FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 september 2007

Uitslagen eerste ronde UEFA Cup

Woensdag en donderdag zijn er eerste ronde wedstrijden gespeeld in de UEFA Cup. Voor wedstrijdverslagen van FC Groningen, Ajax, FC Twente, AZ en SC Heerenveen kun je klikken op de naam van het team. De overige uitslagen vindt je hieronder

Uitslagen

ThuisUitUitslag
FC MidjtyllandFC Lokomotiv Moskva1-3
FC GroningenACF Fiorentina1-1
FK RabotnickiBolton Wanderers FC1-1
AEK FCFC Red Bull Salzburg3-0
1. FC NürnbergRapid Bucuresti0-0
Everton FC.FC Metalist Kharkiv1-1
FC Zenit St. PetersburgStandard Liège3-0
Bayer 04 LeverkussenUnião Leiria3-1
Villareal CFFC Bate Borisov4-1
FC SionGalatasaray SK3-2
Club Atlético de MadridKayseri Erciyesspor4-0
Tampere UnitedGirondins de Bordeaux2-3
FC Artmedia PetrzalkaPanathinaikos FC1-2
AC Sparta PrahaOdense BK0-0
Empoli FCFC Zürich2-1
FC Sochaux MontbéliardPanionios GSS FC0-2
RSC AnderlechtFK Rapid Wien1-1
FC Paços de FerreiraAZ0-1
UC SampdoriaAalborg BK2-2
FC Spartak MoskvaBK Häcken5-0
Hammarby IFSporting Clube de Braga2-1
AE Larissa 1964Blackburn Rovers FC2-0
FK Mladá BoleslavUS Città di Palermo0-1
NK Dinamo ZagrebAFC Ajax0-1
PFC Lokomotiv SofiaStade Rennais FC1-3
SK BrannClub Brugge KV0-1
FC Bayern MünchenCF Os Belenenses1-0
Aberdeen FCFC Dnipro Dnipropetrovsk0-0
sc HeerenveenHelsingborgs IF5-3
Toulouse FCPFC CSKA Sofia0-0
PFC Litex LovechHamburger SV0-1
FK SarajevoFC Basel1-2
FK Austria WienVålerenga IF2-0
Hapoel Tel AvivAIK 0-0
PAE Aris ThessalonikisReal Zaragoza1-0
FC Dinamo BucurestiIF Elfsborg1-2
Tottenham Hotspur FCAnorthosis Famagusta FC6-1
RC LensFC København1-1
Getafe CFFC Twente1-0
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski SSAFK Crvena Zvezda0-1

Uitslag FC Paços Ferreira - AZ

Ook in de wedstrijd tussen FC Paços de Ferreira en AZ viel de beslissing pas in de slotfase. Sébastien Pocognoli was de gevierde man met de enige treffer.

Het Estádio da Mata Real was slechts voor een vijfde gevuld toen er werd afgetrapt. De Portugese fans maakten echter alsnog genoeg geluid om Os Castores naar voren te schreeuwen. AZ was ondanks de gebrande Portugezen verreweg de betere, maar kon het overwicht niet omzetten in een treffer.

Na rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, en kon AZ af en toe met recht spreken van een ontsnapping. Twee ballen op de lat en een bal die door Grétar Steinsson van de lijn gehaald werd waren slechts een greep uit de kansen voor Paços. Toch zou AZ in de slotfase met de overwinning aan de haal gaan. De ingevallen Pocognoli zou in de éénnalaatste minuut de enige treffer op zijn naam schrijven.


Karakteristieken

FC Paços de Ferreira (POR) - AZ (NED) 0-1
89' Sébastien Pocognoli 0-1

Scheidsrechter: Rasmussen (DEN)

Opstellingen

FC Paços de Ferreira: Peçanha; Mangualde, Roversio, Luíz Carlos, Valdir; Dédé, Anunciação, Fernando Pilar (Pedrinha/72), Ricardinho (Renato Queirós/84); Cristiano, Edson (Carioca/72)

AZ: Waterman; Steinsson, Jaliens, Donk, Opdam (Pocognoli/74); Jenner (El Hamdaoui/80), De Zeeuw, Martens, Agustien; Ari, Dembélé (Pellè/59)

Verkoop Spyker F1 bijna rond

Spyker heeft een voorlopig akkoord gesloten over de verkoop van het Formule 1 team. Het akkoord is gesloten met de steenrijke Indiase zakenman Vijay Mallya en het investeringsbedrijf Strongwind van de familie Mol. Met de verkoop zou 88 miljoen euro gemoeid zijn.

Een eerste bod van 80 miljoen euro werd eind augustus gedaan. Na drie weken onderhandelen is dat bedrag nu dus met acht miljoen euro gestegen. Voordat de verkoop echt rond is, moeten de laatste details worden besproken en moeten de aandeelhouders de verkoop goedkeuren. Op zaterdag 29 september komen de aandeelhouders bij elkaar om te stemmen.

Interimdireteur Hans Hugenholtz liet weten: "Natuurlijk doet het ons pijn om het Spyker F1-team te moeten verkopen, vooral na de vooruitgang die we in het Belgische Spa hebben laten zien met de nieuwe B-specificatie van de auto. Het werd de laatste tijd steeds duidelijker dat we niet de noodzakelijke investeringen konden doen die nodig zijn om de autofabriek te laten groeien en tegelijkertijd actief zijn in de wereld van de Formule 1. Bij ons komen onze investeerders, werknemers, dealers, leveranciers en klanten altijd op de eerste plaats. Daarom is het nu tijd om ons weer te concentreren op onze kernactiviteiten."

Uitslag Getafe CF - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd om in en tegen Getafe een goed resultaat neer te zetten. De Tukkers gingen door een late treffer met 1-0 onderuit.

Ondanks het feit dat de Spanjaarden grotendeels de besten waren, zorgden de Tukkers ervoor dat Getafe eigenlijk nooit echt gevaarlijk werd. Dit was vooral te danken aan Sander Boschker, die een sterk duel keepte en veel gevaarlijke ballen uit de lucht plukte. In de tweede helft liep Edson Braafheid tegen een domme tweede gele kaart op.

Door de man-meer-situatie kwam de thuisploeg er iets beter uit, aangezien het minder op de aanvalsimpulsen van Twente hoefde te letten. Toch leek er zelfs met het ontbreken van een man weinig aan de hand voor de bezoekers. Leek, want in blessuretijd was het de Nigeriaan Ikechukwu Uche die alsnog aantekende voor de openingstreffer namens Getafe.


Ikechukwu Uche viert zijn late treffer.


Karakteristieken

Getafe CF (ESP) - FC Twente (NED) 1-0
90+1' Ikechukwu Uche 1-0

Scheidsrechter: Richmond (SCO)
Gele kaart: Casquero, Pablo Hernández (Getafe), Denneboom (Twente)
Rode kaart: Braafheid (2x geel, Twente)

Opstellingen

Getafe CF: Abbondanzieri; Díaz, Belenguer, Cata Díaz, Licht; Celestini, Pablo Hernández, Casquero (Sousa/81), Granero (Braulio/70); Uche, Kepa (Albín/46)

FC Twente: Boschker; Wellenberg, Wielaert, Braafheid, Heubach (Zomer/59); Wilkshire, El Ahmadi, Engelaar; Denneboom (Brama/65), Huysegems, N'Kufo (Elia/87)

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (20/09)

Icoon UEFA CupVanavond werden de heenwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup gespeeld. Ajax, FC Groningen, SC Heerenveen, AZ en FC Twente kwamen in actie tegen respectievelijk Dinamo Zagreb, Fiorentina, Helsingborgs IF, FC Paços de Ferreira en Getafe CF.

Dinamo Zagreb - Ajax 0-1
Ajax heeft de eerste wedstrijd in de UEFA Cup winnend afgesloten door in Kroatië met 0-1 te winnen van Dinamo Zagreb. De Amsterdammers begonnen verdedigend maar ondanks dat was de eerste kans van de wedstrijd voor Dinamo. De Amsterdammers hadden in de eerste helft veel balbezit maar konden weinig kansen creëren. In de tweede helft nam de druk van Dinamo Zagreb toe, maar Ajax wist te profiteren van een blunder in de Kroatische defensie. Klaas Jan Huntelaar bracht Dennis Rommedahl in stelling, die vervolgens in de 62e minuut tekende voor de 0-1. Klaas Jan Huntelaar had de score kunnen uitbreiden na een knappe voorzet van Luis Suárez maar de bal verdween net naast het doel. Uiteindelijk werd het offensief van Dinamo minder en kon de wedstrijd rustig worden uitgespeeld.

FC Groningen - Fiorentina 1-1
FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Fiorentina knap gelijkgespeeld. De thuisploeg speelde niet vol op de aanval maar viel gedoseerd aan. De Italianen deden rustig aan en FC Groningen kon regelmatig doorkomen aan de rechterkant. De tactiek van trainer Ron Jans pakte goed uit en in de 26e minuut opende Goran Lovre de score na een voorzet van Stefan Nijland. Vervolgens nam Fiorentina het initiatief over en werd het tempo in de tweede helft flink opgevoerd. FC Groningen had moeite om het spel bij te houden en in de 66e minuut scoorde Franco Semioli de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde nog iets terug te doen maar meer dan een gelijkspel was niet haalbaar.

SC Heerenveen - Helsingborgs IF 5-3
SC Heerenveen heeft een knotsgekke wedstrijd tegen Helsingborgs IF winnend afgesloten, maar kan zich opmaken voor een spannend duel in Zweden. Helsingborgs kwam goed uit de startblokken en kreeg de eerste grote kans. De Friezen namen vervolgens de touwtjes in handen en bereikten nog voor rust een 3-0 stand door een doelpunt van Michael Bradley en twee treffers van Gerald Sibon. Na de rust veranderde de wedstrijd en vielen er grote gaten in beide defensies. Henrik Larsson en Razak Omotoyossi brachten de stand op 3-2 door grote blunders van de thuisploeg. Twee minuten later was het aan de andere kant prijsschieten en konden Kristian Bak Nielsen en opnieuw Michael Bradley tekenen voor een treffer. Uiteindelijk zette Henrik Larsson de einduitslag op het bord vanaf elf meter: 5-3.

Getafe CF - FC Twente 1-0
FC Twente heeft in Spanje op de valreep met 1-0 verloren van Getafe CF. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en was vooral gevaarlijk over de flanken, maar kon geen gevaar stichten voor het doel van FC Twente. Ook de keeper van Getafe hoefde zich in de eerste helft niet in het zweet te werken, ondanks een slappe kopbal van Blaise N’Kufo. In de tweede helft moesten de Tukkers met 10 man verder toen Edson Braafheid tegen zijn tweede gele kaart aanliep. FC Twente leek lange tijd met een gelijkspel naar huis te gaan maar in de blessuretijd scoorde Ikechukwu Uche het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

FC Paços de Ferreira - AZ 0-1
AZ is er na een moeizame wedstrijd in geslaagd om met 1-0 van FC Paços de Ferreira te winnen. In de eerste helft had AZ het overwicht maar wist niet te scoren. AZ kwam goed weg na een afstandsschot van Dédé op de lat. In de tweede helft zakte AZ in, vooral in het strafschopgebied ging het allemaal wat moeizamer. FC Paços de Ferreira kreeg een paar goede kansen maar wist deze niet te benutten. In de 88e minuut haalde AZ-speler Grétar Steinsson na een corner de bal van de doellijn. Zeven minuten later wist Sebastien Pocognoli met een kopbal uit een corner AZ op 0-1 te brengen.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

Voor meer nieuws over de UEFA Cup kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag SC Heerenveen - Helsingborgs IF

Heerenveen maakt het zichzelf moeilijk op weg naar de groepsfase van de UEFA Cup. Na een russtand van 3-0 werd het uiteindelijk in het Abe Lenstra Stadion 5-3.

Een aarzelend begin van de Friezen zorgde ervoor dat de gasten al vroeg een goede mogelijkheid kregen, maar Omotoyossi kopte net naast. Na deze kans leek Heereveen wakker geschud en heerste het tot aan de rust. Men wist vooral ruimte op de flanken te creeren. De Zweedse defensie werd enkele malen via mooi combinatievoetbal uiteengereten. Sibon stond twee keer op de goede plaats om een voorzet vanaf de achterlijn tot doelpunt te verwerken.

Door een gebrek aan scherpte na de rust verspeelde Heerenveen in vrij korte tijd zijn voorsprong. Bij het eerste doelpunt van de bezoekers werd een lange bal verkeerd ingeschat, waarna Omotoyossi Larsson wist te vinden. Niet veel later vergaten de Friezen opnieuw te verdedigen en wist Omotoyossi Vandenbussche te passeren.

Heerenveen schrok opnieuw wakker en ging snel op zoek naar meer treffers, die niet veel later ook vielen. Toch waren de Zweden na deze doelpuntenregen nog altijd niet knock-out. Larsson wist nog vanaf elf meter te scoren waardoor de Friezen nog niet zeker zijn van de groepsfase.



Karakteristieken

SC Heerenveen - Helsingborgs IF 5-3
20’ Bradley 1-0
30’ Sibon 2-0
35’ Sibon 3-0
53’ Larsson 3-1
57’ Larsson 3-2
59’ Bak Nielsen 4-2
60’ Bradley 5-2
70’ Larsson (strafschop) 5-3

Scheidsrechter: Panic (Bos)
Gele kaart: Bradley, Prager (SC Heerenveen), Tamboura, Skúlason, Omotoyossi (Helsingborgs IF)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag, Breuer, Beerens, Roorda, Bradley (Prager /72), Pranjic, Sibon (Matusiak /66), Sulejmani

Helsingborgs IF: Andersson, Tamboura, Jakobsson, Beloufa (Castan /46), Andersson, Dahl, Lantz (Wahlstedt /46), Skúlason, Kolár (Unkuri /87), Larsson, Omotoyossi

Winkels België verkopen oude producten als nieuw

Icoon BelgieDiverse winkelketens in België zoals Mediamarkt, Fnac, Makro en BelCompany zijn in opspraak gekomen. De winkels blijken in plaats van gloednieuwe artikelen, ook ingeleverde en/of herstelde producten voor hetzelfde geld te verkopen. De Belgische Consumentenbond Test-Aankoop noemt dit soort praktijken onwettig.

Een aantal gedupeerde consumenten klaagde over de Mediamarkt op de Vlaamse radio. Een man vertelde dat er wel honderden foto's waren gemaakt met zijn 'nieuwe' camera. Hetzelfde ging op voor een printer van een ander persoon.

Een woordvoerster van de Mediamarkt bevestigde deze praktijken en noemt dit volledig wettig. De Consumentenbond vond het verweer nonsens. "Dit is gewoon bedrog. Een inbreuk op het strafrecht", aldus een woordvoerder.

Breder onderzoek naar adoptielanden

Icoon PolitiekMinister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zou een onderzoek moeten instellen naar alle adoptielanden van waaruit kinderen naar Nederland komen. Een meerderheid in de Tweede Kamer bepleit dat.

De aanleiding is een uitzending van de actualiteitenrubriek Netwerk, waarin vandaag mogelijke problemen met adopties uit Colombia aan de orde kwamen. Berichten over illegale adopties uit India leidden eerder dit jaar al tot verontruste reacties. Hirsch Ballin kondigde daarop een uitgebreid onderzoek aan naar adopties uit dat land.

Netwerk meldde vandaag dat het Nederlandse adoptiebureau Hogar het ministerie van Justitie heeft verzocht ook mogelijke misstanden bij adopties uit Colombia nader te bekijken. Nederlandse adoptieouders zouden niet op de hoogte zijn gesteld van geestelijke en lichamelijke handicaps bij kinderen.

Uitslag FC Groningen - Fiorentina

FC Groningen is er niet in geslaagd om de UEFA Cup-wedstrijd tegen Fiorentina te winnen. In eigen huis speelden de Groningers gelijk (1-1). Goran Lovre zette de thuisploeg na bijna een half uur spelen op voorsprong. Na ruim een uur trok Semioli de stand weer gelijk.

De Groningse formatie had zich voorgenomen om niet in de aanval te gaan, maar gedoseerd te zoeken naar gaten. In deze opzet slaagde de ploeg van Ron Jans met glans. Fiorentina leunde namelijk op de verdediging, maar kwam er al snel achter dat er iets moest gebeuren om te winnen. FC Groningen kwam er via de rechterkant een aantal keren goed uit. Ondanks de inzet bleef een score uit, aangezien Stefan Nijland een grote kans miste en de keeper van de Italianen, Frey, een bal van Erik Nevland van de lijn haalde.

Toch kreeg FC Groningen uiteindelijk loon naar werken. De eerste aanval over de linkerflank leverde prompt de gewenste treffer op. Nijland zette de bal voor, die door Lovre vakkundig binnen werd gekopt. Na dit doelpunt voerde Fiorentina de druk verder op. De thuisploeg was echter niet van plan om cadeautjes uit te delen. Tot de rust bleven grote kansen dan ook uit.

De Italiaanse ploeg was in de rust stevig toegesproken, want na de thee werd het tempo in het duel verder opgevoerd. De Groningers kenden enige moeite om snel om te schakelen. Hiervan kon Semioli uiteindelijk, met een droog schot, profiteren. De ploeg van trainer Jans wilde toch proberen om de winst in eigen huis te houden en trok weer ten strijde. Een zege zat er echter niet meer in.


Karakteristieken

FC Groningen - Fiorentina 1-1
26’ Lovre 1-0
66’ Semioli 1-1

Scheidsrechter: Batista (Por)
Gele kaart: Lovre (FC Groningen), Mutu, Frey (Fiorentina)

Opstellingen

FC Groningen: v. Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Meerdink, Lindgren, Lovre, Levtsjenko, Nevland (Kolder/90+1), Nijland (v.d Laak/74)

Fiorentina: Frey, Ujfalusi, Gamberini, Kroldrup, Pasqual, Semioli, Pazienza, Liverani, Montolivo, Mutu, Vieri (Pazzini/58)

Volleybalsters beginnen EK met zege

De Nederlandse volleybalsters zijn het Europees kampioenschap in Belgie en Luxemburg goed begonnen. Gastland Belgie werd, weliswaar moeizaam, met 3-1 geklopt.

Afgelopen maand wonnen de Nederlandse volleybalsters nog de World Grand Prix door de complete wereldtop te verslaan, maar vandaag bleef het lang onder niveau. Nadat de eerste set met 25-19 gewonnen verslapte Oranje en Belgie won de tweede set prompt met 18-25. Ook in de derde set speelde de ploeg van Avital Selinger niet best en kwam het opnieuw achter, met veel moeite werd de set met 25-23 binnengesleept. In de vierde set speelde Nederland eindelijk op z'n niveau, waardoor de set simpel met 25-12 werd gewonnen.

Testdag 20-09-2007

Pedro de la Rosa heeft de snelste tijd neergezet tijdens de laatste testdag op Jerez. Luca Badoer zette de tweede tijd neer op het Spaanse circuit. Mark Webber, Nick Heidfeld en Nelson Piquet Jr. maken de top vijf compleet.

PosCoureurTeamTijdRonden
1P. de la RosaMcLaren01:19.61768
2L. BadoerFerrari01:19.65668
3M. WebberRed Bull01:20.06742
4N. HeidfeldBMW01:20.18494
5N. Piquet jr.Renault01:20.655120
6J. ButtonHonda01:20.83166
7J. TrulliToyota01:21.62177
8S. VettelScuderia Toro Rosso01:21.62682
9J. RossiterSuper Aguri01:21.66339
10N. RosbergWilliams01:22.14857

Heerenveen-fans klaar met Alves

Veel fans van SC Heerenveen hebben genoeg van Afonso Alves. Tijdens het UEFA Cup-duel tegen Helsingsborg IF, dat donderdag werd gespeeld, uitten veel supporters hun ongenoegen door middel van spreekkoren.

Donderdag keerde de Braziliaanse speler terug bij de selectie van SC Heerenveen, nadat hij opnieuw een aantal dagen niets van zich had laten horen. Tijdens de eerste helft van het duel tegen de Zweedse ploeg werd duidelijk dat de fans de escapades van de speler meer dan zat waren. Zo was te horen onder meer te horen: "Alves, Alves, who the fuck is Alves".

Tussendoor werd er ook nog voor andere tekst gekozen, zoals "We zwaaien met z'n allen naar Alves", "Laat je club maar in de steek" en "Wie niet springt, is voor Alves".

Uitslagen vrouwen Eredivisie speelronde 4

Opnieuw een volledige speelronde in de Plus Eredivisie voor dames. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

ADO Den Haag wist in Alkmaar voor ongeveer achthonderd toeschouwers opnieuw een overwinning te boeken. Sheila van der Bulk wist in de tiende minuut na rust de Haagse club op voorsprong te koppen. ADO sterker dan AZ maar wist dit niet in meer doelpunten om te zetten.

Opnieuw geen overwinning voor FC Utrecht ditmaal was FC Twente te sterk. De ploeg uit Enschede wist al in de tweede minuut op voorsprong te komen via een laag schot van Anouk Dekker. Daarna werd Utrecht sterker en probeerde aan te dringen maar het mocht niet baten. Pas in de slotfase van de wedstrijd wist FC Twente de score te verdubbelen via Janneke Bijl uit een hoekschop.

Het allereerste doelpunt voor Willem II luidde zelfs de eerste overwinning voor de ploeg uit Tilburg in. Willem II was in eigen huis met 3-0 te sterk voor SC Heerenveen. Karin Stevens wist de Tilburgers in de 38e minuut te scoren. Stevens wist drie kwartier later de score te verdubbelen. In de 90ste minuut wist Gisele Fraikin de eindstand op de borden te brengen 3-0.

Uitslag

ThuisUitUitslag
AZ ADO Den Haag0-1
FC Utrecht FC Twente0-2
Willem II SC Heerenveen3-0

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1ADO Den Haag44007-112
2FC Twente43017-39
3AZ Alkmaar42023-26
4FC Utrecht41035-73
5SC Heerenveen41034-83
6Willem II41033-83

Programma

DatumThuisUit
4-10ADO Den HaagFC Twente
4-10FC Utrechtsc Heerenveen
4-10Willem IIAZ

12-jarige haalt miljoenen binnen

Icoon DigitalDe 12-jarige oprichter van het bedrijfje PlaySpan, dat virtuele goederen wil verkopen, heeft 6,5 miljoen dollar aan investeringen binnengehaald.

De scholier Arjun Mehta richtte het bedrijf vorig jaar op in zijn garage. Om aan voldoende geld te komen, verkocht hij game-artikelen die hij had gewonnen.

PlaySpan is nog niet actief, maar heeft al wel contracten gesloten met zeven makers van online rollenspellen. Het bedrijf wil virtuele producten verkopen die spelers kunnen gebruiken. De aangesloten games hebben in totaal tien miljoen gebruikers.

Easton Capital, Menlo Ventures, STIC en Novel TMT Ventures vonden PlaySpan blijkbaar interessant genoeg om er 6,5 miljoen dollar in te investeren.

PlaySpan is gevestigd in Silicon Valley, in de Amerikaanse staat Californië. Ook heeft de onderneming vestigingen in Mumbai en Shanghai.
Met dank aan MDF voor de submit.

Opnieuw militair in Uruzgan gesneuveld

Icoon OorlogEen 20-jarige soldaat eerste klasse is vandaag aan het begin van de avond in Afghanistan bij een vuurgevecht omgekomen. Dit gebeurde iets ten noorden van de Nederlandse basis in Deh Rawod. Dat heeft premier Jan Peter Balkenende vanavond in de Tweede Kamer bekendgemaakt tijdens de algemene beschouwingen.

Het slachtoffer is afkomstig van de Johan Willem Frisokazerne in Assen. Hij is de elfde Nederlandse militair die in Afghanistan het leven laat. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gebracht.

Volgens minister Eimert van Middelkoop was het een langdurig vuurgevecht. ''Men was gedwongen een voertuig achter te laten. Dat werd later vernietigd door een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter'', zei de bewindsman in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

De premier betuigde zijn medeleven met de nabestaanden van het slachtoffer. ''Wij leven intens mee en delen in hun verdriet.'' Ook Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet betuigde deelneming namens het parlement. Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn geeft donderdagavond een toelichting op de gebeurtenis.

Trein schept auto: niemand gewond

Icoon VervoerEen 54-jarige automobilist uit Winterswijk heeft heel veel geluk gehad. De man kwam vandaag met de schrik vrij toen hij in botsing kwam met de trein. Dat gebeurde vanmiddag rond half drie in Miste, een buurtschap in Winterswijk.

Het ongeluk vond plaats op een onbewaakte spoorwegovergang op de Veldhorstweg. De man hobbelde met zijn bestelbusje over de overgang toen de motor afsloeg. De trein raakte de auto, maar de man mankeerde na de botsing niets. Het treinverkeer lag een uur stil.

Microsoft komt met speciale PGR4 motor

12 oktober komt Microsoft met het vierde deel in hun bekende race-serie Project Gotham Racing. Voor het eerst zal het mogelijk zijn om naast auto's ook met motoren te scheuren over verscheidene circuits. Om dit te vieren heeft Microsoft samen met het Engelse merk Triumph een speciale actie, bij aankoop van de gelimiteerde Speed Triple PGR4 krijg je een Xbox 360 met Project Gotham Racing 4 cadeau. Nu is de motor sowieso al speciaal, want hij heeft een unieke bestickering een seat cowl, fly screen en belly pan in de kleur van de motor.

Hoeveel gaat dit grapje je dan kosten vraag je je nu natuurlijk af. Wel voor de speciale editie van de Triumph Speed Triple betaal je 12.740,- euro en daar heb je dan dus nog 900,- euro aan extra's bijzitten.



De Triumph Speed Triple PGR4

[TGS] Wii love golf

De Wii is natuurlijk dé console om golfspellen op te spelen. De Wiimote kan goed gebruikt worden als golfclub, en dat zal dan ook gaan gebeuren in de nieuwe golf-game We Love Golf. Deze golf-game wordt gemaakt door de teams van Mario Golf en Hot Shots en zal standaard golf modussen bevatten, maar daarnaast ook verschillende mini-games in golf-stijl. Wanneer het spel in de winkels zal liggen is nog niet bekend.












Indiase kikkers getrouwd voor regen

In de Indiase stad Benarés, een heilige stad voor de hindoes, zijn twee kikkers vandaag met elkaar in het huwelijk getreden. Honderden Indiërs keken toe bij het heuglijke feit, dat ervoor moest zorgen dat de regengoden een Hollands weertje zouden bezorgen in India.

Boeren hebben namelijk te kampen met extreme droogte in de deelstaat Uttar Pradesh. De deelstaat ligt in het noorden van India, aan de voet van de Himalaya.

Maar liefst vijf priesters waren er voor nodig om de kikkers in het huwelijksbootje te laten stappen. De groene springers werden tijdens de ceremonie versierd met poeder van de geelwortel. Hierna werden ze in een plechtige optocht naar een vijver gebracht, waar het gelukkige bruidspaar bloemen kreeg toegeworpen van de vele gelovigen. In deze vijver kan het stel genieten van hun huwelijksnacht.

Verwarde vrouw springt van gebouw ROC

Icoon PolitieEen 22-jarige vrouw uit Eindhoven is vanochtend van de eerste verdieping van het ROC Ter Aa in Helmond gesprongen. Dat deed ze voor het oog van vijftien leerlingen die de opleiding tot beveiliger volgen. De Eindhovense was het ROC binnengelopen, omdat ze afspraak zou hebben bij het aanmeldingsbureau van de school.

Toen de leerling-beveiligers haar afspraak wilden controleren sprong de vrouw vijf meter naar beneden. Daar zagen tientallen scholieren haar op de grond liggen. Het incident speelde zich om 10.00 's morgens af. De vrouw ligt met hoofdletsel en een gecompliceerde beenbreuk in het Elkerliek Ziekenhuis. De leerlingen hebben hulp gekregen bij het verwerken van wat ze hebben gezien.

Met dank aan Lwelyn, Trigalti en ruffian voor de submit.

Rusland claimt Noordpool

Icoon BuitenlandsEen lange bergketen onder de Noordelijke IJszee zou verbonden zijn met het continentaal plateau van Rusland. Dat concludeert de Russische regering op basis van wetenschappelijk onderzoek. Als dit juist is kan Rusland een groot deel van de Noordelijke IJszee met de bijbehorende grondstoffen claimen als eigendom.

Landen die grenzen aan de Noordpool hebben haast om aan te tonen dat een deel van het gebied van hen is. Dat is het gevolg van schattingen dat 25 procent van de nog onondekte olie- en gasvoorraden zich onder de Noordelijke IJszee bevinden. Het Noordpoolijs smelt sneller dan verwacht met het gevolg dat straks via het noorden van Europa naar Azië kan worden gevaren.

Klare Taalprijs voor Geert Wilders

Icoon PolitiekPVV-leider Geert Wilders heeft de Klare Taalprijs van de Nationale Jeugdraad gewonnen vanwege zijn heldere manier van spreken. CDA-fractielieder Pieter van Geel werd uitgeroepen tot 'grootste zwetser'.

De Jargonbrigade werd vier jaar geleden ingesteld om politici te stimuleren makkelijke taal te gebruiken. De Jeugdraad voegde wel toe dat Wilders niet had gewonnen om wat hij zei, maar om hoe hij zijn standpunten bracht. Wel voegde de Jargonbrigade er nog aan toe dat zijn beledigende taalgebruik geen schoonheidsprijs verdient.

Van Geel kreeg de titel 'Grootste zwetser', omdat hij veel jargon en wollige taal gebruikte. "Zo noemde Van Geel de woorden biodiversiteit, interventieuitbreidingen en vestigingsklimaat in één lange, onduidelijke zin", aldus de Jargonbrigade. Jongeren volgden de politici vanaf de publieke tribune. De Jargonbrigade overhandigde de prijzen persoonlijk. Wilders voelde zich vereerd met de prijs.

Belgen komen met frietautomaat

In België, het land van bier en patat, is het binnen enkele weken mogelijk patat uit de automaat te krijgen. De werking van de automaat komt overeen met die van de frisdrankautomaat.

De keuze is echter beperkt. Men kan kiezen uit patat met of zonder zout. Met of zonder mayonaise is de tweede optie.

In eerste instantie wordt de frietautomaat geplaatst in tankstations, bioscopen en op campings. De frietautomaat zou zelfs de interesse hebben gewekt van snackbars, zodat deze ook na sluitingstijd patat kunnen leveren aan de frietminnende zuiderburen. Een portie patat moet twee euro gaan kosten, maar wie een patatje met wil, moet bijbetalen.

Gelukkig is een patatje uit de automaat sneller klaar dan bij 'Friet van Piet'. Al na twee minuten heb je een dampende zak patat in je handen.

Playlogic werkt aan PlayStation 3 titel

Playlogic mag van Sony zijn eigen games gaan uitgeven op de PSP en PS2 binnen de Verenigde Staten. Dit is een grote stap voor PlayLogic, want voorheen gaven ze alleen games in Europa uit. Playlogic wist ook nog te vermelden dat ze bezig zijn met een PS3-titel, die volgende week officieel aangekondigd zal worden.

PlayLogic is een Nederlands bedrijf en is gevestigd in Breda en Amsterdam. Bekende titels zijn bijvoorbeeld Obscure II, Ancient Wars: Sparta en Xyanide Resurrection. Playlogic is door deze deal niet meer afhankelijk van andere uitgevers en kan nu ook beter samenwerken met Sony om zo de games beter af te stemmen op de Amerikaanse markt. Playlogic mag ook games van andere ontwikkelaars gaan uitgeven in Amerika.

Uitslag Dinamo Zagreb - Ajax

Ajax heeft de UEFA Cup-wedstrijd in de eerste ronde tegen Dinamo Zagreb met 0-1 gewonnen. Dennis Rommedahl scoorde de enige treffer.

Beide clubs begonnen rustig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Zagreb via een hoekschop. Stekelenburg wist de bal in eerste instantie uit zijn doel te houden maar de bal kwam bij Vukojevic terecht. Die schoot echter in het zijnet. Even daarna was het bijna Huntelaar die scoorde, maar de doelman zat er goed bij.

Naarmate de eerste helft vorderde probeerde Ajax steeds meer op de helft van de tegenstander te blijven. Dinamo wist er echter een aantal keren gevaarlijk uit te komen. In de 30e minuut was Dinamo vlak bij de openingstreffer via Vukojevic, maar Stekelenburg reageerde alert. Het waren ook de Kroaten die met veel meer zelfvertrouwen speelden dan de Amsterdammers, die een beetje angstig speelden. De rest van de eerste helft waren er geen echte kansen meer waardoor beide ploegen met 0-0 de rust ingingen.

Ajax begon met dezelfde elf spelers aan de tweede helft. Bij Dinamo één wissel, Zokota kwam het veld in voor Vugrinec. De eerste kans in het tweede bedrijf was voor Dinamo via Sammir, maar hij schoot naast het doel van Stekelenburg. In de 53e minuut kwam Gregory van der Wiel op en schoot van net buiten de zestien meter naast het doel.

In de 63e minuut was het dan toch verrassend 1-0 voor Ajax. Via Huntelaar omzeilde Dennis Rommedahl doelman Koch en schoot de bal in het doel. Ajax ging daarna wel wat beter spelen, maar het was Dinamo die op zoek was naar de 1-1. Met het inbrengen van Guela bracht de ploeg nog een aanvaller in de ploeg.

In de 78e minuut werd doelpuntenmaker Dennis Rommedahl gewisseld en kwam Luis Suárez in het veld. Even daarna een kans voor Huntelaar, maar Koch wist te redden. In de 84e minuut werd Huntelaar gewisseld en mocht Luque de laatste zes minuten meespelen. Echte kansen kwamen er niet meer in de resterende minuten. Ajax heeft door de overwinning een goede uitzicht om over twee weken de groepsfase van de UEFA Cup te bereiken.

Karakteristieken

Dinamo Zagreb - Ajax 0-1
63’ Dennis Rommedahl 0-1

Scheidsrechter: Lannoy
Gele kaart: Vukojevic (Dinamo Zagreb), Maduro (Ajax)

Opstellingen

Dinamo Zagreb: Koch, Schildenfeld, Drpic, Pokrivac, Etto, Cale, Modric, Vukojevic, Sammir, Vugrinec (Sokota/46), Balaban

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Stam, v.d.Wiel, Vermaelen, Gabri, Ogararu, Maduro, Emanuelson, Rommedahl (Suárez/78), Huntelaar (Luque/84).

Vergelijking met het echte leven in PGR4 trailer

Bizarre heeft een vergelijking gemaakt tussen de TV-reclame van Project Gotham Racing 4 (waar beelden van echte auto's gebruikt worden) en het spel zelf. PGR4 is sindskort goud gegaan en de game zal vanaf 12 oktober in de winkels liggen. Rechts de beelden uit het spel en links de reclame.

Project Gotham Racing vier is het nieuwste deel in de succesvolle reeks van PGR-games. De game is een arcade-racer en je begint als laatste van de wereld en moet uiteindelijk de nummer één van de wereld worden. Multiplayer is ook belangrijk en PGR4 maakt dit keer gebruikt van een party-systeem net alsin Halo 2. Kudos blijven belangrijk en in dit deel zul je allerlei ingame-objecten kunnen kopen met kudos.

Landis twee jaar geschorst, verliest Tour

Floyd Landis is door het Amerikaanse dopingagentschap USDA voor twee jaar geschorst. Hij verliest ook zijn Tourzege van 2006.

Floyd Landis won de Tour de France van 2006, maar enkele dagen later bleek dat hij tijdens een dopingcontrole in de door hem gewonnen 17e etappe positief had getest op testosteron. Na een rechtszaak van vier maanden was vandaag eindelijk de uitspraak. De overwinning van de Tour de France komt nu officieel op naam van Oscar Perreiro Sio.

Landis kan nog tegen de uitspraak in beroep, bij het Internationale Sporttribunaal CAS in Lausanne. Als hij niet in beroep gaat loopt zijn schorsing tot 31 januari 2009.

Stomerij dicht na miljoenenclaim om broek

Icoon OpmerkelijkDe stomerij in Washington die in juni werd aangeklaagd door een klant die zijn broek was kwijtgeraakt sluit definitief zijn deuren. De man eiste 54 miljoen dollar van de stomerij, omdat zijn broek niet meer terug werd gevonden.

De eigenaren van de stomerij wonnen de rechtszaak, maar ze waren een ton kwijt aan advocaten. Gulle giften hielden de zaak open, maar de eigenaren kunnen de stress niet langer aan. De klant -zelf een rechter- vindt nog steeds dat hij in zijn recht stond. In de winkel hing namelijk een bordje met 'tevredenheid verzekerd'. De man gaat mogelijk nog in hoger beroep om alsnog miljoenen te eisen voor zijn verloren broek.

Zanger Stereophonics club uit gegooid

Icoon ShowbizzKelly Jones, de frontman van de band Stereophonics is gisteravond gewond geraakt aan zijn arm. Dat gebeurde bij een opstootje in een nachtclub in Londen. De zanger werd de disco uitgesmeten toen hij een bezoekje bracht aan de dameswc's.

Op straat ontstond toen een gevecht tussen de rocker en de beveiligers van club Amika. Daarbij verwondde hij zijn arm aan gebroken glas. De 33-jarige Jones moest zich laten behandelen door medisch personeel ter plaatse.

Paris niet welkom op Duitse Bierfeesten

Icoon ShowbizzParis Hilton is niet meer welkom op het 'Oktoberfest', de bierfeesten in München. Haar aanwezigheid zou het niveau van het culturele evenement fors omlaag halen.

Vorig jaar liep Paris in München, geheel in Beierse klederdracht en met vlechtjes in haar blonde lokken. Paris kwam er om een merk van wijn in blik te promoten, maar dat schoot de trotse Beieren in het verkeerde keelgat. Wijn was namelijk niet welkom op het bierfestijn. Dit jaar wordt niet alleen Paris geweerd, maar alle promotie-acties met celebrities.

Kleine systeem update voor de Xbox 360

Wie vandaag zijn Xbox 360 aanzet en verbinding maakt met Xbox Live zal zien dat er een nieuwe update is verschenen. Deze update is niet de lang verwachte herfst update, maar slechts een kleine update om de Xbox 360 geschikt te maken voor de Scene-It controller.

Scene-It is het antwoord van Microsoft op de populaire Quiz-game Buzz! op de PlayStation 2 en 3. Scene-It zal gebruik maken van speciale controllers en zonder de update zal de Xbox 360 deze controllers dus niet herkennen. Wanneer de herfst update, met nieuwe features, zal verschijnen is nog niet bekend. Vorig jaar verscheen de herfst update op 31 oktober en voegde onder andere 1080p en WMV-streaming toe aan de functies van de 360. De laatste lente update voegde MSN-functionaliteit toe aan het dashboard van de Xbox 360.



De bewuste controller(s)

Scholieren mogen Hitlerbuttons dragen in VS

Een rechter heeft vandaag twee scholieren uit de Amerikaanse staat New Jersey in het gelijk gesteld. De jongeren dragen namelijk uit protest buttons waarop de beeltenis prijkt van leden van de Hitlerjugend. Ze willen hiermee een vuist maken tegen het voorstel schooluniformen verplicht te stellen.

De rechter vergeleek de buttons met de rouwbanden die studenten uit de staat Iowa droegen eind jaren zestig. Zij deden dit om hun onvrede jegens de Vietnamoorlog te uiten. Mocht de school echter vermoeden dat een scholier met het uiten van zijn mening het gezag op de school ondermijnt of als het werk op school er onder gaat lijden, dan mag de school de vrijheid van de jongeren beperken.

De studenten mogen de buttons trouwens niet uitdelen. Op de buttons staan overigens geen swastika's afgebeeld. Nee, er zijn louter jongetjes in Hitlerjugend-uniform op te zien. De rechtszaak volgde op een aanklacht die de ouders van de jongeren tegen de school indienden, toen deze dreigde de leerlingen te schorsen.

72-jarige man krijgt geen drank mee

Een 72-jarige Engelsman kreeg onlangs geen drank mee bij de lokale supermarkt van het Britse West Kirby. De bejaarde man, compleet met grijs haar en dito baard, weigerde te bewijzen dat hij de 21 jaar al was gepasseerd. De supermarktmedewerkers peinsden er dan ook niet over de man twee flessen wijn mee te geven.

De man wilde hierop een hartig woordje met de bedrijfsleider spreken. Maar ook deze weigerde de man te helpen met de woorden: "Dan kan ik u niet helpen."

"Is de bureaucratie gek geworden?", vraagt de man zich af. "Ik juich het toe om kinderen van de alcohol af te houden, maar dit slaat helemaal nergens op."

Een woordvoerder van het supermarktconcern reageerde met de verklaring dat ze hun verantwoordelijkheid zeer serieus nemen. Elk filiaal moet zich dan ook strikt aan de regels houden. "Het is al moeilijk genoeg voor het personeel om te bepalen of iemand oud genoeg is om alcohol te mogen kopen."

Bin Laden wil wraak op Musharraf

Icoon BuitenlandsOsama bin Laden heeft in een nieuwe geluidsopname opgeroepen om in opstand te komen tegen de Pakistaanse president Pervez Musharraf. Bin Laden wil dat er wraak wordt genomen voor de dood van een opstandige geestelijke en de militaire aanval op diens Rode Moskee in Islamabad in juli.

Dat meldde de website van de Amerikaanse organisatie SITE vandaag, die websites van radicale islamitische groepen in de gaten houdt. ,,Wij in al-Qaeda roepen God op om getuige te zijn van onze wraak op Musharraf en zijn helpers voor het bloed van Abdul Rashid Ghazi en zijn medestanders'', aldus Bin Laden op een nieuwe audiotape.

Dries Roelvink is opa geworden

Neerlands trots in bange dagen, Dries Roelvink heeft voor het eerst een kleinkind gekregen. De blonde Adonis is er vroeg bij, want zelf is de volkszanger nog maar 48 jaar.

Dries' oudste dochter Peggy is maandag namelijk bevallen van een zoontje. Het jongetje heeft de naam Damy gekregen. "Hoewel ik eventjes aan zijn naam moest wennen, is Damy voor mij het mooiste kleinkind van de hele wereld", vindt Roelvink.

De artiest, die hoopt in januari Ahoy vol te krijgen, zegt nu weer te weten waar het allemaal om draait in het leven. "Toen Damy moest huilen en Peggy hem over zijn wang streelde om hem te troosten, was ik diep geraakt."

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Slowakije gaat Nederland helpen in Uruzgan

Icoon OorlogVertegenwoordigers van de Nederlandse en de Slowaakse ministeries van Defensie gaan in november bespreken hoe Slowakije betrokken zal worden bij de Nederlandse militaire missie in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan.

Dat heeft het Slowaakse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekendgemaakt. Woordvoerder Jan Skoda bevestigde tegenover het ANP dat de vraag niet langer is of, maar hoe Slowakije Nederland zal helpen in Uruzgan.

Film: Once

"A two-and-a-half-three minute piece of music, I always feel, can be as powerful as a day's conversation with, for example, a young lady." – regisseur John Carney


De Ierse musical Once won in 2006 de publieksprijs op het prestigieuze Sundance Filmfestival. Nooit geweten dat ze in Noord-Amerika ook van tapdansen, klavertjesvier en Riverdance houden, zul je misschien denken. Maar Once is geen conventionele musical, en al helemaal niet typisch Iers. De acteurs barsten niet zomaar in zingen en dansen uit, en de muziek is geschreven door singer-songwriter Glen Hansard van The Frames, die tevens de hoofdrol van een straatmuzikant in Dublin op zich neemt. Ingetogen liedjes in plaats van de melodramatische, bombastische meezingers die we uit de klassieke musical gewend zijn. Once is als het ware een visueel album, waarin alle liedjes tezamen een hartverwarmend, romantisch verhaal vertellen.



Dekker grijpt naar de macht Drielandentour

Thomas Dekker heeft vandaag de macht gegrepen in de Drielandentour. De Nederlander van Rabobank won de tweede etappe en pakte daarmee de leiding in het algemeen klassement.

In de rit over 138,5 kilometer met start en finish in Lollar maakte hij samen met ploeggenoot Michael Boogerd deel uit van een kopgroep. Na de vijf ronden van ongeveer dertig kilometer in en om Lollar, met daarin een korte klim, kwam Dekker voor Christian Pfannberger en Boogerd over de meet.

[TGS] Lijst van PlayStation 3 titels met rumble

Na het nieuws dat de SIXAXIS plaats gaat maken voor de Dualshock 3 heeft Sony nu ook een lijst vrijgegeven van de games die gebruik gaan maken van de rumble functie in Sony's controller.

Lijst van PlayStation 3 titels die gebruik gaan maken van Dualshock 3 in Japan.

Titel, Developer/Publisher

Vampire Rain -Altered Species- AQ INTERACTIVE Inc.
BIOHAZARD® 5 CAPCOM CO.,LTD.
Devil May Cry® 4 CAPCOM CO.,LTD.
Dark Sector D3 PUBLISHER Inc.
Burnout Paradise ELECTRONIC ARTS K.K.
FIFA franchise (title name TBD) ELECTRONIC ARTS K.K.
BUMPY TROT2 IREM SOFTWARE ENGINEERING INC.
Dynasty Warriors 6 KOEI Co., Ltd.
Fatal Inertia KOEI Co., Ltd.
GI JOCKEY 4 2007 KOEI Co., Ltd.
METAL GEAR ONLINE Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
METAL GEAR SOLID 4 GUNS OF THE PATRIOTS Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
IMABIKISOU SEGA CORPORATION
Blast Factor (*1) Sony Computer Entertainment
echochrome Sony Computer Entertainment
Folklore (*1) Sony Computer Entertainment
FORMULA ONE CHAMPIONSHIP EDITION (*1) Sony Computer Entertainment
Go! Sports Ski (*1) Sony Computer Entertainment
Heavenly Sword (*1) Sony Computer Entertainment
MotorStorm (*1) Sony Computer Entertainment
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction Sony Computer Entertainment
Resistance: Fall of Men (*1) Sony Computer Entertainment
Super Stardust HD (*1) Sony Computer Entertainment
TOY HOME Sony Computer Entertainment
Uncharted: Drake’s Fortune Sony Computer Entertainment
Warhawk (*1) Sony Computer Entertainment

Lijst van PlayStation 3 titels die gebruik gaan maken van Dualshock 3 in Europa en de US.

Titel, Developer/Publisher

The Darkness 2K Games
Enemy Territory: Quake Wars Activision
Soldier of Fortune Activision
BIOHAZARD® 5 CAPCOM
Devil May Cry® 4 CAPCOM
N-Cube Creat Studios
Warbit Creat Studios
Dark Sector D3 PUBLISHER
Turok Disney Interactive
Highlander Eidos
Kane & Lynch: Dead Men Eidos
Burnout Paradise ELECTRONIC ARTS
FIFA franchise (title name TBD) ELECTRONIC ARTS
Legendary: The Box Gamecock
To End All Wars Ghostlight
RAGE id Software
WarDevil – Unleash the Beast Within Ignition Entertainment
Dynasty Warriors 6 KOEI
Fatal Inertia KOEI
METAL GEAR SOLID 4 GUNS OF THE PATRIOTS Konami
Blacksite: Area 51 Midway
TNA Wrestling Midway
Unreal Tournament 3 Midway
Wheelman Midway
Cops (codename, title name TBD) Pyro
Planet One (codename, title name TBD) Pyro
Heroes over Europe Red Mile Entertainment
Condemned 2 SEGA
Iron Man SEGA
The Club SEGA
The Crucible SEGA
The Incredible Hulk SEGA
Blast Factor (*1) Sony Computer Entertainment
echochrome Sony Computer Entertainment
Elefunk Sony Computer Entertainment
Folklore (*1) Sony Computer Entertainment
FORMULA ONE CHAMPIONSHIP EDITION (*1) Sony Computer Entertainment
Go! Sports Ski (*1) Sony Computer Entertainment
Heavenly Sword (*1) Sony Computer Entertainment
High Velocity Bowling Sony Computer Entertainment
MLB 08: The Show Sony Computer Entertainment
MotorStorm (*1) Sony Computer Entertainment
NBA 08 (*1) Sony Computer Entertainment
PAIN Sony Computer Entertainment
Rat Race Sony Computer Entertainment
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction Sony Computer Entertainment
Resistance: Fall of Man (*1) Sony Computer Entertainment
Snakeball Sony Computer Entertainment
SOCOM: Confrontation Sony Computer Entertainment
Super Stardust HD (*1) Sony Computer Entertainment
TOY HOME Sony Computer Entertainment
Uncharted: Drake’s Fortune Sony Computer Entertainment
Warhawk (*1) Sony Computer Entertainment
WipEout HD Sony Computer Entertainment
GirpShift® Sony Online Entertainment
NBA 2K8 Take Two Sports
Destroy All Humans 3 THQ
Stuntman Ignition THQ
Assassin’s Creed UbiSoft
BEOWULF UbiSoft
HAZE UbiSoft
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (*1) UbiSoft
Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas (*1) UbiSoft
Prototype Vivendi Games
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena Vivendi Games

*1 Rumble na update.
*2 Het al dan wel niet uitkomen van deze titels varieert per regio.

Met dank aan 'Cybeira18' voor de submit.

Landzaat mogelijk onder het mes

Denny Landzaat zal waarschijnlijk onder het mes moeten om een breukje in de oogkas te verhelpen. Op 1 september, tijdens de competitiewedstrijd tegen Newcastle United, raakte de middenvelder van Wigan Athletic geblesseerd.

Landzaat moest zich door de blessure eerder deze maand afmelden voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Bulgarije en Albanië.

"Hij heeft misschien een operatie nodig", aldus de trainer van Wigan, Chris Hutchings, die verwacht Landzaat zeker nog een maand te moeten missen. "Gelukkig zal een operatie zijn herstelperiode niet verlengen."

[TGS] [Update2] Nieuwe Ratchet & Clank beelden

Ratchet en Clank; al jaren één van de grote titels op Sony’s platform. Dat er op de Tokyo Game show beelden getoond zouden gaan worden van het nieuwste deel van de serie, Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction, was dan ook te verwachten. Dat het er gelijk 4 zouden zijn was wel weer een verrassing, een hele leuke verrassing.

In het eerste filmpje wordt de SIXAXIS techniek in de game aangetoond, in het tweede filmpje kun je wat zien over de wapens, het derde filmpje laat ons beelden zien over en van de Gyro Cycle (een vervoermiddel) en at last but not least het vierde filmpje dat ons kennis laat maken met de verhaallijn:

Update:
Interview met Ryan Schneider, Marketing Director van Insomniac Games:

Update 2:
Alweer een nieuwe trailer van Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction:

[Vuelta] Menchov doet goede zaken

De achttiende etappe van de Ronde van Spanje is gewonnen door Luis Perez Rodriguez. Na 154 kilometer koersen, van Talavera de la Reina naar Avila, kwam de Spanjaard alleen over de finish.

Perez Rodriguez wist in de slotfase van de rit zijn medevluchters te snel af te zijn. De Rus Denis Menchov was een van die medevluchters en wist daarmee zijn voorsprong op directe concurrent Vladimir Jefimkin te vergroten.

De etappe ontbrandde vandaag na 51 kilometer toen de Spanjaard Carlos Sastre op de flanken van de Puerto de Mijares de aanval zocht en op jacht ging naar de kopgroep, met daarin naast Menchov ook drie ploeggenoten van CSC. Van de toprenners had Jefimkin, de nummer twee, de slag gemist.

De groep van Sastre wist niet meer bij de kopgroep te komen, met daarin Menchov, maar kwam een kleine minuut daarna over de finish.

In het algemeen klassement heeft Menchov een voorsprong van 2,27 op Cadel Evans en iets meer dan drie minuten op de nummer drie, Carlos Sastre.

Zeker vier doden bij explosie op Curaçao

Icoon BuitenlandsOp het eiland Curaçao zijn vanochtend zeker vier doden gevallen door een explosie in een tanker. Het schip van de Curaçaose Dok Maatschappij bevond zich op het moment van de explosie in de haven. Het bericht is bevestigd door gezaghebber Lisa Dindial.

Rond 7.30 uur waren werknemers in een compartiment bezig om een reparatie uit te voeren. Plotseling deed zich een ontploffing voor waarvan de oorzaak nog niet bekend is.

Ahmadinejad mag Ground Zero niet bezoeken

Icoon BuitenlandsDe autoriteiten van New York hebben woensdag (plaatselijke tijd) een verzoek van Mahmud Ahmadinejad afgewezen om Ground Zero te bezoeken. De president van Iran had komende week een kijkje willen nemen op de plek des onheils van de aanslag op het World Trade Center op 11 september 2001.

De voorzitters van vijftig joodse organisaties in de VS waren tegen het voorgenomen bezoek gekant. ,,Wie de doelen van al-Qaeda deelt, mag geen toestemming krijgen om Ground Zero voor propagandistische doeleinden te gebruiken'', aldus een gemeenschappelijke verklaring.

Ahmadinejad komt volgende week naar New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Brandende vrachtwagen zorgt voor chaos

Icoon FileEen brandende vrachtwagen heeft voor een grote chaos gezorgd op de A27 richting Breda. De vrachtwagen, die rubberen banden vervoerde, vatte rond 13.30 uur vlam. Tussen Gorichem en Breda staat op het moment van schrijven 16 kilometer file, meldt de VerkeersInformatieDienst.

In eerste instantie werd de A27 in beide richtingen afgesloten. Op dit moment is alleen de rechterrijstrook in de richting van Breda nog afgesloten in verband met opruimwerkzaamheden.

Balkenende neemt 'krachtig afstand' van Wilders

Icoon PolitiekPremier Jan Peter Balkenende heeft vandaag tijdens de algemene beschouwingen ,,krachtig afstand'' genomen van de opstelling van PVV-leider Geert Wilders ten aanzien van de islam en moslims in Nederland.

Hij deed dat nadat Wilders had gesproken over een dreigende islamisering en de ,,afgrond'' waar Nederland naartoe zou afglijden. ,,Ik wil niet horen dat een bevolkingsgroep wordt geassocieerd met de afgrond. Ik kies voor een samenleving waarin iedereen meedoet'', aldus Balkenende.

Hij benadrukte dat hij tijdens werkbezoeken en gesprekken met autochtonen en allochtonen ziet hoeveel ,,prachtige dingen'' er gebeuren. ,,En daar zijn veel moslims bij.'' Het weerwerk tegenover Wilders kwam de premier op bijval van een groot deel van de Tweede Kamer te staan.

Wilders vindt dat Balkenende juist meer moet gaan praten met bewoners van stadswijken die volgens hem problemen ervaren van moslims en de islam. ,,U doet Nederland in de uitverkoop, u bent een bangerik'', zei Wilders.

Nederlanders betrokken bij ernstig ongeval

Icoon OngelukEen busje van het Nederlandse KRAS is gisteren betrokken geraakt bij een ernstig ongeval in Andorra. De chauffeur en één van de inzittenden zijn hierbij om het leven gekomen. Reisorganisatie TUI heeft het bericht vandaag naar buiten gebracht en het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de chauffeur de Portugese nationaliteit had.

De overige elf inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in de hoofdstad Andorra La Vella. Inmiddels is één toerist uit het ziekenhuis ontslagen. De alarmcentrale SOS International is met een team aanwezig om de gewonden te helpen. De honorair consul in Perpignan en een medewerker van de Nederlandse ambassade in Parijs reizen ook af naar Andorra om bijstand te verlenen.

De toeristen in het busje waren deelnemers aan een achtdaagse wandelreis in Andorra. Het busje waarin ze zaten raakte van de weg na een frontale botsing met een tegenligger.

[TGS] Escher's natte droom in Echochrome

Echochrome, de Escher-puzzle game voor de PS3 en PSP, laat zichzelf zien in drie nieuwe screenshots van de Tokyo Game Show. In de game moet een onmogelijk level zo gedraaid worden dat de obstakels uit het zich verdwijnen, waarna het gamekarakter ervan uitgaat dat het obstakel er niet meer is.

Om het spel iets duidelijker te maken volgt hier nog een lading wat oudere screenshots van het project.



Een releasedatum is nog niet bekend voor de game, wel is bekend dat deze downloadbaar voor het PlayStation Network zal komen.

Kindvriendelijke websites krijgen keurmerk

Icoon InternetStichting De Kinderconsument gaat keurmerken afgeven voor kindvriendelijke websites. Het keurmerk is speciaal voor ouders, kinderen en webmasters. In vergelijking met het verleden zijn de regels enigszins aangescherpt want voorheen werden websites met een chatbox zonder controle als kindvriendelijk gekeurd.

Uit een gesprek met de stichting bleek dat ouders meer richtlijnen op prijs stellen. Zo komen websites in aanmerking voor een keurmerk als er geen geweld of porno op staat, kinderen in begrijpelijke taal worden benaderd en er tips worden gegeven voor het gebruik van de pagina. De Kinderconsument wil het internet hiermee kindvriendelijker maken. Webmasters die een keuring willen kunnen zich vanaf nu vrijwillig aanmelden en de keurmerken zijn een half jaar geldig.

[TGS] Vervolg op Seaman met trailer

Seaman is een unieke game voor de Dreamcast. In de game was er een vis met een mensengezicht, met de stem van Leonard Nimoy (Spock uit de originele Star Trek), en jouw enige doel was om deze Seaman te verzorgen. Er was echter ook de mogelijkheid om te praten tegen de Seaman, waarop hij ook daadwerkelijk antwoordde.

Nu is er na vele jaren is er nu eindelijk wat bekend over Seaman 2, en wel in de vorm van een trailer van de Tokyo Game Show. In de trailer zien we veel meer soorten Seaman, maar nu in de vorm van bijvoorbeeld een aap. Het lijkt er ook op dat er een heel eiland ter beschikking is, en dat de speler een soort God is geworden.

Hopelijk komt er binnenkort meer informatie over deze geheimzinnige game


Sluiter opent tegen Gil in Davis Cup

Vanmorgen heeft in Ahoy Rotterdam de loting van de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Portugal plaatsgevonden.

Morgen speelt Raemon Sluiter in de eerste herenenkel partij tegen de Portugees Frederico Gil. Robin Haase neemt de tweede herenenkel voor zijn rekening. Hierin neemt hij het op tegen Gastao Elias. Zaterdag spelen Jesse Huta Galung en Peter Wessels de herendubbel tegen Frederico Gil en Leonardo Tavares. Het Davis Cup duel wordt aanstaande zondag afgesloten met een herenenkel tussen Robin Haase en zijn Portugese opponent Frederico Gil. Aansluitend vindt de laatste partij tussen Raemon Sluiter en Gastao Elias plaats.

[Davis Cup]Voorbeschouwing: Zwitserland - Tsjechie

Zwitserland speelt in de Davis Cup in en tegen Tsjechie voor een plaats in de wereldgroep. De Tsjechen die Nederland uit de wereldgroep speelden hebben met tapijt voor een zeer snelle ondergrond gekozen

De Zwitsers hebben met Roger Federer de beste tennisser ter wereld in de gelederen. De nummer een van de wereld speelt echter alleen mee om degradatie van zijn land te voorkomen. Wedstrijden waarbij Zwitserland verder kan komen laat hij doorgaans aan zijn Zwitserse collega's over.

Nu gaat het echter om degradatie en dus is Federer van de partij. De snelle ondergrond lijkt voor Federer geen probleem, Wawrinka speelt echter zijn beste tennis op een trage ondergrond. Bij Wawrinka is wel de vorm goed en dat is voor Zwitserland belangrijk, zijn rol kon wel eens doorslaggevend zijn.

Stepanek en Berdych moeten op deze ondergrond normaal gesproken van Wawrinka winnen, ook Federer hoort zijn partijen gewoon te winnen. Het dubbel is dan doorslaggevend en daar hebben de Tsjechen met Martin Damm en Lukas Dhlouhy twee specialisten voor. Federer dubbelt met Yves Allegro, de Zwitsers zetten daarmee heel veel klasse op de baan. Federer heeft in de weinige dubbels die hij op jaarbasis speelt toch vooral verloren. Dit keer gaat het ergens om en dus is het interessant om te zien of hij zijn land tegen de sterke Tsjechen alleen kan dragen.

Spyker strikt Rodriguez als testcoureur

Het team van Spyker F1 heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat Roldan Rodriguez tijdens de komende wintermaanden testcoureur van het team is.

Vorige week reed de 22-jarige Spanjaard al enkele tientallen kilometers met de B-versie van de Spyker F1-bolide op het circuit van Silverstone.

Rodriguez, die in 2005 nog voor het team van Minardi testte, is blij met zijn testcontract. "Dit teststoeltje is een mooie kans voor mij om meer Formule 1-ervaring op te doen. Ik weet dat het team hoge verwachtingen heeft voor volgend seizoen en ik hoop dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe auto," aldus de Spanjaard die dit seizoen actief is in de GP2.

Vier wedstrijden schorsing voor Scolari

De UEFA heeft de bondscoach van Portugal, Felipe Scolari, voor vier wedstrijden geschorst. Daarnaast krijgt hij een boete van 12.000 euro.

Scolari krijgt de straf omdat hij op 12 september tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd de Servische voetballer Ivica Dragutinovic in het gezicht wilde slaan.

Volgens de Europese voetbalbond gingen Scolari en Dragitunovic allebei over de scheef. De voetballer kreeg daarom een schorsing van twee wedstrijden.

[TGS] Meer bewegende beelden van The Last Remnant

The Last Remnant vertelt het verhaal van Rush Sykes die zijn ontvoerde zusje wil redden, die om onbekende redenen wordt ontvoerd. Deze turnbased RPG zal het eerste Square Enix-spel zijn dat gebruik maakt van de Unreal 3 Engine. Met the Last Remnant wil Square Enix zowel de Japanse als westerse markt aanspreken, het zal dan ook een Japanse RPG worden met een westers tintje. Het spel zal tegelijkertijd uitkomen op de PS3 en Xbox360. Tot die tijd kunnen we vast genieten van de nieuwe TGS trailer:

Een HD versie valt hier te vinden.

Woonbeursliefhebbers opgelet

Icoon Sitenews - ForumFOK! is natuurlijk meer dan de Frontpage, en van tijd tot tijd helpen de subsites elkaar onderling. Denk hierbij aan de jaarlijkse FOK! filmverkiezing, of de FOK! boekverkiezing die nu nog loopt. Vandaag zetten we een actie van het Klussen & Wonen forum in het zonnetje.

Altijd al willen weten wat de laatste woontrends zijn? Op zoek naar een nieuwe vloer of naar nieuwe meubels? Of ben je je aan het orienteren omdat er een verbouwing aan komt?

Alles wat je daarvoor nodig hebt vind je op de 'Woonbeurs Amsterdam 2007'.

Van 25 tot en met 30 september kun je als woonliefhebber je hart ophalen in de RAI.
Vier hallen met het nieuwste aanbod voor binnen en buiten wonen, in alle stijlen en smaken: design, classic, home en living. Met 300 woonexperts onder één dak staat de Woonbeurs Amsterdam zes dagen lang bol van de activiteiten. Kom inspiratie en nieuwe ideeën opdoen, ontdek de laatste trends, laat je persoonlijk adviseren of schuif aan bij verschillende workshops en demonstraties. Een feest van inspiratie dat je niet mag missen!

Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een stand op de Woonbeurs. Hypotheekverstrekkers, keukenleveranciers, houthandels, meubelmakers, alles in en rond de badkamer, behang, alles over vloeren, desingwinkels en nog veel meer.

En dat is niet alles, met FOK! kun je er gratis naar toe! Wat moet je daarvoor doen? Niet zo heel veel. Op ons forum -in Klussen & Wonen- loopt een actie waarmee je toegangskaarten kunt winnen voor deze beurs. Geef in het topic op een creatieve manier aan waarom jij 2 toegangskaarten zou moeten winnen.

Morgenavond 23:59 uur sluit de inzendtermijn, dus wil je nog kans maken, haast je dan!

[TGS] Final Fantasy (versus) XIII update

Er is weer wat meer bekend geworden over de twee Final Fantasy XIII games voor de PS3, FFXIII en FF versus XIII.

Allereerst bleek dat Final Fantasy (versus) XIII nog steeds exclusief voor de PS3 gaan verschijnen. Tijdens de getoonde trailers (helaas nog niet openbaar) kwam het PS3 logo in beeld waar nadrukkelijk 'For PlayStation 3 only'' onder verscheen.

Daarnaast werd er wat meer info vrijgegeven over Versus XIII. Tijdens de getoonde trailer kwamen er een aantal locaties voorbij die in de game verwerkt worden. Je komt in de game onder andere langs een overheidsgebouw in Tokyo, de Grand Canyon en een stad vergelijkbaar met Venetië.

Paços nerveus over Europees debuut

De spanning is groot bij Paços de Ferreira. Vanavond maakt de Portugese club zijn debuut in het Europese voetbal tegen AZ.

"Natuurlijk zijn mijn spelers wat bang en nerveus", aldus trainer José Mota. "Iedereen van ons maakt zijn Europese debuut. Voor mijn vernieuwde team komt deze wedstrijd ook te vroeg. Maar ik heb ze gezegd dat geld in de voetballerij geen enkele garantie geeft. Heb ze op het hart gedrukt, dat ze zich daar niet door moeten laten imponeren. AZ is niet zo sterk als Benfica, Sporting en Porto en die hebben vorig seizoen ook niet van ons kunnen winnen. "

Vorig seizoen eindigde Paços de Ferreira verrassend als zesde in de Portugese competitie. Een hele prestatie voor de club dat het met een budget moet doen van een kleine drie miljoen euro. "Eigenlijk zijn wij nog een amateurclub. Hier werken veel te weinig mensen om de organisatie voor Europees voetbal op poten te zetten. We zijn er gewoon niet klaar voor. Gelukkig dat we niet naar Moskou hoeven, want dat had veel te veel geld gekost", aldus de secretaris van de club, Paulo Gonçalves. "Wij willen er iets speciaals van maken, want we realiseren ons heel goed dat dit een zeldzaam moment is."

[TGS] Square-Enix kondigt drie maal Kingdom Hearts aan

Square-Enix gaat zoals verwacht na Final Fantasy ook Kingdom Hearts flink gebruiken om centjes te verdienen. Er zijn op de Tokyo Game Show in totaal drie nieuwe Kingdom Hearts games aangekondigd:

Kingdom Hearts: Birth by Sleep (PSP)
Een singleplayer game vergelijkbaar met de PS2-versies, maar geen Kingdom Hearts III. De hoofdpersoon is de game lijkt op Zack uit Crisis Core (game wordt ontwikkeld door Crisis Core team). Gebeurtenissen spelen vóór de eerste KH, hoofdpersoon heet Thera en verschijnt in de zomer van 2008.


De logo's van de PSP en DS delen

Kingdom Hearts: 358/2 Days (NDS)
Roxas uit KHII zal een rol spelen, maar de game lijkt vooral een four-player game te worden. De game is volledig 3D. Speelt na KHII en heeft een duister karakter. Release onbekend.

Kingdom Hearts: Coded (GSM)
Hierin spelen de hoofdpersonen uit de eerste Kingdom Hearts games en de game speelt zich af tussen KHI en KHII.

Vegetariër Silverstone uit de kleren voor PETA

ShowbizzDe Amerikaanse actrice Alicia Silverstone heeft haar kleren uitgetrokken en is een zwembad ingesprongen voor dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Ze is bloot en nat te aanschouwen in een tv-spotje en op posters. Silverstone wil hiermee een bijdrage leveren over de 'voordelen van vegetarisch eten'.

In de tv-spot klimt de 30-jarige actrice sensueel uit een zwembad. Ze bedekt daarbij wel haar borsten en zegt: ''Ik ben Alicia Silverstone en ik ben vegetariër. Niets heeft mijn leven zo veranderd. Ik voel me veel beter en heb meer energie, het is wonderbaarlijk.''

Silverstone werd drie jaar geleden nog uitgeroepen tot meest sexy vegetariër.




Met dank aan Pooltje voor de submit.

Liverpool lange tijd zonder belangrijk duo

Rafael Benitez, de trainer van Liverpool, zal het voorlopig moeten doen zonder Xabi Alonso en Daniel Agger. Het duo staat allebei vier tot zes weken buitenspel door een fractuur in een middenvoetsbeentje.

Beide spelers liepen de blessures op tijdens interlandwedstrijden. Men ging aanvankelijk uit van kleine kwetsuren, maar de blessures blijken ernstiger dan aanvankelijk werd aangenomen. Voor middenvelder Alonso heeft Benitez genoeg alternatieven in zijn selectie. Het uitvallen van Agger komt hem veel slechter uit. Jamie Carragher en Sami Hyypiä blijven namelijk over als enige, echte sterkhouders in de defensie.

Lesbische virtuele seks in game voor 12 jaar en ouder

Icoon GamesHet British Board of Film Classification (BBFC), dat onder meer computergames moet keuren voor lancering, heeft het spel 'Mass Effect' de leeftijdsrating van 12 jaar en ouder meegegeven. In de game kunnen spelers seks hebben met buitenaardse wezens. Bovendien zullen de vrouwelijke virtuele personages ook kunnen vrijen met andere vrouwelijke personages.

De lesbische alienseks en een enkele blote borst zijn voor BBCF geen reden een hoger leeftijdsadvies te geven. Vorig jaar werd overigens de leeftijd voor het gewelddadige 'Bully' later naar boven aangepast, na hevige kritieken van onder meer ouders. Het valt dus nog te bezien of het BBFC bij het advies van 12 jaar en ouder zal blijven.

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Engelse kranten: Hiddink kandidaat Chelsea

Volgens diverse Engelse kranten is Guus Hiddink een van de kandidaten om Jose Mourinho op te volgen als trainer bij Chelsea.


Het is niet de eerste maal dat de Achterhoeker, die onlangs zijn contract bij de Russische voetbalbond verlengde, in verband wordt gebracht met Chelsea. De eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, is nauw bij het Russische voetbal betrokken.

Andere namen die circuleren zijn die van de oud-Juventus coach Didier Deschamps en Jurgen Klinsmann, die voorheen bondscoach was van het Duitse nationale elftal.

Avram Grant neemt in ieder geval voorlopig het stokje over van Mourinho bij Chelsea. Dat deelde de Londense club mee. Vooralsnog is onbekend of het een tijdelijke oplossing betreft.

Perez: "Dit is waarom ik voor PSV heb gekozen"

Invaller Kenneth Perez leverde gisteravond met een assist en een goal een belangrijke bijdrage aan de 2-1 overwinning van PSV in de eerste groepswedstrijd van de Champions League tegen het Russische CSKA Moskou.

"Het is een belangrijke stap dat we de eerste wedstrijd hebben gewonnen," aldus Perez na afloop van de wedstrijd. "Het kan altijd beter, maar als je wint moet je tevreden zijn. Voor mij persoonlijk is dit precies wat ik graag wilde als clubspeler. Spelen en scoren in de Champions League, dat is een belangrijke reden voor mij geweest om voor PSV te kiezen. Tot nu toe is dat me niet tegengevallen.”

De verwachting is dat Perez de komende tijd meer speelminuten zal krijgen omdat Ibrahim Afellay gisteren een teen brak. “Iedereen weet, dat ik graag op die positie wil spelen. Maar er zijn meer kandidaten. Dus voor al die vragen moet je bij de trainer zijn.”

Bliksem treft piemel wildplasser

Icoon OpmerkelijkEen motorrijder uit Kroatië zal zich nog wel eens bedenken voordat hij gaat wildplassen tijdens onweer. Ante Djindjic (29) uit Zagreb kon onlangs zijn plas tijdens een onweersbui niet ophouden en besloot zijn blaas te legen.

Veel herinnert hij zich niet meer van wat er daarna gebeurde: ''Het ene moment was ik aan het plassen, daarna lag ik ineens het ziekenhuis! Volgens mijn artsen heb ik het overleefd door mijn rubberen schoenen. Omdat de elektriciteit door mijn schoenen niet de grond kon bereiken ging het door de straal - en dus mijn penis - de aarde in.

Djindjic heeft aan de blikseminslag wat brandwonden op borst, armen en penis overgehouden. Maar het belangrijkste voor hem is dat zijn jongeheer niet onherstelbaar werd beschadigd.

Van Gaal: "Verplicht om volgende ronde te halen"

De trainer van AZ, Louis van Gaal, is van mening dat de Alkmaarders het aan hun stand verplicht zijn om ten koste van het Portugese FC Pacos de Ferreira de tweede ronde van de UEFA Cup te bereiken.

"Onze begroting is groter dan die van Pacos. Daarom zou je kunnen zeggen dat we de groepsfase moeten bereiken. Maar of dat lukt, is natuurlijk de vraag," aldus Van Gaal die verwacht dat zijn ploeg vanavond een tegenstander treft die in grote lijnen dezelfde speelwijze hanteert als de teams in de eredivisie tot dusverre tegen AZ doen. "Ook Pacos speelt vanuit een gesloten organisatie. Het verdedigingsblok bestaat uit zes man. Bij balbezit hanteren ze direct de lange bal. We moeten oppassen voor counters."

Ecclestone: "Spyker F1 heeft niets bijgedragen"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is teleurgesteld over de bijdrage die Spyker F1 het afgelopen jaar heeft geleverd aan de Formule 1. De Nederlandse renstal staat op het punt om te worden overgenomen door Michiel Mol en de Indiase zakenman Vijay Mallya

Ecclestone is er niet blij mee dat de renstal nu alweer van eigenaar zal wisselen. "Ik was blijer geweest als die andere mensen hadden gedaan wat ze zeiden dat ze zouden doen", aldus de 76-jarige Brit. "Ze kwamen en dat was het. Ze hebben niet echt iets bijgedragen. Ze zijn maar een jaar aanwezig geweest."

In 2005 verkocht Eddie Jordan het team aan de Russische Canadees Alex Shnaider, die het team voor 2006 omdoopte tot MF1 Racing. Shnaider verkocht het team in 2006 nog door aan de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker.

[TGS] Bleach DS The Third Phantom beelden

Bleach is misschien niet zo’n hele bekende anime en game-serie in Nederland, maar dit filmpje van de nieuwste game uit de reeks, Bleach DS The Third Phantom, die onlangs getoond werd op de TGS is zeker het vermelden waard. Veel over de nieuwe RPG elementen (aangezien de Bleach games voorheen altijd Fighting-games waren) zul je nog niet kunnen zien in dit filmpje, maar dat het qua sfeer wel goed gaat zitten lijkt me na dit filmpje wel duidelijk:


Slachtoffer Wijsmuller pleit Holleeder vrij

Icoon JustitieJohn Wijsmuller, een van de vermeende afpersingsslachtoffers van Willem Holleeder en een tweetal medeverdachten, houdt staande dat hem niets is overkomen.

Wijsmuller verscheen vanochtend als getuige in het proces tegen Holleeder c.s. Hij liet zich daarbij vergezellen door zijn advocaat, J. Italianer. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Holleeder, Senol T. en Ozan T. ervan dat zij vastgoedhandelaar Wijsmuller op verschillende manieren grote geldbedragen afhandig hebben gemaakt. Daarbij zou ook fysiek geweld zijn gebruikt.

Officier van justitie Koos Plooij confronteerde Wijsmuller in de rechtszaal met een aantal afgeluisterde telefoongesprekken, daterend uit 1998. Senol T., de verdachte die inmiddels voortvluchtig is, neemt aan al die gesprekken deel. Volgens Plooij valt eruit op te maken dat Wijsmuller destijds onder grote druk is gezet om te betalen.

Wijsmuller verklaarde vandaag dat dat geenszins het geval is geweest. Hij benadrukte dat hij een langdurige, vriendschappelijke relatie heeft gehad met T., die hij bovendien inzette als intermediair bij een aantal vastgoedtransacties. ''Ik heb nooit het idee gehad dat T. op mijn geld uit was'', aldus Wijsmuller. Ook in het vooronderzoek heeft Wijsmuller consequent ontkend dat hij is afgeperst.

In een afgeluisterd gesprek tussen T. en een vriend maakt T. melding van het feit dat hij iemand met wie hij een afspraak had in het Apollohotel in Amsterdam ''een paar klappen'' heeft gegeven. Volgens Plooij was Wijsmuller het slachtoffer van die mishandeling. ''Ik heb nooit klappen gehad van T.'', aldus een gedecideerde Wijsmuller.

Marechaussee bevrijdt hond uit bagagekluis

Icoon ShockingDe Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft gisteren een wel heel bizarre ontdekking gedaan. Op een plek waar een passagier normaal zijn bagage kan opslaan, bleek een jonge witte keeshond te zitten. De arme viervoeter zat al 36 uur in de bagagekluis opgesloten.

Een medewerker van Schiphol hoorde dinsdagochtend uit een bagagekluis een vreemd geluid komen en waarschuwde de marechaussee. Na het openen van de kluis ontdekte die niet alleen twee koffers en een reistas, maar ook een hondje. De hond was door de eigenaar in een kleine draagtas tussen de koffers gezet. Ook had het baasje een bakje water en wat koekjes en brokjes in de kluis achtergelaten.

Na de ontdekking heeft de marechaussee zich direct over de hond ontfermd. ''We hebben hem een nachtje vertroeteld en uitgelaten op Schiphol'', aldus een woordvoerder vandaag. De eigenaar kan een flinke boete verwachten als hij zich komt melden om zijn hond en koffers op te halen. Het keeshondje is op dit moment in professionele handen en in goede conditie.

Bazen jongensescort waren gastouder jeugdinstelling

Icoon MisdaadDe voormalig eigenaar van homo-escortbureau Best Boys uit Huissen, die ervan wordt verdacht dat hij samen met zijn echtgenoot minderjarige jongens ronselde, had een gastoudercontract met een jeugdzorginstelling.

Dat bleek vanochtend in de rechtbank in Arnhem tijdens de rechtszaak tegen de 45-jarige Huissenaar A. van K., zijn 29-jarige echtgenoot B. S. en hun escortchauffeur E. de W..

Een destijds 15-jarig bewonertje van het Orthopedagogisch Centrum J.P.Heije in Oosterbeek, kwam via een paar vriendjes in contact met het echtpaar. Na enkele bezoeken van de jongen aan het Huissense paar, kwam er een gastoudercontract tussen de instelling en Van K. en S. Dat zei officier van justitie I. Schepers  bij de rechtbank in Arnhem.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Wielaert: "Getafe goed voetballende ploeg"

Vanavond keert FC Twente terug in Europa met een uitwedstrijd tegen het Spaanse Getafe CF. Vorig seizoen speelden de Tukkers in de voorronde van de UEFA Cup, maar wisten toen het hoofdtoernooi niet te bereiken. Het Estse FC Levadia Tallinn was te sterk.

"We hebben beelden van Getafe bekeken en we zagen dat het een goed voetballende ploeg was", aldus Twente-speler Robbie Wielaert. "Getafe heeft spelers die allemaal technisch en fysiek erg sterk zijn en over een uitstekend loopvermogen beschikken. Het zou fantastisch zijn als we de groepsfase halen. Daar gaan we voor werken."

PvdA-leden willen Pronk als voorzitter

Actieve PvdA-leden willen Jan Pronk als nieuwe partijvoorzitter. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Radio 1-programma De Ochtenden onder driehonderd PvdA-leden uit gemeenteraden en lokale en provinciale bstuurders heeft gehouden.

Van de leden kiest 43 procent voor Pronk als voorzitter en 30 procent Lilianne Ploumen. Van de overige vijf kandidaten kreeg niemand meer dan 8 procent van de stemmen. Van de ondervraagden verwacht een kleine 70 procent dat Pronk gekozen wordt tot voorzitter.

De PvdA-leden kunnen tot 23 september schriftelijk, telefonisch of via internet aangeven wie volgens hen partijvoorzitter moet worden. Naar verwachting maakt het partijbestuur 25 september de winnaar bekend.

Chelsea-selectie hoorde van ontslag in bios

De selectie van Chelsea hoorde van het nieuws van het opstappen van José Mourinho toen ze in de bioscoop zaten. De spelers bekeken een documentaire over hoe eigenaar Abramovich de club naar de Europese top heeft gebracht.

Tijdens de film kreeg Frank Lampard een smsje van de Portugees waarmee hij de selectie op de hoogte stelde. Vannacht zou er nog een emotionele ontmoeting tussen Mourinho en de spelers Lampard, Terry en Drogba zijn geweest.

Henin gaat confrontatie aan met Steffi Graf

Justin Henin, de huidige nummer één van de wereld, zal op 27 oktober aanstaande voor één keer een partij spelen tegen Steffi Graf. De opbrengsten van deze wedstrijd gaan naar het goede doel en vindt plaats in de SAP Arena in Mannheim.

In 1999 stopte Graf met professioneel tennissen. De vrouw van André Agassi won 107 tennistitels waaronder 22 Grand Slams. Na haar actieve carrière ging ze haar inzetten voor de stichting Children for Tomorrow die kinderen in Hamburg, Kosovo, Zuid-Afrika, Mozambique en Eritrea ondersteunt.

Aan het eind van dit tennisjaar staat er nog een opmerkelijk duel op de kalender. Dan zullen Roger Federer, de nummer één bij de mannen, en Pete Sampras de degens kruisen.

Hmmm lekker chocoladeijs

Wij van de FOK! weblog vinden dat we niet alleen leuke dingen met jullie moeten delen maar soms is er ook tijd voor wat leerzaams. Tijdens een recente meeting van de FOK! weblogcrew zijn we met z'n allen op bezoek geweest in een ijsfabriek en dat was best leerzaam.

Vooral de manier waarop chocoladeijs wordt gemaakt is bijzonder. Gelukkig hadden we een videocamera bij ons en konden we dit proces voor jullie vastleggen. 

Euro door 'psychologische' grens van 1,40 dollar

Icoon EconomieDe koers van de euro ten opzichte van de dollar is donderdagochtend voor het eerst gestegen tot boven de 1,40 dollar. De Europese munt noteerde donderdag vlak voor de opening van de Europese beurzen 1,4031 dollar.

De dollar begon woensdag al sterk te dalen na de renteverlaging in de Verenigde Staten. Door de lagere rente wordt de dollar voor valutahandelaren minder aantrekkelijk. De verkoop van de Amerikaanse munt ging donderdag onverminderd voort.

Omzet in gamesindustrie Benelux blijft groeien

Gameconsoles en al de bijbehorende spellen inclusief alle PC-games zijn natuurlijk razend populair. De omzet in deze business groeit gestaag en zal dit jaar voor het eerst boven de 200 miljoen euro geschat worden.

Het is niet vreemd dat de verkopen in deze business blijven groeien wanneer je kijkt naar het enorme aanbod van grote titels die de laatste tijd maar uit blijven lijken te komen.
GfK, de organisatie die al jaren de verkopen van games in de Benelux in kaart brengt, verwacht dat in 2007 de totale verkopen ruim boven de 200 miljoen euro uit zullen komen. De gemaakte schatting ligt tussen de 210 en 220 miljoen euro.
Dit zou dat een groei van meer dan 25 procent ten opzichte van 2006 betekenen.

Terwijl de consoles het steeds beter doen, staan de verkopen van PC-games al een lange tijd onder druk, echter doordat er een enorm aanbod aan titels is voor dit platform blijft de totaalomzet redelijk stabiel. Er wordt verwacht dat er dit jaar voor zo'n 58 miljoen euro aan PC-games wordt verkocht.

Softwareverkopen Japan, bijna 500.000 voor Crisis Core

Final Fantasy VII: Crisis Core voor de PSP is een succes. In de eerste week ging de game bijna 500.000 keer over de toonbank, hiermee is het de meest verkochte game van afgelopen week in Japan. Zelfs de nieuwe Pokemon games voor de DS konden hier niet tegenop (al zijn ze gezamelijk wel meer verkocht):

GameConsoleAantalTotaal
FFVII Crisis CorePSP487.000487.000
Pokemon Dungeon TokiNDS300.000300.000
Pokemon Dungeon YamiNDS269.000269.000
Tiger ColosseumPSP55.00055.000
Another Century 3PS231.000218.000
Taiko no TatsujinNDS24.000131.000
Mario Party 8Wii24.000756.000
FFCC Ring of FatesNDS24.000316.000
Sengoku Musou 2PS214.000274.000
My Housekeeping DiaryNDS13.000195.000

De nummers 11 t/m 30

11. [NDS] Brain Age 2
12. [NDS] Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day
13. [NDS] Mario Kart DS
14. [WII] Wii Sports
15. [WII] Wii Play
16. [NDS] New Super Mario Bros.
17. [PS3] Bladestorm
18. [PS2] Jissen Pachinko Hisshouhou! CR Sakura Taisen
19. [PSP] Grand Theft Auto: Liberty City Stories
20. [NDS] Phoenix Wright 3
21. [NDS] Brain Age
22. [NDS] Animal Crossing DS
23. [PS2] J-League Winning Eleven 2007: Club Championship
24. [NDS] The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
25. [NDS] Gakken DS: Shin Toeic Test Kanzen Kouryaku
26. [NDS] More English Training
27. [PS3] Hot Shots Golf 5
28. [NDS] Donkey Kong: Jungle Climber
29. [NDS] Kanji Brain Test 2M
30. [NDS] One Piece: Gear Spirit

Verdeling per console:

NDS - 18
PS2 - 4
Wii - 3
PSP - 3
PS3 - 2

"Grant wordt de opvolger van Mourinho"

Volgends de BBC zal Avram Grant de taken van de eerder ontslagen José Mourinho tijdelijk waarnemen. Gisteravond keerde Mourinho Chelsea de rug toe, mogelijk vanwege meningsverschillen tussen de voormalig trainer en de geldschieter en clubeigenaar Roman Abramovitsj. Steve Clark blijft assistent-trainer.

Behalve de naam van Grant werden ook de namen van Didier Deschamps en Guus Hiddink genoemd als opvolger van Mourinho. Volgens de BBC echter zal Grant de, al dan niet tijdelijke, vervanger worden van de vertrokken trainer. De 52-jarige Grant is een goede vriend van Abramovitsj en kwam afgelopen zomer naar de Engelse club.

De 52-jarige Israëliër vervulde de functie van technisch directeur bij Chelsea. Ondanks dat hij in deze functie verkeerde mocht Grant zich niet bemoeien met het beleid op last van Mourinho. De functie van technisch directeur vervulde Grant eerder bij Portsmouth. In zijn thuisland werkte hij onder meer bij Maccabi Tel Aviv en Maccabi Haifa. Ook had hij de nationale ploeg van Israël onder zijn hoede.

[TGS] Verkoopcijfers van Sony PlayStation apparaten

Op de Tokyo Game Show heeft Sony een aantal verkoopcijfers bekend gemaakt van hun PlayStation produkten. Zo wist Sony te vertellen dat de PlayStation Portable al meer dan 26 miljoen keer verscheept is wereldwijd.

De nieuwste telg in de PS-familie, de PlayStation 3, zou volgens Sony op dit moment al zo'n vijf miljoen keer verkocht zijn. Ter vergelijking, de Wii en de Xbox 360 staan beide op zo'n 10 miljoen.

Van deze vijf miljoen verkochte PlayStation 3 consoles zijn ongeveer 2.7 miljoen gamers online geweest met hun console. Al dan niet in een game of in de PS-store.

Op hoeveel de PS2 precies staat werd niet gemeld, maar deze staat op ongeveer 110 miljoen wereldwijd.

Hysterische Britney-fan krijgt realityshow

Icoon ShowbizzChris Crocker krijgt een eigen realityshow. De 19-jarige was de afgelopen maand in het nieuws door het ontroerende pleidooi dat hij op YouTube voor Britney Spears hield. Daarin gilt hij jankend dat iedereen Britney met rust moet laten, omdat zij het zo zwaar heeft. Anders krijgt men met meneer Crocker te maken.

Het is overigens de vraag in hoeverre Chris een man genoemd kan worden. Hij heeft zich het uiterlijk aangemeten van zijn idool. In andere filmpjes filosofeert hij over onderwerpen als de ongelijkheid van homo's en hetero's in de VS, en de abnormaliteit van het begrip 'normaal'.

Chris' realityserie wordt een echte 'Chris Crocker belevenis', zo belooft de producent. De magere tiener woont bij zijn grootouders in Tennessee. Zijn veelbesproken filmpje over Britney Spears is maar liefst acht miljoen keer bekeken op YouTube. Chris maakte de video als reactie op de kritiek die Spears ontving na haar optreden bij de MTV Video Music Awards. Daar wist de gevallen popster niet te imponeren met de danspasjes en playbackkunsten die ze ten tonele bracht.


Voor meer flimpjes van Chris Crocker kun je hier terecht.


Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Stalker klem in schoorsteen

Icoon Opmerkelijk Een stalker die zijn ex heel graag wilde spreken, kreeg niks anders te zien dan roet. De man probeerde namelijk via haar schoorsteen haar huis binnen te dringen, maar kwam vast te zitten.

Alejandro Valendo uit Indiana kon zichzelf niet bevrijden, dus moest de brandweer hem helpen. Zijn ex Connie Deweese kreeg trouwens ook een boete omdat ze het werk van de brandweermannen had belemmerd. Connie gilde dat ze hem maar lekker moesten laten creperen. Connie had een relatie van acht maanden met Alejandro.

Alejandro had iets te veel gedronken toen hij midden in de nacht de schoorsteen indook. 'Iedereen doet wel eens domme dingen als ze dronken zijn', was zijn commentaar. Alejandro heeft zijn ex beloofd de schade aan haar schoorsteen te vergoeden.

Beelden van Crysis multiplayer

Hieronder is de Power Struggle Basic Tutorial te zien. Dit filmpje geeft uitleg over hoe deze Crysis multiplayer modus in elkaar zit en wat de opdrachten zijn. In deze spectaculaire demonstratie kun je onder andere zien hoe je er met een squad op uit trekt om gebouwen te veroveren en de basis van de vijand te vernietigen.

Er komt ook nog enige strategie bij kijken, omdat je bij verschillende gebouwen tanks, boten en wapens kunt maken die nodig zijn voor het vernietigen van het vijandelijke hoofdkwartier.

[TGS] Kaz Hirai: "Geen prijsdaling van de PS3 dit jaar"

Ondanks allerlei geruchten is er tijdens de Sony persconferentie geen prijsdaling aangekondigd. Kaz Hirai zegt dat zoiets mogelijk is in de toekomst, maar nog niet dit jaar. "The will be no surprise in this regard (prijsdaling red.) this year"

De geruchten waren dat Sony de prijs van de 80 Gb PS3 zou laten zakken tot 500 dollar en zou komen met een 40 Gb versie voor 400 dollar. Nu is de Tokyo Game natuurlijk een Japanse show, maar ook voor Japan is geen prijsdaling aangekondigd. "Price is a very important aspect, but at the same time the urgent matter is to what extent we can further enrich the software titles"

Het zal echter niet de eerste keer zijn dat ze eerst een prijsdaling ontkennen en vervolgens twee dagen later toch met een prijsdaling van 100 dollar komen. Of dit deze keer ook het geval is kunnen we alleen maar afwachten.

[TGS] Home uitgesteld naar lente 2008

Tijdens de persconferentie van Sony is bekend geworden dat Home uitgesteld is. Oorspronkelijk stond het programma in de planning voor de herfst van dit jaar, maar omdat Sony het goed wil doen zal het pas in de lente an 2008 uitkomen.

De beta van Home draait al een tijdje en vanwege die feedback en het feit dat Sony dit goed wil oplossen is Home dus uitgesteld: "Home will be delayed to truly meet the needs and feedback of the users". Het is dus niet om technische redenen uitgesteld, Sony wil iedereen op de wereld tevreden stellen met het programma.

Home is een soort sociaal netwerk op de PS3, waar je als user een avatar kunt kiezen en ook een eigen huis tot beschikking hebt. Je kunt rondlopen om andere mensen te ontmoeten, spellen te spelen in de arcade-hal, films kijken in jouw virtuele huis of via jouw huis met een groep vrienden een game opstarten.

[TGS] Lost Odyssey verschijnt op vier discs

Voor iedereen die dacht dat de drie DVD's voor Blue Dragon al veel was heeft Mistwalker een minder aangename mededeling gedaan in Tokyo, hun volgende RPG Lost Odyssey zal verschijnen op vier DVD's. Tijdens een behind closed doors presentatie op de Tokyo Games Show maakte Hironobu Sakaguchi, oprichter van Mistwalker, bekend dat Lost Odyssey wat groot is uitgevallen door de mix van CG- en real-time filmpjes en daarbij dan nog eens veertig tot vijftig uur aan gameplay.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor de fans van J-RPG's. De game zal net als Blue Dragon meertalig zijn, dus of je de stemmen in Engels, Japans of zelfs Frans wilt hebben is helemaal aan jezelf. Bedenk wel dat de mondbewegingen afgesteld worden op de Engelse taal. Als reden voor dit laatste geeft Sakaguchi aan dat het zijn manier is om de Westerse films in Japan te steunen en natuurlijk gewoon de Engelse kopers.

#9F2D1E = Roof Terracotta

De website legt het zelf eigenlijk al op zijn best uit, ik ga niet eens proberen om het te verbeteren

Being a typical guy, I have no clue what the colors Lavender and Mauve look like. You can show me Indigo and I won't know if it's more like Violet or Purple. So I made this little app where you can create a color on the screen (or copy-paste CSS hex# color) and find out the name of the closest matching color.


Als je telefonisch, of aan je vrouw een kleur uit moet leggen en je bent nerd genoeg om wel de Hexadecimale waardes te kunnen benaderen maar niet sociaal genoeg om de naam te bedenken dan is deze site gewoon een uitkomst.

Brandje in Japanse kerncentrale

Icoon BuitenlandsGisteren waren er opnieuw problemen in de Japanse kerncentrale in Kashiwakazi. Afgelopen donderdag ontstond er een kleine brand in de airconditioner op het dak van de centrale. Een kortsluiting in één van de stroomkabels was de oorzaak. Een personeelslid heeft de brand eigenhandig weten te blussen. Volgens de eigenaar van de kerncentrale is er nooit sprake geweest van een gevaarlijke situatie en is er ook geen radioactiviteit ontsnapt.

In juli van dit jaar werd de kerncentrale plotseling stilgelegd na een aardbeving in de regio. Vlak daarna werd bekend gemaakt dat er radioactief water gelekt was. Sindsdien ligt de kerncentrale nog altijd stil.


De kerncentrale van Kashiwakazi





Man urineert over stervende vrouw

Icoon BuitenlandsIn het Britse Hartlepool is een 27-jarige man aangeklaagd nadat hij afgelopen juli over een gehandicapte vrouw had geplast. De vrouw overleed die nacht door een natuurlijke oorzaak.

De 50-jarige Christine Lakinski leed aan een aantal chronische ziektes. Die nacht liep ze met een pakket laminaat naar huis toen ze een acute ontsteking in haar alvleesklier kreeg. Ze wist nog naar een portiek te strompelen waar ze even later onwel werd.

Anthony Anderson had die avond met vrienden een joint gerookt en had de nodige alcohol tot zich genomen toen ze Christine zagen liggen. Anderson probeerde haar wakker te maken door een emmer water over haar heen te gooien. Toen dat niet werkte besloot hij over haar heen te plassen, terwijl hij dat deed schreeuwde hij "Dit is YouTube Materiaal". Later spoot hij ook nog scheerschuim over haar heen. Het hele gebeuren werd gefilmd met een mobiele telefoon.

Lynne Dalton van het OM zei: "Alhoewel zijn daden niet hebben bijgedragen aan haar dood is het werkelijk weerzinwekkend dat hij haar waardigheid zo geschonden heeft tijdens de laatste uren van haar leven".

Lynne probeerde de rechtszaak naar een hogere rechtbank overgeplaatst te krijgen omdat haar mogelijkheden in deze zaak te beperkt zijn. De advocaat van Anderson ging hier niet op in, Anthony moet 22 oktober voorkomen.

De broer van het slachtoffer zei: "We wachten de uitkomst af en hopen dat hij krijgt wat hij verdient".

Met dank aan Yi-Long voor de submit.

[TGS] Ga op safari in Afrika

Is diepzeeduiken niks voor jou? Dan kun je met je PlayStation 3 ook ervoor kiezen om naar de Afrikaanse savanne te vertrekken. Lange tijd was er niet veel duidelijk over de game Afrika die Sony bij Rhino Studios in ontwikkeling heeft, maar inmiddels is duidelijk dat het een simulatie zal zijn van het leven in Afrika. Pak je camera dus maar vast, want je zult foto's gaan maken van al het wild dat er rond loopt.

Bekijk hier de trailer in HD.

Chipknip verdwijnt uit winkels

Icoon FinancieelDe Chipknip heeft zijn langste tijd gehad. Eigenaar Currence constateert dat nog maar weinig winkels de betaalkaart accepteren. Het zou volgens het bedrijf te ver gaan om de chipknip dood te verklaren omdat het aantal betalingen groeiende is, maar de miljarden transacties die de eigenaar voor ogen had, zijn nooit gehaald.

Onder het motto 'Even chippen, zo gepiept' werd de chipknip in 1996 geïntroduceerd als het ideale betaalmiddel voor kleine bedragen. Dit was mogelijk door de overbodigheid van een prijzige telefoonverbinding met de bank. Pinpassen kunnen niet zonder. De kosten voor deze verbinding is intussen sterk gedaald door technologische ontwikkelingen.

Currence is van plan om de chipknip te herpositioneren als betaalmiddel voor onbemande verkooppunten. Te denken valt aan snoepautomaten en parkeergarages. Ook hoopt het bedrijf op meer toepassingen in bedrijfskantines. Winkels vallen voortaan buiten de doelgroep. Wanneer winkeliers een nieuwe betaalautomaat aanschaffen, zal Currence vragen of het nog wijs is de chipknip te accepteren. Van de jaarlijks 165 miljoen transacties per chipknip wordt slechts een vijfde in winkels verricht.

Koop alles voor je puber met Sims 2: Teen Stuff

Naast de vele uitbreidingssets komt EA ook vaak met accessoire-uitbreidingen. Dit zijn discs met een hoop extra spulletjes die je in het huis van je Sims kan neerzetten. De volgende "uitbreiding" zal een hoop dingen bevatten waarmee je je puberende Sims het helemaal naar hun zin zult kunnen maken. Je zult in drie thema's kamers volledig kunnen inrichten: Goth, Thrasher and Socialite. Er zullen nieuwe kleding, nieuwe meubels en nieuwe versieringen zijn.




[TGS] Actie in het donker in Umbrella Chronicles screens

Met het nieuwste deel in de Resident Evil-serie zal je eindelijk antwoord gaan krijgen op een hoop vragen die voorgaande delen opriepen over Racoon City en het farmaceutisch bedrijf Umbrella. Je zult opnieuw de stad der zombies verkennen, maar dit keer ook het hoofdkantoor van Umbrella zelf in je jacht naar de waarheid.

Resident Evil: Umbrella Chronicles ligt vanaf november in de winkels.





DVD: Bert Haanstra - Compleet

Het was een drukte van belang, vorige week woensdag in de prachtige Koningszaal van de Amsterdamse dierentuin Artis. Voor de presentatie van de box Bert Haanstra - Compleet waren leden van de pers, geïnteresseerden, familieleden en acteurs uitgerukt. Onder leiding van Jeroen Krabbé, die sinds kort een programma over de Nederlandse film presenteert, kregen de twee zoons van Haanstra, Jurre en Rimko, de eerste box officieel uitgereikt. Het was een presentatie waarbij er veel aandacht was voor de mens Bert Haanstra, voor zijn onbekende kanten en enkele persoonlijke anekdotes. Haanstra, die bijna exact tien jaar geleden overleed, werd niet alleen geëerd voor zijn baanbrekende films en documentaires, maar ook voor zijn werk als verzetsheld en bovenal als trouwe vriend, eigenwijze man en goede vader. Als eerste Nederlander won Haanstra een Oscar en nog steeds zijn zijn films en hijzelf internationaal bekend. 2007 moet het jaar worden waarin het werk van Haanstra opnieuw onder de aandacht wordt gebracht. Niet alleen door het uitbrengen van alle films van Haanstra op dvd, maar ook door diverse filmfestivals en vertoningen in het hele land.

Testdag 19-09-2007

Pedro de la Rosa was de snelste tijdens de tweede testdag op het Zuid-Spaanse circuit van Jerez. De Spanjaard bleef Red Bull Racing’s Mark Webber ruim voor. Luca Badoer noteerde in zijn Ferrari een derde tijd.

De tijden

PosCoureurTeamTijdRonden
1Pedro de la RosaMcLaren1:19.26770
2Mark WebberRed Bull Racing1:19.947106
3Luca BadoerFerrari1:20.24969
4Nick HeidfeldBMW Sauber1:20.318103
5Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1:20.31847
6Jenson ButtonHonda1:20.62474
7Nelson Piquet jr.Renault1:20.804111
8Ralf SchumacherToyota1:21.10176
9Nico RosbergWilliams1:21.60831
10Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:21.86310

Vijf man naar WK boksen

Vijf boksers zullen eind oktober naar Chicago afreizen voor het WK boksen. Dit heeft de Nederlandse Boksbond NBB bekend gemaakt.
Husnu Kocabas, Peter Mullenberg, Daniël Kooij, John Rovers en Orhan Ozturk zullen de reis naar Chicago maken. De vijf zullen eerst komende zaterdag in de finales staan van de Nederlands kampioenschappen in Almere.

Twee dames zullen er naar het Europees kampioenschap voor vrouwen in Velje (Denemarken) afreizen.Marichelle de Jong en Manja Peters gaan na het NK in Almere eerst op stage met coach John Vergouwe in Noorwegen voor ze naar Denemarken gaan.

Sony koopt onder meer developer MotorStorm

MotorStorm is één van de best verkochte PlayStation 3 titels tot op heden en Sony zag meer in developer Evolution Studios. Sony heeft deze studio opgekocht en heeft tevens Bigbig Studios binnengehaald. Bigbig Studios is vooral bekend van Persuit Force, welke 800.000 keer verkocht is voor de PSP.

Mede-oprichters van Evolution Studios Martin Kenwright en Ian Hetherington zullen met de overname het bedrijf verlaten. Managing director Mick Hocking zal nu hoofdverantwoordelijke worden van Evolution, Bigbig en Sony Liverpool.

Sony heeft na de overname vijftien ontwikkelstudios onder haar hoede, met in totaal meer dan 2500 werknemers. Evolution is op dit moment bezig met een opvolger van MotorStorm.

Frankrijk krijgt strengere vreemdelingenwet

Icoon BuitenlandsDe Nationale Vergadering in Parijs is vanochtend vroeg akkoord gegaan met een strengere wet inzake gezinshereniging van vreemdelingen. De centrumrechtse meerderheid van president Nicolas Sarkozy stemde voor; socialisten, communisten en Groenen stemden tegen.

Kandidaten voor gezinshereniging zullen tests moeten afleggen om aan te tonen dat zij kennis hebben van de Franse taal en van de normen en waarden van de Franse Republiek, zoals Liberté, Egalité, Fraternité (Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap) en de scheiding van kerk en staat (laïcité).

Ook worden DNA-tests in het Franse vreemdelingenrecht geïntroduceerd. Buitenlanders die om gezinshereniging vragen, kunnen daarmee op vrijwillige basis helpen aantonen dat zij zijn wie zij claimen te zijn. De regering wil daarmee tegemoet komen aan immigranten uit landen waar de burgerlijke stand niet goed werkt, zoals in Afrika waar Frankrijk veel voormalige koloniën heeft. Kandidaten voor gezinshereniging kunnen dan met een DNA-test de procedure versnellen.

De linkse oppositie en mensenrechtengroepen zijn gekant tegen de DNA-tests uit vrees dat die later verplicht worden gesteld en buitenlanders op kosten worden gejaagd.

Hamstringletsel voor Vincken

Tim Vincken heeft letsel aan zijn hamstring overgehouden aan het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Eindhoven. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de aanvaller een beschadiging in het litteken heeft.

Later deze week wordt bekend hoe lang Vincken moet herstellen van zijn kwetsuur. Vincken moest zich dinsdagavond vroeg in de wedstrijd laten vervangen met klachten aan zijn hamstring. Hij was juist weer herstellende na een hamstringblessure die hem enkele weken aan de kant hield.

Ten Cate: "De schade beperken"

Trainer Henk ten Cate vanAjax kan vanavond tijdens de uitwedstrijd in de UEFA Cup tegen Dinamo Zagreb waarschijnlijk gewoon over Urby Emanuelson en Albert Luque beschikken. Beide spelers werkten gisteren zonder problemen de laatste training af.

Ten Cate mist wel de geblesseerden Edgar Davids, Leonardo, Kennedy Bakircioglu, Laurent Delorge, Nicolae Mitea, Jurgen Colin, Robbert Schilder en Edgar Manucharyan.

"We zullen in het eerste duel met Dinamo Zagreb de schade beperkt moeten houden", aldus Ten Cate. "En dan moeten we kijken of we thuis iets kunnen beslissen. Het wordt moeilijk."

Del Piero stelt Donadoni ultimatum

Alessandro Del Piero heeft de Italiaanse bondscoach Roberto Donadoni een ultimatum gesteld. De aanvaller van Juventus verzoekt de coach om hem niet meer op te stellen als middenvelder.

"Donadoni kan me oproepen als hij een aanvaller nodig heeft, anders kan hij me thuislaten", aldus de international die eerder deze maand op het middenveld speelde in de interland tegen Frankrijk. De 32-jarige Italiaan werd in die wedstrijd gewisseld na een teleurstellend optreden. "Ik heb al gesproken met Donadoni. Het is alleen eerlijk als ik word gebruikt op mijn eigen positie, waar ik veel doelpunten heb gemaakt."

Del Piero zei verder dat hij voorlopig niet van plan is te bedanken voor de Squadra Azurra. "Daar zou ik verdrietig van worden, omdat ik speciale gevoelens heb voor het nationale team. Ik wil meedoen tot en met het Europees kampioenschap."

Film: 28 Weeks Later

Na het succes van de 28 Days Later is er nu 28 Weeks Later. Het verhaal speelt zich, je raadt het al, 28 weken na het uitbreken van het zogenaamde ragevirus af. 28 Weeks Later is niet, zoals zijn voorganger, door de succesvolle Danny Boyle (Trainspotting, Sunshine) in elkaar geknutseld. De regie is ditmaal in handen van de relatief onbekende Juan Carlos Fresnadillo (Intacto). Zou deze Spanjaard de prestatie van de Brit weten te evenaren?

Cancellara verdedigt wereldtitel tijdrijden

Fabian Cancellara zal volgende week in Stuttgart zijn wereldtitel bij het tijdrijden verdedigen.

Ook Simon Zahner en Michael Schär zullen namens Zwitserland actief zijn op de tijdrit. De 24-jarige Zahner werd in juli dit jaar verrassend tweede tijdens het Zwitsers kampioenschap tijdrijden.

Naast de tijdrit zal Cancellara ook in de wegrit actief zijn. Daarin zal hij worden bijgestaan door zijn landgenoten Beat Zberg (Gerolsteiner) en Martin Elmiger (Ag2r).

Bruins onzeker voor PSV - Feyenoord

Het is onzeker of Luigi Bruins aankomende zondag kan meespelen in de topper tussen Feyenoord en PSV. De twintigjarige middenvelder ging op de training door zijn linkerenkel.

Bruins raakte geblesseerd bij een kleine partijvorm. “Ik wilde m’n linkerbeen neerzetten om Theo (Lucius) een beetje te blokken, zodat ik met rechts kon gaan schieten. Maar net voordat ik mijn voet neerzette, raakte hij ’m aan. Daardoor klapte ik door m’n enkel heen,” aldus Bruins die hinkend het trainingsveld verliet.

Vrijdag zal worden besloten of hij tegen PSV speelt. "Nu is het een kwestie van afwachten en de enkel goed rust geven, laten behandelen en ijzen. Veel meer kan ik niet doen. Ik hoop echt dat het nog tijdig herstelt, want juist deze wedstrijd wil ik niet missen. Aan de ene kant is PSV-uit een gewone wedstrijd; als je wint krijg je gewoon drie punten, je krijgt er niet opeens vijf of zo. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk wel een héél belangrijke wedstrijd. Als je wint, doe je heel goede zaken. En het is een meetpunt, hè. Ik hoop dat het een heel mooie wedstrijd wordt.”

Pellè mag hopen op debuut in basis AZ

Graziano Pellè maakt in de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Portugese FC Pacos de Ferreira waarschijnlijk zijn debuut in het basiselftal van AZ. Dit seizoen kwam de Italiaanse aanvaller nog niet verder dan invalbeurten.

Pellè krijgt waarschijnlijk de voorkeur boven Haris Medunjanin. De jeugdinternational verving zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta (2-2) de geblesseerde Simon Cziommer, maar Van Gaal was daar niet tevreden over.

Cziommer is nog steeds niet inzetbaar wegens een bovenbeenblessure. De meest voor de hand liggende optie is dat aanvaller Moussa Dembélé terugzakt naar de plek van Cziommer als aanvallende middenvelder. Dan zal Pellé samen met Ari het spitsenduo vormen. Van Gaal kan er ook voor kiezen om Mounir El Hamdaoui als vervanger van Cziommer op te stellen. De voormalig speler van Willem II is fysiek gezien echter nog niet klaar voor het spelen van een hele wedstrijd.

[TGS] Negen PS3 titels krijgen rumble, SIXAXIS is niet meer

Gisteren was dan eindelijk na veel gedoe de kogel door de kerk. De PlayStation 3 controller krijgt een rumble funtie. Sony Computer Entertainment baas Kaz Hirai wist vanochtend op zijn Keynote speech te melden dat in totaal negen PlayStation 3 spellen op de TGS een rumble functie krijgen. Zo zullen onder andere Devil May Cry en Metal Gear Solid 4 gaan trillen. Tevens is de naam SIXAXIS uit het raam en mogen we eindelijk gewoon weer spreken over de Dualshock 3.

Vanaf november dit jaar kunnen Japanners de rumble gaan verwachten. Mensen in Europa en Amerika moeten nog even wachten tot de lente van 2008. Specifieke data zullen later bekend worden gemaakt.

De rumble in de PlayStation 3 controller is een veelbesproken onderwerp. Sony beweerde in eerste instantie dat het te lastig was om te combineren met de tilt-functie van de SIXAXIS. Later werd een rechtszaak om de technologie een centrale factor in het ontbreken van een rumble functie. Met de Dualshock 3 hebben zij deze problemen weten te overkomen, aldus Kaz Hirai.

Leipheimer en Horner niet met VS naar WK

Levi Leipheimer en Christopher Horner zijn niet opgenomen in de selectie van de Verenigde Staten voor het wereldkampioenschap in Stuttgart volgende week. Leipheimer wil zich volledig richten op komend seizoen en Horner is niet geselecteerd wegens onbekende redenen.

George Hincapie zal kopman zijn van de Amerikaanse selectie. De overige geselecteerden zijn: John Devine, Jason McCartney ( Discovery), David Zabriskie, Bobby Julich, Christian Vandevelde (Team CSC), Tyler Farrar (Cofidis) en Danny Pate (Slipstream). Zabriskie en McCartney rijden ook de tijdrit.

Grandel staat open voor vertrek

Hoogstwaarschijnlijk is Franck Grandel aan zijn laatste seizoen bij FC Utrecht bezig. Zijn contract loopt aan het einde van het huidige seizoen af, maar Grandel staat open voor een eerder vertrek tijdens de winterstop.

De keeper geeft de voorkeur aan een terugkeer naar Frankrijk, maar ook voor aanbiedingen uit Spanje en geboorte-eiland Guadeloupe staat hij open. Grandel bevestigt dat hij zich oriënteert op de transfermarkt: "Mijn manager is voor me bezig. Een vertrek is nu nog niet concreet aan de orde. Zoals het er momenteel voorstaat, ben ik nog een maand of tien bij FC Utrecht in dienst. Maar wellicht is er al in de winterstop iets mogelijk.’’

Grandel kwam in 2005 naar FC Utrecht en werd door de toenmalige coach Foeke Booy gepresenteerd als nieuwe eerste doelman. Door een reeks fouten verloor hij zijn plek aan Joost Terol.

Vanwege een blessure van eerste doelman Michel Vorm tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen, gaf Willem van Hanegem de voorkeur aan de Franse keeper. Tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord ging Grandel echter weer opzichtig in de fout. Na deze match gaf de technische staf weer de voorkeur aan Vorm.

Megrelishvili viert Jom Kipoer en voetbalt niet

Vitesse-speler Haim Megrelishvili speelt zaterdag niet mee in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. De Israëlische linksback viert die dag Jom Kipoer, een joodse feestdag.

De plaats van Megrelishvili in de Arnhemse basisformatie zal waarschijnlijk worden ingenomen door Anders Due. Tijdens de afgelopen vier competitieduels was Megrelishvili een vaste waarde in de ploeg van trainer Aad de Mos.

Mourinho stapt op bij Chelsea

Jose Mourinho is opgestapt als trainer van Chelsea. Dit heeft de Engelse club vannacht bevestigd.

Het is onbekend waarom de Portugees is opgestapt. Vorig jaar berichtte de Engelse media regelmatig over aanvaringen tussen Mourinho en de geldschieter van Chelsea, Abramovitsj.

Mourinho kwam drie jaar geleden naar Chelsea. Hij bezorgde de club de eerste landstitel sinds 1955. Europees bleven de resultaten echter achter. Afgelopen dinsdag werd met 1-1 gelijk gespeeld in de Champions League-wedstrijd tegen Rosenborg.

Peter Andre en Jordan hebben extreme seks

Peter Andre en zijn vrouw Jordan hebben een wild seksleven, en de hele wereld mag het weten ook. Zo onthult de bimbo in het blaadje OK dat hun seksleven net zo 'ziek' is als de ranzigste scènes uit de film Hostel.

In de horrorfilm martelen zakenlieden anderen met veel plezier tot de dood erop volgt. Zo zijn er diverse extreme martelingen en gruwelijke seksscènes in de film te zien.

Manlief is volgens Jordan het creatieve brein achter het slaapkamergeluk van het stel. "We gebruiken maskers, zweepjes, handboeien. We hebben een enorme fantasie. Ons seksleven is nooit saai."

Man beledigde gemeente via acceptgiro

Een inwoner van de Gelderse gemeente Buren was de gemeentelijke belastingen zo zat, dat hij besloot tegengas te geven. In plaats van naar het gemeentehuis te gaan om daar de burgemeester uit te kafferen, schreef de antiheld enkele scheldwoorden op de acceptgiro's.

Tot drie maal toe schreef de man zijn frustraties van zich af. Op de acceptgiro maakte hij de ambtenaren onder andere uit voor 'landverraders'.

Ook via internet durft de man zijn onvrede jegens de gemeente te tonen. Via het forum van de gemeente beledigde de Burenaar de medewerkers tot op het bot. Het forum is inmiddels wegens misbruik van de man en elf anderen gesloten. Volgende week wordt besloten of het forum weer opengesteld wordt.

Vrouw valt met auto in Ketelmeer

Icoon OngelukEen vrouw die gisterenmiddag op de A6 met haar auto van de Ketelbrug afviel, is in het ziekenhuis overleden. De 64-jarige reed langs de slagbomen van de brug. Ze schrok toen ze zag dat de brug tussen Lelystad en Emmeloord openging en reed vervolgens achteruit het water in. Daarbij maakte de auto een val van ruim tien meter.

De vrouw werd zwaar gewond uit het water gehaald, gereanimeerd en naar het AMC in Amsterdam gebracht, waar ze in de loop van de avond is overleden.

Met dank aan dalet en Funkamental voor de submit.

Zoeken naar Fosset gestaakt

Icoon BuitenlandsEr wordt niet meer actief gezocht naar Steve Fossett. Dat heeft de Amerikaanse staat Nevada bekend gemaakt. De 63-jarige miljardair en avonturier Fossett verdween op 3 september tijdens een verkenningsvlucht. Sindsdien is hij spoorloos.

Reddingswerkers hebben twee weken lang grote delen van Nevada afgezocht, zonder resultaat. Deze week werd de zoektocht ook al op een lager pitje gezet. Nevada heeft nu alleen nog een vliegtuig met bemanning klaarstaan voor het geval er nieuws is over Fossett.

Fossett heeft ruim honderd wereldrecords gevestigd in vijf sportieve disciplines. In 2006 vloog hij als eerste met een ultra-light vliegtuigje 42.000 kilometer ver terwijl hij dat jaar ervoor voor het eerst rond de wereld vloog in zo'n vliegtuigje.

Hij was in 2002 de eerste man die erin slaagde om in een luchtballon de wereld rond te varen en in 2004 brak hij het wereldrecord non-stop zeilen met zijn catamaran Cheyenne. Ook de Mount Everest heeft hij bedwongen en slaagde hij erin het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te zwemmen in ongeveer 22 uur.


Tranen

Het meisje is een mooi meisje. Een jaar of twintig oud. Ze heeft lang donkerblond haar, dat slordig krullend tot halverwege haar rug hangt. Twee blauwe ogen in een fris gezichtje. Ze draagt een bruin hemdje en een wijdvallende legergroene broek. Haar blote voeten in teenslippers zijn zwart van het zand. Aan haar polsen hangen armbanden en om haar hals een stuk of wat kettingen. En ze lacht. Vaak en veel. Ik vind het leuk om naar haar te kijken.

Rocken op Bang Camaro waarschijnlijk mogelijk

Begin 2008 zullen wij Europeanen kunnen gaan rocken met Rock Band. Sinds de aankondiging van de game zijn er veel tracks en bands aangekondigd die hun opwachting in de game zullen maken. Aan dat lijstje kan waarschijnlijk Bang Camaro worden toegevoegd. Een user van ScoreHero had in een e-mail gevraagd of de band in Guitar Hero 3 zou verschijnen, omdat "Push Push (Lady Lightning)" in Guitar Hero 2 al te spelen was. Het antwoord er op kun je hieronder lezen.


Nope. Not in Guitar Hero III.

We have better news. Stay tuned.

Guitar Hero II helped a lot. It's probably how we got discovered by a lot of people. Our live shows win a lot of fans too.

Toen de user in kwestie vroeg of ze dus in Rock Band zouden verschijnen, was de enige reactie de volgende:



Soort van een bevestiging dus. Het is afwachten of het waar is, maar het lijkt redelijk zeker.


Volledige bezetting Bang Camaro

Voor degenen die geen idee hebben welk nummer het ook al weer was, hieronder een video. Als je goed luistert, hoor je dat er een man of vijftien staan mee te zingen. Dat kan kloppen, aangezien Bang Camaro niet zozeer een rockband is, maar meer een rock-koor. Kan dus erg interessant gaan worden voor degene die de zang op zich gaat nemen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.