FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 maart 2008

Misvormde FranÁaise stierf geen natuurlijke dood

De door ongeneeslijke tumoren in het gezicht geplaagde Française Chantal Sébire is geen natuurlijke dood gestorven. Dat maakte het Franse Openbaar Ministerie vrijdag in de plaats Dijon bekend.

Chantal Sébire die 52 jaar is geworden en was misvormd door een tumor, leed ondraaglijke pijn. Lijkschouwing op de vrouw die in het middelpunt stond van een nieuw opgelaaide discussie in Frankrijk over de wenselijkheid van euthanasie, heeft niets opgeleverd dat een natuurlijke dood zou uitwijzen. "Haar persoonlijke conditie leidde niet direct tot de dood", aldus de officier van justitie in Dijon.

Uitslagen van toxicologische testen laten nog even op zich wachten maar zullen uitwijzen of iemand haar heeft geholpen haar leven te beëindigen.

Alonso sloopt versnellingsbak

Fernando Alonso heeft in de tweede vrije training vandaag zijn versnellingsbak gesloopt. Toch was de Spanjaard nipt sneller dan teamgenoot Nelson Piquet jr., namelijk drie duizendsten van een seconde. Ze werden veertiende en vijftiende.

"In de tweede training kreeg ik een probleem met mijn versnellingsbak, waardoor mijn programma een beetje in de war werd geschopt. Toch hebben we aan het einde van de dag nog interessante informatie kunnen verzamelen, met het oog op de kwalificatie. We moeten de data nu gaan bekijken en het maximale halen uit de derde training," aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Pat Symonds, hoofdingenieur van Renault, zei het volgende over Alonso's problemen: "Door een probleem met de versnellingsbak kon Fernando niet over de tweede versnelling beschikken. Dat is vooral op het circuit van Sepang erg lastig. We besloten om verder te rijden met dit probleem om te kijken wat er zou gebeuren. Aan het einde van de test hield de bak er helemaal mee op."

Doordat de versnellingsbak op vrijdag stuk gegaan is, volgt er bij een vervanging geen straf voor de Spanjaard. Alleen als op zaterdag of zondag de versnellingsbak vervangen wordt, is de straf vijf plaatsen op de grid teruggezet worden.

[EK zwemmen] Estafettedames naast podium

De Nederlandse dames estafetteploeg is op de 4x200 meter vierde geworden. De titel ging naar Frankrijk.

Het kwartet Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Marleen Veldhuis kwamen tot en een tijd van 7.56,14. Dit betekende een verbetering van het Nederlands record. Veldhuis leek Nederland nog een medaille te bezorgen, maar in de laatste 50 meter viel ze stil."Ik kon gewoon echt niet meer," sipte ze.

De titel ging naar het Franse viertal Laure Manaudou, Coralie Balmy, Mylene Lazare en Alena Poptsjanka in een tijd van 7.52,09.

GTA IV easter egg per ongeluk ontdekt door OPM

Vanaf vandaag ligt de nieuwe Officiele Playstation Magazine in de winkels. Deze kerels waren een van de gelukkigen met een hands-on speeltest van GTA IV. Op het einde van de preview wordt beschreven dat de speelsessie erop zat en de Rockstar medewerker de joystick van de previewer wilde aannemen, waarop deze nog even iets wilde uitproberen. Hij schoot een lief klein duifje met een simpele druk op de knop naar de duivenhemel. Terwijl van de duif niets overbleef dan rond fladderende vleugels, verscheen in het beeld de tekst: "1 of 200 flying rats". Hierop werd de Rockstar medewerker rood en zei dat die easter egg nog niet gevonden had mogen worden.I'm gonna get that fool that killed my 55 brothers and sisters!

Of het wel of niet mocht maakt niet meer uit, hij is gevonden en 29 april is het dus Pigeon Hunting Season! Waarschijnlijk kunnen we nog meer van dit soort verstopte geintjes gaan ontdekken, maar dat is natuurlijk nog pure speculatie.

CL-finale FŁrst moet over

De eerste wedstrijd in de Champions League-tafeltennisfinale tussen FSV Kroppach (Dui) en MF Services/FŁrst uit Heerlen moet worden overgespeeld.

Bij het eerste finaleduel op 7 maart in Duitsland kwam men er op het laatste moment achter dat er geen neutrale scheidsrechters aanwezig waren. De wedstrijd werd daarom geleid door Duitse scheidsrechters, die toevallig aanwezig waren in de zaal. FŁrst verloor het duel (3-1) en tekende protest aan. Aanvankelijk zonder succes maar in het hoger beroep bepaalde de arbitragecommissie van de Europese bond ETTU dat het duel moet worden overgespeeld.

Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld. Het tweede duel in Heerlen zal in ieder geval op 11 april plaatsvinden. Volgens een woordvoerder van FŁrst kan het eerste duel zowel voor of na die datum plaatsvinden. Als beide clubs er niet onderling uitkomen, bepaalt het bestuur van de ETTU op 25 april tijdens een vergadering een nieuwe speeldag.

"Wij zullen in het weekeinde in contact treden met Kroppach," zei manager Renť Daniels. "Het is ook in hun belang dat er een datum wordt vastgesteld die past in het programma van beide teams. Voor ons zijn alle opties open. We zijn er trots op dat ons beroep is gehonoreerd. Vooral voor onze speelsters en fans zijn we blij. Zij waren gefrusteerd door alle commotie. Je speelt ook niet een heel jaar Champions League om dan zo te eindigen."

Uitslag Vitesse - NAC Breda

Vanavond werd er in de Eredivisie ťťn wedstrijd gespeeld. Hieronder vind je de karakteristieken.

Vitesse - NAC Breda 3-3
4’ Idabdelhay 0-1
16’ van der Schaaf 0-2 (e.d)
35’ Claudemir 1-2 (assist Megrelishvili)
40’ Molhoek 1-3
52’ Kolk 2-3
57’ Kolk 3-3 (assist Junker)

Toeschouwers: 22.780
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Gelredome
Gele kaart: Lorca (Vitesse), Kolkka (NAC Breda)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, van der Schaaf, Sansoni, Swerts, Claudemir, Takak (Megrelishvili/27), Kolk, T. Janssen, Pryor (Junker/26), Lorca

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Loran, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehťr, Molhoek (Gilissen/76), Ammi, Idabdelhay (Amoah/60), Lurling (Kolkka/52)

Koppel heeft seks in kerk

Een koppel is in Baker County in de Amerikaanse staat Florida gearresteerd, nadat ze hadden ingebroken in een kerk. Het stelletje had namelijk zin in seks en het leek hen voor de verandering wel eens leuk het op een altaar te doen. De politie was er op afgegaan, nadat er een melding binnenkwam dat de deur van de kerk was opengebroken.

Ter plaatse zagen de agenten ondergoed rondslingeren op de grond. De agenten zochten verder en vonden de 24-jarige Crystal Ann Rowland onder de preekstoel. Haar 28-jarige vriend Matthew Thomas Pearce had zich verschanst in een kruipkelder. Pearce vertelde de agenten dat Rowland hem had overgehaald om het in de kerk te doen. Dit omdat Crystal graag een seksuele en spirituele ervaring wilde opdoen. De twee zitten inmiddels in de gevangenis en worden beschuldigd van vernieling en inbraak.

Neparbeidsongeval wordt stuntman fataal

Voor een bekende Italiaanse stuntman die een arbeidsongeval in scène wilde zetten, is de stunt uitgedraaid op een echt arbeidsongeval: hij raakte dodelijk gewond.

De 30-jarige Turinees Niccolò Ricci had de scène moeten spelen voor 'Morti bianche' (Sterfgevallen door arbeidsongelukken), een aflevering van een ziekenhuisserie. In de scène stort een steiger in. Bij de val van vier verdiepingen heeft Ricci's hoofd waarschijnlijk een deel van de instortende steiger geraakt, zo meldde de krant Corriere della Sera vandaag.

De politie heeft de opnames van de val in beslag genomen voor strafrechtelijk onderzoek.

Werkstraf voor slapende militair

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft vandaag de 34-jarige onderofficier D. uit Assen een werkstraf van 80 uur opgelegd, omdat hij tijdens een wachtdienst in Uruzgan in slaap is gevallen.

Dat had ernstige gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van de eenheid, aldus de rechtbank. Tegen de militair was 120 uur taakstraf geëist.

De onderofficier was gelegerd op de White Compound in Chora. De man was volgens zijn advocaat dodelijk vermoeid toen hij als wachtcommandant de dienst moest overnemen. Hij ging liggen en viel in slaap. Nadat zijn meerderen dat hadden ontdekt, is de Assenaar terug naar Nederland gestuurd.

De rechtbank heeft bij het opleggen van de taakstraf rekening gehouden met de zware omstandigheden waaronder militairen in Uruzgan hun werk moeten doen. Hoewel militairen in operationele omstandigheden voor hun veiligheid juist moeten kunnen rekenen op het goed functioneren van collega's, aldus de rechtbank.

Meegewogen is bovendien dat er eerder weinig op de militaire loopbaan van de man aan te merken is geweest. Tijdens de behandeling van de zaak zei de onderofficier dat hij weg wil bij Defensie. De beschuldiging dat hij weloverwogen en bewust regels zou hebben overtreden, is hem zwaar gevallen.

Uitgever Kuifje overleden

De uitgever van het legendarische weekblad Kuifje, Raymond Leblanc, is vandaag op 92-jarige leeftijd overleden.

De Waalse Belg Leblanc overtuigde tekenaar Hergé om een weekblad Kuifje te beginnen. Het eerste nummer in 1946 bleek een doorslaand succes. Het weekblad bleek tot het einde in 1993 de bron van ander striptalent, zoals Suske en Wiske.

Leblanc gaf veel stripalbums uit via zijn bedrijf Editions du Lombard, dat nog steeds actief is. In de jaren vijftig produceerde de Belg ook tekenfilms als 'Asterix en Cleopatra', 'Kuifje en het haaienmeer' en 'De fluit met de zes smurfen'.

Sinds 2007 bestaat er een Prijs Raymond Leblanc voor jonge auteurs van stripalbums.

Ook Nederlanders op belastingcd Liechtenstein

Op de cd-rom waarover de Duitse politie beschikt met informatie over grootscheepse belastingfraude in Liechtenstein staan "zo goed als zeker" ook Nederlanders. Een woordvoerder van staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft een bericht van de NOS hierover bevestigd.

De fiscale opsporingsdienst FIOD gaat de zaak verder uitzoeken. Vorige maand werd bekend dat honderden rijke Duitsers belasting hebben ontdoken via bankrekeningen in Liechtenstein. De Duitse auroriteiten kwamen de zaak op het spoor via een cd-rom die ze kochten van een voormalige bankmedewerker in het dwergstaatje.

'Medium Char ontmaskerd'

Het medium Char is ontmaskerd. Tenminste, dat beweren de makers van het tv-programma Zembla. Aanstaande zondag zendt Nederland 2 een uitzending uit waarin de makers laten zien dat de readings gebaseerd zijn op technieken die bijna iedereen kan aanleren.

Hiervoor heeft Zembla maandenlang onderzoek gedaan naar de gebruikte technieken van het RTL4-medium. Ook enkele gasten die te gast zijn geweest bij het Amerikaanse medium komen aan bod om te zegen dat ze spijt hebben van deelname aan het programma, zoals Yoeri van der Sman.

Hij werd uitgenodigd door de redactie van het programma van Char op RTL 4 voor een screening. Daar werden volgens Yoeri allemaal vragen gesteld. In de uitzending vertelde Char dingen over zijn overleden vader die helemaal niet klopten. "Ik werd steeds chagrijniger en keek niet al te vriendelijk." Vervolgens is hij uit de uitzending geknipt.

Char nodigt in haar programma mensen uit die een dierbare zijn verloren. Zij kan dan zogenaamd contact maken met de overledene. Aanstaande zondag om 21.45 uur laat Zembla zien dat het allemaal fake is.

Sins of a Solar Empire demo gesignaleerd

Sins of a Solar Empire, de goed ontvangen combinatie van RTS en 4X-strategy, is nu voor iedereen uit te proberen, er is namelijk een demo van het spel uitgebracht.

De demo bevat vier tutorials, twee kleine kaarten met maximaal twee AI tegenspelers en een willekeurige gemiddeld-grote kaart met maximaal drie artificiŽle tegenspelers. Aan de lengte van een pot gamen zit wel een maximum, per pot mag er 90 minuten gegamed worden waarna de demo zichzelf afsluit.

De demo weegt 536.21 MB en is onder andere te verkrijgen bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Computergames.ro
Filefront
Worth Playing
Fangaming

'ServiŽrs in AlbaniŽ vermoord om organen'

Kosovaarse rebellen hebben mogelijk tientallen Serviërs vermoord om hun organen te kunnen verkopen. De Servische aanklager voor oorlogsmisdaden is daarnaar een onderzoek gestart, is vrijdag bekendgemaakt. De gevangengenomen Serviërs zouden in 1999 naar het aan Kosovo grenzende Albanië zijn gebracht en daar vermoord. Er zijn ook berichten van massagraven in Albanië.

Het Servische openbaar ministerie zei via een nog te publiceren boek van Carla del Ponte -voormalig hoofdaanklager van het Joegoslaviëtribunaal van de Verenigde Naties in Den Haag- van de mogelijke orgaanhandel op de hoogte te zijn gesteld. In het boek zou Del Ponte stellen dat haar medewerkers hadden gehoord dat ongeveer driehonderd Serviërs voor hun organen zijn vermoord, maar dat er onvoldoende bewijs kon worden verzameld voor een zaak. Del Ponte was vrijdag niet beschikbaar voor commentaar.

Honderden Serviërs en etnische Albanezen worden vermist sinds de Kosovo-oorlog van 1998-1999. Etnisch-Albanese rebellen kwamen toen in opstand tegen de Servische machthebbers. Het harde Servische optreden daartegen was voor de Navo aanleiding voor bombardementen op Servië. Sindsdien wordt Kosovo door de VN en de Navo bestuurd, maar vorige maand verklaarde de Servische provincie zich onafhankelijk.

Grote controle van taxi's in Eindhoven

De politie en de Verkeersinspectie hebben vanochtend een grote taxicontrole gehouden in Eindhoven bij Eindhoven Airport en het NS station. Veertig taxi's werden gecontroleerd. De politie deelde 32 boetes uit voor een totaalbedrag van 14.000 euro.

Chauffeurs werden vooral beboet voor het niet invullen van een werkmap of een rittenstaat, en omdat ze geen kentekenbewijs of een chauffeurspas konden laten zien. Ook waren drie taxi's in Eindhoven technisch niet in orde.

De controle was onder meer een gevolg van recente berichten over problemen in het taxivervoer in Eindhoven.

Frank Boeijen zingt in het Arabisch

Frank Boeijen zingt morgen in Amsterdam zijn hit 'Zwart wit' in het Arabisch. Dat doet hij samen met de Tunesische zanger Oulfa Rouached en de band Kasba tijdens de manifestatie tegen racisme. Dat maakte de organisatie -Nederland Bekent Kleur- vandaag bekend.

25 jaar geleden schreef Boeijen 'Zwart wit' na de racistische moord op de Antilliaanse jongen Kerwin Duinmeijer. Die werd doodgestoken door een groep skinheads. Boeijen vertaalde het nummer in het Arabisch om zijn steun te betuigen aan een miljoen mensen in Nederland, die onder vuur zouden liggen door discriminerende uitspraken en beledigingen in de samenleving.

De demonstratie zal zich morgen richten tegen de uitspraken van Geert Wilders. Naast Boeijen zijn ook Youp van 't Hek, Jeroen Krabbť, Harry de Winter, Dolf Jansen en Def Rhymz van de partij. Alle Kamerleden hebben zich afgemeld voor het protest. De organisatie denkt dat duizenden mensen komen demonstreren.

Aantal verkeersdoden Limburg fors gestegen

Het aantal verkeersdoden in Limburg is in het eerste kwartaal met ruim 75 procent omhoog gegaan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zestien mensen vonden de dood in het verkeer ten opzichte van negen overledenen in 2007.

Vooral in Zuid-Limburg steeg het aantal ongevallen. De politie laat weten dat de ongevallen het gevolg zijn van menselijk handelen en dat het niets van doen heeft met de infrastructuur in Limburg.  

'Dries Roelvink is te zonnebankbruin'

Dries Roelvink mag dan zijn apetrots zijn op zijn gave zonnebankbruine huidje, maar een overgrote meerderheid van de Nederlanders vindt het maar niets. Zijn huid zou volgens hen 'te vies bruin' zijn. Wel zijn er andere Bekende Nederlanders die op de goedkeuring van het Nederlandse publiek mogen rekenen voor hun kleurtje.

Volgens veertig procent van de Nederlanders is Yolanthe Cabau van Kasbergen de mooiste gebruinde BN'er. Tweede en derde zijn Sylvie van der Vaart en Estelle Gullit. De Nederlander blijkt uit hetzelfde onderzoek blij te worden van de zon. Zestigplussers blijken de zon te mijden in verband met huidveroudering. Jongeren willen wel de zon om een kleurtje te krijgen.

Werkstraf geŽist tegen ontuchtig schoolhoofd

Tegen de ex-directeur van basissschool Op Dreef uit het Brabantse Putte is vanmiddag een werkstraf van 140 uur geëist. De man wordt ervan verdacht zich van 2003 tot 2006 schuldig te hebben gemaakt aan ontucht met zes meisjes. De kinderen waren toen elf en twaalf jaar oud.

De meisjes speelden Zwarte Piet. Na het spelen moesten ze bij de directeur thuis onder de douche om schmink af te spoelen. De directeur zou daarbij kiekjes van de meisjes hebben gemaakt. Volgens de officier van justitie had het voormalige schoolhoofd geen seksuele bedoelingen. Maar hij vond wel dat de man de kinderen nooit naakt bij hem onder de douche had mogen zetten. De schooldirecteur nam vorig jaar zelf ontslag.  

[EK zwemmen] Bernard zwemt WR 100m. vrij

Alain Bernard heeft in de halve finales van de 100 meter vrije slag het wereldrecord verbeterd. De Fransman verbeterde daarmee het record dat op naam stond van Pieter van den Hoogenband.

De Fransman zwom een tijd van 47,60. Daarmee verbeterde Bernard het oude record met 0,24 seconde. Van den Hoogenband zwom die tijd tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. "Dit is ook voor mij een enorme verrassing", zei Bernard."Ik wilde nu mijn best doen en dan morgen echt hard gaan. Het is extra speciaal om dit in Nederland te doen."

Mitja Zastrow en Rebert Lijesen haalden de finale niet. Zij werden respectievelijk tiende (49,58) een twaalfde (49,71).

Jeugdbendes terroriseerden Drechtsteden

De rechtbank in Dordrecht behandelt de komende tijd een megazaak waarbij drie jeugdbendes uit Dordrecht en Zwijndrecht zijn betrokken. De jonge bendeleden deinsden niet terug voor geweld en hebben zich laten inspireren door bendes uit Amerika. De leeftijd van het jongste crimineeltje was twaalf jaar. De bendes noemden zich Crabbehof Straat Soldaten (CSS), Los Perros Locos (De Losgeslagen Honden) en de Nieuwe Krispijnse Gangsters (NKG).

De megarechtszaak vindt de komende tijd plaats achter gesloten deuren. De achttien opgepakte jongeren moeten zich verantwoorden voor afpersingen, doodsbedreigingen, diefstallen, zware mishandelingen, vernieling en verboden wapenbezit. In totaal zouden er 35 slachtoffers zijn gemaakt. De bendes sloegen toe in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Jeugdzorg is ingeschakeld om de ouders van de Zwijndrechtse daders te begeleiden.

In een persconferentie in de rechtbank van Dordrecht werd de zaak uit de doeken gedaan. Volgens de rechtbank is jeugdcriminaliteit onderbelicht in de media, omdat de zaken altijd achter gesloten deuren plaats vinden en de pers dan niet welkom is.

Oorlog in trailer Tom Clancy's EndWar

Ubisoft heeft een nieuwe trailer voor Tom Clancy's EndWar vrijgegeven, hierin zien we de ontploffing van een nucleaire bom en de oorlog die daarop volgt. Mooi is ook dat er ingame footage bij zit. Beelden om van te smullen dus.

Tom Clany's EndWar neemt je mee naar het jaar 2020. Natuurlijke bronnen zijn grotendeels uitgeput en alle landen zijn op zichzelf aangewezen. De spanningen tussen Europa, Amerika en Rusland zijn om te snijden en oorlog is onvermijdelijk. Als speler zul je vechten van de Amerikaanse Oostkust totaan Moskou. Het is aan de speler om te bepalen hoe de toekomst van de mensheid eruit zal komen te zien.

Death Jr. Root of Evil zwaait lekker rond met zijn zeis

De port van Death Jr. 2 voor de PSP die als Death Jr. Root of Evil zal verschijnen op de Wii, staat gepland voor deze zomer. De game draait om de tienerzoon van De Dood (aka Magere Hein) die natuurlijk problemen heeft met het opleven naar het ideaalbeeld van zijn vader, afgezien van de problemen die je sowieso al hebt als puber. Eerder zagen we al wat screens van dit spel, nu kunnen we de game ook in actie zien.

Ingame footage van WipEout HD

SCE Liverpool heeft 3 ingame filmpjes van de PSN titel WipEout HD uitgebracht. De tracks Vineta K, Chenghou Project en Anulpha Pass worden in de volle 1080p/60 fps glorie vertoont.Vineta K


Anulpha Pass


Chenghou Project


WipEout HD is het eerste deel van WipEout op de console sinds de game een aantal jaren terug op de PSP verscheen. Dit deel, welke via het PSN te downloaden zal zijn, kent een flink opgepoetste engine en een hoop oude en nieuwe tracks. De game zal ook de SIXAXIS ondersteunen en je zult met maximaal acht man tegelijk online kunnen spelen.


Veel klachten over Service Pack voor Vista

Deze week introduceerde Microsoft het Service Pack 1 (SP1) voor Windows Vista. Het Service Pack moet veel problemen oplossen maar inmiddels is er weer een stroom van klachten op gang gekomen. Gebruikers klagen over downloadproblemen en onderdelen die niet goed werken na de installatie.

Op het officiële blog van Microsoft springen vooral de driverproblemen er in negatieve zin uit. Andere gebruikers klagen over problemen met internetverbindingen. Er zijn ook veel klachten over het opnieuw moeten activeren van Vista. Dit komt vooral voor bij computers waarop Vista al voorgeïnstalleerd was bij de aankoop. Verder zijn er nog enkele problemen met Outlook en de accu-indicator in de taakbalk.

Naast alle klachten zijn er ook positieve reacties. Enkele gebruikers melden dat hun systeem sneller en stabieler is geworden na de installatie van het Service Pack.

Microsoft heeft een lijst met mogelijke problemen openbaar gemaakt en het is verstandig om de lijst voor de installatie door te nemen. Het Service Pack is te downloaden via Windows Update of bij Microsoft zelf.

12 jaar eis tegen bejaardenverkrachter

Het Openbaar Ministerie wil dat de serieverkrachter van bejaarden in Amsterdam voor 12 jaar de cel in draait. Die eis sprak de officier van justitie vandaag uit tegen de vermoedelijk uit Algerije afkomstige Abdoul el M. Deze illegaal in ons land verblijvende 42-jarige man verkrachtte vorig jaar in Amsterdam-West drie bejaarden. Een vierde verkrachting dateert al uit 1999.

El M.'s oudste slachtoffer was 94 jaar.  Hij klom midden in de nacht de woningen van zijn alleenstaande slachtoffers binnen door een raam en probeerde hen te verkrachten. In twee gevallen lukte dat, twee pogingen mislukten.

De man, die volgens deskundigen verward is, wilde niet meewerken aan een psychiatrisch onderzoek. Daardoor eist het OM een langdurige celstraf om de maatschappij te behoeden voor nog meer 'weerzinwekkende en perverse' zedenmisdrijven.

Het staat vrijwel vast dat M. afkomstig uit is Algerije waar hij eerder is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van jonge meisjes. Sinds enkele jaren is hij al 'ongewenste vreemdeling', maar hij bleef gewoon in Amsterdam.

Week-OV vandaag tůch geldig

Zoals veel FOK!kers onderhand wel weten, is de OV-weekkaart vandaag eigenlijk niet geldig. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vond dit echter maar onzin, en startte een actie. Deze blijkt succesvol te zijn, want de NS geeft vandaag geen boete aan week-OVhouders.

Een woordvoerder van de NS legt uit: "Omdat ons, via de Landelijke Studenten Vakbond, ter ore is gekomen dat de huidige situatie wat verwarrend is, hebben we besloten vandaag niet moeilijk te doen en studenten die in de trein gaan zitten zonder kaartje ongemoeid te laten. Dit omdat veel studenten gewoon college hebben of moeten werken. Studenten die wel een kaartje hebben, kunnen het geld wat ze hieraan hebben uitgegeven terugvragen bij de infobalie. Het is dus met recht een Goede Vrijdag!"

Europese WiiWare releasedatum

WiiWare is Nintendo's tegenhanger van Marketplace en het Playstation Network. Natuurlijk had Nintendo de Virtual Console al maar straks zal je met de Wiipoints ook nieuwe games kunnen kopen.

Japan kan dinsdag al beginnen met WiiWare. Voor Amerika was ook al een datum vastgesteld, namelijk 12 mei. In die maand verschijnt WiiWare ook in Europa en AustraliŽ, een precieze datum is niet bekend gemaakt.

Nintendo wist dit te melden door middel van een berichtje aan al haar Europese en Australische gebruikers.


Onduidelijke gameplay in The World Ends With You

Square Enix heeft een gameplayfilmpje vrijgegeven van hun nieuwe DS game The World Ends With You. In dit spel moet je als Neku hip Tokyo ontdoen van een hoop gespuis en een missie volbrengen omdat je anders zult ophouden te leven. De game maakt gebruik van een hoop functies van de DS en is ook gericht op het sociale aspect doordat je met anderen items kan ruilen, minigames kan spelen of je DS aan kan laten in Chance Encounter Mode, waarbij je update met mensen die deze optie ook aan hebben staan, zonder dat je er iets voor moet doen.

Afgezien van deze innovatieve functies ziet onderstaand filmpje er, zelfs voor een Japanse hippe RPG, erg apart uit en lijkt de gameplay nog behoorlijk onduidelijk in dit gevecht tegen de kikkers.


Moordenaar SťvŤke pakt levenslang

Marcel T. berust in de levenslange gevangenisstraf die de rechtbank in Arnhem hem twee weken geleden oplegde voor de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke, zeven bankovervallen, vier bommeldingen en een poging daartoe. Hij stelt geen hoger beroep in.

Dat heeft zijn advocate Bénédicte Ficq vanmiddag gezegd. De rechtbank veroordeelde de 39-jarige Rotterdammer tot levenslang, omdat hij volgens de rechters een onpeilbaar karakter heeft en niet uitgesloten kan worden dat de man opnieuw een zeer ernstig misdrijf zal begaan. Omdat deskundigen geen relatie konden leggen tussen een persoonlijkheidsstoornis en de door hem gepleegde misdrijven, kreeg de man geen tbs opgelegd.

De Rotterdammer schoot Louis Sévèke op 15 november 2005 op straat dood met een jachtgeweer. Hij kon daar volgens de rechtbank geen 'invoelbaar motief' voor geven, afgezien van algemene wraakgevoelens jegens de Nijmeegse kraakwereld. De dag na de moord pleegde de man opnieuw een bankoverval, omdat hij zich dat nu eenmaal had voorgenomen.

Ficq vindt het ''heel erg'' dat haar cliënt niet in beroep gaat, zei zij vandaag. ''Ik ben principieel tegen levenslange straffen, behalve als het helemaal niet anders kan.'' De raadsvrouw wil niet zeggen waarom T. heeft besloten in zijn straf te berusten. Vandaag was de laatste dag dat de Rotterdammer nog beroep had kunnen instellen.


Nog meer beelden van FFCC: My Life as a King

Hadden we eerder al een trailer en wat gameplaybeelden van de GDC 08, nu zijn er een aantal filmpjes verschenen van Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King waarin de proloog en gameplay meer in beeld komen. My Life as a King moet op het WiiWare kanaal komen: het nieuwe kanaal dat vergelijkbaar is met XBLA en waar games vandaan gedownload kunnen worden. Anders dan de Virtual Console zullen de games op WiiWare speciaal ontwikkeld zijn voor dit kanaal. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend.
Ook beelden van de F40 uit Gran Turismo 5 Prologue

Gisteren was er al een mooie Ferrari F2007 te zien, nu is de Ferrari F40 in actie te zien in een filmpje. De hypemachine voor GT5 prologue draait dus lekker.

Voor de video kan je hier terecht.


De voorloper van Gran Turismo 5 op de PS3. De game zal 71 auto's bevatten, waaronder Lotus, Mitsubishi, Nissan en Ferrari wagens. Daarnaast zullen er zes circuits te vinden zijn, zoals Eiger Nordwand, the London City Track en Suzuka. GT5: Prologue zal ook de eerste GT-game zijn die online zal gaan, en wel met 16 spelers tegelijk. De game zal draaien op 1080p en 60 fps (30 fps bij replays vanwege de extra effecten). Online leaderboards en My Garage zullen aanwezig zijn.

'Heemstede kwetst christenen'

Pastoor Hendriks van de Parochie Onze Lieve Vrouw Hemelvaart in Heemstede vindt het kwetsend dat de gemeente Heemstede uitgerekend op Goede Vrijdag verhuist naar het verbouwde gemeentehuis. ''Als je aan deze dag komt, kwets je objectief de hele christenheid'', zei hij vanmiddag.

Zijn protest bij de gemeente had geen resultaat, omdat het volgens Heemstede om ''een gewone werkdag'' gaat.

Het stuit de pastoor vooral tegen de borst dat het om de overheidsinstelling gaat, die op Goede Vrijdag gaat verhuizen. ''Als pastoor van deze parochie wil ik dit signaal afgeven. Blijkbaar heeft iemand om pragmatische redenen gedacht: dan hebben we vier dagen om te verhuizen. Maar je komt aan de heiligste dagen van de christenheid en kwetst hiermee een heel geloof.''

'Mogelijk koudste paasdagen in ruim 40 jaar'

Met windvlagen, sneeuwbuien, regen en vorst doet het weer aan de winter denken, terwijl toch echt de lente is begonnen. De paasdagen zijn dit jaar niet alleen erg vroeg, maar mogelijk ook de koudste paasdagen in ruim veertig jaar, stelt het KNMI vanmiddag.

Volgens het weerinstituut neemt tijdens de paasdagen de kans op sneeuw toe. Op een aantal plaatsen kan het wit zijn en er is kans op gladheid. ''Zeker in de nachtelijke uren, wanneer de temperatuur onder nul komt kan de sneeuw blijven liggen,'' aldus het KNMI.

Overdag was Pasen het koudst op 29 maart 1964 met in dat etmaal een 'hoogste' temperatuur van 3,9 graden. De komende paasdagen liggen de middagtemperaturen rond 5 graden en daarmee wordt het waarschijnlijk de koudste Pasen sinds ruim veertig jaar.

Holocaustoverlevende naar Duits Big Brother-huis

De 83-jarige Holocaustoverlevende Werner Bab gaat een gastoptreden verzorgen in het Duitse Big Brother-huis. Hij zal voor de tv-camera's vertellen over zijn lot tijdens WO II.

Dit heeft de Duitse krant Express vrijdag gemeld. Het initiatief volgt op een incident vorige week toen producent Endemol Deutschland een 24-jarige deelneemster uit het Big Brother-huis zette nadat zij de nazigroet 'Sieg Heil!' had gebracht.

Endemol hoopt met de ingelaste uitzending vooral jongere kijkers aan het denken te zetten over de Duitse geschiedenis.

Slip wordt Engelse vrouw bijna fataal

De 37-jarige Kim Walker kocht vol goede moed een 'afslankslip' voor 6 euro. Op dat moment wist ze nog niet dat deze slip voor veel problemen zou gaan zorgen. De Engelse vrouw kreeg over haar hele lichaam uitslag en uiteindelijk raakte ze in shock.

Direct nadat ze de slip aantrok kreeg ze uitslag en grote bulten. Omdat ze last heeft van een allergie en omdat ze zelf verpleegkundige is, dacht ze het onder controle te krijgen met een paar anti-histaminetabletten. Dit hielp echter niet en toen ze voor 80% onder de uitslag zat ging ze naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis kreeg ze een injectie met adrenaline. Vervolgens kwam ze weer bij en kon ze weer ademen. "Nu kan ik erom lachen, maar toen ik in het ziekenhuis geen lucht meer kreeg, raakte ik in paniek", aldus Walker. Zonder injectie had ze binnen vijf minuten kunnen overlijden. Het herstel zal zes weken in beslag nemen.

4. Hein Pietersz' entering van 't Kofschip

potlood-tekening van een onbekende, matig getalenteerde, 14-jarige leerling van Jacob van Swanenburgh.

Het is een namiddag in juni, 1621. Het piratenschip van Hein Pietersz, 'd'Enter ende Lete', heeft na vele irritatiegrenzen eindelijk de taalgrens bereikt. Het schip vaart op slechts enkele zeemijlen ten noorden van het kapersnest Duinkerke, en staat op het punt om 't Kofschip van kapitein Dicke van Daele te enteren. (zie voorgaand deel)

Moeroenboestansangoer!

Je kent ze nog wel, de tekenfilmseries uit je jeugd. Vaak hebben ze een diepe indruk achtergelaten, wat naar voren komt in een gedetailleerde herinnering aan de spannende avonturen, of zelfs in het integraal mee kunnen zingen van de introtune. Een kleine test om het 'oja!-gevoel' op te wekken: wie zei 'zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk', en welk vrouwtje kon met dieren praten als ze plotseling kromp tot formaat theelepeltje? Oja! Voel je de nostalgie al opborrelen? Die goeie ouwe tijd!

Vier jaar cel voor loverboy Mandy Pijnenburg

De rechtbank in Breda heeft de loverboy van Mandy Pijnenburg vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De officier van justitie had tegen hem zes jaar cel geëist.

De toen 18-jarige Mandy Pijnenburg uit Tilburg werd op 23 juli 2006, op weg naar Nederland, aangehouden op een vliegveld in de Dominicaanse Republiek met ruim twintig kilo cocaïne in haar koffer. Ze zit daar nu een celstraf uit van vijf jaar. Volgens Mandy was ze gedwongen tot de drugssmokkel door haar loverboy.

Zwarte Cobra definitief veroordeeld in VS

Henk R., die in de Verenigde Staten vastzit omdat hij xtc wilde importeren, is definitief veroordeeld door het hooggerechtshof, de hoogste Amerikaanse rechtbank. R.'s Nederlandse advocaat Mark Teurlings liet dat vrijdag weten.

De raadsman gaat nu proberen zijn cliënt, die Zwarte Cobra wordt genoemd, terug naar Nederland te krijgen, zodat hij zijn straf van twintig jaar hier kan uitzitten.

In de Amerikaanse vorm van cassatie bij de Hoge Raad bracht R. onder meer naar voren dat de Amerikaanse justitie op onjuiste wijze bewijs in Nederland zou hebben vergaard. Het hooggerechtshof in de VS heeft volgens Teurlings geoordeeld dat R. daarover bij de Nederlandse autoriteiten moet klagen.

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin had juist onlangs laten weten dat R. zich bij de rechter in de VS moest beklagen. Namens R. heeft advocaat Teurlings deze maand aangifte tegen de Nederlandse staat gedaan.


Die zien we nooit meer... terug...

Opmerkelijke blessure RBC-speler Delanoy

RBC Roosendaal-aanvoerder Sven Delanoy mist vanavond mogelijk de wedstrijd met FC Dordrecht. De reden voor zijn blessure is hoogst opmerkelijk.

De Belg werd tijdens de training van donderdag door ploegmaat Rodney Ubbergen van het veld geschopt. Ubbergen maakte een vliegende tackle en raakte Delanoy daarbij vol op diens scheen- en kuitbeen. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat Ubbergen eigenlijk keeper is.

Trainer Rob Meppelink liet Ubbergen in een partijvorm echter opdraven als linksback en dat schoot bij de doelman in het verkeerde keelgat: "'Ik heb helemaal niks tegen Delanoy persoonlijk. Maar het zat mij dwars dat ik van de trainer linksback moest spelen, terwijl de keeperstrainer, Roland Jansen, bij ons reserveteam in de goal stond."

Meppelink heeft Ubbergen een boete van tien procent van diens maandsalaris opgelegd en uit de selectie voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht gehaald.

De Guzman bij Jong Oranje

Jonathan De Guzman werd uiteindelijk niet opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar gaat vermoedelijk wel debuteren in Jong Oranje. Bondscoach Foppe de Haan riep hem op voor het EK-kwalificatieduel met Estland.

Behalve De Guzman riep De Haan nog twee spelers voor het eerst op. Dit zijn doelman Wesley de Ruiter van FC Utrecht en FC Groningen-speler Tom Hiariej. De verrassend in de voorselectie opgenomen Istvan Bakx haalde de definitieve groep niet.

De complete selectie:

Doel: Wesley de Ruiter (FC Utrecht), Kenneth Vermeer (Willem II)

Verdediging:
Ryan Donk (AZ), Tom Hiariej (FC Groningen), Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (FC Utrecht), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen)

Middenveld: IsmaÔl Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Jonathan De Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Kees Luijckx (Excelsior)

Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (SC Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Evander Sno (Celtic)

RTL schrapt programma's na conflict

RTL Nederland schrapt per direct de programma's Woon& Klusmagazine, Tuinmagazine, AutoXperience en MotorXperience. Volgens de zender is er al enige tijd een zakelijk conflict met de producent van deze programma's, Fan Interactive Media, zo meldde RTL Nederland vrijdag.

De programma's werden twee weken geleden al opgeschort vanwege het conflict maar verwijnen nu dus definitief van de buis. "RTL Nederland betreurt het dat gesprekken niet tot een oplossing hebben geleid", zo staat in een persbericht.

In de nu vrijgekomen zendtijd komt nu een alternatieve programmering. Het gaat hierbij om de zenders RTL 5, op zondag tussen 17.05 en 19.00 uur, en RTL 7, op zaterdag tussen 19.00 en 19.30 uur.

Kort geding Wilders over vertoning Fitna

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) heeft een kort geding aangespannen tegen politicus Geert Wilders over de vertoning van zijn anti-Koranfilm Fitna.

De organisatie wil juridisch afdwingen dat een onafhankelijke expert de film voor de première beoordeelt of hij grievend is voor moslims en de islam. Als dat het geval is, wil de NIF op basis daarvan de vertoning van de film verbieden.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag laten weten. Het kort geding dient vrijdag 28 maart. De federatie gaat ervan uit dat Wilders zijn film niet naar buiten brengt voordat het kort geding heeft gediend.

'Voorlopig geen Ajacieden bij PSV-wedstrijd'

PSV is van plan om serieus te kijken naar het weren van Ajax-supporters bij wedstrijden van Ajax in het Philips-stadion in Eindhoven. Dat laat PSV weten op de PSV-website. De aanleiding hiervoor is het wangedrag van een groep Ajacieden bij de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen woensdag.

Tijdens de wedstrijd wist een groep van zo'n twintig tot dertig man zichzelf vanuit het uitvak via een vluchtdeur toegang te verschaffen tot een ruimte die niet bestemd was voor uitsupporters. Hier gooiden ze met een brandblusser en glas naar enkele stewards en PSV-supporters. Hierbij raakten verschillende mensen gewond. Vervolgens sloopten ze het veiligheidsnet dat rond het uitvak gespannen is om vuurwerk tegen te houden. Toen ze hiermee klaar waren, werden er twee stuks zwaar vuurwerk op de PSV-supporters afgevuurd, waarbij weer gewonden vielen.

Aangifte
PSV is geenszins van plan om dit wangedrag van uitsupporters te accepteren. Er zijn inmiddels verschillende verklaringen opgenomen van slachtoffers en getuigen. Ook zijn er goede camerabeelden. PSV gaat ervan uit dat aan de hand hiervan de daders zonder veel moeite geÔdentificeerd en vervolgd kunnen worden. Er is inmiddels al aangifte gedaan.

Voorkomen
PSV onderzoekt nu ook of het uitvak beter ingericht kan worden om herhaling te voorkomen. Het probleem is voornamelijk dat ook uitvakken aan regels omtrent brandveiligheid en vluchtwegen moeten voldoen. Daarom is het niet toegestaan om supporters volledig op te sluiten. Zoals gezegd neemt de directie van PSV serieus in overweging om Ajaxsupporters voorlopig niet meer toe te laten tot wedstrijden in het stadion.

Drankrijder gepakt door verloren nummerbord

Een 29-jarige automobilist uit Joure die te diep in het glaasje had gekeken, is op een lullige manier tegen de lamp gelopen. De man reed door nadat hij tegen een paaltje was gereden, maar verloor hierbij zijn bumper met de daaraan bevestigde kentekenplaat.

Even later pakte de man zijn fiets om zijn bumper weer op te halen. Een getuige was echter zo slim geweest om in de tussentijd het kenteken van de man te noteren.

Aan de hand van het kenteken was het voor de politie een koud kunstje het adres van de Fries te achterhalen. De drankneus werd in zijn huis aangetroffen, zijn bumper had hij inmiddels in de schuur gelegd. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Geen besmettingen na fout in Bernhoven-ziekenhuis

Van de laatste groep onderzochte patiënten van het Bernhoven-ziekenhuis in Oss is niemand besmet met hiv, hepatitis B of C. De patiënten werden onderzocht nadat vorige zomer bleek dat ziekenhuisapparaten na gebruik mogelijk niet goed waren schoongemaakt. Daardoor liepen patiënten risico op besmetting met de ziektes.

Van de zeshonderd opgeroepen patiënten is tot nu toe niemand besmet gebleken. Vijf patiënten hebben nog niet gereageerd op de oproep, meldt het ziekenhuis vrijdag. Zij worden volgende week opnieuw benaderd.

Het ziekenhuis liet bloed afnemen bij patiënten nadat was gebleken dat onderzoeksslangen mogelijk niet goed waren gereinigd door een technisch mankement in vier zogenoemde scopendesinfectoren. Die slangen worden gebruikt voor kijkonderzoek aan maag, longen of darmen. Daardoor was het mogelijk dat een besmetting werd doorgegeven aan de volgende patiënt die met de machine werd onderzocht.

Na vergelijkbare missers in andere zorginstellingen kondigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg eerder dit jaar een onderzoek aan.

'Voorlopig geen Ajacieden bij PSV-wedstrijd'

PSV is van plan om serieus te kijken naar het weren van Ajax-supporters bij wedstrijden van Ajax in het Philips-stadion in Eindhoven. Dat laat PSV weten op de PSV-website. De aanleiding hiervoor is het wangedrag van een groep Ajacieden bij de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen woensdag.

Tijdens de wedstrijd wist een groep van zo'n twintig tot dertig man zichzelf vanuit het uitvak via een vluchtdeur toegang te verschaffen tot een ruimte die niet bestemd was voor uitsupporters. Hier gooiden ze met een brandblusser en glas naar enkele stewards en PSV-supporters. Hierbij raakten verschillende mensen gewond. Vervolgens sloopten ze het veiligheidsnet dat rond het uitvak gespannen is om vuurwerk tegen te houden. Toen ze hiermee klaar waren, werden er twee stuks zwaar vuurwerk op de PSV-supporters afgevuurd, waarbij weer gewonden vielen.

Aangifte
PSV is geenszins van plan om dit wangedrag van uitsupporters te accepteren. Er zijn inmiddels verschillende verklaringen opgenomen van slachtoffers en getuigen. Ook zijn er goede camerabeelden. PSV gaat ervan uit dat aan de hand hiervan de daders zonder veel moeite geïdentificeerd en vervolgd kunnen worden. Er is inmiddels al aangifte gedaan.

Voorkomen
PSV onderzoekt nu ook of het uitvak beter ingericht kan worden om herhaling te voorkomen. Het probleem is voornamelijk dat ook uitvakken aan regels omtrent brandveiligheid en vluchtwegen moeten voldoen. Daarom is het niet toegestaan om supporters volledig op te sluiten. Zoals gezegd neemt de directie van PSV serieus in overweging om Ajaxsupporters voorlopig niet meer toe te laten tot wedstrijen in het stadion.

Aanklager weg om agressieve sfeer in rechtszaal

In een rechtszaak tegen een 51-jarige verdachte van drugshandel en het leiden van een criminele organisatie heeft een officier van justitie zich teruggetrokken.

De aanklager vond de sfeer in de rechtszaal in Utrecht tijdens een van de eerdere zittingen zo agressief dat hij zich liet vervangen, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

De vervangende officier werd donderdag tijdens het voordragen van zijn requisitoir onherkenbaar in beeld gebracht in een tv-uitzending. De woordvoerster vertelde dat deze officier eigenlijk niet in beeld wilde, maar de rechtbank bepaalde dat opnames mochten worden gemaakt. De aanklager eiste 3,5 jaar cel tegen de verdachte George D.

Het was geen besluit van het OM de officier te vervangen, die heeft zich uit eigen beweging teruggetrokken, aldus de zegsvrouw. De sfeer op de zitting beviel de aanklager niet en hij kon een nieuwe klus doen, vertelde zij. De nieuwe officier van justitie heeft geen last gehad van agressie of intimidaties, voegde zij daaraan toe.

De top van het OM, het college van procureurs-generaal, wilde geen reactie geven. Een woordvoerster zei dat het college in dit soort gevallen alleen achteraf reageert, als een eventueel onderzoek naar agressie of bedreigingen achter de rug is. In het algemeen is het volgens haar zo dat het zwaar weegt dat een aanklager zijn of haar publieke functie zoveel mogelijk moet kunnen uitoefenen, maar dat de veiligheid van personen voorop staat.

Audiosurf zou een shooter worden

Audiosurf, de rhytm puzzle racing game, zou eerst een shooter worden. De maker van Audiosurf, Dylan Fitterer, vertelt dat in het volgende interview. De levels van de shooter zouden gemaakt worden aan de hand van de muziek, en het zou multiplayer worden. De game is uiteindelijk heel wat anders geworden. Verder hebben ze het onder andere ook nog over de muziekherkenning en Rez.

Hardwareverkopen Japan, Sony strikes back

Twee weken terug stond Sony's PSP bovenaan en vorige week stond Nintendo's Wii nog bovenaan. Deze week is het opnieuw Sony's PSP dat Nintendo te slim af is. Zal dit een vaag heen en weer spelletje gaan worden of zal er een daadwerkelijke een vaste nummer ťťn blijven?

Hardware - This Week | Last Week | YTD | LTD
1. PSP - 57,651 | 53,924 | 918,997 | 8,520,591
2. WII - 55,845 | 57,068 | 944,254 | 5,560,414
3. NDS - 53,266 | 48,658 | 926,177 | 22,099,228
4. PS3 - 14,934 | 21,008 | 322,510 | 1,964,186
5. PS2 - 9,930 | 10,429 | 146,810 | 21,073,847
6. 360 - 1,744 | 2,891 | 44,092 | 551,433

IndiŽr al jaren in boom uit angst voor politie

Een 50-jarige inwoner van de plaats Orissa in het oosten van India woont al vier jaar lang in een boom, omdat hij bang is dat de politie hem arresteert. De Indiër heeft een hut gemaakt in een boom in een bos en gaat elke dag bij zijn vrouw eten, aldus het Indiase persbureau IANS.

Jaya Naik zat twee keer in de gevangenis voor ruzies over een stuk grond en voor mishandeling van zijn vrouw. Naik had gehoord dat hij opnieuw naar de gevangenis moest. Hij heeft daarom zijn toevlucht in een boom gezocht.

Ondanks de verdenking van mishandeling heeft Naik een goed contact met zijn echtgenote. Zij heeft hem echter nog niet kunnen overhalen de boom te verlaten.

Ubisoft vergaart naam Clancy

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat ze de naam van Tom Clancy hebben vergaard. Details van de deal werden niet bekend gemaakt maar het stelt Ubisoft vrijelijk in staat de naam te gebruiken in spellen en tevens films en boeken mogen releasen in combinatie met uitgebrachte games.

Ubisoft gebruikt al jaren de Clancy naam in hun spellen. Splinter Cell, Rainbow Six en Ghost Recon leunen allemaal op de bekendheid van de schrijver. Of Ubisoft zich nu gaat richten op andere IP's die onder Clancy vallen is onbekend. Wat wel bekend is, is dat deze deal Ubisoft jaarlijks zo'n vijf miljoen euro aan royalty's zal schelen.

Kranten huis

Stel je hebt te veel vrije tijd. Dan kun je er een paar baantjes bij nemen. Je kan ook postzegels gaan verzamelen, of je zet je in voor Greenpeace en gaat de hele week aan een olietanker hangen. Dat zag deze persoon allemaal niet zitten, dus ging hij maar een huis van kranten maken. Het resultaat mag er zeker wezen.

Ik vraag me af hoe lang hij er mee bezig is geweest.

Warren Spector pakt het groots aan

We hebben op gamegebied al een tijdje niets meer gehoord van Warren Spector, maar toch laat hij zich even uit over zijn toekomstplannen. Spector wil namelijk alleen maar 'stupidly complicated games' maken en is niet content met het produceren van non-bigbudget titels.

Spectors studio, Junction Point, is onlangs opgenomen in het grotere Disney Interactive en dit stelt hem in staat de games te maken die hij zelf wilt maken. Hij heeft namelijk absoluut geen zin in het voortbrengen van kleinere spellen, of zelfs casual games. "I want to make big, epic, stupidly complicated, really hard to make, frightening to develop sort-of games".

Volgens hem is Valve zo'n beetje de enige onafhankelijke developer die daadwerkelijk de middelen heeft om big budget spellen te maken en deze vervolgens te kunnen distribueren. Spector heeft dus ervoor gekozen samen te werken met een grote publisher om uiteindelijk toch grote titels te kunnen maken.

Darth Vader in Soul Calibur IV teaser

Twee weken geleden hadden we voor jullie al een Xbox360 teaser van Soul Calibur IV voor jullie, met als hoogtepunt Yoda. Nu is er ook een teaser vrijgegeven voor de PS3 versie met dit keer als hoogtepunt Darth Vader.

De game zal als het goed is aan het einde van deze zomer op de Xbox360 en PS3.


Tijdens de reÔncarnatie van Soul Edge en SoulCalibur is er nog iets anders wakker geworden. De strijd tussen de twee zwaarden bereikt zijn hoogtepunt als de maker van de wapens zich in de strijd gaat mengen. Nightmare, in zijn ultieme vorm, wacht op Siegfried voor het ultieme gevecht. Simpel zal deze strijd niet worden nu ook Yoda en Darth Vader zich er in zullen mengen.

Bejaarden slachtoffer van nepagenten

Twee bejaarde vrouwen uit Zevenaar en Gendt zijn donderdag slachtoffer geworden van nepagenten, overigens niet in uniform. Een 81-jarige vrouw uit Zevenaar gaf haar bankpas af, zogenaamd voor een politieonderzoek. Van haar rekening zijn enkele honderden euro's afgeschreven, meldt de Gelderse politie vrijdag.

Een 78-jarige vrouw uit Gendt kreeg van de nepagent te horen dat hij een vingerafdruk van haar nodig had voor een onderzoek. Die zou mogelijk op een bankbiljet staan, suggereerde de man. De vrouw heeft voor enkele honderden euro's aan biljetten meegegeven. De politie wijst erop dat agenten in burger de plicht hebben zich te legitimeren.

Voetbal: Van Basten selecteert Velthuizen

Bondscoach Marco van Basten heeft Piet Velthuizen opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk van aanstaande woensdag. De keeper van Vitesse debuteert in de selectie van het Nederlands elftal.

Normaal gesproken wordt het doel verdedigd door Edwin van der Sar of Maarten Stekelenburg. Van der Sar ontbreekt wegens een liesblessure en Stekelenburg moet verstek laten gaan wegens privé-omstandigheden. Ook Ruud van Nistelrooy kan niet in actie komen. De spits van Real Madrid werd deze week aan zijn enkel geopereerd en zal gedurende een lange tijd niet inzetbaar zijn.

Jonathan de Guzman, Kew Jaliens, Dirk Kuyt, Danny Koevermans, Hedwiges Maduro en David Mendes da Silva zaten in de voorlopige selectie maar kregen geen definitieve uitnodiging. De Guzman zal woensdag met Jong Oranje tegen Estland spelen.

De volledige selectie

Doel: Henk Timmer (Feyenoord), Piet Velthuizen (Vitesse)

Defensie: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Rede vanaf de berg

Mooi uitzicht vanaf deze berg. Je ziet de kleine nederzetting verderop. Lemen hutten, als ik het goed heb. Ik ben hier al vaak geweest. En zelden alleen. Ook nu weer ben ik in gezelschap. Er zijn een boel mensen op de been en naast mij zijn twee van mijn collega's.
Ik lig nog even rustig op mijn rug. Straks moet ik aan het werk. En iedereen maar toekijken. Ze maken er altijd een heel circus van. Vandaag lijkt het wel of er nůg meer mensen zijn gekomen om het spektakel te zien.

Van Basten selecteert Velthuizen

Bondscoach Marco van Basten heeft Piet Velthuizen opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk van aanstaande woensdag. De keeper van Vitesse debuteert in de selectie van het Nederlands elftal.

Normaal gesproken wordt het doel verdedigd door Edwin van der Sar of Maarten Stekelenburg. Van der Sar ontbreekt wegens een liesblessure en Stekelenburg moet verstek laten gaan wegens privť-omstandigheden. Ook Ruud van Nistelrooy kan niet in actie komen. De spits van Real Madrid werd deze week aan zijn enkel geopereerd en zal gedurende een lange tijd niet inzetbaar zijn.

Jonathan de Guzman, Kew Jaliens, Dirk Kuyt, Danny Koevermans, Hedwiges Maduro en David Mendes da Silva zaten in de voorlopige selectie maar kregen geen definitieve uitnodiging. De Guzman zal woensdag met Jong Oranje tegen Estland spelen.

De volledige selectie

Doel: Henk Timmer (Feyenoord), Piet Velthuizen (Vitesse)

Defensie: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en Andrť Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Nieuwe prijzenslag in supermarkten

De supermarktwereld maakt zich op voor een nieuwe slag in de prijzenoorlog. Albert Heijn verlaagt zaterdag de prijzen van ruim duizend A-merk producten en Plus komt dinsdag met een prijsverlaging van duizend artikelen. Dat werd vandaag aangekondigd.

Volgens AH gaat het om producten van A-merken die dagelijks worden gekocht, zoals Heineken-bier, Campina-yoghurt en Spa Fruit. De prijsverlagingen maken deel uit van een drie weken durende reclamecampagne voor A-merken.

Plus kondigde vrijdag zijn prijsactie aan met paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen. Tot de artikelen die Plus blijvend in prijs verlaagt, behoren onder meer schoonmaakmiddelen.

Belastingdienst mag geheime data gebruiken

De Belastingdienst mag de gegevens van Nederlanders met verzwegen Luxemburgse bankrekeningen gebruiken om navorderingsaanslagen en eventueel boetes te heffen. Dat heeft de Hoge Raad vanochtend bepaald.

Over de termijn waarover de Belastingdienst geld mag vorderen wil de Hoge Raad nog advies inwinnen bij het Europese Hof van Justitie.

De Fiscale Opsporingsdienst (FIOD) kreeg in de jaren negentig van de Belgische overheid microfiches met informatie over verzwegen Luxemburgse bankrekeningen. De microfiches waren ontvreemd bij de Kredietbank Luxemburg (KB-Luxbank).

In 2001 begon de Belastingdienst een onderzoek naar verzwegen buitenlandse bankrekeningen, waaronder die van rekeninghouders van de Kredietbank Luxemburg. Daarbij maakte het gebruik van de microfiches. Na het onderzoek legde de fiscus aanslagen op. De vermogende Nederlanders waren echter van mening dat de fiscus de bewijzen op een onrechtmatige manier had verkregen.

Luxemburg heeft een strikt bankgeheim. Gegevens over de rekeningen worden niet uitgewisseld met Nederland.

GroenLinks: Discriminatie beter aanpakken

Slachtoffers van discriminatie in het uitgaansleven en elders moeten gemotiveerd worden daar melding van te maken. Het kabinet moet ervoor zorgen dat zij binnen drie maanden te horen krijgen wat er met hun klacht wordt gedaan.

Tweede Kamerlid Tofik Dibi dringt daar vandaag op aan in schriftelijke vragen aan minister Ella Vogelaar (Integratie).

Volgens Dibi heeft het kabinet de belofte bij zijn aantreden om discriminatie aan te pakken niet waargemaakt. Hij spoort Vogelaar aan tot meer actie. Dibi, zelf van Marokkaanse afkomst, legde vorig jaar met een verborgen camera vast hoe hij en zijn broer geweigerd werden bij Amsterdamse uitgaansgelegenheden, terwijl blanke jongeren wel naar binnen mochten.

Verhagen verstevigt banden met Turkije

Nederland gaat de banden met Turkije verstevigen. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) ondertekent daartoe woensdag een samenwerkingsovereenkomst met zijn Turkse collega Ali Babacan. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

De ondertekening vindt plaats ter gelegenheid van de opening van de eerste bijeenkomst van de Nederlands-Turkse conferentie. Deze vindt plaats op Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. De conferentie is bedoeld om informatie uit te wisselen op het gebied van onder meer justitie, transport en klimaatbeheersing.

Tijdens een werklunch zullen Verhagen en Babacan ook spreken over de betrekkingen tussen beide landen, Turkse toetreding tot de Europese Unie en de samenwerking tussen de EU en de Navo.

'Geen kruisiging zonder inenting'

Meer dan dertig vrome Filipijnen hebben zich vandaag aan een kruis laten spijkeren om de dood van Jezus Christus te herdenken.

Het Filipijnse ministerie van Volksgezondheid heeft de deelnemers opgeroepen zich van tevoren tegen tetanus in te laten enten en de gebruikte spullen zoals spijkers te ontsmetten.

Het is de 22e keer dat in het dorp San Pedro Cutud de kruisiging van Jezus wordt nagespeeld. De Rooms-Katholieke Kerk is kritisch over het spektakel. 2000 Toeristen zijn dit jaar naar de kruisiging komen kijken.

Mijn God, Mijn God, waarom verlaat Gij Mij?

Jezus hing er al een tijdje. Hij had wat bemoedigende woorden tot zijn moeder en beste vriend gesproken, had een misdadiger een plekje in de hemel beloofd en leed pijn. Ondraaglijke pijn. Zeventig of tachtig kilo vlees aan twee dikke spijkers in zijn polsen hangend, met als enige verlichting een nog grotere spijker door beide voeten; Hij had de keuze tussen hangen aan Zijn armen, of Zijn benen tegen de spijker duwen zodat Zijn armen even verlost waren van de tergende overspanning. Zijn pezen raakten langzaam verzuurd, het afzetten tegen de nagel in zijn voeten kon hij slechts enkele seconden volhouden om dan weer hard terug te zakken om weer aan zijn uitscheurende polsen te hangen.

Virtual Console een stukje voller

Het is weer vrijdag en dat betekent dat Nintendo haar kunsten weer vertoont om ons oude games op een nieuwe console voor te schotelen. Deze week is de score mager, met slechts ťťn game, maar wel een die de moeite waard is:

Mega Turrican (Mega Drive) (800 punten)
In 1994 werd deze game uit de Turrican serie gereleasd door Factor 5. In deze shooter moet je korte metten maken met een buitenaardse dreiging dankzij je Turrican pak, waarmee je op verschillende manieren deze aliens een kopje kleiner kan maken.

Trezeguet niet naar het EK

David Trezeguet behoort opnieuw niet tot de selectie van het Franse nationale team en de spits heeft inmiddels zijn conclusies getrokken. Komende zomer zal hij er niet bij zijn op het EK.

"Domenech heeft zijn keuzes gemaakt en ik maak geen deel uit van zijn plannen", aldus Trezeguet. "Ik heb me er bij neergelegd, ik vind het prima."

"Ik heb met de nationale ploeg alles al gewonnen wat er te winnen valt, dus daarom ligt ik hier niet wakker van. Ik respecteer de beslissing van Raymond Domenech en richt me de komende periode volledig op mijn club. Door goede prestaties bij Juventus kan ik sportieve revanche nemen op de bondscoach."

Trezeguet speelde in totaal 70 interlands, waarin hij 34 doelpunten maakte. Nederland en Frankrijk zullen op vrijdag 13 juni tegenover elkaar staan op het EK.

De Jong en Stekelenburg onzeker bij Ajax

Ajax-trainer Adrie Koster zal morgen beslissen of Siem de Jong wordt opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax. De middenvelder heeft op dit moment nog last van zijn lies.

Het is ook nog niet duidelijk of Maarten Stekelenburg zondag in actie kan komen tegen FC Twente. De doelman ontbrak woensdag wegens privťomstandigheden. Gregory van der Wiel en Gabri zullen de wedstrijd tegen FC Twente zeker missen. Laatstgenoemde heeft een hamstringblessure en heeft toestemming van Ajax om in Spanje te revalideren.

Koster gelooft nog steeds in de landstitel. "Natuurlijk is het verschil met PSV nog steeds vier punten, maar er kan nog veel gebeuren. Wij moeten in ieder geval nu alle vijf resterende duels winnen. Dat is niet makkelijk maar wel mogelijk. PSV kan nog misstappen maken."

Uitslag 2e vrije training GP MaleisiŽ

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de GP van MaleisiŽ. Felipe Massa reed de tweede tijd, gevolgd door teamgenoot Kimi RšikkŲnen en Jenson Button. Sebastian Vettel reed de vijfde tijd. Door problemen zetten Coulthard en Bourdais geen tijd neer.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:35.05532
2 F. Massa Ferrari 1:35.20633
3 K. RšikkŲnen Ferrari 1:35.42836
4 J. Button Honda 1:36.03740
5 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:36.47435
6 J. Trulli Toyota 1:36.49338
7 H. Kovalainen McLaren 1:36.51230
8 R. Kubica BMW 1:36.67133
9 G. Fisichella Force India F1 1:36.75637
10 K. Nakajima Williams 1:36.83834
11 R. Barrichello Honda 1:36.87938
12 N. Rosberg Williams 1:36.90836
13 N. Heidfeld BMW 1:37.1063
14 F. Alonso Renault 1:37.32823
15 N. Piquet jr. Renault 1:37.33142
16 M. Webber Red Bull 1:37.34637
17 T. Glock Toyota 1:37.51235
18 A. Sutil Force India F1 1:37.61435
19 T. Sato Super Aguri 1:39.02127
20 A. Davidson Super Aguri 1:39.36130
21 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso geen tijd1
22 D. Coulthard Red Bull geen tijd

Steve-O: ik kreeg als baby alcohol van mijn ouders

Steve-O kwam naar eigen zeggen op zeer jonge leeftijd al in aanraking met alcohol. Zijn ouders gaven hem als baby tijdens hun vele vliegreizen sterke drank, zodat hij stopte met huilen. Dat schrijft de Jackass-ster op zijn MySpace-weblog.

De waaghals belandde eerder deze maand op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles. Hij wordt behandeld voor zijn manische depressie en kampt met een drugs- en alcoholverslaving.

De 33-jarige Steve-O zegt dat zijn eigen alcoholverslaving grotendeels is terug te voeren op die van zijn moeder. "Ik ben altijd machteloos geweest tegenover alcohol, omdat mijn moeder haar hele volwassen leven dronk en ik er nooit voor heb gekozen om ertegen te vechten."

De moeder van de televisiester zou zelfs een keer tegen haar familie hebben gezegd dat ze aan kanker leed, zodat ze dronken in bed kon blijven. "Ik kan niet geloven dat ik nu de slechtste leugen van mijn dode moeder verklap", schrijft Steve-O, die eigenlijk Stephen Glover heet. "Ik kan ook niet geloven dat ik ooit naar de fles heb gegrepen terwijl ik met eigen ogen heb gezien hoe alcohol haar leven heeft verpest. God, ik mis mijn moeder."

Glover heeft zijn moeder vergeven voor haar tekortkomingen. "Mijn liefde voor haar was onvoorwaardelijk", schrijft hij. "Op dit moment in mijn leven hoop ik dat ik in staat ben mezelf te vergeven voor het egoïstische gedrag dat mijn verslaving heeft veroorzaakt."

Eemsmond betaalt deel boete hangjongeren

De Groningse gemeente Eemsmond heeft enkele hangjongeren aangeboden een deel van de boete die zij hadden gekregen te betalen. Dat heeft burgemeester Marijke van Beek vanochtend gezegd.

De politie slingerde de jongeren op de bon omdat ze doelloos op het station van Uithuizermeeden rondhingen.

De jongeren stuurden hierop een brief waarin ze de gemeente aansprakelijk stelden omdat een hangplek die eerder was toegezegd, er nooit was gekomen. Het college zegde toe de helft van de boetes, 75 euro per stuk, te betalen. Om hoeveel boetes het in totaal ging, is niet bekend.

Van Beek benadrukt dat de bekeuringen in de ogen van de gemeente terecht waren. ''Maar als gemeente voelden we ons ook verantwoordelijk omdat we de toezegging van een hangplek nog niet waren nagekomen'', liet ze weten. Bovendien gaat het volgens haar om een incident. ''Het is absoluut niet zo dat we van plan zijn in de toekomst vaker financieel tegemoet zullen komen in bekeuringen die in onze gemeente zijn uitgedeeld.''

Urzaiz vertrekt definitief bij Ajax

Ismael Urzaiz zal na dit seizoen definitief vertrekken bij Ajax. De Amsterdammers hebben laten weten dat het contract van de Spanjaard niet verlengd zal worden.

"Het is helaas niet geworden wat beide partijen ervan hadden verwacht", aldus technisch directeur Martin van Geel. "Het is een schril contrast met vorig seizoen, toen hij nog dertig wedstrijden in de Primera Division speelde en negen keer scoorde."

Op 7 oktober speelde Urzaiz zijn laatste officiŽle wedstrijd voor Ajax. Adrie Koster, die Henk ten Cate verving, deed nog geen enkele keer een beroep op 'het breekijzer'.

Urzaiz, die in de jeugdopleiding van Real Madrid begon, speelde eerder voor Albacete, Celta de Vigo, Rayo Vallecano, Salamanca, Espanyol en Athletic Bilbao. Bij Bilbao speelde de Spanjaard 366 wedstrijden, waarin hij 115 keer scoorde.

Explosies en veel guns in GTAIV screenshots

Een dag zonder Grand Theft Auto IV nieuws, is een dag niet geleefd. Vandaag hebben we ook weer wat GTAIV nieuwtjes, namelijk nieuwe screenshots. We zien Niko scheuren in boten, motoren en auto's en veel verschillende wapens waarmee we aan de slag kunnen.

GTAIV zal eind volgende maand in de winkels liggen.

Deel vier van de GTA reeks op de next-gen consoles. Dit deel zal zich net als deel 3 afspelen in Liberty City, een op New York gebaseerde stad.
Poll: Tsunami aan Wildersberichten

Wat denk je als je dit bericht ziet? He bah, alweer Wilders-nieuws. Of denk je: Yes, lekker weer Wildersnieuws. Want hoe je het ook wendt of keert, er is geen ontkomen aan de Limburgse politicus deze maanden.

Daarom kun je nu stemmen op de speciale Wilderspoll op de Frontpage. Geef aan of je er helemaal klaar mee bent of dat je er juist geen genoeg van krijgt. De tsunami aan Wildersberichten heeft natuurlijk alles te maken met de film Fitna die er aan zit te komen. Overigens valt er uit de uitslag van de poll geen rechten te ontlenen. Stem nu!

Geestelijke verzoeningsreis na film Wilders

Christelijke en islamitische leiders uit Nederland gaan op audiëntie bij de grootmoefti van Egypte in een poging de schade te beperken die de anti-Koranfilm van Geert Wilders teweeg zou kunnen brengen.

Driss el-Boujoufi, de voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), heeft vanochtend een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd.

Grootmoefti Muhammed Sayyed Tantawi zal de Nederlandse delegatie volgende week in Caïro ontvangen. Hij wordt beschouwd als één van de hoogste religieuze autoriteiten in de islamitische wereld. Naast vertegenwoordigers van het CMO gaan er leden mee van de Contact Groep Islam, de Protestantse Kerk Nederland en de Raad van Kerken.

Wat vind jij over de berichtgeving over Wilders? Stem in onze poll.

Politie Breda schiet inbreker neer

In een vestiging van het Kruidvat aan de Ginnekenweg in Breda heeft de politie een inbreker neergeschoten. Twee agenten gingen er na een inbraakmelding kijken. In de drogisterij zelf was niets bijzonders te merken, maar in het magazijn achter de winkel stuitten de agenten op de inbreker. Die had een vuurwapen bij zich.

Toen de man een vuurwapen op de agenten richtte, openden ze het vuur. De inbreker is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe ernstig hij gewond is.

CEO van Midway kan op zoek naar nieuw werk

Uitgever Midway heeft een erg slecht jaar achter de rug. Waar ze in het begin van 2007 nog vol goede moed waren door opkomende games als Unreal Tournament III, Stranglehold, Hour of Victory en Blacksite: Area 51, is de stemming nu heel wat somberder. Hour of Victory en Blacksite flopten stevig en Stranglehold en Unreal Tournament III werden vaak uitgesteld, waardoor de omzet flink afnam. De game Wheelman werd zelfs uitgesteld naar 2008.

De financiŽle jaarresultaten die het bedrijf eerder deze week presenteerde waren dan ook alles behalve rooskleurig. Hoewel de winstverwachting keer op keer omlaag werd bijgesteld, moest toch een nog groter verlies dan verwacht worden bekend gemaakt. Het kwam uiteindelijk neer op $1,09 per aandeel, meer dan de $1,07 die ingeschat was tegen het einde van het derde kwartaal.

De zondebok voor deze resultaten werd gevonden in CEO David Zucker. Na vijf jaar komt er een einde aan zijn leiderschap. Hij wordt op interimbasis opgevolgd door Matthew V. Booty, dit totdat er een goede vervanger is gevonden. Booty werkt al sinds 1991 bij Midway en heeft in die tijd een hoop verantwoordelijke posities bekleed.

Dynamic new leadership is needed to bring Midway to its full potential. I believe that Midway has the resources and creative capability to once again be competitive with the best in the videogame business. The Board is confident that a new CEO will be selected who can fully utilize the opportunities presented by this next-generation console cycle to renew Midway's position as a major player in the videogame industry.

Aldus Midway bestuursvoorzitster Shari Redstone.Tori Spelling graag weer in Beverly Hills-serie

Actrice Tori Spelling, zwanger van haar tweede kind, doet graag mee aan een remake van de serie Beverly Hills 90210. Dat heeft zij het Amerikaanse tijdschrift People vandaag laten weten.

Spelling, dochter van de overleden producent Aron Spelling, speelde tien jaar lang de rol van Donna Martin in de originele serie. Ze is nog niet benaderd voor de recente plannen maar denkt dat ze klaar is voor een nieuwe rol.

''Mijn vader wilde altijd al een nieuwe versie van de serie maken. Ik weet zeker dat hij het in de gaten houdt daarboven. De show was een groot deel van mijn leven. Ik mis het heel erg. Misschien kan ik nu een jonge stiefmoeder spelen'', aldus de actrice die vorige maand verklaarde dat de opnames van de serie indertijd één grote orgie waren.

90210

Mario Kart Wii lekker lang in beeld

Na een paar jaar krijft Mario Kart: Double Dash eindelijk zijn opvolger op de Wii: Mario Kart Wii. De manier van besturen voor middel van de bewegingssensor en het bijgeleverde stuurtje, moet het gevoel geven dat je in een echte kart zit.

Vandaag hebben we een nieuw en lang filmpje voor jullie waarin we rond geleid worden door de verschillende mogelijkheden die Mario Kart Wii ons gaat bieden:


Mogelijk een oceaan op Titan

Sommige wetenschappers menen dat Titan, een van de manen van Saturnus, een ondergrondse oceaan heeft.  Opnamen van de Cassini-Huygenssonde zouden dat bewijzen, zo schrijft  het wetenschappelijk tijdschrift Science in haar nieuwste editie. De oceaan bevindt zich volgens de deskundigen onder een honderd kilometer dikke ijslaag.

Mochten de bevindingen worden bevestigd, dan volgt een onderzoek naar eventueel leven in de ondergrondse zee die waarschijnlijk bestaat uit water en sporen van ammonia.

Titan is de enige maan in ons zonnestelsel met een dichte en substantiële atmosfeer. Wetenschappers vragen zich al langer af hoe Titan zijn atmosfeer van methaan blijft voorzien.  Eén theorie is dat de ijslaag op de maan methaan bevat, dat vrijkomt door processen die zich afspelen in een oceaan onder de ijslaag.

Straaljagerraket blaast eigen vliegtuig op

Een Russisch gevechtsvliegtuig is gisteren uit de lucht geschoten door zijn eigen raket. Het ongeluk gebeurde tijdens een oefening bij de oostelijke kust van Rusland. Er ging iets mis bij het afvuren van de raket, waardoor hij niet wegvloog voordat hij ontplofte. En daar kunnen vliegtuigen niet zo goed tegen.

Het vliegtuig is neergestort. Een woordvoerder van de Russische luchtmacht heeft gemeld dat de piloot bij het ongeluk om het leven gekomen is. De thuisbasis van het vliegtuig was een basis in de buurt van Vladivostok.

De Russische luchtmacht controleert alle vliegtuigen van hetzelfde type, Su-25, voordat ze weer de lucht in mogen. Het neergestorte vliegtuig kwam uit 1986.

Met dank aan MistaT voor de submit.

Meer Turkse en Marokkaanse slavinnen

Steeds meer Turkse en Marokkaanse vrouwen worden in Nederland thuis als slavin gehouden in  gedwongen huwelijken waarin uitbuiting en geweld heersen. Ook worden er steeds meer licht verstandelijk gehandicapten het slachtoffer van loverboys. Dat schrijft dagblad Trouw vandaag op basis van de laatste gegevens die het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha) naar de Nationaal Rapporteur Mensenhandel heeft gestuurd.

De gegevens van Comensha tonen dat er steeds vaker sprake is van gedwongen huwelijken, waarbij voornamelijk Turkse en Marokkaanse mannen een vrouw kopen in hun land van herkomst. Die vrouwen worden beschouwd als eigendom van de mannen en worden als slavin thuis gehouden. De vrouwen hebben meestal geen verblijfsstatus en kunnen daarom nergens naartoe.

Bij slachtoffers van loverboys is er een stijgende lijn te zien in het aantal licht verstandelijk gehandicapten.  Ze raken sneller in de ban van een loverboy en doen uiteindelijk alles voor hem.

In 2007 werden in ons land 716 gevallen van mensenhandel gemeld. De meeste slachtoffers en daders (254) hebben de Nederlandse nationaliteit. Onder die Nederlandse slachtoffers zijn 202 jonge vrouwen. Zowel slachtoffers als daders zijn van diverse pluimage: hoogopgeleid, laagopgeleid, autochtoon, allochtoon, rijk en arm.

FinanciŽle schulden Nederlanders verdubbeld

In vier jaar tijd is de gemiddelde schuld van Nederlanders die in de schuldhulpverlening zitten verdubbeld. Vijf jaar geleden hadden klanten van schuldhulpverlening gemiddeld 16.000 euro schuld. Vorig jaar was dat opgelopen tot 30.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK). Het afgelopen jaar meldden zich bijna 50.000 klanten voor schuldhulpverlening.

De NVVK is geschrokken van de cijfers. Volgens hen lenen mensen steeds gemakkelijker hoge bedragen. Ook komen achterstanden vaak voor. Met name huur- en zorgpremieachterstand zijn aan de orde van de dag, veel meer dan vroeger. Een van de mogelijke oorzaken van de verdubbeling van de schuld, is dat de zorgpremie tegenwoordig veel hoger is dan de premie van het ziekenfonds vroeger, waardoor een betalingsachterstand ook meteen veel groter is. De hogere premie nu wordt wel gecompenseerd met zorgtoeslag, maar mensen geven die zorgtoeslag vaak aan iets anders uit, in plaats van er de zorgpremie van te betalen.

Een andere ontwikkeling is het grote aantal jongeren dat in de schulden zit. Momenteel is 7 procent van het klantenbestand jonger dan 25 jaar. Uit een steekproef blijkt dat hun schuld gemiddeld 9000 euro is.

BraziliŽ getroffen door knokkelkoorts-epidemie

In de Braziliaanse staat Rio de Janeiro zijn dit jaar zeker 47 mensen, maar mogelijk het dubbele daarvan, overleden aan knokkelkoorts. Elk uur worden er 51 nieuwe gevallen gemeld en ziekenhuizen kunnen het grote aantal patiënten nauwelijks aan, zo meldden de autoriteiten in de staat donderdag.

Vorig jaar deden zich in de Amerika's bijna een miljoen gevallen van knokkelkoorts voor, waarvan meer dan de helft in Brazilië. In dat land overleden toen 317 mensen aan de ziekte, van wie 31 in de staat Rio. In heel Brazilië is het aantal gevallen sinds begin dit jaar gedaald, maar in Rio is het juist toegenomen.

"Wat we nu in Rio de Janeiro zien gebeuren is een ramp", zegt Edmilson Migovski, professor infectieziekten aan de Universiteit van Rio de Janeiro. "Het dodental neemt toe doordat het virus gevaarlijker wordt en mensen die al besmet zijn geweest raken opnieuw besmet." In de staat, waar zestien miljoen mensen wonen, hebben zich tot nu toe dit jaar meer dan 32.000 gevallen van knokkelkoorts voorgedaan. Volgens de minister van volksgezondheid van Rio kan van een epidemie worden gesproken.

Knokkelkoorts wordt overgebracht door een mug en is sinds begin jaren '80 aan een opmars bezig.

Hallo muur

Zucht, wanneer worden camera's in telefoontjes nu eens van zo'n kwaliteit dat je zonder excuses voor de beeldkwaliteit een blogje kunt plaatsen.

Maar goed, sorry dus, maar ondanks de beroerde kwaliteit is dit echt een fijn filmpje voor de Vrijdagmorgen. Lekker worstelen met je grote broer, wie een klein broertje was zoals ik weet hoe tof dat is.

Alleen zijn sommige grote broertjes slimmer dan hun kleine broertje en doen een stap opzij, auw...

Van de Saiyan tot de Cell Saga in Burst Limit beelden

Gisteren hadden we een aantal screenshots voor jullie, vandaag is het de tweede trailer van Dragon Ball Z: Burst Limit. Wat korter dan de eerste laat ook deze weer wat beelden zijn van gevechten uit de Saiyan, Frieza en Cell Saga.


Met Burst Limit verschijnt Dragon Ball Z voor het eerst op de nieuwe generatie powerconsoles. Door dit nieuwe deel wil Namco Bandai de grens tussen serie en game nog verder doen vervagen. Dit maal zal de game ook online te spelen zijn.

500 Grand Theft Auto IV limited Xbox360's

Met de launch van GTAIV aan het einde van volgende maand, wordt de hype flink opgebouwd. Microsoft doet hier maar al te graag aan mee, en probeert zo veel mogelijk te showen met de exclusieve downloadable content die alleen op de 360 zal verschijnen.

Voor de echte liefhebbers, is er nu ook een limited Xbox360 verschenen. Zoals we kunnen lezen worden er maar 500 van gemaakt, dus je moet er snel bij zijn om deze te pakken te krijgen. Naast een speciale Xbox360 zitten alle accessoires in een speciale koffer. Zie hieronder voor foto's van dit hebbedingetje.Banjo-Kazooie zal zich binnenkort tonen op officiele site

Het vervolg in de Banjo-Kazooie serie is al een poos geleden aangekondigd, maar echt tastbare informatie of screens zijn er nog niet. Hier komt binnenkort verandering in als we de pas gelanceerde teasersite mogen geloven. Op dit moment lijkt het nog alleen maar op een slimme manier om iedereen de nieuwste browser plug-in Silverlight te laten downloaden, waardoor je een puzzelstukje ziet ronddraaien...Wanneer er daadwerkelijk informatie op komt te staan is nog onbekend, maar het lijkt erop dat Wired blogger Chris Kohler iets meer weet. Hij claimt dat er in de volgende maand veel informatie wordt gegeven en dat hij dit zegt omdat hij dingen heeft gehoord en dus niet loopt te gokken.

Laten we hopen dat Rare eindelijk de deuren opengooit en ons een kijkje gunt in de nieuwe wereld van Banjo-Kazooie.

Heropleiding voor 40.000 Saudische imams

Saudi-Arabië gaat de 40.000 imams in het land heropleiden om moslimextremisme tegen te gaan, berichtte de BBC gisteravond. Het plan staat uitgelegd in de invloedrijke Saudische krant al-Sharq al-Awsat.

De heropleiding is onderdeel van een programma om matiging en tolerantie aan te moedigen. Saudi-Arabië beseft steeds meer dat veiligheidsmaatregelen niet genoeg zijn om moslimextremisme een halt toe te roepen.

Saudische imams zijn er lange tijd van beschuldigd de jeugd aan te moedigen tot de helige oorlog. Ook zouden ze aanzetten tot haat tegenover niet-moslims. Bijna duizend imams zijn de afgelopen jaren al ontslagen.

Critici betwijfelen het nut van een heropleiding, omdat de ultraconservatieve religieuze leiders veel invloed op de maatschappij hebben. Zo riep een imam onlangs op twee liberale schrijvers te onthoofden, omdat ze de orthodoxe zienswijze dat moslims niet van religie kunnen veranderen ter discussie hadden gesteld.

Politietop: agent is contact met allochtoon kwijt

Als politieagenten niet beter leren omgaan met allochtonen dreigt ontwrichting van de samenleving. Dat schrijft de Raad van Hoofdcommissarissen in een memo getiteld 'Politie voor een ieder', die in het bezit is van de GPD-kranten. Agenten zouden meer oog moeten hebben voor de gevoeligheden van de verschillende bevolkingsgroepen. Politiekorpsen die daar niet in investeren, kunnen voor 'onaangename verrassingen' komen te staan.

"Ontwikkelingen gaan snel, 'dankzij' sms, internet en massamedia. En vlammen slaan zomaar ineens in de pan", leest het document. In zeker drie korpsen krijgen agenten al training om beter om te gaan met allochtonen. Bert Poelert, directeur van het Landelijk expertisecentrum diversiteit van de politie, verwacht dat meer korpsen zullen volgen. Hij pleit er voor dat de politie meer allochtonen in dienst neemt.

Het aandeel allochtonen bij de politie is nu 6,5 procent. De Raad van Hoofdcommissarissen verwacht een maximale toename tot tien procent, ondanks intensieve wervingscampagnes. De raad benadrukt wel dat agenten zo neutraal mogelijk moeten zijn, zonder hoofddoekjes of andere religieuze symbolen.

Patch Unreal Tournament III 27 maart te downloaden

Epic's Unreal Tournament III heeft heel wat problemen met bugs en glitches. Om deze te verhelpen zal er donderdag 27 maart een patch te vinden zijn op het Playstation Network die veel van deze problemen zal verhelpen. Daarnaast worden de US en Europa compatible met elkaar gemaakt.

Hieronder de volledige lijst van veranderingen:

quote

US VERSION

* Made compatible with Euro version (both are patched to the same level)
* Fixed reversed ping sorting in server browser
* Fixed some rare crashes (shutting down, saving with low HD space, AI, etc)
* Fixed a client crash while connecting to server while server it switching maps
* Minor rewordings of various messages
* Fixed mutator mods to not be always loaded, only load mutators when needed
* Added mod import verification for inter-mod package name conflicts
* Fixed weapon/effect sorting in DM-Gateway snow
* Fixed extraneous "Player" entries in campaign scoreboard
* Fixed some getting stuck and outside the world bugs
* No longer display "Player is on red/blue" messages in campaign
* Fixed a Torlan bot pathing bug
* Fix for too many custom characters causing texture corruption
* Keyboard jump now does Smart Jump
* Fix for tilt controlling player sometimes
* Removed Warfare Score Limit of 0 in UI
* Disabled 3d sound positioning on mission briefing sounds
* Fixed exploits with ViewNextPlayer in rare cases
* Fixed some HUD positioning bugs
* Fixed a Darkwalker AI bug
* Fixed some teleporter timing bugs
* Fixed low-bandwidth, large player count connectivity


EURO AND US

* Mods now on root of memory device, can download easier from PS3 web browser
* Fixed VOIP quality issues
* Fixed some headset connection issues
* Added support for full character mods (heads/premade whole characters)
* No longer need to reboot after importing a character mod to see it in menus
* DLC no longer acts like a user mod (being listed in MyContent and causing disable mod crash dialog)
* Fix for bootup and import slowdown with many mods installed
* Add a VOIP icon when VOIP is active (button held down)
* Fixes for corrupted the auto-mod-download cache
* Fix for flickering auto-download text
* Fix for getting stuck in multiplayer menu if you get in before gamespy connects
* Fixed a mod problem with switching between mod and shipping maps with clients teleporting randomly
* Fixed a mod problem with multiple gametype mods installed, only first one imported would work
* Fixed Leviathan deploy icon
* Bots now respect players feigning death (depending on bot skill level)
* Bots now respect sandstorm "blindness"
* Fix for bots picking linkgun mode


PLD: Van Barneveld verliest

Raymond van Barneveld heeft tijdens de Premier League Darts, de competitie van de PDC, verloren van hekkensluiter van Wayne Mardle. Door het verlies van Van Barneveld en de winst van Phil Taylor op James Wade delen drie spelers nu de koppositie.

Mardle begon sterk aan de partij tegen Van Barneveld. De spelers gingen rusten met 4-2 in het voordeel van de Engelsman. Na de pauze herpakte Barney zich en kwam terug tot 4-4. Het was uiteindelijk Mardle die door twee sterke finishes uitliep bij Van Barneveld. Daarna trok Hawai-501 de partij zakelijk naar zich toe.

De nummer twee van de ranglijst, James Wade, moest het opnemen tegen de nummer drie van de ranglijst, Phil Taylor. Het werd een mooie partij waarbij beide darters een gemiddelde gooiden dat hoger lag dan 100 per drie pijlen. The Power bleek echter een maatje te groot te zijn voor Wade en trok de partij naar zich toe.

Taylor, Wade en Van Barneveld delen nu de koppositie. Ondanks de mooie overwinning van Wayne Mardle blijft hij hekkensluiter.

Uitslagen
Terry JenkinsAdrian Lewis3 – 8
Wayne MardleRaymond van Barneveld8 – 5
John PartPeter Manley8 – 5
James WadePhil Taylor4 – 8

Stand

Nr.SpelerGespeeldPuntenSaldo
1.Phil Taylor81054 - 38
2.Raymond van Barneveld81053 - 44
3.James Wade81056 - 51
4.Adrian Lewis8850 - 52
5.Terry Jenkins8850 - 51
6.Part8745 - 56
7.Peter Manley8650 - 55
8.Wayne Mardle8646 - 56

Hooggerechtshof Florida snoert Jack Thompson de mond

Wie kent hem ondertussen niet? Jack Thompson is een Amerikaanse advocaat die elk spel waarin ook maar een scheet wordt gelaten probeert te verbannen naar de prullenbak. Een doorn in het oog van vele gamers en ontwikkelaars, maar niet voor lang meer.

Het hooggerechtshof van Florida heeft namelijk bekend gemaakt dat aanklachten van Thompson niet meer in behandeling worden genomen. Mocht hij dit toch willen doen, dan mag het alleen via een andere advocaat gebeuren. Na een onderzoek is er vastgesteld dat er in korte tijd vele aanklachten zijn binnen gekomen welke bijna allemaal hetzelfde waren. Ook zijn ze vaak beledigend voor het gerecht."Barbie: The Game has sexual references...don't you see it?"

Spring je nu een gat in de lucht? Klik hier voor het volledige officiele document met de uitspraak. Print hem uit en hang hem op een mooi plekje. Laten we ondertussen hopen dat deze man geen andere manieren vindt om zijn eenzame tocht tegen games voort te zetten.

DVD: You Kill Me

You Kill Me heeft het destijds in de bioscopen niet al te goed gedaan. Opvallend, want naast de positieve kritieken die de film destijds kreeg is ook Ben Kingsley over het algemeen toch wel een aardige publiekstrekker. Degenen die hem destijds hebben gemist kunnen nu op dvd zien hoe de acteur die eerder de geweldloze Gandhi speelde nu een alcoholische huurmoordenaar is die zich gedwongen ziet bij de AA te gaan.

Mobiel bellen tijdens vlucht mogelijk

Emirates Airlines heeft als commerciële vliegmaatschappij de primeur: mobiel bellen tijdens de vlucht, berichtte de BBC vrijdag.

Het eerste telefoontje werd op een vlucht van Dubai naar Casablanca gemaakt. Het vliegtuig, een Airbus A340, is aangepast met een systeem, dat er voor zorgt dat mobieltjes de elektronica van het vliegtuig niet verstoren.

Het cabinepersoneel regelt wanneer de telefoons wel en niet kunnen worden gebruikt. Zo worden er geen inkomende gesprekken toegestaan tijdens nachtvluchten. Ook wordt passagiers verzocht om hun telefoons op 'stil' te zetten.

De vliegmaatschappij uit Dubai wil het systeem later dit jaar uitbreiden, zodat ook 'Blackberries' en andere datasystemen kunnen worden gebruikt.

3.000 euro boete voor Lyon

Olympique Lyon heeft van de UEFA een boete gekregen van 3.000 euro nadat fans van de Franse topclub met een laserpen in de ogen van Cristiano Ronaldo schenen. Dat gebeurde tijdens het Champions League-duel tussen Olympique Lyon en Manchester United.

Ook Atletico Madrid en Bolton Wanderers kregen een boete van de UEFA na rellen tijdens de wedstrijd tussen de supporters van beide teams. Atletico kreeg een boete van 19.000 euro terwijl Bolton Wanderers er vanaf kwam met een boete van 6.000 euro.

Haase wint van Seppi

Tennisser Robin Haase is op het Challengertoernooi in het Amerikaanse Sunrise doorgedrongen tot de kwartfinale. Hij won in drie sets van de Italiaan Andreas Seppi: 6-4, 3-6, 6-3.

In de volgende ronde moet Haase het opnemen tegen Janko Tipsarevic. Die versloeg de Tjech Jan Hernych in de achtste finale. Matwť Middelkoop boekte ook succes. De Nederlander overleefde de tweede ronde van het Challengertoernooi in Sarajevo. Hij versloeg de Kroaat Lovro Zovko in twee sets: 6-4, 7-6.

Moerdijkbrug gestremd door bouwmaterialen

Een op de weg gewaaide werktent heeft de Moerdijkbrug op de A16 richting Breda vrijdagochtend grotendeels gestremd. Er is nog één van de drie rijstroken open. "Zelfs op deze rustige ochtend blijkt dat niet genoeg", laat een woordvoerder van de ANWB weten. Even voor 07.00 uur staat er drie kilometer file.

Naar verwachting vergen de opruimwerkzaamheden nog enkele uren. Het gaat om een kolossale werktent van Rijkswaterstaat waarin bouwmaterialen voor werk aan de weg liggen opgeslagen. Verkeer van Rotterdam richting Breda wordt aangeraden om te rijden via Hendrik-Ido-Ambacht en Gorinchem. De ANWB verwacht dat met uitzondering van de Moerdijkbrug de teller qua files in de rest van Nederland tot circa 10.00 uur op nul blijft staan.

Een nagenoeg identieke situatie deed zich begin deze maand voor op de Hollandse Brug. Twee rijstroken richting Muiden waren in het eerste weekeinde van de maand afgesloten, nadat een werktent van Rijkswaterstaat vol bouwmaterialen de weg op was gewaaid. Door de aanhoudende harde wind duurde het langer dan gepland om alles op te ruimen. Ondanks omleidingen leidde dat ook toen tot kilometerslange files op doorgaans rustige momenten.

Met slecht weer in het voorzicht breekt Rijkswaterstaat doorgaans zo'n werktent af. Onduidelijk is waarom dat dit keer niet is gebeurd.

'Wilders is niet Holland'

Ruim 7000 mensen hebben op internet de petitie 'Wilders is not Holland' ondertekend. De initiatiefnemers van de petitie willen aantonen dat de denkwijze van Geert Wilders niet representatief is voor de mening van veel Nederlanders.

"www.wildersisnotholland.nl Is geen anti-Wilderssite", zei initiatiefnemer en Llink-presentator Marcel van der Steen vrijdag. "Wilders heeft recht op zijn eigen mening. Als hij die in een film wil verkondigen, dan moet hij dat vooral doen."

De website is vooral bedoeld om aan het buitenland te laten zien dat veel Nederlanders de standpunten van Wilders, die binnenkort mogelijk in een film worden getoond, niet delen. De site is dan ook in het Engels, Frans en Arabisch vertaald. |

Wat vind jij over de berichtgeving over Wilders? Stem in onze poll.

Einde ECI-abonnement?

'Leest u wel eens boeken? Dan heb ik een leuke aanbieding voor u.' Zo kennen veel mensen boekenclub ECI. Voor een koffiezetapparaat of muziekspeler als welkomstcadeau worden mensen lid, om daarna met veel moeite te kunnen opzeggen. 'Echt maffiapraktijken', zei een bezoeker van het forum van website FOK! over de ECI-methode, al twee jaar terug. De boekenclub zegt zijn leven te hebben gebeterd. Maar is dat op tijd? Het Duitse moederconcern Bertelsmann overweegt ECI te verkopen.

ECI ontstond in 1967, met als doel meer mensen aan het lezen te krijgen. Door lid te worden konden mensen boeken thuisbezorgd krijgen - met verplichting tot regelmatige aankoop. Het was een succes: in topjaar 1995 had ECI 1,8 miljoen leden. Inmiddels is dat ledental echter geslonken tot 900 duizend. "En dat neemt nu nog wat af" zegt ECI-directeur Oktay Erciyaz. "Binnen een paar jaar zal ons ledenaantal stabiliseren."

ECI roept bij veel mensen herinneringen op aan problemen met opzeggen en het structureel ontvangen van ongewenste boeken. Het lidmaatschap is gratis, waarmee je je verplicht tot aankoop van boeken, cd's of dvd's, minimaal één product iedere drie maanden. Leden krijgen een flinke korting, op boeken die langer dan vier maanden uit zijn. Wie een kwartaal vergeet een boek te kopen, krijgt vanzelf een door ECI gekozen boek toegestuurd. Daar moet wel voor betaald worden, tot grote ergernis van sommige ECI-leden, ook al is deze voorwaarde van tevoren wel bekend.

Ook de lange opzegtermijn stoorde gebruikers. Met het dalende ledental zag ook ECI in dat de strenge voorwaarden aanpassing nodig hadden. "We hebben te lang gewacht met moderniseren", erkent directeur Erciyaz. "Maar inmiddels is de opzegtermijn teruggebracht tot één maand en het lidmaatschap tot minimaal één jaar." Aan de andere kant wil ECI natuurlijk wel mensen aan zich blijven binden. "Zo werken boekenclubs", zegt Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing en distance retail (thuiswinkelen) aan de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam. "Net als tijdschriftabonnementen: ze gaan ervan uit dat mensen vergeten op te zeggen. Daarmee verlengen ze stilzwijgend hun abonnement."

Toch lijken de hoogtijdagen van ECI voorbij. "De behoefte aan boekenclubs is gewoon afgenomen", zegt Molenaar. "Het is een systeem uit de jaren zeventig, tachtig." Ook bij de bond van boekenverkopers, NBB, voorspellen ze de ondergang van de boekenclub. Directeur Ari Doeser: "Die komt aan zijn eind. Het aanbod van de boekenclub is ook niet erg interessant."

Maar er is nog iets belangrijkers aan de hand. Internet. Steeds meer mensen weten zelf boekensites als bol.com of amazon.com te vinden. "Dat we in deze concurrerende markt aandeel verliezen, is logisch" zegt Erciyaz.

De komst van het wereldwijde web zet oudere bedrijven onder druk - een bekend verhaal. In dit geval ook een ironisch verhaal. ECI's moederbedrijf, het Duitse Bertelsmann - nu eigenaar van televisiestation RTL en deels van muziekgigant Sony BMG - werd groot door de uitvinding van de boekenclub. Een aantal jaar terug richtte Bertelsmann ook een boekenwebsite op, Bertelsmann On-Line. Toen de website niet meer in de strategie van de Duitsers paste, deden ze die van de hand.

Deze week liet Bertelsmann weten de verkoop van boekenclub ECI te overwegen, vooral vanwege concurrentie van websites. De grote concurrent van ECI in Nederland? Bol.com, het oude Bertelsmann On-Line. "Die site met de drie letters", volgens Erciyaz.

Betekent internet de nekslag voor ECI? E-marketingspecialist Molenaar ziet nog wel een overlevingskans voor de boekenclub. "Mensen zien door de bomen het bos niet meer in het boekenaanbod. Wat ECI zou moeten doen is boekselecties maken voor specifieke doelgroepen. En die groepen informeren en voor interactie zorgen - zoals bij online community's."

Zo kan het internet ECI wellicht juist redden. Dat ziet de boekenclub zelf ook. "Inmiddels behalen we eenderde van de omzet online. En we zijn bezig mensen hun eigen voorkeuren in te laten vullen. Zo moeten community's ontstaan die geïnformeerd worden op hun eigen interessegebied."

Onderzoekers: voorganger mens liep rechtop

Mogelijk waren er bijna zes miljoen jaar geleden al voorgangers van de mens die rechtop liepen. Een dijbeen dat acht jaar geleden werd gevonden in Kenia wijst hierop, melden onderzoekers in het nieuwste nummer van het tijdschrift Science.

Uit metingen van het bot is gebleken dat de heup en het bovenbeen geschikt waren om rechtop te lopen, schrijven de onderzoekers. Het dijbeen is afkomstig van een vroege mensachtige genaamd Orrorin tugenensis. Het dijbeen lijkt op dat van voorgangers van de mens die twee tot drie miljoen jaar geleden leefden, de Australopithecus en de Paranthropus.

Het bot is berekend op de belasting van een herhaalde, regelmatige beweging, schrijft de leider van het onderzoek, Brian Richmond van de George Washington Universiteit. Dijbenen van vroege en moderne apen kunnen omdat ze op veel verschillende manieren worden gebruikt in alle richtingen worden belast.

Antropologen speculeren er al langer op dat de Orrorin tugenensis rechtop liep, maar zijn verdeeld over de vraag welke plaats hij inneemt in de evolutie van de moderne mens.

Werknemers VS 'checken' paspoortgegevens Obama

Drie werknemers in dienst van de Amerikaanse overheid hebben onlangs zonder toestemming de paspoortgegevens van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama bekeken, aldus een anonieme overheidsfunctionaris donderdag.

Volgens de functionaris zat er geen politieke motivatie achter en waren de drie werknemers, die in tijdelijke dienst van de overheid zijn, slechts "nieuwsgierig". Als overheidswerknemers zich toegang verschaffen tot gegevens van een prominent persoon, gaat er automatisch een alarm af en wordt de persoon ondervraagd.

Een woordvoerder van Obama noemde het een "schandalig veiligheids- en privacylek" en eist de namen van de daders, de reden van hun actie en waarom het zo lang duurde voordat het lek bekend werd gemaakt. Twee van de drie werknemers zijn ontslagen en een is disciplinair gestraft.

Cameratoezicht hindert hoerenlopers

Het oudste bordeel van Hamburg sluit binnenkort de deuren. Zestig jaar lang was 'Hotel Luxor' een toevluchtsoord voor behoeftige Duitse mannen, maar eigenaresse Waltraud Mehrer heeft er geen fiducie meer in. De zaken gaan namelijk al een tijdje niet meer al te best in de Hamburgse prostitutiebusiness. En dat terwijl de Reeperbahn, waar haar bedrijf aan ligt, al decennialang bekend staat als een van de meest sympathieke hoerenbuurten van Europa. De Beatles bijvoorbeeld, maakten er in het begin van de jaren zestig al menig nachtclub onveilig.

"Het zijn juist die nachtclubs en discotheken die de souteneurs de das omdoen", meent Mehrer. "Vroeger hadden we hier tien meisjes in dienst. Nu nog maar vier. De oorzaak: voor elke winkel die hier in de buurt dichtgaat, komt op die plaats een disco terug." Met de trendy danstenten heeft namelijk ook een ander fenomeen zijn intrede gedaan in de Hamburgse rosse buurt: het cameratoezicht. Bovendien patrouilleert de politie er vaker dan voorheen.

En als hoerenlopers ergens niet op zitten te wachten, zijn het pottenkijkers. Ook het aantal matrozen, een vaste doelgroep voor Hotel Luxor, dat havenstad Hamburg aandoet, neemt af. Het bordeel is een echt familiebedrijf. In 1948 werd het opgericht door Mehrers schoonvader. In de jaren zestig, de hoogtijdagen van het verwenhuis, was het ook een begrip onder met name Japanse en Ierse toeristen.

Aardbeving treft China

China is vrijdagochtend om half zeven lokale tijd getroffen door een aardbeving van 7,3 op de schaal van Richter, aldus de Chinese autoriteiten. Het Amerikaanse instituut US Geological Survey mat een kracht van 7,2.

De beving vond plaats op 235 kilometer ten zuiden van Hotan in de Noord-Chinese provincie Xinjiang. Het epicentrum lag op ongeveer 37 kilometer diepte. De beving werd volgens China gevolg door twee naschokken van 5,1 en 5,2 op de schaal van Richter. Het Amerikaanse instituut meldde naschokken van 5,3 en 5,5.

Enkele dorpjes hebben wat schade doorgegeven, maar lokale overheidsfunctionarissen kammen de regio uit om de precieze schade en eventuele slachtoffers op te nemen. Dat kan echter nog enige tijd duren aangezien de functionarissen te paard het onherbergzame gebied doorkruisen. De provincie Xinjiang is een dunbevolkte regio waar met name moslims wonen.

Uitslag 1e vrije training GP MaleisiŽ

Felipe Massa heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training op het Sepang-circuit. De Braziliaan reed 1:35.392 en was daarmee ruim een seconde sneller dan Kimi RšikkŲnen. Heikki Kovalainen eindigde als derde. Lewis Hamilton kwam niet verder dan een vijfde positie.

Uitslag vrije training 1

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari1:35.39220
2K. RšikkŲnenFerrari1:36.4598
3H. KovalainenMcLaren1:36.55621
4N. RosbergWilliams1:36.57823
5L. HamiltonMcLaren1:36.62617
6F. AlonsoRenault1:37.02218
7N. Piquet jr.Renault1:37.03428
8R. KubicaBMW1:37.2189
9J. ButtonHonda1:37.28217
10J. TrulliToyota1:37.54024
11N. HeidfeldBMW1:37.64917
12K. NakajimaWilliams1:37.64918
13R. BarrichelloHonda1:37.07620
14T. GlockToyota1:37.78227
15S. VettelScuderia Toro Rosso1:38.21926
16D. CoulthardRed Bull1:38.2327
17M. WebberRed Bull1:38.70712
18S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:38.79825
19G. FisichellaForce India F11:39.04621
20T. SatoSuper Aguri1:40.1781
21A. DavidsonSuper Aguri1:40.35114
22A. SutilForce India F11:41.2695

Verkerk uitgeschakeld in future Sherbrooke

Martin Verkerk is uitgeschakeld in het future-toernooi in het Canadese Sherbrooke. Hij verloor van Rylan Rizza, de qualifier uit de Verenigde Staten, met 6-3 7-5.

Rizza, de nummer 924 van de wereldranglijst, schakelde in de eerste ronde al de als vijfde geplaatste Milan Pokrajac uit. Met deze verliespartij komt een einde aan de rij van zesmaal winst achter elkaar van Mighty Martin. Vorige week won Verkerk nog het future-toernooi in het 150 km verder gelegen Montrťal.

Oud-Waddeneiland Bosch gevonden

Op de oostpunt van het Waddeneiland Schiermonnikoog hebben onderzoekers de resten gevonden van een in vroeger tijden in zee verdwenen eiland. Het gaat om het voormalige eiland Bosch dat in de Middeleeuwen tussen Schiermonnikoog en Rottumeroog lag.

Volgens de onderzoekers staat vast dat Bosch ooit was bewoond.  Na twee stormvloeden werd het tijdens de Allerheiligenvloed door de  zee verzwolgen.

De reden dat men nu op Schiermonnikoog resten vindt van Bosch, komt doordat de Waddeneilanden langzaam aan bijna allemaal opschuiven naar het oosten. De oostpunt van Schiermonnikoog ligt daardoor nu op de plek waar Bosch ooit lag.

Later vandaag worden de onderzoeksresultaten op Schiermonnikoog getoond. Daarbij zijn opgegraven voorwerpen uit de 16e eeuw te zien.

Trein raakt auto na achtervolging

De politie in de VS staat bekend om de spectaculaire achtervolgingen die ze zo'n beetje iedere dag maken. Meestal lopen die achtervolgingen goed af. Hier een filmpje van een vluchtende vrouw waarvan de auto door een trein geraakt wordt. Het politie rapport: de vrouw was al eerder uit de auto gesprongen. De auto bleef rijden en kwam vast te zitten op de sporen. Een politieagent heeft nog geprobeerd de auto te redden, maar toen de trein eraan kwam heeft hij het opgegeven.

Toch best wel jammer van die brandstof slurpende pick-up truck.

Hoogleraar wil herziening Eper incestzaak

Rechters moeten opnieuw kijken naar de indertijd uiterst beruchte zogenoemde Eper incestzaak. Die draaide om babymoord, illegale abortussen en extreme seksuele mishandeling van de zussen Yolanda en Eveline van B. uit Epe.

Het is zonneklaar dat van de bekentenissen en getuigenverklaringen op grond waarvan de vader, moeder, ex-man van Yolanda en drie andere mannen veroordeeld zijn, niets kan kloppen. Dat heeft de Leidse hoogleraar rechtspsychologie Willem Wagenaar afgelopen avond gezegd in het televisieprogramma Pauw en Witteman.

De Hoge Raad wijst een herzieningsverzoek alleen toe als er nieuwe feiten aan het licht komen, waardoor de rechter vermoedelijk tot een andere uitspraak was gekomen. Volgens Wagenaar is dat criterium verouderd. Hij vindt dat herziening ook mogelijk moet zijn als voortschrijdend inzicht aantoont dat de eerdere behandeling van een strafzaak op grote schaal is misgegaan.

Junkie XL maakt remix voor Madonna

DJ en componist Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, heeft een remix gemaakt van de nieuwe single '4 Minutes To Save The World' van Madonna. Dat zei de DJ gisterenavond in het VARA-tv-programma De Wereld Draait Door.

''Dit is echt te gek. Zij is wel een popartiest, maar ze heeft gewoon een heel cool randje. Het is natuurlijk fantastisch om door zo'n iemand gevraagd te worden'', aldus Holkenborg. Hij maakte eerder al remixen van nummers van Justin Timberlake, Britney Spears en Coldplay. In 2002 werd hij wereldberoemd met zijn remix van het nummer 'A Little Less Conversation' van Elvis Presley.

Junkie XL


Een Hollandse 'remix' uit de jaren '80 van Madonna

Belg vergeet te zwemmen op EK

Het lijkt wel een flauwe Belgenmop, maar het gebeurde daadwerkelijk op de Europese Kampioenschappen Zwemmen, momenteel in volle gang in Eindhoven: een zwemmer vergeet op te komen dagen voor zijn wedstrijd.

Het overkwam de 19-jarige Belg Glenn Surgeloose die na de reeksen op de 200 meter vrije slag dezelfde tijd had gezwommen als de Oostenrijker David Brandl. Dit resulteerde in een barragewedstrijd tussen beide zwemmers. Dat was de onfortuinlijke Belg echter ontgaan, waardoor hij niet kwam opdagen voor die wedstrijd en hij zijn kansen op de halve finales in rook zag opgaan.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor het herschrijven en de submit.
Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Laatkomer moet tenen en duimen missen

Een monteur uit Cambodja zal voortaan wel twee keer nadenken voor hij ergens te laat komt. De 22-jarige Kim Ne had net een bruiloft bezocht en kwam te laat op zijn werk. Zijn baas was hier niet zo blij mee en hakte hem een paar lichaamsdelen af.

Om bij de bruiloft te komen, had Ne een brommer geleend van de garage waar hij werkte. Hij bracht deze later terug dan was afgesproken en hier was zijn baas niet van gediend. De man beval twee collega's Ne vast te houden en hij hakte de onfortuinlijke man ťťn voor ťťn zijn duimen en grote tenen af. "Nu kan hij geen brommer meer rijden", aldus een politiewoordvoerder.

De hakgrage baas hangt een celstraf van 20 jaar boven het hoofd. De politie is nog naar hem op zoek.

Zet je tanden in Victoria Beckham

Iedere vrijdag veegt Driek Oplopers weer allerlei nieuwsberichten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben op een grote hoop. Deze week homo-haatster Yvette Lont als hoer die vloekt bij het behang, Gereformeerden die de homo niet de rug toekeren, Victoria Beckham als paasei, Willeke Alberti als treurige soapie, een dementerende burgemeester en zoekgeraakte sportlieden...

Wekelijkse update PlayStation Store

De week is al weer bijna ten einde en de paashaas staat al bijna voor de deur, maar eerst geeft Sony ons weer de wekelijkse PlayStation Store Update. Wij in Europa kunnen an de slag met PAIN en kunnen ook meteen alle extra personages voor dit spel kopen. Heb je ook nog een Amerikaans account dan kun je griezelen met de Condemned 2 demo of een balletje slaan met Sonic in de SEGA Superstars Tennis Demo. Zoals gewoonlijk volgt hier de complete lijst van de update:

Europese Store

* PAIN PSN-game(€7,99)

* PAIN extra personages
- personage Cookie (€0,99)
- personage Hung Lo (€0,99)
- personage Stanta (€0,99)
- personage Scurv Dogg (€0,99)
- personage Muffy (€0,99)
- personage Ginger (€0,99)
- Fun with Explosives- (Gratis)

* Stranglehold Map Pack (€14,99)
bevat 10 nieuwe kaarten en tot 21 extra figuren

* MotorStorm 2 Teaser trailer (175MB)

Amerikaanse Store

Demo's

* Condemned 2: Bloodshot Single Player Demo (713 MB)

* SEGA Superstars Tennis Demo (500 MB)

* Rock Band Earache Thrashpack ($5.49)
+ “Blinded by Fear” - At the Gates ($1.99)
+ “D. O.A.” - The Haunted ($1.99)
+ “Thrasher” - Evile ($1.99)

* Tiger Woods PGA TOUR 08
- Doral Golf Resort - Blue Monster Course ($4.99)
- Maxed out Player ($2.49)
- Turnberry Golf Resort (free)

* MotorStorm 2 Teaser trailer

* Eye of Judgment “Set 2″ trailer

* Gran Turismo 5 Prologue Japan Intro Movie

* Ape Quest PS3 spec trailer

* Turning Point trailer

* Soul Calibur Character Reveal trailer

* Condemned 2: Bloodshot Launch trailer

* Gattaca Special Edition trailer

* Sleuth trailer

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
review
Blu-ray: The Greatest Showman
review
Blu-ray: I, Tonya
special
Interview: Do over haar rol in Pieter Konijn
special
Mamma Mia! Here We Go Again-cast in Nederland
review
Ant-Man and the Wasp
©FOK.nl e.a.