FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 januari 2007

Dode bij steekpartij in Amsterdam-IJburg

Icoon PolitieBij een steekpartij in een woning aan de Maria Austriastraat in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg is zondagavond een vrouw overleden. Een man in dezelfde woning is met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht, aldus een woordvoerder van de politie. Hij was nog wel aanspreekbaar.

Aan de steekpartij ging vermoedelijk een ruzie tussen de vrouw en de man vooraf. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar de hulp mocht niet meer baten. Er waren ook kinderen in de woning aanwezig. Zij zijn ongedeerd.

'RKC heeft interesse in Aerts'

RKC-trainer Wotte heeft zijn oog laten vallen op Feyenoord-doelman Maikel Aerts. De sluitpost maakte vorig seizoen blunder op blunder onder de lat bij Feyenoord en is sindsdien nooit meer in de selectie van Erwin Koeman voorgekomen. RKC gunt hem een nieuwe kans.

Volgens enkele geruchten hebben de Waalwijkers al een bod uitgebracht op de voormalig keeper van RBC Roosendaal. Feyenoord zal in éen van de komende dagen bekend maken of ze het bod van RKC Waalwijk accepteren.

Fietser doodgereden op snelweg

Icoon OngelukEen fietser is zondagavond overleden toen hij werd aangereden door een auto op de snelweg. Dat gebeurde op de A77 ter hoogte van het Limburgse Gennep. Dat heeft de politie laten weten.

De 24-jarige man uit Ottersum fietste op het midden van de weg toen hij van achteren werd aangereden door een auto. Terwijl de bestuurder van de auto stopte op de vluchtstrook, reed een volgende auto over het slachtoffer heen. Het is volgens de politie nog onduidelijk hoe de fietser op de snelweg terecht is gekomen.

Uitslagen Duitsland speelronde 18

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde achttien afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga.

Werder Bremen herovert koppositie

Met een 3-0 overwinning blijft Werder Bremen op de eerste plek in de Bundesliga staan. Tegen Hannover 96 had de ploeg het lange tijd niet gemakkelijk. De bezoekers maakte het Werder behoorlijk lastig. Een vroeg doelpunt van Tim Borowski in de vijfde minuut zette de thuisploeg op voorsprong.

Bij Werder Bremen maakte Markus Rosenberg zijn debuut, de oud-Ajacied speelde de laatste zeven minuten van de wedstrijd. Daarvoor was Bremen al op een ruime voorsprong gekomen. Eerst was het Almeida die de 2-0 maakte. Per Mertesacker besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd met het derde doelpunt. Arnold Bruggink speelde 73 minuten met Hannover.

Schalke 04 blijft in spoor Werder Bremen

De directe concurrent van lijstaanvoerder Bremen maakte geen fout en won met 1-3 bij Eintracht Frankfurt. Schalke was na een kwartier op een 0-1 voorsprong gekomen via Varela. De thuisploeg kwam sterk terug en maakte kort voor rust de aansluitingstreffer via Takahara. In de tweede helft enkele goede kansen voor Eintracht om op voorsprong te komen maar geen van de kansen werd omgezet in een doelpunt.

Aan de andere kant vielen er wel goals, eerst scoorde Kuranyi via een hoekschop. Hierna werd het spel van Frankfurt minder en hing een derde doelpunt van Schalke in de lucht. In een goed uitgevoerde counter schoot wederom Kuranyi de 1-3 binnen. Door de winst blijft Schalke 04 op basis van een slechter doelsaldo tweede.




Uitslagen

ThuisUitEindstand
Werder Bremen Hannover 963-0
Allemania AachenBayer Leverkusen2-3
Arminia Bielefeld Hamburger SV 1-1
Hertha BSCVfL Wolfsburg2-1
VfL BochumFSV Mainz 050-1
1.FC Nürnberg VfB Stuttgart4-1
Eintracht Frankfurt Schalke 041-3
Borussia DortmundBayern München3-2
Energie CottbusBor. M'Gladbach3-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Werder Bremen 18123350-2239
2Schalke 0418123332-1839
3Bayern München18103532-2233
4VfB Stuttgart1895429-2332
5Hertha BSC1886430-2530
6Bayer Leverkusen1884631-2628
71.FC Nürnberg 18511225-1726
8Borussia Dortmund1867524-2325
9Arminia Bielefeld 1858524-2023
10Energie Cottbus1855821-2520
11Eintracht Frankfurt 1848623-3120
12Hannover 961855816-2920
13VfL Wolfsburg1847713-1819
14Allemania Aachen1854930-3619
15VfL Bochum18531022-3118
16Bor. M'Gladbach18431114-2615
17Hamburger SV 18111617-2314
18FSV Mainz 051828812-3014

Programma

DatumThuisUit
30/1Bor. M'Gladbach1.FC Nürnberg
30/1Bayern MünchenVfL Bochum
30/1VfL WolfsburgEintracht Frankfurt
30/1VfB StuttgartArminia Bielefeld
31/1Hannover 96Hertha BSC
31/1FSV Mainz 05Borussia Dortmund
31/1Bayer LeverkusenWerder Bremen
31/1Schalke 04Allemania Aachen
31/1Hamburger SV Energie Cottbus


Topscores

0
#NaamClubDoelpunten
1Marko PantelicHerta BSC11
2Roy MakaayBayern München10
-Miroslav Klose Werder Bremen10
4DiegoWerder Bremen8

Uitslag 24 uur van Daytona

Juan Pablo Montoya, Salvador Duran en Scott Pruett hebben de 24 uursrace van Daytona gewonnen. Het was de tweede keer op rij dat het team van Chip Ganassi de wedstrijd won. Patrick Carpentier finishte op de tweede plaats, Jan Magnussen kwam als derde over de streep.

De pole position was voor het team van Alex Gurney, maar zij verloren de leiding al in het eerste half uur door een crash. Drie verschillende wagens wisselden vervolgens de leiding in de race af, maar het team van Jan Magnussen, Max Angelelli, Wayne Taylor en Jeff Gordon viel pas in het laatste uur weg uit de strijd, vanwege remproblemen. Ze finishten uiteindelijk op een derde plaats, na het grootste deel van de wedstrijd zonder koppeling te hebben gereden. De tweede plaats ging naar het team van Patrick Carpentier, Ryan Dalziel, Darren Manning en Milka Duno, op ruim een minuut achterstand.

De race werd dertien keer geneutraliseerd en zelfs één keer volledig gestopt, nadat een wagen in de GT klasse meer dan twintig meter vangrails had vernield. Het duurde meer dan een uur voor de race weer kon worden herstart.

Montoya was dolblij met de overwinning. "Het is fantastisch. Na twintig uur racen waren er nog steeds drie wagens in dezelfde ronde. Iedere ronde leek op een kwalificatie."

Bejaarde Italiaan overlijdt voor EHBO-post

Icoon BuitenlandsEen bejaarde Italiaan is zondag overleden voor een EHBO-post, terwijl de artsen weigerden naar buiten te komen om hem te helpen.

De 69-jarige Benito Biscuola voelde zich zondagochtend onwel in een bus, terwijl hij met andere bejaarden op excursie was naar Sanremo. De chauffeur reed daarom naar de eerstehulppost van het Rode Kruisziekenhuis in het Piemontese Moncalieri.

De artsen wezen er echter op dat zij de EHBO-post niet mochten verlaten en zeiden dat er maar een ambulance gebeld moest worden. Biscuola overleed ondertussen in de bus, waarschijnlijk aan een hartinfarct. De politie heeft een onderzoek ingesteld, aldus de krant la Repubblica op zijn website.

Met dank aan guitarist.nl voor de submit.

België piekert over betaling nierdonoren

Icoon MedischIn België is een debat ontstaan over het eventueel betalen van nierdonoren. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen pleit ervoor de donoren te betalen voor het afstaan van een van de twee nieren.

Het ziekenhuis kampt met een wachtlijst van vijfhonderd patiënten die dringend een nier nodig hebben, stelde Dirk Ysebaert, hoofd van de transplantatieafdeling van het ziekenhuis.

Maar senator Patrik Vankrunkelsven vindt het ethisch onverantwoord om levende donoren te betalen. "Je riskeert dat vooral mensen die het financiëel moeilijk hebben om die reden een nier of een ander orgaan zullen afstaan", betoogde hij zondag in het Vlaamse VRT-nieuws. "Daarbij creëer je de situatie dat het armere deel van de bevolking organen gaat afstaan aan het rijkere, sterkere deel. Dat is een heel ongezonde situatie".

Vankrunkelsven kwam eerder in het nieuws toen hem een nier werd aangeboden die was afgenomen van een Chinese terdoodveroordeelde.

Geen World of WarCraft aanbiedingen meer op eBay

Naast de mensen die World of WarCraft spelen om het gebrek aan een echt leven te compenseren, zijn er ook nog zakenlieden die dankzij deze MMORPG vele dollars weten om te zetten. Onder andere op de veilingsite eBay wemelde het altijd van de aanbiedingen voor goudstukken, items en zelfs heuse accounts. eBay is het zat, en gaat er vanaf heden een stokje voor steken. 'For the overall health of the marketplace the company felt that the proper course of action, after considerable contemplation, was to ban the sale of these items outright,' aldus een woordvoerder. Deze waarschuwing geldt overigens voor digitale waren uit elke MMORPG, maar naast WoW-artikelen werd er niet bijster veel aangeboden.

Wanneer je je toch aan dit soort praktijken vuil blijft maken zullen aanvankelijk alleen de advertenties worden verwijderd. Op de lange termijn zullen er daadwerkelijk accounts gesloten worden.

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( antwoord)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week zijn;
Is een gewone boterham met kaas en ham gezonder dan een tosti? Voor DaDude
Hoe komt het dat "Karakter" erfelijk is? Voor Archenemy

Is een gewone boterham met kaas en ham gezonder dan een tosti? door Wikisil

Heel veel mensen hebben het idee dat een tosti veel slechter is dan een boterham met kaas, dat klopt soms, maar het ligt aan heel veel dingen. Een tosti is meestal gemaakt van witbrood, er zit vaak goedkopere kaas en vette ham op en ja dan is het zeker slechter, maar of je nu een witte boterham zonder boter met een plak 40+ kaas neemt of deze eerst nog even in het tostiapparaat stopt, het maakt qua calorieën niets uit. Je kunt dus met een gerust hart een kaastosti nemen in plaats van een boterham met kaas, maar als je een beetje op de calorieën wil letten moet je een bruine boterham nemen, 20+ kaas en geen boter. Een echte tosti bevat overigens bijna net zoveel calorieën als een kroket en is dus niet iets waar je er meteen 4 van moet eten. Het precieze aantal calorieën van de twee is overigens moeilijk te zeggen, de antwoorden daarop verschillen teveel om een eenduidig antwoord te kunnen geven.

Hoe komt het dat "karakter" erfelijk is? door Googlemutti

Nou dat is een moeilijk te beantwoorden vraag.

De verschillende geleerden zijn er zeker niet over eens en verschillende onderzoeken die er naar dit onderwerp zijn geweest, zijn vaak op een negatieve manier in het nieuws gekomen, zoals het onderzoek van Buikhuisen.

De meeste onderzoekers denken wel dat sommige karaktertrekken erfelijk bepaald zijn, zoals verslaving en geweld, zij stellen echter wel dat deze niet altijd op de voorgrond treden, ook sociale omgeving is hierbij van invloed.

Als een kind van verslaafde ouders, na de geboorte wordt afgestaan en in een sociaal stabiel gezin opgroeit, wordt het kind minder snel verslaafd, het blijft echter wel vatbaar voor een verslaving, zodra de stimulans weer aangewakkerd wordt.

Er blijft dus altijd nog de vraag of de karaktereigenschappen vanaf het moment van geboorte aanwezig zijn, of dat het kind bij het zien van het sociaal gedrag in de omgeving deze overneemt en zich deze op deze manier eigen maakt.

Een gevaarlijke manier om erfelijkheid en karaktereigenschappen te verklaren is de eugenetica, en nee dit werd niet alleen gebruikt door de nazi's, ook extreem links gebruikte dit om haar standpunten duidelijk te maken.
Eugenetica

Of de karaktereigenschappen als opvliegendheid, verlegenheid of perfectionisme ook erfelijk bepaald zijn, daar zullen nog de nodige proefschriften over geschreven worden.
Dus je kunt nog steeds tegen je partner zeggen als het kind weer iets doet waar jij het niet mee eens bent, zie je wel, dat heeft hij echt van jou geërfd.

Uitslagen Schotland speelronde 26

Jan Vennegoor of Hesselink eiste een hoofdrol op in de competitiewedstrijd tegen Inverness Caledonian Thistle. Hij scoorde de winnende treffer en kreeg rood.

In blessuretijd was Vennegoor rap ter plekke toen Inverness er in de laatste seconden niet in slaagde om goed uit te verdedigen na een voorzet van Shunsuke Nakamura. De spits wist daardoor de 2-1 op het scorebord te zetten. Hij mocht direct daarna het veld af omdat hij volgens scheidsrechter Iain Brines iets te uitbundig had gejuicht en daarvoor zijn tweede gele kaart verdiende.

Celtic vergrootte de voorsprong op rivaal en nummer twee Rangers tot negentien punten.

Glasgow Rangers en Heart of Midlothian speelden gelijk: 0-0. De ploeg van trainer Walter Smith creëerde veel kansen, maar onder meer Weir, Sionko, Novo en Adam wisten het net deze keer niet te vinden. Midlothian-keeper Steve Banks wist knap zijn doel schoon te houden.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
Saint MirrenAberdeen0-2
FalkirkKilmarnock0-2
Glasgow RangersHearts0-0
HibernianMotherwell2-0
Dundee UnitedDunfermline0-0
Inverness CTCeltic1-2

De stand:

#ClubWestrijdenWGVPDoelsaldo
1Celtic2620516552-20
2Glasgow Rangers2613764641-22
3Aberdeen2512674233-22
4Hearts2611874134-24
5Hibernian2611693946-31
6Kilmarnock26106103634-40
7Falkirk26103133333-33
8Inverness CT2671093130-35
9Dundee United2677122828-48
10Motherwell2474132529-41
11St. Mirren2558122322-39
12Dunfermline2636171513-40

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
10/02FalkirkMotherwell
10/02Saint-MirrenDundee United
10/02AberdeenDunfermline
10/02HeartsInverness CT
10/02CelticHibernian
11/02KilmarnockGlasgow Rangers

Punten Ronde 11

Het is zondagavond en dus tijd voor de punten uit Ronde 11 van de FOK!voetbalmanager.

Rondewinnaar is BassieD geworden met 132 punten. beij eindigt met 125 punten op plaats twee. Op de derde plaats, met 124 punten, vinden we F-racing. Proxch staat deze ronde vierde met 122 punten. De top 5 wordt afgesloten door Spul en thugstyle, beiden hebben 121 punten.

In het algemeen klassement staat Wazaa nu alleen eerste, met 959 punten. Op zeven punten achterstand staat shinji_united tweede. Japiw staat met 946 punten derde. BassieD is naar de vierde plaats gestegen en orchideusstuifmeelsnuiver sluit de top 5 af.

bij de Subleagues pakte Die Schwalbemeisters met 110 punten de rondewinst. goh eindigt met 106 punten als tweede en Do the needfull pakt met 105 punten plaats 3.

antropogenetica gaat in het algemeen klassement bij de subleagues met 895 punten aan de leiding. Scribbly staat tweede met 871 punten en goh met 826 punten derde.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 2 februari 18:00 uur.

Groenendaal weg bij Rabobank

Richard Groenendaal verlaat de Rabobank-ploeg. De Nederlander kreeg van de Rabobank wel een nieuwe aanbieding. Die was echter beduidend lager dan zijn huidige verbintenis.

Groenendaal is vooral teleurgesteld in het feit dat de ploegleiding geen rol voor hem weggelegd ziet na zijn actieve loopbaan. "Ik ga nog twee jaar door en had daarna graag iets in de begeleiding van de crossers willen doen, maar de ploeg staat daar niet voor open. Dat doet mij nog meer pijn dan die verlaagde aanbieding. Met mijn know-how en ervaring kan ik van waarde zijn, maar dat kan nog wel ergens anders." Groenendaal rijdt sinds het begin van de Raboploeg in 1996 voor de Nederlandse formatie.

"Onze auto is legaal"

Gerhard Berger gaat er nog steeds vanuit dat zijn team, Scuderia Toro Rosso, komend seizoen een klantenchassis in kan zetten. Zelfs een eventuele gerechtelijke uitspraak ziet hij met vertrouwen tegemoet.

Colin Kolles, de teambaas van Spyker F1, heeft al verschillende keren gedreigd naar de rechter te stappen als de bolides van Toro Rosso en Super Aguri F1 – dat soortgelijke plannen heeft – in Australië door de technische keuring komen.

Frank Williams schaarde zich vorige week achter het standpunt van Kolles, die nog altijd van mening is dat beide teams een eigen auto moeten bouwen in plaats van een chassis kopen bij hun 'grote broer'.

Het is niet voor het eerst dat er geruzie is over een van een ander team gekocht chassis: Minardi reed in 2005 met de PS04B, waarvan een aantal zaken overeen kwam met een door Stoddart gekochte Arrows.

Berger blijft echter als middelpunt van de controverse kalm onder de dreigende taal van de concurrentie. "Het is niet aan Williams of andere teams om de FIA uit de leggen hoe het reglement in elkaar steekt. Datzelfde geldt overigens voor Toro Rosso. Wij doen wat we doen en voorzover wij weten gaan we ons boekje niet te buiten. Mocht dat wel zo zijn, dan zullen we het ongetwijfeld van de FIA te horen krijgen", vertelt hij tegenover Autosport.

Het Italiaanse team is van plan om een doorontwikkelde variant de Red Bull RB3 in te zetten. Dit is volgens de Oostenrijker mogelijk omdat het chassis wordt gebouwd door Red Bull Technology en dat onafhankelijke bedrijf beschikt ook over de intellectuele eigendomsrechten van de bolide.

"Anders moet de rechter zijn oordeel er maar over vellen, als er daadwerkelijk een protest komt in Melbourne. We hebben lange tijd geleden al besloten om voor deze aanpak te kiezen en dit ook voorgelegd aan verschillende advocaten. Telkens is ons bevestigd dat we binnen de regels handelen", stelt Berger zelfverzekerd.

"Het kan natuurlijk ook geen toeval zijn dat Williams en Spyker zoveel klagen. Kennelijk zijn ze bang dat ze achter ons aan moeten rijden."

67-jarige moeder loog tegen kliniek

Icoon OpmerkelijkEen 67-jarige alleenstaande Spaanse heeft tegen de Amerikaanse kliniek waar ze een ivf-behandeling onderging gelogen over haar leeftijd. Dat vertelde ze tegen de Britse krant News of the World.

De vrouw had tegen personeel van de kliniek verteld dat ze 55 jaar was. Dat is de maximumleeftijd voor vrouwen in de kliniek te worden geholpen. Carmela Bousada beviel op 29 december in Barcelona met behulp van een keizersnede van een tweeling. Ze had haar huis in Cadiz verkocht om de behandeling te kunnen betalen. De 67-jarige vrouw werkte tot haar pensioen in een warenhuis en woonde haar hele leven bij haar moeder.

Toen die in 2005 overleed kreeg ze het plan om moeder te worden. De 67-jarige moeder zoekt nu een jongere man om haar zoontjes Pau en Christian groot te brengen. De baby’s werden zeven weken te vroeg geboren en lagen drie weken in het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze thuis. Bousada hoefde zich niet te identificeren in de kliniek. Directeur van de kliniek, Vicken Sahakian bevestigt dat de vrouw is behandeld. Hij claimt dat patiënten altijd hun paspoort moeten laten zien, maar zegt niet te hebben geweten dat Bousada 66 jaar was toen ze werd behandeld.

Kildow houdt Götschl van winst

De Amerikaanse skister Lindsey Kildow heeft vandaag in het Italiaanse San Sicario haar tweede zege in haar loopbaan op een Super G geboekt. De Amerikaanse klokte een tijd van 1.30,06 en was daarmee zeventien honderdsten sneller dan Renate Götschl, de Oostenrijkse leidster in de stand om de wereldbeker.

Christine Sponring werd derde. De eveneens uit Oostenrijk afkomstige Sponring had 29 honderdste van een seconde meer nodig dan Kildow.

Schaatsen: Uitslagen wereldbeker Heerenveen

Icoon SchaatsenAfgelopen weekend werden de wereldbekerwedstrijden sprint in het Thialf IJsstadion in Heerenveen gehouden. Hieronder vind je een overzicht van alle afstanden en de uitslagen hiervan. Zowel bij de heren als bij de dames werden de 500 meter en de 1000 meter tweemaal afgewerkt.

Zaterdag
Eerste 500 meter dames
Jenny Wolf zegevierde op de 500 meter bij de vrouwen. De Duitse kwam tot een tijd van 38,16. Svetlana Kaykan eindigde als tweede in een tijd van 38.62. Annette Gerritsen eindigde met een tijd van 38,99 verrassend als derde.
Uitslag 500 meter dames

Eerste 500 meter heren
Pekka Koskela heeft de 500 meter voor mannen op zijn naam geschreven. De Fin kwam tot een tijd van 35,26. Tucker Fredricks eindigde als tweede in 35,31, de Rus Lobkov finishde als derde. Erben Wennemars was met een tijd van 35,50 de beste Nederlander. Jan Smeekens werd met 35,65 zevende, Gerard van Velde schaatste een tijd van 35,72 en Jan Bos een ietwat teleurstellende 35,84.
Uitslag 500 meter heren

Eerste 1000 meter dames
Cindy Klassen heeft de 1000 meter gewonnen. De Canadese won in een tijd van 1:16.53. Anni Friesinger eindigde op bijna tweetienden van een seconde als tweede, de Italiaanse Chiara Simionato pakte de derde plaats. Margot Boer was de beste Nederlandse, ze eindigde als vierde.
Uitslag 1000 meter dames

Eerste 1000 meter heren
Shani Davis heeft de 1.000 meter voor mannen gewonnen. Met een tijd van 1:08,91 reed de Amerikaan een nieuwe baanrecord. Erben Wennemars was de beste Nederlander, hij eindigde als tweede in 1:08,98. Beorn Nijenhuis complementeerde met 1:09,07 het podium.
Uitslag 1000 meter heren

Zondag
Tweede 500 meter dames
Annette Gerritsen is er in geslaagd om de tweede 500 meter op haar naam te schrijven. De Nederlandse was slechts een paar honderdsten seconden sneller dan Chiara Simionato en Margot Boer, welke als tweede en derde eindigden.
Uitslag 500 meter dames

Tweede 500 meter heren
De tweede 500 meter bij de heren is gewonnen door Tucker Fredrick. Pekka Koskela eiste de tweede plaats voor zich op. Shani Davis completeerde het podium. Gerard van Velde was met de zesde plaats de beste Nederlander.
Uitslag 500 meter heren

Tweede 1000 meter dames
Anni Friesinger heeft de tweede 1.000 meter van dit weekend bij de vrouwen gewonnen. Nadat ze zaterdag nog haar meerdere moest erkennen in Cindy Klassen, was ze nu met een tijd van 1.15,97 vandaag wel de beste. Klassen eindigde met 1.16,02 als tweede. Beste Nederlandse was Margot Boer die als derde eindigde in 1.17,27.
Uitslag 1000 meter dames

Tweede 1000 meter heren
De tweede 1.000 meter bij de heren is gewonnen door Shani Davis in een tijd van 1:08,98. Erben Wennemars klokte 1.09,19 en eindigde als tweede. De Rus Yevgeny Lalenkov completeerde het podium en reed de derde tijd.
Uitslag 1000 meter heren

Voor het laatste schaatsnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 22

Icoon EredivisieDit weekend stond in de Eredivisie de 22e speelronde alweer op het programma. De verrassing van dit weekend was toch wel het verlies van PSV bij Roda JC. Ajax zegevierde tegen FC Groningen en Feyenoord won van RKC Waalwijk. Tot slot verloor ADO Den Haag de wedstrijd van FC Twente.

PSV liep in de confrontatie met Roda JC tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. De Limburgers wonnen het duel met 2-0. De thuisploeg speelde vanaf het begin op de aanval en dit resulteerde na een half uur spelen in de eerste treffer via Saeijs. De Eindhovenaren drongen wel aan, maar wisten geen vuist te maken. Na de thee drongen de Brabanders nog verder aan, maar Oper besliste het duel in de slotfase. Ajax heeft met moeite van FC Groningen gewonnen. Na negentig minuten spelen was de stand 2-3 In de eerste helft was de thuisclub in alle opzichten beter dan de Amsterdammers. Via Levchenko en Suárez kwam de club dan ook op een verdiende voorsprong. De tweede helft was erg aantrekkelijk. Stam zette de bezoekers op voorsprong, waarna de twee clubs de bal op de paal en lat schoten. In de slotfase wist Ajax de zege via Heitinga en Leonardo veilig te stellen.

Feyenoord heeft de wedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-1 gewonnen. De Rotterdammers zetten de Brabantse ploeg meteen onder druk. Dit resulteerde in het eerste half uur in twee treffers. De Guzman vond het net na het nemen van een vrije trap en Bahia was trefzeker na een corner. In de tweede helft kwam RKC Waalwijk via Van den Bergh terug in de wedstrijd, maar Charisteas besliste het duel in de slotfase. FC Twente boekte opnieuw een overwinning. Deze keer was de ploeg met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Na een kwartier spelen stonden De Tukkers al op voorsprong via Heubach. FC Twente was de sterkere ploeg, maar de bezoekers kwamen toch op gelijke hoogte. Delorge wist met hulp van de paal te scoren. In de tweede helft stelde de thuisploeg de zege veilig. Touma wist van afstand te scoren, waarna Aissati de voorsprong verder vergrootte.

Alle uitslagen van deze speelronde:
Vrijdag 26 januari:
SC Heerenveen - Heracles Almelo (5-1)

Zaterdag 27 januari:
Willem II - Vitesse (0-0)
NEC - NAC Breda (2-1)
FC Utrecht - Excelsior (1-0)
AZ - Sparta Rotterdam (3-0)

Zondag 28 januari:
Feyenoord - RKC Waalwijk (3-1)
FC Groningen - Ajax (2-3)
Roda JC - PSV (2-0)
FC Twente - ADO Den Haag (3-1)

Klik hier voor de actuele stand van de Eredivisie

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Man biedt leven aan op eBay

Icoon OpmerkelijkDat er veel te koop is op eBay mocht al wel duidelijk zijn. Een 24-jarige Australiër maakte het wel helemaal bont toen hij zijn leven aanbood op de veilingsite. Dat er vraag naar is blijkt door het bod van liefst 12.000 euro dat door een Brit is gedaan op de advertentie.

De Brit mag zich voor dit bedrag de nieuwe eigenaar noemen van alle persoonlijke bezittingen van de aanbieder, Nicael Holt. Maar voor de juiste papieren heb je toch een beetje geschiedenis nodig van de aanbieder. Ook daar is aan gedacht in de vorm van een cursus, waarin de Brit alle hobby’s van Holt krijgt aangeleerd, zoals surfen, skateboarden en het uithalen van acrobatische toeren.

Holt is van plan er een documentaire van te maken. "Als de hoogste bedragen van serieuze bieders afkomstig zijn, zet ik mijn plan door, maar als blijkt dat het toch niet om serieuze voorstellen ging, laat ik het idee maar varen", aldus de aanbieder.

'Vrouwen zijn voortplantingsmachines'

Icoon OpmerkelijkDe Japanse minister van Gezondheid, Hakuo Yanagisawa heeft voor opschudding gezorgd door vrouwen als voortplantingsmachines te bestempelen. Hij deed die uitspraak als onderdeel van een oproep om de geboortecijfers in Japan omhoog te krijgen.

Tijdens een bijeenkomst van de liberale regeringspartij zei hij: "Het aantal vrouwen tussen vijftien en vijftig jaar oud blijft constant. Aangezien het aantal machines om kinderen te baren constant is, is het enige wat wij vragen dat ze beter hun best doen." Dat berichtte het persbureau Kyodo. De 71-jarige minister verontschuldigde zich later voor het feit dat hij vrouwen machines noemde.


Japanse vrouwen zijn kwaad op minister Yanagisawa

WB sprint: Davis Wennemars de baas

De tweede 1.000 meter bij de heren, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, is gewonnen door Shani Davis. Erben Wennemars eindigde als tweede, de Rus Yevgeny Lalenkov completeerde het podium.

In de tweede rit verscheen Simon Kuipers al aan de start. De Nederlander voltooide de afstand in een tijd van 1.09,81. Die tijd bleef lange tijd als beste staan. De Rus Aleksey Proshin was slechts een honderdste van een seconden sneller dan Kuipers. In een rechtstreekse confrontatie versloeg Stefan Groothuis in de rit daarop Jan Bos, Groothuis klokte 1.09,61, Bos 1.09,74. In de eennalaatste rit liet Erben Wennemars zien dat het nog sneller kon. De sprinter, die zich afgelopen week wist te plaatsen voor het WK allround, klokte 1.09,19. Shani Davis reed in de laatste rit alleen omdat Beorn Nijenhuis niet aan de start kwam. Toch deerde hem dat niet, hij finishde in de snelste tijd van de dag met 1.08,98.



Uitslag 1.000 meter
#NaamTijd
1Shani Davis (Usa) 1.08,98
2Erben Wennemars (NED)1.09,19
3Jevgeny Lalenkov (Rus)1.09,55
4Stefan Groothuis (NED)1.09,61
5Jan Bos (NED)1.09,74
7Simon Kuipers (NED)1.09,81

De Jongh leider in Ronde van Qatar

Steven de Jongh is bij toeval de eerste leider in de Ronde van Qatar. De Jongh won met zijn ploeg Quick-Step de eerste etappe, een ploegentijdrit over 6 kilometer.

De Jongh passeerde voor Quick-Step als eerste de finish en werd daarom als leider gehuldigd. Quick-Step kwam tot een tijd van 6 minuten en 33 seconden. Tweede werd Milram op 4 seconden, derde Liquigas op 8 seconden.

Uitslagen Eredivisie 28/01/2007

Er werden vanmiddag vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - RKC Waalwijk 3-1
26' De Guzman 1-0
35' Bahia 2-0 (assist de Guzman)
53' v.d. Bergh 2-1 penalty
85' Charisteas 3-1 (assist Buijs)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 36.000.
Bijzonderheden: In de 38e minuut mist Theo Lucius een penalty.
Geel: Lucius, Drenthe, Vlaar (allen Feyenoord), Berger, v.d. Bergh (RKC).

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Buijs, Vlaar, Bahia, Drenthe, Schreuder, Lucius, De Guzman, Kolkka (van Hooijdonk/79), Charisteas, Huysegems (Vincken/70).

RKC: Wevers, D.Mulder, Koenders, Teixeira, v.Haaren (Fung a Wing/89), H.Mulder, v.d.Bergh, Berger (Garcia/70), Fuchs, De Ceulaer (Reuser/85), v.d.Haar



FC Groningen - Ajax 2-3
20' Levchenko 1-0 penalty
40' Suárez 2-0 (assist Lovre)
53' Stam 2-1 (assist Huntelaar)
82' Heitinga 2-2
90+2 Leonardo 2-3

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 19.000.
Geel: Suárez, Nevland, Lovre (allen Groningen), Maduro, Grygera, Stam, Emanuelson (allen Ajax).

Opstellingen:

Groningen: Roorda, Silva, Svejdík, Kruiswijk, v.d.Linden, v.d.Laak (Kolder/85), Lindgren, Lovre (Matthijs/62), Levchenko, Suárez, Nevland (Cornelisse/79).

Ajax: Stekelenburg, Stam, Heitinga, Grygera, Gabri (Leonardo/57), Maduro (Ogararu/46), Sneijder, Emanuelson, De Mul, Huntelaar (Perez/69), Babel.


Roda JC - PSV 2-0
22' Saeijs 1-0 (assist Bodor)
86' Oper 2-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 18.000.
Geel: Saeijs (Roda JC), Reiziger (PSV).

Opstellingen:

Roda JC: Castro, de Fauw, Saeijs, Senden, Lachambre, Sibum, Meeuwis (Agustien/80), Bodor, Ramzi, van Tornhout (Cissé/54), Oper.

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Salcido, Reiziger (Kluivert/59), Méndez, Simons, Cocu, Vayrynen (Tardelli/81), Farfán, Koné.



FC Twente - ADO Den Haag 3-1
15' Heubach 1-0 (assist Engelaar).
33' Delorge 1-1 (assist de Vries).
59' Touma 2-1
89' Aissati 3-1

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Bakircioglu (Twente), Delorge, Tininho, Bosschaart, Vreven, Bunjevcevic (allen ADO)

Opstellingen:

Twente: Boschker, Wilkshire (Wellenberg/13), Wielaert, Zomer, Heubach, Aissati, El Ahmadi, Engelaar, Bakircioglu (Zijler/82), N'Kufo, Touma (Brama/74).

ADO: Zwinkels (Wagenaar/46), Vreven, Saavedra, Bunjevcevic, Tininho, Delorge, Schwiebbe (Bosschaart/67), Håkansson, Kolk, De Vries, Elia (Roiha/75).

De stand na vanmiddag kan je hier vinden.

Vervecken prolongeert wereldtitel

Erwin Vervecken heeft zijn wereldtitel veldrijden geprolongeerd. De Belg bleef in Hooglede de Amerikaan Jonathan Page en de Italiaan Enrico Franzoi voor.

De wedstrijd verliep vol incidenten. Favoriet Sven Nys ging tot vier keer toe onderuit en Bart Wellens ging onderuit nadat hij tegen een wegafzetting reed. Ook Vervecken ging kwam ten val nadat in een kuil reed en over de kop sloeg. Groenendaal profiteerde en pakte de leiding en bouwde deze langzaam uit. In de vijfde ronde ging het echter mis voor de wereldkampioen uit 2000 toen hij ten val kwam en ingehaald werd door Franzoi en Page.

Page reed al snel weg bij Franzoi en reed een tijdje alleen tot hij werd bijgehaald door Vervecken, die uiteindelijk over de meeste reserves beschikte en in de laatste ronde wegreed bij de Amerikaan en zo zijn wereldtitel kon prolongeren. Beste Nederlander werd uiteindelijk Richard Groenendaal op de zesde plek, Gerben de Knegt werd zevende.

Met de vlam in de pijp

Een redelijk normaal denkende vrachtwagenchauffeur gaat bij sneeuw en op een tweebaansweg iets rustiger rijden, in dit filmpje een voorbeeld van een iets minder normaal denkende chauffeur die denkt dat hij beschikt over goddelijke stuurkunsten en het gaspedaal nog wat dieper intrapt.

Dat hij eerder thuiskomt dat staat vast, of het met zijn eigen truck of in de ambulance is dat is nog de vraag....

Met dank aan Peter een bezoekende vriend die dit filmpje vond.

14-jarigen in cel vanwege Hitlergroet

Icoon BinnenlandsTwee 14-jarige jongens uit Duiven zijn opgepakt door de politie omdat ze meerdere keren de Hitlergroet brachten. De nacht van vrijdag op zaterdag hebben ze daarom door mogen brengen in een cel.

Personeel van een jongerencentrum in het Gelderse plaatsje, deed aangifte van de misdraging. De jongens maakten eerst binnen tijdens een feest het provocerende gebaar. Toen ze uit het centrum werden gezet, deden ze dat opnieuw. Het Openbaar Ministerie beslist nog over de jongens vervolgd zullen worden.

WB sprint: Friesinger nu wel Klassen de baas

Anni Friesinger heeft de tweede 1.000 meter van dit weekend bij de vrouwen gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Nadat ze gisteren nog haar meerdere moest erkennen in Cindy Klassen, was ze nu met een tijd van 1.15,97 vandaag wel de beste. Klassen eindigde met 1.16,02 als tweede.

Beste Nederlandse was Margot Boer die als derde eindigde in 1.17,27. Annette Gerritsen werd vijfde. Sophie Nijman reed met een tijd van 1.18,08 een nieuw persoonlijk record, net als Jorien Voorhuis die haar nieuwe toptijd naar 1.18,19 bracht. Laurine van Riessen finishde in een tijd van 1.18,81 als vijftiende.



Uitslag 1.000 meter:
#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.15,97
2Cindy KlassenCanada1.16,02
3Margot BoerNederland1.17,27
4Chiara SimionatoItalie1.17,35
5Annette GerritsenNederland1.17,46
9Sophie NijmanNederland1.18,08
10Jorien VoorhuisNederland1.18,19
15Laurine van RiessenNederland1.18,91

44 gewonden bij busramp in Duitsland

Icoon OngelukAlle inzittenden van een Belgische touringcar zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een verkeersongeval bij Würzburg in de Duitse deelstaat Beieren. Zeven gewonden zijn er ernstig aan toe.

In de bus zaten volgens de Duitse politie 42 passagiers en twee chauffeurs. Alle inzittenden zijn Vlamingen. Een aantal gewonden is naar een ziekenhuis overgebracht. Het Rode Kruis heeft de anderen opgevangen. De dertig lichtgewonden liepen vooral snijwonden op, veroorzaakt door rondvliegend glas.

De politie vermoedt dat de man achter het stuur even in slaap is gevallen. Diens collega-chauffeur lag op dat moment ook te slapen.

Het voertuig raakte op de A3 van de weg. De bus schoot vervolgens door de vangrail en kieperde om. Door het ongeval was de A3 in de richting van Frankfurt zondagmorgen afgesloten.

In de bus zaten wintersporttoeristen die in Zuid-Tirol in Italië op vakantie waren geweest. Ze waren op de terugreis naar België. Het gaat om een bus van bedrijf Lauwers uit Boechout, bij Antwerpen


Bij de busramp in Beieren raakten alle inzittenden gewond

Koeweit verbiedt mannen lingerie te verkopen

Icoon IslamKoeweit gaat mannen verbieden om lingerie te verkopen. De Koeweitse regering heeft dat vandaag besloten. Dat meldde het ministerie van Sociale Zaken en Arbeid in het Arabische land.

De Koeweitse overheid geeft ondernemers tot 7 april om zich naar de maatregel te voegen. Mannen die zich na die datum nog bezig houden met de verkoop van lingerie kunnen rekenen op boetes. Die kunnen oplopen tot 700 dollar (ongeveer 540 euro).

Met dank aan 1034247 voor de submit.

WB Sprint: Fredricks snelste op 500 meter

De tweede 500 meter bij de heren, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, is gewonnen door Tucker Fredricks. Pekka Koskela eiste de tweede plaats voor zich op. Shani Davis completeerde het podium. Gerard van Velde was met de zesde plaats de beste Nederlander.

In de eerste rit verscheen Shani Davis al aan de start. De Amerikaan voltooide de afstand in een tijd van 35,43. Jan Bos was de eerste Nederlander die op het ijs verscheen. Na de rit tegen Mika Poutala klokte onze landgenoot 35,98. Zijn opponent viel onderweg en kon een goede klassering vergeten. In de zevende rit namen Jan Smeekens en Gerard van Velde het tegen elkaar op. Laatstgenoemde wist de rit op zijn naam te schrijven. In de voorlaatste race kwam Erben Wennemars op het ijs. De Nederlandse schaatser zette 35,64 op de klokken.



De uitslag:
#NaamTijd
1Tucker Fredrick (USA)35,27
2Pekka Koskela (FIN)35,29
3Shani Davis (USA)35,43
4Tadashi Obara (JPN)35,49
5Dmitry Lobkov (RUS)35,51
6Gerard van Velde (NED)35,58
8Erben Wennemars (NED)35,64
9Jan Smeekens (NED)35,65
15Jan Bos (NED)35,98

[upd] Voetbal: Davids mag transfervrij naar Ajax

Icoon VoetbalHet enige wat nog aan de overgang van Edgar Davids naar Ajax ontbreekt, zijn de handtekeningen. De transfer is zo goed als rond, nu Tottenham Hotspur zijn fiat heeft gegeven. De 33-jarige oud-international zal in Amsterdam een contract tekenen dat hem voor anderhalf jaar bindt aan de Amsterdammers, die geen transfersom hoeven te betalen.

Van 1991 tot 1996 kwam Davids ook al uit voor Ajax. Daarna speelde de 74-voudig international voor AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en de Spurs. Vorig seizoen kwam hij voor die laatste club 31 keer in actie, dit seizoen slechts negen maal.

Update:
The Sunday Mirror meldt dat Davids afgelopen donderdag een pittige woordenwisseling op het trainingsveld heeft gehad met Martin Jol. Het ging om verbaal geweld. Davids was zo gefrustreerd vanwege het feit dat hij nog steeds geen basisplaats had veroverd, dat hij besloot zijn mond open te doen. De explosie van Davids en daarmee de confrontatie was daardoor onvoorkoombaar. Vrijdag ontbrak Davids op de training van de Spurs, wat zijn transfer naar Ajax inleidde.

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

B.B. King weer uit ziekenhuis

De 81-jarige blueslegende B.B. King is weer ontslagen uit het ziekenhuis, nadat hij achtereenvolgend een griepaanval en koorts had gekregen. Sinds vrijdag lag de gitarist (en diabeet) in de University of Texas Medical Branch te Galveston. Vanwege zijn ziekte moest King twee concerten in Galveston afzeggen, maar daar hij zich nu, aldus zijn woordvoerdster, 'fantastisch' voelt, gaat zijn komende concert in Fort Worth gewoon door.

B.B. King (aka Riley B. King) heeft zeer veel succes gehad met hits als 'The Thrill Is Gone' en 'Ain't nobody home'. Zijn grootste liefde is zijn gitaar Lucille, die hij gebruikt in vrijwel al zijn nummers. In één van zijn vroege nummers bedankt de gitarist zijn gitaar voor het feit dat ze hem van de plantages heeft gehaald. Het grote publiek ziet B.B. King toch zelf als het brein achter de muziek, in december 2006 ontving hij daarom de Medal of Freedom, de hoogste Amerikaanse burgeronderscheiding. Zijn talent leverde hem bovendien al 14 Grammy's op.

B.B. King

[Upd]Spurs en Ajax eens over Davids

Het enige wat nog aan de overgang van Edgar Davids naar Ajax ontbreekt, zijn de handtekeningen. De transfer is zo goed als rond, nu Tottenham Hotspur zijn fiat heeft gegeven.

De 33-jarige oud-international zal in Amsterdam een contract tekenen dat hem voor anderhalf jaar bindt aan de Amsterdammers, die geen transfersom hoeven te betalen.

Van 1991 tot 1996 kwam Davids ook al uit voor Ajax. Daarna speelde de 74-voudig international voor AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en de Spurs. Vorig seizoen kwam hij voor die laatste club 31 keer in actie, dit seizoen slechts negen maal.

Update 14:19

The Sunday Mirror meldt dat Davids afgelopen donderdag een pittige woordenwisseling heeft gehad met Martin Jol op het trainingsveld. Het ging om verbaal geweld. Davids was zo gefrustreerd omdat hij nog steeds geen basisplaats had veroverd, dat hij besloot zijn mond open te doen. De explosie van Davids en daarmee de confrontatie was daardoor onvoorkoombaar. Vrijdag ontbrak Davids op de training van de Spurs, wat zijn transfer naar Ajax inleidde.

Oefennederlaag hockeyers in Australië

IDe Nederlandse hockeymannen hebben in en tegen Australië verloren. Australië won in Canberra met 5-4. De interland was de eerste van een serie van vier oefenduels tussen de twee landen.

Teun de Nooijer opende vroeg in het duel de score. Daarna nam Australië het initiatief over. De Australiërs liepen uit naar een 3-1-voorsprong. Nederland kwam nog voor rust terug op 3-3. Robert van der Horst via een strafcorner en Ronald Brouwer waren hiervoor verantwoordelijk.

Een door Van der Horst benutte strafcorner zette Nederland na rust opnieuw aan de leiding. Het slotakkord was voor Australië Zij wonnen uiteindelijk alsnog: 5-4. Maandag treffen beide teams elkaar opnieuw.

Autokraker met handboei om ontsnapt

Icoon OpmerkelijkEen groep jongeren heeft er zaterdagavond in Utrecht voor gezorgd dat een van auto-inbraak verdachte man tijdens zijn arrestatie wist te ontkomen. Hij ging ervandoor met één handboei om. Zijn medeverdachte, een 18-jarige man uit Utrecht, is wel gearresteerd.

Bij de politie was melding gemaakt van een autokraak. Agenten ontdekten ter plaatse twee personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Eén van de daders werd opgepakt, de ander ging er als een haas vandoor. Toen de politie hem te pakken had en bezig was om hem in de boeien te slaan, verhinderde een groep jongeren dat de agenten de man stevig vastgrepen. Daarom kon de man, voorzien van een wel heel bijzondere 'armband', wegkomen.

WB Sprint: Gerritsen wint 500 meter

Annette Gerritsen is er in geslaagd om de tweede 500 meter op haar naam te schrijven. De Nederlandse was, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, slechts een paar honderdsten seconden sneller dan Chiara Simionato en Margot Boer, welke als tweede en derde eindigden.

Frederique Buwalda was de eerste Nederlandse op het ijs. Ze moest het opnemen tegen Chris Witty. De Amerikaanse wist deze rit op haar naam te schrijven. Meteen hierna was het de beurt aan Sanne van der Star. Ze reed de 500 meter in een tijd van 39,45. De tweede Nederlandse schaatsster, Laurine van Riessen, reed de kortste afstand in 39,56 en was hiermee 0,11 seconden langzamer dan Van der Star.



De uitslag:
#NaamTijd
1Annette Gerritsen (NED)38,93
2Chiara Simionato (ITA)38,97
3Margot Boer (NED)39,00
4Elli Ochowicz (USA)39,13
5Pamela Zoellner (GER)39,40
--Nao Kodaira (JPN)39,40
7Sanne van der Star (NED)39,45
8Laurine van Riessen (NED)39,56
15Frederique Buwalda (NED)40,19

Idea Factory komt met nieuwe game

Alhoewel de Xbox 360 nog steeds geen voet aan de grond krijgt in Japan qua verkopen, blijft Microsoft het toch proberen. Deze keer komt er weer een nieuwe game van een Japanse ontwikkelaar, namelijk Idea Factory.

Er zijn nog geen details bekend gemaakt, maar het zal waarschijnlijk gaan om een nieuwe (Japanse) RPG voor de Xbox 360. Idea Factory is onder andere bekend van de games Diario: Reverse Moon Legend op de Xbox, Spectral Force en Chaos Wars op de PS2. Voorlopig is alleen bekend dat ze werken aan een nieuwe game, en meer info zal hopelijk snel volgen.

Wilders gelooft in onschuld van Graus

PVV-leider Geert Wilders gelooft niet dat Tweede Kamerlid Dion Graus zich schuldig heeft gemaakt aan malversaties, wanbetaling of mishandeling. Dat zegt de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid dit weekend in Dagblad De Limburger.

Graus raakte vorige maand ernstig in opspraak toen diverse kranten meldden dat tegen Graus in 2003 onder meer aangifte is gedaan van mishandeling van zijn toenmalige, hoogzwangere vrouw. Hij zou haar keel hebben dichtgedrukt en in de buik hebben geduwd. Er bleek echter geen strafvervolging tegen de Heerlenaar te zijn ingesteld. Begin januari meldde het Openbaar Ministerie dat Graus indertijd niet vervolgd was, omdat uit het onderzoek naar de aangifte onvoldoende aanknopingspunten naar voren waren gekomen.

De andere zaak waardoor Graus in opspraak raakte, betrof oud-werkgevers die hem in de Limburgse media ervan betichtten als vertegenwoordiger te hebben geknoeid met declaraties. Ook ondernemers die ingehuurd waren bij de verbouwing van zijn bungalow beklaagden zich over hem wegens het niet hebben voldaan van rekeningen.

Wilders
Wilders zegt in reactie op de vermeende mishandeling door Graus van zijn indertijd hoogzwangere vrouw en een collega met wie hij een relatie had, dat het OM die zaak geseponeerd heeft en dat de vermeende slachtoffers nóóit gebruik hebben gemaakt van hun recht beroep aan te tekenen tegen het besluit van het OM. Verder voert de PVV-voorman aan dat er door de minister van Justitie in oktober 2006 een zogenaamde 'Verklaring Omtrent het Gedrag' van Graus is afgegeven.

Wilders: ''Zo'n verklaring, die ik trouwens heb van alle fractiegenoten, wordt alleen afgegeven wanneer de aanvrager de voorliggende vijf jaar niet justitieel vervolgd of veroordeeld is. En iemand die niet veroordeeld is, blijft volgens ons rechtsysteem onschuldig, wat ook de aantijgingen zijn. Als ik hem op deze gronden zou hebben laten vallen, zou ik als politiek leider geen knip voor mijn neus waard zijn.''

Contact
Over de beschuldigingen tegen Graus van diverse oud-werkgevers en (zaken-)relaties zegt Wilders het volgende: ''Op mijn uitdrukkelijk verzoek zocht Graus direct na de eerste publicatie in december contact met zijn oude werkgevers en zakenrelaties. Hij vroeg ze een schriftelijke verklaring waarin de jegens hem geuite beschuldigingen worden weerlegd. Verschillende aangeschrevenen gingen daarop in, andere niet. ''

Tenslotte zegt Wilders dat ''als er maar iets van die strafrechterlijke beschuldigingen waar zou zijn, dan zou ik de eerste zijn daar consequenties aan te verbinden. Want voor iemand die een vrouw mishandelt en daar ook voor veroordeeld is, is geen plaats in mijn fractie. Dat vindt Dion ook.''

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

De schurk van Mass Effect in beeld

Er is weer wat nieuwe info over Mass Effect, en deze keer is de grote schurk uit de game bekend gemaakt. Zijn naam is Saren en zit al in het leger sinds zijn vijftiende levensjaar.

Hij zit bij de Spectres en ze strijden al jaren tegen de mensheid. Saren was één van jongsten die zich bij de Spectres mochten voegen, en dit komt vooral omdat hij capabel, slim en agressief is. Hij staat al een tijdje bovenaan bij de Spectres, maar de geruchten gaan dat hij snel de macht wil grijpen en de mensheid compleet wil uitroeien.


Groningers beschoten met pijltjes

Icoon OpmerkelijkVier mensen uit de Groningse plaatsen Vlagtwedde en Bellingwolde zijn zaterdagavond vanuit een rijdende auto beschoten met pijltjes. De pijltjes veroorzaakten een stekende pijn, maar geen van de slachtoffers hield er noemenswaardige verwondingen aan over. De auto van waaruit de pijltjes werden afgevuurd, was een donkerkleurige BMW die door de slachtoffers 'zeer verzorgd' werd genoemd.

In oktober vorig jaar werden in dezelfde regio ook mensen beschoten met pijltjes. Toen moest één van de slachtoffers zich wel onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de twee voorvallen.

'Voormalig drummer Ozomatli krankzinnig'

Icoon MuziekDrummer William Marrufo is door de rechter van Californië krankzinnig verklaard, vanwege de moord op zijn moeder. De 35-jarige muzikant speelde vroeger in de alternatieve latinband Ozomatli.

In januari 2005 vermoordde Marrufo zijn 58-jarige moeder met een vleesmes en een hakbijl omdat zij, zo verklaarde de drummer later tegenover de politie, bezeten zou zijn door de duivel. Marrufo zou haar ziel hebben willen redden. Eind december besloot de rechter al dat William Marrufo ontoerekeningsvatbaar was en niet veroordeeld kon worden voor de moord. De recente krankzinnigheidsverklaring betekent dat de drummer moet worden opgenomen in een psychiatrische instelling.

Marrufo's voormalige band Ozomatli heeft in 2002 en 2005 een Grammy gekregen voor latin rock/alternatief album. Het speelde in 2001 op Rock Werchter en heeft in de voorprogramma's van onder andere Santana en Lenny Kravitz opgetreden. Ook heeft de band ooit een duet met Santana opgenomen.

Wing Sings More AC-DC

We hebben al eens aandacht besteed aan Wing, de Chinese zangeres uit Nieuw Zeeland. Ze kan niet zo goed zingen, maar ze is wel een doorzettertje. Deze week verscheen op haar website het bericht dat binnenkort haar dertiende CD zal verschijnen. Waagde ze zich in het verleden al aan Elvis, The Beatles en Abba, dit keer probeert ze het weer eens met AC/DC.

Check hier een sample van haar versie van 'Hells Bells'. Ter vergelijking, dit is de originele versie.

De eerste Wii-modchip?

De Wii is bijna twee maanden te koop in de winkels, maar het lijkt er op dat er nu al een modchip is opgedoken. Volgens de berichten moeten er vijf draadjes worden gesoldeerd, en dan zou het mogelijk moeten zijn om illegale spellen te draaien (ook illegale GameCube-games).



Let op: Links naar illegale kopieën en websites waar deze modchip te koop is worden niet toegestaan.

Met dank aan Kevin, Sannr, Bas en RDJ134 voor het submitten van dit nieuws

Reekers weg bij Heracles

Peter Reekers vertrekt per direct bij Heracles. Reekers, die bij de club uit Almelo niet langer kon rekenen op een basisplaats, vertrekt naar VVV-Venlo, waar hij een contract voor 2,5 seizoen tekende.

Enkele weken geleden kreeg Reekers te horen dat hij niet meer voorkomt in de plannen van trainer Brood. Met een transfervrije status mocht hij op zoek naar een nieuwe club.

Waarschijnlijk zal ook Bernard Hofstede naar Venlo vertrekken. Ook hij mag weg bij Heracles, en de clubs staan in de rij voor de vleugelspits die maar geen vertrouwen krijgt in Almelo. VVV lijkt de beste papieren te hebben om hem te contracteren.

Two Worlds komt pas in mei

Gisteren was er het nieuws dat Two Worlds misschien naar de PS3 komt, maar nu is ook bekend geworden dat het spel iets later zal uitkomen op de PC en Xbox 360.

De RPG stond al tijden in de planning voor een release in maart, maar de ontwikkelaar heeft bekend gemaakt dat het spel pas op 9 mei in de winkels zal verschijnen. Deze extra paar weken worden gebruikt om bugs eruit te halen, en de balans beter te maken. Maar ze zullen deze tijd vooral gebruiken om de multiplayer goed te krijgen. "The time gained will be used to further perfect the multiplayer aspect. We'll be publishing more info next week about this feature"

Doorbraak in ontwikkeling computerchips

DigitalIntel en IBM hebben grote stap voorwaarts gedaan in de ontwikkeling van chips. Een nieuwe technologie maakt het mogelijk om kleinere en krachtigere halfgeleiders te maken. Daarmee is een oplossing gevonden voor een probleem dat de chipsector al tientallen jaren bezighoudt.

De huidige chiptechnologie maakt het steeds moeilijker om halfgeleiders nog kleiner te maken. Hoe kleiner de chip wordt, des te meer energie er 'weglekt'. Daardoor neemt de efficiency van de chip af en komt er veel hitte vrij.

Door dit probleem dreigde de zogenoemde wet van Moore niet langer op te gaan. De oprichter van Intel, Gordon Moore, voorspelde in 1965 dat het aantal transistors op een chip elke twee jaar zou verdubbelen. Tot nu toe is deze wet wel opgegaan.

Intel en IBM hebben nu afzonderlijk van elkaar een nieuwe technologie ontdekt, die de productie van chips veel kleiner dan een menselijke haar mogelijk maakt. De snelheid van de halfgeleider kan met 20 procent worden opgeschroefd. Het energieverlies kunnen fabrikanten met de nieuwe technologie tot wel 80 procent beperken.

Intel hoopt de nieuwe technologie later dit jaar al te kunnen gebruiken. IBM denk dat zijn partner AMD, de grootste concurrent van Intel, volgend jaar kleinere en sneller chips introduceert.

De 45nm Intel Penryn, opvolger van de Core 2, is gebasereerd op HK+MG transistoren
De transistoren van de Intel Penryn bestaan uit een 'high-k' hafniumlegering en een metalen gate

Herdenking Auschwitz in Amsterdam

BinnenlandsBelangstellenden en nabestaanden hebben zondag in het Wertheimpark in Amsterdam de gruweldaden van de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht. Ze stonden stil bij de volkerenmoord op de joden, Roma en Sinti en alle andere groepen die door de nazi's als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd.

De jaarlijkse Auschwitz-herdenking bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' van Jan Wolkers vond plaats in aanwezigheid van onder anderen burgemeester Job Cohen van Amsterdam, staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) en ambassadeurs en officiële vertegenwoordigers van Duitsland, Frankrijk, Israël, Oostenrijk, Polen en Rusland.

Cohen zei in zijn toespraak dat de mensen bij het monument bijeengekomen zijn omdat ''we niet willen dat de herinnering vervaagt aan de gruweldaden waar mensen toe in staat waren''. Hij riep de mensen op waakzaam, weerbaar en solidair te zijn. ''Waakzaam voor signalen van uitsluiting en discriminatie. Weerbaar tegen fascisme, racisme en antisemitisme. En solidair met verdrukten en vervolgden.''

Holocaust Memorial Day
Voor het eerst werd in het kader van Holocaust Memorial Day een krans gelegd namens alle scholieren en studenten. De Verenigde Naties besloten twee jaar geleden 27 januari voortaan als Holocaust Memorial Day aan te merken. In Nederland herdenkt het Auschwitz Comité al tientallen jaren op de zondag die het dichtst bij de 27e januari ligt.

De bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz vond plaats op 27 januari 1945. Tussen juli 1942 en september 1944 werden meer dan 107.000 joden gedeporteerd uit Nederland. Slechts 5200 overleefden de nazi-concentratiekampen en keerden terug.

Compleet voetbalelftal aangehouden

Icoon VoetbalEen compleet voetbalelftal is zaterdag na een wedstrijd in Maartensdijk (De Bilt) aangehouden. De mannen raakten tijdens de wedstrijd slaags met de thuisploeg. Een toeschouwer raakte lichtgewond, meldde de politie zondag.

De aanleiding voor de vechtpartij was onenigheid over een aantal rode kaarten dat was uitgedeeld. Op een gegeven moment sloeg de vlam in de pan en werd er flink gevochten. De poltitie nam de ploeg samen met hun coach mee naar het bureau.

Rode kaart

CD: High Contrast presents Marcel Woods

Met het begin van het nieuwe jaar komt High Contrast Recordings met een nieuwe CD-serie: High Contrast presents. Bij elk volume staat een andere grote naam of rijzende ster uit de dans scène centraal. De opdracht? Stel een plaat samen die omvat waar jij je nu mee bezig houdt. De keuze is vrij, de mogelijkheden zijn legio. De beginnende DJ zal met zo’n release zijn voordeel doen, maar de man die deze serie mag starten behoeft geen introductie meer. Marcel Woods brengt ons zijn eerste CD, een dubbelaar bestaande uit een mixplaat en een compilatie van zijn eigen materiaal.



Turkije meest veroordeeld door Hof Mensenrechten

Icoon JustitieTurkije is in 2006 het vaakst veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Tegen het land zijn 312 vonnissen gewezen waarbij een schending van de mensenrechten is vastgesteld.

Rechters bespeurden veelal oneerlijke rechtszaken, evenals ondeugdelijk justitie-onderzoek, martelingen, dwangarbeid en gebrekkige vrijheid van meningsuiting.

Het Europees Hof is de hoogste instantie die controleert of aangesloten landen zich houden aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het Hof wees vorig jaar totaal 1445 arresten waarbij een land werd veroordeeld, zo blijkt uit een tabel op de website zondag.

Turkije is tevens kandidaat-lid van de Europese Unie (EU), waarbij 27 landen economisch en politiek sterk samenwerken. De EU vertraagde de toetredings-onderhandelingen in december, omdat Turkije te weinig vorderingen maakt.

Na Turkije veroordeelde het Hof vooral Slovenië (185 vonnissen, bijna uitsluitend wegens te langdurige rechtsprocedures) en Polen (107 vonnissen, zowel wegens schending van vrijheid als te langdurige processen).

Nederland is vorig jaar zes keer veroordeeld. Ons land zit daarmee in de onderste regionen van de ranglijst van 46 landen bij het Hof. De Nederlandse veroordelingen betroffen meestal kleinere zaken, zoals procedurefoutjes. Eenmaal verwierp het Hof een klacht: een Turk die zijn verbanning uit Nederland aanvocht.

Over een periode van acht jaar staat Italië aan kop wat betreft veroordelingen. Het land is 1246 keer op de vingers getikt, voor driekwart van de gevallen omdat rechtszaken veel te lang duurden. Turkije volgt met 1076 veroordelingen. Frankrijk staat op de derde plaats met 431 arresten.

AO: En dat is tien voor Federer

Roger Federer heeft voor de derde maal in zijn loopbaan de Australian Open op zijn naam geschreven. De Zwitserse nummer één van de wereld was in de finale met 7-5, 6-4 en nogmaals 6-4 te sterk voor de Chileen Fernando González. Het was voor Federer tevens zijn tiende Grand Slam-titel.

In zijn eerderer duels in Melbourne maakte de Chileen veel indruk, waardoor de verwachtingen erg hoog waren. Vanaf de eerste bal blijken die niet onterecht. Beide spelers haalden alles uit de kast. Ook bij Federer, vaak een 'slow starter', gingen gelijk alle remmen los. De Zwitser domineerde in de eerste games, was creatiever, maar de verschillen waren minimaal. Aanvankelijk had González iets meer moeite om zijn service te verzilveren, maar hij wist wel bij te bijven. In de negende game kreeg de 26-jarige Chileen als eerste een breakpoint en wist die ook te benutten.

Federer wist echter direct doorte breken. Bij de stand 5-4, 40-15 had González twee setpunten, maar het lukte niet om ze te verzilveren. Federer profiteerde hiervan en trok in de tiebreak de eerste set naar zich toe.

Tot 3-3 in het tweede bedrijf wist González bij te blijven, waarna Federer wist te profiteren van twee zwakke ballen van de Chileen. De 'Fed Express' wist daarop eenvoudig ook de tweede set binnen te halen.

In het derde bedrijf leek de Chileen er niet meer in te geloven. Hij zette geen druk meer op de service van de Zwitser, en het was enkel wachten totdat Federer hem weer wist te breken. Dat gebeurede in de zevende game, en daarna wist Federer vrij eenvoudig de wedstrijd uit te spelen.

Salvetat opvolgster Marianne Vos

Maryline Salvetat is de nieuwe wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen. In het Belgische Hooglede rukte de Française zich in de slotfase los van de Amerikaanse Katie Compton en landgenote Laurence Leboucher, die het podium compleet maakten.

De drie profiteerden van de tegenslag van de favorieten Marianne Vos, Daphny van den Brand en Hanka Kupfernagel. De Duitse had een prima start van de wedstrijd, en pakte al snel een voorsprong op de rest. Vos raakte daarentegen door een stuurfout achterop.

Kupfernagel wist een paar ronden aan de leiding te blijven, maar door een val zakte ze steeds verder weg en was voor haar de wedstrijd gedaan. Beste Nederlandse was Daphny van der Brand, die als vierde eindigde. Marianne Vos, vorig jaar de beste, eindigde als zevende.

DVD: A Way Of Life

Films over racisme doen het de laatste tijd goed, zie Crash. Regisseuse en scenarioschrijvster Amma Asante, zelf vroeger één van de weinige gekleurden in haar buurt, heeft voor A Way of Life uit 2004 een soortgelijke aanpak gekozen als de Oscarwinnaar van 2005. Er wordt niet zozeer een oordeel geveld, maar meerdere kanten van het verhaal getoond. Ook A Way of Life wist een aantal prijzen in de wacht te slepen, zoals Most Promising Newcomer bij de Bafta's. En dat zonder duizenden screeners op te sturen!


Sperwer jaagt op Amsterdamse mus

Icoon AlgemeenSinds de sperwer zijn plek heeft gevonden is het slecht gesteld met de mus in Amsterdam. Waren er tien jaar geleden nog 40.000 mussen, nu is het aantal teruggebracht tot 5400. Belangrijkste oorzaak is de sperwer, die mussen graag op het menu ziet.

Dat stelt stadsecoloog Martin Melchers zondag in radio-programma Vroege Vogels. Melchers heeft twee jaar door Amsterdam en het buitengebied gefietst om alle mussen te tellen.

De mus is niet voor niets een geliefd maal voor de sperwer. De mussen zijn trager dan bijvoorbeeld kool- en pimpelmezen en dus een makkelijker slachtoffer. Daarnaast verblijven mussen altijd in groepen op dezelfde plek, waardoor de sperwers altijd weten waar ze iets te eten kunnen vinden.

De stadsecoloog ontdekte onder meer dat één sperwer in korte tijd eigenhandig vierhonderd mussen om zeep hielp. Het mannetje bracht de dode mussen naar zijn gezinnetje. De sperwer is waarschijnlijk uit de bosgebieden gevlucht, omdat de vogel daar bedreigd werd door de havik. In de stad heeft de sperwer daar geen last van.

De mus is sinds 2004 een bedreigde vogel in Nederland. Door de bedreiging van de jagers in de stad, verlaten ze het stedelijk gebied of worden simpelweg opgevreten. Ze wonen in heggen, onder dakpannen en in schoorstenen. ''Je ziet ze minder omdat ze zich verschuilen voor de bombardementvluchten van de sperwers'', zegt Melchers.

De sperwer (foto: J. van de Greef)
De sperwer, de schrik van elke Amsterdamse stadsmus

Python verslindt elf waakhonden

Icoon BizarDe eigenaar van een boomgaard in Maleisië heeft eindelijk de oorzaak ontdekt van de verdwijning van zijn waakhonden: een zeven meter lange python slokte ze op.

Ali Yusof, een 35-jarige fruitteler, verloor de afgelopen drie maanden al elf honden. Hij ontdekte de reuzenslang aan de rand van het moeras naast zijn boomgaard. ''Ik schrok bij het zien van zo'n enorme python'', vertelt hij. Snel haalde hij de andere dorpelingen erbij. Het kostte zes man drie uur werk om de zeventig kilo wegende slang te vangen en aan een boom te binden.

Ali had vier honden die zijn fruitbomen bewaakten, maar de laatste tijd verdween de een na de ander, en hij moest ze vervangen. De Maleisiër vermoedde dat ze werden opgegeten door een roofdier toen hij pootafdrukken van zijn honden zag die in het moeras verdwenen. ''Maar ik had niet verwacht dat het een python zou zijn'', zegt hij. De dorpelingen hebben de slang ongeschonden overgedragen aan ambtenaren van Natuurbescherming.

De 60 centimeter dikke en 7,10 meter lange python
De 7 meter lange hondenliefhebber

AO: Nestor en Likhovtseva winnen mix

De Canadees Daniel Nestor en de Russin Elena Lichovtseva hebben zondag de finale van het gemengd dubbel bij de Australian Open gewonnen. In de finale was het duo met tweemaal 6-4 te sterk voor het Wit-Russische koppel Max Mirnii en Victoria Azarenka.

Voor Mirnii was het het tweede verlies van een finale in Melbourne in twee dagen. Eerder was hij met de Zweed Jonas Björkman verliezend finalist in het mannendubbel. Daarin werd verloren van de Amerikaanse broers Mike en Bob Bryan.

Kostner Europees kampioene kunstschaatsen

De Italiaanse Carolina Kostner is Europees kampioene kunstschaatsen geworden. In de Poolse hoofdstad Warschau pakte ze het goud voor de Zwitserse Sarah Meier en de Finse Kiira Korpi, die als tweede en derde eindigden.

Na de korte kür stond favoriete Sarah Meier nog aan de leiding. Maar in de vrije kür bleef Carolina Kostner foutloos op muziek van de film 'Memoirs of a Geisha', terwijl Meier net iets minder kon overtuigen op filmmuziek van 'Pride and Prejudice'.

CD: Kasabian - Empire

Ze kreeg de opdracht van haar man om een mes mee te nemen, schone kleren en haar rijbewijs. Diezelfde avond vond er een gruwelijke slachtpartij plaats, "Now it's time for Helter Skelter". Drie maanden later zat ze in de rechtbank om als kroongetuige te dienen tegen haar toenmalige vriend, Charles Manson. Die vrouw heet Linda Kasabian, en een Engels quintet uit Blaby gebruikt haar achternaam tegenwoordig als bandnaam.

Malysz wint op schans Oberstdorf

De Poolse skispringer Adam Malysz heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd op de schans van Oberstdorf winnend weten af te sluiten. De Pool kwam tot afstanden van 132,5 en 137 meter en kreeg daarvoor de meeste punten, namelijk 283,1.

De Oostenrijker Thomas Morgenstern eindigde op de tweede plaats met 279,9 punten (134 en 131,5 meter). De Duitser Michael Uhrmann werd derde. De Noor Anders Jacobsen, die zesde werd, behoudt de leiding in het WB-klassement.

Stähli winnaar WK skeleton

De Zwitser Gregor Stähli heeft in St. Moritz zijn tweede wereldtitel op de skeleton veroverd. De Amerikanen Eric Bernotas en Zach Lund eindigden als tweede en derde. Dertien jaar geleden was de Zwitser voor het laatst wereldkampioen.

In drie van de vier runs gleed Stähli als snelste naar beneden op de buikslee. Uiteindelijk was zijn eindtijd 4.36,26 en bedroeg het verschil met Bernotas ruim anderhalve seconde.

De Nederlandse deelnemers wisten zich niet voor de slotrun te plaatsen. Dirk Matschenz kwam niet verder dan de 22e plaats, Peter van Wees eindigde als 25e.

EK-limieten voor vier atleten

Hordenlopers Marcel van der Westen en Gregory Sedoc, hoogspringer Martijn Nuyens en polsstokhoogspringer Robert-Jan Jansen hebben gisteren voldaan aan limieten voor het Europees kampioenschap indoor begin maart in het Engelse Birmingham.

Op de 60 meter horden liep Van der Westen een tijd van 7,65 seconden, Sedoc noteerde 7,67 seconden. Voor beiden was de eis 7,69 seconden. De 23-jarige Nuyens haalde in Tsjechië een hoogte van 2,24 meter, en dat was ook de limiet.

Polsstokhoogspringer Robbert-Jan Jansen wist bij wedstrijden in Luxemburg een hoogte te behalen van 5,55 meter en dat was precies de gewenste hoogte voor Birmingham. De atleten die voldoen aan de eisen voor het EK zijn verplicht om in februari deel te nemen aan het NK.

YouTube werkt aan beloning voor filmpjes

Icoon InternetCreatieve internetters die hun filmpje op de website van de onderneming YouTube plaatsen, verwerven in de naaste toekomst mogelijk inkomsten uit hun product. De stichter van YouTube, Chad Hurley, heeft dit zaterdag in het Zwitserse Davos tegenover de Britse omroep BBC bevestigd.

Hurley werkt aan een systeem om advertentie-inkomsten te delen met creatieve inzenders. Het systeem moet over een paar maanden kunnen werken maar hoe is nog onderwerp van onderzoek. Het moet een mengeling worden van advertenties, ook als voorfilmpje, en videoclips en -films. Hurley wil ''creativiteit belonen'' door de inkomsten te delen met gebruikers. Dat zijn er maandelijks naar schatting zeventig miljoen.

YouTube werd recent gekocht door de gigant Google. Er bestaan al internetsites waar advententie-inkomsten worden gedeeld met gebruikers die filmmateriaal inzenden, maar YouTube is qua omvang veruit de belangrijkste.

'Moordenaars Russische ex-spion niet vervolgd'

MisdaadDe moordenaars van de Russische ex-spion en criticus van de Russische regering Aleksander Litvinenko, kunnen niet worden vervolgd. De Britse rechercheurs die het onderzoek leiden hebben volgens The Sunday Times van 28 januari al bijna twee weken geleden de weduwe Marina op de hoogte gebracht.

Litvinenko woonde en werkte in Londen toen hij werd vermoord. Tegen twee verdachten, Andrej Loegovoj en Dmitri Kovtoen, is volgens de recherche ruimschoots bewijs verzameld. Maar zij zijn in Rusland en kunnen op grond van de Russische wetgeving niet worden uitgeleverd. Daarmee is de moordzaak voor de Britse recherche opgelost en gesloten, berichtte The Sunday Times op gezag van bronnen betrokken bij het onderzoek.

Litvinenko werd vergiftigd met een uiterst radioactieve stof, polonium-210. Hij stierf 23 november in Londen en beschuldigde kort voor zijn dood de Russische regering van de moord.

Boete effectief tegen diefstal winkelwagens

Icoon PolitieSupermarkten hebben nu het ultieme wapen gevonden in hun strijd tegen de winkelwagendief: de geldstraf. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in Leidschendam is het uitschrijven van een boete van vijftig euro de beste manier gebleken om de diefstal van tienduizenden winkelkarretjes tegen te gaan.

De eerste gelukkige werd een 42-jarige vrouw uit Kampen. Zij mocht afgelopen woensdag een prent van 50 euro in ontvangst nemen omdat ze al tijden illegaal met een winkelwagentje rondstruinde.

Het CBL spoort nu alle gemeenten aan om in hun algemene politieverordening het bezit van winkelwagens buiten de toegestane winkelzones stafbaar te stellen met een geldboete. "Op die manier wordt burgers duidelijk dat men zich niet zomaar winkelwagens toe mag eigenen."

Een winkelwagen kost bijna 200 euro, zegt het CBL. "Jaarlijks praat je voor alle gezamenlijke ondernemers over een kostenpost van miljoenen euro." De belangenorganisatie denkt met de maatregel het probleem van de verdwijnende boodschappenkarretjes op te lossen.

Massamoord op dolfijnen...

Dolfijnen zijn misschien wel mooiste zoogdieren die er rond zwemmen. Het is dan ook niet prettig om te kijken naar een filmpje over de Japanse massamoord op deze beestjes. En waarvoor? Blijkbaar willen de japanners uiteindelijk wat lekkers op tafel hebben staan.

Vooral de manier waarop de dolfijnen in het nauw gedreven worden en uiteindelijk gedood worden is geen prettig gezicht. Ik weet dat het heel simpel is om het te roepen, maar dit moet werkelijk gestopt worden!

De moord op dolfijnen mirror.

Met dank aan Bill_E voor de submit.

DVD: Theo Maassen - Tegen beter weten in



Zoals Henk van den Tillaard ooit al zei: "Hij is altijd druk bezig met dingen opschrijven, notities te maken". Een opmerking uit het theaterprogramma "Neuk het Systeem" van Theo Maassen, waarmee hij definitief doorbrak. Zijn sketch voor zijn collega van het fictieve Mengvoeders United bracht hem op topniveau waar alleen de beste cabaretiers resideren. Ook Theo Maassen heeft zich de afgelopen tijd bezig gehouden met 'dingen opschrijven en notities maken'. Anderhalf uur aan grappen en wellicht ook nog eens een serieuze ondertoon. Zit de zaal vol met mensen die wachten op de platte grap of wil Maassen Tegen beter weten in ook nog eens een boodschap meegeven aan het publiek? Maassens vijfde show is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Afscheid (slot)

Het bedrijf had hem niet meer nodig. Dat wist hij nu wel zeker. Zijn rapporten werden al lang niet meer gelezen. Hij kon dat merken omdat er nooit opmerkingen op kwamen. Sinds de laatste van zijn oude collega`s vervroegd was vertrokken, had hij exact op die manier de dingen gedaan. Waarom zou het proces nu ineens veranderd zijn? Alleen maar omdat er nieuwe dingen werden uitgevonden. Met enige weemoed bedacht hij dat er vandaag een einde aan zou komen.

Opening RandstadRail 3 uitgesteld

Icoon BinnenlandsHet traject van de lightrailverbinding RandstadRail tussen Loosduinen en station Den Haag Centraal gaat niet op maandag 29 januari open voor publiek. Vervoerder HTM heeft besloten de opening een week uit te stellen nadat tijdens proefritten tweemaal een treinstel ontspoorde.

Bij het eindpunt van de lijn, het Arnold Spoelplein in Loosduinen, liep woensdag- en vrijdagavond een treinstel uit de wissel. Niemand raakte daarbij gewond, het ging om een testtrein zonder passagiers. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het vervoerbedrijf besloten een week langer testritten uit te voeren. "We willen te allen tijde voorkomen dat reizigers het gevoel krijgen dat het reizen met RandstadRail niet veilig is."

De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde het vervoer op die trajecten eind november stil na een reeks ontsporingen. Bij het ernstigste incident raakten zeventien mensen gewond. De ontsporingen op het nieuwe traject gebeurden op hetzelfde punt. Het gaat om een nieuw stuk rails, met nieuwe wissels.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.