FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 maart 2007

Mannen nemen graag knuffel mee in bed

Uit een Brits onderzoek is naar voren gekomen dat meer mannen dan vrouwen een knuffelbeer mee naar bed nemen. Twintig procent van de mannen geeft toe graag met een teddybeer te knuffelen tegen vijftien procent van de vrouwen.

Als de vrouwen van huis zijn, spuit acht procent van hen hun partners favoriete luchtje op een kussen of nachtpon. Drie op de vijf ondervraagden voelen zich alleen zonder hun partner, zestien procent heeft heel veel moeite in slaap te komen. Negen procent voelt zich zelfs angstig zonder partner.

Verder kwam aan het licht dat mannen het liefst met Angelina Jolie zouden willen knuffelen. Bij de vrouwen is Johnny Depp favoriet.

Uitslagen 1/8 finales UEFA Cup (14/03/2007)

Vanavond werden de eerste vier returnwedstrijden in het kader van de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. Morgen staan de overige vier wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen van vanavond.

De uitslagen van vandaag:

ThuisUitEindstandEerste wedstrijd
Bayer Leverkusen *Lens3-01-2
Werder Bremen *Celta de Vigo2-01-0
Osasuna *Glasgow Rangers1-01-1
Tottenham Hotspur *Sporting Braga3-23-2

Het programma voor morgen:

ThuisUitAanvang
Sjachtar DonetskFC Sevilla19:30
AZNewcastle United20:35
EspanyolMaccabi Haifa21:30
BenficaParis St. Germain22:00

* = door naar de kwartfinales (5 en 12 april)

Reus niet meer in Parijs - Nice

Voor Kai Reus zit de etappekoers Parijs - Nice er alweer op. De Nederlander stapte in de tweede etappe, na 30 kilometer, af. De wielrenner van Rabobank had onderweg teveel last van een spier, welke net boven de knie zit.

"Van tevoren hadden we afgesproken dat we geen enkel risico zouden nemen. Het heeft geen zin door te rijden met de mogelijkheid het hele seizoen om zeep te helpen", lichtte ploegleider Frans Maassen het uitvallen van Reus toe.

Dijksma wil verplichte taaltoets peuters

Icoon OnderwijsAls het aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs, PvdA) ligt, komt er uiterlijk 2009 een verplichte taaltoets voor driejarigen op consultatiebureaus. Bij een achterstand moet er taalles gevolgd worden. Het aanbod wordt vergroot.

''De tijd van een incidentele aanpak is voorbij. We moeten zorgen dat kinderen zonder taalachterstand aan de basisschool beginnen,'' zei Dijksma woensdag. Investeren in taal verdient zich volgens haar later terug in een lagere schooluitval en een betere arbeidsmarktpositie. Het actieplan concentreert zich op de vier grote steden, plus Oost-Groningen en Zuid-Limburg, waar de problemen met taalachterstand het grootst zijn.

Het plan vergt een objectieve toets. Dijksma wil ook ouders erbij betrekken, maar zij is er gerust op dat zij die zal weten te overtuigen. ''Het gaat erom dat er 100 procent aanbod van taalles komt. Er is nu te weinig plek.''

Nu gaan 35.000 probleemkinderen naar de voorschoolse opvang. Dat moeten er 75.000 worden. De VVD pleitte bij de algemene beschouwingen in september, toen het vorige kabinet-Balkenende 3 van CDA en VVD er nog zat, voor zo'n taaltoets. Over de middelen die nodig zijn, wil Dijksma praten met de bewuste steden en regio's. Een beslissing is over drie maanden te verwachten. Daarna is de Tweede Kamer aan zet.

De staatssecretaris kreeg woensdag cijfers van Forum, het Instituut voor multiculturele ontwikkeling, voorgeschoteld over aantallen zwarte en witte basisscholen in de 31 grootste steden plus vier gemeenten zoals Doesburg. De uitkomst van dat onderzoek is wisselend. Sommige gemeenten maken werk van het aanpakken van segregatie in het basisonderwijs, andere doen dat onvoldoende.



Dijksma

Van Gaal: "40% kans op kwartfinale"

Louis van Gaal, trainer van AZ, schat dat zijn ploeg veertig procent kans maakt om zich voor de kwartfinale van de UEFA Cup te plaatsen. De oefenmeester maakte dit woensdag, de dag voor het treffen met Newcastle United, bekend. De eerste wedstrijd wist de Engelse ploeg met 4-2 te winnen.

"In Newcastle haalden maar drie spelers van ons hun normale niveau. Als donderdag iedereen bij ons top is, kunnen we winnen.", liet Van Gaal weten. Ook liet de trainer zich ontvallen dat AZ in Engeland één van zijn slechtste wedstrijden tot nu toe speelde. "De overwinning was niet de verdienste van Newcastle. In de tweede en derde fase leden wij veel te veel balverlies. Dat is dodelijk met onze speelstijl, waarin veel ruimte achter de verdediging ligt."

Er is een kans dat Barry Opdam het duel aan zich voorbij moet laten gaan. De verdediger kampt nog altijd met problemen aan zijn hamstring. De verwachting is dat Gijs Luirink als vervanger zal gaan fungeren. Danny Koevermans zal, in tegenstelling tot de wedstrijd op St. James' Park, op de bank starten. Hierdoor begint Moussa Dembélé in de basis.

Glenn Roeder, trainer van Newcastle United, heeft er alle vertrouwen in dat zijn mannen de royale voorsprong donderdag met verve zullen verdedigen. "Iedereen roept maar tegen me dat we hier moeten scoren om de kwartfinales te bereiken. Waarom? Volgens mij is 0-0 genoeg."

De oefenmeester van de Engelse ploeg denkt overigens dat de ervaring binnen zijn selectie een doorslaggevende factor zou kunnen zijn. "Veel van mijn spelers hebben in de Champions League gespeeld en in andere grote toernooien. Dat is belangrijk."

Ten opzichte van de thuiswedstrijd zal Roeder waarschijnlijk één wijziging door moeten voeren. Stephen Carr heeft een lichte blessure en zal naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen door Paul Huntington.



Vermoedelijke opstellingen:
AZ: Waterman; Steinsson, Jaliens, Opdam (of Luirink) en De Cler; Jenner, De Zeeuw, Martens en Boukhari; Dembélé (of Koevermans) en Arveladze.

Newcastle United: Given; Solano, Bramble, Taylor en Huntington of Carr; Dyer, Butt, Parker en Duff; Sibierski en Martins.

Hondo langer geschorst

De schorsing van wielrenner Danilo Hondo is verlengd. De huidige schorsing liep op 31 maart af, maar de Duitser heeft te horen gekregen dat hij ook daarna geschorst zal blijven.

Hondo werd in het voorjaar van 2005 betrapt op het gebruik van het verboden middel carfedon. Omdat Hondo destijds op een Zwitserse licentie reed schorste dat land hem voor een jaar. De UCI en het WADA vonden dat te laag en stapten naar het CAS, dat de renner vervolgens voor twee jaar schorste. Vervolgens annuleerde de Zwitserse federale rechtbank de straf en nam de tijd voor een nieuw oordeel. In de tussentijd kon Hondo gewoon rijden. Uiteindelijk bevestigde de rechtbank alsnog de schorsing voor twee jaar.

Omdat Hondo in 2006 slechts twee weken buitenspel stond, aangezien wintermaanden voor een schorsing niet meetellen, moet hij de rest van de straf alsnog uitzitten. Hondo heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de beslissing van de UCI. Heeft dat geen succes dan staat de renner tot maart 2008 aan de kant.

Turkije wil in 2014 klaar zijn voor EU

Turkije presenteert in april een hervormingsprogramma dat het land binnen zeven jaar moet klaarstomen voor het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat zei de Turkse minister van Economie, Ali Babacan, woensdag tijdens een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg.

Als de hervormingen klaar zijn, is het niet meer zo zeer de vraag of Turkije klaar is voor toetreding tot de EU, ''maar of de EU klaar is voor Turkije'', zei Babacan. Hij verwees daarmee duidelijk naar veel Europeanen en een aantal EU-lidstaten die uitbreiding met Turkije steeds minder zien zitten.

Bevriezen
Vorig jaar december besloten de EU-landen de onderhandelingen op acht van de 35 beleidsdossiers ('hoofdstukken') voorlopig niet te openen (bevriezen), als straf voor de weigering van Turkije havens en vliegvelden open te stellen voor schepen en vliegtuigen afkomstig uit Cyprus. Een hoofdstuk was eerder al afgesloten.

Turkije hoopt binnenkort vier dossiers te kunnen openen en zo snel mogelijk in overleg met de EU te kunnen afronden. Maar zeker is dat niet, omdat alle EU-landen, dus ook Griekenland en Cyprus, met het afsluiten van elk hoofdstuk moeten instemmen.

Babacan zei woensdag dat Turkije een steeds opener samenleving krijgt, met inmiddels al 360 televisiezenders, 1100 radiozenders en internettoegang op veel scholen. De ontwikkelingen zijn volgens hem een voorbeeld voor veel islamitische landen en landen die zelf aspiraties hebben richting lidmaatschap van de EU.

Over het probleem met het gedeelde eiland Cyprus klonk hij weinig optimistisch. ''Is Grieks-Cyprus echt bereid een oplossing te vinden of zijn ze wel gelukkig met het continueren van de situatie waarin zij lid zijn van de EU. Willen ze de privileges en de macht wel delen?'', vroeg Babacan zich hardop af.


Ali Babacan

Ieren grootste zuiplappen van de EU

In een vandaag gepubliceerde uitkomst van een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie, is naar voren gekomen dat Ierland het hoogste percentage zware drinkers binnen de Europese Unie heeft. Nederland staat in deze zogeheten Eurobarometer op een keurige achtste plaats.

De definitie van zwaar drinken, ook wel aangeduid als 'binge-drinken', is het drinken van minimaal vijf glazen alcohol tijdens één drinkgelegenheid. Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen het nuttigen van grote hoeveelheden drank in één keer en problematisch alcoholgebruik.

Nintendo wint slag in consolewar

Het succes of falen van een nieuwe console is op vele manieren merkbaar. Eén van de dingen waar je het mogelijke succes van iets aan af kan lezen is de mate waarin er over het product gesproken wordt en je product in de belangstelling staat.

Er is onderzoek gedaan naar het aantal bezoeken dat de websites van de verschillende fabrikanten kregen. Nintendo boekte hierbij de grootste winst. Vergeleken met februari 2006 had het bedrijf in dezelfde maand in 2007 91% meer unieke bezoekers. 1.6 miljoen mensen hebben de website van de Japanse spelletjesgigant vorige maand bezocht.

Ook Xbox.com kreeg een mooie groei te verwerken. Deze website steeg met 47 procent tot 1.2 miljoen bezoekers. Sony was de enige daler in het lijstje. Van 1.1 miljoen unieke bezoekers op PlayStation.com zakte zij naar 1 miljoen bezoekers. Hierdoor moet PlayStation genoegen nemen met de laatste plaats in het rijtje, terwijl Nintendo trots op de eerste plaats prijkt.

Bezoek ruimte slecht voor botten

Icoon RuimtevaartEen half jaar verblijven in de ruimte is slecht voor de botten. Het ontbreken van de zwaartekracht zorgt ervoor dat de botten snel verzwakken. Na een jaar zijn de botten nog steeds niet op de oude sterkte. Dit ontdekte NASA bij onderzoek met een röntgenscanner.

Uit het vier jaar durende onderzoek bij 16 astronauten bleek dat de botten na de reis zwakker waren dan voor de reis. De botmassa ging tijdens het verblijf op het ISS gemiddeld 11 procent achteruit. De botten worden, zonder de continue belasting waar mensen zich op aarde de hele dag tegen moeten verzetten, lichter, poreuzer en breken gemakkelijker. Een jaar na de ruimtereis is het skelet weer op gewicht, maar nog niet op de oude sterkte.

Games worden volwassen

Gamen is niet meer alleen voor kinderen, gamen is tegenwoordig voor iedereen. Uit onderzoek onder Amerikaanse internetters is gebleken dat één op de drie een console bezit, en 16 procent bezit een handheld. Deze gamers zijn voor het merendeel getrouwd (71%) en hebben één of meerdere kinderen (66%).

"As game consoles have become increasingly sophisticated, families have incorporated them into their centralized home media centers, which include the television, digital recording device, digital music player and the PC," aldus Carolyn Creekmore die het onderzoek uitvoerde.

Microsoft en Sony spelen in op deze verandering door hun consoles in de markt te zetten als multimedia apparaten waarmee niet alleen games kunnen worden gespeeld, maar ook muziek geluisterd kan worden en films en foto's gekeken kunnen worden. Nintendo gooit het over een andere boeg met een specifiek game-apparaat dat vooral de grote groep non-gamers aan moet gaan spreken.

Analisten voorspellen dat de generatie die opgegroeid is met de oude Japanse consoles, games zullen introduceren bij hun kinderen. Deze "Nintendads" zijn een grote doelgroep van de Wii.

Queens of the Stone Age op Rock Werchter

Icoon Muziek: Rock WerchterQueens of the Stone Age, bekend van onder andere het nummer 'No One Knows', Razorlight, De Heideroosjes en Frank Black zullen allen een optreden geven tijdens Rock Werchter. De organisatie van het festival maakte dat vandaag bekend. Op het Nederlandse festival Bospop kan men Joe Cocker, Bløf, The Waterboys, The Scene, Venice en John Mayall en Gary Moore verwachten, zo is vandaag ook gebleken.

Eerder al werd bekend gemaakt dat andere acts die zich zullen vertegenwoordigen in het Belgische Werchter onder andere Muse, Pearl Jam, Metallica, Arctic Monkeys en Kaiser Chiefs zijn. Wat betreft Bospop, dat in augustus plaatsvindt in Weert, was al bekend dat Kim Wilde, Paul Rodgers, John Fogerty zich zouden vertonen. Joe - 'You Can Leave Your Hat On' - Cocker, van wie nu is gebleken dat hij is geboekt, stond in 2005 ook al op Bospop. Desondanks is het binnenhalen van Cocker een grote prestatie voor het relatief jonge festival.

Rock Werchter vindt plaats op 28, 29 en 30 juni en 1 juli. De kaartverkoop is vorige maand begonnen, en er zijn nog tickets verkrijgbaar. De kaartverkoop voor Bospop start aanstaande zaterdag.

16-jarigen in Oostenrijk naar stembus

Icoon VerkiezingenZestienjarigen mogen in Oostenrijk bij de nationale verkiezingen hun stem uitbrengen. Dat heeft de Oostenrijkse regering besloten.

De regeringscombinatie van socialisten en christen-democraten heeft ook besloten de coalitietermijn te verlengen van vier naar vijf jaar. Het parlement moet de wetswijzigingen nog goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk in de zomer. De Oostenrijkse minister van Jeugdzaken liet weten dat tieners vanaf zestien jaar volwassen genoeg zijn om te stemmen.

100.000 euro boete voor illegaal kopiëren

Icoon PiracyEen koppel uit het Belgische Izegem moet de Belgische tegenhanger van Buma/Stemra, Sabam, en de Internationale Federatie van Muziekproducenten (IFPI) ruim honderdduizend euro schadevergoeding betalen. De 27-jarige man kopieerde cd's en dvd's, vooral van zijn idool Bon Jovi. Enkele hiervan verkocht hij op eBay. Zijn 24-jarige vriendin werd veroordeeld omdat zij hiervan af wist.

De man zou zo'n vijftig cd's per maand kopiëren. Bij een huiszoeking werden 383 gekopieerde dvd's en 31 cd's aangetroffen. Allebei krijgen, naast de schadevergoeding, een voorwaardelijke boete van 825 tot 1375 euro.

Onderbroek dansje

Vijf halfnaakte mannen die in een onderbroek een vrolijk dansje doen op het ritme van lief liedje, dat kan alleen in Japan. Wat ik uit de comments begrijp is het een afsluiting van een tv-show.

Niet dat het dat allemaal normaal maakt, ik bedoel ik zie een gemiddeld programma in Nederland nog niet afsluiten met vijf mannen in witte onderbroeken, mischien een idee voor de programma makers, alles voor de kijkcijfers toch ?

Vlaanderen wil Antwerpen als hoofdstad

Bijna zeventig procent van de Vlaamse bevolking wil niet langer Brussel als hun hoofdstad. Ze zien liever dat Brussel wordt vervangen door Antwerpen. De Vlamingen vinden Brussel te arrogant, te Franstalig en te burgerlijk.

Dit blijkt uit een enquête die de Franstalige krant 'La Libre Belgique' en de publieke, Franstalige omroep 'RTBF' hebben gehouden. De opiniepeiling is onderdeel van een reeks onderzoeken die deze week worden gehouden onder de Vlaamse meerderheid van België.

Het door Vlaanderen omsloten Brussel geldt officieel als tweetalig. Echter spreekt slechts tien procent van de miljoen inwoners de Nederlandse taal.

Duitsland here we cum...

Wat een leuke en sympathieke actie van onze Oosterburen. Een van de grootste hoerenhuizen van Europa heeft een hele leuke actie voor alle 66-plussers:
quote:
Een van de grootste bordelen van Europa, Pascha in Keulen, geeft 66-plussers korting. Op de dagelijkse seniorenmiddag van 12.00 tot 17.00 uur kunnen zij voor de helft van de normale prijs aan hun gerief komen. Bij de eenvoudigste wens betekent dat een besparing van 25 euro. Volgens eigen zeggen biedt het bordeel als enige wereldwijd ook een klaarkomgarantie: niet goed, geld terug. Bron FOK!Frontpage
Dus opaatjes, dat wordt een reisje naar Duitsland boeken!

[Special] Eredivisie: Deel II

Special over de Eredivisie: Deel II

De playoffs
Sinds het seizoen 2005-2006 worden er aan het einde van elk seizoen playoff-wedstrijden gespeeld. Op die manier kunnen deze ploegen, die op de plaatsen twee tot en met vijf staan, zich eventueel plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. De nummer twee moet het opnemen tegen de nummer vijf en de club op de derde plaats speelt tegen de ploeg die op de vierde plaats terug te vinden is. De winnaars van deze duels spelen ook nog een keer tegen elkaar. Degene die in deze confrontatie zegeviert komt uit in de voorrondes van de Champions League. De verliezers van de eerste twee wedstrijden strijden met elkaar om een plaats in de UEFA Cup. De verliezer van deze wedstrijd neemt het op tegen de winnaar van de playoff-wedstrijd van de nummers zes tot en met negen. Zij bepalen dan wie het derde ticket voor de UEFA Cup in ontvangst mag nemen.


Holland Casino Eredivisie

Zoals eerder al genoemd werd spelen de ploegen die op de plaatsen zes tot en met negen staan ook play-offwedstrijden. Deze komen overeen met de hiervoor beschreven opzet, alleen gaat het dan om tickets voor de UEFA Cup en het Intertoto-toernooi. De nummers zes en negen spelen, net als de nummers zeven en acht, tegen elkaar. De twee ploegen die als winnaar uit de bus spelen tegen elkaar, waarna de winnaar van deze confrontatie het opneemt tegen de verliezer van de play-off van de nummers twee tot en met vijf. Degene winnaar van deze wedstrijd neemt deel aan de UEFA Cup. De verliezer kwalificeert zich voor de Intertoto. Deze club gaat echter door naar de UEFA Cup wanneer de twee ploegen die in de finale van de Gatorade Cup staan al een ticket voor dit toernooi in de wacht hebben gesleept. De verliezers van de eerdergenoemde wedstrijden krijgen niets.

Ook de ploegen die zich op de posities elf tot en met dertien bevinden spelen play-offwedstrijden. Hier gaat het om toegang tot de Intertoto. De opzet is wederom hetzelfde als de twee voorgaande playoffs. De winnaars van de wedstrijd tussen de nummers tien en dertien én de confrontatie tussen de nummers elf en twaalf spelen uiteindelijk tegen elkaar om een plaats Intertoto-toernooi. De ploegen die op de plaatsen één, veertien, vijftien en achttien staan spelen geen wedstrijden. De ploeg op de laatste plaats degradeert meteen en de twee clubs die hierboven staan spelen promotie- en degradatiewedstrijden.

Het seizoen 1956/1957
De eerste helft van de competitie stond bol van de spanning. Ajax kende een sterke start, maar verloor wel met 7-3 van Feyenoord. Naast de Amsterdamse club meldden ook SC Enschede, MVV en NAC zich in de kop van het klassement. Fortuna '54 uit Limburg is lange tijd favoriet, maar de ploeg moest veel wedstrijden in het buitenland spelen, wat ten koste ging van de goede klassering in de Eredivisie. Met name Ajax had baat bij het Limburgs puntenverlies. Ajax won bij BVC Amsterdam (1-5), waardoor het gat tussen Ajax en Fortuna '54 zo groot werd dat het voor de Limburgse formatie niet meer te overbruggen was.

Doordat de Nederlandse competitie in de beginjaren semi-professioneel was, leverde dit een aantal onvoorziene problemen op. Zo werd Henk Groot van Stormvogels ontslagen bij het toenmalige GAK, omdat het bedrijf geen betaalde functies buiten het bedrijf toestond. Ook bij de transfers ging het niet altijd van een leien dakje. Zo raakte Ajax verwikkeld in een affaire rond Bobo Sal, een speler uit Joegoslavië. Ook BVC Amsterdam zou geïnsteresseerd zijn in de speler. Een aantal bestuursleden van de Amsterdamse club werden door de Nederlandse voetbalbond (KNVB) geschorst. Deze schorsing werd weer opgeheven toen journalist Geudeker zich er mee ging bemoeien. Hij kwam namelijk tot de ontdekking dat Ajax wel eerlijk was omtrent de overgang van Sal. BVC Amsterdam-voorzitter de Stoop speelde vals. Dit leverde hem overigens een schorsing van drie jaar op.

Ook bij Elinkwijk heersten er problemen rond een speler, namelijk de Surinamer Michel Kruin. De speler maakte zijn debuut tegen BVV en wist meteen drie keer te scoren. Later bleek dat hij nog niet speelgerechtigd was en dus illegaal op het veld stond. Het Bondsbureau stemde er uiteindelijk mee in dat Kruin mocht spelen. De uitslag werd gehandhaafd, maar de speler kwam de overige wedstrijden van dat jaar niet meer in actie.

Eeuwige ranglijst (1956-2006)

#ClubWedstrijdenWinstGelijkVerliesPunten
1 Ajax 1684 1111 295 278 3628
2 PSV Eindhoven 1684 1002 371 301 3377
3 Feyenoord 1684 970 397 307 3307
4 Sparta 1582 569 455 558 2162
5 FC Twente 1356 574 366 416 2088
6 Roda JC 1122 450 294 378 1644
7 FC Utrecht 1224 440 313 471 1633
8 NAC Breda 1314 413 354 547 1593
9 ADO Den Haag 1106 383 283 440 1432
11 AZ 986 381 261 344 1404
12 Willem II 1080 351 255 474 1308
14 FC Groningen 918 294 269 355 1151
15 NEC 1020 276 288 456 1116
16 Vitesse 714 276 216 222 1044
18 RKC Waalwijk 612 200 161 251 761
19 sc Heerenveen 476 198 120 158 714
32 Excelsior 442 97 116 229 407
37 Heracles Almelo 188 47 44 97 185

Bovenstaande ranglijst betreft alleen de clubs die momenteel in de Eredivisie spelen

Klik hier voor Deel I

[Special] Eredivisie: Deel I

Special over de Eredivisie: Deel I

De Nederlandse Eredivisie bestaat dit jaar 53 jaar. In die tijd is er veel gebeurd. Zo werd bijvoorbeeld de naam een aantal keer gewijzigd en werden de playoffs in het leven geroepen. In deze special een terugblik op de allereerste echte competitie in 1956 en hoe de situatie nu is.

Het ontstaan van de Eredivisie
In 1954 werd in Nederland het betaald voetbal ingevoerd. Toen was nog niet te spreken van een echte competitie, aangezien het kampioenschap in de eerste twee seizoenen werd beslist door middel van een kampioenscompetitie. In het daaropvolgende jaar namen de winnaars uit de vier eerste klassen uit het Nederlands voetbal deel. In 1956 werd het toenmalige systeem verder aangepast, zodat de Eredivisie een feit kon worden. Hierin werd, door middel van een landelijke competitie, om het kampioenschap van Nederland gestreden.


Willem II, de eerste, échte kampioen van Nederland

Het wijzigen van de naam
In 1990 nam de Nederlandse voetbalbond (KNVB) de beslissing om de vaderlandse competitie te laten sponsoren door de PTT. Hier zat ook een naamswijziging aan vast, namelijk de PTT Telecompetitie. In 1999 veranderde PTT Telecom van naam. Het directe gevolg was dat ook de naam van de Eredivisie werd veranderd in KPN Eredivisie. Drie jaar later was de KNVB naarstig op zoek naar een nieuwe sponsor. Uiteindelijk viel de keuze op Holland Casino. Dit had wederom gevolgen voor de naam, aangezien deze naar Holland Casino Eredivisie werd getransformeerd. Ondanks deze wijzigingen werd de competitie in de volksmond altijd aangesproken met Eredivisie. Vandaar dat deze naam in 2005 ook als officiële naam is aangenomen.

Dit jaar wordt de Eredivisie overigens door de Sponsor Bingo Loterij (SBL) gesponsord. De staat bepaalde namelijk dat Holland Casino zijn naam niet meer aan de Nederlandse competitie mocht binden. SBL mocht dit in eerste instantie ook niet. Er werd pas groen licht gegeven toen aan werd gegeven dat de sponsoring bedoeld was om de goede doelen meer in het daglicht te krijgen. De naam van de competitie mocht niet veranderen.

De competitie
Sinds het ontstaan van de Eredivisie nemen er elk seizoen achttien clubs deel. Elk jaar start deze competitie in de maand augustus en in veel gevallen eindigt deze in mei. In januari wordt er niet gespeeld, vanwege de winterstop. Wanneer in een voetbalseizoen ook nog een EK of WK Voetbal wordt gehouden, dan begint en eindigt de Eredivisie natuurlijk eerder.

Het kampioenschap
De club die na 34 wedstrijden op de eerste plaats staat mag zich een jaar lang Kampioen Betaald Voetbal van Nederland noemen. Bovendien mag deze ploeg deelnemen aan de Champions League. Hoeveel clubs er aan dit mondiale toernooi deel mogen nemen hangt af van de UEFA-Coëfficienten. Aan de hand van deze lijst wordt ook bepaald hoeveel ploegen deel mogen nemen aan de UEFA Cup, de tegenhanger van de Champions League. Op dit moment heeft de kampioen directe toegang tot het laatstgenoemde toernooi. De nummer twee van de competitie plaatst zich voor de voorrondes van dit toernooi. Bij verlies zal de club uitkomen in de UEFA Cup. In dit toernooi komen nog vier andere clubs in actie. Ook de winnaar van de nationale voetbalbeker plaatst zich voor dit toernooi.

Klik hier voor Deel II

Bordeel geeft 66-plussers korting

Het bordeel 'Pascha' in het Duitse Keulen geeft mensen van 66 jaar en ouder korting. Pascha is één van de grootste bordelen van Europa.

Dagelijks mogen de oudjes van twaalf tot vijf uur 's middags voor half geld plezier maken met de dames. Voor de eenvoudigste handeling hoeven ze nog maar 25 euro te betalen.

Vanaf negen uur 's avonds geldt de korting ook in de nachtclub, zo meldt de website van Pascha. Het bordeel claimt overigens als enige in de wereld een klaarkomgarantie te bieden. Wie dus geen plezier heeft gehad, krijgt z'n geld terug.

Morgenspel

Ja, ik ben een van die mensen die elke morgen uitkijkt naar het morgenspel van Fok!.

Ik hoop dat er een behendigheidsspel bij zit, deze brengen mij in extase. De laatste tijd zit ik uren achter Virus2 en nu weer achter blocky.

Ik kijk naar de score van de blogger en ik moet die verslaan, mijn bloeddruk gaat omhoog, mijn muis maakt overuren, het zweet staat in mijn handen, Ik hoor diep in mij, je moet, je moet. Als ik zo dicht bij de score kom en het lukt net niet, vervloek ik het spel, vervloek de blogger en na een nog een keer diep ademgehaald te hebben, stort ik mij toch weer op het spel.

En dan komt het moment dat het lukt, ik kijk en ja de score is overtroffen, ik voel mij als een voetballer die het winnende doelpunt maakt op het WK, ik voel mij even Hakinen die Schumacher op de streep verslaat. Ik juich, maak mijn ereronde, ik ben de kampioen.

Helaas duurt dit vaak maar voor een kort moment, totdat zoonlief naar beneden komt en nonchalant zijn score komt vermelden, ik stort in, ik voel mij Seedorf die een penalty mist, een Damon Hill die vlak voor de finish zijn auto aan de kant moet zetten, wegens benzinegebrek.

Versuft, verslagen, vernederd zit ik op de bank, alles voor niets geweest.

Dit duurt echter even, de nederlaag is verwerkt en ik duik weer achter de computer, ik weet dat er morgen weer een spel geplaatst wordt en ik weet dat ook voor mij een dezer dagen een feestelijke intocht gehouden wordt.

Dan zal ik eindelijk kampioen van het morgenspel zijn.

Jongen verscheurt 'Koran' op Binnenhof

Geert Wilders schijnt bijval te krijgen uit onverwachte hoek. Een zich moslim noemende jongen heeft vanmiddag op het Binnenhof namelijk gehoor gegeven aan de oproep van Geert Wilders de helft uit de Koran te scheuren. In een filmpje dat op de populaire videosite YouTube geplaatst werd is te zien hoe hij het voor moslims heilige geschrift doormidden scheurt.

Of het echt om de Koran gaat is onduidelijk; het filmpje is namelijk erg vaag, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het niet om de Koran gaat.



Met dank aan ThE_ED voor de herschreven submit.

Holland Casino houdt monopolie

Icoon FinancieelHolland Casino behoudt het monopolie in Nederland. De Raad van State heeft het verzoek van de Franse casino Compagnie Financière Régionale (CFR) voor een vergunning afgewezen.

Volgens de wet op de kansspelen kan er maar één bedrijf een vergunning krijgen. En dat is volgens de Raad niet in strijd met het Europees recht. CFR had het plan om in Bergen op Zoom een casino te beginnen.

Volgende de Raad van State klopt het dat het monopolie van Holland Casino in principe een beperking vormt, maar is "de marktbeperking een proportioneel middel tegen negatieve uitwassen." Door maar één bedrijf toe te laten op de markt van casino's is de controle eenvoudiger, vindt de Raad van State.

Het Franse CFR probeert al sinds 2003 een casino in Nederland te beginnen. Dat lukte twee jaar geleden bijna toen de rechtbank in Breda geen bezwaren zag. Toenmalig minister Donner van Justitie ging daartegen in hoger beroep. En daarmee heeft hij nu dus succes.

Verhagen uit krachtig onvrede over Guantánamo Bay

Icoon PolitiekMinister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft woensdag scherp zijn ongenoegen geuit over de behandeling van gevangenen in Guantánamo Bay.

Volgens de minister is die in strijd met de mensenrechten en internationale afspraken. Hij zal de Verenigde Staten daar in de meest krachtige bewoordingen op aanspreken.

"Maar ik kan moeilijk zelf naar Cuba gaan en de tent sluiten", zei Verhagen tijdens een overleg met de Tweede Kamer. De minister van Buitenlandse Zaken brengt in april een bezoek aan de VS.

Verhagen stelde dat het goede bondgenootschap tussen Nederland en de VS ruimte biedt voor kritiek op de gang van zaken in Guantánamo Bay. "Omdat we waarden delen met de VS, kunnen we ze daar op aanspreken." De VS houden zonder vorm van proces op Guantánamo Bay nog honderden mensen vast op verdenking van terrorisme.


Maxime Verhagen

Meespelen Opdam bij AZ twijfelachtig

Het is nog onduidelijk of AZ-coach Louis van Gaal morgen, in de return van de achtste finales van de UEFA-beker tegen Newcastle United, kan beschikken over Barry Opdam. De verdediger trainde vandaag apart van de spelersgroep.

Opdam trainde apart omdat hij afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen Feyenoord, een hamstringblessure opliep. "Na overleg met de fysiotherapeut zal ik een beslissing nemen", aldus Opdam.

Simon Cziommer zit niet bij de selectie. De middenvelder, die net was teruggekeerd in de spelersgroep, heeft opnieuw last gekregen van een kuitblessure. AZ moet in Alkmaar een 4-2-nederlaag zien goed te maken.

Wethouder geeft persconferentie in virtuele wereld

De Haagse wethouder Frits Huffnagel (VVD, Citymarketing) houdt 19 maart een persconferentie op de virtuele wereld Second Life. Hij wijdt daarmee het virtuele strandpaviljoen in, dat de gemeente Den Haag voor 17.000 euro in deze elektronische wereld heeft gebouwd.

Een woordvoerder van de gemeente vermoedt dat Huffnagel de eerste wethouder is die door middel van een virtueel alter ego in Second Life de pers toespreekt, zo meldde hij woensdag.

Second Life is een van de nieuwste trends op het internet. Drie jaar geleden kwam de virtuele wereld tot leven, inmiddels telt zij wereldwijd bijna vier miljoen 'inwoners'. Met een zelf ontworpen karakter kunnen internetbezoekers de wereld verkennen en verschillende locaties bezoeken. Second Life kent een eigen economie, waar geld te verdienen valt met onder meer vastgoed.

Den Haag is niet de eerste gemeente die op deze manier investeert in de contacten met haar inwoners. Zo opende Zoetermeer vorige maand een virtueel stadhuis in Second Life. De gemeente Den Haag gelooft echter dat een strandtent beter aansluit bij de doelgroep van Second Life.

 

Steeds meer privégegevens online beschikbaar

Steeds meer mensen plaatsen privé-gegevens op internet, maar onderschatten de negatieve kanten hiervan. Dat maakte Frank Blenderman van Ernst en Young woensdag bekend, naar aanleiding van de Mediabarometer.

Uit de onderzoeken blijkt dat sites als Hyves en YouTube de meest populaire plaatsen zijn om privéfilmpjes en foto's te plaatsen.

Volgens Blenderman beseffen de meeste mensen niet dat een werkgever bij een sollicitatie ook op internet kijkt. "Als je je persoonlijkheid online allerlei rare dingen laat doen, kan het een 'interessant' sollicitatiegesprek worden."

T-A: McEwen verrast medesprinters

De eerste rit in de Tirreno-Adriatico is gewonnen door Robbie McEwen. De Australiër van de Predictor- Lottoploeg was na 160 kilometer (start en finish in Civitavecchia) de snelste voor het peloton.

De Italianen Matteo Priamo, Giuseppe Muraglia, Salvatore Commesso en de Spanjaard Beñat Albizuri reden lang vooruit, maar net na de bel voor de laatste plaatselijke ronde werd het viertal teruggepakt. Toen leek het op een massasprint af te gaan, maar McEwen wist uit het peloton te spurten.

In de bochtige, laatste kilometer had het peloton veel moeite om de teamgenoot van McEwen, Fred Rodriguez, die aan de kop van de groep lag, te passeren. McEwen zat vlak achter een motor, die hem alleen maar aan een grotere voorsprong hielp. Het gat dat de Australiër had geslagen, bleek net groot genoeg te zijn. Twee seconden na zijn finish kwam Óscar Freire als tweede over de streep.

Amerikaanse vlag op de maan is omgevallen

Icoon OpmerkelijkDe Amerikaanse vlag die in 1969 op de maan is gezet, staat niet meer overeind. Dat heeft oud-astronaut Buzz Aldrin dinsdag onthuld, tijdens een lezing op de TU in Delft. De vlag is tijdens het vertrek naar de aarde per ongeluk omver gegooid.

Door de emotionele waarde die Amerikanen aan hun vlag toekennen, besloten Aldrin en zijn collega's Neil Armstrong en Michael Collins om dit nieuws niet aan de grote klok te hangen. Aldrin ontkrachtte in Delft nog meer 'weetjes'. Zo zei hij dat vanaf de maan de Chinese muur niet te zien is en dat de verschillende continenten amper uit elkaar te houden zijn.


[P-N] Kolobnev krijgt loon naar werken

Vandaag werd de derde en tevens langste etappe in Parijs – Nice verreden. De etappe liep van Limoges naar Maurs. Na 215,5 kilometer bleek ?? de snelste te zijn. Net als in voorgaande dagen ook in deze etappe gingen vier renners er vandoor.

De kopgroep bestond uit Fabio Baldato, Alexandr Kolobnev, Heinrich Haussler en Nicolas Vogondy. De maximale voorsprong liep op naar 10’20” voordat het peloton besloot in te grijpen. CSC en Liquigas, met leider Franco Pellizotti in het peloton, lieten de voorsprong slinken. Op 25 kilometer voor de meet bedroeg de voorsprong nog 2’10”, op twaalf kilometer is deze geslonken naar slechts 45 seconden. Kort daarna sprong Kolobnev weg uit de groep van vier om het zelf te proberen. Een goede beslissing bleek later.

De overigen drie vluchters die vrijwel de gehele dag vooraan hebben gereden worden daarna ingerekend door het jagende peloton. Kolobnev niet gepakt, op twee kilometer heeft de CSC renner nog steeds een voorsprong van 28 seconden. Dat verschil zou niet meer worden dichtgereden waarna Kolobnev de etappe op zijn naam schreef. Tom Boonen werd tweede voor Daniele Bennati die de derde plaats opeiste.

80 biertjes voor de paus

Icoon OpmerkelijkPaus Benedictus XVI krijgt tachtig biertjes van de hulpbisschop van München als cadeau voor zijn tachtigste verjaardag op 16 april. Dit kondigde de gulle geestelijke woensdag aan.

Het bier is speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen in het oudste bierhuis ter wereld: bierbrouwerij Weihenstephan te München.

Hoewel de paus afkomstig is uit Beieren, een Duitse streek waar menig burger graag op zijn tijd een biertje nuttigt, is hij zelf geen gepassioneerde bierfan. "Maar zo nu en dan heft de paus graag het glas om een toost uit te brengen op de gezondheid van zijn medechristenen", aldus Siebler.

Lucius fit voor Willem II

Theo Lucius is op tijd fit voor competitiewedstrijd van aankomend weekend van Feyenoord tegen Willem II. De middenvelder kampte sinds het duel met Roda JC met een hamstringblessure, maar zegt nu geen last meer te hebben.

"Ik kan weer vrij en op volle kracht trainen. Ik zit zondag dus bij de selectie," aldus Lucius, die vandaag voor de eerste maal weer meetrainde.

Ook Jacob Lensky heeft vandaag de groepstraining hervat. De Canadees viel enkele weken geleden uit in een wedstrijd met Jong Feyenoord, na een hevige krampaanval in zijn kuit. De oorzaak van de blessure van Lensky is nog altijd onduidelijk. Lensky zelf geeft aan dat hij zich weer volledig fit voelt, maar volgens de medische staf van de Rotterdammers is het risico dat hij nogmaals een krampaanval krijgt, nog altijd aanwezig.

[Update] Eerste ingame screens Killzone PS3 eind deze maand

Normaal gesproken maken developers ons lekker door screenshots aan het publiek te tonen, maar de mensen achter OPM UK hebben een manier gevonden om ons nog vroeger lekker te maken. Ze hebben namelijk aangekondigd dat we volgende maand de eerste beelden van Killzone PS3 mogen verwachten.

Deze screenshots zullen verschijnen in het april-nummer UK OPM (Official Playstation Magazine) maar zullen ongetwijfeld dezelfde dag nog op het internet te vinden zijn. Zodra de screens beschikbaar zijn zul je ze uiteraard kunnen vinden op FOK!games.

[UPDATE]
Tijdens de GDC werd aangekondigd dat Killzone PS3 niet eerder dan E3 2007 aan het publiek getoond zou worden. De aankondiging van OPM UK was dan net zozeer voor Guerilla een verassing als voor ons.

Of course that is not up to me, I am not running this, thing, but currently we are only planning and working towards E3. I heard rumours from outside that we were unveiling on OPM-UK end of the month, which really confused us as noone had heard anything about it.

Lijkt dus een klassiek stukje marketing van OPM-kant, wat ze lijken te hebben afgekeken van PSM toen zij de eerste beelden van Zone of the Enders 3 aankondigden, waar we overigens nog steeds op zitten te wachten.

Vrijspraak in 'zeer erge incestzaak'

Icoon JustitieHet Maastrichtse Openbaar Ministerie (OM) is flink onderuit gegaan in een incestzaak die het OM zelf betitelde als ''één van de ernstigste gevallen van misbruik in Limburg sinds jaren''. De rechtbank in Maastricht heeft vandaag de moeder (39) en een opa (61) van een 8-jarig meisje uit Sittard vrijgesproken van incest. Volgens OM zouden zij het meisje in haar kleutertijd meer dan een jaar lang seksueel hebben misbruikt

Het misbruik zou zijn begonnen toen het meisje 4 jaar was. Volgens justitie werd ze stelselmatig verkracht en gedwongen tot seks met haar familieleden. Het OM eiste vijf jaar cel tegen de moeder en opa.

De rechtbank vindt echter dat het misbruik niet kan worden bewezen. De moeder en opa ontkennen dat zij zich hebben vergrepen aan het meisje. Het hele verhaal over de incest zou de kleuter hebben verzonnen en de inwendige verwondingen zou ze zich zelf hebben toegebracht.

De rechtbank acht wel bewezen dat de broer (19) van het slachtoffer een seksspelletje met haar heeft gespeeld. Hij was toen nog minderjarig. De jongen werd veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur.


Met dank aan larsko voor de submit.

Marco 8: Barabas

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5,deel 6 en deel 7.

Hij doet zijn ogen dicht en doezelt zover weg als dat gaat met mokerhamers in je hoofd. Als hij weer wakker wordt hoort hij van links iemand aan komen lopen. Hij opent zijn ogen een piepklein stukje en kijkt tussen zijn wimpers door naar een dronken kerel met een flesje bier in zijn hand. De kerel smijt de inhoud van zijn nog halfvolle bierflesje zonder waarschuwing in Marco's richting, en deze is nog net zo scherp van geest dat hij de inhoud weet te ontwijken. Enigszins versuft staat hij op en vraagt hij aan de man waar deze mee bezig is. De man lijkt ineens een stuk minder dronken.
"Nou, ik dacht gewoon, ik moet even, en toen... Tsjakkaaaaaaaa!!" zegt deze. Marco kijkt verdwaasd.
"Wat nou," zegt de man, " mag Emile Ratelband geen tsjakkaa meer zeggen?" en Marco kijkt nog verdwaasder.
"Loop maar verder," zegt hij, "ik heb genoeg tsjakkaa gehad voor een week." En zo geschiedt; Emile loopt verder en laat Marco suf achter. Hij kijkt een beetje om zich heen en ziet dan van rechts een blond meisje aan komen huppelen. In haar handen heeft ze een flinke bos sleutels, die Marco herkent als de zijne.
"Hey!" roept hij naar haar, "waar heb je die sleutels vandaan?" Het meisje huppelt dichterbij en stopt voor zijn neus.
"Mijn vader heeft ze gevonden in zijn café," en ze wijst in de richting van het café waar Marco zich de avond ervoor heeft bezat. "Ik breng ze even naar het politiebureau!"
"Ze zijn van mij," zegt Marco, "ik was ze al kwijt! Hoe heet je?"
"Jolanda," zegt het meisje, "nou, alsjeblieft dan, ga ik weer terug naar het café."

"Ontzettend bedankt Jolanda, en je vader ook!" roept Marco het weghuppelende meisje na. Hij stopt de sleutels in de zak van zijn colbertje en begint te lopen in de richting van zijn appartement, een paar straten verderop.
Als hij twee hoeken is omgeslagen, staat er ineens een oude man met een baard tegen de muur aan de zijkant. De man kijkt niet op, maar zegt alleen Marco's naam als deze voorbijloopt.
"Hallo?" zegt Marco en draait zich in de richting van de man, "wie bent u? Hoe weet u mijn naam?"
"Dat is een lang verhaal Marco," zegt de oude man, "maar ik zal het je toch vertellen. Ik ben professor Barabas, je kent me vast wel uit de stripboeken. Zo zie ik er tegenwoordig in het echt uit." Hij neemt een slok uit een flesje dat hij in zijn zak had. "Twee weken geleden is er iets verschrikkelijks gebeurd. Ik heb Suske en Wiske in een ravijn geteleporteerd en ze zijn keihard tegen de grond geknald. Ze hebben hun laatste avontuur niet overleefd, en het is allemaal mijn schuld."
"Wat erg," zegt Marco, "maar wat heb ik er dan mee te maken? Ik ben maar een gewoon iemand!"
"Weet je nog hoe jij de Suske en Wiskeboekjes verslond vroeger?" vraagt de professor, "jij kent alle avonturen, jij wilde meedoen, speelde ze zelfs na, jij bent degene die ze misschien wel kan redden!"
"Nou, dan komt u echt op het goede moment," zegt Marco sarcastisch, "ik heb een gigantische kater, ik stink, ben gisteren ontslagen en heb geen geld meer. Er zijn vast wel meer mensen die alle Suske en Wiskeverhalen uit hun hoofd weten." Hij wil verder lopen, maar de oude man houdt hem tegen.
"Wacht," zegt Barabas, "drink dit," en hij haalt een klein, groen, flesje uit een zak van zijn smoezelige laboratoriumjas. "Het is toverdrank, van Panoramix. Die leeft ook nog, ook een lang verhaal, hij is verslaafd aan zijn eigen mengseltjes, maar dit werkt wel. Je zult je meteen beter voelen."

Nogal sceptisch pakt Marco het flesje aan. "Hoe kan ik jou nou geloven?" vraagt hij, "het is vast iets anders dan wat je zegt!"
"Nee hoor, vertrouw me maar. Hup, drink het leeg, we moeten naar de Middeleeuwen!"
Marco zet het flesje aan zijn lippen en drinkt het leeg. Zodra de laatste druppels door zijn keel glijden, voelt hij zich al slaperig worden. Hij probeert nog te protesteren, maar het enige wat hij kan zeggen is wat gemompel. Hij zakt in elkaar op de grond, en professor Barabas tilt hem na een slok uit een ander flesje met gemak in een auto die klaar staat. De professor grijnst.
"Middeleeuwen, here we come!" mompelt hij voor zich uit.

Met dank aan Ryoga voor de dronkelap, het bier en het flesje, Hertog_Martin voor Emile Ratelband, DJMO voor Jolanda (dochtertjes zijn een blok aan het been, heb je ook weer moeders en alimentatie enzo), Hmaster-II voor Barabas, Glacier voor de drank, de lagere wal en de dood van Sus en Wis en Slush voor Panoramix.

Joepie, de middeleeuwen! Dat wordt spannend! Wat gaan we daar zien? Kunnen we Suske en Wiske redden? Gaat Marco Barabas überhaupt nog helpen na de slaapmiddelactie? Wat gebeurt er volgende week? Zet je suggesties in de reacties en wie weet worden die volgende week gebruikt!
Tip: hou het simpel, dan is het verhaal makkelijker te volgen!

Will Wright's Inconvenient Truth

Will Wright, het grote brein achter spellen als Sim City, the Sims en Spore, gelooft dat 'speelgoed' daadwerkelijk de wereld kan veranderen. Hij wil met Spore het ecologische bewustzijn van kinderen verhogen. Dit vertelde hij het aanwezige publiek op de 'Technology, Entertainment and Design conference' in Californië.

In Spore is het bijvoorbeeld mogelijk, met een druk op de knop, de atmosfeer van je planeet te vullen met schadelijke CO2 gassen. Dit heeft als gevolg dat je planeet met een rap tempo opwarmt en uiteindelijk in vlammen op zal gaan.

"By giving kids toys like this, I hope to give them some sense of what it might be like to (live on Earth) in 100 years," said Wright. "That's why I think toys can change the world."

Aldus een milieubewuste meneer Wright.
Dit principe is echter niet geheel nieuw in zijn games. Zo was het in Sim City mogelijk je stad te onderwerpen aan verschillende rampen, van zowel natuurlijke als niet-natuurlijke aard. Of er bij Sim City dezelfde gedachtengang achter zat, is niet bekend.


Familiedrama in Hengelo (OV) loopt goed af

Icoon BinnenlandsIn het Overijsselse Hengelo heeft in een hotelkamer een 36-jarige vrouw uit Mariaparochie maandagochtend een mislukte poging tot zelfmoord gedaan. Ook probeerde ze mogelijk tevergeefs haar twee kinderen mee de dood in te sleuren. Wat er exact is voorgevallen weet men nog niet, maar de kinderen raakten in ieder geval licht gewond.

Het trio werd naar een ziekenhuis overgebracht. De kinderen, een meisje van 5 jaar en een jongetje van 7, zijn inmiddels thuis bij hun vader. De moeder raakte wel zwaargewond en verloor veel bloed bij haar poging. Ze kan daarom nog niet worden gehoord.

De politie tast nog in het duister over de toedracht en het motief voor de wanhoopsdaad, en zegt zich in het belang van de slachtoffers van ieder commentaar te onthouden.

Vorige week was er in een ander Hengelo (Gelderland) een familiedrama waarbij een moeder en twee kinderen het leven lieten. De vader van het gezin overleefde het en zit al een week in de cel. Maandagavond vermoordde een man uit Haarlem zijn schoonmoeder, waarna hij zichzelf en zijn twee zoontjes van vier en zes jaar voor de trein wierp.

Met dank aan YubYub, IkWilbert en eilandbar voor de submit.

Koei komt met Wii game Opoona

De Japanse ontwikkelaar Koei heeft de pers het spel Opoona aangekondigd. De game wordt ontwikkeld voor de Wii en komt uit op een nog bekend te maken datum. Het spel zal niet draaien om het beroemde Zelda paard Epona, maar om het bolle mannetje Opoona, een afstammeling van de beroemde Cosmo Guards. Op een gezellig bezoek aan de planeet Landroll raakt hij gescheiden van zijn familie en hier gaat het mis. Hij vindt zijn ouders terug in het ziekenhuis en ontdekt dat zijn broer en zus verdwenen zijn. Opoona kennende gaat hij natuurlijk meteen op onderzoek uit.



Om erachter te komen wat er nou precies gebeurd is en om je broer en zus terug te vinden moet je als Opoona verschillende kolonies bezoeken. Je krijgt toegang tot deze plaatsen door bijvoorbeeld als reddingswerker, idool of detective aan de slag te gaan en zo vergunningen te krijgen.

Aan de game zullen verschillende ontwikkelaars van de Dragon Quest serie meewerken en de muziek zal gedaan worden door de componist van Final Fantasy.

Het spel zal géén gebruik maken van de Wii-mote, maar volledig bestuurd worden met de Nunchuck. In de gevechten in het spel kun je met de Nunchuck projectielen op de vijanden gooien en de baan hiervan beïnvloeden door met je controller te bewegen.






Voorstel: Turks als officiële taal in EU

Icoon EuropaHet zou een goed idee zijn als Turks een officiële taal wordt in de Europese Unie en parlementariërs van het noordelijk deel van Cyprus (Turks-Cyprioten) worden toegelaten als waarnemer in het Europees Parlement in Straatsburg.

Daarvoor pleit een werkgroep van het Europarlement die tot taak heeft om de geïsoleerde positie van Turks-Cyprus te verbeteren. De voorzitters van de politieke fracties in het EP praten donderdag over het stuk, maar de kans wordt niet groot geacht dat ze de suggesties overnemen.

De EU besloot in december 2004 onder Nederlands voorzitterschap om met Turkije te gaan onderhandelen over toetreding. De uitkomst van die onderhandelingen, die wel tien tot vijftien jaar kunnen duren, is echter onzeker en lidmaatschap is niet gegarandeerd.

Cyprus werd in mei 2004 lid van de EU, maar het eiland is nog altijd gedeeld nadat de Grieks-Cyprioten een vredesplan van toenmalig VN-baas Kofi Annan afwezen. De EU heeft geld vrijgemaakt om het noordelijke, Turks-Cypriotische deel van het eiland uit het sociale isolement te halen.

Van de Nederlandse Europarlementariërs steunt Joost Lagendijk van GroenLinks het voorstel van de werkgroep. ''Het hele eiland is lid geworden van de EU en het zou een mooie stap naar verzoening zijn als we de twee Turks-Cypriotische parlementariërs toelaten als waarnemer en documenten officieel in het Turks vertaald worden.''


Ronaldinho stukje dichter bij Milan

De speculaties over een mogelijke transfer van Ronaldinho naar AC Milan blijven aanzwellen. De broer en tevens zaakwaarnemer van de vedette, Roberto Assis, sprak gisteren met Milan-bestuurders over een mogelijke toekomst tussen Ronaldinho en Milan.

Assis' trip was bedoeld voor een ontmoeting met Ricardo Oliveira, een van zijn cliënten. De zaakwaarnemer maakte van de gelegenheid gebruik om met Galliani en Braida te discussiëren over Ronaldinho. Zowel Barcelona als AC Milan zouden overeenstemming bereikt hebben over de persoonlijke voorwaarden bij de transfer.

Ronaldinho verklaart: "Ik en mijn broer kunnen niet ontkennen dat AC Milan een aantrekkelijke club is. Er spelen veel Brazilianen en het voelt als één grote familie". Milan-voorzitter Silvio Berlusconi doet er weinig aan om de geruchten op zijn beurt de kop in te drukken: "Er bestaat een goede kans dat Ronaldinho naar Milan verhuist om ons te versterken". Derde partij Galliani houdt de boot voorlopig een beetje af: "Ronaldinho's contract bij Barca duurt nog drie jaar, en ik kan me niet voorstellen dat hij het daar slecht heeft".

Edsilia als tiende in halve finale songfestival

Zangeres Edsilia Rombley treedt als tiende artiest op in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Dat maakte de organisatie van het evenement, dat dit jaar in Helsinki plaatsvindt, woensdag bekend. Rombley vertegenwoordigt Nederland 10 mei met het Engelse liedje On Top Of The World.

Rombley moet zich via de halve finale zien te plaatsen voor de finale op 12 mei. Het is nog niet bekend als hoeveelste kandidaat ze optreedt als ze de tweede ronde haalt. Nederland mag tijdens de finale als 27e land punten geven aan de landen die meedoen op het muzikale evenement.

Rombley zou eerst het Nederlandstalige nummer Nooit Meer Zonder Jou zingen, maar ze maakte onlangs bekend dat ze dat nummer in het Engels ten gehore brengt. Het is niet de eerste keer dat de zangeres meedoet aan het Eurovisiesongfestival. In 1998 werd ze vierde met het nummer Hemel en Aarde.

Götschl de beste op slotafdaling

Renate Götschl heeft in het Zwitserse Lenzerheide de laatste afdaling van het wereldbekerseizoen op haar naam geschreven. De Oostenrijkse kwam tot een tijd van 1:22.73 en boekte daarmee haar vierde afdalingszege van dit seizoen.

Marlies Schild, landgenote van Götschl, eindigde als tweede en de Française Marie Marchand-Arvier pakte de derde plaats.

Götschl was al zeker van de eerste plek in het wereldbekerklassement afdaling. Met 1300 punten is ze ook nog in de race voor de eindzege in het algemeen klassement. Schild (1382) en de Oostenrijkse Nicole Hosp (1327) staan respectievelijk eerste en tweede.

Buijs wil duidelijkheid

Het beleidsplan van Peter Bosz heeft veel stof doen opwaaien binnen de spelersgroep van Feyenoord. Bosz verklaarde namelijk in zijn beleidsplan dat er sommige spelers nooit gekocht zouden zijn onder zijn bewind. Danny Buijs voelt zich openlijk te kijk gezet en vraagt om duidelijkheid.

De middenvelder van Feyenoord verklaart in Sportweek: "Ik heb lang niet altijd het niveau gehaald dat nagestreefd wordt binnen Feyenoord, daar ben ik me bewust van. Maar ik hoor dat liever eerst van Bosz zelf. Daarna kan hij het de media in slingeren. Ik vind het ook vreemd dat je na zes, zeven maanden afgeschreven wordt", aldus Buijs die eind augustus overkwam van FC Groningen.

Buijs wist ook nog te melden dat de huidige spelersgroep van Feyenoord behoefte heeft aan uitleg. "We willen graag weten wat Bosz er mee bedoelt. Hij geeft zelf aan dat hij het niet letterlijk zo bedoelde. Aan de andere kant lees je overal iets anders".

Bijna helft jongeren wil emigreren

Icoon Enqu괥Van de Nederlandse jongeren wil 44% in de toekomst emigreren. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van Interview/NSS in opdracht van Visie21, een burgerinitiatief dat werkt aan een langetermijnvisie voor Nederland. Voor het onderzoek zijn ruim zeshonderd jongeren ondervraagd.

Redenen om Nederland te verlaten zijn volgens de geënquêteerden het weer en de betere ontplooiingsmogelijkheden in het buitenland met betrekking tot studie en werk.

Ook vindt 94% van de jeugd dat er iets moet veranderen in Nederland. Zo moet de criminaliteit worden aangepakt (44%) en moet meer aandacht aan het milieu worden geschonken (43%).

Met dank aan radeon9800pro voor de submit.

Svindal wint laatste WB-afdaling

De laatste afdaling van dit seizoen in de strijd om de wereldbeker is gewonnen door de Noor Aksel Lund Svindal. De Noor was in het Zwitserse Lenzerheide maar een fractie van een seconde sneller dan de Zwitser Daniel Albrecht. De Oostenrijker Christoph Gruber pakte brons.

De Zwitser Bruno Kernen en de Fransman Pierre Emmanuel Dalcin kwamen beiden zwaar ten val en hielden daar respectievelijk een nek- en een schouderblessure aan over.

In het WB-klassement algemeen liep Svindal 80 punten in op Benjamin Raich, die als dertiende eindigde. Didier Cuche, die zich eerder al verzekerd had van de WB-eindzege op de afdaling, werd vijfde en maakt ook nog kans op de eindzege.

Henry blijft bij Arsenal

Thierry Henry wil zijn loopbaan afsluiten bij Arsenal. Zo verklaart de Fransman in L'Equipe.

De aanvoerder van Arsenal verklaart: "Ik zal de rest van mijn carriëre voor Arsenal blijven spelen". Henry speelt sinds 1999 bij The Gunners en groeide daar uit tot een van de beste spelers ter wereld.

Afgelopen zomer twijfelde Henry erover om te verhuizen naar Barcelona. Na lang wikken en wegen besloot de spits bij Arsenal te blijven.

Blessure Koné valt mee

De blessure van Arouna Koné lijkt mee te vallen. De aanvaller liep de blessure op in het Champions League duel met Arsenal.

Er werd aangenomen dat de Ivoriaanse aanvaller minimaal zes weken aan de kant zou staan met het kwetsuur aan zijn rechterknie. Nu blijkt dat het herstel drie weken gaat duren.

"Ik hoop er binnen drie weken weer te staan. De competitiewedstrijd tegen NAC is mijn streven", verklaart Koné in het Eindhovense Dagblad.

Het nieuws betekent een fikse meevaller voor PSV. Trainer Ronald Koeman zag Jefferson Farfán, Diego Tardelli en Patrick Kluivert ook al afhaken met pijntjes of blessures. Het nieuws betekend ook dat Koné eveneens mogelijk inzetbaar is in het Champions League duel met Liverpool.

Concert: Bonnie 'Prince' Billy in Vredenburg

Will Oldham gaat al behoorlijk wat jaren mee, voorheen onder noemers als Palace, Palace Brothers en Palace Music, maar sinds 1999 hecht hij toch de meeste waarde aan Bonnie 'Prince' Billy. In dat jaar bracht hij onder die naam het zwartgallige 'I See A Darkness' uit. Afgelopen jaar kwam The Letting Go in de schappen te liggen en naar aanleiding van deze nieuwe muzikale impuls trad hij 13 maart op in een uitverkocht Vredenburg.

Naldo vervangt Alex in Braziliaanse selectie

De bondscoach van Brazilië, Dunga, heeft Naldo aan de selectie toegevoegd als vervanger voor de geblesseerde Alex.

Brazilië werkt een aantal oefenduels af in Zweden. Alex zou van de partij zijn, maar een hamstringblessure gooide roet in het eten. De 24-jarige Naldo van Werder Bremen is voor de oefenduels tegen Ghana en Chili zijn vervanger.

Door de afzegging van Luisao (Benfica) nodigde Dunga ook Edu Dracena van Fenerbahçe uit. "Beide spelers stonden al een tijdje op mijn lijst van 40. Dit is een mooie gelegenheid ze eens van dichtbij aan het werk te zien", aldus de oefenmeester

Sparta wil verder met Wapenaar

De toekomst van Harald Wapenaar lijkt bij Sparta te liggen. De Rotterdammers zijn erg gecharmeerd van de doelman en willen de keeper voor langere tijd vastleggen.

Harald Wapenaar wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Vitesse. Sparta hoopt echter dat ze na het einde van de competitie de doelman definitief over kunnen nemen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De 36-jarige keeper is sinds de winterstop onomstreden onder de lat van het Rotterdamse doel. De beleidsbepalers bij Sparta zien toekomst in Wapenaar. Wapenaar speelde onder meer voor Feyenoord, FC Utrecht en Vitesse.

Pranjic wil nieuwe uitdaging

Daniel Pranjic, speler van SC Heerenveen, gaat zijn contract niet verlengen. Het contract dat loopt tot 2009 werd onlangs door de club opengebroken voor verlenging, om zodoende andere clubs af te schrikken. Pranjic wil het contract echter niet verlengen.

De middenvelder van Heerenveen verklaart in Voetbal International het volgende: "Ik heb nu nog twee jaar te gaan bij Heerenveen. Dat lijkt me meer dan genoeg. Ik heb, net als iedere andere speler, de ambitie om voor een betere club te spelen in de toekomst. Ik heb echter geen haast. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Heerenveen en ik vind het niet erg om nog twee seizoenen hier te spelen. Maar de ambitie brandt van binnen".

Naast Daniel Pranjic aast ook Lasse Nilsson op een vertrek. De aanvaller verlengde zijn contract niet.

Zware blessure voor Silvestre

In de beslissende maanden van zowel de competitie, de FA Cup en de Champions League kan Manchester United geen beroep doen op Mikael Silvestre. De Fransman is volgend seizoen pas fit genoeg om te spelen.

De 29-jarige Silvestre is onlangs geopereerd aan zijn schouder. Het herstel vergt drie maanden. Hierdoor komt de verdediger pas volgend seizoen weer toe aan speelminuten. Een woordvoerder van Manchester verklaart: "Zijn schouder moest gestabiliseerd worden door middel van een chirurgische ingreep. Het herstel vergt minstens drie maanden".

Silvestre liep de blessure vorige week woensdag op in het Champions League duel met Lille.

Argentinië nieuwe nummer één FIFA-ranglijst

Argentinië is de nieuwe nummer één op de maandelijkse FIFA-ranglijst. De Argentijnen passeerden wereldkampioen Italië, die vorige maande de eerste plek overnamen van Brazilië. Het Nederlands Elftal bleef zevende.

Argentinië won in februari vriendschappelijk met 0-1 bij Frankrijk en Italië kwam niet in actie, omdat de interland tegen Roemenië vanwege de rellen in Catania afgelast werd. Brazilië daalde naar plaats drie. De toptien veranderde verder niet.

FIFA ranglijst maart 2007

#landpuntenaantal
1Argentinië1616
2Italië1592
3Brazilië1557
4Frankrijk1515
5Duitsland1390
6Engeland1339
7Nederland1313
8Portugal1288
9Tsjechië1195
10Spanje1161

Piraten-adventure op de Wii

In een Japans tijdschrift is een exclusieve Wii-titel aangekondigd: Treasure Island Z. Het spel wordt ontwikkeld en uitgegeven door Capcom. Details zijn nagenoeg niet bekend, maar het lijkt erop dat er een point & click interface zal zijn en dat je puzzels en raadsels op moet lossen om schatten te vinden. De hoofdpersoon in het spel is een piraat in opleiding. Een adventure over een jongen die piraat wil worden, waar hebben we dat eerder gehoord...



Surinaamse minister treedt af na duur feestje

Icoon BuitenlandsOnder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' organiseerde de jongste minister uit de geschiedenis van Suriname een feestje op kosten van de overheid. Ruim 10.000 euro uit de belastingkas werd besteed aan drank, eten en versiering. Helaas kwam dit geintje de 30-jarige minister van transport, communicatie en toerisme Alice Amafo duur te staan.

Na de commotie die ontstond toen bekend werd dat het feestje met overheidsgeld is gefinancierd, heeft Amafo besloten haar ontslag aan te bieden aan zittend president Ronald Venetiaan. Ze wijst de beschuldigingen niet van de hand, maar ze zei wel dat niet alle documenten die parlementslid Jivan Sital van het Boerenverbond heeft gebruikt om haar schuld te bewijzen, legitiem waren.

Sital benadrukt dat mensen in dienst van de regering niet aan overheidsgeld moeten komen. Het geld is volgens hem uitdrukkelijk bestemd voor ontwikkeling en de bestrijding van armoede. Of Amafo nog vervolgd gaat worden is niet duidelijk.

Amafo is de tweede minister die sinds het aantreden van het huidige kabinet heeft besloten om af te treden. In januari heeft de minister van handel Siegfried Gilds zijn functie neergelegd, nadat hij als verdachte was genoemd in een witwaszaak. Hij staat daar nu voor terecht.

Kramer en Wüst beste schaatsers

Met grote overmacht zijn Sven Kramer en Ireen Wüst gekozen tot Schaatser en Schaatsster van het Jaar. Tijdens het schaatsgala op 30 maart krijgt het duo de Ard Schenk Award overhandigd.

De jury, negen kenners, met Ab Krook als voorzitter en het publiek als tiende lid, had, zoals wel werd verwacht, weinig moeite bij het bepalen van de keuze.

Vorige maand werden beiden wereldkampioen allround. Bij het WK afstanden van afgelopen weekeinde in Salt Lake City kwamen daar nog titels bij op de 5 en de 10 kilometer (Kramer) en de 1.000 en 1.500 meter (Wüst). Daarnaast werd Kramer ook Europees kampioen allround.

[update] Europese BC nog niet perfect

The Inquirer heeft hun PAL PS3 binnen gekregen, en gingen gelijk aan de slag om te kijken welke PS2 favorieten te spelen waren op de nieuwe console van Sony.
Ze probeerden de volgende games:

God of War
MGS 2: Sons of Liberty
MGS 3: Snake Eater
Shadow of the Colossus
Guitar Hero 2
Prince of Persia: The Two Thrones
Okami
GTA: Liberty City Stories
Eragon
Final Fantasy X-2
Ratchet & Clank 3
Lumines Plus

Uiteindelijk draaide alleen Eragon op de nieuwe hardware, vreemd genoeg draaide in-house GoW ook niet.
Let wel dat deze PS3 nog op firmversie 1.5 draait, terwijl de uiteindelijke spelcomputers die je in de winkel kan kopen staan gepland voor versie 1.6, welke waarschijnlijk veel meer PS2 games zal ondersteunen.

Het verschil in de BC ondersteuning van de PAL machines zit in het feit dat deze een andere manier gebruiken om BC te verkrijgen. De Europese consoles hebben een softwarematige oplossing, in plaats van een aparte BC chip aan boord.

Updatebron
Harrison heeft in een interview op het GDC al getracht om de misverstanden de wereld uit te helpen:

"The strategy has not changed. We have made a technical change to the machine which moves us from being a hardware-embedded backwards compatibility solution to one which is a combination of hardware and software,"
Volgens Harrison komt het allemaal goed met BC, en zijn ze net wat dingetjes aan het rechtzetten. Maar zullen de meeste PS(2) games gewoon speelbaar zijn op de PAL PS3.
""While that has unfortunately reduced the total number of games that will be compatible from the PS2 catalogue, it's important to remember that the PS1 catalogue remains unchanged, and definitely, March 23, we expect over 1000 titles to be playable for PlayStation 2. Within that list is the vast majority of games you would want to play. [...]So I think everybody just needs to calm down and be comfortable that the strategy is still in place."
Don't panic. 23 maart zal de uiteindelijke BC lijst worden vrijgegeven.


Groetjes uit Egypte van Cleopatra

In verband met het zonnige weer het tweede woestijnnieuwtje van vandaag: Kheops Studio werkt aan een adventure over het leven van Cleopatra. De studio ontwikkelde eerder onder andere Return to Mysterious Island, Echo Secrets of the Lost Cavern, Secrets of Da Vinci (niet te verwarren met de Da Vinci Code) en Safecracker. In Cleopatra A Queen's Destiny, zoals de volledige titel van het spel luidt, help je de jonge koningin om haar land goed te besturen. Daarvoor breng je bezoeken aan bestaande en verdwenen monumenten als de befaamde Bibliotheek en de Vuurtoren van Alexandrië. Het spel zal worden uitgegeven door Nobilis en staat gepland voor het derde kwartaal van 2007.

Nobilis heeft alvast wat concept art uitgegeven.




Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?"-spelletje en als volwasse ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom-vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in Australië het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Sciccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag één waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

WarHawk verschijnt wel op Blu-ray

Een tijdje geleden gingen de geruchten dat WarHawk alleen een download-titel zou worden op het PSN-netwerk. Het is nu bekend geworden dat de game gewoon op een Blu-ray schijfje zal verschijnen.

De game is wel een multiplayer-game geworden, wat dus betekent dat er geen singleplayer in zal zitten. De game zal laat deze zomer op een schijfje verschijnen, aldus een woordvoerder van Sony. Diezelfde woordvoerder heeft ook laten weten dat de woorden van Phil Harrison, hij vertelde dat WarHawk een downloadbare titel zou worden, verkeerd geinterpreteerd waren.

De onwikkelaar van de game liet ook nog het volgende weten over de game: het spel zal veel gebruik gaan maken van de features die getoond zijn in de demo's van Home en van de game Little Big Planet.

Ankh komt naar DS

Developers lijken langzaam maar zeker door te krijgen dat de DS bij uitstek geschikt is voor point'n'click adventures. Naast de reeds verschenen Another Code, Hotel Dusk: Room 215 en Touch Detective kunnen de liefhebbers onder andere uitkijken naar Undercover: Dual Motives, een nieuw avontuur van Nancy Drew, Sinking Island, Masquerade Lullaby, Project Hacker, Rousseau The Thief en Professor Layton.

Daar is nu nog een titel bijgekomen: de Duitse uitgever bhv heeft namelijk aangekondigd een DS-versie van Ankh op de markt te gaan brengen. Of dit een soort port wordt of een losstaand verhaal is niet bekend. Het spel zal in eerste instantie alleen in het Duits verschijnen, en indien succesvol wordt een vertaling naar het Engels overwogen.

Super Aguri blokkeert vrijdagdebuut Van der Garde

Guido van der Garde zal in Australië niet deel kunnen nemen aan de vrijdagtrainingen. De Nederlander heeft tot op heden geen superlicentie ontvangen.

Dat Van der Garde nog steeds geen superlicentie heeft ontvangen komt door het conflict dat hij heeft met de renstal Super Aguri F1. Van der Garde tekende bij de Japanners begin december een testcontract, maar stapte na een conflict meteen op, en werd meteen opgevangen door Spyker F1. Beide teams zeggen nu aanspraak te maken op de diensten van Van der Garde. Algemeen manager van Super Aguri wil Van der Garde nog steeds in zijn bolide zien: "Giedo is welkom om voor ons te rijden, maar het probleem is dat hij niet alleen bij ons een contract heeft. En zolang daar geen oplossing voor gevonden is, zal hij geen superlicentie krijgen. Geen idee hoe lang dat zal duren."

Van der Garde zelf probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden: "We moeten afwachten. Marcel is ermee bezig om het te regelen. En ook Colin Kolles doet zijn best.Dit kan gebeuren. Dat is het risico als je twee contracten hebt. Vanaf de eerste dag is er al gezeur. Ik denk dat Super Aguri dit bewust doet. Waarom, weet ik ook niet. Ik heb niet alle details, ik concentreer me op het rijden. Het is bovendien niet aan mij om daar verder uitspraken over te doen. De FIA beslist wat het wordt."

One Strike...Down!

Het zit zo. Je bent een pooier en je staat een van je hoertjes af te rossen. Dan wil je natuurlijk niet dat iemand daar iets van zegt. Wat jij bent de pooier en dus helemaal da bomb. The Man. Een bigshot in de pimpwereld. Zoiets laat je niet op je zitten. Dus je gaat die man een lesje leren. Een van je hoertjes probeert je nog te kalmeren. Maar je hebt 'm helemaal zitten. Dus, shirt uit, spierballen laten rollen en er op af.
En dan: BAM

Yildirim en Hanssen weer fit

De ziekenboeg van SC Heerenveen is weer leeg. Ugur Yildirim en André Hanssen kampten beide de afgelopen weken met blessures, maar beide spelers zijn weer fit. Eerder deze week speelde het duo mee tijdens een duel met Jong Heerenveen.


Voor zowel Yildirim als Hanssen verliep de rentree zonder problemen. Yildirim en Hanssen maken aankomende zaterdag, in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, waarschijnlijk hun rentree.

Henin weer nummer één van de wereld

Justin Henin is weer de nummer één van de wereld op de WTA-wereldranglijst. De tennisster pakte de eerste plaats ten koste van de Russin Maria Sharapova.

Gisteren verloor de Russin in de achtste finale van het toernooi van Indian Wells van Vera Zvonareva (4-6, 7-5 en 1-6). Wilde Sharapova eerste blijven dan diende ze ervoor te zorgen dat de halve finales bereikt werden. Door het verlies loopt de Russin dusdanig veel punten mis waardoor ze de nummer één positie kwijtraakte aan de Belgische Henin. Het is niet voor het eerst dat Henin eerste staat, ook in 2003 en 2005 bekleedde ze die plaats al. Volgende week speelt de Belgische in Key Biscane.

Krajicek ook in dubbelspel uitgeschakeld

Net als in het enkelspel is Michaëlla Krajicek ook in het dubbelspel uitgeschakeld. Op het tennistoernooi van Indian Wells ging de Nederlandse eerder al onderuit tegen de Russin Maria Sjarapova.

Gisteren was Krajicek samen met haar Italiaanse partner Tathiana Garbin niet opgewassen tegen Nathalie Dechy en Vera Zvonareva. Het als vierde geplaatste koppel versloeg de Nederlands/Italiaanse duo met 4-6 en 3-6.

Alonso wil punten scoren in Australië

Huidig wereldkampioen Fernando Alonso begint het nieuwe seizoen voorzichtig. De Spanjaard heeft zichzelf ten doel gesteld om in de eerste race de finish te halen en punten te scoren.

Alonso, winnaar van de Grand Prix van Australië vorig jaar, denkt wel dat de MP4-22 snel genoeg is om mee te kunnen strijden voor de titel, maar is toch voorzichtig in zijn uitspraken. "Komend seizoen hoop ik weer mee te kunnen doen om de titel. Na twee keer kampioen te zijn geworden, moet dat ook dit jaar mijn doel zijn. We willen op zijn minst betrokken raken bij het titelgevecht", aldus de Spanjaard.

"Ik ben optimistisch en heb er alle vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen scoren. Maar de eerste race is altijd een beetje apart. Er kan van alles gebeuren en meestal is de uitslag verrassend. We moeten gewoon kalm blijven en goed werk leveren. Hopelijk kunnen we dan in de punten eindigen", vervolgt de huidige wereldkampioen.

Toiletpapierafrolmachine

Bij het zien van dit filmpje had ik zoiets, tja waarom en wat heb je hier aan, een apparaat wat na een druk op de knop toiletpapier afrolt en daarna mooi samenvouwt, klaar voor gebruik.

Klinkt niet echt als een uitvinding waar de wereld op zit te wachten, maar moet je eens voorstellen dat je bijvoorbeeld reuma hebt en daardoor je hand niet meer goed kunt bewegen dan is dit toch een perfect idee.

Of zou het zoals met veel goeie ideeen al een keer eerder zijn uitgevonden ?

Grascirkel gevonden in Hoeven

Icoon X-factorDe provincie Brabant heeft (alweer) bezoek van aliens gehad. Genverbrander en medium Robbert van den Broeke ontdekte in Hoeven grascirkels in een weiland. Van den Broeke maakt ontdekt wel vaker vreemde cirkels in het Brabantse land.

Hij zweert op zijn leven dat hij de cirkels niet zelf heeft gemaakt maar dat ze het resultaat zijn van een prachtige liefdevolle energie die naar de aarde komt. Volgens de Brabander is het overigens goed toeven in zo'n cirkel, vanwege de aanwezige energie.



Zie ook de video onder het bericht

Spyker belegt persconferentie

Spyker F1 heeft alle aanwezige media op Albert Park uitgenodigd voor een persconferentie. De media wordt om 10:45 plaatselijke tijd verwacht in het motorhome van Spyker.

Waar de persconferentie betrekking op heeft is nog niet bekend, maar dat teambaas Colin Kolles, Spyker F1-directeur Michiel Mol en racecoureurs Christijan Albers en Adrian Sutil aanwezig zullen zijn is wel duidelijk. Is het Spyker dan alsnog gelukt een titelsponsor te strikken? Komt er opnieuw een nieuwe livery? Wie het weet mag het zeggen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Shadowrun verschijnt in juni

Microsofts cross-platform multiplayer first person shooter Shadowrun zal in juni van dit jaar in de schappen liggen voor zowel Xbox 360 als PC. Tot 16 mensen kunnen met een LIVE gold abonnement cross-platform spelen, Shadowrun zal Xbox 360 gamers de eerste kans geven om online te spelen tegen PC gamers. De populaire Xbox live arcade game UNO zal later dit jaar tevens deze mogelijkheid bieden wanneer deze verschijnt op de PC.

Baby en bejaarde begraven in dezelfde kist

Icoon BuitenlandsEen begrafenisondernemer uit Northallerton in het Engelse Yorkshire wordt voor de rechter gedaagd. Hij blijkt negen jaar geleden een baby "per ongeluk" in een dezelfde kist te hebben begraven als een bejaarde vrouw.

Zowel de baby als Evelyn Sayner (85) die stierf aan een nierziekte, overleden op dezelfde afdeling van een ziekenhuis en werden op hetzelfde kerkhof begraven en ook op dezelfde dag, de dag voor nieuwjaar. Er zou geen kwade opzet in het spel zijn, mogelijk wel van inspiratie door een forse hoeveelheid alcohol.

De begrafenisondernemer is voor de rechter gesleept door de ouders van de baby. De twee willen genoegdoening halen bij de man. Paula en David Judson vermoedden dat de begrafenisondernemer kosten wilde besparen, maar dat blijkt uit de eerste debatten op het proces misschien te ver gezocht. De rechter doet op 20 augustus uitspraak.

Met dank aan YouWish voor de submit.

Film: Efter brylluppet (After the Wedding)

Casino Royale heeft Mads Mikkelsen als Le Chiffre goed op de internationale kaart gezet. Desondanks blijven de volgende projecten van de geboren Deen producties van eigen bodem, en na Efter brylluppet gezien te hebben kan ik dat alleen maar bejubelen. Na het vol lof ontvangen Brothers en Open Hearts is het de derde grote art houseklapper van regisseuse Susanne Bier, die er zelfs een oscarnominatie voor in de zak kan steken. Uiteindelijk moest ze het afleggen tegen Florian Henckel von Donnersmarcks Das Leben der Anderen, waarvan mogelijk nog een Amerikaanse remake wordt gemaakt.

Chinezen op reis naar buurlanden

Icoon BuitenlandsGeniet je er van als je op reis gaat naar Vietnam, Zuid Korea, Thailand of Laos? Tot nu toe zijn het vooral de Europeanen en Australiërs die in deze landen de toerist uithangen. De toeristenmarkt lijkt echter te gaan veranderen.

In 2011 verwacht Euromonitor International dat 80 miljoen Chinezen per jaar de buurlanden gaan ontdekken en daar even hard gaan genieten als de Europeanen dat nu doen. Hotels, bussen en treinen zullen dan volgepropt zitten met Chinese toeristen. Met name Vietnam en Zuid Korea lijken erg in trek. Chinezen zijn een reislustig volk, maar doen dat nu vooral nog binnen de eigen landsgrenzen. Aangezien de economie in het drukst bevolkte land ter wereld bijna niet meer stuk kan, zullen met name de Chinese jongeren tussen 20 en 34 jaar de komende jaren de wijde wereld in gaan trekken.

Chinese toeristen zijn anders dan de Japanners die het liefste Europa in 10 dagen willen doen. Ze zoeken het liever wat dichter bij huis, omdat ze daar de taal verstaan, het eten op het Chinese eten lijkt en het minder 'eng' is dan verder weg te gaan. Voorlopig zullen ze de Keukenhof en Kinderdijk dus nog wel links laten liggen.

Met dank aan ronaldiz voor de submit.

Chinese familie verlaat woning niet

Icoon BizarEen familie wonende in de Chinese stad Chongqing heeft een niet alledaags uitzicht vanuit hun huis. Het huis wordt omringd door een enorme bouwput, daar de familie weigert haar huis te verkopen aan een projectontwikkelaar.

De projectontwikkelaar zit zo ondertussen met zijn handen in het haar. Onder meer omdat de familie nauwe banden zou hebben met de overheid. Ze weigeren het huis te verlaten, tenzij de projectontwikkelaar met 2 miljoen euro over de brug komt.

De projectontwikkelaar heeft het hele gebied rondom het huis inmiddels uitgegraven, in de hoop dat de familie gaat inzien dat ze wel móeten verhuizen.


Foto: NU.nl

Met dank aan X-fi, Mark_Boelen, Beuzebelder en Asmodean voor de submit.

Halo 2 PC releasedatum en Windows LIVE details

Op de weblog van Xbox Live bobo Major Nelson vinden we de releasedatum van de PC-versie van Halo 2 alsmede details over wat Microsofts LIVE dienst op de PC te bieden gaat hebben. Op 18 mei van dit jaar zal Halo 2 in de schappen liggen voor alle nostalgische PC gamers. Deze versie zal enkel werken op PC's uitgerust met Windows Vista, want overduidelijk kan enkel DirectX 10 zorgen voor de grafische kwaliteit die Halo 2 ons zal bieden. Naast het bekend maken van deze releasedatum kwam Major Nelson ook met wat additionele details over Windows LIVE, deze dienst kent net als Xbox LIVE een gratis silver-variant en een betaalde gold-variant. Mensen die al Xbox LIVE gold hebben zullen tevens Windows LIVE gold leden zijn. De features voor de twee varianten zijn als volgt:

Silver
Single gamertag
Common gamer profile
Common gamerscore
Single player achievements
Private chat via text and voice
Common friends list and online presence
PC only multiplayer including browsing a list of active PC games

Gold
All Silver membership features PLUS
Multiplayer matchmaking with friends
TrueSkill matchmaking
Multiplayer achievements
Cross-platform gameplay

Twee-snuitig varken maakt Chinezen wild

Icoon OpmerkelijkDe Chinezen hebben een teken gekregen. Dat geloven ze althans in China, waar precies in het Jaar van het Varken een zwijntje met twee snuiten is opgedoken. Het beestje werd gevonden in het dorpje Huangjiazhuang, bij varkensboer In Ke Kuaile.

Nu verblijft het beestje als topattractie in het Xi'an Qinling Wild Animal Park. Hoe waardevol en speciaal het varkentje nu werkelijk is? Het heeft een speciaal team van verzorgers die dag en nacht in de weer zijn voor het wondertje en kosten nog moeite gespaard laten om het varkentje in al zijn behoeftes te voorzien.


Foto: HLN

Met dank aan YouWish voor de submit.

Slachtoffer orkaan Rita na anderhalf jaar gevonden

De gemummificeerde resten van een slachtoffer van de orkaan Rita zijn na anderhalf jaar gevonden. De Amerikaanse man lag gewoon in zijn bed, in zijn vrijwel onbeschadigde huis in Beaumont, dat al die tijd nog niet was betreden omdat er twee grote bomen naast waren gevallen.

Volgens de politie in Texas is de man door een natuurlijke oorzaak gestorven en is het niet zeker of hij al dood was voordat de zware orkaan in 2005 aan land kwam. De 51-jarige Texaan leefde een kluizenaarsbestaan, meldden Amerikaanse media dinsdag (plaatselijke tijd). Buren namen aan dat de man was gevlucht voor Rita en de hulpdiensten controleerden alleen woningen die schade hadden opgelopen door de zware windstoten van de orkaan.

Half-Life 2: Episode 2 krijgt een DirectX 10 laagje?

GameInformer brengt ons een wat warrig bericht, waaruit te concluderen is dat Half-Life 2 Episode 2 DirectX 10 mogelijkheden gaat ondersteunen.

"For those who recently upgraded their PC video cards to support DX10, you'll be happy to know that both Episode Two and Team Fortress 2 will support the advanced technology of these cards, even if the PC is running Windows XP. On the low-end front, Valve still plans on supporting PCs that can only run DX8 applications. Valve's attempting to also support DX7, but couldn't confirm if it'd go back that far with technology, aldus GameInformer.

Nu is het zo dat DirectX 10 nooit voor Windows XP zal uitkomen, en dat daarom ook niet via DirectX gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe snufjes op de grafische kaarten. Tenzij er simpelweg beter gebruik gemaakt wordt van de "unified shading engine" van de Geforce 8800 serie van nVidia (de enige DX10 kaart tot nog toe) lijkt het vooralsnog een gerucht dat met een flinke zak zout gelezen moet worden.

Ander nieuws is dat het niet Portal en Team-Fortress 2 zijn die ervoor zorgen dat de releasedatum steeds wordt uitgesteld. Volgens Doug Lombardi van Valve is nog geen enkele van de drie games af, hoewel Portal het verst in development is.

De games worden nog steeds in de herfst verwacht, op de PC, Xbox 360 en de PS3.


Shadermodel 4 hard aan het werk op een Geforce 8800?

Weer hypotheekbank in de problemen

Icoon BeursDe problemen in de Amerikaanse hypotheeksector blijven zich opstapelen met als belangrijkste gevolg fors lagere aandelenkoersen. Financiële fondsen, waaronder grote banken en creditcardmaatschappijen, hielden de economische indexcijfers in de Verenigde Staten in het rood.

De beurzen in Amerika lieten een daling zien. Met nog ongeveer een half uur handel te gaan noteerde de Dow-Jonesindex een verlies van 1,7 procent op 12.111 punten. De Nasdaq leverde 1,8 procent in en liet een eindscore zien van 2360 punten. De breed samengestelde S & P 500-index daalde 1,3 procent tot 1381 punten.

De Amerikaanse hypotheekmarkt bezorgt beleggers al enige tijd kopzorgen. De hypotheekverstrekkers lijden onder de kwakkelende huizenmarkt in de VS. Veel huizenbezitters kunnen hun hypotheekschuld niet meer aflossen, omdat ze minder geld voor hun woning terugkrijgen. Hierdoor lopen de hypotheekverstrekkers en banken verlies.

In eerste instantie was de hypotheekverstrekker New Century het zorgenkindje van Amerika, maar sinds dinsdag is daar ook Accredited Home Lenders bijgekomen. Ook dit bedrijf zit dringend om geld verlegen om uitstaande schulden af te lossen.

De beurshandel in New Century-aandelen ligt al sinds maandag stil. De beursautoriteiten overwegen de notering van de onderneming zelfs te schrappen, omdat ze wordt onderzocht door de waakhond SEC en de staat Californië. Accredited Home Lenders verloor maar liefst 64 procent van zijn beurswaarde.

Met dank aan NILATS voor de submit.

Serie-lingeriedief gepakt in Japan

Icoon BizarEen Japanse bouwvakker heeft in zes jaar tijd 3977 onderbroekjes, 355 beha's en tien paar kousen ontvreemd. De 54-jarige man misbruikte zijn klimtalent om ondergoed buit te maken.

De bouwvakker weet door zijn werk waar hij zijn voeten moet neerzetten om niet te vallen en kan zo met gemak naar de eerste verdieping van woningen klauteren. Hij was slechts geïnteresseerd in ondergoed; iets anders stal hij niet.

Super Aguri presenteert SA07

Het Japanse Super Aguri F1-team heeft in Australië haar nieuwe bolide gepresenteerd. Dat deed het team woensdagmiddag (plaatselijk tijd) in de paddock van het Albert Park-circuit, waar dit weekend de eerste race van 2007 zal worden verreden.

De presentatie van de bolide werd reeds twee keer uitgesteld nadat de verplichte FIA-crashtest niet succesvol werd afgelegd. Met name de neus van de bolide bleek een zwak punt bij de zijwaartse crashtest. Het lijkt erop dat de Japanse renstal dan toch met de nieuwe bolide in Australië van start kan gaan nadat het team de voorkant van de bolide volledig heeft herzien.

Tijdens de teampresentatie maakte het team bekend dat er tijdens de ontwikkeling van de SA07 nauw werd samengewerkt met Honda Japan, en dan met name met de ontwikkelingsafdeling. Dat is duidelijk terug te zien in het ontwerp, dat enkele gelijkenissen toont met de Honda RA106 van vorig seizoen.

Reacties van Spyker F1 en Williams zijn nog niet bekend. Maar te denken valt dat het ontwerp van de SA07 voldoende voer biedt om het juridische spel op te voeren. De reacties worden in de loop van vandaag verwacht.

Manchester United wint jubileumduel

Manchester United heeft dinsdag in een wedstrijd tegen de Europese Unie met 4-3 gewonnen. Voor rust scoorde de Wayne Rooney (2), Wes Brown en Cristiano Ronaldo. Waardoor de stand opliep tot 4-1. Cristiano Ronaldo scoorde een prachtig doelpunt vanuit een vrije trap.

Nog voor de rust deed de Fransman Florent Malouda iets terug voor de EU, terwijl Zlatan Ibrahimovic dat verzuimde. De Zweedse aanvaller van Internazionale liet een strafschop onbenut. In de tweede helft scoorde invaller El-Hadji Diouf nog wel twee keer, maar uiteindelijk ging de club uit Old Trafford er met de winst vandoor. Liverpool-speler Boudewijn Zenden was de enige Nederlander in de Europese selectie.

Palermo-coach drie wedstrijden geschorst

Francesco Guidolin zit de komende weken niet op de bank bij Palermo. De Italiaanse voetbalbond heeft de trainer een schorsing van drie wedstrijden opgelegd vanwege zijn gedrag in het duel met Fiorentina van zondag.

Daarin werd hij naar de tribune verwezen nadat hij ruzie maakte met de scheidsrechters. Ook maakte hij amok met Cesare Prandelli, de coach van Fiorentina. Naast de schorsing kreeg hij ook nog een boete van 15.000 euro.

Guidolin barstte uit in woede toen Fiorentina de 0-1 maakte. Die treffer was omstreden omdat doelpuntenmaker Adrian Mutu doorspeelde terwijl Palermo-middenvelder Roberto Guana met kramp op de grond lag.

Praag wil Olympische Spelen 2016 of 2020

Praag wil zich kandidaat stellen voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2016 of 2020. Gisteren zei burgemeester Pavel Bem dat het college van B&W achter het plan staat. Volgende week moet de gemeenteraad nog wel goedkeuring verlenen.


De directe kosten worden geraamd op 6,35 miljard dollar, maar daarnaast is het ook nodig om te investeren in de Tsjechische infrastructuur.

Chicago en Los Angeles willen het evenement in 2016 naar de Verenigde Staten halen. Qatar, Tokio, Rio de Janeiro, Madrid, Rome en New Delhi hebben eveneens belangstelling getoond voor de organisatie.

Anonieme seks in je eigen huis


Hoi, ik ben koei! Ik ben gamesredacteur, columnist, ex-eindredacteur, ex-lurker en oldbie. En dan heb ik het alleen nog maar over mijn FOK!identiteit. Hoewel mijn icoontje misschien anders doet vermoeden ben ik niet echt een zwart witte grazer met vier magen, en ook loop ik niet altijd rond met vlechtjes en grote roze oorbellen in mn oren. Nee, naast koei de FOK!ker bestaan er nog vele andere koeis. Een extra identiteit aanmaken waarin je je voor kan doen als een dikke Dorus of een kabouter kan iedereen tegenwoordig, en het succes van Second Life en spellen als de Sims laten wel zien dat vooral onder casual gamers het maken van een tweede, derde of twintigste pseudoniem erg populair is.

Zaakwaarnemer: "De Guzman blijft"

Afgelopen week berichtten verschillende Engelse media dat Chelsea interesse zou hebben in Feyenoorder Jonathan de Guzman. De zaakwaarnemer van de middenvelder ontkende gisteren die bericten.

"Het is complete onzin", aldus Jan de Visser die verder zei dat "Jonathan volgend seizoen bij Feyenoord speelt. Hij is nog niet klaar in De Kuip. Jonathan is jong en leert momenteel heel veel bij Feyenoord".

De Guzman is een vaste waarde in de ploeg van trainer Erwin Koeman en staat te boek als het grootste talent in Rotterdam-Zuid. De Visser denkt dat de Canadees nog niet klaar is voor de overstap naar Chelsea. "Voor Salomon Kalou lag het anders. Voor hem is de concurrentie minder groot. Voor een middenvelder ligt dat anders. Chelsea heeft Essien, Ballack en Lampard in huis en ze hebben Mikel en Diarra nog achter de hand."

Mourinho boycot Engelse pers

Jose Mourinho is klaar met de Engelse pers. De Portugees heeft laten weten dat hij voorlopig niet meer zal praten met Britse persmuskieten.

Aanleiding voor de woede van de Portugees zijn de berichten in Engelse kranten dat Mourinho per direct over zou willen stappen naar Real Madrid. "Mijn woorden zijn weer verdraaid. Het enige wat ik gezegd heb, en waar ik overigens nog altijd achter sta, is dat Real Madrid een fantastische club is en dat het me een eer lijkt om daar ooit te werken. Ik voegde er echter direct aan toe dat dit niet voor 2010 zal zijn, omdat ik nog een contract heb bij Chelsea en Real momenteel met Fabio Capello al een fantastische trainer heeft. Dat laatste heb ik echter nergens teruggelezen", aldus Mourinho in een verklaring. "Ik kan niet accepteren dat mijn woorden in de media verdraaid worden. Er zijn artikelen geschreven die gebaseerd zijn op onwaarheden. Om die reden ben ik voorlopig niet meer beschikbaar voor schrijvende pers. Ik zal alleen mijn radio- en tv-verplichtingen nakomen voor en tijdens wedstrijden."

Woensdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Planarity (puzzelspel) en Death by Hinge (behendigheidsspel)
Hoe goed ben jij? Ik heb kwam tot 2632ft met Death by Hinge!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Onze tweede kamer

Nieuwsgierig naar welke volksvertegenwoordiger liefhebber is van fanfarepunk, graag fietst en dol is op Italiaanse films en sterrebeeld maagd is, dan kun je vanaf vandaag terecht op deze site.

Via een uitgebreide test kun je een politicus selecteren die zo dicht mogelijk in de buurt komt van je eisenpakket, je kunt ook gewoon een naam selecteren en alles lezen over haar of zijn hobby's, voorkeuren op gebied van muziek, reizen enz, enz.

Grappige site om eens te beseffen dat ook ook leden van de tweede kamer gewoon mensen zijn.

Klacht Volkert van der Graaf deels terecht

MediaDe Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van Volkert van der Graaf tegen De Telegraaf deels gegrond verklaard. Volgens de Raad heeft de krant de tot 18 jaar cel veroordeelde moordenaar van Pim Fortuyn, onterecht in verband gebracht met de moord op milieuambtenaar Chris van der Werken in 1996. Bovendien heeft De Telegraaf niet genoeg aan wederhoor gedaan.

De krant bracht het artikel 'Bewijs tegen Van der Graaf steeds concreter' afgelopen zomer en citeerde indertijd naar eigen zeggen uit een geheim rapport van de Nationale Recherche. De Raad verwierp de klacht dat De Telegraaf niet had mogen publiceren uit het vertrouwelijke rapport.

Volgens de advocaat van Van der graaf, Quirijn Meijnen, heeft De Telegraaf in het artikel citaten ''gemanipuleerd'', die afkomstig zijn uit een oud rapport, en rechtvaardigen de feiten niet de ernstige beschuldiging van moord. De Raad voor de Journalistiek is het hiermee eens. Meijnen: ''Dit is een belangrijke uitspraak voor mijn cliënt nu van dit rapport kan worden gesteld dat het geen enkel bewijs bevat van zijn betrokkenheid bij de moord op Van der Werken.''

Verder concludeerde de Raad dat het niet anonimiseren van de naam van Van der Graaf (tot Van der G.) in het gepubliceerde rapport – op de website van De Telegraaf – een ongerechtvaardigde aantasting van zijn privéleven vormt.

Gelijk
In 2004 diende Van der Graaf ook al eens een klacht in over een vergelijkbare zaak. Toen ging het om een uitzending van Twee Vandaag waarin de link tussen Volkert en de moord op Van der Werken werd gelegd. Van der Graaf kreeg toen ook al gelijk van de Raad voor de Journalistiek.

De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instantie, waar men terecht kan met klachten over journalistieke activiteiten. De Raad geeft dan een oordeel maar kan verder geen sancties, zoals schadevergoeding of rectificatie, opleggen.


Subheader
Volkert van der Graaf

Met dank aan someone voor de submit.

'Moeder Metehan dreigde al eerder met moord'

Icoon BinnenlandsDe 27-jarige Hulya K. uit Apeldoorn die wordt verdacht haar 5-jarige zoontje in december 2006 om het leven te hebben gebracht, zou haar voornemen daartoe al in januari vorig jaar hebben uitgesproken. Dat heeft het televisieprogramma Netwerk dinsdagavond gemeld.

De voogd van het jongetje zou in een vertrouwelijk dossier, dat het programma in handen heeft, hebben geschreven: ''Op 15 januari 2006 heeft moeder zich suïcidaal geuit waarbij ze dreigde eerst Metehan te zullen ombrengen.'' Uit het dossier blijkt verder dat er meerdere keren is gewaarschuwd voor de onveilige situatie voor het jongetje.

De Inspectie Jeugdzorg concludeerde begin maart, nadat er eerder door de pleegouders van Metehan zware kritiek was geleverd, dat Bureau Jeugdzorg niet nalatig is geweest in deze zaak. Een kinderrechter in Zutphen bepaalde in het najaar dat het 5-jarige jongetje van Turkse komaf niet definitief uit huis mocht worden geplaatst. Jeugdzorg wilde het kind juist uit huis plaatsen.

Op 10 december bracht de 27-jarige moeder het kind tijdens een logeerpartij om het leven. Zij stond toen onder behandeling bij de GGZ in Apeldoorn. Het kind verbleef in een pleeggezin in Amerongen.

Pleegmoeder Angelique Ruijs noemde in het programma Netwerk het optreden van de hulpinstantie onverantwoord. Zij zei bij Bureau Jeugdzorg vaak te hebben geprotesteerd. ''Ik verwijt de voogd van Bureau Jeugdzorg dat hij mijn waarschuwingen in de wind geslagen heeft en de GGZ dat zij zeer onzorgvuldig te werk gegaan zijn.''

Zie ook Netwerk.tv 

Tientallen arrestaties in Utrecht

Icoon PolitieDe politie heeft dinsdagavond zeker tachtig mensen aangehouden in de binnenstad van Utrecht en rond de wijk Ondiep. Volgens haar zijn onder de arrestanten 'supporters' van de voetbalclubs FC Utrecht, Feyenoord en Ajax die belust waren op rellen in de wijk Ondiep.

Dat heeft de politie dinsdagavond gemeld. In de wijk Ondiep bleef het betrekkelijk rustig. De politie had de wijk in de vooravond hermetisch afgesloten om herhaling van de rellen van maandagavond te voorkomen. Die waren een reactie op de dood van buurtbewoner Rinie Mulder (54) zondagavond. Een politieagent die zich ernstig bedreigd voelde door hem, schoot op de Thorbeckelaan Mulder dood.

Rond half twaalf dinsdagavond zwierven nog enkele honderden 'supporters' door Utrecht. ''De mobiele eenheid probeert te voorkomen dat de groepen zich door de stad gaan bewegen en problemen kunnen gaan veroorzaken'', aldus de politie.

De politie was in groten getale aanwezig bij de toegangswegen naar de wijk Ondiep. Zij zette onder meer de mobiele eenheid en bereden politie in. De toegangswegen naar de wijk blijven zeker tot woensdagochtend afgesloten.

Aan de rand van de wijk deden zich een aantal incidenten voor. Op meerdere plaatsen stonden, binnen en buiten de wijk, grote groepen mensen. Jongeren bekogelden de mobiele eenheid aan de Laan van Chartroise met stenen en flessen. Ook werd daar een brand gesticht tegen een muur. De ME maande de menigte naar binnen te gaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.