FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 augustus 2008

Madonna verlaat Berlijn in badjas

Madonna houdt van comfortabel reizen. De Amerikaanse popster werd donderdagavond na een concert in Berlijn op de gevoelige plaat vastgelegd toen ze zich in een badjas en op zwarte gympen op het vliegveld vertoonde. Dat is te zien op foto's die de Britse krant The Sun zaterdag publiceerde.

De 50-jarige Queen of Pop zit middenin haar 'Sticky & Sweet'-tournee, die vorige week in Cardiff van start ging. Madonna toert nog tot en met december door Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Tijd voor rust is er de komende tijd dus niet, al zijn Madonna en haar man Guy Ritchie druk op zoek naar een vakantiehuis.

Het echtpaar zou het oog hebben laten vallen op een villa op het piepkleine Italiaanse eiland Linosa, tussen Sicilië en de kust van Tunesië. In juni bezocht het echtpaar deze ongeveer vijfhonderd zielen tellende plek. "Ze vonden de rust op het eiland heerlijk en vinden het idee om ergens aan alles te kunnen ontsnappen heerlijk", weet een bron. Dinsdag geeft Madonna een show in de Amsterdam Arena.

Bekijk hier de foto!

Dochter Bruce Willis gaat acteren

Rumer Willis heeft een gastrol veroverd in de Amerikaanse dramaserie Army Wives. De dochter van Bruce Willis en Demi Moore speelt de vrouw van een soldaat die gewond is geraakt in Irak, zo meldt het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight.

De opnamen beginnen volgende week en de aflevering met Willis wordt naar verwachting op 12 oktober uitgezonden. In Army Wives draait het om vier vrouwen en een man die allemaal een partner in het Amerikaanse leger hebben. In Nederland heeft Net 5 zojuist het eerste seizoen van Army Wives uitgezonden.

De 20-jarige Rumer is de oudste dochter van Willis en Moore, die in 1998 uit elkaar gingen. De brunette was al vaker in piepkleine rolletjes te zien in films waarin haar ouders hoofdrollen speelden, zoals 'Striptease', 'The whole nine yards' en 'Hostage'. Onlangs verscheen de komedie 'House bunny', waarin ze in haar eerste grote rol te zien is.


Rumer Willis wordt 'Army Wife'  (foto: DAG)

Brein aanslag veerboot Filipijnen gepakt

Een van de veronderstelde terroristen achter een bomaanslag op een veerboot in de Filipijnen, waarbij vier jaar geleden 116 mensen om het leven kwamen, is vorige maand in Bahrein opgepakt. De verdachte is uitgeleverd aan de Filipijnen, heeft het hoofd van de Filipijnse antiterreurpolitie bekendgemaakt.

De verdachte, Ruben Pestano Lavilla, werd gearresteerd toen hij bij de Filipijnse ambassade in Bahrein kwam solliciteren. Er bleken arrestatiebevelen tegen hem uit te staan wegens moord en rebellie. Lavilla is volgens de Filipijnse antiterreureenheid het brein achter de islamitische beweging Rajah Solaiman, die een alliantie heeft gesloten met twee aan Al-Qaida gelieerde organisaties.

Lavilla ontvluchtte de Filipijnen ongeveer een maand na de aanslag in februari 2004. De explosie zette het schip, de Superferry 14, in lichterlaaie terwijl het door de Baai van Manilla voer.

De Rajah Solaiman-groep en zijn twee bondgenoten, Abu Sayyaf en Jemaah Islamiyah, worden tevens verantwoordelijk gehouden voor een serie bomaanslagen in de Filipijnen een jaar later. Daarbij kwamen acht mensen om het leven en raakten 150 anderen gewond.


Brein achter aanslag veerboot Filipijnen gepakt  (foto: DAG)

Alle bezoekers illegaal feest Assen weg

Bijna alle feestgangers hebben het terrein van defensie in Assen vanavond rond 22.15 uur verlaten. Dat is bijna twintig uur nadat de illegale houseparty van start ging. Gemeente en politie laten weten dat voor zover zij weten niemand van de duizend tot vijftienhonderd bezoekers is opgepakt.

De mobiele eenheid en de politie zetten om 20.30 uur de muziek op de diverse podia uit en sommeerden de bezoekers nu echt naar huis te gaan. Het feest begon vrijdagnacht en zou tot maandagochtend duren. Omwonenden klaagden over geluidsoverlast.

Na overleg zegde de organisatie eerst toe weg te gaan, maar had daarvoor wat tijd nodig. In plaats van tot 16.00 uur kregen ze van gemeente en justitie tot 17.00 uur de tijd. Toen dat niet gebeurde vaardigde de gemeente een zogeheten noodbevel uit waarin bezoekers werden gesommeerd weg te gaan. Toen het feest rond 20.30 uur echter nog steeds niet was afgelopen, grepen politie en ME in.

Iedereen is uiteindelijk vrijwillig en zonder geweld weggegaan. Rond 22.15 uur zijn zo'n dertig mensen nog bezig tenten af te breken, zegt een gemeentewoordvoerder. Wat de consequenties zijn voor de organisatoren is nog onduidelijk. Het terrein wordt bewaakt omdat er mogelijk nog nieuwe feestgangers komen. "Er is een signaal uitgegaan dat de party er was, er zijn op het laatste moment mensen gebeld", zegt de woordvoerder.

Jacht op kangoeroe in Uitgeest

De politie heeft vandaag jacht gemaakt op een wallaby. De kleine kangoeroe werd dinsdag als vermist opgegeven en werd rond 07.30 uur gezien op de provinciale weg N203 bij Uitgeest. Tegen 10.00 uur was de eigenaar gelocaliseerd. Die kon het dier pakken dat na een sprong in een sloot weer op de kant klauterde.

Het dier is de afgelopen dagen regelmatig gezien. Zo scharrelde hij donderdag rond in een maisveld in Heemskerk. De eigenaar meldde zich dinsdag bij de dierenambulance maar zijn gegevens waren niet genoteerd. Daarom duurde het zaterdag enige tijd voor hij was gelocaliseerd.

Aanhoudingen bij houseparty Elst

De politie heeft vanavond in totaal 107 mensen aangehouden voor drugsbezit bij een feest in Elst. Bij de ingang werden bezoekers van het Full House Festival bij de Rijkerswoerdse Plassen gecontroleerd. Tijdens het dancefeest gold een zero tolerance-beleid ten aanzien van drugsbezit.

Het housefestijn begon om 11.00 uur en is naar verwachting twaalf uur later afgelopen. Van de aangehouden feestgangers zijn er negentien naar het Arnhemse Paleis van Justitie gebracht, waar ze een proces-verbaal kregen. Het Openbaar Ministerie zal beslissen over hun vervolging. De overigen moesten hun drugs inleveren en mochten daarna alsnog feesten.

Uitslag NEC - De Graafschap

Vanavond om 20:45 uur begon de wedstrijd tussen NEC en De Graafschap. Hieronder vind je de uitslag van dit duel. Morgen worden de laatste vier wedstrijden van de eerste speelronde afgewerkt.

NEC - De Graafschap 2-0
77’ Worm 1-0
86’ Otten 2-0

Toeschouwers: 12.350
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Meijer, van den Ouweland, Fränkel, Jungschläger, den Ouden, Hese, Volmer (De Graafschap)
Rode kaart: Worm (NEC) (78/2xg)

Opstellingen

NEC: Babos, Wisgerhof, Otten, Radomski (van den Boogaart/72), Fernández, Davids, Schöne, El-Akchaoui, Ntibazonkiza, van Beukering (Pothuizen/80), Janssen (Worm/62)

De Graafschap: Heijblok, Bot (de Groot/80), Keller, Volmer, Fränkel, Schuurman, Meijer (Jungschläger/17), Oost, van den Ouweland (Hese/48), den Ouden, de Ridder

Ontruiming illegaal feest Assen

De mobiele eenheid en de politie zijn om 20.30 uur begonnen met het ontruimen van het defensieterrein in Assen waar sinds vrijdagnacht illegaal een feest wordt gehouden. De geluidsinstallaties zijn stilgelegd, zegt een gemeentewoordvoerder.

De bedoeling was dat het feest met duizend tot vijftienhonderd bezoekers tot maandagochtend zou duren. Omwonenden klaagden over de herrie die van de diverse podia kwam. Vanmiddag zegde de organisatie toe het feest te staken maar vroeg wat extra tijd aan onder meer de gemeente om het te kunnen beëindigen. Ze kregen tot 17.00 uur de tijd maar om 20.30 uur was het feest nog steeds niet afgelopen, zegt een gemeentewoorvoerder. Ook werd weinig gehoor gegeven aan uitgevaardigde noodbevelen waarin de feestvierders wordt gemaand om weg te gaan.

De ontruiming is in principe vreedzaam en er wordt niemand opgepakt, tenzij ze gewelddadig worden, zegt de zegsvrouw. Of de organisatie in de kraag wordt gevat is ook nog onduidelijk.

Uitslag Roda JC - FC Twente

Om kwart voor acht begon de competitiewedstrijd tussen Roda JC en FC Twente. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - FC Twente 1-1
56’ Elia 0-1
84' Oper 1-1

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Haverkort.
Gele kaart: Saeijs, Kah (Roda JC), Elia, N'Kufo (FC Twente)

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw (Kah/70), Saeijs, De Man, Bodor, Vormer (Oper/70), W.Janssen (Linssen/80), Meeuwis, Yulu Matondo, Gommans, Cissé

FC Twente: Michailov, Wellenberg, Wielaert, Douglas, Braafheid, Brama, Huysegems,Tioté, Denneboom (Janssen/65), N'Kufo, Elia

Identificatie slachtoffers Madrid afgerond

Onderzoekers hebben gisterenavond laat de laatste slachtoffers van de vliegramp in Madrid geïdentificeerd. Dat hebben bronnen binnen het onderzoeksteam vandaag laten weten aan het Spaanse persbureau Europa Press.

De identificatie was lastig omdat veel stoffelijke resten ernstig verbrand zijn. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken sprak maandag nog de vrees uit dat een aantal lichamen nooit geïdentificeerd zou kunnen worden.

Een toestel van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Spanair stortte op 20 augustus neer tijdens het opstijgen van het vliegveld van Madrid. Van de 172 mensen aan boord kwamen 154 om het leven. Volgens Spaanse media stond het aandrijfmechanisme in een van de motoren in zijn achteruit.

Tiener overreden na val van scooter

Een 16-jarige scooterrijder is afgelopen nacht in Ulvenhout overreden door een auto nadat hij van zijn scooter was gevallen. De tiener viel rond 02.00 uur door nog onbekende oorzaak bij een benzinestation aan de Molenstraat.

Een 64-jarige automobilist kon hem niet meer ontwijken en reed met zijn wagen over de jongen heen. Zijn scooter en helm lagen volgens de Brabantse politie een eind verderop. De tiener is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Camera's van het tankstation blijken het ongeluk te hebben gefilmd.

Veertig Talibanstrijders gedood in Pakistan

Het Pakistaanse leger heeft in een offensief tegen opstandelingen in het noordwesten naar eigen zeggen veertig Talibanstrijders gedood. Straaljagers bestookten gisteren stellingen van de Taliban in de Swatvallei. Grondtroepen trokken vandaag verder het gebied in om de resterende strijders uit hun schuilplaatsen te verdrijven.

Een woordvoerder van de Taliban zei dat acht strijders waren omgekomen, onder wie een lokale commandant. De vijf maanden oude Pakistaanse regering zet na aanvankelijke diplomatieke inspanningen de harde militaire lijn van de onlangs afgetreden preident Pervez Musharraf tegen de opstandelingen langs de grens met Afghanistan voort. De autoriteiten hebben gemeld dat in de provincie Bajur, die is genoemd als mogelijke schuilplaats van Osama bin Laden, in augustus alleen al vijfhonderd opstandelingen zijn gedood.

[Upd] Andersson naar Groningen

Petter Andersson moet de vacature opvullen die Stefan Nijland (hij vertrok naar PSV) heeft achtergelaten. Volgens RTV Noord is Groningen op dit moment in vergaande onderhandeling met de Zweed en met zijn huidige werkgever Hammarby.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Andersson dit weekend richting Groningen vertrekken, waarna hij zijn debuut zal gaan maken in het oefenduel met KV Mechelen.

De 'Trots van het Noorden' is niet de enige club die al interesse toonde in de speler. FC Twente en NEC hoopten hem eveneens te contracteren. Groningen probeerde Andersson in de winterstop ook al los te peuteren bij Hammarby.

Update 20:55 uur

FC Groningen heeft zich per direct verzekerd van de diensten van Petter Andersson, dat meldt RTV Noord. De aanvallende middenvelder komt voor ruim één miljoen euro over van het Zweedse Hammarby IF en tekent binnenkort een contract bij de club uit de Martinistad.

Uitslag Willem II - Ajax

Om kwart voor 7 begon de competitiewedstrijd tussen Willem II en Ajax. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Ajax 2-1
23’ Sulejmani 0-1
47' Demouge 1-1
65' Akgün 2-1

Toeschouwers: 14.000
Scheidsrechter: Vink
Gele kaart: Kargbo, Muhamadu, Veloso (allen Willem II)
Rode kaart: 83. Sno (Ajax)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Schenkel, Swinkels, Veloso, Akgün (Deul/85), Kargbo, Mathijssen, Messoudi (Muhamadu/46), Demouge, Boutahar.

Ajax: Stekelenburg, Silva (v.d. Wiel/69), Oleguer, Vermaelen, Vertonghen, Sno, Lindgren, Emanuelson (Sarpong/68), Suárez, Huntelaar, Sulejmani (Cvitanic/66)

[US] Venus Williams makkelijk verder

Venus Williams heeft eenvoudig de vierde ronde van de US Open bereikt. Ze had geen moeite met de Oekraïense Alona Bondarenko.

De als zevende geplaatste Williams walste over Bondarenko heen. Het werd 6-2 en 6-1. In de vierde ronde treft Williams de als negende geplaatste Agnieszka Radwanska uit Polen. Die was met 6-0 en 6-1 duidelijk te sterk voor de Slowaakse Dominika Cibulkova.

Liquigas wint ploegentijdrit Vuelta

Liquigas heeft de eerste etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Het betrof een ploegentijdrit over 7,7 kilometer.

De Italiaanse ploeg was in 8.21 het snelst. Op acht seconden eindigde Euskatel verrassend als tweede. Caisse d'Epargne werd op negens seconden derde. Rabobank eindigde met dertien seconden achterstand op de zevende plaats.

Filippo Pozzato ging als eerste renner van Liquigas over de streep en mag daarom morgen de gouden leiderstrui aantrekken.


Uitslag eerste etappe:

#TeamTijd
1Liquigas00:08,21
2Euskaltel+ 0,08
3Caisse d'Erpagne+ 0,09
4Quick Step+ 0,10
5Team CSC+ 0,11
6Team Tinkoff+ 0,12
7Rabobank+ 0,13
8Astana+ 0,14
9Team Milram+ 0,15
10Gerolsteiner+ 0,18

Algemeen klassement:

#NaamPloegTijd
1Filippo PozzatoLiquigas00:08,21
2Valerio AgnoliLiquigasz.t
3Manuel QuinziatoLiquigasz.t
4Daniele BennatiLiquigasz.t
5Alessandro VanottiLiquigasz.t
6Enrico FranzoiLiquigasz.t
7Gorazd StangeljLiquigasz.t
8Igor AntónEuskaltel+ 0,08
9Koldo FernándezEuskaltelz.t
10Mikel AstarlozaEuskaltelz.t

Italië compenseert Libië voor koloniaal verleden

Italië is met Libië overeengekomen om 3,4 miljard euro compensatie te betalen voor dertig jaar bezetting tot 1943. De Italiaanse premier Silvio Berlusconi en de Libische leider Moammar Gadhafi ondertekenden vanmiddag een verdrag, dat voorziet in Italiaanse hulp bij bouwprojecten, studentenbeurzen en pensioenen voor Libische militairen die in de Tweede Wereldoorlog onder de Italianen dienden.

"Het is zowel een materiële als een emotionele erkenning van de fouten die ons land tegenover het uwe heeft begaan", zei Berlusconi. "Deze overeenkomst opent de weg naar verdere samenwerking." Een van de projecten waar Italië zich aan heeft verbonden is een snelweg over de gehele breedte van Libië, tussen Egypte en Tunesië.

In ruil voor de vergoeding verlangt Italië van Libië dat het actie onderneemt tegen de vele bootvluchtelingen die de oversteek wagen en op Italiaanse kusten aankomen. Als onderdeel van die campagne financiert Italië voor honderden miljoenen elektrische detectieposten langs de Libische kustlijn.

Gadhafi ontving Berlusconi in een tent in de kustplaats Benghazi, waar de twee leiders met elkaar lunchten. De Italiaan gaf een zilveren inktpot in de vorm van een leeuwenkop met twee pennen cadeau om het akkoord mee te ondertekenen. De Libiër op zijn beurt gaf een linnen pak. Berlusconi beloofde tevens een antiek Romeins beeld, de Venus van Cyrene, dat Italiaanse troepen in 1913 uit Libië wegnamen, te retourneren.

'Vrouwen levend begraven is traditie'

Een Pakistaans parlementslid heeft een incident verdedigd waarbij vijf vrouwen levend werden begraven, als straf omdat ze zelf hun echtgenoot wilden kiezen. Volgens de parlementariër gaat het om een eeuwenoude traditie in de provincie Baluchistan, die hij te allen tijde zal blijven verdedigen.

De vrouwen, van wie drie nog in hun tienerjaren waren, werden vorige maand in het district Jafferabad eerst neergeschoten en vervolgens in een kuil gegooid, hebben Pakistaanse media en mensenrechtenorganisaties gemeld. Terwijl zij nog ademden werden hun lichamen bedekt met een laag zand en stenen. Hun enige misdaad zou zijn geweest dat zij zelf hun partners wilden kiezen en om dat voor elkaar te krijgen naar de rechter waren gestapt.

Het parlementslid dat Baluchistan vertegenwoordigt, Israr Ullah Zehri, verdedigde de strafmaatregel gisteren ten overstaan van een bomvolle parlementszaal. Volgens hem helpt de traditie obsceniteiten tegen te gaan en hij vroeg de overige parlementsleden er geen drama van te maken. Veel parlementariërs reageerden echter verbolgen over de volgens hen 'barbaarse executies' en verlieten de zaal uit protest. Zij eisen dat het onderwerp maandag opnieuw ter discussie werd gebracht.

Er is veel onduidelijkheid over het incident, mede door de onwelwillende houding van de politie in het tribale gebied. Sommige bronnen zeggen dat de vrouwen werden ontvoerd en naar een afgelegen plek gebracht, waar zij werden geslagen, neergeschoten en begraven. Volgens een Aziatische mensenrechtenorganisatie is een van de daders verwant aan een hoge provinciale politicus. Deze organisatie zegt tevens dat de twee oudere vrouwen niet schuldig waren bevonden, maar vermoord werden omdat ze met de meisjes sympathiseerden.

[SF] Eerste pole voor Beijing Guoan

Nadat hij vanmorgen de afsluitende vrije trainingen op een nette tweede positie had afgesloten, heeft Robert Doornbos zich vanmiddag verzekerd van een plek op de derde startrij.

In de ‘kwartfinale’ reed de AC Milaan coureur een beste tijd van 1:20.160 welke goed was voor de vijfde startpositie voor de openingsrace op zondag. Beijing Guoan’s David Rigon reed vanmiddag op Donington park de snelste tijd en mag derhalve vanaf poleposition vertrekken.

"Ik heb me goed vermaakt vandaag en ben enthousiast over deze opzet van kwalificeren. Wel ben ik wat teleurgesteld met ons eindresultaat. In de vrije trainingen en eerste deel van de kwalificatie hadden we absoluut de snelheid om voor de pole position te gaan, maar enkele kleine technische problemen in de kwartfinale verhinderde dat. Door een probleem met het schakelen verloor ik in de kwartfinale tijd, waardoor de vijfde startpositie morgen het hoogst haalbare was vandaag. Wij gaan ons nu buigen over een goede racestrategie, deze zal van essentieel belang zijn."

"Ook zal het interessant zijn om te zien hoe de andere teams/rijders morgen omgaan met hun benzine consumptie, de bandenslijtage en natuurlijk de rollende start. Alle drie elementen waar ik vorig jaar in de Champ Car World Series veel ervaring mee heb opgedaan. Ik kijk uit naar morgen! aldus Doornbos.

[MotoGP] Stoner start vanaf pole

Casey Stoner start zondag, tijdens de Grand Prix van San Marino, vanaf poleposition. De wereldkampioen van vorig jaar klokte een tijd van 1:33,378. Zijn directe concurrent Valentino Rossi moest meer dan een halve seconde op de Australiër toegeven. Jorge Lorenzo start als derde.

Stoner wist al vroeg in de kwalificatie de leidende positie pakken, maar zag ook dat Lorenzo uit Spanje de snelste tijd overnam. In de laatste vijf minuten werd de strijd om de eerste startplaats pas beslist. Rossi en nogmaals Lorenzo leken op poleposition af te stevenen, maar Stoner was iedereen te slim af.

Bradley praat met Middlesbrough

Michael Bradley vertrekt mogelijk alsnog bij sc Heerenveen deze zomer. De middenvelder is nog altijd in beeld bij Middlesbrough. Er wordt al de gehele zomer gespeculeerd over de toekomst van de 21-jarige Amerikaan, wiens contract medio 2009 afloopt.

Wil Heerenveen nog iets vangen voor de middenvelder zal het dus snel zaken moeten doen. Bradley kwam in 2005 naar Nederland en ontwikkelde zich stormachtig. Afgelopen seizoen scoorde de speler liefst vijftien keer.

Whitmarsh: "Het gaat spannend worden"

Martin Whitmarsh denkt dat de komende twee Grands Prix, die van België en Italië, cruciaal zullen zijn voor het kampioenschap. Lewis Hamilton gaat momenteel aan de leiding in het algemeen klassement. De grote baas van McLaren-Mercedes is van mening dat er geen fouten meer gemaakt mogen worden.

"We hebben een paar kleine aerodynamische onderdelen die we gaan gebruiken, niets bijzonders, maar veel details," liet Whitmarsh weten. "We gaan ook proberen om fouten uit te sluiten. Het kampioenschap is een keihard gevecht tot het einde van het jaar en we zullen er alles aan doen om betrouwbaarder en sterker te worden."

Whitmarsh eindigde met de woorden: "De komende twee races zijn zeer belangrijk voor ons kampioenschap. Het is van vitaal belang dat ieder lid van het team deze races zonder incidenten doorkomt, waardoor we een goede uitgangspositie hebben in de races overzee."

Fietsster komt onder tractor en overlijdt

In het Groningse Woldendorp is vanmiddag een fietsster om het leven gekomen nadat zij onder een tractor terecht was gekomen. Dat meldt de politie.

Het ongeval vond rond 15.30 uur plaats op de Johannes Kerkhovenpolder in Woldendorp. De trekker met aanhanger haalde op deze weg twee fietsers in, een man en een vrouw. Bij het passeren viel de vrouw om en kwam onder de tractor terecht. Zij was op slag dood.

De bestuurder van de tractor had aanvankelijk niets in de gaten. Hij werd door omstanders geattendeerd op het dodelijke ongeval. De politie onderzoekt de zaak en hoort getuigen. Zo weet de politie nog niet of de tractor de vrouw raakte of dat zij uit zichzelf viel.

Nadere gegevens over het slachtoffer ontbreken.

Charges bij demonstratie NVU Zwolle

Het noodbevel dat de burgemeester van Zwolle voor vanmiddag had afgekondigd omdat hij ongeregeldheden vreesde bij een demonstratie van de neo-nazistische Nederlandse Volks-Unie, is nodig gebleken.  De betoging is vanmiddag namelijk flink uit de hand gelopen, zo meldt de lokale Zwolse media. Tijdens de betoging raakten tegendemonstranten (zogenoemde anti-fascisten) slaags met de politie.

De betoging van de NVU had om 13.00 uur moeten beginnen, maar kwam al moeilijk op gang. De betogers vertrokken veel later vanaf de verzamelplaats aan de Westerlaan.  Tijdens de protestmars stonden de NVU-betogers en tegendemonstranten tegenover elkaar, gescheiden door een kordon van de Mobiele Eenheid.

Toen de sfeer steeds grimmiger werd, moest de ME enkele charges uitvoeren. Hierbij liepen enkele tegendemonstranten verwondingen op. Ook werden een aantal demonstranten aangehouden. De anti-fascisten waren niet te spreken over het optreden van de politie: ''Het is volstrekt belachelijk dat wij uit elkaar zijn geslagen. Waarom richten ze zich niet tegen de neo-nazi's,'' zo werd uit hun mond opgetekend.

De NVU demonstreerde tegen het Verdrag van Lissabon en tegen de EU dictatuur uit Brussel. Linkse actiegroepen hadden opgeroepen tot een wandeling tegen de nationalisten.

FOK!-user 'swollywood' was er als toeschouwer bij en schoot onder meer de foto hier onder en nog veel meer foto's.  Ook op Brugmedia.nl zijn foto's te zien.

-

Schellens wint Holland Triatlon

Gerrit Schellens heeft voor de vijfde maal de Holland Triatlon in Almere gewonnen. De Belg had voor de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen acht uur 22 minuten en 49 seconden nodig.

Schellens had bij de finish een voorsprong van bijna acht minuten op zijn landgenoot Dirk van Gossum. De Fransman Bruno Hecquet werd derde.

Na het fietsen lag de Duitser Stefan Werner nog aan kop van de wedstrijd, maar bij het lopen zakte hij naar de vierde plaats, terwijl Schellens juist bij de marathon zijn winst boekte.

Matthijs van Scheijen was de beste Nederlander met de achtste plaats in een tijd van 8.55.59.

Boer komt onder eigen tractor

Een 40-jarige man uit het Gelderse Kerkwijk is vanochtend onder het draaiend achterwiel van zijn eigen tractor terechtgekomen en overleden. Volgens de politie was hij in zijn eentje aan het werk op een akker aan de Laagstraat. Daarom heeft niemand gezien wat er is gebeurd.

Een passant zag de man onder de tractor liggen en waarschuwde iemand die met een andere tractor de tractor van het slachtoffer heeft opgetild. Dat bleek te laat. De technische recherche onderzoekt het ongeluk.

'Skimmers' proppen worst in pinpasgleuf

De politie dacht afgelopen nacht twee skimmers te kunnen betrappen bij een pinautomaat in Roosendaal. Op beveiligingsbeelden was te zien dat het duo bij de automaat aan het rommelen was. Toegesnelde agenten moesten constateren dat de twee een worst in de gleuf hadden gepropt.

De mannen werden achterhaald en moesten de flappentap helemaal schoonmaken, meldt de politie in Noord-Brabant vandaag. Hun persoonlijke gegevens zijn genoteerd voor het geval de pinautomaat het niet meer doet.

Massale knokpartij poppodium Lelystad

Na een optreden in poppodium Underground in Lelystad is in de nacht van vrijdag op zaterdag een massale knokpartij uitgebroken. De politie moest veel agenten en honden inzetten om de veertig vechtende personen uit elkaar te halen. Dat meldt politie Flevoland vandaag.

Tijdens het concert van een rapper en enkele dj's sloeg de vlam in de pan. De portiers hadden de mensen daarom uit de popzaal gezet. Op straat ging het vechten door. De politie kwam ter plaatse om de boel te sussen. Er zijn geen arrestaties verricht. Er waren veel omstanders die zich met de matpartij in het Lelystadse centrum bemoeiden.

In Underground was gisteren een optreden van de 22-jarige Sjaak, een Marokkaanse rapper uit Amsterdam alsmede deejays als Dirty James, Noah Dínero en het WHATTHEFUCK DJ-TEAM die electro, hipop & house sets weggaven.

Robinho niet bij selectie Real Madrid

Robinho is door trainer Bernd Schuster niet in de selectie van Real Madrid opgenomen voor het treffen met Deportivo la Coruña, morgenavond in Riazor.

De 24-jarige Braziliaan wil vertrekken naar Chelsea, maar Real heeft tot dusverre niet meegewerkt aan de transfer. "Robinho heeft niet geweigerd zich beschikbaar te stellen, ik heb zelf besloten om geen beroep op hem te doen," verklaarde Schuster.

Het passeren van Robinho lijkt echter wel van doen te hebben met de op handen zijnde transfer van de aanvaller naar Chelsea dat hem graag wil aantrekken. Robinho gaf eerder al aan persé te willen vertrekken bij de Spaanse kampioen.

Doden na aardbeving in Sichuan

Een aardbeving in het zuiden van China heeft vandaag aan zeker 15 mensen, mogelijk 22, het leven gekost. Het epicentrum van de beving, met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter, lag bij de stad Panzhihua in de provincie Sichuan. Dat meldde het staatspersbureau Xinhua.

Sichuan werd op 12 mei ook al getroffen door een zware aardbeving. Daarbij kwamen ongeveer 70.000 mensen om het leven. Sindsdien zouden er al ruim 12.000 naschokken in het gebied zijn geweest. Of de beving van vandaag ook een naschok was, is niet bekend.

Paralympisch dorp Peking geopend

Na een korte renovatie is vandaag het olympische dorp in de Chinese hoofdstad Peking heropend als het paralympische dorp. Tijdens de Paralympische Spelen worden meer dan 7000 functionarissen en mindervalide atleten uit 148 landen ondergebracht in het complex.

Dit meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua. Na afloop van de Olympische Spelen vorige week zijn de onderkomens in het complex geschikt gemaakt voor gehandicapte sporters. "We hebben onder meer de tafels verlaagd en de gangen verbreed voor rolstoelen", zei een woordvoerster.

De Paralympische Spelen worden tussen 6 en 17 september gehouden in Peking. Namens Nederland doen ongeveer tachtig atleten mee.

Meer nieuws omtrent de Paralympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

Vennegoor heeft geen trek in Galatasaray

Jan Vennegoor of Hesselink heeft een aanbieding van Galatasaray van de hand gewezen. De kampioen van Turkije had concrete interesse in de Nederlander, maar die verkiest een langer dienstverband bij Celtic, weet de BBC.

De 29-jarige aanvaller is al twee seizoenen in dienst van Celtic en scoorde in die twee seizoenen reeds 38 keer in de Schotse Premier League.

Vennegoor gaat met Celtic wederom de Champions League in, een competitie waar Galatasaray zich niet voor heeft weten te plaatsen.

Zwolle laat Botteghin niet naar Feyenoord gaan

Feyenoord hoeft weinig hoop te hebben om Zwolle-verdediger Eric Botteghin nog aan de selectie toe te voegen.

"Het zijn hier niet de drie doldwaze dagen van de Bijenkorf," aldus hoofdtrainer Jan Everse gisteren tegenover RTL na afloop van VVV-Venlo - FC Zwolle (1-1).

Gisteravond reisden scout Rinus Israel en assistent-trainer Wim Jansen af naar Venlo om de verdediger te bekijken. Zwolle-trainer Everse deed het niet veel. "Israel ziet het niet zo goed meer en Jansen heeft geen navigatie in de auto. Misschien dat ze verdwaald waren, in het verkeerde stadion zaten en daar pas na rust achter zijn gekomen."

Steeds meer Britse pubs sluiten hun deuren

Steeds meer Britse pubs sluiten hun deuren omdat klanten vaker hun bier in de supermarkt kopen. Ook het algehele rookverbod in horecagelegenheden kost de cafés veel klanten. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times vandaag op zijn website.

Volgens de Britse pubindustrie gaat het om de ergste crisis sinds de jaren zeventig. Ook de hogere bieraccijnzen en de economische neergang dragen bij aan de sluiting van veel pubs. Sinds 2000 hebben 3600 pubs hun deuren moeten sluiten. Vorig jaar zijn er bijna zeven keer zo veel cafés gesloten als in 2006. Dat is volgens de verhuurders het gevolg van het algehele rookverbod in horecagelegenheden.

Ook de supermarkten zijn de pubs een doorn in het oog. Veel winkels verlagen de bierprijzen drastisch om extra klanten te trekken. In het tweede kwartaal van dit jaar daalde de verkoop van bier in pubs en restaurants met 8,3 procent, terwijl de alcoholverkoop in de detailhandel steeg met 5,3 procent.

Volgens The Sunday Times gaat een krachtige lobby er bij de Britse regering op aandringen de prijscontroles in supermarkten op te voeren om te voorkomen dat alocohol wordt gebruikt als een lokkertje. De regering heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de relatie tussen de extreem lage prijzen voor alcohol en onverantwoord drankgebruik.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky mist serienummers

DVD-rom's met S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky lagen in de Verenigde Staten al gereed in de winkelmagazijnen om per 5 september verkocht te worden. Helaas moeten de doosjes allemaal retour gestuurd worden naar uitgever Deep Silver. Bij veel exemplaren ontbreekt namelijk het serienummer, dat redelijk essentieel is bij de installatie van het spel.

Een winkel heeft zeven exemplaren geopend, waarvan in vijf geen serienummer bleek te zitten. Waar de serienummers gebleven zijn is niet bekend.

De ontbrekende getallenreeksen in de VS hebben overigens geen invloed op de release in Europa. Wij zullen vanaf 5 september aan kunnen vangen met de installatie. Een nieuwe releasedatum voor de VS is nog niet bekend, maar online retailers gaan uit van 15 september.


Zonder cijfers geen Tsjernobyl

Mirror's Edge in beeld

Na Battlefield: Bad Company komt Digital Illusions met Mirror's Edge. Mirror's Edge draait om het verzet tegen een regering, waarbij jij als speler lid bent van de ondergrondse verzetsbeweging. Vandaag is er een nieuwe trailer verschenen met uitleg over de mechaniek van de game. Zo wordt er verteld dat de game ondanks zijn lineaire leveldesign toch de mogelijkheid biedt om een level op verschillende manieren te voltooien. Mirror's Edge moet nog dit jaar verschijnen op d'e PC, de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Gerdemann wint bergetappe Duitsland

De eerste etappe in de Ronde van Duitsland is gewonnen door Linus Gerdemann. De Duitser neemt ook de leiderstrui over van proloog-winnaar Brett Lancaster.

In de bergetappe over 180 kilometer van Kitzbühel naar Hochfügen was de renner van Columbia de sterkste in de slotklim. Op 3 kilometer van de meet kreeg hij nog een probleem met zijn derailleur, waardoor hij een groot deel van zijn voorsprong verspeelde. De Zweed Thomas Lövkvist en de Sloveen Janez Brajkovic eindigden als tweede en derde op zestien seconden achterstand.

Rabo-renner Bauke Mollema ging goed mee op de slotklim. Hij eindigde als zesde op 50 seconden achterstand. Zijn Russische kopman Denis Menchov stapte af.

Olympisch dorp Paralympics geopend

In Peking is vandaag het Olympisch dorp voor de Paralympics geopend. Sinds afgelopen zondag, toen de Olympische Spelen eindigden, is het dorp aangepast voor gehandicapte sporters. De tafels werden verlaagd en de gebouwen zijn nu ook voor rolstoelen geschikt.

Tussen 6 en 17 september zullen er in het dorp zo'n 7000 sporters uit 148 landen verblijven. Aan de Paralympics doen tachtig Nederlanders mee.

Uitslag FC Utrecht - PSV

Vanmiddag om half drie begon de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en PSV. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - PSV 1-5
42’ Afellay 0-1
45+1’ Amrabat 0-2
45+2’ Koevermans 0-3
49' Afellay 0-4
77' Koevermans 0-5
90+1' Uiterloo 1-5

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Galgenwaard
Gele kaart: Dickoh (Utrecht), Wuytens, Amrabat (PSV)

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, v.Buuren (Schaken/58), Keller (Markiet/69), Dickoh, Schut, Silberbauer, Sânmartean (Caluwe/27), Somers, George, Uiterloo, Loval

PSV: Isaksson, Salcido, Marcellis, Bréchet, Pieters, Afellay, Simons, Wuytens (Culina/46), Méndez (Zonneveld/73), Koevermans, Amrabat (Dzsudzsak/78).

Zenden wil weg bij Marseille

Boudewijn Zenden hoopt Olympique Marseille nog voor het einde van de transferperiode te verlaten. De Nederlandse middenvelder kwam medio 2007 naar Frankrijk, maar kende een moeilijk eerste seizoen.

Ook dit seizoen lijkt Zenden genoegen te nemen met een plaats op de bank. "Het is niet makkelijk voor mij. Ik hou er niet van om niet te spelen," aldus Zenden in L'Equipe. "Ik wil belangrijk zijn op het veld, niet vanaf de bank."

"Ik heb de keuzes van trainers altijd gerespecteerd, maar ik wil ook dat mensen mij respecteren voor het feit dat ik niet gelukkig ben op de bank", vervolgt de speler. De inmiddels 32-jarige Zenden hoopt zich bij een mogelijk nieuwe werkgever ook weer in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal.

Matusiak beëindigt carrière

Radoslaw Matusiak hangt zijn kicksen aan de wilgen. De speler van SC Heerenveen kiest ervoor om zich op het bedrijfsleven te gaan richten. De vader van de 26-jarige voetballer, Janusz Matusiak, liet weten dat zijn zoon een zakenman zal worden.

De carrière van Matusiak begon veelbelovend, maar zijn buitenlandse avonturen waren niet erg succesvol. Trond Sollied, trainer van SC Heerenveen, had eerder al aangegeven geen gebruik te maken van de diensten van de Pool.

Dit was voor Matusiak de reden om zijn loopbaan als profvoetballer te beëindigen. "Hij zal niet reageren, omdat hij boos is op de journalisten die hem bekritiseerd hebben. Hij zou juist respect moeten krijgen voor wat hij voor zijn land gedaan heeft," aldus vader Matusiak.

Robinho hoopt nog steeds op transfer

Robinho hoopt nog altijd op een transfer naar Chelsea. De Braziliaan zou Real Madrid, waar hij nu nog onder contract staat, graag inruilen voor de club uit Londen. Toch hebben beide clubs tot nu toe nog geen akkoord bereikt.

"Ik sta nog onder contract bij Real Madrid, maar de onderhandelingen met Chelsea lopen nog steeds," aldus Robinho. Chelsea voert al een aantal weken gesprekken met De Koninklijke. In eerste instantie weigerde de Spaanse club zelfs met The Blues om de tafel te gaan zitten.

Het gedrag van de aanvaller zorgde er uiteindelijk voor dat er toch gesprekken werden gestart. "Wij zullen een speler nooit tegen zijn wil in Madrid houden. Daarom hebben we geen andere keus dan om de wens van Robinho om de club te verlaten, te accepteren", was in een verklaring van Real Madrid te lezen.

Mocht Chelsea Robinho daadwerkelijk over willen nemen, dan zullen ze met een grote zak geld over de brug moeten komen. Diverse bronnen melden dat de Braziliaan Real Madrid 40 miljoen euro op moet gaan leveren. De beslissing zal in elk geval snel genomen moeten worden, want over drie dagen sluit de transfermarkt.

[US] Ook Koeznetsova naar huis

Svetlana Koeznetsova is uitgeschakeld op de US Open. De Russin, die als derde geplaatst was, verloor afgelopen vrijdag van Katarina Srebotnik uit Slovenië. De setstanden waren 3-6, 7-6(1) en 3-6.

Vorig jaar stond Koeznetsova nog in de finale van de US Open en in 2004 schreef ze het toernooi zelfs op haar naam. De Russin is overigens niet de eerste favoriete, die vroegtijdig wordt uitgeschakeld.

Ook Ana Ivanovic is namelijk al uitgeschakeld. De Servische nummer één van de wereld moest haar meerdere erkennen in Julie Coin, die haar debuut op de US Open maakte.

Kieft: "Heitinga is Atlético waardig"

Wim Kieft is erg lovend over het spel van John Heitinga bij Atlético Madrid. Dit liet de voormalig profvoetballer zaterdag in zijn column weten. Hiermee keek hij ook nog eens terug op de prestatie van de Spanjaarden, het uitschakelen van Schalke 04 in de derde voorronde van de Champions League.

"Zowel nationaal als internationaal wordt dit een ploeg om rekening mee te houden. Atlético Madrid heeft niet de echte sterren, maar wel een stel topspelers," is in de column van Kieft te lezen. "Met als gevolg een boeiend elftal om naar te kijken. Goede voetballers, goede aanvallers en een sterke eenheid. Een ploeg die makkelijk wint en moeilijk verliest."

Kieft is daarom ook van mening dat Heitinga er goed aan heeft gedaan om voor Atlético Madrid te kiezen. "Een geweldige club, een geweldige stad en een geweldige competitie. Wat ik bovendien mooi van onze kersverse winnaar van de Gouden Schoen vind is zijn besef wat er bij Atlético van hem verwacht wordt. Je ziet dat wel vaker bij spelers die nieuw bij een club zijn. Om zich te bewijzen spelen ze heel geconcentreerd, simpel en nemen weinig risico's. Precies wat Heitinga bij Ajax regelmatig naliet."

Ook blikte Kieft nog even kort vooruit op de groepsfase van de Champions League, waarin Atlético Madrid tegen Liverpool, PSV en Olympique Marseille speelt, en de Spaanse competitie. "Zo zie je maar weer waar een goed overdachte transfer niet goed voor is. Verder kan PSV straks in de Champions League de borst dus natmaken. Maar niet alleen PSV. Ook Real Madrid en Barcelona zijn dit seizoen nog niet van Atlético Madrid af."

SC Heerenveen maand zonder Popov

SC Heerenveen moet het de komende maand zonder Goran Popov stellen. De verdediger van de Friese formatie ondergaat namelijk een operatieve ingreep aan zijn meniscus. Men verwacht dat de Macedoniër tenminste een maand niet in actie kan komen.

Popov liep de kwetsuur tijdens het oefenduel met Real Sociedad op. "Het is een buitenmeniscus, dat is altijd wat lastiger," liet Erik ten Voorde, fysiotherapeut van SC Heerenveen, in een reactie weten. "Zijn herstel vergt vier tot zes weken."

Door deze blessure mist Popov niet alleen een aantal competitiewedstrijden. Ook heeft de speler zich bij Srecko Katanec, bondscoach van Macedonië, af moeten melden voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland en Nederland.

Paus onderscheidt Nederlander

Een medewerker van de Tilburgse Fontys Hogeschool heeft vandaag de op een na hoogste pauselijke onderscheiding voor niet-geestelijken gekregen. Piet Hein Dieben kreeg het commandeurschap in de orde van Sint Sylvester voor zijn jarenlange inzet voor het katholieke theologieonderwijs aan de dependance van de hogeschool in Amsterdam.

Dieben kreeg de versierselen uit handen van bisschop van Haarlem Jos Punt. De onderscheiding wordt bij hoge uitzondering uitgereikt en alleen als een leek zich in de ogen van de paus voor de kerk buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt. Sinds 1996 kan het commandeurschap in de orde van Sint Sylvester ook worden verleend aan vrouwen.

Schoonmaak Otapan duurder dan geraamd

De kosten voor de schoonmaak van het asbestschip Otapan vallen hoger uit dan verwacht. Werd in 2007 nog rekening gehouden met een bedrag van 4,5 miljoen, het ministerie van Vrom gaat nu uit van 5,7 miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie vandaag bevestigd.

Het geld is opgegaan aan onder meer liggelden, sleepkosten, asbestverwijdering en onderzoek. Dit bedrag kan nog oplopen door kosten van juridische procedures. Om hoeveel het gaat, kon de woordvoerder niet zeggen. Het ministerie probeert de kosten van de sanering te verhalen op de voormalige eigenaar van het schip, een Mexicaanse rederij.

De Otapan lag jaren in de Amsterdamse haven. Het schip zou vorig jaar in Turkije worden schoongemaakt. Dat land weigerde echter op het laatste moment, toen bleek dat er veel meer asbest in het schip zat dan was opgegeven. Inmiddels wordt het schip alsnog ontmanteld in Turkije, nadat in Nederland de asbest eruit is gehaald.

Illegale houseparty op defensieterrein bij Assen

Op een defensieterrein bij Assen is sinds afgelopen nacht een illegaal feest aan de gang. Op het oefenterrein, dat grenst aan het TT-circuit, zijn volgens de politie duizenden mensen op de been. De houseparty gaat door tot maandagochtend, zo heeft de organisatie aan de politie laten weten.

De vraag is of het zover komt, want de politie overlegt met de gemeente en Defensie hoe het feest op een ordelijke manier te beeïndigen. Omwonenden hebben geklaagd over geluidsoverlast. Op het terrein staan tientallen tenten en caravans van de feestgangers. Wie de organisatoren van de houseparty zijn, wilde de politie niet zeggen.

Zomer naar NEC

Ramon Zomer zal dit seizoen de kleuren verdedigen van NEC. De 24-jarige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van FC Twente, waar hij vorig seizoen zijn basisplaats heeft verloren aan achtereenvolgens Edson Braafheid en de Braziliaan Douglas.

Naast NEC had ook Vitesse serieuze belangstelling voor de verdediger die 122 wedstrijden voor FC Twente speelde (negen doelpunten). De verdediger heeft in een onderhoud met technische directeur Carlos Aalbers aangegeven voorkeur te hebben voor de club uit Nijmegen en gaf aan graag te willen spelen onder trainer Mario Been.

Zomer is vanavond nog niet speelgerechtigd als NEC het opneemt tegen De Graafschap.

Minister Verburg boos op Greenpeace

Minister Gerda Verburg (Landbouw) gaat met de Duitse staatssecretaris Gert Lindemann (Visserij) overleggen met als doel herhaling van acties van Greenpeace te voorkomen.

De CDA-bewindsvrouw had vandaag op de Dag van de Nederlandse Zeevisserij geen goed woord over voor de actievoerders, die eerder deze maand grote stenen gestort hebben in de Noordzee, ten noordoosten van Groningen.

Ze brengen daarmee volgens Verburg niet alleen de broodwinning van vissers in gevaar, maar ook hun veiligheid. Zij vindt dat Greenpeace niet door dit soort acties, maar door overleg, moet streven naar een meer duurzame visserij.

Lego Batman cartoon in de maak

Rich Earl, producer van de nieuwe Lego Batman game, heeft aangegeven dat ze bezig zijn met het maken van een Lego Batman cartoon. Warner Bros. gaat een 20 minuten durende pilot maken van de aankomende Batman game.

Hoe alles er uit gaat zien is niet helemaal bekend, maar schijnbaar gaat de engine uit de game wel gebruikt worden. Met dit soort dingen is het eerst zien dan geloven dus we wachten nog maar even af. De Lego Batman game staat gepland voor 23 september.



Binnenkort ook op TV!!!

Sms'jes dierbaar voor jongeren

Jammer dat er maar een beperkt aantal sms'jes in een mobiele telefoon passen. Het verwijderen van de berichten blijkt een pijnlijke aangelegenheid voor jongeren van nu.

Dat concludeert operator Hi na een onderzoek. Lieve kaartjes of brieven gaan tegenwoordig voor een groot deel via sms, en dat levert een lastige situatie op als de inbox vol raakt, zo blijkt. Een op de drie vrouwen vindt het verwijderen van de berichten zó erg dat ze sms'jes overschrijven in een dagboek. Bijna de helft van de jongeren loopt de sms'jes één voor één na om te kijken welke weg kunnen.

De berichten op de telefoons zijn dan ook vaak oud. Zesendertig procent geeft aan een sms op het toestel te hebben die ouder is dan een jaar. Bijna iedereen laat wel eens berichten staan om het later nog eens te kunnen lezen. Berichtjes van geliefden worden het meest bewaard, meer dan de helft doet dat. Ook sms'jes van vrienden en familie worden langere tijd bewaard. Vooral de lieve sms'jes moeten worden bewaard, 81% van de vrouwen en 69% van de mannen doet dat. Veertig procent bewaart verleidelijke sms'jes en ruim de helft van de vrouwen bewaard ontroerende sms'jes. Zeventien procent van de mannen bewaart ook graag berichtjes waarmee ze iemand kunnen chanteren.

Volgens één op de drie jongeren is de sms-inbox een van de belangrijke redenen waarom ze zich zo verbonden voelen met hun mobieltje. Daarom worden vaak ook verzonden sms-berichten lang bewaard. Het is meestal pas bij het aanschaffen van een nieuw toestel dat de berichtjes letterlijk in de prullebak verdwijnen. Twintig procent laat zich zelfs daar niet door tegenhouden en zet de berichten over op het nieuwe toestel. Zeventien procent zou dit ook wel willen, maar weet niet hoe dat moet.

Hi deed het onderzoek in verband met haar Bewaarbox-dienst. Door berichten door te sturen naar de bewaarbox worden ze opgeslagen en zijn ze via internet te bekijken. Als de box eenmaal vol zit met leuke, lieve of verleidelijke berichten, dan kunnen ze voor vijftien euro in een boekje worden gedrukt. Op die manier is er toch iets tastbaars om te bewaren. Die kan dan volgens Hi, net als vroeger, begraven worden in de achtertuin voor later.

Meer multimedia


Sms'jes dierbaar voor jongeren  (foto: DAG)

Rhys Ifans misdraagt zich op Ibiza

Rhys Ifans heeft zich op Ibiza niet van zijn beste kant laten zien. De Britse acteur, die onlangs zijn relatie met Sienna Miller op de klippen zag lopen, werd gefotografeerd terwijl hij de Hitlergroet bracht. Dat is te zien op foto's die de Britse krant The Sun vandaag plaatste.

De 40-jarige acteur, die tot voor kort een romance beleefde met Kimberly Stewart, werd in een club omringd door bewonderaars op wie hij indruk probeerde te maken. Een jonge vrouw, die haar been in het gips had, werd door de blonde acteur aan een inspectie onderworpen. Nadat Ifans het gipsbeen van dichtbij had bekeken, wierp hij een blik onder het jurkje van de bezoekster van een club, zo is te zien op de foto's. Even later verlegde Ifans zijn aandacht naar een andere vrouw, met wie hij innig zoent.

Rhys Ifans is een dankbaar mikpunt van paparazzi sinds zijn relatie met Sienna Miller na een klein jaar voorbij is. Hij lijkt grote moeite te hebben met de media-aandacht die hem ten deel valt. De Britse acteur werd eind vorige maand gefotografeerd terwijl hij een brandende sigaret in de richting van een groepje fotografen gooide. Eerder werd hij op de gevoelige plaat vastgelegd terwijl hij razend een bierflesje kapotsmeet in de richting van een groep fotografen en voorbijgangers.

Pre-order Far Cry 2 en krijg deel 1 gratis

Voor al de mensen die op Far Cry 2 zitten te wachten is dit nieuwtje misschien wel interessant. Als je nu namelijk snel een pre-order plaatst voor de game, krijg je het eerste deel van de serie er gratis bij. Leuk voor de mensen die weer even willen inkomen voordat ze aan het nieuwe deel beginnen. Voorlopig geldt deze actie alleen voor mensen uit Amerika, Mexico of Canada, maar met een beetje geluk waait de actie over naar Europa.



'Lazovic weg bij PSV, Larsson opvolger'

PSV hoopt dit weekend Danko Lazovic nog te verkopen. De Servische spits staat in de belangstelling van clubs uit Engeland en Frankrijk. Als vervanger willen de Eindhovenaren Henrik Larsson contracteren.

Dat schrijft het Brabants Dagblad zaterdagmorgen. Met de transfermarkt nog drie dagen geopend gaat er dus mogelijk nog van alles gebeuren. Hoe concreet de interesse voor Lazovic is, kan de krant niet melden. De clubleiding hoopt tot een akkoord te komen met een geïnteresseerde club, aldus de krant.

Henrik Larsson moet de opvolger van Lazovic worden. De Zweed staat onder contract bij Helsingborg IF, de ploeg die PSV vorig jaar nog trof in het UEFA Cup-toernooi. De routinier staat ook in de belangstelling van Feyenoord en Tottenham Hotspur.

Man neemt iPhone mee zijn graf in

In de rouwadvertentie van Erik Visser stond een opmerkelijk verzoek. De op 27 augustus overleden Schagenaar vraagt om sms’jes tijdens zijn begrafenis.

In het overlijdensbericht in enkele edities van het Noordhollands Dagblad staat: ''Een wens van Erik: Erik neemt zijn Iphone op zijn laatste reis mee. Niet iedereen zal op zijn uitvaart kunnen zijn, maar hij wil graag een laatste sms ontvangen.'' Het bericht wordt gesloten met: ''Zoals Erik al zei: zo heb ik nog wat te lezen onderweg.''

Ook de aanwezigen van de plechtigheid worden gevraagd tot uiterlijk dinsdag half twee 's middags een bericht te sturen. Erik, die bedrijfsleider was bij SpecSavers Beverwijk, wordt in de rouwadvertentie beschreven als een eigenzinnige man, met veel humor en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Zover bekend is deze manier van afscheid nemen vrij uniek. Deskundigen herkennen hierin een tijdsbeeld. ''De moderne mens is erg bezig met de dood en wat daarop mogelijk volgt. Onnodig te stellen dat de combinatie met computers en sms'en voor de hand ligt. En, als veel mensen reageren, kan dat voor de nabestaanden een goed begin van hun rouwverwerking zijn.''

'Verbied vette hap nabij scholen'

Het door de Nederlandse overheid gefinancierde Betuttelingscentrum Voedingscentrum roept gemeenten op om kraamhouders met vette snacks te weren rondom scholen.  In de scholen behoort volgens het Voedingscentrum ook geen vet eten verkocht te worden.

De gemeente Rotterdam heeft inmiddels 25 scholen verleid om alleen nog gezonde waar in de kantine te verkopen. Rond de scholen kan er echter nog steeds vet gesnackt worden, ook al heeft de gemeenteraad er twee jaar geleden al wel toe opgeroepen om ook daar paal en perk aan te stellen.

Tommy Visscher, verbonden aan de Hogeschool Windesheim, vindt de oproep van het Voedingscentrum terecht. Visscher, die onderzoek verricht naar inkomensniveau en snackgebruik, stelt dat het alleen al goed is om snackkarretjes te verbieden, om zo duidelijk te maken dat veel vet eten niet gezond is.

Eerder deze maand al stelde het Voedingscentrum dat wat hen betreft nieuwe fastfoodrestaurants zich gedurende een jaar niet zouden mogen vestigen in wijken waar al veel van dat soort gelegenheden zijn. Het Voedingscentrum vindt dat het eten van fastfood en ander calorierijk eten geen gewoonte, maar uitzondering moet zijn

Criterion maakt details Burnout codename Davis bekend

Zoals jullie wellicht weten zal de aankomende update voor Burnout (met codename Davis) motoren naar Paradise City brengen. De update wordt in de loop van september verwacht op de PS3.

Zodra de update geïnstalleerd is kun je naar de dichtstbijzijnde Junkyard rijden om een motor mee te nemen: de Nakamura Firehawk V4 of de Nakamura FV1100. Zodra een van de motoren geselecteerd is moet er een wereld voor je open gaan: 70 nieuwe challenges, 38 nieuwe Burning Rides en zijn nieuwe records te halen op 64 straten.

Naast al dit nieuws zal Burnout na 20:00 uur veranderen. De lichten op de motor gaan aan, er is minder verkeer op de weg en het wordt donker in Paradise City. De helft van de nieuwe Burning Rides worden Midnight Rides. Tussen 20:00 uur en 8:00 uur de volgende dag is het nacht in Paradise City.

Gelukkig is het ook voor de speler zelf aan te passen wanneer de nacht valt door het aanpassen van de ingame klok alsmede de snelheid van het veranderen tussen dag en nacht (van 24 minuten tot 24 uur). Online zal overigens de tijd van de host aangehouden worden.

[US] Davenport onderuit, Dementieva door

Lindsay Davenport is op de US Open uitgeschakeld. De Amerikaanse, die het toernooi in 1998 won, verloor met 1-6 en 6-7 van de als twaalfde geplaatste Marion Bartoli. De partij moest tweemaal wegens regen worden onderbroken.

Jelena Dementieva wist wel de volgende ronde te bereiken. De olympisch kampioene, in New York als vijfde geplaatst, was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Anne Keothavong. Keothavong was de eerste Britse sinds 1991 die de derde ronde in New York wist te bereiken.

Vrouw dood na val uit luchtballon

Een val van tien meter hoogte uit een luchtballon is een 46-jarige Duitse vrouw fataal geworden. Het ongeluk gebeurde gisteren in de buurt van de Duitse stad Bobenheim-Roxheim. Een andere vrouw die ook viel, heeft alleen verwondingen opgelopen.

De ballon moest plotseling landen op een akker ten zuiden van Frankfurt am Main, waarna een aantal mensen uit de mand stapte. Doordat het contragewicht te laag was, steeg de ballon weer op, terwijl de twee vrouwen net aan de buitenkant van het luchtvaartuig hingen. De overleden vrouw viel daarbij dus van tien meter hoogte naar beneden en de gewonde vrouw viel twee meter naar beneden.

De reden van de plotselinge landing is niet bekend. In totaal zaten er zes passagiers en de ballonvaarder in de mand onder de luchtballon.

Piraten en Ninjas vechten het uit op de Wii

Gamecock Media Group heeft verklaard dat de nieuwe game van Blazing Lizard deze winter ook op de Wii uit gaat komen. De game heet Pirates vs. Ninjas Dodgeball en is een sportspel waarin piraten en ninjas het tegen elkaar opnemen tijdens een potje... trefbal.

Het spel ondersteunt maximaal 8 spelers en heeft naast piraten en ninjas ook andere teams, zoals robotten en zombies. Elk team heeft zijn eigen technieken en unieke mogelijkheden. De Wii versie gaat ook een story mode hebben en verschillende andere modi.



Dat wordt een dolle boel deze winter...

Turkse premier bezorgd om speler FC Köln

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft gisteravond persoonlijk contact opgenomen met 1. FC Köln, de club van de Turkse verdediger Ümit Özat. De aanvoerder van de club uit de Bundesliga zakte gisteren tijdens de wedstrijd tegen Karlsruher SC ineens in elkaar.

Özat bleef minutenlang bewegingloos op het veld liggen. Uiteindelijk kwam de Turk weer bij en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nu stabiel, liet FC Köln zaterdag op de eigen website weten. Premier Erdogan was een van de vele mensen die contact opnam met de club om te vragen naar de gezondheidstoestand van de verdediger.

De wedstrijd werd na het incident met Özat wel uitgespeeld. FC Köln won de wedstrijd met 2-0. "Maar ik kan pas van deze zege genieten als Ümit weer op het veld staat", zei trainer Christoph Daum na afloop.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

PSP-3000 heeft kortere batterijduur

In een interview met Gamespot legt John Keller, directeur van hardware marketing bij SCEA, uit wat de voordelen van de PSP-3000 zijn tegenover de vorige PSP-modellen.

Uit het interview komt naar voren dat de PSP-3000 een vijf keer zo goede contrastratio heeft in vergelijking met het vorige scherm, maar dat dit wel ten koste gaat van de batterijduur. Deze zal volgens Keller ongeveer 20 tot 30 minuten korter, wat ertoe leidt dat met de standaardbatterij ongeveer drieënhalf tot vier uur gegamed kan worden.

De PSP-3000 zal als eerste beschikbaar zijn in een Ratchet & Clank: Size Matters pakket, en zal daarna zijn weg naar de normale winkels vinden. Of dat ook allemaal voor Europa geldt, is nog onduidelijk.

Lading bier gestolen dankzij babbeltruc

In de Duitse plaats Bochum hebben twee mannen een drankwinkel een lading bier afhandig gemaakt. Met een babbeltruc wisten zij 41 kratten bier mee te nemen met medeweten van het personeel.

Het duo had van tevoren namens de brouwerij opgebeld en gezegd dat het bier verontreinigd was en daarom uit de handel moest worden gehaald. De volgende dag kwamen de mannen met een busje voorrijden, waarna de kratten werden ingeladen. Toen een medewerker van het bedrijf later met de brouwerij belde, kwam de diefstal aan het licht. Er was niets aan de hand met het bier.

Geld- en celstraf voor beschieten fietser

Een 19-jarige jongen uit Bergen die in februari in Alkmaar een 13-jarige fietser uit Langedijk met een luchtbuks beschoot, is deze week door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot 40 dagen celstraf. Dat is gelijk aan de tijd die de Bergenaar in voorarrest heeft vastgezeten.  Het slachtoffer reed indertijd over de Vondelstraat toen hij ineens een scherpe pijn in zijn linkerzij voelde. Thuisgekomen bleek er een gaatje in zijn rug te zitten.

Onderzoek door een arts wees uit dat het een schotwond betrof. In het ziekenhuis bleek dat het kogeltje was doorgedrongen tot vlak bij de ruggenwervel. Specialisten vonden het te gevaarlijk om het te verwijderen. Het kogeltje moet spontaan uit het lichaam van de jongen komen of worden ingekapseld.

De dader logeerde in die periode bij een vriend aan de Treubstraat. Uit verveling was hij vanuit de woning met de buks van de bewoner aan het schieten. Naar eigen zeggen richtte hij op een lantaarnpaal, maar raakte hij per ongeluk de jonge fietser.

De schutter kreeg naast de 40 dagen cel die hij al uitgezeten heeft ook een straf van 6 maanden voorwaardelijk. Bovendien moet hij het slachtoffer 1.400 euro betalen. Duizend euro daarvan is smartegeld.

Noodtoestand in twee staten VS.

President George Bush heeft in afwachting van de orkaan Gustav in Texas en Louisiana de noodtoestand uitgeroepen. Het uitroepen van de noodtoestand betekent dat de regering de coördinatie van alle hulpverlening vanuit Washington mag gaan regelen.

Drie jaar geleden kreeg Bush een hoop kritiek te voorduren toen de hulpverlening na de verwoestende orkaan Katrina tergend langzaam op gang kwam. Katrina kostte in New Orleans en omgeving aan zo'n 1800 mensen het leven. De kans bestaat dat ook Gustav New Orleans gaat treffen.

De orkaan wordt dinsdag aan de Amerikaanse kust verwacht. Eerder kostte de storm al aan tientallen mensen het leven op het straatarme Haïti.

'Malaga onderhandelt met Ajax over Luque'

Albert Luque vertrekt dit weekend bij Ajax en tekent bij Málaga. De onderhandelingen tussen beide clubs zijn in een vergevorderd stadium.Luque kwam vorige zomer over van Newcastle United, maar kon nimmer imponeren in Amsterdam.

Marco van Basten liet de aanvaller begin augustus weten dat hij geen beroep op hem zal doen, waarna hij teruggezet werd naar het tweede elftal.

Málaga toonde deze week belangstelling en omdat Ajax er veel aan gelegen is Luque kwijt te raken - hij heeft één van de hoogste salarissen - ging het balletje snel rollen.

Málaga speelt dit seizoen weer in de Primera Division.

Nieuwe handheld Nintendo door zwakke verkoopcijfers Japan?

Financieel analist Michael Pachter van investeringsmaatschappij Wedbush-Morgan voorspelt dat Nintendo dit boekjaar (loopt tot april 2009) in Japan mogelijk een nieuwe handheld op de markt brengt.

In een nieuwe nota volgend op Nintendo's winstverwachting reageert Pachter dat het mogelijk is dat Nintendo dit boekjaar nog een nieuwe handheld op de markt brengt. Pachter verduidelijkte en motiveerde dit door een opmerking dat de verkopen van de DS in de VS en Europa sterk gegroeid zijn en dat ter compensatie van de verkopen in Japan verwacht wordt dat Nintendo een nieuwe handheld op de markt brengt.


In Japan minder gewenst dan PSP en Wii

Nintendo zelf heeft de daling in het eerste kwartaal opgemerkt en de cijfers hiervan vrijgegeven in juli toen de DS in het Westen nog steeds goed bleef verkopen, maar in Japan voortdurend voorbijgestreefd werd door de verkopen van de PSP en de Wii. Vooralsnog heeft Nintendo nog niets losgelaten over plannen voor een nieuwe variant van de DS (lite) of een geheel nieuwe handheld. Recente geruchten suggereren een nieuwe dual-touch DS met een grotere display en twee touch screens. Als Nintendo beslist om een nieuwe handheld op de markt te brengen dan verwacht Patcher dat de verwachting voor het lopende jaar een solide omzetgroei zal zijn.

Naar aanleiding van Nintendo's winstverwachting van een winststijging van 26% te opzichte van vorig jaar verwacht Wedbush-Morgan dat Nintendo's omzet dit jaar zal stijgen naar ¥2030 miljard (€14,7 miljard) en volgend jaar een omzet van ¥2010 (€ 12,6 miljard). Het bedrijf voorspelt dat Nintendo's gezonde resultaten aan zullen blijven tot het einde van dit boekjaar en volgend boekjaar, ondanks dat de hardware-verkopen volgend jaar een bescheiden daling zullen doormaken en softwareverkopen een flinke groei zullen doormaken.

Olie te duur voor privéjet Diddy

Diddy voelt zich door de gestegen olieprijzen gedwongen om zijn privéjet te laten staan. Dat zegt de hiphopartiest in een video die hij op YouTube heeft geplaatst. Een retourvlucht van New York naar Los Angeles in zijn privévliegtuig kost de rapper naar eigen zeggen 135 duizend euro.

"Ik vlieg nu met een lijndienst", vertelt Diddy, terwijl hij in een gereedstaand vliegtuig stapt en naar zijn eersteklas zitplaats loopt. "Dit gebeurt echt en is het bewijs dat de olieprijzen te hoog zijn." Sean Combs, zoals Diddy eigenlijk heet, smeekt 'zijn broeders en zusters uit Saoedi-Arabië' om gratis olievaten.

Ondanks dat Diddy zijn privéjet moet laten staan, is er weinig reden tot medelijden voor de rapper. In de afgelopen twaalf maanden verdiende de 38-jarige Combs volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes 23 miljoen euro.

Britse minister: Zware economische crisis

Groot-Brittannië staat voor de zwaarste economische crisis sinds zestig jaar. Dat heeft Britse minister van Financiën Alistair Darlingvandaag gezegd in een interview met de Britse krant The Guardian.

Volgens de minister zal de economische neergang "diepgaander en langduriger" zijn dat de meeste mensen tot nu toe hadden gevreesd. Volgens de krant had de minister geen idee hoe erg de crisis was, tot een rapport van de Bank van Engeland hem met de neus op de feiten drukte. Daar stond in dat twee miljoen mensen voor kerst zonder baan kunnen komen te zitten, als de economische neergang doorzet.

Darling legt de schuld van de crisis deels bij premier Gordon Brown en zijn kabinet, waar hij zelf ook deel van uitmaakt. Labour heeft "duidelijk" gefaald om begrip te uiten voor de situatie van burgers, waardoor stemmers "pissed off" zijn achtergebleven. De komende maanden zijn daarom voor de partij cruciaal als ze de volgende verkiezingen willen winnen, aldus de minister.

Film: Bangkok Dangerous

Het is nog altijd scheer en inslag in de Amerikaanse filmindustrie. Remakes. Het lijken er wel steeds meer te worden. De ene remake is nog niet uit de bioscoop en twee nieuwe worden alweer aangekondigd. Dit keer is het de beurt aan de actie thriller Bangkok Dangerous, een remake van het gelijknamige Thaise origineel uit 1999. Het zijn de oorspronkelijke regisseurs die wederom aan het roer staan. De hoofdrol wordt dit keer gespeeld door Nicolas Cage.

Pensioenfondsen verhogen investering in opkopers

De vijf grootste Nederlandse pensioenfondsen verhogen hun beleggingen in opkoopfondsen de komende jaren fors. Dat blijkt zaterdag uit een inventarisatie van de Volkskrant. In 2006 ging het om 12 miljard euro, de komende jaren stijgt dat bedrag tot naar verwachting 21 miljard.

Zo verwacht ABP de komende jaren ruim 11 miljard euro per jaar te beleggen inopkoopfondsen. De pensioenfondsen denken dat ze meer rendement uit de opkopers kunnen halen dan uit aandelen.

De buitenlandse opkoopfondsen liggen de laatste tijd onder vuur om de constructies die ze gebruiken om belastingverlaging te krijgen. De fondsen die eigenaar zijn van Nederlandse bedrijven als de Hema of kabelmaatschappij Ziggo, weten honderden miljoenen euro's van de fiscus terug te krijgen door via hoge leningen papieren verliezen te creëren. Minister Wouter Bos van Financiën denkt na over maatregelen om hier iets aan te doen, maar dat is niet eenvoudig, zei hij eerder.

NAC wil Van der Leegte

NAC Breda wil Tommie van der Leegte overnemen van PSV. De middenvelder heeft in Eindhoven nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar heeft te horen gekregen dat een vertrek bespreekbaar is.

Van der Leegte zelf staat open voor een overgang naar Breda. De Eindhovenaar keerde vorig seizoen terug naar PSV, de club waar hij zijn opleiding genoot. Door blessures kwam hij echter nauwelijks in actie.

Jelimo en Vla¨ic houden kans op miljoen dollar

Atletes Pamela Jelimo en Blanka Vla¨ic blijven in de de race voor de jackpot van één miljoen dollar bij de Golden League.

De Keniaanse Jelimo won in Zürich de 800 meter en de Kroatische Vla¨ic, die het Olympische goud miste, was met een hoogte van 2,01 meter de sterkste bij het hoogspringen. Eerder wonnen ze ook al de wedstrijden in Berlijn, Oslo, Rome en Parijs. Het tweemaal moet, om de jackpot in de wacht te slepen, aankomende vrijdag ook de laatste wedstrijd in Brussel winnen. Overigens zullen ze de miljoen dollar dan wel moeten verdelen.

Usain Bolt was gisteren wederom pijlsnel op de 100 meter. De Olympisch kampioen en wereldrecordhouder won in 9.83.

Werelduurrecordhouder Sosenka test positief

Ondrej Sosenka heeft positief getest op het gebruik van methamfetamine. Tijdens de nationaal kampioenschappen in juni van dit jaar liep de 32-jarige Tsjech tegen de lamp. Zijn ploeg PSK zal hem ontslaan als ook het B-staal positief blijkt.

In juli 2005 zette Sosenka op de wielerbaan van Moskou het werelduurrecord op 49,700 kilometer. In zijn loopbaan won hij bijna uitsluitend tijdritten. Behalve bij PSK koerste Sosenka onder andere voor CCC-Polsat en Acqua e Sapone.

Justitie wil recidive met 10 procent laten dalen

Minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) willen de recidive (als criminelen opnieuw in de fout gaan) binnen zeven jaar terugdringen met 10 procent. Dat kondigen de twee bewindslieden vandaag aan in de Volkskrant.

Ze hebben een plan opgesteld waarbij onder meer meer wordt gelet op de periode nadat iemand uit de gevangenis komt. "Het begint al met pasfoto's maken in de gevangenis, of alvast aanvraagformulieren invullen. Alle onderzoeken wijzen uit dat het cruciaal is dat een ex-gedetineerde binnen een dag of drie na vrijlating wat licht aan het einde van de tunnel ziet. Anders dreigt terugval", aldus Albayrak in het vraaggesprek.

Activisten oefenen bezetting Schinveldse Bossen

Milieuactivisten van Groenfront oefenen in de Schinveldse bossen een bezetting tegen de kap van bomen voor een NAVO-basis in Geilenkirchen. In 2006 bezetten de actievoerders vijf weken lang daadwerkelijk de Limburgse bossen in een tevergeefse poging het bos te behouden. De oefening dit weekeinde geldt volgens de actievoerders als een waarschuwing dat zij nog altijd tot dergelijke acties in staat zijn.

De oefenbezetting volgt op de verklaring van Minister van Vrom Jacqueline Cramer (PvdA) eerder deze week dat volgens haar de bomenkap in 2006 rechtmatig was. Onderzoeken zouden hebben uitgewezen dat de overlast en gezondheidsrisico's door de kap niet zijn toegenomen. Ook zou de kap geen negatieve effecten hebben gehad op de flora en fauna in het omliggende bos.

De gemeente Onderbanken gaat in beroep tegen de uitspraak van Cramer en heeft de milieuactivisten alle medewerking toegezegd voor hun oefening. De gemeente noemt de rapporten waarop Cramer zich baseert 'ver onder de maat'. "Van de politie hebben we dit weekeinde dan ook geen last", concludeert een woordvoerder van Groenfront daaruit.

Gedurende het weekeinde worden bomenhutten gebouwd en wordt geoefend in boomklimmen. Morgen wordt met omwonenden geoefend hoe blokkades kunnen worden omzeild. In 2006 werd het stuk bos dat de actievoerders bezetten afgesloten zodat er niemand in en uit kon. "Met succes smokkelden mensen uit de omgeving toen toch eten en drinken naar binnen", legt de woordvoerder het belang van deze oefening uit. In 2006 huldigden de inwoners van Schinveld de actievoerders van Groenfront.

De boomtoppen werden destijds onder dwang gekapt omdat de Navo-vliegtuigen daardoor veiliger konden landen. Cramer heeft toegezegd bij toekomstige beslissingen over de kap van de bomen geen dwang meer te gebruiken. Ze schreef dat ze alleen nog in overleg met lokale overheden besluiten neemt over eventuele verdere boomkap.

Sackboy gaat op avontuur in LittleBigPlanet-trailer

Nog precies twee maanden, en dan zullen veel mensen naar de winkel rennen om hun eigen exemplaar van LittleBigPlanet te halen. Hoofdpersonages van de game zijn natuurlijk Sackboy en Sackgirl die je helemaal kan customizen zoals jij dat zelf wilt. In onderstaande trailer zien we hoe Sackboy op avontuur gaat, een meisje vindt en het niet kan hebben dat zij veel beter is dan hij.

Wil je graag met je eigen Sackboy gaan spelen? Dan moet je toch nog even wachten want de game komt op 29 oktober uit.

Verhaegh over interesse Twente: "Nog niets gehoor

Paul Verhaegh speelde vrijdagavond misschien wel zijn laatste wedstrijd voor Vitesse(0-4 verlies tegen FC Groningen). De rechtsback staat in de belangstelling van FC Twente.

Bij Twente zijn ze op zoek naar een vervanger van Luke Wilkshire, die deze week naar Dinamo Moskou vertrok.

De Tukkers zouden zich volgens betaalzender Eredivisie Live hebben gemeld in Arnhem. Over de transfersom zou een akkoord zijn, maar sindsdien is er vanuit Vitesse-kant niets meer vernomen uit Enschede.

"Ik heb niets gehoord", reageert Verhaegh tegen de zender op het gerucht. "Het is ook aan de clubs. Als het niet rondkomt dan blijf ik gewoon hier."

"Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij me moet bellen als er iets rond is. Het is natuurlijk wel een stap omhoog waar je over na moet denken. Vooralsnog wil ik echter eerst even nadenken over deze flinke nederlaag."

Wenger: "Geen interesse in De Guzman"

Arsenal heeft geen interesse om Jonathan de Guzman van Feyenoord over te nemen. Dat zegt Arsene Wenger, trainer bij The Gunners, vandaag tegen Sky Sports.

De afgelopen dagen ging het gerucht in de Engelse tabloids dat De Guzman één van de nieuwe versterkingen van Arsenal gaat worden.

Wenger kan dit weekend nog een kleine 35 miljoen euro spenderen aan nieuwe spelers. "We hebben geen interesse in De Guzman, zelfs geen vage", verwijst de trainer het gerucht naar de prullenbak.

"We zijn nog wel actief op de markt, en de kans is aanwezig dat we ons nog versterken. Maar voor het zover is, doe ik daar geen mededelingen over. Vorig seizoen trokken we in de laatste uren Lassana Diarra aan, ook dit jaar blijven we allemaal op tot middernacht."

Bij een eventuele verkoop van De Guzman zou Feyenoord zich nog op meerdere posities kunnen versterken.

Moeder veroordeeld voor doden baby in magnetron

Een 28-jarige vrouw is gisteren in de Verenigde Staten veroordeeld wegens moord op haar 1 maand oude dochtertje. Na een ruzie met haar vriend stopte zij het meisje in een magnetron en zette die aan, waardoor het kind werd gekookt, zei de officier van justitie. Dinsdag komt een jury bijeen om te bepalen of de vrouw, China Arnold, de doodstraf verdient.

Het dochtertje van Arnold, Paris Talley, stierf in 2005. In februari werd haar eerste proces ongeldig verklaard en op 18 augustus begon een tweede proces. Arnold zei voor de rechtbank dat iemand anders de baby in de magnetron moet hebben gestopt en haar advocaat wees op de getuigenis van een kind dat zei een jongen van 8 met de baby naar de keuken van een ander appartement te hebben zien lopen en te hebben gehoord dat de magnetron werd aangezet.

De rechtbank verwierp dat. In de magnetron van Arnold werd DNA van de baby aangetroffen en de moeder van de 8-jarige heeft verklaard dat haar zoon niet in de buurt van het appartement was. En Arnolds celgenote verklaarde dat Arnold haar heeft verteld de baby in de magnetron te hebben gestopt omdat ze bang was dat haar vriend haar zou verlaten als hij erachter kwam dat het kind niet van hem was.

China Arnold

Vmbo-scholiere behaalt uiteindelijk diploma

De 16-jarige scholiere die onlangs voor de rechter tevergeefs een geslaagd vmbo-examen wilde afdwingen, heeft nu toch een diploma. Dat meldt De Telegraaf. De scholiere uit Nunspeet deed vorige week staatsexamen voor het vak wiskunde en slaagde daar uiteindelijk voor.

Het meisje kreeg op 11 juni een voorlopige cijferlijst van het Nuborgh College in Nunspeet met de mededeling dat ze geslaagd was. Haar tweede onvoldoende op de lijst kon gecompenseerd worden met een zeven voor het vak Engels. Ze besloot toen het examen voor het vak wiskunde niet te herkansen. Maar bij de tweede correctie twee weken later viel haar cijfer voor Engels lager uit en de scholiere was toen te laat om herexamen te doen. Haar school weigerde daarop haar het diploma te geven, omdat de onderwijsinspectie dat verbood.

De vader van het meisje spande vervolgens een kort geding aan maar de rechter gaf de school gelijk. Voor de scholiere zat er niets anders op dan staatsexamen doen. Daar is ze nu voor geslaagd.

Karma met een bushok

O.Akyol stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:
In de Amerikaanse hitserie My Name is Earl besluit het hoofdpersonage na een moment van bezinning dat hij zijn leven moet beteren. Earl gaat aan zijn karma werken. Hoe? Vrij simpel eigenlijk. Hij maakt een lijst van alle mensen die hij onrecht heeft aangedaan en zoekt vergeving door allerlei tegenprestaties. Een nobel streven, als je het mij vraagt. Gisternacht zat ik dronken op de stoep tegenover de bushalte bij ons in de wijk, en moest ik diep nadenken over Earl en zijn missie. Ik had geen zin om een lijst te maken: meer dan de helft van mijn streken heb ik uitgericht na een flink bacchanaal.

Stem op nieuwe Bad Company maps

Een kritiekpunt op Battlefield: Bad Company is dat de game gelanceerd werd met vrij weinig maps. Nu heeft DICE dit al gedeeltelijk opgelost met het loslaten van een compleet nieuwe game-mode, maar de coderende Zweden zitten niet stil en zijn hard aan het werk aan een stel nieuwe maps. En wij mogen ze daarbij helpen!

DICE is namelijk in dubio over welke maps ze in de game zullen stoppen, en vragen dus de hulp van ons gamers om twee maps uit te zoeken die zeker weten in de game terecht moeten komen. Er is keuze uit zes maps, waaronder een golf-parcours en de verplichte verlaten stadjes.

Stemmen kan hier, er kan tot dinsdag twee september gestemd worden.

Gears of War 2 komt niet naar de PC

Gears of War was een grote hit op de Xbox 360 en ook op de PC was het verre van een slechte game. Het komt dan ook als een lichte verrassing dat Gears of War 2 niet naar de PC zal komen. Dit maakt lead-designer Cliff Blezinsky duidelijk in een interview met IGN.

Of dit nu betekent dat er echt geen PC-versie van de game verwacht moet worden laten we voorlopig nog even in het midden, omdat van het eerste deel ook meerdere keren is ontkend dat de game naar de PC zou komen.


Alleen voor console-gamers...

Gears of War 2 wordt 7 november verwacht op de Xbox 360.

Alitalia vraagt faillissement aan

De geplaagde Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft een officiële aanvraag voor faillissement ingediend. Dat maakte de onderneming gisteren bekend.

De faillissementsaanvraag maakt de weg vrij voor het deze week gepresenteerde reddingsplan voor de verlieslijdende luchtvaartmaatschappij, waarbij het bedrijf in twee stukken wordt geknipt. De gezonde onderdelen maken met behulp van private investeerders een herstart. De ongezonde onderdelen worden geliquideerd.

De regering van premier Silvio Berlusconi nam deze week speciale wetgeving aan die het bankroet van de ongewenste Alitalia-onderdelen mogelijk maakt. Berlusconi eist wel dat de controle over het nieuwe bedrijf in Italiaanse handen blijft. Air France-KLM en Lufthansa hebben aangegeven interesse te hebben in het 'nieuwe Alitalia.

Gustav wordt orkaan

De tropische storm Gustav is in het Caribisch gebied boven zee in kracht toegenomen en tot een orkaan uitgegroeid. Dat heeft het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) gisteren laten weten.

Uit observaties vanuit de lucht blijkt dat Gustav nu windsnelheden tot 120 kilometer per uur bereikt. Daarmee is hij een orkaan van de eerste en laagste categorie op de zogeheten Saffir-Simpsonschaal, die vijf schalen kent.

Gustav heeft inmiddels zeker 78 levens geëist en grote verwoestingen aangericht op Haïti, de Dominicaanse republiek en Jamaïca. De orkaan stevende gisteren af op de Kaaimaneilanden en zal zaterdag het westen van Cuba bereiken.

De Kaaimaneilanden is Brits overzees gebied en ligt op 800 kilometer van Florida en 300 kilometer van Jamaïca. De 40.000 inwoners van het vakantie- en belastingparadijs hebben de luiken gesloten van woningen en resorts en blijven zoveel mogelijk binnen in afwachting van Gustav.

Gustav zal naar verwachting een orkaan van de derde categorie zijn als hij waarschijnlijk dinsdag het Amerikaanse vasteland bereikt. Dat meldden functionarissen van de Amerikaanse rampenbestrijdingsdienst FEMA gisteren.

Schade als gevolg van orkaan Gustav  (foto: ANP)

Nicolette van Dam grootse partyganger

Nicolette van Dam (foto's) is de grootste partyganger van Nederland. De presentatrice is de 'winnaar' van de Most Invited Top 100, een initiatief van het tijdschrift Miljonair. Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de eerste avond van The Summer Fair in Noordwijk.

Nicolette van Dam, onder meer bekend als presentatrice van de programma's 'Ik wed dat ik het kan', de Achmea Kennisquiz en De Bloemenstal, is niet zomaar vernoemd tot meest graag geziene gast. Bij het samenstellen van de lijst riep Miljonair de hulp in van experts, pr-bureaus en societyredacties, zegt hoofdredacteur Onno Aerden. "Daarmee wordt de Most Invited een serieuze populariteitsmeter, een 'who is who' van Nederlanders die graag gezien zijn."

Naast Van Dam pronken stylist Eric Kuster, visagist Leco van Zadelhoff, modeontwerper Frans Molenaar en het echtpaar Jan en Monique des Bouvrie in de top vijf.

De lijst is een jaarlijks initiatief. Vorig jaar was de koploper Christine Kroonenberg, weduwe van de Amsterdamse vastgoedbaron Jaap Kroonenberg. Ook dit jaar is zij in de top tien vertegenwoordigd.

Website beboet na beledigen moslims

Een 41-jarige man uit Epe is gisteren door de politierechter in Zutphen veroordeeld tot een geldboete van vijfhonderd euro vanwege beledigingen aan het adres van moslims op een site die hij beheerde. De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Bij de uitspraak hield de politierechter er onder meer rekening mee dat de verdachte, Iddo A., bij een zwaardere veroordeling waarschijnlijk zijn baan zou kwijtraken. Ook acht de rechter het aannemelijk dat A. waarschijnlijk geen rechts-extremist is en dat het niet zijn bedoeling is geweest moslims te beledigen en aan te zetten tot haat.

Hoewel de site van de man, Rechtser.com (niet meer actief), een aantal links naar rechts-extremistische groeperingen bevatte, ontkent A. ten stelligste een rechts-extremist te zijn. "Het idee voor de site is ontstaan na de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Ik wilde mensen toen een platform bieden om te reageren", zei hij.

Op de site werden uitlatingen gedaan over het etnisch zuiveren, vergassen en uitroeien van moslims. Die reacties werden volgens A. geplaatst door mensen die op de website inbraken.

Vanwege andere werkzaamheden zou de 41-jarige verdachte lange tijd niet meer naar de site hebben omgekeken, waardoor het aantal beledigende reacties ongemerkt kon toenemen. Hoewel de politierechter dit op zich niet onwaarschijnlijk acht, benadrukte hij wel dat het de verantwoordelijkheid was van A. om zijn site te onderhouden en reacties die niet door de beugel kunnen te verwijderen.

Het Meldpunt Discriminatie Internet deed in april 2007 aangifte. Daarna werd de site uit de lucht gehaald. Sindsdien staat de domeinnaam te koop.

Balkenende: affaire-Cramer erg opgeblazen

Premier Jan Peter Balkenende vindt dat de affaire rond milieuminister Jacqueline Cramer "erg wordt opgeblazen". De premier zei dat gistermiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Hij riep op om "niet te veel te hypen".

Cramer kwam onder vuur te liggen toen bleek dat zij in de jaren '80 een advertentie heeft ondertekend voor steun aan het krakersblad Bluf!. Dat had gestolen documenten gepubliceerd over plannen van het ministerie van Economische Zaken voor nieuwe kerncentrales. Cramer was destijds voorzitter van Milieudefensie.

De PvdA-minister kan zich overigens niet herinneren dat zij haar steun aan de advertentie heeft gegeven. Ze wees er deze week op dat haar naam daarin foutief is gespeld als Jaqueline Kramer. Balkenende wilde verder geen commentaar geven op de kwestie zolang schriftelijke vragen van Tweede Kamerleden van VVD en PVV erover niet zijn beantwoord.


Premier Balkenende: Niet te veel te hypen  (foto: ANP)

Blonska levenslang geschorst

Meerkampster Ljoedmila Blonska heeft van de Oekraïense atletiekbond (UAF) een levenslange schorsing gekregen. Ze werd tijdens de Olympische Spelen voor de tweede maal op doping betrapt.

Blonska won in Peking zilver op de zevenkamp, maar werd daarna betrapt op het gebruik van anabole steroïden (methyltestosteron). Ze moest hierdoor haar medaille inleveren. In 2003 werd Blonska ook al betrapt op doping, destijds kreeg ze een schorsing van twee jaar. Door deze nieuwe overtreding krijgt ze nu een levenslange schorsing.

Ook Serhii Blonksi, de echtgenoot en coach van Blonska, is levenslang geschorst.

Noodbevel Zwolle om NVU-demonstratie

De burgemeester van Zwolle heeft een noodbevel uitgevaardigd, omdat de neo-nazistische Nederlandse Volksunie vanmiddag vanaf 13.00 uur in de stad demonstreert. Uit angst voor tegendemonstranten geldt het bevel van 10.00 uur tot 20.00 uur . De politie kan dan ordeverstoorders uit het centrum en stationsgebied weren.

Antifascisten roepen op Indymedia op om een wandeling tegen de nationalisten te houden. Volgens hen is het 'natuurlijk te zot voor woorden dat gevaarlijke neonazi's de vrijheid van meningsuiting van anderen beperken door simpelweg zelf te demonstreren'. De NVU zegt te gaan demonstreren tegen het Verdrag van Lissabon en tegen de EU dictatuur uit Brussel.

Vorig weekeinde vond een nationalistische demonstratie plaats in Alphen aan den Rijn. Vijftig jongeren van de Nationaal Socialistische Actie demonstreerden voor een 'nationalistische vrijplaats'. Vijf demonstranten werden opgepakt voor lichte vergrijpen, verder verliep de actie rustig.


Foto bij: Noodbevel in Zwolle om demonstratie  (foto: DAG)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.