FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 september 2009

FOK! Voetbalmanager even gesloten

Aangezien er niet veel nieuws te melden is wat betreft het rechttrekken van de (nog altijd onbegrepen) fout of fouten, hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om de FOK! Voetbalmanager nog even een ronde dicht te laten; op een klein uur na waarin de crew wat wil nakijken.

We hebben dit besluit genomen om alle problemen op te kunnen lossen. Zodra er wat nieuws te melden is, zullen we dit uiteraard laten weten. Na middernacht krijg je hopelijk wel punten en budget, maar er is totaal geen garantie dat dat gaat kloppen. We willen even kijken wat er nu gebeurt en dat is dus zuiver en alleen een check voor de crew.

Mocht je willen wisselen met je nieuwe budget tijdens dat ene uur dat de manager openstaat dan kan dat, maar we kunnen niet met zekerheid zeggen dat die wissels opgeslagen zullen worden. En een uur na middernacht (1:00 uur) gaat de manager weer dicht. We hopen op je begrip voor deze situatie.

Mochten er nog vragen zijn, kun je die stellen via de Feedback van FOK!sport, aangezien de feedbackfunctie binnen de manager nog niet werkt.

We laten zo snel als mogelijk weten hoe het verder gaat.

Uitslagen Spanje speelronde 5

Real Madrid en Barcelona doen aan stuivertje wisselen als het gaat om de koppositie. De aartsrivalen zijn al vijf duels zonder puntverlies, en maken samen de dienst uit in La Liga.

Real Madrid kreeg het gepromoveerde Tenerife op bezoek. De bezoekers kenden een slechte score in uitduels dit seizoen, maar wisten in Bernabéu toch een aardige show neer te zetten. De mannen van Manuel Pellegrini hadden het zowaar lastig tegen de kleine club uit de Canarische eilanden. Na rust werd de ban pas gebroken. Karim Benzema schoot vlak na rust de bal langs Sergio Aragoneses. De Franse spits, die in de zomer voor 35 miljoen euro van Olympique Lyon werd overgenomen, maakte even later de beslissende 2-0. De Braziliaan Kaká, die samen met Guti de tweede helft naar Real toe trok, tekende voor de 3-0 eindstand.

FC Barcelona haakte weer eens feilloos aan. De regerend kampioen was op bezoek bij Málaga allerminst onder de indruk van het harde spel van de thuisclub. Toch verloor de club van Pep Guardiola twee spelers. Allereerst moest Thierry Henry naar de kant, waarop diens vervanger Zlatan Ibrahimovic de score opende. Na rust kon ook de Oekraïense aankoop Dmytro Chygrynskiy niet verder. Hij werd vervangen door Gerard Piqué. De Spaanse verdediger stond koud in het veld of ook hij vond het net. Málaga wist maar weinig gevaar te stichten. Vlak voor tijd mocht de ingevallen Ajax-huurling Albert Luque inrukken met een directe rode kaart na een overtreding op Dani Alves.

Athletic Club de Bilbao en Sevilla waren de nummers drie en vier voorafgaand aan deze speelronde. Vooral de Andalusiërs lieten goede dingen zien, en wonnen drie duels op rij. In Baskenland zouden ze er daar een vierde aan vast plakken. Athletic had namelijk geen schijn van kans tegen de geoliede machine van Manolo Jiménez. Renato en Álvaro Negredo zorgden al snel voor een 0-2 voorsprong. Nog voor rust bezorgde Frédéric Kanouté de bezoekers in San Mamés een wel verdiende derde treffer. Toen Fernando Amorebieta vlak na rust zijn tweede geel kreeg was het helemaal gespeeld. Jesús Navas bepaalde de eindstand op 0-4.

Normaliter zou een duel tussen Valencia en Atlético de Madrid een topper zijn, maar zaterdag waren de trainers van deze twee clubs bezig met het redden van hun baan. Uiteindelijk verloren ze allebei. Atlético won nog geen duel dit seizoen, maar vond in Mestalla via Sergio Agüero al snel het net. Valencia stelde echter orde op zaken en scoorde geweldige treffers via Pablo Hernández en David Villa.

Beide clubs zouden nog genoeg kansen krijgen de score uit te breiden, maar wonder boven wonder slaagde geen van beide hierin. Tot de blessuretijd althans. Invaller Maxi Rodríguez schoot de bal prompt voorbij Miguel Ángel Moyá, en redde zo een punt voor Atleti. Maar of Unai Emery en Abel Resino zo blij zijn met de puntendeling valt te betwijfelen.

Villarreal blijft onder de maat presteren. Het speelde tweemaal gelijk in de eerste twee duels, maar verloor vervolgens alleen nog maar. Zo ook vanavond bij Deportivo de La Coruña. Juca scoorde de enige treffer. Mallorca deed wel uitstekende zaken. Het completeert de top vier na een simpele 3-0 overwinning op Real Valladolid. Promovendus Xerez is van die nare nul af. Het wist Espanyol in Barcelona op 0-0 te houden, en behaalde daarmee een punt. Toch moet de club uit Jerez nog van een andere nul af. Het scoorde vooralsnog niet één keer. Althans, David Prieto vond wel een keer het eigen net.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
26/9Athletic Club de BilbaoSevilla FC0-4
26/9Real Madrid CFCD Tenerife3-0
26/9Málaga CFFC Barcelona0-2
26/9Valencia CFClub Atlético de Madrid2-2
27/9UD AlmeríaReal Racing Club2-2
27/9RCD EspanyolXerez CD0-0
27/9RCD MallorcaReal Valladolid3-0
27/9CA OsasunaReal Sporting de Gijón1-0
27/9Real ZaragozaGetafe CF3-0
27/9Deportivo de La CoruñaVillarreal CF1-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Real Madrid CF55001516-2
2FC Barcelona55001516-3
3Sevilla FC54011212-3
4RCD Mallorca53111010-3
5RC Deportivo de La Coruña530299-6
6Athletic Club de Bilbao530295-7
7Valencia CF5221811-9
8Real Zaragoza521277-7
9CA Osasuna521275-6
10RCD Espanyol521275-7
11UD Almería513165-5
12Getafe CF520367-8
13CD Tenerife520363-9
14Real Sporting de Gijón512254-7
15Real Racing Club de Santander512257-12
16Real Valladolid511345-10
17Málaga CF510435-7
18Club Atlético de Madrid503237-13
19Villarreal CF502324-8
20Xerez CD501410-11

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1David VillaValencia CF6
2Cristiano RonaldoReal Madrid CF5
=Lionel MessiFC Barcelona5
=Zlatan IbrahimovićFC Barcelona5
5Abel AguilarReal Zaragoza3
=Aritz AdurizRCD Mallorca3
=Karim BenzemaReal Madrid CF3
=Roberto SoldadoGetafe CF3
=Walter PandianiCA Osasuna3

Programma:

DatumThuisUitTijd
3/10CD TenerifeDeportivo de La Coruña18.00
3/10FC BarcelonaUD Almería20.00
3/10Club Atlético de MadridReal Zaragoza22.00
4/10Xerez CDMálaga CF17.00
4/10Villarreal CFRCD Espanyol17.00
4/10Real Valladolid CFAthletic Club de Bilbao17.00
4/10Real Sporting de GijónRCD Mallorca17.00
4/10Getafe CFCA Osasuna17.00
4/10Real Racing ClubValencia CF19.00
4/10Sevilla FCReal Madrid CF21.00

Venezuela verbiedt Family Guy

Venezuela doet Family Guy in de ban. De tekenfilmserie wordt verboden omdat ze softdrugs zouden promoten.

Minister van Justitie Tareck El Aissami gaat zenders die de tekenfilmserie nog langer uitzenden keihard aanpakken. Wie ook maar een episode uitzendt, zal een flinke boete kunnen verwachten.

Reden voor het verbod vormt een recente aflevering waarin Brian, een pratende hond, een campagne begint om marihuana te legaliseren. Het is overigens niet de eerste keer dat het Zuid-Amerikaanse land een serie in de ban doet. Vorig jaar gaven ze al aan dat The Simpsons ongeschikt is voor jeugdige kijkers. 

Tachtig arrestaties bij grote drugsactie

Politiediensten uit Nederland, België en Luxemburg hebben sinds afgelopen donderdag tachtig mensen aangehouden op verdenking van drugshandel en -bezit. De politie heeft dat vanmiddag bekendgemaakt. De opsporingsdiensten hielden het afgelopen weekend een grootschalige gezamenlijke drugsopsporingsactie. Er werden softdrugs, heroïne, cocaïne, traangas, pepperspray en een stroomstootwapen gevonden.

Opsporingsambtenaren voerden controles uit op de routes Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs, Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz, maar ook op provinciale wegen, in treinen en bij drugspanden. In totaal werden in de drie landen honderden auto’s aangehouden.

Met name in Maastricht werden drugsrunners, bemiddelaars tussen handelaren en kopers, opgespoord, en in Terneuzen en omgeving nam de politie drugspanden onder de loep. Bezoekers werden na het verlaten van de panden gecontroleerd.

[WK] Hoogerland: "Ik reed met kippenvel rond"

De Nederlanders konden vandaag niet meestrijden om de ereplaatsen tijdens het WK wielrennen. Johnny Hoogerland en Karsten Kroon reden nog het meest in beeld, maar konden op het einde niet meer mee. Hoogerland was uiteindelijk de beste Nederlander op plaats veertien.

"Ik denk dat ik me goed gespaard heb," aldus de renner van Vacansoleil. "Ik probeerde wel altijd mee te zitten. Op het einde was ik op en vroeg ik nog aan Karsten of ik iets voor hem kon doen. Hij zei: rijd je eigen koers, ik ben op. Ik heb de hele dag met kippenvel rondgereden. Dit geeft zo'n kick."

Bondscoach Leo van Vliet vond juist dat Hoogerland teveel krachten had verspeeld onderweg: "Ik ben er niet boos om, want hij heeft het geweldig gedaan. Hij leert het nog wel en heeft een leeuwenhart getoond. Dat willen de mensen ook zien." Van Vliet zei tegen Studio Sport dat Robert Gesink (36e) aan had gegeven niet goed te zijn.

Kroon (20e) vond de uitslag een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. "Op het eind reden toch de sterkste mannen weg. Daar was ik niet bij. Ik ben zeker op waarde geklopt. Ik heb perfect en geconcentreerd gereden en weinig energie verspeeld. Op het eind was ik gewoon niet goed genoeg. De klimmers bleven over. Normaal wint Cadel Evans geen eendagskoers."

Win een mystery pakket (aankondiging)

Winnen, winnen, winnen bij de FOK!weblog de komende weken! Van een obscure medewerker van het centrale FOK!magazijn, waar al het te reviewen materiaal wordt bewaard, hebben wij een aantal rechthoekige pakketjes ontvangen, die verdeeld mogen worden onder onze users. 'Wat zit erin dan?’ hoor ik jullie denken. Tja, we hebben de pakketjes geschud, we hebben ze tegen het licht gehouden, we hebben er zelfs even aan geroken, maar ook wij hebben geen idee. We vermoeden CD’s, maar je weet het nooit met die grapjassen in het magazijn.

Nu zijn wij de beroerdste niet en gunnen de verrassing graag aan jullie, maar om ze nu zomaar weg te geven is ook weer zo wat. De komende weken zal daarom iedere dag een blogje verschijnen met een prijsvraag. Iedereen die die dag het juiste antwoord doormailt, maakt kans op het ‘mystery pakket du jour’ en we gaan door tot het laatste pakketje vergeven is.

De actie gaat morgen van start. Ons advies: houd de weblog goed in de gaten!

[WK] Evans overvallen door emoties

Cadel Evans zorgde met zijn wereldtitel vandaag voor een primeur. Nog nooit won een Australiër goud tijdens de wegrit. De renner van Silence-Lotto was na de finish erg geëmotioneerd.

"Ik heb een moeilijk seizoen achter de rug, maar vandaag had ik het geluk aan mijn zijde. Ik ben blij, want ik weet hoe het voelt om sterk te zijn en naast een medaille te grijpen. Toen ik de streep overschreed, werd ik overvallen door emoties. Ik kreeg het afgelopen seizoen veel kritiek te slikken, maar deze zege bewijst dat ik er nog altijd sta. Iedereen zegt dat ik niet kan winnen en nu ben ik wereldkampioen," aldus de Australiër.

Evans kreeg dit jaar veel kritiek te verduren op zijn 'laffe' manier van koersen, ondanks dat hij ook aanvallend in beeld is geweest. Tijdens de Tour stelde hij zwaar teleur en door materiaalpech kon hij de eindzege in de Vuelta vergeten. Met het behalen van de wereldtitel is zijn seizoen dan toch geslaagd.

Duitsers kiezen voor verandering

Duitsland heeft tijdens de zwaarste economische crisis in jaren voor verandering gekozen. Het land krijgt een regering van christendemocraten (CDU/CSU) en liberalen (FDP) onder leiding van de huidige bondskanselier Angela Merkel (CDU). Dat is de algemene verwachting na de parlementsverkiezingen vandaag.

Daarmee neemt de Bondsrepubliek afscheid van de grote coalitie van de christendemocraten en de sociaaldemocratische SPD, die vier jaar regeerde. De SPD boekte haar slechtste resultaat ooit bij verkiezingen voor de Bondsdag en geldt als de grote verliezer.

Volgens de prognoses van Duitse omroepen kwam de partij niet verder dan 22 tot 23 procent, een drastisch verlies van ruim 10 procentpunten. Het tot nu toe slechtste resultaat sinds de oprichting van de Duitse Bondsrepubliek in 1949 werd in 1953 met 28,8 procent behaald.

De christendemocratische partijen leden licht verlies en kwamen uit op ruim 33 procent. De CDU deed het alleen de eerste keer in 1949 nog slechter. CDU en CSU blijven wel veruit de grootste fractie in het parlement.

De overige drie partijen in de Bondsdag kregen meer stemmen dan ooit. De FDP eindigde als derde met bijna 15 procent. De liberalen leverden daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de gedeeltelijke machtswisseling in Berlijn.

De partij Die Linke, een verband van ex-communisten en ontevreden ex-SPD’ers, kwam uit op ruim 12 procent. De Groenen tenslotte behaalden ruim 10 procent.

De christendemocraten en de liberalen gaven al voor de verkiezingen aan samen te willen regeren in een zogenoemde zwartgele coalitie. Merkel maakte herhaaldelijk duidelijk met de FDP de problemen in het land beter te kunnen aanpakken dan met de sociaaldemocraten.

De SPD van kanseliersuitdager Frank-Walter Steinmeier is klaarblijkelijk vervreemd van een deel van haar achterban. "Het is een bittere dag voor de Duitse sociaaldemocratie", zei Steinmeier in een eerste reactie vanavond in de partijcentrale in Berlijn. Andere SPD-kopstukken spraken over een desastreuze nederlaag.

In de grote coalitie verloren de sociaaldemocraten aan identiteit, menen waarnemers. De pensioenleeftijd werd verhoogd naar 67 jaar. In de strijd tegen terrorisme kwamen er strengere wetten. Steinmeier zal als vicekanselier en minister van Buitenlandse Zaken waarschijnlijk worden opgevolgd door FDP-voorzitter Guido Westerwelle.

Ruim 62 miljoen Duitsers mochten vandaag hun oordeel geven. De opkomst lag met ongeveer 72 procent onder het resultaat van vier jaar geleden, toen 77,7 procent kwamen opdagen.

De nieuwe Piratenpartij, die onder meer strijdt voor een internet zonder censuur, behaalde zo’n 2 procent. Door de kiesdrempel van 5 procent, die een versplintering van de Bondsdag moet voorkomen, komen de Piraten echter niet in het parlement.

SER: AOW-leeftijd toch omhoog

Vanaf 2011 gaat de leeftijd waarop werknemers de AOW in mogen, elk jaar met een maand omhoog. Dat staat althans in een concept-voorstel waarover werkgevers en werknemers in de Sociaal Economische Raad (SER) onderhandelen. De NOS heeft de hand weten te leggen op dat voorstel.

De SER heeft tot aanstaande donderdag de tijd om met een alternatief te komen voor een verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Als er geen compromis wordt gesloten, komt het kabinet zelf met een wet.

In het voorstel dat nu ter onderhandeling voor ligt in de SER, blijven mensen van 65 recht houden op AOW, maar wordt hun uitkering lager dan voor wie tot zijn 67ste blijft werken. Voor lagere inkomens komt er een compensatie. De hogere leeftijd gaat ook voor bedrijfspensioenen gelden.

Lees ook de visie van FOK!-columnist Bakoenin op de AOW-kwestie!

Sutil fors beboet

Ondanks dat Adrian Sutil zijn excuses aan Nick Heidfeld gemaakt heeft, is de Force India-coureur beboet. De Duitser mag na een aanrijding in de Grand Prix van Singapore twintigduizend euro storten op de rekening van de FIA.

Ook sprak de wedstrijdleiding Sutil nog bestraffend toe. De Duitser wilde Jaime Alguersuari inhalen in bocht veertien maar ging daarbij in de rondte. Bij het wegrijden keek Sutil niet goed in zijn spiegels en reed tegen de BMW van Heidfeld aan. Na een korte reparatie kon de jongste van de twee Duitsers verder om later toch uit te vallen. De oudste viel direct na de klapper uit.

DC-3 naast de baan op Lelystad

Een vlucht met een historische DC-3 liep anders af dan gepland. Het toestel, eigendom van de Dutch Dakota Association, maakte vandaag met dertien inzittenden een vlucht van Schiphol naar Lelystad Airport. De piloot wist het toestel wel op de baan te landen, maar slaagde er niet in deze daar te houden. Het vliegtuig kwam in het gras terecht.

In verband met het onderzoek van de luchtvaartpolitie werd het vliegveld tijdelijk gesloten. De DC-3 raakte niet beschadigd. Ook alle inzittenden bleven ongedeerd.

Uitslagen Engeland speelronde 7

Dit weekend werd in de Premier League de zevende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Stoke City – Manchester United
Manchester United was de afgelopen nog niet in goede doen, maar toch blijft de ploeg van Alex Ferguson winnen. Tegen Stoke City ging het opnieuw erg moeizaam. United speelde erg onzorgvuldig en creëerde weinig mogelijkheden. Aangezien de thuisploeg het spel ook niet kon maken hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De enige kansen voor rust kwamen op naam van Wayne Rooney en Nani, maar beide pogingen misten het doel.

De bezoekers kwamen in de tweede helft aanvankelijk niet uit de sleur van het eerste bedrijf. Maar een invalbeurt van Ryan Giggs bracht wat leven in het spel van United. De Welshman bediende Dimitar Berbatov na een uur, waarna de Bulgaar zijn voet slechts tegen de bal hoefde te zetten voor de openingstreffer. Een kwartier voor tijd bracht Giggs wederom een ploeggenoot in staat te scoren. John O'Shea kon vanuit een vrije trap van de 35-jarige middenvelder de 0-2 binnen koppen.

Tottenham Hotspur – Burnley
Tottenham Hotspur was na twee nederlagen op rij weer op zoek naar een overwinning. Een bezoek van Burnley aan White Hart Lane bleek de ideale mogelijkheid om de gang er weer in te krijgen bij de Spurs. Dat had manager Harry Redknapp vooral te danken aan spits Robbie Keane. De Ier was verantwoordelijk voor vier van de vijf treffers van de Londense ploeg.

Jermaine Jenas maakte de andere treffer in de 5-0 overwinning op Burnley, dat een reddeloze indruk maakte. Tottenham staat door de zege op de vierde plaats. De club kan echter nog zakken, aangezien meerdere clubs minder wedstrijden hebben gespeeld.

Liverpool – Hull City
Liverpool kende op Anfield Road een plezierige middag. The Reds boekten tegen Hull City de zesde zege op rij. De ploeg van manager Rafael Benitez kwam al snel op voorsprong via Fernando Torres. Het bleek de start van de een doelpuntrijke middag. Torres wist in de wedstrijd drie keer het net te vinden. De Spanjaard staat nu op acht doelpunten in zeven duels.

Na de 1-0 van Torres kwam Hull City echter nog even in de wedstrijd. Geovani bracht de bezoekers op gelijke hoogte. Torres zorgde vervolgens met twee goals voor een veilige 3-1 stand. Met een prachtig schot bracht aanvoerder Steven Gerrard de 4-1 op het scorebord. In de slotfase was er nog een hoofdrol voor Ryan Babel. Onze landgenoot viel in voor Torres en luisterde zijn invalbeurt op met twee doelpunten.

Bij Liverpool speelde Dirk Kuyt de gehele wedstrijd als schaduwspits. Aan de kant van Hull City begonnen Jan Vennegoor of Hesselink en George Boateng in de basis.

Wigan Athletic - Chelsea

Koploper Chelsea zal aanvankelijk een gemakkelijke middag in gedachte hebben gehad bij Wigan Athletic. Na negentig minuten stapten The Blues echter zonder punten van het veld. Titus Bramble zette de thuisploeg al na een kwartier op voorsprong. De gedrongen verdediger was het meest alert op een corner van Charles N'Zogbia. Chelsea kon gedurende de eerste helft totaal geen indruk maken, maar kwam direct na rust weer op gelijke hoogte.

Een schot van Floren Malouda werd van richting veranderd door Didier Drogba, die de bal door de benen van Wigan-goalie Chris Kirkland zag verdwijnen. Chelsea leek vervolgens op een overwinning af te stevenen, maar kreeg na een klein uur een flinke domper te verwerken. Hugo Rodallega werd in de zestien neergelegd door Chelsea-doelman Petr Cech, die daarvoor de rode kaart kreeg. Zijn vervanger Hilário was vervolgens kansloos op de strafschop van Rodallega. De tien mannen van Chelsea wisten in het vervolg niets meer klaar te spelen en liepen in de slotfase door een treffer van Paul Scharner tegen een nog pijnlijkere nederlaag aan.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Sunderland Wolverhampton Wanderers 5-2
Portsmouth Everton 0-1
Stoke City Manchester United 0-2
Tottenham Hotspur Burnley 5-0
Liverpool Hull City 6-1
Blackburn Rovers Aston Villa 2-1
Birmingham City Bolton Wanderers 1-2
Wigan Athletic Chelsea 3-1
Fulham Arsenal 0-1

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 7 6 0 1 18 17 - 6
2 Chelsea 7 6 0 1 18 16 - 6
3 Liverpool 7 5 0 2 15 22 - 10
4 Tottenham Hotspur 7 5 0 2 15 17 - 10
5 Manchester City 5 4 0 1 12 11 - 6
6 Arsenal 6 4 0 2 12 18 - 8
7 Aston Villa 6 4 0 2 12 9 - 5
8 Sunderland 7 4 0 3 12 14 - 11
9 Everton 6 3 0 3 9 8 - 10
10 Wigan Athletic 7 3 0 4 9 7 - 13
11 Burnley 7 3 0 4 9 5 - 15
12 Stoke City 7 2 2 3 8 5 - 9
13 Birmingham City 6 2 1 3 7 3 - 4
14 Blackburn Rovers 6 2 1 3 7 6 - 9
15 Wolverhampton Wanderers 7 2 1 4 7 7 - 13
16 Fulham 6 2 0 4 6 4 - 8
17 West Ham United 5 1 1 3 4 5 - 6
18 Bolton Wanderers 5 1 1 3 4 6 - 8
19 Hull City 7 1 1 5 4 6 - 19
20 Portsmouth 7 0 0 7 0 3 - 13

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Fernando Torres Liverpool 8
2Darren Bent Sunderland 7
3Drogba Chelsea 6
=Rooney Manchester United 6
5Defoe Tottenham Hotspur 5
=Robbie Keane Tottenham Hotspur 5
=Saha Everton 5
8Adebayor Manchester City 4
=Agbonlahor Aston Villa 4
=Jones Sunderland 4

Programma:
DatumThuisUit
ma 28/9 Manchester City West Ham United
za 3/10 Bolton Wanderers Tottenham Hotspur
za 3/10 Everton Stoke City
za 3/10 Hull City Wigan Athletic
za 3/10 Wolverhampton Wanderers Portsmouth
za 3/10 Burnley Birmingham City
za 3/10 Chelsea Liverpool
za 3/10 Aston Villa Manchester City
za 3/10 Manchester United Sunderland
za 3/10 West Ham United Fulham
za 3/10 Arsenal Blackburn Rovers

Button pakt belangrijke punten

Na de race in Singapore lonkt de titel meer dan eens voor Jenson Button, die vijfde werd. Serbastian Vettel eindigde net voor de Brit maar Rubens Barrichello kwam achter hem over de streep en Mark Webber viel uit.

Tegen de BBC sprak Button over zijn race: Dit was een goede dag voor ons. Ik ben blij met de vijfde plaats. Vier punten en ik ben eentje uitgelopen op Rubens en heb eentje verloren op Vettel. Het was een goede race en ik ben erg positief over de race in Japan."

Vlak voor zijn tweede stop moest Button fors pushen: "Ik wou dat ik die ronden in de kwalificatie had gereden. Dat is wat frustrerend. Het had m'n leven een stuk makkelijker gemaakt in de race. Maar ik ben erg blij met het resultaat."

Met nog drie races te gaan staat Button 15 punten voor Barrichello en 25 op Vettel. Webber staat 35 en een half punt achter de leider in het kampioenschap.

Moordenaar stript in cel voor dochter

Een man uit Orange County in de Amerikaanse staat Florida verblijft momenteel in de gevangenis. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben omgebracht. Gisteren is er een filmpje van de man uitgelekt, waar hij in de cel een dansje en een striptease uitvoert voor zijn toekijkende dochter en schoonzus.

De video is vrijdag gemaakt toen James Ward bezoek mocht ontvangen. Rechtstreeks contact was echter niet toegestaan. Communicatie moest dan ook verlopen via een video-intercom. Tijdens het videogesprek begint de man, die ervan wordt verdacht zijn vrouw Diane in hun miljoenenvilla te hebben vermoord, ineens een dansje te maken en zijn kleren uit te trekken. Dochter Mallory Ward en zijn schoonzus Paula Saare zitten verbaasd toe te kijken.

Het duo heeft Ward inmiddels drie keer bezocht zonder een woord te wisselen met de media. "Het doet me goed jouw en Mallory's gezicht te zien", vertelde Ward. Saare was er echter snel bij met de waarschuwing dat alles wordt opgenomen. 

Afgelopen maandag vertelden onderzoekers dat Ward het alarmnummer had gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw had neergeschoten in de slaapkamer. Later wijzigde hij zijn verhaal en vertelde hij dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. De projectontwikkelaar is opgesloten zonder de kans op borgtocht te worden vrijgelaten.

Benieuwd naar een strippende en dansende moordenaar? Kijk hier voor het filmpje!

Ook Iran strijdt tegen piraten

De bemanning van het fregat de Hr. Ms. Evertsen heeft voor de kust van Somalië ook contact met marineschepen uit Iran. Dat heeft minister Eimert van Middelkoop (Defensie) aan boord van het fregat gezegd in een interview dat RTL Nieuws vandaag uitzond.

Nederland heeft momenteel de leiding over de Europese missie Atalanta in het gebied. Iran is daar geen onderdeel van. "Maar Iran heeft hier ook een economisch belang", zei de minister. Als de Nederlanders hun collega's uit Iran tegen komen is er "een vorm van afstemming", zei hij. "Op zee gaan dingen kennelijk makkelijker dan op land."

Begin volgende week zal de minister tijdens de halfjaarlijkse informele vergadering met zijn EU-collega's vertellen hoe belangrijk coördinatie met andere partijen is voor de anti-piraterijmissie.

Nederland neemt met de Hr. Ms. Evertsen tot medio december 2009 deel aan Atalanta. Maar als het aan Van Middelkoop ligt, levert Nederland daarna weer een schip voor de strijd tegen piraten.


Ook Iran strijdt tegen piraten  (foto: ANP)

Polanski-slachtoffer wil verleden vergeten

Het slachtoffer in de zaak rond de Franse filmregisseur Roman Polanski is tegenwoordig een getrouwde moeder van drie kinderen. Zij heeft de autoriteiten herhaaldelijk verzocht de aanklacht in te trekken tegen de man die haar zou hebben misbruikt toen ze dertien jaar was.

De inmiddels 45-jarige Samantha Geimer wil met rust gelaten worden en de hele zaak achter zich laten. Ze vindt het zeer pijnlijk dat haar eerder afgelegde verklaringen voortdurend in de openbaarheid verschijnen.

In 1977 vroeg Polanski de moeder van Geimer of hij het 13-jarige meisje in het huis van acteur Jack Nicholson mocht fotograferen voor een modemagazine. Na het meisje champagne te hebben gegeven en haar naakt in bad te hebben gefotografeerd, ging Polanski met haar naar bed. Het meisje had voortdurend te kennen gegeven dat niet te willen, zo vertelde ze later in verklaringen, die ze eigenlijk niet had willen afleggen.

Geimer vertelde haar vriend over het voorval. Haar zus hoorde het gesprek, die het op haar beurt tegen haar moeder zei. Die lichtte de politie in.

Monfils zegeviert in Metz

Gaël Monfils heeft vanmiddag het ATP-tennistoernooi in Metz op zijn naam geschreven. De Fransman, als eerste geplaatst, was in de eindstrijd met 7-6,3-6 en 6-2 te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Het was voor Monfils, de nummer 13 van de wereld, pas zijn tweede titel. Vier jaar geleden won hij het toernooi in Sepot. "Ik ben blij dat ik mijn tweede titel binnen heb. En ik ben nog blijer dat het me in Frankrijk is gelukt. Dit is geen opluchting, maar wel een stimulans. Opgelucht zal ik pas zijn op de dag dat ik Roland Garros win," aldus de Fransman.

Kuipers leidt Barcelona - Dinamo Kiev

De UEFA heeft vandaag bekend gemaakt dat arbiter Björn Kuipers aankomende dinsdag het Champions League-duel tussen Barcelona en Dinamo Kiev zal gaan leiden. Kuipers wordt in Barcelona geassisteerd door Sander van Roekel en Berry Simons. Kevin Blom is vierde official.

De Duitser Wolfgang Stark is de scheidrechter bij de Champions League-wedstrijd van AZ tegen Standard Luik. Jan-Hendrik Salver en Mike Pickel assisteren Stark.

Montañés wint toernooi Boekarest

Voor de tweede maal dit jaar is Albert Montañés erin geslaagd om een ATP-tennistoernooi op zijn naam te schrijven. In mei van dit jaar won de 28-jarige Spanjaard het toernooi in Estoril, vandaag was hij de sterkste in Boekarest. Montañés versloeg Juan Mónaco met 7-6 (2) en 7-6 (6).

De eerste set verliep zonder breaks en in de tiebreak die daarop volgde was Montañés duidelijke de betere van de twee. Mónaco nam in het tweede bedrijf echter een 3-0 voorsprong. Vervolgens kreeg de Argentijn in de achtste én twaalfde game meerdere setpunten, maar hij wist er geen te verzilveren.

In de tiebreak van de tweede set kreeg Mónaco nog een kans om er alsnog een derde set uit te slepen, maar ook nu slaagde hij er niet in. Vervolgens trok Montañés de set en de partij naar zich toe.

Spoor Barendrecht nog dagen geblokkeerd

Een woordvoerster van de politie heeft vanavond gezegd dat het nog dagen kan duren voordat de geblokkeerde sporen bij Barendrecht weer vrij komen. Drie sporen zijn buiten gebruik door de ravage die veroorzaakt werd door het treinongeluk dat afgelopen donderdagavond plaatsvond.

Dit weekeinde werd met man en macht gewerkt om de ravage op te ruimen. Twee van de drie locomotieven zijn inmiddels losgetrokken, de derde zit nog vast. Ook vannacht gaan de werkzaamheden door. Volgens de politiewoordvoerster is de verwachting dat één spoor op korte termijn vrijkomt. Twee andere sporen blijven voorlopig gestremd.

Legioen laat worstenbroodjes liggen

De clubleiding van NAC Breda wist afgelopen vrijdag al dat het uitvak van het Rat Verlegh Stadion niet aan de eisen voldeed. Vooral het zicht op het veld liet te wensen over.

Om de supporters toch tegemoet te komen besloot NAC de tickets voor de helft van de normale prijs van de hand te doen. Bovendien had de Bredase club 800 worstenbroodjes klaar liggen om het Rotterdamse leed iets te verzachten. Desondanks reageerden de supporters boos en besloten een half uur voor de wedstrijd massaal het stadion te verlaten. Na ruim een half uur in de wedstrijd kwamen toch nog een paar honderd Feyenoordfans terug.

"Iedereen die dat wil, kan zijn geld terugkrijgen. Ook de supporters die de wedstrijd alsnog in het stadion hebben bekeken," aldus NAC-directeur Theo Mommers na afloop van het duel. Op de kritiek van Feyenoord reageerde hij vervolgens ingetogen.

"We hadden vooraf bij Feyenoord aangekondigd dat ons gastheerschap nog niet van ons normale niveau kon zijn wegens de verbouwingen in ons stadion. Niettemin was iedereen uit Rotterdam natuurlijk van harte welkom. Het is ook niet waar dat er helemaal geen uitzicht op het veld is vanuit het uitvak. Maar het is wel minder dan normaal. Daar gaan we nauurlijk wat aan doen. Het dubbele net is misschien te veel van het goede en ook de folie op het plexiglas werkt kennelijk niet naar behoren bij een bepaalde zoninval. Maar voor de rest voldoet het vak aan alle moderne eisen".

Feyenoord speelde het duel in Breda onder protest. "We moeten afwachten wat de KNVB hierover te zeggen heeft," meende Mommers.

Robert Gesink: talent, met vallen en opstaan.

Sirorosi: En het is nog logisch ook. Want wij leven in Nederland. NEDERland. Neder, láág. Het Koninkrijk der Lage Landen. En om laag te zijn, moet je af en toe, juist, vallen. Dit is gewoon onze identiteit. Af en toe vallen. Maakt niet uit hoe we vallen, als we maar vallen. En hierbij wil ik meteen een prijs uitreiken voor de Best Geïntegreerd Buitenlandse Voetballer in de Eredivisie. Luis Suarez. Die valt altijd, en overal.

Opa verwondt drie agenten

De politie van Breukelen heeft vandaag bekendgemaakt dat een 81-jarige man drie agenten naar de dokter heeft geholpen. De politie wilde de man aanhouden toen bij een routinecontrole bleek dat zijn bijrijder geen gordel om had. In plaats van te stoppen reed de ouwe baas echter door.

De politie wist de man later alsnog aan te houden, en gaf de bejaarde en zijn 42-jarige zoon een standje wegens het niet dragen van een gordel. Terwijl de agenten nog rond de auto stonden, gaf de krasse knar ineens gas en reed een agent omver. Een agente wilde snel de contactsleutels uit de auto halen, maar kreeg een stomp in het gezicht te verwerken. 

De asomobilist werd later alsnog aangehouden, maar verzette zich hevig tegen de aanhouding. Hij schopte om zich heen en beet twee andere agenten. Zowel vader als zoon werden ingesloten voor verhoor, maar ineens kreeg de oude man last van zijn hart.

Hij is vanuit de cel overgebracht naar het ziekenhuis en is inmiddels geopereerd. De drie gewonde agenten moesten ook naar een arts. Een van hen kan nu een poosje niet werken vanwege de zware bijtwonden.

Met dank aan bierspons voor de submit

[WK Honkbal] VS verslaat Cuba in finale

De wereldtitel bij het honkbal is met succes verdedigd door de Verenigde Staten. De Amerikanen waren in de finale te sterk voor Cuba. In de finale, die in Italië werd gespeeld, werd het 10-5.

De Amerikanen namen een 3-0 voorsprong in de tweede inning toen Lucas May een homerun sloeg met twee man op de honken. De Cubanen kwamen terug in de wedstrijd en na zes innings stond het 4-4. Echter ging het in de zevende inning helemaal mis bij de Cubanen, zodat de VS een beslissende voorsprong kon nemen, 10-4. Een punt in de laatste inning was niet genoeg voor de Cubanen, zodat de VS voor de tweede keer op rij Cuba in de finale van het WK kon verslaan.

Nederland werd zesde tijdens dit wereldkampioenschap. Oranje verloor gisteren in de strijd om plaats vijf van Australië.

Uitslagen Duitsland speelronde 7

Afgelopen weekend stond de zevende ronde in de Bundesliga op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Bayern verliest topper van HSV

Bayern München heeft afgelopen weekend de punten moeten afstaan aan concurrent Hamburger SV. De ploeg van Louis van Gaal ging met 1-0 onderuit. Gevierde man aan de kant van HSV was de Kroaat Mladen Petric. Hij scoorde in de 72e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij de thuisploeg begonnen Joris Mathijsen en Eljero Elia in de basis. Na rust viel ex-Groningen spits Marcus Berg in. Aan de kant van Bayern München deed Arjen Robben de hele wedstrijd mee.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Bayern direct het vijandelijke doel, maar wist geen voorsprong te pakken. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam HSV het initiatief over. Dit resulteerde ongeveer een kwartier voor tijd in het doelpunt van Petric. Vervolgens kwam de voorsprong niet meer in gevaar en behield HSV knap de koppositie in de Bundesliga. Bayern zakte af naar een zevende plaats.

Hoffenheim en Wolfsburg doen goede zaken

1899 Hoffenheim heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. De ploeg ontving in eigen stadion het kwakkelende Hertha BSC en wist met maar liefst 5-1 te winnen. Vedad Ibi¨ević nam drie treffers voor zijn rekening, terwijl Edú en Eduardo de andere doelpunten scoorden. Voor de gasten wist Raffael het net te vinden. Door deze overwinning stijgt Hoffenheim naar een knappe derde plaats.

Regerend kampioen VfL Wolfsburg heeft zich ook weer bovenin genesteld. Na een stroeve seizoenstart heeft de ploeg de draad weer opgepakt. Afgelopen weekend werd in eigen stadion Hannover 96 met 4-2 verslagen. Misimovic, Gentner, Hasebe en Dzeko wisten te scoren. Voor Hannover scoorden Balitsch en Madlung.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
1.FC NürnbergVfL Bochum0-1
Eintracht FrankfurtVfB Stuttgart0-3
1. FC KölnBayer Leverkusen0-1
Werder BremenFSV Mainz 053-0
Borussia DortmundSchalke 040-1
VfL WolfsburgHannover 964-2
Hamburger SVBayern München1-0
SC FreiburgM'gladbach3-0
1899 HoffenheimHertha BSC5-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Hamburger SV75201717-7
2Bayer Leverkusen75201714-5
31899 Hoffenheim74211414-5
4Schalke 047412139-5
5Werder Bremen73311212-6
6VfL Wolfsburg74031215-14
7Bayern München73221113-7
8FSV Mainz 0573221110-12
9Eintracht Frankfurt7241108-8
10SC Freiburg73131011-12
11VfB Stuttgart722389-10
12M'gladbach721479-15
13VfL Bochum721478-14
14Hannover 96713366-8
15Borussia Dortmund713366-13
161. FC Nürnberg712454-8
171. FC Köln711545-10
18Hertha BSC710636-16

Programma volgende week:

DatumThuisUit
02/10Schalke 04Eintracht Frankfurt
03/10FSV Mainz 051899 Hoffenheim
03/10VfL BochumVfL Wolfsburg
03/10Hannover 96SC Freiburg
03/10Bayer Leverkusen1.FC Nürnberg
03/10Bayern München1. FC Köln
03/10M'gladbachBorussia Dortmund
04/10VfB StuttgartWerder Bremen
04/10Hertha BSCHamburger SV

Alonso heeft nieuwe werkgever in 2010

De aankondiging van de overgang van Fernando Alonso naar Ferrari is slechts een kwestie van tijd. Directeur van Renault F1 Jean-Francois Caubet zei tegen het Franse TF1 dat de Spanjaard volgend jaar niet bij zijn huidige team zal gaan rijden.

"Wij zullen hem missen en hij zal ons missen," zei Caubet. Hiermee geeft hij duidelijk aan dat Alonso al een contract heeft met een nieuw team. De Spanjaard zelf wilde nog niet zeggen wie zijn nieuwe werkgever is.

Volleybalvrouwen winnen ook van Polen

De volleybalsters van Oranje hebben de eerste fase van het EK afgesloten zonder ook maar een set te verliezen. Na Kroatië en Spanje werd zondagmiddag ook uitstekend gespeeld tegen Polen. Het gastland werd aangevuurd door 13.000 fanatieke fans, maar had tegen het sterk en solide acterende Nederland niet veel te vertellen: 25-18, 25-13, 25-23.

In deze cruciale wedstrijd heerste de ploeg van bondscoach Avital Selinger op alle fronten. De Europees kampioen van 2003 en 2005, die aan een ingrijpende verjongingskuur bezig is, had heel veel moeite met de scherpe Nederlandse service en kon daardoor niet vaak verrassend aanvallen. Nederland kon de service van Polen zonder grote problemen verwerken en was mede daardoor oppermachtig in de aanval. Vooral Chaïne Staelens kende een uitstekende dag en gaf de Poolse verdediging met haar snoeiharde klappen geen schijn van kans. Maar bovenal speelde de hele Nederlandse ploeg als collectief ijzersterk. En het lawaai vanaf de tribunes werkte inspirerend in plaats van intimiderend. Alleen aan het einde van de derde set werd het nog even spannend en ontstond er een geweldige sfeer in de volle Atlas Arena. Bij 23-23 kon het nog alle kanten op, maar toen was Polen zo vriendelijk een service uit te slaan en in een lange rally een aanvalsfout te maken.

Bondscoach Avital Selinger was na afloop uiteraard zeer te spreken: "We hebben briljant gespeeld en met name Kim Staelens deed het buitengewoon goed. Natuurlijk waren de omstandigheden bijzonder, maar zoiets zijn we inmiddels wel gewend. De afgelopen jaren hebben we heel vaak in grote hallen met veel toeschouwers gespeeld. Selinger wilde nog niet te veel zeggen over het vervolg van het toernooi. "We hebben hard gewerkt om een goede uitgangspositie te creëren en dat is gelukt. Nu is het de kunst om gefocused te blijven."

Vanavond (zondag) wordt definitief bekend hoe de poule-indeling in de tweede ronde er uit gaat zien. In die tweede ronde wordt de overwinning op Polen meegenomen en is Oranje dus kansrijk voor de plaatsen één en twee die recht geven op deelname aan de halve finale. Maar zo ver is het nog lang niet. Eerst mogen de Nederlandse speelsters een dagje bijkomen van alle vermoeinissen om dinsdag in Lodz weer aan de slag te gaan.

Vliegers op het Scheveningse strand

Het was vandaag Prachtig weer op het 31e Vliegerfestival in Scheveningen. Er waren 50-duizend bezoekers voorspeld, het zag dan ook zwart van de mensen.

Kinderen konden hun eigen vliegers knutselen, maar de meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de vliegers die in alle kleuren, vormen, maten en samenstellingen boven het Scheveningse strand de hemel kleurrijk sierden.

De wind was niet erg krachtig, waardoor sommige creaties wat moeite hadden om de lucht in te komen, desondanks was het toch een prachtig schouwspel.

FOK!fotograaf Peter (fotopeet.com) was erbij en maakte deze reportage !

Grinham verliest WK-finale van grote rivale

Squashter Natalie Grinham is er zondag bij het WK in Amsterdam niet in geslaagd de titel te veroveren. De Nederlandse verloor in de finale van haar Maleisische rivale Nicol David. De setstanden waren 3-11, 11-6, 11-3 en 11-8.

Grinham haalde al snel de eerste game binnen en David leek niet in haar spel te kunnen komen. De Maleisische sloeg in de tweede en derde game echter hard terug. In de vierde en laatste game was het niveau zeer hoog en was het de nummer één van de wereld die aan het langste eind trok.

Overzicht Eredivisie speelronde 8

Dit weekend werd de zevende speelronde gespeeld in de Eredivisie. RKC Waalwijk haalde eindelijk zijn eerste punten, en ook sc Heerenveen en FC Groningen wonnen weer eens.

Na zeven nederlagen op rij kon RKC Waalwijk eindelijk eens zegevieren. In eigen stadion werd Roda JC met 4-1 verslagen. De bezoekende ploeg kwam nog wel op voorsprong via Janssen in de zeventiende minuut. NAC-huurling Idabdelhay zorgde in de 31e minuut voor de gelijkmaker, waarna Benschop in de blessuretijd van de eerste helft de 2-1 maakte. In de tweede helft waren het Boerrigter en Benson, via een wonderschone krulbal in de kruising, die de zege veiligstelden voor RKC en zo de eerste punten van het seizoen pakten.

FC Utrecht is bezig aan een sterk seizoen. In zes wedstrijden won de ploeg vier keer, een keer verloor het van FC Twente, en speelde de club gelijk tegen VVV-Venlo. Gisteren werd er gewonnen van landskampioen AZ. Voor AZ betekende het de derde opeenvolgende nederlaag van de competitie. FC Utrecht kwam al na een klein kwartier op voorsprong via een kopbal van Keller, en gaf die voorsprong de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. In de 94e minuut kwam AZ zelfs nog met tien man te staan nadat Poulsen zijn tweede gele kaart kreeg.

Na de nederlaag tegen PSV van vorige week heeft Feyenoord zich weer herpakt. In Breda werd NAC met 0-2 verslagen. Het ging echter niet van een leien dakje, Feyenoord stond lang onder druk en de beste kansen waren voor de thuisploeg. Na een 0-0 ruststand was het Slory die in de 64e minuut de bevrijdende treffer voor Feyenoord maakte. NAC ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar onder andere Amoah schoot twee keer naast. In de 89e minuut kreeg Denny Landzaat zijn tweede gele kaart, waardoor NAC een overwicht had, maar Fer besliste in de 93e minuut de wedstrijd: 0-2.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
FC Utrecht AZ 1-0
PSV Willem II 3-1
RKC Waalwijk Roda JC 4-1
FC Twente VVV-Venlo 2-1
Sparta Rotterdam SC Heerenveen 0-2
NAC Breda Feyenoord 0-2
NEC Heracles Almelo 0-2
FC Groningen Vitesse 1-0
Ajax ADO Den Haag 3-0

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 PSV 8 6 2 0 20 22 - 10
2 FC Twente 8 6 2 0 20 14 - 6
3 Ajax 8 6 1 1 19 25 - 5
4 Feyenoord 8 5 2 1 17 14 - 6
5 FC Utrecht 7 5 1 1 16 10 - 5
6 AZ 8 4 0 4 12 15 - 8
7 Heracles Almelo 8 3 2 3 11 7 - 8
8 ADO Den Haag 8 3 1 4 10 10 - 11
9 NAC Breda 8 3 1 4 10 7 - 15
10 NEC 7 2 2 3 8 8 - 9
11 Vitesse 8 2 2 4 8 11 - 14
12 VVV-Venlo 8 1 5 2 8 12 - 16
13 FC Groningen 8 2 2 4 8 7 - 11
14 Sparta Rotterdam 8 2 2 4 8 4 - 10
15 Roda JC 8 2 2 4 8 8 - 16
16 SC Heerenveen 8 2 1 5 7 4 - 11
17 Willem II 8 2 0 6 6 10 - 14
18 RKC Waalwijk 8 1 0 7 3 7 - 20

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Suarez Ajax 10
2Koevermans PSV 6
3Bakkal PSV 5
=El Hamdaoui AZ 5
=Keisuke Honda VVV-Venlo 5
=Tomasson Feyenoord 5
7Calabro VVV-Venlo 4
=Cvitanich Ajax 4
=Dzsudzsák PSV 4
=Junker Roda JC 4

Programma:
DatumThuisUit
wo 30/9 NEC FC Utrecht
vr 2/10 Vitesse Sparta Rotterdam
za 3/10 Feyenoord RKC Waalwijk
za 3/10 ADO Den Haag FC Groningen
za 3/10 Willem II NEC
za 3/10 AZ NAC Breda
zo 4/10 Heracles Almelo FC Twente
zo 4/10 Roda JC Ajax
zo 4/10 SC Heerenveen VVV-Venlo
zo 4/10 FC Utrecht PSV

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 8

Dit weekend werd de zevende speelronde gespeeld in de Eredivisie. RKC Waalwijk haalde eindelijk zijn eerste punten, en ook sc Heerenveen en FC Groningen wonnen weer eens.

Na zeven nederlagen op rij kon RKC Waalwijk eindelijk eens zegevieren. In eigen stadion werd Roda JC met 4-1 verslagen. De bezoekende ploeg kwam nog wel op voorsprong via Janssen in de zeventiende minuut. NAC-huurling Idabdelhay zorgde in de 31e minuut voor de gelijkmaker, waarna Benschop in de blessuretijd van de eerste helft de 2-1 maakte. In de tweede helft waren het Boerrigter en Benson, via een wonderschone krulbal in de kruising, die de zege veiligstelden voor RKC en zo de eerste punten van het seizoen pakten.

FC Utrecht is bezig aan een sterk seizoen. In zes wedstrijden won de ploeg vier keer, een keer verloor het van FC Twente, en speelde de club gelijk tegen VVV-Venlo. Gisteren werd er gewonnen van landskampioen AZ. Voor AZ betekende het de derde opeenvolgende nederlaag van de competitie. FC Utrecht kwam al na een klein kwartier op voorsprong via een kopbal van Keller, en gaf die voorsprong de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. In de 94e minuut kwam AZ zelfs nog met tien man te staan nadat Poulsen zijn tweede gele kaart kreeg.

Na de nederlaag tegen PSV van vorige week heeft Feyenoord zich weer herpakt. In Breda werd NAC met 0-2 verslagen. Het ging echter niet van een leien dakje, Feyenoord stond lang onder druk en de beste kansen waren voor de thuisploeg. Na een 0-0 ruststand was het Slory die in de 64e minuut de bevrijdende treffer voor Feyenoord maakte. NAC ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar onder andere Amoah schoot twee keer naast. In de 89e minuut kreeg Denny Landzaat zijn tweede gele kaart, waardoor NAC een overwicht had, maar Fer besliste in de 93e minuut de wedstrijd: 0-2.

De supporters van Feyenoord kwamen overigens pas na 37 minuten het stadion binnen. De reden hiervoor is dat de supporters van Feyenoord oorspronkelijk hadden besloten het duel te boycotten. In Breda is er tijdens een verbouwing een nieuwe uitvak gebouwd. De Feyenoordsupporters vonden dat er te weinig zicht was en besloten om te keren. Mario Been reageerde hierop met de mededeling dat er dan niet gevoetbald zou worden omdat Feyenoord wil voetballen voor zijn supporters. Na contact met de KNVB en de dreiging van een reglementaire verlies besloot Feyenoord alsnog aan de aftrap te verschijnen.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
FC Utrecht AZ 1-0
PSV Willem II 3-1
RKC Waalwijk Roda JC 4-1
FC Twente VVV-Venlo 2-1
Sparta Rotterdam SC Heerenveen 0-2
NAC Breda Feyenoord 0-2
NEC Heracles Almelo 0-2
FC Groningen Vitesse 1-0
Ajax ADO Den Haag 3-0

 

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 PSV 8 6 2 0 20 22 - 10
2 FC Twente 8 6 2 0 20 14 - 6
3 Ajax 8 6 1 1 19 25 - 5
4 Feyenoord 8 5 2 1 17 14 - 6
5 FC Utrecht 7 5 1 1 16 10 - 5
6 AZ 8 4 0 4 12 15 - 8
7 Heracles Almelo 8 3 2 3 11 7 - 8
8 ADO Den Haag 8 3 1 4 10 10 - 11
9 NAC Breda 8 3 1 4 10 7 - 15
10 NEC 7 2 2 3 8 8 - 9
11 Vitesse 8 2 2 4 8 11 - 14
12 VVV-Venlo 8 1 5 2 8 12 - 16
13 FC Groningen 8 2 2 4 8 7 - 11
14 Sparta Rotterdam 8 2 2 4 8 4 - 10
15 Roda JC 8 2 2 4 8 8 - 16
16 SC Heerenveen 8 2 1 5 7 4 - 11
17 Willem II 8 2 0 6 6 10 - 14
18 RKC Waalwijk 8 1 0 7 3 7 - 20

 

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Suarez Ajax 10
2Koevermans PSV 6
3Bakkal PSV 5
=El Hamdaoui AZ 5
=Keisuke Honda VVV-Venlo 5
=Tomasson Feyenoord 5
7Calabro VVV-Venlo 4
=Cvitanich Ajax 4
=Dzsudzsák PSV 4
=Junker Roda JC 4

 

Programma:

DatumThuisUit
wo 30/9 NEC FC Utrecht
vr 2/10 Vitesse Sparta Rotterdam
za 3/10 Feyenoord RKC Waalwijk
za 3/10 ADO Den Haag FC Groningen
za 3/10 Willem II NEC
za 3/10 AZ NAC Breda
zo 4/10 Heracles Almelo FC Twente
zo 4/10 Roda JC Ajax
zo 4/10 SC Heerenveen VVV-Venlo
zo 4/10 FC Utrecht PSV

 

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vandaag stond de vierde speeldag in de zondaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ADO '20 Westlandia 1-1
Argon Elinkwijk 2-2
FC Chabab SC Feyenoord 0-1
Haaglandia / Sir Winston TONEGIDO 3-1
FC Hilversum HBS 3-0
Hollandia FC Omniworld 5-2
VVSB AFC 1-2

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. AFC41212-2
2. FC Hilversum4911-7
3. Hollandia499-5
4. ADO '20476-4
5. SC Feyenoord466-6
6. VVSB455-5
7. HBS455-6
8. Argon446-6
9. Elinkwijk448-9
10. TONEGIDO445-7
11. Haaglandia / Sir Winston446-9
12. Westlandia434-8
13. FC Chabab423-6
14. FC Omniworld415-11

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
DESK UNA 1-6
EVV sv Venray 1-4
Gemert sv Meerssen 5-2
JVC Cuijk Schijndel / VITAM 1-1
OJC Rosmalen Dijkse Boys 1-2
OSS '20 Baronie 0-1
UDI '19 / Beter Bed Papendrecht 5-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Dijkse Boys4108-3
2. sv Venray4107-2
3. Baronie4105-1
4. JVC Cuijk4810-5
5. Gemert478-5
6. Schijndel / VITAM474-3
7. UDI '19 / Beter Bed467-4
8. sv Meerssen467-8
9. EVV467-9
10. UNA447-4
11. DESK446-11
12. OJC Rosmalen411-7
13. OSS '20404-10
14. Papendrecht406-15

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
Achilles '29 HSC '21 / Carparc 2-0
sv Babberich SC Joure 0-0
Juliana '31 Be Quick 1887 0-1
FC Lienden De Treffers 1-1
Nieuw Buinen Alcides 0-2
Quick '20 ROHDA Raalte 3-1
Sneek Wit-Zwart WKE 1-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Quick '204109-3
2. FC Lienden4108-2
3. Achilles '294910-4
4. WKE489-3
5. Alcides476-6
6. Sneek Wit-Zwart475-7
7. Be Quick 1887465-6
8. De Treffers358-2
9. Juliana '31335-4
10. ROHDA Raalte423-6
11. Nieuw Buinen423-8
12. sv Babberich422-7
13. HSC '21 / Carparc412-7
14. SC Joure411-11

FOK! weekend tv-gids

Volgens Wikipedia stopt het weekend niet op zaterdag, daarom brengen we je de FOK! weekend tv-gids nu ook op zondag! Vanavond nog even onderuit voor de buis voordat je morgenochtend weer op je school, werk of in de collegebanken wordt verwacht. Maandagochtend lees je hier een overzicht van de kijkcijfers!

De tv-gids van zondag 27 september:

Nederland 1
De avond begint om 20.25 uur met een nieuwe aflevering van het meest bekeken programma op de Nederlandse tv, Boer zoekt vrouw. Vandaag staan er verschillende excursies op het programma, zo gaat boer Peter met zijn vrouwen naar het strand en bezoekt boer Wim een heuse vlindertuin. Om tien voor half tien een uurtje Paul de Leeuw met Lieve Paul PS, een uur later gevolgd door een compilatieaflevering van Bij ons in de PC. De zondagavond is pas compleet om 22.50 uur met Studio Voetbal. 

Nederland 2
Een zoektocht naar Nederland in the Big Apple in The New York Connection om 20.15 uur. Beagle, in het kielzog van Darwin is toe aan zijn derde aflevering die 21.10 uur start, met vandaag aandacht voor uitgestorven diersoorten. Om 21.50 is het tijd voor Zembla, hierin wordt het falende communicatiesysteem C2000, van de brandweer, politie en ambulance, onder de loep genomen. 

Nederland 3
Daphne Bunskoek, Dennis Storm en Floortje Dessing ontdekken de wereld elk op hun eigen manier in 3 op reis, om 19.50 uur. Half negen begint Draadstaal waar Joop en Leon hun snackbar weer openzetten en Fred en Ria het nieuws becommentariëren. Daarna aandacht voor de top van de Nederlandse muziek, met om 21.05 Jan Smit, de zomer voorbij en om 21.35 uur Wie is Di-rect? Neukende vaders en moeders zie je in ieder geval niet om 22.20 uur, want dan begint Ouders hebben geen seks.

 RTL 4
De zondagavond op RTL 4 start om 20.00 uur met een film, de thriller Premonition. Hierin overlijdt de man van huisvrouw Linda, maar de volgende ochtend staat hij levend en wel bij het koffiezetapparaat. De volgende dag is hij weer dood. Terwijl de begrafeniskosten oplopen, probeert Linda nog wat van haar leven te maken. Glitter glamour Gordon gaat hierna van start, om 22.05. Om vijf over elf de herhaling van Wat Vindt Nederland? met Jack Spijkerman.

RTL 5
Acht uur vanavond een talentenjacht waar zelfs echt talent aanwezig is, So You Think You Can Dance. Hierna lachen, gieren en huilen, van het lachen, in De 15 meest hilarisch tv momenten om 21.30 uur. Aansluitend zie je de meest vreemde aandoeningen in Gênante ziektes om half elf. Dan nog een uurtje leedvermaak met de Amerikaanse realityserie Hilton & Richie's Simple Life. 

RTL 7
Om 20.00 uur een samenvatting van de Formule 1 in Singapore in GP: Formule 1. Dan aandacht voor Zware jongens achter tralies, waarin tien Britten vrijwillig de cel in kruipen om 21.00 uur. Half tien is er The First 48 hours, een Amerikaans realityprogramma dat zich afspeelt tijdens de eerste 48 uur nadat een misdrijf is gepleegd. Verslaafd aan porno is het onderwerp van de 'documentaireserie' Ooggetuige om 22.30 uur.

RTL 8
How To Look Naked? Je ziet het in het make-over programma om 20.30. Een uurtje later is er de herhaling van Benelux' next top model, een zoektocht naar het nieuwe topmodel van de Benelux. Om 22.30 uur de prehistorische avonturenfilm Quest for fire. Met een 7,4 op IMDB kunnen we deze oscarwinnende rolprent uit 1981 gerust een aanrader noemen. Half een is het geen weekend meer, maar kun je nog wel naar Sexy Girl kijken, ja, of niet.

SBS 6
André van der Toorn gaat op jacht naar snelheidsovertreders, bumperklevers en spookrijders in Wegmisbruikers! om half negen. Om half tien Alberto Stegeman en Rob Geus die wanhopige vakantievierende Nederlanders uit de brand helpen. Om 22.50 uur, na Hart van Nederland, is de documentaire De oudste Siamese tweeling ter wereld te zien, de enige mannelijke Siamese tweeling die niet chirurgisch is gescheiden. 

Net 5
Een spirituele avond op Net 5 vanavond, vol geesten, duistere krachten en andere bovennatuurlijke verschijnselen. Om 20.30 Ghost Whisperer, met oa Jennifer Love Hewitt. De dramaserie Fringe, van de maker van Lost, zie je om 21.25 uur en om 22.20 de misdaadserie Medium. De heksen van Charmed zie je net na middernacht om tien over twaalf.

Veronica
Misdaadbestrijding in Criminal Minds om 20.30 uur, hierin volgen we een speciaal FBI team dat zich vooral op het gedrag van criminelen focust. Daarna de Amerikaanse dramaserie Medical Investigation om 21.25 uur, gevolgd door de keiharde actie in Dark Blue om 22.15 uur. Will Smith is terug in de zoveelste herhaling van The Fresh Prince of Bel-Air om 23.05 uur. 

Uitslag NEC - Heracles Almelo

Om 16:30 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen NEC en Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag.

NEC - Heracles Almelo 0-2
9’ Everton 0-1 (assist: Douglas)
24’ Dost 0-2 (assist: Overtoom)

Toeschouwers: 22.500
Scheidsrechter: Blom
Stadion: De Goffert
Rode kaart: 73.Ter Horst (Heracles)
Gele kaart: Pothuizen, Wellenberg, Zomer, Vleminckx (NEC), Maertens, Schuurman (Heracles Almelo)
Bijzonderheden: El-Akchaoui mist in de 74e minuut een strafschop namens NEC.

Opstellingen

NEC: Babos, Wellenberg, v. Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Kivuvu, Fejzullahu (Grot/77), Davids, Worm (Pothuizen/30), Vleminckx, El Kabir (Ali/83).

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers (Schuurman/21), Maertens, Ter Horst, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas (Hakola/56), Dost, Everton.

Verzekeraar: 'Bloedende borst geen spoedgeval'

Klagen we hier in Nederland al dat we zo veel moeten betalen voor ziektekosten terwijl er maar weinig wordt vergoed, in Amerika is het nog net wat erger. Daar moet je zelfs betalen voor een behandeling wegens borstkanker, ondanks een peperdure verzekering. De verzekeraar vindt namelijk dat het geen spoedgeval is.

Het overkwam Rosalinda Miran-Ramirez uit Daly City. De vrouw werd op een ochtend in april wakker met een hevig bloedende linkertepel. Toen haar T-shirt doorweekt met bloed bleek te zijn, raakte ze in paniek. Haar man besloot haar direct naar de eerste hulp van een ziekenhuis te brengen.

"Volgens mij was er iets ernstigs aan de hand, ik moest echt een arts raadplegen", aldus Miran-Ramirez. Ze bleek gelijk te hebben, want een biopsie toonde aan dat ze borstkanker bleek te hebben. Toch kwam pas later de grootste schok, toen de rekening van haar zorgverzekeraar drie maanden later op de deurmat plofte. Of ze even 2.791 dollar (ruim 1900 euro) wilde ophoesten voor haar bezoek aan de eerste hulp.

Toen de vrouw verhaal ging halen bij de verzekeraar, werd haar verteld dat ze met haar klachten niet naar de eerste hulp had moeten gaan. "Hoe kunnen ze nu zeggen dat het geen spoedgeval was?", aldus de patiënte. "Mijn borst bloedde! En ondanks dat ik geen medicus ben, weet ik wel dat dat een spoedgeval is."

Miran-Ramirez voelt zich nu gestraft omdat ze ziek is. Volgens haar hoeft men zich in haar geboorteland, de Filippijnen, niet druk te maken om een dergelijke rekening van de zorgverzekeraar. Maar gelukkig, nadat de Amerikaanse tv-zender CBS zich ermee ging bemoeien, heeft de verzekeraar besloten de kosten volledig te zullen vergoeden.

Theissen: "Toekomst renstal in goede handen"

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen weet zeker dat wat Formule 1 betreft het nieuwe Sauber bij Qadbak Investments in goede handen is. De Zwitserse investeringsmaatschappij raakte onlangs in opspraak omdat het op een vreemde manier betrokken is bij voetbalclub Notts County.

Qadback wordt gelinkt aan zakenman Russell King, van wie twee miljoen pond aan bezittingen door de rechtbank in Jersey zijn bevroren. Dit heeft de aandacht getrokken van de Engelse voetbalbond FA. Deze heeft een onderzoek naar de gang van zaken bij Notts County ingesteld.

"De nieuwe eigenaar van het team heeft een sterk bedrijf achter zich en dat is de partner waar BMW mee onderhandeld heeft. Ik heb geen reden om daaraan te twijfelen," zei Theissen. "We zijn blij dat het team verkocht aan een partij die sterk genoeg is om een F1-team te runnen, die weet wat er verwacht wordt en niet alleen in de Formule 1 is om er te zijn."

Belg vraagt om nieuws over man die hij 'gedood' heeft

Een man uit het Belgische Luik is op een wel heel opmerkelijke manier tegen de lamp gelopen na een vechtpartij. De 35-jarige zwerver kwam doodleuk een politiebureau binnen gewandeld om te vragen hoe het met de man was die hij zou hebben gedood. Het slachtoffer bleek echter nog in leven, hij was namelijk met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

De twee zwervers kregen het donderdag met elkaar aan de stok. Bij de enorme vechtpartij trapte de een de ander wel helemaal lens, maar meer dan een paar botbreuken bleek hem niet te mankeren.

Hij was echter bang dat het slachtoffer het loodje had gelegd, en ging gisteren naar de politie om dit te verifiëren. De politie hield de man na de vraag echter gelijk vast, waarop de dakloze de aanval bekende. Ondanks dat het slachtoffer nog geen aangifte heeft gedaan van de mishandeling, is de dader vandaag al wel voorgeleid.

WK wielrennen: Evans Wereldkampioen

Cadel Evans is wereldkampioen bij de elite renners geworden. De Australiër kwam alleen aan in de straten van Mendrisio nadat hij in de laatste ronde ten aanval was getrokken. Het zilver was voor Alexandr Kolobnev en het brons voor Joaquim Rodriquez.

Om 10:30 werden 201 renners, waaronder zes Nederlanders weggeschoten voor een rit van 262,4 kilometer. In de eerste ronde was al gelijk de eerste uitvaller te noteren. Peter Wrolich kwam ten val en brak waarschijnlijk zijn sleutelbeen. Niet veel later was de eerste aanval te noteren. Zes man, waarvan de bekendste naam André Greipel was, namen de benen. Naast Greipel waren dit Jan Barta, Yukiya Arashiro, Cristoph Sokoll, Matja Kvasina en Peter Kusztor. De zes hadden al snel een voorsprong van een minuut te pakken.

Het gat groeide snel, maar toch wisten nog vier rijders de aansluiting te maken. Hierbij zaten Mauricio Ardila, Gorazd Stangelj, OlegsMelehs en Volodymy Zagarodny. Na de samensmelting groeide de voorsprong op het peloton, dat aangevoerd werd door de Italianen, tot dik tien minuten.

De Italianen vonden het na negen ronden mooi geweest en gooiden de gashendel een stukje open. Daardoor zakte de voorsprong halfweg koers gestaag naar zeven minuten. Toen het gat inmiddels 5:30 was ontstond een tegenaanval met enkele opvallende namen. Uittredend wereldkampioen Alessandro Ballan was erbij met twee landgenoten Giovanni Visconti en Michele Scarponi. Verder waren ook Michael Albasini, Joaquin Rodriquez, Greg van Avermaet, Francis de Greef, Paul Martens en onze landgenoot Johnny Hoogerland.

Daar weer achter ontstond een nog grotere groep met onder andere Tom Boonen. Bovenop de tweede klim had de eerste achtervolgende groep 3:30 achterstand op de kopgroep en een dikke halve minuut voorsprong op de derde groep. Het peloton volgde op 5:30. Bij de samensmelting van de twee groepen reed Hoogerland weg en kreeg Ballan in zijn wiel mee. De heren werden echter snel ingelopen, evenals de Colombiaan José Rujano die daarna aan was gevallen.

In het grote peloton gingen de Australiërs vaart maken en reden al snel een halve minuut van de voorsprong van de groep Ballan af. Met nog vijf ronden te gaan had de kopgroep een voorsprong van 1:53 op de tweede groep en 3:00 op het peloton. Inmiddels was Andy Schleck, één van de favorieten, afgestapt. Het peloton kwam op een halve minuut, maar viel stil op het moment dat de kopgroep werd bijgehaald door de groep van Ballan en Boonen. Met nog drie ronden te gaan was het verschil twee minuten.

In de kopgroep viel het enigszins stil toen de Colombiaan Duque aanviel. In eerste instantie sprong Boonen erachteraan, die vervolgens voorbij werd gereden door Hoogerland. Niet veel later sloot hij aan bij Duque en liet hem op de eerste klim achter. Rodriquez sloot aan bij Hoogerland en reden met zijn tweeën door, maar werden ook snel bijgehaald.

De Spanjaarden gingen rijden in het peloton en de boel ontplofte met nog twee ronden te gaan. Fabian Cancellara was de eerste die de sprong maakte naar de kopgroep, die inmiddels tot vijf man was gereduceerd. Een grote groep met alle favorieten, maar zonder Robert Gesink, sloot aan. Er bleven twintig man over waar Hoogerland en Kroon met hangen en wurgen bij bleven hangen. Met het ingaan van de laatste ronde ging Alexandr Vinokourov ervandoor.

Op de klim sloten Alexandr Kolobnev en Hoogerland aan, waarna de Rus direct alleen doorreed. Erachter zette Cancellara de turbo aan en had onder andere Alejandro Valverde en Philippe Gilbert in het wiel. Op de top van de klim kwamen er negen man bij elkaar. In de afdaling reden Cancellara en Samuel Sanchez weg, maar werden weer bijgehaald.

Op het vlakke reden Kolobnev, Cadel Evans en Rodriquez weg, waarna Evans even later alleen wegreed. De voorsprong van de Australiër werd steeds groter en met alleen nog maar een afdaling voor de boeg had hij een voorsprong van vijftien seconden op Kolobnev en Rodriquez.

Evans bleef vooruit en kon zodoende de wereldtitel op zijn naam schrijven. Achter hem werd Kolobnev tweede, voor Rodriquez.

Uitslag:

#RennerNat.Tijd
1Cadel EvansAUS 
2Alexandr KolobnevRUS+0.27
3Joaquim RodriquezSPAz.t.
4Samuel SanchezSPA+0.30
5Fabian CancellaraZWIz.t.
6Philippe GilbertBEL0.51
7Matti BrechelDENz.t.
8Damino CunegoITAz.t.
9Alejandro ValverdeSPAz.t.
10Simon GerransAUS+1.47
14Johnny HoogerlandNED

[WK] Evans pakt titel

Cadel Evans is wereldkampioen bij de elite renners geworden. De Australiër kwam alleen aan in de straten van Mendrisio nadat hij in de laatste ronde ten aanval was getrokken. Het zilver was voor Alexandr Kolobnev en het brons voor Joaquim Rodriquez.

Om 10:30 werden 201 renners, waaronder zes Nederlanders weggeschoten voor een rit van 262,4 kilometer. In de eerste ronde was al gelijk de eerste uitvaller te noteren. Peter Wrolich kwam ten val en brak waarschijnlijk zijn sleutelbeen. Niet veel later was de eerste aanval te noteren. Zes man, waarvan de bekendste naam André Greipel was, namen de benen. Naast Greipel waren dit Jan Barta, Yukiya Arashiro, Cristoph Sokoll, Matja Kvasina en Peter Kusztor. De zes hadden al snel een voorsprong van een minuut te pakken.

Het gat groeide snel, maar toch wisten nog vier rijders de aansluiting te maken. Hierbij zaten Mauricio Ardila, Gorazd Stangelj, OlegsMelehs en Volodymy Zagarodny. Na de samensmelting groeide de voorsprong op het peloton, dat aangevoerd werd door de Italianen, tot dik tien minuten.

De Italianen vonden het na negen ronden mooi geweest en gooiden de gashendel een stukje open. Daardoor zakte de voorsprong halfweg koers gestaag naar zeven minuten. Toen het gat inmiddels 5:30 was ontstond een tegenaanval met enkele opvallende namen. Uittredend wereldkampioen Alessandro Ballan was erbij met twee landgenoten Giovanni Visconti en Michele Scarponi. Verder waren ook Michael Albasini, Joaquin Rodriquez, Greg van Avermaet, Francis de Greef, Paul Martens en onze landgenoot Johnny Hoogerland.

Daar weer achter ontstond een nog grotere groep met onder andere Tom Boonen. Bovenop de tweede klim had de eerste achtervolgende groep 3:30 achterstand op de kopgroep en een dikke halve minuut voorsprong op de derde groep. Het peloton volgde op 5:30. Bij de samensmelting van de twee groepen reed Hoogerland weg en kreeg Ballan in zijn wiel mee. De heren werden echter snel ingelopen, evenals de Colombiaan José Rujano die daarna aan was gevallen.

In het grote peloton gingen de Australiers vaart maken en reden al snel een halve minuut van de voorsprong van de groep Ballan af. Met nog vijf ronden te gaan had de kopgroep een voorsprong van 1:53 op de tweede groep en 3:00 op het peloton. Inmiddels was Andy Schleck, één van de favorieten, afgestapt. Het peloton kwam op een halve minuut, maar viel stil op het moment dat de kopgroep werd bijgehaald door de groep van Ballan en Boonen. Met nog drie ronden te gaan was het verschil twee minuten.

In de kopgroep viel het enigszins stil toen de Colombiaan Duque aanviel. In eerste instantie sprong Boonen erachteraan, die vervolgens voorbij werd gereden door Hoogerland. Niet veel later sloot hij aan bij Duque en liet hem op de eerste klim achter. Rodriquez sloot aan bij Hoogerland en reden met zijn tweeën door, maar werden ook snel bijgehaald.

De Spanjaarden gingen rijden in het peloton en de boel ontplofte met nog twee ronden te gaan. Fabian Cancellara was de eerste die de sprong maakte naar de kopgroep, die inmiddels tot vijf man was gereduceerd. Een grote groep met alle favorieten, maar zonder Robert Gesink, sloot aan. Er bleven twintig man over waar Hoogerland en Kroon met hangen en wurgen bij bleven hangen. Met het ingaan van de laatste ronde ging Alexandr Vinokourov ervandoor.

Op de klim sloten Alexandr Kolobnev en Hoogerland aan, waarna de Rus direct alleen doorreed. Erachter zette Cancellara de turbo aan en had onder andere Alejandro Valverde en Philippe Gilbert in het wiel. Op de top van de klim kwamen er negen man bij elkaar. In de afdaling reden Cancellara en Samuel Sanchez weg, maar werden weer bijgehaald.

Op het vlakke reden Kolobnev, Cadel Evans en Rodriquez weg, waarna Evans even later alleen wegreed. De voorsprong van de Australiër werd steeds groter en met alleen nog maar een afdaling voor de boeg had hij een voorsprong van vijftien seconden op Kolobnev en Rodriquez.

Evans bleef vooruit en kon zodoende de wereldtitel op zijn naam schrijven. Achter hem werd Kolobnev tweede, voor Rodriquez.

Uitslag:

#RennerNat.Tijd
1Cadel EvansAUS6:56.26
2Alexandr KolobnevRUS+0.27
3Joaquim RodriquezSPAz.t.
4Samuel SanchezSPA+0.30
5Fabian CancellaraZWIz.t.
6Philippe GilbertBEL0.51
7Matti BrechelDENz.t.
8Damino CunegoITAz.t.
9Alejandro ValverdeSPAz.t.
10Simon GerransAUS+1.47
14Johnny HoogerlandNED

F1: Uitslag Grand Prix van Singapore

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Britse McLaren-coureur bleef de verrassende Toyota van Timo Glock en de Renault van Fernando Alonso voor. Klassementsleider Jenson Button werd vijfde.

De Grand Prix van Singapore ging van start met Lewis Hamilton van poleposition en Nick Heidfeld vanuit de pitstraat. De beste start was voor Hamilton, voor Nico Rosberg en Vettel. Webber werd gepasseerd door Fernando Alonso, maar pakte de Spanjaard enkele bochten later terug, waarna de Renault-rijder nog een plaats aan Timo Glock verloor. Ook beide Brawn GP's wisten plaatsen te winnen.

Beide Force India's waren in de aanval en met name Vitantonio won enkele plaatsen. De eerste uitvaller van de dag kwam al na drie ronden toen Romain Grosjean zijn Renault door remproblemen in de pits parkeerde. Hamilton liep vooraan snel weg bij het veld, behalve bij Rosberg en Vettel die aan konden haken. Wel leek de McLaren een probleem met KERS te hebben.

Webber verloor door een beslissing van het team in de zesde ronde twee plaatsen aan Glock en Alonso. Dit was vanwege het onreglementair inhalen van Alonso in de eerste ronde. Alguersuari hield op plaats veertien iedereen die er achter lag op. De Spanjaard reed drie seconden per ronde langzamer dan de man voor hem. Kimi Räikkönen wist na een foutje van Sébastien Buemi na elf ronden de Toro Rosso te passeren.

Na zeventien ronden was Vettel de eerste in de pits. De Duitser kwam op plaats zeven de baan op, net achter Rubens Barrichello. Rosberg kwam een ronde later binnen en bij het verlaten bij de pits ging de Duitser wijd en op knullige wijze over de kerbs en over de witte lijn. Hij hield er een drive-through-penalty aan over. Hamilton ging na twintig ronden naar de pits en behield de leiding. In dezelfde ronde verremde Adrian Sutil zich bij een poging om Alguersuari in te halen. De Duitser ging in de rondte en reed bij het wegrijden tegen de onfortuinlijke Nick Heidfeld aan die met schade uitviel. De safety car kwam de baan op.

Alguersuari maakte achter de safety car een pitstop, maar reed te vroeg weg, waardoor de tankslang nog in de auto bleef zitten. Grote winnaar van de situatie werd Heikki Kovalainen die doorschoof naar plaats zeven. Webber viel terug naar plaats negen. Sutil werd door het team naar binnengehaald en viel na 24 ronden uit.

Een ronde later kwam de safety car binnen en werd het veld weer losgelaten. Verschillende rijders keken of ze in konden halen, maar inhaalpogingen werden niet gedaan. Rosberg loste eindelijk zijn straf in en kwam als veertiende achter Jarno Trulli terug de baan op. Halverwege de race ging Hamilton aan de leiding voor Vettel en Glock.

Waar de voorste twee binnen een seconde lagen was het daarachter Glock die langzaam dichterbij kwam, maar lang duurde dit niet. Hamilton en Vettel verhoogden hun tempo zonder fouten te maken. Met nog 22 ronden te gaan ging de Red Bull-coureur naar binnen en kwam als zevende terug op de baan. Hij kreeg echter een drive-through-penalty voor te snel rijden in de pitstraat. De Duitser kwam als negende weer de baan op.

Teamgenoot Webber maakte met zeventien ronden te gaan een lange laatste pitstop, omdat de rem rechtsvoor het leek te kunnen gaan begeven. Een ronde later ging de Australiër door een falende rem de bandenstapels in en viel uit. Hamilton ging meteen de pits in en kwam als tweede achter Alonso de baan op. Met dertien ronden te gaan gaven beide Toro Rosso-coureurs tegelijk op.

Beide Brawn-rijders waren aan het stampen om verloren tijd goed te maken. Button kwam bij zijn laatste stop voor Barrichello als vijfde weer de baan op. Her en der ontstonden met zes ronden te gaan nog gevechten op de baan. Button achtervolgde Vettel voor plaats vier en Robert Kubica had op plaats acht Kazuki Nakajima en Räikkönen achter zich aan.

Beide Brawns kampten met remproblemen en moesten het rustig aan doen. Uiteindelijk werd Hamilton eerste, voor Glock en Alonso. Vettel werd vierde, voor Button, Barrichello, Kovalainen en het laatste punt was voor Kubica.

'Sterke $ goed voor wereldeconomie'

De president van de Europese Centrale Bank (ECB) Jean-Claude Trichet heeft zondag gezegd dat een sterke Amerikaanse dollar belangrijk is om de stabiliteit in de markten en globale economie te houden.

"Ik vind het van groot belang voor de stabiliteit van de wisselkoersen en de voortgang van de wereldeconomie dat Fed-voorzitter Ben Bernanke, de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner en president Barack Obama benadrukken dat een sterke dollar belangrijk is voor de VS. Ik denk ook dat het goed is voor de stabiliteit in de globale economie", aldus Trichet.

Afgelopen maanden verloor de dollar steeds meer aan waarde versus andere munteenheden zoals de euro en de Japanse yen. Ook de goudprijs steeg meerdere malen boven de magische 1.000-dollargrens.

Trichet: dollar moet sterk blijven

Go Ahead Eagles wint eerste periode

De eerste periode in de Jupiler League is gewonnen door Go Ahead Eagles. De club uit Deventer won vandaag met 3-0 van Veendam en dat was meer dan genoeg voor het winnen van de periodetitel.

Sinds dit seizoen kent de Jupiler League nog maar vier periodekampioenen. De periodetitel gaat naar de ploeg die na een serie van negen duels de meeste punten heeft. Het elftal van trainer Andries Ulderink pakte 22 punten uit de eerste negen duels. Liefst zeven keer werd gewonnen. Go Ahead was te sterk voor Fortuna Sittard, De Graafschap, FC Omniworld, FC Oss, BV Veendam, FC Emmen en RBC Roosendaal. Tegen Excelsior werden de punten verdeeld, terwijl de derby tegen FC Zwolle werd verloren.

Go Ahead Eagles maakte zestien treffers in deze wedstrijden en incasseerde maar vier goals. Topscorer was spits Koen van der Biezen, die zes keer scoorde. Vleugelaanvaller Halil Colak kwam tot vijf goals. De overige vijf doelpunten werden gemaakt door Marco Parnela (2), Dennis Hollart, Maikel Kieftenbeld en Sander Post. De Eagles zijn nu als eerste club zeker van deelname aan de play-offs.

Meisje (3) slikt moeders kruis

Een driejarig meisje uit het Roemeense Galati is onlangs met spoed opgenomen wegens ademhalingsproblemen. Geen wonder, een röntgenfoto heeft aangetoond dat het meisje een kruis had ingeslikt.

Het bleek het kruis van haar moeder te zijn, die zij als goed katholiek aan een ketting had hangen. Elisabeta Mironescu had deze per ongeluk ingeslikt. Het enorme juweel bemoeilijkte haar ademhaling, maar haar verontruste ouders konden hiervoor de oorzaak niet vinden.

Dankzij een röntgenfoto is de oorzaak alsnog ontdekt. "Het was ook niet te missen", lacht een arts. "Een groot kruis liet de bewuste plek zien. Toen we er eenmaal achterkwamen, was het een precieze maar eenvoudige ingreep om haar te bevrijden."

Oktoberfest eist nu al zijn tol

In München is een 25-jarige Britse toerist uit een raam gevallen en daarbij om het leven gekomen. De man die werkzaam was in de scheepvaart had zich van zijn reisgroep afgezonderd. Pas vanochtend vroeg kwam hij stomdronken het hotel weer binnenwandelen.

Naar alle waarschijnlijkheid zocht de man daar naar een toilet. De politie gaat er vanuit dat de man zijn oriëntatievermogen kwijt was. In het trappenhuis van de zesde verdieping opende de man een raam, ging op de vensterbank staan om zijn plas te kunnen plegen en viel toen naar beneden.

Kort na zeven uur werd de man dood aangetroffen in de achtertuin van het hotel. De broek van de man hing nog op half zeven.

Zoals het ernaar uitziet heeft de man zich iets te goed uitgeleefd op het Oktoberfest dat 19 september van start ging. Dit jaar is alweer de 176e keer dat het Oktoberfest gehouden wordt. Tijdens het Oktoberfest komen vele toeristen naar München om te genieten van bratwurst en Duits gebrouwen bier.

Uitslagen Jupiler League speelronde 9

In de negende speelronde van de Jupiler League werden vandaag de resterende drie duels afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Uitslagen:
ThuisUitUitslagen
FC Emmen Helmond Sport 1-3
FC Oss MVV 3-2
SC Cambuur RBC Roosendaal 1-1
FC Eindhoven Telstar 1-2
Excelsior FC Omniworld 2-0
FC Volendam FC Dordrecht 3-3
Haarlem FC Den Bosch 3-2
Fortuna Sittard FC Zwolle 0-2
Go Ahead Eagles BV Veendam 3-0
AGOVV Apeldoorn De Graafschap 2-2

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Go Ahead Eagles 9 7 1 1 22 16 - 4
2 SC Cambuur-Leeuwarden 9 5 4 0 19 22 - 13
3 De Graafschap 9 5 3 1 18 20 - 7
4 Helmond Sport 9 5 3 1 18 23 - 11
5 FC Dordrecht 9 5 2 2 17 24 - 12
6 AGOVV Apeldoorn 9 5 2 2 17 16 - 12
7 BV Veendam 9 4 2 3 14 20 - 13
8 Telstar 9 3 4 2 13 16 - 13
9 Excelsior 9 3 4 2 13 16 - 14
10 FC Zwolle 9 3 3 3 12 12 - 11
11 RBC Roosendaal 9 3 3 3 12 12 - 11
12 FC Den Bosch 9 2 4 3 10 21 - 18
13 FC Volendam 9 2 4 3 10 12 - 18
14 FC Oss 9 2 3 4 9 12 - 18
15 MVV 9 2 3 4 9 12 - 20
16 Haarlem 9 2 2 5 8 14 - 25
17 FC Omniworld 9 2 1 6 7 9 - 17
18 FC Eindhoven 9 1 4 4 7 15 - 27
19 Fortuna Sittard 9 1 2 6 5 9 - 20
20 FC Emmen 9 0 2 7 2 4 - 21

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Caracciolo FC Den Bosch 7
=Plet Telstar 7
=Voskamp Helmond Sport 7
4Van der Biezen Go Ahead Eagles 6
5Assaidi De Graafschap 5
=Bargas De Graafschap 5
=Colak Go Ahead Eagles 5
=Mark de Vries SC Cambuur 5
=Matusiwa FC Den Bosch 5
=N'Koyi FC Eindhoven 5

Programma speelronde 10:
vr 2/10 FC Den Bosch Go Ahead Eagles
vr 2/10 SC Cambuur FC Eindhoven
vr 2/10 FC Emmen AGOVV Apeldoorn
vr 2/10 FC Oss BV Veendam
vr 2/10 Excelsior RBC Roosendaal
vr 2/10 FC Zwolle MVV
vr 2/10 Fortuna Sittard FC Volendam
vr 2/10 Helmond Sport FC Omniworld
vr 2/10 De Graafschap FC Dordrecht
zo 4/10 Telstar Haarlem

Japanse kindertjes vermaken zich met Hitler

Hebben wij de oorlog al weer bijna 65 jaar achter de rug, de Japanners hebben hun oude bondgenoot nog niet de rug toegekeerd. Sterker nog, Hitler blijkt een gewild kinderspeeltje.

Zo te zien is dit Japans kinderspeelgoed, getuige de tekens en de foto. Maar het kan net zo goed een ander Aziatisch land zijn, ik moet mijn Japans eens gaan bijspijkeren.

Anyway, de foto is hier te vinden. Bewust achter een link, niet iedereen weet namelijk een borstelsnor en een hakenkruis te waarderen.

Uitslagen Eredivisie (27/09/2009)

Om 14.30 begonnen drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Sparta Rotterdam - Heerenveen 0-2
45’ Paulo Henrique (assist: Sibon) 0-1
73’ Elm 0-2

Toeschouwers: 10.057
Scheidsrechter: v. Boekel
Stadion: Het Kasteel
Gele kaart: Adeleye, Rutjes (Sparta Rotterdam), Elm, Dingsdag, Janmaat (Heerenveen)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Seliga; Viergever, Adeleye, Bakens (Dissels/77), Slijngaard; Rutjes, v. Gessel (Falkenburg/61), Strootman; Denneboom (John/68), Bodul, Peopon

Heerenveen: Vandenbussche; Breuer, Bak Nielsen (Janmaat/44), Dingsdag, Popov; Grindheim (Koning/88), Svec, Elm, Losada ; Sibon (Papadopulos/61), Paulo Henrique



NAC Breda - Feyenoord 0-2
63’ Slory (assist: Tomasson) 0-1
90+2’ Fer 0-2

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Feher, Schilder (NAC Breda), Landzaat, Tomasson, Fer (Feyenoord)
Rode kaart: Landzaat (2x geel) (Feyenoord)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Routelaar, Feher, Penders, Zwaanswijk, Schilder; De Graaf (Gorter/71), Gilissen, Kwakman (Cairo/80); Leonardo, Amoah, Lurling (Kolkka/64)

Feyenoord: v. Dijk; Leerdam, Vlaar, Bahia, v. Bronckhorst; De Guzman (Hofland/84), Fer, Landzaat ; Slory, Tomasson, Biseswar (Wijnaldum/71)



FC Groningen - Vitesse 1-0
26’ Holla 1-0

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Janssen
Stadion: Euroborg
Gele kaart: Granqvist (FC Groningen), Claudemir, Büttner (Vitesse)

Opstellingen

FC Groningen: Van Loo; De Roover, Svejdik, Granqvist, Stenman; Lovre (Matavs/74), Ajilore, Holla, v.d. Laak; Pedersen (Garcia/85), Enevoldsen (Zonneveld/69)

Vitesse: Velthuizen; v.d. Struijk (Jenner/87), Sprockel, van Diermen (Kaya/83), Büttner; Verhaegh, Molhoek, Hofs, Claudemir (Stevanovic/68); Kolk, Nilsson

Brown: VK komt uit recessie

De Britse economie is aan het opkrabbelen uit de heftigste recessie van de afgelopen decennia door stimulerende maatregelen die de overheid en de centrale bank hebben genomen. Dat zei de Britse premier Gordon Brown vandaag.

"We komen nu uit een recessie door de acties die we hebben genomen", aldus Brown tegen de Britse televisiezender BBC.

De Britse economie verkeert voor het eerst sinds 1991 in een recessie. Voor dit jaar wordt gerekend op een economische krimp van 3 procent. Dat zou de diepste recessie zijn in het Verenigd Koninkrijk sinds de Tweede Wereldoorlog. De Britse economie heeft vooral last van de malaise op de huizenmarkt en een sterk oplopende werkloosheid.

Gordon Brown (foto: ANP)

Merkel brengt stem uit

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vanmiddag samen met haar echtgenoot haar stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in een universiteit in Berlijn.

De christendemocrate sprak opnieuw haar voorkeur uit voor een coalitie van haar CDU met de liberale FDP, berichtten Duitse media. Het is nog de vraag of de beide partijen genoeg stemmen krijgen om samen te kunnen regeren. Merkel zei optimistisch te zijn.

De eveneens optimistische Guido Westerwelle, lijsttrekker van de FDP, stemde in Bonn. "Alles zal goed aflopen. Ik ben optimistisch", aldus Westerwelle. De liberalen willen een einde aan elf jaar oppositie voeren.

"Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk"  (foto: ANP)

Vrouw (21) gedood door de pil

In Zwitserland is een 21-jarige vrouw door een longembolie om het leven gekomen. Hoogstwaarschijnlijk is de anticonceptiepil de schuldige aan de vroege dood. De Zwitserse gezondheidsdienst Swissmedic onderzoekt nu een verband met het gebruik van de pil 'Yaz' van de fabrikant Bayer-Schering. De vrouw was namelijk tien maanden voor haar dood, halverwege september, gestart met het slikken van de bewuste pil.

Het geneesmiddelenconcern heeft aangegeven de zaak goed te zullen onderzoeken. Mocht het vermoeden worden bevestigd, dan is deze vrouw het eerste dodelijke slachtoffer van de pil. Een woordvoerster van het concern Bayer-Schering zegt de zaak serieus op te nemen. "Zo'n dood is altijd tragisch, natuurlijk, maar het is bekend dat het in zeer zeldzame gevallen een embolie kan veroorzaken. Dit staat ook in de bijsluiter." Volgens haar geldt dit voor alle anticonceptiepillen, ook voor die van andere fabrikanten.

De pil 'Yaz', in andere Europese landen ook bekend onder de naam 'Yasmin', is sinds vorig jaar op de markt. Voordeel van deze pil is de lage dosering van hormonen. De nieuwe pil is enorm populair, omdat je hiervan niet zo snel aankomt als bij 'oudere' anticonceptiepillen.

Sinds mei dit jaar is de omstreden pil al negatief in het nieuws. De pil heeft al eerder bij een jong meisje geleid tot een longembolie. Het meisje heeft het overleefd, maar is sindsdien zwaar gehandicapt. Hoewel volgens Bayer niet is bewezen dat het aan 'Yasmin' te wijten, heeft de farmaceut wel toegezegd de volledige revalidatiekosten te  zullen betalen, zo'n 132.000 euro.

Swissmedic is na dit incident begonnen met een onderzoek naar anticonceptiemiddelen. De uitslag wordt ergens in oktober verwacht.

Uitslag Grand Prix van Singapore

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Britse McLaren-coureur bleef de verrassende Toyota van Timo Glock en de Renault van Fernando Alonso voor. Klassementsleider Jenson Button werd vijfde.

De Grand Prix van Singapore ging van start met Lewis Hamilton van poleposition en Nick Heidfeld vanuit de pitstraat. De beste start was voor Hamilton, voor Nico Rosberg en Vettel. Webber werd gepasseerd door Fernando Alonso, maar pakte de Spanjaard enkele bochten later terug, waarna de Renault-rijder nog een plaats aan Timo Glock verloor. Ook beide Brawn GP's wisten plaatsen te winnen.

Beide Force India's waren in de aanval en met name Vitantonio won enkele plaatsen. De eerste uitvaller van de dag kwam al na drie ronden toen Romain Grosjean zijn Renault door remproblemen in de pits parkeerde. Hamilton liep vooraan snel weg bij het veld, behalve bij Rosberg en Vettel die aan konden haken. Wel leek de McLaren een probleem met KERS te hebben.

Webber verloor door een beslissing van het team in de zesde ronde twee plaatsen aan Glock en Alonso. Dit was vanwege het onreglementair inhalen van Alonso in de eerste ronde. Alguersuari hield op plaats veertien iedereen die er achter lag op. De Spanjaard reed drie seconden per ronde langzamer dan de man voor hem. Kimi Räikkönen wist na een foutje van Sébastien Buemi na elf ronden de Toro Rosso te passeren.

Na zeventien ronden was Vettel de eerste in de pits. De Duitser kwam op plaats zeven de baan op, net achter Rubens Barrichello. Rosberg kwam een ronde later binnen en bij het verlaten bij de pits ging de Duitser wijd en op knullige wijze over de kerbs en over de witte lijn. Hij hield er een drive-through-penalty aan over. Hamilton ging na twintig ronden naar de pits en behield de leiding. In dezelfde ronde verremde Adrian Sutil zich bij een poging om Alguersuari in te halen. De Duitser ging in de rondte en reed bij het wegrijden tegen de onfortuinlijke Nick Heidfeld aan die met schade uitviel. De safety car kwam de baan op.

Alguersuari maakte achter de safety car een pitstop, maar reed te vroeg weg, waardoor de tankslang nog in de auto bleef zitten. Grote winnaar van de situatie werd Heikki Kovalainen die doorschoof naar plaats zeven. Webber viel terug naar plaats negen. Sutil werd door het team naar binnengehaald en viel na 24 ronden uit.

Een ronde later kwam de safety car binnen en werd het veld weer losgelaten. Verschillende rijders keken of ze in konden halen, maar inhaalpogingen werden niet gedaan. Rosberg loste eindelijk zijn straf in en kwam als veertiende achter Jarno Trulli terug de baan op. Halverwege de race ging Hamilton aan de leiding voor Vettel en Glock.

Waar de voorste twee binnen een seconde lagen was het daarachter Glock die langzaam dichterbij kwam, maar lang duurde dit niet. Hamilton en Vettel verhoogden hun tempo zonder fouten te maken. Met nog 22 ronden te gaan ging de Red Bull-coureur naar binnen en kwam als zevende terug op de baan. Hij kreeg echter een drive-through-penalty voor te snel rijden in de pitstraat. De Duitser kwam als negende weer de baan op.

Teamgenoot Webber maakte met zeventien ronden te gaan een lange laatste pitstop, omdat de rem rechtsvoor het leek te kunnen gaan begeven. Een ronde later ging de Australiër door een falende rem de bandenstapels in en viel uit. Hamilton ging meteen de pits in en kwam als tweede achter Alonso de baan op. Met dertien ronden te gaan gaven beide Toro Rosso-coureurs tegelijk op.

Beide Brawn-rijders waren aan het stampen om verloren tijd goed te maken. Button kwam bij zijn laatste stop voor Barrichello als vijfde weer de baan op. Her en der ontstonden met zes ronden te gaan nog gevechten op de baan. Button achtervolgde Vettel voor plaats vier en Robert Kubica had op plaats acht Kazuki Nakajima en Räikkönen achter zich aan.

Beide Brawns kampten met remproblemen en moesten het rustig aan doen. Uiteindelijk werd Hamilton eerste, voor Glock en Alonso. Vettel werd vierde, voor Button, Barrichello, Kovalainen en het laatste punt was voor Kubica.

Uitslag Grand Prix van Singapore

Pos. Rijder Team TijdUitvalreden
1 L. Hamilton McLaren 1:56:06.337
2 T. Glock Toyota + 9.634
3 F. Alonso Renault + 16.624
4 S. Vettel Red Bull + 20.261
5 J. Button Brawn GP + 30.015
6 R. Barrichello Brawn GP + 31.858
7 H. Kovalainen McLaren + 36.157
8 R. Kubica BMW + 55.054
9 K. Nakajima Williams + 56.054
10 K. Räikkönen Ferrari + 58.892
11 N. Rosberg Williams + 59.777
12 J. Trulli Toyota + 1:13.009
13 G. Fisichella Ferrari + 1:19.890
14 V. Liuzzi Force India F1 + 1:33.502
DNF J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 14 rondenRemmen
DNF S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 14 rondenVersnellingsbak
DNF M. Webber Red Bull + 16 rondenRemmen
DNF A. Sutil Force India F1 + 38 rondenSchade na crash
DNF N. Heidfeld BMW + 42 rondenSchade na crash
DNF R. Grosjean Renault + 58 rondenRemmen

DVD: Fantastic Four - Het complete eerste seizoen

Hoe groot een held of groep helden is, zie je aan de vijand(en). Zo slingert Spider-Man in New York rond, in gevecht met wel of niet gemuteerde superboeven. Of kijk eens naar de X-Men. Zij staan hun mannetje, of vrouwtje, tegen de mutantenhaters en kwade mutanten. En dan is er natuurlijk nog de Hulk, één brok groene energie, smijtend met tanks alsof het papierpropjes zijn. Door te kijken naar de schurken, herken je vanzelf wel de held. Dus als je The Puppet Master, Galactus, Dr Doom en de Skrulls op het witte doek ziet verschijnen, dan duurt het niet lang of Mr Fantastic, Invisible Woman, Human Torch en The Thing arriveren. Oftewel The Fantastic Four, verzonnen door de grootheden Stan Lee en Jack Kirby, zijn weer eens gearriveerd.

'De nier naar de nering zetten'

Sommige Britten die door de huidige crisis in grote geldproblemen zijn gekomen, bieden hun nieren aan om hun schulden te kunnen verlichten. Dit berichtte vandaag het Britse blad The Sunday Times op basis van eigen onderzoek onder meer naar advertenties op internet.

Journalisten van de krant onderhandelden met aanbieders, terwijl ze zich voordeden als naasten van een nierpatiënt. Een 26-jarige verpleger bood een nier aan voor 27.300 euro omdat een zaak die hij had opgezet, failliet was gegaan.

Een 43-jarige taxichauffeur uit Lancashire bood een nier aan om hypotheekschulden te verlichten.

De man begrijpt volgens The Sunday Times niet waarom deze transacties verboden zijn. "Ik geef iemand een kans op een nieuw leven en help mezelf meteen uit de problemen. We zitten middenin een gigantische kredietcrisis. Ik heb een koper in Pakistan afgewezen omdat ik dacht dat hij de nier voor de handel wilde. Ik heb liever dat mijn nier goed terechtkomt", aldus de taxichauffeur.

Protestsong tegen Lily Allens anti-piraterij-actie

De oproep van zangeres Lily Allen om in actie te komen tegen piraterij heeft een creatief antwoord opgeleverd: Dear Lily, een song van Engelsman Dan Bull.

Twee weken geleden schreef Allen op haar weblog een oproep aan haar collega’s om te protesteren tegen het illegaal delen van muziek. Volgens haar heeft piraterij een desastreus effect op de ontwikkeling van de Britse muziek.

In het vrolijke nummer Dear Lily, inmiddels al een bescheiden YouTube-hitje, schrijft Dan Bull een "open brief" aan Lily Allen, waarin hij wijst op de voordelen die het delen van mp3’s heeft voor muzikanten. Doordat muziek snel verspreid wordt, kan een ster van een muzikant snel rijzen.

"Dear Lily, why are you being this silly?", vraagt Bull zich dus af.


Dan Bull - Dear Lily

Met dank aan Blackf1re voor de submit.

Franse tragedie in Afghanistan

Geen vuurgevechten maar het geweld van moeder natuur deed drie Franse militairen in Afghanistan de das om. De drie militairen werden tijdens een nachtelijke actie overdonderd door het noodweer dat uitbrak, zo meldden de Franse strijdkrachten in Parijs vandaag.

De militairen waren in de noordoostelijke provincie Kapisa gelegerd. Toen het noodweer over hen heen raasde werd één soldaat geraakt door de bliksem, hij was op slag dood. Twee anderen verdronken in een rivier toen deze door de massale regenval buiten haar oevers trad.

In totaal heeft Frankrijk, dat momenteel 2900 actieve troepen in Afghanistan heeft, nu al 34 militairen verloren in de strijd tegen de extremistische Taliban. Dit jaar is het bloedigste sinds 2001. In dat jaar kwam het Talibanbewind van Mullah Omar ten val als gevolg van een Amerikaanse inval.

Ontsnapte gorilla blijkt jogger

De Britse politie heeft afgelopen woensdag een ontsnapte gorilla in de kraag gevat. De grote aap liep op een snelweg in de buurt van Leicester. Toen de politie nogmaals keek, bleek de gorilla een man in apenpak te zijn, die bezig was met een 230 kilometer lange hardloopwedstrijd ten bate van het goede doel.

Toen enkele automobilisten de grote aap op de snelweg zagen lopen, belden ze gelijk de politie. Bij aankomst bleek de gorilla de 45-jarige Rory Coleman te zijn. De personal trainer was bezig met een hardloopwedstrijd, waarvan de opbrengst gaat naar een organisatie voor de bescherming van gorilla's.

"Ik vertelde de agenten dat ik wel met hen wilde meegaan in ruil voor een banaan", lacht Coleman. De agenten drukten hem een briefje van tien pond in handen en hij mocht weer doorlopen.

Minder water uit fles of pak verkocht

Nederlanders hebben vorig jaar minder water uit de fles of het pak gedronken dan het jaar ervoor het geval was. Daarmee komt er een eind aan de opmars die verpakt water de afgelopen jaren doormaakte in Nederland.

Dit blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) die vandaag zijn gepubliceerd.

Het afgelopen jaar werd gemiddeld per persoon 21,5 liter water uit fles of pak gedronken, een jaar eerder was dat nog 21,9 liter. Vijf jaar geleden was het maar 18,8 liter, daarna zette de stijgende lijn in.

Nederlandse Professor Layton en de doos van Pandora video

Zoals jullie weten heet Professor Layton and The Diabolical Box hier in Nederland Professor Layton en de doos van Pandora. KoosyNL was erg te spreken over de Engelstalige versie, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat jullie twijfelen over het halen van de Nederlandse versie of dat jullie gewoon de Engelstalige versie importeren. Om jullie een handje te helpen hebben we een video van de game met een Nederlandse Layton en Luke.

[Upd] Feyenoord onder protest tegen NAC

Enkele dagen geleden wist een verbouwing van het Rat Verlegh-stadion al bijna roet in het eten te gooien voor het duel tussen NAC Breda en Feyenoord. Nu heeft Feyenoord eerder deze middag aan de KNVB aangegeven niet te willen spelen tegen de Bredase ploeg.

De reden hiervoor is dat de supporters van Feyenoord hebben besloten het duel te boycotten. In Breda is er tijdens de verbouwing ook een nieuwe uitvak gebouwd. Feyenoordsupporters vonden dat er te weinig zicht was en besloten om te keren. Mario Been reageerde hierop met de mededeling dat er dan niet gevoetbald zou worden omdat Feyenoord wil voetballen voor zijn supporters.

Na contact met de KNVB en de dreiging van een reglementaire verlies besloot Feyenoord alsnog aan de aftrap te verschijnen.

Update:

Na 37 minuten wedstrijd zijn er alsnog Feyenoord-supporters in het stadion toegelaten.

Dollemansrit op de motorkap

Een 67-jarige man uit het Limburgse Heijen is vrijdagavond door de politie aangehouden wegens poging tot doodslag. Eerder op de dag sleurde de man, over een afstand van vijf kilometer, een 20-jarige Duitser uit Kempen op de motorkap met zich mee. De Heijenaar had de Duitser met opzet aangereden.

De 18-jarige vriendin van de Duitser wilde net een kruising in Wellerlooi oversteken toen de motor van de auto afsloeg. De Heijenaar moest voor ze remmen en verloor zijn verstand daar schijnbaar bij. Hij stapte uit en sloeg de bestuurster tegen haar kaak. De Duitser kwam tussenbeide en ging voor de auto van de Heijenaar staan om te zorgen dat hij niet weg zou rijden. Had hij geweten wat er vervolgens zou gebeuren, dan had hij dit zeker en vast gelaten.

De Heijenaar reed namelijk met volle vaart op de Duitser in en schepte hem. Ondanks dat de Heijenaar scherpe bochten nam en hard remde, wist de Duitser zich aan de motorkap vast te houden. Na vijf kilometer eindigde de man de dollemansrit. Het slachtoffer wist van de motorkap te komen en verwittigde de politie.

Uitslag Ajax - ADO Den Haag

Om 12.30 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag. Hieronder vind je de uitslag.

Ajax - ADO Den Haag 3-0
25’ De Zeeuw 1-0
71’ Pantelic 2-0
90’ De Jong 3-0

Toeschouwers: 44.190
Scheidsrechter: Allaerts (Bel)
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Enoh, Bakircioglü, Aissati (Ajax), Vicento (ADO Den Haag)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, V.d.Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson, Bakircioglü (Rommedahl/46), De Zeeuw, Enoh, Aissati (De Jong/82), Suárez, Cvitanich (Pantelic/64)

ADO Den Haag: Ditewig, L.Piqué (Schwiebbe/64), Horváth, Derijck, v.Hese, Immers, Buijs, Bosschaart (v.d.Bergh/69), Verhoek (Vicento/64), Milic, Soltani

Recessie dwingt rijken tot seksfeestjes

Typisch Engels, een enorm landhuis in de bossen met lange oprijlanen. Onbetaalbaar zo'n kast van een woning, zeker het onderhoud is duur. Omdat de rijken het tegenwoordig ook al niet gemakkelijk hebben, hebben ze een gat in de markt gevonden om hun huis te kunnen bekostigen. Ze verhuren hun landhuis voor seksfeestjes, pornofilms en orgies.

Zo ook een niet nader te noemen projectontwikkelaar. De man is bijna vijftig en bezit een kast van een huis van zes verdiepingen en met maar liefst vijftien slaapkamers. Het huis kost hem elke maand bijna elfduizend euro, een fortuin in deze bittere tijden. Naast het verhuren van zijn woning voor onder andere tentoonstellingen, fotosessies en de opnames van muziekvideo's, tv-series en reclamecampagnes, verhuurt hij zijn woning ook voor de opnames voor pornofilms. Big business, want voor zijn huis als decor voor een pornoshoot ontvangt hij maar liefst 5500 euro per keer.

Daarnaast verhuurt de rijke stinkerd zijn huis aan Emma Sayle, de eigenaar van Killing Kittens, een club voor wat zij noemt de 'seksuele elite'. Haar gasten, die afkomen op alles wat maar exclusief is, raken opgewonden van "de verrukkelijk decadente sfeer, de enorme marmeren schouwen en het kijken naar naakte lichamen die rondlopen in oude pracht."

"Het klinkt gek", zegt een 29-jarige, regelmatige gast van dergelijke feestjes, "maar ik denk na over hoe mensen seks hebben gehad in die enorme kamers, zelfs eeuwen voor mij."

Maar deze lucratieve, ondergrondse markt, kan wel in strijd zijn met de deftige reputatie van rijke landgoedeigenaren. "Als je leeft in een kleine gemeenschap, gaat een praatje snel rond", zegt de dertigjarige eigenaar van een Schots landgoed die vorig jaar werd benaderd door een porno-regisseur. "Of je toestaat dat dergelijke dingen in je huis gebeuren hangt af van de reputatie die je hebt of  probeert te handhaven en, belangrijker nog, de relatie die je hebt met je schoonmaakster. Tien van de twaalf keer vindt er namelijk een scène plaats in de keuken." 

Beide heren willen niet met naam en toenaam worden genoemd. De landhuizen worden namelijk ook verhuurd voor bruiloften. Het is niet zo fijn voor de bruid als ze weet dat oma op een bank zit, waar even daarvoor een flinke wip heeft plaatsgevonden. Toch is het organiseren van seksfeestjes een welkome inkomstenbron voor de rijken, die anders wellicht hun huis zouden moeten verlaten.

Hollandse Waterlinie wordt rijksmonument

Minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat de Nieuwe Hollandse Waterlinie als rijksmonument aanwijzen. Dat heeft hij zondag bekendgemaakt.

De Hollandse Waterlinie wordt hierdoor met haar 46 forten, vijf vestingsteden en honderden bunkers, sluizen en dijken het grootste monument van Nederland.

De aanwijzing van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is een stap op weg naar de nieuwe aanpak bij de bescherming van monumenten. Deze is vastgelegd in de Modernisering Monumentenzorg (MoMo). Hierdoor is het mogelijk niet alleen het monument, maar ook zijn omgeving te beschermen. De landschappen, kanalen en dijken om het monument worden dan aangemerkt als cultuurhistorisch waardevol. Dat was in het verleden niet mogelijk.

Mathijsen: "Overwinning op Bayern fantastisch"

Hamburger SV won afgelopen zaterdag de topper tegen Bayern München met 1-0. Daarmee vestigde HSV zich terug aan de top van de Bundesliga. Joris Mathijsen toonde zich na afloop een tevreden man.

"Deze overwinning is fantastisch. Winnen van Bayern München en opnieuw koploper zijn. Dat maak je niet zo veel mee. We staan nu weliswaar zes punten voor op Bayern, maar dat stelt niets voor. Ik sta liever één wedstrijd voor het einde zes punten los", aldus de verdediger.

Naast vreugde was er voor de international ook een bezwaar op persoonlijk gebied. "Ik heb al een tijdje last van mijn achillespezen. Ze zijn nu weer wat stijf. Ik moet proberen dat eruit te krijgen."

Ferguson ziet Ronaldo topscorer worden

Hoewel Manchester United-trainer Alex Ferguson Cristiano Ronaldo in de zomer moest afstaan aan Real Madrid, juicht de 67-jarige Schot nog bij elk doelpunt van de Portugees. Hij heeft namelijk geld gezet op de aanvaller dat hij dit seizoen topscorer wordt in Spanje.

"Inzetten op Cristiano Ronaldo als topscorer van Spanje was een aantrekkelijke weddenschap met een notering van 7-1. Die kans heb ik dan ook niet laten lopen. Zijn doelpunt van afgelopen woensdag tegen Villarreal was fantastisch. Hij is erg goed gestart met zeven goals in vijf officiële wedstrijden. Misschien kan hij wel meer doelpunten maken dan in zijn topjaar bij Manchester." In dat jaar topjaar maakte hij er 42 in alle competities.

Koeman: "Er knakte iets bij ons"

Regerend landskampioen AZ is nog allerminst in beste vorm. Zaterdagavond verloren de mannen van trainer Ronald Koeman met 1-0 van FC Utrecht.

Na afloop van het duel was Koeman verre van tevreden. Zelfs bij de ingooien ging zijn ploeg bij tijd en wijlen in de fout. "En dan helpt praten ook niet meer. Dit was een teleurstellende en terechte nederlaag", vertelde Koeman na afloop tegenover de aanwezige pers.

"We leden veel balverlies. Het is misschien nog wel de grootste teleurstelling dat datgene wat ik in mijn hoofd niet lukte. Maar daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor." Volgens Koeman gaat zijn ploeg mentaal niet goed om met het feit dat iedere ploeg van de landskampioen wil winnen.

"Het beste medicijn is dan om je wedstrijden te winnen. Als je zoals vandaag weer vroeg op achterstand komt, knakt er bij ons iets. Het vertrouwen dat we die achterstand weer recht kunnen zetten, ontbreekt bij ons op dit moment", zo besloot Koeman zijn relaas.

Heidfeld moet vanuit pitstraat starten

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld zal de Grand Prix van Singapore vanuit de pitstraat aan moeten vangen. De bolide van de Duitser bleek na afloop van de kwalificaties te licht te zijn.

"Nadat de auto van Heidfeld gewogen werd na de kwalificatie, bleek hij iets te licht. We hebben het onderzocht en kwamen er achter dat de verkeerde gewichtsballast was gemonteerd. Dat hebben we bij de FIA gemeld en als consequentie zal Heidfeld in de pits starten. Aangezien we toch in deze situatie zaten, besloten we gelijk de motor en de versnellingsbak te wisselen," meldde een woordvoerder van het team.

Teams willen F1-kalender aanpassen

De Formule 1-teams willen een gesprek met Formule 1-baas Bernie Ecclestone over de kalender voor volgend jaar. De teams willen de kalender aanpassen, omdat het reizen tussen de Grand Prix niet altijd logisch verloopt.

De teams verenigd in de FOTA zijn het eens met de seizoensstart op 14 maart in Bahrein, maar de races van Monaco en Turkije zit slechts een week. Bij deze races komt de logistiek in de problemen. FOTA vice-voorzitter en Toyota F1-president John Howett wil de issues ter discussie stellen.

"Er moeten een discussie volgen over de toegevoegde race. Logistiek gezien zijn er uitdagingen die grondig aangepast moeten worden. Als je van Turkije een vliegevenement maakt, dan kom je voor Montreal in de problemen. Dat zijn zaken die we op moeten lossen."

De race in Monaco staat op het programma op 23 mei. Een week later staat de Grand Prix van Turkije op de voorlopige kalender. Mocht deze race een week uitgesteld worden, dan moeten alle spullen drie dagen later in Canada zijn, iets wat erg lastig is.

Regisseur Polanski aangehouden

De Franse filmregisseur Roman Polanski is bij aankomst in Zwitserland gearresteerd. De 76-jarige filmmaker was onderweg naar het filmfestival van Zürich waar een zegsvrouw zijn aanhouding vandaag bevestigde.

Polanski werd alsnog opgepakt op grond van een Amerikaans arrestatiebevel uit 1978. Hij wordt ervan beschuldigd in 1977 een minderjarige meisje te hebben gedrogeerd en verkracht. Dat zou zijn gebeurd in het toenmalige huis van zijn vriend en bekend acteur Jack Nicholson.

De regisseur vluchtte tijdens de afwikkeling van de zaak uit de Verenigde Staten. Hij had al bekend seksueel contact met de minderjarige te hebben gehad in ruil voor het laten vallen van ernstiger aanklachten, met name verkrachting.

Polanski zou vanavond op het festival voor zijn levenswerk worden geëerd.

Roman Polanski  (foto: ANP)

Bezuinigen? Eerst op ambtenaren!

De Nederlander ziet liever niet dat de belastingen voor mensen met hoge inkomens worden verhoogd. In plaats daarvan zou er maar eens bezuinigd moeten worden bij ambtenaren. Ook de uitgaven van Defensie zouden terug moeten worden geschroefd. Dit blijkt uit de wekelijkse peiling over de politiek, van Maurice de Hond.

In de peiling stelde de Hond elf mogelijke maatregelen die het begrotingstekort tegemoet zouden moeten komen. Op de derde plek speelt pas de jaloezie en onbegrip voor de rijkere in de samenleving op. Verder vindt men dat er eerst aan eigen land moet worden gedacht. Ontwikkelingssamenwerking scoorde daarom plaats vier.

Minder ideaal vindt men het besparen door in te grijpen in de hypotheekrenteaftrek, de AOW-leeftijd naar 67 jaar te verhogen, studenten meer te laten betalen, lonen voor drie jaar te bevriezen, de uitkeringen te verlagen en de btw te verhogen.

Op de laatste plaats eindigde de maatregel om de standaarddekking van de ziektekostenverzekeringen in te perken. Van geld alleen word je immers niet gelukkig, ook een goede gezondheid is van belang.

Moleculair onderzoek spoort hartziekte op

Met nieuw moleculair onderzoek moet het mogelijk worden om over zes tot tien jaar uit een druppel bloed te kunnen concluderen of iemand een hart- of vaatziekte krijgt. De Nederlandse Hartstichting en het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM) hebben dat vandaag meegedeeld.

Het gaat om zeven onderzoeksprojecten die zich richten op de opsporing en de behandeling van hartfalen, levensbedreigende hartritmestoornissen, slagaderverkalking en diabetes.

Signalen die het lichaam afgeeft als er iets mis is, zogenaamde biomarkers, staan centraal in het onderzoek. Dat zijn bijvoorbeeld eiwitten in het bloed of in de urine of DNA. Moleculair onderzoek maakt technieken mogelijk die veranderingen in het lichaam kunnen meten voordat ziektesymptomen zich openbaren.

Peiling rampzalig voor PvdA

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA nog maar veertien zetels in de Tweede Kamer halen. De partij stond vorige week op vijftien zetels en heeft nu 33 Kamerleden. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond die vandaag is gepubliceerd.

De PvdA zakt met dit historisch dieptepunt naar de zesde plaats. D66 heeft met 24 zetels de hoogste score in veertien jaar. D66 heeft nu drie zetels in de Kamer, maar komt na het CDA en de PVV uit de peiling naar voren als de derde partij van het land.

Het CDA blijft ondanks het verlies van een zetel de grootste partij. Zij heeft nu 41 Kamerleden, maar staat in de peiling op 28 zetels. Ook de PVV (nu 9) verliest een zetel en komt op 27. Regeringspartij ChristenUnie (nu 6) krijgt er een zetel bij en komt op zeven. Door het verlies van de PvdA en het CDA komt de coalitie uit op de laagste score sinds het aantreden van het kabinet: 49 zetels.

De SP (nu 25) krabbelt volgens De Hond weer een beetje omhoog: naar vijftien zetels. De VVD (nu 21) zakt naar zeventien. Voor GroenLinks (13), SGP (2), Partij voor de Dieren (1) en Rita Verdonk (1) veranderde er niets.

[WK Honkbal] Zesde plaats voor Oranje

De honkballers zijn zesde geworden op het wereldkampioenschap. In de strijd om de vijfde plaats werd verloren van Australië, waardoor het team als zesde werd geklasseerd.

In de eerste inning keek Oranje al direct tegen een achterstand aan, welke in de zevende inning uitgroeide tot 3-0. Het team kreeg genoeg kansen om te scoren, maar uiteindelijk bleef de score op één punt steken. In de achtste inning viel de 4-1 eindstand te noteren na een homerun.

Veterane Date-Krumm wint in Seoul

Kimiko Date-Krumm heeft het toernooi van Seoul gewonnen. In de finale van het toernooi in Zuid-Korea was de Japanse te sterk voor Anabel Medina Garrugues. Het werd tweemaal 6-3.

De 38-jarige Date-Krumm maakte in april haar comeback in het WTA-circuit, welke niet echt succesvol te noemen was. Ze speelde tot aan deze week zeven toernooien en werd even zovaak in de eerste ronde uitgeschakeld. Vorige week nog in Guangzhou, waar ze toen nog de mindere was van Media Garrigues.

Date-Krumm is de op één na oudste tennister die een WTA-toernooi wint. Alle Billy Jean King was ouder, die was in 1983 39 jaar, zeven maanden en 23 dagen toen ze het toernooi in Birmingham won.

NS deelt ruim 4 miljoen zakdoekjes uit

Op twintig stations in Nederland worden er vanaf maandag 4,5 miljoen papieren zakdoekjes uitgedeeld. Niet omdat de Nederlandse Spoorwegen om te huilen zijn, maar om de verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan.

De overheid raadt al geruime tijd mensen aan papieren zakdoekjes te gebruiken bij het niezen en hoesten. De NS helpt graag mee en is van plan de half miljoen pakjes met papieren zakdoekjes aankomende maanden bij reizigers aan de man te brengen.

Niet iedereen heeft standaard een zakdoek op zak. Volgens onderzoek loopt een vijfde van de mensen nog met een stoffen zakdoek rond. Iets meer dan de helft van alle mensen heeft nog wel een pakje papieren zakdoekjes op zak.

Trophies Operation Flashpoint: Dragon Rising bekend

Begin oktober verschijnt Operation Flashpoint: Dragon Rising voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Operation Flashpoint 2: Dragon Rising speelt zich af op een fictief eiland ergens aan de noordkust van Japan, genaamd Skira. De pleuris breekt flink uit op het eiland wanneer blijkt dat er een gigantische voorraad aardolie en aardgas beschikbaar is.

De trophies voor de PS3-versie van de game zijn inmiddels bekend, dus we willen deze graag met jullie delen. Er zijn drie gouden, negentien zilveren en veertien bronzen Trophies aanwezig. De achievements voor de Xbox 360-versie zullen ongeveer gelijk zijn. Houd FOK!games in de gaten voor de review.

Platinum Trophy (Platinum)
All Trophies Collected

Without Warning (Bronze)
Destroy Radar emplacement

Saber Beats SAM (Bronze)
Disable the SAM sites

Tide’s Out (Bronze)
Successfully hold the beachhead

Runway Relief (Bronze)
Complete the airfield

Sandman’s Saviors (Bronze)
Extract the downed air crew

Fly Away Peter, Fly Away Paul (Bronze)
Get to the extraction chopper

Resource Management (Bronze)
Secure the fuel depot

Heroic Rescue (Bronze)
Rescue the hostages

Uphill Struggle (Bronze)
Eliminate the PLA mortar site

Bug Out (Bronze)
Reach the extraction point

Ship It (Bronze)
Assault the Naval base

Skirinka Island Tour (Silver)
Find the PLA helicopter and fly it around Skirinka Island in Dragon Rising

Ghost Ops (Silver)
Eliminate the PLA Commander in Blinding The Dragon

Get Creative (Silver)
Destroy the PLA APC on the top of the beach in United We Stand

Hip Shooter (Silver)
Destroy the fleeing PLA transport helicopter in Eagle Offense

Hitchhiker (Silver)
Destroy the PLA armored units around the village in Powder Trail

Fuel the Fire (Silver)
Destroy all of the PLA fuel trucks in Hip Shot

Ruthless Efficiency (Silver)
Eliminate the remaining troops on the second line with one motar barrage in Bleeding Edge

Perfect Rescue (Silver)
All hostages must survive in Looking for Lois

Keep ‘em Rolling (Silver)
Ensure all of the Abrams reach the supporting fire position in Trumpet’s Sound

Two Birds, One Stone (Silver)
Eliminate Han and the radio station with one JDAM in Decapitation

Vertical Envelopment (Silver)
Pilot an MH-60S safely to the designated landing zone in Dragon Fury

Dragon Rising (Gold)
Complete the campaign on any difficulty

Dragon Rising – Hardcore (Gold)
Complete the campaign on Hardcore difficulty

Shock and Awe (Bronze)
Call in your first air strike

Hard Rain (Bronze)
Call in your first artillery barrage

Low Blow (Silver)
Kill an enemy vehicle with an AT mine

Scrap Metal (Silver)
Kill an enemy vehicle with an AT weapon

Clear Skies (Silver)
Kill an enemy vehicle with an AA weapon

The Sky is Falling (Silver)
Kill an enemy with a helicopter without using its weapons

Squad Slayer (Bronze)
Kill or incapacitate 25 enemies

Platoon Pounder (Silver)
Kill or incapacitate 50 enemies

Company Killer (Gold)
Kill or incapacitate 100 enemies

Unbloodied Hands (Silver)
Complete a mission without directly killing anyone yourself

All Patched Up (Silver)
Apply a field dressing to an injured friend in Co-op

Florence Nightingale Award (Silver)
Apply the field dressing to other wounded soldiers 20 times



Waaghalzerij in Ratchet & Clank: A Crack In Time video's

Eind dit jaar verschijnt de nieuwe Ratchet & Clank, exclusief voor de Playstation 3, genaamd Ratchet & Clank: A Crack In Time. Het spel begint met Ratchet die erop uit trekt om Clank te gaan redden. Beide leren gedurende het spel veel over hun oorsprong en wat hun doel in het leven is. Vandaag hebben we een tweetal nieuwe video's voor jullie waarin Ratchet zich een weg door een fabriek moet banen.


Flesjes water verboden in Bundanoon

In Bundanoon, 120 kilometer ten zuiden van Sydney (Australië), is het sinds gisteren verboden om flesjes water te verkopen. De maatregel is genomen om het milieu te sparen.

In juli hebben de 2500 inwoners van Bundanoon besloten dat het winkels verboden is om flessen die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik te verkopen. Alle winkels moeten overschakelen op flessen die je op verschillende plaatsen in de stad gratis kan hervullen.

"Terwijl de politici worstelen met het thema van de klimaatverandering, mogen we niet vergeten dat ook wij het verschil kunnen maken op lokaal niveau", aldus winkeluitbater Huw Kingston. De bewoners hebben de verandering met een parade en een groot feest gevierd.

Man eist ruim 1 triljard schadevergoeding

Grenzen opzoeken is tot daar aan toe, maar de Amerikaan Dalton Chiscolm maakt het wel heel bont. Amerika is berucht om de miljoenenclaims. Deze heer eist van zijn bank echter een schadevergoeding van maar liefst 1.784.000.000.000.000.000.000 Amerikaanse dollar. De man is van mening ronduit slecht geholpen te zijn en vindt dat hij recht heeft op het astronomische bedrag.

Het ging mis toen de man een Spaans sprekende telefonist van zijn bank aan de telefoon kreeg. Hierdoor ontstonden problemen met zijn cheques.

De aanklagende partij heeft nog tot 23 oktober de tijd om de rechter te overtuigen. Daar moet de man dan alles voor uit de kast halen, want zoals het er nu uitziet zal de zaak worden geseponeerd.

Nieuwe avondklok in Honduras

De zittende machthebbers in Honduras hebben een nieuwe avondklok ingesteld. De inwoners van het hele land moeten van gisteravond tot vanochtend (lokale tijd) binnenblijven.

De autoriteiten vrezen dat hun tegenstanders luisteren naar de oproep van ex-president Manuel Zelaya om te demonstreren.

Zelaya keerde afgelopen week tot ieders verrassing terug naar Honduras, waar hij eind juni was afgezet. Hij kreeg onderdak bij de ambassade van Brazilië, waar zijn aanhangers hem welkom heetten.

Om betogingen te voorkomen stelde het bewind een uitgaansverbod in, dat eerder deze week weer werd opgeheven.

Rotterdam pakt babysterfte aan

Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam opent van de week het geboortecentrum Sophia. De gemeente Rotterdam hoopt met het centrum de relatief hoge babysterfte in de stad aan te pakken.

Aanstaande moeders kunnen al ruim voor de bevalling in het centrum worden opgenomen, zodat ze zich in alle rust kunnen voorbereiden. Dat gebeurt onder begeleiding van verloskundigen.

Ook tijdens de bevalling en in de periode daarna staan de vrouwen onder deskundige begeleiding, zeker als er extra risico's zijn.

[WK] Voorbeschouwing wegrit elite

Op zondag 27 september wordt in Mendrisio het wereldkampioenschap wielrennen voor de eliterenners verreden. In de Zwitserse stad zullen 201 rijders strijden om de regenboogtrui, die het afgelopen seizoen in het bezit was van Allesandro Ballan.

Mendrisio

Mendrisio is een gemeente in het uiterste zuiden van het kanton Ticino in Zwitserland. De gemeente telt een kleine 7.000 inwoners en er wordt Italiaans gesproken. In het Italiaans heeft de stad de bijnaam il magnifico borgo, wat vrij vertaald ‘de mooie stad’ betekent. Dit vanwege de grote aantallen mooie historische gebouwen in de stad, zoals de kerk San Daminano, de Villa Argentina en het oude ziekenhuis Beata Vergine. In dit gebouw is tegenwoordig de academie voor architectuur van de University of Italian Speaking Switserland (USI) gehuisvest.

Verder staat Mendrisio ook bekend om zijn druivenfestival, ofwel Sagra dell uva. Normaal gesproken vindt dit eind september plaats, dit is echter dit jaar naar voren geschoven in verband met het WK. Het is niet de eerste keer dat het WK in Mendrisio wordt gehouden. In 1971 werd de Belg Eddy Merckx er al eens wereldkampioen.

Voor meer informatie over Mendrisio kan op de site van de gemeente worden gekeken.

Parcours

Het rondje waarover de renners moeten rijden is 13,8 kilometer lang. Deze ronde moet negentien keer worden verreden, wat neerkomt op een rit van 262,2 kilometer. Per ronde moeten 245 hoogtemeters worden overbrugd, dat zijn 4.655 hoogtemeters in totaal. In 2008 in Varese was er één kilometer minder aan hoogtemeters die bedwongen dienden te worden, terwijl dit in Stuttgart in 2007 er juist één meer was.

De hoogtemeters zijn verdeeld over twee klimmen. De eerste klim naar Castel San Pietro is 4,63 % over 2,4 kilometer. De tweede is naar Torrazzo di Novazzano en die is 4,48 % over 2,7 kilometer.


Het profiel van de wegrit

Een filmpje met daarin foto’s van het parcours is te vinden op de website van de organisatie.

Kanshebbers

De grootste kanshebbers zijn vooral weer te vinden in het Italiaanse en Spaanse kamp. De Spanjaarden vaardigen met Alejandro Valverde, Samuel Sanchez en Oscar Freire drie topfavorieten af. Valverde neemt daarbij zijn winst mee in de Vuelta a España van afgelopen week en lijkt in topvorm. Maar tot nu toe presteerde de Spanjaard nog niet optimaal op WK’s, met een derde plaats in 2006 als positieve uitschieter.

Ook Sanchez neemt de goede vorm mee vanuit de Ronde van Spanje, waarin hij in de laatste week goed presteerde. De renner van Euskaltel-Euskadi weet echter, in tegenstelling tot Valverde, hoe hij het moet afmaken op een groot kampioenschap, getuige zijn winst in de olympische wegrit vorig jaar in Beijing. Oscarito zou het bij een eventuele sprint(je) af moeten maken voor de Spanjaarden. De drievoudige wereldkampioen lijkt dit jaar echter niet in zijn beste vorm te zijn.

Bij de Italianen is Damino Cunego de absolute favoriet. De renner van Lampre won in de afgelopen Vuelta twee ritten en lijkt zijn vorm van 2008, toen hij de Amstel Gold Race en de Ronde van Lombardije won, weer te pakken te hebben. Het parcours lijkt voor titelverdediger Allesandro Ballan niet geschikt, maar mocht er eenzelfde scenario als vorig jaar ontstaan, dan is de rappe Italiaan zeker niet uit te vlakken.

Buiten de twee grote blokken zijn er bij een aantal landen vooral eenlingen die als favoriet naar voren geschoven kunnen worden. Bij het thuisland heeft Fabian Cancellara aangegeven om na zijn tijdrittitel ook vol voor de wegrit te zullen gaan. Vorig jaar was de Zwitser al derde op de olympische wegrit. Bij de Belgen wordt vrijwel zeker Philippe Gilbert naar voren geschoven als kopman. De Waal is altijd sterk in eendaagse koersen, maar lijkt vooralsnog moeite te hebben met het daadwerkelijk afmaken van zo’n koers.

Vanuit Noorwegen zal Edvald Boasson Hagen naar voren geschoven worden. De jonge renner maakt een zeer sterk seizoen door en blijkt zowel zware koersen als groepssprinten af te kunnen maken. De vraag is echter of hij ook mee kan met de echte kleppers op dit soort terrein. Bij afwezigheid van zijn broer Fränk is bij Luxemburg Andy Schleck de kopman. De winnaar van Luik- Bastenaken- Luik stapte vervroegd af in de Vuelta vanwege een blessure en is sinds die tijd goed herstelt.

Vanuit eigen land is Robert Gesink de uitgesproken man om mee te strijden om de wereldtitel. Vorig jaar werd de Rabobank-renner al tiende en tijdens de Amstel Gold Race van dit jaar derde. Het grote vraagteken is echter of de knie van Gesink voldoende hersteld is om een grote rol te kunnen spelen.

Laatste tien wereldkampioenen

JaarStadRennerNat.
2008Varese (Italië)Alessandro BallanITA
2007Stuttgart (Duitsland)Paolo BettiniITA
2006Salzburg (Oostenrijk)Paolo BettiniITA
2005Madrid (Spanje)Tom BoonenBEL
2004Verona (Italië)Oscar FreireSPA
2003Hamilton (Canada)Igor AstarloaSPA
2002Zolder (België)Mario CipolliniITA
2001Lissabon (Portugal)Oscar FreireSPA
2000Plouay (Frankrijk)Romans VainsteinsLET
1999Verona (Italië)Oscar FreireSPA

FOK!sport voorspelling:

***** Valverde, Cunego
**** Sanchez, Gilbert
*** Cancellara, Boasson Hagen
** A. Schleck, Evans
* Freire, Gesink, Ballan, Gerrans

Iran test korteafstandsraketten

Iran heeft de internationale gemeenschap vanochtend opnieuw getart. De Iraanse staats-tv meldt dat Iran proeven heeft gehouden met twee nieuwe korteafstandsraketten. Het zou gaan om de types Fatah-110 en Tonder-69.

Iran wil met de tests op termijn de kracht van hun strijdkrachten verbeteren. De proeven waren gisteren al aangekondigd door de Iraanse legertop.

De tests zullen de verhouding tussen Iran en het Westen nog verder op scherp zetten. President Ahmedinejad kondigde vorige week aan dat Teheran binnenkort over een tweede uranium-verrijkingsinstallatie beschikt. Premier Balkenende uitte gisteren ferme taal aan het adres van Iran. Hij zei dat Iran de schijn tegen had wat betreft het maken van kernwapens. Ook president Obama en andere regeringsleiders veroordeelden de Iraanse acties. Zij zijn bang dat Iran de installatie gaat gebruiken om kernwapens te fabriceren.

Tweede locomotief Barendrecht geborgen

Het opruimen van de ravage op het spoor bij Barendrecht vordert langzaam. De tweede locomotief werd rond vier uur vanmorgen onder het viaduct vandaan getrokken met een Leopardtank van het leger.

In de loop van vanochtend zal ook een wagon worden geborgen. Dat zei een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Gisteravond werd de eerste locomotief al losgetrokken met de Leopardtank. Bij de werkzaamheden is veel voorzichtigheid geboden, om verdere schade te voorkomen. Omdat de wagon die vandaag geborgen gaat worden tegen de pijlers van het viaduct zou kunnen vallen, moet het treinstel heel voorzichtig worden weggehaald.

Eerder deze week botsten twee goederentreinen tegen elkaar onder een viaduct bij de A15. Een machinist kwam daarbij om. Een ander raakte zwaargewond.


tweede loc geborgen  (foto: ANP)

Voorverkoop Jackson-film van start

In het eerste uur van de voorverkoop voor de film This Is It, met de laatste beelden van zanger Michael Jackson, zijn 750 kaarten verkocht bij bioscoop Pathé Arena in Amsterdam. Dit maakte filmdistributeur Sony vandaag bekend.

Om 00.01 afgelopen nacht startte de verkoop van de kaarten. DJ Roberto Da Costa en choreograaf Roy Julen, beiden bekend van het televisieprogramma So You Think You Can Dance, entertainden het publiek in Jackson style. Michael Jackson's hits werden gedraaid in de lobby en bezoekers konden via een danswedstrijd kans maken op gratis kaarten.

De film draait vanaf 28 oktober twee weken lang in de Nederlandse bioscopen. Eerder deze week werd bekend dat die in meer dan vijftien wereldsteden tegelijkertijd in première gaat. This Is It biedt de fans en muziekliefhebbers een blik achter de schermen van de artiest, die tot kort voor zijn plotselinge dood aan het repeteren was voor zijn concertreeks in de O2 Arena in Londen. Het publiek ziet hoe de zanger zijn finaleshow creëert en perfectioneert.

De film is opgenomen in de periode april tot en met juni. De productie is een montage uit meer dan honderd uur aan opnames van de repetities in Los Angeles.

De popster overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Ik heb 5 kaarten besteld!  (foto: ANP)

Rutten: "Zure tegengoal"

PSV versloeg gisterenavond in eigen huis het duel met Willem II. De trainer van de Einhovenaren, Fred Rutten, was tevreden na het duel.

"Jammer dat we na rust niet zijn uitgelopen naar een nog hogere score", aldus de oefenmeester. "We hebben Willem II geen moment het gevoel gegeven dat er hier in Eindhoven iets te halen viel", aldus Rutten. "Jammer, zeker voor het publiek, dat we niet vaker tot scoren zijn gekomen. De tegengoal was ook een beetje zuur, dat verdiende deze wedstrijd denk ik niet."

De oefenmeester van de Tilburgers was realistisch en vond het volkomen terecht dat de Eindhovenaren de drie punten in het Philips stadion hielden. "PSV is de ploeg in vorm, speelt het beste voetbal. We hebben geprobeerd met onze middelen PSV te bestrijden. Dat ging de eerste 25 minuten redelijk, daarna verloren we een aantal maal de concentratie binnen de organisatie. Zoals die eerste goal uiteindelijk tot stand kwam, waarbij wij teveel naar voren renden, dat is dodelijk tegen PSV. Uiteindelijk zijn we blij dat het bij een draaglijke nederlaag is gebleven, maar wel een kansloze nederlaag".

Brood: "We zijn van de hatelijk nul af"

Zaterdagavond wist RKC Waalwijk voor het eerst dit seizoen drie punten te pakken. RKC Waalwijk-trainer Ruud Brood was erg te spreken over het spel en de inzet van de spelers.

"RKC is nog niet afgeschreven", begon Brood zijn betoog. "Wij hebben gestreden en gevoetbald. We zijn af van de hatelijke nul en kunnen andere ploegen in de nek hijgen. De mentaliteit was dit keer uitstekend en wat we eerder bij vlagen deden, hebben we nu de hele wedstrijd gedaan."

De oefenmeester van Roda JC, Harm van Veldhoven, was minder tevreden met de prestaties van zijn elftal. Hij vond dat zijn ploeg vooral in het begin van het duel zeker niet kansloos was. "We kwamen met 1-0 voor konden toen doordrukken maar hebben alles weggegeven."

NIC maakt grieptest openbaar

Een nieuwe test van het Nationaal Influenza Centrum (NIC) stelt mensen in staat om achteraf te controleren of ze Mexicaanse griep hebben gehad. De test wordt morgenavond geïntroduceerd in het programma Weet Wat Je Koopt, meldde de redactie van het VARA-programma.

De test kan de antistoffen voor verschillende soorten griep van elkaar onderscheiden. Dat stelt mensen in staat om nadat ze van griep zijn genezen alsnog een diagnose te stellen. Consumenten die de Mexicaanse griep al hebben gehad, hoeven zich volgens het NIC niet meer te laten vaccineren.

Het zou volgens het NIC overigens praktischer zijn om alle risicogroepen toch gewoon te vaccineren. Voor de test moet namelijk bloed worden onderzocht in een laboratorium.

'Nog altijd problemen met C2000'

Het communicatiesysteem voor hulpdiensten C2000 zit nog altijd vol mankementen. Op risicolocaties, zoals de petrochemische industrie bij Pernis en de kerncentrale in Borssele, hebben hulpdiensten geen of slecht bereik, waardoor zij niet met elkaar en met de meldkamer kunnen communiceren.

Dat concludeert het tv-programma Zembla vandaag naar aanleiding van eigen onderzoek. Het programma verwijst naar een vertrouwelijke lijst van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), waaruit blijkt dat op 65 plaatsen hulpdiensten geen of slecht bereik hebben. Maar het programma vroeg ook de 25 veiligheidsregio's naar het functioneren van C2000. Daaruit blijkt volgens Zembla dat het systeem op nog veel meer plaatsen geen dekking heeft.

Het gaat bijvoorbeeld om gebieden langs kust en rivieren, maar ook om de binnensteden van onder meer Groningen, Vlissingen en Tilburg, aldus Zembla. Ook op het strand van Hoek van Holland, waar enkele weken geleden een dansfeest volledig uit de hand liep, is het bereik slecht. En daarvan zou BZK al sinds 2006 op de hoogte zijn gebracht door de politie. Directeur-generaal Dick Schoof van BZK reageert verbaasd en zegt dat dat hem niet bekend was.

Verder zijn er talloze winkelcentra, stadions, ziekenhuizen en tunnels waar het systeem onvoldoende werkt. Het zijn plekken 'binnenshuis' waar duizenden mensen tegelijk gered moeten kunnen worden.

Duitsland naar de stembus

Ruim 62 miljoen Duitsers kiezen vandaag een nieuwe Bondsdag. De kans is groot dat Angela Merkel terugkeert als bondskanselier.

Merkel wil met haar christendemocratische CDU en zusterpartij CSU een regering vormen met de liberale FDP van Guido Westerwelle. Volgens de laatste peilingen kan dat nipt lukken. De afgelopen vier jaar regeerde Merkel met de sociaaldemocratische SPD geleid door Frank-Walter Steinmeier.

De Duitsers kunnen kiezen uit 27 partijen, maar er geldt een kiesdrempel van 5 procent om versplintering van het parlement te voorkomen.

De stembussen gaan open om 08.00 uur en sluiten om 18.00 uur. Direct daarna publiceren omroepen exitpolls.

Naast de verkiezingen voor de Bondsdag zijn er ook nog deelstaatverkiezingen in Sleeswijk-Holstein en Brandenburg.

Meerderheid Ieren voor Verdrag van Lissabon

Een meerderheid van de Ieren staat achter het Verdrag van Lissabon, waar ze komende vrijdag in een referendum over kunnen stemmen. Dat blijkt uit een nieuwe peiling, die is uitgevoerd in opdracht van de Ierse zondagskrant Sunday Business Post.

Van de ondervraagden stemt 55 procent in met het verdrag, terwijl 27 procent tegen zal stemmen. Het ja-kamp steeg met 1 procentpunt, 'nee' won 2 procentpunten. 18 Procent van de Ieren heeft nog geen mening. Als de twijfelaars niet worden meegerekend, omdat 'geen mening' geen keuzemogelijkheid is bij het referendum, zou 67 procent voor stemmen en 33 procent tegen.

Uit een andere peiling eerder deze week, in opdracht van de krant Irish Times, bleek ook al de Ierse steun voor het EU-verdrag. Van de ondervraagden daar zou 59 procent voor en 41 procent tegen het akkoord stemmen.

De Ieren wezen het verdrag dat de EU moet hervormen vorig jaar nog af. Pas als het verdrag in alle 27 EU-lidstaten is geratificeerd, wordt het van kracht. Zijn voorganger, de Europese Grondwet, strandde vier jaar geleden bij referenda in Nederland en Frankrijk. Dit keer is Ierland het enige land waar een referendum over het verdrag wordt gehouden.

Ik neig naar moord

Mijn mond viel open én mijn broek zakte af. Dit kon hij niet serieus menen. Hij deed het toch.
Ik had me niet aan mijn afspraken gehouden. Daardoor had ik hem op kosten gejaagd en daar moest ik voor boeten. Zoiets werd me duidelijk in de verschrikkelijk frustrerende dialoog die volgde.
Ik had de afspraak niet op papier laten zetten en had wederom nauwelijks een poot om op te staan. Het was zijn woord tegen het mijne.

Ierland neemt gedetineerden Guantanamo op

Twee gedetineerden van de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay zijn overgebracht naar Ierland. Een derde gevangene is teruggestuurd naar zijn thuisland Jemen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie gisteren bekendgemaakt.

Op Guantanamo worden terreurverdachten vastgehouden. De Amerikaanse regering wil het omstreden kamp op den duur sluiten, maar weet nog niet wat het moet doen met de 200 tot 250 mensen die er nog vastzitten. Enkele tientallen kunnen wel worden vrijgelaten, maar lopen in hun thuisland het risico gemarteld te worden. Washington wil ze daarom niet terugsturen.

Om de sluiting mogelijk te maken hebben enkele bondgenoten van de VS, van Portugal tot het Oceanische eilandstaatje Palau, aangeboden om gevangenen op te nemen. Nederland weigert dit vooralsnog.

[K1] Resultaten Final 16 Seoul

26 september vond in Seoul het K1 Final 16 evenement in Seoul plaats. Hieronder kun je een kort verslag van alle wedstrijden lezen.

Peter Aerts vs Alistair Overeem

Alistair Overeem domineerde de wedstrijd eigenlijk vanaf het begin. Met explosieve stoten, snelle knietjes en handige worpen waarmee hij Aerts regelmatig op de grond gooide won hij uiteindelijk op punten van The Lumberjack, die het vooral conditioneel zwaar leek te hebben.

Badr Hari vs Zabit Samedov

Ook deze partij was vooral eenrichtingsverkeer. Badr Hari buitte zijn lengte goed uit en vocht gedisciplineerd. Uiteindelijk won hij al in de eerste ronde door een stoot op de lever van Samedov, die daarna niet meer opstond.

Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef

Manhoef had een aparte strategie uitgedacht, aangezien hij al tweemaal van Bonjasky verloor. De veel kleinere Manhoef hield afstand en probeerde Bonjasky uit de tent te lokken, waar men zou verwachten dat hij gezien zijn nadeel in lengte juist dichtbij zou willen vechten. The Flying Dutchman bleef echter geduldig zijn punten scoren en was in de laatste ronde duidelijk de sterkere met zijn vele low kicks. Uiteindelijk won hij daardoor op punten.

Semmy Schilt vs Daniel Ghita

Ghita kwam sterk uit de startblokken en wist Schilt zelfs eventjes aan het wankelen te brengen in de eerste ronde. De tweede ronde was echter duidelijk voor Schilt, die enkele rake stoten op het hoofd wist uit te delen. In de derde ronde ging Ghita tweemaal neer na een tegenaanval op het hoofd waarna de wedstrijd beslist was. Hij wist de wedstrijd nog uit te vechten maar verloor duidelijk op punten.

Errol Zimmerman vs Glaube Feitosa

De eerste ronde begon Zimmerman over het algemeen sterker en aggressiever, maar Feitosa wist halverwege de ronde wel enkele rechterstoten op het gezicht uit te delen. Hierna dwong Zimmerman de al 36-jarige trappenspecialist echter tegen de touwen waardoor de eerste ronde voor Zimmerman was. In de tweede ronde was er weer een overwicht voor Zimmerman terwijl de trappen van Feitosa achterwege bleven. In de derde ronde leek Feitosa goed terug te komen met enkele hoge en lage trappen, en Zimmerman wachtte teveel af waardoor de derde ronde voor Feitosa was. Gelukkig voor de 23-jarige man uit Curacao was er geen beslissingsronde nodig, want hij leek het conditioneel zwaar te hebben aan het einde van de wedstrijd.

Jerome LeBanner vs Musashi

Musashi vocht zijn afscheidswedstrijd, maar kwam eigenlijk geen moment in aanmerking voor de overwinning. LeBanner speelde met Musashi, maar leek hem niet neer te willen halen in zijn afscheidswedstrijd. In de laatste ronde leek Musashi brutaal alsnog terug te komen, maar dat was het signaal voor de Fransman om dan toch voluit te gaan. Dit resulteerde in een knockdown van de Japanner. Hij wist de wedstrijd nog wel uit te vechten, maar LeBanner won ruim op punten.

Ruslan Karaev vs Kyotaro

Karaev was vanaf het begin direct de betere en joeg Kyotaro, die wordt gezien als opvolger van Musashi, door de ring. De eerste ronde was daardoor duidelijk voor Karaev. Ook in de tweede ronde bleef Kyotaro vrij passief waardoor het de laatste ronde alles of niets was voor de Japanner. Ook in de derde ronde wist hij echter niet te overtuigen waardoor de overwinning op punten naar de Rus ging.

Ewerton Teixeira vs Singh Jaideep

In deze partij waren twee extra rondes nodig omdat de beide vechters dusdanig passief vochten dat er geen beslissing genomen kon worden. Uiteindelijk vond de jury dat Teixeira de winnaar was van deze matige partij, die door het publiek met boegeroep beloond werd.

De finaleronde met de 8 winnaars vindt plaats op 5 december in het Japanse Yokohama

Fisichella mist vertrouwen in auto

Ferrari-coureur Giancarlo Fisichella zegt dat zijn matige prestaties bij het Italiaanse team te wijten zijn aan het moeten wennen aan de F60. De Italiaan maakte na de Grand Prix van België de overstap van Force India naar Ferrari, maar heeft op Monza en in Singapore nog geen potten kunnen breken.

"Ik zit nog steeds niet op 100%," zegt Fisichella. "Ik kan op de data zien dat ik telkens een beetje vroeger rem dan Kimi en ik niet zo agressief ben als ik zou moeten zijn. Dat is gewoon het vertrouwen. Ik heb niet de kans gehad om één dag de set-up van de auto naar mijn smaak te testen en dat maakt het er niet eenvoudiger op. Ik heb aanpassingen gemaakt, maar het is nog steeds niet de auto die bij mijn rijstijl past."

"Ik dacht me iets beter in de auto te voelen dan in Monza, maar helaas is dat niet het geval. Waarschijnlijk ligt dat aan het niet helemaal goed werken van de auto hier. Het vertrouwen in de auto was gewoon niet goed."

Site voor ideetjes betere gezondheidszorg

Zorgverzekeraar CZ heeft dit weekend de site zorgkanaltijdbeter.nl gelanceerd. Burgers die ideetjes hebben over hoe de zorg verbeterd zou kunnen worden, kunnen daar hun suggesties kwijt.

CZ ziet in de site een manier om de mening van patiënten, die de zorg als consument ervaren, beter bij het beleid te betrekken.

Als voorbeeld van een suggestie noemt de zorgverzekeraar het idee om afspraken die een patiënt in een ziekenhuis heeft, te clusteren in één dag, in plaats van uit te smeren over verschillende dagen, of bij een apotheek een apart spreekkamertje te maken waar patiënten gevoelige onderwerpen kunnen bespreken.

CZ zegt via de site te laten weten wat met de suggesties is gebeurd.

Uitslag HFC Haarlem - FC Den Bosch

HFC Haarlem heeft de laatste plaats in de Jupiler League verlaten door een 3-2 overwinning op FC Den Bosch. Jasmin Ramic was de matchwinner.

Lang leek Haarlem af te stevenen op een gemakkelijke 2-0 zege op de Bosschenaren. Na 88 minuten bedroeg de marge nog twee door doelpunten van Ajax-huurling Edgar Manucharyan en Marvin Wijks. Vlak voor tijd werd echter alles anders voor de thuisspelende club. Frank Karreman schoot de aansluitingstreffer binnen, waardoor het in de slotfase billenknijpen werd voor Haarlem. Diangi Matusiwa bracht zelfs de 2-2 op het scorebord en de wedstrijd leek gespeeld.

In de slotminuut ging Den Bosch toch nog de boot in. Invaller Jasmin Ramic schoot de winnende treffer binnen en bezorgde de ex-hekkensluiter drie punten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.