FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 augustus 2007

Uitslagen Europese vriendschappelijke duels

Vandaag werd er in Europa weer vriendschappelijke geoefend ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De uitslagen van de grotere Europese ploegen vind je hieronder.

Hamburger SV (Dui) - Juventus (Ita) 1-0
85' Choupo-Moting 1-0

Huddersfield Town (Eng) - Blackburn Rovers (Eng) 2-1
40' Beckett 1-0
79' Beckett 2-0
90' Roberts 2-1

Hull City (Eng) - Newcastle United (Eng) 1-0
41' Marney 1-0

Leyton Orient (Eng) - Tottenham Hotspur (Eng) 2-4
18' Boyd 1-0
19' Keane 1-1
56' Keane 1-2 (Pen)
60' Defoe 1-3
65' Nelson 1-4
90' Purches 2-4 (Pen)

Bolton Wanderers (Eng) - Espanyol (Spa) 3-0
26' Vaz Té 1-0
40' Vaz Té 2-0
85' Speed 3-0

Manchester United (Eng) - Internazionale (Ita) 2-3
18' Rooney 1-0
22' Suazo 1-1
27' Ibrahimovic 1-2
35' Suazo 1-3
58' Adriano 2-3 (e.d.)

VS zijn 190.000 wapens kwijt in Irak

Icoon BuitenlandsVan ruim 190.000 wapens die de Amerikaanse regering heeft verstrekt aan Irak is het niet bekend waar ze zijn. In de loop van de tijd zijn die wapens naar verschillende mensen en eenheden gegaan. Tussen juni 2004 en september 2005 is dit niet meer in de administratie van de Amerikaanse regering opgenomen.

Het zou gaan om 110.000 AK-47's en 80.000 pistolen. Overigens is het ook niet bekend waar 135.000 kogelvrije vesten en 115.000 helmen zijn gebleven. Gisteren werd dit in een onderzoek door de Amerikaanse rekenkamer gepubliceerd.

Apeldoorner valt agenten aan met zwaard

Icoon OpmerkelijkEen 58-jarige man uit Apeldoorn is woensdag opgepakt omdat hij twee agenten met een zwaard aanviel. Dat gebeurde in zijn woonplaats.

De man viel de agenten 's ochtends aan. Waarom wil de politie niet bekend maken. De agenten wisten het zwaard op het nippertje te ontwijken en overmeesterden de Apeldoorner met pepperspray. De zwaardvechter verkeerde in verwarde toestand en is een zorgtraject ingegaan.

Aphrodite voor 2010 terug naar Italië

Icoon BuitenlandsEen van de pronkstukken van het Getty museum in Los Angeles, een oud-Grieks beeld van Aphrodite uit de vijfde eeuw voor Christus, gaat voor 2010 weer terug naar Italië. Het beeld bestaat uit kalksteen en marmer. Volgens Rome had het beeld nooit het land mogen verlaten omdat het illegaal op de markt is gekomen. Eens stond het beeld op een Griekse tempel op Sicilië.

Ook onderhandelt men over ruim 50 andere kunstobjecten waarvan het niet duidelijk is of ze legaal daar terecht zijn gekomen. Binnen enkele maanden zullen er al wat kunstvoorwerpen worden verscheept.


Aphrodite, home sweet home

VVD wil excuses Japan voor seksslavinnen

Icoon BuitenlandsDe VVD vindt dat Japan officieel excuses moet aanbieden aan vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog zijn misbruikt door Japanse militairen, door ze te laten fungeren als seksslavinnen.

"De geschiedenis van de ‘troostmeisjes’ is bekend en bewezen. Het is een schandaal dat de Japanse regering deze geschiedenis nog steeds ontkent", zegt Kamerlid Hans van Baalen. Van Baalen gaat dit najaar een motie indienen waarin men van Japan excuses en erkenning verwacht.

Begin deze week riep het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met meerderheid op om de meisjes die in dienst waren van het Japanse leger, 'te erkennen, zich tegenover hen te verontschuldigen en historische verantwoordelijkheid ervoor te nemen’. Het betreft zo’n 200.000 vrouwen, afkomstig uit Korea en Nederlands-Indië.

Hans van Baalen... "excuses Japan"

Uitslagen 2e voorronde CL

Vanavond werden er net als gisteren zeven duels gespeeld in het kader van de kwalificatie voor de Champions League. De returns van de vandaag gespeelde wedstrijden volgen aankomende week.

FK Crvena Zvezda (Ser) - Levadia Tallinn (Est) 1-0
35' Koroman 1-0

FK Ventspils (Let) - FC Red Bull Salzburg (Oos) 0-3
20' Aufhauser 0-1
27' Aufhauser 0-2
83' Aufhauser 0-3 (Pen)

FC Astana (Kaz) - Rosenborg NK (Noo) 1-3
4' Koné 0-1
27' Kuchma 1-1
58' Iversen 1-2
62' Koné 1-3

Fimleikafélag Hafnarfjarðar (IJs) - FC BATE Borisov (WRu) 1-3
4' Olafsson 1-0
32' Likhtarovich 1-1
49' Rodionov 1-2
61' Bliznyuk 1-3

M¦K ´ilina (Slw) - SK Slavia Praha (Tsj) 0-0

NK Dom¸ale (Slv) - Dinamo Zagreb (Kro) 1-2
7' Sokota 0-1
51' Modric 0-2 (Pen)
87' Zezelj 1-2

Beşiktaş JK (Tur) - FC Sheriff Tiraspol (Mol) 1-0
73' Toraman 1-0

Tankstation Frankrijk mengde benzine en kerosine

Icoon BuitenlandsTwee jaar lang verkocht een tankstation in de Var, gelegen tussen Fréjus en Saint-Raphaël in Frankrijk, een mengsel van benzine en kerosine, terwijl klanten dachten normale benzine te tanken. Het pompstation verkocht een menging van 60% benzine en 40% kerosine. De eigenaar van het station is in hechtenis genomen.

Kerosine wordt veel minder belast. Op die manier heeft de pomphouder voor zo’n zes ton de belasting weten te omzeilen. Het balletje kwam aan het rollen omdat omliggende stations zich beklaagden over de stuntprijzen waarmee deze pomphouder steeds kwam. Na onderzoek bleek ook dat als men daar getankt had, de auto af en toe haperde en dat er soms zwarte rook uit de uitlaat kwam.

EA Sports voorlopig nog niet op de PS2 uitgekeken

Hoewel hij de oudste console van de vorige generatie is, is de PS2 nog wel de enige die de interesse van EA Sports weet vast te houden. De in 2000 gelanceerde console krijgt met FIFA 08 alweer de dertiende FIFA-game in z'n library te staan, wat een verbetering is van het vorige record, die op naam stond van de PS1 met twaalf FIFA-games.
Producer Paul Hossack van EA Sports heeft inmiddels laten weten dat het bij deel 08 niet op zal houden, en dat de PS2 nog altijd in de overwegingen van te gebruiken consoles wordt meegenomen.

De laatste FIFA op de PS1 was FIFA 05, die eind 2004 uitkwam. Als we deze trend volgen, kunnen PS2-bezitters nog minstens tot 2010 van FIFA genieten.


FIFA 08 op het jongste broertje van de PS2

Sony antwoordt op PGR4-ruimteproblemen

Het kon bijna niet uitblijven; de uitlatingen van Bizarre Creations over het ruimtegebrek waar de developers mee te maken hebben, is door Sony aangegrepen om de BluRay-speler nog maar eens flink in het zonnetje te zetten.

Volgens woordvoerder Dave Karraker van SCEA heeft Lair al 25 GB aan ruimte nodig, de helft van de mogelijke ruimte die Sony biedt met hun dual-layer BluRay-laser.

"Next generation games simply need more space on the disc to contain all that high definition content. Take a look at Lair, for example, already pushing 25GB of content, and that is a first-generation title. At 50GB storage capacity, Blu-ray gives the PS3 plenty of headroom for developers to fully realize their visions well into the future."

Heavenly Sword: van Xbox-prototype tot PS3-game

De PS3-exclusive Heavenly Sword heeft de harten van vele PS3-bezitters gestolen. Maar de game had ook op de Xbox (die eerste) uit kunnen komen. Het faillissement van Just Add Monsters, die de game in opdracht van Microsoft ontwikkelde, betekende dat de titel en het concept op de markt kwamen te liggen, aangezien Microsoft geen interesse in de titel had.
Ninja Theory kocht voor een schijntje de rechten voor de game, en ging aan de slag om de game exclusief voor de PS3 te ontwikkelen. Het eindresultaat kunnen we in september op onze TVs aanschouwen, maar hieronder een kleine geschiedenisles over hoe de prachtige dijen van Nariko van de ene naar de andere zwarte doos overgingen.

Mercs 2 screens gaan te land en door de lucht

In Mercenaries 2: World in Flames ga je net als in deel één de wereld bevrijden van een groot kwaad. Niet omdat je zo'n goede vent danwel vrouw bent, maar puur vanwege de beloning die er op het hoofd van de dictator in kwestie staat. Als huursoldaat sta je buiten vrijwel alle internationale politiek, dus kun je naar eigen inzicht allianties aangaan en verbreken. Als soldaat opgeleid om je aan te passen aan allerlei situaties, kun je ondermeer tanks, helikopters en jeeps overnemen van de vijand en zelf besturen.

Hoe dit explosieve feest van testosteron, kruit, lood en staal er uit gaat zien kun je hieronder zien.









Belgische vakbond woest om personeelsadvertentie

De christelijke vakbond van België, ACV, is woedend op een horeca-ondernemer uit het plaatsje Mol. De uitbater heeft in een personeelsadvertentie laten weten dat langdurig werklozen niet hoeven te reageren.

"Lompe oenen, beroepsdoppers en ongeïnteresseerde individuen, gelieve thuis te blijven", zo is te lezen in de plaatselijke sufferd. In Vlaanderen noemen ze een steuntrekker ook wel een 'dopper'.

De Belgische vakbond is niet gecharmeerd van de advertentie en stuurt de advertentie naar het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. "Niet alleen omdat ze beledigend is, maar ook omdat ze erg discriminerend overkomt", meent een woordvoerder. "Mensen die om bepaalde redenen een vervangingsinkomen genieten, voelen zich zwaar gepakt."

De uitbater van de zaak De Kleppende Klipper heeft nog wel meer op zijn kerfstok. Eerder kwam de exploitant al in opspraak toen hij het rookverbod in Belgische restaurants negeerde.

Politie vindt 23 geiten in taxi

In Zuid-Afrika heeft de politie een taxi aangehouden. De taxi bleek met 25 passagiers een beetje te overbeladen. Slechts twee passagiers waren menselijk, de rest bestond uit een kudde mekkerende geiten.

Zowel de taxichauffeur als zijn twee passagiers konden geen verklaring geven hoe de beesten in de taxi waren gekomen. Het drietal moest daarom mee naar het politiebureau wegens verdenking van diefstal.

Het drietal kan ook nog trammelant krijgen met de eigenaar van de taxi. Met 23 geiten tussen, op en onder de stoelen en drie personen was de taxi veel te zwaar beladen. De eigenaar gaat dan ook een klacht indienen tegen het trio.

Pluisje vindt het tijd om bondscoach te worden

Diego Maradona heeft gezegd dat hij aan de slag wil bij de nationale ploeg van Argentinië. Pluisje solliciteerde in een interview met Tyc Sports openlijk naar de functie van bondscoach.

"De tijd is gekomen om de Selección te leiden. Maar ik wil aan niemands poten zagen. Laat el Coco (bondscoach Alfio Basile) rustig zijn gang gaan," aldus Maradona die verder zei dat Julio Grondona, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, hem na de 6-0 zege op Servië en Montenegro op het WK had beloofd dat hij de nieuwe bondscoach zou worden. "Ik was er klaar voor en 22 hongerige leeuwen wilden met mij het veld op. Maar hij liet niets meer van zich horen. Eenmaal thuis leek het er wel op of hij zijn telefoon kwijt was. Nooit werd ik gebeld. Misschien moet ik ergens anders met 22 leeuwen aan de slag gaan".

Veganist weigert seks met carnivoor

De echte die hard vegetariër weigert tegenwoordig met een vleeseter te slapen. Veganisten die vlees, leer, melk en eieren verafschuwen, gaan steeds verder in hun ideeën. Dit blijkt uit een Nieuw-Zeelands onderzoek.

"Je bent wat je eet", zo luidt het motto van de herbivoren. Het verschijnsel werd ontdekt bij een onderzoek onder 157 vegetariërs en veganisten. Het onderzoek werd verricht door Annie Pots van de Nieuw-Zeelandse Canterbury Universiteit.

"Ik vind mannen die vlees eten ook vaak wel aantrekkelijk, maar ik vermijd lichamelijk contact. Ik zou niet met iemand de lakens willen delen, wiens lichaam uit andere lichamen bestaat, die voor zijn voeding sterven moesten", meldt een van de ondervraagde veganisten. Ook zijn de vleeshaters tegen dierproeven. Zelfs paardrijden is not done volgens de extreme veganisten.

Ons land telt maar liefst vijftien- tot twintigduizend veganisten. De bekendste leeft op water en brood. Zijn naam luidt Volkert van der Graaf.

'Voorlopig geen prijsdaling voor 360 in UK'

Hoewel het zo goed als zeker is dat de Amerikanen een prijsdaling voor de Xbox 360 kunnen verwachten, blijft het voor ons Europeanen het tegenovergestelde. Microsoft heeft in ieder geval gezegd dat ze voorlopig niet van plan zijn om een prijsdaling in het Verenigd Koninkrijk door te voeren, wat dan dus waarschijnlijk voor heel Europa gesteld kan worden:
"[...]
We're very happy with the price we're at, and have no plans to make any changes at this time.
[...]"


In de Verenigde Staten zal een Premium console een prijsdaling van $50 dollar krijgen, een Elite een daling van $30 dollar en een Core een daling van $20 dollar. Respectievelijk kost een 360 daar dan dus $349,99 (Premium), $449,99 (Elite) en $279,99 (Core).

Brandweer rukt uit voor namaakrook

Icoon BrandBrandweermensen zijn voor niks uitgerukt naar het gebouw van een bedrijf dat spullen voor digitale fotografie verkoopt in Urk. Voorbijgangers hadden gezien dat er rook uit het gebouw kwam.

De brandweer constateerde dat ook, dus gingen ze met een stormram naar binnen. Twee brandweermannen konden uiteindelijk in het gebouw komen, maar die merkten al snel dat er geen brand was. De mistinstallatie bleek te zijn afgegaan.

Met dat systeem worden eventuele indringers op een dwaalspoor gebracht. De inmiddels gearriveerde eigenaar wist te vertellen dat de installatie nog niet helemaal naar behoren werkt en dat er dus niets aan de hand was.

Met dank voor de submit.

Seriemoordenaar bekent 62 moorden

Icoon MisdaadBinnenkort komt de Russische seriemoordenaar Alexander Pichushkin voor de rechter, maakte de politie vandaag bekend. Pichushkin, oftewel de 'Bitsevsky Maniac', wordt verdacht van moord op 62 mannen in de afgelopen vijftien jaar. Pichushkin pleegde zijn eerste moord toen hij 18 jaar oud was, zei hij toen hij werd opgepakt vorig jaar juni.

Eigenlijk wilde de verdachte 64 mensen vermoorden omdat een schaakbord hetzelfde aantal velden heeft. De politie twijfelde hieraan omdat er 'maar' veertien lijken werden gevonden in een park. Als Pichushkin veroordeeld wordt is hij de bloedigste seriemoordenaar van Rusland. Op dit moment is dat Andrei Chikatilo, met de bijnaam 'Rostov Ripper'. Hij pleegde tussen 1973 en 1990 maar liefst 53 moorden.

Crytek: 'Het einde van Far Cry was kut'

Ontwikkelaar Crytek heeft toegegeven dat het einde van Far Cry behoorlijk slecht is. Dit zegt CEO Cevat Yerli in een interview met PC Gamer magazine:
"[...]
"Horrible. Horrible difficulty, horrible design.
[...]"


Cevat is ervan op de hoogte dat zijn klanten op twee specifieke punten stopten met spelen. De ene groep stopte met spelen toen de mutanten voor het eerst tevoorschijn kwamen, de andere groep stopte bij het laatste level. Het einde zou te moeilijk zijn en Crytek dacht dat het wel leuk zou zijn om er zoveel mogelijk actie in te proppen, niet rekening houdend met enig leveldesign:
"[...]
There was no design.
[...]"


Eén reden hiervoor zou tijdsnood zijn geweest. Daarnaast wilde men Far Cry eerder in de winkels hebben liggen dan Half-Life 2 en Doom 3, wat overigens gelukt is.

Rockstar in beroep om Manhunt 2 ban

Rockstar heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over de gekozen richting wat betreft Manhunt 2. De ontwikkelaar gaat in beroep over het oordeel om Manhunt 2 te verbannen in het Verenigd Koninkrijk. Dit beroep is ingediend bij de Video Appeals Committee die de eerdere uitspraak over de ban (gedaan door de British Board of Film Classification) nietig kan laten verklaren als Rockstar in het gelijk gesteld wordt. Mocht dat zo zijn, dan kunnen mensen met een PlayStation 2, Wii of PSP het spel straks toch nog spelen.

Gratis adventure Fate by Numbers

Vier studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design in Breda hebben als afstudeerproject een fictieve gamesstudio opgericht, Revival, en een Full Motion Video adventure gemaakt met een budget van 1500 euro. Het spel heet Fate by Numbers en is gratis te downloaden via de website. Het spel is Engelstalig en bevat meer dan een uur aan opgenomen HD filmpjes. De soundtrack is speciaal voor het spel geschreven.

Privé-detective Alice Sanger moet een koffer zien te bemachtigen. Al snel raakt ze verzeild in een groot complot. Een van de betrokkenen in het mysterie blijkt haar doodgewaande man te zijn.

Om het spel te downloaden heb je een torrent client nodig. Er zijn twee versies, een van 1,2 GB met hoge kwaliteit video en een van 800 MB met normale kwaliteit.




'Resident Evil 5 is racistisch'

Resident Evil 5 is door de Afrikaanse vrouwenblog Black Looks als racistisch bestempeld. De mensen achter de blog vinden de setting (Afrika) van het spel bizar, daarbij meewegend dat er groepen zwarte mensen als onmenselijk worden geportretteerd.
"[...]
The new Resident Evil video game depicts a white man in what appears to be Africa killing Black people. The Black people are supposed to be zombies and the white man's job is to destroy them and save humanity," the post continues.
[...]"


Black Looks is bang dat de combinatie van een blanke man in legerkleding die zwarte mensen in Afrika afschiet die zich gedragen als onmenselijke beesten, aan zal zetten tot een fout beeld van zwarte mensen. Ook denkt Black Looks dat, omdat het spel is gericht op kinderen en jong volwassenen, het geen verstandige zet is deze setting te nemen omdat juist deze groep mensen beïnvloedbaar is voor beeldvorming.

Red Faction keert terug

THQ heeft vandaag aangekondigd dat er een nieuwe shooter in de Red Faction-serie zal verschijnen op de PC en de consoles. Dit is bekend gemaakt tijdens een financiële conferentie van de publisher. Los van deze aankondiging zijn er helaas geen andere details vrijgegeven. Er zijn al twee Red Faction-games verschenen tot op heden. Het eerste deel maakte gebruik van het toen geruchtmakende Geomod, wat de mogelijkheid gaf om letterlijk het hele level kapot te schieten. Achteraf bleek Geomod tegen te vallen.

[UPDATE] Naar level 80 in WoW: Wrath of the Lich King?

Enkele dagen geleden kon je hier lezen dat Blizzard een aankondiging zou doen op Blizzcon over de nieuwe expansion voor World of WarCraft. Volgens het Duitse USK, de organisatie die games hun leeftijdsaanduiding geeft in Duitsland, zal deze expansion de naam 'Wrath of the Lich King' meekrijgen en geschikt zijn voor spelers vanaf 12 jaar.



[UPDATE] Volgens een interne bron bij Blizzard heeft het bedrijf al een FAQ klaargezet voor de uitbreiding. Ook is al bekend wat de speerpunten van de uitbreiding zullen zijn:

De uitbreiding speelt zich af in Northrend;
Arthas zal te bevechten zijn;
De level cap zal omhoog geschroefd worden naar level 80;
De uitbreiding is gemaakt voor characters vanaf level 68;
De Death Knight-class wordt toegevoegd aan de game voor zowel Alliance als Horde. Deze class is een soort prestige class, je zult eerst aan bepaalde eisen moeten voldoen;
De Death Knight combineert schade doen en incasseren (DPS en Tanken);
PvP zal vernietigbare gebouwen en belegeringswapens kennen;
Er komt een nieuwe battleground;
Er komt een nieuwe profession: Inscription. Hiermee kun je je spells en abilities versterken en ook items maken met krachten voor gebruik of verkoop;
Naast de Death Knight zullen er in de toekomst meer Hero Classes komen;
Van level 70 naar 80 gaan kost iets meer tijd dan van level 60 naar 70;
De eerste zone zal Howling Fjord zijn;
Er zitten ongeveer evenveel dungeons in als in Burning Crusade.

Voor de zogenaamde FAQ kun je hier terecht.

Ambulance rijdt tegen zuil bussluis

Icoon OngelukEen 55-jarige ambulancebestuurder is gisteren op de Harmonielaan in Barendrecht lichtgewond geraakt toen hij een zuil van een bussluis aanreed. De gehaaste ambulancechauffeur was onderweg naar een melding en wilde de zuil naar beneden doen om zo snel mogelijk door te kunnen rijden.

Een behulpzame taxichauffeur hielp de ambulancechauffeur met het omlaag brengen van het lastige obstakel. Net voordat de ziekenwagen de sluis wilde passeren kwam de zuil weer omhoog, waardoor de ziekenwagen er volop tegenaan reed. De ambulancechauffeur heeft een bloedneus en een kapotte lip aan het incident overgehouden. De ziekenwagen raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.

Rabobank wil Rasmussen niet betalen

Rabobank is niet van plan om Michael Rasmussen, de renner die uit de Tour de France werd gezet, te betalen. De Deen is namelijk van mening dat hij nog 1,3 miljoen euro van de wielerploeg moet ontvangen.

"Als een renner ontslagen wordt, dan zal deze ook niet uitbetaald worden", liet een woordvoerder van Rabobank tegenvoer het Deense BT weten. "Het kan nog wel een discussie worden tussen de advocaten, maar wij verwachten niet dat we een vergoeding hoeven te betalen. Rasmussen heeft namelijk contractbreuk gepleegd door de regels te overtreden."

Van der Sar twijfelt over contract

Het is nog onduidelijk of Edwin van der Sar zijn huidige contract met Manchester United zal verlengen. Aan het einde van vorig seizoen kwam de doelman onder vuur te liggen na een aantal opzichtige fouten. Er gingen zelfs geruchten dat de Nederlander zijn plaats aan Ben Foster af moest staan.

Foster staat voorlopig nog buitenspel, vanwege een zware blessure. Hierdoor kan Van der Sar zich ook volgend seizoen enige tijd bewijzen in het doel van Manchester United. De sluitpost merkt echter wel op dat ook Tomasz Kuszczak, een jonge Poolse keeper, ook graag in het doel van The Mancunians wil staan. "Bij een club als Manchester United moet je altijd presteren, je moet het altijd laten zien. Doe je dat niet, dan staat er altijd iemand klaar om je plaats over te nemen. Zo werkt dat nu eenmaal."

De doelman van het Nederlands Elftal gaf overigens wel toe dat hij vorig seizoen fouten heeft gemaakt, die ook voorkomen hadden kunnen worden. Hiermee refereerde Van der Sar naar de wedstrijden tegen Portsmouth en AS Roma. "Ik was aan het eind van het afgelopen seizoen niet zo betrouwbaar als normaal. Ik weet ook niet precies hoe dat kwam. Maar het belangrijkste is om hiervan te leren. Vorig seizoen was gewoon een heel lang en zwaar seizoen. Nu ik een paar weken rust gehad heb, voel ik me weer topfit."

Van der Sar weet nog niet wat er in de toekomst gaat gebeuren. "Het heeft geen nut om nu al met dat soort zaken bezig te zijn. We kijken in januari wel verder."

Blessure Demouge valt mee

De knieblessure van Frank Demouge blijkt toch mee te vallen. Bij de 25-jarige aanvaller van Willem II werd een kleine hoeveelheid kraakbeen uit het gewricht verwijderd.

Aanvankelijk werd gedacht dat hij zijn meniscus had beschadigd, maar dat bleek toch niet het geval. De blonde spits staat nu drie á vier weken aan de kant.

Demouge liep de blessure afgelopen maandag op tijdens de training. Hij bleef ongelukkig met zijn voet in de grasmat steken na een sliding.

Astana binnenkort zonder fietsen

Astana moet op zoek naar een andere leverancier voor fietsen. Het bedrijf dat in eerste instantie de fietsen leverde, het Zwitserse BMC, heeft het lopende contract met de wielerploeg namelijk opgezegd. De reden hiervoor zouden de recente dopingschandalen zijn.

De kopman van Astana, Alexandre Vinokourov, werd tijdens de Tour de France namelijk betrapt op het gebruik van doping. Voor aanvang van deze mondiale wielerronde kwam ook al naar buiten dat Matthias Kessler een te hoge waarde testosteron in zijn bloed had.

Vinokourov en Kessler maken inmiddels geen deel meer uit van de selectie van Astana. Bovendien werd kort geleden bekend gemaakt dat de wielerploeg tot eind augustus niet meer deel zal nemen aan wedstrijden.

Brit vergeet lottoformulier, dubbele prijs

Icoon OpmerkelijkEen geluksvogel uit het Zuid-Engelse Cornwall heeft in de loterij Camelot bijna een miljoen pond (ongeveer 1,5 miljoen euro) gewonnen. In eerste instantie dacht Derek Ladner (57) maar recht te hebben op 479.142 pond, één vijfde van de 2,4 miljoen tellende jackpot. Een week na het inleveren van zijn lottoformulier kwam hij erachter dat hij vergeten was dat hij in deze trekking al eerder een lot met zijn gebruikelijke cijfers had gekocht.

Een woordvoerder van de Camelot loterij verklaarde: "Hij is de eerste die tweemaal in dezelfde trekking heeft gewonnen, dat moet een enorme en gelukkige verrassing voor hem geweest zijn ". Van het geld wil Ladner zijn huis renoveren en samen met zijn vrouw een luxueuze reis maken. Een vriend van hem zei in de Britse krant Daily Mirror: "We zullen hem er allemaal mee plagen dat hij de eerste lotto-winnaar is met een slecht geheugen"

Albers werkt hard aan terugkeer in F1

Christijan Albers, voormalig coureur van Spyker F1, wil er alles aan doen om terug te keren in de Formule 1. Na de Grote Prijs van Engeland verloor de Nederlander zijn stoeltje, vanwege betalingsproblemen bij één van zijn sponsoren.

"Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Mijn management en ik zijn uit elkaar gegaan en het Spyker F1-team laat me niet meer racen. Allemaal erg vervelende dingen, maar dat wil niet zeggen dat ik er nu niet alles aan doe om terug te komen", liet Albers in een reactie weten. "Op dit moment probeer ik de zaken met Spyker F1 af te ronden en ben ik druk bezig met het zoeken naar een nieuwe manager. Ik heb al diverse gesprekken met eventuele nieuwe managers achter de rug en dat ziet er allemaal erg positief uit."

Tijdens de Grand Prix van Europa werd Albers vervangen door Markus Winkelhock. De Duitse coureur mocht slechts eenmaal zijn kunsten vertonen. Tijdens de overige zeven races worden de honeurs namelijk door Sakon Yamamoto waargenomen.

Top of Flop User's Choice: His morning promenade

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

rickmans' tip was ook geen hit: Wesly Bronkhorst - De lucht was blauw was een flop, dus.

De tip van vanavond is van Faxie:

"Weet niet of ie al langsgeweest is, maar dit is wel een apart en vrolijk nummer, met een leuke clip erbij

Slagsmålsklubben - His morning promenade"

Chicchi sprint naar dagzege Denemarken

De eerste etappe van de Ronde van Denemarken is gewonnen door de Italiaan Francesco Chicch. De renner van Liquigas was in de massasprint te sterk voor Juan José Haedo (CSC) en Mark Cavendish (T-Mobile). De jury deklasseerde Rabo-renner Graeme Brown wegens onregelmatig sprinten.

De eerste etappe van de Ronde van Denemarken ging over 175 kilometer en voerde het peloton van Thisted naar Aalborg. Vorig jaar schreef de Zwitser Fabian Cancellara het eindklassement van de vijfdaagse wielerronde op zijn naam.

Vrouw van 62 krijgt eerste kind

Icoon OpmerkelijkMileva Radulovic, een vrouw uit Montenegro, is bevallen van haar eerste kind. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar de vrouw is al 62 jaar oud. Het jongetje kwam met een keizersnede ter wereld en is kerngezond. De arts die de keizersnede uitvoerde zei tegen persbureau AFP dat zowel moeder als kind het goed maken.

Radulovic is al 35 jaar gelukkig getrouwd met haar 69-jarige man. Ze heeft een kunstmatige bevruchting ondergaan om zwanger te worden.

31 juli 1994 - Het ongeluk van Jos Verstappen

Jos Verstappen debuteerde in 1994 in de Formule 1. Dat deed hij niet zonder op te vallen. Naast een voor Nederland zeer bijzondere podiumplaats [derde in Hongarije], haalde "Jos the Boss" ook de nodige streken uit op en rond het circuit. Een aantal van zijn crashes waren van een zodanig kaliber dat het zelfs voor regelwijzigingen in de Formule 1 zorgde.

Tijdens een training voor de GP van Frankrijk op Magny Cours kreeg Verstappen een ongeluk. De Limburger boorde zijn bolide in de pitmuur. Hierdoor ging er door rondvliegende brokstukken een installatie van tv's verloren. Door dit ongeluk werd er in het vervolg bij Formule 1-races plexiglas tussen de apparatuur en de racebaan opgesteld.

Ook Verstappens meest memorabele en lugubere ongeluk zorgde rechtstreeks voor een regelwijziging in de Formule 1. Verstappen kwam tijdens de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim binnen voor een pitstop. Het bijtanken verliep niet geheel volgens plan en een grote hoeveelheid benzine sproeide over zijn Benetton.

Een fractie van een seconde later schrok de gehele Formule 1-wereld op door een gigantische brand in de Benetton-pit. De auto van Verstappen brandde een paar seconden lang. Maar de brand was snel onder controle.

Verstappen was wonderwel ongedeerd. Hij moest zich net als een paar Benetton-monteurs laten behandelen voor wat lichte brandwonden.

Verstappen liep die brandwonden op omdat hij tijdens de pitstop het vizier van zijn helm had openstaan. Vanaf dat moment waren coureurs verplicht hun vizier gesloten te houden tijdens een pitstop.De race werd overigens gewonnen door Gerhard Berger, die Ferrari de enige zege van het jaar schonk.

Cel- en werkstraf voor jarenlange mishandeling

JustitieDe 30-jarige Mohammed M. uit Gouda moet tot het eind van dit jaar achter de tralies verblijven voor het vier jaar lang mishandelen van zijn ex-vriendin. Sinds april zit hij in de gevangenis. Pas toen verliet zijn vriendin hem en deed ze aangifte. Na zijn vrijlating moet M. nog een werkstraf van 210 uur verrichten en de vrouw een schadevergoeding van 400 euro betalen, de helft van wat ze bij de rechtbank had geëist.

Het slachtoffer kreeg 4 jaar geleden, toen ze op haar 16e in Gouda op kamers ging wonen, een relatie met de tien jaar oudere Mohammed. Binnen een week mepte hij haar een bloedlip. Het was het begin een uiterst gewelddadige relatie.

Mohammed blijkt in die periode zijn vriendin letterlijk en figuurlijk murw te hebben gebeukt. Zo heeft ze een blijvende gehoorbeschadiging. Terwijl hij wist dat ze een gaatje in het trommelvlies had opgelopen, bleef hij haar bij herhaling tegen haar oor slaan. Ook werd ze met haar hoofd tegen de muur geramd, met een glas op het hoofd geslagen, getrapt en ontving ze zo nu en dan een kopstoot, waardoor ze nog last heeft van haar neusbrug. Haar grootste littekens zitten echter van binnen zo zegt het slachtoffer.

M. bekende alle mishandelingen. Als hij vrijkomt hoeft zijn ex niets te vrezen zo bezwoer de man, die de afgelopen tien jaar nauwelijks werk heeft gehad en vaak vastzat wegens diefstal en geweld: ''Ik heb haar genoeg aangedaan.'' Zijn alcoholverslaving was de reden van zijn brute gedrag.

Groesbeker (16) achtervolgd met kettingzaag

Een 16-jarige jongen uit Groesbeek is gisteravond met een kettingzaag achtervolgd door twee plaatsgenoten. Eerder reden de mannen de jongen al aan en probeerde een van de twee hem te slaan met een hamer. De mannen van 31 en 36 jaar zijn opgepakt.

De jongen stond met een groep van zo'n twintig jongens op straat, toen de mannen plotseling met hoge snelheid op hen af reden. De jongens renden weg, maar de mannen reden gericht achter de 16-jarige aan en schampten hem langs zijn schouder. Daarop riep de jongen de bestuurder na.

De mannen stapten vervolgens uit en renden met een hamer op de jongen af. De jongens wisten zich te verstoppen, maar even later kwamen de mannen weer terug. De bestuurder stapte uit met de hamer nog in zijn hand. De passagier had een draaiende kettingzaag bij zich. De mannen probeerden de jongen in te sluiten, maar gaven het na diverse pogingen op. De politie heeft hen later op de avond aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en zware mishandeling.

Met dank aan Corne159 voor de submit.

Ook Kindertop niet volgens regels aanbesteed

Bij de aanbesteding van de organisatie van de Kindertop op 6 juni zijn de Europese aanbestedingsregels ook niet in acht genomen. Volgens een woordvoerder van minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin, ChristenUnie) was er niet genoeg tijd voor een aanbestedingsprocedure. Zijn ministerie gaf de opdracht aan een evenementenbureau  dat ook de bustour organiseerde die Rouvoet tijdens de eerste honderd dagen van het kabinet maakte door Nederland.

De woordvoerder bevestigde vandaag een bericht van die strekking in het AD. Het evenement dat Rouvoet samen met staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs, PvdA) liet organiseren kostte 280.000 euro, terwijl opdrachten boven de 137.000 euro openbaar aanbesteed moeten worden.

Eerder kwam PvdA-minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) in opspraak nadat hij de aanbestedingsregels had genegeerd bij de organisatie van het evenement Het akkoord van Schokland.

Met dank aan j_du_pee voor de submit.

Rens Blom niet naar WK atletiek

Rens Blom zal zijn wereldtitel polsstokhoogspringen niet kunnen verdedigen. De Limburger moet vanwege een ontsteking aan zijn achillespees het wereldkampioenschap in Osaka aan zich voorbij laten gaan.

Twee jaar geleden werd Blom in Helsinki nog wereldkampioen met een hoogte van 5,80 meter, maar sindsdien kampte hij met verschillende blessures. Dit jaar nam Blom weer deel aan een aantal wedstrijden, maar zonder succes. Nu moet hij ook het WK aan zich voorbij laten gaan, omdat afzetten met het linkerbeen niet lukt. ” Ik baal, maar ik geef niet op”, aldus Blom. ”Mijn tijd is nog niet voorbij. Ik ga er alles aan doen om de Olympische Spelen in Peking te halen.”

Zeges voor Sluiter, Huta Galung en De Bakker

De drie Nederlandse tennissers die meedoen aan het challengertoernooi in het Finse Tampere hebben allemaal de tweede ronde weten te bereiken.

Raemon Sluiter, die afgelopen weekeinde het toernooi in Poznan won, versloeg in twee sets de Deen Martin Pedersen: 6-3 7-6. Jesse Huta Galung kende weinig moeite met de Sloveen Marko Tkalec: 6-3 6-1. Thiemo de Bakker zag zijn Chinese tegenstander Yu Xin-Yuan bij een 5-5 stand in de eerste set geblesseerd opgeven.

Ook bomen kennen het jojo-effect

Icoon WetenschapBlijkbaar is het jojo-effect dat we allemaal kennen tijden diëten niet alleen aan de mens voorbehouden. Ook bomen doen mee aan het jojoën. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit hebben een apparaatje ontwikkeld om de effecten van klimaatverandering op bomen te kunnen testen. Het gaat om een zogenoemde dendrometer. Het is een aluminium band die om de stam van de boom bevestigd wordt. De band kan veren en verstuurt automatisch elk uur gegevens. Op deze manier is tot op een tiende millimeter vast te stellen hoe de boomgroei zich ontwikkelt.

De eerste metingen laten zien dat in een droge periode de stammen krimpen. Zodra er een periode met neerslag volgt zwellen de stammen weer heel snel op. Een woordvoerder van de universiteit verklaart vandaag dat dendrometers bevestigd aan 100 bomen in 22 bosreservaten verspreid over Nederland hebben laten zien dat in de warme en droge aprilmaand sparren dunner werden.

De wetenschappers hebben beuken, eiken, sparren en grove dennen voorzien van de dendrometer. Het is de bedoeling dat de apparaatjes tientallen jaren blijven zitten. Zo is op lange termijn onder andere te zien of er een verschuiving plaatsheeft in begin en einde van het groeiseizoen onder invloed van opwarming van de aarde. Ook is dan te zien of de bomen in staat zijn om zichzelf aan te passen aan vaker voorkomende extreme omstandigheden, zoals grote hitte of extreme regenval.

[Special] Ellen van Langen

De Olympische Spelen van 1992, die in Barcelona werden gehouden, zullen voor altijd in het geheugen van Ellen van Langen gegrift staan. De Nederlandse wist hier namelijk goud op de 800 meter in de wacht te slepen. Hieronder volgt een special over deze unieke prestatie.

Wie is Ellen van Langen?

Ellen Gezina Maria van Langen werd op 9 februari 1966 geboren in Oldenzaal, maar is inmiddels woonachtig in Amsterdam. Deze Nederlandse sportster werd op slag wereldberoemd door tijdens de Olympische Spelen van Barcelona goud te winnen op de 800 meter. Bovendien betekende dit een nieuw Nederlands record.

De race tijdens de Spelen in 1992

Van Langen presteerde het om zich te plaatsen voor de finale van de 800 meter. Voor dit mondiale evenement kende ze veel blessures, maar wist op magistrale wijze deze finale te winnen.

De Nederlandse begon de race erg slecht en lange tijd leek het er op dat ze buiten de prijzen zou vallen, aangezien ze op de vijfde plaats liep. In de laatste bocht gebeurde er iets wonderbaarlijks. De commentator van deze wedstrijd, Theo Reitsema, was van mening dat de atlete als nog een medaille kon pakken.

Van Langen kwam in de laatste bocht binnendoor en wist de laatste meters van de finale de vier loopsters voor haar voorbij te streven. Het kost haar echter de nodige moeite om de Cubaanse Fidelia Quirot en de Russin Lilia Nurutdina in te halen. Uiteindelijk komt de Nederlandse als eerste over de finish in een tijd van 1:55,54. Dit betekende meteen een persoonlijk record én de gouden medaille voor de atlete.

Klik hier voor een filmpje!

Van Langen was de eerste Nederlandse na Fanny Blankers-Koen die het op een loopnummer presteerde om een gouden plak op de Olympische Spelen in de wacht te slepen. Tot op de dag van vandaag is er geen enkele Nederlandse meer geweest die deze prestatie wist te evenaren.

Hoe ging het verder?

Na deze uitzonderlijke prestatie op de Olympische Spelen in Barcelona gooiden blessures opnieuw roet in het eten. Hierdoor was het voor haar niet mogelijk om haar actieve carrière voort te zetten. In 1998 wilde Van Langen niet meer verder en zette een punt achter haar aspiraties als topsportster.

Tegenwoordig fungeert ze als atletenmanager. Bovendien is ze lid van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU).

Overige prestaties

Tijdens het Europees kampioenschap van 1990 in Split behaalde Van Langen de vierde plaats. Door haar uitmuntende prestatie in Barcelona werd Van Langen in 1992 uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Drie jaar later, tijdens de wereldkampioenschappen in Göteborg, moest de Nederlandse het stellen met een zesde stek.

ARD zendt weer wielrennen uit

De Duitse publieke zender ARD zal in augustus weer wielrennen live gaan uitzenden. Het gaat om rechtstreekse beelden uit de ProTour-wedstrijden Ronde van Duitsland (10-18 augustus) en de Vattenfall Cyclassics (19 augustus).

Samen met ZDF stopte de zender vorige maand de live-uitzendingen van de Tour, nadat bekend werd dat de Duitse wielrenner Patrik Sinekwitz betrapt was op het gebruik van doping.

Omdat de Duitse wielerbond en de organisaties van beide koersen een heel streng dopingbeleid introduceren is ARD weer overstag gegaan. Wel is de afspraak gemaakt dat door het lot bepaalde renners zich direct na de finish bij hun begeleider melden en naar de dopingcontrole gaan.

Nesta stopt als international

Alessandro Nesta heeft vandaag gezegd dat hij niet meer voor het nationale Italiaanse elftal uitkomt. De verdediger wil zich volledig richten op zijn club AC Milan.

De 31-jarige Nesta speelde 78 duels voor de nationale ploeg. Vorig jaar was hij een vaste waarde in de ploeg van coach Marcello Lippi, die wereldkampioen werd. Door blessures en privézaken speelde hij sinds het WK nog maar één wedstrijd voor de nationale ploeg.

Juventus maakt rentree tegen Livorno

Op 26 augustus aanstaande maakt Juventus in het eigen Stadio delle Alpi zijn rentree in de Serie A met een wedstrijd tegen Livorno. Gisteren werd het programma van de Italiaanse Serie A voor aankomend seizoen bekend.

De Oude Dame komt uit de Serie B, maar is samen met Internazionale, AC Milan en AS Roma direct favoriet voor de landstitel.

Kampioen Inter begint thuis tegen Udinese, Milan gaat op bezoek bij promovendus Genoa en Roma reist af naar Palermo. De eerste topper staat in de vierde speelronde op het programma als Roma en Juventus het in het Olympisch Stadion tegen elkaar opnemen.

Pinas houdt conditie op peil bij Dordrecht

Brian Pinas traint voorlopig mee bij FC Dordrecht. De aanvaller krijgt bij de club uit de Jupiler League de gelegenheid om zijn conditie op peil te houden. Pinas zit zonder club, nadat zijn contract bij NAC Breda niet werd verlengd.

Pinas heeft al gezegd dat een overstap naar Dordrecht niet aan de orde is. "Er zijn contacten met verschillende clubs. Het duurt wat langer dan ik verwacht had voordat ik ergens een contract teken en ik wil geen conditionele achterstand oplopen. Daarom train ik met Dordrecht mee. Ik verwacht niet dat ik ook voor die club ga spelen", aldus de oud-Feyenoorder.

Piemelpret

Met een piemel kun je veel meer doen dan kindjes maken, tuurlijk je kunt de hand aan jezelf slaan als de nood te hoog is. Maar met een piemel kun je ook allerlei andere dingen doen en die staan allemaal uitgelegd op deze website.

En voordat je het gaat proberen, even opletten dat je alleen bent en vooral niet op het kantoor proberen want je collega's zullen je erg vreemd aankijken...

Moser: "Dopingzondaars voorgoed uit wielersport"

De voormalig Italiaanse wielrenner Francesco Moser pleit voor een harde aanpak van dopingzondaars. 'Zero tolerance' is zijn devies.

"We moeten hard ingrijpen. Wie wordt betrapt op het gebruik van dope, moet voorgoed uit deze sport verdwijnen en een ander beroep kiezen", aldus Moser, tegenwoordig voorzitter van de CPA, de belangenvereniging van beroepsrenners. "De controles boezemen kennelijk te weinig angst in", refereert hij aan de recente dopinggevallen in de Ronde van Frankrijk: Patrik Sinkewitz, Alexandre Vinokourov, Christian Moreni en Iban Mayo. "Gedopeerde wielrenners schaden niet alleen zichzelf, maar ook hun eerlijke collega's en de hele bedrijfstak. Reden genoeg om hen voorgoed uit de wielersport te verwijderen."

Ruimtewandeling nu ook voor toeristen

Icoon RuimtevaartRuimtetoeristen die verblijven in het internationale ruimtestation ISS kunnen vanaf nu ook een ruimtewandeling maken. Hiervoor zal wel diep in de buidel getast moeten worden want de wandeling kost maar liefst 15 miljoen dollar, dat is 10,9 miljoen euro. Het reisassortiment werd uitgebreid nadat een Japanse miljonair een wandeling wilde boeken.

De ruimtereizen worden aangeboden door Space Adventures, de Amerikaanse aanbieder van ruimtereizen, in samenwerking met de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos. De prijzen van een tripje naar de ruimte zijn onlangs al verhoogd. Een week in het internationale ruimtestation kost nu 40 miljoen dollar, dat is 29,2 miljoen euro. De prijs van een ruimtewandeling komt daar extra bij.


Nu voor maar 29,9 miljoen euro!

Servische stier gaat gevangenis in met eigenaar

Icoon MisdaadStier Micko uit Servië gaat de gevangenis in. Niet omdat hij iets strafbaars heeft gedaan, maar omdat hij anders het risico liep om geslacht te worden omdat er niemand naar hem omkeek nadat zijn baasje op 21 juli werd opgepakt.

De vierjarige Micko gaat nu samen met zijn baasje de gevangenis in. Ze zullen verblijven in de gevangenis in Novi Sad, waar Micko een eigen plaatsje in de gevangenisboerderij heeft. Op deze manier kan zijn baasje gewoon zelf voor hem zorgen zo verklaart de Servische dierenbescherming.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

New York Post niet blij met Uwe Boll

Niet alleen veel gamers worden verdrietig van Uwe Boll, de New York Post heeft ook genoeg van de Duitse filmmaker. Ter promotie van de nieuwste gameverfilming van Boll, Postal, is er website online gezet die lijkt op de site van de New York Post. Op http://ny-postal.tk/ kun je een parodie vinden op de site van de Amerikaanse krant, waar de draak wordt gestoken met terrorisme en de Amerikaanse overheid.

De NY Post heeft besloten een rechtszaak aan te spannen tegen Uwe Boll voor het gebruiken van geregistreerde logo's en het beschermde uiterlijk van de officiële website. Boll heeft eerder een slechte recensie gehad voor een film in de Post en de actie zou min of meer zijn om de krant terug te pakken. Als Uwe Boll wraak wil nemen voor alle slechte kritieken zal hij de komende tijd wel niet aan het maken van films toe komen.



De Duitse meestercineast Uwe Boll

Väyrynen en Perez niet naar Moskou

Kenneth Perez en Mika Väyrynen maken geen deel uit van de selectie van PSV die naar Moskou afreist. Het duo heeft namelijk last van lichte blessures aan respectievelijk de knieband en de kuitspier.

Väyrynen zal de komende tijd aan zijn blessure worden geholpen en zal daarom in Eindhoven moeten blijven. Voor de Deense aanvaller geldt hetzelfde. Hij wordt donderdag in het ziekenhuis aan een onderzoek onderworpen. Daaruit moet blijken wat de Perez precies mankeert. De verwachting is dat de blessure niet te ernstig is.

Perez is overigens niet de enige aanvaller die niet van de partij kan zijn in Moskou. Ook Arouna Koné en Jefferson Farfán moeten forfait laten gaan tijdens het toernooi in Rusland. PSV moet het in de eerste wedstrijd opnemen tegen AC Milan. De plaats van handeling is het Lokomotiv Central Stadium.

Aerts reed Tour met gebroken ribben

Mario Aerts heeft het gepresteerd om de Tour de France met twee gebroken ribben uit te rijden. Dit was de uitkomst van een onderzoek in het ziekenhuis. De Belg van Predictor-Lotto was in de elfde etappe van deze wielerronde betrokken bij een valpartij, maar weigerde naar huis te gaan.

"Na de val in de rit van Marseille naar Montpellier kampte Aerts de laatste negen etappes met 'enorm veel pijn'", liet de ploegleider van Predictor-Lotto in een reactie weten. Na de finish op de Champs-Élysées liet de Belg zich onderzoeken in een ziekenhuis.

Aerts eindigde uiteindelijk op de 70e plaats. De achterstand op de uiteindelijke winnaar, Alberto Contador van Discovery Channel PCT, bedroeg tweeënhalf uur.

UCI haalt hard uit naar ASO

Icoon WielrennenDe internationale wielrenunie (UCI) heeft hard uitgehaald naar de organisatie van de Tour de France (ASO). Vandaag werd namelijk een rapport verspreid, waarin de handelingen van de ASO, tijdens de Ronde van Frankrijk, worden veroordeeld.

"Het is niet logisch om aan de ene kant meer dopingcontroles te willen en aan de andere kant de UCI verwijten te maken als er succes wordt geboekt met de controles", was te lezen in het communiqué.

"Voor de ASO is de dopingstrijd alleen geslaagd als haar imago niet wordt besmeurd. Wanneer de resultaten de Tour pijn doen, verlagen ze zich tot onzin. Het lijkt erop alsof de ASO liever een winstgevende Ronde heeft dan een Ronde die zuiver is", stond er ook nog in beschreven.

Christian Prudhomme, de grote baas van de Ronde van Frankrijk, pleitte tijdens de afgelopen editie nog voor het ontslag van de voltallige top van de UCI. "Met de UCI deden we in april een dringende oproep aan de teams om geen verdachte renners aan de Tourstart te brengen", aldus de Fransman. "Pas op 19 juli horen wij van de UCI van de verdachtmakingen tegen Rasmussen. Hoe kan zoiets? De UCI wist bijvoorbeeld dat Rasmussen niet in Mexico verbleef, maar in Italië. Ongelooflijk dat ze dat tegen ons niet gezegd hebben."

Voor het laatste wielernieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Wielermanager!

Nicole Richie is zwanger

Icoon ShowbizzJe zat er al in spanning op te wachten natuurlijk, en nu is het zover: Nicole Richie is zwanger. De vader is zanger Joel Madden van de groep Good Charlotte. Ze is al bijna vier maanden zwanger.

De 25-jarige dochter van Lionel Richie heeft ondertussen nog wel wat andere dingen aan haar hoofd. Ze werd onlangs veroordeeld tot vier dagen cel wegens rijden onder invloed. Zij moet zich voor eind september melden bij de gevangenis. Of dat net zo'n heisa gaat worden als bij haar vriendin Paris Hilton, waarover je zijdelings weleens wat hebt kunnen lezen op FOK!, is nog niet duidelijk.

Richie werd onder meer bekend door het programma The Simple Life dat ze samen maakte met Paris. Dat programma gaat trouwens na vijf seizoenen in de VS van de buis omdat de kijkcijfers te laag zijn.


Nicole Richie moet straks met bolle buik de cel in

Met dank aan gohobbes en Mitch03 voor de submit.

Gerucht bevestigd, Halo krijgt vier-speler co-op

Gisteren laat op de avond brachten we jullie het gerucht dat Bungie op een persconferentie had bevestigd dat Halo 3 een vier-speler co-op zou krijgen. Bij deze kunnen we het waarheidsgehalte van het gerucht bevestigen, gezien Bungie zelf heeft toegegeven dat we met vier spelers online kunnen gaan samenwerken in de campaign.

It's time for us to sack up and tell you what's what regarding online co-op.

So you were probably wondering why we didn't want to commit to two player co-op online over Xbox Live. We certainly got plenty of mail asking, no, demanding that we make it happen. Of course we were working on it, but we were also working on something better. Not two player co-op. Not three-player co-op, but up to four player co-op. Online. On Xbox Live, or sure, System Link if you prefer.

That is correct - up to four player co-op in Campaign mode on Xbox Live or System Link.

We've been playing it for quite some time, and bluntly, having some of our greatest ever Halo experiences. We wanted to make sure all our "t"s were crossed and our "i"s dotted before unveiling this important new part of Halo 3's Campaign mode.

Om de verwarring van vier Master Chiefs te voorkomen zal elke speler met een uniek personage spelen. De twee nieuwe castleden die naast Master Chief en the Arbiter speelbaar zullen zijn, zijn N'tho 'Sraom en Usze 'Taham. Hun profielen kun je lezen op de site van Bungie.

Arkanoid naar de Nintendo DS

Taito gaat Arkanoid naar de Nintendo DS brengen onder de schokkende naam Arkanoid DS. Arkanoid is het bekende behendigheidsspelletje waarbij je met een balletje en een balkje een aantal blokjes bovenin je scherm moet wegschieten.

Arkanoid DS moet in december 2007 in de Japanse winkels liggen en Taito is van plan om een speciale Battle Controller mee te leveren. Het is nog niet bekend wat deze precies doet.

Radiografisch bestuurbare helikopters op de Wii

FlightSims zijn er genoeg te spelen op de verschillende gameplatformen, echter een modelbouw flightsim is nog niet zo vaak gedaan.

Arc Systems zag dit gat in de markt en is bezig met Petit Copter Wii: Adventure Flight. In deze game bestuur je een radiografisch bestuurbaar helikoptertje langs allerlei locaties.

Petit Copter moet in december 2007 in de Japanse winkels liggen. Over een Westerse release is nog niets bekend.

UCI haalt hard uit naar ASO

De internationale wielrenunie (UCI) heeft hard uitgehaald naar de organisatie van de Tour de France (ASO). Woensdag werd namelijk een rapport verspreid, waarin de handelingen van de ASO, tijdens de Ronde van Frankrijk, werden veroordeeld.

"Het is niet logisch om aan de ene kant meer dopingcontroles te willen en aan de andere kant de UCI verwijten te maken als er succes wordt geboekt met de controles", was te lezen in het communiqué.

"Voor de ASO is de dopingstrijd alleen geslaagd als haar imago niet wordt besmeurd. Wanneer de resultaten de Tour pijn doen, verlagen ze zich tot onzin. Het lijkt erop alsof de ASO liever een winstgevende Ronde heeft dan een Ronde die zuiver is", stond er ook nog in beschreven.

Christian Prudhomme, de grote baas van de Ronde van Frankrijk, pleitte tijdens de afgelopen editie nog voor het ontslag van de voltallige top van de UCI. "Met de UCI deden we in april een dringende oproep aan de teams om geen verdachte renners aan de Tourstart te brengen", aldus de Fransman. "Pas op 19 juli horen wij van de UCI van de verdachtmakingen tegen Rasmussen. Hoe kan zoiets? De UCI wist bijvoorbeeld dat Rasmussen niet in Mexico verbleef, maar in Italië. Ongelooflijk dat ze dat tegen ons niet gezegd hebben."

Been ontevreden over instelling spelers

Mario Been, trainer van NEC, is ontevreden over de prestaties van zijn ploeg tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De Nijmeegse club speelde dinsdagavond gelijk tegen TOP Oss (2-2).

Been is van mening dat zijn spelers niet fel genoeg zijn. "De meeste spelers dachten blijkbaar dat ze de klus op halve krachten konden klaren. Maar wij zijn NEC hoor, geen topclub. Als het bij ons aan inzet en beleving schort, kunnen we van iedereen verliezen."

Er is een kans dat de trainer, ten opziche van de afgelopen wedstrijd, enkele wijzigingen in de basis door zal voeren. "De onderlinge verschillen in deze selectie zijn klein. Als de één de kantjes er van afloopt en de ander werkt zich uit de naad, dan is mijn keuze niet zo moeilijk."

Winnaars E3 awards bekend

Na elke E3 gaan een aantal van de grootste nieuwssites en -bladen in de gamesindustrie om de tafel zitten om de E3 awards uit te delen. Grote winnaar wat betreft games is Rock Band welke drie awards in de wacht sleepte. Wat betreft consoles won de 360 met 11 awards.

De complete awards:

Best of Show: Rock Band
(Harmonix/MTV Games/EAP for PlayStation 3, Xbox 360)

Best Original Game: LittleBigPlanet
(Media Molecule/Sony Computer Entertainment Europe for PS3)

Best Console Game: Mass Effect
(Bioware/Microsoft Games Studio for Xbox 360)

Best PC Game: Crysis
(Crytek/EAP)

Best Handheld Game: The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
(Nintendo for Nintendo DS)

Best Hardware/Peripheral: Rock Band Instruments
(Harmonix/MTV Games/EAP for PlayStation 3, Xbox 360)

Best Action Game: Call of Duty 4
(Infinity Ward/Activision for PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Best Action/Adventure Game: Bioshock
(Irrational Games/2K Games for PC, Xbox 360)

Best Role Playing Game: Mass Effect
(Bioware / Microsoft Games Studio for Xbox 360)

Best Racing Game: Burnout Paradise
(Criterion Games/Electronic Arts for PlayStation 3, Xbox 360)

Best Sports Game: Madden NFL 08
(Electronic Arts for All Platforms)

Best Fighting Game: Virtua Fighter 5
(Sega for Xbox 360)

Best Strategy Game: World in Conflict
(Massive Entertainment/Sierra for PC)

Best Social/Casual/Puzzle: Rock Band
(Harmonix/MTV Games/EAP for PlayStation 3, Xbox 360)

Best Online Multiplayer: Halo 3
(Bungie/Microsoft Games Studio for Xbox 360)

Special Commendation for Graphics: Killzone 2
(Guerilla Games/Sony Computer Entertainment Europe for PS3)

Opvallend is dat, op Zelda Phantom Hourglass, er geen enkele Nintendo titel tussenstaat. Wii Fitness, Mario Galaxy en Metroid Prime konden dus niet genoeg overtuigen op de E3.

Ryan Cox (28) overleden

Ryan Cox, wielrenner van Barloworld, is woensdagnacht overleden. De Zuid-Afrikaanse renner liet het leven, nadat er complicaties optraden na een operatieve ingreep aan zijn liesslagader.

Cox mocht zich in 2004 en 2005 de Zuid-Afrikaans kampioen op de weg noemen. Bovendien wist hij in 2004 de Ronde van Qinghai Lake in China te winnen. Een jaar later zegevierde de renner in de Ronde van Langkawi. De laatste jaren was de Zuid-Afrikaan actief voor Barloworld.

Ryan Cox was bezig aan zijn achtste jaar als profrenner en werd slechts 28 jaar.


Ryan Cox (Barloworld)

Aangifte misstanden varkenstransport

Icoon OpmerkelijkDe dierenorganisaties Varkens in Nood en Dier en Recht hebben vandaag laten weten dat zij aangifte gaan doen bij de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV vanwege een varkenstransport waarbij de dieren volgens hen onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd werden. Medewerkers van de organisaties volgden, naar eigen zeggen, een volledig willekeurig transport dat 972 Nederlandse biggen naar Spanje vervoerde.

Volgens de inspecteurs zaten de dieren tijdens de non-stop rit dicht op elkaar gepakt en kregen ze onderweg geen water of voer. Op de plaats van bestemming aangekomen bleken dertien biggen overleden te zijn, en waren vele van de andere biggen ernstig verzwakt volgens de organisatie. Ze hebben foto’s van het transport op het internet geplaatst.

transport varkens
Onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd
Foto: Stichting Varkens in Nood/Stichting Dier en Recht


Voor meer foto’s kijk op de site van Varkens in Nood.

Met dank aan neegij en kahaarin voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 25 - Uitslag

Deze opgave is in 2 ronden geraden. Het eerste antwoord in de 2e ronde was meteen het goede. Mr_x007 is degene die 5 punten krijgt. De lifters krijgen 2 punten en dat zijn: Champloo, Goofup, Irakeez, Isiolo, JtS, Kiegie, Klompje, mostardus, Nico35, Rekkie, Rossdale, Tikorev, Timti en Viper2k1.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een Flitspaal.

TGS '07 wordt grootste show uit historie

Ondanks dat Nintendo traditiegetrouw weer niet aanwezig zal zijn op de komende Tokyo Game Show (20-23 sept) zal ook dit jaar de beurs weer groter zijn dan ooit. Er worden in totaal 168 deelnemers verwacht welke meer dan 1700 stands zullen hebben.

Grote namen die hun nieuwste games laten zien zijn onder andere Sony, Microsoft, Square-Enix en Capcom. In totaal worden er zo'n 200.000 mensen verwacht. Van de vier dagen dat de show totaal open is zijn de eerste twee voor de pers en de laatste twee kennen vrije toegang voor iedereen (uiteraard wel tegen betaling van een entreekaartje).

De reden dat de show dit jaar vier dagen duurt in plaats van drie komt omdat er een extra persdag ingepland is. De reden hierachter moet gezocht worden in het krimpen van de E3.

UEFA geeft AS Nancy officiële waarschuwing

Icoon UEFA CupAS Nancy heeft van de Europese voetbalbond (UEFA) alsnog een officiële waarschuwing ontvangen. Aanleiding hiervoor waren de rellen rondom het duel tussen de Franse club en Feyenoord. De bond heeft namelijk onderzoek gedaan naar de kaartverkoop bij het stadion van de Fransen.

In eerste instantie werd Feyenoord als enige verantwoordelijke aangewezen. Dit had als gevolg dat de ploeg vorig seizoen werd uitgesloten van Europees voetbal. De ploeg stond later, bij de beroepscommissie van de UEFA en het Internationale Hof voor Sportarbitrage (CAS), volledig machteloos.

Feyenoord waarschuwde AS Nancy namelijk voor zogenaamde supporters die niet deelnamen aan de strenge uitkaartregeling van de club. Op grote schaal zouden deze lieden naar Frankrijk zijn afgereisd om hier alsnog aan een kaartje te komen. De Rotterdamse club kon de verantwoordelijkheid voor deze onbekende personen niet waarborgen en werd op basis van de UEFA-reglementen gestraft.

Pas later startte de UEFA een onderzoek naar AS Nancy, dat inmiddels ook een waarschuwing heeft ontvangen. De Franse ploeg wordt namelijk verweten dat er onvoldoende overleg met Feyenoord is geweest. Eerder was namelijk afgesproken dat de loketten op de wedstrijddag gesloten zouden zijn, maar dit bleek op de dag zelf niet het geval te zijn.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

[CCWS] Kort geding tegen Assen

Volgende week is de uitspraak in een kort geding waarmee omwonenden en milieuorganisaties de Champ Car-race op Assen proberen tegen te houden. Het circuit zou geen lawaaidagen meer over hebben om de wedstrijd te mogen organiseren.

Volgens advocaat P. Sluyter, die gisteren een betoog hield ter ondersteuning van het kort geding, heeft het circuit met de Superbike-races in april en de TT in juni alle herriedagen opgemaakt. Als de Champ Car-race toch zou doorgaan, zou het bestuur van het circuit een dwangsom van een miljoen euro per dag moeten krijgen opgelegd.

Het bestuur van het circuit in Assen zegt dat er nog drie herriedagen over zijn voor dit jaar. Door een aangepaste programmering van het Superbikeweekend zouden deze dagen zijn vrijgemaakt.

De uitspraak in het kort geding volgt op woensdag 8 augustus.

UEFA geeft Nancy officiële waarschuwing

AS Nancy heeft van de Europese voetbalbond (UEFA) alsnog een officiële waarschuwing ontvangen. Aanleiding hiervoor waren de rellen rondom het duel tussen de Franse club en Feyenoord. De bond heeft namelijk onderzoek gedaan naar de kaartverkoop bij het stadion van de Fransen.

In eerste instantie werd Feyenoord als enige verantwoordelijke aangewezen. Dit had als gevolg dat de ploeg vorig seizoen werd uitgesloten van Europees voetbal. De ploeg stond later, bij de beroepscommissie van de UEFA en het Internationale Hof voor Sportarbitrage, volledig machteloos.

Feyenoord waarschuwde AS Nancy namelijk voor zogenaamde supporters die niet deelnamen aan de strenge uitkaartregeling van de club. Op grote schaal zouden deze lieden naar Frankrijk zijn afgereisd om hier alsnog aan een kaartje te komen. De Rotterdamse club kon de verantwoordelijkheid voor deze onbekende personen niet waarborgen en werd op basis van de UEFA-reglementen gestraft.

Pas later startte de UEFA een onderzoek naar AS Nancy, dat inmiddels ook een waarschuwing heeft ontvangen. De Franse ploeg wordt namelijk verweten dat er onvoldoende overleg met Feyenoord is geweest. Eerder was namelijk afgesproken dat de loketten op de wedstrijddag gesloten zouden zijn, maar dit bleek op de dag zelf niet het geval te zijn.

Man geëlektrocuteerd door pc

Icoon Shocking Een student uit Sjanghai die zijn computer openmaakte om af te laten koelen, is geëlektrocuteerd. Hij had om ombekende redenen de airco in zijn huis uitgeschakeld. Toen het zweet van zijn benen op de bedrading van de pc terecht kwam, kreeg de jongen 380 volt door zijn lijf.

De student werd door de politie en medische hulp naast zijn pc gevonden met brandwonden en een bebloede neus. De Sjanghai Daily meldt dat als de jongen zijn pc een paar minuten had uitgeschakeld, hij het dodelijke ongeluk had kunnen voorkomen.

[A1GP] Kalender 2007/2008

De organisatie van A1 Grand Prix heeft de kalender voor het seizoen 2007/2008 gepubliceerd. Het seizoen bestaat uit elf rondes en bezoekt één circuit voor het eerst: Zhuhai in China.

DatumCircuitLand
30 september 2007ZandvoortNederland
14 oktoberBrnoTsjechië
4 novembernog niet bekendAzië
25 novemberSepangMaleisië
16 decemberZhuhaiChina
20 januari 2008TaupoNieuw-Zeeland
3 februariSydneyAustralië
24 februariDurbanZuid-Afrika
16 maartMexico CityMexico
6 aprilShanghaiChina
4 meiBrands HatchGroot-Brittannië

Kovalainen naar Rotterdam

Heikki Kovalainen, coureur van Renault F1, zal op 19 augustus actief zijn tijdens de Bavaria City Racing in Rotterdam. Naast de Fin zal ook Nelson Piquet, testcoureur van hetzelfde team, een aantal rondes door het centrum van de havenstad rijden.

Eerder werd al bekend dat Spyker F1 acte de présence zal geven tijdens de Bavaria City Racing. De organisatie van dit evenement gaat er nog altijd vanauit dat Christijan Albers, die vanwege betalingsproblemen aan de kant werd gezet, gewoon op de Willemsbrug zal starten. Binnenkort zal Spyker bekend maken welke coureur nog meer naar Rotterdam zal komen.

Behandelcentrum voor nagelbijters

nagelbijtenGoed nieuws voor mensen die op hun nagels bijten en daar van af willen: in Venlo opent binnenkort het eerste behandelcentrum ter wereld voor nagelbijters. Dit maakte directeur Alain-Raymond van Abbe van het instituut voor pathologische onychophagie (IPO) vandaag bekend.

Zijn kenniscentrum heeft in de afgelopen twee jaar een hulpmiddel ontwikkeld dat individueel bij de nagelbijter wordt aangemeten. Met het hulpmiddel is het nagelbijten onmogelijk. De basisbehandeling duurt een paar uur, en binnen vier weken zou men genezen moeten zijn van de kwaal. De behandeling had bij 98 procent van de proefpersonen succes. Slechts een enkeling valt terug in zijn oude gewoonte zegt van Abbe.

Het Onychophagie-Centrum (O-Centrum) zal het hulpmiddel als eerste toepassen en is volgens de oprichters uniek in de wereld. Het centrum is deze maand al operationeel en gaat waarschijnlijk in september officieel open. Volgens van Abbe zijn er ongeveer twee miljoen inwoners van Nederland die op hun nagels bijten. Uit recente onderzoeken blijkt dat 15 procent van de volwassenen, 33 procent van de peuters en 45 procent van de pubers op de nagels bijt Er zou een lange wachtlijst zijn van mensen die geholpen willen worden.

Nieuwe hoop voor Robben

Er is een kans dat Arjen Robben volgend seizoen toch voor Real Madrid zal spelen. De Spaanse club en de huidige werkgever van de Nederlander, het Engelse Chelsea, hebben de gesprekken over een eventuele transfer namelijk hervat.

Robben heeft de ploeg uit Londen laten weten dat hij graag wil vertrekken. Sindsdien zitten De Koninklijke en The Blues weer met elkaar om de tafel. De Engelse ploeg heeft echter wel laten weten dat de Spanjaarden met een serieus bod moeten komen. Vooralsnog wil de laatstgenoemde ploeg niet verder gaan dan 25 miljoen euro.

Chelsea is niet van plan om zijn spelers zomaar te laten gaan. De Londense club heeft laten weten dat Robben tenminste 35 miljoen euro in het laatje moet brengen.

Bouaouzan nog niet naar Utrecht

Rachid Bouaouzan mag zich voorlopig nog geen speler van FC Utrecht noemen. De club uit de Domstad heeft een eventuele transfer namelijk op een laag pitje gezet. Sparta Rotterdam, de huidige werkgever van de speler, heeft te kennen gegeven dat hij mag vertrekken.

De reden van de twijfel zou de prijs van Bouaouzan zijn. Piet Buter, technisch directeur van FC Utrecht, liet namelijk weten dat deze niet binnen het toch al beperkte budget van de ploeg past. Hierdoor is het onzeker of de aanvaller volgend seizoen voor de club uit de Galgenwaard zal spelen.

Buter wist overigens ook nog te melden dat de nieuwe trainer van de club, Wim van Hanegem, eerst wil inventariseren wat voor spelers hij binnen zijn selectie heeft.

Liesblessure voor Suárez

Luis Suárez is druk bezig om een vertrek naar Ajax te forceren, maar de speler van FC Groningen deed dinsdag gewoon mee in het duel tegen VV Hunsingo. Dit verliep echter niet volgens plan, aangezien de speler een blessure op liep.

Na 38 minuten spelen viel Suárez uit met een gekwetste lies. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is. De Uruguayaan was dinsdag verantwoordelijk voor de eerste treffer van het duel. Dankzij vier treffers van Serdar Öztürk en drie goals van Erik Nevland wonnen de Groningers uiteindelijk met 15-0.

Betuweroute nog steeds niet gebruikt

Icoon VervoerOp het traject van de Betuweroute rijden alleen nog maar testtreinen. Dat heeft Keyrail, de exploitant van de spoorlijn, gezegd tegen de NOS. Anderhalve maand geleden werd het traject feestelijk geopend, maar er is sindsdien nog geen goederentrein overheen gereden.

Railion, de grootste goederenvervoerder op het spoor in Nederland, is absoluut niet te spreken over de nieuwe tegenslag: "Tot nog toe hebben er maar 20 tot 25 goederentreinen gereden en dat is natuurlijk veel te weinig", zegt de woordvoerder. "Het belangrijkste probleem is de communicatie tussen de locomotieven en de baan. Die verloopt niet optimaal."

De lijn zou nog niet helemaal klaar zijn en aan het traject in Duitsland wordt nog gewerkt. Ook heeft de grootste vervoerder Railion nog geen geschikte locomotieven. Railion moet bovendien nog wachten op een veiligheidsrapportage. Deze rapportage komt vermoedelijk in september. Tot dan is het vervoer van gevaarlijke stoffen niet toegestaan op het traject.

De Betuweroute is overigens niet voor het eerst in het nieuws door problemen. De opening werd meerdere keren uitgesteld en aanpassingen van de plannen kostten veel geld.


Voorlopig blijft het hier dus rustig.
Met dank aan bennootje voor de submit.

R. Koeman: "Deur open voor Alex"

Ronald Koeman hoopt nog altijd op een langer verblijf van Alex. De verdediger, die de afgelopen seizoenen voor PSV speelde, beschikt nog altijd niet over de juiste papieren om bij het Engelse Chelsea te spelen.

Er bestaat daarom nog steeds onduidelijkheid of Alex volgend seizoen voor The Blues mag spelen. Koeman zou de Braziliaan graag nog een jaar bij de selectie hebben. "De deur voor Alex staat hier heel ver open."

Alex voldoet momenteel niet aan de eisen die aan een voetballer van buiten de Europese Unie worden gesteld. Chelsea hoopt nu dat er voor de verdediger een uitzondering kan worden gemaakt. Vorig jaar gebeurde dit ook al met Salomon Kalou. De Ivoriaan was afkomstig van Feyenoord.

'Bea is hoer-meisje' is Spunk-journaliste

MediaHet 17-jarige meisje, dat gisteren samen met een 32-jarige cameraman op de Dam in Amsterdam werd gearresteerd wegens het dragen van een voor de koningin beledigend T-shirt, is de journaliste/redactrice Denise Rebergen van internetmagazine Spunk. Naast het shirt met de tekst 'Beatrix is een hoer' had ze ook een shirt bij zich met daarop de tekst 'Alle moslims zijn geitenneukers'.

Volgens Spunk-hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp wilde Spunk ''gewoon'' een item maken over majesteitsschennis en vrijheid van meningsuiting. ''We vinden het belachelijk dat je blijkbaar bepaalde mensen wel zou mogen beledigen en anderen niet.'' Daarentegen zijn er andere, volgens haar veel ergere, beledigingen te bedenken die niet tot vervolging leiden. ''Hoog tijd dus om de discussie hierover eens flink aan te zwengelen.''

Aan voorbijgangers werd gevraagd welke shirt men aanstootgevender vond. Het Bea is een hoer-shirt of die met de moslims zijn geitenneukers-tekst.

Proces-verbaal
De Amsterdamse politie pakte Denise en haar filmende partner op door agenten in burger in te zetten. Ze werden daarna afgevoerd in een busje. Agenten op motoren verleenden assistentie. Tegen Rebergen en haar cameraman is proces-verbaal opgemaakt en de T-shirts zijn beslag genomen.

Volgens Spunk is ook anderhalf uur beeldmateriaal in beslag genomen en hebben de medewerkers 3 uur vast gezeten. Justitie zal op een later tijdstip beoordelen wat de sanctie is die er op de vermeende overtreding staat.

Later vandaag zal Denise op de website van Spunk verslag doen van haar bevindingen. Spunk heeft buiten de internetsite ook wekelijks een pagina in NRC Handelsblad, maar is redactioneel onafhankelijk.



Videobeelden staan op AT5
Mag je de koningin beledigen? Stem in de poll!
Let op: Strafbare uitingen zijn ook op FOK! niet toelaatbaar en kunnen resulteren in een ban.

[Upd] Vettel en de F1manager

Sebastian Vettel vervangt per direct Scott Speed bij Scuderia Toro Rosso. Op dit moment is nog niet bekend wat dit voor de F1manager gaat betekenen.

Vettel heeft eerder dit seizoen bij BMW F1 Robert Kubica vervangen en staat daardoor al actief in de F1manager met een vastgestelde prijs. Of deze prijs gehandhaafd blijft, of wordt aangepast naar het niveau van Speed, zal morgen of uiterlijk donderdag bekend worden gemaakt.

Update 01-08-07:
Sebatian Vettel blijft in de F1manager 38 miljoen euro kosten. De FOK!F1manager is een manager met vaststaande prijzen, het zou tegen de principes van de manager ingaan om de waarde van een coureur tijdens het seizoen te wijzigen. Daarnaast zouden eventuele deelnemers die Vettel nog in hun team hebben, budget verliezen bij een eventuele verkoop van de coureur.

Haase naar derde ronde Washington

Robin Haase heeft de derde ronde van het toernooi in Washington bereikt. De 20-jarige Nederlander was met 6-2, 6-7 en 7-6 te sterk voor de als veertiende geplaatste Fransman Michael Llodra.

Haase begon sterk tegen Llodra. In de eerste set brak hij twee keer de service van zijn opponent. Daarna ging de strijd gelijk op en moest tot twee keer toe een tiebreak de beslissing in de set brengen. Llodra won de eerste met 9-7, Haase toonde zich de sterkste in de tweede met 7-4 en haalde daarmee de partij binnen.

In de volgende ronde moet Haase het opnemen tegen de als derde geplaatste Rus Marat Safin.

Film: Ratatouille

Ratatouille is de nieuwste animatiefilm van Pixar. Zij hebben met films als Finding Nemo en The Incredibles bewezen dat ze weten hoe ze een goede film moeten maken. Hun nieuwste avontuur liep tegen enkele problemen aan in de productie, wat ervoor zorgde dat Brad Bird de leiding overnam. Ook voor de marketingafdeling leverde de film problemen op, want welk bedrijf wel er geassocieerd worden met een rat in de keuken en hoe spreek je die titel nou toch uit? Dat laatste wordt op de poster opgelost door de fonetische uitspraak er onder te zetten: rat-a-too-ee.




Italiaanse 'dopingartsen' niet naar hoorzitting

Carlos Santuccione en Simone Giustarini, twee sportartsen die betrokken zouden zijn bij een Italiaanse dopingzaak, zijn niet komen opdagen bij hoorzittingen van het Italiaans Olympisch Comité Coni. Openbaar aanklager Ettore Torri heeft dit gezegd. Het duo wordt er van verdacht dat ze verboden middelen aan diverse Italiaanse wielrenners hebben toegediend.

De artsen weigeren voor de antidopingcommissie te verschijnen omdat ze niet langer in het bezit zijn van een licentie bij de Italiaanse wielerbond. Daardoor zijn ze niet verplicht zich te melden bij de hoorzittingen van de sportkoepel.

Santuccione en Giustarini vormen de spil in de zogenoemde 'oil for drugs'-zaak, die de Italiaanse sportwereld al vier jaar in zijn greep houdt. De twee artsen ontkennen doping aan atleten te hebben verstrekt. Santuccione werd in 1995 al eens voor vijf jaar geschorst door de Italiaanse wielerbond wegens betrokkenheid in een andere dopingaffaire.

Hoeness: "Aankopen verbeteren levenskwaliteit"

Uli Hoeness, de algemeen directeur van Bayern München, trekt het boetekleed aan. Hoeness baalt van de behoedzame tactiek van Bayern op de transfermarkt gedurende de afgelopen jaren. Daardoor moest de Duitse club deze zomer een inhaalslag maken.

"Had ik maar eerder geld uitgegeven, dacht ik vorige week tijdens de Ligapokal", aldus Hoeness.

Na de desastreuze vierde plaats van afgelopen seizoen investeerde Bayern 69 miljoen euro voor acht aankopen, onder wie Miroslav Klose en Luca Toni. "Ik weet nog hoe boos ik vorig seizoen was als ik onze ploeg zag spelen. Dat vergelijk ik met de vreugde die ik nu voel. We hadden veel eerder moeten spenderen. Het zou mijn levenskwaliteit hebben verbeterd."

"Fans willen geen serieuze bestuurder meer, die zorgt dat de boeken in orde zijn. Ze willen grote namen zien, entertainment telt. Veel mensen liggen er niet wakker van of we winst of verlies draaien. Attractief voetbal willen supporters zien. Dat is wel een beetje beangstigend, want op de lange termijn is zo’n benadering gevaarlijk."

Krajicek onderuit tegen Hingis

Michaëlla Krajicek is in de tweede ronde van het tennistoernooi in San Diego uitgeschakeld door de Zwitserse Martina Hingis. Hingis was met 7-5 en 6-2 te sterk voor de Nederlandse.

Krajicek begon slecht aan de wedstrijd. Ze werd tweemaal gebroken en kwam al gauw op een 0-4 achterstand. De Nederlandse wist zich echter terug te vechten naar 5-5. Daarna sprak Hingis haar routine aan en trok de set alsnog naar zich toe.

Ook in het tweede bedrijf was het Hingis die als eerste een servicebreak plaatste en vervolgens de partij bleef domineren.

Pellè: "Ik ben geen tovenaar die voorspelt"

AZ slaagde er gisteren dan toch in om Graziano Pellè vast te leggen. De Italiaanse spits wordt gezien als een groot talent, en wil zich in Nederland ontwikkelen tot een wereldklasser.

Desalniettemin maakt hij geen belofte over hoeveel doelpunten hij gaat maken voor AZ. "Ik ben geen tovenaar die zich aan voorspellingen gaat wagen. Dat zien we aan het eind van het seizoen wel."

Pellè stond al weken hoog op het lijstje van de Alkmaarse ploeg. "We zijn bijna een hele maand met deze transfer bezig geweest", aldus technisch directeur Marcel Brands. "De onderhandelingen waren moeizaam, maar we zijn erg blij dat het gelukt is. Het was ons doel om vier goede aanvallers in de selectie hebben. Jeremain Lens is verhuurd aan NEC en Shota Arveladze is vertrokken naar Levante. Daar hebben we Ari en nu ook Pellè voor teruggehaald."

Ook trainer Louis van Gaal is zeer blij met deze transfer. "Graziano is een diep aanspeelpunt. Bovendien ziet hij goed de tweede en derde man, is hij kopsterk en kan hij goed in de kleine ruimte spelen. De rest is nog voor verbetering vatbaar. Maar het is duidelijk dat hij veel potentie heeft. Hij moet hij zich verder bewijzen."

Rijksrecherche doet onderzoek naar NFI

Icoon BinnenlandsDe rijksrecherche bekijkt of medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) strafbaar hebben gehandeld in het onderzoek naar het overlijden van Denise Schouten. Daarnaast hoort de politie getuigen om te bezien of de Tilburgse mogelijk is vermoord.

Dat heeft persofficier van justitie Tom Hendriks van het parket in Breda gisteravond gezegd in de actualiteitenrubriek NOVA.

Denise Schouten overleed in december 1999 nadat ze in een bar een 'muf' drankje had gedronken. Tijdens of na de sectie op het lichaam zijn het hart en organen van de jonge vrouw waarschijnlijk verwisseld. De familie heeft vorige maand aangifte gedaan bij de rijksrecherche en het Openbaar Ministerie in Breda omdat het NFI fouten zou hebben gemaakt.

Advocaat Michel van Stratum verwijt het NFI namens de familie diefstal van lichaamsmateriaal en valsheid in geschrifte. Verder stelt hij dat het NFI bewijs van de orgaanverwisseling heeft achtergehouden.



Meer info over de dood van de Tilburgse en de nasleep vind je op DeniseSchouten.nl

Feyenoord geeft Koevermans nog niet op

Feyenoord heeft nog steeds hoop dat Danny Koevermans verhuist naar De Kuip. De Rotterdammers wagen weer een poging om de speler los te weken bij AZ dat tot nu toe teveel geld vroeg.
Feyenoord hoopt nu wel de speler binnen te kunnen halen omdat AZ weer een spits heeft binnengehaald met Pellè. Van Marwijk heeft met de ervaren Roy Makaay en Michael Mols twee centrumspitsen maar een extra spits is zeker welkom.

Nederlanders in vreemdelingendetentie gezet

Icoon JustitieRechtsgeleerden vinden dat Justitie machtsmisbruik maakt door de vreemdelingenwet ook tegen Nederlanders in te zetten, zo schrijft het Nederlands Dagblad vandaag. Dat gebeurt regelmatig met Nederlanders die weigeren zich te identificeren. Zij worden dan in vreemdelingenbewaring genomen om hen op die manier te dwingen hun identiteit prijs te geven. Actievoerders die hun identiteit niet willen prijsgeven bij een arrestatie lopen hier het meeste risico op.

Hoogleraar Strafrecht Peter Tak zegt dat de vreemdelingenwet in deze gevallen ''puur gebruikt wordt'' om mensen onder druk te zetten om hun identiteit te achterhalen. ''Daar is die wet niet voor bedoeld.'' Hoogleraar Vreemdelingenrecht Anton van Kalmthout is het met hem eens: ''Vreemdelingendetentie is alleen bedoeld voor illegalen die uitgezet kunnen worden. Het kan toch niet zo zijn dat alle detentiecentra straks vol zitten met blonde Hollandse jongens die weigeren zich te identificeren.''

In de afgelopen drie maanden werden in Utrecht op deze wijze tien Nederlanders overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. In alle gevallen ging het om demonstranten die weigerden hun identiteit prijs te geven. SP-Kamerlid Christa van Velzen spreekt van een ''zeer ongewenste aanpak''. Ook ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker is zeer kritisch: ''Iemands vrijheid afnemen, lijkt in deze gevallen wel erg ver te gaan.''

Volgens de politie voert zij slechts de wet uit. Zij wordt hierin ondersteund door het ministerie van Justitie. Volgens een woordvoerder van het ministerie is het namelijk landelijk beleid om bij identiteitsonderzoeken geen onderscheid te maken tussen vermoedelijke vreemdelingen en Nederlanders.

Lerares verpest Harry Potter voor kinderen

Icoon LiteratuurEen Britse lerares op een basisschool heeft zich de woede van veel kinderen en hun ouders op de hals gehaald. Op de laatste dag van het schooljaar las zij de laatste pagina’s van het zevende boek van Harry Potter voor.

De kinderen keken al lange tijd reikhalzend naar de zomervakantie uit. Velen van hen waren van plan om het nieuwste boek in de vakantie te gaan lezen. Nu de lerares de afloop heeft ‘verraden’ zijn de kinderen en hun ouders boos op mevrouw Banfield. De negenjarige Louie Swift zegt: “Ik weet niet waarom ze het voorlas, normaal doet ze dat niet. Ze had niet eens verteld dat ze het boek had”. Een andere leerling, de tienjarige Jordan Ashman vertelt: “Het heeft het boek voor mij verpest” terwijl de elfjarige Joe alles deed om te voorkomen dat hij het eind zou horen: “Ik hield mijn handen over mijn oren en mijn ogen stijf dicht omdat ik het niet wou weten”. Ruim 400 kinderen hoorden de lerares het einde verklappen.

De lerares die precies de passage voorlas die de climax vormt van ‘The Deathly Hallows’, was zelf niet voor commentaar bereikbaar, maar een woordvoerder van de school verklaart: “De school zei gedag tegen de leerlingen en docenten die vertrokken. Er is een kleine passage zorgvuldig uitgekozen om het thema te ondersteunen. We dachten niet dat het het plezier van de leerlingen om het boek te lezen zou verpesten.

Margaret Morrissey, woordvoerder van nationale oudercommissie, ziet dat echter anders: “Het is een van de meest verschrikkelijke dingen die ze heeft kunnen doen, ook al meende ze het niet. Of men het fenomeen Harry Potter nu wel of niet goedkeurt, het heeft kinderen aangemoedigd om te gaan lezen. Door deze daad zullen de kinderen geen zin meer hebben om het laatste boek te lezen”. Maria Roger, moeder van de achtjarige Travis beaamt dit: “Hij heeft de laatste drie boeken gelezen, maar heeft geen reden meer om dit deel te lezen”.

Alleen juli 1942 was iets natter

Icoon WeerDe maand juli werd gekenmerkt door veel regen en wisselvallig weer. In juli waren geen tropische dagen te bekennen maar overheersten sombere dagen met een gemiddelde temperatuur van 17 graden tegen normaal 17,4, aldus het weerinstituut KNMI.

Gemiddeld viel over het land ongeveer 155 millimeter neerslag. Normaal is dat voor juli 70 millimeter. De natste julimaand was in 1942, met 158 millimeter regen. De meeste neerslag viel de afgelopen maand in het westelijk deel van het land, in het zuidoosten de minste.

Er waren veel buien waarbij lokaal soms grote hoeveelheden regen vielen. Op 1, 3, 4, 9 en 16 juli viel er op tenminste een van de 325 KNMI-neerslagstations minstens 50 millimeter regen. Op deze dagen ontstond soms plaatselijk wateroverlast.

Ook natuurspektakels als windhozen, rolwolken, onweer en bliksem hoorden bij deze maand. Een mogelijke windhoos op 26 juli richtte veel schade aan op de Veluwe. Het weer bereikte zijn dieptepunt in de vierde week, met twee zomerstormen en veel regen. Langs de kust stond zowel op 24 juli als op 26 juli een stormachtige wind.

Qua temperatuur was het in juli koeler dan normaal. Vooral in het eerste deel van de maand was het kouder. Ditmaal kwamen landelijk geen tropische dagen voor, terwijl twee dagen met tropische temperaturen voor juli gemiddeld is. Alleen in het zuidoosten van het land werden op 15 en 16 juli hoge temperaturen gemeten. Op 15 juli gaf de thermometer in Maastricht 32,9 graden aan. Een ronduit zonnige dag in het hele land kwam deze maand niet voor.

Met gemiddeld 185 zonuren tegen normaal 201 was juli vooral een sombere maand. In De Bilt werden ongeveer 177 zonuren geregistreerd tegen normaal 196. Vorig jaar was het aantal zonuren in De Bilt in juli 307.

Real Madrid stopt onderhandelingen Drenthe

Real Madrid is afgehaakt in de strijd om Royston Drenthe. Het bod van 12,5 miljoen was het uiterste bod van 'de Koninklijke', maar Feyenoord wil minimaal 17 miljoen euro voor de middenvelder hebben.

De zaakwaarnemer van Drenthe, Sigi Lens, vind de vraagprijs van Feyenoord niet reeël: "Het is niet mijn stijl om te reageren, maar nu word ik gedwongen. Feyenoord vraagt voor Royston een bedrag à la Dirk Kuyt en Wesley Sneijder, die al jaren A-international zijn. Vind je dat normaal? Wat is Royston volgend jaar waard? 25 miljoen? 75 miljoen? Wat mij verbaast, is dat alle Europese topclubs een akkoord met Real Madrid bereiken. Waarom Feyenoord dan niet? Elke speler heeft een droom. Als een club als Real Madrid voorbij komt, zeg je geen 'nee'. Dát moet Feyenoord beseffen."

Het bod van 12,5 miljoen euro blijft echter wel op tafel liggen zolang Real Madrid geen versterking op die positie heeft aangetrokken. Een overgang van Drenthe naar Spanje is dus nog niet uitgesloten. Ook Chelsea en Barcelona zouden nog steeds interesse hebben in de verdiensten van de jonge Nederlander. Chelsea zou eerder al een bod van 10 miljoen hebben uitgebracht, terwijl Barcelona deze bedragen (nog) niet op tafel kan leggen.

Peiling: missie Uruzgan niet verlengen

Icoon OorlogIets meer dan de helft van de Nederlanders (54 procent) vindt dat de militaire missie in Uruzgan niet langer moet duren dan de geplande twee jaar. Dat bleek dinsdag uit een peiling van de Wereldomroep onder ruim 2000 respondenten van een onderzoekspanel.

Woensdag is het precies een jaar geleden dat de Nederlandse missie voor de ISAF begon. Van de ondervraagden geeft 65 procent aan dat zij verwachten dat de missie na 1 augustus 2008 toch met minimaal één jaar wordt verlengd. Het kabinet beslist binnenkort over het al dan niet verlengen van de missie in de Zuid-Afghaanse provincie. Bijna twee derde van de ondervraagden denkt niet dat het imago van Nederland schade zal oplopen, als het kabinet de missie niet verlengt.

Bijna de helft van de ondervraagden (48 procent) denkt dat de missie leidt tot betere levensomstandigheden voor de Afghaanse bevolking. Een op de drie ondervraagden heeft er geen vertrouwen in dat de missie succesvol is. Uit de peiling blijkt verder dat 45 procent de ISAF-missie gevaarlijker inschat dan de operaties in Libanon en Bosnië.

Verder vindt driekwart van de ondervraagden dat bezuinigingen op Defensie onacceptabel zijn.


Bijna iedereen is tegen de inzet van het leger bij snelheidscontroles

Bloederige Jericho screenshots

Clive Barker's Jericho, zoals de titel wel doet vermoeden gebaseerd op een verhaal van Clive Barker, laat zichzelf weer eens zien in enkele bloederige screenshots.

In deze actie-horror shooter neem je het als lid van een Special Forces team op tegen een door kwaad overgenomen dorp. Het punt is alleen, des te dichter je bij je doel komt, des te dichter je bij het kwaad komt.






Het spel wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht voor alle drie de current-gen platformen.

FIFA 08 heeft ook vierspeler coöp

Naast een andere grote game gaat ook FIFA 08 vierspeler coöp bieden.

In dit nieuwste deel van FIFA zal het mogelijk om online met vier spelers tegelijkertijd coöp te spelen, waarbij elke speler een enkele voetballer zal besturen. Dit lijkt dus erg op een multiplayer variant van de nieuwe "Be A Pro" mode, waarbij ook een enkele speler op het veld bestuurd wordt.

Daarnaast wil EA nog verder gaan dan vier spelers, alleen zal dat niet meer lukken voor dit jaar.

"One thing we aspire to get to is an 11 vs. 11 online scenario. That's not something we're delivering this year, but what you have in Be a Pro co-op season is a really good first step, because to get to 11 vs. 11 we have to make sure that people start off on the right foot and get used to playing together as one player."

De game wordt in het vierde kwartaal verwacht, en wel voor de PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360, Wii en PC.


De next-gen versie van FIFA 08

Uitslagen 2e voorronde CL

Vanavond zijn er zeven duels gespeeld voor de tweede voorronde van de Champions League. Morgen volgen de overige zeven, de returns worden volgende week afgewerkt.

FC Pyunik (Arm) - Shakhtar Donetsk (Oek) 0-2
44' Gladky 0-1
49' Brandao 0-2

Rangers FC (Sch) - FK Zeta (Mtn) 2-0
55' Weir 1-0
73' McCulloch 2-0

Debreceni VSC (Hon) - IF Elfsborg (Zwe) 0-1
65' Mobaeck 0-1

Zagłębie Lubin (Pol) - FC Steaua Bucuresti (Roe) 0-1
56' Goian 0-1

KRC Genk (Bel) - FC Sarajevo (Bos) 1-2
14' Rascic 0-1
27' Cornelis 1-1
86' Muharemovic 1-2

FC København (Den) - Beitar Jeruzalem (Isr) 1-0
9' Allbäck 1-0

Tampere United (Fin) - Levski Sofia (Bul) 1-0
16' Petrescu 1-0

Glimmende bolides in NFS: Pro Street gameplay-trailer

Need for Speed: Pro Street moet volgens de developers de "bling-bling-pimp-my-ride met vete plasma's en dikke speakers"-hype achter zich laten en terugkeren naar het hart van straatraces; auto kopen, tunen en als eerste over de finish gaan. Één van de onderdelen is Speed Challenge, waarbij je auto een bepaalde snelheid behaald moet hebben aan het einde van een lange rechte weg. Hoe dat er aan toe gaat, zie je in onderstaande trailer.

Dank aan WuTang voor het melden in de submit

Evacuatie achtbaan Efteling gaat mis

Icoon BizarGisteren zijn twee mensen wellicht aan de dood ontsnapt tijdens een evacuatie van een achtbaan in de Efteling. Een treintje van de Python was op 29 meter hoogte blijven steken op de helling.

Vervolgens ging men over tot evacuatie van de inzittenden; terwijl men hier mee bezig was kwam het treintje plotseling weer in beweging. Een medewerker van de Efteling, die op het treintje stond om de mensen uit het treintje te halen, kon er nog net op tijd door collega's van af getrokken worden. Een passagier die zijn schouderbeugel al had ontkoppeld was net op tijd met het weer dichttrekken van de veiligheidsbeugel. Enkele seconden daarna ging het treintje door twee loopingen heen.

Het personeel van de Efteling heeft waarschijnlijk een paar ernstige fouten gemaakt tijdens de evacuatie. Ze hadden de karretjes niet vast gezet. Ook was men achteraan van de trein begonnen met evacueren, hierdoor verplaatste het zwaartepunt zich naar voren en kon de trein weer in beweging komen.

Even dubbel op het filmpje klikken als je het wilt bekijken.

Wordt de PS3 komende lente een HDD-recorder?

Als we Gerard Campbell van Sony Computer Entertainment New Zealand mogen geloven, kunnen we rond maart 2008 een nieuwe functie aan de PS3 toevoegen.
In een interview met Stuff prees hij de multimedia-functies van de PS3, waaronder de met firmware 1.80 toegevoegde DLNA Media Player functionaliteit. Ook tilde hij een tipje van de sluier op over de toekomst van de PS3 als middelpunt van de huiskamer-entertainment. Rond maart 2008 verwacht hij namelijk een digitale TV-tuner voor de PS3. Of en wanneer Europa er een krijgt, is onduidelijk.

Pastoor biedt agenten orale seks aan

Icoon OpmerkelijkEen 58-jarige dronken pastoor uit de Amerikaanse plaats Bristol is opgepakt nadat hij zijn geslachtsdeel aan kinderen liet zien. Slechts gekleed in een shirt liet hij de kinderen zien hoe zij dienden te plassen. Toen politieagenten arriveerden om de man mee te nemen, bood hij hen orale seks aan.

De pastoor werkt voor een christelijk radiostation. ''Hij is zich rot geschrokken. Hij wist niet wat hij zei'', aldus de eigenaar van het station in een verklaring. ''We bidden voor hem en voor ons station.'' De man is voorlopig op non-actief gesteld.

MS gelooft nog in Metal Gear Solid 4 op X360

Ondanks dat Peter Dille onthulde dat Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots toch echt een exclusieve titel voor de PS3 zal zijn, en Hideo Kojima al eerder aangaf dat BluRay al te klein is, heeft Shane Kim van Microsoft toch de hoop nog niet opgegeven.

De enige third-party titel die hij in de X360-line up mist is Metal Gear Solid 4, en hij put hoop uit de woorden van Konami die voor de E3 geuit zijn: "Who knows, maybe that'll happen.".


De toekomst van Metal Gear Solid 4?

Hij gelooft verder dat het voor third-parties op dit moment niet interessant is om voor één platform te ontwikkelen, omdat de kosten voor game-development de pan uitrijzen. Volgens Kim is het geen haalbare kaart om de kosten van het ontwikkelen van een game terug te verdienen op één platform.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.