FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 13 juli 2007

Speerwerper gooit speer in rug verspringer

Icoon SportDe Finse speerwerper Tero Pitkämäki heeft vanavond tijdens de Golden League atletiekwedstrijden in Rome een speer in de rug van de Franse verspringer Salim Sdiri gegooid. De Fransman raakte daarbij ernstig gewond. Hij is ter plaatse verzorgd en daarna per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Over de precieze aard van zijn verwondingen is nog weinig bekend. Volgens een arts van de Italiaanse atletiekfederatie was hij bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. "We weten echter niet hoe ernstig de wond is", aldus Giuseppe Fischetto tegen Reuters.

De speer van Pitkämäki raakte, waarschijnlijk doordat hij struikelde, compleet uit de baan en vloog helemaal naar de zijkant van het veld. Daar was op dat moment Sdiri zich aan het klaarmaken voor een sprong. De speer trof hem in de rug. Hij zakte daarna in elkaar. Nadat Pitkämäki zag wat er gebeurd was, verborg hij zijn hoofd in zijn handen.

De wedstrijden gingen na de verzorging van Sdiri en een korte pauze gewoon door. Ook Pitkämäki gooide alweer een speer. De aangeslagen Fin eindigde als tweede en is daarmee niet meer in de race voor de jackpot van 1 miljoen dollar voor atleten die bij alle Golden League-wedstrijden zegevieren op hun nummer.

Klik hier voor beelden van het incident op de Noorse zender NRK (Windows Media).

Speer in rugVerspringer Salim Sdiri wordt verzorgd en afgevoerd
Verspringer Salim Sdiri geraakt door een speer

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Weer info over GTA IV

Weer een klein beetje info over deze game waar veel gamers op zitten te wachten zonder een idee te hebben wáár ze op zitten te wachten. Ditmaal heeft een GAF-user ze uit PLAY-magazine.

Officer McReary is een corrupte agent. Hij weet dingen uit Nico's verleden waardoor hij Niko kan chanteren.
Little Jacob is een wapenhandelaar uit de tropische Carribean en een goede vriend van Niko's neef. Je zal je wapens bij hem kopen uit z'n kofferbak. De interface zal min of meer gelijk zijn aan de Ammu-Nation interface uit vorige GTA-games.
Rotterdam Hill, waar Niko en Jakob elkaar ontmoeten, ligt in Alderney, IV's versie van New Jersey.
Niko zal een advocaat genaamd Goldberg uit de weg moeten ruimen, als wederdienst. Rockstar liet de de scene twee keer zien, in de ene mikt Niko Goldberg uit het raam, in de tweede zakte hij in elkaar.
Wanneer je kleren gaat kopen, zul je zelf elk item kunnen kiezen.
Er zijn geen objective-markers meer, je zult zelf uit moeten zoeken wie je moet omleggen.
Zodra je gezocht wordt, zullen er rood-blauw flitsende cirkels op de minimap verschijnen. Deze stellen de line-of-sight voor van de sterke arm der wet, en hoe hoger je wanted-level, hoe groter deze cirkels worden.
Bij het autorijden zal de camera default schakelen naar links van de auto en boven de weg.
De multiplayer wordt geactiveerd via je GSM.
Vuurgevechten zijn een mengelmoes van Resident Evil 4 en Gears of War. Je kunt rollen, dekking zoeken en blind vuren.
Verschillende lichaamsdelen raken zal verschillende effecten hebben. Zo kun je een agent in z'n been raken als deze bovenaan een trap staat, en hij zal van de trap af vallen.
Sociale contacten zijn belangrijk in GTA IV. Goede relaties met NPC's zullen je verschillende voordelen en beloningen opleveren. Je GSM zal een sleutelrol vervullen in het onderhouden van relaties.

Cliffy B: "I'm Professor X, he's Magneto."

Cliffy B, de lead designer achter onder meer Gears of War, heeft een geschiedenis met Arjan Brussee, lead programmer van Killzone 2. Beiden hebben ooit in een ver verleden een platformer in elkaar gezet die de wat oudere gamers zich nog wel met een flinke glimlach kunnen herinneren: Jazz Jackrabbit.
Heden ten dage werken ze echter aan twee verschillende kanten van het front en zullen ze elkaars bloed wel kunnen drinken. Zou je denken. De waarheid is echter dat Cliffy B erg onder de indruk was van Killzone 2. Hij omschreef het als een cirkel die nu rond is; een jaar geleden werd alles met Gears vergeleken, nu zal alles met Killzone 2 worden vergeleken.


Magneto en Professor X

[UPDATE]60GB PS3 gaat niet uit assortiment Verenigde Staten?

In een gesprek met GamesIndustry.biz liet SCEE president David Reeves zich ontvallen dat de 60GB PlayStation 3, die onlangs in prijs zakte naar $499, uit het assortiment al verdwijnen in de Verenigde Staten. Sony's onlangs geïntroduceerde 80GB model zal dan voor $599 de enige verkrijgbare PlayStation 3 zijn. Deze 80GB versie heeft overigens niet alleen 20GB extra schijfruimte maar is ook standaard gebundeld met de dirt-racer Motorstorm, waarvan je hier onze review kunt lezen.

Ook in Europa zal de prijs niet zakken, wij krijgen voor 599 euro een versie met 60GB schijfruimte, een extra controller en de games Resistance: Fall of Man en Motorstorm. Meer hierover vind je hier.


Motorstorm

[UPDATE]

Onze Amerikaanse lezers kunnen weer rustig ademhalen: de 60GB en 80GB versie van de PS3 komen gebroederlijk naast elkaar te staan in Amerikaanse winkels. Althans, dat lijkt voorlopig zo te zijn. Kaz Hirai is een groot voorstander van een single-SKU strategie, en volgens hem worden de Amerikaanse 60GB consoles niet meer gemaakt.
Een woordvoerder van SCEA heeft echter alle geruchten ontkent, en beweert dat de 60GB en 80GB SKU's beiden nog voor langere tijd te koop zullen zijn.
Wie er nu welk deel van de waarheid spreekt is moeilijk te bepalen.
Bron: Next-Gen.biz
Met dank aan ApfelKoRn82 voor de update via onze submit

FOK! zoekt film- en dancefreaks

Icoon Sitenews - Join the crewDe Frontpage redactie van FOK! is weer op zoek naar nieuwe reviewers. Het gaat om mensen met interesse in bioscoopfilms en dance-muziek.

Films
Hou je van films, rood pluche en kun je ook nog een beetje schrijven? Wie weet ben jij dan onze nieuwe filmreviewer! Je mag dan naar speciale persvoorstellingen, waar de nieuwste bioscoopfilms voor een select groepje pers gedraaid worden. Inclusief kopje koffie, om vervolgens er een leuk stukje voor op de frontpage van te maken.

De ideale filmreviewer is student en woonachtig in of vlakbij Amsterdam. Niet dat we dat nu zo'n gezellige stad vinden, maar de persvoorstellingen zijn vrijwel altijd in de hoofdstad. In de Pathé Arena, bij de distributeur of soms zelfs in het Filmmuseum in het Vondelpark. We zoeken iemand die overdag kan, want dan zijn de persvoorstellingen. Dus ben je student, werkeloos of thuiszitter? Dan ben je wellicht geschikt. Als je maar niet ineens een baan krijgt en ons snel moet verlaten!

Muziek
De muziekreviewers die we nu hebben, zijn allemaal net moppersmurf: ik haat housemuziek! Op zich valt dat ook wel weer mee, maar we zijn dus op zoek naar iemand wiens voorkeur echt uitgaat naar de dance- en boink boink-muziek. We zoeken mensen met een brede dancesmaak die misschien ook wel eens naar feesten gaan (en het ook daadwerkelijk overleven), want we krijgen ook wel eens dancefeesten aangeboden.

Algemeen
Je ziet het: op FOK! mag het allemaal wat los, zolang de boodschap maar duidelijk is. Denk jij dat het crew zijn op FOK! je wat te bieden heeft? Doe je bijvoorbeeld Film en Theaterwetenschappen? Studeer je Nederlands of Journalistiek? Of denk je dat je het gewoon erg leuk gaat vinden? Een leuke ervaring en misschien wel slimme zet voor je CV, leuke collega's en de kans om iets leuks te doen met je hobby als filmfanaat of DJ-wannabee.

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk zaterdag 22 juli een e-mail naar ons op frontpage@fok.nl. Laat je officiële CV maar zitten, maar vertel wel de dingen die je van belang acht voor de functie als reviewer en vergeet vooral je motivatie niet. Wat verwacht jij nou uit FOK! te halen? Wat maakt jou nou zo'n aanwinst voor FOK!? Je mag best overdrijven, daar prikken we toch zo doorheen. Daarvoor zijn we reviewers immers.

Na de sluitdatum bekijken we de inzendingen en laten we iedereen weten of ze afgewezen zijn, of dat we graag een proefreview van ze willen lezen. Die mail kun je uiterlijk op donderdag 27 juli in je mailbox verwachten.

Maagden mogen gratis naar toneelstuk

Icoon BuitenlandsNieuw in toneelland. Om de inkakkende verkoop van kaartjes wat te helpen heeft een producent uit New York iets nieuws bedacht om zijn off-Broadway-toneelstuk 'My First Time' aan de man te brengen. Maagden mogen de show namelijk gratis zien.

Hoe de beste man er dan achter komt of de desbetreffende vrouwen en mannen nog maagd zijn? Simpel. Met een hypnotiseur als menselijke leugendetector.

Zo'n 35 vrouwen stonden donderdag in de rij voor Sebastian Black. Hij hield hun hand vast, keek hen aan en stelde vragen over hun dagelijks leven. Dan, plotseling, de vraag waarom het draaide. "Wanneer deed je het voor de eerste keer?"

De komedie 'My First Time' gaat over de eerste seksuele ervaringen van mensen en is gebaseerd op een tien jaar oude website die mensen uitnodigt om anoniem te vertellen over hun eerste keer, zei producer Ken Davenport. Hoeveel maagden donderdag werden toegelaten tot de testvoorstelling, wist hij niet precies. Er is trouwens wel een limiet aan het aantal maagden dat een voorstelling mag bijwonen, maar volgens Davenport vormt dat nauwelijks een probleem. "Er zijn niet zoveel maagden in New York City."

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Phil Harrison over content Grand Theft Auto 4

Tijdens een gesprek dat 1UP heeft gehad met Phil Harrison (Sony) zijn er een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo werd er gevraagd of Sony plannen had om de exclusieve downloadbare content die beschikbaar voor de Xbox 360 wordt te beconcurreren. Hierop antwoordde hij het volgende:"As the head of the [internal Sony] studios it's hard for me to comment on the third party relations, so I don't know the details of that -- we deliberately keep those separate -- but we have a great relationship with Rockstar and we're actually working closely with them on a number of initiatives, so I do know some things that are going on but I'm not able to share those with you now."
Kortgezegd bedoelt hij dat hij er het fijne (nog) niet van weet. Wél zegt hij dat Rockstar en Sony goed met elkaar op kunnen schieten en dat Rockstar en Sony samen aan een aantal alternatieven aan het werken zijn. Details hierover wilde hij echter niet vrijgeven.

Wat deze 'alternatieven' zijn gaat de tijd ons dus leren. Het belangrijkste nieuws is daar: Sony is aan het werk.

De content die de Xbox 360 volgend jaar gaat krijgen zal de levensduur van GTA 4 gaan verlengen. De content zal in twee delen komen; de eerste komt in het voorjaar van 2008. Wat deze content met zich meebrengt laat tot nu toe naar zich raden. Het gerucht gaat echter wel dat Microsoft $50 miljoen heeft betaald voor de extra content.

Top of Flop User's Choice: Scooter

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Cristan deed het 'm woensdag ook niet. Deine Lakaien - Over and Done was een flop,  dus.

Tokamak stuurde ons deze tip:

"misschien een onverwachte zomerhit? Normaal ben ik dr niet kapot van, maar dit is toch wel erg geinig!"

"Klöden twijfelgeval, Vino start zeker"

Het is nog onduidelijk of Andreas Klöden morgen aan de start zal verschijnen van de zevende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Duitse wielrenner van Astana reed vandaag met veel pijn naar de finish in Bourg-en-Bresse.

"Ik heb geen idee of hij morgen start. We zullen moeten afwachten wat de artsen zeggen", aldus teammanager Marc Biver vandaag na afloop van de etappe.

Kopman Aleksander Vinokoerov start morgen wel, ondanks dat de Kazak vandaag moeite had om het tempo bij te benen. "Ik weet zeker dat Vino start, ik ken hem, hij is een vechter", aldus Biver.

Klöden en Vinokoerov kwamen afgelopen donderdag beiden ten val. Klöden liep daarbij een haarscheurtje op in zijn stuitje. Vino, kandidaat voor de eindzege, verwondde knieën en elleboog en fietste vandaag met hechtingen.

Brown wil boksen tegen Peter R. de Vries

Steve BrownOud-hasjhandelaar Steve Brown, sinds het 'slipperincident' vorige maand bij een groot publiek bekend, wil een partij boksen tegen misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat schrijft Brown op zijn weblog.

Brown, die beweert dat De Vries 'hand en spandiensten verricht voor bepaalde misdaadgroepen', leeft al langer in onmin met de misdaadverslaggever. In een geruchtmakende televisie-uitzending in de jaren '90 zette De Vries een val op voor Brown.

Vorige maand kwam het tot een klein opstootje tussen de twee in Amsterdam. Brown duwde en schopte De Vries, die onderweg was naar een lezing in De Melkweg. Op zijn weblog daagt Brown De Vries nu uit voor een groter gevecht.
"Sportief als ik ben wil ik Peter de gelegenheid geven om zijn imagoschade recht te zetten. Ik geef Peter de gelegenheid tot revanche en de mogelijkheid om heel Nederland (...) alsnog te laten zien dat hij ook zonder politie en bodyguards zijn mannetje staat. Ik stel Peter hierbij voor tot een sportieve Boksmatch in de Ring. Alleen hij en ik in de ring.

Ik weet dat Peter, volgens eigen zegge de zwarte band judo heeft, altijd traint, wielrent, voetbalt, rent en wie weet wat nog meer aan sport doet en nooit drinkt en rookt. Peter is een echte sportman, groter en zwaarder dan ik. Ik daar in tegen heb de laatste 10 jaar niets meer aan sport gedaan en rook minimaal een pakje sigaretten per dag en heb menigmaal een slokje gedronken soms wel tot de kleine uurtjes.

En door een schot is mijn rechterarm volledig verbrijzeld geweest. Dus om mijn rechtse hoef je al vast geen zorgen te maken Peter. Dus Peter je hebt een behoorlijke voorsprong op mij, maar sportief als ik soms kan zijn gun ik je dat van harte in de ring na het 'slippertje'.

Wat er ook gebeurt in de ring daarna is het wat mij betreft zand erover. Ik heb vast voor ons beide een sponsor gevonden die bereid is 100,000 Euro voor de Knock-out te betalen. WINNER TAKES ALL! Ook heb ik al een producent bereid gevonden en een grote zend gemachtigde die het wel wil uitzenden op prime-time. De producent is van mening dat het leuke beelden zou opleveren als zij ons een week of zes zouden volgen bij de voorbereiding op de 'Match of de Kijkcijfers'. Ik ga dan weer ‘trainen’ bij mijn oude gabbers op de Albert-Cuypschool."
Wie de sponsor en producent dan zijn (en of deze er werkelijk zijn) en welke zender het gevecht zou willen uitzenden, is niet duidelijk. Peter R. de Vries heeft nog niet gereageerd op het voorstel. De kans dat hij de uitdaging aanneemt, lijkt echter zeer klein. De Vries wil Brown zoveel mogelijk negeren. Na het beruchte 'slipperincident' zei hij: "Hier past alleen maar medelijden. Brown is altijd bezig mij te belasteren. Zo'n actie zegt veel over hem."

Steve Brown belaagt Peter R. de Vries
Steve Brown belaagt Peter R. de Vries voor de Melkweg.

Zabel raakt groene trui van 1996 kwijt

Erik Zabel mag zich niet langer de winnaar van het puntenklassement van de Tour de France van 1996 noemen. De organisatie van deze mondiale wielerronde schrapte de Duitser namelijk uit het klassement om de groene trui van dat jaar.

In 1996 wist Zabel voor het eerst het groene tricot voor zich op te eisen. Onlangs biechtte de Duitser echter op dat hij in dat jaar gebruik maakte van verboden middelen. Dat is ook de reden waarom de organisatie van de Tour de France de renner van Milram uit het klassement heeft gehaald.

Eerder gebeurde Bjarne Riis, de winnaar van het algemeen klassement in 1996, hetzelfde. Hij presteerde het om in dat jaar de Tour de France te winnen. Anderhalve maand geleden gaf hij echter toe dat ook hij in die tijd ook gebruik maakte van epo.

Man opgepakt voor treinverkrachting

Icoon MisdaadIn Amsterdam is een 32-jarige zedendelinquent aangehouden, op verdenking van een verkrachting die plaatsvond op 13 juni in een trein die van Amsterdam CS naar Schiphol ging. Door DNA-onderzoek kwam de verdachte in beeld. Deze is al eerder met de politie in aanraking geweest wegens een zedendelict.

De 24-jarige vrouw zat op die avond in een coupé waar de man zich ook bevond. Toen zij zich verzette tegen zijn opdringerigheid en wilde weglopen, sleurde hij haar mee naar het toilet en verkrachtte hij haar daar.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Punten zesde etappe

Vrijdagavond, de zesde etappe is verreden en het is dus weer tijd voor de punten van de FOK!Tourmanager.

assie is etappewinnaar met 223 punten. jmherder eindigt met 208 punten als tweede, en HebjeEvansvoormij eindigt vandaag als derde met 201 punten.

In het algemeen klassement heeft bloepje de leiding genomen met 1070 punten. andre77 staat nu tweede met 1060 punten en
Gremen bezet met 1030 punten de derde plaats.

Bij de subleagues gaat de dagwinst naar Bobteam Glas met 150 punten. Flauwe Bocht pakt met 134 punten plaats twee en op plaats drie vinden we vandaag !!! AIM FOR YELLOW !!!

Bobteam Glas gaat in het algemeen klassement met 1141 punten nog steeds aan de leiding. ShowChat staat tweede met 1004 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! bezet met 926 punten plaats drie.

Vanaf zaterdag 14 Juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden.

Kuifje in Congo racistisch

Icoon BuitenlandsHet album van Kuifje ‘Kuifje in Congo’, dat pasgeleden in Engeland is uitgebracht, is door de Raad voor Gelijkheid als ‘racistisch’ bestempeld. Een advocaat, David Enright kwam het album per toeval tegen toen hij aan het winkelen was. Volgens hem worden Congolezen neergezet als halve wilden, imbecielen en minderwaardige mensen. Hij vond dit niet kloppen en stapte naar de Raad voor Gelijkheid. Om het album te lezen moet je 18 jaar of ouder zijn. De Britse groep Borders die de Engels versie uitgeeft, heeft besloten om dit album te classificeren als ‘volwassenstrip’.

Het album komt uit de tijd van de Belgische kolonie in Congo, en geeft volgens Studio Hergé weer hoe er in die tijd met mensen om werd gegaan. Volgens hen "heerste deze visie in die tijd in heel Europa". Studio Hergé heeft inmiddels de stripboeken uit de schappen voor kinderen gehaald, maar zegt wel verbaasd te zijn. "We dachten dat we de taboes nu wel doorbroken hadden en dat dit wel zou kunnen, maar aan de andere kant begrijpen we de gevoelige situatie.” Er zijn inmiddels in Engeland zo’n 30.000 exemplaren over de toonbank gegaan.


Kuifje racistisch?

Wereldtitel voor De Koning/Berkhout

Op het wereldkampioenschap zeilen het Lobke Berkhout en Marcelien de Koning in de 470 klasse hun derde wereldtitel op rij gewonnen.

In de laatste race vandaag, waarin dubbele punten te behalen waren, moesten de dames 6 plaatsen voor het Franse duo Petitjean/Douroux eindigen om de titel veilig te stellen. Dit was geen enkel probleem, nadat de Franse dames al snel in de achterhoede verzeilt raakten zeilden De Koning en Berkhout de race ontspannen uit.

Het Nederlandse duo was deze week superieur met winst in vijf van de negen races. Ze zijn de eerste Nederlanders die drie wereldtitels op rij veroveren in een olympische klasse. In 2005 en 2006 werden ze ook al wereldkampioen. Daarnaast werden ze in 2005 uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.

Tiendalli voorlopig buitenspel

De verwachting is dat Dwight Tiendalli de komende drie maanden niet in actie kan komen. De speler van Feyenoord heeft namelijk last van een stressfractuur in het onderbeen. Deze blessure wordt ook wel een vermoeidheidsbreuk genoemd.

Door deze blessure zal Tiendalli niet deel kunnen nemen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Volgende week ondergaat de verdediger van de Rotterdammers een operatieve ingreep. De 21-jarige speler kampte eerder al met een blessure aan zijn schaambeen.

"Ik had al een tijdje wat last van mijn scheenbeen, maar kon er gewoon op lopen. Woensdag, in de wedstrijd tegen Lyra, heb ik er een tikje op gehad en werd de pijn erger. Heel jammer is dit", aldus Tiendalli. "Ik was eindelijk hersteld van een andere blessure en nu krijg ik dit er overheen. Hierdoor mis ik ook nog eens de voorbereiding, waarin ik mezelf graag had willen bewijzen. Nu is het maar weer afwachten hoe het verder loopt."

Hockeyvrouwen verliezen van China

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn er vrijdag niet in geslaagd om de oefeninterland van China te winnen. Het Aziatische land zegevierde met 2-0. De twee doelpunten vielen allebei in de tweede helft.

Marc Lammers, bondscoach van Oranje, is met de selectie op stage in China in het kader van de voorbereidingen op de Olympische Spelen. Dit evenement wordt volgend jaar in datzelfde land gehouden. "We zijn pas twee dagen hier, dus het was wel zwaar om met de hoge luchtvochtigheid meteen een wedstrijd te spelen. Het ging de vrouwen van China fysiek een stuk makkelijker af. We zijn pas net weer begonnen na een pauze na de play-offs", liet hij in een reactie weten.

Komende maandag staat er wederom een confrontatie met de Chinese ploeg op het programma. Dit duel wordt, net als die van vrijdag, niet op het olympisch complex gespeeld. Dat is namelijk nog niet helemaal klaar. De wedstrijden worden nu op een overdekt veld afgewerkt.

"Dat is aangelegd zodat de Chinese speelsters onder alle omstandigheden kunnen trainen. Er is hier heel hard gewerkt voor Peking. Ik zie de ploeg volgend jaar ook zeker bij de eerste drie komen. Het was wel raar om overdekt te spelen. We hebben ook gevraagd of de airco in de hal uitkon, want het was voor ons belangrijk dat de meiden het warm zouden krijgen zodat we met het oog op de Spelen van alles konden meten", vervolgde Lammers.

De hockeyvrouwen zullen niet alleen wedstrijden spelen in China. Ook is het de bedoeling dat Oranje sfeer gaat proeven in het Aziatische land. Tevens staan er bezoekjes aan het olympisch stadion en het olympische dorp op het programma. "Daarnaast trainen we. Het is prettig dat we nog een wedstrijd spelen om China te bekijken en te zien waar we zelf staan."

Fikse schorsing voor Scarponi

Michele Scarponi kan zijn fiets voorlopig wegzetten. De renner uit het team van Acqua & Sapone is namelijk voor de duur van achttien maanden geschorst.

De reden van de schorsing is dat Scarponi in het verleden contact heeft gehad met Eufemiano Fuentes, de omstreden dopingarts uit Spanje. Het is overigens niet de eerste forse schorsing die een wielrenner krijgt opgelegd. Eerder werd Ivan Basso namelijk al 21 maanden geschorst.

UEFA straft Servië voor wangedrag

De UEFA heeft de voetbalbond van Servië bestraft met een boete van 24.000 euro wegens het wangedrag van zijn fans en spelers bij het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar in ons land van afgelopen juni.

In de wedstrijd tegen Jong Engeland maakte de Servische aanhang oerwoudgeluiden naar donkere Engelse spelers. De scheidsrechter legde daarop de wedstrijd tijdelijk stil, waarna de Servische supporters op hun gedrag werden aangesproken.

Niet veel later brak er op het veld ook een opstootje uit tussen de spelers van beide landen. Daarvoor werd Engeland bestraft met een boete van 3.000 euro.

Boonen wint zesde etappe voor Freire

Icoon Tour de FranceMet nog 183 renners in koers werd de zesde etappe verreden. Na 199,5 kilometer was Tom Boonen van de Quickstep-ploeg de snelste. Rabobank-coureur Oscar Freire kwam net te kort voor de overwinning. De etappe van vandaag begon in Semur-en-Aumoix en eindigde in Bourg-en-Bresse. Onderweg moesten twee colletjes worden beklommen, beide van de vierde categorie. Net als eerder deze week ook nu weer een snelle ontsnapping. Bradley Wiggins ging er al kort voor de start vandoor en hij zag zijn voorsprong gestaag oplopen. De voorsprong van de Brit groeide steeds sneller, Andriy Grivko probeerde de eenzame koploper nog te vergezellen maar zijn vluchtpoging liep op niets uit.

Het peloton wist dat Wiggins in principe geen kans maakte op de overwinning, wetende dat de weg naar de finale vlak is. De grote groep liet de voorsprong van Wiggins dan ook oplopen tot maximaal 17’20”.

Lange tijd gebeurde er niet veel, afgezien van enkele tussensprints om de groene trui en bergtrui. Het peloton liet het verschil teruglopen tot rond de minuut en hield dat meerdere kilometers vol. Zeven kilometer voor de meet pas werd Wiggins gegrepen. De eenzame strijder van het eerste uur kon niet meer en moest zelf het peloton laten gaan. Ook Alexandre Vinokourov maakte een slechte indruk. De man die gisteren zwaar ten val kwam maakte een veelzeggend gebaar.

Met nog een kilometer voor de wielen naderde de finale. Wederom moest een massasprint de winnaar opleveren. Het lukte hem eerder niet maar vandaag was Tom Boonen wel succesvol. De Belg won voor Oscar Freire en Erik Zabel.

Meer Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

Boonen wint zesde etappe voor Freire

Met nog 183 renners in koers werd de zesde etappe verreden. Na 199,5 kilometer was Tom Boonen van de Quickstep-ploeg de snelste. Rabobank-coureur Oscar Freire kwam net te kort voor de overwinning.

De etappe van vandaag begon in Semur-en-Aumoix en eindigde in Bourg-en-Bresse. Onderweg moesten twee colletjes worden beklommen, beide van de vierde categorie. Net als eerder deze week ook nu weer een snelle ontsnapping. Bradley Wiggins ging er al kort voor de start vandoor en hij zag zijn voorsprong gestaag oplopen. De voorsprong van de Brit groeide steeds sneller, Andriy Grivko probeerde de eenzame koploper nog te vergezellen maar zijn vluchtpoging liep op niets uit.

Het peloton wist dat Wiggins in principe geen kans maakte op de overwinning, wetende dat de weg naar de finale vlak is. De grote groep liet de voorsprong van Wiggins dan ook oplopen tot maximaal 17’20”.

Lange tijd gebeurde er niet veel, afgezien van enkele tussensprints om de groene trui en bergtrui. Het peloton liet het verschil teruglopen tot rond de minuut en hield dat meerdere kilometers vol. Zeven kilometer voor de meet pas werd Wiggins gegrepen. De eenzame strijder van het eerste uur kon niet meer en moest zelf het peloton laten gaan. Ook Alexandre Vinokourov maakte een slechte indruk. De man die gisteren zwaar ten val kwam maakte een veelzeggend gebaar.

Met nog een kilometer voor de wielen naderde de finale. Wederom moest een massasprint de winnaar opleveren. Het lukte hem eerder niet maar vandaag was Tom Boonen wel succesvol. De Belg won voor Oscar Freire en Erik Zabel.


Uitslag etappe

Pos.RennerPloegTijdVerschil
1BOONEN TomQUICK STEP - INNERGETIC5:20:590
2FREIRE OscarRABOBANK5:20:59z.t.
3ZABEL ErikTEAM MILRAM5:20:59z.t.
4CHAVANEL SébastienFRANCAISE DES JEUX5:20:59z.t.
5HUSHOVD ThorCREDIT AGRICOLE5:20:59z.t.
6BENNATI DanieleLAMPRE-FONDITAL5:20:59z.t.
7FÖRSTER RobertGEROLSTEINER5:20:59z.t.
8HUNTER RobertBARLOWORLD5:20:59z.t.
9FEILLU RomainAGRITUBEL5:20:59z.t.
10FISCHER Murilo AntoniobilLIQUIGAS5:20:59z.t.


Algemeen Klassement

Pos.RennerTeamTijdAchterstand
1Fabian CANCELLARACSC24h28'56.000''00.000''
2Andréas KLÖDENAST24h29'29.000''33.000''
3Filippo POZZATOLIQ24h29'31.000''35.000''
4David MILLARSDV24h29'37.000''41.000''
5George HINCAPIEDSC24h29'39.000''43.000''
6Vladimir GUSEVDSC24h29'41.000''45.000''
7Vladimir KARPETSGCE24h29'42.000''46.000''
8Mikel ASTARLOZAEUS24h29'45.000''49.000''
9Thomas DEKKERRAB24h29'47.000''51.000''
10Benoît VAUGRENARDFDJ24h29'48.000''52.000''

Groene trui

Pos. RennerTeamPunten
1Tom BOONENQSI141
2Erik ZABELMRM130
3Oscar FREIRERAB114
4Robert HUNTERBAR103
5Thor HUSHOVDC.A101
6Robbie MC EWENPRL97


Bolletjestrui

Pos. RennerTeamPunten
1Sylvain CHAVANELCOF40
2Philippe GILBERTFDJ23
3William BONNETC.A15
4Gianpaolo CHEULABAR10
5Stéphane AUGECOF9

Ploegenklassement

Pos.PloegTijd totaalVerschil
1TEAM CSC89h32'05.000''00.000''
2DISCOVERY CHANNEL TEAM89h32'08.000''03.000''
3CAISSE DEPARGNE89h32'21.000''16.000''
4T-MOBILE TEAM89h32'48.000''43.000''
5RABOBANK89h32'50.000''45.000''

Franse rijksagent schiet baas, kinderen en zichzelf dood

Icoon MisdaadEen 43-jarige rijkspolitieagent heeft eerst zijn adjudant, vervolgens zijn eigen kinderen, beiden elf jaar, en daarna zichzelf doodgeschoten. Dit gebeurde vandaag rond het middaguur in Malakoff, in de regio Haute-de-Seine in Frankrijk. Volgens de procureur is dit gebeurd naar aanleiding van een conflict tussen de twee mannen. President Sarkozy is meteen ter plaatse gekomen, samen met de ministers van Defensie en van Binnenlandse zaken.

Het drama speelde zich af op de derde etage van een kazerne, in het fort van Vanves. De mannen waren daar buren. De ruzie zou persoonlijk zijn en niet werkgerelateerd. Het lichaam van de adjudant werd in de hal van het gebouw gevonden, het lichaam van de agent vlak voor zijn deur. “Er moeten getuigen zijn geweest”, zegt de commandant, “al zijn het maar mensen die de schoten gehoord hebben.”

De agent heeft kortgeleden zijn dienstwapen in moeten leveren omdat hij depressief was en onder psychiatrische behandeling stond. Voor de schietpartij gebruikte hij een ander wapen. Onduidelijk is nog hoe hij daaraan kwam. Van hogerhand wist men dat er problemen waren tussen de twee, maar pasgeleden leek het erop dat de ruzie gesust was. Slachtofferhulp is ter plaatse geweest voor de nabestaanden.

Meer informatie is hier en hier te zien en te horen (Franstalig).


Het gebouw waar het drama plaatsvond

Stijlloze reaguurders



AryaMehr stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Column door AryaMehr

Tegenwoordig is er zelfs een nieuw fenomeen ontstaan: de GeenStijl-junkie. Dit zijn weer lieden die het niet kunnen laten om overal een reactie onder te plaatsen, het soort dat denkt dat ze de wereld eigenhandig heeft uitgevonden en dat lijdt aan een pathologische drift om over alles en iedereen een mening te hebben. Zelfs als ze die niet hebben! Ze zijn dus eigenlijk een soort pendant van Jan Mulder, alleen met het cruciale verschil dat Mulder wel overal met zijn kop op tv verschijnt en dat deze reaguurders zich verschuilen achter een weloverwogen synoniempje dat ze ooit in uiterst schrandere bui hebben verzonnen.

Baby geboren met mond vol tanden

Icoon OpmerkelijkIedereen staat wel eens met zijn mond vol tanden, zo ook een twintigjarige moeder en een aantal artsen uit het Engelse Worthing. Baby Megan Andrews werd namelijk geboren mét een mond vol tanden. Mama Claire Slimming wist nog nergens van, totdat een uur na de geboorte een vroedvrouw de baby onderzocht: "De verloskundige telde netjes tien vingers en tien tenen en constateerde vervolgens zeven tanden in Megan’s mond", aldus de moeder van Megan.

Megan was nog geen 24 uur oud toen ze haar eerste bezoek aan de tandarts al had gehad. Bij dit bezoek werden vier van de zeven tandjes verwijderd, omdat ze voor problemen zouden kunnen zorgen. Een voortandje had eigenlijk operatief verwijderd moeten worden maar dat wilden de ouders niet: "We kunnen haar een operatie niet aan doen." Wel zegt Slimming regelmatig met Megan naar de tandarts te gaan om alles goed in de gaten te houden.

De tandjes van Megan zitten haar ouders niet in de weg. Claire die Megan nu noodgedwongen flesvoeding moet geven, vind haar dochter: "perfect zoals ze is."

Torres schrok van reactie fans

Fernando Torres is enigszins geschrokken van de reacties van de supporters van Club Atlético de Madrid, waar hij tot vorige maand speelde. De Spanjaard werd vervolgens voor een dikke ¤30 miljoen overgenomen door Liverpool.

Torres, die opgroeide in Madrid en bij Atlético uitgroeide tot publiekslieveling en aanvoerder, kon naar eigen zeggen niet de dingen bereiken die hij wilde bereiken. Liverpool bood hem de kans aan om de spitspositie in Engeland te bekleden. De fans van Atlético vonden het echter erg jammer dat hun spits Spanje verruilde voor het Britse eiland.

"Mensen huilden. Het kwam als een schok dat ik zo belangrijk voor ze was", aldus de international van Spanje. "Het was een moeilijk besluit, maar de beslissing was al gevallen. De mensen die ik zag huilen waren dezelfde mensen die me altijd hebben gesteund. Persoonlijk maakt me dat vrolijk, want het is ongewoon voor Spaanse fans om zo hun emoties te uiten." Torres tekende een meerjarig contract bij Liverpool, waar hij samen speelt met Dirk Kuijt en Ryan Babel.

Online discriminatie jegens homo's en autochtonen neemt toe

InternetMeldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft haar jaarrapport over 2006 gepubliceerd. Daaruit blijkt onder meer dat het meldpunt een stijging van het aantal discriminerende uitingen tegen homoseksuelen heeft geconstateerd. Ook het aantal discriminerende teksten op internet gericht tegen autochtone Nederlanders nam fors toe. Dat aantal verdriedubbelde.

''Het MDI constateert al langere tijd dat ook sommige leden van minderheidsgroeperingen zich schuldig maken aan discriminatie en dat besef lijkt nu ook tot de maatschappij doorgedrongen'', staat te lezen in het verslag.

In 2006 kwamen bij het MDI 1135 meldingen binnen over in totaal 1728 discriminerende uitingen. Het aantal uitlatingen dat inderdaad strafbaar was, verdubbelde naar 984. In 2005 kwamen er nog 1289 klachten binnen over 1308 meldingen waarvan er ruim 450 strafbaar waren. De belangrijkste oorzaak van de verdubbeling is volgens het MDI ''een klein aantal interactieve websites en webfora waarop veel strafbare uitingen werden aangetroffen.''

Volgens het MDI zijn bijna alle (97%) discriminerende uitingen vlot verwijderd na tussenkomst van het meldpunt. In zeven gevallen is aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Bij justitie lopen nu nog in totaal dertien aangiften wegens discriminatie.

Moslimhaat
De meeste meldingen die bij het MDI binnenkomen gaan nog steeds over antisemitisme en moslimhaat. Het meldpunt ziet afgelopen jaar ''als het jaar van toenemende hysterie jegens moslims in de Nederlandse samenleving.''

De digitale discriminatiebestrijders zeggen dat ''zowel op bestuurlijk niveau als in de rest van de maatschappij het wantrouwen tegenover moslims toenam, wat zich uitte in beledigend en denigrerend taalgebruik, het afschilderen van moslims als terroristen en veiligheidsrisico, en als een groep die een 'achterlijke' religie aanhangt.''

Het meldpunt heeft nog een welgemeend advies voor de op de digitale snelweg reacties gevende internetters: ''Denk na voordat je wat zegt.'' Verder meent het MDI dat er ''hard gewerkt moeten worden om de geest die in Nederland en op het Nederlandse gedeelte van internet rondwaart weer in de fles te krijgen. Wij hopen op betere - en vooral beschaafdere - tijden.''

-
Link: MDI-jaarverslag (.pdf-file)

Met dank aan ikletgoedop voor de submit.

Mourinho heeft American Dream

José Mourinho heeft aangegeven ooit nog eens in de Verenigde Staten te willen coachen. De huidige coach van Chelsea zei dat hij het geweldig zou vinden om David Beckham achterna te gaan.

Beckham vertrok afgelopen maand naar Los Angeles om daar met LA Galaxy een gooi naar de Amerikaanse titel te doen. Mourinho lijkt het ook wel wat om zijn carrière aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te beëindigen. "Het is zeer verleidelijk. Over een kleine 20 jaar zou ik dat zeker nog eens overwegen", aldus de Portugees, die op dit moment met de selectie van Chelsea op trainingskamp is in de VS.

"Beckham nadert het eind van zijn carrière, en als ik mijn einde zie aankomen dan zou ik het geweldig vinden om zo'n zelfde stap te maken. Het land is fantastisch, en het zou een enorme uitdaging zijn om voetbal in de VS belangrijker te maken. Beckham is echter degene die het moet doen, en hij is de beste die het kan doen. Wat Becks betekent voor de voetbalwereld is meer dan slechts het 'speler-zijn'."

Moskeeën in Haarlem racistisch beklad

Icoon PolitieTwee moskeeën in Haarlem zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door onbekenden beklad met racistische tekens en leuzen. Ook werden de ramen van de moskeeën ingegooid met stenen. Dat meldden de politie en het bestuur van de moskee in Schalkwijk in Haarlem.

Op de Marokkaanse moskee aan het Spijkerboorpad en op de Turkse moskee aan de Prins Bernhardlaan, die net in aanbouw is, zijn onder meer hakenkruisen en white power-tekens aangebracht. De Marokkaanse moskee is beklad met leuzen als ''fuck Allah'' en ''Allah moet dood''. Op de Turkse moskee is onder andere het woord Turk met een dik kruis erdoorheen aangebracht.

Woordvoerder Najib Tuzani van het bestuur van de Marokkaanse moskee aan het Spijkerboorpad laat weten dat de racistische uitingen een behoorlijke impact op de gemeenschap hebben. ''We zitten hier al sinds de jaren tachtig. Nu zijn we slachtoffer geworden van een terreurdaad'', aldus Tuzani.

Een woordvoerder van de Turkse moskee maakte bekend dat zij zondag een protestactie organiseren. ''Het is een protest tegen het racisme''. Een politiewoordvoerder liet weten dat zij de zaak hoog opneemt. Beide moskeeën en hun bestuur hebben volgens hem een gewaardeerde plek binnen de Haarlemse samenleving.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Familietrips met trein vervuilender dan auto

Icoon BuitenlandsHet gebruik van de trein in plaats van de auto is in Groot-Brittannië niet noodzakelijkerwijs beter voor het milieu. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Britse Raad voor Veiligheid en Standaarden op het Spoor, waarover de Britse krant The Times vrijdag berichtte.

De nieuwste generatie dieseltreinen in Groot-Brittannië komt er slecht vanaf in de studie. Een gezin van vier dat van Birmingham naar Plymouth reist met de trein, zorgt voor een CO2-uitstoot van 143 kilo. Legt het gezin dezelfde reis af met een personenauto, dan is de uitstoot maar rond de 47 kilo.


De auto is schoner

Vervelingsfilmpje

Als je je verveelt dan kun je bijvoorbeeld lekker op internet gaan surfen op zoek naar leuke filmpjes. Wat je dan tegenkomt zijn mensen die zich ook verveelden. Deze mensen gaan daan 'spannende' dingen ondernemen en zetten dat op video. Deze video's zetten ze dan op internet en de cirkel is rond.

Als je op lees verder klikt dan krijg je zo een filmpje te zien van een aantal personen die zich verveelden. 

Met dank aan een anoniempje voor de submit

Stichting De Thuiskopie verliest beroepszaak

Icoon Digital

Stichting De Thuiskopie heeft ook in hoger beroep een nederlaag geleden tegen Nederlandse ondernemers die vanuit Duitsland consumenten blanco cd's en dvd's leveren zonder de thuiskopievergoeding te betalen.

De Nederlanders opereren vanuit hun Duitse onderneming Opus. De stichting eist dat Opus de gebruikelijke heffing betaalt voor het kopiëren op de schijfjes van muziek en film. Fabrikanten en importeurs betalen die vergoeding en verwerken haar vervolgens in de prijs die de consument betaalt.

Het gerechtshof in Den Haag heeft de eis van de stichting afgewezen. Volgens het hof hoeft Opus de vergoeding niet te betalen omdat het bedrijf niet kan worden aangemerkt als een importeur. De rechtbank in Den Haag was in mei 2005 tot dezelfde conclusie gekomen. De stichting overweegt "serieus" in cassatie te gaan tegen het arrest bij de Hoge Raad, zei een woordvoerder. Hij noemde de argumentatie van het hof onvoldoende en niet overtuigend.

De Thuiskopie vindt dat Opus wel degelijk een importeur is. "Het is tien kilometer over de grens bij Venlo gevestigd en richt zich via zijn websites voor het grootste deel op Nederlandse consumenten."


Opus Supplies vaart er wel bij

Aanspreken voordringer levert botbreuken op

Icoon BinnenlandsEen 28-jarige man uit Maastricht is donderdagmiddag in zijn woonplaats zwaar mishandeld. De man had een voordringer aangesproken op zijn gedrag.

De man stond bij een pinautomaat te wachten om geld op te kunnen nemen toen een fietser voor wilde kruipen. De man maakte hierover een opmerking. De fietser sloeg hem vervolgens in zijn gezicht.

De Maastrichtenaar werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek zijn linker oogkas en zijn kaak te hebben gebroken. Een operatieve ingreep was noodzakelijk. De politie gaat de zaak onderzoeken.

Zwemverbod voor Hoek van Holland

Icoon BinnenlandsBadgasten mogen dit weekend, dat naar verwachting vrij warm wordt, niet zwemmen in de Noordzee bij Hoek van Holland. De provincie Zuid-Holland heeft eerder vandaag een zwemverbod afgekondigd voor een stuk strand van drie kilometer vanaf de pier naar het noorden. De provincie heeft inmiddels borden neergezet om de mensen te waarschuwen.

Ook is de rode vlag van de Reddingsbrigade uitgehangen. Op het strand is de situatie onveilig vanwege extra golfslag en risico op wegglijden in het water. Door zandsuppletie is een gevaarlijke geul met los zand ontstaan.

Eerder waren al zwemverboden afgekondigd voor meren in Zoetermeer, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. Dit vanwege een grote concentratie giftige blauwalgen, die allerlei klachten kunnen veroorzaken. Voor het Spui bij Oud-Beijerland geldt een negatief zwemadvies voor de hele zomer.

Wessels onderuit in Scheveningen

Peter Wessels is er niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van de challenger in Scheveningen. De Nederlander, die een wildcard had gekregen van de organisatie, ging in de kwartfinale met 6-4, 5-7 en 2-6 onderuit tegen de Duitse qualifier Dominik Meffert.

Wessels begon goed aan de partij. Hij won de eerste set en nam in de tweede een break voorsprong maar die kon hij niet vasthouden. Nadat hij was terug gebroken ging het bergafwaarts met de Amsterdammer. Meffert brak zijn tegenstander in de derde set en deed dat bij 5-2 nog een keer.

Amerikaans schip geënterd

Icoon BuitenlandsDe Spaanse kustwacht heeft een Amerikaans schip geënterd. Het schip was betrokken bij het bergen van een grote zeeschat. Het gaat hierbij om de grootste schat die ooit in een scheepswrak is gevonden en het eigendomsrecht ervan heeft een knallende ruzie veroorzaakt tussen Spanje en de VS.

Het wrak van de "Zwarte Zwaan" werd begin mei ontdekt door duikers van de Amerikaanse onderneming Odyssey Marine Exploration. De ontdekking van wat er zich aan boord van het wrak bevond, was zo mogelijk nog spannender.

In het ruim van het achttiende-eeuwse galjoen bevonden zich meer dan 500.000 zilverstukken, honderden goudstukken en stukken van bewerkt goud. Alles samen is zo'n 370 miljoen euro waard.

Voor de Amerikanen is het een uitgemaakte zaak. Zij zeggen dat het wrak van de "Zwarte Zwaan" in internationale wateren ligt en dat de schat hen toekomt. Het Spaanse ministerie van Cultuur ontkent dit echter. Zij zeggen dat de schat gevonden is in een Spaans galjoen, en dus aan Spanje toebehoort.

De zaak krijgt heel wat mediabelangstelling in Spanje. Begin juni oordeelde een rechter in de Zuid-Spaanse stad Cadiz dat de twee schepen van de Amerikaanse onderneming die in de haven van Gibraltar voor anker lagen, onderschept moesten worden zodra ze in Spaanse wateren kwamen.

Gisteravond was het zover. Eén van de schepen, de Ocean Alert, werd tot stilstand gebracht ter hoogte van Punta Europa, voor de Spaanse zuidkust. Met het enteren van het schip heeft de ruzie nu een nieuw hoogtepunt bereikt. De inzet van de strijd, de kostbare schat, is intussen al naar de VS overgebracht.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Kahn nog één seizoen bij Bayern

Oliver Kahn heeft bekend gemaakt dat hij aankomend seizoen voor het laatst onder de lat staat bij Bayern München. De ervaren sluitpost heeft inmiddels al dertien seizoenen het doel verdedigd voor de club uit Beieren en plakt daar nog één seizoen aan vast.

De 38-jarige doelman kwam in 1994 over van Karlsruher SC, waar hij zeven seizoenen onder contract stond. Met Olli in de gelederen wist Bayern maar liefst 19 prijzen te winnen, waaronder de UEFA Cup in 1996 en de Champions League in 2001. De ervaren keeper maakte in Der Kicker nog wel een klein voorbehoud bij zijn afscheid. Mocht zijn beoogde opvolger, Michael Rensing, eventueel zwaar geblesseerd raken, dan gaat Kahn over een jaar alsnog door.

"Volgend jaar deze tijd ben ik 39 jaar", aldus Kahn, "dan wordt het tijd om die korte broek eens uit te trekken. Daarna ligt mijn toekomst hoe dan ook in Azië. Daar is wat het keeperswerk betreft echt sprake van een achterstand, ik wil helpen die achterstand weg te werken". Na het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan was Kahn vaak in Azië. "Ik heb daar veel vrienden gemaakt. De mentaliteit van die landen spreekt me enorm aan".

Voordat Kahn naar Azië vertrekt zet hij eerst zijn zinnen op een succesvol seizoen bij de Rekordmeister. Volgend seizoen jaagt Kahn op zijn achtste Bundesliga-titel, zijn zesde DFB-Pokal en Europees succes. "Wij hebben bij Bayern alleen plezier als we op de eerste plaats staan. Mijn streven is nog een keer de triple te winnen. Ik wil alles voorkomen om afscheid te nemen na een seizoen zoals het vorige".

Babel: "Kuyt is een concurrent"

De nieuwelingen Ryan Babel en Yossi Benayoun werden vanmiddag door Liverpool voorgesteld aan de pers en publiek. In zijn eerste seizoen op Anfield Road zal Babel het shirt met rugnummer 19 dragen.

"Afgelopen week was ik op Aruba toen ik hoorde dat ik moest gaan nadenken over een overgang naar Liverpool", aldus Babel vandaag. "Ik ontmoette manager Rafael Benitez en na die conversatie besefte ik dat de transfer zou rondkomen. Benitez is het type ‘ideale schoonvader'. Hij vertelde me dat ik met zes andere spelers om vier posities moet strijden. Ik heb Dirk Kuyt al ontmoet op het trainingsveld. Op dat moment zagen we elkaar niet als concurrent, maar dat zal vermoedelijk wel gebeuren,"

[Special] World Cup Roeien door FOK!-ogen

FOK!-kers houden van bier, tieten en soms ook sport. En heel af en toe zit er een actieve sporter tussen de hordes bankzitters. Een iemand binnen dit selecte gezelschap is WanEnOonlie, sinds mei trainend met de Nederlandse roei-equipe. Hij doet live verslag van de afsluiting van het internationale roeiseizoen: de World Cup III in het Zwitserse Lucerne.

Donderdag 12 juli
Het is voor velen het roei-Mekka: de Zwitserse Rotsee aan de rand van Lucerne. Slechts één keer per jaar opengesteld aan het geweld dat zich roeien laat noemen. De rest van het jaar is het meer natuurgebied, en mogen er bij hoge uitzondering ook salto's worden gemaakt van de provisorische duiktoren die bij de start van de roeibaan staat. Het water is strak blauw, onvervuild, en het twee kilometer lange meer ligt tussen de groene bergen. Gevolg: geen wind, dus nagenoeg ideale omstandigheden. Combineer dat met een goede 35 graden en je hebt de ingrediënten voor een spectaculaire dag roeien: de finaledag aanstaande zondag.

Zo ver is het alleen nog lang niet. Morgen (vrijdag) beginnen de eerste wedstrijden. Voor sommigen is dat bittere ernst, keiharde voorrondes en soms op dezelfde dag nog herkansingen of kwartfinales. Anderen hebben het makkelijker, en hoeven slechts voor de formaliteit over de baan te raggen. Het gaat er dan slechts om wie waar in de baan komt te liggen, of, zoals ze dat zo mooi zeggen: Racing for Lanes.

Ook wij, de nationale Lichte Mannen Acht, vallen onder die laatste categorie. Onze concurrenten (Italië, Duitsland, Polen en Denemarken) zijn allemaal gerenommeerd; in voorgenoemde volgorde stonden ze ook, of net niet, op het podium op het WK 2006. De meesten van die roeiers zijn er nu weer bij. Wij zijn eigenlijk de enige onervaren ploeg van het geheel. Nou ja, onervaren: we werden op de tweede World Cup, drie weken geleden in Amsterdam (!) nog derde, vlakbij de Denen en op kleine afstand van de Duitsers. Nu roeien we beter - hopelijk - en gaan we zaterdagavond om 19:36 meer dan een poging wagen om goud te pakken, of in ieder geval een medaille.

Eerst staat echter de plaatsingsrace voor de deur. Dat is altijd een beetje listig, aangezien veel landen geen energie willen verspillen en hun echte kunnen dus maskeren. Van onze coach zullen we ongetwijfeld voluit moeten gaan - hij gelooft niet in rustig roeein - wat een mooie pot beloofd.
Vooralsnog maak ik me er nog geen zorgen over. Als mijn verkoudheid maar over is, mijn tas - die in Zurich niet mee bleek gekomen met het vliegtuig - hier maar is gearriveerd in het hotel, en we ingewogen zijn. Ja, dat hoor je goed. Ingewogen. Als lichte acht mag je gemiddeld slechts 70 kilo wegen. Dat is best weinig; lichte roeiers praten dan ook meer over hun gewichten dan vrouwen.

Groeten uit Lucerne, en tot het volgende bericht.
WanEnOonlie

[Upd] Kai Reus in coma na ongeval

Wielrenner Kai Reus is donderdag zwaargewond geraakt na een trainingsongeval in Frankrijk. De coureur van de Rabobank-ploeg werd donderdagavond geopereerd aan een bloeding in zijn hoofd en wordt sindsdien kunstmatig in coma gehouden.

Daarnaast heeft hij een gebroken linkersleutelbeen en drie gebroken ribben. De 22-jarige Reus vertrok 's ochtends in Tignes voor een training en werd later bewusteloos langs de weg gevonden.

De toedracht van het ongeval is vooralsnog volstrekt onduidelijk.

Update

De perschef van Rabobank heeft gezegd dat de toestand van Reus stabiel is. Vandaag zal hij nog wel in een kunstmatige coma worden gehouden.

Hamilton had zich graag met Schumacher gemeten

Lewis Hamilton betreurt het dat hij niet meer tegen de Duitser Michael Schumacher kan opnemen.

"Toen ik van zijn afscheid hoorde, dacht ik: Verdorie waarom ga je niet nog een jaar door. Ik had me graag met hem willen meten”, aldus de Brit die dit seizoen voor het eerst in de Formule 1 rijdt. Op dit moment gaat hij aan de leiding in de stand om de wereldtitel.

Schumacher en de in 1994 verongelukte Braziliaan Ayrton Senna zijn voorbeelden voor Hamilton. "Ik heb veel respect voor hen.”

Dief laat man eigen bril terug kopen

Icoon OpmerkelijkEen 80-jarige man uit Reeuwijk is na een bezoekje aan de Utrechtse Catherinekerk beroofd. Dit gebeurde op klaarlichte dag.

De bejaarde kwam uit de kerk gelopen toen zijn bril van zijn neus werd geslagen. De overvaller raapte de bril op en wilde hem alleen teruggeven als de man hem daarvoor betaalde. Toen de man vervolgens vijf euro wilde geven, griste de overvaller zijn portemonnee uit zijn handen. Vervolgens vluchtte hij weg.

Over de dader is nog niets bekend. Of de bejaarde man zijn bril ook daadwerkelijk terug heeft gekregen, is onduidelijk.

[Upd] Ook B-staal Kessler is positief

De Sueddeutsche Zeitung meldt dat de B-staal van Astana-renner Matthias Kessler ook positief is bevonden. Op 24 april werd de Duitser tijdens een onaangekondigde dopingcontrole in Charleroi betrapt op testosteron.

Kessler kreeg een dag voor de Waalse Pijl, waarin hij als vierde eindigde, bezoek van de dopingcontroleurs.

De Duitser zou bij Astana in de Ronde van Frankrijk een van de meesterknechten worden van de klassementsrenners Andreas Klöden en Alexander Vinokoerov. Kessler verscheen echter niet aan de start omdat Astana de renner op non-actief heeft gezet.

Update

Wielerploeg Astana heeft Matthias Kessler ontslagen. De renstal nam de maatregel kort nadat bekend werd dat de Duitse renner ook bij de contra-expertise positief was bevonden.

Eekhoorns verdacht van spionage in Iran

Icoon OpmerkelijkDe politie in Iran heeft veertien eekhoorns in bewaring gesteld. Volgens de agenten worden de eekhoorns verdacht van spionage. Het Islamitische persagentschap IRNA meld dat de knaagdieren ergens langs de Iraanse grens werden gevonden, schijnbaar uitgerust met allerlei technische afluisterapparatuur.

De leider van de politie in Iran zegt dat hij iets over het voorval gehoord heeft, maar kan geen extra informatie vrijgeven.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent alles en noemt het bericht "compleet gestoord".

Met dank aan Fresco voor de submit.

Baby komt dronken ter wereld

Icoon ShockingIn Polen is een baby geboren die dronken was. De moeder uit het Zuid-Poolse Sosnowiec was stomdronken aangekomen in het ziekenhuis om te bevallen van haar zevende kind. De baby kwam ter wereld met 1,2 promille alcohol in het bloed.

Artsen vechten voor het leven van de baby. Over de overlevingskansen is niets bekend.

In Nederland moet je als je betrapt wordt in de auto met 1,3 promille alcohol in je bloed, verplicht de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) volgen.

Emma Watson is hot, Daniel Radcliffe stoer

Icoon ShowbizzDat Emma Watson een aantrekkelijke jongedame is, daar waren de recensenten het al over eens. Dat ze ook nog eens verstandig is en zakelijk instinct blijkt te hebben, komt als een verrassing.

Emma heeft zich namelijk ingeschreven bij het vermaarde 'Storm Modelling Agency'. Hetzelfde modellenbureau dat Kate Moss aan de top heeft gebracht. Ze stond deze week ook op de cover van modeblad 'Tatler'.

Ondertussen blijft het imago van Emma beter worden. Iedereen die over haar spreekt, heeft het over een gezellige meid die nooit iets fout doet. Haar ouders, beiden advocaat, zijn dan ook zeer trots op hun dochter. Emma twijfelt zelfs of ze nog wel genoeg tijd heeft voor de volgende twee Harry Potter-films nu ze ook haar middelbare school en daaropvolgende universitaire studie graag zo snel mogelijk wil afronden.




Emma Watson bekijkt foto's van haar
"vernieuwde" mannelijke tegenspeler.

Lucarelli verhuist naar Shakhtar Donetsk

De Italiaanse goalgetter Cristiano Lucarelli vertrekt na vier seizoenen bij Livorno en gaat spelen voor Shakhtar Donetsk uit Oekraïne.

De inmiddels 31-jarige Lucarelli is vooral de laatste seizoenen prima op dreef. Voor Livorno wist de viervoudig Italiaans international 63 keer het net te vinden in de Serie A. Nu maakt de spits voor acht miljoen euro de verrassende overstap naar Shakhtar Donetsk. Aankomende zondag zal Lucarelli al zijn debuut maken in de topper tegen landskampioen Dinamo Kiev.

Lucarelli had in 2003 met 29 doelpunten een groot aandeel in de promotie van Livorno naar de Serie A. Torino wilde vervolgens de goalgetter weer inlijven, maar Lucarelli wilde niet weg bij Livorno. Hij bleef en wist in het seizoen 2004/2005 de topscorertitel voor zich op te eisen.

Drievoudige Smash Bros Brawl update

Door de E3 is er al een paar dagen geen Brawl update geweest op FOK! en daarom hebben we een drievoudige update vandaag.

We beginnen met de terugkeer van een item uit de N64 versie van Smash Bros.; de Bumper. Deze bumper doet precies wat de naam doet verwachten, vijanden wegketsen.

Als tweede hebben we twee screenshots van Donkey Kong in actie. De grote vriendelijke aap is uiteraard behoorlijk sterk en dat zie je:

De laatste vermelding van vandaag gaat naar een nieuw level. Dit level komt uit de game Animal Crossing en heet officieel Smashville:

Sluiter naar kwartfinale Scheveningen

Raemon Sluiter heeft zich bij het challengertoernooi in Scheveningen geplaatst voor de kwartfinales.

De Rotterdammer won vandaag de derde set in zijn afgebroken duel tegen de Pool Lukasz Kubot met 6-3 nadat hij op 1-0 de beslissende break wist te plaatsen. Gisteren werd de wedstrijd bij een 2-6, 7-6 stand afgebroken vanwege de invallende duisternis.

Sluiter moet het later vandaag opnemen tegen de Roemeen Andrei Pavel.

Ajax, AZ met Olympische Spelen in de maag

Het is maar de vraag of bondscoach Foppe de Haan met het sterkst mogelijke Oranje naar de Olympische Spelen van 2008 in Peking kan.

Als de Olympische Spelen van start gaan is het voetbalseizoen volop bezig. De algemeen directeur van Ajax, Maarten Fontein, heeft vandaag gezegd dat hij er weinig voor voelt om spelers af te staan. "Ik hoop dat de KNVB openstaat voor een discussie".

Onlangs zei de algemeen directeur van de KNVB, Henk Kesler, dat de clubs hun spelers in augustus 2008 maar gewoon af moeten
staan. "Erg kortzichtig. Daar moet veel zorgvuldiger over gesproken worden. Kesler gaat makkelijk voorbij aan de voorronde van de Champions League. En het resultaat van die wedstrijden is belangrijker voor het Nederlands voetbal dan de Olympische
Spelen"
aldus Fontein die zei dat ook AZ zich voelde aangesproken. "Het kan gewoon niet zo zijn dat alles moet wijken. Het belang van de club weegt voor ons zwaarder dan het Olympische belang. Daarom heb ik besloten zelf de topclubs te benaderen. We wachten nu op de KNVB."

Gisteren gaf Mark van Bommel aan niet als dispensatiespeler mee te gaan naar de Spelen. Zijn club Bayern München geeft hem niet vrij tijdens het seizoen.

McLaren teleurgesteld over beslissing FIA

Het team van McLaren Mercedes heeft teleurgesteld gereageerd op het verzoek van de FIA om naar Parijs te komen om vragen te beantwoorden over de spionagezaak, die de internationale autosportbond momenteel in onderzoek heeft.

Mike Coughlan wordt beschuldigd van het stelen van vertrouwelijke Ferrari-documenten. De Britse renstal beweert dat deze documenten verder niet in het team zijn verspreid.

"McLaren is enorm teleurgesteld dat de FIA heeft gevraagd of zij zich wil verweren tegen de aanklacht dat zij in bezit is geweest van vertrouwelijke informatie van Ferrari. McLaren wil benadrukken dat zij volledig mee zal werken aan elk onderzoek naar deze zaak en dat deze informatie alleen in het bezit was van de op non-actief gestelde McLaren-werknemer. Ook is deze informatie dus niet gebruikt bij de ontwikkeling van onze Formule 1-wagens," aldus een verklaring van het Britse team.

Jong-A-Pin enkele weken uitgeschakeld

Calvin Jong-A-Pin is de komende weken niet inzetbaar. De linksback van SC Heerenveen moet een operatie aan zijn amandelen ondergaan en zal zeker twee weken nodig hebben om daarvan te revalideren.

"Calvin heeft last van ontstoken amandelen, maar omdat er sprake is van abcesvorming, is het een zwaardere ingreep dan normaal", aldus clubarts Tjitte Wiersma. "Ik verwacht hem pas eind juli terug op het trainingsveld. Of hij fit is voor de start van het nieuwe seizoen is nog de vraag."

3,5 jaar eis misbruik Marokkaanse jochies

Icoon JustitieTegen een buurman van de Rotterdamse moskee Abou Bakr in het Oude Noorden is gisteren 3,5 jaar cel geëist wegens het misbruiken van twee Marokkaanse jochies. Volgens de officier van justitie is bewezen dat de 62-jarige Theo B. een destijds 13-jarige jongen en een knulletje van 10 jaar seksueel heeft misbruikt (verkracht).

De politie blijkt in deze zaak een paar grove steken te hebben laten vallen. In april vorig jaar had de 10-jarige al een 'gesprekje' met de politie over de toen nog vermeende ontucht. Pas in juni werd hiervan proces-verbaal opgemaakt. Toen werd duidelijk dat de gebrekkig ontwikkelde verdachte zich zou hebben vergrepen aan het tweelingbroertje van het ventje en aan een derde jochie, dat zelfs ruim vijf jaar slachtoffer zou zijn geweest.

Verder blijkt dat Theo B. al eerder is veroordeeld voor ontucht en dat de 'gezinscoach' van een slachtoffer de politie vergeefs waarschuwde. Al met al zou de verdachte veel eerder opgepakt kunnen zijn. De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten ontkende eerder dat er fouten zijn gemaakt.

Orale seks
De advocaat van de verdachte greep de lakse werkwijze van politie aan om de getuigenissen van de vermeende slachtoffers te bekritiseren. Doordat er in de buurt, op de scholen van de kinderen en binnen hun families al vóór de verhoren gesproken is over de vermeende ontucht, zouden verklaringen van de Marokkaanse jongetjes vals kunnen zijn, meent zij.

Theo B. heeft zelf toegegeven het 13-jarige jongetje te hebben misbruikt. Hij gaf hem steeds 70 euro als hij wat mocht doen. Meestal mondde dat uit in orale seks. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte orale en anale seks gehad met alle drie de jochies. Alleen achtte hij het misbruik van het tweelingbroertje niet bewezen, mede door het geklungel van de politie. ''Dit verdient geen schoonheidsprijs. Misbruik van één van de broers kan mede hierdoor niet bewezen worden.'' De drie slachtoffertjes hebben last van angstaanvallen door het gebeuren. Justitie wil dat B. naast de celstraf een langdurige behandeling moet ondergaan.

De ontucht in de Snellemanstraat bij moskee Abou Bakr zorgde indertijd voor veel onrust: de buurt moest gekalmeerd worden tijdens een bewonersavond.

[DTM] Carroll aan de kant gezet

Adam Carroll komt dit seizoen niet meer in actie voor het DTM-team Futurecom TME, waarvan Spyker F1-teambaas Colin Kolles de eigenaar is.

Een van de sponsors van de voormalig testcoureur van Honda heeft zich niet aan zijn financiële afspraken gehouden. Spyker F1-testrijder Markus Winkelhock is de vervanger van Carroll. Futurecom TME laat in een verklaring weten dat het het vertrek van Carroll zeer betreurt.

De 24-jarige Britse coureur rijdt dit jaar ook nog in de GP2-klasse, waar hij bij het team van Giancarlo Fisichella halverwege het seizoen inviel voor de Braziliaan Antonio Pizzonia. Carroll won onlangs nog een van de GP2-races op het Britse Silverstone.

12 jaar eis na straatmoord in Tilburg

JustitieTegen de 22-jarige jongeman die vorig jaar augustus in de Stokhasseltlaan in Tilburg de 23-jarige Loïc 'Benadin' Ferrier doodschoot, is gisteren voor de rechtbank in Breda 12 jaar cel geëist. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte in koele bloede schoten gelost op Ferrier na een eerdere ruzie tussen de broer van de verdachte en het slachtoffer.

Volgens de verdachte heeft hij Ferrier met diens eigen pistool gedood toen hij het wapen na een worsteling wist te bemachtigen. Hij was op zoek gegaan naar het slachtoffer toen hij hoorde dat die met een hakbijl achter zijn broer was aangegaan. ''Als ik niet had geschoten was ik nu zelf dood geweest'', aldus de Tilburger

De officier zei echter dat verdachte thuis zelf een pistool ophaalde na de ruzie tussen zijn broer en het slachtoffer. ''Ferrier had geen pistool bij zich, zo blijkt uit alle getuigenverklaringen, maar een bijltje. Dat is later ook gevonden. De verdachte is zelf thuis een pistool gaan halen om Ferrier in koelen bloede dood te schieten. 'Boontje komt om zijn loontje', waren volgens een getuige de woorden die verdachte uitte na het gebeuren.''

De advocaat van de verdachte sprak gisteren schande van de hoge eis. ''Mijn cliënt is pas 22, hij heeft zijn leven nog voor zich. Dit is hem overkomen.'' De uitspraak is over twee weken.

Blood & Honour wil actie tegen homospelen Antwerpen

Icoon BuitenlandsIn Vlaanderen heeft het extreemrechtse Blood & Honour zijn pijlen gericht op de homospelen Eurogames 2007 die dit weekeinde in Antwerpen plaatsvinden. Op het Vlaamse webforum van de neonazistische groepering staat sinds deze week een oproep te lezen om actie te ondernemen tegen alle homo's en lesbiennes die deze dagen naar Antwerpen afreizen.

''Ik vraag jullie om luid en duidelijk te protesteren tegen deze Olympische Spelen voor holebi's. Bezoek eerst maar eens de website van dit vreselijke evenement. Het is jullie heilige plicht stappen te ondernemen en zelfs georganiseerde acties aan te kondigen'', aldus de oproep die is ondertekend door Wolfgang Meister. Dat is een pseudoniem van de 33-jarige fanatieke Hitleradept en homohater Olivier Bronselaer.

De dweper met het gedachtengoed van Hitler deed vorig jaar nog mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met zijn obscure partij Protest. In zijn politieke programma stond onder meer een pleidooi tegen de holebigemeenschap en eiste hij meer eerbied voor mensen die in naam van God wraak nemen op joden, homo's en zigeuners. Zo'n vijfhonderd mensen stemden op zijn partijtje.

De organisatie achter Eurogames 2007 wil niets kwijt over de dreigementen. De politie zegt dat er gepast zal worden gereageerd mochten de Blood & Honour-aanhangers wat van plan zijn. Voor de elfde editie van Eurogames worden de komende dagen meer dan 3.500 sporters verwacht en ruim tienduizend bezoekers uit 48 landen. Gisterenavond werd het evenement officieel geopend.

Jaloerse Indonesische hakt penis vriend af

Icoon ShockingEen Indonesische vrouw heeft de penis van haar vriend afgehakt, omdat ze hem ervan verdacht vreemd te gaan. De jaloerse vrouw (22), afkomstig uit een afgelegen deel van het eiland Timor, is aangehouden. Waar ze het geslachtsdeel heeft gelaten, is volgens de politie onduidelijk.

Doordat het dorp ver van de bewoonde wereld ligt, wist het 23-jarige slachtoffer pas vier dagen na het incident het ziekenhuis in de provinciehoofdstad Kupang te bereiken. Hij maakt het goed, maar is wel van de kaart, meldde een politiewoordvoerder vandaag.

Paddo-toerist springt uit raam in Amsterdam

In Amsterdam is vorig weekeind een toerist uit IJsland na paddogebruik uit het raam van een hotel gesprongen. De 19-jarige jongen liep daarbij breuken op aan beide benen en voeten.

De jongeman flipte door na het eten van de geestverruimde paddestoelen. Na een week in het ziekenhuis vliegt hij vandaag terug naar Reykjavik.

Het is al het derde incident dit jaar in de hoofdstad met paddo's. Vorige maand draaide een 22-jarige Britse toerist compleet door na het nuttigen van te veel paddo's en sloopte een deel van een hotel aan de Martelaarsgracht. En in maart sprong een 17-jarige Franse toeriste van een brug bij de IJ-tunnel de dood tegemoet na het nuttigen van paddo's. VVD-kamerlid en oud-hoofdofficier van Justitie Fred Teeven reageerde daarop met de suggestie om ook verse paddo's op de lijst met harddrugs te zetten. Gedroogde staan daar al op.


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Politie rolt internationale drugslijn op

Icoon PolitieDe Nederlandse en Duitse politie hebben de afgelopen tijd een internationale drugslijn blootgelegd die Amsterdam-Zuidoost als middelpunt had. In Nederland werden 23 verdachten aangehouden.

Verder nam de politie op verschillende adressen in totaal 7,7 kilo cocaïne, 1 kilo heroïne, 319 gram hasj en ruim 150.000 euro cash in beslag.Dat maakte een woordvoerster van de Amsterdamse politie vandaag bekend. In Duitsland werden 53 aanhoudingen verricht. De politie in dat land trof ook 36 kilo cocaïne en een half miljoen euro aan.

Verschillende criminele netwerken hielden de drugslijn in stand. De leden daarvan kwamen onder meer uit Nigeria, Ghana en Guinee-Buissau en maakten gebruik van steeds andere identiteitspapieren. Zij importeerden drugs vanuit Zuid-Amerika naar Amsterdam-Zuidoost. Daar verwerkten ze de verdovende middelen en verspreidden ze verder.

De drugslijn kwam aan het licht na een schietpartij begin maart in een woning aan de Bernhard Shawsingel in Amsterdam-Zuidoost. Daarbij kwam een 42-jarige Nigeriaan om het leven.

Onder de in Nederland aangehouden verdachten zijn zowel koeriers, opdrachtgevers als mengers van drugs. Vijf van hen waren illegaal en zijn het land uitgezet.

Hoge Raad: ABN Amro mag LaSalle verkopen

Icoon FinancieelABN Amro mag de Amerikaanse dochteronderneming LaSalle verkopen aan de Bank of America zonder daarvoor goedkeuring te vragen aan zijn aandeelhouders. De Hoge Raad heeft dat beslist. Daarmee vernietigt het hoogste rechtscollege een eerdere uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

LaSalle speelt een cruciale rol in de overnamestrijd om ABN Amro. ABN Amro verkocht LaSalle voor 21 miljard dollar aan Bank of America zonder zijn aandeelhouders daarover te raadplegen. Die transactie maakt onderdeel uit van de door ABN Amro felbegeerde fusie met de Britse bank Barclays, die met deze uitspraak een stap dichterbij is gekomen.

Behalve Barclays wil ook het bankentrio Fortis, Bank of Scotland en Banco Santander de grootste Nederlandse bank inlijven. Dit trio wilde dan echter óók LaSalle overnemen. Voor de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) reden om een rechtszaak aan te spannen tegen de verkoop van LaSalle. De VEB kreeg in eerste instantie dus gelijk, maar de Hoge Raad heeft dan vonnis nu vernietigd.


[MLB]Standen per 13-07-207

Door de All Star wedstrijd zijn er niet veel wedstrijden gespeeld maar hierbij dan toch de standen.
American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox5434.614-29-1425-20442350Won 15-5
New York Yankees4343.5001026-1817-25463389Won 26-4
Toronto Blue Jays4345.4891126-1917-26419407Lost 14-6
Baltimore Orioles3850.4321619-2219-28391404Lost 24-6
Tampa Bay Devil Rays3454.3862019-2515-29411544Lost 31-9

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers5235.598-25-1927-16514410Lost 16-4
Cleveland Indians5236.591.531-1221-24471414Lost 16-4
Minnesota Twins4643.517723-2023-23442401Won 14-6
Chicago White Sox4047.4601219-2521-22363427Won 36-4
Kansas City Royals3850.43214.520-2818-22402437Won 26-4

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim5335.602-29-1324-22437389Lost 14-6
Seattle Mariners5036.581228-1522-21427409Won 47-3
Oakland Athletics4445.4949.523-2321-22382363Lost 44-6
Texas Rangers3850.4321522-2216-28440480Won 16-4

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets4939.557-24-1925-20397373Won 14-6
Atlanta Braves4742.5282.522-2125-21409408Won 16-4
Philadelphia Phillies4444.500522-2122-23456463Won 13-7
Florida Marlins4247.4727.517-2525-22424457Lost 15-5
Washington Nationals3652.4091319-2717-25326434Won 24-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers4939.557-30-1319-26430388Lost 23-7
Chicago Cubs4443.5064.520-2124-22396368Lost 16-4
St. Louis Cardinals4045.4717.521-2219-23368432Won 16-4
Pittsburgh Pirates4048.455922-2418-24367427Won 17-3
Houston Astros3950.43810.524-2215-28402441Won 16-4
Cincinnati Reds3653.40413.520-2616-27420457Lost 16-4

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
San Diego Padres4938.563-25-2024-18374298Lost 15-5
Los Angeles Dodgers4940.551126-2023-20400366Won 14-6
Arizona Diamondbacks4743.5223.525-1922-24371401Lost 52-8
Colorado Rockies4444.5005.526-1918-25428438Lost 16-4
San Francisco Giants3848.44210.521-2117-27365362Lost 15-5

Hardwareverkopen Japan

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe hardwareverkopenlijst vanuit Japan. Zoals te verwachten geen schokkend nieuws, maar wel een paar leuke mijlpalen voor wat consoles.

De DS is voor dit jaar door de vier miljoengrens gegaan, en de Wii is door de twee miljoen grens voor dit jaar. Volgende week gaat de Wii zelfs door de drie miljoen totaal waarschijnlijk.

De eerstvolgende Sony mijlpaal komt met een paar weken als de PS3 door de een miljoen totaal gaat.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS139.286157.4804.110.80418.116.483
Wii75.27973.9192.030.1312.949.774
PSP32.94638.3051.116.0935.648.222
PS214.12016.316434.49320.589.352
PS312.69111.914505.622963.180
3602.3703.154120.953385.665
GBA60157241.40515.339.484
Cube1741118.5934.178.061

Fabregas: "Ik blijf bij Arsenal"

Cesc Fabregas volgt Thierry Henry niet richting Spanje, en blijft naar eigen zeggen bij Arsenal. Dit meldde de Spaanse middenvelder na gesprekken met Real Madrid.

Real Madrid probeert al langer de talentvolle international aan zich te binden, maar Fabregas heeft het naar zijn zin in Londen. Arsenal zelf wil na het vertrek van Henry niet nog een grote speler zien gaan. Ondanks dat heeft Fabregas wel gesprekken gevoerd met een delegatie van de Madrileense topclub.

"Ik ben Real dankbaar en het is een eer dat zo'n club interesse in mij toont", aldus Fabregas. "Maar nu Henry al naar Barcelona is gegaan kan ik Arsenal niet in de steek laten. Ik heb gesproken met Real's voorzitter Ramón Calderón en technisch directeur Predrag Mijatovic. Ik genoot ervan naar ze te luisteren, want Real Madrid is een grootse club. Ik heb echter besloten te blijven bij Arsenal."

De band tussen Arsenal-trainer Arsène Wenger en de Spanjaard lijkt de belangrijkste factor. "Ik heb een lang gesprek gevoerd met Wenger. Hij is iemand waarmee ik over alles kan praten. Ik heb vertrouwen in hem, en het feit dat hij een nieuw contract tekent. Ik ben pas 20 en alles wat ik hoef te doen is plezier hebben en beter worden. Dat wil ik graag doen, met Arsenal."

[WK-20] Chili verrast Portugal

Chili heeft ten koste van Portugal de kwartfinales van het WK onder-20 bereikt. Argentinië maakte korte metten met Polen, dat eerder nog te sterk bleek voor Brazilië.

Portugal werd vooraf gezien als één van de titelkandidaten, maar kende toch wat problemen in de groepsfase. Chili had daarin mindere tegenstand, en verloor slechts twee punten. De onderlinge wedstrijd kende geen betere partij, maar er zou er wel één winnen. Eén doelpunt vlak voor rust zou de enige blijken. De Chileen Arturo Vidal volleerde een vrije trap van Mauricio Isla binnen. De Portugezen raakten gefrustreerd, hetgeen resulteerde in rode kaarten voor Zéquinha en Mano, allebei in de laatste minuut. In blessuretijd moest de matchwinner er ook nog af; Vidal kreeg zijn tweede gele.

Nigeria zal de volgende opponent zijn van Chili. In een Afrikaanse ontmoeting met Zambia bleken de Supereagles de betere. In Ottawa werd het doel al snel gevonden, Uwa Echiejile kopte snoeihard binnen namens de Nigerianen. Zambia, dat in de groep verrassend tweede werd, hoefde echter niet onder te doen voor zijn continentgenoot. Rodgers Kola rondde na een dik half uur netjes af, en bracht de stand weer gelijk. Nigeria zou echter alsnog de winst binnen slepen, toen Chukwuma Akabueze de bal binnenknalde. Ondanks de legio mogelijkheden, waren de Copper Bullets niet in staat opnieuw gelijk te maken.

Argentinië begon in zijn eerste knock-out duel aarzelend tegen Polen. De Europeanen maakten daar dankbaar gebruik van, en overrompelden hun tegenstander. Dat resulteerde in de 33e minuut in de 0-1 van Dawid Janczyk, die twee verdedigers omspeelde. Argentinië werd toen wakker, en begon Polen onder druk te zetten. Ángel Di María zette vijf minuten voor rust de stand op 1-1. In de eerste minuut na rust bracht Atlético Madrid-spits Sergio Agüero Argentinië de voorsprong. Kun, zoals hij wordt genoemd, maakte vlak voor tijd ook nog de beslisser.

De kwartfinale herbergt een Amerikaanse topper, waarin Mexico Argentinië's tegenstander wordt. De talentvolle lichting uit Midden-Amerika had vrijwel geen problemen met Congo. Spelmaker Giovanni Dos Santos maakte op een kwart van de wedstrijd de 1-0, uit een strafschop. Congo was niet veel slechter, maar kon ook weinig uitrichten. Dat werd nog erger toen Franchel Ibara zijn tweede geel vlak na rust pakte. In de slotfase maakte Mexico een eind aan de Congolese hoop. Omar Esparza en Pablo Barrera beslisten de einstand op 3-0.

Uitslagen:

Chili - Portugal 1-0
45' Vidal 1-0

Zambia - Nigeria 1-2
3' Echijile 0-1
33' Kola 1-1
57' Akabueze 1-2

Argentinië - Polen 3-1
33' Janczyk 0-1
40' Di María 1-1
46' Agüero 2-1
86' Agüero 3-1

Mexico - Congo 3-0
23' Dos Santos 1-0 (Pen)
85' Esparza 2-0
90+4' Barrera 3-0


Kwartfinales:

Oostenrijk - Verenigde Staten
Spanje - Tsjechië
Chili - Nigeria
Argentinië - Mexico

CD: Soil & Pimp Sessions - Pimpoint

"Explosive jazz", "noise jazz", "punk jazz", "kamikaze jazz" en zelfs "death jazz". All that jazz! Soil & Pimp Sessions raken in ieder geval een gevoelige snaar in de hoofden van recensenten. En ze zijn voor geen gat te vangen. Zal ik er dan zelf nog maar een kreet aan toevoegen? "Epo jazz". Ik geloof graag dat ze in de Tour de France de heren cyclisten platcontroleren, in de artiestenkamertjes is dit nog niet doorgedrongen. Althans niet in de clubs waar Soil & Pimp Sessions hun publiek voortzwepen.


CD: Mumm-ra - These Things Move In Threes

Er lijkt haast geen einde te komen aan de golf van Engelse bandjes die het aan het vaste land ook graag willen maken. Mumm-ra uit Essex/Londen bestaat uit vijf jongemannen die op hun debuutplaat These Things Move In Threes pop-rock maken geheel in de traditie van bands als The Kooks, Arctic Monkeys, en recent nog The Pigeon Detectives. Of het leuk is? Jazeker. Maar of het ook nog spannend is na al die voorgangers?

Schoolkinderen India weggepest door geesten

Icoon X-factorTientallen Indiase kinderen eisen een verplaatsing van hun schoolgebouw omdat ze vaak nachtmerries hebben over geesten. Ze denken dat het geesten zijn uit de graven van de moslimbegraafplaats waar hun school op staat.

Ouders beweren dat de gezondheid van hun kinderen in gevaar komt door de nachtmerries. Autoriteiten in de provincie Bihar wilden enkele jaren geleden geen land geven aan de school, waardoor er geen andere mogelijkheid was dan een noodgebouw neer te zetten op de begraafplaats. "We hadden geen keuze," vertelt een van de ouders. "De dichtstbijzijnde school is minstens vier uur reizen." Er wordt nu gezocht naar een nieuwe plek voor de school. "Misschien zijn de doden het lawaai zat", aldus een plaatselijke bestuurder.

Indonesiërs vluchten voor actieve vulkaan

Icoon RampTienduizenden Molukkers zijn geëvacueerd nadat een vulkaan in het oosten van het land weer activiteiten is gaan vertonen. Een serie aardbevingen rond de vulkaan Gamkonora leidde tot paniek onder de lokale bevolking.

De berg stootte de afgelopen dagen een doorlopende regen van brandende as en rook uit. Dat hebben wetenschappers van het Vulkanisch Instituut van Indonesië gemeld. Volgens het hoofd van het instituut is dit vrijwel zeker een voorbode voor een uitbarsting.

De organisatie heeft het hoogst mogelijke vulkaanalarm afgegeven. De laatste keer dat dit gebeurde voor de Gamkonora was in 1987. Toen vielen er geen slachtoffers.

Indonesië is het land met het meeste aantal actieve vulkanen ter wereld.


'Vulkaan op uitbarsten'

Bovag: 'handel in data rijexamens'

Icoon FileOnder rijscholen is een illegale handel ontstaan in reserveringen voor autorijexamens. Ondernemers zouden hierdoor failliet gaan. Brancheorganisatie Bovag luidt daarover vrijdag de noodklok.  Volgens Bovag vragen rijschoolhouders bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) meer reserveringen aan dan ze nodig hebben. Het restant zouden ze verkopen aan overige rijscholen, die daarvoor fors in de buidel moeten tasten. Ook derden zouden zich schuldig maken aan de verkoop van reserveringen.

"Vooral kleine scholen die zich netjes aan de regels houden, komen hierdoor in de problemen", aldus een woordvoerder van Bovag. Hij bevestigde daarmee een verhaal van gelijke strekking in De Telegraaf.

De handel in reserveringen is ontstaan omdat de wachtlijsten voor examens zijn opgelopen tot een half jaar. Dat heeft onder meer te maken met de aantrekkende economie, het hogere aantal gezakte kandidaten dan verwacht en de seizoenspiek van april tot en met juni.

Bovag heeft het CBR een ultimatum gesteld. "Als zij niet voor 1 september met een overtuigend plan komen, stappen we naar verkeersminister Camiel Eurlings om hem te laten ingrijpen", aldus de zegsman.

Arts hield baby jarenlang voor zichzelf

Icoon OpmerkelijkEen Equadoriaanse arts heeft jarenlang geheim gehouden dat hij bij een bevalling een baby van een meisjestweeling voor zichzelf heeft gehouden. Dat meldden media in het Latijns-Amerikaanse land gisteren.

De identieke meisjes leefden veertien jaar lang in dezelfde streek. Toen vrienden van een van de meisjes vertelden over een dubbelgangster, regelden ze een ontmoeting. Zo kwam het bedrog aan het licht.

De ouders hebben nooit geweten dat ze een tweeling hadden. De arts beweert dat de baby vanwege gezondheidsproblemen elders behandeld moest worden. Bij terugkeer waren volgens hem de ouders verdwenen uit het ziekenhuis.  De 'kersverse' tweelingzus wil bij de arts en zijn vrouw blijven wonen.


Zou dit een tweeling zijn?

Overstromingen teisteren China

Icoon RampHonderdduizenden mensen in Oost-China zijn gevlucht voor de ergste overstromingen in meer dan vijftig jaar, meldden Chinese media. Er dreigt een tekort aan medicijnen, brandstof en eten met meer regen in het vooruitzicht.

Zeker 400 mensen zijn overleden en meer dan honderd personen werden donderdag nog vermist. Ook honderden miljoenen ratten ontvluchtten de regio nadat een meer overstroomde. Een provincie wilde nog een hek plaatsen van 40 kilometer maar dat mocht niet meer baten.

'Pygmeeën moeten in zoo Brazzaville logeren'

Icoon OpmerkelijkPygmeeën die zijn uitgenodigd voor het pan-Afrikaanse muziekfestival Fespam in Brazzaville, moeten daar in de dierentuin logeren, terwijl alle andere delegaties in hotels zijn ondergebracht. Hierop heeft de Congolese mensenrechtenorganisatie OCDH donderdag gewezen. De Pygmeeën - negen mannen, tien vrouwen en een baby - moeten al een week op matrassen op de grond slapen en zijn blootgesteld aan de nieuwsgierigheid van de bezoekers van de dierentuin, die hen bekijken en filmen.

Het Fespam wordt georganiseerd door de Afrikaanse Unie en gesponsord door de VN-cultuurorganisatie Unesco.

27 Rotterdamse coffeeshops moeten deuren sluiten

Icoon BinnenlandsDe Rotterdamse gemeenteraad heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ingestemd met de sluiting van 27 coffeeshops. Die staan te dicht bij scholen in het speciaal en voortgezet onderwijs, en het middelbaar beroepsonderwijs. De maatregel gaat op 1 januari 2009 in.

De Rotterdamse coffeeshops mogen zich vanaf 2009 niet binnen een straal van 200 meter hemelsbreed en 250 meter loopafstand van de scholen bevinden. De ondernemers krijgen geen vergoeding en mogen zich niet elders in de stad vestigen.

De raad nam wel een motie aan van de collegepartijen PvdA, GroenLinks, CDA en VVD waarin de burgemeester wordt opgedragen de raadsleden nog dit jaar te informeren over alle vormen van overlast die ontstaan na de sluiting van de coffeeshops.

Een motie van de oppositiepartijen SP, Leefbaar Rotterdam en D66 om het huidige coffeeshopbeleid ongewijzigd te laten en de 27 zaken open te houden, haalde het niet.

Het ontmoedigen van softdrugsgebruik onder jongeren is niet alleen Rotterdams beleid. Zowel in het Rotterdams collegeprogramma als in het regeerakkoord staat dat het aantal coffeeshops in de buurt van scholen omlaag moet.


"Check die jonko die ik gekocht heb"

Fotograaf Reuters gedood in Irak

Icoon AanslagEen Iraakse fotograaf en een chauffeur, werkzaam voor het Britse persbureau Reuters, zijn gisteren in Bagdad in Irak gedood. Volgens de politie ging het om een Amerikaanse militaire actie.

Getuigen meldden dat de twee medewerkers van Reuters een gebouw fotografeerden toen een Amerikaanse helikopter een luchtaanval uitvoerde. De aanval trof onder meer een minibus die gewonden ophaalde. Hierbij kwamen de journalisten, die vlakbij stonden, om het leven. Volgens getuigen namen Amerikaanse soldaten vervolgens de fotocamera mee.

Het duo kwam volgens een verklaring van het Amerikaanse leger evenwel om tijdens een vuurgevecht met militanten die Amerikaanse en Iraakse troepen hadden beschoten. Daardoor zouden ook negen strijders om het leven zijn gekomen. In een eigen verklaring hield ook Reuters het voor mogelijk dat de collega's omkwamen door de inslag van een mortiergranaat afgevuurd door militanten.

Mobiele generatie heeft moeite met feitjes

Icoon OpmerkelijkDe generatie die is opgegroeid in het mobiele tijdperk kan geen simpele feiten onthouden. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder ruim 3000 mensen.

Een kwart van de jongeren wist het eigen vaste telefoonnummer niet of kon niet meer dan drie verjaardagen van vrienden of familie opnoemen. Tweederde van deze jongeren gaf als verklaring dat ze vertrouwden op hun telefoon of elektronische organiser.

Twintigers konden al meer data opdreunen, maar de vijftigers wisten de meeste feiten en getallen te herproduceren.


Mobieltje maakt lui?

Churchill en Hitler verwijderd uit Britse basisonderwijs

Icoon OnderwijsWinston Churchill, de Britse premier tijdens de Tweede Wereldoorlog, behoort vanaf volgend jaar niet meer tot de verplichte stof van het vak geschiedenis in het Britse basisonderwijs. Dat heeft het Britse ministerie van Onderwijs donderdag gemeld.

Met de grootschalige herzienining van de leerrichtlijnen probeert het ministerie de docenten geschiedenis meer ruimte te geven om hun lessen zelf in te vullen. Andere namen die niet meer tot het basismateriaal behoren zijn Adolf Hitler, Mahatma Gandhi, Joseph Stalin en Martin Luther King.


Uitgerangeerd

Vijftig Duitsers ongedeerd uit gekantelde bus

Icoon OngelukVijftig Duitse toeristen zijn vrijdag ongedeerd uit een gekantelde touringcar bevrijd. Hun bus kapseisde rond half vier 's ochtends op de A67 bij de Limburgse plaats Maasbree. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De chauffeur maakte een verkeerde stuurmanoeuvre, waardoor de bus naast de weg terecht kwam. De hulpdiensten kwamen er aan te pas om alle Duitsers uit het voertuig te halen, maar niemand raakte gewond. De slachtoffers zijn opgevangen in het AC-restaurant bij Sevenum.


Geen gewonden bij busongeval

KLM compenseert CO2-toename vliegreizen

Icoon VervoerKLM gaat investeren in duurzame energieprojecten om zo de uitstoot van het broeikasgas CO2 te compenseren die wordt veroorzaakt door het toenemende aantal vliegreizen. Vanaf 1 september compenseert KLM in totaal ruim 4 miljoen ton kooldioxide (CO2).

Dit is een hoeveelheid die gelijk is aan de groei die de luchtvaartmaatschappij de komende vier jaar verwacht. KLM en het Wereld Natuur Fonds (WNF) maakten vrijdag afspraken over reductie en compensatie van de CO2-uitstoot. CO2 is het belangrijkste broeikasgas dat leidt tot de opwarming van de aarde en zo mensen en dieren bedreigt.

Het is voor het eerst dat de luchtvaartindustrie een contract tekent met een natuurbeschermingsorganisatie om de uitstoot van CO2 terug te dringen. De investeringen vinden plaats in duurzame projecten in vooral ontwikkelingslanden.


'klimaatneutraal'

Boek: Waris Dirie - Brief aan mijn moeder

Er zijn mensen die zoveel veerkracht hebben dat ze de grootste ellende kunnen omzetten in iets positiefs. Waris Dirie is er zo één. Ze komt uit Somalië waar ze als vijfjarig meisje een bijna-fatale besnijdenis onderging. Als tiener wist ze aan een gedwongen huwelijk te ontkomen door naar Engeland te vluchten. Ze schopte het tot topmodel, maar kreeg genoeg van de oppervlakkige modewereld en ging zich inzetten voor haar lotgenoten in Afrika. Ze begon de Waris Dirie Foundation tegen vrouwenbesnijdenis, en werd schrijfster. Brief aan mijn moeder is haar vierde boek.

DVD: Supernatural - Serie 1, volume 2

In Nederland komt Supernatural niet (meer) op de buis, maar gelukkig kunnen we via de dvd's van de serie genieten. Althans, dat was wat ik na de eerste uitgave zou zeggen. Het eerste seizoen van Supernatural is in twee delen uitgegeven. In maart verschenen de eerste elf afleveringen op schijfjes en in mei is de tweede helft van de afleveringen verschenen. Jammer genoeg is het nieuwe en spannende er nu wel van af. We kennen het verloop van een standaardaflevering inmiddels aardig. Iets zal dat verrassingseffect van de eerste afleveringen moeten vervangen. Helaas slaagt men daar met deze serie niet in.

Cocu niet naar Australië

Phillip Cocu vertrekt niet naar Australië. De 36-jarige middenvelder nam twee maanden geleden afscheid bij PSV en twijfelt sindsdien over het voortzetten van zijn loopbaan.

"Ze beginnen daar over twee weken alweer. Dat was mij te snel, dus heb ik Australië uit mijn hoofd gezet", aldus Cocu. "De komende weken zal wel duidelijk worden of ik nog een jaartje doorga met voetballen. Het zal in ieder geval geen topcompetitie zijn. Dat zie ik niet meer zitten."

Supercup na klacht Sevilla vervroegd

Sevilla FC heeft met succes geklaagd bij de Spaanse voetbalbond over de datum van de eerste wedstrijd om de Supercup. Eigenlijk zou de UEFA Cup-winnaar op 12 augustus al aan de bak moeten tegen kampioen Real Madrid. Sevilla won naast de UEFA Cup ook de Spaanse Copa del Rey, door in de finale Getafe met 1-0 te kloppen.

Omdat Sevilla al op 14 of 15 augustus moet aantreden in de heenwedstrijd van de derde ronde van de kwalificatie voor de Champions League, vroeg de club de wedstrijd te vervroegen. Volgens Europese richtlijnen heeft elke club recht op drie dagen voorbereidingstijd.

De Spaanse bond heeft de wedstrijd in het Sanchez Pizjuan Stadion nu met een dag vervroegd. De return in Madrid blijft staan op zondag 19 augustus.

[Upd] Astana vreest opgave Klöden

De ploegleiding van Astana vreest dat Andreas Klöden deze Tour niet zal uitrijden. De Duitser kwam in de etappe van vandaag ten val en de ploeg vreest voor een gebroken stuitje.

Ook de andere kopman van Astana, Alexandr Vinokourov kwam vandaag ten val. De Kazach verloor 1 minuut 20 op het peloton en liep een diepe wond bij de linkerknie en verwondingen aan de rechterheup en –bil op. De zorgen van Astana gaan echter vooral uit naar Andreas Klöden, onderzoek in het ziekenhuis van Autun moet uitsluitsel brengen. "De verwondingen van Aleksandr zien er ernstiger uit, maar dat is alleen van de buitenkant. We moeten afwachten of de scans in het ziekenhuis onze vermoedens bevestigen. Dan is het over voor Klöden", aldus teammanager Marc Biver.

Update

Andreas Klöden staat vandaag gewoon aan de start van de zesde etappe van de Tour. Bij zijn val gisteren liep de coureur van Astana weliswaar een scheurtje op in zijn stuitje, maar hij kan evengoed fietsen.

"Het is allemaal niet zo dramatisch als werd gevreesd", aldus ploegleider Mario Kummer. "Hij kan verder in de Tour."

Het meisje onder de rode lamp

Ook deze vrijdag smeedt Driek Oplopers weer nieuwsberichten die volgens u niets met elkaar te maken hebben aaneen tot één geheel. Vandaag aandacht voor het verkeer: Als zelfs op de kleuterschool je klasgenootjes al niet met je wilden spelen, en op de MAVO niemand verkering met je wilde, dan zit er maar één ding op. Je gaat bij de politie. Leuker nieuws is het meisje onder de rode lamp, en een gered huwelijk.

Backwards Compatibility update voor de Xbox 360

Iedereen is druk bezig met de nieuwe games op de E3, maar Microsoft heeft stiekem een update online geplaatst voor de oude Xbox-games op de Xbox 360. Een flink aantal nieuwe (oude) Xbox-titels zijn nu speelbaar op de Xbox 360:

America's Army
Auto Modellista
Bass Pro Shops Trophy Hunter 2007
Blinx 2
Bloodrayne 2
Burnout New
Crash Bandicoot 4
Crash Bandicoot 5: Wrath of Cortex (updated)
Doom 3: Resurrection of Evil
Drive to Survive
Drive to Survive (EM)
ESPN College Hoops
ESPN NHL 2K5
Evil Dead Regeneration
Exaskeleton (Japan only )
FIFA Street 2
Full Spectrum Warrior: 10 Hammers
GUILTY GEAR XX #RELOAD
Harry Potter: And the Chamber of Secrets
Harry Potter: And the Prisoner of Azkaban
Hot Wheels: Stunt Track Challenge
Jet Set Radio Future (Updated )
Justice League: Heroes
King Arthur
Kingdom Under Fire: The Crusaders (No Live Access)
Magic: The Gathering: Battlegrounds
Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects
Marvel vs. Capcom 2
Mech Assault 2
MLB Slug Fest 2003
Morrowind
MotoGP2
Myst III: Exile
NBA Live 2002
NCAA Football 06
Nobunaga no Yabou Ranseiki (Japan only)
Outlaw Golf 9 More Holes of X-mas
Outlaw Volleyball: Red Hot
Outrun 2
Outrun 2006: Coast to Coast
Pac Man World 3
Panzer Elite Action: Fields of Glory
Pro Cast Sports Fishing
Project Gotham Racing
Project Gotham Racing 2
RoadKill New (No Live Access)
Rogue Ops (Updated)
Sega GT 2002 (Updated)
Sega GT Online
Shadow Ops
Showdown: Legends of Wrestling
Silent Hill 2: Dreams
Sponge Bob Square Pants: Lights, Camera, Pants!
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee
The DaVinci Code
The Sims 2
The Urbz: Sims in the City
Tony Hawk's Pro Skater 2X
Tony Hawk's Pro Skater 3
Transworld Surf
Trivial Pursuit Unhinged
Winning Eleven 8
Without Warning
WWE Raw
Yu-Gi-Oh! The Dawn of Destiny

[Update] Stilstaande prenten van Age of Conan

Van de RPG/MMORPG Age of Conan: Hyborian Adventures is nieuw beeldmateriaal utigekomen, en wel in de vorm van een fiks aantal screenshots.

In deze game gebaseerd op de bekende fantasyserie van Conan (voor de meesten bekend als een van Arnold Schwarzeneggers grootste meesterwerken) staat het koninkrijk van Conan op instorten, en moet elke man/vrouw/mythisch figuur voor zijn/haar eigen overleving vechten.

De game zal een combinatie zijn van single- en multiplayer, met ook een uniek gevechtssysteem dat zich richt op het beschadigen van bepaalde delen van de vijand.

De game wordt op 2 november hier in Europa verwacht, wanneer de Xbox 360 versie uitkomt is nog onbekend.













Update
Naast al deze screens blijkt er ook een trailer uitgekomen te zijn.

Epic: Gears of War PC content exclusief

Mensen van de website Advanced Media Network kwamen Gears of War lead designer Cliff Bleszinski tegen op de E3. Zij vroegen hem direct of de extra toevoegingen die de PC-versie van Gears of War ook beschikbaar zullen komen op de Xbox 360. Cliff Bleszinski reageerde daarop door te zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat de content ooit naar de 360 komt omdat er dan geen reden meer zou zijn voor 360-eigenaren om de PC-versie te halen. Toch is er zeker nog wel de kans dat de content uiteindelijk zijn weg zal vinden naar de 360, want toen men vroeg of de content wellicht later alsnog naar de 360 zou komen liet Bleszinski weten dat dat nog bepaald moest worden.

De nieuwe content bestaat uit een level-editor, een vijftal nieuwe multiplayer maps, een nieuwe gamemode voor multiplayer en een nieuwe, zesde, act voor de campaign van de game. In deze nieuwe act kun je onder andere vechten tegen de Brumak, een enorm beest dat te zien was in veel promotiemateriaal voor zowel de Unreal Engine III als Gears of War.

De PC versie van Gears of War zal deze kerst verschijnen en zal werken op zowel Windows XP als Windows Vista.


De Brumak in al zijn monsterlijke glorie

Rumble op de PS3 vanaf september?

In een persbericht van Immersion is te lezen dat er vanaf september accessoires zullen uitkomen voor de Sony PlayStation die gebruik zullen maken van de Feel The Game TouchSense Technology.

Hori en Katana Game Accessories zulllen deze producten gaan ontwerpen, produceren en distributeren vanaf september. Het is niet helemaal duidelijk om welke producten het gaat en om welke console. Maar als we de geruchten van de laatste tijd mogen geloven is er een grote kans dat het gaat om een on-officiele PS3-controller met rumble.

"All our products are built with the strictest standard of quality," aldus Yuuki Mizutani van Hori "Rumble technology is one of the key features that makes playing racing and flight simulator games on Hori controllers easier and more realistic."

Gran Turismo 5 Prologue nog dit jaar op het PSN

Sony heeft laten weten dat Gran Turismo 5 Prologue nog voor het einde van dit jaar op het PSN moet verschijnen van de PS3. In de gratis demo is het voor het eerst in de GT-series mogelijk om online tegen elkaar te racen.

De reden voor deze demo is het grote succes van Gran Turismo HD. Die demo is ee miljoen keer gedownload van het PSN en iedereen was erg blij met die demo. Wanneer Gran Turismo 5 zal verschijnen is nog niet bekend, maar het is wel bekend dat dat nog eventjes zal duren. Maar binnenkort kunnen race-fans zich dus even vermaken met de gratis demo Gran Turismo 5 Prologue.

Geile boodschappen

Kijk naar haar gitzwarte lange haren in een paardenstaart. Ziedaar die diep donkerbruine ogen om mijzelf in te verdrinken. Ze heeft een ietwat bol gezicht met een glimlachje. Een dunne gouden ketting om haar hals. Heeft ze een beetje een onderkinnetje? Ranke handen met smalle vingers. Verscheidene gouden ringen aan die vingers. Ze is een jaar of zeventien, misschien achttien. En wat kan het eigenlijk schelen? Ze is er zoals ze is en als ik haar zie dan ben ik geheel van deze wereld.

Project H.A.M.M.E.R. in de koelkast

Velen vreesden er al voor, maar het is nu officieel, Project H.A.M.M.E.R. voor de Wii staat in de koelkast. Nintendo heeft mankracht verschoven naar andere projecten en doet op dit moment niets meer met de game.

Project H.A.M.M.E.R. zou een actiegame moeten worden waarbij je als ventje met grote hamer alles kapot moest slaan. De bewegingen die je ingame maakt moet je uiteraard uitvoeren door te zwaaien met de Wiimote.

Super Mario Galaxy in beweging

Na een periode van stilte rond dit nieuwe avontuur van Mario werd gisteren de officiële E3 trailer vrijgegeven van Super Mario Galaxy op de Wii. Ook vandaag was er weer nieuw materiaal te zien in de vorm van een Developer Walkthrough, waarin dieper wordt ingegaan op een deel van de rol die de remote zal gaan spelen. Daarnaast is ook het vreemde bijenpakje te zien dat gisteren voor het eerst opdook. Beiden beelden bekijk je hieronder:

Met dank aan De_Postbode voor dit herschreven bericht

PS3 starter pack voor Europa

Sony heeft in Amerika de prijs verlaagd van de PlayStation 3 met 100 dollar, maar in Europa komt er geen directe prijsverlaging. In plaats daarvan komt er een pack met daarin de PS3, twee games (Resistance en Motorstorm) en twee controllers voor 600 euro.

Dit komt dus op hetzelfde neer en als je de volledige winkelprijs zou moeten betalen voor dit pakket zou je 765 euro moeten neerleggen. Wanneer deze pack in de winkels ligt is nog niet bekend, maar het is een goede deal die Sony heeft bedacht voor de Europeanen.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.