FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 mei 2007

Gewonden bij schietpartij centrum Amsterdam

Icoon MisdaadBij een schietpartij in Amsterdam-Centrum zijn twee lichtgewonden gevallen. De slachtoffers zijn 27 en 35 jaar oud. Omstreeks zes uur vanochtend kreeg de politie een melding binnen dat op de Nieuwe Uilenburgerstraat geschoten was.

Eén van de slachtoffers werd in zijn rug geraakt, het andere slachtoffer werd geraakt in zijn enkel. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor medische ondersteuning.

De daders zouden de Prins Hendrikkade als vluchtroute gekozen hebben. De aanleiding voor de schietpartij is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

Met dank aan Loucif en TimmyAsd voor de submit.

Niet stemmen kost geld in België

Icoon PolitiekNederlanders die in België wonen moeten oppassen. Niet stemmen bij de verkiezingen kan een boete van minimaal 500 euro opleveren. België kent een stemplicht, óók voor Nederlanders die zich hebben laten registreren.

René van Ham en zijn vrouw, die in de grensplaats Hoogstraten wonen, waren hier niet van op de hoogte: "Mijn vrouw en ik konden niet die dag niet. Dus dacht ik: we slaan deze keer maar eens over", verklaarde hij tegenover de Gazet van Antwerpen. Toen de wijkagent aanklopte met een dagvaarding was hij dan ook hevig verontwaardigd: "Wie weet komt dit zelfs op mijn strafblad. Dit is toch krankzinnig.".

In de grensstreek zijn er behoorlijk veel Nederlanders die niet zijn komen opdagen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit wordt in de krant bevestigd door een aantal rechtbanken in de betreffende regio.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Microsoft geeft Xbox 360 hackers verdiende loon

Microsoft is vandaag begonnen met het verbannen van mensen met een gehackte Xbox 360 van haar Xbox Live netwerk. Sommige mensen met een gehackte console kunnen nog wel het netwerk opkomen, maar naar alle waarschijnlijkheid is het een kwestie van tijd voordat ook zij zich geweerd zien van Xbox Live. Het is geen verrassing dat de bans juist nu komen bij het starten van de Halo 3 beta. Op de originele Xbox verbande Microsoft al gebruikers van het Xbox Live netwerk tijdens de lancering van Halo 2.

Gebande mensen krijgen de volgende errorcode:
W: 0000- 000B
X: 0000 - F001
Y: 00A8 - 6820
Z: 8015 - 190D



Dieven stelen hondje in Amsterdam

Icoon OpmerkelijkTwee dieven gingen er vandaag in Amsterdam tijdens een overval met een opmerkelijke buit vandoor. Ze drongen een woning binnen in de Gerard Brandtstraat in Oud-West en beroofden de bewoonster van haar rashondje.

Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes moest ze haar Jack Russell Terriër afstaan, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse politie.

De daders namen geen andere spullen mee bij de vrouw. De politie arresteerde later op de dag een man die bekende het hondje te hebben ontvoerd. Hij is een bekende van het slachtoffer.

De Jack Russell kwam in de loop van de avond naar het huis van zijn baasje lopen, aldus de politiewoordvoerder. De politie hield donderdag ook nog een andere man aan. Onderzocht wordt nog of hij iets met de brutale diefstal te maken heeft.

Een Jack Russell terrier
Jack Russell

Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction ingame footage

Insomniac heeft er maar druk mee. Resistance: Fall of Man was nog niet af of ze begonnen al aan de next-gen versie van Ratchet & Clank. Resultaat van dit harde werken kunnen we deze herfst aanschouwen, als Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction op de PS3 uitkomt.

Insomniac liet op Sony Gamers Day zien wat ze tot nu toe af hebben, en wat je op je TV kunt verwachten.


Australiër bedenkt 'bloedbadgame'

Icoon GamesEen jongen in Australië heeft een golf van afschuw veroorzaakt door een nogal bloederige computergame die hij heeft bedacht. Het spel is gebaseerd op de schietpartij op de Amerikaanse Virginia Tech-universiteit, die 32 studenten en docenten het leven kostte.

De speler kruipt daarbij in de huid van de schutter. Ondanks alle ophef is de Australiër niet van plan het spel van internet te halen, want hij voelt zich door alle aandacht naar eigen zeggen eindelijk erkend.

Twee nieuwe VC-titels beschikbaar

De bezitters van een Nintendo Wii zullen weer hun hart op kunnen halen met twee nieuwe VC-titels; Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest en Mario & Yoshi.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest werd in eerste instantie op de Super Nintendo uitgebracht, in het jaar 1995. In dit spel kreeg je de mogelijkheid om ook met de familieleden van Donkey Kong kennis te maken nadat Donkey Kong ontvoerd is en de leden van de familie hem dienen te gaan redden.

Ook Mario & Yoshi wordt uit de Nintendo-archieven gehaald en online gezet. In dit spel dien je als speler vallende vijanden te vangen om zo Yoshi te bevrijden. Het spel zal een multiplayer-mode kennen.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest zal voor 800 Wii-punten beschikbaar zijn. Mario & Yoshi gaat voor 500 Wii-punten over de virtuele toonbank.

Ubisoft richt zich op exclusieve PS3-titel

De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft bekend gemaakt dat het team bezig is met het ontwikkelen van een nieuw spel exclusief voor de PS3. Guillemot wil nog niets zeggen over een eventuele titel van het spel of andere nadere informatie. Hij zegt wel dat Ubisoft op deze manier tegemoet probeert te komen aan de belofte van Sony dat de PS3 een hoop exclusieve titels zou kennen, iets wat tot nu toe nog niet echt van de grond is gekomen.

Guillemot is tenslotte ook van mening dat Sony zelf ook wel wat meer mag gaan werken aan de promotie van hun console. Een prijsdaling zou meer dan terecht zijn om de positie van Sony op de markt te verdedigen aldus de CEO.



Met dank aan Nebo en Cyberia18 voor het submitten van dit nieuws.

Voetbal: Uitslagen play-offs 17 mei

Icoon VoetbalDe eerste wedstrijden van de finales van de play-offs zijn vandaag gespeeld. Voor een plaats in de UEFA Cup duelleerden FC Utrecht en FC Groningen en in de strijd om een plek in de Intertoto werd in Arnhem de wedstrijd tussen Vitesse en NEC afgewerkt.

UEFA Cup
FC Groningen heeft een goede stap gezet naar de UEFA Cup door uit bij FC Utrecht te winnen met 0-2. De wedstrijd begon matig, met veel balverlies aan Utrechtse zijde, maar ook onmacht in de aanval van FC Groningen. FC Utrecht kwam het dichtst bij een treffer door een kopbal van Dickoh, maar Van Loo wist de bal op de doellijn tegen te houden. Kort na rust werd dan eindelijk het eerste doelpunt gescoord door FC Groningen door een mooie actie van Suárez. Na dat doelpunt begon FC Utrecht meer aan te vallen, maar gevaarlijker werden de Utrechters niet echt. De eindstand werd vervolgens bepaald door alweer Suárez na een foute terugspeelbal van Dickoh.

Intertoto
Vitesse is de strijd om een Intertoto-ticket goed begonnen door thuis met 1-0 af te rekenen met NEC. De openingsfase van het duel was slap, waarna Vitesse steeds meer het heft in handen nam. Lazovic, vandaag 24 jaar oud geworden, kreeg goede kansen, maar wist ze niet te scoren. Vlak voor rust scoorde hij wel, na een mooie loopactie en een goed schot. Na rust begon de thuisploeg ook veel sterker dan het gehavende NEC. Lazovic schoot twee maal op de paal, maar wist echter niet nog een keer te scoren. Een kwartier voor tijd kwam NEC er wat meer uit, maar een eventuele gelijkmaker bleef uit.

Uitslagen van de play-offs van 17 mei:
UEFA Cup
FC Utrecht - FC Groningen (0-2)

Intertoto
Vitesse - NEC (1-0)

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

AS Roma wint Italiaanse beker

Ondanks een 2-1 nederlaag tegen Internazionale heeft AS Roma de Coppa Italia gewonnen. Vorige week wonnen de Romeinen in eigen huis met 6-2, waardoor de stand over twee wedstrijden op 7-4 uitkomt voor Roma.

Vlak na rust kwam Inter tweemaal tot scoren via de Argentijnen Hernan Crespo en Julio Ricardo. Twintig minuten voor tijd moest Inter met tien man verder nadat een andere Argentijn, Cordoba, na een rode kaart het veld afmoest. Zeven minuten voor tijd scoorde Simone Perrotta 2-1.

Voor AS Roma is het de eerste prijs sinds 2001, toen de landstitel naar de Italiaanse hoofdstad ging. De twee voorgaande jaren was de finale van de Coppa Italia ook een onderonsje tussen Roma en Inter, die beide keren werd gewonnen door Inter.

Jochies beroven Hanneke Groenteman

Twee nog onbekende jongens hebben journaliste Hanneke Groenteman beroofd in het Amsterdamse Watersgraafsmeer. De vrouw zat in haar auto toen twee pubers het portier van haar auto opentrokken en haar tas weggristen.

Groenteman zegt erg ontdaan te zijn op haar website. Wat ze vooral erg vindt is dat ze een paar dagen moest wachten tot ze bij de politie aangifte van beroving kon doen.

Met dank aan KRIBBET en pberends voor de submit.

Noodwoning plet man

Icoon BinnenlandsEen dramatisch ongeval heeft een eind aan het leven gemaakt van een 32-jarige man. In het West-Brabantse Achtmaal viel een verplaatsbare noodwoning uit de takels van een kraan en viel boven op het slachtoffer.

Het ongeluk gebeurde op het terrein van een tuinder aan de Buntweg in Achtmaal. Op het bedrijf moesten drie noodwoningen verrijzen voor Polen die daar komen werken. Het ging mis bij het plaatsen van de derde noodwoning. Die kantelde en plette het slachtoffer. Direct na het ongeval wemelde het op het terrein van de hulpverleners. Die konden echter niets meer betekenen, de man uit Achtmaal was al dood.

De aardbeienplukkers die aan het werk waren werden naar huis gestuurd. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.
Een man stierf onder de woonunit

Federer pakt Ferrero op gravel

Roger Federer begint zich thuis te voelen op het gravel. Na gisteren een zwaar bevochten overwinning te hebben behaald op Juan Monaco, wist Federer vandaag Juan Carlos Ferrero te verslaan (6-2, 6-3)

In de eerste set wist Federer op alle fronten de domineren. Op eigen service verloor de Zwitserse nummer één van de wereld slechts vier puntjes. Op de opslagbeurten van de Spanjaard, in 2003 winnaar van Roland Garros, wist hij twee van de drie breakkansen te verzilveren.

Ferrero wist in de tweede set wat meer tegenstand te bieden, maar verpruste zijn enige breakpoint van de partij, terwijl Federer wel wist te breaken.

Goed begin HHC in kampioenscompetitie

HHC Hardenberg is de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs goed begonnen. De kampioen van de hoofdklasse C was op vreemde bodem met 0-3 te sterk voor Rijnsburgse Boys, de kampioen van de hoofdklasse A.

Op sportpark de Middelmors in Rijnsburg trapten de teams vandaag af voor de eerste wedstrijd in de kampioenscompetitie, waaraan ook IJsselmeervogels deelneemt. Rijnsburgse Boys, dat vorig seizoen de zaterdagtitel misliep op basis van strafschoppen, was favoriet voor de ontmoeting met HHC Hardenberg.

De oranjehemden wonnen echter de slag op het middenveld en namen brutaal de leiding door Stefan Buitenhuis (foto). Zijn eerste goal, na 26 minuten, had een waarschuwing moeten zijn voor de thuisploeg. In de 35e minuut mocht de middenvelder echter nog een keer scoren. HHC kon dan ook gaan rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong.

In de tweede helft slaagde Rijnsburgse Boys er niet meer in om zich terug te knokken in de wedstrijd. HHC kwam in de slotfase zelfs nog op 0-3, door een mooi doelpunt van Gerard Kocks. Hij passeerde doelman Tim Orlowski vanaf een meter of veertig. Toen de ervaren scheidsrechter Auke van der Horn voor het laatst floot, stonden deze cijfers nog altijd op het scorebord. Zo eindigde de wedstrijd in een duidelijke overwinning voor de gasten.

Na afloop wist Rijnsburgse Boys wel de strafschoppenserie met 5-2 te winnen. Dit is van belang als er na afloop van de competitie twee teams gelijk staan. Zaterdag mag HHC Hardenberg thuis aantreden tegen de regerend landskampioen bij de amateurs, IJsselmeervogels.

Verheijen breekt sleutelbeen

Carl Verheijen heeft tijdens een fietstraining op Palma de Mallorca zijn sleutelbeen gebroken. Gisteren knalde de schaatser van de TVM-ploeg op het Spaanse eiland tegen een auto.

Inmiddels is Verheijen weer terug in Nederland waar hij morgen wordt geopereerd aan het gewricht. Naar verwachting kan de schaatser over een week alweer licht trainen en de hoop is er dat hij over 2 à 3 weken weer bij de groep kan aansluiten.

Olsenzusjes mogelijk in James Bond

Icoon FilmDe tweelingzusjes Mary-Kate en Ashley Olsen zouden de eerste Bond Girltweeling worden. De zusjes zouden in onderhandeling zijn over een rol in de nieuwe 007-film, voorlopig Bond 22 gedoopt. Daniel Craig doet daarin sowieso mee.

Mary-Kate en Ashley zouden een clausule in hun contract laten opnemen waarin staat dat ze niet bloot hoeven te acteren. Ook seksscènes zouden not done zijn. Dat ze daarmee voorbij gaan aan het concept 'Bond girl' maakt ze niet uit.

De Olsensisters zijn bekend van hun rol in de komedieserie Full House en een groot rijtje familiefilms. Ondertussen is de tweeling steenrijk geworden. Het is nog onduidelijk of ze ook echt hun eerste grote filmrol rijgen. Naast de zusjes worden ook Carice van Houten, Amy Winehouse en Abbie Cornish genoemd als mogelijke Bondgirl.

Wel zeker van een rol zijn Judy Dench en Giancarlo Giannini. ER-acteur Goran Visnijc zou de rol van slechterik op zich nemen. De filmopname begint in 2008. Casino Royale was de laatste Bondfilm en werd een grote hit.


De Olsen Twins

Talentenjacht: Nicklas Bendtner

De aankomende weken presenteren wij jullie een reeks van talenten in de voetbalwereld die worden gezien als grote spelers voor de toekomst. In deze reeks zullen vooral talenten aan bod komen die nog niet heel bekend zijn maar binnen vijf jaar misschien wel tot de top behoren. Nicklas Bendtner is de eerste in deze serie.

Nicklas Bendtner, geboren op 16 januari 1988 in Kopenhagen, is een Deense professionele voetballer die onder contract staat bij Arsenal F.C. maar momenteel op huurbasis speelt voor Birmingham City. Bendtner vormt door zijn lengte een grote luchtbedreiging voor voetballers van zijn leeftijd. Zijn grootste talenten zijn zijn technische dapperheid en hoe hij het spel ziet, dat stelt hem in staat om vaak te scoren ofwel een assist te geven. Hij weegt 84 kg en is 1.91 meter lang.

Bendtner begon met voetballen in zijn geboorteplaats Kopenhagen, voor Kjøbenhavns Boldklub. In de zomer van 2004 vertrok hij naar het Engelse Arsenal. Zijn debuut in het eerste team van Arsenal was op 25 oktober 2005, in de League Cup wedstrijd tegen Sunderland A.F.C, toen hij voor de laatste paar minuten in het veld kwam voor Quincy Owusu-Abeyie. Daarnaast vormde hij een sterk aanvallend koppel in het reserve team van Arsenal met Arturo Lupoli.

Bendtner werd uitgeleend aan Birmingham City in augustus 2006, wat aanvankelijk zou duren tot januari 2007. Hij maakte zijn debuut voor Birmingham City, als een wissel voor Stephen Clemence, in de wedstrijd tegen Colchester United op 5 augustus 2006. Hij speelde het laatste half uur en maakte daarin het winnende doelpunt voor Birmingham. Bendtner scoorde drie doelpunten in drie wedstrijden, van 25 november tot 2 december en speelde zich zo al snel in de kijkers bij Europese topclubs, waaronder Olympique Lyon en AC Milan. De uitleenbeurt werd verlengd tot het einde van het seizoen 2006-2007, Arsene Wenger zei dat ervaring opdoen momenteel het beste was voor de jonge aanvaller. Er was wel een voorwaarde in het contract opgenomen, dat als Arsenal in vreemde situaties terecht zou komen ze hem zou kunnen terugroepen.

Arsenal heeft onlangs de contractbesprekingen geopend met Bendtner over het verlengen van zijn contract, aangezien zijn contract afloopt in de zomer van 2008. Op 22 april 2007 scoorde Bendtner met een hard schot een goal tegen Wolverhampton Wanderers. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-2 in het voordeel van Birmingham, waardoor zij een plek voor promotie veiligstelden. Zodoende zal Birmingham volgend seizoen weer uitkomen in de Premier League.

Na het scoren van drie doelpunten in drie wedstrijden voor het nationale team van Denemarken onder -16 in februari 2004, scoorde hij zes doelpunten in vijftien wedstrijden voor het nationale team van Denemarken onder -17, en hij werd verkozen tot Deens onder 17 speler van het jaar 2004. Op 9 mei was hij de jongst geselecteerde speler voor het nationale elftal van Denemarken onder -21 voor het Europees kampioenschap onder 21. Hij maakte zijn debuut in dit team op 17 mei 2006, op 18-jarige leeftijd scoorde hij twee goals in de met 2-0 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd van Spanje onder -21.

Op 16 augustus 2006 maakte Bendtner dan eindelijk zijn debuut voor het ''grote'' Denemarken, met zijn achttien jaren oud maakte hem dat een van de jongste spelers in de selectie van Denemarken ooit. Hij startte in de basisopstelling in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Polen en scoorde al na 30 minuten, en hielp Denemarken zo aan een 2-0 overwinning. Op 1 september 2006 kwam hij in het veld nadat hij op de bank begon en scoorde de laatste goal in de 4-2 overwinning van Denemarken op Portugal.

[Giro] Förster pakt etappe

De vijfde etappe van de Giro is gewonnen door de Duitser Robert Förster. Na 173 kilometer koers, van Teano naar Frascati, was de wielrenner van Gerolsteiner de snelste in de massasprint. De Noor Thor Hushovd eindigde als tweede, voor Alessandro Petacchi.

Robbie McEwen eindigde als vijfde en daarmee verspeelde hij de paarse trui van het puntenklassement aan Petacchi. "Het was een warrige sprint. Förster dook in hetzelfde gat waar ik in wilde duiken. Het verlies van de trui is niet erg,want ik ga Milaan toch niet halen," aldus de Australiër.

Net als in de eerdere etappes vielen ook vandaag de coureurs van Tinkoff veelvuldig aan, maar dat leverde wederom geen succes op.



Uitslag van de vijfde etappe:
#NaamPloegTijd
1Robert FörsterGerolsteiner4:17.02
2Thor HushovdCrédit Agricolez.t
3Alessandro PetacchiTeam Milramz.t
4Danilo NapolitanoLamprez.t
5Robbie McEwenPredictor-Lottoz.t
6Aleksandr OesovAG2Rz.t
7Maximilian RichezePanariaz.t
8Alexandre PichotBouygues Télécomz.t
9Juan José HaedoCSCz.t
10Oscar GattoGerolsteinerz.t

Stand na de vijfde etappe:

#NaamPloegTijd
1Danilo di LucaLiquigas18:43.12
2Franco PellizottiLiquigas+ 0.26
3Andrea NoéLiquigas+ 0.35
4Vicenzo NibaliLiquigasz.t
5Andy SchleckCSC+ 0.53
6Damiano CunegoLampre+ 0.54
7David ZabriskieCSC+ 1.03
8Paolo SavoldelliAstana+ 1.07
9Eddy MazzoleniAstanaz.t
10Andrey MizourovAstanaz.t

EiffelTowers prolongeert landstitel

De basketballers van EiffelTowers hebben de nationale basketbaltitel geprolongeerd. De ploeg uit Den Bosch versloeg Matrixx Magixx met 78-88 waardoor de stand in de best-of-seven serie 4-0 werd.

Aanvakenkelijk liep EiffelTowers behoorlijk uit, maar de ploeg uit Nijmegen wist zich terug te knokken en pakte in het derde kwart zelfs even op voorsprong, maar in het vierde kwart liep Den Bosch definitief uit. Vooral dankzij Robert Owens die in het vierde kwart enkele belangrijke punten scoorde.

Het is de veertiende landstitel uit de historie voor EiffelTowers.

Hockey: Amsterdam verslaat Den Bosch

Icoon HockeyDe hockeysters van Amsterdam hebben vandaag titelverdediger Den Bosch verslagen in de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om het landskampioenschap. In het Wagenerstadion in Amstelveen won Amsterdam na strafballen. Na reguliere speeltijd en verlenging was het 2-2.

In de strafballenserie miste onder anderen aanvoerster Mijntje Donners namens Den Bosch. Aanvalster Sylvia Karres benutte aan de andere kant de winnende strafbal voor Amsterdam. Zaterdag is de tweede wedstrijd, in Den Bosch. Als de favoriete thuisploeg wint, volgt een derde wedstrijd. Bij een Bossche nederlaag is Amsterdam landskampioen. De afgelopen negen jaar was de landstitel steeds voor Den Bosch.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Auto ontploft in Delft

Icoon PolitieIn Delft is kort na middernacht een auto ontploft. De auto stond geparkeerd op de binnenplaats van een hotel in een buitenwijk en liep flinke schade op. Een hotelgast raakte van schrik onwel en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Volgens de politie lagen er geen explosieven in de auto. Er wordt rekening mee gehouden dat afgestoken vuurwerk de oorzaak van de ontploffing is. Het autowrak is voor onderzoek naar een politiebureau overgebracht.

De bezoekers van het hotel moesten tijdelijk hun kamers verlaten en werden ondergebracht in het restaurant van het hotel.

Booy hekelt gedrag Nelisse

FC Utrecht trainer Foeke Booy ligt overhoop met spits Robin Nelisse. De 29-jarige aanvaller werd voor het playoff-duel met FC Groningen door de oefenmeester naar de tribune gestuurd. Nelisse zou kampen met een gebrek aan inzet.

Nelisse maakte onlangs nog zijn rentree na een enkelblessure. In de competitie kwam de oud FC Utrecht-speler dit seizoen slechts achttien maal tot spelen. Hij wist daarin twee maal het net te vinden. Utrecht verloor het duel tegen Groningen eerder vandaag met 2-0, daarmee lijkt het de kans op een UEFA-cup ticket te hebben verspeeld.

NK Wielrennen naar Dinkelland

Het Nederlands Kampioenschap wielrennen zal volgend jaar niet meer in Maastricht worden verreden. De nationale titelstrijd zal verhuizen naar het Overijsselse Dinkelland.

De afgelopen jaren is de nationale titelstrijd al enkele malen aan een andere gemeente toegewezen. Vanaf 2002 tot 2006 mocht Rotterdam het kampioenschap organiseren. Vorig jaar was Maastricht ook al gastheer. Vanaf volgend jaar kunnen de renners in Dinkelland gaan strijden om het NK Wielrennen.

Uitslagen Play-offs promotie/degradatie

Er werden vanmiddag de beslissingswedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de promotie/degradatie-playoffs. Hieronder de uitslagen.

FC Dordrecht - RKC Waalwijk 0-3
19' De Ceulaer 0-1
70' Sektioui 0-2
76' Sektioui 0-3

Scheidsrechter: v. Hulten.
Gele Kaart: Kras, Alisic, Vervoort (allen Dordrecht), Vertonghen, Koenders (RKC).



VVV-Venlo - FC Den Bosch 1-0
80' Soltani 1-0

Scheidsrechter: Haverkort.
Gele Kaart: W. Janssen, Ammi (VVV), Peters, Wau, Demouge (allen Den Bosch).

VVV-Venlo en RKC Waalwijk plaatsen zich voor de volgende ronde. VVV-Venlo speelt aankomende zondag om een plaats in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk. De andere wedstrijd gaat tussen RBC Roosendaal en Excelsior.

Uitslagen Play-offs UEFA Cup-ticket

Vanmiddag werd de eerste wedstrijd in de de play-offs voor een UEFA Cup-ticket gespeeld tussen FC Utrecht en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - FC Groningen 0-2
54' Suárez 0-1
76' Suárez 0-2

Scheidsrechter: V. Egmond.
Toeschouwers: 15.500.
Gele Kaart: Meerdink, Fledderus (Groningen)

Opstellingen

Utrecht: Vorm, Keller (George/71), Dickoh, Schut, Pieters, Cornelisse, Caluwé (Kopteff/88), v.Dijk, Somers, Loval, Boussaboun (Rossini/81).

Groningen: v.Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Meerdink, Holla, Lovre (Fledderus/46), Levchenko, Nevland, Suárez.

Aankomende zondag is de return.

Paar details Pro Evolution Soccer 7: PS3 versie uitgebreider

Retailer "Game" ontving onlangs een lijst met games die binnenkort uit gaan komen, zodat ze hiervoor pre-orders kunnen plaatsen. Bij de omschrijving stonden een aantal opmerkelijke feiten. Konami heeft nu alle licenties voor alle teams verkregen, waaronder dus de Eredivisie, de FA Premiership en de nationale teams.

De game zal op PC, Wii, PS2, PSP, DS, X360 en PS3 uitkomen. Deze zullen allen door het leven gaan als Pro Evolution Soccer 7, behalve de PS3 versie. Deze krijgt de subtitel "1st Team Edition" mee, en hoewel we alleen maar kunnen gissen naar de betekenis van deze naam, stonden bij de PS3-versie wel meer features en gameplay-modi beschreven dan bij welke andere versie dan ook.

Vrouw zonder autoband op snelweg

Veel mannen trekken de rijkwaliteiten van vrouwen in twijfel. Ondanks het feit dat de meeste vrouwen wel goed weten hoe ze een auto moeten besturen, zijn er altijd vrouwen die hun eigen glazen ingooien. Zo haalde de politie van Twente gisteren ter hoogte van Holten een vrouw van de weg die reed zonder linker voorband.

Bij controle bleek de 39-jarige vrouw uit Almelo strak te staan van de valium. Op de vraag waarom de linker voorband ontbrak, moest de vrouw het antwoord schuldig blijven. Ze kon zich niet herinneren waarom er alleen maar een kale velg zat. "De vrouw verklaarde dat ze op een zeker moment wel had gemerkt dat de auto wat zwaarder ging sturen, maar daar had ze geen aandacht aan besteed."

De vrouw werd gearresteerd op grond van het rijden onder invloed. Voor de zekerheid werd ze ook nog even naar het ziekenhuis gebracht, waar ze werd gecontroleerd.

'SP en Wilders xenofoob'

Zowel de Socialistische Partij van Jan Marijnissen als de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders zijn xenofoob (vreemdelingenhaters danwel angsthazen voor vreemdelingen). Dat stelt althans de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes. De VNO-NCW-voorzitter sprak gisteren op een debat in Leeuwarden.

Volgens hem moet Nederland niet xenofoob maar juist xenofiel zijn en profiteren van open grenzen. Hij doelde daarbij niet alleen op immigranten, maar ook op buitenlandse beleggers. Hij pleit daarom voor een ''tolerantere opstelling tegenover buitenlanders die een bijdrage kunnen leveren aan de economie.'' Als voorbeeld van een buitenlandse belegger noemde de VNO-NCW-voorzitter het Indiase staalconcern Tata, eigenaar van Corus. ''Het staalconcern koos niet voor niets Amsterdam als Europees hoofdkantoor. De opmerkingen van Wilders zijn gelukkig nog niet tot India doorgedrongen.''

Wientjes hekelde de taak van Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) die moet oordelen over verblijfsvergunningen. ''Die dienst is opgericht om mensen buiten het land te houden en van zo'n dienst kun je niet verwachten dat ze de rode loper uitrolt.'' Volgens hem worden buitenlanders behandeld als criminelen.

Nederland is volgens Wientjes groot geworden door immigratie. ''Een open houding heeft ons gebracht waar we nu zijn.'' Begin dit jaar hekelde Wientjes overigens ook al de xenofobische trekken die Nederland zou krijgen. In februari nam hij Wilders op de korrel wegens diens 'schadelijke uitspraken' over de Koran en de dubbele nationaliteit van bewindslieden.

Gordon Brown wordt Britse premier

Icoon BuitenlandsDe Britse minister van Financiën Gordon Brown wordt de nieuwe premier van Groot-Brittannië. Brown kreeg 313 van de 352 Labour-parlementariërs achter zich voor zijn kandidatuur en is bovendien de enige die nog in de race is voor het Labour-leiderschap.

Dat meldde Labour donderdag na sluiting van de kandidaatstellingstermijn. Brown moet nog zes weken wachten voordat hij feitelijk aan de slag kan. De huidige premier Tony Blair geeft hem op 24 juni de voorzittershamer van de sociaaldemocratische partij.

Drie dagen later trekt de langstzittende Labour-premier voor het laatst de deur van Downing Street 10 achter zich dicht en kan Brown zijn regering gaan vormen.


Gordon Brown


Met dank aan SubMicron voor de submit.

Dreumes sterft in helmvak van scooter

Icoon OpmerkelijkEen Japans jongetje van een jaar oud is overleden in het helmvak van de scooter van zijn moeder (21) en haar even oude vriend. Die hadden het kind in het vak gestopt 'omdat twee mensen op een scooter geen kind kunnen vasthouden'.

Het jongetje bleef in de scooter achter toen de moeder boodschappen ging doen en haar vriend naar een automatenhal ging. Bij hun terugkeer bleek het kind te zijn overleden. Ze lieten het jongetje naakt met een plastic zak over het hoofd achter in een goot in een bos bij Nose in de provincie Osaka.

De Japanse politie heeft het stel aangehouden.

Het kind werd opgesloten in het helmvak van een scooter

Eenhoorn ontdekt in China

Normaal zie je eenhoorns alleen in sprookjes, zoals er eentje rondloopt in Harry Potter. Maar nu is er in China een echte eenhoorn gevonden. Alleen geen dier, het is een mens. De 95-jarige Chinese Granny Zhao heeft een hoorn van zo'n vijf centimeter op haar voorhoofd.

Vroeger zat erop de plek van de hoorn een moedervlek. "De moedervlek begon zich drie jaar geleden geleidelijk aan te ontwikkelen, tot de hoorn die het nu is", zo vertelt het freaky vrouwtje.

Het vrouwtje zegt er geen last van te hebben, maar het wel vervelend te vinden dat de hoorn haar zicht belemmert. Ze hoopt dat de medische wetenschap het nogal vreemde verschijnsel kan verklaren.


Opoe Eenhoorn, een vreemd verschijnsel

130 zweepslagen na drinken twee biertjes

Icoon OpmerkelijkEen Noors-Iraanse man heeft 130 zweepslagen gekregen tijdens een vakantie in Iran. Die kreeg hij omdat hij twee biertjes had gedronken. Het gaat nu beter met de 35-jarige Mamand Mamandy, maar hij heeft nog steeds veel pijn.

Mamandy, een Koerd, was op visite bij zijn moeder in Baneh. Daar arresteerde de politie hem. De familie was bezig met een barbecue. Een politieauto reed toevallig voorbij toen de man van zijn biertje nipte. In totaal had hij naar eigen zeggen twee pintjes op.

Hij beweert dat hij onmiddellijk werd gearresteerd. Op het politiebureau werd hij veroordeeld tot 130 zweepslagen. Agenten voerden die straf uit. Mamandy ontving de klappen op zijn rug. De Koerd vroeg in 1999 asiel aan in Noorwegen. Hij leeft tegenwoordig in het plaatsje Drammen met zijn vrouw en kreeg de Noorse nationaliteit.

Met dank aan nipeng voor de submit.

Uitslag Vitesse - NEC

Vitesse heeft een eerste stap gezet op weg naar de derde en laatste ronde van de play-offs voor deelname aan de Intertoto. De Arnhemmers versloegen NEC met 1-0.

Het enige doelpunt werd gescoord door Danko Lazovic. Aankomende zondag is de return in Nijmegen.

De uiteindelijk winnaar van de Gelderse derby treft in de derde en beslissende ronde de verliezer van de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen.

Bono is anti-kachel

Zwarte Piet kan in december met een gerust hart door de schoorstenen kruipen van Bono's buren, wetende dat de haard toch niet brandt. De voorman van U2, Bono, heeft namelijk een hekel aan haarden.

Bono hekelt vooral de knappende haardvuurtjes van zijn buren, waarvan de rook zijn huisje van vijftien miljoen dollar binnen trekt. Hij vertelde het bestuursorgaan van de woningen aan het New Yorkse Central Park, waar ook zijn villa staat, dat zijn dochtertje astma heeft en niet tegen de rook kan.

Niemand mag de fik in de haard steken, tot er een oplossing voor de kwestie is gevonden. Het machtige bestuur zorgde er in 1985 al voor dat Madonna zich niet mocht vestigen aan het Central Park. Een reden werd nooit gegeven, maar vermoed wordt dat de cover van Playboy, waarop Madonna naakt te bewonderen viel, er iets mee te maken had.

SOCOM: Tactical Strike aangekondigd

Hoewel SOCOM U.S. Navy SEALs: Fireteam Bravo 2 nog in Europa moet gaan verschijnen, is zijn opvolger SOCOM: Tactical Strike alweer aangekondigd. De eerste beelden van deze game kun je hieronder bekijken.

In Tactical Strike zal tactiek een belangrijkere rol gaan spelen. In plaats van enkel met je maatje rondlopen, krijg je nu de leiding over vier soldaten, verdeeld over twee kleinere teams. Ook bij deze SOCOM ligt weer de nadruk op het online gedeelte van het spel. Hierin kunnen vier spelers ieder vier soldaten commanderen.

Het spel staat gepland voor oktober voor de VS. SOCOM 2 zal met een vertraging van ruim een half jaar in Europa uitkomen, dus voor 2008 hoeven we deze game waarschijnlijk niet meer te verwachten hier.

Vrouw betaalt 8.648 dollar voor hamburger

Een vrouw uit de Amerikaanse staat South Carolina heeft per ongeluk voor een hamburgermenu 8.648 dollar betaald bij de Burger King. De vrouw bestelde een hamburgermenu bij een drive-in en rekende af met haar creditcard. Een medewerker maakte een duur foutje. Bij het getal vulde hij niet 8,64 in maar 8.648,64 dollar (bijna 6.500 euro).

Zowel de medewerker als de klant merkten niets. De vrouw kwam er pas achter toen ze haar huur niet meer kon betalen. Toen bleek dat ze wel een erg dure hamburger had gegeten. Medewerkers van de Burger King probeerden de fout meteen ongedaan te maken, maar het duurde nog vier dagen voordat het geld kon worden teruggestort. In de toekomst zal de Amerikaanse haar bonnetjes beter checken.

Feyenoord wil Co Adriaanse

Feyenoord heeft een eerste gesprek gehad met Co Adriaanse om de nieuwe trainer van de Rotterdamse club te worden. Dat bevestigt Willem Zeijlmans, de vertrouwensman/adviseur van Adriaanse.

''Ik kan niet ontkennen dat er zeer recent contact is gezocht en is geweest tussen Feyenoord en Co'', aldus Zeijlmans. Vanochtend maakte Adriaanse bekend op te stappen als trainer van Metallurg Donetsk. Zeijlmans verklaart dat beide zaken niks met elkaar te maken hebben.

''De beslissing om in Donetsk te stoppen is genomen in overleg met het clubbestuur. Dat heeft Co een nieuwe contractaanbieding gedaan, waartegen hij deze week nee heeft gezegd. Omdat dit seizoen bijna ten einde is en de nieuwe competitie al half juli begint, wil de president graag zo snel mogelijk een nieuwe trainer voor de groep hebben. Aan zijn vraag of Co en zijn assistenten al per direct plaats wilden maken, hebben ze gehoor gegeven. In de laatste vier weken van dit seizoen is er niks meer te winnen of te verliezen. Co gaat zich nu beraden op zijn toekomst, die wat hem betreft volledig open ligt.''

Over de inhoud van het gesprek dat de afgelopen twee dagen plaatsvond, willen zowel Adriaanse als Feyenoord geen mededelingen doen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.
Met dank aan rieski voor de submit.

Avril Lavigne naakt op cover blad

Icoon ShowbizzZangeres Avril Lavigne staat in het juninummer van het Amerikaanse blad Blender met blote borsten op de cover. Dat is opvallend, want ooit zei ze namelijk dat ze nooit met haar lichaam te koop zou lopen.

Ze zei indertijd dat ze een mooier lichaam had dan Britney Spears en het ook beter zou kunnen doen dan haar. Maar ze zou nooit in ordinaire kleren lopen waarin haar borsten, billen of buik te zien waren. Daar denkt ze nu blijkbaar anders over.

Op de voorkant van Blender zijn Avrils borsten afgedekt met de tekst Hell yeah, I'm hot. Verderop in het blad staan meer naaktfoto's. Ook staat de blondine met een fles drank in haar hand en rookt ze stoer een sigaret. De inmiddels 22-jarige rockster brak in 2002 door met hits als 'Sk8ter Boy' en 'Complicated'. Vorige maand bracht ze een nieuwe cd uit. Ze is inmiddels getrouwd met punkzanger Deryck Whibley van de band Sum 41.


Avril verschijnt in juni naakt in een blad

Brandweer zakt door de grond

Dat niet elke oefening van de brandweer goed afloopt, werd de brandweer van Delfzijl gisteravond wel duidelijk. Ze wilden met een hoogwerker een oefening doen op het dak van een school. Helaas kantelde de brandweerauto en kwam het platform op het dak terecht.

Eén van de poten van het voertuig was weggezakt in het trottoir. Hierdoor hing het 24 ton wegende gevaarte met zijn achterwielen in de lucht. Op eigen houtje kwam het ding niet meer op zijn plek, zodat de brandweer met enige schaamte de hulp van derden moest inroepen. Een bergingsbedrijf heeft ervoor gezorgd dat de brandweerauto weer op zijn pootjes terechtkwam.

Naar de oorzaak van het incident wordt nog gezocht. De steunbalken van het voertuig, de zogeheten stempels, stonden goed. De brandweer en de leverancier van de hoogwerker gaan bekijken hoe een herhaling van dit incident kan worden voorkomen. Gelukkig kwam iedereen met de schrik vrij.


Het voertuig met een eigen willetje

NVU wil treurmars voor Zwarte Weduwe

BinnenlandsDe neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU) wil op 2 juni een zogenoemde treurmars houden voor de in maart overleden Zwarte Weduwe Rost van Tonningen. De NVU verwacht ongeveer 200 deelnemers aan de mars die voert naar het graf van Van Tonningen op begraafplaats Heiderust in Rheden.

Volgens NVU-voorman Constant Kusters was een treurmars een laatste wens van de weduwe van voormalig SS-bobo Meinout Rost van Tonningen, die in de Tweede Wereldoorlog voor de Duitse bezetter president was van De Nederlandsche Bank.

De beweging is van plan in zwarte kleding en met zwarte vlaggen door Rheden te lopen en twee toespraken te houden. Enkele leden zullen daarna rouwkransen op het graf leggen. De NVU benadrukt dat niet alle deelnemers de begraafplaats op gaan.

Het zou gaan om een éénmalige herdenking. Het is nog onbekend of de gemeente Rheden toestemming verleent voor de treurmars of dat er een verbod komt.

Eerder waarschuwde Kusters al dat een mogelijk verbod contraproductief zal werken: ''Ook wij hebben het recht om onze doden de laatste eer te bewijzen. Doen de gemeente en de politie daar moeilijk over, dan komen we ieder jaar terug. Wie kaatst kan de bal verwachten'', aldus Kusters eind maart.


Florentine Rost van Tonningen

Met dank aan maartenh voor de submit.

Davydenko door in Hamburg

Tijdens het Masters-toernooi in Hamburg heeft Nikolay Davydenko zich weten te plaatsen voor de derde ronde. De als derde geplaatste Rus versloeg de Fransman Gilles Simon met 6-7 (5), 6-4 en 7-5. In de achtste finale moet hij het nu gaan opnemen tegen de Australiër Lleyton Hewitt.

Ook Jose Acasuso en Jarkko Nieminen bereikten de derde ronde. De Argentijn en de Fin versloegen respectievelijk de Italiaan Filippo Volandri en de Duitser Florian Mayer.

Feyenoord en Adriaanse in gesprek

Feyenoord heeft een eerste gesprek gehad met Co Adriaanse om de nieuwe trainer van de Rotterdamse club te worden. Dat bevestigt Willem Zeijlmans, de vertrouwensman/adviseur van Adriaanse.

"Ik kan niet ontkennen dat er zeer recent contact is gezocht en is geweest tussen Feyenoord en Co," aldus Zeijlmans. Vanochtend maakte Adriaanse bekend op te stappen als trainer van Metallurg Donetsk. Zeijlmans verklaart dat beide zaken niks met elkaar te maken hebben.

"De beslissing om in Donetsk te stoppen is genomen in overleg met het clubbestuur. Dat heeft Co een nieuwe contractaanbieding gedaan, waartegen hij deze week nee heeft gezegd. Omdat dit seizoen bijna ten einde is en de nieuwe competitie al half juli begint, wil de president graag zo snel mogelijk een nieuwe trainer voor de groep hebben. Aan zijn vraag of Co en zijn assistenten al per direct plaats wilden maken, hebben ze gehoor gegeven. In de laatste vier weken van dit seizoen is er niks meer te winnen of te verliezen. Co gaat zich nu beraden op zijn toekomst, die wat hem betreft volledig open ligt."

Over de inhoud van het gesprek dat de afgelopen twee dagen plaatsvond willen zowel Adriaanse als Feyenoord geen mededelingen doen.

Vermeltfoort wint etappe Olympia's Tour

De vijfde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Coen Vermeltfoort. De 19-jarige belofterenner van Rabobank liet in de sprint in Hardenberg Bram Schmitz (tweede) en de Duitser Gerd Obst (derde) achter zich. In het algemeen klassement bleef Martijn Maaskant aan de leiding.


„Ik was al heel blij met mijn goede positie in het klassement en de jongerentrui, maar dit maakt het helemaal af. Een ritzege in Olympia's Tour is geweldig, maar dat ik hier in mijn eigen gemeente Hardenberg win, is haast niet te bevatten”, aldus Vermeltfoort.

Het was alweer de vijfde Rabo-zege in zes etappes. Later vandaag vindt er nog een individuele tijdrit over 17 kilometer plaats.

Zelfdoding scholier op schoolreis in Spanje

Icoon BinnenlandsEen 17-jarige scholier van het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan in Eindhoven is gisteren tijdens een schoolreisje in Spanje om het leven gekomen. Het betreft naar alle waarschijnlijkheid een geval van zelfmoord. De vmbo-leerling sprong van een balkon op de vierde etage van Hotel Reymar in Malgrat de Mar. In de hotelkamer van het slachtoffer zijn afscheidsbrieven aangetroffen.

Aan de schoolreis deden zo'n 120 leerlingen mee. In verband met het politie-onderzoek moet de groep leerlingen nog even in Spanje blijven. In de loop van vrijdag keren ze terug naar Nederland. De leerlingen zijn flink aangeslagen door het gebeuren. Het programma voor de laatste dagen van het jaarlijkse schoolreisje naar Barcelona en omgeving is aangepast.

De rector van het Stedelijk College is meteen na het bekend worden van het drama met de moeder van de desbetreffende scholier naar Spanje afgereisd.

Met dank aan Guytjuh voor de submit.

Wii online nader bekeken

Binnenkort is het zover, de eerste online titel van Nintendo zal het licht zien. De eerste details over het online gedeelte van Mario Strikers: Charged Football, de betreffende game, zijn bekend geworden.

Waar zowel het netwerk van Sony als Microsoft gebruik maken van een vaste username, doet Nintendo dit niet. Nintendo werkt met speciale codes voor games, zoals het momenteel ook al doet bij online DS games zoals Mario Kart DS en Animal Crossing. De code verschilt per spel en voor iedere vriend zul je de code apart in moeten voeren.

In het Friend Roster van de game kun je vrienden toevoegen door hun code in te voeren. Van deze vrienden kun je vervolgens hun rank, gewonnen en verloren potjes en overall points bekijken. Bij de leaderboards kun je praktisch hetzelfde bekijken alleen zijn er wat statistiekjes bij gedaan waardoor je bijvoorbeeld kunt zien wie het beste was in een bepaald seizoen en wat de dagelijkse ranglijst is.

Het opzetten van een online game gaat heel gemakkelijk door alle instellingen, zoals de lengte van een game en wat voor type game het gaat worden, goed te zetten en vervolgens vrienden uit te nodigen of de plaatsen open te stellen voor vreemden.

Van lag was er vooralsnog geen sprake, maar de servers zijn nu natuurlijk nog erg rustig. Of er bij de release van de game wel lag zal zijn is nog even afwachten. Op 25 mei kunnen we het in iedergeval zelf gaan ontdekken want dan verschijnt de game in Europa.


Vanessa wegzetten als ex-hoer beboet

JustitieRoddel- en achterklapsite ZIJonline is in een kort geding veroordeeld tot 10.000 euro boete. Ook website Witheet.com kreeg eenzelfde straf opgelegd. Reden is dat beide sites een artikel plaatsten waarin werd gesuggereerd dat Connie Breukhoven voor haar carrière als zangeres Vanessa werkzaam was als dame van lichte zeden in Den Haag. Buiten de boete moeten beide sites het gewraakte artikel verwijderen en een rectificatie plaatsen.

Volgens de rechter hebben de sites Connies persoonlijke levenssfeer aangetast en heeft zij ook reputatieschade geleden.

ZIJonline-eigenaar Leo van Rooijen gaat in hoger beroep tegen het vonnis. De site stelt dat de uitspraak grote gevolgen kan hebben voor de Nederlandse journalistiek. Zijonline nam het artikel namelijk over van Witheet.com na verificatie bij Witheet. ''Overnemen van nieuws van derden wordt zo welhaast onmogelijk'', meent de maker.

De beheerder van Witheet, Matt Hoorn, beweerde tot aan de rechtszitting dat hij de bewijzen in zijn bezit had (een dossier van de Haagse zedenpolitie waarin Connies naam voorkwam). Maar Hoorn kwam bij het kort geding niet opdagen en liet het woord aan zijn advocaat die bronbescherming als reden opvoerde om de stukken niet te laten zien.

ZIJonline zegt dat ze het nieuws over Connies vermeende prostitutieverleden plaatsten omdat het 'nieuwswaarde' had. 'Vanessa' Breukhoven had namelijk een beloning uitgeloofd voor diegene die zou kunnen bewijzen dat zij ooit als prostituee werkzaam zou zijn geweest.



Vanessa ooit (in 1986)

Britney bedankt biddende fans

Het bidden van de fans die ze nog over heeft heeft Britney Spears veel goed gedaan. De gebeden hebben haar door een moeilijke tijd heengeloodst, schrijft ze op haar website. "Ik ben zo gezegend dat jullie genoeg om mij geven om bezorgd om te zijn. Jullie zijn aan mijn zijde nu ik weer probeer wat van mijn leven te maken." Ze schrijft ook voor haar fans te bidden, met de woorden:"Ik bid ook voor jullie, veel geluk!"

Enige arrogantie is de gevallen zangeres niet vreemd. Zo beschouwt ze haarzelf en haar fans als 'het licht op de wereld'. Ook zouden zij en haar fans anderen moeten inspireren naar een hogere macht te kijken.

Britney, die onlangs tot meest overgewaardeerde ster werd uitgeroepen, maakt nogal een moeilijke periode door. Zo ligt ze in scheiding met Kevin Federline, moest ze een tijdje afkicken in een ontwenningskliniek en liggen persmuskieten altijd op de loer om een glimp van Britney op te vangen.

De paparazzi vinden al die uitspattingen van de ooit zo keurige zangeres maar al te mooi. Zo schoor ze haar hoofd een paar maanden geleden nog kaal en stapte ze zonder slipje uit een auto.


De Evangelische Omroep is blij met het potentiële tientjeslid

Silent Hill: Origins gameplay beelden

Op de Gamers Day 2007 was ook Silent Hill: Origins aanwezig. Allereerst is de intro van het spel als filmpje verschenen, maar interessanter is misschien de nieuwe gameplay video van het spel. Beide filmpjes kun je hieronder bekijken.

Silent Hill: Origins speelt zich af voor de eerste Silent Hill. Het verhaal gaat over hoe Silent Hill is vervallen tot de spookstad die het is. De speler kruipt in de rol van de Truck-bestuurder Travis O'Grady. Nadat hij in Silent Hill aankomt begint hij te lijden aan hallucinaties en waanvoorstellingen. De stad begint te veranderen; O'Grady wordt geconfronteerd met zijn eigen waanzin en de monsters uit Silent Hill als hij de huizen en straten van de stad onderzoekt.

Het spel zal in het 3e kwartaal van 2007 verschijnen voor de PSP.

Iran komt met zedige damesfiets

OpmerkelijkDe Islamitische Republiek Iran gaat het weer mogelijk maken voor vrouwen om te fietsen. Sinds 11 jaar is dat daar verboden omdat de lichaamsbeweging die zichtbaar is als vrouwen fietsen, onzedig is.

Nu gaat Iran speciale fietsen ontwikkelen voor vrouwen. Deze exemplaren krijgen een soort cabine die de helft van het lichaam van de fietser verbergt. Hierdoor worden de lichaamsvormen van de vrouw genoeg verhuld om weer op de pedalen te kunnen staan.

Iran wil het 'islamitische fietsen' gaan stimuleren om vrouwen meer te laten bewegen.

Gears of War toernooi deel 2!

Wegens succes verlengd: Na het eerdere Gears of War-toernooi wordt er nu nóg een toernooi georganiseerd door de users, alleen dan nu met een iets andere opzet.



Het toernooi zal namelijk alleen gaan om teamverband en dus kun je jezelf alleen aanmelden met een clan/team. Heb je geen team? Meld je dan hier in dit topic. Wie weet zijn er mensen die een team met je willen vormen.

Wil je mee doen en/of wil je meer weten? Kijk dan in het Gears of War toernooi topic.

'Ex-probleemjongere inzetten als rolmodel'

Sadik HarchaouiDe inzet van voormalige probleemjongeren bij projecten die jeugdcriminaliteit moeten voorkomen is zeer effectief. Maar jongeren met een crimineel verleden die hun leven inmiddels gebeterd hebben, worden nu alleen ingezet in tijdelijke projecten.

''Op die manier ontzeggen we onze jongeren wat ze echt nodig hebben'', concludeert voorzitter Sadik Harchaoui van kenniscentrum Forum in een gisteren gepresenteerd onderzoek. Het instituut voor multiculturele ontwikkeling vindt dat dergelijke projecten structureel beleid moeten worden, zo staat in het onderzoek 'Boefjes of Briljantjes', over de effecten van criminaliteitspreventie bij allochtone jongeren.

Forum heeft het rapport gisteren overhandigd aan minister Ella Vogelaar (Integratie) en minister Andre Rouvoet (Jeugd en Gezin). De zogenoemde ervaringsdeskundigen zijn dé aangewezen personen om op probleemjongeren af te stappen en hen zo te weerhouden van crimineel gedrag, staat in het rapport. Maar volgens Sadik Harchaoui worden deze waardevolle mensen onbedoeld gemarginaliseerd. Hij vindt dit pijnlijk.

''Het zou logischer zijn deze briljanten tot helden en rolmodellen te verheffen.'' Dat dit niet gebeurt komt volgens hem door ''bureaucratie, perverse financieringssystemen en belangentegenstellingen'' bij de betrokken organisaties.

Sony komt met PSN-game Pain

Op de Gamers Day heeft Sony de eerste beelden getoond van Pain, een spelletje voor het online netwerk PSN. In Pain lijkt het aan de hand van de trailer de bedoeling te zijn om een mannetje te lanceren met een katapult en om deze in een stadse omgeving zoveel mogelijk pijn te bezorgen. De game is erg afhankelijk van physics en alles in de wereld lijkt dan ook realistisch te reageren. Qua opzet heeft de game veel weg van een extreme doorontwikkelde versie van Porrasturvat.

Je kunt de trailer van de game hier bekijken in gewone resolutie en hier in een hogere resolutie.

Landis vaker positief in de Tour 2006

Floyd Landis werd vorig jaar na de 17e etappe van de Tour de France betrapt op het gebruik van doping. Maar tijdens het tribunaal van het USADA, waar de zaak van Landis wordt behandeld, bleek gisteren dat nog twee andere urinestalen van Floyd Landis positief zijn getest op synthetische testosteron. Dit verklaarde Cynthia Mongonfu, werkneemster van een Frans laboratorium dat de onderzoeken deed.

Mongonfu deed de uitspraken op de tweede dag van het tribunaal van het USADA, het Amerikaanse antidopingbureau. Drie experts moeten daar oordelen of Landis terecht is aangeklaagd wegens gebruik van verboden middelen.

Floyd Landis onderging acht dopingcontroles in juli 2006. De controle na de zeventiende etappe bleek positief. De zeven andere A-stalen waren negatief, waardoor een tegenexpertise op het B-staal nutteloos was. Die zeven B-stalen werden echter op uitzonderlijke vraag van het Amerikaanse Antidoping Agentschap (USADA)in april nogmaals geanalyseerd.

Cynthia Mongongu was als laborante de eerste Franstalige die moest getuigen. Haar uiteenzetting was erg lang en technisch en moest bovendien meer dan een uur onderbroken worden. De tolk moest namelijk vervangen worden, omdat hij niet in staat was om de woorden van de Française correct te vertalen.

Bij het begin van de dag raakte een volledige lijst van getuigen bekend. Daarop staan ook de namen van de Amerikaan Greg LeMond en Eddy Merckx, allebei ex-winnaars van de Tour de France. Floyd Landis zelf werd door het USADA opgeroepen als getuige.

Landis loopt, indien zijn naam niet wordt gezuiverd, een grote kans voor twee jaar te worden geschorst. Hij zou dan ook de eerste zijn die de zege in de Tour moet inleveren.

Google belooft universele zoekmachine

Icoon InternetGoogle wil al zijn zoekdiensten samenvoegen. 's Werelds meeste gebruikte internetzoekmachine laat dan niet alleen websites, maar ook nieuws, video's en andere resultaten op een pagina zien. Zo zal bijvoorbeeld bij de zoekterm naar de uitspraak 'I Have a Dream' van Martin Luther King, onder een link naar de tekst van de speech zelf een verwijzing naar de video-clip van die toespraak komen.

Google kent nu verschillende zoekmachines die specifieke informatie doorpluizen. De nieuwe dienst, genaamd Universal Search, breekt deze ''informatiesilo's'' af, zei Google-directeur Marissa Mayer. Ook YouTube, de populaire videowebsite van Google, wordt meegenomen in de universele zoekmachine.

De uitgebreide zoekmachine is vandaag van start gegaan, maar het zal even duren voordat de dienst overal beschikbaar is. Bovendien zal Google nieuwe zoekresultaten blijven toevoegen.

ATP Hamburg: Nadal makkelijk verder

Rafael Nadal blijft de grote favoriet voor Roland Garros. Ook in Hamburg rolt de Spanjaard makkelijk door het toernooi.

Waar grote rivaal Roger Federer worstelt met zijn vorm, voelt Nadal zich helemaal thuis op gravel. Na de zege in Rome, afgelopen weekend, lijkt Nadal ook in Hamburg weer de grote favoriet voor de titel.

Nadal bevestigde tegen Oscar Hernandez zijn status als de beste gravelspeler ter wereld. Hij was snel in twee sets klaar met Hernandez en won met 7-5 6-1.

James Blake (8) boekte eveneens een eenvoudige overwinning en was Arnaud Clement met 6-2 6-3 ruim de baas. Tomas Berdych was woensdag de hoogstgeplaatste speler die het toernooi moest verlaten. De als tiende geplaatste Tsjech verloor met 3-6 7-5 7-6 van Carlos Moya.

Steeds meer Japanners dood door overwerk

Steeds meer Japanners werken zich letterlijk dood of worden ernstig ziek door overwerk. Vorig jaar werden ongeveer 355 werknemers ernstig ziek, waarvan er 147 overleden aan de gevolgen van te hard en te lang werken. Dat maakte het Japanse ministerie van Volksgezondheid bekend.

Het is het hoogste aantal ernstig zieke en dode werknemers door overwerk ooit en betekent een stijging van 7,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De doodsoorzaak is meestal een hartstilstand of een beroerte. Verder werden in het jaar tot eind maart nog eens 819 werkers geestelijk ziek door overwerk. In 176 gevallen pleegden werknemers zelfmoord of deden ze een poging daartoe.

Overlijden door overwerk is in de afgelopen decennia doodnormaal geworden in Japan. Dat heeft onder meer te maken met de lange kantooruren en groepsdruk. De Japanners hebben zelfs een speciaal woord voor dood door overwerk: karoshi. De Japanse regering probeert het verschijnsel tegen te gaan door bijvoorbeeld werken vanuit huis te stimuleren.

Wolfowitz neemt geen ontslag bij Wereldbank

BuitenlandsPaul Wolfowitz neemt ''onder de huidige omstandigheden'' geen ontslag als president van de Wereldbank. Dat heeft zijn advocaat Robert Bennett gisteravond gezegd tegen persbureau Reuters. Dinsdag verscheen er nog een vernietigend rapport over Wolfowitz van een speciale commissie van de Wereldbank.

Wolfowitz geeft volgens de raadsman dan de voorkeur aan een stemming in het bestuur van de instelling over zijn lot. Het bestuur van de Wereldbank praat vandaag verder over de toekomst van Wolfowitz. Die ligt onder vuur omdat hij de regels heeft overtreden bij het toekennen van een promotie en riante salarisverhoging aan zijn vriendin die ook bij de Wereldbank werkte.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN onderhandelen de 63-jarige Wolfowitz en het Witte Huis met de Wereldbank over een oplossing. Volgens een voorstel neemt Wolfowitz vrijwillig ontslag en geeft de Wereldbank toe de zaak niet helemaal goed te hebben aangepakt.

De Amerikaanse regering zou tot de conclusie zijn gekomen dat Wolfowitz niet langer kan functioneren als president van de Wereldbank, aldus regeringsbronnen tegen CNN. Binnen het Witte Huis zou Wolfowitz alleen nog kunnen rekenen op de steun van vice-president Dick Cheney.

Paul Wolfowitz

Espanyol-trainer Valverde: "Wreed einde"

Ernesto Valverde, trainer van Espanyol, is er woensdag weer niet in geslaagd om de UEFA Cup te winnen. Dit gebeurde de oefenmeester negentien jaar geleden ook al. Toen speelde hij zelf nog voor de ploeg uit Catalonië. Espanyol verloor de finale tegen Sevilla uiteindelijk na strafschoppen.

"Het was een wreed einde, we waren erg ongelukkig. Er is iets met Espanyol en UEFA Cup-finales. We haalden twee keer de finale en verloren beide keren pas na strafschoppen", aldus Valverde.

De trainer was overigens van mening dat de rode kaart van Moisés Hurtado voor de ommekeer in de wedstrijd heeft gezorgd. "Vlak voordat hij van het veld werd gestuurd, dacht ik dat we zouden winnen. We maakten een erg sterke indruk en creëerden veel mogelijkheden. Sevilla was ook dreigend, zoals altijd. De rode kaart veranderde veel."

Jordan: "Voorzichtig met Hamilton"

Eddie Jordan heeft in de Britse pers gewaarschuwd Lewis Hamilton niet teveel druk op te leggen. De oud-teambaas is bang dat er te veel van de jongeling wordt verwacht.

Terwijl in de Britse pers de superlatieven lijken te ontbreken bij het beschrijven van de prestaties van Hamilton, roept Eddie Jordan op tot voorzichtigheid. Hij is bang dat de jonge Brit de kant van Button op kan gaan: een rijder met veel potentie die onder de druk bezwijkt en de verkeerde beslissingen neemt.

Jordan gelooft echter wel dat Hamilton de juiste karaktertrekken heeft om een grootse winnaar te worden: "Hamilton lijkt een dubbele persoonlijkheid te hebben. Hij is een beleefde, ontzettend aantrekkelijke jonge man. Maar ik garandeer dat hij niet zo is in de auto."

Het geloof is er dan ook dat Hamilton de nummer één positie binnen McLaren van Fernando Alonso kan gaan overnemen. Jordan denkt dat Alonso zijn teammaat voor het seizoen heeft onderschat en nu spijt zal hebben dat hij de nummer één positie niet in zijn contract heeft laten opnemen.

Ondanks de woorden van Jordan zal de komende week in de Britse pers volop worden gespeculeerd op de eerste winst van Hamilton. Gehoopt wordt dat hij in Monaco de hoogste trede van het podium mag beklimmen.

Adriaanse weg bij Metallurg Donetsk

Co Adriaanse zal vertrekken bij Metallurg Donetsk. Hij heeft de Oekraïense club laten weten geen gebruik te zullen maken van het aanbod voor een contractverlenging. De Nederlandse assistenten van Adriaanse: Jan Olde Riekering en Chris Kronshort zullen opstappen.

De oud-trainer van onder meer ADO Den Haag, Willem II, AZ, Ajax en FC Porto, wordt de laatste weken steeds vaker in verband gebracht met Feyenoord. De Rotterdammers zoeken een opvolger voor de onlangs vertrokken Erwin Koeman.

[Giro] Rasmussen doet het rustig aan

Michael Rasmussen, renner van Rabobank, doet het vooralsnog rustig aan in de Giro d'Italia. Danilo di Luca wist de vierde rit op zijn naam te schrijven. De Deen kwam veertien minuten na de Italiaan over de finish gereden.

Door deze ruime achterstand is er een mogelijkheid dat Rasmussen in de komende bergetappes de ruimte krijgt van Di Luca. De vierde rit stond in het teken een snelheidsklim met stijgingspercentages van maximaal zeven procent. Hier bleek de Deen toch nog wat moeite mee te hebben.

Rasmussen rijdt mee in de Ronde van Italië om aan zijn vorm te werken voor de Tour de France. Deze wielerronde begint in op 7 juli. De verwachting is dat de Deense rijder van Rabobank later in de Giro een serieuze bergrit uit zal zoeken om zijn benen te testen. Er is dan zelfs een mogelijkheid dat hij voor de dagzege zal gaan.

Bemanning damesacht grotendeels bekend

De sinds begin dit jaar aangestelde bondscoach René Mijnders heeft gisteren de beoogde damesacht samengesteld. Tijdens een trainingskamp op het Italiaanse Lago di Varese, nabij Milaan, werden de laatste beslissingen gemaakt nadat de groep dames eerder al was teruggebracht tot 13.

Zeven van de acht plaatsen zijn vooralsnog vergeven: de geselecteerde roeisters (van slag naar boeg) zijn Annemiek de Haan (Skoll), Sarah Siegelaar (Nereus), Roline Repelaer van Driel (Triton), Annemarieke van Rumpt (Phocas), Hurnet Dekkers (Skoll), Marlies Smulders (Skoll) en Jacobine Veenhoven (Njord).
De strijd om de boegplaats gaat nog tussen Femke Dekkers en Marit van Eupen (beiden van Nereus). Beide vrouwen roeiden nog op de Olympische Spelen in Athene: Dekkers werd daar 10e in de skiff (= eenmansboot), van Eupen won brons in de lichte dames dubbeltwee. Laatstgenoemde was bovendien de afgelopen twee jaar wereldkampioene lichte skiff, maar besloot wegens een gebrek aan goede lichte damesroeisters een poging te wagen in de zware damesacht te komen.
Stuurvrouw van de acht is sinds jaar en dag Esther Workel (Willem III). De geselecteerde damesacht zal zich op de eerste Worldcup, begin juni in het Oostenrijkse Linz, moeten bewijzen.

Bondscoach René Mijnders was eerder verantwoordelijk voor grote successen in het Nederlandse roeien. Zo leidde hij in 1996 als relatief onervaren coach de Holland Acht naar de legendarische gouden medaille in Atlanta, coachte hij in Sydney 2000 de dames acht naar zilver, en wist hij een laat bij elkaar gebrachte damesacht op de Olympische Spelen van 2004 toch nog brons te laten winnen. Na een avontuur in Zwitserland vorig jaar haalde de Nederlandse roeibond hem weer terug naar huis om het damesroeien naar een hoger niveau te tillen.

[Giro] Rabobank ongeschonden na valpartij

Rabobank heeft tijdens de vierde etappe in de Giro d'Italia nauwelijks averij opgelopen. Door een mengsel van regen en olie op de Italiaanse wegen was het op sommige plekken heel erg glad. Slechts twee renners van de ploeg waren bij een valpartij betrokken.

Dit waren namelijk de Colombiaan Mauricio Ardila en de Australische renner William Walker. Het duo liep geen ernstige blessures op en presteerde het zelfs om voor hun ploeggenoten van Rabobank over de finish te rijden. Ardila moest 1:41 toegeven op winnaar Danilo di Luca. Walker kwam op 2:06 achtsterstand binnen.

Adri van Houwelingen, ploegleider van Rabobank, kon na afloop van de etappe geen goede schatting van de schade geven. "Maar ik denk dat het meevalt. Het zullen schaafwonden zijn, voor de rest niet veel meer."

Máxima jarig

Icoon KoningshuisPrinses Máxima is vandaag 36 jaar geworden en viert het thuis in Wassenaar met haar familie. Haar ouders uit Argentinië zijn ook van de partij. Eind vorige maand zijn ze naar Nederland gekomen vanwege hun pasgeboren kleindochter Ariane.

Samen met Máxima en Willem-Alexander maakten Jorge en Maria del Carmen Zorreguieta wel een paar angstige dagen mee toen Ariane met een dubbele infectie aan haar luchtwegen moest worden opgenomen in het Leidse universiteitsziekenhuis. Gelukkig maakt het prinsesje het weer goed. Máxima's ouders kunnen vrijdag met een gerust hart terug naar huis.
Eind juni heeft Máxima weer haar eerste openbare optreden.

Palop: "Ik deed gewoon mijn werk"

Andres Palop was woensdagavond, na afloop van de finale om de UEFA Cup tegen Espanyol, de gevierde man aan de zijde van Sevilla. De keeper presteerde het namelijk om drie strafschoppen keren, maar wil zich niet in de rol van held plaatsen.

"Ik ben geen held, ik deed gewoon mijn werk", liet Palop in een reactie weten. Eerder dit jaar wist de keeper overigens te scoren tijdens het duel in de achtste finales tegen Shakhtar Donetsk. "Penalty's zijn een loterij en ik had gewoon geluk. Ik wilde het team simpelweg zo goed mogelijk helpen. Deze ploeg heeft enorm veel mogelijkheden."

Lammers teleurgesteld in hockeysters

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn er woensdag niet in geslaagd om de vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan (2-1) te winnen. Sophie Polkamp was verantwoordelijk voor de enige treffer, die na uit een strafcorner werd gemaakt.

Marc Lammers, bondscoach van het damesteam, was na afloop ontevreden over het spel van een deel van zijn selectie. Bovendien sluit de oefenmeester niet uit dat andere hockeysters de komende periode een kans zullen krijgen. "Een selectie is altijd open."

Lammer is namelijk van mening dat de ontwikkeling bij een aantal speelsters stokt. "En stilstand is achteruitgang. Het gaat op het moment een stukje stroever dan normaal. Dat we nu niet kunnen beschikken over de speelsters van Den Bosch en Amsterdam is geen excuus. Ik ben geschrokken van het niveau dat we tegen Japan hebben gehaald en geschrokken van de progressie die sommige meisjes de afgelopen maanden hebben gemaakt."

De kritiek van de bondscoach heeft overigens niets te maken met de verliespartij tegen Japan. Vorige week speelde Oranje gelijk tegen Italië (1-1). "Het is wel duidelijk dat we redelijk afhankelijk zijn van Minke Booy en Janneke Schopman. Misschien hebben sommige speelsters het na het WK wat rustiger aan gedaan en dat is iets dat me zorgen baart."

"Ik ben wel blij dat het nu gebeurt. We hebben nog een lange weg te gaan naar het EK. De selectie krijgt nog genoeg kans om zich te bewijzen. Maar ik zie ook dat jonge hockeysters van Den Bosch en Amsterdam zich op dit moment wel ontwikkelen. Dat is belangrijk. Als sporter moet je je blijven ontwikkelen", besloot Lammers zijn verhaal.

Vergelijking tussen Halo 3 en Halo 2

De website Gametrailers heeft een filmpje gemaakt waarin we de grafische verschillen kunnen zien tussen Halo 3 en zijn voorganger. Het filmpje gebruikt bij Halo 2 enkel multiplayer materiaal en bij Halo 3 logischerwijs beelden uit de beta, wat gewoonlijk representatief is voor de grafische prestaties van het uiteindelijke product.

Het filmpje kun je hier vinden als WMV en hier als MOV.

Halo 3 verschijnt op 26 september en is exclusief voor de Xbox 360.

Halo 3 beta gefixt en verlengd

Microsoft heeft eindelijk het probleem met de Crackdown Halo 3 beta gefixt.

"Het team van Microsoft heeft non-stop aan de fix gewerkt, die nu op Xbox Live staat. Met deze update kunnen Crackdown spelers eindelijk de Halo 3 Beta in komen", zegt Major Nelson van Microsoft op zijn MSN Space.

"Onze excuses. We weten dat veel van jullie maanden gewacht hebben voor de beta, en zelfs vrij van het werk hebben gevraagd om de beta te spelen. We waarderen jullie enthousiasme enorm, en we hopen dat dit foutje jullie plezier niet bederft."

Er is nog meer goed nieuws. Microsoft heeft besloten om de beta te verlengen, van 6 juni naar 10 juni 20:59.


Nu wél !

Meteoortje...

What if... Wat zou er gebeuren als er daadwerkelijk een hele grote meteoor op de aarde neer zou komen? Wat zouden de gevolgen kunnen zijn voor ons en voor onze mooie aarde? Het volgende prachtig gemaakte filmpje laat heel mooi zien wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

CG laat zien wat er zou gebeuren als een meteoor ter grootte van een maan met de aarde zou botsen.

Met dank aan Googolplexian voor de submit

Testdag 16-05-2007

In de tweede testdag op het circuit van Paul Ricard was wederom Lewis Hamilton de snelste man. Christijan Albers moest vandaag de auto delen met teamgenoot Adrian Sutil en was een fractie sneller dan de Duitser.

Uitslag testdag 16-05-2007 Paul Ricard:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1 L. HamiltonMcLaren01:05.614133
2 F. MassaFerrari01:05.755107
3 R. KubicaBMW01:06.185140
4 D. CoulthardRed Bull01:06.201137
5 T. SatoSuper Aguri01:06.281116
6 H. KovalainenRenault01:06.302161
7 R. BarrichelloHonda01:06.516103
8 A. WurzWilliams01:06.576106
9 R. SchumacherToyota01:06.598111
10 S. BourdaisScuderia Toro Rosso01:07.743142
11 C. AlbersSpyker F101:07.94666
12 A. SutilSpyker F101:08.13467

Film: Daratt

Vijf jaar nadat Tsjaad onafhankelijk werd van het koloniale Franse rijk, brak er in het Afrikaanse land in 1965 een burgeroorlog uit tussen verschillende etnische groepen die in het land leven. De oorlog zou tot 1996 doorwoeden en vele slachtoffers eisen. De film Daratt (Arabisch voor droog seizoen) gaat over wat dertig jaar oorlog met het leven van drie Tjaadse mensen heeft gedaan.

Dagzege Lagoetin Rijnland-Palts

De eerste etappe van de Ronde van Rijnland-Palts is gewonnen door Sergei Lagoetin. De Oezbeek bleef in de rit van Koblenz naar Kaiserslautern over een afstand van 177 kilometer het peloton 16 seconden voor.

Het peloton werd geteisterd door hevige regenval en harde wind. Na 65 kilometer koersen kozen Lars Wackernagel, Christian Pömer en Mariusz Witecki het avontuur. Het trio kreeg een maximale voorsprong van ruim vier minuten maar werd na een vlucht van 90 kilometer teruggepakt. Lagoetin, die in 2003 wereldkampioen bij de beloften werd, ging op 20 kilometer voor de meet ervandoor. Het peloton reageerde te laat en kon de Oezbeek niet meer terughalen.

Nieuwe scans Final Fantasy VII: Crisis Core

Het Japanse blad Famitsu heeft nieuwe scans van Final Fantasy VII: Crisis Core getoond. Tevens is de release van het spel in Japan bekend gemaakt; 13 september van het jaar 2007. De ware verzamelaars in Japan kunnen het Final Fantasy VII 10th anniversary pakket aanschaffen. Dit pakket bevat het spel zelf, een PSP en een potion.

Scans van het spel:



Foto's van het verzamelobject 'potion':



Paris Hilton minimaal 23 dagen in de gevangenis

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse hotelerfgename Paris Hilton moet minimaal 23 dagen naar de gevangenis. Dit meldde het Amerikaanse People Magazine vandaag.

Een politiewoordvoerder vertelde het tijdschrift dat Hilton haar volledige tijd moet uitzitten, maar dat 22 dagen van haar straf kunnen worden afgetrokken bij goed gedrag.

Een rechtbank in Los Angeles veroordeelde het 26-jarige feestbeest onlangs tot een celstraf van 45 dagen, omdat ze auto reed terwijl haar rijbewijs was ingetrokken. Hilton moet zich uiterlijk 5 juni melden bij de gevangenis om haar straf uit te zitten.

'De Bajesklant'

Historische treinrit tussen Noord-en Zuid-Korea

Icoon Buitenlands Voor het eerst sinds de Korea Oorlog (1950-1953) hebben vandaag twee treinen door het streng bewaakte grensgebied tussen het stalinistische Noord- en het kapitalistische Zuid-Korea gereden. Dat meldden Zuid-Koreaanse media.

In elke trein zaten honderd Zuid-Koreanen en vijftig Noord-Koreanen. Het is een symbolische stap richting verzoening tussen beide landen die nooit een vredesakkoord hebben getekend. Sinds 2000 is er sprake van een voorzichtige toenadering.

Het gaat vooralsnog om een eenmalig gebruik van gerestaureerd spoor in de zogeheten demilitariseerde zone, de strengst bewaakte grens ter wereld. Op het grensspoor zouden vorig jaar al testritten worden uitgevoerd, maar Noord-Korea zegde dat toen op het laatste moment af.

Zuid-Korea hoopt dat de spoorverbinding weer helemaal wordt hersteld en dat er een aansluiting kan volgen op de beroemde Russische Trans-Siberië-Express. Pyongyang heeft nog niet gereageerd op Seouls verzoek voor een reguliere treinverbinding tussen beide landen.

Boek: Guillaume Musso - Het Grote Gemis

Een verhaal over keuzes en tweede kansen. Het Grote Gemis gaat over een briljante chirurg, Elliot, inmiddels zestig jaar oud. Hij heeft het nieuws gekregen dat hij longkanker heeft met uitzaaiingen en nog maximaal een paar maanden te leven heeft. Elliot besluit gewoon door te gaan met zijn leven en nog niemand iets te vertellen over zijn ziekte. Dus hij gaat ook gewoon door met zijn werk en met zijn jaarlijkse vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis. Als hij in Azië een peuter met een hazelip opereert, wordt hem door het dorpshoofd gevraagd wat zijn grootste wens is. Elliot antwoordt dat hij een vrouw terug zou willen zien die dertig jaar geleden overleden is. Dan ontvangt hij een flesje met tien goudkleurige pilletjes...

DVD: Sublime

George Grieves (Thomas Cavanagh) speelt het graag op zeker. Hij leidt een vrij saai bestaan in een keurige buitenwijk in de Verenigde Staten. Hij maakt zich nogal snel zorgen en het zint hem dan ook totaal niet dat hij binnenkort geopereerd moet worden aan iets vrij onbenulligs. Zijn angst wordt werkelijkheid, want er wordt een fout gemaakt in het ziekenhuis. Zijn gezondheid gaat met rasse schrede achteruit en hij moet langer in het ziekenhuis blijven. George komt steeds meer te weten over het ziekenhuis: de merkwaardige verpleger, de afgesloten vleugel van het gebouw en patiënten die steeds verdwijnen. Het is voor George het begin van het einde, want hij belandt in een wereld waarin dromen en realiteit nauwelijks te onderscheiden zijn. Al zijn angsten worden werkelijkheid en hij komt er achter dat het ziekenhuis mensen niet altijd gezonder maakt.

Ouwe zak met heimwee

Allahmachtig, ik ben vandaag 42 jaar oud geworden. Het gaat hard. Ondertussen ben ik er een beetje aan gewend, maar een paar jaar geleden had ik het wel moeilijk. Die veertig, daar zag ik als een Vaalsberg tegenop. Veertig is het teken van het einde der tijden.
Zo dood als een pier ben ik. Ik geloof zo langzamerhand steeds meer dat ik écht niet meer van deze wereld ben. Mijn werkelijkheid slaat nergens op; tenminste, hij past niet meer in deze tijd.

DVD: Altered



Ongeveer vijftien jaar geleden werden vijf tieners tijdens een jachtpartij ontvoerd door een stel mysterieuze wezens. Eentje, de jonge Timmy, overleefde het niet en de rest keert veilig terug. Alhoewel, niemand gelooft wat er met ze gebeurd is en ze zoeken naar antwoorden. Drie van hen besluiten op jacht te gaan naar de wezens, misschien wel om wraak te nemen op ze om wat er met ze gebeurd is. Als ze op een avond, na zeven jaar te hebben gezocht, eindelijk zo'n wezen weten te vangen hebben ze eigenlijk niet echt een idee wat ze moeten doen. De broer van Timmy blijkt tijdens de jacht te zijn gebeten en het gaat niet goed met hem. Dan komen ze er langzaam achter dat het wezen een vrij duidelijke agenda heeft en het wordt al snel duidelijk dat dit wel eens niet voor iedereen goed af zou kunnen gaan lopen.

Loran naar NAC Breda

NAC heeft zich versterkt met Tyrone Loran . De transfervrije verdediger van RBC Roosendaal kwam met de club uit Breda een contract overeen voor drie seizoenen. Loran moet nog wel medisch gekeurd worden.

Voor de 25-jarige speler is NAC Breda de vijfde club in zijn loopbaan. Eerder was hij actief voor FC Volendam, Tranmere Rovers en Port Vale. Momenteel is hij met RBC nog actief in de promotie/degradatie play-offs.

Screenshots van LittleBigPlanet

Het spel LittleBigPlanet dat elementen zal hebben van een platformgame werd al na de eerste paar beelden enthousiast ontvangen door de gameswereld. Veel mensen waren vooral te spreken over de grafische stijl van het spel. Vandaag hebben wij vier nieuwe screenshots van het spel voor jullie evenals een stuk artwork.





Met dank aan Nebo en Cyberia18 voor het submitten van dit nieuws.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.