FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 september 2007

Man tilt 62 kilo met zijn oor

Een Pakistaanse krachtpatser is er vandaag in Wenen in geslaagd een gewicht van bijna 62 kilogram op te tillen met zijn rechteroor. Met dit gewicht wordt de man gelijk opgenomen in de nieuwste editie van het Guinness Book of Records.

Een ingewikkelde constructie van een speciale schroefklem werd aan zijn slaap bevestigd, om te voorkomen dat het oor van Zafar Gill door het enorme gewicht van zijn hoofd zou worden gerukt. Als opwarmertje tilde de man hiermee eerst een gewicht van dertig kilo.

Met een flinke oerschreeuw ging even later het gewicht van 61,7 kilogram de lucht in. Gill had het gewicht met een touw aan de speciale klem bevestigd. Het knap staaltje krachtpatserij wist de Pakistaan enkele seconden vol te houden.

De negentig kilo wegende Gill zegt dat hij dagelijks oefent met de gewichten. Hij verklaart dat zijn ongewone tijdverdrijf hem nog geen dovemansoren heeft opgeleverd.


Het vorige record van Gill stond op 52 kilo

Maleisië te kuis voor Beyoncé

Beyoncé Knowles weigert zich aan te passen aan de eisen die Maleisië aan optredende artiesten stelt. De R'n'B-zangeres zou zich tijdens haar optreden in het islamitische land moeten hullen in een gewaad dat haar schouders en bovenlichaam niet onbedekt laat. Tevens zou de jurk tot aan haar knieën reiken.

Het alles bedekkende gewaad is niet de enige eis die het land aan artiesten stelt. Op het podium mag namelijk ook niet worden geschreeuwd of gesprongen. Omhelzen of kussen van fans en bandleden is ook uit den boze. Genoeg redenen voor Beyoncé om het geplande concert op 21 november in hoofdstad Kuala Lumpur af te gelasten.

R'n'B-collega Gwen Stefani wilde ondanks alle beperkingen wel optreden in Maleisië. Met een jasje over haar korte topje en een legging onder haar minirok, gaf de blonde zangeres op 21 augustus een spetterend optreden in de hoofdstad.

'Kamermeisje ontvoerde Maddie uit wraak'

Icoon BuitenlandsDe Britse politie heeft een verrassende tip binnengekregen in de zaak rond het vermiste meisje Maddie McCann. De tip werd gestuurd naar de website van prins Charles en daarin wordt gesteld dat een kamermeisje Maddie heeft meegenomen.

De tipgever noemt het kamermeisje ook bij naam. De medewerkster zou ontslagen zijn bij het complex in Praia da Luz waar Maddie en haar familie verbleven. Ze zou het kind hebben ontvoerd uit wraak voor haar ontslag. De politie vermoedt dat de tip naar Charles is gestuurd, omdat hij en zijn vrouw Camilla Maddie's ouders steunen.

De politie probeert momenteel de tipgever te traceren. Het genoemde kamermeisje blijkt te bestaan. De politie neemt de tip serieus, omdat het om zeer gedetailleerde informatie gaat en omdat het om ware feiten lijkt te gaan.

Uitslagen Spanje speelronde 6

De kop in Spanje bleef na de zesde speeldag ongewijzigd. Real Madrid maakte geen fout, en behoudt de leiding. Sevilla ging opnieuw onderuit, ditmaal tegen Zaragoza.

Real Zaragoza trof Sevilla in het eigen La Romareda. Sinds het verlies in de Champions League bij Arsenal pakte Sevilla geen punt meer, terwijl ook Zaragoza een verre van goede seizoensstart kent. Omdat een aantal spelers rust kregen mocht Arouna Koné in de basis beginnen bij Sevilla. De Ivoriaan, die overkwam van PSV, ontpopte zich tot de beste man bij de bezoekers, maar wist ondanks dat zelden echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft opende Zaragoza, toen Andrés D'Alessandro aantekende voor de 1-0. De thuisploeg ging door, en kon een paar minuten voor tijd door een treffer van Sergio García de wedstrijd beslissen.

FC Barcelona maakt een goede periode door. Zonder de geblesseerde Ronaldinho weet Lionel Messi iedere wedstrijd te regisseren. Zo ook in de uitwedstrijd bij Levante, dat met één punt hekkensluiter is. Thierry Henry was voorafgaand aan het duel in Valencia de geplaagde hond, aangezien de Fransman nog niet één treffer maakte in de Primera División. Voor rust wist de spits eindelijk te scoren, en deed dat direct tweemaal. Vlak na rust prikte hij er nog een derde bij. Messi was wederom ongenaakbaar, en bekroonde zijn optreden met alweer een mooie treffer. Carles Puyol, die zijn rentree maakte, kende een matige invalbeurt. Hij was de veroorzaken van een strafschop, die uiteindelijk werd benut door Emilio Viqueira: 1-4.

Real Madrid naar het Coliseum Alfonso Pérez, ook in Madrid gelegen. Het stadion behoort toe aan Getafe, dat een slechte start van het seizoen kent. De ploeg van Michael Laudrup wist de ploeg van haar oude trainer Bernd Schuster vanavond echter erg moeilijk te maken. Met Ikechukwu Uche en Manu del Moral brak de thuisploeg vaak uit, maar Iker Casillas voorkwam meermaals de openingstreffer. Real, dat Ruud van Nistelrooij rust gunde, begon met verder alle Nederlanders in de basis. In de tweede helft zette Raúl Arjen Robben weg met een mooie pass. De Nederlander bereikte met een voorzet verdediger Sergio Ramos, die kon binnentikken voor de enige treffer van het duel.

Verder kon Villarreal de tweede plaats behouden, door nipt doch terecht te winnen van Athletic Club de Bilbao. De enige treffer kwam van Fabricio Fuentes, die knap raak kopte. Valencia versloeg het stugge Recreativo de Huelva middels een vroege treffer van David Villa. Carlos Martins haalde het einde niet, hij pakte namens Recre een rode kaart. In de wedstrijd vielen uiteindelijk nog dertien gele kaarten. Atlético de Madrid won ook opnieuw, ditmaal van Osasuna. In het Vicente Calderón werd het 2-0, door treffers van Raúl García en Sergio Agüero.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
29/9Real ZaragozaSevilla FC2-0
29/9Levante UDFC Barcelona1-4
30/9UD AlmeríaReal Racing Club0-1
30/9Club Atlético de MadridCA Osasuna2-0
30/9RCD EspanyolDeportivo de La Coruña1-0
30/9Real Betis BalompiéRCD Mallorca3-0
30/9Real Valladolid CFReal Murcia1-4
30/9Villarreal CFAthletic Club de Bilbao1-0
30/9Getafe CFReal Madrid CF0-1
30/9RC Recreativo de HuelvaValencia CF0-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF616+11
2Villarreal CF615+4
3Valencia CF615+2
4FC Barcelona614+9
5Club Atlético de Madrid611+7
6RCD Espanyol610+1
7RCD Mallorca68+1
8Real Murcia68+1
9Real Zaragoza68-1
10RC Recreativo de Huelva68-1
11Real Racing Club de Santander68-4
12UD Almería670
13Sevilla FC56+2
14CA Osasuna550
15Real Betis Balompié65-1
16Athletic Club de Bilbao65-4
17Real Valladolid CF65-5
18Deportivo de La Coruña65-5
19Getafe CF62-6
20Levante UD61-11

Programma:

DatumThuisUit
7/10Athletic Club de BilbaoUD Almería
7/10FC BarcelonaClub Atlético de Madrid
7/10Real Racing ClubReal Valladolid CF
7/10Real Madrid CFRC Recreativo de Huelva
7/10Sevilla FCDeportivo de La Coruña
7/10Valencia CFRCD Espanyol
7/10Real ZaragozaLevante UD
7/10RCD MallorcaGetafe CF
7/10CA OsasunaVillarreal CF
7/10Real MurciaReal Betis Balompié

'Ander Rusland' schuift Kasparov naar voren

Icoon BuitenlandsDe schaakgrootmeester Garry Kasparov is zondag benoemd tot de presidentskandidaat van de oppositiepartij Ander Rusland. Kasparov werd bij overgrote meerderheid gekozen door de partijleden en versloeg vijf andere aspirant-presidentskandidaten op het partijcongres van Ander Rusland.

De Russische presidentsverkiezingen zijn op 2 maart 2008, wanneer de Russen een opvolger kiezen voor de huidige sterke man in het Kremlin, Vladimir Poetin.

'Kasparov for president'

Uitslagen Italië speelronde 6

In Italië werd dit weekend de zesde ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

AS Roma verliest topper van Internazionale
AS Roma liep tegen een gevoelige nederlaag aan. Internazionale was met 4-1 te sterk. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de confrontatie elf punten en namen de eerste en tweede plek in. In Stadio Olimpico kwam Internazionale aan de leiding in de 29e minuut dor Zlatan Ibrahimovic. De Zweed benutte een strafschop die gegeven werd nadat Ludovic Giuly de bal met hand beroerde in het strafschopgebied. De verdediger kreeg rood en AS Roma moest met tien man verder.

Internazionale domineerde na de 0-1 de wedstrijd maar zag de thuisploeg op gelijke hoogte komen na een fout van Maxwell. Simone Perrotta maakte de 1-1. Lang konden de Giallorossi niet hopen op een puntje. Zeven minuten later tikte Hernan Crespo namelijk de 1-2 binnen. In de 60e minuut zette Julio Ricardo Cruz Internazionale op 1-3. Op aangeven van Luis Figo besliste Cordoba de wedstrijd definitief. Perrotta moest geblesseerd afhaken en omdat Roma-coach Spalletti alle wissels al had verbruikt eindigde de thuisploeg de wedstrijd met negen man. Internazionale speelt komende week tegen PSV in de Champions League. Daarin zal het waarschijnlijk Ibrahimovic moeten missen, hij verliet geblesseerd het veld.

Fiorentina doet goede zaken
Door het verlies van AS Roma steeg Fiorentina naar de derde plek op de ranglijst. De komende tegenstander van FC Groningen in de UEFA Cup won met 0-3 bij Livorno. Al zes wedstrijden zijn de Viola nu ongeslagen. Voor Livorno ziet het er minder gunstig uit. De ploeg kreeg in zes duels al zestien doelpunten tegen.

Fiorentina kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Pablo Daniel Osvaldo. Daarvoor had het al enkele goede kansen gehad maar niet weten om te zetten in doelpunten. In de tweede helft verdubbelde Osvaldo de score in de 67e minuut. Kort daarvoor was Massimo Loviso naar de kant gestuurd wegens een rode kaart naar aanleiding van een overtreding op Pazzinni. Coach Fernando Orsi zat toen al niet meer in de dug-out, wegens commentaar op de leiding mocht hij de tweede helft vanaf de tribune aanschouwen. Mario Alberto Santana maakte in de 69e minuut de derde voor Fiorentina.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
AS RomaInternazionale1 - 4
LivornoFiorentina0 - 3
AC MilanCatania1 - 1
CagliariSiena1 - 0
EmpoliPalermo3 - 1
NapoliGenoa1 - 2
RegginaLazio Roma 1 - 1
SampdoriaAtalanta Bergamo 3 - 0
UdineseParma2 - 1
TorinoJuventus0 - 1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale642014414
2Juventus641115613
3Fiorentina633012612
4AS Roma632112811
5Napoli63129410
6Palermo63129910
7Udinese631281010
8Atalanta Bergamo6231889
9Genoa6231679
10Sampdoria6222568
11AC Milan6141867
12Lazio Roma6141767
13Cagliari6213787
14Parma6132786
15Catania6132466
16Empoli6123475
17Torino6042694
18Siena6033493
19Reggina60334123
20Livorno60246162

Programma

DatumThuisUit
6/10Atalanta Bergamo Udinese
6/10InternazionaleNapoli
7/10CataniaLivorno
7/10FiorentinaJuventus
7/10GenoaCagliari
7/10PalermoReggina
7/10ParmaAS Roma
7/10SienaEmpoli
7/10TorinoSampdoria
7/10Lazio RomaAC Milan

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Zlatan IbrahimovicInternazionale7
2David TrezeguetJuventus6
3Marco BorrielloGenoa4
-Adrian MutuFiorentina4
-Francesco TottiAS Roma4

Britse minimumleeftijd kopers tabak verhoogd

Icoon BuitenlandsMinimaal achttien jaar oud moet je in Groot-Brittannië zijn om legaal aan je tabak te komen. Zestien was tot dusverre de minimumleeftijd.

Drie maanden geleden werd, net als in een aantal andere landen in de EU, in Engeland verboden om te roken in publieke en afgesloten ruimtes. Toen was Engeland de hekkensluiter van alle rijksdelen van het Verenigd Koninkrijk.
Met dank aan rednasje1987 voor de submit.

Gastvrije buurman zit twee deuren mis

Het Drentse dorpje Gasselternijveen is gisteravond opgeschrikt door een heuse inbreker. Een 25-jarige inwoner van het dorp had dit niet verwacht, en keek dan ook verwonderd op toen hij bij thuiskomst licht zag branden in zijn huis.

Hij keek nog vreemder op toen hij zelf de deur niet hoefde te openen. Deze werd namelijk voor zijn neus opengezwaaid door een joviale buurman. De man woont echter twee huizen verderop en heeft geen sleutel van de woning.

De 53-jarige buurman bleek zo zat als een aap en was ervan overtuigd dat hij zich in zijn eigen huis bevond. Hij had zich nog wel even achter op het hoofd gekrabd toen hij zichzelf toegang moest verschaffen tot de woning door een ruit in te slaan. Ook keek hij raar op dat zijn hond hem niet opwachtte en de inrichting van het huis anders was. Maarja, een kniesoor die erop let, moet de man hebben gedacht.

Het duurde dan ook even totdat de huiseigenaar zijn buurman ervan wist te overtuigen dat deze toch echt twee deuren te ver was. De dronkelap werd door de politie opgepakt wegens huisvredebreuk. Hij verklaarde meteen de schade te zullen vergoeden.

Met dank aan Super Snackman voor de submit.

Brett Favre gooit record touchdown pass

Brett Favre heeft de 421ste touchdown pass van zijn carrière gegooid. Hiermee passeert hij het oude record van Dan Marino dat sinds januari 2000 op zijn naam stond.
Favre gooide zondag zijn recordpass over 16 yards naar Greg Jennings in de wedstrijd van zijn team de Green Bay Packers tegen de Minnesota Vikings. Afgelopen week evenaarde hij het record tegen de San Diego Chargers.

'Rukkende' wachter Buckingham Palace

Eén van de wereldberoemde schildwachten, die de wacht houden voor het Londense Buckingham Palace, heeft zijn beroepscode geschonden. De wachters mogen gedurende de wacht geen vin verroeren. Een wachter kon het echter niet nalaten om tegenover zijn collega's een rukker te pantomimen.

Elke dag trekken de wachters vele nieuwsgierigen, waarvan uiteraard enkele over een camera beschikken. Inderdaad wist een toerist de beweging vast te leggen. Bij thuiskomst zette de toerist het filmpje gelijk op YouTube.

De wachters, die zelfs niet met hun ogen mogen knipperen, voelen zich nu mooi in hun hemd gezet. Een collega van de betrokken wachter beweert zelfs dat de man met zijn obscene daad de koningin in verlegenheid heeft gebracht en het hele regiment voor lul heeft gezet.


Het bewuste filmpje is hier te zien

Het ijs breken

Deze toeristen zullen ongetwijfeld een goeie gids hebben gehad die precies weet wat er wel en niet kan, maar het lijkt me toch op z'n minst een raar gezicht als je een ijsbreker op je af ziet komen, zeker als je op hetzelfde ijs staat als wat die ijsbreker onder z'n boeg vermorzeld. Wel leuke vakantiefoto's voor thuis.

Het tweede filmpje is een rondleiding over dezelfde ijsbreker de Sampo (en ja ik weet dat dit soort filmpjes jullie waarschijnlijk geen reet boeit...)

Ontwerper van Assassin's Creed vertelt over zijn game

De ontwerper van Assassin's Creed, Patrice Desilets, heeft zich tot nog toe redelijk op de achtergrond gehouden. Nu de game bijna klaar is, heeft de beste man tijd om over de game te praten. In onderstaande interviews vertelt hij onder meer over bepaalde beslissingen die effect hebben op de gameplay en het verloop van het verhaal.

Een betere versie van deze video kun je hier vinden.

Alcides en Aisatti mee naar Milaan

Trainer Ronald Koeman, trainer van PSV, heeft Alcides en Ismail Aisatti opgenomen in de selectie voor het Champions League-duel tegen Internazionale. Maandag reizen de Eindhovenaren naar Italië af, waar dinsdag de wedstrijd wordt gespeeld.

Mike Zonneveld en Dirk Marcelis blijven in Eindhoven. Het duo zit namelijk een schorsing uit. Achter de naam van Manuel da Costa staat een groot vraagteken, aangezien hij een blessure aan zijn knie heeft. Koeman heeft uit voorzorg ook Fagner aan zijn selectie toegevoegd.

Van Gaal: "Kunstgras niet de oorzaak"

De trainer van AZ, Louis van Gaal, weigerde zondag het woord 'crisis' in de mond te nemen. De aanleiding hiervoor was het verlies bij Heracles (2-1).

"Omdat ik zie wat er aan de hand is en wat er beter moet. De komende dagen ga ik vooral veel energie stoppen in het mentale component. Technisch en tactisch zit het wel goed, mentaal niet", liet de oefenmeester in een eerste reactie weten. Een aantal spelers haalden het kunstgras van Heracles als reden voor het verlies aan. Van Gaal was het hier niet mee eens: "Aan het kunstgras ligt het niet."

Van Gaal was namelijk van mening dat de thuisploeg dit bewees, toen de ploeg na 65 minuten in de tweede helft op voorsprong kwam. "Opeens gaan spelers dan uit hun positie lopen. Dat gebeurde donderdag tegen Cambuur ook al bij het tegendoelpunt. In onze huidige situatie kan ik daar wel een beetje begrip voor opbrengen, maar het zou niet mogen gebeuren."

Van Gaal vervolgde: "Ik zou altijd wel op kunstgras willen spelen, omdat je precies weet wat de bal doet. Bij mijn spelers zit een chip in hun hoofd dat ze niet op kunstgras kunnen spelen, maar dat is onzin."

Demy de Zeeuw was een van de spelers die niet direct in de spelersbus ging zitten. "Het seizoen is nog niet verloren", liet de middenvelder weten. "Als we donderdag ook van Pacos verliezen, wordt het een ander verhaal. Dat duel is van cruciaal belang."

Toch concludeerde De Zeeuw dat er een groot verschil was in het AZ van vorig seizoen en de ploeg zoals deze er nu staat. "Iedereen voelt dat er wat te halen valt tegen ons."

Ferrari ontving geen e-mail over banden

Volgens Felipe Massa is zijn renstal Scuderia Ferrari vandaag tijdens de Grand Prix van Japan niet vroegtijdig ingelicht over het inzetten van de extreme weerbanden. Alle overige teams zouden voor de start van de race een e-mail hebben ontvangen waarin stond dat er alleen met 'extreme wets' gereden mocht worden.

De Italiaanse renstal ging vandaag van start op de intermediates. Zij kreeg de belangrijke informatie over het inzetten van de full wets pas na de start van de wedstrijd. Zowel Massa als Kimi Räikkönen moesten daardoor snel de pits binnenkomen om de wets (de intermediates) om te wisselen voor de extreme wets.

Massa vindt het niet correct dat zijn team pas later informatie kreeg over het inzetten van de meest gegroefde banden, terwijl volgens hem alle andere teams die gegevens al wel hadden verkregen. "We hebben als team het besluit genomen. Ik ging naar de startopstelling terwijl het hard regende. Kimi ging toen naar de intermediates en hij zei dat het prima kon," aldus de Braziliaan. "Toen stopte het met regenen en dus besloten wij ook om met intermediates van start te gaan. Voor mij moest er toch een wonder gebeuren wilde ik het kampioenschap nog winnen, dus ik nam de gok."

"Het probleem is dat het niet was toegestaan om met die banden te beginnen. Maar Ferrari was daarover niet op tijd over geïnformeerd," vervolgt hij. "Iedereen had de informatie dat men moest starten op de extreme regenbanden, maar wij niet. Dat is niet te accepteren, want ieder team moet goed geïnformeerd worden. Wij gaan nu onderzoeken wat er is gebeurd en waarom, want dit is niet eerlijk."

Ondanks dat Ferrari een extra stop heeft moeten maken om de banden te wisselen, finishten de rode bolides nog op een knappe derde en zesde plek voor respectievelijk Räikkönen en Massa. Dit terwijl ze na de bandenwissel van achteraan het veld de race moesten voortzetten.

Liesblessure voor Luque

Ajax kan voorlopig niet over Albert Luque beschikken. De aanvaller van de Amsterdammers viel zondag, tijdens het duel met VVV-Venlo, uit met een blessure.

Een onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Luque aan zijn lies geblesseerd is geraakt. De speler werd na twintig minuten uit het veld gehaald, maar bleek toch waardevol voor zijn ploeg te zijn. De Spanjaard was namelijk twee keer trefzeker.

Van Loen: "Slechtste wedstrijd tot nu toe"

FC Utrecht heeft de nederlaag tegen Vitesse aan zichzelf te wijten. Dat is de mening van John van Loen, assistent-trainer van Willem van Hanegem. De Domstedelingen verloren zondag met 4-2 van de Arnhemse formatie.

"Het was de slechtste wedstrijd van dit seizoen. We hadden vijfde kunnen staan, maar staan nu tiende", aldus Van Loen. De assistent-trainer bekritiseerde voornamelijk de spelers die met een foutieve instelling aan het treffen met Vitesse begonnen. "Binnen 34 seconden had Sander Keller al twee foute passes gegeven. Als je zo begint, roep je het over jezelf af. Joost Broerse wil even later een bal met buitenkantje rechts spelen. Die wordt onderschept en Swerts knalt hem binnen."

Aad de Mos, trainer van Vitesse, was trots op het resultaat wat zijn ploeg boekte. De Arnhemmers wisten de laatste drie wedstrijden namelijk niet in winst om te zetten. "Dit was een zeer belangrijke overwinning. Mijn spelers hebben het na het echec tegen De Graafschap en Eindhoven goed opgepakt", aldus de oefenmeester, die zijn selectie vrijaf gaf na de blamage in de KNVB beker tegen FC Eindhoven (4-2). "Voor deze groep was vrij de beste optie."

Reggie vindt Halo 3 geen system-seller

Nintendo's Reggie Fils-Aime is blijkbaar niet echt onder de indruk van Halo 3. Hij denkt namelijk dat Halo 3 geen system-seller gaat worden. Halo 3 heeft onlangs zo'n beetje de grootste games-launch aller tijden gehad, maar toch blijft Reggie volhouden dat Halo 3 geen bedreiging voor Nintendo vormt.

"Will they sell a lot of software? Certainly. Will it sell hardware? I think it's an open question," "I think that the Halo 3 consumer already has the hardware, because they're playing Bioshock and Crackdown and a variety of games that are, in the end, quite similar: first-person shooter experience, multiplayer capable online. Tell me what's new?"

Hij zegt dat Nintendo niks ziet in een counter-launch voor Halo. Reggie is namelijk trots op het feit dat zijn bedrijf een volgens hem breder spectrum aan games aanbiedt. Op die manier pakken ze elke mogelijke consument op de markt.

Politie pakt 68 Willem II-supporters op

Icoon SportIn het centrum van Nijmegen zijn vanmiddag 68 supporters van voetbalclub Willem II uit Tilburg aangehouden. De hooligans richtten na een vechtpartij met supporters van de Nijmeegse club NEC vernielingen aan in een café en deden zich daar te goed aan de drankvoorraad.

Het personeel van het café was gevlucht, aldus een woordvoerster van de politie. De politie heeft de Tilburgers met aanhoudingseenheden opgepakt en daarna per touringcar overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek naar de gebeurtenissen is volgens een politiewoordvoerder in volle gang.

Batterijenvreter

Een lege batterij is vaak nog helemaal niet leeg, je kunt er mischien geen afstandsbediening ofzo meer mee voeden maar een vrolijk wezentje met knipperende ogen is dol op je bijna maar nog niet helemaal lege batterijen.

Dus in plaats van bijna lege batterijen kun je dan helemaal lege batterijen weggooien. Net zoals het geld voor de aanschaf want voor echt lege batterijen ben je 9 euro 50 kwijt...

Uitslagen hockey speelronde 3

Dit weekend was de derde speelronde van de Rabobankhoofdklasse. Hieronder vind je de uitslagen van zowel de heren als de dames.

Uitslagen heren:

thuisUitEindstand
Oranje ZwartPinoké2-2
BloemendaalRotterdam2-1
SCHCAmsterdam3-2
TilburgLaren 5-0
HGCKampong0-4
VoordaanDen Bosch3-3

Stand heren:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1SCHC3710-8
2Amsterdam369-6
3Bloemendaal369-7
4Oranje Zwart357-6
5Rotterdam3412-7
6Kampong348-6
7Tilburg348-5
8Voordaan349-6
9HGC344-7
10Den Bosch339-9
11Pinoké312-6
12Laren 305-18

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
Den BoschAmsterdam0-1
LarenNijmegen0-3
SCHCPinoké5-1
Oranje ZwartKampong0-3
HDMRotterdam1-4
ForwardKlein Zwitserland1-3

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam3911-2
2Rotterdam379-5
3Klein Zwitserland376-4
4SCHC368-9
5Den Bosch345-3
6Nijmegen343-4
7Pinoké345-8
8Kampong336-5
9Oranje Zwart333-5
10Laren313-4
11Forward315-9
12HDM303-10

Uitslagen Duitsland speelronde 8

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de achtste speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Werder Bremen vernederd Arminia Bielefeld
Een wel zeer ruime overwinning deed Werder Bremen stijgen op de ranglijst. De thuisploeg versloeg met 8-1 Arminia Bielefeld. Werder Bremen kwam via Peter Niemeyer op voorsprong na zeventien minuten. Na iets meer dan een half uur maakte Hugo Almeida de tweede voor de thuisploeg. Het enige doelpunt van Arminia kwam op naam van Artur Wichniarek. Nog voor rust werd het duel in het slot gegooid door twee doelpunten van Boubacar Sanogo die eerst in de 41e minuut de 3-1 en daarna in de 44e minuut de 4-1 op het scorebord zette.

Na rust werd er nog viermaal gescoord in het Weser Stadion. Per Mertesacker in de 59e minuut en oud-Ajacied Markus Rosenberg zeven minuten later zorgden voor de 5-1 en 6-1. Vijf minuten voor tijd was Diego verantwoordelijk voor de zevende voor Werder. Hugo Almeida sloot het doelpuntenfestijn af door de 8-1 eindstand te bewerkstelligen.

Bayern München blijft ongeslagen
Een 0-1 overwinning op Bayer Leverkusen zorgde ervoor dat Bayern München ongeslagen blijft in de Bundesliga. Het duel tussen de tot dan toen nummers één en twee van de ranglijst werd beslist door Luca Toni. Vijf minuten voor rust maakte de Italiaan het enige doelpunt van de wedstrijd. Het gat met Bayer Leverkusen, dat naar de vierde plek zakte, werd door de overwinning vergroot naar zes punten.

De bezoekers hadden met grotere cijfers kunnen winnen wanneer het doelpunt van Miroslav Klose was goedgekeurd. In de elfde minuut ging zijn schot via de onderkant van de lat over de lijn. De scheidsrechter was van mening dat dit niet het geval was en keurde het doelpunt af. Daarvoor had Bayern ook al kansen gehad via Klose en Ze Roberto, de thuisploeg was gevaarlijk via Stefan Kiessling. Na rust had Theofanis Gekas de kans op zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten maar hij faalde waardoor het 0-1 bleef.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Schalke 04Hertha BSC1-0
Bayer LeverkusenBayern München0 - 1
Hamburger SVVfL Wolfsburg2 - 2
Hansa RostockVfB Stuttgart2 - 1
KarlsruheBorussia Dortmund3 - 1
VfL Bochum1.FC Nürnberg3 - 3
Werder BremenArminia Bielefeld8 - 1
Energie CottbusEintracht Frankfurt2-2
Hannover 96MSV Duisburg2-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München862022320
2Schalke 04844015616
3Karlsruhe8503111115
4Bayer Leverkusen842211414
5Werder Bremen8422181314
6Hamburger SV842211714
7Hannover 968413111313
8Eintracht Frankfurt83329812
9Hertha BSC8404111212
10VfB Stuttgart8314101210
11Arminia Bielefeld8314122110
12VfL Wolfsburg823312139
13VfL Bochum823311139
14Hansa Rostock830510139
15Borussia Dortmund830512169
161.FC Nürnberg81349136
17MSV Duisburg82069136
18Energie Cottbus80355183

Programma

DatumThuisUit
5/10Borussia DortmundVfL Bochum
6/10Arminia BielefeldHamburger SV
6/10Hertha BSCEnergie Cottbus
6/10MSV DuisburgWerder Bremen
6/10Schalke 04Karlsruhe
6/10VfB StuttgartHannover 96
6/10VfL WolfsburgHansa Rostock
7/10Bayern München1.FC Nürnberg
7/10Eintracht FrankfurtBayer Leverkusen

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Miroslav KloseBayern München8
2Rafael Van der VaartHamburger SV7
3Luca ToniBayern München6
4Boubacar SanogoWerder Bremen5
-Artur WichniarekArminia Bielefeld5
-Marko PantelicHertha BSC5

Overzicht zesde speelronde Eredivisie

Dit weekend werd de zesde ronde van de Eredivisie gespeeld. Omdat Ajax wel wist te winnen, en PSV niet, gaan de Amsterdammers alleen aan de leiding. De Graafschap wist dankzij de 0-0 tegen FC Twente de zesde plaats vast te houden. Onderaan in de stand pakte Excelsior dankzij de 3-3 tegen Roda JC eindelijk een punt.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
FC GroningenSparta1-0
NAC BredaPSV1-1
Roda JCExcelsior3-3
FeyenoordSC Heerenveen2-0
AjaxVVV-Venlo6-1
NECWillem II1-0
FC UtrechtVitesse2-4
HeraclesAZ2-1
De GraafschapFC Twente0-0

De stand kan je hier vinden.

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1HuntelaarAjax8
2SuárezAjax6
3De GrootDe Graafschap5
=N'KufoFC Twente5
-Den OudenExcelsior5
=NelisseFC Utrecht5
=MakaayFeyenoord5

Programma :

DatumThuis:Uit:
05-10VVV-VenloFC Utrecht
06-10NAC BredaDe Graafschap
06-10PSVWillem II
06-10ExcelsiorNEC
07-10SC HeerenveenHeracles
07-10SpartaAjax
07-10AZFC Groningen
07-10FC TwenteRoda JC
07-10VitesseFeyenoord

Dode door ongeval met vlot

Icoon OngelukEen ongeval met een vlot op de rivier de Berkel bij Rekken in de Achterhoek heeft vanmiddag het leven gekost aan een meisje. De politie heeft haar identiteit nog niet bekendgemaakt.

Een vlot met in totaal achttien opvarenden viel van een stuw en sloeg om. Aan boord waren vrouwen en meisjes van leeftijden tussen 16 en 25 jaar die deelnamen aan een bedrijfsuitje van een winkelketen.

Duikers van de brandweer vonden het lichaam van het meisje enige tijd na het ongeval. Bij de zoektocht werd ook een helikopter ingezet. Enkele andere opvarenden raakten in het water onderkoeld. Vijf slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht en een van hen is er slecht aan toe, meldde de politie.

De opvarenden hadden bij de stuw moeten stoppen en het vaartuig verder moeten trekken. Maar in plaats daarvan bleven ze op het vlot en vielen ze ermee naar beneden. Hoe dat precies kon gebeuren is nog niet duidelijk.

 

Twaalf Polen opgepakt in Baarn

Icoon PolitieIn Baarn zijn vannacht twaalf Polen opgepakt na een vechtpartij. In de Frans Halslaan werd een 23-jarige Poolse man aangetroffen met grote verwondingen aan zijn arm. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. De politie heeft dit vandaag naar buiten gebracht.

In het portiek waar de man werd aangetroffen lag ook veel bloed en er waren enkele ruiten vernield. Op de Tolweg heeft de politie vervolgens twaalf Polen aangehouden. Ze variëren in de leeftijd van 21 tot 44 jaar.

Bettini voor tweede maal wereldkampioen

Paolo Bettini heeft voor de tweede opeenvolgende maal de wereldtitel gewonnen. De Italiaan, die aanvankelijk niet mocht starten en via de rechter alsnog een startbewijs afdwong, haalde zijn gram door als eerste over de meet te komen.

Bettini eindigde voor de Rus Alexandre Kolobnev en de Duitser Stefan Schumacher na 267 kilometer koers verdeeld over veertien ronden. Bij het ingaan van de laatste ronde van negentien kilometer waren er nog twee renners vooruit. Davide Rebellin en Kolobnev waarna de Spanjaarden en later de Australiërs de achtervolging begonnen. Op vijftien kilometer werden de twee gepakt door Fabian Wegmann en Michael Boogerd.

Een groep van vijftien renners met daarin ondermeer Micheal Boogerd, Thomas Dekker en Karsten Kroon voor de Nederlandse ploeg waren ontsnapt uit de achtervolgende groep. Ook Frank Schleck, Alessandro Valverde, Cadel Evans, Fabian Wegmann, Davide Rebellin en Filippo Pozatto zaten in deze groep in de wetenschap een comfortabele voorsprong te hebben opgebouwd.

Bettini ging er op elf kilometer vandoor en kreeg Schleck en Schumacher mee. Kobobnev en Evans sloten zich bij Bettini aan. De vijf wisten uit handen van de achtervolgers te blijven. Kolobnev zette aan voor de sprint, Bettini kon echter nog over de Rus heen komen en schoof zijn wiel als eerste over de streep. Bettini werd hiermee voor de tweede keer op rij wereldkampioen. Kolobnev pakte het zilver, het brons was voor Schumacher. Net buiten de top drie vielen Schleck en Evans.


Paolo Bettini komt als eerste over de meet in Stuttgart

Uitslagen Zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vijfde speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

DCV - Argon 1-4
DWV - Haaglandia/Win. 1-0
VUC - Westlandia 2-2
FC Omniworld - AFC 0-2
Elinkwijk - Hollandia 0-2
DWS - ADO'20 1-2
VVSB - Türkiyemspor 0-4

Hoofdklasse B

Baronie - Geldrop/AEK 3-2
Papendrecht - SV Meerssen 3-1
EVV - Deurne 1-1
OJC Rosmalen - UNA 2-2
Gemert - Dijkse Boys 0-0
RKSV Schijndel - UDI'19/BeterBed 3-0
JVC Cuijk - DESK Afgelast

Hoofdklasse C

Sneek - De Treffers 1-2
WKE - SVBO 5-0
HSC'21/Brein - FC Lienden 0-2
Achilles'29 -Rheden 4-0
De Bataven - WSV 2-1
Quick'20- SC Enschede 1-1
Be Quick 1887 - SV Babberich Afgelast

Uitslagen Jupiler League speelronde 10

Vanmiddag zijn er in de Jupiler League enkele wedstrijden gespeeld. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen zondag

ThuisUit Uitslag
Go Ahead EaglesFC Zwolle3-1
RKC WaalwijkFC Den Bosch3-2
Stormvogels TelstarADO Den Haag1-2
TOP Osssc Cambuur3-2

Uitslagen vrijdag

ThuisUitUitslag
MVVFC Volendam2-0
FC EmmenFortuna Sittard1-1
HFC HaarlemRBC Roosendaal1-1
FC EindhovenFC Dordrecht1-3
FC OmniworldBV Veendam0-0
AGOVV ApeldoornHelmond Sport3-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1RKC Waalwijk1063123-1421
2FC Den Bosch1062219-1320
3Go Ahead Eagles1060423-1618
4BV Veendam1053220-1318
5FC Volendam1052321-1317
6FC Dordrecht1051419-1116
7FC Zwolle1044217-1316
8MVV1044214-1016
9Helmond Sport1042412-1214
10AGOVV Apeldoorn1041519-3013
11Fortuna Sittard1033415-1412
12sc Cambuur1033418-2212
13FC Emmen1026212-1712
14ADO Den Haag1033411-1612
15HFC Haarlem1024412-1310
16Stormvogels Telstar103168-1310
17TOP Oss102449-1510
18RBC Roosendaal102358-129
19FC Omniworld1015412-158
20FC Eindhoven1014515-257

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1ThiebautMVV9
2Van der BiezenFC Den Bosch6
2TuypFC Volendam6
2GarciaRKC Waalwijk6
2Barakatsc Cambuur6

Programma

DatumThuisUitslag
5-10RKC WaalwijkFC Emmen
5-10FC Den BoschFC Eindhoven
5-10Go Ahead EaglesFC Dordrecht
5-10FC OmniworldRBC Roosendaal
5-10Stormvogels Telstarsc Cambuur
5-10AGOVV ApeldoornMVV
5-10ADO Den HaagFC Zwolle
5-10BV VeendamHFC Haarlem
5-10Fortuna SittardTOP Oss
5-10Helmond SportFC Volendam

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 6

Icoon EredivisieNa alle bekerwedstrijden van de afgelopen week stond dit weekend de zesde speelronde van de Eredivisie op het programma. Ajax won eenvoudig van VVV Venlo terwijl AZ niet wist te winnen van Heracles Almelo. Feyenoord won eerder dit weekend met 2-0 van SC Heerenveen en PSV verloor punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen NAC Breda.

NEC heeft voor het eerst dit seizoen drie punten uit één wedstrijd gehaald. In Nijmegen won de thuisclub met 1-0 van Willem II. Na een half uur spelen moest Kevin Bobson van het veld met een rode kaart waardoor de Tricolores met 10 man kwamen te staan. Beide ploegen probeerden te scoren met een afstandsschot, maar de keepers konden makkelijk redding brengen. Na de rust was het NEC dat aanviel, maar Willem II-doelman Kenneth Vermeer speelde een goede wedstrijd. Uiteindelijk besliste Rutger Worm de wedstrijd vanaf de strafschopstip: 1-0.

Vitesse heeft in de Galgenwaard met 2-4 gewonnen van FC Utrecht. Na vier minuten kwam de ploeg van Aad de Mos op voorsprong door een afstandsschot van Gill Swerts. Tien minuten later was het opnieuw raak toen Civard Sprockel de marge verdubbelde. Na de rust werd de wedstrijd beslist toen Mads Junker een voorzet van Yu Hai achter Franck Grandel schoot. Gregoor van Dijk scoorde namens FC Utrecht vanaf elf meter en Robin Nelisse pikte ook nog een doelpunt mee maar het mocht niet meer baten. Uiteindelijk bracht Vitesse de eindstand op 2-4 na een doelpunt van Haim Megrelishvili.

In de Amsterdam ArenA heeft Ajax vanmiddag eenvoudig met 6-1 gewonnen ten koste van VVV Venlo. Het spel van de Amsterdammers was niet overtuigend, maar door de zwakke verdediging van VVV kon Ajax de kansen benutten. Ajax kwam in de vierde minuut op achterstand door een doelpunt van Karim Soltani, maar kon het in het eerste half uur herstellen door doelpunten van Albert Luque (2x), Hedwiges Maduro en Dennis Rommedahl. Na de rust bloedde de wedstrijd dood maar Laurent Delorge en Klaas-Jan Huntelaar konden hun doelpunten meepakken: 6-1.

Na de nederlaag tegen Ajax en de uitschakeling in de beker door Cambuur heeft AZ opnieuw niet weten te winnen. Op het kunstgras in Almelo verloor de ploeg van Louis van Gaal met 2-1 van Heracles Almelo. De score werd geopend door Moussa Dembélé na een voorzet van Grétar Steinsson. Tien minuten later was het aan de andere kant van het veld alweer raak toen Everton een steekbal van Ricky van den Bergh tegen de touwen schoot. Na de rust werd Ricky van den Bergh onderuit gehaald door AZ-debutant Sergio Romero en Rob Maas schoot Heracles op voorsprong vanaf elf meter. De Alkmaarders konden opnieuw geen indruk maken en hadden niet het vermogen om de wedstrijd om te draaien.

De derby van het Oosten pakte saaier uit dan men in eerste instantie gehoopt had. De Graafschap en FC Twente speelden op De Vijverberg met 0-0 gelijk. FC Twente nam het initiatief maar kwam niet tot scoren omdat de verdediging van thuisclub goed stond. Pas ver in de tweede helft kreeg de Graafschap een kansje en wisten ze zelfs te scoren, maar het doelpunt van Resit Schuurman werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen namen vervolgens geen initiatief meer en leken zich te hebben neergelegd bij de gelijke stand.

Alle uitslagen van dit weekend:
Zaterdag 29 september:
Feyenoord - SC Heerenveen (2-0)
FC Groningen - Sparta Rotterdam (1-0)
NAC Breda - PSV (1-1)
Roda JC - Excelsior (3-3)

Zondag 30 september:
NEC - Willem II (1-0)
FC Utrecht - Vitesse (2-4)
Ajax - VVV Venlo (6-1)
Heracles Almelo - AZ (2-1)
De Graafschap - FC Twente (0-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 30/09/2007

Er werden vanmiddag vijf wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - VVV-Venlo 6-1
4' Soltani 0-1 (Assist Mampuya)
15' Luque 1-1 (Assist Gabri)
19' Luque 2-1'(Assist Suárez)
27' Maduro 3-1 (Assist Emanuelson)
31' Begois 4-1 e.d.
77' Delorge 5-1
89' Huntelaar 6-1

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 49.126.
Gele kaart:Amrabat, Linssen, Kahya (allen VVV).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, v.d.Wiel, Heitinga, Colin, Gabri (Delorge/67), Maduro, Emanuelson, Suárez (Schilder/78), Huntelaar, Luque (Rommedahl/23).

VVV: Begois, Mampuya (Timisela/34), Kahya, Auassar (Blondelle/46), Fleuren, Linssen, Kantelberg, Leemans, Amrabat, Jans, Soltani (Ofrany/69).



NEC- Willem II 1-0
67' Worm 1-0 Penalty

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 11.000.
Rode kaart: 31. Bobson (Willem II).
Gele kaart: Poepon, Mathijssen, Janse (allen Willem II)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu, Davids, Snoyl, Worm, Janssen (Hrepka/28), Holman (Prent/24).

Willem II: Vermeer, Janse, Bælum (Vorthoren/83), Swinkels (Cristiano/74), v.d.Struijk, Mathijssen, Messoudi, Kargbo, Poepon, Demouge (Hill/57), Bobson.



FC Utrecht - Vitesse 2-4
4' Swerts 0-1
16'Sprockel 0-2
50' Junker 0-3 (Assist Hai)
63' V. Dijk 1-3
79' Megrelishvili 1-4
85' Nelisse 2-4

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 19.000.
Gele kaart: Schut, van Dijk, Dickoh (Utrecht), Megrelishvili, Verhaegh, Yu Hai (Allen Vitesse).

Opstellingen

Utrecht: Grandel, Keller (Leeuwin/46), Dickoh, Schut (Rossini/72), Pieters, v.Dijk, Caluwé, Broerse (Somers/46), George, Nelisse, Sânmartean

Vitesse: Velthuizen,V erhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, v.d.Schaaf (Sansono/82), Junker,Yakubu, Due (Yu Hai/31), Lorca



Heracles - AZ 2-1
14' Dembélé 0-1 (Assist Steinsson)
25' Everton 1-1
57' Maas 2-1 Penalty

Scheidsrechter: V. Egmond.
Toeschouwers: 8.500.
Gele kaart: Maas, Lakic (Heracles), Donk, Agustien, de Zeeuw, Romero (allen AZ).

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Wuytens, Bosnar, Smit, Klavan, Bridji, Maas, Lakic (Gluscevic/71), v.d.Bergh (Michalke/84), Everton (De Graaf/71), Quansah

AZ: Romero, Steinsson, Donk, Jaliens, Pocognoli, Jenner (Vormer/72), De Zeeuw, Agustien, Martens, El Hamdaoui (Nelson/66), Dembélé



De Graafschap - FC Twente 0-0

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 12.000.
Gele kaart: Meijer (De Graafschap), Wielaert, Boschker, Wellenberg (allen Twente).

Opstellingen

De Graafschap: v.Fessem, Schuurman, Keller, Volmer, Fung A Wing (Fränkel/63), Meijer (v.d. Ouweland/86), Hese, Schöne, Vidarsson, De Groot(Tarvajärvi/87), Powel

FC Twente: Boschker,Wellenberg, Wielaert,Braafheid, Heubach, Wilkshire (Brama/55), El Ahmadi, Engelaar, Denneboom (Elia/75), Nkufo, Zijler (Hersi/62).

Duitse voetbalvrouwen winnen wereldtitel

Duitsland heeft voor de tweede keer op rij de wereldtitel voetbal bij de vrouwen veroverd. In de finale werd Brazilië met 2-0 verslagen.

In het Chinese Shanghai kwamen de Duitsers pas in de tweede helft op voorsprong. Birgit Prinz maakte haar zesde doelpunt van het toernooi. Brazilië kreeg via een penalty een goede kans om op gelijke hoogte te komen, maar Marta miste. Vier minuten voor tijd besliste Duitsland het duel dankzij een doelpunt van Laudehr.

Het is voor het eerst op een WK voor vrouwen, dat sinds 1991 wordt gehouden, dat een land de wereldtitel prolongeert. Eerder vandaag pakten de Amerikaanse vrouwen de derde plaats door in de troostfinale Noorwegen met 4-1 te verslaan.

Hoofdstad Zuid-Afrika schrapt oranjebuurt

De Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria is van plan 27 straatnamen te veranderen. Onder andere de Beatrixlaan en de Koningin Wilhelminalaan staan genomineerd. Pretoria is van mening dat deze straatnamen de inwoners confronteren met de Zuid-Afrikaanse geschiedenis van onderdrukking, racisme en polarisatie.

De straatnamen, vernoemd naar personen uit onder andere de Nederlandse geschiedenis, zullen plaatsmaken voor die van verzetshelden die streden tegen de apartheid. De gemeenteraad hoopt hiermee de erfenis van de stad te herbouwen. Slecht nieuws voor de Nederlandse ambassade aldaar, die er trots op was te zijn gevestigd aan de Koningin Wilhelminalaan.

Het Vrijheidsfront, de belangrijkste oppositiepartij in Pretoria, heeft geschokt gereageerd op het plan. Men spreekt er zelfs van 'cultureel terrorisme'.

[A1GP] Uitslag Hoofdrace

De hoofdrace tijdens de A1GP op het circuit van Zandvoort is gewonnen door Team Engeland. De winnaar van de sprintrace, Team Zuid-Afrika, eindigde als tweede. Zwitserland pakte de derde plaats. Team Nederland eindigde als achtste.

Team Nederland had voor de start last van elektronische problemen met de wagen. Het team wist de problemen echter voor de start op te lossen, waardoor Bleekemolen gewoon vanaf de elfde plaats kon starten.

Team Zuid-Afrika was als snelste weg bij de start voor Duitsland en Engeland. Team Nederland kende een slechte start en kwam als zestiende de eerste bocht door. Na een ronde had Zuid-Afrika een voorsprong van een seconde op Engeland. Engeland wist echter weer aan te sluiten bij Zaugg en de twee wisten een voorsprong te nemen op de rest van het veld. Daarachter Frankrijk en Duitsland die om de derde plaats vochten.

Via een Power Boost probeerde Team Engeland Zuid-Afrika voorbij te komen, maar slaagde daar net niet in. Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nieuw Zeeland wisten zich weer aan te sluiten bij de twee koplopers. In de negende ronde doken onder meer Engeland, Duitsland, Mexico en Nederland naar binnen voor een pitsstop. Alle teams waren binnengekomen voor hun pitsstop, alleen Zuid-Afrika bleef buiten. Team Frankrijk lag lange tijd tweede, maar bij hun pitsstop waren er problemen, waardoor het team veel tijd verloor. Team Zuid-Afrika maakte in de twaalfde ronde alsnog een pitsstop, maar verloor wat tijd waardoor Oliver Jarvis namens Team Engeland de leiding in de race kon overnemen.

Na zestien ronden leidde Engeland, voor Zuid-Afrika en Zwitserland. Team Nederland lag op plek negen en was één van de snelste wagens op de baan. Bleekemolen kwam steeds dichterbij Team Ierland, met Ralph Firman, en in de twintigste ronde wist hij hem ook voorbij te gaan. Vooraan was het Engeland dat nog steeds aan de leiding lag, voor Zuid-Afrika en Zwitserland dat derde lag.

In de 23e ronde steeg Bleekemolen naar de zevende plaats, nadat hij Team Duitsland wist te verschalken met gebruik van een Power Boost. De tijden van de Nederlander gingen iets omhoog, en hierdoor kon Team Ierland weer dichterbij komen. Daarvoor was het Team Frankrijk die eindelijk Team Nieuw Zeeland voorbij ging en hierdoor de vijfde plaats pakte. Bleekemolen lag nu achter Team Nieuw Zeeland, dat geen Power Boosts meer had.

Engeland had een voorsprong van inmiddels vier seconden op Team Zuid-Afrika. Team Engeland was de eerste die voor de tweede maal binnenkwam, vlak daarachter kwam Zuid-Afrika. Zuid-Afrika verloor wat tijd omdat de wagen langer stilstond. Bleekemolen probeerde Team Nieuw-Zeeland via de pits te verschalken, maar faalde daarin.

Dertien ronden voor het einde wist Team Ierland via een Power Boost Nederland weer voorbij te gaan, waardoor Bleekemolen nu achtste lag. Duitsland lag achter Nederland, maar wist niet dichterbij te komen. Met nog zes ronden te gaan had Engeland een veilige voorsprong van acht seconden op Zuid-Afrika. Zwitserland lag derde. De Zwitsers probeerden in de laatste ronden Team Zuid-Afrika te achterhalen, maar slaagden hier niet in.

Ommer stel krijgt mogelijk toch baby mee

Icoon BinnenlandsHet koppel uit het Overijssele Ommen dat illegaal een baby wilde adopteren krijgt het jongetje misschien toch mee naar Nederland. Dat heeft het hoofd van de Sri Lankaanse Kinderbescherming tegen het programma EénVandaag gezegd.

De advocaat van het stel hoopt dat de baby binnen een paar weken aan het Ommer koppel wordt toegewezen. Momenteel loopt het tweetal vrij rond in Sri Lanka, nadat ze eerder twee maanden in de cel hebben doorgebracht.

Kassaloze supermarkt in Limburg

Icoon EconomieWachten in de rij bij de kassa behoort in Maastricht straks tot het verleden. Albert Heijn heeft vorige week in Limburg een kassaloze supermarkt gepresenteerd.

Klanten rekenen niet meer af bij de kassa, maar bij een betaalpaal. Daar moet je je zelf je boodschappen scannen en pinnen aan de betaalpaal. Betalen met brief- en muntgeld is daarbij niet mogelijk. De kassaloze supermarkt bevindt zich aan de Scharnerweg in Maastricht.

Vettel bestraft na botsing met Webber

Sebastian Vettel heeft een straf opgelegd gekregen naar aanleiding van de botsing met Mark Webber tijdens de Grote Prijs van Japan. De coureur van Scuderia Toro Rosso moet volgende week, tijdens de Grand Prix van China, tien plaatsen op de grid inleveren.

Zondag lette Vettel namelijk niet goed op toen de safety-car, na de crash van Fernando Alonso, op de baan reed. De rijder van Scuderia Toro Rosso reed uiteindelijk achterop de bolide van Webber.

Deze crash betekende voor beide coureurs, die op dat moment op respectievelijk de tweede en derde plaats lagen, het einde van de race. De wedstrijdleiding stelde direct een onderzoek in en maakte na afloop de straf voor Vettel bekend.

Vijf gewonden bij zwaar verkeersongeval

Icoon OngelukTwee jongeren die gisteravond gewond raakten bij een verkeersongeval in Weert verkeren nog in kritieke toestand. Het gaat om twee jongemannen van 17 en 18 jaar uit het Belgische Genk. Bij het ongeluk raakten ook nog drie andere personen gewond.

De bestuurder van de Belgische auto verleende geen voorrang op een kruising aan een bestelwagen. Door de klap kwam de personenauto terecht in de voortuin van een huis. Twee slachtoffers raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De technische verkeersdienst van de politie heeft een reconstructie uitgevoerd van het ongeval voor verder onderzoek.

Griekse arbiter voor PSV

Aanstaande dinsdag moet PSV het, in het kader van de Champions League, opnemen tegen Internazionale. Deze wedstrijd is in handen van de Griekse scheidsrechter Kyros Vassaras. Dit maakte de UEFA bekend.

Vassaras is geen onbekende voor PSV. Twee jaar geleden had de arbiter ook de leiding over een wedstrijd van de Eindhovenaren. Ook toen betrof het een wedstrijd in de Champions League. De club van trainer Ronald Koeman speelde toentertijd de halve finale van het miljoenenbal tegen AC Milan.

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 5

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vijfde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A was de onbetwiste topper de bollenderby tussen FC Lisse en Katwijk. Spits Arie Jonker zette Katwijk al na vijftig seconden op voorsprong, maar de thuisploeg kwam nog terug. Michael van der Laan én Kevin Winter misten een strafschop, maar het was Michael van der Heijden die uit de rebound van die tweede misser alsnog gelijk maakte. Het geplaagde Quick Boys speelde thuis tegen het eveneens stroef gestarte ASWH. Na de 0-1 voor de Ambachters door Danny Versluis, keerde een deel van het thuispubliek zich tegen trainer John Blok en de eigen ploeg. Reden genoeg voor aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen om zijn gelijkmaker tien minuten voor tijd te "vieren" met een opgestoken middelvinger richting fans. Bij TOGR - Capelle vond ook een merkwaardig incident plaats. De thuisploeg verloor kansloos met 0-3 en bezet met slechts één punt uit vijf duels de laatste plaats. De derde treffer van Capelle, gemaakt door verdediger Nicky van Katwijk, ging echter door het zijnet de goal in. Ondanks hevig protest kende scheidsrechter De Winter de goal toch toe. Ter Leede won ook de vijfde wedstrijd en profiteert maximaal van het relatief lichte programma in de eerste weken. Opnieuw was één goal, gemaakt door Jamal Ahaddouch, genoeg om bij SHO te winnen, want keeper Thomas Waasdorp hield voor de vijfde week op rij zijn doel schoon. Ter Leede staat nu vijf punten los van een groepje achtervolgers.

In de hoofdklasse B weet DOVO weer waar het staat. De in de hoofdklasse teruggekeerde vereniging begon met drie klinkende zeges, maar werd vorige week door Spakenburg al afgedroogd. Tegen de dorpsgenoot van die ploeg, IJsselmeervogels, verloor de promovendus opnieuw. Lang leek het daar niet op, want twaalf minuten voor tijd stond het nog 1-2. Daarna schoot Christian Opschoor de zaterdagkampioen met twee treffers alsnog naar de winst. Spakenburg verloor kostbare punten bij Kloetinge. Een strafschop in de laatste minuut van Thijs Houwing betekende de 1-1, waarna bij fans, spelers en trainer Diederik Hiensch van de thuisploeg de vlam in de pan sloeg. Na een korte afkoelingsperiode werd de wedstrijd uitgevoetbald. De stand wijzigde niet meer. De andere Zeeuwse ploeg in deze afdeling, Hoek, won eenvoudig met 0-3 bij Bennekom en blijft met IJsselmeervogels in het spoor van koploper Sparta Nijkerk. Die ploeg won thuis met 2-0 van Geinoord en is na vijf duels nog zonder puntverlies. Kozakken Boys, eerder deze week nog een plaaggeest voor Ajax in de KNVB-beker, verloor verrassend bij promovendus Nivo Sparta. Het werd 2-1, met twee goals van Björn Cevat voor de club uit Zaltbommel.

Ook in de hoofdklasse C is er nog één ploeg zonder puntverlies na vijf duels. Het gaat om Excelsior '31, dat met 6-1 over promovendus Staphorst denderde. Opnieuw was het superduo Erwin Looms - Dennis Sepp scorend betrokken bij de zege, terwijl de jonge Bas Boksebeld twee keer raak schoot. Titelhouder HHC Hardenberg blijft in het spoor van de ploeg uit Rijssen. Door een 0-1 zege bij DOS Kampen, met Kenny Kroeze als schutter, volgt HHC op twee punten. VVOG liep thuis tegen ONS Sneek tegen de eerste nederlaag op. Het werd in Harderwijk 0-2. Promovendus PKC '83 won met 2-1 van Go Ahead Kampen en verrast met de zesde plaats in de stand.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 5
2. Geert Bakker (SHO) 4
Michael van Dommelen (DOTO) 4
Joost Leonard (Noordwijk) 4
Glynor Plet (FC Lisse) 4

Hoofdklasse B

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 6
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 5
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 5
4. Ferry Alfons (Hoek) 4
Salim Amerzgiou (Sparta Nijkerk) 4
Mark Dijs (DOVO) 4
Daan Esser (Kloetinge) 4
Stefan Fredriksen (Sparta Nijkerk) 4
Christian Opschoor (IJsselmeervogels) 4

Hoofdklasse C

1. Erwin Looms (Excelsior '31) 6
2. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 5
4. Remco Bangma (Flevo Boys) 4
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 4
Dennis Sepp (Excelsior '31) 4
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 4

'Nicole Richie trouwt binnen 2 weken'

Icoon ShowbizzNicole Richie en Joel Madden zouden van plan om 13 oktober in het huwelijksbootje te stappen. Het koppel lijkt elkaar het jawoord te willen geven, voordat hun eerste baby wordt geboren. Ze zouden trouwen tijdens een kleine ceremonie in Laguna in Californië.

Dat melden bronnen bij entertainmentwebsite TMZ. De adoptiedochter van Lionel Richie en de 28-jarige Good Charlottezanger hebben sinds eind 2006 een relatie. In augustus lieten ze weten een kind te verwachten.

Tattoo-shop van Rock Band in beeld + twee gameplayvideos

In Rock Band zijn er verschillende manieren om je innerlijke rockster naar buiten te laten komen. Met de Character Creator kun je al een goede basis leggen van het definiëren van wat voor persoonlijkheid jou op het virtuele podium zal vertegenwoordigen. Maar om de laatste puntjes op de i te zetten, zul je kleding, accessoires en tattoeages uit kunnen zoeken.

Hoe dat laatste er uit zal zien, is nu te bewonderen in onderstaande screenshots. Harmonix heeft zeven tattoo-shops ingeschakeld om echte tattoo-art aan te leveren. Hierdoor zul je straks uit iets meer dan 120 verschillende ontwerpen kunnen kiezen. Deze ontwerpen kun je ook nog eens naar eigen smaak aan kunnen passen. Dankzij het layer-systeem zul je tattoeages zelfs kunnen combineren.
Door technische beperkingen is het alleen mogelijk om de borst en armen te voorzien van tattoos. Mannelijke rockers zullen overigens in ontbloot bovenlijf te zien zijn in de tattoo-shop, vrouwelijke rockers zullen er in hun BH verschijnen. Dus geen pixel-pr0n in Rock Band. Je tattoeages zullen in-game te bewonderen zijn, en ook online zullen mensen je creatieve uitspattingen kunnen zien.





Hieronder kun je zien hoe Dani California en Detroit Rock City zullen klinken en spelen in de game.

Golfer slaat meeuw uit de lucht

Icoon OpmerkelijkIn de jaren zeventig gebeurde het al eens. Feyenoorddoelman Eddy Treytel schoot met een uittrap een meeuw uit de lucht. De vogel viel toen dood neer op de grasmat in de Rotterdamse Kuip.

Golfer Joost Luiten haalde een zelfde soort actie uit tijdens het Challengergolftoernooi The Dutch Futures in het Noord-Hollandse dorp Halfweg. De golfer sloeg, met zijn afslag, een meeuw uit de lucht. Het viel dood neer in de bosjes naast de baan.

Luiten liet weten dat hij nog nooit een vogel uit de lucht had geslagen. De koelbloedige golfer liet zich niet uit het veld slaan en maakte het toernooi gewoon af. Hoeveelste hij is geworden is niet bekend.

Met dank aan porsche1 voor de submit.

'Miss Moneypenny' overleden

Icoon FilmLois Maxwell, die in veertien James Bond-films de rol van Miss Moneypenny op zich nam, is gisteren overleden in Australië. Ze is tachtig jaar geworden.

Maxwell was de secretaresse van James’ baas M van 1962 tot 1985. A View To A Kill met Roger Moore was de laatste keer. In de volgende in de serie, The Living Daylights, nam Caroline Bliss de rol over.

Roger Moore heeft laten weten dat hij geschokt is door de dood van Lois Maxwell. Hij zei dat hij altijd veel plezier beleefd heeft aan de samenwerking met haar. De actrice overleed in het ziekenhuis in Fremantle, in het westen van Australië. Haar laatste film was The Fourth Angel, uit 2001.


"James! You know, this kind of behaviour could qualify as sexual harassment."

Peiling: PVV groter dan PvdA

Icoon PolitiekDe PvdA verliest verder terrein in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De partij zou bij verkiezingen uitkomen op 21 zetels, drie minder dan een week geleden. De PVV van Geert Wilders zou goed zijn voor 24 zetels, een winst van een zetel, en dus groter worden dan de PvdA.

Momenteel bezet de PvdA in de Tweede Kamer 33 zetels en de PVV heeft er negen. Uit de peiling blijkt verder dat GroenLinks met elf zetels, tegen tien een week geleden, de hoogste score haalt van de afgelopen twee jaar. De fractie van Femke Halsema heeft momenteel zeven Kamerzetels. De VVD verliest volgens De Hond deze week een zetel en staat op zeventien stuks. Bij de verkiezingen van 2006 behaalde de door Mark Rutte geleide fractie 22 zetels. Rita Verdonk maakt nog steeds deel daarvan uit, tegen de zin van de VVD. Donderdag liep een gesprek tussen haar en enkele ereleden van de partij over haar positie op niets uit. Zij zou met een eigen partij volgens De Hond, net als vorige week, 21 zetels scoren.

Verder geeft de nieuwste peiling aan dat het vertrouwen in het kabinet en premier Jan Peter Balkenende verder (bij elkaar vrijwel een volledig procentpunt minder dan begin augustus) is gedaald. Maar ook de diverse fractievoorzitters boeten in aan vertrouwen. Vergeleken met de zessen voor Jan Marijnissen (SP) en André Rouvout (ChristenUnie) van vorig jaar, scoort niemand meer boven 4,8. Jacques Tichelaar (PvdA) is gezakt naar 4,2, gelijk aan de uitkomst voor Rutte.

D66-voorman Alexander Pechtold stijgt als enige duidelijk in de peiling, tot vlak onder 'toppertje' Marijnissen. De conclusie is dat de kloof tussen politiek en burger groter is geworden. De 'vlucht' naar rechts en links weg van regeringspartijen is daar ook een symptoom van.


Wouter Bos verliest terrein aan Wilders

Geboeide man ontsnapt uit politieauto

Een twintigjarige vechtersbaas uit het Friese Tzummarum heeft afgelopen nacht uit een politiewagen weten te ontsnappen. De man werd gearresteerd omdat hij een achttienjarige Leeuwardenaar klappen zou hebben verkocht.

De vechtersbaas werd met handboeien om op de achterbank van het voertuig gezet, waarna men hem vervolgens naar het politiebureau van Leeuwarden wilde brengen. De agenten waren nog maar net op weg, toen ze een melding van een andere vechtpartij kregen. De agenten verlieten de politieauto, de geboeide verdachte in het voertuig achterlatend.

Het was een koud kunstje voor een vriend van de jongeman om de achterportieren open te krijgen. De geboeide Fries nam hierop de benen. De agenten wisten hem gelukkig vrij snel weer in de kraag te vatten. De jongeman zit momenteel nog vast, in afwachting van een onderzoek.

24-jarige man huwt 82-jarige bruid

Icoon Shocking Een 24-jarige Argentijnse man is getrouwd met een vrouw die 58 jaar ouder is. De bruidegom, Reinaldo Waveqche, zegt dat hij oudere dames altijd al aantrekkelijk heeft gevonden.

'Het kan me niet zoveel schelen wat andere mensen hiervan zeggen', zegt Reinaldo. Op de vraag of het huwelijk alleen platonisch zou blijven, antwoordde hij: 'We zullen zeker verder gaan dan dat'.

Reinaldo is al enkele jaren verloofd met de 82-jarige Adelfa Volpes. Nadat de moeder van Reinaldo overleed, ging hij op 15-jarige leeftijd bij Adelfa inwonen. Hij werd meteen verliefd op de oudere dame.

Reinaldo zegt dat zijn echtgenote erg belangrijk voor hem is en dat hij haar bewondert om haar lust voor het leven.

Sutil pakt eerste WK-punt

Toro Rosso-coureur Vitantonio Liuzzi eindigde de race van vandaag in eerste instantie op de achtste plaats. Die plaats is normaal gesproken goed voor een WK-punt. Dat punt is uiteindelijk toegekend aan Adrian Sutil na een foutieve inhaalactie van Liuzzi.

FIA-stewards hadden een onderzoek ingesteld naar een vermeende inhaalactie van Liuzzi op Sutil in ronde 55, waar op dat moment de gele vlag hing. Na het bekijken van videomateriaal hebben de stewards een 25-seconden penalty toegekend aan Liuzzi, wat betekent dat Sutil zijn allereerste WK-punt heeft gescoord. "Wij hebben dat punt absoluut verdiend na al het harde werk dit seizoen", aldus Sutil. "Het is een juiste beslissing denk ik. Na de gele vlag hing geen groene vlag, dus hij mocht niet eens inhalen."

Het team van Spyker F1 is achteraf uiteraard tevreden over de vandaag verreden race. Teambaas Colin Kolles: "Dit punt geeft ons een flinke boost voor de volgende races. Een mijlpaal is bereikt. Het WK-punt is een beloning voor Adrian die een geweldige race heeft verreden."

Slopende schoonheid

Gebouwen die door middel van explosieven met de grond gelijk worden gemaakt het is tegenwoordig eigenlijk vrij normaal, maar op de een of andere manier blijven ze mij tenminste ernstig boeien. Het is bijna kunst, de schoonheid waarmee hoge gebouwen als een kaartenhuis in elkaar storten.

Gisteren was het de beurt van een tweetal koeltorens in het Engelse Sellafield, kijk en geniet.

Daphne Bunskoek wil meer diepgang

Icoon TelevisieDaphne Bunskoek wil in de toekomst graag meer diepgang. De 33-jarige brunette presenteert op dit moment elke werkdag het populaire RTL Boulevard, maar daar kan ze haar ei niet helemaal in kwijt. Ondanks de petitie op het FOK!forum wil ze geen voetbalprogramma, maar een nieuwsprogramma presenteren.

Eerder presenteerde Bunskoek het programma Goede Morgen Nederland op Nederland 1, waarin ze regelmatig diepere interviews deed. "Bij Boulevard kan ik maar drie vragen per onderwerp stellen", aldus Bunskoek. Bij de onderhandelingen over een nieuw contract wil ze haar plannen graag bespreken. "RTL heeft een grote nieuwsredactie, maar heeft na het afscheid van Barend & Van Dorp weinig nieuwsgerichte programma's meer. Terwijl dat juist erg goed werkt, kijk maar naar De Wereld Draait Door."

Daphne Bunskoek blijft RTL Boulevard in de toekomst gewoon presenteren. Naast het showbizzprogramma zal ze vanaf oktober ook te zien zijn in RTL Travel: Adrenaline op RTL5.


Misschien meer diepgang in de toekomst.

[F3] Uitslag race twee

Sebastien Buemi heeft met een overwinning in de tweede race op Nogari de kans op het kampioenschap in de Formule 3 Euroseries behouden. Kamui Kobayash en Nico Hulkenberg eindigden als tweede en derde.

Buemi legde de de basis voor zijn overwinning bij de start. Vanaf de vijfde plaats gestart wist de Zwitser binnen een ronde naar de tweede plaats te komen. Hij kreeg de leiding van de race in handen geworpen doordat raceleider Edoardo Mortara een drive-through penalty kreeg.

Yelmer Buurman eindigde als beste Nederlander, hij werd zevende. Renger van der Zande sloot een teleurstellend weekend af met een veertiende plek.

Kampioensleider Romain Grosjean eindigde als vijfde en daarom houdt Buemi zicht op de titel. Grosjean gaat met zeven punten voorsprong naar de finaleraces op het circuit van Hockenheim.

Zwaargewonde bij brand in Amersfoort

Icoon BrandEen persoon is vandaag zwaargewond geraakt bij een woningbrand aan de Lavendelstraat in Amersfoort. Het slachtoffer is overgebracht naar een in brandwonden gespecialiseerd ziekenhuis in Rotterdam. De politie meldt dat de brand rond 6.00 uur woedde en de identiteit van het slachtoffer is, net als de oorzaak van de brand, nog niet bekend.

Bij de brand raakten ook twee andere personen gewond. Een van de twee sprong uit het raam en liep daarbij letsel aan de enkel op. De ander had een slagaderlijke bloeding. De identiteit van het tweetal is ook nog niet bekend.

Inwoners Oldenzaal terug naar huis na brand

Icoon BrandAan de Parallelstraat in Oldenzaal brak in een bedrijfsverzamelgebouw een uitslaande brand uit. In het pand zat ondermeer een textielopslag. Daardoor kwam er bij de brand veel rook vrij.

Negen huizen die precies in de richting van rook stonden werden ontruimd. Bij de brand kwamen geen schadelijke stoffen vrij. De oorzaak is nog onbekend. De inwoners van Oldenzaal die gisteren geëvacueerd werden mogen vandaag weer terug naar huis.

De dieren uit een manege en een asiel mogen ook weer terug naar hun verblijfplaats. De brandweer is tot 4.00 uur bezig geweest om de brand te blussen, maar van het pand is helaas niets meer over.

Subheader
twentenieuws.nl

Dennis: "Ik denk nog niet aan 2008"

Ron Dennis heeft gezegd dat hij nog niet denkt aan volgend seizoen. Na alle commotie van de afgelopen weken met de uitspraak in de spionagezaak en een gespannen relatie met Fernando Alonso, zijn er veel vragen over de toekomst van de Spanjaard bij het team van McLaren Mercedes. Dennis heeft echter gezegd dat hij zich nog op dit seizoen en de titelstrijd richt.


"We zullen ons eerst nog op de resterende drie races concentreren voor we onze aandacht naar volgend jaar verleggen. We weten waar we als team staan, we weten wat achter ons ligt en wat ons nog te wachten staat. We focussen op de toekomst, niet op het verleden. Op die manier win je kampioenschap en dat willen we ook doen. Alle zaken over relaties en wie wat zegt is irrelevant. Ik ga er mijn energie niet aan verspillen, net als elk ander teamlid. Er is een competitieve spanning, maar dat is alles," aldus de Brit.

Over de toekomst van Alonso zei Dennis: "We hebben voor de komende jaren nog contracten met beide rijders. We focussen ons op de komende drie races en contractzaken worden pas na de laatste race besproken. Op dit moment is niemand aan het praten. Het is allemaal speculatie. Er zijn mensen die het team aan het wankelen willen brengen en de concentratie van de rijders verstoren. Wij verspillen onze energie daar niet aan."

"Mijn visie is dat beide rijders al hun energie in hun werk moeten steken en in het eerlijk tegen elkaar strijden. Wij geven beide rijders gelijke kansen om het wereldkampioenschap te winnen. We hebben niet de intentie om op enige wijze bij te dragen aan het falen van dit doel. We hebben nog drie races te gaan."

Jackass-team maakt derde speelfilm

Icoon ShowbizzJohnny Knoxville en zijn vrienden starten in januari met het filmen van Jackass 3, het vervolg op de eerste twee succesvolle films en de tv-series op MTV. Dat maakte Steve-O bekend in de Howard Stern-show.

Jackass, waarin de meest bizarre stunts worden uitgehaald, werd onder anderen bedacht door Jeff Tremaine en Johnny Knoxville. Tremaine houdt zich tegenwoordig alleen nog achter de camera bezig. Hij regisseert mannen als Steve-O, Knoxville, Bam Margera en Wee-Man tijdens het uithalen van stunts, zoals gelanceerd worden door een kanon, speelgoedautootjes anaal inbrengen en paardesperma drinken.

Na Jackass 3 komt er een DVD uit genaamd Jackass 2.5. De bioscoopfilm wordt volgend jaar zomer in de bioscopen verwacht.


Johnny Knoxville waagt zich aan een nieuwe Jackassfilm.

Gebrselassie loopt wereldrecord marathon

Icoon SportHaile Gebrselassie heeft na vijf eerdere pogingen dan toch het wereldrecord op de marathon verbeterd. De Ethiopiër won vanmorgen de marathon van Berlijn in een tijd van 2.04.26. De oude toptijd stond op naam van de Keniaan Paul Tergat. Zijn 2.04.55 liep hij ook in Berlijn.

Vanaf het 30-kilometerpunt moest de 34-jarige veelvoudig wereld- en tweevoudig olympisch kampioen het alleen doen. Beide hazen stapten uit. In een uiterst ontspannen stijl wist de Ethiopiër de 42 kilometer en 195 meter vol te maken.

De weersomstandigheden werkten prima mee, het was niet te warm en weinig wind. Elke 1000 meter bleef de Afrikaan onder de drie minuten. Gebrselassie kwam eerder in Londen driemaal tekort, ook in Amsterdam slaagde de atleet niet evenals vorig jaar in Berlijn.

Al het Sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!

Japan: Demonstratie tegen geschiedvervalsing

Icoon BuitenlandsRuim 100.000 Japanners hebben zaterdag op Okinawa gedemonstreerd tegen een regeringsbesluit om alle verwijzingen naar gedwongen zelfmoorden op het eiland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog uit de schoolboekjes te schrappen. Dat meldde het persbureau Kyodo.

Bij de 83 dagen durende Slag om Okinawa kwamen meer dan 200.000 mensen om. Van de 190.000 doden aan Japanse zijde bestond de helft uit burgers. Velen kwamen om door de Amerikaanse bombardementen. Maar het Japanse leger dwong burgers massaal tot zelfmoord in plaats van zich over te geven aan de Amerikaanse strijdkrachten. Volgens conservatieve historici benamen de mensen zich het leven op vrijwillige basis.

Aan het breed gedragen protest in de stad Ginowan namen plaatselijke functionarissen, vakbonden, burgerbewegingen alsook regeringspartijen en leden van de oppositie deel. Zij riepen het ministerie van Onderwijs op de opdracht aan de uitgevers om de referenties naar de gedwongen zelfmoorden te schrappen uit de lesboekjes, in te trekken.

Sinds het ministerie zijn besluit in maart bekendmaakte heerst woede op Okinawa. De rel overschaduwde in juni de herdenking van de Slag om Okinawa en de volksvertegenwoordiging van het eiland veroordeelde het besluit van het ministerie. Gouverneur Hirokiazu Nakaima van Okinawa noemde de houding van het ministerie ,,bijzonder teleurstellend''. Okinawa was tot de 19e eeuw een onafhankelijk koninkrijk. Japan worstelt al decennia met de uiterst kwalijke rol die het speelde in de Tweede Wereldoorlog.

Karzai wil praten met leider Taliban

Icoon BuitenlandsDe Afghaanse president Hamid Karzai is bereid tot vredesoverleg met de Taliban. Hij wil daartoe persoonlijk in gesprek treden met de leider van de radicaalislamitische groepering, de voortvluchtige Mullah Omar.

Ook de voorman van een andere opstandelingenbeweging, krijgsheer Gulbuddin Hekmatyar van Hezb-e-Islami, heeft hij uitgenodigd voor een dialoog. ,,Afghanistan heeft vrede nodig. Afghanistan heeft stabiliteit nodig'', zei Karzai zaterdag tegen journalisten in het presidentieel paleis in de Afghaanse hoofdstad Kabul. De president zei dat hij de Taliban enkele posten in zijn regering wil aanbieden en dat Omar en Hekmatyar zich eventueel kandidaat kunnen stellen voor de verkiezingen in 2009.

Gebrselassie loopt wereldrecord marathon

Haile Gebrselassie heeft na vijf eerdere pogingen dan toch het wereldrecord op de marathon verbeterd. De Ethiopiër won vanmorgen de marathon van Berlijn in een tijd van 2.04.26. De oude toptijd stond op naam van de Keniaan Paul Tergat. Zijn 2.04.55 liep hij ook in Berlijn.

Vanaf het 30-kilometerpunt moest de 34-jarige veelvoudig wereld- en tweevoudig olympisch kampioen het alleen doen. Beide hazen stapten uit. In een uiterst ontspannen stijl wist de Ethiopiër de 42 kilometer en 195 meter vol te maken.

De weersomstandigheden werkten prima mee, het was niet te warm en weinig wind. Elke 1000 meter bleef de Afrikaan onder de drie minuten. Gebrselassie kwam eerder in Londen driemaal tekort, ook in Amsterdam slaagde de atleet niet evenals vorig jaar in Berlijn.

Meisje voor straf naakt in de klas

Icoon Shocking Een 7-jarig meisje uit de Indiase hoofdstad New Delhi kreeg een bizarre straf omdat ze haar huiswerk niet had gemaakt. De politie meldde vandaag dat ze zich moest uitkleden en naakt op een tafel moest gaan staan. De docent zou hierna de andere kinderen in de klas hebben aangemoedigd het meisje uit te joelen.

De leraar is gearresteerd na de klacht van de ouders van het meisje. De man is op borgtocht vrijgelaten.

[A1GP] Uitslag sprintrace

Team Zuid-Afrika heeft vrij eenvoudig de sprintrace op het circuit van Zandvoort gewonnen. Team Frankrijk eindigde als tweede. Team Nederland, met Jeroen Bleekemolen, pakte de derde plaats.

Team Australië kon niet wegkomen bij de opwarmronde. De wagen werd de pits ingereden, en moest vanaf de pitsstraat de race aanvangen.Bij de rollende start was het Team Zuid-Afrika het snelste weg. Team Nederland, met Jeroen Bleekemolen, had een zeer goede start, en pakte de vierde plaats. Bleekemolen reed langzaam richting Team Mexico, dat achter Zuid-Afrika en Frankrijk, derde lag.

Dankzij de Power Boost wist Bleekemolen Team Mexico voorbij te gaan en zo de derde plaats in te pikken. Vooraan was het Team Zuid-Afrika die onbedreigd naar de overwinning reed. Team Nederland reed langzaam richting Team Frankrijk. Bleekemolen wist Frankrijk bij te houden, maar had geen Power Boost meer, terwijl Frankrijk er nog drie had.

Achter Frankrijk en Nederland wisten Mexico en Zwitserland aan te sluiten. Mexico probeerde, vier ronden voor het einde, via een Power Boost Bleekemolen voorbij te komen, maar dat mislukte. Bleekemolen kon Frankrijk niet meer voorbij, maar wist de derde plaats net aan te houden.

De hoofdrace is vanmiddag om 14:00 uur.

Venus Williams wint Korea Open

Venus Williams heeft in Seoul haar derde WTA-titel van het seizoen gewonnen. De Amerikaanse versloeg Maria Kirilenko in de finale met 6-3, 1-6 en 6-4.

De Amerikaanse kreeg de overwinning niet cadeau. De partij duurde bijna 2,5 uur en de Amerikaanse had voor het eerst in het toernooi drie sets nodig.

Na een gewonnen eerste set, met in totaal zes servicebreaks, raakte Williams even de weg kwijt. Kirilenko profiteerde van de vele fouten van de Amerikaanse en brak haar service twee keer. In de beslissende set serveerde Williams met 5-4 voor de set, kwam nog 0-40 achter, maar wist uiteindelijk toch de partij naar zich toe te trekken.

200.000 PS3's verkocht in Frankrijk

In minder dan zes maanden tijd zijn er in Frankrijk meer dan 200.000 PS3's verkocht. Volgens George Formay, president van Sony Computer Entertainment France en vice-president van Sony Computer Entertainment Europe, is dit meer dan de PlayStation 2 verkocht in hetzelfde tijdsbestek na de release.

George Formay sprak ook de verwachting uit dat voor het einde van het jaar er meer dan 500.000 PS3's verkocht zouden worden. Believe.



Franse releaseparty van de PlayStation 3

Van Marwijk: "Makaay wil het soms te mooi doen"

Ondanks zijn grote naam heeft Roy Makaay geen aparte status bij Feyenoord-trainer Bert van Marwijk. Gisteravond, in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, kreeg de topscorer van de Rotterdammers enkele keren kritiek van de oefenmeester.

"Hij weet zelf ook wel wat er dan aan de hand is. Op bepaalde momenten heeft de ploeg hem nodig als aanspeelpunt. Dan moet hij even een balvaste spits zijn. Dat kan hij wel degelijk, maar soms wil Roy het even iets te mooi doen. Dan moet hij achteruit meteen dertig, veertig meter overbruggen en brengt hij het team onnodig in de problemen. Met 2-1 in deze wedstrijd was het nog heel lastig geworden. Dat wilde ik Roy langs de lijn even duidelijk maken," aldus Van Marwijk.

Tekken 6 telt maar liefst 40 characters

Er is een lijst verschenen met de characters van de nieuwe PS3 versie van Tekken: Tekken 6. Op de lijst komen maar liefst 37 verschillende characters voor, met nog ruimte voor drie anderen. Genoeg keuze dus met de komende Tekken!

Anna Williams
Armor King
Asuka Kazama
Baek Doo San
Bob
Bruce Irvin
Bryan Fury
Christie Monteiro
Craig Marduk
Devil Jin
Eddy Gordo
Feng Wei
Final Boss (TBA)
Forrest Law
Ganryu
Heihachi Mishima
Hwoarang
Jack-6
Jin Kazama
Julia Chang
Kazuya Mishima
King
Kuma
Lee Chaolan
Lei Wulong
Leo
Lili
Ling Xiaoyu
Marshall Law
Miguel
Nina Williams
Panda
Paul Phoenix
Raven
Roger Jr.
Sergei Dragunov
Steve Fox
Wang Jinrei
Yoshimitsu
Zafina



Doden door aanslag Turkije

Icoon AanslagKoerdische rebellen hebben gisteren in het zuidoosten van Turkije een minibus in een hinderlaag gelokt en twaalf mensen doodgeschoten. Dat maakte het Turkse leger bekend. Rebellen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK steken achter de aanval.

De slachtoffers stapten op last van de terroristen uit het voertuig en werden standrechtelijk geëxecuteerd. Twee personen overleefden de moordpartij. De gouverneur van de provincie Sirnak heeft legereenheden gelast de daders op te sporen en te arresteren.

Zeven van de doden waren dorpswachten, Koerdische paramilitairen die door de Turkse autoriteiten worden bewapend om dorpelingen te beschermen tegen de PKK. De Koerdische Arbeiderspartij wordt door Ankara, de EU en de Verenigde Staten aangemerkt als terroristische beweging. Ze strijdt voor een onafhankelijk Koerdistan in het zuidoosten van Turkije en het noorden van Irak.

De aanslag van zaterdag behoort tot de bloedigste acties van de organisatie van de afgelopen jaren. De aanval kwam een dag nadat Irak en Turkije een veiligheidspact hadden gesloten om gezamenlijk op te treden tegen de PKK. Met instemming van Irak mogen Turkse militairen korte operaties tegen de terroristen uitvoeren op Iraaks grondgebied.

40GB PS3 model lijkt er aan te komen

Onlangs berichtten we over de "40GB PS3" die geintroduceerd leek te gaan worden op de Amerikaanse markt voor de prijs van $399, terwijl de 80GB versie van $599 voor slechts $499 in je bezit kan komen (mits je in Amerika woont). Wat de precieze specificaties van deze nieuwe versie zullen zijn is nog niet bekend, maar er wordt gespeculeerd dat het een 40GB PS3 zou betreffen.

Het lijkt er op dat deze "40GB PS3", die als typenummer CECHG01 heeft, binnenkort al leverbaar zal worden: op een Amerikaanse site waar je gratis blu-ray films krijgt bij aankoop van een blu-ray speler, staat het typenummer nu vermeld, iets wat men uiteraard niet zal doen als het nog lang zou duren voor de 40GB PS3 wordt uitgebracht.



Formule 1: Uitslag GP van Japan

Icoon Formule 1Lewis Hamilton heeft op een drijfnat circuit van Fiji de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Engelsman bleef in een enerverende race Heikki Kovolainen, die voor Renault het eerste podium behaalde, voor. Kimi Räikkönen completeerde het podium.

Wegens de weersomstandigheden in Japan had de teamleiding besloten vanachter de safetycar te starten. Dit was meteen een klein gelukje voor Vitantonio Liuzzi. De Scuderia Toro Rosso coureur startte officieel uit de pitstraat omdat hij verkoos in de reserve auto te starten. Tijdens de eerste rondes achter de safetycar wist Felipe Massa zijn bolide niet onder controle te houden en spinde van het asfalt af. De Braziliaan kon echter gewoon zijn weg vervolgen om meteen de pitstraat in te rijden op zoek naar zijn team. Kimi Räikkönen volgde zijn teamgenoot een ronde later. Beide coureurs lieten hun banden vervangen naar full-wets en verloren daarbij hun posisties aan Nick Heidfeld en Jenson Button.

Tijdens de safety car periode verloren sommige coureurs toch posities. Sebastian Vettel was waarschijnlijk zeer licht tijdens de kwalificatie en moet een pitstop maken. Ook Jarno Trulli had moeite zijn Toyota op de baan te houden en spint hierdoor en valt terug tot net voor Takuma Sato. Ook Sakon Yamamoto, Räikkönen, Massa en Alexander Wurz maakten de keuze om de pits op te zoeken voor extra brandstof. Massa kreeg van de wedstrijdleiding een straf uitgedeeld, omdat hij tijdens zijn eerdere spin zijn verloren positie aan Heidfeld terugpakte, dit is echter niet toegestaan.

Na achttien ronden werd uiteindelijk het veld losgelaten. Meteen in de eerste bocht waren er de problemen voor enkele coureurs. Wurz raakte de controle over zijn wagen kwijt bij het aanremmen en reed hierbij Massa van de baan. Massa kon nog wel zijn weg vervolgen. Door al het tumult is het Vettel die achter Hamilton en Alonso is terecht gekomen. Ook Button en Sato zijn het één en ander tegengekomen en waren beide verplicht de pits op te zoeken voor een nieuwe neus. Bij de pitsstop van Sato brak er brand uit, de Japanner gaf echter geen krimp en stuurde zijn brandende bolide gewoon de baan op. De vlammen doofden en Sato kon zijn weg verder vervolgen.

Na een zevental racende ronden was Räikkönen inmiddels al opgeklommen naar de elfde positie en druk op jacht naar zijn voorliggers Heidfeld en Adrian Sutil, die respectievelijk tiende en negende lagen. In ronde 27 maakt Alonso zijn eerste pitstop en hij kwam hiermee terug op de zevende positie. Meteen daarna was het de beurt aan Hamilton waardoor Vettel de leiding in handen kreeg. Door een spin van Alonso verloor de Spanjaard meteen nog een positie aan David Coulthard en op een achtste positie heeft hij meteen Heidfeld en Räikkönen achter zich aan, die inmiddels de Spyker F1 van Sutil gepasseerd waren.

Vooraan de race was Robert Kubica in gevecht met Heikki Kovalainen met de Pool als uiteindelijke winnaar. Vettel maakte ondertussen zijn tweede pitstop en gaf daarbij de leiding in de wedstrijd over aan Mark Webber. Dat de BMW's het goed doen bewees na Kubica ook Heidfeld door Alonso te verschalken. Kubica en Hamilton raakten beiden van de baan af door een te laat ingezette inhaalactie van Kubica. Kubica won hier echter alsnog een positie mee.

Alonso en Vettel vonden elkaar ook op de baan. Alonso keek niet goed in zijn spiegels en zag Vettel over het hoofd. De Spanjaard stuurde zonder pardon een bocht in en reed zichzelf daarmee van de baan. Doordat Webber in ronde 38 zijn eerste pitstop maakte, was een nieuwe leider wederom een feit, nu was het Kovolainen die het veld mocht aanvoeren gevolgd door zijn teamgenoot, Giancarlo Fisichella. De kampioenschapskandidaten bevonden zich na veertig ronden verspreid over het veld. Hamilton mocht zich de best geklasseerde noemen op de derde positie, met daarachter Räikkönen, Alsono en Massa op de vijfde, zesde en negende posities.

Met nog 26 ronden te gaan is het Alonso die een harde crash maakt. De wereldkampioen komt echter goed weg en kan op eigen kracht de wagen verlaten. Zijn grootste concurrent Hamilton reed op dat moment alweer op de leidende positie. Voor het eerst na de start van de race kwam de safetycar weer de baan op, zodat de McLaren van Alonso afgevoerd kon worden. Tijdens de Safetycar periode gebruiken veel teams de mogelijkheid om een pitstop te maken. Vettel en Webber raken elkaar tijdens de safetycar en verliezen hierdoor hun tweede en derde positie. Ze moeten beiden de race staken. De posities van de twee worden overgenomen door Kovolainen en Massa, die een indrukwekkende opmars gemaakt heeft.

Met nog twintig ronden te rijden, worden de wagens weer losgelaten door de stewards. Rosberg zijn wagen had met de omschakeling de grootste moeite, de bolide haperde dusdanig dat hij de pits op moest zoeken voor een software-reset. Ralf Schumacher moest ook verplicht een einde aan zijn race maken en stalde zijn wagen in de pitstraat. Ook Davidson had onderweg een aanvaring gehad en moest zijn wagen langs de kant van het circuit stallen. Hamilton was ondertussen weer goed onderweg en had een gat van bijna tien seconden naar Kovolainen, die op zijn staart gezeten werd door Massa, Räikkönen en Coulthard. Met nog tien ronden te gaan moest Massa nog een pitstop maken. Hij moest hierbij zijn plaats geven aan Räikkönen en valt zelf terug tot een negende positie.

Met nog vier ronden te gaan, kwam Schumacher weer naar buiten, zijn team heeft de bolide kunnen repareren. Aan het einde van de race mag Spyker F1 zelfs nog hopen op een puntje. Adrian Sutil reed op een negende positie, maar werd nog ingehaald door Liuzzi. Door het late uitvallen van Heidfeld weet Liuzzi nog wel een punt te pakken.
Hamilton weet de race te winnen gevolgd door Kovolainen en Räikkönen. Kubica en Massa streden tot de laatste bocht voor de zesde positie, die uiteindelijk door Massa gewonnen werd.

Alonso: "Alleen een wonder helpt nog"

Het wereldkampioenschap Formule 1 is na de race van vandaag in Fuji een stuk minder spannend geworden. Door de crash van Fernando Alonso staat hij twaalf punten achter op zijn teamgenoot Lewis Lewis Hamilton, een achterstand die onoverbrugbaar lijkt.


"Ik gooi niet de handdoek in de ring, maar het wordt knap lastig zo ja", vertelt Alonso na afloop van de race. "Wij moeten wel zo realistisch zijn dat alleen een uitval van Hamilton de spanning terugbrengt. Zo niet, dan zou dat betekenen dat ik de overige twee races moet winnen, en dat hij als vijfde of zesde moet finishen. Dat wordt vrij lastig, een uitval van Hamilton heb ik dus wel nodig. Andere mogelijkheden zie ik niet om mijn achterstand nog goed te maken."

Tijdens de race van vandaag was de Spanjaard wat gespannen, iets wat hij ook toegaf. "Misschien dat ik vanaf vandaag wat meer ontspannen kan gaan rijden. Ik moet gewoon goed rijden en hopen op een uitval van mijn teamgenoot."

Fans Botafogo bestoken spelers met ondergoed

Na de uitschakeling tegen River Plate in de Copa Sudamericana. hebben de fans van Botafogo hun ploeg op een 'warm onthaal' getrakteerd.

Een woedende menigte wachtte de ploeg op bij landing in Rio de Janeiro. Botafogo incasseerde in de laatste twintig minuten drie treffers tegen negen spelers van River. De spelers werden door de aanhang bestookt met popcorn en damesondergoed.

De coach van Botafogo, Cuca, nam meteen na de blamage zijn ontslag. Hij is de 34e trainer die dit seizoen vertrekt bij de twintig clubs in de Braziliaanse hoogste klasse.

Hamstringblessure velt Vennegoor of Hesselink

Celtic-spits Jan Vennegoor of Hesselink moest gisteren tijdens het duel tegen Dundee United vroegtijdig worden gewisseld vanwege een hamstringblessure. Volgens de Schotse club mist de Nederlander woensdag waarschijnlijk de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan.

Ook de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen Roemenië (13 oktober) en Slovenië (17 oktober) staan voor de international mogelijk op het spel.

[GP2] Tung verliest topklassering door wheelgun

Door een veel te lange pitstop als gevolg van een falende wheelgun heeft Ho-Pin een potentiële topklassering verloren tijdens de GP2 seizoensafsluiter op het circuit van Valencia.

Vlak voor de start begint het te regenen maar het team maakt een uitstekende beslissing door Ho-Pin toch op slicks weg te sturen, want na een aantal rondes blijkt dat de regen niet doorzet.

Ho-Pin had op dat moment vrijwel het hele veld doorkruist en reed op P5 met een voorsprong van meer dan 35 seconden op Luca Fillipi die op dat moment rondrijdt op P6. Een marge die ruim voldoende is om een pitstop te maken en P5 te behouden, het team besloot hierop Ho-Pin naar binnen te roepen voor zijn verplichte pitstop.

Gelijk haperde de wheelgun bij het rechterachterwiel en kreeg de pitcrew het wiel in eerste instantie niet los. In alle consternatie werd nog meer tijd verloren doordat het nieuwe wiel niet correct wordt terug geplaatst. Uiteindelijk kon Ho-Pin met behulp van een tweede wheelgun, nadat hij ruim 30 seconden stil stond, zijn weg vervolgen.

Terug op de baan had dit tijdverlies van ongeveer een minuut ertoe geleid dat hij terugviel naar P12, vol tussen de andere vechtende auto’s. Uiteindelijk finishde Ho-Pin de race op P11, op deze positie zal hij ook de sprintrace vandaag aanvangen.

"Je zult altijd zien dat zulke dingen gebeuren als je op een kansrijke positie rijdt. Maar ook dat hoort erbij, that’s racing," aldus Ho-Pin.

Teenblessure voor Van der Sar

Edwin van der Sar kan dinsdag waarschijnlijk niet meespelen in de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma. De Nederlandse doelman van Manchester United raakte gisteren in de uitwedstrijd tegen Birmingham City geblesseerd aan zijn teen.

De Pool Tomasz Kuszczak verving Van der Sar na de rust. "Ik denk niet dat Van der Sar op tijd fit is voor de wedstrijd van dinsdag" aldus manager Alex Ferguson na afloop.

DVD: Chips - Het 1e seizoen

SubheaderWie kijkt er nu niet graag naar een serie waarin harde politieagenten op snelle motoren centraal staan. Nou ja, dat van die harde politie valt eigenlijk wel mee. Agenten Jon Baker (seven Mary three) en Frank Poncherello (seven Mary four) rijden samen op hun motoren over de Californische snelwegen waarbij ze meer dan hun best doen om de gevaarlijke situaties en hachelijke problemen op te lossen. Of het nu gaat om loslopende kippen op de snelweg, een lekgeslagen lijm-wagen of een bende dieven, de "CHiPs" lossen het op. En het maakt niet uit hoe goed Ponch daarbij zijn best doet, op de één of andere manier begaat hij toch een ergens een flater of maakt hij zichzelf weer belachelijk. Dit tot groot ongenoegen van sergeant Getrear, de leider van de California Highway Patrol, kortweg "CHiPs".

Uitslag Grand Prix van Japan

Lewis Hamilton heeft op een drijfnat circuit van Fuji de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Engelsman bleef in een enerverende race Heikki Kovolainen, die voor Renault het eerste podium behaalde, voor. Kimi Räikkönen completeerde het podium.

Wegens de weersomstandigheden in Japan had de raceleiding besloten vanachter de safetycar te starten. Dit was meteen een klein gelukje voor Vitantonio Liuzzi. De Scuderia Toro Rosso coureur startte officieel uit de pitstraat omdat hij verkoos in de reserve auto te starten. Tijdens de eerste rondes achter de safetycar wist Felipe Massa zijn bolide niet onder controle te houden en spinde van het asfalt af. De Braziliaan kon echter gewoon zijn weg vervolgen om meteen de pittstraat in te rijden op zoek naar zijn team. Kimi Räikkönen volgde zijn teamgenoot een ronde later. Beide coureurs lieten hun banden vervangen naar full-wets en verloren daarbij hun posities aan Nick Heidfeld en Jenson Button.

Tijdens de safety car periode verloren sommige coureurs toch posities. Sebastian Vettel was waarschijnlijk zeer licht tijdens de kwalificatie en moet een pitstop maken. Ook Jarno Trulli had moeite zijn Toyota op de baan te houden en spint hierdoor en valt terug tot net voor Takuma Sato. Ook Sakon Yamamoto, Räikkönen, Massa en Alexander Wurz maakten de keuze om de pits op te zoeken voor extra brandstof. Massa kreeg van de wedstrijdleiding een straf uitgedeeld, omdat hij tijdens zijn eerdere spin zijn verloren positie aan Heidfeld terugpakte, dit is echter niet toegestaan.

Na achttien ronden werd uiteindelijk het veld losgelaten. Meteen in de eerste bocht waren er de problemen voor enkele coureurs. Wurz raakte de controle over zijn wagen kwijt bij het aanremmen en reed hierbij Massa van de baan. Massa kon nog wel zijn weg vervolgen. Door al het tumult is het Vettel die achter Hamilton en Alonso is terecht gekomen. Ook Button en Sato zijn het één en ander tegengekomen en waren beide verplicht de pits op te zoeken voor een nieuwe neus. Bij de pitstop van Sato brak er brand uit, de Japanner gaf echter geen krimp en stuurde zijn brandende bolide gewoon de baan op. De vlammen doofden en Sato kon zijn weg verder vervolgen.

Na een zevental racende ronden was Räikkönen inmiddels al opgeklommen naar de elfde positie en druk op jacht naar zijn voorliggers Heidfeld en Adrian Sutil, die respectievelijk tiende en negende lagen. In ronde 27 maakt Alonso zijn eerste pitstop en hij kwam hiermee terug op de zevende positie. Meteen daarna was het de beurt aan Hamilton waardoor Vettel de leiding in handen kreeg. Door een spin van Alonso verloor de Spanjaard meteen nog een positie aan David Coulthard en op een achtste positie heeft hij meteen Heidfeld en Räikkönen achter zich aan, die inmiddels de Spyker F1 van Sutil gepasseerd waren.

Vooraan de race was Robert Kubica in gevecht met Heikki Kovalainen met de Pool als uiteindelijke winnaar. Vettel maakte ondertussen zijn tweede pitstop en gaf daarbij de leiding in de wedstrijd over aan Mark Webber. Dat de BMW's het goed doen bewees na Kubica ook Heidfeld door Alonso te verschalken. Kubica en Hamilton raakten beiden van de baan af door een te laat ingezette inhaalactie van Kubica. Kubica won hier echter alsnog een positie mee.

Alonso en Vettel vonden elkaar ook op de baan. Alonso keek niet goed in zijn spiegels en zag Vettel over het hoofd. De Spanjaard stuurde zonder pardon een bocht in en reed zichzelf daarmee van de baan. Doordat Webber in ronde 38 zijn eerste pitstop maakte, was een nieuwe leider wederom een feit, nu was het Kovolainen die het veld mocht aanvoeren gevolgd door zijn teamgenoot, Giancarlo Fisichella. De kampioenschapskandidaten bevonden zich na veertig ronden verspreid over het veld. Hamilton mocht zich de best geklasseerde noemen op de derde positie, met daarachter Räikkönen, Alsono en Massa op de vijfde, zesde en negende posities.

Met nog 26 ronden te gaan is het Alonso die een harde crash maakt. De wereldkampioen komt echter goed weg en kan op eigen kracht de wagen verlaten. Zijn grootste concurrent Hamilton reed op dat moment alweer op de leidende positie. Voor het eerst na de start van de race kwam de safetycar weer de baan op, zodat de McLaren van Alonso afgevoerd kon worden. Tijdens de Safetycar periode gebruiken veel teams de mogelijkheid om een pitstop te maken. Vettel en Webber raken elkaar tijdens de safetycar en verliezen hierdoor hun tweede en derde positie. Ze moeten beiden de race staken. De posities van de twee worden overgenomen door Kovolainen en Massa, die een indrukwekkende opmars gemaakt heeft.

Met nog twintig ronden te rijden, worden de wagens weer losgelaten door de stewards. Rosberg zijn wagen had met de omschakeling de grootste moeite, de bolide haperde dusdanig dat hij de pits op moest zoeken voor een software-reset. Ralf Schumacher moest ook verplicht een einde aan zijn race maken en stalde zijn wagen in de pitstraat. Ook Davidson had onderweg een aanvaring gehad en moest zijn wagen langs de kant van het circuit stallen. Hamilton was ondertussen weer goed onderweg en had een gat van bijna tien seconden naar Kovolainen, die op zijn staart gezeten werd door Massa, Räikkönen en Coulthard. Met nog tien ronden te gaan moest Massa nog een pitstop maken. Hij moest hierbij zijn plaats geven aan Räikkönen en valt zelf terug tot een negende positie.

Met nog vier ronden te gaan, kwam Schumacher weer naar buiten, zijn team heeft de bolide kunnen repareren. Aan het einde van de race mag Spyker F1 zelfs nog hopen op een puntje. Adrian Sutil reed op een negende positie, maar werd nog ingehaald door Liuzzi. Door het late uitvallen van Heidfeld weet Liuzzi nog wel een punt te pakken.
Hamilton weet de race te winnen gevolgd door Kovolainen en Räikkönen. Kubica en Massa streden tot de laatste bocht voor de zesde positie, die uiteindelijk door Massa gewonnen werd.

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 2:00:34.579
2 Heikki KovalainenRenault F1 + 8.377
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari + 9.478
4 David CoulthardRed Bull Racing + 20.297
5 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 38.864
6 Felipe MassaScuderia Ferrari + 49.042
7 Robert KubicaBMW F1 + 49.200
8 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso + 55.600
9 Adrian SutilSpyker F1 + 1:01.100
10 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1:28.300
11 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 1 ronde
12 Sakon YamamotoSpyker F1 + 1 ronde
13 Jarno TrulliToyota Racing + 1 ronde
14 Nick HeidfeldBMW F1 + 2 ronden
15 Takuma SatoSuper Aguri F1 + 2 ronden
- Ralf SchumacherToyota Racing Uitval
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1 Uitval
- Nico RosbergWilliams Elektronica
- Sebastian VettelScuderia Toro Rosso Crash
- Mark WebberRed Bull Racing Crash
- Fernando AlonsoMcLaren Mercedes Crash
- Alexander WurzWilliams Crash

Kutdag of niet?

Zaterdag 29 september 2007. Strikt genomen een echte kutdag, tenminste er lijkt vandaag alleen maar nieuws over vrouwen te zijn. Zo hadden we een gezellige vrouw, een vrouw in blijde verwachting, een oplettende vrouw en een vrouw met  studieplannen.

Inderdaad het is komkommertijd qua nieuws en inderdaad het was een kutdag. Zo werd een stel jongeren die besloten om zelf wat aan de verpaupering van achterstandswijken wilden doen, tegengewerkt door de politie, hebben we nog steeds lak aan het milieu, is Nessie waarschijnlijk dood en willen mannen nu ook neptieten.

Allemaal triester dan triest dus. Echter ook nog één vrolijk berichtje. Vraag van de dag is wel, wie is er hier nu precies ingeluisd??

DVD: Zidane - Un portrait du 21ème siècle

Er zijn maar weinig sporten waar de emotie zowel binnen als buiten het veld zo'n grote rol speelt. Voetbal leeft! Steeds meer toeschouwers weten hun weg te vinden naar de stadions en ook op televisie neemt het aanbod continu toe. We leven mee met de helden op het veld, terwijl ze proberen met prachtige passes, loeiharde schoten of prachtige reddingen de eer van hun team of land te verdedigen. Een heerlijk schouwspel, waarbij we de strijders op het veld zien rennen, glijden, schieten, vloeken, duwen en juichen. En dat allemaal van een afstandje. De camera's proberen met hun telelens zo duidelijk mogelijk de wedstrijd te verslaan, maar allemaal blijven we langs de lijn staan, als toeschouwers.


Vrouw geschept door trein in Rijen

Icoon OngelukIn Rijen in Noord Brabant is gisteravond een vrouw geschept door een intercity-trein. Ze kwam daarbij om het leven. In het gezelschap van een groep jongeren stak ze rond half elf de spoorwegovergang in de Julianastraat over. De trein reed nog enkele honderden meters door en is toen gestopt.

De politie heeft met getuigen gesproken en gaat er van uit dat het een ongeluk was. Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda werd stilgelegd, maar nu rijdt alles weer normaal.

Met dank voor de submit.

Leterme opnieuw formateur in België

Icoon PolitiekDe Vlaamse christendemocraat Yves Leterme is door koning Albert van België voor de tweede keer benoemd tot formateur. Leterme, de grote winnaar van de federale Belgische verkiezingen in juni, krijgt opnieuw de opdracht een regering te vormen.

Dat heeft het paleis van koning Albert zaterdag bekendgemaakt. Leterme was in de zomer ook al formateur, maar slaagde toen niet in zijn opdracht.

Daarna werd zijn partijgenoot Kamervoorzitter Herman Van Rompuy door de koning benoemd tot 'verkenner'. Van Rompuys werk van de afgelopen maand is de basis voor nieuwe onderhandelingen tussen de christendemocraten en liberalen uit Vlaanderen en Wallonië.

Leterme moest zijn eerdere poging om een regering te vormen een maand geleden staken, omdat de partijen het niet eens werden. Vooral over de staatshervorming in België waren de partijen het niet eens.

Leterme raakte de afgelopen periode beschadigd en verloor veel krediet bij de Walen, onder meer toen hij het Franse volkslied begon te zingen toen een journalist hem naar de eerste woorden van het Belgische volkslied vroeg.

De formatie van een nieuwe Belgische regering duurt al 111 dagen en zat de laatste tijd muurvast. De afgelopen dagen ontstond weer hoop toen de partijen erover spraken de omstreden staatshervormingen deels op de langere termijn te schuiven en ook deels over te laten aan een raad van wijzen.

Leterme mag het nogmaals gaan proberen.

Met dank aan Close_Up voor de submit.

CD: Jay Colin - Truth & Soul

Op 17 september kwam het debuutalbum Truth & Soul van Jay Colin uit. Een Nederlandse rapper die, in tegenstelling tot zijn collega-landgenoten uit eigen land, in het Engels rapt en zingt. Naast de taal is er ook een verschil te vinden met de onderwerpen waarover Colin rapt. Is het normaal overwegend gangsterrap, Jay maakt er een gewoonte van om vooral over alledaagse zaken te rappen. Hij probeert in veel nummers een boodschap mee te geven. Zelf heeft hij eens uitgelegd dat de reden voor deze inhoud te vinden is in zijn verleden als 'koorknaapje'; al vanaf zijn dertiende zong hij in een kerkkoor. Naast deze oorsprong meldt de rapper ook nog dat hij moeilijk gangsterrap kan maken als hij geen ervaringen heeft met gangbendes en gangsters. Op zich iets waar je je wat bij voor kunt stellen, als je je nummers zo realistisch mogelijk wilt houden.

Aandeelhouders Spyker akkoord

De aandeelhouders van Spyker zijn akkoord gegaan met de verkoop van het Formule 1-team aan Michiel Mol en de Indiër Vijay Mallya. Daarmee lijkt de verkoop definief. Met de verkoop gaat een bedrag van 88 miljoen euro gepaard. Daarmee hoopt de Nederlandse fabrikant haar financiële situatie te verbeteren.

Voor de Grand Prix van Japan was al een voorovereenkomst gesloten tussen Spyker en het consortium. Op 31 augustus jl. hadden beide partijen bovendien afgesproken dat ze dertig dagen exclusief met elkaar zouden onderhandelen. Uiteindelijk zijn de aandeelhouders van het Nederlandse team definitief akkoord gegaan met het bod van 88 miljoen euro.

[Gerucht] Xbox360 nu met 65nm CPU?

Een gelukkige eigenaar van een speciale Xbox360 Halo 3 editie had besloten zijn nieuwe aanwinst open te schroeven nadat hij had gemerkt dat deze stiller was dan zijn oude console. Hij constateerde dat het binnenwerk van zijn nieuwe Xbox360 er anders uitzag dan het voorgaande model. Volgens hem is er maar één verklaring voor het nieuwe ontwerp, de nieuwe 65nm Xenon is eindelijk in productie genomen.

Een 65nm Xenon zou zeker in het voordeel zijn voor de Xbox360. De 65nm geeft de grootte van de transistors aan die voor de processor worden gebruikt. Transistors zijn niks meer dan hele kleine elektronische schakelaars. De processor voert een set instructies uit gebaseerd op of deze schakelaars zijn in of uitgeschakeld. Tegenover de 90nm Xenon is een 65nm versie goedkoper om te produceren, zal minder hitte veroorzaken en energiezuiniger zijn.

Of deze hardware kenner gelijk heeft zullen we weten wanneer Microsoft zijn vermoedens officieel bevestigt.

Alle woningen Haarlemse flat vrijgegeven

Icoon Binnenlands Van het flatgebouw in Haarlem dat in gisternacht volledig werd ontruimd, konden bijna alle bewoners weer naar huis. Dat heeft verhuurder Woonmaatschappij gemeld.

De flat aan de Leonard Springerlaan was rond 01.00 uur ontruimd nadat een ongebruikt rookkanaal was ingestort. Binnen een half uur stonden de 66 bewoners van de 41 appartementen buiten. Zij werden opgevangen in onder meer hotels en een zorgcentrum. Op één na zijn alle appartementen 's avonds weer vrijgegeven.

Bij de instorting en de ontruiming raakte niemand gewond. Het gebouw met de ingestorte schoorsteen, dat dateert uit de jaren zestig, werd gerenoveerd. Of er een verband bestaat met de instorting, wordt onderzocht, aldus Fred de Ruyter, directeur van Woonmaatschappij.

Stakende gevangenen staken voor niks

Een groep bajesklanten in de gevangenis van Leeuwarden weigerde gistermiddag na het luchten terug de cel in te gaan. Ze handelden uit protest tegen een paar aanpassingen in hun dagprogramma. Volgens het nieuwe programma zouden de gevangenen minder tijd mogen besteden aan activiteiten dan waar ze recht op hebben.

De staking ging met veel gefluit en gejoel gepaard. Ver buiten de dikke muren van de gevangenis waren de gedetineerden nog duidelijk te horen.

Nadat er over het nieuwe rooster was onderhandeld, bleken de gevangenen er helemaal niet op achteruit te zijn gegaan. Er was slechts geschoven met de activiteiten, maar geen enkele activiteit was geschrapt. De bajesklanten hadden dus voor niets in de stromende regen een nat pak opgelopen.

"Ze hadden wat informatie verkeerd geïnterpreteerd over bezoektijden. We hebben het een maand geleden al uitgelegd, maar sommigen hadden het niet goed begrepen", aldus locatiedirecteur Ton Golstein.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.