FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 april 2009

Franse marine slaat haar slag

De Franse marine heeft vandaag een goede slag geslagen in de vaarwateren van Somalië. Elf piraten zijn opgepakt na een avond observeren.

Het Somalische elftal werd door het Franse gevechtsschip Nivôse, ongeveer 900 kilometer ten oosten van de Keniase havenstad Mombasa, overmeesterd, dit meldt het Franse ministerie van Defensie. Het bleek hier te gaan om een ‘moederschip’ of ‘commandoschip’. Het schip werd afgelopen nacht nauw in de gaten gehouden voor de aanval plaats vond.

Naast het ‘moederschip’ heeft de Franse marine nog twee kleine bootjes in beslag genomen. De Fransen wisten in te grijpen toen de piraten een Liberiaans vrachtschip wilden aanvallen.

Voetbal: uitslagen Champions League 14/04 en 15/04

gisteren en vandaag werden de returns van de kwartfinales in de Champions League gespeeld. Gisteren bereikte Chelsea de halve finale ten koste van Liverpool en neemt het daarin op tegen Barcelona, dat Bayern Munchen uitschakelde. De andere halve finale gaat tussen Arsenal en Manchester United. Die clubs waren te sterk voor respectievelijk Villareal en FC Porto. 

Chelsea FC* (ENG) - Liverpool FC (ENG) 4-4 (3-1)
19' Fábio Aurélio 0-1
28' Xabi Alonso (Pen) 0-2
51' José Manuel Reina (e.d.) 1-2
57' Alex 2-2
76' Frank Lampard 3-2
81' Lucas Leiva 3-3
83' Dirk Kuijt 3-4
89' Frank Lampard 4-4

Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Luis Medina Cantalejo (ESP)
Gele kaart: Branislav Ivanović, Ricardo Carvalho, Ashley Cole (Chelsea), Yossi Benayoun, Álvaro Arbeloa (Liverpool)

Opstellingen:

Chelsea FC: Čech; Ivanovic, Alex, Carvalho, A. Cole; Ballack, Essien, Lampard; Kalou (Anelka/36), Malouda, Drogba (Di Santo/90+4).

Liverpool FC: Reina; Arbeloa (Babel/85), Carragher, Škrtel, Fábio Aurélio; Lucas, Mascherano (Riera/69), Xabi Alonso; Kuijt, Benayoun, Torres (N'Gog/80).

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je hier.

=================================================

Bayern München - FC Barcelona 1-1
47’ Ribéry 1-0
73’ Keita 1-1

Toeschouwers: 65.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Allianz Arena, München
Gele kaart: Lúcio, Demichelis, Borowski, Lell (Bayern München), Daniel Alves, Puyol (FC Barcelona)

Opstellingen

Bayern München: Butt, Lell, Lúcio, Demichelis, Lahm, Sosa (Altintop/78), van Bommel, Ottl, Zé Roberto (Borowski/78), Toni, Ribéry

FC Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Xavi, Touré, Keita, Messi, Eto'o, Iniesta (Hleb/78)

Een uitgebreid verslag lees je hier.

=======================================================

Arsenal FC* (ENG) - Villarreal CF (ESP) 3-0 (1-1)
10' Theo Walcott 1-0
60' Emmanuel Adebayor 2-0
68' Sebastián Eguren (Villarreal/2x geel)
69' Robin van Persie (Pen) 3-0

Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Wolfgang Stark (GER)
Gele kaart: Mikaël Silveste (Arsenal), Sebastián Eguren, Cani, Diego Godín (Villarreal)

Opstellingen:

Arsenal FC: Fabiański; Eboué, Touré, Silvestre, Gibbs; Walcott (Denílson/77), Song, Fàbregas, Nasri; Van Persie (Diaby/77), Adebayor (Bendtner/83).

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Gonzalo, Godín, Capdevila; Cani (Jordi/70), Eguren, Pirès, Bruno (Nihat/64), Matías Fernández (Ibagaza/64); Rossi.

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je hier.

=====

FC Porto - Manchester United
6’ Ronaldo 0-1

Toeschouwers: 50.000
Scheidsrechter: Massimo Busacca (SUI)
Stadion: Estadió do Dragão
Gele kaart: Vidic, Evra (Manchester United)

Opstellingen

FC Porto: Hélton, Sapunaru (Tomás Costa/80), Rolando, Bruno Alves, Cissokho, Lucho Gonzalez (Mariano/31), Fernando, Raul Meireles, López, Hulk, Rodríguez (Farías/64)

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Ferdinand, Evra, Anderson (Scholes/78), Carrick, Giggs, Ronaldo, Berbatov (Nani/68), Rooney

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je hier.

Straatrover gepakt via Google

Een vrouw in San Francisco die op straat van haar tas werd beroofd, heeft haar spullen terug gekregen via de dienst Latitude van Google.

De vrouw zat te wachten bij de bushalte, toen de rover uit een auto sprong, haar tas uit haar handen trok en vervolgens wegreed.

Maar waar hij niet op had gerekend: in de tas zat de mobiele telefoon van de vrouw waarmee zij geabonneerd was op Latitude. Deze Google-functie maakt het mogelijk dat wordt bijgehouden op welke locatie je telefoon of laptop zich bevindt. Vrienden kunnen toestemming geven elkaars locatie te zien.

Via de mobiele telefoon van haar zus kon de vrouw dus precies volgen waar haar spullen zich bevonden. De politie ging vervolgens op die plek af en rekende de dader in.

Dit weekend liep in Almere een dief tegen de lamp door een sms’je. Een bestolen vrouw sms'te met haar ene mobieltje naar het andere, gejatte exemplaar. In de zak van een jongen even verderop begon het te piepen.


Straatrover gepakt via Google  (foto: DAG)

[Special] NHL-play-offs

Op woensdag 15 april gaan de play-offs in de NHL van start. In deze special vind je hoe het plaatsingssysteem werkt, welke teams tegen elkaar spelen en een voorbeschouwing van elke match-up.

De plaatsing

In de NHL spelen in totaal 30 teams, verdeeld over twee conferences: de Western en de Eastern Conference. Deze conferences zijn ieder weer verdeeld in drie divisies van vijf teams. Gedurende het seizoen speelt elk team vooral tegen divisiegenoten, maar ook vrij vaak tegen andere teams uit de eigen conference. Verder speelt elk team ook tegen teams uit de andere conference, maar dit komt een stuk minder voor. Op deze manier probeert men het reizen beperkt te houden, en krijg je meer derby's.

Na het reguliere seizoen plaatsen zestien teams zich voor de play-offs: acht van elke conference. De eerste drie play-offplaatsen zijn voor de divisiewinnaars. Deze drie teams hebben tijdens de eerste ronde in ieder geval thuisvoordeel. De overige vijf deelnemers zijn de teams met het hoogste aantal punten in het reguliere seizoen. Het kan dus voorkomen dat een divisiewinnaar slechts vijfde is in het aantal punten, maar toch hoger geplaatst is. Het hoogst geplaatste team speelt altijd tegen het laagst geplaatste team in de play-offs.

Uit elke conference komt uiteindelijk een conference-winnaar. De twee conference-winnaars spelen om de felbegeerde Stanley Cup.

Thuisvoordeel

Het hoogst geplaatste team van een match-up heeft altijd thuisvoordeel. Zo heeft de winnaar van de President's Trophy, ofwel het teams met de meeste punten aan het einde van het reguliere seizoen, gedurende de gehele play-offreeks thuisvoordeel zolang ze nog meedoen. Dit seizoen zijn de San Jose Sharks de sterkste van het reguliere seizoen gebleken. Aangezien de Sharks dit seizoen ook de meeste thuisoverwinningen in de NHL geboekt hebben kan dit thuisvoordeel wel eens van doorslaggevend belang blijken.

De wedstrijden worden in een best of seven serie gespeeld. Het team met thuisvoordeel speelt eerst twee keer thuis, dan twee keer uit, dan thuis, dan uit en dan weer thuis. Het team met thuisvoordeel heeft dus altijd een extra thuiswedstrijd. Echter, zodra vier overwinningen binnen zijn is de serie afgelopen. Omdat het thuisspelende team vaak wint nemen deze al snel een 2-0 voorsprong waarna het voor het andere team lastig wordt om nog terug te komen.

De match-ups en voorbeschouwingen

Eastern Conference

Boston Bruins (1) - Montreal Canadiens (8)

De Boston Bruins waren dit seizoen het sterkste in de Eastern Conference. Dit was verrassend, want vorig seizoen haalden zij net aan als achtste team uit de conference de play-offs. Dit seizoen hadden zij mede dankzij de sterk keepende Tim Thomas nog lang kans op de President's Trophy, maar aan het einde van het lange seizoen was de vorm ver te zoeken.

De Montreal Canadiens hebben de play-offs maar net aan veilig weten te stellen. Ook dit was verrassend, want vorig seizoen plaatsten zij zich als eerste binnen de conference. De matige vorm van de toppers Kovalev en Koivu zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben. Na de Allstar-wedstrijd werd meer verloren dan gewonnen en werd ook de coach ontslagen.

Deze match-up is een herhaling van vorig jaar. Toen wonnen de Canadiens met 4-3 nadat Boston een 3-1 voorsprong pakte. Dit seizoen is de verwachting dat de Bruins er met de overwinning vandoor gaan, ook al omdat de Bruins dit seizoen vijfmaal van de Canadiens wonnen en slechts eenmaal verloren.

FOK!sport voorspelling: Boston wint met 4-1.

Washington Capitals (2) - New York Rangers (7)

De Washington Capitals hebben vrijwel het hele seizoen constant gepresteerd onder leiding van topscorer Alexei Ovechkin. Een minder puntje is de verdediging. De Capitals hebben maar liefst 245 tegengoals moeten incasseren in het reguliere seizoen.

De New York Rangers begonnen dit seizoen ijzersterk en stonden lange tijd bovenaan in de stand. De tweede helft van het seizoen ging echter een stuk minder waardoor ook de coach het veld moest ruimen. Onder de nieuwe coach (John Tortorella) ging het niet veel beter, maar de Rangers wisten desondanks nog een play-offplaats te bemachtigen.

De Rangers en Capitals kwamen elkaar dit seizoen viermaal tegen. De Capitals wisten drie van de vier wedstrijden te winnen. Ook in de play-offs is het de verwachting dat de Capitals een ronde verder gaan. Daarvoor moeten ze wel door de sterke verdediging van de Rangers zien te komen. De Rangers stonden slechts 218 goals toe dit seizoen.

FOK!sport voorspelling: Washington wint met 4-2.

New Jersey Devils (3) - Carolina Hurricanes (6)

De New Jersey Devils moesten het een groot deel van het seizoen doen zonder de nog spelende legende Martin Brodeur, door velen nu al gezien als de beste goalie ooit. Zonder Brodeur bleven de Devils echter presteren en wisten zij zich als divisiewinnaar van de sterke Atlantic Division als derde te plaatsen voor de play-offs. De topscorer is Zach Parise met 45 goals en 49 assists.

De Carolina Hurricanes draaien een vrij regelmatig seizoen en hebben vrijwel altijd op play-offkoers gelegen. Met tien spelers die meer dan tien goals hebben gemaakt blijken de Hurricanes een vrij brede selectie te hebben. De meeste goals worden echter gemaakt door power forward Eric Staal. Hij wist er veertig te scoren dit seizoen.

De Hurricanes zijn onder de Devils geeindigd, maar hebben wel drie van de vier wedstrijden tegen de Devils gewonnen. FOK!sport verwacht dan ook dat dit de een spannende serie zal gaan worden waarin New Jersey uiteindelijk met de teruggekeerde Brodeur de sterkste zal blijken.

FOK!sport voorspelling: New Jersey wint met 4-3.

Pittsburgh Penguins (4) - Philadelphia Flyers (5)

De Pittsburgh Penguins maken een wisselvallig seizoen door. Evgeni Malkin en Sidney Crosby zijn ondanks wat mindere perioden toch weer van doorslaggevend belang gebleken met respectievelijk 113 en 103 punten, maar de Penguins stonden zelfs een tijdje buiten de play-offplaatsen. Ruim op tijd wisten zij zich echter te herpakken en zich alsnog vrij eenvoudig te plaatsen voor de play-offs.

De Flyers maken een soortgelijk seizoen seizoen door. Normaal gesproken zorgen Simon Gagne en Daniel Briere voor de punten, maar Briere speelde slechts 29 wedstrijden dit seizoen. Hierin wist hij 25 punten te scoren. Simon Gagne wist er weliswaar 74 te maken, maar Jeff Carter beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak met 84 punten waarvan 46 goals.

Beide teams hebben geen top-goalie wat ze in de play-offs wel eens kan gaan opbreken. Bij de Penguins staat Marc-Andre Fleury in het doel, en deze stond in de vorige play-offreeks goed te keepen. Mede dankzij hem reikten de Penguins zelfs tot de finale van de Stanley Cup. Verder is ook Sergei Gonchar alweer even van de partij. Hij speelde dit seizoen ook slechts 25 wedstrijden. Deze twee spelers kunnen wel eens van doorslaggevend belang zijn in deze serie.

FOK!sport voorspelling: Pittsburgh wint met 4-3.

Western Conference

San Jose Sharks (1) - Anaheim Ducks (8)

De San Jose Sharks zijn dit seizoen winnaars van de President's Trophy en hebben dus het beste reguliere seizoen gedraaid in de NHL. Richting het einde ging het echter allemaal niet meer zo soepel. Er waren veel geblesseerden (op een gegeven moment zelfs elf) en het scoren ging moeizaam. Nu zijn echter de meeste spelers weer fit, dus de verwachting is dat de Sharks ver gaan komen. De spelers waarvan het meeste wordt verwacht zijn Joe Thornton, Patrick Marleau en goalie Evgeni Nabokov.

Daarvoor moeten ze echter wel eerst de Ducks verslaan. De Ducks zijn dit seizoen matig op dreef. Ondanks de aanwezigheid van enkele topspelers zoals verdedigers Chris Pronger en Scott Niedermayer en center Ryan Getzlaf draaien de Ducks vanaf het begin moeizaam. Door aan het einde van het seizoen acht van de tien wedstrijden te winnen wisten zij echter de laatste play-offplaats af te pikken van de Minnesota Wild en Nashville Predators.

In het reguliere seizoen wonnen de Sharks vier van de zes wedstrijden. Ook nu zijn de Sharks favoriet, zeker nu de meeste geblesseerde spelers weer teruggekeerd zijn. Echter, gemakkelijk zal het niet gaan, getuige ook het lage aantal doelpunten in de onderlinge wedstrijden. Ieder team wist slechts twaalf keer te scoren in de onderlinge zes wedstrijden.

FOK!sport voorspelling: San Jose wint met 4-2.

Detroit Red Wings (2) - Columbus Blue Jackets (7)

De Detroit Red Wings zijn de verdedigende kampioen en presteren ook dit jaar weer uitstekend. De Wings scoorden het meeste van alle teams met 295 goals, maar moesten ook 244 tegengoals toestaan. Dit komt met name door het matige keepen van zowel Chris Osgood als Ty Conklin. Chris Osgood staat er echter om bekend in de play-offs stukken beter te presteren (zoals ook vorig jaar), dus de Wings behoren wederom tot de favorieten.

De Columbus Blue Jackets hebben dit jaar voor het eerst in de NHL-historie een play-offplaats bemachtigd. Onderweg is daarbij vooral op captain Rick Nash, die veertig goals scoorde, en rookie goalie Steve Mason geleund. Mason behaalde tien shutouts, het hoogste aantal in de NHL. Bovendien was hij tweede in het gemiddeld aantal tegengoals.

De Red Wings en de Blue Jackets kwamen elkaar dit seizoen zes keer tegen en wisten ieder drie keer te winnen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de Blue Jackets iedere keer streden voor een play-offplaats en de Red Wings niet zo heel nodig hoefden. De verwachting is dat nu er weer iets op het spel staat de Red Wings veel te sterk zullen zijn.

FOK!sport voorspelling: Detroit wint met 4-0.

Vancouver Canucks (3) - St. Louis Blues (6)

De Vancouver Canucks begonnen het seizoen moeizaam maar kwamen steeds beter op dreef. Uiteindelijk leidde dat zelfs tot de divisietitel, terwijl de Calgary Flames lange tijd leidden in de Northwest-divisie. De tweelingbroers Daniel en Henrik Sedin waren het beste op dreef. Zij scoorden ieder 82 punten. Verder hebben zij natuurlijk topgoalie Roberto Luongo in huis, die ondanks zijn lage aantal wedstrijden (54) in de top tien eindigde in aantal gewonnen wedstrijden, reddingspercentage, shutouts en gemiddelde aantal tegengoals.

De St. Louis Blues schreven misschien wel het mooiste verhaal dit seizoen. Half februari stonden zij zelfs laatste in de NHL en dacht iedereen al dat ze zich op hoge draft picks zouden gaan richten, maar na een fantastische eindspurt plaatsten zij zich zelfs als zesde in de play-offs waardoor ze de favoriete Red Wings en Sharks ontlopen. De kracht van de Blues ligt in de breedte: elf spelers wisten meer dan tien goals te maken, en dan werd topspeler Paul Kariya vrijwel het gehele seizoen gemist. Bovendien kwamen enkele jeugdige spelers zoals T.J. Oshie en Patrik Berglund onder aanvoering van veteraan Keith Tkachuk steeds beter in vorm.

In het reguliere seizoen wisten beide teams twee keer van elkaar te winnen. Mede daardoor wordt dit een lastig te voorspellen reeks. De Canucks hebben in principe een beter team, maar als de Blues hun vorm weten door te trekken zijn ze nauwelijks af te stoppen.

FOK!sport voorspelling: St. Louis wint met 4-3.

Chicago Blackhawks (4) - Calgary Flames (5)

De Chicago Blackhawks presteerden dit seizoen eindelijk constant genoeg om de play-offs te halen (voor het eerst sinds 2002). Dit werd gedaan met relatief jonge spelers als Jonathan Toews, Patrick Kane en Kris Versteeg. Gemiddeld zijn de Blackhawks zo'n beetje het jongste team in de NHL, maar doordat de voormalige toprookies Patrick Kane en Jonathan Toews inmiddels een volledig seizoen ervaring hebben opgedaan was dat geen obstakel.

De Calgary Flames hebben voor het vierde jaar op rij de play-offs bereikt, en dit keer ging dat redelijk eenvoudig. Topspeler Jarome Iginla was ook nu weer goed in vorm, maar wist dit seizoen voor zijn doen weinig te scoren (35 goals). De eerste line van de Calgary Flames wordt alom gevreesd nadat vlak voor de trade deadline Olli Jokinen van de Phoenix Coyotes werd gehaald. Er zijn echter veel blessures in de verdediging op dit moment. Dit kan wel eens problemen gaan opleveren, zelfs met Miika Kiprusoff in het doel die de meeste reddingen in de NHL maakte dit seizoen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat hij ook de meeste wedstrijden speelde en de meeste minuten maakte.

In het reguliere seizoen wonnen de Blackhawks alle vier de wedstrijden van de Flames. In de play-offs zullen ze het echter een stuk moeilijker gaan krijgen. De Blackhawks hebben weinig play-offervaring en de Flames des te meer.

FOK!sport voorspelling: Calgary wint met 4-3.

'Brad Pitt en Angelina Jolie uit elkaar'

Diverse bronnen bevestigen dat Mr. and Mrs. Smith, Brad Pitt en Angelina Jolie, geen relatie meer hebben. Zelfs het gevecht over de voogdij van hun kroost zou al van start zijn gegaan.

Angelina heeft de eerste stap al gezet. Ze heeft al een topadvocaat ingehuurd en probeert de volledige voogdij voor haarzelf te krijgen. Volgens blogger Ian Halperin is het zelfs zo ver dat Angelina bezig is met een straatverbod: “Ze wil dat Brad voorlopig uit haar buurt blijft”, zo schrijft hij op zijn blog. Volgens Pitt zou Angelina slecht met haar driftbuien overweg kunnen en besloot hij soms zelfs aan zijn ex-vrouw Jennifer Aniston advies te vragen.

De chauffeur van Angelina heeft ook zijn moment of fame gehad: “Hoe hard ze het ook proberen te verhullen, ze zijn echt uit elkaar. Angelina vindt dat Brad een oude zak is geworden”.

Billy Bob Thornton, de ex-man van Angelina, laat merken dat hij al van de scheiding op de hoogte is. Hij is direct begonnen met een aanvraag van volledige voogdij over zijn Cambodjaanse adoptiezoon Maddox.

Uitslag FC Porto - Manchester United

Dankzij de eerste overwinning ooit van een Engelse club bij Porto heeft Manchester United de halve finale van de Champions League bereikt. Na de 2-2 in Manchester eindigde het tweede duel tussen deze clubs in 0-1.

Manchester United speelde deze wedstrijd met rouwbanden uit eerbied voor de slachtoffers van de Hillsborough-ramp twintig jaar geleden. Al na zes minuten wist Cristiano Ronaldo, die al bij het betreden van het veld door de Portugese supporters werd uitgefloten, met een afstandsschot in de kruising te scoren. Porto kon daarna niet echt in de wedstrijd komen. De enige kans voor de Portugezen voor rust was een kopbal van Bruno Alves die naast ging. Vlak voor rust kreeg Manchester United nog een kans via Vidic, maar hij werkte de bal over. Daarom was de ruststand 0-1 voor de Engelse titelverdediger.

In de tweede helft probeerde Porto wat aanvallender te spelen, maar Manchester United kon de Portugese aanvallen relatief makkelijk pareren. De eerste grote kans voor Porto kwam in de 78e minuut toen Van der Sar mistastte bij een corner en Rolando de bal naast kopte. Via Farías en López kreeg de ploeg van José Gomes nog kleine kansen, maar dat leverde geen doelpunt op. In de blessuretijd moet Hélton nog een keer handelend optreden na een schot van Cristiano Ronaldo.


Karakteristieken

FC Porto - Manchester United
6’ Ronaldo 0-1

Toeschouwers: 50.000
Scheidsrechter: Massimo Busacca (SUI)
Stadion: Estadió do Dragão
Gele kaart: Vidic, Evra (Manchester United)

Opstellingen

FC Porto: Hélton, Sapunaru (Tomás Costa/80), Rolando, Bruno Alves, Cissokho, Lucho Gonzalez (Mariano/31), Fernando, Raul Meireles, López, Hulk, Rodríguez (Farías/64)

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Ferdinand, Evra, Anderson (Scholes/78), Carrick, Giggs, Ronaldo, Berbatov (Nani/68), Rooney

Uitslag Arsenal - Villarreal

Arsenal heeft vanavond vrij gemakkelijk de halve finales van de Champions League bereikt. In Londen werd het Spaanse Villarreal met duidelijke cijfers aan de kant geschoven: 3-0.

Arsenal was het team dat het beste uit de startblokken kwam. De herstelde Robin van Persie kopte over, alvorens Theo Walcott de bal op rechts kreeg aangespeeld middels een hakje van Cesc Fàbregas. De snelle Engelsman kon alleen door op doel, en stiftte de bal over doelman Diego López heen: 1-0. De Londenaren bleven de bovenliggende partij en wisten voortdurend door de Spaanse defensie heen te glippen. Veel grote kansen leverde dit niet op, maar één grote mogelijkheid werd maar ternauwernood van de lijn gehaald toen Emmanuel Adebayor de bal op doel kopte.

Na de thee konden de bezoekers wat meer druk zetten via kansjes van Matías Fernández en Giuseppe Rossi. Toch waren the Gunners nog altijd het gevaarlijkst, en moesten de Spanjaarden soms hard ingrijpen om de beslissende 2-0 te voorkomen. Dat lukte slechts een kwartier, want in de 60e minuut werd Adebayor gevonden, en met de buitenkant van zijn schoen bereikte hij het net.

Vervolgens kon de thuisclub de klus klaren. Walcott werd even later gevloerd en verdiende een twijfelachtige strafschop. De spelers van El Submarino Amarilla bestormden de grensrechter voor deze beslissing, en het gezeur kwam Sebastián Eguren op zijn tweede gele kaart te staan. Vanaf elf meter schoot Van Persie vervolgens de 3-0 boven Diego López binnen.

Naar het einde toe geloofden de beide ploegen het wel. Villarreal wilde nog wel maar kon simpelweg niet, terwijl Arsène Wenger zijn belangrijkste spelers naar de kant haalde met het oog op het duel met Chelsea in de halve finale van de FA Cup. Arsenal treft Manchester United in de halve finale van dit Europese toernooi, hetgeen betekent dat er wederom minstens één Engelse club in de eindstrijd staat.


Arsenal FC* (ENG) - Villarreal CF (ESP) 3-0 (1-1)
10' Theo Walcott 1-0
60' Emmanuel Adebayor 2-0
68' Sebastián Eguren (Villarreal/2x geel)
69' Robin van Persie (Pen) 3-0

Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Wolfgang Stark (GER)
Gele kaart: Mikaël Silveste (Arsenal), Sebastián Eguren, Cani, Diego Godín (Villarreal)

Opstellingen:

Arsenal FC: Fabiański; Eboué, Touré, Silvestre, Gibbs; Walcott (Denílson/77), Song, Fàbregas, Nasri; Van Persie (Diaby/77), Adebayor (Bendtner/83).

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Gonzalo, Godín, Capdevila; Cani (Jordi/70), Eguren, Pirès, Bruno (Nihat/64), Matías Fernández (Ibagaza/64); Rossi.

PVV neemt afstand van achterban

Naar aanleiding van enkele uitspraken van PVV-kiezers uit Den Bosch in dagblad De Pers gisteren, heeft de partij van Geert Wilders vandaag in datzelfde dagblad afstand genomen van deze uitspraken.

Kamerlid Sietse Fritsma is het eens met een van de potentiële kiezers dat Marokkanen voor problemen zorgen in Nederland, maar dat "mensen die niet werken terug moeten op een lekke boot", gaat zelfs hem te ver. Het PVV-kamerlid benadrukt overigens dat de partij wel degelijk van mening is dat migranten die niet werken hun verblijfsvergunning kwijt moeten raken. Ook zouden migranten de eerste tien jaar geen beroep op een uitkering moeten kunnen doen.

Ook de suggestie van een andere PVV-aanhanger kan niet op sympathie van de partij rekenen. Een dader van een roofoverval "tegen een muur zetten en er met een mitrailleur overheen gaan" is een uitspraak die oud-politieman en PVV-kamerlid Hero Brinkman resoluut van tafel veegt. "Natuurlijk doen wij afstand van zulke opvattingen, dat is strafbaar." Fritsma is het hier mee eens. "Onze fractie is niet voor de doodstraf, maar aannemende dat de dader een verblijfsvergunning of dubbele nationaliteit heeft, willen wij zijn Nederlanderschap intrekken en hem uitzetten."

Het beeld van de laag opgeleide en arme PVV-kiezer werd niet bevestigd in De Pers. Hier herkennen de PVV-kamerleden zich in. Volgens Fritsma is de PVV hard op weg een brede volkspartij te worden. "Van fabrieksarbeider tot ondernemer met een miljoenenbedrijf", volgens Fritsma zijn ze allemaal te vinden op de partijbijeenkomsten. Ondanks deze bredere achterban zal de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2010 slechts in vier gemeenten meedoen. Dit zijn de gemeenten Venlo, Den Helder, Rotterdam en Den Haag. Maar als er in andere plaatsen voldoende mensen zelf het initiatief nemen, sluit de partij niet uit dat te ondersteunen.

Discussieer ook mee over dit onderwerp op ons forum.

VVV denkt aan Waterman

VVV-Venlo heeft Boy Waterman op de korrel. De doelman wordt door ADO Den Haag op dit moment gehuurd van AZ Alkmaar. Bij de club uit de residentiestad was hij dit seizoen echter vooral het mikpunt van kritiek.

Waterman, die zijn voetballoopbaan begon bij sc Heerenveen, liet bij de Friese club zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. Na het seizoen 2005/2006 maakte hij de overstap naar AZ. "Na zijn eerste jaar bij AZ is Waterman in een mindere fase van zijn loopbaan beland", aldus VVV-trainer Jan van Dijk tegenover Voetbal International.

"Maar hij heeft in het verleden wel degelijk bewezen dat hij een goede keeper is. Wij zoeken een nieuwe doelman, ook omdat Danny Wintjens ons na dit seizoen gaat verlaten. Onze voorkeur gaat uit naar een vent met ervaring, die het klappen van de zweep kent. Waterman is één van de kandidaten."

Een andere keeper die op het kandidatenlijstje van VVV staat is Ajax-doelman Dennis Gentenaar. De sluitpost begon zijn voetballoopbaan bij NEC. Na een avontuur bij Borussia Dortmund staat hij sinds 2006 onder contract bij Ajax. Bij de Amsterdammers is hij derde doelman in de rangorde achter eerste keeper Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg.

Oppas-oma straks niet meer te betalen?

Er dreigt een conflict in de coalitie over nieuwe aanpassingen van de subsidiëring van de kinderopvang. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) wil de subsidiëring van de thuisopvang door bijvoorbeeld opa’s en oma’s helemaal afschaffen.

Deze aparte subsidie zou per 2010 ingaan, maar blijkt volgens ingewijden onuitvoerbaar door de belastingdienst. Het kabinet praat overmorgen over het voorstel. Coalitiepartij ChristenUnie is fel tegen het voorstel.


Dijksma: Oppas-oma straks niet meer gesubsidieerd.  (foto: DAG)

'Juhász in belangstelling van Inter'

Roland Juhász kan rekenen op belangstelling van Inter Milan, melden verschillende Italiaanse bronnen aan Het Laatste Nieuws. De verdediger staat op dit moment onder contract bij Anderlecht.

"Ik ben op de hoogte van de interesse voor Juhász", aldus manager ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Herman Van Holsbeeck tegenover het eerder genoemde medium. "Rechtstreeks contact met Inter is er echter nog niet geweest. Ik weet wel dat het om een mogelijke aanwerving in de breedte gaat. De club ziet Juhász dus niet als titularis."

Eerder stond Juhász al onder contract bij MTK Boedapest. Sinds 2005 draagt hij het shirt van Anderlecht.

Tune je kart in MySims Racing

MySims Racing is een nieuw MySims avontuur waarin je begint op de rijschool. Daarna kun je jezelf omhoog werken tot een racer. Hoe meer je wint, hoe meer je de kart kan aanpassen en hoe meer gadgets en power-ups je kunt gebruiken.

Ook in dit spel kun je weer je eigen MySim aanmaken en aankleden met race accessoires. Daarnaast kun je bevriende MySims helpen om blauwdrukken en onderdelen van auto’s te bemachtigen.

Het spel zal in de zomer uitkomen op de Wii en de DS.

EA biedt ons een kijkje in het spel met de onderstaande screenshots.







Rome lanceert Michelingids voor kerk

Wie een gelovig mens is en een bezoekje wil brengen aan de bakermat van de katholieke kerk, kan sinds kort terugvallen op een boekje. Niet de bijbel, maar de 'Guida alle Messe' (Gids voor de Mis) wijst je de hotste kerken van Rome.

Het boekje is gebaseerd op de welbekende Michelingids. Niet zo vreemd aangezien Camillo Langone, de culinaire recensent van de Italiaanse krant Il Foglio, naast zijn recensies over restaurants heeft  besloten ook eens zijn religieuze ervaringen in de Romeinse kerken op papier te zetten.

De kerkengids werkt echter niet met sterren. Nee, de kerken met de lekkerste bankjes, de mooiste preken en de beste koren worden beloond met kaarsjes en missaaltjes.  

Langone steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Zo verafschuwt hij bijvoorbeeld de plastic stoeltjes in de Sant'Eugenio, die "niet alleen onesthetisch, maar ook nog eens anti-liturgisch zijn, nog afgezien van de afschuwelijke plastic bloemen op de zijaltaren." De prachtige kerststal in december blijkt echter de redder te zijn. Dankzij het kersttafereeltje wordt de kerk toch nog beloond met vier kaarsjes.

Kerken die vragen of de gelovigen hun gsm willen uitzetten scoren hoge ogen. Neonverlichting en nepkaarsen leveren echter strafpunten op. Wie echt wil gaan voor de maximale score van vijf kaarsjes, moet kaarsen van echte was en live orgelmuziek in huis halen.


Metal Church zal wel niet veel kaarsjes scoren

Echtpaar vermoord om parkeerplaats

Een Fransman had wel een heel brute manier om aan een parkeerplek te komen. De 65-jarige man heeft een jong echtpaar doodgeschoten omdat het hun auto voor zijn huis, in het Noord-Franse Douchy-les-Mines, had geparkeerd.

De verdachte heeft op meerdere manieren zijn onvrede over het parkeerperikel weten te uiten. Eergisteravond stak de man nog de banden lek van de geparkeerde auto. De eigenaar sprak hem tijdens de daad hierover aan, maar de verdachte trok een vuurwapen en schoot hem op zijn slachtoffer leeg. Zijn vrouw kwam niet veel later aanrennen, maar was ook niet goed in het ontwijken van blauwe bonen en liet hierbij, net als haar man, het leven.

Het echtpaar was in het dorp om hun twee weken oude baby te tonen aan familie en vrienden. De schutter verstopte zich in het huis, maar na telefonisch contact met de politie gaf hij zich over. Hij bleek dit alles onder invloed van alcohol te hebben gedaan.

Wil je meepraten over dit onderwerp? Dat kan ook op ons forum!

Boonen wil geen massasprint meer rijden

Tom Boonen zal zich in de toekomst waarschijnlijk een stuk minder mengen in massasprint. De renner van Quick-Step vindt onder meer het risico te groot worden.

"Ik zie mezelf niet veel meer aan massaspurts deelnemen. Ik heb er niet veel zin meer in en het risico wordt te groot." aldus Boonen in Het laatste nieuws. "Zulke ontknopingen zijn meer voor types zoals Petacchi, Cavendish en vroeger Cipollini. Mijn toekomst ligt vermoedelijk in krachtexplosies zoals afgelopen zondag tijdens Parijs-Roubaix. Het zit er dik in dat ik een aantal accenten ga verleggen. Het zal voor mij immers allemaal anders worden. Ik weet wat ik kan, ik ken de andere renners, elk parcours en elk belangrijk punt. Ik denk dat er binnen afzienbare tijd een andere Tom Boonen rondrijdt."

Boonen heeft in het verleden verschillende massasprints gewonnen. Zo won de Belg in totaal zes sprints in de Tour de France en in 2007 ook de Groene trui.

Graf van Cleopatra mogelijk gevonden

Egyptische archeologen hebben mogelijk het graf van de legendarische koningin Cleopatra gevonden. Komende week wordt begonnen met opgravingen. Dit hebben de Egyptische autoriteiten vandaag laten weten.

Onderzoek met radar wijst erop dat Cleopatra mogelijk begraven ligt in de tempel Tasposiris Magna, die gewijd is aan de oud-Egyptische godheid Isis. De tempel staat ten westen van de havenstad Alexandria aan de Middellandse Zee. Er zijn al mummies gevonden van tien edelen, wat erop wijst dat Cleopatra mogelijk dichtbij ligt, aldus de experts. Zij houden er rekening mee dat Cleopatra begraven ligt samen met de Romeinse veldheer Marcus Antonius. Antieke bronnen wijzen daarop.

Cleopatra regeerde Egypte zo’n 2000 jaar geleden, toen het land te kampen had met de Romeinse veroveringsdrift. De legendarische figuur van de koningin heeft door de eeuwen heen kunstenaars geïnspireerd, zoals de Engelse schrijver Shakespeare. In de twintigste eeuw werden een film met Elizabeth Taylor in de hoofdrol en een stripverhaal uit de Asterix-serie aan Cleopatra gewijd.


Graf van Cleopatra mogelijk gevonden  (foto: DAG)

Cricketploeg verliest van Ierland

De Nederlandse cricketers hebben op het WK-kwalificatietoernooi in Zuid-Afrika een nederlaag geleden tegen Ierland.

De Ieren waren met zes wickets te sterk. Nederland moet in een poule van acht bij de eerste vier eindigen om zich te kwalificeren voor het WK. Nederland staat momenteel vierde, maar speelt vrijdag zijn laatste wedstrijd tegen concurrent Canada. Een andere concurrent van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, speelt vrijdag tegen Schotland, dat laatste staat in de poule van acht.

Domino's pizza, nu met snot! Bel: 0900-8030

Al sinds er restaurants, fastfoodketens en bezorgbrommers bestaan gaat het verhaal van de medewerker die even over het eten niest, zelf knoflooksaus produceert of een lekkere fluim als toefje op het eten deponeert. 

Domino's mag zich voegen bij het rijtje dubieuze pizzaboeren, of zou dit alleen in Amerika gebeuren? Ik dacht het niet. Bestel nu zelf een pizza met extra smaak, bel: 0900-8030!! 

Nog niet overtuigd? Kijk dan even verder.

Man toont jongeheer aan winkelhulpen

Het personeel van een winkel in het Twentse Haaksbergen kreeg gistermiddag een vreemde klant in de winkel. Midden in de winkel liet een 46-jarige man uit Neede zijn broek zakken en liet zijn geslacht aan de medewerkers zien.

Hierop verliet de potloodventer de winkel weer alsof er niets was gebeurd. Toen men weer enigszins van de schrik was bekomen, belde een winkelhulp de politie. Deze wist de beste man vrij snel in de kraag te vatten.

De man gaf vrijwel direct toe zich te hebben schuldig gemaakt aan schennispleging. Met een dagvaarding op zak mocht de Achterhoeker het bureau weer verlaten. Op 25 juni zal hij bij de rechter op het matje worden geroepen.


De Kassameisjes hebben wel vaker een piemel gezien...

Duke Nukem Forever bereikt mijlpaal

Is Duke Nukem Forever al 15 jaar in ontwikkeling? Nee. Is Duke Nukem Forever de slechtste game allertijden? Wie weet. Is Duke Nukem Forever de tweede game, na MadWorld, die binnenkort een speciale sitenieuwtje krijgt dankzij een smsje van onze toffe hoofdredacteur Morthill? Misschien. Nee, even serieus. Als we George Broussard van 3D Realms mogen geloven, heeft het team achter Duke Nukem Forever een mijlpaal bereikt:

"Closing out a milestone this week. 71 more tasks to do and we started with probably 800-900. Been a good push. Next one starts Monday."

Dat wist hij namelijk te vertellen op Twitter. Waar Twitter wel niet goed voor is. Bedankt voor het nieuwtje George, we hebben er veel aan!

Rabbids Go Home brengt ons feiten

Vraag me niet waarom, maar die gekke Rabbids van Ubi Soft denken in hun nieuwste game, Rabbids Go Home, dat de maan hun huis is. Alhoewel het dit geen party-game zal worden, belooft het redelijk wat, want het wordt een Action-Adventure. Maar wat kunnen we dan dit keer verwachten van de Rabbids? Hieronder staat een factsheet uit de ONM.

6 hub werelden, 20 omgevingen en meer dan 50 missies.
Er zijn ongeveer 100 verschillende mensen, ze zijn allemaal gebaseerd op verschillende stereotypes.
De main enemies zijn de Verminators en Vermi-dogs
De Verminators zetten vallen voor de Rabbids, maar ze zijn eigenlijk bang voor hen.
De levels hebben verschillende items die je kunt verzamelen
Verzamel bepaalde items om nieuwe kunsten te leren.
Ongeveer om de 20 minuten nieuwe mechanics
Bepaalde items kunnen je helpen in andere omgvingen
Modes: chase, battle, time attack en boss missions
15 uur gameplay
cutscenes leggen de missies uit
Fart jokes
Op het einde van elke missie worden je goodies door het toilet gespoeld.
Er is multiplayer.
Locaties: de luchthaven, werkplekken, grafveld, museum, kantoor, vuilnisbelt, supermarkt (en misschien meer)
Geïnspireerd door: Mario Kart en Super Mario Galaxy
Motion-control wordt gebruikt om deuren te openen en andere vergelijkare verschijnselen.
Het heeft bijna een jaar geduurd om te beslissen welke richting ze wilden gaan met de game.




Schietpartij in centrum Rotterdam

Een overval op een juwelier in de Rotterdamse Eerste Middellandstraat ontaardde vanmiddag in een wildwest-tafereel.

Drie mannen overvielen juwelier Taj Mahal en gingen met een nog onbekende buit op de vlucht. De politie zette direct met een groot aantal wagens de achtervolging in, die over de Erasmusbrug naar Rotterdam-Zuid voerde. Bij die achtervolging schoten agenten en overvallers op elkaar.

De auto met de overvallers strandde vervolgens op de Persoonsdam waar de politie drie verdachten kon aanhouden. Ook een deel van de buit werd teruggevonden in de Eerste Middellandstraat. Of de mannen verder nog iets hebben meegenomen is vooralsnog onbekend.


Centrum Rotterdam verandert in schietbaan  (foto: DAG)

Cartoonist geschorst om prent aardbeving Italië

In Italië is een rel ontstaan om de grenzen van de vrijheid van meningsuiting na een aardbeving. De directeur-generaal van de publieke omroep RAI heeft de cartoonist Vauro Senesi geschorst.

Die had voor de satirische tv-uitzending Annozero enkele spotprenten gemaakt over de verwoestende aardbeving in de Abruzzen vorige week.

Op een van de cartoons is Silvio Berlusconi in de pose van de antieke keizer Nero te zien naast de ruïnes van L'Aquila. De premier droomt hardop van "de nieuwe stad". Nadat in het jaar 64 een groot deel van Rome door brand was verwoest, bouwde Nero voor zichzelf op het vrijgekomen terrein een prachtig paleis, het Gouden Huis. Berlusconi beloofde de aardbevingsslachtoffers een snelle wederopbouw van L'Aquila, maar die belofte is in Italië met scepsis ontvangen. Na eerdere aardbevingen moesten daklozen geregeld jaren in de noodopvang blijven.

Berlusconi is zich persoonlijk gaan bemoeien met de spotprenten van Senesi. Oppositieleider Dario Franceschini protesteerde tegen de 'censuur' van de publieke omroep, aldus Italiaanse media vandaag.

Cartoonist geschorst om prent aardbeving Italië  (foto: ANP)

Schalke en Rutten van elkaar verlost

De zaakwaarnemer van Fred Rutten, Kees Ploegsma, heeft met de clubleiding van Schalke 04 een akkoord bereikt over de financiële afhandeling van het contract van de Nederlandse coach dat tot medio 2010 doorliep.

Josef Schnusenberg, de voorzitter van de Duitse club, heeft vandaag gezegd dat er een oplossing is gevonden waarvan beide partijen profijt hebben. "Fred Rutten kan nu een nieuwe opdracht aannemen".

Vorige maand werd Rutten bij Schalke op non-actief gezet wegens de teleurstellende resultaten. Rutten is bij PSV een belangrijke kandidaat om volgend seizoen hoofdcoach te zijn.

Fries dorp zoekt poepzoekers

In deze barre tijden van recessie en hoge werkloosheid, heeft de gemeente Dantumadeel een leuk baantje voor je. De Friese gemeente met als hoofdplaats Damwoude is namelijk op zoek naar een hondenpoepcontroleur. De nieuwe ambtenaar zal zich alleen bezighouden met het zoeken naar wildpoepende honden en hun luie baasjes.

Hondenpoep is zo'n beetje ergernis nummer een in Damwoude. Met name 's weekends, laat op de avond of op de vroege ochtend zijn de hondenbezitters te beroerd om de uitwerpselen van hun viervoeter op te ruimen. De gemeente hoopt dat hun nieuwe medewerker hier een einde aan weet te maken.


Ook Koos Werkeloos moet hier verplicht op solliciteren

Winkeldief blijkt gewapend

Vandaag was het even hommeles in Alphen. Een 17-jarige jongeman uit Ter Aar poogde twee blikjes energy-drink te stelen. Helaas voor hem liep dit uit op een fiasco.

Een medewerker van de supermarkt zag dat de verdachte twee blikjes in zijn binnenzak stak en niet wilde betalen. Hij waarschuwde snel de bedrijfsleider die de jongen aanhield. Hierdoor ontstond een worsteling, maar gelukkig waren er een clubje brandweermannen en een agent in burger in de buurt, die snel te hulp schoten. Tijdens deze worsteling viel niet alleen het gestolen waar uit de zakken van die jongen, maar ook een pistool.

Een burger die zich met de knokpartij begon te bemoeien schopte soepeltjes het wapen aan de kant en de jongen werd overmeesterd. Ook de agent in burger kon niet zeggen of het vuurwapen echt was of niet, dus zijn collega’s namen het zekere voor het onzekere.

In kogelwerend vest gehuld namen de collega’s de winkeldief over en brachten hem naar het politiebureau. Het is nog onduidelijk of het vuurwapen echt is of niet. De medewerkers van de supermarkt zijn nog beduusd en willen niet over het voorval praten.

Update voor SingStar komt morgen

SingStar is één van de populairste franchises van dit moment. In deze game moet je zingen tot je erbij neer valt, een karaoke-game dus. Natuurlijk wil men bij Sony de gamers gelukkig houden en daarom brengen ze morgen update 3.01 uit. Deze gratis update zal Trophies en een nieuwe look voor My SingStar Online bevatten.

Er zullen meer dan 30 Trophies te verdienen zijn, waaronder Super Singer Gold, Keep it Cool en All Eyes On You.
Sony wil blijkbaar het maximale uit de microfoon persen en brengt ons SingStar Voice Control, hiermee kun je het liedje wat je wilt zingen vinden door de naam uit te spreken. SingStar Voice Control zal gratis te downloaden zijn vanaf 22 april. SingStar Pop Edition zal deze update echter later krijgen.
Als laatste meldt Sony dat je profielpagina, My SingStar, ook een complete make-over krijgt. My SingStar Online zal morgen acht uur offline zijn.

Een glossy voor Donald Duck

In juni is het zover, dan krijgt Donald Duck zijn eigen glossy, vanwege zijn 75 jaar durende carrière krijgt de eend eenmalig een speciaal 'personality-tijdschrift'. Het reclamevakblad Adformatie meldde dit gisteren op de website van de beroemde eend.

"Een blad voor volwassenen dat hen laat meekijken door de ogen van Donald Duck," aldus het blad zelf. In het blad zie je niet de getekende wereld, maar zie je de 'echte wereld' van Donald Duck. In het blad is er aandacht voor: vrouwen, sport, mode, auto's, voedsel, misdaad en kunst. Speciaal voor mannen onder elkaar dus. De beroemde eend wordt neergezet in een smoking. In juni zal het blad in de winkels liggen.

Aissati: "Ik heb alles aan PSV te danken"

Het bezoek aan PSV komende zondag wordt er voor Ajax-middenvelder Ismaïl Aissati één met een bijzondere lading. De speler maakte zijn profdebuut in dienst van de Eindhovenaren, maar vertrok afgelopen zomer naar Amsterdam.

PSV heeft echter nog altijd een speciale plek in het hart van Aissati. "Ik heb alles aan die club te danken en dat vergeet ik absoluut niet", zegt de kleine middenvelder tegenover PSV.tv .

Aissati moet in het interview bekennen dat hij teleurgesteld is over de periode bij PSV na het vertrek van Guus Hiddink. "Ik denk dat ik meer geduld had moeten hebben, maar dat is achteraf. We hadden een goede band in de spelersgroep. Het doet me ook wel wat dat het nu minder gaat. Ik ben er absoluut van overtuigd dat het volgend jaar weer beter met ze gaat."

El Makrini langer bij Den Bosch

FC Den Bosch en Mohamed El Makrini zijn vandaag overeengekomen dat de middenvelder ook de komende twee seizoenen aan de club verbonden blijft.

El Makrini speelde bij de amateurs van CDW en Elinkwijk, voordat hij in 2002 werd gescout door FC Den Bosch. In seizoen 2005-2006 maakte El Makrini zijn debuut in de Bossche hoofdmacht. Hij speelde tot dusverre 55 competitiewedstrijden, waarin hij achtmaal wist te scoren.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn is content dat de club en speler er alsnog zijn uitgekomen. "We hebben de afgelopen dagen goede gesprekken gevoerd met zowel Mo als zijn zaakwaarnemer en daaruit is deze tweejarige overeenkomst gekomen. Aan het einde van de contractduur zal Mo al elf jaar aan onze club verbonden zijn."

Kolder nieuwe schaatscoach Jong Oranje

Peter Kolder wordt de nieuwe coach van Jong Oranje. De afgelopen drie jaar was hij trainer van het OpleidingsTeam Langebaan. Tussen 2002 en 2006 was hij al trainer van Jong Oranje met destijds Sven Kramer, Ireen Wüst, Wouter Olde Heuvel en Annette Gerritsen.

Net als afgelopen seizoen is Jeroen van der Lee assistent-coach aan Jong Oranje. Daarnaast gaat Van der Lee zich weer richten op THOM, het talentherkenning en talentontwikkelingsprogramma van de KNSB.

De KNSB heeft voor de Jong Oranje-ploeg van Peter Kolder Roxanne van Hemert, Yvonne Nauta, Floor van den Brandt, Demian Roelofs (dit viertal zat ook afgelopen seizoen in Jong Oranje), Lotte van Beek, Janine Smit, Maurice Vriend en Lucas van Alphen geselecteerd.

Overigens zal de Nederlandse schaatsbond volgend seizoen niet verder gaan met het OpleidingsTeam Langebaan. Als vervanging komt er een faciliteitengroep, een aantal schaatsers die onder begeleiding van Jildou Gemser en Aart van der Wulp extra faciliteiten krijgt aangeboden. Jesper Hospes, Tom Schuit, Ingeborg Kroon, Lisette van der Geest en Ted-Jan Bloemen komen hiervoor in aanmerking.

Poging tot diefstal geldautomaat Nijnsel

Afgelopen nacht is er in het Brabantse Nijnsel gepoogd een geldautomaat te stelen. Dit werd echter belet door een oplettende buurtgenoot.

Een 40-jarige man werd wakker na een harde knal. Vanuit zijn raam was zichtbaar hoe meerdere mannen aan het proberen waren een geldautomaat in de Azaleastraat leeg te halen. De harde knal was een explosief dat de heren hadden geplaatst om de kluis te openen. De kluis raakte wel ontzet, maar kon niet worden geopend. Hierop schreeuwde de bewoner naar de boeven. Deze reageerden niet, waarop de buurman zijn luchtbuks pakte en zo zijn punt wilde maken.

Na een paar keer schieten maakte hij inderdaad zijn punt en vertrokken de snoodaarden. Helaas voor de man is hij nu zijn luchtbuks kwijt, de politie heeft hem in beslag genomen. Ook gaat Justitie bekijken of ze de buurtgenoot gaan vervolgen, aangezien hij in principe strafbaar is.

Meeneemtoilet voor onderweg op de markt

Een bedrijf in Oirschot verkoopt sinds kort de plaszak. Deze meeneemtoilet kan erg handig zijn tijdens de file, op duistere parkeerplaatsen of bij een lange autorit richting de zon. Het gaat om een nieuw product in twee varianten, namelijk de Roadbag (voor mannen) en de Ladybag (voor vrouwen).

Het geheim van de Ladybag en Roadbag is volgens Ton van de Ven van importeur Vedeve Oirschot de superabsorber. "De urine komt via een ronde opening in het noodtoiletje terecht. Daar komt het in aanraking met speciale, superabsorberende kunststofkorrels. Zo ontstaat er een vaste gel, waardoor er geen druppels en onaangename geuren meer kunnen vrijkomen."

Door het speciale ontwerp van de bags zal er verder geen huidcontact zijn tussen de huid en urine, waardoor het hygiënisch en geurloos is. De gemiddelde hoeveelheid urine van een plasbeurt is 300 tot 500 milliliter, maar elk minitoiletje kan wel 700 milliliter aan, ruim voldoende voor de gemiddelde Nederlander.

Van de Ven: "De Roadbag is eenvoudig af te sluiten met een kleefbandje en kan daarna in de afvalbak worden gedeponeerd. Voor optimale hygiëne wordt bij elke Roadbag een schoonmaakdoekje bijgeleverd."

Ook Posthuma en Clement naar AGR

Stef Clement en Joost Posthuma nemen aanstaande zondag deel aan de Amstel Gold Race. De ploegleiding van Rabobank besloot het duo op te nemen in de selectie voor de Nederlandse klassieker.

Zondag werd ook al naar buiten gebracht dat Oscar Freire tijdens de Amstel Gold Race in actie zal komen. Robert Gesink fungeert in elk geval als kopman van de Rabobank-wielerploeg en krijgt ondersteuning van onder meer Bram Tankink, Pieter Weening, de Duitser Paul Martens en de Belg Nick Nuyens.

Nijhuis leidt AZ, Wegereef naar Eindhoven

Bas Nijhuis is door de Nederlandse voetbalbond (KNVB) aangewezen als scheidsrechter voor de kampioenswedstrijd van AZ, dat tegen Vitesse speelt. Jan Wegereef kreeg te horen dat hij het treffen tussen PSV en Ajax voor zijn rekening mag nemen.

Mocht AZ het duel tegen Vitesse verliezen, dan is het nog afhankelijk van de uitslag bij de wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord. De club uit Enschede heeft momenteel elf punten achterstand op de koploper en is de enige ploeg die een kampioensfeest in Alkmaar nog kan tegenhouden. Dan moet het echter wel winnen en mag AZ geen punten pakken.

Ook bij het duel tussen PSV en Ajax staan er belangen op het spel. De Eindhovense formatie zal er alles aan willen doen om te winnen. Op die manier blijft het zicht houden op directe plaatsing voor Europees voetbal. De Amsterdammers kunnen zich zelfs nog voor de Champions League plaatsen, maar moet de drie punten dan wel mee naar huis nemen.

Verkeershufters raken rijbewijs kwijt in Gemert-Bakel

In de gemeente Gemert-Bakel hebben 25 jongeren vorig jaar opnieuw examen moeten doen omdat zij asociaal verkeersgedrag vertoonden. Van de kandidaten zijn er zes gezakt en die zijn nu dan ook hun rijbewijs kwijt.

Als het gaat om asociaal verkeersgedrag hanteert de gemeente Gemert-Bakel een harde aanpak. Na een tip worden deze verkeershufters extra in de gaten gehouden. Bij het constateren van veelvuldig asociaal verkeersgedrag moet deze jongere een rijgeschiktheidstest afleggen. Hiervoor slaagt dus niet iedereen.

Petacchi wint Scheldeprijs

De 97e editie van de Scheldeprijs is gewonnen door de Italiaan Alessandro Petacchi. In Schoten bleef Petacchi de Nederlander Kenny van Hummel voor in de massasprint.

Matthé Pronk, Lorenzo Bernucci, Pavel Broett en Jeff Louder waren verantwoordelijk voor de vlucht van de dag. Ze bleven 145 kilometer vooruit en hadden een maximale voorsprong van ruim vier minuten op het peloton. Vier kilometer voor de meet werden ze echter teruggepakt.

Overigens werd de massasprint ontsierd door een zware val waarbij onder meer Tom Boonen en Robbie McEwen tegen het asfalt smakten. De winnaar van de afgelopen twee jaar, Mark Cavendish, ontbrak omdat hij een rustperiode heeft ingelast.

[update] Wario Ware Myself brengt veel media

Update:
Ondertussen zijn er een boel screenshots uitgegeven van de DSi- en Wii-versie. Ook is bekend gemaakt dat het spel een release zal zien op 29 april in Japan.





WarioWare is een spel waarin de speler verschillende soorten minigames moet spelen binnen de tijd. Natuurlijk weet Nintendo dat we dit concept erg tof vinden, zo tof dat we een game krijgen waar we onze eigen minigames kunnen maken. Zo ben jij verantwoordelijk voor de sprites, muziek, geluiden en regels van jouw eigen minigames.
Naast eigen minigames kun je ook voorgeprogrammeerde minigames spelen in speciale stages van onder andere Ashley en Mona. Deze minigames zijn vaak gefocust op één mechaniek, zoals blazen in de microfoon of schuiven met de stylus van je DSi. Wario Ware staat ook bekend om extra toevoegingen en Nintendo brengt ons die ook, want je kunt je eigen liedjes en stripverhalen maken via speciale tools.
De minigames, muziek en stripverhalen die jij hebt gemaakt kun je naar Nintendo sturen om mee te doen in competities. De user created content zal waarschijnlijk ook te downloaden zijn.
De game komt uit op de DSi, via DSiWare, en de Wii, via WiiWare. Hoewel we nog niet veel weten over de games is wel bekend dat je minigames vanaf de DSi naar de Wii kunt sturen. De Wii-versie zal echter geen tools hebben om je eigen games mee te maken, een soort minigame-player voor 800 Nintendo Points dus.








Lees dit bericht

Nederlandse drugssmokkelaar opgepakt in Brazilië

Een 36-jarige Nederlandse man is in Brazilië opgepakt voor drugssmokkel. De man wilde het vliegtuig richting Lissabon pakken op de internationale luchthaven van Salvador in de deelstaat Bahia, maar de twee kilo cocaïne die hij in zijn bagage had bleef niet onopgemerkt. Hij had de verdovende middelen in een dubbele bodem in zijn koffer gestopt, in de hoop dat het niet gevonden werd tot hij op zijn eindbestemming, Brussel, zou arriveren. De federale politie van Brazilië heeft de naam van de Nederlander niet vrijgegeven.

Naast de Nederlander zijn er ook nog een Spanjaard met 3,5 kilo cocaïne opgepakt en een Afrikaan die 45 bolletjes achter de kiezen had. De straffen voor drugssmokkel zijn niet mis in Brazilië. Alle drie de arrestanten kunnen celstraffen tussen de vijf en vijftien jaar tegen zich horen.

Animal Crossing briefpapier wordt echt

Animal Crossing is één van de populairste spellen op de DS en Wii. In het spel moet je een eigen leventje beginnen en verschillende taken verrichten in je dorp. Zo moet je de ene keer plantjes planten en de andere keer brieven versturen naar vrienden buiten of binnen je dorp. Het laatste lijkt wel erg populair te zijn, want Nintendo zal het briefpapier uit Animal Crossing ook daadwerkelijk laten uitbrengen. Het briefpapier is helaas alleen verkrijgbaar in Japan via de Japanse Club Nintendo.





Mallya vindt Force India goed presteren

Force India-teambaas Vijay Mallya is onder de indruk van de prestaties van de nieuwe VJM02. De Indiër liet weten blij te zijn dat het team overgestapt is naar Mercedes als motorleverancier.

"Voor de start van dit seizoen hadden we gezegd dat de eerste vier races een soort uitgebreide testsessie voor ons zouden worden, omdat we gedurende de winter erg weinig kilometers hebben gemaakt. In Australië wisten Adrian en Giancarlo erg dicht op de rest van het veld te zitten en bijna in de punten te eindigen. We hebben onze verwachtingen dan ook bij moeten stellen. We hebben nog wel wat werk te doen, maar de snelheid, betrouwbaarheid en prestaties van het team waren zeker bemoedigend," aldus Mallya die Sutil negende zag worden in Australië.

"Ik ben blij dat de aandrijflijn van McLaren-Mercedes erg betrouwbaar is gebleken. Volgens de rijders is de mechanische balans en grip ook erg goed. Niemand had verwacht dat wij in staat zouden zijn om te strijden om de punten. Het was dus een goede beslissing om met Mercedes in zee te gaan."

'Metselmoordenzaak': Levenslang wordt 18 jaar

Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag in de zogenoemde metselmoordenzaak een celstraf van achttien jaar opgelegd aan Soenil D. De 40-jarige Soenil is daarmee verlost van de levenslange gevangenisstraf die de rechtbank in Den Haag hem eerder oplegde. Zijn broer Aniel en hun 62-jarige vader werden vrijgesproken.

De zaak draait om de moord in 2004 op twee mannen uit de Zaanstreek, van wie de lichamen werden ingemetseld in een muur van een Haagse woning. Soenil bekende dat hij Rob Mahabier (25) en Jeroen Dekkers (24) in augustus 2004 had neergestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) geloofde echter dat de drie mannen het duo samen hadden vermoord.

De politie vond de lijken in september 2004, ingemetseld in een pand aan de Wolmaranstraat. Ze waren een eind verderop omgebracht, in een woning aan de Cartesiusstraat. Broer Aniel werd in eerste instantie ook al vrijgesproken, vader D. moest twintig jaar de cel in. Het OM eiste tegen Soenil ook twintig jaar cel, maar de rechtbank besloot hem in 2007 levenslang op te leggen.

Schade aardbeving L'Aquila 12 miljard

Het herstel van de schade die de aardbeving vorige week in de regio Abruzzen aanrichtte, kost 12 miljard euro. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Roberto Maroni, vandaag gezegd. "12 miljard is het bedrag dat we bij elkaar moeten zien te krijgen", zei Maroni. Dat is aanzienlijk hoger dan de 2 tot 3 miljard die aanvankelijk was geraamd.

De regering komt 23 en 24 april bijeen in de Middeleeuwse stad L’Aquila, het episch centrum van de beving, om te vergaderen en de bevolking te helpen bij de financiering van de heropbouw van de stad.

De Italiaanse autoriteiten doen er alles aan om historische monumenten weer in goede staat te brengen en degenen die hun huis verloren zijn, voor het begin van de winter een nieuw onderdak te verschaffen. Door de aardbeving kwamen bijna driehonderd mensen om het leven. Tienduizenden verloren hun huis. Tevens was er veel schade aan historische gebouwen.

Russinnen domineren in Charleston

Jelena Dementieva, Vera Zvonareva en Nadia Petrova hebben de kwartfinale in WTA-toernooi in Charleston bereikt. Van de drie Russinnen had alleen Petrova het lastig. Zij had drie sets nodig om de volgende ronde te bereiken.

Petrova won met 6-1, 2-6 en 6-2 van de Oostenrijkse Patricia Mayr. Zvonareva leverde tegen de Paraguayaanse Rosanna de los Rios viermaal haar opslag in, maar won desondanks met 6-3 en 6-2. Dementieva had aanzienlijk minder moeite met Julie Ditty uit de Verenigde Staten. Ze won met 6-0 en 6-2.

FOK!kers vinden locatie The Bunker

Hoewel The Bunker Online, de online reallifeshow die teruggaat naar het gevoel van Big Brother 1, nog niet is gestart zoeken FOK!kers naarstig naar de locatie. Vanmorgen om zes uur heeft FOK!-user hollowman een bunker bezocht in Spaarnwoude aan de A9.

In de FOK!tv-teaser zijn een paar fragmenten te zien van The Bunker. Hollowman maakte met zijn mobiele telefoon enkele foto's. Hij belooft vanmiddag betere te maken. Ook FOK! zelf kent de locatie niet en is benieuwd of het goed speurwerk is. Het FOK!tv-team werd gedurende vijftig minuten geblinddoekt naar de locatie gereden en is alleen binnen geweest. De buitenopnames maakte EnjoyMedia met de FOK!tv-camera. Op 24 april zal er waarschijnlijk meer duidelijk worden als de kickoff start.

Speur ook mee!



Vergelijk de foto's met de teaser.

Racing Genk moet 16-jarige doelman opstellen

Het keepersgilde heeft de gemoederen bij Racing Genk dit seizoen al flink beziggehouden. De Limburgers verkochten in de winterstop zowel eerste keus Logan Bailly als reservedoelman Sinan Bolat, waarna Davino Verhulst onder de lat kwam te staan.

Verhulst zal de komende speelronde tegen AA Gent echter ontbreken vanwege een schorsing. Bovendien heeft het pechduiveltje toegeslagen in Limburg, want de huidige tweede doelman Sem Franssen heeft gescheurde enkelbanden en ook derde man Koen Casteels is geblesseerd.

Hierdoor zal de pas 16-jarige Thibaut Courtois tegen Gent voor de leeuwen moeten worden geworpen. Bij Genk heeft men alle vertrouwen in de jongeling. "Courtois beschikt over geweldige reflexen", laat keepertrainer Guy Martens weten.

WoW-patch Secrets of Ulduar vandaag gelanceerd

Blizzard heeft vandaag de uitgebreide 3.1 patch van World of Warcraft gelanceerd. Deze brengt een flinke voorraad verbeteringen en vernieuwingen met zich mee waar spelers zich mee mogen vermaken. Zo is er eindelijk het langverwachte dual-specsysteem. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan één verdeling van je "Talents" maar kun je switchen wanneer je wilt. Daarnaast heeft de interface een upgrade gehad, die alles wat makkelijker moet maken. Verder is er een Argent Tournament toegevoegd waarin je je kunt vermaken met zaken als jousten. Ook kun je voortaan alle maps bekijken van instances in Wrath of the Lich King waar je komt.

Voor een volledig overzicht van alle veranderingen kun je hier een kijkje nemen.

Maaskant en NAC gooien alles op de beker

NAC Breda en trainer Robert Maaskant zullen er alles aan doen om dit seizoen de KNVB-beker te winnen. Alles zal dan ook vanaf nu in het teken hiervan staan in West-Brabant.

"De spelers beseffen dat ze na 17 mei voor eeuwig in het clubmuseum kunnen hangen", zegt Maaskant over een mogelijke bekerwinst in BN/De Stem. "Het willen bereiken van de finale is écht een vuur dat bij ons brandt. Als trainer probeer je de juiste stemming te creëren. Wij geloven in die finale. En daar willen we alles voor doen."

De halve finale tegen FC Twente staat voor volgende week op het programma, maar eerst moet er vrijdag worden aangetreden tegen Heracles Almelo. Maaskant wil ook in Almelo gewoon winnen. "We hebben niet alleen de punten nodig voor de play-offs, maar willen bovenal met een goed gevoel naar Enschede gaan."

Een herhaling van de 4-1 zeperd in de competitie willen Maaskant en de zijnen niet nog een keer beleven. Uit bijgeloof zal er zelfs in een ander hotel geslapen worden dan tijdens de vorige ontmoeting in Enschede. Maaskant: "Ik zie de terugreis uit Rotterdam al voor me. Op alle bruggen en viaducten uitgelaten NAC-supporters. De overtuiging dat het mogelijk is, moet over een week nóg groter zijn dan nu. En daar zijn we hard mee bezig."

PPSC-spits in belangstelling profclubs

Kevin Liefhebber, de spits van de Schiedamse zaterdagderdeklasser PPSC, wordt gevolgd door een drietal profclubs. RKC Waalwijk, Sparta en SC Heerenveen hebben hem inmiddels met grote interesse bekeken.

De 24-jarige Liefhebber speelde altijd voor bescheiden clubs. Hij debuteerde op jonge leeftijd bij Zwaluwen, probeerde het zonder veel succes bij hoofdklasser Excelsior Maassluis en RKWIK en kwam via opnieuw Zwaluwen bij zijn huidige club PPSC terecht. Daar doet Liefhebber het dit seizoen prima. Hij maakte al 29 doelpunten.

XerxesDZB, uitkomend in de eerste klasse van de zaterdagamateurs, had dit al eerder in de gaten en strikte Liefhebber voor komend seizoen. Mocht de interesse van RKC, Sparta of SC Heerenveen concreet worden, dan vervallen de afspraken tussen de spits en XerxesDZB.

Webcamgirls gezocht door belastingdienst Zweden

De Zweedse belastingdienst is op zoek naar de naakte waarheid over het inkomen van webcamstrippers. De dienst vermoedt dat honderden Zweedse vrouwen in deze branche de belasting ontduiken.

Om inkomstenbelasting van de strippers te innen gaan belastinginspecteurs op het internet zoeken naar Zweedse webcamgirls. Ze gaan proberen de gevonden dames te identificeren, waarna de verschuldigde inkomstenbelasting geïnd kan worden. Het project is onderdeel van een groter onderzoek, waarbij ook online pokeraars en handelaren gezocht worden.

De belastingdienst denkt dat ze jaarlijks ongeveer 3,7 miljoen euro misloopt. Volgens projectleider Dag Hardyson zijn inmiddels tweehonderd vrouwen gevonden. Hij verwacht op een totaal van vijfhonderd uit te komen. "Het zijn jonge meisjes, dat zien we op de foto's. We denken dat ze onvoldoende geïnformeerd zijn over de regelgeving," zegt Hardyson. 

Volgens Hardyson kunnen de belastingaanslagen oplopen tot ongeveer de helft van het inkomen van de strippers. In tegenstelling tot prostitutie is het strippen voor de webcam in Zweden wel legaal. De projectleider meent dat veel strippers ook een reguliere baan hebben. Ze moeten ook hun striptease-inkomsten opgeven aan de belasting, ook al zien ze het als hobby.

Het opsporen van de strippers is volgens Hardyson niet echt een probleem. De belastingdienst bezoekt de bedrijven achter de websites om de benodigde gegevens te krijgen. Ook hebben ze tips gekregen van de Nederlandse autoriteiten, die ook een dergelijk onderzoek uitvoeren. Volgens Hardyson is handmatig zoeken de beste methode, omdat zoekprogramma's eerder al gefaald hebben Zweedse strippers te vinden.

Met dank aan DiRadical voor de submit.

Buffon: "Ik ben niet meer de beste doelman"

Meerdere keren werd hij uitgeroepen tot 's werelds beste doelman, maar die status verdient Gianluigi Buffon naar eigen zeggen niet meer. De keeper van Juventus en het nationale elftal van Italië is van mening dat er tegenwoordig een betere doelman op deze aarde rondloopt.

"Julio Cesar (Inter) is nu beter dan ik", gaf Buffon toe op de Italiaanse televisie. Met de Braziliaan op doel is Inter hard op weg om wederom de scudetto te winnen. Met nog zeven duels te gaan hebben de nerazzurri een voorsprong van tien punten op het Juventus van Buffon.

In zijn laatste twee wedstrijden moest Buffon maar liefst zes keer de trieste gang naar het net maken, te weten drie keer tegen zowel Chievo Verona als Genoa. "Wanneer je altijd op het hoogste niveau moet acteren, dan kan dat wel eens gebeuren", zegt de goalie hierover.

Hoewel hij dus in een mindere periode verkeert, wordt Buffon nog altijd in verband gebracht met miljoenentransfers. "Hoe meer goals ik te slikken krijg, hoe hoger ze op mij beginnen te bieden", aldus de Juve-goalie. "Toen ik 23 was hadden ze 50 miljoen euro voor mij over en nu op mijn 31ste ben ik tussen de 50 en 60 miljoen waard, wat meer is dan veel spelers tezamen. Ik sluit niet uit dat ik op zo'n hoog bod zal ingaan, ook al is mijn liefde voor Juventus groot."

Ferrari teleurgesteld na afwijzing beroep

Ferrari is niet blij met de uitspraak van het Court of Appeal van de FIA dat de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams legaal verklaard heeft. Het Italiaanse team zegt nu veel tijd en geld kwijt te zijn om een competitieve auto neer te kunnen gaan zetten.

Ferrari maakt niet gebruik van de dubbele diffuser die tot een halve seconde per ronde sneller is. Het ontwerp van de huidige auto zorgt er voor dat een nieuwe diffuser niet snel in te passen is. Daarom moet het team terug naar de tekentafel om de achterzijde van de auto geheel opnieuw te gaan ontwerpen.

"Helaas betekent deze beslissing dat we enkele fundamentele delen van de auto moeten aanpassen om op gelijke voet de strijd aan te gaan met sommige andere teams. Dit zal natuurlijk tijd en geld kosten. We zullen dan ook onze krachten dubbelen om het team weer op het hoogste niveau van competitiviteit terug te krijgen," aldus teambaas Stefano Domenicali.

De Italiaan meldde ook nog dat hij niet wist waarom het beroep dat zijn team samen met Red Bull Racing en Renault had ingediend, afgewezen was. "We wachten nog op de redenen waarom het Internationale Hof van Beroep ons protest heeft afgewezen."

Kapster maakt van overvaller seksslaaf

Een Russische kapster heeft wat uit te leggen voor de rechter. De kapster was aan het werk samen met een collega in de plaatselijke kapperszaak van Kaluga toen er plotseling een overvaller binnen kwam.

Omstreeks 17:00 uur kwam de overvaller binnen, gewapend met een shotgun, en eiste het geld uit de kassa. Één van de kapsters, die toevallig geoefend was in judo en taekwondo, overmeesterde de gemenerik in een handomdraai, waarna ze hem rustig naar de kelder kon dragen en hem vast bond met het snoer van een föhn. Hierna kwam ze terug naar boven en zei tegen haar geshockeerde collega en klant dat ze wel even de politie zou bellen. Dat deed ze niet.

Na werktijd ging de stoeipoes terug naar beneden, voerde de overvaller een aantal viagra pillen, klikte hem vast aan een paar funky roze pluizige handboeien en gebruikte hem gedurende drie dagen als seksslaaf.

Na zijn vrijlating ging de overvaller direct naar de politie en heeft aangifte tegen haar gedaan. Het voorhuidsbandje van zijn penis was gescheurd door de verkrachtingen.

De vrouw reageert geschokt na de aanklacht: “Dit is belachelijk. We hebben een paar keer seks gehad. Ik heb hem zelfs een nieuwe broek gegeven. Ik gaf hem iedere dag eten en voordat ik hem vrij liet gaf ik hem nog 1000 roebels (22,76 euro)”. De overvaller gaf toe dat hij ruim genoeg te eten kreeg. Omdat de kapster zo verontwaardigd is met de aanklacht heeft ze zelf ook aangifte tegen de overvaller gedaan.

De politie weet nog niet zo goed wat er met beide personen gaat gebeuren. “Het is jammer dat ze niet bij elkaar in de cel zitten, het zou een heel leuk stel zijn” aldus een politieagent.

Met dank aan SimonBalk voor de submit

'Van Nieuwenhuyzen wil weg bij Heracles'

Jörg van Nieuwenhuyzen stuurt aan op een vertrek bij Heracles Almelo. In TC/Tubantia geeft de doelman aan na dit seizoen weg te willen bij de Heraclieden

Van Nieuwenhuyzen kwam afgelopen zomer over van Excelsior en had erop gerekend dat hij komend seizoen eerste doelman zou worden bij Heracles. Nu de Duitser Martin Pieckenhagen echter blijft, heeft Van Nieuwenhuyzen zijn conclusies getrokken.

Van Nieuwenhuyzen maakte afgelopen zondag zijn debuut voor Heracles. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord maakte de doelman echter geen al te beste indruk.

Radomski: "Ik wil NEC helpen"

NEC-middenvelder Arek Radomski zegt geschrokken te zijn van de ophef in de media door enkele uitspraken van hem. De Pool zou zich hardop hebben afgevraagd wat hij nog te zoeken heeft bij de Nijmeegse club, maar volgens Radomski zijn z'n woorden uit z'n verband gerukt.

"Wat ik hier doe is helemaal duidelijk. Ik wil de groep helpen om de play-offs te halen. Dat willen we allemaal en ik dus ook", zegt Radomski in een verklaring op de website van NEC. "Die ene zin was in dat gesprek met de journalist absoluut niet de kern van het verhaal. De kern was juist dat ik onderdeel ben van NEC en dat ik op een positieve manier mijn bijdrage wil leveren, zowel op de trainingen als in wedstrijden."

Trainer Mario Been ligt al een tijdje overhoop met Radomski en reageerde onlangs dan ook gepikeerd op de woorden van de middenvelder. "Hij roept in de krant dat hij niet meer weet wat hij nog bij NEC te zoeken heeft. Nou, dan lever je toch lekker je contract in", tekende de Gelderlander op uit de mond van Been.

Toyota blij met beslissing Court of Appeal

Het Formule 1-team van Toyota is blij dat de FIA het protest van Ferrari, Red Bull Racing en Renault tegen de vermeende illegale diffusers heeft afgewezen. Het Court of Appeal oordeelde eerder vandaag dat de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams legaal zijn.

In een persverklaring stelde het Japans/Duitse team dat het de reglementen voor 2009 goed bestudeerd had en gebruik gemaakt had van de mogelijkheid om bij de FIA te controleren of de interpretatie van de regels juist was. Daarom had het team vertrouwen in de beslissingen ven de stewards in Australië, Maleisië en het Court of Appeal.

Teambaas Tadashi Yamashina had alle vertrouwen in een goede uitkomst voor zijn team. "Ik was er zeker van dat het Court of Appeal tot deze uitspraak zou komen en ik ben er erg blij mee. We hebben de reglementen in detail bestudeerd en de FIA bij het proces betrokken. We hebben er niet aan getwijfeld dat onze auto niet in overeenstemming met de reglementen zou zijn. Dit was een uitdagende periode in de Formule 1 en ik ben blij dat dat dit issue nu voorbij is. We kunnen ons nu de rest van het seizoen richten op de dingen die op de baan gebeuren."

Nederland 2e exporteur van EU

Nederland heeft Frankrijk ingehaald als tweede exporteur van de Europese Unie (EU), zo melden het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en Eurostat. De Duitsers staan nog altijd eerste als het gaat om de totale exportwaarde. Afgelopen jaar exporteerde Nederland 7 procent meer in vergelijking met 2007, maar het laatste kwartaal daalde de export wel met 5 procent.

In 2008 voerde Nederland bijna evenveel uit als de twaalf nieuwste EU-lidstaten samen. In totaal voerde ons land voor ongeveer 430 miljard euro aan goederen, zoals computers, medicijnen en aardgas, uit. Duitsland had met 994 miljard euro verreweg de hoogste uitvoer van de EU.

Ook qua handelsoverschot (het meer exporteren dan importeren) staat Nederland op de tweede plaats na Duitsland. In 2008 bedroeg het handelsoverschot van ons land bijna 41 miljard euro. Alleen Duitsland had een hoger handelsoverschot, namelijk 175 miljard euro.

De meeste EU-landen voeren meer in dan dat ze uitvoeren, en hebben dus een tekort op de handelsbalans. Vooral het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn grote klanten van Leen van Frisia, met tekorten van 90 tot 120 miljard euro in 2008.


Federer door in Monaco

Roger Federer is doorgedrongen tot de achtste finales van het Master Series toernooi in Monte Carlo. De Zwitser rekende in twee sets af met de Italiaan Andreas Seppi. De setstanden waren 6-4 en 6-4.

Federer begon moeizaam aan de partij, maar nadat hij op de stad van 1-2 voor Seppi drie breekkansen had weggewerkt, wist de Zwitser de eerste set eenvoudig binnen te halen. In de tweede set verspeelde Seppi meteen zijn opslag, waarna Federer het karwei eenvoudig kon klaren.

Ruud de Wild laat laatste interview Fortuyn weer horen

Radiopresentator Ruud de Wild laat vrijdagmorgen voor radio Q-music fragmenten horen van het laatste interview dat hij had met Pim Fortuyn voordat die op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum werd doodgeschoten. Dat heeft de producer van Ruud de Wild woensdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst sinds de moord dat het interview wordt uitgezonden.

De Wild was de laatste die Fortuyn aan de tand voelde. Vlak na dit gesprek werd de politicus voor de ogen van Ruud de Wild neergeschoten door Volkert van der G. De presentator ontsnapte op het nippertje aan de kogelregen.

Een dag na de moord ging hij weer gewoon aan het werk. Het was toen nog niet tot hem doorgedrongen aan welk gevaar hij was ontsnapt. Enkele maanden later stortte hij in en besloot hij er een tijd tussen uit te gaan. Na vijf maanden rust keerde De Wild weer terug als presentator.


Ruud de Wild laat laatste interview Fortuyn weer horen  (foto: DAG)

'Ex Jade Goody is potentiële moordenaar'

Jack Tweed mag voor het oog van de camera's dan graag de zielige, rouwende weduwnaar van de vorige maand overleden Britse realityster Jade Goody spelen, in werkelijkheid is het een arrogante schoft en een gevaarlijke gek. Dat stelt althans Stephen Wilkens, een taxichauffeur die vorig jaar mei door een dronken Tweed werd aangevallen. Tweed zit nu een gevangenisstraf van twaalf weken uit voor dat vergrijp, maar volgens Wilkens had hij minstens twee jaar moeten krijgen.

'Hij is er genadig van afgekomen, alleen maar omdat hij bekend is', aldus de chauffeur in de Daily Mail. Volgens hem werd Tweed agressief toen hij te horen kreeg dat hij de taxikosten vooraf moest betalen. 'Hij greep me van achter bij de keel en schreeuwde dat hij me zou neersteken. Daarna trok hij aan de handrem, waardoor mijn wagen slippend tot stilstand kwam. Hij gedroeg zich echt als een beest. Er hadden wel doden kunnen vallen!'

Het incident vond plaats terwijl Tweed nog in zijn proeftijd zat voor een ander vergrijp: het met een golfclub molesteren van een 16-jarige jongen. Aanvankelijk werd hij voor de aanval op de taxichauffeur tot 18 maanden cel veroordeeld , maar de rechtbak oordeelde dinsdag dat hij ten goede is veranderd door de tragische dood van zijn echtgenote. Eerder had Tweed al toestemming gekregen om de gevangenis tijdelijk te verlaten, zodat hij met de doodzieke Goody kon trouwen.

De twee zoontjes van wijlen Goody (4 en 5 jaar) weten overigens niets van de gevangenissstraf van hun stiefvader. Volgens een vriend van de familie is hun verteld dat Tweed de komende tijd in Madagascar zit om voor dieren te zorgen.


'Ex Jade Goody is potentiële moordenaar'  (foto: DAG)

Granaten gevonden in Biltse tuin

Gisteren omstreeks 17:45 uur kreeg de politie wel een heel vreemde melding. Een bewoner aan de Blauwkapelse weg in de Bilt meldde dat hij granaten in zijn tuin had gevonden.

 

De bewoner was bezig met graafwerkzaamheden in zijn tuin en trof een granaat aan. Toen hij verder begon te graven vond hij nog meer granaten. Het Explosieven Opruimingscommando werd gebeld om in totaal 30 granaten, twintig slagpijpjes en een grote hoeveelheid munitie te bergen. Het zou gaan om materiaal uit de Tweede Wereldoorlog.

Ruim 170.000 onverzekerd tegen ziektekosten

Twee van de drie Nederlandse personen die zonder ziektekostenverzekering rondlopen zijn allochtoon. Tot deze conclusie kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat hierbij dan voornamelijk over mensen die afkomstig zijn uit de Nederlandse Antillen en Aruba, Suriname, Turkije, Marokko en China.

Ruim één procent van de bevolking was 1 mei 2008 onverzekerd. Het percentage onverzekerden onder uitkeringsgerechtigden lag een stuk lager met 0,4 procent. Ruim de helft van de onverzekerden zijn tussen de twintig en veertig jaar oud. Het CBS spreekt over een opvallend groot aantal onverzekerden uit Bulgarije, Polen en Roemenië en uit de Verenigde Staten. In de VS en een aantal andere westerse landen zijn personen op een andere manier verzekerd, Dat neemt niet weg dat ze niet voldoen aan de Nederlandse verzekeringsplicht.

Het CBS neemt ook een verschil waar tussen het aantal onverzekerden bij eerste en tweede generatie allochtonen. Zo is van de tweede generatie één procent onverzekerd en bij de eerste is dat zes procent. Goed nieuws is dat het aantal onverzekerden een stuk lager uitvalt dan in 2006 en 2007. Toen ging het om ongeveer 240.000 en 230.000 personen, nu zijn dat er 171.000.

Uitlevering oorlogsmisdadiger afgeblazen

John Demjanjuk (89), de man die in Duitsland schuldig wordt beschouwd van oorlogsmisdaden, mag niet worden uitgezonden. Dit werd op het allerlaatste moment besloten. Demjanjuk was al uit zijn huis gehaald door politieagenten om hem naar het vliegveld te vervoeren.

Het Hoger Gerechtshof in Amerika heeft besloten Demjanjuk niet aan Duitsland te mogen uitleveren. Zijn familie en zijn advocaat beweren dat hij te zwak zou zijn om een proces in Duitsland aan te gaan en dat het hem zelfs fataal kan worden. Het Hof steunde die beredenering en heeft de man terug laten brengen naar zijn huis in Cleveland, Ohio.

Duitsland wil Demjanjuk voorgeleiden om dat hij schuldig zou zijn bevonden aan medeplichtigheid aan de moord van ongeveer 29.000 joden in 1943 in concentratiekamp Sobibor. Zelf zegt Demjanjuk onschuldig te zijn. Hij geeft aan dat hij als krijgsgevangene werkte in de Duitse gevangenissen.

In 1952 emigreerde Demjanjuk naar de Verenigde Staten. In 1988 werd hij in Israel ter dood veroordeeld, maar in hoger beroep weer vrijgesproken. Hierop keerde hij terug naar de VS waar in 2002 zijn Amerikaanse identiteit werd afgenomen. In 2005 werd een uitwijzingsprocedure tegen hem bevolen.

Deflatie in de VS een feit

Uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Amerikaanse overheid blijkt dat de Amerikaanse consumentenprijzen in maart ten opzichte van een jaar eerder met 0,4 procent is gezakt. Hiermee is, althans volgens officiële cijfers, deflatie in de VS een feit.

Vergeleken met februari daalde de inflatie in maart met 0,1 procent. Met name energie- en voedselprijzen waren de oorzaak van de daling. Het is voor het eerst sinds augustus 1955 dat het cijfer op jaarbasis negatief is, zodat de gebruikelijke inflatie nu is omgeslagen in deflatie.

Toch zetten vele marktkenners vraagtekens bij de inflatiecijfers die gepubliceerd worden door de Amerikaanse overheid. Volgens hen is het 'inflatiemandje' dat de geldontwaarding meet, sinds begin jaren 80 zo gemanipuleerd dat inflatie, ondanks de hevige recessie, nog steeds hoogtij viert in de VS.

Inflatie VS 1980-2009 oude versus nieuwe meetmethode

Bavaria City Racing drie jaar langer door

Bavaria en Rotterdam Racing hebben vandaag tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat Bavaria City Racing nog zeker drie jaar doorgaat. Het evenement trekt meer dan 500.000 bezoekers en een even groot aantal volgt de show op televisie.

Bavaria vindt het belangrijk dat de fans gratis kunnen genieten van de Formule 1. "Bavaria wil graag dat iedereen in Nederland kan genieten van Formule 1. Normaal betalen mensen honderden euro’s voor een kaartje, bij ons is het gratis. Bavaria wil dit geweldige dagje uit graag mogelijk blijven maken, juist in deze tijd," aldus Peer Swinkels, directielid Bavaria NV.

Ook directeur van Rotterdam Racing Herman Vaanholt is opgetogen. "Dit jaar vieren we een jubileum, het evenement bestaat 5 jaar. De Formule 1 fans kunnen zich voorbereiden op een mooie dag die ze van dichtbij kunnen beleven."

Het evenement zal dit jaar op 16 augustus plaatsvinden in Rotterdam. De eerste deelnemer is inmiddels binnengehaald: het ING Renault F1-team.


Herman Vaanholt en Peer Swinkels poseren samen met enkele modellen voor een Renault F1-bolide

Vrijspraak voor gerontofiel

Een 36-jarige man uit Vught is vandaag door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken voor ontucht met bejaarden. De rechtbank vond het bewijs tegen hem niet overtuigend genoeg.

Justitie had vijf jaar cel geëist tegen de man, die vorig jaar een bejaardenwoning in het Gelderse Bennekom zou zijn binnengedrongen. Aldaar zou hij naast het bed zijn gaan liggen en de vrouw in haar kruis hebben gegrepen.

De man, die eerder veroordeeld is voor verkrachting van een bejaarde dame, zou ook bij verschillende bejaardenwoningen naar binnen hebben gegluurd.

Verdubbeling aantal faillissementen

Het aantal faillissementen in Nederland is over de maand februari uitgekomen op 540. Dat betekent een verdubbeling vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder en een toename van zeventig faillissementen ten opzichte van de voorgaande maand.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Eenmansbedrijven zijn in dit cijfer niet meegenomen..

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren, aldus het CBS.


Zweedse spelers in trek bij Heerenveen

Het is ondertussen duidelijk dat de scouts van SC Heerenveen zich vaak in de Scandinavische landen bevinden. Op dit moment zou er interesse zijn voor twee Zweedse spelers, namelijk de verdediger Mattias Bjärsmyr en aanvaller Par Ericsson.

Voorlopig is er nog geen contact met de huidige werkgevers van de spelers. De 23-jarige Bjärsmyr is een speler van IFK Göteborg en zijn contract loopt komende zomer af. Eerder dit jaar begon hij ook zijn interlandcarrière tijdens het duel tussen Zweden en Mexico. Teams als PSV, Feyenoord en Glasgow Rangers volgen de speler ook intensief.

De 20-jarige spits Ericsson speelt voor GAIS, de andere club uit Göteborg. Ook hij is transfervrij deze zomer en heeft zeker wel interesse in de Nederlandse competitie. "De Nederlandse competitie spreekt hem erg aan", aldus zaakwaarnemer Carl Fhager. De naam van Heerenveen wordt geprezen in Zweden. "Bijna alle spelers die ze contracteren slagen erin om een mooie carrière op te bouwen," aldus de zaakwaarnemer.

Opnieuw blessure Pedersen

Nicklas Pedersen heeft in het hoge Noorden nog niet veel geluk. De aanvaller van FC Groningen kampt weer met een blessure. Pederson raakte afgelopen zondag geblesseerd aan zijn lies tijdens het verloren duel met Vitesse.

De speler moest tijdens de 2-3 nederlaag invallen maar hield hier dus een liesblessure aan over. De 21-jarige aanvaller zal hierdoor hoogstwaarschijnlijk niet kunnen spelen tegen De Graafschap.

De Deen kwam afgelopen winterstop over van FC Nordsjælland, maar heeft tot nu toe slechts drie wedstrijden voor Groningen kunnen spelen. Hij speelde ook voor Herfølge BK, waar hij een gemiddelde had van 1 doelpunt per twee wedstrijden.

'Europese rente maximaal naar 1 procent'

De Europese Centrale Bank (ECB) moet de rente maximaal tot 1 procent verlagen. Dit zegt Axel Weber, ECB-lid en president van de Duitse centrale bank de Bundesbank. Begin april verlaagde de ECB het belangrijkste rentetarief van 1,5 naar 1,25 procent.

Weber: "Ik heb twijfels over verlaging van de rente tot onder de 1 procent, want dan is er praktisch geen prikkel meer voor banken om aan elkaar te lenen. Het gevaar bestaat dat de interbancaire geldmarkt volledig verlamd raakt." Weber staat bekend als een echte inflatiehavik binnen de ECB.

De Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt

Iran komt met een nucleair aanbod

Iran presenteert binnenkort een pakket voorstellen dat een eind moet maken aan het nucleair dispuut tussen Iran en het Westen. Dat zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad woensdag tijdens een toespraak in de zuidelijke stad Kerman, aldus de BBC.

"We hebben een pakket voorbereid dat als basis kan dienen voor een oplossing van het Iraanse nucleaire probleem. Het zal spoedig aan het Westen worden aangeboden. Het nieuwe voorstel zal vrede en rechtvaardigheid in de wereld verzekeren", aldus Ahmadinejad.

Vooral de Verenigde Staten verdenken Iran ervan in het geheim te werken aan een kernwapen, een aantijging die Teheren ten stelligste ontkent. Sinds het aantreden van de Amerikaanse president Barack Obama lijkt de relatie tussen beide landen enigszins te verbeteren.

Vooronderzoek naar El Hamdaoui

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond start een vooronderzoek naar Mounir El Hamdaoui. De aanvaller van AZ zou afgelopen weekend, tijdens het duel tegen NAC Breda (1-0), een tegenstander hebben geslagen.

El Hamdaoui heeft in elk geval een week de tijd om zich te verantwoorden. Hierdoor hoeft de topscorer van de Eredivisie de kampioenswedstrijd van de Alkmaarders niet te missen.

Volgende week dinsdag zal de aanklager bekend maken of hij met een schikkingsvoorstel zal komen.

Jol blijft Hamburger SV trouw

De hardnekkige geruchten ten spijt, Martin Jol zal gewoon trainer van het Duitse Hamburger SV blijven. Het gefortuneerde Manchester City zou Jol graag willen aanstellen, maar de Scheveninger zegt het in Hamburg uitstekend naar zijn zin te hebben.

Tegenover Bild Zeitung verklaart Jol dat hij de geruchten omtrent zijn persoon zelfs een beetje zat begint te worden. "Langzamerhand begint het vervelend te worden", aldus de Nederlandse coach. "Ik heb het in Hamburg uitstekend naar mijn zin. Dit is een club met een rijke voetbaltraditie en de omstandigheden om als coach in te werken zijn perfect. Ik wil hier graag langer blijven."

Toevalligerwijs stuit Hamburger SV donderdag in de kwartfinale van de UEFA Cup op Manchester City, de club aan wie Jol wordt gelinkt. In Engeland verdedigen Die Rothosen een 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd in Hamburg.

Bokser De la Hoya stopt ermee

Oscar de la Hoya gaat afscheid nemen van het boksen. Dit maakte de 36-jarige Amerikaan, die zeventien jaar in de bokswereld actief was, in Los Angeles bekend.

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voorbij is," aldus De la Hoya, die in zijn loopbaan tien wereldtitels in de wacht sleepte. Daarnaast pakte hij in 1992 een gouden medaille op de Olympische Spelen in Barcelona.

De la Hoya nam de afgelopen zeventien jaar deel aan 45 wedstrijden en wist er 39 te winnen. In de laatste zeven gevechten verloor The Golden Boy er vier. Drie jaar geleden behaalde hij zijn laatste wereldtitel en deed dit in het licht middelgewicht van de profbond WBC.

De la Hoya wil overigens wel in de bokswereld actief blijven en heeft besloten de sport te gaan promoten. "Dit is de liefde van mijn leven, boksen is mijn passie, boksen is waar ik voor geboren ben," aldus de Amerikaan, die al sinds zijn vijfde levensjaar in de ring staat. "Wanneer ik het niet meer kan, wanneer ik niet meer op het hoogste niveau mee kan doen, is het niet eerlijk om door te gaan. Niet eerlijk tegenover mezelf en niet eerlijk tegenover de fans."

Wolverine vecht met Gambit en Sentinels in trailer

Naar aanleiding van onze preview van X-Men Origins: Wolverine was er enige discussie wie nu de tofste X-Men is. Sommige dachten gewoon Wolverine, anderen dachten Gambit en dan waren er nog wat andere meer kansloze opties. Om de strijd tussen de eerste twee te beslechten kun je zien hoe ze met elkaar vechten in onderstaande trailer, de eerste waarin we Gambit zien vechten. Daarnaast sloopt Wolverine ook nog wat enorme Sentinels, alsof het niets is.

X-Men Origins: Wolverine komt in mei uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, PC, Wii en Nintendo DS.

Hoop schietactie in Japanse debuuttrailer End of Eternity

Vorige week kondigde Tri-Ace aan een samenwerking te zijn aangegaan met SEGA voor hun nieuwe RPG End of Eternity die eind dit jaar in de Japanse winkels moet liggen. Het bedrijf heeft ook alvast een trailer vrijgegeven van de game, weliswaar in het Japans en zonder in-game beelden, maar toch wat leuke actie-CGI voor wie daar behoefte aan heeft. Het filmpje zet in ieder geval wel duidelijk de sfeer neer die de game zal gaan hebben.

End of Eternity moet in de komende winter in Japan verschijnen. Over een Europese releasedatum is nog niks bekend.

Benítez feliciteert Chelsea en Hiddink

Liverpool kon dinsdagavond niet stunten tegen Cheslea. De ploeg van trainer Rafael Benítez moest een 1-3-achterstand zien weg te poetsen. Na een half uur spelen stond men met 2-0 voor, maar na 90 minuten voetbal stond er 4-4 op het scorebord.

"Als je speelt tegen een goede ploeg als Chelsea en een fout maakt, betaal je daarvoor. We waren aan het aanvallen, controleerden het duel, maar één of twee fouten en het is over," liet Benítez in een reactie weten. "We kregen 29 overtredingen tegen. Ik ben er geen voorstander van om de scheidsrechter de schuld te geven, maar 29 overtredingen is wel erg veel! We zijn zoals vanzelfsprekend niet tevreden met de uitslag, maar felicitaties aan Chelsea en Guus."

Chelsea moet het in de halve finale van het miljoenenbal opnemen tegen FC Barcelona. De Spaanse formatie speelde gisteravond gelijk tegen Bayern München. Dit was voor de Catalanen een prima uitslag, aangezien zij in eigen huis al met 4-0 wisten te winnen.

RvC Roda JC treedt per direct af

De Raad van Commissarissen (RvC) van Roda JC heeft zijn taken per direct neergelegd. Dit besluit is een gevolg van de fusie tussen Fortuna Sittard en de club uit Kerkrade, die een week geleden afketste.

De RvC was een groot voorstander van Sporting Limburg, de fusieclub tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Nu de plannen definitief niet doorgaan, kan men het werk naar eigen zeggen niet meer op een geloofwaardige manier uitvoeren.

Brawn GP erg blij met uitspraak

Brawn GP is erg blij met de uitspraak van het Hof inzake de diffusers. Door deze beslissing voldoet de BGP 001 aan de technische regels. Ross Brawn, eigenaar van het Formule 1-team, zag deze beslissing al aankomen.

"We zijn zeer verheugd met de uitspraak van het Internationale Hof van Beroep," liet Brawn in een eerste reactie weten. "We respecteren echter het recht van onze tegenstanders om ons ontwerp in twijfel te trekken. De technische afdeling van de FIA, de stewards in Australië en Maleisië en de vijf rechters van het Hof van Beroep hebben nu bevestigd dat onze auto's voldoen aan de technische regels, iets waar wij altijd al overtuigd van waren. Met deze uitspraak komt er een einde aan deze zaak, en we kijken nu uit naar de uitdaging om onze succesvolle start van het seizoen een goed vervolg te geven."

Jenson Button, die in dienst van Brawn GP rijdt, schreef de eerste twee races van het nieuwe seizoen op zijn naam en deed dit met de omstreden diffuser.

'Loverboy' Mandy Pijnenburg vrijgelaten

De man die ervan werd verdacht dat hij Mandy Pijnenburg in de prostitutie heeft gebracht, is vanochtend vrijgelaten. Een woordvoerster van het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bevestigd. Delano P.’s advocaat Jan Boone zei dat de verdenking van het aanzetten tot drugssmokkel wel blijft staan.

De Tilburgse Mandy zit in de Dominicaanse Republiek vijf jaar gevangenisstraf uit, omdat ze in juli 2006 20 kilo cocaïne naar Nederland probeerde te smokkelen. Ze was toen net 18 jaar. P. zou haar tot prostitutie en drugshandel hebben aangezet. De rechtbank in Breda veroordeelde hem vorig jaar tot vier jaar cel. Het OM eiste in de hogerberoepszaak vorige week nog vijf jaar cel tegen P.

Advocaat Boone verwacht dat het gerechtshof zijn cliënt zal vrijspreken van de beschuldiging dat hij Pijnenburg in de prostitutie heeft gebracht. De uitspraak staat voor 26 mei op de agenda. "Kennelijk hecht het hof geen geloof aan het loverboyverhaal”, aldus Boone.

Delano P. heeft tweeëneenhalf jaar in voorlopige hechtenis gezeten. Vorige week wees het hof nog een verzoek af van de raadsman om P. vrij te laten. Volgens Mandy liet P. al snel de gewelddadige kant van zichzelf zien. Hij zou haar door middel van mishandeling en dreigen met geweld in de prostitutie hebben gedwongen.

Ook beweert Mandy dat ze in zijn opdracht cocaïne smokkelde. De 10.000 euro die ze met het drugstransport zou verdienen, zou volledig naar hem gaan. Die verklaringen zijn een kletsverhaal, vindt advocaat Boone. Pijnenburg zou dat hebben verteld om in de Dominicaanse Republiek strafvermindering te krijgen.


'Loverboy' Mandy Pijnenburg vrijgelaten  (foto: DAG)

Dakloos door feestfoto's op Facebook

Een Britse huisbazin heeft twee huurders uit haar appartement gezet, nadat ze via Facebook zag wat voor ruige party’s er werden georganiseerd in het stulpje.

Carolyn Lorimer vertelt in The Sun: ‘Ik kon niet geloven wat ik zag: springende mensen op het meubilair, gedans op de keukentafel, gaten in de muren en stukgeslagen tv’s. Het zag eruit als een krot.’

Lorimer werd op de foto’s gewezen door een Facebook-vriend, die toestemming had gekregen het album in te zien.


Dakloos door feestfoto's op Facebook  (foto: DAG)

Nintendo heeft verkoopeisen voor WiiWare-titels?

De komst van XBLA en later PSN en WiiWare was voor veel kleine ontwikkelaars een zegen. Niet langer waren er enorme budgetten en ontwikkelteams nodig om titels te maken die bij elke consument thuis konden komen. Kleine arcadetitels hebben een opleving beleefd en veel Indie-ontwikkelaars maken daar maar wat graag gebruik van. Toch zou het niet allemaal koek en ei zijn. Nintendo heeft schijnbaar de eis dat titels op WiiWare een bepaald aantal keren verkocht worden, voor de ontwikkelaar geld ziet. Dat zeggen bronnen van de website Gamasutra.

De verkoopeisen zouden verschillen per regio. Zo zou een titel in Amerika rond de 5.000 keer verkocht moeten worden en in Europa rond de 2.000. Dat klinkt niet als veel, maar door het gebrek aan de mogelijkheid om demo's te publiceren en opslagruimte op de Wii worden titels lang niet zo snel verkocht. De reden voor de verkoopgrens zou zijn dat er anders te veel rotzooigames op WiiWare zouden verschijnen.

Nintendo weigert in te gaan op de geruchten. De contracten die het bedrijf heeft met andere partijen zijn vertrouwelijk en daar worden geen uitspraken over gedaan. Aangezien het niet heel waarschijnlijk is dat ontwikkelaars wel praten over contracten die ze hebben met Nintendo, zal dit wel een gerucht blijven.


Memorabele wedstrijden naspelen in Grand Slam Tennis

In juni komt EA met zijn eerste tennisgame Grand Slam Tennis. In deze game zal je een paar klassieke wedstrijden kunnen naspelen en in onderstaande trailer kunnen we er al een paar van bekijken. Zo zien we McEnroe die het in het Australian Open opneemt tegen Becker, een van de Wimbledonfinales tussen Federer en Nadal en een wat minder belangrijke partij tussen S. Williams en Ivanovic.

Grand Slam Tennis zal na Virtua Tennis 2009 de tweede game zijn die gebruik gaat maken van Wii MotionPlus en zal vanaf 19 juni in de winkels liggen.

Maxima krijgt 'go fuck your self' voor haar kiezen

'Go fuck your self'. Dat kreeg prinses Maxima gisteren te lezen tijdens een werkbezoek in Overijssel. Geen alledaagse boodschap voor de goedlachse prinses.

Een medewerkster van Philips week een kort moment af van het strakke protocol en meteen ging het mis. Als onderdeel van een presentatie liet ze de prinses een blaadje zien waarop heel duidelijk de beledigende tekst 'Go fuck your self' te zien was. De gegeneerde organisatoren breken vandaag hun hoofd over hoe het heeft kunnen gebeuren dat de prinses zo in verlegenheid is gebracht tijdens haar bezoek aan scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten.

Het bezoek maakte deel uit van het project 'Meiden in de techniek', dat ervoor moet zorgen dat meer meisjes de bètakant opgaan. Een meegereisde Philipsmedewerkster vertelde enthousiast over haar werk, waarbij ze nogal eens op gekke dingen stuit. Zoals klachten in onbegrijpelijke leestekens uit China. Daarop toonde ze een A4-tje met gekke Chinese tekens aan de prinses. Toen ze dit een kwartslag draaide, was er ineens wel wat leesbaars te zien…

De prinses en de leerlingen konden er wel om lachen, de school en de organisatoren zijn 'not amused'. Woordvoerster Judith de Jong van het Platform Bèta Techniek laat aan de Telegraaf weten dat het grapje geen onderdeel vormde van het draaiboek. "Dan had ik zeker gezegd: doe dit grapje maar niet. Gelukkig kon de prinses er hartelijk om lachen. Maar het was niet echt gepast. Laten we het daarom maar houden op een slecht getimede grap."


Maxima krijgt 'go fuck yourself' voor haar kiezen  (foto: DAG)

Trend: detective spelen op het web

Niet zo slim: als pizzabakker onder het oog van de camera kaas en pepers in je neus stoppen, spugen op het deeg en het filmpje op YouTube droppen. Alerte lezers van The Consumerist hadden door zoekacties op internet in no-time ontdekt in welk filiaal de opnamen waren gemaakt. De baas werd ingelicht en de twee smeerlappen waren zo ontslagen. Waarschijnlijk krijgen ze ook nog een proces aan hun broek.

Detective spelen op internet is een steeds populairdere hobby. Zo werd de mysterieuze Rus die een anonieme advertentie plaatste om zijn Finse oogappel te vinden, door webdetectives achterhaald.

Ook verloren geraakte spullen komen op deze manier terug bij de eigenaar. De New York Times schreef onlangs over Rhonda Surman, die in Noord-Schotland een Olympus-camera vond met 600 foto’s van onder meer een trouwerij.

Nadat de politie de eigenaar niet had kunnen vinden, zette Surman haar speurtocht voort op internet. Een groepje amateurdetectives gebruikte aanwijzingen in de foto’s die naar de eigenaar zouden kunnen leiden, en waarempel: het lukte.

Matt Preprost begon de blog I found your camera, waar foto’s van gevonden camera’s worden gepost om zo vinder en eigenaar bij elkaar te brengen. In Nederland is er de website Qwijt, waar zoekers en vinders van voorwerpen elkaar kunnen ontmoeten. Maar gek genoeg melden zich daar vooral veel zoekers en weinig mensen die iets kostbaars hebben gevonden.

 Ranzige beelden uit de keuken van Domino's Pizza

David Reeves stopt als CEO bij Sony Europa

Sony Computer Entertainment Europa krijgt per 1 mei een nieuwe CEO, na veertien jaar trouwe dienst stopt David Reeves met zijn carrière bij het bedrijf. Hij zal opgevolgd worden door Andrew House, die werkte sinds 2005 al als CMO bij Sony Corporation en was eind jaren '90 ook verantwoordelijk voor de marketing van SCEA.

David Reeves begon zijn werk voor Sony in 1995 met het opzetten en beheren van regiokantoren in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 1999 keerde hij terug naar Engeland, waar hij meehielp aan het succes van de PlayStation, PlayStation 2 en PSP. In 2003 ging hij aan de slag als COO van SCEE en twee jaar later volgde de functie van CEO. In die functie was hij verantwoordelijk voor de launch van de PS3 in alle 106 PAL-landen. Reeves zei in een verklaring dat hij nu wat terug gaat doen voor de maatschappij, maar wat dat is liet hij open.

"It has been a wonderful ride with PlayStation. I never got to visit all 106 countries but managed 66. I have just two things to say on leaving: I want to thank all of those people who have supported SCEE and me personally in the past 14 years; you have been magnificent! Secondly, I am going to spend my time now trying to repay society for all I have taken from it. If your children are having physics lessons at the local school or wondering why their ski instructor is very elderly, your car mechanic has a bad back, or the social worker keeps bringing you PSP games, then it could just be me! Good luck to everybody at SCEE and everybody who continues to support us."

Reeves' opvolger Andrew House werkt al sinds 1990 bij Sony. Hij begon zijn werk in Japan waar hij zich vermaakte met de bedrijfscommunicatie. In 1995 ging hij aan de slag bij de marketing divisie van SCEI, waar hij vooral meehielp met het succes van de originele PlayStation. Een jaar later kreeg hij al een promotie tot vice-president van de marketingafdeling van SCEA, waar hij de basis legde voor het Amerikaanse succes van de PS2. Sinds 2005 is hij CMO voor Sony Corporation, waarmee hij wereldwijde verantwoordelijkheid heeft voor al Sonys producten. House heeft zin in zijn werk en denkt de komende tijd zeker nog wat groei te kunnen bewerkstelligen voor het merk PlayStation.

"I'm delighted to return to the PlayStation fold and excited to take on this new challenge. I have strong ties to the interactive entertainment industry and I believe there is huge potential for further growth of our business in the Europe/PAL countries and regions, particularly in the area of networked entertainment. I'm looking forward to working with everyone at SCEE and with other groups in Sony to help achieve this potential."

'Poepterrorist' krijgt celstraf

Een 42-jarige werkloze man is gisteren in Groot-Brittannië veroordeeld tot een celstraf van negen jaar. De man zou in diverse winkels in Zuid-Engeland levensmiddelen en boeken besproeid hebben met een mengsel van zijn eigen uitwerpselen en urine.

De werkloze chemicus van Algerijnse afkomst droeg het mengsel mee in een spuitfles voor verdelgingsmiddel, die hij verstopt had in een laptoptas. In diverse winkels verspreidde hij het stinkende goedje over wijnflessen, bevroren friet en kinderboeken. De winkels waar de 'poepterrorist' toesloeg, hebben twee dagen moeten sluiten om de stank te laten verdwijnen.

De man werd bij zijn daden geregistreerd door beveiligingscamera's. Aan de hand van de beelden heeft de politie hem kunnen opsporen. Bij een huiszoeking vonden de agenten zakken uitwerpselen, gemarkeerd met namen van steden. Inmiddels is door de autoriteiten een procedure gestart om de man het land uit te zetten.

Verwoeste omgevingen in screenshots Killzone 2 DLC

De game is nog geen twee maanden uit, maar binnenkort is de eerste DLC al te verkrijgen voor Sonys paradepaardje Killzone 2. Van deze Steel & Titanium Pack heeft het bedrijf nog wat nieuwe screenshots vrijgegeven, welke je hieronder kunt bekijken.

Het Steel & Titanium Pack is vanaf 30 april te downloaden vanaf PSN.






De Steel & Titanium Pack zal je de maps "Wasteland Bullet" en "Vekta Cruiser" gaan bieden. Wasteland Bullet zorgt ervoor dat je samen met je kameraden moet knokken voor de controle over de Bullet Train die Pyrrhus en The Wastelands met elkaar verbindt. Het gevecht zal plaats vinden terwijl de trein met enorme snelheden door The Wastelands raast dus pas op voor obstakels. Zo'n obstakel op wandelsnelheid tegen je hoofd aankrijgen zorgt voor hooguit wat hoofdpijn, met de gigantische snelheden van de Bullet Train gaat je kop eraf.

Vrouw in gracht gegooid in Den Haag

Een 22-jarige Haagse begon vrijdag haar weekend met een ongewild nat pak toen ze op de Noordwal, vlakbij het tankstation, door een onbekende man met fiets en al de gracht ingeduwd werd.

De dader is vooralsnog onbekend, wel is er een omschrijving beschikbaar; het is een licht getinte man met donker opgeschoren haar, hij is ongeveer 1 meter 70 lang, hij was vrijdag gekleed in een geel-zwart gestreept shirt met een spijkerbroek.

Nadat het slachtoffer geduwd werd is de dader de wijk Kortenbos ingerend, luidkeels aangemoedigd door een andere jongen. Heb je iets gezien van dit voorval, of ken je een persoon die aan de omschrijving voldoet? Neem dan contact op met politie Haaglanden op telefoonnummer 0900-8844, of anoniem op 0800-7000.

Met dank aan Goldilocks voor de submit

Rita Verdonk wil capuchons verbieden

Rita Verdonk pleit ervoor dat jongeren hun capuchon verplicht af moeten doen als zij een winkel of andere openbare ruimte binnengaan. Het onafhankelijk Kamerlid wil hiermee voorkomen dat zij onherkenbaar op beelden van beveiligingscamera's staan.

Ze deed deze uitspraak vandaag in een debat in de Tweede Kamer over de aanpak van Marokkaanse probleemjongeren. "We hebben overal camera's hangen, maar we kunnen nooit een dader herkennen omdat ze hun capuchon allemaal zo ongeveer tot op de navel hebben hangen. Je moet gewoon je gezicht laten zien als je in een winkel of een andere publieke ruimte komt."

Of Verdonk veel voorstanders zal krijgen is nog maar de vraag. D66-kamerlid Boris van der Ham reageerde direct door te zeggen: "Bij koud winterweer draag ik ook een capuchon. Wat is daar mis mee?" Verdonk reageerde: "U bent een fatsoenlijke Nederlander. U doet uw capuchon af als u in een winkel komt."

Van Gaal vreest vertrek De Zeeuw

Het zou zomaar kunnen dat Demy de Zeeuw in de zomer bij AZ zal vertrekken. Dit heeft Louis van Gaal laten weten. De trainer van de Alkmaarders denkt dat de middenvelder niet met zijn huidige club naar de Champions League wil, maar in het buitenland wil gaan spelen.

De Zeeuw maakte aan het begin van dit seizoen al kenbaar naar een andere club uit te kijken. Een transfer kwam toen niet van de grond, maar de middenvelder hoopt inmiddels op een topclub.

Van Gaal houdt in elk geval al rekening met een vertrek van De Zeeuw. "Ik acht de kans groot dat het deze keer wel gaat lukken", aldus de oefenmeester. Vorig jaar zomer was Hamburger SV dichtbij een akkoord en nu lijkt Valencia de speler in te willen lijven.

Verdachte zaak Boerebach 8 maanden cel

Bij een dramatisch verkeersongeval op 22 juli 2003 kwamen de broertjes Lesley en Sven Boerebach (negen en twaalf jaar oud) om het leven. Nu, bijna zes jaar later, heeft de Hoge Raad bepaald dat de automobilist Duncan van W. (36) uit Lelystad acht maanden de cel in moet.

Van W. heeft bij het gerechtshof in Leeuwarden al acht maanden tegen zich horen eisen, maar ging in hoger beroep. Dit bleek nutteloos want ook de Hoge Raad oordeelde dat Van W. terecht tot acht maanden cel is veroordeeld.

Van W. heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. De broertjes Boerebach kwamen om bij een ongeval op de kruising Wisentweg-Biddingweg bij Dronten. Toen Van W. de weg over wilde steken tussen twee trekkers door, botste de BMW waar de broertjes in zaten, op de auto van Van W. Vervolgens botste de BMW frontaal op de tweede trekker, met fatale gevolgen. Dora, de moeder van de twee, raakte zwaar gewond, maar overleefde het ongeval.

Lesley en Sven worden herinnerd op verschillende manieren. Ieder jaar wordt er het Lesley Boerebachtoernooi georganiseerd voor voetbaltalentjes. De kinderboerderij in Emmeloord draagt Svens naam. De vader van de broertjes, voormalig profvoetballer Michel Boerebach, heeft het boek ‘Nooit meer zaterdag’ geschreven, waarin hij beschrijft wat de impact was die het ongeval op hem had.

TOP Oss doet zes spelers nieuw aanbod

De technische staf van TOP Oss, het toekomstige FC Oss, is druk bezig met de invulling van de selectie voor komend seizoen. De club is erg tevreden over de ontwikkeling van een aantal spelers en heeft hen een nieuw contractvoorstel gedaan.

Men wil graag verder met Charles Kazlauskas, Aziz Moutawakil, Geoffrey Galatà, Karim Fachtali, Dominique Scholten en Emrullah Güvenç. De club hoopt op korte termijn duidelijkheid te krijgen van deze spelers of zij op de aanbieding ingaan.

TOP Oss wil het nieuwe seizoen ingaan met twintig spelers en drie keepers. Hiervan zullen er zeventien onder contract komen te staan en zes op amateurbasis uitkomen voor de Ossenaren.

Daarnaast zal TOP Oss aan het einde van het seizoen afscheid nemen van Yvo van Engelen, Tony de Groot en Roel van Erp.

F1: Diffusers legaal verklaard

Het Court of Appeal van de FIA heeft de dubbele diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams legaal verklaard. Gisteren werden alle partijen in Parijs gehoord in de zaak van Ferrari, Red Bull Racing en Renault. Na nachtelijk beraad zijn de diffusers nu toegestaan in de Formule 1.

De FIA gaf woensdagochtend een verklaring uit: "Het International Court of Appeal van de FIA heeft besloten om de aanklacht ingediend tegen de beslissingen genummerd 16 tot en met 24 door de stewards genomen tijdens de Grand Prix van Australië op 26 maart en later af te wijzen."

"Gebaseerd op de gehoorde argumenten en het bewijs dat hiervoor geleverd is, heeft het hof besloten dat de stewards terecht besloten hebben dat de auto's in overeenstemming zijn met de reglementen die van toepassing zijn."

Dit is een klap voor Ferrari, Red Bull Racing en Renault die meenden dat het ontwerp illegaal was. Ook McLaren en BMW Sauber waren dezelfde mening toegedicht, maar zij waren in deze zaak alleen maar aanwezig. BMW was van mening dat de uitkomst van de zaak mogelijk negatief zou kunnen zijn en daarom was het al begonnen met het ontwerpen van een eigen dubbele diffuser.

Crisis slaat hardst toe in zuiden

Laagopgeleiden en jongeren in de zuidelijke provincies krijgen het meest last van de recessie. Vooral in de steden krijgen zij te maken met toenemende werkloosheid. Dit blijkt uit de jaarlijkse statistische publicatie van de Stichting Atlas voor gemeenten, die vandaag verschijnt.

In steden in Brabant en Limburg is de dreiging van werkloosheid het grootst. De kans op werk in Eindhoven neemt het meest af, maar ook Helmond en Venlo krijgen het moeilijk. De inwoners van die steden zijn het meest afhankelijk van sectoren waar de hardste klappen vallen, zoals het transport en de bouw. Naar verwachting zal de werkloosheid daar het sterkst toeslaan, schrijven de onderzoekers.

In steden als Den Haag, Leiden en Groningen, waar veel mensen werken bij overheidsinstellingen of in semipublieke sectoren als de zorg of het onderwijs, zal minder te merken zijn van de economische crisis. Dit geldt ook voor steden met een veelzijdig banenaanbod zoals Almere, aldus de onderzoekers.

Het is vooral zaak de lager opgeleiden en jongeren door de recessie heen te helpen, stellen zij. Onderzoeker Gerard Marlet: "In tijden van recessie pikken hoogopgeleiden de banen voor lager opgeleiden en jongeren in. Daardoor worden vooral de mensen die het toch al het moeilijkst hebben op de arbeidsmarkt, de dupe van de economische crisis."

  (foto: ANP)

Gebroken middenvoetsbeentje voor Wendy van Dijk

Een ongelukkige val tijdens het tuinieren is voor Wendy van Dijk uitgelopen op een drama. De presentatrice was aan het opruimen toen zij een tuinstoel wilde pakken en verstapte zich, waardoor zij zeer ongelukkig terechtkwam.

Zij is onmiddellijk vervoerd naar het ziekenhuis waar de sympathieke blondine te horen kreeg dat haar middenvoetsbeentje gebroken is. Haar voet zit nu in het gips en het is nog onduidelijk of ze tijdens het herstel door kan gaan met haar tv-werk.

Bosch zwemwater verontreinigd met kankerverwekkende olie

Het zwemwater van de Oosterplas in Den Bosch is afgelopen decennia verontreinigd met creosootolie. Deze schadelijke stof is afkomstig van de paaltjes die de kades van de recreatieplas vormen. 

Gisteren kon de gemeente alleen maar zeggen dat de giftige stoffen 'in beperkte mate' aanwezig zijn in de bodem. Er was nog niet bekend wat voor risico's er zijn voor de volksgezondheid.

In de jaren 60 zijn de paaltjes de grond ingeslagen, ze zijn toen behandeld om ze te beschermen tegen verwering. Toen waren de risico's hiervan niet bekend. Volgens een rapport van de VROM-inspectie bevat de olie echter kankerverwekkende stoffen, welke gevaarlijk kunnen zijn bij inademing. Ook staat in dat rapport dat afscheiding van de olie in oppervlaktewater 'onaanvaardbare' effecten heeft op het milieu. Sinds 2003 is het in Nederland officieel verboden om creosootolie te gebruiken, enkele uitzonderingen daargelaten.

Tijdens een opknapbeurt van de recreatieplas is besloten om de paaltjes te laten zitten en alleen de verrotte delen af te zagen. Volgens een woordvoerder van de gemeente voldoen de paaltjes nog prima als afscheiding en vormen ze op dit moment geen gevaar voor het milieu. In een schriftelijke reactie stelt deze: "Doordat de gecreosoteerde palen al decennia lang in het water staan, zijn de giftige stoffen allang uitgeloogd".

Glazenwasser vast op 16 meter hoogte

Een glazenwasser heeft gistermiddag een uur lang vastgezeten op een hoogte van 16 meter. De man was aan het werk bij een flat in Venlo. Door een technisch mankement kantelde het bakje van zijn hoogwerker rond het middaguur.

De man kon uit het bakje klimmen, en ging op de giek zitten. Na een uur werd de glazenwasser uit zijn benarde positie bevrijd door de hulpdiensten. De man raakte niet gewond. Het incident is gemeld aan de arbeidsinspectie.

Langste duel ooit stopt bij 284-255

Twee Engelse voetbalclubs hebben vrijwel zeker een nieuw wereldrecord gevestigd. De ploegen speelden een wedstrijd van 36 uur, waarin men maar liefst 539 doelpunten maakte. De eindstand was uiteindelijk 284-255.

De ploegen telden elk achttien spelers, die elkaar voortdurend afwisselden. Het duel bracht ongeveer 11.000 euro op en wordt aan een fonds voor meningitispatiënten geschonken. Ian Rush, een voormalig speler van Liverpool die aan meningitis leed, loofde de inzet van de twee teams. "Ze waren fantastisch."

Het oude record stond overigens op 33 uur en 36 minuten.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Langste duel ooit stopt bij 284-255

Twee Engelse voetbalclubs hebben vrijwel zeker een nieuw wereldrecord gevestigd. De ploegen speelden een wedstrijd van 36 uur, waarin men maar liefst 539 doelpunten maakte. De eindstand was uiteindelijk 284-255.

De ploegen telden elk achttien spelers, die elkaar voortdurend afwisselden. Het duel bracht ongeveer 11.000 euro op en wordt aan een fonds voor meningitispatiënten geschonken. Ian Rush, een voormalig speler van Liverpool die aan meningitis leed, loofde de inzet van de twee teams. "Ze waren fantastisch."

Het oude record stond overigens op 33 uur en 36 minuten.

Kuijt: "We vochten als leeuwen"

Dirk Kuijt kon met een goed gevoel terugkijken op het duel in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea (4-4). Zijn werkgever Liverpool kende een uitstekende start, maar zag de club uit Londen de voorsprong uiteindelijk toch nog wegpoetsen.

"We hebben gevochten als leeuwen," aldus Kuijt, die nog niet zo lang geleden zijn contract met Liverpool verlengde, na afloop van de wedstrijd. "Tot het laatste moment zat het erin dat we door zouden gaan, het mocht helaas niet zo zijn."

"Guus Hiddink heeft het hier aardig op de rit, maar we hadden voor een stunt kunnen zorgen," vervolgde de voormalig speler van Feyenoord. "Je zag de angst erin sluipen bij Chelsea, helaas konden we de genadeklap niet uitdelen. Toch geeft dit enorm vertrouwen voor de rest van de competitie."

Cocu krijgt alsnog afscheidsduel

Phillip Cocu zal komende zomer alsnog de actieve voetballerij op grootse wijze verlaten. Voor de voormalig middenvelder wordt op 25 of 26 juli een afscheidswedstrijd georganiseerd.

Cocu, 101-voudig international van het Nederlands elftal, zal voor dit duel zelf een team samenstellen dat tegen PSV zal uitkomen. De inmiddels 38-jarige ex-middenvelder sloot in de zomer van 2008 zijn actieve loopbaan af.

In zijn carrière kwam Cocu uit voor AZ, Vitesse, PSV, FC Barcelona, wederom PSV en Al-Jazira Club. Zijn laatste interland speelde hij in 2006 tijdens het WK in Duitsland.

Momenteel is Cocu bij PSV en het Nederlands elftal werkzaam als assistent-trainer. De ex-international, die tevens de cursus coach betaald voetbal volgt, zal zich na komende zomer volledig gaan richten op zijn werk bij Oranje.

Sastre en Evans in Amstel Gold Race

Carlos Sastre en Cadel Evans zullen aanstaande zondag aan de Amstel Gold Race deelnemen. Dit heeft de organisatie van de Nederlandse wielerklassieker woensdag bekend gemaakt.

Sastre zal vooral nog extra kilometers maken, zodat hij begin mei met een goed gevoel aan de Giro d'Italia kan beginnen. Jean-Paul van Poppel, ploegleider van Cervélo Test Team, verwacht overigens niet dat de Spanjaard zich in de strijd om de ereplaatsen zal gaan mengen.

Silence-Lotto heeft wel hoge verwachtingen bij de deelnamen van Evans. De Australiër eindigde in de Ronde van het Baskenland namelijk als vierde. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat de Cauberg hem goed moet liggen.

De Belgische formatie weet nog niet of Thomas Dekker ook een hoofdrol kan vervullen. De Nederlander stapte in de voorlaatste rit van de Ronde van het Baskenland af.

McEwen heeft last van astma

De Scheldeprijs Vlaanderen, die vandaag wordt verreden, is vooral een wedstrijd voor de sprinters. In dat geval zou Team Katyusha de meeste kans maken, aangezien zij vier renners van dit kaliber binnen de gelederen hebben.

Gert Steegmans, Kenny Dehaes, Danilo Napolitano en Robbie McEwen zijn in dit geval de namen waar het om gaat. Met name voor McEwen is het de laatste kans om in het voorjaar een prijs te pakken, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. "In januari kreeg ik te horen dat ik astma heb," aldus de Australiër. "Als de luchtvervuiling hoog is, dan kan ik bijna niet ademen."

Zelfs een puffer lost nauwelijks wat voor McEwen op. "Bij mij is het effect enkel dat ik nog meer vervuilde lucht naar binnen krijg," verzuchtte hij.

15.000 seksartikelen tentoon in tuin

De 52-jarige Zweed, Jorma Toivonen, wil zijn uitgebreide collectie van vijftienduizend erotische artikelen tentoonspreiden in zijn tuin in Stockholm. Zijn verzameling bevat boeken, films en seksspeeltjes in alle soorten en maten.

De Zweed is van plan een erotisch museum te beginnen, helaas heeft hij moeite hier investeerders voor te vinden. Volgens Jorma is het uitstallen van zijn collectie op 2 en 3 mei een tijdelijke maatregel. De media kreeg lucht van het plan en sindsdien heeft Toivonen al wat contacten opgedaan.

Toivonen: "Ik heb de grootste collectie erotische artikelen in Scandinavië, ik denk dat onze samenleving steeds meer anti-seks aan het worden is. We hebben een heel verdraaid beeld van seksualiteit. Ik hoop dat mijn tentoonstelling seks neerzet als interessant en leuk."


Maar heeft hij deze ook?

Alex: "Ik denk dat Hiddink bij Chelsea blijft"

Met een verwoestende vrije trap die tot de 2-2 leidde deed Chelsea-verdediger Alex dinsdag zijn duit in het zakje in de memorabele Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (4-4).

De voormalig PSV'er roemde na afloop de rol van interim-manager Guus Hiddink en denkt zelfs dat de Varssevelder ook na dit seizoen actief zal blijven bij Chelsea.

Zijn kanonskogel in de tweede helft was enorm belangrijk voor The Blues, die mede door deze treffer erin slaagden het taaie Liverpool van het lijf te houden. Toch was het niet de eerste keer in zijn loopbaan dat de sterke verdediger op deze manier doel trof. "Zo eentje heb ik er ook ooit gemaakt in de wedstrijd met PSV tegen sc Heerenveen", wist de Braziliaan zich tegenover Sportweek te herinneren.

Sinds Hiddink de scepter zwaait op Stamford Bridge, is er voor Alex weer een basisplaats weggelegd bij Chelsea. De Braziliaanse tank is dan ook vol lof over zijn manager. "Voor mij is het fantastisch dat Guus Hiddink naar Chelsea is gekomen. We hebben een echte vertrouwensband."

Als het aan Alex ligt, gaat de samenwerking dan ook door na dit seizoen. "Ik hoop niet alleen dat hij ook na dit seizoen bij Chelsea blijft, maar ik denk het ook. Hiddink heeft het heel erg naar zijn zin bij deze club en ik denk dat hij aan de Russische bond gaat vragen om langer te kunnen blijven. Dat zou voor mij fantastisch zijn."

Film: The Uninvited

De oosterse horrorcinema wordt steeds vaker gebruikt als rijke inspiratiebron voor onze eigen westerse makelij. Kaskrakers als The Ring en The Grudge hebben reeds bewezen dat een eventuele cultuurbarrière gemakkelijk overwonnen kan worden door de scripts ietwat aan te passen, en tevens de hoofdrollen toe te bedelen aan Arisch uitziende dames. Morgen gaat The Uninvited in première, een film gebaseerd op het Zuid-Koreaanse A Tale of Two Sisters. Het origineel is destijds bij de horror-intimi overwegend positief ontvangen. Het is echter de vraag of Hollywood eenzelfde mate van waardering kan opstrijken.

Lowlands maakt nieuwe namen bekend

Mojo Concerts, de organisator van het jaarlijkse Lowlandsfestival, heeft vandaag nieuwe namen van optredende artiesten bekendgemaakt. Op 21, 22 en 23 augustus zullen in Biddinghuizen onder meer Lily Allen, The Whitest Boy Alive, Fall Out Boy en Kasabian optreden in de diverse tenten.

Ook staan The Aggrolites, Calexico, Wilco, Dizzee Rascal, Speedy J, The Gaslamp Killer, Hank III and Assjack en Collie Buddz& The New Kingston Band op de rol, bracht de organisatie vandaag naar buiten. Eerder werden onder meer Arctic Monkeys, The Prodigy, Basement Jaxx en Boys Noize aangekondigd.

Op korte termijn volgen meer muzieknamen en volgt ook het theater-, comedy-, film- en literatuurprogramma.



Fuck You Very Much. Heel Lowlands brult mee met Lilly Allen.

Film: Inkheart

Inkheart is gebaseerd op het eerste boek uit de Inkworld-trilogie van schrijfster Cornelia Funke. Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Brendan Fraser en dat is niet toevallig. Hij diende als inspiratiebron voor het personage. Funke droeg het tweede boek in de serie zelfs aan hem op en stond dan ook op dat hij de rol zou vertolken, ondanks dat de studiobazen liever een bekendere naam zagen. De film had eigenlijk tijdens kerstmis in 2007 moeten uitkomen, maar een moeizaam verlopend productieproces en de schrijverstaking gooiden roet in het eten. Of de film het wachten waard was kan vanaf deze donderdag bepaald worden.


Babel is teleurgesteld

Eerder dit seizoen was er sprake van een terugkeer van Ryan Babel naar Ajax maar zijn huidige club, Liverpool, wilde hier niks van weten. Babel moet dit seizoen vaak genoegen nemen met een plaats op de bank of slechts kleine invalbeurten wanneer de wedstrijd al gespeeld is.

"Benítez vindt Ryan te belangrijk", zei zaakwaarnemer Winnie Haatrecht, maar desondanks is de Nederlander zeer ontevreden over zijn rol. Gisteravond werd Liverpool uitgeschakeld door Chelsea in de Champions League waarin de Amsterdammer slechts vijf minuten speeltijd kreeg. "Met deze bijrol ben ik niet blij", zei Babel na afloop tegenover Sportweek.

"Ik heb dit seizoen drie goede gesprekken gehad met trainer Rafa Benítez, waarin hij aangaf dat ik ook het verdedigende aspect niet uit het oog mocht verliezen", vervolgde de teleurgestelde Oranje-international in het medium. "Voor mijn gevoel is dat sterk verbeterd, maar nog krijg ik geen echte kans. Dit schiet helaas niet op." Babel speelde dit seizoen 23 competitieduels waarvan meerendeel als invaller.

Neem een kijkje in Drakensang: The River of Time

Radon Labs Creative Director Bernd Beyreuther legt (in het Duits) een en ander uit over het tweede Drakensang-spel, dat momenteel in ontwikkeling is. Het verhaal wordt een prequel voor Drakensang: The Dark Eye, een spel dat in Duitsland enorm populair was en sinds kort in het Engels verschenen is. The River of Time speelt zich zo'n 23 jaar voor The Dark Eye af maar zal geheel op zichzelf staan en je hoeft dan ook niet het eerste deel gespeeld te hebben om The River of Time te kunnen begrijpen.

In het filmpje laat Bernd een en ander zien over de ontwikkeling van het spel alsmede enkele nieuwe monsters. De Duitse versie zal in het voorjaar van 2010 in de winkels liggen, de internationale versie heeft nog geen releasedatum.



David Villa wil in Valencia blijven

Wederom laat David Villa zich uit over zijn toekomst. De spits vertelt in een interview niet weg te willen uit Valencia. De 27-jarige Villa scoorde al 81 keer in 121 competitiewedstrijden. Hij wordt ondertussen aan Europese topclubs als FC Barcelona en Chelsea gelinkt.

"Die geruchten doen mij niets", begint El Guaje. "Het enige dat ik wil doen is mij bezighouden met voetballen bij Valencia. Mochten er clubs concreet worden dan wordt dat tegen die tijd wel besproken." Op de vraag of zijn toekomst bij Valencia in gevaar ligt als de club Champions League misloopt antwoordt hij als volgt.

"Het mislopen van de Champions League zal wel gevolgen hebben voor de club zelf, maar niet op mijn beslissing, want ik wil hier blijven", vertelt de Spaans international die liefst 34 treffers maakte in 50 interlands. "Maar die gedachte is nog niet in mijn hoofd opgekomen. Ik ben ervan overtuigd dat wij aan de volgende editie van 'Het Kampioenenbal’ meedoen."

Wanneer er gevraagd wordt of hij in september van dit jaar nog steeds in 'De Sinaasappelstad' te bewonderen is, lacht Villa de vraag weg. "Ik ben hier niet alleen in september, maar ook nog de komende zes jaar te bewonderen", aldus de topspits die groot werd bij Sporting Gijón.

Britse ouderen bezuinigen op eten

Wie dacht dat alleen Nederlanders zuinig waren, heeft het mis. Maar liefst 22 procent van de Britse ouderen slaan maaltijden over om te bezuinigen. Verder besparen de 60-plussers ook op verwarming, elektriciteit en andere primaire levensbehoeften. Dat meldden Britse media woensdag op basis van onderzoek van liefdadigheidsorganisaties.

Ook raken veel Britse ouderen in een sociaal isolement doordat ze geen geld meer hebben om leuke dingen te doen. Groot-Brittannië heeft een flinke financiële klap opgelopen door de wereldwijde crisis. De ouderen zijn hier het meest de dupe van. De liefdadigheidsorganisaties pleitten dan ook dat de overheid meer geld beschikbaar stelt voor kwetsbare ouderen in de volgende begroting.

[NBA] Lakers sluiten seizoen goed af

De Los Angeles Lakers zullen teleurgesteld zijn over het verloop van de afgelopen tien wedstrijden maar kunnen terugkijken op een goed seizoen. Gisteravond werd de Utah Jazz met 125-112 verslagen.

De Lakers hebben 65 overwinningen geboekt dit seizoen. Van de zeventien verloren wedstrijden werden de meeste in de afgelopen maand geboekt. Het team staat tweede in de NBA achter de Cleveland Cavaliers. Hiermee hebben ze nadeel indien ze in de finale van de play-offs komen te staan. Als verliezend finalist van vorig jaar blijven ze wel torenhoge favoriet.

Tijdens de wedstrijd heeft de coach, Phil Jackson, zijn mannen wel een beetje gespaard. Kobe Bryant speelde dertig minuten terwijl Pau Gasol 34 minuten speelde. Bryant scoorde zestien punten en de Spanjaard was goed voor twintig punten. Andrew Bynum, die zijn tweede wedstrijd speelde na meer dan dertig wedstrijden te hebben gemist, was de topscorer met 22 punten. Lamar Odom, die zijn basisplaats moest opgeven aan Bynum, kwam van de bank af en scoorde zestien punten. De Sloveen Sasha Vujacic was goed voor vijftien punten.

Deron Williams, van de Jazz, zal gemengde gevoelens overhouden aan de wedstrijd. Hij scoorde 25 punten en gaf dertien assists maar pakte ook een technische fout in de derde helft. Carlos Boozer, die ooit in de belangstelling was van de Lakers, scoorde zestien punten. Andrei Kirilenko scoorde twintig punten. Mehmet Okur speelde niet vanwege een hamstringblessure maar zal wel actief zijn in de play-offs. De Jazz boekten dit jaar 48 overwinningen. Dit is genoeg voor een achtste plaats in de play-offs en zullen dus ook tegen de Lakers moeten spelen in die play-offs.

Taliban schieten verliefd stelletje dood

De Taliban in Afghanistan hebben eergisteren een 23-jarige man en zijn 19-jarige vriendin gedood die naar Iran wilden vluchten om te trouwen. De familie van het koppel had zich tegen het huwelijk verzet, omdat de man sjiitisch was en de vrouw soennitisch.

Dat heeft gouverneur Ghulam Dastageer Azad van de zuidwestelijke provincie Nimroz dinsdag laten weten. Hij zei dat familieleden van de vrouw het vluchtende stel gevangennamen. Daarna droegen ze de man en de vrouw over aan de Taliban. De militanten schoten het paar eergisteren dood voor een moskee in het district Khosh Rud in Nimroz.

De gouverneur heeft de politie opdracht gegeven familieleden van de vermoorde vrouw op te pakken. De Afghaanse autoriteiten hebben echter geen controle over het gebied waarin het paar werd vermoord.

Met dank aan ZureMelk en Andiamo voor de submit!


Taliban schieten verliefd stelletje dood  (foto: DAG)

Jongen (13) berooft bank

Een 13-jarige jongen heeft een bank in de Amerikaanse staat Illinois beroofd. Dat maakte de politie gisteren bekend.

De jongen werd kort na de beroving in de kraag gevat met een zak geld in de hand. Hij had zich verstopt in een garage, omdat hij door een verfbom die in de zak geld zat helemaal rood zag.

Volgens de sheriff in de stad Peoria is het de jongste bankrover ooit in de stad. Hij kan dertig jaar cel krijgen.

Gevangene Guantanamo belt met Al Jazeera

Een 21-jarige man die al zeven jaar gevangen zit in Guantanamo Bay heeft vanuit het detentiekamp gebeld met de televisiezender Al Jazeera. De man mocht bellen met een oom, maar belde in plaats daarvan met de Arabische zender. Al Jazeera zette gisteren de vertaling van het gesprek op de website.

Het was voor het eerst dat journalisten met een gevangene konden spreken. Normaliter mogen verslaggevers alleen Guantanamo Bay bezoeken als ze van tevoren beloven niet met gevangenen te praten. De gevangenen mogen ook niet bellen. Hoe dit telefoongesprek tot stand kwam is dan ook niet duidelijk.

Mohammed el Gharani uit Tsjaad zei in het gesprek dagelijks gelagen te worden met wapenstokken. Dat gebeurde eind vorig jaar voor het eerst toen Gharani weigerde uit zijn cel te komen. "Sinds Obama aan de macht is heeft hij ons niet laten zien dat er iets zal veranderen", aldus Gharani in het gesprek.

Gharani werd in 2001 in Pakistan gearresteerd en een jaar later overgebracht naar het legerkamp in de Cubaanse baai. De toen 14-jarige jongen zou gevochten hebben in de strijd om Tora Bora en werken als koerier voor hooggeplaatsten binnen al-Qaeda.

Gharani is inmiddels vrijgesproken en bevindt zich in een speciale barak op Guantanamo. Daar verblijven alle vrijgesproken 'vijandelijke strijders' waar Washington niet van weet waar zij naartoe moeten. Gharani moet in de toekomst vermoedelijk terug naar Tsjaad, of naar Saoedi-Arabië waar hij is opgegroeid.

Guantanamo Bay  (foto: ANP)

Noord-Korea stopt samenwerking met IAEA

Noord-Korea heeft gisteren alle samenwerking met het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) opgezegd. Medewerkers van het IAEA moeten Noord-Korea zo snel mogelijk verlaten. Dat heeft het agentschap laten weten.

Eerder op de dag meldde Noord-Korea dat het niet langer zal meepraten in het zogeheten zeslandenoverleg over nucleaire ontwapening. Ook start het communistische land de productie van plutonium weer.

  (foto: ANP)

Madonna koopt huis voor 40 miljoen dollar

Madonna heeft voor 40 miljoen dollar (30 miljoen euro) een huis gekocht in Manhattan in New York. Dat meldde de New York Post vandaag.

Ondanks dat het huis vijf verdiepingen heeft, lijkt het popidool niet erg goed onderhandeld te hebben. Volgens een anonieme makelaar uit de stad is in Manhattan nog nooit een vergelijkbaar huis verkocht voor meer dan 20 miljoen dollar, de helft van het bedrag dat Madonna betaalt.

Aan ruimte zal het de popster niet ontbreken. Behalve dertien slaapkamers, veertien badkamers en negen open haarden, hoort er een enorme tuin, een lift en een wijnkelder bij. Voordat Madonna erin zal trekken, wordt het huis nog uitgebreid gerenoveerd in Engelse stijl.

'geld te veel'  (foto: ANP)

Gameplay uit Final Fantasy XIII getoond

Bij de Blu-Ray-release van Final Fantasy Advent Children zit voor onze Japanse vrinden een leuk presentje: een demo van de lang verwachte Final Fantasy XIII. Een gamer was zo vriendelijk om zijn ervaringen met de demo op te nemen en op internet te plaatsen.

Als het filmpje niet werkt, kun je op deze link klikken. Het is wel een livestream dus het kan zijn dat de beelden verdwenen zijn als je dit bericht ziet.

Opgestapte topman krijgt meer dan een miljoen

De voormalig topman van de Haagse bank NIBC, Michael Enthoven, heeft bij zijn vertrek een premie gekregen ter hoogte van zijn jaarsalaris van 700.000 euro. De totale vergoeding die Enthoven in 2008 opstreek, is ruim 1,1 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat NIBC gisteren heeft gepubliceerd.

Michael Enthoven en medebestuurder Jurgen Stegmann lieten begin vorig jaar weten op te stappen bij NIBC. In 2007 moest de bank 141 miljoen euro afboeken op riskante beleggingen, zoals de zogenoemde subprime-beleggingen. Enthoven koos ervoor op te stappen. "Wij hebben dat niet goed gezien, ons huiswerk niet goed gedaan", lichtte de topman zijn besluit later toe.


Opgestapte topman krijgt meer dan een miljoen  (foto: DAG)

Persconferentie: The Boat That Rocked

Maandagmiddag 6 april, Amstel Hotel. In een ruimte is een aantal stoelen neergezet en daarvoor staan tafels met naambordjes erop: Philip Seymour Hoffman, Talulah Riley, Richard Curtis, Tom Sturridge, Hilary Bevan Jones en Bill Nighy. Een deel van de cast, de regisseur (Richard Curtis) en producent (Hilary Bevan Jones) van de film die vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen draait: The Boat That Rocked (de review van de film kun je hier lezen). Wat meteen opvalt is dat er geen naambordje staat voor een andere acteur uit de film, Nick Frost. René Mioch, die het geheel presenteert, zegt dat Frost ziek in zijn bed in het hotel ligt en er helaas niet bij kan zijn. Na een korte uitleg over de gang van zaken worden de acteurs één voor één voorgesteld. Mioch heet de cast en crew welkom in Amsterdam en Nederland, ‘één van de weinige landen waar je alles mag zeggen op de radio’. Bill Nighy grijpt deze kans aan om er meteen even een ‘fuck!’ tegenaan te gooien. De toon is gezet.


Veiling Michael Jackson gaat toch niet door

Een geplande veiling van meer dan duizend persoonlijke spullen van Michael Jackson is van de baan. De popster had zelf de veiling in gang gezet maar krabbelde terug omdat sommige spullen toch "onbetaalbaar en onvervangbaar" waren, aldus Jackson. De expositie die gisteren geopend werd, loopt wel gewoon door tot 25 april.

Jackson kwam met het idee van een veiling omdat hij in geldnood zit. Daarom verkocht hij ook zijn landgoed Neverland. De verkoop van onder meer de hekken van Neverland en de witte glitterhandschoen uit de videoclip Billie Jean zou naar verwachting van veilinghuis Julien’s Auctions zeker 10 miljoen dollar opbrengen.

Gisteren sprak een rechter nog in hoger beroep uit dat het popidool de verkoop van zijn spullen niet meer tegen kon houden, aangezien hij een contract had getekend. Na overleg met het veilinghuis is toch besloten om alle spullen na de expositie terug te geven.


Veiling Michael Jackson gaat toch niet door  (foto: DAG)

Mannetjesmieren overbodig voor voortplanting

Een mierensoort die in de Amazone leeft, heeft voor de voortplanting geen mannetjes meer nodig. De soort reproduceert zich doordat de koningin zichzelf kloont en genetisch identieke dochters op de wereld zet. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers, die hun onderzoek woensdag publiceerden in een wetenschappelijk tijdschrift.

Deze mierensoort is volgens de wetenschappers van de Universiteit van Arizona de eerste soort die zich voortplant zonder seks. Het voortplantingsorgaan van de mieren is door de jaren heen onbruikbaar geworden. Alle mieren hebben hetzelfde DNA.

De onderzoekers weten niet waarom en wanneer deze vorm van voortplanting bij deze mieren is ontstaan. Wel weten ze dat het "buitengewoon zeldzaam is voor mieren".

  (foto: ANP)

Thuis bevallen net zo veilig

Vrouwen die thuis bevallen hebben dezelfde kans dat hun kind overlijdt of op een intensive care unit terechtkomt als vrouwen die in het ziekenhuis bevallen. Dat geldt in elk geval voor vrouwen bij wie voor de bevalling geen risicofactoren bekend zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van TNO, het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC) en het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC), dat vandaag werd gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

De onderzoekers bestudeerden de bevallingen van meer dan een half miljoen vrouwen tussen 2000 en 2006. Van elke tienduizend baby's stierven er zeven. Bij de thuisbevallingen was dit aandeel net zo hoog als bij de ziekenhuisbevallingen.

De conclusie is volgens de onderzoekers belangrijk omdat uit een recent Europees onderzoek bleek dat de babysterfte in Nederland relatief hoog is. Aangezien in Nederland ook relatief veel vrouwen thuis bevallen, 30 procent tegenover enkele procenten elders in de Westerse wereld, werd in de discussie de link gelegd tussen babysterfte en thuisbevallingen. Dat verband blijkt nu dus niet te bestaan.

Ook in Groot-Brittannië is dit resultaat belangrijk, aangezien de overheid daar probeert om de thuisbevalling te herintroduceren. In Groot-Brittannië bevalt sinds de jaren zestig vrijwel geen enkele vrouw thuis. Tegenstanders van de herintroductie twijfelen aan de veiligheid daarvan.

Utrechtse jongeren vallen Netwerkploeg lastig

Tussen de tien en vijftien Marokkaanse jongeren hebben maandag een reportageploeg van het televisieprogramma Netwerk lastiggevallen. De ploeg was in de Utrechtse wijk Zuilen bezig met het draaien van een reportage.

Toen de jongeren de camera zagen, werden ze even vervelend. Ze duwden een paar journalisten en gooiden met snoepjes.

Dat hebben een woordvoerder van Netwerk en de politie gisteren bevestigd. De politie maakte echter al snel een einde aan het opstootje, waarna de ploeg door kon gaan met filmen. "Laten we het vooral niet groter maken dan het was", stelt de redacteur, die deel uitmaakte van het reportageteam. "Er is niemand gewond geraakt, er is geen apparaat vernield. Ik heb het wel erger meegemaakt."

De beelden worden vandaag in het actualiteitenprogramma uitgezonden. Netwerk besloot tot een filmportret van Zuilen vanwege een aantal incidenten in de wijk. Zo werden er diverse mensen weggepest vanwege hun seksuele geaardheid. Het programma doet geen aangifte tegen de baldadige jongeren.

Obama presenteert Bo aan de pers

Somalische piraten, de economische crisis en het nucleaire wapenarsenaal van Noord-Korea waren gisteren even niet van belang in de Amerikaanse stad Washington. Bo, de nieuwe hond van president Barack Obama en zijn gezin, hield de media de hele dag bezig.

Een menigte journalisten, fotografen en cameramensen was uitgerukt om de presentatie van Bo bij te wonen. De familie Obama liep met de zes maanden oude Portugese waterhond over het grasveld bij het Witte Huis. Het grotendeels zwartharige hondje heeft een witte bef, witte poten en een witte sik.

"Ik heb eindelijk een vriend", grapte Obama, die daarmee verwees naar een bekende uitspraak van voormalig president Harry Truman. Die zei dat als je een vriend zoekt in Washington, een hond aangeschaft dient te worden.

Al sinds de verkiezingen speculeren de media in de VS welke hond uitgekozen zou worden als 'First Puppy'. Obama beloofde zijn dochters Malia (10) en Sasha (7) een hond voor in het Witte Huis. De keus voor het dier was lastig, omdat Malia allergisch is voor de meeste hondenrassen.

Obama presenteert Bo aan de pers  (foto: ANP)

Natuurkunde, whiskey en Franse tieten

‘Marietje is er niet', roept het luidruchtigste meisje uit de klas. ‘Ow, waarom niet?’, vraagt de leraar. ‘Ziek’, zegt het meisje. De leraar schrijft in het klassenboek, een soort logboek voor de groep, dat Marietje afwezig is. Wekenlang gaat dit zo door. Marietje moet wel heel erg ziek zijn. Als de docent toch iets begint te vermoeden en door laat schemeren dat-ie ‘not amused’ is door onze klasgenoot-verzin-actie, barst het luidruchtigste meisje in tranen uit. ‘Hoe durf je ons zo te beschuldigen? Marietje is echt heel erg ziek!’

Noord-Groningen getroffen door aardbeving

In Noord-Groningen heeft zich gisteravond rond elf uur een kleine aardbeving voorgedaan. Dat heeft het KNMI gemeld. Het meteorologische instituut kon echter nog niet zeggen hoe zwaar de beving exact was.

De beving vond plaats bij de plaats Loppersum. Ook kreeg de politie Groningen na elven een aantal verontruste telefoontjes uit het nabijgelegen Middelstum. Maar zowel het KNMI als politie vermoeden dat het geen erg zware beving was. "Dan hadden we wel meer telefoontjes ontvangen", aldus een zegsvrouw.

Het is niet ongebruikelijk dat Noord-Groningen wordt getroffen door een aardbeving. Dit gebeurt gemiddeld zo'n 30 tot 35 keer per jaar, maar niet alle bevingen worden gevoeld. De schokken houden meestal verband met de gaswinning in Groningen. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) vergoedt ook vaak de schade aan huizen, zoals scheuren in muren.

De eerste aardbeving in Groningen was in 1986. Sindsdien werden er meer dan vijfhonderd gemeten. Hiervan waren er maar tien zwaarder dan 3,0 op de schaal van Richter. Een beving is pas voelbaar als hij boven de 2,0 op de schaal van Richter is.

AZ mist mogelijk El Hamdaoui in kampioenswedstrijd

Voor AZ wordt woensdag duidelijk of Mounir El Hamdaoui wordt vervolgd na de klap die hij in het uitduel tegen NAC Breda uitdeelde aan middenvelder Kees Kwakman.

Scheidsrechter Ruud Bossen nam het voorval vrijdagavond niet waar. De vierde official heeft het voorval wel waargenomen, maar besloot niet tot actie over te gaan. De aanklager van de KNVB heeft dinsdag de beelden van het incident teruggezien en zal woensdag beslissen of het El Hamdaoui al dan niet een straf op zal leggen.

Als het aan AZ-trainer Louis van Gaal ligt, wordt El Hamdaoui niet gestraft voor het incident. "Als je drie keer in tien seconden een schop krijgt, wordt het voor een mens soms te veel", zei Van Gaal na afloop van het duel in Breda.

Amazon heeft erg uitgebreide CE voor Ghostbusters

Een veel gehoorde klacht over collectors editions is, dat ze helemaal niet zo veel extra's bevatten ten opzichte van de gewone versie. Bij Amazon dachten ze dat het voor Ghostbusters wellicht leuk zou zijn om wat toffe goodies uit de kast te trekken en dat hebben ze dan ook gedaan. Dit levert een vrij uitgebreide en ook pittig geprijsde CE op.

Naast de game bevat de bundel namelijk Ghostbuster Minimates, een aantal consoleskins, een Ecto 1-keycord met licht en geluid en la pièce de résistance: een exclusieve Slimerbuuste ontworpen en handgemaakt door Steve Johnson, de man die ook de beelden voor de originele film heeft gemaakt. Natuurlijk krijg je zo'n pakket niet zomaar, Amazon vraagt $129,99 voor de Xbox 360- en PS3-versie en $109,99 voor de Wii-versie. Maar dan heb je ook wat.



Konami onthult bloederige Zombie Apocalypse

Klaar met Left 4 Dead, maar nog steeds niet genoeg zombies naar de eeuwige "strompel op zoek naar brein"-velden gestuurd? Dan heeft Konami een oplossing voor je: Zombie Apocalyse. Deze game plaatst jou samen met drie vrienden en een stevig arsenaal aan wapens in een wereld overgenomen door ondoden. Je missie is simpel, dood zoveel mogelijk zombies en redt het laatste restje beschaving. Hiervoor kun je wapens gebruiken als vlammenwerpers, kettingzagen en teddyberen gevuld met C4.

Zombie Apocalyse zal deze zomer te downloaden zijn van Xbox Live en PSN.




'Barcelona wil Agger'

Barcelona versterkt zich aankomende zomer mogelijk met Daniel Agger. De verdediger van Liverpool staat in de verregaande belangstelling van de Spaanse topclub.

Tegenover het Deense medium Onside meldt Per Steffensen, de zaakwaarnemer van Agger, dat hij komend weekend met Barcelona om de tafel zal gaan om de praten over een mogelijke overgang van de speler naar de Spaanse topclub.

Bij Liverpool kan de Deense international dit seizoen niet rekenen op een basisplaats. Deze voetbaljaargang kwam hij in de Premier League voor The Reds slechts twaalf maal in actie. Eén keer wist hij het net te vinden. Eerder droeg Agger al het shirt van het Deense Brøndby IF.