FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 maart 2007

Krajicek naar tweede ronde Miami

Michaella Krajicek heeft de tweede ronde van het WTA toernooi in Miami, ook wel het ‘Vijfde Grand Slam’ genoemd, bereikt.

Krajicek versloeg het Georgische talent Anna Tatisjvili met 6-3, 7-6. In de tweede set wist Krajicek op een 4-2 voorsprong te komen, maar na een regenpauze leverde ze die weer in. In de tiebreak maakte ze het met 7-2 alsnog af. In de tweede ronde treft Krajicek de als achtste geplaatste Tsjechische Nicole Vaidisova.

Duiker komt om bij oefening

Icoon OngelukEen 24-jarige duiker van de Urker brandweer is donderdagavond omgekomen bij een rampenoefening in de haven van Urk. Dat heeft de politie donderdagavond gezegd.

De man moest een auto te water te hulp schieten, maar kwam zelf vast te zitten. Volgens een politiewoordvoerster is de verslagenheid binnen het brandweerkorps groot.

Zijn duikpartner kon de vastzittende Urker nog wel los trekken, maar de man was toen al bewusteloos. Hij bleek uiteindelijk niet meer te redden. De technische recherche van de politie en de Arbeidsinspectie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur.

Cricketers verslaan Schotland

De Nederlandse cricketers hebben het wereldkampioenschap in de West-Indies afgesloten met een overwinning tegen Schotland. Nederland was na nederlagen tegen Zuid-Afrika en Australië al uitgeschakeld.

Al voor het WK was Schotland verslaan het belangrijkste doel, de grootmachten Zuid-Afrika en Australië waren op voorhand al een maatje te groot. Schotland kende echter een zwakke dag wist slechts 136 runs te scoren. Nederland had daar geen enkel probleem mee Met slechts twee slagmensen uit bracht Ryan ten Doeschate zijn ploeg op 140 runs en was de wedstrijd gewonnen.

Broers verkrachtten 13-jarig meisje gedurende een jaar

Icoon BuitenlandsDrie broers uit het Belgische Middelkerke hebben een jaar lang een meisje herhaaldelijk verkracht. De jongens van Marokkaanse komaf verklaarden tegen de politie dat ze dat niet gedaan zouden hebben als het meisje ook van islamitische komaf was geweest. De broers zijn allen nog minderjarig.

De broers van 15, 16 en 17 jaar vergrepen zich aan een 13-jarig meisje uit hun buurt, meldden Belgische media donderdag. De oudste jongen is ondertussen in een jeugdgevangenis geplaatst, de twee andere broers zijn in een jeugdinstelling terecht gekomen. De politie greep in na een klacht van de moeder van het slachtoffer.

Met dank aan brt -teletekst, StuiTerT, Funkamental, Marcussi en Vince_Taylor voor de submit.

Buren zijn gekrijs fitnesstrainster beu

Icoon OpmerkelijkBuren van de sporthal van een revalidatiecentrum in het Friese Beetsterzwaag zijn het gekrijs van de fitnesstrainster meer dan zat. 's Avonds doen bezoekers in de hal oefeningen op harde muziek. Dat vinden de buren niet zo erg, dramatischer vinden ze het geluid dat uit de keel van de instructrice komt.

Haar stemvolume zou de muziek ruimschoots overstijgen. Ze zou krijsen door een microfoon om boven de beats uit te komen. Ondanks dubbele beglazing blijven de bewoners meegenieten van haar geluid. De Friese Sytske Riemers had er genoeg van en schreef namens de buurt een brief naar de gemeente dat het afgelopen moest zijn met het gekrijs. Het is niet bekend of haar actie effect heeft gehad.

Azië-reis van Oranje nog niet rond

De twee oefenduels die het Nederlands elftal in juni zou gaan spelen in Azië zijn nog steeds niet rond. De ploeg van bondscoach Marco van Basten zou op 2 juni en 6 juni oefenduels spelen tegen een Aziatische tegenstander.

Thailand gaf eerder aan één van de tegenstanders van Nederland te zijn. Maar de KNVB noemt de Thaise voetbalbond echter voorbarig. Van Basten ziet de reis door Azië namelijk liever niet doorgaan. "Wij hadden de spelers liever vrij gegeven. De KNVB heeft ook een budget en ze hebben aangegeven dat ze de duels graag gespeeld zien worden. Ik ga niet over geldzaken, maar die spelen hierin wel een belangrijke rol," aldus Van Basten.

UEFA onderzoekt uitspraak Stijnen

De UEFA heeft een onderzoek gestart naar de Belgische doelman Stijn Stijnen vanwege zijn ‘oproep’ de Portugese sterspeler Christiano Ronaldo uit de wedstrijd te schoppen.

Stijnen deed zijn uitspraak in de Gazet van Antwerpen in een vooruitblik op het EK kwalificatieduel tussen België en Portugal komende zaterdag. “ Normaal gesproken hebben we Ronaldo na twee minuten al zo zwaar aangevallen dat hij van het veld moet”, aldus de doelman van Club Brugge. Volgens Stijnen zou hij verkeerd zijn geciteerd en enkel hebben bedoeld dat er vanaf het begin agressief moet worden gevoetbald. Desondanks vroeg de Portugese bond de UEFA om opheldering, “We hebben een klacht ontvangen'', aldus een woordvoerder van de UEFA die eraan toevoegde dat men de zaak zal uitzoeken.

Joling: Liefst seks met gebonden hetero

Gerard JolingGerard Joling heeft het liefst seks met gebonden heteroseksuele mannen. Dat verklapte de zanger vanochtend in het radioprogramma van Edwin Evers. "Ik heb dan wel geen relatie, maar wel seks. Ook met heteroseksuele mannen die een vrouw thuis hebben zitten. Ik moet zeggen dat ik dat toch wel het leukst vindt, het is erg spannend", zo zei de zanger en presentator.

Joling is momenteel bezig met een serieuze autobiografie, waarin naast deze bekentenis ook namen genoemd gaan worden. "Ik wil wel wat nieuws te vertelllen hebben, anders is zo'n boek natuurlijk overbodig. En ja, er zijn ook bekende heteroseksuele mannen bij. Uiteraard vertel ik hen wel dat ik nu een boek schrijf waarin ik namen ga noemen. De reacties zijn wisselend, de een vindt het leuk, de ander is er minder blij mee. Maar goed, het blijft natuurlijk mijn leven."

Joling schreef tweemaal eerder een boek. 'Het wordt nooit wat met die jongen' en 'Boerenkool en Kaviaar'. Wanneer de autobiografie uitkomt is nog niet bekend.

Met dank aan SunChaser voor de submit.

UEFA wijst verzoek Sevilla af

De Europese voetbalbond heeft een verzoek van Sevilla, om de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA-beker te verplaatsen, afgewezen.

Sevilla wilde de thuiswedstrijd tegen Tottenham niet op 5 april spelen omdat er op die dag wegens een religieus feest diverse activiteiten zijn in de stad.

Vandaag heeft de UEFA gezegd dat het in een eerder stadium nagenoeg dezelfde verzoeken van andere clubs heeft afgewezen. Zo probeerde PSV bijvoorbeeld het thuisduel tegen Arsenal voor de Champions League verplaatst te krijgen wegens carnaval. Dat werd ook afgewezen.

Politie ontsnapt aan aanslag krakers

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie is vorige week bij het ontruimen van een aantal kraakpanden ontsnapt aan een aanslag. Politieagenten wilden een pand aan de Bilderdijkstraat ontruimen, maar stuitten daarbij op een gebarricadeerde deur. Daarachter hing een constructie die het hele gebouw had kunnen opblazen.

Er hingen twee jerrycans. Een daarvan bevatte een zeer brandbare vloeistof, in de andere zat een nog onbekende stof. Tezamen zouden zij een levensgevaarlijke situatie voor politie en omwonenden hebben kunnen creëren. Toen de ME na uren het pand binnen kon komen, waren de krakers gevlogen. Zij hadden de bom speciaal voor de politie achtergelaten.

De politie vindt de zaak erg belangrijk en is op zoek naar de krakers die de val hebben geplaatst. De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, is geschrokken van het incident. Hij ziet niet in wat dit met kraken te maken heeft.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Kinderen halen half miljoen op voor waterprojecten

Icoon AlgemeenDuizenden leerlingen van basisscholen hebben donderdag samen met een aantal organisaties ruim een half miljoen euro opgehaald voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. Dat liet Aqua for all, de organisator van de inzamelingsactie, weten.

7000 Leerlingen uit de hoogste klassen van 155 scholen haalden het geld op met een sponsorloop, waarbij ze over een afstand van 6 kilometer 6 liter water mee moesten dragen. De tocht, in het kader van Wereldwaterdag, moet de kinderen een idee geven hoe het is grote afstanden af te leggen voor schoon drinkwater.

Leraren massaal op de vuist

Icoon OpmerkelijkIn de Mexicaanse plaats Morelia zijn tientallen docenten slaags geraakt met elkaar. Twee rivaliserende groepen wilden in conclaaf met de regionale overheid, om salarissen en lesplannen te bespreken.

Ze hielden er dusdanig verschillende meningen op na, dat ze elkaar op straat te lijf gingen met stokken en stenen. Enkele honderden agenten moesten eraan te pas komen om de strijdende partijen uit elkaar te halen. Een tiental docenten werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

'Ook Inter geïnteresseerd in Robben'

Nadat eerder Barcelona en Real Madrid hun interesse in Arjen Robben bekend maakten, lijkt ook Internazionale interesse te hebben in de Nederlandse aanvaller. Italiaanse media melden dat Inter de Nederlander in de zomer naar Milaan wil halen.

Barcelona zou Robben snel van Chelsea willen overnemen, net als ze vorig jaar deden met Gudjohnsen. In navolging van de Catalaanse club maakt echter ook concurrent Real Madrid kenbaar de Nederlander graag aan de selectie te willen toegvoegen.

Inter Milan lijkt zich nu toe te willen voegen aan het rijtje topclubs die strijden om de 23-jarige speler. Robben zou rond de 23 miljoen euro moeten opbrengen.

Man beschoten tijdens verkeersruzie

Icoon MisdaadEen 28-jarige automobilist uit Tilburg heeft woensdagavond een hoofdwond opgelopen toen hij werd beschoten door een medeweggebruiker. De beste man kon zelf nog naar het ziekenhuis rijden, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld.

De Tilburger moest remmen voor een auto die een bocht veel te ruim nam. De man claxoneerde om zijn irritatie kenbaar te maken. Vervolgens stopte de tegenligger en kwam dreigend op de 28-jarige af waarop deze besloot om de tegenligger een klap te verkopen. De tegenligger trok vervolgens een vuurwapen. Het slachtoffer draaide zich om, hoorde een harde knal en voelde direct een steek in zijn achterhoofd. Hij stapte in zijn auto en is met bloedende hoofdwond naar het ziekenhuis gereden.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld om de schutter te achterhalen.

Jazz Jackrabbit naar XBLA/PSN?

Nu er op Xbox Live Arcade een begin is gemaakt met het uitbrengen van volledige titels zoals Castlevania lijkt het er op dat er meer bedrijven zijn die hier wel oren naar hebben. In een interview met CVG heeft Cliff Bleszinski, een van de grote mensen achter Gears of War, gezegd dat Epic het serieus aan het overwegen is om de klassieker Jazz Jackrabbit naar Xbox Live Aracade en/of het Playstation Network te brengen.


Coming to a console near you...?

Concreet zijn de plannen nog niet. Epic heeft het op het moment erg druk met andere projecten, en Cliff zei dan ook dat er eerst wel mensen moeten worden gevonden die dit mogelijk kunnen gaan maken.

'Monstervis' gesignaleerd bij Zoetermeer

Icoon OpmerkelijkPiet den Dulk was zijn hond aan het filmen bij de Zoetermeerse Noord-Aa, toen hij een plons hoorde. Zo zegt de beste man op de website van een regionale omroep. "Het leek wel een enorme vis ofzo". Hij richtte zijn camera op het water en maakte onderstaand filmpje.

Of het hier gaat om een publiciteitsstunt van de gemeente Zoetermeer, een vroege grap voor 1 april of dat er echt een groot monster zwemt zal via nader onderzoek moeten worden vastgesteld. "Ik ga deze zomer niet ver het water in" zegt de eigenaar van de hond Boozter...


Knip en plakwerk of een heus monster van Zoetermeer?

Met dank aan Anoussshka voor de submit.

PSV beschermt cameramensen

Icoon BinnenlandsHet nieuws, dat FOK! gisteren naar buiten bracht, over de cameraman die in zijn nek werd geschopt tijdens de wedstrijd PSV - Ajax heeft ertoe geleid dat PSV cameramensen in haar stadion gaat beveiligen. Voortaan krijgt iedere cameraman die zich tussen het publiek begeeft een steward mee die op zijn of haar veiligheid let.

De cameraman werd tijdens het einde van de wedstrijd door een woedende PSV-fan tegen het hoofd geschopt. De man heeft hier een zware hersenschudding aan overgehouden. "Bij PSV hebben cameramensen tot dusver nooit last gehad van dergelijke incidenten. Ze waanden zich altijd veilig en daarom komt dit extra hard aan.", aldus Frank Wijnveld, de veiligheidsmanager van PSV.

Wijnveld hoopt dat andere voetbalclubs het verscherpte veiligheidsbeleid van PSV zullen overnemen. Volgens hem komt het alleen bij grotere wedstrijden voor dat cameramensen ook filmen vanaf andere tribunes dan de perstribune.

De dader is ondertussen gehoord door de beveiliging van PSV en heeft een stadionverbod gekregen. De politie doet nu samen met justitie onderzoek, volgens een woordvoerder gaat het slachtoffer nog aangifte doen zodat hij vervolgd kan worden.

Stekelenburg eerste keus van Van Basten

Maarten Stekelenburg vervangt aankomende zaterdag Edwin van der Sar in het doel van het Nederlands elftal. De keeper van Ajax krijgt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië de voorkeur boven Henk Timmer. Bondscoach Marco van Basten heeft dit impliciet gezegd tijdens een persconferentie vandaag.

"In de oefeninterland tegen Engeland hebben beide keepers een helft gekeept en de wedstrijd daarna tegen Rusland keepte Maarten. Hij heeft het in die wedstrijd goed gedaan en we zijn tevreden over hem. Maarten heeft op dit moment in ieder geval een voorsprong ten opzichte van Henk," aldus Van Basten.

Telegraaf berichtte verkeerd over reis hangjongeren

Icoon BinnenlandsHet bericht in de Telegraaf over Marokkaanse hangjongeren die in Marokko op 'Vlinderjacht' zouden zijn geweest op kosten van de Nederlandse overheid, klopt niet. Het zou gaan om jongeren zonder strafblad die zich inspannen voor het welzijn in hun wijk, en niet om hangjongeren. In een reportage in Nova werd dit woensdag door gemeentemedewerkers verteld.

Naar aanleiding van het bericht vroeg Geert Wilders, fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid, zich af of de betreffende ministers 'knettergek' waren geworden. Toen Wilders hoorde dat het niet om hangjongeren hing, reageerde hij dat het voor hem niet uitmaakt of het over criminele jongeren gaat. 'Dit soort reisjes' vindt hij bij voorbaat onnodig.

Met dank aan StickHorsie voor de submit.

Biometrische wietpas in Maastricht

Icoon BinnenlandsAlle vijftien coffeeshops van Maastricht worden komende zomer uitgerust met een geavanceerd biometrisch toegangssysteem. Dit systeem controleert de identiteit en leeftijd van bezoekers door het gezicht en de vingerafdruk te vergelijken met eerder opgeslagen gegevens. "Dat geeft ons de zekerheid dat niemand beneden de 18 jaar binnenkomt", aldus Marc Josemans van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht.

Bij het eerste bezoek wordt het identiteitsbewijs van de bezoeker gescand op echtheid, geldigheid en leeftijd van de houder. Daarna wordt ook een vingerafdruk gemaakt. De gegevens worden samen met een foto opgeslagen in de computer. Bij elk volgend bezoek hoeft de bezoeker slechts zijn vinger op de scanner te leggen, waarna een camera kijkt of ook zijn gezicht overeenkomt met de foto in het systeem. Klopt alles, dan mag de bezoeker naar binnen.

Met dank aan salutem voor de submit.

Twee wagens uit Forza Motorsport 2

Nog twee maandjes wachten en dan kunnen we deze game in handen hebben. Forza Motorsport, toch wel dé racegame voor de Xbox 360. En niet alleen krijgen we een boel racecircuits. Nee, we krijgen uiteraard ook een hele hoop auto's. Hieronder alvast twee voorbeelden, de 1998 Nissan R390 Road Car en de 2006 Subaru Impreza S204.



De Nissan


De Subaru

1998 Nissan R390 Road Car
Engine: 3.5L Twin-Turbocharged V8
Power: 550hp (410kw) @ 6800 rpm
Torque: 471ft-lbs (639 Nm) @ 4400 rpm
Curb Weight: 2420lbs (1098kg)
0-60 mph: 3.8 seconds
0-100 mph: 9.2 seconds
Top Speed: 169 mph (272 kph) (electronically governed)

2006 Subaru Impreza S204
Engine: 2.0L Turbocharged Flat-4
Power: 320hp (239kw) @ 6400 rpm
Torque: 319ft-lbs (433 Nm) @ 4400 rpm
Curb Weight: 3199lbs (1451kg)
0-60mph: 4.7 seconds
Top Speed: 155mph (250 kph)

Balkenende: EU is toe aan nieuw onderhoud

Icoon EuropaHet huis van de Europese Unie is opnieuw toe aan onderhoud. Zoals elk gebouw zijn steeds moderniseringen nodig om te kunnen voldoen aan de eisen van de nieuwe tijd. ''Zo blijft de EU een huis waarin mensen zich thuis voelen. Een stevig huis met open vensters.''

Dat zei premier Jan Peter Balkenende donderdag in de Ridderzaal op het Haagse Binnenhof waar de officiële Nederlandse viering van vijftig jaar Europese Unie plaatsvindt. Daar wordt in aanwezigheid van Koningin Beatrix en haar jongste zoon prins Constantijn en vele binnenlandse en buitenlandse genodigden een cultureel programma over Europa gebracht.

Balkenende wees er in zijn speech op dat de Europese Unie heeft meegeholpen ons leven beter te maken. ''Die rol kan de Unie ook de komende vijftig jaar spelen.'' De EU wordt volgens hem terecht een van de meest succesvolle projecten in de geschiedenis genoemd. Europa klinkt volgens Balkenende dan wel abstract en ver weg, ''maar Europa, dat zijn wij. Europa zit in ons''.

De premier gelooft dan ook niet dat de tijd van grote Europese idealen voorbij is. Hij wees op het ideaal van een schone energievoorziening en een sterke milieuvriendelijke economie. Maar: ''idealen zijn niet gratis. Ze vragen moed, hard werken en doorzettingsvermogen.''

Het doet Balkenende goed dat vooral Nederlandse jongeren tussen de 15 en 25 jaar het meeste vertrouwen hebben in de EU. ''70 procent van hen heeft er vertrouwen in'', zo haalde hij een recent onderzoek aan. ''Zij zijn veel meer Europa-minded dan de ouderen.'' Balkenende hoopt dat we allemaal nog iets van dat jeugdig enthousiasme leren.



'Europa, dat zijn wij; Europa zit in ons.'

Ancelotti wil bondscoach Italië worden

Carlo Ancelotti wil in 2008 bondscoach van Italië worden. Het contract van de oefenmeester, die nu trainer is van AC Milan, loopt dan af en hij zou graag de huidige bondscoach Roberto Donadoni opvolgen.

"Nog anderhalf jaar bij Milan en dan wil ik graag het nationale team coachen als het contract van Donadoni eindigt", aldus de coach tegenover La Gazzetta dello Sport.

In juli 2006 volgde Donadoni Marcello Lippi op die, na het behalen van de wereldtitel, stopte als bondscoach. In de strijd om EK-kwalificatie staan de Azurri derde in groep B.

Schulting weg bij FC Omniworld

Jan Schulting vertrekt aan het einde van dit seizoen als trainer bij FC Omniworld. De 51-jarige Schulting kon met de Almeerse voetbalclub geen akkoord bereiken over een nieuwe verbintenis. Vooral de contractduur vormde een struikelblok.

"We hebben allebei niet staan juichen, maar de samenwerking de afgelopen twee jaar is zowel voor de club als voor Schulting zelf belangrijk geweest", aldus technisch manager Jeffrey Kooistra. "We stonden er allebei in het begin niet echt goed voor. Maar nu hebben we een mooie naam opgebouwd."

'Wilders is islamracist'

Zo'n 500 mensen zijn gisteravond afgekomen op het 'anti Wilders-debat' in de Universiteit van Amsterdam. De vraag die centraal stond luidde: 'Wat is het antwoord op Geert Wilders?'.

Internationale Socialiste Miryam Aouragh, die namens de organisatie Samen Tegen Racisme het debat leidde, hekelde de Kamervragen die de PVV over de avond had gesteld. ''Juist de persoon die de grootste mond heeft over de vrijheid van meningsuiting en vindt dat je bijna alles mag zeggen over moslims, blijkt zelf een klein incasseringsvermogen te hebben.''

De PVV vreesde dat haar leider Geert Wilders op de bijeenkomst als een racist zou worden weggezet. Daar zaten ze niet ver naast. ''Met Wilders zit er een islamracist in de Tweede Kamer'', zo stelt voormalig GroenLinks-Kamerlid Mohammed Rabbae. ''Islamofobie is het nieuwe racisme'', voegt Peyman Jafari van de Internationale Socialisten eraan toe. De sprekers krijgen hiervoor de handen van de aanwezigen op elkaar.

PvdA-senator Ed van Thijn zou de belangrijkste spreker zijn gisteren. De oud-burgemeester van Amsterdam had zich echter afgemeld wegens griep. Hij had wel een kort statement opgeschreven dat werd voorgelezen: ''Het haat zaaien tegen moslims is momenteel een van de meest virulente vormen van racisme. Het doet denken aan de hoogtijdagen van het antisemitisme.''

Uiteindelijk deed oud GroenLinks-lijsttrekker Rabbae drie manieren uit de doeken over hoe er omgegaan zou moeten worden met de PVV. De moslims moeten zich waardig blijven gedragen: ''Laat je niet provoceren door het schofterige gedrag van Wilders.'' De politieke partijen in de Tweede Kamer ''moeten afstand nemen van het racistische gedachtengoed van Wilders.'' Tenslotte moet het Openbaar Ministerie volgens hem alle uitspraken van de PVV-leider buiten de Tweede Kamer bestuderen en zo nodig tot vervolging overgaan.

Klacht Kameroen tegen Haan

De voetbalbond van Kameroen heeft bij de FIFA een klacht wegens contractbreuk ingediend tegen Arie Haan. Eind januari vertrok de Nederlander als bondscoach van het land. Volgens de voetbalbond van het Afrikaanse land was daar echter geen akkoord over.

De klacht is twee weken geleden bij de FIFA neergelegd. De Afrikanen eisen daarnaast vier maanden salaris (ongeveer 150.000 euro) terug. Een woordvoerder van de voetbalbond van Kameroen heeft gezegd dat Haan voor zes maanden loon ontvangen heeft, terwijl hij maar twee maanden als bondscoach heeft gewerkt. Haan tekende in augustus 2006 een contract voor twee jaar.

Haan stuurde, naar eigen zeggen, eind januari een brief naar de bond en de minister van Sportzaken waarin hij zijn vertrek kenbaar maakte. De voetbalbond zegt echter dat ze niets hebben ontvangen.

Chinees koopt voor 23.000 euro aan drank

Een Chinese toerist heeft dinsdag op de Franse luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs binnen een kwartier 23.000 euro uitgegeven aan drank. Hij hoefde niet te zeulen met zijn boodschappen, want het waren maar een paar flessen, aldus een medewerkster van een tax-freeshop.

Zo kocht de man, een verzamelaar en goede bekende van de drankwinkel, een Chateau Mouton Rothschild uit 1945 voor 13.800 euro. Verder kocht hij een flesje zeldzame cognac uit 1806 voor 5000 euro, een Côtes-du-Rhône uit 1978 en een Armagnac uit 1900.

''We hebben sinds kort een aantal zeldzame wijnen, maar het is voor het eerst dat ik een dergelijke aankoop zie'', aldus de medewerkster die al twintig jaar achter de toonbank staat. Volgens haar heeft de koper ruim 4200 euro aan accijns bespaard. Sinds kort richten een aantal luxe belastingvrije winkels op de luchthaven zich speciaal op de haastige en welgestelde toeristen uit China, Japan en Rusland.

Epic zal geen PS3 exclusives maken

Epics vice-president Mark Rein heeft in een interview gezegd dat ze geen exclusieve titels voor de PlayStation 3 zullen gaan maken. De vice-president van het bedrijf, dat verantwoordelijk was voor Gears of War en de Unreal-serie, zei daarbij wel dat deze beslissing niets te maken heeft met de succesfactor van de PlayStation 3, hij heeft het volste vertrouwen in Sony's machine. Het is volgens hem puur een kwestie van tijd en geld, omdat het developen van exclusives een aantal jaren in beslag neemt en Sony tot op heden nog geen deal met Epic heeft gesloten.

"I think that bird has flown the coop already on PlayStation 3 - they're not making launch titles any more, and we couldn't just start up a game tomorrow as an exclusive because it takes a few years."

"We are doing games for PS3 - Unreal Tournament - but I think the opportunity to do an exclusive has passed. I don't see Sony offering us a really great deal today to make that ass-kicking PlayStation 3 game, because by the time we finished, there would already be hundreds of great games on the platform."

Als ze een exclusive zouden gaan developen, zou deze in de toekomst moeten gaan opboksen tegen opvolgers van Killzone en Gran Turismo, waardoor de beslissing "just a timing thing" is. Voor de volgende generatie consoles wist Rein nog niks concreets te melden behalve dat alles zou kunnen gebeuren, maar het nog te ver in de toekomst is.

[WTCC] BMW hoopt gewichtsvoordeel te behouden

Tijdens afgelopen raceweekend in Curitiba kregen de BMW-coureurs een gewichtsvoordeel van 15 kilo toebedeeld. De BMW-coureurs zouden namelijk in het nadeel zijn bij de rollende start aangezien zij een achterwielaangedreven-bolide besturen. BMW hoopt dit gewichtsvoordeel de rest van het seizoen te behouden.

Dit seizoen is de vliegende start nieuw in het WTCC-kampioenschap. Bij het samenstellen van de reglementen is er een bepaling opgenomen dat achterwielaangedreven bolides dertig kilo zwaarder moeten zijn, vanwege hun voordeel bij een staande start. De achterwielaangedreven BMW’s zouden dus dubbel benadeeld worden.

Tijdens het raceweekend in Curitiba gingen de meesten er nog vanuit dat de gewichtsreductie alleen opging voor dat weekend. Na dit weekend zou dan een evaluatie plaatsvinden. Echter verklaard Mario Theissen, motorsport directeur van VMW anders: "Ik heb de toezegging van Jonathan Ashman, de voorzitter van de toerwagencommissie, dat die reductie van 15 kilo voor het hele seizoen geldt."

Gezien de dominantie van BMW tijdens beide races in Curitiba valt te verwachten dat de andere teams (Alfa en Chevrolet) bezwaar zullen aantekenen tegen deze beslissing. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Crysis krijgt twee demo's, een beta en één nieuwe screenshot

Goed nieuws voor iedereen die niet zeker weet of Crysis wel goed zal draaien op hun PC. Want er staat zowel een multiplayer als singleplayer demo in de planning voor het spel, die vlak voor haar release uit moeten gaan komen.

Naast de demo's is de komst van een selecte multiplayer-beta ook bevestigd, met waarschijnlijk 20.000 beta keys. Toen EA gevraagd werd hoe het precies zat met de beta reageerden ze:
"All the stuff except the thing about the beta keys is good to go. The information about the beta keys is inaccurate."

Fansite, InCrysis, wist te melden dat de langverwachte shooter in het derde kwartaal van 2007 moet gaan verschijnen. Een bevestiging hiervan door EA laat nog even op zich wachten.

En als slagroom op het toetje ook nog een nieuwe screenshot.

14-jarig talent verrast in Miami

Het nog maar net begonnen WTA-toernooi in Miami heeft zijn eerste verrassing al beleefd. De nog maar 14-jarige Portugese Michelle Larcherde Brito versloeg in de eerste ronde de Amerikaanse Meghann Shaughnessy met 3-6, 6-2 en 7-6.

Brito wordt gecoached door Nick Bolletieri, een bekende naam in het tenniscircuit. Bolletieri had eerder onder meer Xavier Malisse, Maria Sharapova en Andre Agassi onder zijn hoede.

Braziliaanse baby weegt al 25 kg

Icoon OpmerkelijkDe Braziliaan Mattheus is pas één jaar, en weegt nu al 25 kilo. Door zijn gewicht kan hij amper lopen en bezorgt hij zijn moeder rugklachten. Artsen staan voor een raadsel.

Na drie maanden het levenslicht te hebben gezien begon Mattheus aan zijn gewichtige opmars. Gedurende enkele maanden groeide de baby als kool. Als Mattheus in dit tempo doorgroeit zal hij op 16-jarige leeftijd rond de 400 kilo wegen.

Onder dit bericht is een filmpje te zien van Mattheus.

Met dank aan Anoussshka voor de submit.

Anderson wil omgekeerde startvolgorde

Gary Anderson is van mening dat met een kleine aanpassing in de reglementen de races veel spannender gemaakt kunnen worden. De voormalig technisch directeur pleit voor een startopstelling in omgekeerde volgorde van kwalificeren. Op deze manier zouden er veel meer inhaalacties plaatsvinden.

In de hedendaagse Formule 1 is inhalen een zeldzaamheid geworden. Dit komt met name door de huidige generatie bolides, welke dusdanig ontworpen zijn dat ze het een achterligger moeilijk maken. "Bolides en reglementen hebben zich de laatste jaren de verkeerde kant op geëvolueerd. De bolides kunnen elkaar niet meer goed volgen omdat ze dan teveel grip verliezen," aldus Anderson.

Om deze reden vinden de meeste inhaalacties plaats op achterblijvers of in de pitstraat. "Nu staat de snelste wagen vooraan in de kwalificatie en de langzaamste achteraan. Op zondagmiddag zijn er dan daadwerkelijk mensen die het wonder verwachten dat een langzamere bolide een snellere inhaalt op een vuil deel van de baan. Je hoeft echter geen hersenchirurg te zijn om te bedenken dat zoiets niet zal gaan gebeuren," beredeneert Anderson.

Wanneer de startopstelling in omgekeerde volgorde zou plaatsvinden zullen de snellere coureurs wel moeten inhalen om de race te winnen. Op deze manier wordt dus close racing gecreëerd. "Als je op deze manier het kampioenschap kunt winnen betekent dat dat je daadwerkelijk iedereen verslagen hebt. Je moet dan niet alleen een snelle coureur zijn maar ook een slimme. Je moet andere mensen echt gaan inhalen. Dat vereist een andere houding."

Vrijspraak in Frans cartoonproces

JustitieIn Parijs is vandaag hoofdredacteur Philippe Val van het Franse linkse satirische weekblad Charlie Hebdo vrijgesproken van het beledigen van de islam. Twee moslimorganisaties, die zitting hebben in de Franse moslimraad CFCM, hadden Val aangeklaagd omdat zijn weekblad begin vorig jaar de twaalf Deense spotprenten afdrukte, samen met nieuwe Mohammed-cartoons en commentaren. Ook de cover van het blad bestond uit een cartoon.

De moslimorganisaties die het proces aanspanden beschuldigden Charlie Hebdo van ''het beledigen van een groep mensen op basis van hun religieuze overtuiging''.

Volgens de Franse rechtbank valt de publicatie van de cartoons echter onder de vrijheid van meningsuiting en was het geen aanval op de islam, maar op fundamentalisten. Het vonnis werd met applaus ontvangen op de publieke tribune. De rechtszaak werd door velen gezien als een test voor de vrijheid van meningsuiting in Frankrijk.

Voorafgaand aan het proces in februari werd een steunbetuiging aan het weekblad voorgelezen afkomstig van de Franse minister van Binnenlandse Zaken en rechtse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy. Hij stelde onder meer dat Charlie Hebdo een oude Franse traditie heeft gevolgd, die van satire.



De cover van Charlie Hebdo
'Het is zwaar om door idioten aanbeden te worden'

Nieuw moordmysterie van Agatha Christie

Evil Under the Sun. Dit is de subtitel van de nieuwste Agatha Christie game van The Adventure Company. In het spel zal de speler dit keer wel in de huid van Hercule Poirot kruipen om de moordenaar op te speuren.





Meer dan twintig karakters moeten aan de tand worden gevoeld om er achter te komen wie de brute moord heeft gepleegd.
De makers hebben naar eigen zeggen goed geluisterd naar de feedback van de fans. Zo heeft deze game een beter gestroomlijnd inventory systeem, dialoogkeuzes die meer impact hebben op het verhaal, en minder saai voetenwerk.



Het spel staat gepland voor oktober dit jaar.

EA kondigt nieuwe franchise 'Boogie' aan

Electronic Arts kondigt vandaag aan dat ze met een geheel nieuwe franchise komen voor de Wii. De game, Boogie, zal een zogenaamde music/rhythm game worden. In tegenstelling tot Singstar of Dance Dance Revolution waarin je alleen zingt of danst zal deze game beide opties combineren en ook een aantal nieuwe elementen introduceren. Zo zal je onder andere zelf videoclips maken in de game waarin jij de hoofdrol speelt. Hoe dit precies uitgewerkt zal worden is nog niet bekend.

Tenslotte vijf screenshots van Boogie.De game zal nog dit jaar uitkomen op de Wii.





Gomes niet in Braziliaanse selectie

Opnieuw is PSV-doelman Gomes niet opgeroepen door bondscoach Carlos Dunga. De oefenmeester van de Braziliaanse ploeg riep de negentienjarige Cassio op. Hij is de vervanger van Helton, de keeper van FC Porto heeft zich geblesseerd afgemeld en zal niet spelen.

Cassio heeft nog niet eerder voor Brazilië gespeeld. Wel kwam hij in actie met Jong-Brazilië, waarmee hij onlangs het Zuid-Amerikaanse kampioenschap won. De 19-jarige doelman van Gremio speelde daar uitstekend en dat moet voor de bondscoach de reden zijn geweest om Cassio te selecteren. Bij zijn club Gremio komt hij namelijk niet of nauwelijks in actie.

Voor Gomes is er dus geen plaats in de nationale selectie. Het is niet de eerste keer dat de doelman gepasseerd wordt. In de voorgaande interland werd Gomes ook al gepasseerd door Dunga. De opgelopen spierblessure tegen Arsenal is wellicht debet aan het niet selecteren. Op 24 maart en 28 maart spelen de Brazilianen tegen respectievelijk Chili en Ghana twee oefeninterlands.

PlayStation 3 al te koop

Officieel is de PlayStation 3 pas vanaf morgen te koop, maar net als met bijvoorbeeld de Wii zijn er al winkels welke de console verkopen. Eerder waren er al winkels in Italië die de PS3 te koop aanboden voor de officiële releasedatum.

Eén van de winkels die we spraken had ook meer PS3 units binnen gekregen dan verwacht. Het is dus waarschijnlijk niet zo dat de PS3 zo onvindbaar is als een Wii bij de launch.

De PlayStation 3 is te koop voor een adviesprijs van 599 euro en wordt geleverd met een controller en 60 gig harde schijf.

Bos eist opheldering van Weekend

Minister Wouter Bos (Financiën) eist opheldering van het weekblad Weekend dat afgelopen week foto's van hem en zijn kinderen heeft gepubliceerd.

Het blad krijgt drie dagen de tijd om uit te leggen wat de juridische grond zou zijn. Bos vindt de foto's een inbreuk op zijn persoonlijke levenssfeer en de publicatie 'onrechtmatig'.

Als Weekend niet met een bevredigend antwoord komt, overweegt Bos Weekend te dagvaarden.


Energiedrankjes gaan in de ban

Icoon BinnenlandsScholen in Friesland en Groningen gaan de welbekende energiedrankjes verbieden. Ouders wordt opgeroepen geen Red Bull of Golden Power meer mee te geven.

Volgens het Lauwerscollege (zie site voor meer info) dat met de ban is begonnen, worden leerlingen eerst actief tot hyperactief. Kort na het drinken zakt de leerling echter helemaal in en volgen ze de les niet meer, zo schrijft de website Waldnet.nl.

De vestigingen van de Christelijke scholengemeenschapin Buitenpost, Kollum, Surhuisterveen en Grijpskerk worden getroffen door de nieuwe regels. Leerlingen die de drankjes in de school drinken zullen worden aangesproken en bij herhaling mogelijk gestraft worden.

Met dank aan Anoussshka voor de submit.

Sekstrio loopt uit op beroving

Icoon MisdaadEen man uit Kerkrade die wel zin had in een sekstriootje kreeg niet wat hij wilde. Wel werd hij beroofd.

De man had via internet contact gelegd met twee andere mannen om eens lekker los te gaan. Ze spraken dan ook af om met z'n drieën onder de lakens te kruipen. Op zeker moment stelden de twee mannen voor om de Kerkradenaar aan bed vast te binden.

De man stemde toe, wat later niet zo slim bleek te zijn. De mannen bonden hem namelijk stevig vast, sloten de slaapkamer af, en roofden het hele huis leeg. Na een paar uur wist de man bij een telefoon te komen en de politie in te lichten. De agenten moesten bij aankomst de deur van de slaapkamer forceren om de man te bevrijden. De twee internetvrienden waren toen logischerwijs al gevlogen.

Met dank aan TiberiuZ en Civilian voor de submit.

Blessure Opdam valt toch mee

De knieblessure van Barry Opdam is minder erg dan aanvankelijk gedacht werd. Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de verdediger van AZ de binnenband van de linkerknie verrekt heeft. Eerder deze week luidde de diagnose een scheurtje in de band, waarmee hij drie tot zes weken uitgeschakeld zou zijn geweest.


Opdam liep de kwetsuur afgelopen zondag op in de uitwedstrijd tegen Heracles. Het is nog onbekend wanneer hij zich weer bij de selectie van de Alkmaarders kan aansluiten.

"Omzet MMO markt zal bijna verdubbelen tussen nu en 2011"

Dat de MMO(RPG) markt met de komst van World of Warcraft een explosieve groei heeft doorgemaakt zal voor weinigen nieuws zijn, maar analisten voorspellen dat deze markt binnen de gamesindustrie nog lang niet uitgegroeid is. In tegendeel zelfs. In 2006 was de omzet van MMOG's in de westerse wereld (Europa en de VS) zo'n 875 miljoen Euro. 'Media research firm' Screen Digest voorspelt dat deze omzet in 2011 bijna verdubbeld zal zijn naar anderhalf miljard Euro. Deze stijging zal deels te verklaren zijn door het gebruik van in-game advertenties en het verkopen van virtuele items voor echt geld.


Believe....

Verder verwacht Screen Digest dat de groei van MMOG's binnen de westerse markt het grootste zal zijn in Europa, en dan vooral in Frankrijk.

Neurowetenschapper voorziet 'breinbericht'

Icoon WetenschapNeurowetenschapper Guillen Fernandez verwacht dat artsen binnen enkele jaren patiënten een 'breinbericht' kunnen geven, een soort verwachting van de ontwikkeling van de hersenen.

Dat zegt Fernandez donderdag bij zijn aanvaarding van zijn hoogleraarschap cognitieve neurologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Volgens Fernandez maken geavanceerde technieken het mogelijk om bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer te voorspellen nog voordat die zich openbaart. Als eerder bekend is dat een patiënt Alzheimer zal krijgen, kan waarschijnlijk meer bereikt worden met preventieve medicatie, zo meent de hoogleraar.

Achievements Luxor 2

Na Luxor deeltje één, een van de Live Arcade games die bij de launch van de Xbox 360 aanwezig was, komt er een deel twee. Wanneer deze game online zal komen is niet bekend, maar aangezien de achievements bekend zijn gemaakt kan dat niet al te lang meer duren. De achievements zijn als volgt:

Alien Technology (10 punten)
Collect at least five artifacts on the Agents pinball table

Angel (15 punten)
Do a plus Airwalk free trick during any competition on the Extreme pinball table

Multi-tasker (10 punten)
You just have to start any of the multi-ball modes to get this achievement

Emerald Flasher (10 punten)
You'll have this one after scoring enough to earn your first Extra Ball

First Aid Kit (10 punten)
Complete the Bungee Jumping game on the Extreme pinball table

Mr. Falcon (30 punten)
Collecting all artifacts on the Agents table.

Speed Demon (30 punten)
Win the Wizard Tournament. It's on the Speed Machine pinball table.

Platinum Cylinders (10 punten)
Complete the Overheat Hurry Up mode on the Speed Machine pinball table.

Professional (30 punten)
Win the Final Confrontation game mode on the Agents pinball table.

Sweet Ride (20 punten)
Collect at least two tunings on the Speed Machine pinball table.

Good Luck (10 punten)
Earn 2 Million points on any pinball table.

Elite Operative (15 punten)
Complete a Hurry Up mode within 20 seconds on the Agents pinball table.

"Bono: Thompson's unlikely ally?"

Jack Thompson is niet de enige man op deze aardkloot die graag bepaalde games verboden zou willen zien. Een organisatie genaamd The Venezuelan Solidarity Network is namelijk druk bezig om de productie van Mercenaries 2 een halt toe te roepen. In deze game zul je een tiran in Venezuela af moeten zetten. Volgens de actiegroep is dit niet zomaar een game, maar een politieke statement die de reeds gespannen relatie tussen de VS van George Bush en het Venezuela van Hugo Chavez zou kunnen verslechteren.

Waar komt Bono dan in dit verhaal om de hoek kijken? De lead-zanger van U2 en 'all around' wereldverbeteraar zit namelijk in de raad van bestuur van Elevation Partners, een onderneming die op haar beurt weer een meerderheidsaandeel bezit in BioWare/Pandemic Studios, de ontwikkelaar van Mercenaries 2.

Door middel van een brief die je hier in PDF formaat kunt vinden probeert de actiegroep niet alleen Bono maar ook andere (religieuze) leiders zo ver te krijgen een steunbetuiging te geven voor deze actie. Hoe succesvol de actie zal zijn is nog maar de vraag. In juli 2006 vroeg de actiegroep Bono al om steun op hetzelfde punt, maar deze oproep bleef onbeantwoord. Pandemic heeft inmiddels ook gereageerd op de kwestie.
Josh Resnick, mede-oprichter van Pandemic, had het volgende te zeggen:

"While we're flattered that people think Mercenaries 2 is a commentary on the real world, it is just a video game--and as they say in the movies, all characters and events are purely fiction. Our setting provides gamers with the overall look and feel of Venezuela, although it is not an accurate street by street depiction and the characters as well as the storyline are completely made up. More to the point, the characters are categorically not based on any real political figures in Venezuela or elsewhere."

"It's common practice in the entertainment business, both movies and video games, to set fictional storylines in real places. This isn't any different than setting a movie like Goodfellas in New York. And while we certainly hope Mercenaries raises the adrenaline flow, anyone wanting to experience or learn more about the real world, we recommend a good history book."

Tien jaar cel voor Mandy Pijnenburg

De 18-jarige Mandy Pijnenburg uit Tilburg moet op de Dominicaanse Republiek tien jaar de cel in wegens cocaïnesmokkel. Dat meldde Omroep Brabant donderdag.

Dominicaanse autoriteiten troffen vorig jaar juli 22 kilo cocaïne aan in de koffer van Pijnenburg. Volgens de Tilburgse heeft een loverboy haar gedwongen de drugs te smokkelen. Deze zou hebben gedreigd de familie iets aan te doen als ze zou weigeren.

De Dominicaanse rechtbank negeerde dat verhaal. Het is onbekend of hoger beroep wordt aangetekend tegen het vonnis. De moeder van Mandy Pijnenburg was deze week bij het proces aanwezig. Vader Bart wachtte thuis het vonnis af. Volgens de ouders was hun dochter al sinds haar 13e in de ban van oudere Antillianen met een slechte reputatie.

De Dominicaanse Republiek heeft sinds enkele jaren de straffen flink verhoogd om de toenemende drugshandel in te perken.




Mandy in gelukkiger tijden

Valencia wint slag om Alexis

Volgens enkele Spaanse bronnen heeft Valencia de slag om Alexis gewonnen. De verdediger van Getafe stond in de belangstelling van meerdere topclubs.

Alexis kwam afgelopen zomer naar Getafe en was afkomstig van Málaga. De jonge verdediger was meteen van grootse waarde en was onder meer verantwoordelijk voor de moeilijkst passeerbare verdediging van de Primera División. Aangezien Roberto Ayala aankomende zomer naar Villarreal vertrekt, moesten Los Ches op zoek naar nieuw bloed in de verdediging.

Real Madrid en AC Milan probeerden ook om de Spanjaard bij hun selectie te voegen, terwijl Fiorentina reeds een afwijzing kreeg. Diverse bronnen meldden dat Real Madrid de verdediger had ingelijfd, maar naar nu blijkt is er een overeenkomst met Valencia over een contract tot en met 2013.

De clausule in het contract van Alexis bedroeg ¤8 miljoen. Valencia betaalt echter ¤6 miljoen voor de jeugdinternational, en laat zowel Miguel Pallardo als Pablo Hernández de omgekeerde weg bewandelen.

Boete voor vermoorden Calimero

 Een man uit het Belgische Hannuit heeft een boete gekregen van 143 euro omdat hij bij een ruzie een kuikentje had gedood. Calimero was het lievelingsdiertje van zijn vriendin.

Tijdens een ruzie zagen agenten hoe de 21-jarige man het kleine kuikentje uit het raam gooide vanaf de derde verdieping. De agenten vervolgden hem voor het 'opzettelijk doden van een dier zonder verdoving', meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws donderdag.

De rechter verplichtte de man ook 137 euro te betalen aan een fonds voor geweldslachtoffers.

Accessoires bij launch Mass Effect

Er is nog steeds geen officiële releasedatum bekend voor Mass Effect, Bioware's nieuwste RPG. Wel is er bekend gemaakt dat Mad Catz bij de lancering diverse accessoires beschikbaar stelt.



Mass Effect

De accessoires maken gebruik van de officiële licentie en worden in samenwerking met BioWare ontwikkeld. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om een Faceplate en Console Skins Combo Pack voor de Xbox 360 die ongeveer 22 euro zou moeten gaan kosten. Hier zit een faceplate in die op de console kan worden bevestigd en artwork wat aan de zijkant kan worden geplakt.

Unibet.com wordt Canyon.com in Franse koersen

Unibet.com gaat in Frankrijk in een andere outfit met een andere sponsor fietsen. In plaats van de groenwitte tenues zal de Belgische/Zweedse wielerploeg vanaf zondag in het zwartoranje met de naam van fietsleverancier en cosponsor Canyon op het shirt verschijnen. Hiermee hoopt de ploeg de problematiek rond het verbod op reclame voor kansspelen in Frankrijk te omzeilen.


Aankomende zondag verschijnt Unibet aan de start van de Franse wielerkoers Tour du Haut Var. Eerder dit seizoen werd de ProTourploeg vanwege de sponsornaam regelmatig geweerd in wedstrijden in Frankrijk, waaronder Parijs-Nice. Unibet probeerde nog via de rechter een startbewijs voor de eerste ProTourwedstrijd van het seizoen af te dwingen, maar dat was zonder succes.

Volgens de ploegleiding was het team de dupe van een hoogoplopende ruzie tussen de internationale wielerunie UCI en de Franse koersorganisator ASO.

Drie steekpartijen op verschillende scholen

Icoon MisdaadJongeren lijken steeds vaker naar steekwapens te grijpen, om onenigheden te beslechten. Deze 'trend' begon dinsdag in Rotterdam. Woensdag was het raak in Naaldwijk. En vandaag was het de beurt aan zowel Amsterdam als Oss. In alle vier de gevallen was het decor van de steekpartij een middelbare school of een R.O.C..

In Naaldwijk vond het steekincident op een afdeling voor havo/vwo van de Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) plaats. Een aantal skinheads zijn de vermoedelijke daders. Zij zouden een Marokkaanse scholier hebben achterna gezeten, die de school invluchtte. De conciërge probeerde de leerling van havo-4 te ontzetten, maar die werd ondanks die moedige poging toch gestoken en bekrast met een schaar. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk geen ernstig letsel opgelopen. De vermoedelijke daders komen van buiten de school. Dit was ook het geval bij de steekpartij in Rotterdam, waarover we dinsdag hadden bericht.

In Amsterdam werd vandaag een 15-jarige scholier door een mede-scholier gestoken op het plein van het Marcanti College. Naar verluidt hebben de dader en het slachtoffer 'irritatie gehad' over een uit de hand gelopen spelletje. De dader, vermoedelijk een eveneens 15 jaar oude jongen, stak het slachtoffer een keer en sloeg op de vlucht. De politie weet wie de jongen is en zoekt hem. De scholieren zaten op het VMBO.

Over de steekpartij in Oss is nog weinig bekend. De regionale krant 'Thuis in het Nieuws' meldt dat in de fietsenstalling van het Regionaal Opleidings Centrum een steekpartij heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis, de dader is aangehouden en de omgeving van de fietsenstalling is afgeschermd. Een FOK!ker, die zijn naam niet wilde opgeven, vertelde ons het volgende:

"Ik zit op school op ROC de Leijgraaf in Oss. Op dit moment wemelt het hier van de politie en zijn er bepaalde delen van van de fietsenstalling afgezet. Ook werd er iemand gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau. Er wordt verteld dat de jongen die is gearresteerd met een mes de school binnen is gelopen en iemand heeft neergestoken, de verschillende bloedvlekken lijken dit te bevestigen."

Met dank aan speedrazor3, Soushkin, JacsReality, FOKwa en dubidub voor de submit.

Geen Basso in Milaan-Sanremo

Ivan Basso verschijnt zaterdag niet aan de start van Milaan-Sanremo. Hoewel de Italiaan geen last meer heeft van de polsblessure die hij afgelopen vrijdag opliep bij een val in de derde etappe van de Tirreno-Adriatico, verwacht hij dat de blessure hem zaterdag parten zal spelen.

"Zeker in deze lange en lastige koers moet je zeer alert kunnen rijden", aldus Basso die aankomende maandag wil terugkeren in het peloton in de Spaanse rittenkoers Vuelta a Castilla y León. "Vanaf daar wil ik mij gaan voorbereiden op de Ronde van Italië."

Vorig jaar won Basso met overmacht de Giro. Door de perikelen rond het Spaanse bloeddopingschandaal mocht hij niet aan de start verschijnen van de Tour de France.

Xbox-live accounts niet gehacked?

Microsoft ontkent dat er Xbox-live accounts zijn gehacked. Dit als reactie op de klachten van verschillende spelers die beweerden dat hun gamer tag tijdens het spelen was gestolen.

Kevin Finisterre bracht het probleem aan het licht, nadat hij zelf ook gehacked was. Naast Finisterre zijn er nog circa 50 andere personen die claimen gehacked te zijn en daarnaast is er de zogenaamde Infamous Clan die toegeeft accounts te hebben gestolen. Volgens Finisterre zou het goed mogelijk kunnen zijn dat gegevens zijn verkregen via (onwetende) medewerkers van de Xbox-live helpdesk, "One of the first posts said they were not stealing the account details but being given them by Xbox Live support".

Maar Microsoft blijft er bij dat er geen probleem is met de veiligheid van Xbox-live. Finisterre spreekt er schande van, dat er in zijn ogen niet serieus naar gekeken wordt, terwijl meerdere mensen er al slachtoffer van zijn geworden. "There are people out there begging for help and they clearly aren't getting it" aldus Finisterre.

[update]Nieuwe screens en video Ninja Gaiden Sigma

In juni verschijnt Ninja Gaiden Sigma op de PS3. Met deze remake van Ninja Gaiden Black krijgt hoofd-ontwerper Yosuke Hayashi de kans zich te bewijzen als hoofd-ontwerper binnen Team Ninja. Het is hem er dus alles aan gelegen deze game een succes te maken.

Om dat te bewerkstelligen zal de game in 1080p op 60fps gaan draaien, de SIXAXIS-functionaliteit ondersteunen en zelfs enkele features bevatten die wegens technische beperkingen van de Xbox niet in Black gestopt konden worden.
Bovendien krijgen spelers drie van de in totaal negentien hoofdstukken de controle over Rachel, de blonde dame gewapend met een Warhammer waar je U tegen zegt.




[update]
Je kunt ook een filmpje van het geheel zien in 1280x720. Deze is hier te downloaden.

Theme Park Gameplay trailer

Tegelijk met de Europese launch van de PS3 komt ook Theme Park DS in de schappen te liggen. Hieronder alvast een gameplay filmpje voor alle mensen die zich afvroegen of de klassieker wel op zo'n klein scherm speelbaar zou zijn.

EA Japan, de ontwikkelaar die Theme Park naar de DS bracht, is ook bezig met Sim City voor de handheld. Deze game zal waarschijnlijk later dit jaar te koop zijn.

Aissati: "Gevoel voor Marokko is erg sterk"

Ook al zegt hij het niet met zoveel woorden, maar als het moment komt dat Ismail Aissati moet kiezen tussen Marokko en Nederland zou de keus wel eens op het Afrikaanse land kunnen vallen.

"Als de uitnodiging komt weet ik het wel", aldus de international van Jong Oranje tegenover AD Sportwereld. "Mijn gevoel voor het land is heel sterk. De mensen zijn er altijd blij, dat vind ik mooi. Ook als ze niet veel hebben", aldus Aissati, die Jong Oranje verkoos boven Jong Marokko omdat hij zo op jonge leeftijd nog niet veel hoeft te reizen. "Pas als één van beide landen me uitnodigt voor een A-interland ga ik echt kiezen. Dat is totnogtoe niet gebeurd. Voorlopig ben ik er nog niet mee bezig."

Vorig jaar kwam de 18-jarige Aissati met Oranje in actie op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Hierdoor moet de middenvelder voor zijn 21e verjaardag kiezen voor welk land hij wil uitkomen. "Ik vind dat je met je hart moet kiezen. Sommige jongens kijken naar het sportieve aspect, naar hoe ze meer EK\'s of WK's kunnen spelen bijvoorbeeld. Of naar andere praktische voordelen. Dat zou ik zelf nooit doen."

Buffel wil weg bij Glasgow Rangers

Thomas Buffel heeft aangegeven dat hij weg wil bij Glasgow Rangers. De 26-jarige Belg heeft nog een contract tot 2009 bij de Schotse club, maar heeft geen intentie zijn verbintenis uit te dienen.

“Mijn ambitie is om in een sterkere competitie te spelen”, aldus de voormalig Feyenoorder, die dit seizoen niet meer in actie komt vanwege een knieblessure. In de winterstop leek hij nog te vertrekken naar het Duitse Hannover 96. “Ik had de kans om naar de Bundesliga te vertrekken en meer te verdienen, maar ik wil niet bij een nieuwe club beginnen als ik niet volledig fit ben. Bovendien is het nog maar de vraag of Glasgow Rangers me had laten vertrekken.”

Kratos blijft onverminderd doorhakken

Cory Barlog kondigde min of meer al deeltje drie aan van het verhaal van Kratos zijn strijd tegen de Goden van Olympus, oorspronkelijk ontwerper en geestelijk vader van de serie David Jaffe wil zelfs zo ver gaan als deel vier, vijf en zelfs zes niet van te voren uit te sluiten.

Cory en David hebben al bedacht hoe het verhaal af zal lopen. De story-arc ligt er. Het is aan Sony om te bepalen hoeveel games zij de tijd krijgen om het verhaal af te sluiten. Een hoop is uiteraard afhankelijk van de verkoopcijfers van de games.
Als het verhaal verteld is, en de fans hebben nog steeds interesse, dan heeft David Jaffe nog wel ideeën voor andere games. Onder andere games gebaseerd op kortere verhalen die al aangestipt worden in de games die nu al in de winkel liggen.

Wii internet browser uitgesteld

De internetbrowser voor de Wii is uitgesteld naar een release in april 2007 waar eerst eind maart aangekondigd was. Nintendo en Opera hebben wat meer tijd nodig om de puntjes op de i te zetten. Een exacte datum in april is nog niet bekend.

De Wii Browser zal de eerste maanden (tot de zomer) gratis te downloaden zijn voor iedereen met een Wii. Daarna zal er betaald moeten worden om de browser te downloaden.

Op dit moment kun je gratis een beta versie downloaden op je Wii om alvast te kijken hoe de browser werkt.

Beleefd afpoeieren!

Het is ontzettend irritant. Je komt thuis en de telefoon gaat. En het is zo'n "Tele2, wilt u naar ons overstappen figuur". Doorgaans wimpel ik deze mensen vriendelijk af. Of ik vraag ze me de informatie schriftelijk toe te sturen omdat ik niet door te telefoon een toezegging wil doen. Dit werkt allemaal erg goed. Maar het lukt me nooit ze te vertellen waarom het zo godvergeten irritant is wat ze doen. Althans niet zonder te schelden. In dit filmpje laat Seinfeld zien hoe dat wel kan:
Well, now you know how I feel

Scholieren veroorzaken wiskundige sensatie

Drie middelbare scholieren uit Nijmegen en Heeswijk-Dinther hebben een eeuwenoud wiskundig raadsel opgelost. Ze hebben daarmee een wereldwijde sensatie veroorzaakt, aldus de wiskundigen Arno van den Essen en Nico Landsman van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Jesse Hoekstra (17) en Willem Schilte (17) van het Dominicus College in Nijmegen en Petra Alkema (15) van het Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther zijn er in geslaagd het meest magische vierkant ooit te maken, stelt Van den Essen. Een magisch vierkant is een wiskundige getallenreeks waarvan de optelsom horizontaal, verticaal, diagonaal en zelfs in cirkelvorm altijd gelijk is.



Voorbeeld van magisch vierkant

Softwareverkopen Japan, eerste PSP millionseller bekend

De softwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend. Zoals je ziet is het nog steeds een Nintendo aangelegenheid, maar Sony kan ook tevreden zijn aangezien de PSP haar eerste millionseller heeft: Monster Hunter Portable 2.

GameConsolePublisherAantalTotaal
Yoshi's Island DSNintendo DSNintendo131.843434.958
World Puzzle MojipittanNintendo DSBandai Namco71.70171.701
Monster Hunter 2PSPCapcom64.3681.000.599
Wii SportsWiiNintendo38.5601.204.234
Kin-iro no Corda 2PS2KOEI34.58534.585
Prof. LaytonNintendo DSLevel 531.371297.388
Wii PlayWiiNintendo30.4161.033.044
Girls 1st LoveNintendo DSKonami29.03329.033
Super Rober Wars WNintendo DSBanpresto25.139200.759
DQ Monsters JokerNintendo DSSquare-Enix22.4621.250.726

De nummers 11 t/m 30 zijn als volgt:

11. (NDS, Nintendo) More Brain Age
12. (NDS, Nintendo) New Super Mario Bros.
13. (NDS, EA) SimCity DS
14. (PS3, Bandai-Namco) Gundam Musou
15. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
16. (NDS, Konami) Yu-Gi-Oh! Duel Monsters: World Championship 2007
17. (PS2, Spike) Kenka Bancho 2: Full Throttle
18. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
19. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training
20. (NDS, Nintendo) English Training
21. (NDS, Nintendo) Brain Age
22. (WII, Sega) Sonic and the Secret Rings
23. (NDS, Konami) Survival Kids: Lost in Blue 2
24. (NDS, Bandai-Namco) Iron Left Brain: Mistake Museum 2
25. (NDS, Nintendo) Picross DS
26. (NDS, Pokemon) Pokémon Diamond
27. (NDS, EA) Theme Park DS
28. (NDS, Marvelous Interactive) Harvest Moon: The Island I Grew Up On
29. (WII, Nintendo) Wario Ware Smooth Moves
30. (NDS, Sega) Doraemon's New Magic World Adventure DS

De verdeling in de top 30 is als volgt:

NDS - 22
WII - 4
PS2 - 2
PSP - 1
PS3 - 1

Quake Wars testen?

Dat kan. Tenminste, als je in een clan zit. De game is nu al enkele jaren in ontwikkeling en de release wordt vooral veel uitgesteld, maar nu is er eindelijk een doorbraak. Men is namelijk op zoek naar betatesters voor de online mode van de PC versie. Quake Wars zal een team-based FPS worden, dus worden enkel en alleen clans toegelaten. Mensen die niet in clanverband online spelen, zullen dus nog even moeten wachten om de game te kunnen spelen.

Om mee te kunnen testen met je clan moet je het volgende mailen naar etqwbetatest@activision.com

1. Clan name
2. Number of 'active' members
3. Games played regularly
4. Games played competitively
5. Clan website
6. Clan IM details
7. Clan email

Wilders zegt niks over zijn vrouw

PVV-leider Geert Wilders weigert de vraag van D66 fractieleider Alexander Pechtold te beantwoorden over het paspoort van mevrouw Wilders. Pechtold zei deze week dat hij wil weten of Wilders' vrouw, afkomstig uit Hongarije, nog in het bezit is van een Hongaars paspoort. Wilders vindt echter dat familieleden van politici geen onderwerp van discussie mogen zijn.

Wilders vandaag in de Volkskrant: ''Vandaag is het mijn echtgenote, morgen mijn tante of mijn oma. Het moet niet veel gekker worden. Wat ik in de Tweede Kamer bepleit – afschaffing van de dubbele nationaliteit – geldt voor iedereen. Ik maak dus geen enkel onderscheid. De Partij voor de Vrijheid is niet met een dubbele agenda bezig.'' Pechtold kan volgens Wilders vragen wat hij wil, maar antwoord krijgt hij niet. ''Pechtold is voor mij totaal onbelangrijk. Hij mag vragen wat hij wil. Ik mag antwoorden wat ik wil. ''

De leider van de PVV vindt het te gek voor woorden dat zijn familie bij politieke discussies wordt betrokken. ''Ik word van alle kanten neergesabeld. Er zijn verschrikkelijke vergelijkingen gemaakt. Intussen groeit mijn aanhang. Ik constateer een groot verschil tussen hoe de kranten over mij schrijven en hoe de samenleving over mij denkt.''



'Pechtold is voor mij totaal onbelangrijk'

Een game studio onder loep

De BBC news website schetst met een serie korte interviews het reilen en zeilen van Climax, de ontwikkelaar van Ghost Rider voor de PSP, PS2 en GBA.
Tien van de meest prominente werknemers zijn geïnterviewd over hun taken bij het bedrijf, en hun ervaringen bij het maken van een game zoals Ghost Rider.


1. Technical lead 2. Art director 3. Lead designer 4. Lead level design 5. Game director 6. Lead environment artist 7. Animator 8. User interface artist 9. Lead coder 10. Lead SFX artist

De mini-docu kan hier worden gelezen.

Morgen Motorstorm-update

Mocht je morgen besluiten om Motorstorm in je op internet aangesloten PS3 te stoppen, dan zal je aangenaam verrast worden door een automatische update. Motorstorm zal na de update een vriendenlijst bevatten, die weer te gebruiken is om te kijken of je vrienden online zijn en kun je ze uitnodigen voor een potje modderracen. Ook kun je multiplayer-sessies opstarten die alleen toegankelijk zijn voor mensen die op je buddy-list voorkomen.
Het is nog niet geheel duidelijk of de friendslist van XMB gebruikt wordt of dat het een aparte lijst betreft.


Wij zijn twee vriendjes, jij en ik

Everything goes in Playstation Home

Sinds het "nieuwe" concept van Playstation Home is aangekondigd, is er één vraag die op ieders lippen brandt. "Will there be p0rn?"

Blijkbaar wel. Volgens Phill Harrison mag iedereen zijn eigen "home" inrichten zoals hij of zij wil. Users die vulgair meubilair of behang met naakte vrouwen niet kunnen waarderen moeten de betreffende gebruiker maar blocken.




"I think Home should be used for a much wider and more beneficial scope than that, but I think that people can express their creativity inside Home in a wide variety of ways and it's not necessarily for us to dictate what that should be. However, if somebody feels uncomfortable about an encounter on Home, it's very easy for them to ban that person from their friends list...", aldus Harrison op Three Speech.

Er zal wel moderatie komen op de publieke gedeelten van het Home netwerk, maar verder zullen mensen in hun private space "al hun creativiteit kwijt kunnen". De raad aan kinderen om niet met vreemden mee naar huis te gaan lijkt ook hier heel goed toepasbaar.

PvdA en SP willen puntenrijbewijs invoeren

De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil het puntenrijbewijs, dat nu alleen voor beginnende bestuurders geldt, voor alle autobestuurders invoeren. ''Nu het puntenrijbewijs voor beginnende automobilisten zijn vruchten afwerpt, is de tijd rijp voor een algemeen puntenrijbewijs'', zegt PvdA-Kamerlid Lia Roefs.

Autobestuurders die veel te hard of met een slok op gaan rijden of zich agressief gedragen, moeten strafpunten krijgen. Bij een nog nader vast te stellen puntenaantal raakt de bestuurder dan zijn rijbewijs kwijt.

De PvdA heeft al de steun gekregen van de SP. De SP ziet niet in waarom beginnende bestuurders nu anders behandeld zouden moeten worden dan ervaren automobilisten. CDA, VVD en ChristenUnie plaatsen echter kritische kanttekeningen bij een puntenrijbewijs voor iedereen. Zo zit het CDA niet te wachten op het bestraffen van lichte snelheidsovertredingen met puntenaftrek. De ChristenUnie vindt het voorstel ''sympathiek'' maar wil eerst weten of het aantoonbaar de verkeersveiligheid vergroot.

CD: Within Temptation - The Heart of Everything

Nederlands grootste muzikale exportproduct is al een aantal jaren achtereen Within Temptation. De band is razendpopulair in onder andere Finland, Spanje, Portugal en Duitsland en heeft inmiddels al meer dan 1,2 miljoen cd's en dvd's wereldwijd verkocht. Niet slecht voor 6 nuchtere Nederlanders met een hart voor gothic rock. Within Temptation leverde deze maand haar vierde volledige studioalbum af: The Heart of Everything.

PvdA-jongeren dreigen met rechtszaak

Icoon PolitiekDe Jonge Socialisten in de PvdA dreigen minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken (ook PvdA) met een rechtszaak als ze de pensioenfondsen ABP en PGGM niet dwingt te stoppen met het beleggen in landmijnen.

Desnoods moet Ter Horst met een noodwet komen om de pensioenfondsen zo ver te krijgen, aldus de Jonge Socialisten donderdag. Ze wijzen op het verdrag van Ottawa, waarin staat dat het ontwikkelen of produceren van landmijnen verboden is. Nederland heeft dat verdrag geratificeerd en is er dus aan gebonden, stellen de Jonge Socialisten.

Uit een uitzending van het tv-programma Zembla bleek zondag dat Nederlandse pensioenfondsen beleggen in clusterbommen en landmijnen. Na de politieke verontwaardiging die hierover ontstond, beloofden ABP en PGGM hun criteria voor beleggingen in de wapenindustrie aan te scherpen.

Theissen: "Vettel mogelijk niet elke vrijdag"

Het is onzeker of de testcoureur van het team van BMW F1, Sebastian Vettel, wel het hele seizoen in actie zal komen op de vrijdag. Tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen, in Australië, reed de Duitser in de ochtendsessie, om vervolgens 's middags zijn plaats af te staan aan Robert Kubica.

Teambaas Mario Theissen zegt dat de beslissing of Vettel in actie komt, per race bekeken zal worden. "We zullen voorlopig zo doorgaan, maar dat wil niet zeggen dat dat het hele seizoen zo is. Het hangt van de situatie af. We zullen het race voor race bekijken. Als we bijvoorbeeld hadden verwacht dat de vrijdagsessie 's ochtends droog zou zijn en 's middags nat, dan hadden we Robert Kubica beide sessies laten rijden," aldus Theissen.

Theissen zei tevens dat de nieuwe reglementen het moeilijk maken om jong talent een kans te geven in de Formule 1. "Het is nu lastig om een jonge coureur te evalueren en hem een kans te geven om te groeien in de F1. We hebben slechts vijf tests per seizoen en je mag dan maar één auto gebruiken. Ik was een voorstander van het originele idee om de vrijdag als testdag te gebruiken. Dat zou het probleem in mijn ogen wegnemen. Dan kun je ook de jonge rijders genoeg tijd geven."

"We Screwed Up Duke Nukem Forever"

Iedereen kent de game, niemand heeft het nog gespeeld. Duke Nukem Forever, de eerste in-house game van 3D Realms sinds Shadow Warrior, is letterlijk al jaren in productie. Gelukkig beginnen ze bij 3D Realms nu eindelijk door te krijgen dat er toch iets niet helemaal goed is gegaan.

"First, we fully admit we're screwed up the development of DNF, and it's now an industry joke. I laugh (and cry) when I think about it, too. Our fault is that we set the bar too high, and we tried too hard to make the game to beat all games,", aldus studio CEO Scott Miller in een interview met YouGamers.



Volgens Scott hadden ze te hoge eisen aan zichzelf gesteld. Nu hebben ze een blik met ervaren devvers open getrokken, en is de game nu daadwerkelijk goed op weg.
Naast het feit dat er misschien nu een echte game aan zit te komen, is er ook goed nieuws voor console gamers. Miller laat weten dat de game waarschijnlijk ook voor deze doelgroep beschikbaar zal zijn.

Duitse rechter beroept zich op Koran

OpmerkelijkEen vrouwelijke kantonrechter is in Duitsland van een zaak afgehaald omdat ze vond dat een Marokkaanse man het recht had om zijn vrouw te mishandelen. De 26-jarige vrouw wilde versneld scheiden omdat haar man haar met de dood bedreigde en mishandelde.

De rechter oordeelde echter dat de vrouw toen ze trouwde had kunnen weten dat haar man 'tuchtigingsrecht' heeft. Ook verwees de rechter naar de Koran, die bepaalt dat de eer van de man is gebonden aan de kuisheid van de vrouw. Dat zou betekenen dat het eergevoel van een islamitisch opgevoede man wordt gekwetst als zijn vrouw zich westers gedraagt. ''Uitoefening van dit recht tot tuchtiging kan niet gezien worden als overmatige hardheid'', oordeelde zij.

De advocaat van de vrouw tekende beroep aan tegen het vonnis en spande bovendien een procedure aan om de onpartijdigheid van de rechter in twijfel te trekken. De rechter vond dit onzin, omdat ze de echtelijke woning aan de vrouw had toegewezen en tegen de man een contactverbod had uitgesproken. De advocate kreeg echter gelijk en bereikte dat de rechter per direct van de zaak werd afgehaald.

De zaak zorgde voor veel commotie bij onze oosterburen. De organisatie voor vrouwenrechten Terre des Femmes noemde het standpunt van de rechter ''een rampzalig signaal'' voor vrouwen die zich uit een gewelddadig huwelijk proberen te bevrijden. Politici van onder meer de SPD willen dat er disciplinaire maatregelen tegen de vrouwelijke rechter worden genomen.

Seedorf: "Terugkeer Ruud kwestie van tijd"

Clarence Seedorf is er van overtuigd dat Ruud van Nistelrooy weer terug zal keren in het Nederlands elftal. "Als Van Basten de deur naar mij weer opzet, zal hij dat voor Van Nistelrooy straks ook doen", aldus de middenvelder.

Sinds het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland komt Van Nistelrooy niet meer uit voor Oranje. De spits van Real Madrid mist het vertrouwen van bondscoach Marco van Basten. Een lijmpoging afgelopen winter leverde niets op. De situatie lijkt muurvast te zitten, maar Seedorf, die zelf een aantal maanden geleden na een jarenlange afwezigheid terugkeerde in Oranje, ziet dat er nog altijd mogelijkheden zijn. "Ik weet hoe graag Van Nistelrooy deel wil uitmaken van de nationale ploeg. Ik denk dat zijn terugkeer een kwestie van tijd is. Ruud weet als geen ander wat de waarde van het Nederlandse elftal voor hem is. Als hij daar voor zichzelf uitgekomen is, dan zie ik Van Basten niet als een obstakel voor hem".

"Van Basten wil hem graag terug, anders ga je niet bij iemand langs in Madrid", aldus Seedorf die daarmee verwijst naar het gesprek tussen de bondscoach en de spits in de Spaanse hoofdstad. "Ruud kan hier een leermoment voor zichzelf van maken. Hij heeft al heel veel bereikt: is vader van een mooi kindje, heeft zijn familie, speelt voor een fantastische club. Maar net als ik heeft Ruud een ambitie die nooit ophoudt, dus ook richting het Nederlands elftal. Het zou mooi zijn als hij over die drempel stapt."

DVD: Elvis Lives

Dat Elvis Presley stiekem nog leeft, horen we wel vaker. Zo af en toe schijnt hij weer gesignaleerd te worden. Naar aanleiding van Elvis' 25e sterfdag (16 augustus 1977) heeft men echter in Memphis een concert georganiseerd met zijn originele bandleden en achtergrondkoortjes. Elvis zelf kan, in tegenstelling tot wat de geruchten ons doen geloven, niet komen opdagen. Men heeft hier met een leuk stukje techniek een oplossing voor bedacht. Tijdens het concert speelt men filmmateriaal van een oud concert van Elvis af op een enorm doek dat midden op het podium hangt. Hierdoor is er voor het publiek de redelijke illusie te creëren dat Elvis inderdaad een 'live'-concert geeft. Natuurlijk is het niet zo realistisch dat er mensen zijn die daadwerkelijk zullen denken dat Elvis een come-back maakt, maar het is toch een uniek concert en deze dvd daarbij een unieke dvd.

WK: Veldhuis in series 4x100 vrije slag

Marleen Veldhuis start aankomende zondag in de series van de 4x100 meter vrije slag. Samen met Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo en Chantal Groot zal Veldhuis op de eerste dag van het wereldkampioenschap zwemmen in Melbourne een plaats in de finale moeten proberen af te dwingen.


De plek van de langzaamste zwemster in de voorronde zal in de finale worden ingenomen door Inge Dekker. Dekker moet aankomende zondag starten in de series van de 100 vlinderslag. Hinkelien Schreuder krijgt na de series in een timetrail nog een kans zich in de finale van de 4x100 vrij te zwemmen. "We proberen zo tot de best mogelijke opstelling te komen", aldus technisch directeur Jacco Verhaeren.

DVD: Asterix en de vikingen

SubheaderAsterix en de Vikingen is de meest recente tekenfilm naar de held uit de verhalen van Uderzo en Goscinny, en draagt als basis het album Asterix en de Noormannen. Het neefje van Abraracourcix, Hippix, komt uit de grote stad Lutetia Parisium en is niet wat je noemt een echte vent. De vader wil dan ook graag dat ze er een echte vent van maken in dat ene dorpje dat nog altijd moedig weerstand biedt aan de Romeinen. Intussen hebben de Vikingen gehoord dat de angst je vleugels kan geven, maar helaas kennen ze geen angst. De runenstenen spreken, en ze zetten koers naar Gallië. De hoofdmandochter Abba gaat stiekem mee, want ook zij is alles behalve bang en wil ook graag mee op avontuur. De bange Hippix wordt opgemerkt door de Vikingen en ze ontvoeren hem om zo de vleugels van angst te leren kennen. Een avontuurtje wat precies past bij onze twee helden Asterix en Obelix.

Sluiter door in Miami

Zonder al te veel moeite heeft Raemon Sluiter zich voor de tweede ronde van het Master Series-toernooi in Miami geplaatst. De Rotterdammer versloeg drievoudig Roland Garros-kampioen Gustavo Kuerten met tweemaal 6-2.

Net als in zijn kwalificatiewedstrijden serveerde de Nederlander erg sterk. Kuerten wist geen enkel breakpoint te forceren op de service van Sluiter. Sluiter brak Kuerten in elke set wél twee keer, waardoor de winst vrij eenvoudig werd binnengehaald.

In de tweede ronde moet Sluiter het opnemen tegen de als achttiende geplaatste Australiër Leyton Hewitt.

IJsbeertje krijgt eigen tv-programma

Icoon OpmerkelijkIJsbeertje Knut is nog maar vijftien weken oud, maar nu al wereldberoemd. Hij schittert op voorpagina's van kranten, op zijn weblog en vanaf het weekend zelfs in zijn eigen televisieprogramma. Knut werd door zijn moeder in de steek gelaten in de dierentuin van Berlijn en stal overal harten toen hij tegen zijn eigen teddybeer aan kroop en begon te stoeien met een toiletborstel.

Toen dierenbeschermers opperden dat Knut dood beter af was geweest, was de verontwaardiging groot. De dierentuin, politici en andere dierenberschermingsorganisaties zijn het daar niet mee eens en denken dat Knut een belangrijke rol kan spelen bij fokprogramma's in andere dierentuinen. Het is voor het eerst in 33 jaar in de Berlijnse dierentuin dat een ijsbeer na geboorte in leven is gebleven. Verwacht wordt dat Knut aankomend weekend voor het eerst zal verschijnen in het openbaar.



Knut en zijn verzorger

Kiplagat loopt 10 km op WK

Lornah Kiplagat zal komende zomer tijdens het WK in Osaka zich volledig richten op de 10 kilometer. De 32-jarige Nederlandse was zelf graag uitgekomen op de 3000 meter steeplechase, maar wegens de blessuregevoeligheid van Kiplagat is dit geen optie.

Afgelopen zomer werd Kiplagat vijfde op de 10 km tijdens het EK atletiek in Göteborg. Aankomende zal Kiplagat nog proberen een medaille te bemachtigen op het WK veldlopen, in haar geboorteland Kenia en zal ze op 22 april starten bij de marathon van Londen.

Bremen-speler Klasnic krijgt wéér nieuwe nier

Ivan Klasnic van Werder Bremen krijgt weer een nieuwe nier. Afgelopen januari kreeg de Kroatische voetballer ook al een nieuwe nier, die van zijn moeder, maar die werd niet goed 'opgenomen' door zijn lichaam. Hierdoor is een nieuwe nier noodzakelijk.

Klasnic mist door deze operatie het dubbele UEFA Cup-treffen met AZ op 5 en 12 april. De Kroaat zegt dat hij volgend seizoen zijn rentree wil maken. "Ik hoop dat het dit keer wel goed lukt en dat ik volgend seizoen mijn rentree weer kan maken op de Duitse velden", aldus Klasnic die sinds een operatie aan zijn blindedarm in 2005 al met nierklachten kampt.

Den Ouden mag weg bij Willem II

Geert den Ouden is bezig aan zijn laatste seizoen in Tilburg. De trainer van Willem II, Dennis van Wijk, heeft de aanvaller gezegd dat hij mag vertrekken bij de Tricolores.

Afgelopen seizoen kwam Den Ouden over van degradatiekandidaat ADO Den Haag. Tot nu toe speelde de 30-jarige spits slechts veertien wedstrijden voor Willem II, waarin hij één maal wist te scoren. Eerder speelde hij voor Excelsior, RBC Roosendaal, Djurgårdens IF in Zweden en ADO Den Haag.

Vliegen naar VS stuk goedkoper

Icoon VervoerVliegen naar de Verenigde staten wordt waarschijnlijk stukken goedkoper. Als alles vandaag goed gaat, sluiten de Europese ministers van Verkeer een nieuw luchtverdrag met de VS. Dit zogenaamde 'Open Skies verdrag' moet zorgen voor meer concurrentie en lagere prijzen.

Prijsvechters kunnen door de regeling makkelijker vliegen op de VS en terug. De Europese Commissie verwacht dat lagere prijzen zullen leiden tot miljoenen extra passagiers en tienduizenden nieuwe banen.

DVD: Snakes on a plane

"I've had it with this motherfucking snakes on this motherfucking plane". Je kunt veel zeggen van het nieuwe meesterwerkje met Samual L. Jackson in de hoofdrol, maar het bovenstaande citaat in combinatie met de titel Snakes on a plane laat weinig te raden over als het om de inhoud van de titel gaat. En inderdaad, Snakes on a plane gaat over een vliegtuig vol met slangen. Genoeg om je als kijker anderhalf uur mee bezig te houden of is het resultaat vervelender dan anderhalf uur vliegen in een Turkse charter?

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Cave of Despair (behendigheidsspel) en een oudje Chain Reaction
Hoe goed ben jij? Ik heb 1347 chain reactions gehaald!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Belastingdienst ook op zaterdag

Icoon FinancieelDe belastingdienst gaat volgende maand ook op zaterdag mensen helpen die problemen hebben met de huurtoeslag en de zorgtoeslag. Dat is het gevolg van zware kritiek van de Nationale Ombudsman. Die schreef afgelopen week in zijn jaarverslag over 2006 dat er bij duizenden uitkeringen van zorg- en huurtoeslagen iets mis gaat.

Welke belastingkantoren in het weekend gaan werken en op hoeveel zaterdagen dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

De fiscus maakt fouten bij het uitbetalen, beantwoordt brieven niet of te laat en dupeert vooral kwetsbare mensen, vindt de Ombudsman. Met ruim 3000 klachten was de belastingdienst volgens de Ombudsman de slechtst presterende overheidsinstantie.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Winnares X-factor positief over nieuwe, verharde wapenstok KLPD"

En de top 5:

5: Goofup: "bij de politie hebben ze tegenwoordig ook leren pijpen"
4: tines_noorman: "Nu ook al Sharon buikspreekpop"
3: Popacatepetl : "Nieuwe kogelwerende vesten KLPD groot succes "
2: kadoter: "Interne lokhoer bij politie een groot succes"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: AntiHero

previous picture

Muziekcolumn / Peter Gabriel - Sledgehammer

Muziek, de één beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laat komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

Vrijspraak na 'gevaarlijk rijgedrag'

Icoon OpmerkelijkEen 34-jarige vrouw uit het Belgische Oostende verscheen vorige maand voor de rechtbank van Brugge. De vrouw werd volgens het proces-verbaal namelijk op 10 maart 2006 gezien terwijl "een witte hond vooraan in de auto op de passagierszetel zat". Hoewel de hond "stilzat en voor zich uitkeek" kreeg de vrouw wel een dagvaarding. De verbalisante was van mening dat de vrouw "onmogelijk alert zijn in het verkeer en veilig manoeuvres uitvoeren met een dergelijk groot dier" naast haar in het voertuig.

De rechter moest echter in zijn vonnis concluderen dat hij over bijzonder weinig informatie beschikte. "Zelfs het geslacht van het dier blijkt niet uit het strafdossier. Over het ras ontbreekt ook elke informatie" aldus de rechter. "Een herdershond kan het niet geweest zijn, want die zou in zijn poot zijn dagboek hebben vastgehouden en verbalisante heeft geen melding gemaakt van een dagboek van een herdershond".

"De precisering dat het om een grote hond ging, laat dan weer toe met zekerheid te stellen dat het niet om een chihuahua ging. Het was blijkbaar ook geen pekinees, want in dat geval zou het de verbalisante ongetwijfeld opgevallen zijn dat de hond, zoals alle inwoners van Peking, spleetogen had" vervolgde de rechter. "Ook in dit verband ware het nuttig geweest om het ras van de hond te kennen. Een boxer heeft bijvoorbeeld een platte neus, zodat het bij een ongeval niet veel zou uitmaken als hij met zijn neus tegen de voorruit zou slaan. Een collie heeft daarentegen een spitse snuit en zou bijgevolg ernstige blijvende invaliditeit en belangrijke esthetische schade kunnen oplopen bij een aanrijding."

Flaporen
Aan het einde van zijn uitgebreide argumentatie, waarin de rechter nog de verschillen analyseerde tussen honden met korte, spitse, of naar beneden hangende flaporen, alsmede het verschil tussen honden met een korte, stompe, of een lange pluimstaart, sprak hij de vrouw vrij. "De loutere aanwezigheid van een grote witte hond die stilzat op de passagierszetel, recht voor zich uitkeek en boe noch ba, woef noch waf zei, bewijst niet dat de beklaagde niet meer in staat was te sturen" luidde zijn oordeel.

Het parket besloot tot tevredenheid van de advocaat van de verdachte om niet in beroep te gaan. "Dat de rechtbanken zich hiermee moeten bezighouden is al erg genoeg" was zijn commentaar. De "grote witte hond" die de hulpagente had gezien, was een Jack Russel van zestig centimeter lang en dertig centimeter hoog.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Taxichauffeur stopt na 70 jaar in het vak

Icoon OpmerkelijkIn Londen is een taxichauffeur na 70 dienstjaren gestopt. De 92-jarige Alfred Collins vervoerde tijdens die periode onder anderen premier Thatcher, maar ook vele andere beroemdheden.

Collins moest na zijn zeventigste iedere drie jaar een test afleggen om te bepalen of hij lichamelijk en geestelijk nog wel capabel was voor zijn vak. Niet eerder werkte een Londense 'cabby', informeel Engels voor taxichauffeur, zo lang door.

Hoe Collins het heeft volgehouden blijft voor iedereen een vraag maar voor de taxichauffeur een weet. Ook is onbekend hoeveel fooi hij heeft gekregen in deze periode.

Leerlingen lynchen lerares 'om Koran'

Icoon BuitenlandsEen woedende menigte van middelbare scholieren heeft woensdag in het noordoosten van Nigeria een lerares vermoord omdat zij een deel van een Koran zou hebben verscheurd. De islamitische leerlingen staken ook de auto van de docente, en drie klaslokalen in brand. De precieze aanleiding tot de lynchpartij is nog onduidelijk.

De buurvrouw van de lerares hoorde van de schoolleiding dat de lerares waarschijnlijk geen koran verscheurde maar een spiekbriefje. De schooldirecteur, een moslim, raakte gewond toen hij probeerde de onderwijzeres te beschermen.

De autoriteiten van het district Tudun Wada in de deelstaat Gombe hebben alle middelbare scholen gesloten uit angst voor meer onrust. Ook hebben zij strenge veiligheidsmaatregelen genomen. In het verleden leidden vergelijkbare incidenten tot gewelddadige uitbarstingen in het etnische en religieus verdeelde Nigeria.

Met dank aan Marcussi voor de submit.

Nintendo doneert DS units en games

Penny Arcade houdt meer in dan de webcomic waar we de website van kennen. Zo zijn ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor Child's Play, een goed doel dat kinderen in ziekenhuizen helpt.

Nintendo heeft Penny Arcade nu een donatie gedaan van een aantal DS units en wat games:

Voor meer infotmatie over Child's Play kun je een bezoekje brengen aan de site. Hier vind je onder andere info over hoe jij zelf ook geld kunt doneren.

Binnenkort nieuwe Final Fantasy aankondiging?

Square-Enix is erg trots op hun Final Fantasy games. Buiten de gewone serie, waarvan deel XII net uitgekomen is op de PS2 en XIII in ontwikkeling voor de PS3 is, zijn er nog een hoop side-stories en spin-offs en remakes die binnenkort uit gaan komen.

Uit een Japans magazine blijkt nu ook dat Square-Enix binnenkort een nieuwe Final Fantasy gaat aankondigen. Voor welke console/handheld deze game gaat zijn is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wat voor soort FF dit gaat worden.


Rondom de al aangekondigde delen, in het midden de nieuwe

Het zou natuurlijk kunnen dat men bij S-E luistert naar hun voormalig leider Sakaguchi. De geestelijk vader van Final Fantasy (ondertussen directeur van Mistwalker en druk in de weer om games te ontwikkelen voor de 360) vindt namelijk dat S-E best een Final Fantasy game voor de 360 kan gaan uitbrengen.

DS wordt best verkochte systeem ooit?

De PS2 is met 115 miljoen verkochte exemplaren de trots van Sony. Maar analysten voorspellen dat een zekere handheld deze verkoopcijfers misschien wel gaat overtreffen.

David Vole van DFC Intelligence denkt zelfs dat de DS het best verkochte systeem tot nu toe gaat worden.
DFC deed laatst onderzoek naar de handheld markt, waarin werd voorspeld dat deze markt over de 10 miljard dollar aan inkomen zal gaan dit jaar. Ook goed nieuws voor de PSP; volgens dit onderzoek zal de PSP ook wel een solide basis behouden in de industrie. Hoewel dit erg zal afhangen van de hoeveelheid moeite (geld) dat Sony in het systeem gaat stoppen.


Het onderzoek gaat een stapje verder, en zegt dat de handheld markt over enkele jaren de "klassieke" console markt zal gaan domineren.

"Under the right scenario, by 2011 the combined installed base of the DS and PSP could exceed that for the Nintendo Wii, Sony PlayStation 3 and Microsoft Xbox 360," aldus Cole.

Dit zal ook meer mogelijkheden met zich meebrengen. Nintendo heeft een groot marktaandeel doordat ze populaire games uitbrengen die geschikt zijn voor de unieke mogelijkheden van handheld gaming. Ook Sony heeft ontdekt dat een omzet van een slordige honderd miljoen euro op één PSP game heel goed mogelijk is.
Dit zal de komende jaren gaan veranderen; MMOG's, RPG's en TBS games zullen waarschijnlijk gretig aftrek vinden bij de wat oudere gamers die massaal aan de handheld gaan.

Wil je er (veel) meer over weten en heb je drieduizend euro over? Dan kan je 185 pagina's aan onderzoek hier verkrijgen.

In-game adverteerders onderschatten bereik games

Onderzoeksfirma Interpret komt met opmerkelijke cijfers na een onderzoek naar de invloed van games.
Het blijkt dat video games veel meer mensen bereiken dan de verkoopcijfers suggereren.

Dit "Gameasure" onderzoek lijkt vooral interessant voor adverteerders, die met in-game advertising meer jongeren wil aanspreken. Vooral jonge mannen vormen een doelgroep die steeds minder TV kijken, maar wel veel gamen. Hier is een special te lezen over reclame in games.




"Retail sales capture only a portion of the total audience playing individual game titles, suggesting current in-game advertising deals, which are primarily tied to these sales figures, undervalue the medium,", aldus Michael Dowling, Interprets CEO.

Adverteerders moeten zich volgens Downling meer gaan richten op geleende games, tweedehands spellen en het uitwisselen van spellen tussen gamers. Ook de opkomst van meer sociale game play is een factor die niet moet worden vergeten.

NPD Group Research kwam uit op twee miljoen verkochte exemplaren van "Call of Duty 3" in de US. Volgens Gameasure werd dit spel door maar liefst negen miljoen mensen gespeeld.
Een soortgelijk effect is te zien met "Madden NFL 2007" die zes miljoen keer is verkocht, maar door een geschatte veertien miljoen mensen is gespeeld.

Microsoft heeft 200 miljoen euro betaald voor in-game adverteerder Massive Inc. De bedoeling is dat dit bedrijf zich richt dynamische reclame in spellen, door middel van merknamen en logo's te plakken op in-game blikjesautomaten en bill boards in online games van Ubisoft, THQ en Take-Two.




Microsoft is niet de enige die geïnteresseerd is in deze markt. Google heeft vrijdag Adscape gekocht, een adverteerder. Volgens Red Herring ging het om ongeveer 23 miljoen.

Onafhankelijke in-game adverteerders Double Fusion en IGA Worldwide hebben ook al deals gesloten met grote spelers in de industrie.

Parks Associates telde een omzet van ongeveer 80 miljoen dollar aan in-game ads in 2005. Voorspellingen zien dit groeien tot ongeveer 605 miljoen dollar in 2010.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.