FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 juni 2007

Twee gewonden bij schietpartij in Amsterdam

Icoon MisdaadVanavond zijn twee vrouwen gewond geraakt bij een schietpartij in een woning in Amsterdam-Noord.

Ze zijn beiden in hun been geschoten en naar het ziekenhuis vervoerd, aldus een woordvoerster van de politie. De dader is gevlucht.

Na een ruzie schoot de man zijn echtgenote in haar been en in het been van een vrouw die op bezoek was. Volgens de politie heeft het echtpaar al enige tijd relatieproblemen. De identiteit van de dader en de vrouwen is nog niet bekend.

Ouders vergeten baby

Icoon BuitenlandsEen baby van 19 maanden is dood aangetroffen in een auto in Béziers, Frankrijk. Zij was door haar vader ‘vergeten’. De vader zou ‘s ochtends het kindje naar de crèche brengen. Onderweg stopte de man even op kantoor waarna hij het meisje is vergeten. Toen de moeder vanmiddag bij de crèche aankwam, bleek de vader die ochtend daar niet geweest te zijn. De moeder sloeg meteen alarm.

Volgens de weerberichten was het vandaag 27 graden in Béziers. De auto stond echter in de zon en de binnentemperatuur was een stuk hoger. De hulpdiensten konden alleen maar constateren dat het kindje een vier- tot vijftal uren voordat zij gewaarschuwd werden, was overleden.

Columnist Bart Tromp overleden

Icoon BinnenlandsBart Tromp, columnist en PvdA-ideoloog, is vandaag op 63-jarige leeftijd overleden.

In de jaren negentig werd Tromp bekend als criticaster van de PvdA. Kritiek had hij vooral op de invloed van de leden van de partij. In 2001 probeerde Tromp voorzitter van de PvdA te worden.

Bart Tromp was bijzonder hoogleraar in de theorie en geschiedenis van de internationale betrekkingen. Columns schreef hij voor Elsevier, Het Parool en De Gelderlander.


Bart Tromp 1944 - 2007

10 minuten gameplay van Folklore

Folklore komt in oktober in Europa uit, en in deze fantasy-georiënteerde action-adventure zul je veel mythische dieren tegenkomen die je niet allemaal even goed gezind zijn. Sterker nog, ze willen je dood hebben. Jij bent echter ook niet voor één gat te vangen, en na het doodschoppen van z'n creatuur zul je zijn ziel met een zwiep aan de SIXAXIS in je arsenaal op kunnen nemen en als wapen gebruiken tegen z'n soortgenoten. Hoe dat er aan toegaat kun je zien in onderstaand filmpje.

Een hogere resolutie kun je ook downloaden via PlaySyde.
WMV
MP4

Stem Kim Holland populairst

De geile stem van Neerlands trots in pornoland,Kim Holland, is het populairst onder TomTom-bezitters. Het is weer eens wat anders dan een saai 'tweede straat links' of 'na honderd meter rechtsaf'.

Sinds februari vorig jaar is het mogelijk navigatiestemmen van bekende Nederlanders te downloaden. De site navigatiestemmen.nl kwam gisteren met een top drie op de proppen. De site die twintig verschillende stemmen te koop aanbiedt, zegt geïnspireerd te zijn door de populariteit van originele ringtones.

De geïmiteerde stemmen van de voetbalbroertjes Frank en Ronald en die van Meneer de Uil maken de top 3 vol. Al moet de geel-blauwe uil zijn derde plekje wel delen met het vrolijke meisje Pippi Langkous. Ook de stemmen van Pim Fortuyn, Prins Bernhard en de echte Emile Ratelband zijn mateloos populair.

[EK-21] Servië tegenstander Jong Oranje

Jong Servië en Jong België troffen elkaar in Arnhem voor de tweede halve finale van de avond. Servië was het meest succesvol en won met 2-0 van België.

In het voornamelijk met Belgen gevulde Gelredome kwamen de Serviërs al na vier minuten op voorsprong via Kolarov. Daarvoor had Fellaini al een goede mogelijkheid gehad. Veel spectaculairs gebeurde er niet in de eerste drie kwartier. België kon het Servië niet moeilijk maken waardoor beide teams met een 1-0 tussenstand gingen rusten.

De kans voor de Serviërs om op 2-0 te komen kwam een kwartier voor tijd toen Ivanovic veel ruimte kreeg. Ondanks het feit dat er twee medespelers vrij naast hem stonden ging Ivanovic ervoor maar zijn niet al te beste schot kon worden gepareerd. Ook Fellaini wist niet tot scoren te komen.

Veel kansen waren er ook niet waar te nemen voor België. Het kreeg twee mogelijkheden op de gelijkmaker maar benutte deze kansen niet. Vanuit dode spelmomenten konden onze Zuiderburen het Servië ook niet moeilijk maken. België drong wel steeds meer aan maar scoren deed het niet.

Kort voor tijd besliste Servië het duel definitief. Vanuit de verdediging werd de bal naar voren gespeeld. Kort na de middenlijn werd de bal doorgekopt naar de vrijstaande Mrdja die vervolgens om de uitgekomen doelman heen schoot. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en vervloog alle hoop voor de Belgen op een verlenging. Servië bereikt met de overwinning een plek in de finale waarin Jong Oranje de tegenstander is.

Karakteristieken

Servië - België
4’- Kolarov 1-0
87’- Mrdja 2-0

Toeschouwers: 17.438
Scheidsrechter: Malek

Gele kaart: Rakic, D. Tosic, Basta (Servië) Lombaerts, Blondel (België)

Opstellingen

België Bailly,De Roover,Lombaerts, Vertonghen,Pocognoli/ (86’-Martens), Vanden Borre,Haroun,Blondel,Fellaini, De Mul/ (77’-Desmet),Mirallas

Servië: Kahriman,Rukavina,Ivanovic, D.Tosic,Kolarov,Jankovic,Smiljanic, Milovanovic / (91’-Babovic),Drincic, Z.Tosic/(76’-Basta),Rakic/ (77’- Mrdja)

Verdachte opgepakt in verkrachtingszaak Frankrijk

Icoon MisdaadIn april werd in Bobigny (een voorstad ten noord-oosten van Parijs) een politieagente verkracht in een park. Zij had dienst gehad en ging naar huis. Van de dader ontbrak elk spoor. Amper twee weken daarna werd er een surveillante verkracht, zeer waarschijnlijk door dezelfde man. De gebeurtenissen waren een schok voor het politiecorps en in de politiek barstte kritiek los en werden er vragen gesteld over veiligheid. Het onderzoek leek echter vast te zitten.

Gisteren was er dan toch een doorbraak in de zaak. Er is een man aangehouden die sterke overeenkomsten heeft met de beschrijvingen van de slachtoffers. De identiteit van de man is nog niet vrijgegeven maar hij werd vanmorgen nog steeds verhoord. Tot nu toe zou de man alle feiten ontkennen.

In juli extra content voor Guitar Hero II?

Volgens een administrator van de Red Octance-forums kunnen we in juli rekenen op nieuwe downloadable content voor Guitar Hero II op de Xbox 360. Hoewel er nog niks officieel is bekend gemaakt door het bedrijf zou dit wel in de pijplijn zitten.
Eerder werd al aangekondigd dat er een jaren '80 uitbreiding zou komen voor de game op de PlayStation 2. Het is dus niet heel onlogisch dat deze via Marketplace aangeboden zal worden op de 360.

In april bracht Red Octane ook al wat extra muziek uit via Xbox Live Marketplace. Toen kreeg het bedrijf nog best wat kritiek, omdat veel gamers de prijs wel wat hoog vonden. Het zal ze weinig geïnteresseerd hebben, want ze verkochten gewoon 200.000 packages met nummers.

Testdag 20-06-2007

Ook op de tweede testdag in het Engelse Silverstone heeft Toyota de snelste tijd gereden. Vandaag was Jarno Trulli de snelste coureur op de baan. Morgen komen er twee Nederlanders in actie. Giedo van der Garde en Christijan Albers testen dan voor Spyker F1

Testtijden 20-06-2007:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1 J. TrulliToyota01:21.42048
2 K. RäikkönenFerrari01:21.54862
3 A. WurzWilliams01:21.90464
4 P. de la RosaMcLaren01:22.01858
5 H. KovalainenRenault01:22.11953
6 V. LiuzziScuderia Toro Rosso01:22.36552
7 M. WebberRed Bull01:22.44733
8 T. GlockBMW01:22.48184
9 A. SutilSpyker F101:23.28472

Hans Klok verloochent seksuele voorkeur

De 38-jarige illusionist Hans Klok, die nu veel succes heeft in Las Vegas, was gisteren te gast in het best beluisterde radioprogramma van Amerika. Deze show wordt geleid door het Amerikaanse equivalent van Giel Beelen, DJ Howard Stern.

Tijdens het gesprek floepte Hans Klok er per ongeluk uit heteroseksueel te zijn. "Die man is Paul de Leeuw in het kwadraat. Ik wist dat hij alles over seks zou vragen, maar dat het in zo'n razend tempo zou gaan had ik niet verwacht", liet de goochelaar gisteravond aan RTL Boulevard weten. "Of ik me weleens aftrok boven het affiche van Pamela Anderson. Dat soort dingen. Toen hij vroeg of ik hetero was, zei ik voor ik het wist 'ja'. En dan kun je niet meteen terug."

Die avond heeft hij nog even met zijn vriend Frank over het voorval lopen babbelen, en Pamela grapte dat Hans dan volgende week weer in het nieuws is. Hans wil dan tijdens de show 'uit de kast komen'. "Het mediacircus is even wennen. Maar dit is wel het beste wat me ooit is overkomen."


Menig heteroman zou maar wat graag met Pamela willen goochelen


Auto twee keer op een dag gestolen

Icoon Domme criminelenEen Honda Accord is in het Amerikaanse stadje Yakima County twee keer op dezelfde dag gestolen en weer gevonden. Beide keren werd een andere verdachte gearresteerd.

Vrijdagmorgen werd de auto als gestolen opgegeven, maar al gauw spotte een agent de Honda. De bestuurder deed een wedstrijdje met een andere Honda Accord. De agent zette de achtervolging in totdat de 21-jarige man uit de auto stapte en een deur van een huis intrapte. In dat huis kon de agent de man arresteren op verdenking van autodiefstal, het hinderen van een agent in functie en huisvredebreuk.

Op dat moment zag een 22-jarige man zijn kans en stal de auto alsnog. Hij kwam echter niet ver, wegens een lekke band en kon ook snel worden aangehouden.

De andere Honda Accord bleek ook gestolen te zijn, maar is nog niet teruggevonden. Het kenteken is wel bekend.

Franse school aangeklaagd wegens discriminatie

Icoon BuitenlandsEen leraar wiskunde van een middelbare school in Epinal in Frankrijk zou racistische opmerkingen tegen een zeventienjarige Angolese leerling hebben geuit. De leraar zou tijdens de les dingen hebben gezegd als “Ah, daar hebben we de zwarte meneer Lanterfant, ben je weer eens uit stelen geweest?” De opmerkingen begonnen in oktober vorig jaar. De vader van de jongen is verhaal gaan halen bij de directeur van de school.

De vader eiste dat de leraar tijdens de les tegenover iedereen zijn schuld bekende, spijt zou betuigen aan zijn zoon en dat de kwetsende opmerkingen zouden stoppen. Tevens wilde hij dat er ‘passende maatregelen’ tegen de leraar zouden worden getroffen. De leraar heeft een waarschuwing gehad van zijn superieuren, maar begon in april wederom met kwetsende opmerkingen. De leerling weigert sindsdien om naar de lessen wiskunde te gaan.

De vader van de jongen vindt dat de leraar niet genoeg is gestraft. Volgens de algemeen directeur was een waarschuwing voldoende. De vader is het hier niet mee eens en gaat een officiële klacht indienen tegen de school.

Hitman-trilogie naar PS2 en PC

SCi heeft een tijdje terug al aangekondigd dat er een Hitman-trilogie op weg is naar Steam waarmee PC-gebruikers de eerste drie Hitman-games kunnen binnen halen, nu is ook bekend dat de verzamelbox op de PlayStation 2 zal verschijnen. Het betreft dus de games Hitman: Silent Assassin, Hitman: Blood Money en Hitman: Contracts. Een bonusdisc met preview-materiaal van de aankomende game Kane & Lynch: Dead Men van dezelfde ontwikkelaar zal ook in de box zitten.

Extreme hitte Zuid-Europa

Icoon WeerHier moeten we het de komende dagen gaan doen met minder goed weer, maar het zuiden en zuidoosten van Europa krijgt de komende dagen te maken met extreme hitte. Vooral in Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Italië kan de temperatuur het komende weekeinde op gaan lopen tot boven de 40 graden.

In Griekenland, waar de temperaturen nu al boven de 35 graden liggen, wordt de extreemste hitte verwacht. In het midden van Griekenland houdt men rekening met temperaturen van 42 tot 44 graden. De Griekse autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen de airconditioning en andere stroomvretende apparaten niet te gebruiken. Dit om te voorkomen dat door plotselinge stijging van de energiebehoefte op grote schaal de stroom uitvalt.

In veel Griekse gemeentes zijn gekoelde ruimtes ingericht waar bejaarde mensen met een zwakke gezondheid naartoe kunnen gaan. Zij zijn gevoelig voor de extreme hitte. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken staan artsen, hulpverleners en het leger klaar om hulp te kunnen bieden bij incidenten.

Ook zijn er in andere landen voorzorgsmaatregelen genomen en is de bevolking geadviseerd om de zon te mijden. De extreme hitte houdt waarschijnlijk tot midden volgende week aan.

Contra 4 komt naar DS

Goed nieuws voor Contra-fans (Probotector), want Konami heeft vandaag 'Contra 4' voor de Nintendo DS aangekondigd. In deze 2D side-scrollende actiegame is het de bedoeling alles op het beeld te vernietigen. Wat de meeste mensen echter het leukst aan Contra zullen vinden is de coöperatieve mode. Deze mode zal ook terug te vinden zijn in Contra 4, maar of het ook online multiplayer betreft is nog niet bekend. Verder zijn ons features beloofd die gebruik zullen maken van de unieke mogelijkheden van de DS, zoals de twee schermen. Konami spreekt al over enorme eindbazen die op beide schermen bestreden moeten worden.

Contra 4 zal zich twee jaar na Contra III afspelen. Nadat Lance Bean en Bill Rizer de Aarde hebben gered van een buitenaardse invasie worden ze geconfronteerd met de zogenaamde Black Viper; een ander buitenaards ras. Dit keer krijgen Lance en Bill hulp van de huurlingen Mad Dog en Scorpion om de Black Viper weg te vagen.



Screen van Contra III

Bush gebruikt vetorecht tegen stamcellenonderzoek

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president George Bush heeft vandaag zijn veto uitgesproken over een uitbreiding van het onderzoek naar stamcellen. De republikein blokkeerde daarmee een besluit van het Huis van Afgevaardigden, dat wordt beheerst door zijn tegenstanders, de Democraten.

Een meerderheid van het Huis wil dat er een einde komt aan de beperkingen die gelden op wetenschappelijk onderzoek van menselijke stamcellen. Bush stelde in 2001 paal en perk aan overheidssubsidies voor stamcelonderzoek, omdat hij vindt dat de belastingbetaler niet mag opdraaien voor de "opzettelijke vernietiging" van menselijke embryo's.

Dit was niet de eerste keer dat Bush zijn veto gebruikte. Vorig jaar juli torpedeerde hij al een vergelijkbaar wetsontwerp. De wetenschap hoopt door uitgebreider onderzoek ziektes als Alzheimer en Parkinson beter te kunnen bestrijden.

[EK-21] Oranje na thriller naar finale

Jong Oranje heeft zich na een ware strijd weten te plaatsen voor de finale van het EK. Na het nemen van penalty's waren ze Jong Engeland de baas. Na 90 minuten stond het 1-1.

De wedstrijd begon rustig. Nederland was zoekende en het waren de Engelsen die het spel dicteerde. Nederland kreeg wel wat kansen via Rigters en Zuiverloon, maar echt in hun spel kwamen ze niet. Lita had een grote kans op de 1-0, maar de scheidsrechter floot hem onterecht terug wegens buitenspel.

In de 26e minuut de beste kans voor Nederlandvia een ééntweetje van Rigters en Babel, maar laatsgenoemde schoot de bal te zacht richting het Engelse doel. Zes minuten voor rust kwam Engeland alsnog op 1-0. Lita koos de korte hoek en liet Boy Waterman kansloos. Nederland probeerde het vervolgens wel, maar echte kansen kreeg de pleog van bondscoach Foppe de Haan niet. De ruststand was dan ook 1-0.

Nederland begon ongewijzigd aan de tweede helft, terijl bij Engeland Baines werd vervangen door Rosenior. In de 48e minuut kreeg Young een grote kans op de 2-0, maar Vlaar schoffelde hem onderuit. Het kwam de Feyenoorder op geel te staan. De vrije trap van Lita die volgde ging op de paal.In de 58e minuut kwam Beerens in het veld ten koste van Bakkal. Een minuut later een kans voor Oranje via een schot van Maduro maar Carson wist die te stoppen. Ron Vlaar moest even later worden vervanger door Kruiswijk. De aanvoerder van Jong Oranje raakte geblesseerd aan zijn knie en kon niet meer verder spelen.

Nederland begon aan te dringen, en ondanks de vele kansen leek het 1-0 te blijven voor de Engelsen. In de 88e minuut was het alsnog 1-1 toen Ryan Donk de bal voorgaf en Maceo Rigters de bal op een schitterende manier in het net wist te schieten. Dat was ook de stand na 90 minuten waardoor er moest worden verlengd.

Oranje begon aanvallend aan de eerste helft van de verlenging en was verreweg het meeste in balbezit. Engeland, dat de gevaarlijkste man van de eerste 90 minuten, Lita, had gewisseld, kon daar weinig tegenover stellen. Engeland moest bovendien met tien man verder nadat Ananuha geblesseerd van het veld moest. Bondscoach Pearce kon niet meer wisselen omdat hij dat al driemaal had gedaan. Oranje kreeg een aantal kansen, maar wist geen van allen te verzilveren.

Ook in de tweede helft van de verlenging was het enkel Nederland wat in de aanval was. De Engelsen kwamen er amper aan te pas. Oranje was voortdurend op zoek naar een gaatje om te scoren, maar deze werd niet gevonden. Hierdoor moest men penalty's nemen.

Young wist de eerste penalty binnen te schieten. Vervolgens was het de beurt van Babel en die schoot ook raak. Milner scoorde de 1-2, waarna Drenthe tegen de paal schoot. Noble scoorde de 1-3, waarna Tim Janssen een strafschop mocht nemen. Via de paal ging zijn schot het doel in. Waterman wist vervolgens de penalty van Hoyte de stoppen. Beerens schoot Oranje vervolgens naast Engeland. Derbyshire scoorde de 4-3, waarna Maduro Nederland in de race hield door raak te schieten. Doordat het na vijf penalty's gelijk stond moest men nu om en om penalty's nemen. Ferdinand scoorde de 4-5, de Ridder maakte geen fout en scoorde de gelijkmaker.

Doelman Carson scoorde de 5-6, waarna Zuiverloon weer gelijk maakte. Rosenior en Rigters maakten er 7-7 van. Reo-Coker miste en Kruiswijk, die de kans had om Nederland naar de finale te schieten, schoot over. Vervolgens zou Taylor een penalty moeten nemen voor Engeland, maar die scheen er geen zin in te hebben. Desalniettemin moest hij hem toch nemen, en hij scoorde. Waterman, Young, Beerens, Milner, Drenthe, Noble, Maduro, Hoyte en Tim Janssen maakten er 12-12 van. Derbyshire miste vervolgens en ook De Ridder faalde. Ferdinand miste vervolgens, en Zuiverloon scoorde de winnende treffer.


De vraag van vandaag: Welke speler scoorde de 1-1 en hield Oranje in de wedstrijd ? Stuur je antwoord naar sport@fok.nl

Wessels naar derde ronde Ordina Open

Peter Wessels heeft de derde ronde van de Ordina Open bereikt. De Nederlander die via het kwalificatietoernooi werd toegelaten aan de hoofdtabel versloeg de Argentijn Berlocq met 6-2, 7-6 (3)

Wessels kwam op eigen opslag niet een keer in de problemen. Ondanks zijn lage percentage succesvolle eerste opslagen kon Berlocq de hele partij geen breakpunten bemachtigen.
Wessels kreeg zeven kansen op een break en benutte er twee.

In de kwartfinale mag Wessels proberen om Tommy Robredo te verslaan. De Spanjaard is als eerste geplaatst en versloeg eerder dit toernooi Michel Koning in twee sets.

Guillermo Canas, als derde geplaatst, ging vandaag in drie sets onderuit tegen de Duitse qualifier Michael Berrer. De gemiddelde ATP-ranking van de laatste 8 spelers uit het toernooi is 144.

Twinky en de uitsterving

Al jaren vecht de WNF tegen het uitsterven van een heleboel diersoorten, bijvoorbeeld de pandabeer. Pandaberen zijn lief en knuffelig en er zijn er steeds minder! Dit komt om dat hun natuurlijke habitat ernstig bedreigd is, en daarmee worden de beertjes ook bedreigd. Hetzelfde geldt voor neushoorns, olifanten, koalaberen, tijgers en ga zo maar een tijdje door. Ik denk dat het een goede oplossing zou zijn om meer dierentuinen te bouwen. In dierentuinen zijn die dieren er namelijk altijd wél, en ergens vraag je je dan af 'waar zeuren ze over'.

Doodgehongerde hond gevonden

Icoon MisdaadIn Groningen is bij de Dierenambulance vorige week een totaal uitgemergelde en inmiddels overleden hond binnengebracht. Het dier werd gevonden vlakbij een benzinestation aan de Oliemuldersweg, nabij het Damsterdiep in Groningen. De vinder had de hond eerder zien lopen bij de Hortensialaan.

Het gaat om een herderreu, die de kleuren grijs, zwart en bruin had. Het dier was extreem vermagerd. De Landelijke Inspectie Dienst zoekt mensen die informatie kunnen geven over de hond en zijn eigenaar om deze gruwelijke zaak op te kunnen lossen.

Hitlergroet in politiebureau uit frustratie

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige vrouw heeft een proces verbaal gekregen omdat zij een Hitlergroet bracht in het politiebureau van Heerhugowaard. Volgens de 19-jarige ging een onderzoek over een bromfiets niet snel genoeg.

Rond de avond kwam de vrouw het politiebureau binnen. Zij uitte haar ongenoegen over de gang van zaken door te dreigen de boel op stelten te gaan zetten. De politie waarschuwde de vrouw, hierop begon de vrouw te schelden en deed ze een Hitlergroet. Het OM bepaalt het verloop van de zaak.

Nederlandse wijzigingen in EU-verdrag

Icoon Europa EU-voorzitter Duitsland heeft een voorstel op tafel gelegd voor een nieuw EU-verdrag. Er zitten talloze wijzigingen in, met name wijzigingen die Nederland en Groot-Brittannië graag wilden bereiken. De tekst is nog niet definitief, de komende weken zal erover onderhandeld worden. Polen heeft voorlopig niet zijn zin gekregen wat betreft stemwijzigingen, dus het kan zo zijn dat het land een veto zal uitspreken.

Nederland heeft enkele zaken binnengehaald. Zo zal de Europese minister van Buitenlandse Zaken een andere titel krijgen. Ook wordt de Europese vlag en het volkslied uit het verdrag gehaald. Tevens wordt het Handvest voor de Rechten van de Mens uit het verdrag gehaald: een verwijzing naar die tekst zou voldoende zijn. Ook krijgen nationale parlementen meer macht. Als een derde van de parlementen binnen acht weken aangeeft dat het moeite heeft met een besluit, dan moet de Commissie het besluit heroverwegen. De termijn is langer geworden, maar Nederland vindt dat het niet ver genoeg gaan. Ook wordt aan toetredende lidstaten de eis gesteld dat zij niet de 'beginselen' van de Europese Unie aanvaarden, maar de 'waarden'. Dat zou een aanscherping zijn van de toetredingscriteria.

Ook Groot-Brittannië heeft enkele zaken binnengehaald. Zo hoeft het land niet mee te doen met Europees beleid inzake justitie- en politiezaken. Ook zal het Europees Hof van Justitie minder macht krijgen. Zo krijgt het Hof geen rechtsmacht over buitenlandse zaken en zal de passage dat Europese regelgeving boven nationale wetgeving staat geschrapt worden. Ook zullen verordeningen en richtlijnen van de Commissie geen wetten genoemd worden. Lidstaten kunnen een besluit blokkeren en doorsturen naar de Europese Raad als een besluit hun welvaartssysteem aantast.

Zoals dit weekend bekend werd is het nieuwe verdrag een 'wijzigingsverdrag', geen grondwet. Dat betekent dat de vier voorgaande EU- en EG-verdragen ook geldig blijven en niet worden vervangen door het nieuwe verdrag. Een ambtenaar van de EU noemde het nieuwe wijzigingsverdrag "ongelooflijk lelijk" en het aantal verdragen "helemaal niet duidelijk voor burgers".

Passagiers vliegtuig zeven uur in strontlucht

Passagiers van een vliegtuig die dachten aan hun welverdiende vakantie te beginnen, hebben zeven uur in de stank gezeten. Het vliegtuig, dat vloog van Amsterdam naar de Amerikaanse stad Newark, had problemen met de wc's. De onwelriekende inhoud werd al kort na het opstijgen verspreid door het hele Continental Airlinestoestel.

Vlucht 1970 was een rampvlucht, zo meldt een passagier aan internetsite King5.com. "Ik was gedwongen zeven uur in de stank te zitten", zo meldt de geschrokken Collin Brock. Het kost hem moeite niet te braken als hij eraan terugdenkt.

Na een uurtje vliegen werd de reizigers doodleuk meegedeeld dat men geen gebruik meer mocht maken van de toiletten. Een oplossing werd gevonden in de vorm van een plaspauze in het Ierse Shannon. De plaspauze werd een behoorlijk lange pauze, want men was genoodzaakt er te overnachten. Nadat de volgende dag met frisse moed de reis werd hervat, duurde het niet lang of het stonk weer als een riool in het vliegtuig. Aangezien er een flinke oceaan tussen Ierland en Amerika zit, was opnieuw stoppen helaas niet meer mogelijk.

Het enige, bruikbare toilet moest met tweehonderd man worden gedeeld. De bemanning raadde hen dan ook aan zo weinig mogelijk te eten en te drinken. Maar de meesten hadden toch al geen zin meer de aangeboden maaltijd te nuttigen.

Als pleister op de wonde bood Continental de gedupeerden een reischeque van vijfhonderd euro aan, voor een volgende vlucht. Maar Brock is niet van plan de cheque te verzilveren.


Mensen hebben mondkapjes op vanwege de vieze lucht
Meer foto's vind je hier.

Prijsvragennieuws week 25!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win Rituals prijzen!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De uitslagen:
Je kon de afgelopen week weer leuke prijzen winnen op de FP. Bij deze weer een overzicht met de prijswinnaars van de afgelopen week:

Combi:Nations III CD

b.-.s
tvvanham2002
pietvanvaalen
nemesis_
uhhm
T3rr0r
Werewolf
abcor2003
Big_Poppa
yosander


MarcoV T-shirt

Monkiej
Markofnikoff
triot
Leonos
Jase
Timooon
jenger
sillvana1988
Ravebart
Juul_10



Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen worden binnen enkele weken verzonden. (Aangezien de T-shirt custom made zijn, kan het wat langer duren voor je deze in huis hebt) Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

RTV West ziet ooievaar voor vale gier aan

Icoon MediaDe medewerkers van RTV West kunnen toch beter eens een bril aanschaffen. In een journaal dat ze gisteren uitzonden lieten ze beelden zien van een vale gier. Vogelaars herkenden de vogels echter als een ooievaar. RTV West verdedigt zich met de mededeling, dat de vale gier wel degelijk is gesignaleerd in de regio Den Haag.

Vogelaars maakten meerdere meldingen dat er wel degelijk vale gieren overvlogen. Helaas niet op het moment dat RTV West met de camera’s draaiden. Waarschijnlijk zagen ze daardoor in hun enthousiasme een ooievaar voor een gier aan. Tot woensdag zijn er nog vale gieren overgevlogen in Naaldwijk, Schoonhoven, Den Haag en Zoetermeer.

Cel na spaghetti eten achter stuur

Icoon OpmerkelijkEen 30-jarige vrachtwagenchauffeur van het Nijmeegse bedrijf HSF Logistics moet twee weken de cel in. Dat bepaalde de rechtbank van Pestatyn in Wales. De man is veroordeeld tot de gevangenisstraf, omdat hij een pannetje spaghetti leeg at, terwijl hij over de weg reed.

De chauffeur bestuurde de truck tijdens het eten met zijn knieën. De politie in Wales haalde de man van de weg, omdat hij gevaarlijk slingerde. De advocaat van de spaghetti-eter beweert dat HSF de man heeft ontslagen, maar het bedrijf weigert commentaar te geven. Ook willen ze het bericht niet bevestigen.

'Brand eikenprocessierups niet weg'

Icoon BinnenlandsHet ministerie van Landbouw en Natuur raadt gemeentes af om eikenprocessierupsen weg te branden. Het wegzuigen van de nesten zou beter zijn. Bij wegbranden komen de haartjes juist vrij en verspreiden ze zich makkelijker.

Wegbranden is een methode die vooral in de Achterhoek voorkomt. Rupsen zorgen ieder jaar voor veel overlast. De Werkgroep Eikenprocessierups wil dat gemeentes in de toekomst beter samenwerken om de eikenprocessierups te bestrijden.


De eikenprocessierups

Top of Flop cptmarco's Choice: Glósóli

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De anonieme submitter van afgelopen vrijdag kreeg veel steun voor zijn tip: Paul Potts - Nessun Dorma was een top, dus.

De tip van vanavond is van een collega weblogger en hoort dus eigenlijk niet thuis in dit rubriekje, maar we maken graag een keer een uitzondering: cptmarco, dit is jouw keuze:

"heerlijke muziek (in ieder geval om bij wakker te worden) : Sigur Rós met het heerlijke nummer Glósóli. Geen idee waar het nummer en de clip overgaat, maar het is gewoon "

McEwen pakt dagwinst Zwitserland

De vierde etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Robbie McEwen. In de bergachtige rit, van Vaduz naar Giubiasco, troefde de Australiër Daniele Bennati en Erik Zabel af in de sprint.


De Nederlander Laurens ten Dam van Unibet had lange tijd uitzicht op de dagzege, maar zijn forse inspanningen werden niet beloond. Ten Dam was na 20 kilometer koersen meegsprongen met de Zwitser Rubens Bertogliati. De Zwitser kon hem meer bijbenen op de flanken van de 1.940 meter hoge Lukmanierpass. Op 14 kilometer van de finish werd Ten Dam alsnog opgeslokt door het peloton.

Mannen kijken vooral gezichten bij porno

Icoon OpmerkelijkVoor alle dames onder ons met een partner die pornoverslaafd is: vergeet siliconenborsten, bil-implantaten, brazilian wax, sextoys en andere lichamelijke of mechanische hulpmiddelen die het lichaam sexier moeten maken. Als mannen naar seksfilms en vieze plaatjes kijken, kijken ze het eerst naar het gezicht van het meisje.

Dit opmerkelijke feit is ontdekt tijdens een onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Hormones and Behavior. Volgens hetzelfde onderzoek kijken vrouwen juist wel naar het geslachtsdeel van de mannen op de plaatjes. Blijkbaar gaat het er dan ook niet om wat je ermee doet maar voornamelijk om de lengte.

Een mogelijke verklaring die de onderzoekers geven is dat aan het lichaam van een vrouw moeilijk te zien is of ze opgewonden is. Mannen proberen dat daarom aan haar gezicht af te lezen. Bij vrouwen is dat juist andersom. Één blik tussen de benen van de man is genoeg om duidelijkheid te krijgen.

Met dank aan beatmastert voor de submit.

20 juni 1976-De legendarische Panenka-penalty

Sommige sportmomenten blijven van generatie op generatie bekend. “Het stiftje van Panenka” is één van legendarische momenten die nooit vergeten zullen worden. Als een speler in 2007 een penalty tergend langzaam door het midden stift, wordt de Tjech Panenka er weer bij gehaald. Het verhaal achter de penalty; vandaag op 20 juni exact 31 jaar geleden.

Op het EK van 1976 in Joegoslavië stond Panenka met Tsjechoslowakije in de finale tegen West-Duitsland. De Tsjechen hadden in de halve eindstrijd van het EK in 1976 het favoriete Nederland van de grote Johan Cruijff bedwongen. In de finale tegen West-Duitsland kwam Tsjechoslowakije op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Ján ¦vehlík in de 8e en Karel Dobias in de 25e minuut van de wedstrijd. Nog voor rust kwamen de Duitsers terug tot 2-1 door een doelpunt van Dieter Müller (28e minuut).

In de tweede helft leek het er steeds meer op te lijken dat Tsjechoslowakije de nieuwe Europees Kampioen zou gaan worden. Maar als vanzelfsprekend kwamen de Duitsers terug. In de laatste minuut maakte Bernd Hölzenbein de gelijkmaker, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Zeven spelers schoten raak voordat Uli Hoeness op de stand van 4-3 miste. De beurt was aan Panenka. Met een lange aanloop liep hij naar de bal. Alles wees erop dat hij de rechterhoek zou kiezen. Zo dacht ook doelman Sepp Maier. Sierlijk dook de Duitser naar de bewuste hoek. Helaas, gefopt. Panenka lifte de bal met een tergend traag lobje in het midden van het doel. Tsjechoslowakije Europees kampioen, Panenka wereldberoemd.

Over de penalty zei Panenka later: "Ik wist dat als ik zou missen, onze communistische regering zou denken dat het een politiek gebaar was. Dan zou ik misschien eindigen in de uraniummijnen."

Panenka eindigde echter in Oostenrijk. Het Tsjechische regime beloonde de kunstzinnige penalty met een vrije gang naar het Westen. Rapid Wien werd de nieuwe club van de besnorde spelverdeler.

Tot zijn 47e stond Panenka wekelijks op Oostenrijkse velden. Op zijn 38e nam hij in dienst van Rapid Wien met een verloren Europese finale tegen Everton afscheid van het hoogste niveau. Daarna was hij nog in lagere klassen actief.

"Ik ben en was een echte liefhebber", vertelt de voormalige middenvelder. "Daarnaast kon ik het geld goed gebruiken. In het communistische systeem mocht je als voetballer pas op 32-jarige leeftijd naar het buitenland. Dan moest je ook nog eens vijftig interlands hebben gespeeld. Tot die tijd verdiende je nauwelijks meer dan een arbeider achter de lopende band. Geloof me, in zo'n situatie wil je nog graag een paar jaar in Oostenrijk voetballen hoor."

Onbewust moet hij er nog bijna wekelijks aan de penalty denken. "Ik was miljonair geweest wanneer ik niet in Tsjechië maar in Duitsland, Italië of Spanje was geboren", stelt hij. "En ik was net zo rijk als die Abramovich van Chelsea geweest wanneer ik voor iedere vraag over die ene strafschop een euro had gekregen. Zo is het echter niet gegaan."

Burgemeesters adopteren probleemjongeren

Icoon Opmerkelijk21 burgemeesters uit Noord- en Midden-Limburg willen weleens weten hoe het leven van probleemjongeren eruit ziet. Daarom gaan ze er allemaal een adopteren en uitgebreid volgen. Met het project willen de burgemeesters hun betrokkenheid bij jeugdproblemen tonen en zelf ervaren hoe de omgang is met hulpverleners.

"Het kan een jongen van 16 zijn die ieder weekend laveloos in de binnenstad ligt na het stappen of een meisje van 18 dat van school getrapt is", zo legt de burgemeester van Venlo uit.

Afgelopen vrijdag kwamen de burgemeesters op het idee. Ze moeten het idee dus nog verder uitwerken. De jongeren worden in ieder geval niet in huis genomen, maar wel intensief gevolgd. Eind augustus moet het project van start gaan.

Bongo Blast filmpjes

Nintendo heeft op haar Japanse site een tweetal filmpjes gezet van Donkey Kong Bongo Blast. Het eerste filmpje is *HIER* te vinden. Voor het tweede filmpje moet je *DAAR* klikken.

Donkey Kong Bongo Blast is een party racegame waarin je Donkey Kong en z'n vriendjes bestuurt met de Wii-mote en Nunchuck. Bongo Blast is ooit aangekondigd als Cube-game welke met de trommels bestuurd moest worden, maar Nintendo heeft besloten de game over te zetten naar de Wii.

Voorlopig nog geen Gears of War 2

Epic heeft bekend gemaakt dat ze op de E3 géén Gears of War 2 gaan aankondigen. Geruchten gingen het wereldwijde web over dat Epic al bezig zou zijn met deel 2 en deze ging aankondigen op de E3. Maar dat is dus niet waar, ze zijn nog te druk bezig met het eerste deel:

We are not announcing a sequel to Gears of War at E3 this year. Did you see the update we just did for Gears of War last week? We're still working on the first one

Gears of Wars fans zullen dus minstens tot 2008 moeten wachten op nieuws over deel 2.

Blue Dragon speelgoed

Blue Dragon krijgt een hele lijn speelgoed/merchandise in Amerika. Zodra de game (en bijbehorende anime) uitkomt in Amerika gaat Bandai Amerika los met een hele lijn merchandise. Shodo Omatsu, President & COO, Bandai America Incorporated:

Bandai America will bring its extensive design and manufacturing resources to bear to develop an exciting and must-have line of toys and products to support BLUE DRAGON. This property extends the most exciting attributes of video gaming and anime and represents a wide range of possibilities for the development of products designed for fans of all ages. We look forward to working with VIZ Media to make BLUE DRAGON a success

Wat er precies gemaakt gaat worden is nog niet bekend, maar denk aan zaken als shirts en poppen.

[EK-21] Babel wil systeem Jong Oranje ook bij Ajax

Ryan Babel heeft gezegd dat Ajax-trainer Henk ten Cate wat hem betreft ook mag overstappen naar een 4-4-2 formatie. Tijdens het EK voelt de Ajacied zich als een vis in het water in dit systeem.

De Amsterdammers spelen vaak in een 4-3-3 formatie met buitenspelers. Babel heeft echter een voorkeur voor een formatie met twee spitsen. "Daar zorgt de andere spits namelijk voor de nodige verwarring bij het verdedigingsduo van de tegenstander, waardoor je wat meer ruimte krijgt. Het is, zeg maar, twee tegen twee in plaats van één tegen twee. Zo kan ik de ruimtes meer benutten. Ik denk dat mijn rol bij Jong Oranje me ook bij Ajax zou passen. Van mij mag de trainer met twee spitsen gaan spelen. Begrijp me goed, ik zal er ook geen problemen mee hebben als ik volgend seizoen weer een heel jaar linksbuiten moet spelen. Maar als de trainer me ook nodig heeft in de spits, zal ik er voor zorgen dat ik er sta. Volgend seizoen moet ik me gaan ontpoppen als een belangrijke speler voor Ajax, al dan niet als centrumspits. Ik denk dat je dan van me mag verwachten dat ik weer een paar stappen vooruit doe," aldus Babel.

Wii Freeloader fake

Helaas, de eerder aangekondigde Freeloader voor de Wii is niet wat we dachten. Het blijkt simpelweg te gaan om een nieuwe verpakking voor de Freeloader voor GameCube games, compatible met de Wii.


Helaas nog even niet voor Wii-games

De Freeloader is een programma dat het mogelijk maakt om Cube-games uit andere regio's (Amerika/Japan) te spelen op een Europese GameCube en/of Wii. Het systeem werkt met behulp van een bootdisc.

'Xbox 360 verkopen vastgelopen in Europa'

De verkopen van de Xbox 360 schijnen in Europa een beetje gestagneerd te zijn. Microsoft verkoopt minder consoles dan eerder en dat komt volgens een raport van Screen Digest omdat de doelgroep nog steeds te klein is (volwassen mannen): For Xbox 360, European hardware sales seem to have hit a wall. The target market is still too focused on adult males and the brand does not enjoy the same cachet in non-Angle Saxon markets as it does in the US and, to a lesser extent, the UK.

Het grootste probleem van deze te kleine doelgroep is dat er veel dezelfde games/genres zullen verschijnen: failing to break out of a small number of genres and thereby appealing to groups outside of hardcore gamer. Er komen dus geen nieuw geïnteresseerde gamers bij.

Ook de Wii krijgt kritiek want ondanks dat de console veel verkoopt krijgt Nintendo de 'schuld' van het feit dat een hoop developers goedkope, matige games maken. Andere developers, die wel willen investeren doen beter hun best: Some publishers are investing much less saying they will leave the platform drivers to Nintendo and ride their coat tails by spending very little on mediocre quality titles which will give some return.

On the other hand, the combination of lower development costs and fastest growing installed base confers significant economic advantages in publishing games for Wii relative to competitive consoles, and this has lead to some third-party publishers increasing investment levels in developing for the platform.

De PlayStation 3 zal snel moeten zakken in prijs en Sony moet meer doen dan simpelweg vertrouwen op de naam 'PlayStation': A price drop before the end of the year is inevitable and would be in line with previous PlayStation first time price reduction timings.

Marketing material has tended towards the esoteric and abstract and has seemingly failed to resonate with the consumer.

Yuffie in Crisis Core

Eén van de meest veelbelovende PSP games die in de toekomst gaat verschijnen is Final Fantasy VII - Crisis Core. In deze game kijken we naar Zack, een vriend van Cloud, en de hele geschiedenis van voor de gebeurtenissen in FFVII.

Vandaag is bekend geworden dat Yuffie in ieder geval ook van de partij is, naast de al eerder bekendgemaakte Aerith en Sephiroth.

Japan krijgt nieuwe PS3 bundel

Sony gaat een nieuwe PlayStation 3 bundel uitgeven in Japan. Deze bundel zal bestaan uit een PS3 en de game Everybody's Golf 5.

De bundel komt, net als de gewone PS3 in Japan, in twee versies. Eentje met een 20GB harde schijf (51.980 yen/Euro 314) en eentje met 60 GB harde schijf (61.980 yen/Euro 374).

De releasedatum in Japan staat op 26 juli 2007. Of de bundel ook in andere landen gaat uitkomen is nog niet bekend.

Nederlander geroemd om heldendaad

Icoon BuitenlandsDe Nederlander Paul de Waard, die in het Australische Melbourne zwaar gewond raakte bij een schietpartij, is buiten levensgevaar. Zijn toestand wordt nu omschreven als serieus maar niet langer kritiek.

Paul wordt in Australië geprezen voor zijn poging om met gevaar voor eigen leven een vrouw in nood te helpen. De Amsterdammer krijgt hiervoor naar verwachting een belangrijke Australische onderscheiding, de zogeheten 'Bravery Award'. De 25-jarige De Waard, van oorsprong Zeeuw en student in Amsterdam, was aan het backpacken en was pas sinds kort in Australië. De fervente surfer en zwemmer had net een reis door Nieuw-Zeeland afgerond. Vrienden in Nederland waren al bezig met de organisatie van een welkomstfeest voor zijn terugkeer.

De ouders van Paul worden vandaag verwacht in Melbourne, om hun zoon in het Royal Melbourne Hospital op te zoeken en te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Bij de schietpartij kwam de Australische advocaat Brendan Keilar om het leven en raakte het 24-jarige ex-model Kaera Douglas zwaar gewond.

De Waard en Keilar probeerden beiden Douglas te redden van mishandeling door de 29-jarige Hells Angel Christopher Hudson. De reactie van de Hells Angel was koel en fataal. Hij trok een handwapen en schoot de drie slachtoffers gericht neer.

Vandaag heeft Christopher Wayne Hudson zich overgegeven aan de politie. De verdachte besloot niet langer te vluchten voor de lange arm der wet na een emotionele oproep van zijn ouders.

De schutter, die is bedekt met tatoeages van het woord 'carnage' (slachting), heeft met zijn daad de Hells Angels in Australië voorpaginanieuws gemaakt. Een politiewoordvoerder verwacht dat Hudson nu wordt behandeld als een banneling binnen de motorclub. "Dit zet heel wat druk op de organisatie."

Dr. Arthur Veno, deskundige op het gebied van motorbendes, voorziet een wraakactie van de Angels. "Zelfs als Hudson wordt gearresteerd, is de kans niet groot dat hij de gevangenis overleeft. Zowel de Hells Angels als zijn vorige motorclub de Finks hebben nogal wat leden achter de tralies."

Bij het clubhuis van de Hells Angels in de binnenstad van Sydney ontplofte vanochtend een bom. De voorgevel van het pand werd zwaar beschadigd maar niemand liep letsel op. De politie gaat uit van een vergelding voor de schietpartij.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Dronken vrouw valt in nat beton

Icoon BuitenlandsEen dronken vrouw is uit een nieuwe aangelegde weg in Rusland getrokken, nadat zij in een betonmixer viel en in een plas met drogend cement terechtkwam.

De 43-jarige vrouw liep terug naar huis na een gezellige lunch met vrienden en vriendinnen. Ze zag dat de weg werd geblokkeerd door machines die de ook lunchende wegwerkers op de weg hadden achtergelaten.

De dronken vrouw probeerde vervolgens om over de machines heen te stappen maar gleed daarbij uit. Ze viel in de betonmixer die de wegwerkers waren vergeten uit te schakelen. Na een aantal minuten met het beton rondgedraaid te hebben, werd zij eruit gegoten in een plas van cement. Terwijl de vrouw worstelde om eruit te komen, gleed ze alsmaar verder in het beton, totdat alleen haar hoofd er nog uitstak.

Wegwerkers die terugkwamen van hun lunchpauze, waarschuwden de reddingsbrigade. Die trokken haar vervolgens met man en macht uit het natte wegdek.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Ex-gedetineerden gaan fietsendiefstal bestrijden

Icoon BinnenlandsDe gemeente Amsterdam werkt aan een plan waarbij verslaafden en ex-gedetineerden op straat controles gaan uitvoeren om het aantal fietsendiefstallen terug te dringen. Het project moet bijdragen aan de terugkeer in de maatschappij van de deelnemers.

Naast controles op straat zullen fietsenwinkels worden gecontroleerd en zullen mensen die, vermoedelijk gestolen, fietsen aanbieden op Marktplaats worden nagetrokken.

Amsterdam timmert hard aan de weg om de fietshoofdstad van de wereld te gaan worden. Zo zijn er ook plannen om stoplichten beter te laten reageren op fietsers en wil men bordjes bij stoplichten neerzetten om aan te geven hoe hard men moet fietsen om het groene licht nog te halen.

Gewapende overval geldwagen Uithoorn

Icoon MisdaadRond het middaguur is in het winkelcentrum het Amstelplein in Uithoorn een geldwagen van het waardetransportbedrijf Brinks overvallen. De overval gebeurde tijdens het laden en lossen van een geldautomaat. Eén van de daders heeft hierbij met een pistool gedreigd. Volgens de politie gaat het om meerdere daders. De daders zijn na de overval gevlucht op een scooter, die even later door de politie werd teruggevonden.

Volgens onbevestigde berichten zouden de overvallers met een taxi hun vlucht hebben voortgezet in onbekende richting. De slachtoffers van de geldwagen zijn opgevangen door de politie. Tijdens de overval was het druk in het winkelcentrum. Er raakte bij de overval niemand gewond.

Rockstar reageert op Manhunt 2 debacle

De badboys bij Rockstar doen hun naam eer aan. Want zoals het echte rocksterren betaamt maken zij entertainment wat nét niet door de beugel kan. We hebben gister allemaal kunnen lezen over het debacle rondom Manhunt 2, waarbij het spel in het Verenigd Koninkrijk als illegaal is bestempeld door de BBFC. Rockstar reageert nu op de rigoreuze beslissing van de British Board of Film Classification.

"We are disappointed with the recent decision by the British Board of Film Classification to refuse classification of Manhunt 2. While we respect the authority of the classification board and will abide by the rules, we emphatically disagree with this particular decision."

"Manhunt 2 is an entertainment experience for fans of psychological thrillers and horror. The subject matter of this game is in line with other mainstream entertainment choices for adult consumers."

"We respect those who have different opinions about the horror genre and video games as a whole, but we hope they will also consider the opinions of the adult gamers for whom this product is intended. We believe all products should be rated to allow the public to make informed choices about the media and art they wish to consume. The stories in modern video games are as diverse as the stories in books, film and television. The adult consumers who would play this game fully understand that it is fictional interactive entertainment and nothing more."

FIA: 'Flexvleugels of standaard chassis'

De FIA, het overkoepelende autosport orgaan, overweegt de teams vrijheid te geven op het gebied van aerodynamica. Dit plan zou alleen doorgang vinden als de teams niet akkoord gaan met het gebruiken van een standaardchassis. Eerder lanceerde de FIA het plan om vanaf 2011 gebruik te gaan maken van een standaardchassis zoals in de ChampCars en A1GP gedaan wordt.

In een brief geeft Max Mosley, president van de FIA, aan dat hij niet verwacht dat de teams zullen instemmen met het gebruik van een standaardchassis: "Volgens ons is dat de ideale oplossing om de sport te verbeteren. Allemaal met dezelfde kleurstelling als nu, maar met hetzelfde chassis. Alle auto’s zien er nu in principe toch al hetzelfde uit, alleen een expert kan ze onderscheiden. Maar ik verwacht niet dat de teams het met dit idee eens zullen zijn."

Met de brief maakt hij zijn alternatieve opties bekend, mochten de oorspronkelijke plannen geen doorgang vinden. Een voorbeeld van zo’n radicale verandering is het toestaan van beweegbare aerodynamische onderdelen. Daarmee zouden ontwerpers bewogen worden tot het bedenken van innovatieve oplossingen om dicht bij andere auto’s te rijden. Daardoor zouden de auto’s weer dichter bij elkaar kunnen rijden.

Na de GP van Engeland gaat de FIA weer overleggen met de teambazen: "Ieder team krijgt dan de kans om zelf met ideeën te komen en die te presenteren. Ook krijgt iedereen dan de kans om te reageren op de voorstellen van de FIA."

Die K-Wunderen aus der Schweiz: Kübler en Koblet

Vroeger was alles beter. Een cliché dat geldt voor de huidige toestand van het Zwitserse wielrennen. Tijdens deze editie van de Tour de Suisse zal namelijk opnieuw schrijnend duidelijk worden dat het Alpenland met het afzwaaien van Alex Zülle afscheid heeft genomen van de laatste pure klassementsrijder. Hoe anders was dat in de fifties. Toen beschikte het kikkerlandje namelijk over de ‘K-wonderen’.

We hebben het hier uiteraard over Hugo Koblet en Ferdi Kübler; die zwei K-Wunderen aus der Schweiz. Twee coureurs die uitermate belangrijk zijn geweest in de ontwikkeling van de Zwitserse wielernatie. Zij hebben er namelijk eigenhandig voor gezorgd dat het Alpenland ook buiten haar landsgrenzen een gezicht kreeg. Voordien maakten de coureurs uit de bondsstaat immers vooral furore op eigen grondgebied, à la Alexandre Moos. Die ontwikkeling realiseerde ze wel elk op hun eigen manier, zoals de Zwitserse journalist Sepp Renggli illustreerde: "Ferdinand heeft zijn talent bij elkaar geploeterd, Hugo speelde ermee." Het moge duidelijk zijn dat Ferdi Kübler minder getalenteerd was dan zijn tijd- en landgenoot Koblet. Toch wist de coureur met de imposante haviksneus dat te compenseren met durf, strijdlust, trainingswoede en een sombere leefstijl. Küblers gedrevenheid, die aan het manische grensde, heeft wel zijn vruchten afgeworpen. Zo boekte hij maarliefst 125 zeges, waaronder de Tour (1950), een wereldtitel (1951), Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl (1951-1952) en de Ronde van Zwitserland (1942-1948-1951).


Zwitserse kleppers: Ferdi Kübler en Hugo Koblet.

Kübler was een coureur met een echt wielerhart, en iedere pedaalslag verried iets van zijn furieuze obsessie. Dolle Ferdi, zoals hij door zijn landgenoten ook wel genoemd werd, vloog er altijd in. Daarbij moedigde hij zich vaak luidkeels aan: 'Hop Ferdi! Hop Ferdi!' Hij was een vechter die als geen ander karakter kon tonen. Illustratief hiervoor is een passage van Martin Ros en Wouter Koster in hun boek Heersers van de Tour. Daarin beschrijven ze hoe een Franse journalist Kübler eens bezig zag in een straffe jacht op Bobet: 'Hij zat als een gek te schreeuwen. Aan de finish vroeg de journalist “Had je pech, Ferdi?” Kübler reageerde in zijn beste steenkolenfrans: “Pech? Ferdi juist heel goed, geen pech.” “Maar waarom zat je dan zo te schreeuwen?” “Ferdi schreeuwen om harder te gaan.” “Wat zat je dan te schreeuwen?” “Vuile rotfransoos.” “Maar wat heb je dan zo tegen Fransen?” “Niets, maar Bobet Fransman. Ik Bobet moeten inhalen. Dus Ferdi schreeuwen vuile rotfransman.”


Bobet met naast zich Kübler.

De Zwitser zag het levenslicht op 24 juli 1919 op een kleine boederij in het Zwitserse dorp Radhof. Daar kende hij met zijn drie broers en zusje Lydia (die op vierjarige leeftijd het leven liet, toen Ferdi zes was) een armoedige jeugd. Het was zelfs zo erg dat de Kindern in de zomermaanden op blote voeten naar school moesten lopen in het naastgelegen Marthalen. In de wintermaanden kregen ze dan klompen, waar de vader zelf uit rubber van autobanden zolen had gemaakt en dat alles opvulde met papier. Daarnaast had Kübler ook te maken met zijn vader, een woesteling die als het hem niet zinde volledig door het lint ging en alles kort en klein sloeg. Zodoende kreeg Ferdi al op vroege leeftijd te maken met gewichtsreumatiek. De huisarts raadde Kübler, die aan voetbal en turnen deed, veel te laten fietsen. Dat zou namelijk de gewrichten soepel houden. Daardoor ontstond zijn liefde voor de wielersport. En dat was een doorn in het oog van zijn ouweheer. Zijn eerste fiets, een in het geheim van restafval gemaakte tweewieler, werd door zijn vader dan ook doormidden gezaagd. "Du wirsch nie en Velofahrer, I schla di tot", brieste zijn paps hem toe. Daarmee was voor zoonlief de maat vol. Hij zocht andere oorden op; hij ging als knecht werken bij verschillende bakkers.

Op zijn negentiende was het dan eindelijk zo ver: zijn eerste echte koers. Op een geleende fiets deed hij mee aan Dwars door Lausanne. Dat beviel hem zo goed dat hij al een jaar later, in 1940, beroepsrenners werd. Erg belangrijk in de carrière van Kübler was Paul Egli, de voormalig wereldkampioen bij de amateurs (1933). Hij leert hem namelijk dat hij veel intensiever moet gaan trainen. En met succes, want in 1942 wint hij glansrijk zijn eerste Ronde van Zwitserland. Iets dat hij in 1948 en 1951 nogmaals zal herhalen. De Tour de Suisse is vanaf 1950 ook het decor van enkele confrontaties tussen Kübler en Koblet. De meest memorabele editie was waarschijnlijk die van '51. Daarin ging de winst na een ongekend zinderend duel naar Kübler, die evenals Koblet twee etappes op zijn naam schreef. Hanspeter Born in Das waren noch Zeiten!: 'Wat Kübler noch Koblet kon weten is dat 1951 het beste jaar in beider wielercarrière zou worden, dat ze in het zenit van hun mogelijkheden stonden en dat ze later nooit meer op zo’n manier de degens zouden kruisen.’ Koblet won namelijk dat jaar de Tour en Kübler pakte een maand later in het snikhete Italiaanse Varese de wereldtitel.


Dolle Ferdi op kop.

Daarna werden de prestaties stilletjes minder. De Mont Ventoux in de Tour van 1955 werd de plek waar de moraal van Kübler definitief brak. Tijdens de etappe van Marseille naar Avignon reed hij als eerste van de kopgroep naar boven, als een bezetene. De overleving wil dat Raphael Geminiani hem waarschuwde met de woorden: "Ferdi niet zo hard, de Ventoux is geen berg als de andere." Waarop de Zwitser zou hebben geantwoord: "Maar Ferdi ook geen coureur als de anderen." De kale berg kende echter geen genade, en op vier kilometer van de top ging het licht uit. Uiteindelijk verloor hij elf minuten op ritwinnaar Bobet. De volgende dag stond hij niet meer aan het vertrek. Daarna zou hij geen noemenswaardige prestaties meer neerzetten. Kübler werd na zijn loopbaan skileraar in Davos. In 1985 werd hij uitverkoren tot populairste Zwitserse sportman van de laatste vijftig jaar. Hij is tevens de oudste nog levende Tourwinnaar.

Zaterdag deel 2, over dat andere K-wonder: Hugo Koblet.

[GP2] Waldschmidt maakt indruk in GP2-test

Henki Waldschmidt heeft dinsdag tijdens een GP2-test een goede indruk achtergelaten. De jonge Nederlander verving Kazuki Nakajima die op Silverstone aanwezig is bij de F1-test van Williams.

Waldschmidt komt momenteel uit in zowel het Italiaanse als het Eurocup Formule Renault 2.0 kampioenschap. De coureur van Prema Powerteam is zelfs klassementsleider in het Italiaanse kampioenschap.

Tijdens de test werder de snelste tijden in de ochtendsessie genoteerd. Waldschmidt reed uiteindelijk naar een knappe 23ste positie. Met name zijn 15de tijd in de middagsessie was erg verrassend te noemen. Ho-Pin Tung moest genoegen nemen met een 24ste tijd.

[Update] Ubisoft komt met veel data

Ubisoft heeft een flink aantal games in de planning staan voor dit jaar. Voor deze games is Ubisoft nu met een echte datum gekomen en welke datum bij welke game past kun je hieronder lezen. Wat vooral opvalt is de release van Haze op de Xbox 360 en PC slechts een week na de PS3-release. Ook lijkt het erop dat ze niet echt direct willen concurreren met Halo 3 in september en GTA IV in oktober gezien de grote hoeveelheid releases in november.

September:

Dark Messiah: Elements - 7 september (Xbox 360)
Settlers VI - 7 september (PC)
Brothers In Arms: Double Time - 21 september (Wii)

October:

Naruto: Rise of a Ninja - 19 oktober (Xbox 360)

November:

Assassin's Creed - 9 november (PC, PS3, Xbox 360)
Brothers In Arms: Hell's Highway - 16 november (PC, PS3, Xbox 360)
Rayman Raving Rabbids 2 - 16 november (Wii, DS)
Tom Clancy's Splinter Cell Conviction - 16 november (PC, Xbox 360)
Haze - 23 november (PS3)


Update 14:30

Ubisoft heeft aan Eurogamer laten weten dat de datum voor de PC/360-versie van Haze niet klopt. Beide versies moeten nog bevestigd worden en een releasedatum is dus ook nog onbekend. De game zal op de PS3 nog steeds uitkomen op 23 november.

Manhunt 2 ook verboden in Nederland?

Gisteren liet de Britse Board of Film Classification, kortweg BBFC, weten dat Manhunt 2 in Groot-Brittannië niet verkocht mag worden omdat het ''overdreven sadistisch, wreed en gewelddadig'' zou zijn.

Vandaag is bekend gemaakt dat de PvdA wil dat Manhunt-2 óók in Nederland verboden wordt. Dat blijkt uit kamervragen die PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem heeft gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA).

Dijsselbloem wil weten wat de mogelijkheden zijn voor een verbod. Verder vraagt hij de regering om initiatieven te nemen ''om het normaal worden van geweld in ons dagelijks leven door de toenemende invloed van gewelddadige beeldcultuur zoveel mogelijk terug te dringen.''

Minister Hirsch Ballin pleitte onlangs op een bijeenkomst van Europese Justitie-ministers al voor een strenger optreden tegen gewelddadige computerspellen. Ook de Duitsers willen een hardere aanpak in Europees verband.

Obafemi Martins ontsnapt aan de dood

Icoon MisdaadAanvaller Obafemi Martins van Newcastle United is maandagavond aan de dood ontsnapt. Martins was in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos, toen drie gemaskerde mannen de spits onder vuur namen. Wonder boven wonder overleefde hij de aanslag.

Samen met een vriend stond de 22-jarige Martins bij een tankstation, toen drie gemaskerde mannen het duo onaangenaam verraste. "Ze schoten lukraak en probeerden alle inzittenden van de auto om te brengen. Dit was geen beroving, maar gewoon een poging om iemand te vermoorden. Het was verschrikkelijk. In mijn ziel en in mijn hart was ik al dood. Het leek wel een film waarin ik me bevond," aldus een aangeslagen Martins.

Zijn vriend werd geraakt door één van de rondvliegende kogels, maar overleefde het wel; Martins zelf bleef ongedeerd. Hij wist er in te slagen om weg te sprinten en de politie te waarschuwen.

Omdat de schutters de auto niet hebben gestolen denkt Martins aan een moordaanslag. "Als je wordt aangevallen door bewapende overvallers, dan bedreigen ze je alleen maar en nemen ze wat ze willen. Maar dit was anders. Deze mannen zaten alleen achter mijn leven aan. Hoe het me is gelukt om te ontsnappen is voor mij nog steeds shockerend en ongelofelijk."


Martins viert doelpunt.

Zie voor meer sportnieuws FOK!Sport.

Prost bang voor rivaliteit binnen McLaren

Voormalig wereldkampioen Alain Prost vindt dat het team van McLaren Mercedes niet erg slim bezig is, door Fernando Alonso en Lewis Hamilton een gelijke behandeling te geven.

Prost is bang dat dit de onderlinge sfeer niet ten goede zal komen. De Fransman weet waar hij het over heeft want eind jaren 80 lag hij geregeld overhoop met zijn toenmalige teamgenoot Ayrton Senna.

"Ik denk dat het niet zo handig is om beide rijders in identieke auto's te zetten", aldus Prost. "Uiteindelijk zal die situatie teveel spanning creëren tussen de beide coureurs."

Daarnaast denkt Prost dat Hamilton in het voordeel is omdat hij meer tijd heeft doorgebracht in de simulator van McLaren. "De simulator nadert perfectie. Hij kan nu zelfs wisselende weersomstandigheden nabootsen, zoals regen. Hamilton heeft veel meer met de simulator gewerkt dan Alonso en daarom is zijn rijstijl ook veel soepeler dan de ruige stijl van Fernando. Ik denk dat de McLaren daarom beter staat afgesteld op Hamilton."

Directie Bureau Jeugdzorg Noord-Holland opgestapt

Icoon BinnenlandsDe directie van Bureau Jeugdzorg in Noord-Holland is opgestapt. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zegden het vertrouwen in de directie op omdat aanbevelingen na de zaak-Savanna onvoldoende zijn opgevolgd, zo heeft gedeputeerde Sascha Baggerman vandaag bekendgemaakt.

Het provinciebestuur verplichtte Bureau Jeugdzorg twee jaar geleden een groot aantal maatregelen door te voeren om een tweede Savanna-zaak te voorkomen. Volgens gedeputeerde Baggerman voldoen de rapportages van gezinsvoogden en jeugdbeschermers echter nog altijd niet. "De risico's voor kinderen konden daardoor niet goed worden ingeschat",aldus Baggerman. "Hun veiligheid staat voor mij voorop."

Martins ontsnapt aan de dood

Aanvaller Obafemi Martins van Newcastle United is maandagavond aan de dood ontsnapt. Martins was in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos, toen drie gemaskerde mannen de spits onder vuur namen. Wonder boven wonder overleefde de spits de aanslag.

Samen met een vriend stond de 22-jarige Martins bij een tankstation, toen drie gemaskerde mannen het duo onaangenaam verraste. "Ze schoten lukraak en probeerden alle inzittenden van de auto om te brengen. Dit was geen beroving, maar gewoon een poging om iemand te vermoorden. Het was verschrikkelijk. In mijn ziel en in mijn hart was ik al dood. Het leek wel een film waarin ik me bevond," aldus een aangeslagen Martins.

Zijn vriend werd geraakt door één van de rondvliegende kogels, maar overleefde het wel; Martins zelf bleef ongedeerd. Hij wist er in te slagen om weg te sprinten en de politie te waarschuwen.

Omdat de schutters de auto niet hebben gestolen denkt Martins aan een moordaanslag. "Als je word aangevallen door bewapende overvallers, dan bedreigen ze je alleen maar en nemen ze wat ze willen. Maar dit was anders. Deze mannen zaten alleen achter mijn leven aan. Hoe het me is gelukt om te ontsnappen is voor mij nog steeds shockerend en ongelofelijk."

Onbekendheid 112 kost veel levens

Icoon EuropaHet Europese alarmnummer 112 moet beter en bekender worden. Het Europees parlement is boos dat de Europese Commissie en de EU-lidstaten al tijden verbeteringen nalaten. "Dit kost elk jaar duizenden levens", klaagde het Franse parlementslid Gérard Onesta. De telefonistes van veel toeristische EU-landen spreken bijna geen Engels. In een aantal landen ontbreekt het aan goede technologie of aan limieten voor wachttijden.

De parlementsleden vragen ook om een Europese campagne om het alarmnummer 112 bekender te maken. Nu weten slechts veertig procent van de Europeanen dat ze 112 in de hele EU kunnen bellen, zo bleek nog in april. De bekendheid van het alarmnummer is van groot belang voor ruim 100 miljoen Europeanen die jaarlijks de grens oversteken.

De parlementsleden willen dan ook een Europese 112-dag op 11 februari (11/2). De alarmcentrale verbindt bellers door naar de politie, brandweer of ambulance. In de EU verwerken de centrales ongeveer 200 miljoen oproepen. Sinds kort voldoen de 112-centrales in Nederland wel aan de eisen en is het nummer redelijk bekend. In de centrales ontbrak het een lange tijd aan locatieherkenning van mobiele bellers.

Brussel spande hiervoor zelfs een rechtszaak aan tegen Nederland. Deze locatieherkenning helpt hulpverleners sneller naar de juiste plek van de noodsituatie.

Spyker verpandt Formule 1-team

Spyker heeft een deel van zijn financiele toekomst veiliggesteld door zijn Formule 1-team te verpanden. De producent van sportwagens heeft hierdoor 14,3 miljoen euro binnengehaald.

Volgens het Financieele Dagblad is het bedrag uitgesplitst in 10 miljoen van Mubadala Development Company en 4,3 miljoen van Strongwind. Die laatste is de investeringsmaatschappij van de familie Mol.

Vorige maand werd bekend dat Spyker zijn eigen merknaam had verpand aan de Friesland Bank. Naast de merknaam heeft de autofabrikant ook zijn aandelen in Spyker Automobielen, Spyker Cars UK, Spyker North America en Spyker Squadron verpand.

Grazer AK definitief terug naar amateurs

Grazer AK, in 2004 nog kampioen van Oostenrijk, speelt volgend seizoen in het amateurvoetbal. De club kampt met grote financiële problemen en heeft ook haar laatste beroepszaak om nog minimaal een plaats in de Tweede Liga af te dwingen, verloren.

Afgelopen seizoen kreeg de ploeg al een aftrek van 28 punten. Door de strafpunten degradeerde Grazer AK uit de Bundesliga. De ploeg kreeg echter geen licentie voor de Tweede Liga, omdat het de boekhouding niet op orde had. De club ging hierin tegen beroep, maar dat heeft niets uitgehaald. Volgend seizoen speelt Grazer AK in de Regionalliga, een divisie onder het betaald voetbal.

Nigeria plaatst zich voor Afrika Cup

Nigeria heeft zich geplaatst voor de Afrika Cup, die begin volgend jaar in Ghana wordt gehouden. Daarvoor hoefden de Nigerianen niet zelf in actie te komen, maar zag toe hoe Oeganda en Lesotho op 0-0 bleven steken. Hierdoor zijn de Nigerianen verzekerd van de eerste plaats in kwalificatiegroep drie.

Het kwalificatietoernooi voor de Afrika Cup bestaat uit twaalf groepen. De winnaars van deze twaalf groepen plaatsen zich, naast de drie beste nummers twee, voor het toernooi. Gastland Ghana is automatisch geplaatst. Kameroen, Angola, Tunesië en Marokko plaatsten zich al eerder.

Blom neemt rust met oog op NK

Rens Blom doet dit weekend niet mee aan de Europa Cup in het Finse Vaasa. De wereldkampioen polsstokhoogspringen heeft al een aantal weken last van pijntjes en kleine spierblessures en neemt daarom rust. Ook meerkampster Karin Ruckstuhl ontbreekt in Vaasa,, zij heeft last van haar rug.

Blom wil zich nu volledig gaan richten op het Nederland kampioenschap volgende week en het WK in augustus. "Dat ik er niet bij ben, is jammer. Voor mij is het wel belangrijk dat ik nu even rust pak. Ik wil de rest van het seizoen niet in gevaar brengen en ik wil fit aan de start staan van het NK. Ik baal wel dat ik weer pas op de plaats moet maken, maar besef ook dat dit nu het beste voor mij is," aldus Blom.

Nederlanders het langst, Amerikanen het kleinst

Icoon OpmerkelijkAmerikanen zijn niet op alle fronten de grootsten. Volgens recent onderzoek komen Amerikanen steeds meer te kort, in lengte.

Van alle industrielanden zijn Amerikanen het kleinste. Amerikaanse mannen zijn gemiddeld 1.78 m. Nederlandse mannen daarentegen kunnen het gemiddeld stellen met 1.86.

Volgens de onderzoekers is dit verschil te verklaren door de goede gezondheidszorg voor jonge kinderen. Het grootste gedeelte van de groei wordt namelijk dan bepaald. In Amerika, zo beweren de onderzoekers, werken de eetgewoontes de groei ook niet in de hand. Hierdoor groeien de Amerikaanse kinderen meer horizontaal dan verticaal. Door te veel eten worden namelijk te veel groeihormonen aangemaakt, wat er voor zorgt dat op een jongere leeftijd het groeien stopt.
Met dank aan iefow voor de vertaalde en herschreven submit.

Vincken overweegt vertrek bij Feyenoord

Tim Vincken wil meer aan voetballen toekomen. Als dat niet bij Feyenoord lukt, dan hoopt hij daar bij een andere club wel in te slagen.

In zijn gastcolumn in Voetbal International spreekt Vincken over zijn teleurstellend verlopen seizoen. De twintigjarige aanvaller mocht 23 competitieduels in actie komen, maar begon achttien keer op de bank. Hij heeft nog een contract tot medio 2009 in de Kuip.

"Ik ben erachter dat het op deze manier niet langer kan doorgaan. Of het nu aan mij of aan Feyenoord ligt, er móét iets eranderen. Verhuur of verkoop, de gesprekken zijn al gaande. (… Ik heb speelminuten nodig om beter te worden", aldus Vincken.

PSV, Ajax in 'pot 2' bij loting Champions League

Naast PSV krijgt ook Ajax, als het zich weet te plaatsen, een beschermde status bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Beide teams zijn ingedeeld in 'pot 2'. De UEFA maakte dit vandaag bekend. Dit betekent dat Ajax en PSV in de groepsfase in ieder geval niet uit kunnen komen tegen Olympique Lyon, FC Porto, Valencia, Sevilla, Benfica en AS Roma.

Als team in pot 2 komen Ajax en PSV sowieso bij één van de acht groepshoofden terecht. Dit zijn, naast titelhouder AC Milan, Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, Chelsea en Manchester United. Ook Arsenal en Liverpool komen in principe in pot 1, maar zij moeten zich, net als Ajax, nog wel zien te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Mocht één van beide teams hier niet in slagen, dan schuift Valencia door naar pot 1.

Naast deze teams zijn ook VfB Stuttgart, Schalke 04, CSKA Moskou, Sporting Lissabon en Olympique Marseille al verzekerd van deelname aan de Champions League. Maar deze ploegen zitten niet in pot 1 of 2.

Ook Feyenoord wil De Cler

Naast PSV heeft ook Feyenoordinteresse om Tim de Cler aan te trekken. De club uit de Kuip is op zoek naar een goede linksback, zodat Royston Drenthe door kan schuiven naar het middenveld. De Telegraaf meldt dat De Cler wel interesse heeft in een overstap naar Rotterdam-Zuid.

Ondanks dat hij wel interesse heeft, is PSV zijn eerste optie. Naar verluidt zaten PSV en AZ deze week weer rond de tafel. Het verschil tussen vraag en aanbod is nog altijd groot. De Cler heeft nog een contract tot medio 2008 in Alkmaar.

Zippo Trick!

De Zippo. Legendarische aansteker. In de eerste plaats natuurlijk vanwege het gelikte uiterlijk. En zijn levenslange garantie. Maar ook omdat je 'm op talloze manier kan open en aandoen. En natuurlijk vanwege de truukjes die je ermee kan uithalen. In dit filmpje wordt zo'n truukje van A tot Z uitgelegd. Dus voor alle Zippo eigenaren, goed kijken en er komende vrijdag de bink mee uithangen: vlammetje weg, vlammetje terug.

Plannen voor tolheffing in New York

Icoon FileDe New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg wil de enorme drukte in Manhattan aanpakken. Met het Londense systeem van Congestion Charging in het achterhoofd, wil New York de eerste stad in de Verenigde Staten worden waar tol geheven wordt om de binnenstad autoluw te maken. De overheid is van zins om $8 van autobestuurders, en $21 van vrachtwagenchauffeurs te eisen. Bloomberg vindt deze heffing rechtvaardig, omdat de mensen die het probleem veroorzaken er ook voor betalen.

De reacties op de plannen zijn verdeeld. Zo zijn milieuactivisten positief verrast door het initiatief van de burgervader en ook de bewoners van Manhattan zien wel wat in de plannen. Zij hopen dat de verkeersdrukte wat minder zal worden.

Kritiek
Bewoners van de aangelegen wijken Queens en Brooklyn vrezen dat het verkeer nu in hun wijk terecht zal komen en daar problemen veroorzaakt. Ook wordt er geklaagd over het feit dat er geen prijsdifferentiatie naar draagkracht plaatsvindt. Iedere wagenbestuurder betaalt hetzelfde tolbedrag.

In het kamp van de tegenstander bevindt zich ook oud-president Bill Clinton. In zijn ogen is de autoproblematiek zeker niet de grootste in New York en kan er beter wat gedaan worden aan de verouderde gebouwen. Deze zorgen door slechte isolatie voor hoge stookkosten en nemen daarmee zo'n 80% van de schadelijke uitstoot voor hun rekening. Ook vindt hij dat je mensen geen tol in rekening mag brengen op het moment dat ze geen andere keuze hebben, zeker als de minder bedeelden ook nog eens net zoveel betalen als de rijkeren.

Burgemeester Bloomburg houdt, ondanks deze kritiek, hoop op een goede afloop van het initiatief. De gemeenteraad heeft al ingestemd en de senaat van de staat New York zal er vrijdag een beslissing over nemen. Naar verwachting zullen zij het plan steunen.

Met dank aan Dagobert voor de submit én de herschrijving.

'Foute' GroenLinks-stemmer stapt uit fractie

PolitiekHet Noord-Hollandse Statenlid Cheryl Braam stapt uit GroenLinks. Ze blijft op eigen titel in de Staten zitten, zo liet ze gisteren weten. Hierdoor is de fractie van GroenLinks in de Provinciale Staten van Noord-Holland verkleind van vijf naar vier zetels.

De breuk van Braam met de fractie komt voort uit haar foutief stemmen bij de Eerste Kamerverkiezingen. Braam kleurde toen naar eigen zeggen per vergissing, door ''omstandigheden van persoonlijke aard'', alle zeven hokjes rood. Resultaat: een ongeldige stem. Door deze blunder liep GroenLinks in de Senaat een zetel mis zo werd in eerste instantie gedacht. Uit de uiteindelijke uitslag bleek echter dat als ze juist had gestemd haar partij toch geen extra zetel had gekregen. Het enige verschil was geweest dat de Partij voor de Dieren dan een extra zetel had gehad. Nu profiteerde de SP van Braams geklungel.

De Statenfractie van GroenLinks zegde maandag het vertrouwen op in Braam. Mede omdat ze aanvankelijk haar fout niet wilde toegeven. Bovendien heeft Braam zo vindt men de naam van GroenLinks met haar gedrag te grabbel gegooid.

Cheryl Braam wilde gisteren geen commentaar geven op haar beslissing om als zelfstandig statenlid verder te gaan. Het is niet duidelijk wat de politieke richting zal zijn die Braam gaat bewandelen. Zij kan vrij van leden en achterban haar gang gaan. Ze haalde bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart overigens meer dan 4.000 voorkeurstemmen.



Zevenhokjeskleurder Cheryl Braam

Wat is Dit: Opgave 13 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie twee ronden nodig. Rossdale is degene die met zijn antwoord 5 punten binnen haalt. Ook zijn er nu weer een groot aantal lifters op zijn antwoord, deze krijgen allemaal 2 punten.

Daarnaast zal HaerdenC voor de rest van dit kwartaal uitgesloten zijn wegens het plaatsen van een plaatje.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een Boor-/Schroef-machine.

[upd] Britten verbieden game Manhunt-2

GamesIn Groot-Brittannië mag het videospel Manhunt-2 niet verkocht worden. Volgens de Britse autoriteiten is de game ''overdreven sadistisch, wreed en gewelddadig.'' In het computerspel kruipt de speler in de rol van een moordenaar en slacht vervolgens mensen af. De Britse keuringsdienst voor games BBFC vindt dat het spel continu aanmoedigt om te moorden en noemt het extreem sadistisch.

In 2004 ontstond in Groot-Brittannië ook al ophef over de voorganger Manhunt-1. Een 17-jarige Britse jongen zou toen een 14-jarige jongen met Manhunt-1 als voorbeeld van het leven hebben beroofd.

Een Amerikaanse actiegroep die opkomt voor de belangen van het gezin heeft het Britse verbod op Manhunt-2 overigens meteen aangegrepen om in de VS actie te ondernemen. De verwachte release van Manhunt-2 zal op 10 juli in de Verenigde Staten zijn.

Tien jaar geleden werd voor het laatst een computerspel in Groot-Brittannië verboden. Toen betrof het de racegame Carmageddon waarin de speler in de rol van automobilist zoveel mogelijk voetgangers moet overrijden. In hoger beroep werd dat verbod weer opgeheven.

Update 11.40 uur
De PvdA wil dat Manhunt-2 óók in Nederland verboden wordt. Dat blijkt uit kamervragen die PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem heeft gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA).

Dijsselbloem wil weten wat de mogelijkheden zijn voor een verbod. Verder vraagt hij de regering om initiatieven te nemen ''om het normaal worden van geweld in ons dagelijks leven door de toenemende invloed van gewelddadige beeldcultuur zoveel mogelijk terug te dringen.''

Minister Hirsch Ballin pleitte onlangs op een bijeenkomst van Europese Justitie-ministers al voor een strenger optreden tegen gewelddadige computerspellen. Ook de Duitsers willen een hardere aanpak in Europees verband.



Meer screenshots uit Manhunt-2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Heroïnejunk is een uitstervend ras

Icoon GezondheidHet Trimbos-instituut constateert dat jongeren niet zijn te porren voor een carrière als heroïneverslaafde. De oudere generatie heroïnejunks heeft niet lang meer te leven. Gevolg: De spuitende verslaafde behoort tot de met uitsterven bedreigde menssoort. Dat staat in de 'Nationale Drugs-monitor'.

Nederland doet het goed in vergelijking met andere landen. In vrijwel alle drugsstatistieken staan we onderaan. "Blijkbaar werpt ons liberale beleid zijn vruchten af", zegt Henk Maurits van het Trimbos-instituut. Hij vervolgt: "Er zijn nu nog 14.000 heroïneverslaafden, waarvan 6 procent jeugdigen. Als we zo doorgaan, blijft er geen junk meer over". Dit komt volgens hem doordat jongeren het niet meer 'cool' vinden om te spuiten.

In het rapport staat verder dat ook de belangrijkste oorzaak van voortijdige sterfte, roken, licht aan populariteit heeft moeten inleveren. Het gebruik van cannabis, cocaine, ecstasy en alcohol is in de afgelopen jaren stabiel gebleven.


Meneer de heroïnejunk.

Politie vindt grote partij harddrugs

Icoon PolitieDe regio politie Rotterdam heeft in de afgelopen twee weken ruim 500 kilo amfetamine onderschept. Vijf verdachten zijn aangehouden. Dat maakte de politie vandaag bekend.

In een bestelbusje van een 40-jarige man uit Hoorn vond de politie op 12 juni vijftien tassen met amfetamine. Later vond ze in een loods in Barendrecht ruim 250 kilo.

Agenten hielden naast een 42-jarige Engelsman twee Rotterdammers van 29 en 35 jaar aan. Vervolgens trof de politie twee vuurwapens aan in de woning van een 41-jarige Barendrechter. Daar werd ook 350 gram aan xtc-pillen gevonden.

Tiësto vindt Nederlanders verwend

Icoon MuziekDJ Tiësto (Tijs Verwest) vindt Nederlanders oppervlakkig, te nuchter en bovendien verwend. "In Nederland zijn we gewoon zo verwend. Als ik hier optreed, vindt iedereen het 'wel leuk', maar wanneer ik in Argentinië sta, met een veel kleinere show, gaat iedereen de hele avond uit zijn dak", aldus Thijs Verwest.

DJ Tiësto vindt dat Nederlanders erg gereserveerd reageren tijdens een show. "Die roepen pas aan het eind van de show 'we want more', dan denk ik: what the fuck. Laat dan eerder merken hoe cool je het vindt". Tiësto ziet zichzelf nog steeds als de grootste dj ter wereld. Na een ridderorde, vele prijzen, een eigen restaurant, optredens met de Blue Man Group en veel artiesten die hem bellen voor een remix is dat volgens Tiësto geen vreemde gebeurtenis.

"Justin Timberlake heeft gevraagd een nummer voor zijn nieuwe album te remixen. Ook is er contact met Snow Patrol, The Police en Annie Lennox". In de komende maanden treedt Tiësto op in landen als Oekraïne, Oostenrijk en Schotland. Hij geeft voorlopig nog geen concert in Nederland.

Snel verbetering A6 en A9

Icoon FileOp korte termijn kunnen de (file)rijders van de A6 en A9 verbetering verwachten. Nog binnen 4 jaar moet er worden begonnen met het verbreden van deze snelwegen. De files naar Almere moeten op deze manier worden verminderd.

Minister van Verkeer, Camiel Eurlings, wil in de aankomende 4 jaar nog een aantal knopen doorhakken. Projecten als de A4 tussen Delft en Rotterdam, het spoor tussen Den Haag en Rotterdam en ook de spitsstroken tussen Zoetermeer en Woerden staan op het programma.

De woordvoerder van Minister Eurlings wil niet reageren op dit bericht, maar toch ontkent hij niets. "Kennelijk kan er niets in de ministerraad worden besproken zonder dat het uitlekt"

Bellen in vliegtuig binnenkort mogelijk

Icoon AlgemeenHet wordt binnenkort mogelijk om te bellen in het vliegtuig. De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft van de Europese autoriteiten toestemming gekregen voor een systeem dat bellen op grote hoogte mogelijk maakt. Nederlands bekendste luchtvaartmaatschappij, Air France-KLM, is een van de eerste maatschappijen die van het systeem gebruik zal gaan maken, bij wijze van proef.

Airbus belooft reizigers alles te kunnen met hun mobiele telefoon. Bellen, sms'en, internetten, het moet allemaal mogelijk worden. Toch garandeert het systeem niet dat men elke minuut in het vliegtuig kan bellen, want als de overlast te groot wordt kan het cabinepersoneel met één druk op de knop het systeem uitzetten.

KLM kondigde al eerder aan bellen in het vliegtuig mogelijk te gaan maken, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen. De van origine Nederlandse luchtvaartmaatschappij wil onderzoeken of passagiers wel behoefte hebben aan telefoongesprekken, want het is nog maar de vraag of mensen niet liever van de rust willen genieten.

Uitgemergelde jongetjes in weeshuis Irak

Icoon MisdaadIraakse en Amerikaanse militairen hebben in Baghdad een schokkende ontdekking gedaan. Tijdens een patrouille stuitten ze op 24 verwaarloosde en uitgemergelde jongetjes in een weeshuis. De toestand van de jongens was belabberd te noemen.

Ze lagen vastgeketend op een betonnen vloer in hun eigen poep en plas. Het zag er zo slecht uit, dat sommige militairen in huilen uitbarstten. Aan eten was in het weeshuis geen gebrek, noch aan kleren. Het probleem was echter de baas van het weeshuis. De man, die op de vlucht is, verkocht de nieuwe spullen op de zwarte markt.

Sânmartean langer bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft besloten om verder te gaan met Lucian Sânmartean. De club en de Roemeen kwamen tot overeenstemming over een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

De middenvelder kwam halverwege het afgelopen seizoen over van het Griekse Panathinaikos, maar kwam door een grote trainingsachterstand en enkele blessures nauwelijks tot spelen toe in de hoofdmacht van de Utrechters. Ondanks de geringe speeltijd wist de speler de technische staf van FC Utrecht toch te overtuigen.

Trainer Foeke Booy is blij met de contractverlenging van de viervoudig Roemeens international: "Sânmartean is een creatieve en offensieve middenvelder met een grote technische vaardigheid, die gemakkelijk een mannetje passeert. Hij is van ver moeten komen, maar kan qua creativiteit zeker veel toevoegen aan het team."

'Zet 'drugsspray' in op scholen'

Scholen zouden een speciale detectiespray moeten inzetten om drugsgebruik bij scholieren vast te stellen. Daarvoor pleit Gary Kok, voorzitter van Moedige Moeders in Edam-Volendam, een initiatief van moeders van drugsgebruikende jongeren. De spray toont door verkleuring aan dat iemand in contact is geweest met wiet, cocaïne of heroïne. Ouders van een 'betrapte' jongere zouden dan een telefoontje moeten krijgen en kunnen daarna in actie komen.

Volgens Moedige Moeders wordt het product al twintig jaar geproduceerd door een fabriek in Israël en wordt het onder meer toegepast in de Verenigde Staten. Daar wordt het gebruikt met financiële steun van de overheid op bijvoorbeeld scholen. Op universiteiten worden de kluisjes van leerlingen door middel van deze spray getest als bewaarplaats voor drugs.

''Niet gewassen kleding kan, zelfs na vier dagen, nog aantonen dat én welke drugs is gebruikt door een persoon. In Nederland wordt het al wel gebruikt, maar dan door de recherchedienst voor het opsporen van explosieven.'' Moedige Moeders wil het – zonder winstoogmerk – gaan doorverkopen.

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester is alvast laaiend enthousiast over het plan. Ze zal CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid volgende week in een debat oproepen serieus onderzoek te doen naar de haalbaarheid. ''De pauzes op scholen zijn af en toe net drugsfeesten. Het drugsgebruik onder jongeren is enorm. Ouders hebben vaak wel een vermoeden dat hun kinderen aan de drugs zijn, maar kunnen dat niet bewijzen en het aan de orde stellen in het gezin is vaak moeilijk'', aldus Bouwmeester.

[EK-21] De Haan geeft voorkeur aan Pieters

Erik Pieters heeft van Jong Oranje-coach Foppe de Haan de voorkeur gekregen boven Calvin Jong-A-Pin en zal woensdag starten in het basiselftal.

De verdediger van FC Utrecht was nog het enige vraagteken in de opstelling van het Nederlandse team. De Haan had de namen van de andere tien basisspelers al eerder gegeven:

Boy Waterman; Gianni Zuiverloon, Ron Vlaar, Ryan Donk, Erik Pieters; Daniël de Ridder, Hedwiges Maduro, Otman Bakkal, Royston Drenthe; Ryan Babel, Maceo Rigters.

FC Utrecht door met Alje Schut

FC Utrecht blijft vertrouwen houden in Alje Schut. De verdediger en de club kwamen tot overeenstemming over een contract tot de zomer van 2008.

Schut speelt al sinds 1999 voor de Utrechters, maar de laatste seizoenen werden door Schut voor het grootste gedeelte gemist door zeer zware blessures.

"Hij is sterk teruggekomen. Alje heeft de goede mentaliteit getoond door zich van ver terug te knokken. Hij heeft laten zien weer fit te zijn en opnieuw een belangrijke schakel in de defensie te zijn", aldus coach Foeke Booy.

Ook voorzitter Van Dop hoopt dat de 26-jarige speler zich weer laat gelden: "Hij kan zich nu gaan bewijzen en we hopen dat hij weer de vaste waarde wordt die hij was."

Kwart leraren in spe kan niet rekenen

Icoon Onderwijs Een kwart van alle eerstejaarsstudenten aan de pabo moet van school af omdat ze te slecht zijn in rekenen. Dat liet de HBO-raad vandaag weten. De studenten aan de lerarenopleiding moesten dit schooljaar voor het eerst een verplichte rekentoets afleggen.

Aan het begin van het schooljaar zakte bijna de helft van de studenten voor de test. Na twee herkansingen, heeft een flink percentage van die studenten de toets nog altijd niet gehaald. Zij moeten hun opleiding hierdoor afbreken. ''Er moet nog een groep studenten een rekentoets afleggen. Maar we gaan ervan uit dat uiteindelijk ongeveer een op de vier studenten de toets niet haalt'', aldus de voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra.

'Taliban-zelfmoordenaars naar het Westen'

Icoon Terrorisme Door de Taliban getrainde zelfmoordenaars uit Afghanistan en Pakistan plannen aanvallen op landen in het Westen. Dit blijkt uit een videoregistratie van een 'afstudeerfeestje' van de militanten, gisteravond (lokale tijd) uitgezonden door ABC News.

Op de video, die op 9 juni werd opgenomen door een Pakistaanse journalist, is een groep van driehonderd gemaskerde mannen te zien. Onder hen bevinden zich ook jongens van hooguit 12 jaar.

Het trainingskamp was opgezet door al-Qaeda en de Taliban, meldde ABC News. De opstandelingen wordt uitgelegd waarom ze zelfmoord moeten plegen: ''Die Amerikanen, Canadezen, Britten en Duitsers komen hier naar Afghanistan'', aldus de Talibancommandant, die verwijst naar landen die sinds 2001 patrouilleren in Afghanistan. ''Waarom zouden wij niet achter hen aangaan?''


PS3 en Xbox 360-versie van ET:QW herfst dit jaar

De PlayStation 3 en Xbox 360-versie van FPS Enemy Territory: Quake Wars zal in de herfst van dit jaar in de schappen liggen. Dit heeft Activision bevestigd.

De PC-versie van dit spel zal echter al in juli te koop zijn.

Enemy Territory: Quake Wars gaat vooraf aan Quake II. Enemy Territory: Quake Wars is de ultieme online multiplayervaring, waarbij je samen met je team verschillende missies uit moet voeren en doelstellingen moet behalen. De game speelt zich af in het jaar 2065.

Politie schiet hond dood in kraakpand

Icoon PolitieEen politieagent heeft gisteravond rond 19:30 uur in een woning in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost een pitbullachtige hond doodgeschoten na een worsteling met de eigenaren. De politie had kort daarvoor een melding ontvangen dat een 7-jarig jongetje op straat door de hond was gebeten.

Hondengeleiders van de politie gingen op zoek naar de eigenaar van het beest en belandden in een kraakpand op het Steve Bikoplein. Daar bleken nog een tweede pitbullachtige hond en een puppy van een paar maanden oud aanwezig te zijn.

De agenten wilden de beesten in beslag nemen, maar drie mannen probeerden dat te verhinderen. Daarna ontstond een vechtpartij waarbij een van de vechthonden een motoragent aanviel en in zijn been beet, aldus een woordvoerder van de politie. De hondengeleider die daarna werd aangevallen door de hond voelde zich door de situatie zo bedreigd, dat hij de hond in het huis doodschoot. Ook schoot hij op de andere hond, maar die werd niet geraakt.

Opname topless-clip Darkraver verboden

MuziekDe politie heeft onlangs de opnames van een videoclip van hardcore-dj Darkraver aan banden gelegd. Hij reed in Scheveningen met een Cadillac over de stoep langs de boulevard, met een fout leren pak, een grote afropruik en een witte zonnebril op. Om hem heen zaten drie topless dames. De politie die met een ME-bus op het tafereel afkwam, maakte een einde aan de vertoning.

Volgens de politie was er sprake van aanstootgevend gedrag. ''Als je als dame halfbloot rondrijdt, valt dat onder aanstootgevend gedrag'', aldus een woordvoerder. Bovendien had hij een vergunning moeten aanvragen voor het maken van de clip. ''Als wij van niets weten, is het logisch dat we verhaal gaan maken.''

Darkraver (Steve Sweet), bekend in de hardcore house-scène en van de Top 40-hit 'Komt-ie-dan-hé' en bedenker van de term 'Hakkûh!', zegt dat de topless dames strippers waren die vaak optreden tijdens de Pussy Loungefeesten waar hij draait. De Hagenaar zegt dat hij van de politie een preek kreeg over ''schennispleging en verkeershinder.'' Hij kreeg geen boete maar er werd hem wel te verstaan gegeven dat hij zoiets nooit meer mocht doen. ''Binnenkort filmen we echter verder. Maar dan wel op een andere plek, haha'', aldus de dj in het AD.


Halo 3 Achievements

De campaign van Halo 3 zal negen levels bevatten. Hoe lang deze levels zullen zijn is nog niet bekend. Dit komt voor uit de achievements die vandaag door Xbox.com vrij zijn gegeven.

Er zullen 49 achievements te unlocken zijn, die je in totaal 1000 gamerpoints op zullen leveren.

Halo 3 is een FPS die in ontwikkeling is bij Bungie. Dit is de opvolger van Halo 2, waarmee het ook meteen de laatste Halo uit de trilogie zal zijn. Dit betekent echter niet dat dit ook de laatste Halo-game zal zijn.

De complete lijst met achievements:

1. Landfall
Finish the first mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(20 points)
2. Holdout
Finish the second mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(20 points)
3. The Road
Finish the third mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(20 points)
4. Assault
Finish the fourth mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(30 points)
5. Cleansing
Finish the fifth mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(30 points)
6. Refuge
Finish the sixth mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(30 points)
7. Last Stand
Finish the seventh mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(40 points)
8. The Key
Finish the eighth mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(40 points)
9. Return
Finish the final mission of the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary.
(50 points)
10. Campaign Complete: Normal
Finish the Campaign on Normal.
(125 points)
11. Campaign Complete: Heroic
Finish the Campaign on Heroic (unlocks achievement for Normal, if not earned).
(125 points)
12. Campaign Complete: Legendary
Finish the Campaign on Legendary (unlocks achievements for Normal and Heroic, if not earned).
(125 points)
13. Iron
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
14. Black Eye
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
15. Tough Luck
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
16. Catch
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
17. Fog
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
18. Famine
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
19. Thunderstorm
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
20. Tilt
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
21. Mythic
Finish the Campaign on Normal, Heroic, or Legendary, then find and claim this skull.
(10 points)
22. Spartan Program Recruit
Win your first game in matchmaking to sign up for the Spartan Program (Online).
(10 points)
23. UNSC Spartan
Earn your Sergeant rating to be recognized as a true Spartan (Online).
(15 points)
24. Spartan Officer
Advance to the Spartan Officer ranks (Online).
(25 points)
25. Two for One
Score a Double Kill with a single spartan laser shot in a ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
26. Too Close to the Sun
Destroy an enemy banshee with the spartan laser or missile pod in a ranked playlist or in campaign.
(5 points)
27. Triple Kill
Kill 3 enemies within 4 seconds of one another in a ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
28. Overkill
Kill 4 enemies within 4 seconds of one another in a ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
29. Lee R Wilson Memorial
Score 5 grenade sticks in any ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
30. We’re in for some Chop
Destroy an enemy vehicle with equipment in a ranked playlist or in campaign.
(5 points)
31. Killing Frenzy
Kill 10 enemies without dying in any ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
32. Steppin' Razor
Score a Triple Kill with the sword in a ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
33. Mongoose Mowdown
Splatter an enemy with the mongoose in a ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
34. Up Close and Personal
Kill 5 enemies by melee or assassination in a ranked free for all playlist (Online).
(5 points)
35. Fear the Pink Mist
Kill 5 enemies with the needler in a ranked free for all playlist or in campaign.
(5 points)
36. Headshot Honcho
Kill 10 enemies with headshots in a ranked free for all playlist or in campaign.
(5 points)
37. Used Car Salesman
Destroy a vehicle that has three enemies in it in a ranked playlist or in campaign.
(5 points)
38. Marathon Man
Locate and access all Terminals in the Campaign.
(40 points)
39. MVP
Earn the MVP in any ranked playlist (Online).
(5 points)
40. Maybe Next Time Buddy
Board the same vehicle within 10 seconds after being boarded in any free for all playlist (Online).
(5 points)
41. Demon
Score over points in the Campaign meta-game on the second mission.
(10 points)
42. Guerilla
Score over points in the Campaign meta-game on the first mission.
(10 points)
43. Cavalier
Score over points in the Campaign meta-game on the third mission.
(10 points)
44. Askar
Score over points in the Campaign meta-game on the fourth mission.
(10 points)
45. Exterminator
Score over points in the Campaign meta-game on the fifth mission.
(10 points)
46. Ranger
Score over points in the Campaign meta-game on the sixth mission.
(10 points)
47. Vanguard
Score over points in the Campaign meta-game on the seventh mission.
(10 points)
48. Orpheus
Score over points in the Campaign meta-game on eighth mission.
(10 points)
49. Reclaimer
Score over points in the Campaign meta-game on the final mission.
(10 points)

Boek: Tana French - De offerplaats

SubheaderEen meisje wordt vermoord aangetroffen op een oude offersteen, temidden van een opgraving. Ze is het dochtertje van een van de grootste tegenstanders van de nieuwe snelweg, die dwars door de opgraving zal gaan. Inspecteur Rob Ryan en zijn collega worden op de zaak gezet, en moeten achterhalen wie de dader is van dit gruwelijke misdrijf. Is het misschien de vader van het meisje? Of is de moord gepleegd in opdracht van een van de geheimzinnige investeerders die allemaal grond hebben gekocht. Grond die flink in waarde zal stijgen als de weg er eenmaal ligt. Of heeft het te maken met die zaak van twintig jaar geleden, waarbij twee kinderen verdwenen en een kind verstard achterbleef, zijn schoenen vol met bloed. Dat kind is nu twintig jaar ouder, heeft zijn voornaam veranderd en luistert tegenwoordig naar de naam Rob Ryan.

Spore wederom uitgesteld

Iedereen die er naar uitkeek om een nieuw ras uit te broeden met Spore moet z'n plannen voor wereldoverheersing even iets dieper in de koelkast schuiven. Electronic Arts heeft aangekondigd dat Spore, de jongste game van Will Wright, naar het fiscale jaar 2009 is geschoven. Dit betekent dat de game niet eerder dan april 2008 uit zal komen.

Dit is best verrassend, omdat de game in verschillende stadia al speelbaar getoond is. De grote vraag die rijst is waarom de game zo ver naar achteren geduwd is. Helaas kunnen we naar het antwoord alleen maar gissen.

Brusselse obers krijgen cursus Nederlands

Icoon OpmerkelijkFranstalige obers in Brussel krijgen een cursus Nederlands aangeboden. Op die manier wil de Brussels minister Guy Vanhengel de tweetaligheid vergroten. De obers krijgen een speciaal voor de horeca geschreven zakwoordenboekje en een sms-service die Frans in Nederlands vertaalt. Ze kunnen ook woorden die ze niet begrijpen per sms opvragen.

"Als je bijvoorbeeld de uitdrukking 'een gepeperde rekening' vertaald naar het Frans, krijg je een 'gezoute rekening'", legt de minister uit. Binnenkort dus ook geen 'bière' op het Brussels terras, maar 'een pintje'.

In Brussel wordt voornamelijk Frans gesproken.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Tracklist Singstar

De karaoke-game van Sony, SingStar, zal na vele PS2-edities ook op de PS3 gaan verschijnen. Dit keer zul je tracks vanuit de zogenaamde SingStore kunnen downloaden, maar natuurlijk wordt de game geleverd met een aantal tracks op de disc zodat je direct uit je bolletje kunt gaan. Welke tracks dat zijn, kun je hieronder zien.
Blink 182 - All The Small Things
Blur - Coffee & TV
Britney Spears - Toxic
Coldplay - Fix You
Gorillaz - Feel Good Inc.
Gwen Stefani - Cool
Junior Senior - Move Your Feet
Macy Gray - I Try
Musical Youth - Pass The Dutchie
Ne-Yo - So Sick
Orson - No Tomorrow
OutKast - Hey Ya
Primal Scream - Movin' On Up
Pussycat Dolls - Beep
Radiohead - No Surprises
Razorlight - America
REM - Losing My Religion
Robbie Williams and Nicole Kidman - Something Stupid
Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing
Supergrass - Alright
The Automatic - Monster
The Cardigans - Lovefool
The Fratellis - Chelsea Dagger
The Killers - Mr Brightside
The Stone Roses - She Bangs The Drums
The Zutons - Valerie
Twisted Sister - We're Not Gonna Take It
U2 - Beautiful Day
Weezer - Buddy Holly
Wolfmother - Love Train

YouTube start Nederlandse site

Icoon InternetVideosite YouTube heeft nu ook een Nederlandse versie. De startpagina is in het Nederlands en ook de zoekfunctie spreekt onze taal. Naast in Nederland lanceert YouTube ook lokale sites in Brazilië, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

In de komende tijd wordt de Nederlandse site nog verder uitgewerkt. Alle lokale sites zullen 'een geheel lokale gebruikerservaring' bieden, zegt het bedrijf.

"Video is universeel en stelt mensen van over de hele wereld in staat om te communiceren en ideeën uit te wisselen. Met onze bekendmaking van vandaag breiden we ons toch al wereldwijde platform verder uit om het een nog grotere relevantie te geven voor onze lokale communities", aldus Chad Hurley, medeoprichter en Chief Executive Officer van YouTube. "YouTube wordt nu nog toegankelijker en interessanter voor een wereldwijd publiek en we hopen YouTube in meerdere landen te introduceren in de komende maanden."

Oftewel: YouTube hoopt op deze manier nog meer bezoekers te trekken. Het bedrijf is ondertussen ook bezig internationale en lokale contentaanbieders te contracteren, waaronder omroepen als de BBC, France 24, het Spaanse Antena 3 en Cuatro TV, het Portugese RTP, de Nederlandse VPRO en NPO (publieke omroep), maar ook Europese voetbalclubs zoals Chelsea, AC Milan, Barcelona en Real Madrid, en non-profitorganisaties zoals Greenpeace, Friends of the Earth, de UNHCR en Médecins du Monde.

Met dank aan JHess voor de submit.

Henman put moed voor Wimbledon

In de aanloop naar Wimbledon gaat het weer wat beter met Tim Henman. De 32-jarige Brit, die op de ATP-ranglijst naar de 78ste plaats is afgezakt, heeft op het gras van Nottingham zijn tweede zege van het jaar geboekt.

Henman klopte Michael Russell met 6-1 en 7-6. Hierdoor heeft hij, na zijn nederlaag in de eerste ronde van Queen's tegen de onbekende Kroaat Marian Cilic, weer een beetje moed geput voor een goed resultaat op het 'heilige gras' volgende week.

DVD: Deja Vu

Wat het toch makkelijk zijn voor de politie als in het verleden konden kijken. Gewoon even inzoomen op de plek van de misdaad en je hebt sluitend bewijs voor bijna elke misdaad. In Déjà Vu moet Denzel Washington uit zien te vinden wie er verantwoordelijk is voor een terroristische aanslag en het blijkt dat de overheid daar meer middelen voor heeft dan dat je zou denken.

[EK-21] Engelsen in beroep tegen straf Huddlestone

De Engelse voetbalbond FA gaat in beroep tegen de straf die de UEFA heeft opgelegd aan middenvelder Tom Huddlestone.

De 20-jarige Engelsman kreeg afgelopen maandag twee wedstrijden schorsing nadat hij in het duel tegen Servië een grensrechter beledigde en met een rode kaart van het veld moest. Door het rood mist hij de rest van het EK onder 21.

"We verzetten ons tegen de duur van de straf", aldus de Engelse bondscoach Stuart Pearce. "We hopen dat de schorsing wordt teruggebracht tot één wedstrijd."

Op 12 juli zal de UEFA zich over het vermeende racisme tijdens Engeland-Servië buigen. Tijdens het duel zou het Servische publiek zich niet onbetuigd hebben gelaten. Ook zou zeker één Servische speler zich racistisch hebben uitgelaten. Na afloop van de wedstrijden zouden bovendien enkele Engelse spelers zich in de spelerstunnel hebben misdragen.

Alonso: "Seizoen begint nu pas"

Na twee races waarin zijn teamgenoot won, hoopt Fernando Alonso in Europa weer op het hoogste trede op het podium te kunnen staan. De Spanjaard is van mening dat het kampioenschap nu pas echt los zal barsten.


"Ik denk dat ik voordeel zal hebben van onze terugkeer in Europa", aldus de Spanjaard. "Ik denk dat het kampioenschap nu pas echt begint. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen. Ik voel me nu beter dan ooit en ik heb er vertrouwen in dat het vanaf nu goed zal gaan. Ik denk dat we nu beter zijn dan twee weken geleden. De auto is bijzonder snel en als alles goed gaat, kunnen we beide winnen."

Alonso kwam ook nog even terug op de opmerkingen die hij na Canada maakte. De Spanjaard zei toen tegenover de Spaanse radio dat hij zich niet helemaal thuisvoelde bij McLaren. "Na vorige week, heeft het team zich gerealiseerd dat ze inderdaad blijer zijn als Hamilton wint. Ik denk dat ze nu wat voorzichtiger zijn in hun gedrag. In Amerika was het al een stuk beter."

Vertonghen wil centrale verdediger worden

Jan Vertonghen heeft aangegeven dat hij zich komend seizoen bij Ajax als centrale verdediger wil ontwikkelen. De kans is groot dat de Ajacied vanavond in de halve finale van het EK voor spelers onder de 21 jaar tegen Servië ook op die plek speelt.

"Ik zie dat wel zitten. Het zou me niet slecht uitkomen, want na een jaar verhuurd te zijn aan RKC keer ik deze zomer terug bij Ajax. Daar wil ik een plaats centraal in de verdediging afdwingen." Als Vertonghen op de linker centrale verdedigerspositie doelt, zal hij moeten concurreren met landgenoot Thomas Vermaelen.

CD: Clouseau - Vonken & Vuur


Het is alweer sinds 1984 dat Clouseau zich op de muziekmarkt heeft begeven. Diverse albums kwamen en gingen met als laatste album de cd 'Vonken & Vuur'. Een verzameling van up-tempo nummers met hier en daar een track die neigt naar een ballad. De welbekende zachte g klinkt door alle nummers heen. Het zoetgevooisde geluid van Koen Wouters is heel herkenbaar - zeker voor wie in de jaren tachtig met Clouseau opgroeide.

'Explosie eist ruim honderd doden in Noord-Korea'

Icoon BrandIn Noord-Korea zijn 110 mensen omgekomen toen een brandbare vloeistof die uit een pijpleiding lekte in brand vloog. Dat heeft de Zuid-Koreaanse hulpverleningsorganisatie Good Friends dinsdag gezegd.


Het ongeluk gebeurde op 9 juni in de aan China grenzende provincie Noord-Pyongyang. Volgens Good Friends is er een scheur was ontstaan in de pijpleiding, die door rijstvelden loopt. Zodra er bekend was geworden dat er iets te halen viel, verzamelde zich een grote groep mensen bij het lek om de weglekkende vloeistof op te vangen. Door nog onbekende oorzaak vloog de vloeistof in brand.

De slachtoffers werden verzengd door de vlammen. De brand kon pas na een dag worden geblust. In het bericht worden de Koreaanse woorden voor olie en benzine door elkaar gebruikt, maar er wordt aangenomen dat er hier sprake is van benzine.
Met dank aan JacsReality voor de herschreven submit.

Dead or Alive film verrassend genoeg geen groot succes

De film gebaseerd op de Dead or Alive games heeft verrassend genoeg geen geweldig openingsweekend beleefd in de VS, waar de film sinds afgelopen weekend te zien is.

De film, die mocht rekenen op lovende kritieken van de pers, debuteerde afgelopen weekend op 505 schermen en haalde daar in totaal $232.000 op, wat neerkomt op $460 per scherm voor drie dagen.

Als men dit tegenover het budget van $21 miljoen zet, en de grandioze openingen in andere landen, dan lijkt het dat de film het van de hitsige DVD kopende jongeren zal moeten hebben. Verwacht wordt dat het grote succes vanaf 4 september zal komen.


Meer Dead dan Alive

Unreal Tournament 3 later op de Xbox 360

De jongste telg in de Unreal Tournament serie zal in eerste instantie alleen op PC en PS3 te spelen zijn. De reden is niet geheel duidelijk, alleen dat de X360 uit zal komen als enkele problemen zijn opgelost. Wat die problemen inhouden kan alleen maar naar te raden zijn, alhoewel Epic-medewerkers in het verleden al hun bewondering voor de open aanpak van PSN hebben uitgesproken, in tegenstelling tot het gesloten Xbox Live.

Onderdeel van het succes van Epic ligt in de uitgebreide ondersteuning vanuit de mod-community, en dat is nu precies waar de schoen lijkt te wringen. Microsoft is nogal terughoudend als het aankomt op user-created content op Xbox Live.
Hoewel de level-designers nog altijd een PC nodig zullen hebben om de tools te kunnen gebruiken, zullen levels via internet te verspreiden zijn naar zowel PC- als PS3-versies van de game.

Top 20 games in de USA van mei

Naast de specifieke PC chart is er ook een algemene chart van de softwareverkopen uit de USA van mei.

Wat opvalt zijn de ontzettend goede verkopen van games uitgegeven door Nintendo en dat er maar 1 EA game in de top 20 staat.
Spiderman 3 doet het als verwacht erg goed, en Crackdown verkocht om een of andere reden ook goed.

PositieGamePlatformUitgever
1Pokemon DiamondNDS Nintendo
2Mario Party 8Wii Nintendo
3Spiderman 3PS2 Activision
4Pokemon PearlNDS Nintendo
5Play WiiNintendo
6Forza Motorsport 2360 Microsoft
7Guitar Hero 2360 Activision
8Spiderman 3360 Activision
9Command & Conquer 3360 Electronic Arts
10Guitar Hero 2PS2 Activision
11Super Pario MarioWii Nintendo
12Spiderman 3NDS Activision
13Legend of ZeldaWii Nintendo
14Crackdown360 Microsoft
15Spiderman 3Wii Activision
16New Super Mario BrosNDS Nintendo
17Spiderman 3PS3 Activision
18MLB 07: The ShowPS3 SOE
19MLB 07: The ShowPS2 SOE
20Shrek the ThirdNDS Activision

Artsen Sylvia Millecam uit beroep gezet

Icoon ShowbizzTwee van de drie artsen van de in 2001 aan borstkanker gestorven Sylvia Millecam zijn uit hun beroep gezet. Dat is bepaald door het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. De actrice stierf doordat haar door haar artsen werd ontraden om reguliere hulp te zoeken.

Millecam zocht haar toevlucht tot het alternatieve circuit. Zij onderging bij één van de artsen magneetveld-therapie. De drie vallen vanwege hun artsentitel onder het medisch tuchtrecht. Een van de artsen die werkzaam was in Haarzuilen was al door het Regionaal Tuchtcollege uit zijn beroep gezet. Nummer twee uit Bunnik werd een half jaar geschorst, maar hij moet zijn artsentitel nu voorgoed inleveren. De straf van de derde arts die werkzaam was in Millingen blijft gehandhaafd. Hij mag een jaar lang niet werkzaam zijn als arts.



Sylvia Millecam bron:www.zetnet.nl

Met dank aan dvdfreak, bennootje en static voor de herschreven submit.

PC softwareverkopen USA, ook met maandchart

Jawel, daar zijn ze weer!

Ook van de week van 3 t/m 9 juni weer de wekelijkse PC softwareverkopen uit de US and A, met deze keer echt helemaal geen verrassingen. World of Warcraft doet het goed, net als The Sims 2, en Halo 2 staat ook nog in het lijstje.

PositieGameUitgever
1The Sims 2 Fashion StuffElectronic Arts
2World Of WarcraftVivendi
3WoW: Burning CrusadeVivendi
4The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
5Halo 2Microsoft
6The Sims 2 SeasonsElectronic Arts
7C&C 3: Tiberium WarsElectronic Arts
8Lord of the Rings Online: Shadows Of AngmarMidway
9Starcraft: Battle ChestVivendi
10Battlefield 2142Electronic Arts

Na deze saaie resultaten van afgelopen week zullen we maar eens gaan kijken wat de top 20 van de maand mei was. Voor de leuk staan hier ook de gemiddelde verkoopsprijs in dollars van de games bij.

PositieGameUitgeverPrijs
1WoW: Burning CrusadeVivendi $37
2World Of WarcraftVivendi $22
3C&C 3: Tiberium WarsElectronic Arts$49
4Lord of the Rings Online: Shadows Of AngmarMidway $51
5The Sims 2 SeasonsElectronic Arts$29
6Starcraft: Battle ChestVivendi $19
7The Sims 2Electronic Arts$35
83333 XP Games JCViva Media$10
9The Sims 2 Celebration StuffElectronic Arts$18
10Warcraft III Battle ChestVivendi $39
11Battlefield 2142Electronic Arts$39
12Age Of Empires IIIMicrosoft $46
13Civilization IV2K Games$39
14Halo: Combat EvolvedMicrosoft $20
15Sim City 4 DeluxeElectronic Arts$24
16The Sims 2 Pets ExpansionElectronic Arts$30
17Spider-Man 3Activision $23
18The Sims 2 Nightlife ExpansionElectronic Arts$31
19Supreme CommanderTHQ$45
20Fable: The Lost ChaptersMicrosoft $25
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.