FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 december 2007

Uitslag Valencia - Barcelona

Ronald Koeman zag zijn club Valencia opnieuw punten verspelen, ditmaal tegen zijn grote liefde FC Barcelona. De Catalanen waren in Valencia met 0-3 veel te sterk.

Valencia, dat jeugdspeler Ángel Montoro in de basis liet beginnen, kon totaal geen vuist maken. De bezoekers zetten in Mestalla direct druk en dat resulteerde na een klein kwartier in een fraaie treffer van Samuel Eto'o. De spits van Barça werkte zich knap los en verschalkte vervolgens doelman Santiago Cañizares. Nog voor het half uur was verstreken was Eto'o ook verantwoordelijk voor de tweede goal. Hij werd wederom bediend door de uitstekend spelende Lionel Messi. De Argentijn kon de wedstrijd echter niet uitspelen vanwege waarschijnlijk een knieblessure.

Toen Eidur Gudjohnsen na de thee zorgde voor de derde Catalaanse goal was het beslist, en zou Frank Rijkaard in de Nederlandse trainersstrijd aan het langste eind trekken. Ronaldinho kon opnieuw niet op een plaats bij de eerste elf rekenen; hij begon op de bank en kwam ditmaal zelfs niet aan spelen toe. Door de winst komt Barcelona tot op één punt van Real Madrid, dat morgen nog moet spelen tegen Osasuna. Valencia blijft sowieso zevende in La Liga.

Valencia CF - FC Barcelona 0-3
13' Samuel Eto'o 0-1
26' Samuel Eto'o 0-2
62' Eidur Gudjohnsen 0-3



Samuel Eto'o viert zijn feestje met Andrés Iniesta.

Sporthistorie: Max Euwe wereldkampioen

Vandaag is het precies 72 jaar geleden dat Max Euwe de Rus Alexander Aljechin versloeg. Euwe werd daarmee de enige Nederlander die het ooit presteerde om wereldkampioen schaken te worden.

De wedstrijd tussen Euwe en Aljechin ging over 30 partijen en duurde bijna twee en een halve maand. De wedstrijd vond plaats in Nederland. In het hele land werden partijen gespeeld. In Utrecht, Den Haag, Zeist, Zandvoort en zelfs in uithoeken als de Japanse zaal in het hotel Frigge in Groningen of het Café Van Klaveren in de Watergraafsmeer.

Euwe werd in 1921 voor de eerste keer Nederlands kampioen. Van de jaren twintig tot begin jaren vijftig domineerde Euwe de Nederlandse schaakwereld volledig in totaal werd hij 13 keer Nederlands kampioen).

In 1927 nam Aljechin het wereldkampioenschap over van de Cubaan Capablanca. In die tijd eindigde Euwe meestal als subtopper op de wereldkampioenschappen. Zwitserland lag Euwe echter wel. In Bern 1932 en Zürich 1934 eindigde hij als tweede, achter Aljechin.

In 1933 bereikte hem een uitnodiging van Aljechin om een wedstrijd te spelen, “desnoods om het wereldkampioenschap”. Euwe geloofde niet een kans te maken maar werd door zijn goede vriend, de Oostenrijker Hans Kmoch, van het tegendeel overtuigd.

Euwe nam de voorbereiding serieus. Niet alleen schaaktechnisch, maar voor het eerst in de schaakgeschiedenis ook conditioneel, werkte Euwe aan zijn vorm. Hij ging zwemmen, tennissen, leerde zelfs boksen en begon iedere dag met een ijskoude douche. Aljechin daarentegen deed nooit aan sport. De Rus was een stevige drinker en fervent roker.

In oktober 1935 was het dan zover. De confrontatie kende een ongekende media-aandacht. Nederland stond massaal achter Euwe. In Nederland ging het in die periode niet bijster goed. Veel Nederlanders hadden het niet breed of waren werkloos. Euwe gaf Nederland met zijn strijd om de wereldtitel weer wat nationale trots.

De eerste partij verloor Euwe maar de tweede won hij overtuigend. Na negen partijen stond het 6-3 voor Aljechin.

De nerveuze Aljechin zette zichzelf daarna steeds meer onder druk. Hij wilde niet alleen winnen maar ook briljant spelen. Dat brak hem op in de tiende partij. Na de 15de partij in Baarn stond het gelijk: 7½ -7½ maar na de 19de partij in Zeist stond Euwe weer 2 punten achter.

Daarna veranderde Aljechin van tactiek: hij ging consolideren. Euwe moest nu wel de rol van aanvaller op zich nemen. Na de 21ste partij stond het voor de tweede keer gelijk. Om deze laatste partij werd wel een rel geschopt. De pers beweerde dat Aljechin dronken zou zijn geweest. Euwe heeft dat altijd ontkend.

De doorslag gaf de 26ste partij, de “Parel van Zandvoort” (Euwe deed van de 47 zetten er 19 met hetzelfde paard). Vlak voor het einde van de match stond Euwe 2 punten voor.

De 27ste verloor hij echter, de marge was nog één punt. De 28ste en de 29ste eindigden beide met remise.

De laatste partij in het Bellevue te Amsterdam was op een zondagavond. 2000 toeschouwers zaten in drie zalen op elkaar gepakt. De sfeer had veel weg van een voetbalwedstrijd.

Aan een gelijke eindstand van 15-15 zou Aljechin genoeg hebben. Hij slaagde daar niet in. Bij de 27ste zet stond hij 2 pionnen achter. Toch wilde hij, tot vlak voor het moment van afbreken, niet ingaan op Euwe’s remiseaanbod. Toen vroeg Aljechin aan Euwe: "Moeten we afbreken of kan ik u nu al feliciteren?" Zwijgend schudden zij elkaar de hand. Een daverend applaus en een gejuich brak los. Nadat het publiek eindelijk tot zwijgen was gebracht sprak Aljechin de woorden: "Es lebe Schachweltmeister Euwe, es lebe Schachliebend Holland".

De wereldtitel van Euwe maakte In Nederland veel enthousiasme los. Zijn wereldkampioenschap in 1935 behoorde met de Melbourne-race van de Uiver in 1934 tot de nationale hoogtepunten in een tijd dat 30% van de beroepsbevolking werkloos was.

Euwe was echter meer dan een zeer sterk schaker, hij was qua levensstijl een voorbeeld voor een topsporter en na een ook bijzonder eervolle maatschappelijke loopbaan was hij nog tien jaar voorzitter van de wereldschaakbond.

Lara Croft toont haar nieuwe look

De avonturen van Lara Croft lijken geen einde te kennen. Crystal Dynamics is al weer druk bezig met het maken van de volgende Tomb Raider met als volledige titel: Tomb Raider Underworld. Het magazine Play heeft de primeur om als eerste de nieuwe look van Lara te tonen.









Daarbij wist het magazine enkele details te onthullen over de game. Zo zal het spel zich afspelen na de gebeurtenissen van Tomb Raider Legend. De nadruk zal deze keer liggen op Lara en haar gevecht met de natuur. Verder zal het spel een dynamisch weersysteem kennen, welke ook realisme in de omgeving moet creëren. Als Lara bijvoorbeeld voetstappen maakt in de modder tijdens de regen dan zullen deze voetstappen worden weggespoeld. Lara zelf zal deze keer helemaal via motion capture in beeld worden gebracht, dit om haar animaties meer realisme te geven. Tomb Raider Underworld zal ergens in 2008 verschijnen op de PC, PS3 en Xbox 360.

Uitslagen SkyRadio Tennis Masters dag 6

Vanmiddag stonden de halve finales van de SkyRadio Tennis Masters op het programma. Bij de vrouwen gingen de halve finales tussen Renée Reinhard en Aranxta Rus en tussen Michaëlla Krajicek en Pauline Wong. Bij de mannen kwam Igor Sijsling in actie tegen Robin Haase en Matwé Middelkoop nam het op tegen Jesse Huta Galung.

Krajicek wist zich in twee sets voorbij Pauline Wong te slaan. De nummer één van de plaatsingslijst won met 6-3 en 7-5. Reinhard wist Aranxta Rus ook te verslaan in twee sets. Reinhard had het echter wel een stuk moeilijker dan Krajicek. Het werd uiteindelik 7-6 en 7-5.

Bij de heren kan Robin Haase zijn titel niet verdedigen. Haase werd door Igor Sijsling in drie sets verslagen. Het werd 7-6, 2-6 en 6-4. Sijsling zal het morgen op moeten nemen tegen Jesse Huta Galung. Huta Galung won vrij gemakkelijk in twee sets van Matwé Middelkoop met 6-3 en 6-3.

Uitslagen
Michaëlla Krajicek - Pauline Wong 6-3, 7-5
Renée Reinhard - Aranxta Rus 7-6, 7-5
Robin Haase - Igor Sijsling 6-7, 6-2, 4-6
Matwé Middelkoop - Jesse Huta Galung 3-6, 3-6

Programma zondag
Michaëlla Krajicek - Renée Reinhard
Igor Sijsling - Jesse Huta Galung

10-jarig meisje gepakt voor 'wapenbezit'

Icoon OpmerkelijkEen 10-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Florida is gearresteerd omdat ze een mes mee naar school had genomen.

Medewerkers van de school zagen haar tijdens de lunch haar eten snijden met een van huis meegebracht 'steakmes'. Ze pakten het mes van haar af en belden de politie. Die kwamen haar arresteren en brachten haar naar een instelling voor jonge criminelen.

Ze is aangeklaagd voor het in bezit hebben van een wapen op schoolterrein. Het meisje verklaarde dat ze het mes al vaker mee naar school heeft genomen. Ooggetuigen vertelden dat ze niemand bedreigd heeft met het mes.

Uitslagen Eredivisie 15/12/2007

Vanavond werden er drie duels afgewerkt in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

NAC Breda - SC Heerenveen 1-5
24' Sibon 0-1
50' Sulejmani 0-2
55' Sibon 0-3
68' Paulo Henrique 0-4
73' Paulo Henrique 0-5
75' Tamerus 1-5

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 15.500
Stadion: Rat Verlegh
Gele Kaart: Lurling, Mtiliga (NAC Breda), Zuiverloon, Bak Nielsen (SC Heerenveen)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér (59/Tamerus), v. Gessel (75/Gilissen), Lurling (40/Ammi), Amoah, Kolkka

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (34/Jong-a-Pin), Bak Nielsen (71/ H. Drost), Dingsdag, Breuer, Poulsen, Prager, Bradley, Pranjic, Sibon, Sulejmani (61/Paulo Henrique)


FC Twente - VVV-Venlo 1-1
13' Amrabat 0-1
16' N'Kufo (strafschop) 1-1

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 13.250
Stadion: Arke Stadion
Gele Kaart: Wielaert (FC Twente), Linssen, Ofrany, Kahya (VVV-Venlo)
Rode Kaart: 90+2' Wielaert (FC Twente), 90'+2 Soltani (VVV-Venlo)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Braafheid, Heubach (75/Zomer), Elia (76/Arnautovic), El Ahmadi, Engelaar, Huysegems (57/Hersi), Denneboom, N'Kufo

VVV-Venlo: Wintjes, De Regt, Reekers, Verdellen, Fleuren, Kahya, Linssen, Auassar, Ofrany (70/Soltani), Oost (79/Calabro), Amrabat


De Graafschap - NEC 1-1
65' Schöne 1-0
90' El-Akchaoui 1-1

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 12.000
Stadion: De Vijverberg
Gele Kaart: El-Akchaoui, Holman, Olsson (NEC)

Opstellingen

De Graafschap: v. Fessem, Schuurman, Keller, Fung A Wing, Fränkel, Meijer, Hese (60/Johnson), Schöne, Vidarsson, De Groot (83/Tarvajärvi), Powell

NEC: Babos, Nalbantoglu (69/Worm), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Vadócz, Holman, Davids, Ntibazonkiza, v. Beukering (46/Janssen), Lens

SP'er wordt jongste Kamerlid ooit

De Socialistische Partij heeft binnenkort het jongste Kamerlid dat ooit in het parlement heeft gezeten in de gelederen. Het is de nu nog 19-jarige Farshad Bashir. Momenteel is hij raadslid in Leeuwarden. In 2006 was hij daar bij zijn aantreden het jongste gemeenteraadslid van Nederland.

Na het kerstreces volgt hij SP-Kamerlid Rosita van Gijlswijk op, die penningmeester van de SP wordt. Wanneer Bashir in januari de Kamer betreedt, is hij net 20 jaar geworden.

Farshad Bashir woont pas 10 jaar in Nederland. Hij is geboren in Afghanistan (Kabul). Zijn ouders vluchtten toen hij negen was naar Nederland. Hij volgde het VWO en doet momenteel een studie wis- en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bashir is zes jaar lid van de SP en was eerder actief voor de SP-jongerenorganisatie.

Ajax, Feyenoord en KNVB woest op politie

Icoon VoetbalUit Amsterdam en Rotterdam zijn vanmiddag boze woorden gekomen op de stakingsacties van de politie, waardoor de twee toppers uit de eredivisie dit weekend geen doorgang kunnen vinden. Voorzitter John Jaakke van Ajax kan geen enkel begrip opbrengen voor de stakende politieagenten die de wedstrijd van de Amsterdamse koploper tegen PSV zondagmiddag onmogelijk maken. ''Dat dit mogelijk is, vinden wij bij Ajax ongelooflijk.'''

Jaakke: ''Ondanks de uitspraak van de rechter op vrijdagavond hadden wij tot zaterdagmiddag het volste vertrouwen dat er gewoon gevoetbald kon worden. Wij kunnen absoluut geen begrip opbrengen voor de manier van handelen van de politiebonden. Wij vragen ons ook af of zij beseffen hoeveel mensen de dupe zijn van deze acties.''

''Wij proberen altijd rekening te houden met de wensen van de politie. Kennelijk kunnen zijn het nu niet opbrengen om rekening te houden met de miljoenen voetbaliefhebbers die naar deze wedstrijd hebben uitgekeken.''

Feyenoord
Feyenoord heeft begrip voor de beslissing van burgemeester Ivo Opstelten om het thuisduel zaterdagavond tegen AZ te verbieden, maar niet voor de politie.

''Wij hebben uiteraard begrip voor de beslissing van de burgemeester'', aldus financieel directeur Onno Jacobs namens Feyenoord. ''Hij is immers verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in de stad. Wel is het bijzonder triest dat de politiebonden hun strijd uitvechten over de rug van de clubs en de toeschouwers en dat heel voetbalminnend Nederland een prachtig weekend door de neus wordt geboord.''

Feyenoord ondervindt door de afgelasting bovendien behoorlijk wat financiële schade, die Jacobs schat op ongeveer 200.000 euro schat.

KNVB
Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB, haalde vanmiddag ongenadig hard uit naar de politievakbonden. ''Dit is een zwarte dag voor het Nederlandse voetbal. De KNVB vindt het volstrekt onacceptabel dat de bonden de vastgelopen CAO-onderhandelingen willen vlot trekken ten koste van het voetbal. Dit tart elke vorm van fatsoen. Ik zou de verantwoordelijke minister Ter Horst willen adviseren deze verwende kerels van de politie geen cent extra te geven.''

De KNVB zal de competitie voor onbepaalde tijd stil leggen indien de politievakbonden ook in het volgende weekeinde acties rond eredivisiewedstrijden willen houden.

''Dat laten we niet gebeuren. Ik ben benieuwd of die gefrustreerde vakbondsbaasjes dan creatief genoeg zijn om andere acties te verzinnen, buiten het voetbal om'', smaalde Kesler.

Kesler benadrukte daarbij dat de KNVB het stopzetten van de competitie lang kan en wil volhouden. ''Als het moet drie, vier weken of nog langer. Dat is in Italië ook al eens gebeurd. Desnoods maken we de competitie niet af en kunnen we geen clubs voor Europees voetbal inschrijven. Dat moet dan maar, met dank aan de politiebonden.''

Meer nieuw over de Eredivisie lees je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Depp populair bij handtekeningenjagers

Icoon ShowbizzAls je graag een handtekening van een ster wil hebben moet je absoluut niet bij de komiek Will Ferrell zijn. Ook Tobey Maguire, Renee Zellweger, Teri Hatcher en Scarlett Johansson zijn niet van de uitdeligere soort als het gaat om handtekeningen zetten.

De man bij wie je wel moet zijn is Johnny Depp. Hij plaatst zijn handtekening waar je maar wil, en doet daar ook niet moeilijk over. Dit is althans de uitslag van de jaarlijkse verkiezing van de ‘beste en slechtste handtekeningzetter van Hollywood’ die door het Amerikaanse tijdschrijft Autograph Magazine werd georganiseerd.

Voor de derde keer op rij gaat de ‘Pirates of the Caribbean’-acteur met de eer aan de haal. In het tijdschrift staat te lezen: "Depp praat graag met zijn fans en wil hen echt leren kennen als hij iets voor ze signeert. Hij zet zijn krabbel zelfs op meer dan één item als hij tijd heeft." De collega’s die zijn voorbeeld graag volgen zijn onder andere George Clooney, Matt Damon, Jack Nicholson en Katherine Heigl. Zij schromen ook niet om hun krabbel te plaatsen op een dvd-hoes of een petje van een fan.

In de lijst van de ‘scheutige’ krabbelaars is Russel Crowe een opvallende nieuwkomer. Het afgelopen jaar prijkte de 43-jarige acteur nog hoog in de lijst van de slechte signeerders.

Het feit dat Ferrel niet graag zijn handtekening zet is een teleurstelling voor het Amerikaanse tijdschrift: "Dat is echt een teleurstelling, aangezien hij zijn fans altijd zo goed behandelde" zo wordt er geklaagd.

Johnny Depps handtekening
Graag gewild bij de fans

Schumachers taxirace krijgt staartje

Icoon OpmerkelijkDe Duitse politie is woedend over het 'taxiritje' van voormalig formule-1-coureur Michael Schumacher. De Duitser kroop afgelopen week zelf achter het stuur van een taxi om er zeker van te zijn dat hij zijn vliegtuig zou halen.

De politie in Coburg kan er niet om lachen en onderzoekt of de zevenvoudig wereldkampioen verkeersovertredingen heeft gemaakt.

Ook de betrokken taxichauffeur moet op het matje komen. Tuncer Yilmaz, die in de media onder meer sprak over ''bochten op volle snelheid'', wordt verhoord. Mogelijk krijgt de 42-jarige chauffeur ook nog een boete omdat hij in strijd met de transportwetten heeft gehandeld.

Schumacher, die in Duitsland een puppy kwam ophalen, betaalde Yilmaz niet alleen 60 euro voor de rit maar gaf de taxichauffeur ook een fooi van 100 euro. Willi Weber, Schumachers manager, zei vandaag dat hij het belachelijk vindt dat Yilmaz en Schumacher nu mogelijk bestraft worden. ''Hij (Yilmaz) was zo aardig om Michael te helpen. We zouden willen dat alle taxichauffeurs zo begripvol waren.''

U2's One nummer 1 in Top 1000 Allertijden

Icoon MuziekDe klassieker 'One' van U2 is door Radio Veronica-luisteraars gekozen als nummer 1 in de Top 1000 Allertijden, editie 2007. Erik de Zwart, voor het eerst in vijf jaar weer achter de radiomicrofoon, presenteerde vandaag de laatste drie uur van het programma en maakte de winnaar bekend.

Guns N' Roses staat in de lijst met 'November Rain' op nummer 2 en Queen met 'Bohemian Rhapsody' op nummer 3. Luisteraars konden tot 18.00 uur per sms hun stem uitbrengen op hun favoriete plaat aller tijden.

De opbrengst van de sms-jes, verdubbeld door Radio Veronica, wordt gedoneerd aan het goede doel MAYDAY! MAYDAY!, een stichting die kankerpatiënten bijstaat. Het is onbekend welk bedrag de actie heeft opgebracht.

"Het was een dubbel gevoel om 'Veronica's Top 1000 Allertijden' te presenteren omdat MAYDAY! MAYDAY!-oprichtster Nicolien Hunfeld vandaag is begraven", zei De Zwart. "Maar het was wel heerlijk om even terug te zijn achter de vertrouwde microfoon op het warme Radio Veronica-nest."


U2 - One

Hingis verruilt tennisracket voor een paard

Martina Hingis gaat in de paardensport. Op de Performance Sales International (PSI), één van de belangrijkste sportpaardenveilingen ter wereld, kocht de voormalige nummer één van het vrouwentennis een jumpingpaard: de zesjarige merrie Kolibri's Perle.

Het paard mag talentvol worden genoemd. Het nam in september nog deel aan het WK in Lanaken en heeft volgens kenners alles in zich om een grote carrière op te bouwen. Kolibri’s Perle stamt af van legendarische dekhengst Kolibri.

Het is nu afwachten of Hingis zelf het paard bestijgt of de merrie door een ander laat berijden.

Politie onderzoekt taxirit Schumacher

De Duitse politie is woedend over een taxirit van Michael Schumacher. De Duitser kroop afgelopen week zelf achter het stuur van een taxi om er zeker van te zijn dat hij zijn vliegtuig zou halen.

De politie in Coburg ziet hier de humor niet van in. De politie onderzoekt momenteel of de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 verkeersovertredingen heeft gemaakt. Ook de betrokken taxichauffeur wordt ter verantwoording geroepen.

Tuncer Yilmaz, die in de media onder meer sprak over ‘bochten op volle snelheid’, wordt verhoord. De kans is groot dat de 42-jarige chauffeur ook een boete krijgt. Bij het uitlenen van zijn taxi handelde Yilmaz in strijd met de in Duitsland geldende transportwetten.

Schumacher was in Duitsland omdat hij een puppy kwam ophalen. Hij betaalde Yilmaz niet alleen 60 euro voor de rit maar gaf de taxichauffeur ook een tip van 100 euro.

Willi Weber, de manager van Schumacher, verklaarde zaterdag dat hij het belachelijk vindt dat Yilmaz en Schumacher mogelijk bestraft worden. "Hij (Yilmaz) was zo aardig om Michael te helpen. We zouden willen dat alle taxichauffeurs zo begripvol waren."

De tandarts

Magicalcabaret stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Aangezien ik "gezegend" ben met een slecht gebit moet ik eens in het half jaar in de steigers bij de tandarts. Het is gelukkig nog niet zo erg dat ik mijn tanden voor het slapengaan in een bakje water moet leggen maar er is toch altijd wel weer een gaatje dat opgevuld moet worden. En zoals elke zelfverzekerde man in Nederland heb ik overal een grote mond, behalve bij de tandarts.

F. de Boer: "Kunstgras het beste voor Ajax"

Frank de Boer, trainer van Ajax D1, is van mening dat de slechte kwaliteit van de grasmat in de Amsterdam Arena de oorzaak is van het slechte spel van Ajax in Amsterdam. De Boer vindt daarom ook dat er in de Arena kunstgras moet komen, omdat kunstgras voor het Ajax-voetbal geschikt is.

In een interview met De Gelderlander gaat De Boer in op een vraag waarom trainers het zo moeilijk hebben bij Ajax. "Een hoog verwachtingspatroon, druk, spelers die snel weg zijn. En het veld is echt een groot nadeel." De Boer vervolgde: "Ajax heeft belang bij een fantastisch veld en dit veld is dramatisch. Een of twee wedstrijden kun je erop spelen en daarna is het schaatsen. Ik zweer je: kunstgras zou nog het beste zijn. Daar kun je Ajax-voetbal op spelen," aldus de 112-voudig international.

Nys wint in Essen

Sven Nys heeft vandaag de cross in Essen gewonnen. De cross telt mee voor de Gazet van Antwerpen-trofee.

Bart Wellens ging als eerste het veld in, maar daarna liet Nys gelijk zijn kwaliteiten zien. Nys sprong, dankzij bonificatieseconden in de tweede ronde, over Wellens in de tussenstand van de GvA-trofee. Daarna liet hij zich weer terugzakken. Uiteindelijk liet Nys zien dat hij toch de sterkste was en niemand een antwoord had op zijn demarrages. Lars Boom legde beslag op de tweede plek, Jens Stybar werd derde.

"Ik heb gewonnen door voor de koers de juiste tactiek te kiezen. Ik startte op de juiste banden en kon zo wegrijden en de punten in de tweede ronde nemen. Ook Albert koos hetzelfde type band, maar al de rest moest wisselen. Dat wist ik van bij de start", aldus Nys. "Ik win misschien niet met de sterkste benen, maar wel met verstand. Ik neem de leiding over in de stand, maar met elf punten voorsprong durf ik niet te te zeggen dat de trofee al binnen is."

Ook Lars Boom was tevreden: "Ik juichte toen ik over de streep kwam, omdat ik Stybar geklopt had in de sprint. Die durft wel eens rare capriolen uit te halen en daarom was ik blij dat ik sneller was. Je moet eerlijk sprinten, hee. Ik ben heel blij met deze uitslag, ik voelde me ook al heel goed bij de start."

Veel Tilburgers boos op Adje

AdjeVeel mensen in Tilburg zijn boos op acteur Arijan van Bavel, beter bekend als Adje. Hij heeft namelijk plannen om een uitgewoonde Tilburge bioscoop om te bouwen tot een theater. Daarvoor heeft hij van de gemeente een subsidie gekregen van 7,5 miljoen euro. 2,5 miljoen euro is voor de aankoop van het pand en de overige 5 miljoen euro voor de verbouwing.

Achter Adjes imago als slungelige rechterhand van Paul de Leeuw, schuilt een gehaaide zakenman. Hij wil in zijn theater optredens gaan verzorgen. Ook wordt het een theater met tv-faciliteiten. Verschillende omroepen zouden plannen hebben om vanuit het gebouw uitzendingen te verzorgen.

De gegeven subsidie leidt echter tot een politieke rel in Tilburg. Gemeenteraadslid Auke Blaauwbroek van de PVDA is positief over de ideeën van de inmiddels 28-jarige Adje. Blaauwbroek vertelt aan RTL Boulevard: "Het leuke van Adje is, dat hij Tilburg graag op de kaart wil zetten. Hij is een serieuze ondernemer die kansen ziet en daar handig op inspeelt."

Hans Smolders, gemeenteraadslid van Lijst Smolders, is echter minder positief: "Als de gemeente op deze manier met het geld omgaat, dan ben je als stadbestuur nog veel onnozeler dan Adje zelf".

Ook ontving de gemeente al honderden brieven van boze Tilburgse bewoners. Voor Adje zal het een zorg zijn, hij is het geld al vrolijk aan het uitgeven om zijn theater snel te kunnen openen.

Uitbreiding Burnout Paradise demo in aantocht

Sinds eerder deze week heb je al kunnen genieten van de demo van Burnout Paradise. In deze demo kun je zoals dat met demo's gaat een eerste indruk van het spel zien. Op dit moment heb je al veel opties om uit te kiezen, maar er zullen echter binnenkort regelmatig updates voor deze demo gaan verschijnen op op het PlayStation Network en Xbox Live. Dit zal totaan de release van de game blijven gebeuren.


Ben je onder de indruk van de game tot nu toe, hou de demo dan nog even op de harde schijf van de PS3 of de 360, want je zult er voorlopig nog eventjes niet mee klaar zijn. Het is echter nog niet bekend wanneer dan ook daadwerkelijk de eerste update zal verschijnen, dus dat is nog even afwachten.

Alvarez gekozen tot MVP

De Cubaan Fausto Alvarez (47) is gekozen tot meest waardevolle speler in de afgelopen Nederlandse honkbalcompetitie.

De speler van de Amsterdam Pirates liet Martijn Meeuwis en Denny Rombley achter zich. De uitverkiezing tot Most Valuable Player (MVP) dankte Alvarez met name aan de 12 homeruns die hij tijdens de reguliere competitie sloeg.

David Bergman kreeg de titel 'beste werper' toebedeeld, terwijl Denny Rombley werd gekozen tot beste slagman.

Villanueva in vizier Real Madrid

Carlos Villanueva staat in de belangstelling van Real Madrid. De zaakwaarnemer van de Chileen en de Spaanse club hebben al gesprekken gevoerd, die moeten gaan leiden tot een transfer van de middenvelder.

Op dit moment maakt Villaneuva nog altijd furore in de Chileense competitie, met zijn club Audax Italiano. De aanvallende middenvelder is de topscorer van de Liga met zeventien doelpunten, hetgeen hem de interesse opleverde van Real Madrid. De zaakwaarnemer van de negenvoudig international, Felix Moreno Gil, zou een positief gesprek hebben gehad met Diego Solivaret, een official van de Madrilenen.

"In de voetbalwereld kun je niets voorspellen of met zekerheid zeggen voor het is gebeurd", vertelde Gil in El Mercurio. "We zullen meer nieuws hebben als de transfermarkt in januari heropent. Als Villanueva een Europees paspoort had was het een stuk makkelijker geweest. Carlos is in ieder geval een speler die de kwaliteiten heeft om in Spanje uit de voeten te kunnen."

Zelf bleef het 21-jarige talent er vrij nuchter onder. "Ik word wel een beetje moe van dat getouwtrek over mijn toekomst. Op dit moment wil ik me gewoon concentreren op de laatste fase van het Chileense kampioenschap."

Leveringsproblemen Nintendo kost 1,3 miljard dollar?

Het is geen geheim dat Nintendo problemen heeft met de massale vraag naar de Wii. Aangezien er nu al problemen zijn met leveringen, zijn onder andere enkele reclames voor hun console van de buis gehaald.

Analisten hebben berekend dat door het wereldwijde tekort aan Wii-consoles Nintendo zo'n 1,3 miljard dollar aand inkomsten mis gaan lopen. Sommige analisten denken echter dat Nintendo met opzet deze tekorten heeft laten ontstaan.

Op dit moment worden er maandelijks zo'n 1,8 miljoen Wii's geproduceerd, terwijl dit vorige maand nog op 1 miljoen consoles bleef steken.Nintendo maakte twee maanden geleden al bekend dat het niet aan de verwachte vraag zou kunnen voldoen, blijft de vraag in de Verenigde Staten en Europa onverminderd hoog. The New York Times schrijft dat wanneer er een nieuwe lading Wii's bij diverse winkels in de stad wordt afgeleverd, er binnen no-time een lange rij van mensen gevormd is die proberen één van de gewilde consoles in huis te halen.

Volgens James Lin, analist bij MDB Capital Group, is het tekort aan consoles 'onthutsend': 'Nintendo kan gemakkelijk het dubbele aantal Wii's verkopen als dat ze nu doen.'
George Harrison, (nee niet die George, maar de) senior vice president voor marketing bij Nintendo America, beweert echter dat Nintendo geen fouten heeft gemaakt: 'We vinden het vervelend dat we de consument niet kunnen bedienen en dat zij daarom overstappen naar een concurrerende console.' Volgens hem zijn de leveringsproblemen ontstaan doordat zij, net als andere fabrikanten, last heeft van een tekort aan dvd-drives.

Concurrent Sony is zeer gebaat bij het ontstane Wii-tekort. In november verkocht de Playstation 3 in Japan namelijk voor de eerste keer beter dan de Wii. De Japanse analist Masayuki Otani van het bedrijf Maruwa Securities beweert echter dat het tekort aan Wii's kunstmatig door Nintendo wordt volgehouden om de hype rond de console zo lang mogelijk in stand te houden. Hij beweert dat Nintendo bangis dat, als zij teveel Wii's produceren, de grote vraag naar de console te snel zou instorten.

Als je snel geld wilt verdienen en al in het bezit van een Wii bent dan is het misschien wel interessant om te weten dat op eBay er al Wii's verkocht worden voor 320 dollar. Dit is zo'n 28 procent boven de winkelprijs van 250 dollar.

Vrouw (94) maakt oplichter beurs afhandig

Icoon Domme criminelenEen oplichter die het had voorzien op een hoogbejaarde vrouw, is zelf gelicht van zijn portemonnee. Dit gebeurde donderdagmiddag in Nijmegen. De man deed zich voor als postbode, en belde aan bij een hoogbejaarde vrouw. De 94-jarige bewoonster vroeg hem naar zijn legitimatie, maar vertrouwde het gepresenteerde vodje niet. De vermeende postbode toonde vervolgens door een kier van de deur zijn portemonnee, waarop de krasse dame de portefeuille uit zijn handen griste, en de deur dichtsmeet.

De 94-jarige belde daarna de politie, die de portefeuille meenam naar het bureau. Later op de dag meldde een 33-jarige man uit het Drentse Hoogeveen zich voor de beurs. Hij is aangehouden op verdenking van oplichting, maar ontkent iets met de zaak te maken te hebben.
Met dank aan Henk_Konijn en sizzler voor de submit.

Mogelijk puntverlies Ajax en Feyenoord

De acties van de politievakbonden kunnen een nare bijsmaak opleveren voor Feyenoord en Ajax. Deze twee ploegen zouden dit weekend in eigen huis spelen, maar deze duels zijn afgelast. Bert van Oostveen liet weten dat de thuisspelende clubs door dit incident belangrijke punten mis kunnen gaan lopen.

De KNVB moet binnen twee weken een nieuwe datum voor de afgelaste wedstrijden zien te vinden. Dit zou voor mogelijke problemen kunnen zorgen, aangezien het speelschema van de Eredivisie strak in elkaar zit. Verder kunnen deze duels alleen in het weekend worden gespeeld. De reden hiervoor is de hoge risicofactor.

"Alle partijen moeten instemmen met de nieuwe datum van de twee wedstrijden. Als dit niet lukt, kunnen in het uiterste geval Ajax en Feyenoord met 0-1 verliezen. We gaan er alles aan doen, want dit is natuurlijk het laatste wat we willen. Hopelijk komen de vakbonden snel tot bezinning", liet Oostveen in een reactie weten.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de veertiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - Capelle 1-5
DOTO - Rijnsburgse Boys 4-4
Excelsior Maassluis - FC Lisse 2-2
Katwijk - Zwaluwen '30 / Henver 1-2
Noordwijk - TOGR 1-1
SHO - Quick Boys 0-2
Ter Leede - Barendrecht 1-1

Hoofdklasse B

Bennekom - GVVV 1-1
DOVO - AFC Ajax 0-0
Geinoord - Kozakken Boys 1-2
Hoek - Nivo Sparta 1-2
LRC Leerdam - Kloetinge 1-0
Nunspeet - Spakenburg 1-0
IJsselmeervogels - Sparta Nijkerk 1-4

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - VVOG 5-0
DOS Kampen - Excelsior '31 1-2
HHC Hardenberg - WHC 2-1
ONS Sneek - Go Ahead Kampen 3-0
Oranje Nassau - Flevo Boys 0-6
SC Genemuiden - PKC '83 5-1
Staphorst - ACV 1-0

Naaktfoto's DHW-ster Marcia Cross uitgelekt

Na de uitgelekte naaktfoto's van onze eigen Manon Thomas, is nu een 'Desperate Housewife' de klos. De mooie rooie Marcia Cross, die in de serie de rol van Bree van de Kamp op zich neemt, had de door manlief gemaakte kiekjes vorig jaar met de vuilnisman meegegeven. De vuilnisman viste de foto's, waarop de actrice in vol ornaat te zien is terwijl ze een douche neemt, echter uit de kliko, om ze later ten gelde te maken.

De beste man verkocht de pikante plaatjes vervolgens aan de beruchte handelaar David Hans Schmidt, ook wel bekend als de Sultan of Sleaze. De actrice en moeder van een tien maanden oude tweeling, heeft nog geprobeerd publicatie van de foto's te voorkomen. De handelaar, die in september op 47-jarige leeftijd een einde aan zijn leven maakte, was ervan overtuigd dat de kiekjes niet waren gejat. "Als je iets weggooit, verspeel je je rechten op dat eigendom", luidde zijn verklaring.

Marcia Cross snapt overigens niet waarom men zou zijn geïnteresseerd in de pikante foto's. "Ik ben een bleke bonenstaak en ik zie er over het algemeen gewoon niet zo heel goed uit", zegt ze over zichzelf. De overleden Schmidt was het daar echter totaal mee oneens. "Ze ziet er prachtig uit", luidde zijn mening. En met de woorden "En ja, het tapijt past bij de gordijnen" verwees de Sultan of Sleaze naar de originele, rode lokken van de 45-jarige actrice.

Wie niet wil wachten tot de nieuwste Story op de mat ploft, kan zich hier vergapen aan de wanhopige huisvrouw.

Vrouwen slaags in zwangerschapswinkel

Icoon ShockingEen zwangerschapswinkel in Den Haag was donderdag het toneel van een matpartij tussen twee vrouwen. In de rij voor de kassa ontstond onenigheid, waarop de jongste vrouw, een 26-jarige uit Den Haag, een kopstoot uitdeelde aan haar 52-jarige plaatsgenoot.

Omstanders haalden de twee vrouwen, waarvan niet bekend is of ze zwanger zijn, uit elkaar. Maar net toen de gemoederen bedaard leken, vlogen zij elkaar weer in de haren. Ditmaal opende de 52-jarige de aanval. Uiteindelijk heeft de politie een punt gezet achter de vechtpartij, door beide vechterbazen in te rekenen. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen.

FOK!Blog Babe Battle #32

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Dana en in de rechterhoek Marketa! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

dana vs marketa

Schaatsen: Uitslagen WB Erfurt (15/12)

Icoon SchaatsenVandaag werd er geschaatst in het Duitse Erfurt. Zowel de mannen als de vrouwen reden een 500 meter en een 1000 meter. Bij de vrouwen ging sprintkanon Jenny Wolf met de winst op de 500 meter ervandoor, terwijl de kilometer een prooi was voor Anni Friesinger. Shani Davis won dezelfde afstand bij de mannen, en Kang-Seok Lee was de snelste op de 500 meter.

Uitslag 500 meter dames
#Naam LandTijd
1 Jenny WolfDuitsland38.00
2 Anni FriesingerDuitsland38.61
3 Annette GerritsenNederland38.68
4 Shuang ZhangChina38.79
5 Margot BoerNederland38.81
9Marianne TimmerNederland39.01
15Sanne van der StarNederland39.59


Uitslag 1000 meter dames
#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1:15.71
2Chiara SimionatoItalië1:16.46
3Cindy KlassenCanada1:16.48
4Ireen WüstNederland1:16.69
5Annette GerritsenNederland1:16.92
7Marrit LeenstraNederland1:17.40
8Margot BoerNederland1:17.44
9Marianne TimmerNederland1:17.86


Uitslag 500 meter heren
#NaamLandTijd
1 Kang-Seok LeeZuid-Korea35.22
2 Dmitry LobkovRusland35.24
3 Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea35.31
4 Tucker FredricksVerenigde Staten35.32
5 Mika PoutalaFinland35.36
7Jan BosNederland35.62
10Simon KuipersNederland35.71
13Jan SmeekensNederland35.82
15Jurre TrouwNederland35.90
17Erben WennemarsNederland36.01


Uitslag 1000 meter heren
#NaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1:09.05
2Denny MorrisonCanada1:09.33
3Joon MunZuid Korea1:09.49
4Jan BosNederland1:09.55
5Simon KuipersNederland1:09.60
6Mark TuitertNederland1:09.84
8Remco Olde HeuvelNederland1:10.42
19Erben WennemarsNederlandDQ

*Wennemars gediskwalificeerd wegens hinderen op de kruising

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Kesler: "Zwarte dag voor Eredivisie"

Henk Kesler heeft zaterdagmiddag, tijdens een persconferentie, hard uitgehaald naar de politievakbonden. De directeur betaald voetbal van de KNVB reageerde namelijk op het afgelasten van de topwedstrijden van dit weekend. De geplande acties bij de politie zijn hier de oorzaak van.

"Dit is een zwarte dag voor het Nederlandse voetbal. De KNVB vindt het volstrekt onacceptabel dat de bonden de vastgelopen cao-onderhandelingen willen vlot trekken ten koste van het voetbal. Dit tart elke vorm van fatsoen. Ik zou de verantwoordelijke minister Ter Horst willen adviseren deze verwende kerels van de politie geen cent extra te geven", waren de duidelijke woorden van Kesler.

Mocht het zo zijn dat de politievakbonden volgend weekend weer willen staken, dan overweegt de KNVB om de nationale competitie voor onbepaalde tijd stil te leggen. Kesler: "Dat laten we niet gebeuren. Ik ben benieuwd of die gefrustreerde vakbondsbaasjes dan creatief genoeg zijn om andere acties te verzinnen, buiten het voetbal om."

De directeur betaald voetbal liet overigens wel weten dat men een eventuele stopzetting van de Eredivisie lang vol kan houden. "Als het moet drie, vier weken of nog langer. Dat is in Italië ook al eens gebeurd. Desnoods maken we de competitie niet af en kunnen we geen clubs voor Europees voetbal inschrijven. Dat moet dan maar, met dank aan de politiebonden."

Wilders politicus van 2007 in NOS-peiling

Icoon Politiek Geert Wilders is de politicus van het jaar 2007. De oprichter en leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) kreeg in de peiling van de NOS-radio onder de parlementaire pers en het publiek weliswaar niet de meeste stemmen, maar kwam hoog uit in beide onderdelen. Het talent van het jaar is Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra van de VVD.

Dat is vanmiddag bekendgemaakt op Radio 1. De redactie hield dit jaar voor het eerst een peiling onder zowel politieke verslaggevers als het publiek. De uitslagen verschillen sterk van elkaar. Alleen Wilders scoort in beide lijstjes hoog, waardoor de redactie hem als winnaar aanwijst.

De eer moet hij wel delen met D66-fractieleider Alexander Pechtold, die met 31 procent van de stemmen de grote winnaar is bij de parlementaire pers, en met SGP-fractieleider Bas van der Vlies. Hij kwam met 11,5 procent bovenaan het publiekslijstje, met hulp van een actie van SGP-jongeren. Wilders eindigde in beide lijstjes op de tweede plaats met respectievelijk 9 en 10,8 procent.

Rita Verdonk (TON) staat bij het publiek op de derde plaats en bij de pers is dat verkeersminister Camiel Eurlings.

Grootste talent in de ogen van de parlementaire pers is Halbe Zijlstra (38), die voor de liberalen het woord voert over onder meer onderwijs. Hij kreeg 22 procent van de stemmen. Zijlstra kwam in november 2006 in de Kamer. Op twee eindigde minister Ronald Plasterk van Onderwijs met 8 procent. Dit onderdeel werd niet aan het publiek voorgelegd.

Alle resultaten van de peiling staan hier.

WB Erfurt: Uitslag 500 meter heren

Kang-Seok Lee heeft de 500 meter voor mannen, tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt, op zijn naam geschreven. De Zuid-Koreaan had slechts 35,22 seconden nodig om de kortste afstand te voltooien. Dmitry Lobkov eindigde als tweede, vlak voor Kyou-Hyuk Lee.

Jan Bos mocht zette de achtste tijd (35,62) op de klokken en mocht zich hiermee de beste Nederlander noemen. Simon Kuipers was 0,09 seconden langzamer en werd tiende. Jan Smeekens klokte een tijd van 35,82 en stelde daarmee enigszins teleur. Jurre Trouw en Erben Wennemars eindigden onderin het klassement met respectievelijk als vijftiende (35,90) en zeventiende (36,01).


Uitslag 500 meter, heren:

#NaamLandTijd
1 Kang-Seok LeeZuid-Korea35.22
2 Dmitry LobkovRusland35.24
3 Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea35.31
4 Tucker FredricksVerenigde Staten35.32
5 Mika PoutalaFinland35.36
7Jan BosNederland35.62
10Simon KuipersNederland35.71
13Jan SmeekensNederland35.82
15Jurre TrouwNederland35.90
17Erben WennemarsNederland36.01

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1 Kang-Seok LeeZuid-Korea530
2 Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea420
3 Jeremy WotherspoonCanada400
4 Dmitry LobkovRusland386
5 Tucker FredricksVerenigde Staten383
12Simon KuipersNederland147
13Jan SmeekensNederland139
22Erben WennemarsNederland74
25Jan BosNederland62
26Jurre TrouwNederland57
31Jacques de KoningNederland34

Luid applaus bij uitvaart Arne Jansen

Nederland heeft vanmiddag in stijl afscheid genomen van Arne Jansen. De naar schatting elfhonderd aanwezigen applaudiseerden luid voor de maandag overleden volkszanger Arne Jansen. En daarmee was de begrafenis geheel in stijl, want volgens zijn manager Menno Muis was de 56-jarige artiest gek op applaus.

Een keur aan bekende Nederlandse artiesten woonde de begrafenis bij. Zo bewezen onder anderen Jan Keizer, Corry Konings, Dennie Christian, Arie Ribbens en Thomas Berge de liefhebber van roodharige meisjes de laatste eer. Zelfs Koos Alberts werd naar binnen gerold. Onder de aanwezigen waren ook veel liefhebbers van piratenmuziek.

Bij een afscheid van een befaamde zanger moet natuurlijk ook worden gezongen. Zo bracht Jacques Herb het nummer 'Time to say goodbye' ten gehore en zongen Nick& Simon de sterren van de hemel met een akoestische versie van 'Kijk Omhoog'. Bij het verlaten van de kerk werd het nummer 'Schaam je voor je tranen niet' gespeeld. Arne Jansen droeg dit lied vorig jaar op aan zijn overleden broer.

Ondanks de massale belangstelling en de daarbij horende drukte, liep de uitvaart op rolletjes. De politie hield een oogje in het zeil.

WB Erfurt: Uitslag 500 meter dames

Annette Gerritsen is er zaterdag, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Erfurt, in geslaagd om op de 500 meter het brons te winnen. Ze zette een tijd van 38,68 op de klokken. De Duitse vrouwen Jenny Wolf en Anni Friesinger werden respectievelijk eerste en tweede.

Het is voor Gerritsen de derde keer dit seizoen dat ze op het podium staat. Ook Margot Boer kwam op de kortste afstand in actie en klokte een tijd van 38,81. Marianne Timmer werd uiteindelijk negende en finishte in een tijd van 39,01 en Sanne van der Star werd vijftiende (39,59).


Uitslag 500 meter, vrouwen:

#Naam LandTijd
1 Jenny WolfDuitsland38.00
2 Anni FriesingerDuitsland38.61
3 Annette GerritsenNederland38.68
4 Shuang ZhangChina38.79
5 Margot BoerNederland38.81
9Marianne TimmerNederland39.01
15Sanne van der StarNederland35.59

Stand in de wereldbeker:

#Naam LandPunten
1 Jenny WolfDuitsland660
2 Beixing WangChina520
3 Annette GerritsenNederland406
4 Sayri YoshiiJapan338
5 Aihua XingChina284
6Marianne TimmerNederland251
9Margot BoerNederland231
23Sanne van der StarNederland61
34Natasja BruintjesNederland17

WB Erfurt: Uitslag 1000 meter heren

Shani Davis was zojuist in Erfurt de snelste op de eerste 1000 meter voor mannen. Hij finishte in 1:09.05 en bleef daarmee Denny Morrison en Joon Mun voor. Davis bracht met zijn snelle tijd ook het baanrecord op zijn naam.

Jan Bos was de beste Nederlander, op de vierde stek. Voor Erben Wennemars liep de wedstrijd niet zo goed, hij werd gediskwalificeerd vanwege het hinderen van zijn tegenstander Kyou-Hyuk Lee.

Uitslag 1000 meter heren

#NaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1:09.05
2Denny MorrisonCanada1:09.33
3Joon MunZuid Korea1:09.49
4Jan BosNederland1:09.55
5Simon KuipersNederland1:09.60
6Mark TuitertNederland1:09.84
8Remco Olde HeuvelNederland1:10.42
19Erben WennemarsNederlandDQ

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Shani DavisVerenigde Staten430
2Denny MorrisonCanada296
3Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea278
4Jeremy WotherspoonCanada250
5Jan BosNederland237
7Simon KuipersNederland190
8Erben WennemarsNederland176
9Mark TuitertNederland153
13Remco Olde HeuvelNederland110

Terschelling zet klok in 2008 twee uur terug

Wie volgend jaar juni een bezoekje wil brengen aan het eiland Terschelling, moet wel even zijn horloge goed zetten. In de week van het bekende festival 'Oerol' bedraagt het tijdverschil tussen het eiland en de rest van Nederland namelijk twee uur.

Van 13 tot en met 22 juni 2008 wordt de klok op Terschelling twee uur teruggedraaid. Een plan van de organisatie van het theaterfestival, waarop door de inwoners voornamelijk positief wordt gereageerd. De eilandbewoners zien het allemaal als een groot toneelspel, dat zij samen moeten spelen. Scholen, bejaardentehuizen en de Thuiszorg weigeren echter mee te doen; zij zijn bang dat de tijdsomschakeling het bioritme van de kinderen en ouderen verstoort.

Het thema van Oerol 2008 is dan ook 'De Tijd'. Om langer van de avondschemering te genieten tijdens de voorstellingen, wordt de klok op dertien juni om twee uur 's nachts teruggezet naar twaalf uur. Bezoekers die per boot de twee uur lange overtocht afleggen en om tien uur uit Harlingen vertrekken, arriveren dan ook om tien uur in de Haven van West-Terschelling.

Jaakke: "Dit is ongelooflijk"

De wedstrijd Ajax - PSV van zondagmiddag gaat defintief niet door. Het Ajax-bestuur wilde een kort geding aanspannen, maar heeft daar na intern overleg toch van afgezien.

De voorzitter, John Jaakke, was absoluut niet blij met de kwestie: "Dat dit mogelijk is, vinden wij ongelooflijk. Ondanks de uitspraak van de rechter van gisteravond hebben wij tot vanochtend het volste vertrouwen behouden dat er gewoon gevoetbald kon worden. We kunnen absoluut geen begrip opbrengen voor de manier van handelen van de betrokken bonden. We vragen ons af of zij beseffen hoeveel mensen de dupe zijn van deze acties. Wij proberen altijd rekening te houden met de wensen van de politie. Kennelijk kunnen zij het niet opbrengen om nu rekening te houden met de miljoenen voetballiefhebbers die naar deze wedstrijd hebben uitgekeken."

Jaakke vond het ook jammer dat het feest morgen niet doorgaat, nu alle voorbereidingen al aan de gang waren. "Er waren vanochtend tientallen supporters van ons sfeerteam in de Arena om de boel te versieren. Het zou een groot voetbalfeest worden. Zij hebben alles weer op kunnen ruimen. De spelers waren vanochtend aan het trainen en zij waren helemaal klaar voor de wedstrijd. De teleurstelling is groot. Er zouden ruim 50.000 mensen naar deze wedstrijd komen. En nu moeten we allemaal afwachten. De grote vraag is nu wanneer de wedstrijd gespeeld kan gaan worden, de wedstrijdkalender zit bomvol en er zit een EK aan te komen."

Prijsvragen nieuws week 50

De afgelopen weken zijn er weer diverse prijsvragen geweest en in deze post kun jij kijken of je hebt gewonnen. Aan alle winnaars Gefeliciteerd!. Heb je deze week niets gewonnen? Probeer het gewoon nog eens een keer!

De winnaars van de Superbad prijsvraag zijn:


Maldravia
sjrdvanh
JohnOnline
_Ardjen_
DjinN


De prijsvraag van Microclient.nl waarbij we een tweetal micro-PC's, twee omvormers van 230v naar 12v en twee FM transmitters mochten weggeven is ook afgesloten en de winnaars voor de micro-PC's zijn:


Morphis
Rock-Y


De twee omvormers van 230 volt naar 12 volt zijn gewonnen door:


Mord-Sith
OFfSprngr


En de winnaars van de twee FM transmitters zijn:


tweaktubbie
Gvdw


De prijsvraag waarbij we vijf dansmatten van dansmat.nl weggaven gaan naar:


chiren
Sergonium
wuppi
Vries2k
geluksvogel


Als laatste hadden we nog een prijsvraag waarin we een Fun Factory Delight die beschikbaar is gesteld door X-toys.nl. Het speeltje wat garant staat voor nachtenlang plezier gaat naar:


Lexeflexe


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen

Achtergrondinformatie GTA IV karakters onthuld

Net zoals in de voorgaande GTA games wordt ook deze game gesierd door enkele kleurrijke karakters naast de hoofdpersoon, in dit geval Niko Bellic. Rockstar geeft ons een voorproefje met informatie over deze mensen die je zullen bijstaan tijdens Niko's criminele leven in Liberty City.

Roman Bellic

Roman is het neefje van Niko. Hij leeft al langer in Liberty City en hij leeft de "American Dream", oftewel snelle auto's, mooie vrouwen, grote huizen etc. Althans, dat is wat hij Niko voor hield. Eigenlijk runt hij slechts een taxibedrijfje in de wijk Broker, terwijl hij en zijn vriendinnetje Mallorie proberen uit te vinden of ze iets serieuzers met elkaar moeten beginnen.

Vlad

Vlad denkt zelf dat hij een extreem machtige gangster is, die de Hove Beach buurt in Broker met een ijzeren vuist regeert en die voor niemand bang is. Eigenlijk is hij maar een klein crimineeltje in het Russische circuit die probeert om credit te verzamelen bij de echte zware jongens. Dit probeert hij te bereiken door kleine klusjes op te knappen, maar hier enorm over op te scheppen.

Elizabeta

Al ruim tien jaar lang is Elizabeta een succesvolle drugsdealster in Bohan. Succesvol omdat ze altijd uit de problemen probeert te blijven en de juiste mensen heeft omgekocht, of omgelegd. Ze weet echter dat wanneer er strenger opgetreden gaat worden tegen drugs dat ze dan wel in de kijker komt te staan, plus het feit dat haar eigen drugsgebruik uit de hand loopt helpt ook niet echt. Dit heeft als gevolg dat Elizabeta een gevaarlijke, paranoide dame is met de nodige waanbeelden.

Manny

Manny is het rolmodel voor mensen die claimen herboren te zijn. Ooit was hij een straatjochie die er bij was (en deel nam?) wanneer de graffiti, hip hop en breakdancing werd uitgevonden, al wilde hij nooit credit voor deze dingen. Hij is nu een ander mens en het draait er bij hem nu om dat de buurt opgeruimd wordt. Hij zet zich in om een beter leven te creëren voor de kinderen van de straat en alles daar omheen. Om dit allemaal te bewijzen laat hij een documentaire over zichzelf maken.

Brucie

Iemand die denkt dat moderne mannen aan een identiteitscrisis leiden, zouden Brucie eens moeten leren kennen. Brucie is een serieuze fitnessverslaafde, autogek en iemand die zichzelf een VIP vindt. Ook is hij het bewijs dat blanke mensen met hip hop soms net een stapje te ver kunnen gaan. Hij is luid, hij is trots en hij zal er alles aan doen om je duidelijk te maken hoeveel geld hij wel niet heeft. Hij leeft het grote leven, waar Roman alleen van kan dromen. Brucie leeft net zoals de machtige mannen die in de boekjes staan die hij leest. Hij leeft voor niets minder dan de mooiste vrouwen, auto's, lifestyle prullaria en anabole steroiden. DAT is Brucie.


[Upd] Topwedstrijden definitief afgelast

De wedstrijd Feyenoord - AZ op zaterdagavond en de wedstrijd Ajax - PSV op zondagmiddag zijn definitief afgelast. De gemeenten Amsterdam en Rotterdam vinden het een onaanvaardbaar risico om de wedstrijden door te laten gaan.

Gisteravond gaf de rechtbank toestemming aan de politievakbonden om te gaan staken tijdens de topwedstrijden dit weekend. Door de acties zou de politie met minder mankracht aanwezig zijn tijdens de wedstrijden. De gemeenten zijn van mening dat hiermee de veiligheid in het geding is.

"Wij hebben uiteraard begrip voor de beslissing van de burgemeester," aldus Feyenoord. "Hij is immers verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in de stad. Wel is het bijzonder triest dat de politiebonden hun strijd uitvechten over de rug van de clubs en de toeschouwers."


Update 14:45

Ajax laat momenteel onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de wedstrijd toch te laten plaatsvinden. De Amsterdammers roepen op hun website op om vooralsnog niet naar het stadion te komen zondag.


Update 16:20

De wedstrijd Ajax - PSV gaat morgenmiddag definitief niet door, dat staat op de officiële website van Ajax. Het bestuur overwoog een kort geding tegen de gemeente Amsterdam, maar na intern overleg is besloten daarvan af te zien.

Gewonden door wilde achtervolging

Icoon OngelukEen heftige achtervolging na een inbraak is geresulteerd in een ongeluk op de A58 bij het Brabantse Hoogerheide. Er zijn twee mensen gewond geraakt bij het incident. Vanochtend vroeg braken drie mannen in bij een café in Bergen op Zoom. De kroegbazen aarzelden geen moment en zetten de achtervolging in toen ze de inbrekers zagen vluchten.

Op een oprit van de A58 reden ze tegen het verkeer in. De daders vlogen uit de bocht en renden snel weg. De auto met de kroegbazen botste frontaal op een auto die de snelweg op wou rijden. De bestuurder van die auto en één van de achtervolgers raakten gewond.

Bejaarde man kan auto niet terugvinden

Een 83-jarige man heeft gisteren voor aanvang van de paardenmarkt in het Twente Goor zijn auto ergens geparkeerd. De oude Winterswijker wist zich echter na afloop niet meer te herinneren waar hij zijn bolide had gestald.

Met behulp van de kordate, Goorse agenten heeft de hoogbejaarde man heel Goor afgezocht naar zijn auto, maar helaas zonder resultaat. Men vermoedt nu dat het voertuig zich op particuliere grond bevindt, ergens achter een huis aan de Van Kolllaan te Goor.

De politie hoopt nu dat mensen de blauwe Daihatsu Charade met kenteken FR-VG-18 ergens hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie Twente – afdeling Hof van Twente. Maar u kunt ook met de plaatselijke politie bellen.

WB Erfurt: Uitslag 1000 meter dames

Anni Friesinger heeft in het Duitse Erfurt de eerste 1000 meter gewonnen. De Duitse was Chiara Simionato en Cindy Klassen te snel af. De winnende tijd was 1:15.71

Beste Nederlandse was Ireen Wüst op de vierde plek. Alle Nederlandse vrouwen eindigden in de top tien, een prestatie van formaat.

Uitslag 1000 meter dames

#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1:15.71
2Chiara SimionatoItalië1:16.46
3Cindy KlassenCanada1:16.48
4Ireen WüstNederland1:16.69
5Annette GerritsenNederland1:16.92
7Marrit LeenstraNederland1:17.40
8Margot BoerNederland1:17.44
9Marianne TimmerNederland1:17.86

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Anni FriesingerDuitsland460
2Chiara SimionatoItalië370
3Christine NesbittCanada290
4Beixing WangChina266
5Cindy KlassenCanada242
6Annette GerritsenNederland204
7Ireen WüstNederland202
12Marianne TimmerNederland108
14Marrit LeenstraNederland90

Do binnenkort in lingerie in abri's

Binnenkort zullen er wel weer veel abri's sneuvelen. De blonde zangeres Do zal namelijk enkele posters gaan sieren voor ondergoedwinkel Hunkemöller. Slechts gekleed in lingerie zal Dominique van Hulst de argeloze student en passerende automobilist zwoel in de ogen kijken.

Do zal twee jaar lang het gezicht zijn van de lingerieketen. Met haar ondergoed nog aan, geeft ze zichzelf in elk geval niet zo bloot als haar collega-BN'ers Lieke van Lexmond en Manon Thomas.

'Jennifer Love-Hewitt geschokt door zwangerschap'

Naar verluidt zou Jennifer Love-Hewitt zwanger zijn. In plaats van in blijde verwachting te zijn, is ze echter geschokt door de komst van de kleine.

Intimi rond de 28-jarige actrice, bekend van de klassieker 'I know what you did last summer' en de populaire tv-serie 'Ghost Whisperer', hebben het grote nieuws onthuld. "De zwangerschap was niet gepland. Maar nu Jennifer de schrik te boven is, is ze wel heel gelukkig."

Jennifer is sinds vorige maand verloofd. De gelukkige is een collega van haar, de 31-jarige Ross McCall. Bij het vieren van de verloving op Hawaii, werd er al zachtjes gefluisterd over een zwangere Love-Hewitt. De mooie actrice zou namelijk iets gezetter zijn dan normaal.

Drankrijder stuit op bewaking gebied

Een 38-jarige alcomobilist uit Heerewaarden is gisteravond op een unieke manier tegen de lamp gelopen. Bij Rossum stuitte de zuiplap op een politieagent. De beste man hield een oogje in het zeil in het gebied van de stroomstoring.

Bij het zien van de agent, trapte de Heerewaardenaar op de rem en wilde achteruit rijden. Zwaar onder invloed is autorijden nogal lastig, waar de dronkaard weldra achterkwam. Hij reed over de rand van de weg en belandde met twee wielen boven een sloot.

De agent rende op de man af om de helpende hand te reiken. Hij rook echter een zware alcohollucht en besloot de man te bekeuren. Omdat hij ook een rijverbood kreeg opgelegd, moest de man zijn tocht te voet vervolgen.

Werk aan Duke Nukem Forever blijft doorgaan?

Na minder dan een maand stilte is er alweer nieuws over Duke Nukem Forever naar buiten gekomen.

Ditmaal komt het nieuws uit de hand van Scott Maclean, een level-designer die in januari van Ritual naar 3D Realms verhuisde. In de tussentijd heeft hij gewerkt aan een project waar hij helaas niets over mag zeggen, maar het lijkt logisch dat het gaat over Duke Nukem Forever:

Things at work continue to make me jazzed to get up in the morning. Our team is just top-notch. I've been enjoying working on the levels I've been assigned, and everybody is responding well to the work I'm doing. In addition, the other designers continue to pump out work that just blows my mind. I'm really looking forward to the day when we can start showing off what we've been doing.

Hij is dus duidelijk blij met zijn werk, net zoals wij blij zijn met het nieuws dat de mensen bij 3D Realms niet alleen maar uit hun neus aan het eten zijn maar daadwerkelijk bezig zijn iets te ontwikkelen.

Beheks je computer met de demo van The Witcher

Van The Witcher, een serieuze mededinger naar de titel van Underdog-game van het jaar, is nu enige tijd na de release van het complete spel een demo beschikbaar.

De demo beslaat de proloog en de eerste Acte, waarmee je zowel een uitgebreide tutorial kunt proberen als ook de beginselen van het verhaal mee kunt maken. Onze review van de game is hier te vinden.

De demo weegt een pittige 1,97 GB en is onder andere op de volgende mirrors te vinden:

Officiële site
Gamer's Hell
Computergames.ro
Filefront
Pixelrage


Ja, ze is te verleiden in de demo

Aardbeving treft Molukken

Icoon RampDe inwoners van Saumlaki op de Molukken in Indonesië hebben vandaag de schrik van hun leven gehad toen er zich een aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter voordeed. De bevolking meldde dat deze beving de hevigste is in tijden. Het natuurgeweld duurde twee minuten. Er brak paniek uit bij patiënten in het ziekenhuis; de patiënten renden of strompelden naar buiten.

In het rampgebied zijn de woningen gebouwd met bamboe en een laagje cement. Dit ontwerp is afkomstig uit de Nederlandse koloniale tijd en biedt nog steeds goede bescherming bij een aardbeving. Het is nog niet bekend hoeveel schade er is en of er gewonden zijn.

Olieproductie Irak terug op oude niveau

Icoon BuitenlandsDe olieproductie in Irak is weer op het oude niveau van voor de Brits-Amerikaanse inval in 2003. Dit meldt het Internationale Energie Agentschap (IEA) in een rapport. De productie staat momenteel weer op 2,3 miljoen vaten per dag.

De IEA is een adviserende organisatie voor internationaal energiebeleid, waarbij 27 rijkere landen aangesloten, waaronder Nederland. Toch zijn volgens het rapport van de IEA de Iraakse oliefaciliteiten nog erg kwetsbaar voor aanslagen en sabotage.

Tijdens de inval stak de Iraakse leider Saddam Hoessein veel van de Iraakse olievelden in brand om de Amerikanen en Britten te hinderen. Dit bracht ook grote schade toe aan de oliefaciliteiten.

President Bush zei eerst dat de inval zichzelf zou bekostigen door verkoop van olie, maar dit bleek totaal niet haalbaar te zijn. Irak heeft na Saudi-Arabië en Iran de grootste conventionele olievoorraden ter wereld.


Satellietbeeld van Bagdad tijdens de inval in 2003

McLaren: geen presentatie nieuwe bolide

McLaren gaat de nieuwe wagen voor 2008 niet presenteren aan de pers. McLaren kiest ervoor om de MP4-23 gewoon op het circuit van Jerez te laten debuteren. Waarschijnlijk heeft McLaren dit besluit genomen naar aanleiding van het spionage schandaal.

De MP4-23 zal de eerste meters maken in januari tijdens een privé-test op het Zuid-Spaanse circuit. "Mclaren is van plan zijn testwerk door te zetten in Jerez, tijdens een privé-test in de tweede week van januari. Er zal geen officiële presentatie komen, maar McLaren zal ervoor zorgen dat er foto's van de auto beschikbaar zullen worden gesteld aan de pers," aldus het team van McLaren.

Oudste man van Nederland 108 jaar oud

Icoon OpmerkelijkJohannes Leendert van der Giessen uit Rotterdam hoopt overmorgen zijn 108e verjaardag te vieren. Hij werd op 17 december 1899 in Rozenburg geboren, en is de enige overgebleven Nederlandse man die in drie eeuwen geleefd heeft.

Op dit moment woont de man samen met zijn jongste zoon (67 jaar) in de woning waar hij meer dan 70 jaar geleden introk. Hij noemde het eerder al geen bijzondere prestatie om zo oud te worden: “Ik heb tot mijn pensioen dag en nacht keihard gewerkt en rook nog steeds elke dag mijn pijp en sigaar. Nu ben ik een dure klant van de AOW.

Ivo Opstelten, de burgemeester van Rotterdam, gaat in de ochtend heel even langs bij de jarige. Van meer drukte zou hij doodop raken, zo liet de vrolijke hoogbejaarde eerder deze week weten. Hij viert zijn feestje thuis met zijn kinderen.

Uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) blijkt dat qua leeftijd zeker zes vrouwen ouder zijn dan van der Giessen. Op dit moment is Grietje Jansen-Anker uit Middelburg met 110 jaar de oudste inwoner van Nederland.

Toestellen KLM en Lufthansa botsen

Icoon VervoerEen vliegtuig van KLM en een van Lufthansa zijn gebotst op het nieuwe vliegveld van de Iraanse hoofdstad Teheran. Dat gebeurde bij het taxiën. De Airbus A330 van KLM was net uit Amsterdam aangekomen. De Airbus A340 van de Lufthansa stond op het punt te vertrekken naar Frankfurt. De voorgenomen vluchten van beide toestellen moesten worden uitgesteld.

De vleugels van de toestellen raakten elkaar. Wat de schade is wordt nu uitgezocht, maar waarschijnlijk is die niet al te groot.

Met dank aan SuperFoker voor de submit.

Van Gaal: "Zag het al aankomen"

Louis van Gaal had al een vermoeden dat de wedstrijd tussen zijn ploeg AZ en Feyenoord zaterdagavond niet door zou gaan. Rond het middaguur werd namelijk bekend gemaakt dat de topwedstrijden van dit weekend worden afgelast. De reden hiervoor zijn de acties van twee politievakbonden.

"Ik zag dit allemaal wel aankomen. Ik snap ook wel waarom de politie juist rond deze duels gaat staken. Dan krijg je namelijk de meeste aandacht", liet Van Gaal weten. De oefenmeester denkt dat de Nederlandse voetbalbond (KNVB) na donderdag pas gaat kijken voor een nieuwe datum. AZ speelt op die dag namelijk nog een duel in de UEFA Cup. Hierna zal ook duidelijk worden of de ploeg na de winterstop aan dit Europese toernooi mag deelnemen.

Van Gaal wilde overigens niet zeggen dat het een voordeel is dat zijn ploeg zich in alle rust op het treffen met Everton kan voorbereiden. "Dat weet je nooit. We gaan zondag gewoon weer trainen en ons goed op het duel van donderdag voorbereiden."

Huxley toont sloppenwijken en futuristische wapens

Van Webzen's futuristische online-FPS Huxley zijn een twintigtal nieuwe plaatjes vrijgegeven, hierop zijn vooral de omgevingen te zien waarin gevochten wordt. Het moge duidelijk zijn dat de toekomst sloppenwijken, zware industrie en zanderige valleien voor ons in petto heeft.











Huxley van Webzen is een MMOFPS die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld waarde mensheid is gemuteerd en gesplitst in twee partijen die tegen elkaar strijden voor de macht over Lunarites, een energiebron die vitaal is om te overleven. Huxley draait op Epics Unreal 3 Engine, en wordt verwacht op zowel de PC als de Xbox 360.

Bionic Commando doet de Bionic Smash

Er is weer een nieuwe trailer van Bionic Commando verschenen. In deze trailer is te zien hoe je met behulp van je bionische arm dingen en vijanden kunt oppakken om ze vervolgens weg te slingeren en gooien.

Bionic Commando is een actiespel en speelt zich 10 jaar af na de gebeurtenissen van het origineel. Het verhaal draait om Nathan Spencer, Deze ten onrechte ter dood veroordeeld agent is de enige overlevende van een verwoestende terroristische aanslag. Hij krijgt een deal aangeboden: als hij de terroristen weet te verslaan zal zijn naam weer in ere worden hersteld. Met een nieuwe bionische arm moet Spencer zich een weg banen door een verwoeste stad vol robotachtige wezens.

Auto's VS moeten 40% zuiniger in 2020

Icoon AmerikaDe Democraten in de Amerikaanse Senaat hebben ingestemd met een wetsvoorstel waarin het gemiddelde brandstofverbruik van auto's is vastgelegd. In 2020 moeten Amerikaanse personenauto's gemiddeld 15 kilometer kunnen halen uit een liter benzine.

Amerikaanse auto's halen op dit moment gemiddeld nog geen 11 kilometer uit een liter benzine. Volgende week gaat het wetsvoorstel naar het Huis van Afgevaardigden. President Bush heeft gezegd de wet te zullen ondertekenen.

Het is voor het eerst in 32 jaar dat het Amerikaanse brandstofgebruik wordt aangescherpt. De eis van 1 op 15 (6,6 liter/100 km, 35 mijl/gallon) is een aanscherping met 40 procent ten opzichte van de huidige situatie.

De normen zijn vergeleken met die van Europa nog steeds royaal. Al in 2012 moeten personenauto's die in Europa verkocht mogen worden gemiddeld 1 op 20 rijden. Het huidige Europese wagenpark is op dit moment al 40 procent zuiniger dan het Amerikaanse.

In het wetsvoorstel staat ook dat het gebruik van biobrandstoffen moet verviervoudigen in 2020. De wet zou 1,1 miljoen vaten olie per dag besparen; de helft van de huidige import uit het Perzische Golf.

Amerika verbruikt in totaal 25 procent van alle benzine en olie in de wereld, terwijl de Amerikanen slechts 4,5 procent van de wereldbevolking uitmaken. President Bush zei in zijn State of the Union van 2006, de Amerikaanse troonrede, dat Amerika olieverslaafd is en dat de olie vaak uit landen moet worden geïmporteerd waar de bevolking Amerika haat.

Ook is het wetsvoorstel een reactie op de val van de Amerikaanse auto-industrie. Er worden steeds minder onzuinige Amerikaanse auto's verkocht, terwijl de import van vooral zuinige Japanse auto's toeneemt door de sterk toegenomen olie- en benzineprijzen.

Bekende gezichten in Lost:The Video Game screens

Ubisoft komt op zowel de PC, Xbox 360 als de Playstation 3 met een game die gebaseerd is op de ontzettend populaire TV-serie Lost. Na de trailer welke deze zomer was uitgebracht, zijn er nu dan eindelijk de eerste in-game screenshots opgedoken. Echte Lostfans zullen de locaties, de karakters en natuurlijk de oude gare pc met de mysterieuze cijfercombinatie direct herkennen.





Rockstar heeft Kerstcadeau voor GTA-fans uit de Benelux

Rockstar Games heeft een klein kerstcadeautje voor alle Grand Theft Auto fans die in de Benelux wonen. Helaas is het geen demo en het is ook geen nieuwe trailer, maar toch zal menig fan er vrolijk van worden. De week voor kerst brengt Rockstar namelijk een pre-order pakket uit, welke in gelimiteerde oplage verkrijgbaar zal zijn.

Het pakket zal tien euro gaan kosten en geeft bij aanschaf van het spel tien euro korting. In dit pakket zitten een GTA creditcard / giftcard, speciale GTA IV briefkaarten en een DVD met de drie trailers. Wil je een pakket bemachtigen wees er dan snel bij want zoals gezegd gaat het hier om een gelimiteerde uitgave!




Vuur en vuren in Brothers In Arms: Hell's Highway screens

Er zijn weer enkele screenshots van de game uitgebracht, waarbij we kunnen zien dat snoeiharde actie ook op Nederlandse gronden mogelijk is/was.




Dit 3e deel van de Brothers in Arms-serie zal beginnen bij operatie Market Garden, de gefaalde geallieerde operatie die de geallieerde troepen over de Rijn zou moeten zetten zodat ze vanuit Nederland op zouden kunnen rukken richting Duitsland. Jij kruipt in de huid van een lid van de 101e luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en mag vechten tegen "oude mannen en kinderen".

Patch voor Call Of Duty 4 komt er aan


Good work marines!

Binnenkort zal ontwikkelaar Infinity Ward met een update van hun kaskraker Call of Duty 4: Modern Warfare komen. Deze patch wordt uitgebracht voor zowel de Xbox 360, PS3 en de PC versie en zal enkele kleine veranderingen aan de multiplayer modes met zich meebrengen.

Multiplayer Playlist Changes:

* Team Deathmatch
o Map Added to Rotation: Showdown - now available in map rotation.
* Mercenary Team Deathmatch
o Brand New Playlists: No Clans / Parties allowed.
o Players who don't want to be matchmade with clans (or people in parties) can team up with fellow lone wolves and play some TDM.
* Free-for-All
o Map Added to Rotation: Showdown - now available in map rotation.
o Score Limit Change: 100 Points
* Domination
o Map Added to Rotation: Ambush - now available in map rotation.
o Map Added to Rotation: Bloc- now available in map rotation.
o Map Added to Rotation: Pipeline - now availalbe in map rotation.
* Ground War
o No changes.
* Sabatoge
o Map Added to Rotation: Showdown - now available in map rotation.
* Headquarters
o Map Added to Rotation: Ambush - now available in map rotation.
o Map Added to Rotation: Bloc- now available in map rotation.
o Map Added to Rotation: Pipeline - now availalbe in map rotation.
* Search and Destroy
o Map Added to Rotation: Showdown - now available in map rotation.
* Team Tactical
o Map Added to Rotation: Ambush - now available in map rotation.
o Map Added to Rotation: Bloc- now available in map rotation.
o Map Added to Rotation: Pipeline - now available in map rotation.
* Hardcore Team Deathmatch
o Brand New Playlist: 100% Hardcore Team Deathmatch Only
o No longer switched between Hardcore Search and Destroy and Hardcore Team Deathmatch
o Map Added to Rotation: Showdown - now available in map rotation.
* Hardcore Search and Destroy
o Brand New Playlist: 100% Hardcore Search and Destroy Only
o No longer switched between Hardcore Search and Destroy and Hardcore Team Deathmatch
o Map Added to Rotation: Showdown - now available in map rotation.
* Old School
o Rule Set Change: Free-for-All Only w/ Old School Rules
o Increased Health (slightly)
o No Health Re-gen
o Score Limit Change: 100 points
o Map Added to Rotation: Showdown - now available in map rotation.
* Cage Match
o Rule Set Change: No Longer Old School Mode
o 1 v 1: Normal Rules
o Map Added to Rotation: Countdown - now availalbe in map rotation
o Map Added to Rotation: District - now available in map rotation
* Oldcore
o Playlist Removed
* Team Objective
o Playlist Removed
o All gametypes included now available individually.

Upcoming Patch Updates (Seperate from above Playlist changes):

* Addition of Host Migration
o If Host of lobby leaves, all players will be deposited back to the lobby where next best host will be selected before new game restarts. Players will no longer be kicked out of game entirely.
* Improved Network Performance For Larger Games
o 18 player games now require more bandwidth to host, resulting in smoother performance for players.
* Optimized Server Selection for First Match
o Server selection is now optimized to select best bandwidth servers associated by LSP.
* Updated Spectator & Chase Cam
o Change Spectator Mode: Switch between First Person and Third Person.
o 360 Degree rotation around character you're spectating.
* Fixed Playlist Older Than Host Error
o Player will no longer get error when entering games.
* Optimized Corrupt Create-a-Class Handling
o Players will no longer be kicked from game when their create-a-class data is corrupted.
* Added Kill Cam To Everything
o Kill Cam view Added: Air Strike Bombs (Follows bomb from plane to target)
o Kill Cam view Added: Grenades (Follows frag from hand to ground, then rotates to view target)
o Kill Cam view Added: RPGs (Follows RPG from launch to target)
o Kill Cam view Added: M203 Rounds (Follows round from launcher to target)
o Kill Cam view Added: Claymores (Views from behind claymore until explosion)
o Kill Cam view Added: C4 Packs (View from pack rotating to watch target)
o Kill Cam view Added: Martrdom (View from grenade rotating to watch target)
* Optimized Old School Experience
o Added Unlimited Sprint
o Doubled Magazine Size
o Added Ragdoll Cam
* Additional Start Spawn Locations in All Maps
o Added a minimum of 9 extra start spawns on each side of all maps.
* Optimized Sniper Rifle / ACOG Scope Accuracy
o Sniper Rifles and ACOG scope accuracy improved due to fix.
* Fixed Weapon Sprint Bug
o Bug which gave players more sprint when using particular weapons.

Voetbal: Topduels Eredivisie afgelast

Icoon VoetbalDe Eredivisie wedstrijden Feyenoord-AZ en Ajax-PSV gaan dit weekend definitief niet door.

De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam besloten daar vanochtend even voor het middaguur na overleg toe. De veiligheid voor het publiek kan niet worden gegarandeerd omdat de politie stakingsacties heeft aangekondigd.

De burgemeesters Job Cohen en Ivo Opstelten vinden het een onaanvaardbaar risico om de wedstrijden doorgang te laten vinden terwijl de politie met minder mankracht aanwezig is. De directie van Feyenoord heeft in een reactie laten weten de afgelasting te betreuren, maar de beslissing logisch te vinden.

De Amsterdamse rechtbank gaf de politie gisteravond toestemming om actie te gaan voeren tijdens de wedstrijden tussen Feyenoord en AZ, die voor vanavond op het programma stond, en tussen Ajax en PSV van morgenmiddag. De politievakbonden voeren actie vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen.

Meer nieuw over de Eredivisie lees je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Fortuna Sittard stelt Wisman op non-actief

Trainer Henk Wisman is door Fortuna Sittard voorlopig op non-actief gesteld. De trainer is ontheven uit zijn functie en na de winterstop zal, in overleg met de vakbond, bekeken worden of hij eventueel een andere functie kan uitoefenen.

Directeur Hans Erkens licht het besluit als volgt toe: "We hebben een hele vervelende beslissing moeten nemen, maar zagen geen andere optie. Iedere dag dat Fortuna Sittard op de laatste plaats staat, is er voor deze club één teveel. Wij kunnen ons dat in velerlei opzicht niet permitteren. Technisch/tactisch heeft de selectie onder Henk Wisman vooruitgang geboekt, maar de chemie tussen de trainer en de spelers is, naar onze mening, onvoldoende om op korte termijn te beantwoorden aan de clubdoelstelling voor dit seizoen en dat is een plek tussen plaats 10 en 15 op de ranglijst." De taken van Wisman worden voorlopig overgenomen door zijn voormalig assisten Roger Reijners en Roel Coumans.

Fransen maken meeste treinkilometers

Icoon VervoerDe Fransen maken van alle landen in de Europese Unie het meeste gebruik van de trein. Dat blijkt uit Oostenrijks onderzoek. Vorig jaar legde de Fransman gemiddeld 1282 kilometer per trein af. De Oostenrijkers volgen met 1069 kilometers.

"Doordat veel mensen met de trein en niet met de auto gingen, is per persoon 160 kilogram minder CO2 uitgestoten", zegt Martin Blum van het verkeersbureau VCÖ.

Ook Denen zijn echte treinreizigers. Zij legden gemiddeld 1047 kilometer per persoon af met de trein in 2006. Nederlanders staan op de vierde plek met 946 kilometer, gevolgd door de Belgen met 915 kilometer. Onderaan aan de lijst bungelen Griekenland en Litouwen.

Jeugd neemt 'kinderpornoloods' onder vuur

Icoon PolitieDe politie heeft donderdagavond in Breda vijf jongeren aangehouden die een pand in de Haagse Beemden belaagden. De jongeren hadden op SBS6 een herhaling van het tv-programma Undercover in Nederland gezien dat over kinderporno ging. Ze hadden de eigenaar van het pand herkend en besloten daarop de loods te bekogelen met vuurwerk en straatklinkers.

Toen de politie ter plekke kwam, werd die ook bekogeld met stenen en uitgescholden. Vervolgens sloegen de jongeren op de vlucht. Agenten wisten vijf van hen, in leeftijd variërend van 15 tot 19 jaar, aan te houden. Zij zitten nog vast.

De politie heeft ook een inval gedaan in de loods. Daarbij is 'verdacht beeldmateriaal' aangetroffen en in beslag genomen. Of het om kinderporno gaat, is nog niet duidelijk. De eigenaar van het bedrijf is vooralsnog geen verdachte en daarom niet aangehouden.

Overigens is na de eerste uitzending van het SBS-programma, een jaar geleden, ook al een politie-onderzoek ingesteld. Toen werd er geen bewijs voor handel in kinderporno gevonden.

CD: Farryl Purkiss - Farryl Purkiss

Werd eerdaags Newton Faulkner door de bovengetekende al een beetje vergeleken met tijdgenoten Jack Johnson en Donavon Frankenreiter. Dan heb ik hier weer iemand die nog beter binnen die relaxte gitaar-poprock past. Althans dat lijkt zo te zijn na de eerste noten van Faryll Purkiss' selftitled album. Zijn tourschema verraadde tevens zijn aanwezigheid als voorprogramma van Frankenreiter en Ben Lee. Daarnaast heeft hij ook wel eens een nummer samen met Jack Johnson gemaakt én staat er een track op de plaat met de titel 'Times Like These'. Sounds familiar?

Bos: Wilders en Verdonk lossen niets op

Geert Wilders en Rita Verdonk zullen de integratieproblemen voor geen meter oplossen. Dat zei vice-premier Wouter Bos gisteravond in het tv-programma NOVA Politiek. Bos reageerde op het zetelaantal die de bewegingen van beide rechtse politici haalden in de meest recente peiling van de politieke barometer.

De PVV van Wilders en Verdonks TON staan daarin samen op 28 zetels, één meer dan Bos' eigen PvdA. De PVV is nu goed voor 15 zetels en TON voor 13.

''Wilders en Verdonk brengen dan wel een simpele, heldere en compromisloze boodschap, maar daardoor komt de oplossing voor integratieproblemen geen stap dichterbij'', aldus Bos. Om tegen te gaan dat dit duo meer nog steun gaat verwerven, wees Bos naar de plannen voor de veertig oude wijken. ''Die krijgen ontzaglijk veel aandacht, geld en agenten. Ook krijgen de leraren in die wijken meer geld. Ook voor de inburgering wordt veel geld en aandacht uitgetrokken. Ze moeten dan wel zo snel mogelijk de taal leren en homo's respecteren, evenals de scheiding van kerk en staat.''

Volgens de vice-premier is dit het eerste kabinet dat vindt dat nieuwkomers zich te weinig aanpassen: ''Kom er nu niet mee aan dat we het niet zien of er niets mee doen. Het verwijt dat dit niet eerder is gebeurd betrof de hele Nederlandse politiek, en niet alleen de PvdA. We dachten dat ze terug zouden gaan, maar dat bleek niet te kloppen'', aldus de PvdA-leider. Hij erkende wel dat de SP eerder onderkende wat er mis kon gaan in de oude wijken.

CDA
De PVV en TON doen het samen deze week in de politieke barometer ook stukken beter dan de VVD, de partij waar ze vandaan komen. De liberalen staan op 17 zetels.

Het CDA is in de peiling veruit de grootste partij (38 zetels). De SP haalt er 18, GroenLinks 8, regeringspartij ChristenUnie 7, D66 3, en de SGP en Partij voor de Dieren zijn beiden goed voor 2 zetels.

Gouden Hark voor volkszanger Bouke

Icoon MuziekDe Gouden Hark 2007 is gewonnen door zanger Bouke. De prijs, in het leven geroepen door 3FM-dj Sander de Heer, is bedoeld voor c- en d-artiesten. De Gouden Hark werd vandaag voor het eerst uitgereikt.

De hark werd vanochtend bij Bouke in Emmen in de tuin geplant. Naast volkszanger Bouke waren genomineerd Wesley, Lucas & Gea, Rene Riva, Rene Schuurmans en Ed Niema.

Radio-dj Sander de Heer kwam op het idee voor de verkiezing doordat hij op de vele digitale tv-kanalen allerlei artiesten tegenkwam waar zelfs hij nog nooit van had gehoord. ''Er is zoveel meer dan de Frogers, Gordons, Bauers en Smitjes. De Gouden Hark is een aanbevelingsprijs voor al deze onbekende brengers van het Nederlandse lied. Het blijft natuurlijk c- en d-garnituur maar binnen dit segment heeft Bouke blijkbaar de meeste fans'', aldus Sander.

De Drentse Bouke Scholten maakte naam met zijn single Kom Maar Kom Maar. Met zijn nieuwste single Geef Me De Kracht veroverde hij de 22e plaats in de Top 100, zijn hoogste positie tot nu toe. Op dit moment is de volkszanger bezig met zijn nieuwe album dat voor volgend jaar maart gepland staat.

Toch kerstversiering Brussels justitiepaleis

Een storm in een glas water. Zo kan het bericht betiteld worden over het Brusselse justitiepaleis waar kerstversiering moest worden weggehaald omdat het moslims zou kunnen choqueren. Niet alleen op FOK!, maar ook bij onze zuiderburen leidde dat tot heftige reacties.

Maar volgens Justitie-minister Laurette Onkelinx klopt het bericht van geen kant. Ze zegt dat de versierde kerstbomen er nog altijd staan en dat er slechts enkele andere versieringen werden weggenomen om de zichtbaarheid en de soberheid in het paleis te vrijwaren.

De Belgische krant 'La Dernière Heure' meldde eerder dat de kerstversiering op last van een chef moest worden weggehaald om religieus neutraal te blijven tegenover de moslimbevolking.

De minister van Justitie zegt nu dat kerstversiering echter een culturele traditie is die niets te maken heeft met religieuze symboliek.

Acht cent boete voor Turkse premier Erdogan

Icoon Opmerkelijk De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan moet een symbolische geldboete betalen omdat hij de Koerdische rebellenleider Abdullah Öcalan zou hebben geprezen. Ook zou hij zich geringschattend hebben uitgelaten over Turkse militairen die gedood waren door Koerdische PKK-strijders. Dat heeft de advocaat van acht nabestaanden, die ieder 3 kurus (ruim 1 eurocent) krijgen, laten weten.

Erdogan noemde in een interview met een Australische tv-zender in 2000 Öcalan een 'sayin'. Dat woord betekent 'eerzame' of 'gerespecteerde', maar ook 'mijnheer'. Hij zou zich daarmee schuldig hebben gemaakt aan het 'verheerlijken van een crimineel'. Ook sprak hij in het interview over de 'hoofden' die Öcalan had genomen. Die term wordt in Turkije gewoonlijk gebruikt om minachtend over dode militairen van de vijand te spreken.

Advocaat Kemal Kerincsiz heeft gisteren een kopie van het vonnis, dat getekend is op 12 december, naar het Britse persbureau Reuters gefaxt. De ultranationalist Kerincsiz heeft in het verleden tal van strafklachten ingediend tegen personen die de Turkse identiteit zouden hebben beledigd, onder meer tegen de Turkse schrijver en Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk.

Erdogan, in 2000 nog geen premier, heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Een regeringsfunctionaris zei gisteren op anonieme basis dat Erdogan mogelijk in beroep gaat tegen het vonnis van de rechtbank in Ankara.

De Turkse staat beschouwt Öcalan als een terrorist. De overheid houdt zijn Koerdische Arbeiderspartij (PKK) verantwoordelijk voor de dood van meer dan 37.000 mensen sinds 1984. Öcalan, die in 1999 in Oost-Afrika werd opgepakt, zit een levenslange celstraf uit in Turkije

Franse zwerver vrij na procedurefout

Icoon BuitenlandsEen dakloze man in Parijs die vastzat wegens verdenking van seksuele delicten is vorige week wegens een procedurefout in vrijheid gesteld. Het parket van Parijs heeft de man te lang in voorarrest laten zitten. De man werd daarom vrijgelaten en sindsdien is hij spoorloos.

De gang van zaken was in alle gevallen hetzelfde: een hal van een gebouw, geweld tegen het slachtoffer, seksuele misdaad en vervolgens het vluchten. De dader werd echter niet herkend. Eén van de slachtoffer dacht de gearresteerde man vaag te herkennen, maar was er niet zeker van.

Door deze onduidelijkheden was het moeilijk vast te stellen of deze man de daden gepleegd had en voelde de rechtelijke macht zich niet geroepen om uit de school te klappen over deze procedurefout. Zij verklaren dan ook: “we zijn niet zeker van de schuld van de man. Het zou een zaak van 50/50 geworden zijn. De zaak blijft echter wel open en we blijven zoeken.”

Omdat de incidenten steeds plaatsvonden in de buurt van de Place de la Republique, blijft de politie daar zoeken. Een onderzoeker van de zaak verklaart dat deze incidenten vaker voorkomen. Omdat het meestal om kleine vergrijpen gaat wordt er meestal niet over gesproken.

[A1GP] Uitslag kwalificatie China

Zwitserland zal morgen in de hoofdrace van pole position vertrekken. Duitsland neemt die plaats in tijdens de sprintrace. Nederland start de sprintrace vanaf de achtste plaats, maar in de hoofdrace staat Bleekemolen tien plaatsen verder naar achteren.

Uitslag 1e kwalificatie sprintrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 IerlandAdam Carroll 1:23.6752
2 DuitslandMichael Ammermüller 1:23.790 0.1152
3 ChinaCheng Cong Fu 1:23.811 0.1362
4 CanadaRobert Wickens 1:24.029 0.3542
5 ZwitserlandNeel Jani 1:24.127 0.4522
6 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:24.141 0.4662
7 BraziliëSérgio Jimenez 1:24.141 0.4662
8 FrankrijkLoïc Duval 1:24.159 0.4842
9 NederlandJeroen Bleekemolen 1:24.235 0.5602
10 ItaliëEdoardo Piscopo 1:24.307 0.6322
11 TsjechiëTomas Enge 1:24.410 0.7352
12 Groot-BrittanniëOliver Jarvis 1:24.490 0.8152
13 IndiaNarain Karthikeyan 1:24.570 0.8952
14 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:24.576 0.9012
15 PortugalJoão Urbano 1:24.685 1.0102
16 AustraliëIan Dyk 1:24.770 1.0952
17 PakistanAdam Khan 1:24.958 1.2832
18 MaleisiëAlex Yoong 1:25.083 1.4082
19 MexicoDavid Garza 1:25.246 1.5712
20 LibanonChris Alajajian 1:25.793 2.1182
21 IndonesiëSatrio Hermanto 1:25.875 2.2002
22 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:26.073 2.3982

Uitslag 2e kwalificatie sprintrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 DuitslandMichael Ammermüller 1:23.2032
2 ZwitserlandNeel Jani 1:23.425 0.2222
3 ChinaCheng Cong Fu 1:23.784 0.5812
4 Groot-BrittanniëOliver Jarvis 1:23.850 0.6472
5 TsjechiëTomas Enge 1:23.921 0.7182
6 FrankrijkLoïc Duval 1:23.928 0.7252
7 NederlandJeroen Bleekemolen 1:23.965 0.7622
8 IndiaNarain Karthikeyan 1:23.972 0.7692
9 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:24.104 0.9012
10 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:24.207 1.0042
11 BraziliëSérgio Jimenez 1:24.212 1.0092
12 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:24.252 1.0492
13 PortugalJoão Urbano 1:24.263 1.0602
14 IerlandAdam Carroll 1:24.265 1.0622
15 CanadaRobert Wickens 1:24.286 1.0832
16 MaleisiëAlex Yoong 1:24.391 1.1882
17 ItaliëEdoardo Piscopo 1:24.675 1.4722
18 AustraliëIan Dyk 1:24.850 1.6472
19 IndonesiëSatrio Hermanto 1:24.893 1.6902
20 LibanonChris Alajajian 1:24.915 1.7122
21 MexicoDavid Garza 1:25.829 2.6262
22 PakistanAdam Khan 1:26.041 2.8382

Startopstelling sprintrace:

PosTeamTijd Verschil
1Duitsland1:23.203 -
2Zwitserland1:23.425 0.222
3Ierland1:23.675 0.472
4China1:23.784 0.581
5Groot-Brittannië1:23.850 0.647
6Tsjechië1:23.921 0.718
7Frankrijk1:23.928 0.725
8Nederland1:23.965 0.762
9India1:23.972 0.769
10Canada1:24.029 0.826
11Verenigde Staten1:24.104 0.901
12Brazilië1:24.141 0.938
13Nieuw-Zeeland1:24.141 0.938
14Zuid-Afrika1:24.207 1.004
15Portugal1:24.263 1.060
16Italië1:24.307 1.104
17Maleisië1:24.391 1.188
18Australië1:24.770 1.567
19Indonesië1:24.893 1.690
20Libanon1:24.915 1.712
21Pakistan1:24.958 1.755
22Mexico1:25.246 2.043

Uitslag 1e kwalificatie hoofdrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 DuitslandMichael Ammermüller 1:24.0932
2 Groot-BrittanniëOliver Jarvis 1:24.100 0.0072
3 ZwitserlandNeel Jani 1:24.170 0.0772
4 ChinaCheng Cong Fu 1:24.331 0.2382
5 FrankrijkLoïc Duval 1:24.355 0.2622
6 PakistanAdam Khan 1:24.378 0.2852
7 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:24.435 0.3422
8 IndiaNarain Karthikeyan 1:24.436 0.3432
9 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:24.459 0.3662
10 IerlandAdam Carroll 1:24.519 0.4262
11 TsjechiëTomas Enge 1:24.554 0.4612
12 BraziliëSérgio Jimenez 1:24.599 0.5062
13 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:24.613 0.5202
14 IndonesiëSatrio Hermanto 1:24.667 0.5742
15 AustraliëIan Dyk 1:24.802 0.7092
16 NederlandJeroen Bleekemolen 1:24.897 0.8042
17 CanadaRobert Wickens 1:24.933 0.8402
18 MaleisiëAlex Yoong 1:25.116 1.0232
19 PortugalJoão Urbano 1:25.126 1.0332
20 ItaliëPaolo Bossini 1:25.221 1.1282
21 MexicoDavid Garza 1:25.265 1.1722
22 LibanonChris Alajajian 1:25.343 1.2502

Uitslag 2e kwalificatie hoofdrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 ZwitserlandNeel Jani 1:23.4652
2 Groot-BrittanniëOliver Jarvis 1:23.650 0.1852
3 IndiaNarain Karthikeyan 1:23.767 0.3022
4 FrankrijkLoïc Duval 1:23.784 0.3192
5 DuitslandMichael Ammermüller 1:23.890 0.4252
6 ChinaCheng Cong Fu 1:23.930 0.4652
7 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:23.992 0.5272
8 MaleisiëAlex Yoong 1:24.036 0.5712
9 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:24.100 0.6352
10 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:24.114 0.6492
11 CanadaRobert Wickens 1:24.149 0.6842
12 PortugalJoão Urbano 1:24.250 0.7852
13 IerlandAdam Carroll 1:24.294 0.8292
14 BraziliëSérgio Jimenez 1:24.328 0.8632
15 LibanonChris Alajajian 1:24.328 0.8632
16 TsjechiëTomas Enge 1:24.350 0.8852
17 NederlandJeroen Bleekemolen 1:24.460 0.9952
18 AustraliëIan Dyk 1:24.538 1.0732
19 ItaliëEdoardo Piscopo 1:24.810 1.3452
20 MexicoDavid Garza 1:24.886 1.4212
21 IndonesiëSatrio Hermanto 1:25.052 1.5872
22 PakistanAdam Khan 1:25.250 1.7852

Startopstelling hoofdrace:

PosTeamTijd Verschil
1Zwitserland1:23.465 -
2Groot-Brittannië1:23.650 0.185
3India1:23.767 0.302
4Frankrijk1:23.784 0.319
5Duitsland1:23.890 0.425
6China1:23.930 0.465
7Verenigde Staten1:23.992 0.527
8Maleisië1:24.036 0.571
9Zuid-Afrika1:24.100 0.635
10Nieuw-Zeeland1:24.114 0.649
11Canada1:24.149 0.684
12Portugal1:24.250 0.785
13Ierland1:24.294 0.829
14Brazilië1:24.328 0.863
15Libanon1:24.328 0.863
16Tsjechië1:24.350 0.885
17Pakistan1:24.378 0.913
18Nederland1:24.460 0.995
19Australië1:24.538 1.073
20Indonesië1:24.667 1.202
21Italië1:24.810 1.345
22Mexico1:24.886 1.421

FIFA waarschuwt tegen loterijen

De wereldvoetbalbond FIFA waarschuwt tegen illegale loterijen die gebruikmaken van de populariteit en uitstraling van het WK voetbal van 2010. De malafide bedrijven sturen massaal en wereldwijd e-mails rond. In die mails worden grote geldprijzen in het vooruitzicht gesteld.

De 'gelukkige winnaars' hoeven enkel wat persoonlijke informatie, waaronder hun bankrekeningsnummer, door te geven. De brieven zien er erg echt uit, maar de FIFA benadrukt dat ze niets te maken heeft met deze mails. De wereldvoetbalbond waarschuwt om voorzichtig te zijn met dit soort loterijtrekkingen.

[A1GP] Uitslag derde vrije training China

Loïc Duval heeft voor Frankrijk de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training. Tweede werd de Verenigde Staten, gevolgd door China en Canada. Nederland kwam tot de achtste plaats.

Pos A1 Team Driver Time Gap Laps
1 FranceLoïc Duval 1'24.31527
2 USAJonathan Summerton 1'24.342 0.02725
3 ChinaCheng Cong Fu 1'24.418 0.10327
4 CanadaRobert Wickens 1'24.476 0.16122
5 SwitzerlandNeel Jani 1'24.583 0.26822
6 GermanyMichael Ammermüller 1'24.586 0.27123
7 Great BritainOliver Jarvis 1'24.644 0.32930
8 NetherlandsJeroen Bleekemolen 1'24.800 0.48523
9 New ZealandJonny Reid 1'24.806 0.49124
10 BrazilSérgio Jimenez 1'24.930 0.61517
11 IndiaNarain Karthikeyan 1'25.130 0.81525
12 MalaysiaAlex Yoong 1'25.180 0.86522
13 AustraliaIan Dyk 1'25.263 0.94830
14 ItalyEdoardo Piscopo 1'25.380 1.06530
15 Czech RepublicTomas Enge 1'25.437 1.12225
16 IrelandAdam Carroll 1'25.442 1.12720
17 South AfricaAdrian Zaugg 1'25.545 1.23016
18 LebanonChris Alajajian 1'25.718 1.40329
19 MexicoDavid Garza 1'25.742 1.42726
20 IndonesiaSatrio Hermanto 1'25.742 1.42724
21 PortugalJoão Urbano 1'26.047 1.73223
22 PakistanAdam Khan 1'26.162 1.84724

Schorsing voor Sir Alex Ferguson

De manager van Manchester United, Sir Alex Ferguson, heeft een schorsing opgelegd gekregen van twee duels. Hij krijgt de straf naar aanleiding van zijn verwijten aan arbiter Mike Clattenburg.

Tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Bolton Wanderers liet Ferguson zijn ongenoegen blijken over de arbitrage. De coach vond dat de arbiter te weinig optrad tegen het harde spel van Bolton en maakte dit openlijk kenbaar.

De schorsing van de 65-jarige Schot gaat in op 28 december. Daardoor zal tijdens de wedstrijden tegen West Ham United en Birmingham City assistent-coach Carlos Queiroz op de bank zitten.

Kuipers tegen Tuitert op kilometer

Simon Kuipers en Mark Tuitert zullen het vandaag bij de wereldbekerwedstrijden sprint in het Duitse Erfurt tegen elkaar opnemen op de 1000 meter.

Kuipers hoopt dat hij revanche kan nemen voor zijn valpartij in Heerenveen, vorige week. De winnaar van die WB-wedstrijd, Shani Davis, rijdt in de rit erna tegen Jan Bos. Erben Wennemars rijdt in de laatste rit tegen de Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee.

Bij de vrouwen moeten Annette Gerritsen en Ireen Wüst het in de slotrit van de 1000 meter tegen elkaar opnemen. Een rit daarvoor heeft de Duitse schaatsster Anni Friesinger Shannon Rempel als tegenstandster. Olympisch kampioene Marianne Timmer rijdt in de zevende rit tegen Heike Hartmann.

Franse verzamelaar moet wapens inleveren

Icoon BuitenlandsEen groot arsenaal aan vuurwapens is bij een man thuis gevonden in Zoufftgen, Frankrijk. Volgens de krant République Lorrain was de eigenaar een verzamelaar. De man had echter zonder enige vorm van bescherming de wapens bij hem thuis liggen. Het gaat onder andere om grote- en kleine vuurwapens en automatische geweren. Bijna honderd kilo aan munitie werd eveneens ingenomen.

De 56-jarige man werd in de eerste instantie onder toezicht gesteld van de politie maar is gisteren weer vrijgelaten. Hij mag een zestigtal wapens houden waarvoor hij daadwerkelijk een vergunning heeft. Wat er met de ingevorderde wapens gaat gebeuren, is niet bekend.

DVD: Water

Over de ondergeschikte positie van vrouwen in het christendom en de islam horen we genoeg, en ook in films is het vaak genoeg aan bod gekomen. Maar over de rol van vrouwen binnen het hindoeïsme horen we maar weinig, op de enkele ‘grappige’ nieuwsberichten over meisjes die op hun derde al met een oom trouwen, maar daar gaat het vaak om afgelegen gebieden en niet om een gehele samenleving. Dat ook in de heilige geschriften van de Hindoes de vrouw vaak een bedenkelijke rol krijgt toebedeeld, met gruwelijke misstanden in de maatschappij tot gevolg, dat zien we maar weinig. Het zijn vooral de beelden van dansende en zingende vrouwen in absurde musicals over de liefde vanuit Bollywood die ons beeld bepalen.



Bob-campagne voor feestdagen van start

Icoon File Met het oog op de feestdagen lanceert het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VWS) binnenkort weer de bob-campagne tegen rijden onder invloed. Vanaf 17 december worden burgers via reclames op radio en televisie gestimuleerd om ook in december, met de feestdagen de drankmaand bij uitstek, goede afspraken te maken over wie nuchter naar huis rijdt na een avondje stappen.

Meerijders kunnen op Jebenttopbob.nl hun Bob bedanken voor hun nuchterheid. Dat kan met filmpjes, foto's 'of iets anders creatiefs', aldus het ministerie. De makers van de beste inzendingen winnen voor hun bob les van topschaatser Bob de Jong of kaartjes voor de wereldkampioenschappen schaatsen in het Thialfstadion in Heerenveen.

Uit onderzoek van het ministerie over 2006 bleek eerder dat het aantal mensen dat door toedoen van alcohol om het leven komt in het verkeer fors is gedaald: van 170 in 2002 naar 100 in 2006. De bob-campagne, die sinds 2001 bestaat, heeft daar volgens VWS aan bijgedragen.

Henk Kroes geen Elfstedenvoorzitter meer

Icoon SchaatsenHet Elfstedentijdperk voor Henk Kroes is voorbij. De 69-jarige Fries nam gisterenmiddag tijdens de ledenvergadering in Franeker afscheid als voorzitter van Vereniging De Friesche Elf Steden. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De commissaris van de Koningin in Friesland, Ed Nijpels, speldde hem de versierselen op. Kroes kondigde in 1997 met de woorden ,''It giet oan'' de vijftiende editie van de Elfstedentocht aan. Hij was destijds twee jaar voorzitter. In 1985 en 1986 bekleedde hij de functie van ijsmeester.

Als schaatser probeerde Kroes de barre tocht van 1963 te volbrengen. De organisatie haalde hem toen in Franeker van het ijs. Uitgerekend in de tiende stad van de Vereniging legde Kroes de voorzittershamer neer.

In bestuurlijk opzicht had Kroes het soms zwaar te verduren. Hij wilde de vergrijzing van het ledenbestand tegengaan. De gemiddelde leeftijd van de leden was in 1997 toegenomen tot 47 jaar. Kroes was voorstander van verjonging en onder zijn bewind kwam er lijst van 'potentiële deelnemers'.

Totaal zijn er nu 29.699 leden geregistreerd, waarvan 11.976 met startrecht, 16.910 met startkans, 808 niet rijdende en vijf ereleden. Uit de grootste groep mag de helft dit jaar deelnemen aan een eventuele Elfstedentocht. Het volgend seizoen is de andere helft aan de beurt.

Kroes is gisteren opgevolgd door Wiebe Wieling. ''Ik heb Wieling de afgelopen twee jaar ingewerkt. Ik kan me nu met een gerust hart terugtrekken'', zei Kroes. Wieling is de negende voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden. ''Net als mijn voorganger wil ik het pure karakter van onze vereniging behouden. Ik wil net als Kroes geen invloed van sponsoring en andere commerciële activiteiten.'''

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Belangrijke wapenvondst Parijs

Icoon MisdaadIn een garagebox in Parijs heeft de politie een grote partij wapens gevonden: het gaat om legerwapens maar ook om explosieven en kogelwerende kleding. De vondst werd donderdag gedaan in het negentiende arrondissement in Parijs. Dit werd vrijdag bekend gemaakt door de politie.

De politie vermoedt dat men bezig was om een aanslag voor te bereiden op goederentransport, gezien het materiaal. De ontdekking werd gedaan door de politie die bezig was met een onderzoek naar de georganiseerde misdaad in Parijs. Het onderzoek loopt nog.

Akkoord op klimaattop Bali

Icoon MilieuIn 'de verlenging' is vandaag op het Indonesische Bali een akkoord bereikt op de klimaattop. De deelnemers kwamen overeen twee jaar te onderhandelen over een nieuw wereldwijd pact om de gevolgen van klimaatwisseling te beheersen.

Het moet in 2012 van kracht worden, wanneer het huidige Kyoto Protocol verloopt.

De top leek op de geplande slotdag gisteren zonder enig slotdocument een mislukking te worden. Maar vandaag gaf de voornaamste dwarsligger, de VS, het verzet tegen de moeizaam overeengekomen tekst op. De Amerikaanse delegatieleider, Paula Dobriansky, kreeg luid applaus toen zij beloofde zich bij de consensus aan te sluiten. Zij was aanvankelijk uitgejouwd voor het afwijzen van een compromis waarmee de top zou worden besloten. Dobriansky bezwoer dat de Verenigde Staten verder willen gaan en zich zullen voegen naar de consensus.

De klimaattop van meer dan 180 landen heeft na bijna twee weken van gesprekken een soort 'routekaart' aangenomen voor komende onderhandelingen. Die moeten in 2009 in de Deense hoofdstad Kopenhagen leiden tot een nieuw wereldwijd pact. Daarin staan de concrete maatregelen die noodzakelijk worden geacht om de opwarming van de aarde en de gevolgen ervan te beheersen.

Het nieuwe pact moet veel ambtieuzer en dwingender worden dan de huidige afspraken die tien jaar geleden in Kyoto werden vastgelegd.

DVD: Haunted Forest

Films from Hell, zo heet het nieuwe horror- en thrillerlabel van Dutch Filmworks. Stuk voor stuk films die niet in de bioscoop te zien waren, maar nu op dvd worden uitgebracht. De films hebben één ding gemeen: spanning en angst staan centraal. In eerste instantie bestaat de serie uit zes nieuwe films. Elk voor een redelijk lage adviesprijs: slechts ¤9,99. Een aantal van deze films zullen op FOK! worden besproken. Derde uit de reeks is Haunted Forest.

DVD: Evan Almighty

Als acteur in een komedieserie heb je nog wel eens kans op een spin-off. Lekker je eigen karakter spelen, maar dan wel in je eigen serie. De laatste tijd komt het ook steeds vaker voor dat figuren (hoofd- of bijrol) uit speelfilms opeens hun eigen film krijgen. Zo was het vijfde deel van American Pie opgehangen aan slechts één hoofdrolspeler uit de originele reeks. Nu is het de beurt aan Evan Baxter (Steve Carell), bekend als nieuwslezer uit Bruce Almighty. Hij speelt de hoofdrol in zijn eigen film. Het resultaat, Evan Almighty, is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Meriva's revenge

Ik zit in de auto op de A50, richting Eindhoven. Zoals gebruikelijk is het druk, maar niet té druk. Dat betekent dat ik met gemak op de linkerbaan plakkend 150 kilometer per uur kan rijden. Er is ruimte zat! Niks aan de hand, zou je denken. In de verte zie ik een rijtje vrachtwagens op de rechter baan. Links van de vrachtwagens zie ik een rode Opel Meriva die bezig is aan een inhaalmanoeuvre.

Boek: Cathleen Shine - De New Yorkers

New York staat vooral bekend om zijn 'stads zijn'. Met zijn vele inwoners zou je niet verwachten dat er onderling veel contact is, laat staan dat er vriendschapsbanden ontstaan en onderhouden kunnen worden. Het leven in de grote stad staat voor snel, hectisch en solistisch. De New Yorkers, geschreven door Cathleen Shine laat zien dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Er zijn wel degelijk banden te smeden in een wereldstad waar het leven met snelheid aan je voorbij trekt. Central Park is het rustpunt van dit boek. Hét park voor de hondenbezitter in New York. En al wandelend met hun honden ontmoeten de personages uit het boek elkaar en groeien er relaties tussen de bewoners van zomaar een straat uit New York.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.