FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 januari 2007

Vitesse contracteert Chinese aanvaller

Vitesse heeft op de valreep nog een nieuwe speler aangetrokken. De 19-jarige linksbenige aanvaller Yu Hi is vanavond voor 2,5 jaarvastgelegd.

De speler van het Chinees olympisch elftal meldt zich in februari in Arnhem.

Hij is op dit moment op trainingsstage met het olympisch elftal. De komst van Hi is mogelijk gemaakt door een buitenlandse investeerder. Hi speelde voor de Xian International Football Club

Allochtone sollicitant krijgt in Nijmegen voorrang

Icoon BinnenlandsDe gemeente Nijmegen gaat een portefeuille aanleggen voor sollicitanten van allochtone origine. Bij vacatures waarin het aantal allochtonen is ondervertegenwoordigd krijgen geschikte kandidaten uit de porfeuille voorrang bij een sollicitatiegesprek. Dat gebeurt, voordat een vacature bekend wordt gemaakt.

Het Nijmeegse college van burgemeesters en wethouders heeft dat plan gisteren bekend gemaakt. De gemeente wil behalve meer allochtone werknemers ook meer ouderen en jongeren aannemen. Vrouwen moeten meer kansen krijgen op promotie. Ongeveer tweeduizend ambtenaren zijn nu werkzaam bij de gemeente Nijmegen.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Hiddink riskeert zware straf

Guus Hiddink kan worden veroordeeld tot maximaal zes jaar gevangenisstraf of een geldboete van ongeveer 1,5 miljoen euro. Dat is het bedrag aan belastingfraude waarvan Hiddink wordt beschuldigd.

Hiddink wordt beschuldigd van het feit dat hij om fiscale redenen een woning in België aanhield zonder er te wonen.

Hiddink maakte zijn zaak niet sterker door gisteren tijdens de eerste zitting te erkennen dat hij inderdaad nooit in België woonde. Zijn verklaring waar hij dan wel uithing was opmerkelijk. In 2002 overnachtte Hiddink in hotels, op trainingscomplex De Herdgang van PSV, bij zijn vriendin in Amsterdam en zelfs in zijn auto.

Hiddink had weliswaar een woning in het Belgische dorpje Hamont-Achel, maar overnachtte daar nooit. Hiddink omschreef zichzelf gisteren als een "nomade" en "zwerver" die uit zijn koffer leefde.

Hiddink, die later verhuisde naar Waalre, zei de intentie te hebben gehad zich definitief in België te vestigen, maar hij voelde zich er "unheimisch" en "niet senang".

Gewicht van landen gemeten

Icoon OnderzoekTwee samenwerkende universiteiten uit het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk hebben op basis van de hoeveelheid aarde gemeten vanaf zeeniveau en de massa en dikte van de aarde. Uit dit onderzoek blijkt dat Oostenrijk het zwaarste land van Europa is, met een totaal van 9.400.000 miljard ton, ofwel 112 miljard ton per vierkante kilometer.

Alhoewel buurland Duitsland maar liefst 28.000.000 miljard ton weegt, is de meting gebaseerd op de zwaarte per vierkante kilometer. Duitsland ligt met 78.4 miljard ton per vierkante kilometer dus nog een stukje achter op Oostenrijk. Het Verenigd Koninkrijk moet het met een totaal van 24.000.000 miljard ton doen, ofwel 98 miljard ton per vierkante kilometer. Hiermee is het VK dat qua oppervlakte kleiner is dan Duitsland toch zwaarder dan onze oosterburen.

Over Nederland en andere Europese landen is in het nieuwsbericht geen melding gemaakt, maar we kunnen er vanuit gaan dat Nederland een van de lichtere landen is. Het rapport is helaas niet online te vinden bij een van de universiteiten.

Feyenoord breekt met Dondé

Feyenoord heeft het contract met Jean Carlos Dondé woensdag met onmiddellijke ingang ontbonden.

De linksback werd vorig jaar al uitgeleend aan de Braziliaanse club Fluminense. De Brazilianen hadden ook een optie tot koop.

Feyenoord nam Dondé in 2003 over van Atletico Paranaense. Mede door blessures brak de 23-jarige Braziliaanse verdediger nooit door in De Kuip. Het is op dit moment niet duidelijk waarom Feyenoord juist op dit moment tot ontbinding van de overeenkomst overgaat.

Toch een bibberende PS3-controller

Er is al een hoop gezegd en geschreven over de trilfunctie van SIXAXIS en het verhaal gaat nu nog even verder. Want voor iedereen die zich geen leven zonder trilfunctie voor kan stellen is er goed nieuws.
Het bedrijf Spitfish heeft een add-on voor de SIXAXIS ontwikkeld waarmee de controller trilfuncties krijgt. Volgens Spitfish is het zelfs de beste trilfunctie momenteel op de markt.

Het apparaat, genaamd SensorFX, werkt in twee modi: game-supported rumble voor PS1 en PS2 games en sensor-rumble voor PS3-games. Op basis van ingedrukte knoppen en bewegingen van de controller zal de SensorFX de controller laten trillen.
De SensorFX is in staat de gehele controller of één kant te laten trillen of de trilling geleidelijk van de ene naar de andere kant te laten lopen.

-met dank aan SToRM81 voor het melden in het PS3-FOK!forum-topic-

Boonen pakt derde ritzege in Qatar

Tom Boonen heeft in de ronde van Qatar zijn derde ritzege op rij geboekt. De Belg eindigde voor Graeme Brown (Rabobank) en de Braziliaan Murilo Fischer (Liquigas).

Boonen verstevigt door de ritzege zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Voor Graeme Brown was het zijn eerste podiumplaats in Qatar. In de tweede etappe eindigde de Australiër als derde. Brown werd toen echter uit de uitslag geschrapt omdat hij verantwoordelijk werd gesteld voor de valpartij van Tom Steels. De Belg brak bij de valpartij zijn sleutelbeen en liep snijwonden op in zijn gezicht.

Ierse arts stelt kanker vast via televisie

Icoon MedischEen arts in Ierland heeft via de televisie vastgesteld dat een Ierse minister kanker heeft. De bewindsman was te zien in een televisieprogramma waar de geneesheer toevallig naar keek. Uit de tv-beelden wist hij op te maken dat de minister een tumor op zijn kaak had zitten. Na afloop van de uitzending liet hij een boodschap achter bij de 43-jarige politicus met het verzoek contact met hem op te nemen.

"Hij vertelde me dat ik er naar moest laten kijken. Ik heb enorm veel geluk gehad dat deze man thuis zat met zijn vrouw en zag wat er aan de hand was", aldus minister van Ontwikkelingssamenwerking Conor Lenihan woensdag.


Minister Conor Lenihan

Overzicht Nederlandse transfers

De transferperiode in de winterstop loopt bijna af. Tot twaalf uur mogen de clubs nog nieuwe spelers aanschaffen. Traditioneel werden er op de laatste dag nog veel deals gesloten. Hieronder een overzicht voor degene die het spoor bijster is
Vandaag werd er nog druk en driftig gehandeld. Vooral RKC toonde zicht slagvaardig. Met Erwin Lemmens, Tarik Sektioui en Jan Vertonghen werden er op de laatste dag nog drie nieuwe spelers aangetrokken. Daarmee kwam het totaal aantal nieuwe RKC-ers in de winterstop op zes. Buurman Willem II deed daar met vijf spelers niet veel voor onder.

ADO Den Haag
Ricky Hoogendorp (Wolfsburg)
Ajax
Edgar Davids (Tottenham H.)
Leonardo (NAC Breda)
AZ
Nourdin Boukhari (Nantes)
Boy Waterman (Heerenveen)
Excelsior
Jeffrey Altheer (Feyenoord 2)
Kees Luijckx (AZ 2)
Eldridge Rojer (Vitesse)
Feyenoord
Jacob Lensky (Celtic)
FC Groningen
Donovan Slijngard (Ajax 2)
Martijn Meerdink (AZ)
SC Heerenveen
Rob van Dijk (RKC)
Heracles Almelo
Rob Friend (Heerenveen)
Igor Gluscevic (Vitesse)
NAC Breda
Glen Salmon (Groningen)
NEC
Roy Beerens (PSV)
Lorenzo Davids (Feyenoord)
PSV
Alcides (Benfica)
Xiang Sun (Shanghai)
RKC Waalwijk
Benjamin de Ceulaer (Feyenoord)
Erwin Lemmens (Olympiakos)
Anthony Obodai (Sparta)
Tarik Sektioui (FC Porto)
Jan Vertonghen (Ajax)
Hervé Kage (RSC Anderlecht)
Roda JC
Bas Sibum (FC Twente)
Sparta
Michael Krohn-Dehli (Ajax)
Cecilio Lopes (FC Dordrecht)
Harald Wapenaar (Vitesse)
FC Twente
Ismail Aissati (PSV)
Edson Braafheid (FC Utrecht)
FC Utrecht
Ali Boussaboun (Feyenoord)
Loïc Loval (GA Eagles)
Vitesse
Vladimir Stojkovic (Nantes)
Giovanny Espinoza (Quito)
Willem II
Maikel Aerts (Feyenoord)
Cristiano (FC Basel)
Said Boutahar (NEC)
Delano Hill (Austria Wien)
Rydell Poepon (Ajax 2)

Cabaretiers willen steun aangifte tegen moskee

CabaretCabaretiers Ewout Jansen en Etiënne Kemerink zoeken de steun van cabaretiers in Nederland om aangifte te doen tegen de Assoena-moskee in Amsterdam. Ze doen dit nadat universiteitsblad Folia het volledige interview met de omstreden tolk Elekbir Kabli van de moskee op internet had geplaatst.

Daarin zegt de man, een oud-bestuurslid van de moskee, dat cabaretiers ''doodgemaakt'' mogen worden naar aanleiding van hun grappen over moslims en de islam. Uit het register van de kamer van koophandel valt op te maken dat Kabli van mei 1983 tot mei 1988 en van november 1999 tot april 2000 secretaris was in het bestuur van de moskee.

Uit het volledige interview blijkt volgens Jansen en Kemerink dat het een bedreiging betreft die is gericht aan alle cabaretiers in Nederland. ''De moskee stelt zich op het standpunt dat cabaretiers die grapjes blijven maken over de islam, uiteindelijk geslagen of gedood moeten worden'', aldus Jansen woensdag.

Geannuleerd
De rel draait volgens Jansen niet specifiek om zijn grappen, de tolk of hemzelf. Tijdens het interview werd ook niet gezegd dat Jansen doodgemaakt moest worden. Het cabaretduo doet alleen aangifte als voldoende collega's zich bij hen aansluiten. Veel scholen hebben voorstellingen van Jansen en Kemerink geannuleerd na het interview met de moskee. De cabaretiers zeggen last te hebben gehad van de rel, maar niet bang te zijn of extra bedreigd te zijn.

Folia stapte naar de Assoena-moskee in stadsdeel Westerpark om een reactie uit de moslimgemeenschap te halen naar aanleiding van een onderdeel van een show die Jansen en Kemerink opvoeren in cabaretzaaltjes in het hele land. De moskee schoof de 'tolk' naar voren als woordvoerder.

'Geen verspreking'
Uit het volledige interview blijkt volgens Jansen dat de gewraakte uitlating geen zijdelingse verspreking betrof, maar dat er een half uur is gesproken over wat de islam over cabaret zegt. Ook andere bekende cabaretiers werden met naam en toenaam genoemd.

Jansen neemt de woordvoerder, Elekbir Kabli, niet zoveel kwalijk. ''Hij probeerde zo goed mogelijk antwoord te geven op de vraag wat de islam zegt over cabaret.'' De moskee en de verschillende koepels verwijzen deze vraag volgens hem liever door naar een moefti, een islamitisch geestelijk rechtsgeleerde. Wethouder Ahmed Aboutaleb probeert dit te verhinderen, stelt Jansen. Aboutaleb ontkent dit. ''Ik heb er geen aandeel in.''

Volgens Aboutaleb waren de uitlatingen van Kabli die van een 'bezoeker', omdat hij geen officiële functie meer bekleedt binnen de moskee. Het huidige moskeebestuur heeft afstand genomen van de uitspraken. Justitie is wel een verkennend vooronderzoek begonnen naar de uitlatingen van de man.



-
Link: Volledige interview met de moskee (mp3 - 25mb!) of het zie het overzicht op de website van Folia.nl.

Stroomuitval dreigt door klimaatactie

Icoon BinnenlandsVan alle ministeries die Nederland kent, zal alleen VROM meedoen aan de actie om donderdagavond vijf minuten het licht uit te doen. Dat schrijft premier Jan Peter Balkenende woensdag aan de Tweede Kamer.

Franse milieuorganisaties hebben de actie georganiseerd om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Het kabinet vindt de bedoelingen achter de actie goed, maar keurt de uitvoering af. Massale deelname aan de actie kan namelijk leiden tot het uitvallen van stroom.

Tennet
De beheerder van het landelijke elektriciteitsnet, Tennet, waarschuwde eerder op de dag voor het mogelijkerwijs uitvallen van stroom. Wanneer één op de drie huishoudens de lamp exact hetzelfde moment uitdoet, kan dit leiden tot problemen.

"We hebben een robuust en stevig netwerk en als het nodig is vallen we terug op andere landen. Maar omdat deze actie ook in andere landen wordt gevoerd, is het nog maar de vraag of we daar op terug kunnen vallen als het nodig is."

NS
De Nederlandse Spoorwegen zetten donderdag tussen 19.55 uur en 20.00 uur hun reizigers in de kou. De verwarming in de treinen wordt dan uitgezet. De spoorwegonderneming doet op die manier mee aan de actie.

Eigenlijk roepen de milieuclubs iedereen op om tussen de genoemde tijdstippen de lichten uit te doen. NS kan dat om veiligheidsredenen niet doen en heeft daarom gekozen voor het tijdelijk uitzetten van de verwarming.

Daarnaast worden twee coupés in een trein op het traject Utrecht-Amsterdam even verduisterd. De reizigers in deze trein krijgen knijpkatten, waarmee ze zelf de verlichting kunnen verzorgen.

Met dank aan MrOizo voor de submit.

Ambulance nodig...?

Ook ambulance chauffeurs in Rusland hebben het moeilijk. Het filmpje begint met een klagende chauffeur. Klagend vertelt hij dat de andere automobilisten geen rekening met hem houden als hij met hoge snelheid naar een spoedklusje moet.

De reporter wil dit maar al te graag zien en maar voor één keertje lekker mee rijden. En ik moet toegeven, de klagende ambulancechauffeur heeft een klein beetje gelijk!

Sony: 'Wii is een impulsaankoop'

Om de zoveel tijd vinden vooral Microsoft en Sony het nodig om concurrenten af te zeiken in de media, dit keer is het Dave Karraker van SCEA die wat over Nintendo heeft te zeggen. Volgens hem is de Wii niet meer dan een impulsaankoop. Hij zegt ook dat consumenten die zich laten leiden door impulsaankopen lang niet zoveel games kopen voor de console als de echte gamers. Ben je al beledigd?

Overigens kan Sony beter oppassen met wat er gezegd wordt. Een tijdje geleden, toen de Nintendo DS bijna uit was of net in de schappen lag, zei Phil Harrison eens het volgende:

"[...]
The touch screen feature on Nintendo's DS is a 'gimmick', whilst the handheld is nothing more than 'an irrelevance' when it comes to predicting the success of the PSP. That's the view of Sony's VP of studios Phil Harrison, who made the remarks in an interview with trade magazine MCV.

'The idea of a handheld rivalry with Nintendo is an irrelevance,' claimed Harrison. 'Those formats don't appear in our planning. It's not a fair comparison; not fair on them, I should stress. That sounds arrogant, maybe, but it's the truth.'

From there, Harrison went on to target the touch screen feature of Nintendo's handheld, stating that, 'It's fair to say that Nintendo stepped out of the technical race and went for a feature differentiation with the touch screen. But I fear that it won't have a lasting impact beyond that of a gimmick - so the long-lasting appeal of the platform is at peril as a direct result of that.'

'Nintendo knows its target audience, because it has really narrowed that down,' continued Harrison. 'It's pretty much defined by a boy or girl's ability to admire Pokémon.
[...]"


Lantaarnpaal voorziet geliefden van stroom

Icoon MisdaadEen 30-jarige man uit Middelburg en zijn 24-jarige geliefde hebben enkele maanden in een hutje vlak bij het Middelburgse spoor gewoond. De stroom voor een lampje en een kacheltje in hun kleine behuizing tapten ze af van een lantaarnpaal. Woensdagmorgen ontruimde de politie hun knusse onderkomen. Waarom ze in een houten hut zaten is volgens een politiewoordvoerster onbekend.

Tegen het stel is proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal aftappen van stroom. Ze zijn daarna weer op vrije voeten gelaten. Waar ze nu gaan wonen, is niet bekend. De man staat wel in Middelburg op een adres ingeschreven.

Vrouwen slaan is cultuurgebonden

Icoon BinnenlandsHet eerste uitgebreide onderzoek van huiselijk en eergerelateerd geweld door allochtone Nederlanders uit het perspectief van de daders, werd vandaag, onder de noemer 'Huiselijke Vrede', aan demissionair minister Verdonk van Integratie aangeboden. De onderzoekers ondervinden dat "allochtone mannen hun machts- en statusverlies ervaren als gezichtsverlies. Hierdoor ontstaan conflicten die in relaties kunnen leiden tot geweld."

Uit de gesprekken is naar voren gekomen dat allochtone Nederlandse mannen geweld in relaties niet veroordelen. Psychisch en seksueel geweld wordt niet afgekeurd. Alle geïnterviewden waren ten aanzien van seksuele vrijheid over één ding eens: mannen mogen doen wat ze willen, vrouwen niet in het minst.

De verschillen tussen Marokkaanse, Turkse en Antilliaanse Nederlanders zijn opmerkelijk. Laatstgenoemden kenden tijdens hun opvoeding dikwijls geen vader en steunden veel op hun moeder. Later hebben ze een verwrongen beeld van de vrouw als autonoom individu. Er wordt van haar verwacht dat ze zowel de rol van moeder als van vader vervult. De kans is groot dat een relatie uit de hand loopt, omdat ze te veel verwachten van hun vrouw.

In Turkse gezinnen staat hiërarchie hoog in het vaandel. Allereerst is er de man, daarna de rest. Als de vrouw besluit te gaan werken of anderszijds de rol van onderdanige echtgenote te verlaten, kan dat voor problemen zorgen. De geïnterviewde Turken herstelden het rolpatroon met behulp van geweld. In Marokkaanse gezinnen is er vaak weinig binding tussen de vader en de kinderen en de ouders zelf. Bij een conflict kiezen moeders voor hun zonen, vaders kunnen niets doen. Dat voert de spanning op, en soms escaleert het.

[update]UT3 releaseschema onbekend

De multiplayer first person shooter Unreal Tournament III zal pas later op de PlayStation 3 verschijnen dan op de PC en Xbox 360. Op de PC en Xbox 360 zal de game in de 2e helft van dit jaar verkrijgbaar zijn, PS3 gamers zullen geduld moeten hebben tot 2008. Dit nieuws maakte uitgever Midway vandaag bekend. Verrassend is deze aankondiging wel omdat de game lange tijd wel voor de PS3 was aangekondigd, maar niet voor de Xbox 360.

[update]
Mark Rein, de vice president van Epic heeft op de eigen forums gezegd dat de press release van Midway niet correct is en dat er nog niet besloten is hoe het release schema zal lopen. De beslissing hierover zal volgens Rein ook volledig liggen bij Epic zelf, en niet bij Midway. De forumpost kun je hier vinden.

Servische premier dreigt over Kosovo

Icoon EuropaDe Servische premier Vojislav Kostunica wil de diplomatieke banden verbreken met alle landen die de onafhankelijkheid van Kosovo erkennen. Dat schrijft hij in een woensdag gepubliceerde verklaring.

Kosovo is een afvallige Servische provincie, die sinds 1999 onder bestuur van de Verenigde Naties staat.

"Elke staat die een besluit neemt over de erkenning van de soevereiniteit van Kosovo moet zich ervan bewust zijn dat dat ernstige gevolgen kan hebben voor de wederzijdse betrekkingen", stelt Kostunica.

VN-bemiddelaar Martti Ahtisaari is vrijdag in Belgrado om zijn plannen voor de toekomst van de voornamelijk door etnische Albanezen bewoonde provincie uit de doeken te doen. Het plan zou Kosovo de facto onafhankelijkheid verschaffen onder toezicht van de EU. Kostunica weigert Ahtisaari vrijdag te ontmoeten.

Kosovo is tevens een heet hangijzer in de Servische kabinetsformatie. Kostunica maakt zijn voornemen tot het verbreken van de diplomatieke banden met landen die Kosovo erkennen tot voorwaarde voor verdere onderhandelingen. Daarmee manoeuvreert hij zijn Democratische Partij van Servië (DSS) verder in de buurt van de Servische Radicale Partij (SRS).

Kostunica wil alle verdere onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering boycotten totdat heel Servië een gezamenlijke Kosovo-strategie heeft onderschreven.


Vojislav Kostunica

Mascherano mag van FIFA naar Liverpool

De FIFA heeft Javier Mascherano toestemming gegeven om per direct naar Liverpool te verhuizen. De 22-jarige middenvelder, vaste keus in het nationale Argentijnse team, speelde het voorbije jaar al voor het Braziliaanse Corinthians en het Engelse West Ham United.

In de regels staat dat een voetballer per jaar tussen 1 juli en 30 juni slechts voor twee clubs mag uitkomen. De FIFA heeft nu een uitzondering gemaakt omdat de seizoenen in Zuid-Amerika en Europa elkaar overlappen.

Aan het begin van dit seizoen trok West Ham Mascherano aan, maar dat was geen succes. Hij kwam slechts zeven keer in actie. Mascherano tekent een contract voor anderhalf jaar bij Liverpool.

Postal, Uwe Bolls nieuwe project

Uwe Boll, de producent van 'kaskrakende' game verfilmingen als House of the Dead en Alone in the Dark is met een nieuw project begonnen. Hij gaat een film maken naar aanleiding van de omstreden game Postal. De game zelf zorgde al voor veel opschudding vanwege het extreem lompe geweld. Uwe wil volgens de site 1up dit met de film opnieuw doen: "We heard Boll was out to offend every red-blooded American by poking fun at everything from 9/11 and Osama Bin Laden to the Columbine school shootings." Het is de vraag of het wenselijk is dat een b-producent games op een dergelijke manier blijft verfilmen, maar misschien levert herr Boll dit keer wel een degelijk product af.

Bekijk hieronder of op de 1up site de trailer.

Ouders ontzet over naakte Daniel Radcliffe

Naaktfoto's van Daniel Radclife hebben voor een grote controverse gezorgd onder de Harry Potterfans. Diverse plaatjes zijn in de omloop gebracht om een nieuw toneelstuk te promoten, waarbij hij naakt op een paard zit met een topless actrice. Honderden ouders klommen in de touwen en verstuurden karrenvrachten vol boze mails naar allerlei fansites. Het schijnt echter dat jonge vrouwelijke fans er geen problemen mee hebben, de zeventienjarige acteur eens zonder tovenaarsgewaad te bewonderen.

"Wij als ouders vinden dat Daniel zijn kleren aan moet houden. Onze negen jaar oude zoon kijkt naar hem op als een rolmodel. We zijn ontzettend teleurgesteld en vermijden de toekomstige films die hij maakt," zo luidt één der fulminerende mails. Radcliffe's woordvoerder verheldert: "Daniel wil geen afstand nemen van Harry Potter, maar hij wil wel laten zien dat hij een ontwikkelde acteur is die verschillende rollen kan aanpakken. Hij krijgt superveel steun van zijn fans."


Het omstreden toneelstuk Equus opent 27 februari

Kruispunt op z'n Irakees

Tja, bij het zien van het volgende filmpje vraag je je toch af waarom zijn stoplichten, in ambtenarentaal VRI's oftewel Verkeersregelinstallaties nodig zijn.

Het ziet er op het eerste gezicht ietwat chaotisch uit maar als je wat langer kijkt gaat het allemaal best wel netjes, al is het soms allemaal wel erg krap, maar het verkeer stroomt toch aardig door. En dat kunnen wij hier in Nederland toch niet altijd zeggen.

Met dank aan Vassili_Z voor de submit.

Wanhopige student wil vriendin huren

Icoon OpmerkelijkEen natuurkunde-student uit China heeft een opmerkelijke oproep geplaatst op een mededelingenbord van de Universiteit van Beijing. Hij is op zoek naar vrouwelijk schoon dat tien dagen lang zijn vriendin wil zijn. Binnenkort breekt het Chinese Nieuwjaar aan en zal de student een bezoek brengen aan zijn ouders. De student wil voorkomen dat zijn ouders dan merken dat hij nog vrijgezel is.

De vrouw die bereid is om 10 dagen lang toneel te spelen tegenover de ouders van de student, kan rekenen op een beloning van duizend yuan, ongeveer honderd euro. De student heeft echter wel een aantal specifieke eisen. Hij is op zoek naar een eerlijke en vriendelijke dame met een diploma, van ongeveer dezelfde leeftijd.

VVD wil bijsluiter bij sigaretten

Icoon PolitiekPakjes sigaretten moeten een soort bijsluiter krijgen met tips over stoppen met roken. VVD-europarlementariër Jules Maaten doet dit voorstel woensdagavond bij een antirooktentoonstelling in de Belgische hoofdstad Brussel.

Maaten heeft een bijsluiter ter grootte van een speelkaart in gedachten. ''Uit onderzoek blijkt dat rokers graag meer informatie willen. Niet zo schreeuwerig, maar gewoon zakelijk.'' De Europese Unie heeft op zijn voorstel het plaatsen van foto's op pakjes sigaretten mogelijk gemaakt. Tot nog toe heeft alleen België de fabrikanten hiertoe verplicht.

Roken is dodelijk

Van Beukering komend seizoen naar NEC

De Graafschap-spits Jhon van Beukering maakt na het einde van dit seizoen de overstap naar NEC. De 23-jarige spits is nu bezig met zijn vierde seizoen bij De Superboeren.

In het verleden kwam Van Beukering onder meer uit voor Vitesse en FC Zwolle. In zijn carrière heeft hij 135 competitieduels en 51 doelpunten op zijn naam staan. Dit seizoen maakte hij voor De Graafschap dertien doelpunten in de Jupiler League.

Naast NEC had ook RKC Waalwijk interesse in de aanvaller. Maar NEC trok uiteindelijk aan het langste eind.

Top of Flop User's Choice: Passion

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van timbob van vorige week wist toch niet iedereen te overtuigen, de Tops en de Flops hielden elkaar in evenwicht, Benny Sings - Style beats liberationfronts is dus onbeslist.

De tip van deze week werd ingezonden door Gerwin. Gerwin komt nog even terug op de tip van drie weken geleden toen we hier een Japanse clip aan bod lieten komen:

"Als we dan toch met japanse muziek aan de haal gaan, pak dan meteen iets goeds.

Een van de bekenste uit de serie "japanse artiesten" is Utada Hikaru. In 2006 kwam ze met een serie clips waarvan "Passion" erg mooi is.

Intro is geanimeerd door studio 4°c.

Hoop dat dit een leuke toevoeging is aan Top of Flop "

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Ball naar Manchester City

Michael Ball maakt de overstap van PSV naar Manchester City. De linksback liet afgelopen week een goede indruk achter na zijn stage. De 27-jarige Engelsman tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Ball heeft onder PSV-trainer Ronald Koeman geen speelminuten weten te bemachtigen. Terwijl hij vorig seizoen onder Guus Hiddink nog twaalf optredens had in de hoofdmacht van de Eindhovense club.

Zangeres Brandy aangeklaagd

Icoon BuitenlandsZangeres Brandy wordt aangeklaagd voor 50 miljoen dollar door de familie van de vrouw die ze december vorig jaar aanreed met haar auto. De 38-jarige vrouw overleed bij het auto-ongeluk.

In de aanklacht, ingediend bij de Los Angeles County Superior Court, staat dat de R&B-zangeres roekeloos zou hebben gereden. Er zouden geen alcohol of drugs in het spel zijn geweest. Een woordvoerder van de 27-jarige zangeres noemde het ongeluk een tragedie, maar ging niet in op de aanklacht.

Brandy werd bekend door de hit The Boy Is Mine, die ze met Monica scoorde.


Belgische doelman voor RKC


RKC Waalwijk is druk op de transfermarkt. De Brabantse club heeft vandaag de Belgische doelman Erwin Lemmers vastgelegd. De dertigjarige sluitpost komt van het Griekse Olympiakos, waar hij op de reservebank zat. Na het vertrek van Rob van Dijk waren de Waalwijkers op zoek naar een keeper.

De Waalwijkers toonden aanvankelijk interesse in Feyenoorder Maikel Aerts en de Deen Casper Ankergren van Brøndby IF. Aerts vertrok echter naar Willem II en Ankergren koos voor het Engelse Leeds United. Lemmens begon zijn loopbaan in het seizoen 1995/1996 bij Beveren en vertrok in 1999 naar Spanje, waar hij achtereenvolgens uitkwam voor Racing Santander en RCD Espanyol.

Blessure Wilkshire valt mee

FC Twente-verdediger Luke Wilkshire heeft van de artsen te horen gekregen dat zijn knieblessure minder ernstig is dan aanvankelijk werd verwacht. De 25-jarige Australiër moest in de wedstrijd tegen ADO Den Haag na vijftien minuten al het veld af vanwege pijn aan de knie.

Een kijkoperatie was noodzakelijk omdat een MRI-sccan op maandag geen uitsluitsel gaf over de ernst van de blessure. Wilkshire is bij FC Twente de laatste wedstrijden vaste waarde in de basis elf. Voor FC Twente kwam Wilkshire onder andere uit voor Bristol City.

Clijsters niet naar Parijs

Kim Clijsters heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi volgende week in Parijs. Na de Australian Open, waarin ze in de halve finale werd uitgeschakeld, kampt de Belgische met overbelasting van haar heup.

"De artsen hebben me aangeraden om te rusten en dus zal ik helaas moeten passen voor het toernooi in Parijs. Anders breng ik mijn deelname in Antwerpen in het gedrang en dat wil ik ten alle tijden vermijden", aldus Clijsters die na dit seizoen stopt.

Bayern ontslaat trainer Magath

Bayern München heeft trainer Felix Magath de laan uitgestuurd. De opvolger is ook al bekend, Ottmar Hitzfeld, die de ploeg al eerder onder zijn hoede had.

Al geruime tijd speelt Bayern heel matig. Gisteren kwam de ploeg van Roy Makaay en Mark van Bommel in eigen huis tegen VfL Bochum niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Na dat duel zei Magath dat Bayern, momenteel vierde, de titel uit zijn hoofd moest zetten.

Marco 2: Tina

deel 1

Marco doet zijn ogen dicht en doezelt zover weg als dat gaat met mokerhamers in je hoofd. Als hij weer wakker wordt hoort hij van links iemand aan komen lopen. Hij opent zijn ogen een piepklein stukje en kijkt tussen zijn wimpers door naar iets wat er op het eerste gezicht uitziet als een lopende lantaarnpaal. Hij schudt zijn hoofd, en als hij iets beter kijkt is het een dronken kerel met een flesje bier in zijn ene hand en een collectebus met een afgebladderde Leger des Heils-sticker in de andere. De dronkelap brult dat het café om de hoek echt geweldig is. Als hij precies voor Marco doorzwalkt ruikt die een vreemde, muffe lucht, zoals het alleen ruikt onder de brug buiten de stad, waar hij wel eens gevoosd heeft met een vriendinnetje. De dronken kerel smijt zijn nog halfvolle bierflesje leeg in het gezicht van Marco en gooit het glas naast Marco's hoofd tegen de muur kapot. Als de vreemde man verder loopt, likt Marco de druppels bier van zijn lippen, en proeft het bittere vocht dat hem in deze staat heeft gebracht.

Hij suft weer even weg, maar schrikt op als er iets op zijn been klautert. Als hij opkijkt ziet hij een aapje, en probeert het diertje van zijn slappe ledematen te schudden. Het aapje ziet er nogal oud, kaal en stoffig uit, en kruipt steeds verder omhoog, alsof hij zich op z'n gemak voelt. Dan schopt er iemand tegen Marco's schoen. Het is een brede, lange vrouw, en ergens komt ze Marco bekend voor, al kan hij niet bedenken waarom, tot ze haar mond open doet en met een zware stem 'hallo' zegt. Marco schrikt zich een ongeluk, schiet overeind en vergeet meteen dat hij zich niet fijn voelde.
"Jezus, Timo, ben jij het?" begroet hij de vrouw, die opeens wel heel erg lijkt op de tweelingbroer die hij al zeventien jaar niet heeft gezien.
"Tina is het tegenwoordig, maar inderdaad, vroeger heette ik Timo. Ik heb je gemist Marco, en Tonko miste je ook." Nu herkent Marco het aapje, dat Timo, of Tina, meegenomen had na die verschrikkelijke ruzie.
"Ik.. ik dacht dat je dood was! Iedereen dacht dat!" zegt hij.
"Nou, dat valt dus wel mee," antwoordt Tina met een giecheltje. "Ik had alleen even tijd nodig om mezelf te ontwikkelen. Zeg, ga je met me mee? We moeten heel wat bijpraten." Ze pakt Marco bij zijn hand en sleurt hem mee in de richting van een oranje Volkswagenbusje. Marco stribbelt een beetje tegen, maar Tina is een stuk sterker. Dat was vroeger ook al zo, en daarom verloor Marco vaak bij de gevechten die hij had met zijn tweelingbroer. Zonder te veel na te denken stapt Marco in het busje en zakt onderuit tegen het raam met Tonko op schoot. Het koude glas herinnert hem aan de gigantische hoofdpijn, en elk hobbeltje in de weg ramt keihard door zijn hersens.

Na een tijdje stopt Tina voor een huis dat Marco nog nooit heeft gezien. Ze houdt de deur voor hem open en vangt hem op als hij naar buiten struikelt. In het eerste de beste bosje geeft hij nog eens over, en liefdevol klopt ze hem op zijn rug.
"Kom, we gaan naar binnen," zegt ze, en Marco kan niet meer weigeren. Zijn gezicht is meer groen dan roze, en gedwee loopt hij achter haar aan.
Ze wijst hem binnen een stoel en verdwijnt naar de keuken. Even later komt ze terug met een kop koffie en een aspirientje, die Marco dankbaar achterover slaat. Met een zucht komt hij dan toch weer een beetje tot zichzelf.
"Sorry dat het zo moest Timo," zegt hij, en kijkt zijn tweelingbroer, of is het nu -zus, van onder zijn wimpers aan.
"Het geeft niet joh, ik ben allang blij je weer te zien!" zegt de vrouw die ooit zijn tweelingbroer was. "Ik moet je een heleboel vertellen!"

Met dank aan respectievelijk Jappr voor de lantaarnpaal, freiss voor de voorbijganger, RedFever007 voor de kroeg, HmasterII voor de collectebus, HuHu voor de bruggeur, Dark_Angelus voor het bier drinken, Krickk voor het aapje, Dungeonmasterp voor de travestiet, Bupatih voor de tweelingbroer, Anthraxx voor het oranje busje, DJMO voor de koffie en het aspirientje en MutZ omdat ze tof is.

Wat gebeurt er volgende week? Blijft Marco bij Timo/Tina? Wat heeft ze aan hem te vertellen? Is het wel zijn tweelingbroer? Waar is Marco überhaupt? Hoe gaat het met de tiepmiep? Waar zijn de dreadlocks van Tonko? Is dat aspirientje wel een aspirientje? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!

Chinees houdt jaar lang contactlenzen in

Icoon OpmerkelijkVoor de eerste keer lenzen indoen kan best pijnlijk zijn. Dat zal de 40-jarige Liu uit China ongetwijfeld kunnen beamen. Hij heeft één jaar lang zijn lenzen ingehouden, omdat hij ze stomweg niet durfde uit te doen. Doordat hij oogdruppels gebruikte, bleef een infectie uit.

Naar verloop van tijd begon Liu steeds minder scherp te zien, waarop hij besloot om een tweede paar lenzen in te doen. Toen dit niet hielp, een derde paar. Nu zag hij echter zo slecht dat hij toch maar besloot naar de dokter te gaan. Deze constateerde dat de ogen compleet vergroeid waren met het eerste paar lenzen en heeft hem direct geopereerd. Liu kan nu weer goed zien.

Sektioui naar RKC Waalwijk

Tarik Sektioui keert terug naar Nederland. RKC Waalwijk heeft overeenstemming bereikt met FC Porto over de huur van Sektioui voor de rest van dit seizoen.

De 29-jarige aanvaller maakte in 1999 zijn debuut op de Nederlandse velden voor Willem II, vanwaar hij na vijf seizoenen vertrok naarAZ. Na twee seizoenen AZ ging Sektioui in op een aanbod van FC Porto, waar toen zijn oud-trainer Co Adriaanse trainer was. Maar nadat die vertrok, kwam hij weinig meer aan spelen toe.

[Upd] Utrecht huurt Boussaboun van Feyenoord

FC Utrecht heeft serieuze interesse in Ali Boussaboun. Ze zien de aanvaller als vervanger voor Marc-Antoine Fortuné, die per direct overstapt naar AS Nancy.

Naast de Fransman heeft ook Darl Douglas een nieuwe club gevonden, hij vertrekt naar het Portugese Nacional Madeira. Door het vertrek van deze twee spelers zit FC Utrecht krap in de aanvalslinie. Boussaboun heeft bij Feyenoord nog een contract lopen maar komt nauwelijks aan spelen toe. De clubs zijn inmiddels tot een akkoord gekomen.

Boussaboun staat verder ook in de belangstelling van het Engelse Blackburn Rovers, waar hij nu op proef is.

Update

FC Utrecht en Feyenoord zijn het eens over de komst van Ali Boussaboun naar de Galgenwaard. FC Utrecht huurt de aanvaller tot aan het einde van het seizoen. Boussaboun is aangetrokken als vervanger van Marc-Antoine Fortuné die per direct naar het Franse AS Nancy vertrekt.

Patiëntjes kinderafdeling gecontroleerd op tbc

Icoon Gezondheid Dertig tot veertig kwetsbare patiëntjes van de kinderafdelingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch worden uit voorzorg gecontroleerd op tuberculose. Het ziekenhuis heeft dat woensdag bekendgemaakt nadat onlangs open tbc is vastgesteld bij een verpleegkundige.

De verpleegkundige werkte op alle drie de locaties van het ziekenhuis in Den Bosch, legde arts-microbioloog Sander Leenders van het ziekenhuis uit. Ook de mensen met wie zij dagelijks het meest contact heeft zoals collega's, familie en vrienden worden onderzocht. Leenders schat dat het in totaal om ongeveer zeventig mensen gaat.

Over ongeveer twee weken zijn de resultaten van het eerste onderzoek bekend. Het ziekenhuis kan dan zeggen of honderden andere patiënten die ook in contact met de vrouw zijn geweest ook moeten worden gecontroleerd.

Explosie op politiebureau blijkt bomaanslag

Icoon PolitieEen explosief heeft half december een puinhoop aangericht in een politiebureau in het Drentse Roden. Eerst werd gedacht aan een stevig stuk vuurwerk, maar uit onderzoek dat deze week bekend is gemaakt blijkt dat het om een bom gaat.

De medewerkers van het politiebureau hebben geschokt gereageerd. Het motief voor de bomaanslag is een raadsel. Bij de explosie vielen geen gewonden. Politiewoordvoerder Ron Reinds laat in het Dagblad van het Noorden weten: "We nemen dit hoog op. Dit was geen kwajongensstreek. Dit was een aanslag."

De politie heeft een verdachte op het oog, maar verder wil Reinds daar niets over kwijt. Ze zoeken daarom nog getuigen die op vrijdagmorgen 15 december iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de politiepost. De bom is niet overdag gegooid. De explosie had zo’n grote kracht dat de pui en het interieur tientallen meters van het bureau terecht kwamen. Het gaat om een schadepost van duizenden euro’s.

Vrouw stuurde Wilders honderd dreigmails

Een 33-jarige Tilburgse is aangehouden vanwegen het sturen van meer dan honderd bedreigende e-mails aan PVV-leider Geert Wilders. De vrouw begon met haar haatmail-actie in november 2006. Ze gebruikte daarvoor computers in openbare bibliotheken en in de publieke ruimte van een kantoor. De mails werden naarmate de tijd verstreek steeds bedreigender.

De politie kon na onderzoek de vrouw op 15 januari in de kladden grijpen nadat ze op heterdaad was betrapt in een kantoorgebouw in Tilburg. De arrestatie volgde mede dankzij alert optreden van het kantoorpersoneel.

Als reden gaf de vrouw op dat ze tegen Wilders' standpunt over moslims is. Verder bagatelliseerde ze de bedreigingen. Uit onderzoek is niet gebleken dat de vrouw met anderen samenwerkte.

Met dank aan ZureMelk voor de submit.

Piraterij zorgt voor stoppen van Eastside Hockey Manager

Sports Interactive, een ontwikkelaar van sport management spellen zoals Football Manager 2007, World Wide Soccer Management 2007 en Out of the Park Baseball 2006 heeft verdere ontwikkeling van hun ijshockey management spel Eastside Hockey Manager gestaakt.

Volgens de managing director van Sports Interactive, Miles Jacobson, is de voornaamste reden hiervan de toenemende piraterij van het spel. Zo stelt hij dat de online verkoop van Eastside Hockey Manager mondjesmaad was terwijl de illegale torrents juist erg populair bleken te zijn. Met name in hun grootste bron van inkomen, de Scandinavische markt, was een terugval van verkoop te zien, en na een analyse werd het volgens Jacobson bekend dat illegale en gehackte versies van het spel de oorzaak hiervan waren. Al met al werd het Jacobson pijnlijk duidelijk dat de opbrengsten van het spel bij lange na de ontwikkelkosten of de kosten van de licenties kon dekken.

Voor de verspreiders van de illegale versies van Eastside Hockey Manager had Jacobson het volgende te zeggen:

"And to those of you who pirated it, this is what happens when you steal. There are no excuses you can give that are valid for stealing - you have lead to the demise of a game that you enjoyed playing."

Grootste LAN in Guinness Book of Records

De Dreamhack 2006 Winter LAN was de grootste LAN ter wereld, aldus het Guinness Book of Records.
Het recordboek heeft het aantal deelnemers becijferd op 7.752, en het aantal aangesloten computers op 7.788. Dit alleen was al reden voor het record, maar de organisatie van de LAN beweert meer dan 10.000 tickets verkocht te hebben, en schat zelf dat het aantal aanwezige mensen een stuk hoger lag dan 10.000.



Where's Wally?

Scholieren slaags na gooien propje papier

Het gooien van een propje papier is twee Almeloërs van 17 en 18 jaar duur komen te staan. Ze werden bij de Scholen Gemeenschap Erasmus in Almelo in elkaar geslagen door een groep jongeren. Dit meldt de politie.

Zeven geweldplegers zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Beide slachtoffers zijn broers van een 13-jarige jongen die maandag op school een propje had gegooid naar één van de verdachten. Die had de tiener stevig in zijn nekvel gepakt. Daarop gingen beide broers dinsdagmiddag verhaal halen bij de verdachte, wat uitliep op een massale vechtpartij. De broers raakten lichtgewond, meldde de politie woensdag.

De directie van Erasmus beraadt zich op verdere stappen tegen leerlingen die bij de vechtpartij betrokken zijn geweest.

Enorm xtc-laboratorium ontdekt in Haarlem

PolitieDe fiscale opsporingsdienst FIOD/ECD heeft aan de Nijverheidsweg in Haarlem een enorm xtc-laboratorium ontdekt. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het om de grootste productielocatie die tot nu toe ooit in Nederland is aangetroffen.

Dit zegt een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM). Bij de inval van dinsdagavond werden er vier verdachten aangehouden. Twee van hen bevonden zich in de loods waar het laboratorium werd gevonden.

Het landelijk parket verwacht dat de ontmanteling zeker nog tot donderdag gaat duren. De omgeving is inmiddels uit veiligheidsoverwegingen afgezet. Bij het ontmantelen van een productielijn van synthetische drugs bestaat namelijk explosiegevaar.

Het OM zegt dat er zich enorm veel chemicaliën in de loods bevinden. Daarom is een speciaal landelijk ontmantelingsteam ingeschakeld om de xtc-fabriek veilig op te ruimen.

Volgens de woordvoerster van justitie lijkt het er sterk op dat het laboratoruim in Haarlem nog groter is dan het laboratorium dat in november 2005 in Nederweert-Eind werd ontdekt. Dat werd toen bestempeld als het grootste ooit ontdekt in Nederland en waarschijnlijk ook in Europa.



Met dank aan peniskoker voor de submit.

Feyenoord stalt Braziliaan in België

Feyenoord stalt de Braziliaanse tiener Adalberto in België. De komende 2,5 jaar mag de verdediger zich bewijzen bij Westerlo. Begin deze maand werkte hij, tijdens het trainingskamp in Turkije, een stage af bij de Rotterdamse ploeg.

Feyenoord heeft de mogelijkheid om Adalberto na anderhalf jaar naar Rotterdam te halen of te verkopen. De toekomst van een andere Braziliaan, Cadu, die ook in Turkije op proef was, ligt ook in België. Feyenoord zag af van de aanvaller, waarna Sint-Truiden hem aantrok.

Lost Planet producer over Westerse games

Het is van Lost Planet van Capcom bekend dat het ontworpen is met zowel een Westerse als Japanse insteek. Dit om beide markten aan te spreken. Nu is bekend waarom ze voor deze combinatie hebben gekozen. Jun Takeuchi, de producer van Lost Planet vertelde in een interview met Lost Planet-blogger Brian Dunn dat hij zowel respect als angst heeft voor Westerse spelmakers.

"I think western developers borrowed and learned from Japanese developers all those years when Japan was ahead. They built on that and just blazed ahead on their own. There's so many new, creative, inventive games coming out in the west. Games like Gears (of War) and Halo built on the past but just take everything to the next level. I've learned a lot from games like that, and the whole team loves Halo. With Lost Planet we wanted to reproduce that fun factor (from Halo 2), where you can just boot up the game, hop online, and have fun right away."

Hij gelooft dat Japanse spellen in een isolement raken, ten gevolge van te weinig innovatie en het te veel leunen op bekende franchises als Final Fantasy en Dragon Quest. Als Westerse ontwikkelaars zich over een aantal jaar zullen gaan leggen op het maken van spellen voor de Japanse markt zullen Japanse spelmakers het nog lastig kunnen krijgen. Als Japanners dit willen voorkomen moeten ze de definitie van "entertainment" in games beter onder de knie krijgen. Het volledige interview lees je hier.

Reggie wants you!

De droom van menig fanboy, of eigenlijk bijna elke gamer kan uitkomen. Nintendo is namelijk op zoek naar een assistent voor de door velen geliefde Reggie Fils-Aime!
Nu kan natuurlijk niet zomaar elke fanboy die baan opeisen, Nintendo heeft duidelijk gemaakt wat ze zoeken:

Eight years related experience
Broad and comprehensive experience, including a thorough knowledge of the organization, including policies and practices
Detailed knowledge of organizational operations, procedures, and personnel
Excellent PC skills including Windows, Word, and Excel
High level expertise with PowerPoint
Ability to relay information with tact and diplomacy
Bilingual in Japanese/English preferred

Kan jij de Japanse versie van Civilization winnen met alleen diplomacy, terwijl je ondertussen een organigram maakt in Office, maak Nintendo dan blij en solliciteer naar de baan!


Turn that frown upside-down, je krijgt een nieuwe gimp!

Stalker screens en filmpjes

Stalker zal 23 maart in de winkels liggen, om het wachten wat plezieriger te maken is er nog wat materiaal vrijgegeven in de vorm van screenshots en filmpjes.






Stalkers


Voor diegene die het niet weten of gewoon zijn vergeten: de game draait om zogenaamde STALKERs, mensen die het gebied om Chernobyl intrekken om te kijken wat daar gaande is. Uiteraard zijn er de meest gruwelijke wezens ontstaan door de radioactive straling die het gebied sinds april 1986 teistert.





What lies within...


Voor diegene die de filmpjes in HD wil zien staan ze hier en hier.
En nog een 'making of' filmpje hier.
Zoals gezegd zal de game in maart over de toonbank gaan.

Saints Row komt naar de PS3

Een paar weken geleden was er het gerucht dat Saints Row ook naar de PS3 zou komen. Dit is nu ook bevestigd door THQ zelf.

In het persbericht zegt THQ dat het spel in de lente van dit jaar zal moeten uitkomen op de PS3. Ook zal de game gebruik gaan maken van de online-functies op de PS3. "Saints Row has established itself as one of the most successful original properties in next generation gaming, and we're excited to bring the groundbreaking experience to PS3 fans worldwide. Bringing the open-world genre to the PS3 for the first time will help grow the Saints Row fan base and expand the open-world online community." Aldus de Kelly Flock van THQ.

Burger King blij met games

Burger King, voor velen bekend als de op-een-na-grootste-hamburgerketen, en huis van de Whopper, heeft zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt.
Het netto inkomen is gestegen naar $38 miljoen, een stijging van $11 miljoen vergeleken met een jaar geleden. De hogere inkomsten worden voornamelijk toegeschreven aan de goede verkoop van de 360 promotiegames (Pocketbike Racer, Big Bumpin' en Sneak King).




Heynckes weg bij Borussia Mönchengladbach

Jupp Heynckes is opgestapt als trainer van Borussia Mönchengladbach. Zijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door zijn assistent,de Nederlander Jos Luhukay. Luhukay is oud-speler van onder meer RKC Waalwijk en VVV Venlo.

Het vertrek van Heynckes volgt op een magere reeks van twaalf wedstrijden zonder overwinning. In de Bundesliga bezet Borussia momenteel de zestiende plaats.

Moszkowicz eist moderatie website Quote

Advocaat Bram Moszkowicz eist dat de directie van Quote Magazines haatdragende en beledigende reacties jegens zijn persoon op de website Quotenet verwijdert. De reacties komen voort uit stellingen van Quote-hoofdredacteur Jort Kelder. Kelder meent dat Moszkowicz de verdediging van vermeend topcrimineel Willem Holleeder moet neerleggen.

Voornaamste reden daarvoor is het feit dat Moszkowicz in het verleden ook raadsman was van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Deze is volgens justitie jarenlang afgeperst door Holleeder. De voormalig Heinekenontvoerder werd dinsdag precies een jaar geleden gearresteerd op verdenking van afpersing van diverse zakenlieden.

Moszkowicz deed maandag aangifte tegen Kelder wegens smaad en laster. Directe aanleiding hiervoor waren uitlatingen van de journalist in het radioprogramma Stand.nl. Kelder zei daarin onder meer dat Holleeder en Moszkowicz ''maffiamaatjes'' zijn. Kelder vindt dat de advocaat zich schuldig maakt aan belangenverstrengeling en heeft bovendien sterke vermoedens dat hij zijn geheimhoudingsplicht jegens wijlen Endstra heeft geschonden, ten faveure van Holleeder.

Moszkowicz heeft advocaat H. Loonstein in de arm genomen. Die heeft de directie van Quote per brief gesommeerd een einde te maken aan het ''klakkeloos beledigen'' van Moszkowicz op de site en ''de reeds geplaatste beledigingen'' onmiddellijk te verwijderen.

Op de site van Quote staat inmiddels te lezen dat aan deze eis géén gehoor wordt gegeven.

Laat een snor staan...

Het lijkt vandaag wel actiedag op de FOK! Weblog. We hadden zonet al een blogje met een actie voor klimaatverandering. Dit blogje gaat over een actie voor kankerbestrijding.

Als je een goed doel, zoals KWF Kankerbestrijding, wilt gaan steunen, kun je natuurlijk een machtiging afgeven of een overschrijvingskaart invullen, maar leuker is het natuurlijk om mee te doen aan de nieuwe ludieke actie van Fight Cancer.

Deze organisatie roept vandaag in een persbericht heel mannelijk Nederland op om vanaf 1 februari zijn snor een maand lang te laten staan en deze te laten sponsoren door vrienden en bekenden. De opbrengst van deze actie wordt besteed aan de strijd tegen kanker.

Ik moet er zelf nog even goed over nadenken. Ik met een snor? Hmmm. Ik weet niet of ik dat wel zo'n goed idee vind.

Maar misschien is het iets voor jou? Laat het maar even weten in de reacties. Ik wil dan wel mee doen als sponsor.

A'dam ziet jonge homoboot niet zitten

Het Amsterdamse college van B&W heeft grote bezwaren tegen het plan om een boot met jeugdige homo's mee te laten varen tijdens de Canal Parade op de Gay Pride. De woordvoerster van burgemeester Job Cohen zegt dat de burgervader weinig ziet om jongeren van 11 jaar mee te laten doen aan de rondvaart door de grachten.

Deze week kwam hoogleraar Gert Hekma, één van de plannenmakers van het homofestival en docent homostudies aan de Universiteit van Amsterdam, in opspraak na de publicatie van eerdere uitspraken van hem in pedofielenblad Martijn 'dat kinderen tot seks gedwongen mogen worden, opdat ze zelf kunnen ontdekken wat ze lekker vinden'.

Volgens de woordvoerster van Cohen komt er pas een besluit als het definitieve plan in maart is ingediend. ''Maar er bestaan grote aarzelingen, ook bij de burgemeester. Er is begrip voor aandacht voor pubers die uit de kast komen. Maar aan de andere kant is dit een kwetsbare leeftijd en is de Canal Parade een groot evenement.''

Het zou dit jaar voor het eerst zijn dat er op de Gay Pride in augustus een boot meedoet met kinderen. Daarop mogen jongens van 11 tot 16 jaar meevaren. Het initiatief is overigens van de 14-jarige Danny Hoekzema, een scholier uit Bovenkarspel. Op zijn website, Dannysparade.nl, schrijft hij al anderhalf jaar ''uit de kast'' te zijn. Hij vindt dat er voor zijn homoseksuele leeftijdgenootjes ''eigenlijk niks is''. Het initiatief wordt gesteund door het COC en een comité van aanbeveling met daarin de al eerder genoemde Gert Hekma.

COC
Op de Amsterdamse zender AT5 reageerde het COC vandaag verbaasd op de twijfel van de gemeente. COC-voorzitter Frank van Dalen zegt dat de gemeente zich laat leiden door angst. Hij stelt dat er voldoende voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om de jongeren goed te begeleiden.

''Het COC blijft achter de jongeren staan die met het initiatief zijn gekomen. Als families met kinderen langs de kant mogen staan, dan is het onbegrijpelijk dat gewone jongeren niet mogen meevaren.''

Gekuist christelijk schoolwoordenboek

OnderwijsWoordenboekenmaker Van Dale komt in maart met een gekuist schoolwoordenboek. Het pocketwoordenboek Nederlands voor de christelijke basisschool bevat onder meer geen schuttingwoorden en (bastaard)vloeken.

Ook is een aantal scheldwoorden die in het pocketwoordenboek Nederlands voor de basisschool voorkomen, geschrapt.

Redacteur Theo de Boer van Van Dale Lexicografie heeft woensdag een bericht daarover in het Nederlands Dagblad bevestigd. Het nieuwe woordenboek is ontstaan, nadat een directeur en een administrateur van een groep van vijf reformatorische basisscholen in Staphorst zich tot de woordenboekenmaker hadden gewend. De twee zijn bij de samenstelling nauw betrokken geweest.

De Boer schat dat ongeveer tweehonderd woorden uit het pocketwoordenboek Nederlands voor de basisschool zijn geschrapt of aangepast. De uitgeverij heeft overwogen een aantal woorden die met het christendom te maken hebben, in het nieuwe boek van een uitgebreidere toelichting te voorzien, maar daarvan is afgezien.

De scholen in Staphorst hebben zich garant gesteld voor de afname van 2500 exemplaren van het nieuwe woordenboek. De Boer wil om concurrentieredenen niet zeggen hoeveel er in totaal worden gedrukt.

Fietser 2 keer aangereden door vrachtwagen

Icoon OngelukEen 56-jarige fietser uit Utrecht is dinsdagmiddag in zijn woonplaats twee keer door dezelfde vrachtwagen overreden. De man raakte hierbij ernstig gewond.

De vrachtwagenchauffeur, een 20-jarige man uit Nieuwegein, reed met zijn voertuig vanuit de richting van het centrum rechtsaf de Maliebaan op. Hierbij merkte hij de fietser niet op, deze kwam onder de vrachtwagen terecht.

De chauffeur had het idee dat er iets niet klopte en zette zijn vrachtwagen in de achteruit om te controleren wat er aan de hand was. Hierbij reed hij voor de tweede keer over het slachtoffer heen. De fietser is met ernstig letsel overgebracht naar het Utrechtse UMC.

Otto hoeft 99 euro-tv's niet te leveren

JustitiePostorderbedrijf Otto hoeft geen lcd-televisies te leveren voor 99 euro. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag beslist in het kort geding dat de stichting Postwanorder had aangespannen tegen het Tilburgse bedrijf. Otto bood de tv's in oktober voor 99 euro aan op zijn website.

14.000 Klanten bestelden een televisie voor deze prijs, maar Otto weigerde te leveren. Volgens het bedrijf was er sprake van een systeemfout en wisten consumenten best dat het bedrag niet klopte.

Bijna duizend klanten sloten zich aan bij de stichting Postwanorder, die eiste dat het postorderbedrijf zijn belofte nakwam.

Volgens de rechter is het voldoende aannemelijk dat de prijs van 99 euro een vergissing was en geen publiciteitsstunt, zoals de stichting Postwanorder suggereerde.

Verder is hij het met Otto eens dat de consumenten die een lcd-tv bestelden voor dit bedrag redelijkerwijs konden weten dat dit geen reële prijs was. Dit geldt zeker voor degenen, die hun bestelling pas deden nadat op allerlei internetfora een hype was ontstaan rond de 'stuntaanbieding' van Otto.



Redelijkerwijs geen reële prijs

Met dank aan Its_Muppet voor de submit.

Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 demo beschikbaar

De demo van Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 is vanaf vandaag te downloaden van de Xbox Live Marketplace. De demo is momenteel enkel te downloaden voor gold members en is zo'n 625MB groot. Details over de inhoud van de demo zijn onbekend. Onderstaand de tekst die bij de demo verschijnt op de marketplace:

Following up the 2006 platinum seller Ghost Recon Advanced Warfighter (GRAW), Ubisoft brings the sequel GRAW2, with more of what fans loved about the original with 12 single player missions, 14 multiplayer maps, and a 6 mission coop campaign. You are the Soldier of the Future 2.0. All systems have been upgraded to give you more power and control on the battlefield. Following the failure of the “coup d’etat” in Mexico City Mexican rebels have gathered their remaining forces along the US border. Lead your team of elite Special Forces for the first time on US soil - straddling the border between Juarez, Mexico and El Paso, Texas. The Ghosts have less than 72 hours to stop a nuclear attack.

Doe mee!

Klimaatverandering. Ik zeg: laat die zomer maar komen. Mijn tuinstoel staat alweer naar mij te lonken. Maar het schijnt toch allemaal wat ernstigere gevolgen te kunnen hebben, dan wij met z'n allen willen. De Organisatie Duurzame Energie probeert daarom Nederland te mobiliseren om morgen tussen 19.55 en 20.00 allemaal de lichten uit te doen.

Dus ben je ook bezorgd over de klimatologische veranderingen en wil je op een goedkope manier een statement maken? Doe dan morgen mee! Hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat het effect heeft.

Meer informatie vind je hier.

Briatore: 'Alonso niet zo goed als wordt gezegd'

Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, heeft het aandeel van Fernando Alonso in het succes van Renault gerelativeerd. Volgens de flamboyante Italiaan is Renault de echte ster.

"Fernando is goed," aldus Briatore. "Maar niet zo goed als menigeen denkt!" Dit ondanks dat Alonso zijn teamgenoot (Giancarlo Fisichella) de afgelopen twee jaar vrij overtuigend wist te verslaan. Over Fisichella is Briatore nog altijd enthousiast: "Giancarlo wist al zijn teamgenoten te verslaan, totdat hij Alonso als teamgenoot kreeg."

Ook enthousiast is Briatore over Heikki Kovalainen. De 25-jarige Fin zal dit jaar zijn debuut maken bij Renault. Briatore ziet in de Fin zelfs een toekomstig wereldkampioen: "Ik zou niet weten waarom Heikki niet net zo goed als Fernando zou kunnen worden. Heikki is onze investering in de toekomst."

Buffel blijft bij Glasgow Rangers

Thomas Buffel vertrekt toch niet naar Hannover 96. De Belgische middenvelder kon met de Duitse club geen akkoord bereiken over de financiële voorwaarden. Hij zal het seizoen dan ook gewoon bij Glasgow Rangers afmaken.

Buffel had toestemming van de Rangers gekregen om met Hannover te praten, en hij onderging zelfs al een medische keuring. "De deal is afgesprongen om financiële redenen", aldus vader Martin Buffel. "Het was een eerlijke beslissing van Thomas, het moest allemaal wat te snel gaan."

De voorzitter van Hannover, Martin Kind, heeft gezegd dat er ook andere zaken meespeelden. "Financieel waren we er nog niet uit, maar daar was een oplossing voor te vinden. Buffel ziet echter perspectieven in Glasgow door de komst van de nieuwe trainer Walter Smith. En een communicatiestoornis met zijn makelaar heeft ook een invloed gehad. Als er drie redenen zijn om aan een speler te twijfelen, moet je het niet doen. We houden wel contact met Buffel en misschien praten we in de zomer weer."

[upd] TV-programma GeenStijl gecanceld

Icoon TelevisieHet nieuwe televisieprogramma van weblog GeenStijl en BNN staat op losse schroeven. Dat zegt Dominique Weesie, hoofdredacteur van GeenStijl. Het satirische actualiteitenprogramma Steengeyl had overmorgen moeten beginnen. Maar BNN moet nog duidelijk maken of ze het programma überhaupt nog gaat uitzenden.

Aanvankelijk zou het programma, dat 'ongefundeerd, tendentieus en buitengewoon kwetsend' moet worden, vrijdag om 23.35 uur op Nederland 3 moeten komen. Maar netcoördinator Roek Lips heeft volgens Weesie gisteren laten weten Steengeyl pas ruim na middernacht, na de late herhaling van het praatprogramma De Wereld Draait Door (DWDD), te programmeren. "En dan kijkt geen hond meer", zegt Weesie.

Lips zou de horizontale programmering van Nederland 3 met de dagelijkse herhaling van De Wereld Draait Door in tact willen laten. Maarten van Dijk, Mediamanager van BNN, bevestigt op zijn beurt dat hij vandaag met Lips om de tafel zit om over de kwestie te praten, maar weigert inhoudelijk commentaar te geven.

Update 10.51 uur
GeenStijl laat in een bericht op haar website weten dat het programma definitief van de baan is. ''Het nu al veelbesproken SteenGeyl gaat NIET door. Gecancelled. Afgeblazen. De tiefus. Zojuist hebben we samen met BNN rigoureus de stekker uit het experiment getrokken'', aldus de makers.

Als reden noemt GeenStijl het late tijdstip waarop netcoördinator Roek Lips het programma wilde gaan uizenden; Ruim na middernacht.

BNN zegt in een persbericht teleurgesteld te zijn in de gang van zaken: ''Wij hebben veel vertrouwen in de samenwerking met een platform als GeenStijl, het klikte en we hadden veel lol in de ontwikkeling van het programma. Maar we gaan geen geld uitgeven en moeite doen voor een programma dat diep in de nacht wordt uitgezonden. Daar passen we voor'', aldus BNN TV-directeur Maarten van Dijk.

Dominique Weesie deelt dezelfde mening: ''We gaan geen televisie maken voor vier man en een paardekop; dat is een diskwalificatie van ons en van onze achterban. Het is jammer dat een zender als Nederland 3 veilige televisie laat prevaleren boven een experiment.''

Lien Van de Kelder begeerlijkste Belgische

De Belgische soapactrice Lien Van de Kelder is door de lezers van het jongerenmagazine Feliks verkozen tot 'meest begeerlijke vrouw van 2006'. De 26-jarige actrice, die momenteel in Frankrijk verblijft voor een studie rechten, troefde ex-Miss België Dina Tersago (28) ruim af.

Op de derde plek bij de jongeren eindigde de inmiddels al 47-jarige zangeres en ex-pin-up Wendy Van Wanten, die ook in Nederland enige bekendheid geniet. Vierde werd een andere ex-Miss België: model Véronique De Kock (29).

Van de Kelder zegt in een reactie op haar verkiezing: ''Ik ben er niet zo met bezig. Ik wist vorige week pas dat ik genomineerd was. Tja, tegenwoordig zetten ze alles in lijstjes, maar ik ben toch liever 'meest begeerlijke vrouw' dan pakweg stomste geit. Ik moet toegeven dat ik toch gecharmeerd ben door de titel.''

Enigzins opvallend is overigens dat de drie winnaressen van de vorige jaren, niet in de top 4 voorkomen.



'Meest begeerlijke Belgische 2006'

Bumperklever gebruikt sirene om in te halen

Icoon OpmerkelijkEen 44-jarige automobilist uit Cuijk heeft dinsdag een sirene en blauwe zwaailichten gebruikt om andere weggebruikers in te kunnen halen. De man werd aangehouden op de snelweg A59, ter hoogte van Oss. De sirene is direct in beslag genomen. De zwaailichten konden niet worden gedemonteerd en moeten binnen 28 dagen op het politiebureau worden ingeleverd. Tot die tijd mag hij niet rijden.

De politie zag dat de man tot twee keer toe met zijn Mercedes zeer dicht op andere auto's reed. Door de sirene en de zwaailichten aan te zetten, wist hij zijn voorliggers naar de andere rijstrook te verdrijven.

Vanwege de omvang van de man, had de politie twee paar handboeien nodig voor de aanhouding. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege bumperkleven en het onbevoegd voeren van optische en geluidssignalen. De man staat bij de politie bekend als vuurwapengevaarlijk. Na verhoor mocht hij weer naar huis.

Film: 10 Canoes

De vijfenvijftigjarige Rolf de Heer werd in Nederland geboren en migreerde op jonge leeftijd met zijn familie naar Australië. Hij studeerde in 1977 af aan de meest prestigieuze filmschool daar en werkt sindsdien gestaag aan zijn carriere. Zijn nieuwe film Ten Canoes is alweer zijn elfde feature film. Hij laat aan de hand van een eeuwenoud verhaal zien hoe de cultuur van de Aboriginals eruit ziet.

Next-gen N-gage komt er echt aan

Er gingen al een tijdje de geruchten dat Nokia bezig is met een next-gen N-gage. Het schijnt nu dat vorige week de nieuwe mobiele telefoon/console getoond is aan ontwikkelaars en uitgevers, en die waren erg enthousiast.

Nokia heeft een presentatie gehouden over de N-gage 2 en daarbij waren dus een aantal grote bedrijven uit de games-industrie aanwezig. Bedrijven zoals: Disney, Sega Of America, Sony Online Entertainment, Universal, Square Enix, Capcom, THQ Wireless, Glu Mobile, Digital Chocolate, EA Mobile, Tecmo, Namco en Vivendi Games. Maar natuurlijk ook first-party ontwikkelaars, bijvoorbeeld: Backbone Entertainment en Foundation9.

Een aantal features werden ook getoond, zoals een nieuwe activatie-code voor games. Verder is er nog weinig bekend, maar volgende week zal er eenzelfde soort presentatie plaats vinden in Madrid. De verwachting is dat Nokia de N-gage 2 tijdens de Gamers Developers Conference (begin maart) presenteren. Het is in ieder geval positief dat veel uitgevers en ontwikkelaars enthousiast zijn.

3 gameplay-filmpjes en intro God of War 2

Na het succes van God of War en het open einde van die game kon een vervolg bijna niet uitblijven. In wat één van de laatste grote titels van de PS2 lijkt te worden neem je wederom de rol van Kratos op je.
De goden hebben je van Olympus verbannen en je goddelijke krachten afgenomen. Aangezien Kratos toch een flinke periode met de krachten heeft rondgelopen is hij er aan gehecht geraakt, en is hij aardig pissig dat ze nu ineens afgenomen zijn. Iedereen die de eerste game heeft gespeeld weet dat zelfs de goden bang mogen zijn voor een boze Kratos. Blijkbaar hebben Zeus en z'n companen niet goed op zitten letten.

De intro van het spel kun je nu op Gametrailers bekijken in WMV en MOV formaat.

Daarnaast kun je zien hoe Kratos hakt, schopt, onthoofdt en anderssoortige pijn uitdeelt in de volgende gameplay-filmpjes:
City Destruction: WMV MOV

Towering Behemoth Boss Battle: WMV MOV

Blades of Athena Boss Battle: WMV MOV

Parlementair onderzoek onderwijshervorming

OnderwijsDe Tweede Kamer stelt een parlementair onderzoek in naar de vernieuwingen die de afgelopen twintig jaar in het onderwijs zijn doorgevoerd, zoals de basisvorming, het studiehuis, het vmbo en het nieuwe leren. Directe aanleiding is het studentenprotest van afgelopen vrijdag.

Bij het protest eisten scholieren en studenten meer lesuren en deskundige docenten.

Het initiatief van de PvdA kan rekenen op steun van een brede Kamermeerderheid. Ook de SP, Partij voor de Vrijheid (PVV), GroenLinks en D66 zijn voor. Al deze partijen bevestigden woensdag een bericht hierover in de Volkskrant.

De vraag is vooral waarom de onderwijsvernieuwingen steeds weer tot onvrede leiden onder ouders, docenten en studenten. De griffie van de Tweede Kamer krijgt donderdag de opdracht een eerste onderzoeksopzet uit te werken.

Demo Crackdown breekt records

De demo van het spel Crackdown heeft alle records gebroken in de demo-wereld van Xbox Live. De demo was sinds vorige week beschikbaar voor de Gold-members van Xbox Live, en nu ook voor Silver-members.

De demo heeft de demo's van games als Lost Planet en Fight Night ruimschoots verslagen. Microsoft wist te vertellen dat de demo de meest gedownloade demo is in 24-uur tijd en ook de meest gespeelde demo in een week tijd. Aangezien de eerste week alleen Gold-members konden downloaden, is dit een redelijke prestatie. De game Crackdown zal 23 februari in de winkels liggen.

Britse politie arresteert terreurverdachten

TerrorismeDe Britse politie heeft woensdagochtend acht personen gearresteerd die worden verdacht van terrorisme. Zij werden in alle vroegte in Birmingham van hun bed gelicht, aldus de politie van het district West Midlands.

Het ging volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken om een grote antiterreuroperatie. De politie verdenkt het achttal er volgens de zender Sky News van dat zij een grote aanslag voorbereidden. ''Het zou om een groot complot gaan, een of andere spectaculaire aanval. Het was niet gericht tegen het openbaar vervoer'', aldus de omroep.

De arrestanten worden verdacht van het ''opdracht geven tot of voorbereiden van terreurdaden''. Aan de arrestaties om vier uur in de ochtend ging lang onderzoek vooraf, aldus de zender. Er is geen directe dreiging voor de bevolking, benadrukte de politie in een persbericht.

Rotterdam wil af van 'spirituszuip-Polen'

Icoon BinnenlandsDe gemeente Rotterdam weet niet wat het aanmoet met een overlastgevende groep spiritusdrinkende Polen. Daarom heeft men nu de hulp ingeroepen van de Poolse ambassade. De Poolse spiritusdrinkers zwerven dag en nacht door het centrum en vullen hun tijd met onder meer bedelen.

De groep wil niet op vrijwillige basis vertrekken en uitzetten uit Nederland kan ook niet zomaar, omdat het EU-burgers zijn. De groep bestaat nu uit circa 20 man die werkloos en dakloos zijn. Omdat ze te weinig geld hebben voor wodka, kopen ze goedkope spiritus. Dat bevat veel alcohol maar óók het giftige methanol. Bij veelvuldig gebruik leidt dat tot leverbeschadigingen en uiteindelijk blindheid. Eén Pool van de groep is al overleden aan het spiritusgezuip.

Een woordvoerder van de gemeente stelt: ''We zitten met deze groep in onze maag en we willen ze het liefst de stad uit hebben. Zo voorkomen we ook, dat de groep aanzwelt met nieuwe Polen. Daarom gaan we nu met de ambassade overleggen over wat ons het beste te doen staat.''

CD: Benjy Ferree - Leaving the Nest

Het lijkt een grote stap, van oppas bij David Lynch tot muzikant op het Domino platenlabel (waar ook Arctic Monkeys en Franz Ferdinand resideren). Maar Benjy Ferree is het levende bewijs dat het mogelijk is. Hij droomde ooit van een baan in de filmwereld; Marlon Brando was zijn grote voorbeeld, regisseerde toneelstukken in zijn puberjaren en volgde cursussen aan de theaterschool. De logische stap daarna is Hollywood, Californië. Daar werd hij onder andere oppas bij Lynch en zocht zijn heil uiteindelijk in muziek. Met een beetje hulp van Brendan Canty (Fugazi) werd het schrijven van liedjes zijn nieuwe passie en nu is daar het album Leaving the Nest.

'Penissnijdster sloeg toe na mishandelingen'

JustitieTegen de 37-jarige Anita R. is gisteren voor de Rotterdamse rechtbank 12 maanden cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk geëist wegens een poging haar echtgenoot Ronny te ontmannen. In de echtelijke woning van het Hindoestaanse stel in Barendrecht probeerde ze op 18 februari 2006 de penis van haar man af te snijden en kokende olie over zijn kruis te gooien. De snijpoging mislukte op een draadje na en de kokende olie kwam terecht op Ronny's arm.

Volgens Anita besefte ze niet wat ze deed en zouden jarenlange mishandelingen door haar man haar zo ver gebracht hebben. Deskundigen menen dat Anita R. in verwarde toestand verkeerde, maar de officier van justitie zei dat Anita donders goed wist wat ze deed. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar ervan haar man voor de penissnij-actie te hebben gedrogeerd door slaapmiddelen door zijn drinken te mengen.

Al jarenlang stond het huwelijk onder grote druk. Ronny, een traditionele Hindoestaanse man, verwachtte van zijn vrouw dat ze voor hem zou zorgen en het huishouden regelde. Het stel heeft drie kinderen. Volgens Anita R. zou hij haar stelselmatig hebben geslagen. Ook hield haar man er buitenechtelijke relaties op na. Daardoor zouden bij haar de stoppen zijn doorgeslagen. De reconstructie van Ronny's penis was medisch succesvol, hoewel hij door het littekenweefsel blijvend pijn kan houden. De twee liggen nu in scheiding en de kinderen verblijven bij hun grootouders.

Het OM wil dat Anita, die al lang weer op vrije voeten is, naast de straf zich ook verplicht psychisch laat behandelen. De uitspraak is op 13 februari.

Raich de beste in Schladming

Skiër Benjamin Raich heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd slalom op de Planaipiste in het Oostenrijkse Schladming op zijn naam geschreven. Voor eigen publiek was hij met een tijd van 1.42,55 de snelste.

Hij bleef zijn Zweedse rivaal Jens Byggmark 0.38 seconde voor. Een andere Oostenrijker, Mario Matt, eindigde met 1.43,15 op de derde plaats. Na de eerste run ging hij nog aan de leiding.

In de stand om de wereldbeker kwam Raich iets dichter bij de leider, Byggmark. Byggmark heeft nu 58 punten voorsprong op Raich.

Ronde van Spanje start in Drenthe

De Ronde van Spanje start in 2009 in Drenthe. In het Radio 1 journaal vanmorgen zei de gedeputeerde van sport, Anneke Haarsma, dat de provincie gisteren een brief heeft ontvangen waarin de organisatie van de Vuelta het groene licht geeft. De proloog start waarschijnlijk op het TT-circuit.

Het is voor het eerst dat de Spaanse etappekoers in Nederland start. Na de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië is de Vuelta de belangrijkste etappewedstrijd voor profwielrenners.

De Tour de France startte al wel meerdere keren in ons land, de laatste keer in Den Bosch (1996). In 2002 vertrok de Giro uit Groningen.

Ronaldo ontkent duivelsuitspraak

Nadat gisteren bekend werd dat Ronaldo definitief overstapt naar AC Milan, vond de Braziliaanse aanvaller dat het tijd was om nog even een kleine sneer uit te delen aan Fabio Capello, zijn voormalige coach bij Real Madrid.

"Natuurlijk zit Madrid voor een gedeelte in mijn hart", aldus Ronaldo. "Ik wil de aanhang van Real Madrid, de mensen die mij hebben gesteund, al mijn ploeggenoten en alle trainers, op eentje na, bedanken," aldus de Braziliaanse spits die wel benadrukte dat hij geen problemen heeft met Capello en nooit met modder heeft gesmeten. "Drie maanden lang heb ik niet gesproken met welke pers dan ook. Toch hebben ze geprobeerd me dingen als Capello is de duivel in de mond te leggen. Maar in het echt ben ik op en top professional geweest."

Blessure De Ceulaer valt mee

De knieblessure van Benjamin De Ceulaer valt mee. Dat bleek uit onderzoek gisteren in het ziekenhuis. De aanvaller van RKC Waalwijk onderging een kijkoperatie nadat hij zondag in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord last van het gewricht had gekregen.

De bloeding die was ontstaan is veroorzaakt door een overstrekking, waardoor er een bloedvat in het kapsel gescheurd is. Er is geen schade aan de kniebanden of meniscus vastgesteld. De verwachting is dat de Belg op korte termijn weer kan aansluiten bij de selectie van de Waalwijkers.

Meerdink naar Groningen

Martijn Meerdink vertrekt per direct bij AZ. De aanvaller speelt de komende tweeënhalf jaar voor FC Groningen.

AZ heeft zich heel reëel opgesteld", aldus Hans Nijland, de algemeen directeur van Groningen. "De komst van Meerdink past binnen ons financiële plaatje en voldoet aan onze voorwaarden. Meerdink heeft concessies aan zijn contract bij AZ gedaan. Dit tekent hoe graag hij voor ons wil komen voetballen," aldus Nijland.

"Wij zochten al langer naar een type als Meerdink voor de positie aan de buitenkant van het middenveld. Hij was hiervoor bij de technische staf kandidaat nummer één."

DVD: Ha die Pa! - seizoen 2

Toen Luc Lutz de rol van vader in Ha die Pa! kreeg aangeboden was er nog geen invulling gevonden voor de rol van de zoon. Er moesten uitgebreide audities aan te pas komen om een geschikte acteur te vinden voor de komedie, totdat de zoon van Luc Lutz, Joris, bij de audities kwam kijken. Hij werd door de makers uitgedaagd om naar de rol te solliciteren. Het bleek een goede inschatting, want vader en zoon bleken tot een leuke interactie in staat. Het was voor Joris Lutz de eerste rol die hij speelde en er kwamen een hoop acteerlessen aan te pas voordat de eerste opnames werden geschoten. Ondanks de onervarendheid van Joris was het eerste seizoen een succes. De niet al te wilde avonturen van vader en zoon waren erg geliefd en velen vonden het dan ook jammer dat de serie na vier jaar al stopte. Vorig jaar kwam de eerste serie afleveringen al op dvd uit en nu is het de beurt aan het tweede seizoen.


Hofstede weg bij Heracles

Bernard Hofstede vertrekt per direct bij Heracles. De aanvaller verruilt de Almelose Eredivisie-club voor Jupiler League-ploeg FC Volendam. Hofstede tekende een contract voor twee jaar.

Hofstede heeft een teleurstellend avontuur achter de rug in Almelo, waar hij in een rampzalig eerste jaar te maken kreeg met een zware blessure, maar na zijn herstel nooit het vertrouwen kreeg van trainer Ruud Brood.

Ibrahimovic bedankt opnieuw voor Zweden

Zlatan Ibrahimovic heeft opnieuw bedankt voor het Zweedse nationale elftal. Aanvankelijk zou de voormalig speler van Ajax aankomende maand terugkeren in het nationale elftal van Zweden, maar hij heeft zich afgemeld bij bondscoach Lars Lagerbäck.

"Ik sprak Zlatan een paar dagen geleden en hij zei dat hij niet voor Zweden wilde spelen", aldus Lagerbäck tijdens een persconferentie.

Ruim vier maanden geleden werd de aanvaller van Inter vlak voor de interland tegen Liechtenstein weggestuurd, net als zijn teamgenoten Olof Mellberg en Christian Wilhelmson. Dat gebeurde nadat ze te laat waren teruggekeerd van een bezoek aan een nachtclub.

Lagerbäck heeft niet gezegd of Ibrahimovic nog steeds kwaad is vanwege zijn eerdere straf. "Ik heb tegen Zlatan gezegd dat hij zelf moet weten of hij daarop wenst te reageren."

CD: Luca - Sick Of Love

Bij de eerste tonen schreeuwde ik 'Halleluhjah', alsmede nog wat andere krachttermen. Ik vermoedde de terugkeer van God op aarde, en zeg nou zelf: dat komt toch allen op Amerikaanse kabel-tv elke dag voor, live en in slow-motion. God is in dit verband de bijnaam van The Pixies. De rest van het album Sick Of Love van Luca klonk echter toch enigzins anders. Op basis van het restant van het album concludeer ik dat God nog altijd ergens op een landgoed tussen de wolkjes resideert.

Verkeersruzie loopt flink uit de hand

Icoon OpmerkelijkIn Tegelen in Noord-Limburg is gisteravond een verkeersruzie uit de hand gelopen. Een bestelbusje moest remmen voor een scooter die door rood reed. De chauffeur stapte uit en maakte er een opmerking over. De berijder van de scooter reageerde agressief en sloeg de chauffeur van het busje tegen de grond.

Een passerende auto reed vervolgens over de man heen. Het 25-jarige slachtoffer ligt nu zwaar gewond in het ziekenhuis in Venlo. De berijder van de scooter ging er vandoor. De politie is naar hem op zoek.

Kane & Lynch: Dead Men niet naar PlayStation 3

Eidos heeft bevestigd tegen eerdere berichten in dat de nieuwe game van Hitman-makers IO Interactive, Kane & Lynch: Dead Men, niet zal verschijnen op Sony's PlayStation 3. De actiegame, die handelt over een psychopaat en een huurling zal enkel verschijnen op PC en Xbox 360. De aankondiging van de PS3 en tevens PSP en PS2 versies werd gedaan door Atari, de publisher van de game in Australië, Eidos claimt nu echter dat deze press release vol fouten zat.


Kane & Lynch aan het clubben
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.