FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 december 2008

[PDC] Overtuigende overwinning Klaasen

Jelle Klaasen is uitstekend aan het PDC WK Darts begonnen. De Nederlander won met 3-0 van de Engelsman Colin Lloyd.

De 24-jarige Klaasen stond slechts twee legs af aan de als tiende geplaatst Lloyd en plaatste zich daardoor opvallend makkelijk voor de volgende ronde. Eerder wisten ook Co Stompé, Michael van Gerwen, Remco van Eijden en Raymond van Barneveld door te stomen naar de volgende ronde.

Dinsdag komen er opnieuw Nederlanders in actie in het Londense Alexandra Palace. Jan van de Rassel treft de Engelsman Kirk Shepherd, terwijl Vincent van der Voort het opneemt tegen de Hongaar Nándor Bezzeg.

Omgekomen militair in Nederland aangekomen

Een Hercules vliegtuig van de luchtmacht met daarin de in Afghanistan omgekomen sergeant Mark Weijdt is vanavond om ongeveer half acht geland op vliegbasis Eindhoven. Daar wordt hij met een korte ceremonie overgedragen aan zijn nabestaanden.

Gisteren namen collega's van verschillende nationaliteiten op Kamp Holland in het Afghaanse Tarin Kowt en bij een tussenstop in Kandahar al afscheid van de sergeant.

De 24-jarige Mark Weijdt kwam vrijdag in Uruzgan om het leven toen hij tijdens een vuurgevecht vermoedelijk op een bermbom stapte.

Mark Weijdt, 24.  (foto: ANP)

Van Marwijk: "Van der Sar niet meer oproepen"

Bert van Marwijk is niet van plan om Edwin van der Sar alsnog over te halen om mee te doen aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Na zijn afscheid keerde de record-international nog eenmaal terug om Van Marwijk uit de brand te helpen, maar volgens de bondscoach blijft het hierbij.

Van Marwijk laat weten: "Ik ben tevreden over de keepers met wie ik nu werk." Van der Sar zal dus daarom niet meer terugkeren bij het Nederlands Elftal en blijft daardoor staan op 130 interlands.

De bondscoach vervolgt: "Het heeft geen zin te discussiëren over wat er mogelijk gebeurt, maar ik ben tevreden over Stekelenburg." Ook het feit dan Van der Sar bij Manchester United zijn contract heeft verlengd tot medio 2010, doet volgens van Marwijk geen verandering in zijn keuze.

Hamilton meer ontspannen na wereldtitel

McLaren-coureur Lewis Hamilton zegt dat hij voor 2009 minder druk voelt na het behalen van de wereldtitel in 2008. De Brit maakt zich dan ook geen zorgen over de regelwijzigingen voor komend jaar.

"Ik voel minder druk", zei Hamilton tegen ITV Sport. "Druk van mijn omgeving voel ik niet, het komt meer vanuit mijzelf. Maar ik weet nu dat ik ermee om kan gaan en dat ik het in mijn voordeel kan gebruiken."

Over de veranderingen in de sport maakt de Brit zich niet druk. "Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat onze auto niet te hard is op slicks, maar ik denk dat we op dat punt goed bezig zijn. Bovendien heb ik in de GP2 al met slicks gereden, dus ik zal niet verloren zijn."

De introductie van KERS zal volgens Hamilton in het voordeel werken van zijn team. "Ik was een beetje bezorgd na berichten over mensen die een schok kregen en dat soort dingen. Maar ik denk dat het team fantastisch werk heeft geleverd om het in de vingers te krijgen; er is veel tijd en geld in gestoken. Ik denk dat het goed gaat uitpakken voor ons en dat we er zelfs wat winst in de rondetijden mee kunnen behalen."

'Red de mens van homoseksualiteit'

Paus Benedictus heeft vandaag zijn traditionele kersttoespraak gehouden in Rome. De paus is van mening dat het regenwoud bescherming nodig heeft, maar dat de mens ook bescherming verdient en wel tegen de homoseksualiteit.

De kerk zou mensen moeten beschermen tegen 'deconstructie' van zichzelf. "De tropische regenwouden verdienen onze bescherming, maar de mens verdient niet minder." Mensen zouden meer moeten luisteren naar 'de taal van de creatie' aldus de paus.

Ook noemde de leider van de katholieke kerk homoseksualiteit een 'afbreuk van Gods werk'. De katholieke kerk vindt homofilie niet verkeerd, maar homoseksueel gedrag wel. Tot zover de kerstgedachte van naastenliefde en verdraagzaamheid...

MotoGP 08 demo nu op XBL Marketplace

De game MotoGP 08 is al een tijdje uit en werd niet echt goed ontvangen door onze Egamer. Mocht je de game alsnog willen uitproberen en heb je een Xbox 360. Zet hem dan nu aan, want vanaf vandaag kun je de demo van de game downloaden. De demo was in november al beschikbaar voor de PC, deze kun je onder andere downloaden via Filefront. De demo laat je op het Italiaanse Mugello circuit rijden met Dani Pedrosa of Nicky Hayden in drie verschillend game-modi.

Hier kun je trouwens de demo alvast in je download-lijst zetten zodat hij meteen begint met downloaden zodra je inlogt op je Xbox 360.

Nieuwe seizoen begint al 31 juli

Het seizoen in de Eredivisie begint volgend jaar al eind juli. Dit vanwege de planning van het Europese voetbal. Vijf van de zes Nederlandse deelnemers moeten daarin reeds in juli of augustus starten. Dat was er in het afgelopen seizoen slechts één.

De KNVB heeft voor de speelkalender twee varianten vastgesteld. Dit komt omdat de clubs in mei nog moeten beslissen of de huidige vorm van een play-off om één Europees ticket wordt voortgezet.

De competitie moet uiterlijk op 16 mei 2010 zijn afgelopen vanwege het WK Voetbal. De Jupiler League begint op 7 augustus.

Nederland wint eerste wedstrijd in HBW

De Nederlandse basketballers zijn de Haarlem Basketbal Week goed begonnen. Het team van de Israëlische bondscoach Gadi Kedar was maandag in Amsterdam EiffelTowers Den Bosch met 84-79 de baas.

Nederland dat speelde zonder de spelers uit de NBA stond bij rust met 45-36 voor. Peter van Paassen werd uiteindelijk de topscorer voor Oranje met 24 punten. Morgen neemt het team van Kedar het op tegen Team Minas Tenis Clube uit Brazilië.

Verstekeling hangt urenlang aan trein

Een 30-jarige Duitser heeft 's nachts een ijskoud avontuur op een goederentrein meegemaakt. Hij wilde niet langer wachten op de gewone trein en stapte daarom op een langzaam rijdende goederentrein. Die reed echter veel te snel om er weer af te springen, en stopte pas 240 kilometer verderop. De man had na 5 kilometer af willen stappen.

De verstekeling stond op een opstapje en kon zich drie uur lang alleen vasthouden aan een ijzeren stang. Hij belde zijn vriendin voor hulp, die daarop de politie inschakelde. Agenten lieten verscheidene goederentreinen tot stilstand brengen, speurden de opstapjes af, maar tevergeefs. De dertiger moest worden opgenomen in het ziekenhuis wegens onderkoelingsverschijnselen.

President IJsland wil lager salaris

President Olafur Ragnar Grímsson (65) van IJsland heeft de regering gevraagd zijn salaris onmiddellijk met 15 procent te verminderen. Dit heeft de IJslandse krant Fréttabladid maandag gemeld.

De socialist Grímsson heeft tot zijn verzoek besloten vanwege de "huidige problemen van onze natie". De eilandstaat in de Atlantische Oceaan met zijn 320.000 inwoners is bijna failliet. Alle belangrijke IJslandse banken zijn in het kader van de financiële crisis omgevallen.

Grímsson krijgt een maandsalaris van omgerekend 10.000 euro. Hij is getrouwd met de zeer rijke Israëlisch-Britse zakenvrouw Dorrit Moussaeiff.

'Beter milieu begint bij jezelf'  (foto: ANP)

Dader Mumbai vraagt hulp Pakistan

De enige gearresteerde dader van de aanslagen in de Indiase stad Mumbai heeft in een brief juridische bijstand gevraagd aan Pakistan. Pakistaanse functionarissen zeggen de inhoud van de brief te bestuderen.

Indiase advocaten weigeren Ajmal Amir Kasab te verdedigen, berichtte de Britse omroep BBC maandag.

Zeker 171 mensen kwamen om het leven door de aanslagen eind november, die gepleegd werden door moslimextremisten. De dader schrijft dat hij en de andere daders uit Pakistan komen. De Pakistaanse regering in Islamabad weigerde tot nu toe te erkennen dat de gewapende mannen uit Pakistan afkomstig waren.

'Zonneveld mag weg bij PSV'

Mike Zonneveld mag in de winterstop vertrekken bij PSV meldt het Algemeen Dagblad. De verdediger komt niet veel aan spelen toe bij de Eindhovenaren, maar heeft nog een contract tot medio 2011.

Carlos Salcido en Erik Pieters zijn Zonneveld in de strijd om de linksbackpositie in de hiërarchie voorbijgestreefd. "Als de gesprekken met een geïnteresseerde club op een normale manier verlopen en er een juiste prijs wordt betaald, willen we meewerken aan een vertrek. Dan denken we aan een verkoop, een verhuurperiode is niet aan de orde," aldus technisch manager Adrie van Kraaij.

Zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink houdt echter een slag om de arm. "Mike moet niet weg, maar een speler wil wel uitzicht hebben op speeltijd. Daar blijven we kritisch naar kijken." Zonneveld kwam medio 2007 naar PSV, waar hij onder Ronald Koeman een vaste basisspeler was. Dit seizoen is echter alles anders en kwam Zonneveld in totaal slechts vijf duels in actie, onder meer zondag als invaller tegen Feyenoord.

Silenus wint FOK!sport sfeerverslagen Contest

In FOK!radio is zojuist de eerste winnaar van de FOK!sport Sfeerverslagen Contest bekend gemaakt. De winnaar van deze eerste wedstrijd, die vanaf januari een nieuwe start zal beleven, is Silenus.

Silenus schreef het afgelopen half jaar twee verslagen, maar het verslag van het duel tussen Hamburger SV en Ajax kwam als winnaar uit de bus. En dat levert hem een waardebon van 25 euro op, die hij bij Sportstore.nl kan besteden.

Als Silenus zijn contactgegevens even naar prijsvragensport@fok.nl wil mailen, dan zorgen wij ervoor dat hij zijn prijs in ontvangst kan nemen.

Daarnaast willen we alle deelnemers aan de contest bedanken voor hun bijdragen en worden uitgenodigd om vanaf januari weer mee te doen met een nieuwe contest.

Hier zijn alle andere verslagen terug te vinden.

Breek de code in Audere Semper

Twee Italiaanse ontwikkelaars hebben vandaag aangekondigd dat ze aan een adventure werken. Het spel gaat Audere Semper heten (van "Memento Audere Semper", vrij vertaald "'vergeet nooit te durven" ) en moet in oktober 2009 in de winkels liggen.

Elisa Flavi is een jonge journaliste. Ze woont in Rome en droomt ervan 'door te breken' met een interessant verhaal. Helaas voor haar geeft haar baas haar alleen saaie klusjes, tot ze op een dag een mysterieuze gecodeerde boodschap ontvangt. Als ze die ontcijfert ontdekt ze meer raadsels en uiteindelijk moet ze kiezen tussen de scoop van de eeuw en haar eigen normen en waarden.

De makers beloven meer dan 35 lokaties en 20 personages, waarmee je rond de 15 uur zoet zal zijn. Ze willen delen van Rome natuurgetrouw nabouwen zodat je je echt in Rome waant. Een andere feature waarmee ze zich willen onderscheiden is het gebruik van ideeën als objecten: Elisa zal interessante observaties in haar dagboek schrijven waarna je ze in je inventaris kan combineren of erover kan praten met personages die je ontmoet. Op de officiële website kan je een teaser-trailer bewonderen, hieronder vind je de eerste twee screenshots.




SHE en Sj0rSz (vrijwel) naakt in FOK!radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

3FM is op dit moment druk met het voeren van een actie voor vluchtelingen wereldwijd. In Breda staat een Glazen Huis waarin drie dj's opgesloten zitten. Tot en met woensdag eten ze niet en zamelen ze geld in door het draaien van verzoekplaatjes. FOK! doet ook mee en is op allerlei manieren geld aan het inzamelen. De opmerkelijkste manier: FOK!ster SHE gaat naakt! Er is nu al ruim 4000 euro geboden om de foto's te krijgen. Tijd dus om vanavond eens aan SHE zelf te vragen wat de plannen zijn voor de fotoshoot. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Ga jij geld geven aan Serious Request? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Vorige week hadden wij al een uitdaging voor Site-admin Sj0rSz van FOK!sport. Hij kon geld verdienen door in z'n zwembroek de auto van Flugeltje te wassen. En dat heeft hij ook gedaan! Midden in het centrum van Tilburg. We hebben er een uitgebreide reportage van gemaakt die je vanavond hoort.

PR-dame BrandX geeft een update van alle FOK!acties. We bellen ook nog met 3FM-dj Domien Verschuuren die in het Call Centre van 3FM zit. Daarnaast krijgen we een forum-update van Shmoopy en Nuongirl geeft eht laatste nieuws van sport.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

'iPhone 3G is beste nieuwe product'

De Apple iPhone 3G is het beste nieuwe product van 2008. Dat bleek maandag uit de eerste 'Product van het Jaar-verkiezing' van het VARA-consumentenprogramma Kassa. Tienduizenden kijkers brachten hun stem uit.

De iPhone 3G won met miniem verschil van de Wii-Fit. Dat apparaat is een toevoeging voor de Nintendo Wii-spelcomputer, waardoor je thuis fitnessoefeningen voor de buis kan doen. Andere genomineerde producten waren de Fiat 500, de Grolsch-thuistap en de Tefal Actifry-frituurpan.

EA games naar Steam, zonder DRM

Hang de vlaggen uit! Doe een overwinningsdans! EA heeft het licht gezien! EA's grootste titels uit 2008 zullen met ingang van vandaag zonder DRM beveiliging beschikbaar worden op Steam.

Afgelopen jaar hebben massa's PC-gamers geprotesteerd tegen EA's nieuwe, favoriete kopieerbeveiliging genaamd DRM. Deze beveiliging zorgde ervoor dat gamers maar een aantal keer een game konden installeren. Hoewel EA nog de mogelijkheid had ingebouwd om installaties terug te krijgen wanneer je goed deinstalleerde, hadden gamers over de hele wereld er geen goed woord voor over. De meesten klaagden dat dit ze naar de piraterij dreef.

Wellicht om wat zieltjes terug te winnen heeft EA dan ook besloten om de games DRM-vrij beschikbaar te maken op Steam. Dit betreft Spore (+ expansion), Warhammer Online, Need for Speed Undercover, Mass Effect en FIFA Manager 09. In de toekomst kunnen we ons ook verheugen op Mirror's Edge, Dead Space en Command and Conquer: Red Alert 3.

De prijzen zijn hetzelfde als wanneer je de game in de winkel zou kopen. Je krijgt bij Steam-downloads wellicht geen mooi doosje, maar het staat vast dat veel gamers dit offer graag maken om gevrijwaard te worden van EA's 'kopieerbeveliging'.

Het plan is om in de toekomst alle games van EA naast de gewone winkels ook via Steam te verstrekken.




"We are pleased to extend our holiday titles to gamers worldwide via Steam—a revolutionary technology that is one of the game industry's most successful digital distribution services,"
Aldus John Pleasants van EA.

Koning aanvaardt ontslag Leterme

De Belgische koning heeft laten weten het ontslag van de regering Leterme I te aanvaarden. De regering blijft voorlopig nog wel aan om de lopende zaken af te handelen. Leterme bood afgelopen vrijdag zijn ontslag aan vanwege de rol die regeringsleden spelen bij de verkoop van Fortis aan BNP Parisbas.

Koning Albert moet nu ook de volgende stap zetten in de aanloop naar een nieuwe regering. Gezegd wordt dat hij vanavond nog verschillende mensen zal ontvangen om hier over te praten, alleen is het niet duidelijk wie dat zullen zijn. Vermoedelijk wordt er een (in)formateur aangesteld.

Een overgangsregering, onder leiding van oud-premier Jean-Luc Dehaene, lijkt de meest voor de hand liggende oplossing, zo schrijft De Redactie. Deze oplossing kan echter op veel weerstand rekenen.

Met dank aan devuser_250 voor de submit.

Telefonica Blue wint 3e etappe VOR

De Spaanse boot Telefonica Blue heeft de derde etappe in de Volvo Ocean Race gewonnen.

De slotfase van 1950 nautische mijl lange etappe, die van Kochi naar Singapore ging, was zeer spannend. Vier boten stormde op de finish af. Uiteindelijk was het de Telefonica Blue met de Nederlandse schipper Bouwe Bekking die als eerste over de finish ging. Enkele minuten later ging de Puma (VS) als tweede over de streep, daarna volgden de Zweedse boten Ericsson 3 en 4. De rest van de boten is nog onderweg.

Brazilië ziet ruim 1000 voetballers vertrekken

De nationale Braziliaanse voetbalbond heeft vandaag bekendgemaakt dat er in 2008 tot nu toe 1176 voetbalprofs naar het buitenland zijn vertrokken. De 'export' van spelers was nog nooit zo hoog in Brazilië.

Het aantal vertrokken spelers dit jaar is ruim het dubbele van 2007. Er vertrokken toen 539 spelers naar het buitenland. Portugal is erg geïnteresseerd in Braziliaanse voetbalprofs want maar liefst 209 spelers trokken naar het Zuid-Europese land.

Rus en Huta Galung tennissers van het jaar

Jesse Huta Galung en Arantxa Rus zijn uitgeroepen tot de tennissers van het jaar.

Bij de mannen liet Huta Galung met 44 procent van de stemmen Robin Haase (31 procent) en Thiemo de Bakker (11) achter zich. Huta Galung won dit jaar de Siemens Open en was de aanvoerder van het Daviscupteam dat zich onlangs weer wist te plaatsen voor de wereldgroep

Rus werd met grote overmacht winnares bij de vrouwen. Ze kreeg 73 procent van de stemmen. Rus won dit jaar onder meer de Tennis Masters. Michaëlla Krajicek kwam niet verder dan 15 procent, Pauline Wong kreeg 4 procent van de stemmers.

Bij de rolstoeltennissers was Esther Vergeer nummer één.

Men kon stemmen bij bezoek aan de Masters en via de websites van de KNLTB en sponsor REAAL.

Italië plukt maffia

Italiaanse autoriteiten hebben dit jaar voor ongeveer 4 miljard euro aan bezittingen van maffiaverdachten geplukt. Dat is ruim drie keer zo veel als in 2007, aldus de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Roberto Maroni, vandaag.

Eigendom dat in beslag is genomen gaat ook niet meer naar de erfgenamen van overleden maffiosi. Om de criminelen nog meer de ogen uit te steken, gaat de politie onder meer in een afgenomen Ferrari 512 en Porsche Cayenne rijden.

Vorige maand opende Maroni nog een toeristencomplex in het beroemdste Siciliaanse maffiabolwerk Corleone. Het staat op een stuk grond dat toebehoorde aan maffiabaas Toto Riina. Hij zit sinds 1993 in de gevangenis.

Plukze!  (foto: ANP)

Tekort aan kerstbomen drijft prijs op

Een tekort aan kerstbomen uit Denemarken drijft de prijzen in Europa de komende jaren tot aan 2012 op. Dat heeft de voorzitter van de Deense vereniging van kerstboomkwekers, Kaj Ostergaard, vandaag bekendgemaakt.

Het tekort is ontstaan tussen 1998 en 2004, toen de kerstboomprijzen kelderden vanwege Deense overproductie. De kwekers hebben de afgelopen jaren meer sparren geplant, maar een Nordmann is pas na tien jaar geschikt als kerstboom. Denemarken produceerde dit jaar ongeveer tien miljoen kerstbomen, waarvan er 8,5 miljoen bestemd zijn voor de export. In Europa ligt de vraag naar kerstbomen op 33 tot 35 miljoen stuks, terwijl er maar 30 miljoen worden geproduceerd.

De kerstboomsoort Abies Nordmanniana, kortweg de Nordmann, is geliefd vanwege brede naalden op brede horizontale takken en omdat de naalden nauwelijks uitvallen.

Brabander draait door na cocaïnegebruik

Een 20-jarige man uit het Uden is vanochtend door het lint gegaan na het gebruik van cocaïne. Zo sprong hij door een ruit en probeerde hij een vrouw te wurgen, meldt de Brabantse politie.

De man was afgelopen nacht op bezoek bij een 33-jarige kennis op de Sieberg in Uden, waar hij cocaïne zou hebben gebruikt. Die lijkt echter niet goed te zijn gevallen. Hij sloeg de kennis met een spiegel. De man liep snijwonden op aan zijn hoofd.

Vervolgens sprong de 20-jarige man door de ruit van de woning naar buiten, mogelijk in de veronderstelling dat hij achternagezeten werd. Hij drong de woning van een voor hem onbekende vrouw binnen. Hij sloeg en beet haar, en zou ook hebben geprobeerd haar te wurgen. Het slachtoffer liep volgens de politie flinke bijtafdrukken op en raakte hevig overstuur.

De man werd in de woning van de vrouw ingerekend. Hij bleek zelf ook snijwonden te hebben opgelopen.

Wedstrijd PSV - Heerenveen vervroegd

De KNVB heeft besloten de Eredivisiewedstrijd tussen PSV Eindhoven en SC Heerenveen een dag te vervroegen. In plaats van 28 februari zal de wedstrijd nu op vrijdag 27 februari plaatsvinden.

Door deze wijziging verandert ook de speeldatum van de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen. Deze zal nu op 28 februari worden gespeeld. De reden van de verplaatsing is de verplichting in het televisiecontract voor PSV om dit seizoen minimaal eenmaal op vrijdagavond te voetballen.

Mug verraadt Finse autodief

Een mug wist de Finse politie op het spoor te zetten van een autodief. De agenten troffen een mug, die zich had volgezogen met bloed, aan in de gestolen auto.

Het DNA in het bloed werd vergeleken met dat van mensen die bij de politie bekend zijn. Daarna kon een man aangehouden worden, meldde de politie vandaag.

De verdachte zegt de wagen niet gestolen te hebben, maar een lift te hebben gekregen. Of de rechter het bloed in de mug voldoende bewijs vindt voor een veroordeling voor autodiefstal is nog even afwachten. "Het is geen gewoonte om muggen te gebruiken bij onderzoek", aldus een woordvoerder van de politie.

DLC voor Overlord II ditmaal dichter bij release

De Nederlandse ontwikkelaar Triumph heeft toegegeven dat ze een beetje te laat kwamen met de downloadable content voor de originele Overlord, ze willen dit met het volgende deel beter aanpakken en zorgen dat nieuwe content sneller na de release beschikbaar wordt. Doordat ze zo laat waren met de DLC voor de eerste game waren een stuk minder gamers geïnteresseerd om het te downloaden, ze hopen dan ook een stuk grotere groep te kunnen aanspreken door de extra content sneller op de markt te brengen.


Vervolg op de slechte game Overlord, nu met nog meer slechtheid en nieuwe kunstjes voor je minions

Volmer vijf wedstrijden geschorst

Joost Volmer werd gisteren in de competitiewedstrijd van De Graafschap tegen Ajax met rood van het veld gestuurd vanwege het uitdelen van een elleboogstoot. De KNVB schorste hem vandaag voor zes duels, waarvan een voorwaardelijk.

Volmer kwam in de wedstrijd tegen Ajax net terug van een schorsing. Hij kreeg eind november rood in de wedstrijd tegen Sparta, toen hij een tegenstander onbesuisd tegen de grond trapte.

Henk van Stee, de trainer van de club uit Doetinchem, kondigde gisteren al aan dat hij over het incident met Volmer wil praten.

Geen lichaam gevonden in Hoofddorp

Het onderzoek in Hoofddorp naar het lichaam van het tweede slachtoffer in de zaak van de snelkookpanmoord heeft definitief niets opgeleverd. Dat heeft de Haarlemse persofficier Michiel van der Heijden vandaag laten weten.

Marechaussees en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zochten sinds vorige week in een tuin in de wijk Graan voor Visch naar het lichaam van de 30-jarige ex-vrouw van de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem, hoofdverdachte in de zaak van de snelkookpanmoord. De vrouw verdween in 2002 en zou door Y. zijn gewurgd, maar haar lichaam is nooit gevonden.

Volleyballers spelen langste wedstrijd ooit

De spelers van SVU Volleybal hebben maandagmiddag in Amsterdam het record van de langste volleybalwedstrijd ooit verbroken. Dat gebeurde om 15.04 uur, het moment waarop zij het oude record van 55 uur en 3 minuten voorbij streefden.

De fanatieke sporters gaan nog even door tot maandagavond acht uur. Dan hebben ze er maar liefst zestig uur op zitten. De spelers willen een plekje veroveren in het Guiness Book of Records en halen tegelijkertijd geld op voor het goede doel. Ze steunen Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Naar verwachting halen zij 8500 euro op.

  (foto: ANP)

Webber: "Minder incidenten bestraffen"

Red Bull-coureur Mark Webber is van mening dat de wedstrijdleiding in de Formule 1 minder incidenten in de sport moet bestraffen. De Australiër wil dat coureurs waarvan de auto niet door de technische controle komt, gewoon hun trofeeën mogen houden.

Tegenover de BBC zei Webber: "Slechte beslissingen zijn voor ons natuurlijk ontzettend slecht. Wat ik het liefste heb, is eigenlijk een situatie zoals in het voetbal. Degene die als eerste finisht, wint. Misschien overtreed iemand de regels door een overtreding van het technisch reglement of speelt hij vals met zijn auto, en dan moet hij gediskwalificeerd worden, maar verder moet er geen invloed worden uitgeoefend op de uitslag."

FINA wil gesprek met producenten zwempakken

Wereldzwembond FINA wil met de fabrikanten van de zwempakken om tafel om te praten over de eisen waaraan de pakken moeten voldoen. Dit overleg zal op 20 februari plaatsvinden in Lausanne.

Het afgelopen jaar werden er meer dan honderd wereldrecords gezwommen. De nieuwe pakken zouden hierbij een grote rol gespeeld hebben. Omdat onlangs bij het EK kortebaan in het Kroatische Rijka zwemmers meerdere pakken over elkaar heen droegen, wil de FINA op aandringen van de coaches de regels op dit gebied aanpassen, omdat de pakken te veel invloed hebben op de prestaties van de zwemmers.

Mochten de fabrikanten met de FINA overeenstemming bereiken, dan kunnen de maatregelen halverwege maart bekend gemaakt worden. De ingangsdatum van de nieuwe regels zal net voor het WK in Rome zijn dat komende zomer gehouden wordt.

Geen Dijk van een vent

Doodsbedreigingen hebben FOK! al eens in de problemen gebracht. Die arme DriekOplopers, die een sarcastisch stukje schreef over Femke (waar ik persoonlijk erg hard om kon lachen), werd in huize Halsema niet heul leuk ontvangen. We hebben Driek allemaal op televisie gezien, maar dat gaat mij niet gebeuren. Hoewel semi-limbo presentator Twan ‘ga toch naar’ Huys nog liever met z’n schoonouders aan tafel had gezeten dan met Driek (de stekige slotzin “Bedankt voor je poging tot uitleg”), had Driek het er maar lastig mee alle zeilen bij te zetten. Dus ik zal me inhouden.

Richards: "Arabieren willen Honda kopen"

David Richards, de directeur van Prodrive, is nog steeds in de race om het team van Honda in de Formule 1 over te nemen. De Brit liet in de media weten dat hij in gesprek is met een groep Arabieren die het team willen kopen en hem als teambaas willen.

"Er is een groep mensen in het Midden-Oosten die een Formule 1-team willen kopen en hier zijn ze al een jaar behoorlijk mee bezig", aldus de voormalig teambaas van BAR in de Mail on Sunday. "We moeten alleen beslissen wanneer het het juiste moment is om in de Formule 1 te stappen. Investeerders zullen hier lang over na moeten denken. Je moet namelijk eerst een behoorlijk gat in de begroting wegwerken, en hier ben je waarschijnlijk zo'n drie jaar mee bezig."

Aston Villa wil speler van Excelsior A1

Aston Villa wil Excelsior-speler Arsenio Halfhuid naar Engeland halen. De zeventienjarige verdediger speelt in Rotterdam in de A1.

Aston Villa bekeek Halfhuid, een neef van ex-prof Kenneth Monkou, enkele keren. Nu wil men hem per 1 januari naar Birmingham halen. Halfhuid kwam drie seizoenen geleden van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Excelsior. De verdediger kan volgens zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht een contract voor tweeëneenhalf seizoen tekenen, mits de clubs overeenstemming bereiken over de internationale overschrijving.

Heerenveen bereikt akkoord over Zweedse spits

Zweedse media melden dat SC Heerenveen afgelopen weekend een akkoord heeft bereikt met Kalmar FF over de overgang van spits Patrik Ingelsten. De aanvaller moet Heerenveen per 1 januari komen versterken.

Johnny Pettersson, de voorzitter van Kalmar FF, verklaarde tegenover Fotbollskanalen het volgende: "We hebben een akkoord bereikt. Al moeten er nog een aantal details worden afgerond. Over de transfersom geef ik geen commentaar, maar we zijn tevreden met de overeenkomst met Heerenveen."

Als Ingelsten inderdaad naar Friesland komt, volgt hij zijn ploeggenoot Viktor Elm. Het duo was zeer belangrijk bij het behalen van de Zweedse landstitel door Kalmar. De 26-jarige Ingelsten scoorde negentien keer.

Ronde van Drenthe beste wielerwedstrijd

De internationale wielrenunie UCI heeft de Ronde van Drenthe gekozen tot beste wielerwedstrijd voor vrouwen van dit jaar.

De wereldbekerwedstrijd over 135 kilometer met start en finish in Hoogeveen was volgens de wedstrijdcommisarissen organisatorisch en sportief van een hoog niveau. En ook marketing en communicatie waren voorbeeldig uitgevoerd. De Ronde van Drenthe werd dit jaar op 12 april verreden en werd gewonnen door Chantal Beltman.

'ADO wil Saeijs terughalen'

ADO Den Haag heeft zich bij Roda JC gemeld voor verdediger Jan-Paul Saeijs. De verdediger is in Kerkrade op een zijspoor beland, waardoor een terugkeer naar zijn oude club interessant wordt.

De dertigjarige Saeijs debuteerde als prof bij ADO Den Haag. Hij speelde 161 competitieduels voor de club, waarin hij twaalf keer scoorde.

In de winterstop van het seizoen 2005/06 haalde Roda JC hem naar Limburg. Aanvankelijk was Saeijs basisspeler en bovendien was hij enige tijd aanvoerder in Kerkrade. Sinds de entree van trainer Harm van Veldhoven zit Saeijs al drie wedstrijden op de bank.

'Nederlander verorbert minder varkensvlees'

Nederlanders hebben vorig jaar gemiddeld zo'n 85 kilo aan vlees en vleesproducten verorberd. Dat is bijna twee procent minder dan in 2000, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. Een gezin van twee ouders en twee volwassen kinderen at vorig jaar gezamenlijk een halve koe en ongeveer twee varkens, rekent het CBS voor.

De afname van de vleesconsumptie is vrijwel geheel toe te schrijven aan een verminderde vraag naar varkensvlees. Niettemin blijft varkensvlees het populairst onder consumenten. Bijna de helft van de Nederlandse vleesconsumptie bestaat uit varkensvlees. Daarnaast is zo'n dertig procent vlees van kip en overige pluimvee. Rund- en kalfsvlees volgt met ruim twintig procent.

De gemiddelde prijs van vlees en vleeswaren is in de periode 2000-2007 met bijna veertien procent gestegen. Ruim zeventig procent van het vlees werd via de supermarkt verkocht.

Bij de invoer van buitenlands vlees is een flinke toename waar te nemen. Vorig jaar werd ruim 1,3 miljard kilo vlees ingevoerd, een stijging van negentig procent ten opzichte van 2000. Van het geïmporteerde vlees is 85 procent afkomstig van landen binnen de EU. Duitsland is goed voor dertig procent van de invoer. België is met twintig procent de tweede vleesleverancier voor Nederland.

PAIN de meest gedownloade PSN-titel

Sony heeft in een recente aflevering van hun show Pulse een top 10 van meest gedownloade PSN-games vrijgegeven. Hieruit blijkt dat hun game PAIN het dit jaar het best heeft gedaan.

PAIN draait erom, voor de mensen die het niet meer weten, je karakter zo veel mogelijk pijn te doen. Dit doe je door hem in een bebouwd gebied weg te slingeren, tegen allerlei voorwerpen aan. Het spel is in de loop van het jaar meerdere malen geupdate. Een van deze updates zorgde ervoor dat je David Hasselhoff kon gebruiken als lijdend voorwerp.

PS3fanboy.com heeft echter zijn eigen theorie waarom dit spel de lijst aanvoert. Ze merken namelijk op dat PAIN gratis werd meegeleverd bij Metal Gear Solid 4. Op deze wijze heb je natuurlijk snel de eerste plek te pakken.

De gehele lijst ziet er als volgt uit:

1. Pain
2. High Velocity Bowling
3. Super Stardust HD
4. PixelJunk Monsters
5. Flow
6. Warhawk
7. Aquatopia
8. Tekken 5 Dark Resurrection
9. High Stakes Poker Edition
10. Ratchet & Clank: Quest for Booty

'Nederlander eet vijf oliebollen met jaarwisseling'

Nederlanders eten op oudejaarsavond gemiddeld vijf oliebollen en drie appelflappen. Een kwart van de bollen en flappen wordt zelf gebakken. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van T-Mobile onder ruim duizend mensen.

Ruim de helft van de ondervraagden geeft aan geen goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Als reden wordt aangevoerd dat voornemens onzin zijn of dat het onmogelijk is om zich aan de voornemens te houden. Van de groep die wel goede voornemens heeft, wil 39 procent in 2009 'meer genieten'. Een kwart van de ondervraagden is van plan om gezonder te gaan leven. Jongeren met goede voornemens willen vooral meer sporten.

In de nieuwjaarsnacht bellen Nederlanders gemiddeld vijf mensen. Per gesprek wordt vier minuten de tijd genomen om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Ouders en broers of zussen krijgen de meeste belletjes. Daarnaast worden gemiddeld acht sms'jes per persoon verstuurd. Het merendeel van deze berichten is bestemd voor vrienden.

Een op de tien Nederlanders vindt de jaarwisseling niet leuk wanneer zij niet gebeld worden door familie of vrienden. Twintig procent van de ondervraagden is niet van plan om tijdens de nieuwjaarsnacht te bellen of te sms'en.

Grote maanvis strandt op strand Katwijk

In Katwijk is vandaag een maanvis aangespoeld. Een schelpenvisser vond het beest levend op het strand, maar toen de hulpdiensten arriveerden, bleek het te laat om de tropische vis te redden.

De maanvis is een zeldzaamheid in de Noordzee, liet een woordvoerder van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) weten. Bovendien was het Katwijkse exemplaar ook nog eens zeer groot, namelijk 1,20 lang en 1 meter hoog.

In 2004 spoelde er voor het laatst een maanvis aan in Katwijk. Het beest is herkenbaar aan de ronde vorm en aan zijn 'papegaaienbekje'. De maanvis is een kwalleneter en heeft een zelfde soort bek als de zeeschildpad, die ook kwallen eet. "De bek lijkt een beetje op de snavel van een papegaai", aldus vissendeskundige Martien van Oijen van Museum Naturalis in Leiden.

Het tropische dier trekt rond deze tijd altijd naar het noorden. Vermoedelijk is de maanvis door een sterke storm boven Schotland in de verkeerde zeestroming terechtgekomen. Hierdoor dreef hij af naar de Noordzee, denkt Van Oijen.

"De afgelopen tijd strandde er jaarlijks maar één maanvis aan de Nederlandse kust. Maar in 2005 waren het er ineens vijftien", vertelt de vissenexpert. In hun eigen tropische leefwereld kunnen de beesten wel 4 meter lang worden. Zelden zijn de maanvissen die Nederland bereiken, zo groot als het Katwijkse exemplaar, al moet het beest het wel afleggen tegen een soortgenoot die in 1898 op Terschelling aanspoelde en in Naturalis is tentoongesteld. Lengte: 2,71 meter.

Maanvis aangespoeld bij Katwijk aan Zee  (foto: ANP)

Black & White 2 komt na 3,5 jaar eindelijk naar de Mac

Er wordt wel eens gezegd dat Macs geen echt gameplatform zouden zijn omdat Apple te weinig tijd en moeite in het ondersteunen van Mac-developers stopt. In principe zou het niet zo hoeven zijn, er zijn genoeg grafische kaarten beschikbaar voor Macs en de processoren zijn letterlijk dezelfde als die PCs gebruiken, dus daar zou het ook niet aan mogen liggen. Toch moeten Mac-gamers vaak erg lang wachten op hun favoriete games, zo ook fans van Black & White 2. Na 3,5 jaar komt de game namelijk eindelijk naar de Mac.

De oorspronkelijke PC-release van Black & White 2 viel eind 2005 en werd door ons met een 52% beoordeeld. Voor de Mac komt de game op 6 januari uit, een release gelijktijdig met de MacWorld Expo.Minimale systeemeisen vragen om eens 1,8 GHz Intel-processor (geen G5 ondersteuning, helaas), 512 MB RAM, 128 MB videokaart (geen Intel GMA), 5,1 GB schijfruimte en Mac OS X v.10.4.8 of nieuwer. Daarnaast mag er €39,95 betaald worden voor de game.

Close-up in Riddick: Assault on Dark Athena screenshots

Langverwacht en tijdelijk zelfs even in limbo, maar Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena komt er dan toch écht aan. Vandaag zijn er weer vier nieuwe screenshots vrijgegeven waarvan eentje van de volledig nieuwe multiplayer-mode, de reden dat de game is uitgesteld naar wat verder in 2009. Dit screenshot is trouwens de onderste, de rest zijn gewoon uit de single-player.

The Chronicles of Riddick vertelt het verhaal van de gelijknamige film. Als Vin Diesel wordt de speler verbannen naar de meest beruchte gevangenis. Om te ontsnappen zal de speler de beveiliging te slim af moeten zijn en is interactie met andere gevangenen noodzakelijk. Voldoende wapens staan tot de beschikking, maar ook met de blote handen valt er genoeg aan te richten. Zonder wapen is het dus zeker geen machteloze strijd, en in het begin is er ook geen keuze dan het zonder wapen te stellen.

Positie Westerhof lijkt onhoudbaar

Hans Westerhof moet vrezen voor zijn baan. De trainer van Vitesse vindt zijn club terug op de zestiende plaats en de spelersgroep liet anoniem weten dat "de oppositie groot is".

Na de 2-0 nederlaag bij NAC Breda reageerde middenvelder Rogier Molhoek tegen De Gelderlander: "Ik hou er niet van de trainer de schuld te geven, maar er moet natuurlijk wel wat gebeuren. Ook de technische staf is verantwoordelijk." Santi Kolk was duidelijker in zijn commentaar. Op de vraag of Vitesse had bewezen geen toekomst te hebben, antwoordde hij instemmend. "Zo kun je dat wel zeggen. Dit gaat natuurlijk echt niet langer."

Westerhof zelf leek zich niet zo'n zorgen te maken. "Uiteraard is dit weer een grote teleurstelling. Maar na zo'n wedstrijd is iedereen emotioneel, dan moet je niet te snel oordelen. Ik zie het nog wel zitten. Geen twijfel aan. Waarom zou ik de handdoek gooien? We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje. Ik ben er van overtuigd dat we hier uit komen."

Zondag sprak de Vitesse-trainer uitvoerig met de spelersgroep. "Iedereen kon zeggen wat hij wil, niemand heeft gezegd dat het zo niet langer kan. Nee, dat gebeurt inderdaad niet zo snel", bekende Westerhof. "Maar de ploeg heeft er ook alles aan gedaan tegen NAC. Plotseling krijg je twee snelle tegengoals. Dat zag je voor rust niet aankomen."

3D-match verbeteringen in FIFA Manager 09-patch

Ben je niet zo van de simpele graphics of de geweldige hoeveelheid van details van Football Manager 2009? Dan is FIFA Manager 09 waarschijnlijk wat voor jou. Ook daar ben je coach van een team en zul je je bezig moeten houden met onder andere de doelstellingen. Natuurlijk bevat zo'n game enkele foutjes of bugs, en daarom heeft EA een nieuwe patch uitgebracht. Zo wordt onder andere de 3D-match engine verbeterd.

Live Ticker

* Live Ticker: Referee pictures are displayed (user generated content)
* Live Ticker: Number of assists is displayed after a goal (league matches)
* Live Ticker: Team Status is displayed

3D Match

* 3D match improvements (Version 3)
* 3D camera improvements (TV and free camera)

Database

* Improved database (12.12.08)

Other features

* Notepad added
* Instant Calculation mode now shows the last 5 events
* New training camp features (more camps, improved calculation of the effects, option to add your own training camps)
* Player character icons now displayed on the player info screen
* Several smaller improvements (e.g. youth player scouting, night matches in generic stadiums)

Fixed Bugs

* Various bug fixes

De patch kun je hier op de website Worthdownloading downloaden.

Van Hanegem: ''Ik was de Kop van Jut''

Gisteren werd bekend dat Willem van Hanegem na dit seizoen vertrekt bij FC Utrecht. De 64-jarige trainer heeft in zijn column in AD Sportwereld gezegd dat zijn vertrek is ingegeven door de affaire rondom de vier ontslagen trainers bij de club.

"In die kwestie ben ik als schild gebruikt, meer een Kop van Jut, eigenlijk", aldus Van Hanegem. Eind oktober nam FC Utrecht afscheid van vier mensen uit de technische staf. De clubleiding bood Van Hanegem een nieuw contract aan. De oefenmeester vond dat echter een slecht moment.

"'Sindsdien krijg ik het gevoel dat de leiding, nu het weer rustig is, misschien ook wel van mij af wil, anders kan ik dat gebrek aan contact niet interpreteren", aldus de Kromme die heeft gezegd dat hij sindsdien geen contact meer heeft met eigenaar Frans van Seumeren. "'Nou, ik zal de baas een probleem besparen, ik stap straks zelf gewoon op. Is mijn eigen beslissing."

Sulejmani scoort voor zijn moeder

Nadat Miralem Sulejmani gisteren de 0-2 scoorde in de competitiewedstrijd van Ajax tegen De Graafschap, ’tekende’ hij een denkbeeldig hart in de lucht, kuste hij zijn vuist en stak hij zijn vinger in de lucht.

"Dit doelpunt heeft vanwege een privé-aangelegenheid bijzondere waarde”, aldus de Serviër. "Ik draag het op aan mijn moeder, die net is geopereerd. Gelukkig gaat het weer goed met haar.”

Over zijn spel gisteren was de Ajacied tevreden, maar hij voorspelde nog meer moois. "Ik zit op 70 procent van mijn kunnen. Ik heb nog meer conditie nodig om mijn acties te maken.”

Realtime Worlds wil ook Crackdown 2 maken

Eén van de meest opvallende grote hits op de Xbox 360 is zonder enige twijfel de game Crackdown. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat er een sequel van deze succesvolle game komt. Alleen is de grote vraag, wie gaat 'm maken? Realtime Worlds, de ontwikkelaar van deeltje één, wil de sequel dolgraag maken.

Alleen zijn er enkele geruchten ontstaan die beweren dat Microsoft met een andere ontwikkelaar aan het praten is: Ruffian. Wel zijn er enkele medewerkers van Realtime Worlds naar Ruffian gegaan, maar volgens het hoofd van Realtime Worlds, Colin MacDonald, betekent dat niet dat Ruffian deel twee gaat maken. Volgens MacDonald is Realtime Worlds nu aan het praten met Microsoft over deel twee:

"I just wanted to correct the rumours today surrounding Crackdown. Although to date we haven’t had an offer from Microsoft for the Crackdown sequel rumoured, we continue to have ongoing discussions with them. In the unfortunate event that there isn’t an agreement with RTW reached, Dave said he would “be gutted not to be involved, but if it had to be that way, I would want to see it done justice – by an established, renowned developer that had the track record of delivering the quality gaming experience Crackdown players would demand.”

In any event, I also very much doubt that Microsoft would harm an otherwise fruitful existing development relationship by gambling on funding Crackdown 2 with a startup on RTW’s doorstep, for obvious reasons.

Regarding the rumoured RTW departures, we believe that maybe five or six ex-Realtime Worlds staff have been employed by Ruffian in recent weeks. Whilst we’re always sad to lose any member of the RTW family, fans should rest assured that the vast majority of the Crackdown team remain at RTW, and our 200+ talented individuals are working hard towards APB being one of the biggest launches of 2009, as well as on an unannounced project that will cause quite a stir when unveiled."

Zeer waarschijnlijk horen we in 2009 meer over de nieuwe Crackdown.

Timmer blijft nummer een bij Feyenoord

Ondanks dat Rob van Dijk gisteren een goede wedstrijd keepte tegen PSV en de matige vorm van Henk Timmer dit seizoen, blijft laatstgenoemde toch de eerste keuze onder de lat voor Gertjan Verbeek

"Ik zie geen aanleiding om Henk te passeren," aldus de trainer van de Rotterdammers in het Algemeen Dagblad.

Timmer constateerde gisteren, in de warming-up voor het duel tegen PSV, dat hij niet kon keepen omdat hij last had van zijn voet. Hierdoor moest Van Dijk het doel van Feyenoord verdedigen, iets wat hij prima deed. Desondanks blijft Verbeek zijn vertrouwen in Timmer uitspreken.

Hotelmedewerker in been geschoten door overvaller

Een 24-jarige medewerker van een hotel in Amsterdam-Oost is vannacht in zijn been geschoten door overvallers. Dat gebeurde tijdens een vechtpartij, meldt de politie vandaag. De twee daders hebben met een onbekend geldbedrag de benen genomen.

Het hotel aan Joan Muyskenweg was rond 01.00 uur het doelwit van de gewapende overval. De worsteling met het personeel ontstond in de ontvangstruimte. De gewonde medewerker is opgenomen in een ziekenhuis.

Bungelende clown in screenshots Batman: Arkham Asylum

Rocksteady Studios is momenteel druk bezig om ons een Batman-game te bezorgen. Ditmaal niet volledig gebaseerd op de één van de films, maar ook op de comics en de cartoons. Batman wordt in Arkham Asylum ingesloten door een valstrik van The Joker. De gekken runnen het gekkenhuis nu en dus is het aan de Caped Crusader om orde op zaken te stellen, de malloten terug te stoppen en van Arkham weer een rustige, veilige plek te maken waar 's werelds grootste maniakken een vredig thuis hebben (al dan niet in combinatie met medicijnen en/of dwangbuis). Qua gameplay mag je een 3D action-adventure verwachten met flink wat stealth- en vecht-elementen , de game lijkt in sommige opzichten zelfs een beetje op Manhunt.









UCI: Comeback 'Vino' uitstellen

De internationale wielerunie UCI heeft bij het sporttribunaal in Lausanne (CAS) een zaak aangespannen tegen wielrenner Alexandre Vinokourov.

In 2007 werd de Kazach door de nationale bond van zijn land voor een jaar geschorst wegens doping. De UCI is van mening dat 'Vino' conform de internationale richtlijnen minstens twee jaar niet in actie mag komen.

Het CAS werd al eerder ingeschakeld door de UCI, maar omdat Vinokourov toen aankondigde te stoppen kwam het destijds niet tot een zaak. De Kazach is echter teruggekomen op dat voornemen en wil in 2009 terugkeren in het peloton.

De 35-jarige renner werd vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op bloeddoping. Hij moest de Tour verlaten en werd voor een jaar geschorst. In juli liep die schorsing af.

Scheidsrechter ernstig mishandeld in Delft

Een scheidsrechter is gisteren mishandeld tijdens een voetbalwedstrijd in Delft. De 43-jarige man werd met ernstige rugklachten opgenomen in het ziekenhuis en hij moest daar de nacht doorbrengen.

De problemen ontstonden rond 13.30 uur toen de scheidsrechter een doelpunt van de Delftse ploeg goedkeurde. De doelman van de bezoekers was het daar duidelijk niet mee eens en stompte de leidsman in zijn maag. Vervolgens viel de man op de grond en werd hij door spelers in elkaar geschopt.

De Delftenaar slaagde erin om op te staan en staakte de wedstrijd. Hij haalde verhaal bij de keeper van de bezoekers en kreeg vervolgens opnieuw een stomp in zijn maag. Ploeggenoten van de doelman schopten de scheidsrechter vervolgens opnieuw.

Toen de politie arriveerde waren de daders al vertrokken. Hun identiteit is te achterhalen met hun KNVB-kaarten, die voor ieder duel ingeleverd moeten worden.

Douglas nieuwe estafettetrainer

De Nederlandse Atletiekunie heeft Troy Douglas aangesteld als de nieuwe coach van het mannenestafetteteam. Dit werd vandaag bekendgemaakt. Douglas is de opvolger van Wigert Thunissen, die als bondscoach talentontwikkeling sprint de verantwoordelijkheid krijgt over het totale sprintprogramma.

De 46-jarige Douglas sprintte zelf jarenlang op topniveau, eerst voor zijn geboorteland Bermuda, daarna voor Nederland. Zijn grootste succes behaalde hij met de Nederlandse mannenploeg die op de wereldkampioenschappen van 2003 (Parijs) brons veroverde op de 4x100 meter.

Dertien shockerende trailers van inFamous

Onze collega's van IGN hebben niet minder dan twaalf gameplayvideo's en een videointerview van inFamous op hun site geplaatst. In deze game kruip je in de huid van een jongeman die niet alleen een enorme explosie weet te overleven, maar ook nog eens elektriciteit kan beheersen. Aan jou als speler de keuze of hij in z'n zoektocht naar antwoorden op de vragen "Waarom heb ik die explosie overleefd?" en "Waar de f**k komen die superpowers vandaan?" het pad van het kwade, het goede of één van de 12.319.563.921 paden die daar tussen in liggen kiest. De game zal bovendien geen missiestructuur bevatten zoals Grand Theft Auto, maar een 'echte' open wereld waarin dingen gebeuren. Aan jou de keuze of en hoe je daarop reageert.
Om de video's te bekijken kun je het beste hier klikken, maar deze link werkt ook.

inFamous wordt ontwikkeld door Sucker Punch en verschijnt in 2009 exclusief op de PlayStation 3.

'Nederlandse clubs willen doelman Mollez'

Volgens het Algemeen Dagblad staat de Belgische doelman Peter Mollez in de belangstelling van enkele Nederlandse clubs.

De 25-jarige sluitpost zou worden begeerd door Sparta Rotterdam, De Graafschap en FC Den Bosch. Ook Cercle Brugge en FCV Dender zouden Mollez graag willen vastleggen.

Keeper Mollez speelt momenteel voor de Belgische eersteklasser KV Kortrijk. Bij deze club loopt zijn contract na dit seizoen echter af. Mollez zou wel interesse hebben in een transfer naar Nederland.

Kijkoperatie voor Touzani

Sparta-middenvelder Karim Touzani ondergaat morgen een kijkoperatie, zo meldt het Algemeen Dagblad. Touzani kampt al sinds eind september met problemen aan zijn enkel.

De ingreep zal worden uitgevoerd door orthopeed Rien Heijboer. Door het onwillige gewricht speelde de van Aberdeen overgekomen Touzani dit seizoen pas drie wedstrijden voor de Kasteelclub.

"Zijn herstel stokt op tachtig procent," legt Sparta-trainer Foeke Booy uit. "Een kijkoperatie moet uitwijzen wat het probleem is."

Sterke daling orders voor industrie eurozone

De industriële producenten uit de eurozone hebben de ontvangst van nieuwe orders in oktober sterk zien teruglopen. De industriëlen kregen 15,1 procent minder nieuwe orders binnen dan een jaar eerder. In vergelijking met september werden 4,7 procent minder orders ontvangen.

Dat maakte het Europees statistisch bureau Eurostat vandaag bekend. Vooral in de grote economieën van de eurozone namen de industriële orders sterk af. De Spaanse industrie kreeg 20 procent minder orders binnen dan vorig jaar, in Frankrijk en Duitsland namen ze met ruim 17 procent af.

De Nederlandse industrie kreeg 11,4 procent minder orders te verwerken dan een jaar eerder. De industrie in de vijftien landen van de eurozone ontving voor de derde achtereenvolgende maand minder orders dan een maand eerder.

Huizenprijzen gedaald in november

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in november met 0,9 procent gedaald in vergelijking met de maand ervoor. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vandaag hebben gepubliceerd.

Ten opzichte van een jaar eerder stegen de prijzen nog wel, met 1 procent. Deze stijging is echter minder groot dan de 2,3 procent in oktober. De prijsstijging op jaarbasis is in de loop van 2008 sterk teruggelopen, zo constateert het CBS.

Buiten de Randstad daalden de prijzen het sterkst. In Zeeland en Groningen ging het om dalingen van respectievelijk 3 en 2 procent in november vergeleken met oktober. In Gelderland, Noord-Brabant en Limburg kwam de waardevermindering boven de 1 procent uit.

De prijzen van nagenoeg alle woningtypen daalden. Alleen de twee-onder-een-kapwoningen stegen in waarde. Hoekwoningen en vrijstaande huizen waren het minst in trek.

November was een slechte maand voor de verkoop. Er wisselden ruim 11.600 bestaande woningen van eigenaar, 30 procent minder dan in oktober. Het CBS tekent daar wel bij aan dat de afgelopen maand minder werkdagen telde. In de eerste elf maanden van dit jaar zijn 9,4 procent minder bestaande woningen verkocht.

De huizenmarkt ligt al enige tijd stil door de financiële crisis. Consumenten durven door de economische onzekerheid geen grote aankopen te doen. Banken zijn door problemen met hun financiële huishouding terughoudend met het verstrekken van kredieten.

Dalende huizenprijzen..  (foto: ANP)

Amy Winehouse topless (NSFW)

Na de serie vervelend nieuws omtrent Amy Winehouse hebben we nu ook positief nieuws: de tieten van Amy Winehouse hangen er nog prima bij.

Roddelkrant TheSun toont Winehouse topless op het balkon, waar ze vrolijk aan het dansen is. Of ze onder invloed is van het een of ander is niet bekend, maar het zou ons niet verbazen. De dansende tieten van Winehouse kun je hier zien: KLIK!

Dit bericht werd gesubmit door E-lise en Ezechielk!

Vermeer: "Wij kunnen gewoon goed voetballen"

Kenneth Vermeer hield gisteren tegen De Graafschap voor de tweede keer in drie wedstrijden de nul. De doelman had niet veel te vrezen van de aanvallers van de gastheren, terwijl zijn collega Erik Heijblok aan de andere kant het ene na het andere doelpunt om zijn oren kreeg. Het werd 0-6 voor Ajax.

In het eerste deel was de thuisploeg qua kansenverhouding gelijkwaardig aan Ajax, maar waar de ballen er aan de ene kant wel invielen hield Vermeer de gasten op de been. "Ze kregen wat kleine kansjes. Ze loeren op de counter, dus je weet dat je dan scherp moet zijn als verdediging," analyseerde de Amsterdamse goalie de wedstrijd met Goal.com.

De rode kaart voor Joost Volmer was het keerpunt in de wedstrijd, waardoor de Amsterdammers gemakkelijk uitliepen naar 0-6 zonder echt kansen weg te geven. "Na de rode kaart viel het inderdaad mee. We hebben vandaag niet zoveel weggeven en de nul gehouden, dat is óók belangrijk."

Toen Ajax eenmaal een kleine wisseling aan de linkerkant doorvoerde, leek het nog soepeler te lopen. "We hadden afgesproken dat we de linkerkant van de aanval een beetje vrij lieten en dat Mickey, Urby en Thomas er een beetje indoken. Dat pakte goed uit," aldus Vermeer.

Het woord 'galavoorstelling' was misschien iets te veel van het goede. Vermeer: "Zij spelen natuurlijk met een man minder. Wij kunnen gewoon goed voetballen en het balletje laten gaan. Vooral de beweging rond de bal was belangrijk en dat was voor hun moeilijk te bespelen met een man minder."

Maar hoe ziet het er na de winterstop uit voor Vermeer, als zijn concurrent Maarten Stekelenburg waarschijnlijk weer terugkeert? "Dat weet ik niet. Ik doe gewoon m’n best en ik zie wel waar het schip strandt. Ik blijf gewoon doen wat ik moet doen," zei de sluitpost.

Tot slot valt de wisselvalligheid van Ajax volgens Vermeer wel mee: "Volgens mij hebben we nauwelijks nog een wedstrijd verloren na die pot in Heerenveen in de competitie. Dus zo slecht doen we het niet."

Ontsnapte gevangene in Haarlem opgepakt

De politie heeft afgelopen weekeinde in Haarlem de gevangene opgepakt die op 11 december uit de Bijlmerbajes in Amsterdam was ontsnapt . Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Justitie vandaag weten.

De 35-jarige gedetineerde wist te ontkomen door over de gevangenismuren te klimmen en daarna een sloot te trotseren. Bewakers konden een medegevangene die toen ook probeerde te ontglippen, wel in zijn kraag grijpen.

De man zit op een afdeling voor gevangenen die nog wachten op hun proces. Waarvan hij wordt verdacht, wil justitie niet zeggen.

De SP heeft inmiddels vragen over de ontsnapping gesteld. SP-kamerlid Krista van Velzen wil weten of de ontsnapping het gevolg is van het wegbezuinigen van gevangenispersoneel. Ze heeft verantwoordelijk staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie onder meer gevraagd of er tijdens de ontsnapping geen bewakers op de luchtplaats waren. Dat was namelijk de locatie waar de gevangene wist te ontkomen.

Onsnapte gevangene in Haarlem opgepakt  (foto: ANP)

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren werden er inhaalwedstrijden gespeeld in de zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

ADO 20 - VVSB 0-2
'Frans van Niel 0-1
'Maurice Fransen 0-2

Hoofdklasse C

Babberich - SC Joure 4-0
14' Sander Kuiperij 1-0
54' Abdel Haouli 2-0
56' Sander Kuiperij 3-0
68' Sander Tinneveld 4-0

WKE - Achilles '29 Afgelast

Alcides - Quick '20 Afgelast

Schieten, monsters en een schommel in screenshots FEAR 2

De kerstdagen naderen, een tijd van liefde, vriendschap en vrede op aarde. Bij Monolith denken ze daar anders over en dus krijgen we vlak voor die feestdagen nog even een flinke dosis gewelddadige screenshots van F.E.A.R. 2: Project Origin. Hierin zien we ook wat nieuwe karakters waar je in de game kennis mee zult maken.

F.E.A.R. 2: Project Origin komt halverwege februari uit voor de PC, Xbox 360 en PS3.























Project Origin is de opvolger van de horrorshooter F.E.A.R., een game waarin mysterieuze krachten een hoofdrol spelen. Het vervolg neemt ons mee naar het moment, vlak voor het einde van de originele game. Een groep Special Forces is bezig met een routine missie als de stad Auburn plots op een bovennatuurlijke manier explodeert; Alma heeft haar krachten losgelaten op de stad.

RACE Pro in februari, demo eind januari

Atari heeft bekend gemaakt dat de Xbox 360-exclusive RACE Pro op 13 februari 2009 in de winkels ligt. Dit is een paar dagen eerder dan Amerika, waar de game pas op 17 februari 2009 verschijnt. Atari heeft tevens bekend gemaakt dat er een demo komt van RACE Pro tegen het einde van januari.



Een simulatie-racegame gebaseerd op RACE 07. De game zal 350 auto's bevatten en vijftien tracks. Daarnaast zal de game een 12-speler online multiplayermodus bieden, en kun je offline splitscreen racen.

'Michael Jackson op randje van dood'

Michael Jackson is ernstig ziek en dusdanig verzwakt dat hij voor zijn leven moet vrezen. Althans, Ian Halperin, de biograaf van Jackson, schrijft dit. De King of Pop zou dringend een longtransplantatie nodig hebben, maar vanwege zijn gesteldheid zou hem dit fataal kunnen worden.

Volgens Halperin lijdt Jackson aan een longemfyseem, veroorzaakt door alfa 1-antirypsine. Daarnaast zou hij ook maagdarmbloedingen hebben en nagenoeg blind zijn aan zijn linkeroog. Halperin zegt dat Jackson al langer allerlei aandoeningen heeft, maar de laatste tijd gaat zijn gezondheid heel hard achteruit. De doktoren zijn met name bezorgd over de bloedingen.

Eerder dit jaar werd de 50-jarige zanger op de gevoelige plaat gezet, terwijl hij in een rolstoel zat en een pyjama en mondmasker droeg.

Herstructurering levert EA jaarlijks $120 miljoen op

Financieel is de situatie momenteel niet bepaald rooskleurig bij Electronic Arts. Door tegenvallende resultaten van titels als Mirror's Edge en Dead Space liep het verlies de laatste tijd flink hoger op dan verwacht. De studio kondigde dan ook onlangs aan flink te gaan snijden in het personeelsbestand en een aantal studio's op slot te doen. Deze herstructurering zal een hoop geld kosten, maar op de lange termijn veel meer opleveren.

Allereerst moeten tegen maart 2009 1000 mensen het bedrijf verlaten. Dit gaat tussen de USD 30 en 35 miljoen kosten. Het verplaatsen van personeel en werkzaamheden van EA Black Box naar Burnaby zal nog eens tussen de USD 23 en 28 miljoen gaan kosten. Aan andere zaken verwacht EA nog USD 2 miljoen te moeten besteden. Dit alles moet dan in de toekomst een besparing gaan opleveren van USD 120 miljoen per jaar.

[FOK!actie Serious Request] Verander je nickname!

Normaliter doen we het niet - als in absolutely not ever! - maar voor deze ronde van de 3FM Serious Request actie maken we eenmalig een uitzondering en kun je tegen betaling van €25,- je nickname wijzigen.  Heb je in een dronken of puberale bui een L33T nick aangemaakt die je nu ontgroeid is?  Heb je iKBeNJaNTjE maar wil je graag IkBenJantje heten?  Wil je net die ene hoofdletter in je nick of juist net die andere 20 hoofdletters eruit?  Dat kan!

Ga hiervoor naar het forum  en lees de spelregels even door.  De opbrengst gaat natuurlijk in z'n geheel naar de Serious Request aktie! 

 
Dit zou normaliter het antwoord zijn op een nickchange-request...

 

CD/DVD: Linkin Park - Road To Revolution

Het is bijna traditie geworden voor Linkin Park om na een studio-album met een live-registratie op de proppen te komen zo lijkt het. Een ondersteunend feit van bovenstaande aanname is de cd/dvd-release van Road To Revolution die in de schaduw van het studio-album Minutes To Midnight uitkomt. Toch behoort dit live-festijn niet echt bij de Minute to Midnight-tour, maar is onderdeel van het jaarlijks terugkerend fenomeen "Projekt Revolution". Een festival dat vanaf 2002 door Linkin Park wordt verzorgd en een mix van verschillende genres bij elkaar brengt. Dit jaar bestond de line-up onder andere uit LP zelf, Jay-Z, Pendulum en N*E*R*D.

DVD: In Europa

Ergens begin jaren '90 vatte Geert Mak, de auteur van toegankelijke geschiedenisboeken als De eeuw van mijn vader, het gedurfde plan op om een jaar lang door Europa te reizen en het continent en de eeuw te beschrijven. In het laatste jaar van het millennium, op 4 januari 1999 om precies te zijn, vertrok Mak dan eindelijk met de trein vanuit Amsterdam om zijn ogenschijnlijk absurde idee uit te voeren. Zes dagen per week verscheen een stukje van zijn hand op de voorpagina van het NRC en in 2004 was er dan In Europa, een 1223 pagina's tellend boek over Maks reis door het Europa van de twintigste eeuw. Een werkelijk fantastisch boek, waarin Mak zoals altijd de grote lijnen van de geschiedenis weet te combineren met kleine, menselijke verhalen, ooggetuigenverslagen en sociale observaties. Vanuit een wetenschappelijk-historisch oogpunt valt er genoeg op het boek aan te merken, maar als een heerlijk leesbaar en intrigerend geschiedenisboek nadert In Europa de perfectie.


Militair krijgt werkstraf voor neerschieten collega

Een 24-jarige voormalige militair die in februari vorig jaar in Tarin Kowt in de Afghaanse provincie Uruzgan een collega neerschoot, is vandaag door de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot de maximale werkstraf van 240 uur.

De militair richtte als geintje een wapen op zijn collega en beval hem volgens getuigen op zijn knieën te gaan zitten. Toen hij de trekker te ver bewoog, bleek het wapen geladen. Hij raakte zijn collega in zijn elleboog en buik.

Cellfactor: Psychokinetic Wars begin 2009 naar XBLA en PSN

Ubisoft gaat ons begin januari weer verblijden met een nieuwe titel voor Xbox Live Arcade en Playstation Network. Het betreft 'Cellfactor: Psychokinetic Wars', een snelle multiplayer shooter waarbij je als speler in een arena moet overleven met behulp van wapens en telekinetische krachten.

Verder biedt het spel 30 singleplayer opdrachten, drie speelbare personages en vier multiplayer-modi voor maximaal 16 spelers.



Radio Veronica moet winst inleveren

Radio Veronica heeft een groot deel van de winst die het de afgelopen tijd in marktaandeel haalde, weer in moeten leveren. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt over de maanden oktober en november. De radiozender heeft nu een aandeel van 6,1 procent. Dat is 0,5 procentpunt minder dan vorige maand, toen nog een record-marktaandeel werd gehaald. Radio 3FM wint juist en heeft nu een marktaandeel van 8,0 procent. Dat is een winst van 0,3 procentpunt.

Opmerkelijk genoeg weten ook Radio 10 Gold en TMF Radio een winst van 0,3 procentpunt te pakken. Beide zenders zijn niet via de ether te horen, maar alleen via internet en de kabel. Kink FM, ook een kabelzender, moest juist 0,1 procentpunt inleveren. Er blijft nu nog maar 0,2 procent marktaandeel over voor de alternatieve zender.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 12 minuten per dag naar de radio. Dat is vijf minuten langer dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks tussen de 8000 en 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .

'Doden door raketaanval VS op Pakistan'

Door een vermoedelijk Amerikaanse raketaanval op het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat meldden Pakistaanse inlichtingenfunctionarissen en bewoners van het gebied.

Onbemande vliegtuigjes vuurden maandag twee raketten af. Eén raakte een voertuig in de stad Wana, waardoor vier doden vielen. In een nabijgelegen dorp kwamen drie mensen om door de tweede raket.

Wana en het dorp liggen in Zuid-Waziristan. Deze regio in het wetteloze grensgebied met Afghanistan wordt gezien als veilige haven voor strijders van het terroristennetwerk al-Qaeda en de Taliban.

Het Amerikaanse leger voerde sinds augustus tientallen raketaanvallen uit op doelen in Pakistan. De acties zijn gericht tegen aanhangers van de Taliban en al-Qaeda. De Pakistaanse regering heeft herhaaldelijk tegen de aanvallen geprotesteerd.

'Starters komen moeilijker aan hypotheek'

Starters zonder eigen geld komen volgend jaar moeilijker aan een hypotheek. Door de financiële crisis hebben banken de kredietkraan grotendeels dichtgedraaid. Om de risico's te verkleinen, komen steeds minder mensen in aanmerking voor een hypotheek.

Starters, ouderen en mensen met een persoonlijk krediet worden door banken als risicogroepen aangemerkt, stelt Nationale HypotheekPas (NHP) vandaag. De groep hypotheekadviseurs beschikt over interne acceptatierichtlijnen van banken.

Volgens NHP zal het wegvallen van deze risicogroepen ingrijpende gevolgen hebben voor de woningmarkt. NHP-directeur Pieter Lijesen roept minister Wouter Bos (Financiën) op de banken te dwingen om de kredietverschaffing weer op gang te brengen.

'Leterme gaat niet door als premier'

De Belgische koning heeft het onstlag van premier Leterme nog niet officieel aanvaard, maar het is wel zeker dat Leterme niet terugkeert als premier en ook niet als minister. Zijn belangrijkste bezigheid zal de komende tijd bestaan uit het zuiveren van zijn naam.

Afgelopen vrijdag bood Leterme zijn ontslag aan bij koning Albert, maar de koning laat lang op een antwoord wachten. De mogelijkheid dat de huidige coalitie doorgaat met een nieuwe premier, wordt niet uitgesloten. Als eventuele vervangers van Leterme, worden de oud-premiers Verhofstadt en Dehaene genoemd.

Winterweer treft delen VS

Grote delen van de Verenigde Staten zijn getroffen door bar winterweer met sneeuw, ijs en stormen. Daardoor liep het vliegverkeer grote vertragingen op, waren veel wegen onbegaanbaar en kwamen duizenden zonder stroom te zitten, meldden Amerikaanse media gisteren

Er viel zeker een dode door het noodweer. In Massachusetts in het noordoosten kwam een man om het leven toen hij werd geraakt door een grote boomtak die door het gewicht van sneeuw was afgebroken.

In het noorden van Iowa werden automobilisten opgeroepen niet de weg op te gedaan vanwege het zeer beperkte zicht door zware sneeuwval. In Iowa en Illinois in het Midwesten is gewaarschuwd voor hevige sneeuwstormen.

Ook in de staten Michigan en Maine zullen dergelijke waarschuwingen worden afgegeven. In Maine viel gisteren, en valt vandaag, waarschijnlijk 25 tot 45 centimeter sneeuw.

Vermoedelijk een witte kerst in Amerika.

TV: Family Matters

Dat de jeugd van tegenwoordig niet meer te vergelijken is met die van 50 jaar geleden lijkt vrij duidelijk. Elke tijd kent zo zijn eigen problemen en die zijn anno 2008 in sommige gezinnen groot te noemen. De kinderen terroriseren het gezinsleven en de ouders laten dit veelal -omwille van de goede vrede- toe, maar beseffen wel dat er iets zal moeten veranderen. Globaal gezegd komt het daar op neer in Family Matters van de NCRV.

Zielig

Donderdag 4 oktober 2007. Allemaal prima toch, volgens Hirsch Ballin liep Hirsi Ali geen enkel gevaar in Amerika. Bovendien heeft Ballin wel zes keer met haar gesproken. Tja, met zulke goede argumenten kunnen we wel stoppen met de beveiliging. Heel goed gedaan trouwens van Hirsch Ballin want Ali voelde zich verplicht om terug te komen naar Nederland. Echt geweldig, een betere manier om Verdonk te zieken had ik niet kunnen bedenken!

Wat hadden we verder nog in het nieuws? Amerikaanse tieners lopen trauma op, muggen voortaan strenger gecontroleerd bij grens en darkrooms moeten donker blijven.

En verder Europees voetbal natuurlijk, heel zielig allemaal is de conclusie. Zo is deze trainer zielig (maar mag hij nu vast wel naar Chelsea), heeft er een topspits (die is morgen weer vermist) bijna anderhalf uur lopen balen van zijn ploeggenoten en was natuurlijk de PSV keeper eerder deze week heel zielig na een schitterende actie van Zlatan maar toch kan het nog veeeeeel zieliger. Prachtig, geef die man een Oscar...

CD: Osdorp Posse - 2 Decennia

In 1989 besloten twee neven en twee broers een hiphopcrew op te richten. Leider van het stel werd Pascal Griffioen, beter bekend als Def P. Vanaf het uitkomen van het eerste album, Osdorp Stijl, is de carrière van de Osdorp Posse met de snelheid van een raket vooruitgegaan. Helaas komt aan alles een eind, zo ook aan het bestaan van de Osdorp Posse. Medio 2008 kondigden de heren aan in 2009 een grote afscheidstour te maken, waarna definitief een einde komt aan 20 jaar nederhop. Al het beste werk en wat nieuwe tracks zijn in een dubbel-cd gepropt die toepasselijk de naam 2 Decennia draagt.

Uitslagen Spanje speelronde 16

FC Barcelona gaat de winterstop in met een voorsprong van maar liefst tien punten. De directe concurrentie ging afgelopen weekend de mist in, waardoor de Catalanen op rozen zitten.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de topper tussen Real Madrid en Valencia.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de topper tussen Villarreal en Barcelona.

Sevilla kende een lastig duel bij RCD Mallorca, waar maar weinig kansen gecreëerd werden in het Ono Estadi. De nummer drie van La Liga ontsnapte in de eerste helft meermaals aan een terechte achterstand, maar pogingen van Juan Arango en Fernando Valera passeerden Andrés Palop maar net niet. Dat het niet liep bij Sevilla viel ook trainer Manolo Jiménez op. De opgewonden coach moest van arbiter Muñíz Fernández dan ook naar de tribune verkassen. Uiteindelijk zou er niet gescoord worden op het eiland, desondanks stijgen de bezoekers naar een tweede plaats.

Het geplaagde Osasuna kende eindelijk een echt goed duel. Het bezoekende Getafe werd in Pamplona van het kastje naar de muur gestuurd, en keek bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan. Roberto Soldado deed na rust met twee treffers nog wel wat terug, maar kon een 5-2 nederlaag niet voorkomen. Valladolid heeft dure punten laten liggen bij Numancia. In Soria stond de nummer acht na ruim tachtig minuten op een 1-3 voorsprong, maar moest deze alsnog huiswaarts met een nederlaag door late goals van Javier Del Pino, Carlos Aranda en Gorka Brit.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
20/12Real Madrid CFValencia CF1-0
20/12RCD EspanyolClub Atlético de Madrid2-3
21/12Deportivo de La CoruñaRC Recreativo de Huelva4-1
21/12RCD MallorcaSevilla FC0-0
21/12CD NumanciaReal Valladolid CF4-3
21/12CA OsasunaGetafe CF5-2
21/12Real Racing ClubMálaga CF1-1
21/12Real Sporting de GijónUD Almería1-0
21/12Villarreal CFFC Barcelona1-2
21/12Real Betis BalompiéAthletic Club de Bilbao0-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona1613214148-10
2Sevilla FC169433123-14
3Club Atlético de Madrid169343038-23
4Valencia CF169343030-20
5Real Madrid CF169252934-26
6Villarreal CF168532927-21
7Deportivo de La Coruña168352720-18
8Real Valladolid CF167272325-24
9Málaga CF166462224-26
10Getafe CF165652123-25
11Real Sporting de Gijón167092124-35
12Athletic Club de Bilbao165471920-24
13Real Betis Balompié165381821-22
14Real Racing Club de Santander164661818-22
15CD Numancia165291721-33
16UD Almería164481616-25
17RCD Mallorca163581417-29
18RCD Espanyol163491314-25
19RC Recreativo de Huelva163491311-26
20CA Osasuna162681216-22

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona15
2David VillaValencia CF12
3Gonzalo HiguaínReal Madrid CF11
4Diego ForlánClub Atlético de Madrid10
=Lionel MessiFC Barcelona10
6Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid9
7Álvaro NegredoUD Almería8
=Thierry HenryFC Barcelona8
9Mate BilićReal Sporting de Gijón7
=Nabil BahaMálaga CF7

Programma:

DatumThuisUit
4/1Athletic Club de BilbaoRCD Espanyol
4/1FC BarcelonaRCD Mallorca
4/1Real Madrid CFVillarreal CF
4/1Sevilla FCCA Osasuna
4/1Real Valladolid CFReal Racing Club
4/1Valencia CFClub Atlético de Madrid
4/1UD AlmeríaReal Betis Balompié
4/1Getafe CFDeportivo de La Coruña
4/1Málaga CFReal Sporting de Gijón
4/1RC Recreativo de HuelvaCD Numancia

Asielzoekers bezetten Zwitserse kerk

Ongeveer 150 asielzoekers hebben zondag hun intrek genomen in een kerk in het Zwitserse Zürich. Ze protesteren tegen de trage afwikkeling van hun asielaanvragen, aldus een verklaring van activisten die opkomen voor de rechten van asielzoekers.

Met de actie hopen ze in de dagen voor kerst op sympathie van de lokale bevolking te kunnen rekenen. De asielzoekers zeggen dat in andere delen van Zwitserland de afhandeling van spoedeisende asielaanvragen stukken sneller verloopt dan in Zürich. Ook protesteerden ze tegen de omstandigheden waaronder ze vastgehouden worden.

Volgens het hoofd van het migratiebureau in Zürich, voldoen de asielzoekers niet aan de gestelde eisen voor een versnelde asielaanvraag. De mannen, vrouwen en kinderen komen onder meer uit Angola, de Democratische republiek Congo, Irak, Iran, Nigeria en Ethiopië.

FARC belooft vrijlating gijzelaars

De Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft zondag toegezegd zes gijzelaars vrij te laten. De guerrillagroep ziet de actie als een voorbereiding op een gevangenenruil met de Colombianse regering.

De FARC stelde in een verklaring dat twee politici, drie politiemensen en een militair vrijkomen.

De FARC wil tientallen personen die ze in gijzeling heeft, ruilen tegen rebellen die op last van de Colombiaanse regering worden vastgehouden. De regering en de rebellen hebben meerdere malen over het ruilen van de gevangenen onderhandeld. De gesprekken liepen steeds weer spaak.

De universele kerstsoldaat

Vluchtig las hij de aan hem geadresseerde brief door. “Dear Mr. Tom D(elano) Burgess,” – Willekeurige woorden en zinsneden vlogen aan hem voorbij, “gefeliciteerd met je verjaardag”, “dienstbaarheid”, “Vietcong”, “gevaar voor de democratie”, “plicht”, “eer”. Hij wist al precies waar het ministerie van Defensie hem voor nodig had. Hij veegde het water uit zijn ogen, legde de brief op tafel omdat zijn rechterhand te erg trilde om het alles nog goed te kunnen lezen, en las onderaan - “Report to Your Sgt. James O'Patrick, December 27, 1968, 1200 Hours, C Barack, Johnson Army Base, Denver, Colorado.”

[PDC] Nederlanders door naar volgende ronde

Raymond van Barneveld en Remco van Eijden hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het PDC WK Darts. Ook Michael van Gerwen won zijn partij.

Raymond van Barneveld moest aantreden tegen de Engelsman Mark Stephenson. Barney kende weinig tegenstand van zijn opponent en won de partij simpel met 3-0.

Remco van Eijden, debutant op het PDC WK Darts, had het een stuk lastiger. De Nederlander trof Anastasia Dobromyslova en won met 5-3. Domostryslova was de tweede vrouw die ooit bij de mannen het WK speelde.

Michael van Gerwen won makkelijk van de Amerikaan Darlin Young. Het werd 3-1 in het voordeel van de Nederlander. Mighty Mike mag het in de volgende ronde opnemen tegen de als eerste geplaatste Phil Taylor.

Maandag komt er nog een Nederlander in actie. Jelle Klaasen neemt het dan op tegen de als tiende geplaatste Colin Lloyd.

Guy Ritchie slaat nieuwe miljonaire aan de haak

Dat Guy Ritchie financieel gezien niet verkeerd is weggekomen bij zijn scheiding van Madonna is een feit. Toch mist hij merkbaar wel wat liefde om zich heen. De regisseur is alweer bij een nieuwe miljonaire gesignaleerd.

Eerder deze maand werd Guy al gespot in het bijzijn van Jemima Khan tijdens een diner van Elisabeth Murdoch, dochter van mediatycoon Rupert Murdoch. Maar afgelopen weekend waren de twee opnieuw niet bij elkaar weg te slaan.

Opnieuw waren de twee tijdens een feestje bij de familie Murdoch te vinden. Dit keer in het bijzijn van Stella McCartney, Mick Jagger en Kevin Spacy.

Jemima is een dochter van Lady Annabel Goldsmith en Sir James Goldsmith. Tevens is ze de ex van acteur Hugh Grant. 

Toename aantal 'Wiinjuries' verwacht

De Wii moedigt flink aan om actief bezig te zijn. Helaas pakt dat niet altijd even positief uit: dokters verwachten rond kerst een flinke toename in het aantal slachtoffers van de Wii. Vooral ouders die hun kinderen proberen bij te benen zouden risico lopen.

Afgelopen jaar zagen osteopathen van het Leeds Teaching Hospital al een toename in het aantal rugklachten rond het einde van het jaar. Ook het British Society for Surgery of the Hand (BSSH) zag een stijging van het aantal verwondingen door het gebruik van de console. "Vorige week hebben we een patiente behandeld, zij speelde Wii Tennis en brak een bot in een vinger doordat haar partner de achterkant van haar hand raakte", aldus Richard Milner van het BSSH.

"Het langdurig spelen van een Wii-spel, zeker tijdens de eerste uren van enthousiasme, kan leiden tot klachten. Voorals als er al lange tijd geen fysieke oefeningen zijn gedaan", zo zegt dokter Andrew Coley, een pedoloog van het Royal Shrewsbury Hospital. "Ik heb mezelf pijn gedaan toen ik probeerde een ace te halen in het tennisspel", aldus zijn patient.



Toch niet altijd even gezond...

175 kilo illegaal vuurwerk onderschept

Gisteravond heeft de politie een handel in illegaal vuurwerk onderschept. Het gaat in zijn totaliteit om 175 kilo gevaarlijk explosief materiaal, waaronder nitraatbommen en lawinepijlen. Het vuurwerk behoort aan twee mensen toe, maar lag op verschillende plekken. Ze zijn beiden gearresteerd.

Tijdens een controle op de Midwolderweg in Leek kwam de politie de handel op het spoor. In de auto van een 23-jarige inwoner van Groningen trof de politie 70 kilo illegaal vuurwerk aan. Aan de Weemweg in Stedum troffen agenten in een garagebox van diezelfde man eveneens 70 kilo aan. De handel vuurwerk kwam vermoedelijk bij een 39-jarige inwoner van Leek vandaan. In een loods achter de woning van deze man werd zo’n 35 kilo gevonden.

De Leekster beweerde dat deze 35 kilo voor eigen gebruik was. Volgens de Groninger was zijn in Stedum opgeslagen vuurwerk wel deels voor de handel. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

3FM dj's stuiteren duizelig door Glazen Huis

Een beetje slapjes en duizelig zijn ze wel, maar aan de andere kant stuiteren ze ook van de adrenaline. De 3FM-dj's Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering zijn bijna halverwege hun 3FM Serious Request actie.

"Dit moet de heldag worden, maar vooralsnog merk ik er gelukkig niet veel van", zei Coen gisterenmiddag. De dj's wonen zes dagen in het Glazen Huis in Breda, ze eten niet en maken onafgebroken radio voor het goede doel: vluchtelingen wereldwijd. Woensdagavond mogen ze hun tijdelijke woning weer verlaten.

"Het is echt een heel zware ervaring", vindt Coen. Hij zit dit jaar voor het eerst in het huis. "Het is onwerkelijk, ik kon me er op geen enkele manier op voorbereiden." Hij merkt dat de vermoeidheid hem parten begint te spelen. "Maar je wilt gewoon niet gaan slapen. Dan hoor je in bed de deurbel en wil je toch kijken wie er langskomt."

Zaterdagavond stond bijvoorbeeld een deel van de selectie van voetbalclub NAC ineens in het huis en zangeres Ilse DeLange bleef logeren. "Echt buiten proportie hoe het leeft in Breda", zegt Giel. "Natuurlijk staan er 's nachts malloten voor de deur, maar het zijn wel leuke malloten. Heel gemoedelijk allemaal." Coen vult aan: "Het is hier zes dagen carnaval."

De initiatieven zijn allemaal hartverwarmend, vinden de dj's. "Hoewel, er kwam een klein meisje langs. Ze had geen geld, maar wilde ons toch steunen. Toen duwde ze maar twee stroopwafels door de brievenbus. Die moesten héél snel weg", lacht Giel.

Giel verbleef al drie keer eerder in het Glazen Huis, maar dit jaar mag hij voor het eerst niet roken. "Het valt me eerlijk gezegd mee hoeveel last ik daarvan heb. Maar ik merk nu wel hoe verslavend roken is, misschien stop ik er wel helemaal mee."

De dj's moeten voor woensdag minstens 2,5 miljoen euro ophalen voor de vluchtelingen wereldwijd. Als ze dat bedrag halen, dan schenkt de Nederlandse overheid ook 2,5 miljoen. "Dat geeft wel een enorme drive", vindt Giel. "We zitten nu boven het bedrag dat we vorig jaar rond deze tijd hadden opgehaald."

Dit jaar wordt de actie die 3FM organiseert in samenwerking met het Rode Kruis voor de vijfde keer gehouden. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Den Haag stond, werd er 5,3 miljoen euro opgehaald. Het goede doel was toen schoon drinkwater overal ter wereld.

Luisteraars kunnen tegen betaling hun favoriete plaatjes aanvragen. Ook is er een veilingsite met onder meer allemaal artikelen van artiesten, zoals gouden platen, gesigneerde posters en cd's en T-shirts. Het hoogtepunt van de veiling is een huwelijk in het Glazen Huis. 'Mister All You Need is Love' Robert ten Brink gaat het stel dat het meeste geld biedt in de echt verbinden. Het huwelijk wordt op dinsdag 23 december voltrokken.

Behalve in Nederland, worden in Zweden, België en Kenia soortgelijke acties gehouden.

Coen zonder Sander in het Glazen Huis  (foto: ANP)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.