FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 oktober 2006

Mexico stuurt troepen naar onrustig Oaxaca

Icoon Buitenlands De Mexicaanse president Vicente Fox heeft federale veiligheidstroepen naar Oaxaca gestuurd om een einde te maken aan het geweld in de hoofdstad van de gelijknamige staat. De troepen zullen de stad in de loop van de dag bereiken, liet het kantoor van de president zaterdag in een verklaring weten.

In Oaxaca zijn vrijdag tijdens protestacties drie mensen doodgeschoten, onder wie een Amerikaanse cameraman. De doodgeschoten cameraman is Brad Will, die werkte voor de internetsite Indymedia. De twee andere slachtoffers van de schietpartij waren Mexicanen. Een van hen is fotograaf van een Mexicaanse krant. De barricaden die de betogers in Oaxaca hebben opgeworpen zouden zijn beschoten vanaf het dak van een regeringsgebouw.

Tegenstanders van de gouverneur van de staat Oaxaca, Ulises Ruiz, voeren al maandenlang actie. De actievoerders betichten Ruiz van corruptie en repressie tegen opponenten en willen dat de gouverneur zijn ontslag indient.




Uitslagen Spanje speelronde 8

Vorig weekend was het weekend van de toppers. Om dat te compenseren speelde de grote Spaanse drie deze week tegen de kleintjes. Kleintjes staan er echter om bekend om af en toe eens een reus onderuit te halen.

Koploper Barcelona had daar weinig last van. Na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Real Madrid moest de ploeg van Frank Rijkaard zich herpakken. In Camp Nou kwam promovendus Recreativo Huelva op bezoek. Het duurde even voordat de Catalanen op gang kwamen, maar toch bleek al snel dat Barça zoals verwacht de te kloppen ploeg was. Na een half uur kreeg Barcelona een strafschop, nadat ex-Blaugrana Mario een overtreding beging op Eidur Gudjohnsen. Vanaf de stip faalde Ronaldinho niet. Diezelfde Ronaldinho maakte in de tweede helft de beslisser, waarna ook Xavi Hernández nog mocht scoren. Uiteindelijk won Barcelona vrij simpel, door vooral in de tweede helft zijn klasse te tonen.

Valencia nam het in deze speelronde op tegen degradatiekandidaat Real Racing de Santander. De ploeg kwakkelt al seizoenen lang onderaan in de Liga, maar weet zich keer op keer te handhaven, meestal door onverwachts punten te stelen. Zo ook afgelopen zaterdag, toen Valencia op bezoek kwam. De eerste helft was niet om aan te zien, maar toch kwamen er diverse kansen voor onder meer David Villa. De topschutter kon echter niet afronden, en dat was waar Racing in de tweede helft de punten pakte. Pedro Munitis zorgde tien minuten in de tweede helft voor de enige treffer, en stuurde Los Ches puntloos naar huis. In de blessuretijd verloor Valencia ook nog Mario Regueiro, die zijn tweede gele kaart pakte.

Real Madrid kreeg ook te maken met een promovendus. In de uitwedstrijd tegen Gimnàstic de Tarragona kreeg De Koninklijke al snel een paar fikse kansen tegen. Iker Casillas wist met een paar knappe reddingen de nul te houden, maar toen Nàstic na een half uur een strafschop kreeg kon hij deze niet keren. Makukula werd in de zestien onderuit gehaald door Fabio Cannavaro. Real toonde echter veerkracht. Vlak voor rust maakte Roberto Carlos gelijk vanuit een vrije trap, en in de tweede helft beslisten Iván Helguera en Robinho de wedstrijd in het voordeel van de titelkandidaat. Real Madrid stijgt door de eigen winst en het verlies van Valencia naar de derde plaats.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
28/10Real RacingValencia1-0
28/10BarcelonaRecreativo Huelva3-0
28/10GimnàsticReal Madrid1-3
29/10Celta de VigoSevilla1-2
29/10GetafeDeportivo la Coruña2-0
29/10Real BetisReal Mallorca0-1
29/10Real SociedadVillarreal0-1
29/10LevanteEspanyol0-0
29/10OsasunaAthletic Club1-1
29/10Atlético MadridReal Zaragoza0-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Barcelona81919-7
2.Sevilla81817-10
3.Real Madrid81713-4
4.Real Zaragoza81617-10
5.Valencia81613-6
6.Getafe8168-4
7.Deportivo la Coruña8149-7
8.Atlético Madrid81310-7
9.Villarreal8127-7
10.Real Mallorca8125-5
11.Celta de Vigo81011-13
12.Recreativo Huelva8109-11
13.Real Racing897-10
14.Levante897-12
15.Osasuna885-8
16.Espanyol874-8
17.Athletic Club867-15
18.Real Betis848-12
19.Gimnàstic848-18
20.Real Sociedad825-15

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutéSevilla7
=.Diego MilitoReal Zaragoza7
3.David VillaValencia5
=.RonaldinhoBarcelona5
5.Fernando MorientesValencia4
=.Samuel Eto'oBarcelona4
=.Ruud van NistelrooijReal Madrid4
=.Fernando BaianoCelta de Vigo4

Programma:

DatumThuisUitTijd
5/11LevanteReal Sociedad18.00
5/11VillarrealReal Betis18.00
5/11Real MallorcaAtlético Madrid18.00
5/11Real ZaragozaGetafe18.00
5/11Deportivo la CoruñaBarcelona18.00
5/11Recreativo HuelvaGimnàstic18.00
5/11Real MadridCelta de Vigo18.00
5/11SevillaOsasuna18.00
5/11Athletic ClubReal Racing18.00
5/11EspanyolValencia18.00

Mexicaanse is Miss Transseksueel

Icoon Showbizz Er is een Miss World, Miss Universe, Miss Europa, Miss Nederland en Miss FOK!... Maar er is ook een Miss Transseksueel. De Mexicaanse Erica Andrews is zondag in het Thaise Pattaya gekroond tot mooiste transseksueel ter wereld. Ze was de beste van de 24 'vrouwen'. "Dit is een fantastisch gevoel", zei Andrews nadat ze de geldprijs van 10.000 dollar had ontvangen. De Filipijnse Patricia Montrecarlo en de Thaise Ratravee Jiraprapakul zijn respectievelijk tweede en derde geworden.

Thailand is een land dat bekend staat om seksuele tolerantie. Het is dan ook geen toeval dat het Miss International Queen, zoals het evenement werkelijk heet, juist hier gehouden wordt. Er zaten zondag maar liefst 25 miljoen Thai voor de buis om de transseksuelen in bikini over de catwalk te zien lopen. Andrews loofde de tolerantie in het land jegens transseksuelen en verklaarde dat ze in haar eigen land en veel andere westerse landen minder respect geniet.



Erica Andrews, mooiste transseksueel ter wereld

Bos geen minister onder Balkenende

Icoon Verkiezingen PvdA-lijsttrekker Wouter Bos zal geen minister of vicepremier worden als Jan Peter Balkenende de premier wordt in een eventuele coalitie tussen CDA en PvdA. Hij zei dat zondag tijdens het lijsttrekkersdebat op Radio 1. Feitelijk betekent het dat hij alleen in een kabinet zal treden als de PvdA de grootste partij wordt. Als het CDA de verkiezingen wint, zal Bos fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer blijven.

Balkenende en Bos haalden in het debat hard uit naar elkaar. Balkenende verweet de PvdA-leider dat hij "draait en oneerlijk is" over het ouderenbeleid van het huidige kabinet. Bos toonde zich verbijsterd over het CDA-plan om het ontslagrecht te versoepelen.

Ondanks de harde toon naar elkaar toe, wilden beide leiders een coalitie tussen CDA en PvdA niet uitsluiten. Balkenende liet zich niet uitdagen door VVD-leider Rutte om al voor de verkiezingen kleur te bekennen. Bos zei erover dat "ook als je het zeer oneens bent, je toch met elkaar in gesprek kunt blijven".



Bos blijft in de Kamer als CDA wint

Geen spoor mishandelaars Groep Wilders

Icoon Misdaad Er is nog geen spoor van de groep personen die vrijdagavond in Den Haag twee medewerkers van de Groep Wilders mishandelden. Het gaat volgens de politie om zes tot acht jongeren die de medewerkers, die verkiezingsposters aan het plakken waren, achtervolgden en mishandelden. Een woordvoerder zei zondag dat de politie maandag de beelden van de bewakingscamera's van het Vredespaleis opvraagt. De plakkers van Wilders kregen klappen op het Carnegieplein, voor het Vredespaleis.

Mogelijk kunnen de mishandelaars geïdentificeerd worden met behulp van de camerabeelden. De twee slachtoffers worden zondag nogmaals gehoord in de hoop dat zij duidelijkere signalementen kunnen geven. Tijdens het plakken van de posters, onder meer op het Hobbemaplein en bij station Hollands Spoor, werden de medewerkers lastiggevallen door een groep van vijf of zes mannen. Volgens de politie achtervolgden zij vermoedelijk op scooters de posterplakkers in hun auto.

Op het Carnegieplein schopten, sloegen, bedreigden en bespuugden de belagers de medewerkers. De auto werd bekrast. Burgemeester Wim Deetman van Den Haag noemde het "onaanvaardbaar" wat er is gebeurd. "Er moet alles op alles worden gezet om de daders te pakken te krijgen, zodat ongestoord verkiezingscampagne gevoerd kan worden". Geert Wilders is blij dat Deetman de zaak serieus aanpakt. De politie roept getuigen op zich te melden.

Partij spant kort geding aan tegen StemWijzer

Icoon Verkiezingen De Liberaal Democratische Partij (LibDem) heeft een kort geding aangespannen tegen het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), de organisatie die verantwoordelijk is voor de StemWijzer. De partij vindt het niet eerlijk dat de StemWijzer bij het stemadvies zes politieke partijen, waaronder de LibDem, niet automatisch meeneemt in het stemadvies. Dat meldde lijsttrekker Sammy van Tuyll van de LibDem zondagavond. Het kort geding dient maandagmiddag bij de rechtbank in Amsterdam.

De gebruiker van de StemWijzer moet van tevoren in een apart scherm aanvinken of hij de zes partijen al dan niet in het advies wil laten meetellen. Volgens Van Tuyll zijn veel mensen zich daarvan niet bewust, waardoor ze geen objectief stemadvies krijgen. Projectleider Jochum de Graaf van de StemWijzer bevestigt dat het kort geding is aangespannen. Hij ziet het met vertrouwen tegemoet omdat naar zijn mening "overduidelijk" staat aangegeven dat de gebruiker naast de achttien partijen die automatisch meedoen ook de zes andere kan meenemen.

De achttien 'vaste' partijen werden bij de vorige verkiezingen in de Tweede Kamer gekozen of zijn partijen die volgens verschillende opiniepeilingen een of meer zetels krijgen in de nieuwe Tweede Kamer. De zes overige, waaronder de LibDem, halen volgens de peilingen geen zetels, maar doen wel in alle of vrijwel alle kieskringen aan de verkiezingen mee.



Kort geding tegen StemWijzer

Zweedse arbiter voor PSV

Komende dinsdag zal PSV in het toernooi om de Champions League aantreden tegen Galatasaray. Deze wedstrijd staat onder leiding van Martin Hansson. De Turkse ploeg komt dinsdag aan in Eindhoven.

De Zweedse scheidsrechter had nog nooit de leiding tijdens een wedstrijd in Europees verband waarbij ook een Nederlandse ploeg betrokken was. Toch is het geen onbekende voor Nederland. Tijdens het WK onder 21 jaar in Portugal floot hij twee wedstrijden van Jong Oranje. Het eerste duel was de wedstrijd tegen Italië. De andere wedstrijd was de finale van het prestigeuze toernooi tegen Oekraïne. Oranje zegevierde toen met 3-0.

Mozart op de Fles

Als je op een fles blaast, komt daar een toon uit. Als je de fles met wat water vult wordt die toon hoger, want de inhoud kleiner. Van dat principe maken de panfluitpuffende winkelcentra'indianen gebruik als ze je weer met hun omgehangen vloerkleedjes op Zaterdag cultureel verantwoord staan op te wachten buiten de Konmar. Nou is dat geblazen geluid een beetje week, beetje zeikerig. Denk Sjors Zamfir, toiletten bij van der Valk, dat soort ambiance. Deze man vond dat blijkbaar ook en heeft een manier gevonden om Mozart op een door hem zelf bedacht drankorgel te spelen, lekker swingend en met een mooie westers-culturele eigenheid, die straatmuziek die extra artistieke dimensie geeft waar sommige mensen zo gretig van willen houden.

Van Gaal is trots op AZ

Louis van Gaal, trainer van AZ, kijkt altijd kritisch naar de wedstrijden van de Alkmaarse formatie. Toch kon de oefenmeester, na de winst op FC Utrecht (5-1), geen enkele zwakke plek van zijn elftal noemen.

"Dit was veruit onze beste wedstrijd van het seizoen", was de reactie van Van Gaal. "Voor het eerst hebben we een duel negentig minuten lang gedomineerd. Ik ben trots op deze grote prestatie."

Zijn collega aan de zijde van FC Utrecht, Foeke Booy, was minder blij met het vertoonde spel van zijn ploeg. "We kwamen naar Alkmaar toe met een in mijn eigen ogen prima plan", aldus de trainer. "Om dat plan goed uit te voeren moesten we aan de bal sterk zijn. Dat waren we niet vandaag. In de tweede helft stond het schaamrood op mijn kaken. Dit was vernederend, Utrecht-onwaardig. Ik heb hier grote moeite mee."

Belg beroofd door nepagent

Icoon Politie Een 26-jarige man uit België is vrijdag in Zeeland beroofd door een man die zich voordeed als politieagent. Toen de Belg reed op de weg tussen Terneuzen en Sas van Gent dacht hij dat er een politieauto achter hem reed. De man in de 'politieauto' gaf de Belg met handgebaren aan dat hij aan de kant van de weg moest stoppen. De Belg volgde dit bevel.

De 'politieagent' zei tegen de Belg dat hij te hard had gereden en dat dat hem geld zou gaan kosten. Toen de Belg zijn portemonnee pakte om de boete te betalen, pakte de nepagent de portemonnee en haalde "enkele tientallen euro's" eruit. Daarna stapte de nepagent in zijn neppolitiewagen en ging er vandoor. Dat heeft de echte politie zondag gemeld.

De Belg was ervan overtuigd dat hij te maken had met een echte agent, omdat er blauwe knipperlichten in de grille van de auto waren gemonteerd. De politie is nog op zoek naar de nepagent.

Met dank aan Sneeuwbataljon voor de submit.

Uitslagen Duitsland speelronde 9

Er werd in speelronde negen lustig op los gescoord in de Duitse Bundesliga. Het mag geen verrassing heten dat Werder vaak de trekker overhaalde. Arminia Bielefeld daarentegen staat minder bekend om hun grote overwinningen.

Koploper Werder ging op bezoek bij de nummer voorlaatst, Mainz. Miroslav klose stond al ruim zes wedstrijden droog, maar bracht daar na een kwartier verandering in. Een snelle omschakeling na balwinst op het middenveld werd koeltjes door de geboren Pool afgerond. Aangever was Aaron Hunt, die slechts zes minuten later door Klose bediend werd voor de 2-0. Een minuut later zat de wedstrijd op slot. De buitenspelval van Mainz faalde en Klose toonde zich de betere in een rechtstreeks duel met Mainz-keeper Dimo Wache. Met de Champions League-wedstrijd tegen Levski Sofia in het verschiet lieten de noorderlingen de touwtjes wat vieren. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in de 3-1 van invaller Mimoun Azaouagh, maar de orde werd in drie minuten weer hersteld met treffers van Hunt en Naldo. Manuel Friedrich hielp Werder kort voor tijd nog door een schot van Diego van richting te laten veranderen. Eindstand 1-6.

Bayern München ontving in de eigen Allianz Arena Eintracht Frankfurt. De ploeg uit de Europa's financiële hoofdstad was een van de twee nog ongeslagen clubs in de competitie, samen met Nürnberg. Die status raakte Eintracht echter kwijt. FC Hollywood toonde zich een echte topclub in het duel, door een slechte wedstrijd volledig te doen kantelen en winnend af te sluiten. Halverwege de eerste helft was het Roy Makaay die de score opende. Roque Santa Cruz lokte een fout van Eintracht-keeper Oka Nikolov uit, en de Nederlander strafte deze genadeloos af. De zuiderlingen konden vervolgens profiteren van de ontreddering bij Frankfurt. Makaay troefde Aleksandar Vasoski af om vervolgens breed te leggen, waarop Mark van Bommel de tweede Beierse treffer liet aantekenen. Hiermee waren alle aanvallende intenties van Eintracht de kop ingedrukt. Veel aanvallen van Bayern-kant eindigden door nonchalance, of door het kordate optreden van Nikolov. Claudio Pizarro kreeg nog de grootste kans om de voorsprong uit te breiden, maar de Macedonische doelman wist de strafschop van de Peruaan te pareren. Het bleef bij 2-0.

Uitslagen speelronde 9:

ThuisUitUitslag
1. FSV Mainz 05Werder Bremen1-6
Bayern MünchenEintracht Frankfurt2-0
Hamburger SVHannover 960-0
1. FC NürnbergBorussia Dortmund1-1
Borussia MönchengladbachBayer Leverkusen0-2
VfL BochumVfL Wolfsburg0-1
Energie CottbusHertha BSC Berlin2-0
VfB StuttgartSchalke 043-0
Arminia BielefeldAlemannia Aachen5-1

Stand:

#ClubGespeeldPWGVDoelsaldo
1.Werder Bremen91961227-11
2.Bayern München91651314-10
3.Schalke 0491651311-11
4.VfB Stuttgart91543217-14
5.Arminia Bielefeld91442316-11
6.Energie Cottbus91442313-12
7.1. FC Nürnberg91327011-7
8.Hertha BSC Berlin91334214-11
9.Borussia Dortmund91334212-11
10.Alemannia Aachen91240515-17
11.Borussia Mönchengladbach91240510-13
12.Bayer Leverkusen91132413-13
13.Eintracht Frankfurt91017111-11
14.VfL Wolfsburg9102436-9
15.Hamburger SV9916210-11
16.Hannover 96971449-18
17.1. FSV Mainz 05971448-17
18.VfL Bochum951267-17

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Roy MakaayBayern München5
=.Vlad MunteanuEnergie Cottbus5
=.Marko PantelicHertha BSC Berlin5
=.Mario GomezVfB Stuttgart5
=.DiegoWerder Bremen5

Programma speelronde 10:

DatumThuisUit
3 novHannover 96VfL Bochum
4 novWerder BremenEnergie Cottbus
4 novBayer Leverkusen1. FSV Mainz 05
4 novHertha BSC Berlin1. FC Nürnberg
4 novBorussia DortmundArminia Bielefeld
4 novVfL WolfsburgHamburger SV
4 novAlemannia AachenVfB Stuttgart
5 novSchalke 04Bayern München
5 novEintracht FrankfurtBorussia Mönchengladbach

Amateurgolfers pakken wereldtitel

De Nederlandse amateurgolfers hebben in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch de wereldtitel voor amateurs veroverd.

De Nederlandse ploeg, bestaande uit Tim Sluiter, Joost Luiten en Wil Besseling, bleef de ploegen van Canada en de Verenigde Staten voor. Nederland ging na drie rondes aan de leiding, maar leek deze op de slotdag toch nog te verspelen. Luiten zorgde echter met een eagle en vijf birdies dat Nederland alsnog de titel kon grijpen.

Wil Besseling veroverde daarnaast ook nog de individuele titel. De Fransman Julien Grillon, de Amerikaan Chris Kirk en de Canadees Richard Scott eindigden op een gedeelde tweede plek.

Zeeuwse halloweenoptocht leidt tot ruzie

Icoon Politie Een halloweenoptocht in Colijnsplaat, waarbij kinderen langs deuren van huizen gingen om snoep op te halen, is zaterdagavond uit de hand gelopen. Dat meldde de politie zondag

Toen de kinderen bij een bewoner van de Tulpstraat aanbelden en riepen "Je snoep of je leven", stapte de man dreigend naar buiten en antwoordde: "Doe dan maar je leven". De kinderen zetten het op een rennen in de richting van hun ouders die op een afstand een oogje in het zeil hielden. Een groep mensen ging daarna verhaal halen bij de bewoner.

De Zeeuwse politie kwam erbij en probeerde iedereen uit de buurt van de woning weg te krijgen. Een 28-jarige man die niet voldeed aan het politiebevel werd aangehouden. Op dat moment sloeg een 26-jarige vrouw met haar blote handen een ruit van de woning in. Ook zij werd opgepakt.

Daarmee was het nog niet afgelopen. 's Nachts werd de eerder aangehouden man mishandeld door twee mannen van 28 en 26 jaar. De politie arresteerde ook dit tweetal.

Zorgverzekeraar CZ maakt premie bekend

Icoon Financieel De Zorgverzekeraar CZ heeft zondag als eerste grote zorgverzekeraar de premies bekend gemaakt voor volgend jaar. De premie voor volgend jaar zal stijgen tot een jaarpremie van 1140 euro, dat is 92,40 euro meer dan dit jaar. Die stijging is minder dan de 1180 euro die verwacht werd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de brancheorganisatie voor zorgverzekeraars.

De allereerste zorgverzekeraar die de premies bekend maakte was DSW uit Schiedam. Deze rekent een premie van 1137 euro voor de basisverzekering en is daarmee 87 euro duurder dan vorig jaar. Ook deze zorgverzekeraar is goedkoper dan door ZN verwacht.

De zorgverzekeraars hebben tot 1 december de tijd op hun premies bekend te maken. Daarna kunnen consumenten besluiten om bij hun eigen zorgverzekeraar te blijven of over te stappen naar een andere zorgverzekering. Het nieuwe zorgstelsel is vorig jaar ingevoerd om concurrentie te bevorderen en de zorg betaalbaar te houden.

Uitslagen België speelronde 10

In de Belgische Jupiler League wist Racing Genk met acht spelers toch een punt te halen, terwijl Anderlecht ondanks het missen van twee strafschoppen toch wist te winnen van Lierse SK.

Charleroi pakte met acht spelers een punt tegen Germinal Beerschot. Er vielen maar liefst vier rode kaarten. Lange tijd speelde Charleroi met drie man minder en toch wist het met 1-1 gelijk te spelen. Charleroi-trainer Jacky Mathijssen werd na een half uur spelen naar de tribune gestuurd. Even daarna miste Abdelmajid Oulmers een strafschop voor Charleroi. Vlak voor rust kreeg Laurent Ciman rood voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Kort na rust kwam Germinal met 1-0 voor.

Twee minuten later werd het drama nog erger voor Charleroi toen Fabien Camus zijn tweede geel kreeg en van het veld afmoest. Vijf minuten daarna moest Oumar Bakari eraf wegens natrappen. Germinal kon het overtal van drie man niet benutten en zag bovendien Gustavo Colman rood krijgen. Het zag er naar uit dat Charleroi de wedstrijd gig verliezen, maar dankzij een treffer van Frank Defays nam de ploeg alsnog een punt mee naar huis.

Anderlecht miste zaterdagavond tegen Lierse SK twee penalty's binnen vijf minuten, maar wist toch met 2-0 te winnen, door twee treffers van Ahmed Hassan. In de slotfase van de wedstrijd tacklede Vandenbrouck Mbo Mpenza. Hassan miste echter de uitgelezen kans op een hattrick, want doelman Van Der Jeugt stopte. In de slotminuut sloeg Mamouni de bal uit het doel, en nam Anderlecht-goalie Daniël Zitka (de vaste penaltynemer) plaats achter de bal, maar hij schoot huizenhoog over.

Uitslagen speelronde 10

thuisuituitslag
Club BruggeMoeskroen5-1
AA GentFC Brussels3-3
BergenSV Zulte Waregem0-0
Germinal BeerschotCharleroi1-1
SK BeverenStandard0-3
SV RoeselareCercle Brugge1-0
WesterloLokeren4-1
AnderlechtLierse SK2-0
Sint-TruidenRC Genk1-2

Stand na tien speelrondes

#club gespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1Racing Genk1082026-926
2Anderlecht1072121-1123
3Club Brugge1062221-920
4Charleroi1054115-1119
5Standard Luik1052316-1117
6Westerlo1052316-1117
7Germinal Beerschot1043312-915
8AA Gent1043316-1915
9Excelsior Moeskroen1042417-2014
10SV Roeselare1033418-1912
11FC Brussels1033411-1212
12Bergen103349-1112
13Cercle Brugge103167-1010
14SK Beveren103167-1010
15SK Lokeren102448-1310
16Zulte-Waregem1023510-169
17Sint-Truiden1021711-177
18Lierse SK100194-201

Topscorers

#naamclub doelpunten
1.Patrick OgunsotoWesterlo9
2.Adnan CustovicMoeskroen8
3.Mohammed TchitéAnderlecht7


Programma speelronde 11

datumthuisuit
04/11StandardAnderlecht
04/11AA GentSV Roeselare
04/11SV Zulte WaregemSint-Truiden
04/11Cercle BruggeSK Beveren
04/11FC BrusselsMoeskroen
04/11CharleroiWesterlo
04/11RC GenkGerminal Beerschot
04/11LokerenClub Brugge
04/11Lierse SKBergen

Veel nieuwe incidenten met 'crofty bombs'

Icoon Binnenlands Er hebben dit weekend veel incidenten plaatsgevonden die te maken hebben met de zogenoemde 'crofty bomb'-rage. Het gaat om bommen die worden gemaakt met huis-, tuin- en keukenmateriaal als gootsteenontstopper. Eerder waren er gewonden gevallen door deze zelfgemaakte bommen.

Drie mannen werden opgepakt wegens poging tot zware mishandeling, omdat zij een 'crofty bomb' hadden gegooid naar een fietser. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. Ook vrijdagavond in Tilburg gooiden drie mannen van 18 en 19 jaar een zelfgemaakte bom naar een fietser. Zij hadden in totaal vijf 'crofty bombs' gemaakt en gegooid. Niemand raakte gewond.

In Hengelo experimenteerde een 13-jarige jongen met een zelfgemaakte bom. Ook daarbij raakte niemand gewond. Wel moest de jongen een boete betalen en werd hij doorverwezen naar Bureau Halt voor een taakstraf. In Doetinchem kon de politie voorkomen dat enkele minderjarige jongens een 'crofty bomb' zouden gooien. Ze waren bezig met het fabriceren van een dergelijke bom, maar de politie kon hun op tijd betrappen. Of ze vervolgd worden is nog niet bekend.



Een zogenoemde 'crofty bomb'


Met dank aan Sneeuwbataljon voor de submit.

Loting WTA Hasselt veranderd

Door de vele afzeggingen van geplaatste speelsters heeft men opnieuw geloot voor het WTA-toernooi van komende week in het Belgische Hasselt. Daardoor komt Michaëlla Krajicek in de eerste ronde niet uit tegen Ana Ivanovic, maar tegen de Italiaanse Mara Santangelo.

Na de eerdere afmelding van Dinara Safina, hebben ook Nadia Petrova (oververmoeidheid), Nicole Vaidisova (ziek), Katarina Srebotnik (oververmoeidheid) en Maria Kirilenko (heupblessure) zich op het laatste moment teruggetrokken van het toernooi.

SEGA wil studio's opkopen

Uit een interview met de Europese SEGA baas Mike Hayes, gehouden door de website MCV, blijkt dat SEGA van plan is enkele studio's op te kopen. “I think for Sega ‘West’ we probably need another two or three studios within the family to get to the critical mass we want to get to. We’re aggressively wanting to work with more third party devs but having two or three in-house would be ideal. Who they would be and when that will happen is based on the market and the opportunities that arrive, so we’re constantly on the lookout.” SEGA is dus op zoek naar twee of drie ontwikkelstudio's om hun huidige team te versterken. Welke studio's dat zijn mogen weet Hayes zelf nog niet eens, wel geven ze hun ogen goed de kost op zoek naar waardevolle aanvullingen voor het bedrijf.

Uitslagen Engeland speelronde 10

In de Engelse competitie wonnen zowel Manchester United als Chelsea hun wedstrijd, terwijl Arsenal punten verspeelde.

Chelsea won het uitduel tegen Sheffield United met 0-2. De Londense formatie kende echter geen makkelijke middag, omdat Sheffield grote kansen niet wist om te zetten in doelpunten. The Blues begonnen niet al te overtuigend aan de wedstrijd en kwamen zelfs nog onder druk te staan. Dit leidde ook tot een penalty voor de promovendus, maar Danny Webber wist uit destrafschop niet tot scoren te komen.. Chelsea drong langzaam aan en kwam op voorsprong, nadat doelman Paddy Kenny zich verkeek op een vrije trap van Frank Lampard. Na rust verdubbelde de ploeg van manager José Mourinho de marge na een goede aanval. Arjen Robben gaf de bal mee aan Lampard, die Michael Ballack wist te bedienen. De Duitser kopte in de 47ste minuut debal fraai binnen.

Manchester United won met 0-4 van Bolton Wanderers dankzij treffers van Wayne Rooney (3x) en Cristiano Ronaldo. Arsenal verspeelde wederom punten. In eigen huis geraakten The Gunners niet voorbij Everton. Nadat Tim Cahill de gasten uit Liverpool vroeg op voorsprong had gezet, zorgde Robin van Persie na rust alsnog voor de puntendeling.

Bij Liverpool neemt de druk op de positie van manager Rafael Benitez weer wat af. The Reds wonnen in eigen huis met 3-1 van Aston Villa. Dirk Kuijt, Peter Crouch en Luis Garcia wisten het net te vinden namens de thuisploeg.

Morgenavond speelt Manchester City nog de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough.

Uitslagen tiende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
FulhamWigan Athletic0-1
LiverpoolAston Villa3-1
NewcastleCharlton0-0
PortsmouthReading3-1
Sheffield UnitedChelsea0-2
WatfordTottenham Hotspur0-0
ArsenalEverton1-1
Bolton WanderersManchester United0-4
West Ham UnitedBlackburn2-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Manchester United102523 - 5
2Chelsea102517 - 5
3Bolton Wanderers102010 - 8
4Portsmouth101916 - 6
5Arsenal91816 - 5
6Everton101716 - 9
7Aston Villa101512 - 9
8Liverpool101412 - 12
9Fulham101311 - 15
10Reading101310 - 15
11Blackburn Rovers101210 - 13
12Tottenham Hotspur10126 – 10
13Wigan Athletic91212 - 11
14Middlesbrough9119 - 13
15Manchester City996 -13
16West Ham United1088 - 14
17Newcastle1087 - 13
18Watford1067 - 13
19Sheffield United1064 -14
20Charlton Athletic1056 – 15

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Nwankwo KanuPortsmouth7
2Andrew JohnsonEverton6
-Darren BentCharlton Athletic6

Programma elfde speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 04/11Aston VillaBlackburn
za 04/11BoltonWigan Athletic
za 04/11CharltonManchester City
za 04/11FulhamEverton
za 04/11LiverpoolReading
za 04/11Manchester UnitedPortsmouth
za 04/11NewcastleSheffield United
za 04/11WatfordMiddlesbrough
za 05/11Tottenham HotspurChelsea
zo 05/11West Ham UnitedArsenal

Bestuur de trein in Densha de GO!

In Japan zijn de mensen dol op treinen. Sommige Japanners zijn zelfs zo dol op treinen dat ze er eentje willen besturen, alhoewel dat vaak wegens te weinig treinvaardigheid niet mogelijk is. Voor die Japanners maakt Taito de serie Densha de GO!, waarin je zelf een virtuele trein kunt besturen. Er zijn al aardig wat versies verschenen (ook bekend onder de naam 'Let's go by Train'), en er komt nu zelfs een variant voor de Wii. Het grote Japanse tijdschrift Famitsu neemt deze spannende treinsim even met ons door.



Ancic wint St. Petersburg Open

De Kroaat Mario Ancic heeft het ATP-toernooi in het Russische St. Petersburg gewonnen. In de finale versloeg de als derde geplaatste Anicic titelverdediger Thomas Johansson met 7-5 en 7-6.

Voor de 22-jarige Ancic was het de derde individuele ATP-titel uit zijn loopbaan. Zes finales gingen verloren. Eerder won hij tweemaal in Rosmalen (2005 en 2006). Ook won hij vorig jaar met Kroatië de Daviscup.

Age of Empires: Age of Kings releasedatum en trailer

Hoewel Age of Empires: Age of Kings (Nintendo DS) al sinds februari dit jaar uit is in Amerika, is de Europese versie nog steeds niet verschenen. Wij hebben al lang en breed een review van de Amerikaanse versie van het spel, waaruit blijkt dat de speelbaarheid vanwege een crash-probleem niet om over naar huis te schrijven is. Dus wellicht is de Europese versie van dit mankement verholpen; 10 november zullen we het weten. Tot die tijd kunnen we het doen met een nieuwe trailer, die hopelijk niet vastloopt.

Bekijk trailer

8000 trommelaars halen wereldrecord

In een sportstadion in het Indiasche Shillong hebben 7951 mensen zich al trommelend verzekerd van een vermelding in het Guiness Book of Records. De trommelaars vormen samen de grootste gelegenheidsdrumband ter wereld. De trommelaars voerden het stuk Positive Vibrations uit van de plaatselijke musicus Rudy Wallang.

De recordpoging werd georganiseerd om toerisme in Shillong, de hoofdstad van de deelstaat Meghalaya, te stimuleren. De minister van toerisme van de deelstaat, R.G. Lyngdoh, spreekt van een historisch moment en ziet de toekomst van het gebied zonnig in. "Mensen in de hele wereld zullen nu weten dat Meghalaya en het noordoosten van India in zijn geheel een levendige plek en een geschikte vakantiebestemming is", aldus de minister.

Het vorige record werd in februari 2005 gevestigd in Hong Kong. Toen voerden 7727 trommelaars samen een stuk uit.

Amsterdammers willen geen deelraden

Icoon Enquête Uit een enquête van de Amsterdamse televisiezender AT5 blijkt dat driekwart van de Amsterdammers willen dat de deelraden afgeschaft worden. AT5 besloot de Amsterdamse burger te ondervragen, nadat Johan Remkes, minister van Binnenlandse Zaken, vorige week voorstelde de deelraden op te willen heffen. Een deelraad is een bestuurlaag op wijkniveau.

57,1 procent van de ondervraagden vindt het zelfs "een briljant idee" dat direct uitgevoerd zal moeten worden. Achttien procent vindt het een goed idee, maar verwacht niet dat de deelraden ooit opgeheven zullen worden. Een kwart van de Amsterdammers is tegen opheffing en vindt de stadsdelen prima functioneren.

Remkes wil dat het bestuur van de Randstad helemaal gaat veranderen. "Bestuurlijke drukte" in de Randstad moet volgens hem zoveel mogelijk vermeden worden. Afschaffen van een extra bestuurslaag als de deelraden kan volgens hem helpen bij een effectiever bestuur van de Randstad. Volgens hem is Den Haag een goed voorbeeld dat laat zien dat deelraden overbodig zijn. Volgens hem vergaderen nu teveel verschillende bestuurslagen over dezelfde onderwerpen.



Deelraden in Amsterdam

Sharapova wint Russisch onderonsje

De Russische Maria Sharapova heeft zondag haar vijfde titel van dit seizoen weten te behalen. Sharapova won de finale van het WTA-toernooi in het Franse Linz met 7-5 en 6-2 van haar landgenote Nadia Petrova.

Eerder won Sharapova het US Open, Indian Wells, San Diego en Zürich. Doordat ze de finale in Linz wist te bereiken passeerde de Russische de Belgische Justine Henin-Hardenne op de wereldranglijst, en staat ze nu tweede.

In totaal heeft de 19-jarige Russin nu vijftien internationale titels behaald.

Federer wederom te sterk voor Gonzalez

Roger Federer heeft zijn tweede ATP-toernooi in acht dagen tijdgewonnen en net als vorige week bedwong hij ook vandaag, in het ATP-toernooi van Basel, de Chileen Fernando Gonzalez. De Zwitserse nummer één van de wereld won met de setstanden 6-3. 6-2 en 7-6.

In de beslissende derde set kreeg Federer breekkansen in de elfde game, maar hij liet deze onbenut. In de tiebreak liep hij vervolgens snel uit naar een 3-0 voorsprong en won uiteindelijk met 7-3.

Voor Gonzalez was het bereiken van de eindstrijd al goud waard, want nu is de Chileen weer terug in de race voor de Masters. De beste acht tennissers van de ATP Champions Race plaatsen zich daarvoor. Door de punten die hij won in Basel staat de Chileen op plaats negen, met een minimale achterstand op James Blake en Tommy Robredo.

Oliespoor na aanrijding verraadt automobilist

Icoon OpmerkelijkEen 29-jarige Wageninger die na een aanrijding met een stuk straatmeubilair in Ede dacht er ongestoord vandoor te gaan, is bedrogen uitgekomen. Agenten die vrijdagnacht waren gewaarschuwd over de aanrijding troffen wat onderdelen van een auto aan alsmede een vers oliespoor.

Ze besloten het spoor te volgen en kwamen via Ede en Bennekom bij een woning in Wageningen uit, waar een gehavende auto stond. De Wageninger deed open en gaf volgens de politie toe dat hij op de Stationsweg tegen een paal was gereden.

Hij bleek echter ook nog eens met een alcohollucht te spreken. Onderzoek leerde dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken als toegestaan. De man is voorlopig zijn rijbewijs kwijt en hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Uitslagen Schotland speelronde 12

Glasgow Rangers en Heart of Midlothian verspeelde punten in de Schotse competitie. Omdat Celtic wel wist te winnen, liep het uit naar een voorsprong van tien punten. De Rangers bleven op eigen veld op 1-1 steken tegen Motherwell en Hearts speelde met 1-1 gelijk tegen Dunfermline.

De Rangers kwamen op eigen veld in de 36e minuut op voorsprong door een treffer van Kris Boyd. In de 51e minuut maakte Brian Kerr de gelijkmaker. Hearts kwam in eigen huis in de twaalfde minuut op voorsprong dankzij Andrius Velicka. In de 48e minuut schoot Hamilton de 1-1 binnen.

Celtic won vanmiddag met 2-1 van Kilmarnock. Invaller Kenny Miller stelde de zege pas een kwartier voor het einde veilig, toen hij van dichtbij raak schoot. Shunsuke Nakamura had eerder uit een vrije trap een 1-0 achterstand goed gemaakt.

Morgenavond wordt nog de wedstrijd tussen Aberdeen en Hibernian gespeeld.

Uitslagen speelronde 12:

ThuisUitEindstand
Saint MirrenInverness CT1-1
FalkirkDundee United5-1
Glasgow RangersMotherwell1-1
HeartsDunfermline1-1
KilmarnockCeltic1-2

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic123123-8
2Hearts122119-12
3Rangers121919-14
4Inverness CT121815-13
5Kilmarnock121815-19
6Hibernian111517-11
7Aberdeen111512-10
8St. Mirren121413-16
9Falkirk121413-16
10Motherwell121114-19
11Dunfermline1299-17
12Dundee United12810-25

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Scott McDonaldMotherwell7
=John SuttonSaint Mirren7

Programma speelronde 13:

DatumThuisUit
za 04/11Inverness CTAberdeen
za 04/11DunfermlineFalkirk
za 04/11MotherwellSaint-Mirren
za 04/11HibernianKilmarnock
za 04/11CelticHearts
z0 05/11Dundee UnitedGlasgow Rangers

Japanner breekt wereldrecord hamburgers eten

Icoon Bizar De Japanse Takeru Kobayashi heeft succesvol zijn titel verdedigd in de jaarlijkse hamburger-eetwedstrijd in de Amerikaanse staat Tennessee. Hij heeft zijn eigen wereldrecord ruimschoots overtroffen met 97 hamburgers in acht minuten. Ook alle voorgaande edities van het toernooi heeft hij gewonnen. Vorig jaar at hij 67 hamburgers en in 2004 kreeg hij 69 hamburgers naar binnen. De Japanner wint opnieuw de hoofdprijs van 10.000 dollar.

Opvallend is dat andere kandidaten ook goed presteerden. De tweede plaats is voor Joey Chestnut met 91 hamburgers en de derde plaats gaat naar Pat Bertoletti met 76. Er zijn vele strategieën om de wedstrijd te winnen. Zo mag je de hamburgers in één keer geheel opeten, maar mag je ze ook in delen verorberen. De strategie die Kobayashi meestal gebruikt is dat hij de broodjes eerst in water doopt om ze makkelijker naar binnen te krijgen. Ook eet hij extra veel sla om een grote maag te krijgen.

De Japanner is niet alleen goed in het eten van hamburgers, hij is ook kampioen hot dog-eten. Dit jaar at hij 49 hot dogs in 12 minuten en won daarmee de jaarlijkse wedstrijd op Coney Island in de Amerikaanse staat New York.



Kobayashi bij een eerdere hot dog-wedstrijd


Een voorbeeld van zo'n wedstrijd

[DTM] Uitslag Hockenheim

De laatste DTM-race van dit seizoen, op de Hockenheimring is gewonnen door Bruno Spengler (Mercedes-Benz). Het was zijn vierde overwinning van dit seizoen.

Jamie Green zorgde voor een dubbelslag voor Mercedes-Benz door als tweede te finishen. De Deen Tom Kristensen in een Audi pakte de derde plaats. DTM-kampioen Bernd Schneider (Mercedes-Benz) kwam voor Martin Tomczyk (Audi) als vierde over de eindstreep. Snelste rijder met een wagen uit het vorig seizoen werd Timo Scheider als vijfde.

Jean Alesi beeindigde zijn DTM loopbaan op de achtste plaats. Voormalig Formule 1-coureur Alesi reed vijf jaar DTM en won daarin vier maal en behaalde twee maal de pole-position.

Vliegtuig stort neer in Nigeria

Icoon BuitenlandsEen vliegtuigongeluk even buiten de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft zondag naar schatting honderd mensen het leven gekost. Het toestel, een Boeing 737-200, van de binnenlandse luchtvaartmaatschappij ADC stortte kort na de start neer in zwaar weer.

Het vliegtuig vloog onmiddellijk in brand. Ziekenhuizen spreken volgens CNN over zeven overlevenden. 's Ochtends was de Boeing vertrokken uit het financiële en economische centrum van Nigeria, Lagos. Na een tussenstop in de hoofdstad Abuja zou het vliegtuig verder vliegen naar Sokoto.

De sultan van die regio en de spiritueel leider van de moslimgemeenschap in Nigeria, Mohammadu Maccido is onder de slachtoffers, maakte een zegsman van de deelstaatregering van Sokoto bekend.

De zoon van Maccido zou ook onder de doden zijn evenals de plaatsvervangend gouverneur van Sokoto en de minister van onderwijs. Volgens het staatspersbureau NAN bevonden zich tal van hoogwaardigheidsbekleders aan boord, onder wie ook de zoon van een voormalig president en een invloedrijke traditionele heerser.

President Obasanjo heeft een onderzoek gelast naar de ramp en liet weten "diep geschokt en bedroefd te zijn door het nieuws van de crash". Volgens ooggetuigen is het toestel na de crash in tweeën gebroken en in brand gevlogen. Alleen het staartstuk, een motor en een deel van een vleugel zouden nog als zodanig herkenbaar zijn, de rest is verteerd door vlammen.

Vrouw bevalt in de tram

Icoon Opmerkelijk Een Sudanese vrouw is woensdag bevallen van een dochter in een tram in de Poolse hoofdstad Warschau. De baby is meteen een beroemdheid geworden in de Poolse media. De vrouw heeft haar dochter Duha genoemd, wat 'licht' betekent.

"Ik kwam net terug van een vergadering toen ineens pijn kwam", aldus Sulafa Ismail, de moeder van Duha. Zij en de baby maken het goed en zijn erg gelukkig. "Alles ging zo snel", concludeert ze achteraf. Daarna werd de gelukkige vrouw vereerd met een bezoekje van de burgemeester van Warschau, Kazimierz Marcinkiewicz.

In de tram waren journalisten aanwezig, die foto's maakten van het opmerkelijke incident. Daardoor is het groot nieuws geworden in Polen. De autoriteiten denken er nu over na om Duha haar hele leven lang gratis met het openbaar vervoer van Warschau te laten reizen.

De 37-jarige Ismail komt van origine uit Sudan, maar is 17 jaar geleden naar Polen gegaan om geneeskunde te studeren. Inmiddels woont ze al vijf jaar in Warschau.

Koets te water in Berkel en Rodenrijs

Icoon OpmerkelijkWat waarschijnlijk een leuk dagje uit had moeten worden, eindigde voor een vijftal in Berkel en Rodenrijs gisteren vrij nat. Het paard dat voor de koets waarin zij zaten liep, sloeg op hol en kwam met koets en al in de sloot terecht.

De drie volwassenen en twee kinderen van 3 en 6 jaar konden op eigen kracht uit het water komen. Een buurtbewoner ving ze op. Na observatie in het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, bleek dat ze geen ernstige verwondingen opliepen. De koets is uit het water getakeld.

Amerikaan verbannen naar Canada

Icoon Justitie Een rechtbank in de Amerikaanse staat New York heeft een man die seks heeft gehad met een 15-jarig meisje verbannen naar Canada. De Canadese grenspolitie heeft de dader bij de grens opgepakt en dreigt hem weer uit te zetten in de Verenigde Staten. Canada is niet blij met de opmerkelijke beslissing van de Amerikaanse rechtbank.

De man is een docent van het meisje waar hij seks mee bedreven had. Hij woont in het zuiden van de Amerikaanse staat Oregon met zijn vrouw en kinderen. Hij werkte echter tijdelijk in de Amerikaanse staat New York op een meisjesschool in Buffalo.

Canada vindt dat de man gewoon in de VS de cel in had gemoeten. Canada wil geen uitvalsbasis worden voor Amerikaanse criminelen. "We willen niet dat Canada een plaats wordt voor pedofielen of andere criminelen", aldus de Canadese minister van Openbare Veiligheid Stockwell Day. "We willen niet dat Amerikaanse rechtbanken denken dat we hier mensen aannemen die ze anders in de cel zouden zetten".

De reden dat de rechtbank de persoon naar Canada verbannen heeft, is omdat het in Canada toegestaan is om seks te hebben met personen van 14 jaar en ouder. De rechtbank heeft overigens wel een belangrijke wet over het hoofd gezien: als het gaat om een afhankelijkheidsrelatie of vertrouwensrelatie moeten de betreffende personen minimaal 18 jaar zijn voor zij seks met elkaar mogen hebben. Omdat de man haar docent was, is er inderdaad sprake van een afhankelijkheidsrelatie. Ook in Canada had de man zich dus niet gehouden aan de wet.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 10

Icoon EredivisieOok dit weekend werd er weer een speelronde afgewerkt in de Eredivisie. Feyenoord wist, een week na de nederlaag tegen Ajax, te winnen van Roda JC. Lange tijd leek het er op dat de Rotterdammers wederom tegen een nederlaag aan zouden lopen. De Limburgse ploeg kwam verdiend op voorsprong via Adil Ramzi. Voor rust maakte Angelos Charisteas zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. In de tweede helft wist Stijn Huysegems de zege voor de ploeg van Erwin Koeman veilig te stellen.

Ook AZ wist dit weekend weer drie punten aan het conto toe te voegen. Deze keer werd FC Utrecht met 5-1 terug naar huis gestuurd. Stijn Schaars was de eerste die het doel wist te vinden. In de tweede helft bouwde de Alkmaarders de marge uit via treffers van Shota Arveladze, David Mendes da Silva (2x) en Maarten Martens. Marc-Antoine Fortuné deed in blessuretijd nog wat terug voor de ploeg uit de Domstad.

FC Groningen is er in geslaagd om voor het eerst dit seizoen, tijdens een uitduel, de 0 te houden. Tegen NAC Breda stond na negentig minuten spelen 0-0 op het scorebord. Beiden ploegen creerden voldoende kansen, maar niemand wist het net te vinden. Sparta Rotterdam wist voor het eerst dit seizoen te winnen. Tegen Willem II was het doelpunt van Ivan Cvetkov, in de tweede helft, voldoende voor de winst. Tot slot was FC Twente vele malen te sterk voor NEC. De Nijmegenaren verloren met 4-0 bij de ploeg uit Enschede. Het duel was na ruim een kwatier al gespeeld toen Twente al driemaal wist te scoren. In de slotfase scoorde Blaise N'Kufo ook nog.

Alle uitslagen van dit weekend:
Zaterdag 28 oktober:
SC Heerenveen - Ajax (0-2)
ADO Den Haag - Heracles Almelo (2-0)
RKC Waalwijk - PSV (0-3)
Excelsior - Vitesse (2-2)

Zondag 29 oktober:
Roda JC - Feyenoord (1-2)
AZ - FC Utrecht (5-1)
NAC Breda - FC Groningen (0-0)
Sparta Rotterdam - Willem II (1-0)
FC Twente - NEC (4-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie

-----------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Brand in grote muziekwinkel Duitsland

Icoon BuitenlandsIn Duitsland is zondag brand uitgebroken in één van de grootste muziekwinkels van Europa. Het gaat om Musik Produktiv in het plaatsje Ibbenbüren-Lagenbeck, in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

De brandweer is al sinds half acht vanochtend bezig met het blussen van de brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De schade wordt geraamd op twee à drie miljoen euro. De brand woedt in het winkelpand. De omliggende gebouwen, waaronder het magazijn van de winkel, zijn licht beschadigd door het vuur.

Brand bij Musik Produktiv
Brand bij Musik Produktiv

Uitslagen Eredivisie 29/10/2006 II

Er werden vanmiddag nog drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - FC Groningen0-0

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 15.000.
Gele kaart Pinas (NAC), Sankoh, Nevland, Kruiswijk (allen Groningen).

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, Slot, Mathijssen, Zonneveld, Diba, Leonardo, Pinas (Rigters/79).

Groningen: Roorda, Silva (Florén/79), Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Seedorf, Lindgren, Levchenko, Fledderus (Cornelisse/68), Suárez, Nevland (Salmon/61).
---------------------------------------------
---------------------------------------------
Sparta - Willem II 1-0
70' Cvetkov 1-0

Scheidsrechter: v. Boekel.
Toeschouwers: 9.000.
Gele kaart Wau (Willem II)

Opstellingen

Sparta: Terol, De Roover, Olfers, Gudde, v.Bueren, Obodai, Medunjanin (Vlug/69), Rose (Schenkel/88), v.Dijk, Emnes (Cvetkov/46), Bouaouzan.

Willem II: Sengier, Wau, v.d.Struijk, Bælum (Swinkels/64), Valencia, Assou-Ekotto, Imschoot (Wilmet/84), Kargbo, Messoudi, Den Ouden, Bobson (Keenan/77).
---------------------------------------------
---------------------------------------------
FC Twente - NEC4-0
10' Wielaert 1-0 (assist Bakircioglu)
12' Bakkal 2-0 (assist Wilkshire)
16' Bakkal 3-0 (assist N'Kufo)
89' N'Kufo 4-0

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart Olsson (NEC).

Opstellingen

Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer (Vidarsson/80), Heubach, Brama (Sibum/82), Bakkal (Gerk/75), Engelaar, Bakircioglu, N'Kufo, Touma.

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Barreto, Otten (Kivuvu/46), Boutahar (Snoyl/46), Denneboom (Niedzielan/74), Holman, Eagles.

De stand na vandaag kan je hier vinden.

'Burger moet Eerste Kamer kiezen'

Eerste Kamer De Eerste Kamer moet door burgers rechtstreeks worden gekozen. De manier waarop dat nu gebeurt is ouderwets en niet democratisch. Dat vindt Wim van der Noordt, kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA in de Eerste Kamer. Momenteel kiezen leden van de twaalf Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer.

Maar hij vindt ook dat de Eerste Kamer meer macht moet krijgen. Zo vindt hij het belachelijk dat de Tweede Kamer parlementaire enquêtes mag uitvoeren. Hij vindt dat een taak voor de Eerste Kamer. "Het is toch vreemd dat de Tweede Kamer zichzelf via een parlementaire enquêtecommissie kan controleren. Het is bijna hetzelfde als je je eigen ingevulde belastingbiljet door je huisgenoot laat controleren, in plaats van door de Belastingdienst", aldus het huidige gemeenteraadslid in Enschede.

PvdA-leden kunnen tot maandagnacht kiezen wie zij als lijsttrekker voor de Eerste Kamer willen. De andere kandidaaat is Han Noten, die momenteel fractievoorzitter is voor de PvdA in de Eerste Kamer.

[MotoGP]Hayden profiteert van val Rossi

Nicky Hayden is de nieuwe wereldkampioen in de MotoGP-klasse. De Amerikaan, rijdend op een Honda, profiteerde zondag tijdens de laatste Grote Prijs op het circuit van het Spaanse Valencia van een val van klassementsleider Valentino Rossi.

Hayden eindigde als derde, wat genoeg was om Rossi af te houden van titelprolongatie. Rossi, die voor de laatste race nog een voorsprong had van acht punten, gleed in de vijfde ronde van de wedstrijd onderuit. Hij wist wel weer op zijn motor te komen, maar meer dan een dertiende plaats zat er voor hem niet in.

De Grote Prijs werd gewonnen door de Australiër Troy Bayliss.

'Leger Sudan bombardeert dorpen Tsjaad'

Icoon OorlogDe Tsjadische minister van Communicatie Hourmadji Moussa Doumgor heeft in een verklaring geschreven dat huizen en dorpen in het grensgebied met de Sudanese regio Darfur door Sudanese bombardementen zijn verwoest. Over het aantal slachtoffers door de Sudanese bombardementen liet de minister zich niet uit. De Tsjadische minister liet weten dat het de kwestie aan zou kaarten bij de Afrikaanse Unie en dreigde met vergeldingsacties.

Hulpverleningsorganisaties, die actief zijn in dit gebied, konden zaterdag tegenover het Franse persbureau AFP niet bevestigen dat er acties geweest waren. "Onze collega's in de regio zagen niets, dit nieuws lijkt nogal verrassend", aldus een hulpverlener.

Al eerder had de Tsjadische regering een aanvaring met die van Sudan. Enkele dagen geleden beschuldigde Tsjaad haar buurland van steun aan Tsjadische opstandelingen. Tsjaad zelf wordt door waarnemers gezien als bondgenoot van Sudanese rebellen.

Jade Empire screens

Bioware is verantwoordelijk voor een aantal top-RPG's. Op hun lijstje staan onder andere de beide Baldur's Gate games, Neverwinter Nights en Knights of the Old Republic. Alweer ruim een jaar geleden had de developer succes op de Xbox met de game Jade Empire. Deze combineerde Oosterse folklore met kung-fu en strakke RPG-gameplay. Nu zijn ze bij Bioware bezig om Jade Empire naar de PC te porten. Dat ze het serieus nemen moge duidelijk zijn; er wordt al anderhalf jaar aan gewerkt. Het eerste wat een serieuze upgrade heeft gekregen is de performance. De lange laadtijden die de Xbox-versie plaagden zijn verleden tijd. Daarnaast hebben de graphics een overhaul gekregen, is de AI verbeterd en is er nieuwe content toegevoegd.

De PC-versie van Jade Empire moet eind januari in de winkels liggen.







Jongeren bekogelen brandweer

Icoon Brand Toen de brandweer zondagmiddag in het Belgische Sint-Jans-Molenbeek een brand probeerde te blussen, werd deze door jongeren bekogeld met stenen. De brandweer bleef echter doorblussen, ondanks het agressieve gedrag van de jongeren. Uiteindelijk werd de politie gebeld, die tussen beide groepen moest komen.

De brand vond plaats in Sint-Jans-Molenbeek, een stadje vlakbij Brussel. Kort voor 13.00 uur brak daar brand uit in een woning. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon door het groepje stenengooiers het werk niet goed uitvoeren. Na het blussen van de brand keerde de brandweer snel terug naar de kazerne. Waarom de jongeren stenen begonnen te gooien is niet bekend.

Canon: De boekdrukkunst

Een Nederlandse taal
De Nederlandse taal bestaat al een lange tijd ook al is deze niet altijd zo geweest zoals wij hem nu kennen. De Nederlandse taal is altijd in verandering, ook nu nog. Om de zoveel jaar komt er een nieuwe spelling, nieuwe woorden zijn nodig, buitenlandse talen sluipen soms onze taal binnen en subculturen ontwikkelen ook weer hun eigen woorden die soms daadwerkelijk in de Nederlandse taal worden opgenomen. De Nederlandse taal kent een rijke geschiedenis. In dit thema komen de volgende onderwerpen voor; Hebban ola vogala, de boekdrukkunst, Max Havelaar en Annie M. G. Schmidt. Vandaag bespreken we de boekdrukkunst.

Boekdrukkunst (ca. 1450)
Er zijn nog veel Nedelanders die denken dat de boekdrukkunst een Nederlandse uitvinding is van Laurens Janszoon Coster, maar niets is minder waar! De echte uitvinder in Europa is Johannes Gutenburg uit Mainz. Helaas voor Europa was China nog veel eerderl, al in de achtse eeuw hadden zij een soort boekdrukkunst uitgevonden.
Boekdrukken was een langzaam een moeizaam proces, maar was al vele malen sneller dan het drukker met behulp van, in hout uitgesneden teksten te drukken. Gutenberg kwam op het idee om in plaats van een hele pagina uit te snijden, losse lettertjes van lood te gebruiken. Lood kon je vaker achter elkaar gebruiken. Deze manier van drukken was goedkoper en sneller, waardoor boeken velen malen goedkoper werden. Het eerste boek in het Nederlands verscheen in 1477 en was uiteraard een Bijbel.

Gewonden bij ongeval A2

Icoon OngelukHet Korps Landelijke Politiediensten meldt dat op de snelweg A2 ter hoogte van Ouder-Amstel zaterdagavond zes mensen gewond zijn geraakt, doordat een Franse personenauto met volle vaart tegen de linkervangrail aanreed en hierbij een Nederlandse personenauto raakte. Door de klap werd één passagier uit de Franse personenauto geslingerd.

Van de gewonden kwamen er twee uit de Nederlandse auto, de overige vier uit de Franse personenauto. Er is nog niets bekend over de identiteit en de aard van de verwondingen van de slachtoffers. De politie maakte kenbaar dat de chauffeur van de Franse personenauto geen alcohol heeft genuttigd.

Nieuwe Wii details

In het nieuwste nummer van de Edge, een Brits gamesmagazine, staan wat nieuwe details over de Wii:

In Japan en Amerika wordt de content van het news-channel verzorgd door CNN. Het nieuws zal op categorie gesorteerd staan, maar je kan ook de wereldbol draaien om zo nieuws per land te zien
SEGA schijnt een groot deel van de staf verplaatst te hebben van PS3 naar Wii
Nintendo wilde de Wii verkopen voor $ 200,- maar retail ging klagen omdat ze verwachtten dat er met die prijs te weinig winst gemaakt kon worden
Er zijn nog Wii Channels vrij voor toekomstige uitbreidingen

Naast deze informatie heeft Edge ook een interview gehad met Laurent Fisher (Nintendo Europa) en de highlights uit dat interview zijn als volgt:

Nintendo verwacht niet dat de Wii een instant succes is, net als met de DS zal het even kunnen duren voordat iedereen overstag gaat, maar mond tot mond reclame zal er voor zorgen dat de Wii een succes wordt
De DS is er goed in geslaagd om de vrouwelijke en de casual-gamer te interesseren. De non-gamer is echter wat lastiger te bereiken, Nintendo wil dat de DS in Europa op een gegeven moment eenzelfde succes heeft als in Japan waar de handheld niet aan te slepen is. Over een jaar moet dit ook kunnen lukken in Europa
Nintendo maakt geen games waarmee ze duidelijk zeggen 'dit is voor gamers of dit is voor casuals'. Brain Training is bijvoorbeeld een game die iedereen leuk kan vinden, ook hardcore gamers
Animal Crossing heeft in Europa al meer dan 850.000 exemplaren verkocht terwijl de Cube versie op zo'n 150.000 is blijven steken
Fischer heeft altijd al geweten dat de DS de PSP zou verslaan, het beste bewijs zou zijn oude buurvrouw zijn die verslaafd is aan Zoo Keeper
Nintendo is niet bang dat de Virtual Console games last hebben van emulatieprogramma's op PC of PSP. De oude Nintendo klassiekers horen nou eenmaal op een tv gespeeld te worden. Een kleine sneer naar de PSP hoort er met betrekking tot dit onderwerp ook bij: Of course, you can play them on your PSP via emulation too! [laughs] Actually most PSP owners I know are using them for Nes and SNES games

Rutte daagt Balkenende uit kleur te bekennen

Icoon Politiek VVD-lijsttrekker Mark Rutte heeft zondag tijdens het lijsttrekkersdebat op Radio 1 CDA-leider Jan Peter Balkenende uitgedaagd nu al te zeggen met welke coalitie hij na de verkiezingen in zee wil. Rutte zei zich "grote zorgen te maken" dat het CDA na 22 november voor de PvdA kiest.

Dat zal volgens hem leiden tot een coalitie die zorgt voor minder economische groei, minder banen en een forse bezuiniging op de veiligheid. Ook zal door een kabinet van CDA en PvdA de migratie weer toenemen.

Balkenende liet zich niet door Rutte uit de tent lokken. Hij zei te kiezen voor het eigen CDA-programma. Balkenende haalde zowel uit naar de PvdA als de VVD. De sociaaldemocraten hebben volgens hem de afgelopen jaren de noodzakelijke veranderingen in zorg en WAO proberen tegen te houden. Ook vergroot de PvdA de onzekerheid bij burgers door haar plannen om de hypotheekrenteaftrek te beperken en rijkere ouderen te laten meebetalen voor de AOW.

De VVD laat volgens de premier de uitkeringsgerechtigden in de kou staan. Ook het VVD-plan om te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking noemde hij "niet goed".

Pechtold: uitspraken Wilders walgelijk

Icoon PolitiekD66-leider Alexander Pechtold heeft zondag in het lijsttrekkersdebat op Radio 1 hard uitgehaald naar Geert Wilders, die eerder sprak over een ''tsunami'' van mensen die naar ons land komen. (''De aanwezigheid van steeds meer moslims zal een tsunami van islamisering in Nederland veroorzaken'', zei Wilders begin oktober in een interview.)

Pechtold noemde het te ''walgelijk voor voor woorden'' dat Wilders de komst van vreemdelingen vergeleek met een natuurramp. Hij schaarde het onder extreem-rechts taalgebruik. In de jaren '80 zou Hans Janmaat er volgens hem terecht voor voor de rechter zijn gesleept. GroenLinks-leider Halsema riep Pechtold op om ''zich niet op de kast te laten jagen'', omdat dat precies zou zijn waar Wilders op uit is. Wilders op zijn beurt verweet D66, GroenLinks en andere partijen dat ze ''al dertig jaar roepen dat er niks aan de hand is''.

Het helpt ''voor geen centimeter om mij uit te schelden'', aldus Wilders. Hij pleitte in het debat voor een immigratiestop voor niet-westerse allochtonen van vijf jaar en voor een bouwstop van nieuwe moskeeën in die periode. Halsema verweet Wilders daarop dat hij af wil van de vrijheid van godsdienst. Verder zei ze dat Wilders alleen provoceert en geen enkele oplossing heeft voor de integratieproblematiek.

Politie houdt verdachten drugshandel aan

Icoon PolitieIn een woning aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard zijn vrijdag vijf mensen aangehouden. Zij worden verdacht van handel in hardddrugs. Dat heeft een politiewoordvoerder zondag bekend gemaakt.

De arrestanten zijn de beide bewoners van het pand, een 24-jarige man en een 26-jarige vrouw, en drie van hun vermoedelijke klanten, een 25-jarige man uit Valkenswaard, een 36-jarige man uit Budel en een 27-jarige vrouw uit Belfeld. Naast de vijf arrestanten trof de politie in het pand tien gram cocaïne en dertig zakjes met cocaïne en weed aan.

De drie kopers zijn na verhoor met een proces verbaal heengezonden, de twee bewoners zitten nog vast.

Uitslagen Eredivisie 29/10/2006 I

Om half één begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC - Feyenoord1-2
20' Ramzi 1-0 (assist v. Tornhout)
39' Charisteas 1-1
66' Huysegems 1-2 (assist Pardo)

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 16.000.
Gele kaart Cissé (Roda JC), Derijck, Tiendalli (Feyenoord).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Ramzi, Meeuwis, Bodor (Bouchiba/75), Oper, v.Tornhout, Cissé (Vandamme/56).

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Lucius, Bahia, Greene, Buijs, De Guzman, Pardo (Derijck/75), Vincken (Kolkka/46), Charisteas, Huysegems.
---------------------------------------------
---------------------------------------------
AZ - FC Utrecht 5-1
23' Schaars 1-0
49' Arveladze 2-0
53' Mendes da Silva 3-0 (assist Steinsson)
73' Mendes da Silva 4-0
88' Martens 5-0 (assist Dembélé)
90+1'Fortuné 5-1 penalty

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 17.000.
Gele kaart J. Gudjonsson (AZ), De Jong, Dickoh (Utrecht).

Opstellingen

AZ: Sinouh, Steinsson, Jaliens, Opdam (Donk/57), De Cler, De Zeeuw (J. Gudjonsson/76), Martens, Mendes, Schaars, Arveladze (Dembélé/61), Koevermans.

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse, Braafheid (Douglas/82), Kruys, De Jong (Somers/74), Caluwé, v.d.Gun, Fortuné, Kopteff (Nelisse/46).

Om half 3 beginnen de wedstrijden NAC Breda- FC Groningen, Sparta - Willem II en FC Twente tegen NEC.

Pechtold: Laf dat kabinet over Europa zwijgt

Icoon Europa Alexander Pechtold van D66 vindt het schandalig dat het een jaar lang stil is gebleven na de Nederlandse tegenstem bij het referendum over het Grondwettelijk Verdrag voor Europa. Pechtold vindt dat de voordelen van Europa veel beter benadrukt moeten worden. Volgens hem is Europa een onmiskenbaar deel van de politiek.

Pechtold deed zijn uitspraken zondagmiddag tijdens een debat met Jan Marijnissen van de SP. Marijnissen vindt dat het bestuur van Europa voor veel Nederlanders te ver weg is. "De mensen kunnen zich daar niet mee identificeren", aldus de SP-leider.

Het lijkt erop dat politieke leiders het debat rondom Europa mijden om geen kiezers te verliezen. Ook in de partijprogramma's staat geen duidelijke visie op Europa. Het kabinet mijdt Europa overigens niet geheel. Premier Jan Peter Balkenende heeft in gesprek met de Duitse leider Angela Merkel aangegeven wat hij de komende jaren van Europa verwacht.

Aboutaleb en Verdonk redelijk eensgezind

Icoon PolitiekDe Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb en VVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie zijn weer 'on speaking terms'. De twee politici debatteerden vanmiddag in het politieke praatprogramma Buitenhof op Nederland 2. Eerder hadden ze een conflict toen Aboutaleb onlangs Verdonk beschuldigde van politiek gewin na de moord op Theo van Gogh. ''Als mijn verhaal heeft geleid totdat iemand zich gekwetst voelt, dan zeg ik sorry. Ik wil niet bekend staan als de bestuurder die met woorden smijt'', aldus Aboutaleb.

De twee kemphanen bleken het overigens inzake het integratiebeleid op grote lijnen eens te zijn. In Buitenhof toonden ze zich onder meer in principe voor een verbod op het dragen van een boerka in de openbare ruimte en tegen de dubbele nationaliteit van Marokkanen. Aboutaleb oordeelde genuanceerd over het integratiebeleid van het kabinet. ''Ik juich de inburgeringswet toe, maar ik vind wel dat het kabinet de puinhopen in de oude wijken niet heeft aangepakt.''

Tijdens het debat bleek dat Verdonk wil dat iedereen onze waarden en normen nakomt. Aboutaleb wil dat iedereen meedoet en erbij hoort. ''Inwoners moeten hun nieuwe land omhelzen en de mouwen opstropen'', zo zei de PvdA'er. Beiden verwachten van allochtonen dat ze meedoen aan de samenleving. ''Maar de samenleving moet hen ook de ruimte geven om in te voegen'', zei Aboutaleb.

Wat gebeurde er volgende week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 30 oktober 1955 verschijnt Jommeke, de stripfiguur van Jef Nys, voor het eerst in druk.
Op 30 oktober 1997 wordt de Britse au-pair Louise Woodward veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf nadat een baby in haar zorg overlijdt door het shaken baby-syndroom. De rechter zou het vonnis later veranderen in een gevangenisstraf die overeenkwam met de duur van het voorarrest.
Op 31 oktober 1944 is de oprichting van de MARVA, de Marine Vrouwen Afdeling.
Op 31 oktober 1951 worden de eerste zebrapaden in Groot-Brittannië in gebruik genomen.
Op 31 oktober 1971 ontploft een IRA-bom op de Post Office Tower in Londen.
Op 31 oktober 1984 wordt minister-president Indira Gandhi vermoord door twee van haar lijfwachten.
Op 31 oktober 1990 is het Bundesverfassungsgericht is tegen kiesrecht voor vreemdelingen (Ausländerwahlrecht).
Op 1 november 1570 richt een stormvloed die als de Allerheiligenvloed de geschiedenis is ingegaan, op de Zeeuwse eilanden veel schade aan.
Op 1 november 1775 is een aardbeving in Lissabon, er vallen 70.000 doden.
Op 1 november 1925 is de oprichting van de VARA.
Op 2 november 2004 wordt Theo van Gogh in Amsterdam vermoord.

Kunst
Op 30 oktober 1968 is de première van de film The Lion in Winter met Katherine Hepburn in de hoofdrol. Hier zal ze een derde Oscar voor krijgen.
Op 4 november 1948 wint T.S. Eliot de Nobelprijs voor de literatuur

Media
Op 30 oktober 1938 wordt het hoorspel War of the Worlds van H.G. Wells, gemaakt door Orson Welles, uitgezonden op de radio in Verenigde Staten; onder de luisteraars ontstaat paniek.

Oorlog
Op 30 oktober 1961 is de grootste ontploffing aller tijden. Genaamd de Tsar Bomba. De bom werd tot ontploffing gebracht om 11.32 uur Moskouse tijd.
Op 29 oktober 1944 bevrijdt de Poolse 1ste Pantserdivisie Breda.
Op 29 oktober 1956 valt, na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk Israël de Sinaï binnen.
Op 3 november 1944 wordt Vlissingen bevrijd na de Tweede Wereldoorlog.

Politiek
Op 29 oktober 1923 is de stichting van de republiek Turkije.
Op 30 oktober 1975 wordt Prins Juan Carlos koning van Spanje nadat dictator Francisco Franco toegeeft dat hij te ziek is om te kunnen regeren.
Op 1 november 1993 treedt het Verdrag van Maastricht in werking.
Op 3 november 1848 wordt de nieuwe Nederlandse Grondwet van Johan Thorbecke geproclameerd.
Op 4 november 1918 breekt in Duitsland een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
Op 4 november 1973 vindt in Nederland de eerste autoloze zondag plaats, veroorzaakt door de oliecrisis. De snelwegen zijn uitgestorven en worden enkel nog gebruikt door fietsers en rolschaatsers.
Op 4 november 1995 wordt, na een vredesdemonstratie te hebben bijgewoond, in Tel Aviv (Israël) premier Yitzhak Rabin dodelijk gewond door een extreem-rechtse Israëlische schutter. Hij overlijdt later op de operatietafel in het Ichilov Ziekenhuis in Tel Aviv.
Op 4 november 2004 verslechtert de gezondheid van Yasser Arafat, hij wordt opgenomen op de Intensive Care van het Franse ziekenhuis waar hij verblijft en raakt in coma, aldus de Palestijnse autoriteit.

Wetenschap en Technologie
Op 29 oktober 1651 schrijft Christiaan Huygens als eerste in de geschiedenis natuurkundige formules op. Deze gaven de correcte theorie voor impuls- en energiebehoud bij botsingen, een verbetering van de botsingswetten van Descartes.
Op 30 oktober 1925 schiet John Baird in Londen de eerste tv-beelden
Op 31 oktober 1985 gaat Wubbo Ockels als eerste Nederlander de ruimte in. Hij vliegt mee met de bemanning van de ruimteveer Challenger.
Op 1 november 1903 verschijnt het eerste nummer van het autotijdschrift de Auto. Het is het officiële orgaan van de Nederlandsche Automobiel Club, die in 1913 de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) zou worden.
Op 3 november 1869 is de eerste verschijning van het Britse wetenschappelijk vakblad Nature.
Op 4 november 1922 ontdekt de Britse archeoloog Howard Carter het graf van de Egyptische farao Toetanchamon
Op 4 november 1953 ontvangt de Nederlandse natuurkundige Frits Zernike de Nobelprijs voor de Natuurkunde

1,6 miljoen kijkers voor X-Factor

Icoon X-factor Het nieuwe televisieprogramma X-Factor, dat gisterenavond werd uitgezonden op RTL4, heeft 1.578.000 kijkers getrokken. Dat is goed voor een zenderaandeel van 23,6 procent. Alleen het NOS Journaal heeft meer kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek.

X-Factor is een talentenjacht dat veel weg heeft van het programma Idols. Het verschil bij X-Factor is dat ook koppels en ouderen zich aan kunnen melden. Er wordt dus niet zozeer gezocht naar een idool, maar wel naar iemand die de x-factor bezit. De presentatie ligt in handen van Wendy van Dijk.

De jury wordt gedaan door Henkjan Smits, Henk Temming en Marianne van Wijnkoop. In de eerste aflevering bleek dat ze niet zo goed met elkaar overweg kunnen. Henkjan Smits heeft liever zijn voormalige Idols-juryleden. "Met Jerney en Eric was het bijna een theekransje. We hadden een geweldige chemie. Het was even zoeken naar de chemie bij Marianne en Henk", aldus Smits.

Temming blijkt een man te zijn die de mensen niet al teveel pijn wil doen, maar Smits staat erom bekend ongezouten zijn mening te geven. "Ik ben meer van: 'Wees maar duidelijk'. Dan is het voor iedereen helder, zowel voor de kandidaat als voor de mensen thuis", zegt Smits. Temming is de enige van de juryleden die echt voor een groot publiek opgetreden heeft. "In theorie ben ik de enige die hier verstand van zou moeten hebben", vindt hij. Van Wijnkoop moest vaak tussen beide ruziënde heren komen.

"De succesvolle start van X-Factor toont aan dat er een grote behoefte bestaat aan grootschalig amusement op de zaterdagavond", aldus RTL-programmadirecteur Wim ter Laak. Vanavond om 21.30 uur zal het programma X-Factor verder gaan.


Wendy van Dijk presenteert X-Factor

Zie ook het FOK!forum X-Factor!

Schumacher assistent Todt bij Ferrari

Michael Schumacher wordt assistent van Jean Todt bij het team van Ferrari. De Italiaanse renstal heeft dit vandaag bekendgemaakt. Todt is de grote baas van de sportafdeling van Ferrari.

Vorige week beëindigde Schumacher zijn loopbaan als actieve coureur. De Duitser won zeven wereldtitels in de Formule 1, waarvan vijf voor het team van Ferrari. In zijn laatste seizoen eindigde hij in de eindstand als tweede achter Fernando Alonso.

F1: Schumacher assistent Todt bij Ferrari

Icoon Formule 1 Michael Schumacher wordt assistent van Jean Todt bij de formule 1-renstal van Ferrari. De Italiaanse constructeur heeft dit zondag bekend gemaakt. Todt is de grote baas van de sportafdeling van Ferrari.

Schumacher beëindigde vorige week zijn loopbaan als actieve coureur. De Duitser won zeven wereldtitels in de Formule 1, waarvan vijf voor Ferrari. In zijn laatste seizoen werd hij tweede achter de Spanjaard Fernando Alonso van Renault.



Schumacher gaat werken bij Ferrari

ME bij ontruiming houseparty Helmond

PolitieDe politie en de mobiele eenheid (ME) hebben in de nacht van zaterdag op zondag een illegale houseparty in Helmond ontruimd. De politie meldde zondag dat de ME moest worden ingezet omdat de enkele honderden feestvierders geweld gebruikten tegen de politie.

De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Helmond geven zondag om 14.00 uur een persconferentie naar aanleiding van de ontruiming. Zij geven de toelichting op het politiebureau Helmond Centrum.

Burgemeester Jacobs van Helmond besloot zaterdagnacht het feest in een pand aan de Nieuwe Industrieweg te beëindigen omdat er geen toestemming voor was gegeven. De ME ontruimde het pand en verrichte verschillende aanhoudingen, onder meer wegens geweldpleging tegen de politie. De politie maakte niet meer bijzonderheden bekend.

Peiling De Hond: CDA 45, PvdA 42

Het CDA zou drie zetels meer krijgen dan de PvdA als er nu verkiezingen zouden zijn. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond staat het CDA zondag op 45 zetels (hetzelfde als vorige week) en is de PvdA gezakt van 43 naar 42 zetels.

Volgens De Hond is vooral de SP de afgelopen week duidelijk gestegen: 3 zetels meer dan vorige week. D66 gaat naar 2 zetels en ook de Partij voor de Dieren zou een zetel in de Tweede kamer bemachtigen als de kiezers nu hun stem zouden uitbrengen. PvdA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie en EénNL verloren zetels die naar SP, D66 en Partij voor de Dieren zijn gegaan.

Wie uiteindelijk de grootste partij wordt, hangt volgens De Hond af van de vraag of het CDA stemmen bij de VVD kan weghalen en of de PvdA kan winnen van de SP.



Cabaret...

Blijkbaar houden onze submitters erg veel van cabaret en stand-up comedy. Regelmatig vinden wij dan ook in onze submit de meest leuke links. Waar voor onze dank!

De eerste submit waar wij opgewezen werden is de site IvoNiftrik.nl. Ivo heeft een heel aantal cabaretfilmpjes verzameld op zijn site. Gedeeltelijk komen ze van de Vara site, de rest komt van andere bronnen. Die Vara site is trouwens een absolute aanrader om eens te bezoeken!

Ten tweede werden wij getipt om eens te gaan kijken en luisteren naar de amerikaanse stand-up comedian Stephen Lynch. Naast erg leuk zijn is hij ook nog eens erg muzikaal:
Priest , Halloween , Superhero , Hermaphrodite en I am not guy

Lynch is erg leuk!

Met dank aan Arctica en Yvisaur voor de submits!

[250CC] Lorenzo kampioen

Jorge Lorenzo is de nieuwe wereldkampioen in de 250cc-klasse. In de laatste race van dit seizoen, op het circuit van Valencia, eindigde de Spanjaard op de vierde plaats en zag zijn enig overgebleven concurrent Andrea Dovizioso niet verder komen dan de vijfde plaats.

Dovizioso had op het Spaanse ciruit veertien punten meer dan Lorenzo moeten pakken om de wereldtitel alsnog te kunnen veroveren.

Alex de Angelis won de race vandaag, al kreeg hij de overwinning min of meer in de schoot geworpen, nadat de op kop rijdende Hiroshi Aoyama onderuit was gegaan en de achter hem rijdende Roberto Locatelli bijna in zijn val meenam. Locatelli wist echter overeeind te blijven en eindigde als tweede. Hector Barbera pakte de derde plaats.

Strippende lerares VS 9 jaar de cel in

De Amerikaanse lerares Schmeca White (28) uit South Bend in de staat Indiana is veroordeeld tot 9 jaar cel wegens het herhaaldelijk uit de kleren gaan in de klas. Volgens de openbare aanklager stripte White niet alleen, maar betastte ze zichzelf ook. Bovendien zou ze zich schuldig hebben gemaakt aan kindermishandeling.

De feiten dateren al uit 2004. De onderwijzeres gaf toen les aan een groep moeilijk lerende tieners variërend tussen de elf en vijftien jaar. In april 2005 werd ze gearresteerd. Tijdens de rechtszitting ontkende ze iets strafbaars te hebben gedaan: ''Ik blijf zeggen dat ik onschuldig ben. Ik heb die kinderen niets kwaad aangedaan en daar blijf ik bij.''

De rechter zei dat hij geen zwaardere straf kon opleggen omdat White een blanco strafblad had.

Sibon herstelt in ons land

Gerald Sibon heeft toestemming van zijn club 1.FC Nürnberg gekregen om in Nederland van zijn blessure te herstellen.

De voormalige aanvaller van onder meer SC Heerenveen en PSV kampt met diverse pijntjes. "Uit een eerste onderzoek bleek alles scheef te staan", aldus Sibon.

De overgang afgelopen zomer van Eindhoven naar Nürnberg verliep niet vlekkeloos. In een oefenduel tegen PSV liep Sibon een hersenschudding op. "Ik wilde er alles aan doen om mijn trainingsachterstand in te halen. Maar ja, de trainingen in Duitsland zijn zwaar in aanloop naar het nieuwe seizoen. Het vele lopen en de drang me te bewijzen heeft m'n herstel geen goed gedaan".

Jonge doelman wijst Chelsea af

Sergio Asenjo heef deze week een aanbieding van Chelsea afgewezen. De jonge Spaanse doelman weigerde het aangeboden contract diezelfde dag nog.

De club uit Londen kreeg van de Spanjaard te horen dat hij liever in zijn eigen omgeving wil blijven. Asenjo wekte interesse op door zijn goede prestaties in Spaanse jeugdelftallen. De sluitpost speelt momenteel voor Segunda Division-club Real Valladolid.

De Londense club is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe keeper omdat Petr Cech en Carlo Cudicini beiden langdurig zijn uitgeschakeld. Beide keepers raakten in dezelfde wedstrijd geblesseerd. Momenteel staat derde doelman Hilario onder de lat bij The Blues.

Trailers Murder on the Orient Express

Er zijn drie gameplay trailers van de nieuwe Agatha Christie-game "Murder on the Orient Express" verschenen.



In de game zal de speler het mysterie van de beroemde moord moeten oplossen. De speler kruimt in de huid van Antoinette, een medewerkster op de Orient, die zelf het mysterie probeert op te lossen. Meesterspeurder Poirot is ook ter plekke om de speler te begeleiden bij het puzzelen. Poirot-acteur David Suchet zal de stem van Poirot voor zijn rekening nemen.



De trailers staan hier

[Gerucht] MGS4 op Xbox 360

Op Xboxic is een gerucht naar boven gekomen dat de nieuwe Metal Gear Solid misschien zelfs op de XBOX 360 zal uitkomen. Dit is een van de grote exclusives die de PS3 rijk is.

GameReports.com verwijst naar de cover van EGM, waar rechts-boven een klein kopje met "Metal Gear Solid 4 on XboX 360?" prijkt.
De cover lijkt niet gephotoshopped te zijn, maar Che Chou, -ex-1UP crew en nu werkzaam voor Microsoft's Forza 2 team- reageerde met het volgende statement: bron

It's simply a rumor that Konami higher-ups are pressuring Kojima Productions to consider making MGS4 a multiplatform game because production costs on the game are unsurprisingly high and only getting higher. With PS3 install base numbers not looking all that rosy due to console cost and manufacturing problems, Konami is scared they can't recoup their investment on only 1 platform alone.

It's also a nice way to maybe blackmail Sony into giving Konami an incentive to keeping the game a PS3 exclusive, imo.
Whatever the case, I highly doubt it's going to happen so quit building yourself a disappointing kiloton bomb.

Het lijkt dus allemaal op niets uit te draaien, maar jullie zijn iig weer even op de hoogte.

[WRC] Loeb wederom wereldkampioen

Voor de derde maal is de Franse autocoureur Sebastian Loeb wereldkampioen Rally geworden. Hij hoefde daar niet voor in actie te komen tijdens de Rally van Australië.

Loeb brak onlangs een arm bij een ongeluk met de fiets. Omdat zijn Finse concurrent Marcus Grönholm in Sydney niet verder kwam dan de vijfde plaats werd Loeb, twee ronden voor het einde, onbereikbaar in het klassement om de wereldtitel. Grönholm, winnaar van de wereldtitel in 2000 en 2002, moest Down Under bij de eerste vier eindigden om nog een kans te houden op het wereldkampioenschap.

De Rally van Australië leverde een overwinning op voor de Fin Mikko Hirvonen in een Ford Focus. De 32-jarige Loeb was erg blij met de titel. "Deze titel winnen is een bijzonder gevoel. Gelukkig had ik een mooi puntentotaal voor ik mijn ongeluk had."

DVD: Cabaret

Cabaret. Iedereen zal de film uit 1972 wel kennen. Het is een bewerking van de gelijknamige Broadway-musical door regisseur Bob Fosse, die eerder All that Jazz en Chicago maakte. De musical was op haar beurt gemaakt naar aanleiding van het boek 'Goodbye to Berlin', van Christopher Isherwood. Een klassieker dus. Liza Minnelli zou met haar (film-)hoofdrol als nachtclubdanseres Sally Bowles in een klap wereldwijd doorbreken. Nadat ook Joop van den Ende zich over de musical 'ontfermd' had, is de door Dutch Filmworks speciaal uitgegeven 30th Anniversay Edition nu opnieuw in de schappen te vinden.

Tombraider 10th Anniversary screen

Tomb Raider, wie kent deze game niet. De laatste in de serie, "Tomb Raider: Legend" was weer een knap staaltje grafisch geweld. Vooral als het wordt vergeleken met de eerste Tomb Raider, die 10 jaar geleden uitkwam. Daarom wordt er voor de liefhebbers van het origineel een "nieuwe" Tomb Raider uitgebracht: "Tomb Raider: 10th Anniversary Edition".
De Anniversary Edition zal de originele gameplay upgraden met nieuwe graphics, wat er verder nog precies aan wordt versleuteld is nog niet bekend. De eerste PS2 screenshot is inmiddels uitgegeven.



Oud jasje

Nieuw jasje

De game zal uitkomen op de PSP, PS2 en PC.

Eerste patch voor The Guild 2

Zoals je in onze review kon lezen zat The Guild 2 aardig vol bugs. Uitgever Jowood heeft gelukkig onlangs de eerste Engelstalige patch vrijgegeven. Deze patch fixt een enorme waslijst aan bugs, deze lijst kun je hier in z'n geheel bekijken.

Mensen die momenteel aangepaste Duitse patches gebruiken bij een game moeten de game herinstalleren alvorens de patch te installeren. Ook raadt men aan een nieuw spel te beginnen om problemen te vermijden.

De patch kun je hier downloaden.

Gothic 3 v1.08 patch is uit

Grote RPG's staan er om bekend dat ze (veel) bugs bevatten. JoWood beseft dat terdege en brengt nu al patch versie 1.08 uit. Er is natuurlijk ook weer een kort lijstje met verbeteringen aan de game:

* Several crash bugs fixed
* Performance increased
* Combat AI for several monsters improved/simplified (e.g. boar)
* Lots of AI Fixes ( Murderer Reaction from party member fixed, AI comments improved)
* Sleeping NPC's AI reactions improved
* Camera Control: Inverting the X-axis is now saved
* Lensflare/Sun doesn't shine through mountains and buildings anymore
* Rhobar and Zuben are dead after defeating them




Je kunt de patch hier vinden.

Verbeek: "Verdiend verloren"

Gisteravond was Ajax-trainer Henk ten Cate na afloop van de 0-2 overwinning op SC Heerenveen zeer content.

"Hier winnen niet veel ploegen. Dat weet ik uit ervaring. We hebben in mijn ogen heel goed gespeeld. We hebben de ruimte op het veld goed benut. We hadden alleen vaker moeten scoren. Dat moet nog beter. We zijn met Ajax op de goede weg. Ik ben benieuwd waar dit eindigt", aldus Ten Cate.

Gertjan Verbeek, de verliezen trainer, sprak met erg veel respect voor de Amsterdamse club "Ze zijn echt veel beter geworden. Voor rust hadden we al ruim achter kunnen staan. Toch kwamen we er in de tweede helft ook niet echt aan te pas. We hebben verdiend verloren."

Uitslag AC Milan - Internazionale

FC Internazionale won gisteravond de Milanese derby tegen AC Milan op een wel heel bijzondere manier. In een extreem boeiend duel kwamen de beide clubs maar liefst zeven maal tot een doelpunt.

In een volgepakt San Siro, de thuisbasis van beide clubs, kwamen de 'bezoekers' al snel op een 0-1 voorsprong. Dejan Stankovic trapte een vrije trap naar de tweede paal, waar Argentijns international Hernan Crespo dankbaar gebruik van maakte. Milan kon zich niet herpakken en in plaats van iets terug te doen kregen de Rossoneri de tweede goal om de oren. Opnieuw was Dejan Stankovic bij het doelpunt betrokken. De Serviër schoot hard langs Dida op aangeven van Olivier Dacourt. Milan had voor rust nog één grote mogelijkheid, toen Kaká een verwoestend schot op het doel van Julio César loste. De Braziliaanse goalie bleek echter bestand tegen deze brute kracht, en degradeerde het schot tot hoekschop.

Milan-trainer Carlo Ancelotti wisselde in de rust Filippo Inzaghi en Marek Jankulovski voor Alberto Gilardino en Paolo Maldini. Veel hielp het echter nog niet want binnen twee minuten stond Inter's derde goal op het scorebord. Zlatan Ibrahimovic scoorde na een counteraanval opgezet door opnieuw Stankovic. Na de 0-3 deed de thuisploeg eindelijk iets terug. Clarence Seedorf schoot vanuit de tweede lijn, en doordat het schot door Zanetti van richting werd veranderd vloog de knal binnen; 1-3. Na de goal ging Milan beter spelen. Dat leidde tot een doelpunt van Gilardino, die daarna terecht weer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Doordat Milan bloed rook vielen er gaten in de verdediging. Een counter van Inter werd hard beëindigd toen Patrick Vieira tegen de grond werd gewerkt. De vrije trap die volgde werd opnieuw door Stankovic genomen. De aanvoerder van de Nerrazzuri bracht de bal bij Marco Materazzi, die via de grond binnenkopte. De Italiaanse verdediger trok zijn shirt omhoog bij het vieren om een boodschap te tonen. Doordat scheidsrechters dit reglementair met geel moeten bestraffen, en Materazzi er al één had, moest Inter met tien man verder.

Milan zette alles op alles en kreeg zowaar een bult kansen. Een kwartier voor tijd zette rechtsback Cafú voor vanaf de rechterkant, en deze werd door invaller Gilardino met het hoofd binnengewerkt. In de minuten die volgden werd Inter-goalie Julio César de held van de dag. Met enkele knappe reddingen hield hij Milan op twee goals. Hij kon echter niet voorkomen dat Kaká in blessuretijd nog wel de aansluitingstreffer maakte, maar verder dan dat zou Milan toch niet komen. Inter wint in een zinderende stadsderby van aartsrivaal AC Milan: 3-4.

AC Milan - FC Internazionale Milano 3-4

17' Crespo 0-1
21' Stankovic 0-2
47' Ibrahimovic 0-3
50' Seedorf 1-3
68' Materazzi 1-4
69' Materazzi (Internazionale)
75' Gilardino 2-4
90+1' Kaká 3-4

Boek: Doreen Virtue - Gesprekken met Engelen

Gesprekken met EngelenGesprekken met engelen is een klein handzaam naslagwerkje, met daarin vele tips van de engelen zoals ze zijn doorgegeven aan de schrijfster Doreen Virtue. Een handige index zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel de gewenste pagina kunt openen, en de informatie hierin tot je kunt nemen. Ook het openslaan van het boek op een willekeurige pagina zal je een gewild bericht geven aldus het voorwoord van de Engelen.

De Mos woedend op arbitrage

Na afloop van de competitiewedstrijd tegen Excelsior was Vitesse-trainer Aad de Mos woedend op scheidsrechter Dick van Egmond.

"Wat bezielde Van Egmond dat hij zes minuten extra tijd bijtelde en Lazovic rood geeft", aldus een zeer boze De Mos, die naast kritiek op de arbitrage ook niet blij was met het vertoonde spel van zijn ploeg. "Een voorbeeld van slecht opgesteld staan. Je mag niet omvallen in duel met een spits, dat gebeurt een goeie verdediger niet."

De Arnhemmers stonden lange tijd voor met 2-0, maar in de tweede helft kwam Excelsior toch nog op gelijke hoogte door een benutte penalty van Bruins en een treffer van Voskamp, die ver in blessuretijd de gelijkmaker scoorde.

Meer Egyptenaren naar grens Gaza

Icoon Israël/PalestinaDe regering van Egypte heeft vijfduizend extra militairen naar de grens met de Gazastrook gestuurd. De soldaten patrouilleren langs de weg en zijn bezig controleposten op te richten. Egypte had al 750 militairen in het grensgebied.

Een Israëlische krant schreef afgelopen vrijdag over het voornemen van Israël om geheime tunnels tussen Gaza en Egypte te bombarderen. De tunnels worden volgens Israël gebruikt om illegaal wapens en munitie naar Gaza te vervoeren.

De tunnels zijn Israël nog altijd een doorn in het oog. Toen het land zich een jaar geleden volledig terugtrok uit het gebied, beloofden de Egyptenaren en de Palestijnen de grens goed te zullen bewaken. Volgens Israël is de beveiliging echter nog altijd zo lek als een mandje.

Met dank aan JeMoeder voor de submit.

Onverwachte move

Ik kan het me goed voorstellen dat je soms helemaal knettergek kan worden van skateboarders voor je kantoor de godganse tijd dat geratel van die wieltjes enzo, en wat doe je dan, tja je kunt een praatje aangaan en kijken of je er samen uit komt, of je kunt gewoon gelijk goed ingrijpen en de skateboarder in een keer tot stilstand brengen, ik moet zeggen respect voor de timing van de beste man, want dat voetje komt op de goede plek op het goede moment.

Stevig glas trouwens.

Adelaar blij en opgelucht na winst

Na de eerste competitieoverwinning van dit seizoen, gisteravond werd Heracles met 2-0 verslagen, reageerde trainer Frans Adelaar van ADO Den Haag na afloop van de wedstrijd nuchter.

"Deze overwinning is een optelsom van onze voorgaande wedstrijden. We hebben in eerdere duels misschien wel beter gespeeld dan in deze wedstrijd, maar het gaat toch uiteindelijk om drie punten. Die hebben we eindelijk binnen," aldus de nuchtere reactie van Adelaar, die wel erg blij en opgelucht was. "Ik ben echt heel erg blij met deze overwinning. Opgelucht ben ik ook. Ik hoef me nu tenminste niet meer te verantwoorden voor het feit dat we in deze competitie nog niet hebben gewonnen."

Blatter: "Italië ten onrechte door tijdens WK"

Sepp Blatter, de president van de FIFA, heeft het Australische nationale voetbalelftal zijn excuses aangeboden. Tijdens het wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer in Duitsland werd het sterkere elftal van Guus Hiddink door Italië verslagen na een omstreden strafschop.

Blatter zegt nu dat de scheidsrechter fout zat, en dat Australië naar de kwartfinales had gemoeten in plaats van Italie. De Australische voetbalfederatie vindt de woorden van de FIFA wel een erg schrale troost. "Blatter zegt wat wij allang wisten en vier maanden na het toernooi hebben wij daar weinig aan", aldus een woordvoerder.

Rustpauze voor Cindy Klassen

Vijfvoudig medailleswinnares bij de Olympische Spelen van Turijn, Cindy Klassen, heeft besloten om het eerste deel van dit schaatsseizoen aan zich voorbij te laten gaan.

Pas eind januari wil de Canadese bij de World Cup sprint in Heerenveen haar internationale rentree maken. Klassen heeft behoefte aan een rustpauze. "Ik heb het nodig even helemaal los te komen van het schaatsen. Het belangrijkste is dat ik over vier jaar bij de Spelen in Vancouver mentaal nog niet opgebrand ben", aldus Klassen, wereldrecordhoudster op de 1000, 1500 en 3000 meter.

[F3] Di Resta F3- kampioen

Paul di Resta is gisteren kampioen geworden in de Formule 3 Euroseries. Zaterdag had de 20-jarige Schot aan een tiende plaats genoeg om de titel te pakken. De overwinning op Hockenheim ging naar Esteban Guerrieri. Sébastien Buemi eindigde als tweede, gevolgd door Sebastian Vettel.

Voor di Resta begon de race wat ongelukkig met een "jumpstart" vanaf pole. Hierdoor kreeg de Schot een drive-trough-penalty en viel terug naar de veeriende plaats. Vettel wist vanaf zijn zevende startpositie op te klimmen naar de tweede plaats, maar maakte echter later een fout, waardoor Buemi langszij kon komen. Voor Guerrieri was dit de tweede zege van het seizoen en voor Buemi was dit zijn tweede podiumplaats van het jaar.

"Het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen dat ik de titel gewonnen heb. We hebben vier jaar lang hard gewerkt en ik heb deze titel verdiend. Het was een spannend gevecht met Sebastian Vettel. Voor het volgende seizoen heb ik een aantal opties op tafel liggen, maar ik weet nog niet waar ik zal racen in 2007,” aldus Di Resta.

14 jaar eis voor doodmartelen gebedsgenezer

Icoon JustitieTegen de 36-jarige Urmila uit Suriname is deze week voor de Haagse rechtbank 14 jaar cel geëist wegens de gruwelijke moord op de 36-jarige Surinaams-hindoestaanse gebedsgenezer Anand Parsoe. Deze vader van drie kinderen werd op 27 oktober 2005 dood aangestroffen in een woning te Den Haag.

Agenten troffen het lichaam van Parsoe als volgt aan: De gebedsgenezer was vastgebonden met handboeien, zijn hoofd bleek ingeslagen met een gordijnroede en zijn keel gesnoerd met een draad, hij was naakt, anaal verkracht met een stok, had een onderbroek in zijn mond en zijn lid was afgesneden.

Volgens verdachte Urmila had ze voornamelijk alleen gehandeld. Iets wat de officier van justitie betwijfelde. Ze gaf wel toe dat het honderd kilo zware slachtoffer haar had belaagd, waarna een medeverdachte, de 41-jarige Prem, haar hielp de man vast te binden. Daarna zou hij weer uit de woning aan de Escamplaan zijn vertrokken. Urmila zou het slachtoffer in haar eentje hebben omgebracht. De officier eiste echter ook tegen Prem 14 jaar. Een andere verdachte, de 24-jarige Mala, hoorde 3 jaar eisen. Zij zat buiten te wachten in een auto, maar zegt niet te hebben geweten waarom.

Het blijft volgens de officier van justitie onduidelijk waarom de gebedsgenezer vermoord moest worden. Het zou kunnen gaan om een chantage rond seksfoto's en mishandeling en verkrachting, iets wat althans verdachte Urmila beweert. De vrouw zei van Suriname naar Den Haag te zijn gereisd om seksfoto's op te halen waarmee Parsoe haar chanteerde. Ook zou de man haar en haar 16-jarige dochter hebben misbruikt en mishandeld. Volgens de officier van justitie is dat echter niet bewezen.

Juventus nadert koppositie

Vrijdagavond werd bekend dat het aantal strafpunten van Juventus van min 17 naar min 9 werd teruggebracht in het grote Italiaanse omkoopschandaal, een dag later won de club met 1-0 van Frosinone.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Alessandro del Piero, die daarmee zijn 200e treffer scoorde. Juventus staat nu in de Serie B tiende met dertien punten. Koploper is Genua dat achttien punten heeft.

Hingis en Clijsters naar Masters

Martina Hingis en Kim Clijsters hebben het deelnemersveld van de Masters volgemaakt. De Zwitserse en de Vlaamse wisten zich voor de Masters, die van 7 t/m 12 november plaatsvinden in Madrid, te plaatsen doordat Patty Schnyder in de halve finale van het WTA-toernooi van Linz onderuit ging.

De Russische vrouwen Elena Dementieva, Maria Sharapova, Svetlana Kuznetsova en Nadia Petrova, de Waalse Justine Henin-Hardenne en de Française Amélie Mauresmo zijn de overige deelneemsters.

Voor Hingis is haar deelname aan de Masters een bekroning nadat ze drie jaar wegens blessureleed niet op de tennisbanen actief was. Het is de achtste keer dat de Zwitserse gaat deelnemen aan de Masters.

Rotterdammer beet stiefdochtertje

Icoon JustitieNaar nu bekend is geworden heeft eerder dit jaar een 29-jarige inwoner van Rotterdam zichzelf aangegeven bij de politie na ernstige jarenlange mishandeling van zijn stiefdochtertje. Toen het meisje 3 jaar was brak hij haar sleutelbeen door haar een dreun te verkopen. Een jaar later beet hij het kind zo krachtig in haar gezicht, dat zij een wond opliep.

Op 20 april van dit jaar beet hij zijn stiefdochtertje opnieuw, nu in haar wang. Hierna meldde hij zichzelf bij het politiebureau en biechtte zijn daden op.

Zelf mishandeld
Vrijdag diende de rechtszaak tegen de man. Tijdens de zitting bleek dat de verdachte als kind zelf ernstig is mishandeld door zijn moeder. Hij werd geslagen en regelmatig voor langere tijd opgesloten. Volgens de gedragsdeskundigen is de Rotterdammer door de daarbij opgelopen geestelijke beschadigingen enigszins verminderd toerekeningsvatbaar.

De officier van justitie, die vreest dat het meisje door de mishandelingen zelf ook gewelddadig wordt in haar omgang met andere kinderen, eiste een onvoorwaardelijke celstraf van 204 dagen, die de man al in voorarrest heeft uitgezeten. Daarnaast nog eens 270 dagen voorwaardelijk om verdachte te dwingen zich door psychologen en psychiaters te laten behandelen.

De rechter doet over twee weken uitspraak. Wel schorste hij het voorarrest van de verdachte, zodat die meteen naar huis kon. Hij woont overigens niet bij de moeder van het kind omdat hij al geregeld woeste buien had.

Essent Cup: Heideman wint in Amsterdam

De derde marathon in de Essent-Topcompetitie is gewonnen door Jan-Maarten Heideman. In Amsterdam bleef de schaatser van Proteq in de massasprint Arjan Stroetinga en Cedric Michaud voor.

Het was een zware wedstrijd, en er waren veel valpartijen. Één van de slachtoffers van een valpartij was Erik Hulzebosch, die net voor een sprint onderuit ging. Hulzebosch probeerde nog terug te komen, maar toen dat niet lukte gaf hij op.

Bij de vrouwen won DSB-rijdster Elma de Vries. In een sprint van een kopgroep van acht vrouwen bleef ze Mariska Huisman en Helen van Goozen voor. Daniëlle Bekkering, die de sprint van het peloton won, blijft leidster in het klassement.

Club beveelt speler te trouwen

De voormalig Feyenoorder Ivelin Popov heeft een wel zeer vreemd bevel van zijn club gekregen. Litex Lovech heeft de negentienjarige Bulgaarse jeugdinternational, die bekend staat als playboy, opgedragen dat hij trouwt met zijn huidige vriendin.

De aanvaller speelde een jaar in Rotterdam, maar drong in De Kuip nooit door tot de hoofdmacht. Popov neemt het bevel van zijn club serieus. "Mijn bazen hebben gelijk, want ze kennen mijn karakter. Mijn vriendin is erg leuk en slim. Ik denk dat dit de vrouw van mijn leven is (… Ik ben een slechte jongen geweest, maar ik wil mijn twintigste verjaardag vieren als een getrouwd man."

Mijn stemadvies...

Nog even en de verkiezingen staan weer voor de deur. 22 November is het weer zover en dan sta ik weer zwetend in het stemhokje. Ik weet nooit op wie ik stemmen moet en tot op het allerlaatste moment blijf ik twijfel. Het lijkt soms wel of alle partijen op elkaar lijken en dat hun programmas nauwelijks voor elkaar onder doen.

Dus het grote strepen gaat maar beginnen. Het eerste streepmoment wordt Links of Rechts. Nu wordt de keuze al wat gemakkelijker, vooral als je naar de wat grotere of bekendere partijen kijkt : PvdA, SP, GroenLinks en toch ook wel een beetje de ChristenUnie.

Maar ja, hoe bepaal je dan welke van de vier het worden moet? Verkiezingsprogramms downloaden en deze doorspitten. In sommige gevallen is het zelfs doorworstelen, elke partij die met een programma van meer dan 80 paginas komt (SP en ChristenUnie) zou je moeten verbieden.

Dan maar puur op de gok één van de vier partijen blindelings aanwijzen. Maakt het stemmen wel spannender, blijft het voor jezelf ook nog een verrassing op wie je gestemd hebt. Dit is een optie voor als ik er echt niet uit kom!

Gelukkig hebben we de Stemwijzer nog. Dertig stellingen beantwoorden en je krijgt precies de partij te zien die bij je past. Kan het makkelijker of kan het makkelijker?

Vol verwachting beantwoord ik heel eerlijk alle stellingen. Toch enigszins gespannen druk ik uiteindelijk op de stemadvies-knop. Zou het middle of the road Woutertje worden, of toch misschien de lieve Femke, of toch misschien die rooie rakker Jan, of toch misschien de keurige Andre?

Verbaasd, geschokt en vol ongeloof zag ik uiteindelijk dat ik op de Partij voor de Dieren moet stemmen. Dat was mijn stemadvies. Op zich logisch als weblogger houd ik natuurlijk ontzettend veel van dieren!

Eerst maar eens de kandidatenlijst downloaden, je moet toch weten op wie je stemt. Lijsttrekker is boerin Marianne. Zou zij mijn stemwaardig zijn? Als ik het partijprogramma bekijk, begin ik even te twijfelen. Vijfentwintig paginas geneuzel of mens, natuur en dier en maar liefst zes paginas over alle andere belangrijke themas! Ze houden zich wel met de belangrijke dingen bezig.

Maar wacht, Georgina Verbaan is lijstduwster van deze partij...?!?

Marianne, die ene stem die jullie 22 november krijgen is van mij!

Vrouw verbrand in aangestoken bus Marseille

Icoon BuitenlandsIn de Franse stad Marseille heeft een jonge vrouw zeer ernstige brandwonden opgelopen nadat jongeren een bus waarin zij zat in brand hadden gestoken. Het leven van het slachtoffer, dat over 60 procent van haar lichaam verbrand is, is in gevaar.

Ooggetuigen vertelden dat drie tieners de deur van de bus forceerden, een brandbare vloeistof in het voertuig gooiden en er een lucifer bij hielden. Dit gebeurde in een buitenwijk van Marseille waar volgens de autoriteiten eerder niet speciaal sprake was van veel geweld of onlusten.

De afgelopen dagen heerste al in veel voorsteden in Frankrijk een gespannen rust. Precies een jaar geleden was het land het toneel van ernstige onlusten in achterstandswijken nadat twee jongens op de vlucht voor de politie waren omgekomen. Drie weken lang gingen auto's in vlammen op.

Donderdag en vrijdag, de dag van de herdenking van de dood van de twee jongens, staken jongeren in Parijs ook al verscheidene bussen in brand. Daarbij deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Lijsttrekkers maken pagina's in De Telegraaf

Icoon BinnenlandsDe lijsttrekkers Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en Mark Rutte (VVD) hebben elk twee pagina's samengesteld in de zondageditie van De Telegraaf.

Met het kiezen van hun eigen nieuws, reportages en interviews geven zij het startsein voor de verkiezingscampagne. ''Trots op Nederland'' kopt premier Balkenende. Bos houdt het op ''Nederland moet socialer'' en Rutte zet in op: ''Taalklas na basisschool''.

De 'medehoofdredacteuren' hebben ook elk een plekje ingeruimd voor een bekende Nederlander als gastcolumnist. Op de pagina's van Balkenende schrijft Hennie Kuiper een column, bij Bos komt Paul de Leeuw aan het woord en bij Rutte Jort Kelder.

Bos
Bos opent de aanval op het kabinet met de resultaten van een door IntomartGfK uitgevoerd onderzoek in opdracht van de PvdA. Hieruit blijkt dat 83 procent van de kiezers vindt dat Nederland onder drie kabinetten Balkenende minder sociaal is geworden.

In 'de krant' van Balkenende valt te lezen dat 80 procent van de Nederlanders vindt dat criminele jongeren naar een opvoedkamp moeten. Dat zou aansluiten bij het idee van de premier om de dienstplichtwet te gebruiken om ontspoorde jongeren op het rechte pad te krijgen.



De voorpagina's zijn te bekijken op de site van De Telegraaf.
Klikken op de pagina naar keuze (.pdf formaat)

Eerste beelden van Fidel Castro in zes weken

De Cubaanse televisie heeft zaterdag voor het eerst in zes weken weer beelden van president Fidel Castro uitgezonden. De communistische voorman was te zien terwijl hij liep, de krant van zaterdag las en zelfs iets zei.

Castro moest in juli een zware darmoperatie ondergaan. Hij droeg de macht tijdelijk over aan zijn broer Raúl. Sindsdien verschenen er sporadisch beelden van de 80-jarige leider. Volgens de VS is het einde van Castro, die kanker zou hebben, in zicht. Maar Cuba beweert dat hij aan de beterende hand is.

Op de beelden (het tv-filmpje is te zien via deze pagina) zegt een broos uitziende Castro dat nu zijn vijanden hem voorbarig dood hebben verklaard, hij blij is om zijn landgenoten en vrienden deze filmbeelden te laten zien. "Nu moeten zij mij weer een wederopstanding laten maken", aldus Castro. De leider liet weten dat hij op de hoogte blijft van de politieke ontwikkelingen, regelmatig telefoontjes pleegt en het nieuws op de televisie volgt terwijl hij herstelt van de operatie.

Overigens is Raúl Castro al drie weken lang niet in het openbaar verschenen.

De Cubaanse leider Fidel Castro op Cubaanse staatstelevisie
Castro: ''De geruchten over mijn dood zijn schromelijk overdreven''

Veel doden door zware gevechten Uruzgan

OorlogDe Afghaanse provincie Uruzgan is zaterdag het toneel geweest van zware gevechten tussen ISAF-militairen en Afghaanse militairen enerzijds en opstandelingen anderzijds.

In de Chora-vallei ten noorden van de provinciehoofdstad Tarin Kowt vonden volgens de eerste schattingen zeker 55 rebellen de dood. Dat maakte ISAF in Afghanistan bekend.

ISAF- en Afghaanse militairen kwamen in de vallei onder vuur te liggen van rebellen en schoten daarop terug. Het vuurgevecht duurde uren. De militairen riepen luchtsteun in van onder meer Nederlandse gevechtshelikopters. Nederlandse militairen werden naar het gebied gedirigeerd om de militairen te steunen, bevestigde het ministerie van Defensie zaterdagavond. Aan Nederlandse zijde vielen geen gewonden.

Elders in de provincie kwam een ISAF-militair om het leven toen langs de kant van de weg een bom ontplofte. Volgens het ministerie van Defensie ging het niet om een Nederlandse militair. Acht militairen en drie Afghanen raakten gewond door de klap.

'Schumi' maakt zondag plannen bekend

Michael Schumacher zal zondagavond bekend gaan maken wat hij gaat doen nu hij gestopt is met racen in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen zal dit doen na een demonstratierun op de Ferrari Days.

Dat de Duitser trouw aan Ferrari zal blijven lijkt al vast te staan. Ferrari-president Luca di Montezemolo licht een tipje van de sluier op: "Hij zal geen adviseur worden, en ook geen buro krijgen. Hij zal ook niet instappen als coureur, enkel aan Ferrari verbonden blijven."

Di Montezemolo geeft aan het alsnog jammer te vinden dat Schumacher stopt. "Ik zou hem bij wijze van spreken meteen een zitje aanbieden als dat kon. Maar na de race in Amerika vertelde Michael me dat hij moe was geworden van de Formule 1, dat zijn batterijen leeg zijn en dat hij zich een leven vol stress niet meer wil aandoen."

Schumacher zal morgen voor de waarschijnlijk laatste keer rijden in de 248 F1.

De Villa deel 3: het Boek

Deel 1
Deel 2

Hij kneep zijn ogen dicht, voelde hoe zijn maag omdraaide en hij kotste het beetje eten wat hij eerder die dag had gegeten over de vloer. Dat hielp gelukkig. Ben opende zijn ogen, zijn handen op zijn knieën. Zijn ogen vielen op de boekenkast achterin de kamer. Ondanks de gruwelen om hem heen werd hij ineens nieuwsgierig. Hij liep er naartoe, voorzichtig dat hij nergens op stapte, ook niet op het pentagram op de vloer. De boeken waren groot, oud en zagen er kostbaar uit. Hij haalde er een paar uit de kast, want ze konden vast geld opleveren. Op de kaft van het bovenste boek stonden vreemde tekens in het goud. Er was geen titel en Ben opende het boek een keek recht naar binnen in de opengehakte buik van een geit. Ernaast stond een man die iets uit de geit gehaald had en dat trots toonde. Op de andere bladzijden stonden soortgelijke plaatjes, maar ook dingen met mensen. Mensen waarin gesneden werd, mensen waarvan bepaalde stukken huid werden gevild of waarvan allebei de grote tenen waren afgehakt. Ben huiverde, en legde het boek terug. Het boek eronder was een nieuw boek, en in het Nederlands, hoewel hij betwijfelde dat het boek te vinden zou zijn in een normale boekwinkel. Het ging over duivelsaanbidding. In het midden stond een plaatje van een groot huis. Een bekend huis. Hij keek beter keek en zag dat het de villa was. Hij legde het boek terug en draaide zich om. Hij wist niet wat er hier precies aan de hand was, maar het was ernstig mis. Zijn oog viel op een boek dat naast de tafel op de grond lag.

Ben raapte het boek op van de grond en bladerde er doorheen. Sommige bladzijden zaten aan elkaar gekleefd. Hij hoefde niet lang na te denken waardoor. De tekst in het boek kon hij niet lezen, het waren tekens die hij nog nooit eerder had gezien. Het woord Sanskriet schoot in zijn gedachten, maar hij kon er net zo goed naast zitten, zoveel opleiding had hij niet gehad. Op iedere oneven bladzijde stonden tekeningen in zwart wit, en die lieten weinig aan de verbeelding over. Ben zag putten van vuur waar zwarte duivels met drietand vorken de gillende verdoemden in terug duwden, gemartelden, hun gezichten vertrokken van pijn, vastgebonden aan houten palen, bloedende wonden over hun hele lichaam, gruwelijke beesten met opengesperde muilen die verdoemden verscheurden. Het viel Ben op dat de beesten naar het einde van het boek steeds vaker terugkeerde op de tekeningen. Bijna achterin stonden een aantal tekeningen die Bens adem deed stokken in zijn keel. Hij hield het omhoog. Tussen de bloedsporen op de wanden zag hij dezelfde tekeningen, maar dan in het groot. De punten van het pentagram op de vloer wezen naar de verschillende vormen op de muur. Ben sloeg de laatste bladzijde open en liet met een gil het boek uit zijn handen vallen. De tekening op de laatste pagina toonde de kop van het gruwelijke beest dat een piepklein mensje opat. Vanuit het binnenste van het mensje leek iets licht uit te stralen. Het beest was getekend in het midden van het pentagram en het was zo levensecht dat het leek alsof het er echt door de bladzijde kwam. Ben voelde het bloed naar zijn hoofd stijgen. Het was geen hond. Die idioten hadden iets uit de hel gehaald en het liep nu door de villa op zoek naar... Ja, op zoek naar wat? Ben wierp een paniekerige blik op de met bloed besmeurde muren. De idioten hadden in ieder geval geboet voor hun daad. Hij moest uit de villa zien te komen en snel...

Komt Ben de Villa uit? En zonder het beest tegen te komen? Lees morgen om middernacht verder in de Villa!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.