FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 augustus 2008

Aleksander Solzjenitsyn (89) overleden

De Russische schrijver en Nobelprijswinnaar Aleksander Solzjenitsyn is op 89-jarige leeftijd in Moskou overleden. Dat meldde het Russische persbureau Interfax maandagmorgen (lokale tijd).

De voormalige Russische dissident was al maanden niet meer in de openbaarheid verschenen. Hij overleed volgens onbevestigde berichten aan een hersenbloeding.

Solzjenitsyns meesterwerk is de Goelag Archipel uit 1973. Daarin beschrijft hij de verschrikkingen in de werkkampen in de toenmalige Sovjet-Unie.

Slory legt aanbieding NEC naast zich neer

Feyenoord-spits Andwelé Slory lijkt weinig zin te hebben in een overgang naar NEC. RTV Rijnmond meldt dat hij een aanbieding van de Nijmegenaren geweigerd heeft.

NEC-trainer Mario Been heeft de 25-jarige aanvaller meerdere malen gevraagd om naar Nijmegen te verkassen, maar Slory wil bij Feyenoord wachten op zijn kans. Slory zei onlangs dat hij niet wil vertrekken uit De Kuip, terwijl hij eerder zei geen toekomst meer voor zichzelf te zien bij Feyenoord.

Ferrarimotor liet Massa in de steek

Felipe Massa leek lang op weg om de Hongaarse Grand Prix te winnen. Drie ronden voor het einde blies de Braziliaan zijn motor op. Massa zag de kans om de leiding in het kampioenschap te pakken in rook op gaan.

"Het gebeurde compleet onverwachts. Ik had de race volledig onder controle na het wegvallen van Hamilton en ik nam geen grote risico's. Momenteel ben ik enorm gefrustreerd. De auto was vandaag erg goed en we deden alles perfect, tot we een paar kilometer van de finish verwijderd waren. Racen kan soms zo'n gemene sport zijn."

Felipe Massa keek strijdvaardig vooruit: "We moeten nu echter niet opgeven, maar snel reageren. We hebben nog zeven races te gaan, waarin nog zeventig punten te verkrijgen zijn. Er is dus nog niets verloren. Onze rivalen zijn sterk, maar we hebben aangetoond op hun niveau te zitten."

Hamilton blij met vijfde plek ondanks problemen

Lewis Hamilton kende een moeilijke race. De Brit had een slechte start en reed lange tijd achter Felipe Massa aan. De McLaren-coureur is blij dat hij nog als vijfde over de finish kwam.

"Het had veel slechter kunnen zijn. Felipe en Kimi hadden net zo goed vooraan kunnen staan. Ik wil Heikki graag feliciteren en Timo deed het ook erg goed. Het was een geluk bij een ongeluk dat ik nog vijfde ben geworden en Felipe is uitgevallen."

De leider in het kampioenschap vervolgde: "De snelheid van Ferrari was geen verrassing, het was vooral verrassend dat wij niet zo snel waren als we hadden gedacht. Ik was in het begin van de race vrij snel, maar daarna kreeg ik problemen met de banden, wat uiteindelijk resulteerde in de lekke band."

Windhoos treft Groningse dorpen

De Groningse dorpen Lutjegast, Sebaldeburen en Doezum zijn vanavond getroffen door een windhoos. Er is veel schade aangericht aan boerderijen en schuren. Twee opslagruimten staan op instorten, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De hevige wind rukte veel pannen van de daken. Bomen raakten ontworteld en belandden op het wegdek. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De windhoos raakte rond zeven uur de grond en raasde honderden meters over de grond verder. Enkele auto's werden meters van de grond getild en schuren omver geblazen. Een kano werd uit het water gerukt en kwam tientallen meters verderop tegen een muur terecht.

De politie kreeg tientallen schademeldingen van bewoners. De windhoos vond plaats in een relatief dunbevolkt landbouwgebied.

Griek loopt met hoofd vriendin rond

De Griekse politie moet raar opgekeken hebben toen ze een man zagen lopen met het hoofd van zijn vriendin. De 35-jarige man onthoofdde zijn vriendin en liep alsof er niks gebeurd was gewoon op straat met haar hoofd.

Het voorval gebeurde op het Griekse eiland Santorini. Toen de politie ingreep, bedreigde de man hen met een mes. Nadat hij een agent verwondde, besloot de politie om vuurwapens te gebruiken en schoten ze de man vier keer in zijn benen. De dader kon echter nog wel een patrouillewagen bereiken en vluchtte, nadat hij het hoofd in een andere wagen had gegooid, weg. Tijdens een wilde achtervolging reed de dader een motorfiets met twee vrouwen erop aan. Zij kwamen er vanaf met zware botbreuken. Een andere voorbijganger is gewond geraakt nadat een politiekogel afkaatste. De dader werd na de achtervolging alsnog in de boeien geslagen.

Bekend is dat de man psychische problemen heeft gehad. Vermoedelijk pleegde de man zijn daad omdat hij jaloers was.

Tientallen supporters opgepakt bij de Kuip

De politie heeft zondag in Rotterdam 34 supporters opgepakt rond een wedstrijd tussen Borussia Dortmund en het Engelse Tottenham Hotspur. Minstens 21 van hen komen uit Engeland. Geen van hen had een kaartje.

Sommigen probeerden volgens de politie een kaartje voor het vak van de tegenstanders aan de supporters te verkopen. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus die hebben we ook opgepakt." De 21 Britten werden opgepakt omdat ze dreigden de orde te verstoren. "Ze schoolden samen en bekokstoofden plannetjes." Ze zijn overgebracht naar het politiebureau.

Daarnaast werden dertien supporters opgepakt voor onder meer wildplassen, zwarte handel, belediging van agenten en het negeren van een stadionverbod.

Tottenham Hotspur won zondag in de Kuip met 3-0 van Borussia Dortmund. De wedstrijd maakte deel uit van een jubileumtoernooi dat Feyenoord hield om zijn honderdjarig bestaan te vieren. Het toernooi is gewonnen door Tottenham Hotspur.

Homofestival Gay Pride in Amsterdam afgesloten

Met een groot slotfeest bij de Stopera in Amsterdam is vanavond de dertiende editie van homofestival Gay Pride afgesloten. Na optredens van de zangeressen Tara McDonald en CeCe Peniston zit het feest er voor de vele bezoekers officieel op.

Grootste publiekstrekker van het festival was als altijd de botenparade van gisteren. Volgens organisator ProGay kwamen op de optocht van tachtig boten met daarop veel excentriek uitgedoste homo's en lesbiennes ruim een half miljoen belangstellenden af, een record.

Voorzitter Frank van Dalen van ProGay is erg tevreden over hoe het festival, dat een week duurde, verliep. "Het is een ongekend succes geworden. Alle feesten waren van begin tot eind bomvol, we hebben meer bezoekers getrokken dan ooit en alle prominenten waren laaiend enthousiast."

Van Dalen kondigde alvast aan het festival in 2009 nog grootser te willen aanpakken. "We willen volgend jaar meer doelgroepen bij de Gay Pride gaan betrekken: ouderen, verstandelijk gehandicapten en allochtonen bijvoorbeeld. Het moet nog meer een feest van iedereen worden."

Hoewel het homofestival vorig jaar nog ontsierd werd door enkele geweldsincidenten, is het festijn volgens de politie dit jaar zonder problemen verlopen.

Nederlandse bergbeklimmers terug in basiskamp

De twee Nederlandse bergbeklimmers Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel, die vrijdag na een ijslawine vast kwamen te zitten op de beruchte K2 in Pakistan, zijn vanavond teruggekeerd in het basiskamp. Dit heeft Incipit Expeditie Management bevestigd.

De twee Nederlanders bereikten het basiskamp op 5400 meter hoogte met een derde teamlid Pemba Sherpa. Volgens woordvoerder Michel Schuurman zijn de klimmers uitgeput, maar goed aanspreekbaar. Ze kampen wel met bevriezingsverschijnselen. In het basiskamp is een arts die hen behandelt.

Een Ierse deelnemer van de Nederlandse expeditie is nog steeds vermist. Voor zijn lot wordt gevreesd.

PlayStation 3 hoofdplatform bij ontwikkeling Mirror's Edge

DICE kennen we vooral van de Battlefield-games, maar momenteel werken ze aan de First Person Action Adventure Mirror's Edge. In dit spel neem je de rol van een koerier op je die middels freerunning of 'parcours' haar pakketjes van punt A naar B brengt. Als je zus verdwijnt moet je je kunsten inzetten om uit te vogelen wat er met haar gebeurd is. Deze zoektocht zal je in een web van intriges en dubbele agenda's brengen. De game moet dit jaar uit komen op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

In een interview met de ontwikkelaar werd duidelijk dat de PS3 als hoofdplatform fungeert bij de ontwikkeling. De game zal ook het Tophy-systeem van de PS3 ondersteunen. DICE probeert de Achievements voor de Xbox 360 1-op-1 over te nemen voor de Trophies, maar als dat niet lukt zullen ze de Trophies op een andere manier invullen. Verder meldde men in het interview dat er DLC voor Mirror's Edge zal komen, maar dat ze hier nog geen uitspraken over willen doen.


Sneijder mogelijk zwaar geblesseerd

Real Madrid moet het mogelijk lang doen zonder Wesley Sneijder. Hij moest in een oefenduel tegen Arsenal per brancard het veld verlaten. De Madrilenen vrezen voor een gescheurde kruisband.

Sneijder raakte geblesseerd na een duel met Abou Diaby van Arsenal. Met een van pijn vertrokken gezicht verliet de middenvelder het veld. Volgens Real Madrid coach Bernd Schuster ziet het er niet goed uit: "We moeten nog een aantal testen doen om te kijken wat er precies aan de hand is, maar we zijn 'm, denk ik, wel even kwijt."

Real Madrid verloor het duel tegen Arsenal met 1-0. Emmanuel Adebayor benutte een strafschop nadat zijn teamgenoot Robin van Persie onderuit was gehaald.




Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Gruwelijke details rond Canadese busmoord uitgelekt

Uit opnamen van politiescanners is gebleken dat de 22-jarige man die afgelopen woensdag vermoord werd in een Canadese bus op een nog meer gruwelijke wijze is toegetakeld. Nadat de moordenaar de man neerstak en vervolgens onthoofde, sneed hij het slachtoffer in stukjes en at hij diverse lichaamsdelen op. De dader, van Chinese afkomst, werd door de politie tijdens zijn gruwelijke daad Badger genoemd. Op de opname is onder andere het volgende te horen: "Okee, Badger is achterin de bus, hij hakt er stukken uit en eet ze op."

De dader, de 40-jarige Vince Weiguang Li, werkte als krantenbezorger in Edmonton. Hij had aan zijn baas gemeld dat hij een paar dagen afwezig zou zijn omdat hij ergens voor ging solliciteren. Toen de moordenaar niet terug kwam, greep zijn baas in en belde hij de vrouw van Li. Zij zei dat hij op familiebezoek was. Volgens de baas was Li een aardige en beleefde man die, netjes gekleed, altijd op tijd op zijn werk kwam.

Het slachtoffer, Tim McLean, was op weg naar zijn familie. De familie van het vermoorde slachtoffer is geschokt. "Hij hield van reizen en mensen ontmoeten. Hij had geloof in het goede in de mens. Hij had een aanstekelijke lach, die je van een kilometer afstand kon horen."

Beluister hier het politiefragment.

Met dank aan afstandsbediening voor de submit

Waar is Dit: Opgave 25 - (Maand) Uitslag

De hint was deze keer duidelijk genoeg voor MrTambourineMan om de locatie te herkennen. Daarmee besliste hij tevens deze maand. H-B-B had nog kunnen winnen mits hij met de oplossing zou komen. Nu kon Ryoga veilig in de lift duiken om zo deze maand binnen te slepen. Gefeliciteerd! You know the drill: even je gegevens sturen naar weblog@fok.nl. Voor de statistieken hier nog de lifters: WensMeester, Dagobert, magical_reflex, PAAC, JtS, Icefire1971, Ryoga, TagForce, Champloo. ABC-tje, Jordy-B (zijn moeder is er alleen slapend op doorreis geweest), Viper2k1, Freak_66, Daywalk3r, H-B-B en Rossdale.
 

Sneekweek voortvarend van start

De 73e editie van de Sneekweek is afgelopen weekeinde van start gegaan met 830 deelnemende zeilboten. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen 820 boten van de partij waren op Europa's grootste zeilevenement op binnenwater.

Het zeilfestijn trok de eerste dagen gemiddeld zo'n 2000 bezoekers, de sfeer is gezellig, aldus de woordvoerder van de Sneekweek.

Het zeilfestijn beleefde vrijdagavond de traditionele opening met een vlootschouw aan de voet van de Waterpoort in de Sneker binnenstad. Gisteren begonnen de wedstrijden, waarbij iedere vijf minuten boten van start gaan.

Vandaag besloot de organisatie een aantal wedstrijden in te korten door onweersdreiging. Andere wedstrijdklassen gingen later van start.

Politie zet pepperspray en pistool in tegen honden

Twee agressieve honden zijn gisteravond in Nijmegen besproeid met pepperspray. Toen dat niets uithaalde, loste een agent een schot op de dieren. De Engelse Staffords werden niet geraakt, maar gingen door het schot wel op de loop. Met hulp van de eigenaar konden de honden uiteindelijk worden gevangen, meldt de politie.

De twee honden hadden in de wijk Hatert een hond aangevallen. Bij de woning van de eigenaar zagen agenten dat de twee honden dreigend tegenover een andere hond en diens eigenaresse stonden. Toen de agenten wilden ingrijpen, keerden de honden zich tegen hen.

De honden zijn in beslag genomen. Justitie bepaalt of de honden worden afgemaakt.

Vrouwen en kinderen ontvluchten Zuid-Ossetië

Vele honderden vrouwen en kinderen zijn zondag de onrustige Georgische provincie Zuid-Ossetië ontvlucht na vuurgevechten waardoor zeker zes mensen zijn omgekomen. Ongeveer vijftien mensen raakten gewond.

Zeker vijfhonderd vrouwen en kinderen vertrokken met bussen naar Noord-Ossetië in Rusland. Op de Russische televisie waren nog eens driehonderd vrouwen met kroost te zien, die op vervoer wachtten.

De recente gevechten hebben de vrees aangewakkerd voor een oorlog in de regio. Zuid-Ossetië scheidde zich begin jaren negentig af van Georgië. Tbilisi wil haar gezag in Zuid-Ossetië en in een andere afgescheiden regio, Abchazië, echter herstellen. De meeste van de ongeveer honderdduizend inwoners van Zuid-Ossetië willen aansluiting bij Rusland of formele onafhankelijkheid. Maar in het gebied wonen ook etnische Georgiërs die zich fel tegen dit voornemen verzetten.

'Winehouse reist gedetineerde achterna'

Amy Winehouse zou op zoek naar een nieuw optrekje in het rustige stadje Bury St. Edmunds in het graafschap Suffolk, nu haar man Blake Fielder-Civil is overgeplaatst naar een andere gevangenis. De zangeres wil volgens het Britse dagblad The Sun dichter bij hem zijn en hem vaker kunnen bezoeken gedurende de laatste maanden van zijn celstraf.

De 26-jarige Blake zit achter de tralies omdat hij een barman bedreigde en de rechtsgang belemmerde. De drugsverslaafde heeft aangegeven zich suïcidaal te voelen en heeft overplaatsing aangevraagd. Hij wordt nu naar de mildere gevangenis Edmunds Hill bij Newmarket gebracht.

Zijn twee jaar jongere vrouw zou van plan zijn een flatje te huren in het op 74 kilometer afstand gelegen Bury St. Edmunds, om hem door de laatste maanden heen te slepen. Blake werd op 21 juli veroordeeld tot 27 maanden cel, waarvan hij er al ruim negen maanden op had zitten. Mede door zijn goede gedrag komt Blake vermoedelijk in december op vrije voeten.

Amy is de laatste tijd om diverse zaken in het nieuws. Naast haar overmatige drugsgebruik heeft de 24-jarige souldiva de neiging mensen te slaan. Zo hoekte ze tijdens optredens een bezoeker en een opdringerige fan. De zangeres heeft onherstelbare schade opgelopen aan haar longen en werd vorige week naar een ziekenhuis gebracht nadat ze verkeerde medicijnen tot zich had genomen.

Zeeland krijgt snel nieuwe korpschef

Bij het politiekorps van Zeeland wordt snel een tijdelijke korpschef van buitenaf aangesteld. Dat zijn korpsbeheerder en burgemeester van Middelburg Koos Schouwenaar, de ondernemingsraad van het korps en het ministerie van Binnenlandse Zaken overeengekomen, zo meldt het ministerie vandaag.

De huidige korpschef Fup Goudswaard verloor afgelopen week het vertrouwen van de ondernemingsraad, waarna Schouwenaar hem direct de wacht aanzegde. De politieregio zou al langere tijd met een tekort aan personeel kampen. Ook zou de financiële situatie kortgeleden rooskleurig aan de ondernemingsraad zijn voorgesteld, maar volgens politievakbond ACP is gebleken dat een tekort dreigt.

Ook kreeg Goudswaard geen verklaring van geen bezwaar van de AIVD. Zo'n verklaring is nodig om de functie te kunnen bekleden. Waarom de verklaring niet wordt afgegeven, wil de AIVD niet zeggen. Goudswaard zegt zelf dat de dienst hem chantabel acht omdat hij in het verleden vreemd is gegaan. Volgens Goudswaard gaat het om een buitenechtelijke relatie die hij vijftien jaar geleden startte met zijn toenmalige leidinggevende. Dat hij daardoor chantabel zou zijn, bestrijdt hij.

De korpschef zou ook een afgeschreven politieauto met winst hebben verkocht. Zelf mag de chef het rapport over zichzelf niet inzien.

De nieuwe interim-korpschef moet betere verhoudingen binnen het korps bewerkstelligen. Goudswaard gaf zelf eerder al aan dat hij niet denkt dat hij nog als korpschef kan terugkeren. Hij hoopt dat hij elders voor de overheid aan de slag kan. Van welk korps zijn vervanger afkomstig is, is niet bekendgemaakt.

'Mamma Mia!' genomineerd voor National Movie Award

'Mamma Mia!' is vier keer genomineerd voor een National Movie Award. De film neemt het in de categorie beste musical op tegen 'Enchanted' en 'Sweeney Todd'.

Ook de films 'St. Trinian's' en 'The Golden Compass' kregen vier nominaties. De onderscheiding is in het leven geroepen door de Britse zender ITV en wordt jaarlijks uitgereikt aan de grootste commerciële successen en de acteurs die daarin spelen.

De prijzen worden in september uitgereikt in de Royal Festival Hall in Londen. ITV zendt de uitreiking uit. Dan wordt bekend welke producent met de prijs voor beste actiefilm naar huis gaat. 'I Am Legend', 'The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor', 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' en 'Wanted' dingen mee.

Bezoekers kunnen tot 17 augustus hun stem uitbrengen op hun favoriete film en acteurs. Zij kiezen uiteindelijk wie van 'Iron Man', 'Hancock', 'The Incredible Hulk' en 'The Dark Knight' de beste superheld is. In de categorie voor beste komedie zijn 'Juno', 'Sex and the City', 'St. Trinian's' en 'The Love Guru' genomineerd.

De fantasiefilms 'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian', 'The Golden Compass', 'Wall-E' en 'Kung Fu Panda' maken kans op de prijs voor beste familiefilm.

In de categorieën beste acteur en actrice is keuze uit een lange waslijst. Alle sterren uit bovenstaande films zijn genomineerd. Zo kunnen Pierce Brosnan, Meryl Streep en Colin Firth uit 'Mamma Mia!' de prijs winnen. Ook acteurs als Robert Downey Jr., voor zijn rol in 'Iron Man', en Ellen Page, voor 'Juno', maken kans.

Het is de tweede keer dat de prijzen worden uitgereikt. Vorig jaar waren acteurs als Jamie Foxx, Judi Dench en Daniel Radcliffe aanwezig.

Inbrekers vast na aangifte autodiefstal

Twee vermoedelijke inbrekers uit Rotterdam zijn gisteren opgepakt toen ze aangifte kwamen doen van autodiefstal. De politie had kort daarvoor hun auto meegenomen.

De politie kreeg rond 10.00 uur een tip dat een aantal mannen probeerde in te breken in een woning aan de Steurwater in Barendrecht. Agenten vonden in de omgeving geen verdachten, maar wel een auto die waarschijnlijk bij de inbraak was gebruikt. Het voertuig werd voor onderzoek meegenomen.

Die middag meldden zich twee Rotterdammers van 19 en 21 jaar bij het politiebureau aan de Veranda in Rotterdam. Ze wilden aangifte doen van autodiefstal. Toen de receptioniste zag dat hun auto mogelijk betrokken was geweest bij een inbraak, werden de twee opgepakt.

Haagse paddogebruiker dood na sprong uit raam

Een 18-jarige Hagenaar is vrijdagavond omgekomen nadat hij in 'zeer verwarde' toestand uit het raam was gesprongen. De politie kreeg rond 21.30 uur de melding dat hij door verkeerd gebruik van hallucinogene paddestoelen erg in de war was geraakt. Dat laat de politie vanmiddag weten.

De man had zich in zijn woning aan de Albert Schweizerlaan opgesloten en was al uit het raam gesprongen toen de politie arriveerde. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij diezelfde avond aan zijn verwondingen overleed.

Toen het ambulancepersoneel de man probeerde te stabiliseren voor vervoer, explodeerde een zuurstoffles van de ambulance. Daarbij raakten twee agenten en een ambulancebroeder lichtgewond. De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe de fles heeft kunnen exploderen.

Vorig jaar ontstond ophef over paddo's nadat een 17-jarig Frans meisje in Amsterdam was gesprongen na paddogebruik. Ook zij overleed. De Tweede Kamer werkt sindsdien aan een verbod op de paddestoelen, maar dat kon niet meer voor het zomerreces worden geregeld.

Zuid-Koreanen niet welkom in vakantieoord

Zuid-Koreanen zullen uit een vakantieoord op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea worden verbannen. Dat heeft het Noord-Koreaanse leger vandaag gezegd.

Het vakantieoord in de bergen is bedoeld als symbool van verzoening tussen de twee staten. Vorige maand werd er een Zuid-Koreaanse toeriste doodgeschoten door een Noord-Koreaanse militair. Volgens Noord-Korea wandelde ze een militaire zone binnen en weigerde ze gehoor te geven aan het bevel halt te houden. Zuid-Korea gelooft die verklaring niet en eist een grondig onderzoek.

Zuid-Korea overweegt het toerisme naar Noord-Korea op te schorten als er geen harde garanties worden gegeven voor de veiligheid van zijn inwoners. Busreizen naar het bewuste vakantieoord zijn al stopgezet, maar er werken nog 262 Zuid-Koreanen in het bergdorp.

Kleinste slang meet slechts 10 cm

Amerikaanse wetenschappers hebben in 2006 een nieuwe slangensoort ontdekt die slechts tien centimeter lang wordt. De ontdekking werd gedaan op het eiland Barbados. De soort heeft de Latijnse naam 'Lepthothyphlops carlae' meegekregen.

Volgens bioloog Blair Hedges behoort de slangensoort tot de familie van de ijzerslangen, maar genetisch onderzoek heeft aangetoond dat het wel een tot dusver onbekende soort betreft. Het slangetje, dat op een regenworm lijkt, blijkt na onderzoek de kleinste van alle 3.100 bekende slangensoorten ter wereld te zijn. Het dier is niet giftig en eet waarschijnlijk insectenlarven. In tegenstelling tot grotere slangensoorten, legt deze slang maar een ei per keer.

Hedges zegt dat er nog kleinere soorten kunnen bestaan, maar dat deze ook niet veel kleiner kunnen zijn, omdat jongen anders geen voedsel meer kunnen vinden. De bioloog ontdekte eerder overigens al andere hele kleine dieren, waaronder de kleinste kikker en de kleinste hagedis.

Bekijk hier een foto van de slang.

Helmond Sport maanden zonder Habraken

Het met 1-2 gewonnen oefenduel tegen zondaghoofdklasser Gemert heeft Helmond Sport een bittere nasmaak bezorgd. De club raakte namelijk Joost Habraken kwijt met een zware blessure.

Het had voor de speler een bijzondere avond moeten worden, aangezien hij speelde tegen de club uit zijn geboorteplaats. De negentienjarige Habraken blesseerde zich echter in een duel net buiten het strafschopgebied. De aanvaller brak zijn scheenbeen en kuitbeen en is maanden uit de roulatie. Gisteren onderging Habraken, die in vijftig duels in de Jupiler League zes treffers liet noteren, al een operatie.

Left 4 Dead komt naar de PlayStation 3

Goed nieuws voor alle PlayStation 3-bezitters over de hele wereld: Valve's opkomende pareltje Left 4 Dead zal toch ook naar Sony's zwarte doos komen.

Net als met de Orange Box zal Valve niets te maken hebben met de ontwikkeling van de poort, zij houden zich slechts bezig met de Xbox 360 en PC-versie van de game. Het zal ditmaal weer een interne studio van Electronic Arts zijn die de poort op zich neemt, iets wat met de Orange Box niet helemaal goed is gevallen. Alle drie de games in de box hadden namelijk last van zware framedrops en lange laadtijden.

Wanneer de PlayStation 3-versie van de game uitkomt is nog onbekend, al lijkt het moeilijk te worden om de game voor de release van de overige platformen te poorten.

Left 4 Dead is een co-op survival-shooter van de makers van Counter-Strike, waarin je het met vier mensen opneemt tegen hordes zombies die gecontroleerd worden door een AI-regisseur zodat de actie nooit hetzelfde is.

Zwaar weer op komst voor Peking

Meteorologen voorspellen dat er tijdens de openingsceremonie een heuse storm over Peking trekt. Ook de andere steden krijgen het zwaar te verduren. Zowel Hongkong, Shanghai en Qingdao krijgen mogelijk tyfoons over zich heen.

De smog boven de hoofdstad van China lijkt langzaam minder te worden. De lucht boven Peking wordt steeds schoner. Zondag was de blauwe lucht te zien boven Peking.

Peiling: Alle coalitiepartijen op verlies

Ook de derde coalitiepartij, de ChristenUnie, staat nu op verlies in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Lange tijd stond de partij in tegenstelling tot coalitiepartners CDA en PvdA nog op winst, maar nu komt de partij uit op vijf zetels, een minder dan bij de laatste verkiezingen. CDA en PvdA halen deze weken in de peiling respectievelijk 34 en 16 Kamerzetels. Voor de christendemocraten zijn dat er zeven minder dan bij de stembusgang in 2006, voor de PvdA betekent het een verlies van zeventien zetels.

Voor het eerst sinds 2002 is de VVD groter in de peiling van De Hond dan de PvdA. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden de liberalen uitkomen op zeventien zetels, vijf minder dan behaald in 2006. TON van Rita Verdonk haalt zondag in de peiling een zetel meer dan de VVD, evenveel als de SP.

D66, de PVV en GroenLinks blijven onverminderd op winst staan. Zij staan zondag respectievelijk op veertien, dertien en tien zetels. De Partij voor de Dieren komt op drie zetels uit, de SGP op twee.

Helft CU'ers: Homo's te geëmancipeerd

De helft van de ChristenUnie-stemmers vindt dat homoseksuelen in Nederland in 'te grote mate' geëmancipeerd zijn. Mensen die in 2006 op andere partijen stemden, vinden juist dat er nog veel moet gebeuren op het gebied van homo-emancipatie, of dat op sommige punten nog verbetering mogelijk is. Dat blijkt vandaag uit een peiling van Maurice de Hond naar aanleiding van de Gay Pride in Amsterdam.

De opiniepeiler vroeg de deelnemers ook wat zij vonden van de deelname van minister van Emancipatie Ronald Plasterk (PvdA) en burgemeester Job Cohen aan de soms extravagante botentocht. Van alle ondervraagden stemde 64 procent hier mee in, maar zeventig procent van de aanhang van de ChristenUnie en 54 procent van de PVV'ers stonden niet achter de deelname. Bij het CDA was 43 procent tegen die beslissing, en 48 procent voor.

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) zette gisteren vraagtekens bij de aanwezigheid op de parade van vijf kabinetsleden van de PvdA en nam zelfs het woord provocatie in de mond. De sociaaldemocraten zeiden eensgezind het kabinet te vertegenwoordigen.

Op de vraag of minister-president Jan Peter Balkenende ook mee had moeten varen, antwoordde 79 procent van de ChristenUnie-stemmers en 73 procent van de CDA'ers negatief. Vooral mensen die op Groenlinks stemmen, vonden dit wel een goed idee: 65 procent stemde hier mee in. Van de PvdA en de SP vond iets meer dan helft dat Balkenende de uitnodiging had moeten aannemen, bij de VVD was dit 34 procent.

Wall Street zet zich schrap voor lagere bonussen

Bankiers en handelaren op Wall Street zetten zich schrap voor een forse reductie van hun jaarlijkse bonus. Met nog vier tot vijf maanden voor de boeg, wordt rekening gehouden met een 30 tot 40 procent lagere bonus. Dat zeggen headhunters tegen persbureau Reuters.

Voor veel handelaren en bankiers is de eindejaarsbonus ongeveer driekwart van hun jaarinkomen. Met al meer dan 75.000 ontslagen en 400 miljard dollar aan afschrijvingen als gevolg van de kredietcrisis, zit er in de financiële sector weinig anders op dan te hopen op een herstel in 2009, aldus de headhunters.

Gary Glitter heeft straf bijna uitgezeten

Gary Glitter komt deze maand op vrije voeten, nadat hij een gevangenisstraf van 27 maanden heeft uitgezeten. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. De 63-jarige rockster werd eind 2005 gearresteerd op een Vietnamees vliegveld wegens ontucht met twee 11-jarige meisjes.

Een Vietnamese rechter veroordeelde Paul Gadd op 3 maart 2006 tot een gevangenisstraf van 27 maanden, die hij deze maand heeft uitgezeten. Hij kreeg in februari drie maanden strafverminderding. Een Vietnamese politiemedewerker wilde nog geen exacte datum geven, maar Glitter mag na zijn vrijlating weer overal gaan en staan.

De Britse glamrocker was in de jaren zeventig en tachtig bekend als flamboyante rock 'n roll-ster. Zijn grootste hits in Nederland waren 'Rock and roll' en 'Do you wanna touch me?'.

De volgens sommigen pedofiele rocker werd in 1977 opgepakt na contact met een 7-jarig meisje. In 1997 bleek dat hij kinderporno op zijn pc bewaarde. Hij ging de gevangenis in en kwam drie jaar later vrij, waarna hij in Cuba en in Cambodja woonde voordat hij in Vietnam opnieuw achter de tralies verdween.

F1: Uitslag GP Hongarije

Heikki Kovalainen heeft op de Hungaroring zijn eerste race gewonnen. Massa verloor een zekere overwinning door een opgeblazen motor, Hamilton verloor veel tijd door een lekke band.

Massa had een betere start dan Lewis Hamilton en vanaf de derde plaats met een uitremactie de leiding over te nemen van de Brit. Vettel ging even naast de baan en verloor veel plaatsen. Ondertussen reed Massa, met wellicht een lichtere auto, weg van Hamilton en zette een serie snelste ronden neer. Achter hem werd het veld aardig uit elkaar getrokken, alleen tussen Alonso en Räikkönen zat een gat van minder dan een seconde. De regerend wereldkampioen kon niet voorbij komen aan de Renault van Alonso en verloor daarmee veel tijd op de koplopers.

Massa opende in ronde 18 de eerste serie pitstops, gevolgd door Hamilton. Massa kwam vlak voor Alonso en Räikkönen op de baan, maar Hamilton moest daarachter aansluiten, waardoor hij even niet zijn eigen tempo kon rijden. Twee ronden later kwamen Räikkönen en Alonso echter tegelijk binnen en had Hamilton weer vrij baan in zijn achtervolging op Massa. Räikkönen had nog even problemen met het inhalen van de trage achterblijver Vettel, die vervolgens zijn wagen in de garage parkeerde. Er waren veel problemen in de pits. Zowel bij Bourdais, Glock, Barrichello als Nakajima ging het tanken fout, wat een serie aan brandjes veroorzaakte. Alle coureurs konden echter doorrijden.

De eerste helft van de race was een optocht waarin niet veel gebeurde, totdat Hamilton halverwege de wedstrijd een lekke linkervoorband opliep. Hij schoot even van de baan, maar wist de pits te bereiken. Hij kwam vóór Coulthard de baan op, op de tiende plaats. Dat gaf Massa een wel heel comfortabele voorsprong: de Braziliaan had opeens een gat van 23 seconden op de nummer twee, Heikki Kovalainen. Ook na de tweede serie pitstops werd zijn koppositie niet bedreigd. Ondertussen maakte Bourdais ook tijdens zijn tweede stop een brandje mee.

Het gevecht tussen Alonso en Räikkönen werd in de pits beslecht. Hoewel de Fin eerst nog even een uitstapje over de uitloopstroken had meegemaakt, was zijn daaropvolgende pitstop veel sneller dan die van Alonso en kwam Räikkönen ruim voor Alonso weer de baan op. Tien ronden voor de finish kreeg de Fin Timo Glock in het vizier, die op de derde plaats reed, en zette Räikkönen meerdere snelste raceronden neer, in een poging bij de Duitser te komen.

Felipe Massa had een comfortabele voorsprong op Heikki Kovalainen, maar blies drie ronden voor de finish zijn motor op. Onmiddellijk liet ook Räikkönen zijn gevecht met Glock varen, wellicht om de motor te sparen. Kovalainen won zijn eerste race, Glock haalde zijn eerste podium binnen.

Voor de volledige uitslag en meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Jacht gezonken bij Monster

Vanmorgen is ruim drie kilometer vanaf Monster (ZH) een jacht gezonken. De twee opvarenden konden zichzelf via een rubber vlot in veiligheid brengen en werden snel opgepikt door een toevallig passerende sleepboot.

Volgens het Kustwachtcentrum in Den Helder ligt het schip, Qubio genaamd, op de bodem van de Noordzee.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De twee opvarenden hoorden een klap, en vrijwel meteen daarna begon de boot water te maken.

Het Kustwachtcentrum kreeg rond 10.30 uur een noodoproep binnen. Diverse reddingboten rukten daarop uit. Een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij heeft de twee bemanningsleden overgenomen van de sleepboot, de Eerland 26 en bij Ter Heijde aan wal gebracht. Het tweetal verkeert in goede gezondheid.

Sharon Osbourne: Paris Hilton talentloos

Sharon Osbourne is niet erg onder de indruk van Paris Hilton. "Ze heeft geen talent", vertelt ze tegen het Amerikaanse zondagsblad Parade. "Maar ik weet zeker dat Paris dat zelf ook zal zeggen." De vrouw van rocker Ozzy Osbourne is ervan overtuigd dat de rijke erfgename niet ver zal komen in het programma America's Got Talent, waarin Sharon een plekje in de jury bekleedt.

Het 55-jarige jurylid heeft wel een verklaring voor de populariteit van Paris. "Ze heeft een look die jonge meisjes kopiëren en leuk vinden", concludeert ze. "Paris is een hele lieve meid, maar daar blijft het ook bij. Je moet weten wanneer je moet stoppen."

De vrouw van Ozzy was eerder te zien in de Britse versie van X-factor, maar stapte onlangs op. Ze werd vervangen door Cheryl Cole, een zangeres uit de meidengroep Girls Aloud. Sharon verving vorig jaar op haar beurt zangeres Brandy in America's Got Talent.

Sharon is niet de enige die de laatste tijd onaardig doet over Paris. Zo liet Gossip Girl-actrice Blake Lively aan het tijdschrift Seventeen weten niet gediend te zijn van een vergelijking met het blonde feestbeest. "Ik ga niet naar clubs, ik hou niet van feesten, ik dans niet op tafels en ik maak geen sextapes", liet ze weten.

Tina Fey, een Amerikaanse komiek die de serie 30 Rock heeft ontwikkeld, liet onlangs geen spaan heel van Paris Hilton tijdens het programma Saturday Night Live. Ze noemde de blondine een 'domme koe' die zichzelf te serieus neemt.

Ruim tweeduizend mensen bestrijden brand Antalya

Meer dan tweeduizend mensen zijn vandaag betrokken bij het bestrijden van de grote bosbrand die woedt in de Turkse kustprovincie Antalya. Dat heeft het staatspersbureau Anatolia gemeld.

De brand in Antalya brak donderdag uit. Door het vuur viel tot nu toe een dode. Zaterdagmiddag lieten de Turkse autoriteiten nog weten dat ze de brand vermoedelijk aan het eind van die dag onder controle zouden hebben. Die voorspelling bleek te optimistisch. De brandweerlieden zijn vandaag nog druk in de weer.

Een medewerker van het bosbeheer liet weten dat het door de harde wind een zwaar karwei is de brand onder controle te krijgen. Hij zei dat de wind zaterdag was geluwd, maar vandaag weer sterker was geworden.

Bedrijven verkiezen XP boven Vista

Het Nederlandse bedrijfsleven is nog niet overtuigd van Vista. Het besturingsprogramma dat volgens Microsoft vele voordelen biedt voor de zakelijke markt, wordt nog vaak gedowngrade naar het vertrouwde Windows XP. Dit meldt Webwereld.nl. De internetsite deed navraag bij computerleveranciers HP en Dell.

Belangrijke reden voor het bedrijfsleven om te kiezen voor Windows XP boven Vista is kostenbesparing. Meeste bedrijven standaardiseren op Windows XP en willen niet twee systemen tegelijk onderhouden. Voor de kleinere bedrijven geldt ook dat de onbekendheid met het systeem er voor zorgt dat ze blijven werken met Windows XP.

Uitslag Grand Prix van Hongarije

Heikki Kovalainen heeft op de Hungaroring zijn eerste race gewonnen. Massa verloor een zekere overwinning door een opgeblazen motor, Hamilton verloor veel tijd door een lekke band.

Massa had een betere start dan Lewis Hamilton en vanaf de derde plaats met een uitremactie de leiding over te nemen van de Brit. Vettel ging even naast de baan en verloor veel plaatsen. Ondertussen reed Massa, met wellicht een lichtere auto, weg van Hamilton en zette een serie snelste ronden neer. Achter hem werd het veld aardig uit elkaar getrokken, alleen tussen Alonso en Räikkönen zat een gat van minder dan een seconde. De regerend wereldkampioen kon niet voorbij komen aan de Renault van Alonso en verloor daarmee veel tijd op de koplopers.

Massa opende in ronde 18 de eerste serie pitstops, gevolgd door Hamilton. Massa kwam vlak voor Alonso en Räikkönen op de baan, maar Hamilton moest daarachter aansluiten, waardoor hij even niet zijn eigen tempo kon rijden. Twee ronden later kwamen Räikkönen en Alonso echter tegelijk binnen en had Hamilton weer vrij baan in zijn achtervolging op Massa. Räikkönen had nog even problemen met het inhalen van de trage achterblijver Vettel, die vervolgens zijn wagen in de garage parkeerde. Er waren veel problemen in de pits. Zowel bij Bourdais, Glock, Barrichello als Nakajima ging het tanken fout, wat een serie aan brandjes veroorzaakte. Alle coureurs konden echter doorrijden.

De eerste helft van de race was een optocht waarin niet veel gebeurde, totdat Hamilton halverwege de wedstrijd een lekke linkervoorband opliep. Hij schoot even van de baan, maar wist de pits te bereiken. Hij kwam vóór Coulthard de baan op, op de tiende plaats. Dat gaf Massa een wel heel comfortabele voorsprong: de Braziliaan had opeens een gat van 23 seconden op de nummer twee, Heikki Kovalainen. Ook na de tweede serie pitstops werd zijn koppositie niet bedreigd. Ondertussen maakte Bourdais ook tijdens zijn tweede stop een brandje mee.

Het gevecht tussen Alonso en Räikkönen werd in de pits beslecht. Hoewel de Fin eerst nog even een uitstapje over de uitloopstroken had meegemaakt, was zijn daaropvolgende pitstop veel sneller dan die van Alonso en kwam Räikkönen ruim voor Alonso weer de baan op. Tien ronden voor de finish kreeg de Fin Timo Glock in het vizier, die op de derde plaats reed, en zette Räikkönen meerdere snelste raceronden neer, in een poging bij de Duitser te komen.

Felipe Massa had een comfortabele voorsprong op Heikki Kovalainen, maar blies drie ronden voor de finish zijn motor op. Onmiddellijk liet ook Räikkönen zijn gevecht met Glock varen, wellicht om de motor te sparen. Kovalainen won zijn eerste race, Glock haalde zijn eerste podium binnen.

Volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes  1:37:27.067  
2 Timo GlockToyota Racing  + 11.020  
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  + 16.811  
4 Fernando AlonsoRenault F1  + 21.614  
5 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  + 23.048  
6 Nelson Piquet Jr.Renault F1  + 32.298  
7 Jarno TrulliToyota Racing  + 36.449  
8 Robert KubicaBMW F1  + 48.321  
9 Mark WebberRed Bull Racing  + 58.834  
10 Nick HeidfeldBMW F1  + 1:07.709  
11 David CoulthardRed Bull Racing  + 1:10.407  
12 Jenson ButtonHonda Racing F1  + 1 ronde  
13 Kazuki NakajimaWilliams  + 1 ronde  
14 Nico RosbergWilliams  + 1 ronde  
15 Giancarlo FisichellaForce India  + 1 ronde  
16 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 2 ronden  
17 Felipe MassaScuderia Ferrari  + 3 ronden  motor
18 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso  + 3 ronden  remmen
- Adrian SutilForce India    uitval
- Sebastian VettelScuderia Toro Rosso    uitval

Al-Qaeda bevestigt dood wapenexpert

Het terreurnetwerk al-Qaeda heeft vandaag met een verklaring op internet bevestigd dat een wapenexpert van de groepering in Pakistan is gedood. De verklaring is toegeschreven aan Mustafa Abu al-Yazid, die wordt beschouwd als de leider van al-Qaeda in Afghanistan.

Afgelopen week lieten Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen al weten dat de Egyptische militant Midhar Mursi al-Sayid Uma door een bombardement in Pakistan was gedood. De Amerikanen hadden een prijs van vijf miljoen dollar gezet op het hoofd van de Egyptenaar, die expert was op het gebied van biologische en chemische wapens.

Hij stond ook bekend als Abu Khabab al-Masri en trainde vermoedelijk honderden strijders voor al-Qaeda. De Egyptenaar werkte in trainingskampen en schreef handleidingen voor het maken van gifstoffen en biologische wapens.

Luchtvaartautoriteit onderzoekt Qantas

De Australische luchtvaartautoriteit CASA gaat de vliegmaatschappij Qantas doorlichten. Een woordvoerder van CASA zei vandaag dat het speciale onderzoek in de komende twee weken wordt uitgevoerd.

In acht dagen tijd deden zich drie incidenten met toestellen van Qantas voor. Een woordvoerder van CASA zei dat er geen bewijzen zijn voor problemen bij Qantas, maar dat het geen kwaad kan een extra onderzoek te doen naar het reilen en zeilen bij de Australische vliegmaatschappij.

Eerder lieten stewards en stewardessen van Qantas weten bezorgd te zijn over mediaberichten over het onderhoudsbeleid van het bedrijf. Ze eisten zondag veiligheidsgaranties.

Zaterdag moest een Boeing 767 met tweehonderd passagiers aan boord terugvliegen naar Australië na een lek aan het hydraulisch systeem. Het toestel was op weg naar de Filipijnen. Op 25 juli moest een Boeing 747 van Qantas door een gehavende romp al een noodlanding maken in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Het gat van 3 meter was het gevolg van een explosie van een zuurstoffles. Een week geleden brak een Boeing 737 een binnenlandse vlucht af omdat een luik niet dichtging.

Bij geen van de incidenten vielen slachtoffers.

De prinses heeft niet alleen last van overgewicht

Titan Studios, de makers van de donderdag gereleasede game Fat Princess, is hard bezig met het wegwerken van bugs en andere problemen. Het regende de afgelopen dagen klachten bij de ontwikkelaar, over onder andere verbindingsproblemen, het punten- en rangsysteem en het misbruiken van de Mage klasse.


In Fat Princess is de bedoeling om je vijanden te verslaan, zodat je de prinses taart kunt voeren.


De makers hebben aangegeven bezig te zijn met een update, die het merendeel van de problemen zou moeten gaan verhelpen:

"For those of you having trouble – thanks again for your patience. Fat Princess went through comprehensive testing with Sony in the US and Europe, and a beta, but these issues did not manifest until the game went live at scale. Rest assured, we’re working on it, and think we have it largely addressed."

Om het aandragen van klachten, tips en andere opmerkingen overzichtelijk te houden, heeft Titan het volgende e-mailadres geopend: FatPrincess@TitanStudios.com.

Final Fantasy XIII op Xbox 360 zal port zijn van PS3-versie

De aankondiging dat Final Fantasy XIII ook op de Xbox 360 zal komen, zal voor veel Sony fanboys een pijnlijk moment zijn geweest. Nu blijkt dit niet alleen voor de PS3-fanboys een vervelende aankondiging, voor elke PS3-bezitter die zit te wachten op Final Fantasy XIII bleek dit een vervelende stap van Square Enix. De game komt namelijk in Europa en Amerika tegelijk uit op beide systemen, maar tegen de tijd dat dat gebeurt is de PS3-versie al langere tijd af. Wat Square Enix namelijk doet is de game ontwikkelen voor de PlayStation 3 en later porten naar de Xbox 360. Fans met een PS3 zullen dus extra lang moeten wachten door deze port.

Directeur van het bedrijf, Motomu Toriyama, maakte dit alles bekend in een video over de game tijdens het DK3173 Sigma evenement in Tokyo. Hij wilde de PS3-bezitters verder wel gerust stellen, de kwaliteit van de game zal zeker niet minder worden nu hij multiplaform gaat. De medewerkers richten zich momenteel volledig op de PlayStation 3 en dat zal zo blijven totdat de game af is. De game zal verder niet uitkomen op de PC. Dit gerucht ontstond door een miscommunicatie toen Yoshinori Kitase op de E3 zei dat hij met een PC-project bezig is. De game wordt welliswaar ontwikkeld op PC, maar dat is met elk deel sinds VI gebeurd.

Over de demo had Toriyama ook nog het een en ander te melden. Deze zal namelijk op een aparte Blu-Ray komen samen met de Blu-Ray-versie van Final Fantasy VII: Advent Children in maart van 2009. De demo zal om deze reden af moeten zijn in december van dit jaar, en dan ook niet speelbaar zijn op de Tokyo Game Show. Toriyama belooft dat de demo erg groot zal zijn en zich zal afspelen voor de trailers die we gezien hebben.

God kan de tering krijgen... (was: saaie kloteweek)

Wat een saaie teringweek.  Ik ben erachter gekomen dat je in een driekwart zomerbroekje zomaar je grote teen kunt breken als je ermee in de broekspijp van je andere been blijft hangen terwijl je over een stapeltje wasgoed probeert te stappen.  Uiterst leerzame ervaring kan ik je melden.  Niet dat mijn teen gebroken is trouwens, maar ik heb toch even een paar minuten staan jodelen als Jewel's papa (en dat klonk nog best indrukwekkend al zeg ik het zelf).  Op het moment dat het gebeurde dacht ik nog even aan YvH en haar claim en dacht berouwvol 'God straft me teen'.  Toen bedacht ik me weer dat ik niet gelovig ben en God wat mij betreft de tering kan krijgen.  Zéker als-ie besluit mijn teen te breken.

Chelsea vernedert AC Milan

Chelsea heeft bij een wedstrijd om de Russian Railways Cup AC Milan vernederd. De ploeg uit Londen won met 5-0.

Grote man bij Chelsea was Nicolas Anelka, die vier keer scoorde, Frank Lampard maakte de openingstreffer. Na 20 minuten keken de Italianen al tegen een 3-0 achterstand aan, wat ook de ruststand was. In de tweede helft scoorde Anelka nog tweemaal.

AC Milan verloor de eerste wedstrijd in de Railways Cup al met 1-0 van Sevilla. Ook Chelsea verloor zijn eerste wedstrijd, Lokomotiv Moskou was na strafschoppen te sterk.

Duizenden verdringen zich op Deventer boekenmarkt

Duizenden belangstellenden verdrongen zich vanmorgen rond 9.00 uur al op de jaarlijkse boekenmarkt in Deventer. Volgens zegsvrouw Anjo de Bont van de organisatie stonden er direct rijen wachtenden voor de stand met "literaire thrillers met een foutje". De kraam is traditiegetrouw één van de populairste attracties van de boekenmarkt.

Verder is er elk jaar veel animo voor de stands met jeugdboeken. "Mensen vinden het fantastisch als ze plotseling weer oog in oog staan met titels uit hun jeugd", weet ze. "Nostalgie is een dankbare drijfveer voor veel bezoekers."

De eerste standhouders bouwden rond 6.00 uur al hun stand op. Met 878 kramen over een lengte van zes kilometer is de Deventer boekenmarkt de grootste van Europa. De organisatie hield de deuren tot 9.00 uur gesloten, al stonden de eerste belangstellenden al uren eerder te wachten om naar binnen te mogen.

De Deventer Boekenmarkt vindt dit jaar voor de 20e keer plaats. Ter ere van dit jubileum worden twintig middeleeuwse boeken in de stad tentoongesteld. De editie van vorig jaar trok 120.000 bezoekers, een aantal dat de organisatie ook dit jaar verwacht.

Tijdens deze editie is er extra aandacht voor het oudste in Nederland gedrukte boek, de Delftse Bijbel uit 1477. Een exemplaar van dit boek uit de bibliotheek van het Nederlandse Bijbelgenootschap wordt op 3 augustus tentoongesteld in de Grote of Lebuïnuskerk tijdens de manifestatie Het Boek Der Boeken.

De NS zet tijdens de markt extra lange treinen in om de grote bezoekersaantallen te verwerken.

Amerikaanse basketballers op stoom

De Amerikaanse basketballers hebben laten zien dat ze als favoriet gezien mogen worden voor Olympisch goud. Het won in een oefenwedstrijd met overmacht van Rusland.

Het 'Dream Team' klopte de Europees kampioen met 89-68. Kobe Bryant was met negentien punten topscorer. Ook de vorige week aan zijn enkel geblesseerd geraakte Lebron James speelde weer mee.

Sinds de NBA-profs in 1992 voor het eerst op de Spelen werden toegelaten grepen de Amerikaanse Dream Teams drie maal goud. In Athene ging het in 2004 echter mis. Argentinië was in de halve finales te sterk en won uiteindelijk ook goud. De Amerikanen moesten genoegen nemen met het brons.

In Peking komen de VS in Poule B uit tegen Angola, China, Duitsland, Griekenland en Spanje. Rusland speelt in Poule A met Olympisch kampioen Argentinië, Australië, Kroatië, Iran en Litouwen.

Nederlandse zwemploegen estafette bekend

De Nederlandse estafettezwemploeg die op de 4x100 meter vrije slag in de series in Peking het water ingaat, zal bij de vrouwen bestaan uit Ranomi Kromowidjodjo, Femke Heemskerk, Hinkelien Schreuder en Manon van Rooijen.

Als Nederland de finale haalt, moeten de twee langzaamste zwemsters wijken voor Marleen Veldhuis en Inge Dekker.

Bij de heren bestaat het kwartet in de series en eventueel de finale uit Bas van Velthoven, Mitja Zastrow, Pieter van den Hoogenband en Robert Lijesen.

In de series van de 4x200 m (dames) zwemmen Heemskerk, Kromowidjodjo, Van Rooijen en Saskia de Jonge. De ploeg voor de 4x100 meter wisselslag zal later worden bekend gemaakt.

Riga officieel van Bolton Wanderers

Oud-Spartaan Riga Mustapha is officieel speler van Bolton Wanderers.

De aanvallende middenvelder was al geruime tijd rond met Bolton, maar zijn voormalige club Levante wilde geen transfercertificaat afgeven.

Dit omdat Riga nog tot medio 2011 onder contract stond bij de Spaanse degradant, maar nu toch transfervrij vertrekt. Dit omdat de Nederlander al maanden geen salaris meer had ontvangen en de FIFA-regels dan stellen dat de speler transfervrij mag vertrekken. Levante ging hiet echter niet zomaar mee akkoord, maar is nu toch overstag gegaan.

"Ik ben nu voor 100% speler van Bolton. Ik ben blij dat eindelijk alles achter de rug is," aldus Riga op de clubsite van 'The Trotters'.

Van Nistelrooij: "Ronaldo veroorzaakt onrust"

Ruud van Nistelrooij heeft via de BBC Radio laten weten dat hij niet blij is met de gang van zaken rondom Christiano Ronaldo. De spits van Real Madrid vindt dat een eventuele transfer van de Portugees te veel onrust in het team van Real veroorzaakt.

"Het is veel te ver gegaan, het is een enorme issue in Spanje. Het loopt een beetje uit de hand," zei Van Nistelrooij.

Niet alleen Van Nistelrooij vindt dat Ronaldo onrust veroorzaakt, ook zijn teamgenoten zijn het met hem eens: "Een aantal van onze spelers vindt dat alles tegenwoordig over Ronaldo gaat en niet over het huidige team en onze eigen vedettes."

Real Madrid is al de hele zomer bezig om de Portugese sterspeler van Manchester United naar Madrid te halen. Van Nistelrooij denkt dat de balvirtuoos gewoon in Engeland blijft. "Ik denk het wel, als je United zo hoort. Het ziet er niet naar uit dat ze hem laten gaan."

Real-voorzitter Ramon Calderon wil Ronaldo zo graag hebben, dat hij besloot zaterdag langer in Londen te blijven om daar nog te onderhandelen over de aanvaller. Real speelde daar in het Emirates toernooi.

4-jarige knipt vinger zusje af

In het dorp Sankt Gerold, in het westen van Oostenrijk, heeft een 4-jarig jongetje de wijsvinger van zijn 2-jarige zusje afgeknipt. Het ongeval kon gebeuren, nadat de moeder van de twee kinderen een heggeschaar had laten slingeren. Het meisje is met een helikopter naar een ziekenhuis overgebracht.

De 38-jarige moeder was bezig met de heg te snoeien, toen zij zich bedacht dat ze even bij de baby moest gaan kijken. De vrouw had de schaar helaas binnen het bereik van haar andere kinderen gelegd, die er mee begonnen te spelen. Het meisje deed haar linker wijsvinger tussen de bladen van de schaar en haar broertje knipte vervolgens het vingertje eraf.

Gelukkig voor het meisje kon de vinger in het ziekenhuis weer aan haar hand worden genaaid.

68 doden door gedrang in India

Op de tweede dag van een religieus Hindoefestival in de Indiase deelstaat Himachal Pradesh, zijn minstens 68 mensen om het leven gekomen toen de menigte massaal op een tempel afstormde. De tragische gebeurtenis vond plaats bij de Nainadevi tempel.

Van 2 tot en met 11 augustus vieren de feestgangers het festival van Shravan Navratras. Veel mensen waren daarvoor naar de Nainadevi tempel gekomen, omdat dit een bedevaartsoord is. Volgens ooggetuigen verdrongen de mensen elkaar om bij de tempel te komen, nadat een deel van de omheining het had begeven. Een lokale nieuwszender meldt dat onder de slachtoffers veel kinderen zijn.

Gevecht tienjarige matador afgeblazen

In het zuid-Franse Arles hebben de autoriteiten een tienjarige matador geen toestemming verleend om deel te nemen aan een stierengevecht in de arena. De tiener Michelito, van Mexicaans-Franse afkomst, heeft al sinds zijn zesde levensjaar maar liefst zestig stieren gedood. De uiterst jonge matador reageerde teleurgesteld.

Michel Lagravere Peniche, zoals de jongen voluit heet, zei: ''Het is alsof je een kind verbiedt een partijtje voetbal te spelen''. Het was de bedoeling dat Michelito het deze keer tegen kalveren zou opnemen. De dieren zouden deze keer niet gedood worden, wat vaak wel gebeurt. Toch werden de plaatselijke autoriteiten verzocht door Ant-corrida Alliance het gevecht te verbieden. Ant-corrida Alliance is een organisatie die tegen stierengevechten is. Zij stelden dat het gevecht te risicovol was en ook de arbeidswetten voor minderjarigen overtreden zouden worden.

Michelito kreeg kort voor het gevecht te horen dat het geheel gestaakt moest worden omdat de arena volgens de Franse autoriteiten niet aan de veiligheidseisen voldeed.

Reuzenhooiwagen rukt op in Nederland

Een nieuwe reuzenhooiwagen rukt op in Nederland. Het aan de spin verwante dier heeft een spanwijdte van achttien centimeter, met poten van negen centimeter en is daarmee een derde groter dan gewone Nederlandse hooiwagens. Dat zei hooiwagenkenner Hay Wijnhoven zondagochtend in het radioprogramma Vroege Vogels.

Waar de reuzenhooiwagens vandaan komen, is nog onbekend. Nog vastgesteld moet worden of de hooiwagens uit een ander werelddeel naar Europa zijn gekomen of dat het om een nieuwe soort gaat. Mogelijk verdringen de reuzenhooiwagens de kleinere exemplaren.

De 'reuzen' zijn aangetroffen bij Nijmegen, in het rivierengebied tussen Druten en Spijk, Westzaan, Osdorp en Asperen. Ze leven in groepen van honderd tot duizend dieren en zitten in dichte kluwen onder dakgoten en raamkozijnen. De dieren zijn ongevaarlijk voor mensen en richten geen schade aan.

Wijnhoven vond de eerste reuzenhooiwagens al in 2004 bij Nijmegen, maar de naam van het dier was toen nog niet bekend. Nu de hooiwagen op meerdere plaatsen in het land en ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is aangetroffen, is toch besloten over de dieren te publiceren.

Twents gehucht huldigt oude Mercedes

Omdat de oude Mercedes van hun vader al een miljoen kilometer  op de teller heeft staan, bedachten zijn kinderen een speciale huldiging voor dit record. In het Twentse buurtschap Oele stonden alle buurtgenoten, familie en kennissen van Jan Wilmink langs de weg hem en zijn auto toe te juichen.

De Mercedes 300D uit 1990 werd op een platte wagen door het gehucht gereden. Jan zelf goot een fles champagne over de motorkap van zijn trouwe kameraad leeg.  

Wilmink was diep ontroerd door het warme onthaal voor hem en zijn auto. "Het is altijd voor mij een goede auto geweest", zei hij, onderwijl een traantje wegpinkend.

Acht jongens etmaal op springkussen

Acht Amerikaanse jongetjes hebben een nieuw record gevestigd. Hiervoor moesten ze het klokje rond springen op een springkussen. Hiermee werd het vorige record, negentien uur en 24 minuten springen, verpulverd.

De jongens van tussen de acht en twaalf jaar oud begonnen vrijdag in Michigan in twee groepen met stuiteren. Na 24 uur zat de recordpoging erop, en verlieten ze het Bounce-a-Lot-centrum in Flat Rock, ten zuidwesten van Detroit.

De tienjarige Mason Brott viel het dagje jumpen niet zo zwaar als hij vooraf had gedacht. Het wachten op erkenning kan nog wel eens wat zwaarder vallen. Het kan namelijk nog wel een paar maanden duren eer Guinness World Records het record aanvaardt.


Met deze klassieker blijf je stuiteren

Eto'o wil alleen naar 'big four'

Na de interesse van AS Roma en Valencia heeft Samuel Eto'o kenbaar gemaakt enkel naar een échte topclub te willen vertrekken.

De vier clubs die op zijn lijste staan, zijn AC Milan, Inter, Manchester United en Chelsea.

De Kameroener wordt al de gehele zomer gelinkt aan vertrek bij Barcelona, maar tot dusverre is nog geen enkele club echt concreet geworden.

Om geinteresseerde clubs af te houden heeft Eto'o nu laten weten welke clubs bij hem aan mogen kloppen.

Van die vier lijkt overigens alleen de optie Manchester United reëel. AC Milan heeft geen geld voor de aanvaller, terwijl Inter geen behoefte heeft aan een nieuwe spits. Chelsea behoudt waarschijnlijk Didier Drogba, waardoor alleen Manchester United als optie overblijft.

Konijnen bevechten met Battle Fantasia

Al in maart van dit jaar kondigde ontwikkelaar Arc Systems Work aan dat ze de arcadegame Battle Fantasia naar de Xbox 360 en PlayStation 3 zou gaan brengen. De game verscheen vrij snel in Japan, maar hier in het westen wachten we nog steeds. Inmiddels is de game al opgeschoven naar het eerste kwartaal van 2009. Dus moeten we het voorlopig nog doen met screenshots.





Battle Fantasia is een remake van de fighter die al speelbaar was in de arcades. De stijl van de game is gebaseerd op de kleurrijke J-RPGs en net als in deze games zul je ook hit points hebben naast een health balk. De game kent 12 speelbare karakters waarmee je zowel on- als offline je uit kunt leven. Voor de fans is het ook leuk om te weten dat de artwork en character design gedaan is door Emiko Iwasaki, ze deed eerder al hetzelfde voor Guily Gear XX en Isuka.

Zes seizoenen Sopranos

Ik weet dat ik laat ben, erg laat, al negen jaar geleden begon HBO met de serie The Sopranos. Een serie over een familie rond een maffiafamilie waarvan de baas depressief is en wiens kinderen in de puberteit zitten. Tussen de huiselijke scènes door zien we de baas bij de psychiater zitten of weer eens iemand afmaken. En aan deze wereldwijd bejubelde serie ben ik twee maand geleden pas begonnen. En dat terwijl ik de serie al zeker een half jaar compleet op de plank had staan.

Man neemt bijl mee naar café

Bezoekers van een café in Nijmegen voelden zich toch niet helemaal op hun gemak toen er een Arnhemmer van 35 binnen kwam met een bijl in z'n tas. Ze belden voor de zekerheid toch maar de politie.

Agenten hielden de man uit Arnhem uiteindelijk aan in de omgeving van de kroeg. Hij wordt verdacht van overtreding van de wet Wapens en Munitie. Waarom hij de bijl bij zich had is onduidelijk. Hij wordt op dit moment verhoord door de politie.

Gedenkplaat voor slachtoffers trapongeluk

Op de plek waar twee jaar geleden een dode en tientallen gewonden vielen bij een trapongeluk aan de Oudegracht in Utrecht, komt een gedenkplaat. Vrienden van de omgekomen man van 30 hebben daartoe het initiatief genomen.

Vandaag is opnieuw de jaarlijkse Muzikale Botenparade in het centrum van Utrecht.  In 2006 stortte tijdens de drukte van een openluchtconcert een werftrap in, bovenop een aantal bezoekers. Uit respect voor de nabestaanden van het trapongeluk komt er dit jaar geen slotconcert.

Verder staat de organisatie niet extra meer stil bij het ongeluk. Vorig jaar werd er nog een minuut stilte gehouden door de deelnemers van de parade, op het moment dat ze de trap voorbij kwamen.

'CIA beschermde Karadzic'

Volgens de Servische krant Blic was er wel degelijk een deal tussen Radovan Karadzic en de Verenigde Staten. De voormalige Servische leider zei afgelopen week bij het Joegoslavië Tribunaal dat hij een deal had met de Amerikaanse gezant Richard Holbrooke. Hij zou zich terugtrekken uit de politiek en verdwijnen en dan zouden de VS hem beschermen tegen vervolging.

Holbrooke ontkende afgelopen week dat zo'n deal er was, maar volgens Blic zegt een anonieme bron bij de Amerikaanse geheime diensten dat de VS en Karadzic inderdaad een deal hadden.

Maar de CIA kwam erachter dat de ex-president van Republika Srpska zich niet hield aan de deal. Via een afgeluisterd telefoontje kwamen ze erachter dat hij zich bemoeide met de Bosnische verkiezingscampagne in 2000, aldus de bron. Toen liet de CIA hem vallen.

'Luchtbuksen steeds gevaarlijker'

Luchtbuksen worden steeds krachtiger en daardoor gevaarlijker. Het Landelijk Platform Vuurwapens (LPV) wil daarom dat de wet zo snel mogelijk wordt gewijzigd, zodat niet meer iedereen zomaar een luchtdrukwapen kan kopen. Iedereen die nu achttien jaar en ouder is, mag zonder vergunning een luchtbuks kopen en bezitten. Volgens het LPV is het slechts een kwestie van tijd voordat er ernstige ongelukken gebeuren met dergelijke wapens.

LPV-voorzitter Paul Gademan noemt het zorgelijk dat de kracht van luchtbuksen nog steeds toeneemt. "De jongste generatie luchtdrukwapens heeft bijna de kracht van vuurwapens, maar omdat het luchtdrukwapens zijn vallen ze niet onder de wapenwet. De politie doet op dit moment onderzoek naar de kracht van luchtdrukwapens die wij tegenkomen. Als we de resulaten daarvan binnen hebben, zullen we vragen om aanpassing van de wetgeving."

Wapendeskundigen maken zich momenteel de meeste zorgen om pcp-buksen. Dit zijn luchtdrukwapens die 9 milimeter kogels met luchtdruk kunnen afvuren. "De luchtbuksen die tegenwoodig te koop zijn lijken in niets meer op de buksjes waar wij vroeger mee schoten. De kracht is echt immens", aldus wapenexpert Dick Onderwater. Volgens hem is de wapenwet achterhaald door de technologische vooruitgang die de luchtbuksen hebben geboekt.

Zwemmen in Noordzee blijft gevaarlijk

De Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) waarschuwt dat het ook vandaag nog gevaarlijk kan zijn om te zwemmen langs de kust. Door een combinatie van harde zuidwestenwind en een vloedstroom kunnen verraderlijke onderstromen ontstaan, die zwemmers kunnen meesleuren in zee. Dat heeft een zegsvrouw gemeld.

Volgens de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) geldt het gevaar voor de hele Nederlandse Noordzeekust. De Haagse reddingsbrigade heeft de afgelopen dagen al tientallen zwemmers hulp moeten bieden die onverwacht in moeilijkheden raakten. Het gevaar dreigt met name rond golfbrekers, die tijdens springvloed niet of nauwelijks te zien zijn.

Vermiste Nederlander op K2 terecht

De Utrechtse klimmer Wilco van Rooijen die werd vermist op de Pakistaanse berg K2 is terecht. Hij kwam vanochtend aan in een kamp op de flanken van de op een na hoogste berg ter wereld. Dat heeft de expeditie van de klimmer, Norit K2, op internet gemeld.

Van Rooijen is uitgeput, maar maakt het goed, aldus een verklaring. "Hij heeft alleen problemen met zijn voeten." De reddingsoperatie om andere klimmers van de beruchte top te halen, is in volle gang.

Verschillende expedities raakten vrijdag in de problemen niet ver van de top van de K2, die met zijn 8611 meter geldt als de moeilijkst te beklimmen berg ter wereld. Vier klimmers zouden zijn omgekomen, anderen worden nog vermist. Onder hen is een Ier, de eerste uit zijn land die de berg heeft bedwongen, die samen met Van Rooijen naar boven klom.

Van Rooijen en anderen raakten vrijdag tijdens de afdaling afgesloten toen een vallend ijsblok hun touwen doorsneed. Zij konden daardoor na het bereiken van de top niet afdalen. De andere Nederlandse deelnemers zijn in veiligheid.

De piramidevormige K2, op de grens van Pakistan en China, is onder klimmers erg berucht. Het extreem veranderlijke weer rond de top maakt een klim tot een hachelijke onderneming. Tot nog toe hebben 280 mensen de top bereikt, zeker 66 klimmers overleden tijdens de beklimming.

Het was de derde poging van Van Rooijen om de K2 te bedwingen. In 1995 raakte hij zwaargewond bij een eerdere beklimming van de K2. Hij werd toen geraakt door een vallend rotsblok.

Cabinepersoneel Qantas eist veiligheidsgaranties

Stewards en stewardessen van Qantas willen dat de bedrijfsleiding hen verzekert dat de toestellen van de Australische maatschappij veilig zijn, na een derde ongeval in acht dagen tijd. Het cabinepersoneel is bezorgd over mediaberichten over het onderhoudsbeleid van het bedrijf. Dat maakte een vakbondswoordvoerder vandaag bekend.

"We willen verzekeringen van het bedrijf dat dit op zichzelf staande incidenten zijn", aldus de zegsman. Hij eist een gesprek met een topman van de maatschappij.

Zaterdag moest een Boeing 767 met tweehonderd passagiers aan boord terugvliegen naar Australië na een lek aan het hydraulisch systeem. Het toestel was op weg naar de Filipijnen.

Op 25 juli moest een Boeing 747 van Qantas door een gehavende romp al een noodlanding maken in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Het gat van drie meter was het gevolg van een explosie van een zuurstoffles. Een week geleden brak een Boeing 737 een binnenlandse vlucht af omdat een luik niet dichtging.

In geen geval vielen slachtoffers.

Beschonken automobilist rijdt woning binnen

Een beschonken automobilist is vanochtend vroeg in Muntendam met zeer hoge snelheid een woning binnengereden. De man is met de ambulance afgevoerd, maakte een politiewoordvoerder bekend.

Agenten merkten de bestuurder op toen die links en rechts in Veendam over de weg zwalkte. Toen de politie de autochauffeur gebaarde te stoppen, ging de man er met snelheden van zeker 150 kilometer per uur vandoor. De politie achtervolgde hem, maar de auto raakte uit het vizier. Even later werd de wagen gezien midden in een woning van een appartementencomplex voor senioren aan de Kerkstraat in de Groningse plaats.

De bewoonster lag te slapen naast het vertrek waar de auto binnenreed. Zij is ongedeerd. Over de toestand en identiteit van de automobilist is nog niets bekend.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit

Honda: Gemengde gevoelens

Bij Honda zijn ze blij met Jenson Button en minder blij met Rubens Barrichello. De Brit zal van de twaalfde stek starten terwijl de Braziliaan achttiende staat.

"Ik ben blij met de twaalfde plek. Een bijzonder goede ronde in Q2 bracht me veel posities winst. We hebben veel vooruitgang geboekt met de nieuwe ontwikkelingen op de auto en vooral de nieuwe achterwielophanging werkt goed. Ik heb vandaag het maximale uit de auto gehaald en het is bemoedigend om te zien dat we slechts drie tiende verwijderd zijn van de top-tien. Dat is even geleden. Hoewel ik op de vuile kant van de grid sta, denk ik zeker dat we een goede race kunnen hebben," aldus Button.

"De bandenkeuze was vandaag erg lastig en het was een zware kwalificatiesessie. De zachte band werkte iets beter voor mijn laatste run en na een goede eerste sector in mijn snelle ronde, maakte ik een fout in Bocht 11, wat mijn ronde verpestte. Nu sta ik achttiende op de grid en richt ik mijn focus op de race," sprak Barrichello.

Shorey vertrekt hoogstwaarschijnlijk bij Reading

Reading-manager Steve Coppell heeft tegenover Sky Sports verklaard dat hij verwacht zijn linksback Nicky Shorey kwijt te raken aan een Premier League-club.

De verdediger wordt gelinkt aan West Ham United, dat vergaande interesse zou hebben in Shorey. De Londenaren hebben er echter geduchte concurrentie bij gekregen in de naam van Porstmouth en Aston Villa. Zij zouden momenteel het meeste kans maken op een handtekening van de linksback.

Coppell zou het tegenover Shorey niet netjes vinden dat zij hem aan zijn contract zouden houden. "We willen een transfer niet dwarsbomen, Nicky Shorey heeft vorig seizoen bewezen dat hij een zeer complete voetballer is, daarom zou hij mogen vertrekken."

Een club heeft inmiddels een officieel bod uitgebracht. Coppell gaf aan dat het bod niet goed genoeg was. Het bod moet rond de marktwaarde van Shorey liggen, anders laat Reading hem niet gaan.

Kovalainen wil winnen

Lewis Hamilton zal vanmiddag concurrentie krijgen van zijn teamgenoot. Heikki Kovalainen zal er alles aan doen om de race te winnen.

Hamilton start van P1 en Kovalainen zal vanaf het vuilere P2 starten. "Het was moeilijk om de juiste band te kiezen voor de laatste sessie en ik had het gevoel dat ik wel wat sneller had kunnen gaan in Q3. Maar goed, we hebben een prima afstelling voor de auto gevonden en ik heb een hele goede kans om morgen de race te winnen. Het is geweldig om samen met Lewis op de eerste rij te staan en ik hoop dat het starten op het vuile gedeelte geen nadeel zal blijken," aldus de Fin.

Oogappeltje Ajax vertrekt naar Blackburn

De Chileen Carlos Villanueva verkast naar het Engelse Blackburn Rovers. Nadat de speler verkozen was tot Chileens speler van het jaar had Ajax ook interesse in de jongeling.

In 2006 liep Villanueva al eens stage bij de Amsterdammers, maar werd destijds te licht bevonden. Na afloop van het vorige seizoen probeerde Ajax hem echter wel te binden, tevergeefs. De Chileen koos voor Blackburn Rovers.

'The Rovers' huren hem voor één seizoen van zijn huidige club Audax Italiano en hebben een optie tot koop bedongen. De manager van de Engelse Premier League-club, Paul Ince, is content over de aankoop. "Hij is een getalenteerde en handige jongen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de fans zal vermaken," aldus Ince op het digitale thuis van zijn club.

De trainer zal hem de tijd geven om te rijpen. "We moeten afwachten hoe het gaat. Het is altijd lastig als je nieuw bent in een vreemd land. Ik had zelf een paar maanden nodig toen ik in Italië speelde."

Terpstra wint in Steenwijk

Het criterium het Spektakel van Steenwijk is gewonnen door Niki Terpsta.

De renner van de Duitse wielerploeg Milram demarreerde gisteren drie ronden voor het einde samen met Pieter Weening en Frank Schleck weg uit het peloton. In de sprint was Terpstra het tweetal de baas.

Het was het laatste criterium van Terpstra. Hij neemt deel aan de Olympische Spelen die aankomende week in Peking van start gaan.

Stuttgart vindt 25 miljoen niet genoeg

VfB Stuttgart heeft een bod van 25 miljoen euro op Mario Gomez afgewezen. Het bod was afkomstig van de regerend landskampioen Bayern München, maar volgens Stuttgarts algemeen directeur Horst Heldt niet genoeg.

De manager gaf aan dat Stuttgart 'geen geld wil' en het 'de Duitse speler van het jaar graag wil behouden'. Volgens Uli Hoeness, de algemeen directeur van Bayern München, gaat de club uit Beieren nogmaals een bod uitbrengen op Gomez.

Het bedrag dat Bayern heeft geboden zal het hoogste transferbedrag ooit zijn voor een overgang binnen de Bundesliga. Franck Ribéry en Marcio Amoroso hebben hetzelfde bedrag gekost, maar zij kwamen uit een andere competitie.

In het jaar 2006-2007 werd Gomez ook al speler van het jaar in de Bundesliga. In dat jaar werd hij met VfB Stuttgart ook kampioen. Vorig seizoen scoorde hij in 24 duels 23 maal, waarna hij geblesseerd raakte. Op het EK kwam Gomez niet tot scoren.

Presidentskandidaten vechten het uit in Soul Calibur IV

In november wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten gekozen. De strijd gaat tussen Barack Obama van de democratische partij en John McCain van de republikeinen. Deze twee gaan elkaar natuurlijk alleen maar ten lijf met goede argumenten en soms wat modder, maar het zou natuurlijk veel interessanter zijn als ze elkaar zouden bevechten in een echt gevecht. Nu vraag je je natuurlijk af hoe dat eruit zou zien. Gelukkig zijn mensen zo vrij geweest om met de Soul Calibur IV character creator een Obama en een McCain te maken, en deze met elkaar te laten vechten.

Deadline kan transfer Barry niet dwarsbomen

Aston Villa-manager Martin O'Neill heeft zijn deadline voor de transfer van Gareth Barry ingetrokken. De club onderhandelt al maanden met Liverpool over een overgang van de international, maar tot een akkoord kan het maar niet komen.

Gareth Barry heeft meermaals aangegeven wel wat te voelen voor een overgang naar 'The Reds', en wacht nu al vier maanden op een akkoord tussen beide clubs. O'Neill had daaropvolgend een deadline gesteld, die op 1 augustus zou aflopen, maar ziet nu in dat die deadline helemaal geen nut heeft.

"We waren er eerlijk gezegd van overtuigd dat alles voorbij zou zijn. Maar donderdag zaten we weer om de tafel. Ondanks het verstrijken van de deadline waren Barry en zijn zaakwaarnemer ervan overtuigd dat Liverpool aan de eisen van Aston Villa zou voldoen," aldus de oefenmeester op het digitale thuis van Villa.

De transferperiode sluit op 31 augustus, om 23.59 uur. De beide clubs hebben nog tot die tijd om een akkoord te bereiken. Ook sterspeler Steven Gerrard van Liverpool heeft zich hard gemaakt voor de komst van zijn maatje bij het Engelse nationale elftal.

VDH niet op 200 m vrij

Gisteren meldden we nog dat Pieter van den Hoogenband pas in Peking zou belissen of hij deel zou nemen aan de 200 meter vrije slag. De Brabander heeft nu tijdens het trainingskamp in Hongkong gezegd dat hij afziet van deelname aan de 200 meter vrij.

VDH wil zich helemaal richten op de 100 meter vrije slag. Hij hoopt daar voor de derde maal op rij goud op te winnen, in 2000 en 2004 was hij ook al de sterkste op het koningsnummer.
"De 100 vrij is een afstand waarvan ik bezeten ben. Om mijn ultieme droom na te jagen, moet alles wijken."

Lippi: "Ronaldo blijft bij United"

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi heeft zijn gedachtes weergegeven over de transfergeruchten rondom Cristiano Ronaldo. De oefenmeester denkt dat de Portugese sterspeler voorlopig bij Manchester United blijft.

"Het bedrag van 100 miljoen euro dat Real Madrid biedt is waanzinnig, maar niet alles kan met geld gekocht worden," zo meent Lippi.

"Ferguson is erg standvastig in deze zaak, maar ik vind het een juiste beslissing van hem en ik geloof niet dat een speler het laatste woord hoeft te hebben. Ik denk dat Ronaldo in Manchester blijft," denkt Lippi.

Lippi denkt overigens ook niet dat Cristiano Ronaldo een speler is, die in staat is om op eigen houtje een groot toernooi te winnen. Lippi concludeerde dat na het bekijken van het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

Murray naar finale, Nadal verliest

Andy Murray heeft de finale bereikt van de Masters-Series in Cincinatti. De Schot was met tweemaal 6-4 te sterk voor Ivo Karlovic.

Karlovc begon zeer goed aan de wedstrijd en stond dankzij zijn service al snel op 2-0. Murray werd toen echter wakker en kreeg meer vat op de ballen van zijn tegenstander. Met machtige returns en een aantal lobs wist de Schot de eerste set naar zich toe te trekken.

In de tweede set ging het tot 4-4 gelijk op. Murray zette echter nog een tandje bij en wist Karlovic op het beslissende moment te breken.

De nieuwe nummer één van de wereld, Rafael Nadal, ging in de halve finales onderuit. Novak Djokovic versloeg de Spanjaard, die na afloop zei moe te zijn, met 6-1 en 7-5.

Shevchenko komt maar niet los van Milan

Er werd enige tijd gespeculeerd over een terugkeer van Andriy Shevchenko naar AC Milan. Ancelotti heeft recentelijk laten weten dat Shevchenko een gesloten boek is, maar de huidige Chelsea-spits is de 'Rossoneri' beslist niet vergeten.

Tijdens het Russische Railways-toernooi trok Shevchenko vrijdagavond op met zijn oude ploeggenoten van AC Milan.

Een terugkeer van Shevchenko naar AC Milan zou voor alle betrokken partijen een juiste oplossing zijn. Bij Chelsea vindt hij zijn draai niet, AC Milan heeft behoefte aan meer spitsen en Shevchenko heeft nog steeds een zwak voor de 'Rossoneri'.

AC Milan-coach Ancelotti heeft nog steeds vertrouwen in Shevchenko. "Ondanks twee ongelukkige seizoenen, is hij nog steeds erg goed," aldus de Italiaanse oefenmeester.

Nintendo blijft domineren in de Dutch Charts

Nintendo blijft zijn dominante positie in de Dutch Charts volhouden. Ook afgelopen week zijn acht van de tien meest verkochte games op de Wii of DS.

Super Smash Bros. Brawl zakt een plaatsje naar plek drie. Vorige week op één, nu op plek twee is Wii Fit. Mario Kart voor de Wii weet zich deze week weer naar de eerste plek te racen.

Soul Calibur IV ligt vanaf donderdag in de winkels, en de versies voor de Playstation 3 en de Xbox 360 weten allebei een plekje in de lijst te veroveren. De versie voor de Playstation 3 komt binnen op een achtste plek, en die voor de Xbox 360 op de tiende. Dit is voor het eerst in vier weken dat er weer een game voor de Xbox 360 in de lijst staat.

Wil je weten welke games er het meest verkocht zijn voor jouw favoriete console? Neem dan gerust hier een kijkje.

quote
1 MARIO KART (Wii)
2 WII FIT (Wii)
3 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii)
4 GUITAR HERO/ON TOUR (DS)
5 BRAIN TRAINING (DS)
6 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
7 SPORTS ISLAND (Wii)
8 SOULCALIBUR 4 (PS3)
9 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
10 SOULCALIBUR 4 (X-BOX 360)

Wii - 5
DS - 3
Playstation 3 - 1
Xbox 360 - 1

CD: Anti-Flag - The Bright Lights of America

Dat onvervalste protestpunk met een scherp randje nog lang niet dood is bewijst de Amerikaanse band Anti-Flag met hun nieuwste album The Bright Lights of America. De oude rotten in het vak komen alweer met hun achste album en wederom gooien ze wat maatschappijkritiek betreft alle remmen vrolijk los. De band uit Pennsylvania mag dan al vijftien jaar geleden zijn opgericht, er blijft natuurlijk altijd wat aan te merken op de Amerikaanse politiek. Althans, als we zanger Justin Sane mogen geloven.

Lindsay Lohan boos over opmerking politiechef

Lindsay Lohan is boos over een opmerking die een politiechef donderdag maakte over haar vermeende homoseksualiteit. "Agenten, jullie zouden je niet met andermans privéleven moeten bemoeien", zei de actrice in een filmpje dat op entertainmentwebsite TMZ werd geplaatst. "Dat is niet netjes."

De 22-jarige Lohan werd naar haar mening gevraagd op het vliegveld van Los Angeles, waar ze samen met haar vermeende vriendin Samantha Ronson op een vliegtuig naar Chicago stapte. De actrice en de dj zijn al maanden onafscheidelijk, maar hebben nooit officieel bevestigd dat ze een liefdesrelatie hebben.

Politiechef William Batton haalde Lindsay Lohan en collega-celebrities Paris Hilton en Britney Spears aan toen hem werd gevraagd of hij het nodig vindt dat er regelgeving wordt opgesteld voor de steeds brutaler wordende paparazzi in Los Angeles. "Britney draagt tegenwoordig weer kleren, Paris is de stad uit en valt godzijdank niemand meer lastig en Lindsay is tegenwoordig lesbisch", liet hij zich ontvallen in een nieuwsuitzending van KNBC-TV. "We hebben niet veel problemen meer met ze."

Later op de dag kwam Batton op een persconferentie terug op de opmerking, die bij velen in het verkeerde keelgat was geschoten. Hij verdedigde zich door te zeggen dat zijn eigen zus lesbisch is en dat hij voorstander is van gelijke rechten voor homoseksuelen.

Friese tiener komt om na aanrijding

Een 14-jarige jongen uit het Friese Stiens is vrijdagochtend om het leven gekomen nadat hij in zijn woonplaats was aangereden door een auto. De jongen stak plotseling de weg over, meldt de politie. Een 57-jarige man uit Someren kon niet op tijd remmen en reed de jongen aan.

Het slachtoffer wilde met vrienden op de fiets de Bredyk in zijn woonplaats oversteken. Zijn vrienden wachtten, maar de jongen stak de weg over. De bestuurder kon volgens de politie ondanks krachtig remmen een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Diddy ontvlucht club na pistoolschoten

Diddy heeft gisterennacht in allerijl een nachtclub in Atlanta verlaten nadat binnen enkele schoten waren afgevuurd. De hiphopproducer woonde een feestje van collega Jermaine Dupri bij toen plotseling pistoolschoten klonken, zo meldt entertainmentwebsite TMZ zaterdag.

Op foto's die de website kreeg doorgestuurd is te zien hoe de 38-jarige Diddy met een fles champagne stevig in de armen geklemd door zijn bodyguards uit Club Dream wordt geëscorteerd. Ook artiesten als Usher, Gabrielle Union en Larenz Tate verlieten onmiddellijk de club.

Volgens de politie is een persoon lichtgewond geraakt, meldt TMZ. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en of er arrestaties zijn verricht.

Doden door overstromingen Togo

In Togo zijn zeker negen mensen verdronken door overstromingen. De minister van transport van het West-Afrikaanse land, Ekpao Talaki, zei dat de reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door het instorten van negen grote bruggen in het rampgebied. Noordelijke delen van het land zijn niet meer te bereiken vanuit het zuiden.

Zeker vijfduizend mensen zijn dakloos geworden. Buurland Ghana heeft helikopters gestuurd om mensen in afgelegen gebieden te kunnen helpen. Frankrijk heeft een rampenteam gestuurd dat deel uitmaakt van de vredesmissie in het nabijgelegen Ivoorkust.

Gewonden na ongeluk met touringcar Ossendrecht

In het Brabantse Ossendrecht is gisterenavond een touringcar in een greppel beland. Twee inzittenden zijn gewond geraakt, meldt een woordvoerder van de politie. Zeven anderen kwamen met de schrik vrij.

Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur op de Laagstraat. De bus heeft een Belgisch kenteken. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De twee gewonden zijn vervoerd naar een ziekenhuis in België en Bergen op Zoom. Ze waren nog aanspreekbaar na het ongeluk, meldt de politiewoordvoerder.

De toedracht van het ongeluk is onduidelijk. De touringcar wordt uit de greppel getakeld.

Veel meer hiv-infecties in VS dan gedacht

Elk jaar lopen in de VS zeker 56.000 mensen een infectie op met hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Dat is 40 procent meer dan tot nu toe werd aangenomen.

Dit heeft het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en -preventie (CDC) zaterdag bekendgemaakt. De hogere cijfers zijn volgens het CDC te wijten aan betere meetmethodes, niet aan een daadwerkelijke stijging van het aantal besmettingen.

Bruid en bruidegom gedood door aanslag

Door een bomaanslag in Afghanistan zijn gisteren tien mensen om het leven gekomen, een net getrouwd stel en acht bruiloftsgasten. Dit heeft de politiecommandant van de provincie Kandahar laten weten.

Het gezelschap reed in een busje, toen aan de kant van de weg een bom ontplofte. De politiecommandant verdenkt "vijanden van Afghanistan" ervan voor de aanslag verantwoordelijk te zijn. Dit is een gebruikelijke aanduiding voor Taliban-opstandelingen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.