FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 mei 2008

Ali Carter bereikt WK-finale

Ali Carter heeft zich geplaatst voor de finale van het Wereldkampioenschap Snooker in Sheffield. Hij versloeg Joe Perry na een spannende halve finale: 17-15.

Het ging eigenlijk voortdurend gelijk op tussen de twee Engelsen, die beiden nooit eerder hun opwachting in de halve finale van het WK mochten maken. De stand na de eerste sessie was 5-3 in het voordeel van Perry, maar op vrijdagmiddag zorgde de man uit Colchester dat hij zes van de acht frames won, om zo met een 9-7 voorsprong de zaterdag in te gaan.

Op zaterdag begon Perry uitstekend. Met enkele zeer goede breaks liet hij Carter geen kans, en pakte hij alle frames voor de interval. Die pauze kwam voor Carter goed uit, want hij vocht zich terug om de beginstand voor de avondsessie op 12-12 te brengen. Voor beide heren sloeg vervolgens de druk toe, en onnodige foutjes werden veelvuldig gemaakt. Vooral bij een stand van 16-15 in het voordeel van Carter wilde de laatste rode er lange tijd niet in. Uiteindelijk was het toch de 28-jarige Engelsman die het af wist te maken.

Morgen begint om 16.00 uur de finale, waarin Carter aantreedt tegen landgenoot Ronnie O'Sullivan. Hij plaatste zich eerder al door Steven Hendry met keiharde cijfers (17-6) van tafel te vegen. De Nederlander Jan Verhaas zal de referee zijn tijdens de finale in het Crucible Theatre in Sheffield.

Van Dijk kwalificeert zich voor Beijing

Edith van Dijk heeft zich bij het wereldkampioeschap zwemmen in het open water gekwalificeerd voor de Olympische Spelen op de 10 kilometer.

Vooraf was de eis een plek bij de eerste tien of de beste Europese die niet bij de eerste tien eindigde. Het werd dat laatste dankzij een elfde plek. De tien kilometer open water maakt in China voor het eerst deel uit van het olympisch programma. Dat was voor Van Dijk reden weer terug te keren nadat ze in 2005 gestopt was. In haar loopbaan werd Van Dijk meerdere malen wereldkampioen.

"Ik ben echt enorm opgelucht", zei ze. "Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Het was alleen maar duwen en trekken. Ik heb constant moeten vechten. Dat kost zoveel energie." Cruciaal was het feit dat Van Dijk de aansluiting met de eerste groep kon behouden. "Op het laatste rechte stuk heb ik geteld en wist dat ik bij de eerste tien, elf lag. Ik wist dat ik in de eindsprint de Europese meiden achter mij moest houden. Dat is gelukkig gelukt. Ik moet het nog wel even tot me laten doordringen, maar ik mag naar Beijing. Mijn droom is uitgekomen." De Russin Larisa Iltsjenko prolongeerde in Sevilla de wereldtitel op de tien kilometer.

Uitslag NAC Breda - FC Twente

FC Twente is door een 5-1 overwinning op NAC Breda door naar de finale van de play-offs. Daarin probeert het een ticket voor de voorronde van de Champions League te verdienen.

NAC Breda - FC Twente 1-5
52’ Huysegems 0-1
54’ Fehér 1-1
56’ N'Kufo 1-2
66’ Hersi 1-3
77’ Huysegems 1-4
90’ Braafheid 1-5

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: v. Gessel, Lurling (NAC Breda), Elia (FC Twente),
Rode kaart: Sikora (NAC Breda)

Opstellingen

NAC Breda: ten Rouwelaar, Elshot, Penders, v. Gessel, Loran, de Graaf, Fehér, Molhoek, Ammi (Sikora/46), Idabdelhay (Kolkka/65), Lurling (Gilissen/65)

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Douglas, Wielaert, Braafheid, El Ahmadi (Brama/78), Hersi, Engelaar, Denneboom (Arnautovic/70), N'Kufo, Elia (Huysegems/46)


Zondag 11 en 18 mei zal FC Twente uitkomen tegen de winnaar van Ajax-Heerenveen. NAC Breda zal tegen de verliezer uitkomen voor een ticket om de UEFA Cup.

NAC Breda - FC Twente tijdelijk gestaakt

NAC Breda - FC Twente is korte tijd gestaakt geweest. Aanleiding waren spreekkoren van de Bredase aanhang aan het adres van scheidsrechter Roelof Luinge.

Luinge stuurde Victor Sikora met rood van het veld, na een charge op Twente-doelman Sander Boschker. De fans van NAC waren het daar niet mee eens en maakten de scheidsrechter uit voor alles wat mooi en lelijk was. Daarop besloot Luinge tot een afkoelingsperiode.

Trainer Brandts heeft de supporters gevraagd om zich rustig te houden zodat de wedstrijd uitgespeeld kon worden.

ISAF beschadigt resten Boedhhabeeld Bamiyan

Door een gecontroleerde explosie van oude munitie door de ISAF-vredesmacht in Afghanistan zijn de laatste resten van de befaamde beelden van Boeddha in Bamiyan beschadigd. Dat meldde een provinciale functionaris vandaag.

De bijna 2000 jaar oude beelden van 55 en 38 meter hoog werden zeven jaar geleden ondanks internationale protesten door de Taliban grotendeels opgeblazen. Volgens de voormalige machthebbers waren de beelden in strijd met de islamitische wet.

Het incident had donderdag plaats. Nieuw-Zeelandse militairen van de ISAF waren verantwoordelijk voor de explosie waardoor schade ontstond aan de kleinste van de twee beelden, aldus het hoofd van het ministerie van Informatie en Cultuur in de provincie Bamiyan. Ook een historische muur rond het Boeddhabeeld werd verwoest. Volgens de functionaris was de gecontroleerde explosie in strijd met de regels.

Aalten verbiedt concert neonazi's

De burgemeester van Aalten heeft vanavond een concert van organisator Blood and Honour verboden. Dit netwerk promoot avonden waarop extreemrechtse bands met nazisympathieën optreden.

De burgemeester vreesde dat de komst van neonazi's en mogelijk antifascisten tot ongeregeldheden zou leiden. Dat heeft de politie zaterdag gemeld. De eigenaar van de zaal waar het concert zou worden gehouden dacht dat het een bierfeest betrof. De politie en de ME staan klaar om eventuele concertgangers of demonstranten die amok willen maken met dwang de stad uit te zetten.

Het was geen optie om het concert beveiligd door te laten gaan: ''Wegens het verzetsverleden van Aalten wil ik een duidelijk signaal afgeven dat dit in mijn gemeente niet kan'', aldus burgemeester Bert Berghoef.

De politie en de ME waren 's avonds zichtbaar aanwezig in Aalten, klaar om eventuele concertgangers of demonstranten die amok wilden maken met dwang de gemeente uit te zetten. Tientallen neonazi's kwamen op het concert af. De politie stuurde hen weg. Het bleef rustig in Aalten en niemand is gearresteerd.

Voetbalduel gestaakt na zelfmoordpoging

Het duel in de Italiaanse Serie B tussen Treviso en Grosseto is vanmiddag gestaakt omdat een politieagente zichzelf aan de kant van het veld met een pistoolschot van het leven probeerde te beroven.

De scheidsrechter staakte het duel na twintig minuten nadat toeschouwers hem op het voorval attent maakten. De agente is met zware verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Een collega raakte lichtgewond. Zij probeerde de zelfmoordpoging te voorkomen.

Treviso, dat tegen degradatie vecht, stond op het moment van staken op achterstand (0-1).

Doden bij geweld in Hondurese gevangenis

Geweld in een gevangenis in Honduras heeft zaterdag aan zeker achttien gevangenen het leven gekost. Acht gevangenen zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De slachtoffers waren zojuist uit San Pedro Sula overgeplaatst naar een gevangenis in de hoofdstad Tegucigalpa, toen ze door andere gevangenen werden aangevallen, aldus de politie. De daders beschikten over messen en vuurwapens.

FOK!sport zoekt bevlogen nieuwsposters!

Met het Europees Kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen voor de deur, zijn we op zoek naar versterking om al het nieuws dat er zal zijn, te posten.

Al die grote sportevenementen worden natuurlijk behandeld op FOK!sport. We kunnen dan ook alle hulp gebruiken om dat voor elkaar te krijgen. Denk je dat je wel een goed en interessant bericht kunt maken? Durf jij het aan? Het enige dat we van je vragen is een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wil jij mee komen helpen en deel uitmaken van een gezellige en enthousiaste groep mensen? Stuur dan je gegevens in een mailtje naar sport@fok.nl, onder vermelding van 'Sollicitatie FOK!sport'. Vermeld in ieder geval je nickname, je leeftijd en op welke dagen en uren je beschikbaar bent.

Stuur je mailtje vóór 5 mei 20:00 uur naar ons toe!

Astana toch welkom in de Giro

Astana mag volgende week toch van start in de Ronde van Italië. De ploeg was in eerste instantie door de organisator RSC niet uitgenodigd vanwege diverse dopingschandalen bij de ploeg.

Dit werd vandaag gemeld door teammanager Philippe Maertens. Astana gaat van start met onder meer de Spaanse Tourwinnaar Alberto Contador, de Amerikaan Levi Leipheimer en Andreas Klöden. De Giro start aankomende zaterdag met een ploegentijdrit in Palermo.

Michael Bay neemt uitdaging Uwe Boll toch aan?

Een paar dagen geleden konden we nog uit de reactie van Michael Bay opmaken dat hij de uitdaging van Uwe Boll niet aannam, en er dus geen bokswedstrijd ging komen. Nu is er echter een video verschenen waar Uwe Boll blij is dat Bay de uitdaging heeft geaccepteerd. Het gevecht zal op 30 september plaats vinden en ronde 3 zal volgens Boll de ronde zijn dat Bay neer gaat:

"I think round three or round four you will go down in history, not only for the worst war movie ever: Pearl Harbour, no, also for the worst boxer in the ring against Uwe Boll ever."

Een administrator op het forum van Bay heeft het echter uitgezocht en na een gesprek met Michael Bay blijkt dat het verhaal onzin is en dat Bay niet eens direct heeft gesproken met Boll. Publiciteitsstunt, of komt er echt een gevecht?

Vos oppermachtig in Tsjechië

Marianne Vos is bij de Tsjechische rittenkoers Gracia Orlova oppermachtig. Ze won vandaag al haar derde etappe.

Het betrof hier een individuele tijdrit, normaal gesproken niet de specialiteit van Vos, over achttien kilometer. De Duitse Ina-Yoko Teutenberg eindigde als tweede. Met nog twee etappes te gaan heeft Vos een voorsprong van bijna drie minuten. "Dat moet Marianne af kunnen maken," aldus ploegleider Thijs Rondhuis.

Boze automobilist rijdt fietser aan

Een boze automobilist heeft gisteravond bewust een 36-jarige fietser aangereden. Het slachtoffer fietste met een vriendin over de Oosterkade in Groningen toen de autobestuurder hen hard tegemoet reed. Ook nam de automobilist een bocht te ruim. De fietsers wisten het voertuig maar net te ontwijken en lieten in gebarentaal aan de man weten niet blij te zijn met diens rijgedrag.

Dat pikte de automobilist niet, hij keerde en reed de fietser vervolgens van achteren aan. Die raakte door de actie gewond en ook zijn fiets liep beschadigingen op. De auto, waarschijnlijk een lichtkleurige Volkswagen is doorgereden. De politie vraagt getuigen van het voorval zich te melden.

Boerderij volledig afgebrand

Een boerderij aan de Zuiderstraat in het Drentse dorp Grolloo is vanmiddag helemaal uitgebrand. De brandweer slaagde er niet in de woning met een rieten dak te redden. Wel voorkwamen ze dat de brand oversloeg naar andere gebouwen. Er vielen geen gewonden.

De vlammen begonnen vermoedelijk rond het middaguur. De oorzaak van het brand is waarschijnlijk een vergeten pan kroketten. De brandweer gaf het sein brand meester rond één uur 's middags.

Patricia Paay ooit ontvoerd in Oostenrijk

Patricia Paay blijkt als kleuter in Oostenrijk te zijn ontvoerd. Dat vertelde ze aan Robert Jensen. Ze werd samen met andere Oostenrijkse kinderen gekidnapt.

De ontvoerders brachten de kinderen naar een bos waar ze werden geslagen en gebeten. Daarna lieten de kidnappers de koters voor dood achter. Patricia: "Na twee dagen werd ik, onder de beetplekken teruggevonden in dat bos." De reden voor de ontvoering en mishandeling is onduidelijk. De zangeres blijkt er zelf niets meer van te weten, want haar moeder had het haar verteld. Daardoor heeft ze gelukkig ook geen trauma.

 

 

Jessica Simpson: 'Spijt van vislippen'

Jessica Simpson heeft er spijt van dat ze haar lippen heeft laten volspuiten met siliconen. De 27-jarige actrice: "Ik leek wel een vis!"

De Amerikaanse kreeg vorig jaar veel gehoon van de media toen ze werd gespot met een opgeblazen mond. Nu Jessica erop terug kijkt vindt ze het ook geen gezicht. Jessica: "Mijn lippen zijn van nature al mooi genoeg. Die behandeling sloeg nergens op!" Gelukkig heeft Jessica inmiddels weer een normale lipomvang.

Dekker stapt af in Ronde van Romandië

Thomas Dekker is uitgereden in de Ronde van Romandië. Vierentwintig kilometer voor de finish stapte de Nederlander af. De zege ging vandaag naar Francesco de Bonis.

De vierde etappe van de Ronde van Romandië startte in Sion en eindigde in Zinal. De renners moesten drie beklimmingen van de eerste categorie doorstaan. Vroeg in de wedstrijd reed er een groep weg vanuit het peloton, bestaande uit onder anderen Stef Clement, Michael Albasini, David Lopez, Haimar Zubeldia én een neo-prof, Francesco de Bonis.

De renners van Astana reden voorop in het peloton, om zodoende de voorsprong op de kopgroep te verkleinen. Op nog 58 kilometer voor de eindstreep nam de Rabobank-ploeg het stokje over van Astana door voorop in het peloton te rijden.

In de beklimming naar Vissoie, op 24 kilometer voor de finish, was het afgelopen voor Thomas Dekker. ‘Nekkie eraf’ was het gebaar dat de Nederlander maakte, toen hij stilstond op de beklimming. Een paar minuten later stapte Dekker officieel uit de koers.

Vanuit de kopgroep die vroeg in de wedstrijd was ontstaan, reed De Bonis alleen weg. In het laatste deel van de etappe werd de renner van Gerolsteiner bijgehaald door Manuel Beltran en John Gadret. Allebei de renners reden De Bonis zelfs voorbij. De Bonis had echter nog genoeg energie over om Beltran en Gadret weer bij te halen en de zege veilig te stellen.

Andreas Klöden behoudt de leiderstrui. Beste Rabo-renner is nu Denis Menchov. Hij staat op plek vier met 45 seconden achterstand op de Duitser. De eerste Nederlander die we terugvinden in het klassement is Bauke Mollema. Hij staat achttiende op 58 seconden van Klöden.

Turkije meldt bloedbad onder PKK-rebellen

Het Turkse leger heeft deze week tijdens operaties tegen Koerdische rebellen in Noord-Irak meer dan 150 opstandelingen gedood. Dat hebben de Turkse strijdkrachten zaterdag in een verklaring laten weten.

Turkije strijdt zowel in eigen land als geregeld in het Koerdische noorden van Irak tegen gewapende rebellen van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. Meestal voeren de Turken luchtoperaties uit tegen vermeende PKK-stellingen, maar eerder dit jaar was er ook een omvangrijk Turks grondoffensief in Noord-Irak.

Vader rijdt zoontje aan op de camping

Een 58-jarige man uit het Duitse Aurich heeft zaterdag zijn 1 jaar oude zoontje overreden op een camping in het Limburgse Haelen. Het jongetje is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Roermond gebracht, laat de politie weten.

De vader zag rond 16.30 uur bij het achteruit rijden het kind dat naast de auto zat te spelen over het hoofd. De auto stond geparkeerd op de standplaats van het gezin op de camping aan de Roggelseweg. Omstanders zagen het ongeluk gebeuren, waarschuwden de man en belden het alarmnummer.

Oranje -17 gaat voor goud in Turkije

Zondag begint in Turkije het Europees kampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar. Ook het Nederlands Elftal zal van de partij zijn. Zondag spelen ze hun eerste duel tegen gastland Turkije.

Even buiten Alanya, in het Topkapi World of Wonders Hotel, zullen alle landenteams zich vestigen. Normaal een hotel voor toeristen, maar de komende maand zullen ze bezoek krijgen van de nieuwe Ronaldinho's en Zidane's. In totaal 144 voetballers plus begeleiding zullen zich bij de toeristen voegen.

Het Nederlands Elftal voor spelers onder de 17 jaar maken hier ook onderdeel van uit. In oktober 2007 begon de formatie van coach Albert Stuivenberg aan de kwalificatiecyclus voor deelname aan het Europees kampioenschap. Twee rondes later waren er nog acht landen over en was kwalificatie een feit. "Het is natuurlijk een knappe prestatie dat we ons hebben geplaatst", blikt Stuivenberg terug. De coach ruikt na deze geslaagde ronde meteen kansen in Turkije: "Daarvoor moet ik mijn team een enorm compliment geven. Maar nu we hier zijn moet je ook voor het hoogst haalbare gaan. Een plek in de halve finale is de eerste doelstelling. In een poule met gastland Turkije, Servië en Schotland volstaat een plek bij de eerste twee."

Zondag moet het dan meteen gebeuren. Dan opent Oranje het toernooi tegen gastland Turkije. De wedstrijd is een kopie van de finale in 2005. Toen ging Turkije er met de winst vandoor. Met 2-0 werd het team van toenmalig coach Ruud Kaiser aan de kant geschoven. Stuivenberg ruikt kansen tegen de Turken."We bekijken het toernooi stap voor stap. We richten ons nu volledig op de eerste wedstrijd. De Turken hebben een goed team en ze zullen voor eigen publiek gelijk wat willen laten zien. Ze willen het liefst direct hun stempel op het toernooi drukken. We zullen waarschijnlijk niet veel kansen krijgen om te scoren, dus de mogelijkheden die er komen, moeten we pakken", aldus de coach van Oranje.

Ook de twee andere poule-duels zullen zwaar worden. Oranje neemt het naast Turkije ook nog tegen Servië en Schotland op. Stuivenberg vertelt hierover: "Alle ploegen op dit toernooi zijn sterk en hebben ieder hun eigen speelstijl. De Serven hebben goede resultaten geboekt in de kwalificatie, terwijl Schotland er gelijk bovenop vliegt. Die geven ons geen centimeter ruimte. Het niveau van de ploegen ligt dicht bij elkaar. Het worden spannende wedstrijden."

Stuivenbergs conclusie is dat Oranje zeer zeker een kans maakt om een goed resultaat neer te zetten in Turkije. "Ze gaan goed om met de omstandigheden”, vertelt assistent Ruud Dokter. Hij vervolgt: "Nu moeten we het laten zien op het veld én we hebben een beetje geluk nodig. Kijk maar naar Italië op het afgelopen WK, toen ze mazzelden tegen Australië. En zelfs Oranje in 1988. Elke kampioen heeft in een groot toernooi en klein beetje geluk nodig."

Ajax is de grootste hofleverancier. Maar liefst zeven spelers, waaronder de grote talenten Rodney Sneijder en Geoffrey Castillon, maken deel uit van de Oranje-selectie. Feyenoord levert vier spelers uit.

De volledige selectie:
De EK-selectie bestaat uit de volgende achttien spelers:

Roly Bonevacia, Lorenzo Burnet, Geoffrey Castillion, Lorenzo Ebecilio, Dico Koppers, Ricardo van Rhijn en Rodney Sneijder (allen Ajax), Oguzhan Özyakup (AZ), Jerson Cabral, Jordy Clasie, Tim Eekman, Ricky van Haaren en Rajiv van La Parra (allen Feyenoord), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Youness Mokhtar, Imad Najah en Jeroen Zoet (PSV) en Fons Mulder (FC Utrecht).

Davids sneller terug dan verwacht

Ajax kan dit seizoen toch nog beschikken over Edgar Davids. De blessure van de middenvelder blijkt achteraf mee te vallen. Davids heeft zelf goede hoop dat hij nog in actie kan komen voor de Amsterdammers.

Een MRI-scan heeft aangetoond dat Davids slechts een verrekking in de linkerlies heeft opgelopen. Davids liep de blessure afgelopen donderdag op in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen SC Heerenveen.

De komende dagen bekijkt Davids samen met de medische staf van Ajax hoe hij herstelt van zijn blessure. De return tegen Heerenveen, aanstaande maandag, lijkt te vroeg te komen voor de pitbull.

FC Lisse eerste kampioen zaterdaghoofdklasse

FC Lisse is vanmiddag kampioen geworden in de zaterdaghoofdklasse. Daarmee is, nadat zondagclub Hollandia enkele weken terug de eerste kampioen werd van de hoofdklasse, ook de eerste kampioen in een zaterdagafdeling bekend.

FC Lisse won zelf met 0-2 bij Ter Leede en zag concurrent Quick Boys punten verspelen bij Barendrecht. De Katwijkers bleven op 2-2 steken. FC Lisse is al jaren dicht in de buurt van een titel. De afgelopen vier seizoenen eindigde men steeds op de tweede plaats in de afdeling, achter respectievelijk Quick Boys, ASWH en twee keer Rijnsburgse Boys. De laatste titel dateert alweer uit 2001. Het kampioenschap is absoluut verdiend te noemen voor Lisse. De ploeg heeft de op twee na beste voorhoede, terwijl het de beste defensie in de hoofdklasse A heeft. Bovendien werden er door de KNVB drie punten van het totaal afgehaald, vanwege ongeregeldheden in de eerste ontmoeting met Ter Leede. Zonder deze straf was de titel al eerder een feit geweest. Volgende week weet FC Lisse met welke twee andere zaterdagclubs men gaat strijden om de nationale zaterdagtitel.

Verder werd ook de voorlaatste rechtstreekse degradant bekend. Na TOGR en SHO in A en Nivo Sparta en Kloetinge in B werd DOS Kampen de eerste van de twee degradanten in C. De ploeg verloor op eigen veld van concurrent PKC '83 met 1-3 en dus viel het doek voor de club waar Jaap Stam ooit zijn loopbaan begon. DOS Kampen behaalde 22 punten en wist slechts vijf keer te winnen. De ploeg daalt nu na vijf seizoenen hoofdklasse weer af naar de eerste klasse.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vijfentwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Quick Boys 2-2
DOTO - Capelle 2-0
Excelsior Maassluis - TOGR 1-3
Katwijk - ASWH 2-2
Noordwijk - Zwaluwen '30 / Henver 9-1
SHO - Rijnsburgse Boys 0-2
Ter Leede - FC Lisse 0-2

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Sparta Nijkerk 1-1
Bennekom - Nivo Sparta 1-3
DOVO - GVVV 0-2
Hoek - Spakenburg 0-3
LRC Leerdam - Kozakken Boys 3-2
Nunspeet - Geinoord 0-0
IJsselmeervogels - Kloetinge 1-1

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - Flevo Boys 4-1
DOS Kampen - PKC '83 1-3
HHC Hardenberg - VVOG 9-1
ONS Sneek - Staphorst 2-1
Oranje Nassau - Go Ahead Kampen 1-0
SC Genemuiden - ACV 0-2
WHC - Excelsior '31 1-2

FOK!Blog Babe Battle #70

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Alice en in de rechterhoek Gwyneth. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Een kutverhaal

SpiekerJozef stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ze had een tijdschrift gepakt van de tafel, maar ze had de lust niet om hem te gaan lezen. Aan de klinisch wit geschilderde muur, tegenover haar, hing een rek met folders over abortus, de pil, veilig vrijen, en luchtwegaandoeningen. Als je nog geen ziekte had dan kon je hem hier zo uitzoeken, maar zij probeerde gewoon de ogen van de anderen te ontwijken.

Gedetineerde overleden in gevangenis Zwolle

In de Penitentiaire Inrichting Zwolle is vrijdag een gedetineerde overleden. Het Openbaar Ministerie bevestigde zaterdag een bericht daarover van RTV Oost.

"Zaterdagochtend is sectie verricht. Over de doodsoorzaak kunnen we nog geen mededelingen doen", aldus een woordvoerster van het OM. De identiteit van de gedetineerde wordt evenmin prijsgegeven. De omstandigheden rond de dood van de gevangene worden onderzocht.

China slaat alarm om virusuitbraak

Naar aanleiding van het entero 71-virus , dat vorige maand in de Chinese provincie Anhui aan 22 kinderen het leven kostte, slaan de Chinese autoriteiten nu groot alarm. In Anhui, dat in het oosten van China ligt, zijn ongeveer 3.000 mensen besmet geraakt met het virus. Besmettingen zijn te herkennen aan zweren en huiduitslag.

De Chinese regering heeft de regionale overheden opgedragen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De problemen door de uitbraak in Anhui werden pas erg laat erkend door de autoriteiten. In de tussentijd heeft het virus ook toegeslagen in andere provincies. In Guangdong, in het zuiden van China, is een jongen overleden en in de provincie Henan wordt melding gemaakt van zieken.

Doden bij geweld in Molukken

Gevechten tussen inwoners van twee naburige dorpen in de Indonesische provincie Molukken hebben vrijdag aan drie mensen het leven gekost. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. Zestig huizen, scholen en gebedshuizen werden in brand gestoken en tientallen dorpelingen sloegen op de vlucht. De oproerpolitie zette honderden agenten in om de rust te herstellen.

De directe aanleiding tot het geweld was niet direct duidelijk, maar inwoners van de dorpen, Saleman en Horale, hebben al ruim twee jaar ruzie om land. De politie zei te geloven dat het geweld was gepland en wees erop dat alle slachtoffers uit Horale kwamen.

Sekstape Jimi Hendrix roept twijfels op

Experience Hendrix betwijfelt de authenticiteit van een tape waarin de gitarist te zien zou zijn.

Experience Hendrix, het bedrijf dat over de rechten beschikt van de muziek van Jimi Hendrix, betwijfelt de authenticiteit van een sekstape waarin de gitarist te zien zou zijn. Afgelopen week verscheen een dvd met beeldmateriaal van elf minuten waarin een man, die lijkt op Hendrix, te zien is terwijl hij seks heeft met drie verschillende vrouwen. De dvd is uitgebracht door filmmaatschappij Vivid Entertainment.

Experience Hendrix heeft in een verklaring laten weten niet blij te zijn met het beeldmateriaal. "Het is een poging om de reputatie van een overleden artiest, die zichzelf er niet tegen kan beschermen, naar beneden te halen. Wij zijn zeer verbolgen over deze actie."

Steven Hirsch, een van de bazen van Vivid Entertainment, reageerde in een verklaring vol verontwaardiging. "Vivid heeft veel tijd en geld gestoken om de echtheid van de tape vast te stellen en wij weten zeker dat het Jimi Hendrix is."

De auteur van de Hendrix-biografie 'Room full of mirrors', Charles R. Cross, zegt de film ook gezien te hebben. Ook hij betwijfelt of het de gitarist betreft. Volgens hem zijn het gezicht en de neusgaten anders dan die van Hendrix. De man in de film droeg ook meer ringen in zijn oren dan de gitarist, aldus Cross.

[A1GP] Kwalificatie hoofdrace Engeland

Tijdens de laatste hoofdrace van het A1-seizoen 2007-2008 start Narain Karthikeyan van poleposition. Het is voor het eerst dat India daar staat. Robbie Kerr start van plek twee en Neel Jani mag op de derde startplek plaatsnemen.

PlaatsCoureurLandTijd
1N. KarthikeyanIndia1'14.682
2R. KerrEngeland1'14.909
3N. JaniZwisterland1'14.957
4A. CarrolIerland1'15.020
5M. AmmermüllerDuitsland1'15.042
6F. MontagnyFrankrijk1'15.266
7A. ZauggZuid-Afrika1'15.284
8C. Fu ChengChina 1'15.313
9J. SummertonUSA1'15.398
10J. BleekemolenNederland1'15.620
11F. AlbuquerquePortugal1'15.627
12F. FauzyMaleisië1'15.664
13J. HinchcliffeCanada1'15.667
14A. NegraoBrazilië1'15.671
15F. SalaquardaTsjechie1'15.690
16E. PiscopoItalie1'15.827
17J. ReidNieuw-Zeeland1'16.003
18A. KhanPakistan1'16.063
19J. MartinAustralië1'16.175
20S. HermantoIndonesië1'16.876
21K. BeschirLibanon1'16.942
22D. MartinezMexico1'17.062

Automobilist verongelukt, wielrenners zwaargewond

Een automobilist is zaterdagmiddag verongelukt in het Utrechtse Odijk. Twee wielrenners die bij het ongeluk betrokken waren, zijn zwaargewond geraakt. Het voertuig van de automobilist kwam tegen een boom tot stilstand.

De wielrenners zijn met ernstig hersenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hun toestand is kritiek, meldt de politie zaterdagmiddag. Details over de identiteit van de betrokkenen bij het ongeluk aan de Achterdijk zijn nog niet bekend.

Kamerleden voor het eerst buiten Kamp Holland

In Afghanistan is geen oplossing op korte termijn mogelijk. De opbouw van het land is een zaak van lange adem. Voorzitter Hans van Baalen van de vaste Kamercommissie voor Defensie heeft dat vandaag gezegd na terugkeer van een bezoek aan Afghanistan.

Samen met zeven andere leden van de Defensiecommissie deed de VVD'er de afgelopen dagen de hoofstad Kabul en de plaatsen Tarin Kowt en Deh Rawod in de provincie Uruzgan aan. Voor het eerst sinds Nederlandse militairen actief zijn in Uruzgan konden de Kamerleden ook een kijkje nemen buiten de poorten van Kamp Holland. Bij eerdere bezoeken bleven Kamerdelegaties om veiligheidsredenen op deze Nederlandse basis.

Van Baalen is het niet eens met PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink, die tegen een Volksrant-verslaggever ter plekke zei dat de Kamer tot dusver geen realistisch beeld had van Afghanistan. Met echte nieuwe feiten is hij tijdens het verblijf niet geconfronteerd. Volgens de VVD'er was de Kamer al goed geïnformeerd over het land. "Je leest dingen, je ziet documentaires op tv, en we hebben er als Kamer veel over gedebatteerd."

Toch had het bezoek voor hem "een absolute meerwaarde", doordat er een verschil is tussen theorie en praktijk. "We hebben kinderen gezien van wie voor straf de benen in kokend water waren gehouden en die door onze militairen werden verzorgd. Dan besef je: dit zijn de middeleeuwen."

Het bezoek van de Kamercommissie had plaats kort nadat opnieuw twee Nederlandse militairen waren gesneuveld, onder wie de zoon van commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. Volgens Van Baalen maakte dit het verblijf in Uruzgan "extra realistisch". Van Baalen heeft niet de indruk dat de Nederlandse militairen door de tragische gebeurtenissen gedemoraliseerd zijn. "Het brengt de troepen juist meer tot elkaar. Het is pijnlijk, maar niet demoraliserend."

Dodental tornado's VS blijft stijgen

Het aantal dodelijke slachtoffers van de verwoestende tornado's die gisteren huishielden in de Amerikaanse staat Arkansas is gestegen tot zeker acht. Dat berichtten Amerikaanse media vandaag.

De meteorologische dienst heeft sinds donderdagavond zeker 25 tornado's geteld in Texas, Oklahoma, Kansas en Missouri. Bij vele tienduizenden mensen viel de stroom uit. Tientallen huizen werden totaal verwoest en daarvan ligt alleen de fundering nog op de juiste plek. Alle doden vielen in Arkansas.

Eerder deze week richtten tornado's al grote schade aan in Virginia. Honderden mensen raakten toen gewond door de 'twisters'.

Obama wil meer Oprah

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama zit verlegen om extra publicitaire hulp van tv-ster Oprah Winfrey. Dat zegt een woordvoerder van het campagneteam van Obama op de invloedrijke Amerikaanse politieke website Politico.com.

Oprah is voorlopig evenwel volgeboekt en zal voorlopig niet met Obama op het podium kunnen verschijnen. Oprah sloot Obama begin februari in de armen en voerde actief campagne voor de zwarte kandidaat. Sinds die maand is Oprah evenwel niet meer met Obama in het openbaar verschenen.

"Het lijkt nu het perfecte moment voor Obama om de hulp van Oprah weer in te roepen", aldus Politico, met verwijzing naar de jongste ophef over de omstreden "huisdominee" en vriend van Obama, Jeremiah Wright. Obama staat ook voor twee cruciale voorverkiezingen in North Carolina en Indiana.

Winehouse toch maar geen 'Bond-girl'

Zangeres Amy Winehouse en haar producer Mark Ronson zien af van hun voornemen de titelsong te maken voor de nieuwste James Bond-film. Dat berichtten Britse media vandaag. Volgens Ronson is Winehouse, verslaafd aan drugs en drank, momenteel niet in staat om te werken.

De producenten van de nieuwe 007-film Quantum of Solace hadden het duo overigens niet gevraagd een lied te maken. Maar Ronson zei kortgeleden dat hij zeer hoopte op hun medewerking.

Politie brengt chemisch DNA naar inwoners Venray

Bijna tweeduizend huishoudens in Venray kregen vandaag chemisch DNA als wapen in de strijd tegen inbrekers en diefstal. Ongeveer 200 agenten bezorgen deze vloeistof vandaag huis aan huis bij de mensen, zo liet de politie weten.

Daarbij krijgen de bewoners tekst en uitleg hoe het goedje te gebruiken. SelectaDNA is een voor het oog onzichtbare vloeistof die op waardevolle spullen kan worden aangebracht. Na diefstal kunnen aan de hand van het DNA de gestolen goederen snel herkend worden. Venray is de eerste plaats in Nederland waar de proef met deze chemische handtekening van start gaat.

[A1GP] Kwalificatie sprintrace Engeland

Team Engeland zal morgen tijdens de sprintrace van kop vertrekken. Robbie Kerr zorgde voor de eerste pole van 2007-2008.Team USA staat dankzij Jonathan Summerton tweede voor de Zwitser Neel Jani. Nederland moet het doen met de elfde plaats gereden door Jeroen Bleekemolen.

positiecoureurlandtijd
1R. KerrEngeland1:14.424
2J. SummertonUSA1:14.426
3N. JaniZwitserland1:14.772
4A. CarrolIerland1:14.935
5N. KarthikeyanIndia1:15.040
6F. AlbuquerquePortugal1:15.077
7A. ZauggZuid-Afrika1:15.142
8F. MontagnyFrankrijk1:15.216
9M. AmmermüllerDuitsland1:15.306
10J. ReidNieuw-Zeeland1:15.312
11J. BleekemolenNederland1:15.338
12J. MartinAustralië1:15.344
13F. SalaquardaTsjechië1:15.357
14F. FauzyMaleisië1:15.439
15J. HinchcliffeCanada1:15.470
16C. Fu ChengChina1:15.954
17E. PiscopoItalië1:16.049
18A. KhanPakistan1:16.086
19A. NegraoBrazilië1:16.117
20K. BeschirLibanon1:17.394
21D. MartinezMexico1:17.403
22S. HermantoIndonesië1:17.553

[DTM] Uitslag kwalificatie Mugello

Timo Scheider start morgen op pole tijdens de DTM-race in Mugello. Jamie Green staat naast de Audi met zijn Mercedes. Tom Kristensen is de man op p3. Onze landgenoot Christijan Albers staat op de zestiende startplek.

PositieNaamMerkTijd
1T. ScheiderAudi1:43.079
2J. GreenMercedes1:43.401
3T. KristensenAudi1:43.420
4M. EkströmAudi1:43.472
5P. di RestaMercedes1:43.487
6B. SpenglerMercedes1:43.579
7B. SchneiderMercedes1:43.579
8M. WinkelhockAudi1:44.025
9A. PrematAudi1:43.927
10M. RockenfellerAudi1:43.997
11O. JarvisAudi1:44.031
12M. TomczykAudi1:44.154
13R. SchumacherMercedes1:44.735
14M. EngelMercedes1:45.357
15G. PaffettMercedes1:44.986
16C. AlbersAudi1:44.914
17M. LaudaMercedes1:45.644
18K. LeggeAudi1:46.086
19S. StoddartMercedes1:46.258

Feyenoord past werkwijze aan

Afgelopen jaren was PSV duidelijk de sterkste in de Eredivisie. Feyenoord gaat proberen om het succesvolle recept dat in Eindhoven gebruikt werd, ook in Rotterdam toe te passen en waar mogelijk verbeteren.

Het recept lijkt simpel. Rust rond de club en zoveel mogelijke goede en zo min mogelijk slechte spelers. Dat is volgens de beleidsbepalers van de stadionclub het concept in de lichtstad. Afgelopen seizoen had Peter Bosz, technisch directeur bij Feyenoord, op papier een leuk elftal neergezet voor coach Bert van Marwijk. Maar naast de beoogde elf basisspelers was het kwalitatief niet goed genoeg, zo vonden bestuur en fans van de club. Tel daarbij op dat de bepalende spelers Kevin Hofland, Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler en Roy Makaay geblesseerd, geschorst waren of om andere redenen niet aan goed konden presteren, en je komt op de huidige zesde plaats op de eindrangschikking te staan. Gelukkig voor Van Marwijk en zijn mannen was er wel succes in het bekertoernooi. Daardoor lijkt de rust redelijk bewaard gebleven.

Grote vraag gaat zijn welke spelers er vertrekken en wie er gaan komen. Afgelopen zomer heeft Feyenoord ervaren spelers gehaald die stuk voor stuk hun eigen waarde hebben. Voor komend seizoen wil Bosz jongere spelers met veel potentie halen. Dat vraagt meer van de scouting dan bijvoorbeeld het kopen van aanvoerder Van Bronckhorst. Tevens zijn de jongere spelers duurder en is er nooit de garantie dat ze de overstap aankunnen. Zo is Luigi Bruins beter overgestapt dan zijn ploeggenoot Andwélé Slory. Beide kwamen van Excelsior.

De laatste jaren heeft Feyenoord diverse exotische spelers gekocht maar eigenlijk alleen Shinji Ono heeft de verwachtingen waar kunnen maken. Het lijkt erop dat de club van al die miskopen geleerd heeft en daarom reist Peter Bosz alle gescoute spelers achterna om ze ook nog zelf te kunnen beoordelen en niet blind op de scouts te varen. Opvallend genoeg verbleef hij vaak en soms best lang in Brazilië.

Duidelijk lijkt wel dat Danny Buijs, Serginho Greene, André Bahia, Sherif Ekramy en Jacob Lensky weg mogen als er een club komt. Verder verlaten Michael Jansen, Sebastián Pardo, Erik Cummins, Ömer Özcelik en Michael Thé de Rotterdammers omdat hun aflopende contract niet wordt verlengd.

Als het aan de nieuwe trainer, Gertjan Verbeek, ligt gaat Feyenoord snel, modern en aanvallend voetbal spelen. Daarvoor lijken er dynamische en fysieke krachten bij het elftal te moeten komen. Zo wordt de naam van Miralem Sulejmani, nu nog speler van SC Heerenveen, veel genoemd. Sulejmani heeft echter wel vraagprijs van vijftien miljoen euro om zijn nek hangen.

Voor komend jaar heeft de club 'van Zuid' al Karim El Ahmadi en Kermit Erasmus.

Ajax en AZ kelderen op ranglijst

Ajax en AZ hebben geen goede zaken gedaan met het oog op de wereldranglijst voor clubteams. Ajax viel veertig plaatsen terug en staat nu op plek 169. AZ viel 58 plaatsen terug en is terug te vinden op nummer 174.

Mede doordat PSV weer landskampioen werd, klommen de Eindhovenaren met drie plekken naar plek 57. Feyenoord was de Nederlandse club die de grootste sprong maakte. De club uit Rotterdam is opgeklommen naar de 145e plek, nadat het maar liefst 58 plaatsen vooruit ging.

Manchester United voert de wereldranglijst aan, en kan die positie verstevigen door de Champions League te winnen. Dat geldt ook voor Chelsea, dat tweede staat op de ranglijst. Winnen The Blues de Europese beker, dan is de kans groot dat er van plek gewisseld wordt. De top drie wordt verder aangevuld met Barcelona.

PlekVorige PlekClubnaamLand
12Man. UnitedEngeland
21ChelseaEngeland
39BarcelonaSpanje
46Boca JuniorsArgentinië
55LiverpoolEngeland
612Bayern MunchenDuitsland
74SevillaSpanje
83AC MilanItalië
97AS RomaItalië
1010ArsenalEngeland
5760PSVNederland
145193FeyenoordNederland
169129AjaxNederland
174116AZNederland

met dank aan breef01 voor de submit

Mooie zelfmoordpoging...

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een slok te veel op en je besluit in je enthousiasme een einde aan je leven te maken. Je klimt in een mooie brug en je bent klaar voor de sprong. Dan heb jij weer de pech dat er opeens allemaal mensen er zich mee gaan bemoeien. Ze blijven maar tegen je aan lullen en uiteindelijk ben je het zo zat dat jij ze hun zin maar geeft.

Je laat je maar naar beneden halen. "Hang in there, big fella...."

Politie kan ontsnapte illegaal niet vinden

Een gedetineerde illegaal die vrijdag in Zaandam ontsnapte is nog altijd spoorloos. De politie kijkt uit naar de Surinamer maar zet geen grote zoektocht meer op touw, zegt een woordvoerder zaterdag. De man is volgens het ministerie van Justitie niet gevaarlijk.

Vrijdagmiddag ontsnapten vijf op de bajesboot vastzittende illegalen terwijl ze op de kade aan het sporten waren. Het ging om Surinaamse en Marokkaanse mannen die wachtten op uitzetting. Twee van hen werden snel opgepakt. De massale zoektocht naar de andere gevangenen werd rond 16.00 uur gestaakt. Tegen 17.00 uur kon de politie opnieuw twee van hen in de kraag vatten.

Groninger flipt bij aanblik politie

Een 30-jarige Groninger is vrijdagnacht opgepakt omdat hij zich ogenschijnlijk zonder enige reden agressief tegen agenten keerde. Op het bureau verklaarde de man wel degelijk een motief te hebben voor zijn opvliegende gedrag: zodra hij politie op straat ziet, flipt hij.

Agenten zagen de man tegen een deur trappen toen ze in een opvallende politieauto kwamen aanrijden op de Aweg in Groningen. Toen de wagen stopte, richtte de Groninger zijn agressie op de dienders. De man is na zijn arrestatie vastgezet en wordt onderzocht.

Zondag internationale lachdag

Zondag is het internationale lachdag. De bedoeling is om vaker te lachen, om zo gelukkiger te worden. Het initiatief is tien jaar geleden genomen door de Indiase dokter Madan Kataria, die lachen als therapie aanbeveelt ook als er niets grappigs is. Volgens deze giechel-goeroe lachen we niet omdat we gelukkig zijn, maar zijn we gelukkig omdat we lachen.

De beweging van Kataria heeft wereldwijd enorme aanhang. Zo zijn er 3500 lachclubs op de aardbol. Zondag zijn er in meerdere grote hoofdsteden demonstraties, zoals om 15 uur in Brussel op het Muntplein. "We openen onze mond en roepen 'hahaha'", zo luidt het programma volgens organisatrice Hika Lenaerts, vandaagin de Vlaamse krant De Standaard. "Je hersenen kennen het verschil niet tussen een georkestreerde of een spontane lach. Bij beide worden endorfinen aangemaakt. Je voelt je daardoor vrijer en vrolijker."

België telt ruim dertig lachclubs. De deelnemers doen er lachoefeningen, zoals de leeuwenlach, de verlegen lach of de brandweerlach. Maar uitlachen is niet toegestaan. Nederland heeft volgens lachyoga.nl zo'n tien lachclubs, van Terneuzen tot Drachten. Of er morgen in Nederland ook speciale lachactiviteiten georganiseerd worden is niet bekend.

Belgen knippen meeste kortingsbonnen ter wereld

Nederlanders hebben de reputatie gierig te zijn, maar juist Belgen gebruiken de meeste kortingsbonnen ter wereld. Vorig jaar hebben de zuiderburen zelfs een recordaantal van 142 miljoen bonnen ingeleverd bij de kassa's: bijna veertien bonnen per Belg.

De Belgen lossen daarmee de Amerikanen af als koplopers in kortingsbonnen. Een gemiddelde Amerikaan gebruikt minder dan tien coupons per jaar, berekende het bedrijf Promocontrol uit Waterloo. Het bedrijf verwerkt bijna alle bonnen voor winkelketens in België.

Toch is in België een omslag op komst. De prijsvechter Colruyt biedt haar vaste klanten vanaf woensdag een elektronische kortingskaart: die verrekent in een klap alle kortingsbonnen van de keten.

Konami bevestigt Wii-versie van Lost in Blue

Lost in Blue, die de naam Survival Kids in Japan draagt, komt naar de Wii. Dat wist Konami te bevestigen op haar eigen website. Lost in Blue is voorzien van diverse adventure- en RPG-elementen, dat voor een enig sfeertje zorgt. Een jongen en een meisje zijn aangespoeld op een onbewoond eiland. Op dat eiland moet je ervoor zorgen dat je het avontuurtje overleeft. Dat doe je door onder andere te zoeken naar materialen, voedsel en drinken.

Konami heeft vooralsnog niets verklapt over de inhoud van de Wii-versie. Wel kunnen we uiteraard verwachten dat er veel gebruikt wordt gemaakt van de Wii Remote en Nunchuk. Een releasedatum is er nog niet, maar volgens de webshop Gamefly moet de game op 30 september in Amerika uitkomen.

Rockstar-baas Dan Houser is niet blij met casual gaming

Hoewel Rockstar-baas Dan Houser openlijk laat weten dat hij respecteert wat Nintendo bereikt met de Wii, is hij duidelijk gefrustreerd door de hype van casual games boven hardcore games.

"F**k all this stuff about casual gaming," aldus Houser in een interview met New York Magazine.

"The Wii is doing something totally different, which is fantastic. [But] we're hopefully going to prove that there's also a very big audience for people who want entertainment in another form, who think of games as being a narrative device that can challenge movies," zei hij.

Het commentaar van Houser komt op een moment dat hardware producenten, game-uitgevers en critici het moeilijk hebben met de verschuiving in de gamewereld richting casual easy-to-play games om nieuwe markten aan te boren.

"We're not going release a large number of games," voegde Houser toe. "They're going to have the production values of movies. They're gonna be about themes that interest us... instead of the weird, special video game-only themes that too many people make -- orcs and elves, or monsters, or space."

Knalfestijn in Metal Gear Solid 4 gameplay footage

We kunnen al beginnen met aftellen; het duurt niet lang meer tot we de gameplay van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot kunnen beproeven. 12 juni is dan ook de dag dat vele PlayStation 3 gamers thuis zitten, alleen op de bank, maar wat doen ze dan? Natuurlijk, de allernieuwste Metal Gear Solid game checken. Gelukkig speelt Nederland op 12 juni geen voetbalwedstrijd, maar pas de dag erna. Dat duidt dus aan dat de PlayStation 3 gamers de hele dag, maar ook de hele dag lang kunnen gamen. Tenzij het mooi weer is, dan lijkt het verstandig dat jullie naar buiten gaan. Vandaag kwam G4 TV met exclusieve gameplay footage, de footage staat op Youtube en we willen het filmpje graag met jullie delen:

VVD: verpakkingsbelasting idioot

De verpakkingsbelasting voor fabrikanten is ''van alle bizarre belastingverhogingen die dit kabinet heeft doorgevoerd de meest idiote''. Tweede Kamerlid Han ten Broeke van de VVD zei dat vanochtend in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Ook SP-Kamerlid Ronald van Raak wijst de verpakkingsbelasting af.

Vanochtend werd bekend dat supermarktketen Albert Heijn de verpakkingbelasting gaat doorberekenen aan de consument. Die gaat daardoor rond 1 procent meer betalen voor producten. Volgens Ten Broeke holt dat de koopkracht en het vertrouwen in de overheid uit, terwijl het voor het milieu niet zal werken. Hij sprak van ''een symbolische maatregel''. SP'er Van Raak meent dat de overheid beter regels kan stellen voor verpakkingen dan een belasting opleggen.

Volgens Mei Li Vos van de PvdA zal de verpakkingsbelasting wel effect hebben. Zij verwacht dat consumenten bedrijven onder druk gaan zetten om hun producten te verkopen zonder overbodige verpakking. Dat is in het buitenland ook gebeurd, aldus Vos.

Fritzl verkrachtte voor oog van kinderen

Josef Fritzl heeft zijn dochter verkracht terwijl hun gemeenschappelijke kinderen erbij waren. Dit heeft dochter Elisabeth verklaard tegenover de Oostenrijkse politie, zo meldde het Duitse weekblad Der Spiegel vandaag op gezag van anonieme bronnen.

Pas in 1993 legde Fritzl een aparte kamer aan waar de kinderen tijdens de verkrachtingen konden worden ondergebracht. Tot dan moesten de gevangen kinderen die uit de incest waren voortgekomen, samen met hun moeder in een ruimte leven.

Fritzl hield Elisabeth sinds 1984 gevangen in een kelder; pas in april werd het incestdrama ontdekt.

Dekker gelooft er nog in

Ondanks dat Andreas Klöden op nummer één staat en de Duitser omringd wordt door zijn sterke ploeggenoten bij Astana, blijft Thomas Dekker er nog in geloven dat hij de Ronde van Romandië kan winnen. ‘’Het wordt niet gemakkelijk’’.

In de etappe die vandaag van start gaat in Sion en eindigt in Zinal, zal Dekker de Astana-ploeg het werk voorin het peloton laten doen. ‘’Maar in de finale moeten Denis Menchov en ik proberen Klöden te isoleren. Ik leg me zeker niet neer bij een nederlaag. Het verschil van vijf seconden zal tegen de in topvorm verkerende Klöden niet gemakkelijk goed te maken zijn, maar ik ga het hem wel moeilijk maken’’, aldus Dekker.

Of Dekker vanmiddag als eerste en met een goede voorsprong op Klöden over de eindstreep in Zinal komt, blijft nog even afwachten. De etappe is 126,5 kilometer lang, en is wat dat betreft de kleinste afstand vergeleken met de overige etappes.

McLaren tipt Ferrari als favoriet

De Grand Prix van Turkije zal weer worden gedomineerd door de rode bolides van Ferrari. Dat verwacht McLaren Mercedes tenminste, die toegeven dat Ferrari hen voorbij is gestreefd.

De laatste twee seizoenen won Ferrari op het circuit in Istanbul. McLaren onderkent dat het ook dit seizoen lastig voor hun zal gaan worden om in Turkije te winnen. "Wij hebben hier in het verleden niet echt goed gepresteerd," zo vertelt Mercedes-baas Norbert Haug. "Het team wil zoveel mogelijk punten halen in Turkije, maar na drie overwinningen van Ferrari dit seizoen is het duidelijk dat zij de favoriet zijn."

Haug is er van overtuigd dat McLaren nog een extra stap kan gaan maken om te kunnen vechten met Ferrari, maar hij denkt dat het team voor Istanbul die stap nog niet heeft gemaakt. "De laatste race in Barcelona was toch een indicatie voor de volgende races. Wij pakten toen de pole niet, maar hadden ook wat meer brandstof mee dan Ferrari. Maar dan nog, wij zouden niet snel genoeg zijn geweest om Ferrari te verslaan."

Nadal niet te stoppen

Rafael Nadal is weer een stap dichterbij een mogelijke vierde zege op rij in de Masters Series in Barcelona gekomen. De Spanjaard won in de kwartfinale van Juan Ignacio Chela met 6-4 en 6-2.

Nadal en Chela zijn de strijd al twee keer eerder aangegaan met elkaar. In beide gevallen won de Spanjaard. Dat was nu ook het geval. Dit was aan het begin van de wedstrijd nog niet te zien. De Argentijn nam meteen een break voorsprong, en stond zowaar met 4-2 voor. De drievoudig winnaar van de Masters moest zich terugvechten en deed dat ook. Hij brak Chela weer terug, waarna Nadal de eerste set alsnog naar zich toe kon trekken.

In tegenstelling tot de eerste set, zette Nadal in het tweede bedrijf meteen goed tennis neer, hield hij de rally’s kort en speelde de Spanjaard veel vanaf de baseline. Daarop had Chela geen antwoord.
Nadals zijn tegenstander in de halve finale zal komen uit een andere kwartfinale die gaat tussen Denis Gremelmayr en Nicolas Almagro. Laatstgenoemde is als tiende geplaatst op de Masters Serie in Barcelona.

Ex-Mister Gay peuzelt vriend deels op

Anthony Morley, in 1993 de eerste Mister Gay van Groot-Brittannië, is onlangs gearresteerd omdat hij een vriend heeft vermoord en deels heeft opgegeten. Morley stapte op 24 april in paniek met bebloede kledij een shoarmazaak binnen en zei iemand te hebben vermoord. "We dachten eerst dat hij een grapje maakte, maar zagen toen dat zijn kleren onder het bloed zaten," zo zei een bediende van de zaak.

In de woning van de 35-jarige Morley uit Leeds werden op het aanrecht resten gekookt vlees  aangetroffen.  Tests wezen deze week uit dat het vlees van menselijk komaf was. De politie vermoedt dat Morley een deel van het vlees heeft verorberd.

Het slachtoffer is de 33-jarige Damian Oldfield, een advertentieverkoper voor Gay-magazines.  De twee hadden elkaar al een paar keer ontmoet maar zouden geen  vaste relatie hebben gehad.

Slachtoffer Oldfield
Met dank aan Aufruhr voor de submit.

Jan Reker: "Tijd heelt alles"

Jan Reker kreeg de laatste tijd flink wat kritiek te verduren van onder andere Gomes, Stan Valckx en Piet de Visser. De algemeen directeur van PSV zag de kritiek al maanden geleden aankomen. Wakker heeft hij er in ieder geval niet van gelegen.

Het doel van Reker zijn schoonmaakactie was het verminderen van de macht die Vlado Lemic had binnen PSV. Lemic, een internationaal bekend adviseur, zou volgens Reker zich te veel bemoeien met het PSV-beleid. "Als een zaakwaarnemer of adviseur wil zeggen wie de nieuwe trainer of assistent wordt, gaat dat te ver," aldus Reker. "Hij wordt vanaf nu behandeld als elke andere zaakwaarnemer. Als hij voor een afspraak komt, is hij welkom. Maar hij komt niet meer in – wat ik noem – 'het heilige gedeelte'. Daar waar de spelers zijn. Dat is vorig jaar al eens gesignaleerd en daar is te lang te weinig mee gedaan."

De kritiek die de algemeen directeur te verduren krijgt doet hem niet zo veel. "Als ik nu zie wie me voor leugenaar uitmaken, stoort me dat niet. Ik weet - zonder in details te treden - precies wat er aan de hand is en wordt intern gesteund, heb de raad van commissarissen pal achter me staan en krijg ook steunbetuigingen van veel mensen buiten PSV."

Het eerste slachtoffer in de zaak-PSV was technisch directeur Stan Valckx. Volgens Valckx zat Reker te vaak op zijn stoel en werd hij regelmatig teruggefloten door de directeur. "Hij zal bij PSV vertrekken, ik heb daar nachten wakker van gelegen. Stan heeft aangegeven dat hij niet meer met mij wil werken. Ik heb gezegd dat zijn manier van functioneren niet de juiste is. Hij zou veel onafhankelijker van Vlado Lemic moeten zijn."

Gisteren werd bekend dat Gomes waarschijnlijk deze zomer Eindhoven zal gaan verlaten. De doelman van PSV blijft achter zijn standpunt staan om te vertrekken als Reker zijn positie niet opgeeft. Reker ziet hem niet graag gaan. "Hij is de beste keeper uit de geschiedenis van PSV. Vergelijkbaar of misschien wel beter dan Jan van Beveren. Wij willen hem niet kwijt, want hij is een fantastische keeper. Maar hij heeft gezegd 'Reker eruit of ik eruit'. Dan is het nu ook aan hem om een beslissing te nemen. Of ik de boel ga lijmen? Dat weet ik nog niet. We hebben een keer gesproken. Toen heb ik uitgelegd hoe de zaken ervoor stonden."

Eindhoven moet veiliger bij grote evenementen

De gemeente Eindhoven moet wat doen aan de veiligheid rond grote evenementen zoals Koninginnedag of het kampioenschap van PSV. Hulpdiensten konden door de enorme drukte slachtoffers niet goed bereiken. Bij verdere groei kunnen zij niet meer instaan voor de gevolgen en ze maken zich steeds meer zorgen. “Als het echt fout was gegaan, was er niet genoeg ruimte geweest om erbij te komen” zegt politiechef T.J. Gosen en ambulancemanager H. de Volder in reacties. “Er was een te grote concentratie, we moeten mensen echt beter verspreiden over de stad."

“Wij hebben twee jaar geluk gehad dat er geen grote problemen zijn ontstaan, maar zeker op de kop van het Catharinaplein, het Stratumseind en het Begijnenhof was het veel te druk”, vindt de politiechef.

Politie en brandweer en ambulancedienst gaan binnenkort met de gemeente om de tafel om de problemen te bespreken want volgens de Volder en Gosen zijn er teveel risico’s die er genomen worden. Vorig jaar lag een slachtoffer dat in de verdrukking was gekomen een half uur op een ambulance wachten.

Wel is er sinds dit jaar een proef met een gehuurde ambulancemotor gedaan die volgens de Volder gelsaagd is. Er rijdt dan een eigen verpleegkundige mee. "Met de motor kun je eerst kijken hoe ernstig het is want we hoeven niet iedereen mee te nemen. Daarbij kunnen mensen met lichte verwoningen ook zelf naar het ziekenhuis."


'Fiscus controleerde hoogte huurtoeslag niet'

De Belastingdienst heeft honderdduizenden huurtoeslagen over 2006 definitief vastgesteld zonder de gegevens die huurders opgaven te controleren. Dat blijkt volgens NRC Handelsblad uit interne correspondentie van de Belastingdienst. De ongecontroleerde huurtoeslagen zouden samen goed zijn voor een bedrag van meer dan een miljard euro.

Volgens het dagblad gaat het om de helft van de 1,2 miljoen huurtoeslagen die worden toegekend. Bij deze groep moet de fiscus zich louter baseren op de opgave van de huurders zelf, omdat informatie van verhuurders of het ministerie van Vrom niet beschikbaar is. Deze aanvragers hoefden geen bewijsstukken zoals een huurcontract in te sturen.

In de correspondentie zou staan dat de kans 'reëel' is dat in deze groep te hoge huren zijn opgegeven. Daardoor krijgen huurders soms zo veel toeslag dat hun huur wordt gereduceerd tot enkele tientjes, schrijft het dagblad. Afgelopen maand is over 960 duizend van de 1,2 miljoen aanvragen over 2006 een definitieve beslissing genomen. Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) schreef vorige week nog aan de Tweede Kamer dat er onbewust fouten zijn gemaakt bij 8200 toeslagen.

De Belastingdienst zegt in NRC Handelsblad de opgegeven huren wel degelijk te controleren met een nieuw toezichtsproces, maar volgens het dagblad blijkt uit de interne correspondentie dat de dienst over zo'n proces nog slechts nadenkt.

Goku vs. Android in Dragonball Z: Burst Limit gameplay trailer

Voor de mensen die na al deze jaren nog steeds niet genoeg kunnen krijgen van Dragonball Z komt er binnenkort een nieuwe game over deze serie uit. In de onderstaande trailer is een gevecht te zien zoals wij die ook zullen kunnen gaan voeren.

Ben je het er nooit mee eens geweest dat Goku uiteindelijk toch altijd wel wint? Dan kun je in de nabije toekomst zijn Kamehameha's ontwijken en een beuk op zijn harsens geven in Dragonball Z: Burst Limit.

Homo-acteurs verplicht in kast

Volgens acteur Alan Cumming zijn er veel homo-Hollywoodacteurs die door de media worden gedwongen om vooral in de kast te blijven. Het zou vooral de media zelf zijn die een schrikbeeld hebben van homo’s.

“De media creëert voor zichzelf een negatief beeld. Ik denk dat het voor mensen die naar de film gaan weinig uitmaakt, maar de media maakt hier wel een probleem van omdat ze het nog altijd controversieel vinden.” Dit zei de acteur uit X-Men vrijdag op de BBC.

Er is volgens Cumming in de hele filmwereld en in Hollywood nog altijd homofobie. Acteurs als Stephen Fry en Rupert Everett zeggen dat ze zich in een hokje geplaatst voelen sinds hun coming out.


Reker zag aanval 'kamp-Lemic' aankomen

Jan Reker heeft de aanval van Heurelho Gomes, Stan Valckx en Piet de Visser al maanden geleden zien aankomen. In De Telegraaf zegt de algemeen directeur van PSV dat Vlado Lemic de spil is in het hele conflict. "Ik zei dat Lemic te veel macht had gekregen binnen PSV. Als een zaakwaarnemer of adviseur wil zeggen wie de nieuwe trainer of assistent wordt, gaat dat te ver."

De forse kritiek doet de persoon Reker niet zo veel. "Als ik nu zie wie me voor leugenaar uitmaken, stoort me dat niet. Ik weet - zonder in details te treden - precies wat er aan de hand is en wordt intern gesteund, heb de raad van commissarissen pal achter me staan en krijg ook steunbetuigingen van veel mensen buiten PSV."

De kritiek spitste zich vooral toe op het punt dat Reker zijn afspraken niet zou nakomen. Zo zou hij hebben gezegd dat Jonathan Reis minimaal 25 wedstrijden zou mogen spelen in zijn eerste seizoen. "Daar heb ik het nooit met Gomes of Jonathan over gehad", zegt Reker in De Telegraaf. "Ik weet wel waar dat vandaan komt. Tijdens het vriendschappelijke toernooi in Moskou raakte de technisch directeur van Real Madrid, Predrag Mijatovic, onder de indruk van Reis. In een gesprek met Lemic, Valckx en mij vertelde hij hem te willen kopen, waarna ik stelde dat dit onbespreekbaar was. Ik sprak de verwachting uit dat hij twintig á 25 duels zou kunnen gaan spelen, waarna Mijatovic zei na dit seizoen voor elke wedstrijd één miljoen euro te betalen. Dan speelt 'ie er 34, zei ik nog gekscherend. De manier waarop en in welke verkeerde vorm dit bij de speler zelf terecht is gekomen, laat zich raden."

De situatie rond doelman Gomes is na het 'hij eruit of ik eruit'-interview nog onbekend. In AD Sportwereld zegt Reker dat er nog wel toekomst is voor de Braziliaan bij PSV. "Hij is de beste keeper uit de geschiedenis van PSV. Vergelijkbaar of misschien wel beter dan Jan van Beveren. Wij willen hem niet kwijt, want hij is een fantastische keeper. Maar hij heeft gezegd: 'Reker eruit of ik eruit'. Dan is het nu ook aan hem om een beslissing te nemen."

Ook de supporters keerden zich de laatste weken tegen Reker, maar de algemeen directeur denkt dat die kritiek zal verstommen. "Tijd heelt alle wonden." Reker is ook niet bang voor commentaar als PSV komend seizoen in een moeilijke fase zal komen. "Dat was in januari ook al zo, toen we Perez naar Ajax lieten gaan. En toen we vorig jaar in een vrije val terecht kwamen, moest Ronald Koeman eruit. Dat duurde tot de rust van PSV-Vitesse. Daarna was Frits Schuitema de gebeten hond."

Nina Brink suikertante voor Verdonk

Zakenvrouw Nina Brink is één van de mensen die de politieke beweging van Rita Verdonk financieel steunt. Ze zei dit gisteravond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Brink zei Verdonk te steunen omdat haar politieke beweging geen subsidie krijgt, omdat het de doelstelling van de ''familie Brink'' is om vrouwen te helpen en omdat Verdonk behoort tot de liberale beweging.

Het gaat in totaal om 50.000 euro en dat geld wordt opgebracht door Nina Brink, haar dochter en haar moeder. Nina Brink zegt zich aangesproken te voelen door het onderwijsbeleid van Rita Verdonk en door haar ideeën over kinderopvang: ''Meer vrouwen moeten kunnen werken.''

Nina Brink zegt dat ze niets terug krijgt voor de financiële steun om de partij te vormen: ''Rita zegt dat heel duidelijk.'' ''Je doet dit uit ideologische overwegingen,'' aldus Brink.

Geen grotere borsten door bier

Mannen die hun vouw zoveel mogelijk bier laten drinken in de hoop dat haar borsten in omvang toenemen, zijn zinloos bezig. Duits wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit niet het geval is. Ook helpen de Duitsers een aantal andere biermythes uit de wereld.

Natuurlijke oestrogenen uit de hopplant hebben dezelfde eigenschappen als lichaamseigen oestrogeen van de vrouw. Het oestrogeen uit de hopplant wordt gebruikt om het bier een bittere en aromatische smaak te geven, maar het zou bij vrouwen ook zorgen voor een grote boezem. Het onderzoek heeft nu echter aangetoond dat de gebruikte hoeveelheden in bier veel te klein zijn om effect te hebben op de borstomvang.

De volgende mythe die onze oosterburen ontrafelen is dat bier een dikmaker is. Nu blijkt dat een glas bier veertig calorieën minder bevat dan bijvoorbeeld een glas appelsap of halfvolle melk. Dat bier toch bijdraagt aan het dikker worden van veel mensen, komt simpelweg doordat het eerste glas vaak naar meer smaakt.

De wetenschappers hebben ook onderzocht wat er waar is van het verhaal dat bier beschermt tegen kanker. Het zou dan aan om de stof xanthohumol die aanwezig is in hop. Dierproeven die door de Technische Universtiteit van München zijn uitgevoerd, tonen aan dat deze stof inderdaad een preventieve werking heeft. De alcohol in het bier heft de beschermende werking echter zo goed als op volgens de onderzoekers.

 

 

Xbox 360 krijgt dan toch eindelijk Blu-ray

Na maanden van geruchten en ontkenningen, is er nu toch bekend geworden dat de Xbox 360 met Blu-ray disc drive binnenkort geproduceerd zal gaan worden en in het derde kwartaal van 2008 richting de schappen gaat.

Pegatron Technology, een onderdeel van Asustek Computer, beweert dat ze de order van Microsoft hebben binnengesleept om een Xbox 360 met Blu-ray te maken. Eerst werd nog aangenomen dat Lite-On de nieuwe console voor Microsoft mocht gaan produceren, maar dit blijkt dus niet zo te zijn. Lite-On is momenteel ook één van de leveranciers van de interne DVD drive van de huidige generatie Xbox 360's.

Eén van de sterkste punten van Sony's Playstation 3 is zonder twijfel de geintegreerde Blu-ray speler. De PS3 had de unieke kans om niet alleen gamers, maar ook filmliefhebbers aan te trekken en dit bewijst op dit moment een groot voordeel te zijn over zijn Xbox concurrent.
Er wordt geschat dat 85% van de Blu-ray spelers die gebruikt worden, de spelers zijn die zich in de PS3 bevinden.

Steve Ballmer van Microsoft had tijdens de Mix08 conferentie al toegegeven dat Microsoft bezig was met ondersteuning van Blu-ray onder Windows. Op dat moment begonnen de geruchten dat het bedrijf misschien ook wel bezig was met een Blu-ray variant van hun Xbox 360.

Nadat de HD-DVD van Toshiba de format-oorlog had verloren werd de HD-DVD add-on van de Xbox 360 vrij nutteloos, het is dan ook vrij logisch dat Microsoft deze stap maakt om geen verder terrein op hun concurrent Sony te verliezen.
Of de Blu-ray speler ook gebruikt zal gaan worden voor games, of uitsluitend voor films is echter nog niet duidelijk.

Libië waarschuwt Italië voor 'catastrofe'

Er dreigen 'catastrofale consequenties' voor de betrekkingen tussen Italië en Libië als Roberto Calderoli van de Lega Nord opnieuw minister wordt in Rome. Dit heeft de zoon van de Libische leider Muammar Kaddafi, Saif el-Islam, gezegd, zo meldt de krant la Repubblica vandaag.

Calderoli verscheen in 2006 op tv met een T-shirt met daarop een Deense spotprent van de profeet Mohammed. Daarop kwam het tot protesten voor het Italiaanse consulaat in Bengasi. De Libische politie die de missie beschermde, zag zich op een gegeven moment genoodzaakt het vuur te openen. Daardoor kwamen elf mensen om het leven. Calderoli trad daarop af als minister. Hij gooit echter hoge ogen om na de verkiezingsoverwinning van de centrumrechtse leider Berlusconi opnieuw toe te treden tot het kabinet.

In 2007 haalde Calderoli het nieuws met zijn opmerking om 'Maiale-days' (varkensdagen) te organiseren op plaatsen waar plannen zijn om moskeeën te bouwen.

GTA IV bestormt Nederlandse charts

Dat GTA IV records brak zagen we al aan de charts van de Britten. De game kwam meteen op de eerste plaats van de softwarecharts binnen. De eerste plek was echter niet voor de PS3-versie, maar voor de 360-versie. Ook in Nederland staat de 360-versie een plaatsje hoger. Wii Fit moet het doen met een respectabele derde plaats boven Mario Kart Wii, en Sonic rent ook nog altijd vrolijk rondjes over de baan in Mario & Sonic at the Olympic Games. Voor de volledige charts per console kun je hier klikken.

1 - GRAND THEFT AUTO 4 (X-BOX 360)
2 - GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)
3 - WII FIT (Wii)
4 1 MARIO KART (Wii)
5 2 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS)
6 3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
7 6 BRAIN TRAINING (Nintendo DS)
8 5 MY WORD COACH (Nintendo DS)
9 9 GRAN TURISMO 5 PROLOGUE (PS3)
10 10 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS)

Rokers willen uitzondering rookverbod kleine cafés

Enkele belangenorganisaties van rokers bereiden namens hun achterban en tientallen cafés een rechtszaak voor tegen de Nederlandse Staat. Ze willen dat er bij het rookverbod voor de horeca een uitzondering wordt gemaakt voor kleine cafés.

Dat heeft een woordvoerder van een van de organisaties, Forces Nederland, vandaag laten weten.

De rokersclubs zijn bang dat veel kleine cafés het rookverbod dat op 1 juli ingaat, niet zullen overleven omdat een deel van hun klandizie wegblijft. ''Grotere cafés kunnen een rookruimte maken. Het is dan duidelijk waar dadelijk rokers heengaan als ze naar een café willen'', aldus de zegsman van Forces Nederland, dat samen met de Stichting Rokers Belangen en de Partij Tegen Betutteling de zaak tegen de Staat aanspant.

Christenen VS willen geen 'nuttige idioten' zijn

Een aantal conservatieve leiders van de protestantse kerken in de VS verzet zich tegen het toenemende politieke gebruik van hun godsdienst. Zij willen geen 'nuttige idioten' zijn, zo meldde de nieuwszender CNN vandaag.

De verklaring onder de titel ,Een Evangelisch Manifest' waarschuwt dat het geloof een ideologie dreigt te worden in de strijd tussen culturen. ''Al te vaak hebben we kwaad en ongerechtigheid bij anderen aangevallen en onze eigen zonden goedgepraat'', aldus de meer dan tachtig toonaangevende protestanten in de verklaring die woensdag wordt gepubliceerd.

Rabobank betrokken bij belastingschandaal in VS

De Amerikaanse belastingdienst IRS onderzoekt de betrokkenheid van de Rabobank bij een groot belastingschandaal. Nadat The Wall Street Journal hier gisteren over berichtte, heeft een woordvoerder van de Rabobank de betrokkenheid bevestigd. Een klokkenluider heeft de autoriteiten op het spoor van de Rabobank gebracht.

De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de rol van de bank bij het mogelijk maken van constructies om belastingvoordelen te behalen. De IRS ziet sommige van die constructies als belastingontduiking. Een aantal bedrijven dat middels de constructies voordelen heeft behaald, heeft al een schikking getroffen met de belastingdienst. Volgens klokkenluider Joseph Insinga was de bank betrokken bij meer dan honderd transacties, die de Amerikaanse overheid voor bijna anderhalf miljard dollar hebben benadeeld.

De woordvoerder zegt dat de bank slechts "zijdelings betrokken" is bij het schandaal. De bank heeft niet bijgedragen aan het bedenken van de constructies, maar heeft alleen als financier opgetreden. Volgens de Rabobank wordt hier een zaak boven water gehaald die al in 2002 bekend was.

Boris Johnson nieuwe burgemeester van Londen

Wat volgens de Britse Labour Partij begon als een grap is uitgelopen op een nachtmerrie voor de sociaaldemocraten (Labour).

Boris 'de conservatieve clown' Johnson heeft Ken Livingstone in de burgemeestersverkiezingen van Londen verslagen en wordt de nieuwe burgervader van de miljoenenstad.

De 43-jarige Alexander Boris de Pfeffel Johnson met zijn zorgvuldig gekoesterde verfomfaaide imago, inclusief verwaaid bedkapsel, krijgt de leiding over een miljoenenstad met een miljardenbegroting. In zijn portefeuille heeft hij onder meer de posten politie, brandweer en openbaar vervoer.

Hoewel Johnson weinig tot geen bestuurlijke ervaring heeft en naar eigen zeggen wat rommelig van aard is, moet hij de stad in goede orde naar de Olympische Spelen van 2012 leiden. Ook moet hij problemen met huisvesting, milieu en de economie aanpakken. Of hij opgewassen is voor de taak, is ook volgens de Liberaal democraten nog maar de vraag.

''We hebben een serieuze ambassadeur nodig als burgemeester voor Londen en geen clown'', stelde burgemeesterskandidaat Brian Paddick nog in de campagne. De kiezers waren het ogenschijnlijk niet met hem eens. Boris, zoals de meeste mensen hem vooral kennen, won redelijk eenvoudig de stembusgang.

Zijn populariteit heeft het ietwat verstrooide parlementslid en de gewezen uitgever van het opinietijdschrift de Spectator vooral te danken aan zijn weinig hoogdravende maar effectieve campagne tegen criminaliteit, voor de terugkeer van de oude rode dubbeldekkers in het stadsbeeld en zijn verzet tegen de door Livingstone ingevoerde spitsheffing.

Zijn veelvuldige optredens in de populaire televisieshow Have I Got News For You - dat met Dit Was Het Nieuws ook een Nederlandse versie kent - hielp Boris aan nogal wat jongere kiezers. Ook zijn vele politiek incorrecte maar vaak rechtdoorzee opmerkingen hebben van Boris een soort politiek cultfiguur gemaakt.

Uitslag
Johnson kreeg uiteindelijk 1.168.738 stemmen tegen 1.028.966 stemmen voor Livingstone. De winnaar had warme woorden over voor de scheidend burgemeester die acht jaar lang de scepter zwaaide over de miljoenenstad. Livingstone heeft veel gedaan voor de stad en voor het ambt van burgemeesterschap, aldus Johnson. Hij zei te hopen nog gebruik te mogen maken van de kunde van Livingstone.

Met het verlies van de burgemeesterspost in Londen lijkt de nederlaag voor de Labour-partij van premier Gordon Brown bij de gemeenteraadsverkiezingen in Engeland en Wales totaal. Livingstone wenste Johnson succes met zijn nieuwe baan in ''de mooiste stad ter wereld''. De scheidend burgemeester nam de verantwoordelijkheid voor het verlies op zich.

Derde in de strijd kwam Brian Paddick van de Liberal Democrats. Richard Barnbrook van de extreemrechtse British National Party eindigde met nog geen 70.000 stemmen in de achterhoede.


 

Geen superbus tijdens Spelen

Er zal tijdens de Olympische Spelen in Peking geen superbus rijden. Vanwege de strenge regels die de Chinezen stellen, mag de bus niet door de straten van Peking rijden. De bus, die is ontworpen door ex-astronaut Wubbo Ockels, zou buiten de bestaande verkeerscategorieën vallen die men in China kent.

Het was de bedoeling dat de superbus tijdens de Spelen officieel aan de wereld zou worden gepresenteerd. Daarna moest de bus heen en weer gaan rijden tussen het Holland House en het olympisch dorp. Omdat de Chinese autoriteiten het niet toestaan dat de bus daadwerkelijk deelneemt aan het verkeer, kan de bus alleen op pallets worden tentoongesteld. "Dat wordt een erg schrale presentatie voor veel geld.", aldus Ockels. In samenspraak met de Technische Universiteit Delft, is nu besloten om de presentatie gewoon in Delft te laten plaatsvinden. Internationaal is er al veel belangstelling voor de superbus getoond, waardoor men genoeg aanwezigen verwacht tijdens de presentatie in juni.

Het geesteskind van Wubbo Ockels is om een aantal redenen interessanter dan de bussen die nu rondrijden. De maximale snelheid zal twee keer zo hoog liggen als bij de huidige bussen, namelijk 160 kilometer per uur. Een elektromotor zorgt voor de aandrijving, waardoor de superbus milieuvriendelijker zal zijn. Door de lengte van ongeveer vijftien meter, kunnen er meer passagiers worden vervoerd. Door al deze voordelen zou de superbus een goed alternatief kunnen zijn voor de peperdure Zuiderzeelijn tussen Amsterdam en Schiphol. De TU werkt momenteel aan een zeven miljoen euro kostend demonstratiemodel.

 

 

Bord langs spoor moet suicidale mensen waarschuwen

Spoorwegbeheerder ProRail wil op plaatsen langs het spoor waar veel zelfmoorden worden gepleegd waarschuwingsborden plaatsen. Ook moeten er SOS-hulppalen komen waarop mensen die levensmoe zijn direct contact kunnen krijgen met hulpverleners. Dat schrijven de GPD-kranten zaterdag.

Op de borden komt een telefoonnummer te staan dat kan worden gebeld. De borden en palen maken deel uit van een brede campagne van ProRail om het aantal zelfmoorden op het spoor terug te dringen. Jaarlijks springen er in Nederland zo'n 180 mensen voor de trein.

Snelheidsduivel maakt schuiver op snelweg

Een 23-jarige motorrijder is vrijdagavond op de A59 onderuit gegaan, terwijl hij volgens de politie ruim boven de tweehonderd kilometer per uur reed. Een onherkenbare auto van de verkeerspolitie, die de achtervolging op de snelheidsduivel had ingezet, had even daarvoor zijn snelheid geregistreerd.

De man uit Haaren is met meerdere botbreuken naar een ziekenhuis gebracht, laat de politie weten. Door nog onbekende oorzaak kwam hij rond 20.00 uu bij Waalwijk met zijn motor in de berm terecht. Toen hij zichzelf weer op de rijbaan manoeuvreerde, klapte hij tegen een auto en ging onderuit. Over de inzittenden van de auto heeft de politie niets bekendgemaakt.

Gehandicaptenverdrag VN treedt in werking

Vandaag treedt het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap in werking. Dat hebben de Verenigde Naties gisteren bekendgemaakt.

VN-chef Ban Ki-moon heeft het in werking treden van het verdrag "een historisch moment" genoemd. De conventie verplicht de ondertekenaars om sociale en fysieke belemmeringen weg te nemen die gehandicapten dagelijks in hun deelname aan de samenleving ervaren.

Sinds maart vorig jaar hebben 127 landen het verdrag ondertekend en het is in 25 landen bekrachtigd. Na de twintigste ratificatie treedt het verdrag automatisch in werking. Ecuador bekrachtigde het verdrag op 3 april.

Tornado's houden weer huis in VS

Tornado's hebben gisteren in de Amerikaanse staat Arkansas dood en verderf gezaaid. Reddingsdiensten vonden tot dusver drie lijken. Een van de slachtoffers is een meisje van vijftien jaar. Zij lag te slapen toen een ontwortelde boom op haar huis viel.

De meteorologische dienst meldde ook tornado's in Texas, Oklahoma en Kansas. Bij vele tienduizenden mensen viel de stroom uit. Eerder deze week richtten tornado's al grote schade aan in Virginia. Honderden mensen raakten toen gewond door de 'twisters'.

Hogere prijzen door verpakkingsbelasting

Albert Heijn gaat vanaf maandag de verpakkingsbelasting die de overheid aan fabrikanten heeft opgelegd, doorberekenen aan de consument. Dat heeft een woordvoerder van de supermarktketen vandaag gezegd. De consument gaat ongeveer 1 procent meer betalen.

De prijsstijging geldt vanaf maandag voor enkele duizenden producten. Die zijn van de leveranciers die al hebben aangetoond welke extra kosten aan verpakkingsheffing de fabrikant aan de supermarktketen doorberekent. Later kunnen meer producten volgen. Het concern stelt slechts de belasting te innen zoals die is opgelegd aan de leveranciers en is doorberekend aan Albert Heijn. "We willen er geen cent aan verdienen", aldus een woordvoerder. Het bedrijf plaatst maandag een advertentie in de kranten om een en ander uit te leggen.

AD: Eindhoven opnieuw onveiligste gemeente

Eindhoven is opnieuw de onveiligste gemeente van Nederland. Dat stelt het AD vandaag op basis van zijn jaarlijkse Misdaadmeter. Eindhoven was vorig jaar ook al de onveiligste stad, daarvoor gold Rotterdam jarenlang als onveiligst.

Na Eindhoven komt dit jaar Tilburg, gevolgd door Arnhem. Rotterdam komt op nummer 4, Amsterdam op 8. Als veiligste gemeente komt Nieuwkoop (ZH) uit de bus. In de top-10 van veiligste gemeenten staan veel Friese plaatsen.

Uit de Misdaadmeter blijkt verder dat het aantal inbraken in auto's met 8 procent is afgenomen ten opzichte van de vorige editie. Ook het aantal bromfietsdiefstallen daalde fors, met 17 procent. Het aantal bedreigingen (1 procent) en mishandelingen (4 procent) nam wel toe. De hoeveelheid geregistreerde gevallen van oplichting steeg met 11 procent.

De Misdaadmeter is opgesteld aan de hand van cijfers van 25 politiekorpsen en geeft een overzicht van 37 soorten delicten.

'Schoonmoeder 'schenkt' 360 miljard'

Bankbedienden in de Texaanse stad Fort Worth konden afgelopen week hun ogen niet geloven. Een 21-jarige man uit Crowley, Texas, wandelde doodgemoedereerd het bankfiliaal binnen om een cheque te verzilveren.

Het enige probleem was dat het filiaal met geen mogelijkheid kon voldoen aan de vraag van Charles Ray Fuller. Op het papiertje prijkte een bedrag van 360 miljard dollar.

De man werd aangehouden wegens valsheid in geschrifte. Hij claimde de cheque van zijn 'aanstaande' schoonmoeder te hebben gekregen om een platenlabel te beginnen. Navraag bij de vrouw leverde echter een ander verhaal op. Ze had hem geen toestemming gegeven met de cheque aan de haal te gaan en er zeker het bedrag niet opgeschreven, aldus de lokale zender KXAS op vrijdag.

Duelleren mag weer in Australische deelstaat

Altijd al een dispuut op een aristocratische wijze willen slechten? Ga dan dan naar de Australische deelstaat Queensland. Een wet die duelleren verbiedt, wordt geschrapt, meldde de Australische krant Sydney Morning Herald zaterdag.

De regering van de deelstaat wil het soms hopeloos verouderde wetboek van strafrecht opschonen en tal van wetten schrappen. Ook het artikel dat mensen verbiedt andere mensen uit te dagen tot een duel vervalt. De autoriteiten gaan ervan uit dat er voldoende afschrikkende werking uitgaat van wetten tegen moord of tegen het toebrengen van lichamelijk letsel om mensen ervan te weerhouden een duel ook daadwerkelijk uit te vechten.

Toeristen omgekomen door verkeersongeluk Bolivia

Een verkeersongluk in Bolivia heeft dertien mensen, onder wie tien toeristen het leven gekost. Twee terreinwagens botsten in een zoutwoestijn frontaal op elkaar. Drie begeleiders van de toeristen kwamen eveneens om.

De slachtoffers hebben de Israëlische, Japanse en Boliviaanse nationaliteit, maakte de politie vrijdag bekend. Slechts een persoon overleefde de crash van donderdag in de Uyuni-woestijn. Hij is met zware brandwonden in een ziekenhuis opgenomen.

DVD: The Return

Als je de naam Sarah Michelle Gellar hoort, denk je al gauw aan horror. Toch is niets minder waar als het gaat om The Return. Het horror gehalte is -zeker voor horror liefhebbers- ver te zoeken. Spanning moet niet verward worden met horror. We hebben hier te maken met een prima thriller, maar zo is de film vooraf duidelijk niet gepromoot. Verwacht dus geen tweede The Grudge of zelfs een nieuwe I know what you did last summer. Als je met dit in je achterhoofd de zojuist op dvd verschenen film van Gellar opzet, zul je je best vermaken.

DVD: Dirty Dancing 20th Anniversary

Een jubileum hoort gevierd te worden. Zo dachten de makers van de jaren tachtig hit Dirty Dancing er ook over en zij brachten 20 jaar na dato een speciale collector's editie uit: Dirty Dancing 20th Anniversary. Een dubbel-dvd keurig opgeborgen in een kartonnen box, zoals het speciale edities betaamd. Allereerst en bovenal is er natuurlijk de film, het liefdesverhaal tussen Frances 'Baby' Houseman (Jennifer Grey) en Johnny Castle (Patrick Swayze). Een romance die zich afspeelt in de jaren zestig. Vol sensuele blikken, enigszins licht erotische -zeker voor die tijd- beelden en veel, heel veel dans.

Godswondertjes

Heldere visioenen krijg ik ineens, van valse honden die losbreken van hun ketting en hun scherpe tanden in kinderlijfjes zetten, van geestelijk gestoorde maniakken die op klaarlichte dag kindertjes ontvoeren, van vrachtwagenchauffeurs die bij het nemen van de bocht een flink stuk van de stoep meenemen en daarbij net niet de spelende kindertjes weten te ontwijken, van liefdevolle en zeer verantwoordelijke ouders die hun opvoedende taak eindelijk eens serieus zullen nemen en mij en de rest van de buurt zullen verlossen van hun eigen kroost.

O'Sullivan bezorgt Hendry afstraffing

Ronnie O'Sullivan heeft als eerste de finale van het Wereldkampioenschap Snooker behaald. De Engelsman deklasseerde Steven Hendry in de halve finale: 17-6.

Donderdag werd de eerste sessie afgewerkt, en ondanks een snelle 4-1 voorsprong voor de Schotse ex-wereldkampioen werd er afgesloten met een gelijke stand. Vrijdagochtend werd er verder gespeeld, en eigenlijk was het enkel O'Sullivan dat de klok sloeg. Rocket Ronnie was ongenaakbaar, benutte iedere halve kans en strafte ieder klein foutje van zijn opponent hard af. Door meerdere centurybreaks kon de Engelsman de avondsessie aanvangen met een 12-4 voorsprong.

Hendry kreeg het nog voor elkaar om in het Crucible Theatre in Sheffield twee frames op zijn naam te schrijven. O'Sullivan behaalde de overige frames, waardoor de middagsessie die op de zaterdag gepland stond overbodig is geworden. De andere halve finale, tussen de verrassend sterk presterende Allister Carter en Joe Perry wordt wel op zaterdag afgerond. Na twee sessies leidt Carter met 9-7. Net als O'Sullivan wist Carter eerder in het toernooi een maximum break van 147 op het bord te krijgen. Hierdoor moeten zij de prijs van £157.000 delen.

Ik wil niet bowlen in GTA IV, ik wil schieten!

Het kan bijna niemand zijn ontgaan, maar Grand Theft Auto 4 (ook wel bekend als IV onder de fans) is afgelopen week gelanceerd. Zoals vantevoren wel verwacht is de game tot nu toe enorm positief ontvangen, met een gemiddelde score van 99/100 volgens Metacritic. Een van de vele positieve punten aan de game is volgens reviewers de enorme hoeveelheid detail die in de game is gegaan, en het blijkt dat Rockstar hier inderdaad veel aandacht aan heeft besteed. Maar maakt dit de game er nu beter op? Want hoe leuk al deze toevoegingen zijn, en hoeveel realistischer dit de wereld ook maakt, de gameplay wordt er niet beter door...

Zeehond betrapt op verkrachting pinguïn

Zuid-Afrikaanse onderzoekers hebben op de Zuidpool een vreemde ontdekking gedaan. Ze zagen in levenden lijve hoe een zeehond een Koningspinguïn aan het verkrachten was. Aangezien seksuele dwang zeer ongewoon is bij dieren, keken de wetenschappers dan ook vreemd op.

De Zuid-Afrikanen dachten dan ook aanvankelijk dat de zeehond bezig was de vogel om zeep te helpen. Het seksueel misbruik, zo ontdekten ze even later, duurde maar liefst drie kwartier. Aangezien zijn pogingen strandden, gaf de levende bontjas er toen echter de brui aan.

Onduidelijk is nog waarom het honderd kilo zware beest zich vergreep aan de vijftien kilo zware pinguïn. De wetenschappers vermoeden dat de zeehond seksueel gefrustreerd is en nog een groentje op seksueel gebied. Oggetuige Nico de Bruyn van de Universiteit van Pretoria denkt dat Seabert geen gelijkwaardige partner kon vinden.

De pinguïn maakt het inmiddels goed. Volgens de wetenschappers is het beestje niet gewond geraakt tijdens de aanranding. Of het dier nog contact heeft opgenomen met Slachtofferhulp is niet bekend.

 

Zeehond
Lief en onschuldig, maar een beest in bed...

 

 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.