FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 maart 2008

Uitslagen Spanje speelronde 27

Naast de toppers deze week werden er in de Spaanse competitie nog acht duels gespeeld. Mallorca maakte Recreativo af terwijl Valencia weer eens punten verspeelde.

Club Atlético de Madrid kon zaterdagavond uitlopen op Espanyol als het punten kon pakken bij Real Zaragoza. Het begin was zeker veelbelovend voor de Madrilenen, toen Maxi Rodríguez Simão bereikte en hem vervolgens zag scoren. Lang konden de bezoekers echter niet van de voorsprong genieten. Pablo Ibañez werkte na een ruim half uur de bal achter zijn eigen doelman. Een matige tweede helft leek op een doelpuntloos eind te gaan komen, als Simão geen overtreding zou maken op Sergio García om zo de strafschop weg te geven. Diego Milito faalde vanaf de stip niet: 2-1.

Mallorca versloeg Recreativo de Huelva in eigen huis met ruime cijfers. Juan Arango, Dani Güiza (2) en Borja Valero scoorden al voor rust. Alleen Rubén deed wat terug. Na rust scoorde Arango nog eens tweemaal om de eindstand op 7-1 te bepalen. Valencia leek geen problemen te gaan kennen, thuis tegen Deportivo de La Coruña. Juan Mata en David Villa wisten al snel het net te vinden en zetten hierdoor Depor met de rug tegen de muur. De bezoekers zouden er in Mestalla toch nog een punt uitslepen. Sergio González en Lafita bepaalden de rust en einstand op 2-2.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
8/3Real Madrid CFRCD Espanyol2-1
8/3Real ZaragozaClub Atlético de Madrid2-1
9/3Athletic Club de BilbaoReal Valladolid CF2-0
9/3RCD MallorcaRC Recreativo de Huelva7-1
9/3CA OsasunaUD Almería2-1
9/3Real Racing ClubReal Betis Balompié3-0
9/3Real Murcia CFGetafe CF0-3
9/3Sevilla FCLevante UD2-1
9/3Valencia CFDeportivo de La Coruña2-2
9/3FC BarcelonaVillarreal CF1-2

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF2762+35
2FC Barcelona2754+29
3Villarreal CF2750+9
4Club Atlético de Madrid2744+13
5Real Racing Club de Santander2744+3
6Sevilla FC2742+18
7RCD Espanyol2742+4
8UD Almería2737-2
9Valencia CF2736-9
10Getafe CF27360
11RCD Mallorca2734+4
12CA Osasuna2733-1
13Athletic Club de Bilbao2733-1
14Real Zaragoza2732-7
15Real Betis Balompié2732-8
16Deportivo de La Coruña2731-8
17Real Valladolid CF2731-13
18RC Recreativo de Huelva2729-17
19Real Murcia CF2723-21
20Levante UD2719-27

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC20
2Diego MilitoReal Zaragoza15
3Dani GüizaRCD Mallorca14
4Raúl GonzálezReal Madrid CF13
5Joseba LlorenteReal Valladolid CF12
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF12
7Nihat KahveciVillarreal CF11
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid11
=Diego ForlánClub Atlético de Madrid11

Programma:

DatumThuisUit
16/3Club Atlético de MadridLevante UD
16/3Real Betis BalompiéAthletic Club de Bilbao
16/3Deportivo de La CoruñaReal Madrid CF
16/3RCD EspanyolRCD Mallorca
16/3Real Valladolid CFCA Osasuna
16/3Valencia CFSevilla FC
16/3UD AlmeríaFC Barcelona
16/3Getafe CFReal Racing Club
16/3Villarreal CFReal Zaragoza
16/3RC Recreativo de HuelvaReal Murcia CF

Onderwijsbond waarschuwt over amoureuze sms'jes

Icoon OnderwijsTe veel leerkrachten wisselen ongepaste digitale berichten uit met leerlingen. Het gaat dan om sms'jes, msn-berichten en e-mails. Dat stelde de Algemene Onderwijsbond Aob zondagavond in RTL Nieuws.

In 2007 werden in Nederland 25 docenten ontslagen omdat zij te ver gingen in hun digitale contact met leerlingen. Maar volgens de Aob is dit slechts het topje van de ijsberg. Volgens de bond worden de meeste problemen op dit gebied intern op school opgelost.

Scholen hebben volgens de onderwijsbond nauwelijks richtlijnen voor digitale communicatie tussen leraren en leerlingen. Advocaat Frans Lathouwers van de Aob stelt dat het digitale flirten vaak begint met een onschuldige e-mail of sms. "Maar regelmatig gaat het van kwaad tot erger.''

Hoewel niet in alle gevallen ernstig, komen er veel leraren in de problemen door te flirterig digitaal contact met de leerlingen. "Dat gaat om rare teksten, kleffe teksten, kruisjes en x-jes. Het zijn meestal mannen die hierdoor in grote problemen komen. De kern van het leraarschap is de afhankelijkheidsrelatie met de leerlingen."

Volgens de bond zijn de meeste problemen te voorkomen als scholen met leerkrachten, leerlingen, ouders en medewerkers het gesprek aangaan over digitale omgangsvormen. Ook zouden hiervoor regels moeten worden opgesteld.

 

Uitslag Barcelona - Villarreal

De topper tussen FC Barcelona en Villarreal is geëindigd in een zege voor de bezoekers. In Camp Nou stapte de thuisploeg met een onverdiende eindstand van het veld: 1-2.

Barcelona moest Lionel Messi missen, maar kon met Ronaldinho, Henry en Eto'o zeker nog gevaarlijk zijn voor het doel van Diego López. De goalie hoefde echter niet te vissen in het eerste bedrijf, hetgeen zijn collega aan de overkant wel moest. Een mooie actie van Guille Franco werd abrupt afgestopt toen Víctor Valdés hem vloerde. De goalie kreeg geel, terwijl aanvoerder Marcos Senna vanaf elf meter de score opende. De Catalanen hadden tot dan toe verreweg het beste van het spel, maar konden dat niet omzetten in een treffer.

Na rust kwam er eindelijk succes voor Barça. Een goede voorzet van Andrés Iniesta op Xavi werd afgerond door laatstgenoemde. De ploeg van Frank Rijkaard kwam, ondanks dat Villarreal een stuk meer weerstand bood, meermaals dichtbij de voorsprong. Toch zou El Submarino Amarilla wederom de leiding nemen. Eguren vond Jon Dahl Tomasson vrij voor de goal, en de Deen tikte de bal koel langs Valdés. Even later knalde Ronaldinho de bal nog op de lat en scoorde Senna in blessuretijd de 1-3 die vervolgens onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel; een wijziging in de stand zou er niet meer komen.

Door het verlies staat Barcelona wederom acht punten achter op Real Madrid. Villarreal loopt drie punten uit op Atlético en kan de derde plaats bijna niet meer mislopen. Het verschil tussen Barcelona en Villarreal bedraagt nu vier punten.

FC Barcelona - Villarreal CF 1-2
31' Marcos Senna 0-1 (Pen)
67' Xavi Hernández 1-1
81' Jon Dahl Tomasson 1-2

Winst voor socialisten in Spaanse verkiezingen

De Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero lijkt een nieuwe termijn van vier jaar tegemoet te kunnen zien. Zijn Socialistische Partij stevent volgens de eerste uitslagen van de zondag gehouden parlementsverkiezingen af op een comfortabele overwinning.

Het ministerie van binnenlandse zaken meldt op basis van 12 procent van de uitgebrachte stemmen dat de PSOE 46,7 procent van de stemmen heeft gekregen, tegen 36,4 procent voor de conservatieve Volkspartij (PP). De PSOE zou hiermee ten opzichte van de huidige situatie er enkele zetels op vooruitgaan en in de buurt van de absolute meerderheid komen.

De uitslag betekent een krachtige steunbetuiging aan het door Zapatero gevoerde beleid, waaronder een terugtrekking uit Irak, diverse sociale hervormingen en het afstaan van meer macht aan de semi-autonome regio's. Voor Zapatero's conservatieve rivaal Mariano Rajoy is het de tweede opeenvolgende nederlaag; de druk op Rajoy om als leider van de PP op te stappen zal er waarschijnlijk door toenemen

Als de resultaten overeenstemmen met de prognoses, betekent dit een krachtige steunbetuiging aan het door Zapatero gevoerde beleid, waaronder een terugtrekking uit Irak, diverse sociale hervormingen en het afstaan van meer macht aan de semi-autonome regio's. Voor Zapatero's conservatieve rivaal Mariano Rajoy is het de tweede opeenvolgende nederlaag; de druk op Rajoy om als leider van de PP op te stappen zal er waarschijnlijk door toenemen.

Record aantal bezoekers voor emigratiebeurs

Icoon BinnenlandsDe Emigratiebeurs in Nieuwegein heeft een record aantal van 12.000 bezoekers getrokken. Onder het publiek waren veel jonge gezinnen. "Het is niet goed voor het land, maar wel voor de beurs", zei directeur Frans van Houten.

Tijdens de beurs in Nieuwegein kon iedereen zich laten informeren over een verhuizing naar het buitenland. In trek zijn nog steeds landen als Canada, Zweden en Australië.

De jonge gezinnen vielen Van Houten direct op. "De belangrijkste reden voor emigratie is nog steeds de behoefte aan meer ruimte en meer rust." Opmerkelijk dit jaar was ook dat Zeeuws-Vlaanderen op de beurs stond. Daar hebben ze last van vergrijzing en is het lastig vacatures te vervullen.



'Nederlandse nieuws gaat vooral over mannen'

Vier van de vijf krantenberichten over Nederland gaat over mannen. Dat concludeert de gratis krant DAG uit een eigen onderzoek onder Nederlandse dagbladen.

In aanloop naar Internationale Vrouwendag zaterdag, telde DAG een week lang hoe vaak vrouwen worden genoemd in de Nederlandse kranten. Twintig procent van de mensen die in kranten worden genoemd is vrouw, telde de krant. In deze berichten zou minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) verreweg het meest genoemd zijn, vanwege de onderhandelingen met de politiebonden.

Het verschil tussen kranten onderling was woensdag het grootst, aldus het onderzoek. Op die dag stonden in nrc.next de minste Nederlandse vrouwen; één. Spits schreef daarentegen over vijftien vrouwen; een derde van de stukken. De gratis ochtendkrant berichtte die dag over vrouwen met belangrijke posities in de maatschappij, zoals hoogleraren, ministers, staatssecretarissen en zakenvrouwen.

'Samenvattingen Eredivisie terug bij NOS'

Icoon EredivisieVolgens sportjournalist Johan Derksen zullen de samenvattingen van de Eredivisie vanaf het komende seizoen weer te zien zijn bij de NOS. Ook zal de Eredivisie een eigen televisiekanaal starten waar tegen betaling wedstrijden te bekijken zullen zijn. Waarschijnlijk zal de NOS de plannen binnenkort wereldkundig maken.

Naar verluidt heeft de NOS 14 miljoen euro geboden op de rechten van de samenvattingen. Dat is aanzienlijk minder dan de 35 miljoen euro die Talpa drie jaar geleden betaalde voor de rechten. Bij de overname van Talpa door RTL zijn de rechten overgegaan naar de Luxemburgse zender.

Morgen zal de Eredivisie NV een persconferentie beleggen om de plannen te introduceren. De voetballiefhebbers kunnen nu alvast opgelucht ademhalen want volgens Derksen zullen de samenvattingen 'gewoon' om 19.00 uur uitgezonden worden.

Uitslagen Duitsland speelronde 23

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de 23e speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Met zeven punten meer dan de nummer twee Werder Bremen voert Bayern München nog steeds de Bundesliga aan. In 23 duels wist de club van Mark van Bommel vijftig punten bij elkaar te voetballen. Dit weekend werd Karslruhe met 2-0 verslagen. Door doelpunten van Franck Ribery en Luca Toni bleef Bayern al tien duels op rij ongeslagen waarvan zes wedstrijden werden gewonnen.

VfB Stuttgart en Werder Bremen maakten er in het Gottlieb-Daimler-Stadion een waar doelpuntenfestijn van. De thuisploeg scoorde zes keer en won met 6-3. Mario Gomez was de gevierde man aan de kant van Stuttgart. Hij scoorde driemaal. Hugo Almeida had de score geopend na tien minuten en de bezoekers op voorsprong gezet. Twee maal Gomez maakte die voorsprong ongedaan. Via Sebastian Boenisch werd het na rust weer gelijk maar wederom was het Gomez die trefzeker was en de stand op 3-2 bracht. Cacau zorgde voor de vierde treffer. Markus Rosenberg bracht de spanning vervolgens weer terug door de aansluitingstreffer binnen te schieten. Per Mertesacker (eigen doelpunt) en nogmaals Cacau zorgden voor de uiteindelijke 6-3 einduitslag.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Borussia DortmundHertha BSC1 - 1
VfL WolfsburgEnergie Cottbus3 - 0
Eintracht FrankfurtVfL Bochum1 - 1
Bayern MünchenKarlsruhe2 - 0
MSV DuisburgHansa Rostock1 - 1
Arminia BielefeldSchalke 040 - 2
VfB StuttgartWerder Bremen6 - 3
1.FC NürnbergHamburger SV0 - 0
Bayer LeverkusenHannover 962 - 0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München 231481411150
2Werder Bremen 231346513443
3Hamburger SV 231193341742
4Bayer Leverkusen 231256412341
5Schalke 04 231085362438
6Karlsruhe 231067293136
7VfB Stuttgart 2211110383834
8VfL Wolfsburg 23968393533
9Eintracht Frankfurt 23896273033
10Hannover 96 23959333932
11Hertha BSC 239410262931
12VfL Bochum 23869353630
13Borussia Dortmund 238510353929
14Hansa Rostock 236512213223
15Arminia Bielefeld 235414214719
161.FC Nürnberg 234613243618
17MSV Duisburg 235315233718
18Energie Cottbus 223811233917

Programma

DatumThuisUit
11-3Energie CottbusVfB Stuttgart
14-3Schalke 04MSV Duisburg
15-3KarlsruheEintracht Frankfurt
15-3Hannover 96Arminia Bielefeld
15-3Energie CottbusBayern München
15-3Hansa RostockHertha BSC
15-3VfL BochumVfB Stuttgart
15-3Hamburger SVBorussia Dortmund
16-3Werder BremenVfL Wolfsburg

Paus hekelt onsterfelijkheid

Menigeen zou staan te juichen als er daadwerkelijk een onsterfelijkheidspil op de markt zou komen. Zo niet paus Benedictus XVI. Volgens hem levert een dergelijk medicijn alleen maar nadelen op.

Zo zouden de bejaardenhuizen nog voller zijn dan nu. En door alle bejaarden, zou er geen plek meer zijn op deze aardkloot voor de jongeren. De wetenschap zou er dan ook goed aan doen nimmer te werken aan zo'n onsterfelijkheidspil, zo sprak de paus vandaag.

Drankrijder sleurt agent mee met auto

Een 51-jarige man had afgelopen nacht pech. Ervan uitgaande dat de politie al aan het staken was, reed de man met een flinke slok op in een politiefuik bij het Gelderse Velp.

Nadat de man in het bekende pijpje had geblazen, wilden de agenten hem meenemen naar het bureau. De man had natuurlijk weinig zin om zijn roes in een politiecel uit te slapen, gaf een straal gas en reed weg. Een agent die wilde voorkomen dat de man zou ontsnappen, werd door de dronkelap tientallen meters meegesleurd terwijl hij nog half in de auto hing. Door uit de rijdende auto te springen, wist de agent er zonder kleurscheuren af te komen.

De alcomobilist verdween in de verte, maar heeft zich vanochtend alsnog gemeld. Zijn rijbewijs kon niet worden ingenomen, want deze was bij een eerdere overtreding al in beslaggenomen.

Xbox 360 krijgt prijsverlaging vanaf 14 maart

De prijsverlaging van de 360 was al in het geruchtencircuit beland, maar nu is het dan toch echt zeker. Via folders van diverse speelgoed- en gameswinkels is te zien dat de 360 nu aardig omlaag is gegaan met zijn prijs. Zo kost de "arcade bundel", zonder harde schijf, met vijf arcade-games, nu maar 199 euro. De "premium bundel", met 20 gig harde schijf, en twee gratis games, kost nu 299 euro. De "elite bundel", met 120 gig harde schijf en HDMI-uitgang, is nu voor 399 euro in huis te halen.

Klinkt bekend, die 399? Waarschijnlijk wil Microsoft deze uitvoering kaarsrecht tegenover de PS3 zetten. Met de "arcade bundel" doelen ze waarschijnlijk op de casual gamer, die voor niet al te veel geld een leuk nieuw apparaat in huis wil halen.

Heb je dus het plan om morgen een 360 te halen, denk dan even nog een keer na en wacht een paar dagen.

Sauerbreij verovert wereldbeker snowboard

Nicolien Sauerbreij mag zich de winnaar noemen van de wereldbeker op de parallelreuzenslalom. Ze won de voorlaatste WB-wedstrijd van het seizoen in het Canadese Stoneham.

Danzij de overwinning is Sauerbreij niet meer in te halen door haar naaste concurrent, de Oostenrijkse Heidi Neururer. Bij de wedstrijd van dit weekend klopte Sauerbreij Neururer in de kwartfinale. In de algemene wereldbeker is Sauerbreij ook nog in de race voor de eindzege. Daar is ze echter afhankelijk van de prestaties van de Amerikaanse Lindsey Jacobellis.

Jacobellis heeft nog drie wedstrijden te gaan, terwijl Sauerbreij alleen op 15 maart in het Italiaanse Valmalenco nog punten kan pakken. Dit seizoen won Sauerbreijk al vier gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles en de wereldbeker op de parallelreuzenslalom.

Dreamcast een tweede leven gegund?

In 1998 werd in Japan een nieuwe console van SEGA uitgebracht (een jaar later bij ons ook), het ging om de Dreamcast. Het was een systeem dat goed uitgewerkt was, mooie graphics kon bieden en een mooie periode had uitgekozen voor zijn launch. Helaas ging het heel snel heel slecht met het apparaat. Er kwam een grote fanbase die het apparaat heilig verklaarden, maar het grote publiek bleef uit. Dit bleek de ondergang van SEGA als console-fabrikant en ze gingen verder om alleen software te maken.



SEGA's neerwaartse of opwaartse spiraal?

2008, de console viert vanuit het graf zijn 10e verjaardag. SEGA brengt een update op de Dreamcast site aan: "Do you still own a Dreamcast?"
Als je hierop klikt kun je het serienummer van je Dreamcast doorgeven (momenteel is door drukte deze optie tijdelijk niet mogelijk). Wat ze hierna ermee gaan doen is niet bekend, SEGA is iets aan het plannen, maar wat precies is nog giswerk.

Heb je er zelf nog een staan? Ga hier naar de site van de SEGA Dreamcast en vul je nummer in, wie weet wat er gaat gebeuren...

Man steekt Hagenaar neer na groet

Icoon PolitieEen 49-jarige man uit Den Haag is gisteren diverse keren in zijn nek en hoofd gestoken nadat hij zijn belager, die hij niet kende, eerst vriendelijk had gegroet. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt.

Het slachtoffer wilde zaterdagmiddag een restaurant aan de Groenteweg in zijn woonplaats binnengaan en groette daar uit beleefdheid een man die het pand net verliet. Die 36-jarige plaatsgenoot stak hem enkele keren. Het slachtoffer vluchtte daarop het restaurant in en werd daar nog enkele keren gestoken. Omstanders wisten de man te ontzetten, waarna de dader vluchtte. Hij kon korte tijd later worden aangehouden. Wat hem bezielde, is nog niet bekend. Met het slachtoffer gaat het 'naar omstandigheden redelijk', aldus een politiewoordvoerder.


Met dank aan luciferhout voor de submit.

Animal Crossing gaat voor foto-realisme

Het wereldwijd razend populaire spel Animal Crossing heeft veel mensen verslaafd gekregen aan hun spelcomputer. Dat dit soort verslaafden gekke dingen doen is nog tot daar aan toe, maar sommigen gaan wel erg ver in hun liefde voor een bepaald spel. Ik leg U bewijsstuk A voor:



Bewijsstuk A, betreft ene K.K.Slider

Als je hond borstelige wenkbrauwen heeft, oke. Om je hond echter kunstmatig van wenkbrauwen te voorzien en ze voor het gemak dan op K.K. Slider, de gitaar spelende hond in Animal Crossing, te laten lijken gaat misschien wel iets verder...

Vrijspraak straatroof ondanks bewijslast

Icoon PolitieEen politierechter heeft vrijdag in Rotterdam een Somaliër vrijgesproken van beroving met geweld ondanks dat de Officier van Justitie voor voldoende bewijslast had gezorgd. De rechter kon namelijk niet geloven dat de man in herhaling was gevallen na een eerdere veroordeling.

Op 1 januari van dit jaar werd een man die op bezoek ging bij zijn neef overvallen door een groep Somaliërs. Even daarvoor hadden ze zijn neef al met een kettingslot bewerkt. Vervolgens kreeg hij een klap op zijn achterhoofd en moest zijn portemonnee en ketting afstaan. Toen de politie op dat moment in de straat arriveerde hurkte de Somaliër neer bij de neef, zogenaamd om hulp te verlenen. Het slachtoffer identificeerde hem echter als de dief.

Als klap op de vuurpijl vond de politie in de zak van de Somaliër de portemonnee en de ketting. Die ontkende echter de roof en zei dat de neef het stiekem in zijn zak had gestopt.

De rechter wilde meer bewijs zien en sprak de man vrij. Bovendien was de rechter van mening dat het onmogelijk was dat de man zo snel na een uitgezeten straf weer in herhaling was gevallen. "Je moet wel lef hebben om, als je net een gevangenisstraf van enkele maanden achter de rug hebt, direct iemand te overvallen. Je moet er ook van uit kunnen gaan dat mijnheer iets heeft geleerd van de straf en dat het hem wijzer heeft gemaakt."

De Somaliër die twee maanden in voorarrest heeft gezeten gaat het slachtoffer aanklagen wegens smaad en wil een schadevergoeding zien.

Spanje stuurt Elvisfreak naar Eurovisie

Icoon MuziekDe Spanjaarden hebben gisteren voor de voorronde van het Eurovisie Songfestival gekozen om Rodolfo Chikilicuatre te sturen. Het gaat om een komiek die altijd een grote Elvispruik draagt, een enorme bril op zijn neus heeft en een klein speelgoedgitaartje op zijn borst heeft hangen.

Hij zal het nummer 'Baila el chiki chiki' vertolken. Rodolfo Chikilicuatre is een komediant in het programma Buenafuente op het kanaal La Sexta. Het is de eerste keer dat de Spanjaarden zelf de inzending konden kiezen door middel van televoting.

De nep-Elvis dankte het publiek voor zijn overwinning en beloofde Europa te laten zien dat Spanje over veel humor beschikt. Het lijkt erop dat steeds meer West-Europese landen met rare acts komen om toch nog kans te maken op de overwinning. Zo stuurt Ierland dit jaar een zingende kalkoen. Nederland hield het dit jaar bij een 'normale inzending' en stuurt Hind die een liefdeslied zal zingen.

Dit zal de nep-Elvis zingen

Pijpleidingen staan centraal in Pipe Mania

Bijna twintig jaar na het laatste deel, Pipe Dream, komt er weer een nieuw deel in de Pipe-serie. Pipe Mania zal draaien om hetzelfde concept als de vroegere games, namelijk het aanleggen van pijpleidingen, en moet dit jaar verschijnen voor de PlayStation 2, PSP, Wii en Nintendo DS. De kracht van de game zat vroeger, en moet nog steeds zitten, in de eenvoud. Als speler moet je met een aantal stukken een pijpleiding aanleggen om het Flooze te laten stromen, zonder dat er gemorst wordt. Uitgever Empire Interactive ziet veel potentie in de ooit zo succesvolle puzzelgame.

We are very excited to bring back Pipe Mania. Releasing this hugely popular puzzle title across these many formats will give gamers of all ages, particularly the newest generation, the opportunity to enjoy this exciting puzzle sensation.

Aldus Ian Higgins, CEO van Empire Interactive.









Guided Missiles en scheppen in Worms: A Space Oddity

Een van de krachten van Worms zat hem altijd in de bizarre wapens waar je elkaar mee om zeep hielp. Ook de Wii-versie zal deze weer volop krijgen. Hieronder zie je drie van deze wapens in actie, alhoewel één lastig als wapen te betitelen valt.

Met A Space Oddity gaan de makers terug naar de roots van de serie. Dus 2D omgevingen in de stijl van Worms Armageddon. Veel klassieke speelmodes en een paar unieke nieuwe zullen speelbaar zijn. Tevens zal de game in multiplayer een hoop schiet plezier gaan beleven met wapens als de sheep launcher en bananabomb.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond er weer een speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoofdklasse A

DCV - Hollandia 0-2
VUC - FC Türkiyemspor 2-1
FC Omniworld - Haaglandia / Winston 1-1
Elinkwijk - Westlandia 2-4
VVSB - ADO '20 1-0

DWV - Argon en DWS - AFC werden afgelast

Hoofdklasse B

EVV - DESK 1-1
Baronie - sv Meerssen 3-3
Papendrecht - UNA 3-0
OJC Rosmalen - sv Deurne 0-0
Gemert - Geldrop / AEK 1-1
Schijndel / Bol - Dijkse Boys 2-2
JVC Cuijk - UDI '19 / Beter Bed 3-0

Hoofdklasse C

Sneek - FC Lienden 1-1
WKE - Rheden 0-0
Quick '20 - WSV 2-0
Be Quick 1887 - De Treffers / Kegro 2-2
Achilles '29 - sv Babberich 1-0
De Bataven - SVBO 1-2
HSC '21 / Brein - SC Enschede 2-2

Konami en Mercury Studios gaan samenwerken

De Japanse ontwikkelaar en uitgever Konami heeft aangekondigd een game te gaan ontwikkelen in samenwerking met het Spaanse bedrijf Mercury Studios. De titel zal ontwikkeld worden onder toezicht van Konami voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Op het moment willen beide bedrijven nog niet zeggen waar de game over gaat, maar wel is duidelijk dat de game een van de grootste titels moet worden voor de line-up van Konami in 2009 of 2010.

De ontwikkeling van New International Track and Field loopt nu op z’n eind; een mooie gelegenheid om deze belangrijke nieuwe uitdaging aan ons Europees Development schema toe te voegen. Mercury Steam is een boeiende en ontzettend getalenteerde groep, en hun plannen voor de eerste Xbox 360 en PlayStation 3 titel met Europese roots liegen er niet om. Ze zijn ambitieus en revolutionair. We kijken er naar uit om tijdens de ontwikkeling veel meer details vrij te kunnen geven over deze boeiende titel.

Aldus een tevreden Dave Cox, Hoofd Product Planning voor Konami Digital Entertainment GmbH. Natuurlijk had Mercury ook weinig te klagen over de samenwerking. Enric Alvarez, mede-eigenaar en project leider van Mercury Steam, is er erg trots op.

We zijn erg verheugd samen te mogen werken met een gewaardeerde uitgever als Konami. Konami’s CV voor innovatie en projecten op grote schaal is indrukwekkend en we kijken er naar uit om zo nauw met hen samen te werken aan een titel die volledig aansluit bij hun hoge kwaliteitseisen.



Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 28

Icoon EredivisieDit weekend stond er weer een speelronde van de Eredivisie op het programma. Politiestakingen gooiden echter roet in het eten en daardoor konden de wedstrijden PSV - Ajax, AZ - Feyenoord en VVV-Venlo - FC Twente niet doorgaan. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden die wel werden gespeeld.

SC Heerenveen lijkt de smaak weer te pakken te hebben en won dit weekend van NAC Breda. In eigen huis wilden de Friezen snel van start gaan maar de stugge defensie van NAC stond goed. Na een half uur spelen kwam Heerenveen met wat geluk op voorsprong toen Elshot en Mtiliga de bal samen achter hun eigen doelman werkten. Ook het tweede doelpunt van de thuisploeg kwam met wat geluk tot stand. Pranjic bezorgde de bal met een reflex bij Sulejmani, die niet faalde. In de tweede helft had NAC de zaken wat beter op orde maar Amoah en Penders slaagden er niet in om kansen te verzilveren. Sulejmani zette uiteindelijk de eindstand op het bord: 3-0.

NEC is de laatste weken goed bezig en zette de opmars voort ten koste van De Graafschap. De thuisploeg begon sterk en had al snel op voorsprong kunnen komen. Holman miste echter een grote kans toen hij gehaast over het doel schoot nadat doelman Van Fessem de bal had losgelaten. Na een half uur was Holman wel trefzeker. Wisgerhof bracht de bal bij de Australiër, die vervolgens scoorde. Voor rust werd NEC even op de been gehouden door doelman Babos maar na de pauze verdubbelde Vadócz de voorsprong. Door een blunder van diezelfde Babos kwam De Graafschap op 2-1 maar Holman zorgde met zijn treffer voor opluchting in De Goffert: 3-1

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Op het kasteel werd Roda JC met 4-1 verslagen. Sparta ging prima van start en voerde de druk op de Limburgers flink op. Voor de rust zorgde Roberts voor de 1-0 en Rutjes verdubbelde de voorsprong met een curieus doelpunt. Roda kon terug in de wedstrijd komen maar Cissé verzuimde een grote kans te verzilveren. Na de pauze scoorde Emnes na een pass van Boukhari en even later maakte hij het vierde Rotterdamse doelpunt. Matondo maakte nog een eretreffer met het hoofd maar de wedstrijd was al gespeeld: 4-1.

Er werden nog meer wedstrijden gespeeld dit weekend. Heracles Almelo won in eigen huis van een slap FC Utrecht en Vitesse boekte met 10 man een zwaar bevochten zege op Excelsior. Willem II koerste af op een overwinning maar FC Groningen trok uiteindelijk aan het langste eind.

De politiestakingen hebben aardig wat stof doen opwaaien in Nederland. Drie Eredivisie wedstrijden werden afgelast en zullen later ingehaald moeten worden. De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord zal komende woensdag ingehaald worden om 20.00 uur. VVV-Venlo en FC Twente zullen elkaar dinsdag alsnog ontmoeten. Wanneer PSV en Ajax de wedstrijd in zullen halen is onduidelijk. De Eindhovenaren hebben deze week een wedstrijd in het kader van de UEFA Cup dus een spoedige inhaalwedstrijd is niet mogelijk. Volgens PSV-trainer Sef Vergoossen is woensdag 19 maart de beste optie maar hoe de KNVB hierover denkt is niet bekend.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 7 maart:
Heracles Almelo - FC Utrecht (2-1)

Zaterdag 8 maart:
Excelsior - Vitesse (1-2)
NEC - De Graafschap (3-1)
SC Heerenveen - NAC Breda (3-0)
Willem II - FC Groningen (1-2)

Zondag 9 maart:
Sparta Rotterdam - Roda JC (4-1)
AZ - Feyenoord (afgelast)
PSV - Ajax (afgelast)
VVV-Venlo - FC Twente (afgelast)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie (09/03/2008)

Vanmiddag werd er slechts één duel in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta Rotterdam - Roda JC 4-1
18’ Roberts 1-0 (assist Dissels)
23’ Rutjes 2-0
51’ Emnes 3-0 (assist Boukhari)
60’ Emnes 4-0
64’ Yulu Matondo 4-1 (assist Wau)

Toeschouwers: 9.846
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Het Kasteel
Gele kaart: Tiendalli, Jaggy (Sparta Rotterdam), Saeijs, Tioté (Roda JC)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Westerveld (Wapenaar/79), Tiendalli, Schenkel, Promes, Jaggy, Rtujes (Moreno Freire/55), Lindenbergh, Boukhari, Dissels, Roberts (van Bueren/64), Emnes

Roda JC: Castro, Saeijs, Kah (Wau/61), de Fauw, de Jong, Tioté (Bödor/65), Meeuwis, W. Janssen, Yulu Matondo, van Tornhout (Hadouir/61), Cissé


AZ - Feyenoord, PSV - Ajax en VVV-Venlo - FC Twente gingen niet door, vanwege de acties bij de politie

Rogge wil topvoetballers op de Spelen

IOC-voorzitter Jacques Rogge wil dat in de toekomst ook topvoetballers gewoon kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. Dit zegt de Belg vandaag in de Duitse krant Bild.

Op dit moment kunnen, op drie dispensatiespelers na, alleen spelers onder de 23 jaar deelnemen. "Het is mijn droom dat alle sterren van het voetbal aanwezig zijn op de Spelen, omdat in alle andere sporten ook de allerbesten meedoen."

"Deze overeenkomst met de wereldvoetbalbond FIFA is vijftien jaar oud. De FIFA wilde hiermee het toernooi om de wereldbeker beschermen", aldus de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. "We moeten maar eens zien of we dit niet anders kunnen regelen."

Hushovd wint proloog Parijs-Nice

De proloog van Parijs-Nice is gewonnen de Thor Hushovd. De Noor was de snelste in Amilly.

Hushovd legde het parcours van 4,6 kilometer af in een tijd van 5 minuten en 28 seconden. De Spanjaard Markel Irizar eindigde op vier seconden verrassend als tweede. Stefan Schumacher werd met een tijd van 5.33 derde. Beste Nederlander werd Karsten Kroon op een negende plaats. Stef Clement werd zeventiende.

De start van Parijs-Nice werd lange tijd overschaduwd door ruzies tussen de internationale wielerunie UCI en de organisator ASO. De UCI weigert de etappekoers, die op de nationale Franse kalender is geplaatst, te erkennen. De bond dreigde alle ploegen en renners die zouden starten zwaar te straffen.

Afgelopen vrijdag kondigde de UCI stappen aan tegen de Franse nationale bond en de voorzitter van de vereniging van profploegen (AIGCP), de Fransman Eric Boyer. Ondanks die dreiging gingen alle ploegen gewoon van start.

Lange Frans, astrologie en geweld in games

Lange Frans gelooft heilig dat een paar lelijke kleipoppen in een of ander aftands dorp vol plaggerhutten daadwerkelijk op de aliens lijken die de dorpsdebiel ontvoerd hebben.  Fransie was volslagen onder de indruk van de bullshitverhalen van een mompelende mental-patient.  En dat was nog niet alles.  Onze Frans, je weet wel; die gast die denk dat je van ijsblokjes blind wordt, leest geen kranten.  Daar staan namelijk alleen maar leugens in!  Het échte nieuws vind je op internet, op obscure sites, gemaakt door paranoïde conspiracy-theory aanhangende, puisterige, dwangneurotische nerds.  De wereld van de chemtrails, aliens, government-coverups en wat al niet meer.

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 19

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de negentiende speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A is er weer een nieuwe koploper. FC Lisse nam de eerste plaats over van Quick Boys. Zelf won Lisse, dat nog altijd drie punten in mindering heeft door een KNVB-straf, makkelijk met 4-0 van de nummer vier ASWH. In een tijdsbestek van tien minuten wist Lisse, na een lastige start, met drie goals de wedstrijd al snel te beslissen. Quick Boys verloor in eigen huis verrassend van Capelle. De Katwijkers hadden al sinds speelronde vier, toen men ten onder ging in de derby tegen Katwijk, niet meer verloren. Quick Boys dacht na de snelle 1-0 door Derek van der Plas een makkelijke middag te krijgen, maar Capelle sloeg keihard terug: 1-4. Henk Roeland was maar weer eens twee keer trefzeker. Quick Boys volgt Lisse nu op één punt. Titelverdediger Rijnsburgse Boys meldt zich ook weer aan het front. Tegen een al na een kwartier met tien man spelend Ter Leede bleef het lang 0-0, maar na rust liep Rijnsburgse Boys toch uit naar een 3-0 zege. Men staat nu derde op vier punten van koploper FC Lisse. De ploegen op de plaatsen vier tot en met twaalf staan na gisteren weer erg dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummers vier Capelle en ASWH en de nummer twaalf Katwijk is slechts zes punten. TOGR en SHO zien degradatie steeds meer naderen. De Rotterdammers verloren thuis van Zwaluwen '30 / Henver en staan nu vijf punten achter op de plaats die nog een ontsnappingsmogelijkheid via een play-off biedt, de twaalfde. SHO verloor van Noordwijk en staat met 14 punten laatste. Barendrecht gaf voor de tweede week op rij in de slotfase de zege weg. Katwijk kwam door een dubieuze strafschop in de vierde minuut van de extra tijd op 1-1.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 14
4. Henk Roeland (Capelle) 11
5. Maarten Bak (Quick Boys) 9
Peter Freke (Rijnsburgse Boys) 9
Derek van der Plas (Quick Boys) 9
Glynor Plet (FC Lisse) 9

In de Hoofdklasse B verloor koploper Sparta Nijkerk in eigen huis de topper met de nummer drie Kozakken Boys. Marruchen Zimmerman maakte beide goals voor de Werkendammers, waaronder de winnende treffer in extra tijd. Kozakken Boys kan wellicht nog mee gaan doen om de titel, want het staat nu vijf punten achter op Sparta Nijkerk. Daartussen staat nog Spakenburg. Die ploeg liet de kans liggen om in punten gelijk te komen met de koploper. Bij het als voorlaatste geklasseerde Nivo Sparta werd het tegenvallend 3-3. De gelijkmaker van Ruben Wilson viel pas in blessuretijd. Topscorer Wilson verzorgde de complete productie voor zijn ploeg. IJsselmeervogels zakt steeds verder weg. Op eigen veld verloor men met 2-4 van Hoek, dat Sam Ysebaert drie keer zag scoren. Onderin nam AFC Ajax door een zege op nummer twaalf Nunspeet wat afstand van de degradatieplaatsen. Het werd simpel 3-0 voor de Amsterdammers. Hekkensluiter Kloetinge wist zowaar weer eens te winnen. De Zeeuwen stuurden DOVO met een 2-0 nederlaag de bus in voor een verre terugreis. De achterstand van Kloetinge op Nunspeet is nu vier punten, zodat plek twaalf weer in zicht is.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 15
2. Sam Ysebaert (Hoek) 11
3. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 10
5. Sergio Cameron (AFC Ajax) 9
Rudy van Doorn (GVVV) 9
Thijs Houwing (Spakenburg) 9
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 9

In de Hoofdklasse C kwam koploper HHC Hardenberg niet in actie. Wegens een sterfgeval in de gelederen van PKC '83 werd de wedstrijd uitgesteld. Achtervolger Be Quick '28, met de per direct naar Go Ahead Eagles vertrekkende Andries Ulderink voor het laatst als trainer op de bank, verloor op eigen veld van SC Genemuiden. In de slotfase sloegen de bezoekers met twee goals toe. Go Ahead Kampen won bij Flevo Boys met 0-1 en het was nu eens niet Jurrian Zandbergen die scoorde, maar diens maatje Iury da Silva. De andere club uit Kampen wist niet uit de degradatiezone te klimmen. Op eigen veld werd het 1-1 tegen Oranje Nassau, zodat DOS Kampen net als ACV met 15 punten uit 19 duels de laatste plaats deelt. Dat de verschillen echter klein zijn blijkt uit de opmars van ONS Sneek. Enkele weken terug stond men nog voorlaatste, door een 0-1 overwinning op WHC is men inmiddels al vierde. VVOG nam wat afstand van de onderste plekken door een 1-0 zege op eigen veld tegen Staphorst.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 14
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 11
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 11
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 11
5. Yves Heskamp (Be Quick '28) 10

In de eerste klasse is de eerste kampioen en daarmee de eerste promovendus al bekend. In 1E pakte Harkemase Boys de titel. De Friezen wonnen alle zestien competitieduels en hebben een doelsaldo van 76-16. De komende zes speeldagen zal Harkemase Boys proberen ongeslagen te blijven. Men keert na één seizoen afwezigheid dus weer terug op het hoogste niveau.

Vergoossen wil PSV-Ajax op 19 maart

Volgens Sef Vergoossen, de trainer van PSV, is woensdag 19 maart de ideale datum om PSV-Ajax in te halen. Hoe de KNVB hierover denkt is niet bekend.

"Dat lijkt me de meest logische oplossing. Komende woensdag treffen we Tottenham Hotspur in de UEFA Cup en 26 maart staat er een oefeninterland gepland. Een week later spelen wij weer Europees. Althans, daar ga ik wel van uit", aldus Vergoossen.

Vooral voor Ajax was de afgelasting zuur maar volgens Vergoossen balen ze er bij PSV niet minder van. "We realiseren ons dat we een heel grote stap naar het kampioenschap hadden kunnen zetten. Het gevoel was ontzettend goed."

Mark Wahlberg als Max Payne in beeld

Een tijdje geleden wisten wij jullie al te melden dat 20th Century Fox zich zou gaan wagen aan een verfilming van Max Payne. Het grimminige noir verhaal gecombineerd met slowmotion zou natuurlijk een uitstekende kandidaat zijn om in filmvorm uit te komen.

Er bestonden echter wel twijfels over de keus van de hoofdrolspeler, Mark Wahlberg. Hij heeft qua uiterlijke kenmerken maar weinig weg van de norse Max Payne uit de spellen en het zal dus afwachten worden op de acteerprestaties die hij neer gaat zetten. We kunnen nu voor het eerst zien hoe Wahlberg eruit zal zien in de film, kijk en oordeel zelf.

Zatte wintersporters nemen verkeerde ski's mee

Nederlanders die na het skiën nog even een afzakkertje nemen tijdens de traditionele après-ski, blijken massaal hun ski's kwijt te raken. Als ze flink aangeschoten eenmaal de bar verlaten, kunnen zij hun latten niet meer terugvinden.

Verzekeraar De Europeesche beweert dan ook dat ski's met afstand het meest zoekgeraakte wintersportartikel is. Na de wintersport worden er dan ook gigantisch veel ski's bij hen geclaimd.

"Mensen prikken hun ski's in de sneeuw en als ze dan later naar buiten komen, pakken ze nogal eens de verkeerde", aldus woordvoerder Marc Kamminga. "De echte eigenaar is ze dan ook kwijt."

Killzone 2 trailer op Play Live?

Op 15 en 16 maart zal het Play Live event plaatsvinden, gedurende dit evenement zal ook Sony aanwezig zijn om hun nieuwste games te tonen.
Er zullen gedurende Play Live verscheidene games speelbaar zijn en verscheidene game trailers getoond worden. Hieronder staat een lijstje met wat ons te wachten staat.

Playstation 3:
-GT5 Prologue - playable code
-Everybody's Golf: World Tour - playable code
-Time Crisis - playable code
-Echochrome - playable code
-Killzone 2 - trailer
-LittleBigPlanet - trailer
-Play TV - trailer

Playstation Portable:
-God of War: Chains of Olympus - playable code

Zoals hierboven te zien is staat Guerilla's Killzone 2 ertussen, dus hopelijk kunnen we eindelijk wat nieuwe beelden zien van dit lang verwachte Playstation 3 exclusive.



...Zal Killzone 2 er nog beter uit zien?...

Stalker verrast Britney met vibrators

Een gestoorde fan overlaadt Britney Spears met pakketten en dreigbrieven. "Het begon zes weken geleden", meldt een bron aan het Amerikaanse OK!magazine. "Al snel werden het grote pakketten, die nu zo'n twee tot drie keer per week worden bezorgd."

Alle pakketjes blijken de zelfde inhoud te bevatten. "Het eerste dat je ziet als je de dozen opent, is een enorme lavendelkleurige vibrator waar het prijskaartje nog aan zit." Naast het vrouwenspeeltje zitten er twee brieven in het pakket. Een handgeschreven brief van vijf kantjes en een getypte brief met pornografische en dreigende teksten.

De vaste securitymedewerkers van de gevallen popster hebben de pakketjes, die afkomstig zijn uit Minneapolis, overgedragen aan de FBI. Deze zal de zaak verder onderzoeken.

Kamer brandt uit door kerstboom

Icoon Opmerkelijk Een Belgische man die zijn kerstboom nog niet had opgeruimd, heeft daar een hoge prijs voor moeten betalen. Zijn woonruimte in een appartementencomplex in Antwerpen is volledig uitgebrand.

De man had kaarsen aaangestoken en deze naast zijn kerstboom gezet. Toen hij 's avonds naar het café ging, is hij vergeten dat de kaarsen nog brandden, met alle gevolgen van dien. Na het cafébezoek ontdekte de Antwerpenaar rond half drie dat zijn kamer in lichterlaaie stond.

De gealarmeerde brandweer had het vuur snel gedoofd, maar het appartement kan als verloren worden beschouwd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Steven Seagal: succes dankzij Nederlander

Icoon FilmDe Amerikaanse actiefilm Pistol Whipped van de Nederlandse regisseur Roel Reiné, die deze week in Amerika uitkwam, is overwegend positief ontvangen. Het 12 miljoen dollar kostende spektakel met actiester Steven Seagal in de hoofdrol wordt 'zijn beste film van de afgelopen tien jaar' genoemd.

De gezaghebbende filmsite Ain't-It-Cool-News stelt dat de 56-jarige Seagal met de productie 'een nieuwe fase in zijn carrière heeft bereikt'. Pistol Whipped heeft meer verhaal dan veel van zijn andere titels.'' De recensent vergelijkt Seagal met Sylvester Stallone (61), die recent in films als Rocky 6 en Rambo 4 ook meer diepgang gaf aan zijn bekende vechtmachines. Daarnaast biedt het actievehikel genoeg 'coole en idiote stunts om van te genieten', aldus Harry Knowless.


Weer succes dankzij Nederlander (foto ANP).

Gwyneth Paltrow verrast man met tatoeage

Icoon ShowbizzGwyneth Paltrow heeft haar man, Coldplay-zanger Chris Martin, een verrassing bezorgd. De keurige actrice kwam na een dagje winkelen thuis met een tatoeage boven aan haar rechterdij, zo zei tatoeëerder Steve Flannery tegen de Britse krant Daily Mail.

De 35-jarige blondine koos voor een kleine letter C, waarna Flannery het been van zijn beroemde cliënt voor tachtig euro onder handen nam. De C zou verwijzen naar de eerste letter van de naam van haar man. "Ze wilde eerst een C op haar arm, maar was bang dat dat haar acteerwerk in gevaar zou brengen", vertelt de tatoeagekunstenaar. "Ze koos uiteindelijk voor haar dij en grapte nog dat Chris vast plezier zou hebben op zijn zoektocht naar het plaatje."

Gwyneth Paltrow en Chris Martin stapten vier jaar geleden in het huwelijksbootje. De 31-jarige Coldplay-zanger en de Amerikaanse actrice, die een Oscar won voor haar rol in 'Shakespeare in love', wonen in Londen. Ze hebben twee kinderen, dochter Apple (3) en zoon Moses (1).

Jongen bijt ambulancemedewerker

Icoon BinnenlandsEen 44-jarige ambulancemedewerker is vrijdagnacht in zijn rug gebeten. Dit gebeurde bij een poppodium in Zeist, waar een bezoeker onwel was geworden.

Een andere bezoeker, een 18-jarige jongen uit Veenendaal, was dronken en werd flink agressief. Hij sloeg en schopte tegen de ambulance. Het ambulancepersoneel probeerde de tiener te kalmeren, wat een averechts effect had. Hij zette zijn tanden in de rug van de ambulancemedewerker en bedreigde hem.

De politie heeft de jongen opgepakt. Hij is ingesloten en aangemeld bij de Crisisdienst.

BNN cancelt De Nieuwste Show per direct

Icoon TelevisieWat iedereen al vanaf het begin zag aankomen is eindelijk gebeurd: het satirisch bedoelde programma 'De Nieuwste Show' is door BNN per direct van de buis gehaald.

Er keken zo'n 150.000 mensen naar de Nederlandse versie van de Daily Show. Grappig werd het nooit. Zo kreeg onder meer presentator Patrick Lodiers er van langs omdat hij nooit grappig was. Verder werden er regelmatig grappen gestolen van collega cabaretiers. BNN had gehoopt dat 'De Nieuwste Show' massa's mensen zou trekken die elke avond even afstemden om te lachen om het nieuws. Er viel echter niets te lachen en vandaar trekt BNN toch de stekker maar uit het programma.

Hoogleraar: 'We moeten eten als oermens'

Een hoogleraar die is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens hem moeten we weer gaan eten als oermens.

Volgens hoogleraar Muskiet hebben we nog altijd dezelfde genen als onze verre voorouders en is ons lichaam nog steeds ingesteld op hetzelfde eten als in de prehistorie werd gegeten. Daarmee bedoelt Muskiet niet de knollen en het rauwe vlees die destijds werden gegeten, maar vooral op vis en fruit. Volgens de hoogleraar hebben we namelijk tegenwoordig een groot tekort aan visolie, foliumzuur en vitamine D.

TMF telt toch geen 'illegale downloads'

 Stop maar met het 'illegaal' downloaden van muziek, want je downloads tellen toch niet mee voor de nieuwe Superchart van TMF. Vorige maand liet de muziekzender nog weten dat het voor die lijst de 'illegale' downloads van jeugd tussen de 13 en 19 jaar zou meenemen om zo ''de meest representatieve hitlijst voor de jeugd van Nederland'' te worden.

De plannen leidden echter tot zoveel protest in de muziekwereld dat de zender besloten heeft er van af te zien. De brancheorganisatie van de entertainmentindustrie NVPI legt uit waarom: ''Ondanks het feit dat onbetaalde downloads niet per definitie illegaal hoeven te zijn, waren NVPI en andere betrokken partijen, zoals Buma/Stemra, verre van gelukkig met het signaal dat hier vanuit ging. Dit omdat eruit geconcludeerd zou kunnen worden dat de muziekindustrie zich heeft neergelegd bij de unieke Nederlandse situatie dat het downloaden van illegaal aangeboden muziek onder voorwaarden wordt gedoogd.''

TMF laat haar kijkers nu weten dat 'het downloaden van illegale bron absoluut onwenselijk is''. Om een notering in de Superchart te krijgen worden overigens ook de verkopen via reguliere winkels niet meegenomen, omdat de jeugd daar toch bijna nooit een single koopt. Alleen legaal gekochte singles via internetwinkels en de populariteit op de radio en op verschillende websites wordt gemeten.

NB: De term 'illegale' downloads moet in dit geval met een flinke korrel zout worden genomen. Met deze term geeft men aan dat het gaat om downloads waarvoor niet betaald is. Dit is echter in het geval van muziek en films in Nederland volstrekt legaal. In andere landen niet.

AT ramt verkeerde man van de snelweg

Icoon OpmerkelijkEen 44-jarige inwoner uit Almelo is gisterochtend met nek- en rugklachten door een Arrestatieteam naar zijn huisarts gebracht. Even daarvoor had het AT de man met zijn auto op Rijksweg 36 hardhandig naar de kant geramd en met getrokken vuurwapens zijn auto uitgesleurd.

De zwaarbewapende agenten dachten een vuurwapengevaarlijke crimineel te arresteren. Helaas hadden ze de verkeerde man te pakken. Buiten het feit dat de man gewond raakte, is ook zijn auto total loss verklaard.

De politie betreurt de gang van zaken en spreekt van een heel vervelende kwestie: ''Er is een goed gesprek met de man geweest, waarin hem excuses zijn aangeboden en de situatie is uitgelegd. Daarin is hem ook gewezen op het feit dat hij een klacht kan indienen. En het spreekt natuurlijk voor zich dat alle schade wordt vergoed.''

De Almeloër heeft volgens de Twentsche Courant Tubantia laten weten geen klacht in te dienen tegen het Arrestatieteam

Lekker klooien met foto's

Een beetje klooien met fotobewerkingsprogramma's is altijd leuk om te doen op een regenachtige zondagmiddag. Maar ja, niet iedereen is een Photoshop wonder en daarom is het leuk dat er websites bestaan waar je met een paar simpele klikjes best leuke resultaten kunt behalen.

BeFunky is daar eentje van, foto uploaden en kiezen wat er met die foto gedaan moet worden, een kind kan de was doen. Een minpuntje, registratie is verplicht.

Geen testsessie in het donker

Er zal voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore geen testsessie in het donker worden gehouden. De teams waren van plan deze ergens in Europa te houden, als voorbereiding op de eerste nachtrace die op 28 september plaatsvindt. De kosten bleken, na overleg met de FIA, te hoog te zijn.

Dit weekend vindt in Qatar de eerste nachtrace in de MotoGP plaats. De motorrijders hebben wel vooraf in het donker getest. Problemen met het zicht waren er niet. Wel een probleem waren de banden: die konden de lagere temperatuur niet goed aan.

Europees vrachtschip op weg naar ISS

Icoon RuimtevaartVanochtend is het onbemande ruimtevrachtschip Jules Verne met succes gelanceerd. Het Automated Transfer Vehicle (ATV) werd gelanceerd met een Ariane 5 draagraket vanaf de lanceerbasis Kourou in Frans Guyana. De Jules Verne is het eerste ATV van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en zal het Internationaal ruimtestation ISS bevoorraden.

Op 3 april zal de Jules Verne vastkoppelen aan het ruimtestation. Het ATV zorgt niet alleen voor een nieuwe voorraad want ook de opslagruimte van het ISS zal tijdelijk vergroot worden. In augustus zal het vrachtschip, dat 1,3 miljard euro kostte, volledig verbranden in de dampkring met een lading afval aan boord.

De ATV is belangrijk geworden omdat de spaceshuttles die het ruimtestation nu nog bevoorraden vanaf 2010 niet meer gelanceerd zullen worden. De Jules Verne is samen met het eerder gelanceerde laboratorium Columbus de belangrijkste bijdrage van ESA aan het ISS.


Bekijk de lancering van de Jules Verne

De SGP 'zit te zeuren'

Afgelopen week reageerde Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) zeer verontrust op iets wat hij middels internet had ontdekt. Namelijk dat er in Amsterdam een coffeeshop is die luistert naar de naam 'De Tweede Kamer'. In verband met een debat over het drugsbeleid was de 39-jarige Van der Staaij eens achter zijn pc gekropen om te zien wat er allemaal op dit gebied in Nederland 'te koop' is. Daarbij was hij op de 'De Tweede Kamer gestuit'.

Middels een ronkend persbericht deelde de SGP'er zijn ontdekking met de media en stelde Kamervragen. ''Aan de voorzitter vraag ik of er vanuit merkenrecht niets te doen is tegen een coffeeshop onder de naam De Tweede Kamer. Juist vanwege het tolerante drugsbeleid moeten we de Tweede Kamer niet geassocieerd willen zien met drugsgebruik. De SGP wil dat daar tegen wordt opgetreden'', aldus Van der Staaij.

Al 23 jaar
Gisteren reageerde in het Parool eigenaar Jason den Enting van de bewuste coffeeshop. Hij noemt het gedrag van de SGP ''flinke aanstellerij'' Zijn coffeeshop bestaat al 23 jaar onder de naam 'De Tweede Kamer' en niemand in Amsterdam verwart volgens hem de zaak met het parlement.

Den Enting zegt overigens dat de verwijzing naar de volksvertegenwoordiging maar betrekkelijk is: de naam van zijn coffeeshop moet vooral refereren aan 'een tweede huiskamer'. Van der Staaij neemt hij niet serieus: ''Ik snap eigenlijk niet dat ze niets beters te doen hebben in dat parlement.''

Dieven aan de haal met 8 ton vuilnis

Dieven zijn er vrijdagavond in Emmen vandoor gegaan met een wel heel bijzondere buit. Van een afgesloten terrein namen de dieven acht ton huisvuil mee en de vuilniswagen waar de stinkende bende zich in bevond.

Hoogstwaarschijnlijk ging het de dieven dan ook om de vrachtwagen in plaats van het afval. Met de vrachtwagen van het merk DAF kunnen namelijk ook glascontainers worden vervoerd. Tevens zit er een laadkraan op de vrachtauto. Van de daders ontbreekt overigens nog ieder spoor.

Weer fel anti-Wilders protest in Afghanistan

Icoon BuitenlandsWederom is er in Afghanistan gedemonstreerd tegen de komende anti-Koranfilm van Geert Wilders en de herdrukte Mohammed-cartoons in Denemarken. Meer dan 2000 mensen kwamen vandaag op de been in de stad Jalalabad. Ze scandeerden ''Dood aan Denemarken, dood aan Holland''.

De vlaggenverkopers deden weer goede zaken, want de Hollandse driekleur en de Deense vlag werden veelvuldig verbrand. Verder eisten de betogers dat de Afghaanse premier de banden met Nederland en Denemarken verbreekt en de troepen die beide landen in Afghanistan hebben, terugstuurt.

Ook eisten de demonstranten dat de tekenaars van de cartoons en Wilders worden berecht. ''Als onze eisen niet worden ingewilligd zullen we meer betogingen houden en ons bedienen van zelfmoordaanslagen tegen de buitenlanders'', zo verklaarde een universitair student.

De laatste week zijn er in Afghanistan meerdere protesten geweest tegen de koranfilm en de spotprenten. Zelfs parlementariërs verlieten eerder deze week de vergaderzalen om vervolgens voor het parlementsgebouw te gaan demonstreren.

Met dank aan Aka-Zigor en FOKwa voor de submit.

Kijkcijfers Linda de Mol vallen tegen

Icoon TelevisieDe kijkcijfers van zaterdagavond hebben weinig nieuwe ontwikkelingen met zich meegebracht. Paul de Leeuw blijft het kijkcijferkanon met 1.877.000 kijkers. De nieuwe spelshow 'Ik hou van Holland' trok 1.266.000 kijkers.

Een tegenvaller voor Linda de Mol en RTL4 die hoopten na het tegenvallende Idols 4 wat kijkcijfers betreft weer eens keihard te scoren. Idols 4 trok het zelfde aantal kijkers en werd door insiders als flop beschouwd. SBS6 trok gisteravond met de Uri Geller-show slechts 1000 kijkers minder dan De Mol. Robert ten Brink en Kassa trokken ook meer kijkers dan De Mol.

'Ik Hou van Holland' is een spelshow waar een blik BN'ers als Jeroen van Koningsbrugge, Kim Lian, Wilfred Genee en Winston Gerschtanowich is opengetrokken die allemaal vragen over Nederlandse zaken moeten beantwoorden.

Twee radiozenders uit GTA IV te beluisteren

De dagelijkse nieuws update van GTA is er weer. Nu zijn er twee radiostations te beluisteren. De eerste zender heet IF99 en is de plek van "international funk". De 2e zender heet Vladivostok FM en laat leuke deuntjes uit het Oostblok horen. Kijkend naar de lege plekken komen er in totaal 18 zenders. Je kan een korte preview van de twee stations op de site beluisteren of gewoon hier onder.

Elf schaatsmedailles voor Nederland

Icoon SchaatsenNederland heeft op de WK afstanden voor schaatsers in Nagano elf medailles gewonnen. Daarvan waren er vier van goud, drie van zilver en vier van brons. De enige die individueel goud won was Sven Kramer. Hij deed dat twee keer. De andere twee zeges kwamen van de beide ploegachtervolgingen.

Paulien van Deutekom (2) en Kramer kregen zilver. Brons was er voor Annette Gerritsen (2), Bob de Jong en Wouter Olde Heuvel. Ook vorig jaar in Salt Lake City veroverde Oranje elf medailles. Destijds was er vijf keer goud, vier keer zilver en twee keer brons. De recordoogst is nog steeds van 1999, met vijftien keer eremetaal, nota bene nog zonder de ploegachtervolging op het programma. Het dieptepunt was 2001, met zes.



Brute actie hand-to-hand-combat in Bourne Conspiracy trailer

Kruip in de huid van Jason Bourne in the Bourne Conspiracy. Deze game is geen goedkope gameversie van de films, maar is gebaseerd op de boeken geschreven door Robert Ludlum. De game zal echter wel enkele scenes bevatten die je misschien uit de films zal herkennen.

Minister Ernst Hirsch Ballin zal niet blij zijn met de game aangezien het naast het alledaagse ren- en schietwerk ook een goed uitgewerkt hand-to-hand-combat-gedeelte heeft, waarbij je je vijanden zeer hardhandig te lijf kunt gaan.

Dood gaan...??

Nou ik dacht het niet! Burgemeester Gerald Lalanne heeft afgelopen week de inwoners van het mooie dorpje Sarpourenx verteld dat ze niet meer dood mogen gaan als ze geen plekje gereserveerd hebben om te gaan liggen. Hopelijk luisteren de inwoners wel, want iedereen die er toch stiekem tussen uit knijpt kan wachten op severe punishment !

De reden van deze drastische maatregel? Het kerkhof is overvol!

Regering wil verbod op gewelddadige films en games

De Nederlandse regering is van mening dat zeer gewelddadige films en games een schadelijke invloed kunnen hebben op de jeugd. Om deze reden zouden ze onze jeugd hiervoor moeten kunnen afschermen. Er is daarom een onderzoek gestart om te kijken of het mogelijk is om de verkoop van deze films en games aan banden te leggen.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie verklaard: "We hebben het over bijvoorbeeld spelletjes waarin het doden en misbruik van mensen tot vermaak wordt gemaakt. We gaan bekijken hoe we dat effectiever kunnen aanpakken."

Hij liet verder weten dat het zeer lastig is om gewelddadige games en films te bestrijden. Het er voor zorgen dat er geen extreem gewelddadige beelden op internet verschijnen is een onmogelijke opgave en ook verboden films en games kunnen gemakkelijk geïmporteerd worden vanuit het buitenland.

Dit is niet de eerste keer dat gewelddadige games het gespreksonderwerp zijn bij de hoge here in Den Haag. Eerder dit jaar was de aangekondigde release van Manhunt 2 hiervoor al een directe aanleiding. Toen lukte het minister Hirsch Ballin echter niet om de game te verbieden. Dit in tegenstelling tot diverse van zijn collega's in het buitenland die het wel voor elkaar kregen. Zo werd de game in onder meer Engeland, Ierland en italië wel verboden.

Ook regenbanden krijgen witte streep

Vanaf dit seizoen zullen ook de regenbanden een witte streep krijgen. Zo moeten de toeschouwers beter kunnen zien welk team met welke band rijdt. Vorig jaar werd de witte streep al toegepast op de zachtste van de twee meegenomen banden.

Hiroshi Yasukawa, directeur van Bridgestone Motorsport: "We markeren dit jaar ook de banden voor extreem nat weer, om de toeschouwers ook tijdens de regenraces op de hoogte te kunnen houden van de bandenstrategieën van alle teams."

FIA: "Ga niet in zee met Stepney"

De FIA heeft in een persverklaring laten weten dat Nigel Stepney niet vervolgd zal worden door de autosportbond voor zijn aandeel in de spionage-affaire. Men raadt echter wel de teams af om met de Brit in zee te gaan.

"De heer Stepney heeft vertrouwelijke informatie van Ferrari geleverd aan het team van McLaren", aldus de verklaring. "De heer Stepney heeft dit bekend en zijn excuses gemaakt aan de FIA, maar twijfelt aan de impact en de gevolgen van zijn handelen. De heer Stepney staat niet onder contract van de FIA, dus de FIA kan hem niet vervolgen wegens het schenden van de International Sporting Code."

"De FIA wil echter wel al zijn partners aanraden geen samenwerking met de heer Stepney aan te gaan, zonder uitgebreid te onderzoeken of hij wel geschikt is voor een baan in de internationale autosport. Deze raad blijft van kracht tot 1 juli 2009."

Volgens Stepney zelf is alles echter enorm opgeblazen. "Misschien moet de FIA eerst zelf eens wat research gaan doen voordat ze slechts één kant van het verhaal horen", liet hij weten. "Ik geef toe dat door mijn onvoorzichtigheid wat informatie is gelekt naar een voormalig engineer van McLaren, waarmee ik al twintig jaar bevriend ben. Ik had beter moeten weten. Maar het betrof absoluut niet het 780 pagina's tellende dossier dat de FIA onder ogen heeft gekregen. Dat dossier zag ik vandaag voor het eerst."

De hele zaak kwam aan het rollen toen een medewerker van een kopieerwinkel aan de bel trok. De vrouw van Mike Coughlan zou namelijk een 780 pagina's dik document van Ferrari hebben gekopieerd. McLaren-medewerker Coughlan zou deze weer van Stepney hebben gekregen.

'China verijdelt aanslag Olympische Spelen'

Icoon Olympische SpelenDe Chinese autoriteiten hebben naar eigen zeggen een aanslag op de Olympische Spelen, die komende zomer in Peking zullen worden gehouden, verijdeld. Dt werd vandaag bekendgemaakt door China.

Bij een operatie eerder dit jaar in het noordwesten van het land doodden veiligheidstroepen verscheidene vermeende separatisten die een aanslag beraamden. Er is al veel te doen over de Olympische Spelen die deze zomer in peking worden gehouden. Zo worden sporters opgeroepen de spelen te boycotten. China verwacht op hun beurt dat sporters hun mond houden over het schenden van mensenrechten. Woordvoerder Qin Gang van het ministerie van Buitenlandse Zaken: "Wij verwelkomen atleten uit alle landen. We zijn er van overtuigd dat zij zich houden aan de olympische regels.'' Gang refereerde vervolgens aan een passage in de olympische charter die politieke, religieuze en racistische propaganda op de Spelen verbiedt.

Honderden Russische vissers vast op ijsschots

 Vele honderden Russen zijn vast komen te zitten op een grote ijsschots in de Zee van Ochotsk. Ze waren aan het ijsvissen toen de schots lossloeg en naar zee afdreef.

Onduidelijk is hoeveel mensen er precies in de problemen zijn gekomen. Tellingen van lokale media variëren van vijfhonderd tot 2000 vissers. Elk jaar hebben in Rusland tal van reddingsoperaties plaats om mensen van ijsschotsen te halen.

Politie Eindhoven alert op Ajax-supporters

Icoon PolitieDe politie in Eindhoven heeft vooralsnog geen concrete aanwijzingen dat Ajax-supporters naar de Brabantse stad afreizen om daar te demonstreren. Burgemeester Gerrit Braks van Eindhoven vreesde daar wel voor en kondigde gisteren daarom een noodverordening af.

Een woordvoerder van de politie zei zondag dat de politie geen controleposten heeft ingesteld op de toegangswegen. "Maar mochten er toch fans uit Amsterdam gesignaleerd worden, dan staan we onmiddellijk klaar''. Gisteren verbood Braks de wedstrijd PSV-Ajax in verband met de acties van de politiebonden voor een betere cao. "Agenten die waren ingeroosterd voor de wedstrijd komen wel gewoon in dienst en kunnen tegen inbreuken op de noodverordening worden ingezet", aldus de woordvoerder van de politie.

[WK Afstanden] Uitslag ploegenachtervolging heren

Nederland heeft goud gewonnen op de ploegenachtervolging in Nagano. Wouter Olde Heuvel, Erben Wennemars en Sven Kramer bleven de Italianen vijf seconden voor. Duitsland kwam tot de derde plaats, gevolgd door Canada. Japan kwam tot de vijfde plaats. Het Poolse team kwam gedeeltelijk ten val.

#LandTijdVerschil
1 Nederland 3,41,69 0,000
2 Italië3,46,76 5,070
3 Duitsland 3,47,71 6,020
4 Canada 3,47,77 6,080
5 Japan 3,48,54 6,850
6 Noorwegen 3,48,61 6,920
7 Rusland 3,48,96 7,270
8 Polen 4,19,50 37,810

[WK Afstanden] Uitslag 5km dames

Martina Sablikova heeft de 5000 meter in Nagano op haar naam geschreven. De Tsjechische was ruim 6,5 seconden sneller dan Clara Hughes. Kristina Groves legde beslag op het brons. Renate Groenewold kwam tot de vijfde plaats. Pauline van Deutekom en Diane Valkenburg reden respectievelijk de achtste en negende tijd.

#Naam Nat.TijdVerschil
1 Martina SABLIKOVA CZE 6,58,22 -
2 Clara HUGHES CAN 7,04,79 6,570
3 Kristina GROVES CAN 7,04,94 6,720
4 Claudia PECHSTEIN GER 7,05,44 7,220
5 Daniela ANSCHÜTZ THOMS GER 7,07,23 9,010
6 Renate GROENEWOLD NED 7,07,64 9,420
7 Masako HOZUMI JPN 7,12,05 13,830
8 Paulien van DEUTEKOM NED 7,12,77 14,550
9 Diane VALKENBURG NED 7,14,18 15,960
10 Katrin MATTSCHERODT GER 7,18,16 19,940
11 Catherine RANEY USA 7,20,15 21,930
12 Christine NESBITT CAN 7,21,04 22,820
13 Anna ROKITA AUT 7,22,02 23,800
14 Catherine GRAGE DEN 7,22,30 24,080
15 Eriko ISHINO JPN 7,26,65 28,430
16 Mari HEMMER NOR 7,28,83 30,610

Explosie en brand in pand Amsterdam

Icoon BrandIn een pand aan het Haarlemmerplein in het centrum van Amsterdam heeft zich vanochtend een explosie voorgedaan. Dat heeft de brandweer laten weten. Volgens de politie zijn twee mensen gewond geraakt.

Volgens ooggetuigen brak na de ontploffing in de portiek van het gebouw een grote brand uit. Rond acht uur was deze enigszins onder controle. De gevel van het pand is deels ingestort. Of er verder nog mensen in het gebouw zijn, is niet duidelijk. Een voorbijganger maakte een foto voor AT5.

Boek: TV-Makelaar - (Ver)Koop je Huis Optimaal

Per jaar maken maar liefst 2,6 miljoen personen een verandering in woonsituatie door. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om koophuizen. Geen wonder dat er wekelijks meer dan een miljoen mensen naar het programma de TV-Makelaar keken. In maart komt er weer een nieuw seizoen van de TV-Makelaar op televisie, maar voor de geïnteresseerden, woningzoekenden en (ver)kopers van een woning is er nu ook een handig naslagwerk van de TV-makelaar.

'Rouvoet gunt buurvrouw licht in ogen niet'

Icoon PolitiekWat doe je als je vijf kinderen hebt die allemaal een eigen kamer willen? Juist, uitbouwen. Alleen gaan de plannen bij de familie Rouvoet ten koste van de buren. Een extra verdieping op de garage is dan ook de inzet van een conflict.

Andre Rouvoet wil zijn twee-ondereen-kapwoning aan de Van der Duijn van Maasdamlaan in Woerden zodanig uitbouwen dat het ten koste gaat van het uitzicht van zijn 82-jarige buurvrouw. Om de extra kamers te creeren wil de vicepremier op zijn garage en keuken over vrijwel de volle lengte (circa 11,5 meter) twee verdiepingen met vliering zetten (hoogte circa 6,7 meter).

Door het bezwaar van de buren is de aangevraagde bouwvergunning reeds tweemaal afgewezen. Rouvoet is daarom nu bezig een procedure begonnen om een ontheffing op het bestemmingsplan te krijgen. Buurvrouw Dinny Blom: "Het is een rare toestand. Er komt een heel geval bovenop. Ze hebben vijf kinderen en die willen ze allemaal een eigen kamer geven. Prima, maar je kunt toch ook een groter huis kopen? Dat kunnen ze toch wel betalen? Er wordt in Woerden genoeg gebouwd.”

Een andere omwonende:"Het is triest, Rouvoet gunt zijn buurvrouw het licht in de ogen niet." Rouvoet heeft laten weten niet te willen verhuizen omdat ze zich thuisvoelen in de wijk. Morgen is er een speciale hoorzitting in Woerden over het bestemmingsplan.

Mexico wil maatregelen tegen maffiamuziek

Icoon MisdaadMexico gaat het bezingen van dieven en rovers aan banden leggen. Althans dat is het plan. Het bezingen van ridders, rovers en smokkelaars is een oud muzikaal thema maar Mexicaanse parlementariërs hebben er genoeg van. Ze willen drastische maatregelen tegen de 'narcorridos'.

Het is traditionele Mexicaanse muziek waarin de uiterst meedogenloze drugsmaffia in het land wordt bezongen en daarbij sterk geromantiseerd. Het Mexicaanse Congres heeft zaterdag laten weten dat parlementsleden van de commissie Binnenlandse Zaken zich op initiatief van de linkse afgevaardigde Ireneo Mendoza op de narcocorridos hebben gestort. Ze zullen voorstellen doen om deze muziek te reguleren en waar nodig te censureren of de verspreiding ervan te voorkomen.

De wijze waarop de bloedige maffiapraktijken in Noord-Mexico worden verheerlijkt, is een bedreiging van de nationale veiligheid en van de volksgezondheid, waarschuwde het Congres.
Onder de muzikanten die dit genre ten gehore brengen zijn Los Tigres del Norte en los Tucanes de Tijuana. Eén van de liederen verhaalt bijvoorbeeld over een maffioso die zegt dat de hele stad van hem is en dat een ieder die hem dwarsboomt sterft. 'Ik respecter geen rangen enkel mijn bokkehoorn,' waarmee hij een geweer van het type AK47 bedoelt.

8000 pelgrims lopen 's nachts door Amsterdam

Ruim 8000 pelgrims hebben vannacht de jaarlijkse Stille Omgang door het centrum van Amsterdam gelopen. Dat meldde voorzitter Maarten Elsenburg van het organiserende Gezelschap van de Stille Omgang. Het was de 127e keer dat de tocht plaatsvond. Naast de processie was er een speciale viering voor jongeren in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam. Daaraan namen 350 jongeren deel.

Met de Stille Omgang herdenken katholieken jaarlijks het Mirakel van Amsterdam in 1345. In dat jaar braakte volgens de overlevering een zieke man in een woning aan de Kalverstraat een hostie uit. Toen zijn braaksel in de haard werd geworpen, zou de hostie boven het vuur zijn blijven zweven zonder te verbranden. Daarop werd deze in processie naar de huidige Oude Kerk gebracht.

Nadat Amsterdam in 1578 in protestantse handen was overgegaan, werden katholieke processies verboden. In de negentiende eeuw werd de oude Mirakelprocessie nieuw leven ingeblazen met een eigentijdse herdenking. Bisschop Jos Punt van Haarlem ging de gelovigen in de tocht voor. Daarnaast liep ook bisschop Van Luyn van Rotterdam mee. Meerdere groepen van deelnemers ondernamen te voet of per fiets de tocht naar Amsterdam. Vanuit het zuiden van Nederland en vanuit Rotterdam en Den Haag kwamen jongeren met bussen naar Amsterdam om de tocht bij te wonen.

[WK Afstanden] Uitslag 1500m heren

Denny Morrison heeft goud gewonnen op de 1500 meter in Nagano. De Canadees was een tiende sneller dan Sven Kramer en Shani Davis, die gedeeld tweede werden. Fabris werd vierde, gevolgd door Simon Kuipers en Mark Tuitert, die zesde werd.

#Naam Nat.TijdVerschil
1 Denny MORRISON CAN 1,45,22 -
2 Sven KRAMER NED 1,45,32 0,100
2 Shani DAVIS USA 1,45,32 0,100
4 Enrico FABRIS ITA 1,45,89 0,670
5 Simon KUIPERS NED 1,46,34 1,120
6 Mark TUITERT NED 1,47,02 1,800
7 Chad HEDRICK USA 1,48,19 2,970
8 Steven ELM CAN 1,48,34 3,120
9 Trevor MARSICANO USA 1,48,74 3,520
10 Samuel SCHWARZ GER 1,49,05 3,830
11 Aleksey YESIN RUS 1,49,20 3,980
12 Jong-Woo LEE KOR 1,49,42 4,200
13 Arne DANKERS CAN 1,49,67 4,450
14 Takaharu NAKAJIMA JPN 1,49,95 4,730
14 Konrad NIEDZWIEDZKI POL 1,49,95 4,730
16 Christoffer Fagerli RUKKE NOR 1,50,29 5,070
17 Robert LEHMANN GER 1,51,57 6,350
18 Vitaly MIKHAILOV BLR 1,51,72 6,500
19 Risto ROSENDAHL FIN 1,51,99 6,770
20 Dmitry BABENKO KAZ 1,53,10 7,880

[WK Afstanden] Uitslag 1000m dames

Anni Friesinger heeft de duizend meter bij de dames op haar naam geschreven. De Duitse was ruim zes tienden sneller dan Kristina Groves. Annette Gerritsen reed de derde tijd, gevolgd door Christine Nesbitt. Pauline van Deutekom kwam tot de vijfde tijd, en Ireen Wüst werd negende.

#Naam Nat.TijdVerschil
1 Anni FRIESINGER GER 1,15,37 0,000
2 Kristina GROVES CAN 1,16,01 0,640
3 Annette GERRITSEN NED 1,16,35 0,980
4 Christine NESBITT CAN 1,16,44 1,070
5 Paulien van DEUTEKOM NED 1,16,89 1,520
6 Beixing WANG CHN 1,17,20 1,830
7 Shannon REMPEL CAN 1,17,21 1,840
8 Sayuri YOSHII JPN 1,17,23 1,860
9 Ireen WÜST NED 1,17,29 1,920
10 Chiara SIMIONATO ITA 1,17,36 1,990
11 Fei WANG CHN 1,17,40 2,030
12 Nao KODAIRA JPN 1,17,55 2,180
13 Monique ANGERMÜLLER GER 1,17,97 2,600
14 Shuang ZHANG CHN 1,18,21 2,840
15 You-Lim KIM KOR 1,18,29 2,920
16 Katarzyna WOJCICKA POL 1,18,41 3,040
17 Yuliya NEMAYA RUS 1,18,58 3,210
18 Sang-Hwa LEE KOR 1,18,78 3,410
19 Pamela ZOELLNER GER 1,18,84 3,470
20 Elli OCHOWICZ USA 1,18,98 3,610
21 Shihomi SHINYA JPN 1,19,20 3,830
22 Svetlana KAYKAN RUS 1,19,42 4,050
23 Svetlana RADKEVICH BLR 1,19,83 4,460
24 Bo-Ra LEE KOR 1,20,60 5,230
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.