FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 oktober 2007

Rellen bij de Amsterdam ArenA

Icoon BinnenlandsRond de hoofdingang van de Amsterdam ArenA is het al de hele avond onrustig. De ME heeft het gebied rondom het stadion afgesloten wegens een paar honderd relschoppers bij de ingang.

Tijdens de wedstrijd van vanavond tegen het Nijmeegse NEC scandeerden de Ajax-supporters al leuzen om de voorzitter John Jaakke te bewegen op te stappen. De supporters balen van de tegenvallende resultaten in de competitie, maar vooral ook op Europees niveau.

Vanavond verspeelden de Amsterdamse club 2 punten door gelijk te spelen tegen NEC. Deze wedstrijd was tevens de eerste wedstrijd voor Adrie Koster als hoofdcoach. Henk ten Cate was onlangs opgestapt.

Rond 23.00 vanavond is het om de ArenA weer rustig geworden. Wel zijn er twee supporters opgepakt.
Met dank aan Meki voor de submit.
Kijk voor meer voetbal- en sportnieuws op FOK!sport

Evans eindwinnaar ProTour

Cadel Evans is eindwinnaar geworden van de ProTour. De Australiër verzamelde dit seizoen 247 punten.

Evans heeft daarmee 50 punten meer als de nummer twee, Davide Rebbelin. De derde plek is voor Tourwinnaar Alberto Contador. De beste Nederlander is Thomas Dekker op een achttiende plek. Bij de teams ging de zege naar CSC, voor Liquigas en Caisse d'Epargne. Rabobank is op een zevende plek geëindigd. In het landenklassement is de zege voor Spanje, dat Italië en Australië voorbleef. Nederland is uiteindelijk op de zevende plek terechtgekomen.

Uitslag finale World Cup Rugby

Zuid-Afrika heeft in de Stade de France de World Cup Rugby gewonnen van Engeland.
Zuid-Afrika won de wedstrijd met 6-15 zonder dat er ook maar een enkele try gescoord werd. Tijdens de rust stond het 9-3 voor de Zuid-Afrikanen dankzij Percy Montgomery die drie penalty’s scoorde. Na de rust scoorde Montgomery nog een keer en de laatste drie punten voor Zuid-Afrika werden door Francois Steyn gescoord. Jonny Wilkinson scoorde alle punten voor Engeland.

Cunego wint Ronde van Lombardije

Damiano Cunego heeft voor de tweede keer de Ronde van Lombardije gewonnen. De Italiaan klopte Ricardo Ricco in een sprint.

Na de voorlaatste beklimming was er een kopgroep met Frank Schleck, Damiano Cunego, Riccardo Ricco en Cadel Evans. In de afdaling sloten Samuel Sanchez en Vladimir Gusev aan. Op weg naar de slotklim ging Schleck onderuit maar hij kon in een groepje met daarin Andy Schleck, zijn ploeggenoot Alexander Kolobnev, Igor Anton, Luca Mazzanti, Thomas Dekker en Davide Rebellin weer aansluiten.

Tijdens de slotklim lieten Ricco en Cunego zien dat zij de sterksten waren en reden weg van de rest. In de eindsprint tussen de twee was Cunego de sterkste.

Pietje Belt beste idee van Nederland

Icoon TelevisieDe finale van Het Beste Idee van Nederland heeft Cees Stam gewonnen met zijn Pietje Belt. De Pietje Belt is een autogordel die losspringt als hij in contact komt met water. De kans op verdrinking wordt hierdoor veel kleiner. Een productie-contract en 25.000 euro is de prijs voor Cees.

2500 mensen hebben hun idee aangemeld, daarvan hebben honderden hun idee aan de jury laten zien. De juryleden toetsten op de originaliteit, functionaliteit en de haalbaarheid van de ideeën. Daarvan is in de finale, waarin nog 6 andere uitvinders hebben gestreden, Cees Stam de winnaar geworden. Of de Pietje Belt het helemaal gaat maken in de nieuw te produceren auto's is nog de vraag, maar het idee is zeker een hele veilige.

Troepenmacht doodt tientallen Talibanstrijders

Icoon BuitenlandsAfghaanse en Amerikaanse troepen hebben zaterdag ongeveer dertig Talibanstrijders gedood in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand. Dat maakte een woordvoerder van de door de VS geleide troepen vandaag bekend.

"De gevechten van vandaag maken deel uit van een grotere operatie om terroristische activiteiten in Helmand een halt toe te roepen", aldus de Afghaanse-Amerikaanse coalitie.

De provincie Helmand staat bekend om de grootschalige opiumproductie. Volgens de Verenigde Naties komt 93 procent van de wereldwijde opiumproductie uit Afghanistan.

NFS: Pro Street speed challenge

Need for Speed: Pro Street zal 14 november in de winkels liggen. In dit deel van de lang lopende race-serie zal er een nieuwe mode worden geïntroduceerd, de “Speed Challenge”. De bedoeling in deze mode is om je auto tot het uiterste te laten gaan, door een zo hoog mogelijke snelheid zo lang mogelijk vast te houden. Hoe dit eruit ziet kun je bekijken in de onderstaande trailer.

Uitslagen Eredivisie 20/10/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder de uitslagen.

Ajax - NEC 0-0

Scheidsrechter: V. Hulten.
Toeschouwers: 48.123.
Bijzonderheden: Worm mist voor NEC in de veertiende minuut een strafschop.
Gele kaart: Heitinga, Suárez (Ajax), Kivuvu, Olsson (NEC).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg (Gentenaar/46), Ogararu, Heitinga, Stam (v.d. Wiel/46), Emanuelson, Maduro, Gabri, Vertonghen, Rommedahl (Suárez/55), Huntelaar, Luque.

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu, Davids, Vadócz, Prent, Lens (Ntibazonkiza/82), Worm (Hrepka/62).



PSV - VVV-Venlo 3-1
24' Bakkal 1-0 (Assist Marcellis)
51' Koevermans 2-0 (Assist Lazovic)
66' El Gaaouiri 2-1
77' Koevermans 3-1 (Assist Farfán)

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 33.000.
Gele kaart: Salcido (PSV), Amrabat, Reekers (VVV).

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Salcido, Marcellis, Zonneveld, Aissati (v.d. Leegte/78), Simons, Bakkal, Perez (Fagner/64), Lazovic (Farfán/64), Koevermans.

VVV: Wintjens, Verdellen, Reekers, Blondelle (Auassar/69), Mampuya, Kahya (Oost/71), Leemans, Fleuren, Ofrany, Amrabat, Soltani (El Gaaouiri/62).



Feyenoord - Excelsior 1-0
77' v. Bronckhorst 1-0 (Assist Makaay)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 47.000.
Gele kaart: Bahia (Feyenoord), Bandjar, Altheer (Excelsior).

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Hofland, Bahia, De Cler, De Guzman, Sahin (Greene/90+2), Hofs (Chun-Soo Lee/61), v.Bronckhorst, Bruins (D. Buijs/81), Makaay.

Excelsior: Graafland, Bandjar, v.Nieuwstadt, Altheer, Piqué, Alisic (v. Guldener/82), Luyckx, v.Dieren, Pardo, Den Ouden (Voskamp/73), Steur (Korf/61).



Heracles - Vitesse 2-2
33' Everton 1-0 (Assist Van den Bergh)
56' Due 1-1 (Assist Swerts)
58' Sprockel 1-2 (Assist Swerts)
88' Maas 2-2 strafschop

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 8.000.
Gele kaart: Bridji, Wuytens (Heracles), Yakubu, Megrelishvili, Sprockel (allen Vitesse).

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Wuytens, Rahim, Klavan, Quansah (Looms/60), Maas, v.d.Bergh, Bridji (Michalke/75), Everton, Lakic (Gluscevic/46).

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, Yakubu (Kolk/46), Sansoni, Due, Junker (Gommans/90+2), Lorca (Yu Hai/71).

[upd] Opnieuw autobranden Amsterdam-West

Icoon PolitieHet begint bijna standaard te worden, want voor de zesde keer is vanavond, alwéér, een auto in Amsterdam-West in de brand gestoken. Rond 20.20 werd er toegeslagen in de Wessel Gansfortstraat in Osdorp.

Net als de eerste vijf keer is de auto in de fik gestoken naar aanleiding van de doodgeschoten Bilal B. Hij is door een brigadier om het leven gebracht nadat hij haar en een collega ernstig verwond had met een mes. Net als de daders van de eerdere autobranden zijn ook deze keer geen daders gesnapt.

Update 22.03 uur
Niet alleen in de Wessel Gansfortstraat, maar ook in de Heldringstraat en in de Burgemeester Eliasstraat schijnen er auto's in de brand gestoken te zijn. Dat maakt de score vandaag op drie. In totaal zijn er vanaf maandagavond negen auto's in de brand gestoken.

Update 22.41 uur
Nog een vierde auto is in vlammen opgegaan. Deze stond geparkeerd in de Jaap Nunes Vazstraat in Geuzenveld. Deze auto was nummer tien van deze week.

Op het forum wordt er uitvoerig gepraat over de onrust in Slotervaart

Prijs en datum voor PS Eye bekend gemaakt

De PS eye voor de Playstation 3 zal op 7 november te koop zijn in Europa. Het cameraatje moet rond de 35 euro gaan kosten. Dit heeft Sony bekend gemaakt.

Wanneer je PS eye koopt krijg je naast de camera ook het programma EyeCreate, hiermee kun je video, audio en afbeeldingen bewerken. Voor wie de PS eye eerder wil bemachtigen kan op 26 oktober de PS eye al kopen in combinatie met het spel Eye of Judgement.

Tevens komen 25 oktober nog eens drie spellen uit die met de PS eye kunnen worden gespeeld, namelijk Operation Create Feature, Aqua Vita en The Trials of Topoq.




Mogelijk Duitse deelstaat in Benelux

Icoon EuropaEen meerderheid van de provinciale staten in Limburg is er voorstander van de Duitse deelstaat Noord-Rijn Westfalen bij de Benelux te laten aansluiten. De Benelux is een samenwerkingsverband van België, Nederland en Luxemburg.

Christa Thoben, minister van Economie in Noord-Rijn Westfalen stelde onlangs voor haar deelstaat toe te voegen aan de Benelux. Volgens het CDA, VVD, SP en GroenLinks ontstaan er zo veel mogelijkheden voor meer grensoverschrijdende samenwerking.

Paul de Leeuw: 'Ellemieke is een hoer'

Icoon ShowbizzPaul de Leeuw neemt niet snel een blad voor zijn mond. Gisteravond ging hij volgens veel mensen te een stap te ver door Ellemieke Vermolen hoer te noemen in het programma 'Ranking the Stars.'

In het programma zijn veel BN'ers van de partij, zoals Jan Smit en Winston Gerschtanowitz, twee exen van Ellemieke. De BN'er wisten zich na Pauls opmerking geen houding te geven, maar verdedigden hun ex-vriendin niet. Het publiek liet hun verontwaardiging wel blijken.

Vorige week maakte Paul de Leeuw nog een kwetsende opmerking over het Kruidvatpersoneel in 'Mooi! Weer de Leeuw'. Daarvoor bood hij publiekelijk zijn excuses aan.

Uitslag kwalificatie GP Brazilië

Felipe Massa start morgen op Interlagos vanaf pole position. De drie titelkandidaten, Hamilton, Räikkönen en Alonso, starten op respectievelijk plaatsen twee, drie en vier.

De kwalificatie werd onder bloedhete omstandigheden verreden. De eerste richttijd werd neergezet door Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen en Fernando Alonso konden hem in eerste instantie niet voorbijstreven, wat Felipe Massa wel direct lukte. De Braziliaan verbeterde Hamiltons tijd met bijna twee seconden. Adrian Sutil parkeerde zijn wagen in de berm en haalde de tweede sessie niet. Dat gold ook voor Sakon Yamamoto, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima, Takuma Sato en Heikki Kovalainen.

De tweede sessie kwam pas laat op gang: de meeste coureurs leken weinig zin te hebben om de baan van 56 graden Celsius op te gaan. Toen er echter actie kwam, was het Räikkönen die een stuk sneller ging dan Massa in de eerste sessie. De zes uitvallers na de tweede sessie waren Jenson Button, Ralf Schumacher, Vitantonio Liuzzi, Sebastian Vettel, Giancarlo Fisichella en -- op het allerlaatste moment -- Rubens Barrichello.

Ook in de derde sessie kwamen de snelle tijden pas laat op de monitoren. Massa zette de snelste tijd neer, en werd niet gepasseerd door de rest. Webber kon verrassend goed meekomen en eindigde vijfde, Massa verbeterde zijn tijd zelfs nog eens. Hamilton kwam dichtbij, maar kwam, tot vreugde van het publiek, anderhalf tiende tekort. Räikkönen en Alonso moeten morgen vanaf de tweede rij starten.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:11.931
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:12.082
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:12.322
4 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:12.356
5 Mark WebberRed Bull Racing 1:12.928
6 Nick HeidfeldBMW F1 1:13.081
7 Robert KubicaBMW F1 1:13.129
8 Jarno TrulliToyota Racing 1:13.195
9 David CoulthardRed Bull Racing 1:13.272
10 Nico RosbergWilliams 1:13.477

11 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:12.932
12 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:12.968
13 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso 1:13.058
14 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:13.251
15 Ralf SchumacherToyota Racing 1:13.315
16 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:13.469

17 Heikki KovalainenRenault F1 1:14.078
18 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:14.098
19 Kazuki NakajimaWilliams 1:14.417
20 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 1:14.596
21 Adrian SutilSpyker F1 1:15.217
22 Sakon YamamotoSpyker F1 1:15.487

O'Sullivan naar finale Grand Prix

Ronnie O'Sullivan is de eerste finalist van de Grand Prix, gehouden in het Schotse Aberdeen. De Engelsman versloeg zijn landgenoot Shaun Murphy na een geweldige comeback.

Murphy pakte al snel het initiatief door de eerste twee frames te winnen. O'Sullivan kon nog wel antwoorden door met een break van 88 de het derde frame te pakken, maar de vorm van Murphy was in het begin geweldig. De wereldkampioen van 2005 liep uit naar 4-1 door O'Sullivans break van 67 te kraken, en vervolgens in het volgende frame zelf een break van 138 op te zetten. Ronnie the Rocket, die zelf ook niet slecht speelde, wist opnieuw een frame in te lopen met een break van 98. Toch zag hij zijn kansen op een finaleplaats al snel weer slinken, toen Murphy met een 108-break naar matchpoint uitliep.

Daarna liet Murphy wat steekjes vallen, en kwamen zijn ballen lang niet allemaal meer op de goede plaats, waardoor hij het zichzelf moeilijk maakte. O'Sullivan profiteerde en liep weer in met twee breaks van meer dan zeventig. In de volgende frame had de 31-jarige Brit iets meer moeite, maar zijn break van 62 was genoeg om de stand weer gelijk te brengen. Murphy pakte het initiatief in het beslissende frame, maar na opnieuw een fout liep O'Sullivan uit naar 62. De snooker die Murphy nodig had bleef uit, en met een lange pot op de laatste rode besliste O'Sullivan het duel, waardoor hij naar de finale gaat.

De andere halve finale gaat tussen de Noord Ier Gerard Greene en Marco Fu uit Hong Kong. Fu was eerder al verantwoordelijk voor de uitschakeling van regerend wereldkampioen John Higgins.

FOK!Blog Babe Battle #17

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Pia en in de rechterhoek Sara! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Pia vs Sara

Spyker wordt Force India

Spyker F1 heet volgend jaar Force India. De naam is al goedgekeurd door Bernie Ecclestone.

De nieuwe naam moet nog worden goedgekeurd door de World Motor Sport Council, komende woensdag. Volgens Vijay Mallya, die het team heeft gekocht, is er ook al een logo ontworpen. "Het logo zal in de kleuren van de Indiase vlag zijn," lichtte Mallya toe. "De livery wordt natuurlijk afhankelijk van de sponsors, maar ons logo met de Indiase vlag zal prominent aanwezig zijn."

Nederlander eist miljoen euro van Coldplay

Icoon MuziekDe in Italië wonende Nederlander Peter van Houten eist een miljoen euro van de Britse band Coldplay. Reden: ze hebben plagiaat gepleegd. Van Houten claimt dat 'Clocks' is gebaseerd op 'Caviar and Champagne' uit 1982.

Inmiddels heeft Van Houten, of Van Wood zoals hij zich in Italië noemt, de kijkers van Repubblica TV achter zich. Meer dan de helft is het eens dat Coldplay het nummer heeft gejat van de 81-jarige componist. Coldplay heeft nog niet gereageerd. Van Houten legt hier nog even uit hoe erg beide nummers op elkaar lijken.

Amy Winehouse gearresteerd in Noorwegen

Icoon MuziekDe spanning stijgt alweer voor Nederlandse fans van Amy Winehouse. Komt ze maandag wel of niet opdagen voor haar concert in Amsterdam. Het helpt in ieder geval niet echt mee dat ze is opgepakt samen met haar man Blake Fielder-Civil in Noorwegen. Ze zouden drugs in het bezit hebben gehad.

De politie trof tijdens een doorzoeking van hun hotelkamer een onbekende hoeveelheid verdovende middelen aan. Nadat de twee een boete hadden betaald, kwamen ze weer op vrije voeten.

De jazz- en soulzangeres trad eerder deze week op in Berlijn en Hamburg. Naar verluidt had ze ook daar moeite op haar benen te blijven staan onder invloed van alcohol en drugs.

Winehouse heeft een flink drank- en drugsprobleem. Ze liet zich in augustus wel opnemen in een kliniek, maar bleef daar slechts twee dagen.


Winehouse heeft drugs- en drankprobleem


Kijk voor meer dirt over Amy Winehouse op het Forum! van FOK!

Met dank aan mouthman voor de submit.

Aegon blijft schaatssport trouw

Icoon SchaatsenAegon heeft laten weten dat ze, ondanks het feit dat ze de nieuwe hoofdsponsor van Ajax worden, de Nederlandse schaatsbond (KNSB) trouw zullen blijven. Het bedrijf voegde daar nog aan toe dat ze niet van plan zijn om te stoppen met het sponsoren van de schaatssport.

"We zijn hier al dertig jaar en wat mij betreft blijven we nog dertig jaar", aldus Johan van der Werf, bestuursvoorzitter van Aegon. Dit liet hij zaterdag, voorafgaand aan de open dag van de KNSB, weten.

Het huidige contract tussen Aegon en de KNSB loopt nog tot 2010. "Daarna zullen we ons sterk maken voor vier nieuwe jaren en daarna weer voor eenzelfde periode," aldus Van der Werf. "Er zullen harde onderhandelingen plaatsvinden, maar ik ga tot het uiterste om ze te doen laten slagen. De liefde is er en blijft er. Ik denk van beide kanten."

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Aegon de nieuwe hoofdsponsor van Ajax wordt. Beide partijen tekenden een overeenkomst voor de duur van zeven jaar. Het bedrijf hoopt op die manier de internationale markten beter te bereiken.

Voor meer schaatsnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Aegon blijft schaatssport trouw

Aegon heeft laten weten dat ze, ondanks dat ze de nieuwe hoofdsponsor van Ajax worden, de Nederlandse schaatsbond (KNSB) trouw zullen blijven. Het bedrijf voegde daar nog aan toe dat ze niet van plan zijn om te stoppen met het sponsoren van de schaatssport.

"We zijn hier al dertig jaar en wat mij betreft blijven we nog dertig jaar", aldus Johan van der Werf, bestuursvoorzitter van Aegon. Dit liet hij zaterdag, voorafgaand aan de open dag van de KNSB, weten.

Het huidige contract tussen Aegon en de KNSB loopt nog tot 2010. "Daarna zullen we ons sterk maken voor vier nieuwe jaren en daarna weer voor eenzelfde periode," aldus Van der Werf. "Er zullen harde onderhandelingen plaatsvinden, maar ik ga tot het uiterste om ze te doen laten slagen. De liefde is er en blijft er. Ik denk van beide kanten."

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Aegon de nieuwe hoofdsponsor van Ajax wordt. Beide partijen tekenden een overeenkomst voor de duur van zeven jaar. Het bedrijf hoopt op die manier de internationale markten beter te bereiken.

Van Grunsven wint in Helsinki

Anky van Grunsven is er in geslaagd om tijdens de dressuurwedstrijden in Helsinki de eerste plaats voor zich op te eisen. Ze deed dit samen met haar paard IPC Krack C. Gisteren eindigde ze ook bij de Grand Prix als eerste.

Van Grunsven laat zich overigens elke dag in een ziekenhuis behandelen. De amazone ondervindt nog altijd veel hinder van haar val, die ze vorige week maakte. Tijdens een clinic in Groningen viel de Nederlandse van haar paard en liep een blessure aan haar been op.

Giel Beelen moet in zorginstelling werken

Giel Beelen werkt doordeweeks ook nog in een zorginstelling. De ochtend-dj van Radio 3FM heeft namelijk een taakstraf gekregen. Omdat hij te vaak te hard gereden heeft, moet hij 30 uur werk voor straf uitvoeren van de rechter.

Waar hij moet werken is niet bekend. "Ik heb met de reclassering afgesproken dat ik niet zeg waar. Ze kennen me daar niet en denken dat ik stage loop." Op de opmerking dat het dan wel geen jeugdinstelling zal zijn, doet hij het zwijgen. "Ik mag niks zeggen. Alleen dat het heel mooi werk is."

De dj is ook al zijn rijbewijs kwijt vanwege het te hard rijden. Daarom word hij nu iedere dag met de taxi naar de studio gebracht, in de vroege ochtend. De 30-jarige radio-dj vertelt dat hij vaak hard heeft gereden omdat het een manier is om zich te concentreren. "Dan moet ik mijn ogen wel op de weg houden, anders ben ik snel afgeleid door iets wat op de radio is, of zo. Bovendien rijd ik voor mijn ochtendprogramma al om half vijf weg bij mijn huis in Haarlem. Op dat uur is er niemand op de weg. Dan word je snel in de verleiding gebracht om het gaspedaal in te drukken."

Over de geruchten van zijn overstap naar Radio538: "Ik heb deze week weer een gesprek en ga snel de knoop doorhakken. Ik ben vereerd dat het grootste radiostation van Nederland me wil hebben. Maar ik ben ook gehecht aan de ochtend en voor het geld doe ik het niet."

Phoenix Wright 4 filmpjes: Aan de slag met Apollo Justice

Deel 3 van de Phoenix Wright-serie moet in Europa nog uitkomen, maar in Japan is die al tijden uit. En deel 4, Apollo Justice: Ace Attorney, is dan ook al in de maak bij Capcom. Zoals de titel van de game al doet vermoeden; in deel 4 zul je niet gaan spelen met Phoenix Wright, maar met Apollo Justice. Wel zal de legendarische advocaat terug te zien zijn in deel 4, maar niet meer als advocaat. Hij is namelijk professioneel pokeraar geworden:


Uitslag 3e vrije training GP Brazilië

In de derde vrije training op Interlagos heeft Felipe Massa de snelste tijd neergezet. Lewis Hamilton zette de tweede tijd neer. Kimi Räikkönen en Mark Webber zetten respectievelijk de derde en vierde tijd neer. Fernando Alonso kwam niet verder dan de achtste tijd.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 F. Massa Ferrari 1:11.81022
2 L. Hamilton McLaren 1:11.93418
3 K. Räikkönen Ferrari 1:11.94221
4 M. Webber Red Bull 1:12.44614
5 J. Trulli Toyota 1:12.46123
6 R. Barrichello Honda 1:12.47824
7 N. Heidfeld BMW 1:12.57925
8 F. Alonso McLaren 1:12.59412
9 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:12.76718
10 N. Rosberg Williams 1:12.82320
11 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:12.89320
12 G. Fisichella Renault 1:12.91320
13 J. Button Honda 1:13.01522
14 R. Schumacher Toyota 1:13.04623
15 H. Kovalainen Renault 1:13.09020
16 D. Coulthard Red Bull 1:13.11712
17 A. Davidson Super Aguri 1:13.29916
18 T. Sato Super Aguri 1:13.33116
19 K. Nakajima Williams 1:13.47417
20 R. Kubica BMW 1:13.52514
21 A. Sutil Spyker F1 1:13.68421
22 S. Yamamoto Spyker F1 1:13.87221

Uitslag Everton - Liverpool

Liverpool heeft de eerste Merseyside Derby van het seizoen gewonnen. Bij Everton werd het 1-2, door twee doelpunten van Dirk Kuijt, die trefzeker was vanaf de stip.

Het duel op Goodison Park begon met een verdedigende thuisploeg, waardoor Liverpool de aanval kon kiezen. Ondanks de mogelijkheden konden de bezoekers, met Kuijt in de basis en Ryan Babel op de bank, maar weinig forceren. Een kleine tien minuten voor het eind van de eerste helft werd de ban gebroken, maar wel aan de andere kant. Sami Hyypiä probeerde een inzet te keren maar in plaats daarvan verdween deze via de paal in zijn eigen net.

Vlak na rust ontsnapte Steven Gerrard, maar deze werd vastgehouden door Tony Hibbert van Everton. Hibbert kreeg rood, terwijl Liverpool de strafschop kreeg. Kuijt stapte vervolgens naar voren om Tim Howard de verkeerde hoek in te sturen: 1-1. The Reds kregen vervolgens kansen te over, maar wisten deze niet te verzilveren. Tot de blessuretijd, toen nog een Toffee met rood naar de kant moest. Phil Neville maakte hands terwijl hij trachtte de bal van de lijn te halen. Opnieuw ging de bal op de stip, en wederom was het Kuijt die niet faalde om zo de 1-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Everton FC - Liverpool FC 1-2
38' Hyypiä (e.d.) 1-0
53' Hibbert (Everton)
54' Kuijt (Pen.) 1-1
90+1' Neville (Everton)
90+2' Kuijt (Pen.) 1-2

Beenhakker wil Been als assistent

Leo Beenhakker, bondscoach van Polen, heeft laten weten dat hij Mario Been opnieuw als assistent-trainer wil. Dan moet de Poolse nationale ploeg zich wel plaatsen voor het Europees kampioenschap voetbal in 2008.

Been, die ook nog trainer van NEC is, stond in tijdens het WK van 2006 ook aan de zijde van Beenhakker. Het duo zwaaide toen de scepter over de verrassing van dat toernooi, namelijk Trinidad & Tobago. De voormalig trainer van onder andere Real Madrid, Feyenoord en Ajax heeft Been inmiddels gepolst. Het betreft hier overigens een interim-baan, wat betekent dat de oefenmeester na het EK gewoon weer bij NEC verder kan gaan.

De Poolse nationale ploeg gaat in groep A aan de leiding. Finland en Servië, die de derde plaats bezetten, hebben een achterstand van vier punten. Mocht Polen op 17 november van België weten te winnen, dan is het land zeker van deelname aan het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Zo niet, dan krijgt de ploeg vier dagen later, tijdens het treffen met de Serven, alsnog een kans om zich te plaatsen.

Wiese langer bij Werder Bremen

Werder Bremen heeft het contract van Tim Wiese verlengd tot medio 2012. De keeper staat sinds 2005 bij de Duitsers onder contract. Daarvoor kwam hij uit voor 1. FC Kaiserslautern.

Tijdens het Champions League-duel tegen Juventus maakte Wiese een grote fout, maar wist de concurrentiestrijd met Andreas Reinke al snel te winnen. Inmiddels is de sluitpost tot een vaste waarde van Werder Bremen uitgegroeid.

"Werder is een geweldige club," liet Wiese in een reactie weten. "Ik heb, samen met mijn vriendin, besloten dat een langer verblijf in Bremen voor mij de beste optie is. Ik heb het hier goed naar mijn zin en hoop met de club nog vele successen te kunnen boeken."

Binnenkort geen Metal Gear Solid 4 demo

Konami heeft aangegeven nog geen werk te hebben gemaakt van een demo. Waarschijnlijk zullen ze zelfs besluiten dat er geen demo gaat komen, om een eventuele invloed hiervan op de verkoopcijfers te elimineren.

Dat de ontwikkelaar zo krampachtig doet heeft waarschijnlijk te maken met de mate van belangrijkheid van de game. Het spel is namelijk de laatse MGS game van de hand van Hideo Kojima. Belangrijker misschien is het feit dat dit een toptitel in spe is voor de PlayStation 3. Iets wat het Sony-front goed kan gebruiken.


Guitar Hero 3 Xbox 360 demo op internet

De Guitar Hero-serie heeft al een leuke fanbase opgebouwd, en ook Guitar Hero 3 zorgt voor (hoge) verwachtingen. Deze keer zul je met een draadloze gitaar te keer kunnen gaan, waardoor je dus helemaal los kunt gaan tijdens het rocken.

Vandaag is er een legale demo verschenen, die echter (nog) niet op Marketplace te vinden is. Je zult hem moeten downloaden, en branden op een CD/DVD alvorens je hem op je xbox kunt afspelen. De download vind je hier.

Dumbledore komt uit de kast

Het hoge woord is eruit. Professor Albus Perkamentus, in het Engels beter bekend als Albus Dumbledore, is homo. Dit heeft J.K. Rowling, de schrijfster van de succesvolle Harry Potterserie, geantwoord op een vraag uit het publiek. Tijdens een lezing zei ze: "Perkamentus is homo"

Op internet werd al een poos gegist naar de seksuele geaardheid van het hoofd van Zweinstein, de tovenaarsschool waar Harry Potter les krijgt. In het zesde deel van de serie is de tovenaar plotseling verdwenen. In het zevende boek beschrijft Rowling uitgebreid de doodgebloede vriendschap tussen Perkamentus en de boze tovenaar Gellert Grindelwald. "Verliefdheid kan ons tot op zekere hoogte verblinden", zo reageerde de 42-jarige Rowling op de voorbije relatie.

De schrijfster wil met haar boeken de mensen oproepen tolerant te zijn. Ook riep ze haar fans op om vraagtekens te zetten bij de gevestigde orde.

Anorexia-affiches moeten uit straatbeeld

Italië moet het binnenkort zonder de affiches van Oliviero Toscani doen. Op de posters van de ex-Benettonfotograaf staat een broodmager model afgebeeld. Volgens de Italiaanse reclamecodecommissie, het instituut Giuri, moeten de aanplakbiljetten verdwijnen omdat ze 'de waardigheid van de mensen in alle vormen niet respecteren'.

De fotograaf is woedend over het besluit de posters te verwijderen en is van plan een schadeclaim in te dienen. Hij maakte de affiches voor het merk Nolita. Met de spraakmakende campagne wilde hij het lijden van anorexiapatiënten tonen. Helaas voor hem moet de angstaanjagend dunne vrouw binnen zeven dagen uit het Italiaanse straatbeeld zijn verdwenen.


Een beetje vlees aan de botten is niet verkeerd

Ardila verlengt contract bij Rabobank

Mauricio Ardila heeft zijn contract met de Rabo-wielerploeg verlengt met één jaar. De ploegleiding van de ploeg heeft dit voor de start van de Ronde van Lombardije bekend gemaakt.

De Colombiaan reed drie jaar geleden een fantastische koers op de Olympische Spelen en mocht zich komen bewijzen bij Rabobank. Ondanks dat Ardila de verwachtingen nog niet heeft waargemaakt heeft hij wel kunnen aantonen een goede kracht te zijn in de grote rondes. "Met name in de Vuelta heeft hij vaak in de eerste honderd, hondervijftig kilometer van etappes veel werk verzet voor de ploeg," vertelt ploegleider Erik Breukink.

moviedump 3

Goed, de bedoeling was een moviedump met legedarische voetbalmomenten. Daar kunnen we natuurlijk de komende 5 jaar iedere dag een moviedump mee vullen, maar we beperken ons even.

Wie tips heeft gooit maar een linkje in de reacties, dan doen we er volgende week nog één.

cptmarco heeft deze keer ook bijgedragen, maar had het weer matig begrepen. Duidelijk dat het laatste filmpje, HOT Chicks Ball Exercise 2, van hem komt...

'moviedump 2 '

FOK!sport zoekt nieuwe mensen!

Icoon Sitenews - SportFOK!sport is op zoek naar versterking! We zoeken enthousiaste nieuwsposters met een goede beheersing van de Nederlandse taal. Heb jij zin om mee te helpen aan de nieuwsvoorziening op FOK!sport? Lees dan verder!

FOK!sport brengt een grote hoeveelheid nieuws, over bijna alle sporten. Daarnaast draaien op de site regelmatig managerspellen waarin je met honderden andere spelers een gooi kan doen naar de eeuwige roem, èn leuke prijzen. Zo'n site draait natuurlijk niet vanzelf en daarom zoeken we altijd nieuwe mensen die mee willen helpen met het verzamelen van nieuws en het schrijven en plaatsen van berichten.

Als nieuwsposter kom je terecht in een gezellig team van bevlogen medewerkers. Je vergaart nieuws op het internet en daarbuiten en biedt dat in herschreven nieuwsberichten aan op FOK!sport. Ook kun je verslagen schrijven van bijvoorbeeld voetbal- of autosportwedstrijden. De eisen die wij stellen, zijn zeer redelijk: zo ligt het minimum aantal berichten dat je moet plaatsen per maand maar op dertig. Dat is dus gemiddeld één bericht per dag. Daarnaast kun je natuurlijk foutloos Nederlands schrijven en ben je goed op de hoogte van wat er speelt in de sporten waarover je schrijft. Je hoeft geen allrounder te zijn: we hebben ook nieuwsposters die bijvoorbeeld alleen berichten over voetbal of Formule 1 schrijven. We zoeken voor deze sollicitatieronde voornamelijk mensen die overdag tijd hebben om berichten te schrijven.

Ben jij degene die mee kan helpen FOK!sport nog beter en groter te maken? Stuur dan een mailtje met je usernaam op FOK!, je leeftijd en op welke tijden van de dag je beschikbaar bent voor het schrijven van nieuws naar sport@fok.nl, onder vermelding van "Sollicitatie FOK!sport". Wie weet kunnen we jou dan snel verwelkomen in de crew van FOK!sport!

FOK!tv userportret: Baajguardian (1/3)

FOK! presenteert de eerste aflevering van een driedelige FOK!tv Portret van Baajguardian. Hierin kun je zien waar een van de meest spraakmakende users van dit moment woont en wat zijn hobby's zijn. Wat doet hij bijvoorbeeld met een hakbijl? Verder kom je alles te weten over zijn eetpatroon. Ga er even goed voor zitten en laat je verbazen met deze eerste 15 minuten Baajguardian, oftewel Daniel J.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (148Mb)

[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie

Will Power start morgen vanaf pole position op Surfers' Paradise. Oriol Servia kon zijn voorlopige pole van vrijdag niet vasthouden en start als tweede. Robert Doornbos moet vanuit het achterveld starten.

Uitslag tweede kwalificatie

poscoureurteamtijd
1. Will Power Team Australia 1:30.054
2. Paul Tracy Forsythe Racing 1:30.426
3. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 1:30.438
4. Justin Wilson RuSPORT 1:30.586
5. Oriol Servia PKV Racing 1:30.693
6. Simon Pagenaud (R) Team Australia 1:31.038
7. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 1:31.212
8. Neel Jani (R) PKV Racing 1:31.281
9. Graham Rahal (R) Newman/Haas/Lanigan Racing 1:31.347
10. Dan Clarke Minardi Team USA 1:31.413
11. Alex Tagliani Rocketsports Racing 1:31.664
12. Mario Dominguez Forsythe Championship Racing 1:31.746
13. Nelson Philippe Conquest Racing 1:31.842
14. Robert Doornbos (R) Minardi Team USA 1:31.969
15. Alex Figge (R) Pacific Coast Motorsports 1:32.458
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 1:32.694
17. David Martinez (R) Forsythe Championship Racing 1:33.892

Startopstelling

poscoureurteamsnelste tijd
1. Will Power Team Australia 1:30.054
2. Oriol Servia PKV Racing 1:30.693
3. Paul Tracy Forsythe Racing 1:30.426
4. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 1:30.438
5. Justin Wilson RuSPORT 1:30.586
6. Simon Pagenaud (R) Team Australia 1:31.038
7. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 1:31.212
8. Neel Jani (R) PKV Racing 1:31.281
9. Graham Rahal (R) Newman/Haas/Lanigan Racing 1:31.347
10. Dan Clarke Minardi Team USA 1:31.413
11. Alex Tagliani Rocketsports Racing 1:31.664
12. Mario Dominguez Forsythe Championship Racing 1:31.746
13. Nelson Philippe Conquest Racing 1:31.842
14. Robert Doornbos (R) Minardi Team USA 1:31.969
15. Alex Figge (R) Pacific Coast Motorsports 1:32.458
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 1:32.694
17. David Martinez (R) Forsythe Championship Racing 1:33.892
(R) = rookie

CDA en PvdA balen van uitlekken advies Berlijn

Icoon PolitiekCoalitiepartijen CDA en PvdA vinden het slecht voor de onderhandelingspositie van Nederland dat het militaire advies aan minister Eimert van Middelkoop (Defensie) over verlenging van de missie in Afghanistan op straat ligt.

Vandaag bleek dat de commandant der strijdkrachten generaal Dick Berlijn heeft geadviseerd de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan met twee jaar te verlengen maar het aantal militairen wel terug te brengen. Het ministerie van Defensie wil niet reageren.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam vindt het onbegrijpelijk dat zo'n belangrijk advies uitlekt, kort voor de NAVO-top waar het kabinet hoopt militaire steun van andere landen te verwerven voor Uruzgan. ,,Dit is een enorm toonbeeld van amateurisme als Defensie er op zo'n belangrijk moment niet in slaagt de boel binnenskamers te houden." Ook zijn CDA-collega Karien van Gennip wijst erop dat het de zoveelste keer is dat er belangrijke zaken rond de missie vroegtijdig naar buiten komen.

Dennis: "McLaren moet kalmte bewaren"

Ron Dennis, de teambaas van McLaren Mercedes, is van mening dat de rust bewaard moet worden. Er is een grote kans dat een van de coureurs van het team, Lewis Hamilton of Fernando Alonso, dit raceweekend wereldkampioen zal worden.

Dennis liet echter wel weten dat het team zich meer op de race zal richten. "Het is nog steeds wat we altijd al gezegd hebben", aldus de manager van McLaren Mercedes. "We proberen aan te tonen dat er gelijkheid is, maar de rijders hebben wel een verschillend aantal punten. De een heeft een licht voordeel op de ander. Verder is Kimi Räikkönen natuurlijk nog in staat het wereldkampioenschap te winnen. Wij proberen kalm te blijven en onder deze omstandigheden ons werk goed te doen. Zo simpel is het."

"We bekijken alles van dag tot dag", vervolgde de Brit. "We moeten uiteindelijk aan onszelf, en aan iedereen die ons samen met Kimi in een spotlicht plaatst, bewijzen dat we het goed hebben gedaan en elke kans hebben gegrepen om te winnen. We gaan verder niet in op de details."

Conflict Aissati en De Haan opgelost

De lucht tussen Ismail Aissati (PSV) en de bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, is weer opgeklaard. Een gesprek tussen het duo heeft er namelijk voor gezorgd dat ze weer samen door een deur kunnen.

De verhouding tussen Aissati en De Haan liep een deuk op toen de bondscoach, voor de interland tegen Estland, geen beroep op de speler van PSV deed. De jonge speler was het namelijk niet eens met feit dat zonder persoonlijke uitleg was gepasseerd. Hij is al tijden een vaste waarde binnen de selectie van Jong Oranje.

Aissati dacht er zelfs aan om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Jong Oranje. Toch was hij niet van plan om het lopende conflict nog verder op te blazen. "De trainer zal zijn zegje doen, ik zal mijn zegje doen en dan is dit wat mij betreft uit de wereld", aldus de speler.

Nederlands pantservoertuig rijdt op bom

Icoon OorlogEen Nederlands pantserwielvoertuig is gisteren in de Afghaanse provincie Uruzgan op een geïmproviseerde bom gereden. Dat gebeurde toen een Nederlandse legerpatrouille in een vuurgevecht was geraakt met de vijand. Er vielen geen gewonden. Dat meldde het ministerie van Defensie vandaag.

Het vuurcontact had plaats ten noorden van de vooruitgeschoven patrouillebasis Poentjak. Vanuit Poentjak is teruggevuurd en er zijn Apache-gevechtshelikopters ingezet ter ondersteuning, aldus Defensie.

Het pantservoertuig, een Bushmaster, raakte door het explosief beschadigd aan de voorzijde. Het is vandaag teruggebracht naar Kamp Holland.


Een pantserwielvoertuig.

'Steinsson tot 2012 bij AZ'

De kans is groot dat Grétar Steinsson zijn huidige contract met AZ wederom gaat verlengen. Het is namelijk de derde keer sinds 2005 dat de verdediger een verbeterde aanbieding van de Alkmaarders krijgt.

Het oude contract van Steinsson liep nog tot medio 2011, maar deze overeenkomst wordt opgewaardeerd en verlengd tot 2012. De verwachting is dat de verlenging na het weekend beklonken zal worden.

Afgelopen zomer wilde de IJslander bij AZ vertrekken. Middlesbrough, Newcastle United, Bolton Wanderers en Aston Villa hengelden toen naar de diensten van de rechtsback. De contractverlenging zou daarom ook gezien kunnen worden om het transferbedrag van de speler te verhogen.

Bovendien zouden door een verlenging van de verbintenis de salarisverhoudingen binnen de selectie verkleind kunnen worden. Door de toegenomen ambities van AZ verdienen de nieuwe spelers namelijk meer dan de zittende spelers.

VVV-Venlo zonder Timisela tegen PSV

VVV-Venlo moet het zaterdagavond, tijdens de competitiewedstrijd tegen PSV, zonder Michael Timisela stellen. De voormaligs speler van Ajax heeft teveel last van een dijbeenblessure en zal niet in actie komen.

Wetzel moet het in het Philips-stadion ook zonder aanvoerder Edwin Linssen stellen. De speler is namelijk geschorst, aangezien hij in zes wedstrijden al vijf keer een gele kaart ontving.

Ondanks de afwezigheid van Linssen heeft Wetzel toch goede hoop op een mogelijke stunt tegen PSV. De oefenmeester benadrukte dat niets moet, maar dat alles mag. "We moeten in goeden doen zijn om voor een stunt te zorgen in Eindhoven. Maar dit is ook niet een duel waarin VVV-Venlo punten moet pakken. Dat moet de komende weken gebeuren tegen SC Heerenveen, Willem II en Heracles."

Van der Sar beslist in december

Edwin van der Sar wacht nog tot december voordat hij zal beslissen over zijn toekomst. Het contract van de doelman bij Manchester United loopt aan het eind van het seizoen af.

Van der Sar verlengde vorig jaar nog zijn verbindtenis met de Red Devils, die loopt tot medio 2008. Ondanks de leeftijd van de aanvoerder van Oranje is hij een speler die altijd constant presteert. Manager Sir Alex Ferguson wil Van der Sar daarom graag behouden voor het team.

De kans is groot dat Van der Sar zijn international-handschoenen na het EK aan de wilgen zal hangen. Of hij hetzelfde doet bij United moet nog worden besloten. "We zullen in december beslissen wat we gaan doen, net als vorig jaar", zegt de 37-jarige Van der Sar. "Op dit moment wil ik gewoon spelen en de vorm die ik had terugwinnen."

Dekker: "Zonder Boogerd zal het anders zijn"

De Ronde van Lombardije, die zaterdag wordt verreden, had de afscheidswedstrijd van Michael Boogerd moeten worden. Door een blessure aan zijn knie is het voor de renner van Rabobank echter niet mogelijk om aan deze koers deel te nemen. De Nederlandse hoop is nu op Thomas Dekker en Robert Gesink gevestigd.

"Dekker heeft twee jaar geleden al aangetoond dat hij deze finale aan kan. Voor Gesink is het nog de vraag of hij de kilometers kan verteren. Voor hem is alles nieuw. Maar hier kunnen ze in ieder geval wennen aan de vrijheid om voor eigen kans te rijden", liet ploegleider Erik Breukink in een reactie weten.

Dekker had in 2005 een grote kans om in de top tien te eindigen, maar werd op 800 meter voor de finish door een grote groep renners ingehaald. Als dat niet was gebeurt, dan was de Nederlander als vijfde over de eindstreep gereden. "Boogerd was de laatste jaren mijn grote steun en toeverlaat. Zonder hem zal het anders zijn", aldus de jonge renner.

Dekker vervolgde: "En zeker op de klassieke momenten in de grote eendagswedstrijden zal de ploeg hem missen. Op hem kon je altijd bouwen. Nu speelt het nog niet zo dat alle druk bij Gesink en mij ligt. Maar straks rond de Amstel Gold Race zal dat heel anders zijn."

Drogba betuigt spijt over uitspraken

Donderdag berichtten we al dat Didier Drogba er op stond om Chelsea te verlaten. De Ivoriaanse aanvaller lijkt daar nu op terug te komen. De speler zegt spijt te hebben van zijn gedane uitspraak, die vrijdag in het blad France Football te lezen was.

"Mijn manager en teamgenoten kunnen voor 100 procent op mij rekenen. Ik zal me volledig inzetten voor Chelsea. Mijn toekomst is nu even niet belangrijk, aan het eind van het seizoen praat ik met Chelsea over mijn verbintenis", aldus Drogba.

Tijdens het bewuste interview in het Franse blad France Football liet Drogba onder meer het volgende weten: "Vanaf de eerste dag dat ik hier binnenkwam, wilde ik vertrekken. Ik heb altijd een vreemde relatie met de club gehad." Deze uitspraak zou samenhangen met het vertrek van José Mourinho.

Henin naar halve finales Zürich

Justine Henin heeft het voor elkaar gekregen om zich voor de halve finale van de Zürich Open te plaatsen. De Belgische tennisster, die als eerste geplaatst is, kende weinig problemen in de partij tegen Agnieszka Radwanska.

Henin is overigens de enige geplaatste speelster die tot de halve finales is doorgedrongen. Vrijdag kwamen er nog twee speelsters van de plaatsingslijst in actie, maar zij moesten de strijd met diverse blessures staken.

Svetlana Kuznetsova speelde tegen Francesca Schiavone uit Italië. De Russin verloor de eerste set met 6-3 en hield het in de tweede set, bij een stand van 3-3, voor gezien. Ze had namelijk een blessure aan haar schouder.

Ook de Franse Marion Bartoli kon haar partij tegen haar landgenoot Tatiana Golovin niet voltooien. De eerstgenoemde staakte de strijd in de eerste set bij een stand van 5-4. Een knieblessure maakte het voor de eerstgenoemde Française onmogelijk om verder te spelen.

Henin kruist in de halve eindstrijd de degens met Nicole Vaidisova. De tennisster wist haar partij in de kwartfinale met 6-1 en 6-4 van Alona Bondarenko uit Oekraïne te winnen. Het andere duel in de halve finales gaat tussen Golovin en Schiavone.

Brons voor Argentinië op WK rugby

Argentinië is er in geslaagd om tijdens het WK rugby de bronzen medaille in de wacht te slepen. De Zuid-Amerikaanse ploeg was vrijdagavond veel te sterk voor tegenstander Frankrijk (34-10). In de groepsfase verloren de Fransen ook al van de Argentijnen.

Het is voor de eerste keer dat Argentinië zo goed presteert op een mondiaal evenement. Zaterdag wordt de finale, die tussen titelverdediger Engeland en Zuid-Afrika gaat, in het Stade de France gespeeld. Ook deze twee landen namen het in de groepsfase al tegen elkaar op. De Zuid-Afrikanen wonnen toen royaal met 36-0.

Wii niet hardcore genoeg voor Silent Hill

Er zijn twee nieuwe Silent Hill games in de maak, eentje voor de PSP (Silent Hill Origins) en een voor next-gen consoles (Silent Hill 5). De Wii krijgt echter geen Silent Hill omdat de Wii niet hardcore genoeg is, ondanks dat de besturing wel potentie heeft voor een Silent Hill game. Dit blijkt uit een interview dat Wired had met een van de makers:

WN: What is the future of the Silent Hill series?
AY: We're making Silent Hill 5 for next-gen consoles. Are there any other platforms besides that? [laughter]
WN: There's the Wii.
AY: Ah, the Wii. Wiiiiiiiiii... Silent Hill Wii. Can we do it? Will players like it?
WN: Yeah! There's a lot of potential there, using the remote as a flashlight, or a knife...
AY: Yeah, there's potential.
WN: But no plans.
AY: No plans. The Wii user isn't a hardcore user.


Niet op de Wii

Andere interessante uitspraken die Akira Yamaoka deed waren:

De DS is technisch niet in staat voor een Silent Hill
De Xbox 360 versie gaat beter verkopen dan de PS3 versie
80% van de Silent Hill markt ligt buiten Japan
De PS3 gaat in de toekomst veel beter verkopen dan nu het geval is

SEGA heeft vertrouwen in Mario & Sonic

SEGA zei het eerder, maar herhaalt het voor degene die het gemist heeft. Mario & Sonic gaat heel veel verkopen. SEGA verwacht dat de game eind dit jaar de best verkopende Wii-game is, maar zegt dat het ook de nummer één positie in de totale verkooplijsten kan halen.

This will be a leading title at Christmas. We have fully set our sights on it being the number one Wii title but are confident that this title has the potential to also achieve the top slot in the All Formats chart too

CD: Ani Di Franco - Canon

In Nederland is het begrip afgelopen jaar veelvuldig aan bod gekomen: canon, met de klemtoon op de eerste lettergreep. Menig discussies zijn gevoerd over de inhoud van de Nederlandse geschiedenisboeken in het onderwijs en op EenVandaag zagen we deze zomer elke dag de Beeldcanon terugkeren. Met een canon wordt het geheel van teksten, kunstwerken of gebeurtenissen bedoeld dat het referentiekader is van een gedeelde cultuur. Als artiest kan je met bijna twee decennia aan artistieke bagage in je koffer een straightforward 'best-of' uitbrengen, maar je kunt ook kiezen voor een meer gesofisticeerde aanpak zoals Ani DiFranco doet met haar laatste release Canon.

R. de Vries schrapt uitzending pedozeiler

Peter R. de Vries schrapt morgen de uitzending rond de pedofiele zeilinstructeur uit Leiden. Eerder deze week werd bekend dat de man die in het verleden is veroordeeld voor ontucht met jongetjes toch zijn zeilschool voor kinderen mag voortzetten. De Vries had de pedoseksueel voor de camera geconfronteerd met het feit dat hij toch weer met kinderen werkte.

Een kort geding moest er aan te pas komen om De Vries de beelden te laten schrappen, met een dwangsom van 50.000 euro. Daarop besloot de misdaadverslaggever het hele programma in de ijskast te zetten omdat de beelden essentieel zijn voor de uitzending. De Vries is van plan later alsnog de beelden uit te zenden.

Peter Plasman, advocaat van de pedoseksueel, zegt dat zijn cliënt niks fouts doet met zijn zeilschool. De Vries meent dat de persvrijheid in het geding is en legt morgen om half negen waarschijnlijk een verklaring af. De zeilinstructeur is inmiddels ondergedoken.

Ophef over Turks in R'damse deelraad

Raadslid Marijke Goedegebuur van stadsdeel Feijenoord is het Turkse gebabbel van raadsleden van Turkse komaf, meer dan beu. Volgens Goedegebuur wordt er in de pauzes en tijdens de deelraadsvergadering door groepjes Turkse raadsleden onderling enkel Turks gesproken.

In het AD laat de politica van haar eigen Lijst Goedegebuur weten: ''Ik vind dat zo onbeleefd. Het is dan net alsof ze iets bepraten wat jij niet mag weten. Andere raadsleden worden gewoon buitengesloten.'' Ze zegt haar Turkse collega's hier op aan te hebben gesproken: ''We hebben als politici een voorbeeldfunctie. Het is ook niet goed voor de integratie en de inburgering. Maar ik werd gewoon uitgelachen.''

De deelraadvoorzitter van Feijenoord, Dagmar Oudshoorn (PvdA), zal het onderwerp begin december te sprake brengen in het overleg van fractievoorzitters.

Deelgemeente Feijenoord kwam al eerder opspraak doordat ook ambtenaren aan de balie regelmatig Turks spreken. Afgelopen week nog liet PvdA-minister Wouter Bos - tijdens een bezoek aan de wijk - weten niet blij mee te zijn met Turkse taal aan de balie.

Saeijs niet langer aanvoerder Roda JC

Jan-Paul Saeijs is niet langer de aanvoerder van Roda JC. Volgens coach Atteveld kon de verdediger niet goed omgaan met de druk waar je als aanvoerder mee te maken krijgt.

"De druk die het aanvoerderschap met zich met zich meebrengt, had geen goede invloed op Saeijs", aldus de coach van Roda JC. Vanaf de komende match tegen FC Utrecht draagt middenvelder Marcel Meeuwis de aanvoerdersband bij de Limburgers.

Schadeclaim na glurende legerhelikopter

OpmerkelijkDe bewoners van een dure woning in het Britse Eastbourne in East Sussex claimen zo'n 400.000 euro schadevergoeding van het ministerie van Defensie. Een legerhelikopter heeft volgens hen de glazen opbouw van hun woning ernstig beschadigd toen die laag boven de woning ging vliegen.

De bemanning van de heli zou dat gedaan hebben om een au-pair van de familie die onder een serre lag te zonnen, eens van nabij te kunnen bekijken. Sindsdien lekte de glazen opbouw aan alle kanten en moest deze gerepareerd worden.

De bewoners zeggen dat de zware Merlin helikopter op minder dan 150 meter boven hun woning hing. Defensie wijst alle aansprakelijkheden af. Een woordvoerder zegt dat de piloot geen vliegregels heeft overtreden. Een rechtbank zal in februari een oordeel vellen over de schadeclaim.



Een Merlin-heli

Boze Jan Smit verwondt Yolanthe

ShowbizzDe Volendamse zanger Jan Smit heeft in een woede-uitbarsting zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen verwond. De zanger kreeg het te kwaad nadat hij gehoord had dat hij wekenlang zijn stem niet meer mag gebruiken wegens stembandproblemen.

Smit smeet daarop de deur van zijn auto met een klap dicht. Helaas zat de arm van zijn lief daar nog tussen. De 22-jarige Cabau van Kasbergen schreeuwde het uit van de pijn en vreesde dat haar arm gebroken was. Röntgenfoto's toonden uiteindelijk aan dat haar arm 'slechts' zwaar gekneusd was geraakt door de woeste reactie van haar vriend.

De 21-jarige Smit heeft knobbeltjes op zijn stembanden en mag tot eind november niet optreden.

Gezin gered door vrouw en hond

Icoon BrandEen vrouw heeft vannacht haar buren in Delft gewekt omdat een brand bijna oversloeg naar hun huis. De vrouw werd zelf gewekt door haar blaffende hond. Ze is wel naar het ziekenhuis gebracht omdat ze ademhalingsklachten kreeg bij haar reddingspoging. Dit meldt de brandweer vandaag.

De brand brak vannacht rond 3.00 uur uit in een bouwkeet aan de Cohen Stuartstraat, waar kunststof buizen opgeslagen lagen. Toen de brandweer arriveerde was de brand al overgeslagen naar de dakrand van een naastgelegen woning. De brand dreigde ook over te slaan op een tegenovergelegen woning.

De brand was binnen twintig minuten onder controle en de brandweer wist te voorkomen dat twee gasflessen vlam vatten. De materialen in de keet zijn volledig verbrand. Twee woningen liepen schade aan de gevel op en de brandweer schat de totale schade op enkele tienduizenden euro's.

Franse moeder wurgt zes baby's

Icoon ShockingEen 35-jarige vrouw in Frankrijk heeft bekend dat ze zes baby's heeft gewurgd kort nadat ze ze had gebaard. Dat maakte de Franse justitie gisteravond bekend. De bekentenis volgde op de vondst van de babylijkjes in een kelder onder een woonblok in het Noord-Franse Valognes.

De werkloze vrouw en haar ex-vriend zijn aangeklaagd. Haar huidige partner, die ook was aangehouden, wordt niet vervolgd. De vrouw legde de baby's in plastic zakken in de kelder. Het was nog onduidelijk wie de vader is.

Justitie sprak over een uiterst gecompliceerd onderzoek. De lijkjes werden door de huidige partner ontdekt nadat bewoners over een lijklucht hadden geklaagd.

Met dank aan gohobbes voor de submit.

Weer auto's in brand in A'dam-West

BrandIn Amsterdam-West zijn afgelopen avond wederom auto's in brand gestoken. De eerste wagen vloog in brand aan de President Allendelaan aan de Sloterplas, niet ver van stadsdeel Slotervaart. De tweede ging later op de avond op de Notweg in Osdorp in vlammen op.

Het is de vijfde achtereenvolgende avond dat er in West auto's in vlammen zijn opgegaan. Jongeren hebben sinds het weekeinde nu in totaal zeven auto's in brand gestoken.

Net als de vorige dagen zijn ook gisteren geen verdachten opgepakt voor de autobranden. Het in brand steken van auto's begon maandagavond na het ingooien van de ramen van het politiebureau aan het August Allebéplein waar Bilal B. werd doodgeschoten.
Lees ook op het Forum
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Mariniers VS voor krijgsraad wegens Haditha

Icoon AmerikaTwee Amerikaanse mariniers moeten voor de krijgsraad verschijnen in verband met het bloedbad in de Iraakse stad Haditha in 2005. Dat heeft het korps mariniers gisteren  in een verklaring laten weten.

Luitenant-kolonel Jeffrey Chessani moet terechtstaan, omdat hij geen gedegen onderzoek zou hebben gedaan naar het doden van Iraakse burgers door Amerikaanse militairen in Haditha. Tegen korporaal Stephen Tatur ligt een aanklacht wegens doodslag klaar. Chessani en Tatur zijn de eerste militairen die in verband met het bloedbad in Haditha voor de krijgsraad moeten verschijnen.

De reputatie van de Verenigde Staten kreeg een gevoelige knauw toen Amerikaanse mariniers in opspraak kwamen door hun rol bij een bloedblad in november 2005 in Haditha, ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Amerikaanse militairen zouden toen in totaal 24 ongewapende Iraki's hebben doodgeschoten.

Dit jaar zijn om uiteenlopende redenen aanklachten ingetrokken tegen mariniers die bij het bloedbad betrokken zouden geweest.

G7 waarschuwt voor lagere groei door kredietcrisis

Icoon EconomieDe groep van zeven rijke industrielanden (G7) heeft gewaarschuwd voor lagere economische groei als gevolg van de onrust op de kredietmarkten.

In een verklaring die gisteren werd verspreid zeggen de zeven landen dat de economische groei wel een sterke basis heeft en dat opkomende markten daarbij een steeds grotere rol spelen. In de verklaring wordt met geen woord gerept over de sterke koersdaling van de dollar.

Het was voor het eerst dat de ministers van Financiën en centralebankpresidenten van de G7 bijeenkwamen sinds de onrust op de financiële markten afgelopen zomer uitbrak. De bijeenkomst vond plaats tijdens de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank in Washington.

In de verklaring zegt de G7 dat de recente turbulentie, de hoge olieprijs en de zwakte op de Amerikaanse huizenmarkt de economische groei waarschijnlijk zal matigen. Eerder deze week verlaagde het IMF de groeiverwachting van de wereldeconomie voor volgend jaar met bijna een half procentpunt.

Prinses Ariane vandaag gedoopt

Icoon KoningshuisPrinses Ariane, vierde in de lijn van troonopvolging, wordt vandaag in de Kloosterkerk in Den Haag gedoopt. Dominee Deodaat van der Boon doopt het prinsesje met water uit de rivier de Jordaan.

De 6,5 maanden oude Ariane krijgt een jurk aan van Brussels kant, die in 1880 voor de doop van prinses Wilhelmina werd gemaakt.

Bij de plechtigheid zijn zo'n 850 genodigden, onder wie koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende.

Onder de aanwezigen zijn ook de ouders van prinses Máxima. Bij haar huwelijk waren zij niet van de partij vanwege de omstreden politieke achtergrond van Jorge Zorreguieta, maar bij de meer privé geachte doopplechtigheden van hun kleinkinderen zijn zij wel aanwezig.

Het hele gebeuren is live te volgen vanaf 11.15 uur op Nederland 1 of via internet.

Berlijn: missie verlengen met minder militairen

Icoon OorlogDe Nederlandse missie in Afghanistan kan met twee jaar worden verlengd, maar dan moet wel het aantal militairen worden teruggebracht.

Dat heeft commandant der strijdkrachten generaal Dick Berlijn recent aan minister Eimert van Middelkoop (Defensie) geadviseerd, zo bevestigen ingewijden een bericht in dagblad De Telegraaf van vandaag. Het ministerie van Defensie wil niet reageren op de berichtgeving. Berlijns advies is onderdeel van de voorbereidingen van het kabinet om een besluit te nemen of de Nederlandse missie na augustus 2008 moet worden verlengd. Het kabinet neemt naar verwachting eind november een besluit.

Berlijn adviseert voor de inkrimping meerdere scenario's. Volgens De Telegraaf wil de generaal met maximaal 1200 militairen verder gaan in Uruzgan. Nu zijn er ruim 1650 Nederlandse militairen gelegerd.

Nederland is inmiddels ruim een jaar actief in Uruzgan. Wegens de verslechterde veiligheidssituatie besloot het kabinet een paar weken geleden nog tachtig militairen extra te sturen.

In zijn advies wijst Berlijn erop dat er in de toekomst extra geld nodig is om defensie zijn taken uit te kunnen laten voeren. Hij benadrukt dat ondanks de inkrimping van het aantal militairen in Afghanistan nog wel altijd keuzes moeten worden gemaakt uit de andere internationale verplichtingen. Ook is er onder meer voor de missie in Uruzgan, hulp nodig van andere landen en partners.

Koffie in de horeca blijft slecht volgens AD-test

Icoon BinnenlandsSlechts één op de zes ondernemers in de horeca zet zijn gasten een fatsoenlijke kop koffie voor. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Koffietest die het AD vandaag presenteert.

Keurmeester Barend Boot bezocht daarvoor 57 zaken en concludeerde dat slechts bij tien daarvan de kwaliteit van een kop koffie, cappuccino of espresso voldoende was. De koffie werd beoordeeld op onder andere geur, sterkte, versheid van de branding en nasmaak.

Grote winnaar van de test is Bagels& Beans in Den Bosch. Zij kregen een 8,4. Boot noemde hun cappuccino 'meesterlijk gezet' en de espresso 'een mix van pittig en fluweel'.

Streaker

Vrijdag 17 oktober 2007. Nog even naar aanleiding van gisteren, de 36-jarige econoom Bernard Devresse die woensdagavond naakt over het veld rende tijdens België-Armenië en daarmee België inspireerde tot het scoren van een doelpunt, wilde slechts zijn vriendin een huwelijksaanzoek doen. Dat is dan toch wel weer schattig, al denkt vriendin Stephanie daar kennelijk anders over.

Verder nog wat? Eh ja, Wilders richt zich op menukaart TweedeKamer, Uma Thurman (wie?) heeft haar eigen nipplegate en werkloze moet wel bezig bijven, subsidie geven?

ohw ja, nog even het filmpje van Bernard Devresse..

Boek: Aria - Nassim Assefi

Aria is een meeslepende en indringende roman over de zoektocht naar betekenis en het leven tussen twee culturen. Deze korte omschrijving staat op de achterkant van het boek Aria van Nassim Assefi. Het maakt de lezer meteen nieuwsgierig naar het verhaal achter deze zoektocht. Zijn we bij tijd en wijle niet allemaal op zoek naar de betekenis van het leven? Het is zo goed voor te stellen dat er in een mensenleven grote voorvallen plaatsvinden die leiden tot die zoektocht naar wat het leven inhoudt en hoe je het nu verder invulling moet geven. Over zo'n voorval en wat dat betekent voor een mensenleven gaat dit boek. Indringend en meeslepend, zoals de achterflap aangeeft, is het zeker.

Kraak de kluis in And Then There Were None

De PC-versie ligt inmiddels al geruime tijd in de winkel, maar eind dit jaar zal de game And then there were none ook op de Wii verschijnen. De game draait om een landhuis waar tien gasten worden uitgenodigd die vervolgens een voor een vermoord worden door een onbekend persoon. Om te overleven zul je op onderzoek uit moeten gaan. Gelukkig kun je je alvast op de speurtocht voorbereiden met de onderstaande screens





Okami bevestigd voor de Wii

Eerder deze week waren er al geruchten dat Okami toch op de Wii zou verschijnen, maar Capcom heeft nu bevestigd dat deze geruchten kloppen.

Okami zal in de lente van 2008 voor de Wii verschijnen met een nieuwe besturing die speciaal ontworpen is voor de Wiimote. Je zal bijvoorbeeld de Wiimote moeten gebruiken als 'Celestial Brush' om mee te verven.

Bovennatuurlijke monsters hebben alle kleur uit Okami weggezogen. Jij moet ze verslaan om het levensbloed van de wereld te herstellen. Door wensen van mensen te vervullen word je sterker. Erg Japans georienteerd spel waarin calligrafie een grote rol speelt. Meer over de game kun je lezen in de review van de PS2-versie.



screen van de PS2-versie van Okami

Super Street Fighter 2Turbo HD Remix in actie

Werd een spel vroeger nog gewoon Street Fighter genoemd, tegenwoordig zijn er spellen in de maak met titels als Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix. De game, bekend uit de jaren negentig, zal binnenkort te downloaden zijn vanaf Xbox Live en PlayStation Network. Het spel zal trouw blijven aan zijn roots, maar zal nieuw artwork en 1080p graphics bevatten.

Het spel bevat alle zeventien originele Super Street Fighter 2 Turbo personages waaronder Ryu, Guile, M. Bison en Akuma. Er is een online modus toegevoegd waardoor je nu ook met vrienden kunt spelen die niet naast je op de bank zitten. Op Youtube is een filmpje verschenen waarop je de Xbox Live Arcade-versie in actie kunt zien.



Duitsers in Anno 1701: The Sunken Dragon demo

Er is goed, en slecht nieuws voor de Anno 1701 fans. Om te beginnen met het goede nieuws, de demo van het spel is nu te downloaden. Het slechte nieuws is echter dat deze vooralsnog enkel beschikbaar is in het Duits.

Anno 1701: The Sunken Dragon is een uitbreiding voor Anno 1701. De uitbreiding bevat elf nieuwe missies welke in totaal goed zijn voor circa dertig uur gameplay. Het spel bevat een nieuwe ramp (meteorieten), nieuwe speciale gebouwen, een viertal nieuwe AI-spelers en een world editor.

Je kunt de demo *hier* downloaden.



Anno 1701

Kabinet wil strengere regels reclames over lenen

Icoon BinnenlandsDoor middel van maatregelen wil het kabinet mensen bewustmaken van de risico’s van bijvoorbeeld een lening. ,,Wij willen de mensen bewustmaken van de risico's van lenen'', zei staatsseceretaris Ahmed Aboutaleb gisteren in een toelichting.

Er zijn plannen om reclamespotjes op TV en Internet aan te pakken: er moet een waarschuwing bij staan dat te veel lenen problemen veroorzaakt. Ook rood staan zal moeilijker worden en de maximale boete van de overtreding van de reclameregels gaat 1 miljoen euro kosten.

Hogescholen gaan probleemwijken in

Icoon BinnenlandsHogescholen samenwerken met woningcorporaties om probleemwijken weer leefbaarder te maken. Doekle Terprstra, voorzitter van de HBO raad, meent dat de studenten in schoolbanken leren over onderwijs of zorg en die kennis kan gericht in de praktijk worden toegepast.

Woningcorporaties zijn bereid om elk jaar 250 miljoen euro in probleemwijken te steken. De plannen zijn om stagiairs in te zetten. Er zijn per jaar ongeveer 90.000 HBO’ers die kunnen werken in de probleemwijken aan hun afstudeerproject of die er stage lopen. De achterstandsbuurten zouden een goede plek zijn om onderzoek te verrichten.

Er zijn al hogescholen die stagiairs hebben rondlopen in dit soort wijken. In Groningen werkt de Hanzehogeschool samen met een aantal basisscholen om kinderen op die scholen beter te laten ontwikkelen. Dit gebeurt in de vorm van cultuurlessen en kinderopvang, Ook worden de studenten ingezet om schooluitval te voorkomen, om bewoners meer te laten sporten en voor diverse projecten op het gebied van taal.

De Hogeschool van Amsterdam doet mee aan een project om de wanbetalers te ondersteunen zodat zij niet noodgedwongen op straat hoeven te leven. Een andere Hogeschool in Heerlen onderzoekt hoe de vergrijzing beter aangepakt kan worden en hoe wijken daarin beter kunnen samenwerken.


Middernachtelijke plaatjes van Umbrella Chronicles

Capcom heeft een flinke dosis screenshots vrijgegeven van de horrorgame Resident Evil: Umbrella Chronicles. Het spel zal een on-rails shooter worden, welke de ondergang van Umbrella vertelt. Dit vanuit het oogpunt van verschillende oude bekenden als Wesker, Rebecca en Chris. In het spel ga je op bezoek bij oude locaties uit Resident Evil 0 t/m 3, maar ook nieuwe locaties, zoals het hoofdkantoor van Umbrella.







[Gerucht] Xbox 360 met ingebouwde HD-DVD speler?

Goed nieuws voor alle HD-DVD fans. Scott Browning, een marketing executive in Consumer Electronics, heeft onthuld dat Microsoft bezig is met het lanceren van een nieuwe Xbox 360 met ingebouwde HD-DVD speler.

Browning maakte deze schokkende "onthulling" toen hij wat commentaar leverde op het nieuws dat grote electronika-keten JB HiFi ook HD-DVDs zal gaan leveren, iets waar Sony nogal ondersteboven van was.
Met Paramount, Dreamworks en Universal aan de kant van de HD-DVD zullen beide formaten naast elkaar blijven bestaan, en zal het niet lang duren voordat Microsoft definitief voor de HD-DVD kiest. Aldus Browning.

Het is logisch dat deze uitspraak met een korreltje zout moet worden genomen; op dit moment lijkt Blu-Ray nog voorop te lopen in de race. En zelfs dan is het nog de vraag of MS de HD-DVD speler ooit zal gaan inbouwen. Microsoft heeft al aangegeven zich aan te passen aan de markt; als de Blu-Ray definitief doorbreekt zal er simpelweg een externe Blu-Ray speler voor de console worden uitgebracht.

Peiling NOVA: TON 15 zetels, VVD 13

Icoon Politiek De politieke beweging van Tweede kamerlid Rita Verdonk Trots op Nederland (TON) is goed voor vijftien Kamerzetels als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. Die zetels komen voornamelijk van de VVD, die uitkomt op 13. Dat blijkt vrijdag uit de wekelijkse Politieke Barometer van Interview NSS in opdracht van het tv-programma Nova.

Vorige week, toen TON nog niet was gelanceerd, stond Verdonk nog op vier zetels. De winst van Trots op Nederland betekent verlies voor de gevestigde partijen. Grootste verliezer is de VVD die zakt van negentien zetels vorige week naar dertien zetels deze week. Ook de PVV van Geert Wilders verliest; vorige week nog goed voor zestien zetels, deze week zijn dat er dertien. Ook de SP verliest flink en zakt van 24 zetels vorige week naar negentien zetels nu.

De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie komen gezamenlijk uit op 75 zetels, net geen Kamermeerderheid. Zowel de christendemocraten (40) als de sociaaldemocraten (28) stijgen licht, de ChristenUnie blijft gelijk op zeven zetels.

Recordvangst sigaretten door Franse politie

Icoon BuitenlandsAfgelopen week heeft de Franse politie bij een controle bij Cambrai in Noord-Frankrijk een bestuurder met een aanhangwagen aangehouden. De wagen kwam uit Frankrijk en was op weg naar Nederland. Toen de documenten werden gecontroleerd, bleken de papieren niet geldig meer te zijn en andere papieren waren verlopen.

De politie vond 980 dozen die pakken Marlboro bevatten. In totaal werden er 9,3 ton sigaretten gevonden met een geschatte waarde van meer dan 2 miljoen euro. De Franse politie heeft hiermee de grootste sigarettenvangst van 2007 te pakken. De chauffeur, een Nederlander van 36 jaar, is vrijgelaten maar staat nog onder juridisch toezicht.

Nieuwe content in PlayStation Store

Hier volgt de wekelijkse update met nieuwe content voor de PlayStation 3 welke je kan downloaden via het PlayStation Network. Allereerst de Europese store:

Alien VS Predator Blu-ray trailer
DW: Gundam Demo
Syphon Filter 3 voor de PSP en PS3 (€ 4,99)
Everybody's Golf 2 voor de PSP en PS3 (€ 4,99)
CTR: Crash Team Racing voor de PSP en PS3 (€ 4,99)

De Amerikaanse store is ook gevuld, hiervoor heb je een PS3 met US account nodig:

Er zijn nieuwe Wallpapers
Blu-ray trailers van Underworld en Incubus Alive At Red Rocks.
Een trailer voor de film Rails & Ties met oa Kevin Bacon.
Trailers voor Burnout "Steel Wheels" en Devil May Cry 4.
Demo van Juiced 2: HIN
Folklore "PSU" demo.
De game Calling All Cars. Deze kost in de VS store $4,99.
Een tech video over Uncharted: Drake's Fortune, "Tech Dive".
Turok "Dino Luring" video

Tot slot kunnen we jullie melden dat er in de Japanse store vanaf nu een demo staat voor GT5 prologue. Veel plezier ermee!

'PlayStation3 is beter dan supercomputer'

De Amerikaanse wetenschapper Gaurav Khanna heeft een wetenschappelijke supercomputer ingeruild voor acht PlayStation 3-spelcomputers.

Khanna doet onderzoek naar zwaartekrachtvelden en zwarte gaten. Hij heeft zeer krachtige computers nodig om de extreem ingewikkelde berekeningen te doen. Eerst kocht hij kostbare computertijd in bij wetenschappelijke rekencentra, waar geclusterde systemen met wel 500 processoren de berekeningen deden. Met de PS3 hoeft dat echter niet meer.

De spelcomputer van Sony heeft een uiterst krachtige processor. De wetenschapper besloot acht PS3's aan elkaar te koppelen en daar vervolgens het Linux-besturingssysteem op te installeren. Daardoor kan de wetenschapper nu tijdens het gamen zijn werk doen. Bovendien kosten acht PS3s 'slechts' 3200 dollar, terwijl een grote berekening op de voormalige supercomputer al 5000 dollar kostte.

Nicolas Sarkozy en Cécilia uit elkaar

Icoon BuitenlandsHet Elysée gaf gisteravond een persbericht uit dat Cécilia en Nicolas Sarkozy gescheiden zijn. Zij zouden samen hebben ingestemd met de scheiding en zijn in alles in overleg met elkaar overeengekomen. De woordvoerder van het Elysée, David Martinon, die verschillende keren vragen kreeg vanuit de pers, weigerde commentaar, net als het stel zelf. In Frankrijk werd eerder deze week al gespeculeerd over de mogelijke scheiding van de Sarkozys. De geruchten begonnen toen Cécilia steeds minder aan de zijde van haar man te vinden was.

Cécilia Sarkozy is deze week in het bijzijn van een advocaat naar de rechtbank in Nanterre gegaan waar ze, zoals later bleek, de echtscheidingspapieren in orde maakte. Dezelfde rechter kwam die avond naar het Elysée waar Nicolas de papieren zou hebben ondertekend. Cécilia en Nicolas waren sinds 1996 getrouwd. Louis Sarkozy van tien jaar, blijft bij zijn moeder maar zal sterke banden met zijn vader blijven houden. Dit verklaarde de advocaat van het stel.


De Sarkozys in gelukkiger tijden

kootchy kootchy koo op je DS

Wie wil er nog een echte baby als je ook een virtuele baby kan nemen? In Baby Pals kun je, zoals ze zelf zeggen "all the fun things real parents do like feeding, bathing, playing with and teaching your baby" doen, en wie wil dat nou niet? Gelukkig kun je je baby in deze game wel helemaal zelf uitzoeken, waarbij je zelfs de neus kunt kiezen. In november kun je deze game oppikken in de winkel en zelf kiekeboe spelen met je baby en hem of haar wat woordjes leren. Bekijk de screens hieronder.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.