FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 april 2008

Amnestie voor gedetineerde Iraakse AP-fotograaf

Een Iraakse fotograaf van het persbureau Associated Press wordt niet verder vervolgd wegens terroristische activiteiten. Een Iraakse juryrechtbank oordeelde maandag dat de fotograaf, Bilal Hussein, onder een amnestieregeling valt, meldden advocaten van AP woensdag. Het duurde enkele dagen om duidelijkheid te krijgen over het vonnis.

De 36-jarige Hussein werd bijna twee jaar geleden opgepakt door het Amerikaanse leger en wordt momenteel vastgehouden in het Amerikaanse detentiecentrum Camp Cropper, vlakbij de luchthaven van Bagdad. De rechtbank stelde maandag dat Hussein moet worden vrijgelaten als er geen andere zaken tegen hem lopen. Of Hussein op korte termijn vrijkomt is echter onduidelijk. De Amerikanen stellen op basis van een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties het recht te hebben in Irak iedereen vast te houden die wordt geacht een gevaar voor de openbare veiligheid te zijn. Dit VN-mandaat loopt eind dit jaar af.

Het Amerikaanse leger bracht de zaak van Hussein pas ruim anderhalf jaar na zijn arrestatie voor de rechter. De fotograaf houdt vol nooit terroristische activiteiten te hebben ontplooid en alleen zijn werk te hebben gedaan, totdat hij op 12 april 2006 in Ramadi werd opgepakt.

Volgens de Amerikanen was de fotograaf in het bezit van materiaal om bommen te maken, maakte hij afspraken met opstandelingen over het maken van foto's van aanslagen en bood hij een terrorist aan een valse id-kaart te laten maken om uit handen van de Amerikanen te blijven. Een eigen onderzoek van AP heeft niets opgeleverd dat wijst op banden van Hussein met opstandelingen.

Kiescommissie Zimbabwe akkoord met hertellingen

De kiescommissie in Zimbabwe is akkoord gegaan met een verzoek van de regeringspartij ZANU-PF om hertellingen te houden in vijf kiesdistricten waar de uitslag van de parlementsverkiezingen omstreden zou zijn. Dat heeft minister van Justitie Patrick Chinamasa woensdag laten weten.

De oppositie in Zimbabwe won de parlementsverkiezingen van anderhalve week geleden. Dat was voor het eerst sinds de onafhankelijkheid van het land in 1980. Voor ZANU-PF van de dictatoriale president Robert Mugabe is er alles aan gelegen om door een hertelling alsnog de meerderheid te veroveren in het parlement.

Het verschil in zetels tussen de oppositie en ZANU-PF in het parlement is slechts gering. De kiescommissie, waarvan de leden zijn benoemd door de regering, overweegt nog of er ook in negen andere kiesdistricten een hertelling moet plaatsvinden. De oppositiepartij MDC verwerpt een hertelling en spreekt van frauduleuze praktijken van ZANU-PF om de macht te behouden.

Vliegtaks jaagt Corendon over de grens

Luchtvaartmaatschappij Corendon vliegt vanaf 1 juli ook vanaf het vliegveld in het Duitse Weeze, vanwege de vliegtaks die dan in Nederland wordt ingevoerd. Een ticket van Nederland naar Turkije wordt namelijk 45 euro duurder. Corendon zegt dat het al van plan was vanaf Weeze te gaan vliegen, maar dat de taks dat besluit heeft versneld. Weeze ligt vlak over de grens.

Door de vliegtaks betalen passagiers voor vluchten buiten de Europese Unie en verder dan 2500 kilometer 45 euro extra. Voor kortere vluchten geldt een toeslag van 11,25 euro. Passagiers die naar Turkije of de Canarische Eilanden vliegen, betalen het hoge tarief. Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) heeft toegezegd nog eens kritisch naar de tarieven te zullen kijken. Hij vindt dat de vliegtaks voor populaire vakantiebestemmingen als Turkije en de Canarische Eilanden omlaag moet.

Eerder besloot Corendon vanwege de extra belasting al vluchten naar Antalya te verplaatsen van Maastricht naar Luik. Volgens Corendon kunnen passagiers in het buitenland bovendien goedkoper parkeren. Zo zou een week parkeren in Weeze 39 euro kosten waar op Schiphol 85,50 moet worden betaald.

Corendon vliegt met ingang van 1 juli vanaf Weeze twee keer per week naar Antalya en vanaf Luik ook. Vanaf Brussel gaat het aantal vluchten omhoog naar zestien per week.

Londen mag radicale moslimprediker niet uitzetten

Een radicale moslimgeestelijke in Groot-Brittannië heeft zijn beroep tegen deportatie naar Jordanië gewonnen. De uitspraak betekent een forse tegenslag voor de Britse overheid, die de Jordaniër Abu Qatada als een bedreiging voor de nationale veiligheid ziet. Dat meldde de BBC vandaag.

Volgens het hof van beroep in Londen loopt Qatada een groot risico op marteling als hij wordt uitgeleverd aan Jordanië. De man die wel de rechterhand van Osama bin Laden in Europa wordt genoemd, wordt in zijn geboorteland gezocht voor terroristische activiteiten en is daarvoor bij verstek veroordeeld tot levenslang.

Zwemmen: Goud en WR voor Nederlandse vrouwen

De Nederlandse estafettedames zijn in Manchester wereldkampioen geworden op de 4x200 meter vrije slag kortebaan. Het viertal Inge Dekker, Femke Heemskerk, Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo won in een tijd van 7.38,90. Hiermee bleef het het Britse team (7.38,96) en Australië (7.39,01) net voor. Dekker moest als startzwemster alleen de Britse Jackson voor laten gaan, waarna Heemskerk het verschil maakte. Nadat Veldhuis het verschil in stand hield zag Kromowidjojo de concurrentie naderen, maar hield net genoeg over.

"Met dank aan mijn nagels", lachte Kromowidjojo na de verpulvering van het wereldrecord (7.46,30) van China. "Ik hoorde de meiden schreeuwen. Ik ben blij dat ik het net heb gered."

Ook de heren waren vandaag succesvol. De Nederlandse zwemmers hebben het wereldkampioenschap kortebaan zwemmen zilver gewonnen op de 4x100 meter vrije slag. Het viertal Robert Lijesen, Bas van Velthoven, Mitja Zastrow en Robin van Aggele kwam tot een tijd van 3.09,16. De tijd betekende tevens een Nederlands record. Dat werd door hetzelfde viertal in de series vanochtend al 3.10,69. Daarvoor stond het record sinds 1999 met 3.11,57 op naam van van Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband. De wereldtitel ging naar de Verenigde Staten. De Amerikanen wonnen in een wereldrecordtijd van 3.08,44. De mondiale toptijd was sinds maart 2000 met 3.09,57 in handen van Zweden.

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Overstap naar goedkopere medicijnen nabij

Veel medicijngebruikers moeten binnenkort waarschijnlijk overstappen op medicijnen van een ander, goedkoper merk. Dat is het gevolg van een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch. Het hof staat zorgverzekeraars toe van medicijnen alleen nog de goedkoopste variant te vergoeden. De Bond van Generieke Geneesmiddelen in Nederland (Bogin) probeerde dit via een gang naar de rechter tegen te houden.

Vijftien zorgverzekeraars, waaronder Univé, Ohra, CZ en Delta Lloyd, willen voor een groot aantal medicijnen een zogenoemd preferentiebeleid voeren. Dit houdt in dat zij alleen nog de goedkoopste variant van dit medicijn vergoeden.

Nu nog mogen apothekers zelf bepalen welke variant van een door de dokter voorgeschreven medicijn ze meegeven. Hierdoor kunnen zij voor een dure variant kiezen omdat ze een contract hebben met een fabrikant van wie zij bonussen krijgen. In de nieuwe situatie kunnen apothekers alleen nog medicijnen declareren die op de voorkeurslijst van verzekeraars staan.

Volgens Bogin komt door het preferentiebeleid de levering van geneesmiddelen onder druk te staan. "Dit kan leiden tot uitsluiting van leveranciers", stelt voorzitter Frank Bongers op de website van Bogin. Volgens de bond krijgt de fabrikant die de goedkoopste middelen biedt, een te dominante marktpositie. "Geen enkel land wil afhankelijk zijn van één leverancier voor een geneesmiddel."

Drie maanden geleden oordeelde de rechtbank in Breda nog dat de vijftien zorgverzekeraars ook duurdere geneesmiddelen moesten blijven vergoeden. Volgens de rechter was er anders sprake van onderlinge prijsafspraken. Het hof verwerpt dit omdat de zorgverzekeraars individueel hun voorkeur voor een bepaalde variant voor een medicijn uitspreken. Ook verwerpt het hof dat het preferentiebeleid een groepsmatige schending zou zijn van het Transitie-akkoord. In dat akkoord zijn door meerdere partijen afspraken gemaakt om zo op medicijnen te besparen.

Van een geneesmiddel kunnen vele varianten bestaan die allemaal dezelfde werkzame stoffen bevatten. Als zorgverzekeraars alleen nog het goedkoopste middel vergoeden, dwingen zij fabrikanten en leveranciers meer met elkaar te concurreren en hun prijzen te verlagen. De zorgverzekeraars hopen hiermee de zorgpremies omlaag te krijgen.

Verdachte krijgt meer rechten in strafproces

Verdachten krijgen een sterkere positie in strafzaken. Ze mogen binnenkort deskundigen inschakelen voor aanvullend onderzoek of tegenonderzoek in hun zaak. Dat moet de strijd tussen verdachten en het Openbaar Ministerie (OM) in een strafproces eerlijker maken.

De Tweede Kamer schaart zich met zeer ruime meerderheid achter een wetsvoorstel van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) dat dit regelt, zo bleek vanavond tijdens een debat. De minister heeft het wetsvoorstel met voorrang behandeld vanwege verbeteringen die zijn aangekondigd na de commotie rond de Schiedammer parkmoord. Voor die moord zat een man jarenlang ten onrechte vast als gevolg van een reeks fouten van het OM.

Verdachten krijgen de mogelijkheid om tegenonderzoek aan te vragen zodat het OM "uit eventueel dreigende tunnels kan geraken"', zei Hirsch Ballin vanavond met verwijzing naar het begrip tunnelvisie.

WK kortebaan: Goud en WR estafettedames

De Nederlandse estafettedames zijn in Manchester wereldkampioen geworden op de 4x200 meter vrije slag kortebaan.

Het viertal Inge Dekker, Femke Heemskerk, Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo wonnen in een tijd van 7.38,90. Hiermee bleef het het Britse team (7.38,96) en Australie (7.39,01) net voor. Dekker moest als startzwemster aleen de Britse Jackson voor laten gaan, waarna Heemskerk het verschil maakte. Nadat Veldhuis het verschil in stand hield zal Kromowidjojo de concurrentie naderen, maar hield net genoeg over.

"Met dank aan mijn nagels", lachte Kromowidjojo na de verpulvering van het wereldrecord (7.46,30) van China. "Ik hoorde de meiden schreeuwen. Ik ben blij dat ik het net heb gered."

Voetbal: Uitslagen Champions League (9/4)

Vanavond werden er wederom twee wedstrijden gespeeld in de Champions League. Barcelona nam het op tegen Schalke 04 en Manchester United ontving AS Roma. De halve finales worden op 22 en 23 april gespeeld. De returns zullen op 29 en 30 april plaatsvinden. Hieronder een overzicht van de vandaag gespeelde wedstrijden.

FC Barcelona - Schalke 04
Schalke begon zeer aanvallend en dat resulteerde al snel in grote kansen, met name voor Kevin Kuranyi. De spits stuitte echter op Víctor Valdés of zag zijn inzetten naast het Catalaanse doel belanden. Barcelona kon totaal niet imponeren, en moest zijn meerdere erkennen in de bezoekers. Naar mate de wedstrijd echter vorderde kwamen de mannen van Frank Rijkaard beter in de wedstrijd, en namen zij vlak voor rust zelfs de leiding. Een voorzet van Bojan werd bijna in eigen doel gewerkt, maar toen dit werd voorkomen kon Yaya Touré van dichtbij alsnog binnenschuiven.

Na rust was het Barcelona dat Schalke onder druk zette. Bojan en Samuel Eto'o waren enkele keren dicht bij de absolute beslisser, maar doelman Manuel Neuer trad meermaals uitstekend op om zo de tweede tegengoal te voorkomen. De moegestreden Duitsers kregen geen loon naar werken, en dat was de verdienste van de Barça-defensie, die steeds minder toeliet. Uiteindelijk zou er in het matige duel niet meer gescoord worden, waardoor Barcelona zich kan opmaken voor de halve finale met Manchester United.

FC Barcelona* (ESP) - FC Schalke 04 (GER) 1-0 (1-0)
43' Yaya Touré 1-0

Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Gele kaart: Carles Puyol (Barcelona), Rafinha, Heiko Westermann, Fabian Ernst (Schalke)

Opstellingen:

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal; Xavi, Yaya Touré (Márquez/81), Iniesta; Eto'o, Bojan (Giovani/73), Henry (Gudjohnsen/90+1).

FC Schalke 04: Neuer; Rafinha (Larsen/77), Bordon, Krstajic, Westermann; Jones, Ernst, Kobiashvili (Grossmüller/32); Altintop, Asamoah (Vicente Sánchez/69), Kuranyi.

-------

Manchester United - AS Roma

Ondanks het ontbreken van sterspeler Cristiano Ronaldo in de basis opende Manchester United het sterkst. Na een kleine tien minuten werd Owen Hargreaves in scoringspositie gebracht door Ryan Giggs, maar de Engelsman miste oog in oog met Doni. United was veel beter, maar de beste kans was voor de Romeinen. Nadat Wes Brown een overtreding maakt op Mancini mocht Daniele de Rossi vanaf de stip de score openen, maar de Italiaan schoot de bal hoog over het doel van Edwin van der Sar. Gevaarlijker dan dat werd Roma eigenlijk niet in het eerste bedrijf, en ook United kon het net niet vinden.

In de tweede helft moest Roma wel komen om toch nog te proberen die 0-2 thuisnederlaag weg te poetsen. Van der Sar reageerde echter keer op keer adequaat en stopte alle mogelijkheden van de bezoekers. De Red Devils zouden dan ook de leiding nemen. Carlos Tévez stuurde Hargreaves weg aan de rechterkant, en rende door om zo uiteindeljk zelf de counter in te kunnen koppen en het duel te beslissen: 1-0. Enkele minuten voor tijd mocht Gary Neville bij United eindelijk zijn rentree maken, na maanden van blessureleed. Gescoord werd er niet meer op Old Trafford. Edwin van der Sar en zijn elftal bereiken de halve finale en treffen daarin FC Barcelona.

Manchester United FC* (ENG) - AS Roma (ITA) 1-0 (2-0)
30' Daniele de Rossi mist strafschop
70' Carlos Tévez 1-0

Arbiter: Tom Henning Øvrebø (NOR)
Stadion: Old Trafford, Manchester
Gele kaart: Simone Perrotta (Roma)

Opstellingen:

Manchester United FC: Van der Sar; Brown, Piqué, Ferdinand, Silvestre; Hargreaves; Park, Carrick (O'Shea/74), Anderson (Neville/82), Giggs (Rooney/74); Tévez.

AS Roma: Doni; Panucci, Mexès, Juan, Cassetti (Tonetto/56); De Rossi, Pizarro (Giuly/69); Taddei, Perrotta, Mancini; Vucinic.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

IMF: Nederlandse huizenbubble op klappen

De Nederlandse huizenbubble is in de afgelopen tien jaar opgeblazen tot één van de grootste ter wereld en als gevolg van het klappen van die luchtbel zullen de huizenprijzen in ons land de komende jaren fors onder druk komen te staan. Dat beweert althans het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat voor haar World Economic Outlook de huizenprijzen in achttien westerse landen tussen 1997 en 2007 onder de loep nam.

We spreken van een bubble als de prijzen snel oplopen, tot een onhoudbaar niveau ten opzichte van inkomen en potentieel rendement wordt bereikt. Sinds vorig jaar zijn de huizenprijzen in de Verenigde Staten al hard gedaald na het klappen van de huizenbubble aldaar. Volgens de berekeningen van het IMF, dat de prijsstijgingen van de afgelopen tien jaar probeerde te verklaren aan de hand van onder andere de inkomensontwikkelingen, de rente en de beroepsbevolking, zijn Nederlandse woningen 30 procent te duur. Van alle onderzochte landen blijkt de luchtbel alleen in Ierland nog groter te zijn.

Het gat in de huizenprijzen wat niet verklaard kan worden door het IMF is in Nederland het op één na grootst.
De kloof in de huizenprijzen wat niet verklaard kan worden door het IMF is in Nederland het op één na grootst. Bron: IMF, World Economic Outlook, Housing and the Business Cycle (April 2008)  

Het IMF verwacht dat de Nederlandse huizenprijzen de komende jaren fors zullen dalen. Dat banken vanwege de huidige kredietcrisis minder makkelijk hypotheken verstrekken zet de prijzen nog verder onder druk.

Nederlandse huishoudens hebben zich in de afgelopen tien jaar flink in de schulden gestoken. Het totaal aan uitstaande hypotheekschulden is in 2006 gegroeid tot bijna 100% van het Bruto Binnenlands Product, tweeënhalf keer zoveel als in 1990. Nederland hoeft nu alleen Denemarken nog voor te laten gaan. Doordat woningen als onderpand dienen voor die schulden, zal de Nederlandse economie harder getroffen worden bij dalende huizenprijzen.

De uitstaande hypotheekschuld (als percentage van het BBP) was in Nederland in 2006 het op één na grootst.
De uitstaande hypotheekschuld (als percentage van het BBP) is in Nederland in 2006 het op één na grootst. Bron: IMF, World Economic Outlook, Housing and the Business Cycle (April 2008)  

Eerste gametoernooi voor 9-jarigen

Het kindertelevisieprogramma Villa Achterwerk organiseert onder de naam Hand Held 2008 een gametoernooi voor kinderen van negen tot en met veertien jaar op de Nintendo DS. Volgens het programma is het voor het eerst dat voor zulke jonge gamers een wedstrijd wordt georganiseerd.

Dat maakte de omroep woensdag bekend. Deelnemers moeten zich zien te plaatsen via de voorrondes op 4 mei. De halve finales en finale zijn later in mei in de tv-studio. Een verslag van het toernooi is te zien op 11, 18 en 25 mei en de finale op 1 juni bij Villa Achterwerk.

"Er zijn voor 9- tot 14-jarigen zeer weinig gametoernooien, terwijl ze wel veel gamen. Als ze al ergens aan mee mogen doen, staan ze vaak tegenover spelers die twee keer zo oud zijn", aldus de organisatie.

Uitslag Man United - AS Roma

Manchester United heeft de klus thuis afgemaakt. AS Roma werd met 1-0 aan de kant geschoven, nadat er in Italië al met 0-2 gewonnen was.

Ondanks het ontbreken van sterspeler Cristiano Ronaldo in de basis opende Manchester United het sterkst. Na een kleine tien minuten werd Owen Hargreaves in scoringspositie gebracht door Ryan Giggs, maar de Engelsman miste oog in oog met Doni. United was veel beter, maar de beste kans was voor de Romeinen. Nadat Wes Brown een overtreding maakt op Mancini mocht Daniele de Rossi vanaf de stip de score openen, maar de Italiaan schoot de bal hoog over het doel van Edwin van der Sar. Gevaarlijker dan dat werd Roma eigenlijk niet in het eerste bedrijf, en ook United kon het net niet vinden.

In de tweede helft moest Roma wel komen om toch nog te proberen die 0-2 thuisnederlaag weg te poetsen. Van der Sar reageerde echter keer op keer adequaat en stopte alle mogelijkheden van de bezoekers. De Red Devils zouden dan ook de leiding nemen. Carlos Tévez stuurde Hargreaves weg aan de rechterkant, en rende door om zo uiteindeljk zelf de counter in te kunnen koppen en het duel te beslissen: 1-0. Enkele minuten voor tijd mocht Gary Neville bij United eindelijk zijn rentree maken, na maanden van blessureleed. Gescoord werd er niet meer op Old Trafford. Edwin van der Sar en zijn elftal bereiken de halve finale en treffen daarin FC Barcelona.

Manchester United FC* (ENG) - AS Roma (ITA) 1-0 (2-0)
70' Carlos Tévez 1-0

Arbiter: Tom Henning Øvrebø (NOR)
Stadion: Old Trafford, Manchester
Gele kaart: Simone Perrotta (Roma)

Bijzonderheden: 30' Daniele de Rossi mist strafschop

Opstellingen:

Manchester United FC: Van der Sar; Brown, Piqué, Ferdinand, Silvestre; Hargreaves; Park, Carrick (O'Shea/74), Anderson (Neville/82), Giggs (Rooney/74); Tévez.

AS Roma: Doni; Panucci, Mexès, Juan, Cassetti (Tonetto/56); De Rossi, Pizarro (Giuly/69); Taddei, Perrotta, Mancini; Vucinic.

Uitslag Barcelona - Schalke 04

FC Barcelona heeft zich ten koste van Schalke 04 geplaatst voor de volgende ronde. Net als in Duitsland werd er in eigen huis met één tegen nul gezegevierd.

Schalke begon zeer aanvallend en dat resulteerde al snel in grote kansen, met name voor Kevin Kuranyi. De spits stuitte echter op Víctor Valdés of zag zijn inzetten naast het Catalaanse doel belanden. Barcelona kon totaal niet imponeren, en moest zijn meerdere erkennen in de bezoekers. Naar mate de wedstrijd echter vorderde kwamen de mannen van Frank Rijkaard beter in de wedstrijd, en namen zij vlak voor rust zelfs de leiding. Een voorzet van Bojan werd bijna in eigen doel gewerkt, maar toen dit werd voorkomen kon Yaya Touré van dichtbij alsnog binnenschuiven.

Na rust was het Barcelona dat Schalke onder druk zette. Bojan en Samuel Eto'o waren enkele keren dicht bij de absolute beslisser, maar doelman Manuel Neuer trad meermaals uitstekend op om zo de tweede tegengoal te voorkomen. De moegestreden Duitsers kregen geen loon naar werken, en dat was de verdienste van de Barça-defensie, die steeds minder toeliet. Uiteindelijk zou er in het matige duel niet meer gescoord worden, waardoor Barcelona zich kan opmaken voor de halve finale met Manchester United.

FC Barcelona* (ESP) - FC Schalke 04 (GER) 1-0 (1-0)
43' Yaya Touré 1-0

Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Gele kaart: Carles Puyol (Barcelona), Rafinha, Heiko Westermann, Fabian Ernst (Schalke)

Opstellingen:

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal; Xavi, Yaya Touré (Márquez/81), Iniesta; Eto'o, Bojan (Giovani/73), Henry (Gudjohnsen/90+1).

FC Schalke 04: Neuer; Rafinha (Larsen/77), Bordon, Krstajic, Westermann; Jones, Ernst, Kobiashvili (Grossmüller/32); Altintop, Asamoah (Vicente Sánchez/69), Kuranyi.

WK kortebaan: Zilver zwemmers 4x100m

De Nederlandse zwemmers hebben tijdens het wereldkampioenschap kortebaan zwemmen zilver gewonnen op de 4x100 meter vrije slag.

Het viertal Robert Lijesen, Bas van Velthoven, Mitja Zastrow en Robin van Aggele kwam tot een tijd van 3.09,16. De tijd betekende tevens een Nederlands record. Dat werd door hetzelfde viertal in de series vanochtend al op 3.10,69 gezet. Daarvoor stond het record sinds 1999 met 3.11,57 op naam van van Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband.

De wereldtitel ging naar de Verenigde Staten. De Amerikanen wonnen in een wereldrecordtijd van 3.08,44. De mondiale toptijd was sinds maart 2000 met 3.09,57 in handen van Zweden.

Anne Frankboom gered

De bouwwerkzaamheden aan de Anne Frankboom zijn woensdag afgerond. Dat is ruim zes weken eerder dan gepland, zegt een woordvoerder van de Stichting Support Anne Frank Tree. Maandag werd begonnen aan de constructie die de wereldberoemde boom moet ondersteunen.

Om de boom zijn palen in de grond geheid. Daaromheen is een ring geplaatst die voorkomt dat de boom kan omvallen. De constructie komt volgens de woordvoerder vaker voor bij bomen en is dus niet uniek.

De boom zit, met een levensduur van nog ongeveer vijftig jaar, in zijn laatste levensfase. De constructie die nu is aangebracht is preventief. De boom is ernstig aangetast door zwammen. De Stichting Support Anne Frank Tree neemt de kosten van de constructie en het onderhoud van de minstens 150 jaar oude boom op zich.

Om de boom waarop Anne Frank uitkeek vanuit haar onderduikadres is veel te doen geweest. Het Amsterdamse stadsdeel Centrum maakte in november bekend de boom te willen kappen omdat hij te ziek zou zijn. Omwonenden stapten met succes naar de rechter om de kap te voorkomen. Het kappen was volgens de rechter niet van urgent belang.

'Naakte Pamela als cadeautje'

Hugh Hefner is op zijn 82e verjaardag op een heel speciaal cadeautje getrakteerd. De hoogbejaarde Playboy-baas kreeg van een spiernaakte en hooggehakte Pamela Anderson een verjaardagstaart overhandigd, schrijft de New York Post.

Daarna kreeg Hefner een spannende lapdance van de blonde covergirl. "Hef kon zijn ogen niet geloven", vertelt een bron in de krant. Anderson had Hefner en zijn vriendin Holly Madison opgewacht in hun penthouse in het Palms hotel in Las Vegas. "Pam kreeg er geen cent voor, maar ze deed het uit liefde voor hem", weet de bron.

Pamela Anderson heeft een speciale band met Playboy. De rondborstige blondine vult sinds eind 1989 regelmatig de pagina's van het blootblad.

VARA steunt klokkenluiders

De VARA besteedt vanaf 16 april volop aandacht aan het onderwerp klokkenluiders en daar blijft het niet bij. De omroep stelt zich ten doel dat er binnen een jaar een regeling moet komen die goede bescherming biedt aan een werknemer die misstanden binnen zijn onderneming aan de kaak stelt.

De omroep gaat spotjes op radio en televisie uitzenden en verscheidene programma's zullen aandacht besteden aan de actie. Dat maakte hij woensdag bekend. In de programma's en de spotjes roept de VARA het kabinet op maatregelen te nemen. Onderdeel van de actie vormt onder meer de website http://www.klokkenluiders.tv/, die vanaf 16 april online is.

Op televisie bijt het journalistieke onderzoeksprogramma ZEMBLA zich in het onderwerp vast. In de uitzending van zondag 20 april vertelt een aantal klokkenluiders hoe het hen is vergaan. ZEMBLA concludeert hieruit dat de huidige regels in Nederland niet werken.

Kelly heeft nieuwe heupen

Kelly van der Veer heeft bij een plastische chirurg haar heupen laten aanpassen. Nu hebben haar heupen vrouwelijke contouren, zei ze woensdag in RTL Boulevard.

Kelly voelt zich na de ingreep nog niet direct sterk genoeg om te genieten van de beginnende zomerzon. "Ik voel me niet lekker, want ik lig met dit mooie weer in bed. Maar het is niet lul eraf, lol eraf", grapt de 27-jarige Kelly. "Het moet alleen maar leuker worden, zeker ik nu weer een paar injecties heb gehaald. Normaal zat er een mannelijk kuiltje en nu is het helemaal rond."

Een eind aan alle chirurgie zit er voor Kelly niet in. "Ik zou graag iets met mijn billen doen", mijmert ze. "Maar het moet wel in proporties blijven. Ik wil niet de billen van ma Flodder krijgen.".

Eerste gametoernooi voor 9-jarigen

Het kindertelevisieprogramma Villa Achterwerk organiseert onder de naam Hand Held 2008 een gametoernooi voor kinderen van negen tot en met veertien jaar op de Nintendo DS. Volgens het programma is het voor het eerst dat voor zulke jonge gamers een wedstrijd wordt georganiseerd.

Dat maakte de omroep woensdag bekend. Deelnemers moeten zich zien te plaatsen via de voorrondes op 4 mei. De halve finales en finale zijn later in mei in de tv-studio. Een verslag van het toernooi is te zien op 11, 18 en 25 mei en de finale op 1 juni bij Villa Achterwerk.

"Er zijn voor 9- tot 14-jarigen zeer weinig gametoernooien, terwijl ze wel veel gamen. Als ze al ergens aan mee mogen doen, staan ze vaak tegenover spelers die twee keer zo oud zijn", aldus de organisatie.

Bejaarde bekent doden katten

De politie verdenkt een 85-jarige man uit Barsingerhorn ervan de afgelopen jaren ongeveer tien katten te hebben vermoord. Dat heeft de politie woensdag gezegd.

Eind vorig jaar vond een vrouw behalve haar vermiste kat nog een aantal kadavers van katten in een berm van een weg in het Noord-Hollandse Barsingerhorn. Politieonderzoek wees uit dat er in totaal ongeveer negen katten lagen. Na een tip nodigde de politie de 85-jarige uit op het bureau, waar hij verklaarde de afgelopen jaren diverse katten om het leven te hebben gebracht.

De man woont alleen en heeft zelf twee katten, maar hij heeft ook last van vreemde katten die zijn oude pand binnenkomen. "Ze pissen en krijsen", aldus de oude man tegenover de politie. Hij vermoordde de katten onder meer door ze te vangen in een kattenvangkist, waarna hij ze vergiftigde met koolmonoxide uit de uitlaat van zijn auto. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het doden van dieren.

Patrick Swayze reageert goed op therapie

Patrick Swayze en zijn arts hebben bevestigd dat de acteur van de therapie die hij ondergaat voor alvleesklierkanker geen hinder ondervindt. "We zijn enthousiast en dankbaar dat Patrick goed reageert op zijn behandeling", zeggen Swayze en zijn vrouw Lisa Niemi.

De arts reageert erg optimistisch: "Patrick Swayze reageert nog altijd goed op zijn behandeling. Door die perfecte respons gaat hij door met dezelfde behandeling in Stanford Hospital." Swayze zelf is de fans erg dankbaar. "We hebben het gevoel dat de gebeden en positieve gedachten die iedereen hem heeft gestuurd een verschil hebben gemaakt. Dank je wel!" aldus de 55-jarige filmster.

Poker wordt man fataal

Wat een leuk spelletje poker had moeten worden, liep uit op een drama in Atlantic City. Een 61-jarige pokerspeler is gedood na een conflict over een zitplaats. De man, Arthur Prince, had al zijn geld verspeeld en was even geld aan het opnemen. Hij vroeg de kaartendeler of hij zijn plek bezet wilde houden.
                                                                                                                                                                              Nadat hij het geld had opgenomen en terug ging naar zijn plaats, bleek een andere pokerspeler, Vicente Perez, zijn plaats in te hebben genomen. Na enig geruzie over de plaats besliste een casinomedewerker dat Perez z’n plaats mocht houden. Arthur Prince pikte dit niet en viel later op de avond Perez aan met een wandelstok. Perez haalde een mes tevoorschijn en stak Prince neer. In het ziekenhuis overleed Prince aan zijn verwondingen.

Barcelona zet tweetal uit selectie

Xavier Sala Martín, voorzitter van de economische commissie van FC Barcelona, heeft voor commotie in Spanje gezorgd. In een vraaggesprek met de Spaanse radio sprak hij over twee luie selectiespelers, zonder namen te noemen.

Iedereen die Barcelona een beetje volgt, weet dat Ronaldinho en Deco bedoeld worden. De clubleiding beweert dat de beide sterspelers geblesseerd zijn maar ook dat ontkent Martín. "Ze werken niet, ze doen helemaal niets. De helft van de trainingen missen ze omdat ze aan het feesten zijn. Bij FC Barcelona verbergen we de echte reden van hun afwezigheid. We zeggen dat ze geblesseerd zijn, maar ze zijn in werkelijkheid geïsoleerd van de rest van de ploeg."

[Upd] Atteveld twee wedstrijden geschorst

Raymond Atteveld van Roda JC moet de laatste twee wedstrijden van de competitie missen. De trainer is door de KNVB geschorst naar aanleiding van zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen NEC.

Nadat de scheidsrechter Pol van Boekel speler Cheikh Tioté van Roda de rode kaart toonde in de wedstrijd, liep de trainer het veld op. Atteveld werd vervolgens door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd.

Eerder werd verzorger Norbert Keulen, die ook het veld op liep, voor één wedstrijd geschorst. Daarnaast heeft ook Cheikh Tioté een schorsing van één duel. Of de ploeg uit Kerkrade in beroep gaat tegen de straffen van het trio is nog onbekend.

Roda JC heeft te kennen gegeven bij geen van de schorsingen in beroep te gaan. Roda JC wil namelijk dat zowel Atteveld, Keulen als Tioté aanwezig kunnen zijn bij de bekerfinale. Als Roda JC het hoger beroep zou verliezen kan het zo zijn dat iemand van hun de bekerfinale moet missen.

Alcides terug naar Chelsea

Alcides zal hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen niet voor PSV voetballen. PSV heeft Alcides gehuurd van Chelsea en de Braziliaan moet in de zomer terug.

De reden dat Chelsea Alcides terug wil is dat ze hem willen verkopen. Alcides heeft bij Chelsea een contract tot 2009 en de Londense club hoopt door een verkoop nog geld te krijgen voor de Braziliaan. PSV zal waarschijnlijk Alcides niet overnemen. Zij kunnen het salaris van Alcides niet betalen.

Van Basten wil Pranjic, Sulejmani

Marco van Basten, volgend seizoen trainer van Ajax, heeft al versterkingen voor volgend seizoen op het oog. Van Basten heeft naast Danny Koevermans van PSV ook Miralem Sulejmani en Danijel Pranjic op het verlanglijstje staan.

Pranjic en Sulejmani zijn dit seizoen de uitblinkers bij SC Heerenveen. Van Basten ziet hun dan ook graag naar Amsterdam komen. Danny Koevermans komt in beeld bij een vertrek van Klaas-Jan Huntelaar. De kans dat Huntelaar vertrekt lijkt erg groot.

Geen Nederlandse boksers op OS

Op de Olympische Spelen van komende zomer komen net zoals in 2004 geen Nederlandse boksers in actie. Zij kwamen niet door het kwalificatietoernooi heen.

Na Hüsnü Kocabas, die dinsdag verloor van Koba Pkhakadze, zijn ook Peter Mullenberg en Daniël Kooij uitgeschakeld. Mullenberg verloor op punten van de Fransman Jean-Michel Raymond. Kooij verloor door een technische knock-out van de Ier Kenny Eagan.

ATP-punten in Daviscup

Vanaf 2009 zullen ook in Davis Cup punten te verdienen zijn voor wereldranglijst. Dat hebben internationale tennisfederatie ITF en de spelersorganisatie ATP bekend gemaakt.

De organisaties hopen met de maatregel de landenwedstrijd aantrekkelijker te maken voor topspelers. "Voor de ITF en ATP gaat het om een win-win-situatie", liet ITF-voorzitter Francesco Ricci Bitti weten. De maatregel gaat alleen voor duels in de wereldgroep gelden.

Herrero wint in Baskenland

David Herrero heeft de derde etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Spanjaard was de sterkste in een sprint.

In de etappe over 195 kilometer klopte Herrero Luis Léon Sanchez en Paolo Bettini. Laurens ten Dam was in dezelfde tijd als Herrero op de 39e plek de beste Nederlander. Alberto Contador blijft aan de leiding van het klassement. Op acht seconden van Contador is Thomas Dekker met een zestiende plek de beste Nederlander.

Freire wint Gent-Wevelgem

Oscar Freire is winnaar geworden van Gent-Wevelgem. De Rabobank-coureur was de sterkste in een massasprint.

Freire won de sprint voor de Zwitser Aurélien Clerc en de Belg Wouter Weylandt. Freire is met zijn zege de eerste Spanjaard die de Gent-Wevelgem wint. "We zaten er al eens dichtbij", sprak Freire. "Flecha drie jaar geleden, maar die werd toen benadeeld door de motoren. Vorig jaar was ik er dichtbij, maar ik reed voorop zonder ploeggenoten."

Ditmaal deed de Rabobank het duidelijk beter met zes renners in de finale. Tom Leezer, debuterend in de ProTour, leidde zijn kopman in de slotfase naar voren. Pedro Horrillo deed het laatste werk voordat Freire het in de laatste 200 meter afrondde.

[Update] Harmonix verdedigt prijs Rock Band

Update 18:46

In een ander interview geeft Rob Kay aan dat de kosten voor de downloadable content wél hetzelfde blijven. Gisteren spraken we van een verdubbeling van de kosten voor de liedjes, van 80 naar 160 punten, maar dat spreekt Rob tegen.

quote
"No. It's the same pricing, the exact same model as we have in the States. Most songs are 160 Microsoft Points, and some of them are 80 Points - generally if they're more like indie songs or something, we'll put them in at 80 Points. So you'll be paying the exact same price for DLC. There are two price brackets that we use globally, and the DLC will cost the same globally."

Origineel bericht

In tegenstelling tot de berichtgeving gisteren zal Rock Band op 23 mei alleen in het Verenigd Koninkrijk verschijnen. Ook onze Franse en Duitse lezers zullen dus langer moeten wachten op de 360-versie van de game.

Verder heeft een oplettende user op de Rock Band fora opgemerkt dat Harmonix heeft toegezegd dat de game net zoals in de VS als een Special Edition uit zou komen, dus met microfoon, gitaar, drumkit en de game in één doos, in tegenstelling tot de Instrument Bundle die nu onderweg is naar Europa, waarbij alleen de instrumenten in één doos zitten en je de game los er bij moet kopen.

Verder heeft Harmonix, bij monde van Rob Kay, officieel gereageerd op de hoge prijs van de game. De Special Edition in de VS kost 169 dollar, wat neerkomt op zo'n 107 euro. In Europa zullen we 240 euro moeten neerleggen voor dezelfde hoeveelheid instrumenten plus game.
Hij zegt dat de hogere belasting en de dure elektronica in het VK bijdragen aan de uiteindelijke gekozen prijs. Verder probeerde hij als excuus neer te leggen dat Rock Band de consument een ervaring geeft die geen enkele andere game je kan bieden.

Top of Flop User's Choice: Soko

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Bij de vorige Top of Flop werd het een nipte uitslag: Madonna en Justin Timberlake - 4 Minutes is een top, dus. ArcticBlizzard verwoordde jullie mening nog als beste: "Jammer dat madonna in de clip zit en zingt, voor de rest wel lekker nummer"

De tip van vanavond is van Hannii:

"Leuke Frans accent zit erin "

FOK!Blog Babe Battle #63

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Jewel en in de rechterhoek Vika. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Berlusconi: Alleen mooie vrouwen in de regering

Mocht de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi de parlementsverkiezingen van aanstaande zondag en maandag winnen, dan zal hij mooie vrouwen in zijn regering laten installeren. Vrouwelijke ministers behoren volgens de bekendste geilneef van Italië niet alleen slim te zijn, maar ook mooi.

De knappe hoogopgeleide dames zullen van Berlusconi overigens niet op al te zware ministerposten komen. Ook wil hij er niet meer dan vier in zijn kabinet opnemen. De blonde Stefania Prestigiacomo, die minister van Gelijke Kansen was in de in 2006 gevallen regering van Berlusconi, zal op zeker terugkeren als Berlusconi wint.

De 71-jarige Berlusconi - die bekend staat als een groot liefhebber van vrouwelijk schoon - zei verder dat links ''geen smaak heeft voor vrouwen”. In het huidige linkse kabinet van Romano Prodi zitten zes vrouwelijke ministers, die geen van allen de toets der kritiek van Berlusconi kunnen doorstaan.

Het is niet voor het eerst dat Berlusconi zich seksistisch uitlaat. Zo vroeg een tijdje terug een studente aan hem hoe ze later aan geld moest komen als ze geen vaste baan kon vinden. De rijkste man van Italië antwoordde: "trouw met een rijke man."

Stefania Prestigiacomo

 

Harmonix wil een harde schijf in de Wii

Rockband zal bij de release in Europa zo'n 60 nummers bevatten om te spelen. Ben je deze nummers zat dan kun je op de PlayStation 3 en de Xbox 360 achteraf tegen betaling extra nummers downloaden. De Wii versie krijgt dit helaas niet, net als bij Guitar Hero 3.

De reden hiervoor, gemeld door Design Director Rob Kay, is omdat de Wii simpelweg geen harde schijf heeft: "Come on Nintendo, we need a hard drive. That's what we want. The whole problem is there's nowhere to store it."

Nintendo heeft onlangs nog ontkend dat de Wii echt een harde schijf nodig heeft. Wie weet of die ooit zal komen. Kay heeft hier in ieder geval ook nog wat over te melden: "If the platform could do it, we'd jump on it. It's something that we championed to Nintendo, that we'd like to do it. Who knows what will happen down the line, I don't know what's coming down the line, but that's the reason there's no DLC in Wii Rock Band."

Historisch: Marokko 1958

In 2004 was Bahrein het toneel van de eerste Grand Prix in het Midden-Oosten. Zesenveertig jaar eerder had Marokko echter de eer de eerste Grote Prijs op het vasteland van Afrika te organiseren. Het zou een tactische thriller worden waarin het wereldkampioenschap werd beslist.

Mike Hawthorn in zijn Ferrari was de belangrijkste titelkandidaat van het seizoen, maar Hawthorn had er na de Grand Prix van Duitsland bijna de brui aangegeven, nadat zijn teamgenoot Peter Collins was omgekomen in een tragisch en eenzijdig ongeluk. Hawthorn had echter een flinke voorsprong op Stirling Moss en het feit dat Moss Hawthorn voor de stewards had verdedigd toen deze in de Italiaanse Grand Prix zijn wagen tegen de rijrichting in had aangeduwd, was voor Hawthorn reden om in elk geval het seizoen af te maken.

Op 19 oktober stonden de coureurs aan de start van de eerste -- en laatste -- Marokkaanse race. Moss, rijdend voor het team van Vanwall, had acht punten achterstand op Hawthorn en kon dus alleen nog kampioen worden als hij zou winnen, de snelste ronde zou rijden (toen nog goed voor een punt) én als Hawthorn derde of lager zou finishen.

Ferrari en Vanwall besloten onafhankelijk van elkaar om het kampioenschap te winnen door een uitgestippelde strategie. Als Moss aan de leiding zou gaan, zouden zijn teamgenoten Tony Brooks en Stuart Lewis-Evans proberen Hawthorn van de tweede positie te houden. Aan de andere kant zou Ferrari proberen met Phil Hill Moss op te jagen en in een fout te dwingen, waarna Hawthorn Hill kon inhalen en de eerste plaats pakken.

Beide strategiën lukten in eerste instantie op het snelle wegencircuit buiten Casablanca. Moss zette zijn pole om in de koppositie en Hill maakte een geweldige start vanaf de tweede startrij naar de tweede plaats. In de derde ronde verremde hij zich echter en moest op de vierde plaats aansluiten, achter Hawthorn en Jo Bonnier. Hij haalde de Zweed makkelijk weer in en werd voorbij gelaten door Hawthorn om het gat naar Moss te kunnen dichten. Achter hen deed Vanwall-coureur Brooks hetzelfde en Hawthorn viel terug naar de vierde plaats, wat niet genoeg voor de titel zou zijn.

Moss reed een razendsnelle race. Ondanks dat hij zijn wagen beschadigde toen hij een achterblijver raakte, zette hij de snelste raceronde neer en won de race, precies wat hij nodig zou hebben. De titelstrijd werd echter achter hem gestreden... en beslist. Brooks blies zijn motor op, waardoor Hawthorn op de derde plaats kwam. Hill, die Moss aan de horizon had zien verdwijnen, gaf zijn tweede plaats terug aan Hawthorn. De enige Vanwall die Hawthorn nog van de tweede plaats kon verdrijven, was die van Stuart Lewis-Evans.

Lewis-Evans kon Moss' titelkansen, en zichzelf, echter niet meer redden. In ronde 42 sloeg zijn versnellingsbak vast en de wagen gleed van de baan. Olie sproeide al brandend uit de bolide en zette ook de coureur in brand. Toen de wagen tot stilstand kwam, dook Lewis-Evans uit de cockpit en rolde over de grond om het vuur te doven. Hij had echter zware brandwonden opgelopen en werd per helikopter naar een naburig ziekenhuis afgevoerd. Enkele dagen later werd hij vervoerd naar een brandwondencentrum in Engeland, waar specialisten alles deden om de coureur te redden, maar tevergeefs. Zes dagen na zijn ongeluk overleed de Brit.

Moss had de race met bijna anderhalve minuut voorsprong gewonnen, maar Hawthorn was de nieuwe kampioen, met slechts één punt voorsprong op zijn rivaal. Hij werd direct gefeliciteerd door Moss, die diens nederlaag sportief opvatte. Moss had gedurende het seizoen de helft van alle races gewonnen, terwijl Hawthorn slechts één overwinning op zijn naam had kunnen schrijven. Moss werd daarvoor in januari gepromoveerd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk, een onderscheiding die aan Hawthorn, de eerste Britse Formule-1-kampioen, voorbij ging.

Hawthorn had zich toen echter al teruggetrokken uit de autosport. Hoewel Ferrari hem een blanco cheque had aangeboden voor zijn diensten in 1959, was hij zijn interesse in het racen verloren. Ironisch genoeg was het juist een auto-ongeluk dat op 22 januari 1959 het leven eiste van Mike Hawthorn. Hij raakte op de Guildford Bypass in een slip op het natte wegdek, vermoedelijk toen hij een wedstrijdje wilde aangaan met collega Rob Walker.

Wilders rectificeert gebruik foto rapper

PVV-voorman Geert Wilders heeft openlijk het gebruik van een foto van de Nederlands-Marokkaanse rapper Salah Edin gerectificeerd. Het Tweede Kamerlid verklaarde dat vanmiddag.

Hij zei in de film Fitna onbedoeld een foto van Salah Edin te hebben opgenomen ''waarbij wij ten onrechte de indruk hebben gewekt dat het Mohammed B. betrof''.

''Wij hebben voor het gebruik van de foto geen toestemming van Salah Edin en de fotograaf Ilja Meefout gekregen. Zij hebben zich verzet tegen het gebruik van de foto waarna de foto uit de film is verwijderd. In de nieuwe versie van de film Fitna hebben wij onze vergissing hersteld.''

Wilders heeft de verklaring afgelegd namens de stichting Vrienden van de PVV, die de opdrachtgever is van de film.

Maandag eiste Salah Edin in een kort geding 25.000 euro van Wilders als voorschot op een immateriele schadevergoeding. Hij is niet tevreden met de aanpassing van de anti-Koranfilm Fitna, waarin het portret van de rapper is verwijderd. Tijdens het kort geding kwamen de partijen al overeen dat Wilders een rectificatie zou plaatsen op de website van de PVV en een correctie naar persbureaus zou sturen.

Wilders had zich bij het maken van de film vergist en in de oorspronkelijke versie een foto van Edin gebruikt waarin hij er bijna hetzelfde uitziet als Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.

Over de eis tot schadevergoeding doet de rechter 17 april uitspraak.

'Comazuipers' leveren 20.000 liter alcohol in

De Britse politie heeft ruim 20.000 liter alcohol in beslag genomen bij jongeren. Het ging om een speciale actie wegens toenemende zorgen over de 'comazuipcultuur', vooral onder jongeren.

De politie kwam de 'comazuipers' op het spoor dankzij tips van het publiek en haar lokale inlichtingendiensten. Van de 5143 jongeren die drank inleverden zei een kwart vijftien jaar of jonger te zijn. Ongeveer 15 procent zei de alcohol in een winkel te hebben gekocht en een op de drie jongeren weigerde te zeggen waar de alcohol vandaan kwam.

Afgelopen maand heeft de Britse regering een aantal maatregelen afgekondigd om de meest beruchte 'comazuiplocaties' aan te pakken. Zo is de boete voor drinken op dergelijke publieke plekken van ruim 600 euro naar ruim 3000 euro gegaan.

Geen Kameronderzoek naar twist Wilders-kabinet

De Tweede Kamer stelt geen onderzoek in naar de controverse tussen PVV-leider Geert Wilders en het kabinet over de gespreksverslagen die zijn gemaakt over de komst van de anti-Koranfilm Fitna. D66-leider Alexander Pechtold had daar wel om gevraagd.

Het dagelijks bestuur van de Kamer heeft volgens voorzitter Gerdi Verbeet geen behoefte aan nader onderzoek, omdat het parlement zijn vertrouwen in deze kwestie heeft uitgesproken in het kabinet. Verbeet zei dat vandaag na afloop van een vergadering van het presidium waarin het verzoek van Pechtold is besproken.

16-jarige mishandeld voor filmpje

De 16-jarige Victoria Lindsay is in Florida vorige week in elkaar geslagen door acht andere tieners. Het doel van de mishandeling was om een filmpje op YouTube en MySpace te kunnen plaatsen. Lindsay ligt momenteel nog bij te komen. Haar linkeroor en -oog functioneren nog niet naar behoren.

Een vriendin van Lindsay lokte haar  vorige week naar haar huis en deed de deur achter haar op slot. Lindsay werd daar door een ander meisje meerdere keren met het hoofd tegen de muur geslagen, waardoor zij bewusteloos raakte. Grady Judd, de sheriff, vertelt het motief van de meisjes: "De tienermeisjes deden dit enkel en alleen om een filmpje op YouTube en MySpace te posten".

De vader van de mishandelde tiener kan nog steeds het nog steeds niet geloven. Hij vindt dat MySpace een anti-Christus voor de kinderen is en dat de websites dergelijke video’s nooit toe mogen staan op de website. De gewelddadige tieners worden aangeklaagd wegens ontvoering en mishandeling.

 

Met dank aan static, right_turn en zagevent voor de submit

PC softwareverkopen USA, Kane neemt wraak

Drie opvallende dingen bij de PC softwareverkopen uit de USA van 23 tot en met 29 maart:

Command & Conquer 3: Kane's Wrath op 1
Sins of a Solar Empire doet het nog steeds goed
American Girl: Julie Does the Eagles??!!

Het volledige lijstje staat zoals verwacht hieronder:

1) Command & Conquer 3: Kane's Wrath
2) The Sims 2 Free Time
3) Call Of Duty 4: Modern Warfare
4) Sins Of A Solar Empire
5) The Sims 2 Deluxe
6) World Of Warcraft: Battle Chest
7) World Of Warcraft
8) World Of Warcraft: Burning Crusade
9) Warhammer 40,000: Dawn Of War Soulstorm
10) American Girl: Julie Saves Eagles

Mysterieuze zwarte spiegel wordt vervolgd

In januari 2007 kondigden we al aan dat er een vervolg komt op de point-and-click adventure Black Mirror. Vandaag komt uitgever Anaconda dan eindelijk met wat details en de eerste screenshots.

In tegenstelling tot het eerdere bericht is Black Mirror 2 niet in ontwikkeling bij Future Games, dat ook deel 1 maakte, maar bij het voormalige 4Head Studios. Deze studio is onlangs overgenomen door uitgever dtp (het moederbedrijf van Anaconda) en omgedoopt tot Cranberry Productions.

Verder maakte Anaconda bekend dat Black Mirror 2 gebruik gaat maken van een zogenaamde 2.5D technologie, een combinatie van 2D achtergronden en 3D personages.

Achim Heidelauf, Senior Producer bij dtp, legt uit: "We decided to make Black Mirror 2 a 2.5D game after last year’s Leipzig Games Convention. Originally, Black Mirror 2 was planned to be a 3D adventure game, but then we felt that Black Mirror’s unique look didn’t work out in 3D. Additionally, we received a lot of response from the adventure gamers community, asking for keeping the unique Black Mirror style when doing a sequel to the game".

Het verhaal van Black Mirror 2 zal zich twaalf jaar na het oorspronkelijke spel afspelen. De eenzame Darren werkt in een fotowinkel in een klein Engels stadje. Daar ontmoet hij de lieftallige Angelina. Diep onder de indruk merkt hij echter dat zijn baas ook interesse in haar heeft. Als hij dan ook nog eens ziet dat iemand haar achtervolgt besluit hij uit te zoeken wie zij eigenlijk is. Daarbij zal hij ook het uit Black Mirror 1 bekende dorpje Willow Creek bezoeken.

Black Mirror 2 wordt wereldwijd uitgegeven door dtp/Anaconda in 2009.



Super Aguri weer afwezig bij testsessie

Volgende week tijdens de testsessie in Barcelona zal Super Aguri niet aanwezig zijn. Tijdens de wintertestsessies was de Japanse renstal ook vaker afwezig dan hen lief was.

Super Aguri-coureur Takuma Sato bracht het nieuws via zijn website naar buiten. "De definitieve overeenkomst met de Magma Group is nog niet afgerond. Hopelijk gebeurt dat snel, zodat we direct kunnen beginnen met de ontwikkeling van onze auto. De eerstvolgende keer dat ik weer achter het stuur van een Formule 1-auto zit, zal dus pas tijdens de eerste vrijdagtraining voor de Grand Prix van Spanje zijn," aldus de 31-jarige Japanner.

HEMA-jeugdsentiment

"Het leven is een wervelstorm, hier in Duckstad. Auto's, lasers, vliegmachines, bliksems....," woest zet ik mijn wekker uit. Ik vervloek de persoon die de wekker heeft uitgevonden. Ik snooze nog wat verder tot het eigenlijk al te laat is om op te staan. Onderweg naar de douche stoot ik mijn kleine teen tegen de door mijn moeder subtiel neergezette wasmand. God en zijn zoon moeten het deze ochtend ontgelden en als ik mijn broertje onder de douche vanaf zijn kamer 'Lekkere worst van de HEMA' hoor zingen, baal ik nog meer van deze dag. Het liefste zou ik een emmer koud water in zijn bed gooien, maar het kost me de grootst mogelijke moeite mijn maaginhoud daadwerkelijk in mijn maag te laten vertoeven. Weldra kom ik erachter dat ik een paar uur eerder een pizza met champignon heb gegeten. Het dagje tompoucenscheppen begint weer lekker!

The making of Viking op marketplace

Voor iedereen die benieuwd is hoe de game Viking: Battle for Asgard gemaakt is, is er nu een video te bekijken op marketplace. Ontwikkelaar Creative Assembly praat uitgebreid over de Viking held Skarin. Tevens wordt er gesproken over de brute veldslagen in het spel en het verkennen van de staat Midgard. De video is ongeveer 524 MB groot en gratis te downloaden.

Viking: Battle for Asgard is gebaseerd op de Noorse mythologie, waarin Asgard wordt aangevallen door de legers van Hel, een godin die nogal pissig is omdat ze door oppergod Odin is verbannen uit deze goddelijke stad. Hel wil namelijk haar broer, de wolf Fenrir vrijlaten, welke Odin zal doden en het begin van Ragnarok zal inluiden. De speler kruipt in de huid van Skarin, een stevige knaap met grote zwaarden en veel littekens die dit allemaal moet tegenhouden. Meer over de game kun je lezen in de review.

Gran Turismo 5 Prologue aan kop in Spanje en Duitsland

Gran Turismo 5 Prologue is een succes in Duitsland en Spanje. In beide landen staat het spel bovenaan de verkooplijsten die Media-Control GfK heeft vrijgegeven. Het spel was de enige PS3-game in de verkooplijstjes, en Xbox 360-games waren helemaal nergens te bekennen.

In Duitsland is het duidelijk een goede week voor PC-games, met Command & Conquer 3: Kane's Wrath als uitschieter. Daarnaast blijven de brain training games populair en ook Mario & Sonic at the Olympic Games blijft het goed doen. Deze laatste game is ook in Spanje populair, zowel de DS- als de Wii-versie staan in de top 10. In tegenstelling tot Duitsland zijn de PC-games in Spanje totaal afwezig, maar heeft de Wii wel een aantal goed verkopende titels. De langverwachte game God of War: Chains of Olympus voor de PSP kan tevreden zijn met een tweede plaats. De complete lijstjes kun je hieronder bekijken:

De meest verkochte games in Duitsland:
1. Gran Turismo 5 Prologue (PS3)
2. Command & Conquer 3: Kane's Wrath [USK-18] (PC)
3. Mario & Sonic at the Olympic Games (DS)
4. Dr. Kawashima's Brain Training (DS)
5. Dr. Kawashima: More Brain Training (DS)
6. Settlers: Rise of an Empire (PC)
7. Command & Conquer 3: Kane's Wrath (PC)
8. Wii Play (Wii)
9. New Super Mario Bros. (DS)
10. The Sims 2: Free Time (PC)

En de meest verkochte games in spanje:
1. Gran Turismo 5 Prologue (PS3)
2. God of War: Chains of Olympus (PSP)
3. Wii Play (Wii)
4. Magic in Action (DS)
5. Pro Evolution Soccer 2008 (PSP)
6. Mario & Sonic at the Olympic Games (DS)
7. FIFA 2008 (PS2)
8. Pro Evolution Soccer 2008 (Wii)
9. Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii)
10. More Brain Training (DS)

Randstad in Europese top

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat de Randstad in de economische top van Europa staat. De Randstad staat op de vierde plek na Londen, Parijs en als derde Milaan. Het CBS heeft dit onderzoek gebaseerd op het bruto binnenlands product (bbp) van 2005. Het bbp van de Randstad is ongeveer 235 miljard euro. Dat is 46 procent van het totale bbp heel Nederland; terwijl maar 41 procent van de bevolking in de Randstad woont.

In het onderzoek dat vandaag is gepresenteerd staan na de Randstad onder andere nog de Vlaamse Ruit, Madrid en Frankfurt Mainz. De Randstad komt met het bbp overigens niet in de buurt van de nummer een; Londen. Deze heeft ruim het dubbele bbp van wat de Randstad heeft.

Vincken terug op het veld

Gisteravond heeft Tim Vincken meegespeeld met Jong Feyenoord. Het betekende voor de 21-jarige speler zijn rentree na maanden vol blessureleed.

In september liep de jeugdinternational een scheurtje op in zijn hamstring. Het was niet de eerste keer dat Vincken langere tijd uit de roulatie was. In het seizoen 2004-2005 liet Ruud Gullit de rechtsbuiten debuteren in de hoofdmacht. Sindsdien speelde hij 27 wedstrijden waarin hij éénmaal scoorde.

Vrijdag verschijnt de debuuttrailer van Resistance 2

Komende vrijdag zal de eerste trailer van Resistance 2 verschijnen, aldus Gametrailers. Resistance 2 is het vervolg op Resistance: Fall of Man. Fall of Man was één van de launchgames van de PlayStation 3, en samen met Motorstorm de succesvolste launchgames. Resistance 2 zal net als Fall of Man een shooter zijn in een nogal grimmige omgeving. Het single-player-deel zal draaien om Nathan Hale, het hoofdpersonage van Resistance: Fall of Man, en zijn missie in de VS.

Nieuw deze keer is dat levels er elke keer anders uit zullen gaan zien doordat delen van de geometrie willekeurig opgebouwd zullen worden. Daarnaast zal de multiplayer gaan bestaan uit de bekende online battles en een losstaande co-op speelmodus. Deze co-op modus kun je met maximaal acht gamers gezamelijk spelen. Vrijdag zal dus de eerste trailer verschijnen waarin we waarschijnlijk een deel van deze verbeteringen in werking zullen kunnen zien.

De game zal in de herfst van 2008 in de winkels komen te liggen.


Vmbo'ers minder zwaar na schoolcampagne

Schoolcampagnes om jongeren te bewegen gezonder te leven hebben zin. Dat blijkt uit onderzoek aan het VU medisch centrum in Amsterdam. Scholieren die aan het programma meededen waren minder zwaar dan jongeren in de controlegroep.

Bijna 1100 vmbo-leerlingen deden mee aan het programma. Dat bestond uit speciale lessen om jongeren bewust te maken van een gezonde levensstijl, mogelijkheden voor extra sporten en bewegen en een gezonder kantineassortiment. Ook was er een speciale website waarop jongeren kennis en recepten konden uitwisselen en advies kunnen krijgen.

Scholieren dronken dagelijks een kwart liter minder frisdrank, constateren de onderzoekers. Jongens keken minder televisie. Het promotieonderzoek van sociaal geneeskundige Amika Singh bevestigt ook dat niet-westerse jongeren vaker overgewicht hebben dan autochtone jongeren. Een verklaring is dat ze minder fietsen, meer tv kijken en meer snacken.

Ruim vijftien procent van de 12- en 13-jarigen is volgens het VU medisch centrum te zwaar. Dat percentage zou groeiend zijn.

Tien jaar geëist voor doodslaan zwerver

Tegen een Utrechter is woensdag in hoger beroep tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het doodslaan van een 45-jarige zwerver. De 38-jarige verdachte ontkende voor het hof in Arnhem de man met een ijzeren staaf te hebben gedood. Het slachtoffer werd in november 2005 bij landgoed Amelisweerd in Bunnik toegetakeld.

Hoewel Sander B. ontkent, heeft hij in een afgeluisterd telefoongesprek tegenover vrienden wel verklaard 'iets vreselijks gedaan te hebben'. "Kijk binnenkort maar naar Opsporing Verzocht, dan weet je waar ik het over heb", zei B. in dat gesprek. De verdachte vertelde ook regelmatig tegen vrienden dat hij 'de verkrachter van zijn kinderen op een dag wel te pakken zou nemen'.

Volgens de advocaat van B. heeft haar cliënt dat alleen verteld om zich te meten met een van zijn vrienden, van wie de kinderen ook seksueel misbruikt zouden zijn. De raadsvrouw pleitte tegenover het hof voor vrijspraak omdat er volgens haar onvoldoende bewijs zou zijn. Zij meent onder meer dat de auto die is gezien op de moordplek niet overeenkomt met de beschrijving die getuigen geven.

Eerder verklaarden ook twee getuigen tegenover het hof dat de verdachte vrijuit vertelde dat hij iemand had gedood. Deze twee mannen leiden een zwervend bestaan in Utrecht en verbleven regelmatig in het huis van B. Diens vindt de verklaringen van de twee niet betrouwbaar omdat ze telkens een ander verhaal zouden vertellen.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde B. vorig jaar tot twaalf jaar cel voor doodslag. De verdachte ging tegen die uitspraak in beroep. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

Monstermeerval gevonden aan oever Oolderplas

Goed nieuws voor de visliefhebbers; aan de rand van de Oolderplas, dichtbij Roermond, is een dode meerval van 1,80 meter aangetroffen. Hoe het reusachtige beest op de afgelegen plek in de Ooldergreend terecht is gekomen is nog onduidelijk.

De meerval had verwondingen aan zijn buik en staart, wat beheerder Jos Berends van Stichting het Limburgs Landschap doet concluderen dat de vis vermoedelijk door roofdieren op het land is aangevreten. Dat de verwondingen van eerder stammen valt echter niet uit te sluiten, zo zou de meerval bijvoorbeeld ook in aanraking kunnen zijn gekomen met de schroef van een boot. Volgens Berends is het dier in ieder geval niet door een visser gevangen en op de oever achtergelaten. Eerder is er sprake van dat hij vast kwam te zitten na te zijn afgedwaald en het hoge waterpeil begon te zakken.

Volwassen meervallen kunnen normaliter overigens tussen de 1.50 en 1.80 meter worden. In 2006 trof men zelfs een gigantisch exemplaar aan van 2,30 meter, waarover wij eerder al berichtten.

Activision vervangt kosteloos Guitar Hero 3 discs

Activision heeft vanmorgen een e-mail rondgestuurd waarin zij aangeven dat bezitters van de Wii-versie van Guitar Hero III deze kosteloos om kunnen ruilen voor een versie met Dolby geluid. In samenwerking met Nintendo heeft Activision het geluid voor de Wii-versie van de game verbeterd om spelers dezelfde soort ervaring te brengen als gamers met de andere versies van de game.

Voor meer info over hoe je een vervangende disc ontvangt kun je de website activisiongameexchange.eu bezoeken. Om een nieuwe disc te kunnen ontvangen zul je wel eerst je oude disc (gratis) op moeten sturen.

Nintendo brengt Cube controller opnieuw uit voor de Wii

De Wii's gaan als zoete broodjes over de toonbank, heel de wereld staat zwaaiend voor de TV. Er komen echter steeds meer games die niet draaien om de Wiimote, maar gewoon speelbaar zijn met de oude vertrouwde Cube-controller (Smash Bros., Mario Kart, Sonic Riders: Zero Gravity). Helaas zijn originele Cube-controllers tegenwoordig bijna niet meer te krijgen.

Nintendo heeft dit ook door en brengt in Japan daarom de Cube-controller weer gewoon op de markt. 'Nieuw' aan deze versie is het feit dat de kabel een meter langer is geworden en nu drie meter is, en de kleur Wii-wit is. De controller gaat in Japan verkocht worden voor zo'n 20 dollar, of de controller ook hier uit gaat komen is nog niet bekend.



Moeders in Irak gesneuvelde Britten verliezen zaak

De moeders van twee minderjarige, in Irak gesneuvelde Britse soldaten die een onderzoek willen naar de wettigheid van de oorlog in Irak hebben woensdag ook bij de hoogste rechtbank van Groot-Brittannië nul op het rekest gekregen. De ouders meenden dat het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens, dat het recht op leven beschermt, een onderzoek zou rechtvaardigen.

De vrouwen, Rose Gentle en Beverley Clarke, wilden dat met name zou worden onderzocht of het besluit dat toenmalig premier Tony Blair in 2003 nam om troepen naar Irak te sturen in overeenstemming was met de wet.

Eerder wezen het hooggerechtshof en het hof van beroep het verzoek van de moeders al af. Woensdag deed ook het hoogste rechtscollege, de Law Lords, dat. "Tony Blair heeft onze jongens op basis van een leugen naar Irak gestuurd", zei Gentle voor het begin van de zitting. "Hij gaf (de Amerikaanse president George, red.) Bush meteen zijn zin. Ze hebben er verder niet over nagedacht", zei Gentle. Haar zoon Gordon Gentle kwam in juni 2004 om het leven bij een bermbomexplosie. De andere soldaat, David Clarke, kwam in maart om het leven door eigen vuur.

Premier Gordon Brown heeft wel gezegd dat de rol van Groot-Brittannië in Irak zal worden onderzocht als de Britse troepen uit dat land zijn teruggetrokken.

Veel vmbo'ers niet tevreden over leerkrachten

Veel vmbo'ers zijn niet tevreden over hun leerkracht. Maar liefst één op de drie vindt dat hun leerkracht geen les kan geven. Dit is naar buiten gekomen op basis van een enquête van het kennisinstituut Hiteq. Vier op de tien leerlingen vindt juist wel dat hun leerkracht een goede les geeft. Andere leerlingen geven aan dit niet te weten.

Ook de mening over de aandacht die de leerling krijgt is gemengd. Zeventig procent is tevreden over de gekregen aandacht. Twintig procent vindt dat allochtone leerlingen minder aandacht krijgen. Vijftien procent voelt zichzelf soms een 'nummer' en vindt dat er vaker persoonlijk contact mag zijn.

De helft van de leerlingen (48 procent) vindt dat zij meer vrijheid moeten krijgen op school. Een kwart van de scholieren wil meer in groepsverband werken en een vijfde wil duidelijkere opdrachten en vooral meer duidelijkheid van de leraren.

 

Met dank aan funk_you voor het herschrijven.

Bergkamp wil trainer worden

Dennis Bergkamp zal binnenkort weer in het voetbalcircuit terugkeren. De oud-aanvaller heeft aangegeven zin te hebben om trainer te worden.

De spits van onder andere Arsenal en Ajax heeft zich ingeschreven voor de cursus betaald voetbal. Dankzij zijn grote prestaties als speler mag de 38-jarige meteen beginnen met het halen van het hoogste trainersdiploma.

The Non-Flying Dutchman nam op 22 juli 2006 afscheid als speler in een vriendschappelijke wedstrijd tussen (oud-)Arsenal en (oud-)Ajax. Dit was overigens ook de openingswedstrijd van het nieuwe Emirates Stadium van Arsenal.

Vormer wil weg uit Alkmaar

De negentienjarige Ruud Vormer wil graag vertrekken bij AZ. Nadat hij afgelopen week een nieuw contract aangeboden kreeg , heeft Vormer besloten dat het tijd is voor een nieuwe club.

Het was de bedoeling dat het voorstel vóór 1 april gedaan zou worden, maar de club kwam pas later met een nieuw aanbod voor de middenvelder. Vormer is zeer teleurgesteld over het aanbod en heeft het gevoel dat hij niet meer meetelt in de ploeg, aangezien hij zelf om het voorstel moest vragen.

De jonge speler maakte vorig jaar zijn debuut bij de hoofdmacht van AZ en kwam tot nu toe tot twintig competitiewedstrijden voor de Alkmaarders.

Mantilla stopt met tennis

Felix Mantilla gaat voorgoed stoppen met tennissen. In 2006 werd er huidkanker bij de tennisser uit Spanje geconstateerd maar dat weerhield hem er niet van om in 2007 een opmerkelijke comeback te maken.

Op dit moment is de 33-jarige gravelspecialist nummer 447 van de wereld. Hij won in zijn carrière tien titels en stond ook nog eens in elf finales. Als zijn grootste overwinning wordt het Masters-toernooi van Rome in 2003 beschouwd.

'Ronaldinho wil naar AC Milan'

Als we AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi moeten geloven wil de Braziliaan Ronaldinho graag voor AC Milan spelen. De Braziliaan zou hebben aangegeven wel zin te hebben om bij de Italianen te spelen, aldus Berlusconi.

"Ik ga er alles aan doen om Ronaldinho naar AC Milan te halen", vertelt de preses aan Football Italia. "Hij heeft tegen mij gezegd dat hij sowieso niet naar een andere club vertrekt. Ronaldinho wil graag naar Milan komen. Hij weet dat hier veel Brazilianen spelen en dat deze club zijn spelers met open armen ontvangt. "

Roberto Assis, de zaakwaarnemer en tevens broer van Ronaldinho, was vorig week in Milaan te zien, maar de belangenbehartiger wil niks weten over transfergeruchten. "Mijn broer heeft in Barcelona nog een contract tot 2010 en zal dat respecteren. Ik zoek momenteel niet concreet naar een andere club."

[NBA] Geplaagde Heat wint van Bulls

Het is de heren van Miami Heat gelukt om een keer te winnen dit seizoen. Sinds het blessureleed van onder andere Dwayne Wade, Udonis Haslem, Shawn Marion en Alonso Mourning, moest het team vertrouwen op spelers uit de D-League.

De Development League is een competitie voor basketballers die het net niet gered hebben bij de grote NBA-teams. Het wordt ook gezien als een doorgroeimogelijkheid voor jonge spelers. Indien een team, zoals Miami in dit geval, zoveel geblesseerde spelers heeft, kan het spelers uit de D-League een kort contract aanbieden. De ploeg uit Miami startte met twee van de vijf spelers uit de D-League en won van de ervaren Chicago Bulls met 95-88.

Topscorers aan de kant van de Heat waren Ricky Davis en Chris Quin met beiden zestien punten. Luol Deng van de Bulls was topscorer van de wedstrijd met 25 punten maar zijn team verloor van de laagst genoteerde ploeg in de NBA.

Het is pas de veertiende overwinning van de Heat, die twee jaar geleden nog kampioen waren met een goed speelde Shaquile O'Neal en Dwayne Wade.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Miami HeatChicago Bulls95-88
Portland TrailblazersLos Angeles Lakers112-103
Charlotte BobcatsMinnesota Timberwolves121-119
Indiana PacersAtlanta Hawks112-98
Detroit PistonsNew York Knicks98-94
Milwaukee BucksBoston Celtics104-107
Phoenix SunsMemphis Grizzlies127-113
New Orleans HornetsUtah Jazz66-77
Dallas MavericksSeattle Sonics99-83
Los Angeles ClippersDenver Nuggets99-117
Golden State WarriorsSacramento Kings140-132

Uwe Boll reageert op petitie

Filmliefhebbende gamers zitten met angstzweet de petitie te volgen die Uwe Boll zou kunnen dwingen te stoppen met het verfilmen van hun favoriete games. Uwe Boll heeft in een interview gezegd dat hij stoppen met games verfilmen als er 1 miljoen handtekeningen werden verzameld. Momenteel staat de teller op 130.327 handtekeningen, nog een ruime 800.000 te gaan voordat Uwe kan bewijzen dat hij een man van z'n woord is dus.

Inmiddels heeft het lijdend voorwerp van de petitie gereageerd op het initiatief. In al z'n bescheidenheid claimt hij dat hij films maakt die de mensheid in de afgelopen tien jaar niet zou hebben gezien als hij er niet was, iets wat niet te ontkennen valt. De vraag is echter of dat nu wel iets is waar je trots op moet zijn.
Zijn volledige reactie, in zijn kenmerkend gebroken Engels, luidt als volgt:

"I'm not a fucking retard like Michael Bay or other people running around in the business or Eli Roth making the same shitty movies over and over again. If you really look at my movies you will see my real genius you know, and if you go on May 23 on Postal you will see that I deliver a movie what nobody else delivered in the last 10 years, what is way better as all that social critic George Clooney bullshit what you get every fucking weekend.

You have to really wake up and you have to see me what I am. I am the only genius in the whole fucking business. Goodbye."



School klaagt over 'traumatiserend' lied ProRail

Het lespakket van ProRail is in slechte aarde gevallen op de Groen van Prinstererschool in Kampen. In het materiaal is een liedje opgenomen dat leerlingen moet wijzen op de gevaren van spelen bij het spoor. Volgens de directeur van de school werkt de tekst 'traumatiserend'.

In het zogenaamd 'Ding Ding Dinglied' wordt gezongen dat iemand die onder de spoorbomen doorloopt een bal gehakt is en dat de moeder maar vast de pan moet klaarzetten voor een steak tartaar. In een ander couplet wordt gesproken over een meisje dat verandert in een 'vieze brij, papa zet de pan maar klaar en maak een omelet'.

Directeur C. van Eckeveld heeft een klacht ingediend bij de spoorwegbeheerder. "In het lied wordt op een afschuwelijke manier over het menselijk leven gesproken. Het lespakket is een supergoed initiatief, maar dit gaan wij zeker niet aan onze leerlingen voorleggen."

ProRail lanceerde dinsdag een speciaal lespakket om leerlingen van de basisschool te wijzen op de gevaren van het spoor. Het materiaal, een cd-rom met het lied en een boekje met opdrachten, is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ruim tweeduizend scholen hebben het lespakket volgens ProRail aangevraagd.

Volgens een woordvoerder van de spoorwegbeheerder is de tekst van het lied juist speciaal geschreven voor de doelgroep. "Die houdt wel van grappige, spannende en vieze teksten. We hebben juist heel veel positieve reacties op het liedje gekregen." Op de klacht van de school volgt een reactie, maar het is voor de organisatie geen reden om de tekst aan te passen. "Het is een vrije keuze van scholen om het lespakket toe te passen of niet."

De tekst van het liedje is geschreven door presentator Bas Westerweel en cabaretier Mike Boddé.

Agent niet vervolgd voor uitschelden verdachte

Een Rotterdamse agent wordt definitief niet vervolgd voor het uitschelden van een verdachte. Het gerechtshof in Den Haag is het eens met het besluit van het Openbaar Ministerie om de zaak met een boete af te handelen. De advocaat van de verdachte was naar het hof gestapt.

"Wat ben jij een klootzak", zou de agent de verdachte hebben toegevoegd tijdens een verhoor eind 2006. De verdachte, die werd gehoord in een strafzaak, vatte dat op als beledigend en nam een advocaat in de arm. De agent spreekt in zijn verweer van een spontane en emotionele reactie. Het zou tijdens een koffiepauze zijn gebeurd en niets met het verhoor te maken hebben. De agent reageerde naar eigen zeggen op het feit dat verdachte wel zei wat hij in zijn koffie wilde: tijdens het verhoor waren de kaken stijf op elkaar gebleven. Volgens de agent zelf riep hij: 'Wat vind ik jou een klootzak'.

Het OM stelde de agent in de gelegenheid strafvervolging te voorkomen door het betalen van 110 euro boete. Dat bedrag staat volgens het hof 'in redelijke verhouding' tot sancties die in 'min of meer vergelijkbare zaken' door de strafrechter worden opgelegd.

Advocaat Frank van Ardenne laat weten dat zijn cliënt vindt dat er met twee maten gemeten wordt. Als een burger een agent uitscheldt, komt die daar niet zo makkelijk mee weg. "Deze uitspraak is munitie voor mensen die zijn veroordeeld voor het uitschelden van een agent", zegt de raadsman.

Vorig jaar juli kreeg een 25-jarige Almeloër in hoger beroep drie maanden cel opgelegd voor het opsteken van zijn middelvinger naar twee agenten. De Tukker is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. Diezelfde maand leidde het roepen van 'loser' naar een agent tot een boete van 220 euro. Een man uit Almere werd, eveneens in juli, veroordeeld tot het betalen van driehonderd euro boete omdat hij 'fuck you en fuck je moeder' tegen een agent had gezegd.

Jort gunt Georgina wel een uitspatting

Jort Kelder heeft gisteren voor het eerst op tv gereageerd op het zoenfilmpje van zijn vriendin Georgina Verbaan met haar collega Pieter van der Wielen van Noorderlicht. Als side-kick in de Wereld Draait Door zei Kelder tegen Matthijs van Nieuwkerk dat het niemand ''ene flikker aangaat''. Het is volgens Kelder een zaak tussen twee partners. ''Mensen zeggen vaak, je bent bekend, je hebt erom gevraagd, maar dat vind ik niet. Een 1 april-grap? Ik wou dat het zo was.''

Op de vraag of het wellicht een wetenschappelijk experiment is voor Noorderlicht dat op 16 april op tv verschijnt, zei Kelder: ''Ik mag het hopen, maar ik vrees van niet.''  Het betreffende filmpje heeft hij  niet gezien: "Ik ben in lichte bewoordingen gewaarschuwd dat ik het beter niet kon bekijken. Het schijnt tandheelkundig buitengewoon interessant te zijn, maar ik wil het niet zien." Hij gunde Verbaan haar uitspatting overigens wel. "Het past bij Georgina.''

Kelder bekende in het verleden in een andere relatie ook wel eens te zijn vreemd gegaan. Maar het blijft iets tussen twee partners en het is niet van het publiek, zo beklemtoonde hij.

Ondertussen is er op YouTube alweer een nieuw filmpje van Verbaan opgedoken.  Het zou zijn 'gevonden' door iemand op de pc van een huisgenoot. Te zien is hoe Verbaan zich hard hollend uit de voeten maakt, bang om door dees of geen betrapt te worden. (met dank aan lindabalieu voor de Youtube-tip)

'Verbaan on the run'

Blind ziet Hongarije nog niet zitten

De Hongaarse bond moet nog even geduld hebben met het aanstellen van Danny Blind. De technisch directeur van Sparta heeft aangegeven pas de functie van bondscoach van Hongarije aan te willen gaan als Sparta het dit seizoen niet redt in de eredivisie.

Blind staat bovenaan het lijstje, waar ook Aad de Mos en Erwin Koeman op staan, om de nieuwe bondscoach van Hongarije te worden. "Ik ben inderdaad benaderd, aldus de Blind tegenover NOS. "Maar zo'n vaart zal het niet lopen."

Pas bij degradatie van Sparta heeft Blind oren naar het bondscoachschap. "'Degradatie heeft voor Sparta op diverse posities grote financiële gevolgen. Omdat ik er van uit ga dat we er in blijven, speelt de Hongaarse interesse voor mij nu niet", aldus de Zeeuw. Blind was eerder trainer van Ajax.

Capcom werkt aan Ace Attorney tegenhanger

Volgens het bekende Japanse blad Famitsu is Capcom op dit moment bezig aan een nieuwe Gyakuten Saiben. Wij Europeanen kennen dit als de Ace Attorney-games waar de Phoenix Wright-titels en Apollo Justice ondervallen, deze laatste zal overigens volgende maand in Europa verschijnen voor de Nintendo DS.

Alleen zal de nieuwe game geen Gyakuten Saiban heten, maar Gyakuten Kenji. Hierin zullen twee oude bekenden de hoofdrol op zich nemen, namelijk Reiji Mitsurugi en Keisuke Itonoko. Deze twee kennen de fans als de koele aanklager Miles Edgeworth en stuntelende detective Dick Gumshoe. Zij zullen net als Phoenix en Apollo op zoek gaan naar bewijsmateriaal om de zaak op te lossen. Dit keer zul je in de rol kruipen als aanklager in plaats van vrijpleiter zoals in de vorige vier delen.




Dank aan Kabuto_Raiger voor de scan.

Schadevergoeding geëist in moordzaak-Van de Ven

De moeder van de in 2002 vermoorde Utrechtse studente Nadia van de Ven eist een schadevergoeding van de moordenaar, Pascal F. en diens ouders. Om welk bedrag het precies gaat is nog niet bekend.

De eis tot schadevergoeding zal donderdag worden voorgelegd aan de rechtbank in Arnhem, zei advocaat Bas Martens. De schadeclaim is onder meer gebaseerd op het feit dat de moeder van Nadia na de moord arbeidsongeschikt is geraakt. De vrouw had een bloeiende artsenpraktijk, waar volgens Martens na de moord niets van over is gebleven.

Pascal F. schoot Nadia 1 oktober 2002 in haar studentenwoning aan de Weerdsingel in Utrecht dood met een gestolen pistoolmitrailleur uzi. Hij wist met hulp van zijn ouders te ontkomen naar Polen. Na enige tijd kon hij alsnog worden gearresteerd.

De moeder van Nadia moest een lange juridische strijd voeren om de begrafeniskosten op F. verhaald te krijgen. Vorig jaar bleek Pascal F. zijn vermogen bij zijn ouders te hebben gestald. De nabestaanden van Nadia hebben daar vervolgens beslag op laten leggen, waarna de begrafenisclaim binnen enkele dagen werd voldaan.

In de huidige procedure eist de moeder van Nadia van Pascal F. onder meer vergoeding van door haar geleden 'shockschade' en vergoeding van het leed dat haar dochter in de laatste momenten van haar leven heeft doorgemaakt. Nadia werd door vijf kogels getroffen. Dat de eerste kogel haar niet heeft gedood, staat vast, aldus advocaat Martens.

De rechtbank veroordeelde Pascal F. voor de moord op Nadia en een tweede moord op verzekeringsagent Anton Bussing tot levenslang.

Kunstzinnige conspiracy in Memento Mori screens

Memento Mori is een nieuwe adventure voor de PC. De website van dit spel is nu gelanceerd samen met wat nieuwe screenshots. De website vind je hier en de screens zie je natuurlijk hieronder. Het spel komt in duitstalige landen in de herfst uit, de rest van Europa volgt later. De website is vooralsnog ook alleen in het Duits.





Memento Mori is een adventure over een kunstroof. Je zal met twee personages kunnen spelen, Lara en Max. De kunstroof blijkt veel meer te zijn dan alleen een kunstroof. Zo komt een zoektocht naar het eeuwige leven aan bod en zal je een geheimzinnige sekte onderzoeken.

Scholier geschorst na swaffelen heiligdom

Het Rotterdamse EuroCollege heeft een scholier geschorst die tijdens een studiereis naar India de wereldberoemde Taj Mahal heeft 'ontheiligd'. De scholier vond het nodig om  zijn piemel uit zijn broek te halen en neukbewegingen tegen het  mausoleum te maken.  Medescholieren maakten daarvan een filmpje dat op internet verscheen. Doordat weblog VKmag het oppikte, werd de daad van de jongen al snel bekend onder het mom van 'eerste man ter wereld die de Taj Mahal swaffelt'.

Het EuroCollege is één van de oudste particuliere scholen van Nederland en gespecialiseerd in hotel- en evenementenopledingen. De school is bijzonder boos over het gebeuren: ''Wij vinden dit als school onacceptabel en onfatsoenlijk gedrag. Het overschrijdt alle grenzen van respect en we vinden het vreselijk dat zoiets tijdens één van onze studiereizen is gebeurd. We hebben nog nooit eerder zulke situaties meegemaakt. Daarom is het extra pijnlijk dat dit materiaal meteen op internet is verspreid. Dat doet de naam van onze school niet goed.’’

De school wil niet zeggen welke maatregelen tegen de swaffelaar zijn genomen. Zelf zou hij op internet hebben geschreven dat hij niet eerder mag terugkomen voordat hij ervoor gezorgd heeft dat de beelden van het wereldwijde web zijn verdwenen. FOK! wenst hem bij deze op het oog schier onmogelijke taak veel succes!

Onbekend met swaffelen?  Swaffelen is het met een halfstijve topzware penis tegen billen of gezicht, of in dit geval tegen een gebouw, slaan.

  

Reeks branden in Beverwijk en Heemskerk

Aan de reeks branden in Beverwijk en Heemskerk kunnen er vijf worden toegevoegd. Maandag vatte een leegstaande Heemskerkse manege vlam, gisteren vloog een ongebruikt schoolgebouw in Heemskerk in brand en in de nacht van dinsdag op woensdag gingen drie auto's in Beverwijk in vlammen op.

Dit heeft de politie bekendgemaakt. Vanaf eind december is in de Noord-Hollandse buurplaatsen brand gesticht in een kinderboerderij, een schuur van een boerderij, een manege, een noodgebouwtje, flatportieken en een aantal geparkeerde auto's. ''Van alle gevallen weten we zeker dat de brand is aangestoken. Ons rechercheteam is op zoek naar de dader of daders en onderzoekt of de branden iets met elkaar te maken hebben'', aldus een woordvoerder van de politie.

Homo-erotische Jezus veroorzaakt kunstrel

Een expositie in Wenen van homo-erotische schilderijen van Jezus en zijn apostelen, van de hand van de 80-jarige kunstenaar Alfred Hrdlicka, heeft gelovigen in Oostenrijk van hun stuk gebracht. Ook in andere delen van de wereld krijgt de tentoonstelling kritiek.

De artiest exposeert in nota bene het museum van de rooms-katholieke Stehanskathedraal van Wenen, met instemming van kardinaal Christoph Schoenborn.

De kerk heeft een voorstelling van een homoseksuele orgie van de apostelen al wel laten verwijderen, maar de kritiek houdt aan. Museumdirecteur Bernhard Boehler verdedigt de expositie: ''Ik zie geen blasfemie. Mensen kunnen erin zien wat ze willen.'' Er hangt onder meer ook een schilderij van de kruisiging, waarbij een soldaat Christus slaat en tegelijk in het kruis vat. Volgens de directeur moet kunst nu eenmaal debat uitlokken.

Filmpje van de expo staat hier.

Meer gastarbeiders twijfelen over terugkeer

De twijfel om terug te keren naar het geboorteland is bij gastarbeiders en vluchtelingen enigszins gegroeid. Een woordvoerder van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) bevestigde vanochtend een bericht van die strekking in De Telegraaf.

Het NMI begeleidde in 2007 1725 migranten naar hun land van herkomst. Een jaar eerder waren dat er nog 1840. De zegsman stelt dat zaken als gezondheidszorg, kinderen en de kosten voor het levensonderhoud de migranten liever in Nederland doen blijven.

Het NMI geeft voorlichting en begeleiding aan mensen die terug willen naar hun geboorteland en is een van de uitvoerders van de Remigratiewet. Deze wet biedt personen die naar het land van herkomst willen terugkeren de mogelijkheid die wens te realiseren.

Duitser heeft permanente trek

Meestal zou iedereen wel tevreden zijn om veel te kunnen eten zonder ook maar een paar gram aan te komen. De Duitser Heinz Asthoff denkt hier echter heel anders over: de 68-jarige man uit Offenbach heeft altijd honger.

Hoewel hij 12.000 calorieën per dag naar binnen schrokt, valt zijn gewicht nog mee: 95 kilo bij een lengte van 1,83 meter. De Duitser kreeg zijn verschrikkelijke eetgedrag nadat zijn vrouw 22 jaar geleden aan kanker overleed. Vanaf dat moment eet de Duitser als een gek. Zijn dagmenu bestaat uit een kilootje leverkaas, 2,5 kilo aardappelen, twaalf eieren, pizza’s, patat en af en toe willen twintig leverpasteitjes er ook nog wel eens ingaan. Niks zonder een volle pot mayonaise natuurlijk.

De doktoren hebben geen idee wat de oorzaak van Heinz' eetgedrag zou kunnen zijn. Volgens de doktoren is hij een ‘bodemloze put’.

Goed voor Heinz' portemonnee is zijn eetgedrag niet: hij geeft meer uit aan eten dan dat hij krijgt aan pensioengeld. Heinz heeft overigens nog het advies gekregen te blijven roken. Als hij stopt, zal zijn eetgedrag waarschijnlijk nog erger worden.

Fiscus vordert miljoenen na fraude uitkeringen

Intensieve controles van de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV hebben geleid tot een navordering bij 1400 uitkeringsgerechtigden. In totaal gaat het, inclusief boetes, om een bedrag van 8,6 miljoen euro.

Het gaat om uitkeringsgerechtigden die naast een uitkering ook een zelfstandigenaftrek hebben geclaimd, maar onjuiste informatie hebben gegeven over de omvang van het werk. De fiscus heeft dat woensdag bekendgemaakt. De dienst kondigt bovendien aan de zoektocht naar dit soort fraude de komende tijd voort te zetten.

CD: The Hoosiers - The Trick To Life

"A Hoosier is a native of Indiana, the mid-western corn growing capital of America, the place we found ourselves when we found ourselves. A lot of Hoosiers maintain that they were named after Samuel Hoosier around 1825 and so became 'Hoosiers Men' for being the bravest and hardest working of types. Though if you dig a little deeper, you find the name's a bastardisation of the French for 'lay-abouts and rabble-rousers' and relates to a group of men who were of questionable morals. The ambiguity of it's origins appealed to us although it's probably the latter we relate more closely to." aldus Hoosier-drummer Alphonso Sharland. Het Brits/Zweedse trio, dat zichzelf The Hoosiers heeft gedoopt, speelt op hun album The Trick To Life leentjebuur bij allerlei pop- en indiebands uit de afgelopen decennia. Het lijken wel een stelletje dieven!

Berlusconi eist psychiatrisch onderzoek aanklagers

Alle officieren van justitie in Italië moeten aan een periodiek psychiatrisch onderzoek worden onderworpen om hun "mentale gezondheid" te checken. Dit eist de rechtse kandidaat-premier Silvio Berlusconi, zo meldden Italiaanse media vandaag.

Berlusconi heeft al jaren een moeilijke verhouding met justitie sinds hij het onderwerp werd van het anticorruptieonderzoek Mani Pulite (Schone Handen). In het verleden heeft hij magistraten die zijn vermeende malversaties onderzochten, afgedaan als "allemaal communisten".

Amsterdamse jongeren steeds crimineler

In de regio Amsterdam komen  steeds meer jongeren van tussen de 12 en 17 jaar in aanraking met de politie, zo blijkt uit de Veiligheidsrapportage Amsterdam-Amstelland 2007. Daders van criminele feiten worden steeds jonger en de aard van hun criminele activiteiten verhardt. Van alle jongeren in Amsterdam-West is ruim 9% bekend bij de politie

Zo wordt 46% van alle straatroven in en rond de hoofdstad gepleegd door jeugd van 12 tot 17 jaar. Het aantal meldingen van jeugdoverlast steeg in een jaar tijd van 6109 naar 7014. Wel nam het  aantal aangiften van straatroof  af met 18% en van autoinbraak met 19%.

Als reactie op de cijfers verscherpt Amsterdam de aandacht voor zorg en jeugdbeleid. Leerplichtambtenaren moeten spijbelen en vroegtijdig schoolverlaten tegengaan. Verder investeert de gemeente in de aanpak van jongeren met psychiatrische problemen.

KNVB komt met tegenvoorstel play-offs

De voetbalbond KNVB heeft de eredivisieclubs een voorstel gedaan voor een aangepaste vorm van de play-offs. Dat bevestigde een woordvoerster van de bond woensdag naar aanleiding van een artikel in AD Sportwereld.

Een van de opties is om de nummers drie tot en met tien van de eindstand in de eredivisie te laten strijden om drie tickets voor het UEFA Cup-toernooi. De achttien eredivisieclubs gingen twee weken geleden unaniem akkoord met een afslanking van de play-offs, waarin de strijd tussen de nummers twee tot en met vijf om een plaats in de voorronde van de Champions League komt te vervallen.

De KNVB liet direct weten weinig te zien in deze afgeslankte versie. "Wat overblijft is een slap aftreksel, met als troostprijs een plaats in de tweede voorronde van de UEFA Cup, ongeveer vergelijkbaar met het vroegere Intertoto-toernooi. Het is echt nog niet zo ver dat de KNVB deze plannen van de clubs kan en wil overnemen", aldus directeur betaald voetbal Henk Kesler.

Remkes in geweer tegen taalverruwing in Kamer

Tweede Kamerlid Johan Remkes (VVD) vindt dat de voorzitter van de Tweede Kamer onwelvoeglijk taalgebruik weer uit de verslagen van de Kamerdebatten moet kunnen schrappen. In de Kamer is hij steun aan het zoeken voor een voorstel om die bevoegdheid weer in te voeren.

"Ik heb me de afgelopen tijd dood zitten ergeren aan het taalgebruik dat hier van links tot rechts gebezigd wordt", zei Remkes woensdag in Trouw. Tot een concreet voorstel tot herinvoering van de zogeheten schrapbepaling, die de Kamer in 2001 afschafte, moet het volgens Remkes pas komen als hij geneog steun vindt bij andere fracties. De voorzitter zou ook moeten aangeven de bevoegdheid te gaan gebruiken.

'Paracetamol alleen nog maar op recept'

Een overdosis Paracetamol is vaak de oorzaak van acuut falen van de lever. Het medicijn zou daarom alleen nog maar op recept verkrijgbaar moeten zijn.

Dit stellen wetenschappers van de universiteit van het Duitse Essen, zo meldt Bild, de grootste Duitse krant, woensdag. Volgens onderzoeksleider Ali Canbay zou een arts een echografie van de lever moeten maken voordat Paracetamol wordt voorgeschreven.

Beeldensloper Paaseiland krijgt flinke boete

De 26-jarige Fin Marko Kulju, die vorige maand één van de beroemde beelden op Paaseiland toetakelde, hoeft niet de gevangenis in. Hij heeft wel een forse boete moeten betalen voor zijn daad. Een Chileense rechter veroordeelde de Fin tot een boete van 17.000 dollar, wat omgerekend 10.800 euro is.

Kulju heeft naast de boete een bezoekverbod van drie jaar opgelegd gekregen. Verder moet hij publiekelijk zijn excuses aanbieden voor zijn gedrag. Eind vorige maand brak hij een stuk oor af van één van de beelden die Moai worden genoemd. Een vrouw zag wat de sloopgrage Fin deed en heeft meteen aangifte daarvan gedaan. "Het is de ergste vergissing in mijn leven.", aldus Kulju, die zeven jaar gevangenisstraf boven het hoofd hing.

Momenteel staan er nog 394 van de oorspronkelijke 887 beelden overeind op het Chileense eiland. Het is nog altijd onduidelijk waarom deze beelden zijn gemaakt en hoe ze uiteindelijk op hun plaats zijn gekomen. Sinds 1995 zijn de Moai op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Duivelse Guitar Hero 3 valt niet in smaak bij schrijver

Met Guitar Hero 3 introduceerde Activision de boss-battle, waarin je het moet opnemen tegen een andere gitarist. Één van de figuren waartegen je het op moet nemen is een duivel.

Charlie Daniels, schrijver en muzikant, is niet echt blij met deze duivel. Het gaat om zijn nummer "The Devil went down to Georgia". In dit nummer neemt een plattelands jongen het op tegen de duivel in een muzikaal spel, en overwint de jongen altijd.

"That is not the case with the Guitar Hero version which comes complete with a horned, guitar-playing devil who battles the player and very often wins."

Daniels is dus niet blij dat in Guitar Hero 3, de duivel het van de speler kan winnen. Ook denkt Daniels dat het schadelijk is voor jonge gamertjes.

"This game looks innocent enough but if you have a child who is playing it, take the time to sit with him or her while they're playing along and take a serious look at the images on the screen. You may be surprised at the world they're being exposed to."



Het beruchte nummer

Toffe doodskisten

Doodgaan, helaas op een goed moment is voor iedereen tijd om zich bij Petrus te melden daar valt niets aan te doen. Ook de manier waarop je doodgaat heb je meestal niet zelf in de hand.

Wat je wel zelf kunt beslissen is de kist waarin je ondergronds gaat en dat mag best iets bijzonders zijn, daar zijn ze in bepaalde delen van Afrika al lang achter. En nu kun je ook in Europa een mooie kist laten maken. Het zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn maar dan begin je in ieder geval je laatste reis in stijl...

[Gerucht] Wii prijsverlaging in mei?

Een prijsverlaging voor de Wii zou vreemd zijn, de consoles verkopen nog steeds als zoete broodjes en zijn vaak ook uitverkocht. Toch is er een bron van binnen Nintendo France naar buiten gekomen met informatie over een Europese prijsverlaging.

Deze persoon meldde dat in mei er drie verschillende Wii-pakketen verkrijgbaar zullen zijn. Een Wii Sports-pack voor €149,-, een Mario Kart Wii-pack voor €199,- en nog een pakket met een extra controller en twee extra spellen voor €249,-. De Wii zou dan ook in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Als dit waar is betekent dit een prijsverlaging van maar liefst 40% op het gewone Wii Sports-pack. Het lijkt dus ietwat vergezocht, maar als Nintendo deze prijsverlaging doorzet zal het qua verkopen zeker geen slechte zaken doen.

Al-Fayed laat Diana-onderzoek zitten

Mohamed al-Fayed, de vader van Dodi Fayed die in 1997 samen met de Britse prinses Diana omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs, zal geen verdere juridische stappen ondernemen om nieuw onderzoek af te dwingen. Dit zei de miljardair en Harrods-eigenaar dinsdag op de Britse tv.

Een Britse rechtbankjury had maandag bepaald dat Di en Dody zijn omgekomen door zwaar roekeloos gedrag van de chauffeur van de auto waarmee ze te pletter reden tegen een pilaar in een tunnel. Ook de paparazzi die de auto achtervolgden, treft blaam. Bewijs voor een moordcomplot kon de jury echter niet vinden.

Al-Fayed onderzocht maandag nog de optie om een nieuw onderzoek aan te vragen. Dinsdag zei hij: "Ik heb er genoeg van. Ik laat de rest aan God over om mijn genoegdoening te krijgen."

Onbemand spionagevliegtuigje boven Nederland

Defensie oefent woensdag en donderdag voor het eerst buiten militaire oefenterreinen met het onbemande spionagevliegtuigje Sperwer. Het gaat om een oefening voor de samenwerking met andere overheidsinstellingen bij calamiteiten en de handhaving van de orde.

De Sperwer is voorzien van een speciale camera die zowel overdag als 's nachts gebruikt kan worden. Daarmee kan het bijvoorbeeld een ontruimd stadsdeel vanuit de lucht in de gaten houden en verdachte personen ongezien volgen.

De eerste proefvlucht is woensdag boven de Veluwe tussen 13.00 en 17.00 uur. Het vliegtuigje wordt daarbij begeleid door een helikopter van de luchtmacht. Na de lancering vanaf een speciale vrachtwagen kan de Sperwer een vooraf bepaalde route afleggen, maar het kan ook met de hand op afstand worden bestuurd. Na afloop van een missie landt het toestel aan een parachute.

Sperwers zijn ook in Afghanistan gebruikt ter ondersteuning van de Nederlandse Task Force in Uruzgan.

Anti-islamorganisatie opgeheven

SIOE Nederland, de Nederlandse tak van de anti-islamorganisatie Stop Islamisation Of Europe, is per direct opgeheven. De Nederlandse afdeling stapt zowel uit het bestuur als uit de organisatie. Dat heeft SIOE Nederland woensdag bekendgemaakt.

De opheffing is het gevolg van "onoverkomelijke meningsverschillen". Volgens de Nederlandse afdeling voeren de oprichters van SIOE International hun strijd ten onrechte ook tegen moslims, in plaats van enkel de ideologie van de Islam te bestrijden. De Nederlandse tak verwijt de stichters "dictatoriaal gedrag" en gaat nu verder als Vrijheidsbeweging Nederland.

SIOE Nederland organiseerde vorige week nog een anti-islamdemonstratie in Den Haag. De demonstratie werd afgelast wegens een gebrek aan belangstelling.

IOC: Olympische fakkel gaat door

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is niet van plan de estafette met de Olympische vlam af te breken. Dat heeft IOC-voorzitter Jacques Rogge gezegd op de Franse televisie. De Belg drukte daarmee het gerucht de kop in dat de fakkelloop mogelijk wordt afgebroken na de problemen in Londen en Parijs. Daar grepen demonstranten de fakkelloop aan om te protesteren tegen de Chinese overheersing van Tibet. De estafette moest worden onderbroken en het vuur ging een paar keer uit.

IOC-leden opperden daarna dat de fakkelloop misschien moest worden afgelast. Volgens Rogge wordt het verloop van de tocht deze week geëvalueerd maar wordt stopzetting niet overwogen. Vandaag gaat de fakkeltocht verder in San Francisco. Ook daar worden demonstraties verwacht.

De vlam maakt een wereldreis langs 21 grote steden met als eindstation Peking, waar op 8 augustus de Olympische Spelen beginnen.

Hete boel (2)

Mijn vriendin Daniëlle is een beetje preuts. Een tijdje geleden heb ik verteld van haar vrijgezellenfeest, weten jullie nog? Ik had gehoopt dat ze seksueel gezien wat los zou komen nu ze getrouwd is, maar niets is minder waar. Daniëlle is gewoon een beetje preuts. En eerlijk gezegd vind ik dat wel aandoenlijk.
Zo waren we laatst in de sauna. Je weet wel, de plek waar je ongenegeerd in je blootje kan rondhuppelen en de verschillende geslachtskenmerken van de verschillende sexen kan bekoekeloeren, terwijl je zelf loopt te pronken met je pluspunten. Vandaag is het niet zo druk. Een van de voordelen van onregelmatige diensten is dat je op ongewone uren naar de sauna kan.

Nuttig of nutteloos?



Ik weet nog goed dat mijn broer een SNES-pakket kreeg met Donkey Kong Country. Net over mijn hoofdzakelijkste tijdverdrijf van luiers vol torpederen heen gegroeid, keek ik vol verwondering toe hoe mijn broer met twee aapjes door sidescrolling-levels heen hupste. Die trapauto en duploblokken leken meteen compleet nutteloos, gamen; dat was pas nuttig. En toen, op het moment dat de SNES al een tijdje in huize Nebo stond, pakte ik de controller voor het eerst vast en was ík degene die met de aapjes door levels heen hupste; wat een gevoel! Kleutertje Nebo werd volwassen; kleutertje Nebo ging gamen.

Hamas dreigt grens te bestormen

Hamas heeft dinsdag gedreigd de grenzen met Israël en Egypte te bestormen als die landen de blokkade van de Gazastrook niet opheffen. Twee maanden geleden blies Hamas al gaten in de grensmuur tussen Gaza en Egypte, waarna duizenden Palestijnen in het land inkopen deden.

"De situatie is onhoudbaar", zei Hamas-leider Khalil al-Haya. "Alle opties om de grenzen open te breken liggen op tafel. Niet alleen de Egyptische grens, maar ook andere." Gaza grenst behalve aan Egypte alleen aan Israël.

Israël en Egypte sloten de grenzen van de kuststrook, waar 1,4 miljoen Palestijnen wonen, af nadat Hamas in de zomer de macht greep door de troepen van Fatah, de partij van president Mahmoud Abbas, te verjagen. Mensen en goederen kunnen Gaza nauwelijks in of uit. Er is gebrek aan voedsel, brandstof en elektriciteit.

Israël, dat veel militaire operaties uitvoert in Gaza, zegt de blokkade alleen te verlichten als Hamas het afvuren van raketten op het land en andere aanvallen stopt. Egypte weigert Hamas te erkennen als het legitieme bestuur van Gaza en zegt de grens alleen te kunnen openstellen als onderdeel van een internationaal verdrag. Hamas komt voort uit de Egyptische Moslimbroederschap, de oppositiebeweging die in Egypte is verboden.

Vuurpeloton dreigt voor twee Nederlanders

Voor twee Nederlanders dreigt in Indonesië het vuurpeloton, omdat ze daar ter dood zijn veroordeeld voor het produceren van xtc. Volgens hun Nederlandse advocaat Bart Stapert verzuimt de Nederlandse regering er voldoende aan te doen om de dreigende executies te voorkomen.

De raadsman luidt de noodklok en heeft daarom een brandbrief naar de Tweede Kamer en naar de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) gestuurd. Daarin roept hij op de regering te bewegen om de Nederlanders te ondersteunen in een verzoek om de zaken van de twee alsnog heropenend te krijgen en deze procedures te financieren. Stapert: ''Concrete actie in deze gevallen kan het verschil maken tussen leven en dood.''

Zijn cliënt Ang Kiem Soei werd in 2003 veroordeeld voor zijn vermeende betrokkenheid bij de productie van xtc-tabletten. De andere Nederlander voor wie het vuurpeloton dreigt, onderging in 2006 een zelfde lot in een andere zaak.

''Beiden werden veroordeeld na een rechtsgang die op vele punten ondeugdelijk was'', benadrukt Stapert. ''Geen van beiden werd bijgestaan door advocaten die waren gespecialiseerd of zelfs maar enige ervaring hadden in zaken waar zoveel op het spel stond.''

De Nederlandse regering heeft zich in deze kwesties niet van haar beste kant laten zien, stelt de advocaat bitter vast. ''De Nederlandse overheid observeerde de zittingen en verleende consulaire bijstand, maar verzuimde tot nu toe om datgene te doen, dat daadwerkelijk de doodvonnissen had kunnen voorkomen'', concludeert Stapert. ''Namelijk het inschakelen van een gespecialiseerde advocaat. Nederland verschafte die rechtsbijstand niet in eerste aanleg, niet bij het hoger beroep en ook niet bij de belangrijke cassatieprocedure, waar uiteindelijk de doodvonnissen werden uitgesproken en bekrachtigd.''

Releaselijstje week 15

Release lijstje
Week 15
9 april - 15 april

Vorige week hadden we al een mager lijstje voor jullie. Toch blijkt het lijstje van deze week niet veel beter te zijn. Voor de PS3 en de Xbox 360 komen helemaal geen games uit deze week.

De PC daarentegen is wel flink voorzien van een aantal toppers. Als eerste komen de verschillende onderdelen van de Orange Box apart op de markt. Het is nu dus mogelijk om Portal, Team Fortress 2 en Episode Two apart te kopen. Settlers fans krijgen een uitbreiding op Settlers VI, genaamd The Eastern Realms, en we kunnen eindelijk op de PC aan de slag met Assassin’s Creed. Van die laatste game verschijnt er deze week ook een versie voor op de DS.

Grootste release, en een game waar menig gamer op heeft zitten wachten, is Mario Kart Wii. Bij deze game wordt gratis een plastic stuurtje geleverd waarin je de Wii-mote kan klikken.

Deze lijst is onderhevig aan veranderingen, en wijzigingen kunnen voorkomen.

Nintendo DS
Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles
Original Frisbee Disc Sports Ultimate & Golf
Draglade
My Riding Stables
The Sun Crossworld Challenge
Suite Life of Zack & Cody: Circle of Spies

Nintendo Wii
Mario Kart Wii preview
Victorious Boxers: Challenge
The Dog Island

PC
Assassin’s Creed review PS3 versie
Half Life: Episode two review Orange Box
Portal review Orange Box
Team Fortress 2 review Orange Box
Settles VI: Rise of an Empire – The Eastern Realms review originele game
Ship Simulator 2008 Add-on: New Horizons

Playstation 2
Metropolismania
The Dog Island

PSP
Chessmaster 11: The art of learning

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.