FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 juli 2008

Vierdaagsefeesten verlopen rustig

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen verlopen tot nu toe rustig, aldus de politie vanavond. Aan het eind van vijf dagen feest in de stad hebben zich nog geen grote incidenten of massale vechtpartijen voorgedaan. Donderdag en vrijdag is het ook nog feest in de Waalstad.

De politie houdt vooral in de vroege ochtenduren beschonken feestgangers aan, die onderweg naar huis zijn. Zij maken zich voornamelijk schuldig aan kleine vergrijpen als belediging, vernieling of wildplassen.

De politie heeft de indruk dat het omvangrijke feest goed onder controle is. Een succes zijn de steltlopers, aldus de organisatie van de feesten. Rondom de steltlopers is wat ruimte, wat de doorstroming in de bomvolle stad bevordert. Omdat de steltlopers over de massa heen kunnen kijken, kunnen zij telkens aangeven in welke richting voldoende loopruimte is. Tachtig procent van de mensen blijkt zich aan die aanwijzingen te houden.

VS willen meer troepen naar Afghanistan sturen

De Verenigde Staten overwegen meer Amerikaanse troepen naar Afghanistan te sturen wegens het toenemende geweld door opstandelingen. "Liever eerder dan later", aldus de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, vandaag.

Amerikaanse commandanten in Afghanistan drongen herhaaldelijk aan op troepenuitbreiding om weerstand te bieden aan het groeiende verzet door de radicaalislamitische Taliban en andere rebellen. Gates benadrukte dat er nog geen besluiten zijn gevallen of aanbevelingen zijn gedaan.

De Verenigde Staten hebben ongeveer 36.000 manschappen in Afghanistan. Van hen maken er 17.500 deel uit van de door de NAVO geleide troepenmacht van 53.000 militairen.

Vredessoldaat gedood in Darfur

In Darfur is vandaag een lid van de internationale vredesmacht Unamid doodgeschoten, een week nadat zeven andere blauwhelmen hetzelfde was overkomen in de Sudanese crisisregio. Dat meldde woordvoerster Marie Okabe van de Verenigde Naties.

Het jongste dodelijke schietincident was in het westen van Darfur. De Nigeriaanse militair van de gezamenlijke vredesmacht van de VN en de Afrikaanse Unie kwam om toen zijn patrouille werd beschoten. Nadere details gaf Okabe niet.

De zeven militairen die vorige week omkwamen liepen in een hinderlaag in het noorden van Darfur. Een diplomaat bij de VN-Veiligheidsraad meldde woensdag op anonieme basis dat er sterke aanwijzingen zijn dat de aanval is uitgevoerd door een militie die nauwe banden heeft met de Sudanese regering. Het regime in Khartum ontkende eerder iedere betrokkenheid.

Regeringsgezinde Arabische milities (Janjaweed) zaaien al jaren dood en verderf onder de lokale bevolking van Darfur. In vijf jaar tijd zijn volgens VN-schattingen 300.000 mensen omgekomen en circa twee miljoen mensen op de vlucht geslagen.

[E3 2008] Piratenboot in Soul Calibur IV gameplay trailer

Het nadeel van CGI trailers is dat je eigenlijk geen beeld krijgt van de gameplay. Hoe mooi is het spel ingame? Zijn de animaties vloeiend? Hoe heftig stuiteren de blokken hout van de dames? Al deze vragen kun je zelf beantwoorden na het zien van onderstaande knokpartij.



31 juli zal Soul Calibur IV in de winkels liggen voor de 360 en PS3. Beide versies krijgen wat Star Wars figuren erbij, zoals Yoda, Darth Vader en The Apprentice.

Uitslagen eerste voorronde Champions League

Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de eerste voorronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen. Gisteren werden er ook al voorrondes gespeeld.

De returns zullen plaatsvinden op 22 en 23 juli.

ThuisUitUitslag
Linfield FC (NIR)NK Dinamo Zagreb (CRO)0-2
FC Dinamo Tbilisi (GEO)NSÍ Runavík (FRO)3-0
FK Aktobe (KAZ) FC Sheriff (MDA)1-0
Drogheda United FC (IRL)FC Levadia Tallinn (EST)2-1

Tijdelijke legalisering prostitutie Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse regering overweegt de prostitutie tijdens het WK voetbal van 2010 te legaliseren. Verscheidene maatschappelijke groeperingen hebben hier tegen geprotesteerd, zo meldde de Britse omroep BBC vandaag.

Bepaalde stromingen vrezen dat één en ander een permanent karakter krijgt als het eenmaal is toegestaan. De tegenstand komt vooral van religieuze kant en oppositiepartijen.

Ook bestaat de vrees dat de ziekte aids in Zuid-Afrika door de legalisering nog meer om zich heen gaat grijpen. De regering denkt dat het met de tijdelijke maatregelen in een behoefte voorziet.

Marokko stuurt geestelijken naar Europa

Marokko gaat islamitische geestelijken naar Europese landen en Canada sturen om zijn burgers daar te beschermen tegen extremistische preken. Nederland krijgt tijdelijk zeven predikers. Dat maakte de regering in Rabat vandaag bekend.

Het besluit volgt op een verzoek van koning Mohammed VI. De 167 mannen en negen vrouwen zullen vanaf september tot de islamitische vastenperiode ramadan Marokkanen geestelijk bijstaan.

De predikanten zijn volgens strenge criteria geselecteerd, aldus Rabat. Zij moeten gelovigen beschermen tegen fanatisme en extremisme van militante imams. Maar de gezanten moeten er ook voor zorgen dat de Marokkanen in het buitenland trouw blijven aan hun wortels en tradities.

Marokko stuurt de grootste groep van honderd geestelijken naar Frankrijk. Daar woont een derde van de ruim 2,6 miljoen naar Europa geëmigreerde Marokkanen.

[E3 2008] Met 256 man schieten in MAG

Zipper Interactive zit niet bepaald stil. De nieuwe SOCOM is nog niet eens af of er wordt al begonnen aan het volgende PS3-project; Massive Action Game of simpelweg MAG. In MAG betreed je in squads van maximaal acht man een slagveld waar 256 spelers tegelijk actief kunnen zijn.
Elk squad wordt geleid door een commander, die zich eerst op het slagveld moet bewijzen als soldaat om die titel te krijgen. Daarnaast krijg je in ruil voor de uren die je op het slagveld doorbrengt gevechtservaring die uiteindelijk leidt tot extra vaardigheden.

'Henk Westbroek heeft buitenechtelijk kind'

De nieuwste roddel in showbizzland: Henk Westbroek zou een buitenechtelijk kind hebben. Een onbekende vrouw zegt een paar jaar geleden seks hebben gehad met de 56-jarige Westbroek tijdens zijn vakantie, waar een kind uit voort gekomen is.

Onlangs kreeg de Utrechtenaar een aangetekende brief van het advocatenkantoor van de vrouw. Hierin wordt hij verzocht het kind te erkennen. Toen Westbroek bij het advocatenkantoor verhaal ging halen kreeg hij te horen dat het kind verwekt zou zijn in een hotel op Kreta. "Maar ik ben daar nog nooit geweest. Ik was die maand met mijn vriendin en dochter in Canada!", verklaart de zanger.

Uitslagen oefenduels 16 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
VV GEO FC Groningen
Powel (3), Berg (2), Lovre (2), Matavs
0-8
Vitesse Delft Sparta Rotterdam
Poepon (2), Falkenburg, Slot
3-4
Wacker-Van Dijk FC Zwolle
Plat (6), Botteghin, Corsico, Grizolli, Huymans, Gnodde
0-11
Tholens elftal RBC Roosendaal
Ars (7), Peters (3), Stojanovic (2), Seuntjens
0-13
AGOVV Apeldoorn
Kabeya
SV Roeselaere (Bel) 1-0
BV Veendam SC Heerenveen
Matusiak, Ghoochannejhad
0-2
Team VVCS FC Den Bosch
Van Moorsel
0-1
RKC Waalwijk
Berger (2), Benson
KSK Ronse (Bel) 3-2

Koe brengt bezoek aan bejaardentehuis

Wie vanmorgen het washok van een Musselkanaals bejaardentehuis inliep kon wel eens vreemd opkijken. In plaats van bejaarden liep er een koe rond. Het dier bleek door een gat in het gaas gekropen te zijn. Het gaas is gespannen rondom het weiland, achter het bejaardentehuis.

Via de voordeur liep de koe naar de keuken, om haar tochtje te eindigen in het washok. De Groningse politie heeft het beest met brood naar buiten gelokt, waarna de koe via hetzelfde gat terugkeerde naar het weiland. De eigenaar van het terrein heeft beloofd het gat te maken.

Vermiste jongen gevonden door sms-alert

Een 13-jarige Amerikaanse jongen is vanmiddag dankzij een sms-alert van de politie teruggevonden nadat hij enkele uren spoorloos was verdwenen. De puber logeert met zijn ouders bij kennissen in Veghel. Omstreeks 14:30 uur was de jongen spoorloos verdwenen.

Iedereen die op dat moment in de buurt van Veghel was kreeg een sms-alert van de politie. Hierin werd ondermeer het signalement van de puber vermeld. Enkele mensen reageerden direct, waaronder een bezoekster van het park aan het Dilleveld. Zij zag de jongen lopen en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse en konden de jongen afzetten bij zijn logeeradres.

Dr. Horrible's Sing-Along Blog

Naar aanleiding van de schrijversstaking in Amerika doet Joss Whedon (bekend van Buffy, Angel, Firefly en Serenity) een poging de censurerende televisienetwerken te omzeilen door zijn nieuwe meesterwerk direct via internet beschikbaar te stellen. Het resultaat: Dr. Horrible's Sing-Along Blog: een combinatie van actie, drama, romantiek, samengevoegd in een musical. De eerste act staat nu online en de volgende delen zijn vanaf de 17e en de 19e te zien.

Met dank aan Artifex voor de submit en de tekst

[E3 2008] Character art Bikini Zombie Slayers

Wie dacht dat er op deze E3 geen interessante games meer aangekondigd zouden, had het goed mis! De makers van Battle Arena Toshinden komen nu met Onechanbara: Bikini Zombie Slayers. Normaal blijven dit soort games op de Japanse markt, maar deze heeft dus blijkbaar zijn weg gevonden naar een Amerikaanse uitgever. De bedoeling is om met je wiimote allerlei zombies uit te weg te hakken en dit kan ook in co-op.



Wat verder nog (serieus) te lezen is in de pressrelease

Go Deep Inside Aya, Saki, and the Legend of Onechanbara in Multiple Gameplay Modes – In addition to the main Story Mode players can experience the game in Free Play Mode, Survival Mode, Quest Mode and more to let gamers dive deeper into the Onechanbara world.

Den Ouden akkoord met De Graafschap

Geert den Ouden speelt de komende seizoenen in het shirt van De Graafschap. De aanvaller bereikte met de club uit Doetinchem een overeenkomst en zal een contract voor de duur van twee jaar tekenen.

Den Ouden moet nog wel medisch gekeurd worden, wat morgenmiddag zal plaatsvinden. Mochten de artsen geen rare dingen komen, dan zal de 32-jarige speler vrijdag al met zijn nieuwe club meetrainen.

Vorig seizoen kwam Den Ouden voor Excelsior uit. De Rotterdammers wisten zich echter niet in de Eredivsie te handhaven, waardoor de aanvaller transfervrij weg mocht. In het verleden kwam de speler overigens ook al uit voor Willem II, RBC Roosendaal, ADO Den Haag en het Zweedse Djurgardens IF.

Ikedia op proef bij Heracles

Pius Ikedia mag een week op stage bij Heracles Almelo. In deze periode krijgt de speler de kans om een contract in de wacht te slepen. De voormalig Ajacied heeft nu nog een overeenkomst met Metallurg Donetsk uit Oekraïne.

Ikedia is overigens niet de enige speler die Heracles de komende week zal gaan testen. Ook Willy Overtoom, een 22-jarige voetballer, mag zich bij de ploeg uit Almelo gaan bewijzen. Op dit moment komt de speler nog uit voor Hollandia, dat in de zondaghoofdklasse uitkomt.

De Reuver wederom geblesseerd

De 25-jarige motorcrosser Marc de Reuver is geblesseerd geraakt. Bij een training op een circuit in Lommel brak de winnaar van de Italiaanse MX1 Grand Prix een botje in zijn voet.

Het is niet de eerste keer in zijn carrière dat De Reuver een blessure oploopt. Begin dit jaar raakte hij al geblesseerd aan zijn enkel. Deze blessure was echter niet heel ernstig. Daar stopt zijn blessurelijstje nog niet. Eerder had De Reuver al een heup uit de kom, een gebroken nek, een hersenbloeding, gescheurde kruisbanden en een hernia als gevolg van het motorcrossen.

Naar verwachting is de Nederlander vier tot vijf weken uitgeschakeld. Hij zal de Grand Prix van Zuid_Afrika en België aan zich voorbij moeten laten gaan.

Man opgepakt voor een maand lang opsluiten ex

De politie heeft dinsdag een 31-jarige Ossenaar opgepakt voor het gijzelen van zijn ex-vriendin. Hij zou haar een maand lang hebben vastgehouden. Een 23-jarige man uit Heesch is opgepakt voor medeplichtigheid.

Het 22-jarige slachtoffer uit Heeswijk-Dinther deed volgens de politie in mei aangifte omdat de Ossenaar haar zou hebben geslagen. Ze zat daarom in een blijf-van-mijn-lijfhuis. Toen ze op 23 mei over de Hooghei in Berlicum fietste, zouden de twee mannen haar een auto hebben ingesleurd.

De mannen hielden haar vast in een chalet op camping De Wildhorst in haar woonplaats. Ze zou hier door de Ossenaar zijn mishandeld, waarbij ze verschillende blauwe plekken opliep. Op 24 juni wist ze te ontkomen, waarop ze de politie waarschuwde.

Een eerste poging om de verdachten aan te houden, mislukte. Dinsdagavond probeerde de politie het opnieuw met onder meer een diensthond. Beide verdachten werden opgepakt.

In het chalet van de hoofdverdachte vonden de agenten onder meer amfetamine, drie motoren, een quad, twee minibikes en zeventien beschermde vogels. De politie vermoedt dat de voertuigen en de vogels zijn gestolen.

Nederlands klimaat verandert sneller

Nederland heeft meer last van de huidige klimaatveranderingen dan andere plekken op aarde. Dit meldt het RTL Nieuws woensdagavond op basis van twee nog niet gepubliceerde onderzoeken die RTL in haar bezit heeft.

Uit deze studies blijkt dat Nederland twee keer zo snel opwarmt dan gemiddeld wereldwijd. Deze snelle temperatuursstijging vergroot de kans op extreme weersomstandigheden aanzienlijk.

Vooral de Nederlandse boeren zullen last krijgen van het veranderende weerbeeld. Akkers zijn vaker kurkdroog of juist kletsnat. Ook de graanoogsten lopen gevaar. Door een gebrek aan neerslag blijven de graankorrels te klein.

Ook het aantal warmterecords steeg de afgelopen jaren aanzienlijk. De herfst en winter van 2006 en de lente van 2007 waren de warmste seizoenen sinds Nederland ruim 300 jaar geleden begon met meten.

Echt in de problemen komen we nog niet door het veranderende klimaat. Wel kampen we met steeds mildere winters, valt het voorjaar steeds vroeger en valt er meer en steeds extremere neerslag.

'Zwaarste dag' van vierdaagse telt 1610 uitvallers

De 'zwaarste dag' van de Nijmeegse Vierdaagse heeft woensdag een tol van 1610 uitvallers en niet-starters geëist. Op de 'dag van Wijchen', die traditiegetrouw de meeste uitvallers kent, haalden 36.384 lopers de finish. Tijdens de eerste wandeltocht via Elst vielen dinsdag 438 van de 38.432 deelnemers uit.

De wandelaars kregen 's ochtends een paar buien over zich heen, maar de stemming werd volgens de organisatie beter toen rond 10.00 uur de eerste zonnestralen doorbraken.

Tientallen doden door verkeersongeluk in Egypte

Zeker 37 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een verkeersongeluk in het noorden van Egypte. Ook vielen er 38 gewonden, toen een passagierstrein op een bus inreed op een spoorwegovergang, meldden Egyptische veiligheidsfunctionarissen.

Het drama werd veroorzaakt door een vrachtwagen die te laat remde en op de bus botste die stond te wachten voor de overgang. Daardoor belandde de bus en ook een auto op het spoor van de aanstormende trein. Twee treinwagons kantelden en drie andere wagons ontspoorden.

Het ongeluk gebeurde 80 kilometer ten oosten van de kustplaats Marsa Matruh aan de Middellandse Zee. Veel inwoners uit de hoofdstad Caïro brengen hun zomervakantie in kustoorden in dit gebied door.

Egypte is zoals meer landen rond de Middellandse Zee berucht om zijn grote aantal verkeersongelukken. Daardoor komen jaarlijks vele duizenden mensen om het leven.

De Haan overwoog boycot Spelen

Jong-Oranje bondscoach Foppe de Haan heeft even overwogen de Olympische Spelen te boycotten. Dit overwoog De Haan na het lezen van een artikel over de situatie rond de mensenrechten in China

"Wat kan mij het schelen, ik ga niet," dacht De Haan na het lezen van het artikel. Zo werden mensen zonder pardon uit hun huis geschopt omdat er een olympisch sportcomplex gebouwd moest worden, en worden vruchtbare meisjes in de buurt van Rusland geruild tegen Chinese meisjes uit een ander deel van het land. "Dat is precies wat Hitler ook wilde, Nederlanders zo met Polen vermengen. Hoe bestaat zoiets"?

Krajicek mist Olympische Spelen

Michaëlla Krajicek zal niet kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. De tennisster heeft een blessure aan haar meniscus.

Krajicek raakte vorig week donderdag tijdens de training geblesseerd en zal vrijdag geopereerd worden. Ze zal ongeveer zes weken uitgeschakeld zijn. Krajicek, die door teleurstellende resultaten in 2008 inmiddels 115e staat, zal door de blessure nog verder wegzakken op de wereldranglijst.

Feyenoord meldt zich voor Krul

Feyenoord heeft zich officieel gemeld bij Newcastle United voor Tim Krul. Feyenoord wil de talentvolle keeper voor een seizoen huren en hem daarna definitief overnemen. Er zijn echter meerdere clubs waar Krul uit kan kiezen.

Voorlopig willen de Engelsen de 20-jarige Krul echter alleen verkopen. Daarom lijkt sc Heerenveen op dit moment meer kans te maken Krul binnen te halen. Zij willen Krul wil kopen en zijn bereid om de vraagprijs van naar verluidt 2,5 miljoen euro te betalen.

Behalve Feyenoord en Heerenveen zou ook Chelsea interesse hebben in Krul. De doelman zet momenteel alle opties op een rijtje. vorig jaar tekende hij bij Newcastle een sterk verbeterd contract tot 2012. Krul hóeft van de club niet weg, maar zal dan komend seizoen waarschijnlijk genoegen moet nemen met een bijrol achter Shay Given en Steve Harper.

Bij Feyenoord kan Krul tweede keeper worden achter Henk Timmer. Bij Heerenveen maakt Krul wel kans op een basisplaats.

Corti: "Een klap voor de ploeg"

De manager van Team Barloworld, Claudio Corti, was niet blij met het vermeende dopinggebruik van Moisés Dueñas. Hij is geschokt door het nieuws.

"Dit is een verrassing en een klap voor de ploeg. Het is niet te begrijpen en ik ben gechoqueerd." De politie was om negen uur aangekomen bij het hotel op dat moment hoorde de manager van het 'positieve' bericht dat 'zijn' Barloworld-renner doping had gebruikt. "De renner is meegenomen door de politie en ik heb nog met niemand gepraat."

De ploeg van Barloworld blijft wel gewoon in de Tour de France, net zoals Liquigas na de bekendmaking van het geval-Manuel Beltran. "Wij blijven in de Tour, maar Dueñas rijdt niet meer mee"" aldus Corti.

Barloworld flink uitgedund

Van het team van Barloworld deze Tour blijft weinig over. Voor de Engelse ploeg zullen in de twaalfde etappe nog maar vijf renners aan de start verschijnen.

De eerste die uitviel was Mauricio Soler, vorig jaar nog winnaar van de bolletjestrui. Nadat hij in de eerste etappe al ten val kwam en zijn linkerarm blesseerde, fietste hij nog door. Toen hij in de vijfde etappe weer ten val kwam, moest hij toch geblesseerd afstappen.

Vandaag stapte ook Moisés Dueñas niet meer op, hij werd vanwege een positieve dopingtest uit de Tour gehaald. De renner wordt verdacht van het gebruik van epo.

Tijdens de etappe van vandaag, gaven nog twee Barloworld-renners er de brui aan. Paolo Longo Borghini kwam na 50 kilometer ten val en brak zijn sleutelbeen. Felix Cárdenas moest de strijd staken met een blessure aan zijn been.

Barloworld heeft nu nog vijf renners in de strijd. De best geklasseerde hiervan is John-Lee Augustyn op plaats 75, hij staat 56 minuten achter op Evans. Andere renners die nog meefietsen zijn Christopher Froome (102), Baden Cooke (114), Robert Hunter (120) en hekkensluiter Gianpaolo Cheula (130).

Tour: Ongevaarlijke kopgroep mag strijden om dagzege

Kurt Asle Arvesen heeft de elfde etappe in de Tour de France gewonnen. Koos Moerenhout kwam als vierde over de streep. In het algemeen klassement blijft Cadel Evans aan de leiding.

De etappe van vandaag voerde van Lannemezan naar Foix, over 167,5 kilometer. Onderweg was er één beklimming van de eerste categorie, de Col de Portel.

Een groep van twaalf renners ontsnapte en kreeg alle ruimte van het peloton. Kurt-Asle Arvesen, Alessandro Ballan, Alexandr Botsjarov, Dimitri Fofonov, Martin Elmiger, Fabian Wegmann, Marco Velo, Benoît Vaugrenard, Amaël Moinard, Filippo Pozzato, Pierrick Fedrigo en Koos Moerenhout waren de mannen die om de dagzege mochten gaan strijden.

Op de Col de Portel demarreerde Amaël Moinard, en hij pakte zo'n twee minuten voorsprong. Lang leek het erop dat hij solo over de meet zou komen, maar toen de achtervolgers aanzetten, was het gedaan. De voorsprong van de Fransman liep snel terug en op enkele kilometers van de streep werd Moinard bijgehaald.

Arvesen probeerde alleen weg te komen, maar kreeg Ballan en Elmiger mee. Ook Moerenhout kon aansluiten, maar toen de Noor de eindsprint inzette, kon de Raborenner niet volgen. Arvesen won de sprint nipt van Elmiger, Ballan werd derde.

Het peloton kwam ongeveer een kwartier later binnen. Gedurende de dag had Oscar Pereiro Sio nog gepoogd te ontsnappen, maar CSC ging daarop tempo maken en Pereiro werd teruggepakt. Alle renners waren binnen de tijdslimiet binnen.

Twee renners stapte vandaag af, Paolo Longo Borghini en Felix Cárdenas. Borghini viel na 50 kilometer en brak hiebij zijn sleutelbeen, Cárdenas moest opgeven met een beenblessure. Beide renners kwamen uit voor Barloworld. Moisés Dueñas van dezelfde ploeg stapte vanmorgen niet meer op, hij is wegens doping uit de koers gehaald.

Voor alle uitslagen kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

Arvesen wint, Moerenhout vierde

Kurt Asle Arvesen heeft de elfde etappe in de Tour de France gewonnen. Koos Moerenhout kwam als vierde over de streep. In het algemeen klassement blijft Cadel Evans aan de leiding.

De etappe van vandaag voerde van Lannemezan naar Foix, over 167,5 kilometer. Onderweg was er één beklimming van de eerste categorie, de Col de Portel.

Een groep van twaalf renners ontsnapte en kreeg alle ruimte van het peloton. Kurt-Asle Arvesen, Alessandro Ballan, Alexandr Botsjarov, Dimitri Fofonov, Martin Elmiger, Fabian Wegmann, Marco Velo, Benoît Vaugrenard, Amaël Moinard, Filippo Pozzato, Pierrick Fedrigo en Koos Moerenhout waren de mannen die om de dagzege mochten gaan strijden.

Op de Col de Portel demarreerde Amaël Moinard, en hij pakte zo'n twee minuten voorsprong. Lang leek het erop dat hij solo over de meet zou komen, maar toen de achtervolgers aanzetten, was het gedaan. De voorsprong van de Fransman liep snel terug en op enkele kilometers van de streep werd Moinard bijgehaald.

Arvesen probeerde alleen weg te komen, maar kreeg Ballan en Elmiger mee. Ook Moerenhout kon aansluiten, maar toen de Noor de eindsprint inzette, kon de Rabo-renner niet volgen. Arvesen won de sprint nipt van Elmiger, Ballan werd derde.

Het peloton kwam ongeveer een kwartier later binnen. Gedurende de dag had Oscar Pereiro Sio nog gepoogd te ontsnappen, maar CSC ging daarop tempo maken en Pereiro werd teruggepakt. Alle renners waren binnen de tijdslimiet binnen.

Twee renners stapte vandaag af, Paolo Longo Borghini en Felix Cárdenas. Borghini viel na 50 kilometer en brak hierbij zijn sleutelbeen, Cárdenas moest opgeven met een beenblessure. Beide renners kwamen uit voor Barloworld. Moisés Dueñas van dezelfde ploeg stapte vanmorgen niet meer op, hij is wegens doping uit de koers gehaald.

Uitslag etappe 11

#NaamTeamTijd
1Kurt Asle ArvesenCSC3:58.13
2Martin ElmigerAG2Rz.t.
3Alessandro BallanLamprez.t.
4Koos MoerenhoutRabobank+ 0.02
5Alexandre BotcharovCrédit Agricole+ 0.11
6Pierrick FedrigoBouygues Telecom+ 0.14
7Filippo PozzatoLiquigas+ 0.14
8Benoît VaugrenardFrançaise des Jeux+ 0.14
9Fabian WegmannGerolsteiner+ 0.14
10Marco VeloMilram+ 0.14

Klassement na etappe 11

#NaamTeamTijd
1Cadel EvansSilence-Lotto46:42.13
2Fränck SchleckCSC+ 0.01
3Christian VandeveldeGarmin Chipotle+ 0.38
4Bernhard KohlGerolsteiner+ 0.46
5Denis MenchovRabobank+ 0.57
6Carlos SastreCSC+ 1.28
7Kim KirchenColumbia+ 1.56
8Juan José Cobo AceboSaunier Duval+ 2.10
9Riccardo RiccoSaunier Duval+ 2.29
10Vladimir EfimkinAG2R+ 2.32

Mars had miljoenen jaren lang water

Het zuidelijk halfrond van de planeet Mars heeft miljoenen jaren lang onder water gestaan. In theorie zou daar leven hebben kunnen bestaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat donderdag in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Nature wordt gepubliceerd.

Amerikaanse wetenschappers zochten met een verkenningsvoertuig naar zogeheten phyllosilicaten op het oppervlak van de planeet. Deze mineralen ontstaan als vulkanisch gesteente lange tijd onder water staat.

Op duizenden plaatsen op het zuidelijk halfrond van de planeet werden phyllosilicaten aangetroffen. Hieruit leidden de wetenschappers af dat water een belangrijke rol speelde in het begin van het bestaan van Mars, ongeveer 4 miljard jaar geleden.

De zoektocht naar water op Mars houdt wetenschappers al tientallen jaren bezig. Als de planeet inderdaad ooit water heeft gehad, is er waarschijnlijk ook leven geweest. Water is bovendien noodzakelijk voor een eventuele menselijke kolonisatie van de planeet.

Top of Flop User's Choice: Grill Champions

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop viel niet zo in de smaak: Ildiko - Besame was een flop, dus. Pulsy verwoordde jullie mening nog als beste: "De taal versta ik niet, de melodie boeit na 1 strofe al niet meer, en de clip is het hele nummer lang een heen en weer wiegende blondine die niks uittrekt. Drie keer flop dus "

De tip van vanavond is van Superwatje:

"Ik begin die Youtube steeds leuker en leuker te vinden Waarschijnlijk hoort dit niet thuis in de Top of Flop sectie, maar ik (rotzakje eerste klas) submit em lekker toch . Zou dit de zomerhit van 2008 worden ? Persoonlijk denk ik het niet .... maar ik kreeg wel zin in Brocolli "

'Executie Mexicanen VS niet rechtsgeldig'

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft Mexico woensdag in het gelijk gesteld in een zaak die het land had aangespannen tegen de Verenigde Staten. Mexico wil dat de VS de executie van ter dood veroordeelde Mexicaanse onderdanen uitstelt.

Mexico deed vorige maand tijdens een spoedzitting een beroep op een uitspraak van hetzelfde gerechtshof uit 2004. Het hof bepaalde toen dat de doodvonnissen van 51 Mexicanen die in de VS vastzitten opnieuw bestudeerd moesten worden. Die uitspraak was gebaseerd op het feit dat de Mexicaanse gevangenen het recht was ontzegd hulp te krijgen van hun consulaat. Volgens het Weens Verdrag inzake Consulaire Betrekkingen, dat ook is ondertekend door de VS, hadden de gevangenen wel recht op die hulp.

Met de uitspraak van woensdag gelast het Internationaal Gerechtshof de Amerikaanse regering alles in het werk te stellen om met name de executies van vijf Mexicanen die in Texas vastzitten te voorkomen. De eerste executie in die staat is gepland op 5 augustus. Jose Medellin kreeg in Texas de doodstraf voor de groepsverkrachting van en de moord op twee tienermeisjes in 1993.

De Mexicaanse landsadvocaat Manuel Gomez-Robledo betoogde vorige maand dat die zaak niet opnieuw was bekeken en dat de Verenigde Staten zich daarmee onttrokken aan hun internationale verplichtingen.

John B. Bellinger, de juridisch adviseur van de Amerikaanse regering, zei dat de federale overheid zich geweldige moeite had getroost om de beslissing van het Internationaal Gerechtshof uit te voeren, maar dat de gouverneur van Texas, Rick Perry, weigerde de executie op te schorten. President George Bush heeft alle staten en Mexico in het bijzonder opgeroepen de zaken waarin Mexicanen ter dood zijn veroordeeld nog eens goed te bestuderen.

Maar Texas is van mening dat de president geen zeggenschap heeft over de rechtspraak in afzonderlijke staten en weigert de uitvoering van het vonnis uit te stellen.

Computer en tv behoren tot meubilair basisscholen

Het gebruik van nieuwe media op basisscholen is dit jaar fors toegenomen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Schooltv naar het mediagebruik op scholen.

Behalve dat er Schooltv-programma's worden bekeken, blijken steeds meer scholen gebruik te maken van educatieve websites als Teleblik, Kennisnet en de Schooltv-beeldbank. Maakte vorig jaar nog 15 procent van de scholen gebruik van programma's via internet, dit jaar is dat gestegen naar 26 procent. Op bijna de helft van de scholen wordt in groep 8 dagelijks gebruik gemaakt van internet.

Op 91 procent van alle scholen wordt gebruik gemaakt van Schooltv en wekelijks kijken er circa een miljoen leerlingen naar.

In VS overboord geslagen Nederlander gered

Een Nederlander die dinsdag op het Ontariomeer in Amerika overboord sloeg, is na een zoektocht van zeven uur levend teruggevonden. Dat meldt The Post-Standard, een krant voor de regio New York. De 58-jarige, licht onderkoelde man is met een helikopter van de Amerikaanse kustwacht uit het water gehaald. Hij heeft in totaal meer dan negen uur in het water gelegen.

De man was met zijn vrouw vanuit Canada onderweg met een catamaran. Toen de man dinsdag rond 14.30 uur plaatselijke tijd probeerde een zeil te repareren, viel hij in het water. Zijn vrouw was de enige passagier aan boord. Zij probeerde eerst de boot te keren, maar slaagde hier niet in. Ook lukte het niet om andere schepen met de radio te bereiken. Uiteindelijk belde ze anderhalf uur nadat haar man overboord sloeg de alarmlijn.

Een grote zoekactie met boten, helikopters en een vliegtuig werd volgens de krant op touw gezet om het meer, met een oppervlakte van meer dan negentienduizend vierkante kilometer, af te zoeken. Omdat de man een reddingsvest droeg en ook vanwege de hoge watertemperatuur waren de hulpdiensten van het begin af optimistisch over de overlevingskansen van de man.

Mini-Me: sekstape was wraakactie van ex

Verne Troyer geeft zijn ex Ranae Shrider de schuld van het uitlekken van de sekstape waarin zij samen te zien zijn. "In juni heb ik de relatie verbroken. Waarschijnlijk heeft het daar iets mee te maken", zei de 39-jarige lilliputter tegen de zender E! Entertainment.

"Rond dezelfde tijd dat het uitging besloot zij om de video openbaar te maken", vertelde de acteur, bekend als Mini-Me uit de 'Austin Powers'-films. "Ik kan me niet voorstellen dat ze dacht dat ze me daarmee kon terugwinnen."

Shrider zou het pikante filmpje hebben verkocht aan de Amerikaanse website TMZ, die het eind vorige maand publiceerde. Troyer is aangeslagen en voelt zich 'verraden en gekwetst' door zijn ex. "Het voelt alsof ik geen privacy heb. Iedereen heeft iets kunnen zien dat alleen was bedoeld voor haar en mij", aldus de verdrietige dwerg.

De acteur laat het er niet bij zitten heeft inmiddels stappen ondernomen. "De laatste twee, drie weken heb ik veel geld uitgegeven om het aan te vechten. Mijn advocaat verricht goed werk."

Via juridische weg probeert hij ook zijn ex uit zijn huis te zetten, want dat zij nog steeds samenwonen, levert de nodige problemen op. "Bij mijn vertrek vandaag zag ik haar nog en dan begint ze me uit te schelden", schetst hij de situatie.

Troyer denkt dat de sekstape nu al invloed heeft op zijn carrière. In ieder geval is hij in Nederland vanaf 24 juli in de bioscoop te zien in 'The love guru'. Hij speelt hierin naast onder anderen Mike Myers, Jessica Alba en Justin Timberlake.

Natalie Cole heeft hepatitis C

Natalie Cole heeft hepatitis C. Dat heeft de zangeres woensdag bekendgemaakt. De 58-jarige Grammy-winnares heeft de ziekte waarschijnlijk opgelopen door haar vroegere drugsgebruik. Begin jaren tachtig kampte ze met een drugs- en drankverslaving.

Hepatitis C wordt overgedragen via bloed en zorgt voor een ontsteking in de lever, wat kan leiden tot leverkanker en leveruitval. Er bestaan medicijnen tegen de kwaal, die in ongeveer de helft van de gevallen aanslaan.

De dochter van jazzlegende Nat King Cole is ervan overtuigd dat ze de ziekte zal overwinnen. "Ik heb het geluk veel geleerd te hebben van wat ik heb meegemaakt in mijn leven", stelt ze. "Ik voel me gesteund door mijn familie en vrienden. Ik geloof in mezelf en met dat geloof ga ik de uitdaging met deze tegenslag in mijn leven aan."

Cole is vooral bekend geworden van de versie van haar vaders hit 'Unforgettable' die ze samen met hem opnam.

'Ouders moeten hulp gezinsvoogd accepteren'

Ouders van probleemjongeren moeten kunnen worden gedwongen om hulpverlening te accepteren. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) gaat bekijken op welke manieren dat mogelijk is. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie woensdag gezegd.

Ouders in probleemgezinnen die een gezinsvoogd krijgen toegewezen, houden vaak de deur dicht. Ze vrezen dat hun kinderen worden afgepakt of willen geen staatsbemoeienis. "Tot nu toe blijft dat zonder consequenties", zegt de woordvoerder. "Dat is merkwaardig, want het toewijzen van een gezinsvoogd is een zware maatregel."

Hirsch Ballin weet nog niet hoe ouders kunnen worden gedwongen hulp te aanvaarden. Hij gaat de kwestie bespreken met minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) en minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA).

EU-commissaris wil accijns op sigaretten verhogen

De accijns op sigaretten moet omhoog, vindt de Hongaarse EU-commissaris voor belastingen Laszlo Kovacs. Woensdag zei Kovacs dat in 2014 in alle EU-landen minstens 63 procent van de prijs van sigaretten uit accijns moet bestaan. Momenteel bestaat in Nederland de prijs van een pakje sigaretten voor 57 procent uit accijns.

De EU-commissaris wil met de maatregel meer mensen overhalen om te stoppen met roken. Ook wil hij dat de prijsverschillen in tabak tussen EU-landen kleiner worden. Een pakje sigaretten is op dit moment in Engeland zeven keer zo duur als in Letland. Dit leidt volgens Kovacs tot omvangrijke tabakssmokkel. De EU schat dat dertien procent van de sigaretten die binnen Europa verkocht worden uit een ander Europees land afkomstig is.

Het gelijktrekken van de accijns leidt overigens niet in ieder land tot prijsverhogingen. In Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Ierland is de belasting op tabak al zo hoog dat de maatregel niet voor een prijsstijging zal zorgen.

Het voorstel van Kovacs moet nog worden voorgelegd aan de Europese Raad. Pas als alle 27 lidstaten instemmen met het plan zullen de afzonderlijke landen het accijnstarief tot nationaal beleid maken.

Groningse hiv-zaak in oktober behandeld

De rechtbank in Groningen trekt in oktober een week uit voor de inhoudelijke behandeling van de geruchtmakende hiv-zaak. Dat bepaalde de rechtbank vandaag tijdens een pro-formazitting. Het Openbaar Ministerie verdenkt drie mannen ervan meerdere homoseksuele mannen te hebben gedrogeerd om hen vervolgens seksueel te misbruiken. Een aantal slachtoffers kreeg via injectiespuiten hiv-besmet bloed toegediend. Naar verwachting begint de rechtszaak op 13 oktober.

De inhoudelijke behandeling van de zaak zou aanvankelijk in april en vervolgens in mei plaatsvinden. De zaak werd uitgesteld, omdat de verdediging een contra-expertise van het virologisch onderzoek eiste. In dat onderzoek is gekeken of het hiv-virus in het bloed van de verdachten overeenkomt met dat van de veertien slachtoffers. Volgens de advocaten van de verdachten zijn in het eerste onderzoek fouten gemaakt en is het onderzoek niet objectief uitgevoerd. De verdachten, drie mannen van 39, 48 en 49 jaar, wordt zware mishandeling met voorbedachten rade, verkrachting en het bezit van verdovende middelen ten laste gelegd.

Topontmoeting tussen VS en Iran

De Amerikaanse onderminister William Burns ontmoet zaterdag de Iraanse nucleaire onderhandelaar Saeed Jalili in Genève. Dit hebben de gezaghebbende Amerikaanse kranten The Washington Post en The New York Times gisteren gemeld.

Het is een drastische beleidswijziging van de Amerikaanse regering. Functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigden de bijeenkomst tegenover internationale persbureaus. Burns gaat mee met Javier Solana, de buitenlandcoördinator van de Europese Unie. Die spreekt in de Zwitserse stad met Jalili over het Iraanse nucleaire programma. Burns is slechts toehoorder bij het overleg en zal de Iraanse functionaris niet apart spreken.

Het is voor het eerst dat een functionaris van de regering van president George Bush een dergelijke ontmoeting heeft met een vertegenwoordiger van het Iraanse bewind. Tot dusver weigerde Washington elk contact zolang Teheran zijn uraniumverrijking niet opschortte. Deze voorwaarde heeft het Witte Huis nu laten vallen.

Een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei tegen de BBC dat het om een eenmalige ontmoeting gaat. Burns is de derde man op het departement. De functionaris benadrukte dat de Amerikaanse eis dat de Iraniërs hun uraniumverrijking tijdelijk stoppen niet is veranderd.

NS-kaartjes 4 procent duurder

In het nieuwe jaar kosten NS-kaartjes gemiddeld 4 procent meer dan nu het geval is. Dat maakten de Nederlandse Spoorwegen vanmiddag bekend. De prijzen van treinkaartjes worden elk jaar aangepast. De inflatiecorrectie bedraagt 3,5 procent, de resterende 0,5 procent prijsverhoging komt door de hogere kosten die spoorbeheerder ProRail bij NS in rekening brengt voor het gebruik van het spoor.

De prijsverhoging is nog niet definitief. In september kijkt NS of de inflatieverwachting op 3,5 blijft staan en hoeveel geld er precies moet worden overgemaakt naar ProRail. De tariefverhoging kan dan alsnog worden bijgesteld.

Een aantal kaartjes blijft even duur of goedkoop als nu het geval is. Het gaat dan onder meer om de voordeelurenkaart (waarmee eigenaar en maximaal drie medereizigers na 09.00 uur met 40 procent korting reizen), de keuzedagen voor senioren, het vervoer van honden en fietsen en het kinderkaartje railrunner.

De Nederlandse Spoorwegen hebben het voorstel over de tariefsverhogingen woensdag aangeboden aan de belangenorganisaties van consumenten. Zij kunnen er nog op reageren.

Jeugdzorg helpt meer kinderen

De jeugdzorg heeft vorig jaar meer kinderen geholpen dan het jaar daarvoor. Bovendien zijn zij sneller geholpen dan in voorgaande jaren. De pogingen om de jeugdzorg te verbeteren en de doelmatigheid ervan te versterken blijken resultaat te hebben gehad.

Dat komt volgens de MOgroep Jeugdzorg naar voren in de rapportages van de Bureaus Jeugdzorg en de zorgaanbieders over vorig jaar. In 2007 namen de verzoeken om hulp opnieuw toe.

De Bureaus Jeugdzorg hadden dat jaar meer dan 135.000 keer contact met jeugdigen en ouders met ernstige opvoedproblemen. Dat is een stijging met bijna 12 procent ten opzichte van 2006. Het aantal jongeren in de jeugdbescherming steeg met hetzelfde percentage. Bij de jeugdreclassering was de toename in 2007 ten opzichte van 2006 bijna 9 procent.

Tilburgse Kermis

Dat de groenteboer zijn oratorisch talent misbruikt voor het aanprijzen van smerige door gelegaliseerde kinderarbeid geplukte kutaardbeien en mij daarmee uit mijn slaap houdt en mateloos irriteert, is een vervelende bijkomstigheid van wonen op het lelijkste plein van Nederland. Nu heb ik al genoeg gal gespuid over deze besnorde vlekmans, dus dat zal ik dan nu ook niet doen. Twee weken in de fijne zomermaanden van juli is er namelijk geen markt op het Koningsplein. Je zou denken dat ik erg blij ben met het feit dat ik twee zaterdagen per jaar gevrijwaard ben van een hele dag ‘Aarebeien euro’, maar niets is minder waar. Iets minder dan twee weken kan ik namelijk gaan genieten van verschillende kermisattracties voor mijn raam. Nu zijn de attracties en het rotte volk dat vanuit hun holen richting de Tilburgse Kermis kruipt niet het ergste van dit kutfestijn, dat is de teringherrie die al die attracties maken. Nog vervelender is de frequentie waarmee die geluiden herhaald worden. ‘Tien ton staaal! Vertica-ca-caaaal!’’Stap niet in, stap niet uit, we gaan nog één keer achteruit!’’Tjop, tjop, tjop  suikerspinnen van Rob!’ en ‘Koop hier uw looo-looo-lootjes, want alleen niet meedoen geeft minder kans!’

Haarlem haalt Boukhari

Haarlem heeft Omar Boukhari toegevoegd aan de selectie. De verdediger komt van het Spaanse Mazarrón.

De 22-jarige Boukhari speelde in zijn jeugd voor Ajax en NAC Breda. De rechtsback kwam daarna uit voor zondaghoofdklasser Argon. Daar werkte hij met de huidige trainer van Haarlem, Jan Zoutman. In 2007 werden zij landskampioen met Argon. Boukhari vertrok daarop naar Spanje, terwijl Zoutman een kans kreeg bij Haarlem. Omar Boukhari zal in Haarlem op amateurbasis gaan spelen.

'Rosberg na dit seizoen naar McLaren'

Nico Rosberg zou volgens Willi Weber volgend jaar voor McLaren Mercedes rijden. De manager van onder meer Michael Schumacher, Nico Hülkenberg en Timo Scheider denkt dat de Duitser het stoeltje van Heikki Kovalainen over zal nemen.

Tegenover het Duitse (roddel)blad Sport Bild zei Weber: "Ik ga ervan uit dat Nico na dit seizoen naar McLaren vertrekt. Nico heeft een clausule in zijn contract laten opnemen, die Williams waarschijnlijk niet kan waarmaken. Rosberg zal bij Kovalainen gaan vervangen, die op zijn beurt terugkeert naar Renault."

Rosberg zou Williams mogen verlaten, zo is het gerucht, als de Britse renstal niet hoger dan vijfde in het constructeurskampioenschap eindigt. Williams staat momenteel op een zesde plaats, met zestien punten. Rosberg staat nog tot eind 2009 onder contract bij het team van Frank Williams.

Mogelijk oorlogsmisdaad bij bevrijding Betancourt

Bij de bevrijding van de Colombiaanse politica Ingrid Betancourt enkele weken geleden heeft het leger van Colombia mogelijk een oorlogsmisdaad begaan. Dat zei jurist Mark Ellis van de International Bar Association, een internationale organisatie van juristen, vandaag tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

CNN had eerder gemeld dat het leger van Colombia bij de bevrijdingsactie symbolen van het Rode Kruis gebruikte om ontvoerders van de rebellenbeweging FARC ervan te overtuigen dat het deze hulporganisatie was die de gijzelaars meenam. De Colombiaanse regering heeft deze beschuldiging met klem ontkend.

"Misbruik van het embleem is een schending van de Geneefse Conventies", aldus Ellis. Het logo van het Rode Kruis is beschermd. Dit moet ervoor zorgen dat hulpverleners in alle omstandigheden hun werk kunnen doen en niet in een conflict worden betrokken.

[upd] Drama Staphorst: 3-jarig meisje overleden

Gisteren heeft zich een drama voltrokken in het Overijsselse Staphorst. De 3-jarige Andrea Boessenkool kwam daarbij om het leven. Volgens de politie gebeurde dat onder "zeer verdachte omstandigheden." De politie wil niet reageren op geruchten over een val van de trap, maar sluit een ongeluk uit. Volgens de politie moet het drama in de familiesfeer worden gezocht.

Het meisje kwam aan haar trieste einde in haar ouderlijk huis aan de Lindenlaan. Volgens omwonenden had de familie weinig contact met buurtbewoners. De ouders van het meisje zijn een jong echtpaar met vier kinderen, drie meisjes en een jongen. Andrea was de derde uit het gezin, vorige week vierde zij nog haar derde verjaardag.

Met dank aan WEST voor de submit

Update 14.45
De 29-jarige moeder van het meisje is aangehouden. Justitie denkt dat zij betrokken is bij de dood van haar dochter. Familieleden vonden de 3-jarige Andrea hangend aan een touw. Ambulancepersoneel reanimeerde het meisje tevergeefs. De vader was tijdens het drama niet thuis, hij en zijn kinderen worden in familiekring opgevangen.

[E3 2008] Killzone 2 multiplayer informatie en in beeld

We hebben al flink wat van Killzone 2 gezien in verschillende filmpjes, alleen zat daar de multiplayer nooit bij. Nu is dat veranderd want we hebben beelden van deze multiplayer voor jullie en nog een hoop nieuwe informatie.

Killzone 2 zal met acht verschillende multiplayer maps komen. Net als in veel games tegenwoordig wordt het mogelijk om in level te stijgen tijdens het spelen. In een spel kunnen maximaal 32 mensen tegen elkaar knallen.

Er zullen ook verschillende klassen in de game zitten waaruit je kan kiezen. deze klassen zijn assault, scout, medic, engineer, tactician en saboteur.

quote
Each will come with various specialist skills. For example, the tactician can deploy mobile spawn points and call in air-strikes from a chopper, while the medic can revive players with a medi-gun and toss health packs to comrades.

Het wordt ook mogelijk om klassen te combineren om zo een unieke klasse te krijgen met unieke ability's.

Er zullen vijf verschillende modi te spelen zijn. Dit zijn team deathmatch, capture-and-hold, search-and-destroy, assassination en body count.

Natuurlijk zeggen filmpjes meer dan woorden. Daarom hebben we hieronder nog een filmpje voor jullie:

Lees dit bericht

Nuyens niet voor vier, maar twee jaar

De komende twee seizoenen zal Nick Nuyens rijden voor de Rabobank-ploeg. Eerdere berichten verhaalden nog van een vierjarig contract, maar dat blijkt niet het geval. De 28-jarige 'Bom van Bevel' heeft getekend tot eind 2010.

De manager van de bank, Harold Knebel: "Ons gevoel is goed, dat van Nick Nuyens ook, dus ik verwacht eigenlijk niet zoveel problemen. Op de rustdag (dinsdag, red.) hoop ik alles rond te hebben." Hij vervolgde met: "Kijk naar de teams van Quick-Step en Silence-Lotto: die beschikken over twee of meer renners die in staat zijn een Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te winnen. Je hebt een breed blok nodig om overeind te blijven in dat soort koersen. Met een kopman kun je snel buitenspel komen te staan. Ik denk dat we met Nick Nuyens goed zitten. Wij wilden hem graag, en hij gaf te kennen dat hij ook open stond voor een overgang naar onze ploeg."

De Belg informeerde in eerste instantie of hij langenoot Kevin de Weert mee mocht nemen, maar dat wees Knebel af. "Wij zijn niet zo’n voorstander van zogenoemde ‘package deals’. Wanneer we een oogje hebben op een renner gaat het ons om de kwaliteiten van die persoon op de fiets. Het is hartstikke collegiaal dat iemand een goed woordje doet voor een ander, maar we doen er niet aan mee. De enige keer dat we wel tegemoet zijn gekomen aan de wens van een coureur, was toen we Oscar Freire konden vastleggen. Hij wilde Pedro Horrillo erbij hebben, en dat is gebeurd."

Met het vastleggen van Nuyens is de Rabo andere teams als Tinkoff en Team Columbia de baas. Cofidis zag Nuyens sowieso al niet zitten, omdat zij pas in oktober kunnen vertellen wat de toekomstplannen precies zijn. Cofidis ruilt wel de ProTour-licentie in voor een Pro-continentale vergunning.

Nuyens won onder meer Parijs-Brussel, de Grote Prijs van Wallonië en de Grote Prijs Prato binnen acht dagen, in 2004. In 2005 was het Omloop Het Volk en in 2006 schreef de Belg Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam.

De in Lier geboren renner rijdt nu nog voor Cofidis, waar hij eind 2006 naar toe ging, overgekomen van Quick Step. Dit jaar doet Nuyens niet mee in de Tour de France, de Cofidis-ploeg kwam in negatief daglicht vorig jaar door de postief bevonden Cristian Moreni. De gehele ploeg trok zich terug.

[E3 2008] De Prince springt en vecht in gameplay-beelden

Gisteren hadden we al een mooie trailer van de nieuwe Prince of Persia voor jullie. Dit keer speel je de game samen met een vrouw die hem niet alleen zal redden als hij doodgaat, maar hem ook zal helpen om idiote acrobatische moves uit te voeren.

In onderstaande video is de eerste echte gameplay van de game te zien.

[Update]
Er is ook een tweede deel van verschenen waarin we de prins in een heel ander daglicht zien.

AGOVV haalt Belg uit Glasgow

De Belgische middenvelder Jeroen Van den Broeck speelt dit seizoen op amateurbasis bij AGOVV Apeldoorn. De club uit de Jupiler League was na een stage snel overtuigd van de kwaliteiten van de voormalig speler van Glasgow Rangers.

Van den Broeck kwam op een opmerkelijke wijze bij Rangers binnen. Hij werd gescout tijdens een vakantie in Spanje. De Belg speelde geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van de Schotse topclub. AGOVV had de beslissing over de komst van de negentienjarige Belg eigenlijk voor het einde van de week gepland, maar bleek snel overtuigd. Van den Broeck gaat spelen met rugnummer 24.

Over de andere tester, centrale verdediger Stanley Tailor, zal de beslissing wel later genomen worden. Tailor speelde vorig seizoen in Duitsland voor VfB Oldenburg, nadat hij eerder voor FC Emmen speelde. Die club had hem in de zomer van 2006 weggeplukt bij zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels, met wie Tailor in dat jaar landskampioen was geworden.

Hoogendorp geblesseerd, Moens niet naar ADO

Rick Hoogendorp zal voorlopig uit de roulatie zijn. De aanvaller van ADO Den Haag moet een rugoperatie ondergaan.

Hoogendorp kampte al enige tijd met een hernia en dus werd een operatie noodzakelijk. De 33-jarige spits zal na de ingreep minimaal twee weken rust moeten houden. Daarna begint het herstel pas. [i]"Het belangrijkste is dat ik weer helemaal fit word. Daarna wil ik me op dit seizoen richten. Over mijn herstel kan ik nu niets zeggen. Ik hoop dat het snel gaat"[i], aldus Hoogendorp.

Verder werd bekend dat Oscar Moens, ondanks eerdere berichtgeving, niet de derde doelman in de selectie van trainer André Wetzel zal worden. De Hongaarse tester Kemenes Szabolos is al naar huis gestuurd, terwijl de trainer over de Slowaak Milos Volesak ook twijfels heeft. Voorlopig zijn Robert Zwinkels en nieuweling Gino Coutinho de enige keepers van ADO Den Haag.

Seedorf blij met komst 'Dinho'

Clarence Seedorf heeft vandaag enthousiast gereageerd op de komst van Ronaldinho. Zeer opmerkelijk omdat de Nederlander eerder nog aangaf dat Ronaldinho van hem niet hoefde te komen.

"Ronaldinho is de kers op de taart," aldus Seedorf tegenover het ANP. De Braziliaan wordt mogelijk een concurrent voor de Nederlandse middenvelder bij AC Milan.

"Ronaldinho zal zich moeten aanpassen aan de ploeg. We kunnen niet het team helemaal opnieuw opbouwen door de komst van een nieuwe speler. Ik ben zeer verheugd. Hij is een absolute ster. In het Braziliaanse elftal voelen we elkaar goed aan. Het is mooi dat we nu ook bij dezelfde club voetballen," aldus Kaká.

Sneijder: "Real heeft C. Ronaldo niet nodig"

Wesley Sneijder heeft zich vandaag in de Spaanse pers uitgelaten over Real Madrid. Hij praat over Rafael van der Vaart, over Cristiano Ronaldo en over Robinho.

Hij komt met een stellige conclusie: "Dit Real heeft geen nieuwe spelers nodig." Sneijder gaat zijn tweede seizoen in bij de Koninklijke. Als het aan hem ligt, is zijn maatje Rafael van der Vaart ook zeker welkom bij de Spaanse kampioen, maar of het nodig is?

"Rafael is een zeer goede speler. Ik heb vier seizoenen met hem samengespeeld bij Ajax en we kennen elkaar natuurlijk van het Nederlands elftal. Maar ik weet niet of hij komt. Het zou zeker een aanwinst zijn en hij kan ons veel doelpunten opleveren."

Waarna Sneijder zijn relaas vervolgt met zijn visie over Cristiano Ronaldo, die al maanden wordt gelinkt aan de Spaanse grootmacht. "Cristiano is een geweldige speler en heeft natuurlijk voldoende kwaliteiten voor Real Madrid. Maar niemand kan nu iets zeggen over die kwestie. Of zijn komst goed is? Voetballend misschien wel, maar om in één speler zoveel te investeren? Dat kan voor scheve gezichten zorgen. Bovendien hebben wij met Robben en Robinho soortgelijke spelers in onze selectie."

"Ik denk dan ook dat we geen aankopen nodig hebben. Het laatste deel van het vorige seizoen speelden we erg solide en de selectie is alleen maar gegroeid. We hebben een sterke groep."

Ron Boszhard afgekeurd voor Les Mis

Ron Boszhard wordt niet de vaste vervanger van broer Carlo in Les Miserables op zondag. Carlo speelt momenteel de rol van Thénardier de gemene herbergier, maar op zondag presenteert hij ook al het Unileverprogramma Life & Cooking.

Ron, die in interviews altijd zijn best doet uit de schaduw te komen van zijn succesvolle broer, deed auditie voor de rol van  maar werd te licht bevonden. Ron heeft wel vaker tegenslagen gehad. Zo is hij ooit keihard afgewezen voor het Leids Cabaretfestival. Recentelijk is hij door zijn vrouw de deur uitgeschopt omdat hij een affaire had met een stewardess. Eén lichtpuntje voor Ron: zijn vrouw heeft hem deze week teruggenomen.


Ron Boszhard: papa ik trouw met K3

UCI: geen verrassing opstappen teams

De internationale wielerbond UCI is niet verbaasd over het gezamenlijk opstappen van de teams uit de ProTour. Dat is te lezen in een communiqué.

"Het besluit was al ver van te voren op te merken gezien de recente bijeenkomsten tussen de teams en ASO", volgens de UCI. De bond haalt met de bewering dat de ASO een eigen koersagenda op wilde stellen, zijn gelijk. ASO organiseert onder andere de Tour de France.

"De UCI constateert dat de teams zich eens te meer hebben overgegeven aan de druk van het management van ASO, wiens doel de afgelopen vier jaar het vernietigen van de ProTour was. Door de overeenkomst te tekenen die ASO hen heeft opgedrongen, lijkt het erop dat de teams zich willen aansluiten bij een parallelle kalender die ASO als vervanging wil bieden." De UCI zegt zich op verdere stappen te beraden.

Voormalig voorzitter en tevens de bedenker van de ProTour, Hein Verbruggen, is het ook niet eens met het besluit van de teams, dat laat hij weten aan Sporza. "De ploegen zijn met de eisen van ASO naar de UCI getrokken, maar die laatste heeft alle eisen verworpen. Het is dus logisch dat de teams hun ProTour-licentie nu niet willen verlengen", zo vertelde Verbruggen aan de sportzender.

Verbruggen: "De ProTour was er voor de ploegen, maar die gaan liever met ASO in zee. Ik heb het al vaker gezegd: de ploegen zijn compleet in de handen van ASO. De teams moeten beseffen dat ze zich overgeven aan een Franse organisator, met alle gevolgen van dien. Buitenlandse ploegen, zoals Astana in deze Tour, zullen altijd benadeeld worden. De teams accepteren dat blijkbaar. Ze hebben geen toekomstvisie."

[E3 2008] Nieuwe Ratchet & Clank aangekondigd

Gisteren op de Sony persconferentie is er een nieuw deel in de Ratchet & Clank serie aangekondigd en zal Ratchet & Clank Future: Quest for Booty gaan heten. De game zal niet op Blu-Ray verschijnen, maar als downloadable game op het Playstation Network. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid 15 dollar gaan kosten. Op de persconferentie is ook al een trailer verschenen die je hieronder kan zien.

Ook zijn er al een aantal screenshots van verschenen.







Ronaldinho uit op revanche bij Milan

Na lang onderhandelen is het eindelijk zover: Ronaldinho verhuist van FC Barcelona naar AC Milan. De 'Rossoneri' zijn erin geslaagd een grote naam binnen te halen en de 'Tifosi' zullen derhalve tevreden zijn.

Echter, de vraag is of het Milanese publiek de Ronaldinho van de periode 2003 t/m 2007 te zien zal krijgen of dat Milan een kat in de zak heeft gekocht.

De voetbalkwaliteiten van Ronaldinho staan buiten kijf. Je hoeft geen groot kenner te zijn om te kunnen zien dat deze 28-jarige man uit Porto Alegre (wereldvoetballer van het jaar in 2004 en 2005) een aardig balletje kan trappen. Sinds zijn komst in 2003 bezorgde hij de fans van Barcelona dan ook talloze hoogtepunten.

Wie herinnert zich niet de beroemde punter in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea op Stamford Bridge? Of die fantastische omhaal in de Spaanse competitie tegen Villarreal? Om nog maar te zwijgen over de galavoorstelling tegen Real Madrid in Bernabeu eind 2005. De Braziliaan kreeg destijds zelfs een staande ovatie van het Madrileense publiek. Iemand die dat voor elkaar krijgt, moet wel een van de grootste voetballers ooit zijn.

Ook zijn nieuwe werkgever AC Milan had in de loop der jaren te lijden onder de fantastische ingevingen van Dinho. De assist op Ludovic Giuly in de halve finale van de Champions League in 2006 was briljant en ook de actie voorafgaand aan de 2-1 in de groepsfase in het seizoen 2004/2005 moet worden ingeschaald in de categorie 'uniek'.

Het afgelopen seizoen begon het standbeeld Ronaldinho echter scheurtjes te vertonen. De Braziliaan speelde vaker niet dan wel, zijn fysieke gesteldheid zou ver onder de maat zijn geweest en hij zou vaker op de dansvloer van een nachtclub hebben gestaan dan op het trainingsveld.

Weg was de dribbel die vijandelijke defensies uit elkaar reet. Weg was die plotse versnelling die elke verdediger tot wanhoop dreef. En die fantastische goals? Nauwelijks gezien het afgelopen jaar.

Het oogde allemaal wat blasé en daarom is de overstap naar Milan misschien wel de juiste keuze. Het kan voor een nieuwe prikkel zorgen bij de Braziliaan, die al zoveel gewonnen heeft in zijn carrière.

Zijn grootste uitdaging gaat hij echter komend seizoen aan, namelijk het terugveroveren van de harten van de voetballiefhebber. Iedereen is benieuwd of Ronaldinho in Milaan die dingen kan laten zien die hem zo groot hebben gemaakt.

Met landgenoten als Kaka en Pato om zich heen beschikt Ronaldinho over de ideale omgeving om zich te revancheren. Deze Braziliaanse tridente heeft het in zich om de Serie A komend seizoen te betoveren.

Het is daarom ook te hopen dat de pure liefhebber weer in Ronaldinho opstaat. Alleen op deze manier zullen we weer van zijn prachtige acties, splijtende passes en wonderschone goals kunnen gaan genieten. Milaan en de gehele voetbalwereld houden de adem in...

(Tommy van Eldik/Goal.com)

'Zwart/witte' tweeling geboren in Duitsland

In een Duits ziekenhuis te Berlijn is op 11 juli een tweeling ter wereld gekomen met een verschillende huidskleur. Het ene jongetje heeft een lichte huidskleur, de ander een donkere.

De moeder van Leo en Ryan is afkomstig uit Ghana, de vader uit het Duitse Potsdam.

Het komt hoogstzelden voor dat er binnen een tweeling verschillen van huidskleur zijn. Zeker als er geen verschillende vaders in het spel zijn. En in dit geval staat vast dat de vader beide jongetjes heeft verwekt. De laatste keer dat FOK! daar over berichtte was trouwens twee jaar terug toen in Groot-Brittannië Kerry Richardson beviel van een wit/zwarte tweeling. De foto hieronder is van dat bericht.

Met dank aan zyx1981 voor de submit.

F. Schleck baalt stevig

Fränk Schleck keek tijdens de rustdag gisteren terug op de geweldige etappe naar Hautcam van de dag ervoor. De Luxemburger haalde op één seconde na het gele leiderstricot en hij zit daar nog altijd mee in zijn maag.

"Ik mis het geel op een stomme seconde na", aldus Schleck. Hij hield daarbij ook rekening met de goede steun van zijn ploeggenoten: "Dat ik zo dicht gekomen ben is voor een groot stuk te danken aan mijn ploeg."

De renner van Team CSC werd voortgetrokken door zijn team op de beklimming van de Tourmalet dat de gashendel vol openzette. Daarmee werden de kansen van Damiano Cunego en Alejandro Valverde de grond in geboord.

Uiteindelijk moest Schleck van dit beulswerk profiteren en hij kwam inderdaad voorop bij de beklimming van de Hautacam. Hij strandde uiteindelijk op de derde plaats, daarmee de gele trui op een luttele seconde missend. De dagzege werd in de strijd tussen de twee Saunier Duval-renners Juan José Cobo en Leonardo Piepoli in het voordeel van de laatste beslecht.

Zieke moordenares van Sharon Tate komt niet vrij

De terminaal zieke Susan Atkins, die bijna veertig jaar geleden de hoogzwangere actrice Sharon Tate doodstak, komt niet vrij uit de gevangenis. De paroolcommissie in Californië wees een verzoek om Atkins wegens uitzonderlijke omstandigheden vrij te laten dinsdag af.

De 60-jarige Atkins heeft volgens artsen nog hooguit drie maanden te leven. Haar linkerbeen is geamputeerd en de rechterhelft van haar lichaam is verlamd. De nabestaanden van Tate en de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger hadden zich tegen haar vrijlating uitgesproken. Het gebeurt in Californië niet heel vaak dat verzoeken om vrijlating wegens uitzonderlijke omstandigheden worden gehonoreerd. Vorig jaar gebeurde dat in tien van de zestig gevallen.

Atkins maakte deel uit van de zogeheten 'familie' van sekteleider Charles Manson. Mansons volgelingen drongen in 1969 een huis in Los Angeles binnen en vermoordden daar Tate, de hoogzwangere vrouw van filmregisseur Roman Polanski, plus vier anderen. Na haar te hebben doodgestoken schreef Atkins met het bloed van Tate 'varken' op een deur. Naar eigen zeggen verkeerde ze onder invloed van lsd.

Manson zelf nam niet aan de moorden deel, maar werd niettemin ter dood veroordeeld. Die straf werd later omgezet in levenslang.

Hoogstrate opnieuw geblesseerd

Opnieuw is Jordi Hoogstrate geveld door een ernstige blessure. Een oefenwedstrijd met de beloften van FC Groningen eindigde voor de middenvelder aan de kant, met waarschijnlijk zijn kruisbanden in zijn rechterknie gescheurd.

Met een kijkoperatie volgende week moet het precieze letsel nog vastgesteld worden, de banden zouden in- of afgescheurd kunnen zijn. Hij staat zeer waarschijnlijk maanden aan de kant. Eerder raakte de FC Groningen-speler al twee keer zwaar geblesseerd aan zijn linkerknie.

Jordi Hoogstrate debuteerde in 2001 bij FC Groningen als zeventienjarige. In de zomer van 2002 tekende hij voor PSV maar door blessureleed brak hij nooit echt door. Groningen bood hem een kans om komend seizoen aan de slag te gaan in het beloftenteam.

CD: Destroyer - Trouble In Dreams

De rolverdeling binnen de geniale indieband New Pornographers is wel duidelijk. Carl Newman verzorgt die heerlijke melodielijnen, de slimme koortjes en knappe bruggetjes. Dat hij daarbij het popgehalte van de band in de gaten houdt, bewees zijn soloplaat van enkele jaren terug. Neko Case is vooral vocaal aanwezig, want haar country-achtige solowerk is niet echt terug te horen in het bandgeluid. Dat geldt natuurlijk wel voor die hemelse stem. En dan is er nog Dan Bejar. Als niet toerend bandlid verzorgt hij per plaat een aantal songs, die altijd een beetje afwijken van het normale pad. Bejar is de man die de kronkelende zijweggetjes betreedt, de man die voor het kleine beetje gekte zorgt.

Arsenal in de markt voor Xabi Alonso

Nu de transfer van Xabi Alonso naar Juventus van de baan lijkt, ruikt Arsenal haar kans. De Londense topclub heeft volgens The Sun concrete interesse in de Spaanse international.

De 26-jarige middenvelder speelt al vier seizoenen voor Liverpool, maar mag daar vertrekken. Lange tijd leek hij naar Juventus te gaan, maar de Italiaanse grootmacht kwam niet tot een akkoord met The Reds. Arsenal is op zoek naar een verdedigende middenvelder. De ploeg van Arsène Wenger raakte namelijk Mathieu Flamini (AC Milan) en Gilberto Silva (Panathinaikos) kwijt.

De voormalig speler van onder meer Real Sociedad en Eibar lijkt Arsenal wel te zien zitten. "Als het aan Xabi ligt, kiest hij voor Arsenal," weet een directe bron van de middenvelder. Bij Arsenal kan de international samen gaan spelen met Cesc Fàbregas, een ploeggenoot bij het Spaanse elftal.

Tien jaar eis voor blind schieten kennis

De 26-jarige Rotterdammer Abdelouahab A. moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt tien jaar de cel in voor een poging tot moord op een kennis. Oulab, zoals de verdachte wordt genoemd, schoot vorig jaar in Hoogvliet zijn 28-jarige kennis drie kogels in het hoofd, die dat wonderwel overleefde.

Wel is het slachtoffer als gevolg hiervan blind aan één oog en ziet hij met het andere vrijwel niets meer.  Waarom Oulab hem beschoten had, zei het slachtoffer niet te weten.  De man was gisteren niet aanwezig bij de rechtszitting maar in een schriftelijke verklaring zegt hij zich soms af te vragen of hij niet beter had kunnen sterven en te willen weten waarom de aanslag is gepleegd.

Volgens de officier van justitie zijn er twee mogelijkheden. A. die was wegelopen tijdens een proefverlof, zou al langer met het idee hebben rondgelopen iemand neer te schieten om aan te tonen dat hij het durfde.  Of het slachtoffer was een dealer die in de 'weg stond'.  In ieder geval had A. vlak voor de schietpartij met het wapen nog twee andere dealers bedreigd die zijn klanten zouden afpakken.

A. zelf wist van niets en is naar eigen zeggen volkomen onschuldig. Getuigen die hem hebben zien schieten, hadden het verkeerd gezien. 

Ronaldinho: "Eindelijk!"

Na maandenlange geruchten over en weer is de transfer eindelijk beklonken: Ronaldinho gaat naar AC Milan. De 28-jarige Braziliaan reageert zelf dolgelukkig op het feit dat de overgang eindelijk definitief is.

Met de overgang is zo'n 21 miljoen euro gemoeid. Ronaldinho heeft altijd aangegeven dat hij Barcelona wilde verlaten voor Milan, maar lang leken de Italianen hem niet te kunnen betalen.

Manchester City kon dat wel, maar daar wilde de balgoochelaar niet heen. Maar uiteindelijk kwam ook Milan over de brug. "Uiteindelijk heb ik nu dus toch getekend voor Milan," aldus Dinho in La Gazzetta dello Sport.

"Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het zover." Ronaldinho hoopt in Italië zijn vorm weer terug te vinden. "En over Barcelona wil ik nu niet spreken. Ik wil genieten van het nieuwe hoofdstuk in mijn leven. Ik ga er alles aan doen om bij Milan te slagen."

'Meisjesnaam' brengt homo's in verlegenheid

Het woord 'meisjesnaam' op formulieren brengt getrouwde homo's in een lastig pakket. Dat ondervond ook een ambtenaar, die geregeld gênante situaties meemaakte als een getrouwde man aan zijn loket stond die op een formulier zijn meisjesnaam moest invullen. De ambtenaar vroeg de Nederlandse Taalunie een nieuw woord te verzinnen. De unie kwam met 'geboortenaam'.

Normaliter verzint de Nederlandse Taalunie geen woorden, deze ontstaan doorgaans in het dagelijks gebruik. In dit geval kreeg de Taalunie echter het nadrukkelijke verzoek om een woord in het leven te roepen dat een sekseneutraal alternatief vormt voor het woord meisjesnaam. De taaladviseurs bogen zich over de kwestie en kwamen met het woord 'geboortenaam' op de proppen. Ze bedachten ook een voorbeeldzin: 'Bij hun huwelijk heeft Roel de familienaam van Mathias aangenomen. Zijn geboortenaam gebruikt hij zelden.'

De Nederlandse Taalunie acht de kans vrij groot dat het neologisme wordt opgenomen in het Groene Boekje. Het woord duikt op enkele documenten inmiddels al op.

Lindsay Lohan op goede pad

Lindsay Lohan doorloopt haar proeftijd voorbeeldig. Dat verklaarde haar advocaat dinsdag in de rechtbank. Hij gaf de rechter een update van de vorderingen van de 22-jarige actrice, die in augustus vorig jaar een voorwaardelijke straf kreeg opgelegd met een proeftijd van drie jaar voor rijden onder invloed van drank en drugs.

Zelf was Lohan niet aanwezig in de rechtszaal. Haar advocaat verzekerde de rechter dat zijn cliënte 'compleet op het goede spoor zit'. De rechter leek tevreden, maar eiste een nieuwe update in januari.

Vorige zomer kreeg de jonge actrice meerdere straffen opgelegd. Zo werd ze veroordeeld tot een taakstraf van tien dagen en moest ze in behandeling voor haar alcohol- en drugsverslaving. Ook moest de rossige actrice een mortuarium bezoeken, om gewezen te worden op de gevaren van alcohol in het verkeer. Ze bracht bovendien 84 minuten in de cel door.

Op dit moment is Lindsay Lohan vooral in het nieuws door haar lesbische relatie met Samantha Ronson, de 30-jarige zus van hitproducer Mark Ronson.

Politie Hollands Midden zet YouTube in

Het politiekorps Hollands Midden plaatst vanaf vandaag op haar eigen YouTube-kanaal filmpjes om criminelen op te sporen. Onder de titel Gesnapt! worden opsporingsfilmpjes getoond om de pakkans van overvallers en inbrekers te vergroten.

Dat maakte het korps vandaag bekend. Hollands Midden is niet het eerste korps dat internet inzet om misdaden op te lossen. ''Maar we proberen het net even anders te doen door gebruik te maken van deze populaire site'', aldus een woordvoerster. Het korps maakt gebruik van snelle, korte beelden om zo de doelgroep van de videosite aan te spreken.

Hollands Midden plaatste sinds januari filmpjes over politiewerk, resultaten en voorlichting op het YouTube kanaal. Het kanaal is inmiddels meer dan 20.000 keer bekeken.

Valverde: "Podium nog mogelijk"

De hoop op een podiumplaats is nog niet vervlogen als het aan Alejandro Valverde ligt. In de etappe naar Hautacam verloor hij veel kostbare minuten op de geletruidrager Evans, waarmee de eindzege onmogelijk lijkt.

De Spaanse kampioen staat momenteel veertiende in het algemeen klassement, op 4:41 achterstand op Evans. Echter een plaats bij de eerste drie lijkt nog altijd tot de mogelijkheden te behoren. "Gisteren was een slechte dag, maar dat moet ik vergeten," verklaarde de kopman van Caisse d'Epargne tegenover Wieler Revue.

"In de Alpen kan het heel raar lopen en zullen weer anderen tijd verliezen. De gele trui is op bijna vijf minuten natuurlijk ver weg, maar het podium heb ik nog niet uit mijn hoofd gezet."

Dekker, Clement speerpunten voor OS

Thomas Dekker en Stef Clement zijn de speerpunten binnen de Nederlandse ploeg op de Olympische Spelen. De renners rijden beiden de weg- en tijdrit in Peking. Dat maakte Egon van Kessel, bondscoach, vandaag bekend.

Ook Robert Gesink, Karsten Kroon en Laurens ten Dam zullen aantreden in de wegwedstrijd voor de Nederlandse equipe. De reserves zijn uiteindelijk Bram Tankink en Joost Posthuma geworden.

De wegwedstrijd wordt gehouden op zaterdag 9 augustus, de tijdrit op woensdag 13 augustus.

Mogelijk nieuw huis voor Vathorst-bewoners

Amersfoort kijkt met een aantal bewoners van de Vinex-wijk Vathorst naar de mogelijkheden voor een verhuizing. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente vanochtend bekendgemaakt.

De gezinnen wonen in huurwoningen en kampen met gezondheidsproblemen. Zij hebben last van de luchtwegen. Deze worden mogelijk veroorzaakt door de ventilatiesystemen (balansventilatie) in de huizen.

De gemeente is samen met de woningcorporaties begonnen om de gezondheidsproblemen in de wijk te verhelpen. ''Wij accepteren niet dat mensen in een huis wonen waar ze ziek worden'', aldus de zegsvrouw.

Woningcorporaties werken aan problemen die te maken hebben met ventilatiesystemen in de huizen. De gemeente zegt zich verantwoordelijk te voelen voor de schrijnende gevallen. ''Met hen wordt gesproken over een mogelijke verhuizing.''

In de wijk Vathorst hebben honderden mensen last van hun luchtwegen. Gisteren stapte een groep bewoners van koopwoningen in de Vinex-wijk naar de rechtbank om een onafhankelijk onderzoek af te dwingen naar de gezondheidsproblemen in Vathorst.

[E3 2008] Eindbazen en vuur in LittleBigPlanet demonstratie

LittleBigPlanet wordt een unieke game. Je kan alles zelf ontwerpen en de zelf ontworpen levels van andere mensen spelen. We hebben al heel wat trailers en demonstraties van deze game gezien en nu is er weer één verschenen.

In deze demo zijn een aantal dingen die we nog niet eerder hebben gezien zoals het customizen van je eigen karakter, een lift level en zelfs een eindbaas die je moet verslaan. Het mooiste van dit alles is dat je alles zelf kan maken en samen met je vrienden kan spelen.

De game zal in oktober exclusief voor de Playstation 3 verschijnen.

Soler niet naar Spelen

De Olympische Spelen haalt hij niet meer, Juan Mauricio Soler. De Colombiaan viel in de eerste etappe van de Tour de France 2008 naar Plumelec, en brak zijn pols.

De Barloworld-renner startte de volgende dag wel met zijn kwetsuur, maar in de vijfde etappe een paar dagen later kwam hij opnieuw ten val en de kanshebber voor de bolletjestrui stapte noodgedwongen af.

Volgens Barloworld zal de Colombiaan pas in september weer terugkeren binnen het peloton. Colombia mag op de OS starten met drie renners. Soler zal vervangen worden door José Serpa van Diquigiovanni. Al eerder waren Santiago Botero (Rock Racing) en Rigoberto Uran (Caisse d'Epargne) geselecteerd.

Menchov: "Benen en hoofd voelen goed"

Op de rustdag gisteren in de Tour de France heeft Denis Menchov gezegd dat hij tevreden is over de eerste Tour-week. De 'Rabobank-Rus' staat op de vijfde plek in het algemeen klassement, op 57 seconden van de leider in het geel: Cadel Evans.

De vraag hoe hij dacht de Australiër uit het geel te krijgen beantwoordde de Rabo-kopman nogal voorspelbaar: "We moeten afwachten. Ik ben goed, zowel in mijn benen als in mijn hoofd. Misschien maakt Evans ergens een fout waarvan ik kan profiteren."

In de bergrit van maandag naar Hautacam lukte het Menchov niet om Evans eraf te rijden. "De klim was niet lastig genoeg en bovendien zat Carlos Sastre continu in het wiel. CSC heeft twee kopmannen, maar ik vind Sastre gevaarlijker voor het klassement."

De Rus zal moeten proberen in de Alpen een verschil te maken, en hij zei daarvoor weer te rekenen op de steun van een uitermate goede Laurens ten Dam.

[E3 2008] Would you like to ride with Batman in DC Universe?

Hoe zou je het vinden om samen met Batman de schurken van Gotham te bestrijden? Of op een date te gaan ten strijde te trekken met Wonder Woman? Of ben je meer het type dat Lex Luthor voorbijstreeft in zijn ambitie om Superman een kopje kleiner te maken? Of denk je soms dat je een betere schurk zou zijn dan The Joker?
Dan is DC Universe waarschijnlijk jou op het lijf geschreven. De onlangs bij Sony Worldwide Studios ingelijfde studio Sony Online Entertainment brengt onder leiding van striptekenaar Jim Lee (geen familie van Stan) de MMO DC Universe naar de PC en PS3. Je kan je eigen superheld of -schurk ontwerpen en deze loslaten in steden als Gotham en Metropolis.
Jim Lee werkte voor zijn carrière in de videogameindustrie als tekenaar van Superman en Batman en heeft dus de nodige ervaring op het gebied van zowel games als de DC Comics. Onderstaande trailer geeft je alvast een indruk van wat je mag verwachten van deze MMO:

Twintig jaar voor moord op PvdA-topambtenaar

De rechtbank in Arnhem heeft vandaag de 35-jarige E.R. uit Rotterdam veroordeeld tot twintig jaar cel wegens de moord op de 58-jarige John Lucieer uit Varik. Lucieer was topambtenaar bij de gemeente Capelle aan den IJssel en voormalig PvdA-raadslid in Neerijnen.

R. had op 2 december vorig jaar een afspraak voor betaalde seks in de woning van Lucieer in Varik. Ze gebruikten volgens de Rotterdammer samen lustverhogende drugs. Vervolgens heeft R. bruut geweld gebruikt tegen het slachtoffer, onder meer gebroken glas.

Het zwaar verminkte slachtoffer overleed enige tijd nadat R. de woning had verlaten met diverse spullen van hem. Een plaatsgenoot vond het lichaam de volgende dag in het huis.

De officier van justitie had twintig jaar geëist wegens gekwalificeerde doodslag. De rechtbank gelooft echter niet dat de diefstal voor R. de reden vormde voor het dodelijke geweld en achtte moord bewezen.

Toni wil meer spitsen bij Bayern

De Italiaanse spits Luca Toni heeft direct na zijn vakantie van zich laten horen. De aanvaller van Bayern München hekelt in Bild het transferbeleid van trainer Jürgen Klinsmann.

De Duitse kampioen heeft met Toni en de Duitse internationals Lukas Podolski en Miroslav Klose slechts drie spitsen ter beschikking. Ook Podolski wilde onlangs nog vertrekken, maar heeft van de club te horen gekregen te moeten blijven.

Toni vindt drie spitsen echter te weinig, zeker als Bayern hoge ogen wil gooien in de Champions League. "Als we mee willen doen in de Champions League, moet men op alle posities goed bezet zijn. Drie aanvallers kan genoeg zijn, maar het zou ook zo maar te weinig kunnen zijn."

'I Love Dries' niet in de bioscoop

De langverwachte film rond Dries Roelvink komt niet in de bioscoop. De distributeur heeft er geen trek in I Love Dries in de bioscopen te vertonen.

Volgens ingewijden is de film zo slecht dat hij na een paar dagen alweer uit de bioscoop zou verdwijnen. I Love Dries zou eerst in februari of mei al uit moeten komen. Dit is de zoveelste tegenslag voor onze blonde volkszanger. Deze maand gingen Dries en manager Andre van Commenee ook al uit elkaar. In januari van dit jaar werd zijn Ahoyconcert gecanceld wegens gebrek aan belangstelling. Daarna wilde hij het concert koppelen aan de filmpremière, die er dus ook niet komt.

Overigens is dit ook het zoveelste debacle voor regisseur Tom Six. Eerder flopten zijn films Gay en Honeyz al jammerlijk. Samen trokken beide films zo'n tweeduizend bezoekers.



Dries nog met manager.

Tour: Dueñas betrapt op doping

Wielrenner Moisés Dueñas van Barloworld is in de Ronde van Frankrijk betrapt op doping. De 27-jarige Spanjaard testte na afloop van de vierde etappe positief op epo, zo maakte het Franse antidopingbureau AFLD vanochtend bekend.

Dueñas, bezig aan zijn derde Tour, is door de organisatie direct uit koers genomen. Hij stond in het algemeen klassement op de negentiende plaats op bijna zeven minuten achterstand van koploper Cadel Evans. De vierde etappe was een tijdrit over 29 kilometer in Cholet.

Dueñas maakte in 2004 zijn debuut als profwielrenner. Hij boekte in totaal vier overwinningen, waaronder het eindklassement van de Ronde van de Toekomst in 2006. Dueñas is het tweede dopinggeval in deze Ronde van Frankrijk. Zijn landgenoot Manuel Beltran (Liquigas) werd na de eerste etappe positief op het bloeddopingmiddel epo bevonden.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Janmaat onderhandelt met Heerenveen

Daryl Janmaat wordt al sinds de play-offs van het afgelopen seizoen in verband gebracht met sc Heerenveen. De 18-jarige verdediger moet de nieuwe rechtsback van de Friese ploeg worden.

Die rechtsbackpositie was vacant nadat Gianni Zuiverloon Heerenveen had verlaten voor West Bromwich Albion. "De belangstelling van de Friezen is concreet. Er wordt onderhandeld," aldus Janmaat na afloop van ADO Den Haag - Telstar tegenover Goal.com.

Of de speler zelf weg wil? "Daar heb ik nog geen beslissing over genomen." Zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. wilde gisteren niets zeggen tegenover Goal.com. "Dat kan ik uit professionele overwegingen niet doen."

De jonge verdediger maakte op 5 oktober vorig seizoen zijn debuut voor ADO Den Haag en kwam in totaal tot 25 wedstrijden in zijn eerste seizoen als betaald voetballer.

Manchester City wil Nigel de Jong

Manchester City hoopt de selectie te versterken met Nigel de Jong. De 23-jarige international maakte veel indruk op het EK en dat is ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven.

Volgens The Sun heeft Manchester City reeds een bod van 4,5 miljoen euro uitgebracht op de Nederlander.

De Jong speelt inmiddels reeds drie seizoenen voor HSV, waarin hij 59 duels speelde en twee keer tot scoren kwam. Daarvoor speelde de middenvelder vier seizoenen voor Ajax.

Ooijer in beeld bij Panathinaikos

André Ooijer staat in de belangstelling van diverse clubs. Na Ajax, Feyenoord en PSV heeft ook het Griekse Panathinaikos interesse in de international.

De 34-jarige Ooijer gaat zijn derde seizoen in bij Blackburn Rovers, maar is bij de club nog altijd geen vaste waarde. Na zijn goede EK toonden de Nederlandse topclubs weer interesse en daar is nu Panathinaikos bijgekomen.

De Griekse topclub staat sinds dit seizoen onder het bewind van trainer Henk ten Cate. Voorheen speelde de verdediger voor FC Volendam, Roda JC en PSV.

Bernhardt vertrekt bij FC Emmen

FC Emmen neemt na een seizoen alweer afscheid van Edgar Bernhardt. De 22-jarige aanvaller gaat voor VfL Osnabrück (Tweede Bundesliga) spelen.

De vleugelspits, die bij Emmen nog een contract tot medio 2009 had, heeft bij zijn nieuwe club een verbintenis voor een seizoen getekend. Wanneer Bernhardt tot een bepaald aantal wedstrijden weet te komen, wordt deze overeenkomst met een jaar verlengd.

Emmen nam Bernhardt vorig jaar over van Eintracht Braunschweig. De linksbuiten kwam het afgelopen seizoen tot slechts acht duels voor de club uit de Jupiler League. Tegen Helmond Sport maakte hij zijn enige treffer voor Emmen.

Ook Dueñas betrapt op epo

Nadat eerder Manuel Beltran (Liquigas) betrapt was op het gebruik van doping, is nu de Spanjaard Moisés Dueñas positief getest op het gebruik van het verboden middel epo.

De renner van Team Barloworld scoorde na afloop van de tijdrit in Cholet, positief op het gebruik van epo. Hetzelfde overkwam Beltran eind vorige week. Dueñas staat op dit moment negentiende in het algemeen klassement en wacht net als Beltran op het B-staal.

Provincie Groningen heeft hoogste werkloosheid

Niet meer Flevoland maar Groningen is de provincie met de hoogste werkloosheid. Groningen was vorig jaar de enige provincie waar het aantal werklozen gelijk bleef.
In 2006 was Flevoland nog de provincie met de hoogste werkloosheid. Maar daar liep het aantal werklozen vorig jaar het sterkste terug.

In de overige regio's daalde de werkloosheid, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceerde. In Groningen zat in 2007 7,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Limburg volgde op enige afstand met 5,7 procent. Zeeland had met een percentage van 3,3 de laagste werkloosheid. Het landelijk gemiddelde was 4,5 procent.

Ook in de vier grote steden daalde het aantal werklozen flink, maar de werkloosheid lag er met 6 procent wel boven het landelijk gemiddelde. Rotterdam blijft de stad met de hoogste werkloosheid (7,4 procent). Wel daalde het aantal werklozen daar vorig jaar harder dan in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

[E3 2008] Shaun White laat zien hoe je moet snowboarden

Voor veel mensen betekent de gedachte aan vakantie dat je lekker van een besneeuwde helling glijdt met de wind in je gezicht. Andere mensen doen hetzelfde het hele jaar door voor hun werk. Shaun White is één van die mensen en dat hij goed is in wat hij doet blijkt wel uit de eigen kledinglijn bij snowboardfabrikant Burton.
In navolging van skateboardlegende Tony Hawk krijgt Shaun White nu ook zijn eigen snowboardgame, getiteld Shaun White Snowboarding. De game komt uit op diverse platforms, waaronder de Wii. Deze versie kun je ook met je balanceboard spelen en in onderstaande video geeft Shaun White les in snowboarden op een balanceboard.

Te veel agressie onder gevangenisbewaarders

Te veel gevangenisbewaarders staan nog te vaak bloot aan agressie van gedetineerden, maar ook van collega's. Dat blijkt uit gerichte controles van de Arbeidsinspectie in gevangenissen en tbs-klinieken, waar medewerkers al minder tevreden waren. Bij deze instellingen heeft ruim vier op de tien gevangenisbewaarders regelmatig last van stress.

De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken benadrukte vandaag dat de resultaten van het onderzoek niet representatief zijn. Er zijn in totaal 31 van de 79 gevangenissen, tbs-klinieken, detentie- en uitzetcentra bezocht.

Wolter Kroes aangeklaagd om #1-hit

Wolter Kroes moet op 19 augustus voor de rechter verschijnen vanwege zijn nummer één-hit Viva Hollandia. Feestband Santa Rosa heeft de volkszanger aangeklaagd wegens plagiaat. Drie jaar geleden maakten zij ook een nummer genaamd Viva Hollandia.

Beide nummers zijn covers van de Duitse hit Viva Colonia. In de Nederlandstalige versies zitten inderdaad overeenkomsten maar Kroes zegt dat het refrein gewoon in beide gevallen een vertaling is van Viva Colonia. "De coupletten zijn herschreven en het refrein is bijna letterlijk vertaald uit het Duits. Blijkbaar weet de band het verschil niet tussen een cover en plagiaat. Met de Duitse uitgeverij heb ik goede afspraken gemaakt", aldus Kroes die de rechtzaak met vertrouwen tegemoet ziet.

Kijk hier het nummer van Santa Rosa, en hier het origineel van Höhner. Hieronder staat Viva Hollandia van Wolter Kroes.



Viva Holandia EK versie.

Australisch biertje kost 37 euro

Een Australisch biertje, genaamd Crown Ambassador Reserve, moet maar liefst 37 euro per flesje van 750 milliliter gaan kosten. De brouwer denkt hiermee een gat in de markt te hebben gevonden en wil de concurrentie aangaan met kwaliteitswijnen.

De brouwer vindt zelf dat het speciale bier goedkoop is, aangezien het 9,6 procent alcohol bevat, meer dan tien jaar bewaard kan worden, de hop met de hand is geplukt en omdat hij het hele proces overziet. Ondanks de beperkte oplage van 5.000 stuks, hopen de 'Aussies' dat het bier net zo'n succes wordt als Australische kwaliteitswijnen.

'Billie Jean' verkozen tot beste dancenummer

Het nummer 'Billie Jean' van Michael Jackson is door luisteraars van BBC Radio 2 verkozen tot beste danceplaat aller tijden. 'I feel love' van Donna Summer staat op de tweede plaats van de top tien, zo meldt BBC News. Soullegende James Brown staat op nummer drie met 'Get up (I feel like being a) sex machine'.

Op de vierde plaats staat 'Strings of life' van Rhythim is Rhythim, gevolgd door Alison Limerick met het nummer 'Where love lives'. Ook Inner City en Soul II Soul staan in de lijst van de Britse radiozender.

Jackson scoorde met 'Billie Jean' in 1983 een wereldwijde hit. In Nederland behaalde hij met het nummer de tweede plaats in de top 40. De Amerikaanse superster mocht twee Grammy Awards in ontvangst nemen voor het lied, dat hij schreef en coproduceerde.

Lijken twee Israëlische soldaten overgedragen

De sjiitische Libanese partij Hezbollah heeft vandaag aan de Libanees-Israëlische grens de stoffelijke resten overgedragen van twee Israëlische soldaten. De lichamen van de twee werden in zwarte kisten bij de grenspost aan de Middellandse Zeekust afgeleverd bij medewerkers van het Rode Kruis.

Hezbollah heeft vandaag voor het eerst via zijn televisiezender duidelijk bevestigd dat de twee militairen, Eldad Regev en Ehud Goldwasser, dood zijn. Ze werden in juli 2006 niet ver van de grens door Hezbollahstrijders gevangen genomen. Dat leidde tot een golf van Israëlische bombardementen op Libanon.

Israël heeft toegezegd de lichamen van bijna tweehonderd omgekomen Palestijnse en Libanese strijders over te dragen naast vijf Libanezen die al lange tijd in Israël gevangen zijn gehouden.

Oudste zeehond ter wereld wordt 50

Zeehond Else, die in Ouwehands Dierenpark in Rhenen woont, wordt vrijdag 50 jaar. Volgens het dierenpark is Else de oudste zeehond ter wereld. Ze krijgt vrijdag van haar verzorgers een speciaal gemaakte vistaart.

Else woonde vanaf 1974 samen met zeehond Dolf in een buitenbassin van het Amstelpark in Amsterdam. Dolf overleed in 2001 op 39-jarige leeftijd. Else kon het verlies niet verwerken en kwijnde weg.

Daarom werd besloten haar te verhuizen naar de zeehondengroep die op het nagebootste wad in Ouwehands Dierenpark verblijft. Tussen deze dertien zeehonden, die een groot getijdengebied tot hun beschikking hebben, is Else weer opgeleefd. Else is gezond, maar wel bijna blind, aldus haar verzorgers.

'Cuckoo's nest'-gesticht gesloopt

De psychiatrische inrichting die het decor vormde voor de film 'One flew over the cuckoo's nest' moet plaatsmaken voor nieuwbouw. Het instituut kampte al lange tijd met problemen, maar door een lugubere vondst in 2004 raakte het proces in een stroomversnelling.

Hoewel de gemene zuster Ratched uit de film nooit echt de scepter zwaaide over het 125 jaar oude Oregon State Hospital in Salem, was het er voor de patiënten in werkelijkheid ook lang niet altijd een prettig verblijf. Overbevolkte afdelingen, afbrokkelende plafonds, uitbraken van schurft en buikgriep, seksueel misbruik van kinderen door personeel: het zijn slechts enkele van de problemen waar de inrichting in de loop der tijd mee worstelde.

Hoewel er al eerder stemmen opgingen om het complex plat te gooien, kregen die plannen pas echt gestalte toen hoogwaardigheidsbekleders enige jaren geleden tijdens een bezichtiging in een kamer stuitten op 3600 koperen potten met de asresten van patiënten die tussen 1880 en het midden van de jaren zeventig waren gestorven en gecremeerd. Vanwege het taboe op psychische aandoeningen wilden hun families niets meer te maken hebben met deze 'verloren zielen', zoals ze door sommige politici uit Oregon worden genoemd.

De film met in de hoofdrol Jack Nicholson naar de roman van Ken Kesey werd in 1975 in het complex opgenomen. Er werd voor deze locatie gekozen, omdat de directie de filmploeg de vrije hand gaf en zelfs toestond dat 89 patiënten als figurant optraden.

In het voorjaar van 2009 wordt begonnen met de nieuwbouw, die twee jaar later klaar moet zijn.

Autoverkoop EU zakt in

Door de terugvallende economie is de verkoop van nieuwe auto's in de EU het eerste halfjaar 2,2 procent lager uitgevallen dan dezelfde periode vorig jaar. Inflatie en dure brandstof zijn de voornaamste oorzaken, aldus de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA.

Vooral de laatste maanden gaat de verkoop zeer moeizaam. In juni kwamen 7,9 procent minder nieuwe wagens op de weg dan een jaar geleden. In Nederland verkochten de dealers 7,7 procent minder nieuwe auto's dan een jaar eerder. Over het eerste halfjaar is echter nog sprake van een lichte stijging van 1,8 procent.

De dalende verkoop treft onder meer Saab (min 14 procent), Volvo (min 10 procent), Jaguar/Landrover (min 9 procent) en Honda (min 9 procent). Daarentegen is er een explosieve stijging van de vraag naar Smart (plus 30 procent) en Nissan (plus 25 procent).
Deze wagen is nog wel in trek bij Europeanen. 

SBS enige kans voor Jack Spijkerman

SBS6 is de enige zender die Jack Spijkerman niet direct afwijst. Dat blijkt uit een onderzoek van dagblad Sp!ts waarbij alle omroepen werden gebeld met de vraag of ze iets zien in Jack Spijkerman. Gisteren werd bekend dat RTL Nederland geen plek voor de linkse tvmaker heeft.

De VARA meldde vorig jaar al dat ze Spijkerman niet terugwil, en zelfs omroep MAX die uitgerangeerde sterren onderdak biedt wil hem niet. Alleen SBS wijst hem niet af, maar hult zich in zwijgen. Mocht de bebrilde grappenmaker onderdak vinden bij SBS dan komt hij overigens in een goed nest. SBS is een stuk succesvoller dan RTL. In een ver verleden haalde Spijkerman meer dan drie miljoen kijkers per uitzending. Door de 10-vloek van Jomanda raakte Spijkerman carrièrematig aan lagerwal. De kijkcijfers van Kopspijkers kelderden van 3,5 miljoen naar 350.000 kijkers. Hij zit inmiddels alweer twee jaar thuis.



Tien Jack, tien!

Doelman Krul gewild op transfermarkt

Tim Krul heeft over belangstelling niet te klagen. De 20-jarige doelman, die onlangs zijn contract bij Newcastle United tot medio 2012 verlengde, wordt begeerd door Chelsea, Feyenoord en sc Heerenveen, zo meldt de Telegraaf.

De club uit Londen wil Krul aantrekken en hem vervolgens verhuren. PSV zou in beeld zijn geweest om de jonge Krul tijdelijk over te nemen, maar de Eindhovenaren hebben inmiddels Andreas Isaksson aangetrokken. Championship-ploeg Ipswich Town lijkt nu de belangrijkste gegadigde om de jonge Nederlander aan te trekken.

Feyenoord wil Krul graag huren en een optie tot koop bedingen, terwijl men bij Heerenveen de jonge sluitpost als een directe versterking ziet.

Zeeuwse campagne tegen duingraven

Naar aanleiding van de vele (bijna) ongevallen met kuilen en gangen graven in de duinen, starten de Zeeuwse autoriteiten met een campagne die toeristen op de gevaren moet wijzen. Bij VVV-kantoren en campings zullen folders in het Duits en Nederlands worden verspreid.

Henk Luijendijk, locoburgemeester van Sluis is van mening dat een campagne meer effect heeft dan bijvoorbeeld een verbod om de duinen in te gaan. "Het heeft geen zin de duinen ontoegankelijk te maken voor strandgangers, want veel mensen trekken zich van het prikkeldraad niets aan of zien daar juist een uitdaging in om toch de duinen in te trekken. Ik denk dat het strandpubliek zich bewust moet worden van de gevaren."

De campagne wordt gestart net nu er weer een ongeval met dodelijke afloop plaatsvond. Directeur Lucas Fransen van Stichting Strandexploitatie Walcheren zegt dat er wekelijks kinderen uit de duinen worden gehaald die gevaarlijk bezig zijn. Het is volgens hem ook niet te doen voor strandwachten om de zee én het hele duingebied in de gaten te houden. "Wij hebben helaas ook wel eens een ongeluk met dodelijke afloop meegemaakt. Onze strandwachten letten extra goed op de duinen, maar daar kun je ook niet overheen kijken." Fransen merkt verder nog fijntjes op dat het wel opvalt dat het bijna altijd Duitsers zijn die enorme kuilen graven, waarbij de vaders vaak enthousiast meedoen.

ADO rekent niet meer op Voskamp

ADO Den Haag zal voorlopig geen pogingen meer gaan ondernemen om Johan Voskamp los te weken bij Excelsior, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Hagenaars deden twee keer een bod op de aanvaller, maar de Kralingers zijn niet bereid Voskamp te laten gaan.

Naar verluidt wil ADO anderhalve ton betalen voor Voskamp, die nog een eenjarig contract heeft bij de degradant. De aanvaller uit De Lier zag een overstap naar ADO wel zitten, maar Excelsior houdt voet bij stuk.

"We gaan hem nu in de winterstop proberen te strikken voor volgend seizoen," aldus trainer André Wetzel in een reactie. De Hagenaars zullen voorlopig proberen om bij de groep proefspelers versterkingen te zoeken.Weztel wil nog een aanvaller, een centrale verdediger en een doelman aan de selectie toevoegen.

Onderzoek naar tarieven advocaten

Een onafhankelijk onderzoek moet duidelijk maken of de tarieven van advocaten te hoog zijn. De Nederlandse Orde van Advocaten kondigde vandaag in Het Financieele Dagblad aan dat het onderzoek in het najaar moet beginnen.

De tarieven van advocaten staan al enige tijd ter discussie. Uit eerder onderzoek bleek dat deze beroepsgroep vier tot zes keer meer rekent dan andere juridische dienstverleners.

"Als de tarieven in de perceptie van burgers en ondernemers te hoog zijn, dan moeten we daar iets aan doen", aldus algemeen deken Willem Bekkers van de Orde van Advocaten in het FD.

Ruim honderd branden geblust in Griekenland

De Griekse brandweer heeft gisteren meer dan honderd branden geblust ten westen van de hoofdstad Athene. De situatie is inmiddels onder controle, meldde de brandweer vandaag.

De branden waren ontstaan door extreme droogte en hebben ongeveer 200 hectare bos en landbouwgrond in de as gelegd. Niemand raakte gewond. Het gevaar op nieuwe branden is echter groot door de sterke wind die er staat.

Verwoestende bosbranden eisten vorig jaar tijdens de zomer meer dan zeventig mensenlevens.

[E3 2008] Vier helden tegelijk in Guitar Hero: World Tour trailer

Wat was het verschil tussen Rock Band en Guitar Hero? Juistem, de instrumenten van Rock Band lieten het toe een complete band te vormen met maten of willekeurig van de straat geplukte zwervers. Guitar Hero kan natuurlijk niet achter blijven en komt met Guitar Hero: World Tour, compleet met gitaar, gitaar, microfoon en drumstel. Hieronder zie je de eerste bewegende gameplay beelden van een groepje muzikanten in spe.



[Gerucht] Metal Gear Solid 4 ook naar de 360?

Na het bericht dat Final Fantasy XIII naast de PS3 ook de 360 zal aandoen is misschien wel het hek van de dam. Het gerucht doet nu de ronde dat Kojima's slotstuk Metal Gear Solid 4 ook de overstap zal maken. Volgens een anonieme bron van videogaming247 is deze overstap onvermijdelijk en weet Konami zelf hoeveel omzet dit al voor hun zou betekenen. Volgens Kojima is het simpelweg niet mogelijk aangezien de capaciteit van de DVD bij lange na niet genoeg is om de game op te zetten.

Metal Gear Solid was een PS1 game, die later een update kreeg naar de PC en GameCube, Metal Gear Solid 2 ging ook enige tijd na de release multiplatform, dus een vreemde gedachte is het zeker niet. Misschien dat ze het spel kunnen opsplitsen op meerdere DVD's waarmee je zou moeten swappen tussen bepaalde acts?

[E3 2008] Harde klappen met focus in Street Fighter IV-trailer

De trailers van de E3 blijven binnen stromen. Nu is er een trailer opgedoken van Street Fighter IV. Met deze game wil Capcom het gevoel terug brengen die mensen jaren geleden hadden bij het spelen van Street Fighter 2. De hele game ziet er een stuk beter uit met mooie 3D animaties en flitsende moves.

In onderstaande trailer zien we (bijna) iedereen voorbij komen die in de game zal zitten met hun beste moves en mooiste bewegingen.

Aissati wil zo snel mogelijk naar Ajax

Ismaïl Aissati wil zo snel mogelijk vertrekken bij PSV. De jonge middenvelder mist het vertrouwen van de clubleiding en wil snel duidelijkheid krijgen van de Eindhovenaren. Aissati zou het liefst naar rivaal Ajax verkassen. De Amsterdammers hebben reeds een bod gedaan op de middenvelder.

Aissati wil aan het einde van deze week al weten waar hij aan toe is. "Het is voor mij nu heel belangrijk om de hele voorbereiding bij een nieuwe club mee te maken. Daarom moet er nu snel duidelijkheid komen," zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. Op zijn beslissing om te vertrekken zal Aissati derhalve niet meer terugkomen. "Het ligt zeker niet op het financiële vlak, want ik heb een fantastische aanbieding gehad. Maar Jan Reker weet wat er aan de hand is."

Het talent legt vervolgens uit dat algemeen directeur Reker beloftes heeft gedaan die niet zijn nagekomen. "Het klopt dat er een mondeling akkoord was over contractverlenging, maar er zijn toezeggingen gedaan door de club die niet zijn nagekomen. Toen Perez terugging naar Ajax heeft Reker gezegd dat we met een ruit op het middenveld zouden gaan spelen en dat ik een kans zou krijgen. Maar toen kwam Sef Vergoossen en was het weer anders. Ik dacht dat die twee contact hadden gehad."

Met name onder Vergoossen en diens voorganger Ronald Koeman kreeg Aissati weinig vertrouwen. "Op een gegeven moment heb ik beslist: Nu is het afgelopen, ik wil wat anders. Dat is moeilijk, want ik heb alles aan PSV te danken. Soms moet je echter moeilijke beslissingen nemen." PSV ziet hem liever niet naar de grote concurrent gaan.

[E3 2008] Een leidend figuur in Spore-trailer

Wist je dat de hoeveelheid wezens die zijn geüpload naar de Sporepedia van Maxis al meer wezens bevat dan er verschillende soorten op aarde bestaan? En dat dit aantal al na 18 dagen was bereikt? God zelf heeft er 7 dagen over gedaan om zijn aarde met zijn verschillende soorten te maken. Dit betekent dus dat gamers ongeveer 38% van God zijn.

Will Wright vertelde dit in zijn presentatie tijdens de EA persconferentie. Het is natuurlijk mooie reclame voor zijn nieuwste game Spore. In deze zelfde presentatie lieten ze ook een nieuwe trailer voor de game zien. Deze kan je zelf hieronder aanschouwen.

Brit puzzelt met liefdesbrieven

Na vijftien jaar puzzelen heeft de Britse Ted Howard (82) de verscheurde liefdesbrieven aan zijn vrouw weer aan elkaar geplakt. Howard schreef de brieven toen hij in het buitenland werkzaam was. Zijn vrouw Molly verscheurde deze brieven echter in 1953, omdat zij een buitenstaander had betrapt tijdens het lezen ervan.

Veertig jaar na het verscheuren van de brieven begon Ted met zijn puzzel. Drie jaar geleden stierf zijn vrouw, waardoor zij de voltooiing van hun liefdespuzzel niet mee heeft kunnen maken. Howard heeft bekend gemaakt dat hij op basis van de brieven een boek gaat schrijven, welke hij op gaat dragen aan zijn overleden vrouw.

Belgische koning praat verder over crisis

De Belgische koning praat vandaag met partijleiders over de politieke crisis in zijn land, nadat premier Yves Leterme gisteren zijn ontslag heeft aangevraagd. De vraag is of er een nieuwe premier, een nieuwe regering of nieuwe verkiezingen moeten komen.

De koning verzamelt waarschijnlijk nog tot eind van de week allerlei adviezen, voor hij een besluit neemt.

De Vlaamse christendemocraten vinden dat het nu de beurt moet zijn aan een Franstalige politicus om de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Meest gehoorde wens is dat de Franstalige liberaal Didier Reynders voorlopig premier moet worden tot aan verkiezingen.

De meeste Vlamingen zelf willen nieuwe verkiezingen, zo bleek uit een peiling van krant Het Laatste Nieuws. Van de ondervraagden wil 44 procent nieuwe verkiezingen, 25 procent is tegen en 31 procent interesseert het niet meer.

Lastpak dreigt agenten met 'Amstelveen'

Een Zaandammer heeft dinsdag dreigementen richting agenten kracht bijgezet door te verwijzen naar de schietpartij in Amstelveen waarbij vorige week een agente omkwam. Toen de automobilist bij het wegrijden met zijn handen ook nog eens schietbewegingen maakte, was voor de bedreigde dienders de maat vol. De 21-jarige man is opgepakt.

De man werd door zogenoemde bikers aangehouden bij een verkeerscontrole in zijn woonplaats. Hier was hij het al niet mee eens. Toen hij ook nog een bon kreeg omdat hij zijn gordel niet droeg, bedreigde hij de agenten en reed weg. Vanwege de handgebaren zetten de agenten per fiets de achtervolging in en hielden hem aan. Bij zijn aanhouding verzette de Zaandammer zich hevig en was volgens de politie opnieuw 'verbaal agressief'. De agenten hebben aangifte tegen hem gedaan.

Tv op achtergrond schadelijk voor kinderen

Als de tv constant aanstaat op de achtergrond, leren jongere kinderen niet om zich te concentreren. Ook wanneer ze niet veel aandacht besteden aan de tv, kan het toch hun ontwikkeling schaden, meldden wetenschappers in het Amerikaanse tijdschrift Child Development.

Kinderartsen raden ouders aan om kinderen tot twee jaar geen tv te laten kijken. Studies tonen echter aan dat 75 procent van die groep in een omgeving zit waar de tv voortdurend aanstaat.

De onderzoekers bestudeerden het gedrag van vijftig jonge Amerikaanse kinderen. Als de tv aanstond, speelden kinderen korter met hun speelgoed omdat ze voortdurend werden afgeleid door de beelden. Onder meer concentratieproblemen en slechtere taalontwikkeling kunnen het gevolg zijn.

Levenslang voor zwarte weduwen

Twee bejaarde Amerikaanse vrouwen zijn tot levenslang veroordeeld. De twee vrouwen, in de media tot zwarte weduwen bestempeld, vermoordden mannen, met name daklozen, om hun levensverzekering en incasseerden zo bijna drie miljoen dollar.

In april werden de vrouwen, Helen Golay (77) en haar handlangster Olga Rutterschmidt (75) door een jury schuldig bevonden aan twee moorden, samenzwering en verzekeringsbedrog. De rechter in Los Angeles bepaalde dat zij niet vervroegd vrijgelaten kunnen worden.

Voor de buitenwereld moest het lijken of de vrouwen de dakloze mannen wilden helpen. Ze sloten levensverzekeringen voor de mannen af en sloegen vervolgens toe door met een auto over de mannen heen te rijden. Zodra het geld van de levensverzekering geïncasseerd kon worden deden zij zich voor als verloofde of nabestaande van de door een 'tragisch' ongeval omgekomen man. 

Met dank aan Wexy voor de submit.

Duizenden geëvacueerd na vondst bom in Berlijn

Na de vondst van een Britse bom uit de Tweede Wereldoorlog in Berlijn hebben dinsdagavond ongeveer twaalfduizend omwonenden hun woning moeten verlaten. Een straal van vijfhonderd meter rond de vindplaats in de wijk Wilmersdorf werd ontruimd. Dat heeft een politiewoordvoerder gemeld.

Voor de grootschalige evacuatie waren tweehonderd politieagenten, vijftig brandweerlieden en 160 medewerkers van het Rode Kruis ingezet. Bewoners werden in een viertal scholen opgevangen.

Rond middernacht zou naar verwachting begonnen worden met het ontmantelen van de duizendponder, die opdook tijdens bouwwerkzaamheden.

Trein botst met Poolse touringcar

Aan het begin van de nacht is een goederentrein met een touringcar in botsing gekomen op een overweg bij de Zeehavenweg in Moerdijk. De Poolse bus werd aan de achterkant door de trein gegrepen, maar de schade valt mee.

Wonder boven wonder kwamen alle zestig inzittenden ongeschonden uit de bus. De geschrokken passagiers zijn ter plaatse opgevangen. Politie en brandweer starten een onderzoek naar de toedracht van de botsing.

Met dank aan Wexy voor de submit

Nu niet

Ik zet mijn handtasje neer op het ronde, witte tafeltje naast de roodfluwelen bank en neem plaats. Het zit wel lekker. Ik zak onderuit, raak meteen slaperig, en dwing mezelf wakker te blijven. Met veel moeite probeer ik me te concentreren op de lectuur die voor me ligt uitgespreid. Op de tafel voor me ligt een stapel tijdschriften: Libelle, Autoweek, Yes; sommige wel vijf of zes jaar oud. Ik pak een willekeurig exemplaar van de stapel en laat me door Viva informeren over de bikinitips voor de zomer van 2003. Ik kan mijn aandacht niet houden bij de tekst; ik denk aan alles behalve bikini's en ik dwing mezelf de bont opgemaakte alinea's te lezen. Van diep in mijn hoofd komt het bekende gevoel opzetten. Het is de oorzaak waarom ik hier zit, waarom ik steeds vaker mijn werk moet verzuimen, waarom mijn moeder me dagelijks vijf of zes keer begon te bellen. Steeds erger voel ik mijn hartslag bonken, alsof er met elke pomp weer meer bloed mijn hoofd in wordt gestuwd.

Final Fantasy XIII naar de 360? SCHANDE!1

In de persconferentie van Microsoft eergisteren werd bekend gemaakt dat Final Fantasy XIII ook naar de 360 zou komen. Redelijk onverwacht en dit was dan ook een grote schok voor sommige fans. Helemaal voor de volgende fan die misschien een klein beetje geobsedeerd is. Overduidelijk geacteerd (dat valt te hopen) maar grappig genoeg om een minuut van je leven aan te verspillen. Waarschuwing: hoog irritatiegehalte.

[E3 2008] Trailer van InFamous

Gisteren verscheen er al een trailer van InFamous, maar er is er nu nog een verschenen. Deze werd getoond op de persconferentie van Sony. Hierin wordt het verhaal van de game wat verduidelijkt. Waarom overleefde de hoofdpersoon een gigantische explosie? Moet hij de krachten gebruiken voor goed of voor kwaad? En doet bliksem van uit je handen schieten pijn?


Nieuwe game van de makers van de Sly Cooper games, belooft een third-person actiegame te worden waarin je een persoon bent met superkrachten. Gebruik je deze echter voor het goede, of voor het kwade?

[E3 2008] Debuuttrailer I Am Alive

We berichtten jullie ene paar dagen geleden al over I Am Alive, gemaakt door het team van Cold Fear met Jade Raymond in het team. Er vindt een aardbeving plaats in Chicago en je zult het daar moeten zien te overleven. Veel meer over de game is nog niet bekend, maar er is nu wel een korte trailer verschenen van de game. De trailer doet onder andere denken aan I Am Legend, Cloverfield en Alone in the Dark.


Tijdens de E3 zal Ubisoft de game presenteren met een redelijk lange video die tussen de veertien en twintig minuten zal duren. Een speelbare versie zal er niet zijn. De game wordt verwacht in de lente van 2009.

Gewonden in Zweeds attractiepark

In het Zweedse pretpark Liseberg in Gothenburg zijn vandaag tientallen personen gewond geraakt in de attractie Rainbow. In deze attractie zitten bezoekers op een platform en gaan een paar meter de lucht in. De 25 jaar oude attractie zakte scheef en raakte vervolgens de grond.

Volgens Zweedse media zijn achttien mensen naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan twee gewonden er ernstig aan toe zijn. Op het moment van het ongeval zaten ruim dertig mensen in de attractie. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Met dank aan BaRdmann voor de submit

Mevrouw, kan ik u misschien helpen?



Heb je dat wel eens? Dat je toevallig een gesprek opvangt tussen twee personen waarbij de één de ander informeert, en dat de informatie gaat over een onderwerp waar jij veel van af weet? En dat als je even blijft luisteren, je kunt concluderen dat de pratende persoon totaal geen verstand heeft van waar hij of zij het over heeft? Mocht je zoiets nog niet mee gemaakt hebben, dan is een fietstochtje naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum genoeg; het bovenstaande komt namelijk vaak voor tussen klant en verkoopkrachten. Soms grappig, maar soms ook zo frustrerend.