FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 december 2007

Wild zwijn maakt amok in kledingzaak

Icoon OpmerkelijkEen wild zwijn heeft vandaag in een winkelcentrum bij de West-Franse stad Poitiers opschudding veroorzaakt. Het 90 kilo zware beest drong een kledingzaak binnen en maakte daar amok. De ingeschakelde politie velde het dier met talrijke kogels.

Klanten en personeel hadden inmiddels de zaak kunnen verlaten. Eerder op de dag waren in de buurt drie everzwijnen gesignaleerd. De autoriteiten vermoeden dat de wilde dieren deel uitmaken van een grotere groep die zich in de regio wil vestigen.

Uitslagen Eredivisie (22/12/2007)

Vanavond werden er drie wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Eerder vanavond werd bekend gemaakt dat het treffen tussen Sparta en NAC Breda geen doorgang kon vinden.

SC Heerenveen - FC Twente 1-2
33' N'Kufo (pen) 0-1
41' Alves 1-1
65' Denneboom 1-2

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Gele kaart: Vandenbussche, Zuiverloon (SC Heerenveen), Boschker (FC Twente)
Bijzonder: Alves mist penalty (19)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Sulejmani/74), H. Drost, Dingsdag, Jong-a-Pin (Johansen/61), Poulsen, Bradley, Prager (Matusiak/79), Pranjic, Sibon, Alves

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Zomer, Braafheid, Heubach, El Ahmadi, Brama (Douglas/90+2), Engelaar, Denneboom (Wellenberg/77), N'Kufo, Elia (Huysegems/86)


PSV - FC Utrecht 4-1
16' Perez 1-0
46' George 1-1 (assist Cornelisse)
64' Lazovic 2-1
67' Perez 3-1
85' Koevermans 4-1

Toeschouwers: 33.500
Scheidsrechter: Allaerts (Bel)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Cornelisse (FC Utrecht)

Opstellingen

PSV: Gomes, Alcides, Addo, Salcido, Zonneveld, Culina, Simons, Afellay (Bakkal/89), Perez (Aissati/80), Farfán, Lazovic (Koevermans/77)

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters, Kruijs (Somers/57), van Dijk, Caluwé, Loval (Sânmartean/68), Nelisse, George


Heracles - FC Groningen 1-2
12' Quansah 1-0
24' Nijland 1-1 (assist Lindgren)
47' van de Laak 1-2

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Maas (Heracles)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, de Vries, Bosnar (Beukert/77), Looms (Lakic/58), Quansah, Maas, Michalke, Klavan, Gluscevic, Everton

FC Groningen: van Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, van de Laak, Lindgren, Lovre, Metaj (Fledderus/72), Berg, Nijland (Matavz/68)

[upd] Fietsster dood, autobestuurder vlucht

Icoon OngelukEen 74-jarige fietsster is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeluk in Venray. De vrouw werd aangereden door een automobilist die meteen het hazenpad koos.

Het ongeluk gebeurde op de kruising Langeweg-Kempweg. Voor de gewonde vrouw kwam een traumahelikopter ter plaatse. De politie heeft de auto, een rode BMW inmiddels gevonden, maar de bestuurder is nog niet aangehouden.

Update 21.14 uur
De fietsster heeft het ongeval van vanmiddag niet overleefd. Ze bezweek in het ziekenhuis aan hersenletsel dat ze daarbij had opgelopen.

Politie haalt 'rijdend wrak' van de weg

Icoon BizarDe politie van Capelle aan den IJssel heeft een 33-jarige bestuurder aan de kant gezet. Volgens de politie reed er namelijk een ‘rijdend wrak’ over de weg.

De auto had een waslijst aan problemen. Even een opsomming: de achterbanden stonden schuin, de auto had scherpe uitstekende delen, de bestuurdersstoel zat los, de uitlaat was lek, de remmen werkten niet goed, de accu lag los, de gordels konden niet rollen, de linker koplamp was kapot en alsof dat nog niet genoeg was, zat er ook nog een gat in de reflector.

De bestuurder kreeg diverse bekeuringen voor enkele van zijn negen mankementen. De passagier mocht direct ook nog even 240 euro betalen; hij had nog een boete openstaan.

KNMI geeft weeralarm wegens gladheid

Icoon WeerHet KNMI heeft vanavond een weeralarm uitgegeven wegens verwachte gladheid.

Vanavond en in de nacht trekt een gebied met lichte regen over de noordelijke helft van het land. Doordat de ondergrond bevroren is, veroorzaakt de regen ijzel. De neerslag bereikt volgens het meteorologisch instituut rond 22.00 uur het noordwesten en trekt oostwaarts. In de loop van de nacht krijgen dan ook het noorden en oosten met ijzel te maken.

Rustig aan rijden!

Met dank aan glasbak voor de submit.

Ook op het Forum kun je mee discussiëren!

Drenthe niet in selectie van Real

Royston Drenthe maakt geen deel uit van de selectie van Real Madrid, die tegen FC Barcelona zal gaan spelen. Dit maakte trainer Bernd Schuster zaterdag bekend. Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben behoren wel tot het keurkorps van de Duitser.

Drenthe kwam afgelopen week nog negatief in het nieuws. De jonge speler was namelijk vergeten dat zijn ploeg, in het kader van de Copa del Rey, tegen Alicante (1-1) moest spelen. Uiteindelijk wist hij het vliegtuig nog wel te halen, omdat hij met zijn eigen auto naar het vliegveld was gereden.

Frank Rijkaard, trainer van FC Barcelona, zal nog een beslissing moeten nemen over Ronaldinho. De Braziliaanse speler trainde afgelopen week niet mee. Lionel Messi doet zeker niet mee in de topper. De Argentijn raakte vorige week geblesseerd.

Demi Moore genaaid door Kerstman

Verkleed als Rudolph the red-nosed reindeer, wordt actrice Demi Moore (45) in een filmpje snoeihard van achteren genomen door een hitsige kerstman. De Amerikaanse kopie van onze Sinterklaas wordt gespeeld door manlief Ashton Kutcher (29).

In het korte filmpje klaagt het roodneuzige rendier dat het samen met de andere rendieren het werk spuugzat is. Enige tellen later ligt Rudolph, alias Demi, op de kopieermachine met het slipje op de enkels, en neemt de Kerstman alias Kutcher het stoute rendier achterlangs. Uiteraard wordt het stelletje betrapt door een woedende mevrouw Claus.

Het filmpje werd gemaakt door Kutchers productiebedrijf Katalyst Films. Het is bedoeld als een parodie op de staking in Hollywwood.


Rudolph the horny reindeer

Politiebonden geven 'boetegeld' aan 3FM-actie

3fmDe politiebonden ACP en ANPC hebben vandaag 4700 euro gedoneerd aan de Serious Request-actie van 3FM. ACP en ANPV doneerden zelf ieder 1000 euro, de overige 2700 euro is betaald uit van boetes van automobilisten.

Het geld is afkomstig van een verkeerscontrole in Twente, waarbij vandaag honderden auto’s werden gecontroleerd. De politie deelde geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen, maar vroegen de automobilisten om een donatie voor Serious Request.

Afgelopen woensdag gingen 3 dj’s in een glazen huis in Den Haag om geld op te halen voor schoon drinkwater. Ze mogen zes dagen niet eten. Ze maken non-stop radio waarin verzoekplaatjes gedraaid worden voor een donatie. De tussenstand van Serious Request stond vanmiddag om 16.30 uur op 842.243 euro. Het kabinet verdubbelt het eindbedrag van de actie die maandagavond eindigt.

FOK!kers halen ook geld op
Een groep FOK!kers, onder leiding van user Broekie, heeft in vier dagen 1355 euro opgehaald door te collecteren op het Plein in Den Haag. De FOK!kers gaven iedereen die hoger dan vijf euro doneerden een klein presentje: een sleutelhanger in de vorm van een badeend die ze gesponsord hadden gekregen. Deze constructie bleek een groot succes, want Broekie en zijn team waren binnen vier dagen door de 300 voorradige sleutelhangers heen. Broekie heeft het bedrag vanmiddag live op 3FM in het Glazen Huis aan de dj's gegeven.



Met dank aan Funkamental, --Christiaan-- en jarlian voor de submit.

Fox steunt Parkinson Centrum Nijmegen

Icoon MedischDe Michael J. Fox Foundation gaat het Parkinson Centrum Nijmegen ondersteunen met 600.000 euro subsidie. Het bedrag is bedoeld voor onderzoek naar de effecten van sport op de ziekte van Parkinson.

Michael J. Fox, vooral bekend als acteur uit de Back To The Future-trilogie en de serie Family Ties, lijdt sinds 1991 aan de slopende ziekte. Sinds 2000 probeert hij met zijn stichting het onderzoek naar de ziekte van Parkinson te ondersteunen.

Het Parkinson Centrum Nijmegen wil onderzoeken wat de ideale hoeveelheid beweging is voor Parkinson-patiënten. Veel patiënten bewegen minder, maar daardoor krijgt de ziekte meer kans zich te openbaren. Aan de andere kant lopen patiënten die meer bewegen het risico vaker te vallen.


Michael J. Fox over de ziekte van Parkinson in een tv-show

Tieners gooien ijsballen naar auto's

Icoon PolitieZeven jongeren zijn gisteravond door de Tilburgse politie aangehouden omdat ze ijs- en sneeuwballen naar passerende auto's gooiden. De baldadige tieners gooiden de ballen vanaf een viaduct.

Bij een automobiliste was de autoruit gebarsten door een ijsbal en ook zat er een deuk in de motorkap van de auto. De jongeren zijn in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar oud en zitten achter de tralies. De politie roept andere gedupeerden op zich te melden.

'Ook Spanje en Portugal kandidaat WK 2018'

De strijd om het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 heeft er waarschijnlijk weer een kandidaat bij. De voorzitter van de Portugese voetbalbond, Herminio Loureiro, wist te vertellen dat de twee landen een organisatie overwegen

Het grote voordeel van de organisatie voor het WK op het Iberisch schiereiland ligt volgens Loureiro bij de stadions. "Internationale Voetbalfederatie (FIFA) zal zich geen zorgen moeten maken over het feit of de stadions wel op tijd klaar zullen zijn. Portugal en Spanje hebben immers heel wat stadions van de laatste generatie", aldus Lourierio.

Ook vanuit Spanje komen er al positieve geluiden. José Luis Astiarazan is enthousiast over de plannen. 'Beide landen moeten hun krachten bundelen in een gezamenlijke kandidatuur. Dit komt zowel de clubs als de steden in Portugal en Spanje ten goede, zo liet Astiarazan weten.

De lijst met landen die daarmee het WK van 2018 wil proberen binnen te halen is hiermee uitgebreid naar acht. Eerder gaven Nederland en België, Engeland, de Verenigde Staten, Australië, China, Mexico en Canada al aan het WK te willen organiseren.

Vela hoopt op kans bij Arsenal

Carlos Vela hoopt dat hij zo snel mogelijk mee mag spelen bij Arsenal. De Mexicaan is op dit moment op huurbasis actief bij het Spaanse Osasuna.

Vela tekende in november 2005 een contract bij Arsenal, na een uitstekend WK onder-17. De aanvaller kreeg in Engeland echter geen werkvergunning, waardoor hij aan clubs in Spanje verhuurd werd. Allereerst ging hij naar Celta, waar hij niet speelde, en vervolgens naar Salamanca, waar hij het zeer verdienstelijk deed met acht treffers. Sinds dit seizoen maakt Vela deel uit van de selectie van Osasuna. Bij de club uit Pamplona is hij vooral actief als vleugelspeler, waardoor hij slechts één goal maakte tot nu toe.

"Ik hoop dat ik zo snel mogelijk naar Arsenal mag", vertelde de inmiddels 18-jarige Vela aan Libero. "Ik blijf hard werken en word ook nog altijd beter." De Mexicaanse jeugdinternational volgt zijn club wel, ondanks zijn verblijf in Spanje. "Ik blijf Arsenal volgen, en ik wil dolgraag dat ze de Premier League winnen. " In januari komt Vela in aanmerking voor een Spaans paspoort, waardoor hij als lid van de Europese Unie geen werkvergunning meer nodig heeft in Engeland.

FOK!Blog Babe Battle #34

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Valia en in de rechterhoek Nikky! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Valia vs Nikky

Sneu foutje Michelin-gids

Icoon OpmerkelijkBlij en trots was chef-kok Angelo Rosseel van het restaurant La Durée in het Belgische Izegem onlangs met zijn eerste Michelinster. Maar een tikfout in de Michelingids geeft een sneue bijsmaak.

Wie namelijk het nummer belt zoals dat in de gids vermeld staat, komt niet bij restaurant La Durée, maar wel op de kamer van een 93-jarige dementerende vrouw in een rusthuis, zo meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

"Voor alle betrokkenen een pijnlijke zaak", aldus de chef. Heel veel reserveringen hoopt hij overigens niet mis te lopen, omdat veel mensen eerst even op de website van het restaurant kijken voor ze gaan bellen. En in het rusthuis kent de verpleging het juiste nummer van het restaurant inmiddels ook uit het hoofd.

Onbeperkte tbs voor caviamoordenaar

Icoon OpmerkelijkDe caviamoordenaar uit Roosendaal is opnieuw veroordeeld tot tbs- en dwangverpleging, maar nu voor onbepaalde tijd. De nu 26-jarige man kidnapte in 2003 meer dan honderd cavia's van kinderboerderijen in Roosendaal, Steenbergen en Bergen op Zoom.

Hij martelde de diertjes en doodde ze vervolgens. Volgens de rechtbank in Rotterdam trachtte de caviakiller in zijn cel een brandbom te maken die hij wilde laten exploderen in de besprekingsruimte. Die poging werd echter verijdeld.

De rechter is van mening dat de samenleving tegen de man moet worden beschermd. Eerder kreeg de man voor de caviamartelingen tbs met een maximale behandeling van vier jaar. Nu kan hij een behandeling van onbeperkte duur tegemoet zien, wanneer hij niet beter wordt verklaard.

Go Ahead Eagles-hooligans slopen eigen honk

Als wij het Rielerhuus straks niet meer mogen gebruiken als supportershonk, dan mag niemand er meer in. Dat moet gisteravond zo ongeveer de gedachte zijn geweest van de harde kern van Go Ahead Eagles-supporters. Even voor de rust van de wedstrijd in Deventer tegen Cambuur verschansten de hooligans zich in het pand en sloegen alles kort en klein.

Stoelen, hamers en andere stalen voorwerpen werden gebruikt om alle ruiten kapot te beuken. Binnen lag het vol scherven en bloedspetters.

Volgens de politie hadden de relschoppers de toegang twintig minuten gebarricadeerd. Toen circa 25 ME'ers naar binnen drongen troffen die daar, behalve de enorme ravage, enkele bijzonder angstige mensen aan die de boel beheren. Het Rielerhuus was een ontmoetingsplek voor onder meer mensen met een stadionverbod.

Afgelopen dinsdagavond zei burgemeester Andries Heidema van Deventer dat de harde kern geen alternatief honk aangeboden krijgt, wanneer het Rielerhuus eenmaal in gebruik wordt genomen voor buitenschoolse activiteiten. Individuele leden dreigden toen al dat als zij er niet in mochten, het honk door niemand meer gebruikt mocht worden. Zij voegden gisteren kennelijk al de daad bij het woord.

Met dank aan Jan_Joker voor de submit.

Schandaalfoto's Miss Frankrijk uitgelekt

Icoon ShowbizzMiss Frankrijk Valérie Begue dreigt haar kroontje te verliezen nu een reeks schandaalfoto's van haar is gepubliceerd. De organisatrice van Miss Frankrijk wil dat de nieuwe miss haar titel inlevert.

Het tijdschrift Entrevue publiceerde vandaag foto's die enkele maanden geleden zijn gemaakt. Op de plaatjes is te zien hoe Valérie in christushouding op een houten kruis in een zwembad dobbert. Ook staat ze op een foto waarop ze de inhoud van een tas yoghurt oplikt.

Organiatrice Geneviève Fontenay: "Dit is absoluut ontoelaatbaar. Ze moet zelf meteen ontslag nemen, anders moeten wij zelf die beslissing maken. Dit is niet de stijl die een Miss Frankrijk zich moet aanmeten. Al jaren strijd ik voor een eervol imago rond onze Missen. Hiermee bezoedelt Begue onze reputatie." Valérie laat weten geen ontslag te zullen nemen.

Klik hier voor enkele plaatjes

Mannen vallen vrouwen lastig in trein

Icoon VervoerDrie opdringerige mannen hebben gisteravond twee vrouwen lastiggevallen in de trein van Eindhoven naar Breda. De heren lieten eerst hun broek zakken en daarbij maakten ze volgens de politie 'seksueel getinte opmerkingen en bewegingen'. Vervolgens verlieten de vrouwen de coupé, waarna de mannen het tweetal bedreigden.

De vrouwen, van 21 en 23 jaar oud, belden het alarmnummer. De politie kon op het station Breda de drie mannen van 17, 18 en 24 jaar uit Lage Zwaluwe aanhouden. Inmiddels heeft de 23-jarige vrouw aangifte gedaan en wordt het drietal verdacht van schennispleging.

Man neergeslagen na commentaar op sigaret

Zinloos geweldEen 76-jarige Duitser is donderdag zwaar gewond geraakt, nadat hij in een metrostation in München aan twee jonge mannen gevraagd had om hun sigaret te doven. De jongeren waren dat niet van plan en sloegen de man in elkaar. In alle metrostations van München is het verboden om te roken.

De bejaarde liep verschillende schedelbreuken en een hersenbloeding op. De politie is een moordonderzoek gestart. "We hebben nog geen aanwijzingen over hun identiteit, maar we veronderstellen dat er ooggetuigen zijn", aldus de Duitse politie.

Op videobeelden is te zien dat de daders ongeveer 25 jaar oud zijn, donkere kleren droegen en waarschijnlijk een Oost-Europeaanse afkomst hebben. De daders hebben het slachtoffer gevolgd nadat hij uit de metro gestapt was, en sloegen hem neer.

Tony Blair nu katholiek

Icoon EuropaTony Blair is vanaf nu katholiek. De voormalige Britse premier trad afgelopen nacht toe tot de kerk tijdens een mis in een kerk in Londen. Blair was altijd aangesloten bij de Anglicaanse Kerk.

Er werd al jaren gespeculeerd over de overstap. De vrouw van Blair, Cherie, is namelijk katholiek en hun kinderen bezochten katholieke scholen. Daarnaast woonde Blair al regelmatig katholieke kerkdiensten bij.

Afgelopen juni ontmoette hij paus Benedictus XVI. Hij zei onlangs nog dat hij had vermeden over zijn religieuze opvattingen te praten tijdens zijn premierschap, omdat hij anders voor gek zou worden verklaard.

Ondanks dat de grondwet niets verbiedt, is er nog nooit een Rooms katholieke premier in Groot-Brittannië geweest.

Zwangere zangeres t.A.T.u gaat naakt

Icoon ShowbizzSterren als Demi Moore, Britney Spears en Christina Aguilera gingen haar voor toen die zwanger waren, dus kon t.A.T.u-zangeres Yulia Volkova niet achter blijven. Deze week poseert de nep-lesbienne met haar hoogzwangere buik bloot in de Russische editie van het mannenblad Maxim.

Op de cover van het blad draagt de 22-jarige zangeres niet meer dan een krap zwart broekje, terwijl ze haar borsten bedekt met haar handen. Haar muzikale wederhelft Lena Katina vergezelde haar op de fotoshoot.

t.A.T.u. is een Russische popact die vooral bekend werd omdat de twee zangeresjes zogenaamd van de vrouwenliefde zouden zijn.

-
Link: Filmpje van de fotosessie. En de fotoscans van het blad zijn er ook al.

'Anti-immigratiepresidentskandidaat' stopt

Icoon AmerikaHet Amerikaanse Congreslid Tom Tancredo trekt zich terug uit de race voor de presidentsnominatie van zijn Republikeinse Partij. Hij zal zich achter de andere presidentskandidaat Mitt Romney scharen. Tancredo deed het op veel vlakken belabberd, vooral in de opiniepeilingen. Daar kreeg de kandidaat vaak slechts één procent van de stemmen.

Toch zegt Tancredo zijn campagne een succes te vinden. Naar eigen zeggen is het Amerikaanse immigratieprobleem door zijn harde standpunten hierover hoog op de agenda gezet van de Republikeinen. Tancredo zei onder andere dat illegale immigratie leidt tot verkrachtingen en terrorisme.

Door de terugtrekking van Tancredo wordt de race naar de presidentsnominatie van de Republikeinse Partij steeds spannender. De eerste voorverkiezingen zijn over twee weken op 3 januari in de staat Iowa, zowel voor de Democraten als de Republikeinen. Er zijn op dit moment nog zeven serieuze kandidaten over bij de Republikeinen.


Verkiezingsspotje van Tom Tancredo

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Schaatsers door het ijs bij Zwammerdam

Icoon Schaatsen Bij het dorp Zwammerdam (Zuid-Holland) zijn vanmiddag verschillende mensen door het ijs gezakt. De brandweer heeft zeven schaatsers uit het ijskoude water moeten halen. Hun medische toestand is onbekend. Dat liet de politie weten.

Het water, met de te dunne ijslaag, is door de brandweer afgezet. Een woordvoerder van de politie roept fanatieke schaatsers op om onder verantwoording van een ijsclub te gaan schaatsen. ''Daar zijn ijsmeesters die precies weten of het veilig is of niet'', aldus de zegsman.

Hamilton tekent contract bij Rock Racing

Tyler Hamilton rijdt komend seizoen voor de procontinentale ploeg Rock Racing. De Amerikaan zou al een contract hebben getekend.

Afgelopen seizoenen kwam Hamilton vooral door dopingaffaires in het nieuws. In 2004 werd Hamilton Olympisch kampioen tijdrijden, maar werd na die race betrapt op het gebruik van bloeddoping en kreeg een schorsing van twee jaar. Afgelopen seizoen pakte hij de draad weer op bij de Russische formatie Tinkoff, maar daar moest hij vertrekken nadat bleek dat zijn naam op de lijst van Operación Puerto stond.

Voetballer Crouch beschuldigd van racisme

Icoon VoetbalDe Britse topvoetballer Peter Crouch heeft zich de woede op de hals gehaald van de Sport Entertainment and Media Group. Dit bedrijf is de belangenbehartiger van Chelsea-speler John Obi Mikel en neemt uitlatingen die Crouch over deze uit Nigeria afkomstige speler deed, hoog op.

Crouch werd afgelopen week na een overtreding op Mikel met rood het veld uitgestuurd in een wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea. In de ogen van de Engelsman beging Mikel echter een schwalbe. ''Maar buitenlandse spelers hebben in het verleden vaker laten zien dat ze graag gaan liggen'', zo liet de Liverpool-spits zich ontvallen.

SEM noemt dit ''niet alleen een belediging voor zwarte spelers, maar voor elke buitenlander die in de Engelse competitie speelt.'' Volgende week bekijkt het bedrijf of Crouch's uitlating niet in strijd is met de mensenrechten. ''Racisme moet van de voetbalvelden geweerd worden'', aldus een woordvoerder van SEM tegenover de Engelse media.

Crouch is een cultheld bij het publiek van Liverpool. Hij staat vooral bekend om zijn lange magere uiterlijk, en zijn kopballen waar weinig spelers het tegen hem mee kunnen opnemen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Wii geen alternatief voor echte sport

Icoon Games Volgens Britse experts is het spelen op de Nintendo Wii-console geen goed alternatief voor echte sport. Jonge mensen moeten minstens een uur per dag matig tot intensief bewegen, zoals gebeurt bij voetballen of zwemmen. Qua intensiteit komt het spelen van de Wii hier niet bij in de buurt, aldus de onderzoekers.

Tijdens het spelen op de Wii wordt slechts twee procent meer energie gebruikt dan bij andere consoles. Toch zien de experts de positieve kant van de Nintendo console. "Ook al is dit cijfer verwaarloosbaar, het kan toch bijdragen aan gewichtsmanagement". Alle kleine beetjes helpen volgens de auteurs van het onderzoek. Met de Wii staan kinderen tenminste en bewegen ze alle kanten op. Dat wordt als goede ontwikkeling gezien.

Wel moet benadrukt worden dat hier het spel Wii Sports onderzocht is, niet Wii Fit. Het spel Wii Fit is speciaal ontwikkeld voor het verbeteren van de conditie. Of dat spel wel zoden aan de dijk zet moet nog blijken. Het komt begin volgend jaar uit.

Kijk voor meer gamenieuws op FOK!games

Wii geen alternatief voor echte sport

Volgens Britse experts is spelen op de Wii geen goed alternatief voor echte sport. Jonge mensen moeten minstens een uur per dag matig tot intensief bewegen, zoals gebeurt bij voetballen of zwemmen. Qua intensiteit komt het spelen op de Wii hier niet bij in de buurt aldus de onderzoekers.

Tijdens het spelen op de Wii wordt slechts 2% meer energie gebruikt dan bij andere consoles. Toch zien de experts de positieve kant van de Nintendo console. "Although this figure is trivial it might contribute to weight management". Alle kleine beetjes helpen volgens de auteurs van het onderzoek, met de Wii staan kinderen tenminste en ze bewegen alle kanten op, wat al een positieve ontwikkeling is.

Wel moet benadrukt worden dat hier Wii Sports onderzocht is, niet Wii fit! Of deze nieuwe bestseller wel zoden aan de dijk zet moet nog blijken.


Extra content voor Pirates of the Caribbean online komt eraan

De MMORPG Pirates of the Caribbean online is nog maar een paar dagen te downloaden en nu heeft Disney Interactive alweer aangekondigd dat er binnenkort (in februaru) extra content komt in de vorm van nieuwe kleding, juwelen, tattoo’s en dergelijke om je character er op nog meer verschillende manieren uit te kunnen laten zien.

Verder kondigde Disney Interactive nog aan dat er in 2008 nog meer extra content zal komen, zoals nieuwe quests, meer vijanden en meer van dat soort ongein.

Pirates of the Caribbean Online is een MMORPG waarin je een unieke piraat kunt creëren. Je kunt groepen vormen met andere piraten en missies volbrengen of op schattenjacht gaan. Ook zal vechten tegen concurrenten een grote rol gaan spelen. Het gaat erom wie de meest beruchte piraat van de Caribbean wordt.

AC Milan blijft hopen op Shevchenko

AC Milan hoopt nog steeds dat Andrey Shevchenko ooit terugkeert. De Oekrainer vertrok in 2006 naar Chelsea, maar heeft daar geen basisplaats.

”Je moet niets uitsluiten, misschien komt hij in 2008 weer voor ons spelen,” aldus Milans vice-voorzitter Adriano Galliani in La Gazzetta dello Sport. ”We hebben een goede band met Shevchenko. Ik denk dat hij zich bij Chelsea niet zo gewaardeerd voelt als bij ons. Eén ding staat vast: als hij terugkeert naar Italië, zal hij naar AC Milan gaan.”

Turning Point: Fall of Liberty filmpje: Realistische wapens

Turning Point: Fall of Liberty wordt eindelijk een WOII-shooter met een originele insteek. De Duitsers hebben namelijk de oorlog niet verloren en ze staan dan ook nog steeds aan de macht van hun Derde Rijk. De game zal echter niet science-fiction-achtig worden en de Duitsers zullen niet over lasers, maar realistische wapens beschikken. Waarom deze keuze is gemaakt en meer informatie over de wapens kun je zien in dit filmpje:

Turning Point: Fall of Liberty is een FPS waarbij Churchill WO2 niet overleeft heeft, en D-day nooit gebeurd is. De Duitsers hebben dus hun Derde rijk weten te stichten, en het is aan de speler om dit weer af te breken met veel geweld.

Tennissers geschorst voor gokken

De wereldtennisbond ATP heeft twee Italiaanse tennissers geschorst. De Italianen zijn geschorst omdat ze op tenniswedstrijden hebben gegokt.

Potto Starace, nummer 31 op de wereldranglijst, is één van de geschorste spelers. Starace is vanaf 1 januari zes weken lang niet welkom op toernooien van de ATP. Daarnaast zal hij een boete van 30.000 dollar moeten betalen omdat hij in het verleden vijf maal op een tennis wedstrijd gegokt heeft. Hij zette in totaal een bedrag in van negentig euro.

Ook Daniele Bracciali, momenteel de nummer 258 van de wereldranglijst, is geschorst. Brracciali mag de komende drie maanden niet deelnemen aan ATP-wedstrijden. Hij gokte zo'n vijftig keer met een totale inzet van 250 euro. Eerder werd de Italiaan Alessio di Mauro voor negen maanden geschorst wegens hetzelfde vergrijp.

Casillas: "Messi geen groot verschil"

Iker Casillas denkt dat het niet veel uit zal maken dat Lionel Messi er morgen niet bij zal zijn in El Clásico. De doelman van Real Madrid verwacht dan ook nog altijd een zeer moeilijk duel.

Messi liep vorige week in het gewonnen competitieduel bij Valencia (0-3) een blessure op, die hem een maand aan de kant houdt. De Argentijnse aanvaller van Barcelona was vorig seizoen nog trefzeker in de derby van Spanje, toen hij er met drie goals eigenhandig voor zorgde dat Barcelona in het spoor van Real bleef (3-3). Casillas denkt dat Barcelona de 20-jarige speler wel zal missen, maar kunnen desondanks rekenen op andere spelers.

"We kunnen winnen van ze, met of zonder Messi", aldus de 26-jarige sluitpost. "Zo'n groot verschil zal het gemis van Messi niet zijn. Het is een belangrijke speler voor ze, maar ze hebben Eto'o weer in de selectie kunnen opnemen. Hij bewees vorige week tegen Valencia al dat hij een machine is." De Spanjaard vindt het wel onbegrijpelijk dat Ronaldinho waarschijnlijk op de bank begint. "Ik vind het vreemd dat hij wissel zou kunnen staan. Hij is de beste speler, en ondanks dat hij nu wellicht niet in grootste vorm steekt kan hij nog altijd beslissend zijn."

Mocht Real winnen dan gaat het de winterstop in als eerste met een gat van zeven punten. Wint Barça, dan wordt de leiding verkleind tot één puntje.

Quantic Dream gaat voor Hollywoodsterren in Heavy Rain

De Franse ontwikkelaar Quantic Dreams, bekend van de game Fahrenheit, is momenteel druk bezig met een project voor de PlayStation 3 onder de naam Heavy Rain. De studio wil met deze game echte emoties van de karakters in de game kunnen overbrengen. De reden hiervoor is dat ze een paar jaar geleden contact op hadden genomen met Leonardo di Caprio, bekend van films als Titanic en Blood Diamond, met de vraag of hij in een toekomstige game wilden spelen. Hoewel hij aangaf onder de indruk te zijn van de mogelijkheden van Fahrenheit toentertijd, wees hij het aanbod toch af. Hij vond dat de technologie van dat moment niet zijn acteertalenten kon overbrengen.

Nu is de situatie anders en plots kijken de acteurs die Quantic Dream benadert niet meer naar de technologie van de game, maar naar het script en de rol die ze zouden spelen. Het doel is dan ook om de grote Hollywoodsterren, zoals Di Caprio, aan te gaan trekken voor de game Heavy Rain.

"With our next project we're going to demonstrate with hundreds of characters that we can have extremely realistic characters that not only move like real actors but express themselves through facial animations and speech like real actors, and are extremely accurate to the actors they are portraying,"

aldus Guillaume de Fondaumière, mede-oprichter van Quantic Dream.



Directrice stuurt lingeriefoto's kinderjuf rond

De directrice van een Belgische basisschool vond het maar niks dat een van haar ex-werkneemsters zich in haar vrije tijd schaarsgekleed op de foto liet zetten. Ze besloot dan ook in het geniep de foto's te emailen naar de directrice van de school waar de sexy schooljuf tegenwoordig lesgeeft. De directrice wordt nu aangeklaagd wegens belaging, krenken van de eer en valse naamdracht.

De lerares in kwestie was in september 2005 net een maand aan de slag bij haar nieuwe werkgever, basisschool De Dender in Geraardsbergen, toen de pikante foto's ineens opdoken in de mailbox van de school. Hierop was te zien dat de kleuterjuf slechts gekleed in lingerie aan het poseren was voor een professionele fotograaf. Ook de ouders van haar pupillen waren op de hoogte gesteld.

In plaats van de juf de laan uit te sturen, nam de directie van De Dender de lerares echter in bescherming. De directie nam de zaak hoog op en startte een onderzoek naar de herkomst van het haatmailtje. Zo bleek de mail onder een valse naam via een buitenlandse provider te zijn verstuurd. Uiteindelijk bleek het mailtje te zijn verstuurd door de directrice van de school waar de lerares kort tevoren nog had gewerkt.

Meester Ann Van De Steen had geen goed woord over voor de jaloerse directrice. "Het gedrag van de beklaagde is de functie van schooldirectrice onwaardig. Ik vind het heel erg dat een directrice, die toch geacht wordt om kinderen een pedagogisch verantwoorde opvoeding mee te geven, zich met zulke zaken inlaat. Zo probeerde zij aanvankelijk zelfs de schuld in de schoenen van een onschuldige buschauffeur te schuiven"

De advocaat van de directrice, Peter De Troyer, vindt echter dat zijn cliënte volgens het boekje heeft gehandeld. "Er bestaat nog zoiets als vrije meningsuiting. Het is haar recht om te oordelen dat een onderwijzeres haar functie oneer aandoet door zich in compromitterende foto's te laten zien. Met het e-mailbericht heeft zij de directie van de betrokken leerkracht willen inlichten, meer niet. Trouwens, de foto's konden sowieso door iedereen op de website van het agentschap geraadpleegd worden."

De kleuterjuf trekt zich gelukkig niks aan van de email van haar ex-werkgever. Nog altijd siert ze in sexy ondergoed menig bushokje. Ze eist echter wel zevenduizend euro van de directrice. "Ik doe niets verkeerd, ik werk trouwens voor een gerespecteerd agentschap en van aanstootgevende foto's is geen sprake", verklaart ze. Uitspraak volgt op vrijdag achttien januari.

Tactische gameplay van Brothers in Arms in beeld

Speciaal voor de users onder ons die vloeiend Italiaans spreken valt hier een filmpje te vinden van Brothers in Arms: Hell's Highway. Speciaal, omdat de eerste helft van het ruim zes minuten durende filmpje een Italiaanse voice-over kent. Voor de mensen die wat minder goed zijn in andere talen dan Engels is het tweede deel van het filmpje geschikt, dit is namelijk ongestoord de game in beeld.

Dit 3e deel van de Brothers in Arms-serie zal beginnen bij operatie Market Garden, de gefaalde geallieerde operatie die de geallieerde troepen over de Rijn zou moeten zetten zodat ze vanuit Nederland op zouden kunnen rukken richting Duitsland. Jij kruipt in de huid van een lid van de 101e luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en mag vechten tegen "oude mannen en kinderen".

Martin Ros neemt in tranen afscheid

Icoon LiteratuurBoekenrecensent Martin Ros heeft vanochtend op Radio 1 in de Tros Nieuwsshow met tranen in zijn ogen afscheid genomen van zijn luisteraars. Ruim 21 jaar was Ros het 'boekengeluid' van lezend Nederland. Tijdens zijn laatste radio-optreden besprak Ros de boeken die op hem de meeste indruk hebben gemaakt van schrijvers als Nabokov, Kafka, Thomas Mann en Dostojevski. Ook noemde hij een aantal boeken die hem in zijn jeugd tot lezen aanzetten. Over de wereld van de boeken zei Ros snotterend ''Dit is mijn leven geweest. En dat is het nog.''

De laatste dagen sloeg de 70-jarige Ros, die tegen zijn zin afscheid moest nemen, in de media hard om zich heen. In RTL Boulevard beschuldigde hij Nieuwsshow-presentatrice Mieke van der Weij ervan zich omhooggeneukt te hebben in het Hilversumse. ''Mieke ging nogal van bil met deze en gene. Dat heeft haar geholpen in haar carrière''. In een interview met de GPD-bladen veegde hij de vloer aan met de TROS, die hem na onderhandelingen met een advocaat 15.000 euro 'oprotpremie' gaven.

Van der Weij hield zich tijdens de uitzending op de vlakte. Haar collega Peter de Bie bedankte Ros voor bewezen diensten maar drukte hem op het hart om het in de media de komende tijd wat rustiger aan te doen met zijn uitspraken.

Ros reageerde emotioneel met: ''Het is voorbij, het is geregeld, we gaan als vrienden uiteen''.

NS werkt aan systeem tegen klontering

Icoon FileDe Nederlandse Spoorwegen denken erover na om een systeem in te voeren tegen het samenklonteren van reizigers. Uit een onderzoek zou gebleken zijn dat zo'n informatiesysteem haalbaar is. Het systeem kan niet direct ingevoerd worden omdat het eerst uitgebreid getest moet worden. Wanneer deze proeven plaats zullen vinden is nog niet bekend.

Het plan is om een informatiesysteem te introduceren waarmee reizigers beter geïnformeerd kunnen worden. "Nu blijven passagiers vaak hangen bij een trap, waarna ze allemaal door dezelfde deur de trein in willen stappen", aldus een NS-woordvoerder. "Omdat het dan lang duurt voordat iedereen is ingestapt, lopen treinen soms vertraging op."

De grootste problemen treden op wanneer reizigers samenklonteren in overvolle treincoupés. Vaak denkt men ten onrechte dat er elders in de trein geen plaats meer is.

Eén jaar minder cel voor Holleeder door media-uitspraken

De Haarlemse rechtbank had topcrimineel Willem Holleeder gisteren eigenlijk 10 jaar cel willen opleggen, maar trok daar één jaar vanaf omdat twee vooraanstaande personen in de media uitlatingen hebben gedaan over de strafzaak.

De rechters namen het de Amsterdamse politiecommissaris John Olierook en VVD-Kamerlid Fred Teeven bijzonder kwalijk dat zij, voorafgaand aan de uitspraak, Holleeder in de media al als schuldige hadden weggezet. Bovendien was Teeven, voordat hij Kamerlid werd, als officier van justitie betrokken bij deze zaak.

Fred Teeven heeft inmiddels het boetekleed aangetrokken. ''Ik zat in een spagaat als oud-officier en Kamerlid.'' De uitspraak van de rechters betekent volgens Teeven dat politici voortaan ''nog voorzichtiger moeten zijn'' om zich uit te spreken over zaken die nog onder de rechter zijn. Wel voegde de VVD'er er aan toen dat hij als officier van justitie het meeste onderzoek naar Holleeder heeft verricht. ''Je kunt het ook omdraaien. Door mijn toedoen heeft hij negen jaar gekregen.''

D66-leider Alexander Pechtold zei vandaag op Radio 1 dat de uitspraak van de rechtbank duidelijk maakt dat politici zich niet moeten bemoeien met lopende rechtszaken. Volgens hem is er de laatste jaren een veel te groot mediacircus ontstaan rondom allerlei rechtszaken. ''Officieren van Justitie worden Bekende Nederlanders, dat vind ik een foute ontwikkeling.''

AC Milan na dit seizoen zonder '3'

AC Milan zal vanaf volgend seizoen niet meer met rugnummer drie spelen. Deze behoort namelijk tot Paolo Maldini, die eerder liet weten na dit seizoen te stoppen met zijn actieve carriere als voetballer.

Mocht het zo zijn dat een zoon van Maldini zich ooit bij het eerste elftal van AC Milan weet te scharen, dan wordt het rugnummer weer van stal gehaald. Vooralsnog zal de ploeg vanaf volgend seizoen zonder het nummer van de 39-jarige verdediger te zien zijn.

"Dopingregels niet meer na te komen"

Het wordt voor sporters steeds moeilijker om zich aan de regels van dopingcontroles te houden. Dit liet Jacco Verhaeren vrijdag weten, nadat bekend was geworden dat Marleen Veldhuis een dopingcontrole had gemist. Dit kwam door het feit dat ze op het sportgala in Amsterdam aanwezig was.

"Dopingcontroles moeten, daar is geen discussie over mogelijk. Maar het moet wel haalbaar en redelijk zijn om aan alle eisen te voldoen. Het is onmogelijk om altijd maar te moeten aangeven wanneer je waar bent", liet Verhaeren in een reactie weten.

De zwemcoach kon Veldhuis daarom ook niets verwijten. De zwemster was namelijk vergeten door te geven dat ze dinsdagavond bij het sportgala aanwezig moest zijn. De betreffende formulieren voor deze controle werden drie maanden geleden al ingevuld. Toen was nog niet duidelijk dat de Nederlandse genomineerd zou worden. Uiteindelijk miste ze de controle van het anti-dopingbureau (WADA), maar werd de zwemster van PSV wel tot sportvrouw van het jaar gekozen.

Veldhuis vernam in Amsterdam dat er een aantal controleurs in Eindhoven waren. De Nederlandse sprong hierop in de auto en reed van de Amsterdamse RAI richting Brabant. Na een half uur werd echter bekend gemaakt dat ze rechtsomkeerd kon maken. De zaak zou verder op een correcte manier worden opgelost.

Na afloop van het gala in de hoofdstad onderging Veldhuis alsnog een dopingcontrole. Bovendien is er inmiddels een brief met uitleg naar de wereldzwembond (FINA) en het WADA gestuurd. Aanstaande vrijdag zal Veldhuis op het NK kortebaan, dat in Amsterdam wordt gehouden, van start gaan. "Ik heb de toezegging gekregen dat het allemaal goed komt", aldus de zwemster.

Extreme partij Nieuw Rechts is niet meer

Nieuw Rechts, de extreemrechtse partij van Michiel Smit, is niet meer. "Na vele intimidatie-acties vonden we het genoeg" staat er op de website te lezen Ook staat er nog vermeld: "Doodsbedreigingen en bekogeld worden door gekken, dat mag blijkbaar allemaal in Nederland. Maar een eigen mening, dat mag niet." aldus de partij.

Smit, oprichter en oudvoorzitter van de partij, moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Samen met drie anderen wordt hij verdacht van discriminatie. Vorig jaar deelde Smit pamfletten uit aan Marokkanen in Maassluis. In de pamfletten stond het aanbod dat deze mensen gratis naar hun geboorteland konden reizen. Hij hekelde het stenengooien van Marokkaanse jongeren tijdens Straatspeeldag.

Afgelopen september moest Smit zijn raadszetel in het Zuid-Hollandse Lansingerland nog opgeven omdat hij niet in de gemeente woonachtig was. Hij heeft hiervoor wel zijn excuses aangeboden.


Met dank aan www.rocknieuws.nl voor de submit.

Beckham mag meetrainen bij Arsenal

De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, heeft laten weten er geen problemen mee te hebben als David Beckham met de selectie mee zal trainen. De international van Engeland wil bij de ploeg uit Londen zijn conditie op peil houden.

Beckham staat onder contract bij het Amerikaanse club Los Angeles Galaxy, maar de competitie ligt daar momenteel stil. Bovendien wil de voormalig speler van Manchester United en Real Madrid zich op deze manier voorbereiden op de oefeninterland tegen Zwitserland. Dit duel staat voor 6 februari op de rol en wordt in het Wembley-stadion gespeeld.

De 32-jarige voetballer zal aan de nieuwe bondscoach van de Engelse nationale ploeg, Fabio Capello, moeten laten zien dat hij het waard is om deel uit te maken van de selectie, die tegen Zwitserland zal spelen.

R. Koeman wil meer enthousiaste spelers

Ronald Koeman heeft in de Spaanse media uitgelegd waarom hij een aantal gerenommeerde spelers uit de selectie van Valencia heeft gezet. Afgelopen week kregen David Albelda, Santiago Cañizares en Miguel Angel Angulo te horen dat ze naar een nieuwe werkgever mogen uitkijken.

"We moeten meer enthousiaste spelers hebben, die hongerig zijn. En dat begint allemaal met deze beslissingen," liet Koeman in een eerste reactie weten. "Als ik dit niet had gedaan, dan had ik niet kunnen doorgaan met trainen. Volgens mij moest de ploeg veranderen."

Koeman is van plan om, voor het einde van het huidige seizoen, nog veel meer wijzigingen door te voeren. "Sinds mijn komst heb ik zaken gezien die mij niet bevallen. Die heb ik proberen te veranderen. Het is puur een sportieve kwestie."

Croftybom maakt wederom slachtoffers

Icoon OpmerkelijkOogartsen uit het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam waarschuwen voor een levensgevaarlijke flesbom. Drie jongens zijn de afgelopen weken met ernstig oogletsel behandeld.

De zogenaamde croftybom bevat een gootsteenontstoppingsmiddel, water en versnipperde stukjes aluminiumfolie en kan ernstig oogletstel veroorzaken, meldde zaterdag Maarten Mourits, hoofd van de afdeling oogheelkunde van het ziekenhuis.

Op YouTube staat hoe de bom moet worden gemaakt. Het AMC heeft de afgelopen twee weken drie jongens behandeld nadat ze de bijtende stof in hun ogen hadden gekregen. Het zuur ontstaat door een chemische reactie. Als niet gelijk met schoonspoelen wordt begonnen, tast de vloeistof steeds meer oogweefsel aan.

Het gevolg zou volgens Mourits blijvende blindheid kunnen zijn. De twee jongens van 14 en een van 18 zijn in het AMC behandeld en hebben oogdruppels en vitaminen meegekregen om het herstel aan de beschadigde ogen te bespoedigen.

DONT TRY THIS AT HOME

Uitspraak Holleederzaak slecht bekeken

Icoon JustitieOngeveer 170.000 belangstellenden hebben vrijdag gekeken naar de uitspraak van het proces tegen Willem Holleeder. Dat meldde zaterdag de Stichting KijkOnderzoek. De uitzending begon om half elf en duurde tot half twee.

De uitzending staat daarmee niet bij de 25 best bekeken programma's van de dag. Holleeder werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar wegens afpersing van een aantal vastgoedhandelaren.

Traditiegetrouw werd Het NOS-Journaal van 20.00 uur het best bekeken. Op de tweede plaats staat het programma rond de verkiezing van het beste reclamefilmpje, de Gouden Loeki.

Belgische terreurverdachten weer vrij

Icoon BelgieDe veertien terreurverdachten die gisteren in België waren opgepakt, zijn vanochtend al weer vrijgelaten. Dat is gebeurd op last van de onderzoeksrechter, zo meldt het federaal parket in België.

De veertien waren gisterochtend vroeg aangehouden omdat ze plannen zouden hebben om de voor terrorisme veroordeelde Tunesische oud-profvoetballer Nizar Trabelsi met geweld uit de gevangenis te bevrijden.

De politie hield ook rekening met de mogelijkheid dat ze terreuraanslagen voorbereidden. Daarom gelden in Brussel tot begin volgend jaar extra veiligheidsmaatregelen op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals metro en trein, luchthaven, kerstmarkten, winkelstraten en de Grote Markt in Brussel.

Het is niet bekend wat de precieze overweging is van de onderzoeksrechter om de veertien vrij te laten. Justitie zet het onderzoek naar de terreurdreiging voort.

Britse komiek stopt met Borat

Icoon ShowbizzDe Britse komiek Sacha Baron Cohen stopt met zijn typetje Borat, de blunderende boerse journalist uit Kazachstan. Dat heeft de komiek tegenover de krant The Daily Telegraph gezegd.

Cohen, die zelden interviews geeft, zei ook te stoppen met het typetje Ali G. De komiek zei er wel moeite mee te hebben nooit meer Borat te spelen. Maar volgens hem zijn Borat en Ali G. veel te bekend geworden bij het publiek.

Cohen, werd in 2006 bekend met de film 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan'. Deze film, waarin Kazachstan werd afgeschilderd als een achterlijk en vrouwonvriendelijk land, won vorig jaar een Golden Globe.
Nooit meer Borat

Voetbal: 5-0 nederlaag na uitvallen lichtmast

Icoon VoetbalFC Brussels heeft een reglementaire 5-0 nederlaag gekregen omdat het verantwoordelijk wordt gehouden voor het staken van een wedstrijd.

In de competitiewedstrijd tegen Racing Genk moest scheidsrechter Vervecken op 8 december het duel staken vanwege het uitvallen van de lichtinstallatie, zodat verder spelen onmogelijk was. Het Sportcomité van de Belgische bond is van mening dat FC Brussels niet heeft kunnen aantonen dat er sprake is geweest van overmacht. "Brussels kan nog in beroep gaan", zegt Genk-woordvoerder Erik Gerits. "Ik denk echter dat dat weinig zal uithalen want het vonnis was vrij waterdicht."


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Tekken-film gaat er dan eindelijk komen

Icoon GamesEen film op basis van de Tekken-serie lijkt nu weer heel goed mogelijk. Hoewel namelijk in 2002 al de rechten voor een film bij Crystal Sky Pictures terechtkwamen, was het lange tijd stil rond de film. Nu is bekend gemaakt dat er een regisseur is gevonden en een datum waarop de productie van de film zal beginnen. Dwight Little, regisseur van films als Anaconda, Marked for Death en Free Willy 2, maar ook series als Bones, 24 en Prison Break, zal zich ontfermen over Tekken. Waarschijnlijk zal het spektakel beginnen met de opnames op 4 februari.

"The film plays out as a science fiction story set in the near future, about a rebel who rises up against the Tekken Corp. to seize freedom for his people. It's a gladiator story, but the video game has a complicated enough storyline that it provides the template for a martial arts spectacular", aldus Little tegen het Amerikaanse tijdschrift Variety.


Meer gamenieuws vind je op FOK!games.

Reglementaire 5-0 nederlaag na uitvallen licht

FC Brussels heeft een reglementaire 5-0 nederlaag gekregen omdat het verantwoordelijk wordt gehouden voor het staken van een wedstrijd.

Op 8 december, in de competitiewedstrijd tegen Racing Genk, moest scheidsrechter Vervecken het duel afgelasten, omdat vanwege het uitvallen van de lichtinstallatie spelen onmogelijk was. Het Sportcomité van de Belgische bond is van mening dat FC Brussels niet kunnen aantonen dat er sprake is geweest van overmacht. FC Brussels kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Van Beukering niet tegen Feyenoord

NEC kan morgen, in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, niet over aanvallers Jhonny van Beukering en Brett Holman beschikken. Van Beukering is niet voldoende hersteld van zijn hersenschudding. Holman heeft een blessure aan zijn bovenbeen.

Trainer Mario Been kan tegen de Rotterdammers ook al niet beschikken over de geschorste Jonas Olsson en de geblesseerden Patrick Pothuizen, Mark Otten, Mark van den Boogaart en Dominique Scholten.

Theo Janssen snapt De Mos niet

Aad de Mos zal voor de match tegen VVV-Venlo hetzelfde elftal het veld insturen als vorige week tegen Excelsior. Dat betekent dat Theo Janssen op de bank zal moeten plaatsnemen.

Dat is opvallend te noemen, omdat zijn coach hem vorige week nog de hemel inprees en hem een potentiële centrumverdediger voor het Nederlands elftal noemde.

Theo Janssen is verrast over zijn plek op de bank: "Dat vind ik net zo verrassend als zijn uitspraak van vorige week. Wat moet je ermee? Ik moet eerst maar eens aan spelen toekomen en dan een paar keer achter elkaar goed voetballen. Ik ben er niet blij mee. Misschien wil hij het laten staan na die 3-0, maar wij moeten toch gewoon winnen van de nummer laatst."

Utrecht met Sanmartean, zonder Van der Gun

Cedric van der Gun zit niet bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht voor het duel tegen PSV. De technische staf van de Utrechters wil de speler rustig terug laten komen na een langdurige blessure.

De Roemeen Lucian Sanmartean, hersteld van een buikwandoperatie, zit wel bij de selectie, maar begint mogelijk op de bank. Coach Willem van Hanegem geeft waarschijnlijk de voorkeur aan aanvaller Leroy George.

Rijkste man Groot-Brittanië koopt zich in bij QPR

Lakshmi Mittal, de rijkste man van Groot-Brittanië, heeft twintig procent van de aandelen van Queens Park Rangers gekocht. Deze club bivakkeert momenteel op de 24e en laatste plaats in het Championship, de Engelse eerste divisie.

De staalmagnaat van Indiase komaf heeft een geschat vermogen van 38 miljard euro en is daarmee de op vijf na rijkste man ter wereld. Mittal is bijvoorbeeld vermogender dan Abramovich, eigenaar van Chelsea.

Deze investering heeft Queens Park Rangers te danken aan Bernie Ecclestone, de grote man achter de Formule 1. Hij nam samen met Flavio Briatore vorige maand QPR over en Ecclestone en Mittal zijn goede vrienden.

Met dit trio geldschieters wil de club uit Londen terug naar de Premier League. Trainer Paulo di Canio is al een fors geldbedrag in het vooruitzicht gesteld om te investeren tijdens de komende transferperiode.

Demouge niet welkom in kleedkamer

Andries Jonker, interim-trainer van Willem II, heeft Frank Demouge nog niet kunnen vragen naar de aanleiding van diens rode kaart. De spits kreeg vrijdagavond al na 32 minuten de rood gekleurde kaart van scheidsrechter Kuipers.

De spits haalde Arnar Vidarsson van achteren neer, nadat hij kort daarvoor Stephan Keller probeerde te vloeren. Bij beide overtredingen zat zichtbaar veel ergenis, maar het waarom is niet bekend. Bij een 1-1 stand was de overtreding van Demouge ook onnodig. Zijn actie werd dan ook met onbegrip door publiek, spelers én trainer begroet.

"De rode kaart was het breekpunt. Frank staat bekend om zijn emotie, werklust en power. Hij speelt en scoort weer, dus ik zie weinig aanleiding om dit te doen. Ik ben boos om die kaart ja, maar ik wil eerst het verhaal van hem horen, voordat ik kan besluiten om bijvoorbeeld nog een sanctie op te leggen. Anders zouden spelers of ik hem verwijten kunnen maken en dat wil ik niet. Daarom mocht hij ook niet in de kleedkamer komen, aldus Jonker."

Van der Sar jaar langer bij Manchester

Edwin van der Sar heeft zijn contract bij Manchester United verlengd. Van der Sar, die in 2005 van Fulham overkwam, zal nu tot 1 juli 2009 bij Manchester actief zijn.

"Van der Sar heeft een nieuwe verbintenis ondertekend. Hij is ook volgend jaar actief als speler," aldus trainer Alex Ferguson. "Daar zijn wij erg blij mee. Zijn betrouwbaarheid en ervaring zijn van grote waarde geweest voor de club."

[Darts] Extercatte naar tweede ronde

Mark Dudbridge heeft zich als laatste weten te plaatsen voor de volgende ronde van het PDC WK Darts. De finalist van 2004 versloeg Steve Hine met 3-1.

De enige Nederlander die vandaag in actie kwam was Erwin Extercatte. Hij wist de als twintigste geplaatste Colin Osborne te verslaan met 3-1.

Uitslagen vrijdag

Speler 1Speler 2Uitslag
Alan Warriner - Little Shi Yongsheng3-1
Erwin ExtercatteColin Osborne3-1
Mensur SuljovicAndy Smith3-2
Steve BeatonSteve Evans3-0
Ronnie BaxterDan Olson3-2
James WadeSteve MacArthur3-0
John PartCharles Losper3-1
Mark DudbridgeSteve Hine3-1

Programma zaterdag

Speler 1Speler 2
Andy JenkinsAlan Tabern
Jan van der RasselDennis Ovens
Peter ManleyAlan Warriner-Little
Roland ScholtenMervyn King
Phil TaylorMark Walsh
Wayne MardleJamie Caven

Klotedag voor een hoerenloper

Mia, de vrouw van Theo, hield bij elke ruzie haar benen stijf tegen elkaar, tot hij zijn excuses aanbood. Hij had besloten dat hij dit keer twee weken zonder seks wel te doen vond, maar om er voor te zorgen dat hij niet overstag zou gaan omdat hij zin had om te neuken, was hij naar de hoeren gegaan. Hij parkeerde aan de overkant van de straat. Blijkbaar was het een beroemde foutparkeerdersplek, want toen hij na krap een half uurtje weer buiten stond, had hij een bon op zijn voorruit...

Leraar knuppelt konijn dood

Icoon BinnenlandsEen docent dierenmanagement aan het Wellantcollege in Dordrecht heeft voor veel opschudding gezorgd door tijdens een les een konijn met een mank pootje dood te knuppelen. De geschrokken leerlingen, allen vijftien of zestien jaar, stapten hierop naar de schoolleiding wegens dierenmishandeling.

De docent had tijdens de les van tevoren aangegeven het konijn af te zullen maken. Het afmaken van zieke dieren is namelijk volgens hem de normaalste zaak van de wereld in dierenfokkerijen en dierenspeciaalzaken.

Getuigen verklaarden dat er meerdere knuppelslagen nodig waren om het dier uit zijn lijden te verlossen. De docent houdt echter stellig vol dat het na één ferme mep al gebeurd was.

De schoolleiding zegt het gedrag van de leraar 'onaanvaardbaar' te vinden. ’Ook al is het pijnloos en snel. We willen niet dat het gebeurt. Dit gedrag was onverstandig.’ Volgens adjunct-directeur L. Verhoef is er ook onvoldoende rekening gehouden met de gevoelens van de leerlingen. De school heeft het incident intern onderzocht en komt binnenkort met een nieuw protocol om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.

De leraar was al eerder in opspraak gekomen omdat hij een cavia tegen een raam had gesmeten. Het knaagdiertje beet de man in de vingers en 'in een reflex' zou hij hem tegen het raam hebben gegooid. Ook zou deze docent al eens een les kippenslachting hebben georganiseerd.

Of deze Flappie met de kerst op iemands bord komt te liggen is vooralsnog onbekend.

Goede cijfers in ruil voor seks

Icoon OpmerkelijkEen Britse docent heeft een meisje van zestien beloofd goede cijfers te geven als hij seks met haar mocht hebben. Het pubertje stemde ermee in, maar heeft wel eerst de politie gewaarschuwd. De leraar nam het meisje mee naar de toiletten en liet zijn broek zakken.

Isaac Nathan Tillis werd gelijk opgepakt. Er zijn keiharde bewijzen tegen de docent van de Bartow High School, want de politie was zo slim om een microfoontje bij het meisje aan te brengen. De man wordt aangeklaagd voor poging tot seks met een minderjarige.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.