FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 oktober 2007

[upd] Arbiter in elkaar geslagen

Opnieuw is een scheidsrechter in het amateurvoetbal ernstig gewond geraakt bij het uitoefenen van zijn functie. Vanmiddag floot een arbiter in Rotterdam IJsselmonde de wedstrijd van IJVV De Zwervers 8 tegen het derde elftal van het eveneens Rotterdamse Lombardijen. De teams ontmoetten elkaar in de competitie Mannen Zaterdag reserve 8, 7e klasse.

Na nog geen tien minuten te hebben gevoetbald, beging een speler van de Zwervers een overtreding rond de middenlijn. De arbiter kende hiervoor een vrije trap aan Lombardijen toe. Een Zwerver meende dat de vrije trap voor hem was bestemd en wilde snel de bal wegschieten. De doelman van Lombardijen stormde hierop naar de middenlijn en gaf de speler die de vrije trap snel wilde nemen een klap. Hierop ontstond een flink opstootje, waarna diverse kleine vechtpartijtjes uitbraken.

Hierna besloten twee spelers van Lombardijen hun aandacht te richten op de arme scheidsrechter. Deze nam diverse klappen in ontvangst. Ook werd hij meerdere malen geschopt. Zelfs de grensrechter van Lombardijen begon zich ermee te bemoeien en sloeg de arbiter tot twee maal toe met zijn vlag. Hierop besloot men dat het toch verstandiger was de politie erbij te halen. Deze kwamen vrij snel naar het sportpark bij de Smeetselandseweg in Rotterdam.

Voordat de sterke arm der wet op het veld was gearriveerd, hadden de aanvallers snel de benen genomen. De politie is nog naarstig op zoek naar deze heren. De scheidsrechter is met ademhalingsproblemen, misselijkheid en veel hoofdpijn afgevoerd naar het Clara-ziekenhuis.

Update 16.05 uur

De mishandelde scheidsrechter, vader van FOK!ker Jay_Snake, is inmiddels weer thuis. Uit röntgenfoto's is gebleken dat de arbiter drie zwaargekneusde ribben heeft. Ook heeft hij een hersenschudding aan het middagje fluiten overgehouden. De grensrechter zou zich inmiddels bij de politie hebben gemeld.

Update 23.40 uur

Jay_Snake is vanavond met zijn vader naar het politiebureau geweest. De scheidsrechter heeft daar aangifte gedaan van zware mishandeling.

De politie heeft hen bevestigd dat de grensrechter inderdaad is gearresteerd. Hij blijkt een in Duitsland woonachtige Turk te zijn die bij familie op bezoek was. Ook de keeper is inmiddels gearresteerd en verblijft nog op het bureau.

Met dank aan Jay_Snake voor de submit en de update.

Deense jongeren botsen met politie

Icoon BuitenlandsIn Kopenhagen heeft de politie vandaag ongeveer driehonderd relschoppers aangehouden. Het zijn jongeren die een half jaar geleden werden verdreven uit hun jongerencentrum en nu een ander gebouw wilden bezetten. Dat hebben Deense autoriteiten gemeld.

Ongeveer 3000 demonstranten probeerden over politieauto's te klimmen om het gebouw te bereiken. De politie gebruikte traangas om hen tegen te houden. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen en slaagden de jongeren er niet in het gebouw binnen te komen.

Vorige week kwam het ook al tot ongeregeldheden tussen boze jongeren en de politie. Het conflict speelt al sinds 2000, toen de gemeente het gebouw dat ze in 1982 hadden gekraakt verkocht aan een religieuze groepering. Bij de rellen rond de ontruiming in maart werden 677 activisten gearresteerd.

Opnieuw rellen in Denemarken.

Rellen in aanloop Zwitserse verkiezingen

Icoon BuitenlandsDe Zwitserse politie heeft vandaag traangas gebruikt tegen antifascisten die met stenen en flessen gooiden tijdens een politieke rel in Bern. Daar lopen de spanningen hoog op in de aanloop naar de nationale verkiezingen op 21 oktober.

Het kwam tot gevechten toen honderden demonstranten wilden voorkomen dat duizenden aanhangers van de rechtse Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) door de straten van de hoofdstad zouden marcheren. Volgens een politiewoordvoerder zijn 43 demonstranten aangehouden en raakten er drie gewond. Ongeveer zeventien agenten liepen ook letsel op.

De SVP, die de verkiezingen lijkt te gaan winnen, heeft het Zwitserse electoraat verdeeld met een campagne die velen opvatten als anti-islamitisch.

'Tussenstand' grote winnaar Gouden Kalveren

Icoon Showbizz'Tussenstand' is de grote winnaar geworden van het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht. De film van Mijke de Jong won een Gouden Kalf voor beste regie, beste actrice (Elsie de Brauw) en beste geluid. Tussenstand kreeg ook de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

De uitreiking van de Grote Prijzen van de Nederlandse Film vormde de afsluiting van de 27e editie van het Nederlands Film Festival. De jury kende Gouden Kalveren toe in zeventien categorieën. Nightwatching had vijf nominaties, maar verzilverde er slechts twee. Regisseur Peter Greenaway ging met de prijs voor het beste scenario naar huis en de film werd bekroond met het Kalf voor beste production design.

Marcel Hensema nam voor zijn rol van Herman Brood-manager Koos van Dijk in Wild Romance het beeld voor beste acteur in ontvangst. Jan Decleir kreeg voor zijn rol in Wolfsbergen de prijs voor beste mannelijke bijrol, Sylvia Hoeks won de vrouwelijke variant voor haar rol in Duska.

Kruistocht In Spijkerbroek werd uitgeroepen tot beste lange speelfilm en ontving de prijs voor beste montage. Wolfsbergen won in de categorie beste camera. Het tweeluik De Prins En Het Meisje werd beste tv-drama en de speciale juryprijs ging naar hoofdrolspelers Halina Reijn en Fedja van Huêt.

Beste lange documentaire werd Jimmy Rosenberg - De Vader, De Zoon& Het Talent, beste korte documentaire Raak Me Waar Ik Voelen Kan en Missiepoo16 beste korte film. Het Kalf voor beste muziek ging naar Kicks. De publieksprijs was voor Waar Is Het Paard Van Sinterklaas?.

Het Nederlands Film Festival opende 26 september met Duska. Nightwatching was donderdag de slotfilm. Het festival trok 125.000 bezoekers, 7000 meer dan vorig jaar.
Marcel Hensema

Minister: splitsing België niet nabij

Icoon BelgieDe Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht probeert het buitenland te verzekeren dat België voorlopig niet uit elkaar valt. De minister heeft alle Belgische ambassades een geruststellende brief gestuurd.

De Gucht erkent dat er een politieke crisis is, maar dat die zal worden overwonnen. "Wij schatten dat niet voldoende in hier in België, maar een groot stuk van de wereld denkt inderdaad dat het einde van België nabij is", aldus De Gucht zaterdag. Mogelijke investeerders kunnen worden afgeschrikt, zegt de minister.

De regeringsformatie in België duurt nu al zo'n vier maanden. De tegenstellingen tussen de Vlamingen en Walen zijn vrij groot. Meerdere Vlaamse partijen hebben kiezers gewonnen met de belofte dat Vlaanderen zelfstandiger zou worden. Vlaams Belang van Filip Dewinter streeft al langer naar een republiek Vlaanderen.

Leer rocken met de Rock Band tutorial- en practice-modes

Begin 2008 zullen we in Europa Rock Band in de winkels zien verschijnen. Omdat slechts een handjevol mensen vanaf hun geboorte muzikaal begaafd zijn, heeft Harmonix in Rock Band een tutorial gebouwd. Zo wordt je stap voor stap geleerd hoe je moet zingen, gitaar spelen en drummen.





De tutorials bestaan uit de volgende lessen:


Vocal Lesson
Lesson 1: Singing Basics
Lesson 2: Talky Parts
Lesson 3: Screen Stuff
Lesson 4: Percussion Notes
Lesson 5: Overdrive

Basic Drums
Lesson 1: Sound Check
Lesson 2: One Hand
Lesson 3: Two Hands
Lesson 4: The Kick Drum
Lesson 5: Screen Stuff
Lesson 6: Big Rock Ending

Intermediate Drums
Lesson 1: Basic Beat
Lesson 2: The Hi-Hat
Lesson 3: The Snare
Lesson 4: The Kick
Lesson 5: Energy Phrases
Lesson 6: Overdrive

Basic Guitar
Lesson 1: The Guitar
Lesson 2: Making Noise
Lesson 3: Making Music
Lesson 4: Playing Songs
Lesson 5: Sustained Notes
Lesson 6: Power Chords
Lesson 7: Screen Stuff

Intermediate Guitar
Lesson 1: Consecutive Notes
Lesson 2: Energy
Lesson 3: Whammy Bar
Lesson 4: Overdrive
Lesson 5: Solo Indicator

Spelers die bekend zijn met Guitar Hero zullen de gitaar-tutorials over kunnen slaan, aangezien het basis-principe niet verschilt van de vorige games van Harmonix.

Naast de tutorial zul je ook alle songs in de game in practice-mode kunnen spelen. In deze mode kun je songs vertraagd afspelen, maar ook in een oneindige loop plaatsen, zodat je het nummer kunt blijven spelen totdat je elke noot met je ogen dicht kun raken.

Achievements voor Kane & Lynch: Dead Men zijn bekend

IO Interactive, die ons eerder onder andere Hitman-games brachten, komen binnenkort met Kane & Lynch: Dead Men. Het verhaal in de game vertelt over een huurmoordenaar en een psychopaat die op elkaar aangewezen zijn. Ze zullen samen zich uit de meest hachelijke situaties moeten redden, wat meestal gepaard gaat met veel rondvliegend lood.
Zoals met elke game op de Xbox 360 kun je ook in Kane & Lynch: Dead Men een aantal Achievements halen. Het meest opvallende is het aantal Achievements, het zijn er namelijk 47. Ook de Headmaster-Achievement is opvallend te noemen. Wellicht referenties naar de hoofdrolspeler in de Hitman-games?


1. Sun Tzu: Let your crew do the dirty work. 20 Points

2. Fragile Alliance: Complete the first level in co-op. 10 Points

3. No Going Back Now: Go to the point of no return in co-op. 30 Points

4. End of the Road: Complete the game in co-op. 50 Points

5. Impact: Escape from death row. 20 Points

6. Damned if you do: Let them burn. 20 Points

7. Damned if you don't: No rest for the wicked. 30 Points

8. Iron Flower: Complete the game on hard. 50 Points

9. Crowd Control: Surgical precision in the nightclub. 30 Points

10. Have Gun, Will Travel Part I: Travel into the Rising Sun. 20 Points

11. Have Gun, Will Travel Part II: Counter-revolution. 20 Points

12. Have Gun, Will Travel Part III: The Beginning of the End. 20 Points

13. Behemoth: Stop the roaring beast. 10 Points

14. Pushblade Symphony: Points for getting up close and personal. 20 Points

15. Frag Out: 5 with one fragmentation grenade. 20 Points

16. Headmaster: 47 headshots. 10 Points

17. By the Grace of..: Lynch puts them out of their misery. 10 Points

18. Boomstick: Shotgun messiah. 20 Points

19. Return to Sender: Throw back enemy grenades. 10 Points

20. Teflon: Avoid damage on a level. 20 Points

21. Bulletproof: Avoid using adrenaline on a level. 10 Points

22. Revenge Part I: Silencing the silent one. 20 Points

23. Revenge Part IV: Shouldn't have gotten personal. 20 Points

24. Revenge Part V: Glad it got personal. 30 Points

25. Hindsight: Get that bird out of the sky. 10 Points

26. Berserkopath: Make the most of Lynch's condition. 30 Points

27. Bullseye: Lynch reacts fast at the Exchange. 20 Points

28. Family Member: Complete a Fragile Alliance session. 5 Points

29. Some: Escape with $50,000 from a Fragile Alliance heist. 5 Points

30. A Lot: Escape with $1,500,000 from a Fragile Alliance heist. 15 Points

31. Sweet Revenge: Get personal revenge in Fragile Alliance. 5 Points

32. Crime Buster: Kill 10 traitors in Fragile Alliance. 10 Points

33. Double Trouble: Kill 2 traitors in a Fragile Alliance round. 25 Points

34. Never Give Up: Get 3 personal revenge kills in a Fragile Alliance session. 30 Points

35. The Cleaner: Get 30 personal revenge kills in Fragile Alliance. 30 Points

36. Mr. Popularity: Kill 100 traitors in Fragile Alliance. 35 Points

37. Cash Addict: Help to get all the money out in a Fragile Alliance round. 25 Points

38. Most Wanted: Escape with $150,000,000 from Fragile Alliance heists. 50 Points

39. Mercenary: Complete one session in each Fragile Alliance scenario. 15 Points

40. Mr. Play-It-Straight: Win 50 rounds of Fragile Alliance as a merc. 50 Points

41. 50 to Won: Win 50 rounds of Fragile Alliance. 25 Points

42. Veteran: Complete 200 Fragile Alliance sessions. 35 Points

43. Rush Hour: Escape in all rounds of a Fragile Alliance session. 15 Points

44. Perfect Split: All players split the money equally from a Fragile Alliance heist. 25 Points

45. Celebrity: Play as Lynch in Fragile Alliance. 0 Points

46. True Elite: Play as Kane in Fragile Alliance. 0 Points

47. Revenge Part II & III: Who's the old timer now? 20 Points

Uitslagen Eredivisie 06/10/2007

Vanavond werden er drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - De Graafschap 1-0
5' Sikora 1-0

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 15.000.
Gele kaart: Schuurman (De Graafschap).

Opstellingen

NAC: Ten Rouwelaar,Elshot,Loran, Zwaanswijk,Mtiliga,De Graaf,Fehér (van Gessel/82), Molhoek,Sikora (Stam/46), Lurling (Tamerus/90+1), Kolkka

De Graafschap: v.Fessem, Schuurman, Keller, Volmer, Fränkel, Meijer (Johnson/70), Hese, Schöne (Robbemond/24), Vidarsson (Tarvajärvi/59), De Groot, Powel.



PSV - Willem II 3-0
23' Koevermans 1-0 (Assist Lazovic)
45' Koevermans 2-0 (Assist Farfán)
77' Farfán 3-0

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 33.000.

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Addo, Salcido, Zonneveld (Marcellis/57), Culina, Simons, Perez (Bakkal/59), Farfán, Koevermans (Aissati/69), Lazovic.

Willem II: Vermeer,Janse (Wau/85), Bælum, Swinkels, Hill, v.d.Struijk, Mathijssen (Nieuwendaal/59), Kargbo, Messoudi (Demouge/67), Poepon, Cristiano



Excelsior - NEC 2-0
82' Steur 1-0
90'+3 Voskamp 2-0

Scheidsrechter: V. Egmond.
Toeschouwers: 2.500
Gele kaart: Olsson (NEC).

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Bandjar, v.Nieuwstadt, Altheer, Piqué, Luyckx, v.Dieren, Guijo-Velasco, v.Guldener (v. Steensel/78), Den Ouden (Voskamp/70), Korf (Braber/86).

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu (Vadócs/70), Snoyl, Worm, Davids, Hrepka (Lens/57), Prent.

Idioot speelt 72 uur lang non-stop Halo 3

Sommige mensen gaan ver voor gratis of goedkoop iets krijgen. Gamers zijn hierin niets anders dan andere mensen. Zo is momenteel ene Alek bezig met een marathonsessie Halo 3. Hij moet 72 uur non-stop Halo 3 spelen, lukt hem dat, dan krijgt hij een Xbox 360 met Halo 3. Nu is dit gegeven op zich niet bijster interessant, interessanter wordt het echter met de webcam die beelden ervan online uitzendt. Maar écht interessant wordt het pas doordat je hem uitdagingen kan geven om te voltooien om hem moe te laten worden. We zullen zien wie er wint. Hij zal in ieder geval niet een hongerdood sterven zoals enkele Koreanen en Chinezen lukte tijdens gaming sessies waar ze niks mee konden winnen. Alek mag namelijk gewoon eten.

Je kunt Alek zijn verrichtingen hier volgen.

Kluivert scoort bij eerste basisplek

Patrick Kluivert heeft zijn debuut in de basis bij Lille opgeluisterd met een treffer. De aanvaller maakte in de wedstrijd tegen Valenciennes al na drie minuten uit een strafschop zijn eerste competititedoelpunt.

Eerder deze week spraken Kluiverts ploeggenoten al de hoop uit dat de topscorer allertijden van Oranje snel fit zou raken. Lille heeft namelijk behoefte aan zijn doelpunten en de Nederlander lijkt het vertrouwen al snel terug te betalen.

Alonso haalt hard uit naar McLaren

McLaren Mercedes heeft een veeg uit de pan ontvangen van Fernando Alonso. De Spaanse coureur deed zijn uitspraken na afloop van de kwalificatie in China. Er zou geen gelijke behandeling tussen hem en Lewis Hamilton zijn. Ook zijn status als tweevoudig kampioen zou worden genegeerd.

Alonso start zondag vanaf de vierde plaats op de grid. De achterstand van de Spanjaard in het kampioenschap, ten opzichte van teamgenoot Lewis Hamilton, bedraagt momenteel twaalf punten. Het is hierdoor aannemelijk dat de kampioen van 2005 en 2006 de derde titel kan vergeten.

Na de kwalificatie haalde Alonso uit naar zijn huidige werkgever. "Ik had veel meer verwacht, wij allemaal. Toen ik bij het team kwam, had ik twee wereldtitels op zak. Daarna heb ik mijn best gedaan om deze wagen steeds beter te maken. Vorig jaar vochten ze om in Q3 te komen. Dit seizoen gaan ze het kampioenschap winnen. De waarheid is dat ik niet zo goed ben behandeld. Niet als een kampioen, maar als een normaal persoon", liet hij tegenover de Spaanse pers weten.

Ron Dennis liet vanuit China weten dat hij de uitspraken van Alonso betreurt. De Spaanse coureur is echter van mening dat de baas van McLaren Mercedes het team niet verdedigde, toen geruchten over een eventuele voorkeursbehandeling van de Spanjaard de kop opstaken. "Je kan maar beter zwijgen dan liegen. Ik denk hij dat eens meer zou moeten doen. Het team doet het dan waarschijnlijk beter. Veel problemen waar McLaren in belandde dit jaar zijn hiervan het gevolg."

"Ieder heeft zijn eigen opvattingen en hij heeft de zijne. Ik heb hier veel over gesproken met David Coulthard, Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen. Zij vertelden dat ze het team verlieten en daarna meer plezier hadden. Daar moet een reden voor zijn", ging Alonso verder.

Ook over het imago, dat coureurs gelijk behandeld dienen te worden, had de coureur van McLaren Mercedes wat te zeggen: "Hij (Dennis red.) heeft me niks beloofd. Je hoort vaak dat het team de coureurs gelijk zou behandelen. Maar dat is onmogelijk in een Formule 1-team. Er is altijd een motor die iets beter is of een betere ronde om binnen te komen voor een stop. Ik zeg niet dat het hier niet gelijkwaardig is, maar hij zegt daar veel over wat niet waar is."

Alonso sluit zijn verhaal af met de opmerking dat Hamilton een waardig kampioen is, als de Brit daadwerkelijk de wereldtitel pakt. "Ik denk dat hij het verdient als hij aan het eind van dit seizoen de titel wint. Ik ben van mening dat je met zowel winst als verlies om moet kunnen gaan, en als ik dit seizoen niet win dan komt dat simpelweg doordat hij meer punten heeft gescoord dan ik. En dat is logischerwijs het gevolg als hij zijn baan beter uitvoert", aldus Alonso.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de zesde speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - FC Lisse 0-1
Capelle - Quick Boys 2-3
DOTO - Excelsior Maassluis 2-1
Katwijk - Barendrecht 2-1
Noordwijk - SHO 2-1
Ter Leede - Rijnsburgse Boys 1-1
Zwaluwen '30 / Henver - TOGR 5-3

Hoofdklasse B

DOVO - Kloetinge 2-0
Geinoord - GVVV 0-5
Hoek - IJsselmeervogels 2-2
Kozakken Boys - Sparta Nijkerk 0-0
LRC Leerdam - Bennekom 4-0
Nunspeet - AFC Ajax 4-0
Spakenburg - Nivo Sparta 3-0

Hoofdklasse C

ACV - Excelsior '31 0-1
Go Ahead Kampen - Flevo Boys 2-1
HHC Hardenberg - PKC '83 4-0
ONS Sneek - WHC 0-1
Oranje Nassau - DOS Kampen 1-2
SC Genemuiden - Be Quick '28 2-3
Staphorst - VVOG 2-1

Ritzege Cavendish in Franco-Belge

De derde etappe van het Circuit Franco-Belge is vanmiddag gewonnen door Mark Cavendish. Na 194,6 kilometer koersen tussen het Franse Bray Dunes en Poperinge was de 21-jarige Brit de snelste in de massasprint.

De Belg Gert Steegmans werd tweede en nam daarmee de leiding in het algemeen klassement over van de Zwitser Aurélien Clerc. De Australiër Robbie McEwen eindigde vanmiddag als derde.

Real wil contract Ruud verlengen

Real Madrid wil het lopende contract van sterspits Ruud van Nistelrooij openbreken en verlengen tot en met 2010. Het huidige contract van de Nederlander loopt in 2009 af.

Van Nistelrooij stapte in 2006 over van Manchester United, en tekende in Madrid een tweejarig contract met een optie tot een derde jaar. In zijn eerste seizoen ontpopte Vantastic zich tot een ware doelpuntenmachine en scoorde in totaal 33 keer, waarvan 25 in de competitie. Met de topscorerstitel op zak had de Nederlander een groot aandeel in de behaalde landstitel van De Koninklijke.

Technisch directeur Predrag Mijatovic is meer dan tevreden met Van Nistelrooij. "Hij is een voorbeeldige sportman, net als Raúl", aldus een woordvoerder. "Het is iemand die zowel op het veld als op de training alles geeft, en ook keihard meehelpt de nieuwe spelers zich thuis te laten voelen. Hij was cruciaal in de titelstrijd vorig seizoen en ook dit jaar bewees hij reeds dodelijk effectief te zijn. Hij verdient deze contractverbetering."

Tweemaal in 1 nacht ingebroken in zelfde huis

Een woning in Heerhugowaard heeft afgelopen nacht twee keer bezoek gehad van inbrekers. Het eerste bezoek werd rond 1 uur afgelegd, waarna omstreeks 2 uur voor de tweede keer werd ingebroken. De politie maakte vanmiddag bekend dat twee inbrekers zijn aangehouden.

Direct na de eerste melding kwam de politie poolshoogte nemen. Zij constateerden dat er een ruit in de voordeur was ingegooid om toegang te krijgen tot het huis. Binnen troffen ze een 21-jarige man uit Heerhugowaard aan, die door de politie is aangehouden.

Een uur later kreeg de politie weer een melding van een inbraak, op hetzelfde adres. Dit keer stuitten de agenten op twee mannen die zich buiten bij het huis bevonden. Een twintigjarige man werd gearresteerd, de ander wist te ontkomen.

De twintigjarige man uit Heerhugowaard had onder andere computerapparatuur uit het huis meegenomen. Achter de woning werden nog meer gestolen spullen aangetroffen. De politie is nog naarstig op zoek naar de gevluchte verdachte.

Engelse rugbyers in halve finale WK

Engeland heeft zich geplaatst de voor de halve finale van het wereldkampioenschap rugby. In de kwartfinale werd verrassend Australië met 12-10 geklopt.

Het duel was een herhaling van de WK finale in 2003, en net als in die finale was Jonny Wilkinson de ster. De 28-jarige speler, die vier jaar geleden ook de winnende treffer maakte in de WK-finale, gaf Engeland in de eerste helft een 6-3 voorsprong. Maar door enkele missers stond het bij de rust 6-10 voor Australië. In de tweede helft was het wederom Wilkinson die door twee benutte trappen Engeland aan een 12-10 voorsprong hielp. In de laatste minuten kregen de Australiërs nog een grote kans op de winst maar wisten deze niet te benutten.

Wilkinson is nu ook topscorer aller tijden op het WK. In de halve eindstrijd ontmoet Engeland de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland

Gids voor moslims in de ruimte

Het islamitische land Maleisië heeft een gids opgesteld voor moslims die een reisje naar de ruimte gaan maken. Het boek geeft antwoord op tal van prangende vragen, zoals: Hoe kniel je neer als je gewichtsloos bent? Waar ligt Mekka?

Ook wordt in het boek beschreven hoe de moslims zichzelf ritueel kunnen wassen als ze door de ruimte zweven. Verder wordt uitgelegd hoe ze in gewichtloze toestand toch met hun hoofd naar Mekka kunnen bidden.

Ondanks een verblijf in de ruimte, zullen 'moslimnauten' zich toch moeten houden aan de ramadan en zal er moeten worden gebeden. Het boek beschrijft hoe je de gebedstijden kunt bepalen.

Tien oktober zal een Maleisische chirurg worden afgeschoten richting de sterren. Hij zal een bezoek brengen aan het Internationaal Ruimtestation. Of hij de gids meeneemt is niet bekend.

Met dank aan porsche1 voor de submit.

FOK!Blog Babe Battle #13

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Sonja en in de rechterhoek een lief Strandmeisje! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Sonja vs Strandmeisje

Murray naar finale ATP Metz

Andy Murray heeft zich ten koste van Guillermo Canas geplaatst voor de finale van het ATP toernooi in Metz. De Schot versloeg de als tweede geplaatste Argentijn in twee sets met 7-6, 6-4.

Murray die dit jaar veelbelovend begon, met halve finale plaatsen in Key Biscane en Indian Wells. Blesseerde zich daarna, na enkele opgaves ging het in Hamburg goed mis en Murray was voor lange tijd uitgeschakeld.

Bij zijn rentree hekelde Murray een gebrek aan ritme, dat probleem lijkt nu opgelost. Na een moeizaam begin in Metz kwam de Schot goed op stoom. In de halve finale wist hij zelfs 14 breakkansen te creeren tegen servicekanon Jo-Wilfried Tsonga.

Canas speelde super in het voorjaar op het Amerikaanse hardcourt. De verwachtingen op gravel waren zeer hoog gespannen, maar zijn niet uitgekomen. De halve finale plaats voor hem laat zien dat we hem nog niet hoeven af te schrijven voor het restant van dit seizoen. Ook al was vandaag Murray, zoals vermeld, een maatje te groot. Murray speelt in de finale tegen de winnaar van de partij tussen Tommy Robredo en Nicolas Mahut.

Vandenbussche twijfelgeval bij Heerenveen

Het is onduidelijk wie morgen het doel van SC Heerenveen zal verdedigen in de competitiewedstrijd tegen Heracles. Brian Vandenbussche, de eerste doelman van de club uit Friesland, kampt met een knieblessure. Pas morgenochtend zal coach Verbeek beslissen of de Belg kan spelen. Zo niet, dan keept Rob van Dijk.

Verbeek wilde nog niet zeggen in welke samenstelling zijn elftal aan zal treden tegen de Heraclieden. Wel liet hij doorschemeren dat hij een aantal spelers uit het elftal zal halen, als gevolg van de oorwassing tegen Helsingborg van afgelopen donderdag (5-1).

The Boss aangeklaagd om paard

Bruce Springsteen, alias The Boss, is aangeklaagd. De zanger, die onlangs nog werd geëerd voor zijn werk, heeft in augustus samen met zijn vrouw Patti het koopcontract ondertekend voor de aankoop van een paard. Het edele dier wilden ze cadeau doen aan hun dochter, maar ze zien nu van de koop af. De verkoper, voormalig Olympisch ruiter Todd Minikus sleept het muzikale echtpaar nu voor de rechter.

De deal was al rond. Voor het sommetje van 459.000 euro zou paard Pavarotti in de stal van Springsteen komen te staan. Het afgedankte paard van de familie, Scott, zou in handen komen van de ex-ruiter. Scott is nog altijd zo'n 141.000 euro waard.

Het contract was nauwelijks beklonken, of Todd besloot toch nog een wedstrijdje te gaan galopperen met de viervoeter. Todd bestempelde de knol hierna als 'het minst ervaren beest van zijn stal'. De Springsteens vonden deze betiteling niet kunnen en zagen van de koop af.

Over zijn aanbetaling van zeventienduizend euro dacht hij verder niet meer na. Todd wil nu schadevergoeding en wil worden gecompenseerd voor de onderhoudskosten van het beest.

'Naaktfoto's Demi en Ashton te koop'

Icoon ShowbizzEen Amerikaanse man zou in het trotse bezit zijn van naaktfoto's van Demi Moore (44) en haar man Ashton Kutcher (29). De man dreigt de plaatjes aan de pers te verkopen voor een miljoen dollar.

De man zou het mobieltje van Ashton hebben gevonden, nadat die hem was verloren. "Demi en Ashton zijn op de hoogte", vertelt een anonieme bron aan de National Enquirer. "Ze schamen zich enorm, maar zijn vooral bijzonder boos over het hele voorval."

Aangereden fietser (23) mishandeld

Icoon MisdaadEen 23-jarige fietser uit het Overijsselse Nijverdal is vandaag aangereden en daarna geschopt door iemand die uit de auto stapte. Dat gebeurde vannacht rond half drie aan de Meijboomstraat in de woonplaats van de fietser.

De politie vermoedt dat het om een kleine, bordeauxrode auto ging. Na de aanrijding stapten vier mannen uit die het slachtoffer uitlachten. Ze stapten daarna terug in en gingen ervandoor. Een jongen met blonde stekeltjes vond het nodig de fietser die op de grond lag een trap na te geven.

Eerst leek het erop dat het slachtoffer alleen een gekneusde duim aan het ongeluk had overgehouden en werd hij door de politie thuisgebracht. Rond 03.45 raakte de jongeman echter thuis buiten bewustzijn en ligt hij nu in het ziekenhuis in Almelo. De politie zoekt getuigen en een specifieke fietsende voorbijganger die het slachtoffer hielp en hem aanspoorde 112 te bellen.

Vermiste 4-jarige veilig teruggevonden

Icoon OpmerkelijkEen 4-jarig jongetje is vanochtend enige tijd vermist geweest. De knul verdween rond half elf in de buurt van de Eilandgracht in het Flevolandse Zeewolde. De brandweer werd ingezet om de kleuter te vinden. Ook duikers zochten naar het jongetje. Uiteindelijk bleek de melding loos alarm.

De kleuter werd na een uur veilig teruggevonden. De knul had bij het spelen in de zandbak zand in zijn ogen gekregen en was naar het huis van een vriendje gelopen, waar hij een uur is gebleven. Zijn moeder sloeg alarm toen ze haar kind niet meer in de zandbak zag zitten en ze hem niet kon vinden.

Mannen houden race op A7

Icoon PolitieTwee mannen van Russische en Poolse komaf zijn gistermorgen aan de kant van de weg gezet, omdat ze een nek-aan-nekrace hielden op de A7 nabij het Groningse Scheemda. De 24-jarige Rus reed met een snelheid van 160 kilometer per uur en de Pool volgde met dezelfde snelheid.

Ook bij een stuk waar een maximumsnelheid van 90 kilometer gold scheurde de Pool dik 160 kilometer per uur. De politie vond het bij Winschoten welletjes en zette de zondagsrijders aan de kant. De Pool kreeg een boete van 500 euro en de Rus moest 224 euro betalen. De mannen betaalden ter plekke en mochten hun weg vervolgen.

[Update] Zevende GTA-game niet PS3-exclusive

Update 18:15

Het lijkt erop dat de website hdgamenews.com expres een zin heeft weggelaten om het te laten lijken op een exclusieve deal over GTA IV. Het volgende zinnetje moet er nog voor: "INKED A deal with Rockstar to secure the publishers next franchise exclusively did Sony." Het gaat hier dus over een geheel nieuwe franchise, wat al een tijdje bekend is, en niet over de volgende (dus na GTA IV) Grand Theft Auto game.

Met dank aan Nebo voor de update.

Oude bericht:

Terwijl Grand Theft Auto 4 nog niet eens gold is, schijnt er al gepraat te zijn over de opvolger ervan. De zevende game in de serie zal volgens Official Xbox Magazine exclusief voor de PS3 verschijnen. Michael Shorrock van Sony zei het volgende tegen de pers:

"Rockstar really wanted to make a game that you can truly only do on PS3, harnessing the power of the Cell and Blu-ray disc and this deal lets them do just that. We handed Rockstar a signed blank check because we were short sighted enough to let Grand Theft Auto's exclusivity get away from us. Oops!"

Grant ziet komst Ten Cate wel zitten

Avram Grant heeft laten weten dat hij goede hoop heeft op de samenwerking met Henk ten Cate. De trainer van Chelsea zou graag zien dat een assistent-trainer met Europese ervaring aan de staf komt versterken.

Grant, die de opvolger van de ontslagen José Mourinho is, beschikt al over een assistent in de persoon van Steve Clark. Nu wil de oefenmeester nog een assistent uit Europa met aanvullende kwaliteiten. "Ten Cate heeft een goed cv en is een aardig persoon. We hebben elkaar wel eens ontmoet", aldus de Israëliër. In het verleden stond Ten Cate ook al aan de zijde van Frank Rijkaard bij FC Barcelona. Onder leiding van het Nederlandse duo pakte de Catalaanse club in het seizoen 2005/2006 de Champions League.

"Ten Cate is iemand met verstand van voetbal en komt uit de topklasse", aldus Grant. "Naar zo iemand ben ik op zoek voor het assistentschap bij Chelsea. Iemand moet wel onder mij kunnen werken en verstand hebben van het moderne voetbal en de bijbehorende trainingsmethoden."

De Israëlische trainer mag overigens zelf bepalen wie aan de staf van Chelsea wordt toegevoegd. "Ik ben de baas over mijzelf, mijn staf en mijn spelers. Elke beslissing over mijn staf en mijn spelers zal ik nemen. Ik moet met die mensen werken. Mijn twee assistenten moeten top of the bill zijn."

Ogararu: "Ik voel me verdrietig"

Er zijn nog steeds een aantal spelers bij Ajax, die het moeilijk hebben met de uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi. Ook George Ogararu hoort bij dit gezelschap. De verdediger werd na een uur het veld ingestuurd, maar kon niet voorkomen dat de Amsterdammers uiteindelijk onderuit gingen.

"Ik voel me ook verdrietig. Thuis moet je alle wedstrijden winnen. Dat Zagreb goed was wisten we. Ook dat ze alles zouden geven. Dat we daar 0-1 hadden gewonnen was wel een voordeel, maar het was niet genoeg", liet de Roemeense speler in een reactie weten.

"Nadat ik vijf minuten had warmgelopen, kon ik er al in. We hadden nog dertig minuten en misschien kon ik nog iets doen. Ik wilde dicht bij het strafschopgebied van Dinamo spelen. In de verlenging hadden ze twee acties die twee goals opleverden. Dan denk je dat alles voorbij is. Toen wij scoorden was er toch weer hoop. Die mix van gevoelens vind ik het mooie van voetbal. Het is mooi, maar tevens heel hard", ging Ogararu verder.

Dit weekend moet Ajax het in de competitie opnemen tegen Sparta. De Roemeen blikte terug op de vorige editie en keek vooruit naar aanstaande zondag. "Vorig jaar kwam ik tegen Sparta dertig minuten in actie. Sparta stond destijds op de laatste plaats, ik weet nog dat wij met tien man speelden en dat ik voor het eerst in mijn leven als rechtshalf heb moeten spelen. Dat we met 3-0 verloren, kwam totaal onverwacht."

De verdediger vervolgde: "Zondag moeten we starten zoals altijd. Wij moeten altijd winnen. Dit jaar moeten we ook kampioen worden. Vandaag is dat gevoel nóg sterker dan gisteren, omdat we door Dinamo Zagreb in Europa zijn uitgeschakeld. Maar eigenlijk geldt dat we kampioen moeten worden al twee jaar. Natuurlijk wil iedereen de titel winnen, maar wij verdienen het. Zoals we het vorig jaar ook verdienden. Nu staan we eerste en ik heb er vertrouwen in dat het lukt. De komende tijd hebben we een goed programma, maar we moeten wel meer met het hart gaan spelen."

'Verdachte Thanou krijgt goud van Jones'

Als Marion Jones inderdaad haar medailles, die ze won bij de Olympische Spelen van 2000, moet inleveren dan krijgt de Griekse Ekatarini Thanou het goud op de 100 meter in de schoot geworpen.

Gisteren bekende Jones het gebruik van verboden middelen. In de reglementen van het IOC staat dat uitslagen van een atleet die doping bekent tot maximaal acht jaar na dato kunnen worden geschrapt.

Het is echter maar de vraag of het IOC blij zal zijn met Thanou als winnares van de sprint. De Griekse keerde dit jaar terug van een anderhalf jaar durende schorsing omdat ze vlak voor de Olympische Spelen van 2004 tot drie keer toe de dopingcontroleurs ontliep. Samen met collega-sprinter Konstantinos Kenteris zette ze zelfs een motorongeluk in scène. Momenteel loopt er nog een rechtzaak tegen de Griekse wegens meineed.

Op de 200 meter zal het goud van Jones in handen komen van Pauline Davis-Thompson uit de Bahama’s, terwijl de Jamaicaanse estafetteploeg het goud krijgt op de 4 X 100 meter estafette.

Giovani vertrekt niet naar Engeland

Giovani dos Santos blijft voorlopig in Spanje spelen en vertrekt niet naar Engeland. Het talent van FC Barcelona heeft de interesse van een aantal Engelse ploegen gewekt, maar de Mexicaan zal naar verwachting zijn contract met de Catalaanse club gaan verlengen.

"Ik weet dat verschillende Engelse club me willen hebben, maar ik wil bij Barcelona blijven. De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis lopen al", liet Giovani in een reactie weten. Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur zijn de ploegen die naar de diensten van de speler zouden hengelen.

PvdA-congres: EU-referendum niet nodig

Het PvdA-congres vindt het niet nodig om een referendum te houden over het nieuwe EU-verdrag. Het congres verwierp vanmiddag in Amsterdam moties die zich uitspraken voor een volksraadpleging.

Het congres steunde daarmee de lijn van de PvdA-bewindslieden en van de Tweede Kamerfractie. Ook een motie om de Nederlandse militaire missie in Uruzgan niet te verlengen, kreeg geen steun. Wel werd een voorstel van de partijtop aangenomen om debatten te organiseren over de Nederlandse aanwezigheid in het gebied. Bewindslieden en Kamerleden moeten serieus rekening houden met de uitkomsten hiervan.

Hirsi Ali werft fondsen

Icoon BinnenlandsAyaan Hirsi Ali heeft dit weekeinde en komende week afspraken in binnen- en buitenland in verband met de fondsenwerving voor haar beveiliging. Dat zei haar advocate Britta Böhler vandaag naar aanleiding van een publicatie in NRC Handelsblad.

Omwille van de veiligheid van de oud-VVD-politica vertelde Böhler niet waar Hirsi Ali de komende dagen verblijft. Wel zei ze dat haar cliënte onderweg beveiligd is. ''Ze reist slechts wanneer ze beveiliging heeft.'' Wanneer Hirsi Ali in Nederland is, draagt de overheid zorg voor haar veiligheid. Hoe een en ander geregeld is met beveiliging in het buitenland, nu de Nederlandse overheid die niet meer betaalt, maakte de advocate ook niet bekend.

Hirsi Ali kwam maandag voor velen onverwacht vanuit de Verenigde Staten (VS) terug naar Nederland, omdat minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie had aangegeven niet langer voor haar beveiliging in het buitenland te willen betalen. De bewindsman gaf aan dat aan Hirsi Ali duidelijk was gemaakt dat de bekostiging per 1 oktober zou eindigen. De oud-politica zelf was in de veronderstelling dat haar toezeggingen zonder deadline waren gedaan, meldde Böhler.

Premier Jan Peter Balkenende zei gisteren dat Hirsi Ali eerder had kunnen beginnen met zoeken naar financiers voor beveiligers. De Amerikaanse overheid betaalt niet voor persoonsbeveiliging van burgers. Hirsi Ali meent dat dat niet kon, omdat ze buiten het salaris van haar werkgever geen inkomsten mocht genereren zolang ze geen permanente verblijfsvergunning had. Die green card kreeg ze eind september.

Dode na auto-ongeluk in Den Helder

Icoon OngelukEen 24-jarige man uit Den Helder is vannacht rond 3.30 uur overleden als gevolg van een auto-ongeluk. De bestuurder, die de macht over het stuur was verloren, raakte gewond. Dit meldt de politie. De bestuurder kon zelf uit het wrak komen, maar de brandweer moest hulp verlenen om de bijrijder te bevrijden.

Het ongeluk vond plaats op de Nieuwe Weg in Den Helder. Het voertuig raakte eerst een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De bijrijder overleed ter plaatse.

Regisseur niet blij met censuur EO

TelevisieDe censuur die de Evangelische Omroep (EO) toepast in natuurseries van onder meer de Britse documentairemaker David Attenborough, valt slecht bij laatstgenoemde. Attenborough noemt het ''erg spijtig'' dat de EO delen waarin de evolutietheorie werd besproken, heeft weggeknipt.

Eind juli ontdekte evolutiebiologie en hoofddocent aan de Universiteit Utrecht Gerdien de Jong dat scènes over de afstamming van de mens of de geschiedenis van de continenten door de EO stelselmatig uit documentaires worden geknipt of dat de voice-over een andere tekst spreekt. EO-directeur Henk Hagoort liet toen weten dat het inderdaad voorkomt dat bepaalde 'onwelgevallige' zaken uit series worden geknipt en dat de BBC daarvan weet heeft.

Attenborough zegt dat hij de kwestie heeft opgenomen met het bestuur van de BBC. De Britse omroep gaat volgens hem de voorwaarden waaronder buitenlandse zenders documentaires uitzendt 'aanscherpen'. 'Fundamentele wijzigingen' zouden voortaan worden verboden.

De EO blijft bij haar standpunt dat het censureren van de documentaires niet fout was. Omroepdirecteur Hagoort noemt het ''volstrekt gebruikelijk'' om bepaalde delen uit een documentaire in goed overleg niet uit te zenden of te wijzigen.

Vrouw bevalt drie keer op dezelfde dag

Het was afgelopen dinsdag groot feest in huize Cotton. De Amerikaanse Jenna Cotton beviel namelijk van haar derde kind. Het is het derde kind van haar dat op twee oktober is geboren. Hiervan hebben lokale media gisteren verslag gedaan.

Terwijl Ayden dinsdag vier kaarsjes op de taart mocht uitblazen, vierde zijn broertje Logan zijn tweede verjaardag. Hun moeder lag op dat moment te bevallen van haar derde kind.

Of de vader van de kinderen maar een dag in de twee jaar op zijn vrouw mag klimmen is onbekend. Wel bekend is dat alle drie de kinderen op natuurlijke wijze zijn geboren. Er is geen keizersnee aan te pas gekomen.

Met dank aan Joenke voor de submit.

Supreme Commander gepatched naar versie 3269

Op het forum van GPGnet valt te lezen dat er een nieuwe patch voor Supreme Commander beschikbaar is, welke de game tilt naar versie 3269.

Het precieze changelog is nog niet beschikbaar, wel is duidelijk dat er drie nieuwe units (een voor elke factie) zijn toegevoegd, en dat er aanpassingen in de balans van de game zijn aangepast, waarbij onder andere de Aeon Mercy is aangepakt.

De patch wordt automagisch gedownload via GPG.net, en valt ook handmatig te downloaden bij de volgende mirrors:

3D downloads
Filefront
Gamer's Hell

Man laat vrouw achter op parkeerplaats

Een 72-jarige Duitser heeft vanochtend zijn vrouw op een parkeerplaats aan Autobahn A8 in Beieren achtergelaten. Verkeersagenten troffen de wanhopige 67-jarige echtgenote van de man moederziel alleen aan op de parking.

Er was echter geen opzet in het spel. Het echtpaar was namelijk op de terugweg van een reis naar Turkije. Terwijl de man reed, knapte zijn vrouw een uiltje op de achterbank. Omdat de man zijn blaas aardig vol was, besloot hij op een parking te stoppen om deze te legen.

Terwijl de man de aardappels afgoot in het toilet, werd de vrouw wakker. Omdat ook zij haar plas niet meer kon ophouden, besloot zij ook even naar het toilet te gaan.

Na het plassen stapte de man weer in de auto. Hij ging er uiteraard van uit dat zijn wederhelft nog prinsheerlijk lag te slapen op de achterbank. Hij startte de auto en vervolgde nietsvermoedend de lange reis.

Gelukkig liep het nog goed af. De agenten wisten de vrouw te kalmeren en belden naar de de gsm van de man. Zo kon het bejaarde stel eindelijk weer worden herenigd. Of de vrouw nog een woord tegen haar man heeft gezegd, is niet bekend.

Jongeren ingelicht over samenscholingsverbod

Icoon PolitieHet samenscholingsverbod dat vanaf gisteren in de Utrechtse wijk Kanaleneiland van kracht is, wordt nog niet gehandhaafd. Dat zei een politiewoordvoerder.

Zij liet weten dat het verbod formeel van kracht is, maar dat nog niet alle jongeren op wie het verbod van toepassing is, geïnformeerd zijn. Voordat de politie daadwerkelijk kan optreden tegen de jongeren die samenscholen, moeten zij per brief op de hoogte worden gesteld van de nieuwe maatregel. Het verbod richt zich op een groep van ongeveer tachtig jongeren die in Kanaleneiland overlast veroorzaakt. De jongeren maken zich schuldig aan vernieling, roekeloos rijden, intimideren van voorbijgangers, maar ook aan woninginbraken en straatroof.

De politie heeft een aanloopperiode van tien dagen ingesteld om de jongeren in te lichten over het samenscholingsverbod. Zodra iedereen op de hoogte is, pakt de politie overtreders van het verbod op. Na eerste overtreding volgt of een werkstraf van minstens 15 uur of een boete van tenminste 200 euro. Bij volgende overtredingen wordt die boete fors verhoogd en is ook hechtenis mogelijk.

Japans parkeren

Parkeergarages zijn nuttige dingen, geen twijfel over mogelijk, maar ze nemen ook veel nuttige ruimte in beslag, want stel je nou eens voor hoeveel auto's in een parkeergarage passen als ze bij de bouw geen rekening hoeven te houden met auto's die naar binnen rijden, dan kun je een heleboel auto's meer kwijt. Zoals gewoonlijk zijn de Japanners een stuk verder op dat gebied en hebben ze een geweldige parkeergarage bedacht... 

'PvdA pleegt geen kiezersbedrog'

Als een punt uit het verkiezingsprogramma niet wordt overgenomen in het regeerakkoord staat dat niet gelijk aan kiezersbedrog. Dat zei interim-voorzitter Ruud Koole aan het begin van de middag in een speech tijdens het congres van zijn partij.

Hij verweet de PVV van Geert Wilders en de SP van Jan Marijnissen dat ze de PvdA ten onrechte wegzetten als bedriegers. ''Aan de kant blijven staan, dat is pas kiezersbedrog'', aldus Koole.

Formeel staat het congres in het teken van het kiezen van een nieuw partijbestuur, maar er zal ook worden gesproken over heikele punten. Zo zit het veel leden dwars dat de PvdA niet langer voelt voor een referendum over het nieuwe verdrag van de Europese Unie. De vakbeweging dringt er bij de PvdA op aan binnen de coalitie het ontslagrecht overeind te houden.


Ruud Koole

Democratie heel belangrijk voor Nederlanders

Icoon EnquêteDemocratische principes als vrijheid van meningsuiting en gelijkheid voor de wet worden door 75% tot 95% van de Nederlanders onderschreven. Een kwart tot de helft vindt echter dat die principes niet genoeg worden beschermd. Dat blijkt uit een onderzoek van de website 21minuten.nl onder ruim 100.000 mensen, dat gisteravond is gepubliceerd.

Ook vindt een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking (72%) dat de overheid burgers meer zou moeten betrekken in het vormen van beleid. Uit de enquête blijkt dat 66% van de deelnemers landelijke referenda wil.

Veel Nederlanders vinden dat de overheid actiever moet zijn bij onder meer de opvoeding van kinderen. De Nederlandse burger heeft daarbij hoge verwachtingen van de overheid. Meer dan de helft vindt dat de overheid er meer voor moet zorg dragen dat ouders hun kinderen goed opvoeden (67%), burgers respectvol met elkaar omgaan (65%) en mensen niet in financiële problemen komen (55%).

Bij andere zaken moet er juist minder overheidsbemoeienis komen. Zo is maar liefst 81% erop tegen dat de overheid opdraait voor de kosten voor het beveiligen van voetbalwedstrijden. Ook bij zaken als zondagsrust of gezonde voeding zou de overheid zich minder moeten bemoeien.

Democratie
Nederland hecht veel waarde aan de democratie en 69% ziet in het stelsel meer voordelen dan nadelen. Wel denkt 51% dat de Nederlandse democratie wordt bedreigd door gebruiken en denkbeelden die ingaan tegen de beginselen van de democratische rechtsstaat. De verantwoordelijkheid voor het in stand houden van de democratie ligt volgens de bevolking in de eerste plaats bij de burger zelf (82%), gevolgd door de Tweede Kamer (64%) en het kabinet (58%). Beginnende democratieën in andere landen moeten volgens een meerderheid (58%) actief worden ondersteund. Militair ingrijpen in een dictatuur wordt door de helft van Nederland afgekeurd.

De helft van de Nederlanders (51%) is van mening dat de overheid niet weet wat voor problemen er in de samenleving zijn. 85% zegt meer geïnformeerd te willen worden over de resultaten die de overheid boekt.

KNVB tegen plannen Platini

De KNVB is tegen de plannen van UEFA-voorzitter Michel Platini om de Champions League te hervormen. Directeur betaald voetbal Henk Kesler heeft dit gisteren gezegd.

"Tijdens de UEFA-najaarsvergadering in november komen de voorstellen van Platini aan de orde. De KNVB zal alles in het werk stellen deze plannen van tafel te krijgen," aldus Kesler.

Platini wil de topdrie uit Engeland, Spanje en Italië direct toelaten tot het hoofdtoernooi. Voor zestien bekerwinnaars, waaronder die van ons land, zou een apart kwalificatietoernooi komen waar vier tickets te verdienen zijn.

Daarnaast wil de Fransman meer kampioenen uit kleine landen toelaten tot het hoofdtoernooi. Dit zou betekenen dat de nummer twee van Nederland UEFA Cup speelt. De nummers drie tot en met vijf van de Eredivisie komen in actie in de voorronde van de UEFA Cup.

"De zogenaamde grote landen worden met deze plannen bevoordeeld ten opzichte van de 'kleine' landen. Een slechte ontwikkeling. Ook de G14, waarin achttien toonaangevende Europese voetbalclubs zijn verenigd, heeft zich inmiddels gekant tegen de voorstellen. Gelukkig hebben ook landen als Duitsland en Schotland laten weten het niet eens te zijn met de zienswijze van Platini. Overleg over een gemeenschappelijke aanpak is dan ook al gepland. Waarom zouden bekerwinnaars moeten deelnemen aan de Champions League? Dat gaat ten koste van de kwaliteit van de competitie en slaat bovendien het fundament onder de play-offs weg," aldus Kesler.

Ledenverlies voor VVD na affaire-Verdonk

Icoon PolitiekHet tumult rond Rita Verdonk heeft de VVD leden gekost. Sinds haar gedwongen vertrek uit de Tweede Kamerfractie van haar partij hebben zeshonderd leden hun lidmaatschap opgezegd.

Dat zei partijvoorzitter Jan van Zanen vandaag in de marge van de VVD-partijraad in Apeldoorn. De speciale actie die de partij heeft opgezet om leden binnenboord te houden, heeft al 450 nieuwe aanmeldingen opgeleverd, deels van recente opzeggers.

VVD-Kamerleden bellen leden die de partij verlaten om hen overhalen toch lid te blijven of in ieder geval VVD te blijven stemmen. ,,We willen maximale nazorg plegen'', zei partijleider Mark Rutte, die net als veel andere VVD-kopstukken de komende tijd meer dan normaal de leden in het land op zal zoeken.

Van Zanen zegt veel felle en emotionele reacties binnen te krijgen sinds het recente partijconges, waar de leden uitspraken dat Verdonk voor de VVD behouden moet blijven. Zij heeft in de Tweede Kamer een eigen fractie gevormd, maar wil ook lid van de VVD blijven. Het partijbestuur bekijkt momenteel hoe de VVD hierop zal reageren. Van Zanen wilde vandaag nog niets kwijt over de resultaten van dit beraad.

Arrestaties monniken in Myanmar gaan door

Icoon BuitenlandsDe militaire junta in Myanmara (Birma) arresteert nog steeds monniken en oppositieleden. Dat heeft een leider van de monniken gezegd in een telefoongesprek vanuit Myanmar met een landgenoot in New York.

Volgens de zegsman houden de militairen nog steeds de kloosters omsingeld en patrouilleren ze intensief in de straten. De monnik, die zich U Gambira noemt, zei op de hoogte te zijn van de druk die de internationale gemeenschap uitoefent op de junta. Maar hij voegde eraan toe dat dit niet genoeg is om een einde te maken aan het geweld in zijn land. Hij benadrukte verder dat internationale steun nodig is, omdat de junta er alles aan doet om aan de macht te blijven.

De staatstelevisie in het Aziatische land berichtte dat het leger vooral op zoek is naar vier monniken die de protesten van afgelopen weken leidden. Meer dan honderd monniken zitten volgens de tv-zender nog vast voor verhoor. Oppositieleden denken dat het aantal mensen dat nog vastzit veel hoger is.



Discussiëren kan ook op het Forum

Escape from Paradise City demo

Escape from Paradise City is een vrij onbekende game van de Deense developers Sirius Games. De game is een mengeling tussen RTS en RPG, en speelt zich af in de fictieve stad Paradise City, welke overgenomen moet worden. Dit gaat blok voor blok, en met bloed, zweet en tranen. Meer informatie over de game is te vinden in onze preview.

Van de game is nu een demo uitgekomen met daarin twee levels uit de game, een waarin de gameplay uitgelegd wordt en een tweede waarin meteen een buurt overgenomen moet worden van een illustere man met als koosnaam "The Rat".

De demo weegt 502 MB, en is te downloaden bij de volgende mirrors:

Focus Files
Fileplanet
3D Downloads
ComputerGames.ro
Filefront
Gamer's Hell
Pixelrage

Razzano stunt tegen Williams

Virginie Razzano heeft verrassend het WTA-toernooi in Tokio gewonnen. De Franse tennisster won in de finale van de torenhoge favoriete Venus Williams.

Razzano, als vijfde geplaatst in de Japanse hoofdstad, verloor de eerste set nog met 6-4, maar trok daarna de volgende twee bedrijven naar zich toe: 7-6 6-4. Het is de tweede toernooizege op rij van Razzano. Vorig weekeinde won ze haar eerste WTA-titel in Guangzhou.

'Natuurlijke bronnen voor dit jaar op'

Icoon MilieuAlle natuurlijke bronnen die de Aarde in een jaar tijd kan produceren zijn vandaag al opgebruikt. Dat zeggen de denktanks New Economics Foundation (NEF) en Global Footprint Network. In iets meer dan tien maanden tijd is dus meer verbruikt dan de aarde dit jaar kan produceren.

De gevolgen zijn dat bossen verdwijnen, planten- en diersoorten uitsterven en het klimaat verandert, zegt de NEF. Globaal gesproken consumeren we nu de natuurlijke rijkdommen van 1,3 planeten.

In 2006 waren de hulpbronnen van één jaar pas op 9 oktober verbruikt, en in 2005 pas op 12 oktober. Elk jaar berekent het Global Footprint Network de voetafdruk van de mens: de totale oppervlakte die nodig is om het voedsel dat hij consumeert te produceren, het afval van zijn energieverbruik op te nemen, en voor infrastructuur. Die voetafdruk wordt vergeleken met het aanbod op Aarde: de capaciteit van onze planeet om in deze natuurlijke bronnen te voorzien en het afval te verwerken.

"De mensheid is zijn ecologische kredietkaart aan het opgebruiken", zegt Dr. Mathis Wackernagel, Executive Director van het Global Footprint Network en uitvinder van het concept 'ecologische voetafdruk'. "Vergelijk het met meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Na een tijdje begin je aan je kapitaal te knabbelen. En blijf je dat jaar na jaar doen, dan zit je uiteindelijk in diepe schulden. Met de ecologische overconsumptie is dat net hetzelfde."

Massa maakte fout in laatste ronde

Felipe Massa reed, tijdens de kwalificatie op het circuit van Shanghai, een tijdje op de eerste plaats, maar viel vlak voor het einde terug naar de derde positie. De coureur van Scuderia Ferrari had daarna de mogelijkheid om nog één snelle tijd neer te zetten.

Massa slaagde er echter niet in om van deze gelegenheid gebruik te maken, aangezien hij een fout maakte. "Al met al ging het best goed. Tijdens mijn eerste poging reed ik een goede ronde, maar bij de tweede poging verloor ik de auto", aldus de Braziliaan in een reactie. "Ik kon goed meekomen aan de kop, want de auto was heel goed."

De coureur van Scuderia Ferrari vervolgde: "In Bocht Elf ging het fout. Ik ging die bocht met teveel snelheid in, ik reed te agressief, en daardoor gleed de achterkant van de auto weg. Dat was dus geen goede ronde met mijn laatste setje banden."

"De derde startplek is oké. Laten we eerst maar eens afwachten wat het weer doet. Want als het gaat regenen, dan wordt het zoals altijd een loterij", ging Massa, die zich verder niet om de race druk maakte. "Wij gaan nu werken aan een afstelling voor zowel regen als droog, zodat we morgen goed voor de dag kunnen komen."

Eendenwerpen mag niet meer in Sagunto

Icoon OpmerkelijkHet is gedaan met het traditionele eendenwerpen in Sagunto. Een vonnis van het gerechtshof in Valencia heeft ervoor gezorgd dat de inwoners van het Spaanse havenstadje op zoek moeten gaan naar een nieuwe traditie. Dat hebben Spaanse media gisteren gemeld.

Bij het eendenwerpen worden eenden in zee geworpen, waarbij het de bedoeling is dat ze worden opgevangen door de deelnemers in het water. Daarbij gebeurt het nogal eens dat sommige van de vogels het leven laten omdat ze gewond raken en soms zelfs verdrinken. Voor een dierenbeschermingsorganisatie was dit de aanleiding om een zaak aan te spannen. De rechter heeft de organisatie in het gelijk gesteld.

Ten Cate neemt afscheid op Kasteel

Henk ten Cate zit morgen, tijdens het duel tegen Sparta, voor de laatste keer als trainer van Ajax op de bank. De Amsterdammers en Chelsea hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een transfer van de oefenmeester. Gisteren werden de gesprekken over de afkoopsom opgestart.

De Amsterdamse club werd door door Chelsea officieel op de hoogte gebracht, nadat bekend werd dat Ten Cate wilde vertrekken. Door deze stroomversnelling was het de taak aan Ajax om te bekijken of de trainer aan zijn contract moest worden gehouden. Een andere optie was dat het vertrek binnen een week definitief was, waardoor de club uit de hoofdstad een oplossing moest zoeken om de vacante positie in te vullen.

De naam van Adrie Koster wordt inmiddels genoemd als interim-trainer. Momenteel zwaait hij de scepter over Jong Ajax. Samen met Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman zou de oefenmeester het eerste elftal van de Amsterdamse club onder zijn hoede nemen. De directie van de club zou inmiddels gestart zijn met een nieuwe constructie. Dit is overigens de zesde keer in negen jaar dat dit gebeurt.

Gisteren heeft Ten Cate bevestigd dat Chelsea interesse had getoond, maar veel meer wilde hij daar niet over kwijt. "Natuurlijk ben ik gevleid. Chelsea is een mooie club. Maar ik hoor ook veel indianenverhalen. Zo zou ik al vertrokken zijn. Volgens mij zit ik hier nog, hoewel je in de voetbalwereld niets met honderd procent zekerheid kan zeggen", aldus de trainer.

De laatste uitspraak van Ten Cate bewijst dat er nog van alles kan gebeuren, maar de wetten der logica spreken inmiddels voor zich. De trainer van de Amsterdammers ziet in het veldtrainerschap bij Chelsea een droombaan. Dit geldt voor zowel de sportieve als de financiële aspecten. Het contract van de oefenmeester liep na dit seizoen af en een verlenging van de huidige overeenkomst zat er ook niet in. Ajax zou het niet gepast vinden om Ten Cate nu te zeggen dat hij niet weg mocht, om vervolgens in januari te melden dat zijn verbintenis niet wordt verlengd. Dat is ook de reden waarom de Amsterdamse club meewerkt.

Gevonden baby buiten levensgevaar

Icoon BinnenlandsDe baby die gisteren gevonden werd in een woning in de Rotterdamse wijk Alexanderpolder is buiten levensgevaar. Ze ligt in een ziekenhuis. "Het meisje gaat vooruit", zei een woordvoerder van de politie vandaag.

Gisteren vond de politie in een woning twee pasgeboren baby's. Een van de kinderen bleek te zijn overleden. De 21-jarige moeder van de tweeling is aangehouden en wordt door de politie verhoord. Aanvankelijk had ze verklaard dat ze de baby's voor haar huis had gevonden en mee naar binnen had genomen. Voorzover de politie weet gaat het om een alleenstaande vrouw. De technische recherche heeft de woning doorzocht en zette een tijdje de buurt af.

'Kwart van rookmelders werkt niet'

Icoon BrandMeer dan een kwart van de rookmelders in Nederland waarschuwt niet in geval van brand. Dit komt omdat ze verkeerd hangen, er geen batterijen in zitten of omdat het apparaat nog niet uit de verpakking is gehaald.

Dat blijkt uit onderzoek dat de Brandwonden Stichting vandaag presenteerde. Om de bevolking meer kennis over het juiste gebruik van rookmelders bij te brengen, lanceerde de stichting vandaag samen met de brandweer een grote landelijke campagne over dit onderwerp.

Jaarlijks komen er gemiddeld zeventig mensen om door brand. Rookmelders kunnen veel van deze slachtoffers voorkomen. Mede dankzij de indringende voorlichtingscampagnes is het aantal huishoudens met rookmelders vanaf 1999 verdubbeld. De grote finale van de campagne vindt plaats op zaterdag 27 oktober. De brandweer heeft deze datum officieel uitgeroepen tot Nationale Rookmelderdag.

Trein ramt hek en stremt verkeer

Icoon VervoerHet treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam heeft gisteravond een paar uur stil gelegen. Een intercitytrein was op een ijzeren hek gebotst dat ter hoogte van station Utrecht Zuilen op de rails stond. Dat heeft spoorbeheerder ProRail vanochtend gemeld.

De spoorwegpolitie heeft een onderzoek ingesteld hoe het hek op het spoor is beland. ProRail vermoedt dat er sprake is van vandalisme. Tientallen gestrande passagiers moesten uit de trein worden geleid en werden met bussen verder vervoerd.

Het drukke baanvak is lange tijd gestremd geweest. De botsing vond gisteravond tegen elf uur plaats. Het kostte ProRail twee uur om het hek onder de trein vandaan te halen en de trein en de infrastructuur te controleren op schade.

Iets na één uur 's ochtends waren alle problemen weer opgelost. Het treinverkeer werd geleidelijk hervat.

Boze werknemer koelt woede op computers

Icoon OpmerkelijkEen 31-jarige man in Japan is volledig door het lint gegaan toen hij zag dat zijn chef een door hem cadeau gegeven puddingdoosje na een paar weken nog steeds onder zijn bureau had liggen. Met het presentje wilde de man zijn werkgever naar goed Japans gebruik bedanken voor zijn baan.

Hevig verontwaardigd zocht en vond de werknemer een knuppel en koelde de man, die werkt bij een online kledingwinkel, zijn woede op 22 computers. Niemand raakte gewond door de razernij van de man. De man is in staat van beschuldiging gesteld voor het gewelddadig hinderen van het werk. Hij heeft inmiddels bekend.
Met dank aan porsche1 voor de submit.

Briatore mist Grand Prix van China

Voor het eerst in zeven jaar mist Flavio Briatore een Grand Prix. Een woordvoerster van Renault F1 heeft laten weten dat de Italiaan niet aanwezig is bij de Grand Prix van China.

Briatore vloog, na afloop van de Grand Prix van Japan, samen met Formule 1-baas Bernie Ecclestone in de privéjet van de 78-jarige Brit naar Europa, voor enkele zakelijke besprekingen. Het plan was dat beide heren voor de Grand Prix van China weer terug zouden keren. Ecclestone besloot echter in Europa te blijven, waardoor Briatore zonder lift kwam te zitten. Hoofdingenieur Pat Symonds heeft hierdoor dit weekend de leiding over het Franse team.

Noordwijk raakt Meurs alsnog kwijt

Noordwijk raakt spelverdeler Bram Meurs alsnog kwijt. De nummer 10 van de zaterdaghoofdklasser, die alom wordt beschouwd als één van de beste aanvallende middenvelders in de zaterdaghoofdklasse, gaat naar Spanje.

In het voorjaar was er al sprake van dat Meurs zijn vriendin Tanya Bröring zou volgen naar Spanje. De basketballende dochter van de met name in de Bollenstreek bekende amateurvoetbaltrainer Ruud Bröring leek echter geen Spaanse club te vinden. Deze week tekende de 22-jarige echter alsnog een profcontract bij Club Universitario Ferrol.

De 25-jarige Meurs gaat met haar mee en hoopt in Spanje een club te vinden waar hij zijn voetballoopbaan kan vervolgen. In het verleden speelde Meurs, momenteel geblesseerd aan zijn kuitspier, al als prof voor FC Eindhoven. Zijn vertrek is een tegenvaller voor de titelaspiraties van Noordwijk.

Kaká veroordeelt actie Dida

Dida heeft weinig vrienden gemaakt door tijdens het Champions League-duel tegen Celtic (2-1) met veel theater naar de grond te gaan. Veel supporters konden de actie van de Braziliaan niet waarderen. Ook teamgenoot Kaká heeft de actie van zijn landgenoot inmiddels veroordeeld.

De doelman van AC Milan kreeg in de slotfase van het duel tegen Celtic een tikje van een supporter, die het veld op was gelopen. In eerste instantie ging Dida achter deze persoon aan, maar koos er daarna voor om te gaan liggen. De goalie werd uiteindelijk, met een brancard en een ijszak op zijn gezicht, van het veld gedragen. De betreffende supporter meldde zich een dag later bij de Schotse politie en heeft inmiddels een levenslang stadionverbod gekregen.

"Dida heeft een verkeerde keuze gemaakt", liet Kaká, die door spelersvakbond FIFPro tot beste speler van de wereld werd verkozen, in een reactie weten. "Het was een moeilijk moment voor hem. Hij had net een doelpunt tegen gekregen, toen die supporter hem een tikje gaf. Dida koos er voor om zich zo te gedragen. Dat was niet juist."

Russische maffia kraakt internetrekeningen

Icoon EconomieEen groot aantal bankrekeningen bij drie Belgische banken zijn leeggehaald door een criminele organisatie, vermoedelijk de Russische maffia. De Belgische justitie heeft een onderzoek ingesteld.

Het gaat om twee grote, goed beveiligde banken en een kleinere. Justitie heeft de namen van de banken niet bekendgemaakt.

De banken zijn zeer verontrust over de online-inbraak, schrijft de Vlaamse zakenkrant De Tijd zaterdag. De schade van klanten is inmiddels vergoed. In België zijn bijna 4 miljoen online-spaarders.


Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Aragonés laat Raúl buiten selectie

Bondscoach Luis Aragonés heeft er voor gekozen om Raúl González niet op te roepen voor het Spaanse nationale team. De aanvaller van Real Madrid wordt al meer dan een jaar gepasseerd.

De uitstekende vorm van Raúl de afgelopen weken deed in de Spaanse media vermoeden dat Aragonés niet meer om hem heen kon. Toch heeft de Spanjaard besloten om de 30-jarige speler van Real Madrid alsnog buiten de selectie te laten voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken.

Carles Puyol keert terug bij de ploeg. De verdediger van FC Barcelona miste de afgelopen maanden door blessureleed. De verrassingen zijn Raúl Albiol en Albert Riera, die de 20-koppige selectie completteren. "De kwalificatie staat op het spel", vertelde Aragonés. "Ik ken Riera nog van mijn tijd bij RCD Mallorca, en hij is technisch een erg goede speler."

Selectie:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid CF), José Manuel Reina (Liverpool FC)
Verdediging: Pablo Ibañez (Club Atlético de Madrid), Mariano Pernía (Club Atlético de Madrid), Carles Puyol (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid CF), Carlos Marchena (Valencia CF), Joan Capdevila (Villarreal CF), Raúl Albiol (Valencia CF)
Middenveld: Cesc Fabregas (Arsenal FC), Andrés Iniesta (FC Barcelona), David Silva (Valencia CF), Xavi Hernández (FC Barcelona), David Albelda (Valencia CF), Miguel Ángel Angulo (Valencia CF), Joaquín Sánchez (Valencia CF), Albert Riera (RCD Espanyol)
Aanval: David Villa (Valencia CF), Fernando Torres (Liverpool FC), Luis García (RCD Espanyol)

Super Smash Bros. Brawl krijgt co-op campaign

Op de officiële website van Super Smash Bros. Brawl is onthuld dat de singleplayer campaign van het spel ook coöperatief te spelen zal zijn. In de eerdere delen van Super Smash Bros. was dit niet mogelijk. De campaign in deze editie staat bekend als The Subspace Emissary en zal indrukwekkender zijn dan de campaigns in de voorgangers. Volgens de ontwikkelaar zie je in de campaign bij elke personage dingen terug van zijn of haar achtergrond, wat leuk is voor de herkenbaarheid. De game ligt rond de feestdagen in de winkels.



'Tsunami aan moslims komt er niet'

Icoon BinnenlandsMoslims vormen over enkele generaties niet de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Dat zegt Joop de Beer van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) zaterdag in een interview met de Volkskrant.

Volgens hem is de angst voor een onstuitbare 'tsunami' van moslims ongegrond. De 'schrikbeelden' die bestaan dat moslims de Europese bevolking gaan overvleugelen zijn niet gebaseerd op demografisch onderzoek, zegt De Beer, hoofd van de afdeling prognose van het NIDI. Hij denkt niet dat het aantal niet-westerse allochtonen in 2050 gestegen is naar 16 procent, zoals blijkt uit prognoses van het CBS. Volgens een ruwe schatting van het CBS is 54 procent van de niet-westerse allochtonen moslim.

"Als ik dat cijfer toepas op de prognose voor 2050, kom ik uit op 9 procent moslims.'' De Beer wil de problemen rond integratie en islam niet bagatelliseren. ,,De aanwezigheid van 2,7 miljoen niet-westerse allochtonen in 2050 zal volgens hem ongetwijfeld tot spanningen leiden. Dat komt ook omdat allochtonen zo geconcentreerd zijn in de grote steden, en binnen de grote steden in bepaalde wijken waar de problemen zich opstapelen.''

De Beer ziet anders dan PVV-leider Geert Wilders geen 'tsunami' van moslims opduiken. Hij voorziet de komende tijd vooral economische immigratie van geselecteerde migranten die aan de Nederlandse vraag naar arbeidskrachten zullen voldoen. Die migranten komen vooral uit Oost-Europa en Azië, verwacht hij. De demografen verwachten dat de immigratie uit moslimlanden minder sterk zal toenemen, mede omdat het toelatingsbeleid strenger is geworden.



Discussiëren kan ook op het Forum
Met dank aan calvobbes voor de submit.

Mark Rein: 'Je kunt geen geld verdienen met Wii-engines'

Epic heeft deze generatie al een aantal prachtige games laten zien, waaronder Gears of War en Unreal Tournament III. Deze games lopen op hun eigen gebouwde engine, die ze weer verkopen aan andere ontwikkelaars. Als Epic dit voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 kan, waarom dan niet voor de Wii? Mark Rein, de baas van Epic, geeft daar een antwoord op:
"[...]
I don't think there's a lot of money in making engines for the Wii.
[...]"


Niemand kan ontkennen dat de meeste Wii-games er grafisch gezien ondermaats uit zien. Epic heeft niet de behoefte om aan iedereen te laten zien hoe het moet op de Wii. De ontwikkelaar wil alleen werken met de laatste technologie; een engine maken voor de Wii zou betekenen dat ze een stap terug zouden zetten:
"[...]
What we're doing is the really high-end, next-generation visuals. We're pushing these machines real hard. I just think that we have too many things on our plate to go back and put resources into that kind of thing.
[...]"


De belangrijkste reden is natuurlijk geld. Rein zegt dat het grote geld te verdienen is op de Xbox 360 en straks ook op de PlayStation 3. Hij denkt niet dat third-party ontwikkelaars in de rij zouden staan voor een speciaal ontwikkelde Wii-engine die de console tot het uiterste laat gaan, tenzij Nintendo zelf de engine wil kopen:
"[...]
I think the big software dollars right now are being earned on Xbox 360, and they're going to be earned on PlayStation 3. And I think, unless you're going to sell your engine to Nintendo, you're going for scraps on that platform.
[...]"


Call of Duty 4: Modern Warfare demo komt 11 oktober

Goed nieuws voor de mensen die de beta van Call of Duty 4 voor de 360 hebben gemist of niet hebben kunnen spelen, want er verschijnt een demo van de game op 11 oktober. In tegenstelling tot de eerdere games gaat Call of Duty 4 niet over de Tweede Wereldoorlog, maar over een recent conflict. Dat betekent dus dat je kunt knokken met modern wapentuig. De volledige game ligt iets later in de winkel dan de demo verschijnt, namelijk op 5 november.



Uitslag kwalificatie Grand Prix China

Lewis Hamilton start morgen vanaf poleposition in de Grand Prix van China, de voorlaatste race in het wereldkampioenschap. De Britse autocoureur van McLaren, leider in de tussenstand van het WK, was op het circuit van Shanghai de snelste in de kwalificaties.

De Fin Kimi Räikkönen van Ferrari zette de tweede tijd neer en de Braziliaan Felipe Massa, ook van Ferrari, reed de derde tijd. Titelverdediger Fernando Alonso vertrekt morgen vanaf de vierde positie.

Pos.CoureurTeamTijd
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  1:35.908
2 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  1:36.044
3 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:36.221
4 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  1:36.596
5 David CoulthardRed Bull Racing  1:37.619
6 Ralf SchumacherToyota Racing  1:38.013
7 Mark WebberRed Bull Racing  1:38.153
8 Nick HeidfeldBMW F1  1:38.455
9 Robert KubicaBMW F1  1:38.472
10 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:39.285
11 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:36.862
12 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso  1:36.891
13 Jarno TrulliToyota Racing  1:36.959
14 Heikki KovalainenRenault F1  1:36.991
15 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  1:37.247
16 Nico RosbergWilliams  1:37.483
17 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:37.251
18 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:37.290
19 Alexander WurzWilliams  1:37.456
20 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:38.218
21 Adrian SutilSpyker F1  1:38.668
22 Sakon YamamotoSpyker F1  1:39.336

Due weer inzetbaar

Anders Due is morgen weer inzetbaar tegen Feyenoord. De speler van Vitesse is hersteld van zijn kaakblessure die hij vorig weekeinde in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht opliep. Ook heeft Due geen last meer van zijn hoofd. Na een botsing tijdens het duel raakte de Deen zelfs even buiten bewustzijn.

Vitesse kan in het thuisduel tegen de Rotterdammers waarschijnlijk niet beschikken over aanvoerder Remco van der Schaaf. Zijn kuitblessure is nog niet helemaal genezen.

Van Marwijk:"Doodzonde voor Nederlandse voetbal"

Gisteren, een dag nadat Ajax, FC Twente, SC Heerenveen en FC Groningen uitgeschakeld werden in de UEFA Cup, liet Feyenoord-trainer Bert van Marwijk zijn licht schijnen over de ontstane situatie.

"Het is doodzonde voor het Nederlandse voetbal dat er vier clubs zijn uitgeschakeld. Ik heb, toen ik bij Borussia Dortmund werkte, gemerkt dat er in het buitenland heel veel respect en waardering is voor onze Europese prestaties. Maar we moeten nu oppassen dat we niet verder afglijden op de Europese ranking. Alleen kunnen wij daar als Feyenoord niets aan doen, hè..."

Morgen moet Feyenoord op bezoek bij Vitesse. Van Marwijk moet het tegen de Arnhemmers in ieder geval doen zonder de met blessures kampende Andwelé Slory, Tim Vincken, Ron Vlaar, Dwight Tiendalli en Sherif Ekramy. Het is nog onzeker of Van Marwijk de nieuwste aanwinst Chun-Soo Lee bij de selectie haalt. “Er is een kans dat ik hem meeneem. Maar hij is nog niet waar ik hem hebben wil. Hij moet nog wennen aan onze cultuur en manier van voetballen én hij is conditioneel nog niet ver genoeg."

Slavia Praag beboet wegens veldbestorming fans

De UEFA heeft Slavia Praag beboet omdat supporters ]eind augustus het veld bestormden om de plaatsing voor de Champions League ten koste van Ajax te vieren.

De Tsjechische koploper moet een geldboete van negenduizend euro betalen. Het is de tweede keer dit seizoen dat Slavia een boete van de Europese voetbalbond krijgt. In de tweede voorronde, tegen MSK Zilina, gooiden fans voorwerpen op het veld.

IOC wil mogelijk medailles Jones terug

Het Internationaal Olympisch Comité heeft de jacht op atlete Marion Jones heropend. Gisteren verklaarde het IOC dat ze de 'zaak Jones' opnieuw gaat onderzoeken. Daarbij gaan ze kijken of ze de vijf Olympische medailles van de Amerikaanse kunnen terug vorderen.

Gisteren gaf Jones toe dat ze voor de Olympische Spelen van Sydney in 2000 doping gebruikte. In Australië won ze drie keer goud op de 100, 200 en 4 x 400 meter. Daarnaast pakten ze bronzen medailles bij het verspringen en de 4 x 100 meter.

"We juichen het toe dat er nu enig licht in de duisternis is in deze hele affaire", aldus IOC-president Thomas Bach. "Met deze bekentenis kunnen we de procedures versnellen." Bach zei verder dat het IOC nauw samenwerkt met de internationale atletiekfederatie IAAF. "We kunnen snel handelen. Met de bekentenis zijn de feiten duidelijk. Ik denk dat de zaak voor het einde van het jaar is afgerond."

Vorig jaar werd Jones positief getest op het gebruik van bloeddoping, maar de contra-expertise pleitte haar vrij. Het was niet voor het eerst dat de Amerikaanse sprintster in verband werd gebracht met doping. De directeur van voedingssuplementenfabrikant Balco zei al eerder dat hij Jones in het verleden van prestatiebevorderende middelen heeft voorzien.

Bergodi blijft Rapid toch trouw

Op aandringen van de spelersgroep van Rapid Boekarest blijft Cristiano Bergodi toch actief als trainer bij de club. De Italiaan had donderdag enkele uren na de uitschakeling in de UEFA Cup zijn ontslag ingediend.

"De reacties van de spelers hebben me diep geraakt", aldus Bergodi. "Ze vroegen me niet op te geven. Hun reactie heeft me overtuigd."

Rapid Boekarest speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen 1. FC Nürnberg en dat was niet voldoende om Europees verder te bekeren.

CD: HIM - Venus Doom

Stilstand is achteruitgang is vaak de geldende norm in de maatschappij. Dan moet HIM wel heel erg achter liggen zou je zeggen. Na de paar abominabele gothicmetal (oh pardon, we moeten love-metal zeggen van Ville Valo) probeersels is het niveau van de enige hit 'Join Me In Death' en diens bijbehorende album nooit echt meer gehaald. Echt sprake van stilstand was er dan ook niet, het was meer een geval van met verminderde snelheid een helling beklimmen en bij elk album gooide men er een zwaardere versnelling op. Maar goed, nu is er een nieuw album: Venus Doom. Zou dit dan het vehikel zijn met dunne bandjes en lichtere versnellingen om die berg te beklimmen?

CD: Merry Pierce - The Warm Aquarium

"Het eerste album bestaat uit liedjes, die in mijn ogen tot dan toe het meest geschikt waren. Dus niet zozeer een samenhangend album, maar een soort ‘best of’. Met het huidige album is getracht een meer samenhangend album te maken; met kop en staart. Niet enkel de beste songs gekozen, maar nummers die samen een coherent album vormen. Alle songs zijn dan ook met het oog op het album geschreven en geproduceerd." Aldus Jarno Volman.

Chelsea: "Ten Cate past bij ons"

De dag na het UEFA-cupduel tegen Dinamo Zagreb werd plotseling bekend gemaakt dat Henk ten Cate zou vertrekken naar Chelsea. Dat zelfde gerucht werd direct ontkracht door Ten Cate zelf. Vertrekt hij nou wel, of niet?

Maarten Fontein, algemeen directeur van Ajax, legt uit: "Het plan was dat Peter Kenyon (directeur van Chelsea, red.) met ons contact zou opnemen na de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb, maar hij liet niets van zich horen. Maar het kan ook zijn dat Kenyon Martin van Geel heeft gebeld. Ik was vandaag niet op de club vanwege andere afspraken." Kenyon geeft inmiddels toe dat zijn club Ten Cate wil gaan halen: "Dat is geen geheim meer. Door zijn werkzaamheden bij Barcelona kennen we de capaciteiten van Ten Cate. Zijn filosofie, zijn ideeën passen precies bij een club als Chelsea."

De zaakwaarnemer van Ten Cate, Sigi Lens, is opgewonden van de ideeën bij Chelsea en zoekt naar oplossingen. "We willen samenwerken. En niet wachten tot het einde van het seizoen. Maar dat hangt af van Ajax," aldus Lens. Martin van Geel onthoudt zich nog steeds van ieder commentaar: "Dat hebben we intern zo afgesproken en daar hou ik me aan."

Ecclestone: "Hamilton moest kampioen worden"

Lewis Hamilton kan morgen tijdens de Grand Prix van China zijn eerste wereldtitel pakken, tot tevredenheid van F1-baas Bernie Ecclestone.

"Het is voor mij pijnlijk duidelijk geworden dat Lewis de juiste persoon is om wereldkampioen te worden," aldus Ecclestone. "Mijn grootste zorg was dat hij het kampioenschap niet zou gaan winnen." Volgens Ecclestone komen de andere rijders te weinig op voor de Formule 1, in tegenstelling tot de Brit die de Engelse fans op de banken krijgt. "Kimi Räikkönen praat haast tegen niemand en doet niets voor de sport. Het zelfde voor Fernando Alonso, tweemaal wereldkampioen geworden maar ook hij doet niets voor de sport."

Tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag met de teammanagers werd gevraagd wat men vindt van de uiteindelijke winst van Hamilton. Ferrari-teambaas Jean Todt: "Normaal gesproken rijdt een getalenteerd coureur zijn eerste jaar niet voor een winnend team met een uitstekende auto, maar hij wel. Dat was voor hem een mogelijkheid en van die mogelijkheid heeft hij goed gebruik gemaakt. Daar kan ik alleen maar respect voor opbrengen."

Zondag kutdag

Vrijdag 5 oktober 2007. Dit is echt heel verschrikkelijk. Inmiddels zijn we allemaal gewend aan aan iedere zondag de winkels open en hebben we dus eindelijk een zinvolle besteding voor de 'Zondag kutdag', besluit het kabinet dat het afgelopen moet zijn met zoveel koopzondagen. Ja oké, dat kan je verwachten met die trutpartijen als CDA en Christen Unie, maar dat de PvdA zich wederom laat inpakken begrijp ik gewoon niet. Wat een zeikerds zeg, voor de zondagsrust... Zondag is inderdaad de enige dag dat je eens rustig kan gaan winkelen. Nee het is waarschijnlijk de bedoeling dat we ons weer gezellig gaan doodvervelen op zondag. Kut-CDA, kut-Christen Unie, Kut-Pvda, kutzondag.

En wat hadden we verder nog voor nieuws. Ten Cate zeker naar Chelsea, wederom geen nieuws over Maddie en volgens Will.i.am maken dikke tieten dom.

Ik wist wel dat zij niet echt kan lezen...

Uitslag 3e vrije training China

Kimi Räikkönen heeft ook tijdens de derde vrije training de snelste tijd neergezet. De Fin was sneller dan Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Felipe Massa zette de vierde tijd neer, gevolgd door Ralf Schumacher

PosCoureurTeam TijdRonden
1 K. Räikkönen Ferrari 1:36.10015
2 F. Alonso McLaren 1:36.12613
3 L. Hamilton McLaren 1:36.22714
4 F. Massa Ferrari 1:36.40514
5 R. Schumacher Toyota 1:36.95918
6 D. Coulthard Red Bull 1:36.96413
7 R. Kubica BMW 1:37.02423
8 H. Kovalainen Renault 1:37.10614
9 N. Heidfeld BMW 1:37.17618
10 M. Webber Red Bull 1:37.31513
11 N. Rosberg Williams 1:37.32316
12 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:37.46318
13 J. Button Honda 1:37.56419
14 J. Trulli Toyota 1:37.67920
15 A. Davidson Super Aguri 1:37.73215
16 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:37.75919
17 G. Fisichella Renault 1:37.79117
18 R. Barrichello Honda 1:37.92020
19 A. Wurz Williams 1:37.92616
20 T. Sato Super Aguri 1:38.57716
21 A. Sutil Spyker F1 1:38.86820
22 S. Yamamoto Spyker F1 1:39.51721

Wandeling door Eindhoven

In de stille avondschemer liep Meteor door de straten van de stad. Hij had een broertje dood aan dagen, maar zodra de avond begon kwam hij tot leven. De ziltige koelte na een warme zomerdag was zijn levensadem. En er waren maar een paar uren per dag, een paar maanden per jaar, dat hij vrijelijk kon ademen. Het verkeer luwde dan en de stadsvogels kwamen weer tot leven na hun dagslaap in de zinderende hitte.

Vooruitblik GP China

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van China. Hoe ziet het circuit eruit, hoe laat rijden de wagens, hoe zijn de weersvoorspellingen, hoe hebben de coureurs het hier vorige jaren gedaan, wie start met een verse motor?

Shanghai International Circuit

Lengte: 5,451 km
Aantal ronden: 56
Totale lengte: 305,256 km
Baanrecord: Michael Schumacher 1:32,238 (2004)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussiëren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagNederlandse tijdsessie
vrijdag04:00 - 05:30vrije training 1
vrijdag08:00 - 09:30vrije training 2
zaterdag05:00 - 06:00vrije training 3
zaterdag08:00kwalificatie
zondag08:00race

Weersverwachting

dagminimummaximumneerslagkansweerbeeld
vrijdag23 °C27 °C20 %zon
zaterdag22 °C28 °C20 %half bewolkt
zondag19 °C27 °C60 %onweersbuien
bron: The Weather Channel

Prestaties afgelopen jaren

#coureur200620052004
1Fernando Alonso2 (1)1 (1)4 (6)
2Lewis Hamilton
3Giancarlo Fisichella3 (2)4 (2)7 (7)
4Heikki Kovalainen
5Felipe MassaDNF (20)6 (11)8 (4)
6Kimi RäikkönenDNF (5)2 (3)3 (2)
7Jenson Button4 (4)8 (4)2 (3)
8Rubens Barrichello6 (3)12 (8)1 (1)
9Nick Heidfeld7 (8) 13 (14)
10Robert Kubica13 (9)
11Ralf SchumacherDNF (16)3 (9)DNF (5)
12Jarno TrulliDNF (17)15 (12)
14David Coulthard9 (12)9 (7)9 (9)
15Mark Webber8 (14)7 (10)10 (11)
16Nico Rosberg11 (15)
17Alexander Wurz
18Vitantonio Liuzzi10 (13)
19Sebastian Vettel
20Adrian Sutil
21Sakon Yamamoto16 (19)
22Takuma SatoDQ (21)DNF (17)6 (18)
23Anthony Davidson
gridpositie tussen haakjes; snelste ronde is vetgedrukt; DNF = uitgevallen; DQ = gediskwalificeerd
De Grand Prix van China werd in 2004 voor het eerst verreden

Motoren

#coureurmotor
1Fernando Alonsonieuw
2Lewis Hamiltonoud
3Giancarlo Fisichellaoud
4Heikki Kovalainennieuw
5Felipe Massaoud
6Kimi Räikkönenoud
7Jenson Buttonnieuw
8Rubens Barrichellonieuw
9Nick Heidfeldoud
10Robert Kubicanieuw
11Ralf Schumachernieuw
12Jarno Trullioud
14David Coulthardoud
15Mark Webbernieuw
16Nico Rosbergnieuw
17Alexander Wurznieuw
18Vitantonio Liuzzinieuw
19Sebastian Vettelnieuw
20Adrian Sutilnieuw
21Sakon Yamamotooud
22Takuma Satonieuw
23Anthony Davidsonnieuw

Klassement coureurs

poscoureurpunten
1Lewis Hamilton107
2Fernando Alonso95
3Kimi Räikkönen90
4Felipe Massa80
5Nick Heidfeld56
6Robert Kubica35
7Heikki Kovalainen30
8Giancarlo Fisichella21
9Nico Rosberg15
10David Coulthard13
11Alexander Wurz13
12Mark Webber10
13Jarno Trulli7
14Ralf Schumacher5
15Takuma Sato4
16Jenson Button2
17Adrian Sutil1
18Sebastian Vettel1
Hamilton is kampioen als Alonso minder dan twee punten op hem inloopt en Räikkönen minder dan acht punten inloopt

Klassement constructeurs

posteampunten
1Scuderia Ferrari170
2BMW F192
3Renault F151
4Williams28
5Red Bull Racing23
6Toyota Racing12
7Super Aguri F14
8Honda Racing F12
9Spyker F11
Kampioenschap is reeds beslist

Sportvissen met SEGA

Nights en Samba di Amigo zijn niet de enige SEGA games die naar de Wii komen, ook SEGA Bass Fishing krijgt een Wii-versie van SEGA. De game moet in het voorjaar van 2008 in de Europese winkels liggen.

SEGA Bass Fishing zal uiteraard volledig met de Wiimote en Nunchuck bestuurd worden. De bewegingen moeten het echte vissen zo goed mogelijk benaderen. In de game kun je verschillende vissoorten vangen en verschillende soorten hengels gebruiken. Ook is het mogelijk de datum en tijd te veranderen zodat je de vissen ook veranderen wat betreft gedrag.

Hieronder alvast de eerste vier screenshots van de game:


Blub

Geen demo voor Assassin's Creed

In een interview met Gamersyde heeft Jade Raymond gezegd dat er geen demo zal komen van Assassin's Creed.

De game is een sandbox-game (GTA, Saint's Row) en kent een niet-lineaire verhaallijn. Het is volgens Raymond daarom onzinnig om een stuk stad uit de game te knippen en dit als demo te releasen.

Deze mededeling is in strijd met eerdere berichten waarin een demo wel werd aangekondigd. De demo is echter beloofd in de tijd dat de game nog een PS3-exclusive was en we weten allemaal wat er van die belofte is gekomen.

Virtual Console gevuld met SEGA en Neo Geo

Sinds gisteren is het dan eindelijk zover! Neo Geo games kunnen gedownload worden op de Wii via de Virtual Console. De eerste game is Fatal Fury King of Fighters welke te downloaden is voor 900 Wiipoints (negen euro).

Naast Fatal Fury kun je ook een viertal SEGA MegaDrive games downloaden voor 600 punten per stuk:

Golden Axe III
Streets of Rage III
Super Thunder Blade
Landstalker: Treasures of King Nole


Streets of Rage III
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.