FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 juli 2007

Uitslagen Europese vriendschappelijke duels

Vandaag werden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Hieronder vind je uitslagen van enkele grote Europese clubs.

Brøndby (Den) - Chelsea (Eng) 0-2
61' Drogba 0-1
85' Drogba 0-2

1. FC Köln (Dui) - Bayern München (Dui) 3-1
3' Sousa 0-1
43' Novakovic 1-1
54' Helmes 2-1
84' Helmes 3-1

Hannover 96 (Dui) - Real Madrid (Spa) 3-0
29' Huszti 1-0
63' Thorvaldsson 2-0
82' Lauth 3-0

Coventry City (Eng) - Espanyol (Spa) 1-1
28' Moya 0-1
44' Tabb 1-1

Crystal Palace (Eng) - Anderlecht (Bel) 1-1
26' Théréau 0-1
50' Watson 1-1 (Pen)

Everton (Eng) - Werder Bremen (Dui) 2-2
55' Sanogo 0-1
75' McFadden 1-1
86' Mertesacker 1-2
90' Anderson Silva 2-2

Oefenwedstrijden 31 juli 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. NEC en Roda JC kwamen tegen opponenten uit de Jupiler League niet tot winst.

TOP Oss - NEC 2-2
Worm, Holman; Rosalia, Zafarin

FC Twente - Skoda Xanthi (Gr) 2-1
Denneboom, Hersi

Helmond Sport - Roda JC 3-1
Lammens, Chida (2); Van Tornhout

DOTO - Excelsior 1-3
Den Ouden, Simr, Voskamp

vv Hunsingo - FC Groningen 0-15
Nevland (3), Ozturk (3), Van de Laak (2), Nijland (2), Lovre (2), Suárez, Rozema, Metaj

ASWH - FC Dordrecht 1-4

vv Annen - BV Veendam 0-8

Omniworld - Cambuur Leeuwarden 2-1

Nivo Sparta - FC Den Bosch 0-4

Frankrijk heft Turks vakantiekamp op

Icoon BuitenlandsEen vakantiekamp van een Turks centrum in de Vogezen in Frankrijk is opgeheven. 87 jongeren in de leeftijd van 11 tot 27 jaar en hun begeleiders, leden van een Turkse culturele organisatie, zijn verzocht om het vakantiekamp te verlaten. Dit vanwege het ‘ontbreken van een educatief of pedagogisch programma’. De directie van de Stichting Jeugdsport in Metz maakte dit bekend.

Het kamp werd eind vorige week georganiseerd door een Turkse moskee in Straatsburg. “Ook het feit dat de begeleiders geen opleidingen hebben gevolgd om groepen kinderen te begeleiden heeft meegespeeld” zegt een inspecteur. Al eerder werd een Turks vakantiekamp gesloten. Daar had een kind geklaagd omdat hij midden in de nacht moest opstaan om te bidden. Na onderzoek bleken meerdere kinderen deze klacht te hebben, daarbij zou de leiding veel te streng hebben opgetreden.

Telefoonoplichters vallen door de mand

Icoon BuitenlandsIn Frankrijk zijn afgelopen maandag drie mannen verhoord in verband met een oplichtingzaak die bekend staat onder ‘call back’. Het werkte heel simpel en veel mensen herkennen het: de telefoon gaat een keer over en voordat je hem hebt kunnen pakken, wordt er opgehangen. Via de nummermelder is een nummer verschenen dat je terugbelt. Daar krijg je te horen dat je mee kunt doen aan een spel of er wordt reclame gemaakt voor een of ander product. Echter, je wordt omgeleid naar een betaalnummer dat zo’n 83 cent per minuut kost.

Als je meteen zou ophangen, zou je dat bijna een euro kosten. Er zullen weinig mensen zijn die de politie bellen omdat ze het verdacht vinden. En op deze manier kon men heel makkelijk 600.000 euro opstrijken. Het nummer in Frankrijk is inmiddels afgesloten en de onderzoeken lopen. In Frankrijk heeft men gewaarschuwd om geen onbekende nummers terug te bellen.

Knut moet op dieet

Icoon AlgemeenHet 'wollige' en 'schattige' IJsbeertje Knut van de Berlijnse Zoo moet op dieet. Dierenarts Andreas Ochs vindt de zestig kilo die het knuffeldier weegt te veel van het goede.

Het speklaagje dat Knut heeft is in het wild tegen de kou wel handig maar in Berlijn zijn de winters niet zo streng, en is het speklaagje dus nergens voor nodig. Knut zal voortaan worden gekort op zijn maaltijden.

Van 4 maal per dag een papje van melk, levertraan en multivitaminen plús extraatjes als een croissantje, wordt hij teruggezet naar 3 maal per dag alleen het papje. Knut krijgt het nog zwaar, want volgens zijn verzorger is Knut dol op tussendoortjes.

Knut moet diëten

VN akkoord over troepen naar Darfur

Icoon Buitenlands De Verenigde Naties zijn akkoord gegaan met een internationale troepenmacht voor de gewelddadige Sudanese regio Darfur. De militairen en agenten moeten burgers gaan beschermen. Ook gaat de Unamid-vredesmissie toezien op de naleving van de wapenstilstand in het crisisgebied.

De Veiligheidsraad van de VN stemde na lang getouwtrek dinsdag unaniem in met de gecombineerde missie van de Afrikaanse Unie en de VN. Het voorstel was ingediend door de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië.

De nieuwe missie moet de slecht uitgeruste macht van 7000 militairen van de Afrikaanse Unie gaan vervangen.

Twee screenshots Sacred 2 Fallen Angel

Het in 2004 verschenen Sacred ging zo'n 1.6 miljoen keer over de toonbank en is daarmee een van de best verkochte action RPG's. In het eerste kwartaal van 2008 verschijnt Sacred 2 Fallen Angel op de PC en de Xbox 360. Developer Ascaron heeft vandaag twee nieuwe screenshots vrijgegeven, waarop achtereenvolgens een gevecht in een woestenij en een boomtopdorp te zien zijn.




Kind verdronken in kanovijver Zuiderpark

Icoon OngelukIn de kanovijver van het Zuiderpark in Den Haag is vanmiddag een 6-jarig jongetje verdronken. Het kind was al anderhalf uur vermist en werd voor het laatst gezien in een zwembroek op de vlonder bij de vijver. Vijftien meter verderop werd het jongetje gevonden door een duikteam maar het was al te laat. Volgens een woordvoerder van de brandweer is hij ter plaatse overleden.

Zijn zusjes sloegen direct alarm toen ze hun broertje niet meer konden vinden. In eerste instantie was het niet duidelijk of het jongetje wel in het water gevallen was en daarom werd eerst het park uitgekamd. Om 15:00 werd het kind gevonden in het water. De ouders waren overigens niet aanwezig bij de vijver.


Hulpdiensten op zoek naar het jongetje.

Kelly Osbourne strak op de foto

Icoon ShowbizzDe dochter van rockzanger Ozzy Osbourne heeft een metamorfose ondergaan. Op een promotiefoto voor de musical Chicago, waarin Kelly de hoofdrol gaat spelen, ziet ze er voor haar doen bijzonder strak uit.

De 22-jarige Amerikaanse stond de laatste jaren nou niet bepaald bekend om een dun figuur. Een showbizzsite in de States vroeg zich dan ook af of Kelly soms hulp had gehad van computerbewerking.

Volgens Kelly is dat echter vrijwel niet het geval. ''Geloof het of niet, maar mevrouwtje Osbourne is afgevallen en het enige dat ze hebben geretoucheerd is mijn onderkin en het stukje onder je oksel dat soms op een vagina lijkt. Wie wil dat nou niet?'', aldus Ozzy's dochter in een antwoord.

Kelly Osbourne staat vanaf 10 september zeven weken lang in het Londense Cambridge Theater als gevangenisdirectrice Mama Morton.



Voor en na het 'afvallen'

Astana maand niet in peloton

De wielerploeg Astana zal de komende maand niet in het peloton actief zijn. Dit heeft de leiding van de ploeg bekendgemaakt. Men wil de tijd gebruiken voor een diepgaand onderzoek in de ploeg.

Astana verliet voortijdig de Ronde van Frankrijk na een positieve dopingtest van Alexandre Vinokourov. De Kazach, die nog altijd dopinggebruik ontkent, is inmiddels na een positieve contra-expertise ontslagen. Eerder werd ook al Astana-renner Matthias Kessler positief bevonden op testosteron.

De Cofidis-ploeg zal komende zaterdag wel gewoon van start gaan in de Clásica de San Sebastián. De ploeg verliet de Tour na een positieve test van Christian Moreni. "Volgens onze informatie gaat het om een zeer onacceptabel individueel geval. We vinden daarom dat we weer wedstrijden kunnen gaan rijden", aldus Cofidis in een verklaring.

Golden Gate Brug aantrekkelijk voor zelfmoord

Icoon Shocking Een van de beroemdste bruggen ter wereld, de Golden Gate Brug in San Francisco, is al sinds de opening in 1937 in trek bij zelfmoordenaars. Dat blijkt uit een onderzoek dat deze week in The Los Angeles Times verscheen.

Uit de verschenen studie komt naar voren dat in de afgelopen zeventig jaar meer dan 1300 mensen van de overspanning zijn gesprongen. Volgens The Los Angeles Times gaan er nu stemmen op om betere bescherming aan te brengen op de brug om verdere zelfmoorden te voorkomen. Tegenwoordig is er een zelfmoord per week.

Uit de studie blijkt dat de meeste springers mannen waren van gemiddeld 42 jaar. De oudste zelfmoordenaar in de afgelopen decennia was 84 jaar, de jongste was pas veertien. Volgens de onderzoekers trekt de internationale status van de brug geen hordes zelfmoordenaars uit ver afgelegen staten of landen. Bijna alle daders kwamen uit Noord-Californië.

Golden Gate brug: populair zelfmoordobject

Suárez spant toch arbitragezaak aan

RTV Noord meldt dat Luis Suárez alsnog een arbitragezaak aan gaat spannen tegen zijn club FC Groningen. De spits wil per se vertrekken naar Ajax.

Vorige week had Suárez een arbitragezaak ingetrokken in de hoop dat beide clubs er alsnog uit zouden komen. Dat gebeurde niet. Ajax bood 6,5 miljoen euro, terwijl de Groningers 9,5 miljoen euro voor de spits vragen.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak zal voorkomen.

Pokémon verkoopsucces in UK

Gisteren konden we jullie melden dat Pokemon Diamond en Pearl al 10 miljoen keer verkocht zijn in Amerika en Japan. Vandaag blijkt dat ook Europa (en dan Groot-Brittannië in dit specieke geval) warm loopt voor de nieuwste verzamelgame van Nintendo.

Pokemon Diamond komt namelijk op nummer één binnen in de Britse verkooplijsten met Pearl op nummer drie. Opvallend is dat de gehele top 10 maar liefst zes games van Nintendo bevat. De overige vier zijn multiplatform titels.

I wanna be like Osama!

"Featuring songs such as 'I wanna be like Osama' and the love ballad 'I Only See Your Eyes', JIHAD THE MUSICAL is a madcap gallop through the wacky world of international terrorism; one that puts the powers that be in their place, and that invokes the Blitz spirit that we must laugh at those who seek to intimidate us. Stand back! This is a high-kicking chorus line!"
 
Ja, deze musical zal voor de nodige relletjes zorgen, maar na één liedje geluisterd te hebben, deed het me meteen denken aan Avenue "the internet is for porn" Q

Eerste screen Viva Piñata DS

Het (in ieder geval door recensenten) geprezen Xbox 360 spel Viva Piñata maakt zijn opwachting op de Nintendo DS.

Deze nieuwe game in het universum gecreëerd door Rare wordt in-house ontwikkeld, en zal geen slap aftreksel worden zoals vele handheld games. De game zal een volwaardige Viva Piñata game worden, met daarin alle piñata's uit de 360 versie (met nog enkele toevoegingen), de mogelijkheid om in Sandbox mode te spelen, verbeterde hulpmiddelen en encyclopedie en natuurlijk een compleet nieuwe besturing.

Ook zal er gebruik gemaakt worden van de Wifi verbinding van de DS, waarmee onder andere piñata's uitgewisseld kunnen worden.

Meer details en een datum volgen later, de eerste screenshot is in ieder geval al vrijgegeven.


Nieuwe beta Enemy Territory: Quake Wars op komst

Tijdens de huidige beta van Enemy Territory: Quake Wars zijn de nodige problemen aan het licht gekomen. Zo klaagden veel mensen over de grafische kwaliteit van de game, problemen met raak schieten en natuurlijk dat er maar één map in de beta zat.

Gelukkig heeft Splash Damage geluisterd naar de klaagzang (zoals ook de bedoeling is van een beta) en komt er binnenkort een grote update.

Allereerst zal de nieuwe beta een nieuwe mpa bevatten, en wel dat Valley map.

The GDF need to destroy a Strogg Prionite Contaminator that's poisoning a reservoir (the Strogg are attempting to render the local population defenseless to Stroggification). Our Level Design Team has been polishing Valley like crazy, plus it's larger than Sewer, and features four additional GDF vehicles (the Anansi Attack 'Copter, Bumblebee Transport Chopper, the Platypus Assault Boat, and the Mobile Command Post) and improved visuals over Sewer.

Naast de nieuwe map worden ook verbeteringen aan de bots doorgevoerd, verbeterde anti-lag voorspelling, physics, interface, geluid, graphics, frame rate, punkbuster en worden ook nog algemene bugs platgestampt.

Hiernaast wordt ook nog een verbeterde statistieken website gelanceerd, waarbij online bij te houden valt wat de behaalde achievements, rankings, leaderboards en natuurlijk stats zijn.

Wanneer de nieuwe beta gelanceerd wordt is nog niet duidelijk, hij zal in ieder geval wel speelbaar zijn op de aankomende Quakecon.


Shot van nieuwe GDF vliegtuigen

Vrouw opgepakt voor belediging koningin

Icoon PolitieDe politie heeft vanmiddag op de Dam in Amsterdam een 17-jarige vrouw opgepakt voor de belediging van koningin Beatrix. Ze droeg een T-shirt met de tekst 'Beatrix is een hoer'.

Ze had ook een T-shirt bij zich met de tekst 'Alle moslims zijn geitenneukers', aldus een woordvoerder van de politie. De vrouw was samen met een cameraman bij het Koninklijk Paleis op de Dam voorbijgangers aan het vragen wat zij van de teksten vonden. Ook de cameraman werd aangehouden. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt en de T-shirts zijn in beslag genomen.

De politierechter veroordeelde gisteren een 47-jarige man tot een boete van 400 euro omdat hij koningin Beatrix had beledigd. Toen hij het begin juni in Amsterdam aan de stok kreeg met agenten, riep hij ''de koningin van Nederland is een hoer''. Ook beschreef hij de seksuele handeling die hij met de vorstin wilde verrichten.

Het was voor het eerst in jaren dat iemand wegens majesteitsschennis voor de rechtbank moest verschijnen en is gestraft.



Videobeelden staan op AT5
Mag je de koningin beledigen? Stem in de poll!

Allochtone drugsrunners naar Maastricht

Icoon PolitieMaastricht heeft ''ontzettend veel last'' van een groep van ongeveer honderd, meest Marokkaanse, drugsrunners. ''Ze zijn op meerdere plaatsen in de stad uitdrukkelijk en hinderlijk aanwezig'', aldus een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid vandaag.

De Marokkanen hebben hun werkterrein verlegd van de Randstad naar Maastricht. De politie vermoedt dat in de regio Rotterdam, waar de groep eerst actief was, de grond hun te heet onder de voeten geworden was.

De runners jagen vooral op Franse drugstoeristen, die zelfs bedreigd en mishandeld worden als ze geen drugs kopen. Ook gewone toeristen worden lastig gevallen en geïntimideerd.

Het gedrag van de drugsrunners is voor het CDA in de Limburgse hoofdstad reden om de noodklok te luiden. ''Steeds vaker worden bewoners geconfronteerd met schokkende gebeurtenissen zoals vechtpartijen, verbale dreigementen en vuurwapengeweld'', stelde het CDA vandaag in vragen aan het college van B en W. Het CDA wil dat de gemeente snel maatregelen tegen de criminelen neemt.

De runners rijden soms met snelheden van meer dan 100 kilometer per uur door de stad op jacht naar kopers en veroorzaken daarbij levensgevaarlijke situaties. De politie nam de afgelopen maand al vijftien auto's van drugsrunners in beslag. Volgens de politie worden de runners steeds agressiever, ook tegen de politie.

Op de A2 tussen Maastricht en Eijsden halen runners bij herhaling halsbrekende toeren uit om klanten klem te kunnen rijden of aan de politie te ontkomen.

FIA in beroep tegen vrijspraak McLaren

De FIA is in beroep gegaan tegen het besluit om McLaren Mercedes vrij te spreken van spionage. De Britse renstal wordt ervan verdacht documenten te bezitten waarin allerlei technische gegevens van de nieuwe Ferrari staan.

Afgelopen donderdag werd McLaren vrijgesproken tijdens een zitting van de mondiale motorsportraad in Parijs. De FIA heeft besloten om in hoger beroep te gaan om aan alle onzekerheid een einde te maken. Het team van Ferrari had namelijk geklaagd dat ze hun kant van het verhaal niet mocht doen. "Daarom heb ik deze zaak naar de commissie van beroep gestuurd", aldus FIA-preses Max Mosley.

Priester filmt douchende vrouwen

Icoon OpmerkelijkEen christelijke Taiwanese priester moet zes maanden de bak in omdat hij vrouwen filmde terwijl ze nietsvermoedend een douche namen. Priester Hsu had een motel met restaurant geopend om de plaatselijke jongeren aan het werk te helpen.

In de december vorig jaar installeerde hij een camera in het plafond van de vrouwenbadkamer. Zo kon hij de vrouwelijke gasten bespieden, terwijl ze zich uitkleedden en doucheten. De camera werd in februari ontdekt door een gast die de politie inlichtte. De rechtbank in Hualien veroordeelde de priester. Die betuigde zijn spijt.

Hiddink is nog niet klaar in Rusland

Guus Hiddink werd binnengehaald als redder van het Russische voetbal. Voorlopig is de Achterhoeker niet van plan te vertrekken voordat hij behoorlijke vorderingen heeft gemaakt.

"Ik zou hier graag blijven, zodat ik mijn werk kan afmaken", aldus Hiddink, die nog een contract heeft tot en met 2008.

Rusland is nog steeds in de race om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap, volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland. In groep E staat het land derde, twee punten achter Kroatië en Israël. Rusland heeft één punt meer dan Engeland. "Maar zelfs wanneer we ons niet plaatsen, zou ik een nieuw contract accepteren", aldus Hiddink.

Britse moslims boos over varkenslucht

OpmerkelijkWoede heerst er onder moslims uit het Engelse plaatsje Rugby vanwege de komst van een fabriek die hondenvoer gaat produceren. Voor de productie van hondenvoer wordt namelijk voor een groot deel gebruik gemaakt van varkensvlees. En bij het bereiden van het varkensvlees zal die lucht via de schoorstenen de lichamen van de lokale moslims bereiken, zo vrezen zij.

Moslims mogen van hun geloof geen varkensvlees eten. Zij menen dan ook dat hun recht op hun geloof is geschaad, en eisen dat de fabriek een andere locatie krijgt om te voorkomen dat de lucht van varkensvlees ''onze kleding en lichaam via de lucht zal vervuilen.''

Een woordvoerder van de te bouwen fabriek zegt reeds vele klachten te hebben ontvangen: ''We hadden dit probleem niet voorzien en nemen het serieus. Maar dit betekent dat ook Hindoes zouden kunnen protesteren omdat we tevens rundvlees gebruiken. We blijven aan de gang.'' Toch zal het Britse bureau dat belast is met gezondheids- en milieuzaken de kwestie onderzoeken.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Moreni volgende week naar CONI

Volgende week woensdag moet Cristian Moreni voor de antidoping-procureur van het Italiaanse olympisch comité Coni verschijnen.

Na de elfde etappe in de Tour de France reageerde de renner van Cofidis positief bij een dopingcontrole. Bij de test werden sporen van testosteron aangetroffen. Moreni vroeg geen contra-expertise aan.

Cofidis verliet na de positieve test van de renner met het gehele team de Tour. Afgelopen donderdag ontsloeg het Franse team Moreni.

Britten onderzoeken 'dodelijke' skates

De Britse douane heeft een partijtje 'dodelijk' gemotoriseerde skates in beslag genomen voor onderzoek. De rolschaatsen hebben een motortje van 25 cc. Door het geringe gewicht zitten ze in no time op een snelheid van ruim 32 kilometer per uur.

"De skates zijn zo gevaarlijk dat we bijna te bang zijn om ze aan te doen voor een test", zei een woordvoerder van de Britse consumentenorganisatie TSI vandaag in de Daily Mail.

De krant meldde dat een Britse zakenman ze via Amsterdam uit China importeerde. Nadat de douane TSI had getipt over de skates, werd de handel in beslag genomen.

Mochten de snelle rolschaatsen worden gelegaliseerd, dan zullen ze vallen onder de categorie van gemotoriseerde voertuigen. Men zal dan een rijbewijs moeten halen om een rondje te skaten op de snelle rolschaatsen.

Meer verdachten autobranden Zevenbergen

Icoon PolitieIn de afgelopen nacht heeft de politie nog vier jongens opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de autobranden in Zevenbergen eerder deze maand. Anderhalve week geleden werd er al een 19-jarige man aangehouden in verband met de brandstichtingen. De nieuwe verdachten uit Zevenbergen zijn 18 en 19 jaar oud. Ook is er een 16-jarige inwoner van Sliedrecht aangehouden. Inmiddels zijn er huiszoekingen verricht.

In de nacht van 7 op 8 juli werden er 23 auto's in brand gestoken in Zevenbergen. Eerder stonden auto's, een caravan en een aantal afvalcontainers al in brand. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachten schuldig zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie.

'Inflatie Zimbabwe naar ruim 100.000%'

Icoon FinancieelDe inflatie in Zimbabwe kan aan het einde van dit jaar zijn opgelopen tot meer dan 100.000%. Daarvoor waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag.

''Als de trends van de afgelopen maanden zich doorzetten, kan aan het einde van dit jaar een inflatieniveau van 100.000% op jaarbasis ruimschoots worden overschreden'', aldus Abdoulaye Bio Tchane, directeur van de Afrikaanse afdeling van het IMF.

Zimbabwe kampt al jaren met een ernstige economische crisis waardoor er grote tekorten aan voedsel, brandstof en andere noodzakelijke levensbehoeften zijn ontstaan. Ook ligt de werkloosheid bijzonder hoog. Critici beschuldigen president Robert Mugabe ervan een economisch wanbeleid te voeren.

Biljet van 200.000 dollar
De centrale bank van Zimbabwe maakte vandaag bekend een nieuw bankbiljet van 200.000 Zimbabwaanse dollar in omloop te brengen om de bevolking van het zuidelijke Afrikaanse land te helpen om te gaan met de hyperinflatie. De waarde van het nieuwe biljet bedraagt volgens de officiële wisselkoers 800 Amerikaanse dollar. Op de zwarte markt is het bankbiljet slechts 1,40 dollar waard.

Het nieuwe biljet wordt woensdag ingevoerd. Vorig jaar schrapte de regering van Mugabe al drie nullen van de nationale munteenheid om zo de gierende inflatie tegen te gaan. Zimbabwanen moeten echter nog steeds met enorme bergen geld sjouwen om hun inkopen te doen. Vorig jaar mei werd al een biljet van 100.000 dollar in roulatie gebracht.

Volgens officiële metingen bedraagt de geldontwaarding in Zimbabwe momenteel meer dan 4500%. Volgens analisten bedraagt de inflatie in werkelijkheid meer dan het dubbele.


Hand vol geld, goed voor één brood

Het aluminium hoedje is nu echt passé

Niemand gelooft meer in aliens. De grijze monsters met grote ogen zijn in horror- en actiefilms vervangen voor NSA-agenten in keurige pakken, met oortjes in en Ray-Ban zonnebrillen. Daar waar mensen vroeger naar de nachtelijke lucht keken op zoek naar UFO's, kijkt tegenwoordig iedereen om zich heen om te zien of ze niet gevolgd worden.

Ook de gadget-industrie is nu zover en komt met moderne tegenmaatregelen. Zo heeft een Chinees bedrijf een GPS-jammer ontwikkelt. Mocht je auto uitgerust zijn met een door de AIVD verstopte TomTom, dan kan je met dit dingetje het signaal blokkeren, zodat je zonder zorgen bij de Albert Heijn kan parkeren.

Het is alleen te hopen dat aliens écht niet bestaan, want de actieradius is maar een paar meter. Genoeg voor je Aygo'tje, maar het zal buitenaardse wezens niet tegenhouden.

[via]

Dagelijks verhongeren 18.000 kinderen

Icoon BuitenlandsElke dag sterven er wereldwijd 18.000 kinderen omdat ze niets te eten of te drinken hebben. Dat maakte hulporganisatie Caritas vandaag bekend.

De organisatie begint in augustus met een nieuwe campagne tegen honger. Caritas bekijkt jaarlijks met andere hulporganisaties nauwkeurig de internationale ontwikkelingen.

Zeker 850 miljoen mensen hebben niet genoeg te eten. De meeste van hen zijn vrouwen, kinderen en ouderen. Caritas hielp mee aan meer dan honderd projecten tegen honger in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Volgens de organisatie sterven er jaarlijks tien miljoen mensen aan honger en 2,4 miljoen sterven aan aids.


'18.000 sterven per dag van honger of dorst'

Met dank aan TiberiuZ voor de submit.

Kazachstan staat achter Vino

Ondanks zijn positieve dopingtests blijven de officials in Kazachstan geloven in de onschuld van Alexandre Vinokourov. Ze zijn ervan overtuigd dat het komt door de behandelingen die de renner na zijn val in de vijfde etappe van de Tour de France kreeg.

"Ik geloof niet dat Vinokourov zich schuldig heeft gemaakt aan het gebruik van verboden middelen'', aldus de onderminister van sport, Kairat Aitekenov. "Hij begrijpt er zelf ook niets van en is volledig in shock. Om te winnen met doping is zijn eer te na. Hij is een sportman met principes."

Astana ontsloeg Vinokourov gisteren nadat ook zijn B-staal positief bleek te zijn. "Maar we weten zeker dat deze positieve tests zijn gekomen door de behandelingen die hij kreeg voor de wonden aan zijn knieën", aldus de voorzitter van de wielerbond in Kazachstan, Alexander Antisjev.

Ophef over Jihad, The Musical

Icoon TheaterIn Groot-Brittannië is ophef ontstaan over een satirische musical die de bestrijding van het internationale terrorisme relativeert. De regering in Londen is met petities op het internet gevraagd op te treden tegen 'Jihad, The Musical', onderdeel van het Edinburgh Festival in augustus.

De producenten van de show verdedigden de musical vandaag onder meer op de BBC-radio. Zo kort na twee mislukte aanslagen in Londen en Glasgow is er zeker geen intentie mensen pijn te doen, zeiden ze. De musical over een Afghaanse boer die ongewild wordt geronseld voor de islamitische heilige oorlog moet juist bijdragen aan het maatschappelijke debat. In de musical zijn nummers te horen als 'Ik zie alleen je ogen' en 'Ik wil zo zijn als Osama'.


's Werelds grootste tapijt onthuld in Iran

Naar eigen zeggen heeft Iran vandaag het grootste handgeweven tapijt ter wereld onthuld. Het kleedje is speciaal gemaakt voor een moskee in de Verenigde Arabische Emiraten. De oppervlakte van het Perzisch tapijt is groter dan die van een voetbalveld. Wie ook zo'n kleed in de huiskamer wil moet nog even doorsparen. Het tapijt kost maar liefst 5,8 miljoen dollar (4,2 miljoen euro).

In het kleed is maar liefst achtendertig ton wol verwerkt. Twaalfhonderd wevers hebben er verspreid over drie dorpen in het noordoosten van Iran aan gewerkt. Omdat het tapijt niet in zijn geheel op een kameel past, is het opgedeeld in negen delen. De delen zullen in de moskee van Abu Dhabi aan elkaar worden genaaid. Zo wordt de hele vloer van de grote gebedsruimte bedekt. In het tapijt zijn 25 tinten groen en crème verwerkt.

Iran hoopt nog meer van dergelijke tapijten te verkopen. Het land is al in gesprek met Oman en andere Golfstaatjes.

Objectiviteit in de gamespers is schaars?


De games.fok.nl editorial uitgave, it's back

Fanboys, dat zijn we, ALLEMAAL! Xbots, Sony Defense Force nerds, Nintards en natuurlijk WASD-ridders. De gamespers krijgt het allemaal naar hun kop geslingerd. Door onze voorliefde voor een bepaald platform zou onze objectiviteit in het geding komen, maar dat is nog niet eens de grootste bedreiging voor de "waarheid" binnen de verschillende media die games bespreken. De gamespers bevindt zich namelijk op een heel dun koord.


Di Maria niet naar AZ

AZ is er niet in geslaagd Angel di Maria te contracteren. De 19-jarige Argentijnse jeugdinternational, die door investeerders is gekocht van Rosario Central, zal aankomend seizoen worden verhuurd aan Benfica.

Met de komst van Di Maria wilden de Alkmaarders de selectie voor komend seizoen rond maken. "We zoeken nu verder naar een linkermiddenvelder", aldus technisch directeur Marcel Brands. "Dat is de enige positie waarvoor we nog een speler willen halen. Als onze selectie intact blijft uiteraard."

AZ slaagde er vandaag wel in om de Italiaanse spits Graziano Pelle voor vijf jaar vast te leggen.

Speel nu mee met de Bounty Bay Beta

Bounty Bay is een MMORPG die al uit is in Duitsland, maar hier nog in de BETA-fase zit. Om de boel goed te testen hebben ze nog heel wat testers nodig en wij geven dan ook een hele berg accounts voor deze game weg!



Bounty Bay speelt zich af in de tijd dat de nieuwe wereld net is ontdekt en alles nog mogelijk is. Er zijn genoeg kansen om handel te drijven, een simpele boer uit te hangen, maar natuurlijk ook om een medogeloze piraat te spelen. HAR!

Het spel speelt zich dus niet alleen op het land af, maar ook op de zee. Je kunt namelijk naar zestig havens over de hele wereld varen. Natuurlijk is de zee niet vrij van vijanden en zul je een steeds beter schip willen om aanvallen af te slaan en je tegenstanders naar de diepe virtuele zeebodem sturen.




Het enige wat je hoeft te doen om jouw avontuur op de zeven zeeën te starten is even een mailtje sturen naar fok@bountybayonline.com. Je krijgt dan alle gegevens die je nodig hebt om te beginnen in de beta.

N.b. het mailtje kan in je spam folder terecht komen. Let hier even op

[A1GP] Bleekemolen en Luyendijk Jr. in 2007/2008

Jeroen Bleekemolen en Arie Luyendijk jr. vormen aankomend seizoen het Nederlands team in de A1GP. A1 Team Nederland heeft dit vanmiddag bekendgemaakt.

Bleekemolen begint aan zijn derde seizoen en zijn tweede als eerste coureur. Luyendijk, zoon van tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk, zal in de rookie-testen rijden en is daarnaast reservecoureur. Het seizoen in de A1GP begint op 30 september met de wedstrijd op het circuit van Zandvoort.

Jan Lammers, teambaas van het Nederlandse team, licht de keuze van dit rijdersdue toe. "De eerste stoel was eenvoudig, want Jeroen heeft vorig jaar Nederland goed vertegenwoordigd en verdient het om komend seizoen een aanval op de troon te doen."

Met het vullen van het rookie-zitje had Lammers meer moeite. "Renger van der Zande, Yelmer Buurman en nog een aantal anderen waren serieuze kandidaten, maar zij zijn eigenlijk al te ver om genoegen te nemen met alleen de vrijdagstoel en nog net niet ver genoeg om de hoofdstoel optimaal te kunnen gebruiken. Arie Jr. daarentegen kan de rookie-positie perfect gebruiken om zijn carrière een nieuw impuls te geven. Los van alles is het natuurlijk een droomscenario dat ik indirect ook weer veel te maken krijg met Arie Sr. en Michael Bleekemolen. Jong talent omringd door een wereld van kennis en ervaring; een recept voor topresultaten", besluit Jan Lammers.

Jeroen Bleekemolen is erg blij om wederom als hoofdcoureur aan de slag te kunnen. "Het is een eer voor je land te mogen uitkomen en ik ben blij dat Jan na een seizoen samenwerking weer graag met mij door wil. In vorig seizoen hebben we gewonnen, maar ook punten laten liggen. Vorig jaar heb ik niet kunnen testen en was het lang geleden dat ik met formule-auto's had gereden. Nu kunnen we ons op de goede manier voorbereiden en kunnen we sterker van start gaan. We gaan nog vier dagen testen, waar ik erg naar uitkijk. Het wordt een mooi seizoen en de openingsrace in Zandvoort wordt een groot spektakel. Met een geheel oranje publiek achter je heb je echt extra motivatie."

Voor reserve-coureur Arie Luyendijk jr kan het seizoen niet snel genoeg beginnen. "Na het volgen van de klasse de afgelopen jaren kan ik niet wachten om in de auto te springen. Mijn vader belde me en vroeg of ik een demonstratie in de A1GP auto wilde doen tijdens 'Vudel Vol Gas' vorige maand. Het rijden met de A1GP-auto tijdens de demo was waanzinnig. De A1 lijkt hetzelfde vermogen en dezelfde downforce te hebben als de auto waarmee ik in Amerika de Indy Pro Series reed. Voor mij geldt eerst de circuits en het schakelen met 'flippers' onder de knie te krijgen en te wennen aan de neerwaartse druk van de A1GP-auto. Ik hoop dat ik het team goede feedback kan geven en de auto kan helpen ontwikkelen."

Donderdag 9 augustus vindt de presentatie van A1 Team Nederland plaats, daar zal ook het nieuwe ontwerp van de auto worden onthuld. Dit ontwerp is via een ontwerpwedstrijd met ongeveer duizend inzendingen uitgekozen.

Team Nederland zal verder te zien zijn op 12 augustus tijdens de Rizla Racing Days in Assen en een week later tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam.

De officiële testsessies van de A1GP vinden op 28 en 29 augustus en op 18 en 19 september plaats op Silverstone. De volledige agenda voor seizoen 2007/2008 wordt morgen bekendgemaakt op de website van de A1GP.

[Upd]Partizan in beroep tegen Europese ban

Partizan Belgrado gaat in beroep tegen de uitsluiting voor één jaar van Europees voetbal. Dat heeft de Servische club gisteren bekend gemaakt.

Vorige week legde de UEFA de straf op naar aanleiding van rellen in het kwalificatieduel voor de UEFA Cup tegen het Bosnische Zrinjski Mostar op 19 juli. Ook kreeg Partizan een boete van 30.000 euro.

Servische fans misdroegen zich in het stadion in Bosnië, waardoor de wedstrijd tien minuten moest worden gestaakt. Partizan won de wedstrijd met 6-1, de return zou op 2 augustus plaatsvinden. Zrinjski Mostar is nu echter door de UEFA toegelaten tot de tweede voorronde.

Update @ 16:52 uur:

De return tussen Partizan Belgrado en Zrinjski Mostar gaat toch door. Dit omdat Partizan in beroep is gegaan tegen de straf. De UEFA zal voor 16 augustus uitspraak doen.

Harige Chinees wil Olympische fakkel

Yu Zhenhuan is een van de harigste mensen ter wereld. De harige Chinees wil volgend jaar graag een van de dragers zijn van de Olympische fakkel tijdens de aanloop naar de Zomerspelen. Deze zullen volgend jaar plaatsvinden in Peking.

King Kong, zoals de behaarde Chinees zichzelf liefkozend noemt, zou de publiciteit hebben gezocht omdat hij de ideale kandidaat zou zijn om met een fakkel in de hand te lopen. Dit meldden enkele Chinese kranten.

De huid van Yu, de derde op de wereldranglijst van harigste personen, is slechts voor vier procent niet bedekt met haar. Slechts twee Mexicaanse broers hebben nog minder kale huid. "Ik ben beroemd in en buiten China en de Olympische Spelen behoren aan iedereen toe en dus ook aan mij", vindt Yu, die de kost verdient als rockzanger.

Het wachten is nog op de organisatie van de Spelen. De hoge heren hebben nog niet gereageerd op Yu's voorstel.

Het laatste sportnieuws vind je op de FOK!sport!

Brazilië officieel kandidaat WK 2014

Brazilië heeft zich vandaag officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2014. In Zürich overhandigde een delegatie, met onder anderen voetballer Romario, een dossier van negenhonderd pagina's aan Fifa-voorzitter Sepp Blatter.

Tot nu toe is Brazilië het enige land dat zich kandidaat heeft gesteld voor 2014. Op 30 oktober zal worden beslist welk land het WK mag organiseren. Brazilië werd de enige kandidaat nadat concurrent Colombia zich in april terugtrok. "Normaliter zijn er meerdere landen die hier langskomen om de organisatie binnen te halen", aldus Blatter. "Maar nu waren we alleen met de Braziliaanse bond."

Een delegatie van de FIFA zal begin september Brazilië bezoeken, waar ze onder meer de stadions gaan inspecteren. De Brazilianen willen dat de duels op twaalf locaties worden afgewerkt, de Fifa geeft echter de voorkeur aan acht tot tien speelsteden.

In 1950 werd het WK ook door Brazilië georganiseerd. Toen werd Uruguay wereldkampioen.

Contador niet in Ronde van Spanje

Alberto Contador, winnaar van de Tour de France, zal niet deelnemen aan de Vuelta a España. Dit liet de organisator van deze ronde, Víctor Cordero, in Marca weten.

"Ik begrijp zijn beslissing. Het zou natuurlijk geweldig zijn geweest als hij zou meedoen", was de reactie van Cordero. Ook de winnaar van vorig jaar, Alexandre Vinokourov, zal de Ronde van Spanje aan zich voorbij laten gaan. De Kazach werd tijdens diezelfde Tour de France betrapt op het gebruik van doping.

De verwachting is overigens wel dat Carlos Sastre, Haimar Zubeldia, Óscar Pereiro, Samuel Sánchez en Damiano Cunego op 1 september aan de start van de Vuelta zullen verschijnen.

Selectie EK kortebaan bekend

Jacco Verhaeren heeft de selectie bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen kortebaan. Dit evenement wordt in december in Debrecen (Hongarije) gehouden. Het team wordt aangevoerd door Pieter van den Hoogenband.

De selectie van Verhaeren kent vier debutanten, namelijk Rudy Ted de Haan, Margriet Zwanenburg, Lona Kroese en Willemijn Knot. Het is voor Van den Hoogenband de eerste keer sinds 2003 dat hij deelneemt aan een toernooi in het 25-meterbad.

De volledige selectie:
Pieter van den Hoogenband, Robin van Aggele, Nick Driebergen, Lennart Stekelenburg, Bastiaan Tamminga, Rudy Ted de Haan, Mitja Zastrow, Bas van Velthoven, Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Hinkelien Schreuder, Chantal Groot, Moniek Nijhuis, Jolijn van Valkengoed, Margriet Zwanenburg, Lona Kroese, Femke Heemskerk, Willemijn Knot en Saskia de Jonge

Olifant zit klem in supermarkt

Bezoekers van een supermarkt vlakbij de Sri Lankese hoofdstad Colombo keken hun ogen uit. Er stapte plotseling een heuse olifant de winkel binnen.

Tijdens een optocht wist het duizenden kilo's zware beest te ontsnappen. De feestelijkheden tijdens het grote volksfeest werden door het logge beest ruw verstoord.

De olifant liep eerst een paar kleine taxi's onder de voet. Het voorval bracht een grote groep nieuwsgierigen op de been, die benieuwd waren hoe het verder met Dumbo zou aflopen.

Door de mensenmassa konden de toegesnelde olifantentemmers niet voorkomen dat de olifant zijn heil ging zoeken in een verderop gelegen winkelstraat. Pas toen de dikhuid kwam klem te zitten in een supermarkt, wisten de oppassers het dier te overmeesteren.

'Chooti Mahattaya', wat zoveel betekent als 'Kleine Meester' is al de tweede olifant die voor opschudding zorgt in Sri Lanka. In februari wist olifant Abey te ontsnappen tijdens een polowedstrijd. Bij de vlucht vertrapte hij twee mensen, en liet weinig meer heel van een busje.


Dumbo zit vast bij de plaatselijke Jumbo



Smile, you're on YouTube!


Met dank aan Armeros voor de submit.

Nijenhuis voorlopig buitenspel

Beorn Nijenhuis kan zijn schaatsen voorlopig in het vet laten staan. De sprinter heeft namelijk een operatie aan een lichte liesbreuk ondergaan. Hierdoor mist hij naar verwachting de eerste wereldbekerwestrijden van het nieuwe seizoen.

Gerard Kemkers, trainer van Nijenhuis, blijft positief over een snel herstel van zijn pupil. "Beorn gaat deze week niet met ons op trainingskamp in Hamar. Hij sluit wel weer snel bij de groep aan. Hij moet zich richten op het NK sprint dat begin januari wordt gehouden. Ik verwacht dan veel van hem. De eerste World Cup's van het seizoen zullen nog te vroeg voor hem komen."

Gevonden miljoen terug bij rechtmatige eigenaar

Belgische FrancEen mysterie rond een bedrag van één miljoen oude Belgische franken die meer dan een jaar geleden werden gevonden tussen binnengebrachte spullen bij de kringloopwinkel Opnieuw & Co in Mortsel, is eindelijk opgelost. De niet alledaagse vondst leidde tot een ware nachtmerrie van de kringloopwinkel, die graag de rechtmatige eigenaar zijn bezit wilde teruggeven.

Na een oproep in de media, kwamen er zo’n 70 potentiële eigenaren van het geld opdraven. Geen van hen bleek de details over de vindplaats en verpakkingsmateriaal te kennen. Even leek het probleem door de rechter opgelost te moeten worden, want één van de goudzoekers wilde het geld via de gerechtelijke weg opeisen. Die zaak zou dit najaar voor de rechtbank in Mechelen plaatsvinden. Nu de echte eigenaar zich gemeld heeft, gaat dat dus niet door.

Opnieuw & Co wil geen details bekendmaken. Ze verklaart: "Naar aanleiding van de argumentatie die werd uitgewisseld en op basis van bijkomende details kwamen beide partijen tot een geruststellende overeenkomst". Wat deze overeenkomst inhoudt, blijft echter "een goed bewaard geheim". Het gedeelte aan vindersloon zal door de kringloopwinkel worden gebruikt om haar doelstellingen te realiseren: Het tewerkstellen van langdurig laaggeschoolde werkelozen en het verminderen van de afvalberg.

Om dergelijke problemen in de toekomst te vermijden wijst Opnieuw & Co haar klanten er voortaan op dat alles dat binnengebracht wordt vanaf dat moment eigendom van de winkel is. Dus ook wanneer er zich een schat tussen de spullen verborgen zit.

Regenval inspireert grappenmakers

Het bekendste beeld van Groningen, die van het Peerd van Ome Loeks, is door creatieve grappenmakers versierd. Niet met graffiti, maar met hooi voor het 'Peerd'. Ome Loeks staat lekker droog onder een paraplu. Waarschijnlijk heeft de extreme regenval van de afgelopen maanden de 'kunstenaars' geïnspireerd.

Het witte beeld, dat pal voor de ingang van het prachtige station van Groningen staat, is net als andere beelden in de stad op speelse wijze versierd door de leden van Luna Ludika. In deze vereniging hebben anonieme mensen zich verenigd die het jammer vinden dat zoveel mensen dagelijks kunstobjecten passeren zonder er acht op te slaan. Daarom trekt de groep er bij volle maan op uit om de beelden op ludieke wijze te versieren.


Eindelijk staat Ome Loeks droog

Colin definitief naar Ajax

Afgelopen weekend gingen de geruchten al rond, maar nu is het officieel: Ajax heeft Jurgen Colin vastgelegd tot 1 juli 2008 met een optie voor nog twee seizoenen. Colin komt over van Norwich City, waar de verdediger de afgelopen twee seizoenen speelde.

Colin begon zijn loopbaan in 2001 bij PSV, in hetzelfde seizoen ging hij op huurbasis over naar het Belgische KRC Genk. Via een verhuur aanNAC Breda en een terugkeer naar PSV maakte Colin in 2005 de overstap naar Norwich City.

Yamamoto blij terug te zijn in de F1

Tijdens de Grand Prix van Hongarije zal Sakon Yamamotozijn rentree maken in de Formule 1. De Japanner is, nadat Markus Winkelhockop de Nürburgring in actie mocht komen, de definitieve vervanger van Christijan Albers bij Spyker F1.

"Het was een verrassing om het telefoontje van Spyker te krijgen, maar ik ben erg blij dat ik kan terugkeren naar de Formule 1. Ik heb dit jaar natuurlijk nauwelijks kunnen testen, maar ik heb in februari nog in een F1-auto gereden. Ik denk ook niet dat het een probleem zal worden. Ik vind het erg leuk om weer te kunnen racen in deze klasse", aldus de Japanner. "Het doel zal zijn om zoveel mogelijk races te finishen en Spyker helpen in de jacht op punten."

Vorig seizoen reed de 24-jarige Japanner de laatste zeven races bij het team van Super Aguri F1. Zijn beste plaats was toen een zestiende plek. "Ik ken alle circuits wel goed, behalve Spa-Francorchamps, want die stond vorig jaar niet op de kalender. Vorig jaar zat ik in een situatie waarin ik de circuits en de auto erg snel moest leren, dus ik denk dat ik dit circuit ook wel snel zal leren kennen."

Auto-ongeluk voor Afonso Alves

Tijdens zijn vakantie in Brazilië is Heerenveen-spits Afonso Alves betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeval. Alves bracht het er met slechts een paar schrammetjes vanaf.

Door het ongeluk zal de Braziliaan een deel van de voorbereiding van SC Heerenveen op het nieuwe seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. Alves is nu bezig met het afwikkelen van administrieve zaken, zijn auto was total loss. Donderdag zal hij zich melden in Friesland.

Krajicek verder in San Diego

Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde van het tennistoernooi in San Diego bereikt. De Nederlandse versloeg de Oekraïense qualifier Joeliana Fedakmet: 6-7 (6), 7-5 en 6-2.

Krajicek verspeeld de eerste set in de tiebreak. Ze stond met 6-2 voor, maar zag de volgende zes punten naar haar tegenstandster gaan. In de tweede set leverde Krajicek bij 1-1 haar opslag in, maar brak ze zelf meteen terug. Bij 6-5 brak ze vervolgens nogmaals de opslagbeurt van Fedak. In de beslissende derde set kende de Nederlandse geen problemen meer.

Heracles wil weer bij topclubs snuffelen

De selectie van Heracles Almelo voor volgend seizoen kent slechts één speler die vorig jaar niet in Almelo speelde, namelijk Ricky van den Bergh. De club is van mening dat dit te weinig is, dus hier moet wat aan gedaan worden.

"We moeten creatief zijn en geduld hebben", liet de trainer van Heracles Almelo, Ruud Brood, in een reactie weten. "We gaan nu een fase in dat je met bepaalde nieuwe spelers zou willen werken en ze graag wil inpassen, maar we moeten afwachten. Het voordeel van een team dat grotendeels bij elkaar blijft, is dat je elkaars kwaliteiten goed kent."

Toch is Brood ook van mening dat er nieuwe speler aangetrokken moeten worden. De oefenmeester heeft zijn hoop gevestigd op de komst van Tim Bakens. De aanvaller staat momenteel nog onder contract bij RKC Waalwijk, maar wil door middel van een arbitragezaak zijn vertrek realiseren.

Ook bij topclubs wordt gekeken naar potentiële versterkingen. Vorig jaar slaagde de club hier in door Emmanuel Boakye, Robbert Schilder en Diego Biseswar aan de selectie toe te voegen. "We kijken naar de clubs in de top vijf, die zitten volop in de voorbereiding. Misschien hebben ze ons iets te bieden."

Alex vliegt terug na rel op Heathrow

De overgang van Alex naar Chelsea verloopt alles behalve soepel. De Braziliaan, die de afgelopen seizoenen voor PSV speelde, stuitte op vliegveld Heathrow namelijk op problemen met de Britse immigratiedienst. Na een verhoor van vier uur vertrok de verdediger weer richting Brazilië.

Alex werd op het Britse vliegveld tegengehouden, omdat hij nog altijd niet over een werkvergunning beschikt. De Braziliaan was in Engeland om bij zijn nieuwe werkgever Chelsea te spreken over zijn contract. Uiteindelijk bleken alle papieren in orde te zijn, maar de verdediger had er genoeg van. Hij keerde namelijk terug naar zijn geboorteland.

De Braziliaanse speler komt in aanmerking voor een werkvergunning als hij aan tenminste 75 procent van de interlands heeft deelgenomen, die Brazilië in twee jaar tijd heeft gespeeld. Alex voldoet vooralsnog niet aan deze gestelde eis. The Blues blijven hopen dat er voor de verdediger een uitzondering kan worden gemaakt.

Hockeyer Lomans weg bij Oranje

Bram Lomans maakt niet langer deel uit van de Nederlandse hockeyploeg. De bondscoach van Oranje, Roelant Oltmans, heeft de speler van HGC uit de selectie verwijderd.

Oltmans is namelijk van mening dat hij, met de terugkeer van Taeke Taekema, Roderick Weusthof en Robert van der Horst, voldoende spelers binnen de gelederen heeft die een strafcorner kunnen nemen. Vorige maand ontving Lomans een uitnodiging voor het Nederlands team. Voor de hockeyer was het de eerste keer in drie jaar dat hij een invitatie kreeg.

De terugkeer in de selectie van Oranje dankt Lomans aan een sterk optreden bij zijn club HGC. Ook de voetblessure van Taekema speelde hierin mee, maar de hockeyer is inmiddels hersteld. Oltmans verklaarde overigens dat het besluit, om de samenwerking met Lomans te beëindigen, in goed overleg is genomen. "Lomans heeft zich enorm ingezet en wij zijn hem erkentelijk voor zijn inbreng en enthousiasme"

Suárez zwaar teleurgesteld

Luis Suárez oogde dinsdagochtend, tijdens de training van FC Groningen, zwaar teleurgesteld. De reden hiervoor was het afketsen van zijn transfer naar Ajax. De Uruguayaan nam alleen deel aan de warming-up en liet de groepstraining aan zich voorbij gaan.

Het is nog niet duidelijk of Suárez alsnog een arbitragezaak tegen FC Groningen aan zal gaan spannen. De speler liet namelijk weten dat hij nog geen gesprek heeft gehad met zijn zaakwaarnemer. De transfermarkt is nog tot en met 31 augustus geopend.

Afgelopen maandag bespraken FC Groningen en Ajax een eventuele overgang van Suárez naar Amsterdam, maar de twee partijen kwamen niet tot overeenstemming. De Amsterdamse club wilde 6,5 miljoen euro op tafel leggen. De Groningers vonden dat te weinig en eisten 2,5 miljoen meer.

'Crysis kan ook op 360 en PS3'

Er is in het verleden een aantal keer gezegd dat Crysis, één van de potentiële toppers voor de PC, niet op de PS3 en Xbox 360 zou kunnen draaien. De CEO van Crytek, de makers van de game, heeft nu gezegd dat Crysis best op de 360 en PS3 kan maar dat het dan wel geoptimaliseerd moet worden.

Crysis could be on the 360 or PS3. It requires optimization, that's what we've always communicated. What you would not do is make Crysis on PS3, 360 and PC for a single shipping date, because we would lose the quality focus. So I say, 'First PC version, then we'll see what happens' aldus Cevat Yerli.

De PC versie zal dus sowieso als eerste verschijnen en daarna wordt gekeken of de game naar de 360 en PS3 geport kan worden.

T-mobile ontslaat Sinkewitz

De carrière van de 26-jarige wielrenner Patrick Sinkewitz lijkt voorbij. De Duitser is ontslagen door zijn ploeg T-Mobile. Hij werd vlak voor de Tour de France betrapt op doping. Dat werd tijdens de Ronde bekend. Het was voor de Duitse televisie reden om de live-uitzendingen te staken.

Sinkewitz ontkent niet dat hij testosteron heeft gebruikt en laat zelfs geen contra-expertise uitvoeren. Voor T-Mobile genoeg reden om Sinkewitz eruit te gooien.

Sinkewitz hangt nu een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Meer bedrijven getroffen door blauwtong

Icoon BinnenlandsIn de afgelopen dagen werd de veeziekte blauwtong bij maar liefst 22 boerderijen vastgesteld, aldus een woordvoerster van het ministerie van Landbouw. Vorige week werd de ziekte voor het eerst geconstateerd op een bedrijf in het Noord-Brabantse Bavel. Volgens de woordvoerster heeft de ziekte zich inmiddels verspreid over Limburg en Zuid-Holland.

Bij vijftien bedrijven zijn er schapen ziek en bij zeven bedrijven gaat het om runderen. De dieren vertonen in tegenstelling tot de dieren in Bavel wel ziekteverschijnselen. "Vorig jaar zijn ruim vierhonderd bedrijven door de ziekte getroffen. Het virus is nog steeds actief", stelt de woordvoerster.

De versoepelingen van het regime tegen de virusziekte zijn vorige week al ingetrokken door het ministerie van Landbouw omdat er enkele gevallen van blauwtong waren in Duitsland. Het ging onder andere om versoepelingen van het vervoer van herkauwers. Het virus wordt verspreid door de knut, een vliegje, en is afkomstig uit Zuid-Europa en Afrika. Vorig jaar dook het virus voor het eerst grootschalig op in Nederland, België en Duitsland.

Een dier kan na besmetting hoge koorts en ontstoken lippen, oren en oogleden krijgen. Acht dagen na de besmetting kan het dier sterven. De meeste dieren worden echter niet ziek, maar zijn alleen drager. Er zijn 24 typen van blauwtong bekend.

Pellè voor vijf jaar naar AZ

AZ heeft Graziano Pellè voor de duur van vijf seizoenen aan zich weten te binden. De Italiaan wordt overgenomen van Lecce. De spits was overigens ook actief op het EK voor spelers onder de 21 jaar.

Pellè zal dinsdag, rond de klok van 14:00 uur, aan de vaderlandse pers worden gepresenteerd. De Italiaan heeft zich voorgenomen om zich de komende jaren verder te ontwikkelen. Vorig seizoen kwam de spits op huurbasis uit voor Cesena en speelde toen 37 duels. Hierin wist hij tien keer het net te vinden.

Ook de trainer van AZ, Louis van Gaal, heeft meegespeeld in de keuze voor AZ. "Ik vind Louis van Gaal de beste trainer ter wereld. Van hem wil ik de komende jaren graag veel leren", aldus Pellè, die ook enthousiast was over het stadion van AZ, het DSB Stadion. "Het DSB Stadion is een schitterend stadion. Je hebt hier zelfs restaurants in het stadion en ook van buiten ziet het er fraai uit. Dat is in Italië vaak wel anders. Daar heb je alleen kleine eettentjes bij het stadion. Je kan aan alles zien dat dit stadion net nieuw is en dat over veel dingen goed is nagedacht."

Man probeert schoondochter te wurgen

Icoon ShockingIn het Oost-Vlaamse Beveren heeft een 65-jarige man vanmorgen geprobeerd zijn 39-jarige schoondochter te wurgen. Om zijn doel te bereiken had hij zich in de kofferbak van haar auto verstopt. Vanmorgen rond 5 uur parkeerde het slachtoffer haar auto aan de Peter Benoitlaan in Beveren op de inrit van het warenhuis Aldi. Hier klom hij uit de kofferbak, trok zijn schoondochter uit de wagen en probeerde haar te wurgen.

De poging tot moord werd opgemerkt door een toevallige passant die op weg was naar zijn werk. Hij kon de schoonvader overmeesteren en waarschuwde de politie. De 65-jarige Jacobus S. uit Mortsel werd opgepakt en verschijnt vandaag nog voor de onderzoeksrechter. Het parket vermoedt dat de man de breuk in het huwelijk tussen zijn zoon en het slachtoffer niet heeft kunnen verwerken.

De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment is haar toestand stabiel, maar ze verkeert nog altijd in levensgevaar.

Vettel naar Toro Rosso

Sebastian Vettel vertrekt per direct naar Scuderia Toro Rosso. Hij zal bij het Italiaanse team Scott Speed vervangen. De Duitser reed tot nog toe bij BMW als testcoureur.

BMW-teambaas Mario Theissen vertelde: "Als test- en reservecoureur heeft Sebastian erg goed werk voor ons verricht. Toen hij Robert Kubica in de VS verving, schreef hij geschiedenis door als jongste debutant ooit een punt te scoren. De huidige testreglementen zorgen er echter voor dat hij amper voor ons kan rijden. Hij heeft nu de kans gekregen om een Toro Rosso te besturen. We hebben Sebastian lange tijd gesponsord en geholpen. Het gaat tegen ons concept in om zijn pad nu te blokkeren."

"BMW en Red Bull hebben een lange samenwerking in het steunen van Sebastian", vervolgde Theissen. "Toro Rosso is het zusterteam van Red Bull Racing, wat het logisch maakt, dat we hem nu vrijlaten. Als sponsor van een jonge coureur is het belangrijk de kansen te grijpen wanneer deze zich voordoen."

Timo Glock zal de rol van testcoureur bij BMW overnemen. De Duitser staat op dit aan kop in het GP2-kampioenschap. In 2004 reed Glock al een paar races voor Jordan.

Wat dit voor de F1manager gaat betekenen, is nog even niet bekend. Meer hierover in dit bericht.

Van Persie wil geen topscorer worden

In de Engelse media wordt gesuggereerd dat Robin van Persie (Arsenal) in de voetsporen van Thierry Henry kan treden. De Franse spits speelt komend seizoen voor FC Barcelona, waardoor de weg voor de Nederlander vrij lijkt te zijn. Toch blijft hij er nuchter onder.

"Ik voel die druk helemaal niet. Het is niet mijn doel om als topscorer te moeten eindigen. Ik speel voetbal omdat ik dat leuk vind. Als ik mezelf druk op ga leggen omdat ik bijvoorbeeld twintig doelpunten moet maken, verlies ik plezier in het spel", liet Van Persie in een reactie weten.

Arsène Wenger, trainer van Arsenal, voerde de speculaties nog verder op. De Franse trainer maakte namelijk een berekening waar Aad de Mos nog wat van kon leren. "Robin speelde vorig seizoen 17 duels en Thierry 16, dat is samen 33 duels", aldus de oefenmeester. "Robin kwam tot elf competitietreffers en Thierry tot tien, dus het aantal van Robin kan komend seizoen zonder meer met twee worden vermenigvuldigd."

T-mobile ontslaat Sinkewitz

Icoon WielrennenDe carrière van de 26-jarige wielrenner Patrick Sinkewitz lijkt voorbij. De Duitser is ontslagen door zijn ploeg T-Mobile. Hij werd vlak voor de Tour de France betrapt op doping. Dat werd tijdens de Ronde bekend. Het was voor de Duitse televisie reden om de live-uitzendingen te staken.

Sinkewitz ontkent niet dat hij testosteron heeft gebruikt en laat zelfs geen contra-expertise uitvoeren. Voor T-Mobile genoeg reden om Sinkewitz eruit te gooien.

Sinkewitz hangt nu een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Het laatste sportnieuws vind je op de FOK!sport!

Neeskens: "Urzaíz is goede aankoop"

Als we Johan Neeskens mogen geloven, dan gaat Ajax nog veel profiteren van de laastste aankoop, Ismaël Urzaíz. De Amsterdamse club nam de aanvaller een aantal weken geleden over van Athletic de Bilbao.

"Omdat Ajax twee systemen hanteert, kunnen ze Urzaíz op verschillende manieren gebruiken", liet Neeskens in een reactie weten. "Ik heb begrepen dat hij is gehaald als pinchhitter, maar als ze met twee spitsen spelen, zou Urzaíz ook als diepste aanvaller kunnen fungeren, met Huntelaar die om hem heen speelt."

De voormalig assistent-trainer van het Nederlands Elftal weet ook precies wat de sterke en zwakke punten van Urzaíz zijn. "Hij is een perfect aanspeelpunt tegen ploegen die zich terugtrekken. En beresterk voor het doel: bij voorzetten gooit hij dat hele lichaam in de strijd en dan komt er wat op je af, hoor."

DVD: Cidade de Deus

Cidade de Deus (2002, City of God) is niet alleen een slechte buurt in Rio de Janeiro, het is ook een goede film van de maker van The Constant Gardener, Fernando Merielles. In een film met zoveel belangrijke bijpersonages wordt hij ondersteund door de verder onbekende Katia Lund in zijn regie. De film vertelt het verhaal van Raket, een jongen met een droom om fotojournalist te worden. Hij groeit op in een wijk die gedomineerd wordt door jeugdbendes. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde bendeoorlogen die in de jaren ’70 de wijk teisterden. De aanloop naar deze orgie van geweld wordt nagegaan door de jaren ’60 heen en langs een rij aan andere illustere gangsters, zoals Dobbeltje, Por, Moker en Bieftstuk-Friet.

Onderbroekenleed op Terschelling

Vakantiegangers op Terschelling die hun vieze onderbroek door de wc spoelen, zorgen elk jaar weer voor verstopte riolen. "Deze week hebben we er weer drie uit vastgelopen pompen moeten snijden", klagen rioolontstoppers Jacqueline Hek-Starrenburg en Albert Kiers.

Als de bouwvak net is begonnnen, geschiedt het onheil. De pompen lopen dan vast. En het is een vies karwei om het zaakje weer aan de praat te krijgen. De vastgelopen krachtstroompompen moeten uit het riool worden getakeld, waarna ontstopper Kiers de oorzaak van de ramp met een mes moet zien te verwijderen. En in het hoogseizoen is die oorzaak bijna standaard een weggespoelde onderbroek.

"Ja, het is een vies karweitje, maar ik draag handschoenen en thuis doe ik altijd direct de kleren in de wasmachine. Ook op onze rioolzuiveringsinstallatie draait een wasmachine. En je kunt je handen ontsmetten met alcohol", aldus de rioolontstopper van het waterschap.

"Damesslipjes, die schieten er vaak nog wel doorheen, maar die mannenbroeken, verschrikkelijk! Dat elastiek, dat nekt onze pompen. Daar lopen ze gierend op vast. En het is écht niet alleen maar afkomstig van jongerencampings, hoor! Ook in de rioleringen achter keurige zomerhuisjes. Maar ik begrijp er helemaal niets van. Dat doen de mensen thuis toch ook niet. Als ik dat in mijn woning doe, kan ik de tuin opengraven, om zélf de riolering te ontstoppen. Maar hier kan dat blijkbaar allemaal maar", verzucht Kiers.

Jongetjes op reis met de trapauto

Twee jongetjes van negen en twaalf jaar oud vonden zichzelf te oud om nog met papa en mama mee op vakantie te gaan. Het Duitse duo wilde er zelf op uit trekken met hun stoere trapauto's.

De jongens besloten vakantie te vieren in het zonovergoten Denemarken. Daar waren ze vorig jaar al eens op vakantie geweest en ze hebben er toen verschrikkelijk veel lol gehad. En zo ver ligt Denemarken nu ook weer niet van der Heimat.

Ze trapten 32 kilometer met hun wagentjes en stapten vervolgens op de trein naar het Deense Romsoe. Maar toen de snotapen na driehonderd kilometer Hamburg hadden bereikt, kregen ze heimwee. Ze besloten de trein terug te nemen en weer naar hun huis in Verl te trappen.

Sony aangeklaagd om Cell processor

Sony Computer Entertainment America wordt voor het gerecht gedaagd wegens patent schending door Parallel Processing Corporation.
Volgens Parallel Processing Corporation heeft Sony gebruik gemaakt van elementen van een patent in hun bezit over "synchronised parallel processing with shared memory".

Parallel Processing Corporation eist dat Sony een schadevergoeding betaalt, en dat zij alle apparaten vernietigen die inbreuk maken op het patent.



Moet Sony zich zorgen gaan maken?

Peter Beense speelt in film met Dries Roelvink

Peter Beense, de zanger die bijna net zo breed is als hoog, krijgt een rol in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'I love Dries'. De Amsterdamse volkszanger speelt zichzelf in de film met Dries Roelvink in de hoofdrol. Dit heuglijke feit werd vandaag door filmproducent Six Entertainment bekendgemaakt.

In de film wordt de populaire zanger Dries Roelvink door een stel ontvoerd. Gelukkig zijn de kidnappers niet uit op het vermogen van de blonde zanger, maar op het sperma van Dries. Omdat de man van het duo onvruchtbaar is, wil de vrouw een kind van de gebruinde zanger.

Het is overigens niet de eerste keer dat Beense op het witte doek schittert. Eerder speelde de zanger al in de kinderfilm 'Honeyz'. 'I love Dries', waarin ook Sugar Lee Hooper te zien zal zijn, zal in februari volle zalen trekken.

Vulkaan op Filipijnen uitgebarsten

Icoon BuitenlandsDe al enige tijd rommelende vulkaan Bulusan op de Filipijnen is vandaag uitgebarsten. Hij slingerde as zeker vijf kilometer hoog de dampkring in.

De uitbarsting ging gepaard met donderende herrie en een hevige aardschok. Filipijnse seismologen hebben de bevolking opgeroepen het gebied in een straal van vier kilometer rond de vulkaan te verlaten. Gevreesd wordt voor modderstromen. Tot nu toe is geen schade ontstaan door de vulkaanuitbarsting.

Far Cry 2 gaat op de S.T.A.L.K.E.R. tour

Ubisoft heeft vandaag wat meer vrijgegeven over Far Cry 2 en duidelijk wordt dat deze nog maar weinig met deel 1 te maken zal hebben. Zo zullen we niet meer met Jack Carver spelen, speelt het zich af op de Afrikaanse Savanne en zullen we niet meer hoeven te vechten tegen mutanten. Far Cry 1 was nogal omstreden door de plot twist waarbij je van tropische vlaktes opeens monsters moest doodschieten in kleine gangetjes. In deel 2 zul je alleen maar hoeven te vechten tegen mensen en de lokale dierenbevolking.

Far Cry 2 zal zich afspelen in twee volledig open werelden. Je hebt het gemunt op een wapenhandelaar die beide partijen in een conflict van wapens voorziet. De verhaallijn zal volledig dynamisch worden, wat zal betekenen dat je zelf kunt bepalen wat je wanneer gaat doen. Alleen een aantal sleutelfiguren en gebeurtenissen staan vast en je zult hier gaandeweg naartoe werken.

De AI van het spel is "needs-driven" en heeft wel wat weg van S.T.A.L.K.E.R.. Elk personage heeft namelijk drie elementen waar hij aan moet denken: rest, duty en social. Deze elementen vervult de AI op een sleutellocaties in het spel. Volgens PC Gamer is Far Cry 2 "hugely, impossibly ambitious", wat er waarschijnlijk op neerkomt dat het een hoop kont gaat schoppen als het goed wordt uitwerkt.

Belg heeft maandenlang gratis kunnen pinnen

'Een vergissing in de bank in uw voordeel'. Ronny Dobbelaere uit het Belgische Eeklo moet vast even hebben gedacht aan de tekst van dit Monopolykaartje. Maandenlang heeft hij wegens een menselijke fout van de bank kunnen pinnen zonder dat er een cent van zijn rekening werd afgeschreven.

De bank schreef namelijk het bedrag af van de rekening van een naamgenoot uit het eveneens Belgische Knokke-Heist. In totaal werd er 430 euro van de man uit Knokke-Heist afgeschreven, zonder dat de man wist waar hij het bedrag aan had uitgegeven.

De Bank van De Post trekt het boetekleed aan. "Blijkbaar zijn er enkele controles over het hoofd gezien", verklaarde woordvoerder Fred Lens.

Ronny Dobbelaere uit Eeklo moet het niet afgeschreven bedrag alsnog terugbetalen. De bank zal het bedrag dan weer overmaken op de rekening van zijn naamgenoot uit Knokke-Heist.

Pedopartij wordt anti-religiepartij

Icoon PolitiekDe Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD), in de volksmond 'pedopartij' geheten, gaat bij de volgende verkiezingen een nieuwe poging wagen om het parlement te betreden. Alleen gooien de initiatiefnemers het dan over een andere boeg. Geen pedo- maar 'anti-religiepartij' moet het beeld zijn dat men van de partij heeft.

Dat ze seks met kinderen vanaf 12 jaar willen legaliseren, is in de beeldvorming gaan ''overheersen'', meent voorzitter Marthijn Uittenbogaard in gratis dagblad Sp¡ts. ''We willen van de term 'pedopartij' af en gaan ons profileren als 'anti-religiepartij'. Religie houdt mensen dom.''

De doelstellingen van de PNVD worden onder meer het afschaffen van religieuze basisscholen ''om de indoctrinatie van kinderen tegen te gaan.'' Ook moet het vak 'kritisch denken' worden ingevoerd, zodat kinderen leren zelf een mening te hebben. Overigens blijven de seksuele standpunten die de partij eerder innam, overeind. Dat waren onder anderen dat het bezit van kinderporno niet langer strafbaar moet zijn en dat jongeren vanaf hun zestiende jaar in pornoproducties moeten kunnen verschijnen. Uiteraard zou ook seks met kinderen vanaf 12 jaar legaal moeten zijn, mits het kind het zelf wil.

Er loopt overigens nog een bodemprocedure tegen de PNVD waarbij gekeken wordt of de partij alsnog verboden kan worden. Dat bleek eerder niet mogelijk te zijn, tot groot verdriet indertijd van onder meer PvdA-Kamerleden Khadija Arib en Niesco Dubbelboer en Geert Wilders.



Nu (ook) anti-religie

Acteur gebeten door dodelijke spin

Pim Wessels, de hoofdrolspeler van de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Scheepsjongens Van Bontekoe', mag van geluk spreken dat hij zijn beide armen nog bezit. Voor de opnames van de Nederlandse avonturenfilm is de crew aanwezig op Fitzroy Island in Australië. En op dat tropische eiland werd Wessels gebeten door een zeer giftige spin.

De vijftienjarige acteur voelde wel dat hij werd gebeten, maar besteedde er verder geen aandacht aan. Maar na een paar dagen begon zijn arm toch ernstig te jeuken en kreeg hij rode open plekken op zijn arm. Tot zijn ontzetting kwam er zelfs etter uit de plekken.

De jonge acteur hield eerst zijn poot stijf en besloot zijn mond te houden. Hij kon zijn arm echter niet langer verborgen houden voor de opmaakcrew. Pim werd gelijk naar het ziekenhuis van Port Douglas getransporteerd. Hier had men gelijk al in de gaten dat het hier om een spinnebeet ging en werd hij aan de beet behandeld.

De acteur is door het oog van de naald gekropen. Als hij niet naar het ziekenhuis was gegaan, was de arm vanzelf zwart geworden. Er zou dan niets anders op zitten dan de arm eraf te hakken.

De cast van de Nederlandse boekverfilming, waaronder Thomas Acda, Peter Tuinman en Cees Geel, is in de rimboe van Australië naast spinnen ook nog op kangoeroes, slangen en krokodillen gestuit. "Het is weer eens wat anders dan koeien in Friesland", meent regisseur Steven de Jong. Eind volgende week legt men de laatste hand aan de film.

Bezoekersaantal zomercarnaval schromelijk overdreven

BinnenlandsDe 23e editie van het Zomercarnaval in Rotterdam werd afgelopen zaterdag door ruim 900.000 mensen bezocht. Dat meldde althans een tevreden organisatie. Het bericht over het hoge bezoekersaantal werd overgenomen door het ANP en belandde zodoende in de media.

Maar er zou geen moer kloppen van dat hoge bezoekersaantal. Volgens Willen Westerman van de Vereniging van Evenementenmakers is het bezoekersaantal ''schromelijk overdreven.'' Directeur Guus Dutrieux van DUCOS Productions, organisator van het carnaval, erkent dat 900.000 mensen misschien ''aan de ruime kant is. Laten we zeggen tussen de 700.000 en 900.000.'' Hij beaamt dat het bezoekersaantal een schatting is.

Westerman noemt ook het aantal van 700.000 bezoekers nonsens. Het werkelijke aantal zou om en nabij de 250.000 mensen uitkomen. ''Het was op de wegen rondom Rotterdam, zo heb ik vernomen, niet veel drukker dan bij een doorsnee concert in Ahoy of een wedstrijd in de Kuip. Evenmin was sprake van topdrukte in trein of metro.''

Formule ontwikkelen
Volgens Westerman zijn te hoge cijfers over bezoekersaantallen leuk voor sponsors, die denken dat hun geld goed is besteed. Voor de horecabranche zijn dergelijke schattingen juist vervelend. Zij kopen verkeerde aantallen eten en drinken in, en blijven met handel zitten.

De Vereniging van Evenementenmakers en de vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht gaan nu op korte termijn een formule ontwikkelen waarmee realistische bezoekerscijfers kunnen worden berekend. Ze willen af van 'onzinschattingen en pure opschepperij' in evenementenland.

Trok geen 900.000, maar 250.000 kijkers

Paus spreekt de mensen toe via sms

Voor de Oostenrijkse die hard-katholieken die er niet van kunnen slapen dat hun held Benedictus XVI in september een bezoekje brengt aan hun land, heeft het Weense aartsbisdom een nieuwe service in het leven geroepen. Dagelijks zullen ze de paus' wijze woorden sms'en naar hun volgelingen.

De service start zondag en is beschikbaar tot het pauselijk bezoek is afgelopen. De paus bezoekt het bergachtige land van zeven tot negen september.

De sms'jes bestaan uit geschriften, preken en zegeningen van de paus. Doel van de tekstberichten is de katholieken er toe doen bewegen na te denken over God, het christelijk geloof, de menselijke natuur en de betekenis van het leven. Dit meldde het bisdom gisteren.

Straling rond zendmasten ver onder limiet

Icoon MedischNederlanders die in de buurt van zendmasten voor umts en gsm wonen, hoeven niet te vrezen voor hun gezondheid. Uit onderzoek op 211 locaties is gebleken dat de elektromagnetische straling rond de zendmasten voor umts en gsm ver onder de limieten ligt die in Nederland gelden.

De resultaten van het onderzoek staan in het rapport Veilige Veldsterktes 2005-2007, dat het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken vandaag heeft gepubliceerd. Het agentschap verrichtte de metingen niet alleen op willekeurige locaties die voor het publiek toegankelijk zijn, maar ook op specifieke plekken waar onder de bevolking veel zorgen over de sterkte van de antennes leven.


Ongevaarlijk

Oud F1-kampioen moet opnieuw afrijden

Formule 1Drievoudig wereldkampioen Formule 1 Nelson Piquet moet opnieuw rijexamen doen. De 54-jarige Braziliaan verloor in juni zijn rijbewijs na een serie van snelheids- en parkeerboetes. Ook Piquets vrouw Viviane moet opnieuw afrijden.

Voordat het echtpaar een poging mag wagen het rijbewijs terug te bemachtigen, moeten ze verplicht een klassikale cursus van ruim dertig uur volgen. "We moeten boeten voor onze fouten," zei Piquet, die wereldkampioen werd in 1981, 1983 en 1987. "Het gaat niet alleen om te hard rijden, maar om allerlei zaken, zoals parkeren waar dat niet mag."

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de vertaalde submit.

Scarlett Johansson in film over pornoster

FilmDe Amerikaanse actrice Scarlett Johansson, die vorig jaar oktober werd verkozen tot 'Sexiest Woman Alive', gaat de hoofdrol spelen in een film over het leven wereldberoemde pornoster Jenna Jameson. De seksactrice heeft Johansson persoonlijk gevraagd om de hoofdrol op zich te nemen.

Toch is Scarlett tweede keus, want in eerste instantie werd zangeres Jessica Simpson voor de rol benaderd. Die had daar echter geen trek in.

De film wordt gebaseerd op de officiële biografie van Jameson, How to Make Love Like a Porn Star. Daarin wordt beschreven hoe ze middels een opleiding tot balletdanseres op haar 18e in een stripclub belandde. Van daaruit werd ze naaktmodel en op haar twintigste had ze al naakt in vele tijdschriften, zoals Penthouse en Hustler, gestaan. Tijdens een bezoek aan de set van een pornofilm raakte ze in de ban van seksfilms. Ze is al jaren één van de bekendste porno-actrices en speelde in meer dan honderd films.

Of de 22-jarige Scarlett Johansson, die onlangs nog gespot werd in korte broek met neusring, in de film ook expliciete seksscènes zal spelen, is niet bekend. Wel liet ze ooit weten dat zij alleen voor de camera uit de kleren gaat als dit echt noodzakelijk is voor de film en niet schadelijk voor haar carrière.


Scarlett (onder) doet Jameson (boven)

Met dank aan Longmen voor de submit.

Flinke straffen in Italiaans gokschandaal

Vier Italiaanse voetballers hebben flinke straffen opgelegd gekregen voor het illegaal gokken op voetbalwedstrijden.

Torino-aanvaller David Di Michele en Bologna-verdediger Thomas Manfredini werden gisteren veroordeeld tot een schorsing van drie maanden. Vincenzo Sommese, die in de Serie B voor Mantova speelt, kreeg de zwaarste straf. Hij staat vijf maanden en twintig dagen aan de kant. Massimo Margiotta van Frosinone is vier maanden geschorst.

Naast het uitzitten van een schorsing moeten Sommese en Margiotta ook een boete van tienduizend euro betalen. Hun clubs, die schuld in de zaak hadden bekend, kregen een boete van zevenduizend euro opgelegd. Di Michele en Manfredini moeten twintigduizend euro betalen. Udinese ontkende een aandeel te hebben gehad in de gokpraktijken van de eigen aanvaller, maar de club kreeg wel een boete van vijftienduizend euro. Di Michele stond in 2006 nog onder contract bij de club uit Udine.

Sinds november 2005 is gokken door spelers op voetbalwedstrijden verboden in Italië. De vier spelers hadden vorig seizoen illegaal via tussenpersonen toch geld ingezet op voetbalduels.

Groots onthaal Contador in Madrid

Alberto Contador heeft een groots onthaal gekregen bij zijn thuiskomst in Spanje. De winnaar van de Tour de France werd gisteren door honderden fans toegejuicht. Eerder op de dag mondde de aankomst van de 24-jarige wielrenner op het vliegveld al uit in een groot mediaspektakel.

Contador heeft zijn overwinning opgedragen aan iedereen die hem tijdens de Ronde van Frankrijk heeft gesteund. "Ik heb grote waardering voor iedereen die mij elke etappe aanmoedigde en die de afgelopen drie weken voorbij heeft laten vliegenj. Ik realiseer mij nu pas wat voor impact de Tour heeft. Ik wil hier van genieten en mijn zege vieren."

De president van de regio Madrid, Esperanza Aguirre, zei tegen Contador dat heel Spanje trots op hem is. "De mensen zeggen: 'Wij hebben de Tour gewonnen'. Alle inwoners van Madrid en Spanje zien dit als hun overwinning."

Bokshandschoenen voor Boogerd

Michael Boogerd is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner en dat wilde de organisatie van het wielerspektakel van Boxmeer gisteren weten. Voorafgaand aan het criterium werd Boogerd uitgebreid in het zonnetje gezet en daarnaast kreeg hij als cadeau een paar bokshandschoenen.

"Dan kan hij, als hij straks gaat genieten van een welverdiende vakantie naar Frankrijk, een beetje van zich afslaan.” aldus de speaker.

Daags na het gedwongen vertrek van Rabo-renner Michael Rasmussen uit de Tour deelde Boogerd een klap uit nadat een toeschouwer bij de start van de zeventiende etappe een kwetsende opmerking in zijn richting had gemaakt.

Boogerd won de ronde van Boxmeer.

Birmingham haalt Hossam Ghaly

Birmingham City heeft zich versterkt met Hossam Ghaly. De voormalig Feyenoorder komt van Tottenham Hotspur en tekent in Birmingham een driejarig contract.

De Egyptische middenvelder was bij de Spurs geen vaste basisspeler. Afgelopen seizoen speelde hij 21 competitieduels, waarin hij één maal scoorde.

"Dit is een geweldige versterking", aldus de trainer van Birmingham, Steve Bruce. "Ik heb hem vaak zien spelen en was altijd onder de indruk. Hij is technisch goed en staat ook fysiek zijn mannetje."

De Graafschap moet Bot missen

Naar alle waarschijnlijkheid zal René Bot de start van het nieuwe seizoen missen. De verdediger liep een spierscheuring in zijn bovenbeen op en moest hierdoor het trainingskamp in Den Helder noodgedwongen verlaten.

De Graafschap legde afgelopen weekend beslag op de tweede plaats van het Maritiem Toernooi. De Superboeren wonnen zaterdag met 5-0 van het Helders Elftal en eindigden daardoor tweede achter Roda JC.

Boete Baric vanwege discriminatie

Voor zijn discriminerende uitlatingen in 2004 heeft Otto Baric 1.800 euro moeten betalen aan de UEFA. Als bondscoach van Kroatië zou de ervaren oefenmeester zich schuldig hebben gemaakt aan ernstige discriminatie.

Zo zou Baric, nu bondscoach van Albanië, hebben gezegd dat hij geen homosexuele voetballers zou selecteren voor het Kroatische elftal, omdat deze niet helemaal goed bij hun hoofd zijn. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de UEFA, die Baric echter gisteren pas een straf oplegde.

Sexy videoclip Jannes afgekeurd

Icoon MuziekDe videoclip die volkszanger Jannes heeft opgenomen voor het nummer 'Laat de zon maar schijnen' is afgekeurd. FOK! had een exclusieve making of van de clip waarin Jannes omringd door natte, dansende meiden in bikini zingt dat hij zo naar de zon verlangt. Twee weken later kwam het nummer in diverse hitparades binnen op de eerste plaats.

Nu blijkt dat deze clip toch niet helemaal voldoet. De platenmaatschappij laat daarom een hele nieuwe videoclip maken, zo blijkt uit een e-mail naar de redactie. Naar de reden is het enkel gissen. Wellicht dat zes meiden in bikini niet geheel bij het imago van onze Jannes passen. Omdat wij kunnen raden dat de nieuwe clip van de zomerhit behoorlijk saai zal worden, kun je op FOK! nog even genieten van de opnames van de afgekeurde clip.


Haase naar tweede ronde Washington

Robin Haase heeft zich voor de vierde keer op rij geplaatst voor de tweede ronde van een ATP toernooi. In Washington versloeg de 20-jarige Hagenaar de brit Alex Bogdanovic in twee sets. 6-4, 6-2

Haase, die inmiddels opgeklommen is naar de 104de plaats op de wereldranglijst, haalde ook in Rosmalen en Umag de tweede ronde, in Amersfoort haalde hij zelfs de halve finale. De top 100 is nadrukkelijk in zicht voor Haase, al heeft hij in deze periode ook redelijk wat punten uit Challengertoernooien te verdedigen. Volgende week gaat Haase zich proberen te plaatsen voor het masters toernooi om de Rogers Cup in Montreal.

In de tweede ronde van Washington speelt Haase eerst nog tegen de Fransman Michel Llodra, bij winst is de Rus Marat Safin een mogelijke tegenstander in de derde ronde.

Rowling onthult toekomst Potter-personages

Icoon Showbizz Dit artikel bevat informatie over het laatste boek, en over de toekomst van de hoofdpersonen uit de populaire Harry Potter reeks!

Nu het laatste boek van Harry Potter is verschenen, vond J.K. Rowling het tijd worden om bekend te maken hoe het verder met de hoofdpersonages uit de populaire reeks gaat. Gisteren beantwoordde de schrijfster vragen van trouwe lezers via het internet. In totaal hadden de fans zo’n 120 duizend vragen ingediend.

Rowling vertelt dat de wereld een vrolijkere plaats is geworden nadat Harry Potter de kwaadaardige tovenaar Voldemort verslagen had. Dit blijkt overigens ook uit de epiloog van ‘Harry Potter and The Deathly Hallows’ het zevende en laatste boek uit de reeks.

Harry krijgt samen met Ginny (het zusje van Ron Wemel) drie kinderen, James, Albus en Lily. Ron trouwt met Hermelien Griffel, zij krijgen twee kinderen: Rose en Hugo. Gezien het feit dat de Nederlandse vertaling nog niet uit is, is niet bekend hoe de Nederlandse namen van de kinderen zullen zijn. Deze epiloog werd gisteren door Rowling aangevuld met de informatie dat na de val van Voldemort het ministerie van Toverkunst door Romeo Wolkenveldt geleid word en dat Harry het hoofd van de Schouwers wordt. Schouwers sporen de Duistere Tovenaars op.

Ginny speelt in een professioneel Zwerkbalteam, maar na de geboorte van haar kinderen gaat ze als Zwerkbalcorrespondente voor de krant de Ochtenprofeet werken. Ron Wemel gaat bij zijn broer George in diens grappenwinkel werken en Hermelien gaat bij het Departement voor de Regulatie en Controle van Magische Dieren bij het Ministerie van Toverkunst werken om haar strijd voor de emancipatie van onderdrukte wezens, zoals huiselven, voort te zetten.

Dat al deze informatie ooit op papier zal verschijnen lijkt onwaarschijnlijk, Rowling heeft altijd aangegeven het bij zeven delen te willen laten. Na een petitie van haar fans benadrukte de schrijfster kortgeleden nog eens dat zij ‘nooit nooit’ zegt.

Met dank aan Fresco voor de submit.

Blijdorp weer aangeklaagd om Bokito

Icoon BinnenlandsDe Rotterdamse dierengaarde Blijdorp heeft weer een aanklacht aan zijn broek om de ontsnapping van Bokito, een paar maanden terug. Een Rotterdams gezin verzocht het gerechtshof in Den Haag gisteren om de dierentuin alsnog te vervolgen.

De familie was op het moment van ontsnappen in Blijdorp. Volgens hen heeft de dierentuin er te weinig aan gedaan om een uitbraak van een gevaarlijk dier te voorkomen. Het verzoek is opvallend, omdat het Openbaar Ministerie eerder dit jaar al oordeelde dat het niet aannemelijk was dat een gorilla het water in zou gaan over de sloot over zou springen. Toen werd besloten om Blijdorp niet te vervolgen.

Wat het gezin met de aanklacht hoopt te bereiken is niet officieel bekend gemaakt. Ook is niet bekend of een van de slachtoffers deel uitmaakte van het gezin.


Bokito

'Uitspraak profeet is tegen de Koran'

Icoon TerrorismeEen imam uit Jemen heeft zich de woede van zijn ambtsgenoten op de hals gehaald. Imam Anis Habisji heeft namelijk een Hadith verworpen en dat is zijn collega's in het verkeerde keelgat geschoten.

Na een aanslag op toeristen vroeg Habisji zich in een tijdschrift af waarom het meestal niets uithaalt als geestelijken terreur veroordelen. Volgens hem kwam dit door een Hadith die oproept tot geweld. Habisji concludeerde vervolgens dat deze Hadith dus tegen de Koran moet zijn en daarom ongeldig is. Omdat kinderen deze Hadith wel op school leren, kunnen ze terroristisch worden, aldus Habisji.

Een Hadith (meervoud: Ahadith) is een overgeleverde uitspraak van Mohammed. De betrouwbaarheid van veel Ahadith staat niet vast, terwijl de Koran door de meeste moslims wel als 100 % betrouwbaar wordt gezien. Betrouwbare Ahadith worden gezien als aanvulling op de Koran, maar veel Ahadith worden ook gezien als verzonnen.

Habisji's collega's hebben een klacht over hem ingediend. Hijzelf beschouwt deze klacht als een moordoproep. Zijn collega's zien dit overigens niet zo.

Flinke brand in Eemshaven

Icoon BrandBij het recyclingbedrijf Veem&Factor in de Eemshaven bij Delfzijl woedt een felle brand. Vier grote opslagloodsen voor huisafval staan in brand. Dat leidt tot heftige rookontwikkeling.

De brandweer heeft het gebied meteen afgezet. Ook de N33, ter hoogte van Spijk, is daarom voor het verkeer afgesloten. Er zijn geen slachtoffers en niemand hoeft te worden geëvacueerd omdat het industrieterrein ver verwijderd is van de woonwijken.

Het is nog onduidelijk of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer, die het vuur met bijna veertig man bestrijdt, verricht metingen.

VS wil dat Canada stopt met zeehonden-jacht

Icoon AmerikaHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil dat Canada stopt met de jacht op pas geboren zeehonden. Het Huis heeft unaniem een resolutie daarover aangenomen op initiatief van de Democraat Tom Lantos en de Republikein Christopher Shays.

Volgens het Huis zijn er de afgelopen drie jaar meer dan een miljoen jonge zeehonden gedood. Verder zou 95 procent van de zeehonden die de afgelopen vijf jaar werden gedood, minder dan twaalf weken oud zijn geweest.

"Deze inhumane praktijk is ver beneden de waardigheid van het volk van Canada", vindt Lantos. Er is geen reden om door te gaan met deze "zinloze slachting", zei hij. "Het is onze plicht om deze dieren te beschermen", voegde Shays eraan toe.

[upd] Taliban melden nieuwe executie Zuid-Koreaan

Icoon TerrorismeRadicale Taliban-rebellen in Afghanistan hebben vandaag naar eigen zeggen een van de 22 christelijke Zuid-Koreaanse gijzelaars doodgeschoten. Ze hebben daarmee de al bijna twee weken slepende crisis verder op scherp gezet, na het verlopen van verscheidene ultimatums.

Ook heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera vanavond beelden uitgezonden van de Zuid-Koreanen die in handen zijn van de Taliban in Afghanistan. De video-opnamen laten onder meer de vrouwelijke gijzelaars zien met hoofddoeken op. Vorige week doodden de Taliban al een Zuid-Koreaan, de leider van de zendingwerkers.

Update 31-7-2007 7:14
het lichaam van de tweede vermoorde Zuid-Koreaanse gijzelaar is gevonden. Dat maakte de Afghaanse politie in de provincie Ghazni bekend.

De Taliban houden nu nog 21 Zuid-Koreaanse zendingswerkers vast. Zij eisen de vrijlating van gevangen Taliban-strijders. Als de autoriteiten hier niet mee instemmen, zullen de overige gijzelaars ook worden gedood, aldus de Taliban.
Gijzelaars in betere tijden.

Boete voor belediging van de koningin

Icoon KoningshuisDe politierechter in Amsterdam heeft de 47-jarige Regilio A. veroordeeld wegens majesteitsschennis. Dat gebeurt zelden in Nederland. De man moet een boete betalen van 400 euro omdat hij de koningin en een politieagent ernstig heeft beledigd. De man moet ook nog een celstraf van zeven dagen uitzitten die hem eerder voorwaardelijk werd opgelegd.

De man kreeg begin vorige maand in Amsterdam ruzie met enkele agenten. Hij bracht de Hitler-groet, maakte een agent uit voor kankerlijer en riep "Ik haat jullie koningin. De koningin van Nederland is een hoer."

Volgens zijn advocaat was de uit Suriname afkomstige A. verward en onder invloed van drank en drugs. Hij had de koningin niet in persoon beledigd, maar als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk. "Door zijn wraak- en haatgevoelens tegenover blanken stond hij onder zodanige druk, dat hij geen weerstand kon bieden die woorden te uiten."

De rechter meende dat gezagsdragers wel tegen een stootje moeten kunnen. "Ook de koningin." Maar door de seksuele toespelingen was van een maatschappijkritische uiting geen sprake, aldus de rechtbank.

De hoogste straf voor majesteitsschennis is vijf jaar cel.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Britse militairen vertrekken uit Noord-Ierland

Icoon EuropaDe laatste Britse militairen vertrekken vandaag uit Noord-Ierland. Daarmee komt een eind aan 38 jaar militaire aanwezigheid. In 1969 trokken Britse militairen naar Noord-Ierland om een eind te maken aan geweld tussen protestanten en katholieken. De operatie was oorspronkelijk bedoeld als korte vredesmissie. Op het hoogtepunt waren er 27.000 militairen.

De operatie veranderde van karakter toen de katholieke verzetsbeweging IRA de wapens opnam en ook het Britse leger doelwit werd. In totaal zijn 763 militairen omgekomen. In totaal kostte de gewapende strijd tussen protestanten en katholieken aan bijna 4000 mensen het leven.

Sinds mei dit jaar heeft Noord-Ierland zelfbestuur onder leiding van de radicale dominee Paisley en oud-Ira topman McGuinness. Na vandaag blijven er nog wat pantserwagens van het Britse leger door Belfast rijden. Het zijn afgedankte exemplaren die door een ondernemer zijn opgekocht. Hij heeft ze omgebouwd tot rijdende mini-nachtclubs.

Enkel gejat van tentoonstelling

Icoon ShockingEen opmerkelijke diefstal heeft plaatsgevonden tijdens een grote internationale tentoonstelling van lichaamsdelen in Melbourne, Australië. Organisatoren van de tentoonstelling 'The Amazing Human Body' zijn teleurgesteld door de 'lichaamsdelendief', die er vandoor ging met een enkel.

De tentoonstelling laat doorsneden zien van echte lichaamsdelen, die samen het gehele lichaam vormen. Het is de eerste keer dat een deel van de exhibitie gestolen is. De enkel behoorde toe aan een Chinese man die zijn lichaam ter beschikking heeft gesteld voor tentoonstelling.

"Dit is nog nooit eerder voorgekomen in een andere plaats waar de tentoonstelling is geweest," zegt Paul Liu, de organisator van de tentoonstelling. "We hopen dat de verantwoordelijke zichzelf aangeeft en het missende lichaamsdeel terugbrengt."

Schieten, sluipen en vechten in trailer voor Project Offset

In de shooter Project Offset ga je eens niet als kale space-marine het opnemen tegen aliens die de aarde weer eens willen veroveren, maar als soldaat in een middeleeuws fantasy-leger. De developers hebben erg veel tijd en moeite gestoken in de grafische engine, die ze middels tech-demo's ook regelmatig aan ons gedemonstreerd hebben. Hieronder kun je zien hoe de game er uiteindelijk uit moet gaan zien.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.