FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 augustus 2007

BMW-coureurs mogen tevreden zijn

BMW heeft een goed weekend achter de rug, na een succesvolle Grand Prix van Turkije. Beide coureurs reden in de punten en de auto van Nick Heidfeld stond zelfs tussen de twee McLarens in.

Heidfeld is erg tevreden met het behaalde resultaat in Istanbul. "Het team het geweldig heeft gedaan. De strategie, de bandenkeuze en de pitstops werkten allemaal perfect. De start was erg leuk. Bij het wegrijden zag het er niet zo goed uit omdat ik aan de vuile kant stond, maar daarna wist ik wat mensen buitenom te passeren. Ik remde erg laat voor de eerste bocht en ik kwam dichtbij Fernando Alonso," analyseert Heidfeld. "Ik hoopte Alonso de hele race achter me te kunnen houden, maar we wisten dat hij later zou tanken. Na de stop reed hij voor me en was hij sneller. Ik probeerde nog wel te pushen en pas in de laatste paar ronden voelde ik wat druk." De Duitser werd uiteindelijk vierde, achter Fernando Alonso.

Robert Kubica, de andere BMW-coureur, moest het doen met een achtste plek. "Het was een zware race en ik miste snelheid," verklaart de Pool. "In de eerste stint was ik lichter maar ik kon niet een gat slaan dat groot genoeg was. Telkens als ik een pitstop maakte, haalde iemand me wel in. De hele race kwam ik snelheid tekort en hierdoor was ik niet in staat om zelf mensen in te halen. Ik denk dat mijn problemen geen duidelijke oorzaak hadden. De auto was gewoon erg moeilijk te besturen."

Uitslagen Spanje speelronde 1

De Spaanse competitie is dit weekend weer van start gegaan. Gisteren kon je al lezen dat Real Madrid zegevierde in de Madrileense derby. Hieronder vind je de overige uitslagen.

Sevilla trad aan tegen het vorig seizoen goed presterende Getafe. Net als Real Madrid begon ook deze titelkandidaat niet goed. Al in de tweede minuut stond de openingstreffer van Pablo Hernández op het scorebord. Getafe graafde echter alsnog haar eigen graf. Met twee rode kaarten voor rust gaf het het minder spelende Sevilla kans terug te komen in de wedstrijd. Dat deed het nadat Antonio Puerta al in de eerste helft flauw viel op het veld. De Spanjaard werd daarop naar het ziekenhuis vervoerd. Na rust maakte Sevilla optimaal gebruik van de man-meer-situatie. Jesús Navas, Luis Fabiano, Frédéric Kanouté en Aleksandr Kerzhakov scoorden allen éénmaal voor de 4-1 eindstand.

FC Barcelona wist wel de nul te houden in de openingsfase. De ploeg van Frank Rijkaard reisde af naar Santander voor het duel met Real Racing Club. Het duurde lang voordat Barcelona gevaar kon stichten, en vaak zaten de verdedigers van Racing er al tussen voordat er een aanvaller van de bezoekers werd bereikt. Ebi Smolarek maakte zijn debuut als invaller voor Racing, maar mocht al na een dik kwartier inrukken met rood. Thierry Henry debuuteerde ook, maar ondanks een schot op de paal kon hij het niet bekronen met een doelpunt. Barça morst punten bij Racing.

Valencia ontving streekrivaal Villarreal in het eigen Mestalla stadion. Beide clubs kregen kansjes, en Jon Dahl Tomasson was na een kwartier trefzeker namens Villarreal. Een kwartier later zou Valencia een strafschop moeten krijgen, maar in plaats daarvan ontving David Villa zijn tweede gele kaart, vanwege een vermeende fopduik. Na een uur spelen was het wederom de omgekeerde wereld. Villarreal kreeg een goedkope penalty cadeau, en deze werd afgewerkt door debutant Giuseppe Rossi. Toen even later ook Joaquín Sánchez rood kreeg, was het duel gespeeld. De Spanjaard wilde ook een strafschop, die hij niet kreeg. Toen hij zijn frustratie verbaal botvierde op de grensrechter kreeg hij direct rood. Santi Cazorla mocht met de derde goal nog aan het doelsaldo van de bezoekers werken.

Verder was het voor alle promovendi een prachtig weekend. Valladolid opende sterk door met 0-1 bij Espanyol te winnen, en Real Murcia won thuis verrassend met 2-1 van Real Zaragoza. Nog opvallender was de winst van maar liefst 0-3, die Almería op Deportivo de La Coruña boekte. Real Mallorca begon ook goed aan het nieuwe jaar. Met twee goals van Ariel Ibagaza, die daarmee aan de leiding van het topschuttersklassement gaat, won de formatie met 3-0 van Levante.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
25/8Real Madrid CFClub Atlético de Madrid2-1
25/8Real MurciaReal Zaragoza2-1
25/8Sevilla FCGetafe CF4-1
26/8Athletic Club de BilbaoCA Osasuna0-0
26/8Deportivo de La CoruñaUD Almería0-3
26/8RCD MallorcaLevante UD3-0
26/8Real Racing ClubFC Barcelona0-0
26/8Recreativo de HuelvaReal Betis Balompié1-1
26/8RCD EspanyolReal Valladolid CF0-1
26/8Valencia CFVillarreal CF0-3

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Sevilla FC13+3
2UD Almería13+3
3RCD Mallorca13+3
4Villarreal CF13+3
5Real Madrid CF13+1
6Real Murcia13+1
7Real Valladolid CF13+1
8Recreativo de Huelva110
9Real Betis Balompié110
10Athletic Club de Bilbao110
11CA Osasuna110
12FC Barcelona110
13Real Racing Club110
14Real Zaragoza10-1
15Club Atlético de Madrid10-1
16RCD Espanyol10-1
17Getafe CF10-3
18Deportivo de La Coruña10-3
19Levante UD10-3
20Valencia CF10-3

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Ariel IbagazaRCD Mallorca2
221 spelersdiverse1

Programma:

ThuisUit
FC BarcelonaAthletic Club de Bilbao
Real Valladolid CFDeportivo de La Coruña
Real Betis BalompiéRCD Espanyol
Club Atlético de MadridRCD Mallorca
Real ZaragozaReal Racing Club
Villarreal CFReal Madrid CF
Levante UDReal Murcia
Getafe CFRecreativo de Huelva
CA OsasunaSevilla FC
UD AlmeríaValencia CF

McLaren kent mindere race

McLaren presteerde, in vergelijking met de voorgaande races van dit seizoen, onder haar kunnen. Met een derde en vijfde plaats geeft het Britse team acht punten cadeau aan Scuderia Ferrari in de strijd om het constructeurskampioenschap.

Voor Fernando Alonso begon de race niet als gepland. De tweevoudig wereldkampioen moest beide BMW's tijdens de start aan zich voorbij laten gaan. Door een perfect uitgekozen pitstopstrategie maakte hij deze ingeleverde plekken echter weer goed.

Het bleef voor de Spanjaard echter niet bij een vierde plek; de positie waarin hij zichzelf kwalificeerde voor deze wedstrijd. "Ik bleef voluit gaan en zat te wachten op een wonder," aldus Alonso. "Dit wonder kwam toen Hamilton een probleem kreeg met zijn banden. Hierdoor kon ik zonder problemen naar het podium rijden. Meer had er dit weekend ook niet ingezeten."

Zoals hierboven al door Alonso werd aangehaald, kampte teamgenoot Lewis Hamilton met een bandenprobleem. De Brit liep een lekke rechter voorband op aan het einde van zijn tweede stint. De band leek al enigszins beschadigd te zijn bij het monteren van het onderdeel tijdens de eerste pitstop. De coureur die dit jaar in de Formule 1 debuteerde, viel terug naar de vijfde plaats. "Het was erg jammer van de lekke band, want het team heeft het hele weekend fantastisch werk geleverd," zei Hamilton na afloop van de race.

"We waren even snel als de Ferrari's, maar als je achter iemand rijdt, verlies je gewoon enorm veel downforce en kun je alleen maar volgen," vervolgde de rijder in Britse dienst. "Toen ik de lekke band kreeg, zag ik wat onderdelen van de auto vliegen en schoot ik even van de baan. Daarna moest ik oppassen dat ik niet te snel terug wilde naar de pits. Dit probleem is slechts een kleine tegenvaller voor het kampioenschap. De vorige race waren wij nog de sterksten en we hebben nog altijd vijf races op het programma. Ik maak mij totaal geen zorgen."
(Zie ook: Hamilton: "Totaal geen zorgen")

McLaren blijft na de Grand Prix van Turkije leider in beide Formule 1-titels. Hamilton is nog steeds de nummer één in het kampioenschap, nauw gevolgd door teammaat Alonso.

Ferrari slaat slag in Turkije

Ferrari heeft vanmiddag tijdens de Grand Prix van Turkije goede zaken gedaan wat betreft het wereldkampioenschap. De rode bolides eindigden op de eerste en tweede plaats, die garant staan voor 18 punten voor de constructeurstitel. Ferrari loopt hierdoor met acht punten in op het vooralsnog leidende McLaren Mercedes.

Felipe Massa reed een foutloze race en kon daardoor zijn behaalde poleposition omzetten in een raceoverwinning. "Het is in één woord geweldig," meldt de Braziliaan. "Het is voor mij de derde maal dat ik race op Istanbul en ik win nu voor de tweede keer vanaf poleposition. Ik hou dan ook erg van dit circuit, het is een speciale plek voor me. Hier vond vorig jaar een ommekeer plaats in mijn carrière, toen ik mijn eerste Formule 1-overwinning ooit boekte."

"Mijn start was geweldig en ik vond snel een goed ritme met de zachtere banden," vervolgt Massa. "Het was een gok om met die banden te starten, maar het pakte goed uit." De race verliep vlekkeloos voor de Ferrari-coureur, die halverwege de race nog wel een luchtgeleider van zijn helm afhaalde, die voor een storende vibratie zorgde.

Teamgenoot Kimi Räikkönen is enigszins teleurgesteld met zijn tweede plaats. De Fin was de enige coureur die het tempo van Massa gedurende race bij kon houden, maar kon niet voorbij aan zijn teammaat. "We hadden een erg goede wagen, maar helaas is het in de Formule 1 van vandaag de dag enorm moeilijk om in te halen," aldus de Iceman. "De race was eigenlijk gisteren al beslist. Ik heb alles gegeven om nog dichterbij Massa te komen en heb ook nog geprobeerd om via de pitstops voor hem te komen. Maar wanneer twee teamgenoten vechten met elkaar dan wint gewoon degene die voorop ligt."

Ferrari kan met opgeheven hoofd terugkeren naar thuisland Italië, waar over twee weken de eerstvolgende Formule 1-race verreden wordt. Het team is ingelopen op zijn naaste concurrent McLaren, die nog maar 11 punten voorsprong heeft in de strijd om de constructeurstitel. Felipe Massa heeft de meeste punten voor het Italiaanse team binnengehaald en staat daarmee derde in het rijderskampioenschap, 15 punten achter de leider Lewis Hamilton.

Uitslagen Italië speelronde 1

In Italië werd dit weekend afgetrapt voor een nieuw seizoen. Juventus keerde na een jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau en is na één ronde gelijk de koploper in Italië

Juventus wint bij terugkomst
Met een 5-1 overwinning liet Juventus weten terug te zijn in de Serie A. Vorig seizoen moest Juventus nog gedwongen uitkomen in de Serie B, dit jaar mag het weer in de Serie A acteren. Een 5-1 overwinning op Livorno was het eerste wapenfeit van Juve. De complete productie aan de zijde van Juventus kwam op naam van twee spelers. David Trezequet scoorde driemaal, Vicenzo Iaquinta tweemaal.

Na een half uur opende de Fransman de score op aangeven van Alessandro Del Piero. Tot de 71ste minuut bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. Iaquinta verdubbelde de score. Nog twee keer wist Trezequet het net te vinden waarna nogmaals Iaquinta de vijfde liet aantekenen. Pas in blessuretijd wist Massimo nog tegen te scoren.

AC Milan wint eerste wedstrijd, Internazionale gelijk
AC Milan begon de competitie voortvarend. Met 0-3 werd Serie A-debutant Genoa verslagen. AC Milan kwam nooit in de problemen, de eindstand was al voor rust bereikt. In de 21ste minuut zette Massimo Ambrosini de 0-1 op het bord. Kaká scoorde nog tweemaal voor de pauze. Eerst in de 44e minuut en kort daarna nog doormiddel van een strafschop.

Stadsgenoot en landskampioen Internazionale wist niet te winnen. Tegen Udinese kwam het thuis niet verder dan 1-1. Internazionale begon nog goed aan de wedstrijd door een doelpunt van Dejan Stankovic. Diezelfde Stankovic had nog mogelijkheden om de score te verdubbelen maar verzuimde te scoren. De landskampioen kwam in de problemen nadat doelman Júlio César met rood het veld moest verlaten wegens een handsbal buiten het strafschopgebied. Een eigen doelpunt van Córdoba zorgde in de 90ste minuut voor de 1-1 eindstand.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Lazio RomaTorino2-2
JuventusAS Livorno5-1
FiorentinaEmpoli3-1
AC SienaSampdoria1-2
FC GenoaAC Milan0-3
InternazionaleUdinese1-1
NapoliCagliari0-2
ParmaCatania2-2
RegginaAtalanta1-1
US PalermoAS Roma0-2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo (+/-)Punten
1Juventus11005-13
2AC Milan11003-03
3Fiorentina11003-13
4AS Roma11002-03
5Cagliari11002-03
6Sampdoria11002-13
7Lazio Roma10102-21
8Parma10102-21
9Torino10102-21
10Catania10102-21
11Atalanta10101-11
12Inter Milan10101-11
13Reggina10101-11
14Udinese10101-11
15AC Siena10011-20
16Empoli10011-30
17Napoli10010-20
18US Palermo10010-20
19FC Genoa10010-30
20AS Livorno10011-50

Programma

DatumThuisUit
1-9EmpoliInternazionale
2-9AtalantaParma
2-9CagliariJuventus
2-9CataniaFC Genoa
2-9AS LivornoUS Palermo
2-9AS RomaAC Siena
2-9TorinoReggina
2-9UdineseNapoli
2-9SampdoriaLazio Roma
3-9AC MilanFiorentina

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1David TrezeguetJuventus3
2Vincenzo IaquintaJuventus2
3Massimo LovisoAS Livorno1
-Tommaso VailattiTorino1
-Tommaso RocchiLazio Roma1

Jurk van prinses Diana op e-Bay niet verkocht

Icoon OpmerkelijkDe jurk van prinses Diana die op e-Bay was gezet door de Amerikaanse televisiezender WE, is niet verkocht. De jurk was te koop voor 125.000 dollar. De jurk werd door Diana gedragen tijdens de première van Miss Saigon in 1990 en zij droeg hem ook tijdens het Festival in Cannes in 1987. De directrice van WE zei voor de veiling op e-Bay dat ze hoopten dat de jurk zou worden gekocht door iemand die de goede inzet van prinses Diana zou waarderen en de herinnering aan haar levendig wil houden.

De jurk was tot 22 augustus te koop en het geld zou naar America’s Promise Alliance gaan, een organisatie die zich inzet om kinderen in kansarme milieus naar school te kunnen laten gaan. Kennelijk was niemand bereid om de vraagprijs te betalen. Het is niet duidelijk wat televisiezender WE nu met de jurk gaat doen.

Niemand had interesse voor deze jurk...



Wildplasser kiest politiebus als pispaal

Een zeventienjarige jongen uit het Zeeuwse Terneuzen verschanste zich afgelopen nacht achter een politiebusje. Na een tijdje kwam hij weer tevoorschijn, onderwijl zijn gulp dichtknopend.

Twee dappere dienders hielden de jongen aan. Met z'n drieën kwamen ze tot de conclusie dat de achterkant van het busje nat was, terwijl het de hele nacht niet had geregend. De jongen was er dus gloeiend bij, het kon niet anders of de jongen had de bus als urinoir gebruikt.

De jongen kon niet anders dan de daad bekennen. Hij werd ingerekend, en met het nog natte busje werd de jongen naar het politiebureau vervoerd. Hier kreeg de jongen een bon wegens wildplassen overhandigd.

Om het weer een beetje goed te maken, heeft de jongen de bus weer keurig schoon gewassen. Altijd leuk, autowassen om vier uur 's nachts.

Met dank aan FranticDJ voor de submit.

Nintendo doet het met post-its

TV-commercials, radiotunes en poster. Dat zijn zo'n beetje de drie grootste vormen van reclame maken. Nintendo wil echter weer origineel zijn en doet het met post-its.



De post-its zijn geplakt in de vormen van oude 8-bit Nintendo personages (Link, Donkey Kong en Mario) en op de achterkant staat de volgende tekst:

Wii'll not forget

Daaronder uitleg over de Wii en de Virtual Console. De reclames komen uit Italië.

Tetris met hartslagmeter in de maak

Als je terugdenkt aan Tetris komt vaak het stressvolle gevoel van 'waar blijft die lange' ook mee terug. Door die stress schoot je hartlag omhoog en werd het nog moeilijker in de hogere levels.

Julian Spillane van game studio Frozen North Productions in Toronto, Canada, heeft nu in samenwerking met een programmeur een nieuwe versie van Tetris gemaakt waarin je hartslag gemeten wordt. Deze hartslag heeft dan weer invloed op de snelheid waarmee de blokjes vallen, hoe hoger je hartslag, hoe sneller ze vallen.

De versie zal uitkomen onder de naam BioBlox en te spelen zijn op een Windows PC. Hoe en wat precies met betrekking tot het accessoire is nog niet bekend.


Tetris op de Nintendo DS

Camilla Parker Bowles toch niet naar herdenkingsdienst Diana

Icoon OpmerkelijkCamilla Parker Bowles, de echtgenote van de Britse kroonprins Charles, heeft besloten niet naar de herdenking van prinses Diana te gaan. Eerst zou ze wel komen op uitnodiging van Prins William en Harry, maar het lijkt haar beter dit niet te doen en ze ziet er daarom vanaf. De onderlinge sfeer tussen Camilla en Diana is altijd gespannen geweest. Diana heeft haar zelfs ‘de rottweiler’ genoemd. Camilla zou tijdens de herdenkingsdienst niet de aandacht willen afleiden. Prinses Diana stierf op 31 augustus 1997 na een auto-ongeluk in Parijs. Na haar dood hertrouwde prins Charles met zijn oude geliefde Camilla.

Toch maar niet...

Screenshots voor DS-versie van Myst

Myst is een game die al op vele consoles uitgekomen is maar de makers zijn nog lang niet klaar. De Nintendo DS krijgt namelijk ook een versie van PC-klassieker en gaat er zo uitzien:

Net als de PSP-versie zal ook de DS-versie de extra "Age" Rime bevatten. Deze wereld zat niet in de oorspronkelijke uitgave van Myst, maar wel in het opgepoetste RealMyst. De besturing is geheel aangepast aan de mogelijkheden van de Nintendo DS.

Bussen Arnhem van de weg wegens mankement remmen

Icoon VervoerIn Arnhem zijn na controle zeven bussen van de weg gehaald. Zij bleken mankementen aan de remmen te hebben. Zowel de trolleybussen die via een bovenleiding worden aangedreven als de dieselbussen werden gecontroleerd. Connexxion, die de bussen in onderhoud heeft, heeft meteen reparaties uitgevoerd, maar kon niet voorkomen dat ze een proces verbaal kregen van de Rijksdienst voor wegverkeer.

Volgens Connexxion zat het euvel in de remleidingen die poreus bleken te zijn. De woordvoerder benadrukt dat de veiligheid van passagiers nooit in gevaar is geweest, omdat de remmen op luchtdruk werken, en blokkeren als er problemen zijn zodat de bus niet verder kan rijden. ''Maar dit mag natuurlijk niet gebeuren,'' zegt hij. Vanwege een groot landelijk veiligheidsonderzoek dat nog tot volgend jaar gaat duren, werden eerder dit jaar in Noord-Brabant ook de helft van de bussen van Arriva van de weg gehaald door de inspectie.

FOK!tv interviewt fotomodel en DJ Miss-Nine

Vergeet Tiësto, Fedde Le Grand en al die andere DJ's, Wij zien tien keer liever Miss Nine. De oorspronkelijk Duitse is behalve fotomodel ook ClubDJ, twee redenen voor FOK!tv haar voor de camera te slepen. Zo willen we graag weten hoe geduldig ze is, hoe gezond ze leeft en welke muziek ze leuk vindt. Ja, standaard vragen, maar met Miss Nine in beeld verveelt dat geen moment. Het enige dat we ons afvragen is waarom SunChaser steeds afvaltips vraagt en er vervolgens niks mee doet.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (81 Mb)

Man probeert vliegtuigdeur te openen

Icoon BuitenlandsEen passagier van de Amerikaanse vliegmaatschappij Frontier Airlines heeft tijdens een vlucht geprobeerd de deur van het vliegtuig open te maken. Medewerkers en passagiers wisten de man te overmeesteren en met tape aan zijn stoel te binden. Het vliegtuig landde veilig in in New York.

Volgens een woordvoerder van Frontier Airlines had de man de deur nooit open kunnen maken. ''Je hebt speciale training nodig om de deur te kunnen openen'', zei de man. Er waren 128 passagiers aan boord van het vliegtuig. ''De rest van de vlucht bleef hij schreeuwen en probeerde hij de tape door te bijten'', aldus een passagier.

Uitslagen Duitsland speelronde 3

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de derde speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Bayern München wint en is lijstaanvoerder

Na drie competitiewedstrijden is Bayern München de enige club uit de Bundesliga zonder puntverlies. De Zuid-Duitsers wonnen ook hun derde wedstrijd. Tegenstander Hannover 96 werd in de Allianz Arena met 3-0 verslagen . Bij de gasten kwam Arnold Bruggink aan spelen toe. Zijn ploeg zou niet met elf man de wedtrijd beëindigen. Voor rust kreeg Lala rood.

Op dat moment stond Hannover al met 0-1 achter door een doelpunt van Luca Toni. De Italiaan liep echter een blessure op en moest worden vervangen. Ondanks dat Bayern nooit echt in de problemen kwam wist het ook niet te scoren. Pas na rust werd de eindstand bereikt. Eerst was het Mark van Bommel die de tweede voor Bayern maakte. Hamit Altintop zorgde voor de 3-0.

Arminia Bielefeld grote verassing

Arminia Bielefeld is de grootste verassing in de Bundesliga tot op heden. De overwinning op Hertha BSC zorgde ervoor dat Bielefeld naar de tweede plek steeg op de ranglijst. Er viel niet veel te genieten in de Schüco-Arena gedurende de eerste 45 minuten. Pas na rust vielen de doelpunten. De 1-0 kwam op naam van Ioannis Masmanidis die een indirecte vrij trap benutte. Artur Wichniarek zorgde in blessuretijd nog voor een tweede doelpunt voor de thuisploeg.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
VfL BochumHamburger SV2-1
Arminia BielefeldHertha BSC2-0
Bayer LeverkusenKarlsruher FC3-0
Bayern MünchenHannover 963-0
Borussia DortmundEnergie Cottbus3-0
NürnbergWerder Bremen0-1
VfB StuttgartMSV Duisburg1-0
Eintracht FrankfurtHansa Rostock1-1
VfL WolfsburgSchalke 041-0


Stand

#ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Bayern München33001009
2 Arminia Bielefeld3210737
3VfL Bochum3210647
4 Eintracht Frankfurt 3210427
5Hamburger SV3201326
6Schalke 043120745
7Leverkusen3111314
8VfL Wolfsburg3111554
9VfB Stuttgart3111454
10Werder Bremen3111364
11MSV Duisburg3102453
12Hertha BSC3102343
13Borussia Dortmund3102573
14Karlsruher SC3102353
15Nürnberg3102243
16Hannover 963102253
17Energie Cottbus3012151
18Hansa Rostock3003160

Programma

DatumThuisUit
31/8Schalke 04Bayer Leverkusen
31/8Energie CottbusNürnberg
1/9Hannover 96VfL Bochum
1/9Hansa RostockBorussia Dortmund
1/9Hertha BSCVfL Wolfsburg
1/9MSV DuisburgArminia Bielefeld
1/9Werder BremenEintracht Frankfurt
2/9Hamburger SVBayern München
2/9Karlsruher FCVfB Stuttgart

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Artur WichniarekArminia Bielefeld3
-Luca ToniBayern München3
-Tommy BechmannVfL Bochum3
4Hamit AltintopBayern München 2
-Diego Fernando KlimowiczBorussia Dortmund2
-Florian KringeBorussia Dortmund2
-Rafael Van der VaartHamburger SV2
-Stanislav SestakVfL Bochum2
-Sergiu RaduVfL Wolfsburg2
-Tamas HajnalKarlsruher FC2
-Manasseh IshiakuMSV Duisburg2
-Miroslav KloseBayern München 2

Wildplasser scheldt agenten uit

De politie van Emmen heeft afgelopen nacht een twintigjarige jongeman betrapt die buiten over enkele fietsen zijn blaas leegde. Toen de jongeman voor deze zeikerige daad werd bekeurd, wilde hij met de agenten in discussie treden.

De agenten waren echter niet voor rede vatbaar. Hierop schold de wildplasser de agenten uit voor alles wat maar mooi en lelijk is.

Dat had de man beter niet kunnen doen. De agenten pakten de man op en voerden hem af richting politiebureau. Nadat de agenten hadden overlegd met Justitie, werd de man weer vrijgelaten.

Met een bekeuring van 350 euro op zak verliet de man het bureau. Hij heeft later nog wel spijt betuigd over zijn onbezonnen daad.

Amerikaanse miss niet al te snugger

Het is een gegeven dat de kandidates voor een Missverkiezing slechts zijn geselecteerd op hun uiterlijk. Intelligentie doet niet ter zake. Dit werd weer eens bewezen door een deelneemster aan de Miss Teen USA verkiezing, de Amerikaanse missverkiezing voor jonge vrouwen tussen de vijftien en negentien jaar.

De achttienjarige Lauren Caitlin Upton, die de staat South Carolina vertegenwoordigde, viel tijdens de vragenronde lelijk door de mand. Op de vraag waarom maar weinig Amerikanen hun land kunnen aanwijzen op de wereldkaart, antwoordde Upton: "Ik denk persoonlijk dat Amerikanen dat niet kunnen omdat sommige mensen geen kaart hebben"

De blondine kon het ook niet nalaten haar idealen te uiten. Ik denk dat ons onderwijs, zoals in Zuid-Afrika en Irak...", mompelde ze raadselachtig. Hierna sprak ze haar idealen hardop uit. "Ik denk dat ons onderwijs in de Verenigde Staten de Verenigde Staten moet helpen of Zuid-Afrika en Irak en de Aziatische landen, zodat we onze toekomst kunnen opbouwen."

De tienermiss greep jammerlijk naast de titel Miss Teen USA, haar originele betoog ten spijt. Hilary Carol Cruz, die uitkwam voor de staat Colorado mag nu een jaar het felbegeerde kroontje dragen.


Een filmpje van het betoog van de miss

Onderzoek moord Brits jongetje vordert

Icoon MisdaadDe politie van Liverpool heeft een belangrijke getuige opgespoord van de moord op een elfjarige jongen. Het gaat om een vrouw die enkele minuten voor de moord op de plaats delict was. Het slachtoffertje, Rhys Jones, werd afgelopen woensdag doodgeschoten door een fietser toen hij voetbalde voor een café in de wijk Croxteth in de Britse havenstad.

Inmiddels zitten vijf tieners vast op verdenking van de moord. Vandaag hield de politie nog een vijftienjarige jongen aan, een leeftijdgenoot is op borgtocht vrijgelaten. De vijf verdachten die nu vastzitten zijn drie jongens en twee meiden in de leeftijd tussen vijftien en negentien jaar.

De dood van het jongetje is vandaag in kerken in heel Liverpool herdacht.

[EK hockey] Mannen pakken titel

De Nederlandse hockeymannen zijn voor het eerst sinds 1987 weer Europees kampioen geworden. In de finale werd Spanje met 3-2 verslagen.

Nederland ging in de finale prima van start. Al na vijf minuten werd gescoord door Roderick Weusthof. In het eerste kwartier van de wedstrijd was Nederland oppermachtig, maar daarna zakte het wat terug. Spanje wist hier echter niet van te profiteren en vlak voor rust was het Taeke Taekema die uit een strafcorner de 2-0 scoorde. In de tweede helft werd Spanje steeds sterker en moest doelman Guus Vogels een aantal keer redding brengen. De Spanjaard Lainz was het die de titelverdediger terug in de wedstrijd bracht, 2-1. Daarna maakte Taekema zijn reputatie als strafcornerspecialist waar door uit de tweede corner van de wedstrijd voor Nederland ook voor de tweede keer te scoren en zo de stand op 3-1 te brengen. Spanje kwam na een strafcorner variant weer terug tot 3-2, maar Nederland gaf de overwinning niet meer uit handen.

Lange tijd leek er een vloek te rusten op het EK voor Nederland, sinds 1987 werd er geen titel meer gewonnen en twee jaar geleden werd de finale ondanks een 2-1 voorsprong 3 minuten voor tijd tegen Spanje alsnog met 2-4 verloren.

Bizar ongeluk loopt goed af

Het had zo een geslaagde stunt uit een James Bondfilm kunnen zijn, het niet alledaagse ongeval dat gisteren gebeurde op de N33. Op de autoweg, die loopt van Assen naar Veendam, begon een auto met aanhanger te slingeren. De 29-jarige bestuurder uit Eindhoven kon de combinatie, die was geladen met een personenauto, niet langer in het gareel houden.

De auto met aanhanger schaarde en sloeg over de kop. Terwijl de aanhanger met auto en al een vliegtocht maakte, reed een andere automobilist er doodleuk onderdoor.

Gelukkig bracht iedereen het er zonder kleerscheuren vanaf. De Eindhovenaar kan wel post uit Leeuwarden in de bus verwachten, omdat de combinatie te zwaar was beladen.

Belg verdrinkt in Oosterschelde

Icoon PolitieEen 69-jarige man uit het Belgische Wilrijk is zaterdagavond verdronken toen hij aan het duiken was in de Oosterschelde. Dat maakte het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zondag bekend.

Het slachtoffer was 's avonds laat in zijn eentje gaan duiken in het gebied Goese Sas. Toen hij niet terugkwam, sloeg zijn familie alarm. Hulpdiensten gingen nog diezelfde avond op zoek naar de man. Ze vonden hem zondagochtend in de Oosterschelde, niet ver van de plek waar hij te water was gegaan.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de Belg door verdrinking is omgekomen, maar over de precieze oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Volgens een zegsvrouw van het KLPD is het overigens niet ongebruikelijk om alleen te duiken. In de Goese Sas mag ook 's nachts worden gedoken.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Feestgangers vallen politie aan op dorpsfeest

Icoon PolitieIn het Gelderse Lunteren hebben bezoekers van het dorpsfeest Oud Lunterse Dag het zaterdagavond aan de stok gekregen met de politie. Bij schermutselingen dreven ze agenten in het nauw. De politie wist later op de avond met veel moeite de orde te herstellen.

De problemen begonnen toen een automobiliste aan het begin van de avond per ongeluk een kind aanreed in de Dorpsstraat. Het kind bleek ongedeerd, maar omstanders keerden zich tegen de vrouw. Agenten die de boel kwamen sussen, werden vervolgens in het nauw gedreven en met glas bekogeld, aldus een politiewoordvoerder.

Toegesnelde agenten gebruikten de wapenstok om hun collega's te ontzetten. Uiteindelijk was het om elf uur weer rustig. Er vielen geen gewonden. De politie heeft geen aanhoudingen kunnen verrichten, maar zegt wel de identiteit van enkele betrokkenen te kennen. Aanhoudingen worden de komende tijd dus niet uitgesloten, aldus de woordvoerder.

Met dank aan Aka-Zigor en Funkamental voor de submit.

Sportklimmers van bouwkraan gehaald

Drie sportklimmers vonden de plaatselijke klimwand blijkbaar te weinig uitdaging bieden. Daarom beklommen ze afgelopen nacht een bouwkraan die in Den Haag op een bouwput stond.

Het drietal werd betrapt door passerende agenten, die de Delftse klimmers met professionele uitrusting hoog in de kraan zagen hangen. De klimmers van 21 en 23 jaar oud hebben een bekeuring gehad ter waarde van vijftig euro, zo liet een politiewoordvoerster vandaag weten.

WK Mobielwerpen: Nederlanders succesvol

MobielwerpenIn het Finse Savonlinna heeft de 19-jarige Taco Cohen gisteren beslag gelegd op de wereldtitel Freestyle bij het WK Mobielwerpen. Een dag eerder wist hij al de Nederlandse titel te veroveren in die categorie. Farah el Airoudi wist bij de vrouwen beslag te leggen op de tweede plaats in de categorie Afstand. De 19-jarige Rotterdamse wist haar toestel 42 meter weg te slingeren.

Cohen haalde zijn titel binnen dankzij een spectaculaire act, waarbij hij met meerdere mobieltjes jongleerde en salto's maakte. Alleen Gerben Kiffen eindigde het toernooi in een deceptie. Vrijdag werd de 24-jarige Groninger in het Olympisch Stadion in Amsterdam nog Nederlands Kampioen Mobielwerpen bij het onderdeel Afstand met een Nederlands record van 78,2 meter. In Finland kwam hij echter niet verder dan vijftig meter. Dat is veertig meter minder dan de winnaar uit het gastland.
Met dank aan Funkamental voor de submit.

13-jarigen overvallen snackbar

Icoon WeirdTwee jongens van 13 jaar uit Kerkrade hebben gisternacht gepoogd een snackbar te overvallen. De kinderen maakten zich uit de voeten toen de medewerkster riep de gemaskerde jongens te herkennen. De tieners vluchtten toen zonder buit weg. De Limburgse politie hield ze later aan.

De jongens voerden de overval uit op een snackbar aan de Papaverstraat in Kerkrade. Zij renden naar binnen en riepen tegen de medewerkster dat ze geld wilden. De jongens droegen volgens de politie geen wapen. Onderzocht wordt of de overval een impulsieve of een bewuste daad was.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Hamilton: "Totaal geen zorgen"

Lewis Hamilton leek vandaag tijdens de Grand Prix van Turkije een derde plaats te kunnen behalen, en zo de voorsprong op Fernando Alonso te kunnen vergroten. Een lekke band gooide echter roet in het eten, met als gevolg dat de voorsprong op Alonso slonk naar vijf punten.

De Britse coureur in dienst van McLaren Mercedes kreeg in de 42ste ronde een lekke band. Hierdoor moest hij zijn positie afstaan aan Alonso en eindigde Hamilton als vijfde. "Het was erg jammer van de lekke band", vertelt Hamilton na afloop van de race. "We waren even snel als de Ferrari's. Maar als je achter iemand rijdt, verlies je gewoon enorm veel downforce en kun je alleen maar volgen. Toen ik de lekke band kreeg, zag ik wat onderdelen van de auto vliegen en schoot ik even van de baan. Daarna moest ik oppassen dat ik niet te snel terug wilde naar de pits".

De rookie van de Formule 1 maakt zich na de tegenvaller van vandaag geen zorgen om het kampioenschap: "De vorige race waren wij nog de sterksten en we hebben nog altijd vijf races op het programma. Ik maak mij totaal geen zorgen", aldus Hamilton.

Broek ophijsen of anders straf

Icoon AmerikaDe Amerikaanse stad Atlanta wil een verbod op het te laag dragen van broeken. Wanneer er ondergoed zichtbaar is is de drager daarvan strafbaar. De gemeente Atlanta wil het verbod opnemen in Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Het APV geeft aan wat wel en niet zedelijk is. Zo mogen er in Atlanta geen vrouwenborsten worden gestreeld in het openbaar en ook is het simuleren van seks verboden. Atlanta is niet de eerste Amerikaanse stad met zo'n verbod. In Delcambre heerst hetzelfde verbod. Overtreders kunnen daarvan maximaal zes maanden de bak invliegen of een boete van vijfhonderd dollar betalen.

Overzicht tweede ronde Eredivisie

Dit weekend werd de tweede ronde van de Eredivisie gespeeld. Promovendi De Graafschap en VVV-Venlo wisten hun wedstrijden verrassend te winnen. Ajax, PSV en Feyenoord wonnen met grote cijfers en AZ verloor de uitwedstrijd bij Vitesse. Hieronder een overzicht en een vooruitblik op volgende week.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Roda JCHeracles2-1
PSVNEC5-0
Willem IISparta2-2
VVV-VenloExcelsior3-1
VitesseAZ1-0
AjaxHeerenveen4-1
FeyenoordNAC Breda5-0
FC GroningenDe Graafschap0-2
FC TwenteFC Utrecht2-2

De stand kan je hier vinden.

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1HuntelaarAjax4
2SuárezAjax3
=N'KufoFC Twente3
4MaduroAjax2
=AriAZ2
=De GrootDe Graafschap2
=MakaayFeyenoord2
=SahinFeyenoord2
=LazovicPSV2
=LamahRoda JC2
=DisselsSparta2

Programma :

DatumThuis:Uit:
31-08AZExcelsior
01-09SC HeerenveenSparta
01-09FeyenoordWillem II
01-09NAC-BredaHeracles
01-09FC TwentePSV
02-09FC UtrechtDe Graafschap
02-09AjaxFC Groningen
02-09VitesseNEC
02-09VVV-VenloRoda JC

Iraakse roeier te dik voor WK

Icoon SportDe Iraakse roeier Hamza Jaber is van een koude kermis thuisgekomen. Hij reisde vanuit Irak duizenden kilometers naar Duitsland om daar mee te doen aan het WK roeien in de overtuiging dat hij een goede prestatie voor zijn land kon neerzetten.

Hij schreef zich in voor de klasse skiff lichtgewicht. Na een paar dagen bleek de Irakees echter niet meer zo licht. De organisatie van het WK was onverbiddelijk, Jaber werd gediskwalificeerd en kon terug naar Irak.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 2

Icoon EredivisieVandaag stond de tweede speelronde van de vaderlandse Eredivisie op het programma. Ajax, PSV en Feyenoord wonnen dit weekend zonder problemen maar AZ had het in Arnhem erg moeilijk tegen Vitesse. De Graafschap en VVV-Venlo wisten knap te winnen. Hieronder volgt een kort verslag van de vandaag gespeelde wedstrijden.

De wedstrijd tegen Feyenoord zou op voorhand al lastig worden voor NAC Breda want de zij wisten nog nooit te winnen in de Kuip. Ook deze editie bracht daar geen verandering in en de Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 5-0. Het was vanaf het eerste fluitsignaal al eenrichtingsverkeer richting het doel van NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar. Feyenoord's nieuwe aanwinst Roy Makaay opende in de 21e minuut de score door een makkelijk gegeven penalty te verzilveren nadat Giovanni van Bronckhorst op de grond werd gelegd door Tyrone Loran. Na rust kon Feyenoord de wedstrijd simpel uitspelen. Ron Vlaar kopte de bal via de paal in het doel en Nuri Sahin bekroonde zijn goede spel met twee doelpunten. Ook Jonathan de Guzman scoorde, na een assist van Roy Makaay. NAC-speler Anthony Lurling schoot de bal nog op de lat uit een fraaie vrije trap, maar het mocht niet meer baten.

Ook Ajax wist in de Amsterdam ArenA voor de tweede keer dit seizoen te winnen. Hedwiges Maduro had de Amsterdammers in de eerste minuut al op voorsprong kunnen schieten maar hij verzuimde dat en schoot op de paal. Geheel tegen de verhoudingen in kwamen de Friezen in de 27e minuut op voorsprong door een misser van Jaap Stam. Miralem Sulejmani twijfelde niet en schoot de bal onder Ajax-keeper Maarten Stekelenburg door. De Amsterdammers waren even van slag maar konden de achterstand nog voor rust ombuigen tot een 2-1 voorsprong. De nieuweling Luis Suárez scoorde de gelijkmaker en Thomas Vermaelen kopte in de blessuretijd de bal tussen de palen. In de tweede helft begon Ajax overtuigend en werd de wedstrijd snel beslist door doelpunten van invaller Robbert Schilder en opnieuw Luis Suárez met een prachtige boogbal. De enige domper is dat Hedwiges Maduro uitviel met een hersenschudding en dat Gabri mogelijk geopereerd moet worden aan zijn meniscus.

FC Utrecht heeft het eerste punt binnen door het uitduel met FC Twente gelijk te spelen: 2-2. De bezoekers kwamen verrassend op voorsprong door een fraaie vrije trap van Joost Broerse. Eerder was Leroy George met een afstandsschot al dichtbij een treffer. Zoals we van FC Twente gewend zijn werd de druk opgevoerd en volgde er enkele doelpogingen. Utrecht-keeper Michel Vorm kon een kopbal van Romano Denneboom nog keren maar was kansloos toen Blaise N'Kufo het vanaf de stip mocht proberen nadat Jeroen Heubach gevloerd werd door Francis Dickoh. Na rust kwamen de Tukkers al snel op voorsprong toen Orlando Engelaar een fout in de Utrechtse defensie afstrafte. Uiteindelijk bracht Tom Caluwé de wedstrijd op een gelijke stand na goed voorbereidend werk van de nieuwe Utrecht-aanwinst Lucian Sânmartean.

De Graafschap leek na de oorwassing van Ajax vorige week kansloos in de Euroborg. Ondanks dat wist de promovendus knap met 0-2 te winnen van FC Groningen. In de 14e minuut keek iedereen vreemd op toen niet een speler, maar de scheidsrechter werd vervangen. De plaats van Jan Wegereef werd ingenomen door Mario Diks. De superboeren waren een aantal keren dichtbij een voorsprong en FC Groningen was zelf ook gevaarlijk via Bruno Silva, Mark-Jan Fledderus en nieuweling Marcus Berg. Na rust kwam De Graafschap al snel op voorsprong toen Donny de Groot de bal tussen de palen schoot. Berry Powel besliste de wedstrijd een kwartier later door een fout in de verdediging af te straffen. FC Groningen probeerde nog wel een doelpunt te maken maar ze waren aanvallend onmachtig.

Eerder dit weekend werden nog vijf andere wedstrijden gespeeld. PSV boekte een geflatteerde 5-0 zege ten koste van NEC en Vitesse wist kampioenskandidaat AZ met 1-0 te verslaan. Roda JC won thuis met 2-1 van Heracles en Willem II gaf een 2-0 voorsprong uit handen en speelde uiteindelijk gelijk tegen Sparta. VVV-Venlo heeft de eerste overwinning geboekt ten koste van degradatiekandidaat Excelsior: 3-1.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 24 augustus:
Roda JC - Heracles Almelo (2-1)

Zaterdag 25 augustus:
PSV - NEC (5-0)
VVV Venlo - Excelsior (3-1)
Vitesse - AZ (1-0)
Willem II - Sparta Rotterdam (2-2)

Zondag 26 augustus:
Feyenoord - NAC Breda (5-0)
Ajax - SC Heerenveen (4-1)
FC Twente - FC Utrecht (2-2)
FC Groningen - De Graafschap (0-2)

Klik hier voor de actuele stand van de Eredivisie

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Jupiler League.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

[EK Hockey] Belgen verrassend naar brons

De Belgische herenhockeyploeg heeft bij het Europees kampioenschap in Manchester voor een grote verrassing gezorgd. De Belgen wonnen brons door in de kleine finale met 4-3 te winnen van wereldkampioen Duitsland.

In de slotfase kwam Duitsland weliswaar op 3-3 (strafbal), maar vier seconden voor het einde scoorde Truyens de winnende treffer.

Dankzij de sensationele zege verdiende België het derde en laatste ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Duitsland moet in maart 2008 een Olympisch kwalificatie-toernooi in Chili spelen.

Weylandt wint 4e etappe Eneco Tour

Wouter Weylandt heeft de vierde etappe in de Eneco Tour op zijn naam geschreven. In de straten van Terneuzen bleef Weylandt de renners Thor Hushovd en Matthew Goss voor in de massasprint.

De vierde etappe had een lengte van 187 kilometer en liep van Maldegem (B) naar Terneuzen. Renner Niko Eeckhout was betrokken bij een aantal vluchtpogingen. Pas bij de derde poging wist de renner van Chocolade Jacques een gat te slaan met het peloton. Samen met de Fransman Stéphane Poulhies, de Italiaan Roberto Longo en de Oekraïner Dmytro Grabowskyy had Eeckhout een maximale voorsprong van zeven minuten te pakken.

Op 32 kilometer van de finish werd de groep uiteindelijk ingerekend door het peloton. Een viertal renners onder leiding van de belg Sébastien Rosseler proberen dan nog weg te komen, maar het peleton wordt al snel weer gehergroepeerd. Een massasprint is dan het gevolg. De renners van Predictor-Lotto proberen een treintje op te zetten voor ploegmaat Robbie McEwen, maar de Australiër hangt achterin het peloton en sprint niet mee voor de winst. Thor Hushovd zet op 250 meter van de meet aan en lijkt het te gaan halen, maar Weylandt pakt de etappewinst op de meet.


Rituitslag 4e etappe

#RennerPloegTijd
1Wouter Weylandt (Bel)Quick Step4u9m31s
2Thor Hushovd (Noo)Crédit Agricolez.t.
3Matthew Goss (Aus)Team CSCz.t.
4Gorik Gardeyn (Bel)Unibet.comz.t.
5Fabio Baldato (Ita)Lampre-Fonditalz.t.
6Luciano Pagliarini (Bra)Saunier Duvalz.t.
7Francesco Chicchi (Ita)Liquigasz.t.
8Saïd Haddou (Fra)Bouygues Telecomz.t.
9David Kopp (Dui)Gerolsteinerz.t.
10Steven Caethoven (Bel)Chocolade Jacquesz.t.

Algemeen Klassement

#RennerPloegTijd
1Nick Nuyens (Bel)Cofidis17u11m47s
2Thomas Dekker (Ned)Rabobank+ 10s
3Joséz Ivan Gutierrez (Spa)Caisse d'Epargne+ 17s
4David Millar (GBr)Saunier Duval+ 18s
5Jurgen Van den Broeck (Bel)Predictor-Lotto+ 25s
6Leif Hoste (Bel)Predictor-Lotto+ 37s
7Christophe Riblon (Fra)Ag2r+ 38s
8Leon van Bon (Ned)Rabobank+ 41s
9Bram Tankink (Ned)Quick Step+ 49s
10Paul Martens (Dui)Skil Shimanoz.t.

Uitslagen Eredivisie 26/08/2007

Er werden vanmiddag vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - SC Heerenveen 4-1
27' Sulejmani 0-1 (Assist Vandenbussche)
44' Suárez 1-1 (Assist Bakircioglu )
45'+1Vermaelen 2-1 (Assist Bakircioglu )
52' Schilder 3-1 (Assist Huntelaar)
58' Suárez 4-1 (Assist Bakircioglu)

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 48.988.
Geel: Heitinga, Vermaelen (Ajax), Zuiverloon (Heerenveen).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Colin, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Delorge, Heitinga, Maduro (Schilder/46), Bakircioglu (Urzaiz/69), Huntelaar, Suárez (Rommedahl/59).

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Johansen, Poulsen (Beerens/46), Bak Nielsen, Bradley, Pranjic, García-García (Roorda/57), Sulejmani (Sibon/68).
-------------------------------------------
-------------------------------------------
Feyenoord - NAC Breda 5-0
21' Makaay 1-0 Penalty
49' Vlaar 2-0 (Assist Sahin)
55' Sahin 3-0 (Assist De Cler)
69' De Guzman 4-0
72' Sahin 5-0 (Assist Makaay)

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 45.000.
Geel: Hofland (Feyenoord), Loran (NAC).

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Vlaar, Hofland, De Cler, Sahin (Wijnaldum/75), v.Bronckhorst, Hofs, De Guzman (Biseswar/83), Makaay, Bruins (D. Buijs/69).

NAC: Ten Rouwelaar, Elshot, Loran, v.Gessel, Gorter (Amoah/61), De Graaf, Gilissen, Stam, Sikora, Lurling, Kolkka.
-------------------------------------------
-------------------------------------------
FC Groningen - De Graafschap 0-2
48' De Groot 0-1 (Assist Schöne)
62' Powel 0-2

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 19.000.
Geel: Keller (De Graafschap)

Opstellingen

Groningen: v.Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman (Svejdík/50), Meerdink, Matthijs, Lovre, Fledderus, Berg (Öztürk/78), Nijland.

De Graafschap: v.Fessem, Schuurman, Keller, Volmer, Fung A Wing, Meijer (v.d. Ouweland/76), Hese, Schöne (Robbemond/81), Vidarsson, De Groot, Powel (Johnson/84).
-------------------------------------------
-------------------------------------------
FC Twente - FC Utrecht 2-2
27' Broerse 0-1
40' N'Kufo 1-1 Penalty
47' Engelaar 2-1
56' Caluwé 2-2 (Assist Sanmartean)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Braafheid, Denneboom, Wellenberg (allen Twente), Dickoh (Utrecht).

Opstellingen

Twente Boschker,Wilkshire,Wielaert, Braafheid, Heubach,Brama (Wellenberg/62),El Ahmadi, Engelaar,Denneboom,N'Kufo,Huysegems (Elia/72).

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, v.Dijk, Broerse (Somers/68), Caluwé, George, Nelisse (Rossini/76), Sânmartean (Kruijs/86).

[CCWS] Uitslag race Zolder

Sebastièn Bourdais heeft de eerste Europese race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Fransman bleef Bruno Junquiera en Graham Rahal voor. Robert Doornbos behaalde een teleurstellende zevende plaats.

Bourdais had een prima start, maar ook Doornbos was goed weg en de Nederlander pakte direct de tweede plaats. De twee reden direct weg van Will Power, en Doornbos zette Bourdais snel onder druk. Paul Tracy zag zijn goede start in rook opgaan toen hij in de tweede ronde naast de baan kwam. Hij kon wel doorrijden, maar verloor veel tijd en kreeg direct Alex Tagliani op zijn staart.

In de zestiende ronde werd de race geneutraliseerd omdat in de chicane van bocht vijf een zogenaamde rumble strip was losgeraakt, die moet voorkomen dat coureurs de bocht afsnijden. Het defect was snel gerepareerd, maar alle coureurs maakten toch gebruik van de gele vlag om een eerste pitstop te maken. Bourdais behield de leiding, voor Doornbos en Power. Bij de herstart liet Doornbos zich niet verrassen door Bourdais en behield hij de aansluiting met de Fransman.

Alex Figge had de twijfelachtige eer de volgende full course yellow te veroorzaken. Hij had zich verremd in bocht één en moest uit het grind worden gehaald. Op weg naar de tweede serie pitstops verloor Doornbos wat tijd op Bourdais, deels omdat hij als enige coureur op de rode banden reed, die zachter zijn dan de zwarte. Hij moest eerder naar binnen dan zijn rivalen en verloor drie plaatsen aan Justin Wilson, Will Power en Simon Pagenaud.

Katherine Legge gooide roet in Paul Tracy's eten toen ze op een ronde werd gezet. Ze liet de snellere wagens op een ongelukkig moment voorbij, waardoor Tracy klem kwam te zitten en twee posities verloor. Mario Dominguez, de vervanger van de geschorste Dan Clarke, had echter grotere problemen: na zijn pitstop verloor hij zijn rechterachterwiel en veroorzaakte hij de derde neutralisatie van de race. Niet het hele veld maakt de laatste pitstop tijdens deze full course yellow en zo kwam Simon Pagenaud aan de leiding bij de herstart, gevolgd door Jan Heylen, Tristan Gommendy en Bruno Junqueira. Het viertal kreeg echter snel Sébastien Bourdais langszij.

Op de vijfde plaats ontstond een mooi gevecht tussen Junqueira, Wilson en Rahal. Wilson passeerde beide coureurs, maar verremde zich en werd weer door het tweetal ingehaald. Ook Will Power mengde zich in de strijd en haalde Wilson in. Vooraan kreeg Bourdais de leiding weer in handen toen de koplopers hun laatste stops maakten. Hij werd op grote afstand gevolgd door Junqueira en Rahal en reed zonder problemen de wedstrijd uit naar de overwinning. Doornbos was teruggevallen naar een anonieme zevende plaats en zag Bourdais' voorsprong in het kampioenschap groter worden.

positiecoureurteamtijdachterstand
1S. BourdaisNewman/ Haas/ Lanigan Racing1:45:21.997 -
2B. JunqueiraDale Coyne Racing1:45:35.65213.655
3G. RahalNewman/ Haas/ Lanigan Racing1:45:36.45514.458
4W. PowerTeam Australia1:45:37.14415.147
5J. WilsonRSPORTS1:45:37.96915.972
6O. ServiaForsythe Championship Racing1:45:39.14717.150
7R. DoornbosMinardi Team USA1:45:40.36618.368
8N. JaniPKV Racing1:45:41.07019.073
9A. TaglianiRSPORTS1:45:45.83123.833
10P. TracyForsythe Championship Racing1:45:46.49824.500
11K. LeggeDale Coyne Racing1:45:50.84028.843
12S. PagenaudTeam Australia1:45:55.18533.187
13J. HeylenConquest Racing1:46:34.0951:12.098
14A. FiggePacific Coast Motorsports1:46:19.6791 Lap
15R. DalzielPacific Coast Motorsports1:45:26.6114 Laps
16T. GommendyPKV Racing - -
17M. DominguezMinardi Team USA --

Stand:

positiecoureurpunten
1Sebastien Bourdais283
2Robert Doornbos (R)230
3Will Power221
4Justin Wilson211
5Graham Rahal (R)196
6Oriol Servia189
7Neel Jani (R)182
8Alex Tagliani174
9Simon Pagenaud (R)173
10Bruno Junqueira165
11Paul Tracy133
12Tristan Gommendy (R)117
13Dan Clarke110
14Ryan Dalziel (R)105
15Katherine Legge87
16Jan Heylen77
17Alex Figge (R)72
18Mario Dominguez53
19Matt Halliday (R)18
20Roberto Moreno9

Formule 1: Ferrari dominant in Turkije

Icoon Formule 1Felipe Massa heeft de Grand Prix van Turkije gewonnen. Ferrari was verreweg het snelste team in Istanbul. Hamilton verloor een podiumplek en belangrijke WK-punten aan Alonso na een lekke band.

Bij de start pakten de Ferrari's de eerste twee plaatsen. Fernando Alonso kwam slecht weg en viel terug tot de zesde plaats, achter de beide BMW's. Jarno Trulli werd in de eerste bocht in een spin getikt door Giancarlo Fisichella en moest met een inhaalrace plaatsen gaan goedmaken.

Mark Webber had op de tiende plaats problemen met de wegligging van zijn wagen. Hij miste een bocht, werd gepasseerd door Alexander Wurz en moest zijn Red Bull in de garage parkeren. Robert Kubica kwam niet lang daarna ook de pits in, maar dat was voor de eerste geplande pitstop. Zijn teamgenoot Nick Heidfeld verloor op de vierde plaats de aansluiting met de drie koplopers, maar kon Alonso achter zich houden, voordat een ronde of vijf later ook hij naar binnen moest. Ook de Ferrari's en de McLarens kwamen in ronden 18, 19 en 20 naar binnen, met als resultaat dat Felipe Massa en Kimi Räikkönen aan de kop bleven, maar Alonso Heidfeld achter zich kon laten.

Adrian Sutil leek de tweede uitvaller: hij reed de pits in en bleef daar ook, maar nadat zijn teamgenoot een pitstop had gemaakt, werd ook Sutil weer de pits uitgestuurd. Sebastian Vettel, Ralf Schumacher en Takuma Sato leken op een één-stop-strategie te rijden. Het bracht ze echter weinig: de drie coureurs bleven na hun enige pitstop ruim buiten de punten.

Massa's leiding kwam onder druk te staan van Räikkönen, die het gat naar zijn teamgenoot wist dicht te rijden en de Braziliaan onder druk zette. Na de tweede ronde pitstops bleef Massa voor Räikkönen. Hamilton liep vlak voor zijn laatste stop een lekke rechtervoorband op en moest de halve baan rond naar de pits, waar net Alonso stilstond. Het team handelde de stresssituatie goed af en kreeg Hamilton op een vijfde plaats terug de baan op. Hij had echter veel tijd verloren en het gat naar Alonso was achttien seconden. De lekke band had een stukje van de voorvleugel weggeslagen en dat leek invloed te hebben op Hamiltons rondetijden.

Heikki Kovalainen reed enkele seconden achter Hamilton en was een stuk sneller. De Fin reed het gat dicht, maar zag geen kans de vijfde positie van Hamilton aan te vallen. Massa won de race vanaf pole position, net als vorig jaar. Alonso wist de schade van zijn slechte start te beperken met een derde plaats.
Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport.

[WK atletiek] Gay wint de 100m

Tyson Gay heeft de wereldtitel op de 100m gewonnen. De Amerikaan liep een tijd van 9,85 seconden.

Gay was voorafgaand aan de wedstrijd samen met Asafa Powell de grote favoriet en er werd al stiekem rekening gehouden met een wereldrecord. Dat record blijft echter met 9,77 op naam staan van Powell, die vandaag derde werd in 9,96. De tweede plek was voor Derrick Atkins, die eindigde in een tijd van 9,91. Een knappe vijfde plek was er voor Churandy Martina, die uitkomt voor de Nederlandse Antillen. Hij liep een tijd van 10,08 seconden.

Uitslag Grand Prix van Turkije

Felipe Massa heeft de Grand Prix van Turkije gewonnen. Ferrari was verreweg het snelste team in Istanbul. Hamilton verloor een podiumplek en belangrijke WK-punten aan Alonso na een lekke band.

Bij de start pakten de Ferrari's de eerste twee plaatsen. Fernando Alonso kwam slecht weg en viel terug tot de zesde plaats, achter de beide BMW's. Jarno Trulli werd in de eerste bocht in een spin getikt door Giancarlo Fisichella en moest met een inhaalrace plaatsen gaan goedmaken.

Mark Webber had op de tiende plaats problemen met de wegligging van zijn wagen. Hij miste een bocht, werd gepasseerd door Alexander Wurz en moest zijn Red Bull in de garage parkeren. Robert Kubica kwam niet lang daarna ook de pits in, maar dat was voor de eerste geplande pitstop. Zijn teamgenoot Nick Heidfeld verloor op de vierde plaats de aansluiting met de drie koplopers, maar kon Alonso achter zich houden, voordat een ronde of vijf later ook hij naar binnen moest. Ook de Ferrari's en de McLarens kwamen in ronden 18, 19 en 20 naar binnen, met als resultaat dat Felipe Massa en Kimi Räikkönen aan de kop bleven, maar Alonso Heidfeld achter zich kon laten.

Adrian Sutil leek de tweede uitvaller: hij reed de pits in en bleef daar ook, maar nadat zijn teamgenoot een pitstop had gemaakt, werd ook Sutil weer de pits uitgestuurd. Sebastian Vettel, Ralf Schumacher en Takuma Sato leken op een één-stop-strategie te rijden. Het bracht ze echter weinig: de drie coureurs bleven na hun enige pitstop ruim buiten de punten.

Massa's leiding kwam onder druk te staan van Räikkönen, die het gat naar zijn teamgenoot wist dicht te rijden en de Braziliaan onder druk zette. Na de tweede ronde pitstops bleef Massa voor Räikkönen. Hamilton liep vlak voor zijn laatste stop een lekke rechtervoorband op en moest de halve baan rond naar de pits, waar net Alonso stilstond. Het team handelde de stresssituatie goed af en kreeg Hamilton op een vijfde plaats terug de baan op. Hij had echter veel tijd verloren en het gat naar Alonso was achttien seconden. De lekke band had een stukje van de voorvleugel weggeslagen en dat leek invloed te hebben op Hamiltons rondetijden.

Heikki Kovalainen reed enkele seconden achter Hamilton en was een stuk sneller. De Fin reed het gat dicht, maar zag geen kans de vijfde positie van Hamilton aan te vallen. Massa won de race vanaf pole position, net als vorig jaar. Alonso wist de schade van zijn slechte start te beperken met een derde plaats.

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:26:42.161  
2 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  + 2.275  
3 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  + 26.181  
4 Nick HeidfeldBMW F1  + 39.674  
5 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  + 45.085  
6 Heikki KovalainenRenault F1  + 46.169  
7 Nico RosbergWilliams  + 55.778  
8 Robert KubicaBMW F1  + 56.707  
9 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 59.491  
10 David CoulthardRed Bull Racing  + 1:11.009  
11 Alexander WurzWilliams  + 1:19.628  
12 Ralf SchumacherToyota Racing  + 1 ronde  
13 Jenson ButtonHonda Racing F1  + 1 ronde  
14 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  + 1 ronde  
15 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
16 Jarno TrulliToyota Racing  + 1 ronde  
17 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 1 ronde  
18 Takuma SatoSuper Aguri F1  + 1 ronde  
19 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
20 Sakon YamamotoSpyker F1  + 2 ronden  
21 Adrian SutilSpyker F1  + 5 ronden  benzinedruk
- Mark WebberRed Bull Racing    hydraulica

Biertje het goedkoopst in Eindhoven

Icoon BinnenlandsWie niet te veel aan een biertje uit wil geven kan het beste in Eindhoven terecht. Met een gemiddelde prijs van 1,80 euro is een fluitje het goedkoopst van de 21 grootste steden in Nederland. Bierdrinkers kunnen Amsterdam beter mijden, want daar kost een fluitje gemiddeld 2,60. De prijzen van een rondje drank op de terrassen van Nederland zijn in kaart gebracht door het horeca-adviesbureau Van Sponsen & Partners uit Leiderdorp.

In de grootste steden werd een rondje besteld van twee fluitjes, twee rosé en twee glazen fris. Hetzelfde rondje kost in Eindhoven 12,40 euro, maar is daarmee net niet het goedkoopst, want in Dordrecht betaal je voor hetzelfde rondje slechts 12,10 euro. In 2006 was Eindhoven nog het goedkoopst, maar de prijs is 3,6 procent omhooggegaan.

De prijs steeg landelijk voor hetzelfde rondje met 3 procent. Amsterdam is net als voorgaande jaren het duurst, waar je voor hetzelfde rondje maar liefst 15,10 euro moet betalen. Voor een glas rosé wordt in Eindhoven gemiddeld 2,55 euro betaald en voor een glas fris 1,85. Daarmee liggen de prijzen lager dan het landelijk gemiddelde, waar voor rosé 2,74 betaald moet worden en voor fris 1,92 euro. Sinds 2004 bezoekt Van Sponsen & Partners jaarlijks de terrassen op het meest toeristische plein of gebied van de 21 grootste steden van Nederland.

[WK atletiek] Klüft pakt wederom goud

Carolina Klüft is voor derde maal wereldkampioene geworden op de zevenkamp. Tijdens het WK in Osaka won de 24-jarige Zweedse atlete met een persoonlijk record van 7.032 punten goud. Klüft is ook regerend Olympisch en Europees kampioene.

De Oekraïense Ljudmila Blonska (6.832) pakte het zilver. Brons was er voor de Britse Kelly Sotherton. Jolanda Keizer werd met 6.102 punten veertiende en Yvonne Wisse (6.056) eindigde als zestiende. Karin Ruckstuhl moest zich terugtrekken omdat ze te veel last had van een blessure.

[Upd] Roux stapt op bij Lens

Guy Roux is na vier wedstrijden opgestapt als trainer bij RC Lens. De 68-jarige Fransman besloot om zijn contract in te leveren nadat zijn club er gisteren in zijn vierde competitiewedstrijd niet in geslaagd was om te winnen.

Lens verloor bij Racing Strasbourg met 2-1 en staat nu op twee punten uit vier duels. "Ik voel dat ik niet genoeg energie heb en ook het vermogen mis om spelers nog te motiveren", aldus Roux.

Update @14:55 uur

Jean-Pierre Papin is de opvolger van Roux bij de huidige nummer achttien in de Franse Ligue 1. De 43-jarige Papin wist vorig seizoen met Racing Strasbourg naar de hoogste Franse divisie te promoveren.

Politie schiet hond dood

Icoon Politie Een hondengeleider van de politie was vandaag genoodzaakt om in het Limburgse Voerendaal een loslopende Amerikaanse Bulldog dood te schieten. De politie vertelde dat twee Bulldogs bij een voetbalveld een andere hond hadden aangevallen. De aangevallen hond moest worden afgemaakt omdat hij te zwaar gewond was.

Twee hondengeleiders probeerden de honden te vangen. Een van de Bulldogs viel de politie aan en moest daarom worden doodgeschoten. De tweede Bulldog werd wel gevangen, maar de politie is nog niet zeker of deze moet worden afgemaakt. De politie is kwaad op de eigenaar van de honden. Getuigen meldden de politie dat hij zijn honden al langer los liet rondlopen.

Islamitische terroristen achter aanslagen India

Icoon TerrorismeDe aanslagen in India zijn waarschijnlijk gepleegd door moslimextremisten uit Bangladesh. Dat hebben de Indiase autoriteiten gemeld. De aanslagen in de Zuid-Indiase stad Hyderabad vonden zeker 42 mensen de dood. Tientallen mensen raakten gewond. De eerste bom ontplofte in een restaurant; de tweede bom ontplofte tijdens een lasershow in Lumbini park. Twee andere bommen konden net op tijd onschadelijk gemaakt worden.

De autoriteten hebben geen specifieke organisaties genoemd. Ze wilden slechts kwijt dat de beschikbare bewijzen duiden op betrokkenheid van terroristische groeperingen in Bangladesh. In de media noemen anonieme overheidsmedewerkers de groepering Harkat-ul-Jehad-i-Islami. Volgens de Indiase autoriteiten zit Harkat ook achter een aanslag in Hyderabad in mei, waarbij elf mensen de dood vonden.

In India heerst er ook een spanning tussen moslims en hindoes. Het conflict is gericht op Kashmir, verdeeld tussen India en Pakistan. Beide landen claimen het hele gebied. Meer dan twaalf radicale islamitische organisaties vechten voor kashmirs onafhankelijkheid of voor een annexatie met Pakistan.

Lindenbergh niet naar NEC

Olaf Lindenbergh speelt volgend seizoen niet voor NEC. Na de verloren wedstrijd tegen PSV spraken trainer Mario Been en technisch directeur Carlos Aalbers nog met de middenvelder. Het trio sprak af dat de speler zondagochtend bekend zou maken of hij op het bod van de Nijmeegse club in zou gaan.

Zondagochtend heeft Lindenbergh aan Aalbers laten weten dat hij liever in het buitenland wil gaan spelen. Het is niet duidelijk om welke club het gaat. De Nijmegenaren willen overigens wel duidelijk maken dat er op het financiële vlak geen problemen waren.

NEC heeft laten weten het jammer te vinden dat Lindenbergh niet op het bod van de club is ingegaan. Ze benadrukken overigens wel dat er alleen spelers gehaald worden, die ook daadwerkelijk voor de Nijmeegse formatie uit willen komen. De ploeg zal nu verder moeten kijken naar potentiële versterkingen.

Concert: DeVotchKa in Bitterzoet

Het kleine podium, dat niet meer dan 15 vierkante meter bevat, staat volgebouwd met instrumenten. Drie microfoonstandaards verspreid over de linie, een viool en accordeon links, drums en trompet achter in het midden, gitaren, jaren veertig mic en een theremin vooraan en contrabas en een immense tuba rechts. Het past allemaal maar net en dan moeten de leden van de band DeVotchKa de planken nog betreden. De zaal is afgeladen vol, zelfs op het balkon is het even dringen. De temperatuur lijkt opgelopen tot 35 graden.

S. Williams klaar voor US Open

Komende maandag keert Serena Williams terug op de tennisvelden. De Amerikaanse, die sinds Wimbledon geen enkele wedstrijd meer speelde, maakt haar rentree namelijk tijdens de US Open.

De reden voor haar afwezigheid was een blessure aan haar duim, die maar aan bleef houden. Toch is de tennisster op tijd hersteld om het in de eerste ronde van de US Open op te nemen tegen Angelique Kerber uit Duitsland. Deze confrontatie staat voor maandagavond op het programma.

"Ik voel me helemaal goed. Ik heb heel veel getraind, maar nu is het genoeg. Ik ben weer klaar om partijen te spelen", liet Williams zaterdag in een reactie weten. Eerder wist de Amerikaanse het toernooi al twee keer op haar naam te schrijven. "Het is natuurlijk belangrijk om wedstrijden te spelen, maar het is ook belangrijk om vertrouwen te hebben. Ik ben wedstrijdklaar."

Sneijder: "Ajax heeft speciale plek"

Wesley Sneijder vertrok een paar weken geleden naar Real Madrid, maar zal vanmiddag voorafgaand aan het duel tussen Ajax en SC Heerenveen afscheid nemen van de supporters. Bovendien schreef hij ook een afscheidsbrief, die gericht was aan al deze mensen.

"Afscheid nemen valt altijd zwaar, zeker als je ergens vanaf je jonge jaren hebt mogen rondlopen. Ik ben trots en dankbaar dat ik de best denkbare opleiding heb gehad. Het waren ontzettend mooie jaren met heel veel mooie voetbalmomenten die we samen hebben kunnen delen", was te lezen in de brief van Sneijder, die zaterdagavond de winnende treffer voor Real Madrid maakte.

"Als spelers weggaan bij een club hoor ik altijd dat ze het gaan missen, ik kan die stelling inmiddels bevestigen", ging de middenvelder verder. "Ik mag nu bij wat misschien wel de grootste club van de wereld is spelen maar Ajax heeft voor altijd een speciale plek in mijn hart. Ik ben zeer dankbaar voor de steun die ik al die jaren heb gehad van de supporters, de medespelers, de trainers en alle andere mensen bij de club."

Sneijder besloot: "Ik heb nog een heel voetballeven voor me maar ik weet nu al dat ik er alles aan zal doen om hier afscheid te nemen van mijn actieve carrière en dan ben ík degene die zijn ervaringen zal delen met jonge talenten. Ik wens alle Ajacieden ontzettend veel succes - onder andere in de Champions League, dat moet lukken - en ik zal onze club op de voet blijven volgen."

WK levende standbeelden in Arnhem

Icoon OpmerkelijkVandaag nemen negentig levende standbeelden in Arnhem deel aan het wereldkampioenschap levende standbeelden. De organisatie verwacht veel belangstelling voor het evenement, dat de naam ‘WorldStatues’ draagt. Op talloze plekken in de Arnhemse binnenstad kan je 13 uur lang de standbeelden bewonderen. De levende standbeelden komen uit heel Europa, maar ook uit China en Australië.

Om half zes vanmiddag gaan ze één groot gezamenlijk levend standbeeld vormen op een catwalk op het Kerkplein. Een vakjury zal de deelnemers beoordelen. Tijdens de afsluiting zullen de prijzen uitgereikt worden aan de winnaars. Ook toeschouwers hebben de mogelijkheid om een stem uit te brengen op hun favoriete standbeeld.

Duo mept elkaar met stalen pijp het ziekenhuis in

Icoon BinnenlandsTwee 29-jarige mannen uit Den Haag hebben elkaar zaterdagavond geslagen met een stalen pijp. Beide mannen liggen in het ziekenhuis. De man die de eerste klap uitdeelde, is er slecht aan toe.

De ene man stond naast zijn auto op de middenberm van De La Reyweg in de wijk Transvaal toen hij werd uitgescholden door de andere man. Deze zat op een muurtje even verderop. Hij stond op, liep in de richting van de auto en sloeg de eerste man met een stalen pijp op het hoofd.

Het slachtoffer wist na een worsteling de pijp te bemachtigen. Hij sloeg zijn belager ook op het hoofd. Deze liep hierbij vermoedelijk een schedelbasisfractuur op.

Het is onbekend waarom de Hagenaar die als eerste een klap verkocht het op zijn slachtoffer gemunt had. Beide mannen zijn aangehouden door de politie.

Man op strand overreden door shovel

Icoon OngelukEen 26-jarige man uit Rotterdam is zaterdagnacht op het strand van Scheveningen onder een shovel terechtgekomen. De Rotterdammer was op de vlucht voor een groepje belagers en had de shovel niet opgemerkt.

De man had ruzie met een groepje onbekende mannen. Hij rende daarom het Noorderstrand op. Daar was juist een shovel bezig met schoonmaakwerkzaamheden. De Rotterdammer zag de shovel in zijn vlucht over het hoofd.

De mannen die hem achtervolgden zagen het ongeluk gebeuren. Zij zijn gevlucht. De Rotterdammer ligt met verwondingen in zijn gezicht en aan zijn ledematen in het ziekenhuis.

EK Hockey: Europese trofee is zoek

Icoon HockeyDe Europese hockeybeker die de Duitse aanvoerster Marion Rodewald zaterdag in Manchester apetrots in ontvangst nam, was niet de originele EK-trofee. Het was een replica, die een Spaanse juweelsmid in opdracht van de Nederlandse hockeybond (KNHB) eerder deze zomer had vervaardigd.

De originele beker bleek onvindbaar op het bondsbureau in het Huis van de Sport in Nieuwegein. ,,We hebben echt overal gezocht'', legde KNHB-preses Jan Albers zondag op de laatste dag van de EK in Manchester uit. ,,Die trofee is waarschijnlijk zoek geraakt tijdens onze verhuizing vorig jaar vanuit Utrecht. Het lijkt mij sterk dat die cup is gestolen. Er staan wel mooiere bekers bij ons op een vaste plek. Voor de zekerheid hebben we nu al onze hoofdprijzen, en dat zijn er nogal wat, achter slot en grendel gezet.''

Voor meer sportnieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!sport

DVD: Deliver Us From Evil

Al decennia lang gaan geruchten over ongebruikelijke relaties tussen geestelijken en jonge kinderen de wereld over. Maar nog nooit was er zo overduidelijk bewijs voor jarenlang misbruik, verkrachtingen en de verdoezelingen van deze feiten door een kerkelijk instituut als de documentaire Deliver Us From Evil uit 2006. Priester Oliver O'Grady 'biecht' zijn misdaden openlijk voor de camera op, alsof hij bij zijn God in het reine probeert te komen.


Vlamingen hebben geen trek in Nederland

Icoon BinnenlandsOndanks dat veel Nederlanders Vlaanderen wel zouden willen inlijven, zitten de Vlamingen zelf er niet op te wachten. Uit een enquête die de krant de Gazet van Antwerpen hield, blijkt dat ruim 60 procent vindt dat Vlaanderen onafhankelijk moet worden en niet bij Nederland moet worden ingelijfd. De enquête werd gehouden op de website van de krant en werd ingevuld door tienduizend mensen.

Uit diverse peilingen in Vlaanderen blijkt dat het percentage dat naar onafhankelijkheid streeft niet stabiel is. Het schommelt tussen 40 en ruim 75 procent. De moeizame kabinetsformatie zou de wens om onafhankelijk te worden alleen maar bevorderen. Door onenigheid tussen Walen en Vlamingen is er na twee maanden nog steeds geen kabinet geformeerd.

Wii zal geen budgetlijn krijgen

Al sinds de Super Nintendo belandden sommige games van Nintendo na verloop van tijd in de zogenaamde Player's Choice lijn, beter bekend als een collectie afgeprijsde budgetgames. Heden ten dage zetten Sony en Microsoft deze traditie voort met respectievelijk de Platinum en Classic lijnen. Nintendo zelf ziet er daarentegen geen brood in om hieraan mee te doen.

Volgens Nintendo verkopen de games voor de Wii dermate goed dat een budgetlijn onnodig is. Eerder meldde Shigeru Miyamoto al dat hij de terugkomst van de Player's Choice lijn onwaarschijnlijk achtte. Gamers zouden dan wachten totdat de software afgeprijsd wordt, in plaats van de game direct aan te schaffen.

[GP2] Uitslag race twee

Timo Glock heeft de leiding in de strijd om het kampioenschap in de GP2 weer overgenomen van Lucas Di Grassi. De Duitser won vandaag op dominante wijze de sprintrace op het circuit van Istanbul Park. Di Grassi viel uit.

Lange tijd leek het erop dat de Indiër Karun Chandhok op weg was naar zijn eerste overwinning in de GP2. Een domme actie van Kazuki Nakajima zorgde echter voor roet in het eten. Chandhok viel uit, Nakajima kon zijn weg wel vervolgen, maar viel terug achter Glock.

Glock heeft nu in de stand om het kampioenschap twee punten voorsprong op Di Grassi.

Lindsay betrapt tijdens seks

Icoon Showbizz Zoals bekend verblijft Lindsay Lohan momenteel in een afkickkliniek. En ze is zich absoluut niet aan het vervelen. Integendeel. Toen ze de opdracht kreeg om een badkamer schoon te maken, had ze blijkbaar geen zin in boenen en poetsen, want ze ging een wc-hokje in met een medepatiënt. De twee zijn op heterdaad betrapt tijdens de heftige vrijpartij door een medewerker.

"Een hoop gekreun trok onze aandacht. Toen we de deur open deden zagen we Lindsay met een jongen. Het was overduidelijk dat ze seks met elkaar hadden", vertelt één van de medewerkers. De medewerker vertelde ook dat Lindsay zich erg ongemakkelijk voelde na het incident. Het is niet bekend gemaakt wie de medepatiënt is, maar hij is wel lang, gespierd en knap, vertelt een bron.


Lindsay Lohan


Ook Barrichello wisselt motor

Ook Rubens Barrichello moet zijn Honda-motor verwisselen. Hij zal vandaag vanaf de laatste startrij de race in Turkije moeten aanvangen. Gisteren werd al bekend gemaakt dat zijn teammaatje Jenson Button een motor had moeten wisselen aan het einde van de tweede kwalificatiesessie.

Barrichello kwalificeerde zich gisteren als veertiende, een plekje voor zijn Engelse teamgenoot. Barrichello start vanaf plek 21 met naast hem Button. Nu ook de Braziliaan zijn motor heeft moeten vervangen en daardoor tien plaatsen naar achteren wordt geplaatst, lijkt Honda buiten het bereik van punten te zijn in de race die vandaag in Istanbul gereden gaat worden.

De Japanse renstal kent een erg ongelukkig seizoen en heeft slechts één WK-punt kunnen scoren. Super Aguri, die met een bolide rijdt die sterk lijkt op de Honda-auto van vorig jaar, heeft al vier punten behaald dit seizoen.

Illegale Vista-gebruikers door fout Microsoft

Icoon DigitalGebruikers van Windows Vista die een legitieme versie op hun computer hebben zullen dit weekend flink geschrokken zijn. Door problemen met de WGA-validatiesoftware werden legitieme exemplaren doodleuk bestempeld als illegaal. Microsoft werkt aan een oplossing voor het probleem.

Uit reacties op het forum van de Windows Genuine Advantage-groep van Microsoft blijkt dat de problemen vrijdagnacht begonnen zijn. Als gevolg van de problemen werden bij veel mensen bepaalde functies uitgeschakeld, zoals de grafische interface Aero en Readyboost.

Microsoft heeft de problemen inmiddels bevestigd. "We weten dat het een serverprobleem is. De oorzaak is op dit moment nog onbekend", aldus Phil-Liu van Microsoft. Ondanks dat er veel klachten kwamen van Vista-gebruikers zouden er ook XP-gebruikers getroffen zijn door de problemen.

Gebruikers met problemen kunnen hun systeem weer helemaal werkend krijgen door hun systeem opnieuw te valideren via deze website.


Tja, illegaal mag niet he.

Uitslagen eerste ronde KNVB Beker

Er werden gisteren wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de strijd om de KNVB beker. Hieronder de uitslagen.

Elinkwijk - Sparta Nijkerk 2-1
Be Quick 1887 - Rijnsburgse Boys 3-2
EVV - Rijsoord 4-0
De Treffers / Kegro - ACV 2-0

Barendrecht - AFC 0-2
WHC - Schijndel 3-1
BVV / Caterpillar - FC Lisse 0-3
DHC - DOTO 1-6

Babberich - HHC Hardenberg 1-2 (n.v.)
Quick Boys - Sneek 4-1
ADO '20 - IJsselmeervogels 0-3
Nunspeet - UNA 0-1

Argon - Noordwijk 3-0
Baronie -Be Quick'28 0-1
ASWH -WKE 1-1 (ASWH door na penalty's)
Bennekom - De Meteoor sv. 8-0

Spakenburg - HSC '21/Brein 2-0
Gemert - Kozakken Boys 1-4
WSV - ONS Sneek 2-3
Meerssen - Excelsior '31 1-0
Deurne - Flevo Boys 1-0
Roosendaal - Harkemase Boys 2-1

Man neergeschoten in Bergen op Zoom

Icoon MisdaadIn Bergen op Zoom is gisteravond een 21-jarige man met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij werd neergeschoten. De man is inmiddels geopereerd en is gelukkig buiten levensgevaar. Op de plaats van het delict stonden twee auto's met aanrijschade. Of die er iets mee te maken hebben is niet bekend. Tot op heden zijn er geen verdachten aangehouden.

Het incident vond rond 20.00 uur plaats bij een winkelcentrum aan het Piusplein. De politie trof het slachtoffer gewond aan en heeft een onderzoek ingesteld naar de schietpartij. De omgeving rond de plaats van het delict werd afgezet zodat toeschouwers geen kans kregen. Wat de aanleiding is voor de schietpartij is niet bekend. Opvallend is wel dat er op de plaats van de schietpartij twee auto's met aanrijschade stonden. Of de auto's iets te maken hebben met de schietpartij is ook niet bekend.


Het Piusplein in Bergen op Zoom gisteravond.

Suiker basis van Sony-batterij

Icoon DigitalSony heeft een prototype van een milieuvriendelijke batterij voorgesteld. De stroom wordt opgewekt door chemische reacties met suikers. Als de batterij leeg is, moet er suikerwater worden toegevoegd. De milieuwvriendelijke batterij kan 50 microwatt produceren. Volgens Sony is dat een wereldrecord en is het voldoende vermogen om een mp3speler met flashgeheugen te laten werken.

De electronicagigant liet vier van deze batterijen zien, die gekoppeld een Walkman-spelertje met passieve speakers aandreven. Niet alleen de stroombron is goed voor het milieu, ook de behuizing van de batterij is voorzien van afbreekbaar plastic. Sony verklaarde om nog meer onderzoek te doen om de batterijen krachtiger en duurzamer te maken.

Een demonstratiefilmpje van de batterij kan je hier bekijken.

'Noord-Korea bouwt afrastering aan grens'

Icoon BuitenlandsNoord-Korea bouwt een afrastering aan de grens met China om een eind te maken aan de uittocht van Noord-Koreanen die aan het stalinistische regime in hun land proberen te ontvluchten. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vandaag gemeld.

Inwoners van de Chinese grensstad Dandong meldden het persbureau dat de Noord-Koreanen aan de grensrivier Yalu een ruim 10 kilometer lange afrastering bouwen. Die zou parallel lopen aan een hek van prikkeldaad dat China vorig jaar optrok, nadat bekend was geworden dat Noord-Korea een kernproef had uitgevoerd.

Volgens mensenrechtenorganisaties houden vele tienduizenden Noord-Koreanen zich schuil in het noordoosten van China.

Duur oogmedicijn in privékliniek vergoed

Icoon MedischMensen die lijden aan de oogziekte macula-degeneratie en verzekerd zijn bij zorgverzekeraar Agis kunnen een behandeling met het dure medicijn Lucentis vergoed krijgen. Zij moeten zich dan laten behandelen in privékliniek Zonnestraal in Hilversum.

De verzekeraar en de privékliniek hebben daarover overeenstemming bereikt, zo meldde het tv-programma NOVA gisteravond. De kliniek is ook met andere verzekeraars in gesprek over vergoeding van dit middel, zei directeur Peter de Koning.

Ziekenhuizen vinden het middel doorgaans te duur. Zij moeten het uit het vastgestelde budget betalen.

Eerder deze maand stapte een aantal patiënten met de aandoening naar het Medisch Tuchtcollege om behandeling met Lucentis af te dwingen. Zij hebben het oorspronkelijk voor darmziekten ontwikkelde medicijn Avastin gekregen. Volgens hun advocate is uit onderzoek gebleken dat het aanzienlijk duurdere Lucentis effectiever is.

Jaarlijks worden 7000 tot 10.000 mensen behandeld aan de oogziekte waarbij een zwarte vlek in het gezichtsveld ontstaat.

Onontplofte bommen gevonden in India

Icoon AanslagDe Indiase politie heeft negentien onontplofte bommen gevonden in de zuidelijke stad Hyderabad, waar gisteren door terreuracties zeker 43 doden zijn gevallen. De Indiase politiechef Balwinder Singh heeft dat vandaag gezegd.

De politiechef zei dat als enkele van die bommen waren afgegaan, er mogelijk honderden doden zouden zijn gevallen. Hij zei dat de onontplofte bommen waren achtergelaten in plastic tassen op uiteenlopende plaatsen als een bioscoop, een brug en bij bushaltes.

Gisteravond ontploften drie bommen tijdens een lasershow in een pretpark vlak bij een regeringscentrum in Hyderabad. Elders bij een eetkraampje op straat deden zich twee explosies voor. Er vielen 43 doden, ongeveer vijftig mensen raakten gewond.

Regeringsleider Rajshekhar Reddy van de deelstaat Andhra Pradesh, waar Hyderabad de hoofdstad van is, maande de bevolking na ,,de terroristische activiteit'' tot kalmte. President Pratibha Patil zei dat de daders met de aanslag tweedracht willen veroorzaken onder de bewoners van Hyderabad.

Hyderabad heeft 6,5 miljoen inwoners en is een etnisch en religieus gemengde en welvarende stad. De meeste Indiërs zijn hindoes maar in Hyderabad is bijna 40 procent van de bevolking islamitisch. In mei ontplofte een bom in een moskee in Hyderabad waardoor elf mensen werden gedood.

Bosbranden zorgen opnieuw voor problemen

Icoon BrandTientallen dorpen in het zuidwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn geëvacueerd omdat ze door de bosbranden worden bedreigd, die volgens Griekse media inmiddels 53 levens hebben geëist. Het ministerie van Gezondheid rept van 49 doden.

Het vuur bereikte afgelopen nacht de kustplaats Tholon op de Peloponnesos. De Griekse autoriteiten wilden aanvankelijk vierhonderd mensen met een boot evacueren. Ze moesten dat plan laten varen omdat de boot op een zandbank dreigde te lopen.

De Griekse brandweerkorpsen hebben het vanmorgen wat minder zwaar gekregen bij het bestrijden van de branden, omdat de wind in kracht is afgenomen. Op de Peloponnesos woeden nog ongeveer veertig branden. Ook op het eiland Evvoia en het gebied rond de hoofdstad Athene hebben de korpsen de handenvol aan de bluswerkzaamheden.

Blake wint toernooi New Haven

James Blake heeft het ATP-toernooi in New Haven gewonnen. In de finale was de Amerikaan met 7-5 en 6-4 te sterk voor zijn landgenoot Mardy Fish. Het is voor Blake de tweede maal dat hij het toernooi wint, eerder was hij in 2004 de sterkste.

De eerste set verliep wisselvallig met breaks over en weer. Fish wist er twee ongedaan maken, maar de derde break in de elfde game kostte hem de eerste set. In het tweede bedrijf was Blake duidelijk de betere. Hij liep uit naar 4-1, liet Fish nog even dichterbij komen, maar trok daarna toch nog de partij naar zich toe.

Volleybalvrouwen schrijven geschiedenis

Voor het eerst in de geschiedenis hebben de Nederlandse volleybalvrouwen een hoofdprijs gewonnen op mondiaal niveau. Dankzij een 3-2 overwinning op wereldkampioen Rusland is Oranje ongeslagen tijdens de finaleronde van de Grand Prix en zijn de andere twee wedstrijden van vandaag niet meer van belang.

Eerder versloeg Nederland olympisch kampioen China, Italië, titelverdediger Brazilië en Polen. Het is voor de vrouwen de eerste hoofdprijs sinds de Europese titel in 1995.

[WK atletiek] Smith naar finale discuswerpen

Rutger Smith heeft zich bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka weten te plaatsen voor de finale van het discuswerpen. De kwalificatie-eis lag op 64,50 meter. Smith worp de discus naar 66,60 meter, een nieuw persoonlijk record.

"Het enige middel tegen de kater van zaterdag was ver werpen met de discus. Met de eerste worp had ik me ook geplaatst, maar een persoonlijk record is nog mooier", aldus de Nederlander die gisteren vierde werd bij het kogelstoten. "Zaterdagavond na het kogelstoten was ik er met mijn hoofd niet bij.Ik hoor echter bij de beste twaalf discuswerpers van de wereld. Dan moet ik er hier in Osaka niet met de pet naar gooien.Dat realiseerde ik me pas toen ik in het stadion zat te wachten tot we moesten beginnen."

De tweede Nederlander, Erik Cadee, wist zich niet te plaatsen voor de finale.

PSV Stadion wil groeien

Het Philips-stadion in Eindhoven wil in de toekomst gaan uitbreiden. Volgens commercieel directeur Marcel van den Bunder moet het stadion meer gebruik maken van de centrale ligging.

Gedacht wordt aan uitbreiding van winkels rond het stadion die iets toevoegen. Men overweegt om, als er bij voetbalwedstrijden weinig fans van de tegenpartij komen, de lege plaatsen aan de thuisfans te kunnen verkopen. Het is dan wel noodzaak dat er een aparte ingang komt voor die plaatsen met daarbij een scheiding van de toiletten en de horeca van de andere tribune. Wellicht is dit volgend jaar al mogelijk.

Als besloten wordt dat het stadion een forse uitbreiding krijgt, wil de KNVB proberen om in 2018 het WK voetbal naar Nederland te krijgen. Van den Bunder denkt dat het mogelijk is om op korte termijn uit te breiden tot zeker 42.000 plaatsen. Er zouden ook meer concerten naar het PSV-stadion komen. Van den Bunder stelt daaraan wel een belangrijke eis: het mag niet ten koste van de grasmat gaan.

Kuznetsova krijgt titel cadeau

Svetlana Kuznetsova heeft op ietwat rare wijze het WTA-toernooi van New Haven gewonnen. De Russische won één partij, maar dat was genoeg voor de hoofdprijs.

Na een bye in de openingsronde won Kuznetsova moeizaam in drie sets van de ongeplaatste Agnieszka Radwanska. Al haar volgende tegenstandsters (Francesca Schiavone, Jelena Dementieva en, in de finale, Agnes Szávay) staakten tijdens hun duel met de Russin de wedstrijd. Szávay deed dat, bij een 6-4 en 0-3 stand, wegens rugklachten

Toro Rosso had op meer gehoopt

Het team van Scuderia Toro Rosso kwam ook bij de Grand Prix van Turkije in Istanbul niet verder dan de eerste kwalificatie. Vitantonio Liuzzi en Sebastian Vettel moesten genoegen nemen met de zeventiende en twintigste tijd. Het scheelde echter bijzonder weinig of Liuzzi had mee mogen doen in de tweede sessie, Rubens Barrichello stak daar echter een stokje voor.

"Het is jammer dat ik net tekort kwam op Rubens Barrichello. In mijn laatste run had ik wel wat sneller gekund, maar kreeg ik te maken met verkeer en kon ik mijn voorbanden niet genoeg op temperatuur krijgen. Ik verloor een paar tienden, wat me helaas een plaatsje in Q2 kostte. Afgezien daarvan was mijn ronde bijna perfect, dus heb ik weinig reden tot klagen, eigenlijk. We kunnen nog wel wat ontwikkeling in de auto gebruiken, maar ik kijk uit naar de race," aldus Liuzzi.

[WK atletiek] Derde titel snelwandelaar Perez

Voor de derde maal op rij heeft Jefferson Perez de wereldtitel bij het snelwandelen gewonnen. De Ecuadoriaan liep bij het WK in Osaka in de slotfase van de 20 kilometer zijn belagers op afstand.

Nadat de Italiaan Ivano Brugnetti er al vroeg vandoor ging bleef Perez kalm. Dat bleek terecht, want Brugnetti werd zowel ingelopen als gediskwalificeerd. Daarna liep Perez weg bij Hatem Ghoula en Javier Fernández.

Donk om disciplinaire redenen op de bank

AZ-verdediger Ryan Donk startte gisteren in de uitwedstrijd tegen Vitesse vanaf de reservebank. De jeugdinternational werd door trainer Louis van Gaal wegens disciplinaire redenen buiten de basiself gehouden.

"Donk heeft zich niet aan de huisregels gehouden. Vandaar deze straf," aldus een woordvoerder van AZ. De plaats van Donk centraal in de verdediging werd overgenomen door Milano Koenders.

Uitslagen Schotland speelronde 4

Gisteren werden er wedstrijden gespeeld in de Schotse competitie. Hieronder de utislagen.

Uitslagen speelronde 4:

ThuisUitEindstand
CelticHearts5-0
FalkirkSt. Mirren0-1
GretnaMotherwell1-2
HibernianAberdeen3-3
Inverness CTDundee United0-3
KilmarnockGlasgow Rangers1-2

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Glasgow Rangers41214-3
2Celtic41012-2
3Motherwell496-4
4Hibernian488-5
5Dundee United475-2
6Kilmarnock475-4
7St. Mirren463-4
8Falkirk437-12
9Aberdeen422-8
10Hearts422-8
11Gretna414-11
12Inverness CT402-10


Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1HigdonFalkirk3
=FergusonGlasgow Rangers3
=CousinGlasgow Rangers3
=BrewsterAberdeen3
=DarchevilleGlasgow Rangers3
=MillerCeltic3
=ZemmamaHibernian3

Programma:

DatumThuisUit
01/09Dundee UnitedFalkirk
01/09HibernianInverness CT
01/09KilmarnockAberdeen
01/09Glasgow RangersGretna
02/09St. MirrenCeltic
03/09MotherwellHearts

Boek: Martyn Waites - Genadeslag

Alweer een eerste vertaling van een Amerikaanse thriller-auteur. De markt wordt overstroomd met nieuwe namen, waarvan het gros roemloos en geluidloos ten onder gaat. Martyn Waites maakt een goede kans dit lot ook beschoren te zijn, want hij schrijft niet de meest toegankelijke thrillers. Genadeslag, de vertaling van The Mercy Seat is Waites' eerste boek dat in het Nederlands is verschenen. Het is het eerste deel van een inmiddels driedelige reeks over de onderzoeksjournalist Joe Donovan. In januari 2007 verscheen het tweede deel, Bone Machine, waar vooralsnog geen vertaling van is aangekondigd. Begin 2008 zal het derde deel in het Engels verschijnen, Mercy Riot.

Mystery Land druk bezocht

Icoon MuziekHet dance-feest Mystery Land is zaterdag druk bezocht. Ongeveer 60000 liefhebbers gingen uit hun dak op de muziek van 120 dj's die samen zestien podia bespeelden. Vorig jaar werd het evenement nog door 50000 mensen bezocht.  Volgens de politie is het feest rustig verlopen.

Eerder was gewaarschuwd voor een zerotolerancebeleid ten aanzien van drugs. Bij strenge controles werden slechts zestig mensen gearresteerd. Die aanhoudingen hielden niet allemaal verband met drugs, maar hadden onder andere te maken met het ontbreken van een toegangsbewijs.

Lichamen gevonden na ongeluk luchtballon

SubheaderDe Canadese autoriteiten hebben de lichamen van twee vermiste inzittenden van de zaterdag neergestorte luchtballon gevonden. Het gaat om een moeder en haar dochter. Elf mensen raakten gewond. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Tijdens het opstijgen vatte de ballon vlam (filmpje). Medewerkers wisten zeven mensen uit de mand te krijgen voor de ballon daadwerkelijk opsteeg. Een persoon sprong van enkele meters hoogte naar beneden. De twee overgebleven passagiers overleefden het niet. ''Ik hoorde mensen gillen en zag ze uit de mand springen. Bij enkelen stonden de kleren in brand'', aldus een getuige.

Pool doodgestoken in Noordwijkerhout

Icoon MisdaadDe politie heeft twaalf mensen aangehouden in verband met een dodelijke steekpartij in Noordwijkerhout. Daarbij werd een nog onbekende man gedood. Het incident deed zich zaterdagavond voor binnen een pand waar kamers worden verhuurd.

Bezoekers van een naastgelegen café zagen hoe een man bloedend naar buiten rende en hen vroeg het alarmnummer te bellen. De man is vrijwillig met agenten meegegaan.

Volgens getuigen is het slachtoffer van Poolse afkomst. Het huis zou bewoond worden door Polen, Wit-Russen en Oekraïners. Zij zouden voor veel overlast zorgen, onder andere door vechtpartijen. Enkele weken geleden zou de politie al een keer hebben moeten ingrijpen.

Uitslag Real Madrid - Atlético Madrid

Real Madrid heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen de drie punten gepakt. Thuis werd stadsrivaal Atlético de Madrid met 2-1 aan de kant gezet, door een Nederlandse matchwinner.

Atlético begon ijzersterk aan El Derbi de Madrid. Al in de eerste minuut werd een corner gewonnen, die vervolgens werd binnengekopt door Sergio Kun Agüero. De thuisploeg, dat nog geen week geleden ook voor eigen publiek met 3-5 onderuit ging tegen Sevilla, liet zich echter niet kisten. Het was beter, en dat resulteerde na een dikke veertien minuten ook in de gelijkmaker, toen rechtsback Sergio Ramos met zijn voorzet Raúl uitzocht, waarop de aanvaller raak kopte. Met vlagen werd er aan beide zijden prachtig voetbal vertoond, waardoor dit duel nu al één van de klassieke Madrileense stadsderby's kan worden genoemd.

Ook na de rust was het een duel van hoog niveau. Beide Madrileense ploegen waren in staat de voorsprong te nemen, maar deze bleef lange tijd uit. Real, met Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij in de basiself, zou uiteindelijk de 2-1 maken. Een dikke tien minuten voor tijd nam Guti een vrije trap, en in plaats van de bal in de zestien te knallen legde de Spanjaard breed op Sneijder. De ex-Ajacied knalde de bal vervolgens achter Atlético-doelman Leonardo Franco. In de rest van het duel, waar af en toe enkele harde tackles in voorkwamen, werd het doel niet meer gevonden, waardoor Real Madrid de koppositie al snel veroverde. Rond de klok van twaalf was deze op doelsaldo reeds vergeven aan Sevilla.

Real Madrid CF - Club Atlético de Madrid 2-1
1' Sergio Agüero 0-1
15' Raúl González 1-1
80' Wesley Sneijder 2-1

Brutale fietser moet zonder fiets naar huis

Icoon OpmerkelijkEen 21-jarige fietser die vrijdagnacht in Terneuzen werd opgepakt nadat hij politieagenten had uitgescholden, kon later die nacht zonder fiets naar huis. Toen hij een verklaring had afgelegd op het bureau en zijn fiets wilde ophalen, bleek die gestolen.

De Terneuzenaar fietste die nacht zonder licht, daar kreeg hij een bekeuring voor. De man vond het nodig om de agenten uit te schelden nadat hem verteld was verder te lopen. Dat pikten de agenten niet en zij hielden hem aan.

Nadat hij op het bureau een verklaring had afgelegd mocht de man enkele uren later naar huis. Zijn fiets die door de agenten keurig op slot was gezet op het marktplein was inmiddels gestolen. De agenten hebben uit mededogen de man naar huis gebracht.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Dronken automobilist zonder rijbewijs stapt weer in auto

Icoon OpmerkelijkSommige mensen leren het nooit. Zo ook een man in Den Helder die in zijn auto stapte terwijl hij flink aangeschoten was. En dat terwijl hij al in 1986 zijn rijbewijs was kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed.

Een politieman die op dat moment geen dienst had, zag hoe de man in zijn auto stapte, terwijl hij duidelijk niet meer in staat was om te rijden. Zijn collega’s waren snel ter plaatse om de man naar het bureau mee te nemen, waar de man opbiechtte dat dit niet de eerste keer was. Zijn auto is in beslag genomen en hij heeft een proces-verbaal gekregen. Zijn alcoholpromillage is nog niet bekend.

Basketballers verliezen van Slowakije

De Nederlandse basketballers zijn er niet in geslaagd de EK kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije te winnen. De uitwedstrijd ging met 80-75 verloren.

Nederland ging lange tijd aan de leiding, maar in het laatste kwart kwamen de Slowaken sterk terug en gaf Nederland de wedstrijd alsnog uit handen. Hierdoor is de kans op promotie naar de A groep afgenomen. Komende woensdag moet daarom de thuiswedstrijd tegen Groot-Brittannië gewonnen worden.

Haase verliest in 3e kwalificatieronde US Open

Robin Haase is er niet geslaagd om de derde ronde van het kwalificatietoernooi voor de US Open te winnen. Tegen Mexicaan Bruno Echagaray verloor Haase met 7-6(5), 5-7, 3-6.

De Nederlandse nummer 95 van de wereld heeft echter nog altijd kans om als lucky loser alsnog toegelaten te worden tot het hoofdtoernooi. Eerder deze week kwamen ook Raemon Sluiter, Peter Wessels, Brenda Schultz-McCarthy en Elise Tamaëla niet door de kwalificaties.

Renault komt ver in kwalificatie

Beetje bij beetje lijkt Renault zich te herpakken na een tegenvallende seizoensstart. De Franse renstal wist vanmiddag met beide auto's door te dringen tot de laatste sessie van de kwalificatie van Turkije.

Heikki Kovalainen was de snelste van de twee Renaults en zette een zevende tijd neer. "De balans van de auto was goed, zowel op de harde als op de zachte compound. We zijn natuurlijk nog een flink eind verwijderd van de topteams, maar als we onze hoofden niet laten hangen dan komen we er wel." De problemen die de Finse coureur tijdens de vorige Grand Prix in Hongarije had, lijken nu verholpen te zijn. Door die mankementen kon hij toen niet met de beste tien meerijden tijdens de laatste kwalificatieronde.

Giancarlo Fisichella kreeg zijn Renault niet verder dan een tiende plaats. "Niet een geweldige sessie, eigenlijk. De balans was niet helemaal in orde en de wind zorgde voor wat onderstuur. We staan zoals gebruikelijk achter de eerste drie teams," aldus de Italiaan. "Morgen wordt het bloedheet en ik verwacht dan ook een zware race. Het is de bedoeling om met de teams om ons heen te vechten en voor de punten te gaan."

PSV Stadion wil groeien

Icoon BinnenlandsHet Philips Stadion in Eindhoven wil in de toekomst gaan uitbreiden. Volgens commercieel directeur Marcel van den Bunder moet het stadion meer gebruik maken van de centrale ligging. Gedacht wordt aan uitbreiding van winkels rond het stadion die iets toevoegen. Men overweegt om, als er bij voetbalwedstrijden weinig fans van de tegenpartij komen, de lege plaatsen aan de thuisfans te kunnen verkopen. Het is dan wel noodzaak dat er een aparte ingang komt voor die plaatsen met daarbij een scheiding van de toiletten en de horeca van de andere tribune. Wellicht is dit volgend jaar al mogelijk.

Als besloten wordt dat het stadion een forse uitbreiding krijgt, wil de KNVB proberen om in 2018 het WK voetbal naar Nederland te krijgen. Van den Bunder denkt dat het mogelijk is om op korte termijn uit te breiden tot zeker 42.000 plaatsen. Er zouden ook meer concerten naar het PSV-stadion komen: de concerten van Guus Meeuwis waren een groot succes. Van den Bunder stelt daaraan wel een belangrijke eis: het mag niet ten koste van de grasmat gaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.