FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 februari 2008

Joran: Natalee is dood, ze vinden haar nooit

Icoon HollowayVolgens Joran van der Sloot is Natalee Holloway dood en zal ze niet gevonden worden. Dit bracht Peter R. de Vries vandaag naar buiten in zijn speciale twee uur durende uitzending. Hij zegt de verdwijning van Natalee Holloway opgelost te hebben.

In de uitzending was onder meer een videofragment te zien waarop Joran tegen een vriend bekende dat Natalee Holloway dood is. Hij zei: "We waren daar op het strand en ineens deed ze gewoon niets meer. Ze zag er normaal uit. Ik heb haar geprobeerd te reanimeren maar het hielp niet. Ik wist niet zeker dat ze dood was maar ze bewoog gewoon niet.

Ik belde met een betaaltelefoon een goeie vriend van mij (Daury). Ik zei hem dat hij de politie niet mocht bellen. Hij heeft daar een boot staan en hij kwam.
"

Daury, de vriend van Joran, stuurde Joran naar huis, 'hij zou het wel regelen'. Joran vertelde dat ze Natalee samen in zijn boot hebben getild en dat Daury twee kilometer uit de kust is gevaren en haar vervolgens overboord heeft gegooid. Ze zou nooit meer gevonden worden.

De Vries heeft Joran tijdens een vijf maanden durende operatie met verborgen camera's gefilmd. Patrick van der Eem, die Joran filmde, wist hem deze bekentenis te ontlokken. Voor zijn aandeel in de zaak kreeg hij 25.000 euro van Peter R. de Vries.

Van der Sloot verklaarde vrijdagavond tijdens een telefonisch vraaggesprek tegen Pauw en Witteman dat zijn bekentenis in het programma van Peter R de Vries een verzinsel is. Volgens De Vries loog Van der Sloot "alsof het gedrukt stond" maar kon hij niet anders dan aldus reageren, omdat hij anders zijn bekentenis zou bevestigen. "Het was zijn enige uitweg."

Daury verklaarde tijdens een exclusief interview met dagblad DAG dat hij de dag van de verdwijning niet eens op Aruba was. "Dat meen je niet. Nee, dat meen je niet. Echt? Maar dat klopt helemaal niet" is de eerste reactie van de van oorsprong Colombiaanse Daury (21) vanuit Aruba als hij zaterdagnacht verneemt dat Joran van der Sloot (20) zijn naam noemt in de uitzending van Peter R. de Vries.

Subheader


Daury is geschokt en boos als hij hoort dat Joran hem aanwijst als de vriend die hem heeft geholpen zich van Natalees lichaam te ontdoen. "Dat kan Joran niet gezegd hebben. Ik zat toen in Rotterdam op school. Dat is gewoon bullshit!"

Daury zegt volledig onwetend te zijn over zaak, hij is niet benaderd door Peter R. de Vries of justitie. Hij vraagt zich bovendien af waarom zijn vriend hem niet van de beschuldiging op de hoogte heeft gesteld: "We hebben gisteren nog ge-msn’t. Hij zei dat het best goed met hem ging. Waarom zei hij hier dan niets over?

Daury zat vanaf juli 2004 in Nederland om een MBO-opleiding in Rotterdam te volgen. Hij is in die tijd één keer naar Aruba geweest "Dat was op 2 januari 2005. Voor de rest ben ik non stop in Nederland geweest. Op 31 mei 2005, de dag dat Natalee verdween, was ik niet op Aruba." Daury verklaarde ook geen boot te hebben, lachend zei hij: "Nee, natuurlijk niet."
Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie. Alle quotes uit de uitzending zijn ook op een rij gezet en terug te lezen op het forum.
Stemmen over de uitzending kun je in de FP-poll.

Schaatsen: Uitslagen WB Baselga

Icoon SchaatsenDit weekend is er geschaatst in het Italiaanse Baselga di Pine, in de Dolomieten. Voor de dames stond de 1500 meter en de 3000 meter op het programma, de mannen schaatsten de vijf kilometer en eveneens de 1500 meter. Ook werd er voor zowel dames als heren een ploegenachtervolging gereden.

Zaterdag
De zaterdag ging van start met de 1500 meter voor vrouwen. Het weer was slecht en het ijs papperig. De voortdurende sneeuw maakte goede tijden onmogelijk. De enige Nederlandse deelneemster, Jorien Voorhuis, eindigde als vierde, achter winnares Kristina Groves, Martina Sábliková en Christine Nesbitt. De winnende tijd was 2.01,07.

Hierna waren de mannen aan de beurt, zij schaatsten de vijf kilometer. Na de dameswedstrijd werd besloten na iedere rit te dweilen, om het ijs goed te houden en iedereen dezelfde ijscondities te garanderen. Helaas stopte de ijsmachine er al na een paar ritten mee, en in combinatie met het slechte weer werd besloten de vijf kilometer af te gelasten. De tot dan toe gereden tijden werden geschrapt.

Ook de ploegenachtervolging voor dames kon hierdoor niet doorgaan. Waar de vijf kilometer helemaal van het programma werd gehaald, werd de achtervolging verzet naar zondag.

Zondag
De zondag begon met de 3000 meter voor dames, gevolgd door de 1500 meter voor heren en de twee ploegenachtervolgingen.
Bij de dames was Martina Sábliková de snelste, 4.11,09. Met haar winst op de drie kilometer stelde ze haar winst in de gecombineerde wereldbeker drie en vijf kilometer veilig. De tweede plaats was voor Claudia Pechstein, en Katrin Mattscherodt ging er met het brons vandoor. Jorien Voorhuis werd zesde.

De 1500 meter bij de mannen was een prooi voor de Amerikaan Shani Davis. Hij won de afstand in 1.46,85, voor Simon Kuipers en Mark Tuitert. Erben Wennemars werd tiende, Tom Prinsen elfde.

Bij de ploegenachtervolging voor mannen was het Noorwegen dat er met de buit vandoor ging. Nederland eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Rusland. Bij de dames was er geen Nederlands team, en was de overwinning voor Rusland. Japan werd tweede en het Poolse team veroverde het brons.

Gordon wellicht uit Idols-jury

Icoon ShowbizzHet is nog niet zeker of Gordon aanstaande zaterdag weer aanwezig zal zijn in de jury van Idols. Gisteren werd afscheid genomen van kandidate Pauline, zij had de minste stemmen gekregen van het Idols-publiek. Gordon had het daar erg moeilijk mee, en liep weg uit de studio.

Manager van Gordon, Xennia Kasper, gaf vandaag in Life & Cooking uitleg over het voorval: "Pauline gaf een goed optreden, dan is wegstemmen niet van toepassing". Het zit Gordon zo dwars, dat hij zich nu beraadt over zijn plek in de jury. Mocht Gordon niet terugkeren in de jury, dan is zijn vervanger al bekend. Carlo Boszhard bood zich vrijwillig aan om de taken van Gordon over te nemen.

Voor meer Idols-nieuws kun je terecht in het Idols 4-forum.

Paard botst met paard en overlijdt

Icoon Bizar Een botsing tussen twee paarden is een van beide fataal geworden. Door een onbekende oorzaak tijdens een rit van twee amazones, door de bossen bij Lelystad, sloeg een van de paarden op hol.

Het paard gooide eerst de vrouw die op hem reed van zich af om er vervolgens vandoor te gaan. De andere ruiter ging er meteen achteraan. Tijdens de achtervolging zijn de paarden tegen elkaar gebotst, waardoor het op hol geslagen dier tegen een lantaarnpaal knalde en als gevolg van een gebroken nek overleed. Door de botsing is de achtervolgende ruiter van haar paard gevlogen en heeft zij onbekend letsel opgelopen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Lostrekken Chinees schip mislukt

Icoon AlgemeenHet is niet gelukt om het Chinese schip vlot te trekken dat voor de kust van de Rotterdamse Maasvlakte ligt. Het sleepbedrijf Smit deed vandaag pogingen om het vastgelopen gevaarte los te trekken. Maar sleepboten slaagden er niet in de klus te klaren. De sleepkabels zijn van het schip losgeschoten.

Het werk zorgde voor veel toeschouwers. Honderden belangstellenden waren naar de Maasvlakte gekomen om te kijken naar de bergingspoging. Na middernacht, bij het volgende hoogwater, gaat Smit nog een keer proberen om het vrachtschip vlot te trekken.

Het Chinese vrachtschip Zhen Hua met 33 man aan boord liep vrijdagnacht tijdens een storm vast. Het schip is geladen met vijf grote containerkranen.

Deze herfst nog een PS3 slim?

De mannen (en misschien ook wel vrouwen) van de website T3 weten te melden dat Sony deze herfst met een PS3 slim wil komen. Ze verwachten dat deze direct met de grotere HDD komt waar eerder deze week al over werd gespeculeerd. Erg gek is deze gedachte niet aangezien Sony al eerder de PSOne, PS2 en PSP in kleinere jasjes stak, maar het duurde wel iets langer voordat die apparaten op een kleiner formaat werden geproduceerd. Het is wel bekend dat Sony met alle liefde de PS3 goedkoper zou willen geproduceren en dit zou natuurlijk een mooie oplossing zijn.

Of T3 het bij het rechte eind heeft zal in de toekomst blijken.


De huidige PlayStation 3

50 Cent: 'Paris, rot op van het podium'

Icoon ShowbizzHet liedje 'It's my party and I cry if I want to' is op het magere lijf van Paris Hilton geschreven. De erfgename moest namelijk erg huilen na een vervelende opmerking van rapper 50 Cent.

Tijdens een voorfeestje voor de Super Bowl, de finale van het American Football dat dit weekend plaatsvindt in Amerika, trad 50 Cent op. Omdat Paris Hilton was ingehuurd een en ander te presenteren dacht ze dat het wel leuk zou zijn om met de rapper op het podium te dansen (klik hier voor foto's.) Dat had ze beter niet kunnen doen want al snel riep hij: 'get the fuck off the stage', oftewel 'rot op van het podium'. Daarop ging ze huilend klagen bij de organisatie dat ze wilde dansen omdat het haar feestje was. Of de twee het later nog hebben goedgemaakt is niet bekend.

Met dank aan GGMM voor de submit.

Uitslagen Jupiler League speelronde 26

Dit weekend is er weer gespeeld in de Jupiler League. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
FC DordrechtFortuna Sittard1-0
Go Ahead EaglesMVV2-1
RKC WaalwijkHFC Haarlem2-0
FC EmmenFC Volendam2-2
sc CambuurFC Zwolle1-1
FC EindhovenRBC Roosendaal1-2
Stormvogels TelstarBV Veendam2-1
TOP OssAGOVV Apeldoorn2-0
FC OmniworldHelmond Sport3-1
ADO Den HaagFC Den Bosch0-1

Stand:

#clubgespeeldWinstgelijkverliesdoelsaldopunten
1RKC Waalwijk26159262-3154
2FC Volendam261210460-3446
3FC Zwolle261210448-3046
4FC Den Bosch25143840-3145
5MVV26136744-3345
6Go Ahead Eagles261411146-4543
7RBC Roosendaal26108835-3238
8Helmond Sport26125935-3638
9ADO Den Haag26107941-4037
10TOP Oss2598839-4235
11FC Dordrecht26971048-3634
12FC Emmen2689939-4933
13BV Veendam26711842-4532
14Stormvogels Telstar26931426-3530
15FC Omniworld266101042-3728
16AGOVV Apeldoorn26941338-6328
17sc Cambuur26671332-4825
18HFC Haarlem26591230-4024
19Fortuna Sittard26661428-4324
20FC Eindhoven26651535-6023

Premier: Joran brengt Aruba schade toe

Icoon EconomiePremier Oduber van Aruba is boos op Joran van der Sloot. Dat zei hij vandaag in het RTL Nieuws. Volgens de premier heeft de Nederlandse jongen het vakantie-eiland veel schade toegebracht. Oduber is de herhaalde leugens van Van der Sloot helemaal beu.

Daardoor komt het eiland weer negatief in het nieuws. 70 Procent van het inkomen van het eiland is afkomstig van Amerikaanse toeristen. Vlak na de verdwijning van Holloway bleven Amerikaanse toeristen massaal weg van het eiland. 'Hij speelt met de economie van het land', aldus de premier. Hij wilde niks zeggen over een topoverleg dat hij had met het Openbaar Ministerie. Net als eenieder, wacht ook hij de uitzending van Peter R. de Vries van vanavaond af. Deze begint om 21.30 uur op SBS6.


Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

FOK! opent een Holloway-dossier en -forum

Icoon Sitenews - ForumZoals je hebt gemerkt zijn Joran van der Sloot en Peter R. de Vries sinds enkele dagen het onderwerp van gesprek. Of het nu op straat is, of bij de bakker, op school of op FOK!, mensen raken er niet over uitgepraat. Daarom is er nu een speciaal dossier gemaakt waar je alle gebeurtenissen nog eens rustig kunt nalezen.

Je kunt er ook uitgebreid over mee praten op het speciale tijdelijk subforum. Hierin vind je al het nieuws rond de verdwijning van Natalee, de coverstory van Peter R. de Vries en de leugens van Joran van der Sloot.

Discussieer mee, lees je in en laat je verbazen over wat nu al de gebeurtenis van 2008 wordt genoemd. Is het een doorbraak, staat Peter R. straks voor lul, is het een storm in een glas water of slaat Joran op de vlucht? Je leest het in JOR. Oja, je kunt ook stemmen op onze speciale Joran-poll.


Jor heeft nu een eigen subforum op FOK!

Uitslagen Duitsland speelronde 18

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de achttiende speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Bayern München begint met overwinning
De eerste wedstrijd in 2008 in de Bundesliga na de winterstop is door Bayern München gewonnen. Die Roten gingen op bezoek bij Hansa Rostock. Al vroeg in de wedstrijd kwam Bayern op 0-1 door Franck Ribery. Kort voor rust verdubbelde Luca Toni de stand door de tweede treffer te produceren. De beste kansen waren daarna voor de bezoekende club maar doelpunten leverde dat niet meer op. Aan de kant van Hansa Rostock werd wel gescoord: Enrico Kern was na 52 minuten trefzeker maar dat bleek niet genoeg. De winst ging uiteindelijk naar de lijstaanvoerder.

Werder Bremen verliest dure punten
In de strijd om het kampioensschap is Werder Bremen dure punten misgelopen. De nummer twee verloor thuis met 1-2 van VfL Bochum. In het [i]Weser-stadion kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt kort voor rust van Daniel Jensen. Benjamin Auer maakte na de pauze in de 68e minuut de gelijkmaker. Twee minuten daarna kreeg Rodrigues de rode kaart voorgehouden waardoor Werder verder moest met tien man. Antar Yahia maakte daarvan optimaal gebruik door vijf minuten voor tijd de winnende treffer aan te tekenen.

Hamburger SV start met puntenverlies
Hamburger SV is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd na de winterstop winnend af te sluiten. In eigen huis werd het tegen Hannover 96 1-1. Szabolcs Huszti zette de bezoekers op voorsprong door een strafschop te benutten. Twintig minuten voor tijd werd het alsnog 1-1. Ivica Olic was succesvol voor HSV. Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong begonnen allen in de basisopstelling.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
Hansa RostockBayern München1 - 2
Arminia BielefeldVfL Wolfsburg0 - 1
Energie CottbusBayer Leverkusen2 - 3
Hamburger SVHannover 961 - 1
Hertha BSCEintracht Frankfurt0 - 3
Karlsruhe1.FC Nürnberg2 - 0
MSV DuisburgBorussia Dortmund3 - 3
Schalke 04VfB Stuttgart4 - 1
Werder BremenVfL Bochum1 - 2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München18116133939
2Werder Bremen181134432636
3Bayer Leverkusen181035351833
4Hamburger SV18963251433
5Schalke 0418882301832
6Karlsruhe18945212131
7Hannover 9618846282928
8Eintracht Frankfurt18684222326
9VfB Stuttgart18819252925
10VfL Wolfsburg18657313023
11VfL Bochum18648272822
12Borussia Dortmund18648293322
13Hertha BSC186210192720
14Arminia Bielefeld185310193918
15Hansa Rostock185211172817
161.FC Nürnberg184311213015
17Energie Cottbus18369193015
18MSV Duisburg184212172914

Programma

DatumThuisUit
8-2Eintracht FrankfurtArminia Bielefeld
9-2Bayer LeverkusenHamburger SV
9-2Hannover 96Karlsruhe
9-21.FC NürnbergHansa Rostock
9-2VfB StuttgartHertha BSC
9-2VfL BochumEnergie Cottbus
9-2VfL WolfsburgMSV Duisburg
10-2Bayern MünchenWerder Bremen
10-2Borussia DortmundSchalke 04

Zatlap botst achterop carnavalswagen

Icoon PolitieEen dronken bestuurder is gisteravond in het Brabantse Kruisland achterop een carnavalswagen gebotst. Beide wagens moesten met een takelwagen worden weggesleept. De zatlap had de carnavalswagen over het hoofd gezien, omdat deze onverlicht was.

Het ongeluk vond plaats op de Oud Gastelseweg. De brokkenpiloot raakte bij het ongeluk gewond aan zijn hoofd, en werd daarom naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek tevens dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd, liet de politie weten.

Spaanse fans misdragen zich in Barcelona

In Barcelona heeft het team van McLaren er flink van langs gekregen door de Spaanse fans. Sinds de ruzie van Alonso met Hamilton hebben de Spaanse fans zich tegen McLaren en Hamilton gekeerd.

In Barcelona moesten officials zelfs een deel van de hoofdtribune afzetten omdat Spaanse fans rotzooi op de baan gooide. Ook werd er volop gescholden en gefloten. McLaren heeft bodyguards aangenomen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Testdag Barcelona 03-02-2008


Mark Webber sluit de drie-daagse testsessie als snelste af. De Australier reed een 1:22.385 en was daarmee maar nipt sneller dan Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton.

McLaren maakt tot nu toe een sterke indruk op het circuit de Catalunya. Beide coureurs reden op een paar duizensten na dezelfde tijd. Voor het team van Honda moet nog flink aan de bak voor het seizoen begint in Australie. Honda had ook vandaag de snelheid niet te pakken. Barrichello eindigde dag op plaats elf terwijl teamgenoot Button niet verder kwam dan de dertiende en laatste positie.

Morgen begint Ferrari en Toyota aan hun drie-daagse testsessie op het circuit van Bahrein na twee rustdagen testen ze verder 9,10 en 11 februari. Vanaf 12 februari wordt er weer verder getest in Jerez de La Frontera voor de andere teams.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Mark WebberRed Bull01:22.38565
2Heikki KovalainenMcLaren01:22.42267
3Lewis HamiltonMcLaren01:22.45992
4Robert KubicaBMW01:22.49283
5Fernando AlonsoRenault01:22.50963
6Nick HeidfeldBMW01:22.87479
7Sebastian BourdaisScuderia Toro Rosso01:22.88780
8David CoulthardRed Bull01:23.88981
9Nelson Piquet jr.Renault01:23.03964
10Sebastian VettelScuderia Toro Rosso01:23.23274
11Rubens BarrichelloHonda01:23.79584
12Adrian SutilForce India F101:23.80086
13Jenson ButtonHonda01:23.80885

Williams breekt test af

Het team van Williams is niet meer in actie gekomen tijdens de derde testdag op het circuit de Catalunya. Vrijdag maakte Nakajima een behoorlijke schuiver mee. Het Britse team heeft ontdekt, dat een scheur in de voorvleugel de oorzaak was.

Zaterdag heeft het team wel gereden, maar besloot alsnog om de derde testdag te laten schieten.

"We konden de problemen met de voorvleugel niet meer in zo'n korte tijd oplossen. We hebben dan ook besloten om terug te gaan naar de fabriek. Zo kunnen we een goede oplossing vinden voor de test in Jerez," aldus technisch directeur Sam Michael.

WB Baselga: Uitslag ploegenachtervolging dames

De ploegenachtervolging bij de dames in Baselga di Pine is gewonnen door de Russische vrouwen. De wedstrijd zou eigenlijk gisteren gereden worden, maar kon toen wegens slecht weer geen doorgang vinden.

De Russische dames Abramova, Lobysheva en Lichatsjova hadden 3.11,62 nodig voor de 2400 meters die de ploegenachtervolging bij de vrouwen telt. Op de tweede plaats eindigde Japan, gevolgd door Polen en Duitsland.

Nederland nam niet deel aan deze ploegenachtervolging. Er was namelijk geen team beschikbaar. De enige Nederlandse vrouw die meedeed in Baselga was Jorien Voorhuis.

Uitslag Ploegenachtervolging

#LandTijd
1Rusland3.11,62
2Japan3.11,91
3Polen3.15,57
4Duitsland3.15,75
5Verenigde Staten3.16,70
6Roemenië3.24,93
7Canada3.25,05

Jongeren slaan 69-jarige man ziekenhuis in

Icoon MisdaadEen groep jongeren heeft gisteravond een 69-jarige man uit het Limburgse dorp Maria-Hoop zo ernstig mishandeld, dat hij zich in het ziekenhuis moest laten opnemen.

Het slachtoffer werd na een woordenwisseling in zijn woonplaats door drie of vier jongeren tegen de grond geslagen en in elkaar getrapt. De politie was er snel bij en heeft twee jongeren van achttien en twintig jaar oud uit Maria-Hoop aangehouden. Naar de andere jongeren wordt nog gezocht. Waar de woordenwisseling over ging is niet bekend.

Stewardess stript in cockpit vliegtuig

Icoon WeirdEen nog onbekende piloot heeft onlangs zijn stuurknuppel losgelaten om de borsten van een stewardess te betasten. De jonge vrouw kwam even langs in de cockpit en gaf de piloten tot hun grote vreugde een stripshow.

Een blonde collega hielp de stewardess een handje. De piloot heeft een fimpje gemaakt, waarop de stewardess haar trouwring en haar slipje laat zien. De maatschappij zoekt nog uit wie de bemanning is. Op welke vlucht de stripshow werd gehouden is niet bekend.

Bekijk hier de beelden

De Leeuw: 'Geller domme lepeltjesfetisjist'

Icoon TelevisiePresentator Paul de Leeuw heeft hard uitgehaald naar mentalist Uri Geller. Hij riep tv-kijkend Nederland op om korte metten te maken met Geller die hij een domme lepeltjesfetisjist noemt. De Leeuw: "Bel ze op en zeg dat het kut is!"

"Dat is toch allemaal nep! De enige die vorige week krom lag is Patty Brard", liet Paul gisteravond weten in de show Mooi weer de Leeuw.

Op zaterdagavond heerst er een grote strijd om de kijkers. Naast Mooi Meer de Leeuw worden dan ook nog Idols en Wie wordt de nieuwe Uri Geller uitgezonden.

Paul de Leeuw was gisteravond de winnaar met bijna twee miljoen kijkers. Uri Geller moest het doen met anderhalf miljoen kijkers, altijd nog beter dan Idols. Dit programma hield 'slechts' een miljoen Nederlanders aan de buis.

Uitslagen Eredivisie 3/2/2008

Vanmiddag werden er vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. De uitslag van de topper tussen Ajax en Feyenoord vind je hier. De overige uitslagen kun je hieronder bekijken.

FC Groningen - Roda JC 1-1
14' Powel 1-0
81' Oper 1-1

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 19.294
Gele kaart: Lovre, van Loo, Kruiswijk (FC Groningen), Tioté, Oper, W. Janssen, Kah (Roda JC)
Rode kaart: 25' Meerdink (FC Groningen)

Opstellingen
FC Groningen: v. Loo, Hiariej, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Meerdink, Holla, Lovre (Nijland/60), Fledderus (Metaj/89), Berg, Powel (De Roover/38)
Roda JC: Castro, De Fauw, Kah, Bodor (Oper/46), Tioté, Meeuwis, Hadouir, De Jong, W. Janssen, Yulu Matondo, Lamah



Sparta Rotterdam - VVV Venlo 2-0
45' Promes 1-0
49' Rose 2-0

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 10.208

Opstellingen
Sparta Rotterdam: Westerveld, Tiendalli, Promes, Schenkel, Jaggy, Moreno Freire, Slot (Duplan/85), Lindenbergh (Rutjes/57), Dissels, Rose, Boukhari (Polak/79)
VVV Venlo: Wintjens, Mampuya, Verdellen, Reekers, Fleuren, Kahya (Kantelberg/61), Linssen, Honda, Ofrany (El Gaaouiri/61), Oost, Amrabat (Calabro/61)



FC Utrecht - Willem II 2-0
4' v.d. Gun 1-0
56' Nelisse 2-0

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 20.000
Gele kaart: Jansen, Kargbo (Willem II)

Opstellingen
FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Dickoh, Schut (v.d. Kooy/69), Pieters, Loval, v. Dijk, Caluwé (Kruys/84), v.d. Gun, Nelisse (Rossini/77), George
Willem II: Aerts, Janse, Baelum, Swinkels, v.d. Struijk, Kargbo, Boutahar (Vorthoren/84), Grégoire, Messoudi (Douglas/63), Mourad, Poepon (Zijler/63)

Lijk gevonden in tuin in Wagenberg

Icoon PolitieIn een tuin in het West-Brabantse dorp Wagenberg hebben buurtbewoners gisterochtend een lugubere ontdekking gedaan. Ze troffen het dode lichaam aan van een 65-jarige dorpsgenoot.

De man blijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven. Hij is vermoedelijk omgekomen door onderkoeling. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar laat weten een misdrijf zo goed als uit te sluiten.

Politie neemt carnavalvierder zwaard af

Icoon BinnenlandsEen man liep in Venlo rond met een zwaard dat er nogal echt uitzag. De politie hield de 24-jarige man uit Sevenum staande en nam het wapen in. Volgens de man hoorde dat bij zijn carnalvalsuitrusting.

Het zwaard was echter massief, 1.70 meter lang en had een vlijmscherpe punt. De politie raadde de man aan om een plastic zwaard te gebruiken.

Met dank aan -CRASH- voor de submit.

Testdag Barcelona 02-02-2008

Ook zaterdag werd verder getest op het circuit van Barcelona. Sebastian Vettel heeft de snelste tijd gereden. De Duitser kwam tot een tijd van 1:21.679 en was daarbij een tiende sneller dan teamgenoot Sebastian Bourdais.


Het McLaren duo Hamilton en Kovalainen eindigde op plaats drie en vier. Het team van Williams heeft het testwerk weer hervat. Het Britse team had een dag eerder nog de testdag afgebroken omdat Kazuki Nakajima hard van de baan ging in de eerste bocht.

Honda kent tot nu een teleurstellende test. Jenson Button verloor veel tijd omdat hij problemen had met zijn stuur. Ook de snelheid van de RA108 lijkt ver te zoeken. Button eindigde de dag ook op een teleurstellende dertiende positie.

Nr.CoureurTeamTijdRnd.
1.Sebastian VettelToro Rosso1:21.679 89
2.Sebastian BourdaisToro Rosso1:21.782 88
3.Lewis HamiltonMcLaren1:22.135 80
4.Heikki KovalainenMcLaren1:22.511 70
5.Robert KubicaBMW Sauber1:22.833 90
6.Fernando AlonsoRenault1:22.938 115
7.Nelson PiquetRenault1:23.002 115
8.Mark WebberRed Bull Racing1:23.020 75
9.Nick HeidfeldBMW Sauber1:23.070 94
10.David CoulthardRed Bull Racing1:23.323 85
11.Nico RosbergWilliams1:23.347 34
12.Kazuki NakajimaWilliams1:23.948 40
13.Jenson ButtonHonda1:23.959 58
14.Vitantonio LiuzziForce India F11:24.263 61

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 23

Icoon EredivisieDit weekend werd in de Eredivisie de 23e speelronde afgewerkt. Zo kreeg NAC Breda bezoek van FC Twente, Vitesse reisde af naar Friesland om tegen SC Heerenveen te spelen en Sparta Rotterdam kruiste de degens met VVV Venlo. Hieronder vind je een overzicht van de afgelopen speelronde.

NAC Breda verkeert de laatste tijd in een goede vorm, en ook tegen directe concurrent FC Twente wisten de Brabanders punten te halen. Hoewel een gelijkspel voor FC Twente verdiend was geweest, stonden ze aan het eind van de wedstrijd met lege handen. In de 22e minuut ging Sikora liggen in het strafschopgebied, en scheidsrechter Vink zag daar een strafschop in. Zwaanswijk verzilverde die strafschop: 1-0. Na dit doelpunt groef NAC zich in, en FC Twente kon maar niet scoren. Kansen waren er nog wel voor onder andere El Ahmadi en Denneboom, maar Ten Rouwelaar bracht redding. Lurling ontsnapte nog aan rood, nadat hij Wielaert een schop tegen het been gaf. Dankzij de overwinning passeert NAC FC Twente op de ranglijst, en staat nu zesde.

Dankzij een 7-0 overwinning op Vitesse heeft SC Heerenveen de derde plaats veroverd in de Eredivisie. De Friezen gingen fel van start en stonden na tien minuten al met 1-0 voor door een goal van Sulejmani. Vier minuten later zorgde Pranjic voor een ruststand van 2-0. Vitesse kwam in de eerste helft niet verder dan een kopbal op de paal. Na rust kwam Heerenveen pas echt goed op gang en via doelpunten van Bradley, Zuiverloon, Beerens (2x) en Prager werd het een ware martelavond voor Vitesse.

Sparta heeft de tweede overwinning op rij geboekt. In het eigen Kasteel versloegen ze VVV Venlo met 2-0. Doelman Wintjens van VVV blunderde twee keer waardoor Sparta de overwinnining in de schoot kreeg geworpen. In de 45e minuut greep de keeper volledig mis op een inzet van Promes, en vlak na rust bokste hij de bal knullig voor de voeten van Rose, die de 2-0 binnentikte. Bijna werd het nog 3-0 door Dissels, maar Reekers redde op de lijn. VVV had vlak voor rust nog een grote kans op een doelpunt, maar Amrabat tikte de bal vlak voor het doel knullig naast. Door de zege is Sparta naar de 14e plaats van de Eredivisie geklommen. Aanstaande woensdag speelt Sparta thuis de inhaalwedstrijd tegen NAC Breda, en kan als het dan wint zelfs nog een plek stijgen.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 1 februari:
NAC Breda - FC Twente (1-0)

Zaterdag 2 februari:
SC Heerenveen - Vitesse (7-0)
AZ - PSV (0-2)
Heracles Almelo - NEC (0-2)
Excelsior - De Graafschap (1-1)

Zondag 3 februari:
Ajax - Feyenoord (3-0)
FC Groningen - Roda JC (1-1)
Sparta Rotterdam - VVV-Venlo (2-0)
FC Utrecht - Willem II (2-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Bedenker Brain Age weigert miljoenen aan royalty's

Ryuta Kawashima, beter bekend als dr. Kawashima uit de Braintraining-games, heeft de royalties die hij met zijn games verdiend heeft geweigerd. Hij zegt liever te werken dan de hele dag niets te doen. Na de Braintraning-games richt dr Kawashima zich nu op de groeiende vergrijzing in Japan en het bedenken van nieuwe uitvindingen en oplossingen om deze vergrijzing op te kunnen vangen. Dit vindt hij veel leuker dan gewoon rentenieren.

"Not a single yen has gone in my pocket," aldus dr Kawashima. "Everyone in my family is mad at me but I tell them that if they want money, go out and earn it."

De Braintraining-games van dr Kawashima zijn een groot succes, zowel in Japan als in de rest van de wereld. De royalties van de games zijn ondertussen gestegen tot 2.4 miljard Yen, iets meer dan 14 miljoen euro. Sinds mei 2005 zijn er wereldwijd zeventien miljoen Braintraining-games verkocht.

Kawashima, die met zijn baan aan de Tokohu universiteit een jaarsalaris van bijna 65.000 euro verdient, heeft het geld niet nodig. Zijn grote hobby is zijn werk en de royalty's worden dan ook in de wetenschap gestoken. Hij heeft al een lab laten bouwen van bijna twee miljoen euro en een ander lab wordt momenteel gebouwd en zal in maart klaar zijn.

Een leuk feitje is dat hoewel Kawashima games ontwikkelt voor Nintendo, zijn vier zonen in de leeftijd van 14 tot 22 jaar geen games mogen spelen doordeweeks. Ze mogen slechts een uurtje in het weekend spelen en hij heeft al eens een disc gebroken toen de regels overtreden werden.

"What is scary about games is that you can kill as many hours as you want. I don't think playing games is bad in itself but it makes children unable to do what they should do such as study and communication with the family," aldus Kawashima over gamende kinderen.

Zijn eigen toekomst ziet Kawashima ook niet zo rooskleurig. "I'm confident I'll go senile. Researchers, especially those in medical fields, are said to die of what they are studying. Since I've been studying the brain, I'll die of a brain disease."

Burnout demo toch langer te gebruiken

Enkele dagen geleden verscheen het bericht dat EA van plan was om de multiplayer demo van Burnout Paradise offline te halen. Na veel afkeurende geluiden is EA echter overstag gegaan en heeft besloten om de demo nog iets langer te laten staan. Tot 15 februari is de demo nog te downloaden en online te spelen.

"As you may know, Burnout Paradise is built to provide the ultimate in freedom and discovery online and offline. The demo did a terrific job of providing players a taste of that.

Seeing how the social online multiplayer gameplay is such a huge part of Burnout Paradise, we've decided to keep the multiplayer demo functionality on for a bit longer." Aldus EA in een toelichting op de beslissing.

Muziekpieken in Sassendonk

Was gisteren bij m'n schoonfamilie omdat de Sassendonkse carnavalsoptocht daar langs de deur loopt. Kinderen verkleed als Shrek en een elfje langs de kant van de weg en ikzelf gewoon lekker binnen met een computerblad op de bank. Schijnt dat ze muziekpieken hebben moeten uitgeven. Dat houdt in dat ze ongevraagd een optocht met mislukte praalwagens langs je deur jassen en dat ze dan verwachten dat je daarvoor gaat betalen.

Nog steeds veel meerokende kinderen

Icoon GezondheidEr zijn nog steeds veel kinderen in Nederland die gedwongen meeroken met hun ouders. Dat blijkt uit het jaarlijkse rokersonderzoek van TNS Nipo. Het gaat om 40 procent van de ouders die roken. Hun kinderen zitten regelmatig in de rook, waardoor ook zij de schadelijke en kankerverwekkende stoffen binnenkrijgen die zich in sigarettenrook bevinden.

"Meeroken is bijzonder schadelijk voor kinderen", zeggen KWF Kankerbestrijding en anti-rookorganisatie Stivoro in een gezamenlijke verklaring. Morgen is het Wereld Kanker Dag en in het kader daarvan willen de organisaties extra aandacht vragen voor het probleem van meerokende kinderen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ongeveer 60 procent van de ouders met hun kinderen wel eens buiten de deur in gelegenheden komt waar gerookt wordt. Of het daarbij om zeer incidentele gevallen gaat of om structureler gedrag, is niet helemaal duidelijk.

Volgens de organisaties krijgt op het moment ongeveer de helft van de ouders van kinderen onder de vier voorlichting over de schadelijkheid van het meeroken. Het jaarlijkse onderzoek van TNS Nipo, waaruit ook deze resultaten komen, gebeurt overigens in opdracht van Stivoro zelf.

Dronken chauffeur richt ravage aan

Icoon VervoerEen 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gemert heeft vrijdag in de buurt van Haarlem een ravage aangericht. Dit heeft de politie zondag laten weten. De beschonken man reed met grote snelheid een doodlopende weg in. Zowel op de heen- als op de terugweg knalde hij tegen in totaal acht auto's.

Tot driemaal toe probeerden omwonenden de vrachtwagen tot stoppen te manen door op de weg te gaan staan. Tevergeefs: de chauffeur reed gewoon door. De drie omwonenden konden nog net op tijd in de berm springen. Pas toen één van de omwonenden zijn auto midden op de straat parkeerde, kwam de chauffeur tot stilstand.

De man bleek te veel gedronken te hebben en is aangehouden. Zijn rijbewijs heeft hij in mogen leveren. De drie omwonenden die de chauffeur tegen probeerden te houden, hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag. De chauffeur zit nog vast.

Ooijevaar krijgt ticket voor WK afstanden

Mark Ooijevaar mag namens Nederland deelnemen aan de WK afstanden. Ooijevaar mag in Nagano de tien kilometer rijden.

Ooijevaar reed vorige week in Hamar zijn eerste wereldbekerwedstrijd op de tien kilometer en won direct in de B-groep. Op basis van die prestatie heeft de topsportcommissie van de KNSB hem aangewezen voor de WK afstanden. Eerder verzekerde Sven Kramer zich al van een startplek.

Bob de Jong, Carl Verheijen, Tom Prinsen en Ted-Jan Bloemen werden verwezen naar een skate-off, die in het weekend van 16 en 17 februari in Heerenveen verreden zal worden.

Li Jiao prolongeert top-12 titel

Li Jiao heeft in Frankfurt de Top-12 titel veroverd. De voor Nederland uitkomende tafeltennister klopte in de finale de Poolse Li Qian.

Jiao begon goed aan de wedstrijd en pakte al snel een 2-0 voorsprong. Li Qian kwam echter goed terug en pas in de beslissende zevende set pakte Jiao de winst. De setstanden waren 11-7, 11-2, 7-11, 4-11, 11-5, 3-11 en 11-5. Ook vorig jaar pakte Jiao al de Europese Top Twaalf-titel.

DVD: Seraphim Falls

Met acteurs als Pierce Brosnan en Liam Neeson in de hoofdrollen, hoeft regisseur David Von Ancken zich in ieder geval niet veel zorgen te maken over de acteerprestaties. De twee staan dan ook prominent op de cover van de dvd Seraphim Falls (2006), die sinds enkele weken in de verkoopbakken ligt. Maar kunnen de twee (geboren) Ierse acteurs het verschil maken? Het verschil tussen een aardige, of een echt goede film, die de aankoop ook echt waard is?


WB Baselga: Uitslag ploegenachtervolging heren

De ploegenachtervolging in Baselga di Pine is gewonnen door Noorwegen. De Noren legden hun acht rondes af in 3.53,10.

Het Nederlandse team, met daarin Carl Verheijen, Ted-Jan Bloemen en Erben Wennemars, eindigde op de tweede plaats, 28 honderdsten achter Bøkko, Christiansen en Haugli. Rusland maakte de top drie compleet.

Uitslag Ploegenachtervolging heren

#LandTijd
1Noorwegen3.53,10
2Nederland3.53,38
3Rusland3.53,47
4Canada3.53,66
5Polen3.54,10

Uitslag Ajax - Feyenoord

Om 12.30 uur werd er afgetrapt voor de klassieker Ajax - Feyenoord. De Rotterdammers werden compleet weggespeeld door de mannen uit de hoofdstad, maar door het missen van vele kansen door Ajax werd het 'slechts' 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Al na 13 seconden had Ajax een zeer grote kans via Huntelaar na een fout van Hofland, maar Timmer redde knap. Na acht minuten was het dan wel raak: Heitinga kon ongestoord door de verdediging van Feyenoord lopen en schoot de bal knap in het doel achter Timmer. Vlak voor rust werd het 2-0 door een fout van De Cler, waar Gabri van profiteerde en Huntelaar een niet te missen kopkans gaf. Verder had Ajax enkele zeer grote kansen, maar door vooral een falende Suárez, die in de rust werd gewisseld, bleef Feyenoord een paar tegendoelpunten bespaard.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Ajax viel steeds aan, maar ging zeer onzorvuldig om met de kansen. Feyenoord kon niets anders dan verdedigen, en kon dan ook geen enkele kans creëren. In de blessuretijd viel dan nog de 3-0: na een mooie assist van de van FC Groningen overgekomen Lindgren maakte Huntelaar zijn tweede doelpunt van de middag.



Statistieken
Ajax - Feyenoord 3-0
8' Heitinga 1-0
45' Huntelaar 2-0
91' Huntelaar 3-0

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 49.893
Gele kaart: Lindgren, Luque (Ajax), Hofland, Slory, Landzaat (Feyenoord)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen, Gabri (Colin/90+2), Perez, Lindgren, Bakircioglu (Luque/76), Huntelaar, Suárez (Rommedahl/46)

Feyenoord: Timmer, Fer, Greene, Hofland, De Cler, Landzaat, Hofs, Van Bronckhorst, Slory (Mols/62), Makaay, De Guzman

Voetbal: Uitslag Ajax - Feyenoord

Icoon EredivisieOm 12.30 uur werd er afgetrapt voor de klassieker Ajax - Feyenoord. De Rotterdammers werden compleet weggespeeld door de mannen uit de hoofdstad, maar door het missen van vele kansen door Ajax werd het 'slechts' 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Al na 13 seconden had Ajax een zeer grote kans via Huntelaar na een fout van Hofland, maar Timmer redde knap. Na acht minuten was het dan wel raak: Heitinga kon ongestoord door de verdediging van Feyenoord lopen en schoot de bal knap in het doel achter Timmer. Vlak voor rust werd het 2-0 door een fout van De Cler, waar Gabri van profiteerde en Huntelaar een niet te missen kopkans gaf. Verder had Ajax enkele zeer grote kansen, maar door vooral een falende Suárez, die in de rust werd gewisseld, bleef Feyenoord een paar tegendoelpunten bespaard.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Ajax viel steeds aan, maar ging zeer onzorvuldig om met de kansen. Feyenoord kon niets anders dan verdedigen, en kon dan ook geen enkele kans creëren. In de blessuretijd viel dan nog de 3-0: na een mooie assist van de van FC Groningen overgekomen Lindgren maakte Huntelaar zijn tweede doelpunt van de middag.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Gordon woedend om Idols-eliminatie

Icoon ShowbizzGordon werd zaterdag zo boos van de manier waarop het Idols-publiek stemde dat hij uit protest de studio is uitgelopen. De zanger baalde van het feit dat zijn persoonlijke favoriet Pauline eruit werd gestemd, terwijl Neil en Charlene - die het naar zijn zeggen een stuk minder goed hadden gedaan - gewoon mochten blijven.

Pauline's versie van Andre Hazes' "Zij gelooft in mij" was een groot succes bij de jury, maar wist bij het publiek de minste stemmen in de wacht te slepen. Gordon stelde dan ook woedend: "Ik kan er gewoon niet tegen. Echte muziekkwaliteit wordt niet gehoord. Die Neil had al veel eerder weggemoeten. En Pauline kan echt zingen. Daar gaat dit spelletje toch om?"

Gordon gaat dan ook lobbyen voor meer invloed van de jury op het Idols-selectieproces. "Ik vind adviseren niet genoeg. Meebeslissen zou helpen een echte idol af te leveren", zo zei hij. Toch is hij naar eigen zeggen zeker niet van plan af te haken als jurylid.

Met dank aan BVO & Trusten voor de submit.

Rottweilers mollen politieauto

Icoon OpmerkelijkDoor toedoen van twee rottweilers moest de politie in het Duitse plaatsje Kulmbach het dit weekeinde met een dienstauto minder doen. De beesten zagen tijdens een wandeling met hun baasje de politiewagen en gingen vervolgens helemaal door het lint.

Ze stormden op het voertuig af en beten alle banden helemaal kapot, meldden Duitse media vandaag. De 46-jarige hondenbezitter verklaarde later tegen de verbouwereerde agenten in de wagen dat zijn rottweilers niets tegen de politie hebben, maar dat zijn rottweilers helemaal gek worden als ze niet in een auto kunnen.

De man draait op voor de vervangkosten van de kapotte banden. Een politiewoordvoerder reageerde overigens laconiek op het voorval. "Kennelijk heeft het ze goed gesmaakt!", zei hij.

Carnavalist overleeft doorgesneden keel

Icoon BinnenlandsEen 28-jarige carnavalist in stierenvechterspak sneed gisteravond bij een eetcafé op de Parade in Venlo een 47-jarige man de keel door. Dat meldde de politie vandaag.

Het slachtoffer had aanvankelijk niet in de gaten dat hij een snijwond van ongeveer 10 centimeter had. Hij werd daar door omstanders op gewezen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft het slachtoffer veel geluk gehad dat hij de snijwond overleefde: De messentrekker had de slagader net gemist.

Man zonder goed rijbewijs vervoert kinderen

Icoon PolitieDe politie in Nijmegen heeft vrijdagmiddag een chauffeur betrapt, die zonder geldig rijbewijs in een taxibusje zonder verzekering dertien kinderen vervoerde. Het busje viel surveillerende agenten op, omdat het plotseling een wiel verloor. Niemand is gewond geraakt.

Het bedrijf waarvan het taxibusje was stuurde twee nieuwe wagens met chauffeurs, die wel een geldig rijbewijs hadden. In die wagens zijn de kinderen verder vervoerd. Maar het bedrijf stuurde ook een eigen pechvoertuig met oplegger. De bestuurder daarvan bleek eveneens niet het juiste rijbewijs te bezitten, zodat er weer een andere werknemer moest komen om het pechvoertuig met oplegger weg te rijden.

Alle bestuurders die in overtreding waren en de eigenaar van het taxibedrijf hebben diverse bekeuringen gekregen, aldus de politie.

Spark reageert op kritiek Turning Point-demo

Onlangs verscheen op Xbox Live een demo van de shooter Turning Point: Fall of Liberty. Heel goed werd deze demo niet ontvangen, de besturing zou niet lekker lopen, de textures waren niet echt interessant, de AI liet te wensen over en je kreeg niet bepaald het gevoel dat je daadwerkelijk een burger was die een oorlog probeerde uit te vechten. Gelukkig voor Spark en voor ons ook was de demo gebaseerd op een wat oudere versie van de game. Er is dan ook een hoop werk gedaan aan de game sindsdien.

Geoptimaliseerd richten en bewegen: Er zijn extra opties toegevoegd, waarmee de traagheid in de laagste setting en het "op ijs"-gevoel op de snellere settings verholpen is. Tevens kan de gebruiker de crosshair locken op een vijand nadat deze al geraakt is.

Verbeterde AI: De intelligentie en routekeuzes van vijanden is verbeterd. Het "hot point" systeem zou de game een hogere replay waarde moeten geven.

Ammunitie en grappling: De ontwikkelaar is druk bezig geweest met het verbeteren van het gevoel dat je een burger bent die in oorlog is. Het eindresultaat is ook beter dan de demo, met name op gebied van ammunitie en hand-to-hand combat.

Textures en belichting: De lichteffecten, textures en visuele effecten zijn nog flink verbeterd.

Of dit alles genoeg zal zijn om de game te redden zullen we eind februari zien als de game in de winkels ligt.

EA komt met nog een Lord of the Rings-game

Het is alweer een tijdje geleden dat EA voor het laatste een Lord of the Rings-game uitbracht, en het is alweer bijna een jaar geleden sinds The White Council de koelkast in verdween. Toch kondigde CEO John Riccitello onlangs aan dat er in het fiscaal jaar 2009 een nieuwe game uitgebracht zal worden op basis van de bekende films van Peter Jackson. Wat de game gaat inhouden wilde hij verder niet bekend maken, dus ook niet of The White Council uit de koelkast is gehaald en weer in ontwikkeling is. Het wordt dus even afwachten voor de fans.


Artwork van de op halt gezette game The White Council

Jongen (14) steekt 13-jarige neer

Icoon PolitieEen 13-jarige jongen uit Zoetermeer is gisteren rond 19.00 uur in zijn woonplaats neergestoken door een 14-jarige plaatsgenoot. De steekpartij tussen de twee tieners vond plaats voor een flat aan de Florens van Brederodelaan.

Het is nog niet bekend wat de aanleiding was voor de steekpartij. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De 14-jarige jongen is aangehouden, meldt de politie vandaag.

Met dank aan Aka-Zigor en BeuQuert voor de submit.

Buzz! wordt ook draagbaar

Na een flink aantal delen voor de PlayStation 2 en het al een tijdje aangekondigde deel voor de PlayStation 3, komt Buzz! nu ook eindelijk naar de draagbare PlayStation. Ook Buzz! voor de PSP zal een game worden die richt op social gaming, dus je zult met twee tot zes man het tegen elkaar op kunnen nemen, en dat met slechts één PSP of één UMD op meerdere systemen. De game zal vragen kennen in acht categorieën; muziek, tv, wetenschap, beroemdheden, natuur, sport, films en algemene kennis. De game zal ook een drietal unieke speelmodes voor de PSP krijgen; Pass Around, Game Share en Quiz Host. In Pass Around geef je de PSP door bij elke vraag, in Game Share speel je de game met drie vrienden op één UMD en in Quiz Host is een van de spelers de Quiz Master.

Een releasedatum voor Buzz! Quiz Master is nog onbekend.





WB Baselga: Uitslag 1500 meter heren

In Baselga di Pine heeft Shani Davis de 1500 meter bij de mannen op zijn naam geschreven. Het podium had een Nederlands tintje, de plaatsen twee en drie werden namelijk door Nederlanders bezet.

In de zevende rit kwam Enrico Fabris in actie. Hij reed de tot dan toe snelste tijd, maar die werd een rit later door Mark Tuitert alweer verbeterd tot 1.47,68. Ook hij kon maar kort van de leidende positie genieten, want één rit later snoepte Simon Kuipers bijna drie tienden van Tuiterts tijd af.

In de laatste rit reed Håvard Bøkko tegen Shani Davis. De Amerikaan was met 1.46,85 veel sneller dan de rest van het veld en verbande Simon Kuipers zo naar plaats twee. Bøkko eindigde uiteindelijk als zesde, Erben Wennemars moest genoegen nemen met plaats tien. Tom Prinsen werd elfde.

Uitslag 1500 meter

#NaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1.46,85
2Simon KuipersNederland1.47,39
3Mark TuitertNederland1.47,68
4Enrico FabrisItalië1.47,89
5Yevgeny LalenkovRusland1.48,45
10Erben WennemarsNederland1.49,79
11Tom PrinsenNederland1.49,92

Stand in de wereldbeker

#NaamLandPunten
1Simon KuipersNederland394
2Erben WennemarsNederland369
3Mark TuitertNederland338
4Shani DavisVerenigde Staten310
5Håvard BøkkoNoorwegen305
9Sven KramerNederland230
18Tom Prinsen Nederland70

[A1GP] Uitslag hoofdrace Australië

Zuid-Afrika heeft met bijna twintig seconden voorsprong op de nummer twee, Zwitserland, de hoofdrace van de Grand Prix van Australië gewonnen. Derde werd Groot-Brittannië, gevolgd door Brazilië en Australië. Canada eindigde op de zesde plaats. Jeroen Bleekemolen reed de Nederlandse bolide naar de achtste plaats.

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1Zuid-AfrikaAdrian Zaugg42 1:12:00.930
2ZwitserlandNeel Jani42 1:12:20.490 19.560
3Groot-BrittanniëRobbie Kerr42 1:12:26.124 25.194
4BraziliëSérgio Jimenez42 1:12:43.700 42.770
5AustraliëJohn Martin42 1:13:09.577 1:08.647
6CanadaRobert Wickens42 1:13:11.251 1:10.321
7DuitslandMichael Ammermüller42 1:13:17.229 1:16.299
8NederlandJeroen Bleekemolen42 1:13:18.085 1:17.155
9Nieuw-ZeelandJonny Reid42 1:13:23.377 1:22.447
10ChinaCheng Cong Fu42 1:13:34.843 1:33.913
11IndiaNarain Karthikeyan42 1:13:36.344 1:35.414
12PakistanAdam Khan42 1:13:40.426 1:39.496
13IerlandAdam Carroll41 1:12:15.7201 lap
14ItaliëEdoardo Piscopo41 1:12:18.0891 lap
15TsjechiëTomas Enge41 1:12:48.3791 lap
16PortugalJoão Urbano41 1:12:48.5201 lap
17MaleisiëFairuz Fauzy41 1:13:07.6851 lap
18MexicoDavid Garza41 1:13:08.6631 lap
19LibanonChris Alajajian40 1:12:41.8112 laps
20IndonesiëSatrio Hermanto39 1:12:32.8463 laps
21FrankrijkLoïc Duval31 54:11.59211 laps
22Verenigde StatenJonathan Summerton20 35:12.54622 laps


© A1GP.com

Kampioenschapsstand

PosTeamPunten
1Nieuw-Zeeland96
2Frankrijk96
3Zwitserland93
4Zuid-Afrika79
5Duitsland77
6Groot-Brittannië58
7Nederland55
8Ierland50
9Brazilië38
10Canada37
11China29
12India28
13Mexico19
14Australië15
15Verenigde Staten12
16Tsjechië10
17Portugal5
18Italië4
19Maleisië2
20Pakistan1
21Libanon0
22Indonesië0

[A1GP] Uitslag sprintrace Australië

Team Frankrijk heeft op een natte baan de sprintrace van de Grand Prix van Australië op zijn naam geschreven. Voor de Fransen was het de eerste overwinning in 37 races. Nieuw-Zeeland reed naar plek twee, gevolgd door Canada en Duitsland. Jeroen Bleekemolen kwam voor Nederland tot de negende plaats.

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1FrankrijkLoïc Duval14 20:18.536
2Nieuw-ZeelandJonny Reid14 20:27.734 9.198
3CanadaRobert Wickens14 20:29.552 11.016
4DuitslandMichael Ammermüller14 20:30.465 11.929
5Verenigde StatenJonathan Summerton14 20:31.140 12.604
6AustraliëJohn Martin14 20:32.746 14.210
7Zuid-AfrikaAdrian Zaugg14 20:33.059 14.523
8BraziliëSérgio Jimenez14 20:48.796 30.260
9NederlandJeroen Bleekemolen14 20:52.007 33.471
10ZwitserlandNeel Jani14 20:52.342 33.806
11IndiaNarain Karthikeyan14 21:03.278 44.742
12PortugalJoão Urbano14 21:04.667 46.131
13ItaliëEdoardo Piscopo14 21:04.732 46.196
14ChinaCheng Cong Fu14 21:07.959 49.423
15IerlandAdam Carroll14 21:08.836 50.300
16Groot-BrittanniëRobbie Kerr14 21:15.251 56.715
17MexicoDavid Garza14 21:21.382 1:02.846
18TsjechiëTomas Enge14 21:21.569 1:03.033
19LibanonChris Alajajian14 21:23.565 1:05.029
20MaleisiëFairuz Fauzy14 21:39.416 1:20.880
21IndonesiëSatrio Hermanto14 21:41.178 1:22.642
22PakistanAdam Khan1 1:33.27013 laps

WB Baselga: Uitslag 3000 meter dames

Vandaag kan er weer geschaatst worden in het Italiaanse Baselga di Pine. Gisteren werd de vijf kilometer voor de mannen nog afgelast vanwege slecht weer en een kapotte ijsmachine, maar vanmorgen stonden de dames al op het ijs voor hun drie kilometer.

Martina Sábliková was hierop de allersterkste. Haar tijd (4.11,09) werd door niemand geëvenaard. De tweede en derde plaats werden door twee Duitse dames opgeëist, namelijk Claudia Pechstein en Katrin Mattscherodt. De enige Nederlandse deelneemster, Jorien Voorhuis, eindigde als zesde in 4.17,44.

Sábliková heeft hiermee de wereldbeker 3000/5000 meter veiliggesteld. Met nog één wedstrijd voor de boeg is de Tsjechische niet meer in te halen.

Uitslag 3000 meter

#NaamLandTijd
1Martina SáblikováTsjechië4.11,09
2Claudia PechsteinDuitsland4.14,20
3Katrin MattscherodtDuitsland4.15,03
4Masako HozumiJapan4.15,18
5Catherine RaneyVerenigde Staten4.15,27
6Jorien VoorhuisNederland4.17,44

Stand in de wereldbeker

#NaamLandPunten
1Martina SablikovaTsjechië580
2Claudia PechsteinDuitsland400
3Clara HughesCanada285
4Kristina GrovesCanada270
5Daniela AnschützDuitsland260
6Renate GroenewoldNederland250
10Diane ValkenburgNederland154
12Ireen WüstNederland142

Fiat roept 15.000 Stilo's terug

Icoon FileFiat Nederland roept zo'n 15.000 auto's van het type Stilo terug naar de garage. Aanleiding is een uitzending van het consumentenprogramma Kassa. Daarin bleek dat de voorveer spontaan kan breken.

12 januari toonde het programma al aan dat er iets mis was met de Stilo, maar steeds weigerden de Nederlandse importeurs er iets aan te doen. In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland en Zweden waren er al wel eerder terugroep acties. Fiat Nederland beweerde steeds dat de problemen met de voorveren ontstaan door inwerking van strooizout. En in omringende landen wordt ánder strooizout gebruikt dan hier, zei Fiat.

Alle eigenaren van Stilo's uit het bouwjaar van 2001 tot 2006 krijgen binnen een maand een brief waarmee ze bij de dealer een kosteloze modificatie van de voorveren krijgen. Het gaat om ongeveer 15.000 van de in totaal 20.000 Stilo's die in ons land zijn verkocht.

Lindgren vervangt Davids, De Cler speelt

Ajacied Lindgren zal vanmiddag in de wedstrijd Ajax-Feyenoord waarschijnlijk in de basis staan. Aan de zijde van Feyenoord zal De Cler, ondanks een blessure, waarschijnlijk gewoon starten. Lucius is definitief afgehaakt.

Ajax-trainer Adrie Koster passeerde Leonardo afgelopen woensdag maar vandaag is de Braziliaan weer in de selectie opgenomen. Voor Samuel Kuffour komt het duel nog te vroeg. "Vorige week is het nogal hectisch geweest. We trainden niet te lang, en niet te intensief. Alles was op de twee toppers gericht. Nu kunnen we hem over een hele week beoordelen", aldus Koster.

Bij de laatste training van Feyenoord werd de positie van Lucius overgenomen door de 18-jarige Fer. Als de jongeling in de ArenA aan de aftrap verschijnt zal dat zijn eerste basisplaats zijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen; Gabri, Perez, Lindgren; Kennedy, Huntelaar, Suárez.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Timmer, Fer, Greene, Hofland, De Cler, Landzaat, Van Bronckhorst, Hofs, Slory, Makaay, De Guzman.

Arnon Grunberg koopt kogelvrij vest

Icoon OorlogSchrijver Arnon Grunberg vertrekt in mei naar Irak. Hij zal hier als 'embedded journalist' met een eenheid van het Amerikaanse leger optrekken. Dat schrijft de auteur op zijn weblog. Hij vertelt dat hij een helm en een kogelvrij vest heeft aangeschaft voor zijn bezoek aan het onrustige land.

Grunberg was eerder al in Uruzgan, waar hij was ingekapseld in een eenheid van het Nederlandse leger. Hij verklapte toen ongewild de start van een geheime operatie van Defensie. Later gaf hij workshops aan Nederlandse soldaten die in Uruzgan hadden gediend, om hen te helpen hun ervaringen in verhaalvorm te gieten.

Weer problemen met Volvo-auto's

Icoon AutoDe Zweedse autofabrikant Volvo roept wereldwijd 82.000 auto's terug naar de garage wegens een technisch mankement met de elektronica van de brandstofpomp. Het probleem kan volgens een zegsvrouw van de fabrikant voorkomen in het model S40 en V50 uit de jaren 2004 tot 2006.

In november moest Volvo al 56.000 auto's terugroepen wegens problemen met de airbag en de motor. En een maand later riep de Zweedse producent nog eens 49.500 personenvoertuigen terug omdat er problemen waren met de dieselfilter.

'Almeloër achter geheime opnames Joran'

Icoon MisdaadDe man die in het geheim opnamen maakte van gesprekken die hij met Joran van der Sloot voerde zou ondernemer Patrick van der Eem zijn. Van der Eem is franchisehouder van Pirtek in Almelo, een internationaal bedrijf dat slangen en koppelingen levert aan de industrie. Dat meldt de Telegraaf.

Tegen De Telegraaf zou Van der Eem hebben gezegd 'uit overtuiging' aan het onderzoek van Peter R. de Vries te hebben meegewerkt. 'Deze zaak moest worden opgelost'. Programmamaker en misdaadjournalist De Vries zei zaterdagavond dat hij de Arubaan Van der Eem 25.000 euro heeft betaald voor zijn vijf maanden durende medewerking. Joran van der Sloot zou aan Van der Eem hebben opgebiecht dat hij het lichaam van de Amerikaanse Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. In het programma Pauw & Witteman van vrijdag vertelde Van der Sloot dat de biecht een verzinsel was. Van der Eem was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.
Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

Homo's vallen massaal op Bond-acteur Craig

Icoon ShowbizzHomo's willen het liefst een date met acteur Daniel Craig. Dat blijkt uit een enquête van de Britse datingsite Gay Parship. De 39-jarige Craig, die vooral beroemd werd als James Bond-vertolker, staat boven aan de lijst van beroemde mannen met wie homoseksuelen graag een keertje een beschuitje zouden willen eten.

Craig kreeg 31 procent van de stemmen. Op de tweede plaats staat de 28-jarige Schotse acteur James McAvoy, onder meer bekend van de film Atonement, die 18 procent van de stemmen verwierf. De derde plek wordt ingenomen door Colin Farrell, die drie jaar geleden te zien was als de biseksuele Griekse veldheer Alexander in de gelijknamige film.

Lesbische vrouwen zouden het liefst een avondje uit gaan met Pirates of the Caribbean-actrice Keira Knightley. Zij kreeg 35 procent van de stemmen. Op de tweede plaats belandde Titanic-ster Kate Winslet. Andere vrouwen waar lesbiënnes graag over fantaseren zijn Rachel Weisz, Helena Bonham Carter en Kate Beckinsale.

Holloway: Het dossier

Al maanden, zo niet jaren, staan de media bol van berichten over de verdwijning van Natalee Holloway. Wie zou het gedaan hebben? Was het Joran v.d. Sloot, of toch niet? Jawel? Heeft hij haar vermoord? Heeft hij haar lichaam gedumpt? Met de uitzending van Peter R. de Vries aankomende zondag komt er misschien een einde aan de spanning. Met deze special willen we een media-overzicht geven van de gebeurtenissen sinds haar verdwijning in 2005.

De verdwijning
Op 30 mei 2005 verdwijnt een 18-jarig meisje na een nachtje stappen. Ze is met haar vrienden naar Aruba gegaan om haar afstuderen te vieren. Ze zou echter nooit haar vliegtuig naar huis halen.

Bijna een week later worden er twee bewakers van een hotel vlakbij het hotel waar zij verbleef, opgepakt. De zoektocht naar het meisje is net op gang gekomen; Inwoners, toeristen en Nederlandse militairen bundelen hun krachten en gaan op zoek naar Natalee. Flyers en posters worden opgehangen en de ouders van Natalee loven een beloning uit voor de gouden tip omtrent de verdwijning van hun dochter.

De Vries: 'OM Aruba weet nog niet alles'

Icoon TelevisieHet Openbaar Ministerie (OM) weet nog niet alles over de bevindingen van het onderzoek van Peter R. de Vries naar de dood en verdwijning van Natalee Holloway. Ook het OM zal de uitzending van het programma van De Vries moeten afwachten om definitieve conclusies te kunnen trekken. "Ik heb geen rapporteringsplicht aan het OM'', zei De Vries zaterdagavond in tv-rubriek Nova.

De journalist erkende dat hij de man aan wie Joran van der Sloot heeft opgebiecht dat hij het lichaam van Holloway heeft laten verdwijnen, heeft betaald. De Vries zei dat hij de man voor vijf maanden werk 25.000 euro heeft "toegezegd'', 5000 euro per maand. Volgens De Vries kwam dit neer op een "soort onkostenvergoeding'' voor de "van zichzelf redelijk bemiddelde'' man.

De Vries merkte daarbij op dat hij bevestigd had gekregen dat tv-duo Pauw en Witteman de ouders van Joran van der Sloot 5000 euro heeft betaald om op 11 januari samen met hun zoon in het gelijknamige programma te verschijnen. Direct na die show kreeg De Vries een glas wijn in het gezicht gegooid van Joran van der Sloot.

In een telefonisch vraaggesprek zei Van der Sloot tegen Pauw en Witteman vrijdagavond dat zijn bekentenis zoals De Vries die zondag in zijn programma zal brengen, een verzinsel is. Volgens De Vries loog Van der Sloot "alsof het gedrukt stond'' maar kon hij niet anders dan aldus reageren, omdat hij anders zijn bekentenis zou bevestigen. "Het was zijn enige uitweg.''



Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

Lily Allen weer vrijgezel

Icoon ShowbizzZangeres Lily Allen en Ed Simons, de helft van het elektronische dansduo The Chemical Brothers, zijn uit elkaar. Dat meldde het Amerikaanse showbizzblad People zaterdag.

Eerder verwachtte het paar samen nog een kind, maar Allen kreeg in januari een miskraam. Volgens een vriend van de Britse zangeres voelt Allen zich goed. De 22-jarige artiest, die bekend werd door haar hit Smile, stort zich op haar werk en is druk bezig met haar televisieshow en haar tweede album.

Lily Allen met haar hit.

Tori Spelling verwacht tweede kind

Icoon ShowbizzActrice Tori Spelling is in verwachting van haar tweede kind. Op de site van het Amerikaanse showbizzblad People zijn sinds gisteren foto's te zien van de zwangere Spelling en haar man Dean McDermott.

De actrice, die bekend werd door haar rol als Donna in Beverly Hills 90210, heeft al een zoon die in maart een jaar wordt. Het is nog niet bekend wanneer het tweede kind van de dochter van de beroemde televisieproducent Aaron Spelling wordt verwacht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.