FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 september 2007

Tiener (15) steelt auto van oma

Icoon OpmerkelijkEen vijftienjarige knul uit de Gelderse gemeente Berkelland heeft zaterdag een ritje gemaakt met zijn oma's auto. Die had hij zonder toestemming van zijn grootmoeder meegenomen.

De tiener werd betrapt op de Nieuwstad in Lochem. Daar was de politie net bezig met een controle en de knaap had net de pech daar langs te karren. De knaap was uiteraard niet in het bezit van een rijbewijs en hij bleek ook te veel te hebben gedronken. Hij blies 0,3 promille. Er is proces-verbaal tegen de knaap opgemaakt.

New Yorker wint burrito-eetwedstrijd

Tim Janus mag zich sinds gisteren de grootste burrito-eter aller tijden noemen. Bijna elf goed gevulde burrito's wist de New Yorker weg te werken, in slechts twaalf minuten tijd.

Naast een goed gevulde maag, leverde de eetwedstrijd de dertigjarige Janus ook nog drieduizend dollar op. De pizzabakker, die zichzelf graag 'Eater X' laat noemen, bereidde zich voor door een hele dag alleen maar snoep te eten.

Politie redt 550 vogels uit auto

In het noorden van Mexico stuitte de politie op een terreinauto met een unieke lading. In de auto zaten maar liefst 250 papegaaien en driehonderd parkieten opgesloten. De bestuurder en zijn medepassagier zijn opgepakt.

In elf kooien zaten de honderden gevederde vrienden knus bij elkaar. Omdat de twee inzittenden van de auto geen vergunning bleken te hebben om de dieren te vervoeren, worden beide heren verdacht van dierensmokkel. Hoe het nu met de vogels gaat is onbekend.

Luchtreiziger gestoken door schorpioen

In een vliegtuig dat op weg was van het Costa Ricaanse San José naar Madrid werd een passagier vandaag plotseling gestoken door een giftige schorpioen. "Iemand moet de schorpioen aan boord hebben gesmokkeld en vrijgelaten hebben. Het motief is niet duidelijk", aldus een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij Iberia.

De geleedpotige stak de pechvogel in zijn schouder en zijn vinger. Meteen na de aanval voelde de man zich kotsmisselijk. Het enge beest werd even later door medepassagiers gevonden en gedood.

Gelukkig voor de vakantieganger reisde er een dokter met het vliegtuig mee. Deze heeft de man aan boord behandeld. De man kreeg gelijk na de landing in Madrid medicijnen toegediend, waarna de onfortuinlijke luchtreiziger weer huiswaarts kon keren.

Twee Italiaanse militairen in Afghanistan ontvoerd

Icoon Buitenlands

Het Italiaanse ministerie van Defensie heeft vandaag gemeld dat er in Afghanistan twee Italiaanse militairen zijn ontvoerd. De twee militairen zijn sinds gisteren in de westelijke provincie Herat verdwenen.

"We vermoeden dat ze zijn ontvoerd samen met twee Afghanen", meldde het ministerie. Over de situatie werd verteld dat het ook "nog steeds niet duidelijk" is. In eerste instantie werd er door het departement nog gesproken over een vermissing van de twee.

Taliban-strijders hebben in maart nog een Italiaanse journalist, Daniele Mastrogiacomo, van de krant LA Republica gegijzeld. Na twee weken kwam deze man vrij. Dit wel in 'ruil' voor de vrijlating van vijf Taliban-strijders.

Meisje doodgebeten door twee honden

Icoon Shocking In Frankrijk is gisteren een tienjarig meisje doodgebeten door twee honden. De honden, twee doggen, behoorden toe aan de vriend van de moeder van het meisje.

De moeder hoorde haar dochter schreeuwen en roepen, maar ze kon niet meer tussenbeide komen. Het meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Eind augustus had de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Michèle Alliot-Marie, al opgeroepen tot strenge handhaving van de wetten omtrent gevaarlijke honden. De oproep kwam één week nadat een 18-jarig meisje uit Epernay werd doodgebeten door een hond.


Snuivende prins Harry betrapt

Het Engelse dagblad The Sun is in het bezit gekomen van een video waar het Engelse koningshuis niet blij mee is. Op de video is een snuivende prins Harry te zien. Ondanks dat het geen cocaïne is maar slechts 'onschuldige' wodka, is de prins er toch behoorlijk ziek van geworden. Harry raakte zelfs bijna in shock na de snuif pure wodka.

De video met de snuivende Harry werd vorig jaar november al gemaakt. De prins was destijds samen met zijn vrienden op vakantie in het Afrikaanse Namibië. Op de video is de met een Crocodile Dundeehoed getooide prins Harry te zien, die met een dichtgedrukt rechterneusgat een dopje vol wodka opsnuift.

De Britse stichting voor alcoholpreventie spreekt er schande van en beweert dat het opsnuiven van sterke drank levensgevaarlijk is. Harry had zelfs door zijn daad voorgoed het loodje kunnen leggen. Professor Ian Gilmore beweert dat het absoluut niet stoer is om alcohol te snuiven. "De medici zijn ervan overtuigd. Het opsnuiven van alcohol vergroot de kans op directe hersenbeschadiging. De alcohol komt namelijk direct in het bloed terecht, omdat de lever deze er niet heeft uitgefilterd."

Het Britse koningshuis onthoudt zich van elk commentaar. "We geven geen commentaar. Het is namelijk een privé-aangelegenheid", liet een woordvoerder van de prins weten.

Uitslagen Italië speelronde 4

In Italië werd dit weekend de vierde ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Topper eindigt onbeslist
Juventus en AS Roma sloten de topper in de Serie A af met een gelijkspel. Lange tijd leken de Romeinen de overwinning te pakken maar een late treffer van Vincenzo Iaquinta bezorgde Juventus alsnog een punt. De bezoekers waren in de eerste helft op voorsprong gekomen door David Trezeguet. Tweemaal Francesco Totti zorgden nog voor rust voor een 2-1 voorsprong voor AS Roma, de leider in het algemeen klassement.

Alessandro Del Piero kreeg de kans om Juve weer op gelijke hoogte te schieten maar vanaf elf meter mistte de aanvaller. Het doelpunt van Trezeguet bezorgde de Fransman een persoonlijk record, het was zijn honderste doelpunt in de Serie A. Het betekende tevens de eerste tegengoal van Roma dit seizoen. Del Piero kreeg de kans de score te verdubbelen maar zijn vrije trap scheerde over het doel. Na een half uur zorgde Totti voor de 1-1, de 2-1 viel niet veel later. Mancini kreeg daarop een uitstekende kans om de score verder uit te bouwen maar hij kon geen goed schot produceren. Uiteindelijk zou Vincente in de blessuretijd voor de 2-2 eindstand zorgen, ondanks het gelijke spel blijft AS Roma wel de lijstaanvoerder.

Internazionale niet verder dan 2-2
Internazionale slaagde er niet in te winnen bij Livorno. De regerend kampioen ging in de Champions League onderuit tegen Fenerbahce en was op zoek naar revanche. Livorno leek een uitstekende tegenstander, het incasseerde al tien tegendoelpunten en wist slechts één punt te vergaren. De Nerazzuri keken echter al na vijf minuten tegen een achterstand aan nadat Daniele De Vezze scoorde voor de thuisploeg. Na iets meer dan een halfuur trok Zlatan Ibrahimovic de score weer recht. Hij benutte de rebound nadat Adriano tegen de paal had geschoten. Via een strafschop kwam de thuisploeg wederom op voorsprong. Ibrahimovic bewees nogmaals zijn waarde door een zelf mee gekregen penalty te verzilveren.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
UdineseReggina2-0
AC MilanParma1-1
Atalanta BergamoLazio Roma2-1
CagliariPalermo0 - 1
CataniaFiorentina0 - 1
EmpoliNapoli0 - 0
LivornoInternazionale2-2
AS RomaJuventus2-2
TorinoSiena1-1
SampdoriaGenoa0 - 0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1AS Roma43109210
2Internazionale4220738
3Atalanta Bergamo4220748
4Fiorentina4220748
5Napoli4211727
6Juventus42111067
7Palermo4211657
8Udinese4211467
9AC Milan4130636
10Cagliari4112554
11Torino4040664
12Lazio Roma4031343
13Parma4031463
14Siena4031253
15Sampdoria3021022
16Catania4022252
17Genoa3021142
18Reggina4022372
19Empoli4022152
20Livorno40226122

Programma

DatumThuisUit
26/9CataniaEmpoli
26/9FiorentinaAS Roma
26/9GenoaUdinese
26/9InternazionaleSampdoria
26/9JuventusReggina
26/9Lazio RomaCagliari
26/9NapoliLivorno
26/9PalermoAC Milan
26/9ParmaTorino
26/9SienaAtalanta Bergamo

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1David TrezeguetJuventus4
2Antonio Di NataleUdinese3
-Marcelo ZalayetaNapoli3
-KakáAC Milan3
-Pasquale FoggiaCagliari3

Man pleegt vernielingen in eigen tuin

Een 46-jarige man uit het Drentse Barger-Compascuum is afgelopen nacht opgepakt wegens vandalisme. Maar in plaats van andermans spullen te slopen, was de man rond zijn eigen huis de boel aan het vernielen.

De man had veel te diep in het glaasje gekeken, en was rond zijn huis enkele dingen aan het vernielen, wat met veel lawaai gepaard ging. De politie kwam poolshoogte nemen, en sommeerde de man naar binnen te gaan en voorlopig binnen te blijven. Omdat de man zich niet aan het bevel hield, werd de man opgepakt en in de politiecel gestopt.

Nadat hij zijn roes had uitgeslapen, werd hij vanochtend op vrije voeten gesteld. Met het betalen van een boete van 220 euro werd de man ontslagen van verdere rechtsvervolging.

Uitslagen Duitsland speelronde 6

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de zesde speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Bayern München neemt weer leiding over

Bayern München boekte vanmiddag een simpele zege op Karlsruhe. Daarmee blijven de Zuid-Duitsers ongeslagen in de Bundesliga. Bayern nam door de overwinning ook de koppositie weer over van Hertha BSC dat kortstondig eerste stond na een 3-2 overwinning, thuis tegen Borussia Dortmund.

Bayern München kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Luca Toni. De Italiaan wist de score al na vijf minuten te openen, Mark van Bommel tekende voor de assist. Van Bommel zou het duel niet uitspelen, in de rust werd hij vervangen door Zé Roberto. In de 75e minuut scoorde Zé Roberto de vierde voor de bezoekers. Daarvoor hadden al gescoord Miroslav Klose in de twintigste minuut en Hamit Altintop kort na rust. Massimilian Porcello kon in de 52e minuut nog een eretreffer op het bord zetten.

Bayer Leverkusen en Hertha BSC volgen
Bayer Leverkusen had weinig moeite met Hannover 96. In de AWD-Arena werd het 0-3 voor de bezoekers. Pas na rust kon Bayer Leverkusen het verschil maken. Stefan Kießling opende de score in de 50e minuut. Arturo Vidal verdubbelde de 0-1 in de 68e minuut. Theofanis Gekas zorgde met een strafschop voor de eindstand. Daardoor steeg de club naar de derde plek in de Bundesliga.

Hertha BSC won zaterdag al van Borussia Dortmund. In het doelpunten rijke duel ging de winst (3-2) naar de thuisploeg. Dortmund opende de score na een half uur. Nog voor rust kwam Hertha langszij via Marko Pantelic. Na de pauze zorgden achtereenvolgens Lúcio Carlos Cajueiro Souza en Solomon Okoronkwo voor de 2-1 en 3-1. Mladen Petric, die ook de openingstreffer scoorde, sloot de wedstrijd af met de 3-2 voor de gasten.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
VfL BochumEintracht Frankfurt0-0
Energie CottbusVfL Wolfsburg1-2
Hamburger SV1.FC Nürnberg1-0
Hansa RostockMSV Duisburg2-0
Hertha BSCBorussia Dortmund3-2
Schalke 04Arminia Bielefeld3-0
Werder BremenVfB Stuttgart4-1
Hannover 96Bayer Leverkusen0-3
KarlsruheBayern München1-4


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München642016314
2Hertha BSC640210812
3Bayer Leverkusen63219211
4Eintracht Frankfurt63217511
5Schalke 04624012610
6Hamburger SV63126510
7Arminia Bielefeld6312111110
8Werder Bremen631291110
9Borussia Dortmund630311109
10Karlsruhe63037109
11VfL Bochum6222898
12VfL Wolfsburg62139107
13VfB Stuttgart62138107
14Hannover 9662137127
15MSV Duisburg6204896
161.FC Nürnberg6123585
17Hansa Rostock61055113
18Energie Cottbus60243112

Programma

DatumThuisUit
25/9Borussia DortmundHamburger SV
25/9Hertha BSCHansa Rostock
25/9MSV DuisburgSchalke 04
25/9VfL WolfsburgWerder Bremen
26/9Arminia BielefeldHannover 96
26/9Bayern MünchenEnergie Cottbus
26/9Eintracht FrankfurtKarlsruhe
26/91.FC NürnbergBayer Leverkusen
26/9VfB StuttgartVfL Bochum

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Mladen PetricBorussia Dortmund4
-Rafael Van der VaartHamburger SV4
-Marko PantelicHertha BSC4
-Alexander MeierEintracht Frankfurt4
-Artur WichniarekArminia Bielefeld4
-Miroslav KloseBayern München4
-Mike HankeHannover 964
-Manasseh IshiakuMSV Duisburg4
-Tommy BechmannVfL Bochum4

HR BNR Nieuwsradio boos op STER

Icoon RadioHoofdredacteur Paul van Gessel van BNR Nieuwsradio is flink pissig op de STER, de reclameverkoper van de publieke omroep. De STER heeft namelijk een spotje van de commerciële nieuwszender geweigerd, omdat BNR een concurrent van Radio 1 is, de publieke nieuwszender. Net zoals bijvoorbeeld RTL en SBS heeft de publieke omroep het beleid dat er geen reclames voor concurrerende zenders worden uitgezonden.

Toch is Van Gessel, zelf oud werknemer van Radio 1, laaiend omdat het spotje niet wordt uitgezonden. "Enkel en alleen omdat wij als een concurrent worden gezien. En dat bij de publieke omroep, die toch van ons allemaal zou moeten zijn. Ik heb er maar drie woorden voor: abject, kinderachtig en te absurd voor nog een woord".

Van Gessel is sowieso lekker op dreef met uithalen naar zijn belangrijkste concurrent. Hij haalde dit weekend uit naar de verzuiling op Radio 1. "Er zitten hele mooi dingen tussen op Radio 1 en die nemen we mee. En de lelijke dingen laten we achter. En een van die dingen is dat het de laatste speeltuin van de verzuiling is. Het is een zegening dat wij ons station helemaal zelf in kunnen richten, zonder dat we met achttien omroepbazen te maken hebben."

Radio 1 haalde bij de laatste luistercijfers een marktaandeel van 7,7 procent. BNR komt niet verder dan 0,5 procent.

Kindslaven in Britse cannabisteelt

Icoon MisdaadCriminele organisaties hebben honderden, vooral Aziatische, kinderen naar Groot-Brittannië gesmokkeld voor slavenarbeid bij de teelt van cannabis. Dat stelt ECPAT vandaag, de organisatie die internationaal strijdt tegen seksuele en andere vormen van onderdrukking van kinderen.

Volgens haar stuit de Britse politie gemiddeld eens per week op een kindslaaf, die vaak onder embarmelijke omstandigheden wordt vastgehouden. Vaak gebeurt dat in woningen in buitenwijken van grote steden en in veel gevallen gaat het om Vietnamezen, aldus de zondagseditie van The Independent.

Volgens ECPAT zijn de teelt en verkoop van cannabisproducten in Groot-Brittannië geëxplodeerd en gecriminaliseerd sinds 2004. Toen plaatste justitie cannabis in de categorie van de softdrugs. Voor criminele groepen was dat zeer aantrekkelijk want dat betekende minder aandacht van de politie, een groeiende afzetmarkt en zeer hoge winsten.

Reacties trainers na PSV - Feyenoord

Vanmiddag stonden PSV en Feyenoord tegenover elkaar. De Eindhovenaren sloten de wedstrijd uiteindelijk met een klinkende overwinning (4-0) af. Hieronder volgen de reacties van Ronald Koeman en Bert van Marwijk.

Koeman (PSV) kwam woorden tekort om de prestatie van zijn team te beschrijven. "Een fantastische teamprestatie", aldus de oefenmeester. "De omschakeling naar voren toe was de sleutel tot succes. En we hadden buiten de vier goals er nog één of twee kunnen en moeten maken. Het is mogelijk een verschil dat wij gewend zijn om op Champions League-niveau met veel tempo en agressiviteit te spelen."

De trainer van de Eindhovenaren vervolgde: "Plus, dan hebben we ook een aantal jongens met individuele kwaliteiten. Het is makkelijk om Perez te noemen, maar dat kon alleen maar door het fantastische spel van Culina. Dat is het ultieme voor een coach, dat een speler op het veld zo iets oppikt."

Van Marwijk was na afloop van het duel niet tevreden over de prestatie van zijn selectie. "Het was een kansloze wedstrijd, we zijn op alle fronten afgetroefd. Vandaag vond ik dat we veel te veel spelers hadden zonder diepte in hun spel. Het werd eigenlijk alleen maar minder en dat kwam ook door PSV."

"Dit was een kansloze nederlaag, ook op mentaal gebied. We hebben nog een hoop te doen, zeker op dit niveau. Ik krijg de vraag zo vaak: waar staat Feyenoord? We weten nu dat we er nog lang niet zijn", besloot de trainer van Feyenoord.

Reacties trainers na AZ - Ajax

Vanmiddag om 12:30 uur namen AZ en Ajax (2-3) het tegen elkaar op. Zoals gebruikelijk gaven de trainers van de twee ploegen, Henk ten Cate en Louis van Gaal, na afloop van het duel hun mening over de wedstrijd en over hun team.

Van Gaal (AZ) was teleurgesteld over de nederlaag die AZ opliep. "We speelden de beste wedstrijd van het seizoen maar toch verliezen we. Dat komt omdat Ajax over spelers met heel veel individuele kwaliteiten beschikt", liet hij in een reactie weten. De trainer refereerde hiermee naar de twee Ajacieden die verantwoordelijk waren voor de doelpunten, namelijk Luis Suarez en Klaas-Jan Huntelaar. "Wij missen voetballers van een dergelijk kaliber. We hadden ook graag spelers als Roy Makaay en Afonso Alves naar Alkmaar gehaald. Dat is niet gelukt. Daarom moeten we het net als vorig seizoen hebben van de teamprestatie."

Toch bleef Van Gaal enigszins positief. "Dat komt wel goed, maar we hebben wel tijd nodig. We hebben namelijk een aantal nieuwe spelers die we nog goed moeten inpassen. AZ heeft nu al acht punten verloren, maar reken maar dat we nog terugkomen."

Het humeur van Ten Cate (Ajax) was iets beter. Zijn ploeg wist namelijk de derde wedstrijd in een week tijd te winnen. "En toch speelden we weer niet goed. Dan kan iedereen wel nagaan wat er gaat gebeuren wanneer we wel goed gaan voetballen."

De oefenmeester van Ajax sloot zich overigens wel aan bij de woorden van Van Gaal. AZ was namelijk verantwoordelijk voor het leveren van de beste teamprestatie. "Maar wij winnen wel. Dat komt omdat we veel individuele klasse hebben. Ik heb het dan niet alleen over de doelpuntenmakers Luis Suarez en Klaas-Jan Huntelaar. Maarten Stekelenburg was voor mij vandaag de man van de wedstrijd. Hij stopt een strafschop en bereidt ook nog eens ons belangrijke derde doelpunt voor."

Ten Cate besloot met de woorden: "We missen heel veel spelers wegens blessures. Daarbij moeten we een aantal nieuwe spelers inpassen. Dat heeft tijd nodig. Dat proces wordt versneld wanneer je belangrijke wedstrijden blijft winnen. Daarom hoor je mij vandaag weer niet klagen."

Uitslag Manchester United - Chelsea

Ook in de Engelse Premier League stond er vandaag een topper op het programma. Manchester United won met 2-0 van Chelsea. Voor Chelsea was het de eerste wedstrijd zonder José Mourinho op de bank.

United speelde ruim een uur met een man meer na een directe rode kaart voor Chelsea-middenvelder John Obi Mikel. Mikel werd in de 32e minuut weggestuurd na een grove overtreding op Patrice Evra. Hierna leek Chelsea goed stand te houden, maar op slag van rust kwam Manchester op voorsprong door een goal van Carlos Tevez. Hij kopte een voorzet van Ryan Giggs binnen. In de slotfase bepaalde invaller Saha vanaf elf meter de eindstand op 2-0.

Manchester United blijft tweede in de stand, twee punten achter koploper Arsenal. The Gunners speelden echter wel één wedstrijd minder. Chelsea staat voorlopig zesde.

Baby ter wereld gebracht in auto

Icoon MedischLangs de kant van de weg in Geldermalsen is vandaag een baby geboren in een auto. De ouders waren op visite toen plotseling de weeën begonnen. Ze besloten naar huis te rijden, maar onderweg diende het meisje zich al sneller aan dan de ouders hadden voorzien, aldus de politie.

Ambulancepersoneel en politieagenten ondersteunden het stel bij de bevalling. Uit voorzorg was ook een traumahelikopter ingezet, maar die kon onverrichter zake terug. Moeder en dochter maken het goed.

Uitslagen Schotland speelronde 7

In Schotland werd dit weekend de zevende speeldag afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen speelronde 7:

ThuisUitEindstand
FalkirkMotherwell1-0
GretnaDundee United3-2
Inverness CTHearts2-1
KilmarnockSt. Mirren0-0
HibernianCeltic3-2
Glasgow RangersAberdeen3-0

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Glasgow Rangers71823-7
2Celtic71624-6
3Hibernian71513-8
4Dundee United71311-5
5Motherwell7128-8
6Kilmarnock7117-6
7Hearts789-12
8Falkirk779-15
9St. Mirren774-11
10Aberdeen757-13
11Gretna748-19
12Inverness CT734-17

Topscorers:

NaamAantal
Vennegoor of H. (Celtic)5
Cousin (Glashow Rangers)4
Brewster (Aberdeen, Inverness CT)4

Programma:

DatumThuisUit
29/09AberdeenGretna
29/09CelticDundee United
29/09HibernianKilmarnock
29/09Inverness CTFalkirk
29/09MotherwellGlasgow Rangers
30/09St. MirrenHearts

Dekker wint Drielanden Tour

Voor het team van Rabobank was vandaag een zeer goede dag. Na de eindoverwinning van Denis Menchov in de Vuelta, wist Thomas Dekker de Drielanden Tour te winnen.

Dekker, die als leider vandaag aan de vijfde en laatste etappe begon, zag zijn eindzege niet in gevaar komen. De Duitser Jens Voigt eindigde voor Michael Boogerd als tweede.

De laatste etappe, van Nürtingen naar Bad Dürrheim over 191,8 kilometer, werd gewonnen door de Duitser Marcus Burghardt.

Menchov wint Vuelta, dagzege Bennati

Denis Menchov heeft de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Rus kwam op de laatste dag niet meer in gevaar. De laatste etappe van Rivas Vaciamadrid naar Madrid over 104.2 kilometer werd gewonnen door Daniele Bennati.

De sprinter uit de Lampre-ploeg troefde in de laatste massasprint zijn Italiaanse landgenoot Alessandro Petacchi af. De Gouden Trui bleef in bezit van Rabobank-renner Menchov. Hij kreeg de trui al in de negende etappe, daarna stond Menchov het tricot niet meer af. Tweede werd Carlos Sastre. De Spanjaard eindigde op 3.31 van de winnaar. Het podium werd gecomplementeerd door Samuel Sánchez die met 3.46 minuten achterstand derde werd.

Menchov won de Vuelta ook al eerder. In 2005 werd hij aanvankelijk tweede maar later bleek Roberto Heras positief getest te zijn. Zodoende werd de overwinning aan Menchov toegekend. Dit jaar hoefde Menchov zich weinig zorgen te maken. Al na negen dagen pakte hij de Gouden Trui. De Rus won één etappe, de rest liet hij aan anderen. Behalve Menchov bezorgde ook Oscar Freire de Rabobank-ploeg succes. De Spaanse sprinter won driemaal in de 62e editie van de Vuelta a España.

FOK!Blog Babe Battle #9

Jullie moeten weer kiezen. Tot de einde van deze maand geven wij jullie een keuze: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

En vandaag is de keuze extra moeilijk: in de linkerhoek twee vriendinnen en in de rechterhoek Kate en Mary!

Vriendinnen vs Kate en Mary

Overzicht vijfde speelronde Eredivisie

Dit weekend werd de vijfde ronde van de Eredivisie gespeeld. Twee toppers stonden er vandaag op het programma. Ajax won in Alkmaar met 2-3 van AZ, en Feyenoord ging met 4-0 onderuit bij PSV. De grote verrassing tot nu toe is promovendus De Graafschap. Na vijf wedstrijden staat de club uit Doetinchem vijfde met tien punten. Onderaan wacht Excelsior nog altijd op de eerste punten.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
VVV-VenloNAC Breda1-3
Willem IIRoda JC1-0
SpartaHeracles1-1
VitesseDe Graafschap0-2
AZAjax2-3
SC HeerenveenFC Utrecht2-3
PSVFeyenoord4-0
FC TwenteNEC3-0
ExcelsiorFC Groningen1-3

De stand kan je hier vinden.

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1HuntelaarAjax7
2SuárezAjax6
3De GrootDe Graafschap5
=N'KufoFC Twente5
5Den OudenExcelsior4
=NelisseFC Utrecht4
=MakaayFeyenoord4

Programma :

DatumThuis:Uit:
29-09FeyenoordSC Heerenveen
29-09NAC BredaPSV
29-09Roda JCExcelsior
29-09FC GroningenSparta
30-09NECWillem II
30-09FC UtrechtVitesse
30-09AjaxVVV-Venlo
30-09HeraclesAZ
30-09De GraafschapFC Twente

Uitslagen hockey speelronde 2

Dit weekend was de tweede speelronde van de Rabobankhoofdklasse. Hieronder vind je de uitslagen van zowel de heren als de dames.

Uitslagen heren:

thuisUitEindstand
BloemendaalOranje Zwart2-3
Den BoschHGC3-3
PinokéVoordaan0-3
AmsterdamTilburg3-1
KampongSCHC3-4
RotterdamLaren 9-3

Stand heren:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam267-3
2Rotterdam2411-5
3SCHC247-6
4Oranje Zwart245-4
5HGC244-3
6Bloemendaal237-6
7Voordaan236-3
8Den Bosch226-6
9Kampong213-6
10Tilburg213-5
11Pinoké200-4
12Laren 205-13

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
AmsterdamSCHC6-0
HDMDen Bosch0-3
RotterdamKampong3-2
NijmegenOranje Zwart0-2
Klein ZwitserlandLaren1-1
PinokéForward2-2

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam2610-2
2Den Bosch245-2
3Rotterdam245-4
4Pinoké244-3
5Klein Zwitserland243-2
6Oranje Zwart233-2
7Nijmegen232-3
8SCHC233-8
9Laren212-3
10Forward214-6
11Kampong203-5
12HDM202-6


'Kartel bierbrouwers leverde 400 miljoen op'

Icoon FinancieelDoor illegale prijsafspraken tussen bierbrouwers hebben Nederlandse bierdrinkers jarenlang 1 euro te veel betaald voor een kratje pils. Van 1996 tot 1999 hebben Heineken, Bavaria, Grolsch en het Belgische InBev met hun bierkartel in totaal ongeveer 400 miljoen euro verdiend.

Afgelopen april kregen Heineken, Bavaria en Grolsch een megaboete van 273 miljoen euro opgelegd door Eurocommissaris Neelie Kroes. De Belgische brouwer InBev ontliep de boete omdat het bedrijf de andere drie brouwers 'verlinkt' had. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op basis van uitspraken van hoogleraar Maarten Pieter Schinkel van de Universiteit van Amsterdam. Schinkel baseert zijn uitspraken op het rapport van de Europese Commissie over het kartel.

Uit de stukken van de Europese Commissie zou verder blijken dat Karel Vuursteen, oud-bestuursvoorzitter van Heineken, regelmatig bij de geheime besprekingen zat en actief betrokken was bij het kartel.

[Davis Cup] Verenigde Staten naar finale

De Amerikaanse heren hebben zich geplaatst voor de finale van de strijd om de Davis Cup. Vanmiddag namen ze in de halve eindstrijd een beslissende 3-1 voorsprong tegen Zweden.

Andy Roddick won in drie sets vrij eenvoudig van Jonas Björkman. De setstanden waren 7-6, 6-2 en 6-3.

De tegenstander van de Verenigde Staten komt uit de andere halve finale, die gaat tussen Rusland en Duitsland.

Massaal protest in Myanmar

Icoon BuitenlandsDuizenden mensen zijn vandaag in Yangon, de hoofdstad van Myanmar, de straat opgegaan om te demonstreren tegen het militaire regime in het land. Zo'n 3000 boeddhistische monniken en vijftig nonnen, die het initiatief hadden genomen voor de protestmars, werden gevolgd door zeker 1500 gewone burgers.

De stoet trok onder meer langs de gouden Shwedagon-pagode, het nationale symbool van Myanmar, richting het centrum van de stad. "We marcheren voor het volk", riepen de monniken. "We willen dat het volk zich bij ons aansluit."

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vierde speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Hollandia - VUC 2-0
Argon - Elinkwijk 3-0
DWS - FC Omniworld 2-2
Westlandia - VVSB 0-2
Haaglandia/Win. - DCV 3-1
ADO'20 - Türkiyemspor 0-0
AFC - DWV 2-1


Hoofdklasse B

Geldrop/AEK - Papendrecht 2-4
OJC Rosmalen - EVV 0-3
DESK - RKSV Schijndel 2-0
UDI'19/BeterBed - Gemert 2-2
UNA - SV Meerssen 1-2
Dijkse Boys - Baronie 3-2
Deurne - JVC Cuijk 2-2

Hoofdklasse C

SVBO - Achilles'29 2-2
SV Babberich - Rheden 3-1
WSV - WKE 1-4
De Treffers - HSC'21 4-0
Be Quick 1887 - Sneek 4-1
FC Lienden - Quick'20 2-1
SC Enschede - De Bataven 0-0

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 5

Icoon EredivisieDit weekend werden in de Eredivisie de eerste twee toppers van dit seizoen gespeeld, maar daarnaast waren er natuurlijk ook nog veel meer wedstrijden. Zo ging De Graafschap op bezoek bij Vitesse, FC Twente ontving NEC en FC Groningen nam het op tegen Excelsior.

De Graafschap zorgde zaterdag voor een stunt door Vitesse met 2-0 aan de kant te zetten. In de eerste helft had de thuisploeg een overwicht, maar wist dit niet in treffer uit te drukken. Dit kwam mede door het sterke optreden van doelman Van Fessem. De bezoekers bleven gevaarlijk bij counters en dit leverde in de tweede helft een doelpunt van Fränkel op. In de slotfase van het duel trof Van der Schaaf de lat, maar Powel diende de Arnhemmers uiteindelijk de genadeklap toe door de score voor de Superboeren te verhogen.

Excelsior heeft ook zijn vijfde wedstrijd van dit seizoen niet kunnen winnen. In eigen huis verloor de club van FC Groningen (3-1). In de eerste helft hadden de bezoekers het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Den Ouden zette zijn ploeg in de slotfase van de eerste helft dan ook op voorsprong. Nog voor de rust bracht Nevland zijn ploeg terug in de wedstrijd, door de gelijkmaker aan te laten tekenen. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwamen de Groningers, door een treffer van Berg, op voorsprong. Toen deze ploeg ook nog een strafschop kreeg, die door Levchenko werd benut, was het duel gespeeld.

FC Twente wist het duel tegen NEC (3-0) al binnen dertien minuten te beslissen. Na zes minuten bracht Wielaert, uit een vrije trap van El Ahmadi, zijn ploeg op voorsprong. Zeven minuten later was het opnieuw raak. El Ahmadi zorgde opnieuw voor het voorbereidende werk, waarna N'Kufo de bal binnen kon schuiven. Na de thee liet de thuisploeg zijn klasse nog maar eens zien. Bij de derde treffer van de middag was bijna de gehele voorhoede betrokken. Wilkshire mocht de bal, op aangeven van Huysegems, uiteindelijk in de touwen jagen.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 21 september:
VVV-Venlo - NAC Breda (1-3)

Zaterdag 22 september:
Willem II - Roda JC (1-0)
Sparta Rotterdam - Heracles Almelo (1-1)
Vitesse - De Graafschap (0-2)

Zondag 23 september:
AZ - Ajax (2-3)
SC Heerenveen - FC Utrecht (2-3)
PSV - Feyenoord (4-0)
FC Twente - NEC (3-0)
Excelsior - FC Groningen (1-3)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Voetbal: Uitslag PSV - Feyenoord

Icoon EredivisiePSV is er in geslaagd om de tweede topper van de eerste Super Sunday, tegen Feyenoord, te winnen. De Eindhovense formatie was met 4-0 te sterk voor de club uit Rotterdam. Kenneth Perez had het grootste aandeel in de drie punten. De Deen wist het net twee keer te vinden.

Bij PSV startte Jefferson Farfán voor het eerst dit seizoen in de basis. De Peruviaan was helemaal hersteld van een blessure aan zijn enkel en vormde samen met Danko Lazovic en Kenneth Perez het aanvalstrio. Feyenoord begon met een vertrouwde opstelling. Nicky Hofs en Luigi Bruins waren dus ook opgenomen in de basis.

Het eerste kwartier van de wedstrijd tastten PSV en Feyenord elkaar nog af, waardoor er behoudend werd gespeeld. Hierna namen de Eindhovenaren het initiatief. Lazovic kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. Na bijna een half uur spelen kreeg PSV een hele grote kans. Lazovic kreeg een opgelegde kans om te scoren, maar wist de bal niet binnen te schieten.

Toch werden de Eindhovenaren steeds sterker, wat prompt de eerste treffer opleverde. Een voorzet van Jason Culina kwam terecht bij Perez, die niet twijfelde en hard binnen schoot. Hierna kreeg Jonathan de Guzman een kans op de gelijkmaker, maar hij faalde. Drie minuten na de eerste treffer scoorde de thuisploeg opnieuw. Culina stond opnieuw aan de basis van het doelpunt. De Australiër gaf de bal voor, maar Lazovic kon de bal niet raken. Méndez stond wel goed en wist met links de tweede treffer van de middag te maken. Op slag van rust was het opnieuw Perez die trefzeker was.

Na de pauze speelde PSV een gewonnen wedstrijd. De thuisploeg kreeg bovendien nog een aantal kansen om de score verder uit te bouwen, maar met name Lazovic miste veel mogelijkheden. Het had er alle schijn van dat hij graag tegen zijn oude club wilde scoren, maar maakte in zijn ijver foute keuzes. Feyenoord kreeg ook nog een kans op een treffer, maar het schot van De Guzman, na een vrije trap, trof slechts de paal. In de slotfase van het duel zorgde invaller Koevermans voor de 4-0, waardoor Feyenoord na dit weekend niet meer op de eerste plaats staat.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 23/09/2007

Naast de twee toppers werden er vanmiddag nog drie wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - FC Utrecht 2-3
2' Nelisse 0-1 (assist George)
50' Bradley 1-1
83' Nelisse 1-2 (assist Keller)
85' Sulejmani 2-2
90' Rossini 2-3

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 24.000.
Gele kaart: Prager (Heerenveen), Dickoh (Utrecht),

Opstellingen

SC Heerenveen Vandenbussche, Zuiverloon,Bak Nielsen,Dingsdag,Breuer, Beerens (Poulsen/89), Roorda (Prager/46), Bradley,Pranjic, Sulejmani,Sibon (Matusiak/46)

FC Utrecht Vorm (Grandel/60), Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, Caluwé (Schut/90+2), v.Dijk, Broerse, George, Nelisse,Sânmartean (Rossini/54).



FC Twente - NEC 3-0
6' Wielaert 1-0 (assist Wilkshire)
14' N'Kufo 2-0 (assist El Ahmadi)
57' Wilkshire 3-0 (assist Huysegems)

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 13.000.

Opstellingen

FC Twente Boschker,Wellenberg, Wielaert,Braafheid,Heubach,Wilkshire, El Ahmadi,Engelaar (Brama/53), Denneboom (Schreuder/76), Nkufo (Hersi/62), Huysegems.

NEC Babos,Nalbantoglu,Wisgerhof, Olsson,El-Akchaoui,Kivuvu,Vadócz (Worm/40), Davids,Snoyl,Holman,Janssen (Prent/46).



Excelsior - FC Groningen 1-3
40' Den Ouden 1-0 (assist Pardo)
45'+2 Nevland 1-1 (assist Meerdink)
55' Berg 1-2
63' Levchenko 1-3 Strafschop

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 2.500.
Gele kaart: v. Nieuwstadt, Bandjar (Excelsior), Sankoh (Groningen).

Opstellingen

Excelsior Graafland,Bandjar, v.Nieuwstadt,v.Steensel,Piqué,Altheer (v. Guldener/66), v.Dieren,Luyckx,Pardo,Den Ouden (Voskamp/76), Korf (Braber/72).

FC Groningen v.Loo,Silva,Sankoh, Kruiswijk,Stenman,Meerdink,Lindgren, Lovre (v.d. Laak/64), Levchenko (Fledderus/63), Nevland (Matavz/77), Berg

Uitslag PSV - Feyenoord

PSV is er in geslaagd om de tweede topper van de eerste Super Sunday, tegen Feyenoord, te winnen. De Eindhovense formatie was met 4-0 te sterk voor de club uit Rotterdam. Kenneth Perez had het grootste aandeel in de drie punten. De Deen wist het net twee keer te vinden.

Bij PSV startte Jefferson Farfán voor het eerst dit seizoen in de basis. De Peruviaan was helemaal hersteld van een blessure aan zijn enkel en vormde samen met Danko Lazovic en Kenneth Perez het aanvalstrio. Feyenoord begon met een vertrouwde opstelling. Nicky Hofs en Luigi Bruins waren dus ook opgenomen in de basis.

Het eerste kwartier van de wedstrijd tastten PSV en Feyenord elkaar nog af, waardoor er behoudend werd gespeeld. Hierna namen de Eindhovenaren het initiatief. Lazovic kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. Na bijna een half uur spelen kreeg PSV een hele grote kans. Lazovic kreeg een opgelegde kans om te scoren, maar wist de bal niet binnen te schieten.

Toch werden de Eindhovenaren steeds sterker, wat prompt de eerste treffer opleverde. Een voorzet van Jason Culina kwam terecht bij Perez, die niet twijfelde en hard binnen schoot. Hierna kreeg Jonathan de Guzman een kans op de gelijkmaker, maar hij faalde. Drie minuten na de eerste treffer scoorde de thuisploeg opnieuw. Culina stond opnieuw aan de basis van het doelpunt. De Australiër gaf de bal voor, maar Lazovic kon de bal niet raken. Méndez stond wel goed en wist met links de tweede treffer van de middag te maken. Op slag van rust was het opnieuw Perez die trefzeker was.

Na de pauze speelde PSV een gewonnen wedstrijd. De thuisploeg kreeg bovendien nog een aantal kansen om de score verder uit te bouwen, maar met name Lazovic miste veel mogelijkheden. Het had er alle schijn van dat hij graag tegen zijn oude club wilde scoren, maar maakte in zijn ijver foute keuzes. Feyenoord kreeg ook nog een kans op een treffer, maar het schot van De Guzman, na een vrije trap, trof slechts de paal. In de slotfase van het duel zorgde invaller Koevermans voor de 4-0, waardoor Feyenoord na dit weekend niet meer op de eerste plaats staat.

Karakteristieken

PSV - Feyenoord 4-0
35' Perez 1-0 (assist Culina)
39' Méndez 2-0
43' Perez 3-0
88' Koevermans 4-0 (assist Kromkamp)

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Culina, Méndez (PSV), De Cler, Lucius, van Bronckhorst (Feyenoord)

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Addo, Salcido, Zonneveld, Méndez, Simons, Culina, Farfán (Aissati/61), Lazovic (Koevermans/68), Perez (van der Leegte/79)

Feyenoord: Timmer, Lucius, Hofland (Greene/89), Bahia, De Cler, Sahin, Hofs (Hofs/74), van Bronckhorst, De Guzman, Makaay, Bruins (D. Buijs/62)

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 4

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vierde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A boekten ASWH, Capelle en Excelsior Maassluis de eerste zege. Het vooraf nog puntloze Excelsior Maassluis won met 2-3 bij SHO, hetgeen ook de ruststand was. ASWH versloeg thuis TOGR met 3-1, waardoor de club uit Charlois nu hekkensluiter is. Capelle zorgde voor een verrassing door titelhouder Rijnsburgse Boys met 4-1 te verslaan, terwijl aanvoerder André Hol rood kreeg en Capelle enige tijd met tien man speelde. FC Lisse schoot de titelaspiraties van DOTO nog meer aan duigen. In Pernis werd het liefst 0-5, voor DOTO al de derde nederlaag. Ter Leede blijft zonder puntverlies en is na de 1-0 winst op promovendus Zwaluwen '30 / Henver dus koploper. Alan Campfens werd de matchwinner en doelman Thomas Waasdorp hoefde voor de vierde keer op rij geen tegentreffer te incasseren. De Katwijker derby tussen Katwijk en Quick Boys eindigde door een goal van Quincy van Ommeren in 1-0 voor de oranjehemden, zodat de positie van Quick Boys-trainer John Blok verder onder druk komt te staan.

In de hoofdklasse B is alleen Sparta Nijkerk nog zonder puntverlies. Een galavoorstelling in Nunspeet eindigde in 1-6, met een hattrick van Salim Amerzgiou. Promovendus DOVO was vooraf ook nog zonder puntverlies, maar werd door Spakenburg hardhandig terug op aarde gezet. Drie keer Ruben Wilson en twee keer Thijs Houwing, Spakenburg won met 0-5. Zaterdagkampioen IJsselmeervogels bleef door een 4-1 zege op Bennekom in het spoor van de koplopers, net als Hoek dat dankzij een goal in de vijfde minuut van de blessuretijd van Mamadouba Gueye met 1-0 won van het nog puntloze AFC Ajax. LRC Leerdam en GVVV zorgden voor spektakel. GVVV stond bij rust 2-3 voor, het werd 4-4 en uiteindelijk 6-4 voor LRC Leerdam, dat Jean Philip Becht en Ashraf Chentouf twee keer zag scoren.

Tot slot de hoofdklasse C waarin Excelsior '31 koploper blijft na de vierde opeenvolgende zege. Opnieuw was het herenigde superkoppel Erwin Looms - Dennis Sepp scorend betrokken bij een zeldzaam voorkomende Rijssense zege op Friese grond. Het werd 0-3 bij ONS Sneek. VVOG, dat met 0-1 won bij SC Genemuiden, en titelverdediger HHC Hardenberg, na een 3-1 thuiszege op Go Ahead Kampen, blijven met tien uit vier in het spoor van Excelsior '31. Staphorst wist door een 4-0 overwinning op Flevo Boys de eerste hoofdklassezege in de clubhistorie te behalen.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Geert Bakker (SHO) 4
Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 4
Glynor Plet (FC Lisse) 4
4. Djuric Ascencion (Rijnsburgse Boys) 2
Maarten Bak (Quick Boys) 2
Michael van Dommelen (DOTO) 2
Peter Freke (Rijnsburgse Boys)
Germain Gotschin (Ter Leede) 2
Celsius Grant (TOGR) 2
Arie Jonker (Katwijk) 2
Joost Leonard (Noordwijk) 2
Jan Willem Schep (ASWH) 2
Pim Spaargaren (Ter Leede) 2
Stephan van der Velde (Excelsior M.) 2
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 2
Kevin Winter (FC Lisse) 2

Hoofdklasse B

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 6
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 5
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 5
4. Salim Amerzgiou (Sparta Nijkerk) 4
Mark Dijs (DOVO) 4

Hoofdklasse C

1. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
2. Erwin Looms (Excelsior '31) 4
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 4
Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 4
5. Remco Bangma (Flevo Boys) 3
Martijn Berger (HHC Hardenberg) 3
Kevin Diender (DOS Kampen) 3
Edwin van Egteren (VVOG) 3
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 3
Dennis Sepp (Excelsior '31) 3
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 3

Gepoeremetatord door Balkenende

Belachelijk eigenlijk, die absurd hoge straffen. In Amerika is allang aangetoond dat zwaar straffen de criminaliteit niet vermindert, dus waarom hier niet een beetje milder zijn? Dat een politieagent bij 'm langs gaat en 'm vermanend toespreekt ofzo. Of dat 'ie een week huisarrest heeft. Kom op, die jongens hebben die gozer alleen maar met een fles in z'n aars gepoeremetatord (ja hoor, daar is 'ie).

Square Enix zoekt partner in het westen

Japanse ontwikkelaar Square Enix zoekt een partner voor samenwerking in Europa en de Verenigde Staten. Slechts 10 tot 20 procent van de RPG's van Square Enix wordt buiten Azie verkocht en hier willen ze verandering in brengen.

De ontwikkelaar die bekend is van games als Final Fantasy en Kingdom Hearts hoopt met behulp van sterke partners deze verkoop binnen drie jaar met 50 procent te kunnen verhogen.



Botsing veroorzaakt gaslek in Havelte

Icoon BinnenlandsIn Havelte is vanochtend een gaslek ontstaan nadat een 22-jarige man uit Meppel met een taxi op een schakelkast botste. Een ventiel van de gasleiding begaf het en het gas kwam met veel gesis vrij. De politie meldt dat een gebied van 200 meter rond de schakelkast werd afgezet en dat het lek na ongeveer twee uur gedicht was.

De botsing vond rond 7.15 uur op de hoek van de Meenteweg en de Oeverasweg plaats in de mist. De chauffeur en zijn passagier kwamen met de schrik vrij. Volgens de politie werden er weinig mensen opgevangen in het stadhuis van Westerveld en het verkeer werd tijdens de reparatie omgeleid.

[DTM] Uitslag Barcelona

De DTM-race in het Spaanse Barcelona is gewonnen door Jamie Green. Het was een harde tweestrijd tussen de twee teams Audi en Mercedes, begonnen door laatstgenoemde. Audi parkeerde alle auto's als protest in de pits.

In de eerste ronde kwam Tomczyk goed weg vanaf zijn pole. Kampioenschapsleider Mattias Ekström startte ook goed, en pakte de zevende plaats. Tom Kristensen kreeg een duw van Gary Paffett. De Deen ging hierdoor van de baan, maar spinde terug het circuit op, hetgeen hem ook in Hockenheim eerder dit jaar overkwam. Toen werd hij keihard geraakt en raakte hij geblesseerd, ditmaal kwam hij er zonder schade vanaf. Een ronde later spinde Susie Stoddart er in dezelfde bocht af. Zij moest haar wagen in het grint laten staan.

Tomczyk voelde de druk van Häkkinen, die een aanval waagde. De Fin remde echter veel te laat in de eerste bocht, en nam de Duitser mee de baan af. Häkkinens wagen raakte teveel beschadigd, en hij kon niet verder. Tomczyk viel terug van 1 naar 11, maar kon zich met moeite terugknokken. Ekström deed zijn best Daniel La Rosa in te halen, maar in het gevecht raakten de twee elkaar, en spinden de zandbak in. De Zweedse titelkandidaat kon nog wel weer uit het grint komen, maar parkeerde vervolgens zijn beschadigde Audi in de pits.

Regerend kampioen Bernd Schneider deed een ronde later hetzelfde. De ronde daarvoor maakte hij een pitstop, waarbij hij bij het uitrijden de eerste bocht al miste. Ook Tomczyk miste even later de eerste bocht, die zeer nauw is. Bij het missen van het rempunt moesten de coureurs een omweg nemen om terug op het circuit te komen. De Duitser moest Jamie Green en Alexandre Prémat voor laten gaan. Intussen was virtueel raceleider Spengler in gevecht met Lucas Luhr, die in tegenstelling tot de Canadees nog niet gestopt was.

Spengler ontving vlak na een lichte aanvaring met Luhr een Drive Through Penalty. Naast hem kregen ook Timo Scheider, Christian Abt, Alexandros Margaritis dezelfde straf. Zij hadden allen te hard gereden onder de gele vlag, die gezwaaid werd bij het uitvallen van Stoddart. Na zijn tweede stop kreeg Tomczyk een probleem met zijn remmen, en ook hij kon de race niet afmaken. Even later werd het drama voor Audi compleet. Timo Scheider eindigde langs de baan, toen hij een tik ontving van Mathias Lauda.

Negen ronden voor het eind parkeerden alle overgebleven Audi-coureurs hun wagens in de pitbox. Dit als protest tegen het harde optreden van Mercedes, dat met onder meer Häkkinen, La Rosa en Spengler enkele overbodige charges op Audi-coureurs maakten, en daarmee de Duitse renstal in diskrediet bracht. Hierdoor bleven er nog slechts zes Mercedessen over, aangevoerd door Green en Spengler.

De twee teambazen Norbert Haug (Mercedes) en Wolfgang Ullrich (Audi) hielden nog tijdens de race een gesprek over het voorval, terwijl de overige auto's nog hun laatste zes ronden afwerkten. Green zou uiteindelijk de race gaan winnen, voor Spengler en Paul Di Resta. Ongetwijfeld krijgt deze Catalaanse race nog een staart.


Uitslag Barcelona:

#RijderTeamAutoTijd/achterstand
1Jamie GreenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1:08:21.523
2Bruno SpenglerHWA AGAMG Mercedes C-Klasse11.549
3Paul Di RestaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse14.639
4Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse46.539
5Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse49.596
6Mathias LaudaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse50.501
7Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 DTM9 ronden
8Lucas LuhrTeam RosbergAudi A4 DTM9 ronden
9Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM9 ronden
10Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 DTM10 ronden
11Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM10 ronden
12Markus WinkelhockFuturecom TMEAudi A4 DTM11 ronden
13Vanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM11 ronden
14Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM22 ronden
15Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM24 ronden
16Bernd SchneiderHWA AGAMG Mercedes C-Klasse43 43 ronden
17Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM45 ronden
18Daniel La RosaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse46 ronden
19Mika HäkkinenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse51 ronden
20Susie StoddartMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse57 ronden

Stand met nog één race te gaan:

#RijderTeamPunten
1Mattias EkströmAbt Sportsline44
2Bruno SpenglerHWA AG42
3Martin TomczykAbt Sportsline40
4Paul Di RestaPersson Motorsport31
5Bernd SchneiderHWA AG27,5
6Jamie GreenHWA AG24,5
7Mika HäkkinenHWA AG22
8Gary PaffettPersson Motorsport20,5
9Timo ScheiderAbt Sportsline17
10Alexandros MargaritisPersson Motorsport14
11Alexandre PrématTeam Phoenix13
12Mike RockenfellerTeam Rosberg11
13Daniel La RosaMücke Motorsport10
14Tom KristensenAbt Sportsline6
15Mathias LaudaMücke Motorsport4
16Christian AbtTeam Phoenix4
17Lucas LuhrTeam Rosberg1

Drie zwaargewonden na aanrijding

Icoon OngelukIn Brabantse Genderen zijn vandaag drie mensen zwaargewond geraakt na een frontale botsing tussen twee auto's. Een 18-jarige automobilist, die twee weken zijn rijbewijs heeft, reed vermoedelijk in op een tegenligger tijdens het inhalen. Er zou een derde auto betrokken zijn bij de aanrijding maar daarvan ontbreekt elk spoor.

De politie vermoedt dat de jonge bestuurder onder invloed was van alcohol en een bloedproef moet daar duidelijkheid over geven. In het andere voertuig zat een 37-jarige vrouw en een 38-jarige man uit het Noord-Brabantse Eethen. Alle betrokkenen moesten door de brandweer uit de voertuigen bevrijd worden en ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vader gijzelt kind in Rotterdam

Icoon MisdaadEen vader heeft vanmiddag zijn kind in gijzeling genomen. Dit voorval speelt zich allemaal af in de Dordtselaan in Rotterdam. Het is onbekend of de man gewapend is, aldus een politiewoordvoerder.

Rond half één vanmiddag kwam de melding binnen bij de politie. Deze heeft een deel van de straat afgezet en heeft een onderhandelaar ingezet. De reden van de gijzeling is vooralsnog onbekend.
Met dank aan Boepz0r voor de submit.

Voetbal: Uitslag AZ - Ajax

Icoon EredivisieDe eerste topper vandaag op Super Sunday, tussen AZ en Ajax, is gewonnen door Ajax. De Amsterdammers wonnen in Alkmaar met 2-3, mede dankzij twee treffers van Suárez.

De aftrap van de wedstrijd tussen AZ en Ajax werd met tien minuten uitgesteld. Wegens een lange file op de A9 begon het duel nu om 12.40 uur. Ajax begon zonder Jaap Stam aan de wedstrijd. De verdediger haakte op het laatste moment af met een blessure en werd vervangen door Jan Vertonghen. Bij AZ ontbrak Ari, ook wegens een blessure. Zijn vervanger was Pellé, die hierdoor voor het eerst in de basis begon bij de Alkmaarders.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor AZ. In de vierde minuut schoot Agustien richting het Amsterdamse doel, maar Stekelenburg wist te redden. Thomas Vermaelen beging een overtreding op Steinsson en kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd van arbiter Pieter Vink. Even daarna was er gevaar in het zestienmeter gebied van de Amsterdammers, maar El Hamdaoui kreeg de bal niet onder controle.

Ajax begon langzamerhand gevaarlijk te worden met kansen voor Huntelaar, Rommedahl en Suárez, maar zij vonden in Waterman hun Waterloo. In de 30e minuut kreeg AZ de beste kans op de 1-0 tot dan. Een schot van Demi de Zeeuw werd maar net door Maarten Stekelenburg over de lat getikt. In de 33e minuut was het dan toch Ajax dat op voorsprong kwam. Klaas-Jan Huntelaar schoot een vrije trap voorbij de AZ-muur en voorbij Boy Waterman. In de 41e minuut kans een kans voor AZ, via een corner wist Pellé de bal bijna het Amsterdamse doel binnen te koppen, maar Emanuelson haalde de bal van de lijn. In de 43e minuut was het echter Ajax dat de voorsprong wist te vergroten. Suárez schoot de bal achter Waterman en bezorgde de Amsterdammers een 0-2 voorsprong. Even daarna moest Vermaelen met een pijnlijk linkerbeen het veld verlaten, hij werd vervangen door Van der Wiel. In de extra tijd maakte AZ de 1-2. De Zeeuw werkte een hakbal van Agustien hoog in het doel van een kansloze Stekelenburg. Dat was ook de ruststand.


AZ begon de tweede helft met een wissel, Ryan Donk bleef in de kleedkamer achter en Julien Jenner was zijn vervanger. In de 54e minuut kreeg AZ een strafschop nadat Huntelaar hands maakte bij een corner. El Hamdaoui nam de strafschop voor de Alkmaarders, maar hij wist de bal niet in het Amsterdamse doel te schieten. Even daarna kregen El Hamdaoui en Gabri geel van Vink wegens een opstootje na de strafschop.

In de 64e minuut kon Huntelaar bijna profiteren van een fout van Waterman, die onder de bal doorliep. Barry Opdam wist de bal echter net op tijd weg te schieten. In de 68e minuut werd het 1-3 voor Ajax. Suárez lobte over de uitgekomen Waterman heen. Omdat er geen AZ-verdediging in de buurt was, wist hij zijn tweede treffer in de wedstrijd te maken. Suárez bleef gevaarlijk voor het Alkmaarse doel, zo schoot hij een keer over en een keer naast. In de 79e minuut een kans van dichtbij voor AZ, maar Pellé schoot tegen Stekelenburg op. Beiden ploegen bleven ook in de laatste tien minuten kansen krijgen. Jenner schoot over, Luque in het zijnet en Jaliens kopte de bal over het Amsterdamse doel. Net voor tijd had Pellé nog een kans op de 2-3 via een voorzet van Jenner, maar hij kon bij de tweede paal niet profiteren. In de extra tijd was het Dembélé die de eindstand op 2-3 bracht.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag AZ - Ajax

De eerste topper vandaag op Super Sunday, tussen AZ en Ajax, is gewonnen door Ajax. De Amsterdammers wonnen in Alkmaar met 2-3, mede dankzij twee treffers van Suárez.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor AZ. In de vierde minuut schoot Agustien richting het Amsterdamse doel, maar Stekelenburg wist te redden. Thomas Vermaelen beging een overtreding op Steinsson en kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd van arbiter Pieter Vink. Even daarna was er gevaar in het zestienmeter gebied van de Amsterdammers, maar El Hamdaoui kreeg de bal niet onder controle.

Ajax begon langzamerhand gevaarlijk te worden met kansen voor Huntelaar, Rommedahl en Suárez, maar zij vonden in Waterman hun Waterloo. In de 30e minuut kreeg AZ de beste kans op de 1-0 tot dan. Een schot van Demi de Zeeuw werd maar net door Maarten Stekelenburg over de lat getikt. In de 33e minuut was het dan toch Ajax dat op voorsprong kwam. Klaas-Jan Huntelaar schoot een vrije trap voorbij de AZ-muur en voorbij Boy Waterman. In de 41e minuut kans een kans voor AZ, via een corner wist Pellé de bal bijna het Amsterdamse doel binnen te koppen, maar Emanuelson haalde de bal van de lijn. In de 43e minuut was het echter Ajax dat de voorsprong wist te vergroten. Suárez schoot de bal achter Waterman en bezorgde de Amsterdammers een 0-2 voorsprong. Even daarna moest Vermaelen met een pijnlijk linkerbeen het veld verlaten, hij werd vervangen door Van der Wiel. In de extra tijd maakte AZ de 1-2. De Zeeuw werkte een hakbal van Agustien hoog in het doel van een kansloze Stekelenburg. Dat was ook de ruststand.


AZ begon de tweede helft met een wissel, Ryan Donk bleef in de kleedkamer achter en Julien Jenner was zijn vervanger. In de 54e minuut kreeg AZ een strafschop nadat Huntelaar opzichtig aan Jaliens trok bij een corner. El Hamdaoui nam de strafschop voor de Alkmaarders, maar hij wist de bal niet in het Amsterdamse doel te schieten. Even daarna kregen El Hamdaoui en Gabri geel van Vink wegens een opstootje na de strafschop.

In de 64e minuut kon Huntelaar bijna profiteren van een fout van Waterman, die onder de bal doorliep. Barry Opdam wist de bal echter net op tijd weg te schieten. In de 68e minuut werd het 1-3 voor Ajax. Suárez lobte over de uitgekomen Waterman heen. Omdat er geen AZ-verdediging in de buurt was, wist hij zijn tweede treffer in de wedstrijd te maken. Suárez bleef gevaarlijk voor het Alkmaarse doel, zo schoot hij een keer over en een keer naast. In de 79e minuut een kans van dichtbij voor AZ, maar Pellé schoot tegen Stekelenburg op. Beiden ploegen bleven ook in de laatste tien minuten kansen krijgen. Jenner schoot over, Luque in het zijnet en Jaliens kopte de bal over het Amsterdamse doel. Net voor tijd had Pellé nog een kans op de 2-3 via een voorzet van Jenner, maar hij kon bij de tweede paal niet profiteren. In de extra tijd was het Dembélé die de eindstand op 2-3 bracht.

AZ - Ajax 2-3
33' Huntelaar 0-1
43' Suárez 0-2 (Assist Huntelaar)
45'+1De Zeeuw 1-2 (Assist Agustien)
65' Suárez 1-3 (Assist Stekelenburg)
90'+3 Dembélé 2-3

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 16.000.
Gele kaart: Martens, El Hamdaoui (AZ), Vermaelen, Maduro, Emanuelson, Huntelaar, Gabri (allen Ajax).
Bijzonderheden El Hamdaoui mist in de 54e minuut een strafschop voor AZ.

Opstellingen

AZ: Waterman, Steinsson, Jaliens, Donk (Jenner/46), Opdam, Agustien (Pocognoli/80), De Zeeuw, El Hamdaoui (Medunjanin/62), Martens, Dembélé, Pellé.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Stam, Vermaelen (v.d. Wiel/45+1), Emanuelson, Gabri, Heitinga, Maduro, Rommedahl, Huntelaar (Donald/90+1), Suárez (Luque/82).

Biergooiers jagen zingende Roef weg

Icoon ShowbizzZanger Roef had gisteravond geen beste dag. Op een tentfeest in het Brabantse Alphen zou hij een daverend optreden geven. Toen hij vlak voor middernacht het podium besteeg bleken de honderden bezoekers echter niet van de zanger gediend.

Roef betrad al aarzelend het podium, maar nog voordat hij zijn stem verhief vlogen de glazen bier het podium op. De zanger werd net niet geraakt. Eventjes leek het biergooien te stoppen en Roef vervolgde zijn optreden. Terwijl hij heel toepasselijk 'Pleur maar lekker op' zong kreeg hij weer een regen van bier over zich heen. Na een paar minuten hield Roef het voor gezien en ging hij van het podium af. Dat gebeurde onder luid gejuich van het publiek.

Onder aanmoediging van de DJ werd toen luid om Roefs terugkeer gezongen, maar de ex-wederhelft van Marian kwam niet meer opdagen. Daarna ging het feest gewoon door zonder Roef, want de bezoekers wisten zich prima te vermaken. Roef heeft wel een nieuw record op zijn naam staan. In Alphen worden regelmatig optredens gegeven en hij heeft het kortste optreden ooit gegeven.

Simonis: islam wezensvreemd aan westerse cultuur

De islam is wezensvreemd aan de westerse cultuur. Dat constateerde kardinaal Ad Simonis vanmiddag in het televisieprogramma Buitenhof op Nederland 2. De niet-moslims in Nederland zullen zich volgens hem echter wel moeten inleven in de waarden en normen van moslims.

Simonis (75), die in december officeel afscheid neemt als aartsbisschop van Utrecht en hoofd van de Nederlandse kerkprovincie, staat een ''vreedzame coëxistentie'' tussen de moslims en overige Nederlanders voor ogen. Als voorbeeld noemde hij, hoe in zijn geboortedorp Lisse rond de Tweede Wereldoorlog 5000 protestanten vreedzaam met 5000 rooms-katholieken samenleefden.

In augustus reageerde de kardinaal nog fel op het voorstel van PVV-leider Geert Wilders om de Koran te verbieden. ''Te gek voor woorden'', noemde Simonis dat toen. ''Het idee alleen al! Ieder woord dat aan dit soort voorstellen besteed wordt, is er één te veel."

Ouédraogo op proef bij Heracles

Heracles krijgt Rahim Ouédraogo de komende weken op proef. De voormalig speler van FC Twente speelde tot voor kort bij het Griekse Skoda Xanti, maar heeft zijn huidige contract daar ingeleverd.

Ouédraogo is nu nog in Burkina Faso. De verwachting is echter dat hij zich dinsdag of uiterlijk woensdag bij de selectie van Heracles zal voegen.

De voorzitter van de club uit Almelo, Nico-Jan Hoogma, ziet veel perspectieven met de komst van de verdediger. "Hij spreekt Nederlands, kent de voetbalcultuur hier en heeft al 140 wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Bovendien kan hij op meerdere posities in de verdediging spelen."

John van Loen opgepakt na klap

VoetbalAssistent hoofd-trainer van FC Utrecht John van Loen is gistermiddag opgepakt door de politie nadat een 15-jarige jongen aangifte had gedaan van mishandeling. Van Loen zou de jongen, een jeugdspeler uit Maarssen, een klap hebben verkocht.

De oudspeler van Utrecht en het Nederlands elftal zat gistermiddag te kijken naar een wedstrijd tussen de A1-junioren van VVIJ en FC Breukelen op het IJsselsteinse sportpark Groenvliet. Van Loens zoon speelt bij de A1 van VVIJ.

Gedurende de wedstrijd was het onrustig op het veld en op de tribune. Binnen en buiten het veld liepen de irritaties daarna hoog op. De wedstrijd werd ook gestaakt. In het tumult na het duel heeft Van Loen de 15-jarige voetballer een klap verkocht. In de kantine van VVIJ vond later nog een vechtpartij plaats.

De politie nam Van Loen mee voor verhoor en liet de 42-jarige assistent-trainer van FC Utrecht daarna weer gaan. De officier van justitie beslist morgen of Van Loen wordt vervolgd.



Verdachte John van L.

Cottbus stuurt trainer de laan uit

Petrik Sander is de eerste trainer die dit seizoen is ontslagen in de Bundesliga. De 46-jarige oefenmeester is vandaag de laan utigestuurd bij Energie Cottbus, waarmee hij gisteren dankzij een nederlaag tegen VfL Wolfsburg is afgegleden naar de laatste plaats. Assistent Thomas Hosmang neemt de taken voorlopig waar.

Sander trad in 2004 in dienst bij de club en wist twee jaar later met de club naar de Bundesliga te promoveren. Afgelopen seizoen loodste hij Cottbus naar een dertiende plaats. Dit seizoen bleven de resultaten uit. De club werd door de amateurs van RW Essen uit het bekertoernooi geknikkerd en wist in de competitie uit de eerste zes wedstrijden slechts twee punten te halen.

Hiddink: "Chelsea geen optie"

Guus Hiddink is niet in de running voor de positie van trainer bij Chelsea. Na het vertrek van José Mourinho kwamen er diverse mogelijke opvolgers voor in de geruchtenmolen, waaronder de Nederlander.

Na het opstappen van Mourinho stelde Chelsea de Israëliër Avram Grant aan als hoofdcoach. Toch lijkt het waarschijnlijk dat een andere oefenmeester het op den duur gaat overnemen. Hiddink, op dit moment bondscoach van Rusland, werd ook genoemd in de Engelse pers.

De trainer uit Varsseveld heeft onlangs gezegd dat hij wel gesprekken heeft gehad met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, maar dat een positie als trainer in Londen op dit moment ondenkbaar is. "Roman en ik hebben een gesprek gehad voor de wedstrijd Engeland - Rusland", aldus Hiddink. "Ik kan goed opschieten met Roman, maar de Chelsea-situatie is niet iets waar ik me mee bezig houd. Ik concentreer me volledig op het Russische nationale elftal. We moeten ons kwalificeren voor het EK, en ik weet dat Roman dat ook belangrijk vindt op dit punt."

Tadesse wint Dam tot Dam Loop

De 23e editie van de Dam tot Damloop is gewonnen door Zersenay Tadesse. Tadesse, wereldkampioen cross en halve marathon, had voor de tien Engelse mijlen iets meer dan 45 minuten nodig.

Tadesse kwam alleen over de finish. De Kenianen Bernard Kipyego en James Rotich eindigden als tweede en derde. Beste Nederlander was Kamiel Maase. Hij eindigde in een tijd van 47,10 als vijfde.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Ethiopische Belaynesh Fikadu in een tijd van 52.57. Hilda Kibet werd tweede in een tijd van 53.26.

Officiële website Saints Row 2 in de lucht

Eerder vandaag wisten we al te melden dat Volition en THQ nu eindelijk officieel Saints Row 2 hebben aangekondigd door middel van een stel screenshots. Nu kunnen we ter aanvulling van dit bericht melden dat de officiële website ook nog eens de lucht in is gegaan.

Op de site die hier te vinden is kun je screenshots bekijken en binnenkort zal al het nieuws omtrent de game ook op die site te lezen zijn.

Halo 3 verschenen op internet

Nadat Argos de releasedatum doorbrak voor Halo 3 zat het er dik in dat een van de kopers de game op internet zou zetten en dat is dan ook gebeurd. Verscheidene piraterij-groeperingen hebben de volledige disc inmiddels online gezet. De illegale versie van Halo 3 werkt alleen op illegaal gemodificeerde 360-systemen, iets waar Microsoft graag levenslange bans voor Xbox Live voor uitdeelt.

Let op! Het is NIET toegestaan links te plaatsen naar sites die illegale downloads aanbieden. Ook andere zaken met betrekking tot warez zullen gemod worden!

[F3] Uitslag Race 2

Renger van der Zande heeft vandaag de tweede race in de Formule 3 Euroseries op het Circuit de Catalunya in Barcelona weten te winnen.

De Nederlander was gestart vanaf de eerste rij en pakte bij de start de leiding nadat de van pole gestartte Edoardo Piscopo niet wegkwam. Vervolgens knalde Basil Shabaan bovenop Piscopo. Dat had een crash tot gevolg waarbij meerdere auto's betrokken waren.

De safety car moest vervolgens de baan op komen zodat de brokstukken konden worden opgeruimd. Na de herstart reed Van der Zande onbedreigd naar zijn eerste zege van het seizoen. Tom Dillman eindigde als tweede, Franck Mailleux kwam als derde over de finish. Yelmer Buurman eindigde als elfde.

In de strijd om de titel is het nog altijd spannend. Romain Grosjean kreeg gisteren na afloop van de eerste race een tijdstraf van een minuut omdat er volgens de stewards te veel monteurs met de auto bezig waren geweest op de grid. Hierdoor verloor de Fransman zijn derde plaats en daarmee kostbare punten.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd
1R. Van der ZandePrema Powerteam40:34.663
2T. DillmannASM Formule 3+ 5.560
3F. MailleuxManor Motorsport+ 6.515
4D. ClosSignature-Plus+ 12.918
5F. SalaquardaHBR Motorsport+ 19.596
6S. BuemiASL Mücke Motorsport+ 20.263
7J. JakesManor Motorsport+ 20.374
8N. HulkenbergASM Formule 3+ 20.700
9H. SchlegelmilchHS Technik+ 23.298
10M. GötzRC Motorsport+ 24.107
11Y. BuurmanManor Motorsport+ 24.949
12S. AfanasievHBR Motorsport+ 28.736
13E. HankeyHS Technik+ 29.292
14Y. ClairaySignature-Plus+ 1 ronde
15K. KobayashiASM Formule 3-
16M. PatriziPrema Powerteam-
17E. PiscopoASL Mücke Motorsport-
18C. AllemannManor Motorsport-
19J. VernaySignature-Plus-
20M. HolzerAM Holzer Rennsport-
21B. ShaabanHBR Motorsport-
22J. SummertonRC Motorsport-
23E. MortaraSignature-Plus-
24T. SandtlerJo Zeller Racing-

Fukuda leider regerende LDP in Japan

Icoon BuitenlandsYasuo Fukuda is vandaag tot de nieuwe leider van de regerende Liberale Democratische Partij (LDP) in Japan gekozen. Dat meldde het persbureau Kyodo. Hij volgt in die functie Shinzo Abe op. Daarmee wordt hij ook de nieuwe premier. De LDP levert als grootste partij in het Lagerhuis automatisch de premier.

Fukuda (71) staat bekend als gematigd. Analisten verwachten na het aantreden van Fukuda geen drastische kabinetswijziging.

Abe stapte eerder deze maand abrupt op als premier na een reeks schandalen. Die resulteerde in juli in een grote nederlaag bij de verkiezingen voor het Hogerhuis.


De nieuwe premier van Japan.

Protostreinen in gebruik genomen

Icoon VervoerOp de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede/Wageningen zijn vandaag twee Protostreinen in gebruik genomen door Connexxion. In de komende weken worden er nog drie extra treinen van hetzelfde type in gebruik genomen. Ook rijdt er een gehuurde trein van de NS op het traject.

Connexxion kreeg deze week een boete van 160 duizend euro van de provincie Gelderland omdat de vervoerder geen nieuwe treinen liet rijden. Eigenlijk zouden de Protostreinen begin deze maand al gaan rijden maar dat ging niet door omdat de levering werd vertraagd door een faillissement van een onderaannemer. Ook zou de certificering langer hebben geduurd dan werd verwacht.

Henry lovend over spel Arsenal

Thierry Henry heeft gezegd dat Arsenal het dit seizoen goed gaat doen in de Engelse competitie. De Franse speler, die afgelopen zomer naar FC Barcelona vertrok, voorzag zijn oude werkgever met een aantal complimenten.

"Arsenal speelt goed voetbal op dit moment. Ze zijn leuk om naar te kijken, ze spelen met de juiste instelling. Er bestaat geen twijfel over dat zij één van de grote teams van dit seizoen zullen zijn", liet Henry in een reactie weten.

Het heeft er overigens alle schijn van dat de Franse aanvaller zijn vorm ook weer aan het hervinden is. Afgelopen zaterdag, tijdens het duel van FC Barcelona tegen Sevilla, gaf hij Lionel Messi de gelegenheid om te scoren. Enkele dagen eerder wist Henry zelf te scoren. Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon schoot hij het laatste doelpunt binnen.

Helikopters en motoren in Saints Row 2

Dat er een vervolg zou komen op Saints Row was al bekend, maar tot dusver was hier nog niet door de ontwikkelaar of uitgever over gesproken. Voliton en THQ hebben nu dan eindelijk Saints Row 2 officieel aangekondigd met het uitgeven van enkele screenshots.

Veel informatie over het spel hebben we nog niet, al is uit de screenshots wel af te leiden dat het spel waarschijnlijk bestuurbare motoren en helikopters zal bevatten. Er gaan ook geruchten dat er een co-op mode in het spel zou zitten, maar of dit ook daadwerkelijk zo is moeten we nog even afwachten.

Saints Row 2 zal volgend jaar uitkomen voor in ieder geval de Xbox 360 en de PlayStation 3.






Contador mogelijk naar Astana

Als de Kazachse autoriteiten er in slagen om het contract met Marc Biver te beëindigen, dan zal Johan Bruyneel het roer bij Astana overnemen. Bovendien is het dan een kwestie van dagen voordat Alberto Contador en Levi Leipheimer bij deze wielerploeg zullen tekenen.

Halverwege 2006 werd Astana opgericht met als doel om Alexandre Vinokourov een helpende hand te bieden. Al snel verdwenen diverse sponsors zoals Liberty Seguros en Würth, omdat de naam van de ploegbaas, Manolo Saiz, was gevallen bij het omvangrijke dopingschandaal rond de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes. Hierdoor leek het er op dat Vino op straat kwam te staan, maar de Kazachse politiek greep in. Bovendien kreeg de wielerformatie financiële steun van een aantal grote bedrijven. Uiteindelijk droeg de ploeg de naam van de hoofdstad van Kazachstan, Astana.

Dit seizoen had het er alle schijn van dat Astana werd opgeheven. Vinokourov en Andrei Kasheskin werden namelijk betrapt op het gebruik van verboden middelen. De regering van Kazachstan is nu van plan om jonge talenten in het peloton te houden en een nieuwe start met Bruyneel te maken. Deze ploegleider slaagde er in om zeven keer met met Lance Armstrong en eenmaal met Contador de Tour de France te winnen.

Laporta: "Messi bron van inspiratie"

Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona, kwam superlatieven te kort om het spel van Lionel Messi te beschrijven. De Argentijn was namelijk verantwoordelijk voor de twee treffers in het duel met Sevilla (2-1).

Ook de prestatie van het team was Laporta niet ontgaan, maar hij had voornamelijk oog voor de Argentijn. "Messi belichaamt de essentie van het voetbal", liet Laporta weten. De preses van de Catalaanse club had een geweldige wedstrijd gezien. "Sevilla-Barca is altijd een klassieke wedstrijd in Spanje. We hebben dan ook geweldig voetbal gezien, dankzij exceptionele spelers als Messi. Al was het natuurlijk een geweldige teamprestatie tegen een erg moeilijke tegenstander."

Toch schakelde de voorzitter van FC Barcelona snel weer terug naar de prestaties van Messi. "Hij is een bron van inspiratie en ademt voetbal. Al vanaf de jeugdteams bewijst hij over een ongekende magie te beschikken. Hij belichaamt de essentie van het voetbal."

Basketbalvrouwen verliezen van Britten

Het heeft er alle schijn van dat de Nederlandse basketbalvrouwen hun promotie naar de A-divisie op hun buik kunnen schrijven. De aanleiding hiervoor is het duel tegen Groot-Brittannië.

De Nederlandse equipe ging tegen de Britten namelijk met 68-32 onderuit. Aanstaande woensdag wordt de return in Almere afgewerkt. Eerder deze maand wisten de basketbalheren de groepsfase niet te overleven.

PSP Lite al 130.000 exemplaren in Japan op dag één

Sony heeft altijd een goede afzet gehad in Japan. De gamers aan de andere kant van de wereld zijn nou eenmaal meer te spreken over hun exportproduct dan over Microsofts producten. Dit gaat niet helemaal op bij hun handheld, de PSP, aangezien de DS het ook moordend goed doet in het land van de rijzende zon. Met de PSP Lite hoopte Sony echter weer een nieuwe slag te slaan in de handheldbattle en hierbij draait het natuurlijk allemaal om verkoopcijfers.

Er is namelijk bekend gemaakt dat er van de PSP Lite in de eerste week ongeveer 130.000 exemplaren over de toonbank gingen. Dit is een succesje te noemen voor Sony aangezien de originele PSP in zijn eerste week (in 2004) rond de 170.000 keer verkocht.

Feyenoord-aankoop Lee eindelijk in Nederland

Feyenoord kon gisteravond eindelijk Chun-Soo Lee verwelkomen in Nederland. De Zuid-Koreaan kwam aan op Schiphol en zal morgen officieel gepresenteerd worden.

Drie weken geleden werd Lee al vastgelegd door de club uit de Kuip, maar zijn komst naar ons land moest worden uitgesteld door het afwikkelen van enkele formaliteiten.

Vandaag zal de aanvaller nog plaatsnemen op de tribune bij de topper PSV - Feyenoord, aankomende woensdag is hij echter inzetbaar in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.

Kutdag of niet?

Zaterdag 22 september 2007. Het was een absolute topdag, zeker voor de fans van Sienna Miller. Ik moet bekennen dat ik nog nooit van de dame gehoord had, maar het schijnt de ex van Jude Law te zijn. Dat zegt me al net zoveel, maar kennelijk is ze dus lesbisch. Laten we ons dan maar even richten op het echte nieuws. Gisteren was de eerste dag van het bier en tieten lalalalala-feest. Hebben we hier niet zoveel aan, maar goed voorbeeld doet goed volgen. Dat geldt overigens ook voor het Chinese televisiebeleid. Voordeel van een zaterdag is gewoon dat er nauwelijk politiek nieuws is. Dat maak het sowieso al een stuk gezelliger, brrrr.

Toch even de hoogtepuntenvan de dag. Wouter Bos kan absoluut niet rekenen, Paris Hilton is verliefd op een pizzakoerier en de personeelsfeestjes bij Overtoom blijken heel gezellig te zijn. Ik geloof dat het toch een kutdag was...

[250cc] Kallio pakt eerste zege

Mika Kallio heeft voor de derde maal op rij de Grote Prijs van Japan te winnen, het was echter zijn eerste 250cc zege. Andrea Dovizioso werd op kleine achterstand tweede. De derde plaats was voor de Spanjaard Hector Barbera.

In de stand om de wereldtitel blijft Jorge Lorenzo, die vandaag als elfde eindigde, aan de leiding gaan. Hij heeft 262 punten. Dovizioso staat tweede met 226 punten.

In de 125cc ging de overwinning naar de Italiaan Mattia Pasini. Op de meet had hij een voorsprong van een kleine drie seconden op Gabor Talmacsi. De Spanjaard Hector Faubel eindigde als derde.

In de stand om de wereldtitel blijft het spannend. Talmacsi heeft 229 punten, naaste belager Faubel negen punten minder.

De Mos mild na nederlaag tegen De Graafschap

Na afloop van de 0-2 thuisnederlaag tegen De Graafschap gaf de trainer van Vitesse, Aad de Mos, zijn complimenten aan de ploeg van coach Jan de Jonge.

"Op de counter spelen is bij veel mensen iets negatiefs, maar zoals De Graafschap het doet, is het prima”, aldus De Mos die zijn ploeg hard zag werken. Maar toen er niet werd gescoord voelde hij het onheil naderen. "Als je niet scoort, dan komt die valkuil steeds dichter bij.”

Door de overwinning op Vitesse pakte De Graafschap dit seizoen al zeven punten buiten de eigen Vijverberg. "Wij zijn heel erg blij met deze punten. Of dat nou wel of niet terecht is," aldus De Jonge.

[MotoGP] Stoner pakt wereldtitel

Met nog drie races te gaan is Casey Stoner al zeker van de wereldtitel in de MotoGP-klasse. De Australiër finishte zondag als zesde in de Grand Prix van Japan en is daarmee niet meer in te halen door zijn naaste concurent, de Italiaan Valentino Rossi. Rossi eindigde zondag als dertiende.

Het is de eerste titel voor de 22-jarige Australiër, en de eerste titel voor Ducati in de koningsklasse.

De wedstrijd in Japan werd gewonnen door de Italiaan Loris Capirossi.

Voetbalclub spoort dieven op met foto's

MisdaadVoetbalclub BVV Barendrecht heeft de identiteit van een aantal vermeende dieven weten te achterhalen door foto's van een beveiligingscamera op haar site te zetten. De club deed dat slim door niet precies te zeggen waarom men hun identiteit wilde weten.

Naar nu blijkt gaat het om verdachten van diefstal van sporttassen uit kleedkamers. ''Het onderzoek loopt nog. We sluiten niet uit dat de daders worden opgepakt'', zegt een politiewoordvoerster.

Barendrecht zegt dat het zeker zal doorgaan met het inventieve gebruik van de camerabeelden. ''Het is wel een duur systeem, wat niet elke club zich kan veroorloven. Zo'n twintigduizend euro,'' zegt de voorzitter van de voetbalclub.


De vermeende verdachten

Nieuw middel in strijd tegen doping

In de strijd tegen doping heeft de WADA een nieuw middel bedacht. Het Wereldantidopingbureau heeft het plan een bloedpaspoort in te voeren.

Doel is dat dan iedere renner kan worden opgespoord die positief wordt getest in een dopingcontrole. Op deze manier kan er geen misbruik meer van de situatie worden gemaakt. Tijdens de grote dopingconferentie, op 22 en 23 oktober, zal het voorstel worden behandeld. De bedoeling is dat het nieuwe middel in de Tour de France van volgend jaar wordt ingevoerd.

Justitie niet blij met columns van gedetineerde

MisdaadDe directie van de gevangenis in Alphen aan de Rijn wil dat een gedetineerde man stopt met het schrijven van internetcolumns voor de website van weekblad Aktueel. De columns staan sinds vorige week op de site van het blad en zijn van de hand van de 43-jarige Richard L.

L. is een oud-politieman uit Rotterdam die op het verkeerde pad is beland. In de jaren '90 leurde hij als rechercheur met geheime informatie in het criminele circuit. Na zijn ontslag kwam hij met justitie in aanraking voor documentenfraude, heling van een dure Franse klok en hasjsmokkel. Momenteel zit hij in voorarrest voor de invoer van 181 kilo cocaïne en de voorbereiding van een transport van 674 kilo van die drugs.

De gevallen rechercheur van de Criminele Inlichtingen Eenheid schrijft over het dagelijkse leven in de cel, maar ook over de verhouding tussen gedetineerden onderling. Zo heeft hij het over een Antilliaan die afgeluisterde gesprekken tussen Hells Angels zou hebben verklikt in de Nomadszaak. Die Antilliaan blijkt zelf vast te zitten voor de verkrachting van een 12-jarig meisje. Toen dat bekend werd, durfde hij zijn cel niet meer uit. ''Wat hij niet kon voorkomen waren de emmers urine en fijngestampte rotte vis die onder zijn celdeur naar binnen werden gewerkt. Ook werd er in zijn eten gespuugd en werd zijn was in de droger voorzien van een kletsnatte mop, waarmee de toiletten waren gereinigd.''

L. schrijft de columns gewoon op papier en geeft ze mee aan het bezoek. Die spelen ze weer door naar Aktueel-journalist Henk Strootman.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie moet er in het algemeen toestemming zijn voor contact met de media. ''Er zijn diverse redenen waarom het niet mag. Je moet rekening houden met derden. Zo moeten slachtoffers niet ongewild met daders worden geconfronteerd. Andere aspecten zijn de veiligheid in de inrichting en het belemmeren van de opsporing.''

-
Link: De columns van Richard L.

Charges bij Vitesse-stadion

Icoon VoetbalDe politie heeft gisteravond zes supporters van Vitesse aangehouden in verband met de voetbalwedstrijd tegen De Graafschap in Gelredome.

Na afloop van de wedstrijd wilden Vitesse-aanhangers naar de bussen waarmee Graafschap-supporters het stadionterrein zouden verlaten. Charges met paarden kon dat voorkomen. Vijf Vitesse-supporters die niet van het terrein weg wilden gaan, zijn aangehouden voor opruiing en belediging. Een supporter zou een stadionstoeltje hebben vernield.

Vrijdagavond arresteerde de politie ook al vijf aanhangers van de Arnhemse club wegens openlijke geweldpleging. Toen kwam het tot een treffen tussen supporters van beide clubs nabij het Arnhemse Sonsbeekpark. In totaal waren toen ongeveer veertig personen bij de vechtpartij betrokken. De politie greep snel in, waarbij een agent gewond raakte.

Naar aanleiding van het incident op vrijdagavond had de politie extra mankracht opgetrommeld voor de wedstrijdavond gisteren.

DVD: Dennis P.

Nederland is nou niet echt hét land waar je een spectaculaire roof verwacht. Heel Nederland stond dan ook op de kop toen in 2001 bekend werd dat een medewerker, Dennis P., van het beroemde Gassan Diamonds een magnetronbox vol met diamanten wist te ontvreemden uit het gebouw van zijn werkgever. Het was bijna net zo'n groot nieuws toen de de rover zich een jaar later vrijwillig aangaf bij de politie. Hij werd veroordeeld en kwam vier jaar later weer vrij. Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries schreven een biografie over het leven van Dennis P. en diens roof. Dat boek was aanleiding voor Pieter Kuijpers (Van God Los) om de diamantenroof en de vlucht van Dennis P. te verfilmen. Het verhaal werd wat herschreven en qua motieven werd er wat gekunsteld, maar de basis blijft dichtbij de realiteit. De film, met de logische titel Dennis P., is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Israël vindt nucleair materiaal bij inval Syrië

Icoon BuitenlandsIsraëlische commando's hebben de hand weten te leggen op nucleair materiaal van Noord-Koreaanse makelij tijdens een inval op een geheime militaire basis in Syrië. Na de inval is de basis door Israël gebombardeerd, zeggen bronnen in Washington en Jerusalem.

Dat staat vandaag in de Britse krant Sunday Times. De aanval is op 6 september uitgevoerd met Amerikaanse toestemming nadat Washington had vastgesteld dat het materiaal inderdaad nucleair was, aldus de bronnen. Zij bevestigen dat de monsters die op de Syrische basis zijn genomen, als Noord-Koreaans geïdentificeerd zijn. Dit versterkt de verdenking dat Syrië zich zou hebben aangesloten bij Noord-Korea en Iran in hun veronderstelde zoektocht naar nucleaire wapens.

Speciale eenheden van Israël hebben enkele maanden inlichtingen verzameld in Syrië, zeggen de Israëlische bronnen. Ze vonden het nucleaire materiaal op een basis bij Dayr az-Zwar in het noorden van Syrië.

Het bewijs dat Noord-Koreaans personeel op de basis was, zou in de zomer gedeeld zijn met de Amerikaanse president George Bush. Volgens de Amerikaanse bron zocht de regering naar bewijs van nucleaire activiteiten alvorens toestemming te geven voor de aanval.

Peiling: Wilders zet onnodig op scherp

Icoon Enqu괥Zes op de tien Nederlanders vinden dat Tweede Kamerlid Geert Wilders door zijn optreden tegenstellingen onnodig op scherp zet.

Maar tegelijkertijd stelt 67 procent ook dat de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV) meer dan een half miljoen kiezers vertegenwoordigt en dus het recht heeft om in de Kamer te zeggen wat hem goeddunkt. Dat blijkt uit een gisteravond gepubliceerde peiling van Maurice de Hond naar de positie van Geert Wilders na de algemene beschouwingen in de Kamer de afgelopen week en de discussies over de rol van de PVV-leider daarin. Bijna één op de vijf vindt dat Wilders beter in de Kamer genegeerd kan worden.

Ruim één op de tien (12 procent) is het voor een groot deel eens met de opvattingen van de PVV-leider en zijn wijze van brengen. Nog eens 12 procent is het ook voor een groot deel eens met het bediscussieerde Kamerlid, maar niet met de manier waarop hij zijn standpunten brengt.

Vier op de tien menen dat de politicus misschien wel te veel generaliseert, maar dat hij in essentie gelijk heeft. Hier is 52 procent het mee oneens. Verder vindt ruim de helft dat er vooral over de vorm van het optreden van de politicus wordt gediscussieerd, omdat men de inhoud niet serieus wil nemen. Van de PVV-kiezers spreekt 88 procent tegen dat Wilders tegenstellingen onnodig op scherp zou zetten. Ook de meeste VVD-stemmers (58 procent) staan aan de kant van de PVV-leider.

Het optreden van de politicus roept bij de aanhang van de ChristenUnie en de linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks de meeste weerstand op. Terwijl de CDA-achterban een middenpositie inneemt. Van hen vindt 51 procent dat Wilders tegenstellingen te veel op scherp zet.Wat vind jij van de uitspraken van Wilders? Stem in de poll!

DVD: Dosis Humor - Alle 50 keileuk

'Lachen is gezond!' De meesten hebben dit allemaal wel eens horen zeggen of misschien zelf regelmatig gezegd. En het is waar; af en toe eens lekker lachen maakt het leven zoveel leuker en je voelt je vele malen lekkerder en gezonder. De Vara heeft dat heel goed begrepen. Samen met Disky hebben zij nu de dubbel-dvd Dosis Humor - Alle 50 keileuk uitgebracht. Een box met twee schijven vol cabaret en andersoortig vermakelijke fragmenten. Het staat garant voor een lach en hier en daar een traan... van het lachen.

Venetië is een ordinair soort Efteling

Nu zal ik eerst vertellen wat ik dacht wat Venetië was: een romantische stad, ongerept, geen verkeer, af en toe een gondelier die jou en je partner ‘O SoleMio’ toezingt tegen de koperen ondergaande zon in een met kaarslicht verlicht en krap kanaaltje. Daarna eet je pizza met een strijkkwartet naast je tafel terwijl je uitkijkt naar een van de mooie paleizen in de drijvende stad.

Dit is de werkelijkheid...

Autovrije zondag in Amsterdam

Icoon FileAmsterdam is vandaag vrijwel onbereikbaar voor automobilisten, vanwege een autovrije zondag. Nu zijn autovrije zondagen op zich niet zeldzaam in Amsterdam, maar dit keer is naast het centrum vrijwel het hele gebied binnen de ringweg afgesloten voor auto's.

Automobilisten kunnen Amsterdam nog wel uit, maar kunnen de stad alleen in komen door middel van een speciale ontheffing. De treinen, bussen en taxi's blijven wel gewoon rijden.

De stadsdelen Zeeburg en Noord vallen buiten de autovrije zone. Ook daar zullen automobilisten echter last ondervinden omdat veel wegen afgesloten worden vanwege de Dam tot Damloop, die vandaag in Amsterdam wordt gehouden.

China in actie tegen Idols

Icoon ShowbizzTalentenjachten op de Chinese televisie worden stevig aan banden gelegd. De Chinese mediaraad heeft een verbod gelegd op het uitzenden van programma’s als Idols en X-Factor tussen 19.30 en 22.30 uur. Daarnaast is ook het stemmen op een kandidaat via sms, telefoon of internet per 1 oktober verboden. Het publiek zal alleen nog kunnen stemmen als ze daadwerkelijk in de studio zitten.

China wordt, net als vele andere landen, overspoeld door programma’s waarin mensen een carriëre proberen te slepen uit hun 15 minutes of fame. De hype begon voor China in 2006, toen het programma Supergirl honderden miljoenen kijkers trok.

De mediaraad heeft zich overigens al eerder bemoeid met de programma’s door onder meer eisen te stellen aan de minimumleeftijd van deelnemers. Ze vinden de talentenjachten getuigen van slechte smaak en gruwelen van de sexy outfits van kandidaten. Critici menen echter dat Peking vooral moeite heeft met de democratische wijze waarop de volkshelden worden gekozen.

Idols


Met dank aan Tarak voor de submit.

Blauwtong nu ook in Groot-Brittannië

Icoon BuitenlandsDe veeziekte blauwtong is gisteren voor het eerst opgedoken in Groot-Brittannië. Dat heeft de omroep BBC gemeld. De ziekte is aangetroffen op een boerderij nabij Ipswich in Suffolk. Het nieuws is in Groot-Brittannië hard aangekomen.

De landbouwsector kampt er al met een uitbraak van mond- en klauwzeer, met alle economische gevolgen van dien. Het aantal boerderijen met blauwtong in de EU nadert intussen de 10.000. Daarvan zijn er bijna tweeduizend in Nederland, zei een deskundige van de Europese Commissie kortgeleden. De uitbraak is veel ernstiger dan vorig jaar.

Rond Kerstmis wordt een vaccin verwacht tegen blauwtong. Minister Gerda Verburg (Landbouw) heeft de medewerking van België, Duitsland en Frankrijk gekregen voor preventieve vaccinatie vanaf komend voorjaar.

Vooral schapen worden dodelijk getroffen

Uitslag Barcelona - Sevilla

Sevilla heeft het eerste puntverlies van het seizoen geleden. Uit bij het matig aan de competitie begonnen FC Barcelona werd er met 2-1 verloren, door een magistrale Lionel Messi.

In de eerste topper van het Spaanse seizoen troffen de respectievelijke nummers twee en drie van het vorige seizoen elkaar in Camp Nou. Veel kansen werden er niet gecreëerd, vooral door het afwachtende spel van beide zijden. Sevilla was in de eerste helft het meest in de aanval, en verdiende ook een goal. Verder dan een kopbal van Renato op het aluminium kwamen de bezoekers echter niet. Na rust nam Barça het heft in handen, maar zag ook haar eigen spelers twee keer het de paal treffen.

Barcelona zou echter toch de voorsprong pakken. Thierry Henry vond Messi, en de Argentijn kreeg de bal met enig geluk mee, waarop hij vernietigend uithaalde en Andrés Palop verschalkte. Messi besliste het duel tien minuten voor tijd vanaf de stip, nadat zijn club een strafschop kreeg omdat Christian Poulsen een overtreding op Giovani maakte. Sevilla zou nog wel een goal maken, waar het ook recht op had. Frédéric Kanouté was in blessuretijd sterk genoeg om Oleguer de baas te zijn om de aansluitingstreffer te maken. Verder dan één treffer kwamen de bezoekers echter niet.


FC Barcelona - Sevilla FC 2-1
73' Lionel Messi 1-0
80' Lionel Messi (Pen) 2-0
90+1' Frédéric Kanouté 2-1

Drukke eerste dag Oktoberfest

Icoon OpmerkelijkIn München is gisteren het jaarlijkse Oktoberfest van start gegaan, het 'grootste volksfeest ter wereld'. Stipt om 12 uur sloeg burgemeester Christian Ude (SPD) het eerste vat bier aan en hij opende het feest met de traditionele kreet: ,,Ozapft is!'' (Dialect voor: er is getapt).

Volgens Duitse media trok de eerste dag zeker 500.000 mensen. De verwachting is dat tot 7 oktober, wanneer de feesten ten einde lopen, in totaal circa zes miljoen personen komen meefeesten.

De Münchenaren plegen nauwlettend in de gaten te houden hoeveel slagen met de hamer hun burgervader nodig heeft om de tap in het vat te slaan. Ude, die sinds 1993 burgemeester is van de hoofdstad van Beieren, is inmiddels geoefend en heeft meestal aan drie halen genoeg. Zijn voorganger Thomas Wimmer daarentegen was in 1950 de risee van Beieren toen hij maar liefst negentien hamerslagen nodig had om de tap in het vat te krijgen.

De bierprijs schommelt dit jaar rond 7,90 euro voor een Mass (liter), zo'n 40 eurocent meer dan gemiddeld vorig jaar. Toch worden er zeker weer miljoenen liters bier door de dorstige kelen gespoeld, zoals elk jaar.

[TGS] Info over zappen vanuit je luie stoel

In de begintijd van de NES kwam Nintendo al met een zapper waardoor je de eenden op je TV-scherm neer kon schieten. De standaard Wii-besturing lijkt op dit ouderwetste eenden schieten, dus een pistool uitbreiding kon niet lang op zich laten wachten. In november is het dan zover, en is de Wii zapper een feit.

De zapper wordt geleverd met het spel Link's Crossbow Training. Dit zal niet het enige zapperspel worden, ook Medal of Honor Heroes 2, Ghost Squad en Resident Evil: The Umbrella Chronicles zullen gebruik gaan maken van de zapper. In de zapper worden de Wiimote en Nunchuk geschoven. De stick op de Nunchuk wordt gebruitk om te lopen, terwijl je door de zapper op het scherm te richten kunt schieten door de trekker om te halen.

Link's Crossbow Training bestaat uit drie basis spellen; target shooting, defender en ranger. In totaal zijn er 27 levels, en in elk van deze levels is het de bedoeling om de hoogste score te halen in de beschikbare tijd. Alle levels kunnen met maximaal vier personen gespeeld worden, maar wel om de beurt.

In Target Shooting is het de bedoeling om op de bull's-eyes die op het scherm tevoorschijn komen te schieten. In het begin zullen deze nog stil staan, maar in latere levels zullen deze bewegen en zal het goed scoren dus moeilijker worden.
In Defender blijf je op dezelfde plaats staan, maar kijk je rond en moet je op je omgeving letten, ook het deel dat je op dat moment niet kunt zien. Vijanden komen op je af en het is de bedoeling om ze op tijd af te schieten.
In Ranger kun je gewoon lopen door een level en gebieden verkennen. Vijanden die je tegenkomt schiet je neer, waarna je je tocht vervolgt.

Het spel zal op 19 november (in de VS) verschijnen voor de Wii en 19 dollar gaan kosten. Het spel wordt geleverd inclusief zapper, maar zonder de Wiimote en Nunchuck. Wanneer het spel in Europa uit komt en hoeveel het hier zal gaan kosten is nog niet bekend.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.