FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 juli 2007

Historisch: Duitsland 1957

De Nürburgring is natuurlijk vooral bekend vanwege de Groene Hel, de monsterlijke Nordschleife van 22 kilometer. Vijftig jaar geleden won een van de beste coureurs ooit, Juan Manuel Fangio, daar zijn laatste wedstrijd.

Fangio kwam in topvorm naar de Nürburgring. Zijn Maserati 250F was de beste van het veld en de Argentijn had eerder dat jaar al gewonnen in Buenos Aires, Monaco en Rouen. Hij had daarmee 25 punten verzameld, wat, in een kampioenschap met maar zeven races en een andere puntentelling dan tegenwoordig, de leiding betekende. Hij kwalificeerde ook nog eens op pole position, maar had diverse titelconcurrenten vlakbij staan op de grid. De race zou over 22 ronden van 22 kilometer gaan, in totaal meer dan 500 kilometer.

Bij de start drongen Mike Hawthorn en Peter Collins in hun Ferrari's Fangio direct naar de derde positie. Fangio liet de twee met elkaar vechtende coureurs twee ronden lang begaan en passeerde ze vervolgens in één inhaalmanoeuvre. In de koppositie kon hij zijn voorsprong uitbouwen tot een halve minuut en in de twaalfde ronde, bijna halverwege de race, kwam hij binnen voor een bandenstop. Terwijl Fangio van de tussenstanden op de hoogte werd gebracht door zijn teammanager, verknoeiden zijn monteurs de pitstop. Hij kwam de baan weer op in de derde plaats, met bijna een minuut achterstand op de nummer twee.

Wat volgde was een memorabele inhaalrace. In de Ferrari-pits brak een lichte paniek uit. Men had de rondetijden van Fangio, op koude banden, eerst zien stijgen, maar opeens reed de Argentijn vierentwintig seconden van het ronderecord af. Fangio had geprobeerd de bocht onder de brug volgas te nemen, waar normaal werd teruggeschakeld, om niet met alle vier de wielen los te komen. Hij kwam deels in de berm terecht, maar wist de snelheid erin te houden. Fangio: "Dit risico leverde me wel flinke tijdwinst op: ik had immers van twee korte rechte einden één lang recht eind gemaakt." Het leverde hem niet alleen een ronderecord op van 9:17, maar ook de eerste ronde in de geschiedenis van de Ring die gemiddeld sneller was dan de magische 90 mijl per uur.

Twee ronden voor de finish reed Fangio op slechts drie seconden van Collins en op vijf seconden van leider Hawthorn. In de Nordkurve deed hij zijn eerste inhaalpoging op Collins, maar verremde zich en moest de Ferrari weer voor zich laten. De volgende poging lukte wel, deels omdat Collins inzag dat er geen twee wagens naast elkaar door de bocht pasten en inhield. Slechts enkele kilometers later kon Fangio Hawthorn al uitremmen. Fangio gaf geen centimeter ruimte en drukte de Brit op het gras. Hawthorn wist dat hij verslagen was en Fangio won de race met ruim drie seconden voorsprong.

De overwinning van Fangio was een grandioze. Zijn gemiddelde snelheid over de volledige race lag hoger dan dat van zijn ronderecord van een jaar eerder. Fangio toonde zich echter filosofisch en besefte dat hij risico's had genomen, die hem de kop hadden kunnen kosten. "Tot twee dagen na die race ondervond ik angstgevoelens over alles wat ik daarin heb uitgehaald. Ik had dan ook nog nooit zo hard gereden als toen, en wist ook zeker dat ik daarna ook nooit meer zo hard zou rijden."

Het zou inderdaad Fangio's laatste overwinning in de Formule 1 blijken. Hij pakte dat jaar het kampioenschap en nam in 1958 afscheid van de klasse. Hij zou tot in de jaren negentig een graag gezien gezicht blijven op de paddock, tot hij tien jaar geleden overleed, op 84-jarige leeftijd.

UCI-baas McQuaid waarschuwt Rasmussen

Volgens voorzitter Pat McQuaid van de internationale wielrenunie UCI is de Deense klassementsleider Michael Rasmussen de enige renner in de Tour die extra aandacht heeft van de UCI.


"Wij hebben Rasmussen laten weten dat als hij nog een test mist dat als een overtreding van de dopingregels wordt gezien en behandeld. Er is geen bewijs van dopegebruik”, aldus de hoogste man van de UCI vrijdag in Castres.

"We kunnen hem geen startverbod voor de Tour opleggen. Dat zijn vragen die bij de Rabobank gesteld moeten worden.”

Zwanenburg boos op 'racistische' jeugd op de radio

BinnenlandsDe gemeente Haarlemmermeer gaat aangifte doen tegen een aantal jongeren uit Zwanenburg die zich in een radio-interview met RTV Noord-Holland racistisch en discriminerend zouden hebben uitgelaten. Verslaggever Ron Flens van de zender sprak in het dorp een aantal jongeren aan over de mishandeling eerder deze maand van twee getinte broers voor een vestiging van supermarkt Liddl. Volgens de moeder van die broers zou er namelijk sprake zijn van racistisch geweld.

De jongeren, die vertelden niets van de mishandeling te weten, zeiden tegen de journalist van de regionale omroep onder meer het 'mooi' te vinden dat het getinte jongens betrof en ook: ''Dit is een blank dorp en dat houden we zo.'' Volgens loco-burgemeester Michel Bezuijen (VVD) neemt hij de uitlatingen 'hoog op' en wil hij met de aangifte 'een signaal afgeven'.

-
Het desbetreffende radiofragment.

Boonen: Affaire Rasmussen stemmingmakerij

Tom Boonen vindt de affaire rond klassementsleider Michael Rasmussen in de Ronde van Frankrijk pure stemmingmakerij. Hij heeft daarnaast commentaar op de werkwijze van de UCI.

Michael Rasmussen is door Deense wielerbond gestraft omdat hij de dopingautoriteiten de afgelopen maanden niet nauwgezet op de hoogte hield van zijn verblijfplaats.

"Pure sensatiezucht, omdat er geen nieuws is", aldus Boonen. "De Deense bond was al van alles op de hoogte. Rasmussen nam deel aan het Deens kampioenschap. Hij start in de Tour de France en nu komt dit plots allemaal boven water", sprak Boonen zijn verbazing uit.

Boonen toonde zich in Castres ook geïrriteerd over de werkwijze van de UCI, die van alle renners eist dat ze hun verblijfplaats steeds doorgeven. "In het begin stuurden ze de papieren met de post. Ineens werd besloten, zonder waarschuwing aan de renners, dat de gegevens via internet moesten worden ingevuld. De regels veranderen en wij moeten ons daar steeds mee bezig houden."

Niet alleen rumble in nieuwe PS3-controller?

In een interview met Kikizo werd gevraagd naar de nieuwe deal tussen Immersion en Sony en de gevolgen er van voor de vernieuwde SIXAXIS-controller. Kaz Hirai antwoordde hierop dat men momenteel bezig is om naar een aantal andere features te kijken, en hoe die in de controller toegepast kunnen worden. Sony wacht met officiële uitlatingen over de SIXAXIS nieuwe stijl totdat de juiste balans van features gevonden is.

Dit proces heeft veel weg van de PS1-controller, die oorspronkelijk geen analoge sticks of rumble had, waar later nieuwe versies van uitgekomen zijn.



Hema wil einde aan 'El Hema'

KunstDe Hema (Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam) is boos over een project van culturele instelling Mediamatic waarin het oerHollandse warenhuis een Arabische metamorfose ondergaat. De directie heeft gedreigd met een kort geding als de instelling niet onmiddellijk het kunstproject 'El Hema' beëindigt.

'El Hema' is een tentoonstelling in het Post CS-gebouw in Amsterdam over hoe de Hema er in het Arabisch uit zou zien. De Midden-Oostelijke-versie bevat bijvoorbeeld halal rookworst, Arabische chocoladeletters, een Arabische Jip en Janneke, voordelige hoofddoekjes van goede kwaliteit en drie palestijnensjaals voor de prijs van twee. Mediamatic zegt met het project het integratiedebat levend te willen houden. ''De Hema wordt door de meeste Nederlanders gezien als een verlengstuk van de eigen identiteit. Juist daarom is het interessant de Hema in een Arabische context te plaatsen.''

De Hema noemt de tentoonstelling ''volstrekt onaanvaardbaar.'' Volgens het warenhuis maakt de expositie inbreuk op de merkrechten en leidt het tot verwarringsgevaar bij het publiek. Mediamatic begrijpt dat niet: ''Hoe kan een tentoonstelling nu tot verwarring bij het publiek leiden?'' De Hema, die bang is dat het publiek denkt dat de winkelketen achter het kunstproject zit, eist echter dat de instelling 'El Hema' van haar website verwijdert en alle T-shirts, tasjes en tentoonstellingsmaterialen met het opschrift ter vernietiging aanbiedt.



Echt El Hema

Met dank aan Longmen voor de submit.

Lange Frans tussen de lakens

Icoon FilmDe 29-jarige Lange Frans maakt zijn filmdebuut in de film Alibi. Alibi is de nieuwe romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis. "Het gaat om een pikante scène die zich afspeelt tussen de lakens. Laat ik het zo zeggen; Frans is de reden dat iemand dringend een alibi nodig heeft...", verklapt zijn manager.

Al met al zal Frans niet langer dan een minuut in beeld zijn. Zijn aandeel als rapper daarentegen is aanzienlijk groter. Samen met Baas B verzorgt hij de titelsong van de film. Zangeres Romagna Sasabone van de band R.O.O.O.M neemt het refrein voor haar rekening. Het nummer gaat waarschijnlijkheid Alibi heten. "Afgelopen week zijn de opnames van de clip begonnen", laat de manager van Lange Frans weten.

Alibi gaat over twee vrienden die mensen tegen betaling van een alibi voorzien. Als er een mooi meisje in het spel is, komt de vriendschap tussen de twee vrienden echter onder druk te staan. Naar verwachting draait Alibi in december in de bioscopen.

Jessica Biel blij met status van sekssymbool

Icoon ShowbizzActrice Jessica Biel is dolblij met haar status van sekssymbool. Het liefje van Justin Timberlake zorgde voor opschudding door met een opvallende fotoshoot in het magazine GQ te verschijnen. Biel stond namelijk bekend als het brave meisje Mary Camden uit de familieserie '7th Heaven'.

Het blad Stuff riep Biel uit tot meest sexy vrouw van 2007.
Biel vindt het geweldig om begeerd te worden. Ze voelt zich nu echt aanvaard als vrouw. De actrice is verder bekend van de 'The Texas Chainsaw Massacre' en 'The Illusionist'. Vroeger werd ze niet graag geassocieerd met 'sexy'. Biel speelt nog steeds liever grappige sexy scènes dan louter serieuze seksscène.

Biel
Jessica Biel nu sekssymbool

Serena Williams naakt in tijdschrift

Icoon TennisSerena Williams zal 24 juli naakt te bewonderen zijn in het Amerikaanse tijdschrift Jane Magazine. Dat doet de succesvolle tennister voor het goede doel.

Naast Williams zullen ook Joss Stone, Lili Taylor en Eva Mendes bloot in het magazine staan. De opbrengst gaat naar Clothes of our Back, een organisatie die kleding van beroemdheden verkoopt voor kinderen die in armoede leven.


Serena Williams ontkleedt zich voor het goede doel

Jongen (15) dreigt met mes in zwembad

Icoon BinnenlandsEen 15-jarige jongen uit Maastricht heeft een 13-jarige plaatsgenoot met een mes bedreigd. Dat gebeurde in het zwembad. Twee badmeesters voorkwamen dat de 15-jarige werkelijk toestak.

De 15-jarige bedreigde daarna ook de badmeester met het steekwapen. Het 13-jarige joch werd al een tijd door een groep tieners getreiterd. Zo werd hij geslagen en hielden jongeren hem langdurig met het hoofd onder water. Daarna werd hij ook nog met een mes bedreigd.

Met dank aan The_Order voor de submit.

Oefenwedstrijden 20 juli 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Heracles Almelo ging fors onderuit tegen Heart of Midlothian uit Schotland .

Voorschoten '97 - Feyenoord 0-9
Castelen (3), Hofs (2), Makaay, Bruins, D. Buijs, Ian Witvliet (eigen doelpunt)

HFC Haarlem - Konyaspor (Tur) 1-2

Heracles - Heart of Midlothian (Sch) 1-5
Smit

Hannover 96 (Dui) - FC Twente 3-1
Huszti, Thorvaldsson, Pinto; Engelaar

Bouwvakker krijgt klauwhamer in rug

Icoon OpmerkelijkEen bouwvakker is gistermiddag zwaargewond geraakt toen hij een klauwhamer in zijn rug kreeg. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden in de Eosstraat in Amsterdam dichtbij het Olympisch Stadion.

De exacte toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. De bouwvakker werd met de klauwhamer nog in zijn rug naar het ziekenhuis vervoerd.


Het slachtoffer met klauwhamer. Foto: Telegraaf


Met dank aan Mooi_Wark voor de submit.

Vandenbergh en Kruys fit voor Hammarby

Kevin Vandenbergh en Rick Kruys gaan met de selectie van FC Utrecht mee naar Zweden voor de Intertoto Cup-match tegen Hammarby IF.

De Belgische aanvaller kampte met een lichte bovenbeenblessure, terwijl Kruys last had van zijn enkel. Beide spelers zijn echter fit genoeg om aanstaande zondag in actie te komen met de Utrechters.

Voor Alje Schut, Cedric van der Gun en Lucian Sânmartean komt het duel door diverse blessures te vroeg.

Volgende week zondag wordt de return van deze Intertoto-ronde afgewerkt in de Galgenwaard. De winnaar van deze ronde plaatst zich voor de laatste voorronde van de UEFA Cup.

Bloedeloze screens Dracula: Origin

Ontwikkelaar Frogster is onder adventure-liefhebbers bekend van de Sherlock Holmes- en Jules Vernesgames. De Franse studio werkt momenteel aan nog een op literatuur gebaseerde game en wel Dracula: Origin. Uitgever Focus Home Interactive heeft vandaag de eerste drie screenshots vrijgegeven.

Het verhaal gaat over graaf Dracula, die emotioneel gebroken is na de zelfmoord van zijn vrouw. Langzaam verandert hij in een monster en dorst hij naar bloed en wraak. Jij speelt de rol van Professor Van Helsing en je gaat op zoek naar Dracula, die op zijn beurt op zoek is naar een mysterieus manuscript dat hem de macht zou kunnen geven om doden te wekken.

Dracula: Origin is een point & click adventure met een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in onder andere Londen, Egypte, Oostenrijk en uiteraard Transylvanië. De releasedatum staat voorlopig op "eerste kwartaal 2008".





Moeder tracht zoontje te verdrinken

Icoon MisdaadEen 35-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is aangehouden omdat ze getracht zou hebben haar zevenjarige zoontje te verdrinken. Dat meldt de politie. Het jochie ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens een politiewoordvoerster was de moeder geestelijk niet in orde. Rond 10.30 uur kreeg de politie een melding dat in sportpark de Schenkel een kindje in het water terecht was gekomen en in gevaar was. Agenten vonden de verwarde moeder in een auto met de bewusteloze jongen in haar armen.

Hulpverleners hebben het jochie gereanimeerd waarop de moeder flipte. Ze probeerde de ambulancebroeders tegen te houden. De vrouw wordt verdacht van poging tot doodslag.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Xbox 360-gebruikers claimen $5 miljoen voor bekraste discs

In Zuid-Californië hebben twee bewoners, Christine Moskowitz en Dan Wood, een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft. De mensen claimen dat het bedrijf:"improperly and/or negligently manufactured the Xbox 360 console in a manner that causes the expensive game discs ... to be scratched, rendering the games unusable,"
Deze aanklacht volgt snel na die van vorige week in Florida, toen Microsoft ook al van hetzelfde werd beschuldigd. Moskowitz en Wood willen met deze rechtszaak maarliefst $5 miljoen claimen. Eerstgenoemde geeft als argument dat ze in maart van 2006 een Xbox 360 had gekocht voor haar zoon. In de maanden na aanschaf van een aantal games raakten deze bekrast en konden niet meer afgespeeld worden. Wood claimt dat hij in december 2006 een 360 kocht en dat deze al vrij snel zijn exemplaar van Splinter Cell beschadigde.

Wood en Moskowitz leggen de schuld bij Microsoft, omdat het bedrijf in zijn queeste sneller te zijn dan Sony en Nintendo de console gerusht heeft en niet fatsoenlijk afgewerkt. Microsofts reactie is dat het bedrijf niet veel klachten heeft gehad over dit probleem, ondanks de vele miljoenen consoles in de omloop.


[CCWS] Uitslag 1e vrije training Edmonton

Will Power is als eerste geëindigd tijdens de eerste vrije training. De Australïer was maar een paar honderdsten sneller dan de nummer twee, Sebastien Bourdais. Graham Rahal maakte de top drie compleet. Robert Doornbos finishte uiteindelijk als tiende.

De teamgenoot van Doornbos, Dan Clarke, was betrokken bij een botsing, waarbij zijn Minardi zwaar beschadigde. De omstandigheden tijdens de eerste sessie waren uitstekend te noemen. Toch waren er een aantal coureurs die de nodige moeite hadden op het vliegveld. Mede door een incident tussen Justin Wilson en Alex Figge werd de eerste vrije training één minuut voor het einde afgebroken. Verder spinde Oriol Servia tijdens deze sessie.

Ook Bruno Junqueira kon goed volgen tijdens de eerste training op Edmonton. Tot nu toe verloopt het seizoen voor de Braziliaan erg moeizaam, maar de laatste tijd lijkt het erop dat hij zijn snelheid steeds meer verbeterd. Deze vlieger ging echter niet op voor de coureurs van Pacific Coast Motorsport. Het duo had namelijk een achterstand van twee seconden.

De volledige uitslag:

#Coureur Team Tijd
1. W. Power Team Australia 0:59.203
2. S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 0:59.256
3. G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 0:59.800
4. B. Junqueira Dale Coyne 0:59.803
5. J. Wilson RSPORTS 0:59.825
6. N. Jani PKV Racing 0:59.903
7. A. Tagliani RSPORTS 1:00.001
8. O. Servia Forsythe 1:00.118
9. S. Pagenaud Team Australia 1:00.144
10. R. Doornbos Minardi 1:00.170
11. T. Gommendy PKV Racing 1:00.506
12. P. Tracy Forsythe 1:00.556
13. J. Heylen Conquest Racing 1:00.585
14. K. Legge Dale Coyne 1:00.640
15. D. Clarke Minardi 1:00.830
16. A. Figge Pacific Coast 1:02.662
17. R. Dalziel Pacific Coast 1:02.903

Resident Evil 5 info

Er is nog erg weinig bekend over Resident Evil 5, die naar de Xbox 360 en PS3 moet gaan komen. Tóch is er nu echte, bruikbare informatie vrijgegeven:

Het verhaal speelt zich 10 jaar na het ongeluk van Raccoon af, dat in de eerste Resident Evil game plaatsvond. De character die in de trailer te zien was heet Chris Redfield. Hij werkt voor een organisatie genaamd BSAA en is naar een locatie gestuurd (dit is te zien in de trailer) om een 'special case' te onderzoeken. Jun Takeuchi (producer) zegt:"Resident Evil 5 zal veel van de gameplay-style van Resident Evil 4 gebruiken. Wél komen er natuurlijk een aantal nieuwe features waar ik op dit moment nog niks over kan zeggen."

Voor meer informatie maar weer afwachten dus...

Dank aan Nebo en Cyberia18 voor de submit

Vansevenant eerste renner in tijdrit

Wim Vansevenant (Predictor - Lotto) is zaterdag de renner die als eerste mag starten tijdens de individuele tijdrit in de Tour de France. De dertiende etappe van dit evenement is 54 kilometer lang. Er wordt gestart en gefinisht in Albi.

Vansevenant bijt om 10:24 uur het spits af. Michael Rasmussen, leider in het algemeen klassement, is de laatste renner die van start zal gaan. De Deense renner van Rabobank begint om 16:18 uur.

Bram de Groot is de eerste Nederlander die tijdens deze tijdrit in actie zal komen. Hij zal als achtste renner aan de start verschijnen. Kort voor 15:00 uur zal Michael Boogerd aan de startstreep te vinden zijn. Het grootste gedeelte van de renners starten om de twee minuten. De laatste 25 coureurs beginnen met tussenpozen van drie minuten.

Volleyballer Görtzen terug bij Oranje

Volleyballer Guido Görtzen is door bondscoach Peter Blangé opgeroepen voor de wedstrijden tijdens het EK in Sint Petersburg. Eerder wist de routinier ook al overeenkomst te bereiken met de Nederlandse volleybalbond. Hierdoor kan hij namelijk zijn rentree gaan maken.

Ook Richard Rademakers en Lars Lorsheijd zijn opgenomen in de selectie van bondscoach Blangé. Allan van de Loo, Yannick van Harskamp en Dick Kooy zullen deze keer niet van de partij zijn. Op 25 juli zal Oranje starten met de trainingen. Op 6 september staat de eerste wedstrijd tegen Servië, in het kader van het Europees kampioenschap, op het programma.

Galasék nieuwe aanvoerder Nürnberg

Tomas Galasék mag zich komend seizoen aanvoerder van 1. FC Nürnberg noemen. De Tsjechische middenvelder kwam vorig jaar nog uit voor Ajax, maar vervangt komend seizoen Raphael Schäfer als captain. Laatstgenoemde vertrok namelijk naar VfB Stuttgart.

Afgelopen seizoen bewees Galasék zijn waarde voor 1. FC Nürnberg. De Duitse ploeg heeft inmiddels laten weten dat het de overeenkomst met de speler wil verlengen. Naast Ajax speelde de Tsjech ook nog voor Banik Ostrava en Willem II.

Clement te laat binnen, Tour voorbij

Stef Clement komt niet meer in actie tijdens de Tour de France. De renner van Bouygues Telecom kwam aan het einde van de twaalfde etappe, die vrijdag werd verreden, te laat binnen. Direct gevolg is dat hij niet meer mag starten.

In de rit van vrijdag kwam Clement al vrij snel ten val. Bovendien moest hij de laatste 60 kilometer van deze etappe alleen zien te overbruggen. De Nederlander reed vijf minuten te laat over de streep.

"Ik heb alles gedaan om op tijd binnen te zijn. Ik had gehoopt op meer clementie", liet Clement weten. Hij keek bovendien erg uit naar de tijdrit van komende zaterdag, wat zijn specialiteit is. "Een droom is in duigen gevallen."

Clement kampte na afloop van de twaalfde etappe met flinke pijn aan zijn rug. Tevens had hij schaafwonden aan zijn heup en schouder opgelopen. Het is voor de Nederlander niet duidelijk wat er precies is gebeurd tijdens de valpartij.

Gewonden bij omvallen bouwkraan in Horst

Icoon OngelukTwee mensen zijn gewond geraakt door een omgevallen kraan. De bouwkraan viel om in Horst aan de Maas in Noord-Limburg. Eerder werd gemeld dat er ook een dodelijk slachtoffer was, maar dat blijkt niet het geval.

Het ongeval gebeurde op het Groenewoudstraat. Hoe het ongeluk is gebeurd is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk is het noodweer dat over Limburg trok de boosdoener.

De omgevallen kraan (foto: Samcali)

Met dank aan Samcali voor de submit.

Punten twaalfde etappe

Vanmiddag werd de twaalfde etappe gefietst in de Tour de France. Hieronder de punten van deze etappe.

briggo wist de meeste punten te vergaren. Met 234 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat joop-dirk met 201 punten. De top 3 wordt afgesloten door Gvdw met 196 punten.

In het algemeen klassement gaat andre77 nog steeds aan de leiding met 1493 punten. Obadja is de nummer twee met 1416 punten. BVO bezet met 1381 punten de derde plaats.

Bij de subleagues ging de dagwinst naar !!! AIM FOR YELLOW !!! met 120 punten. Bobteam Glas is de nummer twee met 116 punten. ShowChat staat met 102 punten derde.

In het algemeen klassement behoudt de subleague Bobteam Glas de eerste plek met 1461 punten. Nummer twee is ShowChat met 1362 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! blijft derde met 1279 punten.

Vanaf zaterdag 21 juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden. De teams zullen woensdag 25 juli om 00:01 uur worden vastgezet.

Deense bond: "Rasmussen niet verdacht"

Icoon WielrennenOp dezelfde dag dat bekend is geworden dat Michael Rasmussen uit de Deense nationale selectie is gezet, zegt de Deense wielerbond dat het de Rabo-renner niet verdenkt van dopinggebruik. Vanochtend kwam naar buiten dat Rasmussen volgens de Denen twee keer verzuimde aan de antidopingautoriteiten door te geven waar hij verbleef.

"We verdenken hem niet van dopinggebruik. We stellen alleen maar vast dat er verschillende waarschuwingen zijn geweest van het Deense antidopingagentschap en de Internationale Wielerunie. Er zijn ethische regels die moeten gerespecteerd worden en Michael heeft dit niet gedaan", zegt de bond nu. "Daarom hebben we beslist om hem niet in aanmerking te laten komen voor een selectie voor het WK in Stuttgart en de Olympische Spelen in Peking".

Overigens geeft Rasmussen toe dat hij nalatig is geweest, maar hij zegt maar één waarschuwing te hebben gehad.

Het laatste nieuws over de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Top of Flop User's Choice: Through the Fire and Flames

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van xTomer kon woensdag wel op instemming rekenen. R.E.M. - Find the River was een top,  dus.

De tip van vanavond is van skully123:

"ik vind het een heerlijk nummer en denk dat er wel meer zijn. het is een snel rock achtig nummer met zieke gitaar spel en solo's oftewel heerlijke muziek"

Sony gaat groots uitpakken in Leipzig?

Als we het Britse handelsmagazine MCV moeten geloven dan zou Sony groots uitpakken op de Leipzig Games Convention volgende maand. In het blad zegt David Reeves van Sony dat de aankondigingen voor zowel de PSP als de PS3 zouden gelden. Inmiddels gaan er al geruchten rond over video-on-demand, Freeview TV en een prijsdaling van de PlayStation 3.

Met dank aan Nebo en Cyberia18 voor het melden van dit nieuws.

Sneijder blijft bij Ajax

Wesley Sneijder blijft nog minstens één seizoen bij Ajax. De middenvelder heeft dit het bestuur van de Amsterdamse club laten weten.

Sneijder, die nog een contract had tot 2009, stond in de belangstelling van Valencia, maar dat kon niet voldoen aan de vraagprijs van Ajax. Sneijder maakte vanmiddag aan alle geruchten een eind door aan te geven nog minstens één seizoen voor Ajax te blijven spelen.

Landzaat wees Feyenoord tweemaal af

Denny Landzaat heeft tweemaal nee gezegd tegen een aanbieding van Feyenoord. De international wil pas terug naar Nederland als hij zich in de Premier League voldoende heeft bewezen.

"Voordat ik aan een terugkeer in de Eredivisie denk, wil ik me eerst in Engeland écht bewijzen", aldus de middenvelder in het AD. "Ik heb niet het gevoel dat ik na één seizoen al klaar ben hier in Engeland bij Wigan Athletic."

Het niveau van de Premier League speelt ook een belangrijke rol bij de keuze om niet terug te keren naar ons land. Volgens Landzaat heeft een langer verblijf bij Wigan ook gevolgen voor zijn spel bij het Nederlands elftal. "Het niveau van de Premier League is enorm hoog. Elke week voetbal je tegen grote ploegen in prachtige stadions. Het spel gaat hier zo snel. Ik ben in Engeland als voetballer sterker geworden en groei nog steeds. Dat is ook weer voordelig voor het Nederlands elftal."

Vooruitblik GP Europa

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Europa. Hoe ziet het circuit eruit, hoe laat rijden de wagens, hoe zijn de weersvoorspellingen, hoe hebben de coureurs het hier vorige jaren gedaan, wie start met een verse motor?

Nürburgring

Lengte: 5,148 km
Aantal ronden: 60
Totale lengte: 308,863 km
Baanrecord: Michael Schumacher 1:29.468 (2004)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussiëren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagtijdsessie
vrijdag10:00 - 11:30vrije training 1
vrijdag14:00 - 15:30vrije training 2
zaterdag11:00 - 12:00vrije training 3
zaterdag14:00kwalificatie
zondag14:00race

Weersverwachting

dagminimummaximumneerslagkansweerbeeld
vrijdag14 °C26 °C80 %onweersbuien
zaterdag13 °C23 °C10 %half bewolkt
zondag13 °C22 °C20 %half bewolkt
bron: The Weather Channel

Prestaties afgelopen jaren

#coureur2006200520042003
1Fernando Alonso2 (1)1 (6)5 (6)4 (8)
2Lewis Hamilton
3Giancarlo Fisichella6 (11)6 (9)6 (19)12 (13)
4Heikki Kovalainen
5Felipe Massa3 (3)14 (11)9 (16)
6Kimi Räikkönen4 (5)11 (2)DNF (4)DNF (1)
7Jenson ButtonDNF (6)10 (13)3 (5)7 (12)
8Rubens Barrichello5 (4)3 (7)2 (7)3 (5)
9Nick Heidfeld10 (13)2 (1)10 (13)8 (20)
10Robert Kubica
11Ralf SchumacherDNF (10)DNF (8)DNF (9)1 (3)
12Jarno Trulli9 (7)8 (4)4 (3)DNF (6)
14David CoulthardDNF (12)4 (12)DNF (18)15 (9)
15Mark WebberDNF (19)DNF (3)7 (14)6 (11)
16Nico Rosberg7 (22)
17Alexander Wurz
18Vitantonio LiuzziDNF (14)9 (14)
19Scott Speed11 (17)
20Adrian Sutil
21Markus Winkelhock
22Takuma SatoDNF (20)12 (16)DNF (2)
23Anthony Davidson
gridpositie tussen haakjes; snelste ronde is vetgedrukt; DNF = uitgevallen

Motoren

#coureurmotor
1Fernando Alonsooud
2Lewis Hamiltonoud
3Giancarlo Fisichellaoud
4Heikki Kovalainennieuw
5Felipe Massaoud
6Kimi Räikkönenoud
7Jenson Buttonnieuw
8Rubens Barrichellonieuw
9Nick Heidfeldoud
10Robert Kubicaoud
11Ralf Schumachernieuw
12Jarno Trullinieuw
14David Coulthardnieuw
15Mark Webbernieuw
16Nico Rosbergnieuw
17Alexander Wurzoud
18Vitantonio Liuzzinieuw
19Scott Speednieuw
20Adrian Sutilnieuw
21Markus Winkelhockoud
22Takuma Satonieuw
23Anthony Davidsonnieuw

Klassement coureurs

poscoureurpunten
1Lewis Hamilton70
2Fernando Alonso58
3Kimi Räikkönen52
4Felipe Massa51
5Nick Heidfeld33
6Robert Kubica22
7Giancarlo Fisichella17
8Heikki Kovalainen14
9Alexander Wurz8
10Jarno Trulli7
11Nico Rosberg5
12David Coulthard4
13Takuma Sato4
14Ralf Schumacher2
15Mark Webber2
16Jenson Button1
17Sebastian Vettel1

Klassement constructeurs

posteampunten
1McLaren Mercedes128
2Scuderia Ferrari103
3BMW F156
4Renault F131
5Williams13
6Toyota Racing9
7Red Bull Racing6
8Super Aguri F14
9Honda Racing F11

'Mario Kart moet leegte na feestdagen opvullen'

Nintendo heeft bekend gemaakt dat Mario Kart Wii bewust niet rond de feestdagen zal verschijnen. Met games als Metroid Prime 3: Corruption, Super Mario Galaxy, Resident Evil Umbrella Chronicles en Pokémon Battle Revolution zou het even teveel van het goede zijn. Ook zegt Nintendo dat ze over het algemeen veel klachten horen over het gebrek aan kwaliteitstitels na de feestdagen:
"[...]
One of the most common complaints is that the video game industry focuses only on the holidays and saves nothing for the first quarter. Mario Kart will fill that void, and we're confident it will be a standout title.
[...]"


Mario Kart Wii zal met zowel de Wii Wheel als de Wiimote te spelen zijn.



Tour de France: Boonen klopt Zabel

Icoon Tour de France De twaalfde etappe ging van Montpellier naar Castres. Na 179 kilometer kwam Tom Boonen als eerste over de finish. Onderweg moesten diverse colletjes van de derde en vierde categorie worden genomen. Kort voor het einde lag nog een col van de tweede categorie. De eerste aanval van de dag kwam al kort na het begin van de etappe. Acht renners wisten weg te komen maar kregen geen toestemming van het peloton om weg te blijven. Met nog 160 kilometer voor de wielen werden de koplopers weer ingerekend. Enkele kilometers later wederom een aanval maar ook deze was niet succesvol.

Toch lukte het twee renners om een geslaagde aanval op te zetten. Amets Txurruka en Pierrick Fedrigo bouwden langzaam hun voorsprong op. Geleidelijk aan reden de twee weg van het rustig fietsende peloton. De maximale voorsprong liep op tot meer dan 11 minuten. Ondertussen probeerde Marcus Burghardt als eenzame achtervolger de koplopers bij te halen maar hij bleef lange tijd tussen het peloton en de twee in fietsen totdat de T-Mobile-renner besefte dat zijn poging geen kans van slagen had en werd ingelopen door het peloton.

Op 48 kilometer van de meet lag de top van de Montée de la Jeante, een berg van de 2e categorie. Txurruka pakte twintig punten. In het peloton probeerde Mauricio Soler nog wat punten te sprokkelen om wat in te lopen op Micheal Rasmussen. Met de zesde doorkomst kreeg hij tien punten. Yaroslav Popovych, de nummer drie in het bergklassement kon zestien punten bijschrijven.

Ondertussen bleef het peloton doorrijden met als gevolg dat de voorsprong van de vluchters snel slonk. Een massasprint leek onvermijdelijk en dat werd het dan ook. De voorsprong liep terug tot tien seconden op 2,5 kilometer. Nog voor de laatste kilometer waren de twee bijgehaald. Quickstep trok de sprint aan voor Tom Boonen. Erik Zabel kwam nog erg dichtbij maar Boonen was de snelste. Zijn tweede etappeoverwinning.
Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Silicon Knights klaagt Epic aan om Too Human

Mark Rein van Epic heeft bekend gemaakt dat Silicon Knights (Eternal Darkness, nu bezig met Too Human), de ontwikkelaar heeft aangeklaagd. Denis Dyack van Silicon Knights zou niet blij zijn met de late komst van de Unreal Engine 3. De engine had bij Silicon Knights binnen zes maanden na het verschijnen van 360 dev kits binnen moeten zijn. Pas in november 2006 konden ze er echter pas mee aan de slag en die achterstand gaat de ontwikkelaar veel geld kosten. Dyak zegt ook dat ze al een jaar proberen tot een oplossing te komen met Epic, maar dat het behoorlijk stil aan de overkant blijft:
"[...]
For more than a year, we have been trying to reach an agreement with Epic to resolve these issues without resorting to litigation, but were unable to come to reasonable terms with Epic. Regrettably, we are now forced to go to court in order to achieve satisfaction.
[...]"


Silicon Knights verdenkt Epic ervan alle tijd en geld in Gears of War te hebben gestopt, in plaats van het ontwikkelen en op tijd versturen van Unreal Engine 3. Dat leidde naar een slechte presentatie van Too Human op de E3 2006, omdat de ontwikkelaar geen vooruitgang heeft kunnen boeken door het gemis van de engine. De negatieve publiciteit die los kwam tijdens de presentatie van de game zou ook de verkoop ervan kunnen beïnvloeden; iets waar Dyak dus Epic vast de schuld van geeft.
"[...]
We certainly stand by our allegations in the lawsuit that instead of using our licensing fees to develop and support the Unreal Engine 3, Epic used that money to build Gears. No doubt Gears is a fun and phenomenally successful game, but as we alleged in our complaint against them, we strongly believe that from the perspective of someone waiting for a game engine that Epic promised it would deliver almost two years ago, it seems pretty clear that Gears was built on the backs of the Unreal Engine licensees,
[...]"


Verder zou het goed mogelijk kunnen zijn dat andere ontwikkelaars die de Unreal Engine 3 hadden besteld, te laat hebben ontvangen en de games hebben moeten uitstellen, de aanklacht zullen ondersteunen of er zelf een rechtszaak van te maken. De gehele aanklacht kun je op Gamasutra doorlezen.

Boonen wint twaalfde etappe

De twaalfde etappe ging van Montpellier naar Castres. Na 179 kilometer kwam Tom Boonen als eerste over de finish.

Onderweg moesten diverse colletjes van de derde en vierde categorie worden genomen. Kort voor het einde lag nog een col van de tweede categorie. De eerste aanval van de dag kwam al kort na het begin van de etappe. Acht renners wisten weg te komen maar kregen geen toestemming van het peloton om weg te blijven. Met nog 160 kilometer voor de wielen werden de koplopers weer ingerekend. Enkele kilometers later wederom een aanval maar ook deze was niet succesvol.

Toch lukte het twee renners om een geslaagde aanval op te zetten. Amets Txurruka en Pierrick Fedrigo bouwden langzaam hun voorsprong op. Geleidelijk aan reden de twee weg van het rustig fietsende peloton. De maximale voorsprong liep op tot meer dan 11 minuten. Ondertussen probeerde Marcus Burghardt als eenzame achtervolger de koplopers bij te halen maar hij bleef lange tijd tussen het peloton en de twee in fietsen totdat de T-Mobile-renner besefte dat zijn poging geen kans van slagen had en werd ingelopen door het peloton.

Op 48 kilometer van de meet lag de top van de Montée de la Jeante, een berg van de 2e categorie. Txurruka pakte twintig punten. In het peloton probeerde Mauricio Soler nog wat punten te sprokkelen om wat in te lopen op Michael Rasmussen. Met de zesde doorkomst kreeg hij tien punten. Yaroslav Popovych, de nummer drie in het bergklassement kon zestien punten bijschrijven.

Ondertussen bleef het peloton doorrijden met als gevolg dat de voorsprong van de vluchters snel slonk. Een massasprint leek onvermijdelijk en dat werd het dan ook. De voorsprong liep terug tot tien seconden op 2,5 kilometer. Nog voor de laatste kilometer waren de twee bijgehaald. Quickstep trok de sprint aan voor Tom Boonen. Erik Zabel kwam nog erg dichtbij maar Boonen was de snelste. Zijn tweede etappeoverwinning.

Overvaller biedt excuses aan

Icoon OpmerkelijkEen man die vanochtend een postkantoor in het Belgische Luik wilde overvallen, trof daar lege kassa's aan. Als hij had geluisterd naar de medewerkster die hij gijzelde, had hij dat kunnen weten. De man bood haar daarom zijn excuses aan.

De medewerkster van het postkantoor werd rond 08.00 uur voor het gebouw aangesproken door een persoon die haar bedreigde met een voorwerp dat op een pistool leek. De vrouw vertelde de overvaller direct dat er 's ochtends vroeg geen geld aanwezig was in het postkantoor. Toch dwong hij haar om hem in het gebouw binnen te laten.

De overvaller ontdekte al snel dat zijn slachtoffer niet gelogen had: de kassa's waren leeg. Daarop verontschuldigde hij zich bij de vrouw en zei hij dat hij haar geen kwaad wilde doen. De man sloeg daarna op de vlucht. Er wordt momenteel nog naar hem gezocht.

Honderd wandelaars zwaar onderkoeld

Icoon BinnenlandsOngeveer honderd deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn vrijdagmiddag zwaar onderkoeld geraakt. De wandelaars waren doorweekt door de zware regenval tijdens de laatste kilometers van de mars. Het Rode kruis heeft hen opgevangen met thermisch materiaal, dekens en bouillon.

Intussen is de regen in Nijmegen en omstreken weggetrokken. Nu het droog is zijn de tribunes langs de finish volgelopen met publiek. De sfeer is weer helemaal terug op de St. Annastraat of Via Gladiola.

Even dreigde een VIP-tent in te storten omdat het dak ervan vol stond met regenwater. Het gevaar is inmiddels geweken. De VIP's, waaronder vertegenwoordigers van Defensie en oud-bewindslieden, staan weer buiten.

Deense bond: "Rasmussen niet verdacht"

Een dag nadat Michael Rasmussen uit de Deense selectie werd gezet omdat hij twee keer verzuimde aan de antidopingautoriteiten door te geven waar hij verbleef, heeft de Deense wielerbond gezegd dat het de Rabo-renner niet verdenkt van dopinggebruik.

"We verdenken hem niet van dopinggebruik. We stellen alleen maar vast dat er verschillende waarschuwingen zijn geweest van het Deense antidopingagentschap en de Internationale Wielerunie. Er zijn ethische regels die moeten gerespecteerd worden en Michael heeft dit niet gedaan. Daarom hebben we beslist om hem niet in aanmerking te laten komen voor een selectie voor het WK in Stuttgart en de Olympische Spelen in Peking", aldus een verklaring.

Ajax haalt Dennis Rommedahl

Nadat gisteren al Ismael Urzaiz werd vastgelegd, kondigt Ajax vandaag een nieuwe aanwinst aan. Dennis Rommedahl wordt vanavond officieel gepresenteerd in De Lutte, waar de Amsterdammers een trainingskamp hebben belegd.

De snelle Deen, die in Nederland eerder zeven seizoenen voor PSV speelde, onderging eerder vandaag met succes een medische keuring in Amsterdam. Rommedahl zal de stand-in worden achter Kennedy, die in een eerder stadium werd overgenomen van FC Twente.

De laatste drie seizoenen was de Deense aanvaller actief voor het Engelse Charlton Athletic. In 75 competitiewedstrijden in de Premier League kwam de 29-jarige speler vier keer tot scoren.

Frituren met stoom, zonder vet

Icoon OpmerkelijkFrituren zonder vet. Maar met oververhitte stoom, die circuleert in een gesloten circuit. Onderzoeksorganisatie TNO heeft een "gezond en veilig'' alternatief voor de traditionele frituurpan ontwikkeld.

De HiFri komt eind dit jaar op de markt. De stoom, die een temperatuur heeft van 200 graden Celsius, wordt in direct contact gebracht met het product en draagt daarbij - net als bij normaal frituren - warmte over.
Een patatje gezond

Pinpasfraude bij Pathé De Munt

Icoon BinnenlandsKlanten van Pathé De Munt in Amsterdam zijn het slachtoffer geworden van pinpasfraude. Minstens een van de betaalautomaten werd gebruikt om pinpassen te 'skimmen'. Bij het 'skimmen' wordt een kopie gemaakt van de pas en samen met de pincodegegevens verzonden naar vermoedelijk een pc. Hier wordt vervolgens een lege kaart geladen met deze gegevens waarna de fraudeur naar hartelust kan pinnen.

FOK!user Roi is op deze manier 1000 euro kwijtgeraakt nadat hij had gepind bij de betreffende bioscoop. Bij een familielid werd hetzelfde bedrag afgeschreven, alle afschrijvingen vonden plaats in Italië. Toen de bank de mogelijke fraude in de gaten kreeg werden de passen onmiddellijk geblokkeerd.

Een woordvoerder van de bioscoop zegt dat ze niet snapt hoe juist zij het tussenstation konden zijn van de fraude: "Er staan hier vaak lange rijen voor de kassa, het is voor ons heel moeilijk voor te stellen dat iemand tien minuten lang bij een pinautomaat staat. Want er is ons verteld dat het niet met één druk op een toets is geregeld.".

Het is onbekend hoeveel mensen daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van de fraudeur. De fraude was niet met het oog waar te nemen, het apparaat is naar alle waarschijnlijk uit elkaar gehaald en aangepast door de 'skimmer'. Dat is vreemd want er zijn altijd mensen aanwezig achter de balie en in de hal van de bioscoop.

Nog even wachten op Lair in Europa

Voor de Lair-fans zal dit bericht niet zo positief zijn maar het moet toch gezegd worden; Lair is uitgesteld door Sony. Het spel zou eigenlijk op 26 september in de winkelschappen liggen (medeals Halo 3), maar Sony heeft ervoor gekozen om een extra paar weken wachttijd aan Lair vast te plakken. Het spel zal nu op 10 oktober te spelen zijn in Europa.

Om het leed ietwat te verzachten zijn er wel een zestal screenshots verschenen:





Prudhomme haalt uit naar Deense wielerbond

Christian Prudhomme, directeur van de Tour, heeft vanmorgen gezegd dat er voor de Tourdirectie geen enkele reden is om actie te ondernemen tegen Michael Rasmussen.

Op 29 juni kreeg de Deen van de internationale wielrenunie UCI een waarschuwing. De Deense wielerbond besloot hem daarop te weren uit de WK-ploeg en hij mag daarnaast volgend jaar niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking.

Prudhomme zei vanmorgen dat hij het raar vindt dat de Deense wielerbond nu pas met het nieuws over Rasmussen naar buiten kwam. "Rasmussen heeft op 29 juni al een waarschuwing gekregen. Waarom wordt de Deense bond nu pas wakker, nu hij in het geel rijdt? Ook is zijn bloed op 5 en 17 juli in de Tour gecontroleerd. Hij is volgens de regels van de UCI toen fit verklaard om te starten. Verder heeft hij urinecontroles ondergaan op 15, 17, 18 en 19 juli. Welke informatie zouden de Denen dan nog meer hebben om Rasmussen te weren uit een nationale ploeg?", aldus Prudhomme.

Rasmussen zelf heeft in een reactie gezegd dat hij vindt dat de zaak uit zijn proporties wordt getrokken. "Het is voor mij geen nieuws. Ik neem de UCI niets kwalijk. Ik ben zelf te kort geschoten in de communicatie. Ik ben echter een van de vele renners die een waarschuwing heeft gekregen voor dit soort dingen. Ik ben nog nooit positief bevonden. In juni ben ik nog buiten de competitie om gecontroleerd en die controle was ook negatief."

Rasmussen uit Deense nationale ploeg gezet

Icoon WielrennenDe Deense wielrenbond heeft Rabobank-renner Michael Rasmussen uit de nationale Deense ploeg gezet. De huidige drager van de gele trui in de Tour kan hierdoor niet naar het WK en ook niet naar de Olympische Spelen volgend jaar, waar hij als mountainbiker actief wilde zijn.

De Deense wielerbond besloot tot de maatregel omdat Rasmussen te vaak heeft verzuimd aan te geven waar hij zich bevindt. Renners moeten altijd laten weten waar ze verblijven om 'out-of-competition'-dopingcontroles mogelijk te maken.

De Deense bond zegt Rasmussen meerdere malen gewaarschuwd te hebben omdat hij niet of te laat meldde waar hij was. Dat kan duiden op het ontlopen van controles. Rasmussen zelf verklaarde voor de etappe van vandaag in de Tour dat hij maar één waarschuwing heeft gehad. Hij zei ook dat hij het hele gebeuren overdreven vindt. "De zaak wordt uit zijn proporties getrokken", aldus Rasmussen.

"Het is voor mij geen nieuws. Ik neem de UCI niets kwalijk. Ik ben zelf te kort geschoten in de communicatie. Ik ben echter een van de vele renners die een waarschuwing heeft gekregen voor dit soort dingen. Ik ben nog nooit positief bevonden. In juni ben ik nog buiten de competitie om gecontroleerd en die controle was ook negatief."

De directie van de Tour de France denkt er niet over de Deen uit de koers te halen. Tijdens een persconferentie nam Tourdirecteur Christian Prudhomme Rasmussen niets kwalijk, wel gaf hij de Deense wielerbond een draai om de oren. "Rasmussen heeft op 29 juni al een waarschuwing gekregen. Waarom wordt de Deense bond nu pas wakker, nu hij in het geel rijdt?"

Het laatste nieuws over de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Uitslag 2de vrije training GP Europa

Kimi Räikkönen heeft de tweede vrije training voor de GP van Europa als snelste afgesloten. De Finse Scuderia Ferrari-coureur was Lewis Hamilton en teamgenoot Felipe Massa te snel af. Räikkönen had 1:33.339 nodig voor zijn snelste ronde.


De volledige uitslag

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1K. RaikkonenFerrari1:33.339-28
2L. HamiltonMcLaren1:33.4780:00.13928
3F. MassaFerrari1:33.5900:00.25127
4F. AlonsoMcLaren1:33.6370:00.29830
5R. SchumacherToyota1:33.6680:00.32918
6J. TrulliToyota1:33.7460:00.40722
7N. RosbergWilliams1:33.8450:00.50624
8J. ButtonHonda1:33.8800:00.54136
9N. HeidfeldBMW Sauber1:34.1460:00.80722
10R. KubicaBMW Sauber1:34.2210:00.88219
11M. WebberRed Bull Racing1:34.2350:00.89629
12A. WurzWilliams1:34.2640:00.92521
13T. SatoSuper Aguri1:34.3570:01.01826
14R. BarrichelloHonda1:34.4110:01.07226
15G. FisichellaRenault1:34.4310:01.09228
16H. KovalainenRenault1:34.4460:01.10725
17D. CoulthardRed Bull Racing1:34.5040:01.16519
18A. DavidsonSuper Aguri1:34.5540:01.21526
19S. SpeedScuderia Toro Rosso1:35.3200:01.98126
20V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:35.6530:02.31424
21A. SutilSpyker1:36.5270:03.18825
22M. WinkelhockSpyker1:37.3190:03.98019

Volgend jaar misschien toch Franse GP

De Franse autosportbond (FFSA) heeft gisteren besloten zich in te zetten om toch een Grand Prix van Frankrijk te organiseren in 2008. Eerder dit jaar besloot men nog om geen Franse GP te organiseren.

De problemen zijn veroorzaakt doordat Magny Cours niet meer voldoet aan de eisen die de Formule 1 tegenwoordig aan een circuit stelt. Met name de bereikbaarheid van de baan is een groot probleem. De FFSA wilde eerst geen race in Frankrijk organiseren, om zich zo volledig op 2009 te kunnen richten, maar op dat besluit is men nu dus teruggekomen. Men wil volgend jaar nu toch een Grand Prix houden, om zich zo aan het contract, dat tot en met 2011 loopt, te kunnen houden.

Voor de race in 2008 worden onder andere Versailles en Disneyland Parijs genoemd als mogelijke locaties.

Atari kondigt 'Asterix at the Olympic Games' aan

Onlangs heeft Atari aangekondigd dat zij met een nieuw spel komen gebaseerd op de karakters Asterix en Obelix. Het nieuwe spel genaamd Asterix at the Olympic Games zal in de winter van dit jaar verschijnen op de PlayStation 2, Nintendo DS, Nintendo Wii en de PC. Het spel is gebaseerd op de film Asterix at the Olympic Games en bundelt elementen van de film met video-animatie.

Het verhaal zal gaan om Asterix, Obelix en niet te vergeten Dogmatix (de trouwe hond) die op weg gaan naar Griekenland om daar hun vriend Alafolix te bezoeken. Ze belanden bij de Olympic Games waar ze dus allerlei wedstrijden dienen te spelen tegen het Romeinse Rijk en natuurlijk tegen Julius Caesar. Je kan als speler zelf kiezen of je met Asterix, Obelix of Dogmatix speelt. Jouw voornaamste doel is om Brutus te stoppen die de poorten tussen de film, het boek en het videospel geopend heeft. Daarnaast dien je dus ook nog de nodige Olympische taferelen uit te halen.

Voor een eerste impressie van het spel hebben wij een zestal screenshots voor jullie:


Brandweer sloopt verkeerde huis

Icoon OpmerkelijkIn Massachusetts (Amerika) is een oefening van de brandweer een beetje misgegaan. Ze kregen de opdracht om in een leegstaand gebouw gaten in het dak en de muren te maken. Dit was nodig om het materiaal te testen. Alles ging perfect, het materiaal werkte prima. Het was alleen wel het verkeerde gebouw, het gebouw dat gesloopt moest worden, stond twee blokken verder.

De bewoners van het betreffende gebouw eisen een schadevergoeding, want de brandweerlieden hadden zich in het pand vergist. De brandweer is een onderzoek naar de pijnlijke gebeurtenis gestart. Huiseigenaar Jeffrey Luu reageert vrij laconiek: “Ongelukken gebeuren”. Het oefenpand werd later op de dag afgebroken zoals gepland.

'Softwarepolitie' controleert LAN-party's

PiracyLAN-party's in Nederland worden steeds vaker streng gecontroleerd op de handel in illegale spel-, muziek- en filmbestanden. Dergelijke handel heeft de LAN-scène in België namelijk om zeep geholpen. Daardoor trekken veel Belgen naar Nederland om hier aan een LAN-feest te kunnen deelnemen.

Campzone in het Brabantse Oirschot bijvoorbeeld verwacht de komende elf dagen zelfs een invasie van Belgen. De organisatoren van het feest zeggen geen podium te willen zijn voor de verspreiding van illegale software. ''Constateren wij iets onoirbaars dan moet direct de pc worden gewist. Wordt dat geweigerd dan is het inpakken en wegwezen zonder teruggave van entreegelden.''

Voorzitter J. Brand van 'softwarepolitie' BSA - Business Software Alliance - zegt ook door te gaan door met voorlichtingscampagnes en juridische actie op onder meer LAN-party's. Wordt heling of ontduiking van auteursrechten ontdekt, dan volgt aangifte bij de politie. Pc’s worden in beslag genomen en organisatoren kunnen aansprakelijk worden gesteld. ''Daarnaast doen we een dringend beroep op de overheid, brancheorganisaties en het bedrijfsleven. Softwarepiraterij brengt niet alleen de IT-sector financiële schade toe, maar heeft ook negatieve invloed op de lokale economie, belastinginkomsten en werkgelegenheid.''

LAN-party's zoals Campzone zijn bijeenkomsten van computerliefhebbers die via een Local Area Network (LAN) hun pc's koppelen om tegen en met elkaar te gamen. Jaarlijks zouden er in ons land zo'n 34 LAN-feesten plaatsvinden.

Webcomic list!

Als ik de krant openmaak, kijk ik altijd meteen naar de strips. Vaste gewoonte. Ik ben opgegroeid met de Donald Duck, Suske en Wiske, Urbanus (gesigneerd door Willy Linthout!), Lucky Luke, Asterix en nog veel meer. Strips zijn echter, net als ik ook volwassener geworden. Graphic Novels heten ze nu zelfs. The Watchmen, Maus, The League of Extraordinary Gentlemen, Hell Boy, V for Vendetta; allemaal zijn het literaire meesterwerkjes.

Op internet zijn er natuurlijk ook comics te vinden, de zogenaamde webcomics. Maar het probleem is echter:

Welke zijn goed? Enfin, hier is mijn webcomic lijst die ik dagelijk bekijk, enjoy! (het zijn er over de 20)

Schouderblessure velt Ongarato

Alberto Ongarato komt niet meer in actie tijdens de Tour de France. De renner van Milram heeft, enkele dagen voor zijn verjaardag, op moeten geven. Een schouderblessure heeft namelijk roet in het eten gegooid.

Ongarato was vrijdag, tijdens de twaalfde etappe van de Ronde van Frankrijk, betrokken bij een valpartij. Het resultaat was een blessure aan zijn schouder. De 31-jarige renner is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Montpellier gebracht. Door het uitvallen van de Italiaan, zijn er nu nog 167 deelnemers.

Arsenal Kiev lonkt naar Davids

Edgar Davids, speler van Ajax, staat in de belangstelling van Arsenal Kiev. De club uit de Oekraïne heeft zich donderdag officieel bij de club uit Amsterdam gemeld.

Arsenal Kiev heeft vooralsnog geen bod uitgebracht op Davids. De middenvelder is aan zijn eerste seizoen bij de club uit de hoofdstad bezig. Bovendien loopt zijn huidige contract nog een jaar door.

De Amsterdamse club heeft overigens al laten weten dat Davids niet te koop is. Hetzelfde geldt voor Wesley Sneijder. Valencia zou nog altijd naar de diensten van de jonge middenvelder hengelen.

Totti bedankt officieel voor Italië

Francesco Totti, speler van AS Roma, heeft officieel laten weten dat hij niet meer voor de nationale ploeg van Italië in actie zal komen. Sinds de gewonnen finale op het WK in Duitsland kwam de 30-jarige routinier al niet meer voor zijn land in actie.

Toentertijd liet hij namelijk weten dat hij alleen nog in actie wilde komen tijdens 'belangrijke' wedstrijden van de Squadra Azzurra. De komende jaren concentreert Totti zich op zijn carrière bij AS Roma, waar hij al vijftien jaar actief is.

In die periode speelde Totti al 366 wedstrijden. Hierin wist hij 147 doelpunten te maken. Voor de nationale ploeg van Italië kwam hij 58 keer uit en vond hij negen keer het net.

Woede bij lawaaitocht doodgestoken Almeerder

Icoon BinnenlandsGisteren is in Almere een lawaaitocht gehouden voor de zaterdag doodgestoken Henk Schuurman. Een woedende broer van het slachtoffer zei in een toespraak tot de circa 400 deelnemers de politiek verantwoordelijk te achten.

''Wij houden de politiek verantwoordelijk. Door hun tolerantie heeft de agressie op straat kunnen gedijen. Politici luister: ervaar zelf eens hoe verrot dit leven is. Maar niet alleen de politiek houden wij verantwoordelijk, ook de families van de daders. Tot aan de laatste snik zullen we deze families juridisch vervolgen'', aldus Ger Schuurman.

Onder aanvoering van de zoon van Schuurman trok de menigte van het Globeplein naar de plaats waar het slachtoffer door drie hangjongeren werd neergestoken. Onderweg werd geschreeuwd, gefloten op fluitjes en getoeterd met luchthoorns.

De lokale politiek schitterde door afwezigheid. Mede doordat de familie van Schuurman had laten weten geen prijs te stellen op de komst van het gemeentebestuur. De 'onhandige' opmerkingen van VVD-burgemeester Annemarie Jorritsma dat de steekpartij een 'lokaal incident' was en haar weigering om de landelijke media te woord te staan, speelden mee met dat besluit.

Wel vertegenwoordigd was de Partij voor de Vrijheid (PVV) in de aanwezigheid van Tweede Kamerlid Raymond de Roon, die zelf woonachtig is in Almere. ''Geert Wilders wilde hier graag zelf staan, maar hij is op vakantie. Ik ben hier om een klemmend betoog te doen. Pak terug wat van ons is. Pak de straat terug, pak ons land terug. Laat zien dat 'Opa Taxi' niet voor niets gestorven is'', aldus de parlementariër. De PVV heeft Kamervragen gesteld over het incident.

De 56-jarige Henk Schuurman werd doodgestoken na een ruzie met drie eierengooiende jongeren uit Almere van 15, 16 en 18 jaar oud. Zij bekogelden niet alleen de auto van het slachtoffer maar ook zijn vrouw. Via een open raam kreeg zij een volle lading eierstruif over haar heen. De drie verdachten van Surinaamse en Antilliaanse komaf zitten in voorarrest. De 16-jarige wordt beschouwd als hoofddader.

Met dank aan Prejudiced voor de submit.

Arbitragezaak Feyenoord en Duut

Binnen niet al te lange tijd zullen Feyenoord en Henk Duut tegenover elkaar staan voor de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Het duo heeft namelijk moeite om overeenstemming te bereiken omtrent de werkzaamheden die de trainer mag gaan uitvoeren.

Vorig seizoen fungeerde Duut namelijk als assisstent-trainer van de opgestapte Erwin Koeman. Inmiddels zit Bert van Marwijk op deze positie en bleek er geen plaats meer te zijn voor de voormalig speler van Feyenoord.

Duut ontving wel een aanbieding om de selectie van Jong Feyenoord te gaan trainen, maar hier wilde hij niets van weten. Advocaat Eric Vilé zal de coach bijstaan in deze zaak.

Mido verhuist naar Birmingham City

Achmed Hossam, beter bekend als Mido, zal komend seizoen voor Birmingham City gaan spelen. De aanvaller speelde de afgelopen jaren voor Tottenham Hotspur, maar heeft eerder al laten weten naar een andere club te willen.

Tottenham Hotspur wilde negen miljoen euro voor Mido hebben, die bij de ploeg niet tot een vaste waarde uit wist te groeien. In eerste instantie werd het bericht naar buiten gebracht dat de Egyptenaar tijdelijk naar Birmingham City zou vertrekken, maar hier hadden The Spurs geen oren naar.

De voormalig speler van Ajax zal vrijdag nog een medische keuring ondergaan, waarna hij naar verwachting een persoonlijk contract zal ondertekenen. Naar eigen zeggen zal dit volgens Mido geen problemen opleveren: "Het aanbod van Birmingham is het beste dat ik heb gehad. En dat deed me ervoor kiezen in Engeland te blijven."

Rasmussen: "Het wordt opgeblazen"

Kort voor de start van de twaalfde etappe van de Tour kon Michael Rasmussen vanmiddag amper een stap buiten de bus van de Raboploeg zetten.

Tegenover de media verklaarde de Deen dat hij alle aandacht voor zijn waarschuwing van de internationale wielerunie UCI overdreven vindt. "De zaak wordt uit zijn proporties getrokken", aldus Rasmussen, die in de afgelopen maanden twee keer verzuimd had de dopingautoriteiten in te seinen over zijn verblijfplaats. Hierdoor is hij door de Deense wielerbond uit de nationale selectie gezet.

"Het is voor mij geen nieuws. Ik neem de UCI niets kwalijk. Ik ben zelf te kort geschoten in de communicatie. Ik ben echter een van de vele renners die een waarschuwing heeft gekregen voor dit soort dingen. Ik ben nog nooit positief bevonden. In juni ben ik nog buiten de competitie om gecontroleerd en die controle was ook negatief."

Spelers Leeds United al zes weken niet betaald

Het gaat steeds slechter bij Leeds United. De gevallen grootmacht verkeert in financiële moeilijkheden.

De spelers hebben al zes weken geen salaris gekregen, terwijl ze na degradatie naar de League One (het derde Engelse profniveau) nog akkoord gingen met een forse salarisverlaging. "Het is een absolute puinhoop en dit moet snel worden opgelost, de spelers verliezen hun geduld", aldus een woordvoerder van de overkoepelende spelersorganisatie.

Zes jaar geleden stond Leeds United nog in de halve finale van de Champions League.

Extra boekingen pinpasdief Kim Feenstra

Icoon ShowbizzDe carrière van topmodel Kim Feenstra heeft tot nu toe geen nadeel ondervonden van het feit dat ze eerder deze week werd veroordeeld wegens diefstal.

''Integendeel: ze wordt vaker gevraagd en is bijvoorbeeld voor de Fashion Week van volgende week in Amsterdam al vijf keer geboekt. Er is begrip voor haar'', aldus een woordvoerder van het modellenbureau waar de 21-jarige Kim werkzaam is.

Kim werd na een reeks televisie-uitzendingen in mei verkozen tot 'Hollands Next Top Model'. Ze won daarmee onder meer een lucratief contract bij modellenbureau Max Models.

Het model stal vorig jaar een pinpas, waarmee ze vervolgens bij een geldautomaat 500 euro opnam. Dit bedrag moet ze van de rechter terugbetalen aan de gedupeerde.

Kim Feenstra
Voormalig pinpasdievegge

Vrijspraak in moord Alkmaarse drugshandelaar

Icoon JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft vandaag Mink K. vrijgesproken van de moord op drugshandelaar Jaap van der Heiden. Deze kwam op 10 april 1993 om het leven, toen een tasje met explosieven aan de voordeur van zijn woning in de binnenstad van Alkmaar tot ontploffing kwam. Tegen Mink K., die altijd heeft ontkend, was tien jaar gevangenisstraf geëist.

De vrijspraak vormt de climax van een lang slepende rechtszaak, die werd gekenmerkt door bewijsproblemen van het Openbaar Ministerie (OM). Officier van justitie Saskia de Vries voerde getuigen op waarvan de betrouwbaarheid niet of nauwelijks bleek vast te stellen. De rechtbank heeft met deze getuigen korte metten gemaakt: al hun verklaringen zijn buiten beschouwing gelaten. Daardoor bleef er aan bewijs nagenoeg niets over.

De 47-jarige Mink K. is al jaren een bekende figuur in de Nederlandse onderwereld. Toen hij twee jaar geleden werd gearresteerd in de zaak-Van der Heiden, zat hij een celstraf uit wegens zijn bemoeienis met grote partijen wapens.

K. komt vandaag ook daadwerkelijk vrij. De rechtbank legde hem vier maanden op wegens documentfraude, maar deze heeft K. al ruim uitgezeten in voorarrest.

Klien hoopt op zitje bij Spyker

Christian Klien hoopt nog steeds op een plek bij Spyker F1 als racecoureur. Vorige week donderdag testte de Oostenrijker voor het Nederlandse team. Een racezitje bij Honda Racing F1 zit er niet meer in, omdat daar beide coureurs voor volgend jaar al vast staan.

"Alles is nog open", zei Klien. "Ik heb bij Spyker getest en het is nu aan hen om te beslissen of ze me dit jaar willen laten racen. Het was natuurlijk een geweldige ervaring om op hetzelfde circuit in twee auto's te rijden. Spyker nodigde me uit voor een test om het team en de auto te leren kennen."

"Dit jaar ligt het aantal testkilometers aan banden, dus het is belangrijk om zoveel mogelijk tijd in de auto door te brengen. Dus ik ging met Honda rond de tafel en vroeg of er een mogelijkheid was dat ik bij Spyker kon testen. Ze steunden me direct en leenden me een dagje uit aan Spyker. Het was een uiterst interessante test en hopelijk is er een kans op een racestoeltje dit jaar."

Ralf: "Ik blijf in de Formule 1"

Ralf Schumacher verwacht dat we hem ook volgend jaar nog zullen zien in de Formule 1. De Duitser heeft op dit moment een moeilijk seizoen bij Toyota - hij heeft nog maar twee punten gescoord, door tweemaal als achtste te finishen.

"Ik kan jullie beloven dat ik ook volgend jaar in de Formule 1 zal rijden", vertelde de 32-jarige coureur, die bezig is aan zijn elfde Formule 1-seizoen. "Als de tijd rijp is, zal ik bekendmaken voor welk team ik zal rijden. Op dit moment ligt er nog niets vast."

Schumacher maakte zijn debuut in 1997, bij het toenmalige Jordan-team. In zijn derde race wist hij naar het podium te rijden. In 1999 maakte hij de overstap naar Williams, waar hij tot en met 2004 reed. Sinds 2005 rijdt de Duitser bij het Toyota-team.

Canadese politie pakt Chileense selectie op

De gehele selectie van Jong Chili is in Toronto gearresteerd wegens geweldpleging tegen de politie. Na de nederlaag tegen Argentinië in de halve finales van het wereldkampioenschap onder 20 jaar, liep de situatie zowel binnen als buiten het stadion volledig uit de hand. Niemand van de Chileense selectie is na vrijlating in staat van beschuldiging gesteld.

Na afloop van de wedstrijd tegen de Argentijnen beklaagden de Chilenen zich over de Duitse arbiter Wolfgang Stark, die na het eindsignaal moest worden beschermd tegen woedende Chileense spelers. Op weg naar de spelersbus bij het stadion raakten de Chileense voetballers slaags met de Canadese politie.

Diverse spelers van Chili raakten bij de schermutselingen gewond. De spelersbus raakte zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft al gezegd dat het een onderzoek in gaat stellen naar de incidenten.

B-staal Sinkewitz wordt dinsdag geanalyseerd

Aankomende dinsdag zal het B-staal van de van dopinggebruik verdachte Patrik Sinkewitz (T-Mobile) geanalyseerd worden.

De Duitser vroeg gisteren een contra-expertise aan. Volgens de reglementen moet de contra-expertise binnen de 10 dagen na aanvraag gebeuren en aanvankelijk zou vandaag al worden begonnen met de analyse van het B-staal.

Het Duitse antidopingagentschap (NADA) heeft gezegd dat de dopingcontrole en de analyse van het staal van Sinkewitz correct zijn uitgevoerd. Daarmee reageert het NADA op berichten van de Duitse tv-zender ZDF. ZDF meldde dat het lab, waar de analyse was gebeurd, tijdens het onderzoek toegankelijk was voor derden. "We hebben de internationaal geldende procedures gevolgd," aldus een verklaring.

Schuster: "Robben komt"

Bernd Schuster heeft er alle vertrouwen in dat Arjen Robben spoedig zal worden gepresenteerd als nieuwe aankoop van Real Madrid.

"Ik lig er niet wakker van of hij morgen of overmorgen arriveert", aldus de trainer van de 'Koninklijke'. "Het is zelfs geen ramp als hij de eerste competitiewedstrijd mist. Robben is immers ook gewoon bezig aan de voorbereiding, dus voorzien we geen fysieke problemen."

Schultz uitgeschakeld in Cincinnati

Brenda Schultz-McCarthy is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van het tennistoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De als tweede geplaatste Patty Schnyder was met 6-2 en 6-3 veel te sterk voor de Nederlandse tennisster.

Schultz-McCarthy wist via het spelen van kwalificatiepartijen door te dringen tot het hoofdtoernooi in de Amerikaanse stad.
In de eerste ronde versloeg ze nog de Colombiaanse Catalina Castano.

Man vernielt eigen auto

Icoon Domme criminelenEen 30-jarige man uit Den Haag is donderdagavond opgepakt omdat hij in Leidschendam met een breekijzer een auto aan het vernielen was. Op het politiebureau werd ontdekt dat de auto het eigendom van de man zelf was.

De man had toen hij werd opgepakt al enkele ramen van zijn auto kapot geslagen. Op het politiebureau vertelde de man dat hij zijn auto aan een vriend had uitgeleend. Deze zou de wegenbelasting en de verzekering betalen, maar had dat niet gedaan. Hierdoor kreeg de eigenaar van de auto een aantal boetes. Zijn woede hierom koelde hij op de auto.

De man bleek ook nog een boete van 500 euro open te hebben staan. Pas toen hij deze betaald had, mocht hij weer naar huis.

[WK-20] Argentinië naar finale

Net als twee jaar geleden heeft Argentinië zich weten te plaatsen voor de finale van het wereldkampioenschap voor spelers onder de 20. De regerend kampioen won in het Canadese Toronto met 3-0 van Chili.

In de vijf voorafgaande wedstrijden had Chili nog geen tegendoelpunt geïncasseerd maar in de halve finale stonden ze al na een kwartier spelen voor een bijna kansloze missie. Angel Di Maria zorgde uit een voorzet van uitblinker Ever Banega na twaalf minuten voor de 1-0. De Chilenen begonnen vervolgens om zich heen te schoppen, wat na een kwartier leidde tot een rode kaart voor centrumverdediger Gary Medel.

In de tweede helft wisten de Argentijnen pas het voordeel van een man meer op het veld uit te spelen. Claudio Yacob schoot zijn team in veilige haven door uit een voorzet van Maximiliano Moralez de 2-0 binnen te tikken. Een klein kwartier voor tijd kreeg de Chileen Dagoberto Currimilla zijn tweede gele kaart en mocht ook hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. In de derde minuut van de blessuretijd was het Moralez die zijn vierde doelpunt van het toernooi scoorde en daarmee de eindstand op 3-0 bracht.

In de finale nemen de Argentijnen het aankomende zondag op tegen Tsjechië, dat gisteren met 2-0 van Oostenrijk won.

Chili - Argentinië 0-3
12' Di Maria 0-1
65' Yacob 0-2
93'Morlaez 0-3

Guitar Hero 3 komt 9 november

Guitar Hero 3 komt op 9 november uit in Europa. De game gaat verschijnen voor Xbox 360, PS3, PS2, Wii en zelfs de DS krijgt een versie.

De game komt in verschillende vormen in de winkels, de Wii en de PS3 krijgen enkel een versie met gitaar (prijs waarschijnlijk 60 tot 70 euro). De 360 en de PS2 gamers kunnen kiezen tussen een bundel met gitaar (60 tot 70 euro) of de losse game (40 euro).

Het lijkt er dus op dat de game een stukje onder de prijs van Guitar Hero II gaat zitten. Die bundel met gitaar kost hier zo'n 80 tot 90 euro.

Prijzen zijn vooralsnog richtprijzen

Enschede in ban van ufo

Icoon X-factorAfgelopen zondag zag een inwoner van Enschede een ufo vliegen boven zijn woonplaats. De volgende dag maakte Paul Rilman er melding van tegenover de regionale krant Tubantia. Helaas was zijn videocamera stuk en daarom kon hij de ufo die hij boven wijk de Velve zag vliegen, niet vastleggen.

Wel gaf hij een ooggetuigenverslag: ''Dit heb ik nog nooit gezien. Een groot, fel rood licht vloog constant door. Het was een soort rode vuurbal die uit het zuidwesten kwam en in noordelijke richting vloog. Het was geen vliegtuig en ook geen satelliet. Het veranderde af en toe van vorm en kleur en maakte geen geluid.''

Vondst
Dinsdag trof inwoonster Geesje van de Vijver 'een raar ding' aan tijdens een wandeling door 't Witte Veen. Naar aanleiding van het krantenbericht wist ze het zeker: Dit moesten wel de restanten zijn van het onbekende voorwerp dat zon­dagnacht over Enschede vloog.

Hetgeen ze vond betreft een geel- en oranjekleurige object dat veel weg heeft van een misvormde hoop kaarsenvet. ''Het is kost­baar bezit geworden. Hij gaat voor tweeduizend euro nog niet weg'', zei ze gisteren in dezelfde krant. Er werd zelfs een heuse nieuwsvideo over het onderwerp gemaakt (zie onder dit bericht).

Ballon
Wellicht kan Geesje hem voor 2.000 euro beter toch maar verkopen. Want wat zegt Enschedeër Edwin Schurink vandaag ook weer in dezelfde krant: ''Rilman moet mijn vuurballon hebben gezien. Kan niet anders.''

Schurink zegt dat hij het uit Thailand afkomstige ding zondagavond rond kwart over elf liet opstijgen vanaf de Josink Es, waar hij op dat moment barbecuede. ''Het is een lampion die je uit elkaar moet trekken. Onderin zit een soort aanmaakblokje. Aansteken en hup, weg vliegt de vuurballon, richting Velve.''

Tales of ... aangekondigd voor Wii, DS en PSP

Namco heeft een aantal Tales of ... games aangekondigd voor verschillende consoles:

Tales of Innocence (Nintendo DS, nieuwe game)
Tales of Rebirth (PSP, port)
Tales of Destiny Director's Cut (platform onbekend)
Tales of Symphonia: Knight of Ratatosk (Wii, opvolger Cube-versie)

Zodra er meer beelden, of een grotere scan beschikbaar is, zullen we deze natuurlijk met jullie delen.

Update 11:45

Zoals beloofd, de grotere scan:

Uitslag 1e vrije training GP Europa

Lewis Hamilton heeft zojuist de snelste tijd gereden tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Europa. De Brit wist de Nürburgring in een tijd van 1.32.515 te ronden. Kimi Räikkönen en Fernando Alonso volgden op kleine afstand.

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Lewis HamiltonMcLaren1:32.51526
2Kimi RaikkonenFerrari1:32.7510:00.23624
3Fernando AlonsoMcLaren1:32.9320:00.41727
4Nick HeidfeldBMW1:32.9750:00.46035
5Robert KubicaBMW1:33.2050:00.69034
6Felipe MassaFerrari1:33.6050:01.09024
7Ralf SchumacherToyota1:33.8250:01.31032
8Jenson ButtonHonda1:33.9360:01.42128
9David CoulthardRed Bull1:34.0620:01.54725
10Rubens BarrichelloHonda1:34.1420:01.62725
11Jarno TrulliToyota1:34.1520:01.63734
12Alexander WurzWilliams1:34.3450:01.83032
13Nico RosbergWilliams1:34.5630:02.04832
14Anthony DavidsonSuper Aguri1:34.5670:02.05230
15Mark WebberRed Bull1:34.6830:02.16822
16Takuma SatoSuper Aguri1:34.7080:02.19336
17Vitantonio LiuzziToro Rosso1:34.9070:02.39231
18Heikki KovalainenRenault1:34.9210:02.40621
19Giancarlo FisichellaRenault1:35.0770:02.56222
20Scott SpeedToro Rosso1:35.6430:03.12815
21Adrian SutilSpyker1:36.3400:03.82522
22Markus WinckelhockSpyker1:37.1160:04.60130

De volgende training begint om 14.00 vanmiddag.

Geheel Jong Chili gearresteerd

Icoon VoetbalDe gehele voetbalselectie van Jong Chili is afgelopen nacht in Toronto gearresteerd wegens geweldpleging tegen de politie. Na de nederlaag tegen Argentinië (0-3) in de halve finales van het wereldkampioenschap onder 20 jaar liep de situatie in en buiten het stadion volledig uit de hand.

De Canadese politie zette 21 spelers enkele uren vast. Niemand van de Chileense selectie is na vrijlating in staat van beschuldiging gesteld.

Chili beëindigde het duel met negen man. De ploegleiding beklaagde zich na afloop over de Duitse arbiter Wolfgang Stark, die na het eindsignaal moest worden beschermd tegen woedende Chileense spelers. Op weg naar de spelersbus bij het stadion raakten de Chileense voetballers slaags met de Canadese politie. Journalisten werden door bewakers van de ongeregeldheden weggeleid.

Diverse spelers van Chili raakten bij de schermutselingen gewond. De spelersbus raakte zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld. De wereldvoetbalbond FIFA stelt een onderzoek in naar de incidenten in Toronto.

Titelhouder Argentinië speelt zondag in de finale van het jeugd-WK tegen Tsjechië, dat Oostenrijk met 2-0 versloeg. Het toernooi in Canada is een groot succes. Met ruim 1,1 miljoen toeschouwers heeft het WK onder 20 jaar het bezoekersrecord van Mexico 1983 al voor de slotdag gebroken.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Autobedrijf trekt spotje met dode hond terug

Icoon MediaDaimlerChrysler Nederland heeft een reclamespotje waarin een hond wordt geëlektrocuteerd van internet gehaald. Het bedrijf heeft het filmpje teruggetrokken na overleg met het Amerikaanse moederconcern dat het spotje in strijd met de goede smaak vindt.

Dat liet een woordvoerder van DaimlerChrysler Nederland vandaag weten. Het filmpje, tot voor kort te zien op de site YouTube, was bedoeld om de Dodge Nitro onder de aandacht te brengen. Om het krachtige imago van het voertuig te benadrukken, komt een hondje dat tegen de auto plast onder stroom te staan. Na enkele bliksemflitsen blijft het dier dood op zijn rug liggen.

''Alle landen hebben een bepaalde vrijheid bij het maken van commercials voor de auto's'', aldus de woordvoerder van DaimlerChrysler Nederland. ''In Nederland heeft het filmpje niet tot negatieve reacties geleid, maar omdat het in Amerika in strijd met de goede smaak wordt geacht, hebben we in overleg besloten deze commercial terug te trekken.''

De Chrysler Group in Detroit heeft verontschuldigingen voor het spotje aangeboden. ''Het gaat de grenzen van wat wij als gepast beschouwen ver te buiten'', aldus de onderneming in een verklaring. Het bedrijf stelde dat het spotje ''fictieve maar ongepaste behandeling van een dier'' toont en verklaarde dat deze uiting van ''extreem slechte smaak'' getuigt.



Het filmpje is weg van Youtube, maar uiteraard niet van internet

Jack Russell pest hertje

Icoon OpmerkelijkIn Heenvliet heeft een Jack Russell een hertenkalf zoveel schrik aangejaagd dat deze dwars door de omheining van het hertenkamp rende en midden in de avondspits de autoweg op vluchtte.

Daar werd het nog geen week oude hertje opgemerkt door een automobiliste, die het hertje volgde en uiteindelijk weer terug naar het kamp wist te leiden. Het arme dier heeft verder niets overgehouden aan zijn avontuur, behalve waarschijnlijk een gloeiende hekel aan pretentieuze keffertjes.

De Jack Russell kreeg het, volgens een vrijwilliger van het hertenkamp, plotseling op zijn heupen terwijl zijn eigenaresse nietsvermoedend de herten stond te voeren.


Bambi-basher

Hardwareverkopen Japan

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe hardwarelijst uit Japan, een nieuwe bevestiging van Nintendomination in Japan. Werkelijk niets staat Nintendo tegenwoordig in de weg daar, ze verkopen 3,5 keer meer dan de concurrentie totaal.

Wat wel positief is voor Sony is de gestegen verkopen van al hun consoles, ondanks dat ze bijna niet in de softwarelijst voorkwamen.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS141.982139.2864.252.78618.258.465
Wii109.85475.2792.139.9853.059.628
PSP37.57832.9461.153.6715.685.800
PS215.77714.120450.27020.605.129
PS313.49312.691519.115976.673
3602.9422.370123.895388.597
GBA43260141.83715.339.916
NGC1061748.6994.178.167

Heavenly Sword straks te spelen in 15 talen

Een aantal dagen eerder berichtten wij dat Heavenly Sword in zo een twaalf talen zou gaan verschijnen. Onlangs heeft developer Tameem Antoniades van Ninja Theory aangegeven dat het spel zelfs vijftien talen zal gaan kennen met ondertiteling. Blu-Ray komt bij dit spel in ieder geval goed tot zijn recht. Voor ieder wat wils dus. Welke talen precies in het spel verwerkt zullen worden is nog niet bekend, maar verwacht in ieder geval wel de talen Engels, Frans, Duits en Spaans.



Overheid vernietigt 900.000 hittestickers

Icoon GezondheidDe overheid heeft 900.000 informatiestickers laten vernietigen omdat de inhoud onjuist was. Het betreft zogenoemde 'hittestickers' die in het kader van het nationale hitteplan worden verspreid onder huisartsenposten, gezondheidsdiensten, bibliotheken, zorginstellingen en apotheken.

Op de stickers stond dat het drinken van warme dranken als koffie en thee uit den boze is tijdens een hittegolf. Deskundigen waren achteraf echter van mening dat het drinken van een warm drankje geen kwaad kon. De stickers waren inmiddels al gedrukt en konden zodoende de vuilverbranding in.

Een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid stelt dat het voorlichtingsmateriaal moest worden aangepast 'na gewijzigd inzicht'. ''De campagne richt zich vooral op ouderen. Het gevaar bestaat dat als je koffie en thee ontraadt, zij helemaal niets meer drinken.''

In de paramedische hoek wordt besmuikt gelachen om het geblunder. ''Als het warm is en je drinkt met mate koffie of thee ga je echt niet zomaar dood'', zo valt te beluisteren onder hen.



De goede versie

Pleidooi voor zijwieltjes bejaarde fietsers

OngelukDe zijwieltjes waarmee kleine kinderen leren fietsen, zouden ook gebruikt moeten worden door fietsende bejaarden. Dat zegt de Fietsersbond vandaag in De Telegraaf. De bond is geschrokken van de vele ongelukken die met pedalerende ouderen gebeuren.

De stichting Consument en Veiligheid stelt dat de afgelopen vijf jaar jaarlijks gemiddeld 3.400 mensen van 55 jaar of ouder in het ziekenhuis belandden na een val of ongeluk met hun fiets. Meestal raakten zij gewond aan het hoofd. Even een blokje om op de fiets, voor een bezoekje bij familie of een boodschap, kost jaarlijks gemiddeld 110 ouderen het leven. De helft van hen is ouder dan 75 jaar. Tussen 2001 en 2005 is het aantal ziekenhuisopnamen van fietsers van 55 jaar of ouder met 21% is gestegen.

De Fietsersbond is ervan overtuigd dat eventuele aanpassingen, zoals zijwielen, soelaas kunnen bieden. ''Het wordt steeds chaotischer op de weg en als je daarbij bedenkt dat ouderen vaak moeite hebben om hun evenwicht te bewaren, waarom zou je dan geen zijwielen monteren'', aldus een woordvoerster.



Ook voor opa en oma

Rockstar komt met Bully Scholarship Edition

Ondanks de huidige rellen rond Manhunt is Rockstar nog lang niet klaar met het shockeren van de "fatsoenlijke" mensen. Het bedrijf heeft namelijk een vervolg aangekondigd op Bully, te weten Bully Scholarship Edition. De game zal dezelfde gameplay kennen als de PS2-versie, maar dan met wat nieuwe content. Ook dit keer speelt de game zich af op Bullworth Academy, waar je als 15 jaar oude Jimmy Hopkins nieuw binnenkomt. Je zult je moeten aanpassen aan deze nieuwe school, met alle hoogte- en dieptepunten die daarbij komen kijken.

Bully Scholarship Edition verschijnt deze winter voor Xbox 360 en Nintendo Wii.

Trailer The Bad, The Ugly, and the Sober

Akella heeft op de E3 een trailer getoond van de game The Bad, the Ugly and the Sober. Deze western-game draait om een boer genaamd Jack, ooit een echte scherpschutter. Op een dag komt een gewonde indiaan bij hem langs voor hulp, hij is op de vlucht voor Black Bill en zijn bandieten. Jack redt het leven van de indiaan en Black Bill bedankt hem door zijn ranch af te branden. Om geld te verdienen om zijn leven weer op te bouwen gaat Jack meedoen aan een toernooi in Westtown. Dit toernooi wordt georganiseerd ter ere van een dode bandiet genaamd James Starr en de hoofdprijs is een flinke zak geld en een portret van de bandiet. Om te winnen zal Jack een aantal mini-quests moeten oplossen, onderwijl de strijd aangaand met oa Black Bill.

De trailer is hier te vinden.

Boonen: "Strijd om groen had klaar moeten zijn"

Gisteren kreeg Tom Boonen de uitgelezen mogelijkheid om zijn voorsprong in klassement om de groene trui optimaal te vergroten. Concurrenten Erik Zabel en Thor Hushovd zaten niet bij de eerste groep en konden dus geen punten vergaren, Boonen kon op de meet 35 punten pakken.

Het liep echter anders voor de Quickstep-renner. Het parcours bevatte op 800 meter een met hekken afgezette rotonde. Enkele renners kwam met de hekken in aanraking of werd op een andere manier afgeremd. Zo ook Boonen, Julian Dean (ploeggenoot van Hushovd) was de schuldige. "Ik heb vandaag niet eens gespurt. Julian Dean verknalde hier alles voor mij. Op 800 meter van het einde ging hij veel te hard die rotonde in", zo verklaarde Boonen. "Dat kon nooit goed aflopen. Ik zat links van hem. Er zat niets anders op dan voet aan de grond te zetten. Uit het klikpedaal. Dan kan je het schudden natuurlijk. Voor hetzelfde geld vloog ik ook in de afrastering, en kon ik met een gebroken sleutelbeen naar huis vliegen. Zo stom."

Boonen besefte dat hij een optimale kans had laten liggen en nu moet blijven sprinten tot het peloton in Parijs arriveert. "Het was een mooie dag, maar de finish was niet zo mooi. Ik had vandaag heel goede benen. Ik ging voor een tweede dagzege. Ach, de strijd om het groen had hier afgelopen moeten zijn. Nu moet ik blijven sprinten tot Parijs. Een strontdag dus, en morgen (vandaag) komt er nog zo eentje aan die met een col van tweede categorie op het einde nog gevaarlijk wordt voor mij. Zonde. Zo'n kans als vandaag dient zich in de Tour uiterst weinig aan. Maar toch kon het veel slechter," aldus een teleurgestelde Boonen.

Afgevallen Mexicaan dikste man ter wereld

Icoon GezondheidMet 560 kilo is een 42-jarige Mexicaan de dikste man ter wereld. Hij komt daarmee in het Guinness Book of Records, maar omdat hij al 200 kilo kwijt is kan hij ook nog de 'man die het meest is afgevallen' worden. Hij weegt nu 362 kilo.

In maart verliet Manuel Uribe voor het eerst sinds jaren zijn huis om zijn gewichtsverlies te vieren. Hij werd per trailer vervoerd.

Uribe zocht in 2006 hulp voor zijn extreme overgewicht, dat hem al meer dan twintig jaar aan bed gekluisterd hield. Hij heeft een organisatie opgericht om mensen met overgewicht te helpen.

Oefenwedstrijden 19 juli 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. PSV, Sparta en Vitesse versloegen hun opponenten met zeer ruime cijfers.

FC Brussels (Bel) - NAC Breda 1-2
Sikora (2)

Sparta '25 - PSV 0-10
Bakkal (2), Afellay(2), Kone (2), Lazovic, Da Costa, Simons en Marcellis

Pelikaan - Sparta 0-15
Roberts (6), Polak (3), Emnes, Vlug, John (2)

RKSV Driel - Vitesse 0-13
Hai (3), Meulens, Benson, Junker, Takak (2), Pryor, Gommans

FC Den Bosch - Wigan Athletic 0- 2

TOP Oss - Gaziantepspor 1-1

Regioteam Garderen - FC Zwolle 1-4

Viktoria Plzen (Tsj) - ADO Den Haag 3-1

Psycholoog wil Gouden Kooi van tv halen

Icoon TelevisieEr komt een kort geding aan tegen het Tien-programma 'De Gouden Kooi'. De Stichting Europees Expertisecentrum voor Veiligheid wil zo het programma van de beeldbuis laten halen. Dat zegt psycholoog Bob van der Meer, voorzitter van de stichting.

De psycholoog kwam gisteren aan het woord in het actualiteitenprogramma NOVA, dat een item wijdde aan De Gouden Kooi. Daarin zei Van der Meer dat het John de Mol-bedenksel aanzet tot geweld. Hij vertelde de 'treitershow' te beschouwen ''als de droom van een gekke psycholoog. Ik vind het ziek.''

Volgens de psycholoog wordt in De Gouden Kooi structureel lichamelijk, geestelijk en seksueel geweld gebruikt. Deelnemers worden geslagen, geschopt, uitgescholden en onlangs zelfs aangerand, zo somde hij op.

NOVA toonde ook de beelden van 'Terror Jaap' Amesz van afgelopen week waaruit zou blijken dat de 24-jarige Briellenaar door de redactie van het programma wordt gestuurd om de boel in de villa op stelten te zetten en bewoners tegen elkaar uit te spelen. Van der Meer is er dan ook van overtuigd dat het gedrag van de bewoners wordt gestuurd vanuit de regiekamer. ''Anders zou er namelijk niets te zien zijn.''

CDA-Kamerlid Joop Atsma, die al eerder stevig uithaalde naar De Gouden Kooi en opriep tot een boycot, pleitte in NOVA voor meer toezicht op televisieprogramma's. Volgens hem is het instituut dat toeziet op de schadelijke invloed van tv-programma's, het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM), ''een tandeloze wolf.''



De bewuste beelden waarin Jaap zijn bekentenis doet.

Kijk voor meer De Gouden Kooi in het FOK!forum De Gouden Kooi.

[MLB]Standen per 20-07-2007

De Boston red Sox hebben drie wedstrijden op rij verloren waardoor de concurrentie wat in kon lopen. Rick vd Hurk pitchte niet meer voor de Marlins en prompt verloren ze twee wedstrijden.
American league
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox5639.589-31-1925-20471381Lost 33-7
New York Yankees4845.516729-1919-26497415Lost 17-3
Toronto Blue Jays4649.4841026-1920-30441439Won 14-6
Baltimore Orioles4252.44713.522-2220-30420426Lost 15-5
Tampa Bay Devil Rays3757.39418.522-2815-29442569Lost 14-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers5736.613-25-1932-17543431Won 48-2
Cleveland Indians5639.589234-1522-24510453Won 15-5
Minnesota Twins4946.516926-2323-23460418Lost 35-5
Chicago White Sox4351.45714.519-2524-26397460Won 26-4
Kansas City Royals4153.43616.520-2821-25430464Won 25-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim5638.596-31-1425-24460415Won 15-5
Seattle Mariners5339.576231-1822-21456445Won 17-3
Oakland Athletics4550.47411.524-2521-25402391Won 11-9
Texas Rangers4154.43215.522-2319-31471513Lost 25-5

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets5342.558-26-2027-22433403Won 16-4
Atlanta Braves5145.5312.526-2425-21450436Won 16-4
Philadelphia Phillies4748.495624-2223-26503499Lost 24-6
Florida Marlins4551.4698.520-2925-22456494Lost 25-5
Washington Nationals4055.4211322-2818-27363471Won 26-4

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers5441.568-35-1519-26461413Won 16-4
Chicago Cubs5044.5323.526-2224-22444392Won 27-3
St. Louis Cardinals4349.4679.521-2222-27397474Lost 14-6
Cincinnati Reds4155.42713.520-2621-29459485Won 47-3
Pittsburgh Pirates4054.42613.522-2718-27386467Lost 63-7
Houston Astros4055.4211424-2216-33424476Lost 13-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
San Diego Padres5341.564-28-2125-20396323Won 25-5
Los Angeles Dodgers5442.563-28-2226-20449412Lost 16-4
Arizona Diamondbacks5047.5154.527-2023-27395431Lost 13-7
Colorado Rockies4847.5055.526-1922-28467468Lost 16-4
San Francisco Giants3954.41913.521-2418-30391410Lost 23-7

Beste Hardware- en softwareverkopen Canada in juni

We hebben nieuwe charts voor je uit Canada. Hieronder zie je een rijtje met de beste hardware- en een rijtje met de beste softwareverkopen uit de maand juni.

Hardware
1. Nintendo Wii - 53,000
2. Nintendo DS - 47,500
3. PlayStation 2 - 21,000
4. PlayStation Portable - 18,500
5. Xbox 360 - 13,500
6. Gameboy Advance- 8,800
7. PlayStation 3 - 6,500

Software
1. Wii - Mario Party 8
2. Wii - Wii Play with Wii Remote
3. NDS - Pokémon Diamond
4. XBX - Value Pack (included games vary)
5. 360 - Forza Motorsport 2
6. NDS - Pokémon Pearl
7. 360 - Guitar Hero II with guitar
8. Wii - Resident Evil 4: Wii Edition
9. Wii - The Legend of Zelda: Twilight Princess
10. Wii - Super Paper Mario

Bolton: Melkert slecht internationaal ambtenaar

Icoon Buitenlands John Bolton, de oud-ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties (VN), diskwalificeert Ad Melkert als internationaal ambtenaar. Dat heeft de conservatieve Amerikaan donderdag gezegd in het televisieprogramma Nova.

Bolton heeft kritiek op de positie van Melkert als tweede man van de UNDP, de ontwikkelingsorganisatie van de VN. Bolton beschuldigt Melkert ervan dat hij de huidige VS-ambassadeur bij de VN Mark Wallace heeft ''beledigd en bedreigd." In het programma gaf Bolton hierover geen details.

Het liefst ziet de Amerikaan de oud-leider van de PvdA daarom vertrekken bij de UNDP. Een andere Nederlander zou zijn positie dan moeten innemen, zegt Bolton. Nederland is een van de grootste donoren aan de ontwikkelingspoot van de volkenorganisatie VN.

Bolton brengt zijn kritiek niet direct in verband met het aandeel dat Melkert had in het ontslag van de Amerikaan Paul Wolfowitz als president van de Wereldbank. Melkert, die eerder bij de Wereldbank werkte, heeft zich daarmee in conservatieve kringen in de VS weinig geliefd gemaakt. Bolton en Wolfowitz zijn inmiddels beide verbonden aan de American Enterprise Institute, een denktank waar ook Ayaan Hirsi Ali werkzaam is.

De vertrouweling van de Amerikaanse president George Bush verwijt Melkert wel een "bunkermentaliteit" in een conflict tussen de UNDP en de Verenigde Staten over een hulpprogramma aan Noord-Korea. Volgens de Amerikanen heeft de UNDP te weinig gedaan tegen misbruik van VN-geld bestemd voor de bevolking van Noord-Korea. Het regime van dictator Kim Jong-il zou zich dat hulpgeld hebben toegeëigend. Hoewel de affaire speelde voordat Melkert bij de UNDP begon, vindt Bolton dat de Nederlander zich te weinig tegen de kwestie heeft gekeerd.

Met dank aan Heberg mouthman voor de submit.

'Vragen over terugtrekking uit Irak helpen vijand'

Icoon BuitenlandsHet Amerikaanse ministerie van Defensie en presidentskandidate Hillary Clinton zijn met elkaar gebotst over de vraag hoe Amerika zich het best kan terugtrekken uit Irak.  Hillary Clinton, nu nog senator uit New York, wil weten wat voor plannen er liggen terwijl het Pentagon die vragen ziet als hulp aan de vijand.

Onderminister van Defensie, Eric Edelman, belast met beleidsvraagstukken haalde in een brief aan Clinton keihard uit. ''Voortijdige en publieke discussie over terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak steunt de vijandelijke propaganda dat de VS zijn bondgenoten in Irak de rug zal toekeren, zoals dat ook gezien wordt in de gevallen Vietnam, Libanon en Somalië'', aldus de bewindsman.

Clinton sloeg via de zender ABC terug. ''Ik stoor mij zeer aan de aanhoudende pogingen van de regering de vaderlandslievendheid ter discussie te stellen van mensen die moeilijke vragen stellen'', aldus een kwade presidentskandidate. Het antwoord dat ze van bet Pentagon had gekregen bestempelde ze als ''belachelijk en beledigend''.

De senator uit New York zit in de vaste commissie voor de strijdkrachten en heeft naar eigen zeggen gevraagd om een briefing van het Pentagon achter gesloten deuren. ''Er zijn zo veel vragen over hoe we de troepen moeten terugtrekken.'' Ze maakt zich zorgen dat als een terugtrekking niet goed gepland wordt het gevaar voor de troepen groter wordt. ,,En er is geen reden om enig vertrouwen te hebben in de planning van deze regering. Ze heeft zich keer op keer bewezen een niveau te hebben bereikt van incompetentie die ik zeer zorgelijk vind'', aldus Clinton.

'Clinton wint'
Vele Amerikanen lijken er overigens van overtuigd dat de presidentsverkiezingen van november 2008 nu al een gelopen race zijn. Bijna tweederde van de bevolking zegt dat Hillary Clinton vermoedelijk de stembusgang wint, blijkt uit een peiling van CBS News en The New York Times.

Van de ondervraagden gaf 63 procent aan dat de gewezen first lady waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk zal winnen op 4 november 2008. Zelfs onder Republikeinen denkt een meerderheid van 53 procent dat de senator uit New York het gaat redden. Onder democraten is dat zelfs meer dan driekwart.

Bij mannen denkt 59 procent dat Hillary de nieuwe president wordt. Bij vrouwen ligt dat percentage op 65. Om echter te kunnen winnen in november moet Clinton eerst haar democratische tegenstrevers verslaan. De vooruitzichten daarop zijn goed getuige de peiling van CBS en The Times. Hillary leidt het veld met 42 procent tegen 24 procent voor Barack Obama. Op een derde stek staat John Edwards met 16 procent.


Eerste vrouwelijke president VS?

'Hamas bouwt eigen leger'

Icoon Israël/PalestinaEen hoge Israëlische militair heeft gezegd dat Hamas bezig is met het opbouwen van een "echt leger". Hamas bracht in juni de totale Gazastrook onder hun controle en zit, volgens de officier, absoluut niet stil.

Inmiddels zou de radicale beweging een kleine 12.000 goed getrainde en goed bewapende troepen tot zijn beschikking hebben. Vanuit Egypte zouden 20 ton explosieven en een ruime hoeveelheid automatische wapens zijn binnengesmokkeld. Ook luchtafweergeschut en antitankwapens zouden momenteel door Hamas worden aangeschaft. De Israëlische officier, die anoniem wil blijven, zegt dat de Joodse staat maar beperkt tijd heeft om terug te slaan terwijl Hamas steeds sterker wordt.

Boek: E.W. Heine - Papavera

De volledige titel van het boek luidt: Papavera, De ring van de kruisridder. Het is het eerste boek van de Duitse auteur E.W. Heine, dat vertaald is naar het Nederlands. Hij heeft in het Duits wel meerdere historische romans op zijn naam staan. Papavera is een jeugdboek, bedoeld voor tieners vanaf een jaar of twaalf. Het is een erg mooi uitgevoerde hardcover, alhoewel de ring met vreemde tekens op de cover je wel erg doet denken aan een ander bekend boek. De hoofdpersoon is het meisje Papavera uit de titel. Ze heeft net als haar vader Papavero knalrood haar. Papavero betekent dan ook 'rode papaver', maar ook 'ware papa' of 'echte vader'...

Faubert zes maanden uit roulatie

Julien Faubert, kersverse aankoop van West Ham United, is voor een half jaar uitgeschakeld. De Fransman liep een gescheurde achillespees op tijdens een oefenduel tegen Sigma Olomouc.

Begin juli kwam Faubert voor een kleine 10 miljoen euro over van Bordeaux. "Dit is voor iedereen een klap. Julien paste zich heel snel aan en bewees al te beschikken over alle eigenschappen die nodig zijn om te overleven in de Premier League", aldus manager Alan Curbishley.

Babel blaakt van zelfvertrouwen

Ryan Babel heeft veel vertrouwen bij zijn nieuwe club Liverpool. De spits haalt zijn inspiratie uit het feit dat zijn Nederlandse voorgangers het goed deden in de Engelse Premier League.

"Bergkamp deed het zeer goed, Van Persie doet het momenteel goed terwijl Van der Sar, Van Nistelrooy en Stam op een heel hoog niveau presteerden", aldus de aanvaller die het ook nog even heeft over zijn nieuwe ploeggenoot Dirk Kuyt. "Kuyt heeft in korte tijd een grote naam gekregen. Ik heb dan ook alle vertrouwen dat ik het goed zal doen bij Liverpool".

Maccabi Tel Aviv verliest verrassend in UEFA Cup

Maccabi Tel Aviv is gisteren in de eerste kwalificatieronde van de UEFA Cup verrassend tegen een nederlaag aangelopen.

De Israëlische ploeg verloor de uitwedstrijd tegen Santa Coloma uit Andorra met 1-0. De aanvoerder van de ploeg uit Andorra, Juli Fernandéz, zorgde in de 56e minuut voor de enige goal van de wedstrijd.

Op 2 augustus vindt de return plaats in Tel Aviv.

Rasmussen uit Deense ploeg gezet

De Deense wielrenbond heeft Michael Rasmussen uit de nationale Deense ploeg gezet. De huidige drager van de gele trui in de Tour kan hierdoor niet naar het WK en ook niet naar de Olympische Spelen volgend jaar, waar hij als mountainbiker actief wilde zijn.

De Deense wielerbond besloot tot de maatregel omdat Rasmussen te vaak heeft verzuimd aan te geven waar hij zich bevindt. Renners moeten altijd laten weten waar ze verblijven om 'out-of-competition'-dopingcontroles mogelijk te maken.

De Deense bond heeft Rasmussen meerdere malen gewaarschuwd omdat hij niet of te laat meldde waar hij was. Dat kan duiden op het ontlopen van controles.

CD: Amiina - Kurr

Het debuutalbum van vier klassiek geschoolde IJslandse deernes zou gemakkelijk kunnen dienen als de soundtrack van een nieuwe Scandinavische film, het liefst geregisseerd door Lars von Trier. De op eigenzinnige wijze aan elkaar gesmede violen, cello's, zingende zagen en synthesizers doen je al snel dromen over een andere wereld. Het kan de combinatie van drank en hitte zijn geweest, maar al snel zag ik Björk voor me; gekleed in een oogverblindende witte jurk, huppelend door een donker dennenbos en een glinsterend sneeuwlandschap. Met drie kleine ijsbeertjes aan haar zijde.


Celstraf voor traangas spuitende fan

Icoon BuitenlandsEen 22-jarige Deense voetbalfan moet twee maanden de cel in wegens het spuiten van traangas in het gezicht van de vijandelijke doelman; dit valt onder de noemer ‘zeer gevaarlijk geweld’.

De veroordeelde supporter rende vorige maand het veld op in het Roskilde-stadion tijdens de thuiswedstrijd tegen Lolland Falster-Alliancen. Hij bespoot de doelman van de bezoekers met traangas. De man verklaarde tegen de politie dat hij dronken was. Hij gaf toe dat hij een stomme daad had begaan.

Boek: Karin Wahlberg - Dodelijke Bloemen

Het Zweedse land is de setting waar zich dit boek afspeelt. Het is het eerste thrillerboek van Karin Wahlberg dat in het Nederlands vertaald is. Ze schreef al wel vier andere thriller, maar deze verschenen niet in het Nederlands. Als je je Zweeds dus wilt oppoetsen moet je haar vorige boeken aanschaffen.

Het verhaal begint wanneer in een Zweeds stadje een oude vrouw in de wasruimte van haar zus wordt overvallen. In eerste instantie wordt ze na de overval naar het ziekenhuis overgebracht in de hoop dat ze in leven blijft. Ze komt echter na enkele dagen alsnog te overlijden. Na deze brute overval wordt er een elfjarig meisje ontvoerd in de buurt. Zij blijkt de enige getuige te zijn van de overval op de vrouw. Ten tijde van het gebeurde ging zij met bloemen langs de deuren.

CD: Nine Volt - Nine Volt

SubheaderNine Volt , de Rotterdamse rockband, noemt zichzelf vertolker van 'rock van de nieuwe generatie'. Een term waar je alleen maar een betekenis van kunt achterhalen door naar de muziek van deze groep te luisteren. Zeker, er zijn invloeden terug te vinden van anderen, maar het geheel staat toch voldoende op zichzelf om een eigen geluid neer te zetten. De vier bandleden zijn afzonderlijk in staat de aandacht naar zich toe te trekken zonder daadwerkelijk op de voorgrond te treden. En telkens als de aandacht even naar één van de vier verschuift, komt die uiteindelijk weer terug bij het geheel. Een heel aangename ervaring, zelfs voor de niet-rockliefhebber.

Politie haalt lijk uit het water bij Gendt

Icoon BinnenlandsIn de Waal bij het Gelderse dorp Gendt is het lichaam van een man gevonden. Gasten van een camping zagen het lichaam drijven. Het gaat mogelijk om de 28-jarige Duitser die sinds de nacht van maandag op dinsdag wordt vermist.

Hij was ter hoogte van Spijk in het water van de Rijn gesprongen, om een vriend te redden die tijdens het vissen in het water was gevallen. Die vriend kon op eigen kracht op het droge komen. De Duitser werd door de stroming meegesleurd.

Eerdere zoekacties leverden niets op. De komende dag wordt waarschijnlijk duidelijk of het lichaam inderdaad van de Duitser is.

Rellen in Capelle a/d IJssel na stille tocht

Icoon BinnenlandsIn Capelle aan den IJssel zijn gisteravond rellen uitgebroken na afloop van een stille tocht. De tocht werd gehouden vanwege de dood van de 22-jarige Awale Geedi afgelopen dinsdag. Die viel van de veertiende verdieping van een flatgebouw toen hij op de vlucht was voor de politie.

De stille tocht zelf verliep rustig, maar daarna keerde een groep van 50 deelnemers zich tegen de politie, onder meer door stenen te gooien. Ze vinden dat de politie schuldig is aan de dood van de man.

Ze gooiden verder ruiten in en plunderden een supermarkt. De politie van Capelle aan den IJssel heeft elf relschoppers opgepakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.