FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 december 2007

Italië gaat EU-burger indien nodig uitzetten

Icoon EuropaItalië gaat burgers uit de EU uitzetten als dat om redenen van openbare veiligheid noodzakelijk wordt geacht. Het kabinet heeft vandaag nieuwe maatregelen goedgekeurd die dat mogelijk maken.

Aanleiding voor het wetsvoorstel is een golf van gewelddadige berovingen en andere zware misdrijven in Rome die zouden zijn gepleegd door Roemenen. Het parlement moet nog wel akkoord gaan met de maatregelen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zette de voorbije jaren ook al mensen het land uit die worden verdacht van internationale terreur. Lokale autoriteiten krijgen nu ook de middelen EU-burgers het land uit te zetten wanneer ze kleinere misdrijven plegen. Dat moet dan overigens wel worden getoetst door de rechter.

Nicole Kidman zwanger

Icoon ShowbizzNicole Kidman verklaarde tegenover de Daily Mail dat ze zwanger is. Zij en haar man, zanger Keith Urban, zijn erg blij. De veertigjarige Australische Kidman vertelde de pers al eerder dat ze het wat rustiger aan wilde doen als actrice.

De baby zal haar eerste natuurlijke kind zijn. Al eerder adopteerde Nicole in haar vorig huwelijk met Tom Cruise twee kinderen, Isabelle, die nu 14 is en Connor die inmiddels 12 is. Toen Nicole en Tom uit elkaar gingen, verklaarde Nicole al eerder zwanger te zijn geweest, maar is uiteindelijk een miskraam geworden.

Nadat zij haar filmverplichtingen volgende maand met Ralph Fiennes in Berlijn heeft afgemaakt voor de film ‘Australia’ staan er even geen nieuwe plannen op de agenda. Zij wil dan zoveel mogelijk bij haar man zijn.

Marilyn Manson is gescheiden

Icoon ShowbizzShockrocker Marilyn Manson is gescheiden van stripteaseartieste Dita von Teese. Het koppel gaf elkaar het jawoord in november 2005 na een relatie van zeven jaar, maar vond het nu blijkbaar welletjes.

Brian Warner en Heather Sweet, zoals de twee in het echt heten, hebben een schikking getroffen over hun kapitaal. De details daarover worden vanwege privacyredenen niet bekend gemaakt.

De 35-jarige Dita vroeg de scheiding een jaar geleden aan, omdat ze onoverbrugbare meningsverschillen had met haar ex. Manson liet toen weten kapot te zijn van de breuk: "Ze zei dat ze mijn levensstijl alleen accepteerde in de hoop dat ik zou veranderen. Als ik dat niet deed, dreigde ze bij me weg te gaan." De 38-jarige zanger heeft inmiddels een relatie met de 20-jarige actrice Evan Rachel Wood, bekend van films als 'Thirteen' en 'Across the universe'.

Dief jat wielklem van auto

Een Terneuzer parkeercontroleur keek vreemd op toen hij later nog eens ging kijken bij een auto die hij te grazen had genomen. Zowel de auto als de wielklem bleken spoorloos verdwenen.

De man had de auto, voorzien van Frans kenteken, vorige week vrijdag versierd met een wielklem. Toen de man enkele uren later ging kijken of de Fransman het Nederlandse welkomstcadeau al had opgemerkt, bleek de parkeerplaats leeg te zijn. Een ooggetuige meldde dat hij de inzittenden de wielklem met brute kracht had zien verwijderen, waarop het stel er met wielklem en al vandoor ging.

De parkeerdienst van Terneuzen heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal. De Zeeuwse politie gaat nu op zoek naar de dader.

Drie zwaargewonden na roekeloos rijden

Icoon OngelukBij een ongeval op de Herderweg in Gilze zijn gistermiddag rond half vijf drie mannen zwaargewond geraakt. De auto van de slachtoffers die allen uit de gemeente Gilze en Rijen komen slipte en klapte met een hoge snelheid tegen een boom.

De brandweer was anderhalf uur bezig om de passagier op de achterbank te bevrijden uit zijn benarde positie. Het slachtoffer kreeg eerste hulp van een trauma-arts die met een traumahelikopter was gearriveerd.

De brandweer heeft het dak van de zwaar beschadigde auto moeten halen, om de 19-jarige bestuurder veilig uit het wrak te halen. Hij is daarna met een bekkenfractuur naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht en daar vanavond nog geopereerd. De andere twee mannen van 18 jaar oud zijn met botbreuken naar hetzelfde hospitaal vervoerd.

Volgens getuigen zou de auto aan het crossen zijn geweest en met een hoge snelheid in de slip zijn geraakt. De auto kwam vervolgens tegen een boom aan de rechterkant van de weg abrupt tot stilstand. Van de auto is weinig overgebleven.

De politie vermoedt dat de bestuurder roekeloos heeft gereden en daarom is zijn rijbewijs ingetrokken.

Niemand in Goor wil nuchter blijven

Icoon OpmerkelijkDe jaarlijkse vuurwerkshow in het Twentse plaatsje Goor gaat dit jaar waarschijnlijk niet door. Er zijn namelijk niet genoeg vrijwilligers gevonden, die deze avond nuchter willen blijven.

De vrijwilligers moeten alcoholvrij blijven, in verband met de veiligheid. Er heeft kennelijk geen enkele vrijwilliger zin om de hele avond cola of water te drinken.

Hierdoor zit de organisatie van de vuurwerkshow met hun handen in het haar. De show is voorlopig geannuleerd.

Bejaarde overleden na ongeluk met tram

Icoon OngelukEen 83-jarige man is vanavond in Antwerpen overleden, nadat hij door een tram geschept werd. Het ongeluk gebeurde op een kruispunt op het Kiel.

De tram reed met normale snelheid door groen licht, maar de man heeft de tram waarschijnlijk over het hoofd gezien. De tramchauffeur kon niet op tijd reageren, omdat het donker was.

Het slachtoffer is nog door hulpdiensten gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten.

Marianne Thieme heeft relatie met oud-jager

Icoon PolitiekFractievoorzitter Marianne Thieme (35) van de Partij voor de Dieren heeft een relatie met een oud-jager. Dat bevestigt de man in kwestie zelf. Het gaat om biologisch akkerbouwer en oprichter van het Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Jaap Korteweg.

Korteweg was altijd een fanatiek jager, maar is er inmiddels mee opgehouden. Hij heeft het jachtrecht wel behouden, maar zou niet meer schieten. Korteweg denkt dat het geen probleem is, want zo stelt hij: "Over dierenrechten denken we hetzelfde."


Marianne Thieme

Vrouw doodgeschoten in Almelo

Icoon MisdaadEen nog onbekende vrouw is vanmiddag rond 17.00 uur in een woning aan de Melkweg in Almelo doodgeschoten. Een mannelijke schutter is aangehouden, aldus een woordvoerster de politie.

Verwacht wordt dat de oorzaak in de relationele sfeer ligt. Volgens enkele buurtbewoners zou er tussen de omgebrachte vrouw en haar ex-man onenigheid zijn ontstaan over hun kind. De man zou zijn ex-vrouw vermoorden, als zijn kind hem afgenomen werd.

De politie wil echter nog niets bevestigen.

Uitslag Sparta - Groningen

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta - FC Groningen 1-3
30' Nijland 0-1 (Assist Van de Laak)
44' De Roover 1-1
53' Nijland 1-2 (Assist Lovre)
81' Lovre 1-3 (Assist Fledderus)

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 10.612
Stadion: Eneco-stadion
Gele kaart: v. Bueren, Schenkel (Sparta), Kruiswijk (Groningen)

Opstellingen

Sparta: Westerveld, De Roover, Adeleye, Schenkel, Polak (Jaggy/80), Rose, v.Bueren, Rutjes, Boukhari (Duplan/46),Dissels (Emnes/46),Roberts

Groningen: v.Loo, Hiariej, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, v.d.Laak, Lindgren, Lovre,Metaj (Fledderus/73), Berg, Nijland (Matavz/86).

Motherwell-speler O'Donnell overleden

Phil O’Donnell, aanvoerder van de Schotse club Motherwell, is zaterdag overleden. Dit heeft de voorzitter van de club bekend gemaakt.

In de competitiewedstrijd tegen Dundee United zakte de 35-jarige middenvelder in de slotfase in elkaar, hij stond op het punt te worden gewisseld. Hij werd vijf minuten door de medische staven van beide clubs behandeld op het veld, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar hulp mocht niet meer baten.

Motherwell-manager Mark McGhee heeft in een reactie laten weten kapot te zijn van de gebeurtenis:” Onze gedachten gaan naar de familie. Phil was een uitstekende prof en gaf altijd alles als hij speelde. Dit is een enorme tragedie." Volgens McGhee was het puur toeval dat hij net gewisseld zou worden: "We wilden hem nog wat sparen voor woensdag". Ook de voorzitter van de Schotse voetbalbond Gordon Smith heeft een reactie gegeven: "Dit is gruwelijk nieuws. Phil was niet alleen een prima voetballer, hij was ook een geweldig mens."

O'Donnell begon zijn carrière bij Motherwell. In 1994 ging hij naar Celtic, vervolgens belandde hij bij Sheffield Wednesday in Engeland. In januari 2004 keerde hij terug bij Motherwell. Dit seizoen speelde hij 17 wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde. O'Donnell kwam één keer uit voor het nationale team van Schotland. Dat was in 1994 tegen Zwitserland.

Met dank aan CrazyDaisy85 en KlapMongeaul voor de submit

Schotse voetballer Phil O'Donnell overleden

Phil O'DonnellDe Schotse voetballer Phil O’Donnell van Motherwell is vanmiddag op 35-jarige leeftijd overleden. Dit heeft voorzitter Bill Dickie van de voetbalclub bekendgemaakt.

De aanvoerder van Motherwell zakte op het eind van de wedstrijd tegen Dundee United op het veld in elkaar. Hij stond zelfs op het punt om vervangen te worden. O'Donnell werd op het veld zo'n vijf minuten behandeld, waarnaa hij vervoerd werd naar het ziekenhuis. Onderweg is hij aan een hartstilstand overleden, aldus een woordvoerder van de Schotse politie.

Motherwell-manager Mark McGhee heeft in een reactie laten weten kapot te zijn van de gebeurtenis: "Onze gedachten gaan naar de familie. Phil was een uitstekende prof en gaf altijd alles als hij speelde. Dit is een enorme tragedie". Volgens McGhee was het puur toeval dat hij net gewisseld zou worden: "We wilden hem nog wat sparen voor woensdag". Ook de voorzitter van de Schotse voetbalbond Gordon Smith heeft een reactie gegeven: "Dit is gruwelijk nieuws. Phil was niet alleen een prima voetballer, hij was ook een geweldig mens".

Phil O’Donnell begon in 1991 zijn voetballoopbaan bij Motherwell. In 1994 vertrok hij naar Celtic en vervolgens naar het Engelse Sheffield Wednesday. In 2004 keerde hij weer terug bij Motherwell. Hij speelde in 1994 een interland tegen Zwitserland.

Met dank aan Sehnsucht en Rorata voor de submit.

Cafe 't Dubbele Punt (deel 4)

De politie was exact op de juiste plaats en tijd toen ze zondagavond om 17.35 uur parkeerde op de stoep van café 't Dubbele Punt'. Er broeide iets in dit vervallen straatje. Gisteren was hun collega Arie hier al overhoop gereden door een woest optrekkende Mercedes, en zojuist was een tweede collega, een informant, om het leven gekomen in het smoezelige café. Tijd om binnen eens een praatje te maken.

Waar is Dit: Opgave 51 - Uitslag

De laatste WiD van 2007 hebben jullie in twee rondes geraden. Het was ddb87 die het goede antwoord gaf. De plek die we zochten was inderdaad IJsseloog. Nadat het juiste antwoord werd gegeven liep de lift vlot vol: G-lock, TagForce, Kazu, Mar0988, Treveo, bees, Hertog_Martin, Rossdale, Sc0rPi0n, blup, Dentiwan, cw2cu, Klompje, WensMeester, Champloo, Viper2k1, JtS, Irakeez, borris007, Icefire1971, Lode en luciferhout. Dfrost vond het kennelijk nodig om nog een link te plaatsen hetgeen niet toegestaan is.

Klink overweegt verbod elektronische sigaret

Icoon BinnenlandsMinister Ab Klink overweegt de elektronische sigaret uit de handel te laten halen. De zogenoemde Supersmoker wordt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gezien als een geneesmiddel en het heeft niet de vereiste vergunning om als zodanig verkocht te worden.

Een woordvoerster van Klink (Volksgezondheid) bevestigde vandaag een bericht van het NOS Journaal dat de bewindsman 'zeker niet ongevoelig' is voor het advies van de IGZ. Naar verwachting neemt de minister begin januari een besluit. Ook wil hij in Europees verband afspraken maken over het toelaten van de elektronische sigaret, waarmee rokers wel nicotine binnenkrijgen maar niet meer het schadelijke teer.

De woordvoerster wijst erop dat nicotine een giftige en verslavende stof is voor mensen. Het is volgens haar niet voor niets dat van producten zoals nicotinepleisters en -kauwgom ook eerst moest worden vastgesteld of deze veilig in gebruik zijn, en daarvoor ook een vergunning aangevraagd moest worden bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Trein ramt stootblok op station Maastricht

Icoon FileRond 10.00 uur vanochtend heeft een intercitytrein een stootblok op het station Maastricht geramd. De intercity was afkomstig uit Amsterdam en vervoerde op het moment van het ongeval 150 tot 200 passagiers. Veel mensen stonden bij de deuren te wachten en vielen om door de botsing. Vier mensen raakten gewond en zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

De machinist van de trein moest blazen maar de test was in orde. Hij is wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het treinverkeer ondervond geen hinder van het ongeval. De intercitytrein raakte flink beschadigd.

FOK!Blog Babe Battle #36

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Luba en Marketa en in de rechterhoek Nadin en Irena! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Luba en Marketa

vs

Nadin en Irena

14-jarige Danny Hoekzema gay van 2007

De 14-jarige Danny Hoekzema uit Bovenkarspel die het ondanks de nodige tegenstand voor elkaar kreeg dat er dit jaar een boot voor homo's onder de 16 mee kon varen op de Gay Pride in Amsterdam, is door de bezoekers van de website van de Gaykrant uitgeroepen tot gay-persoonlijkheid van het jaar. Hoekzema bleef met 32,8% de dit jaar overleden tv- en theaterman Jos Brink ruim voor. Brink haalde 17,4% van de stemmen.

Derde werd zanger en tv-persoonlijkheid Paul de Leeuw met 8,1%. Opmerkelijk is de vierde plaats die jazz-zanger Wouter Hamel veroverde (5,6%). Hamel is dit jaar internationaal doorgebroken, maar ook openlijk homoseksueel.

De bezoekers van de Gaykrant-site noemden het toenemend geweld tegen homo's de belangrijkste gebeurtenis van 2007. De juniorenboot van Danny eindigde als tweede. De actie die Albert Verlinde samen met de Stichting Vrienden van de Gay Krant voerde tegen de ambtenaren die homo's weigeren te huwen werd derde. Op de vierde en vijfde plaats eindigde respectievelijk de rel rond Yvette Lont en de CU en het succes van de berenmannengroep Bearforce1.

Alves en Prager niet tegen Feyenoord

Gert-Jan Verbeek, trainer van SC Heerenveen, moet komend weekend puzzelen voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Afonso Alves en Thomas Prager moeten het duel tegen de Rotterdammers aan zich voorbij laten gaan. Het duo is namelijk geblesseerd.

Alves liep afgelopen week, tijdens het competitieduel tegen Roda JC, een blessure aan zijn hamstring op. In diezelfde wedstrijd viel ook Prager geblesseerd uit, nadat hij door Jeanvion Yulu-Matondo onderuit was gehaald.

Verder zijn ook Michel Breuer en Michael Bradley niet van de partij. Het tweetal is namelijk geschorst voor het treffen met Feyenoord. Breuer kreeg afgelopen week een rode kaart en Bradley heeft inmiddels vijf gele prenten achter zijn naam staan, waardoor hij automatisch geschorst is. Verder is het nog niet zeker of Kristian Bak Nielsen zal spelen. De verdediger heeft last van zijn enkel.

NK-titels voor Huizenga en Veldt

Jenning Huizenga is er zaterdag in geslaagd om tijdens het NK baanwielrennen in Alkmaar de titel op de individuele achtervolging in de wacht te slepen.

Huizenga finishte in een tijd van 4.29,383 en was hiermee drie seconden sneller dan Jens Mouris, die de tweede plaats pakte. De bronzen plak ging uiteindelijk naar Wim Stroetinga. Hij zette een tijd van 4.34,621 op de klokken. Verder wist Tim Veldt de gouden medaille op de kilometer in de wacht te slepen. Yondi Schmidt werd tweede en Mouris pakte het brons.

Wereldrecord voor Wotherspoon

Jeremy Wotherspoon is er in geslaagd om tijdens de Canadese kampioenschappen het wereldrecord op de 2 x 500 meter aan te scherpen. De sprinter zette respectievelijk 34,44 seconden en 34,13 seconden op de klokken. Hierdoor kwam het totaal aantal punten uit op 68,570.

Het oude record was van de Zuid-Koreaan Kang-Seok Lee (68,690). Met name de tweede 500 meter van Wotherspoon wekte de nodige indruk. De Canadees verbeterde toen bijna zijn eigen wereldrecord op de kortste afstand, maar kwam 0,10 seconden tekort.

[NK allround] Kramer Verheijen te snel af

De 5.000 meter tijdens het Nederlands kampioenschap allround in Groningen is vanmiddag gewonnen door Sven Kramer. Kramer reed een tijd van 6.28,82, goed voor een nieuw baanrecord. Het oude record stond met 6.37,61 op naam van Mark Ooijevaar.

In een rechtstreekse confrontatie wist hij Carl Verheijen op twaalf seconden achterstand te rijden. Verheijen eindigde met een tijd van 6.40,50 uiteindelijk als. vierde, nog achter Wouter Olde Heuvel en Ben Jongejan.

Kramer, die ook al de 500 meter won, gaat na de eerste dag ruim aan de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van ruim vier seconden op Olde Heuvel. Jan Blokhuijzen is de verrassende nummer drie. Verheijen bezet plaats elf. Voor oud-wereld- en Europees kampioen Rintje Ritsma lijkt dit kampioen een mislukking te worden. Hij staat zeventiende en laatste.



Uitslag 5.000 meter:
#Naam rijderTijd
1 Sven Kramer6.28,82
2 Wouter Olde Heuvel6.35,38
3Ben Jongejan6.39,30
4Carl Verheijen6.40,50
5Ted-Jan Bloemen6.42,28
6Tim Roelofsen6.44,23
7Koen Verweij6.44,61
8Bob de Jong6.44,62
9Boris Kusmirak6.46,05
10Tom Schuit6.46,31

Algemeen klassement:

#Naam rijderPunten
1 Sven Kramer75.692
2 Wouter Olde Heuvel77.168
3Jan Blokhuijsen77.886
4Ben Jongejan78.020
5Ted-Jan Bloemen78.028
6Koen Verweij78.051
7Tim Roelofsen78.293
8Bjarne Rykkje78.869
9Tom Schuit79.021
10Frank Vreugdenhil79.156

Column: Voetbaljaar 2007: Vis van Makaay

Het was halverwege september toen de tweede speelronde van de KNVB-beker op het programma stond. Het lot had ASWH gekoppeld aan zondaghoofdklasser De Treffers. Dat werd dus een leuk reisje en gelukkig was het woensdag. Als je in het onderwijs werkt, heb je dan namelijk een kortere werkdag. Zodoende konden wij 's middags al vertrekken. Om drie uur reed het uitgedunde gezelschap van drie heren, waar het normaal toch wel zes zijn, de A15 op. We hadden dit tijdstip gekozen om de files voor te zijn. Dat lukte prima. Een voorspoedige rit bracht ons in Groesbeek.

Groesbeek. Voetbalmaf dorp. Talloze clubs, waarvan twee op het hoogste zondagamateurniveau. Bijna Duitsland, dat ook. De ANWB-routeplanner raadde zelfs aan om kort door Duitsland te rijden, maar onze NavMan dacht daar anders over. Over de brug rijdend zagen we de al licht schemerende skyline van Nijmegen. Herinneringen aan een concert van Britney Spears, bezocht door een destijds nog onwetende en puberende metalliefhebber in onze auto, bonnen wegens fout parkeren en een al dan niet per ongeluk door een hoerenstraat voerende wandeling kwamen voorbij. We passeerden later, door berg en dal rijdend, ook de Heilig Land Stichting. Ooit een volledig mislukte locatie voor de eerste schoolreis in de historie van de reformatorische basisschool, die begin jaren tachtig meende door het woord "heilig" veilig te zitten. Jammer, want het was zo katholiek als de paus en de kinderen van toen dragen de beelden van de talloze heiligenbeelden vast nog op het netvlies. Oh ja, de liefhebber van cultuur zag er ook nog het bordje "Afrika Museum".

Wij hadden er geen oog voor, wij gingen naar Groesbeek. Eerst even het sportpark zoeken en dan het centrum in. Rond vijf uur hadden we de auto geparkeerd. Drie man sterk wandelde het dorpje in, op zoek naar het restaurant dat we op internet al hadden gevonden. De eerste tegenvaller van de middag was een feit, want dat was dicht. Niet getreurd, dan maar even in een café wat drinken en een bittergarnituurtje bestellen. Op weg naar een kroegje op een hoek zagen we de viszaak. Vishandel Makaay. Onze chauffeur van die dag is een echte visliefhebber, zowel qua vangen als qua eten. Dus konden we daar niet omheen. Wij gingen naar binnen.

Mijn voetbalcomputer draaide toen al op volle toeren. Erik Makaay is keeper van De Treffers, dat wist ik al. Er werd een link gelegd naar een serie reportages in Voetbal International over broers van profvoetballers. Had ik daarin niet ook Makaay zien staan voor een viszaak? Ja, bleek al snel. De verkoper, een dertiger, had hetzelfde zwarte haar en had ook trekjes van de nieuwbakken Feyenoord-spookspits. Ringetje in het oor, dit was de stoerdere variant. Daarom is hij nu natuurlijk, na een kort avontuur bij VVV, doelman van De Treffers. Net iets minder serieus, ben je dan geneigd te denken.

Het was hem, onmiskenbaar. Ik herinnerde me ook een tekstje op een website, waarin Makaay aangaf soms wel eens moe te worden van het in de schaduw staan van. Gek vond hij het niet. Logisch, want broer Roy is kampioen geworden in de toplanden Spanje en Duitsland, heeft Oranje gehaald, werd topscorer in eerder genoemde landen, scoorde in de Champions League, haalde ooit de gouden schoen binnen. Dat spreekt natuurlijk meer tot de verbeelding dan keepen bij de nummer één op de zondagranglijst aller tijden. Maar toch, als in een samenvatting van een bekerduel van twee minuten vier keer wordt gezegd dat je "de broer van" bent.... Ik kan het me ergens voorstellen.

Omdat slechts de chauffeur trek had in vis, liepen de metalliefhebber en ik vast naar het café. Opgetogen kwam onze medereiziger later terug. Makaay had gevraagd of wij voor het voetbal kwamen. Leuk toch, dat je overal in Nederland aan het accent kunt horen of iemand een streekbewoner is of niet. Hij had ons accent gehoord en wist genoeg. "Mij eerst nog even moe maken… Slim!" Hij had het glimlachend gezegd, om er aan toe te voegen dat zijn ploeg toch ging winnen, want ze wilden tegen zijn broer loten. Uiteindelijk had hij een gratis portie kibbeling weggegeven, met de woorden: "Dit is dan het enige dat ik vanavond aan jullie weggeef." Een uur of vier later bleek de waarheid van die woorden. De Treffers won dikverdiend en wij hebben Erik Makaay nog geluk gewenst.

Terugdenkend is het voor mij één van de leukste voetbalmomenten van 2007. Waarom? Omdat het alles bevat wat de hoofdklasse voor mij zo leuk maakt. De ongedwongen sportieve sfeer waarin je nog een praatje met je rivalen kunt maken. Maar ook, iemand die gewoon, voor een wedstrijd in de KNVB-beker, nog tot zes uur werkt. Die dan om half acht alweer de warming-up begint. Het maakt de stunt van Kozakken Boys, dat diezelfde avond een verlenging afdwong tegen de duurbetaalde profs van Ajax, extra mooi. Het is een soort liefde voor de sport die de heren drijft, hoewel er tegenwoordig ook heus wel geld mee te verdienen is. Daar wilde ik die avond echter even niet aan denken. Ik had plezier om die visboer in het doel. Helaas hebben ze Feyenoord niet geloot en maakte hij in de derde ronde tegen NEC een paar fouten. Hoeveel keer ze hem "de broer van" hebben genoemd weet ik niet. Maakt ook niet uit, voor mij was Roy Makaay die avond in september even de broer van Erik.

Klavan tot 2009 bij Heracles

Heracles Almelo heeft de optie in het huidige contract van Ragnar Klavan gelicht. De speler van het nationale elftal van Estland zal hierdoor tot de zomer van 2009 actief zijn voor de ploeg uit Almelo.

"Daar zijn beide partijen heel erg tevreden mee", liet Nico Jan Hoogma, voorzitter van Heracles, in een eerste reactie weten. Klavan is sinds 2005 actief voor de club. In het verleden kwam de verdediger uit voor de Estse ploeg FC Flora Talinn en Valerengen IF uit Noorwegen.

Cliniclowns zijn eng

Ziekenhuisclowns worden door kinderen het meest beangstigend gevonden. De goedbedoelde cliniclowns worden zelfs enger gevonden dan naalden, zo bericht de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vandaag.

Jonge patiëntjes vinden de rode neuzen en brede glimlach het ergst. Maar ook sommige tieners vinden de grapjurken beangstigend. Wie er niet bang van is, vindt de roodneuzen vooral kinderachtig.

Angst voor clowns, coulrofobie geheten, treft zowel kinderen, tieners als volwassenen. Vaak ligt een slechte ervaring in de kindertijd of een overdreven beeld in de media aan de basis van het probleem.

Professionele clowns geloven niets van het verhaal dat kinderen in het ziekenhuis ze niet leuk vinden. Ze wijzen op de hulp die ze kinderen bieden om therapieën aan te kunnen. ''Het entertainment van de clowns maakt de ziektes draaglijk of leidt af. Lachen werkt therapeutisch, dat weet iedereen'', aldus een woordvoerder van Clowns International.

Toch kan de vraag gesteld worden of het de clowns zijn die de kinderen afleiden en steunen of de humor en de afleiding.

Opgesloten

"Schiet je op, Luc?" zei ik. "We zijn weer de laatsten." De kleedkamer was leeg.
In een flits zag ik de gymmeester langs ons heen gaan. We waren de enigen nog in dit kleedhok. Ik hoorde een deur dichtslaan.
Luc was klaar met aankleden. We liepen naar de deur. Ik duwde de klink naar beneden en wilde de deur opengooien. Dat ging niet. Hij zat op slot.

Fransman verdacht van moord op kinderen

Icoon MisdaadEen vader wordt ervan verdacht zijn drie kinderen te hebben vermoord. Daarna zou hij hebben geprobeerd om zelfmoord te plegen. Dit gebeurde gisteren in Bornel, vlakbij Beauvais in Frankrijk. De motieven van de vader zijn nog niet bekend. Het gaat om een meisje en twee jongens, in de leeftijd van drie tot zeven jaar.

De man is opgenomen in een ziekenhuis en staat onder toezicht van de politie. De familie woonde sinds een jaar in Bornel. De politie is bezig met verder onderzoek.

Groningse politie uitgedaagd door pizzakoerier

Icoon PolitieDe Groningse politie zal gisteravond raar opgekeken hebben toen een pizzakoerier achter een politieauto reed. De 16-jarige jongen vond dat de agenten niet snel genoeg reden en hij maakte met zwaaiende bewegingen duidelijk dat ze sneller moesten gaan rijden. Toen de jongen werd aangesproken op zijn gedrag ging hij door het lint.

De pizzakoerier beledigde de agenten en hij werd daarom aangehouden. Vervolgens troffen de agenten een plastic tas met vuurwerk aan, waaronder strijkers. Het vuurwerk is in beslag genomen. Het was niet de eerste keer dat er vuurwerk werd afgepakt bij de pizzakoerier. Andere agenten bleken eerder al vuurwerk te hebben aangetroffen.

De jongen werd meegenomen naar het politiebureau en hij werd verhoord. Met een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Dancefeesten trekken 2 miljoen bezoekers

Icoon MuziekDe diverse dance-events in Nederland hebben dit jaar bij elkaar ongeveer 2 miljoen bezoekers getrokken. Dat liet de Belangenvereniging Dance (BVD) vandaag weten. Vorig jaar kwam het bezoekersaantal van de bij BVD aangesloten festiviteiten 10 procent lager uit.`

Het meest succesvolle festival was volgens een woordvoerder van de vereniging het dance-evenement Mystery Land. Dit festival in Haarlemmermeer was voor het eerst sinds vier jaar uitverkocht. Zo'n 60.000 liefhebbers zagen daar grote namen als Erick E., Fedde le Grand, Roger Sanchez en Armin van Buuren.

Komend jaar viert de BVD het feit dat housemuziek twintig jaar geleden een plek veroverde in Nederland. Hoe de branchevereniging deze mijlpaal gaat opkleuren is nog niet bekend. ''Daar buigen we ons in januari over'', aldus een zegsman.

[Update] Meest frustrerende Super Mario spin-off game ooit

Een groepje mensen hebben één van de meest frustrerende Mario-spinoff games ooit gemaakt. Iedereen die met een warm gevoel terug denkt en die goede oude tijd dat je het eerste level van Super Mario zonder problemen door vloog, zal de speelwijze in het volgende filmpje zeker herkennen. Zoals de site zegt: "Everything you know about Mario can and will be used against you."

Helaas is er (zover bekend) alleen een video van deze game en kun je het helaas niet zelf proberen.

Update

Er is dus wel een speelbare versie van deze game, probeer het nu zelf. Dank aan alchemyst voor de link

De game is hier te downloaden.

Eventuele door frustraties aangebrachte schade aan je pc is niet te verhalen op FOK!Games.

FFCC: Ring of Fates krijgt releasedatum

Hadden we onlangs nog het beginfilmpje van Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates, nu is er ook een releasedatum van de game bekendgemaakt: op 21 maart 2008 zal het spel in Europa verschijnen, wat met tien dagen na de Amerikaanse release een record in localisatie zou kunnen zijn In deze RPG zul je onder andere met vier spelers lokaal tegelijk kunnen spelen om het kwaad te verslaan.

Om het wachten nog te verzachten nogmaals het eerder geposte openingsfilmpje van de game.

Vier zusjes brand Arnemuiden begraven

Icoon BinnenlandsDe vier zusjes die op kerstavond in Arnemuiden om het leven kwamen door een brand in het woonhuis boven het restaurant van hun ouders, zijn vanmiddag rond 14.30 uur begraven. Na de plechtigheid was er gelegenheid tot condoleren.

Op het kerkhof in Heinkenszand waren ongeveer 350 mensen aanwezig. Rondom de laatste rustplaats van de zusjes gold een verordening voor onder meer de pers dat er geen journalisten mochten zijn.

Op een eerdere bijeenkomst die om 12.15 uur begon in de gereformeerde kerk aan de Kerklaan in Arnemuiden, waren zeker 400 mensen aanwezig. Op weg naar het kerkhof stopte de stoet nog kort bij het uitgebrande pand. De snelweg A58 werd voor de stoet korte tijd afgezet.

De kisten van de meisjes Paulien (8), Melissa (7), Michelle (3) en Winnie (1) waren voorzien van afbeeldingen van vogels en vlinders. Op de rouwlinten van de bloemstukken stonden Chinese tekens.

[Update] Microsoft weert geen gepimpte 360s van Xbox Live

[Update] Dit bericht is een hoax. Alle betrokkenen hadden ook een modchip geïnstalleerd of geflashte firmware draaien en waren dus om die reden geband en niet vanwege een paar lichtjes of fannetjes.

===

Het pimpen van je Xbox 360 door er een leuk lichtje op aan te sluiten, een gat in de zijkant te zagen om te vervangen door plexiglas of door de ventilator te vervangen door een windturbine om de koeling een beetje op orde te brengen, zal binnenkort mogelijk geweerd worden van Xbox Live.

Op het forum van 360patches is een user die geband werd van het Xbox Live netwerk en vervolgens met de helpdesk belde, waar hem verteld werd dat het aanpassen van de Xbox 360 hardware niet toegestaan is volgens de Algemene Voorwaarden. Het gevolg hiervan was dan ook dat hij niet langer op Xbox Live werd toegelaten en dat, ondanks dat hij slechts een aanpassing aan het exterieur van de unit had gedaan, hij onder één noemer werd geschaard met mensen die hun Xbox 360 modden door er andere firmware op te zetten of chips die het gebruik van illegale software toestaan installeren.

De interessante vraag hierbij is natuurlijk hoe Microsoft er achter kan komen hoe iemand het uiterlijk van een Xbox 360 heeft aangepast, als dat nergens softwarematig te vinden is. Wat blijkt: via Xbox Live kan Microsoft de BIOS (voor de onwetenden: een soort besturingssysteem van het moederbord) benaderen en daar kijken naar het stroomverbruik van de console. Als dit afwijkt van de standaard waardes gaat Microsoft er van uit dat er aanpassingen aan het systeem zijn gedaan en wordt de user geband: iets wat tot nu toe bij enkele personen is gebeurd.

Of Microsoft haar rol als 'pimp-police' serieus neemt en op deze manier meer mensen gaat bannen is niet bekend gemaakt.


"Uw Xbox 360 heeft een verhoogde spoiler en 22" velgen. De toegang wordt nu opgeheven. Bliep bliep."

Jack Thompson focust zich in 2008 op Amerikaanse leger

Jack Thompson geeft zijn kruistocht tegen gewelddadige videogames nog lang niet op. Deze keer is hij kwaad op het Ministerie van defensie in Amerika.

Hij is verontwaardigd over games die ontwikkeld zijn in samenwerking met het Amerikaanse leger, zoals de gratis multiplayer game voor de PC "America's Army". Deze game werd gemaakt om mensen enthousiast te krijgen voor het leger en op deze manier zieltjes te winnen en nieuwe soldaten te werven.

Jack Thompson is echter van mening dat zulke games games zouden leiden tot aanslagen, zoals een commando van het leger die uit zou voeren. Als voorbeeld geeft hij de gewelddadige aanslag op het winkelcentrum die onlangs plaatsvond in Omaha, Nebraska.

Hij vind het dan ook niet kunnen dat het Ministerie van defensie met de game-industrie samenwerkt. Jack heeft gezegd dat hij zich in 2008 in zal gaan zetten om de ontwikkeling en distributie van dit soort games tegen te gaan. Het is nog onduidelijk hoe hij van plan is om dit te doen, maar het zal ongetwijfeld op een rechtszaak uitdraaien.

Thompson claimt dat hij ouders bewust wil maken van het feit dat er dit soort soort games bestaan. In een persbericht meldt hij: "Bedenk je eens hoe boos Amerikaanse ouders zullen zijn als ze er achter komen dat hun regering een deel van het probleem is, in plaats van een deel van de oplossing."

DVD: Requiem

Een film als The Excorcist spookt na het kijken nog dagen door je hoofd. Requiem gaat ook over een exorcisme. Maar dan echt. De film vertelt het verhaal van Michaëla. Ze woont in het zuiden van Duitsland bij haar ouders, die niet echt veel zin hebben haar uit huis te laten gaan. Michaëla wil studeren en uiteindelijk mag ze dan toch. Al snel blijkt de reden: Michaëla heeft een aantal zware epileptische aanvallen gehad.

Ouderwetse knokpartij tussen Ken en Ryu in SFIV

Street Fighter IV gaat oude tijden doen herleven, zoveel is ondertussen al zeker gezien de teaser trailer en de screenshots die ondertussen verschenen zijn. Nu ook bekend is gemaakt dat het spel wat agressievere gameplay en een interessant "schademodel" van je karakter zal hebben, zitten velen te wachten op deze game!

Na twee weken terug al een gevecht tussen Ken en Ryu te hebben gezien in screenshots, zijn er nu twee filmpjes verschenen waarin deze eeuwigdurende strijd zich in vloeiende graphics voortzet.

Justitie vreest gevolgen Koran-film Wilders

De overheid is volop bezig voorbereidingen te treffen voor de mogelijke gevolgen die de anti-Koran-film van PVV-leider Geert Wilders zal losmaken. Dat schrijft de Volkskrant vandaag op de voorpagina.

Wilders wil zijn film, die naar verwacht voor moslims kwetsende beelden zal bevatten, vermoedelijk op 25 januari uitzenden in de zendtijd voor politieke partijen. ''De film zal commotie teweegbrengen. Het is niet mijn intentie dat het tot rellen zal komen, maar sommige tere zielen zijn snel beledigd'', zei Wilders kortgeleden.

Justitie onderzoekt volgens de Volkskrant of uitzending van de film kan worden geblokkeerd. Ook zal de beveiliging van Wilders, die al zwaar is, nog verder worden opgevoerd. Onderzocht wordt of hij een nieuwe, speciaal beveiligde woning moet krijgen en fractiegenoten van Wilders bescherming moeten krijgen.

Verder heeft de Amsterdamse politie deze maand gesprekken gevoerd met imams en andere invloedrijke personen in de moslimgemeenschap om voorbereid te zijn op de reacties. Ook is een draaiboek bijgewerkt voor grootschalige openbare-ordeproblemen. In Den Haag en Utrecht zijn soortgelijke maatregelen getroffen.

De beleidsmakers bij de overheid en Justitie houden er rekening mee dat de film van Wilders meer commotie zal veroorzaken dan de publicatie van welbekende Deense spotprenten. De nervositeit groeit omdat Wilders tot nu toe geen enkele bereidheid heeft getoond tot enige terughoudendheid met zijn film.



FC Zwolle verder met Botteghin

FC Zwolle heeft twee spelers aan zich weten te binden. Het gaat om de Braziliaanse verdediger Eric Botteghin (20) en keeper Jesper Hogedoorn (22).

Botteghin speelt sinds januari van dit jaar voor FC Zwolle. Hij maakt een goede indruk in Zwolle, reden genoeg om zijn aflopende contract met drie jaar te verlengen. FC Zwolle wil zo de as van het elftal in stand houden. Doelman Hogedoorn debuteerde ooit als zeventienjarige namens Feyenoord in het betaald voetbal en verruilt Stormvogels / Telstar voor Zwolle. Hij speelt de rest van het seizoen op amateurbasis bij de club, om eventuele keepersproblemen op te vangen.

Marine haalt dit jaar 95 mijnen uit Noordzee

Icoon OpmerkelijkDe mijnendiensten van de Nederlandse en Belgische marine hebben dit jaar 95 zeemijnen en vliegtuigbommen in de Noordzee geruimd. Sinds begin 2006 zijn 456 mijnen en bommen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de Noordzee geruimd.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marine heeft dit zaterdag gezegd. De diensten hebben in 2006 en 2007 meer van de gevaarlijke explosieven boven water gehaald. De toename komt doordat Nederlandse vissers veel meer melding maken van gevonden mijnen. Dat doen ze nadat drie opvarenden van een vissersboot uit Ouddorp in april 2005 omkwamen toen ze een Amerikaanse vliegtuigbom in de netten hadden. Het ding ontplofte op het dek van het schip.

Op het Nederlandse en Belgische deel van het continentaal plat liggen nog altijd duizenden bommen en mijnen uit beide oorlogen. Door sterke stroming en na stormen komt er altijd weer een aantal van onder het zand vandaan.

Nieuwe Half-Life 2 mod uit: Zombie Panic

Eindelijk is de Zombie Panic mod uitgekomen voor Half-Life 2. Deze multiplayermod komt niet van Valve zelf af, maar is gemaakt door een groepje enthousiastelingen.
In deze mod start één speler als zombie (naast een aantal AI gestuurde zombies) en de overigen als mensen. Wanneer een menselijke speler dood gaat verandert hij in een zombie en heeft hij als opdracht om de overige menselijke spelers op te sporen en te vermoorden. De ronde eindigt wanneer alle spelers zijn vermoord en in zombies zijn veranderd, of wanneer alle zombies zijn uitgemoord.

De mensen starten met een pistool en een melee wapen. Omdat ze nooit alle zombies met alleen een pistool aankunnen is het zaak om snel andere wapens te vinden. Echter hoe meer wapens je hebt, hoe langzamer je wordt. Hoe langzamer je bent, een des te makkelijkere prooi voor de zombies je wordt. Ook is aan de spelerslijst niet te zien welke van je teammaten nog leven en welke zijn veranderd in zombies, je zult dus heel goed op je hoede moeten zijn.

De mod wordt pas erg intens wanneer je als enige mens overblijft en je achtervolgd wordt door zowel computergestuurde zombies, als mensen die je eerst nog als teammaten beschouwde. Hoe lang kun je bestand zijn tegen zo'n massale zombiemassa?

Ga voor de mod en meer informatie naar de volgende site.

Veel onduidelijk rondom dood Bhutto

Icoon AanslagDe donderdag omgekomen Benazir Bhutto is overleden doordat zij is geraakt door het zonnedak van haar auto, aldus het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zijn geen kogels of granaatscherven gevonden in het lichaam van de Pakistaanse oppositieleidster, zo maakte men vrijdag bekend. Bhutto zou een hoofdwond hebben opgelopen toen zij probeerde in haar auto weg te duiken tijdens de aanslag, en daarbij een hefboom van het zonnedak raakte. Deze raakte haar vlakbij haar rechteroog, waardoor zij haar schedel zou hebben gebroken. Eerder meldden de autoriteiten overigens dat Bhutto voor de ontploffing meerdere keren geraakt was door kogels, voornamelijk in haar nek.

Bhutto's partij, de Pakistan People's Party (PPP), is het niet eens met deze nieuwe lezing van de feiten, en heeft de Pakistaanse overheid beschuldigd van het trachten te verhullen van hun eigen falen rondom de geplande verkiezingen. Dat Bhutto is geraakt door kogels is voor hun een vaststaand feit, en de gebrekkige beveiliging van Bhutto wordt Musharraf ernstig aangerekend.

Ook het "onweerlegbare bewijs", een door de Pakistaanse autoriteiten onderschept telefoongesprek, dat het terreurnetwerk al-Qaeda achter de aanslag zit, wordt door de partij van Bhutto afgedaan als zeer zwak. Zoals we eerder al lazen op Fok!, heeft ook een van de voornaamste aan al-Qaeda gelieerde verdachten inmiddels ontkend iets met de aanslag van doen te hebben. Eerder meldde een Pakistaans televisiestation overigens dat al-Qaeda weldegelijk de aanslag heeft opgeeist.


Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Politie stuurt veelplegers een wenskaart

Draaideurcriminelen in het gewest Kennemerland, de omgeving van Haarlem, hebben van de politie de beste wensen voor 2008 gekregen. Via de nieuwjaarskaart wenst het politiekorps hun trouwe clientèle veel wijsheid in het nieuwe jaar.

Het is de eerste keer dat een politiekorps zo'n ludieke nieuwjaarsboodschap verstuurt. Mocht de proef aanslaan, dan krijgen volgend jaar ook elders in het land vaste klanten van het politiebureau zo'n nieuwjaarswens.


De politie is uw beste vriend

The Club characters worden voorgesteld

Over iets minder dan twee en een halve maand komt SEGA's nieuwste actieshooter The Club uit.

Er wordt naar aanloop van de release van de game steeds meer en meer bekend gemaakt over wat ons te wachten staat. Er zijn al verscheidene videos vrijgegeven om ons lekker te maken en deze keer is dat niet anders. In deze trailer worden een aantal personages uit de game aan ons voorgesteld.

[Darts] Van Barneveld uitgeschakeld

Raymond van Barneveld is in de derde ronde van het PDC-WK uitgeschakeld. Kevin Painter was met 4-2 te sterk.

Van Barneveld leek bij een 3-2 achterstand op weg om de zesde set te gaan winnen. Bij een 2-1 voorsprong in legs miste hij echter één dubbel om de set te pakken. Painter pakte vervolgens de leg en begon de volgende leg met tweemaal 180. Hierna was Van Barneveld kansloos en verloor de partij.

Eerder op de vrijdagavond verloor Jan van der Rassel met 4-1 van Peter Manley.

Uitslagen:
Kirk Shepherd - Barrie Bates (13) 4-2
Adrian Lewis (7) - Tony Eccles 4-3
James Wade (3) - Mark Dudbridge 4-2
Jan van de Rassel - Peter Manley (5) 1-4
Raymond van Barneveld (2) - Kevin Painter (15) 2-4
John Part (11) - Alex Roy 4-0

Statenleden Antillen dreigen PVV'er met boycot

Icoon PolitiekVrijwel alle fractieleiders uit de Staten van de Nederlandse Antillen willen dat PVV-Kamerlid Hero Brinkman publiekelijk excuses aanbiedt voor zijn ''vernederende en denigrerende'' uitlatingen over de Antillen.

Doet hij dat niet, dan achten zij Brinkmans ''aanwezigheid op de bodem van Curaçao ongewenst''. Ze zullen dan niet deelnemen aan overleg met Nederlandse Tweede en Eerste Kamerleden in januari waarbij hij aanwezig is.

De fractieleiders hebben dat Brinkman per brief laten weten. Zij reageren op een motie die het PVV-Kamerlid eerder indiende om de Nederlandse banden met de Antillen te beëindigen. Brinkman zei toen dat de Antillen op Marktplaats.nl te koop aangeboden zouden moeten worden. Eerder zei PVV-leider Geert Wilders al hetzelfde.

In een reactie zegt Brinkman vandaag dat de Antilliaanse fractieleiders ''lange tenen'' hebben en dat hij niet van plan is excuses aan te bieden.


'Geen excuus van Brinkman'

[NK allround] Nieuw baanrecord Groenewold

De tweede afstand bij de vrouwen tijdens het Nederlands kampioenschap allround in Groningen, de 3.000 meter, is gewonnen door Renate Groenewold. Met een tijd van 4.09,70 reed ze bovendien een nieuw baanrecord. Het oude record stond met 4.18,35 nog op naam van Tonny de Jong.

Ireen Wüst, die de 500 meter eerder vandaag won, eindigde in een tijd van 4.11,01 als tweede. Paulien van Deutekom reed de derde tijd.

Na de eerste dag gaat Ireen Wüst aan de leiding in het algemeen klassement. Ze heeft bijna drie seconden voorsprong op Groenewold en iets meer dan drie seconden op Van Deutekom.



Uitslag 3.000 meter
#NaamTijd
1Renate Groenewold4.09,70
2Ireen Wüst4.11,01
3Paulien van Deutekom4.12,65
4Gretha Smit4.14,33
5Diane Valkenburg4.16,37
6Marrit Leenstra4.17,92
7Jorien Voorhuis4.20,69
8Lisette van der Geest4.21,46
9Wieteke Cramer4.22,81
10Foske Tamar van der Wal4.23,13

Algemeen klassement

#NaamPunten
1Ireen Wüst81.925
2Renate Groenewold82.876
3Paulien van Deutekom83.008
4Marrit Leenstra83.306
5Diane Valkenburg83.658
6Jorien Voorhuis84.518
7Wieteke Cramer84.841
8Tessa van Dijk85.416
9Lisette van der Geest85.655
10Ingeborg Kroon85.953

Vlaanderen rijkste regio ter wereld

Icoon Belgie Vlaanderen is de rijkste regio ter wereld. Dat claimt de krant Het Laatste Nieuws, de grootste krant van Vlaanderen.

De krant baseert zich op cijfers van de Vlaamse minister van Begroting Dirk van Mechelen. Vlaanderen heeft nu een begrotingsoverschot van 780 miljoen euro en eind volgend jaar is de complete schuld van de Vlaamse overheid afbetaald.

Vlaanderen is daarmee met de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich de rijkste regio in de wereld, aldus Het Laatste Nieuws vandaag.

De Vlaamse 'staatsschuld' smolt tussen 1999 en 2007 weg van 6,6 miljard naar 238 miljoen euro. Ook dat laatste deel wordt weggewerkt. ''Dan is Vlaanderen met kerst 2008 volledig schuldenvrij'', aldus Van Mechelen.

De federale Belgische regering ziet er financieel gezien een stuk minder warm bij. Vlaanderen wil een losser staatsverband waarbij het meer zeggenschap krijgt over de besteding van geld. Nu gaan er jaarlijks miljarden van het rijke Vlaanderen naar het arme Wallonië.

Rotterdammer schiet gat in plafond onderburen

Twee Rotterdamers hoorden in de nacht van donderdag op vrijdag ineens een harde knal. Toen de twee weer enigszins van de schrik waren bekomen, besloten ze poolshoogte te nemen. In de badkamer zagen ze tot hun schrik een gat in het plafond.

Hun 47-jarige bovenbuurman had met zijn pistool naar beneden gericht en een kogel afgevuurd. De kogel had weinig moeite het dikke beton te doorboren. Waarom de man zijn wapen heeft gebruikt, is niet bekend.

De gealarmeerde politie werd na herhaaldelijk aanbellen eindelijk door de schutter binnengelaten, waarna de agenten het hele appartement doorzochten. Niet alleen kwamen een pistool en munitie boven water, de politie stuitte ook nog op drugs en restanten van een hennepkwekerij. De Rotterdammer is gearresteerd.

Wii voor het eerst gekraakt

Voor de eerst is het een groep mensen gelukt om een Nintendo Wii te hacken, zodat deze in staat is om homebrew code te draaien. Dit is bekend gemaakt tijdens een presentatie op de 24th Annual Chaos Communication Congress beurs.

Het hacken van de Wii is moeilijk omdat de console twee verschillende modes heeft, de zogenaamde Wii-mode en de GameCube-mode. De GameCube-mode kan makkelijker gebruikt worden voor homebrew code, alleen wordt in deze mode de hardware van de Wii niet volledig benut. Het is enkele mensen gelukt om deze "beveiliging" te overbruggen en homebrew code te draaien in de Wii-mode, waarbij de code wel de volledige beschikking heeft over alle hardware van de Wii.

Klik hier voor een gedeelte van de presentatie.

IJs van Elfstedentocht 1997 te koop

Omdat een Elfstedentocht ook deze winter weer op zich laat wachten, kunnen Elfstedenfans nu origineel Elfstedenijs aanschaffen. Een groepje vrienden uit Appelscha bieden naar eigen zeggen enkele stukken ijs waarop de tocht der tochten bijna elf jaar geleden voor het laatst is verreden te koop aan. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Midden in de winternacht zaagden de Friezen de stukken in januari 1997 uit het ijs en legden ze in de vrieskist. Het hele avontuur werd op de gevoelige plaat vastgelegd en is te bekijken via de site Elfstedenijs.nl. Via Speurders en Marktplaats kan men vervolgens een bod op het heilige ijs uitbrengen.

Er is al honderd euro geboden voor het ijs. "We willen graag iets doen voor beter water in de wereld", laat Elfstedenschaatser Durk weten. " We hopen dat de veertig blokken die we beschikbaar hebben vanuit onze vrieskisten verkocht worden."

Henk Angenent, spruitjesteler en winnaar van de laatste Elfstedentocht ziet de humor van de actie wel in. "Ik had er nog niet van gehoord. Ja, ik heb wel een zolder vol souvenirs van de Elfstedentocht, zoals knuffels. Maar geen ijs. Anderen hebben toen wel de finishlijn uitgehakt, geloof ik."

Gelukkig voor Angenent hoeft hij niet mee te bieden. De ijsmeesters hebben speciaal voor hem een stuk ijs uitgehakt en apart gehouden. Deze willen ze volgende week aan de Elfstedenwinnaar aanbieden.

Jongen omgekomen tijdens skivakantie

Icoon AlgemeenEen 17-jarige scholier uit Helmond is gisteren om het leven gekomen tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Kaprun. De jongen was bezig met een afdaling toen zijn ski's elkaar kruisten. De jongen viel voorover en brak zijn nek.

Dit heeft een woordvoerder van Huski Reizen uit Zaltbommel vandaag meegedeeld. De jongen was via dit reisbureau met een groep van veertig (oud-)leerlingen van het Willibrord Gymnasium uit Deurne op wintersportvakantie in Oostenrijk. De groep is na het dodelijke ongeval vertrokken uit Oostenrijk en vanochtend in ons land teruggekeerd. Slachtofferhulp vangt de groep en hun ouders op.

Het is de vierde Nederlandse wintersportdode in een week tijd. Zondag kwam een 54-jarige Nederlander in het skigebied van Crans Montana in Zwitserland om het leven. Diezelfde dag vonden een 36-jarige man en zijn dochtertje van drie de dood bij het sleeën in Oostenrijk. In de buurt van Salzburg stortten ze in een diepe en nauwe kloof.

Wilders doet aangifte na 'doorsnijden keel'

WildersPVV-fractieleider Geert Wilders heeft bij de politie aangifte gedaan, nadat hij op de internetsite geenstijl.nl een filmpje had gezien waarin hem zogenaamd de keel wordt doorgesneden. "Zo goor is het nog nooit geweest", aldus de politicus vandaag.

De videoclip is gemaakt door Youssef& Kamal. Dit duo trok twee jaar geleden al veel aandacht met een filmpje tegen de politicus.

In de nieuwe versie is iemand te zien die op Wilders lijkt. Om hem heen staat een groepje jongeren te zwaaien met hamers, zagen, messen en vuurwapens. Aan het eind snijdt iemand hem met een groot mes de keel door. Het filmpje is hier te zien.

Heras stopt er definitief mee

Roberto Heras, drievoudig winnaar van de Ronde van Spanje, stopt definitief met wielrennen.

In oktober liep een schorsing van twee jaar af voor de 33-jarige Spanjaard nadat hij twee jaar geleden tijdens de Vuelta werd betrapt op het gebruik van doping. Heras heeft gezegd dat hij wel aanbiedingen van teams heeft gehad, maar dat hij niet overweg kan met de antidopingcode. "Ik begrijp niets van de regels. Waarom mag een renner met mijn staat van dienst niet uitkomen voor een ProTour-team? Ik heb mijn straf toch uitgediend."

[NK allround] Kramer zegeviert op 500 meter

Sven Kramer heeft, tijdens het NK allround in Groningen, de 500 meter op zijn naam geschreven. Het verschil met de nummer twee, Jan Blokhuisen, bedroeg 0,22 seconden. Rhian Ket completeerde de top drie.

Gerenommeerde schaatsers als Carl Verheijen en Bob de Jong waren in de kelder van het klassement op de kortste afstand terug te vinden. Verheijen klokte een tijd van 39,12 seconden. De Jong had 39,45 seconden nodig om de 500 meter te voltooien. Oud-gediende Rintje Ritsma zette een tijd van 38,75 op de klokken.


Uitslag 500 meter, heren:

#Naam rijderTijd
1 Sven Kramer36.81
2 Jan Blokhuisen37,13
3Rhian Ket37.51
4Koen Verweij37.59
5Wouter Olde Heuvel37.63
6Hein Otterspeer37.63
7Berden de Vries37.72
8Ted Jan Bloemen37.80
9Tim Roelofsen37.87
10Bjarne Rykkje37.96

Connexxion laat autist in de kou staan

Bert en Gea Venema uit het Drentse Peize zijn woest op vervoersbedrijf Connexxion. Een chauffeur van de vervoersgigant zou hun zestienjarige, autistische zoon moeten vervoeren naar een zorgboerderij in Westervelde, even ten noordwesten van Assen. Het navigatiesysteem van de chauffeur bracht hem echter naar Westeinde bij Dwingeloo in de gemeente Westerveld.

Venema heeft al langer klachten over Connexxion, maar zo erg als dit heeft hij nooit eerder meegemaakt. "Hij werd zonder pardon op straat gezet en de taxi reed weg zonder nog om te kijken. Martijn is hem nog achterna gelopen." Drie kwartier heeft de nauwelijks pratende jongen rondgedoold in het Drentse dorp. Gelukkig kwam de politie er bij toeval achter waar de jongen naartoe zou moeten. Zelf is de jongen maar even de kluts kwijt geweest door het voorval, maar voor de Venema's is de maat nu echt vol.

Het minste wat ze kunnen doen is betere afspraken met de chauffeurs, vindt Venema. "Ze moeten worden verplicht om de kinderen tot aan de deur te brengen. En verder zou elke chauffeur moeten weten wat er met de kinderen die ze vervoeren aan de hand is."

Ophef over Sarkozy en vriendin in Egypte

Icoon BuitenlandsHet Egyptische parlement heeft kritisch gereageerd op Franse president Sarkozy. Hij verbleef afgelopen week in Luxor en deelde zijn hotelkamer met zijn vriendin Carla Bruni. Parlementsleden zeggen dat men hiermee bij andere landen de indruk is gewekt dat officiële prostitutie door staatshoofden is toegestaan en twijfelen of het volgens de Egyptische grondwet toelaatbaar is dat een staatshoofd en zijn minnares officieel welkom worden geheten.

Sarkozy scheidde twee maanden geleden van zijn vrouw Cécillia. Vorige maand verscheen hij in het openbaar met zijn nieuwe vriendin Carla Bruni, zij is een bekend zangeres. President Sarkozy is in Egypte voor overleg met president Mubarak. Het officiële gedeelte van de reis begint morgen.

Met dank aan Super7fighter voor de submit.

Amazon verkoopt 17 Wii's per seconde

Eerder dit jaar berichtten we al dat de Wii de best verkochte spelcomputer was van dat moment. Dat het succes van de Nintendo Wii niet te stoppen lijkt en zelfs tijdens de kerstvakantie gewoon doorgaat blijkt wel weer uit cijfers van Amazon.

Bij de klanten van de online winkelketen is de Wii zo gewild, dat er maar lieft 17 stuks per seconde verkocht werden. Helaas voor sommige klanten kon ook Amazon niet lang aan deze vraag voldoen en haalde de spelcomputer van Nintendo al snel de status 'uitverkocht'. Omgerekend betekent dit dat als Amazon een oneindige voorraad had er 1.468.800 Wii's verkocht zouden worden op één dag. Hoeveel voorraad Amazon wél had en hoe lang het dus duurde voordat het bordje "Sold Out" geplaatst werd op de site is niet bekend gemaakt.


Pick one up today at your on-line store

[NK allround] Wüst wint 500 meter

De eerste afstand van het Nederlands kampioenschap allround in Groningen, de 500 meter voor vrouwen, is gewonnen door Ireen Wüst. Wüst was zojuist met een tijd van 40,09 verreweg de beste.

Tessa van Dijk eindigde als tweede in 40,51, terwijl Ingeborg Kroon de derde plaats voor zich opeiste.

Later vandaag schaatsen de vrouwen nog de 3.000 meter.



Uitslag 500 meter
#NaamTijd
1Ireen Wüst40,09
2Marrit Leenstra40,32
3Tessa van Dijk40,51
4Ingeborg Kroon40,83
5Paulien van Deutekom40,90
6Diane Valkenburg40,93
7Wieteke Cramer41,04
8Sanne Delfgou41,06
9Jorien Voorhuis41,07
10Renate Groenewold41,26

Minder vuurwerk onderschept dit jaar

Icoon BinnenlandsIn totaal hebben opsporingsinstanties bijna 70.000 kilo vuurwerk in beslag genomen, tot en met afgelopen donderdag. Dit blijkt uit de Vuurwerkbarometer 2007 die het Openbaar Ministerie hanteert. Vorig jaar werd er ruim 139 ton onderschept. Het OM heeft geen verklaring voor de mindere vangst.

De partijen die in beslag zijn genomen waren vooral kleinere partijen. De grootste vangst in Nederland was dit jaar in Noord-Oost Gelderland, waar 1156 kilo in beslag werd genomen.

KNSB haalt één skate-off van kalender

Er zal dit seizoen één skate-off minder plaats vinden. De Topsportcommissie Langebaan van de KNSB heeft vandaag bekend gemaakt dat de selectiewedstrijd voor de wereldbekerwedstrijden op de 1000 meter van de kalender wordt gehaald.

Net als voor de 500 meter, zal nu tijdens het NK sprint op 5 en 6 januari in Heerenveen, worden gestreden om de wereldbekerplaatsen op de kilometer. De plaatsen voor de overige afstanden bij de wereldbeker en voor het WK allround zullen door middel van twee skate-offs verdeeld worden. "We willen de schaatsers uiteraard zo weinig mogelijk extra belasten. De kalender is al overvol. Als er geen echte noodzaak voor een wedstrijd is zullen we die daarom ook zeker niet houden," aldus de technisch directeur van de KNSB, Hans Gootjes.

Nelisse in belangstelling van Rapid Wien

Rapid Wien heeft interesse in FC Utrecht-speler Robin Nelisse. Een delegatie van de Oostenrijkse club zag afgelopen donderdag de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Excelsior, waarin Nelisse zijn tiende doelpunt van het seizoen wist te scoren.

"Ik ben op de hoogte van de belangstelling," aldus de technisch directeur van de club uit de Domstad, Piet Buter. "De delegatie van Rapid Wien heeft zich voor de wedstrijd netjes voorgesteld en aangegeven voor Robin te komen."

Het contract van Nelisse loopt na dit seizoen af, waardoor hij transfervrij kan vertrekken.

Duitse moslims boos op Tatort

Icoon TelevisieIn Duitsland hebben alawitische moslims boos gereageerd op een uitzending van de Duitse krimiserie Tatort. In de gewraakte aflevering die zondag werd uitgezonden wordt een alawitisch meisje verkracht door haar vader; ze wordt zwanger, zoekt steun bij een soennitische vriend en bekeert zich tot het soennisme. De vader vermoordt zijn tweede dochter als die ontdekt wat er is gebeurd.

Rond duizend alawieten demonstreerden gisteren in Berlijn voor een gebouw van de ARD. Voor vandaag staat er in Keulen een nieuwe demonstratie op het programma. Er worden tot wel 30.000 betogers verwacht.

De alawieten, een zeer gematigde stroming binnen de islam, hebben een formele klacht ingediend wegens het oproepen tot haat en excuses geëist. Ook eisen ze dat de gewraakte aflevering nooit meer wordt herhaald. De belangrijkste bond van moslims in Duitsland, die 860 moslim-organisaties verenigt, eist eveneens excuses van de ARD aan ''de hele islamitische gemeenschap''.

In Duitsland wonen circa 3,3 miljoen moslims. De Turkse moslims maken daarvan 1,8 miljoen uit. Zo'n 15 tot 25% van de Turkse moslims is alawiet. Alawitische vrouwen dragen geen sluier of hoofddoek, alawieten erkennen de sharia niet en gaan niet naar Mekka.

De NDR, die de uitzending produceerde, heeft gevraagd om een dialoog met de alawieten. Het is nooit de bedoeling geweest, zo stelde de NDR, de religieuze gevoelens van de alawieten te kwetsen of vooroordelen te bevestigen.

Stem: grootste aandachtshoer buitenland 2007

Icoon Enqu괥FOK! wil van jou weten wie jij de grootste buitenlandse aandachtshoer van 2007 vindt. Welke persoon heeft geprobeerd de meeste aandacht op te eisen? Je kunt de komende dagen jouw keuze bepalen op de speciale FP-poll.

Ook hier hebben wij weer een shortlist gemaakt van 19 namen. Weerman Corbyn gaat mee in de herkansing vanwege zijn loze voorspellingen. Verder kun je aangeven of je genoeg hebt van de ouders van Maddy die hun verdwenen dochter tot op het bot in de media uitmelken. Hetzelfde geldt voor de moeder van Natalee Holloway. Paris, Lindsay en Britney spreken voor zich.

Verder hebben wij er één Nederlandse naam tussengezet, namelijk Esmee Denters. Via onderstaande video is te zien dat mevrouw zo haar best doet een Amerikaans zangeresje te zijn dat we haar graag mee laten dingen naar de titel 'Buitenlandse aandachtshoer.' Zit jouw keus er niet tussen? Geef dan gewoon jouw nominatie door.

Stem nu!

Esmee Denters, grootste aandachtshoer van 2007?

Boek: Andy McNab - Terugslag

SubheaderNick Stone is een 'tough cookie'. Hij heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven en had een harde leerschool in vele oorlogen en gewapende conflicten. Zo ook in Zaïre waar hij een gevecht op leven en dood voerde tegen keiharde groeperingen die zelfs kinderen inzetten als soldaten. Als vele jaren later zijn vriendin Silky naar het toenmalige Zaïre, het huidige Congo gaat en Nick hoort van de grote onlusten die zich daar afspelen bedenkt hij zich geen moment. Omdat hij weet waar het rebellenleger toe in staat kan zijn vreest hij voor de veiligheid van Silky. Hij komt ongewild in contact met oude strijdmakkers van toen en heeft maar één doel: hij wil Silky daar veilig weg hebben. In ruil voor de hulp om bij Silky te komen moet hij helpen de tin-mijn te beveiligen. Zijn kennis en expertise zullen zeer goed van pas komen in deze hel op aarde.

Google heeft het niet zo op Nintendo

Er zijn talloze voorbeelden van grappige zoekresultaten of grove fouten in de zoek- en vertaalmogelijkheden van Google.

Depax wist ons echter te wijzen op iets dat toch een flinke lach uit dit normaal ochtendhumeurige FOK!games crewlid wist te persen:
Ga naar Google Translate Beta, die alvast voor je op Spaans naar Engelse vertaling staat, en typ daar "Nintendo Wii" in. Duidelijk moge zijn dat Google een flinke fanboy onder haar vertaalbureau-werknemers heeft!

Heb jij ook zulke leuke foutjes? Post ze in de comments!

Rottweiler bijt Brits jochie (1) dood

Een Britse jongen van een jaar oud is gisteren overleden nadat hij was aangevallen door een Rottweiler. Het jochie was bij een familielid in Yorkshire in de tuin aan het spelen toen de hond zijn tanden in de peuter zette.

Het slachtoffertje werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht en overleed daar 's avonds.

De hond is afgemaakt om veiligheidsmaatregelen, of zoals de Britten het omschrijven: ''The dog was destroyed in order to ensure the safety of others at the address.'

Structurele rottigheid tijdens jaarwisseling

Icoon Politie Brandstichting, vernieling en openlijk geweld vormen een structureel probleem rond de jaarwisseling. Uit onderzoek van de Politieacademie blijkt dat het aantal meldingen van vernieling in drie jaar tijd met 37 procent is gestegen tot meer dan 6950.

De resultaten van het onderzoek staan haaks op de gebruikelijke berichtgeving van politiewoordvoerders dat oud en nieuw 'relatief rustig' is verlopen. De korpschef van Gelderland-Zuid sprak kort na de jaarwisseling tegen dat die rustig was verlopen, waarna een brede discussie ontstond.

Volgens de onderzoekers van de Politieacademie is oud en nieuw bij uitstek de gelegenheid voor burgers om oude ruzies te beslechten. Ook heerst een sfeer van ''een keer per jaar moet kunnen'', waardoor optreden door de autoriteiten niet als legitiem wordt gezien. In het hele land heerst verder de traditie van lawaai, vuur en ruim alcoholgebruik, die tot overlast kan leiden.

FOK!radio stopt ermee...

FOK!Radio...voor even.

We hebben besloten in 2008 even een pauze in te lassen. FOK!radio bestaat nu ruim vier jaar en het wordt tijd dat we eens wat gaan vernieuwen. De sleur is er een beetje ingekomen. Het lijkt misschien niet zo, maar het voorbereiden van het programma vergt best veel tijd. Dus als dat even niet hoeft, kunnen we eens goed nadenken over wat vernieuwingen.

Aanstaande maandag (oudjaarsdag) maken we voorlopig even de laatste uitzending tussen 19:00 en 21:00 uur. Maar we komen terug! We hebben namelijk helemaal geen zin om echt te stoppen. De batterij moet alleen even opgeladen worden. Hoe lang de pauze precies zal zijn hangt ook een beetje af hoe lang het gaat duren met iets goeds terug te komen. Maar het zal echt niet lang zijn.

En ook vandaag kun je nog naar ons luisteren. ActionRadio, waar FOK!radio op te horen is, zendt namelijk vanaf 10:00 uur vandaag tot en met 20:00 uur vanavond de Top 100 van meest aangevraagde platen uit. En daar zitten dus ook de platen bij die het meest werden aangevraagd in FOK!radio! Klik hier () of hier () om meteen in te schakelen. De lijst is hier te volgen.

We willen jullie ook vragen om met ideeën en opmerkingen te komen voor het vernieuwde FOK!radio. Wat vond je slecht aan FOK!radio? Wat zou je juist willen horen? Laat het hieronder weten!

Crytek viert kerst met gratis mappack

Crytek voelt dit jaar blijkbaar de kerstgedachte, want zij hebben een klein kerstcadeau gemaakt voor iedereen die hun spel Crysis in huis gehaald heeft. Afgezien van de vele patches, updates, SDK en Linux servers, hadden de leveldesigners blijkbaar nog wat tijd over op hun contract en zijn maar vrolijk aan de slag gegaan.

Deze huisvlijt resulteerde in de Crysis Tournament Mappack. Hierin zitten vijf nieuwe multiplayer maps voor Crysis, die allen goedgekeurd zijn door Crytek en dus een flinke testsessie hebben kunnen doorstaan. Twee van de vijf maps zijn InstantAction maps, de andere drie zijn PowerStruggle maps. Volgens het Crysis team zijn de maps geoptimaliseerd voor een competitief potje Crysis, dus je hoeft je de komende dagen niet te vervelen tussen het oliebollen eten door!

De mappack kan hier direct gedownload worden.

Bokito op tilt bij zien slachtoffer

Icoon BinnenlandsGorilla Bokito is bij een weerzien met Yvonne de Horde, de vrouw die hij dit jaar zo lelijk toetakelde, compleet uit zijn dak gegaan. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Op advies van haar artsen van het Erasmus Medisch Centrum bezocht de 57-jarige vrouw de zilverruggorilla twee keer.

De eerste keer kon Bokito Van Horde zien. De directie van Blijdorp had haar achter een muurtje in de binnenhal van het gorillaverblijf gezet. Haar man zegt daarover in de krant: ''Ze keek net om het muurtje om een glimp van hem op te vangen. Hij zag haar ook en ging volledig door het lint. Hij rende naar het buitenverblijf en Yvonne was in totale paniek. Ze was doodsbang dat hij haar opnieuw zou aanvallen. Ze wilde maar één ding en dat was zo snel mogelijk de dierentuin uitvluchten.'' De tweede keer kon Bokito haar niet zien, maar nog voelde Van Horde zich bijzonder onplezierig bij het aanschouwen van de aap die haar lichamelijk enorm toetakelde.

In januari staan de negende en tiende operatie gepland. Dan wordt ze onder meer aan haar hand geopereerd. Ze bezoekt nog vier keer per week het ziekenhuis. Drie keer voor handentherapie en een keer voor fysiotherapie. Haar liefde voor handwerken lijkt verleden tijd, omdat ze blijvend letsel aan haar handen heeft opgelopen.

Yvonne van Horde heeft het er moelijk mee dat nogal wat mensen zeggen dat het haar eigen schuld is. Of zij er wat aan kon doen dat Bokito over de afrastering kon komen. Inmiddels is het gorillaverblijf van Blijdorp Bokito-proof gemaakt. Dat woord is overigens ook hét woord van 2007.

'Klopt niet'
Opmerkelijk is dat Bijdorp-directeur Ton Dorresteyn het bovenstaande verhaal over de confrontatie van Van Horde met Bokito verwijst naar het land der fabelen.

Op Radio 1 zei hij vanochtend dat er niks van klopt. Van Horde is wel in de dierentuin geweest maar heeft Bokito nóóit gezien, beweert hij. Dorresteyn is ''lichtelijk flabbergasted'' door de berichtgeving in De Telegraaf. ''Het is mij een compleet raadsel hoe men hieraan komt.''

De directeur benadrukt zeker te weten dat Bokito sinds de uitbraak niet meer is geconfronteerd met het slachtoffer. Of de krant of Yvonnes man verantwoordelijk is voor het ''verzinsel'', weet hij niet. Maar het lijkt hem een ''canard''.

'Klopt wel'
Yvonne van Horde heeft vanochtend tegenover het ANP gezegd dat het verhaal in De Telegraaf wel degelijk klopt. Ze heeft de gorilla op aanraden van haar psycholoog gezien.

De eerste keer, drie maanden terug, door een deel van het glas waar nog geen folie voor zat. Bokito kwam toen richting haar gerend en spurtte vervolgens naar het buitenverblijf. De tweede keer was een maand terug. Toen was er wel folie op alle ramen van het binnenverblijf aangebracht en kon de aap haar niet zien.



Twee duels schorsing voor Breuer

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Michel Breuer van sc Heerenveen een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing gedaan, waarvan één voorwaardelijk. Dit vanwege zijn rode kaart tegen Roda JC. De verdediger kreeg donderdag rood omdat hij Roland Lamah met een karatetrap tegen de grond werkte. Breuer heeft de schorsing geaccepteerd.

Breuer mist de komende duels met Feyenoord (thuis) en FC Utrecht (uit). Michael Bradley kreeg tegen Roda geel en liep daardoor tegen een automatische schorsing van één wedstrijd aan.

GroenLinks R'dam wil verbod op vuurwerk

Icoon PolitiekDe GroenLinks-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad vindt dat er een verbod moet komen op het afsteken van vuurwerk. De partij komt met een voorstel om consumentenvuurwerk te verbieden. ''De vuurwerktraditie is niet meer van deze tijd. De milieuverontreiniging is enorm en elk jaar vallen er veel slachtoffers'', aldus GL-raadslid Arno Bonte vandaag in het AD.

Bonte noemt vooral de uitstoot van fijnstof een groot probleem. ''In het eerste uur van het nieuwe jaar is de luchtverontreiniging net zo groot als normaal in een hele week bij elkaar. Het is zwaar ongezond, tienduizenden mensen met astma hebben er last van.''

Als het aan GroenLinks ligt gaat het verbod de volgende jaarwisseling al in. De partij wil wél een uitzondering maken voor grote vuurwerkshows. ''Maar het aftroeven van de buurman met een net iets grotere vuurpijl zal tot het verleden behoren. Dan wordt het ook aangenamer om de buren op straat een goed nieuwjaar te wensen'', zo zegt de GroenLinkser.



'Verbod op consumentenvuurwerk'

Lachtherapie voor Thaise agenten

Icoon Politie Verkeersagenten in de Thaise hoofdstad Bangkok krijgen lachtherapie als middel tegen stress door het werken op de hectische wegen van de miljoenenstad.

Meer dan duizend agenten wordt geleerd hoe zij schuddebuikend hun mentale en fysieke gezondheid kunnen verbeteren, meldden lokale media vandaag.

In twee uur durende sessies moeten zij verschillende delen van hun lichaam gebruiken bij het lachen. ''Ik heb veel aan de oefeningen die ik leer om spanning kwijt te raken'', zegt een deelnemende sergeant.

Volgens therapeut Wanlop Piyamanotham helpt het lachen agenten meer zuurstof op te nemen om het koolstofdioxide te vervangen, die zij de hele dag inademen. Dit verbetert ook hun alertheid, aldus de lachinstructeur.

Het controleren van het verkeer in de luchtvervuiling van Bangkok wordt gezien als een van de meest ongezonde banen in de Thaise hoofdstad. Verkeersagenten brengen op een dag soms tot wel 16 uur achtereen door op de wegen.

Kopstuk al-Qaeda ontkent vermoorden Bhutto

Icoon TerrorismeDe met al-Qaeda verbonden militante Pakistaanse moslimleider Baitullah Mehsud was niet betrokken bij de moord op ex-premier Benazir Bhutto. Dat liet zijn woordvoerder vandaag weten.

De zegsman van Mehsud stelde dat de stammen van militante moslims in Pakistan geen aanvallen op vrouwen uitvoeren. De zegsman repte van een samenzwering van de Pakistaanse regering, het leger en de inlichtingendiensten.

Het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet gisteren weten dat Mehsud achter de aanslag op Bhutto zat. Mehsud is een van de meest gezochte leiders van militante moslims in Pakistan.

Kogel
Volgens Bhutto's woordvoerder Sherry Rehman had Bhutto in haar hoofd een kogelwond, nadat er een aanslag op haar was gepleegd. Hij zegt die wond te hebben gezien.

Rehman was donderdag in de nabijheid van Bhutto, toen de oud-premier werd vermoord. Volgens Rehman werd Bhutto in haar achterhoofd door een kogel geraakt.

Het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet gisteren weten dat Bhutto is overleden doordat zij het zonnedak van haar auto raakte. Bhutto zou een hoofdwond hebben opgelopen toen zij probeerde in haar auto weg te duiken tijdens de aanslag. Daarbij zou zij een hefboom van het zonnedak hebben geraakt. Volgens het ministerie zijn er geen kogels of granaatscherven gevonden in het lichaam van de oppositieleidster.

Hodgson nieuwe manager Fulham

Fulham heeft gisteren bekend gemaakt dat Roy Hodgson de nieuwe manager van de club is. Hodgson begint morgen bij de in de degradatiezone verblijvende club.

De 60-jarige Hodgson volgt Lawrie Sanchez op, die vorige week werd ontslagen wegens de slechte resultaten. Hodgson maakte naam als bondscoach van Zwitserland. Met dat land bereikte hij de eindronde van de WK in 1994 en het EK van 1996. Ook was hij trainer bij Inter, Blackburn Rovers en Udinese. Afgelopen tijd was hij bondscoach van Finland.

Dit jaar 500 jongeren vermoord in Honduras

Icoon MisdaadMeer dan vijfhonderd kinderen en jongeren zijn dit jaar in Honduras vermoord. Ze werden het slachtoffer van bendeoorlogen, doodseskaders, drugscriminaliteit en politiegeweld.

Het aantal jeugdige slachtoffers van moorden ligt daarmee ongeveer 20 procent hoger dan in 2006, zegt mensenrechtengroep Casa Alianza die de cijfers bekendmaakte. In de afgelopen tien jaar zijn in Honduras bijna 4000 kinderen en jongeren onder de 22 vermoord, aldus de actiegroep die opkomt voor de bescherming van minderjarigen in Mexico, Honduras, Nicaragua en Peru.

Veel van de vermoorde jongeren, van wie sommigen niet ouder waren dan twaalf, maken deel uit van gewelddadige bendes en worden omgebracht door leden van een rivaliserende groep. Ook worden sommige agenten beschuldigd jongeren te hebben vermoord nadat ze waren aangevallen door bendes. De politie ontkent die aantijgingen. Het Midden-Amerikaanse land telt 7,5 miljoen inwoners,waarvan 40 procent jonger dan 14 is.

Wenger zal transfer Lehmann niet tegenhouden

De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, wil dat doelman Jens Lehmann langer blijft, maar hij zal een transfer van de Duitser niet dwarsbomen.

Lehmann, bij Arsenal voorbijgestreefd door de Spanjaard Manuel Almunia, zou in de belangstelling staan van enkele clubs uit de Bundesliga. "Als er een bod komt, dan zullen we er zeker naar kijken. Ik heb liever dat hij blijft, maar als Jens zegt ‘luister, ik moet wekelijks spelen om naar het EK te gaan’, dan zullen we kijken of we hem kunnen helpen," aldus Wenger.

SCP klaagt over doemdenken Nederlander

Icoon Binnenlands Nederland mag best wat trotser zijn op wat er goed gaat en moet ophouden met doemdenken. Dat zegt Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), vandaag in een interview met dagblad Trouw.

Volgens hem maakt doemdenken mensen ''fatalistisch en ontevreden''. Hij is wel eens jaloers op het ongebreidelde optimisme van de Amerikanen. ''Daar kunnen wij nog wat van leren.''

Die ontevredenheid van nu heeft volgens hem ook te maken met de toonzetting van het maatschappelijk debat. ''Na Fortuyn moest ineens alles gezegd worden. Ook media doen daaraan mee. Maar het duurt ondertussen wel erg lang dat alles gezegd moet worden. Ik weet het wel zo’n beetje.''

Schnabel is ruim tien jaar directeur van het SCP, het wetenschappelijk instituut dat adviezen uitbrengt aan de regering. Het planbureau is er volgens volgens hem ook om aannames te doorbreken.

De SCP-directeur: ''We gaan niet eerder met pensioen. Turken zijn niet beter geïntegreerd dan Marokkanen, we hebben alleen minder last van ze. Zo zijn er meer vooronderstellingen die helemaal niet kloppen. Wij willen bijdragen aan een feitelijk en rationeel debat'', zegt hij in de krant.

Ook als het de multiculturele samenleving betreft vergeten veel mensen te letten op grote doorbraken die er wel degelijk zijn, zegt Schnabel. ''Niemand lijkt te horen dat er steeds meer allochtone jongeren hoger onderwijs volgen. Of dat Turken en Marokkanen veel minder huwelijkspartners uit het buitenland halen. Of dat het geboortecijfer onder allochtonen spectaculair daalt – er is daar echt een demografische revolutie gaande.''

Australische 'Taliban' Hicks vrij

Icoon TerrorismeDe wegens terrorisme veroordeelde Australiër David Hicks is vandaag uit een Australische gevangenis vrijgelaten. Dat meldden lokale media. Hicks zat meer dan vijf jaar vast in het Amerikaanse detentiecentrum in Guantanamo Bay op Cuba.

De 32-jarige voormalige moslim gaf na zijn vrijlating in Adelaide via zijn advocaat een korte verklaring waarin hij zijn vrienden, familie en mensenrechtenorganisaties bedankte voor alle steun. Hij kwam niet zoals vooraf was gespeculeerd met een verontschuldiging.

De Australische televisie zond de vrijlating van Hicks rechtstreeks uit. Hij staat bekend als de Australische Taliban-strijder. De Amerikanen pakten hem in 2001 op in Afghanistan. Hij zat jaren zonder enige vorm van proces vast op het militaire complex in Guantanamo.

Onder Australische druk werd hij uiteindelijk de eerste Guantanamo-verdachte die werd veroordeeld door een speciaal Amerikaans militair tribunaal. Hicks kreeg zeven jaar cel, waarvan het grootste deel voorwaardelijk, na een gedeeltelijke bekentenis wegens ''steun aan het terrorisme''. Hij mocht het restant van zijn straf uitzitten in Australië. Hij zat sinds mei in Adelaide vast.

Amerikaanse tv-show Letterman weer op tv

Icoon ShowbizzDe talkshow van David Letterman kan volgende week na een onderbreking van twee maanden weer op de Amerikaanse televisie verschijnen. Lettermans productiebedrijf heeft een akkoord bereikt met de stakende sceniaroschrijvers.

De scenaristen eisen een financiële compensatie voor de distributie van films en series op dvd's, internet en mobiele telefoons. Door het gebrek aan scripts zijn de opnames van veel populaire televisieseries, zoals 24, Ugly Betty, CSI en Desperate Housewives, en talkshows van bijvoorbeeld Jay Leno en David Letterman noodgedwongen stopgezet.

De staking van scenarioschrijvers in Hollywood kost de Amerikaanse film- en televisie-industrie meer dan 21 miljoen dollar per dag. Op 7 december liepen de onderhandelingen tussen de vakbond en de studio's vast. De vakbond zette de gesprekken met kleinere onafhankelijke productiebedrijven zoals die van Letterman echter wel voort.

De avondshow van Letterman wordt uitgezonden op tv-zender CBS en steevast door miljoenen Amerikanen bekeken.


Letterman kan weer andermans grappen vertellen...

Zusjes Arnemuiden naar laatste rustplaats

De vier zusjes die op kerstavond in Arnemuiden om het leven kwamen door een brand in het woonhuis boven het Chinese restaurant van hun ouders worden vandaag begraven. De laatste rustplaats van de meisjes in de leeftijd van 1 tot en met 8 jaar ligt in Heinkenszand, in de gemeente Borsele.

Om 12.00 uur is er eerst een bijeenkomst in de gereformeerde kerk aan de Kerklaan in Arnemuiden. Daar spreekt Koos Schouwenaar, de burgemeester van Middelburg, waar Arnemuiden onder valt. Ook de school van de twee oudste meisjes levert een bijdrage.

De begrafenisplechtigheid vindt om 14.00 uur plaats. Na afloop is er in gemeenschapscentrum De Stenge, eveneens in Heinkenszand, gelegenheid tot condoleren.

CD: Enchanted OST

Dé kerstfilm van dit jaar moet ongetwijfeld Enchanted zijn. Disney is op zich altijd wel een goede producent als het gaat om dit genre en de film wordt dan ook in het juiste jaargetijde in de bioscopen getoond. Bij een film van dit genre, musicalachtig én Disney, hoort een originele soundtrack. Deze is sinds eind november op cd verkrijgbaar. De cover heeft die heuse Disney-uitstraling: een sprookjesachtige prinses omgeven door sierlijke letters die de titel weergeven. Enchanted - The Original Disney Soundtrack moet je aan de hand van de muziek meenemen door sprookjesachtige scènes. Lukt dit aan de hand van alleen een cd met muziek of ontbreekt het toch aan de begeleidende beelden?

Groene muts

De afdelingsjoker had een groene kerstmuts op. Ja, echt waar. De reden ken ik eerlijk gezegd niet. Het zal wel een weddenschap geweest zijn. De afdelingsjoker is zo iemand die geen werkelijke aanleiding nodig heeft om iets ‘geks’ te doen. Trots loopt hij met kerstmuts door de gang. Hunkerend naar hij de aandacht die hij waarschijnlijk zijn hele leven mist. En verwart hij die aandacht voor de moederliefde die hij zijn hele jeugd heeft moeten ontberen.

Frankrijk maakt zich op voor rookverbod

Sigaretten Het rookverbod in de horeca van Frankrijk zal officieel op 1 januari 2008 ingevoerd worden. Dat berichtte de Franse krant Le Figaro vandaag. Elf maanden geleden werd het rookverbod al van kracht op andere openbare plaatsen, zoals stations.

De politie heeft aangegeven op nieuwjaarsdag een uitzondering te maken, zodat niet iedereen zijn sigaret meteen na de aftelling uit hoeft te doen. Mensen die daarna een sigaret in een café, discotheek, restaurant of hotel opsteken kunnen een boete krijgen van 68 euro. De eigenaren van de horecazaken krijgen zelfs een boete van 135 euro.

In de meeste landen van Europa is al een rookverbod van kracht. Zo is Nederland het enige land in West-Europa dat geen rookverbod kent. In Italië, waar al drie jaar een rookverbod geldt in de horeca, zijn de meeste rokers, niet-rokers en horecapersoneel tevreden. 79 procent van de Italianen vindt roken in de horeca niet kunnen. Nederlanders zijn de felste tegenstanders tegen een rookverbod: slechts 44 procent wil een verbod op roken. Per 1 juli 2008 zal Nederland het als laatste land toch invoeren.

"De gewoonte om niet te roken is razendsnel ingeburgerd", aldus eigenaar van de Italiaanse club Ditirambo. Studente Laura Aquila is voorstander van het verbod. "Voorheen kwam ik op drie sigaretten per avond. Nu rook ik er eentje. De sigaret smaakt me beter, ik geniet er meer van". Roker Valentina Campo is ook voor, omdat nu haar kleding na het uitgaan niet meer stinkt naar rook. Haar vriend Valerio di Trenta vindt het jammer. "Nu kan ik geen meisje meer versieren door haar om een vuurtje te vragen". Ook mist hij de geur en vindt hij clubs nu te steriel aandoen.

Beelden van Yakuza 3 verraden enkele gameplay-elementen

Het vervolg op Yakuza hebben we in Nederland helaas niet mogen zien, maar het lijkt er op dat het derde deel wel weer naar ons kikkerlandje zal komen. Dit maal reis je af naar het feodale Japan, om daar eens flink huis te houden. Al hangglidend, zwaardvechtend en romantischerend moet je proberen om het grote kwaad te stoppen.

De Japanse release van Yakuza 3 staat gepland voor 2008, over een Europese versie is nog weinig bekend. De game komt exclusief op de PS3 uit.

Nintendo DS voorbij PS2 in Japan

De Nintendo DS is de PlayStation 2 voorbij in Japan, na iets meer dan drie jaar staat de teller op bijna 21 miljoen units. Naast dit opmerkelijke feit is er verder niet veel te zien aan de lijst. De volgorde is hetzelfde als bijna altijd, alleen de aantallen zijn fors hoger dan normaal vanwege de Kerstperiode.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS279.563222.1446.948.47820.954.157
Wii232.907170.5583.544.3084.463.951
PSP171.804184.6102.908.0957.440.224
PS358.16763.7201.131.4121.588.970
PS220.39118.025746.60920.901.468
3607.9088.561234.335499.037
GBA10014050.63415.348.713
NGC313210.5264.179.994

Basisschool Zoetermeer in brand

Icoon BrandIn basisschool ‘De Vrije School’ in Zoetermeer is rond half elf vanavond brand uitgebroken. Volgens ooggetuigen is de school opgegeven, er wordt voornamelijk getracht om de omringende huizen te beschermen. Door de sterke wind die er staat worden enorme roetwolken richting de naastgelegen huizen geblazen.

De omgeving is afgezet door de politie. Op dit moment lijkt het erop dat de pogingen om de school in brand te steken door kwajongens uit de buurt uiteindelijk zijn geslaagd. Deze jongens probeerden volgens de getuige al langere tijd om de school in brand te steken, hetgeen nu gelukt schijnt te zijn.

Rond de afzetting staan de buurtbewoners verzameld, vol afschuw kijkend hoe de school in vlammen opgaat. De getuige verklaart: “ Ik weet alleen dat ik rond 23:00 ontdekte dat er brand was in het gebouw, de Vrije School in Zoetermeer. De brand was toen al enorm. Het is een triest einde van het jaar

Brand school Zoetermeer
©Foto: stanthegunman


Met dank aan stanthegunman voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.