fenerbahçe

FC Twente speelt morgenavond in het kader van de Europa League tegen Fenerbahçe. Er bestaat echter een kans dat de Tukkers Bryan Ruiz moeten missen. De aanvaller heeft namelijk last van een lichte blessure aan zijn enkel.

"We hebben nog lichte twijfel over het meespelen van Bryan Ruiz," lichtte Steve McClaren, trainer van FC Twente, toe. De oefenmeester voegde er nog wel aan toe dat de blessure van de Costa Ricaan niet ernstig is. "De laatste twee dagen heeft hij goede vooruitgang geboekt, dus er is een goede kans dat hij kan spelen."

Intern conflict Buma over YouTube-tax

Paniek bij Buma. Daar is een intern conflict ontstaan over de YouTube-tax. Mededewerkster Natascha van Dijk bevestigde vandaag tegen Oranjemuziek.nl dat de YouTube-tax ook voor commerciele sites van de baan zou zijn.

Eerder werd de taxplannen voor noncommerciële sites al gecanceld. De YouTube-tax houdt in dat websites met reclame op hun site die een YouTubefilmpje met rechtdragende muziek op hun site zouden zetten hiervoor moesten betalen. Het zou gaan om 138 euro per zes filmpjes. Na het bericht kreeg Natascha van Dijk echter de wind van voren, zo melden interne bronnen, en haastte Buma zich te zeggen dat er op 1 januari 2010 wel degelijk tax wordt geheven. Bovendien had Van Dijk het volgens Buma helemaal niet zo gezegd en moest Oranjemuziek.nl het bericht verwijderen.

Inmiddels was Buma de hele middag niet meer bereikbaar voor commentaar. Wel werd er nog een officieel bericht naar buiten gebracht: 'Iedereen die een advertentie op zijn site heeft moet gewoon de YouTube-Tax betalen.'  Oranjemuziek.nl is niet van plan het nieuwsbericht over het cancelen van de tax te verwijderen.



Nein nein nein!

[Upd] Twee 'verliefde' speelsters uit Oranje

Het Algemeen Dagblad meldt dat voetbalsters Claudia van den Heiligenberg en Dyanne Bito door bondscoach Vera Pauw uit de selectie van het Nederlands team zijn gezet. Reden zou een liefdesrelatie tussen het tweetal zijn.

Pauw wilde alleen kwijt dat het tweetal om persoonlijke redenen uit de selectie zijn gezet. Het gedrag van de twee speelsters zou een slechte invloed hebben gehad op de prestaties. Van den Heiligenberg en Bito, beiden uitkomend voor landskampioen AZ, zeiden alleen dat het privé is.

Update 18:30 uur

De liefdesrelatie van Van den Heiligenberg en Bito is niet de reden dat ze uit de selectie van het Nederlands elftal zijn gezet. De twee voetbalsters zouden de hiërarchie binnen de spelersgroep van Oranje hebben aangetast. Daarop besloot Pauw het duo voorlopig niet meer te selecteren.

[NHL] Overzicht week 49

Hieronder vind je een overzicht van de stand, de topscorers en de beste goalies in de NHL.

Stand

Let op: het eerste team in een divisie krijgt altijd een van de eerste seeds in de play-offs. Zo kan het zijn dat één van de eerste drie teams minder punten heeft dan de teams daaronder, dat heeft te maken met de divisie waarin ze spelen.

Eastern Conference

#ClubDivisieGespeeldWinstVerliesOvertimePunten
1WASHINGTON CAPITALSSE27165638
2PITTSBURGH PENGUINSATL28199038
3BUFFALO SABRESNE24157232
4NEW JERSEY DEVILSATL24176135
5ATLANTA THRASHERSSE24147331
6BOSTON BRUINSNE26138531
7OTTAWA SENATORSNE24137430
8TAMPA BAY LIGHTNINGSE25107828
9PHILADELPHIA FLYERSATL241310127
10NEW YORK RANGERSATL271313127
11NEW YORK ISLANDERSATL271010727
12MONTRÉAL CANADIENSNE261212226
13FLORIDA PANTHERSSE261012424
14TORONTO MAPLE LEAFSNE25612719
15CAROLINA HURRICANESSE27517515

Western Conference

#ClubDivisieGespeeldWinstVerliesOvertimePunten
1SAN JOSE SHARKSPAC28186440
2CALGARY FLAMESNW26176337
3CHICAGO BLACKHAWKSCEN25166335
4COLORADO AVALANCHENW28158535
5LOS ANGELES KINGSPAC271510232
6NASHVILLE PREDATORSCEN261510131
7PHOENIX COYOTESPAC271511131
8DALLAS STARSPAC27128731
9DETROIT RED WINGSCEN26139430
10COLUMBUS BLUE JACKETSCEN26139430
11VANCOUVER CANUCKSNW261412028
12ST LOUIS BLUESCEN251010525
13ANAHEIM DUCKSPAC251011424
14EDMONTON OILERSNW271013424
15MINNESOTA WILDNW251012323

Topscorers

#SpelerClubPositieGespeeldGoalsAssistPunten
1Marian Gaborik NYR R 25 21 16 37
2Joe Thornton SJS C 28 7 30 37
3Sidney Crosby PIT C 28 17 16 33
4Anze Kopitar LAK C 27 14 19 33
5Brad Richards DAL C 25 7 25 32
6Patrick Marleau SJS C 28 17 14 31
7Corey Perry ANA R 25 13 18 31
8Dany Heatley SJS L 28 18 12 30
9Alex Ovechkin WSH L 21 18 12 30
10Dustin Penner EDM R 27 15 15 30

Beste goalies

#SpelerClubGespeeldGestartSchotenGoalsGemiddelde%
1Ryan Miller BUF 21 21 603 38 1.84 .937
2Tuukka Rask BOS 11 11 326 23 2.02 .929
3Martin Brodeur NJD 22 21 603 45 2.05 .925
4Ilya Bryzgalov PHX 23 23 596 48 2.12 .919
5Cristobal Huet CHI 20 20 463 41 2.12 .911
6Antero Niittymaki TBL 13 12 408 28 2.18 .931
7Miikka Kiprusoff CGY 23 23 689 52 2.27 .925
8Chris Mason STL 19 19 557 43 2.29 .923
9Evgeni Nabokov SJS 25 25 734 58 2.35 .921
10Tim Thomas BOS 15 15 425 36 2.36 .915

Left 4 Dead 2 al 2 miljoen keer over de toonbank

Valve heeft vandaag bekend gemaakt dat in de twee weken dat Left 4 Dead 2 nu in de winkels ligt er al twee miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Hierbij zijn de verkopen via Steam nog niet meegerekend.

Left 4 Dead 2 verkoopt hiermee twee keer zo goed als zijn voorganger, Left 4 Dead. Met zijn succes lijkt het erop dat Left 4 Dead 2 bovenin de verkoopslijsten van november te vinden zal zijn.

Ook online is het spel populair, er zijn al meer dan een miljoen Xbox Live Gold-abonnees online aan de slag gegaan met de game. Informatie over de eerste downloadbare content zal binnenkort volgen.

Left 4 Dead 2 is off to a great start with strong support at retail and great reviews from the press. Meanwhile the title has already been played by over 1 million Xbox LIVE Gold account holders, and news regarding L4D2 DLC 1 is coming very soon.

Left 4 Dead 2 is verkrijgbaar voor de PC en Xbox 360, verwacht binnenkort een recensie hier op FOK!games.

AEX stijgt fors

Nederlands belangrijkste beursindex de AEX toonde vandaag een krachtig herstel na de zeer matige periode van vorige week. De AEX plakte er vandaag 3,1 procent bij met een slotstand van 315,44 punten.

Vooral de afnemende zorgen om de problematische schulden van het Arabische vastgoedparadijs Dubai lijken beleggers positief te masseren. Dubai World, de staatsholding van Dubai, gaat in gesprek met verschillende banken over de herstructurering van een schuld van 26 miljard dollar.

De investeringsmaatschappij stelt de herstructurering, waarbij mogelijk ook delen zullen worden verkocht, snel te willen doorvoeren.

Totti beslist in 2010 over WK-deelname

Francesco Totti heeft een terugkeer in de nationale ploeg van Italië nog altijd niet uit zijn hoofd gezet.

Het clubicoon van AS Roma nam na de wereldtitel in 2006 afscheid van La Squadra Azzurra. Meerdere spelers hebben Totti inmiddels gevraagd terug te keren in de nationale ploeg en de aanvaller denkt daar nu over na.

"Iedereen heeft het erover, maar uiteindelijk nemen bondscoach Marcello Lippi en ik de beslissing", vertelde Totti aan Sky Sports Italia. "Het doet me in ieder geval goed dat Lippi positief over me is, we hebben altijd een goede relatie gehad. De oudere spelers hebben me gevraagd om terug te keren", geeft de ervaren Totti aan. "In maart of april zal ik bekijken wat mijn gevoel zegt."

Crackdown te downloaden op Xbox Live

Go Agent go! was een bekende zin tijdens het spelen van Crackdown, een cell-shaded sandbox game. In dit spel had je de leiding over een 'superagent', je kon jezelf zo trainen zodat je zo hoog als een gebouw kon springen en je vijanden 3 blokken ver kon slaan. Als je je geheugen nog meer wil opfrissen, kan je altijd onze review lezen.

Vanaf vandaag is dit spel ook te downloaden op de Xbox Live Marketplace, bij Games on Demand. Tot op heden zijn alle spellen daar 30 euro, maar Crackdown doet net zoals het spel een beetje revolutionair en gooit er een prijs van 20 euro aan vast!

Microsoft heeft ook de DLC van Crackdown, die extra voertuigen, wapens, mini-games en uiteraard nieuwe achievements geeft in prijs verlaagt van 800 punten naar 400 punten (ongeveer 5 euro).

Dus doe je politiepet op, en download de gehele Crackdown collectie voor 25 euro.

Goud door de $1200

De goudprijs per ounce (31,1 gram) is even na 17:00 uur door de 1200-dollargrens gebroken, wederom een nieuw absoluut record. De goudprijs steeg hard omdat werelds grootste goudmijnbedrijf Barrick Gold aankondigde dat Barrick posities had gesloten ter bescherming van een dalende goudprijs.

Het bedrijf denkt dat de beschermconstructie tegen een dalende goudprijs niet meer nodig is door de sterk gestegen goudprijs van de afgelopen maanden.

De zwakke Amerikaanse dollar speelt een hoofdrol in de prijs van het edelmetaal. Investeerders vrezen in de toekomst hoge inflatie door de 'gratis-geld-politiek' van centrale banken wereldwijd, en dan met name de Amerikaanse Federal Reserve onder leiding van Fed-voorzitter Ben Bernanke.

Niet alleen goud blijkt in trek, dat dit jaar al 28 procent gestegen is. Zilver en platina stegen in 2009 ruim 50 procent, terwijl het onbekendere palladium bijna verdubbelde in prijs.


FOK! is vanavond down na 21 uur

Vanavond zal er als gevolg van werkzaamheden aan de servers downtime optreden. De verwachting is dat we circa 2 uur offline zijn. Het kan echter korter of langer duren.

We gaan in de downtime het OS van onze fileserver upgraden. Dit hangt samen met de periodieke kernelpanics. De statuspagina zal online komen, eventuele bijzonderheden zullen daar vermeld worden.

Uiteraard is er ook nog de FOK!onderhoudstwitter

Downtime FOK! vanavond

Vanavond zijn er vanaf 21:00 uur werkzaamheden aan de servers van FOK!. Hierdoor zal er downtime optreden. We verwachten ongeveer 2 uur offline te zijn. Het kan korter zijn, maar kan ook langer duren.

We gaan in de downtime het OS van onze fileserver upgraden. Dit hangt samen met de periodieke kernelpanics. De statuspagina zal online komen, eventuele bijzonderheden zullen daar vermeld worden.

Utrechtse wijk Lombok zit zonder stroom

De Utrechtse wijk Lombok zit zonder stroom. Dat heeft een woordvoerder van energiebedrijf Stedin vandaag gemeld.

Hoeveel huishoudens zonder stroom zitten, kan Stedin niet zeggen. Het energiebedrijf zoekt naar de oorzaak van de storing.

Vanmiddag rond drie uur was er ook al een storing in het Utrechtse energienet. Niet alleen de wijk Lombok, maar ook winkelcentrum Hoog Catharijne zat toen korte tijd zonder stroom.

FIFA: "Ierland gaat niet naar WK"

De FIFA heeft Ierland haar laatste hoop om deel te mogen nemen aan het WK 2010 in Zuid-Afrika ontnomen. De Ieren dienden bij de wereldvoetbalbond het verzoek in om deel te mogen nemen als 33e land, maar de FIFA heeft nu laten weten dat dit onmogelijk is.

Secretaris-generaal Jerome Valcke geeft de Ieren geen hoop meer om de handsbal van Thierry Henry aan te vechten en als 33e land te acteren op het WK. "Ik wil niet zeggen dat het onzin is, maar wel dat het onmogelijk is. Het zit er niet in dat er meer dan 32 landen deelnemen aan het WK in Zuid-Afrika," zei Valcke.

Aegon en SNS lossen staatssteun af

Aegon heeft 1 miljard euro, oftewel een derde, van zijn ontvangen staatssteun terugbetaald aan de Nederlandse overheid. Dit maakte de verzekeraar vandaag bekend.

Bovenop de aflossing heeft Aegon nog eens 44 miljoen euro aan rente en 108 miljoen euro aan aflospremie betaald. De totale som die is overgemaakt aan de overheid komt daarmee op 1,15 miljard euro.

SNS Reaal heeft 185 miljoen euro aan staatssteun afgelost. Dit maakte de bank en verzekeraar vandaag bekend.

SNS betaalt gelijk met het aflosbedrag 7,5 miljoen euro aan rente aan de staat. Het concern heeft geen aflossingspremie hoeven betalen. De aflossing was in september al aangekondigd. SNS deed toen een aandelenemissie om de afbetaling te financieren. Van de 750 miljoen euro die SNS heeft ontvangen staat nu nog 565 miljoen euro open.

Naast afbetaling aan de staat, betaalde SNS ook een bedrag van 65 miljoen euro terug aan de stichting SNS Reaal. Deze grootaandeelhouder deed in 2008 tegelijk met de staat een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro.

Aegon en SNS lossen staatssteun af  (foto: ANP)

TV-bazen geschorst na 'groepsverkrachting' nieuwslezers

WPMI-TV, een lokaal tv-station van de televisiegigant NBC dat vooral in de staat Alabama uitzendt, heeft twee managers voorlopig de laan uitgestuurd. Dankzij een billboard dat live werd voorzien van zogeheten tweets, werden drie presentatoren per abuis beschuldigd van groepsverkrachting.

De televisiezender had aan de kant van de weg in Mobile, in de staat Alabama, een gigantisch reclamebord geplaatst met daarop de afbeeldingen van twee nieuwslezers en de weerman van de omroep. Rechts van het drietal werden voorbijgangers live van nieuws voorzien middels Twitter. Helaas voor het tv-station kwam er plotseling een tweet met de tekst 'Drietal beschuldigd van groepsverkrachting in Monroeville' in beeld. 

Dankzij deze tekst leek het alsof het van televisie bekende drietal de verkrachters zouden zijn. Een passerende automobilist fotografeerde het pijnlijke incident en verspreidde het via internet.

Volgens diverse media zouden twee managers van WPMI-TV inmiddels zijn geschorst. Of dit is naar aanleiding van het 'Twitter-incident', wil de tv-zender niet bevestigen.

Foutje
Volgende keer Freriks en Kroll op het bord?
Nog zo'n blunder vind je hier

Afgelopen maand weer minder files op de wegen

De drukte op de wegen is de afgelopen maand met 12 procent gedaald ten opzichte van november 2008. De daling is opvallend, omdat er in november altijd veel files staan, vaak mede veroorzaakt door slechte weersomstandigheden. Dat meldde vandaag de ANWB.

Op alle dagen van de week daalde de drukte op de wegen. Vooral in de ochtendspits was het rustiger, behalve op donderdag. Tijdens alle ochtendspitsen op de donderdag was het herfstweer met veel regen en wind. De drukste avondspits was op 3 november. Rond 18.00 uur stond er 457 kilometer stilstaand verkeer.

De flinke filedaling sinds vorig jaar oktober wijt de ANWB voor het grootste deel aan de mindere economische ontwikkelingen. Er is minder zakelijk verkeer. Bovendien was het in november vaak goed weer.

Afgelopen maand weer minder files op de wegen  (foto: ANP)

Vervolg The Hangover niet in Las Vegas

Het vervolg van de succesvolle komedie The Hangover zal niet in de gokstad Las Vegas opgenomen worden. Dat maakte regisseur Todd Philips bekend in het blad Entertainment Weekly.

Todd is op dit moment bezig met het vervolg, maar er is nog niets naar buiten gebracht over het plot. De regisseur had de plannen voor een vervolg al klaar halverwege de opnames van het eerste deel. Ook filmstudio Warner Bros zag dat al zitten en kocht meteen de rechten voor een vervolg na de release van The Hangover.

Naast Todd zullen ook Bradley Cooper (Phil), Ed Helms (Stu) en Zach Galifianakis (Alan) terugkeren. "Wat het publiek leuk vond aan The Hangover waren niet de feesten of Las Vegas, maar dat waren de drie personages," aldus Todd in het interview. 

De film staat gepland voor 2011. 

Driekwart cafés heeft aparte plek voor rokers

Bijna driekwart van de horecagelegenheden heeft binnen of buiten een voorziening voor rokers. Er loopt nog een onderzoek naar ventilatiemogelijkheden voor kleine cafés die minder makkelijk een afgesloten rookruimte kunnen maken.

Zolang dat onderzoek loopt, krijgen kleine horecagelegenheden geen boetes voor het overtreden van het rookverbod. Dat blijkt vandaag uit een rapportage van minister Ab Klink (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer over een jaar rookverbod.

De invoering van de rookvrije horeca heeft volgens hem geleid tot een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit in horecagelegenheden. De concentratie fijn stof is negen keer lager dan daarvoor. Ook zijn meer mensen met succes gestopt met roken.

Driekwart cafés heeft aparte plek voor rokers  (foto: ANP)

Sijsling verliest in Challenger

Igor Sijsling heeft de tweede ronde van het Challenger-toernooi in Salzburg niet weten te bereiken. De 21-jarige Nederlander moest zijn meerdere erkennen in Roman Valent.

Sijsling die voor het eerst weer speelde na zijn finaleplaats in Chuncheon wist de eerste set nog wel te pakken tegen de Zwitserse qualifier. Daarna verloor hij de tweede en derde set van de nummer 620 van de wereld, zodat hij met 7-6, 5-7 en 3-6 naar huis werd gestuurd.

Wijzigingen in de FP-crew (november)


November is achter de rug, dus presenteren we weer een overzicht van de crewmutaties. We hebben afgelopen maand 10 nieuwe collega's mogen verwelkomen. Helaas hebben we ook van een heel aantal mensen afscheid moeten nemen, wegens uiteenlopende redenen, in alle FP-secties.


De nieuwsredactie is gegroeid met drie personen. De reviewsectie verwelkomde vijf nieuwe reviewers en het aantal columnisten is met twee toegenomen.

Zoals gezegd hebben we van een flink aantal mensen afscheid genomen. Wij bedanken hen bij dezen (nogmaals) voor de tijd en moeite die zij in hun werk voor de frontpage hebben gestoken!

Sinds begin september was Feejx, de manager van de nieuwssectie, wegens persoonlijke omstandigheden afwezig. Helaas hebben we definitief afscheid moeten nemen van haar. Ook haar bedanken we voor haar inzet!

Alles op een rijtje:

Nieuwsposters: AryaMehr, Tvan050
Columnisten: Alphamusic, SnorkelOrtega
Reviewers: Adagio, Ginvodya, PhalanX, Pien85, Waterman2012
Nieuwe functie: JJdJ1984; sinds kort sportredacteur en nu ook FP-redacteur voor het sportnieuws. DrumstickNL; naast moderator nu ook moderator op sport.

Solliciteren naar een functie binnen de FP-crew is uiteraard altijd mogelijk. Sollicitaties kunnen gestuurd worden aan frontpage@fok.nl.

Vorige overzichten: maart, april, mei & juni, juli, augustus, september, oktober.

Wilhelmus verplicht in inburgeringscursus

Het Wilhelmus wordt verplichte lesstof in de inburgeringscursussen. De Tweede Kamer stemde vandaag in met een motie daarover van de SGP.

De nieuwe Nederlanders hoeven heus niet alle coupletten uit het blote hoofd ten gehore te kunnen brengen. "Dat zal de meeste autochtonen ook niet lukken", denkt indiener Kees van der Staaij. De SGP'er wil alleen dat er aandacht aan het volkslied wordt besteed, zodat de cursisten er daarna gewoon iets van weten. Minister Eberhard van der Laan (Integratie) noemde dat al een "sympathiek idee".

Het volkslied telt vijftien coupletten. Het eerste en het zesde zijn de enige coupletten die veelvuldig worden aangeheven.

Wilhelmus verplicht in inburgeringscursus  (foto: ANP)

Wolff begint eerder als bondscoach baansprinters

In plaats van 1 maart, zoals aanvankelijk de bedoeling was, begint René Wolff al op 1 januari als bondscoach van de Nederlandse baansprinters. Zo kan de Duitser een wezenlijk deel van het seizoen meemaken. De KNWU maakte dit vandaag bekend.

De oud-baanrenner is aangetrokken om de Nederlandse sprinters zo goed mogelijk voor te bereiden op de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Lesbisch stel geband van Xbox Live

De meeste van jullie zijn waarschijnlijk al op de hoogte dat hackers zonder pardon geblokkeerd worden van Xbox Live, maar dat Microsoft ook nogal zwart-wit te werk gaat bij het gebruik van hun gedragscode voor Xbox Live is misschien minder bekend.

Zo werd een lesbisch stelletje geblokkeerd van Xbox Live omdat ze in hun bio hadden staan:

"Lesbians from way back"

Letterlijk gezien mag het woord 'lesbian' dus niet gebruikt worden in je gamertag, noch in je biografie volgens de gedragscode van Xbox Live. En het gedeelde Xbox Live account werd dus ook zonder genade geblokkeerd voor deze twee meiden van de verkeerde kant. De twee lesbiënnes waren duidelijk nogal verrast toen hun dit overkwam en als reactie richting Microsoft wilden zij heel duidelijk stellen dat zij dit niet hadden ingevoerd om te provoceren:

I don’t feel as if I was even flaunting it. It was not in our gamer tag, it was in our bio and unless I am mistaken that is part of my bio!

Op zich maken deze meiden een heel gegrond punt, maar Microsoft is heel duidelijk over wat ze wel en niet toelaten op Xbox Live en 'lesbian' staat klaarblijkelijk in de zwarte lijst van woorden die onder geen geding gebruikt mogen worden. Net zoals bijvoorbeeld ProudToBeHetero of HeteroGamer niet gebruikt mogen worden als gamertag. Dat zij als lesbische meiden geen gebruik zouden mogen maken van Xbox Live is verder het punt niet, volgens Microsoft. Uiteindelijk bleek de ban ook maar voor 24 uur te zijn (heel waarschijnlijk hebben ze wel hun bio moeten aanpassen).

Aanhoudingen wegens bezit kinderporno

Een actie van de politie Hollands-Midden tegen kinderporno heeft geleid tot de aanhouding van veertien verdachten in de leeftijd van 17 tot 74 jaar. Dat meldde het politiekorps vandaag.

De aangehouden personen worden verdacht van het bezit van kinderporno. Zij komen uit verschillende plaatsen in de politieregio, die zich uitstrekt van Noordwijk tot Schoonhoven. Tussen de verdachten bestaat volgens een woordvoerster geen onderling verband.

'Servische president is hooligan'

De Servische president Boris Tadic heeft vandaag in de rechtbank verklaard dat hij de antihooliganwet heeft overtreden. In het voetbalstadion in Belgrado zou hij champagne hebben gedronken met de minister van Sport, de voorzitter van de Servische voetbalfederatie en de voorzitter van de gemeenteraad van de Servische hoofdstad.

Tadic was zich er niet van bewust dat het volgens de antihooliganwet verboden is alcohol te nuttigen in een voetbalstadion tijdens en na een wedstrijd. "Ik neem de verantwoordelijkheid op me en verdien straf," verklaarde de president volgens lokale media.

Het Servisch nationaal elftal voetbalde op 10 oktober tegen Roemenië. Tadic woonde deze wedstrijd met ander prominenten bij in de VIP-lounge van het stadion. Servië won de wedstrijd en plaatste zich daarmee voor het WK 2010. De prominenten vierden deze overwinning met champagne. De rechtbank zal later de strafmaat bepalen.

Man sloopt enorme berg voor parkeerplek

Een man uit een Indiaas bergdorp heeft er heel wat voor over gehad om een parkeerplaats bij zijn huis te bemachtigen. Ramchandra Das heeft maar liefst veertien jaar achtereen met een hamer en een beitel op een berg gehakt, om zo een tunnel te creëren.

"Ik wilde mijn vrachtwagen graag bij mijn huis hebben staan", verklaarde de 53-jarige Das. Geen probleem, ware het niet dat er een rotsachtige berg pal voor zijn huis staat. Uit angst voor dieven besloot hij dan maar een tunnel door de berg te hakken.

"Ik moest mijn wagen telkens kilometers verderop parkeren, dus besloot ik er zelf iets aan te doen." De andere inwoners van het oost-Indiase Gaya maken dankbaar gebruik van de ruim vier meter brede tunnel. Zij moesten tot voor kort kilometers om de berg rijden om hun bestemming te bereiken.

Coach CSKA Sofia mag land niet uit

CSKA Sofia zal het donderdag in de Europa League-wedstrijd uit tegen Fulham moeten doen zonder coach Lyuboslav Penev. Omdat de oud-international van Bulgarije een schuld heeft van zo'n 1,2 miljoen euro bij de bank, mag hij Bulgarije niet verlaten.

Vorige maand legde het ministerie van binnenlandse zaken het verbod aan de coach van CSKA Sofia op. Penev vroeg de rechter om de schorsing op te heffen omdat hij anders zijn contractuele verplichtingen niet na zou kunnen komen. Dit werd echter afgewezen.

Test je DirectX 11 videokaart met de DiRT 2 demo

Codemasters brengt vrijdag DiRT 2 naar de PC, een feestje wat niet beter gevierd kan worden dan met het uitbrengen van een demo. De PC-versie is wat later dan de console-versie omdat Codemasters ondersteuning voor DirectX 11 in wilde bouwen.

De nieuwe features die DirectX 11 mogelijk maken zitten ook in de demo, dus als je een videokaart bezit uit de ATi Radeon HD 5-serie én Windows Vista of Windows 7 dan kun je optimaal genieten van de game. Dankzij DirectX 11 is er betere belichting mogelijk, realistischere schaduwen dankzij Ambient Occlusion en zijn het water, vlaggen en publiek gepimpt.

De demo, die 1,3 GB weegt, bevat twee races: een trailblazer in Marokko in een Mitsubishi Eclipse GT en een Landrush in Baja California met een West Coast Choppers Stuka Trophy Truck. De demo is onder andere te downloaden bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Big Download
Strategy Informer
4player.de
ComputerGames.ro

DiRT 2 ligt vanaf komende vrijdag in de winkels voor de PC, op de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Portable, Nintedo DS en Wii is hij al enige tijd beschikbaar.

Zwarte Pieten krijgen klappen in Rotterdam

In Rotterdam zijn twee Zwarte Pieten in elkaar geslagen. De mishandeling volgde op een ruzie over het gooien van pepernoten.

De 24-jarige Marcel Visser belde samen met zijn zus, zwager en schoonzus aan bij een huis in Crooswijk. Tijdens het wachten kwamen er twee Marokkaanse jongens langs die baldadig het cadeaupapier van de pakjes begonnen af te scheuren. Een van de Pieten werd witheet van woede en gooide een paar pepernoten naar de rotjochies.

Na het huisbezoek wilde het viertal weer teruglopen naar hun auto, toen bleek dat de jongens hen hadden opgewacht. Inmiddels hadden ze ook een paar vrienden opgetrommeld, en samen begonnen ze de zwager te schoppen en te slaan.

Toen Marcel hem te hulp wilde schieten, liep hij ook zelf klappen op. Het kwartet heeft inmiddels aangifte gedaan wegens mishandeling.

Mensenrechtenchef VN hekelt minaretban

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, heeft vandaag het Zwitserse minaretverbod scherp veroordeeld. In een verklaring stelt ze dat het verbod tot "diepe verdeeldheid" kan leiden.

Volgens Pillay is het verbod in strijd met de internationale verplichtingen van Zwitserland. "Het verbod op een architectonische structuur die verband houdt met de islam of een religie, is duidelijk discriminerend." Ze veroordeelt verder de groeiende golf van "bangmakerij" over buitenlanders in politieke campagnes in diverse landen waaronder Zwitserland.

De Zwitserse bevolking stemde eergisteren in meerderheid (57,5 procent) in een referendum voor het minaretverbod. Internationaal is er veel kritiek op de ban. Het alpenland heeft vier minaretten. Die mogen blijven staan.

Politie crasht peperdure Lamborghini

De Italiaanse politie staat het huilen momenteel nader dan het lachen. Ze hebben namelijk 's werelds mooiste en snelste politieauto total loss gereden.

De politie had de peperdure Lamborghini Gallardo, met een dagwaarde van 165.000 euro, gebruikt op een banenbeurs voor studenten in het noord-Italiaanse Cremona. Toen de agenten hiervandaan reden, moesten ze uitwijken voor een andere auto om een botsing te voorkomen.

Helaas boorde de Lambo zich in twee stilstaande auto's. Hierdoor raakte het voertuig onherstelbaar beschadigd, en heeft een van de agenten een gebroken rib opgelopen. De andere agent kwam er met slechts een paar blauwe plekken beter vanaf.

De blauw-wit geschilderde Lamborghini werd in 2004 door de Italiaanse autofabriek aan de politie geschonken. Met een vermogen van 500 PK en de mogelijkheid om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan in slechts vier seconden, was het waarschijnlijk 's werelds snelste politieauto.


Ze hebben een ongeluk gehad met het autootje...
Voor een foto van de ramp, klik hier

Trulli: "Binnenkort wordt alles bekend"

Jarno Trulli was nog wat geheimzinnig wat betreft zijn toekomstplannen, maar het ziet ernaar uit dat in de nabije toekomst meer duidelijkheid komt.

De Italiaan die in zijn carrière 219 Grands Prix racete, wordt in de geruchtenmolen gelinkt aan Lotus F1 Racing. Dat team liet bij monde van teambaas Tony Fernandes weten dat er nog vier gegadigden in de race zijn bij Lotus. Nog altijd is niet bekend wie de mysterieuze rijder is die als eerste gecontracteerd zou zijn.

Trulli mocht eerder deze maand al testen in de NASCAR-klasse, maar daar gaat het hart van de 35-jarige coureur niet naar uit. Wat hij dan wel gaat doen in 2010, is voorlopig nog een vraagteken. "Binnenkort wordt alles bekend. Mijn nieuwsgierigheid naar NASCAR is door de test wel gestild. De situatie ontwikkelt zich snel, dus wacht maar af", aldus Trulli in Gazzetta dello Sport.

Huta Galung naar tweede ronde Maleisië

Jesse Huta Galung is doorgedrongen tot de tweede ronde van het Futuretoernooi in Maleisië. De Nederlander rekende eenvoudig af met de Zuid-Koreaan Soong-Jae Cho.

Huta Galung, die nummer 293 van de wereldranglijst is, had aan 6-4 en 6-1 genoeg tegen de 18-jarige nummer 561 van de ranglijst. In de tweede ronde is de Duitser Pirmin Haenle de tegenstander van de Nederlander. Deze 21-jarige speler staat 726e op de ranking.

Samara, de Asari Biotic van Mass Effect 2

Konden we laatst al Tali onthullen als speelbaar karakter in Mass Effect 2, nu wordt het tijd voor Samara. Samara een Asari Biotic, wat betekent dat ze niet alleen mooi blauw is maar ook mensen door de lucht kan laten vliegen.

Daarnaast hebben we nog enkele screenshots gevonden van Tali en de Adept-klasse, deze zijn hieronder te vinden.

Mass Effect 2 komt 29 januari uit voor de PC en Xbox 360.



Twee jaar na de gebeurtenissen in Mass Effect moet Shepard weer op pad om de mensheid te redden, ditmaal van een nieuwe vijand die complete menselijke koloniën in één keer laat verdwijnen. Shepard moet daarvoor samenwerken met Cerebus, een gewetenloze organisatie met maar één doel: de overleving van het menselijke ras.

Laatste waarschuwing KNVB voor NAC

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft NAC Breda vandaag een laatste waarschuwing gegeven.

Als supporters van de club binnen een periode van twee jaar nog eens met kwetsende spreekkoren komen, dan mag NAC één duel geen supporters meenemen naar een uitwedstrijd. Aanleiding voor de waarschuwing is dat NAC-fans vorige maand, in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, beledigingen uitten aan het adres van arbiter Bas Nijhuis. Nijhuis stuurde Robbert Schilder van NAC in die wedstrijd al vroeg met rood uit het veld.

Op hun website laat NAC weten dat ze het voorstel van één uitwedstrijd voorwaardelijk zonder publiek heeft geaccepteerd.

Boek (+filmpje): Keely Bolger - How To Win X Factor

Ik doe een spijkerbroek aan… Nee toch een stoffen broek. Maar wat doe ik erbij? Een rood shirt of toch dat bandshirt? En welk liedje ga ik zingen? 'Angels' van Robbie Williams, 'I Don't Want To Miss A Thing' van Aerosmith of 'Moeder' van Jantje Smit.
Moeilijk hè, zo’n auditie voorbereiden van een zangwedstrijd. Keely Bolger komt met dé gids op het gebied van dit soort talentenjachten, met de nadruk op de (Engelse) X Factor. Is het mogelijk om met het boek How To Win X Factor een platencontract te krijgen als finaleprijs?

Politie VS schiet vermeende schutter dood

De man die ervan wordt verdacht eergisteren in de Verenigde Staten vier agenten te hebben gedood, is vandaag zelf door agenten doodgeschoten in een voorstad van Seattle. De 37-jarige Maurice Clemmons was op de vlucht voor de politie, sinds hij het vuur zou hebben geopend op de vier agenten in een café in Tacoma, bij Seattle (Washington).

Dat meldden Amerikaanse media. Toen hij de vier agenten van het leven beroofde, werd hij waarschijnlijk zelf in de borst geraakt. De bewuste avond belegerde de politie zijn woning, maar het huis was leeg. De politie deed vervolgens huiszoekingen met snuffelhonden en sprak met verscheidene mensen die Clemmons hadden geholpen na de schietpartij.

De politie waarschuwden dat Clemmons gewapend, gevaarlijk en mentaal instabiel was en zetten een beloning van omgerekend 80.000 euro op zijn hoofd.

Kazige update voor LittleBigPlanet brengt Online Create-mode

Media Molecule heeft een nieuwe update uitgebracht voor LittleBigPlanet, de Leerdammer update. En net zoals Leerdammer is ook deze update wit, romig en een beetje zoet. De belangrijkste verandering in de update is de Online Create-mode, waarbij je samen met maximaal drie andere spelers via het PlayStation Network levels kunt maken.

Naast deze gezellige manier van levels maken zijn er meer veranderingen te vinden in de update, zo is de netwerkcode herschreven zodat er minder lag zou moeten zijn en meer kans op spelers uit het eigen land, is er twee keer zoveel ruimte om foto's en kostuums op te slaan en is de LittleBigStore iets simpeler te navigeren.

Uitslagen Jupiler League speelronde 19

Gisteren werd er in de Jupiler League een midweekse speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende vrijdag.

Go Ahead Eagles heeft het verlies van afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht goed verwerkt. De ploeg van trainer Andries Ulderink kwam tegen Helmond Sport nog wel op achterstand door een goal van Charles Kazlauskas, maar drie goals kort na elkaar zorgden er voor dat de achterstand ruim goedgemaakt werd. De 3-2 van Mark Veldmate was slechts voor de statistieken.

Ook nummer twee De Graafschap wist via een goal van Steve de Ridder uit te winnen bij Volendam. Cambuur leverde echter twee punten in door thuis 1-1 te spelen tegen Telstar, waardoor het nu Excelsior in de nek heeft zitten. De ploeg uit Rotterdam verzekerde zich vrijdag al van de tweede periodetitel en is met een 4-0 winst op FC Dordrecht ook de derde periode goed begonnen.

FC Emmen wist de zege op FC Eindhoven geen vervolg te geven, want in Veendam kreeg de ploeg ruim klop. Op de Lange Leegte werd het 3-0 dankzij goals van Marnix Kolder, Erwin Buurmeijer en Gerard Wiekens. De Limburgse derby tenslotte werd een prooi voor Fortuna Sittard. De ploeg versloeg MVV met 2-0.


Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Go Ahead Eagles Helmond Sport3-2
SC Cambuur Telstar1-1
FC Eindhoven RBC Roosendaal1-3
AGOVV Apeldoorn FC Den Bosch2-0
FC Oss FC Omniworld2-2
Haarlem FC Zwolle1-2
BV Veendam FC Emmen3-0
Excelsior FC Dordrecht4-0
FC Volendam De Graafschap0-1
Fortuna Sittard MVV2-0

Stand:

#club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Go Ahead Eagles 19 13 3 3 42 37 - 16
2 De Graafschap 19 12 5 2 41 37 - 14
3 SC Cambuur 19 11 6 2 39 45 - 30
4 Excelsior 19 11 4 4 37 35 - 23
5 AGOVV Apeldoorn 19 9 5 5 32 37 - 29
6 FC Zwolle 19 9 5 5 32 27 - 23
7 Helmond Sport 19 9 4 6 31 41 - 32
8 BV Veendam 19 8 6 5 30 36 - 23
9 FC Dordrecht 19 9 2 8 29 39 - 28
10 FC Den Bosch 19 7 7 5 28 38 - 28
11 MVV 19 8 3 8 27 32 - 36
12 RBC Roosendaal 19 6 6 7 24 23 - 25
13 Telstar 19 5 6 8 21 29 - 31
14 FC Volendam 19 5 6 8 21 32 - 40
15 Fortuna Sittard 19 4 5 10 17 20 - 34
16 FC Omniworld 19 4 4 11 16 21 - 34
17 FC Oss 19 4 4 11 16 25 - 39
18 FC Emmen 19 4 3 12 15 19 - 43
19 FC Eindhoven 19 3 5 11 14 29 - 51
20 Haarlem 19 3 3 13 12 25 - 48

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1Caracciolo FC Den Bosch 15
2Chadli AGOVV Apeldoorn 13
3Plet Telstar 12
=Mark de Vries SC Cambuur 12
5Colak Go Ahead Eagles 10
=Voskamp Helmond Sport 10

Programma:

DatumThuisUit
vr 4/12 SC Cambuur Go Ahead Eagles
vr 4/12 FC Den Bosch Telstar
vr 4/12 RBC Roosendaal FC Omniworld
vr 4/12 FC Dordrecht Fortuna Sittard
vr 4/12 FC Eindhoven AGOVV Apeldoorn
vr 4/12 FC Emmen FC Volendam
vr 4/12 Haarlem FC Oss
vr 4/12 FC Zwolle Excelsior
vr 4/12 Helmond Sport MVV
vr 4/12 De Graafschap BV Veendam

Britten liggen dwars over financieel toezicht

Minister Wouter Bos van Financiën en zijn 26 EU-collega's hopen morgen een akkoord te bereiken over een pakket maatregelen voor verbetering van het financieel toezicht. Het is onder meer de bedoeling dat er drie Europese toezichthouders komen die niet alleen richtlijnen mogen uitvaardigen, maar onder bepaalde omstandigheid ook kunnen ingrijpen.

Het versterken van het toezicht is nodig om een herhaling van de kredietcrisis te voorkomen. Maar of de lidstaten het eens worden, is nog de vraag. Met name het Verenigd Koninkrijk ligt dwars. Het wil niet dat de toezichthouders (voor banken, verzekeringen en effectenmarkten) beslissingen kunnen nemen die gevolgen hebben voor de schatkist van een EU-lidstaat.

De EU-leiders hebben in juni al een principeakkoord bereikt over het pakket, maar de ministers van Financiën moeten de details nog regelen. Zij zullen morgen alles op alles zetten om het eens te worden, verwachten ingewijden. Mogelijk worden de Britten met wat toegevingen over de streep getrokken.

Ongelukkige rentree Rankovic

Na vier maanden blessureleed maakte Aleksandar Rankovic gisteren zijn rentree bij de reserves van ADO Den Haag tegen Jong Willem II. Een erg gelukkige rentree was het niet. Na elf minuten in het veld te hebben gestaan, kreeg hij veel last van zijn knie wat verder spelen onmogelijk maakte.

De ernst van de kniekwetsuur is nog niet duidelijk. Een scan, vandaag in het ziekenhuis, heeft nog geen duidelijkheid geschept. "De scan stemde gelukkig niet negatief, maar nader onderzoek is nodig”, aldus een woordvoerster van de club.

Barcelona treft Sevilla in beker

FC Barcelona heeft een lastige opgave gekregen in de Copa del Rey. Tegenstander in de achtste finales is Sevilla, de nummer drie in de competitie.

De titelverdediger uit Barcelona versloeg in de vorige ronde Cultural Leonesa, terwijl Sevilla te sterk was voor Atlético Ciudad uit Murcia. De winnaar van de tweestrijd ontmoet wederom een lastige opponent, want dat wordt de winnaar van het duel Valencia - Deportivo de La Coruña. Momenteel delen zij de vierde plaats in de competitie.

Alcorcón, de bedwinger van Real Madrid in de vorige ronde, heeft redelijk gunstig geloot. Real Racing Club de Santander, momenteel in de degradatiezone in de Primera División, komt begin januari op bezoek in Madrid. Ook Hércules, Celta en Recreativo bevinden zich in de bovenste helft, en hebben tot aan de finale niet te maken met de toppers uit La Liga. Alleen de kwakkelende clubs Villarreal en Atlético de Madrid zitten in hun helft.

#ThuisUit
1RC Recreativo de Huelva (2)Club Atlético de Madrid
2RC Celta de Vigo (2)Villarreal CF
3AD Alcorcón (3)Real Racing Club de Santander
4Hércules CF (2)CA Osasuna
5Valencia CFRC Deportivo de La Coruña
6FC BarcelonaSevilla FC
7Rayo Vallecano de Madrid (2)RCD Mallorca
8Málaga CFGetafe CF

De eerste duels worden op 6 januari gespeeld, de returns volgen een week later.

OM: man chanteerde ouders tienermeisjes

De politie heeft vorige week een 35-jarige man uit Leiden opgepakt op verdenking van chantage en laster. Hij zou ouders van tientallen tienermeisjes hebben verteld dat hij compromitterende foto's van hun dochters op internet wilde plaatsen. In sommige gevallen vroeg hij geld om dat niet te doen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam, dat het onderzoek leidt, vandaag bekendgemaakt.

De verdachte zou via internetsites als Hyves gegevens, waaronder de telefoonnummers, van de meisjes hebben verzameld. Vervolgens belde hij volgens het OM hun ouders op. Hij zou zich hebben voorgedaan als fotograaf en zou hebben gezegd dat hun dochter voor zijn camera seksuele handelingen had verricht. Dat was echter gelogen.

Tunnel A73 alweer even dicht geweest

Nog geen halve dag na de heropening van de tunnels in de A73, is de Roertunnel alweer heel even afgesloten geweest. De geoptimaliseerde tunnelbeveiliging trad in werking vanwege een te hoge vrachtwagen. Na tien minuten gingen de slagbomen weer open. Als gevolg van de tijdelijk afsluiting ontstond een lange file op de A73 in noordelijke richting. 

De tunnels gingen vannacht weer open na een maandenlange afsluiting. Gedurende deze maanden werd het veiligheidssysteem verbeterd en getest. Het oude systeem was erg foutgevoelig, waardoor de tunnels regelmatig gesloten moesten worden.

Met dank aan Globetrotterke en P-auper voor de submit.

[CT] Coach: "Ondanks nederlaag stappen gezet"

Het had een revanche moeten worden na de kater tegen de Aussies. Maar uiteindelijk ging het vlak voor tijd toch mis tegen Zuid-Korea (1-2). Toch weigert bondscoach Michel van den Heuvel van een teleurstelling te spreken.

"Ik heb de jongens na afloop een compliment gegeven", zei hij na afloop tijdens de persconferentie. "Ze hebben amper kansen weggegeven. Drie minuten voor tijd hadden we de boel kunnen killen, maar helaas hebben we die mogelijkheid nagelaten. Vijftig minuten lang hadden we Korea in de tang. Dat betekent dat hier grote stappen richting het WK in India worden gemaakt, ondanks de nederlaag. We weten allemaal dat we nog niet helemaal klaar zijn. Maar ik heb het gevoel dat we groeien als groep."

Dat Seo in de slotfase net zijn stick tegen de bal kreeg waardoor hij doelman Jaap Stockmann wist te verschalken met een tip-in was zuur. "Maar laten we vooral kijken wat we creëren en dat we een tegenstander onze wil op kunnen leggen. We zijn nog niet super-super op dit moment maar dat wisten we. En het is altijd mooi om te zien dat we het bespelen van een cultuur die altijd wat lastig was voor Nederland langzaam beginnen te beheersen."

Eén van de spelers die in de eindfase nog een schot op doel probeerde, was Rob Reckers. Hij geeft toe: verliezen went nooit. "Maar laten we niet vergeten waar we mee bezig zijn" zei de international na de nipte nederlaag. Het grote plan. Zo noemt de huidige speler van Amsterdam het proces waar spelers en staf van het Nederlands elftal zich aan hebben gecommitteerd.

"We hebben laten zien dat we gewoon goed kunnen hockeyen. We hebben het alleen niet afgemaakt. Positief was de spirit binnen de ploeg. Die was goed. We hebben achterin weinig weggeven en zelf goed en veel kansen gecreëerd. De volgende stap is dat die ballen er in het vervolg ook in zullen gaan" zei Reckers die zelf een aantal behoorlijke mogelijkheden kreeg, maar in beide gevallen geen doel trof.

"Maar ik denk dat die finale halen nu een lastig verhaal wordt" erkende Reckers. "Winnen is het mooiste dat er is, maar het is vooral zaak om onszelf verder te ontwikkelen."

Franse autoverkopen bijna 50 procent gestegen

De verkoop van nieuwe auto's in Frankrijk is in november met ruim 48 procent toegenomen op jaarbasis. Dat heeft de vereniging van Franse autofabrikanten CCFA vandaag bekendgemaakt.

Daarmee zijn de verkopen voor de zevende maand op rij gestegen. Over de eerste elf maanden van het jaar werden 7,6 procent meer auto's op kenteken gezet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan het programma van de Franse overheid om de autoverkopen te stimuleren.

De Franse automarkt stortte in de tweede helft van vorig jaar volledig in door de economische crisis, net zoals dat in de rest van de wereld het geval was. De automobielsector voelt het als een van de eerste wanneer het slecht gaat met de economie.

Scholier neergestoken in Rotterdam

Een scholier van het Scheepvaart en Transportcollege in Rotterdam is vandaag neergestoken. Aan de steekpartij ging een ruzie buiten de school vooraf.

De dader zou een kruiskopschroevendraaier hebben gepakt en heeft het slachtoffer daarmee in zijn achterhoofd gestoken. Scholieren van de school hebben de dader aangehouden en later overgedragen aan de politie. Die hebben hem meegenomen voor verhoor.

Ondanks dat de traumahelikopter ter plaatse moest komen, werd de jongen afgevoerd met een ambulance. Zijn verwondingen lijken op het eerste gezicht mee te vallen. De politie rukte massaal uit, honderden leerlingen moesten het pand van de school verlaten.

Volgens het bestuur van het Scheepvaart en Transportcollege is dit de eerste keer in de geschiedenis van de opleiding dat een dergelijk incident op de school plaatsvindt.

Met dank aan Schaberg, schoelje en lindabalieu voor de submit .

[CT] Overzicht speeldag 3

Van 28 november tot en met 6 december wordt er in Melbourne, Australië, gehockeyd door de heren om de Champions Trophy. Hieronder vind je alle uitslagen van de derde speeldag.


Spanje - Duitsland 4-5 (2-3)
1' Wess 0-1
6' Montag 0-2 (sc)
12' Arbos 1-2
13' Fuchs 1-3
22' Ribas 2-3 (sc)
41' Tubau 3-3
44' Wuemada 4-3
61' Fuchs 4-4
70' Witthaus 4-5

Nederland - Zuid-Korea 1-2 (1-1)
11' Weusthof 1-0
26' Hong 1-1 (sc)
68' Seo 1-2

Australië - Engeland 2-1 (1-1)
13' Mackay 0-1
21' Schubert 1-1 (sc)
59' Abbott 2-1


Uitslagentabel speeldag 3

NummerTeamTeamUitslag (rust)
07 Spanje Duitsland 4-5 (2-3)
08 Nederland Zuid-Korea 1-2 (1-1)
09 Australië Engeland 2-1 (1-1)

Prins: aids belangrijker gevonden dan water

Het is tot de dag van vandaag meer geaccepteerd om in het openbaar over een seksueel overdraagbare ziekte te praten dan over de veilige verwerking van menselijke uitwerpselen. Dat zei prins Willem-Alexander vandaag in Amsterdam tijdens een vergadering van de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de Verenigde Naties.

"In tegenstelling tot campagnes rond aids en andere gezondheidscrises, heeft sanitatie maar weinig publieke pleitbezorgers. Ondanks het feit dat 2,5 miljard mensen geen veilige, schone en besloten plek hebben om rustig hun behoefte te doen, zorgt openhartig praten over sanitatie nog steeds voor een kinderlijke verlegenheid."

Water en toiletvoorzieningen staan gelukkig wel steeds vaker op de wereldwijde, regionale en nationale agenda's, aldus de prins, die sinds 2006 voorzitter is van de Adviesraad voor Water en Sanitatie. Op uitnodiging van de Nederlandse regering strijkt de adviesgroep deze week tot en met overmorgen neer in Amsterdam voor de reguliere halfjaarlijkse bijeenkomst, waar de leden praten over de aanpak van wereldwijde problemen op het gebied van water en sanitaire voorzieningen.

Management Alguersuari verrast over inschrijflijst

Omdat de Spaanse coureur nog ontbreekt is het management van Jaime Alguersuari zeer verrast over de inschrijflijst van de FIA, die gisteren gepubliceerd werd. Alguersuari's naam zou bij Scuderia Toro Rosso moeten staan, de Spanjaard maakte het nieuws van zijn vernieuwde contract zelf bekend.

Het management legde de volgende verklaring af: "Het contract van Jaime is al ondertekend en verlengd voor volgend seizoen, dus dit nieuws is behoorlijk verrassend. Jaime is momenteel zelfs met het team van Red Bull in Oostenrijk om zich fysiek en psychologisch voor te bereiden op het nieuwe seizoen."

Afgelopen seizoen werd Sébastien Bourdais ontslagen bij STR en Alquersuari mocht de Fransman vervangen.

Hersenkneuzing Moeliker

Het gaat nog altijd niet goed met Kevin Moeliker. De doelman van zondaghoofdklasser FC Lienden raakte eerder deze maand zwaar gewond tijdens het eenzijdige auto-ongeluk dat Theo Janssen veroorzaakte.

Moeliker ligt met een hersenkneuzing nog altijd in het ziekenhuis. "Het lijkt er gelukkig op dat Kevin geen blijvend hersenletsel aan het ongeluk overhoudt. Maar het gaat nog niet goed met hem. Kevin valt grote delen van de dag weg, kan niet lopen en eet alleen maar vloeibaar voedsel. Het herstel gaat nog heel lang duren," aldus Hans Kraaij junior, de trainer van Lienden.

Janssen werd gisteren door zijn club FC Twente geschorst tot eind januari 2010 en kreeg bovendien een geldboete.

Manor wordt Virgin Racing

Het team van Manor Grand Prix gaat verder onder de naam van de hoofdsponsor, Virgin. Ondernemer Richard Branson, baas van Virgin, was afgelopen seizoen nog sponsor van het toenmalige Brawn GP.

Dit blijkt uit de voorlopige inschrijflijst die de FIA gisteren heeft gepubliceerd. Het team krijgt de naam Virgin Racing. Manor zelf heeft het nieuws nog niet eerder bekend willen maken, al waren er wel maanden van speculatie.

Het was al wel zeker dat Timo Glock naar Manor Grand Prix zou gaan. Die had geen racestoeltje meer had toen Toyota ermee kapte. Het tweede stoeltje is nog niet bekend, maar John Booth, teambaas van Virgin Racing, gaf al enkele hints in de richting van Lucas di Grassi.

Virgin Racing krijgt de startnummers 24 en 25 toegewezen. Het Britse team gaat met Cosworth-motoren rijden.

Supermarktster

“Beer! Beer!”
Er komt nu een vreselijk kabaal uit. De monotone whèè is nu overgegaan in een hoog geloei. Met elke snik schakelt ze over naar een hogere frequentie en met nog een snik zwelt het volume harder aan. Het hoopje kind zit nu ineengezakt op de grond. Het zou aandoenlijk zijn, als er niet zo’n afstotelijk geluid uit kwam. Dwangbuizen en geluidsdichte kamers zouden verplicht moeten zijn voor alle kinderen onder de 8 in een supermarkt.

Moeder verstikt baby tijdens borstvoeding

Tijdens een vlucht van de Amerikaanse hoofdstad Washington naar Koeweit vorige week dinsdag heeft zich een tragedie voorgedaan. Een 29-jarige moeder die aan boord van het vliegtuig zat, heeft haar dochtertje gedood met haar borsten.

De Egyptische vrouw gaf haar baby borstvoeding maar was tijdens het voeden in slaap gevallen. Toen de vrouw wakker werd, bemerkte ze het gestikte meisje en begon te schreeuwen. Een toevallig meevliegende arts probeerde het meisje nog tevergeefs tot leven te wekken.

Eenmaal geland werd de baby nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar ook dit mocht niet baten. Het meisje was niet meer te redden. In deze opmerkelijke zaak zijn geen aanhoudingen verricht.

Rol voor Beckham en Gebrselassie bij loting WK

De wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag naar buiten gebracht dat David Beckham en Haile Gebrselassie aankomende vrijdag een rol zullen hebben bij de loting voor het WK voetbal komend jaar in Zuid-Afrika.

De presentatie van de loting is in handen van Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, en de Zuid-Afrikaanse filmster Charlize Teron.

Voetbaliconen Franz Beckenbauer, Michel Platini, Eusebio en Roger Milla zullen ook aanwezig zijn net als de meeste bondscoaches van de 32 gekwalificeerde landen.

Morgen maakt de FIFA bekend hoe de loting vrijdag precies in zijn werking zal gaan. Dan wordt ook de indeling bekend van de vier potten.

Kucera mist Winterspelen in eigen land

John Kucera kan de Olympische Winterspelen komend jaar in Vancouver uit zijn hoofd zetten. De Canadese wereldkampioen op de afdaling heeft zijn scheen- en kuitbeen gebroken tijdens de wereldbekerwedstrijd Super-G afgelopen weekeinde in Lake Louise.

Aanvankelijk werd gedacht dat er maar een breuk was, maar tijdens de operatie werd duidelijk dat de Winterspelen in eigen land een zo goed als gesloten boek is. "We hebben vastgesteld dat, gezien de omvang van de blessure, dat Kucera niet in staat is de Winterspelen van 2010 te halen", aldus Christopher Irving, medisch coördinator van de Canadese skibond.

Irving zei er echter ook bij dat Kucera volgens hem deelname aan de Spelen nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. "John staat bekend als een skiër die vastbesloten zijn doelen achterna gaat. We zijn vol vertrouwen dat hij zijn revalidatieproces met dezelfde vasthoudendheid zal inzetten."

Kosovo-zittingen Vredespaleis begonnen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) is vanochtend begonnen met de mondelinge behandeling van de kwestie of de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo legaal is.

De etnisch Albanese meerderheid in de Servische provincie Kosovo verklaarde vorig jaar eenzijdig haar onafhankelijkheid. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de ICJ-rechters in het Haagse Vredespaleis om een juridisch advies gevraagd over de legaliteit van die stap. Dat gebeurde op instigatie van de regering in Belgrado, die haar afvallige provincie terug wil.

Politie arresteert 2e ontsnapte crimineel

Een speciale eenheid van de Duitse politie heeft vanochtend een ontsnapte crimineel opgepakt in de westelijke gemeente Schermbeck. Het gaat om de 46-jarige Peter Paul Michalski. Hij is een van de twee mannen die donderdag uit een gevangenis in Aken ontsnapten.

Bij de arrestatie is niemand gewond geraakt, meldde de Duitse regionale omroep WDR. Zondag arresteerde de politie de andere voortvluchtige, de 50-jarige Michal Heckhoff.

Onderzoek naar Zalm pas in januari klaar

Het onderzoek naar het functioneren van oud-bestuurders en commissarissen van DSB Bank die nog actief in de financiële sector zijn, onder wie Gerrit Zalm, is pas in januari klaar.

Minister Wouter Bos (Financiën) heeft dat vandaag gezegd na een vertrouwelijk overleg met de Tweede Kamer. Zalm is momenteel topman bij ABN Amro. De toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) moeten de integriteit en deskundigheid van voormalige bestuurders en commissarissen bij de failliete DSB beoordelen. Naast Zalm gaat het onder meer om Ed Nijpels, die momenteel voorzitter is bij pensioenfonds ABP.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het onderzoek eind november, begin december klaar zou zijn. Daarna, zo kondigde Bos eerder aan, zou oud-D66-staatssecretaris Michiel Scheltema als onafhankelijke deskundige toetsen of DNB en AFM hun werk goed hebben gedaan. Scheltema leidt het onderzoek naar de hele gang van zaken bij de ondergang van DSB. Dat onderzoek is in februari klaar. Vandaag wordt er een website geopend waar mensen informatie kunnen achterlaten die van belang kan zijn voor Scheltema en zijn onderzoekers.

Bos benadrukte dat bij het onderzoek naar de bestuurders zorgvuldigheid boven alles gaat. Hij zei zich verder niet van de wijs te laten brengen door publicaties over de handelwijze van DSB en de mogelijke rol van Zalm als financieel directeur daarbij. Bos noemde het "heel, heel beschaafd" om niet iemand te veroordelen zolang er geen bewijzen in een onderzoek zijn vastgesteld.

Bij het vertrouwelijk overleg vanochtend waren ook DNB-president Nout Wellink en Scheltema aanwezig.

Is Zalm integer en deskundig te werk gegaan bij DSB?  (foto: ANP)

Standbeelden voor N'Kufo en Boschker

Blaise N'Kufo zal een standbeeld krijgen bij de hoofdingang van de Grolsch Veste in Enschede. De spits van FC Twente wordt hiermee geëerd door de supporters van de club omdat hij het record van Jan Jeuring van de meeste doelpunten voor de Tukkers overnam.

Het beeld van N'Kufo moet de aanzet worden voor een heel beeldenplein. "Op dat plein komen alleen spelers die een record in handen hebben. Na N'Kufo komt er ook een beeld van Sander Boschker, die de meeste wedstrijden voor Twente heeft gespeeld. Dat is zo'n record dat in mijn ogen nooit meer wordt verbroken," meldde woordvoerder Bas Wesselink namens de intiatiefnemers in TC/Tubantia.

Het beeld van N'Kufo zal naar waarschijnlijkheid pas aan het eind van het seizoen onthuld gaan worden. De spits zal na dit jaar de club mogelijk gaan verlaten om zijn voetbalavontuur elders voort te gaan zetten.

Johnson: "Bolt moet 400 meter gaan lopen"

Usain Bolt moet volgens voormalig atleet Michael Johnson ook op de 400 meter uit gaan komen. De Amerikaan zei dit in Jamaica waar hij is vanwege een avond voor het goede doel.

Bolt is zowel wereld- als olympisch kampioen op de 100 en 200 meter. Hij heeft op beide afstanden ook de wereldrecords in handen met respectievelijk 9,58 en 19,19 seconden. Op de 200 meter brak hij tijdens de Spelen in Peking het record dat Johnson tijdens de Olympische Spelen in Atlanta in 1996 had gelopen.

De Amerikaan vindt dat Bolt nu toe is aan een nieuwe uitdaging. "Hij zal nieuwe prikkels nodig hebben en ik denk dat de 400 meter een nieuwe uitdaging kan vormen in de komende jaren. Op dit moment is Usain onverslaanbaar op de sprint, dus hoe moet hij dan gemotiveerd blijven?" Johnson is momenteel de wereldrecordhouder op de 400 meter met een tijd van 43,18 seconden.

Manchester City wil Van der Wiel

Manchester City aast op Gregory van der Wiel. Een delegatie van de Engelse club bezocht al meerdere wedstrijden van Ajax en zag Van der Wiel ook in actie tijdens de interland Nederland - Paraguay.

City zou de interesse voor Van der Wiel inmiddels kenbaar hebben gemaakt bij Ajax. De 21-jarige Van der Wiel, die zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een vaste waarde bij het Nederlands elftal, heeft nog een contract tot 2013 in Amsterdam.

UEFA schorst arbiter vanwege gokschandaal

Spiegel Online meldt dat de Europese voetbalbond UEFA de Oekraïense scheidsrechter Oleg Orijechov tot nader order heeft geschorst.

Orijechov mag voorlopig geen wedstrijden fluiten vanwege zijn betrokkenheid bij het grootschalige gokschandaal dat onlangs aan het licht kwam.

De 42-jarige leidsman, die op de internationale lijst staat, zou persoonlijk contact onderhouden met een lid van de maffia die wedstrijden tracht te manipuleren. De speciale onderzoekscommissie van de UEFA stuitte op de naam van Orijechov, die maandag werd verhoord in het hoofdkwartier van de bond in Nyon.

Ook in Nederland zijn inmiddels de alarmbellen gaan rinkelen. De KNVB maakte maandag bekend dat twee duels uit de Jupiler League onder verdenking van manipulatie staan.

Sauerbreij moet langer wachten voor kans Spelen

De wereldbekerwedstrijd parallel reuzenslalom in het Italiaanse Limone Piemonte is afgelast vanwege een gebrek aan sneeuw. De internationale skifederatie FIS maakte dit vandaag bekend. De wedstrijd stond voor aankomende zondag op het programma.

Nicolien Sauerbreij had aankomend weekend de eerste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen komend jaar in Vancouver.

De eerstvolgende wedstrijd voor de wereldbeker is nu 13 december in Seoul. Voor de wedstrijd in Limone Piemonte zal de FIS een nieuwe datum zoeken.

Whitmarsh: "Rivaliteit tussen teamgenoten goed"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat het aantrekken van Jenson Button goed is geweest voor de renstal. De Brit werd dit jaar kampioen in de Formule 1 met Brawn GP en treft bij McLaren de kampioen van 2008 Lewis Hamilton. De rivaliteit kan het team vooruit helpen.

In 2007 werd wereldkampioen Fernando Alonso bij McLaren gezet naast de protegé van Ron Dennis, de rookie Hamilton. Beide kemphanen vochten zowel op als buiten de baan zo'n verbeten strijd uit dat Kimi Räikkönen er met de titel vandoor kon gaan. Whitmarsh denkt dat met de komst van Button de geschiedenis zich in 2010 niet gaat herhalen.

"Wij hebben er als organisatie vertrouwen in dat wij aan de eisen en verwachtingen van onze rijders kunnen voldoen," zei de teambaas in de Independent. "Lewis en Jenson zijn allebei kampioen en weten dus hoe het is om te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat zij elkaar tot het uiterste zullen pushen en daarmee de prestaties van het team verbeteren. Het is mijn taak dat hun rivaliteit positief uitpakt voor het team."

Button zal volgens Whitmarsh niet met een achterstand beginnen bij McLaren, omdat hij de laatste tijd het team al wat heeft leren kennen. "Traditiegetrouw betrekken wij onze coureurs bij het ontwikkelingsproces en het eerste dat wij gaan doen is Jenson wegwijs maken in ons team. Hij zal moeten wennen aan hoe wij bij McLaren te werk gaan, maar hij heeft voldoende ervaring om dat snel onder de knie te krijgen. Lewis heeft eerder laten zien dat je met de juiste voorbereiding heel ver kunt komen."

Ramses Shaffy overleden

Ramses Shaffy is vandaag op 76-jarige leeftijd overleden. Eerder dit jaar werd slokdarmkanker bij hem geconstateerd.

Shaffy werd geboren in Parijs en heeft jarenlang als acteur op het toneel gewerkt. Hij werd pas echt bekend door het lied Pastorale dat hij met Liesbeth List opnam. Andere bekende nummers van hem zijn Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder en Wij zullen doorgaan.

 


We zullen doorgaan...
Met dank aan Symphonic, The_Spiff en Joppy voor de submit.

Basso in 2010 terug in Tour

Tegenover Cyclingnews heeft Ivan Basso bevestigd dat hij in 2010 terug zal keren in de Tour de France.

"Franco Pellizotti, Vincenzo Nibali en Roman Kreuziger zullen ook van start gaan in de Tour. Ik heb natuurlijk de meeste ervaring van ons en zal misschien minder ruimte krijgen van de andere kopmannen," aldus Basso. In 2004 (derde) en 2005 (tweede) eindigde hij op het podium in Parijs.

Vlak voor de start van de Tour in 2006 werd hij van de startlijst gehaald vanwege zijn betrokkenheid bij de dopingzaak Operación Puerto. Een jaar later werd de 32-jarige Italiaan voor twee jaar geschorst nadat hij toegaf de intentie te hebben gehad om doping te gebruiken.

Overigens denkt Basso niet na over een eventuele eindoverwinning in de Tour. "Alberto Contador zal ongeveer even goed zijn en ik weet zeker dat Lance Armstrong vijftien tot twintig procent sterker zal zijn dan dit jaar," besluit de Italiaan.

Onderzoek naar dood 8-jarig jongetje

De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, zal de klacht onderzoeken van ouders van wie het 8-jarige zoontje is overleden na te zijn gevaccineerd met het zogeheten BMR-DTP. Dat maakte de ombudsman vandaag bekend.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zou de ouders niet goed hebben voorgelicht over de complicaties die na een vaccinatie kunnen optreden. "Zij beklagen zich er ook over dat het RIVM het verband tussen de vaccinatie en het overlijden van hun zoon onvoldoende onafhankelijk heeft onderzocht", aldus Brenninkmeijer.

Museumplein ontpopt zich als 'begraafplaats'

Het Museumplein in Amsterdam is vandaag, op Wereld Aids Dag, veranderd in een symbolische begraafplaats. Op het terrein staan vijfduizend witte kruisen, voorzien van de welbekende red ribbons van de aidsbestrijding. De kruisen staan symbool voor de miljoenen Afrikanen die overlijden omdat ze geen aidsremmers krijgen.

Presentatrice Angela Groothuizen haalde vanochtend samen met de Nederlandse aidsambassadeur Marijke Wijnroks en de directeur Louise van Deth van Stop Aids Now enkele van de kruisen weg. Daarmee wilden ze laten zien dat nog vele zieken in Afrika te redden zijn.

De handeling vormde het begin van een nieuwe landelijke campagne van Stop Aids Now. Uit een eveneens vandaag verschenen rapport blijkt dat de kredietcrisis een negatief effect heeft op de aidsbestrijding in Afrika, omdat er minder geld beschikbaar is. De hulporganisatie roept met de actie op steun te blijven geven. "Hier vallen banken om. In Afrika mensen" en "Er is ook een stijger in de kredietcrisis: het aantal aidsdoden in Afrika", luiden enkele slogans van de campagne.

Museumplein veranderd in 'begraafplaats'  (foto: ANP)

Met de vlam in de pijp...

Scheur ik door de Brennerpas...

Wie kent het beroemde lied van Henk Wijngaard niet? Dit nummer past perfect bij een nieuwe game dat ontwikkeld wordt door SCS Software: German Truck Simulator. Deze game is precies wat de titel doet vermoeden, een simulator van een vervoersbedrijf.

Je krijgt de beschikking over een MAN truck waarmee je wellicht ladingen bratwurst, Warsteiner en pkw's zult moeten vervoeren, terwijl je luistert naar nummers van Kraftwerk en Rammstein. Wat in ieder geval zeker is, is dat je als beginneling zult starten met een enkele truck en geld en reputatie moet verdienen om een bloeiend bedrijf op te richten. Je zult meer trucks aan kunnen kopen, chauffeurs nodig hebben en garages overal in Duitsland neer kunnen zetten.

Voor de personen die interesse hebben om een eigen vervoersbedrijf te runnen zijn hieronder een tweetal video's te bekijken hoe het er allemaal uitziet. De game zal in januari 2010 te koop zijn voor de PC.

IJshockeyer slaat eigen keeper neer

In de ijshockeywedstrijd van de Atlanta Thrashers tegen de Florida Panthers vond een opmerkelijk incident plaats. Na de 2-1 van Ilya Kovalchuk wilde een gefrustreerde Keith Ballard zijn stick stukslaan tegen de paal. In plaats daarvan raakte hij keeper Tomas Vokoun vol op het hoofd.  

Vokoun ging direct naar de grond en deed zijn helm af. Vervolgens bleek dat hij flink op zijn oor geraakt was, getuige het bloed. Na ongeveer tien minuten medische zorg op het ijs werd hij met een brancard weggedragen. Later op de avond bleek dat de schade meeviel: "Er was geen interne oorschade, alleen een snee. Ze hebben hem gehecht en een CAT scan uitgevoerd voor de zekerheid, maar daarop waren geen additionele verwondingen te zien," aldus Randy Sexton, de algemeen directeur van de Panthers.

Sexton wees (nog) niet direct met de beschuldigende vinger naar Ballard. "Ik denk dat hijzelf zich nog het slechtst voelt over dit incident." Atlanta-coach John Anderson was iets minder subtiel. "Ik heb zoiets wel een keer eerder zien gebeuren. Je moet je emoties in bedwang zien te houden en voorzichtig zijn."

De Thrashers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 4-3 nadat reserve-goalie Scott Clemmensen de plek van Vokoun tussen de palen innam. Clemmensen stopte 28 van de dertig schoten op doel. 

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Ubisoft lijdt verlies door Wii-games

Bij de presentatie van de half-jaarcijfers is gebleken dat Ubisoft te kampen heeft met verliezen door de matige verkoop van hun Wii-titels, terwijl franchises als Assassin's Creed 2 het juist erg goed doen. Eerder werd al bekend dat Assassin's Creed 2 in z'n eerste week al 32% meer verkocht dan z'n voorganger.

Deze positieve verkoopcijfers en de bijbehorende omzet worden nu ingezet om de tegenvallende verkoop van Wii-games enigzins te verzachten. Verder heeft Ubisoft goede hoop dat titels als Splinter Cell: Conviction en James Cameron's Avatar: The Game hoge ogen gaan gooien eind dit jaar en begin komend jaar.
Het totale verlies van Ubisoft voor de eerste helft van het 2009-2010-jaar kwam neer op 78 miljoen, met de tegenvallende verkoop van Wii-games en een afname in het aantal releases als voornaamste oorzaken.

Sodomiezaak politicus Maleisië gaat door

De Maleisische oppositieleider Anwar Ibrahim moet begin volgend jaar voorkomen in een geruchtmakende sodomiezaak. Het hooggerechtshof in de hoofdstad Kuala Lumpur verwierp vandaag een verzoek van de voormalige vicepremier om de zaak tegen hem te laten vallen.

Het hof heeft bepaald dat de zaak tegen Anwar begint op 25 januari. Het proces gaat een maand duren. Waarnemers verwachten oplopende politieke spanningen in Maleisië als gevolg van de rechtszaak.

Anwar Ibrahim was van 1993 tot 1998 vicepremier van het islamitische Maleisië. Hij werd toen ontslagen en later veroordeeld wegens seks met een mannelijke medewerker. De beschuldigingen waren volgens Anwar politiek gemotiveerd en een rechter verklaarde de aanklacht ongegrond.

Ibrahim keerde vorig jaar terug in het parlement. Hij hoopt de regerende UMNO-partij, die al sinds de onafhankelijkheid aan de macht is in Maleisië, van de troon te stoten.

Yolanthe gaat Songfestival presenteren

Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert volgend jaar het Nationaal Songfestival. Dat bevestigde een TROS-woordvoerster vandaag naar aanleiding van een bericht daarover in het AD. Ze neemt het stokje over van Jack van Gelder, die dit jaar de Nederlandse ronde van het liedjesfestijn presenteerde.

De vroegere soapster voelt zich vereerd met de klus. De opzet van het festival verandert. Pierre Kartner schrijft één Nederlandstalig liedje, dat zes onbekende talenten op eigen wijze mogen vertolken. Iedereen mag er zijn eigen muzikale draai aan geven. Vorig jaar stond vooraf al vast dat de Toppers naar het Eurovisie Songfestival zouden worden afgevaardigd. Toen hoefde in de nationale finale enkel het liedje gekozen te worden. Destijds rolde het nummer Shine als winnaar uit de bus. In Moskou gooide het zangtrio geen hoge ogen met dat Engelstalige liedje en bereikte het de finale niet.

[NHL] Ballard slaat eigen goalie neer

In de wedstrijd van de Atlanta Thrashers tegen de Florida Panthers gebeurde een opmerkelijk incident. Na de 2-1 van Ilya Kovalchuk wilde een gefrustreerde Keith Ballard zijn stick stukslaan tegen de paal. In plaats daarvan raakte hij goalie Tomas Vokoun vol op het hoofd.

Vokoun ging direct naar de grond en deed zijn helm af. Vervolgens bleek dat hij flink op zijn oor geraakt was, getuige het bloed. Na ongeveer tien minuten medische zorg op het ijs werd hij met een brancard weggedragen. Later op de avond bleek dat de schade meeviel: "Er was geen interne oorschade, alleen een snee. Ze hebben hem gehecht en een CAT scan uitgevoerd voor de zekerheid, maar daarop waren geen additionele verwondingen te zien," aldus Florida-GM Randy Sexton.

Sexton wees (nog) niet direct met de beschuldigende vinger naar Ballard. "Ik denk dat hijzelf zich nog het slechtst voelt over dit incident." Atlanta-coach John Anderson was iets minder subtiel. "Ik heb zoiets wel een keer eerder zien gebeuren. Je moet je emoties in bedwang zien te houden en voorzichtig zijn."

De Thrashers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 4-3 nadat reserve-goalie Scott Clemmensen de plek van Vokoun tussen de palen innam. Clemmensen stopte 28 van de dertig schoten op doel.

Hier kun je een filmpje van het incident bekijken

Brink gameplay video, release is uitgesteld

Is er FPS-leven na Modern Warfare 2? De developer Splash Damage vindt blijkbaar van wel, aangezien zij druk bezig zijn met Brink voor de PC, PS3 en Xbox 360. De shooter zal zich afspelen in en rond The Ark, een stad die zweeft boven een overstroomde aarde. De stad biedt ruimte aan 5.000 mensen, maar aangezien de populatie toegenomen is tot 50.000 man, is het niet moeilijk te raden dat er nogal wat schermutselingen te bedwingen zijn. Vandaar ook de naam van de game, aangezien The Ark op de rand (brink) van een burgeroorlog staat.

De oorspronkelijke release was gepland in de lente van 2010, maar helaas is nu bekendgemaakt dat Brink uitgesteld is tot de herst van komend jaar. Om het leed wat te verzachten is er wel onderstaande video verschenen die een level laat zien. Deze video is met name om een level te laten zien, maar voor wat meer hectiek, actie en daadwerkelijke ingame beelden kun je hier terecht.

Minder plezier bij kleuterjuffen

Kleuterjuffen vinden hun werk niet meer leuk. Ze komen onder meer in opstand tegen de Cito-toetsen, leermethoden en toenemende druk op de kleuters. Dat blijkt uit een enquête die het Onderwijsblad hield. Ruim 350 kleuterjuffen deden mee met het onderzoek; 90 procent vindt dat onderwijs aan de kleintjes te schools wordt.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de juffen het onderwijs te veel verzakelijkt vinden. "Het speelse gaat eruit, het muzikale ook: alles wordt steeds meer prestatiegericht. Muziek is belangrijk om de kinderen iets nieuws te leren. Kleuters mogen geen kleuters meer zijn, blijkt uit de peiling."

Meer dan de heft van de geënquêteerden vindt dat de vaak geadviseerde werkbladen en lesmethoden in de kleuterklassen niet bijdragen aan goed onderwijs. Ze worden soms alleen gebruikt omdat het moet. Ook het gebruik van de Cito-toets gaat niet van harte.

Het onderzoek werd gehouden onder leerkrachten die in de jaren tachtig de opleiding tot kleuterjuf (Klos) hebben gevolgd. Sinds twintig jaar verzorgen de pabo's de opleiding. Het Onderwijsblad wordt uitgegeven door de Algemene Onderwijsbond.

Bank of Japan pompt miljarden in economie

De Japanse centrale bank stelt leningen beschikbaar aan financiële instellingen voor een bedrag van 10 biljoen yen (77 miljard euro) tegen een rente van 0,1 procent, om de economie een extra opsteker te geven. Dat heeft de Bank of Japan vandaag besloten tijdens een ingelaste beleidsvergadering.

De Japanse overheid maakt zich onder meer zorgen over de schade die een dure yen de economie kan berokkenen. Vorige week daalde de dollar tot het laagste punt ten opzichte van de yen in veertien jaar.

Bank of Japan laat de rente onveranderd op het extreem lage niveau van 0,1 procent om gelijkblijvende of dalende prijzen (deflatie) tegen te gaan. "De bank erkent dat het een cruciale uitdaging is voor de Japanse economie om deflatie te overwinnen en terug te keren tot een duurzame groei met prijsstabiliteit", aldus de centrale bank.

Nintendo DS verbreekt verkooprecord GBA met Thanksgiving

Recessie? Crisis? Dit zijn twee begrippen waar de Amerikanen zich niet door laten leiden in de week van Thanksgiving. Met name op de vrijdag, ook wel bekend als Black Friday vanwege de afgeladen winkels, wordt er vaak massaal geïnvesteerd in toch vrij dure cadeaus. De afgelopen week leverde zelfs een nieuw verkooprecord op voor Nintendo. Hun handheld, de Nintendo DS, mag dan al enige jaren op de markt zijn, toch wist hij het oude record van meeste exemplaren verkocht in een week uit de boeken te drijven.
Een miljoen exemplaren, dat is hoeveel er verkocht werden de afgelopen week in de VS. Een ongekend hoog aantal waar zelfs de GameBoy Advance in 2002, het oude recordjaar, niet aan kwam. Uiteraard was Nintendo bijzonder te spreken over dit aantal.

Holiday shoppers are finding value in our products' prices, and through a gameplay experience that's unique to Nintendo,"

Maar ook voor de Nintendo Wii was er succes, want ondanks de tijdelijke prijsverlaging voor de PlayStation 3 werden er meer consoles verkocht van Nintendo, al was het niet ruim. Sony maakte vandaag bekend dat er 440.000 PS3's over te toonbank zijn gegaan de afgelopen week en Nintendo ging daar met 500.000 Wiis toch nog stapje overheen. Toch hoorde we Sony absoluut niet klagen.

"The 2009 holiday season got off to an amazing start for PlayStation, with all key retailers showing a significant increase for PS3, PSP and key holiday titles over Black Friday and the holiday weekend."

Hoeveel consoles Microsoft verkocht heeft is helaas nog niet bekend. Op zijn Twitter zegt Aaron Greenberg alleen dat het de beste week van het jaar was voor de Xbox 360, met verdubbelde cijfers ten opzichte van de week ervoor. Hopelijk krijgen we nog een exact aantal binnenkort, anders zullen we moeten wachten tot de maandcijfers bekend worden gemaakt over een paar dagen.

[NHL] Flames in topvorm

De Calgary Flames hebben voor het eerst in hun geschiedenis in tien opeenvolgende uitwedstrijden minimaal een punt gehaald. Dit keer werd met 5-0 gewonnen van de Nashville Predators. Goalie Miikka Kiprusoff haalde de 33e shutout van zijn carriere en maakte 22 reddingen.

Jarome Iginla en Curtis Glencross hadden ieder een goal en een assist. De overige goals van de Flames kwamen van Nigel Dawes, David Moss en verdediger Adam Pardy. "We speelden erg slim vandaag. We verloren de puck weinig en wisten in de derde periode drie goals te maken. Vrijwel iedereen speelde een goede wedstrijd," aldus Calgary-coach Brent Sutter.

Na de eerste periode zonder doelpunten maakte Moss uit een breakaway de eerste goal na anderhalve minuut spelen in de tweede. Dawes maakte drie minuten later de 2-0 uit de powerplay; hij schoot zijn eigen rebound binnen. Vervolgens duurde het tot de derde periode voor de volgende goal. Pardy wist te scoren met een afstandsschot.

Na zestien minuten spelen in de derde periode haalden de Predators goalie Pekka Rinne naar de kant voor een extra aanvaller, iets dat normaal gesproken alleen wordt gedaan bij een verschil van maximaal twee goals en in de laatste twee minuten van de wedstrijd. Dit pakte dan ook niet goed uit: Glencross kon in een leeg doel scoren. Iginla maakte er met Rinne weer in het doel een minuut voor tijd nog 5-0 van in de powerplay.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Nashville PredatorsCalgary Flames0-5
Toronto Maple LeafsBuffalo Sabres 0-3
New York RangersPittsburgh Penguins2-5
Carolina HurricanesWashington Capitals2-3
Atlanta ThrashersFlorida Panthers4-3
Columbus Blue JacketsSt. Louis Blues5-2
Tampa Bay LightningColorado Avalanche0-3
Detroit Red WingsDallas Stars1-4

Heavy Rain krijgt Japanse releasedatum

Van alle PlayStation 3 exclusives is Heavy Rain waarschijnlijk de meest mysterieuze. Het verhaal zal centraal staan en gaat over vier normale mensen die in abnormale situaties terecht komen. Dus geen prinsesjes die gered moeten worden en geen aliens die de aarde willen veroveren. Maar wel een seriemoordenaar, waarnaar alle vier de centrale game characters op zoek zijn.

De gameplay belooft zeer vernieuwend te zijn. Een van de belangrijkste eigenschappen van de game is dat het zeer realistisch zal worden en het maken van keuzes directe gevolgen zal hebben voor het verloop van de game. Zo kan het voorkomen dat een van de vier centrale personen in de game zal overlijden. Daarmee is de game echter niet afgelopen, maar zal dit een direct gevolg hebben voor de overige personen. Zelfs als je het voor elkaar krijgt om ze alle vier te laten sterven zit er een passend einde aan de game.

Het Japanse blad Famitsu heeft nu bekendgemaakt dat de game op 18 februari in Japan uitgebracht zal worden. Naar verwachting zullen de Amerikaanse en Europese release daar niet ver vanaf liggen. Misschien is het zelfs zo dat de game een wereldwijde release op die datum zal krijgen.

Tunnels A73 heropend

De Roertunnel en de Swalmentunnel in de A73-Zuid zijn vannacht definitief weer opengegaan. Dat meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De tunnels gingen in februari vorig jaar gedeeltelijk open. Door problemen met de veiligheidssystemen moesten ze regelmatig dicht. De afgelopen maanden waren ze volledig afgesloten, zodat de aannemer kon doorwerken aan de verdere afbouw van de tunnels en het testen van de technische systemen en veiligheidssystemen.

Dat leidde tot veel verkeersdrukte in met name Roermond, de omliggende dorpen en de Napoleonsbaan tussen Venlo en de A2 bij Thorn.

Verkoopcijfers Wii bijna verdubbeld sinds prijsverlaging

Tot voor kort was het niet het jaar waar Nintendo op gehoopt had. Door de recessie en afnemende interesse zag het bedrijf de verkoopcijfers van de Wii flink teruglopen. Als gevolg moest Nintendo zijn verwachte omzet flink naar beneden bijstellen van $20,6 miljard naar $17 miljard. In september werd de Wii zelfs voor het eerst in drie jaar verslagen door de concurrentie in de vorm van de PlayStation 3.
Toch maakt Nintendo zich absoluut geen zorgen over de feestdagen. Als gevolg van de prijsdaling in oktober schoten de verkoopcijfers weer omhoog met 85% ten opzichte van september. Cammie Dunaway, executive VP sales van Nintendo Amerika gaf tegenover de San Francisco Chronicle aan dat de Wii nog genoeg momentum heeft en Nintendo vol vertrouwen de feestdagen tegemoet gaat.

"I think going into the holidays, the Wii is in a very good position. It has an unbeatable combination of games, experience and unbeatable value, and that continues to put it to the top of people's wish list."

Volgens Dunaway moeten we ook niet te veel waarde hechten aan de teruggelopen verkoopcijfers ten opzichte van vorig jaar. In 2008 gingen in Amerika alleen al tien miljoen Wiis over de toonbank en dat soort enorme aantallen zijn gewoon lastig te evenaren. Met recent gelanceerde titels als Wii Fit Plus en New Super Mario Bros. Wii moet het einde van het jaar ook nog een hoop gaan goedmaken.


Cammie Dunaway

[CT] Hockeyheren verliezen ook van Zuid-Korea

De Nederlandse hockeyheren hebben tijdens de strijd om de Champions Trophy in Melbourne hun tweede nederlaag geleden. Oranje verloor met 1-2 van Zuid-Korea.

Het duel kwam moeizaam op gang. In de elfde minuut was het Nederland die de eerste aanval op gang bracht en het was meteen raak. Na een combinatie was het Roderick Woesthof die de 1-0 maakte. In de 27e minuut maakte Zuid-Korea gelijk. Alles wat maar mis kon gaan ging mis bij de tweede strafcorner, maar via de stick van Jenniskens ging de bal er wel in.

Nederland voerde de druk in de tweede helft op en via De Nooijer kreeg het al snel een kans. De hoek was echter te lastig om het de Zuid-Koreaanse doelman moeilijk te maken. Even daarna was er een kans voor Reckers maar hem lukte het ook niet om via zijn backhand Lee te passeren.

Oranje zette in de slotfase alles op alles en Taekema was dicht bij een treffer. Zijn strafcorner werd echter prima gekeerd. Even daarna had Reckers de bal voor het intikken, maar de aanvaller faalde. Enkele minuten voor tijd was het Zuid-Korea die wel tot scoren wist te komen. Een tip-in van Laren-speler Seo bracht de eindstand op 1-2.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het terecht afkeuren van opsluiting in een cel zonder proces.

Al eerder maakte ik mij druk om het zogenaamde “weekendarrangement”, waarbij verdachten van geweld in het uitgaansleven een heel weekend in de cel werden gezet. Ik vond toen al, dat zoiets feitelijk gewoon een gevangenisstraf is, en dat je die niet zonder uitspraak van de rechter kunt opleggen.

De rechtbank in Leeuwarden is het met mij eens. Zij stelt terecht dat een voorlopige hechtenis geen heel weekend kan duren, heeft het OM niet-ontvankelijk verklaard in een zaak tegen een vermeende geweldpleger, en heeft de verdachte van strafvervolging ontslagen. Maar hoe nu verder?

Terol nacht in ziekenhuis

De Graafschap-doelman Joost Terol heeft de nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen, aldus VI.

De doelman moest gisteren de strijd tegen FC Volendam na ruim een uur spelen staken. Terol botste ongelukkig met opponent Thijs Sluijter en verliet het veld per brancard.

Op advies van de medische staf bleef Terol een nacht ter observatie in het ziekenhuis. Er wordt uitgegaan van een hersenschudding.

Burgemeester verdacht van 25 moorden

De hoofdverdachte van het bloedbad op het zuidelijke Filipijnse eiland Mindanao wordt aangeklaagd wegens 25 moorden. Dat meldde het Openbaar Ministerie in de stad Cotabato vandaag.

In totaal werden vorige week maandag 57 mensen om het leven gebracht. Andal Ampatuan junior, de zoon van de zittende gouverneur van de provincie Maguindanao, wordt ervan verdacht achter de moorden te zitten. Naast hem zitten nog twintig andere verdachten achter tralies.

Ampatuan is burgemeester van een gemeente in Maguindanao. Hij wil bij de regionale verkiezingen van volgend jaar zijn vader opvolgen. De meeste slachtoffers van het bloedbad waren aanhangers van zijn tegenstander, Esmael Mangadadatu.

Ampatuan junior ontkent elke betrokkenheid bij de moordpartij. Het proces tegen hem wordt waarschijnlijk verplaatst naar de hoofdstad Manilla, vanwege de onveilige situatie in het zuiden van de Filipijnen.

Nog geen salaris voor spelers Haarlem

De spelers van het noodlijdende HFC Haarlem hebben over de maand november nog geen salaris ontvangen, zo meldt RTV Noord-Holland.

Haarlem vecht momenteel voor zijn voortbestaan. De eerstedivisionist kampt volgens eerder genoemd medium met een schuld van een miljoen euro en heeft grote moeite aan de verplichtingen te voldoen.

Marcel Akerboom, die lid is van de spelersraad, heeft duidelijk gemaakt dat de selectie vooral duidelijkheid wil en wil weten wanneer de salarissen worden overgemaakt. De salarissen over oktober zijn grotendeels betaald.

Crisismanager Beer Wentink voert deze dagen gesprekken met mogelijke geldschieters. Formeel heeft Haarlem tot 10 december de tijd het geld over te maken.

Guantanamo-gevangenen naar Europa

De Amerikaanse autoriteiten hebben drie mannen die gevangen zaten in het omstreden detentiekamp Guantanamo Bay, overgedragen aan Italië en Frankrijk. Italiaanse rechters gaan bepalen wat er moet gebeuren met twee Tunesische terreurverdachten.

Abel Ben Mabrouk bin Hamida Boughanmi en Mohammed Tahir Riyadh Nasseri zijn volgens Italiaanse media gisterenavond naar een zwaar bewaakte gevangenis in Milaan getransporteerd. Ze zouden betrokken zijn geweest bij radicaalislamitische groeperingen in Italië.

De Algerijn Saber Lahmar komt volgens zijn advocaat Robert Kirsh op korte termijn op vrije voeten. Lahmar werd eind 2001 aangehouden in Bosnië-Herzegovina, samen met vier andere Algerijnen. Ze werden overgebracht naar Guantanamo. Eind 2008 bepaalde een Amerikaanse rechter dat de mannen moesten worden vrijgelaten omdat er te weinig bewijs was voor een terreurverdenking. Lahmar werd gisteren (lokale tijd) overhandigd aan de Franse autoriteiten.

De Amerikaanse regering wil het gevangenenkamp op Cuba zo snel mogelijk sluiten, maar heeft grote moeite om de verdachten te berechten of andere landen bereid te vinden hen op te nemen. Op dit moment zitten nog circa 210 mensen vast in Guantanamo. Tussen de vijftig en zestig van hen zullen in de VS worden berecht.

Nederlander googelt het meest op Hyves

Nederlandse internetgebruikers gebruiken nog altijd en masse zoekmachine Google om op de eigen profielpagina of die van anderen te belanden. Hyves is dit jaar het meest gebruikte zoekwoord. Daarna volgen YouTube, online en Marktplaats, zo maakte Google vandaag bekend.

Hyves moet wel op zijn tellen passen. De populariteit van Facebook, de concurrent uit de Verenigde Staten, is sterk toegenomen. Het gebruik van het woord Facebook is ruim vervijfvoudigd op de zoekpagina van Google. Alleen ING als zoekterm rukte sneller op, maar dat is te danken aan de beëindiging van de merknaam Postbank. De klanten moesten overstappen naar de site van ING om te kunnen internetbankieren.

Opvallend is dat de naam Postbank nog wel op de tweede plek komt als meest gezochte bank. Het laat daarmee 'probleembanken' als Fortis en DSB achter zich. De meest populaire recessieterm was gratis, gevolgd door aanbieding en korting. In combinatie met het zoekwoord goedkoop wilden mensen vooral weten waar je voor weinig geld op vakantie kan, waar je voordelig kan eten en waar de voordeligste vliegtickets zijn te vinden.

Geert Wilders is de meest gegoogelde partijleider, Wouter Bos kwam als tweede uit de bus, achtervolgd door vier vrouwen (Femke Halsema, Agnes Kant, Rita Verdonk en Marianne Thieme). Wesley Sneijder bleek de populairste voetbalinternational, Sven Kramer kwam bij de overige sporters als zoekmagneet naar voren.

Mexicaanse griep was, weinig verrassend, de meest gezochte ziekte op Google.

  (foto: ANP)

Manco vecht voor kans bij PSV

Bij PSV heeft Reimond Manco zijn waarde nog niet kunnen bewijzen. De aanvaller staat in de belangstelling van zijn voormalige werkgever Alianza Lima, maar wil liever bij de Eindhovenaren blijven om te vechten voor zijn kans.

"Mijn trainer Fred Rutten heeft gezegd dat ik in zijn plannen voorkom en ik wil zelf ook graag bij PSV blijven. Mijn vrouw heeft me geholpen in deze beslissing", zo zei Manco in een gesprek met Ojo.

"Ze zei: 'Waarom zou je teruggaan naar Peru als het je droom is om in Europa te voetballen?' Ik geef haar gelijk. Bovendien sta ik hier nog twee jaar onder contract en wil bij deze club slagen."

Mede door een blessure heeft Manco dit seizoen nog niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. In een oefenwedstrijd tegen Mierlo-Hout raakte de jongeling geblesseerd aan zijn knie. Vooralsnog kwam hij dit seizoen drie keer uit voor de equipe van Rutten.

CD: Lady Gaga - The Fame Monster

Van Kermit de Kikker-kostuum tot een lampenkap op haar hoofd. Voor Lady Gaga lijkt niets te ver te gaan. Onze stotterende p... p.... p... ‘pokerface’-zangeres komt eindelijk na haar eerste cd The Fame nu met haar tweede album uit. The Fame Monster is zeker niet een geheel nieuw album. Het is namelijk een aanvulling op The Fame. In het hoesje zitten dan ook twee cd’s. Op het eerste schijfje vinden we acht nieuwe tracks en op de tweede cd staat eigenlijk gewoon The Fame. Is het wel de moeite waard om voor acht nummers dit album te kopen?

Koeman: "Moeten topspelers wellicht verkopen"

Trainer Ronald Koeman is van mening dat het wegvallen van hoofdsponsor DSB Bank geen directe grote gevolgen heeft voor AZ.

De coach bevestigde daarentegen wel dat de kans aanzienlijk is dat er één of twee topspelers verkocht moeten worden, voordat er investeringen kunnen worden gedaan.

"Persoonlijk denk ik dat we binnenkort weer een goede hoofdsponsor hebben. Natuurlijk is dat wat anders dan de suikeroom die Dirk Scheringa was, maar er blijven genoeg mogelijkheden", aldus Koeman is het praatprogramma Sport 1 United.

De oefenmeester verwacht wel dat de club na het wegvallen van Scheringa niet zomaar even de transfermarkt op kan. "We moeten misschien wel eerst één of twee topspelers verkopen om ons vervolgens in de breedte te kunnen versterken", aldus Koeman, die ondanks de niet al te beste prestaties van de regerend landskampioen er zelf niet mee zal stoppen.

"Ik wil mijn contract uitdienen. Ik heb na mijn ervaringen bij Valencia wel even genoeg van het buitenland. Wel heb ik geleerd om nooit nooit te zeggen. Je weet niet wat er gaat komen", besloot Koeman zijn verhaal.

Messi wint Gouden Bal

Lionel Messi heeft de Gouden Bal van het jaar 2009 gewonnen, aldus France Football. Met zijn club FC Barcelona won de Argentijn dit jaar de Champions League en sleepte hij de Spaanse titel en beker in de wacht. Barcelona is momenteel koploper in Spanje.

Messi (22) won de prijs met overmacht. De aanvaller kreeg 473 punten en liet daarmee nummer twee Cristiano Ronaldo (233 punten) ver achter zich. De Portugees was vorig jaar de winnaar van de verkiezing. Nog nooit was het verschil tussen de nummers één en twee zo groot.

Dat Messi de Gouden Bal wint, is geen verrassing. De speler van Barcelona gold als de grote favoriet voor het winnen van de prestigieuze prijs. Xavi en Iniesta, zijn teamgenoten bij Barça, eindigden op de derde en vierde plaats. Samuel Eto'o, vorig seizoen nog in Catalaanse dienst en tegenwoordig speler van Internazionale, legde beslag op de vijfde stek.

22e Wereld Aidsdag

Vandaag staat de strijd tegen aids wereldwijd in de belangstelling. Ook in Nederland vinden tal van activiteiten plaats rond Wereld Aids Dag.

Op het Museumplein in Amsterdam worden vijfduizend witte grafkruisen geplaatst, getooid met de 'red ribbons' van de aidsbestrijding. In 1988 riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 1 december uit tot Wereld Aids Dag. Het rode lintje zou later het symbool worden van de aidsbestrijding.

Ook zijn er kleinschalige acties. Zo verkoopt de Hiv Vereniging Nederland zelfgebreide sjaals voor het goede doel. In het Amsterdamse muziekgebouw Paradiso vindt traditiegetrouw de afsluiting plaats van Wereld Aids Dag.

'Obama: 34.000 extra militairen Afghanistan'

De Amerikaanse president Barack Obama gaat 34.000 extra militairen naar Afghanistan sturen. Dat meldde de krant Washington Post vandaag (lokale tijd) op basis van hoge overheidsfunctionarissen en diplomatieke bronnen.

Obama treedt vanavond op de militaire academie van West-Point in de staat New York naar buiten met zijn nieuwe strategie voor Afghanistan. De president van de Verenigde Staten gaf eerder dit jaar al zijn goedkeuring aan een uitbreiding van de troepenmacht in het Centraal-Aziatische land met 22.000 manschappen.

Straks zijn er meer dan honderdduizend Amerikaanse militairen gelegerd in Afghanistan. Obama zet zijn NAVO-partners onder druk om ook meer troepen te sturen. Hij hoopt dat onder meer de Europese bondgenoten bij elkaar circa vijfduizend extra militairen leveren voor de operaties in Afghanistan.

VN verlengen missie tegen piraterij

De VN-veiligheidsraad heeft de antipiraterij missie voor de kust van Somalië met een jaar verlengd. Volgens secretaris-generaal Ban Ki-moon worden minder schepen voor de kust van het Afrikaanse land gekaapt, dankzij de internationale maritieme operatie.

Somalische piraten wisten eergisteren evenwel nog een Griekse supertanker te kapen, met 28 bemanningsleden aan boord. Het zou gaan om het grootste schip dat tot op heden door de piraten is buitgemaakt. Momenteel houden de Somaliërs nog elf buitenlandse schepen en 262 bemanningsleden vast.

De Europese Unie besloot donderdag tot het verlengen van een eigen missie tegen piraterij, operatie Atalanta.

Helft Venetië staat onder water

Bijna de helft van Venetië staat onder water. De waterstand in de lagune waarin de Italiaanse stad ligt, is 1,31 meter hoger dan normaal. Reden is een combinatie van hoogtij en hevige neerslag. Dat hebben overheidsfunctionarissen gisteravond gemeld.

Onder meer het San Marcoplein, één van de toeristische trekpleisters van Venetië, is overstroomd. De stad, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, kampt al decennia met ernstige wateroverlast.

In de afgelopen vijftien jaar werd Venetië meer dan vijftig keer getroffen door hoogwater. Een jaar geleden stonden grote delen van de stad ook blank en steeg het waterpeil tot 1,56 meter boven het normale niveau.

Helft Venetië staat onder water  (foto: ANP)

Update over FOK! Voetbalmanager

Nou ja, update... Er is niet heel veel nieuws te melden omtrent de oplossing voor de fouten in de FOK! Voetbalmanager, waardoor we zelfs gedwongen waren om de manager stil te leggen. Hopelijk dus tijdelijk.

Wat we wel kunnen vertellen: er zijn momenteel maar liefst twee developers die de code bestuderen, en daar is de FOK!crew heel erg blij mee! Eén dingetje was hen in ieder geval al opgevallen, maar er zijn meer problemen dan alleen dat kleine item.

We hopen dat we de FOK! Voetbalmanager voor de winterstop eindigt (22 januari wordt er weer gespeeld) weer up and running hebben. Helaas is daar geen harde garantie voor te geven.

Het is wel waarschijnlijk dat alle teams die de users nu hebben, gereset zullen worden.

Mochten er nog vragen zijn, kun je die hieronder of in de betreffende topics in het VBL- of SPT-forum stellen, aangezien de feedbackfunctie binnen de manager nog niet werkt.

We proberen je op de hoogte te houden van de vorderingen - positief of negatief, klein of groot. En de crew hoopt dat jullie nog even geduld hebben: er wordt aan gewerkt!

Let op: je kunt niet wisselen, want de Voetbalmanager is nog inactief!

Auto door politiewagen de berm ingeduwd

Politieagenten hebben vanochtend met hun auto letterlijk een andere auto van de weg geduwd. Dit nadat de bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Sappemeer, een aantal stoptekens van de agenten negeerde. De agenten hebben het rijbewijs van de man ingevorderd.

De jongeman viel bij de agenten negatief op omdat hij slingerend over de Vosholen in zijn woonplaats reed. Ook was zijn autospiegel kapot. Ze wilden hem dan ook staande houden, maar dat ging niet heel eenvoudig. In eerste instantie negeerde de man meerdere stoptekens. Uiteindelijk leek het te lukken om de automobilist staande te houden, maar knalde deze vervolgens op de achterkant van de politieauto. De agenten hebben vervolgens de auto van de man met hun eigen voertuig de berm ingedrukt.

De man, die versuft was, kon zijn opmerkelijke rijgedrag niet verklaren. Hij bleek niet onder invloed te zijn van drank, drugs of medicijnen.

Meerderheid Enschedese raad voor luchthaven

Een brede meerderheid van de Enschedese gemeenteraad is voor de komst van een nieuwe Twentse luchthaven bij Enschede. Dat bleek vanavond tijdens een commissievergadering. De raad neemt 14 december een definitief besluit.

De drie grootste raadsfracties PvdA, CDA en VVD vinden een doorstart van de Twentse luchthaven van groot belang voor de regionale economie en het creëren van nieuwe banen. Wel stelden de fracties vraagtekens bij de geluidscontouren, het gebrek aan een exploitant van de luchthaven en de gevolgen van de recessie voor de exploitatie. De gemeente Enschede wil allerminst veel gemeenschapsgeld in de luchthaven steken om zodoende haar financiële positie gezond te houden.

Voorafgaand aan de vergadering demonstreerden naar schatting tweehonderd mensen in Enschede tegen de luchthaven Twente. Onder hen waren ook veel Duitsers uit de grensplaatsen Nordhorn en Bad Bentheim dat op een steenworp afstand ligt van de voormalige vliegbasis Twente. Tijdens de vergadering maakten zestien vertegenwoordigers gebruik van het inspreekrecht om hun standpunten toe te lichten. Ze hekelden de verwachte overlast, de schade voor natuur en milieu en de verliesgevendheid van de luchthaven tot 2030.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.